O faʻafitauli

Aisea lauulu e pa'ū ai ma pe faapefea ona feagai

E tusa ai ma le tele o punaoa, o se tagata e masani ona leiloa 80-100 lauulu i le aso e aunoa ma le leiloa o le tele o lauulu.

O le mea moni, o tuʻaiga uma e faʻaletonu, talu ai o le ola o le laulu mai le amataga o tuputupu ae e leiloa i tagata eseese lava toetoe faalua ma aofaʻi i le 3-5 tausaga. O lona uiga o le aofaʻi o le laulu e masani ona paʻu i le aso o le a ese toetoe faalua.

E tatau foi ona manatua o lauulu suiga e mafai ona tupu e le tutusa e fuafua i vaitau, fafagaina mea sese, faʻamaʻi ma isi mafuaʻaga.

Ole tele o taimi e sili atu le taua ole aofaʻi o le numera o lauulu foliga fou tutusa ma le numera o lauulu leiloa. Tusa lava pe mo sina taimi na paʻu ese le lauulu, lea e taua o le fasi ulu, ma pe a uma le vaiaso pe lua na aliali mai se moli malamalama i luga o le vaeluaina, ona tatou mafai ona faapea o mea uma o le mea masani: o le tino na tupu le popolega, ae o le tuputupu ae o lauulu e masani lava ma le maualuga o le lauulu e le afaina.

E masani lava, o loʻo alualu i luma lauulu na maitauina e se fafine e aunoa ma le fesoʻotaʻiina o le mea na tupu o le laulu i se mafuaʻaga faapitoa (o se meaʻai maʻimau, o se suiga tele i le tau, matuia maʻi, etc.) Afai o le mafuaʻaga ua aveese, ona latou le manaʻomia lea o se tausiga faʻapitoa poʻo togafitiga.

O le lauulu lea ua ulufale nei i le catagen phase (hair aging) o le a paʻuʻu i fafo, ma le tuputupu aʻe o mea fou o le a le faʻalavelavea.

O le isi mea o le taimi a e le tele paʻu paʻu i le aso, ma fou fou masani ai le aliali. I le taimi muamua o le a le matauina tele, ma o le a le faʻatupuina atu se popolega i le pule o le curls, ae mulimuli ane o le a iʻu ai i se faʻaalia faʻaititia i le mamafa o lauulu.

Ata: androgenetic ituaiga

E masani lava o le mea lea e masani ai mo aliʻi ma le androgenetic alopecia, aemaise pe afai o lona faʻaaliga e amata i se taimi tuai (ina ua mavae le 40 tausaga) ma o le a tupuola lemu i le pala.

I tamaiti, o le faʻaopopoina o le leiloa lauulu atonu o ni mafuaʻaga patino i o latou tausaga. Ole mea lea e ono maua ile osofaiga ole helminthic, ma maʻi fulu ole ulu, ma faamaʻi o le faʻamaʻi ole gastrointestinal, ma le alopecia atoa. O lea la, o se faʻafitauli faʻapena e tatau ona tagofia e se tama fomaʻi ma trichologist.

Leiloa po o le maʻaleʻale?

E taua le mataala i se itu taua, o le a le laulu e te vaʻaia i luga o se selu poʻo totonu o le faletaele. Po o lenei laulu atoa e pa'ū ese? Poʻo se motusiʻau ese, tusa lava pe umi?

Ina ia iloa, e tatau ona e mafaufau i pito uma e lua o le laulu. Afai o le paepae faataamilo le mafiafia o loʻo i ai i se tasi o pito, ona o lenei o le lauulu ua pa'ū mai le aa.

Afai e tutusa uma pito ma e leai ni mafiafia i ia mea, ona paʻu ese ai lea o lauulu.

I le muamua tulaga, o tupe mo le faʻamalosia o lauulu e faasaga i lauulu leiloa e talafeagai, ma i le tulaga lona lua mo lauulu vaivai.

Vitio: Polokalama - Baldness

I aso nei, o loʻo iai ni nai togafitiga mo pulu pulu faʻaosofia e faʻamalosia ai pea lauulu. Saili pe faʻapefea aoga vailaʻau baldness mo alii.

Masani pe a fufulu

Ina ia iloa ai pe ua e sili atu i le fua faatatau o le leiloa lauulu i le aso, oe tatau ona faʻavasegaina se aso, pe sili atu foi isi aso, lea o le a le matua pisi i feʻau e fuafua le pa'ū.

E tatau ona manatuaina o lauulu leiloa faʻatulagaina e leʻo sili atu nai lo le aso lona tolu poʻo le fa pe'ā ua maeʻa. O le mea o lauulu lea ua sauni e pa'ū e manaʻomia se ituaiga o faʻatupuina o faʻamalosi tino o le a fesoasoani ia i latou e alu ese mai le gutu vaʻai o le lauulu lauulu. O mea moni ia e aofia ai le fufuluina o lou lauulu ma selu le selu.

A fufulu, o le faʻatusa e sili atu tele nai lo le fua o leiloa pe a selu, ma e tele naua e faʻalagolago i le tele o taimi e te fufuluina lou lauulu.

O le tele o taimi e te fufuluina lau lauulu, o le itiiti ifo lauulu i luga o fufulu taʻitasi. Ole mea lea, afai e seasea fufulu lou lauulu, o le aofaʻi o lauulu na leiloa i le taimi o le tasi togafitiga o le a taua.

E fesoasoani foi i le leiloa o lauulu oti, fulufulu o le ulu, lauulu o loʻo faia e faʻatinoina ma le laʻau malosi.

O lea la, o le aofaʻi e fuafua ile aso lona tolu poʻo le fa pe a uma ona fufuluina le lauulu.

Vitio: O le a le tele o laulu e tatau ona paʻu i le aso?

Ia faia lenei mea, fuafua:

  • i le taeao lauulu e totoe i luga o le aluga ma pama
  • lauulu e tumau i luga o le selu pe a uma ona selu.

E le tatau ona selu le selu, ae masani ile laumei masani. Ole aofaʻiga ole lauulu uma ole numera o lauulu na leiloa ile aso. O le galuega e sili ona tigaina ma e manaʻomia le onosaʻi ma le taimi. Ae e aoga pe afai e leiloa lauulu lauulu ia te oe ma le atuatuvale oe. E mafai e le aofaʻi o lauulu leiloa o le a laʻititi lea e mafai ona e toʻafilemu ma sui i isi galuega.

E aoga tele lea mo tagata e ana le umi lauulu: o le umi o le laulu, o le tele laʻasaga latou te vaaia i luga o le selu. Ma e matua mafai lava e te le maua tele leiloa, o le mea lea e leai se mea e popole ai. O le le lava o faʻamatalaga, o le manaʻo ia lalelei se vaʻaiga, o le tele o faʻasalalauga ua iʻu atu ai i le mea moni o tagata na amata ona mafaufau e uiga i lenei mea e sili atu ona faʻateleina nai lo le mea moni e tatau ai. Ua leiloa lauulu lauulu i le tele o tala ma tala fatu, lea o le a tatou mafaufau nei.

