Valivali

Alergi i lauulu lanu: faailoga ma togafitiga

O se mea e ono faʻailoaina mai i teineiti e masani lava ona suia a latou foliga, ma latou faʻaleleia ai a latou sitaili. O le iʻuga - o se mu mai le vali laulu, o le togafitiga o lea e tatau ona faia ma le faʻaeteete ia aua neʻi mafua ai nisi afaina i le ulu ma le lauulu. Ole vailaʻau leaga ma phenols ua naʻo sina vaega o mea e mafai ona iai i totonu o lenei mea faʻamalosi tino ma faʻaoso le tali atu ole tino.

Ole mea moni, o mea faʻapenei e tupu i sui o le tino vaivai ole tino, oe lava ia valivali laulu. O lenei ala atu ai i le faʻaogaina o taugofiegofie. O le mafuaaga o le alergi o le afaina o le leaga vailaʻau o loʻo i ai ile tuʻufaʻatasiga.

I fale faʻatau tino, e faʻaaogaina e le au matai oloa faapolofesa e hypoallergenic. Faatasi ai ma le saʻo faʻaoga ma le faʻafefiloi o le tuʻufaʻatasiga o le vali maualuga-lelei, e le mafai e aluga le fiafia.

E tele taimi e faʻaalia ai le faʻaalia o le tino e mafua mai i le faʻatinoina o le ulu i le paraphenylenediamine. O lenei mea e faʻaopopo i le vali e faʻalelei le lanu. I nisi oloa, o lenei mea e itiiti, i isi - sili.

O se auala lelei e aloese ai mai i se tali le lelei a le puipuia o le tino i vailaʻau o loʻo i ai ni vali o le mumusu e vali fua ia le lauulu, asiasi i fale faʻapitoa.

O le oona o ia ituaiga oloa e faʻamatalaina i le afaina ai i luga o le ulu ma le lauulu. Faatasi ai ma se aʻafiaga teteʻe laiti, o faʻailoga autu e ono mumu, peeling ma le vevela. Afai e te le faʻalogo i ia faʻailoga, ia a maeʻa taimi ona mafai lea ona avea oe ma tagata mamaʻi o se fomaʻi.

O se aʻafiaga teteʻe mai e mafai ona tupu vave pe i se taimi lata mai pe'ā uma ona faʻaaoga le vailaʻau. O faʻailoga autu e aofia ai:

  • mumu o le ulu,
  • gatalia
  • fulafula o foliga
  • o foliga o vai suamalie
  • fofoʻe le paʻu.

Taua! O se tasi o leaga mataʻutia o le mataala i le valivali o le anaphylactic shock. O le iʻuga o aʻafiaga leaga o le iʻona i tagata, o loʻo tupu tele le fula i le tapuni, ma tupu vave ai. O lenei tali o le tino e tupu vave lava - e te le mafai ona e matamuli e taʻu fesoasoani.

A tulaʻi mai se aʻafiaga o le mata i le lauulu lauulu, e tatau ona e asiasi atu i se tagata vailaʻau e mafai ona avatu fautuaga ma faʻatonu suʻega talafeagai.

Afai e te le gauaʻi i faʻailoga laiti, e pei o le mageso, mumu, peeling o le paʻu, e le pine ae lamatia le tagata i ni faʻamaʻi dermatological. Faatasi ai ma le fausiaina o ia faʻailoga oe manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi fomaʻi mata o le a na faatonuina le togafitiga saʻo.

I le o loʻo faʻaalia faʻailoga, faʻaalia i le lotoifale, faʻailoga o le onana o le tino atoa o loʻo faʻaopoopoina atoa. E mafai ona mageso, puaʻi, tiga le ulu, fulafula o mata.

Ina ia faafaigofieina le togafitia o le afaina gaioiga i le lumanaʻi, pe a muamua faʻailoga muamua o se mu ma isi tali i le valivali fatuga o loʻo tupu, e manaʻomia le aveeseina o le allergen i se taimi vave.

Afai e aliali mai afaina ile taimi o pisia, fufulu vave le vali.

O isi togafitiga e faʻamoemoe e aveese le le fiafia i siama. E mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua e tele. Ole mea muamua e aofia ai vailaʻau na faatonuina e se fomaʻi, le lona lua - fofo vailaʻau.

Vailaau

I le taimi o le faʻatalatalanoaga, na filifilia ai e le vaega o le lisi o suʻega, ma faʻamautu ai le mafuaʻaga o le tali atu. Ina ia aluʻese mai faʻailoga teteʻe, e puipuia ai faʻailoga i le lumanaʻi, e faatonuina ai e le fomaʻi vailaʻau.

Ina ia soloia le allergen, o loʻo faatonuina antihistamines e faʻaaogaina totonu. O fualaau faapena e aofia ai: Diazolin, Zirtek, Suprastin, Claritin ma isi.

O uu e aoga mo le togafitia o le ulupei o Psilo-Balm, Fenistil-gel, Levomekol, Advantan, Solcoseryl. Faafetai i lenei ituaiga vailaʻau, e mafai ona e aveese le paʻu o le le mautonu.

Taua! A filifilia se fualaau, e tatau ona e feutagai ma se fomaʻi. Faʻalagolago i uiga o mea taʻitasi, ua faatonuina e le fomaʻi le tasi o le togafiti togafitiga.

Ina ia 'aveʻese ia faʻailoga o le susunuina mai vali, e mafai ona faʻaogaina fuaitau o vailaʻau faʻaleaganuʻu:

  • Ina ia aveese le vali mai curls, aua le faʻaaogaina vai masani, ae aveeseina po o le tuiina o le chamomile. Chamomile o se malosi siama e puipuia ai le faʻatupuina o le pupuga. Ina ia faia se decoction o mago chamomile fugalaau, e tatau ona e sasaa se sipuni vao o le mutia ma se ipu vai faʻamama ma ia mimigi mo le tusa o le afa itula. Ona faʻasolosolo lea o le vaifofo na tupu i se lita o vai masani.
  • O le mea lelei o le faʻaaogaina lea o apalai ma soloaiga, ma le lelei. O mea faʻapenei e mafai ona faʻatauina i soʻo se fale talavai. E manaʻomia le faʻaaogaina o le decoction e tusa ai ma faʻamatalaga a le fomaʻi, fufulu le ulu ma se faʻasologa.
  • Kefir ufimata faʻaaogaina pe a oʻo mai i le muamua faʻailoga o se aʻafiaga teteʻe. O le faʻavaeina o lenei oloa o le lemu, faʻamalie le ulu mai le susunuina.
  • Mamago nettle. Ina ia saunia se vavaeina o nettles, e tatau ona e puina tolu sipuni nettles i se vevela. O le pulu e tupu mai e tatau ona puipuia mo le lua itula, aveina i le 5 taimi i le aso i le afa ipu. O lenei fofo togafitiga fesoasoani fesoasoani tuʻu ese le dermatitis alergi.
  • Aneto apalai fesoasoani e feagai ma faʻaaliga tutusa. Ina ia mauaina se vai inu, sasaa se ipu vai faʻamama ai i ai ma le tolu po o le fa aneto faamalu, tuʻu mo le itula. Ole fua o lona tino e tatau ona inu ile tele o aso ile aso.
  • Boric oona O se aoga lelei o le faʻaʻi o le paʻu. Boric acid o loʻo faʻamamaina i totonu o le vai, faʻasusu i le kasa, faʻaaoga i le aʻafia o le paʻu.

I le i ai o afaina ai le afaina i vali, e tatau ona matua gauai atu i lana filifiliga. Lelei, filifili le sili atu i teuteu valivali teuteu, ae i oloa masani e iai uiga tutusa, ae valivali le curls i se sili atu agamalu auala.

Natura vali

Henna ma Basma o sili atu taatele masani lanu. Tele fafine e masani ona faʻaaogaina ia vali i taimi uma. Latou te le gata i le lauulu o se lalelei matagofie masani, ae faʻamalosia foi le laulu.

E foaʻi mai ai le auro o le a faia se mea na tupu mai le paʻu o aniani ma o le a le lelei o le chamomile o le a faia. Ina ia maua le vali, e tatau ona sasaa ni nai lima o le paʻu ma se ipu vai faʻapuna. Ole kulimi o Chamomile ua saunia e ala i le manaʻomia o le tasi sipuni chamomile i le afa lita o vai.

Mo se lanu enaena faʻaaoga laupepa laʻau ma le faʻaopopo o koko ma kofe.

Ina ia puipuia i latou lava, tagata gaosia o vali lauulu fautuaina se lua aso a o lei valiina e pasi le suʻega mo le faapalepale o vali vaega. O le mea lea, o se faʻafitauli le lelei mai le puipuia o le tino puipuia.

Vitio aoga

Lamatiaga i le teine ​​fulufulu.

Alergi ile laulu vali.

Le faʻaali mai o muamua faʻailoga

E le o se mea faʻalilolilo o le vali lauulu e oona ma lamatia uma mo o latou i latou lava ma mo le ulu. O taumafaiga uma e suia le lanu e mafai ona oʻo atu ai i ni mea e fesuiaʻiina, ogaoga maʻi, malaga umi i le fomaʻi, ma e foliga mai uma na amata i se mea e le afaina ai: sina afaina i le vali o le laulu. O auga e le matauina ile taimi mulimuli ane e iʻu ile dermatological faamaʻi, o lea e taua tele le faʻaeteete aʻo leʻi faia le faiga lava ia.

O loʻo manaʻomia tele le mataga i le faʻaalia o le vevela i le faʻaaogaina o le paluga. O isi e fiafia e “aveina” se vali ma se pulumu ina ia maua ai se iʻuga lelei. Ae o isi e le tolopoina e tuʻuina ni foliga le lelei o le faʻamalosia o le palapala i luga o le paʻu. Ae e mataʻutia lava.

