Togafitiga Dandruff

Togafitiga ma fale talavai ma metotia a tagata o le fefete peel i luga o le ulu o se tagata matua

O le masani ai faʻafitauli o lauulu o le susu. Soʻo se tasi tagata na fetaiai i ai ia le itiiti ifo ma le faʻatasi i se olaga atoa. O nisi taimi o lenei faʻafitauli e faʻateleina, ma o faʻaʻivi mai foliga i luga o le ulu, ae le gata i lea o le faʻamamaina e mafai ona avea ma mafuaʻaga. I se tamaititi laititi, o le scabies e fesoʻotaʻi ma le puipuia o le tino e leʻi faʻamalosia atoatoa, o lea, i le tele o taimi, latou te pasi taimi. Matutua mafatia i paluga i luga o le ulu mo isi mafuaaga. O nisi o latou o ni faʻamaʻi ogaoga e manaʻomia faʻailoga ma togafitiga.

O le a le fasi i luga o le ulu o le tagata matua

O le pito i fafo o se mautu na fausia ona o faʻafoliga mai le paʻu. O faʻamaʻi e taʻua o faʻamaʻi dermatological. O le faʻalelalolagi e le o se lamatiaga matuia, ae na o le faʻaletonu e maua ai ma faʻaleagaina ai foliga. O loʻo faʻaalia mai e le ata o loʻo i luga o le ulu pe i luga o vaega o le ulu paʻu o alavai vai samasama poʻo paʻepaʻe. O nisi taimi o laʻau e pipii faʻatasi ma fai a faʻaauau "kapeta".

Mafuaaga o pathology

I le tulaga masani, e pa'ū le paʻu pe a fufuluina lauulu ma le ulu. E tupu lenei mea toetoe a le mafai ona iloa. A matauina ni suiga i le tino, o lenei faʻaletonu ua motusia. Epithelial sela amata amata ona oti sili atu le malosi, lea e tau atu i le faʻavaeina o se le fiafia faʻafitauli. Faatasi ai ma tulaga lamatia tulaga ese:

  • le paleni o le fafine i maʻitaga pe faʻaalia foi i tua atu o menopause, ovarian faamaʻi,
  • faʻaleagaina o meaʻai falai, masima ma gaʻo,
  • mamafa tele, ova,
  • tali atu ile lauulu lauulu,
  • popole ma le masani o mafatiaga,
  • inu ni vailaʻau
  • faʻafitauli tau
  • faaitiitia le lautele poo le lotoifale puipuiga,
  • le faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract,
  • faaletonu metabolic
  • le talafeagai le faʻaaogaina o mea tau paʻu,
  • le lelei o le endocrine faiga,
  • leaga leaga (ulaula pe inu ava malosi).

O faʻamaʻi pipisi e tatau ona matauina eseese, o loʻo tele i maʻi paʻu, e pei o:

  • seborrhea,
  • seborrheic dermatitis,
  • eczema
  • ulu o latu
  • mycoses - faʻamaʻi mafua mai i fungi,
  • mumu mafolafola, shingles po o le mama,
  • psoriasis

Ole faʻailoga autu ole faʻaalia ole papala i luga ole ulu. I luga o latou talaaga, o le vevela, paʻu, o le mumu o le epidermis ua matauina. O se taunuuga o le mafiafia faifai pea oti mai i paʻu sela, o flakes latou mou ese. I luma o crusting, lauulu faafitauli foliga mai. Ua atili ona magaugau, ua faʻaletonu lo latou paʻu, ua oso foʻi le susu. O nei faʻailoga e le mafai ona aveeseina tusa lava pe suia oloa tausi. Faʻalagolago i le mafuaʻaga o le faʻaaliga o keriseti, e mafai ona o faatasi ma isi faʻailoga:

  1. Seborrhea. E gaʻo, mago pe fefiloi. I le tulaga muamua, o le paʻu e lanu efuefu-samasama, i le lona lua - papaʻe paʻepaʻe sisila foliga. O le lauulu e fuafua i le seborrhea, e manogi pe mago. Faatasi ai ma se fefiloi ituaiga, o faʻailoga o nei ituaiga uma o faʻamaʻi e maitauina.
  2. Seborrheic dermatitis. E ese mai le seborrhea i le ua i ai masani natura, o le mafuaʻaga lea ua sili ai ona umi togafitiga o faʻafitauli. I luga o le paʻu, manino mumu faʻailoga lanu mumu, lea ona tuʻufaʻatasia. Ona o le desquamated epidermis, samasama crusts foliga.
  3. Ekimema E o faatasi ma le paʻu o se lapotopoto foliga i foliga plaques, papules ma nofoaga. Latou te mafua ai le vevela, mumu, tiga. Ua malulu lauulu.
  4. Pediculosis.E atiaʻe faʻaiʻuga o le faʻasalalauga o siama - meaʻai - e ala i le faʻafesoʻotaʻi-aiga. O latou ufimata e tiga ma mafua ai le ogaoga o le vevela. Manua mafai ona tumau ona o le maʻilaʻila.
  5. Mycoses o faʻamaʻi mafua mai i fungi. Ma se favus, faataamilo foci o pupuga e faia i lalo o le lauulu, lea e omomi i le ogatotonu. Latou mafua ai le le manogi leaga. Ole isi siama ole microsporia. Ma faatasi ai, momosi faʻavae i luga o le ulu, tutusa ma bran ma mafua ai le leiloa o lauulu, e aofia ai laulu mata.
  6. Lichen fuafua. O le faamaʻi e mafua ai le mumu mumu, lauulu le mautonu ma maʻila ua tumau pea pe a uma ona selu le paʻu.
  7. Tinea versicolor. O lona mafuaʻaga lea o le siama e tasi e mafua ai le tanesusu. O le faʻamaʻi e oʻo mai ma manuʻa tiga ma tuputupu aʻe, o loʻo ufitia lava i palapala samasama.
  8. Tagaloa. Ole maʻi ole foma e tupu i luga ole papala. Faatasi ai ma isi faʻailoga o le mama, vevela ma le paʻu, mumu ma le fulafula o vaega o faʻamaʻi.
  9. Psoriasis Ole maʻi ole maʻi ole maʻi lea. E le gata e afaina ai le papala, ae o le tino. Pathology e aumaia faatasi ma le fausiaina o scaly plaques. Pe a 'aveʻese paʻu, ua amata ona maligi mai le paʻu.

Mafuaʻaga mo le faʻaali

Tele mafuaaga o i luga o palapala, faʻapea foʻi ma isi faʻamaʻi o le papala, e aliali mai le fefeteo ona tagata e faʻateleina ona o le tele o itu. O le faamaʻi lava ia e faamatalaina o le lapoʻa o sela epidermal.

Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina o tino uma o tino, tupu exfoliation tupu i aofaiga talafeagai ma ona o aso uma lauulu fufulu ma le sele, e toetoe a le matauina. Ae afai o le tino faʻasolosolo ona solia, ona avea lea o le faʻasologa o sela oti e sili atu le tele o taimi.

O se taunuuga, e maitauina e se tagata se mea e pei o le foli. E ui o lea pe a fai e matauina e le naʻo le faʻateleina o le faitau aofai o papaʻe paʻu, ae pepese papa luga o le ulu, a e le mafiafia i fausaga, o le faʻailoga lea e uiga i le iai o ia faʻamaʻi, pei seborrheic dermatitis poʻo le psoriasis.

E maitauina, e le pei o mativa, o nei faʻamaʻi e feʻaveaʻi i le natura. Mea moni lea e afaina ai le faʻavaeina o seborrheic dermatitiso:

  • tele o meaai gaʻo, falai ma masima,
  • afaina o le mafaufau e mafua mai i le maitaga faagasologa, menopause, ovarian faamaʻi i fafine ma testicular tele i tama tane,
  • ova tele o le mamafa tele pe ova,
  • faʻamaʻi pipisi
  • faʻavaivaia o le puipuiga malu,
  • faʻalavelave i le faʻatinoina o le neura e mafua mai i le mamafa poʻo le soona galue,
  • faʻamaʻi o le gastrointestinal, e le o faʻamaʻi pipisi faʻapea foi faʻamaʻi metabolic,
  • faʻalavelave i le faʻatinoina o le endocrine faiga,
  • soona inu tele le ava malosi ma tapaa.

Faailoga o seborrheic dermatitis o, muamua lava, o le iai o le vevela. A le faʻailoaina le faʻafitauli i le taimi, ona faʻateleina lea o le vevela ma se paʻepaʻe papaʻe. I tulaga faʻapitoa le faʻamaʻi o le faʻamaʻi le i ai o se siama siama.

Lapataiga! O le iʻuga o se maʻi alualu i luma e mafai ona tupu tele le leiloa o lauulu, e lamatia ai i le mulimuli ane pulu!

Ae paga lea faamaʻi o lenei ituaiga le faʻaleagaina oe lava vailaau. I le aveesea o seborrheic dermatitis ma psoriasis, vailaʻau vailaʻau vailaʻau ma vailaʻau masani o le a laveaʻi mai e laveai.

Vaʻavaʻai i le ata i lalo, pe faʻapefea foliga o susu ile ulu o se tagata matua.





Togafitiga togafitiga

Faʻafefea ona togafitia le aluʻese i le foliga o se fasi i luga o le ulu? I fale talavai tele auala e mafai ona mauae faʻamoemoe e fesoasoani i le togafitia o lenei gasegase i se tau taugofie. I totonu o latou, faʻapea foʻi ma vailaʻau mo le togafitia o faʻafitauli mai totonu agai i fafo, ma mo le faʻaaoga o mea pito i luga.

Pharmacological sauniuniga, lea e aofia ai salicylic acid, e sili ona lauiloa. O lona aoga i le togafitia o le seborrheic dermatitis e mafua mai i le anti-inflammatory meatotino ma le i ai o se disinfecting aafiaga. Sili ona lauiloa o lona uiga - o le salicylic aila lea.

O le gaioiga o le vailaʻau o loʻo faʻalauiloaina e lona mataina meatotino o le malosi tuia i lalo o le penitala vaega ma faʻaititia ai. O lenei vailaʻau e fautuaina e faʻaaoga i le po.

Gasegase mataʻalia gaioiga aoga, faʻatasi ma le tau taugofie.

Peitai, salicylic oona, pei o soo se vailaʻau, e aunoa ma ni vaivaiga. I totonu o le faitau aofai o tagata na togafitia i lenei vailaʻau, na afaina mataʻi aliali i foliga o le vevela ma mageso, ma i se faaopoopoga, na i ai le faateleina o le tino vevela ma le i ai o le tiga.

Galue malosi ma faailoga o seborrheic dermatitis ma psoriasis le vailaʻaulea e taʻu Naftaderm. E i ai se aʻafiaga e faʻamoemoe e faʻatelevaveina tisu toefaafouina. I se faʻaopopoga, o le vailaʻau ei ai le aneti-inflammatory, antipruritic ma disinfecting aafiaga.

Naftaderm tatau ona faʻaaoga ma le faaeteete i luga o se faʻafitauli faʻalua i le aso mo le 4 vaiaso. Tagata gasegase na togafitia ma lenei vailaʻau ua matauina lona maualuga aoga, ae i le taimi lava e tasi sa le fiafia i le tau (o le tau o le fualaau faasaina e uiga i 500 rubles). Se vaega faapitoa o tagata maitauina le tulai mai o matutu paʻu.

Aua le aloese ma le faʻasologa o mea teuteu e taua Squafan. O le laina o nei mea teuteu e aofia ai kulimi ma kulimi faʻasaga i le teteʻe matuiā.

O sauniuniga o loʻo i ai vaega o lona faʻatinoga e taulai atu i le aveeseina o itchy sensations ma faʻaititia le faʻaluaina o sela epidermal ua maliliu.

Ma e sili ona taua, lea faʻasologa o vailaʻau faamoemoe e faʻaitiitia faitau aofai o le vaega autu i le atinaʻe o seborrheic dermatitis - mea fefete.

Mo le tele o gasegase, shampoo ma kulimi saunia lelei tausiga, ae o nisi tagata faʻaalia le isi itu faʻafeagai. I se faʻaopopoga, faʻataʻamilomilo mo kulimi ma kulimi na avea ma vailaʻau taugata tele.

Maualuga vailaau e foia ai faʻafitauli ma faʻamaʻi o le papala o le a lauulu afu "Keto Plus". E aofia ai le ketoconazole, lea e lauiloa ona o lona sili atu ile antiungal fofo.

O tagata gasegase na matauina o le "Keto plus" fetaui lelei ma galuega ma i se faʻaopopoga, o le aʻafiaga o le talosaga o loʻo umi atu le umi nai lo isi vailaʻau faapena.

Ae mo se vaega o le faitau aofaʻi o tagata, o le tau mo ia togafitiga na foliga mai e maualuga tele (o le tau o le faʻamu mo le 300-400 rubles). Ma le isi, i nisi tagatao e na togafitia, matuitui lagona, o le iai o le mea e oso ai le ita, faʻateleina le mago poʻo le lauulu uʻumi. I ni tulaga uiga ese, na iloa lelei le suia o moli.

