Alofaia

Malu fulufulu lauulu poʻo le agavaʻa alopecia

E masani lava, o lo tatou lauulu e le mafai ona afaina i masini leaga ma le leaga o aafiaga o mea i fafo atu - vevela vevela, aganuu malosi, le aafiaga o ave UV ma le ea vevela e gaosia e le fulufulu tagata i le taimi e faʻamago ai, faʻapea foi ma le tosoina soo pe a ofuina fusifusi hairstyles. O le iʻuga, ua amata ona mou atu ia pupuni, maua se foliga teuteu ma paʻu'ū malosi. Afai e le taofia nei aʻafiaga, ona tupu loa lea ole pulu, poo alopecia.

Traction alopecia o se paʻu laʻititi paʻu e fesoʻotaʻi ma o latou manuʻa. E le pei o isi ituaiga o alopecia, o le atiaʻeina o ia e mafua mai i le le faia o hormonal, autoimm بیماری, leai o vitamini ma ogaoga mafatiaga, o mafuaʻaga o ia gaogao o fafo fafo.

O le faʻamaʻi e tupu ona o le mimilo soʻo o le laʻau o le tagata ma le laeiina o ni laei malulu. I se tulaga lamatia o tagata e fiafia:

  • laei dreadlocks
  • Nonoa mau ou fusi
  • lalaga fili Aferika
  • faia hairstyles ma bouffant,
  • toso le lauulu i se pa,
  • e masani ona faʻaaoga curlers e fai ai curls.

I se tulaga lautele O sui o le ituaiga o Negroid e lavea i le masini alopecia, aua e toetoe lava o lauulu uma masani laulu e fulufulu foi o latou lauulu. Alii, faateʻa ese o latou lauulu umi ma nonoa i le ponytail, e mafai foi ona matauina patchs gutu i luga o latou ulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, samurai Iapani, tagata faʻaputuga sumo poʻo tagata tafailagi e masani ona mafatia i lenei maʻi.

O mafuaaga o le traction alopecia e eseese. Le tele o latou e masani ai i le ofuina fulufulu laʻei. Mo se faʻataʻitaʻiga, a e manaʻo e nonoa ia laʻau i se fusipaʻu aʻa pe faʻaputuputu pea taimi i le faaputuga, o lenei mea e ono oʻo ai i manuʻa ma le faʻatuina o paʻu.

O se taimi manaia! Fans o aso nei lauulu e tatau ona mafaufau totoʻa ao leʻi faia dreadlocks. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa ua afaina ai faʻataʻamilomilo, ma ina ua maeʻa le 4-5 itula o loʻo ofuina le laulu e fusi faʻatasi i totonu, o mata le lavalava e mafai ona matauina o latou manuʻa.

Ole malosi ole paʻila ua tupu pe a faʻaaogaina vailaʻau e faamalulu ai le laulu ae leʻi mimilo pe fili.

Ole amataga ole alopecia ole malosi ole tino e iloga ile paʻu e tele ile muaulu, malumalu, ma le nofoaga ole ofaina.

Ma, pe a fai o le faʻafitauli e le mafai ona foia, o le paʻu e ufiufi i lanu enaena poʻo samasama e faʻalavelaveina ai le masani ona maua o le okesene i follicles. I le taimi lea, o manoa o le a sili ona malepelepe, o le masani masani o le lauulu ua leiloa ma o se koluse foliga mai.

Ole vaega lona tolu e faʻailoaina ile faʻatulagaina o pauna. I se tulaga lautele aliaʻe taua vaʻa aliali i le nofoaga na faia le faʻatino maualuga le avega a o laeiina le lauulu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e paʻu le paʻu i luga o le pale o le ulu pe a nonoa se fusi uaua pe faʻataʻamilomilo i le laulu i luga aʻe o le muaulu i le tulaga o le malosi o le faʻataʻalise o uila pe a pulu ia au.

Faʻaiuga

Afai e amata ona e matauina botdes patches, vave asia se trichologist. O se tagata faʻapitoa faʻapitoa i le taimi o le suʻega ma fesiligia le tagata gasegase e mafai ona faia se suʻesuʻega muamua o le "traction alopecia" i le mea na ia faʻailoa mai ai vaisu i fusifusi le laʻei fulufulu.

Ae e tatau ona e faia se faʻaopopoga suʻesuʻega e faʻaitiitia ai isi mea o le paʻu, e pei:

  • faatonuina se trichogram,
  • suesueina totoga i totonu ole ultrasound,
  • tusi i lalo se faʻatonuga mo se suʻega toto mo hormones ma lautele,
  • ave se maʻau mai le ulu mo le faʻailoaina o le maʻi ma iloilo i lalo o le microscope,
  • fuafua le tulaga o le puipuia.

