Tausiga

Tagamea fasimoli: manuia pe afaina? Uiga o faʻamama fasimoli ma lona faʻaaogaina mo faʻafomai vailaau

E ui lava i le tele o ituaiga o vailaʻau oona nei, tele fafine faletua o loʻo faʻatauina lava fasimoli tagamea. E le o le mea lea e uiga i se pa paʻepaʻe manogi, lea e faigofie ona feiloai i totonu o se faleoloa. O le a matou talanoa e uiga i le pogisa fasimoli, lea e masani ona taʻua o "tuai". O aso nei e fetaui ma le GOST ua leva.

Faʻavaeina o le tagamea fasimoli ma fausiaina metotia.

O le a le mafuaʻaga mo sea lauiloa o le pouliuli pa? Muamua, i totonu o le tele o vailaʻau na o le maketi na sili atu ona faʻamalosiʻau, o le faʻamama fale o se siosiomaga siosiomaga oloa. A uma mea uma, naʻo gaʻo gaʻo ma masima masima e faʻaaogaina mo lona fausiaina. Lua, i ana microbiological meatotino, fasimoli faʻapitoa i le sili ona aoga oloa tumama.

O le faavae mo le gaosia e naʻo faalenatura gaʻo: fualaau faisua ma manu. Ole faʻagasologa atoa ole fasimoli fai faʻamama le mafanafana ole gaʻo i totonu o pusa faʻapitoa - faʻapipiʻi. I le taimi o kuka, soda e faʻaopopo i le vai suamalie. O le mea lea, ua maua ai se viscous mass, lea e taua o le fasimoli kulimi. A maalili, e mafiafia le mafiafia. O lenei gaosiga metotia ua taʻua tuʻusaʻo. O le fasimoli na maua mai i le 40 i le 70% gaʻo gaʻo.

E i ai foi se tuʻusaʻuga gaosi auala. O loʻo faʻaoga e maua ai se fasimoli leo (sili atu). E aofia ai i le faʻagaioia o le fasimoli kulimi ma le electrolytes. O le mea na tupu, o le suavai exfoliates ma le itiiti ifo i le 60% o gaʻo gaʻo aoina i luga. O le vaega pito i lalo o loo iai le tele o le glycerin. Ole fasimoli fasimoli o loʻo iai le 72-74% gaʻo gaʻo ma foliga o se lamolemole lamolemole, toe susulu mai luga.

Fufulu fasimoli mo lauulu.

Malosi ma ola maloloina lauulu o le manaʻo o fafine uma. Mai le eseese o lauulu oloa e faigata tele ona filifili i latou e talafeagai mo lou lauulu. Ma le mauaina o sea suʻe, e masani lava o le iʻuga lava o le faʻafeagai - a le o le sili atu ua faʻamago le paʻu, poʻo se mea malepelepe, poʻo ni mea susu. E mafua lea ona o le tele o kemisi i faʻaonapo nei auala.

Vaʻai i le augatupulaga matutua, matua le faʻaleagaina e mea manogi, oe na o le maofa i le matagofie o latou laulu foliga. Ae naʻo le pau lava le auala e fai ai le tausiga, o le tagamea tagamea.

Ae o lenei fesili e le faigofie e pei ona foliga mai. O le tali manino lava pe o le fasimoli e lelei mo lauulu - leai.

Le sili aoga o le tagamea fasimoli o le atoatoa leai o mea leaga. Ae faatasi ai ma lenei, o loʻo iai se faʻaitiitia taua - o se maualuga maualuga pasene o alkali. O le mafuaaga foi lena e tupu ai le faafitauli. Mai le laualuga o le ulu, o lenei fasimoli fufulu ese gaʻo uma, e oʻo lava i mea e tatau ona iai mo lauulu.

Ae ui i lea, i faiga masani, o tagata e faʻaogaina se pouliuli pa e fufuluina o latou lauulu maua se iʻuga matagofie. O le a le mafuaaga mo lenei? Ma o le a le mea lilo?

E faigofie uma mea uma. Iloa le maualuga alkali mataupu, na ona manaʻomia le faʻaitiitia. Ina ia faia lea, a maeʻa ona fufuluina lau lauulu, e mautinoa e aoga le fufuluina ma vai ma le faʻaopopoina o sina vaega laʻau o le vineta poʻo le sua o le tipolo. Ma i lenei tulaga o le aʻafiaga o le a matauina lava. Lauulu o le a mauaina se susulu maloloina ma i le aluga o taimi o le a avea ma mafiafia tele.

O le aoga o le fasimoli ile tau faʻatatau i le taamilomilo e le masalomia. E lava le fufulu faʻalua i le vaiaso. Ma ia mautinoa e fufulu ina ia faʻateʻeseʻesea alkalis. Ae aʻo le vineta e tatau ona matua faʻaeteete ia aua nei faʻaoso le susunuina o le paʻu. Aua neʻi sili atu ile 1 le sipuni ile lita vai. E mafai ona e faʻaopopoina ni mataua o le suauʻu ylang-ylang. E faʻateleina le penefiti faʻatele taimi.

Ma ia e manatua e te le manaʻomia e fufulu lou lauulu i le pa lava ia, ae ma se fasimoli fofo. E faia muamua. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻamutaina le solia o le fufuluina fasimoli fasimoli i le vai. Na o le taimi lava o le a le manua ai le fausaga lauulu.

Afai na e fufuluina au mama faʻamau ma fasimoli faʻatasi ma o loʻo faʻatalitali mo se vave faʻaiuga, ua e sese. Mo le lagona o le faʻaiuga, e tatau ona e masani ona faia lenei faiga. Naʻo le masina, ma o nisi taimi pe a maeʻa le lua, e faʻamalieina lou lauulu i lou toʻatele, susulu ma mautinoa o le soifua maloloina.

Nisi o faʻamatalaga aoga

O le fasimoli faʻamama o se 'oloa o le USSR mativa. E mafua mai i lenei sa o le tele o faleʻaiga mo le fausiaina o lenei oloa, ae o le manaʻoga mo na o mea valea lava. E mafua ona o le maualuga o le faʻamama. O le mea tonu lava lea e leai se vailaʻau e mafai ona mitamita ai. O le mea moni, faʻaopopo atu i lenei, e manaʻomia ona amanaia isi mea taua, mo se faʻataʻitaʻiga, o le natura faʻavae na atiaʻe i tua i 1808. E mālie ona mo le silia i le 200 tausaga, e leʻi suia faʻapea lea i fasimoli. I le taimi nei, e le gata o se mea e faʻaaoga i ai mea e faʻaaoga mo le soifua maloloina i aso uma, ae e aofia ai foʻi ma le teuteu faʻapea foʻi ma vailaʻau mo togafitiga. O le a tatou talanoa e uiga i nei mea uma i se taimi mulimuli ane. Ia tatou talanoa i le auala e faʻaaoga ai le fasimoli faʻamama ile tino. Faamanuiaina pe afaina - o le fesili lena. O lenei ua tatou iloa uma.

Le faʻaogaina o le fasimoli faʻamama

A o faʻataʻitaʻi faʻaalia, o lenei oloa e tele atu faʻamanuiaga na i lo mea le lelei. Muamua, o se sili antiseptic, ma lona lua, o se mea taua tele mo togafitiga fale. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia aua neʻi mimilo le manuʻa, ma e le ufiufi le nofoaga mu ile pulu, o le vaega na aʻafia o le paʻu e tatau ona pipiina i le fasimoli fasimoli. E le gata i lea, e masani ona togafitia le palapala i se mea lelei faʻapitoa, faʻaaoga o se antivirus, ma isi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te maua ile palapala, e tatau ona e fufuluina e le aunoa oe ile fasimoli ma faʻasaʻosaʻo mea faʻatu. Faʻamasinoina o iloiloga, o se auala sili lea e lelei ai le faʻamaloloina o lenei maʻi. Ae e ese mai le mea moni e tele tagata fautuaina latou fufuluina i latou i le fale fasimoli, o loʻo i ai se tele o tulaga lelei, lea o le a matou manatu tasi i le sili auiliili i lenei mataupu. Ia tatou talanoa i le mafuaʻaga e toatele latou te le fautuaina o le faʻaaogaina o lenei oloa.

Fufulu fasimoli - o le a lea?

E ese la mea e fai e le fasimoli tagamea. O lenei sikuea poloka lanu enaena lanu uliuli, ua iai se manogi faʻapitoa, ua faʻaoga i le taimi e fufuluina ma taele ala. I luga o isi vailaau, e tele ona lelei:

  • O loʻo iai naʻo mea faʻalenatura (laʻau ma meaola),
  • Hypoallergenicity o se isi taua faaopoopo,
  • Antiviral, aneti-inflamasi ma faamalologa aafiaga. O fasimoli tagamea e faʻatonuina mo tagata e vaivai le faʻamalosia ole tino ma o se aga e masani ai mataʻutia. E faʻamaloloina foʻi le pupuga ma se faʻamalologa lelei tipi, taʻetaʻei ma isi manuʻa. I le taua faʻatasi ma le mativa ma le fomaʻi faʻamaʻi o le paʻu, ua matuā aoga tele le fasimoli lanu.

