O faʻafitauli

Auala e taofi ai le pala i alii

Afai o oe talavou ma paʻula, o lona uiga o le kanesa prostate e le lamatia ai oe. Na faʻailoa mai lea e saienitisi mai le Medical School i le Iunivesite o Washington (USA). O a latou suʻesuʻega na faʻaalia ai o le lamatiaga o le kanesa o le prostate i tamaloloa e pulu i le laititi o le lua taimi e laʻititi nai lo i tamaloloa na te tausia o latou lauulu.

O le suʻesuʻega na aofia ai le lua afe o sui o le malosi feusuaʻi tausaga 40 i le 47 tausaga. I nei mea, tasi i le lua na mafatia mai le kanesa o le prostate. O mataupu sa vaevaeina i ni vaega se lua, i le tasi o i latou sa i ai ua leiloa o latou lauulu ae e lei atoa le 30 tausaga le matua, ae i le isi, i latou e leai ni faafitauli i le tulaʻi.

I le faʻatusatusaina o le numera o mataupu o se kanesa malaia i le vaega muamua ma le lua, na faʻaiʻu ai le faʻaiʻuga a tagata suʻesuʻe o i latou na aʻafia i le pala ua i ai i le 29% - 45% le maualalo o le lamatiaga o le kanesa o le prostate nai lo i latou na amata ona afaina le 30 pe leai foi se mea na tupu ose faʻafitauli tutusa.

Ua taʻua e saienitisi le mafuaʻaga o lenei iʻuga o se suiga i le tulaga o le dihydrotestosterone - o se mea e aʻafia i le fausiaina o le male hormone testosterone. E tusa ai ma tagata atamamai, o le maualuga o mea i totonu o lenei hormone i le tino fesoasoani e faʻavaivaia le folika lauulu ma vave le pala. I alii o loʻo mafatia ile kanesa o le prostate, ole tino e laititi le testosterone.

O lea la, e tusa ai ma sui o le Iunivesite o Uosigitone, o le maualuga o le testosterone o se ituaiga o faamaoniga i lenei lamatia faamai. Fai mai Dr. Helen Rippon, o lenei suʻesuʻega, pe afai e saʻo ana iʻuga, o le a aumaia se malamalamaʻaga loloto i le aʻafiaga o tama tane e oʻo i luga o aano o le tino.

E ui lava i lea, o tagata atamamai o Peretania, oe na faafesootaia e le BBC News sa masalosalo e uiga i iuga o lea suʻesuʻega. E pei ona taʻua e Dr. Alison Ross o le British Cancer Research Center, o faʻataʻitaʻiga muamua na faʻaali mai ai ni faʻamasinoga tele. "O iʻuga, faʻamoemoe i suʻesuʻega o aliʻi e oʻo i le 40 i le 70 tausaga le taimi na paʻu ai o latou lauulu, e le lava le faʻatuatuaina," o lana faʻaopoopo mai lea.

Ua faʻaalia i suʻesuʻega e paʻi le loto paʻu i tama tane. O tali uma lona lua e fai mai o lenei faafitauli e matua faʻaleagaina ai o latou foliga.

Ituaiga o Male Alopecia

Le tele o taimi, latou te le faʻalogo i le faʻamaʻi i tulaga muamua, latou te maitauina le amataga o le pulu ma le foliga mai o le malosi o le pauna. I soʻo se mea e tupu, aʻo leʻi amataina togafitiga, e manaʻomia ona faʻamautu le ituaiga o faamaʻi ma le mafuaaga na mafua ai.

Paʻulu oso le gulu i alii.

Eseese o le faʻamaʻi:

  • androgenic
  • salalau
  • telogen
  • anagenic ituaiga o diffus baldness,
  • faamoega
  • lapataiga faʻapitoa.

E tofu ituaiga o loʻo i ai ona uiga masani o le ala ma togafitiga.

Taua! Ia malamalama pe faʻafefea ona togafitia le alopecia i tamaloloa, e tatau ona e filifilia lona ituaiga ma faʻailoa mai le mafuaʻaga na mafua ai le faʻamaʻi.

Androgenic ituaiga

O le Alopecia i tamaloloa o lenei ituaiga ua manatu e sili ona taatele. E faʻamalamalamaina i le 90% o mataupu o faʻamaʻi. Androgenic alopecia i tamaloloa o loʻo faʻaalia i le faʻasolosolo o foliga vaaia o pauna. O lenei faiga e tupu e le iloa. Faatasi ai ma foliga mai o pulu niniʻi, e faigata tele ona taofi le faiga.

5e vaega ole tane e pauna.

Laasaga i le Norwood fua:

  1. Muamua tulaga. O se laina o le pala e afaina ai le pito i luma.
  2. Lua tulaga. O se tafatolu tafatafa na faʻatutu foliga i luga o le pito i luma.
  3. Tolu tulaga. O lapisi ninii e loloto. O le nofoaga ua aafia e oʻo i le ogatotonu o le muaulu. I lenei tulaga o le alopecia, fou nofoaga o le pala i luga o le parietal vaega o le ulu e ono tupu.
  4. Lona fa o tulaga. I le vaega o parietal, e taʻamilomilo ai le mea e maua ai le maila. O le sone pito i luma e agai atili i tua, ma tuua ai itu laiti ma le lauulu lauulu.
  5. Lima le vaega. I le va o le parietal ma luma sone o le goto, o loʻo matauina se laʻititi vaiti. O nisi taimi o laʻititi laʻititi ma le paʻu lona lauulu e tumau i luga o le muaulu, ma o latou tafatafa o nofoaga na avea ma manifinifi.
  6. Ono tulaga. Le va o le parietal ma le faʻamasinoga ole pulu, ua solo le tuaoi ma ua tau le iloa.
  7. Fitu tulaga. E iloga i le leiloa o toetoe o lauulu uma. Faatasi ai ma lenei tikeri, o le laulu o lauulu foliga pei o se solofanua.

Faʻamatalaina le pulu

O le mafuaʻaga o lenei ituaiga o alopecia o le solia o le lauulu atinaʻe taamilosaga. O lenei mafai ona tupu i soʻo se taimi o le taamilosaga ma e mafai ona faʻailoaina eseʻese.

  1. Uluai taamilosaga o le anagen phase. O iinei e tupu ai le faʻatulagaina o lauulu, le gaosiaina o le toe gaosia o sela moli. O le umi ole vaitaimi e tusa ma le lima tausaga.
  2. Catagenic vaega. A mavae le tuputupu aʻe, e malolo le laulu. E filemu le lua vaiaso.
  3. O le vaega lona tolu o le telogenic. Ua mou atu malosi le malosi o le lauulu, latou paʻu'ū i fafo. I le tulaga o le tuanaʻi, e foliga mai se lauulu fou. O le vaitaimi lea umi pe a ma le ono masina.
Focal ituaiga o le paie i alii.

Uma lauulu o luga o le ulu i vaega eseese o latou atinaʻe. O nisi e na ona faʻatulai mai, aʻo isi ua amata ona paʻuʻu i fafo. Afai e faʻalavelavea le taamilosaga, e le tupu le laulu, liu a latou taamilosaga, ma aluga paʻu ua aliali mai i nofoaga e tatau ona iai lauulu fou. O lenei auala e tupu ai le le talafeagai mo mata, talu mai le tausaga e tasi e leiloa le sili atu nai lo le 5% o le lauulu.