E fiafia i ai i fale talavai oloa - e le masalomia o se laina o fualaau faasaina Sulsena. Masalo o nei tupe e sili ona aoga ile togafitiga o le seborrheic dermatitis. O le faʻamama o lenei ituaiga e faʻamoemoe i le faʻamaloloina o le gaioiga o le sebaceous glands, e taofia ai le siʻitia o le fungal tuputupu ae ma faʻaitiitia ai latou toe gaosia.

E le gata i lea, Sulsena i ai se lelei exfoliating aafiaga ma faʻaleleia le faʻafouina o le paʻu sela. Ole tele o fualaau o lenei gaioiga vave.

Ina ia ausia le sili ona maualuga aʻafiaga, e aoga faʻaopopo i le togafitiga ma le faʻamalu ma togafitiga faʻapipiʻi "Sulsena", o le tuʻufaʻatasia o le gaioi mea lea i ai e 2%. O ia ia tau lelei faʻafefea faatasi ai ma faʻaaliga o seborrheic dermatitisma psoriasis.

O loʻo iai se faʻaaliga maoaʻe ile faʻaopopoina o le soona gaosi oloa. I le faʻaopopoina uma gaioiga o loʻo i ai i le laupepa, o le fofo togafiti e fesoasoani e faʻatelevave ai le tuputupu aʻe o lauulu, ma e faʻamalosia ai foi curls. O le mea ua tupu, ua le gata faʻamalosia le laulu mai totonu, ae o lona foliga foʻi ua faʻaleleia atili.

Sulsena pasta e aunoa ma ni sese laiti, e aofia ai maʻi afaina, oso i le ulu ma le ono suia o le lanu o curls. Ina ia taofia le toe faʻatulagaina o le faʻamaʻi, e manaʻomia le faʻaaogaina o le Sulsena prophylactic pasta ma se vailaau malosi o le 1%.

O vailaʻau tuʻufofoga mo le togafitia o le seborrheic dermatitis o vailaʻau, o loʻo faatonuina e fuafua lava ile mea na mafua ai le faamaʻi. E masani lava, o le faʻatautaia o ia vailaʻau e tupu i le tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o vailaʻau fofo mo faʻaaoga i fafo.

Foliga metotia

Ua aoga foʻi le aoga faʻafomai e togafitia gasegase o le papala. E le gata i lea, e pei auala ua pasi le suega o le taimi ma ua faamaonia lo latou aoga i le tele o augatupulaga.

Aoina faʻapitoa agavaʻa i le faʻamama ese o le dermorritis seborrheic o le ai ai se decoction o pa o oak.

O le saunia o le tui e tatau ave se sipuni tele o paʻu na olopalainaLiligi vai faʻapuna i se voluma o 0.4 l ma teu i totonu o le vai taele mo 5 minute.

A o le i faʻaaoga, faʻaopopo se sipuni ti o le meli. Togafitiga ma se decoction faia e ala i le faʻamamaina i totonu o le ulu i le tolu taimi i le aso.

Faigofie tele e faʻaaoga, ae e le itiiti auala leleio lenei o le olo o le ulu o Kombucha. E lava le fai o lenei faʻasologa mo se masina e aveʻesea atoatoa le papala mai kerisi.

O le a aoga foʻi le fuluʻi moona, e aofia ai le sipuni tele o fasipepa laʻau auro o le mogamoga ma le suauu olive, se paipa o pepe pepe, se sipuni ti o le valerian tincture. Ole suauu e tatau ona faʻaaogaina e togafitia ai uaua ile seborrheic dermatitis. E i ai se faʻafitauli fofo togafitiga.

Vasega o togafitiga

Togafitiga vaitaimi mai faʻamaʻi o le paʻu o le ulu, ma aemaise foʻi, pe a iai le faʻafiafiu luga o le ulu, mama atoatoa ma e faʻamoemoe i le tulaga o le gasegase o le tino o le tino. E masani ona amata mai le masina i le fa. Ole faʻagasologa e mafai ona faʻavave pe a fai o togafitiga e faia ia malamalama lelei ma masani. O le ala o togafitiga e mafai ona umi., ae e masani ona leai ni tulaga e le tali mai ile togafitiga.

E manaʻomia e manatua e ono toe sui se faʻamaʻi o le faʻamaʻi, o le mea lea, e tatau ona faia ni puipuiga. Tatau fetuunai taumafa ma amioga leaga, vaʻavaʻaia ma le totoʻa mea totino ma le tulaga o lou tino. A maua se faamaʻi pe na toe tupu, talanoa i se fomaʻi!

Faailoga o maʻi papala

I le amataga tulaga o le faʻamaʻi o le paʻu o le ulu, o le pala e le fausia pe o iai ni faʻailoga laiti e le o vaaia i le taimi muamua. Amata lava, amata lauulu faʻafitauli - ua amata ona magaugofie, leiloa o latou susulu, amata amata ona paʻuʻu, ma mimita faʻafefete. O nei faʻailoga e le moue tusa lava pe suia fulufulu mo lauulu tausiga ma faʻaaoga faʻapipiʻi lauulu lauulu.

E leʻi leva ae aliali mai le mumu ma le mageso o le ulu, ma mulimuli ane avea ma manua leaga, lea e faasolosolo malie ona tuʻufaʻatasi.

Ae le i faʻatonuina togafitiga, e tatau ona vaʻai e le fomaʻi le maʻi ma faʻamaonia mafuaʻaga o le tui o le ulu i luga o le ulu i se tagata matua.

O le fofo sili mo le taamilo kerust i luga o le ulu o se tagata matua, vailaʻau, masini, metotia tagata

O foliga o le fefete ua o se masani masani. O nei paepae laiti fasimea e le gata ona mafua ai le le fiafia, ae mafai foi ona faʻailoaina ai ni faʻalavelave ogaoga i totonu o le tino.

E faapitoa le le fiafia ai o le paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le samasama samasama i luga o le ulu o se tagata matua, lea e aliali mai o se mafuaʻaga ole le amanaʻiaina o le faʻamaʻi.

O a mafuaʻaga o lona faʻaali mai, o le a le leaga o lona i ai i luga o le paʻu ma o le a le togafitiga o le a aoga i lenei tulaga?

Le mea e tatau ona e iloa

Seborrheic momoli luga o le ulu o ni faʻamaʻi pipisi. O le mafuaaga o lona i ai o le fungus, lea e fesoasoani i le masani exfoliation o pito i luga o le paʻu.

O ia lea e faʻaoso le foliga o le fulufulua, ma mulimuli ane alaga e oso ai le paʻu i le ulu. O le fusi e sili ona gaioi o loʻo i luga o le paʻu uʻu, ae o loʻo umiaina fulufulu ma le masani lauulu e mafai foi ona avea ma tagata afaina o le seborrheic dermatitis.

I le uluaʻi faʻailoga o se faʻamaʻi, e paʻu ai le paʻu. Pe a uma lenei mea, o tamai mumu mumu e aliali mai i luga o le ulu, lea e vavae ese. O se fasi pepa i luga o le ulu mai sela epidermal oti.

E mafai, e faigofie ona faʻamutaina ma pipii mau ile paʻu. I le mea mulimuli, o lona vavaeʻese e fesoʻotaʻi ma tiga, faʻaopopo atu, e mafai ona mafua ai le faʻavaeina o manuʻa ma e oʻo lava papala. A leai ni mea e fai, e atili ai ona vevela le tagata ma iloa e le tagata ua ufiufi le ulu i luga o le susu.

I le amataga, o le seborrheic dermatitis e le faapitoa le lamatia. E i ai le faʻamalositino ma le faʻalelei. E faʻaosofia ai foi le ituaiga o faʻafitauli i le tuputupu aʻe o lauulu i le vaega o faʻamaʻapeʻa.

Ae afai e te le tauina le faʻafitauli, o se siama siama e faʻaopoopoina i le faʻamaʻi. O lona uiga e faʻaopopo atu i ai le ulu i luga o le ulu, o isi faʻamaʻi e ono aliali mai.

Faatasi ai ma se tulaga e matua le amanaiaina, o le lauulu e amata ona paʻu i fafo, ma fausia ai ni paʻu.

Faailoga o seborrhea e masani ona faʻaalia i le vaitau o le tautoulu-taumalulu vaitaimi, pe a faʻavaivaia le puipuiga o le tagata.

A maʻai fefete e aliali i luga o le ulu i tamaiti e mafai ona taʻua o le masani, aʻo tagata matutua o se faʻailoga lea o faʻailoga mataʻutia. A aliali mai le fulufulu ma le mageso ile ulu, o se taimi lea e talanoa ai i le fomaʻi (trichologist poo le dermatologist) mo le suʻesuʻeina maeʻa.

E le o taimi uma, pe a fai o le fala e ufitia i se paʻu papaʻe - o se faʻaaliga lea o gaioiga o le fungus.

White flaky formations mafai ona avea ma faʻailoga o isi faʻafitauli matuia: psoriasis, papala (o le gaioiga o le papala mite), favus (le faʻaalia o le fungus Achorion, o le isi igoa mo le faʻamaʻi - scab, lichen lichen), ringworm, ma isi mea.

O le vave na faia le asiasiga i le fomaʻi faʻapitoa, o le faigofie foʻi lea ona faia le siama ma e vave le togafitiga.

Troubleshooting fautuaga ma togafiti

Ina ia aveeseina le papala i luga o le ulu, e taua:

  • saili mai le fomaʻi le mafuaaga na aliali mai ai ie mataga.
  • faʻamalosia puipuiga. Fesoasoani i lenei mea: ala o vitamini, taʻaloga, lava le taumafaina o fualaʻau ma fualaʻau, le teena o le ava malosi ma tapaa,
  • aveese tulaga vevesi tulaga
  • inu i le 2 lita o vai mama i le aso,
  • tausisi i taumafa maloloina (teena o le gaʻo, maʻi, ma isi mea). Le gaioiga masani o le faʻamaʻi o le gastrointestinal tract o le a faʻaitiitia ai le faʻavaeina o nofoaga afaina,
  • filifili laupepa ma isi mea teuteu teuteu e aunoa ma mea leaga. E sili le ave meaai i luga o laau,
  • aveese mai le allergen, pe a fai o loʻo tatou talanoa e uiga i faʻailoilo faʻaliʻi o laʻai,
  • faʻaaoga vailaʻau fomaʻi ua faʻatonu e se fomaʻi.

Fofo togafitiga o loʻo tuʻuina mai foʻi ni faʻaiuga lelei o se togafitiga atoa, poʻo le faʻaopopoina togafitiga o vailaʻau.

Ina ua maeʻa le faʻamanuiaina o togafitiga, e ono foʻi mai le masese i le foliga o le paʻu i le epidermis, aemaise pe a fai e te le mulimulitaʻi ile soifua maloloina lelei.

Vailaau aoga

O se mea e sili ona fiafia i ai ma isi auala e feagai ai ma le faʻafitauli. Ole vaega taua ole selenium disulfide. E faʻasolosolo le tulaga o le paʻu, faʻaititia le gaioiga o le fungus, faʻaleagaina le sebaceous glands, i ai se exfoliating aafiaga ma toe faʻafoʻi meatotino.

E faʻaoga e pei o le suamalie mai i koko i luga o le ulu, ma faapipii. E masani na faʻaaogaina meafaigaluega uma i se lavelave. O le tau o le pulou poʻo le peeling shampoo e tusa o le 300 rubles, pasta - pe a ma le 120 rubles.

Ole vaega autu ole suauu ole suauʻu naphthalan. E faʻaogaina mo soʻo se maʻi e mafua ai se mago mamago i luga o le ulu o se tagata matua Faʻaaoga faalua i le aso mo le masina. Ole tau o le fualaau faasaina o totonu ole 500 rubles.

O gaioiga galue o le faʻamalama o le pyrithione zinc ma le ketoconazole. Fuafua i le togafitia o le mativa na mafua mai Malassezia furfur (fefete fefete). Ole ala ole togafitiga e fuafua ile ituaiga o faamaʻi ma e faia lava e tusa ai ma le polokalame. Ole tau o Keto plus e amata mai i le 720 rubles.

Fualaʻau Salicylic

Faavae i luga o le salicylic acid, mauaina antiseptic ma toe faʻafouina meatotino. Faʻalugofie paʻu mamago ma faʻamama fulu. Togafitiga umi mai le 6 i le 20 aso. Faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi ma le tulaga lautele o le paʻu, o loʻo faʻaaogaina e le gata i foliga mama ma faʻavaivaia ma peteli jelly. O le mea faigaluega sili ona taugofie, o lona tau e amata mai 25 rubles.

Fofo togafiti

Afai e le amataina le faʻamaʻi, e mafai ona e aveesea i le fesoasoani mai i isi togafitiga, pe tuʻufaʻatasi ia metotia ma faʻatonuga tau fomaʻi.

E i ai i le tasi o auala sili ona lauiloa ile taua e tetee atu ai i le susu.

Faʻapefea ona talosaga: Liligi vai mumu luga o le 60 g o le efuefu (oe manaʻomia tele vai e maua ai le ogatasi o sour cream), ona malu Oe mafai foi ona faʻasaʻoina le suauu i le rosemary ma / po o le lauti laʻau taua suauʻu. Faaaoga i itu na afaina mo le afa itula ma fufulu ile vai mafanafana.

