Alofaia

Faʻafefea e le testosterone ona aafia ai le paʻu o le tane

E talitonuina e faʻatupuina le maualuga o le testosterone i tamaloloa i le toto fesoasoani muamua i le pala. E moʻi?

O le tama tane hormone testosterone e maua ai fualaʻau i luga o le tino ma foliga, pe a o isi ona ituaiga e ono taofia ai le lauulu i luga o le ulu.

O le mea moni, tuʻua fua testosterone e le afaina ai le faʻatinoina ma le tuputupu aʻe o folau ulu. Ina ia "amata" vave androgenetic alopecia, e tatau i se tamaloa ona i ai se vaega o mea.

Fig. 1 - Filifiliga mo aliʻi pauna pauna e fesoʻotaʻi ma testosterone - androgenic alopecia.

E faʻafefea e le testosterone ona aʻafia ai lauulu?

Ole fua ole testosterone e le mafai ona aʻafia ai nisi ole tino, e leai se fesoʻotaʻiga ma i latou. Tusa lava pe o le androgenetic alopecia, testosterone testosterone mafai ona i totonu o tapulaʻa masani. Ole aofaʻi o isi ana vaega, dihydrotestosterone ua faʻaopoopoina.

Faʻafefea e tupu hormonal botdness tupu?

O le enzyme 5-alpha reductase e nafa ma le liua o le testosterone i le dihydrotestosterone. O lenei enzyme, na faʻamalosia i le toto, e fusifusia i le faʻatau fua o le testosterone. I le maeʻa ai o fesoʻotaʻiga o nei mea e lua, e lua vaega o le hydroxyl o loʻo faʻapipiʻi i le testosterone molecule, e faʻamautinoa ai le faʻasaʻolotoina o le vaega malosi o le dehydrogenase i totonu o le toto. Ole siʻitia o le tulaga o loʻo mulimuli i le folo ile laulu e iai lona aafiaga ile afaina ole tuputupu ae ole tino. O le mea moni, o lenei enzyme e le fasiotia ai le lauulu ma e le faʻaleagaina uma ni folini. E faasolosolo lava ona poloka le fafagaina o meaʻai ma le toto tafe i totonu o le kapilerary system. I le aluga o taimi, o le lauulu e manifinifi, manatua o le pulu. O fulufulu e le lanu ma manifinifi tele. Ina ua mavae ni nai tausaga, ua le toe aoga le folini o lauulu, e oo lava i na lauulu mou. I le afaina o le folikel, e le afaina le pulu: e le o le sclerosis, ae na ona le toe galue. Ma o lenei mea e mafai ona liliu.

Faailoga o androgenetic alopecia

Lulu ona o le tuʻufaʻatasiga o mea e mafua mai i se tupuaga ma se faʻaopoopoina i le dihydrotestosteron ei ai ona uiga. Ma e tusa ma faʻailoga faʻailoga, e mafai ona faʻapea o le saʻo faʻamaoniga.

Tulaga iloga o le androgenic alopecia:

  • laufanua vaega o lauulu leiloa (parietal tubercles ma luma luma eria),
  • stage botdness, uiga mo lenei ituaiga o pathology,
  • faʻateleina le maualuga o dihydrotestosterone,
  • le i ai o le gafa ole gafa (faifai pea le toe siakiina i le itupa tane o le tasi genus o le pulu).

Laasaga o Androgenic Alopecia

O le masini leiloa lauulu ei ai 7 laasaga:

  1. E amata lava ile suiga ole lulu o le laulu mai le muaulu ma le manifinifi o lauulu i le faalagolago ile androgen zones (frontal lobe ma parietal tubercles),
  2. O le laina laulu e amata ona fai ma tafatolu. I lenei tulaga, o lauulu e paʻu teisi vaega ma manifinifi i luga o vaega o parietal, i totonu o malumalu ma muaulu,
  3. O le fafagaina o lauulu solo e taofi i le vaega o parietal tubercles ma o loʻo i ai se leiloa atoa o lauulu i lea vaega (e oʻo foi i pulou o loʻo taofia le ola)
  4. O le parietal sone e leai se lauulu, o lauulu e amata ona paʻu i totonu o malumalu ma le muaulu. E le gata i lea, i le va o itu e lua o le pulu, o se sone o le mafiafia o lauulu e manino ona vaʻaia, e faʻatapulaʻaina ia botak,
  5. O lauulu i luga o le ulu e manifinifi. O le vaega vaʻaia o le paʻu i tua o le 'ulu ua faʻateleina i le tele, o le tuputupu aʻe laina i totonu o malumalu faʻasolosolo atili, lea e faʻateleina ai foʻi le vaega o lauulu paʻu,
  6. O pulu ninii i luga o le parietal tubercles ma le frontotemporal region e faʻatapulaʻaina e le na o se manifinifi auala e seasea ona laulu,
  7. O le eseʻesega i le va o zddness zones ua mou ese atu, latou tuʻu faʻatasi. I le aluga o taimi, e pasi atu i le ua o le ua, o le pito i tua o le ulu ma le eria i luga o auricles.

Togafitiga faapitoa

O togafitiga faapitoa e aofia ai le vave aveeseina o le mafuaaga na mafua ai le pala.

O vailaau faʻaonapo nei ua atiaʻe vailaʻau e mafai ona aʻafia ai le folika o le lauulu, faʻaleleia lona tuputupu ae. Le vailaʻau sili ona taʻutaʻua o le Minoxidil ma isi vailaʻau e faavae ile minoxidil. O lona faiga e faʻatino ai, faʻalauiloa ia tuputupu aʻe lauulu, e le o malamalama lelei i ai. E i ai le talitonuga o le vailaʻau o le minoxidil mafai ona faʻaleleia atili ai lauulu i meaʻai, ua faʻaosofia ai se faʻaleleia o lona tuputupu ae (faitau atili e uiga i lenei iinei).

O le fesoʻotaʻiga lona lua e mafai ona afaina ai o le 5-alpha reductase. Peitaʻi o le 5-alpha reductase inhibitors e tatau ona faʻaaogaina i lalo o le vaʻavaʻaiga totoʻa a le fomaʻi, talu ai o nei vailaʻau ei ai le tele o aʻafiaga. E faʻatupuina le gynecomastia, faʻatupuina ai pe taofia ai foi le malosi o le sperm, ma avea ai ma lamatiaga mo neoplasms. Tasi le sui o le 5-alpha reductase blockers o Faaiuga.

Togafitiga faapitoa

Ole togafitiga le faʻapitoa ise togafitiga e faʻatatau ile faʻailoga foliga. Ae a maise, ua faʻaaogaina oloa mai fafo o le a fesoasoani e faʻaleleia le sapalai toto i le lotoifale, ma o le a fesoasoani faʻafailele le lauulu i fafo ma mea aoga.

Faʻataʻitaʻiga o togafitiga e le faʻapitoa aofia:

  • eletise eletise i luga o le uluulu Dʻarsonvalem,
  • fulufulu o le ulu
  • suʻega,
  • eletise eletise eletise
  • apalaiina o lauluulu faʻafailele o lauulu.

Talu ai nei, na faia ai se taotoga faʻaaogaina e puipuia ai androgenetic alopecia - lauulu folo le faʻaaogaina le faʻaaogaina o le STRIP ma FUE metotia.

