O faʻafitauli

Aisea le feusuaʻi fafine pei o tamaloloa

O le mea ua lauiloa e uiga i tama tane pauna e moni, pe faʻafefea ona feagai ma lenei maʻi ma puipuia le tupu.

Tele tagata vave pe tuai ona amata popole e uiga ile pulu, poo le alopecia, e pei ona taʻua e fomaʻi lenei tulaga. Ioe, fomai. O le fomaʻi faʻapitoa fomaʻi o loʻo feagai ma le faʻafitauli o le alopecia, ma afai e te liliu atu ia te ia i le taimi, o le faʻagasologa o le pala e mafai ona faʻagesegese pe taofia atoa. Ae paga lea e naʻo uluaʻi taimi. Le tele o taimi, o le tutupu mai o le pala e mafua i se genetik predisposition, ae i le aotelega o le faiga mo le tutupu ai o lenei tulaga e le malamalama lelei, ma mafuaʻaga atonu e ese (alopecia o, i le ala, e le gata i alii, ae faapea foi i fafine). Masalo o le mea tonu lea a o lenei tulaga le masani ai o loʻo le lelei le suʻesuʻeina, ma ua mafua ai le oʻo mai o le tele o talafatu e uiga i alopecia. Sei o tatou vaʻai i nisi o na. O latou iai se saito o le upu moni?

  • Alopecia e tupu i tagata matua

E le moni lenei mea, ona i le tele o tagata pa'ū, lauulu lauulu e amata vave: i le 20-30 tausaga. Peitaʻi o se faiga umi lea ma e le o maitauina lona iʻuga. Ae peitai, o le vave pulu e amata paʻu i fafo, o le tele foi o latou leiloa. O le mea lea, i le talavou tausaga e te manaʻomia ona matua faʻaeteete i le tulaga o le lauulu ma vave faʻafesoʻotaʻi se trichologist i muamua faʻailoga o le pala.

  • O le aga masani ile pala e ave e ala ile laina a le tina

Ma e le moni lea. O le faʻatosinaga o le pala lea e mafai ona maua mai soʻo se matua, na o saienitisi na faʻaaogaina e faʻailoaina ai le gafa e gafa ma lenei aga i le X kromosom e taʻu atu i le tina mai lana tama. Na faia lenei mea i le 2005. Ma e naʻo le tolu tausaga mulimuli ane, sa i ai foʻi le tikeri faʻapena na maua i le faʻasologa o mea na maua e le tamaititi i le itu a matua. Ae o le talafatu ua leva ona salalau.

  • Ole faia soo o lauulu e alualu ai i luma lauulu

O lenei talafatu na fanau ona o mea na vaaia e alii: o le sele masani ona mafua ai le mafiafia o lauulu o le tino ma malo. Ae paga, o lenei foliga e le aoga i le uluulu. I nisi tulaga, e faigofie mo pulu vaivai ona uumi lauulu puupuu nai lo uumi, ae e le mafai ona taofi le pulu i se lauulu.

  • Lauulu Care Faʻaleleia Lauulu

Leai se faʻamaoniga o mea fulufulu o loʻo i ai vailaʻau o loʻo iai se afaina ai le folika lauulu. O le mea moni, tatou te talanoa e uiga i oloa o lauiloa taʻutaʻua. O ia kamupani e masani ona mataitu ma le totoʻa le tuʻufaʻatasia o oloa taʻitasi, ma le faʻaeteeteina lo latou saogalemu, aua o latou polofiti e faʻalagolago lava i ai.

  • UV afaina mafua ai le pala

E le o lea, e leai se fesoʻotaʻiga i le va o le soona faʻamamafaina ma le pala. Peitaʻi o tagata e soʻona sauaina i le matafaga pe o le solarium, e matua lamatia lava, ae le o le pala, ae o le paʻu o manuaga ma faʻateleina le ono aʻafia o neoplasma leaga. Ui i lea, o le uluulu e masani lava ona mafatia le sili ona itiiti, talu ai e ufiufi i lauulu

  • Fulufulu mata e mafai ona toe faʻafoʻi

Oi talofa, e le o lena. O vailaau faʻaonapo nei e le iloa pe faʻafefea ona toe faʻafoʻi le mama. Ma o le mea lea, na o le pau le auala e toe faʻafoʻi ai le laulu o le transplantation o lauulu folikel.

Mautu faʻaoso mafai moni lava faaosofia le siʻitia i le lauulu lauulu, aua e faʻateleina ai faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi. O le faʻaletonu i le tulaga o lauulu e mafai ona avea ma se faʻailoga o nei faʻateleina. Ae o le popole e le mafua ai le alopecia.

  • Mafuaʻaga o le pala - fesuisuiai i le testosterone tulaga

Ole maualuga ole testosterone e faʻaosofia ai le pala, ae leʻo mea uma. O le mea e taua e le o le faʻatapulaʻaina o le testosterone i le toto, ae o le maualuga o le mataʻalia o lauulu folau i oloa o lona pala. Ma o lenei vala e fuafuaina i le i ai o se genetik predisposition.

  • O le ofuina o le pulou e leaga mo lauulu

Na o le faʻafeagai: o le ofuina o se pulou e aoga mo le teuina o lauulu, ma i le lautele mo le soifua maloloina. A uma mea uma, e puipuia mai ogaoga siosiomaga vala, pei o le susulu o le la tuusaʻo, timuga, vevela suiga.

  • O amioga leaga e mafua ai le pala

O lenei e matua faʻamaoni. Nicotine, ava malosi ma vailaʻau oona ua mafua ai le onona o le tino, lea, faatasi ai ma isi mea, ei ai le faʻanoanoaga aoga i luga o le gaosiga o le testosterone. O le soona 'ai tele, ma se olaga faʻafuaseʻi olaga e le fesoasoani ai i le faʻateleina o le maualuga o hormone alii. E le gata i lea, o le tapaa e ulaula e fesoasoani tele i le faʻaletonu o le soifua maloloina o lauulu, ma o le kapilerata ua afaina ona o le nicotine ma ua faʻaititia le meaʻai o le folika. Ae i le taimi lava lea e tasi, e leʻo tagata uma e tele a latou amio leaga o loʻo tupuʻe-oso, o lea, e leai se fesoʻotaʻiga tuʻusaʻo ma le atinaʻeina o le alopecia. Ae ia faʻavavevaveina le atiaʻeina o le pulu, pe a fai na amata mai, leaga mausa le mafai.

O le a le mea e mafua ai le pulu?

O le mea moni, o le tulaʻi bot e mafai ona faʻatupuina e le tele o mea. I totonu o nei lava mea e tasi, o mafuaʻaga tupuaga mafua ai e genetics sili atu ona taatele. E aliali mai o gafa foliga e feaveaʻi i tamaloloa mai tina, e ui i le mea moni e le o le tagata matua mafai ona mafatia i le uma mai le faʻafitauli o le pala, suiga o hormonal, aemaise lava pe a iai ni faʻafitauli ma le thyroid gland, popolega, e le gata i le tino ae faʻapea foʻi lagona o le tino. Ui i lea, o lenei manatu, faʻamatalaina faigofie. O le mea e faapea a tupu se faʻalavelave e tupu, e tupu le mageso o vaʻai, o le mea na mafua ai ona le tafe lelei le toto ile ulu.

Lauulu folikel e leai se mea e 'ai, lea e iu ai i le pa'ū.

O le soona maua foʻi e aʻafia ai le pala. Ona o le gaʻo aʻafia, gaʻo le maualuga o le gaʻo i le toto, e pupuni ai le lapopoʻa alatoto i luga o le ulu, o le faʻaiuga o le laʻau a le laulu.

Aisea e masani ai ona faʻaalia se mea paʻu i luga o tamaloloa?

Faʻavae i luga o mafuaaga i luga, tatou te malamalama i le mafuaʻaga o fafine e le pisa pei o tamaloloa. Muamua, e pei ona uma ona iloa, e tele lava se sao faʻatino e le sapalai fatuga, o loʻo faʻaalia faapitoa lava i tama. Lua, e faʻaali fafine i le mamafa tele mo le mamafa tele ma taumafai e aveese mai nai lo aliʻi. Lona tolu, toetoe lava o tamaloloa uma e leaga a latou amio, e aofia ai le faʻaaogaina o le 'ava malosi poʻo le nicotine. E taumafai fafine e lafoaʻi le leaga o masaniga, ma o le mea lea e itiiti ai a latou faʻafitauli i o latou ulu. Lona fa, o le popole e tele sona sao! Ua e matauina o le toʻatele o tane omea e aofia ai faipule, tagata fai pisinisi, tagata fai pisinisi? Ma o mea uma ona o la latou galuega e atagia mai ai le tele o mafatiaga ma se ituaiga o tauiviga, e masani ona aʻafia ai le tulaga o le tino.
E le gata i lea, e masani ona mataituina e lauulu ia fafine, fafagaina latou e faʻaogaina ai le tele o matapulepule ma isi metotia.

E sili atu ona faʻatauvaʻa tane nai lo fafine ona o le mafuaʻaga faigofie latou te faʻalogo tele i lo latou soifua maloloina. Ma, atonu, pe a fai o le a latou taumafai e suia o latou manatu, latou te faʻaitiitia ni faafitauli laulu e itiiti. E ui lava, e masani ona faʻaoso fafine e tane taupulepulega ma e faʻapea lava ua feusuaʻi.

O le a le alopecia atoa?

Fomai iloga eseese ituaiga o alopecia, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi poʻo mea faʻapitoa, cicatricial pe leai ni mea. Aofaiga ole pulu o se tulaga matuia o le faʻapitoa alopecia. O vaʻai mea laiti e tuʻufaʻatasi i mea tetele, ufiufi le ulu ma le tino. E faasolosolo malie, o se tagata leiloa uma lauulu.

E ese mai i talitonuga lauiloa e uiga i le tamaititi o le faamaʻi, e le o fafine poo tamaiti e puipuia mai le alopecia atoa. I se faʻapitoa vaega faʻamataʻu ai o talavou i le taimi o le talavou.