Talatuu ma tala fatu

  • O le tala o le muamua ma ou te fiafia i ai: Ova o loʻo i totonu o le kofe e mafua ai le mageso o alatoto i le ulu ma faʻaosofia ai le leiloa o lauulu.

E maua kafeini i le kofe, i le uliuli ti, ma e maise o le tele i le lanumeamata ti. Ma o ia o se vaega o le tele o fualaau faasaina, mo se faataitaiga, o se tasi citramone tutusa, lea o le tele ua avea o se fofo mo ulu.

O le auala lea e galue ai le tatou cardiovascular system, o tapenaga o loʻo i totonu ole toto (ma le kafeini mai le kofe e ulufale atu i le toto mai le gastrointestinal tract) afaina ai vaʻa uma o le tino. Ma o lona uiga na o vaʻa e fafagaina le lauulu mafai ona faʻaititia i le tuʻufaʻatasi, e le mafai kafeini. A o le mea lava e tasi, e mafai ona finau mai o nifo paʻu i fafo o le kofe, le retina mafatia, ma le fao paʻu ese.

O le mea moni, vascular spasm e taua mo le leiloa o lauulu, ae o lea ua uma ona o le mafuaʻaga o le aafiaga o le neura faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, spasm o vaʻaiga o le ulu e mafai ona tupu i le tali atu i le popole, fefe.

Afai o le faʻaosoosoina o le mea e tupu ai naʻo le tasi, ona leai lea o le afaina o le lauulu ma le tino atoa atoa. Afai o le faʻamalologa e avea se laʻau masani ma o le mageso o vaʻa e tumau, ona faʻapea lea ona afaina ai le tulaga o le laulu.

  • Talaaga lua: O le umi o le lauulu, o le faigata foi lea o le folika lauulu e taofi, aua o le umi o le lauulu, o le tele foi na pa'ū.

E leai se sootaga i le va o le umi o le lauulu ma le fua o le lauulu. Ole taua tele ole paʻu ole laulu e mafai ona iai i tagata e laʻititi le paʻu e paʻu ile paʻu, pe a iai se mafuaʻaga mo le pulu.

  • Tala lona tolu: shampoos, balms, ampoules fesoasoani e taofi le leiloa o lauulu.

Afai e te faʻaogaina luga o anti-hair loss oloa faʻatasi ai ma isi faiga e faʻatinoina i le faailoaina ma faʻamutaina mafuaʻaga o le pala, o le taunuuga o le a. I le tele o lauulu na mafua mai o se faʻaiuga o faʻamaʻi endocrine ma nisi mafuaaga, e le fesoasoani shampoos poʻo le ampoules.

  • Talatuu Fa: Foliga togafitiga e leai se malosi i le togafitiga o le tulaʻi.

Ia, iinei e tatau ona tatou tilotilo i le mea lavalava tatou te feagai. Afai o se tagata o loʻo tumau le pala o ipu o le fulufulua i le faʻaauau pea le popole, o lona uiga e tatau ona fesoasoani le ufiufi ie mo ia, pe a fai e faʻaaoga e le aunoa. Afai tatou te talanoa e uiga i le androgenogenetic alopecia, ona ioe, decoctions ma laulaau o le a le fesoasoani.

  • Talaaga Lima: O le tulaʻi le fofo e mafai ona faʻamaloloina.

Ma le isi, e tatau ona e tilotilo i le a le ituaiga o lavalava tatou te talanoa ai. Afai o le mea lea o le pala, o le iʻuga o se faʻamaʻi, o le umi o le taumafaina, ova televavave, ona togafitia lea o le pala i se mea lavelave o mea e toe faʻaleleia. Afai o le faamoega o goto poʻo le androgenetic o lona uiga, o lona uiga o loʻo matou feagai ma faʻasalalauga masani. Aua e te pa'ū mo faasalalauga folafolaga. A faʻalavelave ia te oe le faʻafitauli o lauulu na paʻu, faitau le aofaʻi o lauulu laʻititi i le aso ma lagona le saoloto e faʻafesoʻotaʻi le trichologist pe afai e te manaʻomia.

Alopecia o se maʻi masani, ma i le tele o tulaga, e tupu i tagata talavou. E tele ituaiga o lenei faamaʻi, tasi o le alopecia areata.

Faʻafefea ona puipuia lauulu leiloa pe a uma ona fanauina? O lenei fesili e masani ona popole ai tina talavou. Mulimuli i le sootaga ma saili pe faʻafefea ona taofi le tulaʻi.

Lauulu leiloa pe a fufuluina lou lauulu

Afai o lau laulu lauulu amata ona manifinifi pe a fufuluina lau lauulu, o lona uiga, a e fufuluina lau lauulu, oe vaʻai e uiga i 100 lauulu i le faletaele, o lona uiga o le faʻailo lea e faʻatino! Le fua o lauulu gau ua uma ona feiloai, ma se isi aso atoa luma. I lenei taimi, o se laasaga taua tele o le faʻafesoʻotaʻi o se trichologist. A le o lea, o le a amata ona e tuputupu aʻe le pala, ma faatasi ai ma le goto o le a faigata tele ona toe faʻaleleia le laulu tuai. I taimi faapena, e manaʻomia le faʻaaogaina o le burdock suauu, e i ai lona aoga tele i le tuputupu aʻe o fou curls ma puipuia le leiloa o mea tuai.

E faʻamalosia o latou aʻa, pei na iai. E tatau ona faʻaaoga i le papala 2-3 taimi i le vaiaso ma le sili atu 30 minute. E taua foi le tiaʻi uma avega mamafa ile paʻu o lou ulu. O le a manaʻomia oe e tuʻua le tumau le valiina o lauulu, ituaiga uma o varnish, togafiti ma laulu laʻititi, ma, mulimuli ane, mulimuli ane, vaʻavaʻai pe fia lau lauulu pe a fufuluina lau lauulu.

Leiloa o se laulu mafiafia lauulu pe a maʻitaga

O le leiloa o nisi lauulu pe a uma ona fanau, o se mea masani. A uma mea uma, e ave e le tamaititi le tele o mea aoga mai le tino o le tina. Ae i le aluga o taimi, o lo latou tuputupu aʻe ua masani ai. Uluai lauulu, ioe, o le a ua uma ona paʻu i fafo, ae o mea fou o le a tuputupu ae faʻaalia atili atili. Peitai, e le o tagata uma o iai se fiafia faʻaiʻu. Tele tina talavou faitio e tusa lava pe atoa le tausaga talu ona maʻito, o le laulu ua manifinifi lava, ma le siusiu i luga o le ulu ua fai si puupuu.