FAQ i luga o le pala

E moni e iai faʻateʻa gaosia i tamaloloa vave?

O le Testosterone lava e leai sona aoga i lauulu. Faatasi ai ma masani testosterone ile toto, o lona malosi gaioi, dihydrotestosterone, e mafai ona faʻateleina. E mafua lenei mea ona o se seti o mafuaʻaga e faʻaalia i totonu o le tusitusiga.

E mafai ea ona faʻamalolo le alopecia androgenetic e aunoa ma le faʻaogaina i ni faʻapitoa faʻapitoa?

Ae paga lea, o isi metotia pe na ole faʻamoemoe male taimi e le mafai ona togafitia alopecia.

E fesoasoani vitamini ma androgenetic alopecia?

Vitamini mai le pauna a faʻatupuʻu laititi lemu le faʻaititia o paʻu laupepa.

O le fusifusi, laei o pulou e faʻaofiofi ai le paʻu?

Leai lava. Combing, i le isi itu, faʻamalosia le tafe toto ma faʻaleleia atili meaʻai a le pulu.

Mata e fesoasoani le taotoga o lauulu? Mo se taimi umi? E fia le tau o lenei faʻasologa?

A le lauulu lauulu e le mafai ona foia le faafitauli. O nei pulu e amata ona oti i se auala fou. Togafitiga hormone malosi ma se taotoga mo le taimi umi o le a taofia ai le faafitauli o le pala. O le taualuga tau tusa ma le 10,000 rubles.

Testosterone afaina

Faʻaosofia le mafaufau, faʻaititia pe faʻaopopo i hormones e fesoʻotaʻi ma suiga faʻafitauli faʻapitoa poʻo mea e faʻatatau i le matua. Testosterone e nafa ma le tuputupu ae o vao i le tino atoa. O lona isi ituaiga - dihydrostestosteron - e tau atu i le laulu leiloa.

O le suiga o le hormones e afaina i nisi vaega. Na faʻaalia mai i suʻesuʻega, o lo latou tulaga i tama fulufulu ma o loʻo soʻo tamaloloa e tutusa uma. O le tagata lava ia faʻapitoa o le aʻafia ona o se mea masani e taua.

Faʻatau masini:

  • ua foloina mai totonu lauulu lauulu
  • manifinifi fafo, faʻamamaina ogalaau,
  • matauina lauulu ua maitauina.

Testosterone e taua tele mo le tuufaatasia o porotini i tisiki, e nafa ma le auala o metabolism, toto solo. E maua i le toto ile tele ituaiga, e manaʻomia mo le fausiaina o musele fibre.

Pe a fegalegaleai ma mea faapitoa enzymes, e liua i le dihydrotestoren. O lona faʻatonuga e tele taimi e malosi ai nai lo le non-synthesized pepa. O ia e nafa e le gata mo le tuputupu ae ma le maualuga o le lauulu, ae faapea foi mo le male libido, o le musculoskeletal system. E poloka ai le tafe o meaʻai, okesene i follicles. I lalo o lona gaioiga, o le tulaga o matauila ma laulau faʻasolosolo ona o le faʻaititia o musele fibre i tafatafa o pulu.

O le faʻavaivaia o aʻa e oʻo atu ai i le faʻaititia o le tele, faʻaleagaina o le fausaga o laʻau. E faasolosolo malie, e le toe aoga le folini, ae tumau pea le aoga. Androgenic alopecia o se suiga e mafai ona fai, talia le faʻasaʻoina.

O auga ma le faʻaiuga

Lauulu leiloa ma le afaina tulaga o tane hormone tulaga e masani ona mafua mai i se tupuaga tofi. E i ai ona lava faʻailoga, faʻatagaina e tuʻueseese mai isi ituaiga o alopecia.

Androgenic alopecia:

  • vaega o lauulu e leiloa - le itulagi o le pale o le ulu ma le muaulu,
  • manifinifi ma leiloa tupu i laasaga,
  • i le tulaga o pa'ū ogalaau, pupula lauulu e aliali mai,
  • o le iai o lenei faʻafitauli i le tama o le afa o le genus,
  • faʻateleina le maualuga o dihydrotestosterone.

E tutusa auga:

  • faʻalauteleina
  • le talafeagai o le mafaufau, ita tele, le mafaufau
  • vaivai,
  • suia o maso maso ma gaʻo tupe teu, mamafa maua,
  • faaitiitia le libido.

Lapataiga! Pe a faʻafesoʻotaʻi se trichologist, e faʻaaoga e le fomaʻi se mea puʻeata vitio e faʻatautaia ai se trichogram i le 1 sikuea. see i le mea o le lulu. Ona faʻaalia lea o le ata i luga o le mataitu, faitau le numera o ogalaau, iloilo le tulaga o le epithelium.

Suʻega Alopecia:

  • suʻega toto lautele
  • suʻega o le paʻu o le toto,
  • suʻega o le toto mo faʻamaʻi,
  • toto samasama e iloa ai le tulaga o le uʻamea,
  • luga o tiroid hormone,
  • suʻega mo cortisol, adrenocorticotropic hormone,
  • testosterone suega
  • auiliiliga auiliili o lauulu
  • ulu o le tino biopsy - mauaina o fungal microorganism.

Afai o faʻaiuga o loʻo i luga o le dihydrotestosteron ua faʻateleina, pe o le faʻaititia o le moli i hormones ua faʻateleina, faia loa le faʻailoga o le androgenetic alopecia. E le gata i lea, soalaupule ma se endocrinologist, urologist, neurologist, mo se suʻesuʻega atoa, e manaʻomia se togafitiga atoa o le hormonal le paleni.

Mafuaaga o Testosterone Gangguan

Uma fafo ma totonu mafai mafai ona aafia ai le faʻateleina o le androgen mafaufau. Masani mafuaʻaga aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau poʻo vailaʻau e faʻateleina musele maso. Ole tele o aafiaga ile paleni e aafia ai ituaiga olaga.

Le lava le malologa, mafatiaga masani, lelava, le paleni, le lelei o amioga.

Sili atu 60% o mataupu o androgenetic alopecia e o gatasi ma genet predisposition. O le DNA o loʻo aofia ai le faʻaitagofie o folau o lauulu i le dihydrotestosterone. O le malosi o le aʻa e faigofie ona aʻafia, o le vave foʻi ona tupu le faʻataʻutaʻu.

Le aafiaga o le matua i le leiloa

I alii ua 20–40 tausaga hormone faʻamalosi e taamilosaga i le natura. O le maualuga o le faʻateleina o le testosterone e maitauina i le taeao, o le tapulaʻa aupito maualalo e mai le 15 i le 17 itula. Ua faʻaopopoina se faʻaopoopoga i le 30 tausaga, ona faʻasolo malie lava lea. Faatasi ai ma le matua, o le gaosiga o le estrogen faateleina, faʻapitoa, suiga faʻafitauli tupu ai.

I le 40 tausaga maitauina suiga o hormonal tupu, e le gata i lauulu gau ua matauina. O le lagona lagona o loʻo faʻailoaina o se faʻafitauli o le ogatotonu o le ola.

