Alofaia

O le Psychosomatics o Lauulu: le foia o le faʻafitauli

Ae mo le psychosomatics o lauulu, e masani lava mafuaʻaga faʻaleagaga o lenei faʻataʻitaʻiga atonu o le le lava le fesoʻotaʻiga o se tagata ma le Atua, leai se faaleagaga. O le tatou chakra Sahasrara (ile itu ole pale ole ulu) e nafa ma fesootaiga ma le Atua. Afai e ufiufi le chakra ona o le leai o se faaleagaga, ona afaina lea i le laulu, lauulu e pa'ū. A toe faʻaleleia le fesoʻotaʻiga ma le Maualuluga, ua toe faʻaleleia le masani masani o laulu. O le isi mafuaʻaga faʻaleagaga mo lenei mea leaga, atonu o ni faʻafitauli i le va feagai ai ma le tina.

O le psychosomatic mafuaʻaga o lauulu leiloa e mafai:

I le tulaga o le agaga, o lauulu leiloa e aofia ai le solia o le tagata o le lagona o le saogalemu, faʻafitauli faafitauli, ma se lagona le lelei o ia lava i le lalolagi.

Na e iai pe o e iai ma se mafutaga ma se tasi e le faʻatagaina oe e faia ni mea sese. Lenei ua mafua ai le mea moni e te soʻona fai ma oe, tusa lava pe faʻasalaina oe lava (malamalama pe le iloa) pe a e leʻi faia se auala e fiafia ai isi tagata.

Atonu oe mafatia i se teenaina manua. Aloaʻia, taua tele fuainumera mo oe atonu ua e teena oe i le taimi nei, pe i se isi itu na e aafia ai i le mafatiaga o le teena na mauaina i le laititi.

E te le lagonaina lou taua ma manaʻoga i tagata ma sosaiete. E te masalosalo i lou malosi e ofi i totonu o le siʻosiʻomaga poʻo le 'au, i taimi uma oe faʻamoemoe e teʻena. Pau a le mea o loʻo e taumafai ia lagona le saogalemu, puipuia mai se lalolagi sauā.

Ua e taumafai e pulea mea uma, peitaʻi e te le mafai ona faʻamalieina lenei manaʻoga, ona o oe o se tagata e sili ona pule. Oe e masani ona faʻaatuvaleina ma soʻona popole. Tele taimi e te faʻaaluina uma lou malosi i popolega, ae leʻo luga o le foia o mataupu. Ua ia te oe le fefe i le toilalo. O le popolega i le toʻilalo uʻuina uma le tele o au gaioiga ma faʻaaliga i le olaga.

Le faiga o le psychosomatic lauulu leiloa

Psychosomatics o se vavaeʻese mai faʻapitoa i totonu lea o loʻo vaʻai faʻapitoa i le soʻotaga i le va o le tutupu mai o faʻamaʻi ma le tulaga o le tagata soifua. Mai le vaʻaiga o le psychosomatics, faʻafitauli tau le mafaufau, faʻafitauli masani, popole ma le popole e mafai ona afaina ai le ala o somatic (tino) faʻamaʻi, e aofia ai ma lauulu ulu. Aisea ua tupu ai lenei mea?

  1. O le neura e maua ai le soʻotaga fesoʻotaʻiga o tulafono faʻatonutonu uma, endocrine, metabolism, manava, cardiovascular.
  2. O le neura e aafia i totonu o le siosiomaga i totonu ma fafo.
  3. I lalo o le faatosinaga o tulaga faigata tele i le tino, o le faʻaletonu o hormones suia.
  4. O hormones o le popolega o le adrenaline ma norepinephrine, i le taimi o le faʻamatuʻaga o le a le tele o maso o le lauulu folau konekarate, komipiuta ma faʻamalosi le lauulu.
  5. O le isi itu o le hormone e taua o le cortisol, o lo o tu mai foi i le laʻa o le tino ma le mafaufau.
  6. O le isi tali ma se faʻateleina o le cortisol o le faʻateleina o le testosterone ma lona metabolite dihydrotestosterone, o le androgenic mafuaʻaga o le pa'ū paʻu.
  7. I fafine, i taimi o le poto masani ma ogaoga lagona feaveaʻi, prolactin secretion ono faateleina, lea o le a faʻalavelaveina ai foi le paleni hormonal.
  8. Suiga i le fua faatatau o fafine feusuaiga hormone ma se faaitiitia o estrogen faaalia i le toesea o lauulu matagofie.

Psychosomatics: o le a le mea

O le lautele na talitonuina o le mafuaʻaga o soʻo se faʻaiuga o neura e le mamao ese ma le mea moni. Psychosomatics suesue i le fesoʻotaʻiga o faʻafitauli o le mafaufau ma le soifua maloloina faaletino. Fai mai suʻesuʻega o aso nei, o le 75% o faʻamaʻi e oso mai i tagata o ni mafaufauga ma mafua mai ona o le popole ma le popolevale. E le faigata ona faʻamatala: o vailaʻau na gaosia e le neura e fesoʻotaʻi saʻo ma le puipuiga, afaina ai lona tulaga. O le faʻamaʻi o le mafaufau e faʻaleagaina tonu le puipuiga o le tino, ma mafua ai le tele o faʻamaʻi.

Lauulu leiloa, poʻo alopecia o se tasi o faʻailoga muamua o se faʻaletonu o le mafaufau. O le mafuaʻaga o lenei faʻaletonu e ono feteʻenaʻi i totonu o le aiga pe i le galuega, vaivai, mafatiaga ma isi lava faʻalagona leaga. O iʻuga, faʻatasi ai ma foliga mai o le fefete ma le susorrhea, e mafai ona sili atu le mafiafia o lauulu leiloa ma e oo lava i atoa paʻepaʻe. Ona o le tele o lagona, o lenei taufaʻamataʻu e sili atu ona masani ona faʻailoaina i le vaivai nai lo le malosi o le feusuaʻiga: e tusa ai ma faʻamaumauga, o fafine uma lona tolu o loʻo i ai ni faʻafitauli i lauulu.

Lauulu leiloa o se tasi o faʻailoga autu o le faʻamaʻi mafaufau.

Aisea e paʻu ese ai lauulu ona o le popole?

Psychosomatic faaletonu mafai ona tupu mo se tasi o le tolu mafuaʻaga:

  1. Genes leaga, lea, faʻaopopo i mafuaʻaga mafaufau, faʻateleina le tulaga o le lauulu,
  2. Tuusaʻo atu faʻafitauli i fafo: mea taua na tutupu, mafua ai le malosi o le faʻateʻaina,
  3. O se faifai pea talanoaga i totonu e mafai ona faʻatupuina e lagona lagona o le tausalaina, feteʻenaʻi ma ia lava, lavelave, faʻamaoniga ua leva ona i ai, ma isi. E mafaia lenei mea, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le fefe ile teteʻe, e tuliloa se tagata i le sosaiete. O le fefe e faʻavavau o le "faia o se mea sese", o le le mafai ona ave mataupu i o latou lava lima taʻitaʻi atu i le mea moni o le tele o le malosi faʻaalu i le popole, ae le o le fofoina o faʻafitauli o iai nei. O le fefe faʻaputuputu e mafai foʻi ona oʻo mai i se faʻatupuʻuga o le ola feusuaʻi ma se tulaga le saʻo i totonu o le aiga.

E lua tulaga o le neura e mafai ona faʻatupuina ia taunuuga:

  1. Faʻanoanoa taimi Afai o se lagona le mautonu tulaga faʻatasi ma oe mo se taimi umi, e tau atu i le le lelei o uma tino tino. O le mea la ua tupu, ua le maua e le laulu le saʻo o le toto ma le okesene, e oʻo atu ai i le faʻavaivaia. Faatasi ai ma le faʻaumiumi ma le faʻaititia o le tino, o le mafai ona faʻamutaina atoa o le tuputupu ae o lauulu e mafai, talu ai o aulelei folo e le maua le mea tatau talafeagai oti i luga o le taimi. O le a le mafai ona toe faʻafoʻi le ituaiga muamua o lauulu.
  2. Na faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi. O le tala e uiga i lauulu na latou tutu i le pito e le o se soʻona faʻatelega, e tupu moni lava ma le oso aʻe ai o le popole. I le taimi lava e tasi, o le solia o maso lea e mafua ai le lauulu o loʻo uuina i luga o le ulu e mafua ai lo latou le mautonu. O le faʻapipiʻi o lima poʻo le selu ile ulu ile taimi tonu e mafai ona oʻo atu ai ile leiloa. I le le i ai o le toe foi i tua mai o se teteʻe, o le lauulu o le a toe malosi atoatoa pe a uma le 3-4 masina.