O le uluaʻi faʻailoga o le atoatoa o le pala, o le vave leiloa o curls e le gata i luga o le ulu, ae o loʻo i luga ole laulu mata, laulu mata. O le tagata e amata ona leiloa le lauulu i luga o le tino, o le fausaga o le fao suia masani.O le tele o taimi, alopecia atoa e o faatasi ma le le lelei o le tui puipuia, o le faʻamaʻi e mafai ona avea o se faʻailoga o le pupuga o le thyroid gland, atopic dermatitis poʻo le polycystic ovary.

Mafuaʻaga o le Aofai Alopecia

E tusa ai ma fuainumera, o afe uma tagata o le paneta mafatia ai le atoatoa baldness. O le tino o le tagata e matua faigata lava, ma e tele naʻua mafuaʻaga e aliaʻe ai le faʻamaʻi. E masani ona tupu, alopecia atoa i tane ma fafine e atinaʻeina i tua atu o faʻafitauli o mea nei:

  • Le afaina lelei o le polokalama. Ole mafuaʻaga pito sili ona tele o le alopecia i fafine o le faamaʻi o le tiroid, o le ovarian faamaʻi, o le tau faʻatagata, poʻo maʻitaga,
  • Autoimmune faamai. A faʻaletonu le puipuia o le tino, amata ona osofaʻia ona sela i totonu o folika o lauulu, ma manatu ai o nei elemene e le masani ai,
  • Faasolosolo o le le lava o folasaga. O le faʻafitauli e maitauina i le tausaga muamua o le pepe. Ua malo le lauulu o le pepe, paʻu vave i lalo,
  • Faʻasoesa, Faʻafitauli Neural. O aafiaga malosi e mafua ai le taofia o le microcirculation i tafatafa o pulu, lea e taitai atu ai foi i le vave laulu lauulu,
  • E le mafai ona maua le kulimi. O le malosi o taumafa e fesoasoani e le gata i le leiloa o le mamafa, ae leiloa taua taua. Afai e i ai se faʻaletonu i le faʻamamaina o vitamini, porotini ma minerale, o le faʻafaileleina o le laulu o loʻo otometi lava motusia, lea e mafua ai le leiloa o manoa.

Ole avega ole la ma le oona ile tino, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi pipisi (mo se faʻataʻitaʻiga, syphilis, mamapala) e mafai ona oʻo atu ai ile palaai i fafine ma alii. O le faʻamaʻi e mafua ai foʻi le faʻatautaia o vailaʻau antitumor, eseʻese masini ma vevela i luga o curls.

O faamai foi e pei o le susu susu e matautia foi. O se maʻi le lelei ai, e mafai ona oʻo ai i faʻalavelave matuia, pe a fai e te maua ni paʻepaʻe paepae i luga o laʻau ma lavalava, mafaufau pe faʻafefea ona vave aveese le faʻafitauli.

Sao le laupepa ALERANA ® e tetee atu ai i le penetaina faaosofia le sela metabolism i totonu o folika, faʻamama le paʻu ma faʻaleleia atili le soifua maloloina o curls, poloka faʻateleina o le fungus e mafua ai le mativa.

Ata o le aofaʻi alopecia i fafine

O le taʻatele e mafua mai ai o le palaʻai atoa i fafine ua manatu o le soona faʻatupuina o le tane male hormone (testosterone). Sui o le aulelei matagofie afa o tagata e tatau ona matua mataala ia i latou lava ma hormonal faaletonu faʻatasi ai ma androgenization.

Ae peitai, aua le popole. Aofai alopecia i fafine e faʻamalolo faʻateleina tele taimi masani nai lo i tamaloloa. O le mea taua o le filifilia o se tagata poto faʻapitoa ma ave le vailaʻau faʻatonutonu tuusaʻo e tusa ma le talavai.

Vala o le alopecia atoa i tamaiti

E masani ona tigaina tamaiti laiti i le pala i se talavou o latou tausaga. A iai se faʻafitauli o le tino mai, e seasea tupu lauulu, manifinifi ma motusia o lauulu ile pepe ua matauina ua uma ile afa tausaga. Aofai alopecia e masani ona mafua mai i le tamaititi alergi ona o nisi vailaʻau.

E ui o faʻafitauli i le laulu o se tamaititi e mafua ai le popole i matua, e fautuaina e fomaʻi le aua le faanatinati i le togafitiga o le pulu i le pepe. E masani lava, toe alualu i luma lauulu, le tali atu i le tino puipuia lava maʻi le faʻamaʻi, ae o vailaʻau hormonal mafai ona i ai se aafiaga leaga i luga o le maaleale tino o se tamaititi.

Faʻaiʻuga ole aofaʻi alopecia

I le taimi muamua o suʻesuʻega, ua iloa ai e le trichologist le faigata o le faamaʻi, faatalanoaina le maʻi e uiga i maʻi ma lata mai maʻi, ma saili ai poo fea vailaau o loo ia inuina. Ina ia iloa mafuaʻaga o le alopecia, e auina atu e le fomaʻi le maʻi i se suʻesuʻega i le fale suʻesuʻe, e aofia ai ituaiga o suʻega ia:

  • Faʻamatalaga lautele ma biochemical o le toto,
  • Auiliiliga o hormone,
  • Trichogram
  • Immunogram
  • Paʻu o le paʻu.

Faʻavae i luga o faʻaiuga o auiliiliga, ua tofia e le trichologist faatalatalanoaga a isi fomaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le endocrinologist, gynecologist, neurologist. Faʻatasi, e fomaʻi ni fomaʻi talafeagai mo le maʻi.

Togafitiga o atoa alopecia

Ae paga lea, o le auala e tasi e faʻateʻaina ai lenei faʻafitauli e leʻi mafaufauina. O auala autu e togafitia ai le atoatoa o le pala e aofia ai:

  • Faasaʻoga puipuiga Tagata matutua ua faatonuina glucocorticosteroids ma immunomodulators, i sili atu ogaoga mataupu, prednisol faafoeina intravenous,
  • Aafiaga ile totonugalemu ole tino. Faateleina, popolega ma neʻi teʻi ua mafua ai le alopecia atoa. Ma o le matua leiloa o le laulu e mafua ai taua vevesi, lea e na ona faʻateleina le tulaga. O le mea lea, i le tele o taimi e faʻatonu mai e le fomaʻi vailaʻau eseese, vailaʻau faʻafomaʻi, faʻapea foi ma vailaʻau faʻafasili,
  • Togafitiga o faʻamaʻi gastrointestinal. Ina ia faʻaleleia atili le faʻaaluina o vitamini, porotini ma minerale, e manaʻomia le faʻamaloloina o faʻamaʻi uma o le faʻamaʻi,
  • Taumafa paleni. Mo le tuputupu ae ma le lalelei o lauulu, sili atu porotini taumafa, faʻapea foi ma meaʻai mauʻoa i zinc, uʻamea, ma selenium ua faʻaaogaina i le meaai a le gasegase. Afai e tatau ai, ua faatonuina e le fomaʻi mea ola maloloina gaioiga
  • Aafiaga i follicles. Tuputupuina stimulants, vasodilator o suauu e faʻaaogaina. O le tagata maʻi e fautuaina ma e oso ai le faʻaʻi o le maʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le lanu mago o le pepa vevela, aniani sua, sinapi,
  • Fomai. O se lelei faʻaopopo i le togafitiga o le atoa alopecia i tane ma fafine o le faʻataʻitaʻi physiotherapeutic faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, microcurrent togafitiga, iontophoresis, mesotherapy, gaogao poʻo le tusi faʻailo tusi lesona, darsonvalization,
  • Suia Ole faʻalavelave ole taotoga e aofia ai le faʻaliliuina ole mafaufau o vaega mai ile occipital ile vaega o lenei taimi.

Ua matou lisiina mafuaʻaga autu ma togafitiga mo le alopecia atoa. Ae e ui i lea, e le tatau ona e mulimulitaʻi i le mea sili ona paleni fautuaga i luga o le Initaneti, e aunoa ma le talanoa i le trichologist. Aua le tolopoina se asiasiga i le fomaʻi, afai e te mauaina se malosi malosi lauulu, fai se taimi ma le fomaʻi! Manatua, soo se maʻi e mafai ona faʻamaloloina pe afai e te tausia oe lava i le taimi. Matou te fia maua le soifua maloloina!

Faʻafefea ona puipuia mai faʻamaʻi pipisi ile taimi o aso malolo?

O le tuʻufaʻatasiga o antimicrobial ma prebiotic e puipuia oe ma lou aiga mai ni mea e le fiafia ai i tafaoga

Faʻafefea ona puipuia mai faʻamaʻi pipisi ile taimi o aso malolo?

O le tuʻufaʻatasiga o antimicrobial ma prebiotic e puipuia oe ma lou aiga mai ni mea e le fiafia ai i tafaoga

Faʻafefea ona puipuia mai faʻamaʻi pipisi ile taimi o aso malolo?

O le tuʻufaʻatasiga o antimicrobial ma prebiotic e puipuia oe ma lou aiga mai ni mea e le fiafia ai i tafaoga

A o le prostatitis ma le fibrosis alu i le pito i tua

O saienitisi Rusia na atiae se vailaʻau e mafai ona fesoasoani i le prostatitis, faʻafetai i lona lavelave o gaioiga o gaioiga.

A o le prostatitis ma le fibrosis alu i le pito i tua

O saienitisi Rusia na atiae se vailaʻau e mafai ona fesoasoani i le prostatitis, faʻafetai i lona lavelave o gaioiga o gaioiga.

Alopecia: e foliga mai e faʻatuaʻi atu ona faʻatino e tamaʻi le tamaʻi nai loʻo aliʻi

Ua faʻaaogaina lelei e le matou aufaitau Minoxidil mo le toe fuataina o lauulu. Vaʻai i le taʻutaʻua o lenei oloa, na matou filifili e ofo atu mo lau silafia.
Faitau atili iinei ...

O le tama tane ulu ua mafaufau lava o se faailoga o le au atamamai. Ae ui i lea, o fafine e le puipuia i le lauulu lauulu. E pei ona faʻaalia e le aʻoaʻoga, o le mea na tupu masani a tama tane ile pauna a tamaʻitaʻi o se masani masani tupu. I le gagana a vailaʻau, o le faamaʻi lea e taʻua o le alopecia. Ua leva ona fuafua e saienitisi e faapea, o se tagata, e le afaina i le itupa, e leiloa i le 100 lauulu i le aso. Ole uiga lea e masani ai, ona o le maitauina, a uma ona taoto ile lauulu lauulu e iai le lauulu ua totoe, e le tatau ona e ilia le faailo ma faia se feiloaiga ma le fomaʻi.O le isi mea, pe a pa'ū lauulu i laina, o se faʻailoga mataʻutia lea e maua ai se avanoa e asiasi ai i se trichologist. I lenei tusiga, o le a matou taʻuina atu mea e fai i le osooso i fafine.

