Lauiloa

Faʻafefea ona suia le faiga mo lauulu lauulu i le 100 tausaga talu ai

Ua lomia se faʻasalalauga e faʻaalia ai le suia o le faiga mo se laʻau faʻaipoipo i tausaga uma i le 100 tausaga ua tuanaʻi. Soʻo se taimi e tuʻuina atu i se vavaeʻese ese, o loʻo faʻaalia ai le sili ona taatele o laulu o laʻei, ie puipui, faʻamatala auiliiliga, ma faʻaigoaina foʻi le lauiloa taʻutaʻua o na vaitaimi oe na i ai sina vaega faʻavaeina nei aga masani.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le 2010 o loʻo faʻataʻitaʻia ma le laulu o le Duchess o Cambridge Kate Middleton, vaitausaga o le 1940 ma le faʻaalia o Marilyn Monroe, ma le vaitausaga 1980 ma le alo tamaʻitaʻi o Diana ma Madonna.

Fulufulu lauulu o le amataga XX seneturi, o le 10s.

O teine ​​mai i ata tuai mai le amataga o le 20th seneturi na faʻaipoipo i se ata na agamalu i le tasi itu ma sili atu i le isi itu. Ofu faʻaalia foliga tapuni lima, teuteuina i ruffles. Tu i luga koluma ma masani ona tele veli. I luga o le ulu o le fiafia, ae mo nisi mafuaaga i luga o le tele o ata o se faʻanoanoa faʻaipoipo sa i ai se palealii teuteu o lauulu. Na teuteu manino le laulu i muaulu ma foliga. E masani lava ona laʻititi ia, ma faataatia i le auivi o le muaulu ma le "tino". O le vaega autu o le lauulu na aveeseina i le va o le muaulu ma le tua o le ulu, ma se ufiufi na fusia iina. O le teuteuga o le laulu o le teine ​​faaipoipo na faʻaosofia e le laʻei matagofie fugalaʻau i le nofoaga lava e tasi, faataamilo i le palealii.

O leisi ata mai aso ua teʻa o se teine ​​faʻaipoipo agamalu, ae sina taʻalo. Lush crinoline, ose pulou teuteu ole laʻau ile ulu ma se ie maualalo. O le laulu lauulu e faiʻai teisi i lalo o le pulou ma se galu matagofie. Lea e leai se faʻavae o le "Hollywood" galu, o lea e ono faʻaaoga e lenei teine ​​faʻaipoipo se faʻauiga eseʻese. O lea paʻepaʻe ma lauulu lauulu na taʻua o se ita. Na taoto i tua o le ulu, fai a uila maualalo, nana i lalo o se pulou. Ae e masani lava o loʻo tilotilo solo i luga o foliga o ni "olo".

By the way, i na tausaga, toetoe lava o teine ​​faaipoipo uma ufiufi o latou ulu i se veli. I se faʻaopopoga na i ai ni mea faʻapena: manoa, fugalaʻau, lipine, pulou ma e oʻo foʻi i tiara.

O le teine ​​faʻaipoipo o le vaitau o le 20 ua amata ona faʻamalieina, taumafai e faʻataʻitaʻi. Na te filifilia ofu pupuu, faʻaalia ia povi, tulilima ma kolona. E masani lava ona faigofie le lavea - ma o se filifiliga sili lea e taʻalo ai ma mea faʻapitoa. I le vaʻaiga o le faʻatusa o le teine ​​faʻaipoipo o le vaitau 1920, o se mea manaia teʻetele 'ai ma ... se pulou e vave puʻeina le mata. O lenei ituaiga "spacesuit" i luga o le ulu sa taʻua i lena taimi o se faʻaipoipo pulou. O le pulou e tasi sa le tele lona ie puipui, ae o loʻo faʻaauau pea le ata o le namu. O le laei o le laʻau lava ia i lalo o lenei mamanu na toetoe lava a le vaaia. Lenei o nau lelei teuteu ile faʻatusa ole "Princess Leia mai anamua", poʻo le kare lelei. Ioe, i le 1920s, na faasolosolo lemu ona amata ona faʻamalosi tino faʻataʻamilomilo ma vavaeʻese latou lalagaina toafilemu. E ui lava i lea, e leʻi manaʻomia e le pulou lavalava le tuʻufaʻatasia ma se veli. Ma latalata i le 30s e masani lemu ona liua i se ituaiga o sikafu. Le taimi nei e foliga mai e le puluʻi, ae naʻo lou vaʻai i nei ata!