O le a le mea e iloa ai le aafiaga o le tagamea fasimoli luga o lauulu?

O feeseeseaiga e uiga i aoga ma mea leaga o lenei tumama oloa ua leva ona tupu mo sina taimi. O moli faasaienisi o nei ona po ua mafai ona faʻailoaina ni mea moni, o loʻo faalagolago i ai le gaioiga o le faʻamama fasimoli i luga o laina.

  • Vailaau tuʻufaʻatasiga. Ioe, sa faʻamamaina ma le manuia e o matou tinamatua o latou lauulu i lenei lanu enaena, ae mafai ona outou faʻatusatusaina le fasimoli o le seneturi talu ai ma mea o loʻo latou faia nei? O lona tuʻuga ua leva na maeʻa ona leai ni vailaʻau e le aumaia faʻamanuiaga faapitoa ile lauulu,
  • Fafo fafo - latou faia se tasi matua galo e uiga analogi ma le taimi ua tuanai. Faamasino ia te oe lava, pe na fai uma nei lauulu mago, uila uila, uʻamea, uila ma vali vailaau sa i ai i na aso ?! Naʻo lou lafoaia ma fetuunai le meaʻai, e mafai ona e faʻaoga saogalemu faʻamamaina fasimoli mo mea teuteu,
  • Tagata taumatau vaega o unta. E tusa lava poʻo le a le lelei o lenei poʻo lea fofo, o le a atoatoa mo se tasi, ma mo isi e mafai ona mafua ai le tele o faʻafitauli. Faatasi ai ma fasimoli fale, o mea e tutusa lelei - mo se tasi o le a liliu i se sailiga, mo se tasi o le a avea ma se isi mafatiaga.

Le vailaʻau o le faʻamamaina fasimoli - fuaina tulaga lelei ma leaga

E ui i le mea moni o le fasimoli fale mo le fufuluina o lauulu e manatu o se lelei antibacterial ma disinfectant, o lo o aofia ai le tele o mea e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i luga o le ulu ma le lauulu fausaga.

Sei o tatou mafaufau atili i ai:

  1. Meaola gaʻo ma gaʻo gaʻo. O loʻo latou i ai i le tuʻufaʻatasiga o le tele o lauulu oloa tausi, aʻo latou ufiufi ia manoa i se ata tifaga, puipuia i latou mai faʻalavelave mai fafo ma avatu le lamolemole ma susulu. O i latou ma isi e manaʻomia faapitoa i le taumalulu, pe a fai o le lauulu e mago ma mago.
  2. Sodium. Granular sodium hydroxide i mea tetele e matua leaga lava - e faʻaleagaina le fausaga o manoa, faʻatupuina ai lo latou maʻaleʻale, leai se ola, faʻaititia ma le le mautonu. Ae ui i lea, o le le lava o lea vaega e mafua ai le paʻu o lauulu. E mulimuli mai i se faʻaiuga faigofie - e matua le mafai lava ona tuʻu faʻamamalu fasimoli ma taʻele ile vai vai pe faʻaaogaina masikuloto mai le masima sami, aua oi latou sodium o loʻo sili atu nai lo le tau.
  3. Vai - ua aofia ai le tele o fasimoli. Ole vai e faʻamamaina ai matutu o paʻu ma faʻaitiitia le afaina o isi vaega, o lea e leai se mafuaʻaga e te fefe ai.
  4. Alkali - o le sili ona afaina vaega, e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaleagaina atoa o manoa. Alkalis o loʻo i ai e le gata i fasimoli, ae o loʻo i ai i vali, shampoos ma balms, aua a aunoa ma latou, o le mafiafia o lauulu o le a le mafai ona tatalaina. O lona uiga e leai se mea o le valivali poʻo le 'aina o le a soli ia latou.
  5. Ole maualuga ole pH na e maualuga atu nai lo tulaga aloaia taliaina. Afai o uiga masani ole pH e lata ile 5-6, ona faʻapea lea ile fale fasimoli ile aiga - ile 11-12.
  6. Paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe (kaolin). E faʻapea foi le mea e sili ona agamalu e faʻapea mai ai, o le kaolin e taofia ai le faʻailoaina o pito, ae faʻamalosia ai foʻio manulele.

Fufulu le ulu i le tagamea fasimoli

Ma a uma, e mafai ona fufulu lauulu i le fale fasimoli? Ma faʻafefea ona fai saʻo? Manatua ni nai tulafono e mafai ai ona e maua se tasi manuia mai lenei meafaigaluega:

  • Tulafono 1. E tatau ona e fufuluina ni manoa i le fasimoli, ae ma se fasimoli - e afaina ai le laulu.
  • Tulafono 2. Mo le puipuia, faʻaaoga fasimoli fasimoli faʻatasi ile 2-3 vaiaso, ma pe a fai o le lauulu e suia, tusa lava pe masani ona.
  • Tulafono 3. I taimi uma, fufulu lou ulu i le vinini vai poʻo fualaʻau tui e toe faʻafou ai le fausaga o le lauulu.

Laupepa fasimoli mo faʻamalamalamaina le laulu uliuli

Atonu na e faʻalogo i uma ituaiga vailaʻau vali ese. Nei lava tagata atamamai fautuaina malosi suia i latou i le tagamea fasimoli, o se sili atu agamalu ma agamalu auala. Fufulu le vali ma lenei mea faigaluega e faigofie tele, ae o le faiga e folafola e umi:

  1. Fufulu lau lauulu ile laupepa.
  2. Luluina o lauulu i le tagamea fasimoli.
  3. Faia le busa mo le 2-3 minute.
  4. Fufulu ile vai tafe.
  5. Fufulu 'ese faʻamama ma se vaifofo o le sua o le tipolo po o le faʻapaʻu o chamomile.
  6. Faʻaaoga se pulupulu aoga poʻo se pulu pasama.

Fasimoli fasimoli

O fasimoli faʻamama mo faʻasologa e masani ona faʻaoga e pei o ni matapulepule.

Fua ole Nu.1 - mo le matutu ituaiga

  • Kulimi gaʻo - 2 kulimi. sipuni
  • Fufulu tofitofi - 1 kulimi. se sipuni
  • Sunflower, almond poʻo suauʻu olive - 1 kulimi. se sipuni.

  1. Faapipii le fasimoli fasimoli i se mea valavala.
  2. Faʻatumu i le suauʻu.
  3. Sulu lemu le paluga i le vai uʻu ina ia faʻamaʻapeina chips.
  4. Na matou tuʻuina le mass i luga o laina ma tufatufa le selu i lo latou umi atoa.
  5. Uu le ufimata mo le 30 minute.
  6. Fufuluina o loʻu ulu.

Fua ole numera 2 - manaia

  • Susu - ½ ipu,
  • Fufulu tofitofi - 2 kulimi. sipuni
  • Madu - 2 kulimi. sipuni
  • Koko efuefu - 1 kulimi. se sipuni
  • Matua - 1 pc.,
  • Soʻo se suauu taua - ni nai mataʻitusi.

  1. Faapipii le fasimoli fasimoli i luga o se mea valavala.
  2. Liligi ma le susu mafanafana.
  3. Lulu le paluga i se mea palu pe palu.
  4. Faʻaopopo le meli suamalie, koko, oka ma faʻafuaseʻi.
  5. Liligi i le suauu taua.
  6. Faaaoga lauulu i le umi e mafai ai (le umi, sili atu).
  7. Fufulu faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi.
  8. Fufulu le ulu ile lauti lanumeamata.

O ai e le tatau ona faʻaogaina le fasimoli faʻamama?

E pei ona uma ona e malamalama, o le fasimoli faʻamama e le mafai ona taʻua e le lamatia. Ole mafuaaga lea ua le talafeagai ai mo lanu valea - ole a avea atili latou manifinifi ma mamago.

Ave fasimoli faʻalelei tele ma le faaeteete ma ia mautinoa e mulimuli i la matou fautuaga. Naʻo le taimi la na e le maua mai ai le afaina, ae aoga.