I lenei tulaga, e tatau ona e ave vitamini. Mo se faʻataʻitaʻiga, vitamini E, e pei ona tatou iloa o le vitamini talavou. O na fualaau e faʻatau i fale talavai, tau o le 10 rubles i le taga. E faia i luga o le faavae o iʻa o le iʻa, ae matua tofo, e pei ona faʻalofoa, o lea o le ae le lagonaina se tofo le manaia.

Fofo togafiti

E tele fofoʻaiga tagata e mafai ona tapena i le fale. Latou te fesoasoani e toe faʻaleleia le fausaga o lauulu, faʻamalosia o latou aʻa, i ai se aoga aoga i luga o le ulu.

Tasi o nei uiga, o le mea moni, e mafai ona taʻua o le meli. I lenei oloa, ua faʻamalosia e tagata i aso anamua a latou laulu, ma na latou laʻuina lava mafiafia ma mafiafia o mea matagofie o nei aso e naʻo le matauʻa ia i latou. Ina ia faʻapipiʻi se ufimata o le meli, e tatau ona e faia mea nei: i le faʻafefeteina, ae o le vai mafanafana, tuʻu 2 sipuni tele o le meli i le 1 lita o le vai, faʻafefeteina uma ona faʻaaoga lea i luga o aʻa i le 2-3 taimi i le vaiaso. Lauulu mai lenei o le a tupu e oso ma ni tuaoi.

O le masima laulau masani e faʻamalosia atoa le laulu. E tatau ona olo i totonu o le maʻi i le maea ona fufuluina. Fofoina e tatau 10-15 minute ma toe fai lenei faiga toetoe o aso uma. Na talitonu anamua, o le fofo e fesoasoani lea i le paʻu o le paʻu o le papala.

E mafai foi ona faʻaogaina eseese decoctions o laulaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, nettle ua leva na manatu o le mutia mai le leiloa o laulu. Sa ave e tagata le nettles talavou, ma e leʻi susunuina, saunia se falaoa mai ai, o lona uiga, na ona latou lalagaina, ma ina ua fufuluina o latou lauulu, fufulu a latou mama. Ma e le o se mea na tupu faʻafuaseʻi o loʻo i ai nei le tele o fulufulu mea e faʻaogaina i luga o le decoction o nettle poʻo lana mea puʻeata. E matua fesoasoani lava lenei meafaigaluega!

I le faaiuga, ou te fia fai atu e eseese uma i tatou, mo nisi, tasi o lona uiga o le faʻamalosia o le laulu e talafeagai, mo se tasi e matua ese lava. O le mea taua i lenei mea o le amata ma feutagai ma se fomaʻi faʻapitoa, ina ia le tupu ai nai lo le fesoasoani ia te oe lava, naʻo le afaina o lou lalelei lau laulu.

Ole fua ole lauulu o le tagata ile aso i fafine

Soifua maloloina maloloina lauulu faagasologa e taamilosaga. Ua uma i pepe, o laulu laititi e tumau i luga o le aluga o le pepe.

Tagata matutua faʻamatalaina lenei mea i le mea moni e faapea o le lauulu na o le solo i le tamaititi ma lona faʻaauau pea ona i ai i le tulaga maualuga. O le mea moni, ua uma nei auga tausaga faapaleniina le numera o lauuluo loʻo i tulaga 'eseʻese.

E i ai 3 vaega i le atoa:

  1. Aneteni - gaioiga galue. I le vaitau lea, o le tuputupu aʻe o lauulu laʻau e tupu, pe a ma le 1 cm i le masina ma lona pigmentation.
  2. Katologani - ogatotonu vaega. E i ai se taofia o lauulu tuputupu ae.
  3. Telogen - vaega o le leiloa poʻo le malologa. O le laulu e pa'ū ese.

Faʻamalamalamaina o lauulu e mataʻalia, ma o latou leiloa faʻalauteleina, pe a tupu se paleni i le va o aʻafia i laasaga eseese.

I lalo o le faatosinaga o mea leaga eseese, o le anogenous tulaga e faaitiitia, ma le telogen, i le isi itu, umi. I le dormant phase, o lauulu e le o toe 9%, ae sili atu, ma tusa ai, o le a tele lava isi mea.

Le numera o lauulu folikel luga o le ulu faalagolago i le foliga o curls ma le ituaiga o se tagata.

Lulu lauulu i luga o le ulu e sili atu nai lo curly ma, aemaise lava, curly. E tusa ai, oe ua faʻaʻatulagaina lauulu lamolemole latou leiloa le paʻu i se tele telenai lo tamaitai ma lauulu e migimigi.

Ole fua ole paʻu ole laulu e tasi ile aso i fafine e lelei lona soifua maloloina ua fuafua lelei - mai i le 50 i le 100 fasi.

Le fua o le leiloa lauulu i le aso i tamaitai i le ata ma se matua ese mai le masani:

Ole numera maualuga e pau i luga o fafine ma le malamalama ma ni laina saʻo mai le natura. Ma le isi, o le fua o lauulu leiloa i fafine alu i faasolosolo faasolosolo: 80-90 lauulu pauu i brunettes, ma 50-70 i redheads.

O le faʻaalia i mea taua

I le tautotogo, o lauulu leiloa ua faʻalauteleina atili, aemaise lava i tagata nonofo i itulagi ma aave konetineta tau. O lenei faiga e fesoʻotaʻi ma vaitau le lava o vitamini ma le popole muamuaona o le aafiaga ole vevela ole tau i le siosiomaga.

O le pauʻau gaioiga e aʻafia faiga faʻamalosi eseese - lanu, faʻamamaina, perm, faʻaaogaina soo o masini vevela (tuli, lauulu mago). I nei tulaga, o le fausaga o le laulu o loʻo faʻalavelavea, o lona uiga, o lauulu e le paʻu i fafo ma le aʻa, ae gagau ese.

Tele faamaʻi e mafai ona faʻateleina ai le lauulu:

  • seborrhea,
  • endocrine faaletonu,
  • scleroderma,
  • syphilis lona lua,
  • faʻamaʻi pipisi ma le ogaoga o le febrile syndrome,
  • aniva

O lauulu i le telogen tulaga e masani ona aveʻesea o se taunuuga o le malamalama taumafaiga, o le mea lea tele o loʻo tumau ai i luga o le selu, faʻapea foi ma le maeʻa, ae a faʻapea e faʻaaoga ai le vaimama.

O le mea moni o le balm lamolemole le fausaga o lauulu laupepa, faia e sili atu lemu. O le laupepa, e ese mai ai, e faʻamatalaina le papalagi ma lauulu e foliga mai e pulu. O matala matala e pipii pea le tasi i le isi, ma pa'ū lauulu e tumau pea i luga o le ulu.

