Alofaia

E mafai ona paʻu lauulu ona o lou maʻi

Thyroid ma lauulu leiloa e fesoʻotaʻi.

I le mea uma, o le tino lenei e auai i le faʻauigaina o le tele o vaega o hormones e gafa ma le gaioiga o le puipuia o le tino.

Ma o le lava tiroid-stimulating hormone e aʻafia ai foʻi le lalelei o le paʻu, tele metabolic faʻafitauli i le intercellular tulaga.

O a faʻamaʻi o le thyroid gland e mafai ona faʻaosofia ai le alopecia ma o le a le mea e tupu ile taimi nei ile tino?

Thyroid ma lauulu leiloa: o le a le faiā?

O le masani ai, o gaioiga e faʻamama ai o lou gaosia i lalo o tulaga masani ile hypothyroidism.. Ole siitaga lea o lona voluma, aʻo le tele naʻo pe le lava foi le aofai o hormone e gaosia. E sili ona taua ile tulaga o le atinaʻe o le alopecia o le TSH (thyroid stimulating hormone) ma le T4 (thyroxine free).

Latou nafa mo le faagaoioia o le puipuiga puipuiga. O le gaioiga o le muamua o le faʻatonutonuina metabolic faʻagasologa, ma T4 fesoasoani e faʻatupuina le malosi mama mai gaʻo. E tusa ai, ma le solia o le mafaufau, o se mea le masani ai i le tino o le galuega e tupu. A o faʻataʻitaʻiga faʻaalia, o le a sili atu faʻaaliga fafine i fafine.

I le aofaʻi, o le a le matafaioi a hormone tiroid e fai i le atinaʻeina o le alopecia?

Ma le maualalo o latou tulaga poʻo se faʻatelega, o le faʻaaogaina o le micronutrients, faʻapea foi ma le metabolism i le sela tulaga, ua afaina.

Lauulu folikel maua itiiti minerale, melatonin, lea e afaina atoa gaioiga o le gaioiga atoa.

Alopecia e tasi lona faʻaiuga.

O faʻamaʻi nei e mafua ai le leiloa o lauulu:

  • hypothyroidism
  • thyrotoxicosis,
  • bazedovy faamaʻi
  • autoimmune faʻagasologa (eg, lupus).

Faʻaiuga

Le filifiliga sili ona faatuatuaina faʻailoga o se auiliiliga o le tuʻuina atu o hormone. E faʻatinoina i le suʻeina o se toto toto mai se alatoto ona siakiina lea ma faʻailoga faʻapitoa.

I le avea ai o se tulafono, o le suʻesuʻega o loʻo suʻesuʻeina foi le ogatotonu o feusuaiga (i fafine e faʻatonutonuina e ovaries, i tane - e le prostate gland) ina ia faʻamaonia tonu o le tiroid o le "tagata solitulafono".

O le auiliiliga o ia lava e matua tele taugata (e tusa o le 1000 rubles), ae faʻatagaina oe ona e saʻo lelei le fuafuaina o le maualuga o le hormone. Ole a le mafuaʻaga e mafai ai e se fomaʻi ona faailoa se masalomia o le thyroid gland?

I le avea ai o se tulafono, faatasi ai ma ona faʻamaʻi, o se faʻaopopoga poʻo le maʻitaga faʻaititia o le mamafa o le tino, o se faʻaititia o le tino puipui, le pa'ū o le paʻu, ma le maaleale lauulu. Pau a le mea lea e faʻailoa mai ai faʻafitauli i le faʻaogaina o meaʻai, poʻo se leaga ile faiga o le endocrine. I le lumanaʻi, o loʻo faʻatonu e le fomaʻi le ultrasound, ma ua maeʻa faʻatagaina oe e lenei suʻesuʻega e faʻailoaina le afaina poʻo le faʻalauteleina o le taula i le tiroid (faʻatusatusa i le masani).

O fea le fomai e tatau ona ou alu iai? Muamua, i se fomaʻi o vailaʻau, ma o le a ia faʻasino atu i le trichologist. O ia lea na te togafitia le alopecia o soʻo se ituaiga.

O le paʻu lauulu i le tulaga o le faamaʻi o le laʻau pa'ū e mafai ona togafitia Afai o le fomaʻi faia se suesuega faʻavae i luga o le faʻailoga, o le faʻavae mo le togafitia o le pulu o le sili atu ona lelei o le thyroid function.

O ia vailaʻau e aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • propicyl. Faatonutonuina le gaosiga o le TSH, ae e tele aʻi itu e aʻafia. Aemaise lava, o le fulafula o soʻoga ma le paʻu o le paʻu. Ae e vave gaioi, o lea e faʻaaogaina muamua aʻo leʻi faia se taotoga i luga o le thyroid gland (pe a fai o se maso i totonu, mo se faʻataʻitaʻiga),
  • carbimazole. E faʻaititia le totoʻo o le tyrosine, ona e faʻalavelaveina i le faʻafitauli o le asimilasi o le iodine (o lona vaeluaina ma mulimuli ane faʻasologa o gaioiga i le laʻau tiroid). Mafuaʻi faʻafefe, tiga le ulu, paʻu o paʻu. Atoatoa le aʻafia o eseʻesega 8 vaiaso ina ua maeʻa le kosi o togafitiga,
  • thiamazole. E taofia ai foʻi le aʻotauina o le hormone tiroid. E ono faʻatupuina se faʻateleina o aʻafiaga teteʻe ona o le faʻamatuʻuina atu o lapisi tele o histamines. Tele faʻaaogaina ae leʻi faia le taotoga.

Ma masani lava, na o le pau togafitiga mafai mo le faamaʻi o le tiroid faamaʻi o le taotoga, o lona uiga o le aveesea o le sosolo televalu.

Alopecia e tafiesea lava i togafitiga faigata. O le mea lea, o le a fautuaina foi le fomaʻi se asiasiga i le kapeneta tino (pulsed aafiaga i luga o le ulu,), acupressure, mesotherapy (microinjections ma meaai maloloina cocktails).

Ole tele o ia auala e leai ni ona aʻafiaga ma ua fuafuaina e faʻaleleia atili ai le tino o le maʻi, faʻaleleia tulaga o metabolic. E manaʻomia foʻi lou tuu le ulaula ma le inu ava malosi. Ole mea lea e mafai ona faʻatupulaʻia le gaioiga ole endocrine system.

Vasega o togafitiga

I le tulaga o lauulu leiloa ona o le thyroid gland, o le ala o togafitiga mo tagata gasegase uma e filifilia taitoatasi.

Afai na fai le taotoga, ona mafai lea ona toe faaleleia nisi masina.

Ae a pe a na o le inu o fualaau e faʻatonutonu ai le gaosiga o hormone, ona o ni nai vaiaso ua lava.

Ile lumanaʻi, e fautuaina e fomaʻi le toe faia o suʻega i le 3-4 masina uma (ile tausaga) e mataituina ai le soifua maloloina.

Tusa lava pe na mafai e le thyroid gland ona toe "toe malosi mai", e sili atu foi le fautuaina o oe, e te toe iloiloina au meaʻai ma aofia ai meaʻai o loʻo i ai vitamini A ma D i le maualuga o loʻo i ai, faapea foi ma le zinc ma le uʻamea. O vaega ia e taua mo le soifua maloloina lauulu ma le uluulu.

O le tagata maʻi o le a maitauina se iʻuga lelei mai le togafitiga faʻatulagaina i le naʻo le 1-2 vaiaso talu ona amata talavai. O le a le tele o taimi e manaʻomia e faʻaleleia ai le tulaga o hormone TSH ma le T4. O le maualuga o le aʻafiaga o le a maitauina pe a mavae ni nai masina, pe a o le vaivai o le faʻamalosi tino e toe faʻalelei a latou galuega.

Aofai, o le tiroid gland ma le lauulu e leiloa e fesoʻotaʻi, e avea ma atinaʻe o le alopecia. I le tele o taimi, e faʻaosofia tonu ai lona tulaga faʻapitoa (i fafine). O lea la, o le tofiaina o se hormone auiliiliina e se trichologist e le o se mea sese, ae o le moni faʻamatalaga metotia.

Fesootaiga

Ole tiroid gland e faʻaofi mai ai nisi o hormone e faʻatino i totonu o le galuega o totonu uma. Faʻaleagaina o lenei okeni mafua ai faʻaletonu ogaoga, aofia ai ma le metabolism.

