O faʻafitauli

Faaiilaina lauulu

O le a se mea e tatau ona ou faia pe a fai ua paʻu loʻu laulu ma amata ona paʻu'ū? O se faʻafitauli tutusa e fetaiaʻi e le gata i tamaloloa, pei ona masani ona talitonuina, a e sili atu ma le 40% o fafine. O aso nei o le a tatou sailia mafuaʻaga o le faʻaititia ma faʻaititia o laulu, ma mafaufau foi i auala lelei e faʻatino ai faʻafitauli.

Aisea lauulu na manifinifi ma pa'ū ese: 7 mafuaaga

A o le i sailia le mafuaʻaga moni o le manifinifi ma le atoa leiloa o lauulu, tatou o le a vaʻai pe faʻafefea ona tupu a latou atinaʻe. E i ai i le uluʻi le itiiti ifo i le 100 afe folola, taʻitasi "Faʻatupuina" tasi lauulu i le taimi. I le aluga o taimi, o le tuai curls ua suia e fou ma o le faʻagasologa o lo latou atinaʻe o loʻo toe faʻaluaina.

E masani a, i le tulaga o le tuputupu aʻe ma atinaʻe, a itiiti mai 80-85% o le laulu atoa e i le taimi e tasi. O mea totoe ole 15-20% e pa'ū i luga o lauulu o loʻo i le tulaga ole malolo pe pa'ū.

O le mea moni, leiloa o curls o se masani masani, ae afai o le aofaʻi o lauulu pa'ū i le aso sili atu nai lo 100, e mafai ona faailoa mai ai o solia ogaoga.

O le a le mea e mafua ai le faʻamalosiina male paʻu ole fafine?

O mafuaʻaga autu mo le faʻaleagaina o faʻasologa, o trichologists aofia ai 7 mea taua.

Mea moni

  • Tulaga masani. Afai o se tasi o ou matua ei ai ni faʻafitauli saua lona laulu, e mafai ona mautofi.
  • Androgenic alopecia. Ile gasologa ole suia ole testosterone ile igidrotestosterone, e masani ona tupu le pala. E tutusa lava suiga o uiga faʻavae o le polycystic ovary ma le hypersynthesis o tamaloloa hormone i fafine.
  • Maʻitaga I le taimi o maitaga, o le tele o le estrogen i totonu o le tino e faʻateleina faʻateleina, ae a maeʻa ona fanau, o lona faʻaititia na faʻaitiitia vave, lea e mafua ai le faʻaletonu o le tulaga o lauulu ma pulu,
  • Faʻamaʻi o vaega eseese. O le faʻamalosia o le faʻaogaina o meaʻai ma le thyroid gland e faʻatupuina ai le le paleni o fatuga, e mafua ai le faʻamaloloina ma le faʻaititia o ufiufi.

Fafo fafo

  • Ua le lelei meaai. O le faʻamaligiina o loʻo maitauina ma le le lava o taumafa, minerale ma vitamini i totonu o le tino.
  • Le lelei tausiga. O le manifinifi ma le magalafu o manoa e masani ona mafua mai i le faʻaaoga sese o le amonia vali, perm, curling uʻamea mo le faʻalautele o curls, mea ai e aofia ai ava malosi (varnishes, foams, gels).
  • Leaga leaga. O le inu ava malosi ma ulaula e mautinoa lava e mafua ai le faʻalavelave i le galuega o tagata tino tino, lea e afaina ai foʻi le tulaga o lauulu.

E pei ona mafai ona e vaaia, o le mafuaʻaga o le pala e mafai ona pepelo e le gata i le i ai o ogaoga faʻamaʻi. E masani ona tatou faʻaosofia le faʻaletonu o tulaga o le au pa'ū. O le mea lea, muamua lava, e manaʻomia le faʻaitiitia ni mea leaga e aʻafia ai le lauulu ma e naʻo le taimi muamua e faʻamama ai le teuga tino.

Fautuaga lautele tausiga

  • Afio mai. Faʻasolosolo masani le ulu o se ulu ma se laʻau laupapa ma seisi nifo o le a faʻaleleia atili ai le microcirculation i luga o le tino. Lenei o le a faʻaleleia atili ai le sapalai o folika ma mea ai.
  • Paleni taumafa. Taumafai e aofia i totonu o lau lisi o meaʻai meaʻai mauʻoa A, E, C, ma B. Ona o lenei mea, o le a mafai ai ona vave toe faʻaleleia le fausaga o manoa ua faaleagaina.
  • Tumama togafiti. O le mafuaaga mo vaivai ma manifinifi curls masani taoto i le fufuluina o lou lauulu e masani ona. O Trichologists le fautuaina le fufuluina o lou lauulu sili atu nai lo le tasi i ni nai aso.
  • Taumafai ia aua le faʻaaogaina se lauulu e mago ai lou lauulu. Aua foi mo sina taimi, mumusu e faʻaoga ma ni uila ma le laulu o lauulu.
  • A maeʻa ona fufuluina lou lauulu, fufulu lau curls i le minerale ma vai mafanafana.
  • Ina ia faʻamamasuina lau lauulu faʻaaoga se solo na faia i mea masani (ie, ie).
  • Matagofie togafitiga. Afai ua paʻu mafiafia paʻu ma ua amata ona paʻu i fafo, faʻaaoga pulou pulou ma decoctions.

Fua faatatau mo le fofo tagata

O le faʻamamaina male laʻititi le paʻu ole paʻu ile fafine e leʻo se faʻafitauli tau tausaga. O fafine e taumafai e suia sitaili ma laei, e le mafai ae le afaina ai le tulaga o lauulu.

Ole fusi uumi, o le masani ona valiina ma le gatasi e afaina le fausaga ole laulu. O le faʻaiuga o ia gaioiga, muamua e manifinifi le gaoi, ona amata loa lea ona paʻuʻu i fafo.

O le a le mea e fai pe a fai ua maeʻa faʻagasologa le faigalotu?

I se tulaga faapena, curls mafai ona togafitia i le fesoasoani a fale teuteu fale. O lona faʻaopopo, o mea fefiloi uma ma decoctions e faia i luga o le faʻavae o na o mea masani, o fofo togafitiga e le mafai ona afaina ai lauulu. Mafaufau i nai faigofie e saunia sauni mo manifinifi ma le pauina o curls.

Tausiga malu o

Pia o se masani masani i le taua faasaga i le pala. E aofia ai le tele o le fefete ma vitamini, lea e iai se aoga aoga i le fausaga o lauulu ma le setete o folika.

Ina ia saunia le paluga e tatau ona:

  • Faafefiloi 200 ml pia faʻafefeteina ma 1 moa keke,
  • Faaopopo le sipuni tele o le suauʻu popese i le tali maua mai,
  • A maeʻa, e mafanafana le mafiafia o le mafiafia ma faʻaaoga e toetoe a susu ma mama mama,
  • Ina ua mavae se itula, ua mulumulu lauulu.

Ufimata faasaga i le pulu

O le le lava o meaʻai o le faʻapipiʻi e mafua ai le mea moni o laulu e amata ona tumau leaga i totonu Lauulu ulu. I lenei tulaga, tusa lava pe masani selu e fai ai le paʻu paʻu'ū i fafo.