O le taimi e mafaufau ai pe a fai o le tele o lauulu e tumau i luga o le selu pe a uma ona teuteu

  • Mafuaaga: Aisea ua tupu ai lenei mea?
  • Laasaga, auga ma ituaiga o alopecia
  • Fofo togafiti ma metotia e faʻafefe ai androgenic alopecia
    • Togafitiga o alopecia areata i fafine
    • Sauniuniga e faasaga i focal ma diffuse alopecia
  • Faʻafefea ona puipuia le hormonal ma le alopecia atoa ile fale

Mafuaaga: Aisea ua tupu ai lenei mea?

Ole mea masani a le fafine ole pauna e mafua mai i faʻafitauli tau le soifua maloloina. Soo se tino tagata e pei o se lavelave ma lelei galue. O sina faʻalavelave i le olaga, e aliaʻe lava lona faʻaalia mai fafo. Aemaise lava, o le paʻu ma lauulu faʻafitauli amata. Nei o mafuaaga autu o le pala i fafine:

  • Faafitauli faafitauli. I le taimi o maʻitaga poʻo faʻasusu, le atuatuina le tino o le fafine, lea e masani ona taitai atu ai i le faaletonu hormonal. Lenei e tau atu i le faʻateleina o le gaosiga o le testosterone (male hormone) e mafua ai le pala.

O le pulu pulu afaina ai foliga

  • O se meaʻai e le paleni. Ina ia tausisi lelei, taumafai tamaʻitaʻi ni taumafa eseese i latou lava, e aunoa ma le mafaufau o le matelaina poʻo le le aofia ai o nisi meaʻai mai le meaai o le a afaina ai lo latou soifua maloloina.
  • Mamafa Ole faʻaauau o le popole faʻalavelave e aʻafia ai le galuega ole alatoto. Ole mea la ua tupu, ua fai ma meaʻai ae laititi.
  • Vailaau Alopecia i fafine ua aliali mai o se taunuuga o le masani ai ona inu vailaʻau malosi. Manatua o antibiotics e le gata faʻaleagaina pathogenic siama, ae faʻavaivaia foʻi le puipuia o le tino.

Ole tausiga ole soifua maloloina ile curls e manaʻomia le tausiga faifai pea

  • Le lelei tausiga. Faʻaaogaina o mea le talafeagai aʻo le soifua maloloina oloa poʻo le vevela vevela i luga o curls. Afai e masani ona e faʻaaogaina se fulufulu lauulu poʻo se laulu e oso i se faʻafitauli.

Manaia! Togafitiga o le pala i fafine i le tele o tulaga alualu i luma. Ole auala e mafai ona toe liliu ile taimi e te faʻafesoʻotaʻi ai le fomaʻi.

Laasaga, auga ma ituaiga o alopecia

E le vave aliali mai le mea paʻu ile fafine, o le tele o tamaʻitaʻi e le faʻapipiʻi taua i le faʻaopoopoina o laulu. Mo le fuafuaina o le tulaʻi, o le Ludwig fua e faʻaaoga. Lenei ua aliali mai fafine alopecia:

Alualu i luma alopecia i fafine

  1. Muamua, o lauulu e amata ona manifinifi i le pito i luma ma parietal eria.
  2. Ole vaega lona lua e faʻailoaina ile lauulu laʻititi ile nei vaega.
  3. O le mea اها le paʻu, e faʻaalia manino, ao le laulu mai itu e tumau, ae amata ona manifinifi.

I le mauaina o ia faʻailoga faʻailoga, ua fautuaina e vave talanoa ma se fomaʻi. Alopecia i fafine e togafitia manuia i le amataga. E tele ituaiga o le alopecia, e leʻo faʻavasega i lalo nei:

  • Taulai. O lauulu e pa'ū i se vaega faapitoa, seasea afaina isi eria.
  • Tauva. Lauulu leiloa tupu tutusa i luga uma luga o le ulu.

Ole leiloa ole paʻu e le faalagolago ile fulufulu lauulu

  • Androgenic. Lauulu faasolosolo manifinifi ma amata ona pauu. Ole uiga masani ole ituaiga ole alopecia ose vaega lea e iloa ai le vaeluaina ile ulu.

Sauniuniga e faasaga i focal ma diffuse alopecia

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o mafuaʻaga o le alopecia i fafine e taoto i le le faia o hormonal, e tatau ona e faʻafouina muamua le paleni i le tino. A leai, o soʻo se togafiti metotia o le a le aoga. I totonu o fualaau faasaina ua faatonuina e le fomai, o vailaʻau nei e mafai ona iloga:

  1. Minoxidil
  2. Nutricap.
  3. Pantovigar.
  4. Merz (faʻailoga).
  5. Vitrum Matagofie.

E taua le maitauina o le inu vailaʻau e fautuaina i le tuʻufaʻatasi ma vitamini complexes. O le Mesotherapy e faʻaaogaina lautele e puipuia ai le tulaʻi. O lenei tuʻufaʻapipiʻi o loʻo tuʻu i lalo ole tagata maʻi O nisi falemai toe faaleleia lauulu lauulu e ala i leisa leisa.

O vailaʻau ma vitamini complexes mafai ona toe faʻalelei se foliga maloloina

Afai tatou te talanoa e uiga i se tulaga alualu i luma, pe a le masani auala metotia o togafitiga e le aumaia le taunuuga faamoemoeina, a tumau le faatuatuaina ma faamaonia tumau: lauulu lauulu. O fatu maloloina maloloina e totoina ile vaega e afaina mai nofoaga maloloina ole tino.

Taua! O nisi o tamaʻitaʻi, ua amata ona faia se togafitiga, e vave lava ona mumusu, ma unaʻia a latou faʻaiuga ma le leai o se iʻuga. Manatua mai le amataga o togafitiga seia oʻo i le aʻafiaga vaaia e masani ona faia i le 6-7 masina!

Faʻaopopo togafitiga, e mafai ona e faʻaogaina se faʻapipiʻi faʻapipiʻi. O nei tupe e lafo e aunoa ma se fomaʻi.

I le muamua auga o le leiloa, talanoa i se fomaʻi faʻapitoa

Faʻamolemole ia matau o nisi laupepa o loʻo i ai mea leaga e mafai ona faʻateteleina le tulaga i lauulu leiloa, o lea faitau ma le faaeteete le tuʻufaʻatasiga o le oloa filifilia. Aemaise lava, lafoai le faʻamalolo o loʻo iai SLS ma sodium lauryl sulfate. Lavender, lauti laupepa poʻo palmette faʻavae oloa mafai fesoasoani fesoasoani puipuia lauulu leiloa. I totonu o igoa e mafai ona iloa:

Faʻamolemole ia matau o nisi shampoos e le tuʻufaʻatasia ma vailaʻau, o lea la, a o le i faʻatau, matou te fautuaina oe e talanoa i lau fomaʻi.

Faʻafefea ona puipuia le hormonal ma le alopecia atoa ile fale

Puipuiga o le sili sili auala e faʻafetaiaʻia ai soʻo se maʻi. O le mea lea, pe a fai o matauina faiga puipuia, e mafai e se tasi ona maua le sili ulu ulu o lauulu seia matua. Matou te fautua faapitoa lava ile mafaufau ile puipuia pe afai ua tulaʻi mai le pala i ou tagata vavalalata. O le mea pa'ū nofoaga e mautofi - o se faʻamaonia faʻamaonia o le mea moni!

  • Suia lou olaga masani, tuu le ulaula ma le ava malosi, taumafai e tele taimi i le ea fou. Taumafai e faʻaititia lau taumafaina kafeini.
  • Afai ei ai sau aga faʻapitoa i le pala, matou te fautuaina oe e lafoai le perm ma valivali le ulu. Afai e te manaʻo e sui le lanu o lou lauulu, faʻatau se vali e faʻavae i mea masani a le tino.
  • Taumafai e faʻamalosi lau lauulu i le tele o taimi. Aua le fufuluina lau lauulu i le vai vevela pe faʻaaoga se mea fulufulu lauulu vagana ua matua tatau.
  • Tiaʻi palasitika ma uʻamea selu. Sili faʻaaoga se laupapa poʻo ponaivi ponaivi.

O nei fesoasoani fesoasoani e le gata i le aloese mai le lauulu ulu, ae ia maua foi se vave toe faaleleia i le taimi e fai ai togafitiga.

O le a le faigata o fofo mo cicatricial alopecia ma o a foliga o lenei faʻamaʻi?

Alopecia o se faʻalavelave le fiafia e afaina ai foliga o se tagata.

E le gata i lea, o lenei mea, e mafai ona tasi foliga pe i se isi, o le tulaga o le atinaʻeina o le faamaʻi.

Ina ia faatonuina se manuia fofo mo alopecia, e manaʻomia le faʻamautu o le ituaiga o botdness, lona malosi, atoa ai ma mafuaʻaga na mafua ai le faʻafitauli. O le a tatou talanoa e uiga i lenei aso.

  • Faʻamatalaga puʻupuʻu o le faʻafitauli
  • O ai e lamatia?
  • Faʻaiuga
  • O mafuaʻaga o le faʻamaʻi
  • Faailoga o cicatricial alopecia
  • Ata
  • Pathogenesis o le faamaʻi
  • Togafitiga o cicatricial alopecia
  • Vitio aoga

Faʻamatalaga puʻupuʻu o le faʻafitauli

O le a le cicatricial alopecia? O le Cicatricial alopecia o se ituaiga o le lulu o loʻo iai ni eseesega ma ese mai isi ituaiga o botdness. Ole eseesega autu ole auala le talafeagai lea ma le iloaina ole faamaʻi.

O le faamaʻi e aafia ai vaega o le lauulu, lea na faasolosolo malie ona solo.

I vaega ua faaleagaina o le ulu, e faʻaalia mai faʻailoga - o maʻila e aofia ai alafua faʻafesoʻotaʻi.