Ina ua leai se afaina tele na maua i le taimi o lenei suʻesuʻega, e faia se suʻesuʻega o mea e faʻateteleina le leaga o lauulu.

Tagata e ua ma isuka alopecia malosi e le tatau ona soona popole. Ua lava le faʻaitiitia o le mea taua e aʻafia ai le fausiaina o paʻuna, ma a mavae sina taimi o le lauulu o le a avea mafiafia ma matagofie. Pau lava le mea e mafai ona fautuaina i lenei tulaga o le faʻamalosia o pupuni ma faʻafailele le faʻamalosi o tino ina ia foliga mai o le fou toe maua lauulu foliga lelei.

Afai e faʻatamala tele le maʻi, ona togafitia lea ma faʻasao. I le mataupu pe a o le follicles ua maliu, na o le pau le filifiliga saʻo o le taotoga taotoga faʻatatau i se lauulu lauulu. Afai e te le manaʻo e suʻe le faʻaliliuga ona o le le mautonu, o le fofo i le faʻaaogaina o le wig o le auala lea i se tulaga le fiafia.

Vailaau

Fualaʻau togafitiga togafitiga e aofia ai faʻaaogaina lotoifale eseese uila, shampoos ma kulimi o loʻo faʻaaoga i le paʻu o lauulu i le mea e tupu ai le paʻu.

I le avea ai o se tulafono, shampoos faapitoa o loʻo faʻaaoga e faʻamalosia ai lauulu ulu: Friederm, Burdock, Horsepower, Rinofoltil "Faʻamalosia Formula", Vichy Dercos, Alerana, Fitoval ma le tele o isi.

Ole tele o latou e iai anti-mycosis ma anti-inflammatory effects, faʻapea foi ma le faʻaleleia atili o le microcirculation o le paʻu.

Fautuaina foi:

  • faʻaaoga ni uʻamea faʻapitoa ma kulimi i vaega o le palanikeke (kulimi, masima ma matapulepule faʻavae i luga o minoxidil, finasteride ma isi vailaʻau o loʻo ola i le alopecia),
  • ia faʻaalu i vitamini faʻapitoa mo le tupu o laulu, e mafai ona faʻatauina i le ituaiga faʻaaogaina i soʻo se fale talavai,
  • ave i totonu meaʻai taumafa e fesoasoani faʻamalosia curls,
  • lafoai amioga leaga ma faamautu se faiga masani i aso uma,
  • ai se taumafa paleni.

Afai e te faʻamalieina mea uma o loʻo i luga, vave i le nofoaga o le faia "lavalava" motu o le a foliga mai masani laulu atoa.

Fomai togafitiga

Tele lava, dermatologists ma trichologists faʻatulagaina se vasega o faʻapitoa faʻapitoa, lea sa fesoasoani i le faʻaleleia o le microcirculation o le paʻu. Faʻafetai i le latou faʻaaogaina, e maua ai e le foliki o le laʻau talafeagai ma mea aoga.

Le sili ona lauiloa o:

  • maso o le uluulu ma lima poʻo se meafaigaluega faʻapitoa,
  • darsenvalization, pe a toto faʻataʻamilomilo faʻamalosia e microdischarges o le taimi nei,
  • mesotherapy, e aofia ai le tui o le faʻamalosia vailaʻau ma vitamini i lalo o le paʻu,
  • plasmolifting, e aofia ai tui o se tagata lava siama plasma i lalo o le paʻu (o meatotino puipuia o le tino ua faʻaleleia ma ua faʻateleina le tuputupu ae o curls),
  • eletise, lea e maua ai le folasaga o vailaʻau faʻaaoga uila eletise.

O nei taualumaga uma e fai i totonu o ofisa faʻafomaʻi poʻo i le ofisa o se cosmetologist. Faamoemoe e maua se aafiaga? Ia mautinoa e alu i le numera o sauniga fautuaina e lau fomaʻi.

Faigofie auala

Lelei manuia i le taua faasaga i alopecia masini, ua faamaonia e tagata fofo ia i latou lava - tinctures, decoctions, ufimata ma suauu, saunia i luga o le faavae o vailaau vailaau. Mo le faʻaleleia o le microcirculation o le paʻu, o se masani ai le faʻaaogaina:

  • meli
  • sinapi
  • vevela mumu pepa
  • burdock poʻo le suauʻu castor,
  • aufana
  • o meaʻai
  • fuamoa fuamoa.

Ufimata ufimata

O lenei fofo "faʻamafanafana" le paʻu o le ulu lelei ma fafagaina fatuga ma aoga vaega. A maeʻa ona faʻaaogaina le faʻapipiʻi, o le curls o le a avea ma matagofie ma susulu, ma vave ona folo atu i fafo lauulu lauulu atoa.