Telogen ituaiga

O le fulufulu o lenei ituaiga e mafua mai i le malulu lauulu i le taimi o telogen vaega. A o le telogen baldness, o le papillae e taofia le fafagaina o le lauulu, ma e faigofie ona latou paʻu'ū e tusa lava pe itiiti masini afaina. O mafuaʻaga o le telogenic baldness e eseese. Atonu o lenei taotoga, popolevalega, tiga, galue malosi, vailaʻau.

Alopecia ola

Atonu o le a tupu se tamaititi pe a mapu pe fiasisi a le fula. O mafuaʻaga o le faʻamaʻi e mafai ona eseese, ae masani lava ona latou suʻesuʻeina se osofaʻiga o le tino puipuia i lou lava tino. O le faamoeina o le pulu i alii e faaleaga ai lauulu. Ole uiga faʻapitoa ole ala ole alopecia ole faʻavaeina ole faataamilomilo vaega o loʻo i luga ole uluulu. I tulaga e le masani ai, o lauulu e le mafai ona atoatoa, ma afaina ai e le gata i le ulu, ae o isi vaega o le tino.

E i ai ni tulaga ma ituaiga o alaleo alopecia, o loʻo faalagolago i ai le togafitia o lenei faʻafitauli. E tutusa uma a latou mea - faʻailoga. I le masani ai, o ituaiga uma o le pulu amata mai le mumu, mumu ma le mago o le paʻu i luga o le ulu. Ona aliali lea o patch. O mafuaʻaga na ala ai ona tupu le faʻamaʻi e tele. Lenei atonu o se lē lelei i le tui puipuia, faʻatonuga, endocrine afaina, siama. E i ai le aʻoaʻoga e uiga i le faʻamaʻi o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi.

Faʻalagolago i le mea tonu na mafua ai le faʻamaʻi, e iloga ituaiga nei o focal alopecia:

  • i le lotoifale
  • faapipii
  • tulaga malu
  • aofaʻi
  • lautele
  • matuia foliga e mafai ai ona faʻaleagaina fao.

Laasaga o le faamaʻi:

  1. Alualu i luma.
  2. Tumau.
  3. Toetu.

Lulu ma Testosterone

Maliu ma lauulu leiloa o se masani masani. Mo fafine, o lenei taʻamilosaga e faia le 5 tausaga, mo alii e puʻupuʻu - e le sili atu nai lo le tolu. O le mea lea, i le vaivai matauila, tane mamanu le tulaʻi faʻaalia o ia lava sili manino, sui o le malosi vaega o tagata amata amata pulu i le amataga.

O le tele o le tino gaosia testosterone, o le sili feusuaʻi faia se tamaloa. Hormone e gaosia e le adrenal glands ma le testes, e nafa ma mea uma mo tane. Masina tuputupu, lauulu tuputupu ae i le tele o vaega o le tino, tikeri o libido, sperm gaosiga - e afaina uma i le testosterone tulaga.

I se tutusa, ole enzyme 5-alpha reductase e maua i le tino. A fegalegaleai ma testosterone, na te liua le hormone i totonu o foliga malosi - dehydrotestosterone. O lona faʻatamaia e oʻo atu ai i le pa'ū o feusuaʻiga (ma i nisi taimi le faʻamalosi), vaivai o maso, ma le faʻaalia o faʻailoga lelei.

Gauai atu! E mulimuli ane tali atu le tino ile auga o le DHT ma le adenoma ma le kanesa o le prostate. O le tutusa overabundance avea ma mafuaʻaga o le pala, ae naʻo pe a iai se tupuaga tupuaga.

Mafuaaga o le pala i alii

O mafuaʻaga o le alopecia male e tutusa lelei ma mafuaʻaga ole fafine pauna: e o faatasi maʻi, maʻi pipisi, popolega, le lelei le fananau, leaga le gaosiga. O loʻo latalata pea i le loomatua, o le tele o sui o le itupa malosi ua leiloa le tele o latou lauulu, ma o isi vaega ma atoa. Le mea taua e faʻatautaia e le tupuʻaga. Afai i le augatupulaga ua mavae na iai le manatu i le pulu tane i tane, ona le mafai ai lea e suli ona sosola ese mai le nei tulaga. O muamua faʻailoga o le alopecia ia i latou e aliali mai tusa lava pe talavou. I le pito i tua o genetics o loʻo taʻotoina le hormonal fatufatu. O le hormone testosterone (pe sili atu foi, o lona ituaiga malosi o le DHT) e aʻafia ai le paʻu o le tane.

A latou amata amata ona tuuaia le dehydrotestosterone mo le pulu, e le moni atoatoa lenei. Ina ia fuafuaina le mafuaʻaga autu o le tane mamanu pauna ma amata togafitiga, e manaʻomia le suesueina atoa, e tusa lava poʻo le a faʻamatalaga maua e maua. O mafuaʻaga autu o le male alopecia o fulufulu ulu e vaivai mai le fanau mai. I tamaloloa e leʻo iai se tupuʻaga, o se tele o DHT e seasea oʻo i le taimi o le puluʻi.

I totonu o sela o le uluulu e tupu ai foi le tuufaatasiga o le dehydrotestosterone. I lalo o lana faʻamalosi, na vaapiapi ai pori, ua afaina ai le toto i sapalai. Latou te vaivai e ala i le lemu o lauulu tuputupu ae. Ona i ai lea o le atrophy o follicles ma lo latou teena. E leiloa ni pulu lapopoa, ma e paʻu le papala i foliga i tamaloloa.

Taua!Faatasi ai ma le alopecia e mafua mai i se mea masani, o le taua faasaga i le tamaʻi fua o le a sau i lalo i le ogatasi o le testosterone level e tuai ai le pala.

E i ai ni mafuaʻaga e mafua ai le pala. Ina ia mafai ona taʻu saʻo ia togafitiga, e tatau ona faʻailoaina poʻo le a tonu le mafuaʻaga o le faʻamaʻi.

Mafuaʻaga o le pala i alii pe a maeʻa 30 tausaga.

  • Hormonal faaletonu. Suiga i le testosterone ma le faʻateleina o le paʻu o folasaga ulu e mafua ai ile pa'ū. I se gaioiga galue, testosterone taofia ai lo latou tuputupu ae, mafua ai le faʻatamaia atoa o le folikel. Afai e leʻo amataina le togafitiga ile taimi, ona faʻasolosolo ai lea, faʻamalosia le lauulu o gutu, e le gata ai ile faʻatagaina o latou lauulu e paʻu ai. Testosterone amata amata ona suia malosi i se fou ituaiga - dehydrostestosterone. E afaina ai le lauulu lauulu.
  • Tupu. Afai e maua le pala i se talavou, latou te talanoa o se tupuaga mafuaʻaga o faʻamaʻi. Malamalama vaivai genetically mafai ona tatalia aafiaga o DHT. O le tuʻufaʻatasiga o nei mea e lua ua faʻavavevaveina ai le faiga o le tulaʻi.
  • Faalauiloa vaega. O le psyche o alii e itiiti tetee i mafatiaga, le mafai e nana aafiaga i totonu e tau atu i hormonal le paleni.
  • Taumafa fualaau. Ole faʻaumiumi ole faʻaaogaina ole antidepressants, hormones, antibiotics, ma isi vailaʻau e mafua ai le leiloa ole ulu.
  • Faʻaleagaina o le meaʻai, le faʻaaogaina o meaʻai e matitiva i le tele o vitamini ma minerale. Ina ia ola maloloina i lauulu, e tatau ona e 'ai saʻo. O le le lelei o mea taumafa o loʻo taofia ai ma ni foloa mai le taua o vaega ma vitamini, ma faʻavaivaia ai le malosi e toe faʻafouina. E aofia ai ma kolose faʻamaʻi e pupuni ai alatoto. O le mea na tupu, o aʻa o le laulu e le maua se okesene. Faʻamaʻi o le gastrointestinal e mafai ona aʻafia ai le tulaga o folikel, ma le maua ai o latou agavaʻa e atiaʻe masani.
  • Ulaula. Ua iloa i fuainumera faapea o le ulaula e mafua ai le leiloa o lauulu. O tane e ulaula nai lo se sikaleti i le aso, e masani ona mafatia i se tulaga matuia o le faʻamaʻi.
  • Fafo itu o le alopecia. Uunaia o le ulu, mu, fugalaʻo tiga o le laulu, dermatitis e fesoasoani foi i le pulu. Fafo mea a fafo o le pala e aofia ai tulaga o le tau (ultraviolet, malulu, palapala timuga), susulu, afaina vailaʻau.