Atonu e le vave faʻaalia se faʻamaʻi teteʻe, ae na o le aso e sosoʻo ai. Mūmū ma le mageso faʻaali mai o vali o loʻo i totonu o le vali i se aofaiga tele. O le fulafula ma le faʻapipiʻi o foliga o mea leaga e oʻo i le vali, pei ole faʻatonutonuina ole vailaʻau ma le faʻamalosia o le tino.

O le mea leaga mataʻutia o lauulu, o le anaphylactic shock, e mafua ai le faʻaleagaina o le faʻalu o le mukosa ma faʻafitauli i le faʻafitauli.

O le mea e taʻu o le urticaria e salalau atu i le tino atoa ma e tau atu ai i le mageso, fulafula o mata, uluulu.

Le togafitiga pito sili ona faigata o le dermatitis, lea e pasi, pe a e laki, pe a uma le lua masina o le inu fualaau, ae o le togafitiga mafai ona toso pea mo tausaga.

Vaega matautia i le vali

E tele se taimi e tupu mai ile faʻalavelave ole laulu ile laulu e fai ona ole mafuaʻaga e fa ona ole 'ie i fale. O mea nei e mafai ona faʻaosoina ai se malosi le tali atu:

  • paraphenylenediamine, po o PPD,
  • isatin o se lanu,
  • p-Methylaminophenol (p-Methylaminophenol),
  • hydroxyindole (hydroxyindole)

E tatau ona manatua o le vali lava ia o se atoa koko o vailaʻau vailaʻau. Ammonia, o le leaga o lea e faʻasalalauina i soʻo se mea, e mamao mai le pau lea o le mafuaʻaga mo le leaga o le faʻaiuga o le faiga. O le hydrogen peroxide, o loʻo i ai i totonu o vali i totonu o vali, na ia lagona foʻi ona o le ogaoga o le mu, ma e masani lava ona afaina ai le paʻu i le vali o le laulu e fesoʻotaʻi ma le i ai o le perhydrol i lona tuufaatasiga.

A maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, o loʻo faia se suʻega o le paʻu, ina ua maeʻa ona iloa ai poʻo fea vaega o le vaega na afaina ai le tino.

Allergic tali

Sua mea mumu ile taimi ole apalai ole vali, mumu ole vaega ole paʻu, soona maseʻi i luga o le ulu, vavaeina ole paʻu, paʻu ole paʻu, ma isi mea e le tusa ai male aliali mai ile paʻu. O le mea e fai i lea tulaga, o le mea moni, e leʻo se mea lilo, o loʻo tusia i tusi gaosi oloa. Afai o le a le faʻaletonu e tupu pe a faʻaaoga le tui i le lauulu, vave mulimuli:

  • fufulu lauulu i le tele o vai tafe,
  • faaopopo lelei togafiti ile ulu ma se decoction o chamomile (natura antiallergen),
  • faaaoga Fenistil-gel poʻo isi faʻatusa i vaega paʻu ua paʻu,
  • inu vai antihistamines: Suprastin, Tavegil po ole diphenhydramine,
  • saili fesoasoani mai se fomaʻi faʻapitoa pe a fai e le mou ese faʻailoga i totonu o le aso.

Mo tagata taʻitoʻatasi, o le mataʻutia ole laulu vali e mafai ona faʻaalia ia lava i auala eseese ona o le tele o vaega ile paʻu. Togafitiga, faasologa, eseese foi.

Le leaga mataʻutia o le taualumaga

O le tino o le tagata o loʻo i ai pea i le faagasologa o atinaʻe, o lea, i soʻo se taimi e mafai ona suia se mea i totonu. O vailaʻau faʻasolosolo e tafe mai pea i totonu ia i tatou, o le taunuʻuga ua tatou le toe faʻamalosia ai i fafo. O se mataʻutia e mafai ona faʻaalia ia lava i soʻo se taimi - tusa lava pe ua maeʻa le selau o faʻaaogaina o lea lava vali. Tusa lava pe na o mea uma na lelei muamua, o le leiloa faʻafuaseʻi, mumu, maʻimauina faʻaalia ai o le tino e sili atu le le mautu i lenei ituaiga vailaʻau aafiaga, ma e i ai se mea e tatau ona suia. Alergi i lauulu lanu e foliga mai o se talafatu i le toatele - o le ata i lalo o se faʻamaoniga o le mafai e ui i lea e taitai atu ai i lamatiaga taunuuga.

O lenei iʻuga e leʻi mafaufauina i le tele o taimi, o lea aʻo le i valiina lauulu uma, e tatau ona e puipuia oe lava ma maua muamua fesoasoani muamua vailaʻau, saunia se manoa, pulu mo tiga le ulu ma suauu.

O le a le mea na mafua ai se le lelei tali?

O le tuufaatasiga o le tele vali e aofia ai vaega oona e faʻatagaina oe ia maua le saʻo lanu lanu. Tagata gaosi taumafai e puipuia a latou oloa i le tele e mafai ai, ae a aunoa ma le kemisi - e leai se lanu tumau.

Ole vailaau e faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu e mafua ai mataʻi. O foliga o mea leaga e mafai ona faʻaalia. I nisi, e tupu 10 minute pe a uma le pisia, i isi e na o le aso mulimuli ane.

Le masani ai allergens o loʻo maua i oloa aofia ai:

  1. Paraphenylenediamine - o se vaega e maua ai le tetee i vali, ua faailoa mai e le PPD.
  2. Isatin - faʻaalia i luga o igoa o le 6-hydroxyindole, faʻaaogaina i oloa le tumau.
  3. Methylaminophenol - ua filifilia p-Methylaminophenol - o le vaega e aofia ai e le gata i vali, ae o isi mea teuteu teuteu.

O le masani ai faʻafitauli masani ole PPD. I aso nei, toetoe lava o vali uma o loʻo i ai lenei vaega - o le lava lea e maua ai le pisia faifai pea. O i latou e le o ia PPD o le a le mafai ona tumau le lanu mo se taimi umi.

Ole faʻatonutonuina ole PPD e faʻalagolago ile leo. I moli malamalama, o le aofaʻi o vaega e le sili atu nai lo le 2%, ma i pouliuli ata - 6%.

O le a le mea e vaavaai iai pe a faʻatau?

A filifilia se vali, e tatau ona e mafaufau atu i mea nei:

  1. Olo sima o se faʻaopopo faʻaopopo o le saogalemu oloa. I le vaitaimi ua muta, o vailaʻau vaega e mafai ona faʻaalia i latou lava e le mailoa.
  2. Igoa - e tatau ona e faʻatau oloa faʻamaonia mai se lauiloa gaosi oloa.
  3. Faʻavaega - pe a fai o oe i se mataʻutia ma se agaʻi i ai, e aoga le siakiina o le i ai o Methylaminophenol, PPD, Isatin.
  4. Aloese mai faʻailoga pepelo o ituaiga taʻutaʻua - e tatau ona e faʻatau i nofoaga maufaatuatuaina, pe a mafai, faʻamaonia le faʻailoga.

Vitio mai ia Dr. Malysheva:

E faʻapefea ona faʻaalia le afaina?

O gaioiga faʻaletonu e masani ona tupu i luga o le ulu i le taimi muamua na faʻaaogaina ai le ituaiga. O loʻo i ai ni tulaga o faʻailoga le lelei o se fofo ua faamaonia. Alergi e vali ua faaalia i luga ole paʻu.

O aʻafiaga e ese le ogaoga. Faailoga faalagolago i luga o le tagata lava ia faapalepale o vaega o le vali. Le tele o taimi, agamalu faʻaaliga e matauina i le tulaga o le susunuina ma mumu, e masani ona sili atu ogaoga mataupu.

Afai o se fafine e ono aliali i allergies, ona e te lei valiina lauulu, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi.

O uiga faʻailoilo o aʻafiaga leaga e aofia ai:

  • paʻu o le paʻu - mafua mai i luga o le ulu, foliga, ua, ua,
  • mumu ma le ita i vaega o fesoʻotaʻiga ma le oloa,
  • mumu ma le vavaeina o vaega ole paʻu,
  • dermatitis, eczema, urticaria,
  • fulafula o itū'āiga, e masani lava o laumata, laugutu,
  • o le aliali o le faʻamaʻi o le rhinitis,
  • faateleina le lacrimation.

I le tele o taimi, angioedema mafai ona tupu. O le faamaʻi mataʻi lea, faʻaalia i le fulafula, laugutu, alafau ma laumata mata, faʻaʻi o le mucosa. E masani ona faʻaopopoina ma isi faʻaaliga o allergies, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le urticaria.

I le tele o taimi, feololo faʻailoga faʻaalia foliga i le basal sone. E aofia ai ma le mageso mumu, mumu. O ia faʻaaliga e pasi tutoatasi ma e le manaʻomia togafitiga. Afai e faʻapipiʻi, papula, maʻi papala ma faʻasalalauina i nofoaga lata ane tupu, e fautuaina e talanoa i se fomaʻi e faʻatonuina togafitiga.

Ata o se aʻafiaga teteʻe atu e vali ai:

Togafitiga metotia

O se mea le lelei faʻaalia e mafai ona tupu i le taimi ole staining process, pe atonu foi i totonu o ni nai aso. O le a le mea e fai i ia tulaga? Ma faʻaalia faʻaalia, o le valivali sui e tatau ona matua fufulu ese. Le isi, le lauulu e tatau ona fufulu ma se tino o le chamomile - e faʻaalia ai se faʻamalieina, analgesic, anti-inflammatory aafiaga.

O le faʻamamaina ma se palu o nettle, sage, oak bark ei ai se aafiaga lelei. Faatasi ai ma sina lagona mumū poʻo se tasi mumu, e mafai ona e faʻaaogaina se antihistamine. Faatasi ai ma faʻailoga ogaoga o mataʻutia (fulafula, mageso faʻafuaseʻi) ma se faʻalauteleina o le tulaga lelei o le soifua manuia, latou te valaʻauina se falemaʻi.

