Galue ma lauulu

Ituaiga o Hair Styling

1. FUA FUA FUA FAAVAIVAI

2. TAITAI MA LE FUA MA NIPPERS

2.1 Faaputuina uʻu

2.2 Ituaiga o ufiufi

2.3 Metotia o le teuteuina o laulu i curls

2.4 Lauulu laei ile curls ala "Lalo"

2.5 Faaputuʻu luga i luga

2.6 Faapipiiina uʻu i le faʻaaogaina o le "Valu"

3. TATALO MA LE KURURI

4. FUA FUA FUA FAATATAITONU

4.1 Lauulu laeiina ma se fulufulu tagata pe a faia ni laititi lauluʻulu

4.2 O le teuteuina o lauulu ma se fulufulu tagata pe a faia ni lauulu i le aʻafiaga o lauulu

4.3 Fuga ile laulu e pei ole fulufulu tagata pe a fai e teuina foi fulufulu ile laatele

4.4 Fulufulu lauulu ma se laulu vavae

Curling hair for a short time is styling. O le teuteuga o lauulu e aofia ai le tele o taotoga ma lauulu o soʻo se foliga e faia. O lauulu laʻititi na mauaina ona o le laʻei o lauulu laʻitiiti. Latou te faʻatumauina lo latou foliga mo le sili atu 3-4 aso. A pamuina i le vai, o le laulu e tupu ma ave lona foliga muamua.

O le sitaili faʻasaoina taimi e faʻalagolago i le foliga o le lauulu ma lona satauro vaega, lea e ese mo lauulu 'eseʻese. E mafai ona lapotopoto foliga, faatafafa pe o le lipine. O le tele o le satauro-foliga foliga o le lauulu ese mai le lapotopoto, o le sili curly le lauulu. O lenei ituaiga lauulu i le taimi o loʻo taofia ai le laulu mo se taimi umi pe a faʻatusatusa i lurus.

O le vaʻaia faʻaleaga o lauulu, e aʻafia ai le saogalemu o lauulu, e aofia ai lo latou tensile malosi, ofuvae, eleni. Le malosi ma le faʻamalosia ole laulu pe a susu ole a faʻaititia faʻaititia lava, ma o le pupula faʻateleina. I se faʻaopopoga, a pulu i lalo lauulu, o lona umi foi e faʻateleina. A mago, latou toe foʻi mai i le latou tulaga masani. O nei meatotino e taua tele. O le laulu faʻaofuina e malulu ma faʻavae i nei meatotino.

Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a susu ma, o le mea lea, faʻalaʻau pe a faʻatusatusa i lauulu mago, matagi i luga o curlers, ona i le faagasologa o le mago latou aafia i le malosi faʻamalosi, lea sa fesoasoani e faapuupuuina le umi o le lauulu. Ae talu ai o le lauulu e le o iai i se tulaga maua fua - afaina i curlers - ona latou le mafai ai lea ona toe faʻafouina atoa o latou umi. O le gaioiga e tulaʻi mai i le faʻagasologa o le faʻamamaina o le lauulu ma faʻamalosi tino o le a taitai atu ai i se le tumau ma leai se taua suiga i le foliga o latou satauro vaega ma se faʻaopopoga i le umi o le lauulu.

Feololo i le mafiafia ma le malulu o laulu e toe foʻi i lona tulaga muamua masani lava pe a uma le 5-7 aso. O lenei vaitaimi taimi talafeagai fuafua e fuafua i meatotino ma tulaga o le lauulu.

I aso nei, o lauulu laʻei e faia i tele auala:

- malulu metotia - e aunoa ma le faʻaaogaina o curlers togafiti,

- faʻaaogaina o curlers ma clamps,

- faʻaaoga se fulufulu laʻau,

- Faatasi ai ma le faʻaaoga o curling uʻamea.

1.TAIMI FAATINOATUAAUALA

O le sitaili i se malulu auala e lelei mo lauulu malulu ma paʻu, faapea foi ma foliga oval cross-sectional. Faigata ma le laei o laulu ile faiga malulu e faigata tele, ma ole lauulu laei e faia i ia laulu e umi se taimi umi.

O le a tatou faʻatautaia le tekonolosi faʻatino o le malulu faʻaʻalia ma le faʻatonuina o lauulu ma le galu muamua i le taumatau.

A maeʻa ona selu ia le manoa, o loʻo fulu atu le lauulu i le itu taumatau ma le ogatotonu o le lima agavale 3-4 cm mai le pito i lalo. Ona latou ave lea o le selu i le lima taumatau i le auala lona tolu ma faailoa atu i le masani ona o nifo i totonu o le lauulu latalata i le ogatotonu tamatamai lima ma tutusa lelei. O nifo o le selu e tū tutusa i le lulu o lauulu. Ma, e ala i le faʻaaluina o le selu i luga o lona vaalele, o le lauulu o le vaega na pueina o le manoa ua fuli i le itu taumatau i le 1-1.5 cm. A maeʻa le faʻavaeina o le pale, e aunoa ma le tosoina o nifo o le selu mai le lauulu, faʻasolo i lona lava lima pe a ma le 45 °, ma faʻasino le lima o le lima agavale taofiofi malosi le lauulu i le va o le selu ma le laina galu ua maeʻa fausia. I le taimi lea, e tatau ona toso le lima tusi o le lima agavale ile pito i fafo ole matai mai le selu mai lona pito i autafa o pito o nifo. Tuuina atu o le selu o loʻo i le tulimanu e tusa o le 45 ° i le soʻo, o le faʻasino lima o le lima agavale, faʻasolo ifo i lalo lona vaalele, o le a faʻapipiʻi faʻatasi le laina laʻau ina ia i ai le mea mulimuli i le va ma le tamatamailima ogatotonu. Sosoo ai, selu le lauulu i lalo o le limatusi lima o le lima agavale.