Manatua! Poʻo le a lava o mafuaʻaga e ono aʻafia ai le pala, e tatau ona faʻavaeina i le trichologist ia faʻatonu le togafitiga sao. Togafitiga o ia lava e aunoa ma le faʻailoaina e mafai ona faʻatupu ai se faʻalavelave leaga. O nisi taimi o pulu pupuni e mafua mai ile leaga ole masini.

Togafitiga o alopecia i tamaloloa

E mafai ona taofi le pulu i alii, pe a fai e te filifilia le saʻo o aʻafiaga i le faʻafitauli. Muamua lava, o le gafa faʻatonutonu ua fuafuaina. Afai e faʻamautu le mafuaʻaga, o le sini o togafitiga mo le pala, o le faʻagesegese o le suiga e le mafai ona faʻatautaia. I isi tulaga, aveese le pala e matua moni.

Ina ia malamalama i le auala e feagai ai ma le pala, oe manaʻomia le fuafuaina o le ituaiga tonu o faʻamaʻi. Faʻafefea ona amata togafitiga mo le alopecia i tamaloloa? Muamua, e manaʻomia e se tamaloa ona faʻafesoʻotaʻi se trichologist. O le a ia faia le suʻega o le papala ma faatonuina uma suʻega talafeagai e fesoasoani ai e faʻatino le mafuaʻaga o le faʻamaʻi.

Faaiuga o le togafitiga o le male alopecia.

A maeʻa, e taʻu mai e le fomaʻi le togafitiga. E masani lava, ua filifilia ni vailaʻau ma vailaʻau e unaʻia ai lauulu ulu. E mafai ona gaʻo suauʻu, pulumu, faʻamalama, kulimi ma pulufana mo togafitiga i le fale. E masani ona faʻatonuina vailaʻau e oso ai le mea e oso ai le mafaufau, e iai le faʻamalosiga i luga o le maʻila ma faʻaopopoina ai le toto i ila. Faatasi ai ma togafitiga ile lotoifale, vitamini, immunocorrection vailaʻau, ma biostimulants ua filifilia. O le a seisi mea e mafai ona faia e le fomaʻi? O isi metotia mafai foi ona filifilia e fesoasoani toe faʻalelei lauulu.

  • Afai o faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma hormones, o le fomaʻi e faʻatonuina vailaʻau e faʻaleleia ai le gaosiga o le androgen, e paleni le gaioiga o testosterone. O nei fofo mo le puluʻi ua naʻo le vaʻai vaʻavaʻaia a le fomaʻi.
  • I le tulaga o faʻamaʻi o totoga i totonu, faia togafitiga talafeagai. E aoga le aveeseina o lenei vaega, ma o le a toe oso le pala.
  • Aveesea le mafaufau mafaufau o le a fesoasoani foi e puipuia lavalava le tane.
  • Ole galuega ole sebaceous glands o le ulu e mafai ona faʻavaeina ile fesoasoani o fualaau e faʻaititia ai le kolose ile toto.
  • Aʻo faʻamaʻi fafo atu o le maʻi, iinei e tatau ona e filifilia ma le faaeteete le uu ma kulimi. O nisi o latou e mafai ona faaosofia ai aafiaga teteʻe. O le sili ona leaga i lenei itu, ae o se fofo aoga mo le pala o Minoxidil.
  • O le Physiotherapy e maua ai se iʻuga lelei: togafitiga ozone, laser faʻaalia, cryomassage, darsonvalization, electrophoresis, ma isi
  • O nisi taimi, e faʻaosofia ai lauulu ulu, latou te taumafai e tui ni vailaau mo le pala i le faʻafitauli vaega o le ulu.
  • I nisi o tulaga, transplantation faaaoga mo baldness, ae transplantation o se umi taualumaga (mo le masina ma le afa), e manaomia ai le tele numera o sauniga ma tele tupe totogi.

Ituaiga o togafitiga

Afai e tupu le pala ona o le faʻateleina o le testosterone, o le a le mafai ona toe faʻaleleia ni manoa na leiloa. E moni lava e faʻagesegese le faiga o le tulaʻi, ae o nei metotia e faʻatumu i lamatiaga.

Ole lauulu ole lauulu ole auala galue.

  • O le autu aneti-baldness togafitiga i tamaloloa ua fuafua i le polokaina o le enzyme 5-alpha reductase, lea o le a faʻaititia ai le suiga o testosterone i totonu DHT. Lenei, i le, o le a afaina ai le leai se malosi, faʻaititia le manaʻo feusuaʻiga ma faʻaleagaina sperm.
  • Nofoaga i totonu o folini o le a avatua fofo faʻamalosia vailaʻau faʻapipiʻi i totonu o le lauulu, tuiina i lalo o le paʻu. Lenei fesoasoani le toe faʻatinoina o le masani o le toto i le subcutaneous layer o le ulu ma taofi le goto. O fualaau faapena e aoga, ae naʻo pe a fai e te faʻaaogaina e le aunoa. O loʻo iai ni soʻotaga mo ni vailaʻau a lenei kulupu.
  • Talu ai nei, o se metotia o le taotoga ua avea ma lauiloa - o le fesiitaiina o se vaega o pulu mai le ulu i le paʻu. I le tasi sauniga, o le aveeseina o le pala e le faʻamaoni - e manaʻomia se taimi umi. E le taugofie le taotoga.

Isi togafitiga mo pala

  • togafitiga laser
  • physiotherapy
  • fulufulu o le ulu, ma isi.

I le tuʻufaʻatasia ma le vailaʻau mo le tulaʻi o le pulu, ua fautuaina le filifilia o ni mea teuteu faapitoa mo le tausiga o fulufulu faʻafitauli (shampoos, balms, conditioners).

Leisa togafitiga o le paʻu i le physiotherapy potu.

O se faʻaopopo faʻaopopo, o isi vailaʻau e maua mai ai le lelei Soʻo se tuʻufaʻatasiga a tagata mo le pauna e faʻavae i luga o mea masani a le tino, o lea e iai le ola-faʻaalia aafiaga i le uluulu ma le lauulu. O meaʻai lelei a sela e maua, o loʻo faʻamalositino le toto faʻamalositino ma o loʻo faia pea togafitiga o le antibacterial.