O taimi ogaoga o le popole o se tasi o mafuaaga o le leiloa ulu.

Ma le faʻaopopoga, i le popole popole, o lenei tulaga ua mafaufau ai foʻi le tino, o loʻo faifai pea le popole. Ona o le le masani tulaga o le tua, ua ma vae, toto o toto ma metabolic faagasologa ua faalavelaveina. O se tulaga faʻapena e mafai ona tulaʻi mai ma se olaga faʻafuaseʻi.

Manaia: O le mafaufau o le trichotillomania o loʻo faʻailoaina e le tosoina o lou lava lauulu mai le ulu. O ia masani e mafai ona mafua ai i mafuaʻaga mai fafo (leai se uʻamea ma apamemea i totonu o le tino, cranial trauma), faʻapea foi i totonu. O le faʻamaʻi e masani ona faʻatupuina e le faaumiumi o le atuatuvale, faateleina le popole, pe o le schizophrenia. Trichotillomania e manaʻomia le taua o togafitiga o fomaʻi faʻapitoa.

Faʻafefea ona iloa o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le neurosis?

Ina ia faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi faʻapitoa, e tatau ona e iloa le mafuaʻaga o le faʻamaʻi. E moni, e naʻo le suʻega ma le faʻailoaina e mafai ona maua ai se tali saʻo, ae e tele faʻailoga e mafai ai pea ona avatu ia te oe le faʻailoilo. E mafai ona mautinoa masalosalo psychosomatics pe a:

  1. O fulufulu e pa'ū faʻasolosolo malie ile umi o se taimi, ae o aso uma o latou numera e faʻasolosolo lava ona faʻateleina. Afai o alopecia ei ai isi mafuaaga, e le faʻatatau i le mafaufau - faʻataʻitaʻiga, tausaga, maʻi, poʻo se mea e tupu faʻatatau ile tupuʻaga - e tupu faafuasei, lauulu manifinifi i se taimi puʻupuʻu.
  2. I le faaopoopo atu i lauulu malulu, lauulu lelei suia mo le leaga. O le ulu e tatau ona fufuluina soʻo nai lo le masani ai, talu ai o le sebum e faʻaletonu i le lapoʻa o mea (o lauulu masani e tatau ona foliga mama mo le lua i le tolu aso). O foliga foi o curls ua tuua le tele o mea e manaʻomia: o le lanu e mou atu, o le voluma ua leiloa. Ua mafua lea ona o le faʻatamaʻia o le hormonal, lea e mautinoa lava e aofia ai se faʻaumiumiina o le atuatuvale.
  3. Le mautonu tulaga e le gata o laulu, ae faapea foi ma paʻu ile tino atoa, faapea foi ma fao. E tolu nofoaga ia e tele ina afaina ai alualu i luma neurotic tulaga. O le paʻu e suia moli, tausaga, ma e masani ona pa'ū ese o vaega laiti. Ua lelei ona ati ma fao fao.

O fao papala ma le pa'ū lauulu o faʻailoga ia o le psychosomatics o lauulu

Afai e te maua faʻaaliga o uma, poʻo le tele o nei faʻailoga, faʻafesoʻotaʻi lau neuropathologist poʻo le psychotherapist ma lou faafitauli. Lenei fesoasoani le faʻailoaina o le mafuaʻaga muamua o le faʻamaʻi ma saili se fofo i le faʻafitauli. Oe atonu e le mafai ona tutoʻatasi faʻamautu le sootaga i le va o le mea na tupu na faateia ai oe i lou olaga ma lou tulaga o le soifua maloloina. I le mauaina o le mea e mafua mai ai le faʻamaʻi, e mafai ona suia lona ala. Ae e le tatau ona e teena le togafitiga mai se fomaʻi faʻapitoa faʻapitoa: ina ia o ese mai le mafuaʻaga ma faʻaaliga o le faʻamaʻi, o le ae manaʻomia le siakiina tutusa.

Manaia: E tele taimi, pe a uma ona iloaina o lenei faʻafitauli, o le tagata gasegase e amata ona ia iloa ai le malosi o le fefe i le leiloa o le vaega o totoe o le lauulu. O mea faʻaopopo e faʻaopopo ai le tulaga, ae faʻaauau le pala. O le mafuaʻaga lena, pe a feagai ma se faʻailoga, e taua le aua le lolo atu i le popole, ae ia amata loa togafitiga i se taimi vave.

Le va feagai o psychosomatics ma lauulu leiloa

O le mea moni o le taumafai e aʻafia le uluulu mo le toe faia o lauulu, tatou te le paʻi atu i le mafuaʻaga o lo latou leiloa. Ma o le mafuaaga mo lauulu leiloa taoto i psychosomatics.

O le upu psychosomatics (mai le Eleni psyche agaga ma soma tino) e faasino i le vaega o fomai mafaufau, suesue psychosomatics, o le sootaga o le mafaufau mafaufau o se tagata ma nisi faʻamaʻi o le tino o le tagata.

A e toe faaupuina le upu moni ua faʻamaonia "o matou mea matou te 'aʻai ai", ona o le tele o faʻamaʻi e mafai ona matou faapea "o o matou maʻi o lo matou lagona lea o le lalolagi, o lona uiga, matou te mafaufau ma lagona."

O o tatou lagona lagona taoto le tumau o lona tino i le tino o le tino. Poo le a foi le faiga matou te togafitia ai, matou te le avea, e le toe mou le faamaʻi e le mafai ona suia lo tatou uiga faʻapitoa. Ma na o le mauaina le atoatoa loto i totonu ia te ia ma le lalolagi o siomia ai, e mafai ona tatou manumalo i le tele o faʻamaʻi, tusa lava pe leai se vailaʻau mo togafitiga.

Lauulu leiloa e fesootai tonu i nei postulations o psychosomatic saienisi.

Na faamatalaina lea e le mea moni e faapea, o fafine e tele atu lagona ma e ono aʻafia i mafatiaga. Ma le mataga o le saoasaoa o lenei olaga ua aafia ai le mafaufau o tupulaga talavou. Tagata o le augatupulaga matutua ola sili sili fua ma toafilemu olaga, ma o latou mafaufau e sili atu mausali ma le mafai ona aafia i popolega.

E tusa ai ma mafaufauga psychosomatic, tele mafuaʻaga o lauulu leiloa e mafai ona iloga:

  1. Ogaoga mafatiaga. Afai o se tagata afaina malosi popole, faʻaalia le afaina o le laulu o le tino. O lenei tulaga e mafai ona faʻamatalaina tusa lava ma le fesoasoani a togafiti masani. O le mea moni o le taimi e oʻo ai le tino i le atuatuvale ma le malosi o le faʻalavelave, e vave lava ona aofia ai galuega puipuia: e i ai le tafe o le toto i totoga e sili ona afaina i faʻafitauli, ma se tafega o le toto mai isi totoga ma faiga e le faʻamalosia aafiaga le lelei.O le mea lea, i popolega popole o loʻo iai le tafe toto i le fatu ma lona alu ese mai le paʻu. E faʻaputuputu e le tino galuega puipuia i le tino e sili ona feagai ma popolega, ina ia aloese mai ai i ni faʻafitauli leaga e pei o le maʻi o le fatu ma le stroke, o le paʻu e otometi lava ona leai se okesene, o le taʻamilomilo toto i totonu o le paʻu na faʻasolosolo lemu ma o le paʻu ua amata ona afaina tuusaʻo, ma o le faʻailoga muamua na o le leiloa o lauulu.
  2. O le tulaga faifai pea o popolega, fefe, le mautonu i le lumanaʻi, le le talitonuina le lalolagi ma tagata. Tusa lava pe le oʻo i se tagata le oʻo mai o le faʻaletonu neʻi popole, ae o loʻo le masani ona fetuunai ma le lalolagi i fafo ma tagata, e mautinoa lava o le a aliali mai i luga o le tulaga o le lauulu. O le le mautonu e uiga i a taeao, o le le talitonuina o le lalolagi ma tagata, e taitai atu ai i le mea moni o se tagata ua i ai i se tulaga o le faifai pea "filemu" atuatuvale, o le a mautinoa lava le faaosoina o le lauulu.
  3. Lava-flagelling, lava masalosalo, ola tutoatasi, leai o se lavelave fesoasoani i lauulu. O le tulaga i totonu o le le faamalieina, faifai pea taʻutinoga ia te oe lava, i lou tagata i totonu ia te oe lava, e taitaia ai i se faʻasologa o toilalo atoa ma faʻaosofia ai lauulu.

