Togafitiga Dandruff

Faʻafefea ona 'eseʻese lice ma nits mai mataʻele

A mataga le ulu, o le a la le faʻafitauli? O nisi taimi o le mafuaʻaga o le vevela o le susu, ma o nisi taimi o faʻamaʻi e pei o le utu. Ina ia mafai ona saʻo le faʻailoaina lelei, oe manaʻomia le iloa pe faʻapefea ona iloga nits mai le taeʻele.

Le manatu o mativa

Le faʻataʻitaʻia, e faʻamatala i vailaʻau, ona o le faʻateleina o le exfoliation o vaega o le uluulu mo se taimi umi. O le faʻafitauli faʻafitauli e mafua mai i le solia o le faʻagasologa o le desquamation o le pito i luga stratum corneum o le ulu, ona o le le tatau ona faʻagaioia o le sebaceous glands.

O fua o foliga eseese e aofia ai le lauulu i le umi atoa, ae o le tele e faʻaputuputu i le pito i luga. E matua iloagofie lava latou i pogisa uliuli. O loʻo togi le ulu i tamai vaega, e faigofie ona paʻuʻu pe a selu ma paʻi atu i lima.

O faʻamaʻi e le pipisi, seʻi vagana e mafua ona o le tele o faʻamaʻi. O nisi maʻi ogaoga faʻamaʻi o loʻo oʻo mai ma le maʻilili, auina atu e ala i le faʻafefeteina o le ulu.

O le pulou e tupu ile paʻu mago ona o le le lava o le gaʻo faʻafuaseʻi. E o faatasi ma le vevela, o se lagona o le fufusi o le ulu, mago le lauulu, vaevae pito. I le ufiufi uʻamea ona o le faʻateleina oona o gaʻo, toe gaosia o meaola ninii. Ua amata ona manogi le lauulu 2 itula pe a uma le suamalie, pipii faatasi, ma foliga leaga.

O ai ea

Pediculosis e sosolo e le utu. O iniseti laiti ma le tino umi e le sili atu nai lo 4 mm. O le faʻamaʻi tupu vave, faʻafetai i se malosi masani faʻamalositino - o le televave faʻateleina o namu. I aso uma, e maua ai e se faʻamaʻi ai 4 fuamoa taʻitasi nits.

O fuamoa e uiga ile 1 mm i le lapoʻa ei ai foliga faʻaletonu, paʻepaʻe-efuefu. Ua faʻapipiʻi i le lauulu i luga o le ulu ma se mea faʻapipiʻi faʻapitoa. I lalo o le faʻamalosiʻau o le okesene, e vave ona faʻamaʻaʻaina, ma faʻaavanoa nits i se faʻatuatuaina faʻamoemoeina. Muamua amataina i se mamao o le 1 cm mai aʻa. A o tuputupu aʻe le lauulu, latou te foliga mai i vaega eseese o le ulu. E pei o nits ma lice i luga o le ulu, faʻaalia se ata.

Oe mafai ona vaʻai i le fausaga o nits faʻatoa i lalo ole microscope, faʻaaogaina se tioata faʻapipiʻi. Foliga faʻasolosolo ma se pulou i le pito i lalo. Pogisa pouliuli i totonu o larva. Larvae tupu tele mo le tusa o le 14 aso. Latou te sulu i le tapuni, alu i fafo. O le atigi e tumau pea i luga o le lauulu.

Nofoaga eseese

Talimalo ma lice mafua ai faʻailoga tutusa - matuia le vevela. I le mea muamua, ua lava ma le maosiosia teisi e aveese ai le le lagona le lelei, i le lona lua - loimata i le toto. Ae o le faʻailoga autu o le pediculosis naʻo le i ai o meaʻai ola ma o latou fuamoa i luga o le ulu.

E mafai ona faʻailoa le fualaʻau po o le laʻai peni i le tulaga o paepae o loʻo i luga o le ulu.

  • O iniseti na fuaina fuamoa i nofoaga sili ona mafanafana i luga o le ulu - o le pito i tua o le ulu, wiski, ma le muaulu. A iloa le pediculosis, o nei vaega o le ulu ua amata ona suesueina. Talu ai o lauulu e tupu i aso uma, o nits e tu 1-4 cm mai aʻa. O le nofoaga o fuamoa fuamoa faalagolago i le umi o ona namu i luga o le ulu.
  • Dandruff exfoliates i le taimi o selu, tago i le ulu i lima. Le tele o fua o loʻo i le pito i luga - i luga o le ulu. Na faifai malie lava, ona faʻasolo ifo lea o mea. I le aluga o taimi, na latou maua foi i latou lava i luga o latou tauau.