E tau i siama

O le fasimoli tagamea e le gata na iai le lautele meatotino o le fufuluina ma fufuluina tuai filogia, e aofia ai suauu suauu, suauu ma vali. E mafai ona tauva faʻamalieina ma le sili ona faʻaonapo nei fufuluina ma teuteu oloa ona o ana antiseptic meatotino. O le fasimoli fasimoli e feagai ma ituaiga ituaiga o siama. E mafai ona fufulu ou lima i lenei faʻaatura oloa pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi ma isi mea masani (mo se faʻataʻitaʻiga, lima faʻatulagaina taʻavale lautele) pe a maeʻa savali umi i totonu o le oneone (e oʻo i tamaiti laiti e mafai ona faʻaaoga le fasimoli fale). Faatasi ai ma se fasimoli fofo, e mafai ona e togafitia taimi i taimi ole mea tumama: se pulumu nifo, se selu, se sipuni mo seevae. A fufulu fasimoli, e mafai ona e faia faʻamamaina lautele o le fale mautotogi, aemaise lava peʻa iai ni meaola i totonu o le fale.

E i ai se mea papaʻe meatotino

Tele faletua o loʻo faʻaaogaina le fasimoli faʻamama e fufulu ai sifi ma ie lino, ona o loʻo i ai se faʻamanuiaga lelei o se fasimoli. O lona pulu e faʻafetaui lelei ma le tele o faʻaletonu gaosi, ma e le afaina foʻi ie, e le faʻaloaloa ai lavalava ma e le pala foi le lanu autu. O le mea taua, e oʻo lava i ofu pepe e mafai ona fufuluina i le fasimoli, e le faʻaita ai le paʻu maaleale ma e le mafua ai ni mea teteʻe.

Malie mo fufuluina fufulu pamu

E tele vailaʻau o loʻo i ai nei, e aofia ai ma le fufuluina o ipu, ae, e paga lea, latou te le taulimaina uma a latou galuega. Le tele o latou degrease leaga, ma le oloa lava tatau ona fufuluina ese ipu mo se taimi umi lava ina ia leai se leaga vailaʻau eleelea tumau i luga o le tino. E le pei o ia oloa, faʻamamaina fasimoli faʻamamaina uma soʻo se palapala ma faigofie ona fufulu ese i le vai.

E i ai ona faʻamalologa meatotino

O le fasimoli tagamea faʻapitoa e aofia ai mea masani, ma o loʻo iai meatotino faʻamalolo. E faʻaoga e avea o se profil faʻamalolo e teteʻe atu i le tele o faʻamaʻi viral, e aofia ai ma le flu. I le vaitaimi fesuisuiai o le tautoulu-taumalulu poʻo le taumalulu-tautotogo, oe manaʻomia le faʻaoga masani fasimoli fale: fufulu ou lima ma ia ma fufulu oe lava. O ana vailaʻau aoga o le a puipuia oe mai le atinaʻe poʻo le faʻateleina o faʻasalalauga o se faʻamaʻi pipisi. A fufulu, e le tatau ona e fefe i le maua o le foam i le isu - o se sili aoga lea faʻaoga, e faʻamama ai le pa o le isu ma puipuia ai le toe gaoioi o siama i le tino atoa.

Faamanuiaina o le tino

E aoga tele e fufulu ma le tagamea fasimoli, aemaise ole 72 pasene. I le faʻaopopoga i ona aoga lelei uma, o le fasimoli e faʻapitoa lona malosi i le taua o papillomas. Ina ia mafai ona e laveaʻi ia i latou i se taimi vave lava, e tatau ona e masani ona togafitia i latou i le fasimoli vai. O mea ai e aoga e aoga mo le paʻu, e le gata ile tausia o le tumama, ae ole faʻataʻitaʻiga ole tele o faʻamaʻi paʻu. E togafitia fiva tiga o vae, fufuluina manulele manava, e aofia ai gangren, ma o lo o faʻaaoga foi mo mū o eseʻese mamafa.

Faamanuiaga foliga

Toʻatele tagata o loʻo fesili pe e aoga e fufulu ma faʻamama aiga ma e mafai ona tafiesea ma le faʻafuaseʻi talavou o iai? Le tulaga ese meatotino a le fasimoli mafai moni ona sefe oe mai le fiu ma faʻaleaga foliga o le fuafua. Faʻamamaina faifai pea ma faʻamama faʻanatura o le a mafai ai ona e faʻagaloina soʻo se paʻu paʻu, e aofia ai fuafua.Ole Bactericidal, fufuluina ma manuʻa-faʻamalolo meatotino ole tagamea faʻamamaina o le a manuia faʻafetaui le tele o le le atoatoa i le paʻu o le mata, aveese afaina ai gaioiga ma faʻaleaga pathogen. Mo paʻu uʻu, e sili ona aoga le fufuluina o ou foliga ile tagamea fasimoli.

Lelei aoga mo lauulu

Faatasi ai ma se vailaʻau masani, e aoga e le gata e taʻele, ae e fufulu foʻi o latou laulu. Lenei o le a faʻaumatia ai le soʻona faʻaafi, faʻaititia le papala ogalaʻulu ma lauulu, ma faʻateʻesea foʻi soʻo se peeling. Ole vaega masani e le gata e faʻamamaina ai lou lauulu faʻalelei, ae ia maua foʻi se foliga maloloina. Aua nei galo o le fasimoli o loʻo iai le alkali ma ina ia maua ai le tele o mea ae le afaina ai lou curls, oe manaʻomia e fufulu i le vai ua faʻamatuʻu ma se laʻititi laititi o le sua o le tipolo poʻo le vineta pe a uma ona fufuluina e le ulu le ulu. A maeʻa lenei mea, o le lauulu o le a lamolemole, silika, usitaʻi, selu lelei ae le gaosia mo se taimi umi.

Aoga mo le faʻamamaina lelei

E aoga tele meatotino a le 72% tagamea faʻamama pei o le gynecology. Faʻafetai i lona siama faʻamaʻi, e fesoasoani e aveese le tele o faʻamaʻi fafine, e aofia ai le thrush, i se taimi puʻupuʻu. Mo le faia o lea, faʻamama fufulu faʻalua ile aso ile faʻamafanafana mafanafana. E faʻapena foʻi ona soʻo le Soap mo le itupa o tane. Ole masani ole tumama e faʻaoga ai le fasimoli mumu ile itu ole tino e le gata ina faʻamautuina le faʻamamaina, ae ia puipuia foʻi faʻailoga le maʻalofia o ni faʻamaʻi.

Le faʻaaogaina o le tagamea fasimoli i faʻamanatuga faʻalogo

O le masani faʻalenatura ma faʻamalologa meatotino o le tagamea faʻamaʻi e matua maloloina. E masani ona faʻaogaina se vailaʻau masani ile togafitia o vailaʻau masani e togafitia ai le tele o maʻi.

  • Ma le malulu o lo ua sisina i suau nifo.
  • Ma le i siama faia se palu (fasimoli, pata, meli, susu, aniani sua) ma faʻaaoga se fulufulu e tuu i totonu o upega.
  • Faatasi ai ma moega (faʻamama cologne ma fasimoli) faʻamafanaina nofoaga tiga.
  • Ma veicose alatoto (e faia le suauʻu: gaʻo, fasimoli, aniani) faʻamama ai alatoto.
  • Faatasi ai ma le maʻi pipisi (i le amataga lava) faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi.
  • Ma se mea iniseti o le '' uʻu mea e palu i le fasimoli ma vai.

Lea na togafitia o tatou tuaa, ae e tatau pea ona e manatua e uiga i le ono afaina e, ma le le iloa, mafai ona faia i lou lava tino. O lea la, aʻo le i amataina togafitiga i togafitiga a tagata, e tatau ona e talanoa i se fomaʻi. Ole tau lava ole vailaʻau e mafai ona oʻo ai ile iʻuga leaga.

Contraindications, afaina ma tapulaa o faʻaaoga

E leai ni faʻaiʻuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le tagamea faʻamama, ae e tatau ona manatua o le ova inu o soʻo se mea, tusa lava pe sili ona aoga ma faʻaogaina natura e mafai ona oʻo atu ai i mea le lelei.

O loʻo i ai pea faʻatapulaʻaina le faʻaaogaina o le fasimoli. Talu ai o le fasimoli o loʻo i ai alkali, latou te le tatau ona fufuluina pea o latou lauulu, latou te ono mou ese ma avea ma matutu. E faapitoa lenei mea mo teineiti ma vali lanu.

Le masani ona faʻamamaina ma tagamea fasimoli e le fautuaina foi: o le paʻu ono leiloa lona paʻu puipuia masani paʻu, avea ma matutu ma mugala. A maeʻa ona e fufuluina, e tatau ona e faʻaaogaina se moisturizer, sili atu i le natura ma sina vaega laititi, ina ia aua neʻi toe punitia pori. Ole suauu olive e matua talafeagai lelei mo lenei faʻamoemoe.

