Meafaigaluega ma mea faigaluega

7 tulaga alualu i luma ma le mana o le sukalati mo lauulu Soifua Maloloina

Talu ai nei, ona o le tuputupu aʻe o le siosiomaga tulaga, o le tele o popolega ma le le paleni o meaai, o le faʻafitauli o le soona paʻu ua avea ma tasi o sili ona taatele. E tusa ai ma le tele o faʻasalalauga, e tele auala e foia ai lenei faʻafitauli, ae, paga lea, na o ni nai o loʻo aoga.

O le mea lea, sili ma sili gauai atu e tuʻuina atu i metotia masani vailaʻau. I le faʻamoemoe o le mauaina o le soifua maloloina ma le aulelei lauulu, o tagata o loʻo sailia ni fua sili ona talafeagai, taimi-faʻataʻitaʻi.

Lenei tusitusiga faʻamatala mai ai le aoga tele o meatotino o le kalaka mo lauulu, pe faʻapefea ona saunia lelei fofo vailaʻau mai ai. Le isi, faigofie fua mo masima, contraindications ma iloiloga oi latou ua uma ona faʻataʻitaʻia lenei oloa matagofie ia latou lava mo lauulu togafitiga o le a faʻamatala atu.

Le aoga o le kalaka mo lauulu

Garlic i lona tuufaatasiga e mauoa i se vaega atoa o aoga micro ma mea elemene:

E aofia ai vitamini e pei o le C, B ma le E. O se tuʻufaʻatasiga o le volatile ma taua suauʻu i se tagata e afaina lelei ai le tulaga o le lauulu. E tusa ai ma masani masani fomai, kaliki o se meafaigaluega taua tele mo lauulu tuputupu ae. E masani ona faʻaogaina e faʻateʻia ai le tataʻe, faʻafou le paleni o le ulu o le ulu, faʻamalosia le folo o le lauulu ma fufulu.

O lenei ofoofogia oloa e faʻaogaina le paʻu o le laulu. Garlic mafai faigofie ona toe faʻalelei le susulu ma le malosi i lauulu. Mo le tele o taimi, o matapulepule ma faʻamanuiaga, lea e taua tele le kalaka, toe faʻalelei se laulu.

O le sua o lenei fualaʻau o loʻo faʻagaioia ai tino moe o laʻau, ma faʻaosofia ai le tafe atu o le toto ia i latou. Ua faamamaina le papala, ma fesoasoani ia faʻaitiitia ai le tele o okesene ma mea aoga mo le tuputupu ae o lauulu.

O le lavelave o nei gaioiga e fesoasoani e taofi le leiloa o lauulu, faʻamalosia ma toe faʻaleleia le malosi ma susulu atu i lauulu. Faatasi ai ma le faaumiumi ma masani ona faʻaogaina le pulupulu-faʻapopoleina, o le a maua ai le laulu pupula, malosi ma mafiafia.

Vaega o faʻaaoga

E tatau ona faʻaeteete i tagata afaina mo le afaina ai o le afaina mo le laulu. E fautuaina la e fai se suʻega aʻo leʻi faia le faiga lava ia. Le faia o lea, sapalai sina suauʻu kaliki i le lauulu i luga o le taliga, talu ai o lenei vaega o le a faʻaalia i se ono ono afaina alergi. A maeʻa le sefululima i le luasefulu minute o faʻatalitali, o le a mafai ona faʻaiʻu le iʻuga. Afai ua maeʻa ona aveʻesea le paluga, ua leai se mageso pe mumu luga o le paʻu, ona mafai lea ona e faʻaogaina le kalaka e aunoa ma se popolega - e leai se aʻafiaga o le afaina.

Ina ia faʻaogaina uma o meaʻai maua i totonu o le ulu ma tuʻuina atu le faʻamoemoeina lelei, ua fautuaina e faʻaesea le ulu i se pulou i le taimi o le faʻagasologa. Fataʻi ma susunuina ile uluaʻi minute pe'ā maeʻa ona tuʻufaʻatasia le paluga ma le garlic o se mea taatele. Peitai, afai o nei faʻailoga umi umi atu nai lo le lua i le tolu minute, e tatau ona fufulu le faʻapipiʻi, fufulu faʻalelei le ulu mai mea o totoe.

Manogi kaliki mo lauulu

Ina ia faʻaosofia ai le paʻu mo lauulu e le maua ai se manogi leaga, e manaʻomia le faʻaogaina o se vaimalu faʻapitoa. Ina ia sauniaina ia, palu i totonu o se fagu loloto se lita o vai mafanafana mafanafana ma tolusefulu mililita o apu cider vineka. I le faʻaopopo i le vineta, e mafai ona e faʻaaogaina le sinapi poʻo le sua o le tipolo mo nei mafuaʻaga. O lea la, i le mea muamua lava, 40 g o le sinapi laupepa e tatau ona faʻaaogaina i le lita o vai mafanafana, ma i le lona lua, ua tatau ona fefiloi limasefulu mililita o le sua o le tipolo poʻo moli fou ma se lita o vai faamama lelei. Mo le aʻafiaga umi, e fautuaina le fufuluina o lauulu i soʻo se tuʻufaʻatasiga o le taimi lava pe a uma ona faʻapipiʻi le ufiulu poʻo le ufimata ma le aso e sosoʻo ai pe a uma le maumaga.

O i latou e matua afaina lava i manogi le lelei e mafai ona faʻaoga le fufuluina, saunia i le faʻaopopoina o le tolu i le fa mataua o moli po o le molimoli suauu taua i se lita o vai.

Anotusi

O le autu contraindication mo le faaaogaina o le paluga o le garlic mo lauulu e manatu o le le faapalepale tagata taitoatasi. I se faʻaopopoga, e le tatau ona e faʻaaogaina ni matapulepulega, suauʻu mai lenei fualaʻau pe a iai ni manuʻa, afaina o le epidermal poʻo nisi mea faʻaleagaina i luga o le ulu. E matua faʻasaina lava ona faʻaaogaina le laʻuina o le paʻu laʻasaga mo tagata o loʻo mageso i latou i le ulu pe mafatia foi i faʻamaʻi o le paʻu.

Fale talavai oloa

O i latou e fia tofo i le aʻafiaga o le gaioiga o le garlic, ae o le manogi e le faʻatagaina le gaioiga, ua fautuaina e faʻaaoga oloa tau fale talavai, lea e aofia ai ma le laisene mai fafo. O loʻo avanoa tapenaina le kaliki i le tele o ituaiga, e le gata i foliga o balms ma masks, faʻapea foʻi ma foliga o papamaa, pauu poʻo ni mea e ave ese ai. Uma lelei puipuia puipuia lauulu, tau suauu o le ulu ma le pala.

Ufimata ma masima sami

I totonu o le tele fofo mo le oona, leiloa o le susulu poʻo le leiloa lauulu, garlic masks faaalia le sili taunuuga. Ina ia saunia se matapulepule ma le masima sami, e tatau ona oloina tolu po o le fa cloves o le kaliki lapisi, ona palu ai lea ma le lima kalama o le laminar efuefu ma le sefululima kalama masima sami.

A maeʻa ona fufuluina le lauulu i le sulu, faʻapipiʻi le paluga i totonu o le ulu mo le lima i le ono minute, fufulu le masker ma faʻaaoga se fufulu e faʻamama ese le manogi poʻo le tui o le moli moli. O le ufimata fesoasoani e faʻateʻaina le laʻele, faʻamalosia folau o lauulu, ma faʻamamaina faʻalelei foʻi le papala.

Faapipii ma cognac

Ina ia saunia se matapulepulega i se tumutumu, e tatau ona e lalagaina lima uli laupepa laʻititi feololo i totonu o le pulupini, ona palu faʻatasi lea ma mililita limasefulu o brendy ma le tutusa aʻo o le suauʻu sunflower.

Ina ua uma ona teuteuina le ufiufi, o le ufimata faʻapipiʻi i totonu o lauulu mai le aʻa i pito i le lima minute. Mo se faʻaiuga sili, e tatau ona e ofuina se pulou palasitika, afifi lou ulu i se fulufulu manu ma tuʻu i le po. Ole maualuga o le aʻafiaga e maua pe a aoga le ufitia mo le ono itula.

Ina ua uma ona fufuluina toega o le ufimata, fautuaina e faʻaaoga se decoction o chamomile ma vinaina uaina o se fufuluina. O lenei mea faigaluega e faʻamalosia ai le folika ma faʻalauiloa ai le tuputupu aʻe o lauulu.

Ufimata ma burdock suauu

O le suauu Burdock ua leva ona lauiloa mo ana meatotino. O vailaau faʻaleaganuʻu ua faʻamaonia ai o se mea aoga tele mo le tupu olaola lauulu. E taua le maitauina o se fuainumera tele o fale talavai oloa e teteʻe atu i le laulu, o se tulafono, aofia ai lenei vaega.

Mo le faʻaiuga sili, ae e leʻi faʻapipiʻiina le ufimata ma le suauʻu burdock, e manaʻomia le fufuluina muamua le maʻilaʻulu. O lea, e sili atu meaʻai e mafai ona ofi i totonu o le dermis. A maeʻa ona fufuluina atoa le lapisi, oe mafai ona amata amata ona tapena le mata. Ina ia faia lenei mea, o le ulu o le kalaka e tatau ona tipiina ma palu faatasi ma le luasefulu mililita o burdock suauu. A maeʻa ona matua faʻamamaina maso i totonu o le ulu, e tatau ona e tuua i luga o le lauulu i lalo o le pulou pulou mo le itiiti ifo i le sefulu i le sefululua minute.

