Pediculosis

Puipuiga o le Pediculosis ile Aʻoga

I le sefulu tausaga ua tuanaʻi, o le malosi o mea na tutupu i le pediculosis i le Russian Federation e leai se naunautaiga e faʻaitiitia; i tausaga taʻitasi e oʻo atu i le 300 afe mataupu o pediculosis ua lesitala i le Russian Federation.

I le 2015, e tusa ma le 243 afe mataupu o ulu ulu na faʻamauina i le Russian Federation, lea e 15% maualalo ifo nai lo le 2014.

I le 2015, na faʻamauina le pediculosis i tamaiti i vaitausaga uma; o le maualuga o faʻafitauli o le pediculosis i tamaiti i le va o 3 i le 6 tausaga. I vaega e 6 o le Federasi Rusia, o le numera o pediculosis (i le 100 mano tagata) sili atu i le averesi faʻaalia Rusia: i le Kamchatka Teritori, le Nenets Autonomous Okrug, le Republic Tyva, le Arkhangelsk Oblast, o aai o Moscow ma St. Petersburg. I Moscow i le ono tausaga ua tuanaʻi, o le pediculosis o le lona lua lea e sili ona maualuga le faʻaletonu ina ua maeʻa manava siama i totonu o siama ma faʻamaʻi pipisi.

O se faʻafitauli matuia i le faʻasalalauina o utu, e pei ona i ai muamua, o loʻo fai ma sui o tagata e leai se nofoaga tumau, lea e maualuga ai le siʻitaga - sili atu ma le 25%. O le faʻateleina o utu ulu i tamaiti aʻoga o aʻoaʻoga a le atunuʻu averesi 0,03%, faʻatasi ai ma tagata tafafao i ofisa o le soifua maloloina e oʻo atu i le 0.02%, faʻatasi ai ma i latou o loʻo nonofo i fale nofo ai mo tagata matutua ma le atoatoa - 0.01% ma tamaiti matuaoti - 0.03% .

Pediculosis (pediculosis, lice) o se faʻamaʻi pipisi mafua mai ona o siama o le utu i luga o le tino o le tagata. E feteʻenaʻi ma le talitonuga lauiloa o le pediculosis o le malaia o tagata e aunoa ma se nofoaga tumau, o lenei faʻamaʻi e mafai ona tupu i le tutusa tulaga o le ono iai i tagata uma.

E le pei o le tele o faʻamaʻi na toetoe a faʻatoʻilaloina tagata, pediculosis ua pasi i le tele o tausaga. E oo lava i aso ua mavae, sa tusia e Herodotus e faapea, na seleina lemu e le au faifeau Aikupito le faaeteete o latou ulu, ina ia puipuia ai i latou mai le le fiafia i iniseti - leisa.

Pediculosis, o se tulafono, o se mafuaʻaga o le solia o le soifua maloloina tulaga faʻapitoa, ae o suʻesuʻega ua faʻaalia ai e fiafia lice i lauulu mama ma e le fefe i le vai, aau ma tamoe lelei (ae le o le oso).

Ae paga lea, o le pediculosis e mafai ona maua i toetoe o soʻo se nofoaga e mafai ona latalata ai le fesoʻotaʻi o le tasi tagata ma le isi: i totonu o se faleoloa, nofoaafi poʻo isi feʻaveaʻiga lautele ma e oʻo lava i le vaitaʻele. E le gata i lea, o le maʻumaga e mafai ona faʻatali mo se tagata fou i luga o le aluga mo le 2-3 aso.

I luga o se tagata, ulu, tino ma utu uta e mafai ona parasitize. Faʻaleagaina e le fefiloi lice ulu mafai ai (mo se faʻataʻitaʻiga, o le taimi e tasi e ulu ai le ulu ma tino lice). O meaʻai e fafaga ai le toto o le 'au, ma fuamoa (nits) faʻapipiʻi i le laulu. O ofu e faʻaleaogaina na te faia fuamoa i le gaugau o lavalava, e masani ona pulu latou i le lauulu i luga o le tino o le tagata. O 'ofu ma ulu o meaʻai e feaveaʻia le typhus ma nisi ituaiga o fiva.

Ulu ulu tupe ola ma faʻateleina i le ulu, sili i luga o malumalu, nape ma pale. E fafaga i 2-3 uma itula, e le talia le fiaaai. Lice e oviparous. Ole tuputupu aʻe o fuamoa (nits) tupu i totonu ole 5-9 aso, larva - 15-17 aso. Ole ola moomia a tagata matutua ole 27-30 aso. O le fafine faʻatoa 3-7 fuamoa aso uma, mo le olaga atoa - mai le 38 i le 120 fuamoa.

E masani ona aafia tamaiti i ulu ulu. O faʻamaʻi ile ulu ole ulu e mafua mai ile ulu o le ulu i le ulu ma le tagata e maua ile ulu.

O le faʻafitauli o le faʻatupuina o le pediculosis e mafua mai i le mea moni o lice e televave vave. O le faʻaopopoina o numera o maʻi ma le faʻaopopoina o numera o maile e mafai ona mafua ai le tele ole paʻu ole paʻu ole paʻu, faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi, ma isi faʻamaʻi.

Faʻafefea ona e le oʻia

• Mulimuli i tulafono o le tumama (faʻamamaina o le tino ia le itiiti ifo 1 le taimi ile 7 aso ma le suiina o ofuvae ma moega, selu o le ulu i aso uma, fufuluina o moega, masani ona faʻamamaina o fale).

• Aua neʻi faʻatagaina lau tama e faʻaoga le selu o isi tagata, solo, pulou, faʻalogologo, pulou, pulou e paʻu ai lauulu - o uta e feaveaʻi mai i ia mea.

• Faʻatautaia iloiloga o tagata o le aiga pe a maeʻa le umi talu ona le i ai.

• Asiasia pea i taimi o lauulu ma lavalava i tamaiti o loʻo auai i nofoaga mo tamaiti.

• Asiasi ma le faaeteete moega ao faimalaga.

• Ia e mataala i le maeʻa o aso malolo: siaki le ulu o lau tama

O ona po nei o lona uiga e faʻafaigofie ona faʻafetaui le utu ulu, o le mea lea

Afai e maua le pediculosis i se tamaititi, e tatau:

- faʻatau se vailaʻau mo togafitiga o le ulu i se fale talavai,

- togafitia le uluulu e tusa ai ma faʻapipiʻi faʻatonuga,

- fufulu lau lauulu i le faʻamama poʻo le fasimoli pepe,

- aveese faʻateʻa (lima poʻo se selu soʻo) ise ua oti ma avanoa.

- oofu i le tamaitiiti ie lavalava mama ma lavalava,

- fufulu ie ma lavalava, uʻamea ma le uʻamea vevela ma le ausa,

- suʻesuʻe tagata o lou aiga ma i latou lava,

- toe fai le suʻega a le tamaititi ma tagata o lou aiga mo le masina i aso uma 10 aso.

Gaoioiga puipuia mai Pediculosis

I totonu o se aʻoga aʻoga, e iai le aʻafiaga o le maua ai o le namu. Aʻo lenei e le o se mafuaʻaga e momoli ai le tamaititi i aʻoga ile fale. O le setete tausia tamaiti aoga e ala i le tuuina atu o faatonuga e faʻailoa ai pe o a ni auala e puipuia ai pediculosis tatau ona faia.

Talanoa ma tamaiti ma o latou matua i le autu o faʻamaʻi pipisi ma latou faʻasalalau. E fai tina ma tama e mataitu le tamaititi ma lapataʻia le aʻoga pe a maʻi e puipuia ai le sosolo o le faamaʻi.

Afai o le tamaititi e iai faʻailoga mumu i tua o taliga ma i tua o lona ulu, e aoga le iloiloina o lona lauulu. E tatau ona lapataia matua pe a faʻapea e faitio le tamaititi ile ulu ma le paʻu. Afai e leai ni faailoga o latu na maua i luga o le ulu, ae o loo faaauau pea ona mataga le tamaititi, e tatau ona e iloiloina le tino ma lavalava.

O se faʻatonuga mo le pediculosis ile aʻoga e manaʻomia ai tagata faigaluega o le aʻoga:

  • mataitu le mama o le potu,
  • faaesea tamaiti mamai mai tagata maloloina,
  • faʻataga tamaiti e auai i vasega pe a maeʻa ona toe faʻaleleia mai o matamu ma lice,
  • taʻu i tamaiti aʻoga e uiga i tulafono o le tumama,
  • faia suʻega puipuia.

O se faʻataʻitaʻiga o le aʻoga a le aʻoga e mafai ona maua i luga o le Initaneti pe fesili i le pule aoga.

I aʻoga faʻaleaʻoaʻoga, mo le puipuia o faʻamaʻi o le utu, vasega ua faia lea e talanoa ai le fomai e uiga i le leaga o le ulu kutu ma metotia mo lona puipuia. O tamaiti e siakiina pe a maeʻa aso malolo uma.

Pediculosis Puipuiga Fuafuaga

Taʻitasi aʻoga faia se ata faʻataʻitaʻi mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi. O lenei pepa e taʻu mai ai mea e tatau ona faia i totonu o aʻoga puipui e puipuia ai le faʻatupuina o le faʻamaʻi. Mo aitema taitasi, aso atofaina ma se tagata faʻamasino ua tofia, e masani lava o le fomaʻi.

O le pepa faailoa e le gata gaioiga e fesoʻotaʻi ma tamaiti aʻoga. E manaʻomia le aʻafia o tagata faigaluega ile aʻoga e faʻatonutonu ai pepa aloaia.