Faʻavaeina ma meatotino

O le fasimoli muamua na faʻa Farani - mai le suauʻu olive ma le masima, faʻatasi ai ma faʻatusatusaga saʻo. I se meafaigaluega faaonaponei, faʻaopopo i meaʻai suauu, faʻaopoopo manu gaʻoa. O le masima na faʻaaogaina muamua mo le faʻamamaina ma le faʻamaʻapeina ua suia ile vailaʻau fefete.

Alkali sili mole faʻamamaina nofoaga palapala ma o se antiseptic. O pupuni, manogi ma isi vailaʻau e le faʻaopoopoina i se suauʻu. Pasene faʻamaonia le aofaʻi o gaʻo gaʻo. Ole pa pia e maualuga atu le pasene e feagai ma le palapala. I se faʻaopopoga, e i ai le maualalo allergenicity ma e fufulu mama.

Toe faʻafouina foliga

Mai lea taimi i lea taimi, sili atu ile faʻalua i le vaiaso, fufulu ma faʻamama fasimoli. Ona - faʻaaoga le kulimi pepe. E aoga le taumafai - o le iʻuga e le sili atu le leaga nai lo mea taugata taugata!

O le mea lilo a Pugacheva o le auala e vaai ai 15-20 tausaga laiti i le valu sefulu ma le valu. Le tulaga ese Innovit oloa: o se aneti-matutua faʻamalosia mo lauulu, fao ma le tino atoa.

Aveesea le fuafua

O se sipuni ti o le busa e ave mai le saunia ma sasaina i le vai x / m, o le sipuni ti o le masima lelei e faʻaopopo ma faʻafefiloi.

Fufulu ma apalai mo le 30 minute. Taua nibbles, e matua manaia. Fufulu le toega masima ma fufulu, ave le vai vevela, ona malulu lea. Aso uma 2-3 taimi mo le 2-3 vaiaso.

Tino faamamaina

Faamamaina le paʻu o le tino ma se birch sapu pe afai na tuuina i totonu o se fasimoli vaifofo. Sili ai le fufuluina i totonu o le potu faʻaafi.

E oʻo lava i fomaʻi e faʻamamaina faʻamama ma x / fasimoli faʻalua i le masina e faʻateʻa ai le leaga o siama ma siama.

Faatasi ai ma le sinusitis, e taua le fufuluina o sinus ina ia faʻamama ese ma le pipi. E faia e le fomaʻi lenei mea ma le tuʻiina.

E i ai se togafiti tagata: ave (1 kulimi L.):

  • gaosia x / fasimoli,
  • susu
  • meli
  • suauu fualaau
  • aniani aniani.

Tuu mea uma i totonu o le apa ile faamatalaina le faasologa. Tuʻu i totonu o le vai taʻele ma faʻafefeteina seia mafiafia le fatuga.

Taʻoto i lalo ma faʻapipiʻi swabs i le vailaʻau i totonu o le isu. Mativa sinus mataupu o le a amata ona solomuli, aliali mai i le gutu. O le sputum nei e tatau ona vavaeeseina. Toe fai i isi aso uma. Teu ile faʻaalu ile nofoaga malulu, faʻaoga ile foliga mafanafana.

E toʻatele e togafitia le isu neʻi e ala i le togafitia o le isu i se fasimoli fofo i se swab, ma aveʻese mai le siama.

Ae ua lapatai mai fomaʻi, o le auala lea e faʻamamaina ai le puipui o le mukus, ma o le a le lava le faʻaleagaina o le vaimea, ma o lea togafitiga e le tatau ona faʻaaoga sese.

Fao taliga

E le faʻamamaina e le fasimoli le taliga i luga o fao, ae na lapatai mai, ae maise pe a uma ona alu i le lautele taele poʻo se vaitaʻele. Faaseʻe vae ma mo le 20 minute. solo ou fao e faʻaaoga i le fasimoli moli poʻo pulumu. Taulimaina ma le yodium.

E mafai foi ona e aloese mai le mycosis pe a e fufuluina ou vae faʻalua i le aso i vai malulu e faʻaaoga ai x / fasimoli.

Edema, hematoma, mimigi

Ina ia 'aveʻese le fulafula, o le a fesoasoani le totolo e faʻapipiʻi le nofoaga lea i le fasimoli ma le vai ua faʻamaina i le vai, 2-3 taimi i le aso.

O loʻo faʻamaloloina le papala i le suauʻu, mo le tapenaina o se vaega o se tolu tolu cologne ma maʻimini.

E mafai foʻi ona e alu ese mai le puaa, fuluga o taliga tuʻia i le fesoasoani o se fasimoli matagofie

  1. Ave lapisi aniani, x / m ma suka i le 1 vaega. Faʻaaoga i le mea na tupu a o leʻi alu e moe ma fusi, e faʻamamaina lelei.
  2. Tuu le meli ma le fasimoli i totonu o le vai taele, ia palu seia tutusa le fatugaʻo. Faaopopo falaoamata e fai ai se keke mafolafola. Faapipiʻi i le faʻamaʻi ma pipii pea seia oo i le taeao.

Faʻamama pe a fufulu, ae e manaʻomia le fufuluina maeʻaeʻa ma e naʻo le 1 le aso ile aso pe mo le lua aso.

O le mulumulu ma le fasimoli mafai ona faʻamamaina le sivaʻi. E sili atu ona lelei le sasaina o le pito i totonu ma le solo sooga i se loloto loloto.

O le Tagata Lava Ia o le muamua paʻu oloa oloa ma se tagata filifilia filifilia. O se auala faʻamaonia e faʻapipiʻi ai le mamafa mai le Marina Afrikantova mai le House-2.

O taʻega i le mulivae ma sana o loʻo togafitia e faʻamau faʻamafanafana. Ave le 2 lita soda, o se sipuni ti, ma fasimoli - se potu 'ai, pe a uma ona tuiina.

Faatasi ai ma varicose veves, e faʻaoga o se profilaksisika, faʻatasi ai ma vailaʻau.

O vae, pe a uma ona uʻuina i le 10 minute o lala i luga o le puipui, i le taʻoto, o le fesoasoani, faʻapipiʻi lima, e faigofie ona pulu mai vae i vae.

Mu, bites, afaina

Ole auala galue e faʻamamaina ai le sunburn ile tagamea fasimoli. Suauʻu ia, mago, ma le mumu poʻo le paʻu.

Le nofoaga faʻafoeina, tusa ai ma manaʻoga o le Yandex, faʻailoa atu: O LE TUSI LENEI LAU faʻasalalauga

O le a fesoasoani foi puipuia le tipi, le sua mai le siama. O le fusi latou te manaʻomia ona susu. A o le i fusi, faʻamau sina toto e fufulu le manuʻa. O le palu o le iniseti e faʻamama i le fasimoli, ae e tumau pea le vevela.

Ogalaʻi faamaʻi

Ina ia faʻamaʻi ese se pulumu nifo mo faʻafitauli i le gutu, e mafai ona e togafitia i se fasimoli faʻamomoli ma tuʻu seʻia oʻo i le taeao.

Mai le maʻi e fesoasoani ile moligaʻo mai ile fasi fasimoli ma e oʻo i le fanau laiti. E aoga foi mo mata.

Tuʻufaʻatasiga vailaʻau tuʻu mai ai se talavai mo fatafata susu i tina faʻafailele, o loʻo kuka le paluga, aveina susu, fasimoli, meli ma aniani, ma ua faʻaaoga o se compress. O ia togafitiga faʻaleleia atili ai le mageso ile fiva. Sili atu mo le togafitia o susu susu ma se malosi fasimoli fofo.

Arthritis ma le Rheumatism

Taele ma soda, masima ma sunflower suauu poʻo se faʻamalosi fesoasoani o le a. Ina ia faia lenei mea, susu le tasi itu o le tisu 'ie i suauʻu suauʻu ma oomi, faʻamama le isi ma le fasimoli. Faapapa faatasi ma le suauu itu, aveese ma faailoga o mu.

O se vailaʻau e sili ona lelei pe a fufuluina ipu, aveʻese manogi ma aniani. E aoga e fufulu ipu a tamaiti, fasimoli e faigofie ona fufulu.

Lava-sauniaina o se fufuluina fufulu pamu: 0,5 ipu o fasimoli mimiti faʻafefiloi ma le 200 ml vai faʻamafanafana ma sasaina atoa. Soda ua faʻaopopo (kuata kuata) ma faʻafefiloi mea uma. O le tuufaatasiga o le a manogi pe a fai e te faʻaopopoina nisi lava suauu taua.

A fufulu

Faʻamamaina ofu pepe ma potassium permanganate faʻapipiʻi fasimoli. I le taimi muamua e matua mafiafia, ona faʻamalosi lea i le vai mafanafana ma se ipu vai violet ma le potassium permanganate ua sasaa.

