Pediculosis

Faʻafefea ona vaʻai mata i luga o lou ulu ma faʻafefea ona aveeseina lenei sasa

E taʻua e le Nits le ituaiga o namu, pei o fuamoa fuamoa. O se tamai capsule tu i totonu o se atigi faʻapitoa o se pipiʻi mea e maua ai le faʻalelei atoatoa i luga o le lauulu.

Capsules e faʻataʻitaʻi e le fafine lice fafine feusuaʻi, e mafai ona tele ni pusi i le aso e tasi.

Matou te fautua faitau: o le soifuaga taamilosaga o le atinaʻeina o ulu ulu ma lia.

O le a lona foliga

E laʻititi lo latou lapoʻa. O foliga o fafo e pei o ni tamaʻi ato, e masani ona iai se lanu paʻepaʻe, laititi a manino. O le kapisi foliga e umi. E masani lava, o foliga o nits mafai ona fenumiai ma le susu. Capsules mafai ona faigofie faigofie ona matauina, lea e faia le laulu uliuli sili faigofie.

I luma o lenei nama, o le lauulu e le foliga mama - e i ai se lagona o latou e gaʻo, palapala ma ua leai se maʻilaʻe mo se taimi umi. O le umi o tino e tusa ma le 0.7-0.8 mm uumi. A e suʻesuʻeina le tino o le namu i totonu ole microscope, e mafai ona e maitauina seisi sulu, o le faʻapipiʻi lea o le parasite i le lauulu. I le faʻaopopoina o le faʻapipiʻiina, o loʻo i ai se alatoto, mai i lea nofoaga pe a mavae sina taimi o le a tulaʻi mai se tagata fou.

Lapataiga! E le faigofie tele le vavaeʻeseina o se atigi gaʻo mai le tasi o loʻo tupu ai pea le larva. O loʻo tumau pea le 'ula ile lauulu e paʻu ese pe a le aveesea. Ona o lenei mea moni, toatele tagata mafaufau o le numera o nits sili atu o le numera o lice. Faʻafefea ona iloga oti oti mai le ola, oe o le a mauaina i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

Faʻafefea vaʻai i mata ulu - ata, togafitiga, puipuiga. O fea e sau ai utu

Pediculosis o se faʻamaʻi pipisi e mafua mai i utu. Lice e mafai ona tolu ituaiga - o le ulu luna, le tino maʻi ma le alualu i luga. Le faʻafitauli o le pediculosis i nei ona po ua leiloa lona aoga.

E faigofie foʻi ona maua ni utu i le faʻaaogaina o moega i nofoaafi, i le taʻele poʻo le sauna. Ile tele o mataupu, o utu ulu e fesoʻotaʻi ma ulu ulu.

O le a le foliga mai siama?

Tele tagata e popole i foliga o le ulu louse foliga. O utu na vave alu (saoasaoa 23 cm ile minute), e faigata ona matauina.

  1. O le iniseti e lanu efuefu pe sinasina lona paʻu, o lona umi e latalata ile 2-3 milimita, e ono vae.
  2. E sili atu ona faigofie le matauina o fuamoa fuamoa - nits, ulu lice na taatitia i latou i le tele o numera.
  3. E i ai le lanu samasama-paʻepaʻe ma e fusi faʻapipiʻi i le lauulu (0,7 cm mai le paʻu), e le mafai ona lulu e pei o le susu ile mata.
  4. E i ai so latou laʻititi laʻititi, e le sili atu i le 1.5 milimita.
  5. I le avea ai o se tulafono, lice ma nits o loʻo i luga o le ulu, ae e mafai i nisi taimi i luga o laulu mata pe lauulu mata.

O le ola taamilosaga o ulu kutu (ola faamoemoe) o 3 vaiaso, o se iniseti mafai ona ola i fafo atu o le ulu mo le sili atu nai lo le aso, nits 2 vaiaso.

E pei foliga o le 'ulu

E 'aʻai na o le toto, o le tiga o le ulu i le ulu i le 2-4 vaiaso talu ona faʻamaʻi, ma e mafua mai i le mea moni, a tuʻi le paʻu, e faʻaalu ai le sua.

Faailoga o Ulu ulu

O faailoga nei o pediculosis e mafai ona iloga:

Sasa - Le mea e sili ona matauina auga o le ulu utu. E mafai ona sosolo ile toetoe ole ulu, ae o lona foliga e le tupu i taimi ole uina, ae i se taimi mulimuli ane.

E mafua mai i le mea moni o auvae o utu e laʻititi tele, o lea o lo latou matua ui atu i totonu o le paʻu, e faigata tele ona lagona.

I se faʻaopopoga, aʻo le i amata ona faʻasusuina le toto, o iniseti e faʻasinasina ai lo latou sua, i totonu o vailaʻau.

O le tali sao a le tino ia latou le mafuaaga o le vevela ma le le mautonu. Bites. O latou foliga e mafai ona maitauina i le ulu atoa, aemaise i luga o lauulu, i le ua ma taliga.

I tulaga maualuluga ma sili ona ogaoga tulaga o le pediculosis, laiti eria ua uma ona uina faʻapipiʻi mafai ona tuʻufaʻatasia i ni lautele lautele vaega e mafai ona ufitia toetoe o le ulu atoa. Tisu siama, aliaʻe mai le faʻatau tele o maʻila ma le maʻimau malosi. I se tulaga lautele, pupula o paʻu ua matauina i le tulaga o le matala matala poʻo purulent fulafula.

I le tele lava o tulaga, o faʻailoga faʻapena a le pediculosis i tagata matutua ma tamaiti e aliali i luga o vaega sili ona maaleale o le paʻu - i tua o le ulu ma luga o taliga. Faatasi ai ma le uumi ulu ulu, e mafai ona aliali mai faʻailoga faʻailoga i luga o le ulu o se tagata e pei paʻu o le paʻu, faapea foi ma togitogiga laiti.

E mafua mai i le mea moni e faapea, i le taimi o le faʻamalologa, tisiki masani ua suia e connective tisai, lea e masani ona sili atu le mautu ma e le ese mai i faapitoa faʻamalosia.

  • Faatasi ai ma faaumiumi togafitiga o le faamai i luga o le ulu mafai ona aliali mai pigmentatione fesoʻotaʻi ma le tali atu i utu ua ma mea na latou tuiina.
  • O foliga o namu

    O le iloga o nei papala mai isi iniseti o le a le faigata tele pe a iai sou manatu e uiga i foliga ma faʻailoga o utu i tagata matutua ma tamaiti.

    E le gata i lea, latou toetoe a manino, i nisi tulaga ei ai le lanu efuefu poʻo le lanu enaena lanu. Ma na o le uta ua 'aʻai le toto o tagata, na maua ai e le tino se burgundy poʻo le lanu mumu-enaena. I le ma lea, a uma ona 'ai, o le tele o iniseti e mafai ona faʻateleina.

    O le tino o le tino lava e tolu vaega - o lenei ulu, fatafata ma manava. E le lapoʻa tele le ulu, ua i luga o vete.

    I le itu o le toracic eria e tolu paga o vae, o le umi o le mea e tutusa tutusa. O le pito lautele o le tino o le utu o le manava, aemaise, lona faʻailoga faʻalauteleina ua matauina i le pito.

    I totonu o nei ata - utu i le laulu ma faʻailoga o latou foliga mai:

    O le a foliga o nits?

    I le le lavalava mata e faigata tele ona iloatinoina foliga o fuamoa fuamoa, ma o nisi taimi e matua faigata i le vave iloa. E mafua ona nits e microscopic telelea e oʻo atu i le 0.8 milimita.

    Ae ui i lea, pe a iloiloina le lauulu ma se microscope, oe mafai ona vaʻaia le faʻaalia o foliga o le nits foliga foliga o se sikuea faaumiumi - o le tasi o ona itu o loʻo i ai se fusiua e matua ufiufi le lauulu, ma le isi o loʻo faʻaʻofuina i se faʻamatalaga o se ufiufi mafolafola lea e aliali mai ai le tapuni.

    Ona o le mea moni o se iloiloga auiliili o nits mafai na o le fesoasoani o se siitaga, e tatau ona mafai ona iloa i le le lavalava mata.

    O foliga vaaia o le pediculosis i tagata matutua ma tamaiti - o foliga o nits - o loʻo faʻaalia nei ata:

    Nofoaga Nofoaga

    E leai se faʻafitauli i le maua o sua o utu, aua o latou faatusa i tino le fufui - ina ua maeʻa ona latou vaaia le laʻititi o mumu ma se vaega tutotonu o loʻo uʻu. Ole tasi lea o maitau masani ole lice ile tagata.

    I le tele o mea le siʻusiuga o le 'upega i luga i se pupuga, ma le manatu lava ia e vaʻaia e oʻo lava i le le lavalava mata.

    A uma ona sua afaina ona o le paʻu e masani ona tupu, lea e toatele tagata latou te iloaina o se masani teteʻe.

    O ata nei e iloa ai faʻailoga o le ulu o latu pei o latou umu:

    O le faʻaaliga o muamua faʻailoga o le faʻamaʻi

    O le uluaʻi faʻailoga o le pediculosis o le foliga mai o tamai manua - auala o le namu siʻitaga. Aemaise lava, e masani lava ona latou vaʻaia i le occipital ma le faaletino itulagi, faapea foi ma taliga.

    I nisi o tulaga, ua pisia se maʻelea nofoaga, lea e faʻafeao e le gata e ala i faʻalavelave i le tulaga o le paʻu luga o le paʻu, ae faʻapena foi ma le faʻaalia o se faʻailoga fou o utu i se tagata - fulafula o le lymph nodes.

    I se faʻaopopoga, a faʻapea e le amanaʻiaina e se tagata tulafono o le tumama, o fuamoa ma faʻateʻa ona le lava manogi leaga ma le nunumi o lauulu. O lenei mafuaʻaga mafua ai le sili atu teuina o nits ma, o lea, faʻavavevaveina o le toe gaosia o namu.

    Aua foi, aua le amataina le togafitiga togafitiga - e mafai ona sosolo le faʻamaʻi vave, uma i le aiga aiga, ma isi foi tagata.

    E faʻapefea foliga o lice ulu?

    Tele tagata e popole i foliga o le ulu louse foliga. O utu na vave alu (saoasaoa 23 cm ile minute), e faigata ona matauina.