50-60 tausaga ua faʻaititia le faʻaititia e 2 taimi, faʻatusatusa i le gaosia tele o hormone i le talavou. O se tasi o faʻailoga e maua mai, o faigata i le taua ma le mamafa tele, o le faʻaitiitia o maso maso. Cyclic faʻateleina / faʻaititia i tulaga o le hormonal i le ao ua faʻaititia. I le 70 tausaga, i le faʻavae o le faʻaititia o le fatufatuina o tama tane, o loʻo galue faʻamalosia fafine.

Faʻafefea ona faʻavasega

Afai ua iloa ua leiloa lauulu ona o le hormonal tulaga le paleni, e tatau ona feutagai le endocrinologist. O le fomaʻi o le a faia le suʻega auiliili, faʻatonu vailaʻau. Ole umi ole togafitiga e fuafua e le fomaʻi, o iʻuga muamua e maitauina pe a maeʻa nai masina. Ole faʻaogaina o vailaʻau mo alopecia e aoga ile tuʻufaʻatasia auala. O gaioiga faʻatino e maua ai faʻaiuga lelei - electrophoresis, acupuncture, massage, sauniga faʻaaoga le laser.

Faiga e toefuatai ai testosterone testosterone tulaga:

  • Ai taumafa gaʻo, iʻa, nati,
  • sui ni meaʻai gaʻo i ni mea faigata
  • teena falaoamata oloa, suamalie,
  • faʻalelei le taumafa i fualaʻau fou, fualaau 'aina,
  • ave se tui multivitamin, aofia vitamini A, E, C, vaega B, D, minerale, arginine.

E tatau ona faʻaalia le manaʻo faʻapitoa i le malosi faʻamalositino. Malosiaga faamalositino masani testosterone tulaga ma fesoasoani toe faʻafoʻi le fausaga o maso. E manaʻomia le sui o isi gaioiga i le malologa, ma le tele o avega e mafai ona oʻo atu ai i se isi faʻafitauli.

Lapataiga! A atoa le moe, o se tulaga faʻaletonu lagona, teʻena amioga leaga - o le a faʻamautu le faʻaolaina o le mafaufauina. O le taua faʻasaga ia androgenetic alopecia o se faʻagasologa umi, e faigata ona valoia faʻaiuga.

Faʻafefea ona taofia

O le auala autu e puipuia ai le paleni o le paleni o le matauina lea o aso uma. Lalo i lalo ma ala i luga ua fautuaina i le taimi tutusa. O le atoa 8-itula moe masani ai le tulaga o androgens.

Puipuia o le testosterone fluctuations:

  • Tumau i le la faʻamalosia le tuufaatasia o vitamini D, lea e afaina ai le faʻatupuina o le testosterone.
  • Vaʻavaʻai mamafa, puipuia maʻi. Aua neʻi faʻaogaina ni meaʻai faaopoopo e faʻaopopo ai maso maso.
  • Taumafa oloa mo le toe faʻaleleia o hormones male: iʻa, lanumeamata lanumeamata, kapisi, nati ma fatu, sami, faʻi. O le sisi o meaʻai ma le gaʻo meaʻai e fesoasoani e aloese mai le teteʻe o Androgen.
  • Faʻaeteete i le faʻaaogaina o vailaʻau ma teuteu fale. E masani ona i ai le bisphenol (o le estrogen analog). Le faʻaaogaina o kulimi, iʻa, faʻamalama ma lenei faʻaopopo e tatau ona faʻatapulaʻa.

Androgenic alopecia e manaʻomia le lavelave faʻamaʻi ma vailaʻau togafitiga. I le faʻaopopo atu i le togafitiga ma le physiotherapy, e tatau ona e tausisi i le ola maloloina olaga.

Vitio aoga

Aisea ua paʻu ai lauulu?

Testosterone ma le tulaʻi.

E faʻafefea ona afaina ai le paʻu ole tane?

Aisea e faʻamalolosi ai tagata pe a suia le maualuga o le hormone? Fuafua i le tulaga o le testosterone i le tino o le tagata, o suiga muamua o le a afaina ai lauulu i vaega eseese o le tino. Muamua lava, o faʻafitauli e amata ona aliali mai i luga o le 'ava, ulu ma le fatafata. Keti, vae, tua ma scrotum e ono mafatia mulimuli ane. Mātau, ma le maualalo laʻasaga o le testosterone, ua paʻu i lalo le lauulu, ma se maualuga maualuga e tupu tele. E ui lava e iai ni tuusaunoaga.

Faatasi ai ma le faʻateleina o le testosterone i le tino, o le 'ava o tagata e amata ona tupu malosi, vave. E masani lava e tatau ona sulu i aso uma, aua e malo le laulu, e malepe i le paʻu pe a uma ni nai itula. Ole mea lenei e mafai ai ona o mai ile papala ma papala ma manuʻa. Afai o le hormone testosterone e le maualalo le mafaufau, ona le tupu lelei lea o le 'ava, e i ai nofoaga i luga o le mata e leai se lauulu, e mafai ona tupu ni paʻu.

E tusa lava poʻo le a le maualuga o le testosterone i le tino o le tamaloa, o le a afaina ai le uluulu o le a muamua. E masani ona maitauina le pala ma le maualuga pe maualalo le maualuga o le hormone. Aua o le hormone e taofia e se enzyme, ma liliu atu i le DHT, e mafua ai le faʻatamaia o lauulu.

Faatasi ai ma le tele testosterone, o le tulaga e ese, ona o le hormone e le tutusa tufatufaina, e aʻafia ai le tuputupu aʻe o le fatafata poʻo tua lauulu. Ma luga o le ulu amata se ituaiga o "vitamini le lava".

Ma le maualalo o le testosterone mea, o le lauulu i luga o le fatafata o le tamaloa o le a toetoe lava a le i ai, o le a manifinifi ma maliega. Ole maualuga ole hormone mea e i ai se eseʻesega - o le laʻau atoa e oʻo i le manava ua ufitia i le malo ma le umi o le laulu.

A o le testosterone masani, e toetoe lava leai se lauulu o tama i o latou tua. Ole faʻailoga lea ole naʻo atunuʻu i sasaʻe. Ae o le soona maualuga tulaga o le hormone e tautala i faafitauli pe a tupu le lauulu aemaise lava paʻu i tauau ma luga o le tui.

Le fegalegaleaiga o mea maualuga ile maualuga ole hormone ma le alopecia

Aisea e feʻaʻai ai tamaloloa ma le maualuga o le hormone? Tautala e uiga i le maualuga o le testosterone ma le lauulu le mautonu i alii, tagata atamamai latou te leʻi o mai i se maliega, latou te leʻi mauaina se mafutaga.

Ona o le suʻesuʻega fou i Amerika, sa faia i luga o le faitau afe o tagata gasegase, na faʻaalia ai o le maualuga o le hormone i le pulu o le ulu e toetoe lava tutusa mo tagata uma. O le mea lea, o le tuputupu aʻe o lauulu e le o aafia i le testosterone, ae o le malamalama lelei i ai.

O le mea lea, o le tele o faʻaalu e mafai ona taʻitaʻia i le mea moni o le testosterone amata ona taofia ma faʻaleagaina le faʻatulagaga o pulu, aemaise lava pe a ave anabolics, vailaʻau faʻafoliga. O le mea lea, togafiti ma faʻamalosi vailaʻau e le maua ai se iʻuga.