Faʻafefea ona puipuia?

Ina ia puipuia le matagofie ma le maualuga o lau lauulu, e tatau ona e matua pipii i fautuaga ma fautuaga:

  1. Sui lau amio. E matua faʻasaina ona faʻatagaina oe lava i le pelogia. Alofa ia te oe lava, aua o tagata taʻitoʻatasi e tutasi ma tagata taʻitoʻatasi, aua e te faʻatusatusaina oe ma se isi. E i ai au lava agavaʻa ma taleni e faʻapitoa ia te oe. Lagona le mautinoa ma e mautinoa o le a e manuia. Alofa ia te oe lava ma o le a alofagia oe e isi.
  2. Sui lau amio ile lalolagi. E le mafai ona e tuuaʻia isi i ou toʻilalo. Ave le lalolagi ma tagata i le malamalama lelei, taulaʻi lou mafaufau i le amio lelei o tagata ma i luga o itu lelei i mea e tutupu. Vaʻavaʻai ile lalolagi e le o tioata uliuli, ae o matatioata kiona. Ma o le lalolagi o le a taʻalo i le tali atu ma lanu uma o le nuanua. Ma o le faafitauli o lauulu leiloa o le a foia ia lava.

Afai e te lelei, o le lalolagi ma i latou o loo siomia oe o le a tali tutusa, ma o lou lauulu o le a susulu i le matagofie ma le soifua maloloina.

Louise Hay - O le na faavaeina le Self-Help Movement

O Louise Hay o se tusitala Amerika lauiloa, o le tusitala o le silia ma le 30 tusi o lauiloa lauiloa, o le tusitala o le lauiloa lauiloa "E Mafai Ona E Faamaloloina Lou Olaga."

O le tusi a Louise Hey "You Can Heal Your Life" (faaliliuga moni: "You Can Heal Your Life") sa lolomiina i le 1984 ma na sao 110 toe lolomi i le USA. Ua faaliliuina le tusi i le 30 gagana ma lolomiina i 33 atunuu (o le aotelega o loʻo tufatufaina ua ova atu ma le 50,000,000 (lima sefulu miliona) kopi - 2014 faʻamaumauga).

O se tamaloa lea, ma lana faʻataʻitaʻiga ma le poto masani o le olaga, ua faʻamaonia le aoga o aʻafiaga uma o faʻamatalaga a psychomimetics i tagata soifua ma le soifua maloloina.

O se faigata faigata ma se faifai pea o toilalo na taofia ai o ia seia oo seiloga na ia suia tele lona lalolagi i totonu.

O le teineititi na fanau mai i se aiga le atoatoa, na tatau ona ia aisi pea ma matelaina, tumau i le sasa o lona tama. Ma le isi mea, i lona talavou, na ia aafia ai i le ogaoga o manuaga o le mafaufau, lea na iu ai ina latou lagona ma mafua ai le kanesa. Tau lava o lou suia o lou uiga ia te oe ma isi, ma e mafaufau ai lava. Na ia mafai ona ausia se vavega moni: E le gata sa faʻamaloloina o ia, ae na avea foi o se tagata manuia ma fiafia na soifua ma soifua umi ma fiafia. Na maliu Louise i le 91 o ona tausaga.

O le taʻutaʻua tusitala ma le fomai o le mafaufau na ia taua lona taua tele o faʻaaliga ma fautuaga ia i matou i ana tusi.

Psychosomatic faamai

Ole tele o taimi, lauulu malulu, pe a fai e leai ni isi mafuaʻaga mafuaʻaga, o se psychosomatic faamaʻi ma faʻailoa mai faʻafitauli ma le mafaufau mafaufau o le tagata. Psychosomatic faamai o faamaʻi e iai faʻailoga tino, ae o ona mafuaʻaga e taoto i le mafaufau o le tagata. E tele ni manatu faʻapea mo le faʻaalia o nei faʻamaʻi.

O le muamua ua faʻailoa mai o faʻamaʻi o le mafaufau e mafai ona mafua mai i le popolega mai le le mafai ona faʻalavelaveina o le mafaufau.

O le manatu autu o le lona lua o faʻafitauli, o le atuatuvale e mafua mai i le i ai i totonu o se tasi tagata o eseʻese mafuaʻaga, ae o le malosi tutusa.

O le lona tolu o talitonuga e faʻailoa mai ai o le psychosomatics o lauulu e pa'ū i le atuatuvale na mafua mai i faʻafitauli tau feteenai.

O le mafuaaga o le neurosis

Ioe, le tele o mea e le fesoʻotaʻi ma le mafaufau e mafai ona avea ma mafuaʻaga o lauulu leiloa. O le mafuaʻaga tonu o le maʻi, o le a mafai ai ona e iloa le naʻo le suʻega. Peitai, o le i ai o le aofaʻi o nei faʻailoga o loʻo tuʻuina mai ai le aia tatau e fautua ai i le psychosomatic natura o le faʻamaʻi:

  • I le faʻaopopoina o le leiloa o lauulu, o loʻo iai le faʻateleina o le paʻu i tulaga o le paʻu ma fao. Ole foliga ole auga e pei ole fao ninii, ole mauaina ole paʻu ole paʻu paʻepaʻe paʻu, paʻu, faailoa ai le i ai o se faamaʻi psychosomatic.
  • Faʻasolosolo leiloa le gaioiga. Afai o le pa'ū lauulu ei ai mafuaʻaga e le fesoʻotaʻi ma le psyche, e tupu i se taimi vave, ae afai o loʻo i ai se psychosomatic faamai, lauulu leiloa o le a tupu faasolosolo malie, ma le faʻateleina o le tele o lauulu na pa'ū i le aso.
  • O le lauulu e le gata e pa'ū i lalo, ae e faʻaitiitia foi. Volume leiloa tupu, le malie foliga, seaceous glands amata ona galue malosi, o se faʻaiuga o loʻo i ai le manaʻoga e faʻaopopoina le faʻateleina o le faʻamaluluina.

Mafuaʻaga o lauulu leiloa: Psychosomatics

E tele itu e ono faʻaosofia ai le paʻu ole psychosomatic, ae e i ai le tele o mafuaʻaga e sili ona masani ai. Muamua, e oʻo i sina faʻatiga e mafai ai ona tupu le paʻu pe a fai e se tagata e faʻatatauina ia mea. Lona lua, o le psychosomatics o lauulu pa'ū pepelo i soo se mea taua na tupu, o se mea na tupu na mafua ai le ogaoga mafatiaga. Ma lona tolu, o le tele o taimi o se tulaga o feteʻenaʻiga i totonu e mafai ona mafua ai faʻafitauli tau mafaufau i lauulu. O lauulu e amata ona pa'ū pe a fai o se tagata e masani ona 'auai i le "aina lava." O faʻafitauli e le fofoina na mafua mai, o se faʻataʻitaʻiga, o lagona o le tausalaina poʻo le ita, mafua ai le tagata ona o se tulaga faʻafitauli. O faʻafitauli faʻapena e ono afua mai i le vevesi i totonu o le aiga poʻo le feusuaiga.

Hipotesis o Liz Burbo

O le faʻafitauli o faʻamaʻi e le mafua mai i mea faʻaletino na feagai ma o loʻo feagai pea ma le toʻatele o tagata mafaufau o mea a le mafaufau. I totonu o ana tusi, na ia talanoa foi i le lauulu leiloa. Psychosomatics Liz Burbo faʻamatala lea faiga, i se tulaga lautele, e le o feteʻenaʻi faʻamatalaga e uiga i le aʻafiaga o le faʻaumiumiina o le popole ma le teʻi ose tagata. Ole talitonuga ole Bourbo o loo fautua mai ai foi, o lauulu o se ituaiga o amioga o malosi (poo le paia) malosi mai le Vateatea i le ulu o le tagata, e faatusa i le tagata i totonu. O le mea lea, ua faʻaiʻu ai le taofi o le fomaʻi, afai e maitauina faʻafitauli ma le lauulu, o lona uiga ua leiloa le malosi o le tagata e fausia lona ola ona o le leai o se faʻatuatua i le malosi a le Atua.