Ina ia le pisia ai curls, e sili le aveina o ni henna e leai se lanu. O le fua e mafai ona faʻaopopoina i le St.John's wort broth, apple cider vinegar, orange juice, burdock oil, blue clay.

Unripe (green) uila

Filifiliga numera 1. 100 g o laʻuina paʻu ua tuʻu faʻatasi ma le vodka (0.5 l) ma tui mo le 2 vaiaso. A maeʻa ona faʻamamaina le tui. Faʻaaogaina e ala i le faʻailo masusu i totonu o le paʻu i isi aso uma mo 20 aso.

Filifiliga numera 2. 300 g o laʻau ninii, peʻa ma le atigi ua sasaa i le lita o le vai ma faʻamataʻu i le vai taele. Ona aveʻesea lea o le ofa mai le afi ma tui ai mo le 2 itula.

Faʻapefea ona talosaga: Pe a fufulu pe a uma ona fufuluina curls. A maeʻa le ulu e tatau ona e afifi se solo ma tu mo le le itiiti ifo 10 minute. Toe fai le faiga 3-5 taimi. O le aʻafiaga e maitauina mai le muamua talosaga.

E faʻaogaina e ala i le faʻamamaina o gaioiga i luga atoa o le paʻu o le ulu ma teuina mo le afa itula. Fufulu ma faʻamama le fesoasoani (1 sipuni mamago mago, ua liusuavai i le 1 lita o vai mafanafana). Fai i aso uma mo le vaiaso. Ona toe fai lea o le faʻataʻitaʻiga mo profilaksis tasi le masina.

Burdock aʻa

O le talavou aa o le laau ua nutimomoia (i se meaʻai meaʻai po o le palu) ma palu faʻatasi ma suauʻu fualaʻau 'aina (1: 3). Ma le isi, o le paluga e tatau ona tauanauina mo le itula i se tioata fagu. Ona faʻamama ma ave lea i le paʻu 2-3 taimi i le vaiaso. Faʻamafanafana aʻo le i faʻaaogaina. Uma mea lapopoa e tatau ona 10 taimi. O le isi vasega o loʻo toe faʻataunuuina pe a maeʻa 20 aso.

Nettle laulaau

O se sipuni tele o laʻau tipi, e sasaa i le ipu vai faʻapuna. O faʻaiʻuga na inuina e tatau ona ufiufi, afifi ma matua mo le 1.5 itula. Manogi. Faapipii le paʻu pe a uma ona fufuluina, pupuni le ulu i le ato ma alu mo le 40 minute. Leai se mea e tatau ona fufulu ai curls pe a maeʻa le faʻagasologa. Faʻaaoga le oloa faʻalua i le vaiaso.

Daisy fugalaau

Suauu 2 laulau. sipuni fugalaau ma 1 lita o vai. Malulu ma viviʻi. Faavaivaia i le vai masani i vaega 1:10 ma fufulu le lauulu pe a uma ona fufuluina faatolu i le vaiaso. Fai 15 faiga, ona taofi lea mo le 3 vaiaso ma toe fai le vasega.

O le Chamomile e maua ai iila malamalama ni lanu auro.

Faamalosi 1 laulau. o se sipuni mamago sage herb ma le 1 ipu vai inu mo se aso.Matua i isi aso uma mo le masina. O lenei meafaigaluega e lelei mo mago seborrhea. Ma le suasami suauu, ua suia le vai i le fua i se ipu vodka.

Suauʻu Tea Suauu

Mamana antiseptic. Mo togafitiga, e sili atu le faʻaopopo i le faʻamalama. I lona tulaga mama, e mafai ona mafua ai se mu.

Mo togafiti vailaʻau, e tatau ona e saunia se tui mai se sipuni tele o paʻu, susu i le 400 ml o le vai mafanafana. Pau le mea o loʻo tausinio i luga o se vai taele mo le 5 minute, ona faʻamama ai lea. Faʻafefete le tui i totonu o le tumutumu 3 i le 4 taimi i le aso ma le faʻaopopo o le sipuni fugalaau meli i le vai.

Ata pue

Tuufaatasi auala:

  • aveina vailaʻau faʻapitoa e fatu ai le sulu i totonu - psoralen,
  • susulu ma se fua faatonuina ole UVA.

Faʻalagolago i le matuia o le faʻamaʻi, faʻaaoga togafitiga eseese. Na oʻo uma i lalo e lua vaega: o le faʻamamaina (2-3 sauniga i le vaiaso seʻia oʻo ina leiloa faʻailoga) ma lagolago (tasi i le vaiaso mo le masina, e mafai ona toe faʻafouina i ni taimi e tasi i le masina).

Plasmolifting (fofo plasma)

O le taualumaga ole tui o le subcutaneous tui e maua ona o le togafitia o le gasegase o le toto o le tagata gasegase i se faʻapitoa centrifuge (mauaina o se plasma mauoa i platelets ma mea gaosi mea). E faʻaitiitia e le gata o le susuʻe ma le mageso, ae e fesoasoani foi i isi faʻafitauli o lauulu (leiloa, faʻavaivaia tulaga, ma isi).

Plasmolifting ei ai le tele o contraindications, lea e aofia ai:

  • afaina i anticoagulants,
  • gasegase tumau poʻo matuitui
  • vaitaimi palapala
  • le i ai o tumor, hematomas,
  • autoimmone faamai
  • maʻitaga ma faʻasusu.

Ole a le vave e mafai ona ou aveese ai

E fuafua lava i le faʻatamala o le faʻamaʻi ma le faʻaeteete i fautuaga a le fomaʻi. O se mea taua o loʻo faia e le tino lautele o le tino.

I le averesi, o le aafiaga o togafitiga e maitauina pe a mavae le 4 pe sili atu vaiaso. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fale talavai ma togafitiga o tagata, e mafai ona e maua se mautu malolo i le taua faʻasaga i le faʻamaʻi. Ma mulimulitaʻi i se olaga lelei o le a taofia ai le aluʻese i le lumanaʻi.

Pei lava o isi faʻamaʻi, masima e sili atu le puipuia nai lo le togafitia. A e tusa lava ua aliaʻe se faʻafitauli, e mafai ona vave maua ni faʻaiuga lelei. O le mea taua o le feutagai ma fomaʻi taimi ma mulimuli i ana faʻatonuga.

I se faʻaopopoga, o le aoga o le taua e faasaga ia seborrhea e mafai ona faʻalauteleina i le faʻaaogaina o vailaʻau masani ma isi metotia. Peitai e ao ona talanoaina uma auala nei ma le fomaʻi. Lenei fesoasoani fesoasoani e aloese mai itu aafiaga ma faia se lelei gaioiga o le toe faaleleia.

Togafitiga o mativa, tu i luga o le ulu ma se fasi, o mafuaaga o faʻamaʻi

Togafitiga o le papala ile alu ile ulu

Fiva ma le susu i luga o le ulu e masani lava o le iʻuga o le papala o le papala.

O se tagata, taumafai e sae ese ese gaʻo fua maʻa o le paʻu ua faapupulaina, mafua ai microtraumas e ulu atu i ai le faʻamaʻi, mafua ai se faʻafitauli, se isi faʻamaʻi ma le faʻatulagaina o mamago.

O ia pulufana ma manuʻa e le mafai ona ufiufi e mafai ona ufiufi se vaega taua o le ulu ma se faʻaauau pea vaega.

A o le i amataina togafitiga, e manaʻomia le faia o ni suʻesuʻega faʻapitoa ina ia maʻititia ai ituaiga o faʻamaʻi o le paʻu, faʻatasi ai ma le faʻatulagaina o maʻi ma papala, pei o le psoriasis, ma le mama, poʻo le pityriasis, microsporia, scabies ma isi. O nei suʻesuʻega e naʻo le mea e mafai ona faia e se trichologist poʻo se fomaʻi faʻapitoa e faʻaaogaina masini. O le a ia aumaia fautuaga i faʻafefea ona togafitia le mativa ma le tiga i le ulu.

Mafuaʻaga o le poʻo ma le susulu i luga o le ulu

A faʻafiafia ile papala i luga ole ulu, e mafua mai i le palapala ole selorrhea, atonu e tele mafuaʻaga mo lenei:

  1. Faʻamaʻi o totoga ma totoga o le tino o le tagata - faʻamaʻi o faʻamaʻi gastrointestinal, faʻafitauli o le endocrine poʻo totonugalemu o le tino.
  2. Fesuiaiga masani hormonal suiga e fetaui ma se vaitaimi i le olaga o se fafine po o se alii.
  3. Ole le usitaʻia o faʻavae autu ole soifua maloloina ole tausiga o lauulu ma le uluulu.
  4. Ole le usitaʻia o faʻavae taua ole lelei meaʻai, le lava o vitamini ma mea e faʻaaoga ile micro-micro-elemene.
  5. Faʻaititia le tulaga o le lautele ma i le lotoifale puipuiga, faʻaletonu i metabolic faagasologa.
  6. O se faʻamaʻi faʻafitauli lelei i luga o le ulu o mea faʻatamaʻi - vai chlorinated, ultraviolet ray, mago le ea.

Paʻepaʻe i luga o le ulu ma le susu

Ina ia mafai ona faʻamaloloina faʻailoga i luga o le ulu ma aveese faʻamamago, e taua, pe a mafai, e aveese mafuaʻaga o faʻafitauli ma amata le togafitiga o faʻamaʻi taua. I se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia ona faia ia feteʻenaʻi ai le tele o palapala, oʻu ma le mativa.

Togafitiga

Togafitiga o papala i luga o le ulu o le a le aoga pe a fai e alu pea le tagata i le tiga ma le mu, e le taofia le selu o lona ulu ma taumafai e pikiʻe le susu, ufiufi lona ulu i se pulu.

E manaʻomia foʻi le faʻaleleia atili ma le faʻamatalaina o au meaʻai ina ia faʻamalosia ai le tino puipuia ma maua ai le malosiʻaga e tau ai ma faʻamaʻi ni mea e mafua ai le feololo.

O le isi laʻasaga o le faʻavaeina lea o togafitiga lavelave, e ono aofia ai le tasi, pe sili atu foi ni isi metotia o togafitiga.

  • Metotia 1. Vitio o le tino.

O le taumafaina o vitamini ma minerale taʻitasi poʻo se faʻapitoa o tuʻuga multivitamin o le faʻavae mo le togafitia o paʻu ma le susu i luga o le ulu. Mono-sooupu e mafai ona faatonuina - zinc, calcium, vitamini A, E, D, B vitamini ma isi.

E fautuaina e faʻatau se auiliiliga tapena televivaminamin tablet - Vitrum, Aevit, Alphabet. Pe filifili mai i se tele aofaʻi o vitamini / immunostimulating vailaau i luga o le masani natura - herbal teas, balms mai faʻavaea o fualaau o laʻau.

O le vasega o le aveina o vitamini o le 1-2 masina, o le vasega o le aveina o vailaʻau fofo o 4 masina. Le tau o togafitiga o mai 200 UAH / 500 rubles.

Vitrum mo tui

  • Metotia 2. Le tofiaina o vailaʻau e faasaʻoina le galuega o le sebaceous glands.

O le faʻaititia o le gaioiga o le sebaceous glands o le a faʻaititia ai le ono maua o maʻi fou, ma o le a fesoasoani foi e taofi ai le faʻafitauli.

O vailaʻau eseese ua faatonuina e faʻatatau i le sulfur, salicylic ma boric to-t., Zinc, sulsen, tar. O mea nei e mafai o NataliOrganic, Dandruff Relief, fufulu vailaʻau fulufulu vailaʻau, ma Tar tar shampoo, faʻapea foi ma le sulfuric, salicylic, boric-salicylic, zinc, sulsen o suauu.

O le umi o le ala o togafitiga o 30-60 aso, o le tau mai le 50 UAH / 125 rubles.

  • Faiga 3. Togafitiga ma vailaʻau e iai antimycotic, anti-inflammatory, antibacterial, exfoliating meatotino.

Totonu, mo faʻaaliga faʻapitoa i totonu, Miconazole, Cyclopirox, Amphotericin B. Ole ala ole togafitiga ole mai i le 2 masina, le masani ole shampoos - 1 taimi ile 2 aso. Le tau o togafitiga o mai 150 UAH / 375 rubles.

Cryomassage o le ulu

Ole tele o gaioiga ole physiotherapy - cryomassage, darsonval, mesotherapy - o le a fesoasoani e faʻaopopoina le aoga tele o togafitiga mo pulu lapisi i luga o le ulu. O le umi o le faʻapitoa togafitiga o le 1 masina, o le tau o le tasi vasega o le tasi ituaiga o physiotherapy mai le 500 UAH / 1250 rubles.

Le faʻavaeina o se fasi i luga o le ulu ma le atinaʻe o seborrhea

O le mafuaaga autu mo le faʻaalia o se fasi i luga o le ulu o se tagata matua o le seborrhea, o se faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le le lelei o le sebaceous glands. O isi mafuaʻaga o le faamaʻi o le Pityrosporum ovale fungi, o loʻo nonofo pea i le tino o le tagata ma e le faʻailoaina mai latou i soʻo se auala i taimi masani faʻagaioiga o totoga uma.