E te manaʻomia:

  • 2 kulimi. l sinapi o le sinapi
  • 2 kulimi. l vai inu
  • 1 fasi
  • 1 kulimi. l gaosi suka
  • 2 kulimi. l suauu susulu.

Sauniuniga ma faʻaaoga:

  1. Vai vai i le mustard.
  2. Faʻaopoopo le oka i le palapala tupu mai. Lavea lelei le paluga ma se tui.
  3. Faʻaopopo le suka suka ma faʻaopopo le suauʻu olive. Toe fefiloi mea o loʻo i totonu o le pesini.
  4. Faʻaoga gruel i le kulimi.
  5. Fai se pulou selofana ma afifi lou lauulu i le solo.
  6. I le na o ni nai minute o le uuina oe e tatau ona lagona sina mumu lagona lagona. A le malosi, ona taofi lea o le ufimata mo le 40 minute. I luma o ogaoga tingling, e sili atu le faapalepale 10-15 minute.
  7. Fufulu lau lauulu ile laupepa.

Le vasega fautuaina o se masina, faʻaaoga i aso uma 7 aso.

Burdock ufimata

E iloa uma e tagata, o le mea e maua mai i aʻa o le burdock (burdock oil) e mauoa lava i vitamini ma minerale. O le mafuaʻaga lea e oʻo lava i le trichologists fautuaina le faʻaaogaina o lenei oloa e faʻamalosia ai fatu.

Vaega

  • 2 kulimi. l suauu lafo
  • 2 kulimi. l burdock suauu
  • 5 ml sua suamalie.

Sauniuniga ma faʻaaoga:

  1. Tuufaatasia 2 ituaiga suauʻu (castor ma burdock) ile ipu sima.
  2. Tuu le pusa i totonu o le vai taele ma aumai i le vevela 45 tikeri. Lenei faʻaaogaina faigofie o le a faʻamalosia le aoga vaega o le ufi.
  3. Faaopopo 5 ml o le sua o le tipolo i le mea e tupu.
  4. Faʻaoga le oloa ile ulu palapala aʻo leʻi fufuluina.
  5. Faʻatautaia se maso o le dermis mo le 5-7 minute.
  6. Ufiufi le ulu i se pulou palasitika ma afifi i le solo.
  7. Faatali se itula.
  8. A maeʻa le taimi faʻapitoa, ua mulumulu le laulu i lauulu mo lauulu (sili atu i le faʻamalosia o lauulu tuputupu ae).

Ole ala ole togafitiga e tele masina e faʻaaoga ai se matapulepule i aso uma 4.

Paʻu faʻavae faʻapipiʻi

O lenei mea faigaluega e sili ona lauiloa ona e mafai ona fua lelei i lana galuega - faʻavavevave tuputupu ae ma fafagaina le lauulu folika.

Vaega

  • 100 g falaoa uliuli paʻu,
  • 3 kulimi. l vai inu
  • 1 kulimi. l sua o le tipolo.

Sauniuniga ma faʻaaoga:

  1. Faʻasusu le falaoa ua palu i le vai vai.
  2. A maeʻa le itula, oomiina i ou lima seia oo ina tupu le leaga.
  3. Ulu atu i le sua o le tipolo.
  4. Faaaoga le paluga taunuʻu i le vaega pito i lalo o le ulu.
  5. Afifi ma se solo.
  6. Faatali se itula. Fufulu ma le mafanafana vai e aunoa ma le faʻaaogaina o le faʻamalama.

O le masani masani o le faʻagaioiga o le 2 taimi i le vaiaso.

O se mea taua! O le tincture faʻavae i luga o pepa vevela faʻamaonia ua matua lelei lava i le taua faʻasaga ia alopecia malosi. E faʻatau atu uma pasese i fale talavai uma. Naʻo le olo o le oloa ile pulu. E le tatau ona fufulu.

Puipuiga

Puipuia ole malosi ole alopecia faaitiitia i le tuueseeseina o mea e ono taitai atu ai i le lauulu lauulu. E manaʻomia le taofi o le faia ma le lalelei o solofanua, selu lou lauulu, toso faʻapipiʻi i se pulu. E fautuaina foi e lafoai perm ma masani ona faʻaaogaina o se fulufulu fulufulu ma auli.

O le aoga o le taua e faasaga i le faamaʻi e faalagolago tonu lava i le tulaga o le faamai. Afai e te leʻi amata ona atiaʻe masini alopecia, e lava e le aofia ai le mea taua e aʻafia ai le faʻaletonu ma faʻamalosia le folasi lauulu. I le tulaga o le ogaoga o le pala, taotoga e ono tatau mo lauulu follicle taotoga.