O le itu tauagavale o le manoa o loʻo ufiufi ai ma le ogatotonu o le lima agavale i le tutusa mamao mai lona faʻavae. O mea ia e manaʻomia ina ia oʻo mai le laina laʻau o lenei itu o le soʻotaga ma le laina na faia.

A maeʻa lena, o se selu e faʻaofi i totonu o lauulu ma, e ala i le faʻaosoina o ia i le taumatau, o le pale na fausia i lenei tulaga e fesoʻotaʻi ma le loka o loʻo i le itu taumatau. A maeʻa le mea lea, pei ona i ai i le mea muamua, o le selu o loʻo faʻasaga i le selu, ma i lenei faʻasino lima o le lima agavale, o lo o afifi ai le lauulu i le va o le selu ma le galu ma o le laulu ua selu mai le tamailima. Ina ua maeʻa le faʻavaeina o le laina muamua, o galu i le atoa o le lautele o le au e amata amata ona faʻatino le laina lona lua.

Faatino le laina lona lua amata i le itu tauagavale o le unta. Mo lenei mea, latou te solomuli 3-4 cm mai le laina muamua ma uu le lauulu i le ogatotonu o le lima agavale. Ona faʻaofi atu lea o nifo o le selu ile lauulu latalata i le ogatotonu tamatamailima ma faatasi ai ma lona gaoioi i le itu tauagavale fai le laina laʻau lona lua. Ona latou faʻasau atu lea ma le limatusi lima o le lima agavale ma selu le lauulu, amata mai le tamailima. Ina ua mavae lena, latou pasi atu i le itu taumatau o le unta ma faauma le laina lona lua galu ma tutusa metotia. O le mea lea, o le uluaʻi galu e maua, faʻapipiʻi i le pito i luga (muamua) ma lalo (lua) pale.

O loʻo mulimuli mai galu faʻagaioia metotia faʻapena. E le gata i lea, o soʻo se galu e sosoo ai e amata i le itu o le manoa o le mea o le a faʻatonutonuina ai le galu.

O le faʻatonuina o le galu lava ia e faʻalagolago i le faʻatonuga o le gaoioi o lauulu ma le selu i le taimi o le faʻavaeina o le muamua pale o soʻo se galu faitauga.

O le galu mulimuli e togafitia ese: i le maea ai o le faʻavaeina o le pale mulimuli, o pito o le laulu e selu mai le faʻasino lima o le lima agavale e le i lalo, pei ona masani ai, ae i le itu o le a talafeagai ai le aveese le selu lauulu e fai ai le isi pale.

O lenei o le a tatou faʻamasani i le tekonolosi faʻagasologa o le faʻatinoina o lauulu ma le itu valavala. A maeʻa ona faasusu le lauulu i se faʻapipiʻi faʻapitoa, latou selu ma vaeluaina. Afai o le vaeluaina o loʻo i le itu tauagavale, ona amata loa lea o le gaioiga i le itu taumatau, ma le isi itu. E tatau lava ona totogia lelei le tulaga o loʻo taʻutaʻu mai galu. Tuʻuaia e vaeluaina le itu (vilivae) vaeluaina le ulu i ni vaega le tutusa, o le aofaʻi o galu i luga o le a le tutusa.

I le maeʻa ona fuafuaina o le aofaʻi e manaʻomia o galu ma le faʻatulagaga o latou tuʻuga i luga o le ulu, alu i le faʻailoaina. Latou te solomuli 3-4 cm mai le vaeluaina ma faapipii lauulu i le ogatotonu lima o le lima agavale. Afai e manaʻomia e maua se loloto mafolafola pito i luma galu, o lona faʻagasologa amata 5-6 cm mai le vaeluaina. Ma, o nifo o le selu ua faʻaofi i totonu o lauulu i le ogatotonu o le tamatamailima ma e ala i le faʻasolosolo i le itu tauagavale, avatu le lauulu i le mana e manaʻomia mai le muaulu. Ona faʻataʻalo lea o le selu e ala ile selu ia te ia lava, ma lauulu o le laina lalaga ua faʻaofuina i le limatusi lima o le lima agavale. I le maeʻa ai lea, e selu atoa lauulu, amata mai le limatusi. I lenei tulaga, e taua le faamautinoaina o le pito i lalo o lauulu e lelei selu. Ona faʻamavae le ogatotonu lima o le lima agavale 3-4 cm mai le pale ma maua ai le fasi pepa e faʻasaga i ai. O nifo o le selu ua faʻaofi i totonu o lauulu i le ogatotonu tamatamailima ma tuu atu ia i latou le faʻatonuga i le itu taumatau. I lenei tulaga, e tatau ona manatuaina a faʻagaioi le selu i le itu taumatau, e fautuaina e amata faʻagaioia le vaega o le lauulu ulu i le itu taumatau o le itu.

I le maeʻa ai o le faʻauuina o le pale lona lua o le faʻafoliga atu i luma o le galu, latou te amata ai loa ona faatino le faʻasolosolo o le galu. O luga o le taimi lena, le limatusi lima o le lima agavale. O metotia uma lona atiaʻe e tai tutusa ma na manatu i luga.

