Lauiloa

E mafai ona vavaeina lauulu i le taimi o maitaga: faailoga ma mea moni

I le taimi o maʻitaga, le tina maitaga o le a feagai ma le tele o faʻatapulaʻa ma faʻatapulaʻa, o le a manaʻomia ona mulimuli i se aneti-teteʻe meaai, teena kofe ma sukalati, faapea foi ma le tele o teuteu teuteuga. Ma afai e te le manaʻo e fai le perm pe vali lou lauulu i masina uma, o le toʻatele o fafine maʻitaga malilie, ona leai se tasi e iloa le tali tonu i le fesili: e mafai i le tipiina o lauulu i lenei taimi?

Aisea e le mafai ai ona tipiina lauulu

O se tina maʻitaga o le a alu i se pulu faʻataʻoto mautinoa o le a faʻalogologo i le tele o fautuaga ma fautuaga i lenei mataupu ma, e masani lava, latou o le a faʻapea: i le leai tulaga faia lenei mea. Tinamatua, tuaoi, galulue tagata faigaluega, ma e oʻo foi i uo teine ​​e mafai ona amata toe manatuaina faʻailoga ma faanuupo, faʻamalosiʻau malosi i latou mai le tipiina o latou lauulu. Ma le isi, ia faʻailoa tonu pe aisea e le mafai ai e se tasi ona tipiina le lauulu i le taimi o maʻitaga, e leai se tasi e mafai, o le tele o tali masani: "o le faʻailoga lea", "o le a leai se fiafia", "o le a faapuupuuina le ola o le tamaititi" ma isi mea.
O le a le mafuaʻaga o le faʻaali mai o ia faʻailoga?

O aʻa o lenei "mea na tupu" e tatau ona sailia i seneturi anamua - tatou tuaa talitonu o le ola malosi o le tagata o taoto i lona lauulu, ma le na te vavaeʻeseina i latou, na te le mauaina se tagata mai le malosi, soifua maloloina ma fesoʻotaʻiga ma le lalolagi faaleagaga. I le Vaitau Tutotonu i Rusia, lauulu mo se fafine sa i ai foi lona taua tele - latou faamamafaina lona tulaga ma lona tulaga i sosaiete. O teine ​​e leʻi faʻaipoipo o loʻo lalagaina o latou pulou, o teine ​​ua faʻaipoipo e tatau ona nana o latou lauulu i lalo o le solosolo, ma i nofoaga faitele e aveese le solosolo a se fafine, e "faʻamisa" o ia, na manatu ai o se mataga tele, na o le tipiina o le fili. Ae e oʻo foi i na taimi faigata, pe a oʻo e le fafine ni lauulu ona o le kopiina o lana tane pe o se amioga le talafeagai, sa latou lagona le alofa i tina maʻitaga - sa talitonuina e le tatau ona tipiina o latou lauulu, e ono afaina ai lenei pepe e leʻi fanau mai, e le fiafia ai pe puupuu lona olaga.

E i ai foi seisi lomiga pe aisea e le tatau ona tipiina o latou lauulu fafine maitaga - seia oo i le ogatotonu o le 19 senituri, o matua o pepe na matua maualuga na moni lava mea uma na faasaina i le fafine maitaga e mafai ona afaina ai le pepe, e aofia ai le tipiina o le lauulu.

O leisi, sili ma faʻasaienisi, mafuaʻaga mo se faʻasaina o se malosi faʻavaivaia o le tino o le fafine i le taimi o maitaga. I aso ua tuanaʻi, na faʻaipoipo ai fafine faʻaipoipo ma fanauina toetoe a aunoa ma se taofi, o le tino o le tina e leʻi maua se taimi e toe ola ai mai le fanauina, ona leai lea e faʻalogo e se tasi e uiga i vitamini ma le soifua maloloina lelei. O le mea lea, o le lauulu ma nifo o le tele o le fananau mai i fafine i le 30 tausaga le matutua ua paʻu ua paʻu ese, paʻu ifo i lalo, ma le faaopoopoina foi lauulu o le fafine maʻitaga na mautinoa lava le aoga.

Mai le vaʻai o le saienisi

E leai se saienisi faʻamaonia mo se faʻatapulaʻaina; o suʻesuʻega na faia e leʻi faʻaalia ai se fesoʻotaʻiga i le va o le lauulu laʻau ma le tulaga o le pepe e leʻi fanau mai poʻo le tina. Pau lava le mea lea ua fautuaina mai e fomaʻi ma tagata suʻesuʻe i nei aso ia aua nei e alu i le teine ​​fulufulua i le uluaʻi trimester o maʻitaga ona o le tele o vailaʻau o loʻo tumu ai le ea i fale faʻalelei. Ma foi, o le mea moni, musu e vali lauulu i lenei vaitau pe faʻaaoga na o vali masani. O lenei, e le gata i lea, e leʻo faʻamatalaina foʻi faʻasaienisi, ma e faitau afe o fafine na valiina o latou laulu i le taimi o le maʻitaga e mafai ona teteʻeina lea faʻamatalaga, ae, e tusa ai ma fomaʻi, e sili atu le aua le lamatiaina, aua o le manava i se fafine maʻitaga ma le ausa o vailaʻau o le vali e faigata ia manuia le tamaitiiti.

O le tipi pe leai - o le manatu o tina maitaga i aso nei

Tele o tina maitaga o aso nei e fiafia e aua le mafaufau e uiga i talitonuga tuai, ma, e aunoa ma le masalosalo, asiasi i le teine ​​fulufulu i le atoa 9 masina o maitaga. O tamaitai talavou faʻapea o loʻo faʻamoemoeina se pepe talitonu o se foliga manaia ma le aulelei e sili atu le taua nai lo isi faʻailoga mataga, ma e faigata ona savali mo le toeititi tausaga ma lauulu toe ma le faʻaletonu. I se faʻaopopoga, o aso nei o le tele o tina maʻitaga o loʻo faʻaauau pea ona galue ma faʻataʻitaʻi se olaga galue, ina ia foliga e taua tele mo i latou, o lona uiga e tatau ona teuteu lelei ma teuteu matagofie le laulu.

Aisea e le tipi ai lou lauulu

1. Talu ai suiga o le hormonal - o se siʻitia o le tulaga o le progesterone i le toto, o le laulu e pa'ū itiiti i le taimi o maitaga, foliga mafiafia ma sili atu le fluffy, o lea e talafeagai ai le mafaufau i le tuputupu ae o lauulu, aua ina ua uma ona fanauina le tina talavou o le a leai se taimi mo alu i le teine ​​fulufulu mo masina ma, mautinoa ae le o aso uma e teuteu ai laulu,

2. O se asiasiga i le teine ​​fulufulu i le taimi o maʻitaga e matua le manaʻomia, aemaise i le afa muamua o le vaitau pe a taoto sili totoga totoga ma faiga o le fetus. O le mea mataʻutia, e leʻo le lauulu lava ia, ae o mea faʻaalu a le amonia ma isi vailaʻau o loʻo i totonu o ni paʻu,

3. Aua le lavea soʻona lauulu soʻona masalosalo fafine. Afai i le loto le maʻitaga fafine iloa le fefe po o le popole pe o se lauulu lauʻeleʻele o le a afaina ai lona pepe i le lumanaʻi, ona sili atu lea ona lelei le lafoaia atoa soʻo se laʻei fulufulu faʻapitoa. O le mea sili ona taua i le taimi o maʻitaga o le mafanafana o le mafaufau ma le toʻafilemu o le tina faʻamoemoe, ma soʻo se fefe ma popolega o le a mautinoa le afaina ai le tulaga o le pepe e leʻi fanau. O le mea lea, afai e te le o mautinoa i lau faʻaiuga - aua le tipi pe pupuni lau lauulu, e fiafia i le avanoa e te masani ai ma matagofie.

Le taimi e vavae ai lauulu i le taimi o maʻitaga

1. Afai o le lauulu o le maʻitaga lauulu e matua mafiafia pe uumi, o se lauulu lauulu atonu o le a aoga ia i latou. Lenei o le a faʻaititia le avega i luga o le ulu ma faʻaititia le paʻu lauulu ina ua fanau le pepe. O le mea moni, o le tele o lauulu leiloa i le afa muamua o le tausaga pe a uma ona fanau o se tasi o le sili ona masani ai faʻafitauli, ma o le umi le lauulu, o le tele o meaʻai latou te manaʻomia, ma o le tele o le a latou paʻu i fafo, o lea laʻititi le 'oti puʻupuʻu o se lelei puipuia mai le maʻumau o le oti,

2. Afai e vaevae pito - le le lava o vitamini ma minerale i le taimi o maitaga e mafai ona mafua ai le laulu e vaeluaina malosi, leiloa lona silkiness ma susulu, i lenei tulaga, tipi pito e le gata o le a faʻaleleia atili ai foliga vaaia o le fafine maʻitaga, ae e fesoasoani foi i le alualu i luma o le lauulu,

3. Afai e le fiafia le tina ua faʻamoemoe i lona foliga vaaia - pe a fai o loʻo manaʻo le fafine maʻitaga e alu ma tipiina lona laulu, o lona uiga, ua sili le aoga o le faia. I le mea uma, o le paleni o le mafaufau o le fafine e faʻalagolago tele i lana iloiloga o ona foliga, o lona uiga o se uga mataga po o le toe ulu o lauulu o le a afaina ai se fafine maʻitaga ma avea ma puna o lagona le lelei, lea e le tatau ona i ai i le taimi o maitaga!