Vitio aoga

Alopecia - mafuaʻaga, foliga ma togafitiga.

Faʻafefea e lauulu tupu masani?

O le matagofie ma le maualuga o lauulu e fuafua i le tupuʻaga. I luga o le ulu sa i ai se vaega o lauulu folau, o na mea taʻitasi e i ai i se vaega o le ola.

Follicles tutoatasi o le tasi i le isi alu i tolu laasaga o atinaʻe:

  • Anagen. Ole tulaga lea ole tupu aʻe o lauulu. E tumau i le averesi o 3 tausaga, i le tulaga lea i le taimi lava lea e tasi 83-87% o folikel uma o loʻo i luga o le ulu.
  • Catagen. O lenei igoa o le tulaga ogatotonu, lea i le taimi tutusa 2-3% o mama o loʻo iai.
  • Telogen O le vaega malolo, lea e nofo ai le 10-15% o le mama, o le malologa e tolu masina.

E tupu tele i le anagen phase o lauulu i le faaiuga o le vaega mulimuli e oti ma pa'ū. Ona toe alu ai lea o le soo i totonu o le taamilosaga atoa. Le masani a, tusa ma le selau lauulu paʻu i le aso, aemaise lava gaioi pa'ū tupu pe a fufuluina ma selu.

Afai o le taamilosaga o le i ai o folikeli ua motusia mo nisi mafuaʻaga, ona amata loa lea o le gaioiga o le tulaʻi poo le alopecia.

E tele ituaiga o alopecia:

Atinae mafuaaga

Ole gasegase ole alopecia ose gasegase leaga. Leiloa o lauulu i lenei tulaga e faaosofia e ala i le tosoina soo o lauulu (trichotillomania), faapea foi ma vaisu i nisi lauulu.

E masani lava, atopia alopecia atiaʻe i tagata taʻitoʻatasi masani ona ofuina:

  • Aferika pigtails
  • Mau fusi ma fusi
  • Lauulu e manaʻomia fulufulu.

O le faiga le saʻo o lauulu e mafai foi ona taitai atu ai i le atinaʻeina ole alopecia. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te fuli faʻamalieina le lauulu ile curlers ma faia e le aunoa, ona paʻu lea o lauulu.

E masani lava ona tupu, auga alopecia atiaʻe pe afai, i le taimi lava e tasi e faʻataʻamilo le lauulu, vailaʻau soʻotaga faʻaaogaina e faʻafilemu ai i latou - tuʻufaʻatasiga mo vailaʻau fulufulu lauulu poʻo curling. Ma o le mafuaʻaga o le pala e mafai ona decolving folliculitis, talu ai ma lenei faamaʻi e afaina ai lauulu sulu.

Ma traction alopecia, o lauulu e masani lava ona paʻu i le itulagi o le visa ma luga o le muaulu. E ui o le tulaga o le fulufulu pulu o le a faʻalagolago i le ituaiga o laulu, o lona uiga, o le a amata ai ona paʻu le lauulu i le mea e feagai ai ma le ogaoga ogaoga.

I le uluaʻi laasaga o le faʻamaʻi, o vaega o le erythema o loʻo faʻasolosolo lava faʻasolosolo faataamilo i folikel ua fai, o lo o lagona le tiga i luga o le ulu. Afai e tumau pea le faʻamaʻi lea o vaega, ona amata lea ona sisina le lanu samasama-enaena, o le lauulu e atili mamulu ma manifinifi. I le iʻuga, e malepe pe paʻu le lauulu, ma faʻapena foi fulufulua i luga o le ulu.

Diagnostic Metotia

Alopecia mafai ona mafua mai ile tele o mafuaʻaga, o lea e taua tele le faʻailoaina o mea taua na mafua ai le paʻu o lauulu. O se suʻesuʻega muamua e mafai ona faia pe a fai o le suʻega ua manino ai o loʻo i ai le maʻi e faia ai le fusifusiaina lelei o laei fulufulua ma lauulu selu i tua pe selu le laulu.

Peitai, e tatau ona faʻaalia se faʻamatalaga atoatoa e faʻaofi ai isi mafuaʻaga o lauulu leiloa. Ole mea lea, e manaʻomia le faia o ni faʻasologa o suʻega e iloa ai le tulaga ole hormonal, e ese ai ma i siama ma i siama ile pipisi.

Togafitiga metotia

Ina ia alu ese mai alopecia malosi, e tatau ona aveese le traumatic factor.

I le vaega muamua o le faʻamaʻi, ua lava le suia o laʻau lauulu e feagai ai ma le faʻafitauli. A maeʻa le faʻaumatia o le faʻafitauli o faʻafitauli, o le a faʻasolosolo vave le folikel, ma le laulu faʻasolosolo ona tuputupu aʻe.