Talu ai lulu mafai ona totolo i luga atoa o le ulu, latou mafai foi ona fenumiai ma lapisi sili atu o le paʻu exfoliated. Faʻafefea ona iloa eseʻesea le ofa mai lice i lenei tulaga - na o foliga.

Oe mafai ona manino vaaia le ata i le ata o le mativa ma lice.

Nits poo le Dandruff - Faʻafefea ona iloa iloga

Ina ia iloiloina totoʻa le ulu ma le lauulu, e tatau ona e filifilia se nofoaga e faʻamalamalamaina, faʻapipiʻi oe lava i se tioata faʻatele, se selu ma nifo laiti. Fuafuaina le mafuaʻaga manaʻomia se vaaiga lelei.

O le a le eseesega i le va o susu ma nits:

  1. O fuamoa fuamoa e tutusa uma le lapoʻa - e oʻo i le 1 mm le umi. Flakes mafai ona aapa 5 mm. Exfoliate le talafeagai, faia i lapisi eseese.
  2. O mea e fai ma mea e ola ai ni utu o loʻo paʻepaʻe ma lanu efuefu. E paʻu le atigi o le fuamoa, e mafai ona e maitauina le i ai o se meaola i totonu. E masani ona lapotopoto. Ua avanoa lia fulu lanu mai samasama i le efuefu, mafolafola. Dandruff e sinasina ona paʻu, le faʻataʻamilomilo mata.
  3. E mafai ona e mauaina e ala i le leo. A oomi i luga o se ola leo, e lagona se kiliki. E leai se leo o le papala mai fafo.
  4. E mafai ona iloa faʻailoga māfanafana mai nits e tele. O le paʻu e masani ona susulu malosi. E tele naua fasimea i luga o le lauulu. Ole numera o fuamoa e faʻateleina i aso uma. Naʻo faʻamaʻi pipisi, o manoa o loʻo teuteuina i manava i le umi atoa.
  5. E faigofie lava ona lulu ese le faʻafefete, ua lava le paʻi i lou lima poʻo le selu. E le fufuluina nits i le fasimoli ma vai, e le faʻamamaina ma se selu masani. Ina ia saeia fao ma lauulu, e tatau ona e faia se taumafaiga.

E le faigata ona iloga ni utu mai ile mativa. E mafai ona iloa e ala i le nofoaga, foliga. Ua lava se taimi puʻupuʻu, faʻaaʻupegaina oe lava ma mea faigaluega talafeagai. Iloilo papae papaʻe ma se tioata faʻalauteleina. Mo se faataitaiga lelei, o se ata.

Tatou talanoa muamua e uiga i le susu

Ma lenei faamai, paʻu flakes amata ona exfoliate vave. I le tele o taimi, o le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le sebaceous glands, o loʻo i totonu o le ulu. Ma e ui e leʻo le faʻailoaina ole meaʻai ile isi poʻo le tagata lava ia, ae e aoga ona faʻaeteete i ai ia le mea e mafai ona iloa pe faʻapefea ona iloa ese le pili mai nits.

Faatasi ai ma le berminyak seborrhea, o le fua e pipii faʻatasi. Lauulu e tusa lava pe mulumulu foliga palapala, o le ulu e matua mataga. O lea ituaiga mativa e leʻo se mea mataina, ae le mafai ona fatuina se laʻei teuteu lelei. O lenei tulaga e tupu ai foi: o le fua e ufitia vaega tetele o le paʻu. Ina ua mavae sina taimi, latou exfoliate, o lenei le mafuaʻaga o lauulu leiloa.

O le matutu ituaiga e iloga i le foliga mai o le vevela. O lauulu e foliga mai na mago ma malepelepe, ae mama. E aoga le maʻimauina o lou ulu ma mai iina e amata ona sasaa ifo le paʻepaʻe "paʻu".

I le taimi nei, o le sili ona masani ai gaʻo seborrhea.

Nits i luga o le lauulu: o la latou eseesega mai le susu

Ua manatu tagata o fuamoa fuamoa e fai ma nits, ae mai le itu i vailaʻau, o paʻu paʻepaʻe ia e ola ai le iniseti. O loʻo faʻapipiʻiina i latou e ala i se kulupu faʻapitoa atiaʻe i le mamao o le lua senitimita mai le lauulu.

