Pediculosis

Le foliga o utu i luga o le popole faʻavae: talafatu poʻo le mea moni?

Pediculosis poʻo faʻamaʻi i se maile, o se maʻi sili ona le manaia.

E masani lava ona aliali faʻafuaseʻi ma e oʻo ma le le fiafia ma le mimita.

O nisi taimi e le taumateina e se tagata le mea na sau ai.

Tasi lauiloa fautuaga o lice na foliga popole.

O se faʻamatalaga talafeagai lea mo isi, ae e mafai ona moni?

O le a le mea e mafua ai ni utu i se tagata?

Lice o ni siama namu e fafagaina faʻapitoa lava i le toto o tagata, ma o lea e mafai na o le ola i le tino o le tagata.

E le iloa e Lice ona osooso pei o solofanua, felelei ma tamoʻe vave. O nei iniseti e naʻo le fetolofi solo i luga o soʻo se itu. O loʻo ia i latou ni paʻu se tolu o ni uʻamea, i le pito o vae ua faʻaū i latou, ma o lea e taofi lelei ai e le namu le lauulu, ma taofi mau i luga. Ina ua mavae lena, o taualumaga pei o le selu ma fufulu o latou lauulu e le fefe ia i latou.

I lalo o ni tulaga e ono aafia ai lice:

Faaaogaina o se isi tagata lauulu fulufulu, ofuvae, lauulu lauulu. I luga o nei mea mafai ona avea ola uma tagata ma nits. Mauaina se tagata soifua maloloina, o loʻo i ai se faʻamaʻi pipisi ma le pediculosis.

  • E ala i le solo, lavalava ma ie moega. O le tagata ola, e mafai ona ola e aunoa ma le tino tagata e oʻo atu i le lua aso.
  • A uma ona faʻataʻitaʻi pe ofuina se isi mea mo le pulou i le isi tagata (wig, lauulu ulu ma isi mea). Le tele o taimi, e maua ai utu i fulufulu pulou, talu ai muamua le fulu ua sese mo lauulu tagata.
  • Le vaitaʻele tele o tagata i le vai matala. Lice, e pa'ū i le vai, e mafai ona ola pea i luga mo le lua itula. I le taimi lea, e manaʻomia e ia ona maua se tagata fou pe o le a malemo.
  • Nofoaga lautele (vaitaele, taʻaloga kalapu, fale lalelei, felauaiga, faleese, aoga faʻataʻitaʻi, aʻoga). Faatasi ai ma le toatele o tagata, pediculosis ua sosolo vave, ma taunuu i faʻamaʻi.
  • Nicous pediculosis - talafatu poʻo le moni?

    E mafai ona aliali 'utu i luga o se neura? Talafatu pe moni? O le tali e mautinoa lava - o se talafatu!

    Afai e leʻi faʻafesoʻotaʻia e se tagata se tagata maʻi po o ana mea totino, ona leai foi lea o ia i le ulu.

    Lauiloa, valea manatu e uiga pe aisea e maua ai le utu ina ua mavae le mamafa mafatiaga:

    1. I le tagata toʻafilemu, o iniseti o loʻo malolo, ae pe a maeʻa ona tuʻuina atu le adrenaline i le toto (popole neʻi poʻo le ogaoga o le popole), o namu e amata ona faʻateleina tele ma 'ai tele i taimi uma. O se tagata e tele le 'ulu i lona ulu, tiga matuitui ma ola nits i lona lauulu.
    2. Lice e mafai ona pueina le bio-impuls poʻo le malosi mai se tagata i se tulaga o le ogaoga mafatiaga. Afai foʻi e fai se filifiliga i le iniseti: ia malolo i le ulu o le tagata maloloina ma le toʻamalie pe popole pe ua le mautonu, o lona uiga o le maʻi ua mautinoa na filifilia se ua leiloa.
    3. Parasites e pei o utu ola i lalo o le paʻu seia oo i se taimi, o le taimi lava e maua ai se tagata ogaoga mafatiaga, latou vave faagaoioia, alu i le laualuga o le ulu ma amata ona faʻateleina.
    4. I le vaitaimi o le ogaoga o le atuatuvale, e faʻamatuʻuina e le tino le tele o le afu ma manava o le gaʻo, e mafua ai ona vave faʻamalosia le lauulu, avea ma le faʻamalieina ma matagofie i utu.

    Uma le valea o mafaufauga e leai se faamaoniga faasaienisi.

    Tagata matutua e le ola i lalo o le paʻu o tagata, e mafai ona na o luga o le laualuga. O nei namu e le puʻeina le lagona ma le malosi o le tagata, e le afaina ia i latou: o le pule fou na oo i ai le popole pe leai, o le mea autu mo latou na o le i ai o le toto (o le latou meaʻai) ma le laulu (o se nofoaga e mafai ona e tuu ai nits larva e faʻaauau ai le genus).

    O a maʻi e mafai e le papala mai le papala ona talanoa i ai?

    O le masani ai faʻafitauli i psychosomatics e fesoʻotaʻi ma neura o le vevela o le uluulu poʻo le leiloa o le laulu (vaega o le pala). Ae o le vevela, e masani lava, e le fesoʻotaʻi ma foliga vaaia o iniseti namu, e naʻo se faʻailoaina o le mafaufau i se faʻafuaseʻi popole.

    'O le vevela o le ulu' e ono faʻaalia ai foʻi isi maʻi, pei o le:

    Psoriasis. O lenei faʻamaʻi o loʻo iloa e lagona galugalu. I le taimi poʻo le taimi lava e tupu ai le popole, o le vevela e atili malosi nai lo le malolo. Lea e ono manatu se tagata na maua ia utu, ae o le mea moni o lenei paʻu faʻamaʻi tupu i luga o le talaaga o se popole le popole.

  • Faiika. O le matuitui ola i lalo o le paʻu. Le gaoioi a lenei iniseti mafua ai le maʻalofia gase. Le tele o taimi, e maua le mite scabies i vaega o le tino e leai se lauulu, ae o isi taimi e tupu ai foi i luga o le ulu. E mafai ona faʻailoaina e se tagata faʻapitoa i le uiga gaioi e tumau i luga o le paʻu.
  • Mamago kulimi. Ole le lava ole susu ma mea e aoga ile ulu e mafua ai ona mago. Ua lagona e se tagata sina laʻititi, mago le alu, ua amata ona paʻu ma fulufulua lauulu.
  • O ai e tele le avanoa e ono aafia ai i se faʻamaʻi?

    O le tele o tagata e manatu o le le tagolima tagatanuu o ola i se amio le mama e mafatia i le ulu ulu. Ae e leʻo le masani lea, e tele vaega o tagata e ono aʻafia i faʻamaʻi pipisi nai lo isi tagata. O lea, nei vasega aofia ai:

    1. Tamaiti o loʻo auai i le aʻoga amata, aʻoga ma o i le fale ie mo le vaitau o le taumafanafana. O tamaiti e ese le tiotio ma fesilosani, e masani lava ona latou fesoʻotaʻi ma tupulaga, o le mea lea o le faʻatupuina o le pediculosis i vaega o tamaiti e le masani ai.
    2. Tagata sulufai, pagota, fitafita. Tagata uma e faamalosia, ona o tulaga o le ola, ina ia nonofo i totonu o potu tapuni i le taimi lava lea e tasi ma le tele o isi tagata.
    3. Tagata faigaluega lautele. E tusa ai ma le galuega, o tagata fai fegalegaleaiga ua faamalosia e faafesootai e le masani ona tagatanuu, masani ona mafatia i le ulu.