Afai o faʻailoga e le alu ese na o latou, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia se tagata tuʻuaʻi, pe a tatau ai, o se fomaʻi faʻapitoa e teena ai siama faʻamaʻi. O se fomaʻi faʻapitoa e mafai ona faia se faʻaiuga mulimuli.A manaʻomia, fai o suʻega paʻu ma imunoglobulin faia.

Antihistamines o le a fesoasoani e aveʻesea allergies. O loo avanoa i le tablet ma le tui foliga, foi e avea ma sui o nasal spray, mata mata. O vaifofo e faʻaaogaina mo togafitiga faʻafuaseʻi ma e faia i le suauu. O oloa e masani ona faʻaaogaina e faʻavae i le Cetrin (Cetirizine), Loratadine.

A suʻesuʻeina le faʻamaʻi dermatitis, faʻatonu e le fomaʻi suauu (Pimafucort, Triacutan), o se antihistamine (mo se faʻataʻitaʻiga, Alerzin, Tsetrilev) ma sorbents (Lactofiltrum).

A auai i seborrheic dermatitis, Diprosalik kulimi ma Dermazole laupepa ua faʻaaogaina. O se isi togafitiga togafitiga e mafai foi ona faatonuina.

Allergist Fautuaga

E fautuaina e le Allergists le aloese mai i le ita. Faatasi ai ma le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi i le vaitaimi o le faʻateleina, o le ono mafai ona i ai aafiaga leaga ina ua maeʻa faateleina. E manaʻomia ona faʻalogo uma i mea e ono aʻafia.

  1. Aʻo leʻi valiina, e manaʻomia le faia o se suʻega mo le teteʻe ile mafaufau (o loʻo tusia lea i totonu o faʻatonuga mo soʻo se vali) - ole a alofia ai le ono tutupu mai o ni aʻafiaga.
  2. Mo mataʻutia, ia mautinoa e vaʻai i se fomaʻi - o se ata faʻataʻitaʻi atoa e mafai ai ona e filifilia le auala saʻo ma faʻaititia iʻuga.
  3. Fai se filifiliga e faʻatosina mai vali o ituaiga lauiloa, i le mea aupito maualalo o le oona oona.
  4. Aua le valiina i luma o microtrecin, maosiosia ma isi manuʻa.
  5. Faʻamatalaga mai isi tagata faʻaaogaina e mafai ona faʻaaogaina o ni faʻaopoopoga faʻamatalaga - masalo o le ai ai le tele o faʻasea e uiga i se oloa faapitoa.
  6. Siaki laupepa - o nisi fou vali e le oi ai le PPD.

A aliali mai aʻafiaga, e manaʻomia se asiasiga i le fomaʻi. I le taliaina, faia ni suʻega faʻapitoa e faʻailoa e faʻatupu ai le ita. O le suʻega mo le teteʻe atu i le valiina o loʻo faia i le fale. Le faia o lenei mea, o sina vaega laititi o le vali e faʻaaoga i le pito i tua o le taliga, tulilima, tapulima. Afai i totonu o le 2 aso e leai ni faʻaalia ole faʻaalia, e mafai e se fafine ona faʻaogaina ma le saogalemu se lanu.

Kalinina I.I., tui

O afea e vaʻai ai se fomaʻi? Vitio mai le tagata poto:

Isi auala o ata vali

O le aso nei ua matua leai se hypoallergenic vali. O le saogalemu o mea na o i latou e leai ni PPD (faʻamatalaga o loʻo i luga ole afifi). E mafai foi ona faʻaaogaina isi metotia lanu.

Faʻafefea ona vali lou lauulu i tulaga o mageso? O se isi auala auala o loʻo faʻalauiloa atu ile fale malosi. Faatasi ai ma lenei metotia, o le matai faʻaaogaina se pepa faʻapipiʻi faapitoa na ia tuʻuina i lalo o manoa. E tusa ai ma le tekonolosi, o le vali e faatatau 1 cm mai le lauulu. O le mea lea, o le oloa e le maua i luga o le paʻu.

O le isi filifiliga agamalu o le amonia-leai ni vali. O le faʻamamaina umi e maua mai i ni faʻamatalaga faʻapitoa - latou te faʻatulagaina le lanu ma e le faʻaleagaina le fausaga. Le tele o taimi, gaosi oloa faʻaopopo vitamini complexes ma sili atu faʻalenatura suauu i le tuufaatasiga o ia oloa. E i ai le latou aoga lelei i lauulu ma le ulu. Ae e te leʻi faʻatauina le amonia-leai ni vali, oe manaʻomia le vaʻavaʻai i lona faʻavaega. Nai lo le amonia, o nisi tagata gaosi oloa e faʻaopopo amines poʻo le sodium benzoate. I lenei tulaga, o le pisia taualumaga o le a le matua agamalu.

O lanu e sili ona siosiomaga e feololo ma le saogalemu e mafaufauina henna ma basma. Nei o oloa masani ia e le mafua ai allergies.

E faʻamalamalamaina le laulu ma faʻamalosia lo latou tuputupu aʻe, maua ai le lelei o latou aafiaga i le uluulu. Henna ma Basma e sili atu ona talafeagai mo tagata afaina i le afaina.

Ae o nei meafaigaluega foi mea e le atoatoa. O se mea taua lava ole basma ma le henna o le vaapiapi lanu - na o ni nai lanu mumu ma uliuli.

A valiina, e ono le fuafuaina e se fafine ma le tutusa. A o le mea na tupu, o le paolo atonu e le liua e pei ona e te manaʻo ai.

A faʻaaogaina le henna ma le basma, e aoga le mafaufauina i a latou aʻafiaga faʻaputuputu. O taimi uma o le lanu o le a sili atu ona saturated.

E mafai ona e faʻaogaina le auala "tina matua". Ina ia faia lea mea, palu se taga henna ma kofe (3 sdt), faʻaosoina seʻia mimilo ma faʻaopopo 5 mataua o le yodium. Ona apalai lea i lauulu ma alu mo le 20-30 minute. Faatasi ai ma le fesoasoani a ia mea faigaluega, curls maua se paolo sukalati. Pau lava le mea e mafai o eseese le lanu i taimi uma.

O gaioiga mo lauulu lanu e taatele. I le tele o tulaga, e le o se faʻapopoleina ogaoga. E tatau ona suia e se fafine se gaosi oloa.

A faʻaogaina tonics eseese, henna ma basma, o le faʻaiuga o loʻo e mafaufauina e le maua i taimi uma. A filifilia nisi auala, e tatau ona amanaia lenei itu.

O a vali vaega e mafai ona mafua ai allergies?

Ina ia mafai ona e faʻatinoina se paolo o lauulu poʻo le faʻaulaua lanu o lauulu lauulu, e tatau i se tasi ona filifilia ni malosi vailaau vali lea e tele mea oona. E ui i le mea moni o loʻo taumafai tagata gaosi oloa e faʻalautele le saogalemu o le valiina o oloa, e oʻo lava i le hypoallergenic lauulu vali faʻatatauina vailaʻau e le manaʻomia.

Paraphenylenediamine

O se tasi o le sili ona lamatia, ae tatau mo le umi ona tausia o se mausali lanu pe a uma ona pupuni curls. I luga o le afifi o le valivali sui, lona i ai e mafai ona fuafuaina e le faapuupuuga "PPD". E avanoa i toetoe lava o vali, vagana mo i latou o latou gaioiga e faʻatautaia i le taimi puʻupuʻu aafiaga o le valiina poʻo le valiina oloa e aofia ai naʻo mea masani. O le filifiliga mulimuli e mafai ona faʻatauina i se tau maualuga, ina ia le avanoa mo tagata uma.

Valivali tuʻufaʻatasiga mo valivali i se lanu uliuli o loʻo iai le tele o lenei mea nai lo mea na fuafuaina mo le faʻamaninoina. I atunuʻu i Europa, o lona aofaʻi e faʻatonutonuina, ma e le mafai ona sili atu na i lo le 6% o le aofaʻi o le aofaʻi o mea lanu.

Hydroxindole ma Ammonia

O mea muamua i luga o le afifi o le a faʻaigoaina o Hydroxyindole. Amonia e avatua i le vali se manogi faapitoa. O le faʻaaogaina o nei oloa e ono mafua ai le tiga i mata. E mafai ona latou faʻaita ai le isu o le isu, ma mafai ai ona mafua ai se lagona mafatiaga. Vailaau vali mai taʻimua taʻutaʻua sau ma se maualalo tuʻufaʻatasia o nei vaega, amonia e leai ni mea o loʻo i ai, ae latou te leʻi faʻatumuina atoa le uluulu lauulu, ae latou te gaoioi lemu pe a suia a latou lanu curl.

Isatin o se vali e mafai ona faʻaleleia atili e maua ai le paolo. E tele ina faʻaoga i tonika.

P-methylaminophenol

Vailaau vailaʻau - P-Methylaminophenol ua faʻaaogaina i le tele o mea teuteu tino, ma o loʻo iai foi ile vali. O se afaina i lenei vaega e faʻaalia i le faʻatusa o le mumu ma le mageso.

O tagata gaosi vali taumafai e faia a latou mea tulaga ese e ala i le ofoina atu a latou oloa i le maketi mo le tumau valiina o curls, ae e faigata ona vavalo pe faʻafefea ona aafia mea i mea e aofia ai i vali.

