Valivali

Le talaʻaga o lauulu lanu: mai aso anamua i aso nei

O le talaʻaga o lauulu valivali e iai lava aso anamua. E lauiloa i mea faʻapitoa i Asuria ma Peresia na mauʻoa ma mamalu o latou lauulu ma le 'ava. I se taimi mulimuli ane, na faʻaaogaina e tagata Roma lenei masaniga mai o latou tuaoi i sasaʻe, ma o le paʻu ua toetoe lava paepae na manatu e lauiloa. Ua matou taunuu i fua faatatau mo le lanu o laulu i galuega a se lauiloa O le fomai Roma Galen. O le mea malie, e tusa ai ma nei fuaitau, lauulu sinasina na fautuaina e vali luga ufiufi ofe.

"E tusa lava poʻo le a le tele o taua a Roma e faʻatatau i le 'ava, ae o fafine lalelei mai matu, o le faʻatulaga o le lalelei mo le au Roma!"

Ae e le taʻuina mai le ogatotonu o tausaga le tele o le taʻuina o fafine taumafai e suia latou lava e ala i le valiina o lauulu. E malamalama lelei lava lenei mea, talu ai o na vaitaimi sa puleaina le amio le saua ma ua i ai manatu eseʻese e uiga i le ola mama fafine.

I le vaitaimi o le Renaissance, toe soifua mai lava faʻatonuga tuai, ma toe mafai foi ona faʻaaoga e fafine le auala masani mo le tausiga a le tagata lava ia. Blondes sa feagai ma se isi vaitaimi o lauiloa.

O le tumutumu o le alkch tuua lana faʻailoga i foliga o tamaʻitaʻi teuteu tino. Lea la, i totonu o le tusi o le lauiloa alchemist Giovanni Marinelli, o fua o mea teuteu teuteu ua faatumuina i le lilo, e leai se tamaitai o aso nei e faamalosi lava e paʻi atu i se fofo ua saunia i lona tamailima ma lona tamailima.

Mulimuli ane, ina ua amata ona mamanuina le lanu mumu, o fafine e mama mama na faʻaaogaina le alofilima mo le valiina o lauulu. Na matua lauiloa henna - mago laulaʻau ma paʻu o le vao o Lawson. Ma henna, e mafai ona e maua ni paolo mai kapeti i le apamemea. O le faʻaopopoina o le indigo, uolanati, po o le chamomile ile henna na maua mai ai le tele o ata. Indigophera na maua mai i lau o le vao basmu. E leai se masalosalo, i na aso, o fafine amio lelei sa le mafai ona toe valivali o latou lava laulu ma le susulu tele, ma na suia malie faiga.

O le sefuluiva seneturi e mafai ona faʻaigoa talafeagai o le fouvalega, e aofia ai ma le gaosiga o mea teuteu teuteu. O le taimi lena na faʻavae ai faʻavae o aso nei gaosiga o lauulu vali.

I le 1907, na fausia ai e le Falani kemisi Eugene Schueller se vali e aofia ai masima apamemea, uʻamea ma sodium sulfate. O se oloa fou pateni mautinoa le tagata faʻatau manaʻomia le lanu. Ina ia gaosia lona vali, na faia e Schueller le French Society for Safe Hair Dyes. Ma ni nai tausaga mulimuli ane na liliu i le kamupani "L 'Oreal", o ana mea teuteu lauiloa ua lauiloa.

"O vali o loʻo iai ni masima uʻamea sa faʻaaoga na toetoe lava o le ogatotonu o lo tatou seneturi."

I le taimi nei, o na vali ua seasea faʻaaogaina, e ui lava i suʻesuʻega o aso nei ua faʻaalia ai o metotia mamafa e le masani ona faʻaaogaina e ala i le lauulu ma le ulu. O nei vali e aofia ai ni fofo se lua: o se vaifofo o masima uʻamea (siliva, 'apamemea, kobalt, uʻamea) ma le vaifofo o le faʻaitiitia paʻu. A vali ma vali e faʻavae i luga o masima, e mafai ona maua le lanu tumau, ae o le leo e matua maʻai, e le masani ai. Ae - ma a latou fesoasoani e mafai ona e maua na o le pogisa leo.

O fale gaosi faʻaneionapo tuʻuina atu se tele tele o filifiliga o vali sui: solo vali, valiina laupepa ma faʻaputuga, lauulu valiina oloa.