Ole thyroid gland e fatufatuina le gaosiga o hormones nei:

  • Thyroid iodine-o loʻo iai (thyroxine, triiodothyronine). O nei hormones e aofia ai i le gaioiga e nafa ma le gaosiga o melanin, faʻafetai i le laulu e maua lona lanu.
  • Kaletitoini. Faʻatonutonuina le maualuga o kalisiu ma phosphorus i le toto. Ole maualuga ole hormone ole calcitonin ile maitaga e sili atu ile faʻatagaina ile faʻatagaina, aʻo iloiloina le tulaga ole fafine e pei ona masani ai.

Thyroxine faaosofia ai le vaevaega, ona o le lauulu e tupu. Triiodothyronine o loʻo aʻafia i faʻagaioiga e telegese ai le matua o le tino.

Ma faʻamaʻi o le thyroid gland, ua faʻalavelaveina le taamilosaga o le faʻafouga o curls. Ona o le hormonal le paleni, o le umi o le vaitaimi lea i sela gaioi vaeluaina ua faʻaititia. O se faʻaiuga, i le talaʻaga o faʻamaʻi o le laʻau, o se tulaga e tupu pe a pa'ū lauulu mo mafuaʻaga masani, e le suia e mea fou.

Lapataiga! Tamaitai i le 35 tausaga ma sili atu o loʻo lamatia le atinaʻeina o faʻamatalaga mafua ai le pala. Peitaʻi, o le faʻaalia o ia faʻalavelave i tagata o soʻo se itupa ma tausaga e mafai ai.

O faʻamaʻi nei e fesoasoani i le atinaʻeina o le alopecia:

  • Hypothyroidism, iloga i le faʻaititia o le hormone tiroid.
  • Hyperthyroidism, iloga i le faateleina o le maualuga o hormones.

Hailaʻau

Hyperthyroidism i le tusa ma le 70% ona o autoimmology pathology, o le ala lea faʻatasi ai ma se toniga faʻateleina i totonu o le thyroid gland. Ole faʻaletonu ole okeni e mafua mai ile pipisi poo le afaina ole uʻamea i totonu o le atunuʻu.

O faʻailoga nei e taʻu mai ai le i ai o le hyperthyroidism:

  • o foliga o le 'ie i luga o le faai, e pei o se patu lapoa,
  • o le matua faʻaititia o le mamafa o le tino,
  • malosi fatu fatu
  • faʻaitiitia le vaʻai.

O le atinaʻeina o le alopecia ma le hyperthyroidism e mafua mai i le mea moni o le puipuia o le tino e amata osofaʻia le soifua maloloina sela e tali atu ai i le oona poʻo isi faʻaleagaina. A o le iʻuga, e oʻo atu ai i le musu a tisu e le tino ma leiloa o le curls.

I le mea na tupu na avea le faʻamaʻi Bazedov o le mafuaʻaga o le hyperthyroidism, o le atinaʻeina o le alopecia mafua ai le le toe maua o ni folikel. O le mea mulimuli, i lalo o le faʻaiuga o faʻatonuga, ua le toe maua se laulu fou.

Hypothyroidism e faʻaola

Hypothyroidism atiaʻe ona o se vaega pe atoa faʻamutaina o le thyroid gland, e faʻapena foi ma le autoimmune tiroiditis, pe a osofaʻia le faʻafitauli o le tino lea e faia ai le parenchyma o le okeni. O le iʻuga o nei mafuaʻaga e oʻo atu ai i ni aʻafiaga le tumau.

Ole vaega o faʻamaʻi mo le hypothyroidism e aofia ai tagata o loʻo avea oe i le thyreostatics (faasaga ile faʻamama ole gutu) pe le lava le taumafa iva iodine.

O le Hypothyroidism e manatu e faigata tele ona iloa le faʻatonuga. O le faʻaititia o le maualuga o hormones mafua ai le faʻaletonu o leisi vaega, e faʻafaigata ai le iloa o le faʻamaʻi.

O le ata faʻafomaʻi e faʻalauiloaina ma se faʻasolosolo auala o le hypothyroidism:

  • fulafula o mata ma vae,
  • tiga o le maso
  • vaivaiga ma le malosi o lima,
  • susunuina ma le lagonaina o le tino i le tino,
  • lemu upu
  • lagona o le le manatu alofa
  • suia leo
  • faʻalogo faʻafitauli.

Ona o le pa'ū i le maualuga o hormone, ua afaina ai le toto toto. Sela i lalo o na tulaga e le lava i mea ai, lea e mafua ai le faasolosolo maliega o le oti o le lotoifale tisu. Muamua lava, i le talaʻaga o le hypothyroidism, o le laulu e matutu ma efuefu. Mulimuli ane, ona o le maliu o le folikel, o le curls paʻu i fafo.

Faaeteete! Alopecia e mafua mai i le hypothyroidism is diffuse. O le goto uila e aafia uma ai vaega o le ulu.

Puipuiga

E faigata tele ona puipuia mai le faʻatupuina o le thyroid pathologies, e mafua mai i le mea moni o le tele o latou e mafua mai i le autoimmune disease. E atiaʻe i le talaʻaga o se gafa o le ola.

Thyroid pathologies mafai ona puipuia e ala i le taumafaina masani o le lava o le yodium. E taua le aofia ai o mea taumafa ile sami ma mea toto i lau meaai.

E mafai le puipuia lauulu pe a fai o vailaʻau ma isi togafitiga togafitiga na mafai ona toe faaleleia le thyroid function. A leai, ua aveese le faʻaletonu faʻafitauli. E ui i lea, o le laulu i le taimi e tasi e le mou ese atoa, pe a fai o le tagata maʻi o loʻo faia pea vailaʻau e toe faʻaleleia le maualuga o le thyroid hormone i le tino.

Vitio aoga

Aisea leiloa lauulu fafine. Tolu suega mo le leiloa lauulu.

Mafuaʻaga o alopecia (botak) i alii ma fafine: hormones, maitaga, tiroid gland, popolega.

E faʻafefea ona aʻafia lauulu ile faʻamalositino

Thyroid hormones, aemaise tirroxine ma triiodothyronine, o loʻo aafia i le gaosiga o melanin - o lenei pigment fuafuaina le lanu o curls.

Thyroxine faʻaosofia le sela vaevaega ma faʻalauiloaina lauulu ulu, ma triiodoratein faʻagesegese lalo sela le soifua matua.

Le solia o le gaioiga faʻailoaina o le tiroid gland e taitai atu ai i le tuai o le matua ma lauulu leiloa.

E masani lava, o le sela taamilosaga o lauulu tuputupu ae tupu i vaega e tolu:

  1. Ole vaega malosi ole sela e taʻua o le anagen.
  2. Atrophy o le folikel ma le toe faʻafoliga o le aʻa, lea e taua o le catagen.
  3. Lauulu leiloa, matauila oti. Ole tulaga lea e taʻua o le telogen.

O faamaʻi o le laʻau e o faatasi ma le faʻaititia o le anagen vaitaimi, o lea, i le telogen phase o loʻo i ai se tele o laulu folikel, tuputupu ae lauulu e leai se taimi e suia ai ua uma le laʻau paʻu, o lea la ua leiloa le fulufulu lauulu.

Faʻafefea ona suia lauulu ile hormone le le lava

Hypothyroidism o loʻo faʻailoaina e vaivai le faʻailoaina o gaioiga o le thyroid gland ma le faʻaititia o le faʻatapulaaina o hormones.

  • le fanauina o lou tirroid afaina,
  • tulaga pe a uma le maeʻa poʻo atoa faʻamamaina o le thyroid gland,
  • iodine le le lava
  • susunuina o vevela poʻo vailaʻau amata,
  • onā ao inu vailaʻau,
  • thyroiditis, fulafula o le gland,
  • afaina i le radioactive yodium, aemaise lava o lenei mafuaʻaga e maua i nofoaga na afaina i le pa o le Chernobyl o le fale afi faaniukilia,
  • neoplasma o se siama le pipisi, abses.

I tulaga o taʻotoga faʻalavelave i le tiroid gland, pe a uma ona aveʻesea le totoga atoa poʻo se tasi lobe, o hormone tiroid e na ona sau mai fafo.