Pe a faia se malulu galu galugalu o lauulu, faʻaleleia faapitoa e tatau ona totogi e le gata i le faʻatulagaina o galu i luga o le ulu, ae faʻapena foʻi ile fesoʻotaʻiga saʻo o laina laʻau o le itu tauagavale ma itu taumatau o le ulu. Faʻalagolago i le fulufulu lauulu, o nei laina e fesoʻotaʻi i auala eseese. I se lauulu laei ma le itu vavaeeseina, o galu, o se tulafono, e fesootai i luga o le vaega o le ulu. I lenei tulaga, o le pale lona lua o le muamua galu o le tele atu o le vaega o le sulu o loʻo fesoʻotaʻi ma le muamua pale o le muamua galu o le muamua laʻititi. O le mea lea, o le uluaʻi galu o le vaega laititi o le a fesoʻotaʻi ma le lona lua o le laina i tua atu o le lapoʻa, ma le lona lua o le laʻasaga o le laititi o le vaega ma le lona tolu o le pito i tua o le lapoʻa. O le mea lea, afai o le galu e faʻataʻamilomilo i se tasi itu o le ulu, ia i luga o le isi o le a tuʻu i tua.

Afai o le lauulu e vaeluaina tuusaʻo, ona eseese lea o le tulaga o galu. O se vavaega sao e vaeluaina le sulu i ni vaega tutusa se lua. O le mea lea, o le numera ma le faʻatulagaina o galu e tatau ona tutusa, i, o galu o le itu tauagavale o le ulu e le tatau ona ese mai galu o le itu taumatau, ae fesoʻotaʻi galu i luga o le okipital vaega o le ulu. I lenei tulaga, o le muamua galu i tua o itu uma o le ulu o loʻo fesoʻotaʻi ma le muamua faʻataʻamilomilo galu o le itu agai.

O le faʻagasologa o le faʻatinoina o galu i lauulu e aunoa ma le vaeluaina e leai se ese mai le pito i luga. O galu i le pito i tua o le ulu e fesoʻotaʻi i le faʻatulagaga e tasi: galu faʻafuaseʻi o le tasi itu o le ulu - ma galu i tua o le isi itu. Ole faʻatonutonuga lelei ole selu ole laulu e amata mai ile fofoga i le tua ole ulu.

I le faiga o lauulu e aunoa ma le vaeluaina, o le galugalu i vaega o lauulu e faavaa ai foliga e ese mai le galu foliga i tua o le ulu. O galu e oso mai i foliga e sili atu le vaʻaia o ona foliga ma faʻalautele i luga o okapitalaga.

I le maitauina o se laulu e aunoa ma le vaeluaina e masani ona faʻailoaina i se maʻamaʻio le paʻu o le pale laina o le uluaʻi galu, e tatau ona faia ia le ma le atoa vaalele o nifo o le selu, ae naʻo lona pito.

A maeʻa ona faia galu i itu uma poʻo vaega o le lauulu, e fai se mesh i luga o le ulu, e puipuia ai foliga na avatu i lauulu i le taimi e faʻamago ai.

O le a le vaneina?

E tele teineiti e fiu e toe fai le tutusa faiga i aso uma i aso uma, o le mea lea latou te masani ai ona asiasi i ai ituaiga uma o fale salon ma lauulu. I ia nofoaga, e foliga mai e sili atu le umi lauulu lauulu, e ui lava o le a le faigata ona toe faia se gaioiga i le fale. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa le mea lilo o laulu i laei.

O le vaneina o se mea teuteu umi. O le ituaiga o perm. O lenei faiga e faʻaopopo ai vaega o le paʻu o lauulu, le puʻeina ma pupuni. O vaneina ua vaevaeina i ituaiga nei:

  1. Totoina i le aʻa vaega. E faia lea mea ina ia mafai ai ona maua le lauulu le faʻamalosi o se faʻapipiʻi o le pulu.
  2. I le matua fesoasoani. O loʻo faʻataunuʻuina faʻapitoa mo mamafa fafo o lauulu.
  3. Mo ni manoa e filifili mai. Le fatuina o se ulu ulu o lauulu pe o le faʻamuamua i se vaega faʻapitoa o i ai.

E tele ia ituaiga metotia. Faatasi ai ma le fesoasoani a latou taʻitoʻatasi o le a avea oe o ni auala e faʻataunuʻuina ai se ulu malamalama ma catchy lauulu, faʻaopopo i lau sitaili o foliga ma mea lelei.

Tatou te taoʻo i luga o laina saʻo

Afai o loʻo manaʻomia lou lauulu meaʻai faʻaopoopo, laʻau faʻamalosi ma le leo, o laʻei umi mo taimi lelei e talafeagai mo oe. O lenei mea o le a faʻateleina ai le usitaʻi o tuli, ma faigofie ai ona selu ma galulue faʻatasi ma i latou.

Mo le toe faia o nei mea uma ile fale, e te manaʻomia mea nei tausi:

  • curlers o eseese ituaiga:
  • ofuvae ma tosoina, aʻo le mea e le o se mea malo ma fulufulu, a leai, e ono afaina ai lou laulu,
  • tele ituaiga o selu ma pulumu,
  • momoli
  • se pulou e faia i le polyethylene, o le terry solo poʻo isi masini e mafai ona fausiaina se fale vevela i luga o lou ulu pe a maeʻa le taualumaga,
  • totigilima e le palapala,
  • fuaina masini e iloa tonu le aofaʻi o vailaʻau faʻaaogaina,

  • lua tane faia o uʻamea,
  • fulufulu mamoe poʻo isi mea pei
  • vailaau oloa talafeagai mo le teuteuina ma curling,
  • uiga - fixative i le faʻatusa o se gel, mousse poʻo le varnish,
  • lima pasene vili.

