Valivali

Faailoaina i le taimi o maitaga

Maitaga o se matagofie, ae i le taimi lava e tasi fiafia taimi i le olaga o se tina i le lumanai.

I lenei vaitau, e tele masalosalo e uiga i le faʻatumauina o se masani masani olaga e aunoa ma le faʻaleagaina o le pepe.

O se tasi o mataupu o loʻo iai ni faʻafitauli eseese e lua o le autu o le lanu o laulu i le vaitaimi o le faʻamoemoe o le pepe.

O le lauulu faʻapipiʻi e afaina ai le taimi o maʻitaga - i le amataga ma mulimuli ane?

Mata e mafai ona valivali lauulu ile taimi ole maʻitaga?

Ole faʻamamafa ile taimi ole maʻitaga mo le tele o tausaga e tumau pea le "fesili matala". E finau malosi i soʻo se aafiaga i le tino o se fafine maʻitaga i le maʻitaga tautala e uiga i le faʻatagaina le taliaina o ia taualumaga., faʻamaonia lona manatu ma le le lelei le aafiaga o valivali mea i luga o le pepe i le manava.

I le taimi lava e tasi, tagata fomai o mafaufau, ona o le le mautu o lagona o le tina i le maitaga ona o le aafiaga o suiga hormonal, o le masani ona tupu o le le lava, popolega, ma le le faamalieina i ona foliga, lea e masani ona avea ma mafuaʻaga o le faʻaleaga mafutaga ma lona toʻalua, faʻatagaina le alu i le tagata 'otiʻulu o se auala - antidepressant.

Mo i latou e masalosalo ma o loʻo suʻea se "uiga auro," o loʻo faʻamaninoina ai - le ituaiga lalelei o lauulu, lea e sili ona fiafia i tamaitai i se tulaga manaia.

Pau le faʻatapulaʻaina, atonu o le tausaga o le maʻitaga lea e manaʻomia ai se faiga:

  • o le umi seʻia oʻo i le lona sefulu ma le lua vaiaso, ina ua faʻatulaga ia taua totoga ma totoga o le pepe,
  • le tolu trimester, pe a oʻo mai le maʻitaga i se "faʻaiuga talafeagai" ma e taua tele le puipuia o le aafiaga o soʻo se mea e mafai ona taofia le pepe mai le tuʻuina atu i le aso tatau.

O le a le mea e sili atu ona leaga i le taimi o fanauina - atoa valiina pe faʻamamaina?

O le tulaga sili ona leaga o lauulu valiina i le taimi o maitaga o loʻo taoto i le faʻafesoʻotaʻi o le vali ma le ulu, e ala i mea matuia mea ulufale atu i le toto toto, ona mafai lea ona oʻo i le pepe. E leai ni suʻesuʻega saʻo ole "afaina" mo le tamaititi i lenei mataupu, ae e iai foi isi o mea le lelei:

    afaina ai le tali mai ile maʻitaga fafine.

Aʻo leʻi faia se mea e faalanu ai lauulu ma le mea ulu, e manaʻomia le faia o se suʻega faigofiee ala i le apalai o se laititi le vali i le punou o le tulilima poʻo tua o le taliga ma matau le tali atu. I le iai o le mumu, vevela ma mageso, e le mafai ona faʻaaoga le vali.

  • Faamalolosia o faʻaaliga o toxicosis (niniva, niniva, puaʻi) ona o le manava faʻapea o vailaau vali
  • Mauaina vave matua ese lanu po o le ila ona o suiga ile hormonal.
  • Mafaufau i nuʻu uma, a o faʻatali mo le pulu, faʻailoilo o le saogalemu auala o le valiina o lauulu, aua e faʻatagaina oe e faʻafouina lau lauulu e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi le vali ma le ulu, o lona uiga e faʻaititia e oo lava i le pepelo o le afaina ole aafiaga ole "chemistry" ile tamaititi e leʻi fanau.

    Le a le ituaiga o lauulu o mea e mafai ona ou faia?

    Mo tina i le lumanaʻi, e sili le filifilia o le agamalu faʻamamaina, pe a vali se vali ma se faʻavae e le o iai le amonia, ae o loʻo iai ni faʻamalosiʻau ma le puipuiga, lemu lanu o curls ma suia lanu e le sili atu i le tasi i le tolu tone.

    Ae o le "nofoaga" o atavali - e mafai ona e valiina ni uʻuga taʻitoʻatasi i se vaega, poʻo le faia o '' sulu 'eseʻese o lautele lautele i luga o lauulu uma.

    O manoa e mafai ona vali uma i se lanu e sili atu lona māmā nai lo le lauulu tele, ma pouliuli (toe faʻaoso faʻapitoa).

    Faʻafefea ona faia lea mea ina ia faʻaitiitia ai lamatiaga?

    Ina ia mafai ona faʻamamafaina taualumaga e aumaia na o lagona lelei ae le o le "avega" faatasi ai ma manatu faʻamataʻu leaga mo le lumanaʻi pepe, tatau ona e avea fautuaga taua e mafaufau i ai:

    1. Aua le faia le gaioiga ile muamua ma le tolu tolu kuata.
    2. Aua le faʻailoaina oe lava, ae faʻaaoga auaunaga a se tagata tomai faʻapitoa e ala i le sainia i luga mo se "faʻamaonia" faleoloa pe a valaauliaina se matai i lou fale.
    3. I le taimi o le faʻagasologa, taumafai e nofo i luga o le faʻamalama matala, ma i le taimi lava e savali ai - savali mo ni nai itula i le ea fou e "faʻasavili" faʻamama mai le mama.