    • O le iniseti e lanu efuefu pe sinasina lona paʻu, o lona umi e latalata ile 2-3 milimita, e ono vae.
    • E sili atu ona faigofie le matauina o fuamoa fuamoa - nits, ulu lice na taatitia i latou i le tele o numera.
    • E i ai le lanu samasama-paʻepaʻe ma e fusi faʻapipiʻi i le lauulu (0,7 cm mai le paʻu), e le mafai ona lulu e pei o le susu ile mata.
    • E i ai so latou laʻititi laʻititi, e le sili atu i le 1.5 milimita.
    • I le avea ai o se tulafono, lice ma nits o loʻo i luga o le ulu, ae e mafai i nisi taimi i luga o laulu mata pe lauulu mata.
    • O le ola taamilosaga o ulu kutu (ola faamoemoe) o 3 vaiaso, o se iniseti mafai ona ola i fafo atu o le ulu mo le sili atu nai lo le aso, nits 2 vaiaso.
    • E 'aʻai na o le toto, o le tiga o le ulu i le ulu i le 2-4 vaiaso talu ona faʻamaʻi, ma e mafua mai i le mea moni, a tuʻi le paʻu, e faʻaalu ai le sua.

    O fea e sau ai utu - mafua mai o ulu ulu

    O fea e aumai ai ulu o le ulu? E tele o loʻo iai se malamalamaʻaga sese i le mataupu i le auala e maua ai le lice ulu. E toatele e manatu e osooso pe lele foi. Ae e le o le mea lea, o nei iniseti e leai ni apaau mo lenei.

    • Louse ulu tagata e faʻasalalauina e ala i fesoʻotaʻiga tuʻusaʻo.
    • A faʻaaogaina mea masani a le soifua maloloina ma le maʻi (solo, ie moega, selu) poo pulou.
    • O se maile e mafai ona tamoe i luga o le lauulu pe a iai se fesoʻotaʻiga, e mautinoa lava pe a fai o le lauulu e umi.
    • E i ai le talitonuga e na o tagata lava e teteʻe i ni agaese mai le ulu, ae o tagata masani e maua i le ulu, mafuaʻaga ma auala e lafoaʻi e matua eseese lava e mafai e se tasi ona aʻafia.
    • O nofoaga e sili ona masani ona aafia ai le pediculosis o aoga faʻataʻitaʻi, aʻoga, tolauapiga taumafanafana, taele, sauna, vaitaʻele, faletalimalo, nofoaafi, ma le aulelei faʻatulimalo.

    Pediculosis e sili ona taua epidemiologis. I le manava o le ulu ulu ai lelei tulaga mo le tuputupu ae ma le toe gaosia o nisi meaola. E aofia ai ma mafuaʻaga mafua ai o le mageso ma toe oso ai le fiva. O nei faʻamaʻi e le feaveaʻi i tagata i se maʻi, e pei ona masani ona mafaufau iai, o galu e le maua ai ma o latou mea lilo e le o iai i totonu o le typhoid pathogen. E ave ese le papala o le ulu o le utu poo le ulu. A faʻaleagaina le papala, ona tupu ai lea ole siama ile typhoid. E mafai foi faʻamaʻi pipisi pe a oʻo i totonu o le paʻu le peʻa i totonu o le membrane mucous pe faʻafefeteina.

    Faailoga o Pediculosis

    O muamua togafitiga faʻamaʻi o le faʻamaʻi e ono i nai vaiaso. O le ulu tupe e alu i le tagata fou, faʻapipiʻi i lauulu. Sa ia manaʻomia ni meaʻai e alualu ai i luma. Na te fafaga i le toto, tuʻia le paʻu ma proboscis. O tamai nofoaga e ono mafai ona tumau ai le vaega o le ua, ma aluga foʻi le aliali i nofoaga nei. Ona amata ai lea ona fai fuamoa le fafine. Ua pipii faʻapipiʻi i le lauulu, ma i le faiga masani mo le teuteuina, latou te le fufuluina. Ina ua mavae ni nai aso, na faʻaali mai le utu talavou mai ia i latou.

    O le faʻailoga autu o le pediculosis o le fula i le nofoaga e aʻafia. Sili ona aliali i le vevela italia i le itulagi, i totonu o malumalu ma tua o auricles. O le faʻaiʻuga e o mai ma le faʻaititia o le fia 'ai ma le moe moe.

    A suʻea le papala, ua faaleagaina vaega o le paʻu ma samasama samasama. E mafai ona i ai faʻailoga o le fula o lauulu foliki - folliculitis. I nofoaga o loʻo iai le tele o vaega o le ulu (i tua atu o taliga, i totonu o malumalu ma tua o le ulu) o loʻo iai ni suiga o le eksimema. I le suʻega, e mafai ona e vaʻai. E leai se pona lanumeamata o lanu. O nits atoa e paʻepaʻe pe samasama. A olopalaina i le va o fao o le ai ai se kiliki.

    I tulaga maualuluga, o lauulu i luga o le ulu e pipii faatasi ma o loʻo faia fulufulu mata. A e selu le ulu, o le ala o le faʻamaʻi e tele lava faʻafitauli e le furunculosis o le ulu mo isi lava pustular lesions. A le togafitia, o le limfadenitis e tupu ai le ola, o le faʻaʻautama ma le tua o le taliga e faʻateleina ma avea ma afaina.

    Faʻafefea ona aveese ulu lice - faʻafefea ona togafitia le utu ulu?

    Muaʻi taimi, ina ua iloa le iva ulu, o le togafitiga na le lelei. O metotia masani o togafitiga o le suauʻu, tar fasimoli, dichlorvos, vineta poʻo le sua o le cranberry. Matou te le fautuaina tele le faʻaaogaina o nei metotia uma.

    I le vailaʻau maketi o loʻo iai ni vailaʻau mo le togafitia o utu ulu. O loʻo i ai i ituaiga faʻailoga o sapalai ma shampo (vaʻai le sili ona maeʻa iloiloga o shampoos mo mea tau paʻu ma se faʻasino ma faʻatonuga, tau ma iloiloga). O meafaigaluega masani e aofia ai:

    • O le saogalemu ma sili ona aoga auala o suauʻu, leai se manogi - Full Marx (450 rubles), D-95 emulsion (pe tusa 200 rubles)
    • Hellebore vai
    • Malathion Faʻamoe - Pedilin
    • Permethrin sauniuniga, mo se faʻataʻitaʻiga, Nittifor, Nyx, Medifox mafaufau loloto mo le tapenaina o se emulsion 5%, Medifox gel pediculicidal, Hygia, Veda 2.
    • Benzyl benzoate sauniuniga, mo se faʻataʻitaʻiga, Foxilon Lotion.
    • Phenotrin - Parasidosis Shampoo
    • Minerale Suauu - Siamini Paranit

    O le filifiliga o vailaʻau mo togafitiga e faia e le dermatologist. A o le i faʻaaoga se vailaʻau, e tatau ona e faitau ma le totoʻa i faʻatonuga, ma mulimuli i ai. O nei vailaʻau uma oona. O loʻo i ai i latou le tele o faʻavaʻa, o le tele o ia vailaʻau e le mafai ona faʻaaogaina i tina maʻitaga, fanau laiti, alergi poʻo tagata e maua i faʻamaʻi o le manava faʻafuaseʻi (vaʻai auala e aveʻese ai le utu i se tamaititi).

    A maeʻa ona faʻaaoga nei oloa, e tatau ona selu le laulu i se selu uʻamea. E tatau ona seasea nifo o le selu. Talu ai e faigata tele ona 'aveʻese latu ulu ma liaʻi, ma e le o ia mea uma e feoti i le taimi o gaioiga i auala. E mafai ona e aveese naʻo ma ou lima, ae e umi se umi o le taimi. E le mafai e selu palasitika ona tuueseese niti mai le lauulu. Ina ia faʻafaigofieina le aveeseina o niu ma se selu, e mafai ona e faʻaogaina le suauu olive i lou lauulu. E i ai foi aneti-inflamasi ma afaina faamalologa aafiaga.

    Taua! A maeʻa ona faʻagaioia ma vailaau mo le isi 2 aso, aua nei fufuluina lou lauulu i le faʻamalama. Aua foʻi neʻi faʻaaogaina conditioners, lauulu balms (2 vaiaso), aʻo latou fatuina se ata ma puipuia le tui o permethrin ma isi mea. A 'e aloese mai le faʻaogaina o vailaʻau oʻona poʻo lau tamaititi, e mafai ona e fufuluina nits ma lice mo aso 1, 5, 9, 13, e ala i le faʻaaogaina o le tele o fulufulu ma teuteu ma le faaeteete vaega uma i se ulu O lona uiga, faʻaaoga mo le tuʻuina ese o le ulu latu le faʻaoga vailaau poʻo le ea malulu.

    E toatele tagata e manatu e tatau ona faapuupuuina uumi lauulu. E le talafeagai lenei mea, talu ai o loʻo i ai i aʻa o le laulu, e le sili atu nai lo le 5 senitimita mai le mata o le ulu.

    A maeʻa togafitiga, e le tatau ona asiasi se tagata i nofoaga tumutumu (aʻoga, aʻoga amata, fale tifaga, fale tifaga) mo le lua vaiaso.

    Talu mai lice le ola i fafo atu o le ulu mo sili atu nai lo 1 aso, o le ono mafai o re-infeksi e le maualuga, ae, o lea, o lea, e tatau ona:

    • A maeʻa ona togafitia le ulu, fai le faamamaina lautele i le potu a le tamaititi.
    • Fufulu moega ma lavalava na savali ai le tagata ua aafia mo le 2 aso talu ai (54C o le vevela lea e oti ai nits ma lice i le lima minute).
    • Oe tatau foʻi ona faʻamaʻapeina uma selu, lauulu - mo lea mea e tatau ona tuʻuina mo le 1 itula i le vai ma le faʻamama mai le utu, poʻo se vai inu vai.Pe fufulu faʻalelei ile laʻititi ma tuʻu i totonu o le ato mo le 2 aso i totonu o le pusa 'aisa.
    • Mea e le mafai ona fufulu - pulou, peleue, ma isi mea e mafai ona faʻamamaina mama pe naʻo afifiina i ato mo 14 aso - i le taimi lea o le a oti nits.

    Lice profilga

    E taua lava i taimi uma le tausia o tulafono o le soifua maloloina o le tagata lava ia, mataituina tulaga o le lauulu. E sili mo i latou e umi lo latou lauulu i femalagaiga lautele ona tuʻu o latou lauulu i lalo o latou lavalava pe aoina i latou i le solofanua. Aua le faʻaaoga le selu o isi tagata, fulufulu lauulu poʻo fulufulu. Aua le faʻaaogaina mea o le soifua maloloina a isi tagata, solo. Aua le moe i luga o moega i totonu o se nofoaafi, e sili le ave mai lou fale ma oe. Aua le ofuina pulou a isi tagata.

    Afai o lou aiga na maua e se tasi lenei faʻamaʻi pipisi, ae nai lo le togafitia o le gasegase, e tatau ona faia auala e puipuia ai le sosolo o le pediculosis.

    O mea e tatau ai ona faʻaputuputu ma le faʻaoga o aluga, aluga, ieafu, solo, pulou o le tagata maʻi. Lapataia tagata uma e faʻafesoʻotaʻi (tamaiti i le aʻoga poʻo aʻoga, aiga), faia suʻega e se fomaʻi.