Ina ia faamalosia moli, e mafai ona faʻaaoga le mea faigaluega lea:

  • Faavaivaia 1 ato mamago fefete ma vai ma 1 kulimi. l Mayonnaise
  • Faʻaopopo 1 ampoule o retinol ma tocopherol i le mafiafia.
  • Vevela le tuʻufaʻatasiga ma salu 1 moa falai i totonu,
  • Pa'ū i totonu o se matapulepo 3-4 mataua o le ether ma olo i le aʻa o le vaega o curls,
  • A maeʻa 35-40 minute, fufulu lelei lauulu.

Lamination ufimata

O le gelatin σύνθεση o le a faʻavasegaina le sebaceous glands ma toe faʻatumu kolagen i le tino. O lenei meafaigaluega e vave faʻatonutonuina lauulu na faʻaleagaina ma puipuia i latou mai le paʻu i fafo.

Ina ia saunia se lelei faʻafefiloi, e tatau ona:

  • Faavaivaia 1 ato o gelatin i totonu o le vai vevela seia faʻamalieina le paluga palapala,
  • Faaopopo le 1 kulimi. l conditioner ma fai sina mafanafana le emulsion,
  • Faʻaaoga i taʻavale fufulu ma le susu
  • Ufiufi le ulu ile cellophane ma fufulu lauulu pe a uma le 50 minute.

Ina ia alu ese le faʻafitauli, e taua tele le sailia o le mafuaʻaga tonu o lona tulaʻi mai ma faʻatonu uma taumafaiga ina ia faʻaumatia. Ma faʻaopopo fesoasoani - faʻaaoga mea teuteu fale.

Mafuaaga mo manifinifi laulu

Mafuaaga o manifinifi lauulu atonu e ese:

  • O le mafuaʻaga masani o afaina o meaai, atonu e mafua mai ona o le maopopo faʻatapulaʻaina o loʻo iai nisi oloa i le tino. E masani ona tupu lenei mea i taimi o taumafa. Faatasi ai ma ia soligatulafono, o le lauulu e afaina muamua, e faasolo ina manifinifi ma sili atu le maaleale,

  • Faʻaʻafia taimi oona o le tino, na tupu i le taimi e nicotine ma le ava malosi e masani ona faʻailoaina mai e le tino. O faʻafitauli autu i le faʻatupuina o gaioiga o sela e mafua ai le faʻamaluina o le laulu fausaga,

Nicotine ma le ava malosi o se tasi o mafuaʻaga mo manifinifi laulu

  • Androgenic alopecia. Ole auala lea ole lalagaina o le male male testosterone i le igidrotestosterone, sosoʻo ma le lauulu laulu. I fafine, o le faʻaalia o lenei faʻamaʻi e mafai ona tupu ona o le ov o le polycystic, ona o le maualuga o le maualuga o tama tane i le tino
  • Ole vitamini. O vitamini e aupito sili ona taua mo lauulu o le "A" ma le "E"; o latou le atoatoa toe faʻalelei le fausaga o le laulu ma e mafai ona mafua ai le paʻu o lauulu.

E tusa lava mafuaaga o le manifinifi o lauulu e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi fomaʻi faʻapitoa o le a fesoasoani ia te oe e fuafua ai le faʻamaʻi ma faʻatonu se togafitiga togafitiga.

A faʻamaloloina lauulu, talanoa ile fomaʻi faʻapitoa.

Ituaiga o suʻega e iloa ai mafuaʻaga o manifinifi laulu

  • Saili iloiloga. A faʻailoaina ni faʻafitauli i le le lava o micronutrients, o le a fesoasoani se fomaʻi faʻapitoa oe e filifilia se polokalame o meaʻai mo le faʻaaogaina o micronutrients faavae,
  • Suesuega mo le Digestibility. A uma mea uma, e mafai foʻi pe a ai se tagata e 'ai ma faʻaaogaina uma vitamini talafeagai, ae ona o le le lelei o le tino latou te le o faʻaogaina i le auala saʻo.

E manaʻomia le faia o suʻega e iloa ai mafuaʻaga o le manifinifi o lauulu

O le manatu o le "lauulu manifinifi ”ma“ lauulu manifinifi togafitiga ” aua e tatau ona iai uma tagata e le mafaamatalaina.

Lauulu manifinifi togafitiga

Nei o togafitiga lauiloa mo le manifinifi o lauulu o:

  • Le metotia o le microinjection, e i ai le faʻatonutonu gaioiga. O togafitiga faapena o loʻo aofia i le auupega o mesotherapy. O koko faʻapitoa e mafai ona le gata ina toe faʻaleleia le fausaga o lauulu, ae e mafai foi ona taofi ai le leiloa. O vailaau o loʻo tuiina i lalo o le paʻu faʻaaoga ai nila lelei. O le mesotherapy sauniga e tusa ma le 40 minute,

  • Le faʻaaogaina o le electrotherapyi le taimi lea, faatasi ai ma nai tui eletise o le taimi nei, o fulu folika e le fiafia, lea e mafai ai ona faʻateleina le laulu o le ola,

  • Ultrasound talosaga - faʻalauiloa atili le faʻaaogaina o le faʻatautaia vailaʻau,
  • Metotia Galvanization - fesoasoani e faʻalauteleina metabolic faʻafitauli i sela ma toe faʻafouina le lauulu.

Ata muamua ma a maeʻa le manifinifi o lauulu togafitiga

O auala o tui e i ai ni faʻailogaina, i le i ai o ia e le manaʻomia le faʻatinoina o togafitiga: maʻitaga, maʻi faʻamaʻi ma faʻafitauli.

A maeʻa le faʻagasologa, e le tatau ona fufulu lou lauulu mo ni nai aso ma asiasi i le vaitaʻele.

I luma ma ina ua maeʻa manifinifi togafitiga o lauulu

Puipuia o le manifinifi o lauulu

Lauulu tausiga ma le puipuia o manifinifi manaomia nei gaoioiga:

  • Vaʻai i lau taumafataga
  • Taumafai e aua le faʻamisa, faʻaititia,
  • Ave vitamini

Mulimuli i lau taumafataga, inu vitamini

Faaaoga se fulufulu fulufulu soo

  • Aua neʻi selu le laulu susu, faʻatali seʻi pala.
  • Vaitaimi faia haircuts e toe faʻafou lou lauulu.

Faia lauulu oti i lea taimi ma lea taimi

Manatua, e tatau ona e vaʻavaʻaia totoʻa le soifua maloloina o lou lauulu, aua o latou tulaga o se atagia mai o galuega a le faʻalapotopotoga atoa.