I le faʻaititia o le puipuiga, o le numera o pathogenic microorganism amata ona faʻateleina, o le faʻafouina o paʻu sela ua faʻaleagaina, ma le tele o gaʻo ua amata ona faʻasaʻoloto.I totonu o mea taua e mafua ai le atinaeina o seborrheic dermatitis aofia:

  • epilepsy faamai
  • mamafa tele
  • parkinson
  • pipiʻi uaua o foliga,
  • ogaoga popolega poʻo popolega,
  • ischemia
  • tui puipuia.

I se faʻaopopoga, le maualalo o le susu i totonu o le potu, o le le lava o le zinc i le tino, vailaʻau vaega e fausia ai lauulu mea e tausia, ma malulu o le tau e mafai ona afaina ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi.

Seborrhea e vaevaeina i 3 ituaiga, e tofu ma uiga iloga:

  1. Fatty seborrheic dermatitis e foliga mai o se paʻu i luga o le ulu o le lanumoana-samasama lanu. Ua amata ona suamalie laulu, amata ona paʻuʻu.
  2. O le mamago o le seborrhea e faʻamatalaina e ala i foliga mai i luga o le ulu o se paʻu i le faʻailoga o paʻepaʻe paʻepaʻe o le laʻei, ua amata ona afaina le paʻu ma mageso. Lauulu e manifinifi, malepelepe ma mago.
  3. O le fefiloi ituaiga faʻaalia o ia lava i se tuʻufaʻatasiga o faʻailoga o matutu ma gaʻo ituaiga o le faʻamaʻi.

Fualaau o le ulu

Psoriasis o se autoimmune faamaʻi e mafai ona tupu e le gata i luga o le ulu, ae o isi vaega o le tino.

O le faʻailoga o le faʻamaʻi o le faʻavaeina o maʻa faʻapusa ma foliga faʻaletonu ma fausaga faʻaputuga, lea o loʻo ufiufi i se faʻapipiʻi siliva-efuefu. E masani lava, i le amataga auga o le psoriasis, e mafai ona togafitia i le faʻapipiʻi shampoos e toe faʻaleleia ai le paʻu ma faʻamama le fulufulu.

Faatasi ai ma se tulaga alualu i luma, le fomaʻi mafai ona faatonuina ai fofo lavelave, e aofia ai tui vailaʻau poʻo steroids i le tulaga o tui.

I nisi o tulaga, o le faʻamaʻi atonu e o mai ma le faʻaopopo i le faʻateleina o le lapoʻa o lymph nodes, ona tatau lea ona faʻaopopoina antimicrobials i le togafitiga autu.

Ole tino mai o se mea goto ile ulu e mafua ile alergi

Faʻapaʻau i luga o le maʻila atonu o le iʻuga o se tali teteʻe i:

  • oloa meaai
  • mea teuteu (shampoos, masks ma lauulu serum),
  • vali lauulu,
  • vailaau.

Muamua, mumu ma fulafula foliga i luga o le ulu, ona faʻatupu laiti laulaʻi purulent, lea e faʻasolosolo malieina ona faʻamalosia. E mafai foi ona o mai se alergi i le paʻu o le paʻu ma ua tele le faʻaitagofie, o se tagata e sasaina pea le nofoaga na aafia ai, ma mafua ai le sili atu o le fausiaina o fasi.

Ina ia tiaʻi faʻamaʻi i luga o le ulu o le tagata matua ma mea tiga, e tatau ona le gata i le tasi le faʻamamaina o le allergen mai le faʻaaogaina, ae ia maitauina ma le faʻaeteete le togafiti togafitiga na faatonuina e le fomaʻi.

Paʻu i luga o le ulu ona o se faʻamaʻi pipisi

O mafuaʻaga o le faʻaalia o se fasi i luga o le ulu i tagata matutua o nisi taimi faʻamaʻi e mafua mai i se siama siama:

  1. Fava (favus) - faataamilo vaega laveaʻai foliga laititi i lalo ole laulu, teisi i le ogatotonu, faʻatasi ai ma se manogi le lelei. O nei nofoaga o loʻo faʻamutaina i siʻosiʻomaga poʻo se folo.
  2. Microscopy - faʻaalia ia lava i le faʻatulagaina o fasi e pei o bran. O lauulu i nei nofoaga e malepe ma pa'ū i fafo.
  3. Ringworm (trichophytosis) - faʻailoaina i le foliga mai o botak patches ma fasi i luga o le ulu. Tagata matutua e seasea lava maua i lenei faʻamaʻi.

I le faʻaalia o le ekzema

Seborrheic eczema o se mea le sili atu le le lelei ma le faʻaletonu o maʻi, faʻatasi ai ma le mumu ma le pupuga o le paʻu, o le faʻavaeina o papala i luga o le ulu o le tagata matua, peeling ma ogaoga gatalia. Faatasi ai ma le vave fuafuaina o le faʻamaʻi, o ona faʻaaliga e mafai ona sosolo atu i le paʻu i le tua-o-taliga vaega, foliga, ua ma isi vaega o le tino.

O mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi e leʻi faʻamautuina e le vailaʻau. Ole togafitia ole vailaau e aofia ai le faʻaaogaina o mea teuteu faapitoa mo le tausiga ole suauu o le ulu ile poʻo le fale talavai. E mafai ona e vave aveeseina le seborrheic eczema, o le mea taua e le o le amata o le faʻamaʻi.

Paʻepaʻe i luga o le ulu ona o se faʻamaʻi pipisi ma le utu (ulu ulu)

O palala i luga o le ulu o se tagata matua e faigofie lava ona aliali mai o se mafuaʻaga o le pediculosis, talu ai o namu e mafua ai le faʻamaʻi e mafua ai le ogaoga o le vevela i luga o le paʻu. Faʻaauau le selu o le paʻu, o le tagata e vela ma mafua ai le fausiaina o faʻamaʻi i le nofoaga ua afaina.

O le faʻateʻaina o le utu, ua lava lea e faʻatau mai se mea faigaluega faapitoa i le fale talavai ma togafiti i le ulu ma le laulu. Afai ua aʻafia se tagata o le aiga i le ulu, e tatau ona suʻea lelei isi tagata o le aiga ma faʻamama ese uma moega ma mea taʻele, pulou, aluga ma lavalava.

Togafitiga o le uluulu i tagata matutua

Ae le i faʻatonuina se auala aoga o togafitiga e faʻateʻia ai papaki i luga o le ulu, e manaʻomia le faia o se suʻesuʻega, lea e aofia ai se auiliiliga lautele o le toto, mimigi ma feces, aoina mai le uluulu ma microscopic suʻega.

I le tulaga o le fungal siama, o togafitiga e aofia ai le aveina o vailaʻau fiva (Bifonazole, salicylic oona, ma isi). Ina ia toe faʻaola le maloloina masani foliga mai o le paʻu, ua faʻaaoga vailaʻau mo togafitiga, ia e tatau ona aofia ai suauʻu ma tar.

E mafai foi ona e faʻaaogaina metotia faʻa-tagata, lea e aofia ai le fufuluina o laulu i vailaʻau faʻasoʻosoʻo, e aofia ai manoa laʻau, nettles, chamomile fugalaʻau, sua o le tipolo.

I se faʻaopopoga, ina ia puipuia ma puipuia le aʻafia o tagata o le aiga, e tatau ona maitauina ni puipuiga faigofie:

  • i ai tagata taʻitoʻatasi moega ma taʻele mea faʻapitoa, oloa a le tagata lava ia tumama,
  • aua le ofuina pulou a isi tagata,
  • taitai le amio saʻo ma maua se malologa lelei,
  • faʻaaoga vitamini, minerale ma isi vailaʻau o lona aoga e faʻamalieina le tausisia o le puipuia,
  • tele taimi i luga o le ea fou i le la.

Sores i le ulu: mafuaʻaga o faʻamaʻi, ituaiga, metotia o togafitiga

E tele aʻi faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma paʻu ma lauulu o faʻafitauli. "Puaʻa" i luga o le ulu e le naʻo le faʻaosooso faʻalavelave.

O le tele o taimi, latou te talanoa e uiga i ni faʻafitauli ogaoga i le tino. I le le lava o togafitiga lelei, o le mataupu e le faʻatapulaʻaina i masani masani ituga. Le mageso, susu, faʻamago gutu o loʻo aliali mai i luga o le ulu, o le faʻagaioiga e ono mafua ai le paʻu o lauulu.

Mafuaʻaga o le papala faʻamaʻi

Faʻamaʻi o le paʻu, pei o le tele o isi, e tupu pe a faʻateteleina le le puipuia. Afai e faʻavaivaia le tino, e faʻamuta lona agavaʻa e teteʻe atu ai faʻamaʻi ma siama.

Le i ai o le faifai pea o le popole popole, popolega, le lava le moe - o le mafuaʻaga foi lea mo le le lelei o le faʻatinoga o le tino.

Ole puipuiga ole puipuia ole vaivai ma se taumafa le paleni. Ole mea e tupu mai ai ole pili, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻatinoina e le gata ile fungal microorganism, ae o le le masani ai ole leai o ni mea taua e maua ai.

O se tasi o mafuaʻaga e ala ai ona tiga i le ulu o le metabolic disorder. Le lelei faatinoga o le sebaceous glands tuuina malosi i le atinae o dermatitis. Maʻi o le tino i totonu ma faʻalavelaveina hormonal e masani ona taitai atu ai i cystic formations.

Ole foliga mai o foci tiga ile ulu ile fulufulu e mafai ona mafua mai ile atinaʻe ole oncology, siama ile mama, aveina ni vailaʻau e le talafeagai mo le maʻi, ma mataʻi.

E manaʻomia le faʻaeteete i tulafono o le tumama ma le tumama: faʻamamaina lou lauulu, faʻaaoga na o se selu a le tagata lava ia, faʻaaoga faʻamaonia teuteu teuteu ma mea tumama. E ui o le tausisia tulafono o le tumama e leʻo aumaia se faʻamaoniga atoatoa o le puipuiga mai faʻamaʻi o le uluulu. E mafai ona faʻamautu Lice i lauulu mama.

O manuʻaga i luga o le ulu, faʻaopopo atu i manuʻa, e mafai ona tupu pe a oʻo i se tino vaivai le siama, siama, poʻo le fula.

Faatasi ai ma le paʻu o le le puipuia, e le mafai e le tino naʻo le taulimaina. Ova taimi, o fetagisi taulaʻi o le paʻu o le paʻu i le tino ua avea ma manuʻa, o nisi taimi e oʻo lava i mea e mama

O le faʻamaʻi pipisi pe a oʻo i faʻafitauli vaega ma i le leai o faʻamaʻi.

O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le laulu e mafai ona faʻatapulaʻa faʻaleagaina masini i le paʻu, le faʻaaogaina o lauulu ma isi mea e faʻaosofia ai le foliga mai o manua i luga o le ulu.

Togafitiga, afaina ai faʻamatalaga, afaina o le ekology tele faʻamaʻia le togafitiga.

Faʻaiuga

O le mafuaaga o le faʻamaʻi ua faʻatuina e se fomaʻi. Afai e tatau ai, na te faʻatonuina le tagata maʻi i isi faʻapitoa. Afai ua masalomia le le manuia o le hormone, e tatau i fafine ona feutagai se endocrinologist ma se gynecologist. I le tulaga o le atuatuvale, e tatau ai i le gasegase ona asiasi i se fomaʻi. O se mea taua o le eseesega faʻamaʻi, e fesoasoani e tuʻu ese ai se tasi maʻi mai le isi. E faʻavae i luga o suʻesuʻega nei:

  1. Fuafua mai le paʻu. O mea na ave i le potu suʻesuʻe e iloa ai le mafuaʻaga o le faamaʻi.
  2. Asiasiga e se Wood lamp. O lenei togafiti aʻi auala e iloa ai ituaiga eseese o le lichen.
  3. Atoa le numera o le toto. E mafai ona faʻamaonia le i ai o se mutaʻu gaioiga i totonu o le tino.
  4. Dermatoscopy O lenei le suʻesuʻega o neʻi faʻaaoga se dermatoscope - se mea faʻapipiʻiina masini e fesoasoani e iloilo auiliili ai le nofoaga aʻafia.
  5. Suʻega alergi. Latou fesoasoani e iloa ai pe o le afaina tali atu i lauulu oloa gaosia e le mafuaʻaga o le fasi.

Togafitiga ma fale talavai ma metotia a tagata o le fefete peel i luga o le ulu o se tagata matua

Lalolagi o onapo nei ofo atu i se tagata tuutuuga e tele mo atinae ma le taimi lelei. I se taumafaiga e puʻe mea uma ma soo se mea, e masani ona galo i tagata le lava o le moe, 'ai lelei, taʻalo taʻaloga.

Lenei mea uma o itu na faaosofia ai se faamaʻi o le paʻupei o mativa. O se mea e sili ona le fiafia i ai le faʻaalia o lenei faʻamaʻi o le mafuaʻaga lea o le aluʻese ma le paʻu ole ulu. E taua le manatuaina o mativa e le foliga mai i se mea ma mafai ona faailo mai le i ai o soliga matuia i le tino!