    O le manatu o nits ma mafuaʻaga o le tutupu ai

    E le tupu na o latou. E le mafai ona maua e i latou. O le amataga o utu e amata i le aveina o tagata matutua utu i le ulu o se tagata. O lenei tagata e ola i luga o le lauulu o tagata ma fafaga latou toto. O lenei iniseti toe gaosia e ala i le faʻatulagaina o fuamoa. O le tagata matua ausia le 3 (male) i le 4 mm (fafine) umi. Na te mafai ona ia fuamoa 5 fuamoa i le aso. I le masina, mai le tasi lose, oo atu i le lua selau nits mafai ona aliali mai. E tusa ai, le toe gaosia o nei iniseti i luga o ulu o tagata e tupu vave.

    O le tagata matua lousee faapipii fuamoa i le lauulu i se mamao mamao mai le paʻu ma se mea pipii sili malosi. E faigofie lava le masaeʻesea o lauulu ma le fuamoa taoto nai lo le vavaeeseina o namu mai ia. O le vevela sili e maua ai le ulu i le laulu e oʻo i le 30 tikeri. E fitu i le sefulu aso mulimuli ane, e oso mai ai le seva mai le fuamoa, ma i le vaiaso e liliu atu i se tagata matua e mafai ona toe fanauina.

    Aemaise le masani ona tupu lea faʻafitauli i se tamaititi i lalo ole 12 tausaga. Lea ua faamatalaina e le mea moni e faapea o tamaiti e le vave tosina mai le mafaufau o tagata matutua. Ole asiasiga i faleaʻoga (aoga faʻataʻitaʻi ma aʻoga) e oʻo atu ai foi i le faʻasalalauina o le faʻamaʻi. Tamaiti talanoa vavalalata ma le tasi ma le isi, taaalo faatasi. Latou te masani ona taumafai i le pulou a le tasi, lea e le masani ai mo tagata matutua uma.

    Ae ui i lea, o faʻamaʻi ile pediculosis e mafai ile matua matua. Pediculosis afaina ai le afa o le faitau aofai o tagata i le olaga atoa. O le ulu i le taimi e tasi e foliga matua le lelei. O le ulu e leʻi peleina e le o manatu o mafuaʻaga o nits ma lice. Latou te fiafia e nofo i ulu mama ina ia faʻafaigofie ona 'ai.

    Faailoga o le foliga mai o lia ma utu

    O le tele o taimi, e le vave matauina e matua le lolo i tamaiti. E tele taimi e sese ai fuamoa laʻau papaʻe pe samasama samasama mo le susu. Ma o le mea moni o le tamaititi amata ona vevela e faʻafesoʻotaʻi ma le le lelei filifilia shampoo poʻo le palapala ulu. Naʻo tina ma tina matutua ua aʻafia, faʻapea foʻi ma polofesa faʻapitoa, iloga le pediculosis mai isi faʻafitauli uma. O faailoga iloga ole faʻaalia o utu ma nits ua manatu:

    • le iai o le vevela (aemaise ile ua fufuluina le ulu),
    • le mauaina o tagata matutua ma lia (e le o fenumiai ma le susulu),

    • tamai manuʻa i luga o le paʻu mai maʻona o utu,
    • peʻa i nisi vaega o le ulu (i tua o le ulu, malumalu, i tua o taliga),
    • le lelei le fia
    • lautele le fiafia o se tagata,
    • afaina le lymph nodes,
    • faalavelave moe, moe le mautonu.

    Faufautua!A i ai i le tamaititi nisi o nei faʻailoga, ia vave iloilo le ulu, taumafai e selu ese. O le tele o le tulaga e ono maʻimau se tamaitiiti e le utu.

    O nei faʻailoga uma e tatau ona matua mataala le tagata. Afai o tagata matutua ua maua. O lona uiga, ua avanoa a latou fuamoa. Lememago lele mai le ulu i le faʻaititia o le laulu.

    E solomuli pe a luluina. Nits i le lauulu tumau. E faigata tele ona faʻateʻaina i latou nai lo le latu.

    Le leaga o nits ma lice i le laulu o tagata

    Faʻamautu i le lauulu tagata, o nei iniseti ma o latou fuamoa e mafua ai le tele o faʻafitauli. O faʻamaʻi taua na mafua mai i le pediculosis:

    • Alergi, o se taunuuga o le oʻo i totonu o manua o le faʻatamaʻi o lapisi o lice,
    • Ekimema
    • Dermatitis
    • Papala luga o le paʻu,
    • Blepharitis mata
    • Toe oso mai le fiva,
    • Pigmentation o le fulufulu ma alualu i luma foliga.

    Lice e tatau ona aveese vave. E tatau na e aveʻese le nits mo le sili atu ma le tasi le vaiaso.

    Filifiliga mo le aveeseina o lia ma latu

    Ina ia aveesea nits ma lice, e mafai ona faʻaaoga nisi auala faamaonia. E pei foʻi o isi faʻamaʻi, e ofoina atu filifiliga eseese:

    • Lulu o lou laulu i le tafi o lou ulu,
    • Faifai pea selu
    • Le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa,
    • Le faʻaaogaina o metotia faʻa-tagata.

    O auala taʻitasi ia o auala e aveeseina ai le faʻafitauli ua faʻamaonia ia te ia i le auala talafeagai. Peitaʻi, o le masani ma le talafeagai tuʻufaʻatasiga o nei metotia o le a faʻaalia ai le sili ona aoga taunuʻuga i le taua e faasaga i nits ma lice.

    Tui le ulu o se fua o le togafitiga o le ulu kutu

    E sili ona faigofie le sosolo ese o nits ma lice i luga o le ulu e faʻaaoga lea auala. E pipii lia i le lauulu. A tipi lauulu, e mafai ona e aveʻese atoa nits ma lice mai le ulu e le masuia. E leai se mea mo lusi e lalafi ai, utu - faʻapipiʻi. A maeʻa le tipiina o le ulu, o puipuiga saogalemu uma e tatau ona maitauina. Uma sa luluina lauulu o le a tatau ona susunuina, ma lavalava ma moega e tatau ona fufuluina i le vevela o le itiiti ifo 50 tikeri. E taua ina ia mautinoa e le maua le nits i le tagata o loʻo gaosia. Ua mafai ona latou nonofo i fafo atu o le tino o le tagata mo ni nai aso.

    Afi mai nits ma lice mai lauulu

    Afai o le tamaititi o se tamaititi pe o se tama, o le faʻafitauli e mafai ona foia. Ae a tagata e iai le laulu umi? Mo i latou e selu ma se selu faʻapitoa e aoga. I le taimi nei, e tele ituaiga o ia masini. O le selu faigofie lava e mafai ona faʻatauina i faleʻoloa o loʻo faʻatauina lauulu laʻei poʻo fale talavai. O latou nifo e tu i se mamao latalata mai le tasi ma le isi. Ole selu e lua itu, e mafai ona e selu ile aiga atoa. Afai e manaʻomia, ma avanoa tau tupe, e mafai ona e faʻatauina tau eletise eletise e tia ai i luga o utu. Ua foia le faafitauli i utu. Peitai, e tatau ona manatua o le selu o le a le fesoasoani e tuʻuina fuamoa. Ole lavelave ole faaaogaina ole masani selu male eseese tapenapenaga ma fofo ole a fesoasoani e aveese ai.

    Ina ia mafai ona aveʻese fuamoa mai le ulu, e taua le aveeseina o fafine ma alii. O oloa tau talavai e vaevaeina i le oona (insecticidal) ma asphyxiating (lice). E maua i foliga o aerosols, creams, shampoos, kulimi. O nisi o ia i latou o loʻo i ai le oa o faʻamutaina le pipii mea o nits. Ae o na sauniuniga e le aoga i fuamoa lava latou. E faapipiʻi nits i le lauulu i se tali malosi faʻapitoa. E tatau ona le mautonu.

    Afai o le oloa e aofia ai mea oona, e iai le avanoa o le oti ma fuamoa. A maeʻa le faʻaaoga o se vailaʻau, e tatau ona selu ese nits ua oti. Peitai, mo se tamaititi poʻo se fafine maitaga, o nei vailaʻau e mafai ona avea ma mea matautia. E mafai ona mafua ai le inisua ma se maʻi teteʻe. O le mea lea, latou faʻaaogaina tatau ona faʻalatalata iai ma le faʻaeteete tele.

    O nisi vailaʻau e faʻatinoina le manava o le siʻu ma choke. O nei vailaʻau e le o ni mea leaga i le soifua maloloina. Moms, o se tulafono masani, filifili e faʻatau na o na tupe. Ae latou te le aʻafia foi nits, ae na o le fesoasoani i le aveeseina mai le lauulu.

    Afai o le pediculosis tupu i se teine ​​matua poʻo se fafine, e masani ona ia fiafia e aveese lice ma nits ma vali lauulu. O pupuni laulu e fai i nits ma lice o se malosi oona. Ma afai o lauulu e masani ona valuina, o lona uiga o le siama ua aveese. I se faʻaopopoga, o le vavaeina o le maʻila pe a uma ona fai se fofo e pei o le vali, e taofia ai le 'ai mai. Mo le tamaititi, vali e le talafeagai ona o lona le saogalemu mo le ulu ma le faʻafitauli o le tino.

    Le faʻaaogaina o mea faʻatauga

    O isi lea auala, e fai ma tulafono, e ta atu lava i le fao ese atu o fuamoa ma utu i le taimi e tasi. Ole tele o paketi ma taugofie filifiliga mo le taua e tau ai ile pediculosis ua mafai ai ona e filifilia le talafeagai pe faʻafetaui latou faʻaaogaina.

    Faufautua!Aua neʻi faʻaogaina ni togafiti malolosi e faʻaumatia ai nits ma lice i aso uma. I le va o taualumaga e tatau ona faia ni nai aso. Ae e mafai ma e manaʻomia foʻi ona selu nits i aso uma.

    Fautuaina filifiliga e faʻapitoa i fuamoa:

    • Vineka, Vodka,
    • Fualaʻau 'aina ma taua suauu, gaʻo ma uu,
    • Tar fasimoli
    • Fuatino.

    O le vinka poʻo le vodka ua ofoina mai o se auala e taia ai lice ma peeling nits. E faigofie atu aveese fuamoa. E mafai ona e faʻateʻaina lice ma nits faʻatasi ai ma le fesoasoani a nei vailaʻau ile masani ona faʻaaogaina. Vodka e faʻaaogaina e ala i le faʻamamaina o se pulupulu poʻo se fasi ie ma faʻapea ma fusifusi i totonu o lauulu. Saina ua viliina i le vai (1: 1, faʻatasi). Ina ua mavae se itula i lalo o le ata tifaga, o le ulu e fufuluina ma fufuluina ma le faaeteete luga o le taele po o paʻepaʻe papaʻe.