Mafuaaga o le manifinifi laulu i fafine pe a uma ona fanau

O fulufulu suavai ua tuʻuina mai ile natura ile naʻo le sefulu mai le selau teine. E mafai ona faʻamaonia lea tulaga ile matau lelei ile laulu ole teine ​​aʻoga, o le toʻatele oi latou na ofuina ni mafiafia ma fufusi. Ae i le taumafaiga ia avea sili ona aulelei, mai lava i le laiti latou fasiotia le soifua maloloina o curls ma eseese togafiti hairdressing. E taua le maitauina o le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le lauulu e mafai ona le gata o le aʻafia o se tino poʻo le vailaʻau, ae o le tele o isi mea e soloia ai le puipuiga o le laulu, solia lona fausaga ma taumafa faiga, e pei o:

Aulelei ola curls

  1. Tupuaga pe gafa tuufaʻasolo. Ile iai o se faʻafitauli e, e manaʻomia le tausiga faifai pea male manifinifi ma le lauulu saua, e le mafai se fofo atoatoa.
  2. Vevela faʻamafanafana ma faʻamaʻi eletise, masini faamago lauulu, curling uʻamea. Afai e le mafai ona aloese mai le faʻaogaina o nei masini, faʻaaoga vevela-puipui lauulu pulupulu i le taimi o taualumaga.
  3. Faʻaalia i le maualuga le vevela vai.
  4. Fai soo asiasiga i le solarium.
  5. O i ai i lalo o le la, lea, i totonu o lona fusi o loʻo i ai le ultraviolet light, faʻapea foʻi ma le solarium e faʻamamago ai le laulu ma e tau atu i se koluse o latou pito. E faigofie tele le puipuia oe lava mai lenei tulaga - faʻaaoga pupuni fulufulu lauulu ma fai pulou i masina o le taumafanafana.

Manoa i luga o selu pe a uma ona selu

  • Galue i potu ma vevela, mago le ea.
  • Teteʻe le tausiga.
  • Valivali, maualuga, laminating ma isi tata fulufulu le faʻaaogaina o vailaʻau.
  • Le lava o curls o taumafa ma vitamini. Lenei, mo le manifinifi ma le lauulu lauulu fafine e tatau ona soifua maloloina ma mafiafia, e manaʻomia le faia o se ala o tele vitamini masani (faalua i le tausaga).
  • Faʻamaʻi o totoga i totonu, aemaise le manava ma le tino popole.
  • Eseese amioga leaga.
  • Tumau le popole ma le popole.
  • O faʻaiʻuga o mea o loʻo taua i luga, o le laʻititi lava le laulu e paʻu'ū ese ma ua le maua ni faʻailoga o le tele. Ina ia foia le faʻafitauli, e tatau ona puipuia lauulu manifinifi ma sefululele le lauulu mai le aʻafia o nei mea ma i le taimi lava e tasi e galue ina ia mautinoa le tausia lelei e maua ai malosi ma le soifua maloloina

    Seʻitele fafine ma le laulu faʻafitauli.

    Aloaia 2017 le toe faaleleia auala

    O le mea muamua e tatau ona e iloa - pe a fai o le laulu ua paʻu ua paʻu ma pa'ū, ona latou mamaʻi ma manaʻomia togafitiga. E tatau ona tofia faʻatoʻa maeʻa se suʻesuʻega faafomaʻi e faʻamaonia trichologists.

    Taua! Togafitiga mafai ona faia na o latou ile fale, ae tatau ona faia ma le faʻaeteete ia aua neʻi e faʻateleina le faʻamaʻi e ala ile auala sese.

    O le a le mea e fai pe a amata ona paʻu i lalo lauulu

    O le masani masani o togafitiga e toe faʻafou ai le laulu leaga e aofia ai laasaga nei:

    • Fofoina le lauulu ma le faʻaaogaina o oloa o loʻo i ai vaega o loʻo i ai ni polotini e faʻamalosia ma faʻamalosia curls.
    • O se meaʻai faʻapitoa taumafa e maua ai le tino o meaʻai mo vitamini ma le amino acids.

    O le le saʻo le faʻainiaʻi o manoa e solia ai lo latou fausaga

    • Lolaina o se ala o vitamini, lea ua faatonuina ina ua maeʻa se faʻafomai. Ile tele a mautu, o vitamini C, E, B, ma le P e faatonuina mai.
    • Mesotherapy mo le uluulu ma le faʻamoemoe o le faʻalauiloaina o vailaʻau faʻaopoʻopo e fesoasoani i le toe faʻaleleia o lauulu.

    I lalo o le faatosinaga o le sao fomai togafiti, manifinifi laulu vave oo mai i le ola vave. I se faʻaopopoga, o le faʻaaogaina o fofo e mafai ona faʻavavevave ai le toe faaleleia.

    Faia auala toe faʻafoʻi

    Afai ua paʻu le laulu ma avea ma manifinifi tele, ona mafai lea ona e liliu e le gata i fomaʻi fomaʻi, ae faʻapea foi i fofo tagata na sau mai le taimi ua tuanaʻi - fale o fale e toe faʻalelei toe laulu manifinifi ma toe faʻaleleia o latou atigi puipui. E aoga le faʻaaogaina o matapulepule na saunia e tusa ma fuaitau eseese, ae le sili atu nai lo le faʻalua i le vaiaso. O le taimi o le latou faʻailoaina mai le sefulu i le fasefulu minute. Nei o ituaiga autu o masks:

    Fofo faʻapitoa e tatau ona faʻaogaina e toe faʻafoʻi ai le papala.

    Faapa mo le tuputupu ae: a le lava meaai

    O lapisi na faia mai i meaola. Mint, rosemary, sage, basil ma isi fale talavai o loʻo fefiloi iinei. Ona latou tuʻuina lea ma faʻatumuina i apu sika vineuka o tupuaga masani. Suauu taua o le peppermint ma le lavender ua faʻaopopoina i le oloina i le tolu ma le lima mataua i lua tioata, faʻatulagaina. O le paluga na i ai na tuiina mo le lua vaiaso i se ipu tioata ona teuina lea i se mea pogisa i le potu vevela. O le tui e faʻaaoga e ala ile faʻamamaina i totonu o aʻa pe a uma ona faʻaitiitia ni sipuni se lua i se ipu vai vevela.

    Ufimata mo tuuina atu tusi i curls

    Toefuataina o ufimata i le fale

    Ufimata mo tuuina atu tusi i curls. E tatau ona faia i lauulu manifinifi.
    Lenei, o le fuamoa fuamoa e palapala ma faʻafefiloi ma se sipuni tele o le fefete ma le tutusa auga o laʻau tisaina. E sili atu ona filifilia filifilia i laʻau e tusa ai ma le lanu o lauulu, aua e iai lo latou lanu ma lanu. E tatau ona faʻaoga e le fafine-enaʻena lauulu calendula, e tatau ona faʻaaoga e le blondes le chamomile, ma e tatau ona faʻaaoga e brunettes ni nettles, oak bark ma St. John's wort. A maeʻa ona fefiloi, o le paluga tui mo le itula, ona tuʻu ai lea o le sipuni burdock ma sefulu mataua o le suauu manogi.O lenei matapulapulu e faʻapipiʻi i aʻa o le lauulu, faʻapena foi i paʻepaʻe ia i latou lava pe a vevela.

    Po pulou. Lenei, kefir ma maualuga pasene o gaʻo mea e faʻaaogaina o se mea e fai. O lenei matapulepule e tatau ona nofo i luga o lou lauulu mo le ono i le valu itula, o lona uiga, i le po atoa.