O fea le fomai e tatau ona ou alu iai?

O lagona le manaia i luga o le ulu ua uma ona avea ma mafuaʻaga e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi faʻapitoa. E taua le suʻeina poʻo fea fomaʻi o le a faʻamaloloina le aluese. E aoga le faʻafesoʻotaʻi o se trichologist poʻo se fomaʻi. O le tagata faʻapitoa o le a faia se suʻega, faʻatonu suʻega ma filifili se togafitiga aoga. Masalo o le paʻaga e le mafua ai le susu, ae o le namu - lice poʻo le kisi. E mafai ona e faʻailoa ia mea i le fale e ala i le suʻesuʻeina o le maʻi i lalo o se tioata faʻalapalaina.

Seborrhea o se tasi mafuaʻaga o le vevela ma paʻepaʻe sisina i luga o le lauulu. E le manaʻomia le togafitia o oe ile aluʻe naʻo. E tumu i faʻafitauli ma e masani ona le aoga. O le a fesoasoani le fomaʻi e fofo faʻamaloloina e ala i le faʻatonuina o vailaʻau talafeagai, ma o le a taʻu atu ia te oe pe faʻafefea ona tausi lou laulu i le taimi o togafitiga.

Faatasi ai ma mea nei, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi i se taimi vave lava:

  • ogaoga o le vevela o le ulu,
  • o foliga o 'eseʻese mumu pe lanu piniki,
  • faaleagaina le paʻu o le ulu,
  • ita, popolevale,
  • paʻu o le paʻu.

Afai e tupu ni faʻailoga, togafitiga e tatau ona fai ma talavai.

Togafitiga masani

1. A maua le aluʻese, o le ulu e togafitia i vailaʻau mo mea faʻaaoga i le lotoifale. Faatatau i ai:

O i latou uma lava e antifungal, keratolytic ma cytostatic meatotino. O le gaioiga o vailaʻau o loʻo faʻamoemoe e faʻateʻaina ia faʻailoga taua o le seborrhea, pei o:

  • i fufulu ma flakes,
  • sebum
  • pupuga

O meaʻai mo lauulu ei ai le tataʻai e tatau ona iai ni vailaʻau masani e pei o le koale tar, salicylic acid, zinc salt, sulfur sulfide ma selenium. O fua o laʻau poʻo aivi o le rhubarb po o burdock, hop bud, juniper, birch leaf, calamus, nettle, chamomile, mallow, sage, rosemary, ivy fruit, oak bark, linden, onion, marigold perbungaan, hibiscus fugalaʻau e masani ona faʻaoga mai mea masani.

I le togafitiga o le susu i luga o le ulu, ua faʻaaoga launiu mo lauulu:

  • Selsun Blue Aneti-Dandruff,
  • Neutrogena,
  • Nizoral 1-2% ma le ketoconazole,
  • Ulu & tauau.

O se tasi o mea e sili ona aoga e faʻataʻitaʻi ile fulufulu mata o le Nizoral. Na fasi le fusi e mafua ai le mageso ma le paʻu ole epidermis. O le faʻamalama e faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi i lauulu, e faʻatautaia ai se maʻi i luga o le ulu. Ua tuua le oloa e gaoioi mo 5 minute, ona fufulu ai lea. E manaomia ona fufuluina o latou lauulu faalua i le vaiaso. O le ala o togafitiga mo faʻailo ile 3 masina.

2. Togafitiga o seborrhea e aofia ai le aveina o vailaʻau tuufofoga, lea e mafai ona vaeluaina i vaega:

  • Retinoids, e aofia ai le isotretinoin. Ole vailaʻau o se suʻesuʻega a le vitamini A.
  • Antibiotics - Gentamicin, Neomycin, Tetracycline, Apramycin. Latou te taofia le tuputupu ae o siama.
  • Corticosteroid hormones, pei o le prednisone, cortisol, poʻo le hydrocortisone. Vailaau aveesea o fulafula.
  • Fualaau mo vai puipuia - Terbinafine, Itraconazole ma Ketoconazole. Latou galulue tuusaʻo i luga o le mafuaʻaga sooupu o le siama.

3. I togafitiga faʻapitoa, ole pamu e togafitia faʻafomai, faʻaaogaina:

  • O talatalanoa e faʻavae i luga o le salicylic acid, tar, resorcinol, cadmium sulfide poʻo selenium, sulfur. Latou te mafai ona faʻamalieina le fulafula, aveese ai le vevela ma mumu. Ole pupula ole vailaʻau e filifilia e le fomaʻi e faʻamoemoe ile matuia o le faʻamaʻi.
  • Dermocosmetics - kulimi faʻapitoa ma tonics pei o Seboderm.
  • Fualaau ma imidazole faʻatonuga - Ketoconazole, Clotrimazole, Miconazole, Flutrimazole, Bifonazole, Climbazole. O lona uiga faʻatino saʻo i luga o faʻamaʻi o le maʻila, taofia lo latou toe gaosia ma le tuputupu aʻe.
  • O meaʻai e tele i vitamini A, vaega B, E ma le gaʻo gaʻo.
  • Kulimi, gel ma aerosol ma corticosteroids i se faʻatasiga ma erythromycin, metronidazole ma cholecalciferol maua ai. E aofia ai Hexizon ma Futsikord.
  • Ata pue - togafitiga ma le ultraviolet radi i le fale.
  • Photochemotherapy o le aoga o le ultraviolet ray i le tuʻufaʻatasi ma fotosensitizing mea.

Bifon kulimi e fesoasoani i matemati. E faʻaoga faʻatasi ai ma le faʻamalositino ile tauluulu ma le pulupulu. O le faʻasologa e toe faia faʻalua i le vaiaso. Le masina o togafitiga o se masina.

Kulimi kulimi Tar + laʻau lauti galue pei o lenei:

  • faamama le vevela ma le peeling,
  • toefuatai galuega masani o le sebaceous glands,
  • aveeseina le susu.

Ole vailaʻau e faʻaoga i laupepa uma lava pe a uma ona tui. Ole fualaau faasaina ua tuu ile paʻu ma lauulu mo le 10 minute ona fufulu ai lea ile vai malulu. Talimalo e tatau ona togafitia ma faapipii mo le itiiti ifo 3 masina. Mo le puipuia, faʻaaoga i aso 30 uma.

O loʻo faʻaalu le paʻu ole sulsen e faʻatapuʻe ai le susu, lea e faʻaosoina ile ulu ma faʻasoasoaina uma ile vaimalu pe a maeʻa ona fufuluina le lauulu. Aveese i lalo o le vai mafanafana mafanafana. E faʻaalu faʻalua i le vaiaso le mea faigaluega. O le ala o togafitiga e 3 masina.

Ua togafitia matou i togafiti masani vailaau

E mafai ona e faʻamamaʻi le aluʻese i le fale e le faʻatasi ma vailaʻau, ae i le fesoasoani i mea tau fatu i se tulaga faʻafenatura.

1. O le fua e sosoʻo ai i lalo o le a faʻamaloloina ai le papala o le suauu:

E ave mea uma i le 1 sipuni tele ma fefiloi. Faʻaaoga le faʻapipiʻi i luga o le fulufulu ma le faʻataʻamilosaga o le 30 minute ae leʻi fufuluina.

2. O le tuʻufaʻatasi o loʻo taua i lalo e folo ai le matemate

  • suauu olive
  • suauu lafo
  • sua o le tipolo.

E faʻafefiloi vaega i ni vaega tutusa ma tuʻu i totonu o le ulu i le afa itula aʻo leʻi fufuluina.

3. Ina ia 'aveʻese mai le susuʻe o le a fesoasoani i se ituaiga o fofo mo se isi vailaʻau:

  • moa fuamoa - 1 pc.,
  • vodka - 1.5 kulimi. l
  • kefir - 1.5 kulimi. l

E fefiloi uma, apalai i le paʻu ma fufulu ese pe a uma le afa itula. Toe fai i aso uma lua. E mafai lenei mea ile fale.

4. Dandruff togafitia castor suauu. 12 mataua o le eucalyptus ether ua faʻaopopo i le 25 ml o le faʻavae. Faapuʻe i le paʻu, ona fufulu lea. O lenei faʻasologa e toe faia tasi i aso uma e lua.

5. E mafai ona e faʻamaloloina le susulu i le fale ma se paʻu o paʻu oak ma le meli. Lua o sipuni mamago mea matutu o loʻo liligi ifo i totonu o le 200 ml vai mafanafana.O le fualaau faasaina ua tauanau mo le afa itula. A maeʻa ona malulu, faʻaopopo le sipuni o le meli ma mimilo seia uma ona malaia. Faapipii le ofe i le paʻu, afifi lou ulu ma faamaulu se pulou. A uma le afa itula, ua fufulu ese.

6. Mo le togafitiina o le isoma suka, e fai ma faʻafefeteina le thyme e faavae ile fale:

  • Liligi 4 sipuni o lenei manogi i se ipu vai.
  • Suaʻu mo 10 minute i luga ole vevela maualalo.
  • Malu ma faamama le ofa i le cheesecloth.
  • Faʻapipiʻi le oloa i le papala.

E le talafeagai le fufulu ese o le vaega mai le lauulu. O le aso na sosoo ai na toe fai uma a tagata.

7. Saunia fale faʻateʻa o nettles:

  • laugatasi lau - 100 g,
  • vai - 1 l
  • vuka 6% - 1 l.

O le tuʻufaʻatasiga o loʻo faʻafefe mo le afa itula, faʻamamaina ma mulumulu faʻatasi ma mama i aso uma mo le 10 aso. O isi tupe e le mafai ona faʻaaogaina i le vaitaimi lea. O lenei paluga ua manatu o se tasi o sili ona aoga. A maeʻa se faʻagaioiga o gaioiga, e tatau ona mou le faʻamimita.

8. Mafiafia o le tansy mai mativa:

  • Tatuina aʻa ma fugalaʻau o le laʻau ona maua ai le 1 sipuni.
  • O mea mata e lafo i le vai faʻapuna ma faʻafefeteina mo le 5 minute.
  • O le koa e faʻamalosia mo ni nai itula.
  • Filu i le cheesecloth.
  • Latou fufuluina latou lauulu i luga o le pala e aunoa ma le faʻaaogaina o le faʻamalama.

O lenei faʻasologa e toe faia i aso 2 uma mo le masina.

9. Mo le togafitia ole faʻamoe, ave le 2 fuamoa moa ma sasaina ma le sasa ile faʻamalu mafiafia, apalai ile lauulu. Suauʻu ia curls i luga o le meli. Ufiufi lou ulu i le polyethylene ona faʻamau lea i se solo. O le ufitia tausia mo le itula ma fufulu ese i le vai mafanafana.

10. O se tasi o fofo aoga mo le faʻamamaina o le tipolo vai:

  • Tipi le fufulu mai le 3 lemon.
  • Suaʻu le faʻafefete i le lita o vai mo le kuata o le itula.
  • Oomi le sua o tipolo.
  • Malulu i lalo.
  • Fufulu vilivae ile fasi.

Le vailaʻau o loʻo faʻaogaina e togafitia ai le lapopoʻa, faʻaili. E faʻasolosolo le paleni o le maʻi. I le leai o ni lagona le lelei, o le oloa e tausia i le umi e mafai ai. Afai e tupu se faʻaletonu, fufulu pe a uma le kuata o le itula.

Puipenaga Puipuiga

Ina ia aloese mai le faʻaumiumi ma taugata togafitiga o ono, e le tatau ona tuulafoaia faiga puipuia:

  • Sili ona sui pulou ma selu. Ia masani ona togafitia i latou ile antiseptics.
  • Taʻitaʻi le auala saʻo o le olaga - savali atili i luga o le ea fou, 'ai ma le tonu, ma aloese mai popolega ma popolega.
  • Uma le 0.5 tausaga, faia suʻega puipuia e se endocrinologist ma gastroenterologist ina ia mafai ona iloa vave ma fofo faʻamaʻi.
  • Faia le maʻi ulu ile vaiaso.
  • Faaaoga hero decoctions o burdock aʻa ma calendula fugalaau e fufulu lau lauulu.
  • Mai lea taimi i lea taimi, oe manaʻomia le faʻaaogaina o se mea faigaluega na togafitia, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi poʻo le kulimi. Lenei aloese mai le toe foʻi.

Ole togafiti ile pulou ile auala masani masani e vave maua ai ni faʻaiuga lelei, ae e taugata tele. O tuʻufaʻatasiga a tagata, e ese, e taugofie, ae leai lava se latou aafiaga. Naʻo le fomaʻi o le a na iloa le mafuaʻaga o le aluʻeseʻe ma faʻatonu le lava togafitiga.

Fale faʻapipiʻi

Le masani ai mafuaaga e alu le paʻu ma paʻu o le papala ona o kiki aiga. O siama ma le susu o uluaʻi faʻailoga o le gaioiga a nei papaseti.