    E mafai ona e faʻateʻia le faʻafitauli i le fesoasoani mai i le suauʻu. O loʻo fafagaina ma le suauʻu fualaʻau 1:10 ma olo faʻapipiʻi i le lauulu mo se taimi umi. E fasia foi e Nits le metotia lea. O le selu o le laulu e fesoasoani e 'aveʻese lice ua oti ma a latou fuamoa. O lenei metotia ua taʻua o se mea sili ona saua ona o le maualuga o le oona.

    O mea taua e fai ma sua o fualaʻau 'aina, o gaʻo e tele e i ai se faʻalua malosi ile taua e tau ai ma utu. Latou te fesoasoani ma aveese 'utu, ma e faigofie ona fufulu fuamoa. Soʻo se fualaʻau o le fualaʻau, lea e mafai ona e faʻaopopo ai ni nai mataua o suauʻu manogi o peppermint, bergamot, laʻau lauti ma isi, e tatau ona matua faʻaosoina lelei i le lauulu mo le lua itula. Suauu faʻamutaina le manava manava. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, o 'ava ma nits ua oti ua faigofie ona aveese mai le lauulu.

    A togafitia pediculosis, e taua le faʻaalu taimi e selu ma togafitia le laulu i aso uma. Lenei fesoasoani le aveesea o lits ma lice i totonu o le masina. Ole vaitau lea e sili ona lelei mo le fofoina ole faʻafitauli.

    O le a le latou foliga vaaia?

    Ole tele o nits e matua laititi - 1 mm i le uumi ma 0.5 mm i le lautele. Ae talu ai i lona lanu (papae, pupuni), e faigofie ona latou mauaina i luga o le uliuli lulu lauulu. I luga o moli ma moli curly, e sili atu faigata ona iloa le liaʻi, ae i le lelei o le vaʻai e mafai lava.

    Faatasi ai ma le tele o nits, e mafai e se tagata ona fenumiai ma le susu.

    Tulaga iloga:

    • vaega o le fefinauai o eseese ituaiga, ma nits e toetoe lava tutusa.
    • Dandruff e faigofie tele ona sasaa mai le lauulu. Ina ia aveese nits mai le lauulu, e tatau ona e faia se taumafaiga: oomi mautu i ou tamatamailima ma faaloaloa atu i le pito o le lauulu.
    • E mafai ona ola nits, pe a fai e leʻi tupu mai le larva, ona e oʻo lea i le faʻailogaina o laʻau ma fao, pe a e faʻalogoina se laʻititi.

    O fea o moe i luga o le ulu o se tagata?

    Lice o ni suka susu susu, o lona uiga, latou te fafagaina le toto tagata. Taitasi iniseti fasi se tagata le 3-4 taimi i le aso. A aunoa ma le toto, e maua e lice naʻo le lua aso, ona latou feoti ai lea.

    O le mea lea, o le fafine namu parasit tuuina lana fanau latalata i le ulu, e le maualuga nai lo 1.5 - 2 cm mai le pito i lalo o le lauulu. E faia lea mea ina ua uma ona tuʻua le capsule, e le toe sailia e le talavou talavou se meaʻai mo meaʻai mo se taimi umi, ae mafai ona toe faʻafouina o ia lava.

    E faapipiiina nits i le lauulu ma le fesoasoani a se mea faʻapipiʻi faʻapitoa e nana le leisa faʻatasi ai ma le ato laumea. E faʻamaʻaʻa vave ma toe tumau. Le laupepa e pei e ufiufi le lauulu ma pipii i ai.

    O lenei mauga faʻamautuina le ola o le larva, o le mea lea, o le natura faʻaavanoaina o le mea faʻapipiʻi e le faʻateʻa ile vai. Taualumaga pei o le fufuluina o lau lauulu ma selu lou lauulu e masani ona matua saogalemu mo nits.

    E oʻo lava i vailaʻau faʻapitoa pediculosis e faʻaumatia vave le ola louse e le mafai ona ofi i le puipuiga o le capsule ma faʻaleaga le larva i le pusi. Lenei ua naʻo mea oona tele (dichlorvos, pefu) poʻo vailaʻau malosi (Para plus, Pedilin).

    O ni isi metotia (cranberry juice and vinegar solution) faʻaumatia le mea faʻapipiʻi ma faʻavaivaia ai le faʻapipiʻi o nits, ae aua le fasiotia le larva i totonu.

    Ata pipi i luga o le lauulu





    Lice i lalo ole microscope

    E faigata i le mata o le tagata ona mafaufau i le auiliili fausaga o nits. Ae faaauupegaina ma se microscope, oe mafai ona vaʻaia le tele o auiliiliga faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga:

      o nia i totonu o le larva o lo oi ai se fausaga atoatoa, e le pei o se fuamoa. O le mafiafia pito o le capsule e i ai le pulou mafolafola.

    A matua le larva ua matua ma sauni e tuua lona popo, o le tapuni e paʻu ese pe tulei ese e le larva lava ia. O laupepa taʻitasi o loʻo i luga o le laina laʻulu ina ia vaʻai le pulou i lalo.

    E faia lenei mea pe a maeʻa ona faʻamatuʻuina se talavou talavou, e vave ona oso i luga o le ulu ma mafai ona ave le vaega muamua o le toto.

  • I le foliga o le capsule, ma aemaise lava i le pulou, e mafai ai ona iloa poʻo le a le 200 ituaiga e aofia ai le ulu louse.
  • Ola ma Maliu Nits

    A maua nits, e taua tele le faʻamautuina pe o ola pe oti. Talu ai o iniseti fou o le a sau mai mea ola i le aluga o taimi, ma o le a faʻateleina le aofaʻi o tagata.

    Faailoga o mea ola:

    • lapotopoto e pei o se tamai polo
    • tuʻimomomoina pe a olopalaina le soʻoga i le va o fao.

    Faailoga o Nits oti:

    1. foliga mafolafola
    2. e leai se leo pe a oomi le capsule ma ou fao.

    O manu oti e mafai ona tupu pe a fai:

    • ua tupu le larva ma ua uma ona tuʻuina lona laupepa,
    • ina ua maeʻa togafitia le ulu i se aneti-pediculant, na faaleagaina uma larva i le pusi.

    Ole pipii ole laupepa ile laulu e matua tele lava, tusa lava pe a uma ona matua le larva ma tuua le popo, e le pa'ū mai le lauulu, ae faʻaauau pea ona tautau i ai seia oʻo i le lauulu ola o le taamilosaga ola ma pa'ū.

    O le a le mea e fai pe a maua o utu?

    Le i ai o capsules ola ma ogaoga gatalia o le ulu i le faʻailoaina o le pediculosis. Ma o le vave lava e amata ai ona tau le tagata, o nei vave ona manumalo.

    Afai e maua ni lia, e tatau ona:

    1. faamautu pe o latou ola pe oti.
    2. Ia faʻagaioioia le uluulu ma le laulu atoa ma se pediculosis fofo poʻo se isi metotia.
    3. Aso uma, selu atoa le lauulu ma se selu faapitoa mo le 5-7 aso.
    4. Ona toe fai lea o le faʻagasologa mo le faʻagaoioiga o le ulu ma toe fufulu maeʻaeʻa uma curls i le selu.

    Vitio aoga

    Ole taunuʻuga sili ona lelei ma vave e mafai ona ausia ile faʻaogaina o se tuʻufaʻatasia e fofo ai le faʻafitauli. Faʻagasologa o le ulu i se mea faigaluega faʻapitoa (fale talavai poʻo tagata) o le a fesoasoani e tuʻua tagata ola, ma selu le laulu ma se selu fesoasoani e aveese fanau. E matua taua tele le aveesea atoatoa o nits, afai e le itiiti ifo i le tasi larva ola i luga o le ulu, o lona uiga o le a siʻitia le aofaʻi o tagata.

    Faʻafefea ona e iloaina le utu ulu

    Pediculosis o le ulu e aliali mai ona o le faʻafitauli i le ulu. E faigofie tele le misia o le amataga o le faamaʻi, talu ai e faigata tele ona iloa nei namu i luga o lauulu tagata. E malamalama lelei lenei mea, aua o le lapoʻa o le louse i le umi le sili atu nai lo 4.8 mm.

    Ose tagata e ono aafia ile ulu ulu i soo se matua, peitai, e masani ona teine ​​ma fafine mafatia i lenei siama. O nofoaga sili ona taʻatele i le tufatufaina o lenei faʻamaʻi, e masani ona tele, e:

    • tolauapiga (aemaise i le taumafanafana),
    • fale ie mama
    • aʻoga
    • faʻataʻitaʻi.

    Faʻasaina faʻailoga e faia tuʻusaʻo mai le tasi tagata i le tagata, faapea foi ma mea totino ma mea totino:

    I se siʻosiʻomaga e aunoa ma se "taʻavale", o le ulu lulu e mafai ona ola e le sili atu nai lo le lua aso.

    E le mafai ona iloa le taimi o siama i le utu, e aunoa ma le soona fai. O le mafuaʻaga ona o faʻailoga manino o le ulu ulu e tupu pe tusa o ni nai vaiaso talu ona faʻamaʻi. E aofia ai:

    • ogaoga, toetoe a leai se taofi
    • nits, o nisi taimi vaaia lauulu,
    • lautele lagona o le le mautonu i le ulu.

    O le tagata matua faʻamalosi fafaga 1 taimi aso i le aso (o lona uiga e na o le tasi le pala e tupu). O aso uma, e taʻi le fafine le 14 fuamoa (ae leʻo le sili atu). Larva (nits) fofoa mai fuamoa e le i vave muamua ile vaiaso talu ona fofoa. Ua fananau mai, ua amata foi ona fafaga i le toto o le latou taʻavale.

    Ole mea lea, a itiiti mai le vaiaso e pasi mai ile taimi e sosolo ai le namu ile lauulu ma seia oʻo ina faʻaalia faʻailoga o le faʻamaʻi.

    E faigata tele i le masalosalo le iai o utu i luga o le ulu, i luga o ulu o tamaiti ma luga o le tagata matua. I le avea ai o se tulafono, e le faitio tamaiti i le ulu e maʻila, seia tupu ai se maʻi matuiā (e aofia ai ma le toto). E masani lava, e faitio tamaʻi susu i le taimi e fufulu ai, pe a oʻo i le ulu mea nini e faʻatupuina ai le maosiosia, e mafua ai le mimilo.

    Lice i tagata matutua e le o faʻailoga eseʻese mai faʻailoga o le faʻamaʻi i tamaiti amata ona faʻaali ia i latou lava pe a oso le ita i luga o le ulu ma le vevela amata ona faʻataʻitaʻia pe tumau (fuafua i le maʻaleʻale o le paʻu).