  • SanPin 3.2.3215-14,
  • taʻiala mo le faʻatonutonu o uta,
  • Tulafono "I le soifua maloloina o le soifua maloloina soifua maloloina o le faitau aofai o tagata".

Mo tamaiti ua faʻatulaga suʻega. E faʻailoa lava pe a oʻo ina manaʻomia e faʻatino galuega faʻamalamalamaga ma matua. O loʻo avanoa le ata faʻataʻitaʻi i luga o le upega tafailagi a le aʻoga.

Asiasiga faʻatulagaina ma faʻatulagaina

Ole autu ole puipuiga ole pediculosis ile aoga tulaga lua (aʻoga tulaga lua) o loʻo tumau pea suʻega masani mo le i ai o lice ma nits. O loʻo faʻatautaia e le fomaʻi poʻo se teine ​​tausimai pasi. Ole SanPin Ordinance 3.2.3215-14 o loʻo faʻapea mai e faʻataʻitaʻi suʻega e faia faʻafa i le tausaga, pe a maeʻa aso malolo taʻitasi.

E le tatau ona faʻalagolago naʻo le aʻoga aʻoga i lenei mataupu. E manaʻomia e le matua ona suʻesuʻe male tamaititi i le fale. Ave se tioata faʻapipiʻi, filifili se nofoaga malamalama ma amata iloilo le lauulu i luga o lou ulu. E tatau ona e siaki uma vaega, amata i le malumalu. Ua siakiina moega ma ofuvae.

E tatau ona suʻesuʻe ma le faaeteete e tamaiti aʻoga le soifua maloloina. Na ia tausia se tusi faʻamaonia faʻapitoa mo pediculosis, lea e faʻailoa uma faʻamaumauga. O lenei pepa o loʻo taʻua:

  • ina ua suʻesuʻe tamaiti aʻoga mo ni utu
  • numera vasega ma le numera o tamaiti i totonu,
  • faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi pipisi ma utu.

Afai e mafai e le fomaʻi ona iloa se maʻi i le tamaititi aʻoga, ona faʻateʻaina lea o ia mai le aʻoga seʻia toe malosi. Pediculosis togafitiga o loʻo faia i totonu o atunuʻu puipui. Ua faatonuina e le fomaʻi se vailaʻau aoga mo le utu, e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le paʻu.

Afai e maua e matua ia utu, ona latou faʻailoa lea i le fomaʻi aʻoga e uiga i lea. Ona faia lea o le faʻatulagaina o suʻega o tamaiti aʻoga.

O mea e manaʻomia e matua ona iloa

Ina ia puipuia pediculosis mai le sosolo i le fanau a 'au, e tatau i matua ona faia foi puipuiga puipuia i le fale:

  1. Faʻamama lelei lau toniga ma lavalava o lau pepe e puipuia ai le tino mai o utu.
  2. Faʻaaoga le laupepa pepe e fufulu ai lou lauulu. Fufulu lou lauulu ia sili atu faʻalua i le vaiaso. E mafai ona e faʻaogaina vailaʻau faʻapitoa, o loʻo i tulaga o vailaʻau talavai poʻo suauʻu taua.
  3. Vaʻai lauulu mo fuamoa fuamoa tasi le vaiaso. Ina ia e iloa foliga o lice ma nits, e mafai ona e vaʻaia.

Lice e masani ona faʻaalia i tama tama nai lo teine. Ina ia puipuia le afafine, e tatau ona matauina le tulafono nei - ia fili lona laulu i se puaʻa poʻo ni bun.

I le aʻoga, e mafai e tina ma tama ona aʻoaʻo atu se faʻamanatuga o le pediculosis. Afai e te mulimuli i mea o loʻo tusia ai i totonu, o le aʻafia o le pikiina o se toto-susu iniseti o le a faʻaitiitia taimi.

Le masani ona tausisi i faiga puipuia vagana mai le foliga mai o iniseti ma o latou nits i le lauulu. Afai e tupu lenei mea, e aoga le lapataia o le sui aoga e uiga i le faʻamaʻi. O isi tamaiti o loʻo i le vasega o le a siakiina, ma o le maʻi o le pediculosis o le a togafitia i le fale. Mo le umi o le faʻamaʻi, o le a taofia o ia mai vasega ma faʻataga ia latou pe a fai e i ai se tusi faʻamaonia.

O le fomaʻi o le a taʻu maia se vailaʻau e mafai ai ona e aveesea ni 'ava i nai aso.

Soʻo se tasi e mafai ona mauaina lenei faʻalavelave le fiafia. Ole tele o taimi, e afaina tamaiti i le pediculosis. E saunia e le aʻoga le puipuiga, ae e le tatau ona e faʻalagolago tasi i faiaoga ma fomaʻi. Taʻu i lau tama ma lou afafine e le tatau ona faʻaaoga se mea a se isi tagata ma e tatau ona e aloese mai le vavalalata vavalalata ma i latou e faʻaalia faailoga o utu.

Le manatu o le puipuiga

Puipuiga e le gata o le tausia o tulafono a le tagata lava ia, ae o le taimi e iloa ai ma le faʻatapulaʻaina o fesoʻotaʻiga tuʻusaʻo se tagata maʻi ma tagata soifua maloloina, faʻapea foi ma le sao togafiti togafiti.

Ae faimai foi SanPin, a iloa le pediculosis, o fesoʻotaʻiga uma ma mea totino a le tagata gasegase e tatau ona faʻagaioia.

Ina ia taofia le salalau atu o le faamai, o le tagata gasegase e faaesea. Togafitiga mo pediculosis e faia i le fale.

I le tulaga o le vave mauaina o le faʻamaʻi i se tagata gasegase le mafaufau i ai, i luma o le falemaʻi, o le tagata gasegase faia atoa togafitiga mama i le fale mama siaki potu, ona tuʻuina lea i totonu o le matagaluega, i totonu o le pusa poʻo le fale puipui.

I vailaʻau, o loʻo iai se pepa - SanPin, o lona uiga o le tausisia o le puipuia ma le aneti-wamaʻi tulafono faʻatonu ma tulafono, e tusa ma tulafono faʻafomaʻi. Ina ia aua le suʻesuʻeina i ni tusi lavelave, matou te mafaufau i mea taua e tatau ona mulimuli ai se tagata ina ia puipuia ai siama.

Faʻafefea ona puipuia oe lava mai ulu ulu siama

O pipisi ulu e ola i fulufulu tagata, fafaga ile toto ma mafua ai le le mautonu. E mageso le ulu ona o le exudate na faʻamatuʻuina atu i le mafiafia o le paʻu, lea e taofia ai le alu atu i le toto.

I le nofoaga o le maʻuluʻulu, o se vaega o le hyperemic foliga, lea e matuitui tiga. Ole faʻailoga muamua o le pediculosis aliali mai - scrub.

E mafai ona e maua ulu ulu i soo se mea. E te le puipuia mai faʻamaʻi pe a faimalaga i femalagaiga lautele, tu i laina i se faleoloa, falemaʻi, poʻo le asiasi atu i sauna a le lautele, vaitaele.

O le maileo e mafai ona ola i fafo atu o le ulu o se tagata mo le 48 itula. Faʻafeiloaʻiga i le va o le soifua maloloina ma ua afaina e pule oe. Oe puipuia oe lava i le na o le matauina puipuiga.

  • Aua le le amanaʻia le pulou uila peʻa alu i le vaitaʻele,
  • • Sulu faʻataʻavale uumi i le lalaga faʻapipiʻi. Aoina le lauulu i le siusiu e le lava, o le tupe faʻafefe o le a puʻeina i luga o le fulufulu lauulu ma totolo i le ulu,
  • Aua le faʻataʻitaʻia pulou ma pulou o isi tagata,
  • Aua neʻi faʻaogaina ni selu e leʻi faatagaina
  • Aua le aveina mai i isi lauulu, rims ma ofuvae,
  • I le lautele faʻasalalau femalagaaʻi luga se pulou, nana lou lauulu,
  • Asiasia e le aunoa le ulu i tagata uma o le aiga: ua afaina se tasi, o aiga uma ma fesootaiga e feagai ma togafitiga.

Ina ia mautinoa e le mafai ona afaina i le utu, faʻaaoga faigofie mea lilo o le a le avatua i le siama se avanoa e tasi e nofo ai i lou ulu:

  • Fufulu lau lauulu i le tar fasimoli tasi aso 10 aso. O le manogi leaga e faʻamataʻu ai tagata toto toto ma puipuia mai faʻamaʻi,
  • I le faaiuga o le fufuluina autu, sauni se fufulu vaimama: faʻavaivaia 1 kulimi. sipuni o le vinisi i le 1 lita o le vai, ma fufulu curl. A laʻititi vai suamalie fesoasoani e tapunia le paʻu o le lauulu, tusa lava pe o le namu sasaina atu i le ulu, o le a le mafai ona pipii atu i lamolemole ie,
  • Faʻaopopo nai mataua o le suauu taua i le faʻamalama. Juniper, eucalyptus, lavender ma le fir concentrate fefefe ese tagata toto,
  • Lelei le puipuia mai faʻamaʻi - tea laʻau taua suauu. O ni nai mataua ua faʻaopopoina i le fulufulu lauulu o le a maua ai le puipuiga mo le 5 i le 7 aso.