Gauai atu! Ina ia aua le tau mafaufau pe faʻafefea ona taofia le pala i alii, e sili atu le popole muamua i le soifua maloloina ma taumafai e puipuia le le masani ai o le lauulu lauulu.

Puipeni ia Puipuiga

Aloese mai le pala e moni. Ina ia faia lea mea, e tatau ona e malamalama tonu i mea e aʻafia ai le vave pala, ma taumafai e puipuia i latou ma le fesoasoani a auala puipuia.

  • Soʻo se maʻi o loʻo tuʻu i ai le tino e tatau ona togafitia vave ina neʻi oʻo i ni taʻutaʻua. I le tulaga lea, aua e te togafitia oe lava ia - o talavai uma e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi.
  • O le ola galue ola o le ki lea e le gata i le soifua maloloina o le tino, ae faapena foi i lauulu ulu. O le tausia o ia lava i se tino malosi, o le a aloese le tagata mai le tele o tulaga faigata. Taaloga o le a fesoasoani e faʻatumauina tulaga masani paleni hormonal.
  • E tele le sao a lana sao. Mea uma e ulufale ai i le gastrointestinal tract mulimuli ane liliu mai i totonu o le toto ma sosolo ma ia i luga o le tisu. Tasi i totonu o fatuga, o nei otaota mea e faʻaaogaina i totonu o laina. O le mea lea, e taua tele na o vaega aoga aoga ma vitamini ulufale mai. Slagging o le a vave afaina le lauulu.
  • E aoga le vaʻaia lelei o le faʻateteleina o le le puipuia. O le mea lea, ua fautuaina e faʻaopopo se vaitamini-minerale complex, ua uma ona paleni mo manaʻoga o le tino, i le meaʻai.
  • O isi faʻatonuga e aoga mo masker, lapisi, faʻamamaina e tatau ona faʻaogaina e le gata i le taimi o togafitiga o le pulu. O nei taualumaga e tatau ona avea ma masani masani puipuiga oloa mo le tausiga o lauulu. Foliga teuteu o se faʻatonuga e le gata o tamaʻitaʻi.
  • E le tatau ona faʻatauina le faʻamoe ma le gaʻo, uʻamea poʻo isi oloa. Latou filifilia e tusa ma lauulu ituaiga ma le amanaia tulaga oi ai nei faafitauli. Ma e tatau foi ona e amanaʻia le faʻapipiʻi ma ave le faʻamuamua i na vailaʻau ia e faʻavae i luga o mea masani a le tino.
  • E tatau ona e aloese mai le leaga o aafiaga o le vevela susulu o le la, ogaoga malulu e faʻaleagaina ai le tino laulu.

Ole fautuaga a fofo masani e le fesoasoani ile aveeseina ole pala pe afai e mafua mai i se hormonal paleni ma o latou tupuaga. E sili atu le faʻamoemoe i le mafaufauina o lau amio i le tulaga.

Fautuaga a le fomai mafaufau

Alopecia i tamaloloa o se itu e le-tiga - o se mea faʻasoesaʻi. O nisi ua latou iloaina e foliga gaogao ma le maualalo ma ua leiloa lo latou manaia. E ui lava o latou manatu faʻapitoa lea, e mafai ona e tiʻetiʻe ai, e amanaia ai le fautuaga a fomaʻi.

E aulelei le tagata nopaka ma le lalelei i le fafine.

  • Ina ia puipuia le paʻu pulu, e mafai ona e tafiina le vaega totoe o le lauulu. O se kaleila teuteuina lelei e manaia foi.
  • Ina ia mafai e fafine ona faʻatauvaʻa faʻalogologo ile pulu, e aoga le taʻalo taʻaloga ma le faʻatosina o lau faʻatusa. "Cubes" i luga o masini lolomi ma le biceps o le a avea ma autu iloga e tosina mata.
  • E mafai ona e tuputupu aʻe se manaia manaia le ava o le a faalavelaveina mai le faapaleniina o lauulu.

Afai e alu pea le lagona o se tama pala i le le mautonu e aunoa ma se lalelei o laʻau, e tatau ona e maua ai se tagata ulu (o se laʻasaga tele lea). E sili le faʻaogaina o le auto-toleniga e tuʻuina ai ia oe lava le manatu o le ola e le muta i le pala, ma o le tele o testosterone talanoa i le fiafia i le tane pule.

Faaiuga

E taua le iloa pe faʻapefea ona puipuia le pala mo tagata e faʻapitoa mai i ai le tupuʻaga. O se tagata vave balding e mafai ona faʻagesegese le faʻagasologa, mulimulitaia o fautuaga ua faamatalaina i luga. E tatau ona faʻaalia lelei le vaʻai lelei i fatugao ma faʻataʻitaʻi i le faʻaosofia o toto ile ulu. O le tulafono autu i le puipuia o le pala e tatau ona avea pea ma mataituina o le testosterone level, ina ia i le tulaga o le toilalo e mafai ona tuʻufaʻatasia taimi.

Nisi ituaiga o le pulu ua manuia togafitiga i homeopathic togafitiga. I tulaga sili ona faigata, ua taʻu mai togafitiga taotoga. Mo lenei, hormone, antibiotics, antifungal fualaau mafai ona faatonuina. A lelei togafitiga e mafai ona taofi le pala ma toe maua mai lauulu, ae e sili atu i le tasi masina.

Faailoga o le faamaʻi

O le faʻatupuina o le faʻamaʻi amata faʻafuaseʻi ma e iloga i le foliga mai o pulu i le uluulu poʻo le prolapse, fausia se taua manifinifi o pulu. O le itupa o aliʻi i le tuʻufaʻatasiga o lana vaega o le hormonal e televave atu i le faʻavaeina o alopecia ma o tausaga uma e leiloa ai le tele lauulu nai lo fafine.

Tagata tomai faapitoa faailoa nisi tulaga o le tulaʻi:

  • laititi lauulu laʻitiiti i le 30 tausaga, lea e le aumaia ai ni faʻafitauli taua mo se tagata,
  • lauulu foliga-foliga lauulu,
  • taofia le tuputupu aʻe o lauulu ulu i le muaulu ma malumalu,
  • matauina manifinifi i tua o le ulu
  • lauulu lauulu i le lotoifale, e amata i le muaulu ma lemu pasia i le occipital vaega.

O fafine e tau le maua se mea e oso ai le pulu, sili atu ona masani ona iai se le tumau le lauulu e mafua mai i mea leaga o le siosiomaga, popolega o le tino, le lava le moe, le faʻaaogaina o le hormonal poʻo malosi vailaʻau, poʻo le faʻaaoga sese o se fulufulu tagata, uʻamea uʻamea, ma teuteu oloa o loʻo i ai le tele o vaega o vailaʻau.

Toe setiina hormonal i le taimi o maitaga, fanauina po o i le matua o 30 tausaga mafai foi ona mafua ai le manifinifi o lauulu folika, lea, ina ua mavae sina taimi, ua toe faaleleia.

E iai faʻafitauli o le fanau i le tulaʻi o le pauna ona o mafuaʻaga, ma e mafai foʻi ona tupu le faʻamaʻi a o laiti pe a iai ni mafuaaga:

  • faʻaletonu o le taula laʻau,
  • popole neura
  • manuʻa ma faʻamaʻi pipisi sa faʻaaogaina togafitiga i vailaʻau malolosi.

