Mo alii

Vala o se tane fulufulua - Tulaga - ma le tekinolosi mo lona faʻatinoina

E le mafai ona fenumiai ma le masani lauulu laʻititi ma seisi lava. O se tafailagi faalava luga o le ulu e foliga e le masani ai. O le tulaga - o se lauulu 'ulu e faigata tele, ma naʻo se tagata poto faʻapolofesa matai e mafai ona faia saʻo. Ole faigata tele e faʻaleagaina le ata atoa.

O lauulu e leai ni faʻatapulaʻaina o tausaga. E leai foʻi ni tulafono maʻoti i foliga o lona pule. A o mo le lelei o le lauulu, o lea e mafai ona tatou fai atu le mea lea: o le fulufulu mata o le a foliga lelei i luga o fulufulu vaivai, ae i le mafiafia ma faigata o le a foliga mai na ofoofogia. Aua e te ita pe a iai sou manifinifi, paee malie. I le faʻatau atu i aso nei o loʻo i ai se vaega tele o lauulu oloa e mafai ona e faʻamalosia soʻo se lauulu.

O le umi o le lauulu e fetuunai e le matai e faʻalagolago i mea e fiafia i ai le tagata o tausia, foliga o lona ulu ma ona foliga. E le gata i lea, o le lelei o lauulu e taua tele.

Lauulu laʻasaga foliga e faʻamamafaina ai foliga o aliʻi. Ma e aoga tele foi, ma e le manaʻomia ai le faiga masani e teuteu faʻapitoa.

Manaoga

O le "Nofoaga" o se laʻasaga faigata. Ia faʻatino lelei. e tatau ona i ai lau lauulu o se taimi umi ma le fausaga. O le fulufulu mata o le a foliga lelei lelei i luga faigata ma mafiafia o lauulu. E le mafai ona uʻuina ituaiga foliga uumi mafiafia, o lea latou te manaʻomia mea teuteu oloa. Ae o le umi, e le tatau ona sili atu i le 5 cm. Afai e iai ni uumi, ona leai lea o le laulu e taofi pe a le faʻaaogaina se gel.

Alii o soʻo se matua mafai ona gafatia se "tulaga" i lalo o tuutuuga:

  1. O le tuputupu aʻe o ni manoa e tatau ona i se laina. Afai e tutupu saʻo le lauulu, o lona uiga o le 'oti o le a le faʻasaʻoina.
  2. O le lauulu e le talafeagai mo tamaloloa ma le puʻupuʻu ua ma se foliga lapotopoto. Mo isi ituaiga o foliga, e mafai ona faʻataʻitaʻiina ma le umi o le laulu ma ona filifiliga.
  3. "Platform" faʻatinoina naʻo le lauaulu saʻo. Le pule o curly curls o le a le mafai ona ausia le manaʻomia aafiaga.
  4. E tatau ona sulugatiti ma mafiafia manoa.. Mo aliʻi e lavalava, o lenei filifiliga ulu lauulu e le talafeagai.

O le hairstyle "malae taʻalo" e talafeagai e le gata mo tamaloloa matutua, ae faʻapena foʻi mo tamaiti pe talavou. O le lauulu o le a avatua se toeaina matua sitaili ma matagofie, aua e oo lava i lauulu curls o le a foliga manaia.

Masini tatau

Ina ia faia le "tulaga" atoatoa, faaneionapo ona laulau faʻaaoga nisi masini:

  • masini ma auo,
  • seleulu mo sele oti,
  • se selu e fai soo nifo
  • o lona uiga mo le faʻaleleiina o le laulu laulu.

Ole mea taua ile faʻataʻitaʻiga o le faʻavaeina lea ole sone pito i luma ole faʻaaogaina ole seleulu ma le selu. Afai o mea uma e faia saʻo, e te mauaina se laʻei lauulu matagofie.