Le amataga o faʻamasinoga

Toetoe o tamaitai uma na taʻuina atu i aiga e uiga i lona tulaga manaia, e tatau ona latou faʻalogo mai i le tina matua alofa poʻo le uso o tina, e le tatau ona tipiina lou lauulu i lenei taimi. E lelei pe a fai o le fafine maʻitaga e uumi lona lauulu e mafai ona fili. O le a le mea e fai mo i latou o lo latou lauulu e manaʻomia toetoe o le faʻalemasina masina? Fai fautuaga ma savali ma le laulu e leai ni foliga mo le 9 masina, pe faʻaauau ona e asiasi i le teine ​​fulufulu?

O le faʻailoga, e moni, e leʻi tulaʻi mai i le maʻai ma e fesoʻotaʻi ma manatu o tatou tuaʻa e uiga i le malosi o loʻo foaʻi i le lauulu. Sa talitonuina e ala mai i le lauulu se tagata maua malosi taua; e le gata o fafine, ae faapea foi tamaloloa, latou te le i vavaeina latou e aunoa ma le manaoga faapitoa. Ma le isi mea, o le lauulu na nafa ma le teuina o faʻamatalaga, o lea o le pulu puʻupuʻu o le au Slavs anamua o se faʻailoga sa le mamao ese mai le mafaufau.

O le uumi lauulu e le gata o se faʻailoga o le fafine, ae o le malosi, soifua maloloina, malosi, mafai ai se fafine ona avea ma tina. O le tipiina o lona laulu i le teine, aʻo leʻi faʻaipoipo, o le teine ​​"nonoa le manava", o lona uiga, faʻasalaina ia lava i le le gaogaʻi.

O le lauulu o se fafine maʻitaga o se ituaiga o faʻasino e ala i le pepe maua mea uma e tatau ai mai le tina. Ole mafuaʻaga lea sa faigata ai ona tipi le lauulu ile taimi ole maʻitaga, o lea sa mafai ai ona taofia le pepe ole malosi talafeagai. Na talitonu talu ai ona o lenei mea, o le a vaivai pe oti ai foi i le manava. O le mea lea, o le taua o lauulu i le atinaʻeina o le fetus na tutusa ma galuega a le fusipaʻu, e uiga i manatu i lena taimi sa matua le malamalama.

Na taua foi o le tipiina o lauulu i le taimi o maʻitaga e mafai ona afaina ai le ola faamoemoe o se e leʻi fanau mai: faʻatasi ai ma le lauulu, se tina na vavaeeseina tausaga o lona pepe pepe.

Oti lauulu, e tusa ai ma tina matua, ei ai se aafiaga tonu i le atinaʻega o le pepe, o le a fanau mai "ma le mafaufau puʻupuʻu." I le mea na tupu, o le lumanaʻi mafaufau mafaufau o le pepe fou ua faʻamasinoina e lauulu: tamaiti fananau ma lauulu i luga o latou ulu na taʻu atu i se mafaufau tele.

O lapataiga na lapatai mai o le afaina mai le tipiina o lauulu, e le gata o le pepe, ae o lona tina. Na latou fai mai o le malosi o le ola o loʻo i totonu o lauulu, e faapuupuuina latou, o se fafine e le toe maua lona malosi, e taua tele mo ia i le taimi o maʻitaga ma le taimi o fanau. O le tipiina o lona laʻau aʻo leʻi fanau mai o se tamaititi, o se fafine na ia faʻaleagaina ia lava i le taimi e fanau ai. Afai e te saeina lou lauulu i le amataga, ona ono oti ai lea o le tama i totonu o le manava, na talitonu o matou tinamatua.

Manatu o faʻafomai i aso nei

E matauina o le tele o fafine maʻitaga le manaʻomia le asiasi i se fulufulu. E muta le vaevaega, ona o tina talavou e ola ai, le toe faʻasoesa, ma loka e mafiafia ma faʻamalieina. O mea uma e uiga i hormones gaosia i le taimi o maitaga. E i ai so latou aoga aoga i foliga vaaia o se fafine atoa. Ua avea o ia ma sili atu le fafine, lona paʻu ma le lauulu foliga maloloina.

Mo le mafuaʻaga lava lea e tasi, oe e ona se laʻei fugalaʻau, manaʻomia le faʻafouina pea, e tatau ona popole, aemaise pe a latou le le faʻalogo i faailoga tagata. Ina ia faʻatumauina le tosina atu i fafo ma le mafanafana o le mafaufau, o fafine maʻitaga tatau e faʻalogo i le manatu o fomaʻi-gynecologists.

Mai le vaʻaiga a fomaʻi, le tipiina o laulu e le aʻafia ai le tulaga o se fafine i le taimi o maʻitaga, le intrauterine atinae o le fetus ma le soifua maloloina o le pepe fou. I le lagolagoina o lenei faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tatou taʻua ni fafine se toʻatele sa faʻaauau pea ona vaʻaia lelei latou lava i se tulaga manaia, e asiasi i le teine ​​fulufulu. E leʻi taofia ai le puipuia ma le fanauina o le pepe i le taimi saʻo.

E taua le matauina e le o fafine uma iloa latou te le fautuaina e tipiina lauulu i le taimi o maʻitaga. E mafai i lenei mataupu ona talanoa e uiga i le filifili filifilia o faʻailoga?

Ina ia faʻamafanafanaina mulimuli ane le tina maitaga ma faʻamamaʻi o ia i le mataga fefe, tatou mafai ona tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga o se aganuʻu Saina anamua. I Saina, o fafine, i lo latou aʻoaʻoina e uiga i le maʻitaga, i se isi itu, o latou selea latou laulu e faʻailo ai lo latou suia tulaga.

Lauulu Tausiga I le taimi o maʻitaga

O le saʻo ma lelei le tausiga o lauulu o le a avea ma se lelei lelei i se lauulu ma o le a faʻaititia ai pe e fesoasoani ai foi e aloese ai vaevaega pito ma isi faʻafitauli e faia ai lauulu tipi:

  1. Le ituaiga o laulu i le taimi o maitaga mafai ona suia, o lea e tatau ona e toe iloilo teuteu mo lauulu tausiga ma filifili e tusa ma le ituaiga o lauulu.
  2. O mea teuteu e tatau ona faʻalenatura, iai ma le itiiti ifo o vailaʻau. Tele fafine i le taimi o maitaga e sili ona faʻaaogaina oloa tausiga patino.
  3. Split faaiu - o le masani masani faʻafitauli, lea e faʻatupu ai le popole o tina ma faʻanoanoa i masalosalo e uiga i le lauulu laʻau. Aloese mai lenei faʻafitauli e mafai ona fesoasoani toe faʻatumu afifi mamago masani. Ina ia faia lea mea, o matapulepule e faʻavae i mea masani a le tino poʻo ua filifilia saʻo o le suauʻu teuteu e talafeagai, lea e tatau ona faʻamamaina pito o le lauulu aʻo leʻi fufuluina lau lauulu ma tuʻu mo le afa itula.
  4. Afai o le tino o le fafine maʻitaga e le lava micronutrients, le lauulu amata ona pa'ū. E mafai ona e faʻamalosia i latou i le fufulu na faia mai laʻau: nettle, hop cones, St. John's wort ma isi.
  5. Aua le galo e uiga i lauulu masikulu, filifilia e tusa ma le ituaiga. Masini fale masani, saunia mai auala faʻaleleia, o le a le faia le tina faʻamoemoe e popole e uiga i lona faʻatulagaina ma le anotusi o mea leaga i totonu.

Afai, ae peitaʻi, o le tina maʻitaga e mausali lona talitonu i faʻailoga a tagata ma talitonu o le sasaina o lona laulu o le a afaina ai lona tulaga poʻo le tulaga o le pepe, ona e le tatau ona faʻamalosia o ia e faʻafou le laulu laei. E taua tele le filemu ma le paleni o le tulaga o le fafine maʻitaga, aua o loʻo fesoasoani i le soifua maloloina o le fafine ma le tamaititi.

Aisea e le mafai ai ona maua se 'oti i le taimi o maʻitaga

E mafai ona fai saʻu lauulu i le taimi o maʻitaga? Afai e talia ni talitonuga lauiloa i se fesili faapena, o lona uiga o le tali o le leai. O fulufulu uumi o taʻitaʻau a le malosi mai le vanimonimo. Na talitonuina afai e te tipiina pe vali masani, e mafai ona e faʻamaloloina le agaga o le pepe, ma o lenei mea e avea ma lamatiaga tele i le fetus pe, i le aotelega, o le tamaititi fanau mai ua oti. Fai mai leisi talitonuga, afai e lavea e le fafine maʻitele lona lauulu, e faapuupuu le ola o lana pepe.

Fai mai nisi tagata matutua, afai e faʻatali se fafine mo se tama, ae e 'oti o ia i le taimi o maʻitaga, o le a fanau mai se teine, talu ai i luga o le vaalele sesea le "tina" le tina i le lumanaʻi. Le faʻailoga o le fafine maʻitaga na te tipiina le maile, o le a fanau le pepe ma le popole, e foliga tutusa lava le le talafeagai. O le talitonuina o talitonuga faʻapolokiki pe leai, o pisinisi a fafine uma, ae sili ai ona fesiligia pe aisea e le tatau ai ona faʻamama le laulu o fafine maʻitaga, liliu i le saienisi poʻo se vailaʻau, ona e leai se tasi ua faʻasaina aloaia lenei.

E mafai ona maua se lauulu 'ulu maʻitaga e tusa ma fomaʻi o mafaufau

O le lagona lagona o se fafine faʻatali i le pepe e le mautu ona o suiga i tulaga o le hormonal. I le vaitau lea, e tele ina ia faʻalogo i manatu o isi. Afai e taʻu mai e se tasi mai le siosiomaga le mafuaaga e le mafai ai ona seleulu lauulu i le taimi o maitaga ona o lauiloa talitonuga, ona ono faʻasolosolo ai lea o se fafine. A tina aofaʻi o le a talitonu moni i se maʻitaga po o isi tala mataga, lea o le a oʻo ai i se uiga le lelei, ma ua tumu i iʻuga. Fautuaina e le au atamamai o mataupu, ile tulaga lea ile taimi atoa e aua le faia le sela poo le valivali, ae ia e vaʻaia oe lava.