O nei faamaufaailoga luga o lauulu lauulu, o le taunuuga o lenei le folikel ua le mafai ona faʻataunuuina lona aoga, o le lauulu taofi toe tuputupu aʻe.

O lenei ituaiga le pala e seasea lava.

E matauina i le tusa ma le 3% o gasegase na o atu i le fomaʻi ma se faʻafitauli o lauulu leiloa.

Faʻaiuga

A faʻaalia uiga faʻailoga, e tatau ona vaʻai se fomaʻi - o se trichologist. E faʻaogaina e le fomaʻi metotia faʻaiʻuga nei e faia ai se suʻesuʻega.

  1. Paʻu o le paʻu mai le vaega ua faʻaleagaina. O lenei metotia faʻatagaina oe e fuafua le tulaga o folikel, o le iai o le cicatricial faʻavae, e faʻamautu ai le mafuaʻaga na mafua ai lenei tulaga.
  2. A trichogram faʻatagaina oe e iloa le i ai o foci o mea fulafula i luga o le ulu, ma iloiloina le tulaga o lauulu laupepa, le aofaʻi o lauulu i luga o se vaega patino o le paʻu.
  3. I nisi mea, a le mafai ai ona faʻailoa le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, e sili atu le tele o suʻesuʻega o le tagata gasegase e manaʻomia e faʻailoa se maʻi e ono avea ma mafuaʻaga o le mafuaʻaga o le pala.

O mafuaʻaga o le faʻamaʻi

O mafuaaga mo le atinaʻeina o le cicatricial alopecia e eseese ma tele. E tele taimi, o lenei faʻafitauli e ono faʻailoaina mai le i ai o maʻi ogaoga, faʻafitauli i le faʻagaioiga o totoga totoga ma totoga.

Faatasi ai ma mea taua i le atinaʻeina o le cicatricial alopecia e aofia ai:

  1. Faafitauli mafuaaga. Ona o le genesis predisposition, faʻamaʻi o le uluulu e amata mai i le muamua aso o le tamaititi ola.
  2. O faʻataʻitaʻiga o se maʻi pipisi, e pei o le syphilis, mamapala.
  3. Oncological faamaʻi (maligner ma malignors tumors), o le faʻaaogaina o chemotherapy ma isi auala o latou togafitiga. Alopecia i lenei tulaga e le alualu pea i luga, e faʻalagolago lava i le malosi ma le umi o le faʻaalia o vailaau i luga o le tino.
  4. Matua faʻaleagaina le maʻuluʻulu (mu, manua, fulufulu).
  5. Autoimmune faʻamatalaga.
  6. Faʻamaʻi o le uluulu (eg, lichen).

Faailoga o cicatricial alopecia

O faʻamatalaga ole faʻamaʻi ole faʻamaʻi, e tusa lava poʻo le a le mafuaʻaga na ala mai ai, e pei ona taua i lalo:

  1. O foliga mai i luga o le uluulu o le otootoina o vaega o le pala, lea muamua lava e laiti.
  2. A o faagasolo taimi, o nei vaega e tetele lava ma atili iloa ai.
  3. O le tagata maʻi na faʻasea le le manuia i vaega o le mea na faʻaleagaina. Na tupu i le vevela, mu, ma tiga tiga i le aluga o taimi.
  4. Ole afaina ole afaina, mumu, papala ma papala ua tupu ile vaega o loʻo aafia ile paʻu, ua atili ai ona mago le paʻu, pe paʻu. Peitai, e i ai taimi e le matauina ai ia faʻaaliga, o le paʻu e tumau lamolemole e aunoa ma ni faʻailoga o mea leaga.
  5. Ina ua mavae sina taimi, ua amata ona mou atu le afaina, o se leai atoa o lauulu ua faailoga i vaega ua afaina.

Vaʻai pe faʻapefea foliga o le cicatricial alopecia i le ata:

Pathogenesis o le faamaʻi

Cicatricial alopecia alualu i luma faasolosolo, i le amataga tulaga o le faʻamaʻi o ona faʻailoga e ono laititi, e tau le iloa.

  1. I le uluaʻi laasaga, ua faʻaleagaina vaega o le paʻu i luga o le paʻu ona o mea leaga e mafua mai i mea taua.
  2. Sela e faʻaalia i lenei aʻafiaga e amata ona tuʻuina mai biologically malosi mea.
  3. Fofo o pupuga e aliali mai i luga o le paʻu, mago, lagona o le matutu paʻu foliga mai.
  4. I vaega ua paʻu o le paʻu, o loʻo faʻatinoina se vailaʻau - collagen, ma le faʻaputuina o se mumu mumu. Faailoga o le faamaʻi avea ma le le mafai ona suia.
  5. Ua sesega le faʻailoga, faʻasolosolo ona maaa, maaa (o lenei tulaga e mafai ona eseʻese umi: 1-3 masina.)
  6. I le vaega mulimuli, o le faʻaumatiaina o folau o lauulu na tupu, latou atrophy, latou te le mafai ona faia galuega o le lauulu gaosiga. I luga o le ulu, o faʻailoga ua liua i maʻila faigata ua mafai ona vaʻaia e le gata i le paʻi, ae o le mea foʻi ma vaʻaia.

Togafitiga o cicatricial alopecia

Ole aoga ole togafitiga e faalagolago ile tulaga ole faamaʻi. I le uluaʻi laasaga o le atinaʻeina o le pala, e mafai lava ona taofia lea faiga e ala i le aveeseina o le mafuaʻaga autu o lona atinaʻeina.

I lenei tulaga, e naʻo taotoga e fesoasoani ai. O loo tatou talanoa e uiga i lauulu transplantation faaaogaina donor paʻu. E mafai ona iloa faʻatele nisi mea e uiga i metotia faʻaonapo nei o taotoga, e aofia ai le lē taotoga faʻaaoga ma le tau o lenei faʻasologa i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

Ua faʻaaogaina lelei e le matou aufaitau Minoxidil mo le toe fuataina o lauulu. Vaʻai i le taʻutaʻua o lenei oloa, na matou filifili e ofo atu mo lau silafia.
Faitau atili iinei ...

Ae ui i lea, o matauʻuga iinei e le mautonu: talu ai o le paʻu o le tagata gasegase ua ufitia i maʻila, o mafiafia o fulufulua o loʻo afaina ai le siosiomaga o le toto, e le mafai ona mauaa le masini fesi.

Cicatricial alopecia o se tasi o le sili ona ogaoga ituaiga o pala. Faatasi ai ma le faʻamaʻi o lenei ituaiga, faʻaleagaina o le lauulu, o le maeʻa lauulu i le itu aʻafia ua matauina.

E le aoga ii metotia faʻaleaganuʻu. O uu ma kulimi, o vailaʻau o le a le tuuina atu le aoga faamoemoeina. Mo le manuia togafitiga, taotoga taotoga e tatau, ma, moni, le aveeseina o le mafuaaga o le faamai.

Mafuaʻaga o le ogaoga lauulu leiloa o fafine

Lauulu leiloa o se masani auala e tupu ma se tagata i le olaga atoa. E tatau ona ou fefe ia te ia? O le mea moni leai, aemaise pe a fai o le aofaʻi o lauulu e le sili atu i faʻavae faatulagaina (50-100 fasi i le aso). O lenei faʻatusatusaga ua leiloa ai manulele o manoa, ae peitaʻi o isi mea e mafai ona suia vave mai le faaopoopo i le minus. O mafuaʻaga o lauulu leiloa e mafai ona matua ese lava, ae o le a tatou taumafai e mafaufau ia mea uma.

1. Aʻafiaga o le Tau

O le tele o suiga o le vevela na i ai le leaga o le lauulu, ma o lea, faanatinati e lafoai curles, faʻamaʻimau uamea ma vevela vevela lauulu. E foliga mai i le toatele o faʻamamaina puipuiga kulimi, kulimi ma sapalai o se auala sili lea o puipuiga, ae, paga lea, latou te le faʻasaoina le tulaga. Aua nei galo e uiga i mea i fafo atu i le foliga mai o ultraviolet ma taumalulu frosts, lea e fesoasoani i le lauulu ma le leiloa.

2. O le maʻitaga ma le maeʻa o maʻio

I le avea ai o se tulafono, o le tulaga e tumau pe a uma le tausaga, pe a faʻasolosolo le hormonal tulaga ma isi gaioiga. A leai se faʻaleleia, vaʻai se fomaʻi. O iinei e mafai ona tatou talanoa e uiga i le faʻalauteleina o le thyroid gland na tupu ina ua uma ona fanau, poʻo le faʻaletonuina o le hormonal system.

3. Le lava o vitamini

E le lava le aofai o elemene, vitamini ma isi mea aoga tele e afaina ai le soifua maloloina ma foliga vaaia.

Taumafa sili atu i fualaʻau fou ma fualaau 'aina ma aua nei galo e uiga i vitamini complexes.

4. Toto malosi

Na mafai ona e faʻaititia le mamafa tele ma o lenei ua le mafai ona lava le fuainumera fou? Ua e matauina suiga na tutupu i lou lauulu? Masalo e leʻi tupu tele ma mafiafia o ia. Ae, o le adipose tisu e maua ai le tele o fafine hormone, o le le lava o lea o le a vave aafia ai le tele o lauulu. E le gata i lea, faʻatasi ai ma pauna faaopoopo, gaʻo-soluble o minerale ma vitamini, a aunoa ma lena fulufulua e le mafai, ua o ese foi mai le tino.

5. Le talafeagai le tausiga o lauulu ma le i ai o isi itu afaina

Shampoo e le talafeagai ma le ituaiga o lauulu, seasea sisina, faaumiumiina ofuina o fulufulu mafiafia, afro-fili ma dreadlocks, masani staining ma perming - o nei mea uma e le faaleleia atili ai le tulaga o le filo.

6. Ole faʻatuatuaga, ole le lava le moe, ole mafaufau le soona fai, ole saʻo o aso uma, le umi o galuega ile komipiuta - o mea ia e taatele ile mafuaʻaga ole paʻu ole fafine. E le o le faapea o lauulu amata ona tafe i totonu vave. O le faʻagaioiga o loʻo tupu malie lava, ma maua ai o ia i le maeʻa o le ono masina o le faʻamaʻi o le taimi. I lenei tulaga, e manaʻomia le aveeseina o le faʻatupu vevesi i se taimi vave ma ia alualu i luma i le faʻamalolo lelei togafitiga - fulufulu lauulu ma faʻaletino togafitiga.