Auala galue

Ina ia fausia se "tulaga" o le poto masani a le matai ma lana faʻapolofesa e taua. O le mea pito sili ona taua o le fausiaina o se laualuga luga. A o leʻi tipiina le "pad", o le lauulu e tipi i le umi manaʻomia, e le sili atu i le 5 cm. O le tekinolosi faʻatinoga ua vaevaeina i ni vaega:

  1. Muamua, sauni mea taua. Lauulu moisturize lelei i vai.
  2. Ole teuteuina ole laulu e amata ile tua o le ulu. E tafi i le masini (mai le 0,5 i le 1 mm). Mai le pito i lalo o le nape e i ai se sologa malie i le parietal.
  3. Ona latou agai atu lea i le vaega parietal. Muamua, o manoa o lenei nofoaga e faapuupuuina ma se selu ma tamatamailima. O le lauulu e siʻi i luga ma puʻeina i luga o le tamailima ma le lima matua, tipi 1.5-2 cm. E tatau ona e puʻeina lauulu i taimi uma, o lea o le "fausaga" o le a foliga tutusa lelei.
  4. I lenei tulaga, oe manaʻomia se masini. O fulufulu o le parietal sone o le a faʻapuʻupuʻu i le 2-5 cm. Sauni-ie tatau ona tatau ona foliga tutusa ma laufanua mafolafola.
  5. Ina ua maeʻa ona maeʻa le vaega autu o le lauulu 'ulu, e faʻalogo lelei i mea mulimuli. E manaʻomia le tipiina o le lauulu uʻumi o vaega uma, ia ogatasi le lauulu o le pito i luma. Ina ua mavae lena, latou tafi esea lauulu e le tatau ai i tua o le ulu ma teuteu le wiski.
  6. I le faʻaiuga, latou te fufuluina o latou lauulu ma faʻamau ia manoa i le gel.

Ina ia faia lau laulu foliga foliga lalelei, e tatau ona e masani ona asiasi i se lulu e teuteu lau laulu. O le 'upega tafaʻilagi e taʻutaʻua tele i tamaloloa, ae ei ai isi suiga e aoga le mafaufauina.

Lauiloa American Men's Haircuts

E tele filifiliga mo lauulu, tutusa i le "nofoaga", mo tama ma tama tama. Ua fai ma suiga o tuʻaiga masani, ma o le latou tuʻufaʻatasiga ua mafua ai ni laʻei lauiloa pei o le "hedgehog" poo le "beaver" E tusa ai ma le metotia o le faʻatinoina, o le "hedgehog" foliga tutusa o le lulu pulu. O le eseesega o le taimi e tipi ai le hedgehog, o le ogatasi luga e tipiina i le pale nofoaga, ae le o le pale o le ulu.

O le masani masani sitaili o lauulu "tulaga" o le "Kanata". A oʻo i le tino, tuu loka umi mai le muaulu i le pale. I tua o le ulu, latou taumafai e selea latou laulu e matua pupuu. O se vaega tele o lenei lauulu laʻei e teuteu. E mafai ona faʻatumauina i soʻo se tulaga, suia ata tusa o aso uma. Afai e i ai se manaʻo e fai sina laulu i luga o le ulu i luga aʻe o lona ulu, ona faʻapea lea o le a tipi le lauulu "caret".

Faigofie ma lelei

O lea la, o le lauulu sulu tama tane o le "malae taalo". Faʻamasani ma ia, masalo, e fautuaina le amata i se faʻamatalaga. E masani lava, o le faʻamoemoe e ave i tamaloloa ua sauni e tuʻuina atu se vaega o latou taimi i le lalagaina o laulu.

O le mea moni, le taimi muamua ina ua e alu i le aulu, le lauulu lauulu e le manaʻomia se faaopoopoga atili ma le tausiga, e ala i le tuuina atu o le pale o le ulu a lamolemole, pei o se fausaga, foliga, se vaega lelei o lauulu tumau taoto i luga o le fola. O lenei togafiti e maua ai ni leo o le futurism i le lauulu. Ae ui i lea, a o tuputupu aʻe le lauulu, o le a mafai ona fausia se sili atu le saua ma faʻafiafiaina foliga o macho.

O tagata lauiloa o loʻo ofuina se "pad" i luga oo latou ulu?

Talu ai nei, i totonu o lio o stylists o fetu, o lenei lauulu lauulu foliga sili ona lauiloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le ulu o Liam Hemsworth, Jensen Ackles ma Justin Bieber, o le uluaʻi foliga o le "fausaga" ua uma ona faia nisi fesuiaiga: o se lauulu laulu ma le uumi ma mafiafia curls manaʻomia tele taimi. Peitai, aua nei galo le lalolagi-taʻutaʻua sui o loʻo tauʻaveina le lauulu o le "fausaga" masani, lea e lototele e aofia ai ma Arnold Schwarzenegger ma Cristiano Ronaldo.