Afai na tatau ona e asia se fale o loʻo i ai, i lou manatu, se aiga le lelei ola, fufulu lou ulu i le anti-pediculose shampoo i lou toe foʻi. A maeʻa 7 aso, e tatau ona toe faia le faʻagaioiga.

Tino Lice Puipuiga

O ofu luso ua afaina i ie lino. Nofoaga e iai nofoaga o le ie ma piilima o lavalava. E masani ona nofo ai i moega ma ie.

O meaola faalafua e fafaga ai le toto o le tagata, ile taimi e oʻo ai i lavalava ma le tino, o le namu e feosofi i luga o le 'au ma inu le toto.

O le nofoaga o 'oe e faʻalavelaveina i le ituaiga o lavalava ua aafia: tagata toto toto e nonofo i totonu o se ofutino, ma, ma faʻasusu o le a vaaia i le pito i luga o le tino, i le ofuvae - i le pito i lalo. O loʻo filo moega ie - o palu e tui i le tino atoa.

Faʻafefea ona puipuia oe lava mai tagata toto toto:

  • Aua le avea mea le masani ai mai tagata ese, e oʻo lava i tauaiga,
  • Faʻamamago le tagamea lelei peʻa fufulu,
  • Aua le aumaia ni solo ma ie e maua i le vaitaʻele, e mafai ona avea ma mea e maua ai namu,
  • Faʻamafanafana mea pe a uma le vaitafe, ave loa le taele i fafo o le ato ma faʻamago i le la.
  • Fufulu soʻo se taimi e mafai ai ile maualuga: vevela aʻafiaga i luga atu o le 65 C ma faʻamaligiina toto.

Mulimuli i taimi uma faiga faigofie ma le puipuia:

  • Asiasi le 'ie o lavalava ma ofuvae mo namu,
  • A maeʻa ona fufuluina, liliu le moega ma siaki tulimanu: pefu ma palapala faʻaputuputu iina - o se siʻosiʻomaga lelei mo le atinaʻeina o iniseti,
  • Aitema uma, faʻapea foʻi ma moega, ua faʻapalosia vevela. O le faʻapea o le uʻamea ma le vevela uʻamea ma le ausa o le puipuia sili lea i le fale,
  • I le toe foʻi mai mai le falemaʻi, le mea e nofo ai, o se malaga pisinisi umi, asiasia mea uma, lulu ma le faʻaeteete i luga o le auala, fufulu i le vevela maualuga ma uʻamea,
  • Faʻamamago i fafo i le susulu o le tau ma salu, aluga, ie afifi. Le malie ole lelei ole siosiomaga mo le ola o iniseti.

Faʻaaoga ni solo lavalava faapitoa mo fufulu taʻitasi. O le malosi o le manogi o le a fefe ai le iniseti.

Puipuiga puipuiga mai le utu aisa

Avea ma le "pule" o uta a le iloa e mafai e le gata e ala i feusuaiga, e ui o lenei auala lafoa i vailaau e manatu o le autu.

E oʻo lava i se tamaititi e maua mai le papala papala. Afai i se tagata matua latou nonofo i nofoaga vavalalata, ile mimita ma i se 'ava, ona mafai lea e se tamaititi ona afaina i laulu mata ma fulufulu mata.

Ia puipuia oe mai faʻamaʻi pipisi i le toto toto:

  • Filifili e uiga i feusuaiga
  • Aua le ofuina ofu taele a isi tagata,
  • I le sauna, taele, puipuia le tino ile ieafu, ona fufulu lea ile maualuga maualuga,
  • Aua le nofo i luga o le fale nofoa i le faleuila lautele. Parasites e mafai ona nonofo i fafo o le 'au mo le 10 itula,
  • Aua le ofuina ofu o aau a isi tagata,
  • Aua le fufuluina ofuvae o isi tagata ma oe.

E le mafai lava ona nonofo Parasites i tagata o loʻo tafiʻese uma vao luga o le tino. Tafi au pulu ma alofilima e masani ona e puipuia oe mai faʻamaʻi.

Puipuiga o utu i tamaiti

E masani ona mafatia tamaiti i utu ulu nai lo tagata matutua. O le le iloa o le le tausia o tulafono a le tagata lava ia tuʻuina atu i faʻamaʻi.

Ona o le fiailoa, e masani ai i tamaiti ona fesuiai pulou, fili le tasi ma le isi i fili, faʻaaoga se tasi selu mo uma. Ole vavalalata fesoʻotaʻiga o tamaiti ile aʻoga e ala ile faʻateleina o le pediculosis.

E maʻi tamaiti aʻoga. O le faʻamamaina o se tagata faigaluega faʻataʻitaʻi soifua maloloina e ono iʻu ai se faʻamaʻi o le vaega atoa.

Tamaiti laiti i le vasega faʻataʻitaʻi e suia aluga i le taimi moe, tolotolo i moega tuaoi. O le lauulu o teineiti e faʻamalolo i le taimi o moe, le louse sosolo saoloto mai le tagata maʻi i le soifua maloloina.

E tele taimi, e aumai e tamaiti ni papama mai le fale malolo. O le le lava o uiga faaalia o le au tolauapi a le tolauapiga agai i le suesueina o tamaiti e mafua ai le tele o utu.

Tamaiti, e tusa ai ma SanPin, e tatau ona masani ona faia suʻesuʻega e le fomaʻi o aʻoga faʻaopoopo ma aʻoga a tamaiti mo pediculosis. A faʻapea o loʻo maua se tamaititi i se maʻi, e vave lava ona faia togafitiga ma faʻaititia le tagata maʻi. I le fesoʻotaʻiga, latou te faʻataunuʻuina ese le ulu.

E tatau foʻi ona gaosia le kapeneta ma mea a le aiga e puipui ai le toe foʻi mai.

Afai ae ova atu ma le 30% o tamaiti e mamaʻi i totonu o le vasega poʻo le vasega faʻataʻitaʻi, o le nofoaga mo tagata mama ma epidemiologis e faʻatagaina ai le karantina.

Manatua mo matua:

  • Ia masani ona asiasia le ulu o le tamaititi mo utu ma nits,
  • Vaai lelei i gaioiga a le fanau. Pe e valu lona ulu aʻo matamata ile TV pe i le miti,
  • O fulufulu mai teine ​​e tatau ona aoina mai luga o le ulu i luga o le fili. Leai ni tautau vae ma siʻusiʻu curls le tatau ona,
  • Lauulu, fulufulu laʻau ma pulumu lauulu e tatau ona fufulu e le aunoa ma se fasimoli ma faʻagaioia ma le vineta,
  • Suiga o ofuvae e faia 1-2 taimi i le aso, ie moega - 2 taimi i le vaiaso. A uma ona faʻamamaina, e faʻalumaina mea uma,
  • Aʻoaʻo lau tama i tulafono laiti o le tumama, faʻatalatalanoa ma lau fanau e uiga i le faʻasaina o le faʻaaogaina o isi tagata, mea e fai o le tausiga o lauulu, e tatau ona fai e le masani ai le pulu ulu,
  • Ua le mafai ona suia lavalava ma tuu lou ofuvae a se isi tagata i totonu o lau kapoti. E masani lava, o teine ​​i totonu o le tolauapiga e le o ofuina o latou lavalava ma teu mea uma i luga o le tasi fata o le kapoti,
  • A e asiasi i le vaitaʻele, puipuia le laulu o le maltz ma se pulou faʻapitoa.

Mo puipuiga, fufuluina le ulu o le pepe ile 2 vaiaso i se anti-pediculant. Leai se mea e taofiofi ai le ufiufi mo le 40 minute, pei ona faʻaalia i le faʻamatalaga, 5 minute ua lava e fausia ai seisi pa puipui e puipuia mai faʻamaʻi ma aua le puʻeina niu.

A ua tupu le faʻamaʻi

I le taimi na faia ai auala puipuia, ua taua le filifilia o le mea saʻo.

Insecticides ua faʻaaogaina e avea ma profilakso ma togafitiga mo le alualu i luga, ulu ma tino lice.

O le nofoaga o le namu e togafitia i vailaʻau faʻapitoa.

E maualuga gaioiga faasaga ile toto masaʻa o vailaau e iai:

A o le i faʻaaogaina ni tapenaga o vailaʻau, mafaufau lelei i le iʻuga o le aso ma le puipuiga. Tele oloa e faʻasaina mo le faʻaaogaina e maʻitaga, faʻasusu ma tamaiti laiti.

Faiga metotia o feagai ma pediculosis

Faiga lauiloa tagata mo lice ma nits:

  • Falevine
  • Tar fasimoli
  • Fualaau suamalie fou
  • Fesoasoani vai
  • Suauu taua.

Faʻamolemole e matau o le taimi e tasi e le maua ai se taunuʻuga o le faʻaiuga. Taua: i le faʻaiuga o le faʻafaileleina o manu, faʻaaoga le metotia metotia o le faʻaumatiaga - selu nits ma se selu.

Masini faʻamalositino ma faʻamalositino

O le metotia masini e sili ona saogalemu. E faʻaaogaina e fesoʻotaʻi ma tagata gasegase, tagata matutua, maʻitaga, ma tagata i lalo o le 5 tausaga. E faʻatatau foʻi i masini e aveeseina ai le fuainumera ma fuamoa mo i latou e ono aʻafia i le faʻaleagaina o mea.

Ole masani ole selu ole mafiafia mama ma tamai sulu ole a avea ma isi mea e leaga ai iniseti leaga. Ina ia faʻafaigofie ona sosolo ese ese mai le laulu, fufulu ia curls ma vaivai vai o aseta.