Afai o le taimi lava e tasi e faʻaalia ai faʻailoga o le hypothyroidism, faʻasaʻo fetuʻunaiga e tatau.

O le faʻaititia o le maualuga o faʻamalologa o le T3 (triiodothyronine) ma le T4 (thyroxine) ma le hypothyroidism matua afaina ai le matagofie ma le soifua maloloina o curls.

O le le lava o tirroid hormone e tau atu i le le lelei le feaveai, o le ulu e maua e le lava le tele o taumafa ma oʻo i le okesene o le matelaina.

Fulufulu mata e faasolosolo malie ona oti i lalo o ia tulaga, a o fou folikel e le fausia.

O le faʻaititia o melanin gaosiga i le taimi o le hypothyroidism e oʻo atu ai i le manifinifi ma le manifinifi o le lauulu ma o le mafuaʻaga o le vave aulelei lauulu.

O le mea sili ona matauina o le pulu i le faʻaletino ma parietal itulagi, e ui i lea, o le faiga e salalau solo, o lona uiga, o le laulu manifinifi i luga uma luga.

E tatau ona faamamafaina o lauulu leiloa e tupu i le tino atoa, ae le naʻo luga o le ulu.

I tusitusiga faapolofesa, o le pala e taua o le alopecia. O lenei soli tulafono o loʻo feagai ma le toʻatele o tagata na aafia i le hypothyroidism.

O le a le mea e tupu pe a ova le tele o hormones

Thyrotoxicosis o loʻo faʻamatalaina e faʻalauteleina gaioiga faʻamalositino o le thyroid gland.

  • endocrine faaletonu, mo se faʻataʻitaʻiga, i fafine i le taimi o maitaga, ina ua maea menopause,
  • iodine le le lava
  • tulaga pe a mavae manuʻa paʻu ma manuʻa ua,
  • autoimmune faʻagasologa
  • pupuga faʻamaʻi
  • neoplasma i isi totoga o le endocrine faiga, i le pituitary gland, i le hypothalamus,
  • afaina i le popole.

Faateleina hormone hormone faʻaitiitia ai foʻi le afaina ai lauulu tuputupu ae.

I le amataga lava tulaga o le faʻamaʻi, e matauina le tuputupu ae, curls avea ma sili atu le mafiafia ma le mafiafia, sosoo ai ma le paʻepaʻe lauulu sinasina ma lauulu lauulu ua aliali mai.

Faʻafefea ona fai lelei ma se faʻafitauli

Alopecia e seasea fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi tiroid, i le tele o tulaga o le le lava o vitamini ma metabolic faaletonu e manatu o le mafuaʻaga.

Tele fafine ma alii vave taumafai e fofo le faʻafitauli e ala i le faʻaaogaina o le faʻamalama ma masks, ae o le faʻafitauli pe a maeʻa ona faʻatonutonu laʻasaga tele e manaʻomia. O le a le mea e tatau ona ou faia?

Ina ua uma ona feutagai se tagata poto faʻapitoa i tua atu o vailaʻau togafitiga, ua talafeagai le faʻaaogaina o mea teuteu.

E matua faʻasaina ona fai oe lava le faʻasaʻoga o tofiga faʻafomaʻi oe lava!

Afai o le gaʻo iodine o le mafuaʻaga o le thyroid dysfunction, togafitiga e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le yiodine o loʻo i ai vailaʻau.

I le hypothyroidism, o togafitiga faʻamalolo amata i le suiina o togafitiga i mea nei o hormonal sui:

Afai o mafuaʻaga o le laulu e fesoʻotaʻi ma le hyperthyroidism, o togafitiga e aofia ai le aveina o loureostatics:

Ogaoga tirroid faamaʻi o se faailoga mo lona aveeseina.

Ae ui i lea, o le taotoga e le o aofia ai faʻafitauli ma le lauluulu, o lea o le a faʻaauau ai togafitiga o le alopecia pe a uma ona aveʻese le laʻau atoa o le thyroid gland.

I tulaga o le aveeseina o se tamai eria o le okeni, toe faʻaleleia o le hormonal background e mafai ona aunoa ma le suia togafitiga.

Ina ua maeʻa ona faʻatonuina vailaʻau, ua talafeagai le faʻaaogaina o mea teuteu, talu ai e umi le faʻamalologa, ma o le faʻaletonu o le faʻaolaina e mafua ai le le mautonu i le mafaufau o tagata, ae maise fafine.

Tausiga mo curls ma le tele o tulafono e mafai ona faaleleia le tulaga o le lauulu.

  1. Faalauteleina o meaai. E manaʻomia e faʻateleina le taumafaina o porotini o meaola ma fualaʻau o mea totino, ia aofia ai tele fualaʻau ma fualaʻau i le meaʻai.
  2. Le taumafaina o vitamini. Vitamini per se o le a le taitai atu ai i le televave o tuputupu ae, ae o le a faʻaleleia atili ai le lelei o lauulu fou. E taua tele vitamini togafitiga mo fafine i le taimi o maitaga. Lenei fesoasoani fesoasoani e aloese ai mai le thyroid dysfunction i le pepe fanau.
  3. Ulu ulu. O lenei faiga e faʻaleleia atili ai le tuʻuina atu o le toto ile paʻu, ae tatau ona faia ma le faʻaeteete, aua e iai le aʻafiaga o ni mea e faʻaleagaina ma aveesea ai le laulu na totoe.
  4. Faʻamaloloina moli ma faʻamalu. O mea teuteu teuteu e faʻavae i mea masani mo lauulu malulu ma le faʻamalieina e le gata e faʻaleleia ai o latou foliga, ae o loʻo fesoasoani tele i le faʻafouina o gaioiga.
  5. Faatapulaa o vevela vevela aafiaga ile curls. E faʻasaina ona faʻaaogaina ni uila faʻapipiʻi, laʻau mama, ma laʻititi faʻauliulu.
  6. Le tumau le faaaogaina mea e teuteu ai lauulu ile laulu, e mafai ona mafua ai le faʻaletonu. Varnish ma lamination sili atu ona afaina ai curls.
  7. Fomai. E tele metotia physiotherapy mafai matua faaleleia lava toto toto o le lotoifale ma faatelevaveina toe fanau faiga.


Alopecia e mafua mai i le thyroid gland o se faafitauli e masani ai, e masani lava o le faitioga lea e taʻitaʻiina alii ma tamaitai i le ofisa endocrinologist.

O le a le mafai ona taofi le gaioiga o le lauulu pau latou lava - na o togafitiga faigata i lalo o le vaʻavaʻaiga a fomaʻi o le a toe faʻaleleia le tulaga o le hormonal.

Lauulu ma laasaga o lona tuputupu aʻe

O lauulu o se ituaiga toʻotoʻo e ufiufi i faʻafefete e fetaui faʻatasi. O le fulufulu mata (mafiafia pito o le aʻa) faatofuina i totonu o le loloto o vaega o le epithelium o le uluulu. Maea O le 'auga e avea ma taʻutaʻau faifai pea i lauulu meaʻai.

O lauulu maloloina e tolu vaega o le tuputupu aʻe:

  • Anagenic - follicles sela olaola ma vaeluaina,
  • Catagenic - o le lauulu pulu amata atrophy,
  • Telogenic - aveeseina o lauulu mai le paʻu.

O le tino na saunia mo le leiloa o le 10% o le lauulu i se vaega faapitoa o le paʻu. Ae peitai, malfunctions o le tiroid gland o le a saofaga i le le lelei i vaega o lauulu tuputupu ae, o le a faatelevaveina le gaioiga o le alopecia.

E sili atu ona fesoʻotaʻi le taofiofi ma lauulu o loʻo e mafaufauina: o mea mulimuli e 80% polotini mole, ma o le thyroid gland e pulea le metabolism o le tele o porotini.

Thyroid hormones

Thyroid hormones e matua aafia i gaioiga eseese:

  • Auai i le tuufaatasiga o melanin, lea e afaina ai lauulu tuputupu ae faagasologa (T3 ma T4),
  • Fesoasoani e faʻaopopoina le ola o ola i le laulu e mafua mai i le toe faʻafouina o ona sela (T3),
  • Faateleina proliferation (vaevaega faagasologa) o sela o lo o i totonu o le aa o le lauulu (T4).

Aisea ua paʻu ai lauulu?