E le mafai ona faʻateʻieseina le popo leaga ma le masani ona fufuluina o lauulu. O le mea pipii e faʻamau faʻasaʻo le fuamoa i lauulu, a e tusa lava pe a e taumafai e aveʻese ma ou fao, e le mafai i taimi uma ona e mauaina le manuia manaʻomia.

E tupu faapea o se tagata ua aʻafia i le utu, ua namu. Afai ei ai ona nits, o le a le umi o le taimi tagata fou nofoia o le a aliali mai i luga o le ulu o lauulu ma o le a e tatau ona e toe tau i latou. O le mea lea, ua fautuaina e faʻaaoga mea faigaluega e tau ai leisa ma lia.

Afai e te maua ni mea, e te:

  • o le ae vaai milimita saito i luga o le ulu pei o mativa,
  • lagonaina le vevela
  • maitau mai curl foliga foliga palapala tusa lava pe a fufulu.

Oe pei ona e vaʻai i ai, i le taimi muamua e tilotilo, nits e matua faigofie e fenumiai ma le susu.

Sei o tatou vaʻavaʻai i vaega o le ola taamilosaga o le namu lea e 'ai le toto. E i ai tulaga 4:

O se tagata matua susu susu tagata ma toaaga paaga. Mo se tasi asiasiga i luga o le ulu o se tagata ua aʻafia i le utu, e mafai ona e faʻataʻitaʻia mai le 50 i le 100 nits, e vave faʻatonutonu ai le ola tutoʻatasi.

Taua! Ole taimi na tupu ai le nits o le 5-8 aso mai le taimi e tupu ai iniseti. O le vevela mo le fuaina o nits e tatau ona maualuga 30–35 tikeri.

O le taimi lava e matamoe ai le larva falepuipuiina i totonu o le atigi, ia tulei lona popo ma oso i fafo. A aluese le namu, e le soli le nit, ma faaauau pea ona i luga o le lauulu.

O le mea lea, afai e te le tau i le toto toto i le taimi, e mafai ona maua le tele o milimita kiona i luga o lou ulu ma, sili atu ona leaga, maua siama ogaoga.

O aso uma, e tasi le tamaʻitaʻi faʻalolo fafine e mafai ona tuʻuina atu i le 4 fuamoa. O loʻo tofu i latou ma mea e tu ile mamao ole 1 cm mai aʻa, a o tuputupu aʻe le laulu, o le pusa e alu atu i lalo i le itu o le pito. Le nit lava liua avea ma se potoi tupe ina ua mavae 14 aso.

O le a le mativa ma o a nits

Lalo māfanafana malamalama malamalama exfoliated vaega o le paʻu e ala i le lauululena e afua mai leaga o le sebaceous glands poʻo le soʻona faʻamamaina o le ulu.

E masani lava lenei faalavelave e leai se afaina o le soifua maloloina e ona le tagata, ae e aumaia ai se le fiafia tele i le ola: o le laulu foliga foliga teuteu, se tagata o lo o popole pea e uiga i le vevela, o le faataapeapeina o le paepae o paepae e masani lava ona vaaia i luga o lavalava.

Lice o ni namu laiti e oʻo i le 4 mm le umi. Ua ia i latou le mea totino tui le paʻu ma mitiia i le toto. E fesoʻotaʻi ma nits ea faamaa vave ma ona o lenei ua mausali mausali i curls. E le mafai la ona sosola ese mai maʻi papala i ni auala faigofie, o le mea lea ua taʻua o maʻi matautia mo se tagata.

Faailoga o Nits luga o le lauulu:

  • luga o curls, tele latalata atu i le aʻae vaaia fatu papaʻe e tusa ma le 1 mm le tele
  • ia sulu i taimi uma gatalia,
  • lauulu foliga laititi lototele tusa lava pe ua fufulu.

Faailoga o pili:

  • ma lauulu i taimi uma sasaa o paʻepaʻe papaʻe,
  • e malosi foi le paʻu matuu ma mageso,
  • luga o le lauulu i le faʻatupu vevesi e mafai ona paʻepaʻe flakes o ituaiga eseese.

Dandruff: foliga o le a le faʻafitauli?