    Pediculosis i le amataga tulaga e le mafai ona iloa. A uma mea uma, e matua faigata lava ona iloa le lua pe tolu tagata ola. I le 10-14 aso, pe a oso le faitau aʻi o namu i le tele o taimi, o faʻailoga o le a sili atu ona alualu i luma, e mafai ona e faia e oe lava se siʻi e aunoa ma le asiasi i se fomaʻi faʻapitoa.

    Atonu o le mea tonu ona o le pediculosis e masani ona aliali mai faʻateʻiteʻi ma le tele o tala ma mafaufauga. Ae le talitonu i mea uma. Ua faamaonia faasaienitisi faapea e mafai ona feaveaʻi lice na o le tasi tagata i se isi ma e leai se isi mea. E oʻo i manu pei o maile, pusi, maile, isumu e le faʻataʻitaʻia le pediculosis. Tusa lava poo le iʻuga o le malosi o le faʻateʻa i le popole, e le mafai foʻi ona iloa se maunu poʻo se lolo i le tino o le tagata.

    O auala autu na faʻamaʻi ai faʻamaʻi

    Lice e mafai ona aliali mai i luga o se mea popole - o se talafatu poʻo se mea moni? Ua leva ona faʻailoa mai e saienitisi, e mafai e tagata ona aʻafia i le pediculosis mo na o mafuaʻaga ia.

    Tapuni le tino i le mea e feaveaʻi ai. Aemaise lava o maʻi papala e aliali mai i tamaiti o aʻoga tulaga muamua, aua o tamaiti e taʻalo faʻatasi ma e mafuta tele. O le tele o faʻafitauli e tulaʻi mai i se tamaititi e faʻatupulaia le suka

    Faʻaogaina se tasi selu. E mafai ona faʻasolosolo atu le utu ma nits faʻapipiʻi e ala ile maso selu, o lea ole selu o lou laulu ile selu oleisi e matua le fautuaina lava. E mafai foi ona tupu se papasela pe a faʻaaogaina aluga ma pulou masani (fulufulu oloa e matua matautia lava).

    Feusuaiga ma se tagata e feaveaʻi.

    Taʻaloga taʻaloga taʻaloga.

    Lice mai neura e le mafai ona aliali mai ma o iniseti feaveaʻi i tagata na o se isi tagata afaina.

    Faʻaosofia

    E mafai ona aliali 'utu i luga o se neura? E na ona o aafiaga o le pediculosis e le tupu. Afai i lalo o mafatiaga se tagata mafatia mai ogaoga gatalia ma selu le epidermis o le ulu, o lenei e le afaina ai le foliga mai o paʻu siama.

    A leai se mea na maua muamua, pau lea o le mea e faʻafaigofie ai le olaga o se tagata o foliga o papala i lona ulu ona o le papala. O lenei tali e faʻatupu ma mafaufauina e masani. E i ai sese faʻapea o lice atonu e aliali mai i luga o le neura ona o mea e fesoʻotaʻi.

    I le leai o ni lagona, o leisa fuamoa ma namu na o latou moe. E le mafai ona aʻoaʻoina e uiga ile foliga mai ole moe i lalo ole papaseti seia oʻo ina ala aʻe ma amata ona tetete. Ina ua uma ona faʻagaioia, o le tagata gasegase ua amata ona lagona le matuitui vevela ma isi faʻailoga o le pediculosis.

    Ma lagona malosi, o le tino e amata ona maua le afu, fesoasoani i le fafaguina o moni lice. Ina ua uma ona ala, o laʻasaga amata ona faʻateleina ma faʻasolosolo gaioiga.

    Nits foliga mai ona o le mea moni o se tagata e le amanaʻia ai tulafono o le soifua maloloina a le tagata lava ia ma e seasea fufuluina. O palapala o se tasi o faʻafitauli autu o le aliaʻe o utu.

    O le luse e mafua mai i le kanesa sela e ala ona o le popole. E oʻo i vailaʻau i aso nei e leai se malosi e teteʻe atu ai i ni siama namu. Ole manatu lea e fefaʻasoaaʻi ai e le 10% o tagata na suʻesuʻeina.

    Leai se tasi o nei manatu e uiga i foliga mai o utu e iai faʻamaoniga faʻasaienisi ma o se sese; talitonuina i teori le aoga.

    O ai e lamatia?

    O ai e maua ni utu? O loʻo i ai ni tagata se tele e faigofie ona osofaʻia e namu.

    Tagata ua i ai feusuaʻiga sootaga feusuai ma masani suia paga. O le le amanaiaina o le soifua maloloina o le a taitaiina ai e le gata i le pediculosis, ae faapea foi i sili atu lamatia faamai pipisi (HIV, hepatitis).

    Tamaiti - fanau o loʻo latalata tele le tasi i le isi, pe a fai o le tamaititi e toatasi, o siama e mafai ona auina atu i isi tamaiti.

    Tagata o loʻo nonofo i potu laʻititi (potu malolo, potu faʻapitoa, fale puipui).

    Lice e le masani e lele, latou te ola i se olaga le mautonu. Pau lava le mea e mafai ona aliali mai siama i le taimi o faʻafitauli o le isi taʻavale.

    O le a le ulu tupe

    Ulu ulu (lat. Pediculus humanus capitis) nofo i le lauulu i luga o le ulu o se tagata, i lona lauulu, migi ma le ava. I se faʻaopopoga, latou te mafai ona ola i le lua aso (ae le o le sili atu) leai ni meaai i mea totino (selu, solo, pulou).

    Latou te le oti i le vai pe a fufuluina o latou lauulu. Ua faʻamaonia o laila ulu e sili ona mama ma soifua maloloina lauulu mo le lulu ma o latou fuamoa (nits).

    O le umi o le aumatutua tane o 2-3 mm; o fafine e oʻo atu i le umi o 4 mm. Ina ua uma ona faʻaaogaina le toto fou, o le lanu efuefu o le tino o le utu suia i mumu poʻo le lanu viole. Mo le aso, o le namu na inu i le 1.2 ml o le toto i le 2-3 tui.

    A - male, B - fafine

    E le pei o le utu o le tino, o le tiga matuitui e tiga tele mo tagata, e le o se feaveaʻi o faʻamaʻi e pei o le typhus. Ae ui i lea, o le vevela e mafua mai i le faʻalu o loʻo ulufale atu i manua e mafua ai le le fiafia ma faʻateleina ai le avanoa e maua ai faʻamaʻi e ala i vaega ua afaina o le ulu.

    Ulu ulu e tupu i lalo ole lelei tulaga vevela tulaga uma tausaga. O le fafine matua ua tuʻuina atu i le 100 fuamoa mo lona puʻupuʻu olaga o 27-46 aso. O le taamilosaga atoa o le atinaʻeina o ectoparasite mai se fuamoa (nits) i se tagata iniseti iniseti na tupu i luga o le 'au ma tumau e uiga i 20 aso.

    O utu ulu e leai ni meaola e mafai ona faʻaesea le malamalama mai le pogisa. O le mea lea, o le mea sili ona lagona lagona i totonu oi latou o le lagona o le manogi. Lice e le mafai ona lele pe oso, ae gaoioi vave: i saoasaoa e 23 cm / min. O le mea lea, e vave ona mafai ona latou suia le tagata e ona, seʻi ese mai le ulu o se tagata maʻi lice ulu i le ulu poʻo lavalava o se tagata e leʻi togafitia.

    Lice Nerves Talafatu poʻo le moni

    E toʻatele e talitonu o le ulu e mafai ona aliali i luga o neura ua ola: e foliga mai mo le taimi nei o loʻo i ai i foliga o larva, poʻo se tulaga moe, ma pe a fai o se tagata e matua popole, latou te ala i luga ma faʻateleina.