Ina ia faʻamalosia vave le toe fuataina o lauulu, ua fautuaina tagata gasegase:

  • Taumafa taumafa, ia mautinoa o lava protein ma vitamini i le meaʻai,
  • Aveese ia amioga leaga,
  • Lava e moe, taumafai e aloese mai le popole.

E le gata i lea, o vailaʻau ma physiotherapy e mafai ona faatonuina.

Faatasi ai ma alualu i luma ile malosi ole alopecia, e le aoga le togafitia togafitiga. Afai o fulufulu lauulu ua feoti ma ua mautu le papala ua i ai i o latou tulaga e pei o le epidermolysis bullous, ona toe faʻaleleia lea o le lauulu masani tupu olaola, e mafai ona faia se lauulu lauulu taotoga o le tagata foai poʻo le tagata gasegase lava ia lauulu. Afai e te le manaʻo e faia taotoga pe faʻapea e i ai ni contraindications, faʻalelei teuteuga teuteu - fautuaina o se wig.

Togafitiga togafitiga

Ina ia faʻaosofia ai lauulu laʻasaga, teulelei ma faʻamalolo soʻoga faʻaaogaina, o nei:

  • Laupepa faʻapitoa, ufimata, pulou ma kulimi,
  • Ampoules mo le tupu olaola,
  • Faaopopo mo pulega tuʻufofoga.

Le asō, e faʻaosofia ai lauulu tuputupu, e masani ona faʻaaogaina:

  • Minoxidil (Minoxidil),
  • Finasteride (Finasteride),
  • NuGenHP (NuGenHP)

E tatau ona manatua i le tagata lava ia-vailaʻau ma nei vailaʻau e le taliaina, talu ai o latou faʻaaoga e i ai contraindications ma itu aʻafiaga. O le mea lea, mafai ona e faʻaaogaina le tupe naʻo luga o se fautuaga a se fomaʻi.

I le avea ai o se tulafono, i le faʻaopopoga i fafo atu togafitiga mo alopecia, ua faatonuina ai vitamini complexes. O le tuʻufaʻatasiga o le lavelave e filifilia taʻitoʻatasi, pe a maeʻa iloiloga, e faʻatagaina ona iloa ai le i ai o le le atoatoa o nisi vailaʻau i le tino.

Fomai

O togafitiga nei o loʻo faʻaaogaina e faʻaosofia ai le galuega o folasaga i lauulu.

  • Fofō e toe faʻamalosia ai le toto ma faʻaleleia atili ai taumafa o fatuga. O na faʻamalositino o loʻo faʻaaoga foi i le togafitiga o le moniletrix,
  • Plasmolifting (PRP togafitiga). Ole auala lea o togafitiga e aofia ai ile faʻalauiloaina ole siama ole plasma ole tagata lava ia. O le faʻagasologa e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le ola puipuia ma faʻavavevave ai lauulu tuputupu ae.
  • Mesotherapy - o se metotia e aofia ai i se ala o tui o vitamini ma minerale i lalo o le paʻu. O le sini o togafitiga o le faʻaleleia atili o taumafa taumafa.
  • Eletise O lenei auala o le togafitia o le pala e faʻavae i luga o le folasaga o vailaʻau faʻaaoga le pulses o eletise eletise.

Togafitiga masani

Mo le togafitia o tigaina alopecia, mafai fofo togafitiga tagata e faaosofia ai lauulu tuputupu ae.

Masini meli. Madu faaosofia lelei folikelia, o lea vaega lea e masani ona faʻaaogaina i matapulepule. E tatau ona faʻafefiloi le meli ma le suauʻu faʻatusa i le sipuni ti o le meli - o se sipuni tele o le suauʻu. Ole aofaʻi o vaega e faʻalagolago i le umi o le lauulu ma le vaega o le taulaiga o botdness. E mafai ona faʻaaogaina soʻo se suauu. O le filifiliga lelei o burdock, castor poʻo le unfine Olive, ae mafai ona e ave soʻo se mea latalata. E suamalie le meli i le suauʻu, e tuʻu faʻatasia ia le vaega o le alopecia, e mimigiina teisi, ona tufa lea i le lauulu. Ina ia ofuina se pulou mo le taʻele, e faia se turban mai le terry solo. Fufulu ma lauulu pe a uma le itula.

Ina ia faʻaosofia lou fatu, e mafai ona e faʻaaogaina le tincture o mumu pepa i le ava. O le fatuga e galugofie i le paʻu i nofoaga o pulu. Tincture faaosofia le televave o le toto, lea e faʻaleleia atili ai le faʻafouina o folika.