Tagata o loʻo i ai ni faʻafitauli, ua fautuaina e Liz Burbo ia latou lava ma ia manatua o le lalolagi faʻalelalolagi e le tatau ona suia le agaga, faʻapea foi aua le galo e talitonu i lo latou lava malosi ma le fesoasoani mai le atulaulau.

Hypothesis Louise Hay

O le suʻesuʻeina o faʻamaʻi tino e fesoʻotaʻi ma tulaga o le mafaufau, ma faʻatinoina ia Louise Hey, o ia o se tusitala lauiloa o le faʻalauiloaina o tusi, o le mea autu o loʻo fesoasoani ia te oe lava. Ioe, o se tasi o mataʻupu o ana suʻesuʻega o le leiloa o lauulu. O le Psychosomatics (o Louise Hay o loʻo talitonuina lea tulaga) e faʻatino se sao taua i lenei faʻagaioiga. E talitonu le tusitala, e amata ona tulaʻi mai lauulu e mafua mai ona o le manaʻo o le tagata e tatau ona i ai le faʻatonutonuina atoatoa o lea tulaga, faʻapea foi ona o se uiga le talitonuina i le olaga ma feteʻenaʻi pea. I le tali atu ai i lenei faʻafitauli, na ia fautuaina le faʻaaogaina o faʻamaoniga. O le tagata e manaʻo e faʻamaloloina se maʻi e manaʻomia ona suia ona mafaufauga le lelei i mafaufauga e talitonuina o ia i le lalolagi, o loʻo saogalemu atoatoa, ma e manaʻomia foʻi ona ia manatua lona alofa mo ia lava.

O le toe faʻaleleia o lauulu o se mea taua tele, aua o faʻafitauli i foliga vaaia na amata ona o le leiloa o lauulu e mafai foi ona faateteleina le mafaufau. O le psychosomatics o lauulu leiloa e fesoʻotaʻi ma le lagona o se tagata o ia lava.

A togafitia lauulu, e taua le faʻaogaina o le faʻapipiʻi shampoos ma masks, o loʻo faʻatau atu i faleoloa faʻapitoa. E manaʻomia foʻi ona e faʻaopopo i meaʻai mea taumafa o loʻo i ai vitamini A, vaega B, D, E. O aso uma e te manaʻomia ai le faia o le ulu ma le ua e faʻaleleia ai le toto i le folini lauulu. Ia, ma, o le mea moni, talu ai o le faʻamaʻi o loʻo i ai o le psychosomatic natura, e manaʻomia ona o ese mai le mafuaʻaga o le atuatuvale pe, pe a fai o le faateʻa na o ia, e aloese ai mai faʻafitauli fou. Faʻalagolago i le tulaga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O se lauulu lauulu e mafai foi ona fesoasoani, e tele tagata talitonu e talitonu o le alu ese mai le lauulu tuai o le a fesoasoani e tuua le avega o lagona i aso ua mavae. E le gata i lea, o lenei foʻi faʻatonuga e aoga tele i le tino mo le laulu ua faʻaleagaina.

Puipuiga

Psychosomatics mo lauulu lauulu e matua tele faʻafitauli, o lea, ina ia aloese mai ia faʻafitauli, e aoga le tausia lelei o le puipuiga.

O le auala autu e puipuia ai lenei maʻi o le galue i lou mafaufau tulaga. E mafai foi ona fesoasoani tele faʻamalositino tino. Latou te faʻaletonu le tafe toto i vaega uma, ma mafua ai foʻi le siʻitia o le endorphins, e lelei mo le mafaufau. Ole mea taua lea, talu ai ole tele o taimi ole psychosomatics ole paʻu e pa'ū e fesoʻotaʻi ma le leai o se fiafia ile olaga.

Ole mafuaaga ole alopecia ole popolega

O le soʻotaga o le psychosomatics ma le pauna e mafai ona vaʻaia i mea taua nei.

  • Ole siʻitia ole tulaga ole cortisol e faʻagesegese ai faʻafitauli ole metabolic i le tino, e leiloa le malosi, ma e amata ona toe faʻatumu e le tino mea taua mai i fao ma laulu.
  • O le faʻamamafa e faʻatupu ai taimi o le matelaina i le okesene. Cells o lauulu folikel e sili ona afaina. O se taunuuga, ua poloka le faagasologa o fou lauulu tuputupu ae.
  • Depression ma neura motusia ua faʻagaioia le faʻagasologa o lauulu leiloa, e telegese ai le tuputupu aʻe o fou lauulu. O le mea ua tupu, ua tupu le tulaʻi.
  • O le le paleni o hormonal e faʻaosofia e le faʻalavelave o le mafaufau e mafai ona mafua ai le le lava o vitamini. O le le lava o vitamini e aʻafia ai le tulaga o le laulu. Na latou matauina lo latou matamumuli ma le malosi, paʻu'ū vave, ma tupu malie.

Faʻaiuga

O le tali saʻo pe o le psoschomatics o le mafuaʻaga o lauulu e mafai ona tuʻuina atu se fomaʻi faʻavae i luga o le faʻavae. Ae E i ai le tele o faʻailoga, o le atinaʻeina e faʻafesoʻotaʻi alopecia ma faʻafitauli o le psychoemotional:

  • O le faʻagasologa o lauulu lauulu faʻasolosolo malie atu. Afai e leʻo le faʻatamala e mafua ai le popole poo le faʻanoanoaga, ae o maʻi, ona faʻaalu vave ai lea o laulu.
  • O le fausaga ma foliga o lauulu ua suia. Faatasi ai ma alopecia, o le faʻagasologa o le soona faʻaitiitia o sebum e tupu. Ua vave ona gaosia le laulu, le palapala, ma le lapoʻa ma toe oso ese. O ia ituaiga faʻailoga e faʻamatalaina e le matala o le tino i le tino, e faʻaosofia e le umi o le atuatuvale.
  • Le tulaga e le gata lauulu, ae faapea foi paʻu tino, fao leaga. I le faʻataʻitaʻiga o faʻasolosolo o faʻafitauli o le tino, suia le paʻu lona lanu, vave tausaga, fao exfoliate, gau, lauulu amata ona paʻu'ū faʻafuaseʻi.

Taua! Afai e te maua se tasi o auga i luga, e tatau ona e vaʻai i se psychotherapist (poʻo le neuropathologist) i se taimi vave, o ai na te filifilia le mafuaʻaga moni o alopecia ma otooto mai le alafua talafeagai mo togafitiga togafitiga.

Togafitiga togafitiga

Togafitiga o alopecia faaosofia e le popole faaletonu aofia ai se lavelave o faiga. O la latou sini autu o le faʻamautu lea o lagona maʻi o le tua.

Faʻavae i luga o iʻuga o suʻega, o loʻo faʻaalia le gasegase:

  • aveina o vailaʻau faʻafefe ma vailaʻau faʻafefe,
  • taumafaina o vitamini complexes,
  • physiotherapy taualumaga e faaleleia toto toto i le ulu aano (mesotherapy),
  • le faʻaaogaina o le faʻamalolo laupepa ma kulimi,
  • le faaaogaina o matapulepule saunia e tusa ma mālie fua,
  • fulufulu ulu.

Ina ua maeʻa feutagaiga ma se fomaʻi mafaufau, e mafai ona ofo atu le tagata maʻi ni filifiliga mo metotia e fesoasoani e toe faʻaleleia le mafaufau-lagona faʻateʻa ma aveese le faʻafitauli o le pala.

O metotia sili ona aoga o:

  • hypnosis
  • togafiti gestalt
  • malosi tino
  • togafitiga-amio-togafitiga.

I le togafitiga o le alopecia e mafua mai i le atuatuvale ma le atuatuvale, e tatau ona utagia faapitoa le meaai. E tatau ona e galo e uiga i taumafa i taimi o togafitiga. Na o le faʻamalieina o le leai o se mea e tatau ai ma microelements, e mafai vave ona toe faʻafoi le laʻau. Ole lisi o oloa e tatau ona faʻaaogaina e aofia ai meaʻai susu, iʻa o le iʻa ma meaola mai le sami, meaʻai e maualalo le gaʻo, fualaau faisua ma fualaʻau, salati, falaoa atoa, maso.

Galue ia oe lava o le a fesoasoani e taofi le faʻagaoioiga o lauulu leiloa ma puipuia le toe foʻi alopecia i le lumanaʻi., le faʻavaeina o le atuatuvale - yoga, faamalositino masani.

