Meafaigaluega ma mea faigaluega

O a mea aoga o masks ma castor ma burdock suauu aumai i lauulu?

Dyeing, perm, leaga tau o tulaga, masani masani - o nei mea uma e afaina ai foliga ma tulaga o le lauulu. Ina ia toe faʻafoʻi ia i latou ma toe faʻafoʻi le laulu i se foliga manaia ma maloloina, e tatau ona e faia le tele o taumafaiga.

Peitaʻi, o loʻo i ai se vailaʻau aoga ma le umi ona faʻataʻitaʻia - o le ufimata mo lauulu na faʻaleagaina ma le suauʻu faʻasili ma burdock. Ole lautele ituaiga o oloa tausi e mafai ona suia i le naʻo le tasi. O se ufimata faapena o le a faʻamalosia aʻa, toe faʻaleleia le fausaga o lauulu.

Faʻaaogaina se matapulepule mo faʻafitauli o lauulu ma burdock ma castor suauu

Le sili aoga o lenei lauulu toe faaleleia filifiliga o lona masani. Faatasi ai ma almond, olive, linseed ma popo, o nei suauʻu na faʻaaogaina ma le manuia i cosmetology, fafagaina ma faʻamalosia le folo lauulu, ma mulimuli ane toe faafoi le lauulu o se foliga matagofie e aunoa ma le faʻaalia vailaʻau.

Castor suauu o se mea masani lea e maua mai i se masani o laau o castor suauu laau. Ona o ana faʻapitoa meatotino, ua avea lautele ma ua avea nei ma faʻaaoga i le tele o fanua, e aofia ai i fale gaosi oloa, fale gaosi meaʻai, vailaʻau fagu, manogi, cosmetology ma vailaʻau masani. Castor suauu o le a fesoasoani e foia ia faʻafitauli e pei o le matutu, moli, susulu, susu, susu ile susu. O lenei oloa faʻafaileleina, maua le susulu ma le malosi, toe faʻafoʻiina se vaega leaga. E i ai le iʻuga lelei i luga o le paʻu, lea e faʻatosina lelei ai lauulu lauulu.

Ina ua mavae le faʻaaogaina faʻaaogaina o castor suauʻu-faʻavae faavae, o le lauulu e ola maloloina uma i fafo ma totonu. Castor suauu e matua aoga tele i le togafitia o le malepe ma faaleagaina curls. O loʻo faʻamamaina le paʻu ma fafaga aʻa ona o le mea moni e soʻona toto i totonu o pu. Ona o ona faʻamalosi tino, na ona mafai ona faʻaaogaina i le fesoasoani e faatea ese lo latou vaega.

Masini uu Dandruff

Uma le sekone ua feagai ma lenei faʻafitauli faigata. O le tuʻu i fafo e fai lava e faigofie - ua lava lea e faʻailo ai le faʻapipiʻi i lou paʻu i ou paʻi ma ou tamatamaʻilima mo le 20 minute ae leʻi fufuluina lou lauulu. A maeʻa nai faʻataʻitaʻiga, o le a soʻona faʻaoso le paʻu o le paʻu o le a mou atu, ma o le a aluese faʻamalama ma.

E mafai ona fesuisuiai le fua ma le aniani sua. Muamua, o le castor e faʻamafanafana i totonu o se vai vai taele, ona faʻaopopo ai lea o le fualaʻau aniani. O mea uma e lua e ave i ni vaega tutusa. O le taunuʻuga o loʻo tuʻufaʻatasia ma le faʻaeteete i aʻa, togafiti le paʻu i luga o vavaega.

I le faaiuga, e fatufatu se mea vevela, le ulu, faʻatasi ai ma faʻasologa o loʻo afifiina i le polyethylene ma faʻapipiʻi i se solo. E faʻapena foʻi ona faʻaaoga se ufimata ma olive ma castor suauu i le tuʻufaʻatasiga ma le sua o le tipolo, faʻapipiʻi i le paʻu ma ni manoa i le umi atoa.

O a mea e fautuaina ai le faʻaaogaina o vailaʻau aoga mo le tausiga o fale o fale?

  1. Afai o lou laulu e tupu lemu pe pa'ū tele tele (sili atu nai lo 100 lauulu i le aso).
  2. A faʻapea e faʻaleagaina ia curls i le faʻamamaina soo i se masini mago lauulu, taoto i se uʻamea poʻo se lamepa, leaga i le vali poʻo se taimi umi faʻaalia i le la.
  3. Afai na e tigaina i le ogaoga o le mamafa, maʻitaga, faʻasusu.
  4. Afai na e foʻi mai mai se tafaoga i luga o le sami, lea e te masani ai ona e susulu i lalo o le la, ona e taʻele i le masima vai ma se vai iʻa.
  5. O le suauu o le a avea ma faʻaolataga moni mo i latou e masani ona afaina i paʻu paʻu, mafatia i le susu ile maua o latou ulu ma ua atili ai ona matutu.

Le aoga o lauulu suauʻu

Eseese ituaiga o suauʻu faʻaaogaina lautele ile cosmetology ma na mafai ona faʻamaonia lelei latou i lea vaega. O lenei aʻafiaga e 'ausia ona o le mea moni o le suauʻu o loʻo matua mama ma mea masani. O nei vavega e mafai ona faʻaogaina e tausia lelei ai le paʻu ma lauulu.

O suauu e iai le faamaluluina, faʻafaileleina, toe faʻafouina ma le toe faʻafoʻi mai le aoga, o se mea e manaʻomia mo le vaivai ma le lavea o lauulu.

O nei aso i fale faʻatau tino, faʻapea foi ma fale talavai, e mafai ona maua le tele o ituaiga o suauʻu. E aoga uma, ae e tofu i latou ma se faʻapitoa faʻapitoa. Fuafua i le tulaga o le lauulu ma lona ituaiga, e mafai ona e filifilia le mea faigaluega lelei.

Mo le tausiga o le uʻu ma le laulu masani, e sili le faʻaaogaina o le almond poʻo le suauʻu vine.