O mafuaʻaga o lenei ituaiga alopecia

I le faʻamasinoina i le tele o ata, faʻasolosolo alopecia o le sili ona iloga lea i isi ituaiga, talu ai faʻatasi ai ma faʻailoga vaaia o le pala. O le mafuaaga autu mo lenei faʻafitauli, i le Latina o lona uiga "feteʻenaʻi", o le faʻatinoina o nisi lavelave lauulu laei e toso vavalalata le lauulu.

Masani lauulu e mafua ai faʻamaʻi ma mulimuli ane leiloa o lauulu:

  • Vaipuna
  • Lauulu ma fulufulu.
  • Nonoa.
  • Faiva siusiu maualuga.
  • "Aferika dreadlocks."

E masani lava, o lenei ituaiga alopecia atiaʻe ina ua maeʻa le umi o le faʻamamaina o lauulu, lea na faʻaaoga ai vailaʻau mo le faʻasaʻo poʻo le curling. I se isi faaupuga, pe a uma le 3-5 itula o ofuina se fusifusi le laulu, e mafai ona amata mai le faʻaleagaina o ia, lea, faʻamasinoina e le ata, afaina ai le totoga atoa o le ulu, fatuina foci o foliga le tutusa. O le faamaʻi e tele lava ina aʻafia ai i fafine ua masani i le faia o faʻataʻitaʻiga i lauulu.

Peitaʻi, o sui o le malosi malosi, o loʻo latou faʻaaogaina pea pigtails, fusi ma siʻusiʻu, e vave foʻi ona leiloa ma faʻamamaina.

I le amataga o le traction-type alopecia, e amata ona paʻu lauulu i nisi vaega o le ulu:

  • Laina muaulu
  • Wiski ma le itulagi faʻaletagata,
  • Vaeluaina vaega.

Ae ui i lea, o paʻu o fala ma le faʻamuamua o le puluʻi faʻalagolago tele i le fulufulu lauulu, pe sili atu foi, i luga o lona nofoaga:

  1. Ona o le umi o le ofuina o le utupoto, o lauulu e amata ona paʻu i luga o le pale.
  2. A oʻo i le mea e pa ai, o le toʻulu pa'ū pa'ū i le laina o le muaulu, fatuina se nofoaga malosi.
  3. A ofuina ni auvae, e afaina le vaega o le ulu i luga o le mamafa sili ona mamafa.

Taua: o lenei ituaiga alopecia e le manaʻomia ni faʻataʻitaʻiga umi ma le faia o ni vailaʻau - ua lava lea mo le tagata gasegase e taofi le aʻafia o se avega malosi i le lauulu, ma faʻaaoga faʻamalosia sui e toe faʻafoʻi le malosi, mafiafia ma le soifua maloloina o le lauulu.

Faailoga o aluga alopecia

O lenei faʻatupu faʻalavelave e tupu i le tagata maʻi i vaega, e tofu latou ma se tulaga e ono lamatia ai le tagata maʻi.

Afai o itu uma o le atinaʻe o le faʻamaʻi o faʻamaʻi i le taimi, alopecia mafai ona manumalo i soʻo se taimi, e oʻo lava ile amataga tulaga o le atinaʻe:

  1. Ole vaega muamua e aʻafia ai le atinaʻeina o eria i tafatafa o aʻa ma fatu o loʻo aʻafia i taimi uma. I lenei vaitau, e lagona e se tagata le vaivai ae e tumau le tiga e o faatasi ma ia i “soʻo se tulaga o le laulu," o lona uiga, pe a fufuluina, selu, ma isi.
  2. Afai e le i taofia ae faʻaalia tulaga ma faʻaauau pea le tulaga faʻaletonu, o lona uiga lanu enaena pe samasama faʻasolosolo ona fausia i luga o le vaega pito i luga o le ulu. I lenei tulaga foi, o manoa ua atili vaivai, mamago ma leai se ola.
  3. I le vaega lona tolu, o lauulu malosi malosi ma le faʻamalosiʻau amata, lea e taitai atu ai i le foliga mai o pulu paʻu ma malosi foci o le paʻu.

Ma i lenei vaitau, e taua le mulimuli i se taumafataga e aofia ai naʻo mea lelei ma maloloina.

Ole vaega ole alopecia e leʻo le leaga ma e faigata ona fofo, o le mea taua ole malamalama vave pe aisea ua amata ona manifinifi le laulu - ona ile tulaga muamua ole a mafai ona faʻatoilaloina le lapataiga ma tausia le soifua maloloina ole lauulu.

O ai e mafua ai le mageso alopecia?

Maua ituaiga ituaiga o le pala e aofia ai le agavaʻa alopecia, o se mea e faigata i natura. Leiloa o lauulu i lenei tulaga e faʻaosofia ai le masani ai o latou mimilo (trichotillomania) poʻo vaisu i nisi ituaiga o laei.