E taua le faʻamamafa o lenei lauulu lauulu e le fesoasoani i le mauaina o se sitaili foliga pe a e manaʻo e galo atoa e uiga i kulimi, gels poʻo foams. Pe a filifili e avatu i le lauulu le foliga o le pulou, e taua le amanaia o le fausaga o le ulu: o le a tatou talanoa e uiga i mea lilo o le manuia le filifilia o se lauulu.

Alu - le alu

Le fiu i le manaʻo e toe fausia le upega tafailagi i luga o latou ulu, o alii i le naunau mo le faʻamoemoeina o taunuʻuga e le amanaiaina atoa fautuaga a le au potopoto. “O le ae le faia!” - fai mai le poto faapitoa. “E fetaui mea uma mo aʻu!” - tali le tagata faʻatau. O se vaaiga lea e le masani ai i o tatou taimi, o le mea lea, a o le i asia le faʻataʻotoʻau le aulotu ma le sili ona lalelei lalelei i le itulagi, e tatau ona e masani ai i tulafono lautele o le "talafeagai" o lauulu mo eseese ituaiga o foliga o le tane.

O se laei-foliga lauulu e le manaʻomia le sitaili, talafeagai mo tagata e ona le ituaiga o laulu. Mo le manuia faʻailoaina o lauulu uumi ile laulu lea, e te manaʻomia le mafiafia ma mafiafia lauulu ma se lapoʻa tele tulimanu. O le ofoofogia ofoofogia e vaʻai vaʻaia o foliga o le a fesoasoani i chubby alii maua paleni.

Ole foliga ose e pei ona masani ona talitonuina, o foliga lelei ia e le gata i le fafine, ae o le tane foʻi, o lea e leai se mafuaʻaga e popole ai i le ogatasi o le faʻataʻitaʻiga oval foliga ma le "fausaga". O se sikuea foliga tafatafa foliga faʻatulagaina foliga e faʻataʻamilomilo tulimanu o le laulu: e faʻafefeteina ai le maʻai fuafua lelei. Aua le fefe i tagata e ona le auvae mimiti poʻo le mamafa o le auvae laina: o le faʻavae o le a faia ou foliga manifinifi ma faailoa.

Ulu i le fale

Ina ia mafai ona toe fausia le ata o sauaga leaga latou lava, oe tatau ona faʻaaoga le taualumaga nei:

  1. Oti lauulu e sili atu i lo le 5 senitimita. Faaaoga se pulumu ma gel: latou te tuu le lauulu i le ulu i le itu sao. Faatasi ai ma uumi uumi, faaleleia o lauulu o le a avea ma se mea le mafai.
  2. Faaaoga le kilipa e amata le mamanu o le itu. O le uumi ua aveese i luga o le auala "temporal sone - occiput".

Mea lilo o le folaina o le "nofoaga"

O laʻei o lauulu ma le faaalu o le tele o taimi e le talafeagai ma mea. Mo pupuu pulu, sitaili aofia i le tuuina atu i le lauulu se tulaga e tutusa i luga o le ulu. A o le uumi lauulu e manaʻomia le faʻaaogaina o le foam / gel mo styling.

  1. Faʻaitiiti sina mea i lima ma salalau tutusa i luga o lauulu uma.
  2. Faʻaaoga se selu ma se mafanafana-masini mago, faʻaalu lou lauulu latalata i aʻa.

O ai o le a fetaui

Sili atu, o se lauulu 'ulu o le a fetaui ma foliga oval. Ua fautuaina foi e tagata atamamai le filifiliina o se vaega 'otiʻulu le laʻasaga mo se foliga faataamilo foliga, ma le puʻupuʻu se tasi mo le uumi.

E leai ni tapulaa i lauulu lanu. O le fulufulu laulelei e talafeagai mo brunettes, blondes, enaena-lauulu ma e oʻo foi i lauulu sinasina.

Le talafeagai mo alii:

  • laulu
  • ma lauulu sinasina
  • ma gaʻo faʻamau
  • ma se ua pupuu.