Togafitiga ona o le normalization o faʻailoga

Matou te vave matauina e leai ni auala faapitoa mo le togafitia ole pala ona o le le mautinoa testosterone. Sili atu, togafitiga e tau i le faaliliuina o le hormone i dihydrotestosterone faʻaaogaina ai hormonal papaʻe. Togafitiga atonu e le saogalemu aua o le taofi o le vailaʻau o le a toe faafoʻiina faailoga.

E tatau foi ona e mulimuli i nei tulafono:

  • Mulimuli i le meaʻai, teena gaʻo ma ulaula meaʻai.
  • Vaʻai mo le tumama.
  • Sui le selu.
  • Filifili mea masani, laʻasaga faʻapipiʻi ma lauulu conditioners.
  • Tuu ia amioga leaga.

E mafai foi ona faʻatauina decoctions ma masks e faʻaosofia ai lauulu tuputupu ae.

Inhibitors o le 5-alpha reductase e sili ona aoga - vailaʻau e faʻaosofia ai le gaosiga o le hormone e aunoa ma se afaina mai le tino.

Mafai foi ona e faʻaaogaina le fuaitau lea:

  1. Faapipii le castor poʻo le sami buckthorn suauʻu i totonu o lauulu, ufiufi lou ulu i le solo. Toe fai le taitolu tolu i le fa taimi i le vaiaso.
  2. Fufulu lau lauulu i se fulufuluaʻi e faʻavae i luga o le kulimi peion, burdock poʻo le linden.
  3. Fai se matapulepule o le keke ma le fualaʻau o le fualaʻau (1 sipuni tele). E manaomia ona fefiloi ma faaaoga e faamama lauulu, olo i totonu o aʻa. Uu le ufimata mo 20 minute, ona fufulu lea ma vai mama.

Faaiuga

O le leiloa o le laulu poʻo le tele o lo latou tuputupu aʻe i tamaloloa e fesoʻotaʻi ma le hormone testosterone, o le mea lea, togafitiga o le faʻafitauli e tatau ona pulea e se fomaʻi. E moni lava, i le lumanaʻi, faʻafitauli e ono le gata i le laulu, ae o galuega a totoga, totoga o le tino, fatugaʻo ma le fatu.

Manatua o le testosterone e mafai ona aʻafia le lauulu ma le tulaga o pulu o tane taʻitasi i ni auala eseese, talu ai o le fesili e faʻaavanoa, o faʻailoga e i ai taimi e le tutusa. O le mea lea, ia e faʻaeteete, taʻitaʻi i se soifua maloloina ma aua nei galo e uiga i le soifua maloloina a le tagata lava ia.

Testosterone tulaga ma le pala

Ua faamaonia e le au atamamai, e tolu sili ona taua ma masani mafuaʻaga mo le paʻu o le tane:

  • talaaga o le tagata
  • tulaga o le hormone (faateleina pe faʻaititia le aofaʻi o testosterone),
  • tausaga, lea e fesoʻotaʻi foʻi faʻatasi ma le gaosia o le itupa o aliʻi.

E tusa ai ma fuainumera, o le tasi vaetolu o le faitau aofai o tama o le paneta i le matua o 45 tausaga faasolosolo amata ona leiloa lauulu, ma e tusa ma le tausaga o le litaea, o se ulu pulu i le tasi tikeri pe o le isi teuteu i sekone uma.

O le uluaʻi goto o le amio lea o na tamaloloa e matuia le malulu o latou ulu mai lea augatupulaga i lea augatupulaga i totonu o le aiga. E le o lona uiga o le a e mautinoa faʻamatagofie lou ulu goto i le 30, ae o lou tino e maua i se lamatiaga.

Testosterone e manaʻomia e sela uma o le tane tino. E faʻaaogaina e le maso tisu le hormone saoloto e fausia ai le tele. Ae o isi aano e manaʻomia se liua ma sili atu gaioi hormone, dihydrotestosterone (DHT). E afaina le libido, faʻaleleia le malosi ma le manaʻoga faʻafeusuaiga, faʻaleleia le lelei o le sperm. Ma le mea e faanoanoa ai, e afaina ai le lauulu.

I lalo o lona aafiaga, o le ulu i tafatafa o le paʻu folikel e faʻaititia itiiti, lea e aʻafia ai le tuputupu aʻe o lauulu ma o latou tulaga lelei - latou avea ma manifinifi ma vaivai. Ova taimi, o le folikel e masani ona taofi le galue, e ui lava e le o oti. I le tulaga, e mafai ona toe amataina ana galuega faʻaola.

O le mea lea, o le faʻaiuga ua faʻailoa mai ia lava: le leai o se laulu i se tamaloa e faʻaalia ai lona tulaga feusuaʻi ma le malosi le faʻaaogaina i le moega. Ae ua faʻaalia mai i suʻesuʻega le malosi ma le testosterone ile tulaga lea, e masani lava - e le gata ile paʻu a alii, male fulufulu.

O se mea moni. O le itiiti o lauulu i luga o le ulu o le tamaloa, o le tele foi latou o le a tupu i isi nofoaga: i le isu, taliga, fatafata ma tua.

Maualalo testosterone ma le pala e mafai foi. I se tulaga sili, o lenei e faatatau i tane-ituaiga lauulu: luga o le fatafata, vae, foliga. O isi mea le lelei e aliali mai:

  • faʻalauteleina
  • vaivai,
  • suia faʻafuaseʻi lagona, agaʻi i le faʻanoanoa,
  • leiloa o maso maso i le talaaga o le lautele mamafa maua ona o le gaʻo tino,
  • faʻaleagaina feusuaʻiga galuega.

Ole aafiaga ole testosterone ile tulaga maualalo ole pauna ole pito i luma ole ulu.

Lauiloa leiloa lauulu

Testosterone baldness faʻatupuina le maualuga ma le maualalo toto toto. Oi talofa, e leai se vailaʻau lautele na te mafaia ona faʻateʻaina se tamaloa mai lona ulu ulu. Ae e iai le auala e taofia ai faʻagasologa. Moni, latou te le saogalemu mo le soifua maloloina, ma mafai ona mafua ai le tele o faʻalavelave. Ae o le filifiliga e a oe.

  • Fualaʻau e faʻaititia le ala o le leiloa o lauulu. Latou te poloka le gaosiga o le dihydrotestosterone, faʻaititia tele lona aafiaga i luga o le laulu. E oʻo mai i le taimi nei, e lua na sui faʻapea. Peitaʻi, o a latou taumafataga masani e mafai ona faʻaosofia ai le faʻaititia o le libido ma le le mafai. O se mea taua i alii o le toe gaosia le faʻaaogaina o nei vailaʻau e aafia ai le lelei o sperm e ala i le faaleagaina o sperm.
  • Auala o faʻaaogaina i le lotoifale. E faʻapipiʻi saʻo i le papala, faʻaosofia ai le toto sapalai i vaega uma o le dermis ma faʻaleleia atili le tulaga lelei o folika lauulu, e afaina ai le tuputupu ae o lauulu. Ae ei ai le taua minus - le vailaʻau e gaoioi tutusa pe a fai e masani ona faʻaaoga. E faʻailoaina mo tagata o loʻo aʻafia i faʻamaʻi papalagi.

