Galue ma lauulu

Lauulu lanu i le taimi o maitaga

O le faalanuina o lauulu e masani lava o se faamalositino faamalositino, ae a e maʻitaga, o lou puipuiga puipuia.

  1. E tusa ai ma suʻesuʻega, i le taimi o le valiina o lauulu, na o sina vaega o le vali ulu atu o le ulu,
  2. O lou tino e mafai ona tatalia vaega oona o loʻo i totonu o lauulu vali. Peitaʻi, e iai se aʻafiaga o loʻo manava faʻafuaseʻi le pala e mafai ona afaina ai le tuputupu aʻe o lau tama,
  3. E tele taimi, e faʻaaogaina le amonia i pulu lanu, o se vailaʻau oʻona lava,
  4. I le taimi o fulufuluina o lauulu, amonia e mafai ona mafua ai se aʻafiaga teteʻe ona o le manava o lona ausa.

O le a le tala a tagata atamamai?

O le tele o tagata atamamai finau e faapea o aso nei o pulu faaaoga i lauulu vali e matua saogalemu mo le fetus, ae leai se maliega i lenei. O le mea lea, e sili atu le aua le lamatiaga:

  1. Aua le vali lou lauulu (pe vali, ae seasea lava) taimi ile maitaga e faaitiitia ai lamatiaga,
  2. A o le i faʻaaogaina le vali, faitau ma le totoʻa faʻatonuga, ia vaʻai totoʻa i mea saogalemu, pe a iai,
  3. Manatua o tagata gaosi oloa e masani ona suia le fuataga o lauulu lanu. O le mea lea, suesue le faʻavae e oʻo lava i ia vali ia e masani ona e faʻaaogaina. E i ai le ono i ai o se elemene fou i ai ni contraindications mo faʻaaoga i maʻitaga.

O uluai suʻesuʻega na faʻaalia ai, o le koale tar, lea e ono maua ile lauulu lanu, e afaina ai le tino ole tagata. O le malala malulu o le karsinogen ma e mafai ona afaina tele ai le tutupu mai o le pepe. I se taimi mulimuli ane, sa faasaina ai le faʻaogaina o lenei elemene i lauulu vali, tagata gaosi oloa toe suia le koale tar ma isi mea ma saogalemu.

Faatali mo le lua trimester

Afai e le mafai ona e faia e aunoa ma le lanu lanu, o le taimi sili mo lenei le lua trimester. E tolu masina ole maʻitaga e taua tele ile atinaʻeina ole pepe, ona ua tupu vave le pepe ile tolu masina. O totoga tetele uma, o maso e tupu tonu i le muamua trimester. E ui e leai ni faʻamaoniga saienisi o vailaʻau i totonu o fulufulu mata e mafai ona ati i le toto, o loʻo iai le tulaga lamatia o mea laiti, ae o le le lelei foi itu afaina (afaina, afaina, ita, ma isi mea). Ina ia aloese mai ia faigata, aloese mai le valiina o lauulu i le kuata muamua.

Faʻaaoga pamu vailaʻau

O le auala pito sili ona saogalemu mo le vavaeina o lou lauulu o le faʻaogaina lea o ni lanu lanu masani. E le o iai ni vailaʻau malolosi e faʻaleagaina ai lauulu ma mafua ai ni faʻafitauli. E le pei o pulu pupuni vailaʻau, o ie lanu paʻu masani e leai ni asu leona, ma o mea masani faʻale-tino e le oi ai se manogi manogi e mafai ai ona e lagona le leaga.

Natura lauulu vali

Mo se faʻataʻitaʻiga, o henna e mafai ona valivali lou lauulu e leai se mea leaga nai lo le faʻafoliga o laulu vali. Henna o le a avatua i le lauulu se lanu masani ma i le taimi lava e tasi o se filifiliga saogalemu mo le valiina o lauulu i le taimi o maitaga. Henna e masani lava ma e leai se vailaʻau oona poʻo vailaʻau oʻona. E le afaina le Henea i lau pepe e leʻi fanau. E sili le faʻaogaina o laulaau laulaʻau mo lauulu lanu. E le oona ma e matua saogalemu e faʻaaoga.

Faʻafefea ona apalai le henna:

  1. Faʻamafu i lau laʻau i le uʻamea,
  2. Tuu le susulu i le po atoa
  3. I le taeao, olo kulimi lea i le meaʻai e gaosi ai meaʻai,
  4. Ave se pulumu lauulu ma tutusa tutusa le paluga luga o le lauulu,
  5. Mo le aʻafiaga sili ona lelei, faʻaopopo laʻau lauti na faʻaaogaina (lauti) poʻo fuamoa fuata i le fefiloi.

Sui i le fulufulu fua e leai ni amonia

Mafaufau e fesuiaʻi i le faʻaaogaina o le valiina o lauulu e aunoa ma le amonia. Ammonia e ono afaina ai ou mata ma oʻo atu ai i isi faʻafitauli. Matou te fautuaina le lafoaia o laulu vali e i ai le amonia. Toning lauulu ma amonia-leai vali, o le faʻaaogaina o le valiina o fulufulu lauulu - o ni filifiliga sili lea mo le valiina o lauulu i le taimi o maʻitaga. O nei lauulu lauulu e le oi ai ni vailaʻau carcinogenic, faʻatusatusa i le vailaʻau vali o loʻo iai amonia.

I se tulaga talitutusa, saogalemu auala o le valiina o lauulu o le a mafai ai oe e aloese mai sina malamalama i vailaʻau leaga.