O le fasimoli faʻapipiʻi (luga o se pakete vai o se pa pala) faʻaputu i luga o na laʻau na aliali ai moa ma aphids.

Faʻafefea ona faʻaoga le fasimoli fasimoli mo lauulu?

E masani ona faʻaogaina e fafine le anoanoai o mea teuteu mo tausiga o lauulu. I le avea ai o se tulafono, o latou gaioiga e faʻatonutonu tuusaʻo i le toe faʻaleleia o le tino manuʻa o lo o i ai o ni manoa, e i ai le malosi faʻamalosi, fesoasoani e faʻaleleia atili le tulaga o le ulu. O nisi o nei meafaigaluega e aoga, a o nisi na o faʻasalalauga.

Ole tausiga masani o lauulu, ole mea muamua lava, o latou fufuluina. Mo lenei, o loʻo faʻaoga se tele o laupepa, o loʻo avanoa nei i fulufulu ma mea mautu (aua le fenumiai ma le fasimoli).

E masani lava, o le faigofie fufuluina e le lava, o lea o le tele o gel, ufimata, suauʻu ma kulimi ua faʻaaogaina faʻaopopo e faʻamalosia ma fafagaina le lauulu. E le masani i taimi uma ona faʻatau mea taugata taugata lena e le masani ona tuʻuina atu le faʻamoemoe lelei. Ae e faigofie lava le fasimoli faʻamama ole fasimoli ile faʻaola, e fesoasoani tele e faʻaleleia atili ai le tulaga o lauulu ma e maualalo le tau.

Faʻafefea ona fufulu lou lauulu i le tagamea faʻamama?

Ona o uiga taʻitoʻatasi o le fausaga o le paʻu o le ulu ma le lauulu, o le faʻaaogaina o le tagamea fasimoli e sili ona aoga. Faʻapea mai le tele o faʻailoilo, o lenei oloa ei ai se aʻafiaga lelei i tulaga o laina, ae o nisi fafine e tumau pea le le fiafia i le iʻuga. E taua le manatua o le aʻafiaga mulimuli lava e aʻafia saʻo i isi mea faʻaopoopo - mo se faʻataʻitaʻiga, le faiga o lauulu e fufulu ai.

Ina ia mafai e le fasimoli fasimoli na aumai na o penefiti mo le soifua maloloina ma le lalelei o lauulu, e tatau ona e mulimuli i ni nai tulafono faigofie:

    E le fautuaina e faʻaoga soʻo se fasimoli tagamea. Taulimaina lauulu ma lenei mea faigaluega e mafai ona sili atu nai lo 2-3 taimi i 30 aso.

Faʻamau i lauulu na ole fasimoli fasimoli na muaʻi saunia. Faʻafetai i lenei mea, o le mea faigaluega o le ai ai le le malosi tele.

E le fautuaina e fufulu lau lauulu ile fasimoli vave.

A faʻaaoga le fasimoli fasimoli o se mea e faʻamamaina ai lauulu, e tatau ona faʻaeteete laititi e puipuia atili ai laina. A maeʻa ona faʻaaoga lenei oloa, e tatau ona e fufuluina le faʻaputuga i le vai ua fefiloi ma le vineta i mea nei - 1 tbsp ua aveina i le 1 lita o le vai. l vela 9%. Ona o lenei, o le leaga aʻafiaga o alkali e faʻateʻa. A leai se viniki, e mafai na suia i le sua o le tipolo. I lenei tulaga, o le isi vaifofo ua saunia - 1 citrus juice aveina i le 1 lita o le vai.

O se faʻamalologa sili ona lelei i luga o le paʻu o le ulu e faʻateleina i le faʻaofiina o vailaʻau vailaʻau. E fautuaina le fufuluina o lauulu i nei mea pe a uma le faʻaaogaina o le fasimoli faʻamama. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e tapena sage, se manoa poʻo le chamomile.

  • O le fasimoli faʻamama e fufulu ese mai le fulufulu faigofie lava - e te manaʻomia le faʻaaogaina o se tele o vai mama. E taua le fufuluina maeʻaeʻe, aveʻesea fasimoli, a le o lea e iai se faʻafitauli o le soona fufusi o le ulu, e le tatau ona faʻatagaina.

  • Contraindications mo le faaaogaina fufulu fasimoli

    O le fasimoli tagamea e le gata e aoga, ae o vailaʻau malosi foi, o le mea lea e le o se mea e ofo ai i nei aso o loʻo i ai le tele o feeseeseaiga e uiga i le saogalemu o le faʻaaoga o lenei oloa i le tausiga o lauulu.

    E pei o isi lava mea teuteu teuteu, o le faʻaaogaina o le tagamea fasimoli o loʻo iai ni isi faʻailoga:

      E aoga le tuʻua o lenei oloa pe a fai e maʻaleʻale le papala, ona o le faʻamaʻi e ono amata ai.

    Le i ai i luga o le lauulu o le ulu o le ulu na faʻaleagaina vaega - mo se faʻataʻitaʻiga, dermatitis poʻo manua. Afai e maua i luga le fasimoli, e le gata o le le mautonu ma o se lagona mumu o le a aliali mai, ae o le tele foi o le ita.

    Afai ua vaivai le lauulu, manua pe matua mago. Curls mafai ona puapuagatia sili atu ona o le faʻaletonu i le alkaline mea e aofia ai le fasimoli. E oo lava i togafitiga mulimuli ane ma faʻafailele pulumu ma suauʻu masani o le a le fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le lauulu na pa'ū.

  • E le fautuaina le faʻaaogaina o le fasimoli faʻamama mo lauulu lanu. O le mea moni o le vailaʻau o loʻo i ai i totonu o vali e sili atu le mago i le paʻu ma le paʻu o le lauulu.

  • Fufulu fasimoli: penefiti mo lauulu

    Ona o mea gaosia o loʻo i totonu o tagamea fasimoli, o le faʻaaogaina o lenei oloa ei ai se aʻafiaga lelei i le tulaga o lauulu:

      E i ai i le fasimoli se faʻaputuga masani, lea e faʻaititia ai le ono aʻafia o se maʻi teteʻe.

    O le fasimoli tagamea o loʻo iai ni gaʻo, ma i luga ole lauulu e faia ai se ie manifinifi puipuia, toe faʻafoʻi latou ma lamolemole ma faʻamalieina. E aliali mai o le malosi o meaʻai o le laulu e fai ma iʻuga, o lau faʻamatalaga o loʻo ola ai manoa, e toe faʻaola maloloina ma faʻamalosiʻau.

    O le tuʻufaʻatasiga o le fasimoli e aofia ai foʻi ma se vaega taua pei o le vai. O ia lea na te aumaia le lauulu i se soifua maloloina ma le matagofie le susulu, puipuia mai le maʻalili ma mago le paʻu.

  • O le paʻepaʻe paʻepaʻe ma gaʻo gaʻo e fesoasoani e vave sosola ese mai faʻafitauli e le talafeagai e pei o le folo. O le toe faʻaleleia o le manuʻa ma le tipi pito e tupu, ua vave ona tupu le lauulu, ua faʻamalosia le faʻavaivaia o le faʻavae. O nei vaega e avea ma mea taua mo le faʻafitauli o le lauulu leiloa.

  • Faʻaaogaina fasimoli aiga mo lauulu

    E le fautuaina e fufuluina lou lauulu saʻo i le tagamea fasimoli, a leai, e mafai ona e faʻatupuina le leaga tele ia i latou, aua o le oloa e aofia ai isi aganuu vaega. Faʻaaogaina fasimoli mo lauulu tausiga, e aoga le faʻaogaina o fesoasoani nei.

    Fofo fasimoli

    1. Manaomia le ave? pa o fasimoli fasimoli.
    2. O le fasimoli e faʻaputu i luga o se mea valea.
    3. O le fasimoli tapena e sasaa i le vai mafanafana (1 l.) Ma fefiloi lelei.
    4. O le iʻuga fofo na fufuluina lelei lou lauulu.
    5. A maeʻa ona faʻaogaina se mea faigaluega faapena, e tatau lava ona faʻaletonu le alkali. Ina ia faia lenei mea, fufulu ia filo ma se vaifofo vai.

    Suauu ufimata

    O se fasimoli faʻafofo na saunia e tusa ai ma le polokalame faʻamatala i luga e mafai ona faʻaopopoina i le faʻavaeina o matapulepule ua mamanuina e faʻamalosia ai le lauulu:

    1. O se fasimoli fofo o loʻo sauniuni (faʻamatalaga auʻiliʻili mai lea laasaga i lea laasaga faʻamatala o loʻo i luga).
    2. O le fasimoli vai faʻafefiloi ma le susu poʻo kulimi, fuamoa, meli poo le suauu o fualaʻau - e mafai ona e faʻaopopo lua vaega i le taimi e tasi.
    3. O le maeʻa tusi e faʻapipiʻi i le lauulu, fufulu ese pe a uma le 10-12 minute.
    4. O sea pulou e mafai ona faia 2-5 taimi i le masina.