O le taimi lava na aliali mai uma tupe o loʻo i luga lau faʻasoa, matou te agaʻi atu saʻo i le taualumaga lava ia:

  • Afai o oe i le maaleale paʻu poʻo i ai se tali atu i soʻo se allergens, e talafeagai le faia o le tali mai o le maua lauulu kemisi i allergies. Ina ia faia lenei mea, faʻapipiʻi sina laʻasaga i le paʻu pa ma matamata le tali mai. Afai o le faʻaiuga e lelei, e sili atu le teenaina o lenei mea faigaluega ma faʻaaoga se isi.
  • Fufulu lou ulu i le faʻamama. E te le tau faʻailoina le paʻu.
  • Faʻaaoga se selu poʻo se selu ile nifo e seasea, selu ia laʻei susu.
  • O manoa e te filifilia e tatau ona afifiina i curlers o le talafeagai talafeagai.
  • Faʻamalosi ou aʻa ma Vaseline.
  • Fai ou totigilima puipuia ma ufiufi ou tauau i le solo taele.
  • Faʻagasolo e pei ona faʻamatalaina i faʻamatalaga mo le vailaʻau sooupu. E tusa ai ma faʻatonuga e tasi, sauni le faʻaputuga tatau.
  • Faʻaaoga ni mea moʻi.

  • Mai luga, o nei mea uma e tatau ona ufiufi i le taʻele pulou, se taga palasitika pe afifi i se solo. Ina ia faʻaleleia atili le mataʻutia, e mafai ona tuʻufaʻatasia nei ituaiga ma le tasi i le isi. Manatua o le curl o le a sili atu le malosi, o le umi o le oloa o le ai luga o lou ulu.
  • Ole taimi lava e te filifili ai e lava le taimi, fufulu lau lauulu i le vai mafanafana. Ole mea e le manaʻomia ona aveese.
  • Faaaoga fixative i le foliga o se gel, foam po o le varnish.
  • A maeʻa ni nai minute, fufulu ma faʻamamaina faʻapitoa.
  • Faatali seia matua leulu lauulu. A uma lena, e mafai ona e aveese le curlers.

Aua le faʻamamago lou lauulu i mea faʻapipiʻi, ma sili atu i se lauulu. Lenei e naʻo le faʻaleagaina o ou manoa ma faʻatamaʻiaina ma vaevaeina. E sili le tuu i le lauulu mago na o ia i se auala masani. O se auala faʻapena tutusa i totonu o le fale e taua ai le aluga.

Le tutusa, ae mo pupuu lauulu

Matauina uma a lilo o lauulu sitaili, o le a liliuina mo oe umi taimi. Muamua e te manaʻomia e faʻamama uma pito i luga o le faʻaogaina o se styler poʻo le faʻamama auli. E faia lea e faʻaopopoa ai le tele o voluma ma o le a fesoasoani e faʻafaigofie le uʻumi o pupuʻu e le masani ai. O toega o le faʻagaioiga o loʻo toe faʻaluaina i sitepu i luga.

Malulu lauulu teuteu

O lenei faʻapipiʻi e iai ituaiga nei:

  1. Tatou mimiliina lauulu i foliga o galu e faʻaaoga ai scallops ma o tatou lava tamatamailima.
  2. Faʻapipiʻi i foliga o mama, sosoʻo ma faʻamautu ma pine.
  3. Faaaogaina o curlers ma papillots.
  4. Le faiga masani ma se fulufulu fulufulu poʻo le faʻamaeʻaina. Lelei mo nonoa puʻupuʻu saʻo.

Ofu vevela

E faʻaaogaina tele e le fale. E faia e faʻaoga ai le faʻamamaina, faʻamau, uʻamea, faʻapipiʻi lauulu ma le tele o isi auala. Faatasi ai ma ia masini, e mafai ona faʻasaʻo lau lauulu pe, i se isi itu, fatu elastik uila. O lenei metotia e sili ona lauiloa i le va feusuaʻi. Faʻapipiʻi ma le uʻamea ma se uʻamea ua teuina mo se taimi umi lava, faʻapea tumau mautu ma mama.

Tusa o loʻo talotalo

O le uiga o lenei metotia o le taoto uma talafeagai pupuu curls i lalo o le foliga o spirals o eseese uumi ma diameters. I le taimi lava e tasi, o vaega o lauulu e mafai ona aveeseina i tua. Fixation o lauulu latalata i foliga e tatau ona faia i ituaiga uma o lauulu lauulu, vavaeina nila, hairpins po curlers.

Aemaise lava le lalelei o le laulu o le a sailia ai se tasi e uumi lauulu lauulu. Faatasi ai ma ia curls, e mafai ona ausia le aafiaga o susu susu.O lenei mafai ona faia e ala i le iloa o fesoasoani i le teuteuina o laulu ma "malulu" oloa.

Faʻafefea ona fai le biocarving?

O lenei faʻatinoga e tupu pe a faʻaaogaina se vaega fai mea faapitoa - cysterine. O le Cysterine o se amino acid lea e fesuiaʻiina muamua foliga o se vilivae o le umi, faʻamautuina i se tulaga ese. E le pei o le tele o isi metotia, pei o le pomu poʻo le corugation, e le afaina ai le fausaga o lauulu i soo se auala, ma tuua le lauulu o ia lava pe a fufulu pe a maeʻa ni nai masina.