Fuafuaina suʻega

Masani lauulu lauulu i le taimi o selu e tatau ona i ai ma le aofaʻi lauulu leiloa e sili atu nai lo le 15. Afai e faia i se tulaga filemu i luga o le loka ese ma sina taumafaiga, e le sili atu ma le 5 lauulu e tatau ona tumau i le lima.

Oe mafai ona faʻaʻeseʻese le le tumau o lauulu leiloa mai le pala pe'ā Iloilo le aʻa o le pauu lauulu.

I le tulaga o le leiloa le tumau o le aʻa e paʻepaʻe, o le fuʻa lava e maloloina ma lamolemole. Afai e auvaʻa le pulu, ua i ai le paʻu lona tolu, ma foliga le laʻau ua faʻaleagaina, faapuupuuina pe taʻe ese - o le mea lea e iloa ai se faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le paʻu o lauulu, poʻo le alopecia.

Le tumau le popole fafine e sili atu nai lo aliʻi, ma e mafua mai i o latou uiga faʻapitoa tino, lagona ma hormonal.

I totonu o fafine uma faitioga o le faateleina o le lauulu lauulu, i 95% o mataupu, telogen alopecia ua aafia - le tumau le palafaaosofia e ala i popolega, fanauina o se pepe, aveina hormonal contraceptives. Eseese lagona le lelei, o aafiaga malosi aʻafia ai lauulu lauulu, o le mea lea o le mafuaʻaga o lauulu leiloa tatau muamua saili i totonu oe lava.

Lauulu taamilosaga olaga

O sela o le tatou tino e masani ona faʻafouina. Ma o lauulu e leai se tuusaunoaga. Tau lava, pe a fai tatou te paʻu i aso uma paʻu i paʻu, e matua le mafai ona vaʻaia i le mata faʻaauupegaina. Ae afai e te lelea i le la, o le faʻagasologa o le a matua malosi ma malosi peeling amata. Ae e te le fefe o le a tuua oe e aunoa ma le paʻu ?!

E faapena foi, aua e te popole e uiga i aso uma lauulu leiloa. E masani ona suia i latou fou tuputupu ae mai lava foliki. O le mea lea, e faʻaleleia pea la tatou lauulu. Ma o le a le tele o lauulu e tatau ona paʻu i le aso faʻalagolago i le saoasaoa o lenei faʻagasologa, i le taimi lea o laʻau taʻitasi e uia vaega e tolu:

  1. Anagenic (poo le malosi o le tuputupu aʻe vaega). I le vaitau lenei, o lauulu e galulue i le malosi atoatoa, e maua mai pea i le fou sela. O le umi o le toʻotoʻo e faʻateleina ma le saoasaoa maualuga e oʻo i le 1.5 cm i le masina. Ma ua tupu lenei mea mo 2-5 tausaga.
  2. Catagenic (poʻo vaega o faʻagasologa atrophic). E tumau e uiga i le masina ma i lenei vaitaimi o le lauulu papilla, lea e maua ai e le lauulu taumafa, atrophies atoatoa. O le pulu lemu alu agai i luma i luga o le paʻu ma tausia i totonu faʻavaivaia ma vaivai.
  3. Telogenic (po o le fesuiaiga vaega). O le umi foi e ese mai le tele o vaiaso i le 2-3 masina. A o faagasolo pea, e mafai lava e le lauulu ona nofo ile mea saʻo, ae ile laititi lava ole paʻu masini e faigofie ona aveeseina. O lauulu na e i le telogen phase, tatou te maitauina pe a fufuluina ma selu.

O fuainumera o loʻo faʻapea mai e oʻo i le 2% o le aofaʻi o laulu e masani i le catagen phase i le taimi lava e tasi o le a fesoasoani i le sili ona le mafai. I telogenic sili atu - mai le 10 i le 20%, ma i le matutua latou mafai ona oʻo atu i le 40%, talu ai faʻagaioiga o le faʻafouina sela faʻafuaseʻi faʻasolosolo lemu.

Paʻu tau

E ui lava o faʻavae faʻamaonia saienitisi e i ai, e moni lava le tele o lauulu paʻu se tagata i aso taʻitasi e faʻalagolago i le tele o mea:

  • tausaga ma le tino faaletino
  • lauulu lauulu lanu
  • meaai i le
  • olaga soifua
  • leaga leaga
  • tausiga lelei mo le lauulu,
  • tumama patino
  • mafaufau o le mafaufau, ma isi

Ole mea lava lea ole mea pe a le mafai ai ona ofi uma i lalo ole selu e tasi, aua e oʻo lava ile fuainumera fautuaina e fomaʻi e fesuisuiai mai lava i totonu i lalo ole tele lautele E le gata i lea, e fai si eseʻesega mo aliʻi ma tamaʻitaʻi.

Mo alii

E masani ona matauina e alii le leiloa o lauulu pe a selu pe o luga foi o latou lavalava. Ua mafaufauina e Trichologists le taliaina o se aso mai le 100 i le 150 lauulu e mafai ona pa'ū mai le ulu ulu. Na faasolosolo malie, o lenei numera e faʻaopopo i le 200, ma pe a maeʻa le 50 tausaga - e oʻo i le 250.

Ae paga lea, e leai se tasi e mafai ona taofi le alopecia androgenic. O loʻo manatu o se galuega masani.

Tagata tomai faapitoa fautuaina alii e gauai totoʻa i paʻu o vai ma botd spot. Afai e sili atu lo latou iloga ma lemu ae faifai pea lava faʻateleina i le tele, tatau ona faia ni faʻatinoga faʻamalosia e faʻamalosi ma / pe toe faʻafoʻi le lauulu.

E taua le amata i le suʻesuʻega, talu ai pe afai o se mea e mafua ai le oti atoa o le lauulu, o le pau lava le auala e toe faʻafou ai le lauulu i nei vaega o le a avea ma latou taotoga.

Mo fafine

E masani ona faʻaalo fafine i le leiloa o laulu i le taele poʻo faletaele. Ma e le saʻo uma lenei. E faigata ona fai atu ma le mautinoa le tele o lauulu e tatau ona paʻu i fafo masani masani, talu ai o latou numera e faʻalagolago tele i le faʻavavega o lenei faʻagaioiga. Afai e faʻataʻitaʻi i aso uma, ona mafai lea ona alu atu ile 70 ile 100 lauulu. Ae afai e te fufuluina lau lauulu i isi aso uma, pe oʻo foi i le lua, e oʻo lava i le leiloa o 150-200 fasi le mafai ona manatu taua.

E fesoʻotaʻi uma lenei mea i le tuputupu aʻe o vaega na matou talanoa ai i le amataga. Na o lauulu ua maliliu ma ua iai i le telogenic phase ua “fufulu ese”.

E masani ona selu gofie tamaitai i tamaʻitaʻi, ona o le fefe i le faaleagaina o lauulu. Ae latou fufuluina lelei o latou lauulu, malamalama i le taua o le fufuluina o le paʻu o le mama. Fofoaga tumutumu o tamatamailima fesoasoani e tatala ma tatala ese lauulu oti.