Aua le vave tuuaia le le aoga groid tirland mo mea uma: alopecia ua faaalia e le gata i le le lava o aofaiga o hormones T3 ma T4, ae faapea foi ma isi fesuiaiga mai le masani ai, lea e aofia ai mea taua:

  • O le Hypothyroidism,
  • Hailaʻau
  • Faaaogaina umi taimi o malosi-galue fualaau,
  • Umi le faʻaaogaina o vailaʻau tuʻufaʻatasi,
  • Thyroid taotoga.

Faʻafefea ona togafiti alopecia?

Manatua i taimi uma o le le lava o le aveeseina o faʻailoga o le faʻamaʻi - e sili atu le taua tele e feagai ai ma le mafuaʻaga vave. O le mafuaʻaga lena ma le le lava o tirroid hormone, nisi auala e tatau ona mulimulitaʻia:

  1. Taumafa vailaʻau o loʻo iai le yodium
  2. Mulimuli i se taumafa faʻapitoa.

Afai e te manaʻo e faʻaopopo le togafitiga, faʻaaoga ia fautuaga a fomaʻi faʻapitoa cosmetologists.

Lauulu laulu Thyroid

Ole thyroid gland ma le lauulu e fesoʻotaʻi tasi i le isi, aua o hormones na gaosia e le paleni e aʻafia ai le saoasaoa o lauulu tuputupu aʻe, o latou maʻaleʻale, paʻu ma foliga masani.

Afai e paʻuʻese lauulu i tele, o lenei le faʻailoga o nei faʻamaʻi:

  • hypothyroidism
  • toto maualuga
  • autoimmone tiroiditis.

Sei o tatou mafaufau i faʻamatalaga auiliili pe aisea e pa'ū ai lauulu ona o le laʻau tiroid ma o le a le ata faʻafomaʻi o loʻo i ai nei faʻamaʻi:

  1. Hypothyroidism e faʻaola - se faʻamaʻi lea e i ai se faʻaititia pe atoa leiloa o le thyroid function. Ole Hypothyroidism e mafai ona avea o le tulaga muamua, lona lua ma le maualuga. O lenei faʻavasegaina e iloa e mafuaʻaga o lona tutupu mai. O mafuaʻaga masani e aofia ai:
  • faʻaititia o le aofaʻi o gland tisu ina ua maeʻa taotoga,
  • iodine le faaletonu i le tino,
  • toilalo i le faʻatinoina o le pituitary-hypothalamic system,
  • faʻaletonu i le tuufaatasiga o tiroid hormone,
  • maualalo le faʻaititia o sela i hormones o le gland,

Faatasi ai ma le hypothyroidism, o le faʻaititia i le vevela o le tino, o se lagona faifai pea o le malulu, ma se mamafa o le maitauina ua matauina - o nei faʻailoga o se faʻailoga o faʻafitauli o le metabolic i le tino. O tagata ma le hypothyroidism e leai se mafaufau, ma e pei o se malu aisa, fufula. Edema e faapitoa lava alaga i le itulagi o laumata pito i lalo, laugutu, alafau, i le gutu, ona o le edema, e le ofi le laulaufaiva i le gutu, ma o loʻo iai ni faailoga o nifo.

E paʻu le paʻu ma samasama ma mago, o fao e malepelepe ma exfoliate, o le lauulu malulu ma pa'ū malosi. Manatu ma malamalama faʻaititia, mafua ai le atuatuvale, moe lemafia tupu.

O le galuega o le cardiovascular faʻafitauli ua faʻaletonu - bradycardia ma arterial toto maualuga atiaʻe, i se faʻaopopoga, o loʻo i ai ni mea le lelei i le faʻaogaina o meaʻai, ua faʻaalia i le maʻi, faʻaititia le fiaʻai ma sina faʻaopopo i le ate. E ono maua e tamaʻitaʻi le palapala i le tele o le tina, amenore, le tau le lava

Taua! I le hypothyroidism, o se faʻafitauli e ono tupu mai - o le hypothyroid coma, e manaʻomia vave le tausiga faʻafomaʻi.

  1. Hailaʻau - O se faʻamaʻi e tupu ona o le faʻateleina o le maualuga i le maualuga o le thyroid hormone. Ua paʻu lauulu i le taimi o le faamaʻi o le thyroid ona o le mea moni e faʻavavevave faiga uma metabolic, ona o le maualuga maualuga o le T3 ma T4 i le toto.

Hyperthyroidism mafai ona tupu ina ua mavae faʻamaʻi oona, ma le ova o tui o synthetic hormone, pituitary ma ovarium tumutumu, diffus goiter. O se tuʻufaʻatasiga o mea e tutupu i luga o le hyperthyroidism, o loʻo matauina foi i totonu o aiga na tupu ai faʻafitauli masani. Atonu o le Hyperthyroidism:

  • matua - faʻatupuina e le laʻau faʻatupu,
  • lona lua - mafua mai i le le lelei o le pituitary gland,
  • tolu - ona o faʻafitauli i le faʻagaioiga o le hypothalamus.

Peraimeri hyperthyroidism mafai ona tupu i se subclinical foliga, ma e le faʻaalia ia lava i soʻo se auala, na maua i le taimi o le tiliva toto mo le auiliiliga. Hyperthyroidism i se foliga manino pe faʻaalia faʻaalia e ala i le popolevale ma faʻateleina ita, lagona le paleni, mafuaʻaga fefe ma popolega.

Faʻasolosolo mafaufau faʻagaioiga, vave tautala, faigata ai ona taulaʻi manatu. O le faʻamaʻi e oʻo mai ma le malosi o le maʻi, Graves 'ophthalmopathy (faʻailoga uiga o mata i le hyperthyroidism - faʻataʻamilomilo o mata, seasea mimili, fula le laumata ma isi), tachycardia, faateleina le toto toto.

I se faʻaopopoga, faʻamamaina male paʻu ile taimi ole hyperthyroidism o uiga, paʻu ua manifinifi, susu ma mafanafana ile paʻi, afu faʻateleina, mamafa mamafa faʻaititia, e ui e le suia le fia 'ai. O tagata gasegase e maua ile maualuga o le vevela o le tino, ae latou te le talia le vevela, e tupu le fulafula, e mafua ai le manava puupuu ma faaitiitia le malosi o le mama. O faʻataʻitaʻiga ole manava e faʻaalia i le tele o manava ma le manava, faʻateleina le lapoʻa o le ate, e oʻo atu lava i le atinaʻeina o le tino.

Hyperthyroidism afaina ai le maso - latou hypotrophic, vave vaivai, popole i le vaivai ma le afaina gaioiga gaioiga, atiaʻe osteoporosis. Ona o metabolic faaletonu, tagata gasegase e masani ona fiainu, ma polyuria tupu i lenei tulaga.

O le faʻamaʻi e aʻafia ai foʻi tulaga feusuaʻi - o tamaloloa ua maua i le gynecomastia ma faʻafitauli ma le malosi malosi, ma o fafine ua mafatia i le palapala i taimi e le masani ai, o le ulu i le ulu ma le pala i le taimi o le palapala masina.

  1. Autoimmune tiroiditisO se faʻamaʻi pipisi o le tiroid gland o le autoimmune amataga. Faatasi ai ma lenei faamaʻi, tupu malie o faʻaleagaina o sela o le gland tupu. O le autoimmune thyroiditis e mafai ona amataina i mea nei:
  • tupuaga o lona gafa
  • siama pipisi
  • le iai o taimi faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi,
  • leaga siosiomaga tulaga
  • afaina
  • faaumiumi uila i le la susulu
  • psycho-afaina.

Oseimunune faʻamaʻi mafua ona o le le lelei i le tino puipuia o le tino. B sela e osofaʻia tagata mai fafo e ulufale atu i le tino e maua ai antibodies e tali atu ai i le faʻaosofia.

Antibodies fusifusi naʻo polotini mai fafo, ma fausia se tali puipuia. Ae i faʻamaʻi pipisi, e ave e le tino sela o le tiroid i fafo, ma osofaʻia i latou, ma maua ai ni siama. Lauulu le mautonu i le autoimmune tirroiditis e tupu foi aua o le malosi sa tatau ona faʻatonuina e faʻatumauina le soifua maloloina o le lauulu ua faʻaalu i le osofaʻia o sela tirroid.