Fufulu le ufimata ma se mea faʻapipiʻi maualuga-tomai faʻapipiʻi, a maeʻa ona e faʻaaogaina se tasi o conditioners luga. E tusa ai ma iloiloga, o se masikulu lauulu ma garlic ma burdock ei ai se aʻafiaga lelei ma puipuia le ulu mai le laulu e tele.

O i latou na oʻo i ai aafiaga o le kalaka mo le laulu, ia maitauina le tele o taimi e tupu ai le aʻafiaga pe a maeʻa le tolu i le fa masina faʻaaoga. E i ai tulaga pe a i le tolu masina o le faʻaaogaina o le masikulu lauulu e faʻavae i luga o le garlic ma burdock, o le lauulu laʻititi na faʻaopopo e valu i le sefulu centimita.

E tusa ai iloiloga, garlic mo lauulu e tatau mo curls po o bio-curls. O lea la, o le gaioiga o vailaʻau malosi e faʻaleagaina ai folika lauulu ma fesoasoani i le leiloa o lauulu. Ae na matauina e faʻaaoga i aso uma soʻo se tasi o laupepa masima, o le pasene o lauulu na pa'ū pa'ū ma vaiaso uma.

I mea e le maua ai lauulu e le o se faʻailoga poʻo se iʻuga o soʻo se maʻi, ae e faʻaosofia e ala i le leaga o le ekology, le lelei o meaʻai, faʻafitauli, o le soona fai o galuega, ona o le suauʻu, pasama ma masima e faʻavae i luga o le garlic e faʻaalia se aʻafiaga vaaia pe a maeʻa le uluaʻi faʻaaoga. A maeʻa le faʻaaogaina o faʻamaumauga poʻo nisi oloa a le fale talavai e teteʻe atu i le laulu e leʻi tupu se mea, o lona uiga o se faʻailoga lea e te manaʻomia se fesoasoani mai fomaʻi faʻapitoa.

Faaiuga

I se faʻaopopoga, e taua le manatuaina o paluga-faʻavae fefiloi e leai se aʻafiaga e mafai ona faʻamalolo ai le pulu. Mo lenei mea, faʻapitoa fuafuaina vailaʻau e faʻaaogaina. I le faʻataʻitaʻiga o le togafitia o le pala, ua fautuaina e fomaʻi (faʻaopopo atu i ai ma le inu ia o talavai) ia maitau le saʻo o meaʻai, aua le faʻaaogaina o mea teuteu teuteu mo lauulu ma ave vitamini.

O mafuaʻaga o le tele o le paʻu o le lauulu e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi taua, e taua e iloa vave. Ole mea lea, pe a fai e aliali lenei mea ma tumau mo se taimi umi, e tatau ona e talanoa i se fomaʻi faʻapitoa.

7 faʻaopopo ile kalaka mo lauulu

Garlic ua fautuaina i le togafitiga o le malulu, faʻamaʻi, faʻafitauli o le cardiovascular system, atherosclerosis ma isi faʻamaʻi. O le suauʻu suauʻu ua faʻatulaga e faʻatumauina ai le puipuiga, mai le veicose alatoto, e faʻaleleia ai le galuega o le manava ma le malosi. Ma le faʻaopoopoga, e faʻaosofia ai le faʻatinoina o feusuaiga, tautua o se lelei puipuia o le kanesa.

E faigofie le mateina, mo o tatou lauulu, lenei laʻau ua avea ma mea e le suia ai vaega, o minerale.

O le uʻamea o se mea taua mo le faʻavaeina o sela mumu. Latou te fesoasoani e faʻamalieina le lauulu i le okesene.

O le uʻamea o se mea taua mo le faʻavaeina o sela mumu

Faʻafefea ona aveeseina le manogi garlic?

Garlic e faaaogaina e le gata mo meaai, ae faapea foi mea teuteu aoga. E faigata ona aveese lona manogi, ae e mafai. Ina ia puipuia le aliali mai o se manogi oona mai le gutu, se vai inu susu ao leʻi 'ai. O le kaliki e mafai ai ona tineia le manogi leaga.

I le faaopoopo atu i le faigofie fufuluina o nifo, laulaufaiva, gusi, isi auala e aoga tele. A maeʻa ona lamuina, 'ai fualaʻau, laʻau, laʻau pasili ma le lanumeamata, fatu kapana, aʻa oona, lemoni, moli, moli moli. Walnuts, almonds, pine pine ua fautuaina e lamuina 2-3 taimi ma feanu. Ole tuʻituʻi eseina o le sukalati mai lou lima e le faigofie foi. Ole auala pito sili e faigofie e fufulu ai ou lima ile fasimoli poo mea ai e fufulu ile fufulu, ona suʻe lea ile sua o le tipolo, suauu fualaʻau.

Faʻafefea ona aveese manogi manogi mai lauulu pe a uma ona faʻaofuina mask garlic? Ole a fesoasoani le kulimi apu. Faafefiloi vai ma 6% vineka i se fua faatatau o le 3 i le 1, fufulu pe a uma ona fufulu ese le ufimata. Nai lo le vineta, e mafai ona e faʻaaogaina le suauʻu suauʻu, faʻaopopo 2-3 paʻu i le lita o vai.

Laei mai le fale talavai foliga i le palu, infusion ma faʻapipiʻi Rusia fanua

Tele vailaʻau sauniuniga o loʻo i ai garlic: Immun-XL, Allisat, Kwai, Allahold, Formula-I ma isi mea faapena. I le gaioiga, e tali tutusa lava ma le aspirin, e faʻateʻa ese toto puipui. O laʻau faʻatau atu e ala i fale talavai i le foliga o papamaa, efuefu, laʻasaga, ekiti mai. O se vailaʻau malosi lea, o se vailaʻau e le gata i le taimi o togafitiga, ae o le faʻaopoopoina foi o meaʻai.

O suesuega faʻaopopo ua faʻaalia ai o fualaʻau fou, vailaʻau ma ia, faʻaititia le leaga o le kolose e aunoa ma le afaina ai o le soifua maloloina lelei O faʻamaoniga lelei o meatotino a le laʻau mo le togafitia o faʻamaʻi cardiovascular. E faʻaititia le toto toto, faʻamama le toto, faʻaitiitia le lamatiaga o maʻi, ma e aoga mo le faʻamama avega o le tiga.

Foliga masani ma le suauu kaliki mo le tuputupu ae, faʻamalosia, toe faʻaleleia ma mai le lauulu e leiloa

I togafitiga a tagata, kaliki mai le lauulu lauulu e manatu o le muamua fofo. Suauu, o laʻau o loʻo sosolo e faʻaleleia ai le sapalai toto ile folini o lauulu. Fofoina ma le suauu kaliki mo ni nai minute i le aso, po masker faamalosia le aʻa ma le fausaga o curls. O le maua o le suauu manogi i le fale e matua faigofie. E tatau na tuʻu i ai le uila ua vavaeina i le suauʻu olive, taofiofi i le vaiaso.

O le laei laʻau e aoga i le tuʻufaʻatasia ma isi auala masani, mo se faʻataʻitaʻiga, kefir. Suauu kaliki e fefiloi ma le kefir i se fua faatatau o le 2 i le 1, apalai i lauulu. O lenei ufimata ua faʻatagaina e taofi mo le tolu itula, pe a uma ona fufuluina o latou lauulu. O le faiga e faʻamalosia ai uʻu, faʻamalosia lo latou tuputupu aʻe.

Masini lauulu: aniani + kaliki (kaliki sosi), meli ma aloe

O se aafiaga faapitoa e mafai ona ausia i se fulufulu mata e faia i le garlic ma onions. Mai le muamua faʻagasologa, o le iʻuga lava o le a maitauina, se pa'ū i le pala. Ole faʻaumiumi ole faʻaaogaina ole ufimata e fesoasoani e toe faʻafoʻi le lauulu. O laʻau uma e lua e iai se aafiaga tuusaʻo i luga o follicles ua faaleagaina.

O le masikulu fulufulu ma le kaliki ma le aniani ua saunia e tusa ai ma le fuaitau lea: faʻaopopo le aniani ma le sukalati suavaia (taʻitasi 40 kalama taʻitasi) yolk, burdock suauu, 20 gr. sikoa. A maeʻa ona palu faatasi, apalai ile lauulu, tuu mo le afa itula.

Ole suauu ulaula o se aoga aoga faʻalenatura lea e leai ni contraindications. E vave ona toe faʻaleleia le lauulu, togafitia le paʻu o lauulu, ma o se auala sili lea e puipuia ai le pala.