  • Toe suia lauulu mai le pito i tua o le ulu i le mea pa'ū. O se metotia e manaʻomia ai le tele o faʻagaioiga, aua i le tasi vasega e le mafai e pupuni atoa le vaega o le pauna o le ulu. Ole mea taua tele ole tau maualuga ma taimi umi.
  • O le "suturing" o le goto patchs o se tiaʻi taotoga metotia. Faʻaaogaina tekinolosi faʻapitoa, e paʻu le paʻu i luga o le ulu i le vaega o le pauna, ona seʻi lea. Sei o tatou feagai - o le filifiliga e le mo le vaivai o le loto.
  • Ole faʻaaogaina o stem cell ose auala fou, taugata ma le le lelei suʻesuʻe ile tulaga o mea e tutupu ile tulaga lautele o le tino.

Contraindications ma itu aafiaga

O taotoga metotia faʻaaogaina e naʻo le falemaʻi ma o loʻo faia e fomaʻi faʻapitoa. A sauniuni mo le faʻatulagaina faʻasologa, latou te faia le tele o suʻesuʻega ma taʻu atu ia te oe pe mafai ona e faia lenei pe o le faʻalavelave ma poʻo a ona aʻafiaga.

Ae e te leʻi faʻaaogaina se metotia, e manaʻomia ona e faʻafesoʻotaʻia se tagata poto masani i le mafaufau e iloa le maualuga o le testosterone ma suʻe le mafuaʻaga moni o le pala. Ave vailaʻau, tusa lava pe latou te ova i luga poʻo isi faʻatonuga e faʻateleina pe faʻaititia ai le testosterone level, e te manaʻomia na o lalo o le vaʻavaʻaiga o se fomaʻi.

Contraindications aofia ai:

  • toto faamai
  • fatuga ma le ate
  • cardiologcular pathology,
  • toto maualuga
  • oncological faamaʻi
  • le lava le faapalepale i fualaau faasaina,
  • talaʻaga o faʻamaʻi afaina (faʻaaoga ma le faʻaeteete).

E faʻapea foʻi vailaʻau, ae maise o le faʻateleina o le testosterone level, e mafai ona tupu ai aʻafiaga nei:

  • faʻaalia o osofaʻiga, faʻateleina le ita ma le ita tele,
  • faateleina le toto toto, i luga i se toto maualuga
  • fuafua ma le fulafula,
  • faateleina lauulu.

E tatau ona manatuaina o le vailaʻau e le mafai ona aveina le pulea ma le le faʻamaoni. O feutagaiga ma se fomaʻi faʻapitoa o le a sefe ai oe mai le tele o faʻafitauli. E moni lava, i le tulaga o testosterone, soʻo se suiga i lona tulaga e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia, seʻia oʻo i le i ai o le kanesa.

Faailoga ma laasaga o le androgenetic alopecia

O le mea moni o le testosterone ma le lauulu i alii e fesoʻotaʻi, tatou maua. O le taimi lenei e malamalama ai i le a le faʻailoga o le androgenetic alopecia. Talu mai le tagata e mafai ona pala mo mafuaʻaga eseese, faʻapitoa, o le aotelega o le tino o le pala o le a foliga ese. O lea la, e mo le androgenetic alopecia, lea e tupu i tua atu o le faʻateleina o le DHT i le tino, o faʻailoga manino ia o uiga ia:

  • Lauulu leiloa i sone o le parietal tubercles ma i le muaulu,
  • Iloiloina manino o le tupuaga i luga o le laina tane (sailia i le ata o tama, tama matua, matua-matua, ma isi),
  • Ole siʻitia ole toto o DHT ile toto ile taimi ole suʻesuʻega,
  • Ole faʻagasologa o le palaʻi e agaʻi atu i lalo tulaga i lalo.

O lea, mo le pulu gofie faʻatasi ma hormones i le tane o le tino, o le leiloa lauulu e le ose mea le mautonu, ae i ni tulaga. E pei ole mea lea:

  • Stage I. Testosterone ma le tulaʻi o loʻo i ai iinei i se mafutaga. Lauulu e amata manifinifi mai le muaulu. O le laina o lo latou tuputupu aʻe, e pei ona sa iai, ua faʻamalosia agai i le parietal zone. I iinei, e amata foi ona manifinifi laumei i luga ole laititi ole parietal. Ae i foliga vaaia o loʻo sologa lelei lava, e ui lava o le lauulu ua manifinifi ma seasea i le tago atu.
  • Vaega II. O lenei, ma le faʻagasologa o lauulu leiloa i le parietal sone, ua maeʻa ona avea le lauulu o le laulu e fai ma ituaiga o tafatolu. E le gata i lea, o lauulu e amata ona manifinifi i luga i malumalu.
  • Vaega III. I le eria o le parietal tubercles, o le auala e fafaga ai lauulu folau e taofia atoa. E oʻo lava i le manifinifi fulufulu lauulu e totoe seia oʻo i lenei taimi paʻu atoa.
  • Vaega IV. O le sone parietal sone atoatoa e vaʻaia faʻamatalaina e lauulu o loʻo tupu pea i luga o le ulu. Ae o le laulu lea ua amata ona manifinifi mai le muaulu ma luga o malumalu e tusa ma le tutusa mataupu faavae e pei o luga o le tumutumu o le ulu.
  • Vaega V. O le laʻau luga o le pale e faʻasolosolo malie ona faʻaitiitia ma liu, ma o le laulu i luga o le malumalu ma pale e tele ina faʻasolosolo.
  • Vaega VI. O toega o le lauulu i luga o le ulu e foliga o se manifinifi ma le lauulu lauulu auala.
  • Vaega VII. O tuaoi o le pala zones ma le lauulu o luga o le ulu o loʻo tuʻufaʻatasia atoatoa. O mea e totoe o le lauulu e tuua ai lona gutu i le aluga o taimi.

Togafitiga ma puipuia le pala

Ina ia faia le testosterone ma le pala i tagata e le faia a latou pisinisi taufaasese ma aua le faoa faamalosi se tamaloa o lona lauulu atoatoa, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le andrologist ma trichologist i se taimi vave. O se tagata tomai faʻapitoa o le a lafoina le gasegase mo se suʻega toto mo DHT ma testosterone. Afai ua faʻamaonia le faʻamaonia, ona, ina ia aua neʻi e paʻu atoa lauulu, o le togafitiga e faia e tusa ai ma lenei polokalame:

  • Tofiga o dihydrotestosterone poloka i le tagata gasegase. Latou faʻalavelave malosi le gaioiga o le DHT ma faʻapea puipuia le folikelia o le laulu. Finasteride o loʻo faia se galuega lelei nei.
  • O fualaau faasaina anandrogen ua faatonuina i le gasegase. O vailaʻau a le vaega lea e taofi le tulaʻi o le testosterone i le taofia o le soʻotaga o moli o le DHT ma le cell receptors o fulufulu taʻitasi i luga o le ulu. I le tele o tulaga, o ni sauniuniga pito i luga. Faamautu lelei Spironolactone.
  • Faʻatonu fulu e faʻatupuina vailaʻau i le tagata maʻi. O gaioiga a ia ituaiga vailaʻau e faasino tonu i na folau a tamaʻitaʻi ua uma ona afaina i aafiaga o le DHT. O vaega o le vailaau faʻafouina malosi le metabolic faʻatulagaina o lauulu folikelia, faʻaleleia o meaʻai ma le tuputupu aʻe o lauulu.