O metotia autu o togafitiga

Ina ia manuia, e faʻailoa e le fomaʻi le togafitia lelei pe a maeʻa ona faia se maʻi lelei ma suʻega talafeagai: latou te fesoasoani e sailia le mafuaʻaga o le alopecia ma aveese.

Ina ia mauaina se faʻaiuga lelei ma sefe le folika lauulu, vailaʻau, leisa togafitiga ma masani ai vailaʻau e faʻaaogaina, lea, faʻafetai i le aʻafiaga lavelave, faʻamuta mea le lelei ma toe faʻaleleia se tagata o ia lava le talitonuina. I tulaga e sili ona ogaoga, pe a tupu le faʻamaʻi ma avea ma tele o vaega o le faamai, e manaʻomia se lauulu lauulu e fesoasoani e foia ai le faʻafitauli, ae afai o le mafuaʻaga o le alopecia ua le aveeseina, o le iʻuga o le a le fiafia ma o taimi ma tupe o le a maumau.

Mesotherapy ua maualuga tele pasene o lona aoga, ona o lea ua togafitia le tagata gasegase e ala i le faʻailoaina o tui faʻamalosia. Latou te faʻafaileleina lauulu laʻau vave, faʻamalosia i latou ma faʻavavevave tuputupu ae. O le togafitiga ole laser e maua ai faʻaiuga sili ona lelei ile hormone alopecia pe i luma atu o se mafuaʻaga.

Faatasi ai ma togafitiga faigata faʻaaoga vailaʻau, e mafai e le tino o le tagata ona toe malosi vave ma faʻatoʻilaloina lelei le faʻamaʻi. Tagata tomai faapitoa e le fautuaina ai le faʻaaogaina o se auala lea mo faʻamaʻi ogaoga poʻo faʻafitauli o totoga i totonu.

I le fale, e manaʻomia le faʻaaogaina o se pulu malu ulu, e faʻavavevave ai le toto, ona o le okesene e vave ulufale i totonu o foliki, e faʻamalieina ma faʻamalosia le aʻa o le lauulu.

Ina ia aloese mai le tutupu o le alopecia ma ia aua le faia togafitiga e se trichologist, tagata poto fautuaina e aloese mai tulaga faigata, ia maitauina lapataiga i le taulimaina o ni mea e tipi faʻafuaseʻi ma suesue ma le faaeteete aafiaga itu o vailaʻau.

Lalo o se vitio i luga o le autu na e faitauina le tala:

Androgenic alopecia

O lenei ituaiga o faamai e sili ona taatele ma i le taimi lava e tasi e sili ona lamatia. E i ai le faʻafitauli i le tele o mataupu i tamaloloa o ese tausaga. E faʻatupuina le faʻamaʻi, o le tulafono, e mafua mai i le aafiaga o aga faʻapitoa.

O le mafuaaga o le atiaʻe o le androgenetic alopecia e masani lava o se tuʻuaiga tulaga

O le atiaʻeina o le androgenetic alopecia o loʻo faʻafaigofieina e le dihydrotestosterone, lea e gaosia e le tino ile tele o taimi i le taimi o le vaevaeina o le hormone testosterone. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le testosterone i totonu o le tane tino o se mea masani masani, ona o le natura.

O le goto i alii ua faʻaalia i le tutusa auala e pei o isi faʻafitauli ma curls - ua pa'ū le paʻu lauulu ona faʻaleaga natura ma pa'ū i fafo. O le mea moni, o le tulaga lautele o le ulu ma fulufulu mata o loʻo faʻatinoina se sao tele i le faʻagasologa o le leiloa, lea, faʻalagolago i luga o le tulaga, faʻateleina.

Tele a o allrogenic alopecia aafia ai le laulu i le frontoparietal sone o le ulu. E manaʻomia faʻapitoa foi le pale ma le laina muamua o le curl growth. Ona o ia mea, o le laulu i malumalu ma le pito i tua o le ulu, o se tulafono, tumau pea i le tulaga lava lea e tasi ao leʻi amataina le faamai.

Androgenic alopecia i tamaloloa e togafitia e le lauulu fuata suia. Faʻafetai i lenei auala, ua mafai ai ona o ese mai le faʻafitauli e aunoa ma le fefe i ni aʻafiaga ogaoga.

I le togafitia o le faʻamaʻi, o taumafaiga uma e tatau ona taulaʻi i le faʻamalosia o ufiufi i vaega faʻafitauli uma.

Cicatricial alopecia

O lenei fesuisuiai ile lauulu lauulu e seasea lava (i na o 3% o mataupu) ma maitauina faapitoa i le malosi feusuaiga. O le faʻafitauli e iloga i le mea moni o foliga o loʻo i luga o le lauulu e mafua mai i le pupuga.

Cicatricial alopecia o se mea e seasea ona tupu o le pulu lea e tupu pe a maeʻa ona afaina le uluulu

Mafuaʻaga o cicatricial alopecia o faʻamaʻi eseese, o lea e tatau ona faʻapitoa manatu:

  • oncological faamaʻi
  • maʻilaʻila faʻataʻapeʻapeina o se taunuuga o gaioiga i le papala,
  • vailaau ma vevela vevela.

I le lalolagi faaonapo nei, mataupu o le cicatricial alopecia e sili atu ona taatele nai lo le seneturi talu ai. Lenei e mafua mai i le foliga mai o se masaniga mo:

  • dreadlocks
  • Aferika pigtails
  • lauulu ulu.

Ina ia aloese mai le alualu i luma o le cicatricial alopecia, ua fautuaina e aloese mai le faia o gaioiga i luga o le ulu, le faʻaaogaina o laei e le masani ai ma isi gaioiga e faʻatupu ai le pala i alii.

Faʻafitauli Vaʻaiga

E tusa ai ma suʻesuʻega, o alii e leiloa le 70-100 lauulu i aso uma - o le masani lea, e le tatau ona tupu ai se popole ma le popole. Afai ua sili atu le aofaʻi lea, e manaʻomia le vave fuaina ma faʻafesoʻotaʻi se trichologist. Alopecia i alii, e ese mai i le tutusa faʻafitauli i fafine, e faaleoina. O mataupu ole faʻamaʻi e mautu ile 2-4 taimi e sili atu, ma o togafitiga e manaʻomia ai ni fofo umi.

O le manatu taua i le faafitauli o le pala e tatau ona faia i le matua o le 40 i le 55 tausaga - o le lamatiaga o lauulu leiloa e 45%.

Nofoaga Fanua

  • o le tua o le ulu
  • itu i luma ma le tino,
  • tumutumu o le ulu.

I muamua faailo popole, e tatau ona e sailia fautuaga ma faia se suʻesuʻega.

Le amataga o le pala

O mafuaaga autu o le faʻamaʻi

I le 50% o mataupu, o le pa aila o se tupuaga faʻafitauli - fesuisuiai uiga masani faaauau pea i augatupulaga uma ma ua faaalia i le lauulu lauulu pe a uma ona aulia se tausaga matua. E i ai isi mafuaʻaga e tatau ona faʻaeteete i ai:

  • gaioiga galue o kenera tali mo le faagasologa o le pala,
  • le paleni o le hormonal (o se tele o testosterone),
  • faateleina le faʻaititia ma le faigofie o folasaga o lauulu,
  • gaioiga galue o se enzyme faapitoa,
  • popolega tulaga ma popolega popole,
  • taumafa le paleni ma le maloloina taumafa tatau,
  • le iai o faʻamaʻi ogaoga faʻamaʻi - mamapala po ole sapalai,
  • afaina o le ulu
  • susunuina
  • faʻafitauli i le thyroid gland,
  • utia matuia o le tino - taumafaina o le arsenic, cadmium poʻo le mekuli.