E loka taʻitasi uma i le 2 i le 3 aso mo le 15 aso.

O auala faʻamalositino e faʻateʻaina ai le toto suʻe e aofia ai:

  • Le afaina i le maualalo vevela - malulu,
  • O faʻaletonu i le vevela maualuga - faʻasusuina mai i le aavea, faʻapipiʻiina le ufiufi: ua lava naʻo le faʻapuna lelei ie uʻamea mo le 20 i le 30 minute, o le a mamate uma tagata ma a latou fuamoa.

Uma ituaiga pediculosis o loʻo faʻailoaina i faʻapitoa foliga gaosi.

Togafitiga i le tulaga o faʻamaʻi pipisi mai le papala

E tatau ona suʻesuʻe se tagata maʻi o loʻo maua i se maʻi pipisi.

O namu papalagi e nonofo i le pulu, ketiʻe, fulufulu mata ma laulu mata.

Ina ia mafai ona maua se faʻaiuga vave mai le togafitiga, o le nofoaga na aʻafia ua tipiina, aveʻese mai le fulufulu mata ma fulufulu mata o tagata taʻitoʻatasi ma nits ma faʻapipiʻi.

I le avea ai o se fomaʻi aoga, o nei mea e lauiloa:

  • Veda-2,
  • Nitifora
  • Medifox e sili,
  • Faila
  • Malu faʻapipiʻi Pediculin Ultra.

I le faʻaiuga o le faʻagasologa mo le faʻaumatia o le tagata maʻi na ave se vai mafanafana. O laʻei vavae ma ie o le moega e faʻamaʻi i le faʻafefe.

Aveesea ulu o utu

Tulafono: ua iloa le ulu luse, o lona uiga e i ai nits.

Ulu ulu tagata ua faʻaleagaina e:

  • O le tipiina o laau i luga o le ulu,
  • Faamalo le selu
  • Le faaaogaina o pediculicides.

A maeʻa ona faʻamama, faʻamamaina vilivili faatasi ma le 10% oka moi.

Le taua e faasaga i gaʻo o le tino

Mea ma le ie lino ua gaosia i totonu o se potu faʻapitoa, ma le tele o faʻateleina, ua susunuina.

Lelei faasaga i ofu lice galue:

O mea faigaluega e faʻaalu e faʻaalu ma faʻaalu ai le ofu.

Soo se puipuiga e tatau ona amata i le tausia o tulafono o le soifua maloloina a le tagata lava ia. Leai ni metotia faʻa-tagata ma faiga e puipuia ai o le a sefe, pe a fai o se tagata e le saʻo i feusuaʻiga, e le mataituina le mama o le tino ma lavalava.

E tatau ona e fufuluina lou lauulu i le 3 i le 7 aso peʻa o le palapala. Ole usitaʻia faʻavae o tulafono faigofie ose auala faigofie e puipuia ai faʻamaʻi i aʻoga, vasega faʻataʻitaʻi ma falemaʻi.

Puipuiga faiga

Matauina tulafono faigofie o le puipuiga, e mafai ona puipuia oe lava mai siama i le ulu lice:

  • Fufulu lou lauulu e le aunoa ma faia se taʻele.
  • I nofoaga tumutumu, 'alo ese mai le latalata mai - paʻu e paʻu.
  • Aua le fuaina pulou o isi tagata, teuteu o laulu, ofu
  • O ie lavalava e tatau ona suia i le itiiti ifo faalua i le vaiaso, ma ofuvae e suia i aso uma.
  • Uʻamea poʻo se mea e vevela-faʻamago ai fesoasoani ile aveeseina e le gata o ni siama, ae o nits.
  • A uma ona auai i mea tetele, o le a aoga le faia o se suʻesuʻega totoʻa o le ulu mo lauulu namu.

Matou te fautua e faitau: e le fefefe neʻi malulu ma vevela, pe o le a le vevela latou te feoti ai.

Faʻafefea ona faʻasaoina se tamaititi

E faigofie lava le puipuia o le tulaʻi mai o le pediculosis i se tamaititi - ua lava lea e faʻatosina ai o ia e mulimuli i ni tulafono.

Manatua mo matua:

  • Faʻamatala i lau tama o suiga masani i ofuvae ma moega, faʻapea foi ma le faʻaeteete i le faʻamamaina o oe, o se faʻamaoniga o le leai o ni laʻei pulu.
  • Aau i vaitaele lautele e mafai ona na o se paʻu ole paʻu faʻapitoa.
  • Aua lava nei faʻaaoga pe tuʻuina atu i isi selu, talatala, mea teuteu o le laulu, poʻo se mea faʻaulu ulu.
  • Aua le fuaina pulou, pulou ma sikafu a isi tagata.
  • I malo, faletalimalo, e fautuaina le aloese mai le umi ona faʻafesoʻotaʻi ma aluga (aemaise fulu).
  • Aoao teineiti, o fulufulu uumi i taimi uma e tatau ona potopoto i se laulu ile ulu, e fili i lona fili.

Naʻo lalo ole tulaga masani e faʻatinoina uma ai i luga fautuaga, e mafai ona e puipui lau tama mai le aʻafia i le ulu ulu.

Vailaʻau faʻapitoa

E mafai ona e puipuia oe lava mai pediculosis siama i le faʻataʻitaʻia faʻalelei lou lauulu i faʻapitoa vaʻaia iniseti. O le faleoloa o faleoloa e maua mai ai le tele o laupepa, kulimi ma sua mo le puipuia o utu ulu.

A filifilia se fualaau, e taua le gauai atu i mea aoga, atoa ai ma lona totoʻa. E taua tele le faʻaʻeseʻesega o vailaʻau mo tagata matutua ma tamaiti, e matua eseese lava o latou tino.

Taua! Ina ia puipuia pediculosis, o le vailaau tutusa lava faaaoga mo togafitiga, na o se tui maualalo.

Tusa lava pe a faafuaseʻi ona lavea e le lulu le laʻau, tusa o le sefulu aso e tatau ona pasi ae leʻi faʻateleina a latou numera. Togafitiga togafitiga o le ulu tasi i le vaiaso, o le a faʻaumatia ai le laulu ninii, faʻalavelavea ai i lo latou olaga taamilosaga.

Mo le puipuia oe lava mai le ulu utu i le fale, e mafai ona faʻaogaina laupepa nei:

  • Nyx - kulimi kulimi mo le puipuia o laulu namu. O le mea autu o le permethrin. E faʻapipiʻi le kulimi i le lauulu, teuina mo le sefulu minute, fufulu ma mafanafana vai. E mafai foʻi ona faʻaalia ni mea taua e ono tutupu mai. E faasa ona faʻaaogaina le kulimi Nyx i le vaitaimi o fanauina ma fafaga le tamaititi. Ole averesi o le tau o vailaʻau i fale talavai o 350 rubles.

  • Taua 2 - O se taugofie, ae matua aoga ma lauiloa mo le puipuia o le ulu. O le mea autu o le permethrin. O le afaina i le lauluulu e tolusefulu minute. Ina ia maua le maualuga aʻafiaga, o le gaosi oloa fautuaina le toe gaosia pe a uma le sefulu aso. Ole averesi o le tau o le vailaʻau o 150 rubles.

  • Higia - aoga, ae e matua afaina ai le laupepa. Faʻaaoga e tau ai e le gata o laulu pulu, ae o latou nits. O mea aoga e tele: permethrin, acetic acid. O le laupepa e laʻei luga o lauulu mago, teu mo le afa itula ma fufulu ile vai mafanafana. I le maeʻa ai lenei faiga, e mafai ona faʻapipiʻiina i fafo ni tagata siama ma latou namu ile selu mafiafia. Ole averesi o le 170 rubles.

  • Paranit - o le faʻamalama mai se kamupani Belgian, e aofia ai suauʻu faʻapitoa o le anise, popo, ylang-ylang. O le fualaau faasaina e matua le afaina ai le soifua maloloina o tagata. Faʻaaogaina ma le faʻaeteete e fafine maʻitaga. Ole averesi o tau i faletalavai o le atunuʻu e 500 rubles.

  • Pedilin utu sisina. O le vailaau aoga autu o le malathion. O le vailaʻau e oona tele, talu ai ona faʻaleaga parasites ma insecticides faaputuputu i totonu. E le tatau ona faʻaoga mo le fanau i lalo ole lua tausaga le matutua. O le averesi o tau mo se faleoloa faleoloa fagu e na o 100 rubles.

Faʻatusa i lauulu, spray - e le oona, e matua saogalemu lava mo le soifua maloloina o tagata, pediculosis profilaks. O mea faʻapipiʻi e faigofie ona faʻaogaina ile lauulu e ala ile palu. A filifilia ni fulufulu, e aoga le faʻaeteete e le gata i le faʻavae ma tau, ae faʻapea foi ma iloiloga a e ua uma ona faʻaaogaina.

Top 5 sili ona aoga fana i le puipuia o ulu ulu:

  • Para-Plus. Anti-pediculant aerosol o le Farani gaosi oloa. I le puʻupuʻu le taimi e mafai ai (10 minute) e faʻaumatia ai le laʻau pulu ma nits. Faatatau i soo se ituaiga o utu. Tapulaa i luga o faʻaaogaina: tausaga e oʻo atu i le lua tausaga, maitaga, faʻataʻitaʻiga o le respiratory system. Ole averesi o le tau o le vailaʻau o 350 rubles.