Mo le mago, matua afaina, ma valiina lauulu, jojoba suauu, macadamia, popo, ma vine.

Le sili ona lauiloa o castor ma burdock suauu. O nei oloa e toto mai laʻau, o lea e lelei mo ituaiga eseese o laulu, ae o loʻo i ai se eseʻesega aafiaga.

Le aoga o le burdock oil mo lauulu

O le suauʻu Burdock e faʻaaogaina lautele e faʻatelevave ai le tuputupu ae ma faʻamalosia o lauulu. Peitai, e oʻo mai i le taimi nei, o meatotino uma o lenei mea faʻalenatura e leʻi faʻatautaia.

O le aʻafiaga lelei o le faʻaaogaina o le burdock suauu o le a maitauina pe a faʻaaogaina pea. Ua fautuaina e teineiti polofesa faʻapitoa teine ​​uma ia aofia ai i lana lava lisi o mea lelei, aua e tele uiga lelei:

  • vave faamafanafana tiga ma paʻu paʻu o le paʻu,
  • aveeseina ai le susu mimiti
  • na o le matuitui o le paʻu ua aveese
  • exfoliating aafiaga
  • ua faʻamalosia lauulu ua toe faʻafouina ma fafagaina,
  • leiloa o lauulu
  • lauulu tuputupu ae matua televave tele,
  • o manoa toefuatai maloloina maloloina
  • curls avea ma ofuvae ma malu,
  • le paleni o le gaʻo o le maʻilaʻe ua faʻataʻapeʻapeina.

Faʻafetai i le masani ona faʻaaogaina o le burdock suauu mo le tausiga o lauulu, ua faʻaleleia atili lo latou tulaga, ua tulaʻi mai le teteʻe i mea ese fafo.

Burdock suauu e mafai ona faʻaaogaina i unta i foliga mama pe faʻaopopo i le faʻavaeina o matapulepule eseese.

O lenei oloa e mafai ona faʻatauina faia pe faia pe na o ia e ala i le mulimuli i nei fesoasoani:

    O aʻa o le burdock e ave, faʻamamaina, fufuluina, olopalaina - e tatau ona le itiiti ifo ma le 100 g.

Ona faʻasusuina lea o aʻa o burdock i le 1 kulimi. fualaʻau 'aina poʻo le suauʻu olive.

O le paluga ua totoe mo se aso.

Ina ua uma 24 itula, o le fuainumera na tuu mo le 15 minute ile afi lemu.

  • O le taimi e maalili ai le paluga, e faʻamamaina ma e mafai ona faʻaaogaina le suauu.

  • Fua faʻatatau mo lauulu masima ma burdock suauu

    Faʻafetai i le tele o ituaiga o kuka ma kuka filifiliga, o teineiti uma o le a mafai ona filifili le mea faigaluega lelei mo ia lava e faʻatumauina le matagofie ma le soifua maloloina o lona lauulu. Pe a filifilia se ufimata, e taua le mafaufau i le amataga o le tulaga ma le ituaiga o lauulu.

    Ufimata ufimata

      O le tuʻufaʻatasiga o lenei masker e aofia ai le tasi burdock suauu, lea e faʻamafanafanaina i totonu o le vai taele ia avea mafanafana, ae le vevela.

    Ma o le suauu e faʻamaʻimu lemu i totonu o le ulu, ma faʻatinoina se moli mama.

    Ole masani ile faʻaaogaina o lenei faiga ole a faʻaleleia atili ai le tafe ole toto, o le faʻaiuga o lena ua faʻamalosia ai lauulu ulu, aʻo latou susu lelei mai aa e oʻo i pito.

    A maeʻa le faʻamalosi tino, ina ia faʻaleleia atili ai le aʻafiaga o le suauu, e tatau ona tuʻu i luga o se paʻu taʻele paʻu i luga o lou ulu ma faʻamafanafana ai i se solo.

  • A uma le itula, o le mea e totoe o le suauʻu faʻamamaina i le mafanafana vai ma le faʻamalama.

  • Ina ia tausia lelei le mamago lauulu, e fautuaina e faʻaopopo sina vaega o le burdock suauu tuʻusaʻo i le suluulu aʻo le i fufuluina lou lauulu.

    Ufimata ma kefir ma burdock suauu

    O lenei fua e tele lona aoga, aua o loʻo iai le tele o ituaiga suauʻu:

      Ina ia saunia le mea mata, e tatau ona e ave le kefir (2 kulimi.), Burdock suauu (3 kulimi.), Peach suauu (2 kulimi.), Lavender suauu (3 kulimi.), Cedar suauu (3 tbsp. l.).

    O vaega uma ua fefiloi lelei.

    O le taunuʻuga o le aotelega e tufatufaina tutusa i le umi atoa o le lauulu, o se laʻau malamalama o le ulu.

    O le paʻu pulou ma le solo e masani ona ofuina i luga.

  • Ina ua maeʻa le 30 minute, o le mataʻu o totoe e faʻamamaina i le mafanafana vai ma le faʻamalama.

  • O lenei mata uila ua fautuaina ina ia faʻaaoga i vasega - mo le masina 2 faʻalua i le vaiaso, ona fai lea o se malologa. Afai o le a maua e le lauulu le tele o taumafa ma faʻamalologa, o le aʻafiaga, e mafai ona avea moody ma nofouta i fafo atu itu.

    Ufimata ma mumu mumu ma burdock suauu

      O le tuufaatasiga o lenei matafaga e aofia ai burdock suauu (3 kulimi L.), Pepper infusion (1 tsp.), Hair conditioner (3 tsp.) Ma soʻo se suauu taua (4-6 mataua).

    O vaega uma ua fefiloi lelei.

    E laʻititi le faʻamafanafana o le tino i totonu ole vai taele ia mafanafana, ae lē vevela.

    O le ufimata maeʻa faʻaaoga i se mafanafana foliga i le fulufulu, ona faʻapipiʻi lea o le laulu i se vaega o palasitika ata tifaga ma faʻaaofia ma se solo.

  • A maeʻa le itula, e tatau ona e fufuluina lelei lau lauulu i le vai mafanafana ma se moli malu.