Afai o se fafine e malosi tele lagona ma e le talitonu i faʻailoga faailoga tagata, ona o le a le maua lava lona mafaufau pe e mafai e tina maʻitaga ona tipi latou 'au poʻo o latou lauulu uma uumi. O le a faʻafesoʻotaʻi lona teineulu ma faia lona lauulu i le tele o taimi e pei ona ia faia muamua. E taupule lava le mafaufau o le mafaufau, o le malosi o a latou lava agaʻi e aumai ai le tina ua faʻamoemoeina i se tulaga o le faamalieina ma le faamalieina o le tagata lava ia, ma e afaina ai foʻi ma le lagona o le pepe. A lelei teuteuga foliga e aoga mo tina maitaga.

Aisea e le mafai ona maua se 'otiʻitele' aʻai e ala i lauiloa lauiloa

Ua tali foi e le Orthodoxy le fesili pe aisea e le tatau ai i fafine maʻitaga ona tipiina o latou lauulu. O lona uiga, e leai se faʻatagaina tuʻusaʻo, aua e oʻo foi le taua faaKerisiano i talitonuga faanuupo, ae e iai fautuaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te leʻi vave oti lou lauulu, e faigofie ona e nana le fiva ma le lanu o foliga e mafai ona tupu ile trimester mulimuli ile lauulu. Le faʻataʻitaʻiga le alualu i luma i foliga vaaia e mafai ona avea ai ma faʻafitauli le lelei o se maʻitaga, ma o lea afaina ai le tamaititi.

E mafai ona vavaeina lauulu i le taimi o maitaga: 1 masalosalo = 2 filifiliga

O teine ​​maʻitaga maʻitaga e masani ona mafaufau pea i lo latou tulaga o le soifua maloloina, ma o lenei e malamalama ai: o tagata uma e manaʻomia e fanau mai ma fanauina se pepe soifua maloloina e aunoa ma le afaina ai o ia i le vaitaimi o maʻitaga.

O tina maʻitaga e masani ona fai le fesili "e mafai ona tipiina lauulu i le taimi o maʻitaga" ma o le ae mauaina le tali e ala i le faitauina o lenei tusitusiga

Ae o isi taimi e iai mafaufauga i totonu e oʻo atu ai lava ile masalosalo e uiga i togafiti masani ile faiga masani. Aemaise ai, e ono mafai e tina maʻitaga ona tipiina o latou lauulu?

E le mafai pe mafai ona tipi ma valivali lou lauulu: o le a le fomaʻi

Pe a masalosalo i nisi o faʻatonuga, e mafai ona e feutagai ma se fomaʻi o maʻitaga poʻo se faʻapitoa i lenei vaega mo fautuaga.

O le mea moni o le leai o se fomaʻi faaonapo nei o le a faasa se fafine maitaga e suia lona lauulu i tulaga o le umi o ona curls. E leai se fesoʻotaʻiga tuʻusaʻo i le va o le lauulu 'ulu ma se tamaʻitaʻi tulaga.

O le isi mea o le pisipisia. O le tuufaatasiga o lauulu lanu e vevesi, mafai ona mafua ai le le lelei ma lamatia itu aafiaga: afaina, afaina o le membrane mucous. I le uluaʻi trimester, e tatau ona e aloese mai le lanu suia taualumaga.

I le 12 vaiaso o lou maʻitaga, e mafai ona e suia le lanu o lou lauulu, mo lenei e tatau ona e faʻaaogaina amonia-saoloto vali, tonics po o lanu masani: henna, basma, decoctions.

I se faʻaopopoga, o le tala masani o le tino o le fafine e suia tele, e leai se laulu e tasi e mafai ona faʻamaonia le lanu mulimuli o le a 100% faamoemoeina.

E faataga e le ekalesia fafine maʻitaga e selea latou lauulu?

E uiga ese, o manatu o faifeau e ese foi latou i lenei mataupu.

Archpriest Nikolai, o se sui o le ekalesia o le Ekalesia o St. Righteous Joseph the Betrothed ma le Aiga Paia i Krasnodar, fai mai e leai se faavae o le fefe o fafine i le Atua: e le faasalaina e le Alii se fafine maʻitaga poʻo lana tama. E le taua le umi o le fili, o le mea taua o le tausia o poloaiga ma ola i se olaga amiotonu. O le Alii le Atua ma le Ekalesia e mauaina mea uma.

I le taimi lava e tasi, o loo faamatala mai ai e le Archpriest Vasily mai le Ascension Church i Poltava, o le fili o le tamaʻitaʻi, o lona teuteuga autu lea ma lona mamalu, e pei lava o le le mafaufau lelei, e leʻo se agasala.

E le o taua mai le Tusi Paia i lenei mataupu.

E leʻo taʻu saʻo mai e le ekalesia a o fafine maʻitaga, e le tatau ona tipi latou lauulu. O le tele o faifeʻau malilie e faapea o le ofuina o se laulu pupuu o loʻo le talafeagai pea mo se fafine, ae o se laʻititi aʻoaʻoga o le umi e matua talia lava mo le mafanafana o le tina i le lumanaʻi.

O le a le uiga o le upu?

Taʻitasi faʻailoga i aso anamua na tauaveina se uiga faʻapitoa, faʻamaonia e mea moni moni:

  1. O tala e pito sili ona taʻatele e le mafai ona i ai se lauʻeleʻele aʻo leʻi fanauina: e mafai ona oʻo ai i le vave fanau ma faʻafitauli mo le pepe ma faʻafitauli mo le tina. Tupuʻaga e faʻavae i luga o le mea moni o lauulu sa avea ma puipuiga mai le malulu ma faʻapena ona fesoasoani e tausia le soifua maloloina ma le ola.
  2. O nisi tagata e manatu o uumi uumi o se soʻotaga talafeagai i le va o se tagata ma le avanoa ma le malosi siosiomaga, lea e fesoasoani e faʻatumauina le ola maloloina ma le malosi. Masalo e i ai se mea moni i lenei mea, ae o le mea moni lea e leʻi faʻamaonia e le saienisi.
  3. Oti lauulu e mafai ona paʻu i lima o tagata pogisa. E leai se mea i tala faʻapitoa ma tala faʻataulaitu e aʻafia ai se tagata, e na o se tamai loka o uila. Ole mea lea na mafua ai ole mafuaʻaga ole le faia ose maʻeleʻele, aua e faʻapea lava ona osofaʻia ai le 2 agaga.

O le talitonuina pe leai foi talitonu i epics ma mea leaga o se mea patino a teine ​​uma. E taua le maitauina e na o fua matau lava auala e aunoa ma ni faʻamatalaga ua leva ona leiloa o latou uiga ma e le talafeagai, na sao mai io tatou taimi (mo se faʻataʻitaʻiga, o se pulou poʻo isi pulou e faʻaola ai pea i tatou mai le malulu).

E aoga le maua o se lauulu ma vali i se maitaga teine ​​laʻitiiti

O nisi tamaʻitaʻi o loʻo iai ni popolega i le teʻena o se teine ​​laʻititi, o loʻo faigata ona faʻamatalaina. I soo se tulaga, o le matai e tumau pea o se polofesa i lana fanua; i totonu o tagata tomai faapitoa i se tulaga, o le lagona o le lalelei e sili atu ona faateteleina.

Mai le vaʻaiga o le malosi ma le mafaufau lelei, tagata faʻatau e ono i ai naʻo ni lagona fiafia o le agalelei ma le agaga fiafia o le teine ​​fulufulu.

Ole tipi pe leai se tipi: lelei ma leaga

Talu ai e leai se faʻamaonia e faʻapea e le tatau i fafine maʻitaga ona tipiina o latou lauulu, matou te tuuina atu finauga e fiafia i lenei taualumaga:

  • O le teuteuga o lauulu e fausia ai se foliga teuteu ma manaia, ma e na o lagona lelei mo se fafine maʻitaga,
  • Tumau teuteu o pito o le lauulu e mautinoa ai lo latou soifua maloloina tuputupu ae ma foliga,

  • O le umi o le laulu e mafai ona mamafa, e aveʻese ai le popolega mai le ulu e tatau ona tausisia i se mafanafana umi,
  • Soʻo se fafine e manaʻomia le taimi e faia ai se lauulu 'aʻo leʻi fanauina, aua a maeʻa ona fanau mai le pepe o le taimi mo le alu i le teineʻulu e faʻatuina le mea e ono maua.

Le minus aofia ai naʻo le soona masalosalo o tamaʻitaʻi i lenei mataupu.

E mafai e tina maʻitaga ona fai ni 'aʻai

O se tamaʻitaʻi i soo se tulaga e tatau ona aulelei. Afai sa i ai se nofoaga e tatau ona i ai ae e leʻi fanauina se pepe, aisea la o le a le mea e tatau ai ona aveese nei? O le mea taua o lona umi e le faʻalavelave ai i le iloiloga ma e le faʻatupuina le faʻamalosi mo mata. A leai, o lenei fesili e mafai ona faʻaalia i masalosaloga e uiga i le puʻupuʻu lautele o ringlets, lea e leai ni eleele.

Faʻafefea ma faʻafefea ona tausia lelei lauulu i le taimi o maʻitaga

Tausiga tatau o le ki lea i maloloina maloloina. Pe a amoina se pepe, e faʻamatuʻuina e le tino le tele o le tele o hormone fafine e faʻapogisaina ai laulu ma mafiafia. Ina ia faʻaleleia atili le aʻafia o le lagolago faʻalenatura mo le tino, e tatau ona e taumafai e faʻaoga le tele o mea masani mo le tausiga o lauulu.