    O faailoga muamua o ulu lice

    O le faʻailoga muamua o le ulu o lice, o le faʻafuaseʻi o le paʻu o le vevela i luga o le ulu. O ia, i le isi itu, o le iʻuga o le sua e siama. O se faʻaiuga, e foliga mai e mumu sina mea mumu i nofoaga tiga. Itagia foliga mai i nofoaga e pei o:

    • vaega vaega
    • luga o taliga
    • i le pito o le ua.

    O le vevela e faʻateleina ile po ma e faʻapena lava ile fufuluina o lauulu pe a susu pea.

    Pediculosis mafai foi ona iloa e ala i faʻailoga tuʻusaʻo: fanau avea le le mautonu atoa, o latou mafaufau ua salalau ona o le mea moni o loʻo taulaʻi i ai le lagona le fiafia ma le malamalama i lagona. A suʻea le lauulu, o maosiosia ma maosiosia, e masani ona ufiufi i paʻu, e faigofie ona maitauina.

    Ulutala suʻega algorithm mo ulu ulu suʻega

    1. Ia vaʻai totoʻa i le ulu mo le i ai o ni utu, lea o le a foliga faʻapipiʻi ma lanu mumu. O le tele lava o taimi, e mafai ona vaʻaia i luga aʻe o taliga ma i le occipital region.
    2. Faʻaaoga se tioata faʻapipiʻi, iloilo lelei le paʻu. I le pito i lalo o curls mafai ona e maitauina ia namu namu, e foliga mai o lo o efuefu poppy fatu.
    3. Le isi, asiasia le lauulu mo nits (fuamoa o namu). O le a latou vaʻai pei ni tamaʻi papae (3 i le 5 mm), o isi taimi e pei o laʻai lapopoa. Latou pipiimau i le lauulu. Afai o le paʻepaʻe saito e iloa i luga o le lauulu, lea e le faʻaleagaina pe faʻamamaina, ae mausali faʻapipiʻi i ai, o lona uiga.

    Faʻafefea ona iloa le utu ma lia

    A faʻailoaina le pediculosis, e tatau ona e fufuluina se selu ma le tele o taimi o nifo (pei o se filifiliga - e mafai ona e faʻatauina se selu faʻapitoa i totonu o le fale talavai), faʻapea foi ma se laupepa paʻepaʻe (mo le lolomitusi poʻo le laupepa taʻitasi e le tusia i se taʻitaʻi poʻo se pa).

    Le isi, e tatau ona faʻamomoe lou ulu i luma teisi ma amata amata ona selu ese namu. O saito poʻo flakes e foliga tutusa ma faʻamafu amata ona paʻu ifo i luga o laupepa. Atonu e foliga mai i lo latou efuefu lo latou pito i tua o pepa. Taumafai e faʻamalosi le saito i le oomiina i le va o fao (o le tamatamai lima mo lenei faiga e fai sina vaivai ma le suesuega o le a le aoga). Afai e faʻalogoina se kiliki (crackling) i le taimi o tuʻimomomo, o lona uiga o lea fatu o se nits, ma e faʻailoa mai e leai se masalosalo o loʻo i ai lice i luga o le ulu.

    O le faʻaumiumi o le ulu e aafia ai tamaiti i mea e leai pe le lava le togafitia e ono tulaʻi mai ai ni mea le lelei - o le ogaoga o faʻamaʻi pipisi, ona o nofoaga ua aafia i le paʻu o faitotoʻa tatala mo siama ma siama e ulu atu i le toto ma aafia ai i le tino atoa.

    O le masani o soa o le pediculosis o le lymphadenitis (o se faʻaopopoina o loimata o tagata gasegase i le faʻagasologa o lagona) o le occipital eria ma le ua. O le paʻu i itu o selu ua sauni e tui, lusuina lauulu, ma e vave o iai ile nau.

    O le a le mea e fai pe a iloa le pediculosis

    O lea, ua e mauaina ni utu i luga o le ulu o se tamaititi poʻo se tasi o le aiga, pe i le fale. Ia o le a la le mea e fai e faateʻa ai latou?

    E mafai ona e faʻateʻi ese le utu i le fale. Le faia o lenei mea, tuʻufaʻatasia masini ma vailaʻau metotia.

    Togafitiga o ulu mafai ona faia i le antiparasitic vailaʻau faʻatauina i le fale talavai. E mafai:

    • Sprays "Spray Pax", "Ulugaliʻi Plus",
    • Laʻupepa Faʻamalolo "Malathion", "Itaks", "Fenotrin",
    • fagu ma Medifox, Nittifor fofo.

    Mo le tele o vaega, anti-pediculosis sooupu aofia permethrin, o se mea gaosia o se malosi malosi oona mo eseese iniseti, e aofia ai utu. E le gata i lea, e matua le afaina ai le tino o le tagata. I le taimi lava e tasi ma le faʻaaogaina o vailaʻau vailaʻau i le ulu, e tatau ona selu le uli ma nits mai le lauulu i le taimi lava e tasi faʻaaogaina se selu seasea poʻo se masini faʻapitoa na taʻua i luga.

    Faʻapea foi, masani ona fufuluina faʻamamaina ma le faʻaaogaina o vailaʻau tuʻufaʻatasi o loʻo faaopoopoina i le puleaina o iniseti:

    O fofo mulimuli e lua ua faʻamamaina i le vai. O aluga foʻi, ie moega, ieafu ma isi mea vaivai (fala, sofa, nofoa faʻapitoa) ua togafitia i le vailaʻau "A-PAR". Ole fualaau faasaina e sili atu ona lelei aua ua maeʻa faʻamaonia lona maualuga aoga: o le iʻuga o lona faʻaaogaina e mafai ona vaʻaia i le aso lava e sosoʻo mai. Ina ia aveese foʻi le pupula mai le maʻilaʻulu ma faʻamaʻi ma le palapala o loʻo totoe, e fautuaina le fufuluina o le ulu i le decoctions o vailaʻau fofo.

    O a latou mea latou 'ai

    E le i ai se mea e fafaga ai Nits, aua e naʻo le pau lea o le tulaga o le atinaʻeina o se larva o loʻo i totonu o se pa puipui. Mo le mafuaaga lava lea e tasi, o nits e le mafai ona palu. Naʻo le utu lava e 'aʻai, e faʻaosofia ai lagona tutusa pei o maʻau o soʻo se iniseti na fafaga ile toto. A oso le pediculosis (faʻamaʻi i le utu) i tamaiti, maʻimua e masani ona iloa e matua o se aʻafiaga teteʻe atu i se oloa. O a faʻailoga o utu, ata vaʻaia o le ae mauaina i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

    Atinaʻe vaitaimi

    I le averesi, pe a ma le vaiaso e faia le faʻagaioiga o le fanau mai o le larva mai le capsule, lea e taua foi o le incubation process. O lona saoasaoa e malosi tele ona o tulaga vevela.

    O se siitaga i le taimi e sosoʻo mai ai e tupu pe a fai o le ea malulu i luga e 40 tikeri Celsius, pe i lalo ole 22.

    Le faʻavaeina o se tagata matua mai le maileva, o se tulafono faʻatonutonu, e tusa ma 15-30 aso. Mai le taimi o mea tutupu i le faʻaiuga o le ola, naʻo le 4 gaʻo faʻafuaseʻi o atinae.

    1. Le fuamoa.
    2. Larva.
    3. Nymph 1 ma le 2 o faʻatonuga.
    4. Matutua matua.

    Ina ua uma ona sosoʻo le larva mai i lona pusa, o le meaʻai muamua o le a tupu pe a maeʻa sina taimi puʻupuʻu - ile uluaʻi itula. Lua aso talu ona maeʻa, e mafai e le luse ona maua muamua le fanau o nits.

    O le a le eseʻesega i le va o lits ma lice

    O le eseesega autu i le va o lia ma lice, e eseʻese laasaga o le atinaʻeina o le lava namu. Nit o le embrio - o le fuamoa o le namu, ma louse o se isi laasaga o atinae.

    Faavae i luga o lenei, mafai ona finau e latou eseese o le tasi i le isi uma foliga ma le auala o meaʻai. O nits foliga o se tamaʻi atigipusa o se foliga faʻataʻitaʻi, ae o se louse o se tamai iniseti e 'ai le toto o le feaveaʻi, e le pei o lona siama, le taumafataga muamua, lea na tupu i sina taimi pe a uma ona fanau.

    Faʻafefea ona 'eseʻese matemete mai nits

    Ina ia mafai ona iloga faʻailo mai nits, e tatau ona amata i le auiliiliga auiliili o nei lua manatu. O a na mea, o ia, na toesea i mataupu i luga. O le a la le mativa?

    Ua faʻailoa e fomaʻi fomaʻi le faʻamafu ile tele o mea e taʻu o le papala. O lenei mea tutupu e mafua mai i le solia o le galueaina o le sebaceous glands. O le paʻu e maua ai le paʻu e ufiufi ai le lauulu i le uumi atoa, ae sili ona malosi faʻaputuina i le aʻa vaega. E ono faʻailoa atu ile faʻamalama ile laulu ole lanu uliuli.

    O vaega o le paʻu exfoliated paʻu ese mai soʻo se paʻi, pe o lima poʻo se selu. E le pipisi loa se faʻamaʻi, pe a fai o le mafuaʻaga o le faʻalavelave e le o se faʻateleina o le numera o faʻamaʻi. E uiga i mafuaʻaga o le susulu i luga o le ulu o se fafine, faitau i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

    Uʻamea faʻamoe ma nits mafua ai le faʻaalia o foliga tutusa - o se le fiafia i le vevela o le ulu. Afai e mafua mai i mativa, lea o le lagona o le a mou atu pe a uma le malamalama valuaina. Ma ina ia faʻateʻaina le vevela ma le pediculosis, i le tele lava o taimi, tagata faʻamalolo ese le paʻu i le toto.

    Pathology ma tulaga i le ulu vaega ese mai le tasi i le isi:

    • O nofoaga e pito sili ona taatele mo utu, ma mulimuli ane o a latou fanau, o nofoaga na o le ulu e maualuga ai le vevela. O nofoaga faapena o tua o le ulu, muaulu ma malumalu, o mea ia e muamua lava suʻesuʻe e fomaʻi faʻapitoa. I le avea ai o se tulafono, latou te tu i le mamao o 10-40 mm mai le ulu.
    • O le faʻamamaina e maua ai le susu ile tupu ile taimi e selu ai le laulu, ile paʻi ole ulu ile lima ma lavalava. O le tele o le exfoliated vaega o loʻo i le itulagi o le pale. Ona o le faigofie o le aveeseina mai i le lauulu ma le paʻu, o le fefete ua vaaia e oo lava i luga o tauau o se tagata, aemaise pe a fai o ia o loo i ofu o lanu uliuli.

    Ina ia mafai ona faʻamaonia le faʻamaʻi, e tatau lava ona faia se suʻesuʻega i le susulu lelei o moli faʻaaoga se tioata faʻapipiʻi ma se selu ma nifo masani. E i ai le tele o faʻailoga e iloa ese ai nits mai le fefete.