  • O lenei masikulu ua fautuaina e le sili atu nai lo le 2 taimi i le vaiaso.

    Ufimata ma fuamoa kuning ma burdock suauu

      Ole a manaʻomia e ave le fuamoa fuamoa ma le suauʻu burdock (2 kulimi L.).

    E tuʻufaʻatasia mea uma, o loʻo faʻatumuina sina meli vai ma kognac (1 sipuni) - toe o mea uma e fefiloi.

    O le aotelega e faʻapipiʻi i le lauulu, o loʻo tufatufaina tutusa i le umi atoa, ona tatau ai lea i le ulu ona afifi i se vaega o polyethylene ma faʻaaofia faʻatasi ma se solo.

  • A maeʻa le 2 itula, o mea totoe o le oloa e fufulu ese ma le mafanafana vai ma faʻamalama.

  • O lenei ufimata e sili ona lelei mo le malulu tausiga o lauulu. E tatau ona faʻaoga 1-2 taimi i le vaiaso.

    Ufimata ma sua o le tipolo ma le suauu burdock

      Ina ia tausia lelei le laʻau uila, e tatau ona palu le sua oona (3 kulimi.) Ma sina vaega o burdock suauu.

    O le tuufaatasiga o loʻo faʻaogaina i manoa, tutusa le tufatufaina i le umi atoa.

  • Ina ua mavae 20 minute, e tatau ona fufulu le ufimata ile vai mafanafana ma le faʻamalama.

  • Masini mo lauulu toe faʻaleleia ma tuputupu ae

      Oe o le a manaʻomia e ave le suauʻu suauʻu (2 sipuni tele) ma vodka (1 sipuni).

    O mea uma e fefiloi.

    Ole taunuʻuga o loʻo tuʻu saʻo i totonu o aʻa, ma fai se faʻamalosiʻau mama ma ou tamatamailima mo ni nai minute.

  • Ina ua maeʻa le 30 minute, o le mataʻu o totoe e faʻamamaina i le mafanafana vai ma le faʻamalama.

  • Aneti penila

    Dandruff o se tasi o sili ona masani faʻafitauli e le mafai e se tasi ona faʻamalosia e teteʻe atu, ae e mafai ona e vave maua ese mai le faʻaaogaina o le fofo nei:

      Ole suauʻu Calendula (2 sipuni) ma le suauʻu castor (2 sipuni) e fefiloi.

    O le tuufaatasiga o loʻo tuʻu saʻo i totonu o lauulu laʻau.

  • I le 20 minute, fufulu lau lauulu i le mafanafana vai ma le faʻamalama.

  • Masini mo lauulu leiloa

      Ina ia saunia lenei vavega faʻamalolo, e te manaʻomia le aveina le sua o le kulimi, ava malosi, suauʻu castor - o vaega uma e faʻaaoga i le tutusa aofaʻi.

    O le ufimata maeʻa e faʻapipiʻi i lauulu laʻau ma tuu i le po e tasi.

  • I le taeao e te manaʻomia ona fufulu lelei lau lauulu i le mafanafana vai ma le faʻamalama.

  • Ina ia maua le manaʻo manaʻo, o lenei mata faʻaputuga tatau ona faʻaoga e le sili atu nai lo le 2 taimi i le vaiaso.

    O le faʻaaogaina o ni suauʻu masani mo le tausiga o lauulu, e mafai ona e toe foʻi mai e le gata o lo latou matagofie i fafo, ae ia e faʻamalieina foʻi ma le talafeagai o le aofaʻi. Lulu lauulu, mafiafia lauulu, tumu i le malosi, o le a tosina maia manatu o isi ma ona susulu susulu.

    I le vitio mulimuli mai, o le ae aʻoaʻo le ufimata o meaʻai mo lauulu lauulu tuputupu ae ma toe faʻaleleia e faʻavae i luga o burdock ma castor suauʻu:

    Castor suauu

    O lenei oloa e maua mai i le suauʻu suauʻu, ona fua, na lauiloa talu mai aso anamua. Castor suauu fesoasoani e foia faʻafitauli ma mamago curls ma o latou vaivai, fafagaina latou ma faʻamalamalamaina i latou i le malosi. Ma e faʻapea foʻi ona mafai ona toe faʻafoʻi le lauulu lauulu, aveʻese ai le susuʻe ma faʻamalosia le lauulu, puipuia i latou mai le paʻu'ū tele.

    O lenei oloa e iai le tele o gaʻo gaʻo - palmitic, stearic, oleic, ricinoleic ma linoleic, e maua ai o le viscosity ma le pipii. E i ai foi se latou faʻafouina aafiaga. Elemene fesoasoani o vitamini:

    • E, faʻagaioia collagen synthesis ma elastin, mafai faʻatumu e leai ni ola mama ma le susulu, pupula, malosi ma eleni,
    • Oi, e faafouina ma faʻafouina.

    Ole auala e sili ona faigofie ae aoga ole faʻasusuina o le suauu faʻapipiʻi i totonu ole ulu.

    Burdock suauu

    Burdock root o le faavae mo suauu, lea e manatu o se malosi phytoactivator. E tuʻuina i olive, almonds, kacang ma suauʻu sesame. O lona tuʻufaʻatasiga e tumu i polotini, taua ma gaʻo gaʻo, tanin, minerale masima ma vitamini.

    O mea o loʻo i ai e faʻatumuina ai le lauulu i meaʻai lelei, maua ai le malosi, vave le tuputupu aʻe ma ola maloloina. Burdock suauu e taua tele foi i le toe faaleleia faaleagaina curls ina ua uma curling faaaogaina kemisi po o valivali, ao puipuia mai pili ma mataga.

    Faʻaaoga se palu o castor ma burdock suauʻu, e mafai ona e ausia ni mea ofoofogia faʻaiuga. Faafefiloi latou i aofaiga tutusa, oe maua se lautele lauulu lauulu, lea e tatau ona masani ona faʻaalu lua i le vaiaso mo le masina.