  • Malosiʻaga atoa - o se vailaʻau, lea e aofia ai vailaʻau oona tele: cyclomethicone, isopropyl myristate. I lenei tulaga, o le faʻaaoga o le spray e faʻasaina mo tagata mama i le bronchial asma ma tamaiti i lalo o le lima tausaga le matutua. Ole averesi o tau i faletalavai o le atunuʻu e 600 rubles.

  • Avanoche Ole faʻasaʻolotoina ole vailaʻau o se vailaʻau gaʻo ole fagu i se fagu ma se dispenser. O aoga, e aoga le maitauina o le iai o mea masani ile tuʻufaʻatasiga o le vailaʻau (peppermint, lavender, ylang-ylang suauu). Faʻatapulaʻaina o le talosaga o le: tagata alergi tali atu i soʻo se vaega o le soʻoga faʻapipiʻi ma le tausaga e oʻo i le lua tausaga. Ole tau averesi o faleoloa faleoloa o 300 rubles.

  • Sapalai fana - O le vailaʻau o se Belgian gaosi oloa. O le sefululima minute talu ona maeʻa le faʻaaogaina o le Paranit, namu ma nits oti. E le afaina le manogi i le lauiloa o le oloa. Paranit e faʻatagaina mo le faʻaaogaina e tamaiti mai le tolu tausaga le matutua. Ole tau aʻo 650 rubles.

  • Pediculen Ultra - fagu o le Rusia gaosi oloa. Mea fai malosi: suauu anise. Ole ava ma le capric acid e taofia ai le tutupu mai o utu ulu e aunoa ma mea leaga ile soifua maloloina o tagata. Contraindications: maitaga, tausaga e oo i le lima tausaga, o le i ai o le paʻu faamaʻi i le ogaoga vaega o atinae. Ole averesi o le 450 rubles.

Ole olaga galue malosi o nei ona tagata e le faʻatagaina ona taofia le ono aafia o le pediculosis i le 100%. Ae e mafai ona faʻaititia ai lamatiaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e ala i le mataituina o tulafono faigofie o le puipuia ma vaʻai totoʻa le tulaga o le paʻu.

Fofo lelei togafiti mo le togafitia ma le puipuia o utu:

  • tagamea fasimoli
  • hydrogen peroxide
  • vodka
  • vili
  • o totila
  • tar fasimoli.

O le a le utu

O le faʻamaʻi e masani ona tupu i se tamaititi, ae o tagata matutua e matele lava i le tele faʻamaʻi. Pediculosis o se faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le faʻateleina o gaioiga o le toto susu susu. I le tino o le au talimalo, o meaola faalenatura o loʻo maua i vaega lauulu, ae o ulu ulu e masani ona tupu. O isi suiga o le faamaʻi e seasea lava ona masani ai, mo se faʻataʻitaʻiga, malae ma isuka faʻailoga. O faʻamaʻi e mafai ona togafitia lelei, e tatau ona e faʻatau oloa faapitoa ma mulimulitaʻi i tulafono o le soifua maloloina.

Puipuia o utu ma nits i le fale

O loʻo tufatufa atu utu e tele i tulaga le faʻamasania i totonu o le toʻatele o tagata. I aso nei, o mataupu ma lice e seasea lava, ae naʻo nisi atunuu, e le mafai ona fai atu e uiga i le tele o setete, lea e maua ai lice ma nits o se tulaga masani. I atunuu atiaʻe, e aofia ai ma Lusia, e maua ai foi utu i tagata. Tele tele parasites e maua i kindergartens (aoga ma kindergartens), faapea foi i totonu o aiga le lelei ma tagata leai ni fale.

Puipuiga o utu - o le sili lea filifiliga e puipuia ai le sosolo o utu ma ogaoga ituaiga o ona faʻafitauli. O le a le mea e ao ona puipuia ai le utu ma nits i le fale, o a faʻafitauli muamua, atoa ai ma isi auala e puipuia ai mai lice ulu.

Mafuaaga ma auga o pediculosis

O le ulu lulu o se toto-susu susu namu lea e masani lava i luga o le ulu. Lice e vaevaeina i ni ituaiga se tolu: ulu, tino ma le lautele. E faʻatupu le ulu o le pulu i luga o le ulu. A palu e se tagata se tagata, e faʻasa mai le faʻalu i taimi o sua, lea e faʻaosofia ai faʻailoga o le vevela ma le paʻu o le paʻu. Afai e te selu i le paʻu i taimi uma, ona aliaʻe ai lea o manuʻa ma mumu. Le tele o taimi, pediculosis tupu i tamaiti mai le tolu tausaga tausaga. E mafua lea i le mea moni o tamaiti o loʻo fesoʻotaʻi ma isi, faʻapena ona aʻafia ai le tasi i le isi. O se tasi o mafuaʻaga taua o lice o le le usitaʻia o le faʻamama a le tagata lava ia.Ua lava mo le toʻatasi le tamaititi i le aʻoga poʻo aʻoga e alu i se lesona, aua o le aso e sosoʻo ai o le a aʻafia uma ai le tupulaga.

E le aliali mai ni utu, ae i se taimi ua teʻa le lapopoʻa, ona faʻaalu ai lea o namu. E ala i le i ai o nits na maua ai le i ai o se utu i se tagata. A uma, o tagata papasitisi e toetoe lava a le mafai ona vaʻaia e le mata o le tagata, ma e mafai ona latou maitauina naʻo lalo ole microscope. Matua mo se taimi umi atonu e le masalomia o la latou tama ua afaina i le utu. Afai ua aʻafia se tamaititi, ona pagatia ai lea o le aiga atoa. O auala autu e lafoina ai utu o:

  • 1. E fesoʻotaʻi ma se tagata ua aafia i le utu.
  • 2. E ala i le faʻaogaina o mea tau le soifua maloloina: lauulu, selu, aufana ma pulou.
  • 3. A e asiasi i nofoaga e pei o vaitaele ma faletaalo.
  • 4. I tolauapiga a tamaiti, fale ulufale ma isi nofoaga e le aloaʻia ai le tumama.

E taua le iloa! O le faʻailoga taua o le pediculosis o le matuaʻi tiga o le ulu, e le mautonu i taimi uma.

Afai e te tilotilo i le ulu, oe mafai ona maua paʻu mago o le epidermis, manua ma fula ma e oo lava nits. O faʻaputuga nits o loʻo i le foliga o papaʻe pulou, ae o latou foliga vaaia mafai ona iloa le vave i le 2-3 vaiaso talu ona maua i le pediculosis. Afai e pa'ū le tagata matua i luga o le ulu o se tagata soifua maloloina, ona tuu lea o nits muamua e le muamua nai lo 2-3 aso mulimuli ane. I le aluga o 7-10 aso, foliga mai se talavou talavou. O le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai o se talavou larva, ua sauni mo le soifua maloloina malosi. I le uluaʻi faʻailoga o le pediculosis i se tamaititi poʻo se tagata matua, e tatau ona vave vaʻai se fomaʻi ma amata togafitiga talafeagai.

Vailaʻau faʻataʻitaʻi

E i ai le tele o vailaʻau o loʻo fuafua e faʻatonuina mo le puipuia o le pediculosis. O na vailaʻau o loʻo avanoa i le faʻatusa o shampoos, lions ma spray. Ole mea a na e fai ai, o loʻo iai oloa i iniseti e afaina ai iniseti. Insecticides e oona tele, o lea la latou faʻaaogaina mo tamaiti e lamatia.

Manaia le iloa! O vailaʻau e leai ni vailaʻau e le aoga tele nai lo vailaʻau e faʻatatau i le insecticides.

Mo tamaiti, ua fautuaina le faʻaaogaina lelei o vailaau e aunoa ma le afaina o iniseti, e leai ni contraindications ma e le afaina ai le soifua maloloina o le tamaititi. Insecticides fuafuaina mo le togafitiga ma le puipuia o ulu ulu o:

  • Moli faʻapipiʻi "Parasidosis". E faʻaogaina mo tagata matutua ma tamaiti e silia ma le 5 tausaga le matutua. Ole fualaau faasaina e le faigofie tele e faʻaaoga, ae ia manuia, uma i tagata matutua ma tamaiti.

  • Tamo Tamilin. Tamaiti luga o le 2 tausaga le matutua ua faʻatagaina. E i ai foʻi aʻafiaga o le mea faigaluega ma e mafai ona faʻaosofia ai se alergi. Faʻaaoga ma le faʻaeteete, aemaise mo tamaiti.

O loʻo faʻaalu le shampo mo le puipuia 1-2 taimi i le vaiaso. Afai o vailaʻau moʻona e oona, ona faʻapipiʻi lava saogalemu, e ui lava i le maualalo faʻaalia faʻailoga.

  • Susuga RoshTov. Ole vailaʻau e faʻaoga uma mo profilaksis ma mo le togafitiga o le pediculosis. Le faʻavae o soʻoga ole taua ole suauu ma faʻaaliga soso. Latou te faʻatagaina tamaiti mai le tasi tausaga e faʻaaoga, aua e saogalemu. E le faʻatulafonoina foi le atinaʻeina o aʻafiaga ile ituaiga o ituaiga moʻi.
  • Fofo LaysGard. Ole mafuaʻaga autu o le vailaʻau o le puipuia lea o utu ma nits. E sefe mo le faʻaaogaina e tamaiti, ma e faʻaogaina e togafitia ai ulu, lavalava ma pulou.

O mea faʻapipiʻi e faʻapipiʻi saʻo i le lauulu. O a latou gaioiga e oʻo atu i le 24 itula, o lea e manaʻomia ona apalai ae e te leʻi tuua le fale.

Isi auala e puipuia ai

I le faʻaopopoga i auala lelei i aso nei mo le puipuia o le 'ava, e iai foi auala tuai a tagata. Latou e faigofie, taugofie ma e le itiiti ifo le aoga nai lo luga. O le a le faʻailogaina a tagata mo le puipuia o le kutu, tatou aʻoaʻoina atili auiliili.

  • Lalagaina fili ma fai pulou. E mafai ona e puipuia lou lauulu mai le maua o utu i luga o latou i lalagaina o 'ie poʻo le faʻapipiʻi o pulou i foliga o sikafu, sikafu poʻo ni pulou faʻapitoa. Lenei aso, faiaʻoga faiaʻoga, lea ua mafai ai ona puipuia i latou mai siama pediculosis.

  • Fefe faʻamataʻu faʻatasi fofo. E aofia ai mea nei: suauu laʻau lauti, hellebore, tansy, ma lavender. E mafai foʻi ona e faʻaaogaina le aniani ma le sua uli, ae aua nei galo e uiga i le tumau pea o le manogi o nei fualaʻau i luga o lou lauulu.

  • Le faʻaaogaina o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi. Nei faʻapitoa aliʻi sampo e faʻavae i luga ole tar sabun poʻo birch tar. Ole tar fasimoli e le mafai ona faʻaumatia ni siama, ae mafai ona puipuia lo latou foliga mai i luga o le ulu - o lenei e fesoasoani pea.

  • Le faʻaogaina o le uʻamea. Ina ia puipuia oe lava mai foliga o utu, e tatau ona e faʻamama le ie afu pe a fufulu ma se uʻamea vevela.

Filifiliina o soʻo se tasi o metotia o loʻo i luga, e mafai ona e aloese mai le foliga mai o le ulu lice ma le faʻalauteleina o isi ogaoga faigata.

Mea uma na e le iloa e uiga pediculosis (vitio):

Vala o le puipuia o le pediculosis

Ina ia faʻaitiitia le aofaʻiga o faʻamaʻi o le pediculosis i tamaiti i aʻoga, e manaʻomia ona faia faalilolilo faiga talafeagai puipuia. O nei fua e aofia ai:

  • e asiasia tamaiti uma aʻo leʻi ulufale i le faʻalapotopotoga,
  • siaki tamaiti i vaiaso taʻitasi mo utu,
  • afai e maua mai le siama, e tatau ona fai togafitiga le tamaititi ma tupulaga uma.

Faatasi ai ma le faatupulaia o faʻalavelave, e tatau ona fai mea nei:

  • vavaeeseina tamaiti mamai
  • saili se tamaititi na avea ma puna o siama,
  • faia se taimi e suʻesuʻe ai tamaiti uma i faʻailoga o le pediculosis,
  • faʻatinoina faʻamamaina ma le faʻamama o le aʻoga,
  • e feutagai ma matua e uiga i le puipuia o kutu i le fale,
  • E mafai ona e aveina se tamaititi i le kindergarten pe a uma ona i ai se tusi pasi o le toe faaleleia.
Manaia le iloa! Faʻasalalauga o le pediculosis e masani ona maua i aoga faʻataʻitaʻi, i le tumaʻoti ma faʻatele foʻi faʻaaliga.

I le tele o taimi, o tamaiti e "aumaia" utu ma 'aiga mai fale aoga, aoga, faapea foi ma tolauapiga taumafanafana ma lio eseese

O le a le faʻapipiʻi e talafeagai mo tamaiti

Togafitiga o le ulu ma faʻamalolo vailaʻau o se mea lelei sili puipuia filifiliga mo tagata matutua ma tamaiti. Tamaiti ua talafeagai mo ia ituaiga o faʻamalolo pei Veda, Nyx, NOC ma Biosim.

O faʻamalama laʻau nei e faʻaogaina:

  • muamua e tatau ona e faʻamama le ulu o le pepe ma le faʻamalama,
  • ia tuu le ulu faʻapipiʻi mo le 15-20 minute, vaʻai lelei le tamaititi ina ia aua neʻi ona aveina faʻamalama i lona gutu,
  • fufulu moliu i lalo o le vai tafe.

Mo le tasi togafitiga, e tusa ma le 5-7 ml o lauulu sulu o le a manaʻomia. Le lagona o le faʻaaogaina o laupepa mo le puipuia o le ulu o le a, pe a fai e te faʻaogaina nei tupe e le o taimi, ae masani. Lenei e taofia ai le tutupu mai o faʻamaʻi e le gata mo lou alo, ae faʻapea foi mo le aiga atoa. Faʻaiʻuga, e taua le maitauina e tusa lava pe a le lelei le fofo filifilia, e tatau lava ona tuʻuina atu i isi vailaʻau, ae leai se mea e tatau ai ona tuʻu le avanoa.

Tagai foi: Pediculosis. Togafitiga ma puipuiga.

O fea e sau ai utu

O lea faʻamaʻi na faamatalaina e Aristotle, o le mea lea, o gaioiga taua a ituaiga meaola niniʻi faʻatupu mai i tua atu i le afe tausaga. O le puʻupuʻu o se meaola e leai ni apaʻau ma ni ona ono ni vae ma ni faʻaʻamaʻai mo faʻamautuina mautu i luga o le tino o le tagata. Faʻafetai i maʻi nifo i totonu o le gutu lapisi, e pala e le faʻamaʻi i totonu o le paʻu, solia lona faamaoni, faʻasaʻolotoina le sua, mafua ai le vevela, ma susu susu. Lice e ave mai le siosiomaga, ma o tulaga sili ona fetaui mo le ola ai o loʻo maua i nofoaga palapala. I se tulaga lamatia o tagata e le usitaia tulafono a le tagata lava ia

O le taimi na tupu ai leava o le lice ma lits

O le tagata gasegase mo sina taimi e le masalomia se faʻamaʻi pipisi. Ole taimi o le initepu o lice ma nits, e iai ona lava uiga, ma e faʻamoemoe i le olaga ole tagata aʻafia. A oʻo atu le namu i totonu o le lauulu, ua maitauina le siama ina ua mavae ni nai itula, ona maua ai lea o fua e leice. O muamua faʻailoga i le olaga o se tagata e lagonaina mulimuli ane, i nisi tagata gasegase lenei vaitaimi o 3-4 vaiaso. Ina ia iloa vave le tupu mai o le patogenic flora, e tatau i le tagata gasegase ona matua faaeteete i le tagata lava ia le tumama ma pulea le tulaga o le lauulu.

Aisea e faʻamataʻu ai lice?

Talu ona o siama e mafai ona feʻaveaʻi e le ea, e mafai ona aafia ai le utu i soo se matua. Ole tele o taimi e lamatia ai ose tamaititi e taʻitaʻi i se olaga galue, alu ile aʻoga pe faʻaoga ile aʻoga, ma faʻafesoʻotaʻi tagata ma mea ua aafia. E taua le malamalama o lice e lamatia ona o loʻo latou feaveaʻia faʻamaʻi ma mafai ona tupu ai se maʻi matuia pei ole typhus. I se faʻaopopoga, pe a sela le paʻu, e aliali mai ni manua e mafai ona mafua ai le lapoʻa tele o siama. Puipuiga o utu ma nits e tatau ona faʻamagaloina e le aiga atoa.

A sasaina e lenei iniseti ma le faʻaalu, o se vailaʻau faʻapitoa e suluia le paʻu, faʻatupuina le matuitui o le taulaʻi o le faʻamaʻi. O le tagata gasegase e oso le popole ma itaitagofie, amio tele ita. O auga o pediculosis e le mafai ona maitauina vave, ae o lo latou malosi e faasolosolo lava ona faʻateleina, faʻapea foi ma le numera o tagata ola lelei i lauulu. E taua le faia o ni auala e foia ai le pediculosis, aloese mai faʻafitauli tau soifua maloloina i lenei auala. I se faʻaopopoga, e taua le mataala i ia suiga ile soifua manuia lautele:

  • uliuli lauulu
  • o foliga o se manogi le manaia,
  • mumu, fulafula o siama,
  • afaina o le tino
  • teena i le faatinoga.

Ituaiga o Pediculosis

O le fafine namu parasese fuamoa, ma i totonu tele aofaʻi. Faʻalagolago i le nofoaga na ia faia ai lea, o ituaiga nei o pediculosis mafai ona iloga, lea atiaʻe i soʻo se matua o le gasegase:

  1. Ulu ulu. Lice ola ma faʻateleina ile laulu, faʻatupuina le mageso ole dermis ma le foliga mai o papala le lelei.
  2. Lauina o utu. Parasites, o se tasi o ituaiga o ulu lice, ola i ofuvae ma ie moega, aemaise lava i nofoaga o piilima, rollback o le kolar ma cuffs.
  3. Malu faʻaalu. O le tulai mai o namu o ituaiga mea muamua e muamua i feusuaʻiga faʻatagaina ma se tagata aafia. Parasites ola i luga o le pubis, o le mafuaʻaga o le vevela.

Mafuaaga o Lice

Aʻo leʻi faʻamaloloina le teteʻe i le pediculosis, e taua le filifilia o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi, e maua ai le taimi e puipuia ai. O mafuaʻaga mo le faʻaalia o utu e manino - faʻafesoʻotaʻi ma mea totino aiga, tagata aafia poʻo le vai. O le faʻafesoʻotaʻi-aiga auala o le autu o le mafuaʻaga pe a tasi se tagata soifua maloloina o loʻo feagai ma se faʻailoga le lelei e pei o le pediculosis. Se mea, vai, meataʻalo a le fanau i le faʻatoʻaga, poʻo se tagata foʻi e te masani ai e ono aʻafia. O isi faaosofia mea taua ile pediculosis o loo faamatalaina i lalo:

  • asiasi i nofoaga tumu,
  • pisinisi pisinisi, nofoaafi malaga ma faletalimalo nofo,
  • le-tausisia ma tulafono puipuia puipuiga,
  • malaga i femalagaʻiga faitele
  • solitulafono le faʻafeusuaʻi.

I maʻi talavou, e maua ai le utu i le ulu. E tatau ona mulimulitaʻia vave faiga faʻatonutonu ole pediculosis, ae e tatau ona e sailia mafuaʻaga moni o faʻamaʻi. O le tele o taimi, o se tamaititi tuputupu aʻe e feagai ma le faʻafitauli o utu i le aʻoga, aʻoga, nofoaga mo le soifua maloloina ma isi nofoaga o loʻo tumu ai. Isi mafuaaga o utu i tamaiti o:

  • le tausia o tulafono a le tagata lava ia le tumama, lea e sili ona moni mo fanau le saʻo ma matua le mataala,
  • faʻafeiloaʻi saʻo ma tamaiti aʻafia, mea faitino,
  • vasega i le vaega a tamaiti, fesootaiga ma tagata e le masani ai.

Lice togafitiga

I vailaau faʻaonapo nei, o loʻo iai le tele o oloa a le fale talavai o se aoga lelei e tau ai le leaga o siama. Taimi faʻailoaina le faʻafitauli o le amataga o le ala i le toe faʻaleleia atoatoa, ae o le tagata maʻi e manaʻomia se fesoʻotaʻiga faʻapitoa. O se togafitiga lelei o le ulu lice aofia ai le nei taʻiala, lea e te manaʻomia e filifili ma se fomaʻi ma faia se masani masani masani i aso uma mo le isi 1-2 vaiaso:

  • taumafa tatau, vitamini,
  • taimi faʻatulagaina fuafuaina o faʻamaʻi maualuga,
  • le faʻaaogaina o fale talavai oloa i le ituaiga o faʻamalama, balms, hair masks,
  • pupuʻu lauulu o le tamaititi (taʻitoʻatasi e ala i le filifiliga a matua),
  • togafitia ile ulu ma togafitiga a tagata,
  • faaumiumi le faaaogaina o se selu mo selu le laulu,
  • faʻatinoina o puipuiga puipuia,
  • le manaomia o le iloiloina e le gata o le foci o pathology, ae o mea ma a latou mulimuli ane fufuluina, uʻamea ma se lelei vevela uʻamea.

Vailaau

Afai e te maua le taulaʻi o faʻataʻitaʻiga, o le puipuia o faʻava e le aoga. A maʻi pipisi, o loʻo manaʻomia vave le faʻaogaina vave o utu ma vailaʻau anti-parasite. E maualuga le aoga o ia fofo malosi pe afai e te muamua talanoa i lau fomaʻi pe sili atu ma le faʻaeteete suʻesuʻe faʻatonuga mo le faʻaaogaina. Mo le tapeina o mea leaga namu, o vailaʻau nei e talafeagai:

  • Pediculene P Ultra,
  • Medilis paiolo,
  • Paranit Lotion e
  • Aneti-fāi
  • Paranit fana
  • Higia
  • Para Plus
  • Full Marx.

A maeʻa le faʻaaogaina e tasi o nei tapenaga, e totoe naʻo le selu i fafo o le laulu i se maʻa faʻapitoa, ma faia se faiga faapena mo ni nai aso - i le taeao ma le afiafi pe a uma ona suʻea le ulu. E le faʻaititia le aoga o le suauu mai le pediculosis, e mafai foʻi ona faʻatau mai ile fale talavai. Faʻaaoga tuʻuʻese mai isi vailaʻau, mulimuli i faʻatonuga uma mai faʻatonuga. O na vailaʻau fofo ua faamaonia lelei i latou lava:

  • Benzyl benzoate,
  • Uu Permethrin,
  • Boric suauu.

Dustovye fasimoli

Mo le soloia o pathogenic flora talu mai aso anamua, tagata faaaoga efuefu fasimoli mo fufuluina o latou lauulu. Parasites taofia lo latou atinae i lalo o le aafiaga o le vailaau oona o lenei oloa, taofi faʻateleina ma oti. Ole fua lea ole faʻamisa ole leaga ole iniseti ile nei talavai ua le toe aoga, e sili le faʻaaogaina ole pefu ole efuefu mo le puipuia lelei, leai seisi.

Fofo togafiti mo utu

O le faʻatonutonuina o le pediculosis faʻafoe e le gata e aloaʻia, ae o isi filifiliga. Fofo togafiti mo utu faʻaaogaina taua tele le puipuia, ma e sili atu taugofie nai lo fale talavai shampoos, fana ma suauu. Ina ia faia se fofo lelei mo pediculosis i le fale e moni foi o mea moni, o le mea taua o le filifilia o se lelei, aoga ma saogalemu auala mo taimi uma. O lenei mafai ona avea ma vaifofo poʻo vailaʻau fofoa ina ia taofiofia le pathogenic flora, maʻai ai le toe siama. O nisi lelei lelei fua:

  1. Geranium suauʻu, o se faʻamoemoe faʻatuatuaina o taua taua fulufulu ulu, faʻapeʻapeina i sina vaega laʻititi masani o suluini. Saunia le lauulu ma se faʻavae gaosi, tuu mo le 10 minute i lalo o le mafiafia vaega polyethylene. Fufulu lau lauulu, mago, siaki lelei ia namu.
  2. Papa sina luʻi o cranberry fou i totonu o le tasi pesini, faʻamaʻeina le sua. Faafefiloi ma le meli, fefiloi lelei fofo sauni. Faʻamalolosi solo ile ulu, tuu ia lauulu ile 20-30 minute. Lenei e le gata i se faʻamoemoeina o le faʻatonutonuina o faʻamaʻi feʻaveaʻi, ae faʻapea foi le itiiti ma le faʻatuatuaina puipuia o se faʻamaʻi taua.
  3. Ole sua suamalie ole rimoni e mafai ona oloina ile ulu ile faalua ile aso, tuʻu le maso mo le 30-40 minute. I le maeʻa ai o le faʻagasologa, asiasia le ulu, selu ese selu ole mate ma latou fuamoa.

O le soifua maloloina ole tino ole uluaʻi laʻasaga i le taua ole kua ole ulu

O le toʻatele o tagata, o tulaga e le masani ai i le ola, le faʻaaoga lavalava poʻo le taele, ma se suiga e le masani ai o le lino na fausia ai tulaga mo le atinaʻeina o ulu. O le faʻatulagaina ma le faʻamamaina o le tagata lava ia o se vaega autu o le tagata pediculosis profilaksis. Mo lenei faʻamoemoe, e fautuaina:

  • tausia le tino ma le lauulu mama
  • tipiina masani o lauulu
  • suiga o ofuvae ofuvae ma ie moega (ia le itiiti ifo i le faʻatasi i le vaiaso poʻo le 10 aso),
  • masani ona faʻamamaina o laei i fafo atu,
  • 'aua le faʻaogaina isi selu a tagata, lauulu ulu, fata, pulou, ma lavalava,
  • e le feoai ma lauulu paʻu i nofoaga tumutumu,
  • fufulu ma masani tapena le fale mautotogi,
  • faia masani suʻega o tamaiti ma isi tagata o le aiga mo le pediculosis, aemaise pe a mavae se umi umi,
  • a manaʻomia, fai le puipuiga o le tumama - faʻamamaina ma le faʻamama (faʻaleagaina o arthropods).

O loʻo faʻatinoina se vaega o tuʻutuʻuga ole tumama i vaega maopoopo e puipuia ai le tulaʻi o le ulu.

Fig. 6. I le ata, ulu kulimi.

O suʻesuʻega lautele a utu a tagata

O suʻesuʻega a utu a tagata e aofia ai:

  • Tausisia tulafono mama i le gaosiga.
  • Tonu le tausia o le soifua maloloina-anti-afaina ai pulega i faʻatulagaina faʻapitoa ma aʻoga faʻafomaʻi.
  • O le faʻailoaina vave o le maʻi (pe a talosaga mo fomaʻi ma faʻatautaia muamua ma faʻavasega suʻesuʻega o fomaʻi o loʻo faʻatulagaina tagata).
  • Fuafuaga lelei mo le faʻamamaina i totonu o fale lauulu, laulau e teu ai potu, laulau laupepa, potu teuteu.
  • Tuʻuina atu o faʻalapotopotoga i vaega taua o mea totino mo le tumama, o ie e mafai ona aveʻeseina, vailaʻau ma faʻamaʻi.
  • Tuʻuina atu faʻalapotopotoga falemaʻi ma mea taua mo le faʻamamaina.

Fig. 7. Faʻatau tino i le toto.

Suʻega fomai puipuia - o se fuataga o le puipuia o le pediculosis i tamaiti ma tagata matutua

E iai le taua o le faʻatinoina o tagata gasegase i le taua o le ulu. O maʻi o le pediculosis e maitauina uma a o saili fomaʻi fesoasoani, ma i le taimi amata ma le taimi o suʻega fomaʻi.

O mea faʻataʻitaʻi e faia ai suʻesuʻega e faia i mea nei.

  • i le ulufale atu o tagata gasegase i togafitiga o mai, i le tuʻuina atu mo sanatorium togafitiga, i fale malolo ma nofoaga tausiga o tamaiti, i fale moe, fale tausimai ma tagata le atoatoa, pe a faʻatagaina i totonu o faʻamasinoga nofoaga taofia ma nofoaga e nofo ai po,
  • i nofoaga tumutumu ma nofoaga faitele.

O suʻesuʻega a le falemaʻi i tamaiti o loʻo faia i tulaga nei:

  • i le ulufale mai i aoga faʻataʻitaʻi, aʻoga, tulaga lua ma aʻoga maualuluga, aʻoga ulufale, mātuaoti,
  • ina ua foʻi mai le tuʻuaga ma le tafaoga,
  • pe a faatatau i le au paionia, mo togafitiga i totonu o gasegase ma sanatorium.

O suʻesuʻega o fomaʻi e fuafua i:

  • tamaiti o loʻo agaʻi i aʻoga ma aʻoga,
  • koloa o fale tamaiti aoga ma aoga ulufale,
  • tamaiti o aʻoga matata eseese,
  • tagata nonofo i fale moe,
  • tagata o sosaiete puipuiga ofisa,
  • tagata faigaluega o le tele o pisinisi fale.

Tele o taimi faatulagaina o asiasiga:

  • tamaiti mai faʻatamaʻitele, mātuaoti ma aʻoga ulufale o loʻo suʻesuʻeina i vaiaso taʻitasi mo le pediculosis,
  • o loʻo suʻesuʻeina tamaiti aʻoga o kolisi ma kolisi, atoa ai ma tamaiti pe a foʻi mai i tuʻuaga,
  • tamaiti i tolauapiga paionia e suesueina vaiaso
  • 2 taimi i le masina, tagata mai ofisa o le saogalemu lautele, e suesueina,
  • tagata faigaluega o le tele o pisinisi i le taimi o le fomai suesuega,
  • tagata gasegase e suʻesuʻe faʻatasi i aso taʻitasi.

Ole tiutetauave mo le sailia o le pediculosis o loʻo taoto lea i le fomaʻi o tagata faigaluega o faʻalapotopotoga ma pisinisi, tusa lava pe o le a le matagaluega aoga ma le umiaina.

Fig. 8. I le ata, ulu kulimi.

O aʻoaʻoga ole soifua maloloina o se mea taua i le puipuia mai le ulu

I totonu o mea taua e mafua ai le sili atu o le pediculosis, e faʻaopopoga i le tuputupu ae o faʻasolosolo faʻagaioiga, le le lava o galuega faʻamama-aʻoaʻoga taua tele. O le faʻatulagaina o se tumama aganuu ma faʻamamaina o aʻoga o le autu lea o le soifua maloloina aʻoaʻoga. O lona maualuga maualuga e mafai ai ona e maua le poto ma aga masani a le soifua maloloina olaga i totonu o le faitau aofai o tagata.

Mo pediculosis, ua fautuaina e faʻaaoga lolomiina, ata vaʻaia, ma le tautala (tautalaga ma talanoaga) metotia aoga tau soifua maloloina.

E tatau i tagata matutua uma ona iloa pe faʻapefea ona faʻaalia le pediculosis ina ia saʻili fesoasoani faafomaʻi i se taimi vave. E ao ona vaʻai totoʻa i matua, ona e aʻafia tele tamaiti i lenei faʻamaʻi. O le usitaʻia o faʻavae masani o le tumama e mafai ona taofia le faʻasalalauina o lenei maʻi le fiafia tele.

Fig. 9. I le ata o ni fasi ie o lino.

Tui mama

A faʻailoa se tagata maʻi o le pediculosis, e faʻamamāina loa le tagata ma mulimuli ane mulumulu. I le ogatusa ma lenei togafitiga, o ie ie mama o ie moega, ie moega e faʻapena ile faʻamamaina ole fale ma le faʻaaogaina o vailaau.

  • O auala mo le maitauina o le ulu poʻo le alualu ise ma le maualalo o fusi mai o loʻo faia tutoatasi e le mai ma le aufaigaluega alofa.
  • Afai tuʻufaʻatasia pediculosis (ulu ma uarota), o se tamaititi mai le aʻoga tapunia, nofofua, lē atoatoa le malosi, se tagata nofo i fale nofo, o se sui o se aiga tele, tagata malaga, se tagata e leai se nofoaga tumau, ua iloga, o le togafitiga o loʻo faia e se faʻapitoa faʻapitoa faʻaaogaina mea pueata gaosi o moega ma ofuvae .
  • A faʻapea e faʻamama se tagata maʻi i luga o le ulufale i falemaʻi, o le faʻamamaina e faia i le ulufale matuaʻi. Mea a le gasegase ma lavalava o fomai tagata e lafoina i potu potu mo faʻamalolo.

Aveesea

O se tagata maʻi uta e tuʻusaunoa mai le asiasi i le 'au. O le outbreak e faʻamautu mo se vaitaimi o le 1 masina. I le faʻamaʻi faʻatasi i aso uma sefulu aso, faia suʻega mo utu. Ulufale i le 'au o loʻo fai peʻa maeʻa se atoatoa ma aoga togafitiga ma se tusi faʻamaonia mai se fomaʻi poʻo se fomaʻi o tamaiti.

Fig. 10. Lice (ata i le itu tauagavale) ma nits (ata i le itu tauagavale).

Pediculosis pulea faʻaaogaina metotia metotia o namu aveese

O utu ulu e mafai ona faʻaumatia e ala i le selu o nits ma iniseti latou lava ile selu faʻapitoa. O lenei auala ua faʻaalia mo tagata maʻi o loʻo i ai ni faʻailogaina i le faʻaogaina o le pediculicides - o tina maʻitaga ma faʻasusu, tamaiti i lalo o le 5 tausaga le matutua, ma tagata e i ai siama. Faʻaaogaina se selu lelei o le a faʻatagaina ai le tagata maʻi ia lafoai atoa ni vailaʻau. Naʻo lauulu e mama e faʻapena ona selu. Ina ia faafaigofieina le faʻagasologa, le lauulu e tatau ona fufulu ma le 5 - 10% fofo o le acetic acid, lea e faʻavaivaia ai le faʻapipiʻi o nits i le lauulu. Combing e faia i le tolu aso mo 2 vaiaso.

Le faʻaogaina o se metotia faʻaogaina mo le aveeseina o ulu ulu ma nits faʻatagaina le aloese mai insecticidal togafitiga o lauulu i le 95% o mataupu.

Fig. 11. Faʻapipiʻi utu ma nits - o se auala faʻapipiʻi o le aveʻesea o namu.

Faʻatau tauva ma le faʻaaogaina o metotia masani o le faʻamutaina o le namu

E faʻaaoga auala faʻaleagaina o le tino e fasioti ai le utu. Vai vevela, mago vevela ma faʻamamaina le ea, malulu o metotia o faʻaaoga e faʻafefe ai le kulimi tino.

  • O le faʻaʻaisa e faʻaumatia ai utu i totonu o le 1 aso.
  • I se vevela ea malulu 13 ° C, lice oti, ma i se vevela minus 25 ° C, parasite fuamoa oti.
  • Fasioti tagata faʻasusu i le faʻafefeteina mo le 20 i le 90 minute.
  • Faʻamalosi tino o le tino pe a taulimaina mea i le vevela vevela.
  • A faʻagaioia mea i totonu o le potu faʻamama, o le siama e oti mai faʻamago ma malulu le vevela ea ma le ausa.

Fig. 12. Faʻamatuʻu faʻamoe mo le pediculosis e faia e potu faʻamama.

Pediculosis pulea faʻaaogaina metotia vailaʻau e fasioti namu

E faʻaumatia foʻi fualaʻau, vailaʻau ua faʻaogaina - insecticides. O le metotia vailaʻau i aso nei o le auala autu lea mo le faʻaumatia o namu. O auala o loʻo aofia ai vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e puipuia ai le ulu, alafua ma le utu o le tino, faʻapea foʻi ma le aveeseina o mea ma nofoaga ile totoga ole pediculosis.

Nofoaga e faʻaputu ai namu i luga o le tino e togafitia i vaifofo, kulimi, pulumu, faʻapipiʻi, kulimi ma aerosol. A namu siama faʻaputuputu i luga o ie lino ma isi mea, faʻaaoga metotia pei o le soaking, fui ma faʻamumu.

O metotia o loʻo i ai permethrin ma organophosphorus مرکes Medifox, Medifox Super, Avicin ma Aerosol Para Plus o loʻo i ai i le 100% ovicidity - latou te fasioti lice ma fuamoa i le tasi apalai. A faʻaaoga isi vailaʻau, e manaʻomia le toe gaosia.

Le sili ona lauiloa i aso nei o Medifox, Medifox Super, Avicin, Hygia, Nittifor, Nyx, NOC, Veda-2, Reed, A-Par, Pax, Anti-Bit, Pedilin, Para Plus, Medilis Super, Para Plus, Full Marx, Paranit , Leai se mea, Pedicullin, Ultra, Benzyl benzoate.

Fig. 13. I fale talavai o loʻo faʻatauina atu e ova atu ma le 20 vaifofo mo utu. E tusa ma le 70% o latou na faia i luga o le faavae o synthetic pyrethrins, o le oona vailaʻau (insecticides) faʻaaogaina e fasioti ai iniseti.