    • Capsules foliga tutusa ma tele, a o flakes o exfoliated paʻu, eseʻesega i tapulaa.
    • I le vaʻai lelei, pe a fai o le faʻatelega e malosi tele, e mafai ona matauina ni pisia i luga o namu, faʻapea foi ma le i ai o se mailei i totonu o le pusa. E leʻo iai le toniga toniga a le Dandruff.
    • Leo o se tasi o faʻailoga, talu ai pe a e fetaomi atu i luga o ni faʻamoe, o se faʻapitoa kiliki foliga. A fetaomi i luga o le susu, leai ni leo tulaʻi mai.
    • O se vaega iloga foʻi le numera o paʻepaʻe tino. A faʻapea o le faʻamaʻi o le susu, o lea e i ai le tele o fua i luga o le ulu, faapea foi ma le atoa atoa o le lauulu. Ole numera o avanoa e faʻasolosolo malie lava.

    Matou te fautua e faitau: faʻafefea ona iloga faʻailo mai nits ile lauulu.

    O se mea taua! Naʻo le faʻamamaina e le uta foliga o le tulaga o fuamoa i luga o le ulu atoa ma mo le tele o le umi o le laulu.

    Faʻafefea ona aliali luga o le ulu o se tagata

    O fesootaiga vavalalata ma se tagata ua aafia e avea ma masani masani ai o le ulu o lice., faʻapea foi ma le ofuina o pulou a lea tagata pe faʻaaoga lona selu.

    O se fesoʻotaʻiga vavalalata mo le faʻaalia o utu ma nits o gaioiga na a se tagata ua aʻafia ma soifua maloloina, lea e paʻi atu ai o latou ulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tamaiti e iloga i taʻaloga tuʻufaʻatasi, pe a maeʻa ona sosolo faʻavaoa i le sosolo o tamaiti.

    E le mafai ona tupu seʻe mai le leai o se mea, e mafua mai ona o se faʻamaʻi e oso mai ma le kiki, lea e mafai ona faʻasolosolo mai lava i seisi tagata. E le gata i lea, a tusa lava pe tasi le pusa e tuʻi i le ulu, e seasea lava, e le mafai ona tupu le faʻamaʻi, aua e leai lava ni tuutuuga mo le toe gaosia.

    Capsules e aliali mai ile laulu ulu toetoe lava a maeʻa ona ulu atu i ai ni nai utu, talu ona amata le toe fanauina.

    Auiliiliga o le mea e sau ai lice mai se tagata, oe o le a maua i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

    Faʻafefea ona faʻamaonia o manuʻa manua? O auga o le faʻamaʻi, o se tulafono, e le mafai ona vaaia i le taimi lava e maeʻa ona foliga mai, talu ai e le matua iloga ma le tagata e na ona le manatu e tatau ona faʻalogo ia i latou. E ui lava i lenei, o loʻo i ai le avanoa i aso muamua o siama e iloa faʻailoga o le ulu lice.

    O nei auga o faʻamaʻi o loʻo iai:

    • Galu faʻaluʻese, e le alu ese tusa lava ma le maʻimau tele o le paʻu.
    • Le i ai o bites, talu ai o le taumafataga atoa aofia o le toto tagata. Ina ia puipuia faʻamama le fofo, o se mea lilo faʻapitoa ua faʻailoaina e le siama, lea e faʻalavelave ai i le faʻataʻapeina toto toto.
    • Faigofie gogolo, pei o le namu sasaina. O lagona o le namu tui ma le a utu gutu ua tutusa.
    • Le iai o paʻepaʻe tino i le vaega taua o le lauulu.

    I auga o i luga, sili ona matauina o le vevela. Ole tele o taimi, o ia lea e avea ma mafuaʻaga e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi faʻapitoa poʻo faia se suʻesuʻega maeʻa o le ulu ile fale.

    E iai nits e aunoa ma lice

    O sea mataupu e mafai, ae e seasea. O le mauaina o gaogao kapsula o nits, lea e le o toe iai tagata ola, e faia i tatou mafaufau loloto lelei e uiga i le tulaga. O le tali i le tele o fesili o le a avea ma auala na faia e foia ai le pediculosis, pe i luga o le faamoemoe pe o se laki laki faalavelave.

    E leai ni tagata ola i luga o le ulu, a o latou oti ona o se taunuuga o le afaina. O se tasi o ituaiga o ia faʻailoaina o le valiina ma le paluga o loʻo iai le hydrogen peroxide, poʻo le moli lauulu, o le faʻaiuga lea na faʻaleagaina ai e le peroxide lice ma nits.

    Togafitiga metotia

    E tele auala e aveese ai lou paʻu o nits, lice, ma, e tusa ai, o faʻailoga e oʻo mai i le faʻamaʻi, o le mea e sili ona le fiafia i ai o le tumau, ma tumau le manaʻo e vela lou ulu.

    1. Auala masini - selu ese ma se selu faʻapitoa faʻatasi ma nifo faʻalu masani ole 0.2-0.3 mm. O lenei auala e sili ona saogalemu. E mafai ona faʻatau se selu i soʻo se faletalavai.
    2. Faʻaoga molimoli le a i ai se auga malosi malosi, aveeseina se vaega taua o le namu, ma o le a avea o se matagofie sauniuniga mo mulimuli lisini.
    3. A maeʻa selu ma fufulu le ulu ile laupepa faʻapitoao nisi nits mafai ona tumau luga o le lauulu. I lenei tulaga, o le aveesea mafai ona faʻaauau le faʻaaogaina o vailaʻau vailaʻau. A e filifili e faʻaaoga naʻo vailaʻau vailaʻau, lafoai mafai ona tupu i le tele o talosaga. O le a latou fesoasoani e aveese le ulu lice i le fale.

    E le tatau ona faʻaaoga sese vailaau, aua e mafua ai le afaina tele e le gata i namu, ae faʻapea foi ile paʻu ma le paʻu o le tagata.

    Fofo lauiloa mo lice ma nits:

    • Permethrin mo utu ma nits, iloiloga,
    • Tulaga mama e faʻaaogaina ai,
    • le tuufaatasiga ma le faʻavae o gaioiga o le vailaʻau D-95,
    • pe faʻapefea ona faʻaogaina Medifox e faasaga i utu ma nits,
    • le tele o Neat Free oloa e faasaga i utu ma nits,
    • o le sili fofo mo le pediculosis i tamaiti.

    Faʻafefea ona vaʻai mata i le tamaititi

    Lice ua leva ona lauiloa ma, o le mea e leaga ai, o siama masani i tagata. O le ulu lulu e nofo i totonu o le ulu ma mafua ai le tele o faʻalavelave, mo le fanau ma tagata matutua. E le filifilia e le namu le nofoaga i le matua, tulaga i totonu o le sosaiete, ma o le faʻafitauli e mafai ona afaina ai soʻo se tasi oi tatou.

    O le faʻafitauli e le aʻafia i le maualalo o sosaiete o sosaiete, ona e masani ona maitauina i tagata mai aiga mauoa e le faʻatalaleaina tulafono o le tumama. Ae e ui i lea, o tamaiti e sili ona mafatia i le pediculosis.

    Filifiliga filifiliga

    Faʻamaʻi pipisi ma le utu e tupu mai i le feaveaʻi o namu mai le tasi tagata i le isi. I le taimi lava e tasi, e le iloa e lice pe faʻapefea ona lele pe oso, ae e mafai ona latou gaoioi vave, lea e mafua ai le vave faʻasalalauina o le faʻafitauli.

    O vailaau faʻaonapo nei e iloa ai le tele o ala o le faʻamaʻi i le pediculosis

    • O asiasiga i nofoaga o loʻo iai le tele o tagata, o loʻo iai ni tagata e maua ai ni maʻi.
    • Avanoa i lautele vaitaele poʻo matafaga.
    • Se asiasiga i le sauna, lea e maua ai tagata e maua i le pediculosis.
    • Felauaiga lautele
    • Fetufaaʻi ofu, aemaise o le ulu ulu, ma se tagata e aʻafia i utu.

    Mai le taimi o le faʻamaʻi, tusa e tasi le vaiaso e pasia, pe a mataituina e le tagata maʻi faailoga muamua o le ulu. Naʻo le 1.5-2 vaiaso na mafai ona vaʻaia. Ole isi lea mafuaʻaga ua ala ai ona tele le faʻafitauli ile fanau a fanau.

    Tele fanau o feaveaʻi o namu, e matua le iloa lea, talu ai latou te leʻi matauina faailoga iloga ona o faʻamaʻi pipisi talu ai nei.

    Faʻafefea ona iloa lice

    Ina ia faʻatulaga le faʻatinoina o le pediculosis i se tamaititi, e tatau ona faʻalogo i le taimi i le laʻititi faitioga o le vevela i le ulu. O le pediculosis e iai faʻailoga faapitoa, lea e iloa ai le faʻafitauli.

    O lea la, e mafai ona masalosalo pediculosis pe afai e iai nei faʻailoga:

    1. Ogaoga le paʻu o le ulu o le ulu, ma le mageso le mafaufau e leʻo matauina i totonu o le ulu.
    2. Le foliga o le ita, papules, poʻo le erythema i luga o le ulu.
    3. Ole moe, popole ole tamaititi ona o lona le mautonu faifaipea ile laulu.

    Matauina ia faailoga, e tatau ona iloiloina le ulu mo namu. O le iloaina o se iniseti e le faigata, tusa lava pe e te leʻi feagai muamua muamua ma se faʻafitauli, e leai sou iloa pe faʻapefea ona e iloagofie mai isi iniseti.

    O le a le foliga o lice ma nits i luga o le ulu o le tamaititi?

    A suʻesuʻeina le ulu, e le vave mafai ona matauina le maile, ae maise pe afai o le faʻamaʻi na tupu talu ai nei ma le faitau aofaʻi e le lapoʻa. Iloaina le namu e faigofie.

    O ona autu autu:

    • Lice e lanu efuefu pe paʻepaʻe i lanu.
    • O le umi o le tino e le sili atu nai lo 6 mm. E uumi ia foliga, ua pei lava o loi e pei o loi. Na o le manava i le utu e sili tele.
    • E ono ona vae o loʻo faʻasaga agaʻi i fafo ole ituvae.
    • E leai ni apaʻau o le iniseti.

    E faʻavavevaveina lava peimai, o le mea lea, o le tele o fomaʻi pe a suʻea le ulu mo le oʻo o ulu, e taialaina e nits. O le mauaina o i latou e sili atu faigofie.

    E mafai ona iloa Nits i mea nei:

    • Lanu samasama laʻitiiti papaʻe na faʻapipiʻi i le lauulu.
    • Ae o le mea foʻi, fafine taʻataʻoto lae i le mamao e tusa ma le centimita mai le uluulu.
    • Ole lapoa o nits e laiti, o le lapoa e le sili atu nai lo 1.5 mm.
    • E faigata e aveese nits mai le lauulu, latou faʻapipiʻi lelei i le lauulu ma se faʻapitoa faʻapitoa e faʻasaʻo ai le utu.
    • A e kiliki i luga o le upega, e faʻamatalaina se uiga faʻapitoa.