O le femalagaaʻi pe na o le savali i le ea fou o le a fesoasoani e toe faʻaola mai pe a uma le maʻi popole.

Le metotia a Louise Hay

O tagata lautele, o le tusitala o Louise Hay, o se tagata aupito sili ona faʻatau atu, e faʻagaeʻetia tusitusiga. Taulai atu i lona lava poto masani, Louise ua atiaeina se tulaga ese o auala mo le togafitia o faʻamaʻi e faʻatupu mai e ala i faʻalavelave o le mafaufau ma popole faʻafitauli.

O le psychosomatics, e tusa ai ma le tusitala, o le aʻa o faʻafitauli uma e taʻoto. Self-fesoasoani o le tulafono autu lea, mulimuli lea e mafai ona e aveese soʻo se maʻi ma taofi le faʻasolosolo o gaioiga.

O le gaioiga galue o lauulu e leiloa i fafine ma alii, faʻafesoʻotaʻi Louise ma mafatiaga o le mafaufau. Ole atuatuvale, ole lagona le popole, fefe, ole manaʻomia malosi e puleaina tagata uma, ole le talitonu ile lalolagi atoa, e faatupuina ai le le mautonu. Alopecia, e pei ona fai mai ai Louise, e mafai ona faʻamaloloina i le faʻamaloloina o le tulaga, aʻoaʻo e pulea lou ita ma lagona le toʻafilemu ma le saogalemu, mautinoa i le lumanaʻi.

E naʻo le suia o mafaufauga le lelei i mea lelei e mafai e se tasi ona maua se leleiga ma ia ma aveʻese le faʻafitauli o loʻo i ai le soifua maloloina.

Vitio aoga

Trichologist e uiga i mafuaʻaga o lauulu leiloa.

Le malie mo le leiloa o lauulu.

O auga ole mafatiaga ile lauulu

Ova avega o le neura ma popolega e mafai ona o mai ma ni mea na tupu, o le tele o le ita ma le ita, afu, ma le popole. O na poniga hormonal e afaina ai le tulaga o le tino atoa, metabolism.

  • Faatasi ai ma le faʻateleina o le cortisol, o le faʻagasologa o le metabolic e faʻagesegese, o le faʻasologa o sela fou ma le collagen e faʻagesegese, o le puipuia o le tino e faʻaletonu, ma taumafai le tino e maua meaʻai mai fao ma lauulu.
  • O le malosi faʻafitauli e faʻaosofia ai taimi o le okesene o le okesene i sela o le tino atoa, e aofia ai ma fulufulu ulu. O le mea lea, o le tuputupu aʻe o lauulu fou mai le oti follicles ua matua faʻagesegese.
  • O taimi faigata ile afaina ole laulu tuputupu ae. O se taunuuga o le oso atu o hormonal, o lauulu 'aulelei "liu aisa" i le telogen vaega, pe a masani, pe a pa'ū lauulu, se lauulu fou e tatau ona fausia e aunoa ma le faatuai i le taimi.
  • O le mea lea, i le talaʻaga o le faifai pea o le mafatiaga, o le lauulu e faʻateleina, aʻo le tuputupu ae faʻagaioiga e matua telegese.
  • Faatasi ai ma hormonal le paleni, o faaletonu vitamini foliga mai, lea, muamua lava, afaina ai le tulaga o le lauulu. Ua leiloa lo latou paʻu ma le malosi, avea ma vale, le palapala, gagau ese vave ma tutupu lemu.

Le aafiaga o le neurosis

Ile olaga nei, e leai se tasi e sao mai le popolevale ile galuega, aoga poo le aiga. Afai o ia tulaga e le tupu soʻo, e mafai ona e aloese mai le soifua maloloina faʻafitauli e ala ile saunia o le tino ile malologa talafeagai. A leai, o le lamatiaga o le neurotic faaletonu e matua maualuga. O le a le leaga o le neurosis?

  • Ole faʻaauau pea ole mafatiaga ole mafaufau ma le mafaufau e aʻafia tele ai le tulaga faʻamalositino o se soifua maloloina o se tagata.
  • Ole atuatuvale, fefe, popolega ole osofaʻiga - ua naʻo le afa lea ole faʻafitauli. Faatasi ai ma psychoneurosis, asthenic syndrome atiaʻe - o loʻo i ai se malosi malosi o le mafaufau ma le tino, vaivai o le tino.
  • Ole vitamini ma le le lava o minerale, o meaʻai e vave atagia ile tulaga o lauulu, o lona maʻaleʻale ma leiloa.

  • O le suiga o le hormonal talaaga, o le faʻamalologa o le popole hormone e faʻateleina, lea e faʻaosofia ai foi le le manaʻomia o le leiloa o lauulu.
  • Neurotic faʻafitauli e faʻasolosolo i se tulaga umi, lea e le mafai ona togafitia i taimi uma e aunoa ma le fesoasoani faʻafomaʻi. I lenei tulaga, e mafai ona e tausia lou soifua maloloina na o oe e ala i le faʻafesoʻotaʻi o se fomaʻi faʻapitoa, psychotherapist, neurologist poʻo le fomai mafaufau taimi.

Ituaiga o Psychosomatic Disorders

Psychosomatic faaletonu e matua eseese lava i latou faʻailoa. Ae o tagata tomai faapitoa na mafai ona fausia ni vaega autu se tolu mai ia i latou:

  1. Liua. E tele taimi latou te faʻatupulaia faʻaletonu i le vaʻaiga o le teʻena o le faʻateʻaina o ia lava poʻo le olaga i le taimi nei. E masani lava o tagata e faigata tele ona faia faʻaiuga faia ma oe ua aʻafia mai fafo pa'ū i se mailei faapena. E aliali ia lava faʻailoga e tutusa ma faʻamaʻi ogaoga, ae i suʻesuʻega fale suesue e le maua se faʻamaoniga mautinoa.
  2. Somatizivaronic. A o se mafatiaga faalemafaufau poʻo le ogaoga mafatiaga matua "oso" tuusao ona o mafuaaga o le soifua maloloina, tuuina atu i le talaaga o le neura vaega o le faafitauli. E masani lava ona faʻaalia ia lava i le popolevale fefe, fefe i le oti, faʻafuaseʻi o le mamafa leiloa, atoa le le lava o le fiaai, malosi lauulu leiloa, mafua ai le matapogia, loto le mautonu.
  3. Psychosomatoses. Ogaoga faʻamaʻi e mafua mai i le psychogenic vala. E maeʻa na mafai ona maʻi saʻo, ae o le tele o taimi, o le togafitiga sili ona alualu i luma e leʻi taunuʻu mai seʻi vagana ua aveeseina faʻafitauli ma le mafaufau. Le mea e sili ona taatele: toto maualuga, oncology, diffus alopecia, neurodermatitis, bronchial asthma, rheumatoid arthritis, maʻi suka, ischemia o le fatu poʻo alatoto.

O le faʻafitauli tele o le toetoe lava a le mafai ona e iloaina na oe maʻi, ma sili atu ile faʻamaloloina. Tusa lava pe e te faia se feiloaʻiga ma se dermatologist ma trichologist, o nei fomaʻi mafai foi i taimi uma fautuaina vave le psychosomatics o alopecia. O le mea moni, i taimi uma i nofoaga faitele tatou te faia le mea sili tatou te faafoliga o lo o lelei mea uma ia i tatou.

E masani lava o lenei manatu e naʻo o auala masani e togafitia ai le pala e le maua ni faʻaiuga taua. Ae i le taimi nei, e tele taimi ua tele ai tupe faʻaalu ua uma ona faʻaalu, ma le mea sili - ua leiloa le taimi e alualu ai i luma le faʻaletonu ole mafaufau.

O le mea lea, afai e foliga mai ia te oe o lou olaga ua suia i se faʻaauauina tuʻuga ma faʻafitauli, ia sili atu faʻailoa i se tagata poto faʻapitoa e uiga i ai.