    Vala o le faʻaaogaina o suauu

    Ina ia toe faʻaleleia lauulu ma le suauʻu castor ma burdock, e manaʻomia sina taimi mo se iloga ma manino le iʻuga mo tagata uma. E ui lava ina ua maeʻa le faʻaoga muamua, o le a avea loli ia olaola ma ulaula. Le autu faaopoopo o le atoatoa saogalemu ma mautinoa taunuuga.

    A faʻatau mai se oloa mai burdock, tamaʻitaʻi e le lava le laulu e tatau ona faʻalogo i le paolo o le suauʻu. Afai ei ai se lanumeamata, e sili atu le aua le faʻatauina, ia aua neʻi e ita ona o lea ua aliali mai le lanumeamata i luga o curls. O le lanu o le suauu e tatau ona samasama samasama.

    Mo le faʻamaoni, e mafai ona e saunia lena ituaiga oloa ia oe lava i le fale - tata le burdock root (75 g) ma faʻaopopo i le sunflower suauu (200 ml). Faafefiloi lenei paluga ma seti mo se aso i se mafanafana nofoaga. A faʻamafanafana ifo i lalo ole vevela mumu mo le kuata o le itula, ona faʻamama lea ma tuʻu atu i totonu o se ipu tioata.

    Faapipiiina o se palu o burdock ma castor suauu mo lauulu paʻepaʻe masani, a itiiti paolo pogisa o le a faʻaopopoina i le curls. O lenei e tatau ona amanaia. Ae ia puipuia lenei mea, e tatau ona e faʻaogaina se ufimata e le sili atu ma le faʻatasi i le vaiaso.

    E fautuaina le faʻaaoga o se ufimata o castor ma burdock suauu luga lauulu fufuluina. A leai, o le aʻafiaga o le a faʻaititia teisi.

    Masker mo lauulu ma castor ma burdock suauu

    Ina ia faʻamamaina le aluʻeseʻe ma toe faʻafouina foliga o lauulu, o le burdock suauu ma castor suauu ua avea i aofaiga tutusa. Ua faʻaopoopoina le vitamini C, A ma le D i pusaula i le faʻaiuga na maua mai. Faapipiiina o lenei tele i luga o le ulu ma ina ua uma le 2 itula, fufulu le ulu i le laulu.

    Faigofie

    O le kulimi sosoʻo mai mai castor ma burdock suauu e maua ai meaʻai talafeagai e faʻataʻutaʻu ai, fesoasoani e faʻaititia le vevela i le pupuga:

    • Suauu o le sami buckthorn, castor suauʻu ma burdock e faʻataʻitaʻiina i ni tulaga tutusa,
    • Faʻamumu lelei ile ulu ma tufa atu i lauulu uma ile selu,
    • Le taimi faʻaalia e le faʻatapulaʻaina - se mea faʻapipiʻi e mafai ona faia i le po, aʻo afifi lou ulu i le solo mafanafana. Ona fufulu lea ma le faʻamalama.

    E mafai ona e faʻaogaina lenei metotia seʻia oʻo i le faʻalua taimi i le vaiaso.

    Soifua maloloina maloloina lauulu

    E mafai ona e faʻatupuina lauulu tuputupu ae faʻaaogaina le fuaitau lea:

    • Castor ma burdock suauu i vaega tutusa ma vevela vevela - tincture o 1 tsp. Ina ia faʻamalieina le ufimata, e mafai ona e faʻaopopo le meli - 1 kulimi. l.,.
    • Saini mea ma vevela ile vai taele seia uma le meli atoa,
    • Faapena i lauulu, faasusu le paʻu,
    • I le 1 h 30 min. fufulu.

    Faatasi ai ma ogaoga mu, fufulu vave. Ma le isi taimi, tau lava ina faʻaititia le aofaʻi o pepa.E le mafai ona faʻaogaina se pulupulu i le iai o le vevela o le epithelium ma manua i le ulu.

    Susulu ma malosi ole lauulu

    O se auala lelei e faʻamalamalamaina ai lau lauulu, ua faʻaiuina lea i le tuʻufaʻatasiga o burdock, olive ma castor oil. Ia latou faʻaopoopoina le vitamini E i le suauʻu foliga - 1 sipuni. ma le fuamoa fuamoa.

    O lenei aʻafiaga e maua faʻafetai i le suauʻu olive, lea e iai mea aoga e pei o uʻamea, beta-carotene, vitamini E, Omega-6 ma 9, ma le tele o isi.

    O lea la, o le tuʻufaʻatasia burdock, olive ma castor suauu, e mafai ona e mauaina ni faʻamanuiaga iuga, i se faʻaopopoga i le faʻaopopoina o le susulu ma le matagofie.

    Ae e tatau ona manatua i le taimi e faʻapea e tatau ona faʻaeteete i le faʻaaogaina o laulu faʻapipiʻi lauulu papalagi ona o le agavaʻa e fai ai le paʻu o le ulu ma le laulu. Ina ia aloese mai lenei mea, e mafai ona faʻaopopo sina sua laʻau tipolo i le kulimi, e mafai ona faʻateʻaina ai le ova o le gaʻo.

    Puipuiga

    A o le i faʻaaogaina nei oloa, e tatau ona e matua siakiina le iai poʻo le leai o se aʻafiaga i se mea teteʻe i mea o loʻo faia i luga o matapulepule. Lenei ua faia faʻafaigofie - e tatau ona e sisina le suauʻu i totonu o le tapulima, ma solo i le kuata o le itula ma faʻatali mo le iʻuga. Afai ua maeʻa ni nai itula leai se tali o mulimuli mai, ona mafai lea ona e faʻaogaina saogalemu metotia i luga.

    Mo le tele, e ono foliga mai o le faiga o le tapenaina o nei fomaʻi e tele naua taimi ma faigofie ona maua o se "faamaneta" fagu, aveese uma faafitauli i le taimi e tasi. Ae mafaufau i tulaga lelei ma le leai o se afaina, e aoga le toe iloilo o ou manatu ma uiga agai i ia taualumaga.