E i ai ni ituaiga o laʻau: e suamalie ma matutu. Faatasi ai ma le muamua ituaiga, e fusi faʻatasi le fua, o laʻei foliga foliga palapala pe a uma ona fufuluina, o le tagata faʻanoanoa ona o le vevela. E masani lava ona fetuleni solo ia papala ma faaputuga vaivai. E matutu le laulu, e mugala le lauulu, e malepelepe, ae i ai foliga mama. O le fua e laʻititi, e pei o se paʻepaʻe "paʻu".

Nits o le auala autu e tupu ai kutu. Faafitauli valaauina "Lisi." Sili ona faʻaalia i tamaiti tausaga o le aʻoga faʻapea ile aʻoga. E tuu e Nits le utu i loka. Ua faʻapipiʻi latalata i aʻa ma teu ai iina seia oʻo i le fofoa o se tagata fou. E faigata tele ona 'eseʻese latou mai le mativa ona o foliga i fafo ma tutusa lanu.

O le a le eseesega i le va o nits ma seborrhea?

  1. E ono sili atu ona faigofie le aveeseina o le Dandruff ile lauulu (e mafai ona e tamoe i lou lima ma le paʻu ole a pa'ū). E pipii mau lia i mea pupuni faʻatasi ai ma le fesoasoani a tamai ninii ma se vailaʻau faʻapipiʻi, e mafai ona e aveʻesea naʻo le fesoasoani o se selu.
  2. E i ai i le fulufulu paʻu paʻu (i luga o le pito i lalo pe atoa le umi o le laulu). Eseʻese le fuamoa i fuamoa.
  3. E tutusa ona 'umi (umi le sili atu nai lo 1 mm). Ole tele o flakes eseese mai 1 i 5 mm.
  4. Uiga lelei. A oomi i luga o le avanoa, e lagona se leo leotele.
  5. Fua. Ma seborrhea, le fua e faʻamamaʻi faʻavavevave ma vave. E le toe gaioi Nits. Faailoga faigata ma matautia siama - nits luga o le lauulu i lona umi atoa.

E maeu foliga o susu ile lauulu

Dandruff o ni vaega o keratinized paʻu ua amata ona exfoliate. E masani lava, o lenei faʻagaioioiga tupu le mafai ona vaaia, peitaʻi, i mataupu e faʻapolo ai le tele o faʻailogaina o vaega, o vaega o le paʻu faʻapipiʻi faʻatasi ma avea ma vaʻaia.

Lemeli i luga o lauulu foliga mai o le kiona - fatu laiti o lo o salalau solo i luga atoa o le ulu. Latou pauu foi faigofie tele ma tumau i luga o le selu ma ofu. I se faaopoopoga, o lauulu e mafai ona sili atu ona gaosia, talepe ma tuputupu ae le palapala, o latou tuputupu ae ua faʻavaivaia, ma matagofie le lalelei.

O a foliga o lulu i luga o lauulu foliga ma pe faʻapefea ona latou ese mai le susu

E fai foʻi maʻa laiti o paepae, ma e atili ai ona mailei. E na ona tutu i pito o le lauulu ma e le suia o latou tulaga pe a fufulu le lauulu pe selu. E le soʻona faʻaalu ma le nofo ai i luga o selu. Talu ai o nits o se tasi o faʻailoga autu o le pediculosis, o lenei tulaga e masani lava ona o mai faʻatasi ma le vevela ma lagona, e pei o se mea o loʻo faʻasolosolo i luga o le ulu.

Faʻafefea ona 'eseʻese matemete mai nits: tele taua meatotino

Saili se eseʻesega manino va o taamilo ma nits mafai ona e oo lava i se tagata sa leʻi maua muamua se poto masani ma se faʻafitauli tutusa. Ina ia faia lea mea, tuʻu lou ulu i lalo o se mea mumu malamalama, ave se laulu ma tamai nifo ma iloilo ma le totoʻa fatu o loʻo masalosalo. E masani lava e naʻo nai minute.

I le tele ma foliga

E masani ona avea Nits popo lapoʻa faʻapipiʻi i le lauulu. E i ai o latou lanu efuefu pupuni. Ae ole aluʻeva masani e tele naua nai lo nits, e paepae ma e le faʻapipiʻi ile laulu.

O loo manino mai o le vevela ma le le mautonu o faʻailoga o le fulufulua ma le pediculosis. Peitai, i le i ai o namu, e sili atu le iloga i le vevela, e masani ona vela le toto, papala ma tamaʻi fasi e mafai ona vaaia i luga o le paʻu.