Le aoga o le kalaka luga lauulu

  1. O nifo e iai le sulfur, e manaʻomia se vaega malosi i le faiga ma faʻavaveina o gaosiga o keratin. O lenei mea e taua mo le lauulu ia maua se soifua maloloina maloloina.
  2. A aunoa ma selenium ma tocopherol, lauulu e amata ona paʻu'ū ma tupu lemu. E mafai ona e feagai ma nei faʻafitauli pe a amata ona e faia masima kaliki i le taimi.
  3. Garlic mitamita se faaputuga o manganese, kalisiu, phosphorus. A aunoa ma nei vailaʻau, o le faaputuga foliga leiloa, pigmentation ma maloloina susulu ua leiloa. O se fualaʻau e faʻamumaina e feagai ma lenei galuega.
  4. Uʻamea faʻatasi ma le potassium e faʻamautinoaina le faʻatagaina lelei o le folika lauulu ma o latou malosi ma okesene. O le mea lenei, o loʻo mautu pea moli i totonu o latou nofoaga, faʻaitiitia le ono o le leiloa o lauulu.
  5. Garlic mitamita ascorbic acid ma thiamine. E manaʻomia vitamini e puipuia ai peeling o le papale. Garlic e faʻaaogaina mo togafitiga togafitiga e faʻafetaiaʻia ai le susu ma le seborrhea.
  6. E iloa uma e tagata meaola o le fualaʻau. Latou faʻatagaina oe e manumalo i le faʻamama o soʻo se etiology, o lea o loʻo fautuaina maso garlic e faʻaosoina i totonu o le ulu.
  7. Afai e pa'ū lauulu e mafua mai i le faʻaputuputuina o meaola ninii leaga, o le 'eleʻele o le a sau e laveaʻi. Ole a faʻatamaʻia le leaga ole siosiomaga ma toe faʻatinoina le toto, faʻaputupula lelei o matāʻupu ma mea ai.

O le atamai i le faʻaaogaina o le sukalati mo lauulu

  • Ole tatau ona e teena le faʻaogaina o meaʻai faʻapitoa i luga ole garlic pe a fai e iai ni microcracks poʻo isi mea faʻaleagaina i lou ulu. A leai, e ono lamatia le faʻaleagaina o le tulaga.
  • O le kaliki e seasea tupu mai ni afaina, ae e iai lava se nofoaga o iai. A o le i amataina le togafiti, faʻaaoga le maso kuka ma le fualaʻau ile vaega i tua ole taliga ma faʻatali ile 15-20 minute. A maeʻa ona fufulu, iloilo le faʻaiuga. O le faʻatinoga e mafai ona fai pe a leai se mageso ma ni mumu.
  • Fualaʻau faʻaputuputu faʻaputuputu tele gaosi mea, lea e taʻua i luga. O nei minerale uma e tatau ona tafe i totonu o pulu mo maualuga faʻaiʻuga. O le mea lea, faʻamumu le ulu i se pulou pe a uma ona tufatufaina atu le ufimata.
  • I le muamua nai minute pe a uma le amataga o le faʻaalia i le oloa, e mafai ona e lagonaina se laʻitiiti vevela ma le mumu. Afai e le tumau foliga le lelei mo se taimi umi, fufulu le ufimata i luma o le taimi faʻatulagaina. O lea la, ole kalaka e le fetaui ma oe, filifili se isi oloa e faaleleia ai le tulaga o lauulu.
  • Masini lauulu lauulu

    1. Tamaʻi pipiʻi Afai o le galuega o le lelei atoatoa o lauulu, palu le garlic ma le suauu masani (castor oil, burdock, olive, sunflower, ma isi). Fua mai i fafo nifo 3, pasi atu ia i latou i le masini lomitusi. Vevela 80 ml i totonu o se paʻu faʻaseʻe. suauu, palu ma gruel. Aumai mea i totonu o se fagu uliuli ma tausisi 5 aso. Manogi, olo lemu i aʻa i afiafi uma. Fufulu ma faʻamalama mo le maeʻa o le afa itula poʻo le itula.
    2. Susu ma le kalaka. Vevela i luga o se ogaumu 100 ml. gaʻo susu. Faʻaopopo i ai se pulp of 4 nifo o le kaliki ma faʻasusu mo isi 5 minute. Malulu, ona fufulu lea o lou lauulu i lenei oloa. Oomi mama, tuua mo le 1 itula. Fufulu ma conditioner balm muamua, ona suʻe lea ma faʻamasani toe.
    3. Lulu kulimi ma aniani. Afai e te tuʻufaʻatasia kaliki ma aniani, e mafai ona e faʻateleina le aʻafiaga o taualumaga 2-3 taimi. O le mea taua o le mautinoa ia e le o malamalama i mea fautuaina. Faafefiloi ulu e lua o le kalaka ma le afa o le umukisi bubi. Faaopopo 30 gr. siva kulimi, tolu moa keke (chilled). Sasaina, apalai, faʻatali se itula.
    4. Madu ma le kulimi. Saunia se faʻamama faʻaafi, liusuavai meli i totonu o se pesini, ae aua le faʻafefeteina. Faafefiloi 60 gr. beekeeping oloa ma le sua o le afa kapeti po o le tasi vaetolu o le tipolo. O lenei o le faʻaopopo o le gruel o le tasi garlic prong. Faʻapipiʻi lou fatuga ile ulu, aua le fufuluina lou lauulu aʻo leʻi faia le togafiti. Aveese le masker pe a uma le 25 minute.
    5. Aloe vera ma se fuamoa. Filifili ni laʻau mafiafia o le aloe vera, ona seʻi lea o le pamu i soo se auala e mafai ai. Faafefiloi ma 2-3 yolks, whisk ma ulu atu 40 gr. meli. Liligi lua ulaula ulaula i le pori, palu faatasi ma mea autu ma apalai. Afifi oe i le polyethylene, iloa le 20 minute.

    Taua!
    A maeʻa ona faʻaaoga se matapulepulega, ua fautuaina e fufulu le laulu i le acetic solution. Ina ia saunia le aofaʻiga, e tatau ona ave le vaega 1: 3 (6% vineta ma vai). O le faʻamamaina fesoasoani e mafai ona faʻateleina i le suauʻu aoga suauʻu.

    Dandruff Siaosi

    1. I totonu o cosmetology, o laʻasaga o le laupepa ua faʻaalia lelei ia te ia lava e tau ai le teteʻe ma le seborrhea. Ina ia saunia se matapulepulega faʻavae i luga o se fualaʻau, oe manaʻomia le oloina o se ulu o le kalaka i totonu o se toniga gaosi.
    2. Fai le togafiti i soʻo se auala e mafai ai. Ave mai le faʻavae 20 gr. ma tuʻu faʻatasi ma le 15 gr. kulimi malo. Faʻaopopoina 4-6 ml i oloa. fugalaau meli ma le suauʻu castor. Aumai mea fai ile laugatasi tutusa.
    3. Faʻamumu mama i le fulu mo le tele o minute. Faʻamafanafana oe lava i se ata tifaga ma solo. A maeʻa le afa itula, o le oloa e tatau ona fufulu ese. Ua fautuaina le faʻapipiʻi ina ia le sili atu ma le 1 taimi i le vaiaso.

    Garlic mo le susuina o lauulu

    1. Ina ia aluʻese mai le faʻamago ma malepelepe lauulu ua lava lea e aofia ai le kalaka i le faʻavae o matapulagi fale. A maeʻa se faʻaaogaina faʻapitoa o le faʻavaeina o laulau, e maua ai e le curls le malu faʻaleleia, silkiness ma usitaʻi.
    2. Ave le 10-12 nifo o le sukalati, vela ma liu pulou. Mai lenei paluga e tatau ona e ave le 60 gram. uma ona. Faʻaopopo tutusa aofaʻi o burdock suauu i mea mata. Tui 6 ml i totonu o le oloa. fou meli ma 2 fuamoa mata.
    3. Maua vaega o se homogenous mass i soʻo se auala mafai. E tatau ona faʻaaoga le mea mata mai le aa pito. Fai se pulu mama, tufatufa le vaega o totoe ile atoa le umi. Faʻamafanafanaina lou ulu i le auala masani mo le afa itula.
    4. A uma le taimi atofaina, aveese le faʻamau e faʻaaoga le laupepa ma fufulu fesoasoani. Ole togafiti e fautuaina e faia tasi ile vaiaso mo le masina. Ina ua mavae lena, fai se malologa umi e aunoa ma le toilalo.

    Garlic ma le aniani mo lauulu

    1. O se pulupulu faʻavae i luga o ia vaega e manatu o se tasi o sili sili ona aoga i le taua faʻasaga i le pala. E avea le Onion o se puipuiga o lauulu, faʻamalosia. Garlic faaleleia le meaʻai o le paʻu ma folikel.
    2. Tuu faʻatasi i totonu o se isi atigipusa o le 60 ml. kefir ma le samoa. Fafagu vaega seia faia se homogenous mass.
    3. Toso i totonu o le 30 ml. sua o le aniani ma le gruel 1 ufiufi o kalaka. Faaaoga le paluga ua uma i le ulu ma massaging gaioiga. Faʻamamaina, aveese le kulimi pe a uma le itula.
    4. E i ai se isi auala e saunia ai le oloa. Ina ia faia lenei mea, tufa 2 aniani ma 4 cloves o le kalaka i le blender.
    5. Oomi le sua mai le tupuʻaga mass ma گوai. Faaopopo le 2 ml i le vai. rosemary ether, 60 ml. burdock suauu, 30 ml. seketi ma le 1 fuamoa.
    6. Faʻamumu le faʻauma o le tino i ni moli gaʻo. Faia le pijat mo ni nai minute. Sosoʻo mai, ia alu ia tusa ma le metotia faʻamatalaina i luga. I le mea mulimuli, ia mautinoa ia faʻaaoga se fufulu fesoasoani.

    7 auala e le masani ai e faʻaoga ai le sukalati mo le matagofie ma le soifua maloloina

    O iʻuga metotia o le faʻaaogaina o le sukalati toe faʻamaonia le aoga tele o lenei oloa mo le tino atoa.