Puipuiga saogalemu

Lenei o nisi puipuiga mai le valiina o lauulu i le taimi o maitaga:

  1. E ui o suesuega e le faʻamaonia le i ai o le lamatia mo oe ma lau tama e leʻi fananau pe a faʻaaogaina lauiloa lauulu amonia lanu, e tatau ona e faʻaititia latou faʻaaogaina pe tuulafoaia atoa i latou,
  2. Faitau ma le faaeteete faʻatonuga aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se lanu o lauulu,
  3. Faʻaoga naʻo oloa faamaonia ma aua le faʻaaoga vali e taugofie tele.
  4. A e vali lou lauulu ia oe, aua neʻi galo e fai ou totini lima e puipui ai ou lima,
  5. Taumafai e aua neʻi faʻalanuina lou ulu ina ia aua nei ulu atu ni vailaʻau i lou faʻamalologa,
  6. Aua le apalai i luga ole laumata mata ma lauulu mata. e iai se faʻamaʻi pipisi i mata,
  7. I le taimi o valiina, aua le ufiufi lauulu, aua le faatapulaaina avanoa o le ea i le lauulu,
  8. Aua le soona soona lauulu vali sili atu nai lo taimi faʻatulagaina,
  9. I le taimi o le lauulu lanu, aua le 'ai pe inu pe faʻapea e le soona ulufale le vali i le tino,
  10. Talanoa i lau fomaʻi e uiga i oloa vali lanu.


Fai soo lauulu lanu ile maitaga e mafai ona afaina. Toto lauulu lauulu ma le puipuiga talafeagai e mafai ona saogalemu. Talanoa i lau fomaʻi e uiga i le talafeagai o le faʻaaogaina o le valiina o lauulu o le a e faʻatagaina. O fulufulu lauulu e tatau ona faia i totonu ole siosiomaga lelei. Faʻaaoga fulufulu lauulu e leai se amonia.

Faavae i mea: http://www.momjunction.com

Faʻasoa mai ia i matou e uiga i lapataiga mo le valiina o lauulu i le taimi o maitaga i le faamatalaga.

O fea e sau ai aʻa?

O le faasaina i le suia o lanu o le lauulu, faapea foi ma le lauulu, e foliga mai na sau mai le faatuatua o tatou tuaa i lo latou mana fai vavega. E moni lava, i aso anamua, o lauulu na mafaufauina o se ituaiga o faʻamanuiaga ma puipuiga mai agaga leaga. O se tina maʻitaga na manaʻomia se puipuiga faʻapitoa. O le fili umi ma le mafiafia sa leai lava se mea e maua mai i le tolu manoa. Na ia faʻapupula mai avega e tolu o le ola, lea na tumu ai le malosi i le tino ma le agaga o se teineititi.

O fafine ua faʻaipoipo na latou ofuina ni totoa e lua, e le gata ua puipuia ai i latou, ae o le tamaʻi fananau mai. O sauniga faʻapitoa sa o faatasi ma le tausiga o lauulu ma le fufuluina. Ae o aso o aso tuai. Aisea ua leiloa ai le malosi e le taimi nei e faasaina ai le vali? Ina ia malamalama i lenei, muamua e tatau ona e sailia le mea tonu o lauulu tagata.

Lauulu fausaga

E i ai tolu vaega i le lauulu fausaga. Fafo - cuticle, e aofia ai le tele o fua ma i lona fausaga e foliga tutusa ma se cone. O nei nila, ma fetaui lelei le tasi i le isi, e aumaia ai le soifua maloloina i lauulu susulu ma silkiness. I lalo o le kutikili o le vaega ogatotonu - o le cortex, fausia e epithelial sela e tutusa ma sela sela. Nei o loʻo maitauina granules o melanin, e iloa ai le lanu o le lauulu.

I le aano moni lava o le medulla - o le medula. O le pulu laulu e iai iʻu neura ma kapileralo e nana i lalo o le ulu, e maua uma ai lauulu i mea ai.

O i ai ma nei vaʻai faʻamama ua fesoʻotaʻi ai le tele o popolega e faʻasa ai le fausiaina o laulu i le taimi o maʻitaga.

E talitonuina o le vali ua ulu atu i le toto e ala i le paʻu, e mafai ona oʻo i le pepe e ala i ai. O loʻo iai lava le sao o lenei faʻamatalaga. Talu mai soʻo se mea, e oʻo lava i le maualuga maualuga ma sili ona taugata vali o se palu agamalie.

O le lamatiaga o lea faʻaaliga e matua maualuga lava ile tolu masina muamua, pe a le o puipuia le embrio ile faʻalavelaveina.

Aisea e leaga ai le pisia?

O vailaʻau o loʻo aofia i le tele o paluga mo le suia o le lanu o le lauulu ma e mafai ona iai se aafiaga le lelei i le soifua maloloina o le tina ma le atinaʻeina fetus e aofia ai:

  1. Paraphenylenediamine, lea e faʻaosofia ai le tele o faʻagasologa gaioiga. I le vali, o lona anotusi e maualuga atu, o le pogisa lona paolo.
  2. Hydrogen peroxide, e mafai ona mafua ai le afaina ai, ma le paʻu maaleale, mafai ona mafua ai le mu, ma o nisi taimi faʻaosofia ai le mamafa o faʻamalosi.
  3. Ammonia, lea e faʻaopopoina i solo tiga, e mafai ona mafua ai le mimita, niniva, ma tiga le ulu. O lona manogi leaga i le toxicosis e matua le taliaina.
  4. Resorcinol, o loʻo afaina ai le puipuia o le tino puipuia, mafua ai le faʻatupuina o le iva o mata, isu, isu ma le tapuni.

I le faʻamaoni, e taua le maitauina o le aofaʻi o mea e mafai ona ulufale i le tino mai vali e faʻatauvaʻa.