    Faafouina pulou. Mo lenei oloa, lanumeamata lanumeamata ua faʻaputu i totonu o se kofe olo, tolu sipuni o le paʻu mafuaʻaga o loʻo faʻaaogaina i totonu o vai faʻapuna. Ole aofaʻi ole vai e ave mai le fuafuaina o le mauaina o le paluga ma le maualuga e pei o sour cream. Ina ua maeʻa ona malulu, lua fuamoa fuamoa ua faʻaopopo i le mata.

    Faufautua! A le malolo lou laulu ma manifinifi, ona e tuʻua atoa lea o vailaau faʻatino ma le faʻaaogaina o plaques, faʻasolosolo lou olaga, aʻoaʻo pe faʻafefea ona tausi lelei lau laulu, pe a fai ai ni faʻatonuga faʻafomaʻi, aua e te faʻalavelave e faatino uma na mea, ma o le iʻuga i le faʻamalosia o lauulu ma le faʻateleina o latou numera o le a le faamalosia e faatali.
    E tele taimi e i ai laʻau manifinifi ma se lauulu i alii, ae e masani ona latou le amanaia le faʻafitauli lea. E leʻo le saʻo lea, aua o le faʻamalu male paʻu, ole maʻi lea e pei lava o le malulu tele.

    Aisea e faʻaleagaina ai le tulaga o lauulu

    Aisea ua paʻu ai lauulu? E tele mafuaaga mo le faʻaititia ma le leiloa malosi:

    • leai se vitamini
    • le lelei meaai
    • gasegase faamaʻi
    • leisa, chemotherapy vasega,
    • afaina masini i le ulu,
    • masani ona mafatiaga
    • le saʻo le filifilia o mea e teu ai lauulu,
    • leaga siosiomaga
    • afaina hormonal
    • vevela faiga, perm, agaleaga lauulu lanu,
    • maʻitaga, o le maeʻa o maʻumaga,
    • faʻasologa o faʻasologa,
    • suiga tau tausaga
    • afaina o le paʻu i luga o le ulu ma fungal, siama pipisi,
    • le lava o hormone ona o le le lelei o le thyroid gland.

    Faaiuga: afai e te maitauina se maitauina vave le lelei o le laulu, mafaufau e uiga i le mea e mafai faaosofia suiga le lelei. Saili le fesoasoani mai se trichologist. O le a faʻatu e le fomaʻi le mafuaʻaga o le laʻititi lauulu ma le leiloa o lauulu, fautuaina vailaʻau, taʻu atu pe faʻafefea ona suia lou olaga. Le masani ona faʻaaoga fofo tagata faatasi ai ma vailaʻau ma vitamini complexes o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi le soifua maloloina i curls.

    Faʻafefea ona faʻaaoga fulufulu lauulu? Aoao le togafiti o le talosaga.

    Pediculosis vailaau mo tamaiti ma tagata matutua o loʻo faʻamatala i lenei tuatusi.

    Lautele tulafono mo togafitiga fale

    O le a le mea e fai i le fale ma le malulu tele lauulu? Tulafono saʻo:

    • Asiasi i le trichologist, iloa le mafuaaga o le mativa lauulu tulaga,
    • sui lou olaga, pe a fai o le mafuaʻaga e mafua ai,
    • ave vitamini complexes e faaleleia ai tulaga o lauulu, mo se faʻataʻitaʻiga, Pantovigar, Vitrum Beauty, Perfect, Revalid,
    • ulufale lanumeamata, fualaau 'aina fou, fualaau faisua i le taumafataga. Aogā o bran, cereals, ate, olive olive, oloa susu, o iʻa sami,
    • i luga o le fautuaga a fomaʻi, ave meaʻai taumafa ma meaʻai fefete, kalisiu, magnesium, selenium, ma isi minerale aoga,
    • faʻatau fomaʻi faʻapipiʻi, serums, palama mo faʻamaloloina lauulu.

    Isi meaʻai e manaʻomia e le faʻafomaʻi vailaʻau, aiga tuʻufaʻatasiga:

    • faʻamafanafana, faʻafailele, toe faʻafouina ufimata,
    • suavai
    • decoctions of herbs,
    • faamaloloina ethers
    • manogi selu.

    A maeʻa ona feutagai ma lau fomaʻi, faʻatulaga se polokalame tele o togafitiga mo le manifinifi, paʻu vaivai. Sui matataʻi, fufulu lauulu pe a maeʻa faʻafitauli ma le faʻamamaina. Tolu i le fa taimi i le vaiaso fai le oe lava-massage o le ulu. Filifili fua faatatau mai le "manifinifi" ma le leiloa o lauulu, e masani ona vaʻaia fusi mama.

    Fua (Recipes) mo masikulu mo le leiloa o lauulu ma le faʻamalologa

    O le matagofie o mea tau fatuga o le a latou lemu faʻamalosiʻau ia lauulu taʻitoʻatasi, faʻamalosia aʻa ma fulufulu mata, ma faʻamaloloina le ulu. O le isi lelei: o matapulepule e masani ona faʻasaʻo ni faʻafitauli i le taimi e tasi Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mea ai lelei mo le soifua maloloina, faʻamamaina, faʻamamaina le fealofani, faʻalenatura faʻalenatura faʻalilolilo.

    Filifili mea tonu saʻo mo togafitiga maloloina. Mo le maualuga aafiaga, faia ufimata faatolu i le vaiaso.

    Mai le lauulu leiloa:

    • ma le uliuli moli. Fofoʻe le radish i le ogatotonu, olo, maomi le sua. Faʻaoso le vai i aʻa, fai se maso lemu, faʻamafanafana lou ulu i le cellophane ma le solo. Fufulu 'ie faʻamalu ma le poʻo le le faʻamalama. Course - masina
    • aniani-burdock. Tuu faatasi le sipuni tele o burdock suauu (poʻo avoka avoka) ma moli meli, sasaa le sipuni meaai suamalie o le aniani sua. Faʻapipiʻi le faʻaumaina paluga i totonu, faʻatupu se mea vevela. O le taimi o le 40 minute. Faaaoga le pulou i le afiafi ina ia o le a manogi aniani o le a mou atu seia taeao, (Faitau i le avocado suauu iinei, masini meli o loʻo faʻamatala mai i lenei mataupu),
    • ma suauʻu castor. Pili le samoa, sasaa le sua mai le ogatotonu o le tipolo. Faʻamafanafana le kulimi suamalie o le suauʻu kastor i totonu o le vai taele, faʻaopopo i le fuamoa fuamoa-lemon. Taulimaina mama susu mimiti ma se meaʻai suamalie, faʻamau i luga o aʻa, faʻafefeteina. A maeʻa ona fufuluina, fufulu ma se palu o nettle po o le chamomile, (Masks ma faʻataʻavaleina o loʻo faʻamatalaina i lenei itulau)
    • ma le vitamini E. Tipi le kesi lapopo, faʻamaʻeina le sua. Faaopopo le 1 kulimi. l faamaloloina aloe sua, mashed yolk, 6-8 mataua o le vitamini E (suauu fofo). Faamalosia le aafiaga o le faʻaopopoina 2 kulimi. l seva meli. Faapipii se meaai aoga meaai i le aʻa vaega ma sulugatiti, faʻamamaina le ulu. Umi - 50 minute
    • ma upega. Filifili lau laʻau fou poʻo le faʻamago mago, tipi i totonu ole palu. Filifili 3 kulimi. l lanumeamata lanumeamata, faʻaopopo moliʻo, 2 dess. l burdock suauu. Tufatufa atu le fuainumera mo lauulu leiloa i luga o le ulu, selu i luga o le manoa, afifi le lauulu, (Fua o le fuamoa masker i lenei tuatusi),
    • ma le suauu olive. I totonu o se pesini, tuʻu faʻatasi le tutusa lelei o le suauu olive lelei ma le sua o le tipolo. Faaaoga suauu suauu i nonoa lavalava, afifi curls i se palasitika taga, savali faataamilo mo le tele o itula. E mafai ona e faʻapaʻo le lauulu i le afiafi, afifi se solo e aunoa ma le cellophane. Ia mautinoa e ufiufi le aluga ma se laupepa tuai i le tele o taimi gaugau. Fufulu 'ie faʻamau ma le launiu i le taeao,
    • faatasi ai ma le taʻuga o le burdock. Saunia se pulu malosi (250 ml vai - 2 kulimi. Aʻa lapisi, palu mo minute 15). Faʻaopopo i le faʻamama vai 2 tbsp. l faamaloloina burdock suauu, olo i aʻa, togafitia curls i pito sili ona lelei, afifi lou ulu.