    Vala o faʻalialia i castor suauʻu oloa faʻavae

    O le castor mask mo lauulu faʻafitauli, e ui lava i ona foliga vaʻaia, viscosity ma ductility, o se mea faigaluega sili ona aoga lea e sili ona tele lona aoga i luga o le ulu. O le a mafai ona maua le maualuga maualuga aʻafiaga pe a na o le faʻamalologa fofo o le castor suauu o faʻaaogaina masani.

    O le aoga o lenei viscous oloa ona o lona faʻapitoa faʻapitoa:

    • Faafetai i aoga aoga gaʻo, o lenei mea faigaluega ua aofia i le tuʻufaʻatasiga o le tele o lalelei teuteu ofu mo le tausiga o curls.
    • O le faʻaaoga e faʻaaogaina vave e faʻaalu i totonu ole manoa ma i totonu o le ulu. I le taimi o faʻaaogaina le ufimata, o vaega aoga o le suauʻu e tui loloto i totonu o le folika lauulu, faʻatumuina i mea lelei. Susu atu i le fausaga o lauulu, o le suauu e matua faapipiiina flakes o le toʻotoʻo, ina ia loka avea lamolemole ma malosi.
    • O se fulufulu mata e faʻaaogaina ai le suauʻu vavae e tau ai le malulu, le faʻamalu, leiloa.
    • E mafai e le faʻamalologa faamalolo ona faʻamamaʻi le susu ma le mago.

    E le manogi le manogi o le suauʻu. O i latou e le fiafia i lenei mea moni e mafai ona faʻaopopo 2-3 mataua o soʻo se mea e tatau ona iai le suauu i le paluga ua saunia.

    Castor suauu tulafono

    Afai e te faʻaaogaina le castor suauu i le fale, ona e tatau lea ona mafaufau i ni numera o tulafono:

    1. Toatele o faitioga o manoa ua maeʻa ona lafo le suauʻu. Peitaʻi, o lenei faʻafitauli e faigofie ona alofia pe a e faʻaaogaina le oloa lenei e le i lona tulaga mama, ae a tuʻufaʻatasia ma isi mea. I lenei tulaga, o le castor sooupu e tatau ona faʻaaogaina i se tau maualalo.
    2. Masini lauulu suauʻu faʻapipiʻi e tatau ona faʻaogaina i le mamago ma faʻaleagaina uʻamea. E faʻatagaina e apalai i laʻau masani, ae leʻo mea lololo.
    3. Ia mautinoa e siaki ia ufimata uma aʻo leʻi faʻaaogaina mo se aʻafiaga teteʻe. Faʻaaoga sina mea itiiti o le paluga i lou tapulima pe punou lou tulilima. Afai ua mavae sina taimi e leai se mumu, mumu pe vevela, ona faʻaaoga lea o le mea faigaluega ma le saogalemu.
    4. Mo faʻamalosia le aoga o le oloa, tapena ile fale, ae le i faʻaaogaina, vevela ile vai taele.
    5. Faaaoga le ufimata i palapala, matutu loka. Aua nei galo e faʻamama le faʻapipiʻi i totonu o le ulu ma i le faʻataʻitaʻi.
    6. E manaʻomia le faʻaeteeteina o le faʻatupuina o se fale mataʻutia. A maeʻa ona faʻapipiʻi le pulupulu, e tatau ona afifi le ulu i le faʻapipiʻi o le ata, faʻapipiʻi i luga o se taga pepa poʻo se pulou taʻele. Uu se solo i luga pe tuu i luga o se pulou mafanafana.
    7. O le umi ole gaioiga e faʻalagolago i mea o loʻo aofia i totonu o le kulimi. Ole togafitiga e mafai ona tumau mai ile afa itula ile tele o itula. I nisi itu, o le mata pulepule e faaaoga i le po atoa.
    8. Afai ua mamago tele lauulu, o le ufimata e fufulu ese na o le vai. Afai o loʻo e popole e uiga i suauʻu, ona faʻaaoga lea o le faʻamalama.

    Le tele o taimi e faʻaaoga ai matapulepule ma le suauʻu castor? E faʻamoemoe i tagata taʻitoʻatasi. Mo paʻu mimiti, o nei faiga e tatau ona faia faʻalua i le vaiaso, mo i latou e iai le laulu masani - faʻatasi i aso 7, mo le mata gaʻo - e le sili atu ma le 1 taimi i le 10-14 aso. Afai e faʻaaoga saʻo le suauʻu o loʻo fai mai ile laulu, ona lelei ai lea o lona iʻuga lelei.

    Castor o se lautele oloa ma o se faaolataga moni mo curls. O lenei meafaigaluega na mauaina taua faʻapitoa ona o lona avanoa, aoga ma faigofie le faʻaaogaina. Sei o tatou sailiiliina fua o mea e sili ona lauiloa ma aoga lelei.

    Maea faʻamau

    Faafetai i fua faigofie mo masikulu lauulu ma suauʻu castor, e mafai ona galo ia te oe le mea a baldness.

    • Faʻavae ma le aloe. O le sauniuniga o le tuʻufaʻatasiga e faʻavae i luga o le fefiloi o le suauʻu castor, sua o le aniani ma le meli (1 sipuni taitasi) ma le lua sipuni gruel mai aloe lau. Faʻamama le faʻafefiloi paluga i aʻa ma tuu mo le itula (po o le po atoa). O se tuufaatasiga lelei e fesoasoani tele i le teteʻe atu o lauulu.
    • Lemon meli. Faafefiloi 2 sipuni o le suauʻu kastor, 1 sipuni tele o le sua o le tipolo, le aofaʻi lava o le meli ma le 1 yolk. Faaaoga le tuufaatasiga i luga o le lauulu, sulu i aʻa ma tuua mo se itula.
    • Faavae i luga o castor suauu ma olive suauu. Se pulupulu mo lauulu ulu ma nei suauʻu o le a fesoasoani curls tuputupu ae vave. I nei mea, ave i se tutusa vaevaega, faʻaopopo 2 mataua o le rosemary ma bergamot esters. Galu i le ulu ma tuua mo le itula.