Eseesega i le va o Nits ma le Dandruff

I foliga vaaia, nits ma le fefete e faigata tele ona le mautonu. Dandruff o se mafolafola exfoliating paʻu paʻu e mafai ona eseese i le tele. O nisi taimi e lapoʻa tele. O le luluina o ia mai lou lauulu e faigofie lava.

E i ai le lapisi nits, o le latou lapoʻa e tusa ma le 0.5 mm. E iloagofie i se lanu enaena-paepae. E masani ona pipii lia i le lauulu, ma o le aveeseina o latou e sili atu le faigata nai lo le susu. Mo le mafuaaga lava lea e tasi, o nits e le mafai ona 'aveina mai le ulu o le tasi tagata i le ulu o le isi; naʻo utu e mafai ona faʻamaʻi. Afai e i ai ni pu, o le iniseti lava latou e tatau ona i ai iina. E faigata tele ona iloa na i lo o fuamoa, ae a mafai ona suʻesuʻeina ma le totoʻa le ulu e mafai ai.

Afai o iai pea ou masalosalo, o le vaega na 'aveʻese mai le ulu e tatau ona olopalaina ma se atigilima. Le pisa e faʻalogoina le leo. Ae peitai, o le leai o se leo e mafai ona na o lona uiga o le gaogao atigi.

E ala ile selu

O se faʻailoga faigofie ma faʻatuatuaina o le a fesoasoani e faʻailoaina le faʻamamaina mai nits. E lava lava le tusiina ole selu i autafa o le loka o lauulu lea e iai paʻepaʻe saito ma iloilo le iʻuga. I le tulaga o le susu, o le a faigofie galu i le itu o le selu. Ae o nits e foliga mai e le galu, ona latou faʻapipiʻi faʻapipiʻi i le lauulu ma se mea faʻapitoa pei o mea tautalapolo e nate kutu pe a taoto le larva.

I le tele

Dandruff i taimi uma foliga mai e pei o se numera tele tele o fatu saito, ae ina ia matauina nits, oe manaʻomia le vaʻai totoʻa. A maise o nai nits i le amataga lava o le faʻamaʻi, o le mea lea, mo le faʻailoaina o maʻi, e tatau ona e iloiloina ma le totoʻa vaega uma i luga o le ulu.


Faʻafefea ona faʻamamaina ulu o le ulu ma faʻamaʻi eseʻesea o le susu

Dandruff, pei o le pediculosis, e togafitia tele vave pe a amata lau togafitiga i le taimi. Ole mea masani lava, ina ia mafai ona aveʻesea le susu, e tatau ona e faia nei se togafitiga lelei, e aofia ai vaega:

  • Falemaʻi teuga. E aofia ai balms, shampoos, and lions na faʻatau atu i le fale talavai ma faʻatau atu i le tauaʻa o le alu taʻi (Sulsena, Nizoral, Perhotal, Bioderma).
  • Vailaau E fautuaina le faʻaaogaina o faʻamalologa uʻu e iai aneti-inflammatory ma antiseptic aʻafiaga (sulfur oint, salinc zinc).
  • O matapulepule ma le omea, peele. O le faʻaaogaina o ia seleni o le a mafai ai ona e vave faʻamama lou paʻu ma faʻamamaina le susu.
  • Isi auala e togafitia ai togafitiga. Ole fua e sili ona aoga e manatu o se masikulu ma fuamoa paʻepaʻe, enaena enaena, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o suauu taua ma fualaʻau decoctions.
  • Faleoloa faiga. O nei togafiti metotia faaleleia le toto toto ma toe faʻaleleia masani feusuaiga o le sebaceous glands.Lelei metotia auala o taua faʻatasi fulufulua aofia darsonvalization, mesotherapy, cryotherapy ma hirudotherapy.

E tatau foi ona maitauina e faapea ma faʻamamaina ma ma pediculosis, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi fomaʻi - o lenei mea e laveaʻiina oe mai popolega le talafeagai ma o le a saofagā i se vave toe faaleleia.

I le togafitiga o le pediculosis, o mea uma e fai sina faigata. Muamua, e manaʻomia ona siaki mo niice o tagata uma na faʻafesoʻotaʻia oe i vaiaso talu ai. E tatau foi ona faʻatinoina le gasegase i le potu malolo. E fautuaina i taimi o togafitiga ia aloese mai le asiasi i nofoaga tumutumu, ia e maua ai oe lava moega tagata ma mea o le tumama.