O auga aliali

E mafai ona e iloa pe faʻafefea aliali i lauulu vali faaalia mai nei faʻailoga:

  • Rashes. Toeitiiti maeʻa le faʻagasologa o le suia o le lanu o le lauulu i luga o le paʻu, lea na tupu ai ma e oʻo foi i foliga, o se mageso ono aliali mai, o nisi taimi e ufiufi ai vaega i le ua ma le pito i luga o le tino. O loo faʻaalia i foliga vaʻaia o papala, papala, papala, erosisi ma pulu, o le mea mulimuli e mafai ona laiti ma lapoa. O se mea matuia o le mataʻutia e o faatasi ma le faʻatulagaina o pulu tetele, ina ua pa i le latou nofoaga, ua tele loa faga susu ma ua tafia.
  • Mumu o le paʻu. I se moli mama, latou te mafai ona pasi e aunoa ma le iloa, ae afai o iai le tele o manua, e mafai ona mafua ai le vevela ma le susunuina.
  • Leiloloa o curls. Afai na tupu muamua, ona uma lea o le valiina o le aofaʻi o paʻu ua paʻu o le a faʻateleina tele. A afaina ai ma afaina ai le folika o le laulu, lea ua avea ma vaivai, o se taunuuga - o le leiloa o curls.
  • Anaphylactic shock, lea e seasea lava ona tupu, ae e tatau pea ona e iloa e uiga i lona taufaʻamataʻu ma allergies. E alualu i luma vave, e faigata ona fesoasoani i le tagata manua; e manaʻomia e vave telefoni se falemaʻi. I le taimi muamua, ma se faʻaalia mai o mataʻutia, foliga mai o niniva, ona pogisa loa lea o mata, ona faʻasolosolo loa lea o le gaioiga o uaua o le fatu, e o faatasi ma le faʻaititia o le toto maualuga, o lea e mafua ai le leiloa o malamalama.
  • Fula. I mataupu e seasea lava, e mafai ona tupu i le Quincke's edema, e o faatasi ma le faʻateleina o le aofaʻi o laugutu, laulaufaiva ma laumata mata. Faatasi ai ma lenei tulaga, faʻalavelave fesoasoani e le mafai ona lafoaʻi, ese a mafai mea uma i le oti.
  • Ogatotonu o alatoto. I mea o afaina ai, o lenei faʻailoga e o mai faatasi ma le tiaʻiina o le faʻata mai i le isu ma le faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi, ono mafuli soo, bronchospasm poʻo tale.

I le maeʻa ona mafaufauina o aʻafiaga e ono tutupu mai, o le fesili e aliaʻe vave mai i le mea e tatau ona faia pe a aliali mai se teteʻe ile laulu o lauulu, e manaʻomia le suesue i auala e faʻaumatia ai.

Faʻafefea e puipuia alergi?

Ina ia aua neʻi faʻaleagaina lou soifua maloloina ma le matagofie pe a mavae le le lelei o aafiaga o valivali sui, e tatau ona tausisi i tulafono nei:

  • Faʻatau naʻo vali sili ona lelei mai ituaiga lauiloa, e le mafai ona e faʻamoemoe o le a lelei ma saogalemu oloa teuteu teuteu.
  • Ae le i valiina, fai le suʻega, e oʻo lava i le tele o taimi ile laina faʻaaoga le lava valivali sui. E le faigata: e manaʻomia ona faʻavaivaia sina laititi o le vali ma se mea e faʻapipiʻi ai se mea ma faʻaaoga se mataua o lenei fatufatuga i totonu o le lima i le tapulima. Faatali afa itula ma siaki le faʻaiuga. Afai ua aliali mai le mumu lea i le paʻu poʻo le vevela mumu, ona le mafai lea ona faʻaaoga le vali.
  • E le fautuaina e masani ona sui le ituaiga o vali, pe a fai o le faʻaaogaina o le tasi kamupani na oʻo mai le taimi e tasi e faʻaaogaina e le aunoa, e le taumate o le a le tupu mai ai lava.
  • O i latou e iloa lo latou agavaʻa i aʻafiaga teteʻe e le tatau ona faʻaogaina mea faʻatau lanu, e sili atu le suia i latou i meaʻai fale. Afai e te le mafai ona faia e aunoa ma le valiina, mo se faʻataʻitaʻiga, e tele le laʻau efuefu le teine, ona e faia lea o suʻega e iloa ai alergena ma suia le lanu o le lauulu i le fale faʻatasi ai ma se matai atamai e mafai ona vali malie ia filo.

Valiina Allergy Togafitiga

Ole taimi lava e aliali mai ai muamua auga alergi, vave fufulu le pauta lanu i lalo o le vai tafe. Saunia se decoction o chamomile ma fufulu curls faatasi ai. E faigata ona faʻamatalaina poʻo le a le vaega o le vali e afaina ai se tagata; e tatau ona e mautinoa lava e vaʻaia se isi mea.

I le maeʻa ai o suʻega e tatau ai, ua faatonuina ai e le fomaʻi vailaʻau, ma mafai ona faʻaaoga vailaʻau nei:

E faʻaaogaina le uʻu pe a tupu se faʻamaʻi, latou:

  • Faʻaleleia tulaga masani o le paʻu: Futsidin, Levosin ma Levomikol.
  • Aveesea le vaaia o gaioiga o allergies: Advantan ma Elcom. Latou fesoʻotaʻi ma vailaʻau hormonal, ma faʻaaoga faaumiumi mafai ona avea ma vaisu, latou te le mafai ona faʻaaogaina mo le sili atu ma le tasi le vaiaso.
  • O pulou ma oona e le o ni hormonal ituaiga o le a aveʻesea ai le mageso ma mageso ma masani ona faʻaogaina, e aofia ai: Psilo-Balsam, Solcoseryl, Radevit, Actovegin ma Videstim.

Antihistamines pei Tavegil, Fenistil, Claritin, Zirtek, Diazolin ma isi e mafai ona aveesea faʻamaʻi alualu i le taimi e tasi: gatalia, le mautonu, paʻu o le mu ma tiga.

Decoctions of herbs faʻatau mai pe aoina na o latou, ma masani vaimama o le ulu, faʻamalieina lona paʻu. O mea faʻamama e tapena mai le tasi kulimi. l mea mataga, ma tuʻuina i totonu o se ipu vai, o le tuʻuaga i luga o le afi mo le 10 minute, ona tuʻuina atu lea ma faʻamama se itula. O le ofa ua maua i le 500 ml vai ma fufulu le paʻu ua faʻaleagaina.

O vailaʻau moʻi ua faʻatau atu sauniuni e mafai ona fesoasoani i alergi: Sulsena, Nizoral, Vichy, Dermazole ma isi, ae e tatau ona e feutagai ma se tagata muamua aʻo le faʻaaogaina.

I le vitio mulimuli mai, e mafai ona e faamasani i le autu auga o le afaina i lauulu vali:

Isi auala staining

Aua le faʻamisa, afai e le ofi le vali masani faʻatau atu, e mafai ona e toe valivali i le paolo manaʻo faʻaaogaina oloa gaosi.

E tatau ona fufulu vilivae le tele o taimi i le faʻamama o le chamomile. O loʻo iai se pigment masani. O le tuʻuina i lauulu o le lanu auro o le a fesoasoani i le pala o ona fugalaau.

Mo le mauaina o se tamaoaiga uliuli lanu, palu henna ma basma. E 1 le vaega o le fofo mulimuli e ave ma tuʻufaʻatasi ma vaega e tolu o le henna. E faʻaopopoina le vai ia i latou, ina ia maua mai le gruel mai i mea matutu, e faʻaalu i le curls, ae tuʻu le polyethylene i luga ae o le solo ua afifi. Le paluga tumau 4 itula.

E mafai ona maua pe a tu i luga o le lauulu se palu saunia mai le 1 sipuni tele. lanumeamata lanumeamata lanu meamata ma 1 kulimi l alim. I totonu o nei mea, sasaa 200 ml suauu fualaʻau ma 120 ml vai faʻamama. O le tapuni saunia ua matutua mo 1 itula.

O le vali sui saunia mai le 3 tsp. laulaʻau lauti laulaau, 1 sipuni kofe, pe a iai, ona mafai lea ona e faʻaopopoina cognac. A maeʻa ona tuʻufaʻatasia mea ma tuʻu i lalo, ua tatau ona e faʻanusuina ia curls ma tuʻu e pala mo le 40 minute, ona fufulu uma lea.

E manaʻomia le sauniaina o le kesi pe faʻaaoga le henna, mo le sili atu le teteʻe, faʻaopopo 5 mataua o le yodium ia latou.

O nei mea e fai ile fale e masani ona faʻaaogaina e fesoasoani e fofo le faʻafitauli ma le filifiliga paolo ma puipuia mai faʻamaʻi.

Lisi o hypoallergenic vali

Le a le laulu fulufulu e le mafua ai allergies? Tasi i ai e leai se amonia ma o loʻo iai ni mea masani. I totonu o sili atu saʻilia vaʻaia saogalemu vali i aso nei o:

  • "Estelle Sense." O se faʻataʻitaʻi faʻapolofesa o loʻo iai le suauʻu avoka ma le launiu o le olive. E masani ona faʻaogaina mo valivali ma le malamalama.

  • Loreal Faʻafoʻi Gloss. I lana pale, o loʻo i ai le 25 paolo, e faigofie ona faʻaalu i paolo, faʻafetai i le ogatusa o le oloa i le faʻasologa o se mousse. O loʻo iai le royal jelly ma se faʻapitoa fomula faʻapitoa e faʻamalosia ai curls.

  • "Chi." O lenei vali saturated ma amino acids e faʻafailele le lauulu ma faʻamalosia i latou ia vave tupu.

O le lanu malamalama o loʻo avanoa i faleoloa e maua ai e le laulu se aafiaga le tumau, e talafeagai mo i latou e manaʻo e vave suia le lanu o latou lauulu.