    O tamaʻi paʻepaʻe 'ula e mafai ona fenumiai ma le susu. Ae e le pei o fuamoa fuamoa, e ono toesea le susu ile fulufulu ma e le faia se taʻe pe a omia. Ina ia iloa saʻo le faʻafitauli, matou te fautua e faʻamasani oe i le ata o utu i le ulu o le tamaititi.

    O le mea lea e fautuaina e fomaʻi le suʻesuʻeina o uiga o le namu. O le mafai faʻatonutonuina o le ulu lulu faʻatagaina oe e faʻataʻitaʻia pediculosis tele vave, lea e fesoasoani e aveese le faʻafitauli i se taimi vave.

    Vitio aoga

    Faʻafefea ona ave ese lice ma nits luga o lauulu.

    Auala e faʻamama ese nits: ulu togafitiga, selu, oloa, faʻamalama.

    Lice i le laulu: togafitiga mo le faʻamaʻi

    Ina ia faʻatumauina lou ola maloloina, e tatau ona e le gata e 'ai le saʻo, ae ia mulimuli foʻi i tulafono o le tumama. A leai, o namu e amata i lou tino ma mafua ai le tele o faʻafitauli.

    O le mafuaaga autu mo lona foliga mai o lice. O nei iniseti e mafai ona tolu ituaiga:

    • ulu tupe
    • ofuese louse
    • faitala puʻupuʻu.

    I aso nei, o lenei faʻamaʻi o loʻo tumau pea ona talafeagai. A suesueina e se dermatologist, pediculosis e masani ona iloa. I se tulaga tele, o lenei faʻamaʻi afaina ai tagata na e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma le tele o tagata. O lenei faʻamaʻi e masani ona taatele i tamaiti aoga ma aʻoga. Oe mafai ona faʻamaʻi i ai:

    1. i nofoaafi faʻaaogaina ofu lē-sterile,
    2. i taele ma sauna.

    I le tele o tulaga o latu ulu, o le mafuaaga autu o lenei faʻamaʻi o le ulu lulu.

    Faʻamaʻi Aʻi Metotia

    E faigofie tele le faʻailoaina o lenei faʻamaʻi. Pau mea e manaʻomia e le dermatologist o le iloilo totoʻa le lauulu ma le ulu o le ua maʻi.

    A iloa e le tagata le ulu utu, e masani ona latou taumafai i togafiti tagata e le aoga i le togafitiga o le ulu. Keresene, tar fasimoli, vineta - o nei tupe e seasea faʻaaogaina i aso nei.

    Vailaau

    O vailaau faʻaonapo nei ua ofoina atu ai le tele o vailaʻau e fesoasoani e aveese le ulu lice i se taimi puʻupuʻu. Faʻaogaina latou e tusa ma faʻatonuga, e mafai ona e vave aveese le ulu lice.

    Mo le tele o vaega, anti-ulu lice oloa o faʻapipiʻi faʻapitoa ma shampoos. Afai tatou te talanoa e uiga i mea masani, ona tatou faʻaalia lea o mea nei:

    • hellebore vai
    • phenotrin
    • Moli mo Paranit,
    • 5% sulfuric suauu,
    • uu puka.

    Ole vailaʻau mo le aveeseina o le ulu ose faʻatonuina e se fomaʻi. A o le i faaaogaina se tasi o nei vailaʻau, e tatau ona e faitau totoʻa ile faʻatonuga.

    Aemaise lava, e le fautuaina ni vailaʻau.

    • maitaga
    • tamaiti laiti
    • afaina ai le afaina mo afaina ai
    • tagata o loo i ai neʻi faʻavasegaina faʻamaʻi manava.

    A maeʻa le faʻaaogaina o le vailaʻau ua faatonuina e lau fomaʻi, ua tatau ona e selu lou lauulu i se selu uʻamea. Faʻaaoga e tatau ona avea ma se fesoasoani e seasea ona tau.

    Talu ai e le mafai ona faʻaumatia uma nits i le taimi o togafitiga ma le vailaʻau, mo le lelei o togafitiga e tatau ona aveese i latou mai le ulu ma ou lima.

    Ae peitai, e sili atu taimi lenei. Afai e te faʻaogaina le selu palasitika e selu lou lauulu, o le a le fesoasoani i le vavaeeseina o 'ese mai le lauulu laupepa.

    Ina ia faʻafaigofieina lenei galuega, e tatau ona e faʻaaogaina le suauu olive i lou lauulu aʻo leʻi faʻaaogaina. O lenei oloa faʻafaigofie ona faʻafofogaina lenei galuega. I se faʻaopopoga, o loʻo i ai le aneti-inflamasi ma manuʻa faʻamalologa aafiaga.

    Afai e te le faʻaaogaina vailaʻau oʻona mo togafitiga, ona e faʻaaoga lea o mea ile lauulu, ona selu uma lea ole fasi ile selu. Lenei e tatau ona faia mo 1, 5, 9, 13 aso.

    A feagai ma pediculosis, e toatele e faapuupuuina o latou lauulu. Aua le faia lenei mea, aua o utu e ola i aʻa o le lauulu. Latou te le pipii atu i lauulu e sili atu i le 5 cm mai le lauulu o le ulu. I le faʻamaloloina o lenei faʻamaʻi, e tatau i se tagata ona aloese mai le asiasi i nofoaga faʻatasi ma le tele o tagata mo le lua vaiaso.

    O le a le foliga o lice i le ata? Ma faʻafefea ona 'eseʻese ulu lice mai isi siama?

    Lice, parasitic i luga o le tino o le tagata, e vaevaeina i ni vaega se tolu: ulu, matua ma le tino (a le o le ie lino). O meaola taʻitasi o loʻo iloa i ona foliga ma foliga o le olaga, latou te le feiloai le tasi i le isi i se isi auala. O le mea lea, o le togafitiga i tulaga taʻitasi e ese!

    Le masani a ituaiga o utu paras parasing i luga o tagata ola faapitoa i luga o le ulu, sili e nofo i tua o le taliga, i tua o le ulu ma le ua.

    O le ala lena e suʻe ai lau utu ile lauulu

    O utu ulu e ese mai lo latou tino, tino ma utu pubic, tele lava ile lapoa: latou lapoʻa, matutua mafai ona aapa 4 mm i le uumi. Ona o lona tele tele, ulu lice mafai ona faigofie iloga i lauulu i luga o le suesuega. I le masani ai o tulaga, o le tino o le tupe faʻasili e manino, pe a uma le sua, o le toto o le moliuli ninii i le mumu.

    O eseesega e mataina

    E le iai ni apaʻau o Lice. O le tino o le ulu utu e faʻafaʻafa, laititi agai i lalo, ma faʻataʻamilomilo tuputupu i autafa. O le vaapiapi, faʻaletonu foliga o le tino ma vae faʻasaga i luma ma agai i itu e mafai ai ona latou faigofie ona feosofi i luga o le lauulu.

    Ma o lenei ata i le tulaga moni

    E maua i ai le faʻatupulaia o manu a le iniseti, e ala i le faʻaaogaina o le tino ma vae i vae. Le mata o lice ua le atoatoa tapulaa. Ina ia mafai ona folau i le vanimonimo, latou te faʻaaogaina ni uila umi ua i luma.

    Matua Fale

    Lava larva (taʻua o nymphs) e laʻititi - tusa ma le 0.8 mm le umi. E i ai se paolo malamalama o le tino, o lea o uluaʻi vaiaso o le faʻamaʻi pipisi (seʻia oʻo ina ola le larva) e foliga mai o loʻo iai le laʻau e paʻepaʻe le oneone po o le susu. Ae o le aluga o le olaga, latou pogisa, fafaga i le toto o le ofuina, ma tupu tele.

    O nits e matua laiti ma e le mafai ona vaaia i le lauulu

    Nits (lice fuamoa) o ituaiga uma ituaiga foliga tutusa tutusa. O latou lanu e amata mai i le paepae e lanumoana samasama. I foliga latou te pei o se mataua. O meaʻai a fafine e tuua saʻo i latou i luga o le lauulu (sili atu ona masani ai - i le pito i lalo o le lauulu), malupuipuia i latou ma se mea lilo faalilolilo, lea e faʻamaʻaʻa tele vave ma mautinoa mautinoa faʻapipiʻi nits i le lauulu.

    Tele Faateleina Nits

    O le taʻamilosaga ola o se tagata e tusa ma le tasi ma le afa masina. Uluaʻi 5 aso aso sa faʻaalu ai le maʻi pei namu (fuamoa), sosoo ai ma 8-9 aso e pei o se neimata (latva le matua). I le aluga o lona olaga, a fafine feusuaʻi matutua tuuina atu i le 300 nits.

    Faʻafefea ona togafitia le utu o le ulu? Ina ia amata, ou te fautua atu ia te oe e taumafai chemerichnaya vai.

    O Kamuta o le igoa lona lua mo utu aisa. Latou te nonofo i le laulu o le inguinal region, i totonu o keti, alimata, ma lauulu mata.

    O utu laʻua e matua ese lava mai le ulu ulu - i foliga ma amioga, ma i tulaga masani latou te le ofi.

    Malu faʻaalu

    I foliga la, o le puʻeina alafua e talitutusa ma se tamaʻi paa: ua i ai le tino mafolafola rhomboid, sili vae tele nai lo le ulu louse. Lanu tino e eseese mai pulu i enaena.

    O antena i luga o o latou ulu e le o agai i luma, e pei ona i ai i ulu ulu, ae i itu, talu ai latou masani ona fealuaʻi i luga o le paʻu, ma e le aʻe i le lauulu.

    O lea latou te tilotilo i luga o le lauulu i le moni lava. O loʻo vaʻaia foi lauulu ma nits (fuamoa)

    E iai eseesega eseese mai i le ulu o le umu lice, e sili atu ona faʻasino le sipili ia foliga ma e sili atu le lanu uliuli. O utu puʻe e maua fuamoa i le pito i lalo o le lauulu, toetoe lava o le paʻu.

    O le faaesea o nei utu e ese o le meaola e fuafua: e afua mai i le ulu kutu, naʻo lo latou nofoaga e ese lava: o le tele o taimi latou te faʻaalu i luga o lavalava tagata, pipiʻi i luga o le pepa solo, fealuaʻi i le tino naʻo le sapalai toto.

    O nofoaga e sili ona latou fiafia iai i le gaugau o ofu ma taga. O meaʻai e maua ai e na o ofu palapala, e masani lava ona amata i tagata e leai ni fale, fitafita i le uumi, i soʻo se tulaga e le mama.