    Ia faʻaitiitia le manava i luga o vailaʻau oʻona i taimi o faʻamamaina tatau ona ofuina se fulufulu fofo.

  • I le aafiaga o le valiina e umi le umi e mafai ai, o le taualumaga e tatau ona faia i luga o le "malulu" lauulu. I se faʻaopopoga, o le gaʻo ata i luga o le lauulu o le a faʻaitiitia ai le malosi faʻaalia o le vali i curls.
  • Faʻafetai i fautuaga aoga, o le faʻailoaina o auala o le a avea ma se fiafia toe fanau mai le tina i le lumanaʻi aunoa lamatia mo le pepe. E taua tele e filifili le taimi talafeagai mo valivali, o se poto masani matai ma toe faʻafouina ma le amio lelei!

    O le a le leaga o le pisia i le taimi o maitaga

    Sa leʻi faia ni suʻesuʻega loloto i lenei itu. E valu tausaga talu ai, o tagata atamamai e talitonu o le lanu o fulufulu e mafai ona mafua ai se pepe le faʻafitauli o le tino - neuroblastoma.

    E leʻi faia se suʻesuʻega auiliili i lea itu ma e le maua foi se faamaoniga. O loʻo manino mai le faʻailoa mai e faʻatatau i se tulaga e lamatia ai le soifua laʻititi o se fafine maʻitaga, e leai se faʻamaoniga o le soifua maloloina o se pepe e leʻi fanau. Ae na maitauina se isi masani, lea e ono fesoʻotaʻi ma osooso hormonal: o le valiina o faʻafitauli i nisi taimi e foliga mai e le masani ai, o le lanu e le fetaui tutusa, ae o pisia, e le pipii lelei i le lauulu, pe o le vali e le ave atoa. Moni, o sea faʻalavelave e le taua tele.

    Faʻafefea ona faʻaititia le aoga o le vali i le fetus

    Ole faʻamamafa ile taimi ole maʻitaga e leʻo iai se aʻafiaga tele i le fafine maʻitaga poʻo le fetoma, e leʻo le ava malosi ma le tapaa. O le faʻagasologa o loʻo faia e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi vave o le vali ma le maʻila o le maʻitaga, o se masani lea ma vali atoa lauulu.

    Ina ia faʻaititia le lamatiaga, e mafai ona faia ni puipuiga:

    1. Aua le faailogaina le lauulu seia oʻo ile 12 vaiaso ole maʻitaga, aʻo faia le faʻavaeina ole sili ona taua totoga ole pepe.
    2. Taumafai e maua se vali masani poʻo se sili atu vaivai-faʻamalosia amonia e leai ni vali: henna poʻo le lanu mumu. Moni, o le aafiaga o le pisia o le a liliu atu e le o matua tumau, ae e matua le afaina.
    3. O le mea e sili ona lamatia o amonia asu, e ulufale atu i le maʻitaga fafine manava otaota i le taimi o le pisia. Ina ia faʻaititia lo latou afaina aʻafiaga, faʻaaoga se masani fusifusi fomai.
    4. Faʻatulaga ma le matai e uiga i le faʻasologa i le fale, ma pe a valivali, nofo latalata i le matala matala poʻo tafatafa o le ufiulu.

    O lea, e mafai e tina maitaga ona faia le taua?

    O le tali o le a lelei pe a fai o le taualumaga o loʻo faia e se fulufulu agavaa, na te iloa lana galuega ma o ai na te faʻailoa mai le vali o le a sili ona aoga ma le taimi o valiina.

    E le faia e fomai faʻatapulaʻa faʻasa i tina maʻitaga e uiga i le valiina poʻo le faʻamamaina o lauulu. O le fafine lava ia e tatau ona filifili pe tatau pe leai nei faiga e tatau ona faia, muamua mea, amata mai le ola lelei o lona tino. E leai se tasi i le lalolagi, seʻi vagana le tele o maʻitaga, e mafai ona fai mai ma le mautinoa poʻo le a le mea e sili ona lelei mo le tamaititi - o se tina lelei aulelei pe faʻatali foʻi seisi. Poʻo le a lava le filifiliga e filifilia e se fafine, o lona uiga faʻapolofesa e sili atu le taua nai lo soʻo se faʻailoga tagata ma ni faʻasa.

    O le a le aano i le faiga

    Ole faʻamamafa, tusa lava pe naʻo le faʻamalamalamaina o loʻo faʻaaogaina pe faʻaopopo moli o se vailaʻau. Ina ia faʻamalamalamaina le lauulu, e tatau ona e faʻamavae muamua lona fausaga, ona tuʻufaʻatasi lea o le pigmen masani pe suia i se paolo fou. O lenei mea e faia lea i le fesoasoani a se oksidating, o le vaega o lona uiga o le hydrogen peroxide ma le amonia.

    Peroxide i maualalo maualalo e matua le afaina tusa lava pe o se fafine maitaga. Ae o le amonia o le mea oona, e masani ona faʻaosofia ai le teteʻe ma maua ai se manogi sili ona le manaia. Ole mea lea e masani ai ona le fautuaina ia tina o isi pepe e faʻaaogaina pea ni vali.

    Mafai ona afaina

    E tele fafine e talitonu e le mafai ona afaina se pepe e leʻi fananau mai i le vali solo, aua e le mafai ona paʻi i le paʻu ma e faʻaaoga naʻo le tasi i le masina i ni aofaiga laʻititi. Ae o le taimi lava lea e tasi, latou te faasino i a latou lava poto masani, ae o fuainumera faʻaali mai le itu faafeagai.