E mafai ona e aloese mai mea e mafua mai i le laulu vali e ala i le faʻaaogaina o le hypoallergenic oloa poʻo le fesoasoani a fomaʻi faʻapolofesa. O le a latou mafai ona filifilia le tuʻufaʻatasiga o le valivali sui, lea ma le itiiti ifo afaina i lauulu o le a suia o latou lanu.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona filifili se hypoallergenic lauulu vali (vitio)

O le a le mea e oso ai se tali?

E i ai ituaiga eseese o lauulu lanu. Eseʻese e le gata i ata lafoia, ae faʻapea foʻi ma vailaʻau masani. O lenei e faʻamatalaina le eseʻese taimi ma le malosi o le staining, o le aʻafiaga i le lauulu (tele i le taimi o le faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai le faʻaopoopoina o le mago ma le mago o le lauulu)

O le mafuaʻaga o le mataala e vali mai o le tino le tali atu i aafiaga o soʻo se mea o loʻo i totonu o le tuufaatasiga. O se allergen e mafai:

  • amonia ma isi mea faʻapena o le alergeni e sili ona taatele, o le galuega o le a le faʻailoaina o le fua o le laulu ina ia ofi le lanu i totonu ia i latou,
  • vailaau vali - itiiti le ono mafua ai afaina,
  • hydrogen peroxide - amata se vailaʻau masani, le afaina ile soifua maloloina o lauulu e faʻalagolago i le totoʻa.

I le avea ai o se tulafono, o le malosi faʻaosofia vaega e mafua ai se aʻafia teteʻe atu i lauulu vali. Ae o isi taimi e aliali mai ile papala, i le laulu e aliali, tusa lava pe o le oloa e le oi ai ni lamatiaga leaga. Ole faʻalavelave ole tino i mea masani i totonu ole vali ile mea lea e mafua mai ile le faʻapalepale lava ile tagata o mea.

Aisea e iai se tui i lauulu vali?

O tagata gaosi oloa o loʻo taumafai e fua se lelei ma saogalemu oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou faʻaititia le amonia o mea. Peitai, e matua le mafai ona teena nisi vaega, ona o latou e mafai ai ona fausia se mautu ma matagofie lanu. Ma o latou o le masani ai mafuaʻaga o allergies.

  • Paraphenylenediamine sulfate - nafa ma lanu vave. I luga o le afifiina ua faʻaalia e mataitusi PPD, o nei tusi e te mauaina i luga o le afifiina o soʻo se vali. O le tuusaunoaga o mea uma-masani. Paraphenylenediamine lava ia e matua oona. O lona faʻatagaina mea i totonu o le vali e le sili atu nai lo le 6%. E manatu o le mafuaaga autu o allergies. E maua sili lava i vali o lanu uliuli: chestnut, brunet, sukalati, ma isi.
  • Isatin - o le mea ua taʻu o le alkaloid, o se vailaau vailaʻau faʻamalosiʻau, faia le lauulu lanu saturated. I aso anamua, o mea faʻapenei sa faʻaaoga o mea oona.
  • P-Methylaminophenol - tautua mo le faʻaavanoaina o faʻatonuga ma faʻatagaina oe e maua se paolo o malosi e manaʻomia. “E nafa” ma le mumu ma le mago o le paʻu.
  • Ammonia - faʻaosofia le lauulu lauulu, ona o le lanu e faigofie ona ulufale i totonu o le fausaga o lauulu ma valivali. O le mea lea, ua ausia le lanu saoasaoa. Na te faʻatupuina le paʻu ma le pulapula, pusi i pori ma mafua ai faigata ona manava. I oloa nei, e faʻaaogaina le ethanol ae le o le amonia. E le mu, ae e i ai lava le le fiafia i luga o le tulaga o se tagata.

Faʻafefea e le tuʻusaʻo i laulu vali

  • O le vevela ma le susunuina o se tasi o faʻailoga taua o se mataala i le lauulu laulu. E mafai ona e lagonaina i nofoaga o loʻo feagai saʻo ma le vali. E mafai ona avea ma lima, foliga, taliga, muaulu, aemaise i le tuaoi ma le lauulu ma, o le mea moni, le ulu.
  • I le faaopoopo atu i le vevela, o le ae matauina togitogi mumu, o nisi taimi vali le talafeagai. E faigofie ona e maitauina ma e faigata ona fenumiai ma le mumu masani, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le faʻamalolo gum.
  • Faatasi ai ma lenei, se mageso e pei o pimples po pimples mafai ona faia, i tulaga ogaoga, o le a latou liua i lapoa tele, tutusa ma le mumu faʻailoga.
  • Edema - e masani lava ona faʻaalia ia lava i luga o laumata ma i laugutu.
  • Peeling - e le vave aliali mai, ae pe a uma le aso pe lua. I le taimi muamua, o lanu mumu ua ufitia i scabs, peeling ma cracking.
  • Dermatitis poʻo le urticaria mafai foʻi ona avea ma faʻailoga o se maʻi papalagi. I le taimi lava e tasi, latou te faʻaaogaina le tino atoa, ae le naʻo vaega e fesoʻotaʻi saʻo ma le vali.
  • O loimata maligiʻe ma masigi o loʻo malosi i nisi taimi e le mafai ai e se tagata ona galue.
  • Ole anaphylactic shock o se mea e seasea lava ona tupu. O loʻo faʻaalia i fomaʻi o foliga, le lava le ea, ma se faʻaitiitia o le toto maualuga. E masani ona leaga.

O auga e ono aliali vave mai pe naʻo le tasi i le lua aso talu ona faʻaaogaina le vali. Aua le faʻataua lava e tusa lava i sina le fiafia ma toe faʻaaogaina le vali! O taimi uma e aʻafia ai le faʻamaʻi teteʻe!

Faʻafefea ona puipuia mai tui i laulu vali

Ua matou tuʻufaʻatasia se numera o fautuaga e fesoasoani e faʻaitiitia ai le ono aʻafia o mataʻutia. O nisi o latou e le o tuʻuina atu se 100% le faʻamaonia, ae faʻaititia tele le ono i ai o ni mea le lelei.

  • Faaaoga naʻo oloa lelei mai fale gaosi lelei. O kamupani tetele e popole i le soifua maloloina o le kalani ma latou taʻuleleia, ma o lea e taumafai ai e faia le oloa i le agaga lelei.
  • Aua le faʻaaogaina le valea vali! I le tulaga sili, na o le faʻaleagaina o lou lauulu laʻau, lea e faigata ona faʻafou. Ae o le a le tali atu le paʻu i se malosi "faʻamalosi" faʻapitoa e le o iloa.
  • Faitau lelei le ata vali. Ole pasene o PPD e le tatau ona sili atu i lo le 6% i le vali mo pulu uliuli ma le 2% mo le malamalama.
  • Aua le 'vali lou lauulu pe a fai o loʻo paʻu i lou paʻu manuʻa, manuʻa, fuafua, ma isi. E ala ia i latou, e ala ai ona ulufale atu le alergen i le toto ma mafua ai se le toe iai.
  • Suesue le vali ae e te leʻi faaaogaina. Saunia ni nai vali ma apalai se mataua i lou tapulima po o taliga. O le paʻu i nei nofoaga e sili atu le maaleale ma tali vave i allergens. A maeʻa se aso e leʻi fulafula pe pulu, faʻamolemole e faʻaaogaina le vali e pei ona faatonuina.

Natura lauulu siva ala

Afai na e masani ona aliali i le laulu vali, ae e te manao e suia le lanu, taumafai e faʻaaoga fofo masani. E mafai ona e kuka oe lava. O le mea moni, o le a le tupu le suiga o le ata, ae e mafai ona e maua se ese paolo!

  • Ina ia faia lauulu lauulu sili atu auro: liligi sina laupepa peʻa ma se ipu vai faʻamama ma ia mimigi mo ni nai itula, ona vili lea. Saunia se decoction o chamomile ma nettle (tusa ai ma le fua i luga o le afifi). Muamua fufulu lau lauulu i luga o le onion decoction, ona chamomile.
  • Ina ia avatua lou lauulu i le chestnut paolo: 3 sipuni uliuli uliuli, sasaa se ipu vai matutu, mafanafana, faʻaopopo se sipuni ti o koko ma kofe vave. Malulu le fefiloi ma fufulu lau lauulu i ai.
  • Mo le faia o lauulu lanu sina lanu uliuli, faʻaaoga henna ma basma. Faafefiloi latou i ni vaega eseese e maua ai se sukalati, chestnut po o mumu lanu, pe faʻaoga eseese. O nisi faʻataʻitaʻiga ma faʻaosoina i latou i le uaina mumu po o le kefir. E talitonuina e mafai foi lea ona e sui le paolo.

Lomiga talu ai nei

Lima pulu fale mo lauulu lauulu

Lulu lauulu teuteuina tamaitai sili atu nai lo se isi mea teuteu. Ae paga lea, e leʻo mea matagofie uma e mafai ona mitamita i mafiafia ma malolosi curls. Ae

Volume Mau

Lulu lauulu o le miti a le tele o matagofie o aso nei. Mo le mauaina o nei mea, o teine ​​e sauni ai mo le tele: tele itula o sitaili ma le kemisi, faʻamago aso uma

Toe faaleleia lauulu o le Keratin

Salonina toe fuataina ma le keratin o se taualumaga faʻavae i luga o le faʻaaogaina o porotini, le elemene autu o le cuticle, e toe faʻaleleia le leaga

Tausiga lauulu Keratin

Keratin hair care aofia ai lauiloa keratin straightening ma fale togafitiga. E faʻatagaina oe ona vave faʻaleleia le leaga,

Keratin Serum

Tele galuega - e leai se taimi o totoe mo le tausia o oe lava ma tatau meaai lelei, o le tau na leaga - e leai se matagi ma le timu i luga o le auala, lauulu toe

Keratin Balms - Le Mea Lilo i Lauulu Matagofie

Ole lapopoa, malosi ma susulu lauulu e mafai ona iai i tagata uma. Ae mo lenei mea e tatau ona e faia se taumafaiga - ia maua lelei tausiga. O se tasi o taua

Mafuaaga o le tutupu mai

O le vaivai poʻo le faʻaalia lagona ma se suiga i le lanu o curls o le iʻuga o le gaioiga o mea teteʻe atu i luga o le ulu. O le taugofie o le tuʻufaʻatasiga, o le tele lava o mea faʻalavelave e iai le lanu.