  1. Masini suauu i totonu o fale, aemaise o le suauu olive, fafagaina ma faʻamalolo lauulu mai le pulu i le pito.
  2. Ole pia masani e mafai ona faʻateleina ai le aofaʻi o lauulu pe a fufulu ma mama toso ina ua maeʻa fufuluina ma teu mo le 10-15 minute, ona fufuluina lea.
  3. Mafola pateta mai fualaʻau fualaʻau ma lau salati, oka le kulimi e faʻapea o loʻo teuteu ai le laulu o loʻo iai ma mea taua e iloa ai ma 'oa.

E manaʻomia le tipiina o lauulu i le taimi o maitaga pe a manaʻomia, ma suia le lanu e faia ai le vave nai lo le 12 vaiaso o maʻitaga. Mo lenei, naʻo vali masani ma vali e aunoa ma le amonia e faʻaaogaina.

I le taimi o maʻitaga, aua le faʻaaoga leaga kemisi mo lauulu

E le tatau ona faʻaogaina mea tau vailaʻau mo le faʻaalia o mea, taumafai e alu faʻatasi ma foliga masani, aua o varnish paga e mafai ona faʻatupuina ai le iva ole mata ma le isu.

Mo le fufuluina, e tatau ona e filifilia se fou shampoo ma conditioner, o mea tuai atonu e le talafeagai ona o suiga hormonal i le tino ma suiga o meatotino o uaea.

Mafai ona ou tipi ma vali loʻu lauulu i le taimi o maitaga?

Inna Pak

E mafai ona e tipi, ae ou te le fautuaina le valiina. Mea uma lava, o le tutusa lava lea kemisi, ma, o le mea moni, Ou te leʻi faʻataʻitaʻi aʻu lava ia, ae latou fai mai o le taimi o le maʻitaga fafine atiaʻe se enzyme i le tino e le avea o se lanu. Oti, lauulu laʻititi, leai se afaina. I lenei vaitaimi, o fafine uma e fia foliga matagofie

Irina Chukanova

afai e te finagalo i ai, ona fai lea. ae i le 1 trimester lauulu vali e le fautuaina. i lenei taimi, o totoga ma totoga uma o le pepe ua faʻataʻoto ma e sili le faʻaititia o aʻafiaga i le tino. vali o se faiga vailaʻau ma se numera o mea e le aoga tele soʻo se taimi ati atu i le toto toto ma le manogi foi. ma maua se lauulu 'ulu - le itiiti ifo i aso uma. e ui ina i ai le faʻaaliga, o lauulu o le malosi o le tina; afai e te tipiina, o le a e vaivai i le fanauina. pe o se isi faailoga - e le mafai ona tipi lou lauulu, e ave lou ola maloloina mai le pepe. ae o loʻo ou mafaufau, o ai e talitonu i lenei mea, ia faʻagaioia o ia, ae o ai na te le faia, e lalelei i le matagofie. ao e lagona sili atu ma faʻamalieina lou agaga - ia e faia. o le mea autu e le o le faʻaleaga !! ! soifua maloloina ma manuia.

lika

Sa 'oti loʻu lauulu ma valiina. Ma o le maitaga alu lelei ma fanauina sili. Ou te le talitonu i talitonuga! E tatau ona e lalelei i taimi uma! Pau le mea, o vali sa valiina (na na fufuluina ina ua mavae ni nai vaiaso) ma e le i ai le amonia, peroxide ma isi vailaau. afaina. Ma pe a latou talanoa e uiga i faʻailoga, ou te fai se fesili tali: mafai ona ou tipi ou fao? mafai ona e faia le faʻi? aisea aisea e le maua ai lou lauulu?

Reena

E le faatatau i faailoga. O lauulu lanu e iai uma ituaiga o vailaʻau leaga. Ae, i mea e faʻamanino, o loʻo aofia ai i se tele vaega. I le lua trimester, e mafai ona e vali lou lauulu. Aua neʻi fautuaina latou e faʻamamafa, faʻamalamalama ma faia le kemisi. Ae e le mafai ona ou fai atu se mea e uiga i se lauulu. Ou te leʻi oti loʻu laulu. E te le iloa.

Julia.for.Ele

Ae mo le tipiina o laulu, ua na o se faʻailoga lea, e manatu e te ave lou soifua maloloina mai le pepe.
i le taimi nei o tagata uma e le talitonu i ai. aunoa ma tuutuuga, talitonu tina ma tinamatua i le faafeagai, ma o mea uma e faʻalagolago i lo latou tumau i le saʻo o latou manatu. o oe lava e filifili.
Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, sa fai sou lauulu i le faʻapipiʻi poʻo se laʻulu vae 'ulaula ma ni vaega o faʻaseʻe, ia o le a tumau pea laʻu fautuaga i le faleʻoloa., Ae aua le faia se oti oti i na togafiti. Muamua, ona o le tele o taimi, faia o se filifiliga, o lou laulu e atili manifinifi tele ma sili atu ma e tatau ona e tipiina i taimi uma (uma 2-5 vaiaso). Na o le fai atu i le stylist e tuu le fulufulu i le faasologa, faamama pito, ma aumaia i lou mafaufau. Ina ia faia lenei mea, e le tatau ona vaeluaina ma centimita o lauulu. Atonu e le maitauina e auaiga faapea, ma le pulenuu e teuteuina faalelei.
Afai ua e filifilia, faʻataʻitaʻiga, o le tipiina o lauulu i se sikuea. Tau lava e filifili ae le o le lavea o le vaitau - asymmetric square, ae o le masani. I le mea lea, e te le toe mafai ona alu i le salonʻi i le masina. (lauulu tuputupu ae le tutusa ma o lea, asymmetry vave amata foliga leaga)
Ae o le lanu, faʻailoa mai ia te aʻu o loʻo e maitaga i le stylist ma o le a ia fautuaina oe i le filifiliga sili mo le filifilia o se vali. E sili le faʻalelei o le lauulu i lona lanu masani i le taimi o maʻitaga, ma e sili atu le faʻagaloina e uiga i le valiina o pulu i uma.
***
Ou te tagata ia, e pei ona ou manaʻomia, faʻasaʻo lou laʻau, o lona uiga, tipi loʻu laulu. pisia i le masina lona lua ma i le lona tolu ma le fa. O le sui mulimuli sa faia i loʻu lava leo ma ou te leʻi vali mo le 3 masina.
Ou te manatu e tatau ona faʻaititia nei gaioiga i le maualuga.
Ou te fia manao e foliga sili ma ou te le talitonu i faailoga

O le agelu

Afai e te le talitonu i faʻailoga, ona mafai lea ona tipi lou lauulu. Sa 'oti loʻu lauulu a o leʻi fanau mai. Ma i le tau o le valiina e leai se faʻavasegaina o tulaga lamatia, i le aoga faʻasaina e oo lava i le palapala paʻu, o le taamilosaga e sese. Ae afai e te matua popole i lau tama. Ma o lea e mafai ai se mea. Ae aua le mafaufau i le aulelei, ae e uiga i lau pepe.

Fosi

O le mea moni, e mafai ona e maua se fugalaʻau, ae e tusa ai ma lauulu lauulu - muamua, e afaina lava mo le tamaititi, o le vali paʻi mai le paʻu, ulufale i le tino, ma lona lua, o lau hormonal tulaga e ese mai le masani masani, e tusa lava pe a e vali, e mafai o le a faʻaliliuina mai ai se eseʻesega lanu nai lo faʻamoemoe, o le mea lea, aisea e lamatia ai le soifua maloloina o le tamaititi ma maua ai se mea le fiafia e le pisia?

E mafai e se fafine maʻitaga ona vali ma oti lona lauulu? Ou te le o maitaga.

Irene

Ioe e mafai, e vali uma ma vavaeina! ! e faʻaalu e le tino le tele o le malosi ma vitamini i luga o le laulu, e manaʻomia i le taimi o maʻitaga, ae sili vali i le vali e aunoa ma le amonia, o le amonia uapoa o se fafine manava i le ao valivali lauulu e matua, matua afaina ai le fetus! ! e iai le faʻailoga e faapea a vavaeina e se fafine lona lauulu i le taimi o maʻitaga, na te motusia le tamaititi sootaga ma lenei lalolagi))) ae o le talitonu i ai pe leai o le pisinisi a tagata uma!

Ou - luga

Ma lana tama muamua - na te leʻi faia ma e leʻi tipiina lona lauulu (sa laʻititi, lona lanu, uumi lauulu) - ma ua fanau mai se pepe aulelei. Ma i le lona lua (ua maeʻa ona laʻei lauulu) - Na ona tatau ona ou valivali ma maua se lauulu, ma le pepe na fanau mai ma ni nai laupepa tele vaskular tino - e moni, i nofoaga le iloa, ae i se isi itu latou te le pasi. O le mea moni, o talitonuga faanuupo e fesootai, ae ou te manatu e i ai se mea i totonu. Ae na ona leai ma seisi o lona aiga na mauaina lenei mea, ma e le mafai ona feaveaʻi.

E mafai e tina maʻitaga ona tipiina o latou lauulu ma vali o latou lauulu?

Sina

E i ai le faʻataʻitaʻiga, o teineiti e leʻi vavaeʻese mai le fanau mai, ae na latou faia mo le taimi muamua ina ua tupu le teine ​​ma sa fanauina lava ia. Ona latou tago lea i le toʻotoʻo o se fafine i le maʻitaga ma tipiina o ia ma o lenei fafine faʻaʻoleʻole ua fusi le maea i lana tama ina ia mafai ai ona siʻitia lona soifua maloloina e ala i lona lauulu. O loʻo i ai nei le faʻatuatuaga, o latou na tipiina o latou laulu e faʻaititia le mafaufau ma le soifua maloloina o le tamaititi.