Tekonolosi tane lauulu lauulu malae taalo

Afai e te filifili e fai se lauulu i le fale, e aunoa ma ni tomai i le faia o laulu, ona e ono le manuia lea. O lenei laʻei lauulu e faigata ma e sili atu le faʻatuatuaina o lona faʻatinoina i se tagata tomai faʻapitoa. Ae le i amataina se lauulu, e iloiloina e le matai le tulaga lelei o lauulu o le tagata o tausia, foliga o lona ulu, mafaufau i ona foliga ma mea sese e tatau ona natia. Faavae i luga o le mea na ia vaaia, na ia faia fautuaga. Ma afai e malie le aliʻi, ona amata lea ona galue le matai.

Ua faʻaalia Hairstyles Fale Taʻalo

O le manino ma le faigata o laina manino e tosina mai ai le tele o tamaloloa. A leai, latou te faaigoaina o lauulu lauulu o se tulaga mo tamaloloa sikuea. Ona uiga iloga iloga:

  • maualalo tuufagofie
  • tutusa ma saʻo fua faatatau,
  • foliga lelei i le ulu.

O le nofoaga o se lauulu lauulu e sili ona fiafia iai le militeri Amerika. I le avea ai o se tulafono, o le vaega autu o lauulu e puupuu le umi, e le sili atu nai lo le 5 senitimita. O le faigofie ia o ona foliga. O le vaalele na fausia e le lauulu mai le muaulu e oo i le pale e tatau ona fausia se laina sasaʻo laina. I le taimi lava e tasi, o lauulu e filifilia i malumalu ma tua o le ulu. E pei ole sikuea pito sili ona masani. E i ai le tele o tuʻaiga o lenei taʻaloga ma le faʻasaoina o faʻavae taua i le sitaili. O le a matou taumafai e iloa poʻo ai e fetaui i lenei fusifusi ma pe faʻafefea ona sili faia.

O ai e fautuaina

Talu mai lenei lauulu lauʻeleʻele maua ai se avanoa e fausia ai se faʻatusa o le tama tane ma e oʻo lava le saua, e sili mo tagata e masani ona maua faʻatasi ai ma le pupula mai fafo ma uiga. Ae peitai, o le mea sili ona taua o le aoga fatuina o se tagata lototele ma malosi foliga. E le gata i lea, o le tele lava o le pipiʻi laʻei mo foliga lapotopoto o le a mafai ai ona nana ai sese.

E i ai nisi nuances e faapitoa ona fautuaina mo le fausiaina o ia ituaiga laʻei. O le a manaia mo se tasi e manaʻo e faʻaofuina se 'ulu e maua se faigata o le lauulu lea e tupu i le tulimanu o le 90 tikeri. O taumafaiga a le matai e faʻapea e fua tele pe a fai o le laulu o le tagata o loʻo faʻaaogaina le natura faʻatumauina se foliga lelei, ma e tatau foi ona mafiafia ma teuteuina lelei. A leai, o le tipiina o se tamaloa i lalo o le faʻasalaga o le a faigata tele.

O le 'upega tafaʻilagi e talafeagai foi mo soʻo se matua - mai tamaʻi tamaloloa e fai ma sui o tausaga faʻaaloalo. O le mea autu i lenei mea o le faasaosaoina o lauulu fausaga.

Autalavou nofoaga vaifofo aofia ai ni filifiliga lototele, pei o:

  • umi suia
  • fesuiaiga lanu
  • faailoaina o talosaga.

Sili faasao, ae faʻapea foʻi vaʻaiga sili atu laʻei o lenei laulu e aoga tele mo tamaloloa ogatotonu ma e oʻo lava i le faʻaaloalo tausaga.

Ina ia mafai e le lauulu foliga foliga mataina, aemaise lava pe a fai o nisi mea taua na fuafuaina, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi le tagata faʻatuatuaina ma faʻapitoa, ona e tele faigata i tua atu o le faigofie faigofie o le upega tafailagi. A aunoa ma le tomai e fausia ai lenei lauulu lauulu, e mafai ona tupu se mea e mafai ona na faʻafofoina ma le aotelega lauulu mo se masini.

O le mea sili ona faigata o le fausia se lau mafolafola mai le muaulu i le pale, aua o le faʻavae lea o le lauulu atoa, o le mea lea tatou te faʻalatalata atu ai i lenei mataupu ma le faʻaeteete faapitoa.