    Ina ia faaleleia le faʻamalosiina o lauulu:

    • toe fai se ufimata. Olo Hercules ona faʻaʻai lea i totonu Filifili 3 kulimi. l oatmeal, palu faatasi ma le tutusa aofaʻi o le mafanafana olive, sasaa i totonu o se ampoule o se suauu vaifofo o retinol (vitamini A). Tufatufa atu le faʻamalosi uila, faʻamama le ulu. O le taimi o taualumaga o le kuata o le itula, (Fua ole toe fuataina o matapulepule iinei, susu faʻamalosi - i lenei tusitusiga)
    • mo le manifinifi o lauulu. Faʻatau kefir ova meaʻai gaʻo pe kuka oe lava se meaʻai lelei mai le 0.5 l gaʻo susu ma le 2 kulimi. l suti kulimi. Faapipii le kefir i aa, faaseʻe ia curls, mafanafana lauulu. Ina ua mavae le 4-5 itula, fufulu ma se laupepa lelei, faʻaaoga le chamomile decoction i luga o le manoa, (Kefir masks o loʻo faʻamatala i lenei itulau),
    • fefete. Se ufimata o 2 sipuni sapalai. O le a fesoasoani e faʻaopopo le faʻaputuga i lauulu manifinifi. l meli, se ipu vai gaosi, 1 tsp. aroma manogi, 25 g o le fefete. Tuu faatasi mea e gaosi, ia faʻafefeteina mo le lona tolu o le itula, faʻagaioi le lauulu. Ina ua uma le afa itula, fufulu,
    • ufimata ma mata. Faatasi ai ma le faateleina o le gaʻo o mea ua maua, faʻamaloloina lauulu, fafagaina i latou i le faʻavaeina o vaega tutusa o le masani yogurt ma yogurt mafanafana. Ina ia faʻaleleia atili le aʻafiaga, faʻaopopo 5 mataua o vitamini A ma E i le suauʻu i le 50 ml o mea taumafa susu,
    • ufimata pia. Faʻamafanafana se ipu o pia pogisa sina faʻaopopo, faʻaopopo 6 mataua o le suauʻu suauʻu, suauʻu moli. Togafiti aʻa ma manoa, fai se vevela e aoga. O le umi o le taualumaga o 45 minute. Lelei le fausiaina mo lauulu ulu. (Faitau pea mo le faʻaaogaina o le peach suauʻu i lenei mataupu).

    Mafuaaga o manifinifi ma vaivai le lauulu

    O le mea masani lava, na o le 10% o fafine e laulu tino, aʻo isi e solia le latou fausaga ona o mafuaʻaga eseese:

    • Ole vailaau faʻaalu ma masini e sili ona taua ile aʻafia o lauulu,
    • Tupuʻaga, o faʻaaliga o ia mea e mafai foi ona faʻasaʻoina e ala i le tausiga lelei o curls,
    • O le faʻaalia i le soʻona maualuga: faʻaaogaina soʻo se lauulu e faʻamomoli, uila eletise, faʻaaogaina le vai vevela pe a fufuluina lau lauulu, faʻalauteleina le pupula o le la, i fale vevela, televave mo le faʻamauina o moega,
    • Fai soo faʻataʻitaʻiga o laʻau: faʻamamaina, perm, valivali, ma isi,
    • Le lelei tausiga
    • Le paleni
    • Leaga leaga
    • Faʻamaʻi o totoga i totonu,
    • Faifai malie
    • Ole vitamini.

    Vitamini taua mo soifua maloloina lauulu:

    E tusa ai ma le saienisi o trichology, lauulu togafitiga tele faalagolago i luga o le faʻaopopo faʻaopopo o vitamini ma minerale i le meaai. (Vaʻaiga Lautele o Vitamani Aʻoaʻoina ile Ava) Maʻimauʻe ma le paʻu mago o se faʻailoga o le le lava o le zinc, lea e mafai ona oʻo ai i se vaega leiloa o lauulu. O le le atoatoa i le tino e mafua ai le manifinifi o lauulu ma le anemia. O le saʻo meaʻai e faʻalelei ai le tulaga o lauulu e tatau ona faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi. I se faʻaopopoga, e tatau ona manatua, o se tagata soifua maloloina e tatau ona inu i le 2 lita o vai mama i le aso.

    Faʻafefea e lauulu manifinifi i totonu o le salon fesoasoani?

    Ole tele o fale lalelei e faʻaaogaina oloa faʻapitoa e fesoasoani ai i le vaivai o le laulu: malosi ma le togafitia shampoos, serum, ma vitamini B6 capsules.

    Mo le toe faʻaleleia o le soifua maloloina o curls i salons, o se tulafono, aso nei latou te ofoina atu:

    • Togafitiga o manifinifi, paʻu vaivai lauulu i lanu vavae.
    • Mesotherapy - toe faʻafoʻi o fulufulu mata e ala ile tui faʻapipiʻi o vailaau faʻapitoa.
    • Togafitiga Creatine - le faʻaaogaina o matapulepulega faʻapitoa i se porotini faʻapitoa. E masani lava tuʻufaʻatasia ma taualumaga o mea teuteu ma teuteuga lamination.
    • "FireCut" - togafitia i le afi, lea e faʻamau ai pito o le lauulu i le susunuina o le afi mumū. O le mea lea, le lauulu tumau ofu ma mafai ona tausia se paleni paleni o le amino acids ma protein.
    • O se vevela oti lauulu e galue i luga o le mataupu faavae tutusa e pei o le "FireCut", naʻo ia ma le vevela seleulu faʻaaogaina.
    • Ole Pyrophoresis e faʻapipiʻi lona ulu ile faʻamama ole porotini ma le keratin, sosoʻo ma le mafanafana ile mumu. E le maualuga tele le vevela faʻaalia, o lea ua saogalemu le taualumaga.
    • Malulu pulupulu - fofo ma le vai nitrogen, lea e fesoasoani tele i le faʻaititia o toto toto ma lo latou sosolo mulimuli ane. O le mea la ua tupu, ua tele naua le alu a le toto i fatu o le laulu, o a latou meaʻai ua masani ai.
    • Ozone treatment - o se mata o le osone-okesene, e faʻaleleia ai le metabolism, faʻaleleia ai le peʻa manava.