Mafuaaga o le baldness

O mafuaʻaga e faʻaosofia ai le fia iloa o le palaʻai ua tele naua lava le mafai ona lisi uma. E le gata i lea, tele mea leaga e mafai ona faʻavaivaia pe faʻaumatia uma le folo o le lauulu e masani ona afaina ai.

Tagata tomai faapitoa faailoa ia ituaiga o alopecia:

  • Maʻi pipisi. Ile tupu ai ole maʻi teteʻe ma le tino ile tino, o le lauulu manifinifi ma, ma i vaega ogaoga e sili atu vave nai lo le taimi ole toe pau. Ma le toe malosi atoatoa, o le pala e taofia, ae o lauulu toe faʻaleleia e le masani ona mafai. E masani lava, o lauulu e pa'ū matuia i le mamapala, AIDS, syphilis, malaria, pneumonia, ma le fiva faiʻai.
  • Androgenic. E sili atu i le 40% o tane ma e oʻo atu i le 20% o fafine. O loʻo fesoʻotaʻi ma le siʻitia o le mea o loʻo i ai i le toto o tane i le toto, ma e mafua ai le gaioi o lauulu i luga o le foliga ma le tino, ma foliga o vaʻa i luga o le ulu. E mafai ona faʻatonutonuina i vailaʻau.
  • Hormonal E fesoʻotaʻi ma faʻataʻitaʻiga o le endocrine system poʻo ni suiga o le hormonal e afua mai i mea masani. O le lauulu o fafine e matua manifinifi luma ma i le taimi o fanau mai, faapea foi i le menopause. E mafai foʻi ona amata ile laulu o lauulu ile talavou. Fulufulu manifinifi laulu e aʻe foi i le pepe pe a uma le ono masina, toe suiina ma lauulu ma malolosi.
  • Vailaau. O se faʻataʻitaʻiga manino o le ogaoga o le pala pe a uma se togafitiga. Aʻo le alopecia e faʻaoso ai foi ni vailaʻau malolosi. Leiloa leiloa tupu ile umi faaumiumi pe masani ona faaaogaina o beta-blockers, anticoagulants, anticonvulsants ma nisi isi vaega o fualaau. E masani lava, e lapataia muamua le fomai e uiga i lenei mea ma lenei itu aafiaga na faatonuina i faatonuga.
  • Manogi. E matauina pe a leai se mea taua i le tino e fausia ai se soifua maloloina lauulu pe tausia se lelei tulaga o le paʻu ma le lauulu. E masani ona oso le paʻuna i mea e le masani ai ona o le le lava o le protein maualuga. Aga o le faʻaleagaina o lauulu ma le lagolagoina o le anapogi poʻo le 'ai faigata. Alopecia e tupu aʻe lemu i tagata o loʻo i ai ni faʻafitauli ogaoga.
  • Tomai Faapitoa. O lenei faiga ua tele ina maua i aso nei i fafine ma aliʻi. E eseʻese a latou tali mai ile faʻamalosiʻau, ae e faʻapea foʻi ona amata ona leiloa atu o latou lauulu ile taimi ogaoga ole mafaufau. I nisi o tulaga, e oo lava i se faʻaleagaina o le mafaufau tupu ai, pe a o se tagata, ina ia faʻamalieina ai o ia lava, amata ona toso ese ona lava vilivili.
  • Vaitau O se faiga masani le puʻupuʻu lea, e i ai le faʻaaliga faʻamilosaga. A maeʻa le taumalulu, o taimi ole alopecia e fesootaʻi ma le le lava o le la ma vitamini. Ma i le amataga o le tautoulu, o lauulu ua toe faʻaleleia atili ina ua mavae le taumafanafana vevela.

Fomai e iai lava se vaitaimi e pei o le "ideopathic alopecia", pe a o le mea moni e mafua ai le laulu e le mafai ona faʻatuina tusa lava pe a maeʻa se suʻesuʻega faʻamaonia lelei. O le mea e lelei ai, e itiiti lava ni mataupu faapena, ma o isi taimi o le pulu i tagata mamai e taofi na o ia lava faʻafuaseʻi a o amata.

Aʻafiaga o taualumaga

O nisi o togafiti tumama poo fausaga e mafai foi ona faateleina ai le aofaʻi o lauulu na leiloa. E le gata i lea, e masani ona leai se lapataiga tagata e uiga i lenei mea, ma le vave amataina o le pala e mafua ai i latou moni le faateʻia. Ae o le popolega e leai se auala i tulaga uma.

  1. Ulu ulu. O le faʻasologa e manaia ma aoga i soʻo se itu. Ae a maeʻa sauniga muamua, e amata loa ona aʻe saʻo lauulu. O lenei paʻu na vaeluaina ma i latou o loʻo i le telogen phase. Ae i lalo ole masini ole lima, o le gaioiga e sili atu vave. Aua e te ita - sela regeneration ua faagaoioia, so maloloina, malosi lauulu o le a tupu vave i se taimi vave.
  2. Lamination, curling ma vali. Latou te lepetia le gata o le lauulu laupepa, ae e afaina ai foʻi le tulaga o le paʻu ma aʻa. Le mea sili ona leaga o mea uma, pe a fai o le fuainumera e ulufale i le dermis ma o loʻo i luga mo se taimi umi. I le maeʻa ai o faʻagasologa, e tatau ona e faia ni faʻamafanafana malu ma faʻamamaina, faʻamama lou ulu pe a fufulu ma decoctions o vailaʻau vailaʻau.
  3. Faigofie lauulu, e aofia ai lalagaina fili lalagaina. Mea uma lava mo taimi umi taofia lauulu i se tulaga e le masani ai mo i latou pe mafua ai ona latou e matua le mautonu e afaina ma mafai ona mafua ai le pala. O uumi uumi e amata ona paʻu i fafo i se tele taimi, lea ua uma ona fausia se avega tele i luga o aʻa. O sitaili mea teuteu e leai se aoga mo i latou poʻo le paʻu.
  4. Tafi le paʻu. O le tele o alii talavou na latou luluina le aulelei mo se taimi umi e fatu ai se ata sili ona lototetele ma saua, ona faʻateia i latou i le iloaina o le laulu mafiafia lauulu na leiloa ua leiloa. O le mafuaʻaga e faigofie - tumau microtrauma o le paʻu pe a tafi, faʻapea foi ma faʻatuia o aʻa i le taimi o lenei faʻagasologa.
  5. Mago faʻatasi ma se fulufulu laʻau. Afai e te faia lenei mea i aso uma, ma e oʻo lava i le faʻaogaina o le sili ona maualuga lona vevela, ona paʻu lea o le kulitʻu. I le aluga o taimi, e amata ona vavae ese mai pea, oso i le ita ma manifinifi ese. O folasaga o lauulu o loʻo i ai i tulaga leaga ma faʻavaivaia. O le mea na tupu, tele lauulu ua paʻu i fafo.