Muamua lava, o lauulu uma e tatau ona faʻapipiʻi i tulaga faʻataʻatitia tutusa le tulaga: mo lenei, o le laulu lauulu ua susu i le vai, ma ina ua maeʻa ona faʻamamaina atoa i se fulufulu ma faʻaauau pea selu i luga.

Fofo vaifofo

O nei aso, ua sele male ofu tino laulu mo tagata ile mamanu. Afai e le ofi le lauulu i le sili ona lelei tapulaʻa mo le nofoaga mai le 4-5 centimeters, o le lauulu sele faʻataʻamilomilo faʻataʻoto.

I le tulaga, e faia e pei ona taua i lalo:

  1. Nofoaga i itu o le ulu (itu faaletino) e teuteu.
  2. I lenei tulaga, e ao i le laulu ona toso mai le ulu i se auala e mafai ai ona muai fuafuaina le nofoaga i lalo o le tafailagi vaega o le lauulu.
  3. O le pito i luga o le ulu ma wiski e tipiina mai le mata i le pito i tua o le ulu.
  4. O lauulu i vaega e lua pito i lalo ua faʻaititia "i le nifo," pe ua faʻapuʻupuʻuina tele.
  5. Fai se laina sao faalava, sii i luga o se pau.
  6. O lenei o le lumanaʻi o lauulu laʻua ua uma ona auiliiliina. Afai e i ai se manaʻoga, ona faʻapipiʻi laʻau lea i le varnish.
  7. Ua togi uʻamea taʻitasi i le pito o le seʻi.
  8. I le ulu o loo i ai le tasi fasi uʻamea ma se tamai nape ma se wiski. I itu uma o le ulu, sei vagana ai le vaega o foliga, e mafai ai ona faia ni fuafuaga eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, mea teuteu, lauulu na tipi ese, ma isi mea.
  9. Afai e totoe le wiski, ona latou tipi sao lea. Ole mea lea e fai ai se tuaoi ile faataamilosaga ole ulu. O ia lea na te sapaia le mafaufau o le tagata vaai i foliga o lana faila.

Filifiliga mo eseese ituaiga o foliga

Ae mo ata o foliga ma le ulu, faʻapea foʻi ma ituaiga faapitoa, ona mafai lea ona iloa gofie ituaiga nei o tamaloloa mo le ata.

Lauulu mo se foliga lapotopoto. O loo ia manatu o le lauulu o le a laga i luga - o lenei mafai ai ona ausia se vaaiga faʻalauteleina o foliga.

Mo tamaloloa ma foliga atoa, o le laulu o ituaiga o lenei ituaiga o le a le mafai ona suia. E mafai ona fesoasoani e faʻafetauiina le atoaga faʻalenatura ma vaʻaia foliga o foliga sili atu ona umi nai lo le mea moni.

Ole foliga ose foliga, tusa pe o le mea a se tamaloa poʻo se tamaʻitaʻi, e lautele mo soʻo se fulufulu, ae ui i lea, e sili le faʻaaogaina o se sikuea mo sea ituaiga. O le mata mata e lautele mo lauulu, ma le sikuea e lautele mo foliga.

Le fatuina o lauulu lauulu atoatoa, e tatau ona mafai ai ona filifili saʻo lauulu mo foliga o foliga. O ulu ia o seisi ituaiga e manaʻomia le teuteuina masani, lea e tatau ona fetuʻunaʻi pe fausaga.

Mo tagata e ona le ulaula ma pulupulu lauulu, o le fausaga e talafeagai mo se taimi umi faʻasaoina o se mama ma foliga foliga mai i luga o le ulu. O lauulu o lenei ituaiga, totoina e sili atu i le 10 cm, ua amata ona mafua ai le tele o faʻafitauli i lona e ona. Kare faigofie se lavea mai soʻo se faʻafitauli.

Mo le aafiaga o se vaʻaiga faʻateleina pe faʻaititia i le umi o foliga, e tatau i se tasi ona taʻitaʻia e le umi le laulu.

Afai o loʻo e faigaluega ma le tagata e ona le foliga faataamilo, ona fautuaina lea e tuu sina umi teisi mo le lauulu nai lo isi ituaiga o foliga. Mo ovularated ovals o foliga, a maualalo laulu lauulu o le a talafeagai.

Lauulu e le talafeagai mo foliga tafatolu ma i latou e matua ova pe tino foʻi.A selu le laulu e vaʻaia, o foliga vaaia o foliga umi atu ma faʻamaʻiina, i fafo atu ua solia ona vaega.