    Pau lava le eseesega, o le lapoʻa tele, maopopo-foliga manava, lea e avea ai i latou e pei o pulu. Ae ui i lea, e le iloa e le oso le tino, ona le mautonu i latou ma soloi e toetoe lava a le mafai.

    'O ni meaʻai e sili atu le matauina i kulimi o le tino. Talu ai o le lauulu i luga o le tino e le matua iloga, e matua faigofie lava ona iloa faailoga o le uu. Latou te faʻatusa i le namu faʻaite: mumu tubercles i luga o le paʻu e matua itulu. 'O ni meaʻai ua palu faʻafuaseʻi e oso ai le tino.

    Lava i le laulu i tamaiti ma ni fautuaga ile faʻafefea ona feagai ma lenei faʻafitauli

    Pediculosis, e tusa ai ma le Matagaluega o le Soifua Maloloina, e taatele i le tusa ma le 2% o le faitau aofai o tagata o le Fasi Rusia. O le tele o loʻo aʻafia ai tamaiti. O fea e sau ai utu? Latou te afaina i isi tamaiti, mo se faʻataʻitaʻiga, i se aʻoga poʻo le kindergarten.

    E le afaina le tausaga o le pepe. O le mea taua o le i ai o lauulu, a itiiti le puupuu.

    Muamua lava, e tatau ona e malamalama pe o le a “kutu” ma pe faʻapefea ona latou ese mai "nits". Muamua o iniseti 'iniseti lea e fafaga i le keratinized epithelium ma le toto mai le pito i luga o le epithelium.

    Nits o latou fuamoa (e ui e sili saʻo le taʻua o "popo"). O tamaʻitaʻi e taʻi afe afe o latou i le aso.

    I nei mea, na o le 5-10% o totoe ile lauulu. Ae ui i lea, e oʻo lava i le 2-3 nits i luga o le ulu o le a lava mo se fou kolone o namu e faia iina i ni nai vaiaso. Ole mafuaʻaga lena, ina ia mafai ona 'aveʻese le latu ulu, ole mea muamua e tatau ona fai, o le le tau ma le iniseti ia latou lava, ae ma o latou popo - e sili atu ona faigata ona faʻaleagaina.

    O le ogalaau vaʻaia faʻavae o 2 vaega - o le ulu ma le tua, o loʻo fesoʻotaʻi e se suiga vaʻaia. E tele naua o loʻo maua ile paʻu faaletino poʻo tua ole ulu (e iai le paʻu manifinifi).

    Ae o nits o paʻepaʻe paʻepaʻe laiti e oʻo i le 1 milimita i le tele (tele masani 4-6 microns). Ua pipii saʻo i latou i lauulu. Faigata tele, aua le fufulu. A oomiina, latou pa ma se uiga "retak".

    E taua foi ona taʻua e uiga i mea ua taʻua o "lavalava" lice. I tamaiti, e seasea. E le pei o tagata masani, o namu nei e nonofo i lavalava, ae le o laulu.

    E tutusa tutusa, ae laiti. Latou te taoto o latou 'ie i luga o le ie (pe a na o le mea e masani ai).

    O mafuaaga mo latou foliga mai i luga o le ulu ma le auala o faʻamaʻi

    Lice e mafai ona aafia faʻapitoa lava e ala i fesoʻotaʻiga. O lona uiga, faʻafesoʻotaʻi ma le tagata ua aʻafia po o ana mea totino (faʻapitoa, lavalava, selu, lauulu, fulufulu lauulu, ofuvae).

    Le mea lea, o suesuega talu ai nei e saienitisi ma le WHO (Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina o le Lalolagi) faamaonia o le pediculosis afaina tele i latou e ona o laulu pupuu, lea e masani ona fufuluina o latou lauulu (a itiiti ifo 3 taimi i le vaiaso).

    Faavae i luga o lenei, o utu e sili ona mama lauulu e aunoa ma seva tele.

    Faʻafefea ona iloa: faʻailoga ma faʻailoga o le pediculosis i se tamaititi

    O le mea e iloa gofie ai le ulu o le ulu o le paʻu o le paʻu o le ulu, faapea foi ma le mataga i le tele o taimi (i totonu o malumalu, i tua o taliga, i tua o le ulu).

    Ae o nei faʻailoga e fetaui ma foma kulimi, ma e oʻo foʻi i mataʻutia. Ole mafuaʻaga lena e fai ai se suʻesuʻega saʻo, faia se suʻega vaʻai o le papale. Ole i ai o utu i luga ole lulu ile lauulu e fuafua.

    Faʻafefea ona iloa le utu ma avanoa i se tamaititi? O le auala pito sili ona faigofie o le faʻaaogaina lea o se selu papaʻe faʻapitoa. E latalata ona nifo e faʻapea foi ma nutu e le mafai ona ofi i totonu.

    E tusa ai, e mafai ona latou taumafai e selu ese namu. Afai e le itiiti ifo i le tasi iniseti poʻo se fuamoa e maua i le auala lea, ona mautinoa lea o le tamaititi ua uma ona maua pediculosis.

    I le mea lea, o le sueina o utu i se tamaititi e tatau ona faia faʻatasi ma faʻaaoga se totini lima. Pau lea o le auala e puipuia ai oe, ma mulimuli ane oe pele ia te oe mai faʻamaʻi.

    E tatau ona ou alu i le fomaʻi

    O le fesili ua tulaʻi mai: "O le a le mea e tatau ona ou faia pe a iai se utu a se tamaititi?" Pediculosis e togafitia e tamaiti fomai tamaiti. Ae le manaʻomia fesoasoani fesoasoani faafomaʻi.

    O le mea taua o le tuʻuʻesea lea o le tamaititi ma taofia o ia mai le nofo ai i ni vaega (ina ia puipuia ai faʻamaʻi o isi). Faʻafefea laveaʻi le tamaititi mai le utu? Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina se tasi o avanoa o vailaʻau mai vailaʻau o loʻo avanoa, pei o le faʻamama mousa poʻo le fasimoli fasimoli.

    I le 1-2 fufuluina lou lauulu i lenei auala, e mafai ona e tuʻua atoa le ulu lice, ae mo le isi 5-7 aso, profilaks ma suʻesuʻega aso uma o le uluulu e faʻalauiloa (o lenei mafai ona faia lava tutoʻatasi).

    Ae afai o loʻo i ai foʻi le pupuga ma le paʻu o le tamaititi, ona tatau lea ona e vaʻai pea i se fomaʻi. A itiiti lava ina ia mautinoa ai oe lava e leai se aʻafiaga teteʻe poʻo se faʻamaʻi.

    Ma faʻafefea ona feagai ma le pediculosis i tamaiti i le fale? I le taumatau, o le sili "tagata" metotia o pediculosis togafitiga o le laʻau masani laulau masani.

    Ui i lea, ua faʻaaoga e fomaʻi latou lava faʻataʻitaʻi, talu ai o lea mea faigaluega e matua saogalemu lava, e mafai ona faʻaoga e oʻo lava i tamaiti laiti. Ma i le tulaga o le aoga, e le o se maualalo i le pharmacological vailaau faasaga i lice.

    Faʻafefea ona tosoina ma le cuka

    Muamua lava, o le vineta ua liusuavai ma vai i se fua faatatau o le 1 i le 1 (i le faaiuga, oe maua se 4.5% fofo).

    Ona - ua susu le lauulu i le faʻaiuga fofo, ufiufi i latou ma se solo mai luga. Ina ua mavae 20 minute, latou fufuluina o latou lauulu i le masani auala (sili atu i le fufuluina fasimoli e aunoa ma mea faʻapipiʻi ma lanu).

    E taua le manatu e le afaina le vineta i nits. Ae ui i lea, e faʻaleaogaina le mea faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi i latou i lauulu.Ae o lesi latou mai le fofo ua avea lesu, paʻu ese tusa lava ma masani masani viliga o le ulu i lalo o vai tafe.

    O le aso e sosoʻo ai, o le faʻagasologa e tatau ona toe faia. O le mea taua o le selu lelei o le laulu pe a maeʻa ma le selu faʻapitoa (faʻatau atu i soʻo se fale talavai).

    E fia taimi e tatau ai ona fufulu lou lauulu i le vineta? Fomai fautuaina sili atu i le 3 taimi, ona siaki lea ma le faaeteete le lauulu i aso uma mo nits. Tusa lava pe i ai ni o latou iina, pediculosis o le a toe foi vave.

    Afai e le fesoasoani le vinela mo nisi mafuaaga na le toe faʻaalia foi se utu, ona mafai lea ona e faʻaogaina se metotia faʻamaʻi o togafitiga - o le tafi le pauna. A leai se lauulu, lice na oti ina ua mavae 1-2 aso.

    Le mea e fai pe a uma le togafitiga

    Ma ina ua maeʻa togafitiga, o mea totino uma a le tamaititi, pe o lona moega, Mitiafu, peleue, T-mitiafu, e tatau ona faʻafefeteina pe fufulu i le vevela 80 tikeri pe sili atu.

    Afai o le tamaititi e iai mea e le mafai ona fufuluina pe togafitia i se faʻapipiʻi faʻapipiʻi, e fautuaina e tuu i totonu o se taga faʻamau (ma se sipi) ma tautau i latou pe i le malulu pe i le la.

    Lice, o se mea e le masani ai, e fefe tele i le leai o se ea ma le maualalo. I le lumanaʻi, o mea e lava ia e naʻo le lulu ese pe fufulu ile vai malulu.

    Ae o soʻo se mea e fai mo le tausiga o lauulu (fulufulu ulu, selu) e sili le togafitia i le vineta poʻo se vailaʻau faʻapitoa (pailate i se fale talavai). O le le manogi leaga mai se "faʻamamaʻi" e mou vave vave.

    O a auala puipuia e masani ona faʻaogaina

    Ae paga lea, e leai ni gaioiga lelei e puipuia ai le pediculosis i aso nei. Soʻo se tasi e mafai ona aʻafia i latou, e tusa lava poʻo a latou tulaga, teuga, tausaga ma faʻamalieina tulafono a le tagata lava ia.

    Ae o lenei, e pei ona faʻaalia, e le lava.

    O a mea e mafaia e matua? Muamua lava, pe a ma le 1-2 taimi i le masina e faʻatautaia ai se suʻesuʻega tutusa, ma lona lua, ia vaʻavaʻaia amioga a le tamaititi.

    E le afaina foi ia te ia le taʻuina patino mai e uiga i se faʻamaʻi. Ma o le mea autu o le faamalamalama atu o leice e le o se mea mataga.

    Ae paga lea, i le taimi nei, e toatele ua i ai ni manatu sese. Afai na ia faʻasaʻoina lona ulu, ia e foliga mai ua uma ona maua ni namu.

    E faigata ona puipuia siama, ae o loʻo i ai i tagata uma le mana e iloa vave ai le faʻamaʻi i le tamaititi ma faia ni faiga talafeagai e faʻaumatia ai le siama.