E le o lona uiga o tuʻaiga uma i luga e tatau ona lafoai uma. Ae e manaʻomia le iloa o le fua. E taua le tausia lelei o se soifua maloloina, malosi le laulu e le gata i le fesoasoani a masker ma vitamini, ae ia maua ai foi ma le taulimaina agamalu.

Taimi o le popole

O le mea moni o le faiga o lauulu pa'ū e fesoʻotaʻi ma nisi ituaiga o faʻaletonu e mafai ona matauina e nisi faʻailoga, i luma o lea e sili atu le sailia o le fautuaga a se faʻapitoa:

  • o le aofaʻi o lauulu e faʻafuaseʻi ona faʻateleina i aso uma - lenei faʻaalia o alopecia o loʻo alualu i luma faʻagaioiga
  • o le aʻa o le laulu e pa'ū e le malamalama, pei ona masani ai, ae pogisa i lanu - e ono faʻailoa mai le taliga poʻo isi paʻu paʻu,
  • lauulu, i se isi itu, taofi le paʻu atoa i totonu o ni nai aso ma e oo lava i vaiaso - faʻaalia le faʻamutaina o lauulu faʻafouina,
  • o se talavou e faʻasea ona o le pala, lea e o faatasi ma le mataga o le paʻu poʻo isi lagona le lelei,
  • pe a selu pe na te toso teisi le soʻotaga, o se ulu atoa o lauulu e tumau pea i le lima - o se manino faʻataʻitaʻiga ma sili ona malosi gaioiga gaogao,
  • o pa'ū paʻu e manifinifi ma leai ni aʻa - se faʻailoilo o latou faʻaititia ma siʻitia le le mautonu ma o mafuaʻaga e tele ina faia i vevela vevela, susulu o le la, masani valiina poʻo isi tulaga faʻaleaga fafo.
E sili le vave alu i le trichologist, o le o le a faia se masini suʻesuʻeina o le paʻu ma muamua-faʻailoa le mafuaʻaga o le pala, faapea foi ma le a le vaega o le tuputupu ae e leiloa le tele o lou lauulu. O le a ia faatonuina ni faiga mo le puipuia ma le togafitia o le alopecia. Afai e tatau ai, o le a ia fai atu ia te oe e pasi pasi suʻega ma toe avatu oe i se isi fomaʻi.

Lauulu leiloa: masani pe le fetaui?

O lauulu e tupu i luga aʻe o le paʻu o le tagata, seʻi vagana ai ona alofilima ma alofilima. Ona o le laʻititi mafiafia latou toeitiiti le mafai ona vaʻaia.

E aofia ai keratin protein, e gaosia e folikel i le pito i fafo o le dermis. Talu ai o le faʻavaeina o sela fou e tupu pea i luga, o sela tuai e sau mai le paʻu ile fua faatatau e uiga ile 15 cm ile tausaga. O le lauulu e mafai ona vaʻaia e moni lava o keratin teu.

I luga o latou ulu, i le averesi, e 100 - 150 afe, ma e uiga ile 100 paʻu i le aso.

O le mea lea e le tatau ai ona avea o se popolega laʻititi lauulu o loʻo tuʻua i luga o se aluga.

Tusa o le 90% o le laulu o ulu o se tagata ua tupu.

E tofu lava le folikel ma lona lava vaʻaiga ola, fuafua i le matua o le tagata, le iai o faʻamaʻi ma le tele o isi tulaga.

E mafai ona vaevaeina i 3 vaitaimi:

  • anagen - o se tulaga o faʻagaioiga tuputupu ae tumau mai le 2 i le 6 tausaga,
  • catagen - o se suiga suiga umi 2 i 3 vaiaso,
  • telogen - o se vaitaimi o le tuputupu aʻe faʻamutaina o le 2-3 masina, o le maeʻa o lenei tulaga lea faʻatasi ai ma le laulu ua leiloa, ua suia e se fou, ma le taamilosaga toe toe fai.

I tausaga, o le tuputupu aʻe fua faatatau e faifai malie.

Mafuaʻaga mo le leiloa

O le tulaʻi mai e tupu mo le tele o mafuaʻaga. Faatasi ai ma le aofia ai le alopecia, o se mea masani, pe a faasolosolo ina manifinifi le lauulu i tausaga, o se faʻateleina o numera o folasaga ua i luga o le moe, ma le faʻaopopo o le ufiufi ua avea ma laiti ma puʻupuʻu.

Androgenic alopecia o se maʻi tofi e aʻafia uma ai itupa e lua. Alii amata amata ona valea i se talavou tausaga. E faʻailoaina i le faʻasolosolo o le faʻaititia i lauulu mai le pale i le pito i luma o le ulu ma le i ai o paʻusisi patches. E le tupu le pala i tamaitai seʻi 40 tausaga le matutua pe sili atu foi. E i ai le paʻu lautele o le ufiufi i luga o le ulu, ma le sili ona leiloa leiloa i lona pito i luga.

O le alopecia i le lotoifale e masani ona amata faʻafuaseia ma e iloga ile paʻu ole lotoifale i tamaiti. E mafua ai le tulaʻi. Ae ile 90% o tagata e maua ile maʻi lea, o faʻailoga e mou ese atu ina ua mavae ni nai tausaga.

Alopecia universalis e mafua ai le goto ole tino atoa, e aofia ai fulufulu mata ma mata mata.

Effivium telogen - faaitiitia le tumau o lauulu ona o suiga ile taamilosaga o latou tuputupu ae. I le taimi lava e tasi, o le tele o aitu o loʻo i le tulaga o le taofia loa o le tuputupu aʻe, o se taunuuga o le laulu e paʻu ese ma manifinifi.

Cicatricial alopecia e taitai atu ai i le tumau le pulu. Fula o le paʻu (cellulitis, folliculitis, fuafua) ma nisi ituaiga o lupus ma lichen lichen mimita masani ai i le maʻila, lea e faʻaleagaina ai le mafai ona faʻafouina. Fulufulu lauulu, curling uʻamea ma lauulu o loʻo pipiʻi ma fulufulu mafai foi ona mafua ai le pulu.

Le a le lauulu e pa'ū i le aso?

Ole fua ole lauulu e faalagolago ile latou numera. O le tele o latou, o le tele foi latou o le a pa'ū. I luga o latou ulu, o loʻo i ai 100 - 150 afe.E masani lava, o tagata ma mumu mimilo e faʻaititia le maualuga o lauulu le leiloa, aua, e ui lava latou e mafiafia, ae e itiiti. O le tele o launiu e mataʻutia ma manifinifi. Ole fua faatatau e talia i aso uma i le va o 50 - 150.