I le tele o tulaga, o lenei ituaiga alopecia e maitauina i tagata e fiafia i Aferika fili, faʻapipiʻi fusi poʻo ni fusiua, faʻapea foi ma le teuteuina o laulu ile laulu. Ae ui i lea, o le sese auala mo le faʻatinoina o le tasi poʻo le isi laulu e mafai ona oʻo i ai. O lea la, afai e te faia ni fufusi tele ma tele taimi pe a faʻataʻamilomilo lauulu i luga curlers, ona o le laulu atonu e le mafai ona tatalia ma pauu.

E faʻapea foʻi, o le malosi o le alopecia e tupu aʻe i vailaʻau e masani ona faʻaoga ai vailaʻau. I le avea ai o se tulafono, o nei auala mo le curling po o le faasaʻo lauulu. O le isi mafuaʻaga o le faʻamaʻi, e mafai ona faʻateʻaina folliculitis - faʻaleagaina i le pu o lauulu.

Le ituaiga o faʻaaliga o paʻu ulu leiloa

I le taimi o alopecia, e pa'ū lauulu i vaega o le tino ma luma. Peitaʻi o le mea o loʻo fai ai lauulu o loʻo masani ai, o le a amata ai ona malepelepe le lauulu i na nofoaga e masani ona afaina ai.

Muamua, o se maʻi ile lauulu lauulu o le a fausia vaega o erythema, lea e o faatasi ma le tiga lagona i luga o le paʻu. Ma le faʻaauauina pea le faʻaalia i le faʻalavelave o le faʻalavelave, na matauina ai le faʻavaeina o lanu samasama-enaena. I lenei tulaga, o le lauulu e amata ona malepe ma vaivai. O le mea ua tupu, ua latou gagau ese atoa pe paʻu'ū ma ua ufitia le ulu i maʻila ole pala.

Malosiaga auala e togafitia ai lauulu

Ina ia o ese mai le faʻamaʻi, e tatau ona e sailia le mafuaʻaga o lenei lauulu leiloa. Mo lenei, e faia i le lauulu o le tagata maʻi. E manaʻomia foʻi le pasi o faʻamatalaga talafeagai.

Afai o le faʻamaʻi sa maitauina i le amataga lava, ona suia lea o lauulu ulu e ono avea ma se tali talafeagai i le faʻafitauli. A afaina loa le faʻaleagaina o faʻafitauli, o le a faʻasolosolo vave ona o soʻo. I se faʻataʻitaʻiga, e faʻatonu le physiotherapy, faʻapea foʻi ma togafitiga ile vailaʻau. E mafai ona e faʻaaoga fofo vailaʻau.

Afai o le alopecia o se faiga le amanaia, o lona uiga, o folau lauulu ua maliliu ma ua aliali le papala i o latou tulaga, ona pau lea o le fofo o le lauulu sulu.

Soloia FAQ
lauulu i alii

O lea ou te 'auai i le mamafa o mea mamafa ma le taimi muamua tauvaga tauvaga. O le a alu pea mo le tusa ma le 2 masina, o lea ou te le manaʻo e tolopo le mataupu lea mo se taimi umi. Le a le umi ou te manaʻomia pe a uma le faʻagaioiga, ma i le lautele o le a ou manaʻomia se malologa i taʻaloga?

Le aoauli lelei, taʻu mai ia te aʻu, pe a uma ona faia le lauulu lauulu, e mafai ona e faʻaauau ona faʻaogaina minoxidil, faia se ulu fulufulu e puipuia lau lauulu.

Onosai Iloiloga
Hfe

Jura, Aukuso 8, 2018 Manuia le aso! Mafaufau e asiasi ia te oe.

O Ilya. Krasnodar, Iulai 13, 2018 Ou te toe fia faʻailoa atu laʻu faʻafetai i le aufaigaluega uma a le falemaʻi! Faafetai faapitoa i le fomai Oksana Nikolaevna! Na ia faia aʻu totoina 3 taimi.

Falemai Komisi Faatonu
HFE, Le taʻutaʻua Trichologist

Eseesega faʻamaoniga o le gau o lauulu leiloa

• Faafaga alofaia ua faʻaalia lea i le leai atoa o lauulu i le lesi ma le i ai o foliga masani lauulu i le foliga o se "faʻailoga faʻailoga". O le lapoa o ia laulu e laʻititi lava i tafatafa o le ulu ma lapoʻa i vaega e mamao ese mai le paʻu, lea e maua ai e le lauulu foliga o se "faʻailoga fiafia". Toe tulaʻi le lauulu i le totoa o le alopecia areata e masani lava ona māmā.