    O nei mea uma ua le na o se talafatu. Ua faamaonia faasaienitisi e maua ai utu naʻo le fesoʻotaiga tuusaʻo pe faʻafuaseʻi ma se tagata maʻi o le pediculosis. Faʻafesoʻotaʻi tuʻusaʻo e faatatau i le fesoʻotaʻiga o lauulu o se tagata soifua maloloina ma maʻi poʻo le utu o maua lavalava maloloina, mai le mea na latou vave maua ai lo latou ala i le ulu. Ae o loʻo iai foi se fesoʻotaʻiga tuʻusaʻo:

    • Faʻaaogaina o mea totino a le tagata ua aʻafia (selu / pulumu lauulu, solo, pulou, lauulu lauulu, ma isi):
    • Le faʻaaogaina o moega, faʻapitoa mo aluga pe a maeʻa se maʻi o le pediculosis,
    • Taofiofi ulu ile lautele femalagaaiga ma isi laufanua e ono mafua ai utu poʻo lia.

    O le tala e uiga i foliga mai o utu i mafuaaga popole tele na mafua ona o le mea moni o faʻafitauli e mafua ai le tele o faʻamaʻi, ma pe a le mafai e se tagata ona malamalama i le mea na sau ai lice, na ia fautua mai na latou faia lagona le lelei. Ma le faʻaopopoga, o faʻailoga o le popole neʻi ma le leisa e foliga tutusa.

    Ole faʻasalalauina o namu e faigofie ona nofo i vaega tele, toʻatele tagata.

    E sili ona faigofie le maua o le pediculosis i le alatele, taele, falemaʻi, vaitaʻele, lauulu, e oʻo lava i le lifi. Ole auala tele e maua ai le utu e ala ile tamoe, o le mafuaʻaga ole pediculosis e faigofie ona feaveaʻi.

    Ua lava le paʻi atu i le ulu ua aafia i le laulu mama.

    E masani lava o le puna o faʻamaʻi o le aiga atoa i le pediculosis o tamaiti oe, ona o le vavalalata fesoʻotaʻiga i le 'au a tamaiti, e tele lava ona aafia i lenei faamaʻi.

    Ae ui i lea, o le mea e sili ai, o loʻo i ai le saito o le mea moni i le fesoʻotaʻiga i le va o le "eleʻele eleele" ma foliga o utu, ma o le mea atoa o lo o i ai i le manogi.

    I le tele o tausaga o mataituina o le amioga o le namu ma faʻamaonia saienitisi, na iloa ai e eseʻese tagata e le tutusa tosina i ulu ulu.

    Mai le tele na lata mai o talosaga mo le 'au tautua, latou te filifilia i latou o lo latou manogi e sili ona tosina i ai latou, ma naʻo tagata o loʻo i ai i se tulaga faigata.

    Ma e le o lenei e uiga i masani masani, ae e uiga i tulaga faʻatasi ai ma se popolega neʻi malepelepe. E moni lava, i se vaitaimi o le ogaoga o le mamafa o le faʻamalologa, paʻu o le paʻu paʻu teteʻe ma ua mautinoa hormone nisi ua gaosia. E i ai le talitonuga o se manogi faʻapitoa, o foliga mai o loʻo faʻafaigofieina e le tatalaina i tua o le "stress hormone" - adrenaline, norepinephrine - ma tosina lice.

    Ae peitai, o le le iloa fua o utu i le leai o se taʻavale e le mafai. Ole faʻailoaina ile faʻamaʻi o le pediculosis e naʻo le sili atu o le aʻafia o tagata ile mafatiaga pe a oʻo mai i se siama o iai.

    E mafai ona i ai le popole o faʻata ile tamaititi

    E tusa ai ma fuainumera, tasi i le lima tamaiti i le lalolagi ua maua pe o tigaina ulu ulu. O tamaiti e manatu o se vaega lamatia mo pediculosis, aua o latou tino e sili atu le vaivai nai lo se tagata matua, ma latou le fiafia foi e uiga i fesootaiga. Ae ui i lea, o le pediculosis infeksi i tamaiti e tupu tutusa lava i tagata matutua.

    O le tino o le fanau e le faʻapena foi mo le nana natia o lice, pei o se tagata matua, ma o lenei faʻafitauli e le mafai ona tulaʻi mai na o le popole. E tusa lava poʻo le a le matua o le gasegase, o le tali i le fesili pe o iai ni utu mai neura e manino - e le mafai lea.

    Fua i luga o le ulu o le pepe

    Faʻafefea ona togafitia pediculosis i tagata

    Pediculosis mafai ona tagofia vave ma lelei i le faʻaaogaina lelei o le antiparasitic vailaʻau, o lea faitau ma le faaeteete faʻatonuga mo vailaʻau taʻitasi.

    Ae o le a tatou amata i fofo togafitiga, lea e le mamao ma le afaina i le tino, aemaise mo tamaiti.

    Talu mai aso anamua, o utu na ave faʻatasi ma suauʻu gaʻo ma le vineta, ae e tele na mafua ai le susunuina vailaʻau i le ulu, aemaise lava pe a saʻo lelei fuafuaina.

    Afai o le vailaʻau ulufale i le membrane mucous o le mata, gutu poʻo le isu, ua mautinoa e le mai e faʻafitauli ogaoga ma nei totoga.

    O le uapogi o le suauʻu ma le vineta e matuaʻona, aemaise lava i tamaiti ma fafine maʻitaga. O ia fofo togafitiga tagata ua i ai foi le afaina ai le lauulu lava: latou suia o latou fausaga ma lanu.

    I totonu o lenei lisi, e mafai e se tasi ona vaʻaia faʻamanatuina le togafiti anamua mo le togafitia o utu ulu - hellebore vai. O lenei le ava malosi o aʻa ma rhizomes o le hellebore Lobel.

    O le alkaloids o loʻo i ai i totonu o lenei vaifofo ei ai le neurotoxic aafiaga i lice ma nits. E faʻapea foʻi, o le hellebore vai ei ai lona antimicrobial ma anti-inflammatory aafiaga. Peitaʻi, e faʻatapulaʻaina lava mo tamaiti i lalo ifo o le 2.5 tausaga le matua, maʻitaga, ma maʻitaga, aua e iai lona faʻaiʻuga tele.

    Ole auala pito sili ona faigofie e aveese ai le utu ulu ole fufuluina o lou laulu pauna. O lenei metotia e fetaui lelei mo tamaiti laiti o lo latou faʻaaogaina o vailaʻau 'iniseti.

    Ole taimi nei, o loʻo iai pea ni vailaʻau e puipuia ai i fafo pei o shampoos, aerosols, emulsions, creams. Mo mea uma na faʻatau atu i fale talavai, faʻamatalaga auiliili o loʻo faʻapipiʻiina e tatau ona mulimulitaʻi i ai, ae maise o le faʻatapulaʻa o faʻatatau i fanau, maʻitaga ma fafine faʻasusu.

    Ae peitai, pe a faʻaaoga ia sui nei sili atu nai lo faʻatolu, parasites avea ma tetee atu ia i latou. I ia tulaga, e mafai ona ave ese lice naʻo le selu:

    • Ua mulumulu lelei lauulu, mago mago.
    • Conditioner e faʻaoga ile laulu laititi lea.
    • Ole osooso e faia muamua ile selu ile nifo lapopoʻa, faʻatasi ai male selu ma nifo laiti (mo le faʻatuatuaina, e manaʻomia e nonoa ai lavalava). Fufulu le selu faasolo taimi.
    • Faʻamamago lou lauulu ma toe fai le selu ole faiga.