E faapena foi i tama. E masani ona iai se masani, tama sa teuteu mo le taimi muamua i le matua, ina ia latou maua le soifua maloloina ma le malosi, ma o nei tu faanuupo sa tatau ona teuteu mo le taimi muamua e le muamua nai lo le tausaga.

O le mea moni, i le taimi o maitaga e tatau ona e masani ona laʻuina lou lauulu, e pei ona faia i le lauulu tele a oa elemene ma vitamini. Mafai ona vali oe pe a e le aliali i le vaega o le vali. Malie lelei leaga.

Nika

e mafai, o mea uma na fai muamua, o le faʻailoga tagata ma a o se teine ​​maʻitaga foliga aulelei, o ia e fiafia ia te ia lava muamua, pe a ia fiafia ia te ia lava - na o lagona lelei nei, ma oi, oka latou manaʻomia e le tina maitaga tina ma!

Manaia le miti

O ai e fiafia ... Afai e te masalosalo ona e le mafai lea ona tipiina lou lauulu, aua o le a oti e le tamaititi se mea .... E ui lava e tele a matou teineiti e tipiina o latou lauulu ma leai se mea ... E faalagolago lava ile tagata ... Ma i le taugata o vali, lea, sili atu i le lua masina o le maitaga, pe a uma ona matua galue malosi le pepe tuʻuina atu mea uma i ai i totonu, e aofia ai mea uma o loʻo i totonu o le vali e ala i le lauulu.

Anna Sorokina

E le mafai ona e alu i lalo!
Ma sa ia tipi lona lauulu ma vali - e sili atu mea uma nai lo le savali i se mea valea, ona latou faitio lea o lana tane o loʻo suʻe le isi auala.
O loʻo ia i matou se papupuni o mea e leai se seleulu ma lanu e le fesoʻotaʻi i soʻo se mea ma le faʻalavelave.

E mafai e tina maʻitaga ona vali ma vavaeina o latou lauulu? Afai e leai, aisea?

Yula

latou te le fautuaina le valiina ona o le vailaʻau oona le vali; e faʻapena foi e ala i le uluulu i le toto. Ae e tusa ai ma lauulu - o nei lauiloa talitonuga. Taina se mea iina tipi tamaiti. O le mea lea, afai o le vali e le o se mea e tatau ai, ona i ai lea o se lauulu laʻititi i le faitalia a Tina, pe talitonu pe leai

Gela Natano

O le a oe! E le mafai ona lavea lou lauulu, aua o faiʻai i le taimi o maʻitaga e tafe i lou lauulu, ua e 'oti uma lauulu, o le a la le mea e tumau ai? Ma e le mafai ona vali mo mafuaʻaga lava - o mafaufau uma o le a pisia ma o le a le mafai ona mafaufau! Aisea e le tina o le pepe ma le faiʻai ua toe valiina?

Irene

o le mea moni o le vali mafai ona susu i le toto ma alu i le tamaititi o se mea leaga! ! ae o le manava faʻapipiʻi o le amonia e matua leaga mo le fetus, o le mea lea e sili atu le valiina i le fale, masani vali e aunoa ma le amonia! ! lauulu e le mafai ona tipiina ona ua faʻaalu e le tino le tele o vitamini i luga o le laʻau tupu, ma i le taimi o maʻitaga ua uma ona latou manaʻomia, ae latou maua uma latou fulufulu ma leai se mea)) ina ia mafai mea uma.

o loʻo iai pea faʻailoga mo se faʻataʻitaʻiga: afai o le fafine e sele lona lauulu i le taimi o maʻitaga, ona motusia lea o le soʻotaga a le tamaititi ma lenei lalolagi, talu ai o loʻo i ai pea i se isi lalolagi, o se mea faʻapenei))) e talitonu i lenei mea pe leai o se mea totino a tagata uma lava!

Irina

E mafai ona e tipiina) Ua ou iloa le mea ou te manaʻo ai, ua uma ona faʻaalu e oʻu lima))) Taumafai, atonu e pa)

Olga Golubenko

Sa ou fiafia foi i le fesili lea. Ou te iloa o loʻo i ai se faʻailoga e le mafai ona faʻaloaloa, ma o le a le mea e tupu pe a le maua e le tagata tusitusi le faʻamatalaga. Ou te fiafia i se tasi o manatu: i aso anamua, o le fanau mai o se tama na manatu o se fiafia, ma a iai se fafine maʻitaga na i ai sona lauulu, e mafai ona o ia. vavaeese ma ua fanau le teine))
Ae o le mea taua, ou te leʻi tipiina loʻu lauulu. Ou te le iloa pe aisea, ua ou filifili ai e aua neʻi ou faia ni lamatiaga, ae ua i ai loʻu ulu migimigi, ua fai maʻu tipi, poʻo le a le mea, ua le mafai ona vaʻai i loʻu lauulu.
I le tau o le pisipisia, e le o se mea e taliaina. Ia, muamua o le mea e afaina ai, o le mea moni. Lua, i fafine maitaga, o le hormonal tulaga suia ma o le taunuuga o le pisia atonu e le mafai ona fuafuaina. Ou te iloa o le tele o lauulu lavalava e le fefe e vali maitaga.
O lenei se ata tifaga (e ui lava mai polokalame a le Iukureini, ae toetoe o mea uma i le faaRusia) e uiga i maitaga faanuupo, ia mautinoa e siaki http://stop10.ictv.ua/en/index/view-media/id/14406

E mafai e tina maʻitaga ona tipi ma vali o latou lauulu?

Elena

O lenei fesili e tulaʻi mai toetoe o tina uma e maʻitaga. E tele taimi e fefe ai se fafine e faʻamataʻu lana pepe i le faʻaogaina o vailaau pe talitonu i faʻailoga e faʻasa e faʻatatau ai ona oti se fafine. Ae. E toatele fafine e galulue “e oʻo i le mulimuli", e tatau lava ona o latou teʻi ma teuteu lelei.Faʻafefea ona e maua se maliega i lenei mataupu? E tusa ma le lauulu - mea uma i lau pule. Fai e pei ona e talafeagai. Ae o le valivali, fomaʻi, o tama fomai uma ma faʻataʻitaʻi fomai le le fautuaina se tina faʻamoemoe e vali o latou lauulu i le tolu masina muamua o le maʻitaga, pe a faʻataotoina ma faʻavaeina o totoga autu o le fetus. Le faia o tutoʻatasi faʻataʻitaʻi ma se suiga i lauulu lanu e le aoga lava. E sili ona lelei pe a filifilia e se tagata poto se faʻailoga lanu o le a tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga ma le matagofie. A uma mea uma, o le sini o nei gaioiga uma e tutusa - ina ia e lagona le fiafia i masina uma 9!
Maitaga ma teuteu matagofie

Fanau

E le mafai ona vali. E oʻo i le tino lou vailaʻau i totonu o lou tino ma tuʻuina atu i le tamaititi. Ole tipiina e sili atu i talitonuga faanuupo, pei o le tipi ese ole mafaufau o se tamaititi))) E le fautuaina foi le vali o fao, mata, ma masani ona faʻaogaina mea teuteu tino.

Le ata faʻaoso

E mafai ona e tipi, ma vali naʻo mea masani: vali paʻu, teuteu faanatura, chamomile, atigi uila, ma isi.

Lauulu i le taimi o maʻitaga: e 'oti pe leai foi, o le fesili lena

Fiailoa faʻailoga e faʻasaina le tipiina o lauulu i le taimi o maitaga, fenumiai tina maitaga. I le tasi itu, ou te manaʻo e tumau le lalelei, ae i le isi itu, o le manatu e faapea o se lauulu e mafai ona afaina ai se pepe e leʻi fanauina e matua taufaʻafefe. O le a matou faatea ese au masalosalo i le faapotopotoina o talitonuga faanuupo ma manatu o tagata tomai faapitoa mai i fanua eseese e uiga i le faanatinati mataupu: mafai ona e maua se 'oti ulu a o maʻitaga, pe leai.

Fafine lauulu o se faʻailoga o le soifua maloloina ma le ola mama

Afai a anamua o le a fai mai se fafine maitaga e tipiina ona curls, o le a teena. E ui lava e leai, o se manatu faapena e le mafai ona tupu ia te ia, aua:

  • I le vaitaimi o le ana, o lauulu na avea o se 'ie puipui' e faʻatumauina atoa le vevela. O se fafine maʻitaga e mafai ona sulufai atu ia i latou, ma e mafai e le tina faʻafailele ona afifi se tamaititi i totonu oi latou,
  • I le ogatotonu Ages, braidina peritome o se faasalaga matautia mo se fafine. Afai ua maua e le ava le faamaoni i lana tane, ona tipi ese lea o lona lauulu ma latou faapea o ia "na sese." O se mea mataga tele ia te ia,
  • I le sefulu ma le sefulu ma le sefulu ma le sefulu seneturi o fafine sa masani ona i ai i le maʻitaga poʻo tausisoifua (fafine na faʻaipoipo fanauina fanau toetoe lava a aunoa ma le taofi). Mai le le lava o le tino, na latou masani ai tiga, vave tupu matutua, latou laulu e mimigi vave, seasea lava se fafine na mafai ona tausia lona aulelei matagofie e oʻo i le 30 tausaga. E leai se tasi e mafai ona mafaufau i se lauulu: e toetoe lava a leai se lauulu.

Manaia le mea lea!I taimi uma, lauulu e masani ona fesoʻotaʻi ma se malosi faʻapitoa. Ma o le umi latou te i ai, o le poto ma le malosi o le tagata. Manatua naʻo le tala a le Tusi Paʻia Samasoni, o lona malosi sa taulaʻi i ai i ana loka. Ma sa leiloa ai o ia ina ua le tipiina e le ulaula ia lana curls. E oʻo i saienitisi ua faʻamaonia e iai DNA i moli i totonu o lauulu e teu ai faʻamatalaga a le tagata e uiga ia te ia. Peitai, pei o fao ...