E leʻi faʻataʻitaʻia ni suʻesuʻega matuia i le tulaga lamatia o le pisia mo fafine maʻitaga. O le manatu o fomaʻi i lenei mataupu e ese foʻi. O se tasi ua mautinoa o le valiina o lauulu i le taimi o maitaga e le tupu ai se lamatiaga, o se tasi, i se isi itu, talitonu, e oo lava i agamalu vali e le mafai ona faaaogaina.

Ae ui i lea, naʻo le tasi le mea e mafai ona taʻu atu ma le mautinoa - o le iʻuga o le pisia e mafai ona tupu ma e leʻi mafaufauina.

O le mea mautinoa e le mafaamatalaina

Aisea ua tupu ai lenei mea? O le mafuaʻaga o le faʻateleina o le gaosiga o hormones, aemaise lava ile amataga ole maʻitaga. O nei mea e malosi tele ma afaina ai le tino atoa ma lauulu e aofia ai, pe i ai foi, melanin, o se vaega o latou fausaga.

O le aʻafiaga o le valiina o lauulu e faʻavae i luga o lona mafai ona faʻaumatia lenei lanu moni o le tino ma suia i se vailaau. Ae i le tino o le tina ua faʻamoemoe, melanin ma se fesuiaiga fausaga o nisi taimi ua faia, tetee i o latou aafiaga. Ole iʻuga o lauulu lanu ile maʻitaga e mafai ona:

  1. Le tutusa, spotty pe matua ese mai o le fuafuaina lauulu lauulu. E le gata i lea, e oʻo lava i se masani, faʻamaonia vali e mafai ona aumaia se aoga faapena.
  2. Ole afaina tele ile fausaga o lauulu. O le mea la ua tupu, a uma le pala, ona avea loa lea o le ulavavale, malepelepe ma le palapala.
  3. Allergic tali uma i luga o le paʻu ma i le lautele.
  4. Faiva ona o le manogi leaga.

E vali pe leai?

E mafai ona vali lou lauulu i le taimi o maitaga pe leai na o oe. O le mea moni, i le tulaga o le masalosalo, e leai se tasi e faʻasaina ona sailia le manatu o fomaʻi, ae leai se tagata tomai faʻapitoa e mafai ona mautinoa le leai atoa o mea le lelei. Afai, e ui i lea, e te filifili, ona mo le taunuuga sili e tatau ona e mulimuli i ni nai tulafono:

Faʻataʻitaʻi le valiina ia sili atu i le faʻatasi i vaitau uma, filifilia se leo e latalata i le masani i lou masani. Ona le iloa ai lea o aʻa tuputupu.

  1. A o lei valiina, ia mautinoa ia faia se tali teteʻe.
  2. Filifili potu faʻatuatuaina ma ia mautinoa e lapataia le matai e uiga i lou tulaga.
  3. Nai lo le faifai pea vali atu i le amonia, e sili le faʻaaogaina o vali semi-faifai pea i suauʻu ola.
  4. Ia maua taugata vali mai faatuatuaina gaosi oloa. Faasaoina i lenei mataupu e le mafai!

Tetee le pisia i le muamua tolu masina o le maʻitaga. O le mea moni, i le taimi lea, o le faʻataʻoto o totoga autu o le pepe e faia ma e oʻo foʻi sina faʻaititia mai fafo e mafai ona afaina ai o ia.

Valivali

Taʻu taua o le taʻuina o lanu. Blondes, aemaise lava ile lanu uliuli lanu uliuli, oona tupu mafai ona faʻaleagaina le lagona mo se taimi umi. Aisea e sili ai le teena?

O le mea moni o le, faʻatusatusa i le valiina, o le bleaching o se sili atu ogaoga ma le afaina o lauulu laʻasaga, talu ai e faʻaogaina mea e faʻaumatia atoa o latou lanu oona masani.

O vailaau faʻapitoa nei mea e le mafai foi ona afaina ai le tino i le sili auala. O le mea lea, pe a fai e ono le faʻamalamalamaina le lauulu ile masina muamua, e sili le faʻaogaina.

Suʻesuʻega i vailaʻau pamu

E le manaʻomia le valiina o lou lauulu i le taimi o maʻitaga ma ni vailaʻau vali, e tele mea masani o le a mafai ona latou maua ai se paolo matagofie:

  1. E mafai ona maua le lanu Chestnut i le faʻafefiloi lua vaega o henna ma le tasi basma.
  2. O le paolo uliuli o le a maua ai le tutusa basma ma henna, faʻafefiloi tutusa tutusa.
  3. Mumu o le a liliu pe a fai e te faʻaaogaina se paluga o henna ma lua sipuni ti o le natura, kofe eleele.
  4. O le paʻu lapisi o le a avatua se lanu auro, 2 sipuni tele ai e tatau ona faʻavela mo le 20 minute ma faʻaaoga mo le afa itula.
  5. E mafai ona maua mai i le auro mumu ma sina faʻaaliga mumu le faʻaoga o le henna na faʻaleagaina ma le iniseti o chamomile.

O le valivaliina o laulu i le taimi o maitaga, e ui lava o le a le maua le aafiaga faifai pea o vailaau vali, ae o le a le afaina ai. O le isi auala e mafai ai ona avea ma ni tonics agamalu ma lalagaina o laupepa e le ofi i totonu o le lauulu, ae naʻo le fausiaina o se ata sili ona manaia lanu i luga.

Le pupuʻu puipuia

O nisi gaosi oloa i aso nei gaosia se laina faʻapitoa o vali saogalemu e faʻavae i luga o le siliki. O le tutasi o fatuga latou te faia ai le tetete e pei o le masani vailaʻau vali, ae i le taimi lava e tasi vali latou saogalemu atoa mo le soifua maloloina o le tina maʻitaga.