    O se tuʻufaʻatasia auala e taua i togafitiga o le pediculosis. E manaʻomia e le gata ina faʻaumatia le tagata matutua, ae faapea foʻi ona fuamoa - nits. O tagata uma o le aiga, tusa lava pe leai ni utu, e togafitia i le aso e tasi.

    Vailaau anti-pedicular ua vaevaeina i nisi subspesies:

    • Permethrin vailaau - o le sili ona lauiloa insektisida,
    • Vailaau e faʻavae i luga o isi vailaʻau antiparasitic (phenotrin, fenthion, etc.),
    • O lona uiga, teutusi ma faʻamomosi namu (ma taua suauʻu ma dimethicone).

    Permethrin-faavae oloa

    • Veda, Veda-2 - laupepa, faʻatau atu i le 100 ml fagu.

    • Nittifor - o se vailaʻau ma se faʻamaʻi eseʻesega, o loʻo avanoa i le kulimi (60 ml) ma le kulimi (115 g),

    • Medifox –5 - pasene e taulaʻi mai i ai i le mea e te manaʻo ai e faʻatulaga se faʻamalosiʻau oe lava. Volume - 2 ml ma 24 ml. O le oloa ua saunia vave aʻo leʻi faʻaaogaina: 8 ml Medifox ua faʻamalamalamaina i le 200 ml o vai mafanafana,

    • Ulugalii faʻaopoopo - tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasiga, faʻaopopo i le permethrin, o loʻo i ai le malathion (organophosphorus insecticide) ma le piperonyl butoxide (faʻateleina le aʻafiaga o mea na muamua). Avanoa e pei o se aerosol (116 g).

    O lona uiga o loʻo iai vailaʻau antiparasitic

    • Fualaau a Medilis - Avanoa i le ituaiga o aqueous emulion i 50 ma 500 ml fagu. 1 ml o le vailaʻau ua faʻaititia i 83 ml vai,

    • Parasidosis - faʻavae i luga o le phenotrin. Faʻalauiloa pepa - kulimi,

    • Pedilin - laupepa, e aofia ai malathion.

    O lona uiga e faʻaosofia ai le utu

    • Lenei - o le lua-vaega spray e faʻavae i luga o dimethicone,

    • Paranit - seisi sui e le oona e foliga ile faʻapipiʻi, faʻapipiʻi, kulimi,

    • Mafaufauga Paranit - mo tamaiti e oʻo atu i le tausaga, maitaga ma faʻasusu,

    • Ato atoa - se fofo mo topical talosaga faʻavae i luga o cyclomethicone ma isopropyl myristate, faʻatumu ma se selu mo selu.

    E mafai ona e faʻaumatia le siama!

    Fautuaga mai a matou tagata faitau

    Na ou aveeseina o namu i le na o le vaiaso! Na fesoasoani aʻu i se fofo ua ou aʻoaʻo mai le faʻatalatalanoaga ma le fomaʻi.

    Unitox® - o se namu togafitiga mo tamaiti ma tagata matutua!

    • Tufatufa atu e aunoa ma se talavai
    • Mafai ona faʻaaogaina i le fale,
    • Faamamaina mai parasites i le 1 vasega,
    • Faʻafetai i tanini, e faʻamaloloina ma puipuia le ate, fatu, mama, manava, paʻu mai le siama.
    • E mapu le pala i totonu o le manava, e soʻona tuʻusaʻo ai fuamoa namu faʻafetai i le F mollecule.

    Faʻamaonia, fautuaina e le helminthologists, o lona uiga mo le aveeseina o namu mai le fale. E tofo lelei mo tamaiti. E faʻapitoa lava i vailaʻau tuʻufaʻatasia e aoina i nofoaga mama faʻataʻamilomilo.

    Ma ua iai se paʻu. Ole vailaʻau e mafai ona faʻatauina mo le 196 rubles.

    Manaia

    Afai e aliali mai le utu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi, o le le lava o taimi e togafitia ai o le mafuaʻaga lea o le fesuiaiga o le faʻamaʻi i se tulaga sili atu ona ogaoga.

    Ole togafitia e oe lava e aunoa ma le faʻaaogaina o auala talafeagai o le a oʻo ai i faʻafitauli, e faʻapogai ai foʻi le paʻu o manu, aemaise lava pe a faʻaaogaina fomaʻi.

    O le iloaina o le tali i le fesili, o utu e ono aliali mai i neura, aua le vave faʻatauina insecticides, aua o le afaina e masani ona mafua mai i isi mea.

    Ole popolega o le nila o le epidermis o le ulu

    O lagona o le faʻamaʻi e toetoe lava tutusa ma lice. O lagona le mautonu mafua mai lagona tutusa, ae e ese le faʻaogaina.

    Ina ia 'aveʻese ia faʻailoga, e manaʻomia le faʻaaogaina o vailaʻau faʻatonutonu e se fomaʻi ua leva. O aafiaga o le popole e faigofie ona tafiesea e ala i le yoga.

    E mafai e tagata ona mafatia ile paʻu i taimi uma ona o le paʻu ona o le i ai o isi peʻa. E le mafai ona faʻailoaina oe lava, aua o lenei e tatau ona fai se maʻimau. Ole feʻaveaʻi o namu e faia e ala ile aveina o vailaʻau aʻi ile vaega ole ulu. O le iʻuga lelei o le ai ai ma vailaʻau e faʻamalosia ai le puipuiga.

    Paʻu paʻu i luga o le ulu e masani ona tupu ona o le faʻaaogaina o le maualalo le lelei oloa lau tausiga lauulu. A faʻapea e le saʻo le faʻapipiʻi o le mea e aumai ai le laupepa, e tatau na suia ma le hypoallergenic. Mo le vave toe faaleleia, e fautuaina e faʻaaoga antihistamines.

    Mafiva gasegase

    E masani ona mafua mai i se faʻamalosia o le tino, e mafai ona tupu ona o mafatiaga. O le uiga autu o le faʻamaʻi o le foliga mai o le fefete ma faʻateleina oila laʻau. E mafai e tagata ona o ese mai le faigata i le na o le fesoasoani mai o vailaʻau fofo ma ave fualaau.

    E mafai ona aliali mai utu mai le popole? E leai. Ina ia aloese mai le tulai mai o se maʻi, e taua le mataituina o le soifua maloloina o le tagata lava ia ma aloese mai le faʻafeiloaʻi tino ma tagata le masani ai.

    Faamaʻi ma le toe gaosia tulaga

    Lice o ni tagata toto, o a latou meaʻai e faʻalagolago atoa i le 'au i luga o lona tino latou te nonofo ai. O lona uiga, o le mea e maua mai ai meaʻai ma o le e ana ia lagona toʻamalie mo latou olaga o se tagata. A leai se mea e 'ai, ona faʻateʻa lea o le tagata ile aso lona lua pe lona tolu.

    I luma o tulaga lelei, o le namu na ola mai le tolusefulu-valu i le limasefulu aso. Se tagata matua tuu fua i le iuga o le molting. E feosofi solo i le lauulu mai aʻa ma faʻamautu nits ma se mea pipii.

    Ole vaitaimi atinaʻe ole larva e laʻititi ma ole pito ile valu ile aso. O le siosiomaga i fafo e tatau ona talafeagai mo le gaioiga; o le sili ona lelei le vevela o le tolusefulu ma le tasi tikeri. Ma le faʻaititia o le vevela, le lava faʻagesegese latou metabolism. Pe a pa'ū i lalo o le luasefulu tikeri, o le faiga e taofi atoa. Maualuga le vevela, ma se faitioga ogaoga o le fasefulu-lima tikeri, e afaina ai foʻi.