O vailaʻau nei e masani ona mafua mai ai allergies:

  • Isatin,
  • paraphenylenediamine (PPD),
  • methylaminophenol sulfate.

Tagata gaosi oloa o loʻo faʻaleleia atili le faʻavasegaina o vali mo lauulu, o loʻo i ai ni mea fou ua afaina le paʻu laʻau ma le ulu. O le faʻatauina o taugata Naturals faʻailoga ma le maualuga o pasene o mea faanatura ma se faʻaleaga mea e faʻaititia ai le ono aʻafia o afaina oona i luga o laina ma pulu.

O isi taimi o se tali mautu na tulaʻi mai lava i se faʻamaoniga ua maeʻa ona faʻaaoga e le tamaʻitaʻi mo le tele o tausaga. O tulaga faapena e le masani ai nai lo allergies pe a faʻaaogaina se vali fou, ae o le tali e le itiiti ifo mamafa.

Aʻoaʻo faʻatonuga mo le faʻaaogaina o le Zyrtec tablet mo tamaiti ma tagata matutua.

Mo se lisi ma faʻamatalaga o taugofie piliona mata, vaʻai lenei itulau.

Mafuaʻaga mo le faʻateleina o lagona o le tino:

  • faaitiitia le puipuiga puipuia i le talaaga o le faaumiumiina o le faaaoga o fualaau faasaina poʻo isi ituaiga malosi o fualaau faasaina,
  • masani faigata ona o uta galuega ma faʻafitauli i aiga,
  • faʻaleagaina o le siʻosiʻomaga,
  • atiaʻe o le oncopathology,
  • agai atu i se nofoaga o loʻo totoina ai le tele o laʻau e maua ai le pollen, ma e lamatia mo tagata e afaina ai
  • leai se vitamini
  • masani ona faaaogaina meaʻai ma se maualuga maualuga o le allergenicity,
  • le aʻafia o mea mai fafo: faʻalauteleina le susulu o le la, faʻalauteleina le pupula i le la, hypothermia,
  • faafitauli o moe, vaivai umi,
  • o le i ai o faʻamaʻi i isi ituaiga o mea mata,
  • o foliga i totonu o le fale o le fulufulu fagafao, iʻa, parrots.

A aunoa ma le faʻamalosia o le puipuia puipuia o le tino, e le mafai ona tuʻu atoa i le faateleina le faʻaititia o le tino. E oʻo mai i le palapala mea moni i le amataga o mea o lo o tutupu i le lalolagi, o faʻafitauli o loʻo i ai e fesoʻotaʻi ma mea leaga.

Muamua faailoga ma auga

Faʻaalia o allergies e eseese malosi ma uiga. E taua le iloa poʻo a faʻailoga e taʻu mai ai le le lelei o le faʻaosoina ole malosi.

O faʻailoga autu o:

  • mamago o le paʻu. Papules, papala, papala, papala foliga mai i luga o le ulu, ma le mageso matuia, mumu mumu ufiufi i luga o le mata, ua, muaulu, lima,
  • mumu. E tele taimi e tupu ai le mea faigata ile vaega o le paʻu ile paʻu: paʻu ole ulu, malumalu, taliga, muaulu, ua,
  • susunuina, afaina. O lagona le lelei e aliali mai i aʻa o le lauulu. Faatasi ai ma le ogaoga paʻu, o foliga o papala, manuʻa, afaina e faʻaopopoina i le pupuga, tiga pe a faʻatatauina o nofoaga laveaʻi,
  • faʻalauteleina le leiloa o lauulu laʻau. Le musu o le le talafeagai vali o le sili sili auala pe a, pe a uma le taualumaga mo le suia o le lanu o le filifili, o le malosi o le lauulu manifinifi vave faateleina,
  • fulafula. I le faʻaopopoina o le tino, vaivai le malosi, o se maʻi, ogaoga o mataʻutia o alergisi - angioedema e ono aliali mai. E faigofie lava ona iloa le faʻafitauli: ua tele le fufula o foliga, mata e tutusa ma taʻetaʻei, faʻapena foliga ile ua, le laumata, laugutu. Ole faʻaopopoina o le aofaʻi o tisu ile gutu na faʻaoso ai le faʻamalosi ole larynx, aliaʻe, ma faigata ona manava. O le galuega a le tagata gasegase o le vave aveina Suprastin, Tavegil po o Diazolin, vave vili se falemaʻi. O le le maua o se fesoasoani pe a maeʻa le afa itula e mafai ona mafua ai le oti ona o le mageso.

Faʻaiuga

Naʻo se tagata tomai faʻapitoa o le a faʻamaonia pe teʻena le tali le lelei i le valivali fatuga. I le feiloaiga ma se vailaʻau tu, e taua ona ave le vaega totoe o le vali ma se atigipusa ma mea ai. O le tagata gasegase e tatau ona faʻamatala auiliili faʻamatalaga pe a fai o nisi o auga na mou ese atu pe a uma ona ave le antihistamines.

O loʻo faia suesuega:

  • suʻega o le toto mo immunoglobulins,
  • suʻega o le paʻu o le paʻu.

O le a le mea e fai pe a e afaina i le lanu lauulu

I le tulaga o se afaina, aua le fefe: amio le talafeagai, le mataala i faʻailoga o se alualu i luma alergi mafai ona matua faʻaleagaina le tulaga o le epidermis ma unta. I se tulaga matuia, e mafai ona inu le tino.

Taualumaga

  • pe a iai se lagona mumū, ituga i le taimi o le faʻagasologa o le valivali fatuga, ia vave aveese le oloa, fufulu le lauulu ma le tele o le vai,
  • aveese le chamomile broth le fiafia. I ni tulaga faanatinati, o se auala vave e saunia ai le fofo e talafeagai. I le lita o vai vevela - 2 kulimi. l mativa mata faalenatura. Faʻasusu mo 3 minute, tapuni le koneteina i se tapuni, faʻatali ia le itiiti ifo ile 10 minute, faʻamama le oloa, susu le loka, paʻu tino,
  • i le ita i le muaulu, ua, taliga, faʻamama lelei le vaega faʻafitauli ma le Psilo-balm poʻo le Fenistil-gel,
  • afai e faʻaopopo le mumu i le vevela ma mumu, fulafula vave aliali, o le tulaga lautele faʻateleina, o se antihistamine o le 1st tupulaga o le a manaʻomia. O vailaʻau a le vasega e aʻafia ai ona itu, e mafua ai le fiamoe, ae malosi (15-20 minute - ma o le aʻafiaga e maitauina) faʻaumatia ai faʻailoga o le ogaoga o tali i le ita. Tavegil, Suprastin, Diazolin. Aua le sili atu i mea ai,
  • pe a masalomia o le fomaʻi o Quincke (o faʻailoga o loʻo faʻamatalaina i le vaega o auga) vave faʻatele le numera a le falemaʻi ma ave se fualaau a le au teteʻe ile 1 tupulaga. Afai e leai sau pilio ile fale, faʻafesoʻotaʻi ou tuaoi ina ia aua neʻi maʻimau le taimi aʻo leʻi oʻo mai le vaega o fomaʻi,
  • Pe na o faʻailoga vaivai, na vave le mou ese ina ua uma ona ave le antihistamine? E tutusa uma, oe manaʻomia se asiasiga i se allergist. O le solia o lenei tulafono, le le lava o le talitonuina, lea e faʻaosofia e mafua ai se le lelei o le tali, e masani lava ona oʻo ai i le toe faia o se tulaga le fiafia. E taua le iloa: O osofaiga nei e masani ona sili atu ona ogaoga.

Auala saogalemu e vali ai manoa

Afai e te tigaina i mea lanu vali, aua e te faanoanoa: e tele fofo masani e aumaia se foliga matagofie i curls. Ole filifiliga ole igoa e faʻalagolago ile uluaʻi lanu ole lauulu.

Lauiloa tuufaatasiga:

  • lanu uliuli. Henna (1 vaega) + Basma (3 vaega),
  • pogisa chestnut. Basma (3 vaega) + henna (2 vaega). O le faʻatele o kofe kofe e aumaia ai se lanu matagofie i laina,
  • chestnut. Tau tutusa o paʻu o lanumeamata lanumeamata + fale talavai alum,
  • lanu enaena. Faaaogaina malosi malosi teuina Black ulaula,
  • Sina. Henna lanu (leai se basma manaomia)
  • auro. Ofu paʻu popo: (2 sipuni tele. L. mea moni faalenatura) + ipu vai,
  • apamemea. O le iʻu o le aano o le rhubarb root (5 dess. L.) + 250 ml vai vevela,
  • malamalama auro. Malosiaga faʻapipiʻi o le chamomile: 300 ml vai faʻamama + 3 kulimi. l lanu.

Aʻoaʻo atili pe faʻapefea ona aliali mai le mataʻutia o le laulu o mata ma le auala e fai toese ai, aoao mai le vitio lea:

Faʻafefea ona iloa alergi a valivali?

Le tali atu i se ita i tagata taitoatasi e mafai ona eseese faʻaaliga. O le le faʻalilolilo i vaega o le a mafai ai ona faʻaalia ia lava e le gata i le taimi o le faʻaaogaina o le valivali fatuga, ae faapea foi i totonu o le lua aso talu ona maeʻa. I mataupu ogaoga, e oʻo lava i le Quincke's edema e mafai ona avea o se aʻafiaga o le tino - o se tasi o faʻamaoniga e sili ona lamatia e aʻafia ai le lamatiaga i le ola o le gasegase.