Lauulu Dye i Aikupito Anamua

Mo le tele o seneturi, e sili ona fiafia tagata Aikupito i le lanumoana-uliuli po o le lanu mumu lanumoana. Tusa lava i le 4 afe tausaga BC, henna, na iloaina e oʻo mai i lenei aso, sa tele se sao i lenei mea. Ina ia fesuisuiai le pa, aulelei o Aikupito faʻaitiitia le henna efuefu ma ituaiga uma o mea e mafai ona mafua ai se popole mataʻutia i le vaitaimi. O lea, sa faʻaaogaina le toto povi poʻo le asiosio. Lauulu, fefe i nei le talafeagai togafitiga, vave suia lanu. Ae o le mea lea, o tagata Aikupito na amata ona efuefu vave, o se genetik sauniuni lea na latou tau ai ma le fesoasoani a buffalo toto po o pusi uliuli fagu i totonu o le suauu, po o moa fuamoa. Ma ia maua se lanu uliuli, sa lava ma totoe le fefiloi ile henna ma le indigo laau. O lenei fua o loʻo faʻaaogaina lava e tagata fiafia i mea masani lanu.

Lauulu lauulu i Roma anamua

Lenei, o le "Titian" paolo o lauulu sa matua manaia lava. Mo le mauaina, o teineiti i le lotoifale fufuluina o latou lauulu i se omomi fufui i le fasimoli na faia mai le susu 'oti ma le lefulefu mai se laau beech, ma ina ua mavae itula na latou nonofo i le la.

Ui i lea, le Roma enchantress sili atu ma le selau o fua mo le valivali paluga! O isi taimi e masani ona faʻaogaina i le masani masani fashionista, ma isi taimi o mea e le masani ai: lefulefu, atigi ma laulaʻau, kapeni, talc, lefulefu lefulefu, aniani paeke ma leeches. Ma o le laki, i le mauaina o le tele oa, lulu atu o latou ulu i auro e fatu ai le taufaasese o lauulu lalelei.

O Roma na latou omai ai ma le muamua vailaʻau auala o le valiina o lauulu. Ina ia mataʻutia ona pogisa, sa faasusu teineiti i le ulu selu i le vineta ma selu. O paleni masima taʻitasi na nofo i luga o uʻu sa i ai le paolo uliuli.

Renaissance Lauulu Dye

E ui i le faasaina o le aulotu, na faaauau pea ona faataʻitaʻi teineiti i lauulu lanu ma, e tusa ai, ma vali. Na tutusa uma henna, gorse fugalaau, sulfur powder, soda, rhubarb, saffron, egg, and calf گردوں.

Taʻitaʻi i le atinaʻeina o pukaini fou lanu, pei ona masani ai, Farani. Ma, Margot Valois sau ma lana faʻatonuga mo le faʻamamaina o lauulu, lea, paga lea, e leʻi taunuu mai ia i tatou. Ma mo le valiina o pupuni i le uliuli, Farani fafine faʻaaogaina le tuai ma le faʻamaonia auala o le Roma - taʻitaʻi scallop i le vineta.

19 seneturi - taimi o le mauaina

I le 1863, o se vailaʻau e taʻua o le paraphenylenediamine na tuʻufaʻatasia, na faʻaaoga mo le faʻailogaina o 'upega. Faavae i lenei vailaʻau vaega, fausia vane po nei ituaiga.

I le 1867, o se kemisi mai Lonetona (E.H. Tilly), galulue faʻatasi ma se fulufulu mai Paris (Leon Hugo), tatalaina matala fou mo tamaitai i le lalolagi atoa, faʻaalia se auala fou e faʻamalamalamaina ai lauulu i le hydrogen peroxide.

20th seneturi vali lauulu

O ai na te iloa le mea tatou te vali ai nei pe a le manuia le malaga a le faletua Eugene Schueller i le teine ​​fulufulu. O foliga o manuʻa e leai se ola o lona faletua pele na musuia ai se tagata poto suʻesuʻe e fausia se vali tino e iai masima apamemea, uʻamea ma sodium sulfate. Ua maeʻa ona faʻataʻitaʻia le vali i luga o lona toʻalua lotofaafetai, ua amata loa ona faʻatau atu e Eugene le vali i se lulu e faʻaigoaina LʻAureale. Na vave ona maua le lauiloa o le vali, lea na mafai ai e Eugene ona faʻalautele le gaosiga, tatala le kamupani LʻOreal ma faʻaauau le faʻataʻitaʻiga ma le lanu lanu. O mea na e alofa i tagata!

Lauulu lauulu i le 20s

Ua i ai se tauvaga le vali LʻOreal ua maeʻa, o le kamupani Mury, na te gaosia ni vali e ulu atu i totonu o le lauulu, lea na faaumiumi le saoasaoa lanu ma vali luga o lauulu sinasina.