    Faigofie lauulu oloa

    I le tulaga o le curls ua matua matutu ma o loo i ai se faafitauli o maaleale, ina ia toe faaleleia lo latou matagofie ma taua, e tatau ona lelei ma masani le tausiga o lau lauulu:

    • muamua e tatau ona e saunia se faʻamago faigofie fofo, ona togafitia lea ma lauulu i le umi atoa,
    • ua fufuluina maea manoa i soʻo se pepe susu,
    • ua fufulu le lauulu i se kuka mafolafola kulimi,
    • ua mafai ona mamago uʻamea, ae na o se mea masani, e aunoa ma le faʻaaoga o se fulufulu laʻau,
    • pe a maeʻa 3-5 taualumaga, o le iʻuga lelei o le a maitauina - o le laulu e malosi, sili atu ona paʻu, ma susulu maloloina.

    Fufulu fasimoli mo moli lauulu
    1. Muamua e tatau ona e fufuluina lelei lau lauulu e toese ai le palapala, pefu ma teuteu mea totoe mai luga o le pito o filo ma le uluulu.
    2. O le fofo ma se mea e faʻaaoga e faʻaaoga e faʻaaoga i le curls - o se moli mama e faia i totonu o nai minute.
    3. Ua maeʻa ona fufulu lauulu ile vai mafanafana.
    4. Ina ia faʻaosofia le faʻamalamalamaina o lona aʻafia, ua fautuaina e fufuluina ia manoa ma se vaifofo o le chamomile poʻo le vai ua fefiloi ma le sua o le tipolo.
    5. I le iʻuga, o se pulupulu poʻo se pulupulu fafagaina e tatau ona faʻaogaina i le laulu.

    O le mea moni, naʻo le tasi le faʻaaogaina o le fasimoli faʻamama ole a le lava. O le mea lea, ina ia faʻaleleia atili ai le tulaga o lauulu, toe faʻafoʻi i le mea sa iai muamua i le lalelei ma le soifua maloloina, oe manaʻomia le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega i taimi uma ma le saʻo, i le amanaia ai i luga fautuaga ma fautuaga.

    Sili atu e uiga i faʻamanuiaga o mea ai fale mo lauulu, vaʻai lenei vitio:

    Ole fasimoli fasimoli faʻamaʻi

    E pei ona taʻua i luga, e itiiti ifo ma le tele minus. O le mea taua o le atinaʻeina o allergies i le faʻaaogaina pea. Peitaʻi, e pei ona faʻaalia e le aʻoga, e tele lava le faʻalagolago i uiga patino o le tino, ma e leai se faʻataʻitaʻiga ii.

    Fai mai le toʻatele o lenei ituaiga fasimoli e le faʻatamaia le manogi lelei. Lenei e mafua mai i le mea moni o le oloa lava i le tele o tulaga e faia e aunoa ma le manogi. E faigata ona fai atu se mea i le moni o lenei faʻamatalaga, i soʻo se mea, e mafai ona e fufuluina ou lima i taimi e tele, soʻo se manogi leaga, pei o le acetone poʻo le penisini, o le a mautinoa lava mou ese. O le mafatiaga tele o le tagamea faʻamama fasimoli o le matua le talafeagai mo i latou e fufuluina o latou lauulu. E ui e taua le faʻavasega saʻo. Afai e te fufuluina lau lauulu i le fasimoli na faia i le USSR, ona e le mafai lea ona faia se afaina tele (e ui lava o le siʻosiʻomaga siosiomaga, o le mea moni, lagona o ia lava), ae afai e te faʻaaogaina le fasimoli, na faia i nei aso, ona e iai lea o faʻafitauli i lauulu. Lenei e mafua mai i le mea moni e oʻo i totonu o fale fasimoli latou faʻaopopo kemisi, e ui lava i le tele lapoa.

    Le laititi e uiga i le faʻatusatusaga

    Mo se taimi umi ua i ai se faʻavae manino e vaeluaina le fasimoli i ni vaega se tolu. Faʻavasegaina o loʻo faʻatino i le fausaga o gaʻo gaʻo i le faʻavae o le 'oloa. O le maitauina lava o le pH o lenei 'oloa e teu i le 11-12. Sei o tatou vaʻai i vaega taʻitasi:

    • Vaega 1 o loʻo i ai le tele o gaʻo gaʻo. Ole latou tulaga e tatau ona le itiiti ifo ma le 70.5%. Ae o le fasimoli e gaosia faʻapitoa lava ma le 72% le faʻailogaina. I le mataupu faavae, sili ona saili e faʻatau naʻo se sea.
    • Vaega 2 - o le faʻailoga o le 70 ua faʻailoaina i luga o le fasimoli.O lona uiga, o le aano o gaʻo gaʻo e uiga i le 70%, e ui lava e mafai ona faʻaititia laititi (69%) pe faʻapea foi.
    • Vaega 3 o loʻo iai le faʻatapulaʻaina o le gaʻo. E tusa ai ma GOST, e tatau ona faʻapea e tusa ma le 64%, aʻo le fasimoli e faʻailogaina ma le fuainumera 65%.

    E aoga le faʻalogo i le mea moni e faʻapea e mafai ona fesuisuiaiʻi uiga o mea ai o fasimoli taele e faʻalagolago i le anotusi o vailaʻau o loʻo i totonu, o le mea lea e tatau ai ona faia ma le faaeteete filifiliga.

    E mafai ona ou fufuluina loʻu laulu i se fasimoli pe leai?

    Ua uma na matou talanoa laitiiti e uiga i le mea moni o lenei oloa e aʻafia ai le ulu ma le laulu e le o se mea sili. Ae o le tasi lea itu o le tupe, ma o lenei ua mafaufau i le isi. I le mataupu faʻavae, afai e te malamalama lelei i le faʻatulagaina o shampo i ona po nei, o le a e maitauina ma le le fiafia, aua e leai se aloe, avoka ma burdock iina. I le avea ai o se tulafono, 95% o le aofia ai o le chemistry (vali, manogi, mea manogi). E manaia lava, o nei mea uma o loʻo toesea i le tagamea fasimoli. Malilie, o se gaʻo tele lea i le faʻatonuga o lenei oloa. Ole mafuaaga faigofie lea e toatele e fautuaina e fufuluina o latou lauulu ile fasimoli ile vaiaso i nai vaiaso. E mafai foʻi ona faʻamamalu. Ui i lea, e le o fautuaina e faʻaaoga ia fasimoli i aso uma. Ae e tasi lava le isi "ae". Mo se faʻataʻitaʻiga, o tagata e faʻamago lauulu e naʻo le faʻalavelave, e tutusa foʻi le aoga i lauulu lanu.

    Sinusitis togafitiga

    E le mafai ona faʻapea e faʻapea o loʻo faʻaaogaina se fasimoli fale e togafitia ai le isu mataga pe sili atu foi ona foliga le amanaia - sinusitis. O se auala e tatau ona faʻamatalaina i vailaʻau e le o ni tulaga masani, ae o le lauiloa o le metotia faʻaalia lona maualuga lelei. E tele taimi e fautuaina ai le faʻaogaina o le fasimoli faʻamaʻi mo sinusitis i le taimi ogaoga o le faʻamaʻi.

    O le mea taua o le tapenapenaga o se suauʻu faʻapitoa. E tatau ona e ave tutusa vaega o le 'oti susu ma aiga. fasimoli. Ole paluga e tatau ona aumai ile puaa ma faʻaopopo le sipuni ole meli, le aofaiga lava ole sua sipisi ma le suauʻu olive. Lulu mo ni nai minute, ona malulu lea, apalai ile tampon ma faʻapipiʻi i totonu o upega. E tusa i fuainumera, mautu fale faʻapipiʻi ma faʻaaogaina tuʻuina atu matua lelei taunuʻuga i le puʻupuʻu taimi puʻupuʻu. O meaʻai kuka e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa.