Ole vaega lona lua ole togafitiga lea ole pediculosis ile vailaʻau. I fale talavai o loʻo i ai se lautele filifiliga o tupe, ae o le sili aoga o:

A maeʻa le fausiaina o le lauulu, aua nei galo e selu i fafo le nits, aua afai e te le amanaʻia le laʻasaga lea, e le mafai ona faʻamaloloina atoa le faʻamaʻi, ma o le a toe aliaʻi le papala.

Home> Hair> Dandruff> Faʻafefea ona iloga le aluʻese mai nits luga o laulu

Vaaia faʻapitoa

E lē faigata tele le eseʻesega o ni 'aʻai mai meaʻai E naʻo le faʻaavanoaina o le moli lelei (e sili le faʻaaogaina o se moli e faʻatonutonu ai le moli malamalama ile faʻatulagaina manaʻo), faʻaofu oe lava i le selu ma tamaʻi nifo ma, sili atu, se tioata faʻalauteleina. Faaalu le afa itula o le taimi avanoa e mautinoa ai e te le o aafia i siama.

I foliga, tele

O foliga o nits pei o papaʻe foliga oval-foliga. E lanu efuefu ma lanu enaena. Lemeli, i lona avanoa, e latalata i le paepae. E masani ona eseese lava ituaiga lapopoa i fafo, ma o nits e toetoe lava tutusa.

E faʻasolosolo papaʻe ni pamu nila i totonu o le pamu.

'Ita o se soa o le tasi ma le isi faʻamaʻi, ae ma faʻafiafia e le o manino lagona. I le i ai o nits ma lice, o se tagata e matua maosiosia lona ulu, tasi atonu fai, i le toto.

O le leo e mafai ai ona iloa gofie ola mai tui. Afai e te faʻaaogaina se atigilima i luga o le atigipusa o loʻo i ai le iniseti, e mafai ona e faʻalogoina se laʻau manino. O lenei auala e mafai ai ona e siakiina ni siama.

Faʻafefea ona ati aʻe le faʻafiafiaga i le lumanaʻi

Ae e te leʻi mauaina le tali i le fesili pe faʻafefea ona e iloa gofie le laʻai mai nits i fafo, e tatau ona e suʻesuʻe i laasaga o le atinaʻeina o le namu ina ia iloa ai suiga. O vaega nei o le olaga:

  • laiga
  • larva
  • pepe
  • le vaega mulimuli (matua, tagata matua).

O le fafine matua amata ona fafagaina toto ma ua sauni mo le faʻaipoipoga. E mafai ona tuʻuina atu i le selau ma le limasefulu fuamoa. E amata ona ola tutoʻatasi Nits. Ole vaitaimi ole incubation mai ile lima ile valu aso. Le sili atu ona lelei mataina vevela amata mai le tolusefulu i le tolusefulu-lima tikeri. O le larva sa natia i totonu o le atigi matua. O lo o ia mau le tapuni, ma paʻu ese i fafo. O le namu alu ese, ma o le atigi o loʻo tumau pea i luga o le lauulu. Afai e te le tauina iniseti, ona iai lea o isi kapeti ile ulu.

Ole isi lea tali ile fesili pe faʻapefea ona iloga nits ile meaʻai. I le suesueina o le olaga taamilosaga o le namu, e mafai ona tatou faapea e le gata fafagaina le toto, ae faʻateleina foʻi. Dandruff o se oloa le lelei o le olaga o le tagata.

Matou te vaʻavaʻai i lalo ole microscope

E pei ona taʻua i luga, e toetoe lava a le mafai ona mafaufau i se lumanaʻi faʻamanuiaga leai se microscope. Ole mafuaʻaga ole taimi ole a tatou faʻaaogaina ai lenei mea faigaluega, ole a fesoasoani ia e malamalama ai pe faʻafefea ona iloga nits mai le faʻamisa.

Vaʻavaʻai i ai, e mafai ona e vaʻai i ni tamaʻi kolopolo o le paʻepaʻe-faʻapipiʻi lanu. O le mafuaaga lena e faigofie ai ona latou mauaina i luga o le ulu, aemaise pe a fai o le laulu e uliuli.

I le pito i lalo ole tino o le namu, e mafai ona vaʻaia se faʻalauteleina. E faʻapea ona faʻamanatu i se mea ua 'aʻafia ma o loʻo aofia ai ma mea faʻapipiʻi. O le vaega tonu a lava le tasi e aofia ai le atigi. Le faʻavaega o loo vaaia i lalo ole microscope fesoasoani e taofi nits ile lauulu. O le aveeseina mai ia i latou e le faigofie. Dandruff, le pei o nits, e lele e aunoa ma faafitauli.