    Tuputupu Ae Masini

    Taumafai i nei vailaʻau o le suauʻu faiulu lauulu tuputupu ae o meaʻai:

    • O lona uiga faʻavae i luga o castor ma burdock suauʻu. O nei tupe e tatau ona ave i se tulaga tutusa, e maua ai se manogi manogi, e mafai ona e lusi tele lau faʻatau suauu taua. Faapipii le mata uu i aʻa ma pito o le lauulu, taofi mo le 1 itula.
    • Ole meaola kastor-castor ua saunia mai i le 2 sipuni tele aniani vai ma le tutusa aofaʻi o castor suauu. Tufatufa atu le faʻaputuga i le uumi o manoa, seti mo le itula.
    • Ufimata faiga ma le mustard, kefir ma castor suauu. Fua faʻatumu: Faafefiloi 1 sipuni tele o le suauʻu castor ma le aofaiga lava e tasi o le mamago sinapi ma kefir. Muamua e tatau ona e faʻaitiitia le suauʻu i le kefir. Faafiafia le sinapi i le vai mafanafana, faʻaopopo mea o loʻo i luga, palu uma mea lelei. Faʻapipiʻi le maso i aʻa o le lauulu, afifi lou ulu ma tu mo le 1 itula.

    Castor masks mo mago ma lanu lanu

    Chemistry le afaina ai lauulu, o lea o le nonoa na sao mai le valiina o taualumaga e sili ona faanatinati i le manaomia o le tausiga. Castor-based masks o le a fesoasoani e le gata valiina, ae faapea foi vaivai ma sili atu mago lauulu.

    • Ufimata ma glycerin. Mo kuka, e tatau ona e ave le 2 sipuni tele o le suauʻu castor, 1 sipuni tele ole glycerin ma 1 yolk. Faafefiloi lelei, apalai i sulugatiti mo 1 itula pe tuua ile po.
    • Meaola faafefete. Mo kuka, e te manaʻomia na o le fefete ola. Fua: 2 sipuni tele o le suauʻu castor ma le fefete na fefiloi ma le yolk ma le 1 sipuni ti o le meli. Faafefiloi lelei mea uma ma apalai ile umi atoa ole lauulu mo le 1 itula.

    Masini mo lauulu suauu

    O matapulepule ma le faʻapipiʻi mo lauulu gaʻoa o loʻo faʻaaoga e fafagaina ai vaevaega ma faʻamutaina le susu. Aua le faʻamamaina le faʻafefiloi i totonu o aʻa, ona o le a faʻateleina ai le tele o gaʻo.

    • Lemon castor ufimata. Faafefiloi 1 sipuni o castor ma burdock suauʻu ma le tutusa aofaʻi o sua o le tipolo. Faʻaoga le faʻapipiʻi i luga o le fulufulu ma le faʻamalosiʻau pamu ma tuu mo le itula.
    • Faatasi ai ma le faaopoopoina o kefir. Fua: 1 sipuni tele o le suauʻu castor suauʻu fefiloi ma le afa ipu o kefir. Faaaoga le paluga i lauulu (e le o aa!) Tu mo 1 itula.

    E tele fua faatatau mo lauulu maso e faʻavae i luga ole castor suauu. O tagata uma o le a mafai ona filifili mo i latou lava le sili sili ona lelei le tuʻufaʻatasiga o le a fesoasoani e suia le lauulu, toe faʻaleleia lona malosi masani ma le matagofie.

    Masini e leiloa le lauulu

    E manaʻomia le faʻamafanafana o se paluga o castor ma burdock i totonu o le vai taele poʻo le microwave. O le paʻu ma aʻa o loʻo togafitia ma le faʻaeteete ile suavai mafanafana, ona ufitia lea o le ulu i le cellophane ma le terry solo poʻo le fulufulu manu. Fausiaina se ituaiga o meaʻai fale mataʻutia o le a faia faʻagasologa sili atu le aoga. Uu le ufimata i luga o lou ulu mo le 2 itula, ona fufulu faʻatasi lea ma le laulu.

    A malosi le pala, e fautuaina le faʻaaogaina o se ufimata o castor suauu ma ava malosi fefiloi tutusa. Ia teu i luga o lou ulu pe a ma le afa itula, ma a maeʻa le taimi faatulagaina, aveese e ala ile fufulu. O lenei faiga e mafai ona faia e oʻo ile 3 taimi i le vaiaso.

    Burdock suauu: aoga mo curls

    O lenei mea faigaluega e sili ona fiafia i ai vaega o matapulepule eseese o le faimea tutusa. Burdock e mafai ona faʻaaogaina tutoʻatasi ma i se tuʻufaʻatasia ma isi gaosi mea. E i ai uiga ese, ona e mafai ai ona e maua se foliga foliga matagofie.

    O le suauʻu Burdock e aofia uma ai mea saogalemu faalenatura: vitamini, flavonoids, masima masima, aoga aoga, mea taua ma gaʻo (stearic, palmitic acid), biologically malosi ma tanin, inulin natura ma porotini. Inulin (o se polysaccharide masani) mitiia oona, faʻamamaina le paʻu, faʻamalosia le taua gaioiga o microflora aoga ma faʻateleina faʻamalosia i le lotoifale puipuiga, faʻaleleia masani metabolism i tisu, e aofia ai gaʻo metabolism. E faʻalauteleina foʻi le malosi o sela e mitiia ai meaʻai.

    Burdock e faʻavavevaveina lauulu ulu, faʻamalosia malosi a latou pulu (folikel), faʻapitoa, faʻatoʻilaloina le pulu, aveese le afaina o le papala, soona faʻateleina, toefuatai susulu masani, toe maua le aʻa ma le fausaga o lauulu uma pe a uma le curling po o le pisia.