Taua: vailaʻau mai lenei kulupu e le taofia ai le leaga o aafiaga o le DHT i ni tino maloloina. O lea la, e fautuaina e faʻaaogaina le faʻamalosiina o lauulu tuputupu lelei i le fofo fofo faasaga i faʻataʻitaʻiga, i le tulaʻi mai le testosterone.

I le maitauina pe faʻafefea e le testosterone le afaina ai o le laulu, i luga o le a le mataupu faavae alopecia tupu ma pe o le a le faʻavae masani foliga foliga, e taua le malamalama o le faʻatumauina o le tuputupu ae ma le maualuga o lauulu, e mafai ona faʻaopoopo faʻafailele aʻa lauulu ma faʻamalosia latou faʻaaogaina metotia tagata. Ina ia faʻamalosia le tafe toto i le vaega o le folika lauulu, e mafai ona e faia ni matapulepule mai le sinapi pulu po o le mumu pepa. Latou te aumaia se iʻuga tumau, peitaʻi o le togafitiga na faatonuina e le fomaʻi, e faia i le taimi e tasi. E taua le malamalama o isi gaioiga uma e faʻatatau i le lauulu ma le paʻu le ulu e sili atu ona lelei faʻatasi ma le fomaʻi.

Talafatu ma le mea moni e uiga i le pulu

Tele talafatu ma manatu sese e fesoʻotaʻi ma le pulu - amata mai i le mea moni, mai le tu i luga o lou ulu le laulu e amata paʻu i fafo, faaiu i le mea moni e mafai ona e leiloa lauulu mai le ofuina o se pulou i taimi uma. Tele o nei faamatalaga e le lagolagoina.

I le taua ai o le faʻafitauli o le puipuia o lauulu, o se faʻasolosolo sa faia i le sefulu tausaga talu ai i le suʻesuʻega o mafuaʻaga uma e lua o le pala ma le auala e taofi ai. E mautinoa lava e mafai ona tatou faʻapea ua sili atu lo tatou laki nai lo tatou tama ma tama matutua.

O ai e vave oso?


E talitonuina o luga o le ulu o se tagata i le averesi e mai le 100 i le 150 afe lauulu, blondes sili atu o latou, brunettes ma mumu mumu maua itiiti. E tusa ma le 100 lauulu e paʻu i aso uma, ae o mea fou e tupu i la latou nofoaga. Afai e le tupu le laulu, o lona uiga ua alu le paʻu.

E tusa ma le 25% o alii i luga atu o le 30 tausaga e eseese tikeri o le pauna. I totonu o alii luga o le 60, sili atu i le 70% pe a pa'ū pe amata ona leiloa lauulu. O le faʻamatalaga a fomaʻi mo pauna ole alopecia.

Mafuaʻaga o Lauulu Leiloa

Lauulu leiloa e mafai ona mafua mai i itu uma fafo (mafatiaga, le paleni), ma i totonu, kenera, mafuaʻaga. Sili atu 60% o mataupu o lauulu leiloa o ia e fesootai ma tupuaga tupuaga.

Na talitonuina muamua, o le pala e fesauaʻi i le gafa o le fafine, peitaʻi o ni suʻesuʻega talu ai nei, e iloa ai, o le faʻatuatuaina e lafoina mai i le laina a le tane. Afai o loʻo iai lou tama poʻo lou tamamatua i ni mea na faʻafuaseʻi i lauulu, o lou avanoa na leiloa lou lauulu e 2.5 i luga aʻe.

Lulu ma Testosterone

O la matou DNA o loʻo iai se faʻatusatusaga e pei o le mālie o le folasi lauulu i se tasi o ituaiga o aliʻi o le sex hormone testosterone - dihydrotestosterone. O le malosi o le aʻa o le lauulu e maua ai lona aoga, o le vave foi le oti.

Lauulu leiloa tupu faasolosolo - lauulu avea manifinifi, puupuu ma susulu. I le leai o se togafitiga talafeagai, ina ua maeʻa le 10-12 tausaga, o gutu o le aitu na faʻamalosia i luga o se fesoʻotaʻiga, ma e le mafai ona toe gaosia e oo lava i fulufulu lauulu.

Taumafa paleni ma lauulu

O isi mafuaʻaga o le pala lea e aofia ai, muamua ma le taua, o maʻi ua tuanai, le faʻaaogaina o vailaʻau, popolega, maʻi le taumafa, ma le leai o se numera o vaega - B vitamini, vitamini D, zinc ma selenium.

I se faʻaopopoga, aua nei galo o lauulu o se porotini fausaga, ma i le leai o ni porotini i le meaʻai, o loʻo iai se faʻaitiitia taua o le laluloto ma le laupepa. I se faʻataʻitaʻiga, o lenei mea e ono tulaʻi mai ai i le pala.

E aʻafia lauulu i taʻaloga?

E ui i le mea moni o le malosi o le aʻoaʻoga agai atu i le siʻitia o le testosterone level, i le taimi nei e leai ni suʻesuʻega e faʻaalia ai o le mamafa o aʻoaʻoga e mafai ai ona faʻavaveina le atinaʻeina o le pala i tamaloloa agavaʻa e pa'ū.

I le isi itu, o loʻo iai faʻamaoniga e faʻaalia mai ai o se olaga le gaoia ma le le lava o fesuiaiga o gaioiga faʻamalositino e mafai ai ona tupu muamua le leiloa atu o lauulu i alii. I soo se tulaga, o lenei autu e manaʻomia nisi suʻesuʻega.

Lulu ma steroids

E pei ona uma ona taʻua, o le le lava o vitamini B ma le zinc e mafai ona tupu ai le paʻu - ona o le tino e faʻaaogaina malosi nei vaega i le mana, e taua le faʻaaogaina lelei o meaʻai, a leai, e ono tupu le pala.

I se faʻaopopoga, o le faʻaaogaina o vailaʻau steroid e mafua ai le maualuga o le testosterone maualuga i le tino, i le tele o tulaga, e mafua ai le laulu e leiloa - o le isi lea faʻamaoniga e le o laʻasaga tele o steroids.

O le naunautaiga i le pala e faataʻoto i le DNA tulaga ma lafoina i luga o le laina o tane. O faamalositino e le o se mea e mafai ona faʻatelevaveina lauulu. I tala nei, faitau pe faʻafefea ona feagai ma le tulaʻi.

Testosterone - o le mafuaʻaga o le pala: upu moni po o talafatu

O le averesi, pe tusa o le 1/3 o le faitau aofaʻi o tagata e feagai ma alopecia e 45 tausaga. I le 65 tausaga, o tamaloloa uma i le aafia ai i lenei tulaga. I le taimi lava e tasi, aua nei galo e uiga i le amataga o le pala, lea e fesoʻotaʻi ma gafa a tagata e matua nofouta i dihydrotestosterone (DHT, DHT). A faʻaleleia e le testosterone le DHT, e faʻaitiitia ai le folika ile laulu, ma e mafua ai le faʻaititia ma faʻavaivaia ole lauulu. E taua le malamalama o le pulu e le oti atoa, ina ia mafai ona toe maua lona tuputupu aʻe.