I le isi itu, lauulu vaivai e le mafai ona e faʻatinoina se vaega maualuga. Poʻo le tagata fai meaʻai o le a manaʻomia ona faʻaleleia soʻo se vaega o lauulu. Ae ui i lea, i le faaiuga, o le a foliga matamuli ma masani ona le maua se foliga.

Ina ia faʻaumatia iuga o mea sese, o le a manaʻomia le faʻatusatusa o vaega ma faʻapipiʻi, faʻasolosolo i taimi uma “oloina” vaega le tutusa. E i ai le tulaga lamatia o le '' upega tafaʻilagi o le a liliu maualalo. I luga o mea e seasea ma maise lauulu lauulu, o le a foliga mai e pei o se ulu goto pe maua se isi lauulu atoa atoa, o se mea e pei o le "puupuu hedgehog".

Le taimi sili ona faigata e fesoʻotaʻi ma se seleulu seleulu ma se selu. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le pito i luma le sone ogatasi. E matua taua tele lenei mea, aua e oʻo lava i taimi laiti suauʻu e mafai ona oʻo atu ai i le le mafai ona fausiaina se laualuga.

Meafaigaluega mo le fatuina o lauulu

Ae ui i lea, e tusa lava poʻo le a le faigata o le faiga o le fausiaina o se 'upega tafaʻilagi foliga mai, o lenei lauulu' ulu e tumau pea i lalo o polofesa moni. O loʻo i ai le faʻatulagaga o seti o mea faigaluega e mafai ona faʻaaoga ma le manuia i soʻo se matai.

E tutusa mea faigaluega e mafai ona faʻaaoga i totonu o fale e teuteu ai laulu. O le galuega galue e aofia ai se uila eletise ma le tele o nozzles, faigofie ma selu seleulu, a selu masani ma masani nifo, faapea foi ma ituaiga uma o mea teuteu oloa.

Faʻatau tekonolosi

O le fesili pe faʻapefea ona tipiina le upega tafailagi ia oe, e le mafai ona taliina i se upu e tasi poʻo se fuaiupu. O faʻagasologa atoa lenei., lea e aofia ai le tele o nuances, o le tele o na mea e mafai ona maua, naʻo le faʻagasologa o galuega ma le umi o le fusifulu. Matou te otootoina na o vaega autu ma taimi o lona faʻatinoina.

O lenei hairstyle, faia i luga o le averesi umi o lauulu, o le a le manaʻomia atili teuteu. Ina ia tutoʻatasi fatuina o se tagata lototele, saua ma manuia ata, o le mulimuli faasologa o gaioiga e tatau ona faia:

Sauniuniga vaega

O le lauulu e le ofi i le 5 centimita le umi e tatau ona tipi i le faʻatatauina taua. Afai e le sele le lauulu, ona le aoga lea o lenei laulu.

Le setiina lauulu i luga ole lulu, e mafai ona e faʻaaogaina se gel ma se pulumu, ua faʻataga e galue ma se selu soʻo.

O le eria mai malumalu i le pito i tua o le ulu ua togafitia i le eletise eletise. E mafai ona e faʻamamaina i le pito sili ona faʻaititia pe tuu teisi i lalo ifo o le faʻailogaina. O suiga eseese o lenei lauulu, faapea ai ma le fausaga lauulu, ituaiga o foliga ma le matua o le tagata o tausia, tuʻuina atu fesuiaiga i le tofo o le tagata lava ia o le tagata fulufulu ma i manaoga o le tipiina le lauulu.

I malumalu ma nape matou te fauina le tuaoi o le lumanai lauulu tipi. Ina ia faia lea mea, selu i luga ia manoa ae suluia mama ma le varnish.

Ma toe vavae le wiski ma ua filifilia le occipital vaega.

Laasaga autu

Ina ua maeʻa galuega i tuaoi, e mafai ona e tagofia atoa itu taua.

Tutu i luma o le faʻata, matou te otooto mo matou lava le maualuga o le lauulu laʻasaga i le lumanaʻi ma mulimulitaʻi i fua filifilia.