    Talosaga i cosmetology

    E pei ona taʻua i luga, o le fua mo fasimoli aiga e faʻavae i luga o le leai atoa o vailaʻau faʻaletagata e mafai ona avea ma afaina ai le paʻu. Ole mafuaʻaga lea ua faʻaaoga ai lenei mea faigaluega e fufulu ai lou laulu, e faʻapea foi ona aveʻesea le fuafua ma le fuafua. O le aano o le metotia mulimuli o se fasi fasimoli faʻafefeteina i luga o se mea lelei suluia faʻafefiloi ma le vai ma sasaina i le busa. Ma se sipuni ti o le laulau masima ua faaopoopo. Tuu le mass mo le afa itula, ona fufulu lea ile vai vevela ma malulu. E fautuaina e faʻaaoga le masina atoa, faʻatolu i le vaiaso. O tagata lalelei e fautua e fufulu ou foliga i aso uma i le fasimoli faʻamama (mo paʻu uʻu). A maeʻa ia faʻagasologa faigofie, o le paʻu e avea satin ma lamolemole. Ioe, ina ia e talitonu i nei mea uma, e tatau ona e masani ai.

    Manatua

    Fai mai le tala a Rusia, o le taele taele, na mimilo muamua e se vai fofo o le fasimoli fufulu, faateʻaina uma faamaʻi mai le tino ma avea le paʻu ina ia talavou. O ia faamatalaga e ono foliga maualuga masalosalo ia te oe, ae o se mea e taʻu atu o le a ova tele seia e taumafai lava oe. Poʻo le a lava le itu, o se pa pia e faʻapea e mafai ai ona foʻia le tele o faʻafitauli i totonu o aiga. Sipi i luga o le peleue? Aua le popole, e te manaʻomia le faʻaʻumiʻaina o le faʻafitauli vaega - ma o le a lelei mea uma. Soʻo se vaega e fufulu i se vaifofo o ia fasimoli o le a avea e pei o fou, e le mafai ona i ai sou masalosalo i ai.

    Faaiuga

    O lea na matou iloiloina mataupu uma e fiafia iai matou. E pei ona e vaʻai, o le fasimoli sili ona lelei e leai se vailaʻau ile tuʻufaʻatasia, ona avea ai lea o lenei oloa ma mea e sili ona taua ma leai se mea e suia. Naʻo le pau lava le vaiʻai e faʻavaivai ai le toʻatele o le manogi leaga. E ui i lea, o lea faʻailoga e faʻailoa mai ai e leai ni manogi i fatuga. I soo se tulaga, o se mea taugofie ma sili ona aoga mea faigaluega i cosmetology, vailaʻau, ma na o le fale. Faʻaopopo sina fasimoli fasimoli ile fola e fufulu ai le vai - ole linoleum o le a susulu, ma o le a itiiti ifo ni siama i totonu o le fale.

    Le tuʻufaʻatasiga ma le faʻaaogaina o le tagamea fasimoli mo lauulu

    Laupepa fasimoli taʻutaʻua ona o ona antibacterial meatotino, e masani lava e le mafua ai allergies. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona e aʻoaʻo e uiga i penefiti e maua e le oloa ile lauulu ma le ulu.

    1. Sodium - o se elemene o se vaega o fale fasimoli, na te faʻaleleia mo le le lava o meaʻai i totonu o foliki ma le ulu. I le leai o se sodium, o le lauulu e mamago, malepelepe ma le palapala, amata amata ona paʻuʻese faʻatele. I le isi itu, o le faaumiumi o le faʻaaogaina e faʻaumatia ai le totini o lauulu mai totonu. E ui i lea, o mea e le lelei e mafai ona maua i le na ona faʻaaoga o le fasimoli. Ua lava le fufuluina o le faʻaletonu faʻalua i le masina ma se vai e faʻatinoina le fasimoli ia faʻaletonu le laulu, mafiafia ma palapala.
    2. Meaola gaʻo - o le faʻavae o fufulu fasimoli, o le vaega e masani ona aofia ai i le tausiga o lauulu teuteu. O le gaʻo gaʻo e lalafi ai lauulu uma, ma fausia se ata puipuia. Afai e te fufuluina lou lauulu i le tagamea faʻamamaina taumatau, o le a e puipuia uʻamea mai le tuusaʻo ultraviolet radiation, uʻamea, curling uʻamea ma isi mea mai fafo. Le tele o taimi, le oloa ua fautuaina mo le faʻaaogaina e tamaʻitaʻi ma le mago, vaevae pito ma lauulu ua matua faʻaleagaina.
    3. Alkalis - o le mea tonu ona o lona malosi tele o le vaega mafua ai le tele o feeseeseaiga i totonu o tagata e faʻaaoga le fasimoli mo lauulu. O saienitisi ua faʻamaonia pea le faʻamaonia o mea faʻaleaga vailaʻau faʻaleagaina le fausaga o le solo solo i totonu. Ae ui i lea, i la matou mataupu, o le elemene e faʻalauteleina le fua, e faʻatagaina ai meaʻai e tui loloto i totonu o le lauulu. Ina ia faʻateʻaina le afaina o le alkaline, ua lava naʻo le fufuluina o vilivili faʻatasi ma se nettle broth pe a uma le isi fufuluina o le ulu.

    Faailoga mo le faʻaaogaina o le tagamea fasimoli

    • poloka o sebaceous amioga o le ulu,
    • soʻona ulaula popo
    • susu le susu
    • lauulu manifinifi o le natura,
    • manoa ua faʻaleagaina e mea vevela,
    • tuputupu ae lemu
    • seborrhea,
    • fulufulu lauulu fausaga,
    • le paolo o le solo moli e mama.

    Faʻafefea ona fufulu lou lauulu i le fasimoli faʻamama

    1. Ina ia fufuluina lau lauulu i le tagamea fasimoli, oe manaʻomia le saunia o se fofo. Aua le soʻosoʻau le maea i se pa malosi.
    2. O se mea faʻavae, e leʻo uma vai e masani ai ua ave, ae o le faʻaumatia o vailaʻau o laʻau. Ina ia faia lea, e sili atu pe a filifili le yarrow, nettle, geranium, chamomile, plantain poʻo le thyme. Fua mai le 60 g. mamago poʻo laʻau fou, e fuafua ai le 1 l. vai mama. Fagu, faʻamalosi 1 itula.
    3. A oʻo atu le ofa i le tulaga manaʻo, faʻamau i 3-5 tapulaaʻe o le kasa. Nei soli 20-25 gr. 1 lita fasimoli faapipiiina, lafo lelea i le tui. Faʻamafanafana, faʻatali mo le soloia, sasaa i totonu o se fagu faʻapipiʻi.
    4. O lenei, e alu i luma le talosaga. I le tele e mafai faʻapulou lauulu lauulu i vai maluluina, faʻamamaina, vela faʻamamaina pe faʻafefe vai talafeagai. Amata ona faasusu i le lulu o le fagu muamua. Le faʻagaioiga o loʻo faia na o luga o le aʻa sone ma le uluulu.
    5. A maeʻa ona tufatufaina le fasimoli vai faʻapipiʻi ole aʻa ile mea e fai ai le pupuʻu. Faatali 3-5 minute, fufulu lou ulu i le tele o vai (faamaluluina). Ole taualumaga e le tatau ona toe faia ina ia aua le fufuluina ese le puipuiga puipuia o le epidermis.
    6. I lenei laasaga, e mafai ona faʻaaoga le pulu pasama. I le faʻaiuga, saunia se fofo o le 1 lita. vai faamama ma 40 ml. apu kulimi (sua o le tipolo). Fufulu ma lenei vaifofo e faʻaititia ai alkali.
    7. Afai e te manaʻo e faʻamaluluia pito vae ma maluluina lauulu mai le ogatotonu, faʻamama lima i tamatamai lima ma le almond, sea buckthorn, burdock poʻo jojoba suauu. Apalai i faʻafitauli vaega ma selu. Aua le pisa.
    8. A maeʻa ona faʻamamaina le fasimoli faʻamaʻi, ua malo ai pito. O le mea lea, ua fautuaina e faʻaaogaina le oloa i tamaitai e laʻau manifinifi e ala i le natura. Afai o iai ni au curls, ia mautinoa e fufulu ma faʻaaoga se faamalūlū faʻapipiʻi pe a maeʻa togafiti.
    9. O nisi teineiti latou te le faʻaaogaina se fofo o le tagamea fasimoli i lona mama foliga. Afai e te manaʻo e mulimulitaʻi latou faʻavae, palu faʻatasi le kulimi vai ma le lauulu lauulu lauulu. O lenei fofo galue lelei i lauulu ma le susulu ma le maualalo le faʻatutu i aʻa.

    Fufulu fasimoli mo lauulu leiloa

    1. Afai e te matauina ua afaina foliga i luga o lou ulu, faʻaaoga se mea e faʻamau ai i luga o le fasimoli faʻamama. Saunia 40 ml. fofo, palu faatasi ma le tolu mata gaosi, 20 gr. vodka, 20 ml. suauu lafo.
    2. Faʻamafanafana le oloa i luga o le ausa ma sasaina ma se palu, olo i le aʻa vaega. A maeʻa le fa minute faʻafomaʻi, fai se pulou mai le taga palasitika ma se sikafu. Tuu le ufimata mo 5 itula.
    3. A uma le taimi, fai se suamalie masani, ona faʻapipiʻi lea o le palama. Aua nei galo e fufulu curls ma se vaifofo o apu cider vineka ma vai. Fai le faʻatinoga tasi i aso uma 10 aso.