Faailoga o ogaoga popole

Ae tusa lava pe faʻafefea se tagata e lalafi i tua atu o se ufimata o le fiafia ma le toʻafilemu, ma le faʻaeteete mafaufau lelei, e mafai ona e mauaina le faʻailoga masani o le atuatuvale ma popolega. O le mea moni o le olaga o le tagata e leʻi oʻo mai i le taimi sili ona lelei o taimi uma e tuʻuina atu ai lona tino:

  • suia tulaga: tauau i lalo o tauau ma ulu, le vaai e masani ona faasino i le fola, ae le o le tagata talanoa,
  • ua atili ai le malosi, pei o se toeaina,
  • faʻaalu mata loloto o faʻaaliga, ma laiti faʻamalamalamaina atili sili atu ona matauina,
  • saosaoa ma faʻafuaseʻi manava, pa'ū, suia i le mapuea loloto,
  • se tagata ave "tapunia" tulaga: lima ma vae sopoia, o le tino atoa pei o se afu afu,
  • aliali toe gaioi faifaipea foliga mai: maanuminumi, mimilo, fememeaʻi, masani ona le mafai ona taofiofia.

E tele taimi e le matauina e tagata ia suiga seiloga e amata ona latou puʻeina mata a isi. Ae e oo lava i lea taimi, o le tali atu o le teena o uiga ia ia tatou. E faigofie ona talia le manatu, o tagata ua o mai ma nei mea uma nai lo le talia o le tulaga ua amata ona o ese mai le faʻatonutonu, ma e te manaʻomia moni fesoasoani fesoasoani.

Auga ma Fofo

Ma a o e taumafai e faʻamautinoaina oe ma e pele ia te ia o loʻo lelei mea uma, o se faʻaletonu ole mafaufau ua alualu i luma ma le mautinoa ma amata ona tau atu i faʻaletonu o le tino tino. O suiga le lelei e vave atagia mai ile foliga mai: mimilo ma ato i lalo ole mata aliali mai, maanuminumi mafiafia, felanulanuaʻi ua leaga, fulufulu mata ma amata ona paʻuʻulu.

Atuatuvale

Afai o le lauulu amata ona manifinifi vave i luga o le talaʻaga o le ogaoga o le popole pe i le maeʻa o se mea na tupu, o lona uiga e sili atu le vave alu i se neurologist. Lenei fesoasoani fesoasoani vave taofia alopecia ma puipuia mai le atinaʻeina o faʻamaʻi ogaoga psychosomatic.

Ae o le faʻamaʻi i taimi masani, ua avea ma masani i le toatele e latou te le iloaina, ma manatu i ai o se masani masani.

Ae ui i lea, o le psychosomatics o le puluʻi o loʻo faʻaalia lava ia lava i faʻailoga manino.

  1. Na faifai malie le siisii ​​o le malosi o le alopecia. I le amataga, o aso uma maulu e naʻo sina maualuga atu nai lo le faʻailoga o le 100-150 lauulu i le aso. Ae a o faʻapea e faʻaletonu le leaga, amata ona fausia luga o le ulu ninii foliga o le alopecia faʻasolosolo amata, lea e mafai ona liua i luga o se nofoaga atoa botak pe a le togafitia. Afai na amata ona e maitauina o aso uma o le tele o le laulu e tumau i luga o le selu - pulea le faiga ma aua le faatuai le asiasiga i le fomai.
  2. Hyperactivity o sebaceous glands. E le manaʻomia ona fufuluina lauulu soifua maloloina i aso uma. E ufiufi i latou i se manifinifi manifinifi o loʻo gaosia e le sebaceous glands o loʻo i totonu o le ulu. E puipuia le lauulu mai le mimiti leiloa ma le leaga aafiaga o le siʻosiʻomaga ma avatu ia i latou se lalelei matagofie faʻanatura. Ole faʻamamafa e afua ai ile maitauina ole suiga ole hormonal, o lona iʻuga ole hyperactivity o sebaceous glands. O aa na vave oso le suamalie, o le ulu foliga le lelei, lauulu tautau ma palapala icicles palapala i nai itula talu ona fufuluina.
  3. Le mautonu o lauulu ma fao. O tulaga faʻalavelave e masani ona o mai faʻasolosolo ma siama aʻi vaʻa ma kapeti. Lenei e oʻo atu ai i se maʻelega tele i le toto, o lona uiga o sela o loʻo i luga o le vai maua le lava meaai. Lenei vave aafia ai le tulaga o le lauulu ma fao: latou leiloa elastik, avea ma malepelepe, fao exfoliate, ma e mafai ona gagau ese i aʻa lava. Ua amata ona veleʻe le papala mai le paʻu, uaʻeu, ma le mageso, ma ua soʻona oso le faʻatiga, pe a sulu, ona maua se faʻamaʻi.

Afai e le itiiti ifo i le lua o le tolu faʻailoga o loʻo lisiina atu i luga o loʻo i ai i le taimi e tasi, o le ono mafai e psychosomatics ona faʻatupuina le pala e maualuga tele, ma e sili atu le aua le faʻalavelave i togafitiga.

Togafitiga togafitiga

E leai ma e le mafai ona faia se togafitiga e tasi mo faʻafitauli tau le mafaufau. Ae e mautinoa e tatau ona e amata i se feutagaiga o se fomai o le mafaufau poo se neuropathologist. I le maeʻa ai o le suʻega, o le a manino ai pe o le a le umi ma pe o le a le tulaga o le mafatiaga sa i ai le tagata maʻi, lea na faʻaosofia ai le tutupu aʻe o le neurosis ma pe o le a mafai ona feagai ma le faʻasao.

I le tele o tulaga lilo, e ono manaʻomia le tuʻuina i lalo o le faifai pea vaʻavaʻai faʻapitoa ma fomaʻi ogaoga.

Ole togafitia ole neurosis ma le psycho-somatic faaletonu e tatau ona lautele ma taulai muamua ile faaleleia o le mafaufau mafaufau o tagata gasegase. E mafai ona aofia ai:

  • Electrosleep. Togafitiga faʻaletino e fesoasoani e faʻamalosia ai le moe, faʻamama avega ma faʻamalosia le taamilosaga faiai. I le taimi o malolo, eletise faʻapipiʻi e fesoʻotaʻi i mea ola faʻapitoa i luga o le ulu o le tagata gasegase, lea e faʻatupuina ai le vaivai o le taimi nei. Ole ala ole togafitiga ole 10-15 taualumaga, faia i isi aso uma.
  • Mafiafia. O isi taimi na o le pau lava le auala e mafai ai ona e togafitia le mataga o le hypnotherapy. I le taimi o le sauniga, o le poto faʻapitoa e suia uiga faʻaleagaina mafaufau ma mea fatufatu, ma o lea o le galuega o le faʻalapotopotoga atoa faʻasolosolo masani. O isi taimi 1-2 sauniga o le hypnosis ua lava mo le tulaga e vave amata ona faʻaleleia. Ae e tusa o le 10 i le 20% o tagata e leʻo mafai ona faʻafiafiaina i se hypnotic trance.
  • Autotraining. E mafai ona manatu o se tasi o le ituaiga o lava-hypnosis. O le faiga lenei o le lofituina o mafaufauga, e aofia ai i le tutoatasi fautua ia te oe lava le ola lelei-faʻamaonia uiga. E ala i le tele o aʻoaʻoga masani, latou te faʻalauiloaina i totonu o le mea palu e sui ai le sui ma sui ese ai mea le lelei.
  • Toe faʻaoga togafitiga. O nisi taimi o aʻa o se faʻafitauli o le mafaufau e natia loloto i le loloto o le mea e le o toe manatua e se tagata le faʻafefea ma le taimi na amata ai. I lenei mataupu, o le fomaʻi faʻapitoa faʻafomaʻi faʻatonutonu lemu o ia i luga o le ola fua mai le taimi nei i le tasi lea na aliaʻe ai le faʻafitauli. Ma afai e maua le mea na aumai ai, e faia lelei auala e ave esea ai.
  • Togafitiga faiva. O lenei faʻatusatusaga fou o faʻafitauli o le mafaufau o loʻo vave lava ona tupu ma faʻateleina. E faʻatagaina oe ona suia le mafaufau o le tagata e ala i lona faʻatofuina i le faʻagaioiga galue malosi. E le gata i lea, o le filifiliga o metotia ma mea faigaluega e tele. O le faʻamaloloina e mafai ona tupu e ala i le ituaiga o fatufatuga e sili ona latalata ile tagata gasegase: tusia ata, musika, siva, taʻalo ma le oneone pe faʻafefiloi se tala.

Aoga e faʻalelei ai le maʻi masani ma faifai pea le masani ai i gaioiga faʻamalositino. Aʻoaʻo faʻamanuiaga aoga i le psyche ma vave faʻamama avega faʻanoanoa fomaʻi ma lumba lopa ma hippotherapy. Fesootaiga ma meaola fesoasoani i le mauaina o le paleni totonu ma e na o le aumaia o se faʻaaliga o lagona lelei.