    E leai se mafuaʻaga e faʻaaoga ai le kaliki i le faʻamalosia ai le cardiovascular, ma puipuia ai le kanesa, ma faʻaleleia ai le faʻaaogaina o meaʻai (i le leai o faʻamaʻi o le gastrointestinal), ma faʻamalosia gaioiga o feusuaiga, ma e oʻo foi ina aveʻesea o maʻi namu.

    O a isi faʻaaogaina o kalaka o lo oi ai?

    1. Faamamaina o foliga. Allicin, lea e i ai antibacterial, antifungal ma antiviral meatotino, o le a avea ma se vaega taua i le tausiga o le paʻu o foliga, faigofie i fuafua ma pupuga.

    Fua faʻatatau mo se mata faʻapipiʻi ma le kalaka: palu 3 ula lapisi (sasaina pe faʻamalosiina) ni laupepa ulaula ma ni sipuni ti e lua o le kulimi (gaʻo maualuga), oka oka, o se sipuni tele o le kapisi suamalie ma kapeti ma se sipuni tele o suauʻu (mo se faataitaiga, almond). A maeʻa le talosaga, faʻatali 15 minute ma fufulu le ufimata ile vai mafanafana.

    Lapataiga! A o le i faʻapipiʻi se masikulimi ma le 'ula ile foliga, ia mautinoa e leai ni aʻafiaga o le tino. Mo lenei mea, o le suʻega o loʻo faia i le tapulima - e manaʻomia le faʻapipiʻi o le mata pulepule i le nofoaga faʻapitoa, fufulu ese pe a uma le 10 minute ma ia mautinoa e leai se mumu, susunu ma mageso.

    1. Tauina fao ma vae taliga. O le garlic o se mea faʻaatura lea e puipuia ai le antiungal, o le mea la lea o le faʻaogaina o le garlic e sili ona masani. Ina ia faʻaolaina lelei le faʻamama, e tatau ona e faʻaogaina le sua aso uma (poʻo le garlic gruel) i le fao na aʻafia (mafai ona faʻafefiloi ma le ava malosi i ni vaega tutusa). E mafai ona e faʻaogaina ni komipiuta (1 sipuni masima, olopala uli na tuiina pe tipiina ma se lita o vai) pe faʻaopopo foi se palu o le kaliki uila ma le suauu olive.

    1. Aveesea o le mea tiga. Afai na faateteleina le tiga o le nifo i le afiafi, pe a le mafai ona e asiasi atu i se fomaʻi (mo le faamoemoe o le togafitia poʻo le mauaina o se talavai mo tiga tiga), e mafai ona e taumafai e faʻapipiʻi le garlic gruel i le nifo maʻi. E mafai foʻi ona e saunia se vali paʻepaʻe (0,5 l o le vodka + 100 g lapisi paʻu tapuni ma aveese mo le 2 vaiaso i se nofoaga pogisa ma malu, ona vavaeina). Latou fufuluina lona gutu ma le tiga i nifo.

    Lapataiga! E ui i le mea moni o le faʻaaogaina o le sukalati e mapu ai le nifo ua salalau i tagata, ua lapatai mai nifo: o lenei auala e leai lava se mea e suia ai le fofō faʻapitoa. E le gata i lea, i nisi tulaga, o le kalaka e mafai ona mafua ai le mu i gusi ma iʻuga o siama o le gutu.

    1. Tau faasaga i taliga ma siama. O tagata mo lenei faʻamoemoe faʻaaoga se lua mataua o le suauu kaliki mafanafana. O le bactericidal meatotino o le kalaka le a faia le togafiti. Peitai, afai oe agaʻi i le faʻaaogaina o le sukalati i le tulaga o faʻafitauli taliga i se tamaititi, e sili atu le aua le lamatiaga!
    2. Aveesea Splinter. A goto le lapoa, e mafai ona e faʻasaʻoina le tipi ufiufi o kalaka (poʻo le pulupini) ma se fusi-fesoasoani ma tuʻu i le po. I se faʻaopopoga i le aveeseina o mea 'ai, o le garlic e mautinoa ai e leai se fula ma se mumu.
    3. Aveesea le fuafua. I lenei mea (i le leai o ni contraindications), o le faʻaaoga o le 'oliki laʻititi o le' ai ma faʻaaoga saʻo i le fuafua. O le aiina o le garlic o se meaʻai e fesoasoani e faʻamalosia le puipuia o le tino, ma le vaaia o le garlic gruel (e sili atu ona faʻasaina i le vai) i luga o le le atoatoa o le tino o le a fesoasoani e faʻafetaiaʻia se faʻafitauli o iai nei.

    Lapataiga! Ae le i faʻaaogaina le auala lea, ia mautinoa e le nofouta le paʻu ile kalaka (tapulima tapulima, vaʻai le vaega 1).

    1. Fesoasoani i togafitiga i le malulu. E moni, e sili le puipuia o le maʻalili nai lo le togafitia, ae e le masani ona mafai. Afai e te ono maʻi, aua e te faʻatali e mitiia le garlic fou - e faʻaosofia ai le puipuia o le tino ma fesoasoani e fasioti siama.

    O le mea moni, o loʻo taʻua i luga o garlic, naʻo vaega o penefiti e mafai ona tipiina mai le ova tulaga ese. E faʻaoga i le faʻatoʻaga, ua aofia i totonu o mea teuteu fale e fai i le fale, na faʻaaoga e aveʻesea namu ma faʻamalosia le tino atoa.

    Aoga aoga ma vitamini-minerale tuufaatasiga

    E tele tagata e manatu o le garlic o se manogi le manaia (tele ona o le manogi). O le mea moni, o se fualaau faisua e mafai ona manogi lelei ipu, ma e tele tele o aoga aoga.

    100 kalama o le kalaka e aofia ai:

    • vai ≈ 58 g
    • porotini ≈ 6.5 g
    • pyridoxine ≈ 1.25 mg,
    • kalisiu ≈ 180 mg
    • potassium ≈ 400 mg
    • carbohydrates ≈ 33 g,
    • sodium ≈ 17 mg
    • zinc ≈ 1.2 mg
    • Manganese ≈ 1.7 mg
    • selenium ≈14 mcg,
    • Vitamini A ≈ 9 mg
    • folacin ≈ 3 mcg,
    • Vitamini C ≈ 31.2 mg
    • magnesium ≈ 24 mg
    • vitamini K ≈ 1.7 mcg,
    • vitamini B6 ≈ 1.3 mg,
    • uʻamea ≈ 1.7 mg
    • phosphorus ≈ 153 mg,
    • folat ≈ 3 mcg.

    Malosiaga taua o 149 kcal.

    Le tui o le kalaka e heterogeneous. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le i ai ma le aofaʻiga o mea e maua ai i totonu o cloves e matua ese mai i laulaau. Pe a faʻatusatusa i aniani, e ui lava ona laʻau sili ona lauiloa i le kuka, ae o loʻo i ai i latou nai lo laʻititi meaʻai nai lo le kalaka.

    Faʻapea foʻi, o le faʻavae e faʻalagolago tele i le taimi o le tausaga. I le Autumn, e tele le inulin ma sukrose. I le tautotogo, o nei vailaʻau e taʻapeʻapeina, ma le kulukose ma fructose aveina o latou tulaga. O le polysaccharides e faʻaputuputu i fualaʻau 'aina e tele a aoga taumafa ma lelei faʻaaogaina e le tino.

    O le faʻamalologa meatotino o le kalaka o le i ai o le tele o faʻasologa o elemene.

    Ua faamaonia mai e saienitisi o faʻafitauli o le soifua maloloina o tagata e amata pe a faʻalavelave le fua o nei vaega.

    O le kaliki, lea e aofia ai 17 vailaʻau elemene, e mafai ona fausia se electrolyte paleni ma toe faʻatonuina lelei redox tali.

    Faatasi ai ma isi elemene ei ai se aafiaga lelei i le tino, o mea nei e iloga:

    O lenei elemene faʻamalosia alatoto, faʻaavanoaina latou eleni, puipuia vailaʻau alatoto o alatoto. I se faʻaopopoga, e faʻamalosia le okesene, ma faʻamalosia ai le faʻagaioia o le tino puipuia.

    O lenei vaega e tau ai i le iai o saʻoloto mea i totonu o le tino, aveese toxins, mamafa uʻamea. I se faʻaopopoga, selenium na te toe faʻafoʻiina le sela o le paʻu, fao, lauulu.

    O lenei vaega e avea i totonu o le metabolism, galue o le glands feusuaiga, neura o le tino, puipuia le atinaʻeina o le maʻi suka, tiroid faamai, tuai o le tino.

    E fesoasoani e faʻatumauina le vevela ole tino, porotini, electrolyte ma vitamini metabolism, e aoga mo le puipuia o le iodine le lava ma tirroid faamaʻi.

    Garlic e aofia ai le 100 sulfur compound. O lenei mea e iai faʻapitoa foliga. E faʻaleaga ia meaola niniʻi leaga e pei o staphylococci, pathogenic fungi, dysenteric ma le typhoid bacilli, fefete, e le faʻatupuina le karsinogen, oona.

    O se malosi faʻanatura vailaau. Latou fasiotia toetoe lava o soʻo se siama i se taimi puʻupuʻu. Mo se faʻataʻitaʻiga: afai e mafai e le askorbic acid ona faʻaumatia le tubillle bacillus i le 24 itula, ona mafai ai lea e le gaosiga o le gaosiga ona faʻataʻitaʻia lea tulaga i le naʻo le 10 minute.