    Masini meaai mo ituaiga eseese o curls ma burdock ma castor suauu

    E sili atu le faʻaaoga i luga o laulu susu susu. O le oloa e tatau ona faʻamafanafana muamua ina ia avea ma mafanafana. Muamua, ua faʻafefeteina i totonu o aʻa, ona faʻaaoga lea i le vaega o totoe ole uumi ile selu ole lelea i totonu o se mea teuteu teuteu. Ona tuu lea i luga o se paʻu pulou poʻo se taga palasitika o loʻo faʻamau ai le solo i luga o le ulu. O le umi o le faʻagaioiga e le itiiti ifo i le 1 itula. Aveese le matapulepule ma le faʻamalama.

    O afifi ua fautuaina e faia faʻalua i le vaiaso (ia amanaia ia faʻatonuga i totonu o laupepa) mo le 1-2 masina, ia mautinoa e fai se malologa mo sina taimi.

    O auala faapena e mafai ona faia e le gata mo fomaʻi, ae faʻapitoa foi mo le puipuia. Curls mai lenei mea o le a le sili ona leaga, i le isi itu - o le a sili atu latou lemu, susulu ma usiusitaʻi. O afifi masani e faʻatopetope ai le faʻagasologa o latou tuputupu aʻe, fai le lauulu mafiafia ma sili atu ona lamolemole.

    Le faʻaaogaina o burdock ma castor suauu mo vailaʻau togafitiga, ua fautuaina e faʻaopopo ia i latou fuamoa fuamoa, aniani, mustard, pepa lanu, yeast, honey, cognac. O le suʻega ma le pepa lanu, lea e mafai ona faʻatauina e aunoa ma ni faʻafitauli i totonu o le fale talavai, na faʻamaonia e sili ona lelei: o suauʻu ma le tincture ua fefiloi tutusa tutusa, ona milimili lea i aʻa. Aveese le fatufatu pe a uma le 1 itula. Masker e faʻavae i luga o oloa luga e talafeagai mo ituaiga uma o lauulu, ae a iai le ulu papala e le mafai ona faia soʻo.

    Ia sologa lelei faʻafitauli i le lauulu o se ufimata faʻavae i luga o burdock, castor suauʻu ma faʻaopoopoga taua. Ina ia saunia se tasi o ia mea, e tatau ona palu se sipuni o burdock suauu ma castor suauu, faaopoopo 3-5 paʻu o se ethereal oloa, mo se faʻataʻitaʻiga, sage, rosemary, lavender po jojoba, 1 sipuni taʻitasi. vitamini E ma le A, faʻapea foi ma le 5 ml o le dimexide (ia faʻaleleia atili le soʻona maʻafia o sela - e ono aʻafia o latou ala i aʻa) O le paluga e faatatau i na o aʻa. Ole faʻagasologa e faʻatinoina ile 1 itula. A maeʻa se taimi tuʻufaʻatasia, e aveʻese le kulimi e ala i le fufuluina o laulu i le faʻamalama.

    I le taimi o le afifiina, sina lagona le mautonu atonu e lagona, ae e le o se faʻavae ese mai le masani. A faʻaletonu le faʻaletonu, ua taofi le faiga. Toe fai i vaiaso uma mo le tasi ma le afa i le lua masina, o le a e matauina o le lauulu amata ona tupu malosi atili.

    Fulufulu mata e aofia ai fuamoa ma burdock suauu:

    1. Oe mafai foi ona faʻaaoga se oloa o loʻo i ai koko ma moa fuamoa. Ina ia faia lea mea, e te manaʻomia le 2 yolks, mama koko efuefu, 40-50 ml o burdock suauu, e mafai foi ona faʻaopopo sina laʻau suauʻu pe fai e aunoa ma ia. O le paluga ua olo i totonu o le paʻu, palu malamalama le ulu i ou tamatamailima. O le faʻagasologa e tatau ona faia faʻalua i le vaiaso,
    2. E sili ona faigofie le faʻamalosia o le soʻotaga i luga ma le fesoasoani o le sinapi. Ina ia faia lenei mea, palu le 2 kulimi. sinapi o le sinapi, fou fuamoa fasi, 1 kulimi. suka, 30 ml o burdock, mulimuli ane faʻaopopo lua sipuni mafanafana o vai mafanafana. Ua fautuaina e faʻaaoga le oloa ile vavaega ma se pulumu, ma le suauʻu i lona mama mama mo le umi o loʻo totoe. O le mata e faʻaaoga mo le 30 minute, ina ua maeʻa ona fufulu le faʻavae i le vai ma le faʻamalama. O afifi ma le mustard mo le tagata e ona le masani ituaiga paʻu e mafai ona faia i aso uma 7 aso, gaʻoa - tasi 5 aso, mago - 1 taimi i le 10 aso. Ole masani ai ona fai lenei mea e faʻatagaina ai oe e uumi o faʻasologa o le averesi o 2 cm i le masina,
    3. O lona uiga faʻavae i luga o le meli mo le faʻamalosia o lauulu. E faigofie lava le fua: faʻafefiloi 1 tsp. meli, cognac, aniani sua ma 2 kulimi. avega. O le aotelega e olo i totonu o aʻa ma tuʻua mo le 2-3 itula. E tatau ona maitauina pe a uma ona aveʻesea le paluga ma shampoo, faʻaopopo, e mafai ona fufulu ma se decoction o burdock aʻa. O le faʻamamaina ma laʻau decoctions e aʻafia ai foʻi le tulaga o lauulu.

    O le faʻaaogaina o nei oloa uma e aofia ai se uluaʻi suʻega e teteʻe i lona tino. Ia fai le mea lea, ni nai mataua o le oloa e faʻapipiʻi i le pito i tua o le tapulima ma faʻatali se taimi. Afai e leai se mea e faʻatupuina ai se lagona, ona mafai lea ona faia se ufimata ma mea faʻapena.

    Burdock suauu: tuufaatasiga ma uiga o le faʻaalia

    Suauu faavae:

    • burdock aʻa
    • vitamini A, E, C, PP ma le B,
    • flavonoid
    • uʻamea
    • Manganisini
    • apamemea
    • isi minerale.

    O le tele o porotini, polisakarida, gaʻo polyunsaturated amino acids ma tannins.

    Ona o le tamaoaiga o fatuga mea, o lenei suauʻu ua taʻua o se conditioner lauulu masani.