O le faʻamaʻi e tumau mo se taimi umi e aunoa ma faʻailoga faʻaalia, ma mulimuli ane faʻaalia ia lava e pei o se lagona laititi o le le mautonu i le gland, o se lagona o le palapala i le faʻaʻi ma le faʻaititia o le faʻaʻi, e mafai ona tiga i le palapala uʻamea. I le vaega muamua, o le faʻamaʻi e o mai ma le hyperthyroidism, o le mea lea, autoimmune tiroiditis ua faʻaalia i lenei auala - o le laulu na pa'ū, ua malepelepe ma liu efuefu vave, paʻu tino mamafa, afu, fiva ma tetete lima foliga mai. O lenei tulaga e faʻaauau mo ni tausaga, ina ua maeʻa le gaioiga masani.

I le maeʻa ai o le masani ai o le maualuga o le hormone, e masani lava pe a uma le 5-10 tausaga, na iloa ai ua siitia le TTG - ua paʻu le lauulu, ua paʻu le fao ma gagau, ua paʻu le paʻu, ua oso mai le oso maualuga i le mamafa. E taʻu mai ai o le faamaʻi ua ulufale mai i le vaega o le hypothyroidism.

I le faʻaopopo atu i nei faʻailoga, edema, atuatuvale, moe moe, loimata foliga. Faʻaletonu i le faʻaogaina o meaʻai - maʻi, maʻi, maʻi. E i ai le manava manava, tiga i le fatu, bradycardia. O isi taimi o se leo mataga o le leo aliali, faʻaititia le faʻalogo ona o le fulafula o le membrane mucous.

Fesoasoani i lauulu gau

Ina ia iloa ai pe e mafai e lauulu ona paʻu ona o le thyroid gland, ae le o se isi mafuaʻaga, e manaʻomia ona faia se suʻesuʻega. Ina ia faia lea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist, mo nisi faʻamatalaga.

E masani lava, o faʻatonuga e iloa ai le faʻamaʻi o le laʻau e aofia ai le faʻaaogaina o ia auala:

  1. Iloiloga lautele, tumutumu o le thyroid gland.
  2. Ultrasound o le thyroid gland.
  3. Faʻatautaia o suʻega toto mo hormone tiroid ma pituitary hormone.
  4. Thyroid scintigraphy, leitio, CT poʻo le MRI.

I soo se tulaga, togafitiga mo le leiloa lauulu e le tatau ona faia i ou lava lima. O le faʻaaoga o soʻo se vailaʻau e tatau ona tupu na o le maeʻa ona iloa tonu le tonu ma iloiloina le tulaga o le faʻamaʻi. E taua tele le vaega taua e ala ile faʻasolosolo o le faʻamaʻi (maʻi, subacute poʻo le matuitui), faʻapea foʻi le tulaga o loʻo i ai (hyperthyroidism, euthyroidism poʻo le hypothyroidism).

Le tau o togafitiga lauulu e mafai ona matua eseese lava, aua e faʻaopopo atu i le hormonal fualaau o loʻo faʻaaogaina mo maʻi gland, e manaʻomia le faʻaaogaina o mea faʻapitoa meafaigaluega e faʻatatau i le toe faʻaleleia o lauulu ma faʻamalosia lo latou tuputupu ae. Mai ata ma vitio i totonu o lenei tusitusiga, na matou aʻoaʻo o laulu e mafai ona paʻu i fafo pe a iai se soli tulafono o le gaosiga o le thyroid hormone ma a oa faʻailoga, faʻaopopo atu i le pala, e o faatasi ma nei faʻamaʻi.

Le mafutaga o hormones ma le leiloa

Ma le le lava le aofaiga o le gaosiga o le gaosiga i le tino, o mea nei o suiga i le tulaga o le lauulu e matauina:

  • manifinifi ma le susulu
  • o foliga o laulu uliuli o lauulu,
  • faasolosolo maliega.

I le faʻataʻitaʻiga o le tele o galuega tiroid, o le tuputupu aʻe malosi e muamua ona matauina, ina ua maeʻa ona paʻu lauulu i fusi.

Taua taua

Afai e pa'ū lauulu ona o le gaʻoa tiroid e fesoʻotaʻi ma le le lava o le hormone, togafitiga ma le faʻaaogaina o hormonal vailaʻau o loʻo i ai ni vailaʻau fofo pei o L-thyroxine, eutirox, ma triiodothyronine mafai ona faatonuina.

Afai o le laulu e pa'ū'ū ona o le thyroid hyperactivity, ona mafai lea ona faatonuina ni vailaʻau pei o Tyrosol, Propitsin, Merkazolil, ma isi.

Togafitiga faaopoopo

Thyroid gland hair loss - o se mea masani e fesoʻotaʻi ma le tasi ma le isi. O le mea lea, afai o le faʻasolosolo o gaioiga o le tino e nafa ma le gaosiga o hormone e le aveesea, o le a le mafai ona aloese. I le amataga lava tulaga o le faʻavaeina o le faʻamaʻi, o loʻo faʻataʻitaʻia lea o le hormone togafitiga, i taimi mulimuli ane, o se vaega o le aveʻesea o le thyroid gland i le mea o loʻo i ai i lona hyperactivity.

I lenei vaitau, e taua tele le tausisia o le soifua maloloina o curls e faʻaauau ona pa'ū malosi. A o togafitiga tausiga faʻatulagaina:

  • taumafaina o vitamini complexes,
  • le faʻaaogaina o vailaʻau i le lotoifale
  • physiotherapy.

Maʻi faamaʻi, faʻatasi ai ma le tele o leiloa o curls, e tatau foʻi ona togafitia i vitamini complexes, o lea gaioiga e faʻamoemoe e tausia le puipuia o le tino ma faʻamalosia curls.

Lenei multivitamin complexes o vailaʻau e sili ona lauiloa:

O le "Toe Iloilo" e mafai ai ona e faʻatinoina le lava o vaega taua o loʻo i totonu o le tino, aveese le mamago ma mafolafana o manoa, ma faʻateʻaina foi le fofola o le ulu. Foi, o le fualaau faasaina puipuia le foliga mai o vave lanu. I le faʻaopopoga o vaitamini ma vaega o loʻo i ai, o loʻo aofia ai ma ni vaega e maua mai i le millet ma le saito e maua ai le amino acids. I le vaitau o lauulu leiloa i luga o le pito i tua o le tiroid, latou te matua taua lava.

O le "Pantovigar" e masani foʻi ona aʻoaʻoina i taimi o le malosi o le prolapse, pe a leai se paʻu e tasi e pa'ū. O le lavelave e aofia uma mea talafeagai mo le fafagaina o manoa ma faʻamalosia aʻa. Ole faʻaumiumi ole faʻaaogaina ole vailaʻau e mafai ai ona e toe faʻatumauina lauulu.

"Vita Sharm" e manatu o se tasi o sili sili ona lelei vitamini, lea e faʻatonuina mo faʻamama le leiloa. Le taumafaina soo o le fualaau faasaina taitai atu ai i le toe amataina o tuputupu aʻe o curls ma latou faamalosia. Ole fualaau faasaina ua fautuaina e ave le sili atu ile masina.

O le "Perfectil" e maua mai ai atoatoa le soifua maloloina i le paʻu na faʻaleagaina ma faʻaitiitia ai ona o mea aoga e fai ai lona fatuga. Pau lava le faʻailoga i lona faʻaaogaina o le le faʻaletagata lava ia o elemene faʻapitoa.

Ae le i faʻaaogaina vitamini, ia mautinoa ia talanoa ma se endocrinologist. O nisi o sauniuniga multivitamin ei ai ni contraindications mo thyroid pathologies.

Malosiʻau Manaia

A o faʻaopopo faʻaopopoga e faʻamalosia ai curls, mafai ai ona faʻaaogaina le vailaʻau mo togafitiga, pulumu, serum ma kulimi. O le sili aoga o le mulimuli lua ituaiga o le vailaau mo fafo faaaogaina. Le sili ona lauiloa o latou e pei Rinfoltil, Fitoval, Derkos, Lipoxidil.

"Rinfoltil" o loʻo faʻailoa mai e se faasologa o togafitiga togafitiga mo le tausiga o vaivai vaivai. E maua i le faʻatulagaina o sapani, ampoules ma kulimi.O le faʻaaogaina o le faʻamalama e mafai lea i aso uma, faʻapea foʻi ma fusi vailaʻau poʻo le kulimi. Ina ia maua ni faʻaiuga lelei, ua fautuaina togafitiga mo nai masina.