8. Fai pulou ma pulou fufusi

O le isi itu taua.E taitai atu ai i le soona faʻafefeteina o le maʻilaʻulu ma faʻaleagaina le toto o loʻo faʻaputuputu, ma faʻaitiitia ai foi le tafe o le okesene. O se mea ua tupu, o se tele tele o sebum ua amata ona faʻalilolilo, e taofia ai le lelei ona faʻaaogaina o folikel. O le a ua tatou maua i le iʻuga? Fusi o manoa i luga o le aluga.

Matou te le fautuaina oe e te fealuai i le taumalulu e leai se pulou, aua o le hypothermia e tumu i se faamaʻi o le lauulu aa, lea e toe o atu ai i le tele o leiloa. Taumafai e saili se mea ogatotonu.

9. Soifua Maloloina Mataupu

E masani lava, o mafuaʻaga o le leiloa o manoa o loʻo taoto i le tulaga o le soifua maloloina fafine. Masini taugata, pulou ma isi oloa o le a le fesoasoani iinei. Asiasi i lau fomaʻi ma suʻe le mea e maua mai ai le faʻafitauli.

O a faʻamaʻi e ono faʻamalosia ai le palasi o lauulu?

  • Faʻafitauli i le faʻaogaina o meaʻai, e aofia ai dysbiosis,
  • Faʻafitauli i le endocrine system (maʻi suka mili, faʻamaʻi o le laʻau),
  • Gynecological faʻamaʻi. O le polycystic ovary e faʻatino se vaega faʻapitoa i lenei faiga.
  • O le mea mulimuli e gaosia estrogens ma o taua autu o feusuaʻiga o fafine, ma o lea la soʻo se solia o latou gaioiga mafua ai le ogaoga o le lauulu lauulu.
  • Manua le ulu
  • Maʻi pipisi faʻamaʻi (dermatitis, seborrhea, dermatomycosis, eczema, fungal lichen).

10. Vailaau

Aafiaga itu o fualaau faasaina:

  • Fualaau
  • Diuretics
  • Fualaau mo pepe e fananau mai
  • Anticoagulants,
  • Antitumor,
  • Aofia ai aspirin,
  • Fofo mo gugu ma gout,
  • Antipsychotics,
  • Fualaau
  • Faʻaititia le toto toto.

11. Mafuaʻaga taua

12. Honalonal jumps e mafua mai i le menopause, faamaʻi poʻo hormonal fualaau.

13. E tuʻueseʻese, chemotherapy e tatau ona iloga, lea e toetoe lava o taimi uma e tau atu ai i le pala.

14. leaga vai ma le siosiomaga lautele.

15. O le matua tausaga faʻagasologa.

16. Faʻagasolo maliega o le toto, o le faʻaiuga o lea ua le maua e le folikel le fua saʻo o meaʻai ma taofia le tuputupu aʻe.

Afai e te manaʻo e faʻaleleia tulaga o lou lauulu, e tatau ona vaʻai faʻapitoa ile shampoos e te faʻaogaina. Se taufaafefe foliga - i le 96% o shampoos o lauiloa ituaiga o vaega e oona o tatou tino. O vailaʻau autu na mafua ai faʻalavelave uma i luga o faʻailoga ua faʻaigoaina o le sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, coco sulfate, PEG. O nei vailaʻau vaega faʻaleagaina le faʻatulagaina o curls, lauulu avea malepelepe, leiloa eli ma le malosi, o le lanu mou. Ae o le mea sili ona leaga, o lenei muck e oso i totonu o le ate, fatu, mama, faʻaputuputu i totoga ma mafai ona mafua ai le kanesa. Matou te fautua ia oe, ia e musu e faʻaaoga le auala lea e iai lenei kemisi. Talu ai nei, sa faia ai se auiliiliga a le matou faatonu faatonu se faʻamatalaga o le shampoos-leai se sulfate, lea na ave muamua ai e le tupe mai le kamupani Mulsan Cosmetic. Le na gaosi o uma-faalenatura teuteu. O oloa uma e gaosia i lalo o le saʻo lelei tulaga pulea ma tusi faamaonia polokalama. Matou te fautua atu e asiasi i le ofisa faleoloa i luga ole laiga mulsan.ru Afai e te masalosalo i le natura o au teuga teuteu, siaki le aso muta, e le tatau ona sili atu i le tasi tausaga o le teuina.

Ae a tagata?

Mafuaʻaga o le ogaoga lauulu leiloa o fafine e masani ona maua i alii. Ae e le aunoa ma le amio a tama tane, ona o sui o le malosi feusuaʻiga e sili atu le fia iloa ona o uiga o latou tino. O le mea moni o se numera tele o androgens ma testosterone (male hormones) e mafai ona taitai atu ai i le alopecia tusa lava pe o le 18 tausaga.

Oe mafai ona le amanaiaina le mea moni e faapea o tamaloloa e le popole e uiga ia latou lauulu i uma, mataitu la latou soifua maloloina lautele itiiti, masani ona 'ai meaai leaga ma ulaula tele. Matou te faʻaopopo iinei le malosi o le tino faigaluega, le leisa ma le leaga gaosiga .... E le manaia le ata, ae i ou lima e sui ai.

Afai o le leiloa o manoa ua avea ma popolega mo oe, aua le maʻimau taimi taua, ae alu i le falemaʻi, faʻamautu le mafuaʻaga tonu o lauulu leiloa ma amata loa le togafitiga talafeagai.

E faʻalua taimi faʻaluaina e tamaloloa nai lo fafine.

Lauulu leiloa o se tasi o mafuaaga autu o le popolega mo le malosi afa o tagata. E faʻalua taimi faʻaluaina e tamaloloa nai lo fafine. O le tele o lauulu na amata ai, o se tulafono masani, i le pito i luma ma le vaega o parietal, i le tulaga lamatia o le tuua o lē e ona i le taimi ua tuanaʻi lauulu ma se laei luga o se laei luga. E toʻatele tamaloloa latou te o iai, ae le fiafia i ai tagata uma. Faʻafefea ona feagai ma faʻafitauli?

Aisea ma faʻafefea ona alu le tamaloa

Lulu (alopecia) iloga mai le masani laulu o laʻau masani e ala i le mea moni e le tupu se tasi i le mea o le a leiloa le lauulu. O le autu mafua ai le pala (95% o mataupu) i alii o tulaga hormonal. E oo lava i Hippocrates ma Aristotle na maitauina eunuka e le pauna. I le 40s o le XX seneturi, o saienitisi na faʻamaonia manatu o tagata anamua, ma faʻamaonia ai o le hormone testosterone, o le maualuga lea e masani lava ona mauaa, o loʻo vaʻaia i lalo o ni tulaga faapitoa e ala i le folika lauulu (matauila ma faʻataʻamilomilo glands) oona. O lauulu e faasolosolo ina suia e vaivai ma pupuu, mulimuli ane mou ese atoa. O alii matutua uma lona lua i luga o le 40 ua faitio i paʻu, ae o loʻo i ai foʻi le amataga o lauulu ua leiloa - i le 16% o tagata talavou mai le 18 i le 30 tausaga.

Afai na amata ona e alu i le pala ma filifili e taofi lenei faiga, e tatau ona e vaʻai i se trichologist. O tagata tomai faapitoa i le trichology - o le saienisi o fulufulu ma le uluulu - e le masani ai i nei aso, ma e mafai ona maua o latou fautuaga i le tele o nofoaga faʻafomaʻi. I le mauaina, o le trichologist o le a suʻesuʻeina le tulaga o le uluulu e faʻaaoga ai se trichogram. I le taimi o lenei auala, faʻapitoa komepiuta polokalama ma faʻatonutonu faʻatonutonu le faʻataʻitaʻiga o le a iloa ai le pasene faʻatatau i le va o vaega o lauulu tuputupu ae. E masani la, i se tagata soifua maloloina, 80-90% o lauulu o lo o i ai i le tuputupu aʻe vaega, ma le lauulu manifinifi pe a fai o lenei tulaga e puʻupuʻu. Faʻatusatusaina le aofaʻi o lauulu i vaega eseese, e mafai ona e iloiloina pe o le avanoa o le faʻatoʻilaloina o le pala e sili.

I le maea ai lea, o le trichologist o le a taumafai e malamalama i mafuaʻaga o lauulu leiloa. E mautinoa na aliaʻe foʻi se tasi o ou tauaiga tama na maua pe na maua foi se faʻafitauli tutusa. Masalo, le paleni, o le le lava o vitamini (C, B5, B6, PP) ma vaega o mea (uʻamea, kalisiu, zinc, magnesium, phosphorus), lea e tatau mo le tuputupu ae lauulu masani, saofaga i le pulu. O le leaga o le ulaula ma le 'ava e le aofia ai. Taumafa vailaʻau, latou te mafai foi ona faia se sao. Ua matauina e le au Trichologists le paʻu o lauulu e masani lava ona fesoʻotaʻi ma tau ma tulaga o le siosiomaga. Eseesega i le maualalo ma maualuga maualuga faʻaletonu toto i le ulu, ma taofia ai le ola i luga o le ulu o le ola. E taua foi se sao ole faʻamamafa.

Ina ua maua e le trichologist le tikeri ma mafuaʻaga mafuaʻaga o le alopecia, e mafai ona ia ofoina atu i le tagata maʻi auala eseese e faʻafetaiaʻia ai le faʻafitauli. Afai na faatoa amata le goto, ona e mafai lea ona taumafai e tuʻimomomo le faʻafitauli "i le pusi" ma le fesoasoani o le fulufulu, paleni taumafa ma mea teuteu tino. Fofo faʻamanuiaina a tagata: o le faʻamamaina o le suauʻu kastor, le sua o le burdock i totonu o le ulu, fufulu le kulimi ma le tui, faʻapipiʻi le kulimi yogurt ma le omea. Ae o lenei, mai le itu a fomai, na o le lagolago, ae le o togafitiga. Oe le a le mafai ona tauva ma le tinamatua a tinamatua, ma pe a fai o lau laulu e vave lava ona tuua oe, sili atu ogaoga togafitiga poʻo le taotoga gaioiga talafeagai.