Ufiufi oe lava se lauulu mimigi ma se mitiafu

Ma o le mea lena? Sili atu pei! T-mitiafu e le gata e mafai ona ofuina, ae mafai foi ona faʻaaoga mo le teuteuina o lou lava lauulu. Ina ia faia se mea e le masani ai togafiti ma lauulu, e tatau ona e faia mea nei:

  • Filifili soo se sitaili oloa pe a manaʻomia.
  • Aveese se mitiafu mai le pusa tu. E le afaina i le umi o le lima o le a fai.
  • Fufulu faʻalelei lou lauulu ma faʻaaoga se gel, mousse poʻo le fulufulu i lou lauulu. O lauulu e tatau ona mālū susu, ae lē susu. A leai, e leai se mea e maua mai i le iʻuga.
  • Faʻaaoga se selu poʻo se selu ma ni uila lapoʻa, faʻasaʻosaʻo ou manoa i le umi atoa.

  • Tuu se mitiafu i luga o le moega, moega i autafa po o seisi lava mafolafola.
  • Punou lou ulu i lou lauulu i lalo. O lauulu e tatau ona i le ogatotonu o le ofutino.
  • O le pito i lalo o le ofutino o loʻo fusi faʻataʻamilo i le ulu o fulufulu, ma le fesoasoani mai o 'ofu, fufusi i le pito i tua o le ulu ma gagau faʻafuaseʻi.
  • O le pito i luga e ufiufi foʻi le ulu ma pipiʻi solo i le mea.
  • E i ai ni au filifiliga mo lau filifiliga: e mafai ona e tuua mea uma mo na o le afa itula ma maua ni moli malamalama, pe a fai mo ni nai itula - o le iʻuga o le a malosi atu ma umi. Afai ae tuʻuina le T-mitiafu i luga o lou ulu mo le po atoa, o le ae mauaina se umi faʻamau i luga o lou curls ogatotonu umi.
  • Tatala le mitiafu i le isi taeao poʻo ni nai itula mulimuli ane ma fiafia i au laupepa fou ua lata i ou foliga.

O se pulou lauulu laititi tama e faʻatagaina oe e faia le tutusa mo le malosi feusuaʻiga.

A itiiti e uiga i le auala o pomu ma corugation

O le teuteuina o ou foliga uma, o nei laei e lua e lelei. O se metotia faʻataʻitaʻi e faia i se fulufulu fulufulu poʻo le faʻameaʻai faʻaalu; e aoga pe a faʻaaoga seti selu.

Ia e iloa e tatau ona fai se pomu poʻo se mea e oso ai le pa i le vevela o le potu, e le tatau ona matua faʻalavelaveina le lauulu i le malulu pe vevela ea. Aua nei galo e uiga i le puipuiga ma le taofiofia o vai mo sulu. A galulue ma se uʻamea poʻo fulufulu tagata, aua le aumaia latalata le masini, e mafai ona afaina ai le paʻu o le ulu ma mata, e le o le taʻua ai o lagona le lelei i le taimi na fausia ai le laulu i le lumanaʻi.

Ae e te leʻi amataina, e tatau ona fufulu ma faʻamamago le laulu. I se tulaga talafeagai, e aoga le i ai o se fale tutusa. O le lauulu e tatau ona matua sasaʻo ma lamolemole pe pipiʻi faʻatasi ma se uʻamea. I le tulaga o le pomu togafiti, e manaʻomia le lauulu e lelei atoatoa mafolafola, ae i le taimi lava e tasi e fausia ai le aafiaga o se isi voluma. E sili le fufuluina o le ulu ile afa itula ae le i amataina le faiga o sitaili ma curling. E sili atu pe a fai o le lauulu mago ia lava. A faʻavavevave, e mafai ona e faia i se fulufulu fulufulu poʻo le faʻamea faʻamea faʻamea. Ina ia faʻaopopo le susulu ma le susulu ile laulu, e sili atu le fufuluina o lauulu ile fulufulu mama malamalama ole cuka ma vai. A maeʻa, e tatau ona e faʻaaogaina le mea faigaluega e fai ai lamolemole ma volumous curls latalata i foliga.

O mea teuteu e sili ona aoga mai le ogatotonu. I lenei tulaga, o le faʻapipiʻi o le a umi taimi. Afai e te manaʻomia sili atu le tele ma le malosi ma le faʻaletonu, e sili atu le pipiʻi o le oloa i aʻa lava, tufatufa tutusa tutusa i le umi atoa.

A filifilia selu mo teuteu, mafaufau lelei ile mea e fai ai. E sili atu pe a fai o le mea ole laʻau e iai le ituaiga vaivai o le gaogao. E le gata i lea, e le afaina e faʻatau se fixative - varnish, busa poʻo le mousse.

Faʻapipiʻi i se uʻamea poʻo fulufulu tagata e tatau ona amata i ni manoa e sili ona maualalo, i le taimi lava e matua mago le lauulu i luga o le mata, le lauulu o le a manaʻomia ona vaevaeina i ni vaega eseese ma, sii uma taʻitasi tasi taʻitasi i le selu poʻo le selu, togafiti i se uʻamea curling po o se fulufulu fulufulu. Alu ese mai le occipital i le faʻaletino, toe fai le faʻagaioiga ma isi vaega o curls. A iai le fatu, e tatau foi ona ia faʻalogo. I le avea ai ma teuteuga faʻaopopo mo se fulufulu laʻau, e mafai ona e faʻaogaina ni pulou ulu - e le vaaia poʻo ni rhinestones. Ole iʻuga mulimuli e sili ona faʻamau i se laʻititi pe malosi le varnish.