    E tuua e le larva le popo, faʻaalu tele le ea, e faʻaosofia ai le gasu i lona tino, e faʻamalosia ai le agai i luma ma ni faʻateʻa ma se manuia i fafo. O se gaogao gaogao tumau i luga o le ulu o se tagata. O mea uma o loʻo i luga ua mafai ai ona tatou finau o le faʻamaʻi e aumaia mai fafo, ma o lona faʻauiga i le paʻu e le mafai, aua o le vevela i totonu oi latou e maualuga atu nai lo le mea e tatau ai, ma e leai se ea mo le atinaʻe ma le tuleia o le larva. O le namu e le mafai ona faʻaʻaisa. O le taamilosaga ola e tatau ona faia pea lava, a leai, o le oti o larva e le maalofia.

    Faamaʻi gaioiga

    Pau lava le auala o le siama i le uti mai fafo. Naʻo tagata matutua e mafai ona aʻafia. Iniseti o ai i tagata:

    • i le vavalalata ma se tagata ua aafia,
    • i le faʻaaogaina lautele o mea o le tumama,
    • a o latalata ile aau i lea lava siosiomaga vai.

    Muamua auala e sili ona ono mafai ma e oʻo ai i le 100% mautinoa o faʻamaʻi. O le isi lua e le lelei, ona o le iniseti e le umi ona ola e aunoa ma se 'au.

    Mamafa ma siama

    Aisea e manatu ai o le utu mai neura na maua le aia tatau i le ola? Mai le vaaiga faasaienisi, e faʻapitoa tagata i se mea iniseti aʻo popole. Ole faʻafefe neʻi faʻatasi ma se manogi faʻapitoa, o se lagona le manogi o tagata, ae faigofie ona iloa e utu.

    O afu lapisi e faʻagaioia le galuega e ala i le manogi i le siosiomaga avanoa, ma avea se tagata ma mea e manaʻomia mo siama e mafai ona taʻitaʻia e le manogi. Ae o le le lava o apaʻau ma anatomical avanoa mo le oso e fai faʻamaʻi leai se mea.

    Alualu lemu i totonu o le lauulu e masiʻi atu i se talimalo fou e manaʻomia le vavalalata ma le umi o faʻafesoʻotaʻiga ma le pediculosis carrier. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e vela e le tamaititi lona ulu, e le o lona uiga na pa'ū o ia ona o le popolevale ile aʻoga, ae e na ona talanoa ma le teineititi.

    Puipuiga saogalemu

    Afai o lou talitonuga i le ono mafai o siama "mai neura" e malosi ma mafua ai popolega faapitoa, faʻateleina popolega, matau le puipuiga nei:

    • masani ona sui ie o moega,
    • maualuga le vevela i le taimi fufuluina,
    • faʻaaoga naʻo mea e faʻatau ai le tagata,
    • faʻateʻeseina o fesoʻotaʻiga ma tagata mai le lamatiaga vaega,
    • fualaau suʻega puipuiga mo le pediculosis,
    • inuina aneti-popole vailaau.

    O a mea e mafai ona fefiloi ma le pediculosis?

    O le faʻasalalauga faʻateleina o le talafatu i totonu o vaega eseese o le faitau aofaʻi, e aofia ai o ona sui aʻoaʻoga, e faʻalagolago i le tutusa o faʻailoga ma isi maʻi. O le a le mea e mafua ai ona tosoina le ulu pe a leai ni utu? Mai se afaina mai gaioiga o le mafaufau poʻo dermatitis ona o neura. E faigofie lava ona faʻaogaina e faʻaalia ai se faʻamaʻi pei o le psoriasis, ma e iai foi uiga masani ole faʻataʻiina. O le malosi o faʻaaliga e o gatasi ma taimi o lagona faʻaosofia.

    Ma le le mautonu o le neura, e mafai e se tamaititi ona atiaʻe dermatitis, lea e tutusa foi i faʻailoga i le i ai o utu i le lauulu.

    Fiva, o le mafuaʻaga lea o le mea e seʻi, e ui lava i le masani ai o le paʻu o le tino o faʻailoga foliga mai o le vevela i le ulu. Faigofie ona suʻesuʻe ona o le le lava o liaʻi.

    Ina ia faia se tonu saʻo, e tatau ona e asiasi atu i se fomaʻi. Ma e leʻo le 'aveʻesega o utu o loʻo i ai i le mafaufau, ae aʻo le i faʻatinoina se faiga e le tatau ai.

    E mafai ona tupu le faʻafitauli faʻamaʻi?

    E iloa o nisi meaola faalafua (mo se mea, subitusaneous mites, o ituaiga o protozoan parasites), pe a ulu atu i le tino o le tagata, tumau ai iina e faavavau i a lava aofaiga e tausia soifua maloloina. Latou te le aveʻesea atoatoa, ae latou te le afaina seiloga e tupu ai le faʻalauteleina. I luga o le mea moni o lenei mea, o se manatu faʻaalia foliga mai o pediculosis ona o neula atiae e atiaʻe i le auala lava e tasi: pe a fai o le faʻatamaia e faʻavaivaia, luse e faʻagaioia, ma tagata talavou amata ona aliali mai o nits. I ia tulaga, e leai se tasi e talanoa e uiga i le auala na oʻo ai iniseti i le tino o le tagata.

    Pau le auala e maua ai e le utu i luga o le ulu o le tagata poʻo le tino, o le tuʻu saʻo mai se isi tagata.

    O le mea moni, o le tali i le fesili pe mafai ona foliga lice mai neura o le a le lelei. O se manatu faapea e le faʻamaoniaina e se mea. E le mafai ona faʻafuaseʻi ona vaaia ni iniseti na asu toto tusa lava pe faʻaleagaina le tino, pei o le mea na tupu i nisi o namu, pe a leai se mafuaʻaga mo lea mea (mo se faʻataʻitaʻiga, fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le maʻi). E le mafai e se tamaititi poo se tagata matua ona iai se tulaga tutusa.

    Mafaufau pe e mafai ona tupu aice mai popolega, e tatau ona manatua i tulaga faigata, pe a tatau ona e foia faʻafitauli lalolagi po o se tagata feagai ma le faʻanoanoa tele, iloa i aso uma faʻafitauli, suiga e tupu i le tino. Aemaise lava, ua amata ona galue faʻamalosiʻau le glands (sebaceous, afu, afu), faʻapipiʻi ai se manogi faapitoa ma mamafa o le afu. I le taimi lava e tasi, o le tagata i luga o le neura avea ma sili atu aulelei mea mo iniseti, ma i nisi taimi latou lolofi le tino o le fou pule.

    Ma o le tali i le fesili pe mafai e lice ona foliga mai latou lava o le a le lelei. Latou te o mai mai se mea, mai le tagata muamua.

    Togafitiga metotia

    Lice i se tamaititi, faʻapea foi i se tagata matua, e mafai ona aliali mai i le tele o auala:

    • Muamua lava, e tupu lenei mea i le fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le maʻi. E aunoa ma le paʻi i le nofoaga o loʻo afaina ai (ulu, sela, ma isi mea), o namu e le mafai ona feosofi i le tagata fou, tusa lava pe o loʻo ia lagona le popolevale faʻafitauli. Tuusaʻo fesoʻotaʻiga e tuʻuina i taimi o taʻaloga a tamaiti, fusi, kisi, i taimi o taʻaloga, faʻafeusuaiga.
    • Lice e mafai ona nonofo i totonu o le vai mo le 2 aso, ma o nisi taimi o faʻamaʻi e tupu a o aau i vai.
    • Afai e te faʻaogaina mea faʻapitoa o se tagata gasegase ma le pediculosis, lauulu, selu, muamua tasi pulu o le a aliali mai i luga o le ulu, ma e le o toe mamao.
    • A o le faʻaaogaina se tasi solo, e mafai ona e maua i faʻamaʻi papala. O le faʻamaʻi lava e tupu ai pe a e nofo i le po i luga o se moega ua aafia (faʻataʻitaʻiga, i se faletalimalo).
    • A faʻaaoga se pulou a le isi tagata, pe a fai o le tagata e ona le mea e afaina i siama.