O le isi saogalemu filifiliga e faatumauina le matagofie o lauulu valiina i le taimi o maitaga e valivali pe faailogaina. A faʻaaoga nei auala, o le paluga e faʻaogaina i soʻo se vaega ma e le masani ona oso ai i luga o le ulu. O le mea lea, o le faʻafitauli o faʻafitauli e faʻaititia.

Ioe, o le mea lelei e mafai ona fai e fofo uma faʻafitauli ma le foliga e oʻo atu aʻo leʻi maʻitaga, ae o lenei e mafai naʻo le taimi ua fuafuaina. Afai o se pepe o le lumanaʻi o se mea e ofo ai, aisea la e tatau ai ona e musu e tausia oe lava? Taimi nei, o lenei mataupu, pei o le tele o isi, tatau ona taulimaina ma le totoʻa.

E mafai e fafine maʻitaga ona valiina o latou lauulu?

E le o sui uma o le lelei feusuaʻiga i le natura na mauaina le lanu faʻaalia o lauulu. Tele fafine e tau faʻamalosi lanu suia metotia. Ina ia faʻatumauina se teuteuga lelei, e tatau ona vali lou lauulu i 1-2 uma masina. O le amataga o se tulaga manaia, o lona uiga o le musu e faʻaaoga malosi teuteu.

Taui i le fausaga o lauulu, o le vali e le afaina ai totoga i totonu. O lona faʻaaogaina o loʻo faʻatino saʻo lava pe a fesoʻotaʻi ma le ulu ma manavaaina o volatile.

E fautuaina le teena o le staining prosedur e vave aiaiga. Le tamaititi i lenei vaitaimi e sili ona nofouta i mea i fafo. Seʻia oʻo i le 12th vaiaso, o le faʻavaeina o le cardiovascular system, fatu, gastrointestinal tract ma faʻafitauli o le tino. O nisi o vailaʻau i le vali e oona. Aafiaga o lo latou aafiaga ile matua le tino E mafai ona leaga.

I le totolua lona lua le tulaga o le tulaga lamatia ua faʻaititia, ae o le isi faʻalavelave i le faʻafitauli e aliali mai. I lalo o le faatosinaga o hormones, o le pigment e le ave atoa i totonu o le totoa o le curl. Valivali e le fetaui ma vave fufulu.

I le tolu tolu tolu o le maʻitaga, o le plasenta e puipuia le pepe ua manifinifi. O totoga uma i lenei taimi ua fausiaina, ae o le lamatiaga leaga le aʻafia e le faʻaititia. Toxins e ulufale i le tino o le tamaititi e mafai ona faʻaosofia ai se afaina faʻapitoa.

E tele ituaiga o lauulu lanu. Latou te eseese i le tuufaatasiga ma le eseese tikeri o le teteʻe. Mo fafine maitaga ua filifilia sili ona leoleoina vali. Vaega e pei o le amonia, paraphenylenediamine ma resorcinol ei ai aafiaga leaga ile tino. O vali saogalemu e iai se faʻaititia o le tele o nei vailaʻau.

I le taimi o maitaga, e le o fautuaina e faaaoga amonia vali. Ammonia ulufale atu i le tino e ala i le manava manava. Aveesea e ala i māmā. O le vailaau e taʻua oona. I se aofaiga tele, e mafai ona mafua ai ni mu i le vaega o le manava.

I le tulaga o le amonia oona avanoa i le okesene e manaʻomia. O le ulufia o le ea mama i totonu o māmā e teteʻe atu ai i aafiaga leaga ole vailaʻau. Ammonia vali e sili ona tetee, ma o le tele o fafine latou te fiafia iai. Staining faagasologa faia ma le faʻaeteete tele.

Amonia

O laupepa e leai ni tupe a Amonia e lauiloa tele. Malamalama mama mama e faigofie ona talia e se maʻitaga fafine. E le tupu ai ni faʻalavelave leaga, e oʻo lava i luma o le toxicosis. Fomai e le faasaina le amonia-leai staining.

Henna o masani faalanu lanu. E le gata e suia le lanu o le lauulu, ae e faʻamalosia foi i latou. Le leaga o le faʻaaogaina o le henna aofia ai se laʻititi paʻepaʻe o ata. Ole faʻaiuga mulimuli e faʻalagolago i le puna o faʻamatalaga. Henna o loʻo iai mumu mumu, ma i luga o curls mafai ona o atu i sukalati, mumu pe mumu mumu.

Ua iloga se uiga iloga o le henna gaoioi vave lanu. O le lelei o henna lanu e aofia ai:

Tonic e valiina le sooupu mo lauulu lanu. I le taimi o maitaga, e le o faʻasaina le faʻaaogaina. E leʻo iai le mea oona ile oloa ile mea na tupu. O le aoga e aofia ai le leai o se manogi manogi ma aoga. O le lanu e fufulu ese mai le laulu pe a uma le 8 i le 12 fufulu.

Anotusi

I nisi tulaga, fomai faasa faasaina le lauulu. I nei tulaga, o le lamatiaga e afaina ai le soifua maloloina o le tamaititi e maualuga tele. Contraindications aofia ai:

    valivali mea alergi

A faʻapea e i ai ni vailaʻau, e faʻaaogaina isi metotia vali. Ae ma le faateleina o le taufaamataʻu e mafai foi e le fomaʻi ona faasaina latou.