I le 30s, faaipoipo faiga faafoi na toe foi ni nai laa i tua. Ina ua faaipoipo, sa kopi e teine ​​le agamalu ma le poto o le amataga o le seneturi, ae ua uma ona faaopoopo i ai fou "Wishlist". O lea la, o le teine ​​faʻaipoipo o le vaitau o le 30 na vali susulu, teuteu lona laulu ma fulu. I le ogatotonu o le sefulu tausaga, na amata ona laʻei tamaʻitaʻi faʻalavalava laʻei pupuʻu laʻititi i lalo ole tulivae, ma na pupuni faʻatasi ma le ie puipui. Manatua uiga o le teine ​​faʻaipoipo o le 30 o se pulu ulu. Ose tamai pulu ma se veli, o se pulou ma lautele teisi - o nisi taimi o lenei sapalai na suia atoa le ie puipui. Fashionistas i na tausaga ua amata ona faʻamalamalamaina o latou lauulu, o lea na tumu fale maota o le teine ​​talavou laiti-uliuli ulu. Na faʻamaluluina curls, curls curles ma faataatia i se itu itu. O lenei laʻei lauulu na taua o le "picabu", lea na avea ma lauiloa faʻafetai i le tamaʻitaʻi o Veronica Lake. O le teisi ata tifaga o le teine ​​faʻaipoipo o le a iloa i aso nei ma se tauemu. Lafoʻaia o galu, laititi ifo i lalo mata, foliga le lelei - aulelei, ae, faʻanoanoa, foi ua matua talafeagai lelei mo le taimi nei.

Le faiga o teineiti-teine ​​faaipoipo i luga o lenei vaitau faʻamaonia le manatu o le teine ​​o le a taumafai e foliga matagofie i soʻo se tulaga. Ma le 40s. Le tele o le "faiga masani" i lenei sefulu tausaga, mo mafuaaga manino, na ave mai tausaga ua mavae. O le mea lea, o laei o faʻaipoipoga masani o tina poʻo tinamatua. Young fashionistas taumafai e fetuunai i latou i suiga o aso nei. Ae ui i lea, i le 40s o le seneturi talu ai, o le ata o le teine ​​faʻaipoipo na tauagafau. Na manino lava foi lauulu o le faʻaipoipoga. Faigofie teuteuga o lauulu tipi i luga o tauau pe na o luga o le lauulu, matagofie teuteuga (masani ona maua foi). O se isi mea na tupu o se fulufulu lauulu laulu e tasi i lona ie puipui, ma totigilima uumi. Leai se mea e faʻatupu ai se mataga. Sa fai ma masani le ofuina o le ie puipui i tulivae, o le ofu o se faigofie fugalaau. Satin ma penina i lavalava. I le laulu - se tamai veli, se lipine talafeagai. Uma le fiafia na sau i le 50s.

Ina ua maeʻa le mataʻutia tele o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, o le matagofie mai ia Dior e sau i luga o le ala savali - malamalama, taliega, olaola. O le tamaʻitaʻi ma le faʻa ata ata o le teine ​​faʻaipoipo mai le 50s o le masani masani retro e masani ona matou tuʻuina atu i lalo o lenei upu. I luga o le ulu o le teine ​​faʻaipoipo i le ogatotonu o le seneturi talu ai, e mafai e se tasi ona matauina se curl design na teuteuina i satin lipine, lea ua leva ona fiafia i laupepa faigata. O le laei o le laʻau faʻaipoipo o se nape ua faʻatuina, o se mea lelei "faʻavaʻa" faataamilo i le muaulu ma se "ato" maualalo o le laulu. Squeak of fashion i lenei taimi - hairpieces, matagofie curls. Ua fili faʻamaʻapeʻape ala ile uʻumi ma tutuʻi i se vaega maualuga faʻatamala. E seasea ofuina se ie puipui i nei tausaga, pe e puupuu lava: o le tapuni sa i tauau. I se tulaga lautele, o le teine ​​faʻaipoipo foliga mai na ia tuʻulafoaʻi le Pin-up cover o le mekasini.

O se isi faʻataʻitaʻiga o le ata o le 50s o se faʻamanuiaina chic. O ni taugata taugata taua lea na faʻaipoipo ai le fetufaʻai muamua. Ma, i le 56, o le matagofie o Grace Kelly ua faamau. Na faaipoipo Grace i le Perenise o Monaco i se ofu talafeagai, ae na o se ofu faaipoipo na tapunia na fausia mo ia e le tusitala Hollywood o Helen Rose. Grace filifilia le lauulu mo lenei mea faatasi ai ma le tutusa laconic pei o le ata atoa - lauulu lamolemole aveeseina i tua o lona ulu. O le ulu o le tupu tautupu na teuteuina i se laei pulou ma ie puipui, fola-umi. Sa latou taumafai e kopi le ata taʻutaʻua faʻaipoipo o Grace o le ogatotonu o 50s mo le tele o tausaga.

Afai o le 50s o loʻo iai pea le le faʻatamala i lauulu o le teine ​​faʻaipoipo, ona mavae lea o le 10 tausaga e leai lava se mea e iloa ai ia. E le mai le teine ​​faaipoipo. O le ulu o le ulugalii faʻaipoipo na teuteuina i le laconic, matagofie ma i le taimi lava e tasi fausaga muamua mo lena taimi i luga o le nape, faʻamamaina "sulu" ma lautele - e aunoa ma mea uma na sili atu. I le faaopoopo atu i solofanua ma laʻei fulufulu tino - na manatu i latou e faaolaola ni laʻei fulufulu paʻepaʻe. O se pulu fulufulu pupuu na lauiloa i lena taimi, faʻapea foi ma fashionistas tipi latou mafiafia puʻupuʻu puʻupuʻu. O se mea e sili ona fiafia iai fesoasoani mo teineiti uma i le 60s, e aofia ai ma faʻaipoipo, o le faʻapipiʻi ulu, lautele le lipine i lona laulu poʻo se fugalaʻau.