    Pei ona e vaʻaia, e le aliaʻe ni utu i se tagata mai neura. Ina ia mafai ona tupu le faʻamaʻi, e tatau ona faia mo lenei avanoa, e pei o, fesoʻotaʻiga tuʻusaʻo ma gasegase poʻo ana mea.

    Faailoga o lice i luga o mafatiaga: o lice?

    I se vaega, o lenei talitonuga o loʻo i lalo ifo, e ui lava i ni faʻalavelave, mafuaʻaga. E afaina tele tagata i le faamaʻi o le namu ona o faʻafitauli e tutupu i lona tino. Peitai, i le tulaga pe a o le fesili o loʻo faia le faaiuga pe mafai ona mafua mai utu e ala i neura, se isi itu e tatau ona mafaufau i ai - o le faʻaalia o faʻailoga e tutusa ma faʻailoga o le ulu kutu. I lenei tulaga, vevela, mumu i luga o le paʻu na tupu, na avea ma matutu, peeling.

    E masani lava ona i ai le faʻaiuga o le isi namu - ua leai se mea

    A filifilia pe e mafai ona aliali mai lice mai le popole, luga o neura mafua, o nisi taimi o nei faʻaaliga e avea mo moni pediculosis. Peitai, i le leai o ni mea e mafua ai faʻamaʻi, i tulaga faʻapena e masani ona maua mai se faʻamaʻi taua.

    I se faʻaopopoga, soʻo se maʻi paʻu e maua ai faʻailoga taua: dermatitis, psoriasis pe seborrhea. Afai e le faʻamaonia faʻamatalaga e faʻalogoina mai i mea eseese na maua mai le namu i tulaga faigata, i le aluga o taimi, o le a amata ona mafaufau se tagata pe o le mea moni, a utu mai neura e mafai ona aliali mai.

    Dermatitis mafai foi ona aliali mai i luga o le neura i luga o faiga, ma o utu e leai se mea ma i latou.

    Ole matautia o lea manatu e mafai ona e misia le taimi e togafitia ai mea o loʻo tui. O se taunuuga, o faʻailoga o le a faʻaalia ia i latou lava sili malosi ma manaʻomia le tele o le taimi ma malosi e toe maua ai.

    By the way, dermatitis ma isi paʻu paʻu (mo se faʻataʻitaʻiga, scabies) amata ona atiaʻe i tulaga faigata, ona o le faʻaititia o le puipuia.

    Mafaufau pe e mafai ona aliali mai utu mai neura, e tatau ona manatua o le tele o gaioiga taua o le subcutaneous kisi faaosofia ai le foliga mai o foliga tutusa, e pei ona i ai i le pediculosis: ogaoga le vevela, manuʻa i luga o le paʻu, suia i ona meatotino (mago, peeling).

    Vitio manaia: Lice i tagata - mafuaʻaga, faʻailoga ma togafitiga

    O a tala faʻamaʻi?

    E tele aitia sese e uiga i meaola faalafua. O le taatele o latou e aofia ai talafatu o lice ma nits o eseese iniseti, e le fesoʻotaʻi ma se mea. O le mea moni, oi latou o sui o se tasi ituaiga, latou na o latou i tulaga eseese o le atinaʻe. O le maile o se tagata matua, ma o se iniseti fuamoa, lea e fusi i luga o le lauulu, e taʻua o le '' iʻa. A tali le fesili pe o lice mafai ona aliali luga neura eleele, e tatau ona iloa e se tasi o nits o le mafuaʻaga o le ola o feusuaiga iniseti matutua ma e le tupu i luga o latou lava lauulu.

    O se finagalo masani faʻapea e naʻo mea leaga e maua i meaola faʻamaʻi, pe a faʻaleaogaina e le tagata tulafono o le tumama. Peitai, e le o lea. Lice e mafai foi ona aliali mai i tagata mama oe, na faʻafuaseʻi, latalata i se punavai o faʻamaʻi faʻamaʻi. O le mea lea o se isi tala faʻamaʻi: o meaola faalafua e mafai ona tulaʻi faʻapitoa ile palapala. E leai se mafuaaga.

    I le faʻaopopoina o le fesili pe o lice atonu e aliali mai i luga o le neura ona i ai, o loʻo iai foi isi manatu sese. Mo se faʻataʻitaʻiga, e iai le manatu e mafai ona faʻaalia nits i le kanesa, talu ai o nei neoplasma e aofia ai kanesa sela ma faʻaumatia naʻo le oti o se tagata.

    E i ai ni tala eseese, ae ui i lea, oe manaʻomia le taʻitaʻia e le poto ma mafaufau lelei, e faavae i luga o mea moni ua faamaonia, ae le o se taumatemate. E tatau ona e iloa o maile e foliga na o foliga i taimi pe a faia tulaga mo lenei - pe a paʻi i se tagata maʻi. O nei meaola e le mafai ona tino mai le ea, tusa lava pe iai se tagata popole popole.

    Mafuaʻaga o utu infestation

    E pei o namu, lago, maile o ni iniseti. Latou te le mafai ona nonofo i totonu o le tino o le tagata. E oʻo lava i le tulaga o le tuʻuina mai o fuamoa, o le matua o le larva e tupu faʻapitoa lava i luga o le tino (ave lauulu). O le mea lea, e leai ni faʻaopopoga o le atinaʻeina o utu ma le tuai ona faʻaalia o iniseti.

    Ole faʻasalalauga ole siama mai le tagata maʻi pediculosis i le soifua maloloina e ala ile faʻafesoʻotaʻi auala. O se tagata o loʻo maitauina ona siama ninii faʻamaonia, faia fegalegaleaiga vavalalata ma isi sui o sosaiete, o le a mautinoa lava o le a "lafoina" iniseti. Lice crawl mai le tasi lauulu i le isi. O fesootaiga vavalalata o se mea taua lea mo le lafoina, aua o nei iniseti e le mafai ona oso, lele. E le mafai e Lice i se isi auala.

    Le mafai ona fesoʻotaʻi auala o le lafoina o iniseti iloa le faʻaaogaina o mea o le gasegase. O le fuafuaina lenei, faʻalogologo a ave faʻatau a isi tagata mea. Latou maitauina i utu i soo se mea: nofoaga tausiga o fanau, fulufulu tagata, faletalimalo, taʻaloga taʻaloga.

    O le le faʻafesoʻotaʻi auala o le faʻasalalauina o le faʻamaʻi e taʻua o le fesiitaiina o utu e ala i le vai (taele i ala tu). Parasites faapalepale i se siosiomaga susu, ae tumau pea le aoga. E tatau ona e faʻaeteete i vai taele, vaitaʻele, matala vai vai e aunoa ma le gaioi gaioiga. O iʻina e mafai ai faʻamaʻi.

    Le tele o taimi, pediculosis siama tupu i tulaga nei:

    • faʻafesoʻotaʻi ma lauulu (fusi, latalata i nofoaga faitele, taʻaloga i fafo),
    • le faʻaaogaina o mea a isi tagata, mea a le aiga, mea totino a le tagata lava ia, teuga, lavalava (moega, selu, fusi vaega, pulou).