Toto faʻaeteete le uumi. A i ai le poto masani, ona mafai lea ona fai i seleulu, peitaʻi, ina ia faʻafaigofie le galuega, e fautuaina e faʻaaoga se masini poʻo se trimmer. Faʻatagaina e faʻaaogaina masini faʻapitoa e mafai ai ona e faʻatinoina le maualuga fetuunaiga. Ua faaigoaina i latou o "tulimanu." O latou talosaga o le a maua ai le avanoa e faʻatino lelei ai foliga foliga mai.

Mauaina mea lilo

Mo alii, le manaʻomia mo se nofo umi i luma o le faʻata mo le manuia o nisi lauulu tipi e masani lava o le mafuaʻaga muamua e le alu ai i le stylist. E toʻatele e o mai faʻavave mai le avanoa e o ese ai. O se faigofie fausaga i le lima o se laʻau atamamai faʻaaogaina e le o le taimi, ae o nisi e manaʻomia faaopoopo lauulu teuteu pe a uma le tipi autu.

E mafai ona e faia le faʻapipiʻiina oe lava pe a uma le 'upega tafaʻilagi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mulimuli i laʻasaga nei:

  1. O le fixative e muamua faʻaaogaina i lima, ona tufatufa tutusa lea i totonu o laʻau uma.
  2. E sela le lauulu i lalo o le faʻasolosolo vaitafe o le ea mafanafana. Mo lenei, o se fulufulu laʻau ua faʻaaogaina i le galuega. Ua sauni le sitaili.

O le faʻatulagaga poʻo le sikuea a tagata o le filifiliga a tamaloloa e tele mea e iloa i le agavaʻa e foliga lelei ma foliga lelei. Mo se tagata moni, "suamalie" ma le manaia o le ata e le mafai ona mafaufauina, e fesoʻotaʻi ma lenei, o le tele ma sili atu tagata filifilia se laʻei lauulu o se fausaga e avea ma a latou elemene autu i le fausiaina o le ata, ma iloa ai o lenei o se fesoasoani moni i le faatalitonuina isi o lo latou malosi, soifua maloloina ma le manuia.

Faʻasologa

  1. Na sausau e le matai le lauulu o le tagata i le vai, selu ma amata galue mai le pito i tua o le ulu, tipiina le laulu i le umi o le 0.5-1.0 mm ma le lauulu sulu. Leo faʻaaogaina "iunite".
  2. E tusa o le ogatotonu o le occipital vaega, o loʻo taofi pea le lauulu.
  3. O le wiski o lo o tipi ma le tutusa "iunite" au.
  4. Le isi, o le parietal vaega o le ulu e faʻagaioia. Muamua, o le lauulu e tipi i le seleulu e faʻaaogaina le auala "i tamatamailima". O lona uiga: uaea le faʻaputuga i se selu, ua seʻi faʻasolo i le vaʻai faʻasino ma tamatamaʻilima ma tipi i le 2-7 cm (fuafua i le lauulu). Ole vaega sauniuni lea ae leʻi maeʻa. O le laʻititi o le mafiafia o le 'avega vavaeina, o le sili atu foi o le iʻuga. Aʻo le umi o lenei faiga e faʻaauau ai.
  5. A sauni laʻei lauulu sa amata ona faʻaʻasaʻo e le tagata e 'aʻai, e ala i le fesoasoani a se tagata e seleulu ulu. O le mea taua o le puipuia lea o le i ai o ni "sitepu" i luga o le ulu.
  6. Ile tulaga ole fausiaina o se laʻasaga e faʻatulagaina, ole a faasolosolo ona uumi le lauulu ile mea e manaʻomia, ae tuʻu ai le umi ole manaʻo.
  7. Ole mea lea e manaʻomia ona e faʻatulaga le lauulu i vaega uma ina ia i ai le sao mai le suiga mai le nape i le pale o le ulu ma mai malumalu i le pale. Lenei mafai ona faia i seleulu poʻo se masini.
  8. O le laasaga penultimate: vavaeese le wiski ma fai se ua, fufulu le le mafaufau e le tatau mai le ua.
  9. E tumau pea ona fai se mea laugatasi lelei. O le saʻo le pule o lana togafiti e mafai ona faia lenei mea i le typewriter. Ae aemaise lava mo le tipiina o le laulu, na sau le papala ma se mea manaia e taʻu o le flattoper. O lana fesoasoani lea na maua ai se laualuga o le laualuga e maua ai.