    Ole pasene o tamaiti e iai faʻafitauli o loʻo fananau mai ile fiafia i le staining e maualuga atu nai lo i latou e le i masani ona valiina ni vali i le taimi o maʻitaga. E sili atu ona masani ai, o fafine maʻitaga e teteʻe, e oʻo lava i faʻafitauli faigata ona manava - ua oso faʻateleina le ita faʻapopoleina o uapisa.

    Mo soʻo se fafine, o le faʻaauau ona faʻafesoʻotaʻi ma toxins e le saogalemu - e faʻateleina le aʻafia o kanesa ma le kanesa.

    Ma o iinei o le faʻafitauli i vailaʻau o loʻo fausia ai ia vali i le lumanaʻi tina ma lana tama e leʻi fanau.

    • Perhydrol (hydrogen peroxide). E faʻaʻaʻoa e lauulu lauulu, ma atili ai ona leai se ola ma mamulu. Mafai ona faʻatupuina le tiga i le ulu ma le toto i le toto. I le faʻafuaseʻi ona oso le toto i le tele o le pepe, e ono tupu le maʻila i le amataga, ma le vave fanau mai lava ile amataga.
    • Amonia Faʻaleagaina le puipuiga keratin layer, fasiotia moni lauulu. Matua faamaʻi le paʻu, e faʻaosofia ai le fulafula o pulufana ma alergi. O se tina maʻitaga faʻamaʻitele le auala o le toxicosis, faʻateleina le fiailoa, ma mafai ona mafua ai le leiloa o le malamalama. Le leaga aafiaga i le atinaeina o le fetus, mafua ai faaletonu fanau.
    • Paraffinlendiamine. O se vailaʻau e afaina ai le tino. O lona toto e sili atu lona maualuga i vali o lanu uliuli. A faʻaaogaina e le aunoa, e faʻaosofia ai le kanesa ma le gaogao faʻaletonu.
    • Resorcinol. Ole faʻasao ile malosi o le antimicrobial, e taofia ai le gaioiga a le sebaceous glands, ova le laulu, e faaosofia ai le afaina ai.

    Ma o lenei na o sina vaega o vailaau o loʻo faia lava pea vali ma pupula. O le mea moni, e tele isi mea lamatia i totonu ia i latou. Ina ia latou toesea mai le tino, o le ate ma fatugaʻo e galue malosi, lea ua uma ona faaluaina avega.

    Ma e tusa lava poʻo a finauga oi latou e tali le fesili pe o se mea e mafai e se tina maʻitaga ona faʻauluulu lauulu, ma le mautinoa faʻaalia se tali lelei, pe afai e te popole tele mo le soifua maloloina o le fanau e leʻi fanau mai, e sili atu le faʻalogo i le manatu o tagata tomai faʻapitoa.

    Muamua trimester

    I le vaitau lea, e tatau ona faia faʻaeteete tele, ae maise o le 5-6 vaiaso. Muamua, e le i maʻea lelei le au paʻu i totonu o le fusi ma e le i faʻatinoina le placenta, e tuueseeseina ai lona taamilosaga mai le tina. O lona uiga e faia o ia i soʻo se aafiaga le lelei, ma e oʻo toxins vaivai e sili ona lamatia mo ia.

    Lona lua, pe tusa o le afa o fafine maitaga e maua i le amataga oona - o latou tino e le mafai ona feagai ma le faaluaina avega. O mea leaga mai le vali e faʻateleina ai ona faʻaaliga. Ma i taimi e faasolo ai lava i luma, maʻemaʻeina le maʻemaʻea o le uterine, ma mafai ona tupu se maʻiloga. O le mea lea, i le amataga laasaga o faʻamamaina e sili atu le lelei e mumusu.

    Lua trimester

    O le masani lea o le vaitaimi toʻamalie o maʻitaga. O le plasenta ma le fusi mumu ua maeʻa uma ona fausia, e puipuia le pepe e leʻi fananau mai faʻaletonu i fafo. O le fafine fafine ua fetuunai ina ia suia ma lagona lelei. Ma o le fafine maitaga ia ua le toe popole nei.

    I masina nei e te mafaia ma e tatau foi ona tausia oe lava. Ua amata ona pipiʻi le faʻa ata, ua amata ona tupu le lauulu, o lea ua oʻo ile taimi e alu ai ile faleoloa. Faʻamamaina ma e oʻo foi i le valivali i le ogatotonu o le faʻavae e faʻatagaina. Ae e sili atu pe a fai o loʻo faia i luga o se pepa uʻamea - e le faʻatagaina le manogi ma le faʻapipiʻiina o le amonia o le a fai o le a itiiti.

    Ina ia faʻaititia le aʻafia o mataʻutia, o le faʻasologa e tatau ona faia i se nofoaga faʻaalu lelei. Faʻapena foʻi ona mataituina ma le faaeteete e le matai, e le maua i le paʻu le oloa. E faigata lenei mea pe'ā tatau ona faʻavae le basal. Ae e sili na ave le amonia-leai ni vali. O le a vave ona fufulu ese, ae o le a faia itiiti afaina i lona lauulu ma le tina tina.