    O nei vailaʻau e faʻamama le toto, ma puipuia ai le faʻatulagaina o toto.

    O nei vailaʻau i fualaʻau e latalata i le 2%. Le sili aofaʻi o le diallyldisulfide.

    E malosi le kalaka talavou?

    Talavou garlic e maualalo kalori. I le 100 gr. sea ​​oloa o na o le 40 Kcal. Ole vaifofo sili lea mo le le lava. O loʻo iai le tele o minerale, vitamini, fualaʻau o fualaʻau.

    Ole laʻau talavou e faʻasaʻolotoina phytoncides, o loʻo tauivi ma le atinaʻeina ma le toe faʻatupu o faʻamaʻi eseese o faʻamaʻi.

    Afai e ola se faʻatoʻaga talavou i isi togalaʻau, e mafai ona puipuia i latou mai le tele o faʻamaʻi. Ua faamaonia mai e saienitisi o lenei manogi i lona amataga amata e faʻaleagaina le sela o le glioblastoma. Sa mafai lava ona feagai ai ma lenei mea e le togafitia ai le faiʻai o le faiʻai faafetai i tapenapenaga na faia i luga o le faavae o le lanumeamata lanumeamata.

    O le a le garlic vao ma ona aoga i le tino?

    O le lauiloa o le garlic vao (o le mea lena e taʻua o le garlic vao) e mafua mai ona o le i ai o le tele o vitamini ma meaʻai. Faatasi ai ma isi elemene, vitamini B ma C, alava, suauʻu, volatile, carotene, acid, calcium ma isi aoga aoga vaega e nofoia se nofoaga faʻapitoa i le vailaʻau.

    Ole malosi ole malosiaga ole vaega lanumeamata ole na ole 36 kcal.

    O le mea manogi faʻapitoa o laʻau aau ma pulu e mafua mai i le anotusi o taua suauʻu ma allicin glycoside. Ramson ei ai ona aafiaga fungicidal ma bactericidal.

    E faʻaoga e avea o se puipui mai le tele o faʻamaʻi. E le gata i lea, o le garlic vao o se sili atu antibacterial, anti-sclerotic, anti-febrile, antihelminthic fualaau.

    • faʻaleleia le faʻagaioiga o le gastrointestinal tract,
    • faʻaleleia le malosi o le tino,
    • faʻateleina le fia 'ai
    • faaleleia metabolism
    • puipuia le faʻaputuina o kolose i le toto,
    • faʻaititia le toto maualuga
    • faʻalauteleina le gaioiga o le cardiovascular system,
    • toefuatai le le puipuia
    • faateleina le malosi o le tane.

    Le faʻamaloloina meatotino o le kalaka mo le soifua maloloina o tagata

    O loʻo i ai se antimicrobial, disinfecting, expectorant, anti-inflammatory اثر. I se faʻaopopoga, e faʻamalosia le tuʻinanau, o le faʻaalu mai o le sua o le gastric ma le empile, e aoga tele i le totoga o le microflora, faʻalautele le toto, faʻaititia le toto, faʻavaivaia lemu i le bronchi, ma faʻateleina feusuaiga.

    Mo le togafitia o purulent manua, mycoses, alopecia areata, seborrhea, garlic faaaoga i fafo. Enema ma i ai le sili ona aoga auala e faʻateʻa ai anufe.

    Faʻafefea ona togafitia i le garlic?

    1. Ma le malulu.

    E fautuaina e 'ai le fualaʻau lea i lona tulaga muamua, vevela togafitiga faʻaleagaina le vaega taua e maua ai le faʻamalologa meatotino.

    Faatasi ai ma ia faʻaaliga, manava i paga o lenei fualaʻau fesoasoani. Ina ia faia lenei mea, tui le kalaka, tuu i totonu o le solosolo ma tu latalata i le isu.

    Faatasi ai ma lenei faʻamaʻi, manava mai se decoction o chamomile ma garlic tatau ona faia. I le paʻu mago, olo le fatafata ma olopalaina.

    Garlic o le sili fofo tagata mo le togafitia o bronchopulmonary pathologies, talu ai ona ei ai se antiseptic, antibiotic aafiaga, liquefies phlegm.

    Kisi i se vaifofo na saunia mai le uli olomi olomi ma se ipu vai mafanafana.

    1. Faatasi ai ma le fuafua ma le fuafua.

    E manaʻomia le faia o le vai taʻi lima-minute ma le faʻaitiitia o vailaʻau mo vailaʻau ma faʻapipiʻi se ufimata o le suauu olive, kefir ma sua vai Fufulu pe a uma le 20 minute.

    E manaʻomia le faʻapipiina o le ula tipi i malumalu.

    Matua le kalaka, palu ma le meli. I le po, apalai i se nofoaga mumu.

    E fautuaina e faʻaʻumiʻaina nofoaga faʻafitauli i le sua ua faʻaseseina i fualaʻau fualaʻau.

    I le gaogao manava, e tatau ona e taumafaina le sukalati sukalati i ni aofaiga: muamua lima aso, 10 matau, ona lima aso, 20 mataua.

    O lona uiga, i aso uma e lima aso, faʻateleina le fualaʻau i le sefulu mataua, ma aumai i le 1 kulimi. l., fufuluina i lalo i le 100 kalama o le fou poʻo faʻamalosiina ma vodka i vaega tutusa o sua sua.

    I le afa itula pe a uma ona inu le sua ulaula, ave le 1 kulimi. l vai suamalie. I le maeʻa o aso 90 o le aveina o le sua o le kaliki, e tatau ona e amata faʻaitiitia, ma taunuʻu i le muamua 10 mata. Ae o le sua o le piseni e tatau ona taumafaina i le sipuni 4 taimi i le aso mo le tausaga.

    Laei mo fafine

    Soʻo se fafine e tatau ona 'aina le garlic i le faʻatolu i le vaiaso. E taofia ai le atinaʻeina o le kanesa o le uta ma le susu. Ua faamaonia e saienitisi o lenei laau e puipuia ai fafine mai le steoarthritis. E lelei foʻi le aʻafia o le tuputupu aʻe ma foliga o lauulu.

    I le kalaka, e iai le enzyme pei o le neyhen. E faʻaitiitia le toto ma taofia le patu mai foliga mai i le tino o se fafine.

    Teine uma o le a taumafai e avea lamatia aai kaliki.

    E faʻavavevave le metabolism, ma o lenei fesoasoani i le faʻavaveina o susunuina o subcutaneous gaʻo.

    O mea manogi e i ai le tele o zinc, selenium ma germanium i latou fatuga. O nei micronutrients avea ma lelei antidepressants.

    I le taimi o maʻitaga

    Garlic e lelei mo tagata uma, o tamaiti ma tagata matutua. E iai foʻi le aoga i le tino o le fafine maʻitaga. Folic acid, o loʻo i ai i lona tulaga, faʻamalosia le puipuia o le tino, i le tina ma le pepe. E faʻamaloloina foi le toto ma puipuia le aʻafia toto. Garlic faaosofia le toto solo, ma o lenei e masani ai le tuputupu ae ma le tuputupu ae o le tamaititi.

    O le a aoga mo alii

    Garlic e aofia ai thiamine. O lenei auala e afaina ai le neura o alii.

    E tele lona sao ile gaʻo ole kulukose. Ole maualuga ole malosi ole gaioiga i sela e faalagolago ile mea lea.

    A faʻapea e maua oe i le maʻaliliʻalili poʻo maʻalili, ua fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o le sukalati E tatau ona faʻamau i totonu o le isu nafa ni mataua.

    O lenei fualaʻau fualaʻau e faʻateʻaina foi le ova tele o suavai mai le tino. Lea e mafai ona faaosofia ai le fula o vaega o le tino. O enzymes maua i le kalaka fesoasoani e faʻamalieina le ulaula ma le inu ava malosi.

    O le fualaʻau suamalie matua malosi atili le soifua maloloina o alii. Aso taʻitasi faʻaoga ai e faʻateleina ai le malosi. Enzymes ma vitamini o loʻo i totonu o lenei fualaau faisua fesoasoani i le faʻaleleia o le faʻatuina ma lona umi.

    Tele o tamaloloa ua i ai ni faʻafitauli i le prostate faʻamaʻi ma le matutua. Ina ia puipuia oe mai ia faigata, e tatau ona e aofia ai le kiki i meaʻai i aso uma.

    Talia mo malosi

    1. Olo 1 kg. garlic fou, tuʻuina i totonu o se konone e le mafai ona faʻaogaina ma liligi 3 lita o vai. ufiufi ma tuʻu i le pogisa, malulu nofoaga mo le masina. Lulu i aso uma. Ave, ma solia 1 tsp. i le ipu vai susu, tasi i le aso seia uma le faʻasoasoaina. Toe fai le togafitiga e le sili atu 1 le tausaga ile tausaga.
    2. 1 kilokalama olo vali ma sasaa 2 ipu o vodka, momoli mea mamae ma tuu i totonu o le potu pogisa mo le 1 vaiaso. Taumafa se sipuni faatolu i le aso ae leʻi 'ai.
    3. Oti 6 laumei lapisi vali ma sasaa le 300 kalama o le vodka. Tuu i totonu o se nofoaga le taua mo aso 3. Faamalolo, ma 'ai se sipuni faatolu i le aso ao leʻi taumafataga.
    4. Sapa 1 apu, 1 kapoti ma le ulu o le kalaka, faʻaopopo 1. tsp. meli, fefiloi. Faʻaaoga faʻalua i le aso: i le taeao ma le afiafi mo le tolu vaiaso.