"Fitoval" o loʻo fai foi ma sui o le atoa fomaʻi, lea e fautuaina e le gaosi oloa e faʻaaoga i le tuʻufaʻatasiga mo se sili ona aoga. O le tuʻufaʻatasiga o oloa uma e aofia ai naʻo le masani biocomponents, lea e faʻamautu ai le saogalemu atoatoa o vailaʻau o lenei ituaiga.

Derkos mai le kamupani Vichy maua fagu vailaʻau fofo, balms ma shampoos. Ina ia maua se aʻafiaga lelei, tapenaga o lenei laina ua faʻaaoga mo se taimi umi.

O loʻo avanoa le "Lipoxidil" i le ituaiga o ampoules, e aofia ai liposomes ma suauu suauʻu. Ole masani ole faʻaogaina o le vailaʻau e mafai ai foi ona e maua se taunuʻuga lelei ile toe faʻaleleia o le curls pe a maeʻa togafitiga o le faamaʻi o le la.

Fomai

E faʻaopopo foi le faʻaaogaina o togafitiga ile faʻaaogaina o le physiotherapy i le ituaiga o darsonvalization, electrophoresis, laser treatment, etc. Togafitiga sauniga mafai ona faaleleia faʻaaogaina metabolic faagasologa ma amata le toe faʻaleleia o le moe moe folika. A maeʻa le atoatoaga atoa, lea e mafai ona oʻo atu i le sefululima taualumaga, ina ua mavae sina taimi, le tulaga o lauulu e alualu lelei ma toe tuputupu ae.

Galuega ma Faʻamaʻi

O le tamai tiroid gland o se tasi o totoga taua. E naʻo le lua hormone T3 ma T4 e maua ai, ae e i ai lava se latou aʻafiaga ile gasologa ole faʻafitauli o le tino ile tino atoa. Tusa lava pe i ai sina le atoatoa poʻo le ova tele i le tino, e amata lava le vevesi moni: suia le fiaʻai, oso i luga o le toto, afu le afu, ma le tata o le fatu.

Ina ia faʻatonutonuina le aofaʻi o le T3 ma T4 i le tino, e i ai le isi hormone, TSH (thyroid-stimulating). E maualalo i le totonugalemu o le tino. A lafoina e le faiʻai le faʻailoga talafeagai, TSH e galue i luga o le thyroid gland, e faʻamalosia ai lona gaioiga.

I le solia o soʻo se tulaga o fegalegaleaiga poʻo masani masani o le faiʻai ma / poʻo le thyroid gland, ua tupu mai faʻamaʻi e iʻu ai i ni tulaga matuia o le hormonal.

Suʻesuʻega

E mafai foi ona masalomia se faʻaletonu o le gaoga i le thyroid gland i le taimi o le suʻesuʻega muamua, aemaise pe a fai o lona tele na faʻaopopoina tele (masani o le 18 cc mo fafine ma 25 cc mo alii). Ae e naʻo le tagata poto i le endocrinologist mafai ona faia se saʻo faʻamaoniga e faavae i luga o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga:

  1. Ultrasound O le suʻesuʻega o le ultrasound, lea e fuafua lelei ai le lapoʻa ma le tulaga o le grey tiroid, faʻapea foʻi ma le i ai o neoplasms ma (mea muamua) o latou natura.
  2. Atoa le numera o le toto. O le a faʻaalia le maualuga o sela toto ma sela mumu. O le a fesoasoani e malamalama ai pe o i ai se gaioiga afaina gaioiga i le tino.
  3. Hormone suʻega. E mafai ona i ai nisi o ia mea: i luga o le TSH, T3, thyroglobulin, i luga o le agavaʻa e mitiia iodine, i le iai o antibodies.
  4. CT Ua fuafuaina le tomography fuafuaina pe a leiloa se node poʻo isi neoplasms i luga o le ultrasound scan. E fesoasoani e faʻamautu lo latou natura, lapoʻa ma le tikeri o le faʻaleagaina i le taula tiroid.
  5. Biopsy Iloiloga feʻaveaʻi o se mumu suʻega na ave mai le thyroid gland. Ua faatonuina mo le masalomia tulaga leaga o le neoplasms iloa.

Afai e manaʻomia, e mafai e lau fomaʻi ona faʻatonu ni suʻesuʻega. Ae masani a o i luga e lava ia faia se faʻaiuga saʻo ma seisi togafitiga.

Fualaau togafitiga

Fualaʻau togafitiga ua filifilia taʻitoʻatasi e tusa ma faʻaiuga o suʻega. I le hypothyroidism, o le maualuga o le maualuga e masani ona faʻatulaga ile aveina o L-thyroxine. Ole mea e tatau ona vaʻavaʻaia mea e fai, ese a le mea e mafai ona e alu mai le tasi maualuga i le isi ma maua thyrotoxicosis. I le taimi atoa o togafitiga, o le mataituina o se endocrinologist o le tatau.

A faʻaletonu le laʻau o le thyroid gland, ae i le taimi lava e tasi e le lava le aofai o le yodium i le tino, e sili na ona lelei le faʻaaogaina o iodine. Latou te le aʻafia le faʻatulagaina o hormonal, ae faʻatagaina oe e lamolemole faʻalelei ia se auala masani.

I le maeʻa ai o le ala e togafitia ai, e manaʻomia le mataʻitu e le aunoa o mea e puipuia ai ina ia le toe foi mai le faʻamaʻi.

Taulimaina hyperthyroidism e sili atu faigata. Faatasi ai ma le tele o le faʻalauteleina o le thyroid gland poʻo le tele o faʻamaʻi i luga o lea, e ono manaʻomia se taotoga. Propranolol, lea e faʻaititia le maualuga o le hormone T3, fesoasoani tele. A o faʻaleleia le tulaga o le gasegase, o le faʻasologa e faʻaitiitia faʻaitiitia. Faʻafuasei le faalēaogaina e le taliaina.

Beta blockers ua faatonuina e faʻaititia ai tachycardia ogaoga. Ae na o latou e matua le lava - latou te aveeseina le faʻailoga, ae le o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi.

Taumafa paleni

E taua tele le faʻatonutonuina o meaʻai i aso uma faʻalagolago i le siakiina. Faatasi ai ma le hypothyroidism, o le mamafa faʻateleina ona o maʻi, o le fiaʻai e leai se aoga ma leaga.

Faatasi ai ma le hyperthyroidism, o se tagata e masani ona lagona le fiaaai, 'ai tele, ae le toe malosi. Ole mea lea, e manaʻomia le faʻatapulaʻaina o mea taumafa ile meaʻai, a ia sui le mea lea e oʻo ile 6-7 taimi i le aso.

O nisi meaʻai e mafai ona aʻafia ai le faʻaaogaina o vailaʻau pe faʻaosofia le gaʻoa tele o lau tiroid:

  • Kofe Mua i le vave nai itula ae leʻi aveina hormonal papa, faʻaititia tele lo latou aoga.
  • O sua faalenatura e tele i uʻamea ma kalisiu. E mafai ona inu i le vave 3-4 itula pe a uma ona inu le vailaʻau, a leai o le vailaʻau e le o malamalama.
  • Va Fa’amalosia siama, fesoasoani e aveese le manava. Na te aveese toxins ma le breakdown oloa o fualaau. E tatau na aofia ai ile meaʻai.
  • Oloa faʻapipiʻi Zobogennye: soya, fatui, kapisi (soʻo se mea), lobisi. Latou te fesoasoani i le tuputupu aʻe o le thyroid gland ma e tatau ona vavaeeseina ma lona faʻateleina. Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona e faʻaogaina, ae naʻo le maeʻa ona vevela togafitiga.
  • Iotine. E faʻapala lelei lava e le tino mai le sami ma le sami. Oe mafai foi ona sui le masani masima i le mama poʻo le iodized. Ae ole masima ole faʻaoga e mafua ai le fulafula ma faʻafitauli fatugaʻo.

Mo isi mea, e tatau ona e mulimuli i tulafono auro o le soifua maloloina: tele fualaʻau fou ma fua, itiiti gaʻo, suka ma meaʻai gaosi, lava vai, ma feololo kalori.