    A laminating faataamilo i lauulu, ua faia se ie malu puipuia

    Avanoa mo fesoasoani fesoasoani manifinifi lauulu ile fale

    O le fofo sili ona aoga ile fale mo le manifinifi, faʻaititia le curls ose faʻafasi o le uluulu, lea e fautuaina e faia aʻo leʻi fufuluina lau lauulu. O le taualumaga e tatau ona faia i aso uma 2-4 minute. I le taimi lava e tasi, e fautuaina e le au atamamai ia faʻaititia le avega i luga o pulu i le faʻaitiitia o le lauulu laʻau e le itiiti ifo i le 3 cm.

    I le togafiti a tagata, e toe faʻaola ai le masani masani o lauulu, decoctions o laupepa pepeti, vailaʻau chamomile ma birch o loʻo faʻaaogaina. Talu mai aso anamua, sa faʻaaoga ai se pulu nettle e togafitia ai le faaleagaina o lauulu. E faʻamago ona lau lau, o lo latou lima e tunu i le faʻamama vai, faʻamamaina ma e faʻaaogaina se tanoa mo le fufulu pe a maeʻa ona fufuluina. O pulu sauni e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa.


    I le fale, meli, suauu olive, kofe ma avoka o loʻo faʻaaoga malosi e togafitia le laulu o laulu, faʻamafanafana ma faʻafailele o latou aʻa. Mo tapenaga o le mata faʻapipiʻi, e manaʻomia e palu se tasi o nei vaega ma fuamoa mata. O le faʻavae e tuʻuina i luga o le ulu mo le afa itula, ona fufulu ese lea ma le laulu. E mafai e faʻaosofia le tuputupu ae ma faʻamalosia lauulu ma se mata mai burdock root, palu faʻatasi i va tutusa ma shampoo.

    O le ufiufi o le sinapi e aoga mo lauulu ua paʻu: 2 sipuni o suauu o fualaʻau, le mamago mago, le vai vevela, se sipuni o le meli ma le tasi fuamoa fuamoa. O le taunuʻuga na tuʻu i luga o aʻa, o le ulu e ufiufi i se pulou pulupulu ma fusi mau i se solo. O sauniga muamua e fautuaina mo le 5-10 minute, i le lumanaʻi - afa itula. Sili atu nai lo le tasi i le vaiaso, faia o se sinapi topeng e le aoga.

    Ole auala amata e togafitia ai le manifinifi ole laulu ile fale o le vaiaso ole lulu ole olive, burdock poʻo le suauʻu lafo ile ulu ole ulu.

    I le faʻaopopo i le faʻatinoina o taualumaga, e tatau ona e mauaina se selu laupapa e seasea. E tatau ona suia soʻo, aua o le laʻau faʻamapuʻeina i luga o le taimi ma e mafai ona faʻaleagaina le lauulu, faʻateleina le itu satauro. O pulupulu lauulu maʻimau ma fusi malolosi fusifusi foʻi faʻaleagaina ou lauulu.

    Matauina suiga lelei i le tulaga o le lauulu, e faigata ona taofi le tausiga i soo se tulaga - e tatau ona faʻaauauina faʻaauau pea. Lauulu manifinifi e manaʻomia se amio faʻaeteete - e tatau ona e aloese mai le faʻamamaina i se fulufulu vevela, faʻaali i le la susulu. E taua le faʻaaogaina faʻapitoa faapitoa vali, masks ma balms, mamanuina faapitoa mo lenei ituaiga o lauulu.

    Faamatalaga faaopoopo:

    Lauulu tuputupu ae taamilosaga

    Lauulu tagata ola ai i se faʻaauau felafolafoaiga masani. O le lauulu tuputupu ae taamilosaga e aofia ai 2 vaega autu: o le tuputupu ae vaega (anagen) ma le malolo vaega (telogen) ma se vaega fesuiaiga puupuu.

    Le mea e malie ai, o lauulu 'eseʻese e eseʻese vaega mai le taamilosaga. I le telogen, o le moe le gaioiga o le laulu, e faʻavaivaia, tuputupu ae faʻaletonu ma leiloa.

    Ole fua o le tuputupu ae ole sili ona umi ole vaega ole lauulu - mo le ulu, e tumau e uiga ile 2-5 tausaga ma mo le tagata 20-tausaga le matua o loo i ai le 90% o le lauulu. Mo le faʻatusatusaga, o le malologa ma le faʻafouina o vaega e tupu pe a uma le tuputupu ae o taimi e naʻo nai vaiaso. O lona uiga, i lalo o tulaga masani naʻo le tasi i le sefulu lauulu e tatau ona i ai i lenei vaega.

    Ae paga lea, ona o faʻafitauli o le hormonal, maʻi ua tuanai pe a maeʻa le menopause, o le aofaʻi o lauulu i le telogen tulaga na aʻe i le 50-80%. O sea solia o vaega e mafai ona matauina i le le lavalava mata. Ma le isi, o lenei o le vaʻa e le gata i le uluulu, ae faapena foi isi vaega o le tino.

    Mafuaaga o telogen botdness

    Ua leva ona iloa o le tulaga o faʻaopoopoga o le paʻu (o lona uiga, o se faʻataʻitaʻiga, lauulu poʻo fao) atagia ai le tulaga lautele o le tino. O lona uiga o mea taua i le endocrine paleni o le tino e mafai ona mafua ai le pa'ū tuputupu ae ma le leiloa lauulu.

    Tausaga fesootai telogen botdness

    A o le mafua ai o telogen lauulu leiloa E tele mea e fautuaina, o tupuʻaga faʻaleaganuʻu ma siʻosiʻomaga, e faʻalavelavea ai le paleni o loʻo sosolo i totonu o le tino. O nei faʻaletonu e mafua ai le faʻaumiumi o le moe le taimi o le laulu, ma foliga vaaia aʻafiaga e aliali mai 3 masina talu ona mafua ai.

    I nisi o tulaga, pe a na o le tasi le mea na fai ai gaioiga (mo se faʻataʻitaʻiga, o se tulaga ogaoga faigata) pe toe faʻaliliu (mo se faʻataʻitaʻiga, le lava lea o hormone tiroid), le pa'ū lauulu e le tumau ma e mafai ona toe faʻaleleia.

    I taimi masani mafua ai o telogen botdness aofia ai:

    • Setete o avega tino: manua, taotoga gaioiga, fanau mai.
    • Amioga taua: popolega, tulaga o le faʻateleina o le popole popole.
    • Le lava ni taumafamo se faʻataʻitaʻiga, meaʻai draconian, uʻamea le lava.
    • Vailaau e ave: anticoagulants (eg heparin), retinoids (eg acitretin).
    • Antiepileptic vailaau (mo se faʻataʻitaʻiga, carbamazepine), nisi o vailaʻau faʻaaogaina i faamai o le faʻataʻamilosaga (le mea e taʻua o beta-blockers).
    • Hormonal faʻalavelave: maualuga-ma hypofunction o le thyroid gland, hypofunction o le pituitary gland.
    • Faasolosolo afaina gaioigamo se faʻataʻitaʻiga, lupus.
    • Maʻi pipisi: afaina tele, faʻamaʻi tau.
    • Mamafa uamea mamafa.