    Mo tamaiti: e mafaia?

    Garlic e mafai ona tuʻuina atu i tamaiti mai le 8 masina o latou olaga. Ae o le mea manogi e tatau na ona faʻafefeteina. E mafai ona faʻaopopo i mashed pateta, aano o manu, supo. Tamaiti e tatau ona amata tuʻuina atu lenei fualaʻau i fualaʻau laiti. Na faasolosolo lava ona mafai ona faʻateleina.

    E le tatau ona aveina atu se ula i se tamaititi pe a fai:

    • vevela o le tino luga 38 tikeri,
    • mamafa tele
    • a o le i moe
    • i ai faʻafitauli ma le faʻaogaina o meaʻai ma fatugaʻo,
    • ma le epilepsy.

    O penefiti o le paʻu: togafiti le taua

    E leai se mea e aoga ai le fugalaʻau o le launiu nai lo ufi. E oʻo lava i Roma anamua sa talitonuina e faʻaopopo le malosi male tamaititi ma faʻafouina.

    I le faʻaopopoga, ona o le maualuga o mea i totonu o pectins, o le paʻu e fofo ai faʻamaʻi ma faʻaleleia ai le soifua maloloina.

    O le paʻu mago o le kalaka e aofia ai le quercetin. O lenei elemene e faʻaaoga e togafitia ai cataracts, oncology o le susu susu, faiai, lapoʻa tele, māmā, lymphosarcoma. I le cosmetology, o loʻo faʻaaoga e faʻalesegese ai le matua tausaga o le paʻu.

    I se faʻaopopoga, kaliki paʻu:

    • faʻamalosia le cardiovascular system,
    • aveese vae ma fao fao,
    • toefuatai lauulu fausaga,
    • faamamaina le tino
    • faasolo ina maloloina lou paʻu
    • faamalosia le malosi
    • faaosofia le gaioiga o puipuiga.
    1. Mo le fatu ma alatoto.

    O lenei oloa e le gata e mafai ona faʻafaigofieina galuega a le fatu, ae e faʻamamaina foʻi vaʻa o kolesterol plaque. O ia mea totino fesoasoani fesoasoani puipuia toto toto, faʻaititia le ono tupu o se fatu pe poʻo le stroke.

    E manaʻomia le ave o le 3 kulimi. l paʻu gariki, sasaa le lita o vai mafanafana, tuʻu i totonu o le vai taele, simmer, pe a uma ona faʻafefeteina mo 15 minute. Alu mo le 2 itula. Faʻaaoga le decoction o 1 tbsp. l aua le sili atu nai lo le 4 taimi i le aso.

    Faʻaaoga lenei mea mo se masina e tasi. I le taimi lea, o le vai o le a faʻamamaina le ate, fatuga, poʻa, toese mai toxins, cholesterol, mamafa uamea, masima, toxins. E mafai ona toe fai le togafitiga pe a uma le 50 aso.

    O se matapulepule e faia i fulufulu paʻu e faʻamalosia ai le laulu, foaʻiina le matagofie, faʻamamaina le aluʻeseʻe ma vaevae.

    • O se fua mo le faʻatelevaveina o lauulu ulu.

    Fatu i le paʻu o fasi fasi garlic, faʻaopopo 2 sipuni meli meli, 1 sipuni. suauu olive, 1 tsp malo mago le sinapi. O nei mea e tatau ona fefiloi lelei ma faʻapipiʻi ile lauulu ile umi atoa, mafuli faʻaoso ile paʻu. Tuu le ufimata mo 20 minute, fufulu i le mafanafana vai ma le faʻamalama. Toe fai lenei faiga i aso uma e tolu.

    O se auala faigofie ma faʻatuatuaina e faʻateʻaina ai fuafua, psoriasis ma isi faʻafitauli o le paʻu. Ina ia faia lea mea, olo le paʻu mamago i luga o se kofe. 2 tsp efuefu, liligi le afa lita o vai vevela. Tuu i totonu le faletaele ma sima mo 15 minute. Liligi le ofa na maua ao aau. Fufulu ma lenei tui e tatau ona le i lalo ole 30 minute.

    Toe fai le taotoga tasi i le vaiaso. A e masani ona e fufuluina ou foliga i se tamaʻi mea, e mafai ona e aveesea loa le maʻi talavou, ma o vae taele o le a tuʻimomomoina vae ma fao fao.

    O le manava o le a fesoasoani e aveese le malulu auga. I luga o se falai falai mama, tuu le paʻu ma tuu i luga o se tamai afi. A oso se tamai asu, e tatau ona manava, talu ai o ia lava na te faʻamaloloina le malulu. O sea faʻagasologa e tatau ona fai i aso uma i le taimi e moe ai mo le vaiaso e tasi.

    1. Ma se toto tiga

    O se fua e fesoasoani e faʻafetaui ai i se faʻafuaseʻi o le manava tata: 1 tsp. paʻu mamago paʻu e tatau ona tuu i totonu o le gutu ma fufulu ile vai mafanafana. Ina ia aveesea ni helminths, o se pauta faapena e tatau ona faʻaopopo i le meaʻai tasi le pinch. Ae o le masani ona faʻaaogaina le fofo lea e mafai ona oʻo ai i le maʻi.

    O le paʻu garlic faʻamalosia le paʻu, puipuia le faʻaalialia o maanuminumi. Ole tele o minerale ma isi vaega o loʻo i totonu ole mau ua faʻauoa ma faʻamamaina le paʻu.

    Ina ia i ai le paʻu laupepa maua ai le sili atu aʻafiaga i luga o le paʻu, e tatau ona sasaa i le vai, aumai i le pala (ae le o le pala) ma tuu ia infuse mo 10 itula. Ona faʻamamaina lea o le tui i totonu ma ave i 4 tioata i le aso mo fafine i le toe tausaga o le masina, mo alii i le lona lua. E faia le malologa i le lua masina.

    Aoga aoga o lanumeamata lanumeamata au

    O falaoa kalaka e le itiiti ifo le soifua maloloina nai lo cloves. E tele mea taua o loʻo i ai.

    O u o le kaliki o loʻo i ai sulfide mea.

    Faʻafetai i lea, o le faʻaaogaina masani o se mea faapena e fesoasoani e faʻatoilaloina le bacillus o le mafaufau, staphylococci, fungi, ma faʻaosofia le faʻaogaina o toto toto.

    O u fanafana e iai lona vaega e pei ole allicin.

    E le faʻatagaina nei gaioia faʻapitoa ona ulu i le tino. Allicin e gaosia e ala i le tipiina poʻo se isi faʻasiliina o u. Ae e faʻaumatia pe a fai o le oloa e faʻamafanafanaina. O le mea lea, uli laʻau sili ona lelei taumafaina mataina.

    Contraindications ma afaina

    I faʻaopopoga i le mea moni o lenei fualaʻau fualaʻau e tele ana aoga aoga, e mafai foi ona mauaʻi ai ni igoa. Le sili le manaia o faʻaaliga o mea e mafai ona taua o le manogi e sau mai le fofoga o le amepasa o le faʻaaogaina e oʻo lava i se laititi lava fasi. E le gata i lea, o lenei manogi e matua tulaga ese lona tomai i le mea lea.

    Afai e te faʻataʻuina se vaega o le tino (mo se faʻataʻitaʻiga, vae) i le sukalati, pe a mavae sina taimi e mafai ona faʻalogoina lenei manogi mai le matua ese lava vaega (mo se faʻataʻitaʻiga, mai le lima). I se faʻaopopoga, o nisi o vaega o le fualaʻau o loʻo i ai se faʻafitauli tele i le manava, fatugaʻo ma le ate.

    Garlic mafai ona mafua ai se afaina, o lea la e le fautuaina mo le faʻaaogaina i ia ituaiga faʻamaʻi:

    E faʻailoaina foʻi i tagata e maua i le maʻi papala, ona e ono aʻafia ai se osofaʻiga.

    Talu ai o le kalaka faʻamalosia le fia 'ai, o tagata e ova tele pe oʻo i le meaʻai e le' ai ai. I se faʻaopopoga, o le anotusi o le tele o le sulfanyl hydroxyl ions i totonu o le laʻau e i ai le leaga o le faiʻai. O lenei vailaʻau oʻona, o loʻo ulu atu i le toto, e mafua ai le vaivai, faʻalavelave, tiga le ulu, ma le le mataala.

    E oʻo lava i se tagata soifua maloloina lelei e le fautuaina e faʻaaoga le kalaka. Ole masani ile aso e naʻo le 3-4 ufiufi. Leai se mea e 'ai ai i le po. O lenei e mafua ai le moe le mafaufau, faʻateleina le mamafa.

    Fualaʻau: mālosi meaai a le tagata lava ia mo kuka

    Talu mai aso anamua, kalepo poʻo inosia o le garlic ua aumaia i lalo le vevela, aveese faʻafitauli tau aafiaga, ma faʻaaoga o se laksative. I se faʻaopopoga, o lenei fualaʻau fualaʻau e iai lona faʻamamaʻi, faʻamalologa ma faʻamamaina le aoga. I fale talavai, ua maeʻa tapenaina tapenapenaga faʻavae i luga o le garlic, ae ua mafai ona tapena ni nai vailaʻau mo latou lava.