    Tolu tolu kuata

    O le valiina poʻo le faʻailoaina o lauulu e matua saogalemu lava seia oʻo i le iʻuga o le fitu masina. Ona toe tupu foi lea o le toe fausia o le hormonal - o le tino e amata ona sauniuni mo le fanauina ma le fafagaina. Ma o le fafine lava ia ua atili ai le popole, faʻatalitali mo le fanau mai o le pepe.

    I le tolu trimester, oona e tupu tele, e masani foi ona tupu, aemaise i latou o loʻo tigaina i maʻi faʻamaʻi o fatugaʻo ma le ate. E mafai ona faʻamalosia ia vailaʻau leaga, ae aʻo leʻi fanau, e leai se aoga. O le mea lea, mai le masina lona valu e sili atu le aloese mai le faʻailoaina ma le valivaliina. E le gata i lea, ae tumau le onosaʻi i se taimi puʻupuʻu ma e le umi se taimi e mafai ai ona toe faʻatulaga oe lava.

    Fafagaina vaitaimi

    I le masina muamua o le olaga o le pepe, e masani lava ona le tina ma luga o stylists - na o ia e aoao e feagai ma tiutetauave fou, ma toetoe a le moe. Peitaʻi ua faʻasolosolo lava ona lelei mea uma, ua amata ona o atu tina ma le pepe ma ua ia manaʻo ia toe foliga matagofie.

    Ua oo i le taimi e toe alu ai i le teine ​​lavalava. Ae o le manaʻoga o loʻo manaʻomia. 'Isfai o loʻo faʻasusuina le pepe, faʻamamulu lauulu ma faʻapupula ile vali faifai pea. Vailaau vave ulufale le susu ma mafai ona mafua ai le oona i le tamaititi. Valivali lauulu i le taimi o le HV e faʻatagaina naʻo le pulu lanu!

    Afai na e fesuiaʻi i mea faʻafefiloi mea fefiloi, ona toe ei ai lea i lou tino ma lauulu naʻo oe ma e mafai ona e faia ni gaioiga teuteu.

    Ae i le taimi lava lea e tasi, ia e manatua o hormone e le i toe foi i se tulaga masani pe afai e le i atoa se masina talu ona fanau mai pe maeʻa le fafagaina. Ma e mafai ona afaina ai le tulaga o le lauulu ma le lanu mauaina pe a uma ona vali.

    Isi auala

    Ae ui i lea, o le maʻitaga o se taua, nafa ma matagofie le vaitaimi o le olaga mo tamaitai uma. Ma e mautinoa lava e le tatau ona ufitia i mafaufauga e faapea ona o le le lelei o le tulaga o le lauulu, o le lauulu foliga foliga le manaia.

    E i ai auala e leai se leaga e fetuunai ai le lanu:

    1. Toning le faʻaaogaina o le pulu pasese - e i ai lo latou aofaʻi faʻamaʻi leaga ma e leai se leaga o le manogi leaga. I le taimi o maitaga, lauulu e masani ona i ai se looser fausaga lea o le tonic e le taofia lelei, o lea o le ae tatau ona faʻaaoga e tusa o le faʻatasi i le vaiaso.
    2. Vali fualaʻau. Ole faʻamamafa e leai se aoga e mafai ona faia i le "metotia a le tina matua" faʻaaogaina le sua o le tipolo. E tatau ona faʻaaogaina i filifili filifilia ma le lua itula e nofo ai i le la. Ina ia le faʻamagoina matala ova e tele, a maeʻa ona fautuaina lea e faia se ufimata poʻo suauʻu faʻamalosi. E mafai ona faapapa lou lauulu i le kofe, aniani broth, chamomile infusion poʻo le lauti malosi.
    3. Lauulu. Afai ua leaga le lauulu, ma o le mea sili e tupu ia ua tupu ma foliga leaga, mafaufau i se lauulu. Mo se tina talavou, o le tausiga o lauulu ua faʻaleagaina e mafai ona avea ma se avega mamafa. E tau leai sona taimi ma se malosi e totoe. Ma a o tuputupu aʻe le pepe, o le a toe umi le laulu ma o le a mafai ona fatuina se foliga ese atoa pe toe foi atu i le mea tuai.

    I le taimi e filifili ai pe tatau ona faʻamamaina i le taimi o maʻitaga, aua le faʻalagolago i manatu ma iloiloga i luga o fonotaga. Maʻitaga - o le auala e faʻapito a tagata ona o le faʻalagolago i se isi poto masani mafai ona le saogalemu. Sili talanoa au fomaʻi ma faʻalogo i lou tino.

    Valivali, maualuga ma maʻitaga

    Matou te matauina nei e leai se suʻesuʻega ogaoga na faia i lea itu. Ua talitonu le saienitisi e faʻafesoʻotaʻi le faʻafesoʻotaʻi o le tina i le lumanaʻi ma vailaʻau fulufulua, e ono afaina ai le faʻafitauli ole pepe ile lumanaʻi. E foliga mai ua lamatia o ia i le neuroblastoma. Ae o le mataupu e le i tala atu o lenei manatu. E le i faʻamaonia le talitonuga. O le mea lea, e le faʻailoa mai o le faʻalauiloaina o lauulu pe a amoina se pepe e afaina, e le mafai.