E le gata i lea, e mafai e se tamaititi le paʻu pauna ona tupu pe a uma ona inu ni vailaʻau, e aofia ai ma le antitumor agents, eseese o antidepressants, poo antipsychotics.

Testosteron and baldness i alii

O mafuaʻaga o le pala i alii e le gata ina taʻoto i ni maʻi, manuʻa poʻo ni faafitauli o se mafaufau. I le 50% o mataupu, o le sex hormone testosterone e nafa ma lauulu leiloa. E mafua ai le tuputupu aʻe o vaega o lauulu, e maua mai ai le laulu manifinifi ua le mafai ona ola ma tupu ai lava. Ole atinaʻe faʻagaeʻetia e amataina e se kenera faʻapitoa, lea e iʻu ai lava ile amataga ole pulu.

O le mafuaʻaga lea o le mafuaʻaga autu o le leiloa lauulu o le androgenetic vala, lea e fesoasoani i le atinaʻega o faʻafitauli, vaevaeina i:

  • androgenetic alopecia,
  • salalau malie,
  • lauulu lauulu leiloa.

Androgenic alopecia ua aafia i 80% o alii. O loʻo faʻailoaina i le foliga mai o vaʻai laiti botak, o le ogatotonu o le faʻaputuputu o ni sone luma. Matau foi latou i le pito o le pale.

Androgenic ituaiga fana i tane

I lenei tulaga, o le lauulu e le pa'ū i luga o le pito i tua o le ulu, talu ai o foliki o lenei sone e le maaleale i testosterone.

I le tulaga o le diffus baldness, faafitauli e tupu i le ulu. Focal alopecia o loʻo iloga i le i ai o foliga taamilo lapisi-foliga, e eseese la latou lapoʻa.

Diagnostic faiga

Ae le i faʻatonuina togafitiga ma amata le toe faaleleia, e taua le faia o se faʻagasologa o le faʻavasegaina o auala. O le pala i alii, maitauina i le amataga, e mafai ona faifai lemu, lea o le a sefe mai le lauulu ma le tausia le laulu i se tulaga sili ona lelei. Ole suʻega e aofia ai gaoioiga nei a se fomaʻi:

  • faʻailoaina o le ituaiga o le pala (vaʻai vaʻai ma komepiuta tekonolosi o loʻo faʻaoga)
  • aoina o suʻega toto (lautele, hormonal ma biochemical),
  • trichogram
  • auiliiliga auiliili o lauulu (iloiloina le aano o vitamini, faʻailoga i le tino ma lona tulaga lautele),
  • sipika suega
  • faʻaaogaina o se Wood lamp (le iloa o manuʻa fuga),
  • suʻe paʻu paʻu.

Faailoaina o le ituaiga o le pala e faaaoga ai tekonolosi komepiuta

Faʻavae i luga o faʻaiuga o faʻamaumauga, ua fofogaina e le fomaʻi se togafiti o togafitiga togafiti faʻamoemoe e faʻamutaina mafuaʻaga o le faʻamaʻi ma ona faʻailoga i fafo atu. Togafitiga faatonuina i tagata gasegase taitoatasi.

Baldness tulaga

Alopecia i tamaloloa agaʻi i ai ma le suia i vaega.Taʻitasi o loʻo i ai lona lava faʻailoga faʻaalia, faʻatagaina ai e faʻamautu le sili ona aoga fua o le aʻafiaga pe a faʻatonu togafitiga. O mea taua i vaega uma:

  • o foliga mai o tamaʻi goto patches i itu, manifinifi laina mai le pito,
  • o le faʻafitauli e oʻo atu i le ogatotonu, maʻevae faʻailoga e aliali mai i le pito i luga o le ulu,
  • O le “rim” o loʻo faia i fulufulu uʻamea ua faʻatasia faʻatasi, o se laina vaʻaia o laulu e tumau mai le pale i le muaulu,
  • vaega ma lauulu pa'ū tuputupu i lalo, o le lauulu mou ese,
  • alu i lalo paʻu vae, o le faʻagasologa o le pala.

Laasaga o le pala i alii

Ina ia puipuia le lauulu atoatoa atoa, togafitiga taimi ma mulimuli ane puipuiga o le a fesoasoani. Laʻasaga 1 e oʻo i le 3 e faigofie ona talia togafitiga mataʻalia, ae i le taimi mulimuli e faigofie ona faʻaalia ni metotia faigofie. Ina ia toe faʻaleleia lauulu i lenei tulaga, fesoasoani maualuga tekonolosi - lauulu sipiina.

Lauulu taotoga: Faagaioiga Faiga

O le toe faʻaolaina o loʻo faia peʻa leai seisi metotia o iai lona manaʻoga taua. E faia uma e ala i le taotoga ma le lē taotoga metotia, aofia ai le laser transplantation. I le mea muamua lava, o se paʻu paʻu e tipi mai i tua o le ulu ma suluia i totonu o le faʻafitauli vaega.

Lē taotoga metotia aofia ai le aveesea o transplanted lauulu, o le aafiaga i luga o le nofoaga e manaʻomia ai le gauai atu i le leisa tekonolosi pe manually. E taua le manatuaina o loʻo i ai ni tuʻutuʻuga i lenei metotia o le faʻateʻaina o le pala:

  • matua e oo i le 15 tausaga
  • le i ai o nisi mafaufau faʻamaʻi,
  • mali suka.

Faʻatapulaʻaina le ulufale atu i le faʻataʻitaʻiga mo tagata o loʻo mafatia i faʻafitauli ma le fatu ma toto toto, i le toto maualuga. Oncology mafai foi ona avea ma paʻu i lauulu lauulu. E manaʻomia le feutagai ma se fomaʻi.

Mafuaaga ma ituaiga o botdness i alii

O le mafuaʻaga o lenei mea ua taʻua ai o le alopecia, i tagata masani o lenei vaitaimi ua lauiloa o "Faigofie le tane".

Matuaʻi faia lenei mea o le tupuʻaga. E tusa ai ma saienitisi, o le tina kromosomua e taua tele i le tupuʻaga. Peitaʻi, ua matauina foʻi tofi tuʻusaʻo mai le tama. Genes i latou lava seasea faʻaalia lea, ae e mafai ona afaina i latou i fafo atu o faʻamaʻi e pei o le faʻamama, o tausaga e faatatau i suiga, o faʻalavelaveina o le hormonal.

Seʻia oʻo i le iʻuga, e le i suʻesuʻeina le aʻafiaga o kenera i luga o le pauna a aliʻi, ma e ono manaʻomia e le au saienitisi se taimi tele ia malamalama ai pe faʻapefea ona tupu lea mea.

O le aafiaga o hormones i lenei faiga e fesoʻotaʻi ma dihydrotestosterone, e aʻafia ai lauulu, e oʻo atu ai i le latou faʻaitiitia, ma iʻu ai loa ina maeʻa faʻateʻa.