• Dermatophytosis o le ulu vavae ese latalata i le laualuga o le paʻu i lauulu laʻau ma ua aliali e le peeling ma / poʻo le pupuga. O ni vaega o dermatophytosis o le uluulu fluoresce pe'ā vaʻaia i lalo o le Wood lamp (ultraviolet ray). Iloiloga ole microsopic ma le KOH mafai ona faʻaalia ai le i ai o dermatophyte. O nisi taimi e manaʻomia ai le suʻesuʻeina o se maʻi ole aganuu.

• maʻila alopecia (lichen planus o le fulufulua e faʻaititia ai le foliculitis) e iloga i le leiloa o folini o le laulu ma le leai o se lauulu. O maʻila e tupu i luga o le ulu ma ua maitauina suiga o pigmentation.

• O le telogen hair loss (leiloa o le laulu o le paʻu) o loʻo fesoʻotaʻi ma le paʻu o le laulu e oʻo i le maʻi ma e mafai ona tupu pe a maeʻa isi faʻafitauli o mea tutupu, pei o le taotoga poʻo se maʻi ogaoga. lauulu manifinifi ma traction alopecia.

• Androgenetic alopecia ua manifinifi le lauulu i totonugalemu o le ulu i tamaitai ma luga o le palealii ma malumalu o alii. I fafine ua maua ia faʻailoga, e manaʻomia le faʻaitiitia o le tele o faʻaletonu o le mafaufau e pei o hirsutism, amenorrhea, poʻo le le tau le fanau.

Togafitiga ata

O le ata faʻataʻitaʻiina ole agavaʻa ole alopecia o loʻo faʻailoaina ile le faʻaitinoina o vaega e sili ona maaleale ole lauulu aveeseina o mea le lelei i luga o le lauulu, natura poʻo le faʻa-natura.

O le masani ai o le mimilo, le saʻo le selu ma le vaisua i fusifusi feaveaʻi faaosofia ai lo latou leiloa. I le faʻaopopo atu i lenei mea, lauulu malulu faʻalauiloaina e:

  • fusi mau
  • masani curling o lauulu
  • fufusi mea mamafa
  • lauulu ma fulufulu metotia,
  • ofuina ni ofu mamafa mamafa
  • vailaau faʻasaʻo ma curling,
  • masani ona faʻaaogaina se lauulu.

I se tulaga lautele lauulu e sili ona afaina i le muaulu laina, i le ua ma le itu faaletino. E mafai foʻi ona tupu i le o lo o vaeluaina, i le va o le puʻeu.

I le amataga o le malosi o le alopecia, o le faʻavaeina o erythema e tupu i tafatafa o le lauulu paʻu ua faʻaleagaina, o loʻo o mai faatasi ma le maʻi tiga i lenei vaega.

Afai o le tulaga lea e faaauau ai ona aliali i le faatupu vevesi, o le a amata loa ona aliali mai le faʻamaʻi o foliga o le samasama-enaena sikela. Ma ua i lenei tulaga, amata le vaivai o le lauulu, sosoo ai ma le leiloa.

I le amataga o le alopecia, o nisi tagata mamaʻi atonu na malepelepe lauulu e leai ni oona o latou natura ma e aunoa ma faʻailoga faʻataʻitaʻia. O mea leaga e le maua e le maua ni laʻau, ae o lona lauulu e uumi lona umi, o nisi taimi e matauina fausia o lauulu ulu.

Foliga metotia

Aua neʻi e tuulafoaia metotia a tagata e feteenai ai maʻi alopecia. Faʻatasi ma isi gaioiga, e mafai ona latou aoga aoga aoga.

Masini meli. E le masani ai, o le meli e masani ona faʻaaogaina ile laulu e gaosi. O le mea lilo o fofo i lenei vailaʻau o loʻo i totonu o le faʻaosofia o faʻamaʻi. Ina ia faia lenei mea, o le meli e fefiloi i ni vaega tutusa ma soʻo se suauu e leʻi toe faʻaleleia. O le aofaʻiga o le suauʻu ma le meli o loʻo faʻaogaina ile auga e aʻafia ile alopecia ma olo faʻaosofia ma le agamalu, ma tufatufaina tutusa ile lauulu atoa. Ona latou faʻasaʻoina lea o mea uma i se pulou pulou, ma ia faʻaleleia atili le aafiaga, latou afifi solo se solo mafanafana i luga o le ulu.

Afai e i ai ni oe afaina ai le meli, ono sau fesoasoani alia le vali ma le mumu lanu. E mafua mai i le mea o loʻo tupu ai le mea e soʻona faʻalumaina i totonu o nofoaga, ma ua oʻo ai i le pauna. Tincture faaosofia malosi le tafe o le toto, tuusaʻo fafaga fatu.