Faifaiga masalosalo masani

I aso tuai, o pepe pepe na maualuga. Ma e ui e leʻi iai ni malamalama faʻafomaʻi i tagata, ae na latou taumafai e faʻamatala le maliu ma le maʻi o pepe fou, e mafua ai talitonuga faʻapolopolo. Tele o latou e fesoʻotaʻi ma le auala na togafitia ai e se fafine lona lauulu i le taimi o maʻitaga.

Nei o nisi o faʻailoga faailoga tagata:

  • Fai mai talatuu anamua o le lauulu o se punavai o le pule fafine. Latou te puipuia le pepe mai mala leaga. O le mea lea, o se talitonuga faanuʻu, a faʻateʻulu lona lauulu e se tina i le lumanaʻi, na te faʻatamaʻia lona alo i le oti, ma le maua ai o ia i le puipuiga,
  • O lauulu sa faʻataʻitaʻia foi le mea lelei ma le soifua maloloina o se fafine. Afai e faʻapuʻupuʻuina latou, ona avea lea o le tamaoaiga, soifua maloloina ma fiafiaga o le fafine "faʻateʻa" faatasi ma i latou,
  • I aso anamua, na talitonu tagata o le tamaititi i le manava o le tina e le mafai ona vaaia. E i ai lona agaga, ae leai se tino. E masani lava le faʻatinoina o le agaga (fanau mai) na tupu 9 masina pe a uma ona faitaaga. Ae tupu muamua lenei mea pe a fai o le tina maʻitaga e oti lona lauulu. O lenei na faʻamalamalamaina faʻasuaʻi ma maliu vave,
  • O fulufulu uumi ile taimi anamua na fesoʻotaʻi foʻi ma le umi. O lea, fai mai faatosaga, o le tipiina lauulu, se fafine maitaga faia faapuupuu le olaga o lana tama,
  • Afai e fanau se teine, ona mafai lea ona o le mea moni i le taimi o maitaga, le tina tipiina lona lauulu, "tipiina" o le tane totoga,
  • O le faapuupuuina o loka i taimi mulimuli ane, o le fafine mautinoa malaia ai ia lava i se faigata fanau mai,
  • O loka pupuu a tina na folafola mai ai se "puʻupuʻu" mafaufau mo lana pepe,
  • Na faasaina ona selu lauulu i Aso Faraile, talu ai o lenei tulaga na faigata ai ona fanau mai.

Manaia le mea lea!I aso tuai, o lauulu sa maua i faʻagaioiga lea e fai e le umbilical maea. Na fai mai faatosaga, o manoa e momoliina meaai i le fetus. O le mea lea, e le mafai ona tipiina faʻataʻamilomilo, faʻalavelaveina lenei fesoʻotaʻiga o le pepe ma le tina.

E mafai e tina maʻitaga ona faia ni lauulu: se foliga faaonaponei

O atinaʻe o le saienisi ma vailaʻau ua faʻamautuina ai mafuaʻaga moni o le maualuga o fanau laiti i le taimi tuanaʻi. O le mea lea, o faʻailoga e fesoʻotaʻi ai le soifua maloloina o le tamaititi ma le tina i le uumi o le laulu ua faitioina. Seʻio tatou vaʻai pe faʻataga tagata atamamai i matata eseese ona tipiina lauulu i fafine maʻitaga.

Filifiliga Suʻesuʻega Suʻesuʻe

Irina Kuleshova, o se fomaʻi i luga o le falemaʻi, ua leva ona uo ma le masani-faʻaogaina metotia o vailaʻau mo le silia ma le luasefulu tausaga. E faʻasaoina tagata mai maʻi o se tino faʻaletino i le malosi faʻatino. E tusa ai ma ia, lauulu o avetaavale, o se tasi o le vaega o le malosi paleni. Fai mai o ia, i le taimi o maitauga, i le pito o le lauulu, e tapunia se taamilosaga o le malosi malosi, lea e amata ona solo i lio e lua:

  1. Fafo, tuʻuina le tina faʻamoemoe le malosi mai fafo.
  2. O totonu, lafo lenei malosiʻaga i le fetus.

Ua lapataia e Irina fafine maʻitaga mai lauulu pipiʻi. Ae ui i lea, o le teuteuina o fautuaga e le gata e faʻatagaina, ae faʻapea foi ona fautuaina. O lenei fesoasoani i le faʻamamaina o le malosi fou.

FAʻAALIGA MO FUA FUA MAI MAI LE FOLAFOLAINA O FANI FAʻAFAIFAI FAʻAFAIFAGA, IRINA KULESHOVA:

1. Aso Tofi. Talu mai aso anamua, e manatu o se aso paia. I le aso Tofi, aʻo leʻi faia le Tolutasi, e fai ma masani le faʻaputuputu o vao talavai, ile aso nei e faʻatumuina ile malosi faʻapitoa. A o le i faʻamanatuina le Eseta "mama Aso Tofi" - le aso e faʻamamaina ai le fale ma le tino. O le aso Tofi, e fai ma masani le faasaolotoina o oe mai mea leaga uma ma mea e le tatau ai.

Le mea e fai: faʻaaoga le aso lea mo 'oti fulufulu ma faʻagasologa e fufulu ai lauulu o le faʻaputuputu malosi leaga.

2. O le masima. E naʻo le pau lea o le mea faʻalenatura ua matou faʻaaogaina i lona tulaga muamua, na faʻatulagaina le malosi o le Lalolagi. Ole iloa ole tomai masima e mitiia ai le leaga o le malosi ma faaleleia le soifua maloloina ua lauiloa foi talu mai aso anamua.

O le a le mea e fai: aʻo leʻi fufuluina lauulu i tamatamailima susu, faʻamama sina masima masani i totonu o le ulu, tuʻu mo le 15 minute ma fufulu e pei ona masani ai le faʻaaogaina o le laupepa masani.

Talosaga ata a le tagata lava ia mai ia Santa Claus

3. Valivali. Ua leva ona tuʻufaʻatasia le faʻailoga o le lanu mai le faʻavae o le lalolagi, i o tatou olaga tatou, tatou te le iloa i nisi taimi ma le tele o taimi ma le leiloa tatou te faʻaaogaina lana gagana. Valivali ei ai se mana malosi e mafai ona afaina ai lagona ma le soifua maloloina.

Le mea e fai: faʻaaoga se lauulu lauulu lauulu. A maeʻa le faʻamamaina o le malosi i le masima, o le a lanu le lanu meamata o le a maua ai le faʻaiuga, avea ma puipuiga, avea ma faʻamalosiʻau mo se amio lelei ma maua se faʻaleleia o le malosi maloloina.

Le manatu o saienitisi

O faʻamaumauga faʻasaienitisi na latou teena ai le fesoʻotaʻiga i le va o le tipiina o lauulu i tina matua ma le soifua maloloina o le pepe. O tina maʻitaga na te tausia a latou loka o loʻo feagai ma le fafanoina o pepe ma fananau mai tamaiti mamai e seasea lava ia i latou e masani ona faia auaunaga a le teine ​​fulufulu. Ma o le fananau mai o pepe soifua maloloina mo tina ma se pupuu laulu e tupu e masani lava mo i latou na tausia o latou manoa i le taimi o maitaga.

Manatu Faʻapitoa

I le taimi o maitaga, o le hormonal tulaga o se fafine ua toe fausia. Mai lenei, o le faatulagaga o lauulu e suia, lea e amata amio ai le mautinoa. E mafai ona latou taofi le faaputuputu, ia manifinifi pe mafiafia, saʻo pe galugofie, vaivai pe faigata. O lea ua faʻamaonia mai e le faia o Davines salon stylist Alexander Kochergin, o le sa matua laki lava e lagona le fiafia tina.

Sa i ai le lauulu o Alexandra e aunoa ma le fefe i le taimi o maitaga. Ae ui i lea, na ia lapataia tina tina mai le matua suia o lauulu. Ioe, ua amata ona eseese uʻamea: ua atili matagofie, manifinifi ma sili atu le matagofie. Ma o se lauulu 'oti fou e atoatoa mo latou. Ae a uma ona fanauina, o latou fausaga o le a tutusa lava, ma o le a le mafai ona valoia pe faʻafefea nei paʻu o le a paʻu mulimuli ane. O le mea lea, ua fautuaina ai e le tagata lalaga ia oe na o le tipiina o vae vae o le laulu tasi i le 1-3 masina, ma maua ai le lauulu foliga le lelei.

Mai le vaʻai o le saienisi, e aoga lava mo tina ua faʻamoemoe e tipiina o latou lauulu. Le itiiti ifo i le tolu mafuaaga:

  1. Matua tele. O se suiga i le hormonal i lalo o le tino e mafua ai le faʻaititia tele o le lauulu. O le mea lea, i le lumanaʻi tina matauina pea le faʻateleina o le maualuga ma le matagofie o filifili. Ae o le faʻaleleia atili o lauulu tuputupu ae manaʻomia se faʻateleina o vaega o vitamini ma minerale. Ina ia mafai ona lolofi manoa ma le taofia ai le pepe, o loʻo faatonuina fafine i le vitamini faʻapitoa. I ia tulaga, lauulu lauulu foliga talafeagai lelei.
  2. E vaeluaina. O le isi mafuaaga lelei lea e alu ai i le teine ​​lulu. O asiasiga pito o le laulu e masani lava ona faʻailo se faaletonu i le tino o le tina o vaega o meaʻai ma vitamini. Fomai faatonuina talavai vailaʻau e faʻatumu le le lava. Ma ina ia le 'selea' 'e fulufulua laʻau aoga, e sili atu le tipiina.
  3. Prolapse ina ua fanau mai.A maeʻa ona fanau le pepe ile uluaʻi ono masina, ona vave tupu lea ole pa'ū fafine. E toetoe lava o fafine uma i le galuega o loʻo tauivi ma lenei faʻafitauli, e pei ona faʻaalia e toe iloiloga, ma e fesoʻotaʻi ma le toe faʻaleleia o le paleni o le hormonal. O le mea masani a, o le umi o uʻamea, o le tele foi o meaʻai latou te manaʻomia, ma o le a sili ona malosi o le a latou paʻu'ū i fafo. O le mea lea, o se lauulu 'ulu i le taimi o maʻitaga puipuia, mai le mageso o le mageso o le tino.