I le avea ai o se tulafono, folikel o loʻo i le pale, pito i luga ma luma o vaega o le ulu e maitauina i lenei faiga. O lenei faiga e amata ile faʻamanatuga ole laina ole laulu e tupu i luga o malumalu ma luga ole pale. Ona mafai ai lea ona amata le alualu i luma seia tupu se tulaga o le leiloa lautele o manoa. Faatasi ai ma le toe atiaeina o le faʻagasologa, se fulufulu o lauulu e mafai ona tumau i tua ma teisi i itu.

Lauulu leiloa amata i eseese tausaga. I le taimi muamua, latou te le vave paʻu i lalo, ae naʻo sina laʻititi manifinifi ua matauina, ona faʻasolosolo lea faiga i tausaga uma. Sa finauina foi e saienitisi o lenei faiga na alualu i luma i vaitaimi o le saoasaoa ma lemu taimi o le leiloa, pe oʻo foi i se vaitaimi o le mautu atoatoa. Latou te fautua mai foi ole aofaʻi o le aofaʻi o lauulu.

Tusa lava pe leai se genesis predisposition, o le faʻagasologa o miniaturization matauina ma tausaga i toetoe o alii uma. Ua atili ai le puʻupuʻu, ua manifinifi, toetoe a le tupuola ma iu ai ina mou atoa.

Afaina ai le faʻagasologa ma le popole. Cortisol, na gaosia mai le adrenal glands i taimi o faʻafitauli, e mafua ai le faʻatamaʻia o collagen, lea e afaina ai le faʻaititia o le ponaivi o ponaivi, ma iʻu atu ai i le latou leiloa. Afai o se tamaloa o loʻo i taimi uma i se tulaga faʻaititia, ona galue malosi ai le adrenal glands, o lenei e manaʻomia ina ia faʻateleina ai le manaʻoga mo cortisol.

O le isi mafuaaga o lauulu e mafai ona pa'ū o se tiroid le paleni.

E tele taimi e liliu atu alii i fomaʻi mo fesoasoani tele tuai, pe a amata ona faʻailoaina gaioiga o le tiroid. Thyroid dysfunction mafua ai le le paleni o le hormonal, e afaina ai le soifua maloloina o alii. Ae le i amataina lauulu, e suia a latou fausaga. E oʻo foi i foliga, e leʻo toe mafiafia ma mafiafia lauulu, e le gata i lea, e mafai ona vaʻaia le le maloloina. O le faʻailoga muamua e i ai se faʻaletonu i le thyroid gland, o le manifinifi o mata i le pito i fafo.

O le le paleni o meaai o se isi mafuaʻaga o lauulu le lava. Ole manaʻomia ole minerale, vitamini, meaʻai o le ki lea i le le faʻalavelaveina ma le faʻatinoina lelei o le tino.

Ae o le le lava o porotini, zinc, uʻamea, biotin mafai ona aumaia i lenei faʻafitauli, e pei lava o le sili atu o vitamini A, i se isi itu, mafai ona mafua ai le pa'ū lauulu.

O le le inu lelei o vailaau e ono faaosofia ai lenei le fiafia i foliga. Ui i lea, o se masani masani itu aafiaga mo le tele o vailaʻau.

Antidepressants, thinner toto, vitamini sauniuniga ma beta blockers mafai tutusa ona mafua ai lenei itu aafiaga, faapea foi ma chemotherapy taualumaga. Ae ui i lea, o le tulaga lea pe a, i le maeʻa o vailaʻau poʻo togafitiga o chemotherapy, ua toe faʻafouina le fausaga o fulufulu, ma mafai ai ona toe ola mai le lauulu.

Ole le maloloina ole olaga e mafai foi ona afua ai le lauulu. Mea e pei o le leaga siosiomaga tulaga, galue malosi, le lelei meaai, le lava le faamalositino - o nei mea uma e mafai ona afaina ai le fausaga ma le tulaga o lauulu folikel. O lenei tulaga ua atili faʻateteleina foi ile leaga o amioga e pei ole ulaula ma inu ava malosi.

O le mafuaʻaga o le leiloa e mafai foi ona avea ma faʻamaʻi eseese:

  • lupus erythematosus,
  • aniva
  • anemia
  • o le mai suka

Faailoga o baldness

E tusa ai ma le tele o tagata poto faapitoa, o le faagasologa o le prolapse amata mai itu ma le pale. I le taimi muamua, o le laulu tuputupu aʻe, e ui i lea, ua leva ona matua manifinifi ma puʻupuʻu, ona faʻasolosolo lea o folikelulu ma faʻasolosolo laʻititi. Ma o le faiga o miniaturization ua suia e lauulu leiloa.

Afai o lenei faʻafitauli e oʻo mai i le pulu, mumu o nisi vaega o le ulu ma le peeling, e ono mafua ai ona o se siama.

Fofo mo le pala i alii

Muamua lava, fomaʻi, i le maeʻa ona auiliiliaina le ala o le faʻasolosolo faʻasologa, faʻatonuina vailaʻau mo tama mamanu pauna. Fualaʻau taua se vaega taua i le togafitiga ma le puipuia. E taua tele lenei mea ile amataga.

Mo le togafitia o lenei fuluʻi gasegase, e lua vailaʻau autu: Rogaine, o loʻo iai minoxidil, ma "Propecia"lea e aofia ai le finasteride. E faʻapena foʻi le faʻaaogaina o nei vailaʻau, peʻafai ona faʻatonu e se fomaʻi. Ole togafitiga e faʻaaoga se umi umi ole taimi, mai le ono masina i le tausaga.

Le tele o alii i le amataga o le ala o togafitiga mataʻituina latou matauina le aveesea o lauulu, e ui i lea, o se tulaga le tumau lea, ma ina ua mavae ni nai masina le laulu e toe tupu.

Faʻafofo mo tama mamanu paʻu o le tele:

  • mesotherapy
  • le faʻaaogaina o auala faʻapitoa: rollers, selu ma isi,
  • PUVA togafitiga, o le uumi-galu ultraviolet leisa,
  • lauulu lauulu
  • togafitiga laser.

E tutusa lava lauiloa i laupepa mo le leiloa atu o lauulu.

O lea la, o se matapulepule mai le tincture o birch lau i luga o le ava malosi po o vodka pe a uma le tasi i le lua masina o aso uma rubbing e mafai ona toe faafoi mai leiloloa ua leiloa.

Sea buckthorn fesoasoani foi i le pulu. Ina ia faia lenei mea, sasaa vai faʻafefe i luga o laulaʻau laʻau, fanaga ma fualaʻau o le laʻau. A maeʻa ona tuiina le ofa, e tatau ona faʻataunuʻu i le ulu.

Mumu mumu i le aofaʻi o 3-4 fasi sasaa 0.5 lita o vodka. E tatau ona tuiina i le kulimi le tolu vaiaso, pe a maeʻa ona tuʻu i luga o le ulu. Mo le tasi rubbing sauniga, 50 ml o tincture tatau ona lava.

Fesoasoani i le leiloa o manoa ma le motusia o aʻa o le burdock. Ina ia faia lenei mea, sasaa vai faʻasusuina vai i luga o aʻa ma faʻapepe i luga ole vevela maualalo mo 10 minute. E tatau ona tuiina le pulu i luma o le malulu, ona fufulu lea o le ulu i lenei kuka faalua ile vaiaso talu ona fufulu.