    O lenei fua e sili ona fesoasoani mo le bronchitis. Mo le tapenaina o le sua, e tatau ona tipiina le ufiufi o le 2 ulu o le garlic ma olopalaina i latou i se sima. 5 kulimi ua faʻaopopo i lenei faʻaputuga. l suka ma le afa lita o le vai. O lenei paluga e tatau ona faʻafefeteina mo 5 minute. Faamama, ave 1 tsp. aua le sili atu nai lo le 4 taimi i le aso.

    • Mai tonsillitis ma ogaoga manava manava.

    E tatau ona e oloina 12 cloves o le kaliki, faʻaopopo 2 kulimi. l vai suamalie ma palu seia lamolemole. O le iʻuga fefiloi e tatau ona taumafaina i le 1 tsp. fa taimi i le aso.

    • Faatasi ai ma le atherosclerosis ma le le lava o le taimi.

    Olo 2 ulu ulu o kalaka ma 2 tamai lemoni. Faaopopo 2 kulimi. l meli ma palu. O sea mea faigaluega e ave mo le 1 kulimi. l faʻatolu i le ao pe a uma ona 'ai.

    • Ma faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi pepese.

    Olo 1 ulu lapoa o le kalaka ma sasaa le ipu o vodka.

    Faafefiloi lelei mea uma ma tuʻu i totonu o le ipu tioata, lelei tapunia i se pogisa nofoaga mo le lua vaiaso. Ona faʻamamaina lea o le tui.

    Mo le faʻaaogaina, o le 30 mataua o le ava malosi e tatau ona faʻafefiloi ma 1 sipuni tele vai.

    Tuu 150-170 kalama o le kaliki tipitipi i totonu o le afa lita fagu. Liligi vodka i le pito i luga o le fagu. Tuu i se mea pogisa mo aso e sefulu Lulu le vai inu vai i aso uma. Fai lima matau ile faatolu ile aso ae leʻi taumafataga.

    Grate 1 ipu atoa, ma vali laʻau fofo ma sasaa 800 kalama o le vodka. Faamalosi mo le sefulu aso. Ave le 10 mataua ma le muamua auga o le flu.

    Faʻasolo le 1 ipu garlic fou ma sasaa i le vai meli. Toso i luga seia lamolemole ma tuu i se malulu, pogisa nofoaga mo le vaiaso. Fai tolu taimi i le aso afa itula ae leʻi taumafaina mo le 1.5 masina.

    E manaʻomia le tatipi o le kalaka ina ia pei o le 'eleʻele eleele o se tioata tumu. E tatau ona tuʻuina atu i se tioata pusa ma faʻamalosiina le sua o le 20 lemoni. O ipu e tatau ona ufiufi i le kasa ma maalili mo le aso. Ave lenei vailaʻau aʻo leʻi momoe, ma faʻamama le 2 kulimi. i le ipu vai mafanafana.

    • Mai utu.

    Olo ufiufi o le sukalati i se aano meaola po olo i se palu. A maeʻa ia mea, e tatau ona e palu faʻatasi i vaega tutusa o le garlic ma le pork gaʻo.

    O sea paluga e tatau ona vaia i le nofoaga o loʻo fausia ai le uta i aso uma i le taeao ma le afiafi. O lenei auala e togafitia seʻia oʻo i le faʻafitauli e mou ese atu.

    Olo ufiufi o kalaka. Le isi, e tatau ona e ave le tasi sipuni kaliki gruel ma palu faatasi ma le fa sipuni tele o le vineta. O sea paluga e tatau ona valiina ma fatu sana seia mou ese atoa.

    450 g e tatau ona sasaa i totonu o le apa. vela vai, faaopoopo 1 tsp. kaliki gruel ma puaʻi mo 5 minute. Aveese mai le ogaumu, faifai pea pe a ma le itula, vaimamaa. Inu faʻatolu i le aso. Soʻo se taimi e manaʻomia ai ona e faʻafouina le kulimi kaliki, talu mai le taimi e teuina ai ona le aoga ona faʻamalologa lelei

    Taele loa

    O paʻu laʻele o se vai aoga lelei lea mo le tele o faʻamaʻi. O le tagata gasegase ia i latou na lagona lelei le sili atu.

    O le tapu taele kaliki e fai uma malulu ma vevela. E faia i ni auala se lua: latou te saunia le tino o le kalaka, pe masae le ulauli ua tuu i le pito i lalo o le taele taele.

    Ole tau vevela ole tatau ona i ai ile 40 ° C. O le vai taele e iai le lelei o le faʻaogaina o le tino.

    • Metotia mo le sauniaina o se taele ma kalaka:

    4 ulu o le kolisi e tatau ona tipiina lelei ma sasaa le 6 lita o le vai faʻapuna. Kuka mo le 30 minute, tausisi e le itiiti ifo ile 8 itula. Ona faʻasolosolo lemu le tui, sasaa ile taele ma faʻaleagaina i le vai. Mo le taoto taoto, o se fua faatatau faatatau: 1 vaega o le decoction i 10 vaega o le vai. Mo le nofo ai: i 3 vaega o se decoction o 7 vaega o le vai.

    O le malulu kaliki taele e fautuaina e ave le sili atu nai lo le minute, vevela - 20 minute. O tau mafanafana e tatau ona faia i le taeao ma le afiafi. A maeʻa le taele, e tatau ona luluina le paʻu i le solo.

    Faatasi ai ma varicose veves, insomnia, migraines, toto maualuga faʻatusatusa taele ma le kaliki fesoasoani. Muamua e tatau ona tuʻu i lalo ou vae ile vai vevela mo le lua minute. Ina ua mavae - i le malulu mo 30 sekone. O lea e tatau ona e sui i le 20 minute. Faʻataunuʻu e tatau ona malulu vai, ma faʻapipiʻi vave i luga o fulufulu totini.

    Garlic ma le susu

    Garlic i le tuʻufaʻatasia ma le susu, ua tele tausaga o faʻaaogaina i vailaʻau a tagata, o le antibacterial agent.

    E mafai ona faʻafetaiaʻia maʻi o le alatoto pito i luga, e iai lona aafiaga lelei i le faʻaogaina o meaola, e mafai ona ia faʻaosofia le fiaʻai, ma faʻamalieina le tiga i totonu o le tino.

    Na aveesea foi e o tatou tuaa anufe i le fesoasoani mai i kaliki ma le susu.

    1. Mai siama.
    • Ave 5 ula kaliki ma tuu i totonu o se apa ma 1 ipu susu. Faʻasuʻu ma kuka seʻia maua le gruel. A maeʻa lena, o le kuka kuka e tatau ona aveese mai le vevela ma faʻatagaina. E iai le fofo lea na sosoʻo ma le 1 tsp. lima taimi i le aso.
    • Mai anufe e mafai ona e aveina le sua suamalie o le kalama. E manaʻomia le taumafaina o le 10-15 mataua o le oloa i le susu i luga o le gaogao manava. Inu 4-5 taimi i le aso.
    • O se sili lelei filifiliga mo le aveeseina o anufe o 10 ulu o le kaliki, lea e tatau ona ave ma susu. I se aso mulimuli ane, oe manaʻomia le inu laxative.
    • E mafai foʻi ona e tulieseina anufe e faaaoga ai maukeni fatu ma le kaliki. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ai 100 saito i luga o le gaogao manava, ma pe a uma le itula inu i le 200 kalama susu lea na kuka ai le kalaka.
    1. Mo le pala

    Ia suʻeina le kalama i le susu ina ia malolo lelei ai oe. E kuka e 20 kalama kalaka ma le ipu susu vevela. Tuufaatasi mea uma. Ia latou faʻaopopo le 1 tsp. meli. O meainu sauniuni e tatau ona inu aʻo leʻi moe i ni nai minute.

    A maeʻa ona inu lenei vai inu, o le tale e mou ese atu i le aso e sosoʻo ai. E tatau ona faʻapuna 1 ulu o kalaka ma 10 tamaʻi aniani i le susu. E tatau ona kuka seʻia malulu mea uma. A vevela, faʻaoga se tui poʻo se sipuni e palu ai i latou i le susu e tasi. Faaopopo pepa fefiloi ma se sipuni ti o le fou meli moni. Ave se sipuni ti i itula uma i le aso atoa.

    O se fofo lelei mo lenei faʻamaʻi o le sua kulimi. E tatau ona inu tautala 10 paʻu ma le susu mafanafana. E mafai foi ona e faʻapipiʻi se solo solofanua ma le kalaka kalati i le nofoaga o loʻo tiga.

    Gariki ma le meli

    Meli ma le kaliki i vailaʻau e faʻaaoga mo le tele o faʻamaʻi.

    O le antibacterial, diuretic, antiseptic aafiaga o le garlic pe a faʻatasia ma le meli e faʻateleina taimi.

    Faatasi, meli ma le kaliki e mafai ona faʻaaogaina i ia tulaga:

    • ma faʻamaʻi o le faʻamaʻi,
    • faʻafitauli i le manava ma le ate,
    • ma fatugaʻo faʻamaʻi,
    • ma le malulu,
    • ma faʻamaʻi o le gutu.
    1. Ma le angina pectoris

    10 tipolo e tatau ona osooso e ala i se aano o meaai. Ia latou sapalaiLago ma faʻaopopo le 1 kilokalama o le meli. Faʻaaoga faʻalua i le aso ma le hawthorn ti.

    1. Ia faamalosia faamalosi o puipuiga

    200 gr. kaliki e ala i se meaʻai. Liligi le gruel ma le 100 kalama o le ava. Tausia puncture i se mea pogisa mo 20 aso. E tatau ona faʻamama le fanua o lenei vai ma tuu mo le isi tolu aso i se nofoaga pogisa ma malulu.