Fomai e tau ia wigs

Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le faʻamaloloina o tamaloloa, ua faia ni vailaʻau faʻapitoa e mafai ona faʻaʻumi ai le taimi ole laulu e tupu ma taofi ai le oti o latou pulu. I totonu o metotia aoga o le faʻaosofia o le atinaʻeina o laʻau toto i luga o le ulu i le falemaʻi, faʻaaoga physiotherapeutic metotia. O se faʻataʻitaʻiga masani o le physiotherapy e mafai ona aofia ai le electrotherapy, electrophoresis o vailaʻau i le nofoaga o le pala, ultrasound, malamalama togafitiga, cryotherapy, vevela togafitiga, fiva ma vaitau lagona gaogao. O ia taualumaga faʻateleina le toto sapalaiina i le ulu, faʻalelei le sela taumafa ma le faʻatelevaveina le atinaʻeina o le folika lauulu. Le tele o taimi, faʻaaoga physiotherapy faʻatasi ma vailaʻau togafitiga, ae, faʻanoanoa, e le mafai ona taofia atoa alopecia i nei auala.

Mesotherapy mafai ona faateleina avanoa o le manuia i le taua faasaga i le pala. Faapitoa vailaʻau vailaʻau tui tuʻusaʻo i lalo o le ulu - e ala i tui. Mauaina lauiloa i trichology ma osone togafitiga. Ozone, o se suiga ituaiga o okesene, e galue i luga o le ulu ulu o le tagata. E fesoasoani lea i le faʻamalosia o le redox faʻagasologa i le paʻu ma le faʻagaioiga o sela vaevaega o le folika lauulu. Ole togafitiga ole ozone e mafai ona avea ma se faʻaopopoga lelei ile faʻaaogaina o le pala, ae, paga, e puʻupuʻu. Lelei iʻuga mulimuli 5-7 masina, a maeʻa ona fautuaina e le trichologists toe fai le ala o togafitiga.

Lea la, ua taumafai uma metotia, lauulu manifinifi itiiti, ae o pulu ulu ulu faaauau pea o tuputupu. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaalu i metotia taotoga mo le toe faia o lauulu. I totonu o latou, o le trichology na faʻaaogaina muamua palasitika taofiofia e faʻaititia vaega o le pala e ala i le faʻamalosiina, sipiina o le paʻu faʻapipiʻi ma lauulu ma suia lauulu o le tino. O nei metotia ua manatu ua le aoga. Ua tumu i latou i le afaina, maʻila ma le teena o nisini. I le amataga o le XXI seneturi, o le sili ona alualu i luma auala o le autotransplantation o se tasi lau lava lauulu. Fausia i le Taua Lona Lua Lalolagi Taua e faasaʻosaʻo le ulu ina ua mu, totoina lou lava lauulu i le taimi o le sili ona faatuatuaina ma "umi-taaalo" auala o le toe faafoi matagofie lauulu. I lalo o le lotoifale anesthesia, o se vaega maʻoti o folika lauulu mai se foaʻi vaega, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le pito i tua o le ulu poʻo malumalu, ua toe totoina i se mea e tupu ai le vai. O loʻo tuʻufaʻatasia i latou i le tele o mea e taʻua o okeni, o le aofaʻi o loʻo fuafua e faʻaaogaina ai polokalame komipiuta.

Mo se taotoga taʻotoga e umi ni itula, o le tagata e manaʻomia le onosaʻi. Peitai, o le mea ua tupu, ua tauia le alii i lauulu fou mo le tele o tausaga. O pulu ninii o le a amata ona lapoʻa i le 2 - 3 masina, ma aʻafiaga i tua atu pe a uma ona totoina e lima o ni tagata agavaa faʻapitoa trichologists e toetoe lava a le mafai.

Mea moni fiafia e uiga i alopecia

O tagata suʻesuʻe, o le suʻesuʻeina o se maʻi le iloa o le alopecia, ua maitauina le tele o mamanu manaia:

  • I le 95% o tagata balding, o le "tagata solitulafono" o le male sex hormone hormone dihydrosteron, lea e sili atu,
  • nofoaga o foci o le goto o loʻo fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi o le fatu (CHD): e aʻafia ai 54% o tamaloloa o loʻo oso i le ulu o le ulu, palealii, ma naʻo le 20% i le muaulu, ma uma ituaiga o alopecia, IHD na maua i le 70% o alii
  • le tulaga faʻamalositino o balding tagata sili atu ia i latou ma lauulu: tuputupu ae o 2-3 cm maualuga, maso maso o 13-15% sili,
  • o balding tagata e tele feusuaiga feusuaiga,
  • finasteride, faʻaaogaina mo le pala, e mafai ona mafua ai le leai o se malosi, ae o le toʻatele o tamaloloa latou te leʻi teena na ituaiga togafitiga,
  • o le tupuʻaga o le kanesa o le prostate i tamaʻitaʻi e faʻamalosia ai tagata ua sili atu lona lua i lo tagata o loʻo "fulufulu".

E talitonuina e faʻamalosia feusuaiga a aliʻi

O foliga nei ole alopecia i tamaloloa na faailoaina ile suesuega a saienitisi i Iapani ma Amerika.

Mafuaaga o le baldness

O le maʻi e leʻo malamalama atoatoa, e leʻi iloa muamua ni mafuaʻaga maʻi mafuaʻaga. Ui i lea, ua faʻatuina le faʻalagolago i lona tulai mai i le faʻatosinaga o itu nei:

  1. Vaʻaiga masani, o lea e masani ona feʻaveaʻi i le laina o tane ma fafine.
  2. E masani ona faʻamalolosi tulaga. Ua tupu mai iinei se mea leaga: ua faaosofia ai le popole i le alopecia, ma o lona foliga mai ua faateleina ai le popole. E mafua ai le alualu i luma o le faamai.
  3. Manua i le ulu, amata mai tamai manuʻa ma unoʻa i manuʻa craniocerebral. E iai le talitonuga o le faʻamaʻi i lenei tulaga e tupu ai faʻafuaseʻi, e mafua mai i lagona oso mai.
  4. Faʻamaʻi pipisi i tua atu, e aofia ai faʻamaʻi o le paʻu (fungal, siama).
  5. Faʻaletonu o le puipuia o le tino: uma o lona faʻavaivaia ma autoimmune tali atu, tele faʻatuina o antibodies i latou lava tisu. E tupu lenei mea i kolagenose, allergies, psoriasis ma isi faʻamaʻi.
  6. Hormonal faaletonu i le tino. Aemaise lava, i fafine i le postmenopausal vaitaimi, pe a i ai o se faʻatupulaia faʻateleina o tane hormone faʻamalosia e le adrenal glands.
  7. O le le lava o vitamini D i le tino, o loʻo faʻaofiina i lalo o le aafiaga o le la, ma o le mea lea o le leai o le la.
  8. Le saʻo le filifiliina o oloa ile tausiga o le ulu.

Matou te fautua atu e te mafaufau foʻi ile tusitusiga: "Faʻailoga ma le togafiti ole alopecia i tamaiti."

O mea tau lauulu e le mafai ona faʻatau mai le lima, e tatau ona e filifilia i fale faʻapitoa faleoloa, fale talavai, peʻa iai se faʻamaoniga ma se fesoasoani a se faufautua

Faailoga taua i alii ma tamaitai

O le faʻamaʻi e masani ona amata i le foliga mai o se tamaʻi botak eria i luga o le ulu, lea e masani ona matauina, ma e masani ona le mafua ai le popole. Ina ua mavae sina taimi, ua amata ona faʻateleina, o mea fou e aliali mai, o loʻo nofoia se vaega tele faʻatele, e masani ona tuʻufaʻatasia i totonu o se tasi o mea taua.

Alopecia areata i tamaloloa e maua i se tulaga matuia. O le faʻagaioiga e amata i le pito i luga o le ulu, o lauulu e vave paʻu i lalo, ma faʻalauteleina le vaega o le faʻaleagaina. O se vaivai vaivai e mafai ona tupu i luga, pe leai se mea. E paʻu le paʻu, manifinifi. O le faʻamaʻi e alualu i luma vave.

Ole amataga lea ole ala e faʻalauiloa alopecia i tamaloloa. O le muamua foci foliga mai i le muaulu, pale

I le milder form, alaleʻo alopecia tupu i fafine ona o le i ai o estrogens (fafine hormone) i le tino. O vaega o le manifinifi ma le leiloa o lauulu e aliali mai i luga o le ulu, mafuli i le parietal eria (i le pale), i le itulagi ogatotonu faʻavae ma i itu uma e lua. O lenei faiga e alu ai se taimi umi, mo le tele o tausaga. Ae peitai, i le amataga o le postmenopause, pe a le toe gaosia estrogens ma amata ona puleaina androgens, o le faagasologa o le lauulu leiloa tele lava faatelevaveina. O le mea lea e taʻua o le androgenic alopecia i fafine.

Faatasi ai ma le alualu i luma o le faʻamaʻi, tupu le laulu mata ma laulu mata ma na faʻaosoina le fao fao i le 10% o tagata gasegase. Ua leiloa lo latou paʻu, ua manifinifi, manifinifi le umi ma faʻafoliga ale ua aliali mai.

Taua! Ole foliga ole fulufulu ole ulu ile ulu e mafai foi ona avea ose mea e iloa ai se siama. Ole mea lea, e taua lava le vave talanoa ma se fomaʻi mo le suʻesuʻeina ma le filifilia o togafitiga lelei.

O muamua le taulaiga o alopecia i fafine e aliali mai i le parietal eria

Togafitiga metotia

O se mea sese le manatu faapea o togafitiga o alopecia areata e naʻo le faʻaaogaina o sooupu i fafo. O lenei manatu ua faia i lalo o le faatosinaga o le tele o faʻasalalauga o vaivaiga faʻataunuʻu ma uati, e iʻu lava ina faʻamaonia e le aoga.

O lenei faʻamaʻi e i ai faʻamaʻi faigata, faʻatasi ai ma le tele o faʻalavelave i le tino. O le mea lea, o le togafitiga o focal alopecia, faʻaopopo atu i sui i fafo, e aofia ai ma ni fua lautele e aʻafia ai le tino.