Le manatu o tagata fomai

O tagata mafaufau o mafaufau e faʻataʻitaʻiina tulaga e lua ma ni tali talafeagai se lua i le faʻafitauli:

  1. O le psychoemotional tulaga o se fafine maʻitaga ua afaina. Na avea o ia ma loimata ma matua itagofie i faamatalaga a tagata ese. I lalo o la latou faatosinaga, o le manatu o lauiloa taʻutaʻuga ma talitonuga faanuupo e foliga talafeagai lelei ia te ia. A maise pe a fai e vavalalata aiga e tutusa manatu. E sili ai le aua le sele o lou lauulu. O le a ono tupu le aʻafiaga o le self-hypnosis: o le a tupu tonu lava le mea e sili ona fefe ai le tina faʻamoemoe.
  2. O se fafine maitaga ei ai mautu mautu. E le popole i manatu o isi, ma e le talitonu i faailoga. E le mafai ona ia faia le fesili "mafai" poʻo le "le mafai" ona maua se lauulu, aua na te le liliu lava i talitonuga faʻafoliga. Ma, afai e i ai se manao, e tatau ona fai se lauulu. O foliga manaia e mafua ai le fiafia ma le faamalieina o le tagata lava ia. O le lagona lelei e lelei mo le pepe.

Lapataiga!Saienitisi gauai atu i se vaaiga faasaienisi o manatu ma talitonu o le faapuupuuina o lauulu e le mafai ona afaina le fetus na o ia. Faatosinaga i le tamaititi e mafai ona i ai na o uiga o le tina i le lumanai i le lauulu.

O le manatu o le faifeau

Ua lapataia tagata e le Lotu Orthodox i talitonuga faanuupo. I le faaiuga o mea uma, o lenei le aoga le faʻamaoni, e le talafeagai ma le faʻatuatua moni. O mea nei e fai atu ai sui o faifeau i tagata talitonu Orthodox:

Archpriest Nicholas, tautua i le Ekalesia o St. Joseph the Betrothed (Krasnodar), fai mai e le faasalaina e le Atua Foafoa fafine mo le tipiʻina o manoa. E alofa le Alii i tagata uma ma e alofa mutimutivale i tagata uma. E le afaina le umi ole laulu. Pau lea o le mea o i ai i le tina maʻitaga e taʻitaʻia le olaga galue e tusa ma poloaʻiga a le Atua.

Archpriest Vasily, tautua i le Ascension Church (Poltava), taʻua le Korinito 15 laina o le mataupu 11. Fai mai a ia, o le tupu o lauulu mo se fafine, o se faʻaaloalo sili. A uma, na avane ia te ia a e le o le ie moega. Peitai, e le o faapea mai le feau, o le tipiina o manoa e mafai ona tupu ai le ita i le Atua. E leai foʻi ni faʻamatalaga e uiga i se fafine maʻitaga e manaʻomia e faʻatupulaia 'umi tulagalua.

Mosalemi e leai se faasaina i le tipiina o latou lauulu i tina faamoemoe, aua e leai se mea o tusia i lenei mea i le Sunnah ma le Qurʻan. O le mea lea, o se fafine o lo o tauaveina se tamaititi e mafai ona i ai sona lauulu ma e pisia lava pe a fai e faʻatagaina e lana tane ona fai. O talitonuga i totonu o Isalama ua le aofia ai, talu ai le faʻatuatua ia i latou o se agasala ma polytheism.

Le manatu o tina nei

Na faasoa mai foi Elena Ivaschenko, o le faatonu o le pule o le Happy Parents magazine. Na ia faapea mai, ua uma ona ia onosaia ni fanau se toalua. Ma o le maitaga e lei taofia ai o ia mai le asiasi atu i le teine ​​fulufulu e toe faafou le lauulu. Ae sa le matua suia lona lauulu, ona sa fiafia ia te ia.

Na taʻua foʻi e Elena, e masani lava ona ia fuafuaina le malaga mulimuli i le faleoloa, i le taimi o maʻitaga mo le iva masina. Ona tilotilo lelei lea i le falemaʻi ma i le taimi lava na teʻa ai mai: uma lava, ona le toe i ai lea e oti. Ma ia avea o se tina faaonapo nei ua teuteuina lelei, e tusa ai ma Elena, e "sili."

Talitonuga i le taimi o maitaga

O le maʻitaga o se fafine ua masani ona afaina ai le tele o faailoga ma talitonuga faanuupo. Ae afai e te tausisi ia i latou uma, ona mafai lea ona avea lenei vaitaimi taua tele e avea ma se moemiti moni. O aso nei, o le psychics Alena Kurilova, o le faʻataitai-faʻapitoa fomai Vitaliy Rymarenko ma o tatou tina e taʻitaʻia Lily Rebrik ma Dasha Tregubova o le a fesoasoani ia i tatou e lafoai i tala sili ona valea.

Talofa teine! O le aso o le a ou taʻu atu ai ia te oe le auala na mafai ai ona ou fetaui lelei, faʻaititia le mamafa i le 20 kilokalama, ma, mulimuli ane, aveese 'eseʻese mea faigata o tagata mamafa. Ou te faʻamoemoe e te maua le faʻamatalaga aoga!

E te manaʻo e avea ma muamua e faitau a matou mea? Lesitala i le matou telegram channel

Lauulu sasaina i maitaga: ioe pe leai

I le amataga, fai mai se faʻailoga e uiga i se tamaʻitaʻi lauulu sasaina i le tulaga fai mai - mai le taimi o le manatu o le tina i le lumanai le mafai ai ona faapuupuuina le lauulu. Ma tatou talanoa e le gata e uiga i le tipiʻau autasi cardinal, ae faapea foi e uiga i so o se togafiti ma le lauulu: valiina, teuteu 'au poʻo ni fasi tagata, vavae ese vae vae.

  • E ala i le tipiina o lauulu, se maitaga teine ​​leiloa lona fafine malosi, ma le fanau fanau e mafai ona faigata,
  • Faapuʻupuʻu le lauulu o se fafine maʻitaga i le maile tausaga - ia mautinoa se olaga faigata mo se tamaititi,
  • Otiina o lauulu i le taimi o maitaga, o se fafine ma se tamaititi i totonu o le manava avea matala e faaleagaina ma le leaga mata.

Feagai ma se faʻailoga faʻailoga, se teine ​​maʻitaga ona ono le mautonu - e taua tele le taofi le tausiga o se taimi umi? O le fesili pe faamata e mafai ona maua se lauʻeleʻele mo fafine maʻitaga, e ui ina finau, ae o le umi o le lauulu fafine mai se fomaʻi manatu, e le o afaina ai le faiga o le pepe.

Aisea e le tatau ona faapuupuuina lauulu fafine fafine maitaga

O mea e le masani ai o loʻo tumu i talitonuga eseese e uiga i lauulu o fafine i tulaga.

- Soo se voluntary lauulu leiloa e mafai ona taitai atu ai i faafitauli tele. Tipi ese manoa - faʻaititia lou malosi ma le teteʻe i mea leaga mai fafo,

- Afai e sele e le fafine le maʻito lona lauulu, o le a le faʻaaloalo lana tama i lona aiga ma ona matua, talu ai, o manatua o mea uma na tutupu ola na teuina i le lauulu o lona tina,

- O tamaʻitaʻi i le tulaga e le mafai ona tipiina, ae a e manaʻomia e fili i se fili poʻo se fusipaʻu ina ia faʻamuamua uma le malosi i totonu o le tino mo le saogalemu o le tauʻave.

E mafai e fafine maʻitaga ona valiina o latou lauulu?

O le manatu o fomaʻi ma fomaʻi faʻapitoa e faʻapitoa i le taimi o maitaga, afaina ai le tulaga pe a pisia e mafai.

- Amonia. Afai e manava i luga, e mafai ona mafua ai migraines, maʻi.

Hydrogen peroxidele vaega o nisi vali, e ono faʻaosofia ai ni papala poʻo se maʻi i luga o le maʻaleʻale maaleale.

- Resorcinol (antiseptic) ono mafua ai le paʻu o le le puipuia, o loʻo le lelei mo le tina ua faʻamoemoe.

Maʻitaga ma tapuaiga 'oti oti

E faigata tele i se tagata aʻoaʻoina ona manatu o le pupuʻu lauulu e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tina maʻitaga. Ae o le taimi e faʻalogoina ai e se fafine le "vavaeina o lauulu - faapuupuuina le ola," o le fefe ua ufitia ai o ia. E le autasi a mea faʻalelotu i lenei mea.

  • I le lotu Orthodox, e leʻo se upu e fai mai e uiga i le tipiina o lauulu o se fafine maʻitaga. Soo se ositaulaga o le a faamautinoa atu ia te oe o ia faailoga ei ai aa faapaupau. Ole Orthodox e le faʻasaina ona fai sona lauulu i le taimi e maʻitaga ai.
  • O i latou e lagolagoina le faa-Iutaia e leai foi se faaituau e uiga i le umi o lauulu i fafine maʻitaga ma le latou faapuupuuina.
  • I isalama, latou faʻapitoa faʻaituau e faʻasino i ia faʻailoga. O le tipiina o laulu o loʻo "i fafo atu o lenei lalolagi", e leai se faʻasaina o le tipiina o lauulu ma le valiina i le taimi o maʻitaga i lenei lotu.