    O nei mea taua o ni faʻataʻitaʻiga o mafuaʻaga mafuaʻaga o le telogen hair loss. E taua le maitauina o le tele o mea ua taua i luga e fesuiaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, fiaʻai poʻo le tagofia o vailaʻau. I ia tulaga, pe a foia le faʻafitauli, o le lauulu toe fofoa pe a ma le 6 masina.

    O le popolega mo le tino e le gata o se tulaga o le faʻateleina o lagona tiga, ae o soʻo se ituaiga o faʻafitauli tau le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, o se maʻi ma le fiva, o se tulaga pe a mavae se manuʻa. O lona uiga o nei tulaga o le a iai se aafiaga leaga i lauulu tuputupu ae ma o latou tulaga.

    I ia tulaga e tupu manifinifi o lauulu, o latou leiloa ma faʻavaivaia, lea e matauina ile 3-6 masina talu ona lavea.

    O le popolega o le telogen baldness e tupu e le gata o se faʻaiuga o tulaga ogaoga (mo se faʻataʻitaʻiga, lamatia o le ola), ae o se mafuaʻaga foi o le taimi umi, maualuga lagona faʻanoanoa.

    O le mea malie, o le faʻaauau pea le malosi faʻalavelave e atili faʻaleleia ai le androgenetic alopecia. E taua le maitauina o le pala i luma o le atuatuvale e mafai ona puipuia lelei e ala i le suia o le olaga ma aloese mai lagona popole.

    Le lava ni taumafa

    Tuuina atu le lelei tulaga o le lauulu ma fao, talafeagai, paleni taumafa e taua. Afai o le taimi nei o se le lava o vitamini e seasea lava, e tatau ona maitauina o le faʻaogaina o meaʻai o le draconian, faʻapea foʻi ma le le lava o vaega taua e pei o le uʻamea poʻo le zinc e aʻafia ai le tulaga o laulu ma fao. Afai tatou te talanoa e uiga i elemene elemene, lea, mautinoa, telogen botdness e fesootai ma le le lava uamea.

    E taua le maitauina o le le lava o lenei elemene e mafai ona mafua mai e le gata i lona le lava le aofai i le meaʻai, ae faapea foi ma malabsorption pe o le i ai o se puna o le palapala i le gastrointestinal tract. O lenei tulaga, aemaise i tagata matutua, e manaʻomia le faʻamaoniga o le mafuaʻaga, aua o lenei mafai ona avea ma faʻailoga o se maʻi matuia.

    O vailaʻau e masani ona mafua ai telogen botdness aofia le heparin. O le fesoʻotaʻiga i le va o lenei faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o vailaʻau mai le vaega o soʻo ua taʻua retinoids (sui faʻatusa ia vitamini A) - faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, i psoriasis, ua faamaonia foi.

    O faʻamaumauga o le pauna na faʻamauina foʻi aʻo avea beta-blockers (e masani ona faʻaaoga mo faʻamama o le faʻataʻitaʻiga) ma nisi vailaʻau antiepileptic (mo se faʻataʻitaʻiga, carbamazepine). E faʻapea foʻi, vailaʻau o loʻo faʻaaogaina ile antitumor chemotherapy e tele ina tupu ai le laulu o lauulu, ae le ole telogen alopecia - e pa'ū lauulu ile vaega ole tuputupu aʻe.

    Hormonal faʻalavelave

    O gasegase faaletonu e tatau ona amanaia o se mafuaʻaga. afaina tele le telogen.

    O le masani masani faʻaletonu o lenei kulupu o loʻo i ai se aʻafiaga i lauulu e aofia ai faʻatonuga tiroid, hypofunction o le prostate gland ma se faʻaletonu o gaioiga hormonal i tagata gasegase i le perinatal vaitaimi.

    Mamafa uamea mamafa

    Ona o a latou meatotino, o metala mamafa e mafai ona faʻaputuputu i totonu o le tino o le tagata ma faʻalavelavea ai le gaioiga o le tele o totoga (aemaise o le neura ma le toto-fausia faiga).

    O vailaʻau masani e mafai ona taʻitaʻia ai le pauna o le selenium, arsenic, thallium ma le lead. Poisoning i nei elemene masani ona o faatasi ma sili atu faʻailoga ogaoga nai lo na o le lauulu lauulu.

    Aafiaga lamatia mo Telogen Alopecia

    Telogen alopecia o se tasi o faʻamaʻi taatele e fesoʻotaʻi ma lauulu leiloa. E ui o lenei faʻamaʻi e tupu i itupa uma e lua i tagata o tausaga eseese, e mafai ai e iloga ni vaega o tagata e sili atu ona ono maua i le faʻamaʻi.

    Mea e mafai ona aʻafia ai lenei agavaʻa o le itupa, tausaga, galuega, tulaga, ma le faʻaitagofie i le ita. Mo le toatele o tagata, o le pala aʻi o se faʻafitauli matuia e faʻaititia ai lagona mautinoa ma le faamalieina mai se tasi foliga.

    Ituaiga ma le telogen botdness

    E ui lava o fafine e masani ona alu i le fomaʻi ona o le leiloa o lauulu, e faigata ona iloiloina le tele o lenei mea, pei ona i ai i fafine, lauulu ulu mafua mai sili atu sili atu le le mautonu le mafaufau.

    E le masalomia o fafine e sili atu ona telegese ona o ituaiga eseese o hormonal fluctuations. Lenei ua mafua ona o maitaga (manifinifi o le lauulu o se masani masani faafitauli 2-3 masina pe a uma ona fanau), faatasi ai ma le faʻaaogaina o vailaʻau tuufofoga, le masani ona faʻaaoga le mamafa o le mamafa o taumafa, faʻapea foi ma sili atu masani masani faʻafitauli o le hormonal (mo se faʻataʻitaʻiga, faamaʻi o le laʻau).

    O le mea lea, e mafai ona faʻapea mai le matuitui ituaiga o telogen botdnessmasani ona aafia ai fafine. E tatau ona manatua o le sili ona masani ai ituaiga o pulu-androgenic alopecia e sili atu taatele i alii.

    Tausaga ma telogen botdness

    Ole telogen alopecia e mafai ona tupu i tagata o soʻo se tausaga, e aofia ai ma tamaiti, mo ia o se tasi lea o mafuaʻaga sili ona tele o lauulu leiloa. E ui lava o le faʻamaʻi e mafai ona tupu i talavou ma tagata matutua, e foliga mai o tagata matutua atu nai lo le 30-40 e sili atu ona faigofie i ai. O loʻo fesoʻotaʻi lea ma le tele o le aʻafiaga o le soʻotaga faatasi ma isi faʻamaʻi.