O se selu palasitika e le masani ai, sa faia faapitoa mo le lauulu e taua o le "flattoper". E i ai avanoa ma faʻailoga i le ogatotonu o le flattope. Faʻapea foʻi se tamaʻi vaʻa ma le ea ea ua fau i totonu ole selu. Faʻafetai i lenei peʻapeʻa, e mafai ona e faia saʻo le kiliva luga luga. Le matai, faia ni paʻi mulimuli ma faʻavasega le lauulu a le tagata faʻatau, ia mautinoa o le peʻa e felelei tonu i le ogatotonu o le pusa.

A maeʻa le lauulu lauulu, e tatau ona e toe fufuluina lau lauulu ma lalelei lou laulu i se laulu vavae, faʻaʻe lou lauulu luga. O loʻo teuteuina le laulu o loʻo iai le gel poʻo le mousse, ma na iʻu lava ina faʻataʻitaʻia le foliga.

Faaalu

O le togafiti e faʻatino ai le faʻasolosolo o le foliga tutusa ma le masani nofoaga. Pau lava le eseesega o le umi ole lauulu. I luga o le occipital ma temporal zones, e oʻo i le 3 cm, ma luga o le pale 5-7 cm.

O se filifiliga umi e fautuaina mo tamaloloa e le masani ai le foliga o le tengko pe e iai foi ni mea sese i le ulu.

O lenei filifiliga e manaʻomia ai e se tamaloa e i ai lona paʻu mafiafia ma malo.

Fulufulu manu

O se tamaloa e manaʻo e avea lona lauulu e fai ma malae taalo o se mea e tele, e ono fesili i le matai e tipiina se mamanu i lona ulu. E masani lava o ia "atisi" mea e faia i tua o le ulu poʻo malumalu. E teuteu le ata i se mea e fai o le mea e fai meaʻai. E talitutusa lava i le lauulu lauulu, naʻo sili atu puʻupuʻu ma laiti.

O se ata i luga o se lauulu lauulu e mafai ona nofoia toetoe o le ulu atoa. Peitai, e toaitiiti tagata e faia se ata tele. E masani ona fiafia alii i se tamai ata i luga o se tasi o malumalu. O le itu le lelei o lenei filifiliga, o le mataʻutia. Oe o le a tatau ona e alu e aumai se pulou i le pulu faʻapipiʻi i vaiaso uma ma faʻafou le faʻataʻitaʻiga, aua pe a uma le 5-6 aso e toeititi lava le mafai ona vaʻaia.

Faʻafanua Ata: Lauiloa Malae Taalo

Tuʻu lauulu 'ulu e vave faia - mai le 5 i le 15 minute. E faʻalagolago lava i le umi o le lauulu, lona malo, o le lelei o mea teuteu faʻaaoga ma le moli o le lima o le matai. O se pulufulu puʻupuʻu e le mafai ona teuteuina i mea uma, ma o lauulu faʻasolosolo o loʻo teuteuina i se selu ma lauulu:

  1. Oomi le gel poʻo le mousse i luga o lou alofilima o lou lima ma tufatufa tutusa le oloa i le umi atoa o le lauulu. Toe fai pe a tatau ai.
  2. Sii lou lauulu i le selu, loka i le loka, faʻasaga i le ulu ma feula faʻamago ma se la fulufulu. E taua le feula o le ea tonu i aʻa ina ia mausali le lauulu i se "tulaga" foliga.
  3. Faatasi ai ma se maso pulumu, savali lemu i luga o le lauulu o lauulu, fatuina se atoatoa lamolemole vaega.
  4. Afai e te manaʻo e faʻaʻaluʻulu se lauulu oti, ia faʻaavanoa lelei. Na ona faʻasaʻo lou lauulu ile gel e pei ona manaʻo iai lou fatu. I le auala, o le vevesi i luga o le ulu ua i aso nei.

Afai o le tino o lau laulu e malu, manifinifi pe galugalu - mafaufau faʻalelei a o lei faia se lauulu tipi.

O le pulupulu lauulu e mafai moni lava ona suia le foliga o se tamaloa. Ma o lenei e faia i totonu o le tasi le itula. O le sitaili ata o se tagata sauā ma se laei tisiki foliga o le a le avatua ia te oe se mafuaʻaga e faʻanoanoa ai i le lauulu na tipiina.