O le pito i luga ei ai se alatoto ufiufi. E ala mai ia te ia ua sau ai se tagata matua, ae muamua e tatau ona ia foloina le ea ma nana. Ona o le tele faʻaputuga o le faʻamatuʻuina vaʻalele, e alu i fafo. E i ai nai minute.

Maliu pe ola

E faigata ona vave iloilo pe o iai se mea i totonu o le atigi pe leai. E pei ona taʻua i luga, o pusaʻo gaogao e le alu i se mea. E tatau ona aveʻesea i ni auala faʻapitoa. A leai, o le a latou tuua o latou ulu na o le pauu ulu.

Afai e te tilotilo ma le fetuu mata, e le mafai ona iloa pe o se siama e ola pe leai. Latou foliga toetoe lava tutusa, ma le aveeseina o latou mai le lauulu e tutusa lava faigata.

Ae o loʻo iai lava eseesega.

  • Le mea e le o ola ai capsule leai se faʻapipiʻi; e mafolafola.
  • Afai e te afifiina se matutu atigi ma lou atigilima, o le a e le maua se leo. A oomi i luga le ola, e taʻe le taʻe.
  • O nits e le o ola e le mautonu ma mou atu, ao pupula fao ola.
  • Suiga lanu. Lanu paʻepaʻe e suia i samasama samasama.

I lalo ole microscope, e mafai ona e vaʻai e le gata i le eseʻesega o foliga o le tagata ola ma feoti, ae o le iai foʻi ma se mea ola i totonu.

Pau le mea e tumau ai o le mea lea e tasi o loo ola ma tagata oti o loʻo mau faʻamau i luga o latou laulu, ma e faigata ona selu.

O fea o faʻapipiʻi nits

I le i ai o iniseti, lauulu foliga foliga leaga. O le mafuaʻaga lea e vave lava ona faigata tele ona iloa ni utu. Lenei o le a fesoasoani le malamalama o fuamoa e le faʻapipiʻi i lalo pe sili atu i le tasi i le fa centimita mai le uluulu. E seasea ona maua e sili atu ma le tasi fuamoa o loʻo i luga o le tasi lauulu. Taitasi laupepa tatau ona i ai lona lava faʻapitoa nofoaga. Ma o lenei pe faʻafefea ona iloa iloga le aluʻesea mai nits, ona mai le mamao toe tutusa tutusa ma tasi.

E tatau lava ona e laʻititi faʻataʻalise lou lauulu, naʻo lou feula ma o lalafi vaega ole 'aʻai ole a felelei. Peitaʻi o le lumanaʻi o le راندين o le a tumau pea i lona tulaga tuai. O le mea lilo i luga o nits e taofi mau. E tumau lava ona masae ese latou i fao ma e le masani ona mafai. Fesoasoani meafaigaluega faapitoa o le a fesoasoani.

O a tagata popoto e fai mai

Ina ia aotele mea uma o loʻo i luga, matou te faʻalogo i le fautuaga a fomaʻi faʻapitoa. Latou te fautuaina i latou pe faʻafefea ona iloa nits mai le susu. E tele metotia ua uma ona faʻamaonia.

  • Dandruff faigofie ma faigofie lele ese mai le lauulu i se selu poʻo se pulumu. E le faigofie pe a aveʻese le louse lumanaʻi, ae mausali.
  • Foliga Vaaia O loʻo iai le umu o se taʻamilosaga foliga, o loʻo valivali mai le moli lanumoana e oʻo atu ile enaena enaena. Lafoʻi ua paʻepaʻe na o le lanu paʻepaʻe. O iniseti e toeititi lava tutusa, ma le fua e eseese ituaiga.
  • E maua nofoaga faʻaalu i nofoaga mafanafana: i tua o le ulu, tua o taliga ma latalata i le paʻu. O flakes o lo o salalau solo i luga o le ulu.
  • O le paʻu e o faatasi ma faʻamaʻi uma. Ma le susu, e sili atu ona faigofie ona faʻatali, ma i le faʻapipiʻi, o se tagata e selu lona ulu i nisi taimi e oʻo i le toto.

A manaʻomia, e mafai ona e vaʻai i faʻailoga e maua ai le susu ile nits. Ata manino faʻaalia le eseesega.