Mafai taunuuga

Oʻuga o lauulu lanu i le taimi o maitaga e le mautu. Na faʻatoʻa mafai ona latou aʻafia le soifua maloloina o le tamaititi pe a uma se taimi. Le amanaiaina tulafono o le lauulu valivali i le maitaga e tumu i mea nei:

    afaina ai lagona i fafine ma tamaiti,

Isi auala saogalemu e pueina ai

Le faʻaaogaina o mea faʻalenatura O fulufulu mata e matua saogalemu lava mo se fafine ma lana pepe. O isi filifiliga auala o lanu suiga e manatu sili ona sili ona lelei i le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi. E faamalamalamaina le lauulu E faaaoga le ofa o le Chamomile. Onion husk infusion e maua ai ia curls se auro lanu.

Ia ausia sukalati paolo faaaoga uliuli ti poʻo kinamoni. O le Rhubarb e i ai le meatotino o le vali luga lauulu sinasina. E faʻaoga e fau se paolo lanu enaena. Fualaʻau uʻamea lanumeamata e faʻaavanoa mai ai curls se lanu faʻaaliga foliga.

A faʻapea ua manaʻo se fafine e faʻaauau vali lou lauulu I le taimi o maʻitaga, e tatau ona ia faʻaeteete ia usitaʻi i tulafono uma. I le laititi le faʻaletonu i le soifua laulelei, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi mo fesoasoani faafomai.

Muamua trimester

I le taimi muamua o le 14-16th vaiaso o maʻitaga, e le fautuaina le valiina o lauulu, aua e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le pepe. O le vaitau lea na amata ona faʻatinoina totoga i totonu ia te ia, tupu ai le tuputupu aʻe ma fesuiaiga, ma o le mafaufau lelei i mea le lelei sa matua maualuga. Faitau atili e uiga i le atinaʻega o le fetus i vaega eseese o maʻitaga iinei.

Tolu tolu kuata

Mai le 34th vaiaso o maʻitaga, aʻo leʻi valiina, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, aua e pei ona i ai i le taimi aʻo leʻi fanau, e le faʻaititia le tino ma e mafai ona faʻaleaogaina ai lou ola manuia.

Nei o ni fautuaga lautele o le a fesoasoani le faia o fulufuluina le faiga saogalemu mo le soifua maloloina:

  • afai e mafai, taumafai e aua le vali lou lauulu i le uluaʻi trimester, aua o le taimi lea na fausia ai le fetus ma lou tino faʻasolosolo o se toe faʻatulagaina atoa,
  • vali ma ammonia-leai vali o le a laveaʻiina oe mai le manogi leaga e masani i vali masani,
  • afai e te vali lou lauulu i le fale oe - ia mautinoa e tuʻu totigilima i ou lima ma tatala le faʻamalama ina ia faʻasavili lelei le potu,
  • aua neʻi galo e siaki le taimi e uma ai le vali ae leʻi faʻaaogaina,
  • A o leʻi vali atoa, aua nei galo e fai se suʻega alergi: apalai le vali i se tamai vaega (se vavae ese), fufulu pe a uma le taimi talafeagai ma mataitu le tulaga o le paʻu i lenei nofoaga mo 24 itula. Afai e le tupu se tali teteʻe, e mafai ona e valiina lou lauulu saogalemu,
  • 'ave le faʻamuamua i le paolo e latalata i le masani i lau masani - o lea o le a e te le tele popole i le faʻatupuina aʻa,
  • taumafai e pisia le sili atu ma le faʻatasi i trimester uma,
  • matua tausisi i fautuaga mai faʻatonuga ma aua le umiaina le vali sili atu nai lo le taimi faʻatulagaina.

O le mea moni, e faia e le fafine le faʻaiuga faia na o ia, aua naʻo ia lava o loʻo ia feagai ma le tiute atoa mo ia ma le tamaititi, ae o loʻo fautuaina pea, ia talanoa ma lau fomaʻi aʻo leʻi valiina lou lauulu. Ia soifua maloloina ma matagofie.

Aisea e afaina ai: o manatu o fomaʻi ma lauulu

Soʻo se fegalegaleaiga ma vailaau i le tasi auala pe o le isi e aʻafia ai le tino.

I le vaitau o le fanauina o se tamaititi, e tatau ona mafaufau muamua i ai.

O le tuufaatasiga o lauulu vali ua i ai mea nei:

  • Ammonia o se vailaʻau oʻona e mafua ai le mageso, ulu tiga, ma o nisi taimi matapogia.
  • Ole maualuga ole hydrogen peroxide e mafai ona mafua ai le mu o le papala, ma ona fulu e mafai ona faʻaleagaina ai le isu ole isu. Paraphenylenediamine ei ai tali tutusa, o se vaega foi o le valivali mea.
  • Resorcinol auai i le vaega o vailaau faʻafuaseʻi, mafai ona mafua ai umi faaumiumi, lea e matua le manaomia mo se fafine maitaga.

Fomai le malilie i luga o le lamatia o taualumaga. O nisi e faasino i le leaga o le tuʻufaʻatasiga o le vali ma e saʻo: o le masiasi o le momose, o le afaina o le paʻu e mu ai afaina ai le tulaga o le maʻitaga.

A faaumiumi tale i lenei tulaga e mafai ona faaosofia ai le leo uterine, ma o lenei o se lamatiaga tele mo le lumanai pepe ma lona tina.

O loʻo talitonu isi tagata popoto o le faʻaletonu o loʻo nini e faʻateleina: o mea oona e ulufale i le toto, ae e matua tele lava. O le faʻamaʻi o le placental e mafai ona puipuia se pepe mai le maua o se faʻamataʻu.

O mafuaʻaga mo le faʻasaina o le valiina e aofia ai foi se suiga i le hormonal talaaga i le tino o teineiti, lea e mafai ona taʻitaʻia ai i se faʻamoemoeina faʻaiuga o le faʻatulagaina: o le lauulu e ono maua se atoa ese paolo. E leai se pulu faʻataʻoto mafai ona mautinoa le fetaui lelei i le lanu.