A e galue i se sitaili sitaili, ia manatua: o le mea taua o le aua le amata galue pe a fai o le laulu e susu pea, i lea tulaga o le teuteuga o le a vave "paʻu ese", o le mea lava e tasi o le a tupu pe a fai o le lauulu ua ova aveina i malulu styling oloa.

Afai o lau galuega autu o le mauaina lea o se mea tulaga ese, feusuaʻiga foliga ina ia faʻafiafiaina uma tagata o loʻo siomia oe, ona suia lea o lou lauulu o se auala aoga ma mautinoa e faia ai. E moni lenei mea i lo tatou taimi, pe a e i ai i lou faʻavasega ituaiga uma o metotia ma auala mo le tausiga o lauulu.

Vavaeese tu sao i luga o uumi uumi

Tele fafine (faapea foi ma alii) faʻaaoga se vaega saʻo e vaeluaina vaeluaina o le lauulu i 2 vaega ma o se faʻavae lelei mo le tele o lauulu. E fausia gofie, ae le o tagata uma foliga lelei. Tagata e tusa lava pe laititi le le fiafia i le a le vaeluaina, ma e tatau ona e filifilia se isi filifiliga.

O le lauiloa manatu tutotonu o le vaeluaina tuusaʻo e pei ona taua i lalo:

E i ai le lua faʻaogaina masani filifiliga o le "taufaasese" - ma se tau le mamao mai le ogatotonu. Lea e mafai ai ona e vavaeʻese manoa i le ogatotonu o le lauulu ma i le taimi lava e tasi teisi sui le foliga o se fafine.

Fusi faʻamamaʻi ma faʻailoga mo pulu pupuʻu

O le masiiina o le vaeluaina o le ituaiga tuusaʻo i le itu, e mafai ai ona e faʻaopopoina le amataga o le ata, i le mauaina o se lomiga fou - le itu tasi. I lenei tulaga, uma pulu ma le uumi lauulu foliga sili atu. Ae peitaʻi, a fai e vaeluaina le itu (vaʻaia i le vaʻai), e aoga le vaʻaia lelei o le saʻo o le faʻapipiʻiina o manoa, e faia na o sina taimi mulimuli ane, ma vaʻaia le sologa lelei o le laulu.

Diagonal (faʻasolosolo) - o se teuteu matagofie filifiliga

Pe a filifilia pe faʻafefea ona fai se itu i luga o le lauulu, e aoga le iloa o lenei laina, e le faʻasaga i le laulu, na faataatitia ai sili atu faʻaletonu nai lo isi. Ae ui i lea, o le filifiliga e sili ona manaia ma faʻaaogaina e lauiloa lauiloa felanulanuaʻi. E i ai taimi e oʻo ai lava ile lavelave o le vaeluaina, pe a laina faʻalua ni laina mai le tasi vaega mai le totonugalemu o le muaulu.

Zigzag i lauulu laititi

Taumafai e faia se matagofie vaevaega i luga o le lauulu e aoga e faʻaaoga ai se zigzag filifiliga e foliga le masani ai ma talafeagai e le gata mo le faʻamanatuina mea na tupu, ae o le faia foi mo aso uma foliga. I lenei tulaga, e le mafai ona faʻapipiʻi curls, e ui lava ona faʻatagaina e ofuina ma fili ma fusi.

Mo le mauaina o se zigzag, oe manaʻomia le vavaeʻese ia manoa, ave le ogatotonu o le fulufulu mata o se fanua. Amata mai le muaulu, o le laina zigzag faaiʻu i le occipital vaega poo le palealii.

O le faamavaega e mafai ona matua moni

Vavaeina i ituaiga

Le ituaiga talafeagai o le vaeluaina i aso nei o:

  • masani tuusao (filifiliga sili atu nai lo 70% o fafine ma alii),
  • lateral (tuʻusaʻo vaeluaina filifiliga ma faʻafuaseʻi suia),
  • vavaeina o mea faʻataʻitaʻi faʻaʻuluʻulu (tele ina faʻaaoga e fausiaina ai laʻei fulufulu, ma seasea lava i aso uma olaga).

Faʻafefea ona fai se valavala

Manatua o le fausiaina o se ata fou i le fale, e mafai ona faʻaogaina soʻo se ituaiga o le vaeluaina. E mafai ona maua se taunuʻuga lelei, taulaʻi atu i foliga ma foliga o foliga.

Sili ona lauiloa o ituaiga uma valavalafaia e selu mafolafola. E tatau ona amata le vaeluaina o lauulu, taulaʻi i le pito o le isu. I le tuʻuina o selu ma nifo lalo, o le vaeluaina e fai i le laina e tasi mai le muaulu i le pito i tua o le ulu. O lenei fofo ua fautuaina e tagata tomai faʻapitoa mo se foliga lapotopoto.

E fasioti valavala e alagatatau ona vavaeʻese le lapoʻa o lauulu ile tasi laina, amata mai i le pito i luga ole laulu o mata, ma faaiu i tua o le ulu. Ina ua fatuina se lauulu lauulu, e taua le manatua o le nofoaga o le vavaeʻesega e le tatau ona sili atu i le uumi o lau faʻasino lima. Diagonal vaevaega o loʻo faʻaaogaina malosi e fausia ai lauulu ma laʻei sili ona talafeagai mo foliga tafatolu ma sikuea.