    Fomai e le faasaina a latou tagata gasegase e vali o latou lauulu pe faailogaina. I ia mataupu e tatau i le tagata ona faʻalagolago i lona lava lagona ma le manuia. A uma, o le mafaufau faʻapitoa o se fafine maʻitaga e sili atu taua nai lo faʻasaina ma faʻailoga tagata. Ae ui i lea, aisea e le vali ai ma faia ni mea taua i le taimi o maitaga? O finauga nei:

      Manogi. O vali uma o le averesi ma tau maualalo o latou faʻasologa i latou tuʻufaʻatasi e aofia ai le amonia. O ona ulugaliʻi e afaina i le tina ua faʻaletonu ma lana pepe. Ioe, i so o se tulaga, na ia manavaina i latou. E talafeagai le manatu o lenei mea e mafai ona mafua ai le mageso i se fafine, ona o le faateleina o le mafaufauina i manogi i le amataga laasaga o le maʻitaga. E mafai foi ona tupu i le niniva, puaʻi.

    Matou te faʻaititia le aoga o le vali i le fetus.

    Masters fai mai o le faʻailoaina o se auala malu e faʻatumauina ai lauulu i se mea manaia, e le tele se afaina o se fafine. I le uma, ma se togafiti, o le vali e le mafai ona faʻafesoʻotaʻi ma le ulu o se fafine maʻitaga. Peitaʻi, soʻo se tulaga lamatia o lenei faʻatinoga e mafai ona faʻaititia. O ni fautuaga nei mo lea:

    1. Aua le faʻamamafa i le uluaʻi trimester. I le maeʻa ai o le 12 vaiaso, ua maeʻa uma ona faʻatino totoga ma vaega o le pepe e leʻi fanau, o le a saogalemu le faʻagaioioiga.
    2. Filifili ni meaola niniʻi mo ia, e aunoa ma le amonia. E mafai ona e faʻaaogaina le henna poʻo se pulu lanu. O le aafiaga o le mea mulimuli e le umi se umi. Ae i le auala lenei e mafai ona e mautinoa le saogalemu o le oloa.
    3. Afai e te filifili pea e faʻaaoga le amonia vali, o lona uiga o se fomaʻi masani faʻata o le a fesoasoani e puipuia oe lava mai i ona asu. Se matala matala mafai foi ona faaitiitia ai ona afaina aafiaga. E mafai, ona valaʻaulia matai i lou fale. Ma o le fafine o le a lagona sili atu le mafanafana, ma e mafai ona nofo tonu i tafatafa o le matala matala, le loggia.
    4. I le taimi o maʻitaga, faaaoga auaunaga a se matai lelei. O le a ia aumaia faʻapolofesa fautuaga e fetaui ma lou tulaga ma filifili le sili ona agamalu vali.
    5. Afai ua faʻamasani se fafine i le faʻamamafa aʻo leʻi maitaga, ona i ai lea i se tulaga fou, e mafai ona faʻataʻitaʻi i lauulu e aunoa ma le faʻaogaina i lenei faʻasologa. E mafai ona na o le suia o lau lauulu, foaʻi le laulu se laʻau fou ma se fulufulua o laupepa paʻu, chamomile fugalaʻau, atigi uila.

    Fea o i ai le lamatiaga lilo?

    O le fesili, e moni lava, o se faigata, ona o uo o loo tauva ma le tasi ma le isi: tau maʻitaga e le o se faʻamaʻi, o lea e mafai ona e tausia lou lauulu i le auala lava e tasi pei ona i ai muamua.

    Ae, uo, uo, ma pe a e gafa ma le olaga ma le saogalemu e le gata o oe, ae o le isi tagata - leai se puipuiga, faalagolago atoatoa ia te oe - e sili atu le aoga pe a faʻalogo i le manatu o tagata tomai faʻapitoa.

    E moni, e leai se tali a fomaʻi i lenei mea. O loo finau nisi e le mafai ona ofi i totonu o le tino le tamaititi mea leaga o loʻo i totonu o pulu lanu i mea leaga. O isi, i le isi itu, tausisi e sili le aloese mai lenei faiga, taua ni mafuaaga:

    • Saʻiliʻiliga loloto ma faʻatuatuaina ni suʻesuʻega e uiga i lenei mataupu, ma e i ai lava lamatiaga. Ma e oʻo lava i sina lamatiaga sili atu le lelei mo oe e faʻamatala e fiafia ai i le teʻena o se mea e ono fefe ai,
    • I le taimi o le fanauina o se tamaititi, o le toʻatele o fafine e faʻateleina le iloa lelei o ituaiga uma manogi, lea e faʻapena ai i le asu o vali. Mafai ona osofaʻia le faʻamalosiʻau, mimita, faʻateleina o faʻafitauli ma isi faʻafitauli foi e teteʻe i le faʻailoga.

    O se fafine i le tulaga ma e aunoa ma le faʻailoaina o manogi ese e mafai ona o faʻatasi ma le faʻaletonu, o se tasi o na masei i le taimi o maitaga >>>.

    • O le toe faʻaleleia o lou tino i le taimi o maʻitaga e le o afaina ai le tulaga o lou lauulu i le auala sili: ua matutu, vaivai ma maʻilaʻila. O le faʻamamafaina, e ui lava i se vaega laiti nai lo faʻailoga atoa, e mafai lava ona faateteleina le tulaga,
    • O gaioiga a lou tino i mea e masani ai ua suia nei. Mo se faʻataʻitaʻiga, e ono e ono afaina i vailaʻau na feʻaveaʻi muamua ma le toʻafilemu,
    • I se faʻaopopoga, pe a faʻamalamalamaina lauulu i le taimi o maʻitaga, o le iʻuga mafai ona avea ma sili ona le masani ai, lea e tatau ai ona e fai atu "faʻafetai" ia tutusa uma hormone. O lona uiga, o le vali mafai ona tuʻuina atu se ese ese paolo nai lo le taimi muamua, poʻo le "e le aveina" i na,
    • E le gata i lea, o fomai e le aofia ai le avanoa o le tuʻuina atu o vailaʻau leaga i le fetus, lea e ono tumu i le tulaga lamatia o le aʻafia, teteʻe atu i le puipuia, ma e oʻo foʻi i se faʻamataʻu o oncology.