Testosterone e mafai ona faʻasaoina i le toto o le tagata i le tele o ituaiga. E faʻaaogaina e le maso tisu le ituaiga fua o le hormone. O isi aano, i se isi itu, manaʻomia le suia dihydrotestosterone. E mafai ona ausia i le 5-alpha reductose. E le gata i lea, i le toto e mafai ona pipii atu i le albumin.

O le mea lea, o le faʻaaliga lautele o le testosterone e faʻaalia i le naʻo le fuaina o ona foliga uma ma faʻafesoʻotaʻiga.

O nisi o tagata atamamai o o latou manatu o le alopecia vave e mafai ona tupu i se tagata e le gata ona o ona tupuaga, ae ona o le maualuga o le totoʻo o le testosterone i le toto. Latou maua mai le poto masani mai luga o 2,000 alii i le va o tausaga 41 ma 47 tausaga. Ua faailoa mai e tagata atamamai se faiā i le va o le alopecia, o le maualuga o le testosterone ma le tulaga lamatia o le neoplasms. Ae e le i faʻamaonia faʻamaumauga.

Suesuega faʻamaonia o alii na maua i le alopecia ma i latou e leʻi mauaina e i ai le tulaga o le "male hormone" i le tulaga tutusa. O le mea lea, o le talitonuga o le tagata e leai se lauulu i luga o lona ulu o se tagata e le mafaamatalaina fiafia o se talafatu. O le mea e oʻo i le amataga o le alopecia, o le folo o le laulu e avea ma paʻaga i le aafiaga o hormone.

O se suʻesuʻega i Michigan na faʻamautu mai ai o tamaloloa e tulaʻi le fulufulu (30-35 tausaga le matutua) e iloga lava le faʻaititia o le aʻafia o kanesa o le prostate.

O le ono mafai o le tane a le pauna a o tupu le oso maualuga

Ole maualalo ole testosterone e mafai ai ona tupu le pala, ae tele ile fatafata, foliga, lima, tua, ma vae.

E mafai foi ona e faʻalelei:

  • Ava vaivai.
  • Mamafa
  • Faʻafuaseʻi o le mamafa leiloa po,, i le isi, o lona mamafa mamafa.
  • Fatafata tuputupu ae.
  • Faaitiitia le libido ma le faʻatuina.

O le manatu o le tusitala o Andrology o le mafuaʻaga o le pala o se mea le lelei i le hormonal system, o lona uiga o loʻo iai se mafutaga tuʻusaʻo ma le free testosterone. O se faaitiitia o le sapalaiina o lenei ituaiga o hormone lea e mafua ai alopecia o le pito i luma o tagata.

Testosterone ua faia i totonu o le testes ma adrenal cortex, o lona faʻatusatusaga e uiga i le 11-33 nanomol / lita, ae na o ma masani atiaʻe. O se vaega o le gaioiga o le faʻavaeina o tane faʻailoga, lea e faʻaalia i feusuaiga, feusuaʻi faʻamalosi, fausiaina o maso, ma isi.

O le mea e malie ai, o le aofaʻi o testosterone e le faʻasalalauina atu i le fanau, ma o le mea tonu lava lea i le sili atu o le laulu atu o fulufulu faʻamalosi i se tasi o ona foliga, DHT, o lea e tuufaasolo.

E le tupu le pala i se taimi vave, faʻapea foi ma se suiga i le maualuga o hormone i le tino o tagata, faasolosolo malie mai lauulu:

  • Ua manifinifi.
  • Valivali ese.
  • Ua faasolosolo ina matua.
  • O le tuputupu aʻe ua faifai malie.

Afai e te leʻi vaʻai i se fomaʻi i se taimi, pe a maeʻa le sefulu tausaga o le a e maitauina o le "faamoega" o fatu e sosolo ma ua sosolo ai le fesoʻotaʻiga o loʻo suia le tulaga o gutu. I lenei tulaga, e oo lava i fana o lauulu o le a le mafai ona motusia, ma togafitiga o le a leai se aoga.

E leai se auala e tasi e togafitia ai le paʻu o le tane e maua ai le tali mautinoa. Alopecia o lenei ituaiga e togafitia e ala i le taofia o le liliuina o le maua fua o le hormone i le dihydrostestosterone. Latou faʻaaogaina hormonal fualaau faasaina, Finasteride ua faamaonia ia lava. Talu ai o matauila e leʻi uma ona mate atoa, o loʻo iai le avanoa lelei e toe faʻafoʻi ai le laulu atoatoa. Ae muamua, e tatau ona e asia se fomaʻi. Mo alii, o le a ia faia faʻataʻitaʻiga e suʻe ai le maualuga o le hormone e malamalama ai i le a le tulaga o alopecia.

O se auala ogaoga e aveese ai le pala o le lauulu taʻaʻele. O le filifiliga e matua tiga ma taugata, i se faaopopoga, e tele masina e toe malosi ai. Mo alii, e le o se filifiliga sili lea.

O afea e paʻu ai lauulu?

Ole faʻatulagaina ole paʻu ole paʻu e mafai ona vaʻaia e le gata i tamaloloa, ae faʻapea foi ma fafine. I le ao, 100-150 lauulu ua leiloa. Muamua lava, latou te tumau i luga o le selu. Ma, afai e te vaai totoʻa, e mafai ona vaʻaia i au mea totino poʻo luga o le moega.

O se faiga faapena e faʻataʻitaʻia masani a o le laulu e i ai lona lava ola taimi. I la latou nofoaga e iai ni mea fou. O le toe faʻafoʻi e tupu pe a fai o loʻo lelei le soifua maloloina o tagata.

I alii, o mea uma e tutupu e ese ese mai. O se vaega taua o le a le fiafia i se tausaga matua. E oʻo i le 25-30 tausaga, o uluaʻi suiga ua matauina. Ua mouese le lauulu i le muaulu, pale, ma le palealii. O mataupu ia o tamaʻi fua pauna o lona igoa faasaienisi o androgenetic alopecia. Mo le toʻatele o aliʻi, o lenei faiga e faʻailoaina i le mea e masani ai. O le mea lea, o le tele oi latou e oʻo atu i le 45-60 tausaga le matutua e toeititi.

Testosterone aafiaga ile lauulu

Mo le tama tane ituaiga o le pulu, o vaega autu o:

  • genetik sauniuniga
  • hormonal talaaga
  • tausaga

O le a le mea a le testosterone e fai i mea uma? E talitonuina o ia lea o le o le mafuaʻaga sili o le lauulu leiloa. Ae pe o lea?

Testosterone na te faia le gaioiga o gaioiga feusuai, e nafa ma le gaosiga o le sperm, e nafa ma le tulaga o maso maso ma ivi. I se faʻaopopoga, na ia faia le malosi i nisi uiga o le amio, aemaise lava, faʻatiga, finau.