Matagofie togafitiga

E oo lava ia i latou na masalosalo pe mafai ona pa'ū lauulu ona o le thyroid gland, na talitonu i lenei mea, ina ua mavae se vasega o mea teuteu aoga aoga i isi tulaga, latou le pala. Pau lava le auala e faʻasaoina ai lauulu i lenei tulaga o le faʻamaloloina lea o le faʻamaʻi taua.

Ioe, i se tulaga, o mea faigaluega faʻatonutonu fesoasoani fesoasoani taofi lauulu. Ae talu ai o le mea moni e faapea, e le mauaina e le folika lauulu meaʻai masani, latou te le mafai ona faia lelei a latou galuega.

Ole mea lea, o se mea e talafeagai ai le faia o taualumaga faʻatasi ma nai soli faʻalavelave i le laʻau o le thyroid gland pe a uma ona maeʻa.

  • Darsonvalization. E alualu i luma le toto toto, faʻamalosia le gaioiga o fulufulu mata, maua ai le anti-inflamasi ma antifungal aafiaga. I le iai o le masini e mafai ona faigofie ona faia i le fale. Ole ala ole togafitiga ole 10-15 taualumaga, i isi aso uma.
  • Cryotherapy O le taimi puʻupuʻu maualalo-vevela aafiaga e fafagu ai moe folau ma faʻamalosia i latou e gaosia ni sela fou, faʻamalosia kapilerari, faʻaosofia le toe faʻafouina.
  • Mesotherapy Na o le faʻatonuga na te faia. Subcutaneous pulega o vitamini tapenaga e aoga tele mo pulu, ae mafai ona afaina ai le faʻaaogaina o le vailaʻau. I le leai o se contraindications, e tau lelei faasaga i le pala.
  • Ultrasound ma le laser. Latou faʻateleina gaioiga o fulufulu mata, faʻateleina le toe faʻafouina o sela ma aano, fesoasoani i le faʻamalosia ma le vave tuputupu ae o lauulu. I le iai o neoplasms i totonu o le thyroid gland e faʻavasega faʻailoga.

Taua! Afai na e sau i le aulelei mo lauulu faʻamalosia taualumaga, ia mautinoa e faʻailoa ia te ia e uiga i lou maʻi faamaʻi ma lona natura!

Faigofie mea lilo

Nei o ni fautuaga sili mai tagata tomai faapitoa:

  1. Leai se mea e masani ai ona selu - e oso le iʻu ole paʻu ma e soʻona faʻasolosolo le laulu.
  2. Suia le pulumu fulufulu i se selu seasea - itiiti faʻaleagaina ma toso i fafo le lauulu.
  3. Faaaoga samoa maualuga ma puletini mo lauulu vaivai, sili atu e aunoa ma sulfates ma parabens.
  4. Taumafai e faʻamamago le lauulu i mea masani ma 'alo ese ile vevela faʻatosina.
  5. Aua le toso le lauulu i fusi fusifusi ma 'aufana - latou te leʻi mauaina le soifua maloloina masani ona o le le lelei o faʻataʻamilosaga.
  6. Fai ni pulou faamalosia i le sili atu faalua i le vaiaso - saunia pe fai ile fale.
  7. O se fulufulu ulu o le afiafi e tatau ona avea ma se tiute masani - o le a faʻaleleia atili ai le tulaga o le paʻu, faʻamama le popole ma faʻamalosia lauulu.

Afai o le lauulu e uumi lava ma le faʻamaʻi e matuia, e sili le faapuupuuina. O fulufulu uumi e pa'ū vave vave ona o lona lava mamafa, ma se lauulu lauulu e sili atu ona faʻatumauina le maualuga.

Masker ma komepiuta

Faiga metotia o lauulu toe faaleleia mo ogaoga faʻafitauli ma le tiroid gland e le fesoasoani mo le mafuaʻaga tutusa e pei o mea faigaluega. O le mea lea, e talafeagai le faia o ufimata e faʻamalosia ma faʻamalosia le tuputupu aʻe.

I le laulu mago, suauu compresses e aoga - latou te faʻamamaina le paʻu ma puipuia le lauulu mai le faʻaleagaina atili:

  • Suauu komipi. Vevela 100 ml o le suauu faavae (apricot, peach, vine vine, olive) i totonu o le vai taele. Faaopopo se sipuni ti ole kinaina laufanua, 5-6 mataua o le ulo suauʻu ma gaoioi lelei. Faʻaoga i aʻa, faʻamalu lemu, salalau i luga le umi atoa ma afifi lou ulu ma le alofa. Uu mo le 30-60 minute, ona fufulu lea ma faʻamalama.
  • Tausiga malu o. O le fuamoa-meli ufimata e lelei mo tagata uma. E faʻamalosia le lauulu, toe faʻaleleia le susulu ma le susulu ole tino. Vavaeese le iota mai le porotini ma sasaina lelei ma se sipuni tele o le meli lelei. Afai e leai ni nopa ma neoplasms i luga o le thyroid gland, faʻaopopo le 2 ampoules o le sua aloe. Afai latou, o le sipuni tele o brandy po o vodka. Faafefiloi mea uma, tufa tutusa i luga o le ulu, afifi ma taofiofi mo le 2 itula. Fufulu e aunoa ma le faʻamalama.
  • Fufulu ma fualaʻau. O le a le avatua se tele o aʻafiaga ma ogaoga lauulu leiloa. Ae afai e na o le amata aʻo goto, ona fufuluina lea o le ulu pe a fufulu ma decoctions o St.John's wort, chamomile, oak bark, birch buds, burdock root mafai ona taofia. Vai lou lauulu ina ia maua ai le pulu luga aʻa ma le paʻu. Ma a maeʻa ona e aveese le ova tele i le solo, faʻafilemu lemu lou ulu.

Aoga mo le togafitia o le thyroid gland mafai ona decoctions o laulaau aveina e gutu. Peitaʻi e fautuaina le faia lea o se mea peʻa maeʻa ona faʻamaonia se maʻelega ma le maliega ma le fomaʻi, a leai, e mafai ona e maua le faʻaiuga.

Anotusi

E iai mea e faʻatapulaʻaina lava mo soʻo se faʻamaʻi. O le le malamalama ma le le usitaʻia o ia faʻatapulaʻa e faʻaititia ai le aoga o togafitiga.

  • susulu mai o le la, se solarium ma matafaga mai le 11 i le 17 - e le mo oe, e tatau ona e nana lou lauulu i le la, a le o lea o le a amata ona paʻu vave i fafo,
  • meaʻai a le tagata lava ia o le sili ona leaga, ona o le le pulea faʻaaogaina o hormonal vailaau mafai ona le paleni atoa le tino,
  • susunuina o mea manogi ma mea manogi - faʻaosofia ai le televave o le tata ole fatu, lea e tupu soʻo,
  • tele le aofaʻi o masima - faʻaopopoina le puʻe, faʻaopopoina seisi avega ile fatugaʻo,
  • tapaa ulaula - faʻaosofia le faʻaletonu o maila, faʻaleagaina ai le toto,
  • ogaoga gaioiga faamalositino - ona o vaivaiga ma faateleina le vaivai avea ma mamafa tele mo le tino.

Ua uma ona matou talanoa e uiga i meaai faʻatapulaʻaina. O loʻo fautuaina foi le aveʻese mai o meaʻai feololo, ma meaʻai suamalie, ava malosi, meaʻai vave, meaʻai faʻapipiʻi ma meaʻai mai meaʻai.

Lauulu ma vaega o lo latou tuputupu aʻe

O lauulu o se toʻotoʻo o fala e fetaui faʻatasi. O le aʻa o le laulu e loloto le fulu i totonu o le ulu, o le mafiafia i le pito o le aʻa e taʻua o se folikel.

E ala i le folikel o le faʻagaioiga o le tuʻuina atu pea o le toʻotoʻo. I le averesi, lauulu e ola i luga o le tino o le tagata mo le tusa o le tolu tausaga, faʻalautele 1.5 cm i le fa vaiaso.

E talitonuina i masina uma e tolu lauulu e paʻu i le aofaʻi o le 10%.

Ae o le vave tosoina o le lauulu o le tino, o se faiga e taʻua o le tulaʻi o le tulaʻi mai.