Zigzag ma fasi tusi seasea faʻaaogaina i aso uma olaga, ae ui i lea, o ituaiga ituaiga na e masani ona faʻaaoga i le fatuina o laʻei amata lauulu mo taimi faʻapitoa.

E fausia zigzag e manaʻomia le fai o le vavaeeseina o ni manoa, taulaʻi i le ogatotonu o le fulufulu mata. Amata mai le muaulu, o le zigzag e mafai ona muta i le pale, pe faʻasolosolo i le pito i tua o le ulu.

Mataupu faavae o le foafoaga vaeluaina tutusa, sei vagana le numera o itu (e mafai ona e filifilia oe lava). O le fausiaina o ia ituaiga eseese o le vaeluaina e manaʻomia ni tomai, ae i le faʻatinoina tatau, o le tufatufaina o lauulu o le a fesoasoani e nana le toe toto aa ma fatuina le tele o le paʻu.

Vaeluaina e talafeagai mo ituaiga uma foliga.

Vavaega Faʻavae

O se tutoʻatasi filifiliga o le vaeluaina ma foliga o lona faʻatonu e maua ai avanoa e tele, faʻafetai lea e le gata e mafai ai e le gata nana le i ai o loʻo i ai i foliga vaaia, ae faʻamamafaina foi lelei.

Mea e tatau ona amanaia o: foliga o foliga, isu, laugutu, mata, pipi ma auvae. O loʻo fautuaina foʻi e mafaufau i le sitaili o lavalava ma uiga o le faʻatusa (mamafa, maualuga, tino vaelua). O le tuʻufaʻatasiga o nei mea o le a fesoasoani ai ia te oe e maua ai ituaiga eseese o le valavala, ma oe e te maua le avanoa e faʻafetaui ai le lauulu.

Foliga foliga - o le mea taua lea e taua pe a filifilia le ituaiga ma le faʻavae o le tetea:

  1. Ma ma foliga lapotopoto e mafai ona faʻaogaina se vaega itu pito i lalo, lea o le a vaʻaia le ova le umi, ma faʻamamafa foi lona foliga. O le filifiliga sili lava mo lenei mataupu o lauulu i le laulu uumi, faʻaavanoa mata. Tagata lauiloa: Kate Winslet, Ingrid Bergman, Christina Ritchie, Drew Berimore.
  2. A sikuea vaeluaina o le foliga o se itu vavaeina, lea o le a fesoasoani e faamalulu le auvae laina ma tuuina atu le agamalu i foliga. Vaʻaia, e mafai ona e aumaia le foliga latalata i le masani oval ma se lauulu lauulu umi. Tamaitai lauiloa e sikuea foliga, pe taimane foliga - Katherine Hebburn, Sophia Loren.
  3. Loto foliga (tafatolu foliga). O le auala pito sili e faʻafaigofie ai vaega o foliga pito i luga ma lalo o le mata i lalo o le faʻaogaina saʻo o le vaeluaina. I le taimi lava e tasi, o le laulu fulufulu lauulu lalelei e manatu o se filifiliga sili lea. O faʻataʻitaʻiga e aofia ai: Michelle Pfeiffer, Naomi Campbell, Claudia Slate, Linda Evangelista.
  4. Foliga oval foliga foliga e seasea ona manaʻomia le vaʻaiga vaʻaia. Faatasi ai ma lenei ituaiga, soʻo se vaega avanoa e foliga sili. Iinei, a filifilia se ituaiga, e fautuaina e mafaufau na o mea o uiga. Tagata lauiloa: Christina Aguilera, Merlin Monroe, Natalie Portman.
  5. Lulu foliga tutusa. Ole foliga e sili atu ile latalata ile masani masani. Eseese i nisi auala atu le vaega i le auvae (foliga umi). E mafai ona faʻasaʻoina lenei ituaiga faʻaaogaina tiaʻi poʻo vaega o le zigzag, lea o le a fesoasoani e faʻalauteleina vaʻaia foliga, faʻalelei foliga. E mafai foi ona faʻaogaina le vaevaega saʻo, peitaʻi, o lenei filifiliga e fetaui lelei pe a fai o oe e faia se fulufulu laʻau ma taʻutaʻua vali, o ona pito e faʻaoso i totonu. Tamaitai lauiloa: Nicky Taylor, Christine Alley, Janet Jackson, Stephanie Seymour.

E taua le maitauina o lagona o loʻo lisiina atu i luga e le o se lisi atoa o filifiliga faʻatagaina uma. E mafai ona e filifilia le talafeagai i le vaeluaina, pe tele foi o ona ituaiga, naʻo faʻataʻitaʻiga.

O le mea autu e taua tele ona mafaufauina pe a fatuina se fou sitaili o le lagona o le faʻatatauina, lea o le a faʻatagaina oe e "faʻafouina" le masani masani, e aunoa ma le lamatia o le faia o mea sese i auiliiliga.

Retro galu - o se tasi o auala malulu lauulu teuteu

Lauulu malulu sitaili i galu - o se tasi o sili ona lauiloa lauulu, lea e masani ona vaaia i luga o ulu o tagata lauiloa a le lalolagi. O galu e fafaga e talafeagai mo taimi faʻapitoa, fonotaga aloaʻia ma aso. O lea ituaiga sitaili o le a foliga sili atu i luga o le pulu puʻupuʻu lea ei ai lona umi i luga aʻe o tauau. Afai o le laulu e umi, ona fausiaina lea o se lauulu lauulu e manaʻomia le tele o le taimi ma taumafaiga, ma faʻapea foi ma lenei faʻataʻitaʻia lamatiaga i le vave leiloa ona foliga ona o le mamafa o le lauulu.