Sui vailaau

Ua leva ona matou fiafia i le fesili pe faʻapefea ona fai o le paʻu o psychosomatics ma le mea e mafai ona faia e uiga i ai, taʻitaʻi o tagata atamamai o loʻo galue tele i le vaega o isi vailaʻau.

Sa faʻaiʻuina e fomaʻi le mafai ai e se tagata ona tutoatasi faʻafetaui le faʻafitauli e ala i le suia o uiga i totonu ma le olaga atoa.

Nei o ni fautuaga ma metotia ua lauiloa fofo faamalolo:

  1. Louise Hay Na ia atiaeina se sisitema atoa, na ia aumaia i le umi laulau, manino fesoʻotaʻi faʻailoga tino ma le lelei tulaga i totonu. E tusa ai ma lana vaʻaiga i le lalolagi, o tagata e amata ona leiloa lauulu, taumafai e maua le pule atoa i luga o le olaga ma le le talitonuina o latou lava ma o latou siosiomaga. E mafai ona e foia le faʻafitauli e ala i le taʻuina masani o faʻamaoniga e fesoasoani e faʻafilemu ai ma toe faʻafoʻi lou alofa ia te oe ma le lalolagi.
  2. Liz Bourbo. Na te le fiu lava i le taʻuina atu o le tagata, o le mea muamua ma taua, o se tagata faaleagaga. Ma o lona fesoʻotaʻiga ma le lagi Atua e tupu, i se isi vaitau, e ala i le puʻeina o le malosi e lauulu. I le le talitonuina o le lalolagi ma le teena o le mataupu silisili faalelagi, o lenei sootaga ua leiloa, ma le lauulu-antena amata ona paʻu i fafo pei o le le aoga. Pau lava le auala e faʻasaoina ai lauulu o le iloa lea o le uluaʻi faʻavae o le agaga faʻavae faʻaleagaga ma faʻamalosia au fegalegaleaiga ma le lalolagi e ala i le alofa ma galuega lelei.
  3. Sinelnikov. O le fomaʻi lauiloa lea e talitonu o le fefe o le mafuaʻaga sili lea o le laulu. Leitioa a latou fai mai o lona laulu e tu i le pito. Ole micromuscular e siiina ai fulufulu konekarate, faʻapipiʻi moli, ma o aʻa e le lava le mauaina o meaʻai. I le aluga o taimi, latou te vaivai, ma le lauulu e pa'ū. E le gata i lea, o le alopecia e mafai ona faʻaosofia ai se faʻafitauli malosi ma faʻafuaseʻi. Na ia fautua mai e faʻafetauia lenei mea ma le ola-faʻamautuina faʻatulagaina ma malologa auala.

Faiga Oriental: yoga ma mafaufau loloto fesoasoani e taulimaina faafitauli mafaufau loloto atoatoa. Latou te fesoasoani i le faʻatupulaia o le puipuiga, faʻamamaina o faʻamaʻi o maso, faʻagesegese le tuai o le tino ma faʻavaveina le toe faʻafouina o sela ma aano.

E sili le amata toleniga i lalo o le vaʻavaʻaiga a se faʻapitoa, ona mafai ai foʻi lea o oe i le fale.

Yoga fesoasoani e le gata e toe faʻaleleia atoatoa mai le alopecia ma isi faʻaaliga o psychosomatics, ae ia aumaia foi o ia lava i se tino tino sili ona lelei. E leai ni ona tausaga faʻatapulaʻaina ma se faʻaiʻuga - e oʻo lava i tagata mamaʻi ma tina maʻitaga (ioe, i lalo o le vaʻavaʻaiga a se faiaʻoga) mafai ona auai i nisi o ona ituaiga.

Isi tausiga

Ae o le mafaufau e le mafai ona manumalo i le alopecia. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia le mautinoa o le vaʻaia lelei o le lauulu, e le gata mai i fafo, ae faʻapea foi mai totonu.

Taumafai e usitai i fautuaga nei a tagata tomai faapitoa:

  • faʻateleina le meaʻai i fualaʻau fou ma fualaʻau, faifai pea meaʻai taumafa o aano ma iʻa, meaʻai, iʻa, mea taumafa susu,
  • faia se ulu fulufulu ulu i po uma, sili atu i mea taua suauu o rosemary, kinamoni, cloves, ylang-ylang,
  • faʻapelepele lou lauulu i ufimata: faʻapitoa gaosi poʻo se mea e faia i le fale ma suauʻu faʻalenatura, vitamini, laʻau o laʻau,
  • faʻaaogaina naʻo le maualuga lava o le lelei laupepa mo faʻamanuiaina o le pulu ma malulu mo laulu mago, leaga ma faʻaleagaina,
  • afai o le lauulu e umi naua, ma maʻa ua faʻavaivaia ai, e sili atu le tipiina - e masani lava o se pupuʻu puʻupuʻu laveaʻi mai le pala.

E tutusa lava tulaga puipuia, fesoasoani foi i le androgenetic alopecia, e afaina ai alii. Ae i le fafine fafine, ona o le le aoga hormonal, o mea e tele i le testosterone e mafai ona matua faʻateleina. E fetaui le masalosalo o le androgenic natura o le pala, pe a faʻafuaseʻi ona amata ona tupu se fafine tendrils, lona leo na faʻaititia, maʻi faʻasolosolo faʻaalia mai. Ole faʻaaliga foʻi lea ole psychosomatics, peitaʻi o le togafitiga e tele ina manaʻomia le faʻaaogaina o vailaʻau e iai le hormone, e naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻatonuina.

O le leaga o lagona faʻanoanoa

Ole atuatuvaleina ole mafaufau o le mafaufau lea e faʻalavelave ai le mafaufau, faʻaititia ai le lagona, ma oso ai le paʻu. E masani lava, o le faʻaletonu e tupu faʻasaga i tuaʻaiga o faʻamaʻi o le endocrine system, pe a maeʻa lagona vevesi. O a aʻafiaga o le atuatuvale?

  • Ole taimi umi lava o le lelava ona o faʻalavelave i le moe o le moe ma ala mai, le lava le malolo lelei.
  • O le tele o popolega hormone e mafua ai le faʻaleagaina o le tino puipuia, o le tino e ono gapatia i faʻamaʻi.
  • O le le lava o le fia 'ai, o le le lelei o taumafa ma le faʻafitauli e mafua ai le le lava o vitamini, le lava le taumafaina o taumafa.
  • Lauulu leiloa, malepe fao - masani lava faʻaalia o le vaivai.
  • Le foliga o trichotillomania e faasaga i le talaʻaga o le neurotic faaletonu, lea, i taimi o le ogaoga popole po o le fefe, tagata mama tutoatasi toso ese lauulu i luga o latou ulu.

Auala e malamalama ai o le leiloa o le psychosomatic

O gasegase o le psychosomatic foliga mai o se mafuaʻaga o le fegalegaleaiga o mea faʻalemafaufau ma physiologics. O le leiloa ole lauulu e mafai ona oʻo mai ile tele o faʻamaʻi, o le hormone poʻo le vitamini metabolism, o le iʻuga o vailaʻau oʻona, poʻo le faʻaogaina o mea taugata maualalo.

Faʻafefea ona faʻamautu le mafuaʻaga o se maʻi le fiafia?

  1. Talanoa i se fomaʻi ma faʻamatala auiliili le tulaga atoa, faʻailoga ma faitioga.
  2. Afai i ni nai masina mulimuli i lou olaga na i ai le tele o aafiaga ma mafatiaga, atonu o le mafuaʻaga lea o le lauulu e leiloa.
  3. Faʻamaʻi i taimi ua tuanaʻi, faʻagaioiga, inu vailaʻau e mafai foi ona avea ma suiga le lelei.
  4. Afai o lou olaga na oʻo mai i se lagona faigata taimi, le tatau ona e taulimaina oe lava ia faafitauli. O le neuropsychiatrist poʻo le psychotherapist e mafai ona fesoasoani i le fofoina o faʻafitauli uma.
  5. Ose fomai, dermatologist pe trichologist o le a fesoasoani i le tusia o se agavaa suʻesuʻega fuafuaga, o le faʻaiuga o le auiliiliga o lea o le a iloa ai le mafuaʻaga o le le paleni o hormones po o isi vailaʻau.
  6. O se fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasi o le a fesoasoani e faʻailoa le mafuaʻaga tonu o le paʻu o lauulu, ma faʻasolosolo lelei togafitiga.