O le a le mea e iloa ai le numera o le lauulu leiloa?

Fomai e le mafai ona fai mai pe aisea pe o le umi o le tuputupu ae vaega o nisi follicles e puupuu atu nai lo isi.

Peitai, o mea e iloa e mafai ona aʻafia ai lenei mea:

  • faʻateleina tulaga o tane male homone i itupa uma,
  • tupuʻaga, o lona uiga ua maua mai i matua, o se aga e fai le pala,
  • popolega o le popole, maʻi, fungal siama ma le fanauina mafai mafua ai le le tumau o le pala,
  • aveina ni vailaʻau, e aofia ai vailaʻau vailaʻau faʻaaogaina e togafitia le kanesa, manifinifi o le toto, pilepea o le fananau mai, beta-blockers e pulea toto toto ua faʻapogai foi i le toe faʻafouina o le lauulu,

  • manuʻaga, mu ma susulu. E mafai foʻi ona toe tulaʻi le paʻu masani pe a le toe faia se maʻila pe a uma le faʻamaloloina o se manuʻa. A leai, o le a latou le tuputupu ae,
  • mea teuteu teuteu - perm مستقل tumau, bleaching, valiina - mafai ona fesoasoani i le lautele manifinifi o lauulu, faavaivaia ma faia ia sili atu maaleale. E paʻu ese lauulu pe a fufuluina lau lauulu. E lalagaina ie, tuʻituʻi, le faʻaaoga o curlers ma trowels e mafai foʻi ona faʻaleagaina ma taʻe ai. Ae peitai, o nei faiga e le mafua ai le pala. I le tele o tulaga, a uma ona faʻaumatia le mafuaʻaga o le leiloa lauulu, latou tuputupu ae toe. Ae ui i lea, o faʻaleaga ogaoga i nisi taimi e iʻu ai i le faʻatulagaina o maʻa e le mafai ona faʻaleleia,
  • faʻamaʻi o le pituitary gland, lupus, o le maʻi suka, anemia, faʻaletonu o maʻi ma le le lava o uʻamea mafai foi ona fesoasoani i le pulu. Tele lava, le faʻamaloloina o le faʻamaʻi tauaʻoina atu i le faʻafouina o le laulu ulu. O le tuusaunoaga o maʻila i nisi ituaiga o lupus, lichen planus, poʻo follicular faʻaletonu,
  • maualalo porotini pe o meaʻai e maualalo le kalori.

Faitau Auala

O metotia faʻataʻitaʻi masani e faʻaaogaina ai fua le Ludwig ma Norwood-Hamilton, ae naʻo le fomaʻi o loʻo mafai ona mauaina le fautuaga sili i le faʻafefea ona faitauina le leiloa lauulu.

O auala e le-invasive ono aofia ai mea nei:

  • le aoina o manoa i aso uma ma faitau peʻa i le faaiuga o le aso. E leiloa e le tagata le 100 lauulu i le aso, ma afai o le iʻuga e sili atu i le fuainumera lea, ona iai lea o se tulaga lamatia i le pala,
  • le fua o le lauulu malulu pe a fufuluina ma shampoo ina ua maeʻa se malologa 5-aso,
  • pueina o ata i se ofisa fomaʻi faʻapitoa. Sili atu nai lo metotia muamua.

Semi-invasive metotia aofia:

  • Trichograms ma faʻataʻitaʻiga mai nisi vaega o le ulu i le 5 aso o le faʻaaogaina o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi,
  • siakiina le itu o loʻo faʻailogaina ai le papale faʻatasi ai ma faʻamaʻi ma isi mea faigaluega,
  • scpp biopsy mo masalomia alopecia.

O le a le afaina o le tele o lauulu leiloa?

Tele vaega, i fafo atu ma i totonu, afaina lauulu lauulu. A maeʻa ona iloiloina, mafai ona e malamalama pe i ai se aofaiga e masani pe leai. A fufulu lou lauulu, e tele laʻau e pa'ū pe a e faʻaaluina tasi le vaiaso. Faatasi ai ma se faiga masani i aso uma, o mea leiloa e masani lava ona itiiti.

I se faʻaopopoga i le leiloa o lauulu i le selu ma fufuluina, o le saoasaoa o lenei gaioiga e afaina i le matua ma le mafiafia o manoa. Le suiga i le malologa faʻailoga ua iloga foi i le ogaoga o le pala. Leiloa atonu o le vaitaimi. Ae masani lava e fesoʻotaʻi ma soʻo se soliga i le tino.

O mafuaaga mo le leiloa atonu o:

1. Le faʻaaogaina o ni taugofie e teuteu ai uila.

2. leaga siosiomaga.

3. Ose suiga tele o le tau.

4. Sese mea leaga ma paʻu ua saeia.

5. Vaitaimi eseesega.

6. Le lava le tausiga.

7. Fai soo toso mai e fafine o paʻepaʻe i lauulu laei vavalalata.

8. Manua i le papala.

9. Solia o le toto, faʻaititia o toto toto.

10. Aveina o nisi vailaʻau, faʻailogaina vai.

11. Honalonal faʻalavelave i fafine.

13. Faaitiitia le puipuiga puipuia.

14. Tuʻu soo lanu, perm.

15. Leaga le faʻatonuga, vave le pala i matua. Ae a, pathology tupu i alii.

16. Matua o le tino.

17. Maʻi ogaoga.

18. le lelei o meaʻai.

19. Fungal ma siama pipisi.

20. Nofoa.

22. Le amio leaga.

24. Taotoga taotoga.

25. Na fanau mai talu ai nei.

26. Le lava o le vaega elemene ma vitamini, aemaise i le uʻamea.

Faailoga o lauulu leiloa o matuitui manifinifi ma taua tele le lauulu pe a selu pe fufulu.

Metotia mo le faitauina o lauulu leiloa

Ina ia aua le mataʻu muamua e uiga i le mea moni ua amata le pala, faitau le numera o lauulu ua pa'ū. E sili ona faigofie lea mo fafine e selu ma fufulu o latou lauulu.

E tele ni auala autu:

1. I le faaiuga o le aso, faitau lauulu o loʻo totoe i luga o le selu ma ile taele pe a fufulu lau lauulu. E aoga foi le siakiina o le moega ma le aluga. I le faʻaaliga maua faʻateleina 10-20, lea e ono leiloa i luga o le auala. Afai o le faʻaiuga e sili atu i le fua faatatau o le leiloa lauulu i le aso, ona tatau ai lea ona mafaufau loloto auala puipuia e puipuia ai le pulu.

2. Matua se vaega tele o curl i ou tamatamailima ma uu mau i lalo. Afai e tusa ma le 10 lauulu e tumau i le alofilima o lou lima - o loʻo lelei mea uma, pe a sili atu, ona i ai lea o le leiloa. Atonu e tatau ona e asiasi se trichologist.