Faaiuga

E talitonuina e mafai ona afaina ni nits. Ae e le tatau ona talitonuina. Afai o le lumanaʻi iniseti pipiʻi mau i lauulu, e faʻapefea ona pasi i luga o le ulu o le tuaoi?

Pau lava le filifiliga o le aʻafia o lauulu i luga o se ulu maloloina pe faʻaaogaina se selu ma fuamoa. Lenei uma manatu, faʻataʻitaʻi e leʻo tupu le mea lea. Ole taimi nei ua e iloa ona faʻaʻeseʻese nits mai le taetaei, ole a faigofie ia oe le faia o le faʻaiuga saʻo ma amata aveese loa le faʻafitauli ile taimi.

Auala e feagai ai ma ulu latu ma le fefete

Vaseline, vinegar ma isi vai fofo fesoasoani i ulu kutu na o le 10% o mataupu. E le sili atu le selu lelei ile 40%. Dustov fasimoli e sili atu le aoga ile tuʻufaʻatasia ma le selu, ae tatau ona e toe faia lenei faʻasologa i aso uma mo le itiiti ifo ile vaiaso.

Ole mea pito sili ona lelei e mafai ona fai pe a fai o pediculosis ua maitauina o le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le a ia faatonuina se ieʻe faʻapitoa. O onapo nei auala e foia ai le utu e maua ai mai papala ile 1-2 aso.

Ina ia faʻateʻaina le aluʻeseʻe, o loʻo i ai le tele o faʻamanuiaga faʻapipiʻi, e leai se mea e le lava ai mea taumafa. Ae tusa lava poo le a le mea e faʻaoga ai, o le a toe alu ile 'aʻele pe a le tineia le mafuaʻaga. O le dermatologist o le a fesoasoani e faʻatuina. O le a ia taʻu atu ia te oe mea e tatau ona faia i lenei tulaga faapitoa: togafiti se paʻu fulufulu manu pe faʻafetaui meaai.

Faʻafefea ona iloa pe o se namu na fuaina mai se fuamoa pe leai

E pei ona uma ona matou fai atu, tusa lava pe a uma ona faʻamatuʻu mai utu mai i faʻavaʻa, o loʻo tumau pea le atigi i le lauulu ma, afai e te le faia ni gaioiga, faʻatulagaina na o le latou leiloa.

Le eseesega i le va naps capsules ma ma le leai se tagata:

  • o le le laupepa ola e leai se mea o lona foliga muamua, o lea e mafolafola,
  • e i ai le lanu le mautonu nits, a o ola nits maua ai a lanu pupula,
  • ina ua tuʻua e le potoi le popo, o se lanu suia mai le lanu paʻepaʻe e puaoa ma le lanu samasama,
  • afai e te faʻaaogaina se atigilima i luga o le avanoa o se mea, o le a mulimuli mai se uiga masani.

O le a le mea e fai pe a fai e maua i le pediculosis

Afai e masalomia le pediculosis, o le filifiliga sili lava o le alu i le fomaʻi, o ia na te faia se suʻega ma faʻatonu le togafitiga saʻo.

Afai mo nisi mafuaʻaga e te le manaʻo e vaʻai se fomaʻi, alu i le fale talavai, le mea o le a fautuaina ai oe e faʻatau le fofo saʻo e aveese nits ma lice.

Ina ia aua neʻi afaina isi, matau le puipuiga mai lalo:

  • aua neʻi iai i nofoaga tumu ma nofoaga tapunia,
  • lipoti atu lou maʻi i tagata na e faafesoʻotaʻi talu ai nei
  • e tatau ona siaki mo utu o e na nonofo ma oe i le potu e tasi,
  • faʻagaioia le tumama: faʻamama le fufuluina, fufuluina o ie ma ie, faʻapea foi ma le faʻamamaina o ie ma kapeti,
  • e faʻasaina ona faʻaogaina ni mea mo mea e faʻaaoga e le tagata lava ia - selu, solo, pulou ma ie moega.

Lapataiga! A maua sau utu i le ulu, ia vave ona fai se faʻamaonia o manu.

O le mea lea, taʻitaʻia e a matou fautuaga ma ata, e mafai ona e faigofie ona iloa faʻamamago mai nits. Manatua, taimi faʻaalia nits - o le ki lea i se vave toe faʻaleleia o le ulu lice.

Vitio aoga

Faʻafefea ona ave ese lice ma nits luga o lauulu

Lice. Mafuaaga ma togafitiga.