O lauulu uma e alu atu i se numera tele o vaega o lona tuputupu aʻe.
E tolu o latou:

  1. Anagen phase - faʻasoasoaina vaevaega o sela sela ma a latou tuputupu aʻe.
  2. O le catagen phase o le faʻagasologa o le atrophy o le laulu pulu.
  3. Telogen phase - se tulaga o le malolo i le taimi o le lauulu e motusia mai le paʻu ma le isi foliga mai i lona tulaga.

Saunia faʻamalositino mo le leiloa o le 1/10 curls i se vaega o le paʻu.

Ae talu ai o le thyroid gland i le taimi o le pathology e afaina ai le leiloa o le fesuiaiga o vaega o le taamilosaga, e tupu ai le gaioiga o le faʻavaveina o le pala.

Ole fua ole alopecia e faalagolago ile natura ole lausiva.

E faʻafefea ona aafia le tulaga o le laulu?

Thyroid ma lauulu leiloa e fesoʻotaʻi tele lava, aua o le tirroid hormone i totonu o mea nei:

  1. Latou ua aofia i totonu o le tuufaatasiga o melanin, e afaina ai lauulu tuputupu ae.
  2. T3 puipuia le sela oti o lauulu ulu.
  3. T4 e taua mo le vaevaeina o lauulu aa sela, e faaumiumi ai o latou olaga.

I le solia o le faʻailoaina o hormones o le endocrine gland, o se solia e tupu i le selular tulaga, e afaina ai le vave lauulu leiloa.

Mafuaʻaga o Lauulu Leiloa

O le goto e mafua ai e le gata i le le lava o le aofai o le thyroid hormone, ae faapea foi isi

O mafuaʻaga pito sili ona taatele nei:

  • hypothyroidism
  • toto maualuga
  • aveina ni vailaʻau malolosi, antidepressants,
  • fananau mai pepe
  • aveeseina o le thyroid gland.

E iloa e le gata o le faʻaititia o le faʻaitiitia o le hormone tiroid e aafia ai le toe faʻafouina o le laulu o taamilosaga, ae o latou sili atu ona faʻaaoga, lea e faʻavaveina ai le faʻafitauli metabolic i le tino.

Metotia mo le togafitia o lauulu ulu ma le hypothyroidism

Ina ia faʻaumatia ni auga o soʻo se faʻamaʻi, e tatau ona faʻaaoga auala o togafitiga o mafuaʻaga o le faʻamaʻi.

O le mea lea, i le taua faʻasaga i le pa'ū pa'ū ma le hypothyroidism, latou te amata togafitiga, muamua lava, ma le faʻamutaina o itu e tau atu i faʻafitauli:

  • le faʻaaogaina o le yodium e aofia ai vailaʻau,
  • le faʻaaogaina o levothyroxine,
  • taumafa i luga o se mea faʻapitoa.

Afai e faʻatonu e le fomaʻi nisi vailaʻau hormonal mo togafitiga, e tatau ona faʻailoa ia te ia lona manaʻo e faʻaleleia atili le tulaga o le fulufulu ma le fesoasoani faʻaopopo vailaʻau.

O se fomaʻi faʻapitoa o le a fesoasoani i le tagata gasegase filifili le sili fofo mo le foia o se trichological faʻafitauli.

Isi metotia e foia ai le faʻafitauli o le pulu

E le gata o meaʻai taumafa ma vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai lauulu leiloa.

E mafai ona e faʻaogaina faʻamatalaga lautele a le cosmetologists e faʻaleleia atili ai le meaʻai a le ulu.

  1. Fofō e faʻateleina ai le tafe o le toto i lauulu.
  2. Faia ni meaai faʻafefeteina ma faʻamalosia vaiaso, e fuafua i le ituaiga o le ulu.
  3. Faʻaaoga mea teuteu faʻapitoa i aso uma e faʻamalosia ai lauulu laʻau ma aʻa.
  4. Faʻaititia le vevela vevela i luga o le lauulu i se mea laititi pe naʻo le faʻamutaina atoa.

O le leiloa o lauulu i fafine ma le hypothyroidism e tupu e le gata ona o le le lelei o le endocrine gland, ae e faʻapena foi ma gaioiga faʻaopopo e faʻaosofia ai lenei faiga: vali poʻo aso uma togafitiga vevela.

E moni lava lenei mea mo fafine ma alii o loʻo maua i le hypothyroidism.

O le a le mea lelei e aʻafia ai le tulaga o le laulu?

Ma le isi, fomai fautuaina le faaaogaina o auala nei o le toe faaleleia le tuputupu ae o curls:

  1. O le taumafaina o amino acids, pei o cysteine, lysine ma arginine, o le sili aoga auala mo le toe faʻafouina o le ulu.
  2. Iloilo le meaʻai e uiga i le faʻatupuina ai i totonu o vitamini C, E, B6, e nafa ma le gaioiga o le faʻafaileleina o meaʻai a foliki.
  3. Masker ma le suauu primrose afiafi fesoasoani i se auala masani e faʻafetaui ai le faʻaletonu o tirroid hormones i le fulufulu mata.
  4. Sui le kofe ma le kofe uliuli ile meamata laʻau poʻo le meainu ole fualaʻau e tele i antioxidants.

O le lisi, e aofia ai le anoanoai o fua o fualaʻau ma fualaʻau, faʻapea foi ma meaʻai, o le a aoga tele i le faʻataunuʻuina o le toe faʻaleleia o le soifua maloloina curls.

Metotia mo togafitia lauulu pe a uma ona aveese le tirroid gland

Ina ua mavae tirroidectomy, o vaega o le lauulu ola taamilosaga suia: o le tuai oti vave vave nai lo mea fou. Ole faʻagasologa ole diffus, o lona uiga, toniga, e oso le paʻu.

O gaioiga nei o loʻo tupu:

  1. O isi nofoaga e faʻaleagaina o loʻo faʻamaninoina: luma, parietal. O nisi taimi o le lona tolu i le aofaʻi o pulu e ono avea ma itu faaletino o le ulu ufi.
  2. Suia o le fausaga o lauulu laʻau, ua manifinifi ma vave vave ona maaleale.
  3. Taʻitaʻia o lauulu leiloa tupu i le atoa o le tino, o lea e sili ona manino i le faʻataʻitaʻiga o faapuupuuina laulu mata.
  4. Curly curls i le natura e mafai ona avea ma sasa.
  5. Suia lanu, o lona atoatoa ma pupula.

A maeʻa le aveeseina o le thyroid gland, pe a fai o nei faʻailoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi e le gata o le hormone togafitiga ma le endocrinologist, ae o le trichologist o le a fautuaina i luga o le sili ona aoga auala o le toe faaleleia.

Fautuaga a Fomai

Mo fafine, o le fautuaga lenei mai cosmetologists o le a talafeagai e fesoasoani e faʻafetaiaʻia le lotoifale faʻaalia o faʻamaʻi tiroid:

  1. E fautuaina le fufuluina o lauulu ile vai mafanafana, e oʻo ile 45 ° C.
  2. Taofi le faʻaaogaina o mousses, varnish ma busa mo le teuteuina o laʻei.
  3. Faaaoga ni moisturising shampoos ma balms mo hypothyroidism, ma oloa mo gaʻoa ulu i le hyperthyroidism.
  4. Fai faʻamalosi tino, faifai pea lauulu o lauulu.
  5. Ia faʻaali i le fesoasoani a le physiotherapy, e faʻamasani lelei ai le faʻamaʻi taua ma ona faʻailoga.
  6. Fai ni matapulepule mai masani oloa mo se taimi umi.

I le faʻaopopo atu i nei fautuaga mo togafitiga, e mafai ona e amata vaʻaia ni vitamini faʻapitoa o le a faatonuina e le fomaʻi, ma ia mataala foʻi faʻatatau i le lautele o mafuaʻaga o le faʻaletonu le mafaufau.

  • taofi le popole
  • Alu e moe seia 22:00,
  • faia taʻaloga
  • e savali ai i le ea fou
  • faaaoga meaai saʻo mo taumafa,
  • tuu le ulaula ma le ava malosi.

O lea e mafai ona faʻavavevave le faʻamalologa faʻasologa ma toe faʻaleleia le paleni o le endocrine, lea o le a aofia ai le toe faʻafoi o le masani ai faʻasologa o le soifua maloloina lauulu ulu.