    Ona faaopoopo lea o le 10 kalama o le propolis tincture ma le 50 kalama i lenei paluga. meli. Faafefiloi mea uma ma ave tolu taimi i le aso. Inu mo le lua vaiaso, faʻafesuiai: tasi le aso - tasi le mataua, le aso lona lua - lua toulu. Faaauau lenei ala seia oo i le aso e gata ai.

    Liki ma le tipolo

    O le tuʻufaʻatasiga o nei oloa e faʻamalosia ai le puipuiga i le tino ma faʻaleleia ai le malosi. O le tui o latou e fesoasoani e feteʻenaʻi ai ituaiga o faamai.

    1. Mai le malulu masani

    Ina ia saunia le vailaʻau o le ae manaʻomia 10 tipolo ma tipi le tutusa aano o le kaliki ulu, faʻaopopo le 1 lita o le meli meli, ia palu lelei ma tuʻu i se nofoaga pogisa.

    Ave le tasi sipuni faatolu i le aso.

    Ole tutusa ole kaliki ma lemoni ole a manaʻomia. Olo mea uma, tuu i totonu o le ipu vai ma sasaa tolu lita o le vai mafanafana. Faʻamalosi aso e fa, faʻamaʻi, taumafaina 100 kalama 3 taimi i le aso. Togafitiga e tatau ona faia e aunoa ma le taofia mo le lua masina.

    Piki palapala

    E iloa uma e faletua fafine faʻatonuga mo le pikiina o le kalaka. E pei la o lea, e tofo sili atu ma e leai se aʻafiaga pei o le halitosis.

    I se faʻaopopoga, piki laupepa pe a uma ona gaosia e le o leiloa ona aoga aoga.

    E faʻaogaina i vailaʻau o se aneti-inflammatory, antibacterial agent. I se faʻaopopoga, o le piki laʻau o se vailaʻau puipuia mai le tele o faʻamaʻi ma laʻau.

    E fesoasoani foi i le taua atherosclerosis ma scurvy. Ole oloa lenei e aoga tele mo tagata e maua ile fatu fatu. E faʻaaluina le toto toto, faʻapea ona faʻaalia se aoga aoga i le faʻatinoina o le cardiovascular system.

    O le kaliki kuka e lautele faaaoga i togafitiga a tagata. Peitaʻi i le maeʻa o togafitiga, o lenei fualaʻau fualaʻau e leiloa le tele o ana vitamini ma minerale. Peitai, a uma ona kukaina, acylline, o se vailaʻau e faʻatamaʻia ai siama ma anufe, ua faʻaaogaina i totonu. O le kaliki falaoa e aoga foʻi mo le ate.

    O le garkati mago e mafai ona i le tele o ituaiga: garlic powder, i granules poʻo le tulaga o flakes. O le faʻasaʻoina o kalori o sea oloa e matua tele - 345 kcal.

    O laulaʻau mago e le sili atu le lelei i mea fou ma o latou meatotino, toetoe o mea aoga aoga e tumau i le taimi o faʻagaioiga.

    O ana vailaʻau aofia: koline, B1, B2, B5, selenium, B6, B9, C, E, K, PP, potassium, calcium, magnesium, zinc, apamemea ma manganese, uʻamea, chlorine, yodium, kobalt, phosphorus ma sodium .

    Faʻaaoga mo le puipuia ma le togafitia o faʻamaʻi eseese.

    Lelei uliuli: o le a le ituaiga o fualaʻau?

    O fualaʻau 'aina e i ai uma mea aoga aoga e ola mai i ula fou, ae e i ai sina tofo ese, lanu ma, sili ona taua, pe a uma ona' ai, e le tatau ona faʻamasiasi i le manava leaga.

    • Faʻafefea ona fai uli uliuli?

    Ole faʻasologa e aofia ai i le faʻapaleniina o se fualaʻau fou i le vevela maualuga. I se isi faaupuga, o le manogi e vave "tupu tuai." O le atoa mea na tupu e tusa ma le masina. I le taimi lea, o le tuʻutuʻuina o le amino acids, fructose, antioxidants, o loʻo faʻatupuina ai ni vailaʻau teteʻe i totonu, faʻateleina ai moli faʻamaopoopo ua potopoto, ua liua ufiufi paʻepaʻe i mea uliuli.

    Na galue foi o ia i le togafitia o le cardiovascular pathologies, atherosclerosis. Ma faʻafetai i lona aʻafiaga faʻapitoa i le faʻagasologa o le cell regeneration, e faʻaosofia le toe faʻafouina o le tino atoa. I foliga vaaia, ua tutusa ai ma matutu mati. E leai se faʻaosofia manogi ma e manaia lona suamalie. Latou faʻaaogaina i lana tamaʻi tulaga le tutoʻatasi faʻapea foi o se vaega o le tele o ipu, vailaʻau.

    Talosaga i cosmetology

    O lenei fualaau faisua ua faamaonia ia lava e le gata i vailaau, ae faapea foi i cosmetology. E ola maloloina ma matagofie paʻu, faʻamalosia fao.

    • 6 fasi ulaula,
    • 2 kulimi. l sua o le kapisi
    • 2 kulimi. l kulimi
    • 2 kulimi. l suauu olive
    • 2 kulimi. l vai suamalie
    • 2 fuamoa fuamoa.

    Sulu lemu i le paʻu, fufulu ese pe a uma le 10 minute.

    • 1 kulimi. l sua o le kaliki
    • 2 kulimi. l vai suamalie
    • 1 sipuni tele o le vai meli.

    E faʻaalu mo le 15 minute, fufulu ile vai malulu.

    • siku 6 cloves o le kalaka,
    • 2 kulimi. sipuni meli suamalie
    • 0,5 sipuni ti o le turmeric.

    Faafefiloi mea uma, apalai i luga o foliga mo 15 minute, fufulu ma mafanafana vai.

    1. Freckle Brightening kulimi

    E manaʻomia i va tutusa:

    • sua o le kaliki
    • paʻepaʻe
    • teuteuina fugalaʻau papaʻe lili.

    E tatau ona taofiofia uma i totonu o se paʻu taʻavale mo le 10 minute. A uma ona malulu, olo i se homogenous mass. Faʻamama faafitauli i aso uma.

    1. Ufimata mo faʻamalosia lauulu

    O kalaka e tatau ona vavaeina ma tipiina. O le taunuuga o loʻo faʻaosoina e palapala ile palapala palapala ma totonu o le paʻu. Ona e tatau ona afifi lou ulu mo le lua itula. Afai e matutu lau lauulu, faaopoopo i ai le suauu olive.

    Matou te faʻaaogaina mo le leiloa o le mamafa

    E i ai metotia faʻapitoa na atiaʻe i luga o lona faʻavae e faʻatagaina oe e aveeseina le soʻona mamafa.

    Auala e leiloa ai le mamafa ma le kiki:

    1. Oe o le a manaomia e tuiina 2 cloves o le kalaka ma palu faatasi ma 200 kalama o le vai. Inu sea meainu ile gaogao gaogao aʻo leʻi moe.
    2. Lila 2 cloves o le kalaka, sasaa i le 2 tsp. vili. Taumafa i aso uma 20 minute ae leʻi 'ai.
    3. Tapa i le 50 kalama o le kalaka, palu ma le 100 kalama o le olive olive, faaopoopo le paprika po o le rosemary. O lenei paluga e tatau ona faʻaopopo i ipu eseese.

    E leai se tagata na te le iloaina le kalaka. Ole fua e sili ona lauiloa lea ma masani ai. E faʻaaogaina o ni meaʻai mo meaʻai, faʻaoga e avea o se tutoʻatasi oloa, tuʻu i totonu o fagu ma meaʻai, ma faʻaaoga mo togafitiga ma puipuiga. Masalo e leai se isi lauiloa laʻau.

    Faʻafefea ona fai le kalama.

    Ina ia maua le sili ona lelei iʻuga, e tatau ona tuʻimomomoina ma tipiina se ula garlic ma tuʻu mo le 15 minute ae leʻi 'ai.

    E taua tele le ai i le leai o se manava. A tumu lou manava i meaai, e mafai ona mafua ai ni faigata mo lou tino e mitiia ma faʻagaioia meaʻai uma.

    O le tuʻufaʻatasia o kaliki ma le meli o se auala sili lea e faʻaopopo ai laʻau ula i lau meaʻai:

    E tatau ona e ave 2-3 cloves o le kalaka, tipi i latou i ni fasi laiti ma palu faatasi ma se sipuni o le meli. Aina lenei paluga i aso uma ma i le gasologa o le vaiaso o le ae vaʻaia ai ni mea ofoofogia sili atu: o le ae matauina o lou malosi maualuga ua ma o le a e lagona maloloina.

    Faiga kuka:

    E tatau ona e ave le fagu 350ml-500ml ma faʻatumu i aniani. Ona faaopoopo lea o le viniki. Le isi, e tatau ona e faʻaopopo pepa mumu ma faʻatumu launiu.

    Oomi le tipolo i totonu o le isi pesini, aveese fatu ma sasaa le sua i totonu o se fagu. I le taimi mulimuli, e tatau ona e faʻaopopo le apu kulimi. Tapuni le fagu ma tuʻu i totonu o le fale lolo.

    Ua sauni lau oloa e faʻaaoga! O le ae maofa i taunuuga!