O le masani ai vali sa masani ona faʻaaogaina e mafai ona mafua ai se maʻi teteʻe.

Aisea e le mafai ai ona vali lou lauulu ile uluaʻi trimester o maʻitaga

O tagata tomai faapitoa i vailaʻau ma lauulu e le malilie i ai, ae tasi i latou e tutusa: e mautinoa lava e le aoga le valiina o lauulu i le taimi o maitaga i le muamua 3 masina i le 12 vaiaso.

I le taimi lea, o faʻavae uma a le tino o le tamaititi ua fausia. I le amataga o le maʻitaga, o le tino o le fafine e tatau ona i ai i tulaga sili ona sologa lelei ina ia faʻaititia ai le lamatiaga o ono mafai pathology.

Taumafa o Taua Lauulu Manatu

Ua tupu tele le hormonal, ona o ia suiga e mafai ona fai i nisi o meatotino a le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, i nisi o tina e iai le faʻateleina ole paʻu uila ma le uluulu. Lenei ua mafua ona o le faʻagaioiga o le sebaceous glands. A leai se mea faapena i lou ulu, e le faʻaleaogaina lea ona manaʻomia malosi le tausiga o curls.

  1. A faigofie ma aoga auala o le fufuluina ma se decoction o vailaau. E mafai ona latou tapena tutoʻatasi pe faʻatau mai i le fale talavai. Coltsfoot, nettle ma burdock fesoasoani e faʻamalosia aʻa, oak oark ma sage o le a faʻamago gaʻo. O le a le taia o le chamomile o le a le gata ina tuuina atu i le lauulu se auro lanu ma susulu, ae ia faʻamamaina foʻi mafiafia malo.
  2. Faigaluega i le fale e fesoasoani i le tausiga o lauulu. O lo latou eseese tino e matua tele lea e le mafai ai e lisi uma ituaiga. Mo meaʻai lelei, fefiloi ma le meli, yolk, suauʻu e talafeagai. Ufimata ma burdock suauu o le a faʻaititia le leiloa. Kefir ma mea faʻapipiʻi ma i ai e faʻafaileleina lauulu ma ia susulu atu. O laupepa e faʻapipiʻi i le lauulu i le umi atoa pe a uma ona fufuluina, tuu i lalo o le solo mo le 20 minute, ona fufuluina lea.
  3. O le 'ava malosi faʻapaʻu i le lanu mumu o le a fesoasoani e faʻafetaiaʻia ai le susu.
  4. A faʻatuina o laʻau lauulu, faʻaititia le aofaʻi o vailaʻau pe tuʻu atoa atoa. Nai lo le lalagaina, o vai suamalie o le a fesoasoani e faʻalelei ia foliga.

Lauulu tausiga i le taimi o maitaga e faʻavae i luga o le faʻaogaina o masani masani. E tatau ona maitauina o latou faʻaaogaina e naʻo le taimi e le mafai ai ona aʻafia ni vailaʻau.

1: Faʻaaoga vali e aunoa ma le amonia

Lauulu lauulu i le taimi o maitaga e tatau ona i ai se puipuiga saogalemu. Ammonia-saoloto faʻaititia le aofaʻi o mea leaga, ae o loʻo latou i ai pea iina.

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o mata teteʻe, fai se suʻega: apalai se laititi o le vali i lou tapulima poo tua o lou taliga. Afai i totonu ole 12 itula e leai ni faʻalavelave e aliaʻe mai, e mafai ona e agaʻi atu i le faʻailogaina.

Oe foi tatau ona siaki le lanu o le lumanaʻi: lanu se tasi le manino seevae ma iloilo le iʻuga.

Ammonia-leai vali e saogalemu tele, aua fomai ma lauulu e le fautuaina e faʻaaogaina sili atu nai lo 1 taimi i le trimester.

2: Valivali lou lauulu i le tonic

O le toetoe lava a le lamatia auala o le suia o lanu o manoa. O le aafiaga umi e oʻo i le 8-12 fufulu. O le tonics e maua ai le laulu o le paolo saʻo, matua le afaina e na o tina ma pepe le leai o ni mea leaga ma le oona i le tuufaatasiga.

I se faʻaopopoga, lauulu vali i le taimi o maʻitaga ma nei sui e le faʻatapulaʻaina taimi - o le faʻataga e faʻatagaina mai i le 1 i le 3 trimesters.

O se isi mea lelei faʻaopoopo: e mafai ona suia le paolo i le tele o taimi e te manaʻo ai, e te maua pea se foliga fou.

3: Vali ma henna ma basma

Natura lanu o se aoga talafeagai i vailaau. Henna ma Basma e le afaina ai le tino, aua o lauulu vali i le taimi o maitaga e talia lelei.

E taua le maitauina o le taunuʻuga faʻamoemoe e ono eseese, e fuafua uma lava i le tulaga o manoa o le fafine ma le lautele o le hormonal talaaga. O lea la, o le henna e maua ai i manoa o lanu mumu poʻo paolo, ma basma - enaena.

E ui i le foliga foliga le afaina, o mea masani e mafai ona mafua ai allergies faʻapea foi ma vailaʻau. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faia se faʻataʻitaʻiga.

E lelei ma leaga o lauulu lanu i le taimi o maitaga

Ina ia aotelega i feeseeseaiga e uiga i tulaga lamatia ma aoga o le pupuni curls i fafine i se "manaia" tulaga, tatou te iloa le lelei o le gaioiga:

  • I soo se tulaga, o se fafine e tatau ona tumau matagofie. O aʻafiaga ua mafai ona faʻaletonu le lumanaʻi o lona tina ma lona siʻosiʻomaga, e le taliaina mo lona lelei.
  • E leai se maliega ma faʻaiʻuga o suʻesuʻega falemaʻi e faʻamautu faʻamaonia tulaga lamatia o staining.
  • O loʻo iai isi metotia mo le fofoina o le faʻafitauli: amonia-leai ni faʻavae, tonics, lanu masani.