O le malosi o faʻailoga e faʻalagolago i mea taua:

  • afaina o tagata taitoatasi i le allergen,
  • o le totoʻa o mea i se vali faapitoa.

Ina ia aua le misia le atinaʻeina o mataʻutia, ua fautuaina e silasila totoa i ia faʻaaliga, o loʻo faʻamatalaina i lalo.

Sasa

O le paʻu e mafai ona amata ona mageso e le gata i luga o le ulu, ae o isi nofoaga e mafai ona maua ai le vali. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua, muaulu, lima, etc.

Toto maualuga.

Mago o le paʻu i lalo ole lauulu atonu e le vave matauina. I nisi tulaga, mumu o le a alu i tala atu o le tuaoi o le lauulu tuputupu ae sone, ma puʻeina le muaulu, alafau, ua. I le faʻaopoopo i le mumu, e mafai ona paʻu le paʻu ma mageso.

O se faʻataʻitaʻiga o se faʻailoaina o se teteʻe e vali i le ata

Lauulu.

O alergena e fai ai lanu e mafai ona fesoasoani i le leiloa o laulu tusa lava pe leai isi faʻailoga e faʻatatau i ai. Afai e tupu se faʻafitauli faʻapena, e tatau ona e teʻena le faʻaaogaina o le vali.

Fula.

Fula i le taimi o fulufulu lauulu e mafai ona afaina ai le foliga atoa, e aofia ai mata. O lenei faʻaaliga e manaʻomia vave gaioiga ma togafitiga faʻafomaʻi.

Paʻu paʻu.

I nisi tagata, o se le lelei tali a le tino ile lauulu lauulu e mafai ona o mai faatasi ma le mageso (eseese i foliga ma amio):

  • afifi
  • papala
  • siusiusiʻe
  • papulaa.

Rashes mafai ona le gata i nofoaga na faʻafeiloaʻi ma le vali. I maʻi lavelave, o faʻataʻamilomilo e ui atu i dermatitis ma le faʻafiafia o tagi.

Rhinitis ma isi faʻailoga. I le faʻaopopoga o aʻafiaga ile paʻu, e mafai foi ona tupu mai le ole ENT. O le taatele i latou o rhinitis ma tale, se lagona o faʻanoanoa tiga.

O le a le mea e fai pe a faʻaalia faʻailoga?

A faʻapea e oʻo i si laʻasaga o loʻo aliali mai, o mea nei e tatau ona fai:

  1. Fufulu le lauulu lauulu ile vai mafanafana ile auala sili ona manaia. Ina ia faia lenei mea, toe fai fufulu e tatau mo ni taimi, faʻaaogaina se tele o le vai.
  2. Fufulu lou ulu i le anti-allergies chamomile decoction, kefir poʻo se vaifofo o le boric acid.
  3. Faatasi ai ma le manino faʻaalia o alergi, fai togafitiga i le faʻaaogaina o vailaʻau.

Chamomile pala

  • fale talavai chamomile (2 kulimi. l.),
  • vai faʻapuna (3 kulimi.).

Sauniuniga ma faʻaaoga:

  1. Liligi vai faʻasusu i totonu o le matutu mea i totonu o le koneteina.
  2. Faamalosi afa itula.
  3. Manogi.
  4. Fufulu le ulu i se kuka saunia.

Kefir

O le faʻamamaina e tatau ona faia ma masani kefir, lea ei ai meatotino nei:

  • aveeseina le pupuga
  • aveese le susunuina ma le vevela.

Boric acid kulimi

Ina ia aveese laititi mumu, e mafai ona e faʻaaogaina se vaivaiga vaifofo o le boric acid (mo le 1 sipuni tele o le vai - ½ tsp. Boric). O lenei aʻafiaga e faʻatagaina oe ona aveese vave le pupula.

Mo le faʻamamaʻia o faʻailoga, e ono mafai e le tagata gasegase ona togafitia togafitiga i fafo ma tui. Mo faʻaaogaina talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga:

Mo faʻaaliga faʻaalia fafo:

  • suauu ma cortisone,
  • Fenistil gel
  • Psilo-balm
  • fomaʻi faʻapipiʻi ma isi auala.

Puipuiga ma fautuaga

O le auala pito sili e puipuia mai ai ni faʻailoga le lelei o se suʻega e aliali. E tatau ona faia i le aso ae leʻi valiina le ulu i le tulilima.

I totonu o fautuaga faigofie o:

  1. Staining tatau ona faia i matutu loka.
  2. O le faiga mo le teuina o sela e tatau ona 3 aso aʻo leʻi pisia.
  3. Mo talosaga, filifili naʻo oloa maualuga.
  4. Siaki le tausisia i le faʻamutaina o aso.
  5. Ae le i valiina, e le tatau ona i ai ni mea teuteu oloa i luga o le lauulu (gel, musses, varnishes, ma isi faapena).

Puipuiga mo tagata afaina

I le mata, o le paʻu e masani lava foliga agamalu ma faʻafitauli, ae o le mea moni i lalo o le lauulu e sili atu le agamalu ma e manaʻomia le tausiga faʻaeteete. E vave lava ona pupuni, fulufulu lauulu e masani ona malolo ma le nofo pei ona sa tatau ai, mageso ma mimilo o ituaiga eseese foliga mai, ma e le o mea uma laupepa fesoasoani fesoasoani tausia lauulu i se soifua maloloina tulaga. O le vailaʻau oʻona i lea tulaga o se isi itu lea e faʻaletonu ai le tulaga o le ulu, o le mafuaʻaga lea e manaʻomia ai le faia o se suʻega puipuia mo le lalagaina o lauulu. Tele gaosi fautuaina fautuaina 48 itula ae le i faʻaaogaina e faʻaaoga e laititi ai se aofaʻi o mea o loʻo i ai i luga o vaega faapitoa ma le paʻu o le paʻu: o le vaega lea o le tulilima tuli, o le paʻu i tua o le taliga, ma le ua. E fautuaina e taofi le vali pe tusa ma le afa itula, ona faʻatali lea mo lona iʻuga. Afai e leai, talia faʻamalo ma lagona le saʻoloto e faʻataʻitaʻi ma le ata. Ole laititi ua mumu, mageso, fulafula faʻaalia ai o le tupe mo le faʻapipiina o le mea oona na togi ese ma faʻaumatia atoa. Aua le faʻavaivai, o le henna ma le basma e tumau lava i le faʻasoa, e mautinoa lava o ni mea masani.

Togafitiga ina ua le manuia le valiina

I le gasologa o le aso, o faʻailoga mataʻutia e masani ona mou atu. Lea ua taʻu mai ai atonu e le manaʻomia fesoasoani faafomaʻi. Afai e le mou ese le mumu, ma na o le faʻateleina o le fulafula, aemaise i luga o laumata, e tatau ona e vaʻaia vave se fomaʻi ma lipotia se faʻafitauli. E fautuaina e faʻaali le afifi mai le vali ma lipoti mea na faia muamua.

I totonu o le falemaʻi, faia se auiliiliga o le paʻu ma ua maua ai le mafuaʻaga o le pathology, o lona uiga, latou te mauaina le vailaʻau lea e mafua ai ona i ai se tui mai le laulu vali. O le togafitiga ua faʻatulagaina mama taʻitoʻatasi: faigofie droppers mafai ona fesoasoani i se tasi, se tasi ua faamalosia e "nofo" i luga o "Suprastin" ma isi laupepa mo masina, pe sili atu foi.

Ole a sologa lelei se togafitiga peʻa fai muamua le fesoasoani: fufulu maoti le vali, inu vailaau, faʻamamaina le paʻu ole paʻu ile palapala pe suauu.

Faʻafefea ona filifili le ata saʻo

Faapea se alergi pe a uma le lauulu lauulu e le o taufaamataʻu: oe manao pea e avea ma lalelei. Ae o le faʻaletonu lou soifua maloloina e le.

O le mea muamua e tatau ona e faʻaeteeteina i le faʻavae: e tatau ona aofia ai nai mea leaga mea e mafai. Ona tatou siaki lea o le mea e gata mai ai, teuina tuutuuga o le vali, o le aano o mea ai. I le auala, e le o mea aoga uma aoga mafai ona i ai se lelei aafiaga i lauulu. O isi vaega faaopoopo i le vali, pe o le suauʻu lauulu, susu o le pi, otaota o laʻau, ma isi mea e tele, e manaʻomia ona siakiina mo le faapalepale tagata muamua.

Afai e te le manaʻo e suia le lanu o lou lauulu tele lava, e mafai ona fesuiaʻi i le lanu malulu. Natura taugata masani e masani ona i ai se le tumau le lanu lanu ma aua le mu ai lauulu. E saʻo mo latou e fiafia i faʻataʻitaʻiga ma e le masani ile faʻaauau.

Le maualuga tau o vali mamao ese foi mai i taimi uma se faailo o uiga. Tagata le lava faʻaletonu o vaega mafai ona amata lava i luga o le sili ona taugata ma "faapolofesa" vali. O se tino mataʻutia e oʻo i le mūmū o le a mautinoa lava le afaina ai. E mafai ona tatou mafaufau i le tautua lelei i le lalelei e pei o le laki, pe a mafai e le matai ona ofoina atu ni auala e filifili ai ma filifili le faʻavae e faia le mea sili ona leaga.

E le tatau ona e faʻalagolago i le suia o lau lanu o lou lauulu: vave pe tuai o lenei fiafia o le a muta, ae o le mataala ile laulu vali, pei ona tatou manatua, e matua leaga lava.