Faʻatinoina o se malulu ile laulu ile galu e tutusa ma le vaeluaina aofia ai le faʻaaogaina o le laʻau faʻapipiʻi "pato", o ni uʻamea umi. I se faʻaopopoga, oe manaʻomia se selu mafolafola faʻatasi ma nifo masani, se faʻapipiʻi mea faigaluega.

Mafaufau i le laasaga ma lea laasaga tekonolosi o le fausiaina o le folaina o le "malulu galu".

  • O lauulu malulu e taʻele, e tatau ona selu lelei ma vaevaeina i ni vaega se lua e faʻaaoga ai se vaeluaina.
  • Taulimaina manoa i le fulu poʻo le mousse. I lenei tulaga, e manaʻomia le filifilia o ni auala e mautinoa ai le faʻamalosia o le laulu, ae aua le pipiʻi i latou.
  • O le faʻavaeina o galu e tatau ona faia mai le vaeluaina ma mai le vaega o le ulu lea o loʻo totoe ai le laulu.
  • Faatasi ai ma le fesoasoani a le tamailima lima, o se vaega laititi o lauulu e pipii ma tulaʻi agai i le vaeluaina. O lenei gaioiga e fatuina ai le laupepa maualuga o le pale. E tatau ona faʻauʻuina ma se togafiti.
  • Ona faia loa lea o le faavaega o le isi pale. I lenei tulaga, e faapitoa lava le faʻaeteete i le lauulu lauulu i le va oi latou e tumau le laga. Oe manaʻo e selu lelei ma faasolosolo teisi i le muaulu. O le mea lea, ia fausiaina se tamai curl curl. I se upu, e tatau ona i ai se laina foliga - S.
  • Le isi pale ua faʻapipiʻi foʻi i se fulufulu ulu. O gaioiga faʻapena e faia seia oʻo i le iʻuga o le laulu atoa e uumi.
  • A maeʻa le faʻatulagaina o pale uma i itu uma e lua, e tatau ona e faʻatali mo le laulu e faʻamago, ave ese ma le faʻaeteete le ufiufi lauulu ma togafitia le laulu i le varnish mo le toe faʻaleleia atili.

Ina ia mafai ona faʻalelei ia lauulu sili i le sili e mafai ai ma ia mautinoa lona matagofie foliga, e mafai ona e faʻaogaina laititi le vaʻaia, lea e faʻapipiʻi i lalo o le pale ma ufiufi i lauulu.

E taua le matauina o le tele ma le numera o galu e mafai ona matua eseese. E faalagolago uma i le umi o le lauulu ma le tele o pale.

Malulu teuteu ma curlers

Talu ai retro galu o se nai faigata ma galue malosi metotia lea e tatau ona pulea mo se taimi umi, e mafai ona faʻaaoga isi metotia o le lalagaina o lauulu e aunoa ma le faʻaogaina o masini vevela.

Malulu curlers sili ona talafeagai mo lenei. I aso nei, e tele lava a latou ituaiga, lapoa ma foliga. Mafaufau i mea autu:

  1. Boomerang curlers e aofia ai mafiafia busa i totonu lea o loo i ai se uaea. E faʻataunuʻu ona faʻataunuʻu le galuega o le faʻauʻuina o lauulu i le pulu e ala i le mimiloina i itu eseese. O lenei filifiliga e talafeagai mo tagata e iai soʻo se laulu. O le faʻaaogaina o boomerangs e faʻaosofia ai i aulelei matagofie feololo.
  2. Velcro tagata faʻatautau. E i ai eseese lapoa ma e mafai faʻaogaina faʻatasi e fausia ai le lauulu atoa, ma mo ona elemene tagata taʻitasi. O le le lelei o lenei ituaiga o curler o ni tiga tiga faʻamamaina e fesoʻotaʻi ma lo latou faʻamamaina.
  3. Spiral curlers o se sili auala e fatuina aulelei matagofie curls luga o lauulu umi. E tele naua a latou faʻavae palasitika poʻo laupapa.
  4. O laupepa laupapa e fai ma tamaʻi sikola laiti e mafai ona fai ma tamaʻi Aferika curls.

Ina ia fatuina ni manua mafai ona faʻaaoga le curlers i luga, e tatau ona e:

  1. Vavaeese le mama, lauulu lauulu i totonu o loka lava e tasi le sao lelei.
  2. Faaaoga le foam poʻo le mousse i luga o mea taʻitasi ia a o tufatufa tutusa le oloa i se selu ma nifo masani.
  3. A maeʻa ona faʻataʻamilo le fasimea faletalimalo, e manaʻomia ona taʻamilo solo i le curlers ma faʻamautu.
  4. A maeʻa uma curls, tuu le curlers mo 4-5 itula, ona tatalaina ese lea ma le faaeteete ma varnish latou mo sili faaleleia.

Chessy valavala i luga o mea pupuni e seasea

Lenei ituaiga o vavaeʻesea o ni manoa i luga o le ulu e seasea faʻaaogaina, ae foliga vaʻaia. O se vili o le zigzag, ae manaʻomia le ata faʻatasi o le tele o laina - tolu pe fa. E le mafai, e mafai ona e faia lava oe, aua e tatau ona e faʻatuina le laulu i se tagata poto masani e malamalama i lenei sitaili. O lea tufatufaina atu o ala uʻamea e mafai ai ona e nana a latou faʻalelei, ma e oʻo foʻi ina tupu aʻe.