Matou te aumaia i lou mafaufau se fua mo se isi matapulepule e puipuia ai lauulu leiloa. I paluga tutusa, palu le sua o le kaliki, le aloe, le meli ma le tasi fuamoa. Faapipii le mata pulepule i luga o le ulu, afifi i se solosolo ma tuu mo le 20 minute. Fufulu le faʻapipiʻi ma fufulu uʻamea faʻapipiʻi ma le tui o le solofanua, nettle ma chamomile.

O le faʻataʻitaʻia ole paʻaga ole tane e leʻo se faʻasalaga, ma afai e te foia lenei faʻafitauli i le taimi, o le a le iloa mo oe. O le mea taua i le soifua maloloina ma aulelei o lauulu o se soifua lelei, taumafa ma lelei le soifua maloloina.

Fai mai tagata atamamai e le faia se sao tele o le tupuʻaga i lea tulaga, peitaʻi, o loʻo faateleina pea le numera o aliʻi o loʻo feagai ma lenei maʻi i tausaga uma.

Ona o le mea moni o faʻafomai onapo ua oʻo atu i le maualuga maualuga faʻataʻitaʻiga i lea itu, e leai se faʻamoemoe mataupu. Lototele ma ia ola maloloina!

Lua mafuaʻaga autu o aliʻi mamanu le pauna

O le gase poo le alopecia e tupu i toetoe o tane uma lona tolu. Mo alii, o se mea fiafia tele le nofo i le limasefulu tausaga i lona, ​​e tusa lava pe lauulu sinasina lona lauulu. Lauulu leiloa o alii e mafua mai i vaega eseese. Ole le talafeagai lea ole taumafa, ma se faʻafitauli ole toto ile toto, ma e sese le vevela, male mafatiaga. O le tane o le fulufulu mea e mafua mai ile lua mafuaʻaga: hormonal le paleni ma genetic predisposition. Seʻi o tatou auiliiliina taʻitasi i le auiliiliga sili.

Hormonal le paleni

O le galuega o le tino e faʻavasega e pei o le toto, e fealuaʻi i totonu o alatoto, e maua ai meaʻai i lauulu. A amata le pala, faʻatasi ai ma vitamini ma minerale, o le hormone dihydrotestosterone e oso i aʻa. O lenei hormone e gaosia e faʻaaogaina le hormone testosterone.

A taunuu atu i le folo lauulu, o le hormone e aafia ai le folika, ma faifai malie ai le tuputupu ae o lauulu. O le folikel e amata ona sasaa ese lauulu, ma pa'ū aʻo leʻi i ai le taimi e tupu atoa ai. O leisi laulu e tupu lemu lava lemu ma i le lumanaʻi o le folikel 'oti atoa. E faapena foi ma soo aʻafia soo. Afai e te le faia ni faiga, e leai se mea o le a mafai ai ona toe faʻafoʻi le maualuga o lauulu.

Tupu o le lauulu leiloa mea

O le vaega lona lua i le leiloa o lauulu o le heredity. Afai o se tagata o genetically sauni i le pulu, lea taofi o lenei mea moni o le a toetoe a le mafai. I le 70% o mataupu, alopecia e tuufaʻasolo ile itu o tina. O le isi vaega o loʻo paʻu i lalo o tagata o lo latou alopecia e muamua i aiga.

O le tumau e mafua ai le tele o vaega o le pa'ū: tausaga (vave le paʻu i alii pe latalata atu i le litaea), ituaiga ("solofanua", "faamoega", "ituaiga fefiloi"), fua faatatau o le lauulu leiloa (umi mai le tele o masina i le tele tausaga).

Androgenetic alopecia pe kenera leiloa itu

Lenei ituaiga o alopecia faasino tonu i le hormonal background and heredity. Toeitiiti 90 pasene o tamaloloa e aʻafia i lenei ituaiga o alopecia. Ua manifinifi le lauulu laʻititi, gagau ese, ona liua lea ma faʻamaʻi ma mou atoa atu.

Alopecia ola

O le igoa o lenei ituaiga e tautala mo ia lava. O le lauulu e afaina e ala i le mea lea e paʻu uma ai lauulu i se mataupu o le taimi. Mulimuli ane, toefuatai lauulu. E tupu lena mea o le taulaiga e mafai ona alu i se isi vaega o le ulu. O mafuaʻaga o lenei ituaiga o alopecia e leʻi maeʻa suesueina.

Alopecia Togafitiga Metotia

Pe o le a le fesuisuiai o mafuaʻaga ma ituaiga o le pala, e matua ese lava o metotia o togafitiga. O nei aso, e tele metotia masani:

Faia o lauulu faia e faia i le fesoasoani a ulu ulu, vailaau, tui, shampoos mo le leiloa lauulu ma masks. O le filifiliga i le filifiliga o togafitiga e faia e le trichologist. Togafitiga ua fuafua e toe faʻafoʻi a latou lava folikel ma toe amata a latou galuega fai ma e oʻo atu i le ono masina. E masani ona tupu pe a maeʻa le kosi, toe amata le leiloa.

Faatasi ai ma lenei ituaiga togafitiga, o lauulu mai nofoaga le lelei e fesiitai atu i le alopecia zona. Ole taotoga e faia ile auala faafomai ma e i ai taunuuga leaga ile tulaga ole maʻila, tiga le ulu. E le mafai ona toe faʻafoi mai le atoa ova ma lenei metotia o togafitiga. I le avea ai o se tulafono, o le a avea ai 40-50 pasene o soifua maloloina nofoaga.

O se tulaga ese fofo mo baldness i alii o le lauulu taotoga taualumaga. O loʻo faʻatinoina e aunoa ma le faʻaaogaina o taotoga mea, e ala i le faʻailoaina o nila faʻapitoa. I le taimi o le taotoga, o le lauulu e aveese e aunoa ma se taotoga ma aveina atu e le o se taotoga. Ole maualuga ole laulu ma lenei faiga ole 75-80 pasene.

Foliga auala e sefe ai le lauulu

O isi metotia ma auala ua mamanuina e puipuia ai le pulu pe i le muamua faʻailoga pe a mafai ona sefe le folikel ma toe faʻaleleia le gaioiga o lauulu tuputupu ae.

  • Muamua lava, e tatau ona e suia le meaʻai. Taumafa atili polotini ma uʻamea.
  • Taumafai e selu lou ulu i taimi uma, faʻafefeteina ma se selu mo le tafe toto i le foliga lauulu.
  • Aloese mai neura ma le popole.
  • Faaaoga vitamini pe o ni vailaʻau pe i fualaʻau ma fualaʻau.
  • Fufulu lou ulu i tui o calendula ma coltsfoot.
  • Faia se paluga falaoa, faʻafefeteina i totonu o vai faʻapuna. Oli le ulu i se paluga, afifi ma se solo, fufulu pe a ma le afa itula.
  • Faafefiloi le fuamoa ma 30 kalama o le vodka, sulu i le ulu, pe a uma le 20 minute, fufulu ma vai.
  • I totonu o le 10 minute pe a maeʻa ona fufuluina le lauulu, galu the faʻa ma sodium chloride, ona fufulu lea. O le faʻagasologa e toe faia i aso uma mo le vaiaso.

O le goto o se mea sili ona le fiafia ai. Ae a vaʻai saʻo, e mafai ona e afifi mea uma i lona itu. Mo se faʻataʻitaʻiga, sui le ata ma faʻalelei le fafine male tamaʻi foliga i se ata fou. Aua le popole. Mea uma e le faia e mo le sili sili!