    Faatauga: oloa faʻaaogaina

    E faʻavae le castor oil i le castor oil, faʻapea foi ma triglycerides o linoleic, ricinoleic ma oleic acid. E aofia ai foʻi le stearic ma le palmitic acid. Castor e le gata faʻamalosiʻoaʻoina fugalaʻau lauulu - e faʻavaveina o latou tuputupu aʻe, faia ia mafiafia, faʻamalosia le folo ma faʻamamaina le susu.

    Anotusi

    E leai ni faʻailoga e faʻaaoga. E ui i lea, o nisi taimi e iai le faʻalilolilo o le tagata lava ia i vaega. Ina ia mautinoa le saogalemu o le matapulepule, matou te fautuaina le faʻatatauina o se vaega laititi o le tapenapenaga faʻaputuga i le punou i totonu o le tulilima, i le tapulima poʻo luga o le paʻu i tua atu o le taliga aʻo leʻi faʻaaogaina.

    Afai ua maeʻa le 30 minute e te le lagonaina le vevela ma le susunuina, ma o le mumu e le aliali i luga o le paʻu, ona o le ufitia filifilia ua matua saogalemu mo oe ma o le a naʻo le aumaia o faʻamanuiaga.

    Uliuluulu

    Ua matou filifilia mo oe ni 3 fua faatatau mo lauulu toe faʻaleleia ma tuputupu ae. E aoga uma i latou ma e naʻo le seti o vaega e eseʻese.

    Masks e tatau ona faia e le aunoa - 1-2 taimi i le vaiaso, ma a uma le 3 vaiaso o le ae maitauina o lou curls foliga maloloina ma matagofie, ma o latou leiloa ua avea ma taua. Ina ia maeʻa le faʻafouina atoatoa, o le ae manaʻomia 10-15 taualumaga, fuafua i le tulaga o lau lauulu.

    Fesoasoani:

    1. Ina ia faʻaleleia le faʻataʻitaʻiga o le maʻi o le ulu, matou te fautuaina le taimi o le faʻaaogaina o masker 5 minute e faʻafilemu ai le ulu i le faʻatautaiga o tamatamailima. Faʻapipiʻi lelei le oloa i aʻa, ona tufatufa lea ole selu ile umi atoa ole lauulu ile selu. Ia mautinoa o le ufitia e ufiufi ai uʻu i pito.
    2. O le vevela e faʻalauteleina agavaʻa o matapulepule, ma aua neʻi e faʻatalale i le manaʻoga o le faʻamafanafana o le suauʻu ma afifi lou ulu i se solo mafanafana. Mo le fausiaina o le sauna, muamua tuʻu i luga o le pulou pulou ona afifi lea o le solo i luga o lou ulu.
    3. Afai e puʻupuʻu lauulu, o le vaega o mea e fai ile vaega e vaeluaina.

    Ia faamalosia ma tuputupu aʻe

    E te manaʻomia:

    • burdock ma castor suauu,
    • selu
    • taele pulou
    • ma se solo mafanafana.

    Faatonuga:

    1. Faafefiloi le suauu i vaega tutusa tusa ma le umi o lou lauulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e i ai lau lauulu i luma o tauau, e te manaʻomia le faʻafefiloi 2 kulimi. sipuni burdock ma 2 kulimi. sipuni o castor suauu.
    2. Lulu le paluga seia lelei.
    3. Vevela le paluga i totonu o se vai vai taele ile 45 ° C.
    4. Faaaoga le paluga ma tuu mo le 1.5 itula.
    5. Fufulu lau lauulu i le mafanafana vai ma le faʻamalama mo faalua.

    O le ufitia o le a avea ma mea sili ona lelei e teteʻe atu i le pa'ū paʻu ma faʻavaveina o latou tuputupu ae, fai le laulu e sili atu le paʻu mafiafia ma lauulu.

    Mo toe faʻaleleia ma le kulimi

    E te manaʻomia:

    • 1 fuamoa fuamoa
    • 2 kulimi. sipuni o burdock,
    • 2 kulimi. sipuni o castor suauu,
    • selu
    • taele pulou
    • ma se solo mafanafana.

    Faatonuga:

    1. Faafefiloi castor ma burdock suauu i se homogenous tele.
    2. Muai le faʻamafanafana i totonu o le vai taele e tusa o le 45 ° C.
    3. Lulu le kekua ma faʻaopopo i le mafanafana mafanafana.
    4. Faaaoga le paluga ma tuu mo le 60 minute.
    5. Fufulu lau lauulu i le mafanafana vai ma le faʻamalama mo faalua.

    O lenei masker e faʻamalosia ia aʻa, faʻaleleia le tulaga o le fulufulu ma le lauulu, faʻalelei le mafolafola, ma ia faʻamalosia uma lauulu, malu ma maloloina.

    Ma mea vitamini A ma E mo le susulu ma silkiness

    E te manaʻomia:

    • 1 sipuni o vitamini A,
    • 1 sipuni o vitamini E,
    • 2 kulimi. sipuni o burdock,
    • 2 kulimi. sipuni o castor suauu,
    • selu
    • taele pulou
    • ma se solo mafanafana.

    Faatonuga:

    1. Faafefiloi castor ma burdock suauu i se homogenous tele.
    2. Muai le faʻamafanafana i totonu o le vai taele e tusa o le 45 ° C.
    3. Faʻaopopo vitamini A ma E i le mafanafana mafanafana, faaoso seia mago.
    4. Faaaoga le paluga ma tuu mo 1-2 itula.
    5. Fufulu lau lauulu i le mafanafana vai ma le faʻamalama mo faalua.

    E pei ona e vaʻai, o a matou fua e faigofie ma tamaoaiga, ae pau lava le mea e te faʻataʻitaʻi tasi ma vaʻai: o le iʻuga o le a sili atu nai ou faʻamoemoe uma! E mautinoa lava i totonu o nei ufimata e mafai ona e filifilia se tasi o le a avea ma au auupega lilo ma avatu ia sili atu, maloloina ma malosi curls.