Fiafia hippies faaipoipo foi. Ma sa latou fesiligia faiga mo se augatupulaga atoa. Ma afai o le laei o le teine ​​faʻaipoipo i le vaitau o le 70 na faʻaalia mai ia i matou se tamaitai talavou aulelei ma faʻafiafiaina, ona faʻaalia ai lea e le laulu ose tagata se mea e masani ai ma fugalaʻau i luga o lona ulu ma lona ulu. O fulufulu uumi i lalo ole ie puipui e le faʻatausalia e solo. O manoa sa manunua i se uila paʻu mai foliga - o se ituaiga "enaena mai Abba." Volumetric veil sa faapipii i se tamai afifi o fugalaau gaosi. O fafine matamuli latou faʻataʻitaʻiina le filifiliga i se ie puipui, o se ofutino fulufulu sa ofuina i le pito i luga o le mama, ae le o le pale. O le faʻatusa o le teine ​​faʻaipoipo e masani ma aulelei. I le tele o auala, o le faiga faʻaipoipoga o iai nei ua nono mai faʻamatalaga mai le 70s.

O iina na liua ai le teine ​​ulumatua ma agamalu i se loimata moni i se laei o le laʻau. O le selu "tarako" e masani ona faʻaseʻe i luga o le ulu, ma paʻu o curlers curls i tauau-moli. O se ata na e leai ni tuaoi. O tamaitai faaipoipo i le 80 e pei ona le mafai ona fai mai "taofi" ia i latou lava. Na latou faamamafaina mea uma e mafai: o fulufulu mimita, totigilima, o se mimigi foliga o le ulu, laulu tele, laei, moli moli, ata lafoia, rhinestones, penina, toetoe lava o foil mai itu uma. Ma na manatu matagofie. E oʻo lava i le masani i na vaitaimi, o le Princess Diana i le sauniga o lana faʻaipoipoga na pei o se keke meringue. E ui o le lauulu o Lady Dee i '81 i lalo o le tele o veli na foliga mai e tauagafau.

20 tausaga talu ai sa manaia le faaipoipo umi lauulu. O lona laulu sa uuina i curlers, curlers, vaneina “Eiffel Tower” teisi atu nai lo lona muaulu ma faatumuina i le paluni o varnish. E le o se mea faʻalilolilo e faʻapea e masani ona faia i latou e tagata o loʻo fulufulua i le aso aʻo leʻi faia le faʻaipoipoga, ona latou momoe ai lea i le po aʻo leʻi faia le faʻamanatu. Ae ui i lea, o le ata matagofie, laulelei ma sili ona lavelave. O laei na fai i le taimi lena, e manaia ma ua oti. I se lauulu lauulu maualuga, o se laʻei puʻupuʻu puʻupuʻu ma se laʻau fulufulu i le pito i lalo o le pu, foliga matagofie. O le maualuga o foliga o le laulu sa taʻe lava e taʻe ma mimilo ai loka i luga o foliga.

Ia, ii o le, o le meleniuma fou. Ese lava pei ona foliga mai, o le masani mo se faʻaipoipoga ata i le amataga 2000s sa faigofie. O se laei talafeagai e tipi, o le sitaili laei tutusa. O le masani a filifiliga o se fusi maulalo i lalo ifo o le penina. O le veli e saʻo, mai i utupoto. E i ai se isi faʻaiuga o le teine ​​faʻaipoipo o le XXI seneturi - sili atu le faʻaali. Shuttlecocks luga o se crinoline skirt, tamatamai lima-lima totigilima, curls i se turret po o se ofu o curls. O le teine ​​faʻaipoipo i le mea e leai se matamuli i le lautele o le ua, e mafai ona ia tatala lona tua. E ui lava i le saʻolotoga e filifili ai se sitaili, o se lautele lautele mai faiga masani, ae ui i lea, i lalo o le pale na tele ina alu i se laconic ofu. Na aoga foʻi lea ile lauulu o lauulu.

Masalo, o se ata lemu - e mo seneturi. O nei aso, ua tutusa lava le faamaoni o le teine ​​faʻaipoipo e pei o le vaitausaga 50. O se tamaʻitaʻi e pei o le vaitau o le 70 ma sili ona atamamai, pei o le amataga o le seneturi mulimuli. Faʻamaʻi laʻititi ia curls ma se fugalaʻau o fugalaau fou o loʻo i aso nei. Long vavaeina eseese ie vavae e aunoa ma le ie, tetele laʻititi paʻu ma lalagaina. Manaia ma teuteuina mea teuteu. Ma sili ona taua, le retro faiga ua i ai nei i vogue - lea e aofia ai se tele taimi o le taimi ma lona eseese. I se aotelega, o le teine ​​faʻaipoipo i aso nei e iai le nofoaga e faimalaga solo ai i ona mafaufauga lemu.