Faiga faʻapitoa

O sini o le lautele togafitiga o:

  • faasaʻo faʻatonuga
  • faaosofia o metabolic faagasologa,
  • faatumuina o le vitamini-minerale paleni,
  • faʻaleleia o le mafaufau,
  • aveeseina o vaega o faʻamaʻi pipisi i le tino,
  • aveeseina o toxins, antihistamines,
  • corticosteroids.

Anthralin e maua ai se aafiaga lelei e faʻamalosia ai le puipuia; i gaioiga faʻapitoa, o le cyclosporin ma corticosteroid e faʻaaogaina e taofia ai le soona faʻaopoopo.

Actovegin, solcoseryl na faia mai le toto o manu, aloe fasi, biotin, tactivin o malosi malosi e faʻamalosia ai nei faʻafitauli.

Ua faatonuina uma vitamini A, vaega B, nicotinic, ascorbic ma folic acid, vitamini ma minerale.

Injectable biostimulants e faʻaosofia ai le puipuia o le tino ma toe faʻaleleia faiga i le togafitiga o le alopecia

Faatasi ai ma le fiafia o le neura o le tino, ua faʻafuaseʻi ona faʻafofogaina ni vailaʻau, faʻapea foi ma le masani ai ole moe.

O le togafitia o loʻo i ai nei faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi - fungal, siama, viral.

Ina ia faʻaititia ia aʻafiaga o toxins, o loʻo faʻaalia antihistamines, faʻapea foi le faʻateʻa teteʻeina o faʻamaʻi saoloto i tisiki (Resveratrol ma faʻatusa).

Taua! Ole mea masani lava ole fomaʻi, ole filifiliga ole vailaʻau e naʻo le fomaʻi e suʻesuʻeina le tagata maʻi.

Mo le togafiti o le alopecia faʻapitoa i fafine, pe a fai o androgenic i le natura, hormones (piliona) sa faatonuina e taofia le gaosia o tane tama e le adrenal glands. O togafitiga faapena e maua ai se lelei.

Togafitiga o le focal alopecia i alii e sili atu faʻafitauli. E taua le faʻaititia o le maualuga o hormone - testosterone, androsterone, dihydrotestosterone. Antiandrogens o loʻo faʻaaoga e faʻaititia ai le gaosiga o feusuaiga o hormone. O lenei mea e mafai ai ona tupu se taimi le tumau i feusuaʻiga, o le mea lea e tatau ai i se tamaloa lava ia ona filifilia le laititi o le 2 mea leaga: o le ulu paʻepaʻe ma le tele o le malosi tau feusuaʻiga, poʻo le lauulu e iai le faʻaititia o le malosi o mafutaga. O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai o le 60% o tamaloloa latou te filifilia le 2nd filifiliga.

Fale i fafo

Mo aliʻi ma tamaʻitaʻi, o loʻo i ai se filifiliga tele o fafo atu o lagona o tosinaga o le alopecia. Uma o nei mea e faʻamalosia ai le toto ma toe faʻafouina tulaga o paʻu sela ma ona faʻaopoopoga - lauulu folau. O lenei vaega e aofia ai le faʻatupuina o le mumū ma mea mumu (pefu o pepa, kaliki, pakete, Ditranol), faʻatupuina o meaola (Anthralin, Minoxidil, Solcoseryl ointment). E le gata i lea, o togafiti a tagata e mafai ona faʻaaogaina: burdock root, hair masks ma onions, garlic, horsetail, masks na faia mai le fefiloi o le meli, yolk, lemon, lemon.

Taua! A filifilia ni tupe mai fafo, e le tatau ona faʻatuatuaina se masalosalo ma mea e pipiʻi ai, ma faʻalagolago ai i le "hyped" faʻasalalauga. E leai se mea e mafai e le fomaʻi ona pikiina latou

Fomai

Mo le togafitiga o alopecia, darsonvalization, ultraviolet iradiation ma PUVA togafitiga e faʻaaogaina. O le auala mulimuli e sili ona lauiloa ma aoga. O le paʻu e togafitia i mea uʻamea (furocoumarins), ona faʻaalia lea i ni moli vaivai. Furocoumarins saofagā i le tele faʻaputuputu o le malamalama malosi, faʻateleina ai lona faʻamalosiga aʻafiaga i faʻafitauli metabolic i le paʻu.

PUVA togafitiga o le faʻapitoa alopecia i fafine

Mesotherapy

Lenei o se tui auala, pe a o mea e faʻaosofia ai lauulu ulu faʻalauiloaina tuusaʻo faataamilo i le taulaiga o le pulu (e ala i le sasaina). Ua faʻaosofia le fefiloi o vitamini, aloe oka, FIBS, Diprospan ma isi, o latou laʻasaga e filifilia taʻitoʻatasi.

Faʻatinoina tui mesotherapy mo pala

Toe suia lauulu

I tulaga ogaoga, pe a le aoga togafitiga togafitiga, o le taotoga metotia faʻaaogaina - o le lauulu sipiina. Ole filigiga ma le faʻatiga faifaipea lea, umi mai le tele o itula. Ave vaega ole paʻu (oki luga) male 2-3 lauulu mai le occipital region ma totoina e ala i tamai matapogia i le foci o alopecia. O loʻo i ai le tele o faʻapipiʻi; e masani ona faʻagaioia gaioiga e faʻatino ai le "totoina". O lauulu i le occipital region e le mautonu i aafiaga o hormone tama.

Valoaga ma Puipuiga

O le faʻalauiloaina mo le soifua maloloina e matua lelei, nesting botdness e le afaina ai le tulaga o totoga i totonu, seʻi vagana ai e mafai ona mafua ai le popole faʻanoanoa ma le popole. O le faʻamalamalamaga mo le maʻi lava e le mafai, e le mautu.

I se isi tulaga, alopecia e mafai ona puipuia, pe fai foʻi i se faʻalavelaveina lona atinaʻe. O ni mea e puipuia ai mea ia o loʻo vaʻaia ma le mataalia le soifua maloloina, faʻapaleni taumafa, taʻitaʻi ma ola maloloina olaga, filifilia o mea saʻo e togafitia e lauulu ma puipuia i latou mai aafiaga leaga.

Togafitiga o le focal alopecia e tatau ona lautele, faia e tusa ai ma le fomaʻi faʻatonuga pe a uma le suʻega. Ole manuia ole togafitiga e faʻalagolago ile olaga, meaʻai, lelei le teuteuina ole laulu.

O le a le alopecia ma o ai foʻi e aʻafia

Alopecia o se faʻateleina faʻafitauli, e masani lava ona feagai ma sui o le malosi o le afa o tagata. E tele ituaiga o alopecia, eseʻesega i faʻailoga, etiology ma uiga o le faʻateʻaina o nisi vaega o tagata taʻitoʻatasi. O lea, o le lamatiaga o le alualu i luma androgenetic alopecia faʻateleina e fetaui lelei ma le matua (o faʻailoga muamua o ia mafai ona vaʻaia vave atu i le amataga o le 15-25 tausaga), ae o le tino faʻafuaseʻi le paʻu lauulu e sili atu ona maitauina i tamaiti.

I le tusa 25% o mataupu, lauulu lauulu e mafua mai i vaega ole kenera. E masani lava ona o mai faʻatasi ma maʻi pei o le vitiligo, Down syndrome, Addison's faʻamaʻi, o ni mea le lelei o le laʻau o le thyroid gland. O aʻafiaga leaga o le siʻosiʻomaga, e aofia ai le faʻailoaina o le susulu, e mafai foi ona tupu ai lenei maʻi.

Ituaiga alopecia i fafine ma alii

E tele ituaiga o le alopecia. E faʻavasegaina faʻalagolago i le ala ma mafuaʻaga. Faʻavae i luga o le mafuaʻaga natura, alopecia e vaevaeina i mea nei e tele ituaiga.

Cicatricial. E tupu faʻasolosolo mea e fai i le tino o le tino ma le faʻatulagaina o maʻila i lo latou nofoaga. O ia e tulaʻi mai le popole i le 1-2% o mataupu uma o le pulu. E mafai ona tupu pe a maeʻa manuʻa ma mu, faʻapea foi ma le iʻuga o siama, siama poo fungal, faʻatasi ai ma le papala solo ma se maʻila mulimuli ane ai.

Androgenic. Le sili e masani ai - sili atu nai lo 95% o mataupu o lauulu leiloa i alii ma sili atu nai lo 20% - i fafine e fesootai ma lenei ituaiga o botdness. E maua lea i ituaiga uma o ituaiga, o tagata o Caucasus e sili ona aafia i ai, ma le Initia Amerika e sili ona afaina. I le amataga, e faʻamalosiʻau lauʻeleʻele i le muaulu ma pale, ma faʻamalolo fafine i le vaeluaina ma itu o le ulu. O le mafuaʻaga autu mo lenei gaioiga o le leaga lea ona o le faʻamalositino o le hormone dihydrotestosterone. O loʻo afaina ai sela o foliki, o le faʻaiuga o le laulu e atili manifinifi, gagau ma paʻeina, ma foliga o le a pa'ū.

I le maeʻa o le 10-15 tausaga, o gutu o fatuga e avea ma ufiufi i le fesoʻotaʻiga o peʻa ma leiloa atoa le malosi e faʻatino ai a latou gaioiga. Ole maualuga ole toto ole soo ile dihydrotestosterone e mafua mai ile mafuaʻaga ole mafuaaga.

O le leiloa o lauulu i fafine e seasea faʻailoa i lo tupu. O sui o le itupa feusuaʻi o loʻo i ai i le 40% le maualalo ole androgen receptors i le frontoparietal zone ma le 6 taimi e sili atu nai lo le aromatase enzyme, lea e faʻaliliu ai le dihydrotestosterone i le testosterone ma le estrogen.

Seborrheic. O le faʻaiuga o le seborrhea - o se faʻamaʻi lea e faʻateleina ai le faʻaalu o le sebaceous glands. Faatasi ai ma le umi o le seborrhea, o le afaina e tupu i luga o le paʻu e mafua ai le atinaʻeina o le seborrheic alopecia. O lenei faʻamaʻi e tele ina iloa i taimi o talavou. I tama, e faʻaalia i le leiloa o lauulu i le pale o le ulu ma malumalu, ma i teineiti i le muaulu. I le vaega basal, o gaʻo gaʻo e masani ona maua.