    Fufulu fasimoli fulufulu mo lauulu mai le susu

    1. Alkali o loʻo i ai i totonu o le oloa ei ai se puipuiga ma le togafitia i le taua e faʻatatau i le susu. E faigofie ona e faʻaumatia se fungata o soʻo se natura, faʻatasi ai ma le vevela.
    2. Afai o le faʻafiafia o loʻo faʻailo foʻi ua e selu ai ou manuʻaga, o lea gaioiga o le a afaina ai faʻafitauli. E mafai ona e faʻafoʻia le faʻafitauli e ala ile matua lafoaia shampoos. Fufulu lau lauulu i le tagamea fasimoli faʻaaogaina le tekinolosi luga.
    3. O loʻo i ai foi se mea aoga maso: olo se fasimoli, faʻamama ma le mafanafana vai e maua ai le bubur. Lulu i le ulu ma afifi oe i se ata tifaga, aveese le oloa pe a uma le 5 itula. Ia faʻasaʻo le iʻuga ina ua maeʻa faʻafou le faʻafitauli, fufulu lou lauulu i se pulu mafiafia 2 taimi i le vaiaso.

    Fufulu fasimoli mo lauulu

    1. Le oloa ei ai se mago, antiseptic, faamamaina aafiaga. Faʻafetai i lenei, e mafai ona e faʻafaigofieina masani le gaosiga o le subcutaneous gaʻo ma faʻaitiitia le pupuni o pori.
    2. Olii se poloka o le fasimoli ma palu i le vai faʻamama seia uma ona faʻamamaina. Ulu atu i le 50 ml. kefir, 30 gr. suauʻu suauʻu. Faʻaoga gruel i luga o le aʻa vaega, olo.
    3. Aua le fausiaina se vevela vevela ina ia aua neʻi faʻaleagaina lea tulaga. Tuu le ufimata i luga o lou ulu mo le 3-5 itula, fufulu ese ile masani le auala ile laupepa.

    Laupepa fasimoli e faʻaopopoina ai le tuputupu ae o lauulu

    1. Ina ia faʻagaioia metabolic faʻagasologa ma toto toto i totonu o le ulu, e manaʻomia le faʻaaogaina o le mafanafana vaega. Fai le pulupulu mai i le luluina o le tagamea faʻamama ma le vai vevela, ona faʻaopopo lea o ni puga lapisi faiai.
    2. Tuu lou lauulu ma faʻanusisi le aʻa i le vai faʻapipiʻi. Faapipii le mata pulepulega, mataala i le pale, nape, malumalu, tuputupu ae laina i le muaulu. Faʻamumu le faʻasologa mo le 5 minute, ona toe faʻatali lea ile isi afa itula.

    Fufulu fasimoli mo moli lauulu

    1. E mafai ona e mauaina se cardinal blond naʻo le fesoasoani o le hydrogen peroxide poʻo ni mea faʻapitoa mo lauulu. Ae ui i lea, e mafai ona e pipiina le laulu i le 2-3 tone i le tagamea fasimoli.
    2. Ia faʻamalamalamaina sina manoa, saunia se vaifofo o le 40 gr. fasimoli fasimoli ma 500 ml. vai, faʻaopopo 50 gr. fulufulu. Faapena i lauulu, susu mo le 40 minute, fufulu.
    3. Afai e te manaʻomia le suia o le paolo tele, fai se faʻavae o le 30 ml. sua o le tipolo, 5 gr. fefete, 20 gr. lulu ese fasimoli ma 150 ml. fasiina o le chamomile. O lo o salalau i luga o le manoa, laa ese mai aʻa. Alami mo le 2-3 itula, aveese ma le shampoo.

    Fufulu fasimoli mo le fufuluina o uliuli vali lanu

    1. Pupuni uliuli pe matua pogisa mafai ona fufulu ese ma se maualuga o aiga poʻo tar fasimoli. Faatau oloa e leai ni vaega mai fafo.
    2. Saunia le oloa mai le 1/3 o le pa o fasimoli ma 1 lita. vai. Faʻamafanafana atu i se faailoga lelei, lulu i le pulu. Fufulu lou ulu 3-4 taimi, i le va o taualuga fufulu ia mama i se decoction o chamomile.
    3. I le faʻaiuga, tuʻu le fasimoli e faʻatino, pe a uma le afa itula, aveʻese ma le vai ma le faʻamalama. Faʻaaoga le balm, toe fai le faʻagaioiga pe a maeʻa le 2 vaiaso (ma le iʻuga leaga).

    Tulafono mo le faʻaaogaina o le fasimoli faʻamama

  • I le maeʻa ai o faʻaaoga a le oloa, fufulu ia curls ma se tinoʻu o vailaʻau vailaʻau. O lea e te puipuia le solo mai le gaioiga o le alkali. I le tulaga, e mafai ona e ave pisaini, chamomile, linden, sage, thyme.
  • Faʻafuaseʻi i le vaiaso pe a maeʻa le suamalie masani, tapena se vaifofo vai ma le sua o le tipolo (12: 1 fua faatatau). Afai e manaʻo i ai, sui le vaega mulimuli i le apu cider vineka i le tutusa tulaga.
  • Aua le fufuluina lou lauulu i le pa, saunia se vaifofo o le fasimoli lulu.Faʻatali mo fasimea e faʻamamaʻi atoa ina ia aua neʻi saisaitia i latou faʻavae.
  • O fasimoli faʻamama e masani ona faʻaogaina e faʻafetaiaʻi ai le masese ma le lapopoʻa, tele gaʻo. E masani ona fufula lauulu lauulu ma lanu uliuli. Ina ia e aoga, e tatau ona e faʻaaogaina se fasimoli vaifofo e le sili atu nai lo le 3 taimi i le masina. Ia mautinoa e puipuia le solo ma balms ma vailaʻau decoctions.

    Le faʻaaogaina o le tagamea fasimoli mo le matagofie

    1. Fulufulu lauulu tagamea fasimoli.
      O le fufuluina o lauulu i le fasimoli ma vai faʻaleleia lona maualuga.
      Fufulu lau lauulu na o le fasimoli fale faʻatasi i le vaiaso. Mai ia, e atili mafiafia le laulu, ua mouese le vaega, lauulu ua paʻu ma le susu. A maeʻa ona fufuluina i le fasimoli aiga, fufulu lou ulu i se vaifofo o le lipine sipela (1 sipuni i le 1 lita o vai) poʻo le pulu pasama. E lelei pe a iai le timu vai e fufulu ai lou lauulu.
    2. Toe faʻafouina foliga tagamea fasimoli. Fufulu ou faʻalua i le vaiaso i se fasimoli fale, ona faʻasusu lea ma le kulimi faʻafouina poʻo le kulimi pepe. O le foliga o le a matua laitiiti lava, o le aʻafiaga e sili atu nai lo le faʻatau taugata gaosi.
    3. Faamamaina o le tino i le tagamea fasimoli. E manaʻomia i totonu o le potu faʻapaʻepaʻe (pe a leai se mea e pupuni ai le pamu faʻapitoa ia te oe) e te sasaina oe lava ile pulu birch na lolo i totonu ole paʻu vai. Ona fufulu lea. A maeʻa lenei faiga, e susulu le paʻu mai totonu.
    4. Fufulu le tino ile tagamea faʻamama faʻalua ile vaiaso. E faʻaolaina le tino mai faʻamaʻi.
    5. Fualaʻo i le mulivae ma sana.
      Faʻaoga faʻamama fasimoli e fufulu ai ou vae
      Liligi lua lita o vai vevela i totonu o le pesini ma faʻaopopo le tasi sipuni tele o le apa tao ma le 1 fasi fasi fasimoli faʻamamaina vilivili i luga o se mea teuteu lelei. Faafefiloi lelei ma solo le vae i se vaifofo pe a ma le 20 minute. Faʻamamaina faafitauli ma faʻamago. I na ole 7 taualumaga, e mafai ona aumai ou vae ile atoatoa faasologa.
    6. Fofoʻe mo foliga. Faʻamamaina ou foliga i se fasimoli faʻamama ona fufulu lea ma se ie afu liligi i totonu ole kalisiu klorida i luga ole laina faʻasoaso. O le mea la ua tupu, ua faʻamama lelei le paʻu, ua malu ma mafanafana, ua mou ese atu maanuminumi.