O latou foliga mai o le faʻailoga o le solia o le tumama tulafono. E masani lava ona maua i luga o le ulu i se tamaititi na fesoʻotaʻi ma isi maʻi, pe i tagata matutua na asia le fale taele poʻo se nofoaafi na le mulimuli ai le tulaga faʻatamao mama. Mai mailei o utu, na maua ai tiga laiti, ma e pulu ai le ulu.

E tafiesea laʻi. Ina ia faia lenei mea, e tele lava vailaʻau aoga ma isi auala.

O le mafuaʻaga o le microscopic tick sa nofo i luga o le paʻu. A faʻaititia le le puipuia o le tino poʻo ona o manuaga paʻu, o le faʻailoga faʻasolosolo i totonu o le loloto o le dermis, lea e mafua ai ona maua e le tagata maʻi, papala, mumu i foliga ma le ulu. O lo o ia popole i le ogaoga o le vevela. Oe e manaʻomia le fesoasoani e le gata o se dermatologist, ae o se dermatocosmetologist.

O tiga o le ulu o le ulu e mafua mai i le le lelei o le sebaceous glands, o le le paleni, le lava o nisi vitamini. O faʻafitauli e ono fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi o le neura poʻo le HIV.

I le lauulu ma luga o foliga o loʻo iai faʻamama, pipi ma le faʻapipiʻi. I nisi o tulaga, seborrheic dermatitis atiaʻe.

E iloga i le foliga mai o le mageso ma le susu. Ma e le o lea faʻapitoa ona o le le usitaʻia o tulafono faʻatamaʻi. E oʻo i le suʻega sili ona lelei ma taugata e le fesoasoani pe a faʻaletonu le lapoʻa o mata ma ua faʻaititia le puipuiga.

Togafitiga laser (physiotherapy)

Ua faatonuina e avea o se faʻaopoopoga auala e feteʻenaʻi ai le aluʻe. Ole togafiti e faʻatautaia e le laser beam e faʻataʻitaʻiina ia photons (maualalo-malosi malamalama). Photons faaleleia toto toto, ma saofagā i le faʻagaioiga o le fesuiaiga o enzymes, o se faʻaiuga lea na faʻaleagaina ai le tisu ua toe faʻaleleia.

Seborrhea ulu ma togafitiga o aiga

Faʻataliga, mumu mumu ma faʻanoanoa lagona o le paʻu o le ulu o le le faʻapalepale e faʻapalepale, e mafua ai le tele o faʻafitauli i le tagata maʻi. Ma o lenei e le gata e aoga i mea taugata, ae o le ofuina o pulou i le malulu vaitau, ave vai taualumaga pe a fufuluina lau lauulu, a o moe - i soo se tulaga, o le i ai o le paʻu faʻamaʻi i luga o le ulu o se mea sili ona le fiafia i ai. Ma o lenei tulaga e mafai ona faʻateleina pe a na o faʻailoga o loʻo togafitia, e aunoa ma le aveeseina o le mafuaʻaga, e aunoa ma le faʻalogo i vaega autu o le faʻaalia o le faʻamaʻi. I se faʻaopopoga, afai e le filifilia saʻo vailaʻau, e masani ona e aumaia le faʻamaʻi o le paʻu ile faʻateleina. Ole mafuaʻaga lena e taua tele ai le faʻalogo ile fautuaga ma fautuaga a fomaʻi faʻapitoa ina ia mafai ona aveʻesea le faʻamaʻi saʻo, e aunoa ma itu e afaina ai ma faʻafitauli.

Se mea e uiga i le papala faʻamaʻi

Dermatitis o le uluulu o le seborrheic ituaiga i le va o le lauulu o se solia manino o le sebaceous glands, pe a latou a soona faaumiumi sebum pe, i se isi itu, le lava le aveeseina o sebaceous mataupu mai sela sela, lea e mafua ai le ova matutu. Ole gaʻo, pei ole paʻu ua paʻu, mafua ai le mageso, selu, le susu, ma mulimuli ane ai, na iai le manuʻa, faatasi ai ma le fetagisi mo le vavaeina. O manuʻaga ua ufitia i toega, ma se manogi sulfur.

E tele ituaiga o seborrhea:

O le faamaʻi e mafai ona faʻaalia ia lava i soo se matua, i tagata e ese ituaiga olaga, o soo se itupa. Ina ia faʻamama le seborrheic dermatitis, togafitiga i le fale o loʻo faia faʻatasi ai ma le lafoaʻi o metabolism, tulaga o hormonal ma isi faʻataʻitaʻiga e mafai ona avea o se foliga o lenei le fiafia faʻalavelave. O le faʻataʻitaʻiga sili ona faigata o le maʻi o le fefiloi seborrhea. E sili atu faigata ona maua le mafuaʻaga iinei, ma, i nisi taimi, e oo lava o se lavelave atoa ua faʻaalia i le taimi e tasi.

10 mafuaaga autu e faʻaalia ai le faʻamaʻi

I se tulaga lautele, dermatologists ma isi faʻapitoa aofia ai i soʻo se mea i a latou faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi i lenei maʻi maua le tele o vaega eseese e faʻaosofia ai se maʻi paʻu i luga o le ulu. Peitai, o tagata atamamai uma e oʻo mai i le manatu e tasi - o le tele o mafuaʻaga e mafai ona faʻaititia i le sefulu autu provokasi ma mataupu e muamua mai le faʻamaʻi.

  1. Ole osooso ole osooso, suiga ile taimi ole talavou.
  2. Faʻafuaseʻi le faʻaleagaina o le mafaufau maloloina.
  3. Mativa pe le paleni taumafa.
  4. Oncological faʻavaega ma o latou alualu i luma.
  5. Eseese tulaga o maʻi suka.
  6. Endocrinological faamaʻi - le lelei o le endocrine glands.
  7. Immunodeficiency faamai.
  8. Le iai i le tino o se potu nafa faʻapitoa, aofia ai ma le faʻavaeina o seborrhea.
  9. Tupulaga faʻaalia i genetic predisposition.
  10. Vaitaimi ile taimi e tatau ai ile tagata gasegase ona ave le tele o vailaʻau eseese e faʻavaivaia ai le tino.

E oo lava i popolega, o le umi o le faigaluega i le galuega, e aofia ai neura, psychosis, neurosis ma e oʻo lava maʻi mai le vaega o le mafaufau (faʻataʻitaʻiga, schizophrenia) mafai ona fesoasoani i le tutupu mai o seborrhea. A o le i fuafuaina le dermorritis o le seborrheic i luga o le ulu ma suʻe ona togafitiga i le fale, e tatau ona e malamalama pe o se faamai lenei.

E masani lava, o faʻailoga e faʻaalia mai ai faʻailoga i fafo nei:

  • mumu ma mumu o le paʻu i le va o lauulu,
  • lagona galu e tau atu i le soʻona selu o le epidermis,
  • lauulu 'aina e oʻo lava i "mea faʻapipiʻi" ma le berminyak seborrhea,
  • faatasi ai ma le mamago ituaiga o le faʻamaʻi - le lauulu e matua malepelepe, vaevae,
  • mulimuli ane, maʻi paʻu ua ufitia i manuʻa-νηua po o nofoaga, lea na muamua susu, ma avea ma ufiufi - pipii faatasi fasimea o sela paʻu oti.

MO FESOASOANI: I le tele o taimi, o le hormonal talaaga suia i le tele o talavou. Ole mafuaʻaga lea ua fautuaina ai e fomaʻi ia latou, muamua lava, e faʻalogo lelei ile tulaga o latou laulu ma paʻu. Ina ia taofia le vave pala, ma seborrhea le alu i totonu o le tulaga masani, e manaʻomia le togafitia o le maʻi papala i le taimi.

5 auala faʻapitoa e togafitia ai seborrhea

Soʻo se maʻi, a togafitia lelei, ona e vave maua ai lea. Ole mea lava e tupu pe a faia taumafaiga e aveese seborrhea o le ulu, e togafitia i le fale, ae le o luga i luga o se tulaga o se inpatient ala o togafitiga. O le mea moni, e sili le muamua talanoa i se fomaʻi ina ia fautuaina ai le sili ona aoga auala ma faʻatonu se meaʻai ma auala faʻapitoa e tausia lelei maʻi paʻu. E le tatau ona e tuʻulafoaʻi le tuʻufaʻatasia, ese a le faʻamaʻi, e le gata o le faʻamaʻi, ae o le a tupu ai foʻi i se laʻasaga ogaoga, ma o le a faigata tele ona tau.

Ose mea 'ai

Afai o loʻo e manatu e faʻatoʻilaloina dermatitis i luga o lou ulu e ala i le faia o togafitiga ile fale, ona aoga lea mo oe e saili e uiga i le masani meaai masani, lea e masani ona fautuaina mo tagata gasegase uma ia faʻatino.

O sini o lea taumafataga e tatau ona faʻapea:

  1. Faʻamalosia le tino puipuia ma faʻatino atili galuega.
  2. Faʻavaveʻa lau metabolism.
  3. Faavasega le faʻafefeteina o totoga.
  4. Faʻapipiʻi le siosiomaga i totonu o le tino i mea taua vitamini ma minerale.
  5. O le 'aveʻesea o le toxins, slag ma isi mea leaga e ono mafua ai le pathogenic flora.
  6. O le leai o na oloa e mafai ona mafua ai ona aʻafia alergi mai le maʻi.

Meaʻai ua saunia ina ia aua neʻi aofia ai:

  • tele o carbohydrates faigofie (ma e sili atu ona aveese uma, 90-95% uma),
  • o se mea soona fai, falai (o se siosiomaga faʻamama!) ma masima,
  • faasao ma vaʻa,
  • ulaula fasia
  • lanu ma mea talafeagai,
  • mea manogi, mea manogi, semi-synthetic additives.

Faʻateleina tofo faʻateleina, mo se faʻataʻitaʻiga, e maua i meaʻai faigofie, supamaketi poʻo meaʻai vave meaʻai. O lea la, i le taimi o togafitiga o seborrhea, e sili le tuulafoaia o nei oloa. Afai e te manaʻo e faʻaopopo mea manogi manogi, lea e taliaina, ona sili lea e faʻaoga na o 0.02% i le vaiaso. O lona uiga e mafai ona e faʻaopopoina ni fufulu lua manogi i laʻau e le mafua ai tui i tagata, ile vaiaso.

Faʻamanatuga taleni tagata

O le papala o le berminyak laʻau e samasama ai le paʻu ua i luga o le paʻu o le tino, i luga o le paʻu ua toʻa ese mai. I le mea e tuʻu ese ai le papala, ua toe faia le tagi - susu, maʻua luga manuʻa. A oʻo i se tagata le papala o le papala, o loʻo faia le togafitiga ile fale faʻaaogaina o le gaosia o le gaʻo-faʻapitoa masks poʻo fufulu kulimi.

Faʻataʻitaʻiga, matou te faʻaalia ni vailaau se lua:

1. Ufimata mata mo le ulu ma le lauulu. E faʻapipiʻi i le ulu i le faʻatautaiga o aga ma tuʻu mo le 1.5-2 itula, a maeʻa ona fufuluina i le mafanafana vai.Fai le faiga i taimi uma e tatau ai ona fufulu lou lauulu. O le tulaga masani o togafitiga o le 2-3 vaiaso. O le tuʻufaʻatasiga o laʻau ua sasaa i le vaipuna mo le 30 minute, faʻaaoga le 450 ml o le vai. Ina ua maeʻa ona malulu mea uma, 200 ml ava malosi poo vodka ua sasaa iina. Mea uma e mafai ona fai agai i luga e fai ma puipui mo le taumalulu ma teu i se pogisa, malulu nofoaga, e aofia ai ma totonu o le pusaaisa.

O le oloa ei ai le tuʻufaʻatasiga o laʻau, e manaʻomia e tuʻu i le paluga o 1 sipuni tele:

2. Onion antijungal ma antiseptic mask mo le ulu. Mustard powder o le faʻamamaina i totonu o le vai mafanafana i se tulaga pei o le kulimi masamoa mafiafia. O isi vaega uma ua faaopoopo i ai. O le ufimata e faʻaalu ile laulu faʻamamago aʻo leʻi fufuluina lau lauulu, o lea e tatau ai ona fufulu le laulu. Ua ufitia mea uma i le polyethylene ma le solo. Taofi pea lenei mo le 40 minute po o le 1 itula, ona. Fufulu ma faʻapipiʻi sulfate-leai.

  • lapopo lapoa
  • efuefu sinapi - 2 tsp,
  • fuamoa fuamoa
  • 1 sipuni o meli (lauti),
  • burdock suauu - 1 sipuni

Mamago seborrhea ma le fefete ua tasi ma tutusa. E mafai foʻi ona faʻaʻuluʻulu le paʻu ma faʻafefete ole paʻu ole paʻu. Mamago seborrhea o loʻo togafitia i metotia nei:

1. Ufimata aniani ma suauu. E aliali mai o aniani o se vailaʻau fofo lautele ma mafai ona faʻaaogaina mo le berminyak ma mamago seborrhea. E suauʻu uma suauʻu i totonu o le vai taele, ona sosolo loa lea ma le aniani gruel. Faaaoga mea uma i le lauulu ma le ulu ma tuʻu mo le itula, ufiufi i le polyethylene.