    O a ituaiga reagents e tatau ona fefe i taimi o faʻamamaina?

    O lea, o vailaʻau o lo oi ai i le tuufaatasiga mo le maitauina, e mafai ona mafua ai se lagona le lelei. O a nei reagents ma e faʻapefea ona latou faʻamataʻu ia te oe? Tatou sao.

    1. Ammonia o le mea muamua, o se manogi leaga. Le osofaiga o le tale, mimita, e oo lava i se mu o le manava o le tino - leai se tasi o le a inisiua oe mai nei uma. Ammonia o loʻo aofia ai ni taugofie vali mo le iloga o lauulu, ma i le tele o siosiomaga, e ui e faʻatagaina,
    2. Hydrogen peroxide. E mataʻutia i le i ai o le acid. O lona uiga, aʻo maʻitaga, faʻamamaina le faʻaaogaina o le peroxide e mafai ona oʻo atu ai i le mu o lauulu, poʻo le papala,
    3. E maua foi le faʻaupuina i mea taugofie mo mea taua. I le taimi o maitaga, latou mafai mafua ai dermatitis, mageso, e oo lava asthma osofaiga,
    4. Resorcinol. E le fiafia ana fomai, atonu, sili atu nai lo isi reagents-faʻamalamalamaina faʻaaoga i le faamamafa atu. E le gata e faʻaititia ai le puipuiga ma faʻamaʻi ai le paʻu, ae mafai foi ona faʻalavelavea ai le masani ona galueina o hormones. Ma ua latou galulue nei i auala faʻafuaseʻi.

    Faʻaititia taunuuga ono

    Afai o loʻo e mausali lou talitonuga e te manaʻomia le faamamafa atu nei, tatou saili le mea e fai ina ia faʻaititia ai le ono lamatia o le faʻaaogaina o lauulu vali:

    • Mumusu mai le faʻailoaina i le amataga o maʻitaga, pe a uma le totoga o le pepe ma le faiga o loʻo faia ai, ma e le mafai lava ona faʻaavanoaina e le plasenta le puipuia o le tuʻuina atu o mea leaga ua i totonu o le vali i totonu o le tino o le pepe (e mafai ona e aʻoaʻo e uiga i le tuputupu aʻe o le pepe i le taimi o maitaga aoao mai le tusitusiga Atinaʻe o le pepe i le manava >>>).
    • Aua le faʻailoaina sili atu nai lo le tasi i masina taʻitasi: e sili atu le toe saogalemu. Filifili le lanu o le vali latalata latalata i lau masani, ona le vaitaimi i le va o pisipo o le a e fesiitaiina faʻamalie le mafaufau,
    • Manatua ia siaki muamua aʻo faia le faʻafoega le tali atu i le vali o lou paʻu ma lauulu i le suʻega faʻataʻitaʻiga, tusa lava pe ua uma ona e faʻaaogaina muamua,
    • Faʻaaoga mea e vali ai le au gaosi faʻatuatuaina, lea e maualalo le aano o mea "thermonuclear", ma mo le faʻamalamalamaina, faʻaaoga le tautua o se fulufulu tagata tomai faapitoa o le a tuuina atu faʻamatalaga aoga, ma e le gata i lea, o le a ia mafai ona faʻamalamalamaina i le saʻo lelei mafai mo paʻu ma lauulu,
    • E sili le faia o le faʻatinoga i le fale, pe a e mafai ona e alu ai i le faapaologa pe faʻamalama se faʻamalama mo le ea pe a faia le vali. O le a faʻatagaina oe e 'aua le manava uapisa.

    O le foliga matagofie, tauaveina o se ola fou i lalo o le fatu, o se fafine faʻaleaganuʻu faʻateleina manaoga. Ae aua nei galo: faʻalauiloa, e ui e sili atu agamalu, ae o loʻo valiina pea le laulu e faʻaaoga ai vailaʻau o ituaiga eseese o faʻatiga.

    Afai o loʻo i ai lava sina masalosalo e uiga i le saogalemu o taualumaga, e sili atu le aloese mai ai, sili atu samoa, tonics, natura lanu lanu (chamomile, uolanati, aniani peel) mo le vaitaimi fanauina o le tama.

    Lenei, i se faʻaopopoga, o le a maua ai lauulu i faʻaopopo faʻaopopo. O lea, o le a e foliga matagofie pea, tusa lava pe a le o le fesoasoani a laulu vali. Soifua maloloina ia oe ma lau pepe!

    E mafai ona fai le maualuga i le taimi o maʻitaga

    O nisi fomaʻi ua faʻapea ua talitonu o le vali e ulu atu i le ulu i le toto o le tina ua faʻamoemoe, taofia le totonugalemu o le tino o le tamaititi. O loo finau mai isi o vailaau o loʻo i ai i totonu e le afaina ai le fatu, o lona uiga o lenei talitonuga sese. Peitaʻi, e leʻi faia ni suʻesuʻega i lenei mataupu.

    O nisi tagata atamamai fai mai o fafine maitaga e faigofie ona manogi e mafai ona tali leaga i vali afi. E tele taimi e maua ai le maʻi, toto maualuga, mimita. Atonu e tupu se afaina i vailaʻau na masani ona lagona e le tino ma le filemu.