Testosterone o se hormone i le toto. E mafai ona iloa e maso ile mea maua fua pe leai se fusia. O isi aano e manaʻomia e faaliliu testosterone. I le gaioiga galue, e liua i le dihydrotestosterone pe a faʻailoaina i le enzyme 5-alpha reductase na gaosia i le adrenal glands, prostate, uluulu.

I ai i le ituaiga o DHT, testosterone faʻamalosia le tuputupu ae lauulu i foliga ma le tino. Ae o le itupa o tamaloloa e iai le faʻapitoa i le amataga o le pala e matuā malamalama lava i le DHT.

O le mea lea, e afaina ai le laulu ola i luga o le ulu i se 'eseʻese auala. Ma le maualuga maualuga, dihydrotestosterone e le faʻatagaina le tuputupu ae ma le atinaʻeina o lauulu i luga o le ulu. Ae o le pulu fulufulu mataʻutia e le o aofia ai i le faʻaumatia atoa.

Ona o le poloka e le enzyme, o meaʻai e le ofi i totonu o le capillary system ma le toto. O le folo o le laulu e faʻavaivaia, o le malosi tuputupu aʻe o le vaega ua faʻaititia. O le faʻagasologa o le faasolosolo malie o necrosis o folau lauulu amata. Na latou faʻaitiitia lava i le laiti laʻititi. O lauulu e tupu mai ia i latou e pei o le pulu, manifinifi, malepelepe, leiloa le lanu.

I le aluga o taimi, o le gaioiga o ia lauulu folau ua faʻamutaina foi, lea e mafua ai le mou ese o le lauulu. O le uiga faʻapitoa lea e le faʻatigaina le pulu i mafatiaga, ua le toe aoga. O le mea ua tupu, ua le ola le laulu fou.

Faavae i luga o lenei, le manatu e sailia faapea o loo i ai se sootaga i le va o testosterone ma baldness. Ae o le aʻafiaga o le testosterone e puleaina e le kenera, latou te faʻateleina pe faʻaitiitia.

Ituaiga o Alopecia

Lulu na mafua mai i maualuga maualuga o dihydrotestosteron ma tupuaga mea taua e uiga i ona lava uiga. A maeʻa se suesuega fomaʻi, e mafai ona faʻamautu ai le saʻo faʻamaoniga.

O le masani ai o androgenetic alopecia. O ona foliga e faʻaalia e uiga faʻapitoa nei:

  • leiloa o lauulu tupu i vaega taua, aemaise lava, luga o le parietal tubercles ma le itu pito i luma,
  • lea ituaiga o faʻataʻitaʻiga e iai tulaga o le pala,
  • Ua siitia le tulaga DHT
  • tupuʻaga e ala i le pala.

I tane o loʻo mafatia i le androgenetic alopecia, o tulaga o le paʻusisi o loʻo toe taʻu mai ma le saʻo:

  • o le laulu e amata ona fesuiaʻi mai le pito i luma ma o le laulu ua manifinifi i totonu o le androgenic zones (frontal lobe, parietal tubercles),
  • o le tafatolu ua faia e faaaoga ai se lauulu ulu. O le leiloa o le laulu ma le manifinifi o lauulu o loʻo maitauina i le vaega o parietal, i luga o malumalu, muaulu,
  • e le talia e ni meaʻai mea mo soʻo, o mea na tutupu ile parietal tubercles. I lenei itu, o le lauulu e pa'ū atoa, e le o se fluff tupu,
  • o le pale o le nofoaga oʻo avea ma pulu, sili atu le leiloa ua matauina i luga o malumalu ma le muaulu. E ui lava i lenei, mafiafia lauulu e iloa uma i itu uma e lua o le pa,
  • seʻi avea le pale. O le tele o le pulu i le parietal eria o loʻo faʻateleina, le pa'ū lauulu o lo o faʻalauteleina le laina tuputupu aʻe. Ua ia alu ese mai malumalu
  • faʻataʻitaʻiga o maʻila le paʻu e ui i se tamaʻi fasi ma le laulu saʻiliga,
  • eria o le pala lea e fesoʻotaʻi - a maeʻa sina taimi e sosolo atu le sone i le ua, vaega oki, ma le eria o auricles.

Telogen tulaʻi ai

Ole isi pepa e taʻua o le telogen alopecia. E mafai ona atiaʻe i tamaloloa na oʻo i se tulaga tigaina tele. I lenei tulaga, o lauulu manifinifi tutusa. I le taimi muamua latou te i ai i le tulaga o le "nap", mo sina taimi latou te le tuputupu ae, ma le faʻagasologa o le paʻu i fafo e le taofi. A maeʻa le faʻamalosia o tino, o lauulu laʻititi e mafai ona tupu.

Ole isi ituaiga o alopecia o le fulaʻi tuʻi. O folauga o lauulu ua osofaʻia e latou lava puipuiga o le tino. O le tino ma le ulu e ufiufi i vaʻai paʻu vae; faaopoopo togafitiga e manaʻomia nisi taimi e toe faʻaleleia le laulu.

Togafitiga

E i ai auala e puipuia ai le pala ma testosterone, ma a latou? Le taimi nei, ua faʻaaoga ai tulaga faʻapitoa ma leai ni faʻapitoa.

Togafitiga masani faʻafetaui le mafuaʻaga o le lauulu leiloa.

I vailaau i aso nei, o vailaʻau o loʻo faʻaaoga e faʻaleleia atili ai le tuputupu aʻe o lauulu. Minoxidil e lauiloa, faʻapea foi ma oloa e faia ai minoxidil. Faʻafefea ona avea le faʻavaeina e faʻaleleia atili ai le tuputupu ae o lauulu e leʻo iloa atoa. O lauulu e sili ona fafagaina, ma o lenei gaioiga e faʻateleina ai lona tuputupu aʻe.

E i ai se vailaʻau e mafai ona poloka 5-alpha reductase. Finasteride e patino iai. E tatau na faia i lalo o le vaʻavaʻaiga o se fomaʻi ina ia aloese ai mai le tutupu o aʻafiaga.

Nonspecific metotia aofia faʻailoga togafitiga. Ina ia faʻaleleia le toto i le lotoifale ma faʻafailele le lauulu i mea aoga, ua faaaoga sui mai fafo.

Ole togafitiga lē faʻapitoa e aofia ai le faʻamalositino:

  • le faʻaaogaina o le electrophoresis ma malosi sera,
  • fulufulu ulu
  • fafagaina uluulu,
  • suʻega,
  • faʻaaogaina o le Darsonval apparatus mo eletise eletise i luga o le ulu.

Ma le isi, o se taotoga metotia mo lauulu toe faaleleia ua atiaeina. E ofoina atu fomai tipitipi lauulu. O kulupu o lauulu na ave mai i tua o le ulu poʻo malumalu e totoina i luga o le uluulu lauulu. O tausaga uma, e faʻaosofia ai le faiga o taotoga i nei ona po, e sili atu nai lo le masina e ausia ai le iʻuga.

E mafai ona e faʻaogaina ni metotia eseese o le toe faʻaleleia, ae o lauulu leiloa e faʻamoemoeina i le tulaga o dihydrotestosterone. O lona uiga, ua manaʻomia le faʻatonutonu ina ia aua neʻi e uia isi maʻi leaga. E tatau ona fai atu e nafa ma le pala - testosterone.