A o le i valiina lou laulu i le taimi o maʻitaga, mamafa o lelei ma leaga

  • E leai se faʻatagaina manino, ae leai se faʻatagaina. O lea la, i nisi tulaga e mautinoa lava e le aoga le lamatiaga,
  • Faaaogaina vali masani mafai maua taunuuga le fuafuaina.
  • Faʻailoaina o aʻafiaga teteʻe e lamatia i le soifua maloloina o le tina ma le pepe.

Faaiuga: a o lei valiina le laulu o le ulu, e tatau ona e mafaufau lelei ma le ulu ina ia aua neʻi afaina oe ma lau fanau.

Aisea na faia ai le manatu faʻapea e le tatau ona vali le tina faʻamoemoe

O le mea moni, o lenei faʻamatalaga e leai se faʻavae. I le amataga o le 20th seneturi, o lauulu lauulu na matua ese lava. Na iai le tele o le amonia ma mamafa uamea. Ioe, o nei vailaʻau sa faʻaaogaina i totonu o le papala ma faʻaputuputu i totonu o le tino. Ma le isi, o le soifua maloloina o le pepe e ono mafua mai i le volatile amonia na manava le fafine i le taimi o vali. Toe tasi lava le mea taua - ua leva ona tatou faagaloina le pa vali sa i na aso. Sa leiloa lona lanu i le mea moni ina ua uma le kulimi lona lua, o lona uiga, sa manaʻomia le valiina o aʻa i taimi uma. O le mea lea, o le faʻatapulaʻaina o vailaʻau leaga i le tino e ono mafai ona i ai ogaoga suiga i le atinaʻeina o le fetus. Ae ui i lea, o le lauulu lauulu mo fafine maitaga ua suia tele talu mai lena taimi. O le a se tala a fomaʻi i lenei aso?

Le manatu o tagata atamamai

Alamanuia i ona po nei e ofoina atu i fafine eseʻeseʻese aulelei aulelei nai lo i latou sa faʻaaogaina i le taimi o o tatou tina matua. O le pulu lauulu fou mo fafine maʻitaga e le o iai le amonia, o le faʻamaoniga o le saogalemu mo le amiotonu afa o tagata. O le mea moni, e tele lava mea leaga e le manaomia i lenei vaitaimi faigata.

I le taimi lava e tasi, o lauulu vali mo fafine maʻitaga o se autu o talanoaga mo gynecologists. Tagata tomai faapitoa i le aʻoga tuai o loʻo faasagatau i le faʻaaogaina o nei tupe mo le vaitaimi atoa, ma latou faʻasasa faʻasaina i le taimi o lactation. Lenei ua faia mo le tele o vaega i le tulaga, talu ai soʻo se faʻafitauli e faigofie ona puipuia. E laʻititi lava faʻamaoni i fomaʻi laiti, ae latou te fautuaina ia aua neʻi feʻaveaʻi ma le pisia i uluaʻi 3 masina o le maʻitaga. Afai o le tulaga e le faʻatagaina ai se fafine e savali ma toe tuputupu aʻe aʻa, ona sili ai lea ona faʻaaogaina na o le sili ona masani le vali poʻo le tonic. O se faʻataʻitaʻiga o le polofesa o fulufulu vali Escalation Easy.

Vali tuufaatasiga

Mo le faia o lau oe lava manatu, oe manaʻomia le iloa poʻo le a le lauulu lauulu o lo oi ai. Mo tina maitaga, e taua tele lenei, aua o le soifua maloloina o le tamaititi o se faʻasologa o sili atu maualuga nai lo latou lava tosina. Oe manaʻomia afifi mai le vali, e tatau ona suʻesuʻe totoʻa iai. E iai le amonia - lafo ile lapisi. Le ova, o lenei vailaʻau mafua ai le ogaoga o le ulu, mimita, mimita, pe iʻu foʻi i le matapogia. E faʻasaina le faʻaaogaina o oloa o loʻo i ai nei vaega mo tina maʻitaga.

Alu ia oe i luma. O le a le lauulu fulufulu e mafai ona maʻitaga fafine? Afai o loʻo i ai le hydrogen peroxide, o lona uiga e sili atu le aloese, aua o se alergen malosi, faʻaopopoga, e mafai foi ona mafua ai ni mu i le isu nosa. Tele parabens, pei ole paraphenylenediamine, e mafai ona faʻatupu ai le afaina ole nasopharynx. Resorcinol o le a faigofie ona faʻaalia i le tale, saeia ma le faʻatiga o le larynx.

Ole vaitaimi ole maʻitaga e masani ona fesoʻotaʻi ma le faʻateleina o lagona, ma soʻo se vali e i ai le manogi leaga. O lenei mea e mafua ai le mimiti ma mua. I lenei tulaga, o tagata popoto latou te taua Garnier Nutrisse Creme o se sili ona talafeagai vali. O lenei oloa saogalemu ua tumu i fua o fualaʻau mo le aulelei ma susulu o lauulu.

Suiga o le tino e fesoʻotaʻi ma maitaga

O le taimi nei o loʻo matou taumafai e iloa poʻo fea o fulufulu mata mo fafine maʻitaga e sili ona saogalemu. I se taimi puʻupuʻu tatou te tuʻuina atu se lisi o mea faigaluega e mafai ona e faʻaogaina e aunoa ma le fefe mo le soifua maloloina o meaʻai. I le taimi nei, tatou nonofo sili i auiliiliga i suiga suiga i le fafine fafine.