    O foliga foi o utu e le mafai ona puleaina lelei i taimi uma. Fagaʻaga i femalagaiga lautele (aemaise itula maualuga), fegalegaleaiga i taʻaloga, toaaga fesoʻotaʻiga o tamaiti e le faigofie ona vaaia. Nisi faʻamatalaga e uiga ile mea e sau ai le utu mai se tagata, e te mauaina ile tatou website.

    Tuuina atu i luga metotia o faʻamaʻi, pei o se mea e faʻateʻa ai le mafaufau. Peitaʻi, o loʻo iai se manatu. O le faʻamatalaga o foliga mataga o lice ua salalau solo i totonu o tagata. Ia e faʻatauaina e le aoga. E iai le mea moni iinei, e tusa lava pe mafaufauina le le talafeagai o le talitonuga.

    O le faasaienisi manatu talafeagai mo le "atuatuvale" foliga o utu

    Pediculosis o se faamaʻi maeʻa suʻesuʻe. Ua faamaonia i totonu o auala faasalalau, e le i ai foliga o utu mai neura. Uma talafatu ma manatu faʻapea o se faʻavae o lauiloa talitonuga.

    O le leai o ni vavalalata vavalalata ma tagata gasegase, o le faʻaaogaina o a latou mea, taele ina ua maeʻa i le vai tuʻi e maitauina. O lea la, e le mafai ona avea ma pule o utu.

    Saienisi lagolagoina le lagolagoina o le i ai o se "atuatuvale" siama na o le taimi i se vaitaimi o le tulaga le mautonu o le psyche, o le gaioiga i totonu o le tino saofaga i se suiga i le manogi masani. E faʻamalosia e le tino le afu tele, sosolo i faʻapitoa ole vaega.

    Ua faapea mai saienitisi, o le manogi malosi e tosina atu i iniseti. Lea ua alu le "fofoa" tagata e maua ai utu maua ai le manogi faatosina o se fou ua afaina. O le iʻuga, o le avanoa o le "puʻeina" o namu e faʻateleina. O isi tala a tagata e uiga i le foliga mai o utu mai neura e lē talafeagai tusa ai ma faʻaiuga faasaienisi.

    Ua faapea mai saienitisi e faapea, i se vaitaimi o le atuatuvale, e faʻanoanoa le tagata, e faʻavaivaia puipuiga o le tino, e faʻateleina le faʻanaunauga i maʻi eseese. O le faʻafitauli o le popole e faʻaosofia ai le taulaʻi atu i se faafitauli faapitoa. Ua faaitiitia le mataala. E tele lava i lenei taimi, taua tulafono a le soifua maloloina tuʻulafoaʻi. O le iʻuga la o soʻo se mea na fuafuaina, e tupu tele ai le faʻafitauli.

    O tagata masalosalo e masani lava ona faʻailoa mai faʻafitauli uma i mafatiaga. O le fefe i faʻamaʻi e matua tele lava o le mimiti, faʻasolosolo o lauulu i le lagona mai le agi a le matagi. O le psychosomatics o le faʻamaʻi, o le le mautu o mafaufauga o tagata taʻitoʻatasi, e tuuaʻia mo mea uma. O le faananau i le masalosalo ua toe avea ma tasi o mafuaʻaga o foliga vaaia o "tala fatu" e uiga i le amataga o le utu.

    I le tele o tagata, o le manaʻomia mo talanoaga, soona faitala (faitatala) e sili. I le mauaina o faʻamatalaga, o se faʻavae mo manatunatuga, e mafai e tagata ona fatuina atoatoa faʻaletonu lomiga. O le mea lea o le maualuga o le masalosalo.

    O le fai mai o meaʻai ua aliali mai i neura e valea. O ia ituaiga faʻaaliga e leai se faʻamaoniga faʻasaienisi.

    Lice mai mafatiaga poʻo faʻaalia o isi maʻi

    E masani ona masalomia le pefu ona o le vevela. E pei ona taʻua i luga, o se faʻailoga o se mea e iloa ai le tele o faʻamaʻi faʻaopopo i mea tau (e aofia ai le iʻuga o le atuatuvale). Afai e le mafai ona e faʻafetaiaʻia le faʻafitauli totoa o oe, e tatau ona e sailia se fesoasoani mai tagata faʻapitoa.

    Fomai o le a fesoasoani e faʻaalia mafuaaga moni o le le masani ai foliga. Faʻatautaia ia mafatiaga, fofo isi faʻamaʻi.

    Tele e faʻafesoʻotaʻi le faʻaalia o mea i luga o le paʻu (maʻi, mageso, papala) ma le i ai o utu. Aua le popole fua. O le tele o mataupu e o faatasi ma faʻailoga o le matua ese mai faʻamaʻi.

    Fautuaga. E aoga le siakiina ma le totoʻa o le ulu, o autafa o vaega o le paʻu (ua, taliga, tauau) mo iniseti. Le iai o utu o le a mautinoa lava faʻatuatuaina ia lava (tagata matutua, nits, larva)

    Pediculosis Risk Zone

    E tele le faʻasoasoaina o vaega o lice, ae e leai se mea e manaʻomia ai e talanoa ai e uiga i se siʻitia i le faʻasoasoaina, o le lautele faʻasoaina. E le o tagata uma e feagai ma pediculosis. I se tulaga lamatia o tagata:

    • ma tulaga le lelei o le olaga (leai se aiga, tagata lautele),
    • ma se olaga galue malosi e fesoʻotaʻi ma tagata le lelei le soifua maloloina (tagata faigaluega o fomaʻi ofisa, nofoaga malolo, nofoaga malu o le po),
    • i totonu o se siosiomaga faigata (falepuipui, fale puipui, tolauapiga sulufai),
    • ma se aga masani i le soʻotaga vavalalata (feusuaiga poʻo agafesootai).

    I tua atu i luga o kulupu luga o tagatanuu, tamaiti i le eria o faʻapitoa tulaga lamatia o pediculosis. Le lava le mataala, le vave, se sauniuni e tapunia fesoʻotaʻiga (toaaga taʻaloga) fausia se lelei siosiomaga mo vave faʻamaʻi.

    I le tele o tulaga, o le pediculosis e tupu faʻafuaseʻi. Aua le popole, faʻamatalaina mea sese e faʻamamafaina. Le faamaʻi e le o iloaina mo le 1 afe tausaga, togafitia. O le mea taua o le faailoa lea o le faʻafitauli i le amataga o le faʻamaʻi, amata loa ona gaoioi vave. Lenei o le a fesoasoani e aloese mai le faʻateleina o le faʻafitauli, le toe fai o le parasites. Faʻafesoʻotaʻi faʻasalalauga o le auala autu lea o sosolo iniseti. Lice mai le popole o se tala le faʻamaonia e le saienisi.

    Vitio aoga

    O le a le mea e mafua ai utu i luga o le ulu?

    Lisi ulu: mafuaʻaga, auga, tulaga.

    Talafatu poʻo le mea moni

    Ma o le mea moni, o utu mai neura - talafatu poʻo le mea moni, e fiafia i le tele o tagata. I le mea uma, o le tele o taimi o se tagata le mautonu o loʻo feagai ma mafatiaga e faʻanoanoa ona o le le mafai ona faʻaleleia ma faʻaʻumiʻumi ai.