3. Aua le fufuluina lau lauulu mo le 3 aso, ae, ala i luga i le taeao, mafaufau i lauulu o lo o maua i luga o le aluga ma pama. A maeʻa ona fufulu, faitau lauulu i le puʻe vai. Ua maeʻa ona filo ma se lauulu fulufulu poʻo se ala masani pe a selu ma le selu laupapa. Faitau le atoa. Afai e uumi ia curls, ona mafai lea ona e fili i le fili, ma faʻamalo ma selu ao leʻi alu e moe. Faitau lauulu ma faʻaopopo i le aofaʻi. Faavae i luga o nei fuainumera, ua matauina timuga.

Ina ua uma nei suʻega faʻaiʻu ai le iai poʻo le leai o se pauna. A faʻapea o le aofaʻi e sili atu i mea masani, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia se fomaʻi faʻapitoa.

Taiala Puipeni Puipuiga

O nei fua o le a fesoasoani e puipuia lauulu lauulu ma faʻaititia i aso uma lauulu leiloa:

1. I le faʻaititia o le puipuiga, e aoga le taʻalo i taʻaloga ma le faʻatulagaina o meaʻai masani, faʻapaleni i ai ma vitamini.

2. Ina ia faʻaleleia le toto, e aoga e faʻaitiitia ai le taumafaina o kofe, ti ma le ava malosi.

3. Ai meaʻai fou e leʻi gaosia faapea ma fualaau aina.

4. E tatau ona e feagai ma mafatiaga, lava le moe ma faʻamalie atili.

5. Mai le faʻaletonu o le lauulu ma le ulaula, faʻaaogaina fofo vailaʻau - pulou, fufulu ma laʻau.

6. Aua le fufuluina lau lauulu i le vai vevela.

7. Ina ia mafai ona e iloaina le mafuaʻaga tonu, e aoga le faʻafesoʻotaʻi o le trichologist. Aemaise pe a iai ni fa’afitauli ma le ulu.

8. Filifili ma le faʻaeteete auala e latou te fufuluina ai o latou lauulu.

9. A paʻu i fafo, e le mafai ona faʻasua meaai.

10. Faʻamaʻimauina le meaʻai i le uʻamea, o se le atoatoa e tele na mafua ai le maʻimau. Ina ia faia lenei mea, 'ai sili apu, selefa, ate, sua rimoni ma rye falaoa.

11. E manaʻomia le puleaina ole maualuga ole hemoglobin ile toto e aloese ai mai le anemia.

12. Faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o fulufulu laʻitiiti, curling iron ma ironing.

13. E leaga foʻi le fai o laeiʻulu ma le fulufulu ma le uʻau mau o manoa.

14. O le ulu e tatau ona puipuia mai matagi, timu, malulu ma le mafiafia ultraviolet radi.

15. A leiloa le lauulu e mafai ona faaaoga mo valivali tupe ma amonia.

O le mafaufau loloto i suiga o le tuutuuga o curls o le a fesoasoani e faʻatumauina lo latou soifua maloloina ma lalelei mo se taimi umi.

Lelei lauulu lauulu pasene i le aso

Lauulu leiloa o se masani ma tatau faiga, aua faafetai i ai, ua toe faafou. Afai e te vaʻai e tumau pea lauulu i luga ole pulumu pe selu ile selu, aua le popole vave. O le mea autu e mafaufau lelei i ai o le numera o lauulu ua paʻuʻu i fafo. O aso uma o le leiloa i lauulu i le laulu e 70-90, ma i blondes - 100-150.

I talaʻaga eseese o tusitusiga, o le tutusa foʻi faʻamatalaga e le tuʻuina atu i taimi uma, ae i se tulaga lautele e mafai ona faʻapea mai e masani lava o se tagata soifua maloloina ona maua mai le onosefulu i le selau ma le limasefulu lauulu i le aso. A teisi laititi aofaʻi e ono paʻu ese pe a maeʻa ona selu latou mo se taimi umi mai aʻa ma ina ua maeʻa fufulu.

O le a le mea e fai pe a paʻu lauulu i aso taʻitasi e le masani ai?

O nisi taimi o le aofaʻi o lauulu na leiloa ile aso e mafai ona fesuiaʻi ona o le suiga o le tau, o le isi mafuaʻaga masani o le le lava o vitamini. Talu ai suiga o le vaitau, tau ma sili atu, mo sina taimi lauulu e mafai ona amata paʻu sili atu. O se masani masani na tupu, aua a maeʻa ona umi se taimi e fesuiaʻi le laulu i tulaga fou o le siosiomaga ma pa'ū e tusa ma le masani. Ae afai e te vaʻai e le tutupu faʻafitauli i le laulu, ae, i se isi itu, le lauulu amata ona atili paʻu atili, amata ona faʻailo le atuatuvale. I le taimi o le fulufulu ulu, pe a uma ona nini pe faʻapipiʻi ufimata, faʻaitiiti tele laulu ua leiloa nai lo le masani ai. Afai o le laulu e faʻafouina, o lenei foʻi le masani. O le mea lea, aua le mataʻu i luma atu o le taimi.

O le mea muamua e fai o le alu i se fomaʻi faʻapitoa. E taua le iloa o le mafuaʻaga na amata ai ona paʻu le laulu i luga o le ulu nai lo le masani, aua o le mea lea e mafai ai e le fomaʻi ona faʻatonu se faiga aoga o togafitiga mo oe. A le iloa le mafuaʻaga, o le a faatonuina oe e se fomaʻi faapitoa e fai le suʻega talafeagai.

Afai o loʻo e maua ni vitamini, o le faʻafitauli ma le leiloa o lauulu e mafai ona foia tele vave, talu ai i lenei tulaga e mafai ona e saʻo tonu le mafuaʻaga ma faʻaumatia ona taunuuga. I le taimi ole faʻaletonu vitamini (e masani ona aliali mai ile vaitau ole tau malulu-tautotogo), taumafai e faʻaopopo atili fualaʻau ma fualaʻau i lau taumafataga, aua o loʻo i ai i totonu le fale teu oloa o vitamini talafeagai e faʻamalosia ma toe faʻaleleia le pulu laulu.

Faʻalogo foi i mea e teu ai lauulu. Taumafai e faʻaaoga samoa maualuga ma pasese, e mafai ona faʻaaoga maso i le fale. Mo lauulu valiina, faʻaaoga oloa matata faʻapitoa poʻo sili atu agamalu oloa e aunoa ma le amonia. A faaaogaina varnishes, mousses ma isi sitaili oloa, taumafai e faatumauina le lagona o tutusa.

O lenei ua e iloa le tele o lauulu leiloa i le aso mafai ona mafaufauina masani. Siaki e le aunoa le soifua maloloina o lau lauulu, togafitia ma le faʻaeteete, ona mafai lea ona e faʻatumauina lona matagofie.