O vaega o se mata pulepule e tatau ona pei o mea nei - aniani ma le suauʻu, tasi le sipuni tele:

  • lapopo tele,
  • suauu lafo
  • suauu popo ua faʻamamaina,
  • burdock suauu.

2. Fufulu le fesoasoani i lau birch. O laulaʻau birch e na ona aveina ma faʻafefe i le vai mafanafana, ma le infusion mo le 1 itula. Fufulu mo le ulu ma lauulu e faʻaaoga i taimi uma pe a uma ona fufuluina.

FAʻAMATALAGA AʻOAʻO: E maua gofie uma vailaʻau i luga i soʻo se fale talavai. O na vailaau o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa e faʻamafanafanaina ile faʻamama faʻapa'ū aʻo leʻi faʻaaogaina.

Faʻataʻitaʻi faʻapitoa ma vailaʻau

Afai o se tasi e matua mafaufau loloto pe faʻafefea ona togafitia le seborrheic dermatitis i luga o le ulu i le fale, ae ma le lagolago a fomaʻi polofesa, ona tatau lea ona ia faʻafesoʻotaʻia nisi fomaʻi.

O fomaʻi nei o le a mafai ona latou suesueina le tulaga ma mafaufau i le faʻafitauli.

  • dermatologist
  • endocrinologist
  • gastroenterologist,
  • poto faapitoa i faʻamaʻi pipisi
  • histologist (pe a talafeagai) ma isi.

Vailaau faatonuina e pei ona taua i lalo:

  1. Mai le fungal natura o le faʻamaʻi ma le taofiofia o lona malosi galue - "Bifonazole" ("Bifonazole"), "Ketonazole" ("Ketoconazole").
  2. Saosaoa o metabolism, biogenic gaosiga (sauniuniga maua mai laau poʻo mea mata o manu) - "Combutek" poʻo "Pyrogenal".
  3. Bea mea faafefete.
  4. Multivitamin in complexes - "Hexavit", "Revit" ma isi filifiliga.
  5. O kulimi, laumei, suauʻu, o loʻo faʻatauina i fale talavai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, mai le faʻapipiʻi, o le togafitiga togafitiga o le Friderm (Freederm), Nizoral ma 2% ketoconazole o se vaega o mea aoga. Tar fasimoli e tatau ona faʻaogaina faʻaeteete ma e le tatau ona tausia i luga matala mo taimi umi aua e mumu malosi i lagona, e ui lava e faʻamaʻimauina tiga ma manuʻa ..

Isi lauulu ma paʻu fesoasoani

A faʻapea o le tagata o loʻo maua ia i le seorrorrale, ona mafai lea ona faʻatino lona togafitiga i le aiga ma le "fesoasoani" nei:

  • fefete
  • fuamoa fuamoa
  • aa, burdock lau,
  • aufana
  • burdock poʻo le suauʻu castor,
  • oloa susu.

E le mafai ona faʻaogaina i le berminyak seborrhea:

  • suauu olive
  • suauu popo
  • faʻatau oloa oloa faʻatau (tusa lava foi le taugata).

Ma le mamago seborrhea, sili ona lelei "fesoasoani" o:

  • suauu popo ua faʻamamaina,
  • aufana
  • aloe
  • vitamini complexes vaega o A, E.

Aua le faʻaaoga i le mamago seborrhea:

  • peppermint poʻo le menthol
  • suauu popo
  • ni vailaʻau, a le mea e faʻauluulu lauulu pe o se uʻamea mo lauulu.Lea e mafai ona faʻamamago tele ai le paʻu.

MO FESOASOANI: Fulufulu lauulu, uʻamea, talcum efuefu ma isi lauulu sulu mafai ona faʻaaogaina seasea seasea ma e le umi.

Mo se ituaiga fefiloi o seborrhea, o le tiga e faigofie ona aveese e mea nei:

  • pasika paseta po o lona pulupini mai lanumeamata,
  • burdock suauu
  • sina suauʻu olive (8-10% o le aofaʻi atoa o le vailaʻau), tatau faʻafefiloi ma le sua o le tipolo (4-5% - 0,5-1 sipuni pe a faʻaopopo i le fulufulu mata),
  • nutimomoia nati
  • meli
  • Initia Initia (o loʻo i ai se faʻatulagaga o le sili sili atu lona aoga meatotino),
  • tinctures poʻo vaega o laʻau fai mai faʻataʻitaʻiga, tincture o hypericum ma calendula faʻaleagaina atoatoa ma faʻamamaina le paʻu paʻu.

10 tulafono e aloese ai alualu i luma seborrhea i luga o le ulu

Ona o le mea moni o loʻo iai se mea puʻupuʻu i le taimi, o le toʻatele o tagata i aso nei o loʻo ola faʻavavevave, e leai se taimi e tausia lelei ai latou lava ina ia mafai ona togafitia le seborrhea o le ulu. E ui i lea, o le mea tonu lava lea e mafai ona avea ma faʻatupuina o le alualu i luma faʻaleleia o le faʻamaʻi. E masani lava o le vaega muamua e alu e le iloa ma e faʻaigoa o laʻai. O le taimi lena o mea sese e mafai ona faia, o se tasi o le sese auala o le faʻamamaina shampoo poʻo le faʻaaogaina o se mea fou-fangled auala mo le fufuluina o le ulu, lea e ova le paʻu. Ole mea lea, e tatau ona e faʻaali atu i na vailaʻau ma mea e faʻatino ai le tino e masani ona faʻaogaina i aso uma.

Ua faailoa mai e le au atamamai 10 tulafono laiti e faigofie ai ona aloese mai le foliga o le seborrhea i soo se matua:

  1. Aua neʻi faʻaogaina ni vailaʻau faʻapolofesa i vai masani, lea, faʻaopopo ai i mea teuteu, e mafai ona mu ai lauulu pe faʻamago lou paʻu.
  2. O meaʻai tatau e tatau ona paleni ma ia le afaina.
  3. Uma shampo o le tele maketi o sili sili ona lelei e aveese mai le taele ma faʻaaoga na o mea masani, sulfate-leai teuteu.
  4. Fufulu lauulu ma le ulu i lea taimi ma lea taimi i le vai faʻamamaina, lea e le toe iai se kaponi, uʻamea mamafa ma isi mea.
  5. Mataitu lau gaioiga, faamalositino, maualuga o le hormonal, metabolism, ina ia faʻamalosiʻaia solo le toto.
  6. Puipui le laulu ma le ulu mai mata faʻamalosi o le la.
  7. Uma mea teuteu o loʻo faʻaaogaina i le taimi ole laulu e tele faʻamamago le ulu, o nisi e i ai hormones i latou fatuga.
  8. Fai ma masani le tausiga o oe lava.
  9. Inu vitamini mai lea taimi i lea taimi, ave ni mea faʻaopopo e pei o amino acids i totonu.
  10. Vaʻavaʻai lou manava ma le tino - aua le 'ai tele, aua le' aina, taofi le 'ai tele o gaʻo, falai, ulaula ma isi mea e mamafa mo le tino.

E pei ona e vaʻaia, o le togafitiga o le seborrhea o se tuʻufaʻatasia o se auala. I le tele o auala, e tali tutusa lava ma le togafitiga o psoriatic faʻafitauli o le paʻu i luga o le ulu i lona ulu. O lea, o se taumafataga toetoe tasi i le tasi o le a o gatasi ma taumafa na faʻatonuina e se tagata maʻi psoriasis. I soʻo se mea, e le mafai ona amata mai le faʻamaʻi, aua o lena e maua ai e le gata i se faʻateleina, ae o se uiga tumau foʻi. Dandruff i luga o le ulu ua uma na o se faʻailoga, o le mea lea e le tatau ona e aveese na o le malamalama teuteu oloa. O loʻo manaʻomia se auala e sili atu ile faʻamutaina.

Vitio e uiga i le togafitiga o seborrhea o le ulu

Faafetai mo le tusitusiga! Tele aoga ma manaia! Ua sauaina lenei arthrosis ua uma!

O faʻamatalaga uma o loʻo tuʻuina atu mo faʻamoemoega faʻaleaʻoaʻoga. Aua e te togafitia oe lava, e matautia! O se faʻamatalaga saʻo e naʻo le fomaʻi.

O foliga o le fefete ua o se masani masani. O nei paepae laiti fasimea e le gata ona mafua ai le le fiafia, ae mafai foi ona faʻailoaina ai ni faʻalavelave ogaoga i totonu o le tino. E faapitoa le le fiafia ai o le paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le samasama samasama i luga o le ulu o se tagata matua, lea e aliali mai o se mafuaʻaga ole le amanaʻiaina o le faʻamaʻi. O a mafuaʻaga o lona faʻaali mai, o le a le leaga o lona i ai i luga o le paʻu ma o le a le togafitiga o le a aoga i lenei tulaga?

Faailoga o le faamaʻi

Ole mafuaʻaga ole mea o le fulufulu ole suia ile tulaga o le papala e mafua mai ile soona faʻateleina ole fungi.

O uluaʻi faʻailoga o le faʻaleagaina o le paʻu o le ulu o se mea faigata matuitui ma le mageso, ia o loʻo faʻaleitino pe lautele foʻi i lona natura.

Faailoga o taamilosaga ono foliga tutusa ma le afaina ninii, ae ma le faʻaeteete suʻega o le fomaʻi, e mafai ai ona e vaʻai i le italia o agaʻi i le mafuaʻaga o le paʻu.

O le a le leaga o le faʻamaʻi?

I le tulaga matua, o le faʻamaʻi e iloga i le foliga mai o se siama siama, ma o le faʻaiuga o le faʻamaʻi e mafai ona avea ma le laulu o lauulu ma se suiga i lona fausaga mo le leaga.

E le mafai ona malolo ia se faʻamaʻi, Ina ia faʻaitiitia lagona o le solia, e tatau ona faʻaogaina se tele o ituaiga o vailaʻau - mai aso nei i vailaʻau masani. Naʻo le tuʻufaʻatasi e mafai ai ona taunuʻu taunuʻuga manaʻoga.

Faʻafefea ona togafitia le aluʻese i le foliga o se fasi i luga o le ulu?

O vailaau e ofoina atu le tele o mea faigaluega e mafai ona aveʻese ai le susu i le tulaga o se paʻu i luga o le ulu. Faatasi ai ma fale talavai, e tatau ona e mafaufau lelei i vailaʻau nei:

  1. salicylic suauu - E i ai aneti-inflamasi ma faʻamalologa aʻafiaga, faʻasolosolo malosi le pamu, faʻamaʻai le papala leaga ma toe faʻaleleia le paʻu (ua tele le faʻaaogaina o le vailaʻau i le taimi o moe). I totonu o mea sese, le tupu mai o aʻafiaga teteʻe, fiva ma tiga i le itu o le faʻaaogaina o le vailaʻau e tatau ona faʻailoaina.
  2. Naftaderm - faʻavaveina le seleni faʻafouina, maua ai se antipruritic ma disinfectant, faʻamamaina o faʻamafu vailaʻau luga o le ulu. E faʻaaogaina i se manifinifi manifinifi nai taimi ole aso, ole ala ole togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi. O le tau o le oloa e maualuga, tusa ma le 500 rubles i le faʻasologa. A umi faaumiumi, matutu le papala ua matauina.
  3. Esdepalletrin - O se onapo nei faʻatonutonu vave gaioi anti-pulu le vailaʻau. Aveesea solo gase ma tui vave i lalo o paʻepaʻe paʻu, faamaluluina ma exfoliating latou. E mafai ona mou atu le mafuaʻaga o le maʻila pe a maeʻa le faʻaaogaina muamua o le suauu. Contraindications aofia ai soliga i le faʻaogaina, faʻaititia sina paʻu o le paʻu.
  4. Benzyl papala - i le ituaiga o se emulsion ma le suauu. Lelei faʻaumatia le faʻamaʻi, fufulu le paʻu o pulou laʻititi mata i ni nai faʻaaogaina.

Peitai, e tele lapataiga - e mafua ai ona mumu, e le o faʻaaogaina mo tamaiti, maʻitaga ma tina faʻaipoipo. Squafan - kulimi ma le laupepa faʻamalolosi faasaga i mativa teteʻe.

O vailaʻau faʻamama aveaina le vevela, mumu o le paʻu, faʻaititia le toe gaosia o sela oti, fasiotia le mea faafefete.

E le gata i lea, o ia oloa e taugata tele, mai le 3000 rubles i le 200 ml o tupe.

  • Keto Plus - o le faʻamalama o iai le ketonazole, lea ei ai lona sili atu lona antifungal aafiaga. O le fualaau faasaina feagai ma le galuega i le atoatoa, ao taugofie, e tusa o le 300 rubles i le fagu. I tulaga tulaga ese, o mea sese na matauina e pei o le valiina o le laulu i se lanu uliuli ma se faateleina i le manaia o le laulu.
  • Sulsena - E i ai se sili lelei exfoliating aafiaga, e nafa ma le toe faʻafouina o sela oti. O le pulupulu fesoasoani e faʻatelevaveina lauulu ulu, malosi faʻamalosia ia uʻamea. Ina ia taofia le toe faʻatulagaina o le faʻamaʻi, e manaʻomia le faʻaogaina o le Sulsen faapipii i 1% paleni.
  • Crotamiton - e iai le scabicidal effects, aveese le paʻu ma faʻaitiitia rash, faʻaititia le lapoʻa o le maʻafulu.