Talu ai nei, oe faʻaogaina se paolo ma maua ai se faʻaiuga sili ona lelei, e le gata i lea, tasi staining sa lava mo se atoa masina. O lenei e mafai ona galo e uiga i ai. Ona o le hormonal fluctuations, o le fausaga ma gaʻo o loʻo i ai le lauulu e suia tele, o se faʻaiuga o le lanu e mafai ona matua le mautonu. O le vali atonu e pepelo le talafeagai, ma o le a le umi le umi. Faavae i lenei, e taua le maitauina o le maitaga e le o le taimi mo se tele suiga i foliga.

O le taimi faigata lona lua o le afaina lea i gaioiga e leʻi iai muamua. Tusa pe na e valivaliina lou ulu i taimi uma, ae e te leʻi feagai ma aʻafiaga, o suiga o hormonal e mafai ona mafua ai le mu ma isi faʻaaliga le lelei. E taua tele le faʻaeteete mo tamaʻitaʻi e paʻu laʻititi ma paʻu tino. Dermatitis, erythema o maʻi le manaia e togafitia i le hormonal o suauu, ma i le taimi o maitaga latou faasaina.

Amataga ole maʻitaga tina

Afai o isi mea uma, o fomaʻi ua sauni e lagolagoina le tina na i ai i lona manaʻo ia lalelei, ona oʻo lea i le 12 vaiaso latou te le mafaamatalaina. I le uluaʻi trimester, tino taua uma ma faiga o le fetus na fausia. E le gata i lea, ae o le placenta e amata na ona galue pe a maeʻa le tolu masina, o le mea lea, i lenei vaitaimi faigata, e matua le puipuia le pepe mai le aafia i le oona ma mea leaga.

I le tali atu i nei finauga, e masani ona fesili fafine: "E mafai e tina maʻitaga ona vali o latou lauulu i vali e aunoa ma le amonia?" Fomai e leai se aia tatau e faʻasaina, ae talu ai, faʻaopopo atu i le amonia, o le oloa e ono aofia ai isi mea leaga, ua fautuaina e faʻatali seʻia oʻo i le lona sefulu ma le lua vaiaso pe faʻaaogaina le sili ona agamalu metotia lanu, mo se faʻataʻitaʻiga, le oloa Estel Professional De Luxe. E le i ai le amonia, ma o le chromoenergy complex e faʻatagaina ai le vaivai o lanu ma le valivali.

Henna ma isi siosiomaga masani

Lea e mafai fafine maitaga vali o latou lauulu i vali po o le? Fomai mautinoa e le mafai ona tali atu, ae o loʻo fautuaina i latou ia sili atu le vaʻai i mea masani lanu. Atoatoa saogalemu o henna ma basma. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e maua le lanu mumu ma enaena o lauulu. Mo lauulu malamalama, o le sua o le tipolo ua atoatoa. Fofo i lou lauulu a o lei alu i le matafaga - i lalo o le aafiaga o le susulu o le la, e fesoasoani e aveese pigment, o lona uiga o le a avea ai lauulu o le a mama. Chamomile broth o le a tuuina atu foi se malamalama faʻamalamalamaga. Mo lauulu uliuli, aniani husks, koko, ti ma le kofe e talafeagai. Tumau lanu enaena ia maua le uolanati atigi ma oak paʻu.

Valivali Ata

O se auala faigofie lea e foliga lelei ai e aunoa ma le afaina ai o lou lauulu. Hue shampoos ma tonics e le o iai le amonia ma le hydrogen peroxide, e toetoe lava a le afaina. Peitai, o se vaʻaiga iloga o nei tupe, o le vave alu ese atu o tupe. Ma le isi, e masani lava ona vaivai le vali o lea e nini ai le kolar o ofutino ma aluga. Masalo o nei tupe e sili atu fetaui lelei mo le valiina o lanu efuefu o aa, ae le mo atoa le lanu.

O nei aso, ua i ai le tele o polofesa vali ua fatuina e faʻaaoga ai tekinolosi fou. E le gata i lea, latou matua le afaina i le tina ma le tamaititi, talu ai latou te le afaina le lava fausaga o lauulu. O se faʻataʻitaʻiga o le tomai faʻapitoa Exceme Creme, lea e faʻailoaina i se paū malu ma agamalu ma se faʻaatura masani. Pro-keratin ma puipuiga serum fesoasoani fesoasoani lauulu lanu ma tulaga le talafeagai.

Le aotelega

O lea na matou fuafuaina pe mafai mo fafine maitaga ona vali o latou lauulu i vali. Ioe, e te mafaia, ae manaʻomia ona e manatu mamafa i le filifiliga o le vali. Suesue ma le faʻaeteete le afifiina ma faʻafesoʻotaʻi se tagata poto. O le le suia o ofu taʻitasi poʻo le itu atoa o le ulu e le fautuaina, e sili le faʻatali seʻia fanau le pepe. I le taimi lava e tasi, e tusa lava pe o le saogalemu vali e le tatau ona faʻaogaina sili atu nai lo le tasi le kuata. Oe mafai ona tausisia le pupula e ala ile auala masani e faʻamatala mai luga.

Aua nei galo e uiga i le manaʻomia mo se faiga e pei o le siakiina mo se aʻafiaga mai. Ina ia faia lenei mea, o le oloa e faʻaaogaina i se tamaʻi vaega o le paʻu ma se isi filifili. A maeʻa le suʻega, e mafai ona e agaʻi atu i le valivali atoa o le ulu. O le a le valiina o le valiina o le laulu o fafine maitaga, e sili le fesili i se fomai. E sili atu lona poto i tulaga o lou tino ma o le a mafai ona tuʻuina atu i ana fautuaga.