LʻOreal faʻalauteleina ona tafailagi ma faʻasaʻoloto le Imedia, o se vali masani e faʻavae i luga o le tele o lanu masani.

O Siamani foʻi, latou te leʻi nonofo filemu: sa i ai le manatu o le ataliʻi o le na faavaeina le kamupani Wella, e tuʻufaʻatasia le valivali vali ma le sui vaʻai. O le vali na sili atu ona faʻaeteete, na mafua ai le afa o le fiafia i fafine.

Lauulu lanu i 60s

O le atinaʻeina o fale faʻatau tino o loʻo faia laʻasaga tetele, o kamupani tetele e leai se latou mea e faʻatino i lauulu vali, e filifili e auai faʻatasi ma le valea lautele. Lea la ua faia ai e le kamupani "Schwarzkopf" le vali "Igora Royal", ua avea ma mea masani a le masani.

I le taimi lava lea e tasi, o kemisi i le lalolagi atoa o loʻo galue i luga o se vailaʻau e aunoa ma le hydrogen peroxide, e mafai ona vali le lauulu sinasina. Faateleina sili fou foliga foliga mai, lalelei o le lalolagi atoa faʻaogaina ma le lotoa lauulu vali.

Lauulu lauulu i le lalolagi nei

O lenei la ua matou mauaina le tele ituaiga o faʻasologa ma lanu o ituaiga eseese. Saienisi e le tu pea, o lea na i ai mousses, foams, balms, valiina shampoos, tonics. O teine ​​e vali o latou lauulu e faʻamalieina ai latou lava, e le fefe mo le tulaga o latou lauulu. O nei faʻatulagaga fou e faʻapitoa i mea aoga, amino acids, protein, keratin, ma taumafa faʻaopoopo.

E ui lava, e ui lava i le lautele o filifiliga o lanu faaonapo nei ma agamalu fua, o le tele o teineiti e fiafia i vali masani ma toe foʻi atu i le anamua auala o le valivali faʻaaoga henna ma basma, aniani suasami ma e oo lava i beets!

Staining Talafaasolopito

O loʻo i ai pea le finauga e uiga poʻo ai muamua ma poʻo le a le tausaga anamua na amata faʻaaogaina le valiina o lauulu. O le fea fafine, i le manaʻo e sui ia lava, pikiina nisi mea, palu ai ma tuu i luga o lona lauulu? masalo o le a tatou le iloa lava le tali saʻo.

Fai mai o tamaitai tuai o Roma o faiga masani o fou i lenei mataupu. Oi, a oa faʻatonuga latou te leʻi faʻatupuina, taumafai e liua i blondes or redheads! Mo se faʻataʻitaʻiga, na matua manaʻomia le susu masima - e tusa ai ma tala faʻasolopito, na faigofie lava ona lalagaina le tagata uliuli o paʻu ile lauulu laʻititi.

Talu ai o le fulufulu lauulu na fesoʻotaʻi i lena taimi ma le mama ma le ola mama, o matua Roma, e le faʻapitoa i le amio mama, e le faʻatapulaʻaina i le sua susu. Sa faʻaaoga foi le sua o le tipolo e faʻamalamalamaina ai le lauulu. O lenei mea na faia e pei ona i ai i lalo: o se lautele pulou pulou na aveina ma se vaneina pito i luga lea na lauina ai lauulu ma faataatitia i luga o laufanua o le pulou. Ona latou susu tele lea i le sua o le tipolo ma o le teineititi nofo ai mo le tele o itula i lalo o le la mumusu, mulimuli ane, afai e le pa'ū i lalo ma se sunstroke, ia alu e faaali atu i ana uo se lauulu o le lanu o le la susulu!)

Nai lo le sua sua tipolo, sa faaaogaina i nisi taimi se vaifofo o le fasimoli na faia mai le susu 'oti ma le lefulefu. O i latou e leʻi mananaʻo e faʻaaogaina ia tuʻufaʻatasi o latou laulu i le suamalie o le suauu olive ma le uaina paepae. e lua uliuli Siamani pologa, ma ni wig na faia mai i latou laulu.

Aua nei galo tatou uiga i Eleni Anamua, o latou fashionistas i se auala i tua o Roma. I se tulaga lautele, i Eleni anamua, o fulufulu laʻau o se tasi o sili ona atiaʻeina. Blondes i se faiga! O le atua fafine Aphrodite, sa toe taʻua foi, o ia o le pule o se faateia o lauulu lauulu. I le mataupu faavae, o fua uma mo le valiina o lauulu na sau mai Anamua Eleni, na o le pau le mea na faaaoga pea e fafine Eleni mo o latou lauulu valiina o le Asuria anamua fefiloi o kinaina ma aniani - leek.