    E leai se tali maʻoti i le fesili pe faamata e mafai ona fai ni maualuga i le taimi o maitaga. Afai e te manatu mamafa e uiga i lenei mea teuteu togafitiga, e tatau ona e galue i lou lava lamatia ma lamatiaga.

    Vaega matautia i vali

    O le vali o loʻo iai le tele o faʻamaʻi e mafai ona afaina ai le tino i se auala e leʻi mafaufauina. O se faʻalapotopotoga o loʻo toe fetuunai hormones e mafai ona teteʻe i nisi vailaʻau. O le sili ona lamatia i latou o:

    • Amonia. E i ai le pamu manogi, o loʻo iai i lanu taugofie uma. E ui o le faʻatusatusaga i totonu o i latou e faʻatagaina, o le vailaʻau e mafua ai se osofaʻia o le tale, melea, mumu, niniva.
    • Hydrogen peroxide. O loʻo iai le aseta, e mu ai le lauulu ma mafai ai ona mafua ai le maʻi o le paʻu.
    • Resorcinol. E afaina ai le paʻu, faʻaititia ma faʻaitiitia ai puipuiga, faʻaleagaina le faʻagaioiga o hormones. I totonu o mea uma o loʻo i ai i le vali mo le faʻamamaina, o tagata atamamai e taua o le sili ona afaina.
    • Faafaaletonu. O nei vailaʻau e faʻaosofia le tupu ai o le mageso, dermatitis, maʻi foma.

    Afai e faʻafuaseʻi ona e maua se mea mo oe, saili muamua atu pe faʻafefea ona faʻamutaina le leiloa faʻamanatuina.

    Sa matou fefaʻasoaaʻi ia mea lilo o le vaʻavaʻai i lauulu malamalama. Latou ua tuʻuina mai e tagata atamamai i lenei matata, ma o lea e matua galue. Oe o le a aʻoaʻo pe faʻafefea ona fufulu lau lauulu ma o a mea faigaluega o le a fesoasoani e toe faʻaleleia ia curls.

    E sili ona manaia o le Amerika faʻaalia metotia. E faamatala ona foliga, faʻapea foʻi ma se sitepu e laʻasaga.

    Mo le taotoga oe manaʻomia se selu faʻapitoa. Fai mai pe faʻapefea ona foliga, pe o le a le mea e fai ai ma le faʻaaoga.

    I nisi auiliiliga e uiga i le faʻailoaina o metotia na matou tusia i se isi lolomiga. Lenei tusitusiga lisiina o latou lelei ma mea le lelei, o faʻapitoa o taualumaga.

    Faʻafefea ona faʻaititia le leaga o le faʻailoaina

    E ui o nisi e faʻamoemoe e talitonu o le faʻamamaina e afaina ai se tina maʻitaga, ae o lenei ituaiga o pisia e le faʻapea e faʻafesoʻotaʻi ma le uluulu, o lona uiga e le o se mea leaga e pei o le tele o tagata mafaufau. Afai e te manaʻo e puipuia atoa oe lava, faʻalogo i fautuaga nei:

    • Aloese mai le faʻasologa i le tolu masina muamua o maʻitaga. I le vaitau lea, o mea taua ole okeni na fausia, ma ole plasenta e le o mafai ona puipuia le tino ole tamaititi mai le tui i totonu o vailaʻau matautia. Afai e te filifili e faia le taua maualuga ao ave le tamaititi, faatali seʻia maeʻa le 12 vaiaso.
    • Aloese mai le amonia-faavae cat. Ammonia-saoloto mea taugofie, e ui lava e sili atu ona taugata, ae latou te maua le talitonuina i le tausiga o le soifua maloloina.
    • Ina ia aua neʻi faaleagaina mea manava ma mea faʻapipiʻi, faʻapipiʻi se masini faʻapipiʻi manava i le taimi e pisia ai.
    • A faʻamalamalamaina, tatala faʻamalama uma i totonu o le potu ina ia aua neʻi toso le manogi o mea leaga i totonu.
    • Ina ia aua le popole e uiga i le ono afaina o le vali mo le pepe, faʻaoga faʻaoga natura - henna poʻo le tonic.
    • Aua le pisia sili atu ile tasi ile tolu masina.
    • Faʻatau vali mai tagata faʻatuatuaina faʻamoemoe o loʻo taulaʻi i le maualalo aano o "thermonuclear mea" i oloa.
    • Faʻafesoʻotaʻi se polofesa poto o le a faia le taualumaga e sili ma le saogalemu ma saogalemu e mafai ai.

    I totonu o lenei lomiga, faʻapitoa malamalama pe tatau pe leai le vali lauulu i le taimi o maitaga:

    O se tina ua i ai e tatau ona manatu mamafa ia te ia ma lana pepe. Ae le i faʻatautaia le faʻamamafa, e aoga le mafaufauina poʻo le a le mea e sili ona taua mo oe - o se aulelei foliga foliga ma mautinoa e leai se mea e faʻamataʻu ai le tamaititi.

    Agaʻi ono iai ni faʻaiuga i le taimi o maʻito

    O le maʻitaga o se vaitaimi faapitoa i le olaga o le tina. Mea uma e taua iinei: mea e fiafia i ai meaʻai, mea e fiafia iai, e fiafia i taʻaloga ma mea tau oe lava ia. O mea teuteu masani e masani lava o se faʻafefiloi o vailaʻau eseese. Ae o lenei upu e liliu i se tulafono pe a oʻo i le vali. Soʻo se teine ​​na faʻaalia poʻo manaʻo e taumafai e faʻatautaia lea faʻatonuga e iloa e eseese uma le laulu o tagata e le gata i le lanu, ae o lona fausaga foi. soo se ituaiga o lauulu e manaʻomia se tagata faʻatasi le masani ai ma masani ona "malosi" vali.