E mafai ona vavaeina lauulu o maʻitaga mo isi

E tusa ai ma talitonuga lauiloa, o tagata taʻitoʻatasi fulufulu o le tagata e taulaʻi i le malosi a le ona. O le malosi e mafai ona "lelei" pe "le lelei", fuafua i le lagona lagona o se tagata. O le tago i lauulu o isi tagata, e faʻafesoʻotaʻi ai e se fafine lenei malosi, e mafai ona ia avea ma vaega o le "le lelei", e leaga lava mo se pepe e leʻi fanau.
Ae ui i lea, i le tulaga lea, o fafine uma lava luluʻulu na leva ona latou faʻataunuʻuina le faʻatulagaina ma faʻamutaina a latou galuega, ina ua toetoe a maʻitaga. O le mea lea, mea uma o loʻo i luga ua naʻo se faʻanuatuaga e le aoga mo lou poto masani. Oti oe pele ia te oe i le soifua maloloina ae aua neʻi afaina i le osofaʻiga o le a avea.

E aoga le talitonu i talitonuga faanuupo

I le taimi o maitaga, tele fafine e masani ona talitonu i ituaiga uma o "tala fatu." Eseʻese faʻailoga o nisi matataʻu, aʻo isi e na ona fefiloi. Ae le o fautuaga uma a tinamatua e manaʻomia le ulagia ma le amanaʻiaina.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e iai le talitonuga faʻapea e le mafai e se fafine ona tosoina ma tausia pusi, e foliga mai o le motu o le "fulufulu" o le a aliali mai i le vaega o le amataga o le ua, lea o le a avea le mautonu ma mafua ai le tiga o le pepe. A faʻapea e faʻamauina lenei mea, o se faʻalavelave nei. O le mea moni, o le faʻamatalaga e matua ese lava. O pusi o ni faʻataʻitaʻiga o le laʻititi sili ona lamatia o toxoplasma. Ma pe a oo ina faʻafesoʻotaʻi se fafine maʻitaga ma se faʻamaʻi pipisi, e le gata ia te ia, ae o loʻo mafatia foʻi lana pepe. I le tele o taimi, i le taimi muamua o faʻamaʻi, o le maʻitaga ua faʻamutaina pe o le fetus e atiaʻe matuia fesuiaiga (e oʻo i mumification). O lea la, ei ai se mea moni i lenei talitonuga masalosalo.
Ma atonu e i ai se mea i le lapataiga e uiga i lauulu sasaina?

Talitonuga e uiga i le tipiina o lauulu i fafine maitaga

Lalo o masani masani faanuʻu e uiga i lauulu fafine.

  • Fai mai le tasi tala, o le malosi uma o le ola e faʻaautu i lauulu. Ma afai e te faʻapuʻupuʻu le umi o lau lauulu, e te leiloa le gata i le malosi ma le soifua maloloina, ae e faʻaitiitia foʻi le numera o toega tausaga o le olaga. O lona faigofie, o le tipiina, e mafai ona e faʻaitiitia le taimi e te faʻaaluina i luga o lenei paneta. Ma mo tina maʻitaga, o ulu oti na manatu toetoe lava o se "solitulafono." A uma mea uma, o le olaga e le gata o le tina faʻapuʻupuʻu, aʻo le pepe ua i totonu o ia. Na talitonu foi o le maʻitaga e muta ai le televave nai lo le mea e tatau ona i ai. Ma latou talitonu i lenei mea mo le tele o seneturi.
  • Sa i ai foi le masalosalo e faapea o lauulu o se ituaiga o vete mo fesootaiga ma avanoa. Ma o le umi o nei "antennas", o le sili atu cosmic malosi puʻeina e le fafine maʻitaga. Ma tufatufaina, faasolosolo, i le pepe. O le mea lea, afai e te tipi lou lauulu, o lona uiga o le fafine maʻitaga ma lana pepe e leʻi fanauina o le a le lava le malosi ma le malosi.
  • Na talitonu foi o lauulu pupuu i se fafine, o se faʻailoga o le matuia o le maʻi. I le tele o seneturi talu ai, na tipi ese ai lauulu e le mamai. Ma nofo le fafine i lona fale seia tutusa le umi. Ma sa latou tipiʻesea faʻasologa ona o le tino e faʻaalu le tele o le malosi i ana meaʻai. Ae o nei 'au e tatau ona alu faʻatasi lava mo le toe faaleleia.

Oe mafai pe le mafai ona tipiina lou maʻitaga lauulu

Afai e te tali atu e uiga pe mafai ona tipiina lauulu i le taimi o maitaga, ona faalagolago uma lea ia oe. E te manaʻo - tipi, le manaʻo - e le manaʻomia. Talitonu i talitonuga faʻanuupo, ona e le tatau lea ona e faʻatalale i latou. Ae i le puipuia o le lauulu, e mafai ona tatou fai mai o nisi tulaga e fesoasoani tele.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e umi lauulu lauulu. E te malamalama lelei o le tino e faʻaaluina se tele tele o mea taumafa i luga oa latou meaʻai. E i ai vitamini, ma selenium, ma magnesium ma isi elemene. E toʻatele ua maitauina aʻo e amoina le pepe, ua amata ona tupu toʻamalie lauulu. O le mea lea, afai e te tipi le umi, ona tele lea o mea aoga aoga tumau i le tina, ma o le a pasi atu i le tamaititi. Ae manatua foʻi o le a tupu lauulu, e le pei o nifo. Aua le fefe e fai se lauulu.

I nisi o tulaga, tonu lava ona e le lava vitamini mo lauulu, latou amata foliga sili atu le le lelei. Tele paʻu i fafo, o taleni e le lava le tausiga ma latou mago, vaeluaina, malepe. Ma o le na o le tipiina o lauulu o le filifiliga saʻo. Talitonu mai ia te aʻu, o le umi e le taua e pei o le lalelei ma le soifua maloloina. E mafai ona i ai lou lauulu i le puimanava, ae pei oe o se vaomago, pe i luga o tauau, e uiga i le siliki, iila, iila lelei ma usitaʻi. Ma i le tulaga lona lua o le ai ai sili fiafia ma foliga fiafia. I le tulaga muamua, seʻi vagana ua ia faʻanoanoa ma o le a talanoa.

E tatau ona faia ma le faʻaeteete le tausiga. E tasi le mea pe a fai e oe ona faia ni matapulapulapulapula ia mama auga a le tina. Ma o nisi vaega e tatau ona vavaeeseina ina ia aua neʻi faʻapala i totonu o le tino e ala i le ulu ma e le afaina ai le pepe. Faatasi ai ma faʻatauina matapulepule, tasi e tatau ona matua faʻaeteete. O le tele o kemisi latou te maua, o le itiiti tele latou mafai ona faʻaaogaina.

O fea e maua ai se lauulu? Ma le isi mea, e faʻalagolago uma i lou talitonuga masesei. O se tasi e mafai ona vavae ese pito ia te ia lava, ae o isi e fiafia e alu i le laiʻulu. Afai e te filifilia se aso, e sili mo le tuputupu aʻe masina. E le mafai ona faamatalaina i lea mea, ae o loʻo faʻamaonia i taimi o loʻo tupu ai le laulu e sili atu ona aʻafia i le tulaga o lauulu. Ma o le lauulu toe mauaina vave, tuputupu ae i lona umi muamua.

Ma le isi, afai e te talitonu i lenei talitonuga faanuupo, ona mafai lea ona e liua i se shaggy monster, ae le o se fafine matagofie fugalaau. E tele naʻi lapataiga a tina matua nei. Ma latou nonofo i lalo e talitonu ia i latou uma, ona e ala i le fanau mai o le a avea oe ma lofituina, ma le le mautonu mata, vae e le mafaamatalaina, fufuluina i aso malolo. O e iloa e tusa ma faʻamatalaga anamua, e le mafai ona selu lou lauulu i Aso Faraile? O le mea lea, faalagolago i lou manaʻo. E mafai ona e faʻalogo, ae mulimuli pe leai, naʻo lau filifiliga.

E umi loʻu lauulu. I le taimi o maʻitaga, latou faigata tele loʻu olaga, ona sa faigata le tausiga o i latou. I se faʻaopopoga, o le laulu na amata ona tupu malosi. I se tulaga lautele, na ou filifili i luga o le lauulu. Na teteʻe Tina ma tinamatua, na vave lava ona manatua faʻailoga uma ma amata loa ona tau faʻaseʻe aʻu. O le mea ua tupu, latou te leʻi usitaʻi, tipi ese lona laulu ma lona matai. E leai se faʻaletonu i le soifua manuia poʻo faʻafitauli tau le soifua maloloina i le tamaititi pe a uma ona fanau. O lea ia e tipiina lou soifua maloloina!

I le faalogologo i ituaiga uma o faʻailoga, sa ou fefe neʻi iai se lavea i le taimi o maʻitaga. Ae tasi lava le taimi, sa matou savalia ma se teineitiiti teine, na ia taʻitaʻia au i lona lusi laʻau, lea sa ou manao ou te alu i ai mo le tele o tausaga. Ma sa ou filifili luga o le lauulu! Ina ua maeʻa na iai sina salamo, ae na toe faʻamalosia aʻu e le ginekologia i upu e faʻatagaina ona tipi i le taimi o le maʻitaga.

A o le fautuaga, taumafai pea e saili se matai tasi o le a e faʻatuatuaina. Talanoa itiiti e uiga i lou maʻitaga. O tagata e "eseese mata." E le o iloa poʻo le a le mea mo le lauulu e mafai ona liliu ai. E iai le malosi tele o tagata fuā.