    O le manatu e faʻaalia mai le papala mai neura sa i ai talu le taimi o o matou tinamatua. Oe faʻalogologo faʻapena manatu tutusa i lenei aso. E i ai se tasi na te faafitia atoa, ae e i ai tagata e mautinoa le saʻo. E tele ituaiga o lenei natura:

    • Lice i luga o le ulu e masani ona i ai i tagata, aʻo i latou i le faʻalavelave. E toe gaoioi pe a popole tele le tagata.
    • I taimi faigata, o le tino o le tagata ave ese se afu faapitoa, o le manogi o lea e matua manaia i utu. Tumau i luga o le tino o le tagata, latou fafaga i lona toto, o le taunuuga o lea ua avea ma unbearable gatal.
    • Pediculosis e mafai ona feaveaʻi i le tulaga genetik - o utu e aliali mai i se tagata mai le fanau mai, ae latou te o mai i le laualuga ina ua mavae le ogaoga o neura.
    • O le faʻaletonu ole faʻalavelave e avea ma mafuaʻaga o le faʻavaeina o papala fulufulu uʻu faʻamalositino, o manava ia o namu. O le tulaʻi mai o iniseti o loʻo fesoasoani i se tulaga o le faʻaumiumiina o le atuatuvale ma faʻa vaivai tele.
    • O utu neura e pei o kanesa sela. I le taimi o le sagisagi fiafia, latou te tupu vave, liua i iniseti.

    O nei talitonuga e le faʻamaonia faʻasaienisi, ona mo le i ai atoatoa o namu, e manaʻomia le fafagaina e le aunoa i le toto o le tagata. O le mea lea, pediculosis luga o le popolega leai se mea ae o se tala fatu a tagata. Maofa o le mea moni o le aʻoaʻoina tagata nonofo i le taulaga ua faʻapea mai.

    E le ola le fuamoa fuamoa i le tino o le tagata. O iniseti e le feaveaʻi foi mai manu ma e le amata mai palapala. Ma o le le mafai ona onosaia ituga leai se mea e sili atu nai lo le atinaeina o se paʻu faamaʻi. Psoriasis, dermatitis - faʻamaʻi e mafai ona mafua ai se lagona tutusa o le vevela. A e ui i lea, e leai se latou mea e faʻatatau ai ile tagata miti toto.

    Maʻi pipisi

    Peitai, o utu e le mafai ona tutupu mai na oi latou. O mafuaʻaga autu o faʻamaʻi o le tagata i pediculosis o:

    • faʻafesoʻotaʻi faʻamalositino ma se siama namu - i le taimi o le taʻaloga, tauiviga, vavalalata faʻafeiloaʻiga, sogi poʻo le faʻafesoʻotaʻi feusuaiga, aua e le mafai ona oso le lele a le iniseti,
    • fesuiaiga o mea o se mea e mafua ai faʻamaʻi ma se mailei ma le ulu namu ,,
    • o le faʻaaogaina o selu o isi tagata, lauulu ulu ma isi mea e teuteu ai lauulu, faapea foi pulou,
    • asiasi i nofoaga faitele ma tulaga maualalo tumama,
    • o le aau i le paʻu vai e ono mafua ai utu aisa - o louse e sili atu tetee i le hypoxia, o lea, e mafai ona i ai i totonu o le vai mo aso lua.

    E tatau ona manatua i le taimi o le faʻaletonu o le tino e suia moni se tagata le fusia ma manogi o le afu. O ia lea e tosina mai siama. O se tagata o loʻo i ai i se lagona toʻamalie e le faʻatosina atu i tagata toto toto.

    O le faʻamalosi i le tamaititi e le mafai foi ona avea ma ni utu. E ui i le mea moni e faapea o tamaiti e masani ona aafia i le pediculosis nai lo tagata matutua. Tamaiti 'au, eseʻese aiga ma o latou tulaga agafesootai o mafuaʻaga autu o le faʻasalalauina o le faʻamaʻi. E le gata i lea, o utu i se tamaititi e aliali mai ona o le mea moni e faapea o tamaiti e masani ona suia o latou pulou ma selu, e aunoa ma le faʻapipiʻi faʻapitoa i lenei mea.

    E le mafai foʻi ona mou ese atu aisi, ae televave vave faʻamaʻi. O le mea lea, e manaʻomia e vave amata le togafitiga o le pediculosis. O le faʻagasologa o le 'aveʻese o utu e fai si faigata. I aso tuai, o le suauʻu sa faʻaaogaina e faʻaalu ai le utu. Sa latou togafitia le ulu o se tagata ua aafia, ina ua maeʻa ona latou afifiina lea i se ato mo sina taimi. O sea "taele" sa matua leaga lava i siama. O lauulu na fufuluina i le vailaʻau faʻapipiʻi ma selu ese ma se selu faʻapitoa.

    Ole aso nei, e tele lava vaifofo mo utu, e iai mea oona ile iniseti. Mo tagata, latou te matua le afaina.

    Pediculicidal shampoos e manaʻomia faʻapitoa i totonu o tagata faʻatau. O le oloa e faʻaoga ile laulu e iai faʻamalosi gaioiga. A maeʻa 3-5 minute, ua fufuluina le lauulu ile vai tafe e faʻaaoga ai le laupepa i aso taʻitasi. Ona faʻapipiʻiina lea o maʻi papala faʻaaoga se selu faʻapitoa ua iai nifo manifinifi ma masani ona. Ae ui i lea, e le mafai i taimi uma ona maua se aʻafiaga atoatoa pe a maeʻa le togafitiga muamua. I totonu o lice shampoos, o mea nei e iloga i le aoga:

    Sprays e sili atu le aoga i le puleaina o siama. O se tasi o ia mea o le Pair Plus. O le tuufaatasiga o le aerosol sooupu e aofia ai le permethrin - o se vailaʻau oʻona e afaina ai iniseti. O le soʻoga o lo o faapipiiina i le umi atoa o le lauulu, ma tuu i luga o le ulu mo le 10 minute. Ina ua mavae lena, o le oloa e fufulu ese ma le vai e faʻaaoga ai le faʻamalama masani. O le selu o utu, o le a fesoasoani e faʻateʻa ese ai iniseti oti. O loʻo faʻatulagaina foi i lalo nei:

    Fofo togafiti

    Tele tagata tau le pediculosis faʻaaoga fofo tagata. O se faʻataʻitaʻiga o lenei mea o le faʻaosoina o le cranberry poo le mint mint i totonu o le ulu.

    E iai foi i totonu o Wormwood meatotino faʻapitoa. O se umu ua saunia mai ia (mo le 1 lita vai 1 kulimi L. L. Grass), lea e fufuluina i le ulu. Triple cologne e tutusa meatotino. E faʻapipiʻi i le ulu fulu ma le papala, ma faʻapipiʻi i se ata. O lenei "ufimata" teuina mo le sili atu i le itula, ina ua mavae le lauulu ua matua fufulu ma selu ese oti mate ma lia.

    O le faʻamamafoina efuefu o se isi lauiloa laʻau ua faʻaogaina e tagata mo le tele o tausaga. Ae peitai, mauaina i luga o faʻatauga e le faigofie i taimi uma.

    Fofo lauiloa e pei:

    Lice mai le popole na o se talafatu. Parasites e le popole, latou faatoa mafai ona amata pe a fesoʻotaʻi ma se tagata aʻafia. O le tutoʻatasi lava ua le maua ai meaola faalafua e le mafai - latou te le leiloa pe a fai o se tagata ua aʻafia i le pediculosis faʻatapulaʻia le fesoʻotaʻiga ma isi tagata. Naʻo gaoioiga moni, e vave fai e fesoasoani e tape ni meaola faalafua.

    Ae ina ia puipuia le tutupu mai o manu, e tatau ona matauina tulafono o le tumama, faʻaaoga na o lou lava pulumu lauulu, pulou ma mea. Ua fautuaina foi e tagata atamamai le lalagaina o laʻau uumi i nofoaga tumutumu ma aloese mai le tupu fua o feusuaiga.