    E aliali mai e leai se aafiaga o le aiga tagata i le ono tupu o le telogen botdness.

    Tomai ma telogen botdness

    Faateleina lamatiaga atinaeina o telogen botdness le a iai ni sui o polofesa e fesoʻotaʻi ma le faʻateleina o lagona tiga, le lelei o taumafa ma le masani malamalama i le leaga olaga.

    Ua leva ona faʻaalia mai o se faʻafitauli o le mafaufau e faʻalautele atu foi i totonu o folika o le lauulu, e aofia ai le faʻasaʻolotoina o mea (mo se faʻataʻitaʻiga, vailaʻau P), e mafua ai vaivaiga ma paʻu.

    O le isi tulaga lamatia o le nofoaga o galuega, e fesoʻotaʻi ma le faʻafesoʻotaʻi pea ma vailaʻau oʻona. E mafai ona pei ole mamafa uamea, lea e faʻaopopo i le pulu, mafua ai le tele o faʻailoga mai le totonugalemu o le tino, e mafua ai le maʻimau o le ola.

    O vailaau faʻa-vailaʻau na faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, i le gaosia o ie. O le leiloa ole lauulu o se faʻailoga e tupu pe a ova le faʻatagaina o le saogalemu o nei mea.

    Faailoga o telogen botdness

    Faʻailoga o le telogen alopecia e le faʻatapulaʻaina i le faʻaititia o lauulu i luga o le ulu, ae e aofia ai ma le tele o le faʻaititia o le tulaga lelei o le ola o tagata gasegase ma le popole.

    Ae ui i lea, e le pei o le masani ai mafuaʻaga o lauulu ile taimi ole alopecia androgenic, telogen ei ai, pei o se tulafono, lona mafuaʻaga mafuaʻaga. A maeʻa ona mauaina ma aveese, lauulu toe fuatai i totonu o 6-12 masina e aunoa ma le tuua o se faailoga pe a mavae lo latou leiloa.

    O le muamua auga o le telogen alopecia o se faʻailoga iloga i le lauulu e leiloa. Tagata gasegase e masani ona matauina lenei pe a uma le selu, pe a sili atu lauulu nai lo masani tumau tumau i luga o le selu.

    I le tino faʻamalosi tino, e tusa ma le 100 lauulu e paʻu i aso uma, ma e faʻatatau i le aofaʻi atoa (100,000), e tumau pea ona le mafai ona vaʻaia, ae peitaʻi, i le telogen hair loss, faʻaitiitia le laulu o laulu.

    E taua le maitauina ma i lenei ituaiga o le faʻamaʻi, e le tupu atoa le pala, ma o suiga e aʻafia ai le uluulu atoa. Afai o loʻo matou feagai ma lauulu atoa le leiloa pe faʻatapulaʻaina suiga, o le mafuaʻaga e foliga mai o se isi faʻamaʻi.

    O le uiga vaʻaia o le telogen botdness o leiloa o lauulu e le gata i luga o le ulu, ae faapea foi i lauulu mata po o isi vaega o le tino. Ma le isi, ma se vaʻai totoʻa i le mea e alu ai oe maitauina lou laulu toe tuputupu aʻe. Lenei e mafua mai i le mea moni o le telogen botdness, o loʻo puipuia fatuga, e mautinoa ai le toe faʻafoisia o lauulu.

    Auga o telogen botdness

    O se fomaʻi ma le telogen alopecia e masalomia e tatau ona talanoaina ma le maʻi tulaga e ono avea ma avega tele mo le tino, lea na tupu i totonu o 2-6 masina na muamua atu.

    E taua lenei mo le lua mafuaʻaga. Muamua, telogen baldness o le iʻuga o le le paleni i le tino, ma lona lua, o ia suiga e le tupu i le taimi lava e uma ai le mea na oso ai, ae na o sina tuai.

    I le suʻesuʻega o le telogen baldness, e taua foi le aoina o faʻamatalaga e uiga i faʻamamaʻi faʻatasi, vailaʻau aveina, faʻapea foʻi e uiga i taumafa ma ituaiga olaga. O nei mea uma, aemaise lava, o latou suiga faʻafuaseʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, fesuiaʻi i se maʻumaga o meaʻai) i le ono masina ua tuanaʻi e mafai ona maua ai ni faʻamatalaga taua e uiga i le aano o le faʻafitauli.

    Faaopopo suʻega lauulu e aofia ai trichograms o le ulu. O le trichogram faʻatagaina le maualuga o le tulaga saʻo e iloilo vaega o lauulu tuputupu ae. O le telogen baldness o loʻo faʻailoaina i le siʻitia o le aofaʻi o lauulu i le malolo (telogen) oʻo atu i le 70% (masani 10-15%). Suʻesuʻega fale suesue e mafai ona iloa ai le le lava o uʻamea poʻo maʻi metabolic.

    Telogen botdness ma isi faamaʻi

    O le maʻi taatele (e ui lava, i mataupu faʻavae, o lenei faʻatinoina faʻasolosolo) lea e ono foliga mai i le telogen alopecia o le androgenetic alopecia. E ese mai i le igoa, ua afaina uma fafine ma alii ma o le mafuaʻaga o gaioiga i luga o le dihydrotestosterone talini. O lenei mea e mafua ai le leiloa o lauulu, i nisi tulaga e faʻatumu le pala.

    O se vaega iloga o lenei ituaiga o le puluʻi o mea ia i nofoaga i luga o malumalu ma i nofoaga lata ane o le muaulu. E i ai vailaʻau aoga e tetee atu ai i lenei faiga o le tele o le laulu, ae e fesoʻotaʻi ma itu afaina, ma lo latou aoga e le faʻamalieina i taimi uma.

    O le isi pathology, ma le maʻi manino, mafuaʻaga, e mafai ona maua ai se ata tutusa - focal alopecia. O se mea taua, peitaʻi, ua toeitiiti maeʻa leiloa o lauulu, pei o se tulafono, i se avanoa faʻatapulaʻaina o le tino, i le taimi pe a le telogen botdness e le o tau atu ai i le maeʻa o lauulu leiloa ma o loʻo salalau solo i le uluulu.

    Togafitiga o telogen botdness

    Ole tele o mafuaʻaga ole telogen hair loss o le mafuaʻaga o le faʻalavelave faapitoa ile paleni ole tino.

    Ile tele o tulaga, o nei mafuaʻaga e fesuiaʻiina ma o le alualu i luma e tupu i taimi pe a uma ona tineia le mafuaʻaga (mo se faʻataʻitaʻiga, o le mea paʻuli ina ua mavae le faʻalavelave poʻo mafatiaga o le mafaufau). Ae paga lea, o tagata o totoe o loʻo faʻatapulaʻaina filifiliga togafitiga.

    E moni, e tele lauulu faʻamalosi sauniunigaae peitai, o lo latou aoga le lelei. Foi, lauulu transplantation o se le aoga filifiliga i lenei tulaga.

    Ae ui i lea, e taua le maitauina o le igoa "telogen baldness" e mafai ona faʻaseseina, talu ai o lenei ituaiga o lauulu leiloa, o se tulafono, e le tau atu i le atoatoa botdness, ae na o le manifinifi o le lauulu.