Togafitiga tele faalagolago i le mafuaaga o le faamai. O le psychosomatics o lenei faʻaletonu atonu o le iʻuga o le sili atu o le malosi ma le faʻamalosia o le neura. Faʻafaigofie i le popole pea ona fesoasoani i ni nai tulafono faigofie:

  • Le malologa atoa, 7-8 itula po moe.
  • Paleni taumafa, taumafaina vitamini ma tonic.
  • O auala autu e faʻatumauina ai le neura: B vitamini i lavelave, sauniuniga faʻavae i luga o le B12, B5, B2, B6, ascorbic acid, magnesium, zinc.
  • A maua le anemia, faʻasaʻo ma vailaʻau ei ai le maualuga o le uʻamea ma le folic acid e manaʻomia. Ae faʻatoa faatonuina e le fomaʻi.
  • I le tulaga o le moe moe poʻo pe moe, fofo vailaʻau, valerian, motherwort, complexes ma hops, mint ua faailoa.
  • Tapenaga faʻapitoa mo lauulu toe faʻaleleia ma le keratin, amino acids.
  • Suauu ma mea teuteu faavae e faʻatatau i laʻau ma laʻau o loʻo laʻititi le fesoasoani ia faʻaitiitia le vaivai o lauulu na faʻaleagaina ma faʻavaivaia.

Afai o le faʻafitauli o taimi e afua ai ona mafua ai se neula poʻo se faʻanoanoaga, aua neʻi e alu i le togafitiga. I lenei tulaga, o vailaʻau e tatau ona faʻatonu naʻo le fomaʻi.

I tulaga o le faʻapaleni hormonal, faʻasaʻo ma vailaʻau faʻapea ma hormones tatau foi ona faatonuina e le endocrinologist faʻavae i iloiloga.

O le tumu ma paleni taumafa o le faʻavae o le soifua maloloina. O le leiloa o lauulu, o le malepelepe ma le maʻaleʻale o mafai ona avea ma faʻaalia o le leai o se tasi pe sili atu vitamini, minerale, maloloina gaʻo ma porotini i le tino. E mafai ona e fausiaina mo le le lava o mea lelei ma aoga aoga e ala i le mulimuli i se meaai faigofie:

  1. Meaʻai tatau ona feʻai taimi, masani, a itiiti e 3 taumafa i le aso.
  2. Le fua sili ona lelei: i luga o le 50% carbohydrates, i le 30% porotini ma le 30% gaʻo i le aso.
  3. E aoga mea ai carbohydrates, suauʻu ma cereals. Sweets tatau ona faʻatapulaʻaina.
  4. O meaʻai porotini e tatau ona i ai i meaʻai i aso uma, meaʻai e maualalo le gaʻo, moa, iʻa, fuamoa ma oloa susu.
  5. O gaʻo e sili ona aoga Omega 3,6,9 e maua i iʻa o le sami, e le faʻamama suauʻu, nati, fatu.
  6. Aemaise lava le aoga o fualaʻau, olive suauu, linseed ma sana. E fautuaina e faʻaopopo 1-2 sipuni i le aso i taumafataga saunia.
  7. O fua o vaitau uma ma fualaʻau 'aina, salati, sulu e aoga mo lauulu maloloina.
  8. E tutusa le taua o le paleni vai - 1.5 lita o le mama pe faʻaʻi vai i le aso.

Faapitoa metotia

E le masani ona mafai naʻo latou lava ile malosi ole mafatiaga ma le soona faʻamalosi. O le fofo sili i lenei tulaga o le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi faʻapitoa.

  1. O le psychoneurologist poʻo se psychologist o le a fesoasoani i le talanoaga e iloa ai le mafuaʻaga o le faʻafitauli autu, saili le sili atu auala ma auala e fofo ai faʻafitauli o le olaga.
  2. E leai ni faʻafitauli e le mafai ona fofo. O vailaau faaonapo nei ua laa i luma mamao, faʻapitoa metotia faʻafomaʻi e mafai faʻailoa mea leaga, ma maua ni auala e fofo ai.
  3. I le faʻaopopo i togafitiga faʻafomaʻi, faʻafitauli o le neurotic, neura ma le atuatuvale e mafai ona togafitia e le psychotherapy.
  4. Talanoaga ma se fomaʻi i se siosiomaga toʻafilemu ma faʻalelei lagona o le a fesoasoani e saili le mafuaʻaga autu o mafatiaga ma popolega.
  5. Le faʻavae o le toe faʻaleleia o le neura o le malolo, malologa, toe faʻaleleia o le feololo o gaioiga faʻamalositino, faʻasaʻoga o le pulega o galuega ma le malologa.

Faaiuga

O le leiloa o lauulu ona o le malosi o le mafaufau ma lagona faʻamalosiʻau o le mafaufau e le masani ai. E mafai ona e aloese mai i le le fiafia solia e ala i le matauina o puipuiga. I le tulaga o le muamua faʻailoga, e mafai ona taofi le paʻu lauulu i le fesoasoani o vailaʻau ma metotia mafaufau, lea o le a faʻamatalaina auiliili e fomaʻi - trichologist.

Faʻafefea ona toe faʻafoʻi lauulu pe a uma le popole popole?

I le faaopoopo atu i le matauina o se tagata poto faapitoa, ma le faʻaaogaina o vailaʻau faatonuina, e le tatau ona galo se tasi e uiga i le tutoʻatasi tausiga o le laulu:

  1. E tele ni mea aoga e fai e le vitamini A, vaega B, D, ma le E.Faʻai meaʻai e maualuga le tele o taimi, pe ave i latou ile faiga o sauniuniga.

Meaʻai Ese i Vitamini E, A, B, D

O se faʻataʻitaʻiga o tagata toe faʻafaigofie e faigofie ona sauni i le fale:

Ole suauu olive e fesoasoani i le paʻu o lauulu

  1. O le faigofie le matsi o le suauu olive. E mafai foʻi ona e faia e aunoa ma se faʻaopoopoga: ua lava lena e faʻamafanafana ai le kuata ole tioata ile vai taele ma faʻamama lelei ile lauulu. O le metotia mafai ai ona faʻaaogaina, e aofia ai mo puipuiga. E le faatapulaaina taimi umi - o le filifiliga sili o le tuu o le suauu i le po.
  2. Lulu le kalaka ma le aniani ma palu le gaogao na maua mai ai. Faapipii le mata pulepule i luga o le ulu ma taofi mo le itula, ona fufulu ese lea i le masani auala. Afai e mafai, e sili atu le fufuluina o lauulu i se fasi o le chamomile.
  3. O se sili fofo mo le faʻamalosia o lauulu o le henna. Afai e le fetaui oe ma le henna masani ma le basma, faʻaaoga laʻau le lanu. Mo le sili aafiaga, faʻafefiloi ma le kefir, o le tele o le tele e tatau ona tutusa ma sour cream. E tatau ona e tausia se ufimata mo le afa itula.

Taua! Mo le umi o le faʻaalia o laupepa taʻitasi, o le ulu e tatau ona ufiufi i se ata (mo se faʻataʻitaʻiga, se taga), ma afifi i se solo mafanafana i luga.

O meaʻai mo faʻafuaseʻi o le sela o le ulu

Faatasi ai ma le alopecia, e sili atu le faʻagalo e le tumau e uiga i taumafa e manaʻomia le faʻaititia o le mamafa. O le mauaina oe lava o isi kalori, oe poloka le ala i lou tino mai le tele o mea aoga. Latou te manaʻomia ina ia vave toe faaleleia le vaitaimi o le toe faaleleia. Ole tele o vitamini e iai fualaʻau, fualaau aina, suauʻu, fuamoa, iʻa oleʻa, ma manu o manu.

Meaʻai ua Faʻamalieina ma Omega-3 Fatty Acids

I le faʻaopopo i vitamini, omega-3 gaʻo gaʻo e faʻamalosia ai le tulaga o le ulu ma le porotini e manaʻomia e tau ai le pulu. O le mea fau mea lea e faavae ai lou lauulu, ma e taua tele mo a latou toe faʻafouina. I le le lava o porotini, o le tino otometi taofi le lafoina i le lauulu ina ia faʻaputu ai faʻasao mo isi totoga taua.

E fautuaina e tausisia le taumafataga o aso uma o elemene taitasi: