Foliga mata ma mata mata

Ole a le leaga o le tāina ole peʻa pe'ā faʻasusu

Ua faateleina le taʻutaʻua i le tāina o le taʻalo i fafine e manaʻo e foliga lelei atoatoa i soʻo se taimi ma e le tele le taimi e faʻaoga ai ni mea teuteu teuteu. O aoga o le tumau vavaeina ua sauni e talisapaia e le tele o tina talavou o loʻo faʻaaluina 24 itula i le aso i faʻafitauli ma se tamaititi ma faigata tele ona maua ni minute maua fua e tausi ai latou lava.

Ae o tattoo talia mo le faʻasusuina o pepe? Ole a lenei suiga ile nei tina ma pepe?

Vala o le tāina tatau

Afai o se peʻa e manaʻomia le faʻalauiloaina o se vali loloto i lalo o le paʻu, ona o lea e tumau pea i le olaga atoa, ona tattooing o se itiiti faʻalavelave invasive taualumaga.

A faʻataʻitaʻi foliga tumau, o loʻo faʻauluina le ie i totonu o le pito i luga o le paʻu - e tui le nila i le loloto o le 0.3-0.8 mm. Ole mafuaʻaga lena e le mafai ai ona tali atu ile faʻatusa ile peʻa masani. O le aoga o le tāina o tattoo ua lava mo le vaitaimi o le ono masina i le tolu tausaga, e faʻamoemoe i le faʻaaogaina o le faiga, o le filifiliga o vali ma uiga o le tino.

O le tumau-make-up ei ai le tele o contraindications, e aofia ai maitaga. E leai se faʻatagaina tuʻusaʻo ile faʻatagata tāina ole HS; o le matāʻupu ole saogalemu o faʻafoega mo tina tausi ma a latou pepe e leʻi aʻoaʻoina atoatoa.

Avanoa matautia

E vave ona maitauina e faʻamalosia matua le faʻamalosi mo se tina tausi. E mafua lenei mea ile manaʻoga aʻo leʻi maeʻa ma maeʻa le togafiti e ave ai vailaʻau antiherpetic, ma ua i ai mea o loʻo lamatia i le ola maloloina ma le soifua lelei o le pepe.

Ae e te leʻi filifili e tataina mata o mata pe laumata mata, e taua le malamalama i tulaga lamatia e te ono fetaiaʻi ma le faʻafesoʻotaʻia o se lalelei.

  • Maʻi i le tino. Soʻo se mea e solia ai le faʻamaoni o le paʻu e fesoʻotaʻi ma se aʻafiaga o se faʻamaʻi pipisi. Tele faamaʻi pipisi e ala i le toto, e aofia ai le HIV, papillomavirus, hepatitis B ma C, sifilis. E tatau ona e manatunatu ma le faʻaeteete i le filifiliga o se faleoloa e tuʻuina mai ai le tattooing services.
  • Dye alergi. O mata o mata ma mata o mata e fai i le faʻaaogaina o laʻau, o le synthetic ma minerale pigments, ma e tusa lava pe leai se fafine e le i ai se tali teteʻe i le vali ao leʻi maʻitaga, e leai se faʻamaoniga e faʻapea o se meaola ma ua suia lona tulaga o lona mafaufau o le a le tali atu i le tutusa poʻo se isi lanu. O se maʻi teteʻe e mafai foi ona tupu i totonu o se pepe - o lona puipuiga puipuia o loʻo faʻailoaina e le faʻateleina o lagona ma le faigofie.
  • O le faʻaaogaina o mea leaga i totonu o le susu susu. Dyes o multicomponent formulations e mafai ona aofia ai vailaʻau e mafai ona afaina ai le pepe. Leai se tasi e mautinoa le saogalemu atoa - leai ni suʻesuʻega na faia i lenei mataupu.
  • Maua le matamumuli iʻuga. I se tamaʻitaʻi tausi faʻasoesa, e suia le faʻavae o hormonal, ae maise, e tele naʻua. O lenei hormone e aafia i le faʻatonutonuina o le vai-masima metabolism, faʻavavevave metabolism. O le mea lea, o le vali vave amata ona fufulu ese mai le tino i se saoasaoa vave - o le mata mata o mata faia i le taimi o faʻasusu o le a tumau itiiti taimi pe o le a le taʻoto i lalo. Pe pepelo na i nisi vaega. O loʻo i ai foʻi le faʻafitauli o le suia o le lanu o le dye, ona o le mafuaʻaga e le o se mea fiafia. Leai se tasi matai faʻamatalaina le auala o le a vali ai le vali i le taimi o le vai vevela.

E mafai foi ona e mauaina se manatu faapea o le tiga na oo i se fafine i le taimi o taualumaga poloka le gaosiga o le susu susu. Ae peitai, e leʻo le mea lea, o le faʻamamaina e le taofia, ae o le tafe atu o le susu i le pepe e ono faʻaleagaina mo sina taimi - o le a sili atu faigata mo le pepe ona maua ni meaai mo ia lava. Lenei e mafua mai i le mea moni o le tiga ma le faʻaititia faʻaitiitia ai le gaosiga o le oxytocin, o lona uiga o lenei hormone e nafa ma le tuleia o susu i totonu o laina.

Le mea e mafaufauina

O le filifiliga pe mafai ona fai se peʻa, e faia e tagata uma a latou lava mea. E taua le lapataia vave o le matai ua e faʻasusu se pepe. E tele tagata atamamai e mumusu e faʻatino le faʻagaioiga, aua i le tulaga lea e le mafai ona latou faʻamaonia se faʻailoga maualuga.

Afai e te filifili pea e faia ni mea teuteu tumau, e tatau ona e faʻalogo i le fesoasoani lea.

  • filifili se fale lalelei ma se matai e i ai le laisene e tuʻuina atu ai lenei ituaiga o tautua, e manaʻomia e i ai o le tagata faʻapitoa o le lolo e aʻoaʻoga faafomaʻi,
  • o le matai e tatau ona poto masani ma faʻataʻitaʻi - vaʻai i le faʻatulagaga, vaʻai mo iloiloga,
  • faʻalogo lelei ile amio a tagata faʻapitoa ile fale gaʻo ile faʻamamaina ole falemaʻi - fesili pe faʻapefea ona faʻamamaina masini, pe faʻaaoga ni nila faʻaaoga, ma isi,
  • saʻili faʻamatalaga silisili i le vali o loʻo faʻaoga i le salonoa, siaki ni mea lelei mo latou,
  • muamua suʻega le vali i luga o se vaega mataga o le paʻu e faʻailoa ai se ono ono afaina faʻapitoa.

Ina ia faʻaititia le aʻafia o le tui i totonu o le susu o mea e leaga mo le pepe, e mafai ona e teʻena le faʻamamaʻi tiga. Afai e le faʻatagaina le nofoaga o tiga ona fai e aunoa ma le tui, faʻamuta se tasi pe lua fafaga pe a uma le faʻagaioiga, ma faʻailoa susu. Le tamaititi i le taimi lea mafai ona fafagaina i le susu, na muamua faaalia i sterile fagu tioata.

Ua saunia lelei, e mafai ona e puipuia le tino o le pepe mai aafiaga leaga. Ae leai se mea e puipuia ai le tina mai ni faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma se suiga o le hormonal. Afai o le faʻaiuga e le faʻamalieina, e tatau ona e nana mo se taimi umi faʻaaogaina teuteu teuteu. Aveʻesea faʻailoga o se peʻa le maʻimau o se faʻagalogina lea gaioiga, o lea e sili ai le faʻatali seʻia maeʻa le faʻasusu o pepe ae leʻi faʻafesoʻotaʻi le fale faʻapitoa.

Ituaiga o Tattoo

Tumau (mai le tumau tumau Latina - "tumau") faia-i ai foi isi igoa: micropigmentation, dermopigmentation, contouring vali po o le tattooing.

O le faiga o le faʻauigaina o se ie faʻapipiʻi faʻapitoa ma se nila i totonu o vaega pito i luga ole dermis, o lona uiga, o le fausiaina o le tumau teuteuga. Lea e mafai ai ona e faʻataʻitaʻi masani masani i luga ole paʻu o mata pe faʻaleleia foi nisi foliga foliga, faʻamamafa, faʻapupula pe faʻasaʻo pe faʻasaʻo foliga o laulu mata, laugutu pe laumata mata. Faatasi ai ma le fesoasoani a peʻa, e mafai ona e faia se faʻasaʻo lanu o le oval o foliga, faʻamalamalamaina ai liʻo uliuli i lalo o mata, pe "faʻapipiʻi" se pona i alafau. Ma o lenei e mamao mai mea uma na mafai ona faia faʻaaoga lenei faiga.

O le nila tuʻia loloto e masani ona ese mai le 0.3 i le 0.5 mm, ma o lea la lenei ituaiga o "teuteuina" o fafo e faasino i taualuga invasive taualumaga. E tele a metotia ma metotia eseese mo le faatinoina o peʻa.

Ma e ui o le faiga e aofia ai nila ma pigments, ae e le o se peʻa. Latou iloga i le mea moni o loʻo tumau pea peʻa mo le ola, talu ai o mea faʻalanoa e faʻaofi i totonu o vaega loloto o le dermis, ma o le peʻa e tumau i le averesi mai le 6 masina i le 3-5 tausaga, e faʻalagolago i le faʻaaogaina le faiga, le filifiliga o vali ma uiga o le tino o le fafine.

E taua le maitauina o tattooing prosedur ua fai se faʻailogaina mo tina maʻitaga, peitaʻi, i le faʻasusu o fafine, faʻapea, e leai se faʻatapulaʻaina o teu tumau, ona o le saogalemu poʻo tulaga lamatia mo tamaʻitaʻi ma a latou pepe i lenei mataupu e leʻi aʻoaʻoina atoatoa. Peitai, e iai lamatiaga.

Aisea e mumusu ai nisi tusiata tatipi tusi faʻatama fafine?

Ua maeʻa ona e filifilia le filifiliga o le ituaiga tattoo, ae e te leʻi amataina le faʻagaioiga, lapataʻi le aliʻi, e oʻo lava i le taimi lea, o oe o le tina faʻasoesa. Tusa lava pe e te manaʻo e maua se peʻa, aua neʻi e lamatia e oe lava, lilo le mea moni lea, ma aua e te "sui" le matai, talu ai o le aʻafia o peʻa i luga o le fafine fafine i le taimi o lactation e leʻi faʻataʻitaʻia atoa, ma o le iʻuga atonu e le o le mea na e mafaufauina ( poo le matai na folafolaina ia te oe). E tele mafuaaga mo lenei, lea o le a tatou talanoaina i lalo.

Ma, afai e te iloaina ua e mauaina le musu o le matai e faʻatino le faiga, aua le faʻataʻitaʻia, ma e manaʻomia se tusi faʻasea, ma aua e te feita, aua o le mea lea, o le matai e faʻamaoni ia te oe, ma e ono iai lona malamalama i mafuaʻaga. E mafai e le matai ona teena pe afai:

  • E le mafai ona faʻamaonia se taunuʻuga lelei i lau mataupu. Aisea? Faitau e uiga i lalo.
  • E le lava lona poto masani e faʻatino ai lea faiga. Fesili e faʻaali le faʻauluuluga ma faitau iloiloga o ana tagata mautu ina ia mautinoa e tatau ona faia e le aliʻi tattoo (ma na ia faia lenei mea faifai pea).

E faʻafefea ona faʻaalia le faʻasāina o le tāina tatau?

E pei ona matou faʻaalia muamua, e le o malamalama lelei le aʻafia o le peʻai i le faʻasāina o pepe, peitaʻi, o nisi o vaega o lenei faʻagaioiga, e talafeagai ina ia tolopo le faʻagaioiga seʻia oʻo i le iʻuga o le vaitaimi o le faʻasusu.

Ole afaina ole vali ma le tali atu aʻi ile mea

Vali o loʻo faʻaaogaina mo le tāina o le tino peʻa mafai ona mafua ai ni allergies, ona e mafai ona eseʻese fatuga: i luga o se vai-ava poʻo kulimi alasini / faʻavae, ma faʻaopopo vailaʻau, minerale poʻo synthetic.

I le avea ai o se tulafono, o mea masani faanatura e le mafua ai popolega, e ui lava latou te taofi tele nai lo minerale tino poʻo synthetic, e ui i lea, e mafai foi ona aliali ia i latou. E faigata ona togafitia alergi ile tina tausi, pe ana fai ona e oʻo ile tulaga, e le mafai ona faʻaaoga uma vailaʻau. O le mea lea, ina ia mafai ai ona puipuia se aʻafiaga le talafeagai, e manaʻomia le faia o se suʻesuʻega faʻalauiloaina o le mea i lalo o le paʻu ma mulimuli i le tali mo ni nai aso.

I se faʻaopopoga, e tatau ona manatua o le vali moli e le mafai ona ulu atu i totonu o le susu susu, ae ui i lea, o nisi vaega o vali mafai ona ulu atu i le toto (ma mai iina i le susu) ma maua ai se afaina aafiaga i luga o le tino (atoa suʻesuʻega i lenei mataupu e leʻi faʻatautaia). O le mea lea, filifilia se vali mo tattooing, faʻamasani oe ma lona tuʻufaʻatasiga, aua o nisi o ona vaega e mafai ona mafua ai allergies pe a le o le tina lava ia, ona o le pepe.

Aafiaga o tiga

I le natura, e faʻatulaga i le taimi o lactation, i lalo o le faʻamalosia o hormones, o le tiga tiga e faʻaititia, ma le toʻatele o fafine maitauina aʻo leʻi fanauina, mo se faʻataʻitaʻiga, o le sasaina o laulu mata o se faiga faʻapalepale, ona uma loa lea o le fanauina o le a faʻatusatusa i le tiga ona o le tiga. Ma o le mea lea, o le faʻatulagaina mo le faʻapipiʻiina o se peʻa mo se fafine lote fafine e mafai ona matua tiga, e ui lava o nisi o latou matauina o le tataina o laugutu ma laumata e le tiga e pei o mata mata.

O le hormone prolactin e nafa ma le gaosiga o le susu i le tino o le fafine, ae o le hormone hormonetococin e nafa ma lona "fegasoloaʻi" e ala i le susu susu i le matāsusu. O lagona tiga e aliaʻe mai le tataina peʻa mafai ona oʻo atu i le mea moni e iai sina taimi pe a maeʻa le faʻagasologa, e ono faʻalavelavea le tufatufaina o le susu, ae e le o lona uiga o le a taofi atoa le gaosiga o le susu.

E pei ole a faʻaitiitia le tiga i le taimi o peʻa, e mafai ona faʻaaoga le anesthesia i le lotoifale. I tulaga masani, Lidocaine faaaoga pito i luga, ae i le tulaga o se fafine faʻasusu, tumau pea le faʻavae mataupu: o le faʻaaogaina o vailaʻau e mafai na o le pe a o le faʻamoemoe aoga mo le tina sili atu i le ono aʻafia i le tamaititi. O le mea lea, o le faʻaaogaina o mea ai fomaʻi ua faʻatagaina i na o tulaga tulaga ese pe leai se faʻamoemoe, ae o se mea e le mafai, o le manatu o tina e faia se vali tumau e mafai ona faʻailoa ia i latou. Matagofie e mafai ona aumaia i se taimi puʻupuʻu mulimuli ane, ina ua uma le vaitaimi o faʻasusu mama. Peitaʻi, o le filifiliga e tumau lava ile fafine na.

O a nisi taunuuga e ono iai?

I se faʻaopopoga o mea lamatia i luga, e ono tupu mai foi se faʻafitauli e aliali mai e le o iai le tattooing le gaioiga, ae i se taimi mulimuli ane, aua o manuʻa matala o le faitotoʻa o pathora. O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma ona tataina laugutu, e ono tupu le herpes. O le punavai o faʻamaʻi e mafai ona avea o se siama o le herpes ua folasia mai, poʻo se nifo namu poʻo se siama "moe" i totonu o le tino o le tina ma faʻamalosia ona o le faʻaititia o le paʻi, ma o nisi taimi o paʻi o le pepe i foliga o lona tina.

E faigata tele ona togafitia le herpes mo tina tausi, ona o le faʻatapulaʻaina faʻatapulaʻaina o vailaʻau faʻaaogaina aʻo lactation (o le tele o ia e faʻasaina mo tina, ona e afaina ai le soifua maloloina ma le faʻalelei tatau o le pepe). O le mea lea, afai o le tina e maua i le herpes, e tatau ona ia teena le faʻasusu (a itiiti mai i le taimi o togafitiga o le siama).

Faʻafefea e le lactation aafia le lelei o le peʻa?

A e le gata i lea, e le gata ile tattoo mafai ona afaina ai lactation, ae lactation mafai aafia ai le faʻaiuga mulimuli o le tattooing. E faʻamalamalamaina lea i le mea moni e faʻapea, a o faʻasusu i le tino o se fafine, o le maualuga o le maualuga o le hormone prolactin (nafa ma le gaosia o le susu) ua faateleina. O lenei hormone e i ai se immunoregulatory aafiaga ma aafia ai le vai-masima metabolism ma le saoasaoa o metabolic faagasologa.

A faapena "foliga" o le fafine fafine i le taimi o faʻasusu mafai ona afaina ai le lelei o le peʻa ma fua faʻaalia ai se faʻalavelave e leʻi maeʻa le taualumaga:

  • sui le lanu o le pigment filifilia, mo se faʻataʻitaʻiga, lanumoana laulu ae le o le ono enaena lanu enaena pe uliuli,
  • vave pigment leaching - imuniti sela iloa le vali o se mea ese ma taumafai e aveese mai le tino vave,
  • tattoo mafai ona ave i nisi vaega o le paʻu po o le a le pepelo uma.

Afai e te saunia lelei mo le faʻagasologa, ona mafai lea ona e puipuia le tino o le pepe mai faʻafitauli e ono e fesoʻotaʻi ma le taualumaga. Ae mai faʻafitauli na aliaʻe mai le peʻa ona o le malosi o le mafaufau o tina, e leai seisi e mafai ona inisiua. O le iʻuga o le le alualu i luma taualumaga o le a tatau ona natia mo sili atu nai lo le masina i lalo o mea teuteu teuteu, talu ai o le a mafai ona faasaʻoina se "mea sese" vave ae le uma ona e faʻasusu.

Afai e te filifili pea e faʻalauiloa se tumau

A faʻapea e le mafai ona faʻatali e fai se mea teu tumau, tolopo lau malaga i le salonʻi i le muamua 2-3 masina pe a uma ona fanau - ia faʻatupu le malosi atili o le tino ma le tino puipuia pe a uma le faʻamalosi (fanau mai o le popole!) Ma ua faʻamautu le faʻafaileleina Ole mea lelei lava, e sili atu le tuai o le faʻagasologa seʻia oʻo le pepe ile 9-12 masina.

Ina ia aloese mai le le malamalama lelei ma mea e le fiafia ai, e filifili e maua se peʻa ma sau i le salon, muamua, faʻalogo i vaega nei:

  1. E i ai se laisene ma le matai o lau filifiliga, e i ai le laisene e faʻatautaia ai se peʻa tattoo. E leai se mea e faʻasalaina i lea mea, e masani lava ona vaʻaia lou saogalemu (ma i le taimi lava e tasi e uiga i le saogalemu o lau pepe).
  2. Fesili atu pe o iai le aʻoaʻoga i le matai (e le tatau ai, ae manaʻomia). Lenei foʻi le atoa fesili faʻamaoni, ae leʻo le fia iloa
  3. Vaʻavaʻai galuega a tufuga, vaʻai faʻapitoa i le tausisia o le tumama ma faʻamama tuʻutuʻuga, mo se faʻataʻitaʻiga, e faamama ese masini ma mea faigaluega, pe faʻafefea ma pe oa mea faigaluega latou te galulue ai (salons e faʻatauaina lo latou igoa taʻutaʻu, faʻaaoga nila tuʻufaʻatasi, pusa vaitusi ma le vaitusi ua tatalaina ma le kalani, i le taimi aʻo leʻi amataina taualumaga, ma o le a aoga ia mautinoa le faʻamaoni o latou afifiina), pe o lo o faʻaaoga e le matai ni totigilima tosoina i le taimi o galuega ma pe o latou lima e faʻamamaina i luma o le faʻagaioiga ma e pei o. I le uma, e pei ona e iloa, soʻo se faʻatamala gaioiga e tau atu i le solia o le faʻamaoni o le paʻu, ma o lea, i le isi itu, faʻatupuina ai se lamatiaga o faʻamaʻi. E le o se mea lilo le tele o faʻamaʻi pipisi mai le toto, pei o le papilloma virus, syphilis, hepatitis B ma C, HIV.
  4. Fesili i le tele e mafai ai e uiga i vali mo tattoo faʻaaogaina e le salon ma le matai patino, siaki lo latou lelei tusipasi ma fatuga.Fai i le suʻega o le vali filifilia i se tulaga e iloa ai pe e te maʻi i lea mea, ma i le taimi lava e tasi e te pasia se suʻega mo le mataalia i tiga ma le tui faagase.

I se faʻaopopoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e uiga i metotia taliaina o tiga fesoasoani faʻafoe.

I se taimi ao leʻi amataina le faʻagasologa, fai loa le puipuiga mo le pepe. Susu mai le suasusu mai uma susu o susu i totonu faʻamaʻi sterile - o le a aoga mo le fafagaina pe a maeʻa le faʻagasologa, talu ai o le faʻaaoga o le tui ai e le mafai ai ona faʻasusu le pepe mo le 12 itula. I lenei taimi, o le tui faagase e aveʻese mai le tino o le tina ma e le ulufale ai i totonu o le susu pepe. Ma e le gata i lea, pe a faʻafuaseʻi, i le taimi o faʻapipiʻi, pe a ulu atu i se tino o le tina siama, i le taimi lea atonu o le a ia faʻaali ia lava.

Vaʻaia faʻafofogaina o le tata tatau peʻa pe a maeʻa ona fai le faiga

A maeʻa le faʻatatauga i le peʻa, e tatau ona vaʻaia lelei le faʻaeteete o palasi.

  • aua le tatalaina
  • aua le susu
  • aua le paʻi (e oo lava i lau tama pele),
  • faʻapipiʻi ma se kulimi faʻapitoa.

Ma le tele o le pisi o le tina a o pepe, e manaʻomia le sailia o se taimi mo oe lava-tausiga, ina ia faia le faʻamalologa faia masani. Ma e le gata i lea, e tatau ona e faʻaeteete poʻo ai o le a savali ma tuʻimomomo, a o loʻu tina na te faamaloloina ona foliga.

O faʻafitauli pe a uma se peʻa, o mea moni e le tupu i soʻo se fafine faʻasusu, o lea e mafai ai ona e faitau i tala lelei i luga o fonotaga. Ae ui i lea, aʻo leʻi faia se filifiliga, e tatau ona saunia se tasi mo soʻo se aʻafiaga ma ni mea e ofo ai, ae faatoa fai loa se faʻaiuga.

Mafuaʻaga aisea e mumusu ai matai e fai le peʻa

O le mataupu o le fetaui o le faʻasusuina o pepe ma tattoo, lea e toʻatele foʻi o loʻo taʻua ai le teuteuga tumau, i isi upu, tattoo, e le i suʻesuʻeina faasaienisi pe o iinei poʻo fafo atu. Mo se faʻataʻitaʻiga, ile USA, le Academy of Pediatrics, le College of Obstetricians and Gynecologists ma le Association of Family Physicians e faʻapea o loʻo talitonu le tatuina e le afaina ai le faʻasusu.

I le taimi lava e tasi, tattoo inks o loʻo aofia i le lisi o mea teuteu, ae leai se tasi o ia mea ua faʻamaonia mo tui i lalo o le paʻu, ma i le tele o setete gaioiga o tattoo potu faʻasa.

I se tulaga lautele, polofesa tattooists i itu uma e lua o le tuaoi e masani ona latou mumusu e faia se taualumaga mo maʻitaga ma faʻasusu tina. Latou te faʻamaonia lo latou teteʻe i le mea moni, muamua:

  • vaega o le valivali pigment ma le toto tafe mafai ona pasi atu i totonu o le susu e le susu ma e le o iloa pe o le a faapefea ona afaina ai le pepe,
  • lona lua, o tagata eseese e eseese faʻatonuga o tiga tiga. Ma e ui i le faʻaaogaina o vailaʻau tigaina i le lotoifale o loʻo saogalemu mo se tamaʻitaʻi tausi ma lana pepe, ae mafai ona lagona le tiga, ma malosi tele. O lenei e aofia ai faʻafitauli ogaoga ma e mafai ona faigofie fai ona faatofa i lactation,
  • Tulaga tolu, ona o le teisi eseʻesega faʻasologa o hormonal i se tina tausimai, tattoo mafai ona faʻaletonu ona o le mea moni o le pigment e le pepelo soʻo ma o le iʻuga o se faʻamoemoeina atoa lanu ma foliga vaaia o mata, mata po o laugutu.

E mafai ona i ai sou uiga eseʻese i nei faʻamatalaga - talia i luga o le faʻatuatua pe teena. Mo le tele o vaega, o le matai e toe mautu, aua i le tulaga o mea e le ma finagalo i ai, tusa lava pe le fesoʻotaʻi ma le peʻa, masalosalo e na ona pau i luga o latou tauau. Ma faatasi ma i latou le avega atoa o le tiute.

O le mea lea, o le tattoo master na galue e fai se mea teuteu tumau mo se fafine tausi soifua, o ia o se polofesa ma le poto masani i lea vaega, poʻo se tagata puʻupuʻu, o le saisaia ma se tagata gaoi.

Afai e te laki ma ua e mauaina se ituaiga faʻapolofesa, o lona uiga o le filifiliga e faia pe leai foi le faia o le mata mata, mata poʻo le laugutu laugutu. O le a matou taʻu atu ia te oe le mea o le tumau foliga ma mafaufau i le aoga o finauga i luga, e tusa ai ma matai sili masani mumusu i tina tausi.

O le a le mea e faʻatatau ma le mea e le tatau ona fai

Tattooing 'ese mai le tā peʻa i le loloto o le faʻaalia o pigment i lalo o le paʻu. E faia i luga o le epidermis pito i luga. Ma afai o le peʻa o loʻo tumau pea mo le ola, ona faʻateʻa lea o le peʻa i luga o le taimi, e masani lava i totonu ole 3-4 tausaga.

Le tumau lauulu foliga mo fafine lactating sili atu le aofia ai. Afai e naʻo le taimi o loʻo faʻatinoina, e masani lava ona aliaʻe mai faʻafoma ma e taua le aveina o vailaʻau antiherpetic i luma ma ina ua maeʻa le taotoga 1-2 vaiaso.

O fualaau faapena e le talafeagai ma le faʻasusuina.

Le ituaiga e masani ai tattoo i aso nei o le micropigmentation o mata. I ai, e mafai ona e tuuina atu le faʻaalia foliga vaʻaia ma vaʻaia vaʻaia foliga talavou i le na o le siiina o ou mata i le pito i luga ma se vali ma se nila. I le taimi nei, o ituaiga sili ona lauiloa o pupuʻu, lauulu ma a latou tuʻufaʻatasiga - 3D tattoo. O latou uma faʻatagaina oe e maua sili le natura.

O le faʻamaloloina ma le mauaina o le lanu mulimuli pe a tataina le faʻatupuina o le 2-3 vaiaso, i le taimi e tatau ai ona togafitia le paʻu o manuʻa i le faʻamalologa ma le antiseptic. O le tele o nei mea le faʻatulagaina o tino i totonu o le tino e gaosia, ina ia le afaina ai le faʻaletonu.

E faʻafefea ona aʻafia le faʻasusuina o pepe vaega

I totonu o le salon lelei, a o le i faia le faʻagasologa, e mautinoa e te ofoina atu se suʻega faʻalauiloaina o le vali faʻaaogaina i lalo o le paʻu e siaki ai le gaioiga a le tino. A uma mea uma, o se aʻafiaga teteʻe i luga o le mata ma faʻavaveina pigment teena le foliga mai e le teuteuina ma fiafia i le tagata e ona le peʻa.

O le vali e aofia ai le minerale, synthetic poʻo fualaʻau fualaʻau ma le vai-ava poʻo kulimi-gel faavae - glycerol po sorbitol. I se faʻaopopoga, glycols, ava malosi ma vai faʻalenatura e mafai ona faʻaopopo ile faʻavae e faʻateleina ai le toto faʻaputuputu.

Laʻititi le pigment i le leai o se alergi i ai ma le glycerin faavae e le lamatia pe a faʻasusu, ae latou te uʻuina foi sili itiiti ifo minerale poʻo synthetic. E i ai nisi vaega o le vali atonu oona ma ono ulu atu i le toto toto, o lona uiga susu susu. O le mea lea, filifili se matai ma se faleoloa, muamua fesili e uiga i le faʻavae o le vali faʻaaoga mo le tatuina.

O i ai se fesoʻotaʻiga i le va o le tiga ma le faʻamutaina o lactation

Ole aofaʻiga ole susu e maua mai e faʻalagolago i le faʻapitoa o le faʻaaogaina o le pepe i le fatafata. Afai e te fafagaina i luga ole manaʻoga, ae le o se taimi, ona faʻapea lea ona auina atu faʻailoga i le faiʻai i ala o neura mai le fatafata e faʻaofi mai ai le hormone prolactin, o lona uiga e faʻaosofia le gaosiga o le lava susu mo le pepe. E le gata i lea, e leai se mea e afaina ai le gaosiga o le susu.

O le isi mea o loʻo i le hormone oxytocin, lea e nafa ma le faʻamalosia o le suasusu mai le susu lobules e auala i le suasusu susu i le ua. Ma lagona tiga, ua faʻaititia ai lona gaosiga. I le taimi o loʻo tā ai peʻa, faʻapea foʻi ma le taimi puʻupuʻu pe a maeʻa, e ono faigata le faʻasoasoaina o le susu.

Ma o le sootaga i le va o tiga ma le faʻamutaina atoa o lactation e le mafai.

O le hormonal talaaga e aʻafia ai le lelei o le peʻa?

Prolactin, o le maualuga lea e maualuga ai i le taimi e fafagaina ai susu, afaina ai vai-masima metabolism, faatelevaveina le metabolism i le tino, ma e i ai immunoregulatory aafiaga. Faʻafetai i nei foliga, e mafai ona e mauaina moni se faʻaletonu lanu o le peʻa, ma lana vave "fufulu ese".

O le ua amata mai i pigment iloa tino sela e pei o se isi tagata ese ma amata galue e aveese o latou, lea e afaina ai le lanu mulimuli.

Ae afai i le tulaga masani e iloa e le aliʻi poto poʻo le a le lanu e tatau ona tupu mai i se tauiviga faʻapea, i le tulaga o lactation sea faʻamoemoe e le mafai.

Ole peʻa, faʻatinoina ma mea lelei ma faʻataʻitaʻi mo le oona ma le faʻapaleniina, e le afaina ai le tamaititi. O le a se mea e le mafai ona fai e uiga i tina. Ole iʻuga, ona o unpredictive, e mafai ona sui ai e oʻo i mea ofoofogia ma malaia. Mafaufau, ua e sauni e ave se avanoa ile taimi nei pe ua sili foi le faʻatali?

O le mea o loʻo tā

O le peʻa masani e faʻaaogaina e ala i le faʻalauiloaina o se vali loloto i lalo o le paʻu, o lea e tumau ai toetoe o le olaga atoa. E le gata i lea, i le taimi o tā peʻa, o mea faʻalanoa faʻaalia e naʻo le pito i luga o le epidermis, o le mea lea, o le aafiaga o ia foliga tumau tumau e sili atu i le 3 tausaga, ae o le tele o taimi o lenei vaitau e matua itiiti lava.

E le faasaina ona tāina peʻa i taimi ole maʻitaga, ae e leai se faʻatonutonu faʻasa i luga i le taimi o le faʻasusu.

Ae a, cosmetologists le fautuaina e faia lau peʻa tataina ma HB.

O le mea moni o na tattoosolo e masani lava ona o faatasi ma le foliga mai o le herpes, ma e manaʻomia le togafitiga ma ni vailaʻau faʻapitoa e le talafeagai ma le faʻasusu.

Tasi o laupepa lauiloa - le tumau o laulu mata - e le mafua ai ni tali le lelei. Mo le faʻamaloloina pe a maeʻa le faʻatulagaina, ua faʻaogaina ni vailaʻau antiseptic, e le afaina tele le tino o le galuega ma o lea e faʻatagaina mo le hepatitis B.

E tatau ona manatua o suiga hormonal na tutupu i le tino faʻaititia taua tele o le tiga o le fafine. Ma pe a fai o tato tato tainane e leʻi aumaia ai se tele o le le mautonu, a o le taimi o faʻasusu o le tiga e mafai ona le faʻalofoina. E le gata i lea, o foliga o se tasi o le sili ona mataʻutia vaega o le tino o le tagata.

Faʻafefea ona faʻaititi iʻuga lelei

O tamaʻitaʻi taʻitasi e filifiliina mo ia lava pe tatau le fai o se peʻa ma le faʻasusu. Peitaʻi, e aoga foʻi ona e lapataia lau cosmetologist e uiga i le hepatitis B, aua e le o tagata uma faʻapitoa e malilie e faia ni tattoi tumau i lenei vaitau ona o le le mafai ona mautinoa le mea e manaʻomia.

Ma afai e te filifili pea e maua se peʻa, ona fesoasoani lea i lalo lisiina fesoasoani e faʻaititia ai le le lelei taunuuga.

  • O le lole lea e te faia se peʻa e tatau ona iai uma tusi talafeagai ma laisene, ma le matai e tatau ona aʻoaʻoina fomaʻi. O faʻamatalaga e uiga i le matai poʻo se ata o ana galuega o le a aoga foi.
  • Vaʻai poʻo a mea o loʻo i totonu o le fale e faʻamalieina ai tapulaʻa i le tumama: o mea faigaluega e faʻaaogaina pe a talafeagai ai, pe faʻafefea ona faʻamama ma le faʻaea tutusa.
  • Iloilo faʻamatalaga e uiga i vali faʻaaoga ma o latou aʻafiaga i le tino. Ile taimi lava e leʻi faia ai le faʻataʻitaʻiga, fai se suʻega mo se aʻafiaga o le mataʻi e ala ile faʻapipiʻiina o se vali i se vaega le faʻaalia ole paʻu.
  • Afai o loʻo tuʻu i lalo ou tiga, ona tuʻuina lea i vailaʻau tiga i le taimi o le faʻagasologa. E faʻaitiitia faʻapitoa lava le ono aafia ai o le pepe i le tino o le pepe faʻapea susu. Afai e le mafai ona maua se peʻa e aunoa ma ni vailaʻau tiga, ona sili ai lea ona faʻaopopo le isi fafaga pe a uma le faʻagaioiga, ma faʻamalosi ma sasaa le susu.

O le faia tatau o peʻa e le tatau ona mafua ai faʻafitauli tau le soifua maloloina i le tamaititi. O le a se mea e le mafai ona fai e uiga i le tulaga o le tina. E le gata e mafai ona amata se aʻafiaga ile faʻamaloloina muamua, sa mafai foi ona e tuʻua le fale gaʻo ile lanumoana ole mata ona o le vali e tali atu i le le paleni o le hormonal.

Lagolago i la matou kulupu

O le peʻa mata o se mata o se avanoa e sefe ai le taimi ma le taumafaiga e tatau ona e faʻaaluina i aso uma i le vaʻaiga mata o mata ma se penitala. E leai se taimi mo le teuteuga o aso uma e tele ina afaina ai tina talavou e le lava le latou taimi e oʻo lava ile moe atoa. E foliga mai i lenei mea faʻapitoa, tato mata o se mata lelei le auala e ogatasi le laina o le fulufulu mata pe avatu i le fulufulu mata le lautele talafeagai ma 1-2 malaga i le salonona. Ae peitai, talu ai mo nisi faiga teuteu, lactation o se contraindication lo latou faʻatinoina, tele fafine o lo o popole e uiga i le fesili, pe mafai ea ona tataina mata o mata i le susu susu? O le tali manino i lenei fesili e le oi ai nei, o le mea lea, ua tatau ai i se fafine ona faia sana lava filifiliga, pe a manatu i le ono aʻafia.

Tata ma o ona foliga vaaia

Tattooing o se faʻagasologa mo le faʻaalia o pigments faʻapitoa i pito i luga o le paʻu, lea e ese mai se peʻa i le faʻavae o pigments ma le loloto o lo latou tui i totonu o subcutaneous mata.

  1. Valivali mea ona o le subcutaneous nofoaga e tumau pea taofiofia aafiaga mai fafo ma e umi le umi (o tausaga).
  2. Le tuʻufaʻatasiga o valivali pigmen e aofia ai vaega o laʻau, ua fufulu ese o le tino mai le taimi, tuua toetoe lava leai se faʻailoga.
  3. O le tui loloto o le nila na o le 0.5-1 mm, o lenei la e le o le "ata e faʻavavau", o se mea teuteu tumau lea o le a suia i le aluga o taimi.

I mata o mata, se peʻa faʻatinoina e se tagata faigaluega maualuga-vasega (teuteu tumau) tumau mai le 6 masina i le 2 tausaga (uiga taʻitoʻatasi o le tino e aʻafia ai le teteʻe).

Faʻasusuina ole pepe ma le tattoo tatau

E eseese auala a fomaʻi i le teuteuina tumau i le taimi o le faʻasusuina o pepe, ae talu ai e leai se faʻamatalaga manino i le afaina o le faʻatulafonoina mo se tina poʻo se tamaititi, o le tattooing o se faʻailoga faʻatatauina.

E le fautuaina le faasaʻoina o mata e ala ia peʻa mo mafuaaga nei:

  1. O le lanu lanu i sina vaega itiiti lava mafai ona pasi atu i le susu susu ma le toto toto, ma o le faʻaiʻuga o se microscopic fua o pigments faapena i se pepe e le malamalama lelei.
  2. O le faʻataʻitaʻiga mo le tataina o mata ile mata e le o iai se tiga, o lona uiga, ole maualuga ole tiga ole tagata faʻatau, e le mafai ona faʻaaogaina le tui. O lagona i le taimi o faʻagasologa mo le tele o fafine e le sili atu i le le fiafia lea e tutupu pe a suʻe mata. Peitaʻi, e taua le mafaufau pe a faʻasusu le susu, e suia le fua faatatau o hormones i le tino, ma, e tusa ai, ma le suiga o le tiga. O le mea ua tupu, ua manaʻomia e se fafine le anesthesia i le lotoifale i le taimi o tā, e le faʻamautu ai le leai o se tiga. I se faʻaopopoga, o le vailaʻau na faʻaaogaina mo le anesthesia e aofia ai le lidocaine. O lenei vaifofo anesthetic, ua afaina ai le faʻagaioiga o le fatu ma pasi atu i le susu susu, e le faʻaaogaina i fafine faʻafomaʻi (pe a manaʻomia anesthesia i le lotoifale, Ultracain ma Dicain faaaoga).
  3. Suiga o le maualuga hormonal tulaga i le taimi o le susu susu aafia ai le aofaʻi o pigment masani i lauulu ma e mafai ona afaina ai le fafo pigment o se lanu. Ona o lea aafiaga, e le mafai ai ona puipuia se mea, pe vave ona valivali vave, pe ua leai foi se paʻepaʻe i mata o mata.

I totonu o mafuaʻaga e tatau ai ona tuʻua le peʻa i tina tausi, faʻamutaina o le faʻasaina o le pepe ona o le lagona tiga e masani lava faʻailoaina. O le malosi o le tiga e afaina ai le tuufaatasiga o prolactin, ae a fafagaina i luga ole manaʻoga, tattooing le a taitai atu ai i le faʻamutaina atoa o lactation.

Tattoo, alergi ma le aʻafiaga o siama

O se aʻafiaga teteʻe pe a uma le peʻa o se mea e seasea mafai ae tupu mai. E mafai ona aliali mai se faʻaletonu i soʻo se vaega o le vali, ma tusa lava pe faʻaaogaina le sili atu ona lelei le faʻalenatura vali, e mafai ona faia se tali faʻapitoa tagata.

  • O le histamine na gaosia i taimi o alergi e mafai ona pasia i totonu o le susu susu, ae o le a le afaina ai le pepe i soʻo se auala. E ui i lea, o le a le faigofie ona togafitia alergikia - e le o soʻo se mea e puipuia ai i vailaʻau, e faʻaaoga e se tina tausi, ma e le tutusa uma le aoga o antihistamines. A faʻasusuina le tamaititi seʻia oʻo i le tausaga, ua faʻatagaina ona faʻaogaina vailaʻau ua fautuaina mo le togafitia o mataʻi ile fanau ole nei tausaga.
  • E iai le ono aʻafia o se mea e ono tupu mai i se tamaititi.
  • O se maʻi e mafai ona oʻo mai ma le faʻaletonu i le manuia lautele (vaivaiga, niniva, mimilo, konjunktivitis), ma e afaina ai le faʻataʻitaʻia.

E taua le maitauina o soʻo se ituaiga o tattooing, allergies e sili ona seasea vaʻaia pe a uma le tumau teuteuga o fulu mata.

E tumau pea le leaga o faʻamaʻi, e i ai ma le faʻaleagaina o le paʻu. Muamua lava, o le aʻafiaga o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma se mea leaga ua faʻaaogaina. Talu ai i lenei auala e le gata i faʻamaʻi ile HIV, ae le gata i lea ile faʻamaʻi o faʻamaʻi (hepatitis B ma C, ma isi mea), e taua tele le filifilia o se salalau lelei ma se matai faʻatuatuaina.

O se faʻamaʻi pipisi e mafai foi ona mafua mai i le le lelei o le fulufulu mata pe a maeʻa le faʻagaioiga (peʻa o paʻepaʻe, o le pito i luga e le togafitia e antiseptics i le nofoaga o le gaioiga).

I le vitio lea, o le a e iloaina pe a mafai ona e faia ni mata mata peʻa faʻasusu oe.

Le a le ituaiga o tattoo sili ona lelei mo lactating fafine

Afai o le fesili pe mafai ona fai le tattooing e fofoina lava faʻalelei, e taua le filifilia o le sili ona talafeagai metotia mo lenei mataupu.

Mo tato mata o mata, tasi le metotia nei e mafai ona faʻaaogaina:

  • Faapuupuuina. O le iʻuga e faʻamanatu i le aʻafiaga o le valiina ma se penitala poʻo ata lafoia. E masani ona faʻaogaina pe a manaʻomia e suia le va i le va o mata o mata, faʻalaʻei le laulu mata pe ifo i lalo lona pito. O fulufulu mata foliga susulu pe a uma le faʻagasologa, ae afai o le matai faia ai se fesuiaiga mai le pogisa ogatotonu i le pito susulu, latou foliga foliga masani.

  • Ata lafoia o pigment, i le na o mata o mata o le faapogisa na o se nofoaga.

  • Foliga malu. O le vali e faʻalauiloaina i le va o lauulu, ona o le mafuaʻaga o loʻo fausia ai se faʻalauaʻitele masani e mafai ona vaʻaia mata o le laulu mata ma faʻasao la latou masani.

  • "Lauulu e laulu" (ata). I le faʻaaogaina o se masini faʻapitoa, o lauulu ua leiloa ua tosoina, o lea la o mata e foliga masani e mafai. A faʻaaogaina le tekonolosi Europa, faʻasolosolo lauulu e toso faʻasolosolo (o le itu o faʻafeiloaʻi eseese e fuafua i luga o le lauulu). O aʻoga faʻa Oriental e aofia ai le faʻaogaina o auala e ese le uumi ma ata i lalo o malifa 'eseʻese (pe a faʻaaogaina lenei metotia e leai se manaʻoga mo faasaʻoga)

Talu ai o le auala e tusia ai (aemaise lava le itu agai i sasaʻe) e sili atu le tigaina ma faʻaletonu, e fautuaina e fai se peʻa e faʻaaoga le ata lafoia i le taimi o faʻasusu.

Auala e sauni ai mo peʻa

O le faʻaletonu o faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le peʻa mata, e tatau ona faʻaeteete tele fafine faʻafomaʻi pe a filifilia se fomaʻi faʻapitoa. Le faia o lenei:

  • E le gata i iloiloga o uo, ae ia siaki le avanoa o le laisene mo le tuuina atu o lenei ituaiga o tautua mai le matai filifilia.
  • Vaʻai le numera o le tagata filifilia filifilia e vaʻai i lona tagata faigaluega.
  • Ina ia faʻalogo i le vaega o le soifua maloloina-faʻamama lelei o le faleoloa, e faʻamanino ai pe faʻaaoga ni nila faʻaaoga, ma isi.
  • Faʻamanino poʻo a mea vali faʻaaoga i le salonoa filifilia, faʻamasani i latou fatuga ma tusipasi lelei.

Talu ai e le alualu i luma le aʻafiaga o le afaina, e tatau ona lapataia muamua le matai e uiga i le faʻasusu o susu ma tofotofoina le vali i luga o le lima mo le ono mafai ona afaina.

A leai se faʻamaoniga e le manaʻomia le anesthesia, e tatau ona faʻaali susu muamua e fafaga ai le pepe, ma pe a maeʻa le faʻagasologa, faʻamuta le 1-2 fafagaina (susu e tatau ona faʻaalia nai lo le fafagaina).

Oe tatau foʻi ona vaʻai totoʻa ile fulufulu mata pe a maeʻa le faʻagaioiga - faʻaaoga kulimi faʻapitoa, aua le saeia i lalo ole tino ma aua le susu le vaega ole laulu mata.

I le faʻatinoina o nei tulafono, ua vaʻai le pefu mata pe a faʻasusuina le susu ua avea ma se saogalemu auala mo le pepe. Ae paga lea, e faigata ona vavalo le iʻuga o le peʻa i le faʻagaioiga o suiga o hormonal, ma o lenei mea e tatau ona manatuaina pe a e alu i se fale faʻafiafia.

Vaʻai foʻi: E mafai ona ou faia le peʻa i mata o mata pe a maʻitaga ma faʻasusu (vitio)

I le taimi o maitaga, o se fafine o loo siomia ai le tele tapua - e le faatagaina, o lenei le mafai. Mo le umi iva masina, o le ata faʻataʻamilomilo e soona ulaula ina ua uma ona fanau, e te manaʻo e toetoe i le cardinal suiga i foliga, amata i se suiga o lauulu ma faaiu i se fou sitaili i laei. Ae faʻafefea le tāina o 'au, e faʻaalia ai foliga vaʻaia ma sefe i se taimi puʻupuʻu? E mafai ona faia i le faʻasusu o susu, ae o faʻasā ma faʻatapulaʻa faʻaauau pea?

Contraindications mo peʻa

O le faʻagasologa o le faʻatinoina o se peʻa o loʻo atagia mai ai le solia o le paʻu, ma o loʻo i ai ni faʻaiʻuga e tele:

  • paʻu faʻamaʻi: psoriasis, siama pipisi, purulent ma afaina faʻafitauli,
  • faʻaleagaina o le lautele somatic state, faʻateleina o soʻo se ituaiga o faʻamaʻi,
  • AIDS, HIV ma isi tui puipui o le tino,
  • ogaoga vaega o faʻamaʻi tau, fatugaʻo fatu, fatugaʻo poʻo le leiloa o le ate,
  • hemophilia, maualalo le toto coagulability.

E aoga foi le tolopoina o se asiasiga i le tattoo potu pe a:

  • afaina ai o le paʻu. Afai ole a afaina ai le tino ile allergies, e tatau ona e muamua pasia se suʻega mo le valivali lanu, lea o le a faia e le matai tattooing,
  • malulu malulu i luga o foliga. E aoga le faʻamaloloina o le malulu muamua
  • "Jamming" (taʻe) i tulimanu o laugutu. Talanoa i lau fomaʻi ma inu meainu talafeagai.

A o le i asiasi i le salono mo le 2-3 aso, e tatau ona faʻamutaina le aveina o le aspirin ma isi faʻamalosi toto.

Aisea e sili ai le le maua o se peʻa ma HS

Toatele e le o iloa pe o se mea e mafai e se tausi soifua ona maua ni peʻa. E tatau ona faʻailoa o le mataupu o le aʻafia o peʻa i le faʻasusuina o pepe le malamalama lelei. Ae o le tele o fomaʻi talitonu o le fafagaina tattoos faia na itiiti afaina. O le mea lea, e le mafai ona e musu e faʻatino lenei faiga. O isi e finau e te le tau tapasaina ni peʻa aʻo faʻasusu le pepe.

6 mafuaaga e sili ai ona musu peʻa i le faʻasusuina o lou susu.

  • A valivali lanu e tui i lalo ole paʻu e mafai ona ulufale i le toto toto. E iai le avanoa o mea leaga e ulufale atu ile susu susu. E le o mailoa poʻo le a se aʻafia o le soifua maloloina o le pepe nei vailaʻau faʻapipiʻi. O le mafuaʻaga lena e tele ai aliʻi e mumusu i le faʻataina o se tina tausi.
  • Tattooing o se tiga sili ona tiga taualumaga. Ae le i faia le faʻagasologa, e faʻaaoga e le matai le vailaau oona i le lotoifale. Ae le mafai ona latou puipuia atoatoa se fafine mai le tiga. O le tiga mo tagata uma le popolevale. Ma o le popolega mo se failele tina e lamatia ona o lactation ua mou ese. O lenei mafuaʻaga e talanoa ai i le finagalo o le tolopoina o peʻa seia oʻo i le faʻaiuga o le lactation.
  • E lauiloa i le taimi o maitaga ma lactation, a fafine a hormonal talaaga suia. I lenei tulaga, e le o folafola e matai le taaina lelei ma le HS, aua e ese le lanu, nai lo le faʻasusu fafine. O le tino i le vaitaimi lea, e pei ona sa, teena tino mai fafo, e aofia ai pigment. Le lanu ma laina o le faʻaaogaina tattoo mafai moni foliga ese mai nai lo luga o le faʻataʻitaʻiga.
  • E le fautuaina le pulumu faʻapipiʻi mo tina faʻalenatura. O le faʻagasologa e aʻafia ai le faʻalavelave i le paʻu o laugutu, lea e mafai ona faʻaalia ai foliga o le herpes. E tatau ona togafitia Herpes ma antivirus, e le aoga mo e faʻasusu.
  • E masani lava ona i ai se aʻafiaga a le fafine i se lanu lanu. O le pigment lava ia na faia mai mea masani i mea totino e mafua mai ai, ae o loʻo i ai foi ma faʻasao. I le faaopoopo atu i le fafine lava ia, e mafai foi ona tupu mai se afaina i tamaiti pe afai o le vali i totonu o le susu.
  • O le asiasiga i le aulelei o faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻuina atu mo faʻafitauli e oʻo ai le leaga ile paʻu. E maualuga tele le avanoa e maua ai faʻamaʻi e pei ole hepatitis, HIV ma le syphilis. E tatau ona manatua i taimi uma, e le gata i le taimi o faʻasusu. E sili le faʻaaogaina o tautua a se matai faʻatuatuaina ma nafa mautu na mulimulitaʻi ma le faʻamamaluina i tulaga tausi mama.

Fautuaga mo tina fuafuaina se peʻa mo HB

Fautuaga mo tina tausi soifua fuafua e maua se peʻa i le taimi o faʻasusu poʻo se peʻa, tusa lava poʻo le a:

  • Ae e te leʻi alu i le matai, saili faʻamatalaga e uiga i lenei faʻapitoa. E fautuaina ina ia maua le lagolago a le tele o uo oe na liliu i lenei matai.
  • Ua taunuu i le lalelei, faitau lona laisene, faʻapea foʻi ma tusipasi lelei mo mea.
  • Ae le i faia se peʻa, fesili i se fomaʻi faʻapitoa ma oe e faʻamama ese mea faigaluega ma fale faigaluega ina ia mautinoa latou te feʻaveaʻi.
  • Manatua ia lapataia le matai e uiga i le vaitaimi ole faʻasusu.
  • Taʻu i le matai pe a e teteʻe i ni vailaʻau, pe a iai.
  • Aua le fiu tiga tiga! Afai o le taimi na fai ai e manaʻomia le anesthesia, ona 1-2 fafagaina o le a aoga. Faʻasusuina le susu lelei e faʻaali ai, ma fafaga le pepe ma se palasi.
  • Teteʻa faʻaeteete le paʻu ma ia mautinoa e le i faʻalavelaveina le tamaititi mai i fafo.

Vitio tipolo

Faigaluega tumau e faigofie ai i se fafine ile tausiga o ona foliga. I le faʻaogaina o ni peʻa, e mafai ona e faʻamamafa foliga vaaia, faʻapea foi le nana o le le atoatoa i foliga. E leai se tali maʻoti ile fesili pe faamata e mafua mai ile faʻaleagaina o le faʻamalosi a le fafine peʻa. O le ono iai o se vailaʻau e ulufale ai i le susu a le tina e laʻititi. Peitaʻi, o le mamafa o le faʻafitauli e faʻatatau i le tiga e mafai ona faʻaletonu ai le faʻauʻuina o se fafine faʻatoʻaga. O le fafine lava ia e tatau ona filifilia le fesili pe o le tattoo tatau ona faia i le taimi o lactation. Tatu pe a faʻasusu le pepe le tatau. O le mea lea, e sili atu le tolopo o le taimi i se isi aso mulimuli ane, le fesoʻotaʻi ma le faʻasusu ma maʻitaga. Faʻatali le faʻatulagaga mo se vaitaimi o le 3 masina ina ua maeʻa le faʻasusuina o le susu, ina ia e puipuia oe ma lau pepe mai le soona lamatia ma mafai ona mautinoa le iʻuga.

Vaʻai nei ile vaʻaiga a le video mai se tagata faʻapitoa:

Tina uma e manao ia matagofie. Ae e laititi se taimi o totoe mo le faʻataʻitaʻiga. Ae o loʻo iai se faʻagasologa matagofie - faʻaopoopoga tumau lauulu mata, laugutu mata, laumata mata. Masalo e aoga le fai ma ia matagofie ma teuteu pea. Ae o lea e tele fesili ua tulaʻi mai. E mafai ona fai ni tā peʻa ile GV? Aisea ma e faapefea ona afaina ai se tamaititi?

O lenei mea e faʻaalia le tele ma le lelei o le susu?

Ua iai se tuafafine a le peʻa - se peʻa. O nisi tina na faʻatali mo le taimi o maʻitaga ma e naunau lava e faia ia latou lava se sili atu ona lelei le aluga, ma atonu foʻi ma le muamua. Ma e tutusa a latou fesili.

Talu ai tumau ma tatui tattoo latalata, o le a tatou iloiloina faatasi, gauai atu i nisi eseesega.

Fai mai tina

Muamua lava, matou te aʻoaʻoina manatu o tina na fai le teuga tino pe tattoo aʻo latou faʻasusu. O le a le mea na latou mauaina mai ai?

Svetlana: “O laʻu tama e 5 masina le matua. I ni nai masina talu ai na ou faia ai se peulu mata. Ua ou teʻi. Ua ia te au nei mata e lua. Na latou mananaʻo e faʻasaʻoina le laina, ae naʻo se manifinifi manifinifi na aliali mai. Teine! Aua le avanoa! ”

Marina: “Na ou faia se peʻa ile laʻau pe a oʻu pepe e 6 masina le matua. E sili mea uma! Vave. E le afaina lava. Ma le pigment e leʻi mou atu. Ua ou fiafia lava i le taunuuga! ”

Victoria: “Aua le maʻimau tupe. Sa ia faia se tatai mata o mata, ae le mafai ona vali le vali. Na tumau mata ile lava. ”

Iulia: “Mai le aoga sa ou manaʻo e fai sau peʻa. Sa le mafai ona ou tataina, sa ou tamoe atu i le fale sone ina ua liliu loʻu afafine e 6 masina le matua. Le vali alu atoatoa. Ae tiga ... fefe! E faigofie lava le fanauina. ”

Nina: "Ou te iloa latou te le fautuaina le faia o ni peʻa i le HS. Na ia faia ni foliga mata mata mo ia lava lamatia ma lamatiaga. Na lelei mea uma. Ae afai e te le o le faanatinati, ona lelei faatali lea. ”

Mafai faafitauli

HB, pei o maitaga, o contraindications mo uma ituaiga o tattoos. I le tele o potu faʻasusu, i le iloa ai o le tagata asiasi o se tina tausi, o le a latou mumusu e faia le faʻasologa. E i ai ni mafuaaga. E le o tagata uma faʻafitauli, o le mea lea o ituaiga eseese o iloiloga. Ae ina ia mafai ona fai se faʻaiuga pe fai se peʻa poʻo le teu tumau o oe i le taimi nei, e tatau ona e iloa e uiga ia latou.

Tiga

Le gaioiga o hormones mafua ai lactation e pei o le a le fafine tiga tiga sili atu. O le mea sa masani ona faapalepale ai e le mafai ona gafatia. E sili ona mataala le mata, o lea o le teuteuga tumau e sili atu le tiga nai lo le peʻa masani. I le taimi lava e tasi, o mata o mata e sili atu le faigofie ona talia nai lo laugutu ma laumata mata.

Faamiga tiga

Mo anesthesia i le taimi o tā, lidocaine (topically) sili ona faʻaaogaina. E mafai ona faʻaaoga lenei vailaʻau. Ae o le upu e faʻatulaga: "E mafai le faʻaaogaina pe a fai o le aoga aoga mo le tina e sili atu nai lo le ono aʻafia i le tamaititi." E manino lava afai o le tina e i ai se nifo, ona leai lea o se mea e alu i ai, e manaʻomia le tui faagase ma togafitia. Ae pe o le aoga o le tattinging sili atu ma le ono mafai ona lamatia mo le pepe, na o le tina lava ia filifili.

Tigā tigā

Tina ma pepe e fesoʻotaʻi e ala i mea le vaaia. Soo se suiga i lagona ole tina e mautinoa lava le afaina ai ole pepe. Afai o maua i le tiga, ona avea lea o le tamaititi ma le popole ma popole. O le malosi o le popole e ono mafua ai le leiloa o le susu. Ioe, e seasea tupu se peʻa, ae e aoga mo le mea e tupu ai, e filifili tagata uma mo ia lava. Afai mo tina o le mea moni o le le mafai ona maua ni vali tumau o se mafuaʻaga o le tele o le atuatuvale, ia atonu e aoga le faia ma galo.

Hormonal talaaga ma vali amioga

O le mafuaʻaga tele i le mafuaʻaga ua teena ai fafine leleʻi i salons, ma o faʻafitauli sili ona taatele o le amioga le fuafuaina o le valivali pigments. E mafua mai i hormone e na ona mafua ai le agi malosi mai o matagi. E masalomia lava o le vali e le avea i luga o le peʻa pe faʻateʻa vave. Ma, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e maua ni mata lanumoana. Peitai, mea uma e patino, ma e leai se tasi e mafai ona taʻuina ma le mautinoa le mea e oʻo mai ai (poo le leai foi).

Faʻafitauli i le alu ese pe a uma le taualumaga

O palakalafa na fausia ina ua uma ona faʻatatauina le peʻa e tatau ona vaʻaia faʻalelei: gaʻo ma kulimi faʻapitoa, aua le saeia ese ma aua le susu. Tina e tatau ona maua se taimi mo le paʻu tausiga, lea o nisi taimi o se faigata. Ma faʻafefea ona faʻamatala i le pepe e le mafai ona paʻi atu i foliga? Ma e tatau foʻi ona e mafaufau poʻo ai e savali ma le pepe seʻia vaʻai foliga manaia.

'O aʻafiaga mai faʻamaʻi pipisi

A e ui lava i lea, ae faʻaiʻu e maua se peʻa, ona tatau lea ona filifilia ma le faʻaeteete le filifiliga o le salon. E manaʻomia le mataʻituina o tausisia tulaga mama uma. O siama e lamatia e le gata mo le tina, ae faʻapena foi mo le tamaititi. E taua le iloa o le tele o tagata faigaluega salon e le tatau ona tuʻuaʻia, o le faʻamaʻi e mafai ona maua tusa lava pe a uma le faʻataʻitaʻiga. O manuʻa matala o loʻo matala matala lautele mo ituaiga uma o siama ma siama. O se faʻamaʻi pipili e mafai ona oʻo i se pepe pele e ala ile faʻafoeina o se lima i luga o ona foliga. O le punavai o faʻamaʻi e masani ona avea ma nifo faʻaʻoleʻole pe faʻateleina foʻi le herpes. Ma faʻataunuʻuina se teine ​​tausi soifua e faigata. Tele vailaʻau faasaina. Faatasi ai ma le aafia ai, e foliga mai e tatau ona e lafoaia le hepatitis B i le taimi o togafitiga.

Valivali o pigments faaaoga e faatino ai peʻa mafai ona mafua ai allergies i tina. Taulimaina o se tina faʻailoʻi e tutusa lava le faigata pei o se faʻamaʻi. I le taimi o le lactation, e le o vailaʻau uma mafai ona faʻaaogaina. Ole teuteuga tumau e faʻatinoina ma pigments masani, o lona uiga e laititi le allergenic nai lo tattoos i luga o le tino, lea e faia ai sili atu mafiafia vali ma minerale vaega.

Tumau faia-ma tattoo mafai ona faia e tina ao faʻasusu oe. Ole lapoʻa o vali e le pasi i totonu ole susu susu, ma ole faʻasologa e le afaina ai le pepe. Ae iai le tele o mea eseese e aʻafia ai, o lea e tatau i tina uma ona filifili mo ia lava pe manaʻomia se tattoo i le taimi nei.

Devooooooochki! Sa fai se tatai a se tasi i le tagi o le faʻasusu. Ua i ai nei laʻu kapeta ae le o le mata mata! Na tatau lava ona faasaʻoina i le tautotogo, ona ou taoto lea i le falemaʻi ma ou filifili ai ou te le faia.E pei ona aliali mai faʻamaoni, talu ai ou te iloa teineiti na faia, ae leai se mea na maua mai ai. Ma ou te le iloa se tasi o loʻo tausimai e faia. Google, o le na te iloa mea uma, liliu mai e le iloa. Uma le masani fuaitau atonu e le aveina. Ma o lena sa fai mai se tasi, iinei, ou te leʻi faia, e le o lenei! Na ou siakiina totonu, na ou faia ou mata ma mata ia ou te le mafaufau i se mea matautia. O le anesthesia foʻi o le a le afaina ai le susu, latou te faia aʻu e aunoa ma tui, naʻo le lotoifale, latou te faʻauʻuina ma le suauu. O le mole o le vali, pe a toesea, e tele naua ma e le ulufale i le toto. Lea la e manaʻomia e le tagata lava ia le poto masani poʻo le poto masani o uso-i-tuagane)) O le a ou matua faʻafetai tele!

O le a aoga mo oe!

O le tumau tumau o laulu mata, e taatele i salalau, aua e sili ona aoga mo teine ​​le maua o se peʻa faʻatasi, ...

Teine, manaʻo e teuteu lelei o latou mata, e seasea lava mafaufau i mea e ono tutupu mai, ona latou te le ...

I le matata o laupepa, o le tataina o se saogalemu auala, le tele o teineiti e le faʻalogo i le sauniga ...

E le o teine ​​uma ua sauni e faʻaaogaina le peʻa, e ui o le mea moni o le mea lea e maua ai i le feulu mata lelei ...

O mata mata manino, matagofie, teuteuina e le naʻo se amio, ae o se faʻailoga o le oe lava-tausi. Lelei ...

Tattoo ma lactation kompatibilitas

O le tataina mata o mata o se laʻasaga faʻasoʻasoʻiina lemu e faʻaalia ai se lanu lanu i totonu o le paʻu. I le averesi, o le aafiaga o faʻapolofesa tattooing e oʻo atu i le tolu tausaga.

O le mea muamua e faʻaosofia ai soʻo se tina e filifili e fai se soli tino tumau o le ala e afaina ai lana pepe ma le susu ole susu. Afai i le taimi o maitaga, tattooing e matua le manaomia, lea e leai se maliega i luga o lactation vaitaimi. O le mataupu i le leaga le aʻafia o peʻa i luga o le tino o le tina ma le tamaititi e leʻi maeʻa suesueina. Ua fautuaina e fomai ina ia aua nei lamatiaga ma toe tolopo le peʻa seia atoa le faʻamutaina o le susu. O le lanu valivali, e ui ina laiti, e tui i totonu le toto ma susu susu, e ono afaina ai le soifua maloloina o le pepe fou.

I se faʻaopopoga, tiga i le taimi na tuiina ai se nila i lalo o le paʻu e mafua ai se faʻafitauli o le tino i le tino o le tina, e ono afaina ai le tulaga o le pepe.

Aisea na musu ai le matai faia le taualumaga

O nisi cosmetologists, ina ua latou iloaina e o se fafine i se tulaga poʻo faʻasusu, latou lava mumusu e faia le faʻatinoga. Ua latou faʻamatala lo latou tulaga e pei ona taua i lalo:

  • le le faʻamoemoeina o vaega o pigment vaega i le susu susu,
  • le mafai ona faʻamuta le faʻasusu ona o le tiga tiga,
  • ona o le fesuisuiai o le mafaufauina o faʻamalosi tina, o le pigment mafai ona pepelo le manuia, ma o le ata tusi o le a liliu mai e le saʻo ma le tutusa,
  • prolactin, o loʻo gaosia i le taimi o le HB, e faʻavavevave ai le metabolism ma faʻaosofia ai le vave faʻafefeteina o le vali mai le tino.

E masani lava, tagata tomai faapitoa e toe inisiua, ae mafai ona malamalama i ai: leai se tasi e manaʻomia le aveina o le tiutetauave mo ono itu afaina pe a uma le taualumaga. O le filifiliga mulimuli pe tatau ona tataina mata o mata, laugutu pe mata o se tina tausi, e faia lava e le fafine.

Foliga poʻo le faʻamalieina

I le metotia muamua, o foliga o laulu mata e tumu i vali, ona faʻapipiʻi faʻalelei lea o le ie. O le aafiaga e tutusa ma le tusiaina ma se mata masani mata penitala, o mea uma e foliga mai o le masani masani e mafai. I lenei metotia, o le ata togafiti e iloga mai malu paolo. I le mea muamua, naʻo se vaega o le laulu mata o loʻo valiina, i le lona lua, o le pigment e tufatufa tutusa tutusa i le va o lauulu, faʻatumuina le avanoa.

O puupuu e talafeagai mo i latou e manifinifi, seasea ma leai ni lauulu. Ole togafiti e toetoe lava a leai se tiga, e iai le itiiti ifo o contraindications ma e le manaʻomia le tausiga faʻaeteete. Ole iʻuga e oʻo atu ile 2-3 tausaga. O lenei auala o le a mautinoa le talisapaia e se tina talavou e le maua se taimi avanoa mo faʻasaʻo masani.

Fulufulu auala

Le auala lauulu o tattooing manaʻomia faʻaeteete faʻataʻitaʻiga o laʻau taʻitasi. O le taualuga e sili atu taugata nai lo le valiga ma e umi se umi.

Le masini tuu auiliiliga sili ona lelei, faʻataʻitaʻi atoa lauulu, o lea o le iʻuga iuga e ofoofogia i tutusa ma mata masani.

I le filifiliga a le tagata o tausia, ua faʻaavanoaina se metotia faʻaoga a Europa (uma lauulu e sapasapaia tutusa ma i le itu lava e tasi) poʻo le faʻalauiloaina faʻataʻitaʻiga (taʻi o eseʻese umi ma i lalo o ese 'eseʻese). Le tele ma le tele o le auivi, o le i ai o le 3D aafiaga ma le tulaga o le moni o le ata e faʻalagolago i le filifiliga o tekonolosi. O le fulufulu auala e sili atu faigata, afaina ma tiga nai lo le puʻupuʻu; o lea, e sili atu mo se fafine le lafoaia i le taimi o le susu susu.

Faaalia microblading

Talu ai nei, o mata o microblading ua avea ma lauiloa. Lenei o se tusi tato ua faʻatinoina e faʻaaoga ai se ultra-manifinifi lau e faʻaaoga ai le 6D retouching tekonolosi. O le aano o le faiga e pei o laei masani i laʻau masani, ae ma sina eseesega. O siliʻaiga tipi e fai i le pito i luga o le paʻu i totonu o le pigmen ua faʻalauiloa. O le tele o mea faigaluega teuteu lea e toetoe lava a le mafai ona iloa vavaeina lauulu mai mea masani.

Peitai, e le fautuaina le microblading mo le faʻasusu. E i ai lava le faʻafitauli o se pigment ulufale mai i le susu susu. Mo le microblading taualumaga, vali faʻavae i luga o mea totino vaega poʻo vai-vai vailaʻau o loʻo faʻaaogaina. A faʻapea e tele mea e le afaina ai le tina ma le pepe, e tele atu mea e afaina ai, ona e le manaʻomia tele. E i ai ia i latou le aʻafiaga lautele i le soifua maloloina o le pepe, ma mafai foi ona mafua ai se aʻafiaga teteʻe matuiā, i luga o le teteʻe anaphylactic.

Tusa lava pe faʻatatau i le maʻitaga e leʻi teteʻe atu i foliga tumau, e leai se faʻamaoniga e le faʻaalia ai e le palau le lelei nei. O le fesuisuiai o le mafaufau i le talaaga ma le tele o le prolactin e mafai ona maua ai se iʻuga faʻamoemoeina toetoe lava o soʻo se pigment - laau, synthetic poʻo minerale. Ma o le mea sili ona taua, o le malosi o le teteʻe e mafai foi ona aliali mai i se pepe fou, ona o lona puipuiga faʻafaigofie e faigofie ona aafia ai ma o le le lelei i le tetee atu i le leaga aafiaga o le siosiomaga.

Taofi le faʻasusu

Fomai masani ona fefe ai tina i le taofiina o lactation ona o le tiga i le taimi teuteu teuteu. O lenei faʻaiuga ua naʻo sina vaega o lona moni. O le hormone oxytocin e nafa ma le tuleia o susu i luga o le suasusu susu i susu. A tupu le tiga, e faʻaititia lona gaosi, aʻo le tafe o le susu. A o le fetuutuunai o teuteuga e le afaina ai le tuufaatasiga o prolactin, lea e tali saʻo lava mo le gaosiga o le susu susu. O le mea lea, ua le mafai e mata tattoo ona taofi le lactation atoa, ae ona o le le lava o le oxytocin, e mafai ona faigata ai mo sina taimi.

Lamatiaga o le tui

Nisi fafine tausisi lava i le lotoifale anesthesia i le taimi o tāina tatau. A o se vailaʻau mo faʻamama avega, lidocaine e masani ona faʻaaogaina. E le o feteʻenaʻi lenei vailaʻau ile faʻasusu a fafine. Peitai, ina ia aloese mai aʻafiaga, e tatau ona faʻaogaina ma le faʻaeteete. Ma afai o le tulaga lamatia o le faʻanofonofo nifo ile ofisa o nifo faʻasaʻo, e faʻamoemoe la ia oe e filifili pe faʻatautaia le tui faagase mo le peʻa.

Malo lagona

Tina ma pepe fou faatoa tasi. Soo se suiga i le taumafataga poo le lagona o le tina e mautinoa le afaina ai o le pepe. Ole tiga na faʻaalia e le tina ile taimi ole togafiti e faʻapipiʻi atu ile tamaititi.

Avanoa faʻamaʻi pipisi

O faʻamaʻi pipisi e mafai ona tupu ona o le le lelei o le faʻaaogaina o mea faigaluega ma le le tausisia o taʻiala mama tumama. Ole tele o faʻamaʻi pipisi e auala mai ile toto: papillomavirus tagata, hepatitis B ma le C, HIV, sifilisia. Ina ia aloese mai mea leaga leaga, e tatau ona e faʻaeteete lelei i le filifiliga a le matai ma le lalelei.

Dye amioga

I le tino o se tina tausi, o se valivali mea mafai ona amio i se auala e sili ona le mautonu. Mo le faʻataʻitaʻiga o le aʻafiaga, o se tagata tomai faʻapitoa tomai e fautuaina se tui tui o pigment i lalo o le paʻu. A aliali mai e le aliali, malilie i se faʻaogaina atoatoa. Mai le vaʻaiga o tattoo tusiata, o le sili ona saogalemu vali e faʻavae i luga o mea totino. Peitai, e vave vave fufulu ese mai le tino. O se taunuuga, o le mata o le laulu mata vave leiloa le manino ma susulu.

Fautuaga ae e te leʻi asia le wizard

Afai e te filifili e fai se peʻa mata mo mata a o faʻasusuina lau susu ia, faʻaogaina nei fesoasoani aʻo leʻi alu i le fale.

  1. Siaki le laisene o le salon ma le aliʻi.
  2. Filifili cosmetologists ma se falemaʻi.
  3. Siaki le faʻatusatusaga o tusiata foliga mai e vaʻai i le iʻuga o lana galuega.
  4. Vaʻavaʻai lelei i le tumama i le fale. Ia mautinoa ia e iloa poʻo le a le mea o faʻaaogaina ai, pe o mea faigaluega e faʻaaoga.
  5. I le filifilia o le metotia o le tāina totoʻa, suʻesuʻe ma le faʻaeteete le faʻavae o le vali.
  6. Ia lapatai vave le aliʻi o loʻo faʻasusu oe. Fai i ai se tali o vali.
  7. Tasi na o mea, valiina ni fagu susu aʻo leʻi tataina. I le aso muamua pe a uma le faʻagaioiga, e le o fautuaina e fafagaina le pepe (aemaise pe a fai na fai oe i le lotoifale anesthesia).
  8. Faamaoti tulafono o amioga pe a uma le taualumaga: pe faʻafefea ona tausia le paʻu, pe faʻapefea ona faʻavaveina le faʻamalologa, pe mafai ona susu le nofoaga i le vai.
  9. E leai se mea e tatau ai ona e aveʻesea le palasi na fausia seia atoa le faʻamalologa. Ioe, o le pepe e mafai ona faʻaaogaina e afaina ai ona foliga ma sae ese le manuʻa ma le faʻafuaseʻi ona fai, o lona uiga, o aso muamua e tatau ona faʻaeteete, aemaise i le taimi o fafagaina.
Lelei tapenaga mo le faʻagaioiga o le a puipuia oe ma le pepe mai le tele o mea leaga. E talitonuina i le mea e tupu, e mafai ona e vave aveeseina le peʻa.

Peitai, o le aveʻesea o se tiga ma umi le faʻagasologa e manaʻomia ai le onosaʻi o le kalani ma le tomai ole matai. Le taimi nei, e faʻaaogaina lautele le faʻaaogaina tiaʻi. Ole iʻuga ole laser i luga ole tino ole fafine ile taimi ole hepatitis B ole isi lea o finauga e manaʻomia ai le umi o suesuega. Masalo, mo le aveeseina o le leiloa tusia mata, e tatau ona e faʻatali seʻia maeʻa le faʻamutaina atoa o lactation.

Julia, 26 tausaga, Voronezh

“Na ou filifili loa ou te faʻaseʻe pe a ou fafagaina loʻu ataliʻi i le sili atu ma le tausaga i le taimi lena. Na sologa lelei mea uma, tiga - le itiiti ifo. O loʻo tumau pea le iuga. "

Ole mea lea, e leai ma se faʻailoga faʻasāina ile iai o se peʻa mo se tina tausi. E ui lava i lea, ia e sauniuni mo ni faʻafitauli ma ni aʻafiaga e tutupu i le taimi o le faʻagasologa. Pe o le alu i le matai mo fulufulu mata matagofie e i luga o le fafine lava ia, talu ai ona iloilo muamua lamatiaga mo ia ma le tamaititi.

Auala mo le faʻaaogaina o ituaiga eseese o tattoos

O le pisinisi matagofie i nei ona po ua ofoina atu ni ituaiga eseese o metotia teuteu. O le matai agavaa e fesoasoani i taimi uma i le tagata filifilia le filifiliga saʻo mo ia. Ina ia aua neʻi feeseeseaʻi i ituaiga eseese o auala e mafai ai ona lelei ati mata, sei o tatou vaʻai i nisi o latou.

O le peʻa poʻo se tā o se peʻa o le pigmentation o le paʻu tuʻufaʻatasia se numera o tekinolosi

O le peʻa poʻo se peʻa o se ituaiga o le tusia o se ata i luga o le paʻu ma se masini faʻapitoa ma se nila ma le pigment. O le matai na te faʻaaogaina se typewriter, tuiina se vali i lalo o le paʻu i le loloto e tusa ma le 1 mm. O le pigment crystallizes i le pito i totonu o le paʻu ma tumau mo se taimi umi. O le mafiafia o le peʻa nila o 0.25–0.4 mm.

I le amataga, na faʻaaogaina le togafiti faʻaoga, faʻapea foi ma masini tato, mo le faʻaaogaina o le teuteu tumau. A e vaʻai i ni nai tausaga talu ai, e mafai ona e manatua fafine ma teine ​​oe, ina ua uma le peʻa, alu ma paʻo, lanu moli ma isi mata le laulelei o mata o mata. Ma o mea uma lava ona o le paʻu o foliga e fai lava sina ese le faʻatulagaina nai lo le paʻu o le tino, ma o le peʻa faʻateʻa e le talafeagai uma iinei. O le pigment amata foliga mai i luga o le taimi, suia lanu. Mo le fausiaina tumau, vali faʻapitoa ma masini e tatau ona faʻaogaina e mautinoa ai o le nila na tui i totonu o le pito i luga o le paʻu. Ole atinaʻe ole tekonolosi ua mafua ai le tulai mai ole polofesa tattooing.

Toto lanu tumau ua atiae i le amanaia ai taua tele galuega - sili atu le tausisia i '' o le paʻu o le paʻu o le tagata foliga ma lanu lanu. O aano o paʻu tino e tele naua lona eseʻese mai le paʻu o isi vaega o le tino. Ua manifinifi le paʻu ole paʻu (e paʻu ile paʻu ole laumata e le o iai se vaega o mea e faʻatupuina ile gaʻo), e le tutusa. E sili atu ona faigofie ile suiga e faatatau i tausaga, ma o le mea lea, o se supa-tetee pigment i 3-5 tausaga o le a foliga mai, sili atu, malie. Pepa tumau i le tausaga pe lua o le a faasolosolo malie ona leiloa malamalama seia maeʻa le lanu.

Victoria Rudko, faiaʻoga faʻavaomalo tumau tumau, taʻitaʻi faapitoa i le Piubo Academy

Microblading ma lona faʻaaogaina metotia

I se taimi lata mai nei, na aliali mai ai se ituaiga fou o tattoo - microblading. O le igoa o le metotia lea e tautala mo ia lava, micro - laititi, lau - lau, lau. O lona tulaga tulaga ese o lenei faʻataʻitaʻiga e le o faia otometi e le masini, ae o le pule na te faʻatautaia le masini i le lima, tusia ni laina manifinifi ma se nila e pei o se lau ma faia le faʻataʻitaʻiga o lauulu masani i le fulufulu mata. O le masini mo microblading, pe pei foi ona faʻaigoaina - 6D-tattoo, foliga mai o se scapula, ona ua i ai ultra-manifinifi nila soldered i se laina. E masani lava ona i ai ni nila i le 7 - 16, lea e ati le paʻu i le 0.2-0.8 mm. Ole ituaiga microblading ole microshading - o se faʻataʻitaʻiga o mata o mata. Ole mafai ile tusia ole laulu ile auala faʻafefiloi, o loʻo iai ni laina manino o lauulu ma se paolo, e faʻatagaina ai oe ia e maua se aʻafia sili ona lelei. Talu ai o le ata na faia e lima o le matai, o lenei e mafai ai e tusia lauulu o eseese umi e fatu ai sili sili.

Microblading o se itiiti faʻamaʻi taualumaga nai lo masani tattooing; anesthesia e masani ona le faʻaaogaina. O le faʻamalolo o le laulu mata na tupu vave, i le averesi e uiga ile vaiaso, o le pigment i lenei taimi faʻamalamalamaina vaivai lava, leiloa e oo atu i le 20% pupula. O le faʻaiʻuga o loʻo i ai lava se paʻu masani, pe a maeʻa le faʻagasologa, e le manaʻomia le faʻasaʻoina, ona e vaʻaia e le matai le ata i le taimi e faʻatino ai le talosaga ma, pe a talafeagai ai, faia ni fetuunaiga, e sefe le taimi.

O le aʻafiaga o le microblading e oʻo atu i le tausaga ma le afa, ae o le tumau ma faʻamoemoe foʻi e faʻalagolago i uiga o le tagata lava ia paʻu ma le tulaga o le soifua maloloina o le fafine. E le suia le lanu ile aluga o taimi, ae e susulu faasolosolo malie.

O le a le tumau teuteuga

O metotia uma i luga e fesoʻotaʻi ma vali tumau, o lona uiga, o se tasi e tumau matagofie ma fou mo se taimi umi. I le faʻaopopoina o faʻamatalaga faʻaalia, o loʻo i ai isi faiga mo le fausiaina ole laulelei matagofie o loʻo iai se faʻaiuga tumau.

O le mafuaʻaga o le tumau valiina o le faʻaosofia o le manatu o se tagata e faʻataʻitaʻi ma se tagata faʻataʻitaʻi tumau e avea o se tagata tusiata valiina e fausiaina se ata lanu i nisi vaega o le paʻu o foliga e maua ai le manaʻomia matagofie matagofie mo le vaitaimi o ni nai masina i le tele o tausaga.

Alesana Sivak. Tagata aʻoaʻoina faʻamaonia o le International League of Permanent Makeup Professionals

Lenei o se eco-faauo ituaiga mata o mata mata e aunoa ma le afaina ai le paʻu. Mo ata tusi, e le faʻaaogaina e le brovist ni vailaʻau vali, ae i ai le henna o faʻalenatura eseese mai le uliuli i le lanu enaena enaena. O le aoga o se peʻa faapena e tumau i le paʻu mo ni nai aso, ma i luga o lauulu - e oʻo atu i le 6 vaiaso, o le paʻu o le paʻu, o le le tumau o le iʻuga. O le faiga e faʻatinoina lava i le 30-60 minute, ma i le maeʻa ai ona staini ua fautuaina e aua le susu le mata o le fulufulu mata mo se aso.

Valivali tumau o mata mata

O lenei ituaiga staining e sili ona fiafia i ai teine ​​ma fafine mo le faʻaaogaina o fale. Ae ui i lea, e mafai ona e faia lenei faʻasologa ma se fomaʻi poto i totonu o le lalelei. Ina ua maeʻa ona avatua mata o mata mo le foliga manaʻomia, faʻapipiʻiina se pulu faʻapitoa o le amonia poʻo le amonia, e faʻaoga ai le taimi, o 15-20 minute. O le lanu ata i totonu o le tele-maketi oloa e faʻatapulaʻaina i le tele o uliuli ma lanu enaena, ao i le salon le matai e mafai ona filifilia se sili atu talafeagai lanu. Ole faʻaiuga ile paʻu e iʻu lava ile tele o aso, i luga o lauulu - e oʻo atu ile 4-6 vaiaso.

E mafai ona fai ni tā peʻa poʻo le microblading i se tina tausi

Matou te o mai i le fesili autu o le tusitusiga - e mafai ona tataina le tina o se pepe. E leai ni faʻatonuga tuusaʻo ile faia o le tattoo ma microblading taugofie mo le hepatitis B, ae o le tele o matai e mumusu e fai mo tina tausi, aua e le mafai ona tuuina atu ni faamaoniga mo ia galuega. Afai e ui i lea na filifili le tina talavou e faia se matagofie tumau e faʻaaogaina ai auala i luga, ona tatau lea ona ia iloa se numera o nuances:

  • O le mea lea, pe a faʻasusu, faʻaoso le paʻu laititi, e mafua ai faigata ma le tui o le pigment ma le mafai ona crystallize pei ona manaomia, o le taunuuga o le taualumaga atonu e mamao mai le mea e te manao ai, pe o le vali atonu le aveina uma.
  • E le gata i lea, i le vaitaimi lea, o le paʻu e sili atu le maaleale i le paʻi ma le tiga. O lagona le manaia i le taimi o faʻagasologa e mafai ona oʻo i se tulaga o le popole, e ono afaina ai le gaosiga o le susu susu.
  • E pei ona i ai i se isi auala o faʻalavelave, e iai le faʻaletonu o faʻamaʻi. Ia mautinoa e filifilia se lelei, faʻatuatuaina matai e faʻaaogaina meafaigaluega patino ma lelei vailaau.
  • E iai le aʻafia o se teteʻe i le pigment na faʻaaogaina pe o le vailaʻau o le anesthesia.
  • E ui lava o lanu e ulufale i totonu o le paʻu ile microdoses, e mafai ona faʻaaogaina i totonu o le toto. Suesuega e uiga i le saogalemu o tattooing e le i faia, o lea e tatau ona mafaufau se tina tausi faʻamoe le ono ulufale atu o mea leaga i totonu o le susu susu.
  • O le toe faʻaleleia o le malosi masani e tupu i totonu ole 3-6 masina pe a maeʻa le faʻasusuina ole susu. O loʻo fautuaina tina talavou e tatalia le taimi lea, ona faatino lea o peʻa pe microblading taualumaga.

E mafai ona fai se vali tumau ma le HS

O le auala e sili ona saogalemu mo le leoleoina o laulu mata ile taimi ole lactation o le henna biotattoo. Na pau lava le lagona e mafaufauina e se tina faʻafailele o le, aʻo faʻasusu le susu, o le paʻu atonu e sili atu le maaleale ma faigofie ona alergi. E tatau ona faia se suʻega alergi i se tamaʻi vaega o le tapulima poo le vaega ole tulilima ile 48 itula ae leʻi valiina.. Afai o le taimi lea e leai se mageso, mumu poʻo isi faʻaaliga o se alergi, ona mafai lea ona faʻatautaia le faʻasologa mo le pupuni ma le henna.

Lactation e le o se atoatoa contraindication i fulufulu mata tattooing, Peitai, i luma o le taualumaga, a tausi soifua tina e tatau ona amanaia le tele o nuances

Le faasaina o laulu mata ma lanu vailaau faifai pea e le faʻasaina foi pe a faʻasusu. E ui ina faʻaaoga amonia vali e tuʻu atu se lanu matagofie i lenei vaega o foliga, o le faʻaalia vaega o le vailaʻau e laʻititi lava ma o le faʻaaliga taimi puʻupuʻu. Ae i lenei tulaga, aua nei galo e uiga i le lamatiaga o mea teteʻe ma se suʻega 48 itula aʻo leʻi faia le faʻataʻitaʻiga.

Contraindications mo eseese ituaiga o tui tumau

Contraindications mo peʻa ma microblading:

  • maitaga (mo microblading e le o se atoatoa contraindication ona o le itiiti ifo tiga i le paʻu),
  • maualalo le tiga
  • maʻi faʻamaʻi o le paʻu, pupuga o le paʻu o le mata, oncology,
  • mali suka, AIDS, epilepsy, toto maualuga, hepatitis, cardiovascular faamai (o le taualumaga mafai ona faatagaina pe a uma ona feutagai ma se fomai),
  • se afaina le afaina ai i soo se vaega o le fualaau faasaina. O maumautulu faʻapipiʻi e iai le tele o contraindications; faʻatalanoaga faʻapitoa ua fautuaina ae leʻi faia le taualumaga

Contraindications mo biotattoo ma vali mata o mata:

  • Le faʻatonutonuina ole faiga e le faia i luga o faʻafitauli poʻo le paʻu paʻu ona o le ono mafai e le tutusa faʻasusuina o le pigment.
  • Henana le faʻaletonu pe alergi i soʻo se vaega o mata o laulu mata.

Vitio: lauulu tato tato lauulu metotia, microblading po o le paolo 6D

O le faʻasusuina ole pepe e leʻo se mea lelei atoatoa ile teuteuina tumau ole laulu mata. Afai e sili ona taua mo se tina tausi soifua ina ia foliga lalelei i aso uma e aunoa ma le faʻaaluina o taimi, ona aoga lea ole mafaufau i le faiga o loʻo i luga, ae peitai, mo tattooing ma microblading, ua fautuaina e faatumauina se vaitaimi o 3-6 masina ina ua maeʻa susu. I le taimi nei, faʻamuamua i se faiga sili atu agamalu i le ituaiga o henna biotattoo. Afai ae ui i lea na filifili le tina talavou i ni auala sili atu o faʻateʻa ai, e aoga la le filifilia o se matai-browist sili ona agavaa. Poʻo le a lava le metotia e filifilia, matou te faʻamoemoe o le iʻuga o le a matagofie fulu mata e faʻamalieina ai le latou pule mo se taimi umi.