I le 70% o mataupu, o se suiga i meaʻai fesoasoani e faʻamalolo seborrhea.

Faailoga (telogen). O se faʻafitauli lea e tupu ona o faʻalavelave i le gaioiga o tino. O loʻo tulaga lua i se taimi pe a uma le androgenetic alopecia. E taatele i fafine nai lo alii. Faatasi ai ma lenei ituaiga o le faʻamaʻi, e leiloa a latou galuega. O faʻafitauli e ala mai i le popole, faʻaletonu o maʻi, maʻi feusuaʻi, o taʻotoga faʻafuaseʻi, faia ni vailaʻau, faʻapea foʻi ma le maʻitaga poʻo le le lava meaai. Togafitiga aofia ai le aveeseina o mafuaaga o le pala.

Oona (anagen). E tupu i lalo o le aafiaga o le leitio تابi, malosi oona ma chemotherapy. I lenei tulaga, o le lauulu amata ona paʻu i lalo i le tuputupu aʻe vaega. I le maeʻa ai o le faʻailoaina atu i mea le lelei, o le laulu e toe faʻasao i se vaitau o le 3-9 masina.

Natura. E fesoʻotaʻi ma le fesuiaʻiga o foliki i le malologa. Ua matauina i sui o itupa uma e lua, ese le taua ma le puʻupuʻu umi (tumau le sili atu nai lo 3-4 masina), e le manaʻomia ni togafitiga.

Fuafua i le faiga o le vasega, alopecia o:

  • faapitoa (faamoega), i le mea e tupu ai le pala i nisi vaega, e maua i le tusa o le 0.05–0.1% o tagata o le lalolagi, o lona uiga, i le 2.25–4.5 miliona tagata. I nei, o le 30-60 afe o Peretania, ma le 112-224 afe o tagata e nonofo i le Iunaite Setete. O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o se faʻamaʻi pipisi o autoimmune faʻamaʻi,
  • salalaufaamatalaina e lauulu lauulu leiloa i luga atoa o le ulu ma tulai mai i le toilalo o lauulu atinae taamilosaga,
  • aofaʻi, o se auala mataga lea o le atinaʻeina o faʻamaʻi, e faʻailoa mai ai le leiloa atoa o lauulu i luga o le ulu, ma o nisi taimi i isi vaega o le tino.

Ae faimai foi nisi o lipoti, focal alopecia i fafine ma alii e tupu i le tutusa taimi, ma e tusa ai ma isi - i le feusuaʻiga lelei, o loʻo maitauina faʻalua taimi. E sili atu ona aafia gofie tamaʻitaʻi i maʻi imune, ma e manatu ai o se tasi o mafuaʻaga o le leiloa atu o lauulu.

Mafuaaga o pathology

E tele ni mafuaaga autu ole alopecia. E aofia ai:

  1. Suiga o le physiolog i le tino e mafua mai i le maitaga ma le fanauina o fanau, vailaʻau, endocrine faaletonu, popolega ma meaʻai paleni (o nei mea taua e fesoasoani i le atinaʻeina o le telogen ituaiga o le faamai).
  2. Susulu susulu, fc mycosis, oona i vailaʻau oʻona, aveina o vailaau faʻasaina (vailaʻau oʻona).
  3. Mu, manua, faʻamaʻi, lichen planus ma faʻapena i le lotoifale oona (faʻailoga foliga).
  4. Alii feusuaiga hormone luga o lauulu ulu. E mafai ona mafua mai i se genetically poʻo faaosofia e pituitary po ovarian hyperplasia, polycystic ovaries, faʻateleina o le adrenal cortex, ma hormonal ma steroid vailaʻau.
  5. Toe faʻatulagaina o le tino, maualuga le tulaga o androgens i le toto, encephalitis, Parkinson faamaʻi, schizophrenia, epilepsi, manic-depressive psychosis, faaumiumi o le anabolics ma hormonal fualaau faasaina. (seborrheic pepa).

I le faʻagasologa o le suʻesuʻega e se fomaʻi faʻapitoa, e taua tele le sailia o le mafuaʻaga moni o le pala, talu ai ona o loʻo tele lava le fuafuaina o le isi togafitiga togafitiga.

Togafitiga vai

Faatasi ai ma ituaiga uma o le faʻamaʻi, e tatau ona taumafaina le tele o fualaʻau, fualaau aina ma oloa o loʻo i ai gelatin pe a mafai. Ae o le mea sili ona taua o le tausisi i le taumafataga ma seborrheic foliga o le alopecia. E tatau i le tagata maʻi ona teena le 'ava malosi ma oloa e i ai le ita (marinades, kofe, ulaula oloa). E tatau foʻi ona e faʻaititia le aano o gaʻo ma gaʻo i meaʻai.

Fualaʻau Togafiti ma tui

I le taimi nei, naʻo le lua vailaʻau mo le togafitiga o le atoa ma nest alopecia ua mauaina le faʻamaoniga mai le European Medical Agency: o se topical agent, minoxidil (2%) ma sauniuniga mo le faʻaaogaina i totonu e faʻavae i luga o finasteride (fautuaina na o alii). Togafitiga o ituaiga uma o le pala e masani ona aofia ai le taumafaina o psychotropic vailaau ma vitamini complexes. I le tulaga o le faamoega ituaiga o le faamai, angioprotectors ma sooupu e faaleleia microcirculation i tisu ua fautuaina foi (Trental).

I tulaga ogaoga o le faamai, hormone togafitiga e mafai ona faia. Corticosteroids ua faʻatonuina foi e tuʻu ese ai le mumusu. O vailaʻau e ave i le tautala pe tui. Togafitiga o le androgenetic alopecia i fafine ma alii e aofia ai le faʻaaogaina o le dihydrotestosterone blockers ma isi antiandrogens.

Faatasi ai ma le faamoega ituaiga o faʻataʻitaʻiga, togafiti fofo e faʻateleina le malamalama i le malamalama (Beroxan) e aoga. Faatasi ai ma dermatomycosis, sui fulufulu luga faʻavae i luga, mo se faʻataʻitaʻiga, ketoconazole (le ala o togafitiga o 6-8 vaiaso) ua fautuaina.

Aulelei ma teuteu

E tele ina faʻaogaina faʻavaʻa tapenaga i le lotoifale, ae maise Regein, faʻapea foi kulimi ma corticosteroids. O seisi togafitiga aoga e faʻatinoina i le faʻailogaina, ae naʻo pe a fai e masani ona faʻatino (faʻataʻitaʻiga, i afiafi uma). E mafai ona faʻatinoina tutoʻatasi (lemu faʻafuaseʻi pupuni o loʻo aʻafia ou tamatamailima).

Togafitiga masani

O nisi taimi, o isi vailaʻau o se fesoasoani i le togafitia o le alopecia - o vailaʻau ua tuʻuina i luga o le faavae o laʻau o loʻo tusia ma mea faʻalenatura. O le vaega lea e aofia ai le ava malosi (capsicum, Naftalan oil) ma decoctions of herbs (chamomile, celandine, nettle, burdock, ma se manoa).

O se fofo lauiloa o le decoction o calendula ma coltsfoot poʻo nettles (1-2 sipuni o mea na tuʻuina atu e tatau ona faʻafefe i totonu o 0.5 lita o vai mo 20 minute). Burdock suauu, lea e tatau ona oloina i totonu o le ulu i le 30-35 minute ao leʻi fufuluina, fesoasoani e faʻaititia le malosi o le leiloa o lauulu.

Togafitiga PRP (plasmolifting)

O lenei metotia faʻaavanoaina mo le tuʻuʻesea o mea tuputupu ae mai toto toto, faʻateleina lo latou faʻatusatusaina i le iunite tele ma faʻailoa le papala i totonu o le paʻu. O togafitiga faapena fesoasoani e faʻafou ma faʻalauteleina lauulu ulu, faʻapea foi ma le masani ai o le sebaceous glands. O lenei togafitiga e mafai ona faʻaaogaina o se faʻaopoopoga i vailaʻau poʻo taʻotoga togafitiga. I le tulaga lona lua, e lua sauniga o loʻo faia i luma ma pe a maeʻa le faʻagaioiga ina ia mafai ai ona faʻateleina le olaola o lauulu sipiina.

O fea e mafai ai ona ou mauaina se taotoga e leai se taotoga lauulu lauʻeleʻele?

O le taimi nei, ua faʻafaigaluegaina moli mo taulaʻi alopecia e tagata tomai faʻapitoa o le tele o nofoaga tutotonu o Rusia faʻapitoa i le taotoga togafitiga o le pulu. O le taʻitaʻi sili o lenei vaʻaiga o le Hair For Ever, naʻo latou o loʻo latou faʻaaogaina ai le tuʻufaʻatasiga o te tekonolosi o le "tusi lesona" aveʻesea o FUE mea faʻataʻitaʻi ma le faʻatulagaina o lauulu FUI (faʻaaogaina le Choi implant). Le fale faigaluega faʻapitoa tagata faʻapitoa ma le poto masani o sili atu o 10 tausaga, umia le sili atu tekonolosi mo lauulu lauulu.

Manipulation ua faʻaaogaina faʻaaogaina mea laiti-meafaigaluega ma le lapoa o le 0.5-0.8 mm. O lenei metotia e faʻaavanoaina ai se faʻalavelave itiiti ma vave faʻamaloloina manua (3-5 aso). Follicles ua aveʻesea i le taimi o le taotoga vave saunia mo transplantation; tisiketi e le manaʻomia le tipi i oke. Ole fua faatatau ole ola ile 98%.

E leai ni maʻila ma se maʻila i le vaega o lauulu 'aveʻese, o le vaaia o le laulu e le faʻalavelavea. Le fomaʻi faʻapitoa o le nofoaga tutotonu e faia foi lauulu lauulu i le vaega o maʻila, fulufulu mata, mimigi ma le ava. Afai e te manaʻo e fofo lelei le faʻafitauli o le pala, vave ma leai se mea tiga, pe a e manaʻo i ni tagata tomai faʻapitoa e galulue ma lau lauulu, faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi lauulu.

Falemai CFE. Laisene o le Moscow City Health Department Nu LO-77-01-011167 aso Oketopa 29, 2015