    Tele taimi, vailaʻau e faʻaleagaina ai le laulu: fai ia mamago, faigofie ona paʻu, le tele ona masani ona faʻaleagaina e le vale le uluulu: le fiafia ma tiga.

    I le 60s o le seneturi talu ai, na faia ai suʻesuʻega e faʻamaonia ai e mafai e nisi vaega o vailaʻau o le vali ona ulu i totonu o le ulu ma faʻaputuputu i totonu o le tino. O le oona i le vali e ono afaina ai le soifua maloloina o le tina ma le soifua maloloina o le pepe. Leaga e mafai foi ona lamatia ile tapenaga ma le faʻaaogaina o le oloa.

    Puipuiga saogalemu

    • E le fautuaina le taumafai e faʻamamafa i taimi o le uluaʻi trimester (e oʻo i le 12 vaiaso),
    • I le taimi o le faʻagasologa, taumafai e faʻaaoga se ufimata faʻapipiʻi poʻo se fusi i le fusi ina ia le ofi i totonu le tino.
    • E tatau ona iai pea le ea pea le potu.
    • E fautuaina e faʻaaoga oloa e leʻo iai le amonia.
    • Filifili se talitonuina polofesa taulaitu
    • A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e fufuluina maeʻa le vali, masalo e sili atu ma le tasi.
    • E manaʻomia le faʻamaninoina o le tuʻufaʻatasiga o le oloa mo le i ai o alergens. E mafai ona e siakiina le lelei i luga o le paʻu mo le tali atu.
    • E le fautuaina i le faʻaaogaina o le uʻamea curling, ni uila, talu ai faʻaleleia vevela mafai faʻavaivaia ai le lauulu fausaga.
    • Mo togafitiga ma toe faaleleia, e manaʻomia le faʻaogaina faʻapitoa tausiga mo le lanu o laulu, sili atu ona faʻavae i luga o mea masani aano.
    • Faʻamamaina e sili atu faia i luga o lau masani masani.
    • I le taimi o le faʻagasologa, sa fautuaina ai e inu le suaʻu faʻalenatura poʻo faʻafofoa fou, e toese ai le aʻafiaga o le amonia ma ona faʻasologa.

    Vailaʻau o le suavai

    I tupe, o le ogatotonu o le amonia e maualalo - e uiga ile 1.4-3.2%. I le amonia lava ia, o le pasene o le amonia eseese lava pe tusa o le 10%. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaogaina i tulaga eseese: i vailaʻau: togafitiga o le matapogia, tiga le ulu, i aso uma olaga: fufuluina o mata tioata ma faʻata o luga, faʻamasina.

    O loʻo iai se manogi maʻai, maʻaiʻa faʻatiga mata. O lona autu autu lea. I le masani aʻo le Amonia, o lona manogi e le tatau ona lagona, a leai, o lona faʻavae e sili atu i le faʻalua taimi. E mafai ona aʻafia ai se faʻatiga matuia ma se faʻaopoopoga i le 14 taimi. Ae e tusa lava pe manavaina le faʻapepeina o le amonia i se tau talafeagai, manava mafai ona faateleina ma faʻateleina faʻamalosi.

    Monoethanolamine

    I fulufulu mata, e mafai ona suia le amonia i se faʻalelei faʻalelei - ethanolamine. O nei vailaʻau o loʻo tutusa ai saunia laulu mo valiina. Ae o le ethanolamine e sili atu le maualalo, ma o lona manogi e itiiti le matauina. O le mea lea, o le ethanolamine e faigata tele ona ofi atu i totonu o le tino, o le mea lea, o lenei mea e ono tele lava e mafua ai le ita. Ae e iai foi ona faaletonu: ethanolamine e leaga le fufuluina mai le lauulu ma gaoioi lemu.

    O nisi gaosi oloa vali faʻaaoga uma "mea" i le sauniuniga, e faʻatasi faʻaititia le tuʻutuʻu o le amonia ma faʻaititia le aofaʻi o le taimi e manaʻomia mo vali, ae tumau pea le lelei o le faʻaiuga.

    E toʻatele tagata e talitonu o le ethanolamine e afaina ai le faiga o le pepe ma e fesoasoani tele i le tele o faʻamaʻi. Faʻailoa se iva o le vailaʻau pe a inuina. Peitai, muamua, e matua le manaʻomia lava se isi e faʻaogaina le auala lea, ma lona lua, e leai se faʻamaoniga o soʻo se aʻafiaga i le fetus.

    Perfalates ma amines

    Perulfates ua manatu sili ona "sauā" mea mo lauulu. Ole mea e ono tupu mai ai: o se suiga ile fausaga o lauulu, afaina ai o amioga, paʻu o le paʻu o manu aʻo ma le foma.

    O le masani o le anotusi o vailaʻau faʻamama faʻasaina i faʻamalamalamaina o fomaʻi eseʻese mai 0.001 i le 5% - e faʻamoemoe i le paolo o lou lauulu. A faʻamamaina i luga o le uluaʻi lanu masani, vali e saogalemu. E mafai ona afaina i naʻo se maʻi afaina.