I Aikupito anamua, na faʻatauaina e ana le uliuli ma le uliuli enaena lona lauulu, o ni faʻamaoniga o le i ai, amio lelei ma le matuia o le latou pule. O atigi o le Henna, basma ma le uolanati o le alpha ma omega o fashionistas i Aikupito, Initia ma le motu o Crete, o nei mea lanu uma na fefiloi i faʻamatalaga e sili ona le mafaamatalaina, o le faʻaiuga lea na susulu mai tagata Aikupito ma fafine Initia i laulu uliuli o lanu sili ona faigata. Ia, wig, ioe, pe a leai se mea. I Aikupito anamua, e tatau ona ofi i taimi o sauniga aloaia!

Sa faʻaaogaina foi le sua. Faafefiloi ma fulufulu gaʻo, fafine ufiufi latou laulu ma lenei palu, ausia se lanu uliuli.

Redheads. O le ginger e togafitia i taimi uma i le le mautonu. I Initia anamua, o le fafine laulu-lauulu na mafaufauina o se faataulaitu ma mata "leaga", i Roma anamua - o se sui o le toto maualuga. Faʻasusu uma foliga, nisi fesuisuiai faʻaauau pea saili paʻu o lauulu o le lanu o le afi. Le henna na sau mai Peresia anamua, faapea foi sage, safron, calendula, kinnamona, indigo, walnut ma chamomile. O le mea sili ona manaia o le faʻaulu mo lauulu mumu sa faʻaaogaina muamua e tamaitai o faigofie faigofie! I se taimi mulimuli ane, na amata ona mafaufau tagata o Venice le redhead toetoe na o le pau lea o le lanu talafeagai i le lalolagi ma valiina o latou lauulu i ona lanu uma e le mafaufauina. I luga o tupe na faaopoopo atu i ai vai suamalie. Titian Vecellio i ana galuega e faavavau puʻeina le lanu mumu! O tamaitai o le Easter Island e oʻo mai i le aso ua latou valivaliina o latou laulu mumu, ma mafaufau iai o ni mea taua ma mamalu.

Ma e oo lava i se taimi mulimuli ane, Queen Elizabeth I na suia atoa tulaga o le matagofie o le lalolagi ma lona lauulu lauulu masani o se lanu mumu matagofie ma paʻepaʻe paepae, suia ai lalelei lauulu ogatotonu.

Na finau uma fafine i lauulu sinasina i taimi uma. Ma na latou faʻaaoga lava faʻatonuga mo lenei, na susulu uma i le staining tetee ma faʻatasi.

I Aikupito anamua, na amata ona faʻaena le lauulu sinasina ile fesoasoani ile toto! Taimi o Aikupito anamua mumies (lea na puipuia ai le laulu, ioe) na faateʻia pea saienitisi ma le mauoa ma le le faʻaaogaina o latou laulu. E faʻapea foi i Aikupito, na faia se isi togafiti mataʻina e tau ai le laulu o tamaʻitaʻi lauulu: o se fefiloi o fulufulu uliuli gaʻoa ma fuamoa.

Talafaasolopito o Lauulu Dye

Tesema 13, 2010, 00:00 | Katya Baranova

O le talaʻaga o lauulu vali aso i tua i seneturi ma e oʻo foi i le afe tausaga. Mai aso anamua, o tagata, na mananaʻo ia sili atu ona aulelei ma mulimulitaʻi faiga faakomepiuta, sa taumafai e suia le faʻalenatura o mea.

I le taimi muamua, na ia iloa le lanu o lona lauulu. Naʻo tagata mauʻoa na i ai se tulaga faʻapitoa i sosaiete na faʻatagaina e valiina o latou 'ava, moge ma le lauulu. O le uluaʻi taʻua o lenei mea e faasino i Suria ma Peresia. I se taimi mulimuli ane, o le aga masani na malaga atu i Roma anamua. Ma, o blondes ma blondes na taofia i le maualuga maualuga, ma, pei ona latou fai mai nei, perhydrol. O le aafiaga o le faʻapipiʻiina na ausia e ala i le ufiufi lauulu i se faʻapipiʻi faʻapitoa, ma faʻaalia ai i latou i le la. 'Ua oʻo foʻie tamaloloa i Papelonia auro i latou ulu!