Valivali fesoasoani

Ina ia faia lauulu lanu e sili ona lelei, e tatau ona e mauaina uma mea talafeagai meafaigaluega: totini lima, pulou, pulou, pulumu, pesini (ae le o le uamea!). I se faʻaopopoga, e mafai ona e ave soʻo se paʻu kulimi ma faʻaaoga lemu i luga o le laulu. O ia sina togafiti ole a fesoasoani e aloese ai mai le faʻaleagaina ole paʻu.

Faaaoga le paluga mai aa i pito, amata mai tua, togi ese mea totoe, aua le tausia le mea i luga o le lauulu umi nai lo le taimi atofaina. Fufulu ma faʻamama vai i totigilima, fufulu faʻalelei le ulu, ma ia mautinoa e faʻaaoga le lauulu laʻau pe a uma ona vali.

Valivali o meaʻai

Le fiafia o tagata gaosi, e toatele e taumafai e suia le lanu i le fesoasoani a le tele o oloa meaai: kinamoni, kofe, decoction o peions pefu, o se fefiloi o le sua o le tipolo ma le hydrogen peroxide, ma le lauti. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te tuʻufaʻatasia kofe vave gaosi ma se taga henna, faʻaopopo iodine iina, ma faʻaaoga le paluga i luga o lou ulu, e ono maua se laʻau manaia chestnut.

O se mea e teteʻe mai ile laulu ole tino ile mea ole mea moni, e le faia e ia se lagona, ae o mea ole fale e tumu i le mea moni e leai se tasi e taofiofi le tui o vaega faapitoa, ma e mafai foi ona afaina ai. E tutusa lava le kinnamona i le aofaiga e tolu sipuni, e sili atu le leaga nai lo le susunuina o vali i luga o le ulu, talu ai e le o se mea leaga. O le sua o le kulimi ma le hydrogen peroxide e faʻamalamalamaina ai le lauulu e masani lava o se lamatiaga tele, o le vaega lona lua i lona mama foliga e tau atu ai i mu tele.

Ina ia lavea ia le manaʻomia o le valiina pea lou lauulu e mafai ona fesoasoani valivali balms, puipuia lauulu ma faasolosolo nullifying le aafiaga o lanu.

Le aotelega

E seasea maua iʻuga alualu i le lanu o le lauulu, ae talafeagai lelei. E i ai se le-allergenic lauulu lauulu? E leai ona o le le faʻapalepale i tagata taʻitasi. E le mafai ona suia atoa le lanu o le lauulu, pe valivali le laulu sinasina e aunoa ma le faʻaogaina o le chemistry, o lona uiga na pau lava le mea o totoe o le matua faʻaeteete i ai. Foliga masoa e mafai ona aoga pe a fai e te manaʻomia se vaivai aafiaga, ae mo le cardinal suia o le ata e aunoa ma taunuuga, e tatau lava ona totogi, ma o nisi taimi o le tau o se fesili e sau i lalo e le gata i tupe.

Faailoga o se afaina mo lauulu vali:

  • o foliga o le mu, mimita,
  • mumu, paʻu o le paʻu o le tino,
  • paʻu o le paʻu,
  • faigata le manava.

Afai e te le faia ni mea e faʻaumatia ai le aʻafiaga o le allergen vailaʻau, ona mafai lea ona lavelave le tulaga e ala i sili atu ogaoga faʻailoga e mafai ona mafua ai faʻafitauli tau soifua maloloina:

  • ogaoga mu mu, ulu mu, papala, papala,
  • fulafula i mata,
  • fula o le membrane mucous o mata, nasopharynx, lacrimation, pilu isu, tiga i mata, isu hidung,
  • tale, mimita,
  • fulafula lymph nodes
  • leiloa o lauulu, etc.

A afaina ai o le maʻi o se tulaga e faigofie ona alualu i luma pe a faʻaalia i se faʻalavelave. Oʻuga e mafai ona matua mataʻutia lava. I faiga faʻafomaʻi, o mataupu o le Quincke's edema ina ua uma ona lipotia se gaioiga. O lenei tulaga e faʻaalia i le televave fulafula o aano (laugutu, alafau, laumata, lemu mukosa, ma isi), malulu o le paʻu, pa'ō, vaivai. Ose mea e lamatia ai le ola, e manaʻomia vave ile falemaʻi.

Ma le isi, ona o le faʻailoaina i se mea teteʻe, ua i ai le ono aʻafia o le anaphylactic shock. O le tulaga o loʻo faʻaalia i edema, tiga matuitui, mumu i le nofoaga o le faʻailoaina atu i le faʻamalosia, afaina o le toto toto, afaina o le okesene, pa'ū i le toto maualuga, maso dystrophy. O loʻo faʻasolosolo lava vaivai, o le mea lea, e manaʻomia vave togafitiga faʻafomaʻi.

Alergi i lauulu lanu: o le a le mea e fai? Fesoasoani muamua.

O le taualumaga mo le tupu mai o se tali teteʻe pe a uma le pisia taualumaga:

  1. A uma loa ona faʻaali mai muamua faʻailoga alergi, e tatau ona fufulu vave le valivala mai le mata o le paʻu ma lauulu ma le tele o le tafe e le o vai vevela.
  2. A maeʻa lenei mea, e i ai pea le le mautonu, ma sina mumu o le ulu, ona tatau ai lea ona aveʻesea le afaina mai le vali lauulu i le fesoasoani o vailaʻau (vaʻai Togafitiga o alergi mai le lauulu lauulu) ma fofo masani.

O le mea mulimuli ua aofia ai decoctions o laulaau ma aneti-inflamasi, faʻafilemu aafiaga. Chamomile, soloaʻiga, calendula, sage - o nei laʻau uma o le a fesoasoani e faʻaititia le le mautonu ma faʻamalieina le paʻu paʻu. O loʻo faʻatauina atu i fale talavai i eleele mago. E faigofie tele le tapenaina o le ofe, faʻapena ona liligi ai le sipuni o laʻau ma se ipu vai faʻamama ma ia mumu mo le 1 itula. Faaaoga e pei o se fufulu 1-2 p. i le aso. O nei vailaʻau o le a fesoasoani foi faʻamalosia folau o lauulu ma puipuia leiloa o manoa.

  1. Afai e aliali mai se mataʻutia ona o le ogaoga o faʻailoga, i le fula o le paʻu o le paʻu o le mata, tiga matuia, ma le faʻamalieina, e tatau ona vili se falemaʻi.

Faʻafefea ona aveeseina o laulu lanu

Ina ia vave aveese le vali lanu i le lauulu i le fale, e tatau ona fufulu ma se faʻapitoa faapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, "Valivali ese" e Estel. O lenei oloa faʻamaloloina ese ese tusa lava poʻo le uliuli lauulu lanu. E faʻatupuina sina agamalu i lau curls, aua e le oi ai le amonia, faʻamalamalamaina vaega. E le mafai i taimi uma ona faʻafou le lanu masani o lauulu pe'ā uma le faʻaaogaina muamua o le teuteuga, mo lenei ono ono 4-6 taualumaga. A maeʻa se faʻamanatuga le aoga i vali, o lenei emulsion o le a faʻatagaina oe e teu filemu lau lauulu i fulufulu fou.

A o le i faʻaaogaina, o le faʻapaʻaga ma le faʻaitiitia o le sooupu e tatau ona tuʻufaʻatasia i se mea e le o se metallic i se fua faatatau e 1: 1. Ona faaaoga lea i palapala ma mago lauulu mo le 20 minute. Ina ia faʻaleleia atili le aʻafia o le tuʻufaʻatasiga, ua fautuaina e ofuina se taʻele faʻamama taele ma faʻapipiʻi lou ulu i le solo. A maeʻa le taimi, fufulu faʻalelei lau lauulu.

Ina ia siaki le atoatoa o le aveeseina o le valivali vali mai le lauulu, e tatau ona faʻaogaina se mea e faʻamama ai mo 3 minute i luga o se fasi lauulu. Afai o lenei metotia o vali uʻamea i se paolo fou, ona tatau lea ona toe fai le fufuluina. Ae muamua atu ia, fufulu lou lauulu i le loloto-shampoo ma faʻamago lou lauulu.

O le a le mea e vaavaai iai pe a faitau i le faʻavae?

O nisi vailaʻau elemene e mafai ona avea ma se faʻaita tele, pei o:

  • P-phenylenediamine (PPD) - oona i le neura, puipuia o le tino, ate, fatugaʻo, e mafai ona mafua ai le mu, lepeti i luga o le paʻu. Talia i le maualuga maualuga i le lanu o pogisa tones,
  • persulfates (sodium, ammonium, potassium sulfates) - pe a fai o le maualuga o vailaʻau o loʻo sili atu i le 17%, ona mafai ai lea e le oloa ona mafua ai le paʻu o le paʻu, faʻalavelavea le vaega o le manava,
  • o le lead acetate o se vailaʻau matautia e oona i le faiʻai ma le neura.

E le mafai ona faʻatau mai ni vali ma se taimi umi o le ola, o lenei faʻaopopoina le ono maua mai o mata. E sili le faʻamuamua i igoa lauiloa e faʻamautu ai le saogalemu ma le lelei oa latou oloa.

Alergi Muamua Suʻega

Mo le saogalemu le faʻaaogaina o le lanu o lauulu, e tatau ona e faia muamua se suʻega alergi. Ia faia lenei mea, faʻapipiʻi sina tamaʻi vali i luga o le paʻu o le tulilima. Alu mo 10-15 minute ma fufulu. Afai o le isi 2 aso i le nofoaga o talosaga e leai ni faʻailoga o alergi, o le lanu o le saogalemu e saogalemu mo faʻaaoga. O nisi taimi e le vave aliali mai se aʻafiaga o le afaina, e avea ma mafuaʻaga o le le mautonu pe o le a le mafuaʻaga na mafua ai. I le tulaga o faʻafitauli auga e pei o le vevela, mumu o le paʻu, susunuina lagona, mageso i le isi 48 itula, e sili atu le teena o le faʻaaogaina.