O le fomaʻi Roma o Galen, na aumaia ia i matou ia fua o kasa o laʻau anamua. Ma e le o se mea e ofo ai e masani ona faʻalenatura ia fatuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lauulu sinasina na fautuaina e valiina ma se uʻamea popo.

I le Vaitau Tutotonu sa leai se mea e ofo ai le taʻua o le aitu, aemaise pe afai na e fananau i se tamaʻitaʻulu lauulu mimita, o lea sa matua faaeteete teine ​​ma fafine i o latou foliga vaaia. O fua o le tausiga o lauulu o lena taimi e leʻi oʻo mai ia i matou, ae ou te masalo na latou faʻaaogaina lava decoctions masani.

Ae o le Renaissance na toe faʻafoʻi mai le masani a Roma anamua, ona latou manatuaina lea o aso anamua, o loʻo faʻailo mai ai le fua mo le tausiga o lauulu. Ia, o le mamalu toe, o le mea moni, alu i le blondes. Ma le lanu mumu sau i se sitaili ona o se gaoga sese. Queen Elizabeth sa ou susulu mumu lona ulu.

  • Nofo. Vaipuna

O le vaitaimi Baroque ma fulufulu na aumaia ni lanu eseese o lauulu i le faiga masani, mai samasama e lanumoana, ma sina taimi mulimuli ane na manatu e talafeagai i le paʻu lauulu uliuli ina ia mafai ona maua se lauulu lauulu aafiaga.

Henna ma Basma. Ou te le manatu e maua e se tasi o teine ​​le fesili pe o le a lea ma lea e 'ai ma. Mo se faʻataʻitaʻiga, na ou taumafai e vali loʻu laulu e faʻapipiʻi i le vasega 9 o le aʻoga. Na avea lea ma paʻu o le chestnut paolo. Ma sili atu ma le tasi le taimi sa ou le mauaina se mea pei o ia. Ma e masani ona taumafai loʻu uso e alu ese mai le lanu mumu, ae e toe foi lava i le henna. Ma o iinei na pipii. Ma i le vaitaimi o le Renaissance, fafine faʻafefiloi henna ma se fagaina o uolanati, chamomile, indigo ma isi vaega o laau. Eseese ata sopoia.

Ma le Sienna Miller i se mea leaga ma le henna stain. Na maua e le tamaitai le lanu lanu meamata, ma na ia taliaina, na faamalosia ai e nofo i po uma mo le tele o vaiaso ma se tamato kulimi kulimi i lona lauulu.

O anafea na aliali mai ai muamua ituaiga vailaʻau suia mo le suia o lauulu lanu? I le taimi o le vili mo alchemy. Ae o nei furlums na matua faigata ma faigata lea i nei aso e mafai ona e vaʻavaʻai i ai na o se ataata pe fefe (i ai e latalata).Ma o lea, ou te masalo, mo le leai o se sili atu ona lelei, latou te faʻaaogaina le mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te tataina le siliva nitrat i lou lauulu mo le taimi manaʻomia, e te maua se laʻau manaia uliuli, ma afai e te ova tele - vali. O lenei aafiaga na faʻatosina ai saienitisi e fausia se vailaʻau vailaʻau mo vali.

I le 1907, o le Farani kemisi Eugene Schuller fausia se vali o loo iai masima o apamemea, uʻamea ma sodium sulfate. Ma o le tatalaina lenei o le vaitau o vailaau vali, lea o loʻo taofia ai le alofilima i le maketi mo vali lauulu.

I le 1932, na mafai e Lawrence Gelb ona fausiaina le vali lea o lona pigment tuia i totonu o le lauulu.

Ma i le 1950, na faia ai se tekinolosi vali tasi lauulu lauulu e mafai ai ona e faʻaogaina i le fale.

O aso nei, o loʻo faʻaalia foliga vali i se lautele lautele, ae e tusa lava pe faʻapefea e le kamupani faʻasalalauga ma faufautua apoapoai mai ia i tatou, o latou lauulu o loʻo faʻasolosolo lava vaivai, ma o nei meafaigaluega o le a fesoasoani e lagolagoina i latou.

  • Malamalama pulou olaolaola mo vaivai ma pa'ū lauulu Capelli sfibrati tumutumu, Guam
  • Fulufulu mo le vaivai ma le vaivai le laulu Sage ma Argan, Melvita
  • Susu faʻamamaina "Carrot tausiga" mo lauulu ma le ulu e faʻavae i luga o le palapala Sami Mate, Ioe i kāloti

O le a sou lagona e uiga i vali lanu masani?