    Avanoa i le ituaiga o se emulsion ma kulimi.

    E le mafai ona faʻaogaina le vailaʻau i le taimi o maʻitaga ma lactation, ina ia puipuia ai le lona lua faʻafitauli o le scabies, e tatau ona faʻaaoga le oloa i le tele o taimi i le aso. Malo - O se fofo aoga mo le taemo, e le avea ma lamatiaga i le soifua maloloina o tagata.

    E talafeagai le vailaʻau mo tamaiti ma tagata matutua.

    Maua i foliga o se faʻapipiʻi, e faigofie tele mo le faʻasusuina o mea gaosi ile vaega atoa o le ulu.

  • Uluulu Paʻu - o loʻo iai le taro uliuli, e iai ona aoga aoga, ei ai le malosi ole teteʻe atu ile faʻafefete, e faʻamamaina ai le susu ile ulu mo ni mea e tele. E le gata i lea, o le vailaʻau ei ai le maualuga oona, e le faʻaaogaina mo tamaiti, tagata matutua, maʻitaga ma laktating.
  • Valoaga mo le lumanaʻi

    O le umi ole togafitiga e faalagolago ile ogaoga ole faamaʻi, nofoaga i le ulu o le penitala i luga o le ulu, faʻaaloalo atoatoa i faʻatonuga a fomaʻi, le tulaga o le tino atoa.

    I se tulaga lautele, le faʻanaunauga o taunuʻuga mafai ona ausia 3-4 vaiaso pe a maeʻa le faʻaaogaina o fale talavai ma fofo fofo. Ma tusa lava pe umi le ala o togafitiga, o le faamaʻi o le a faatoilaloina i soo se tulaga.

    Puipuiga

    Ina ia aloese mai le lona lua foliga o faʻaili ile ulu, e tatau ona faʻafetaui le meaʻai, faʻalelei atili ma paleni. Faʻalauiloa porotini ma fualaʻau 'aina, sili atu vai i totonu o le taumafataga, ae taua le aveeseina o gaʻo ma gaʻo gaʻo.

    E manaʻomia le mataituina o le tagata lava ia, ma lafoai amioga leaga. Ave le faʻamuamua i le masani faʻamamaina o lauulu, e aunoa ma le faʻaaogaina o se fulufulu faʻamalosi ma isi mea e fai ai le vevela, filifili ni vailaʻau faʻatasi ma mea gaioi aneti-pamu.

    E taua tele le faʻatumuina ole tino ile vitamini ma minerale. I le taimi o suiga o hormonal, e taua tele le togafitia o lou lauulu, fai ni meaʻai faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi ni uila maualuga.

    Ia tausi oe ma ia e manaia tele!

    Dermatitis pine

    E mafua mai i se aʻafiaga o le afaina i mea eseese po o meaola ma le tagata sa i ai i se feiloaʻi. O le nofoaga o faʻafeiloaʻi ua mumu, e i ai le lagona o le vevela ma le susunuina, lea e le pasi i luga o na o

    E tatau ona saʻilia e le fomaʻi le uiga faʻapea ma se vailaʻau antiallergic.

    Atonu e i ai se mama ma matuia foliga. Faatasi ai ma le malamalama, ulu le ulu, laititi ifo cvex papala foliga mai i luga o le paʻu, lea e mafai ona aveʻesea ma se faʻapipiʻi faʻapitoa.

    I se tulaga ogaoga, pe a i ai se faʻaopopoga i le faʻaitulagi lymph nodes, o le fesoasoani o se fomaʻi o le a manaʻomia.

    Ekzema seborrheic

    Aisea e aliaʻe ai o se mea lilo i saienitisi. O le tagata gasegase muamua e iai ona mumu mumu i lalo o le lauulu, pe a mavae sina taimi ua amata ona mago ma lalagaina. Afai o le faʻamaʻi e le mafai ona faʻatoʻilaloina i le tulaga muamua i le fesoasoani mai i se masini faʻapipiʻi faʻapitoa, lea e vave lava ona faʻaalia ona faʻailoga i luga o foliga ma luga o le tino atoa.

    Vitio aoga

    Togafitiga o seborrhea o le ulu.

    Faʻafefea faʻatopetope ona aveese faʻateʻa.

    Seborrhea o se tasi o maʻi masani auga o le paʻu faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le afaina galue i le sebaceous gland. Ua amata ona ia maua se soʻa tele o sebum, lea e avea ma muamua mafua ai le folo ma le mulimuli ane faʻatulagaina o se paʻu mafiafia. O nisi tagata mamaʻi o loʻo mago le papala, lea e le mafai ai e le gland ona maua ni meaai lelei a le paʻu, lea e mafua ai le tele o mago le susu, gase ma mulimuli ane le ita i le foliga o manua, i tulaga ogaoga o suppuration. E mafai ona e faʻafetaiaʻia le faʻafitauli o le seborrheic dermatitis e le gata i le shampoos poʻo balms, mo lenei e mafai foi ona e faʻaogaina ni vailaʻau faʻapitoa ma isi auala eseese.

    Faʻafefea ona faʻamaloloina le seborrhea i luga o le ulu

    Laʻasaga e faasaga i seborrheic dermatitis

    Tatala le pepa Zinovit

    O le tuʻufaʻatasiga o le vailaʻau e aofia ai vaega malolosi e pei ole pyrithione zinc ma climbazole. Ole taimi e tasi e aʻafia ai nei vailaʻau, e mafai ona faʻaleleia atili ai le galu ole sebaceous, ole a faʻatuina ai le gaosiga ole tau talafeagai e puipuia ai le epidermis ma lauulu mai le soloia poʻo se faʻamaʻi matuia ona o le tele o le gaʻo.Ole faʻaogaina o Cinovit e manaʻomia naʻo le faalua ile vaiaso, aʻo le pulu e tatau ona oloina ile aʻa mo le tasi le minute. A maeʻa lea mea, e tatau ona teu le zinc pyrithione ma le klimbazol i luga o le ulu mo le 2 minute ma fufulu ese. Ole umi ole togafitiga ile Cinovitis ole 4 vaiaso, a maeʻa le faʻaaogaina ole vailaʻau ile vaiaso mo le puipuia mai ai.

    Keto Plus e faʻasino i antumungal shampoos e mafai ona faʻaumatia ai faʻaaliga o le fungus

    O lenei vailaʻau e faasino i antumungal shampoos e mafai ona faʻaitiitia ai faʻaaliga o se fungus e amata faʻateleina malosi ile tulaga o faʻalavelave i le kelace sebaceous. I le i ai o seborrheic dermatitis, palu lemu le paʻu mo le tele o minute, pe a uma ona tatau ai ona tuʻuina le iʻuga faʻapogai i luga o le ulu mo le 5 minute ma fufulu ma vai mafanafana. O se faʻasologa tutusa e faia faʻalua i le vaiaso, e manaʻomia i le taimi e tasi. Le vasega fautuaina o togafitiga o 30 aso. E tatau ona tasi le vai i le lua vaiaso le tuʻuina atu o lau puipuiga.

    Laupepa 911

    911 Shampoo Series Faasaga Seborrhea

    O se fofo vailaʻau ua mauaina lona faʻaaloalo i gasegase ona o lona maualuga lelei ma agamalu aafiaga. Ole faʻaogaina o le vailaʻau moega e manaʻomia e tasi ile tolu aso mo le 4 vaiaso seʻia oʻo ina taunuu le faʻamoemoe e taunuʻu. Ile lumanaʻi, e faʻatagaina ona faʻaalu le vailaʻau 1 taimi i aso uma 7-14 aso i le lumanaʻi mo auala puipuia.

    Lapataiga! I le taimi lava e tasi ma le togafiti o le seborrhea, o nei shampoos e toe faʻaleleia le auivi o le laulu, lea e faʻatupuina ai le matagofie, susulu ma silika.

    Masini faasaga ia seborrhea

    Nizoral kulimi e faasino i antifungal sui e vave taofia le sosolo o le pathogenic fungi

    O loʻo iai le vailaʻau ile tele o fomaʻi. Nizoral kulimi e faasino i antifungal sui e vave taofia le sosolo o le pathogenic fungi. Faʻaaoga le vailaʻau i aso uma. I lenei mea, e manaʻomia ona faʻaaoga i le nofoaga o loʻo aʻafia 1-2 taimi i le aso i taimi masani. Togafitiga faaauau pea e pei ona faatonuina e le fomaʻi masani ma e masani ona aofaʻi i se masina masina. Mo puipuiga puipuia, e sili atu le faʻaaogaina o le epony shampoo i le lumanaʻi.

    Antifungal sooupu Sebozol

    Le vailaʻau faʻamutaina le faateleina o le faʻaititia o le uluulu, fasioti faʻamaʻi fungi, toe faʻaleleia le toto i totonu o le ulu ma lauulu fausaga. Ina ia faʻataunuʻuina le faʻaiuga manaʻomia, o le a manaʻomia le faʻaaogaina o le kulimi Sebozol i vaega o le paʻu na afaina i le paʻu faalua i le aso mo le 4 vaiaso, o se ala saʻo o togafitiga e tatau ona siaki ma lau fomaʻi, aua e mafai ona fai le fetuunaiga i luga pe lalo.

    Mycozoral Paʻu

    Mycozoral faʻatagaina le faʻaumatiaina o faʻamaʻi dermatitis faafitauli i totonu o le masina

    O se vailaʻau fofoa lelei e aveese faʻafitauli ma le dermorritis seborrheic i totonu o le masina. Ina ia mauaina le faʻamoemoe e manaʻomia, faʻaaoga le kulimi na o itu e afaina i le paʻu, soifua maloloina e tatau ona aloese mai le tele e mafai ai e puipuia ai le atinaʻeina o le urticaria ma le ogaoga o le mumu. Mo le aso, o Mycozoral o suauu e le sili atu ma le faʻalua taimi faʻaaogaina. Togafitiga e tumau mo 4-8 vaiaso, o le sili atu saʻo ala o togafitiga e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi.

    Paʻu-i luga e mafai ai ona e vave faʻaleleia le amio saʻo o le paʻu, faʻatuina le faʻagaioiga o le sebaceous gland ma faʻafitia le ita

    Ole taugata taugofie e mafai vave ona toe faʻafoʻiina le faamaoni o le paʻu, faʻamautu ai le aoga o le sebaceous gland ma faʻamama avega. Faaaoga le kulimi i se manifinifi manifinifi o le afaina o le epidermis, ma faʻamama le malosi gaosi ma faʻamalosi pamu feoai. Togafitiga umi mo le 2-6 vaiaso, e faʻamoemoe uma i le ogaoga o le paʻu o le paʻu. I nisi o tulaga, ona o le faʻaaogaina o le uu, na faitio ai tagata i se faʻataʻitaʻiga malosi ma le fula o le tisu.

    Lapataiga! Faʻapitoa lava le aoga o vailaau faʻaalu faasaga i seborrheic dermatitis o loʻo faʻaalia faʻatasi ma shampoos ma isi auala.

    Pulu faasaga i seborrheic dermatitis

    O se vailaʻau fofo taugata e faʻaalia ai se iʻuga sili i le togafitiga o seborrhea ma i le taimi lava lea e tasi e faʻaleleia atili ai le laulu o lauulu, faʻafaileleina le lauulu o le laulu ma faʻalauiloa le microcirculation o le limfa ma le toto i le ulu. Faaaoga balm 2-3 taimi i le vaiaso mo le 15 minute, i se maʻi fiva, e mafai ona e faʻaaogaina le mea faigaluega mo le 5 minute. Faaaoga le vailaʻau na o le pamuina, mama lauulu. E mafai ona e faʻaaogaina le oloa le faʻatapulaʻa o le taimi e tusa lava pe a maeʻa se vasega o togafitiga.

    Pulu ma le mumu mumu Belita-Viteks

    O lenei meafaigaluega o se mea faigata o mea gaosia e faʻamoemoe e le gata i le taofiofia o le faateleina o le sebaceous paleni, ae ia televave le tuputupu ae o lauulu. Faaaoga se mea teuteu teuteu tolu taimi i le vaiaso mo 10-25 minute. Togafitiga ma le mumu pepa balm mafai ona tumau le tele o le taimi.

    Tavitin Palamu

    Tavitin fesoasoani i sebaceous gland malfunction

    O se vailaʻau fofo fesoasoani lelei pe a tupu se faʻaletonu o le sebaceous gland. Tavitin Balm e faʻaaogaina mo le ogaoga o le paʻu, faateleina o laulu uʻumi ona o le faʻailoaina atu i le siorrheic fungi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tufatufaina atu le tatau aofaʻiga o oloa i luga susu susu i totonu o le aʻa sone ma i luga o le umi o curls. Tausia le oloa mo le lima minute. Toe fai le faʻasologa 2 taimi i le vaiaso mo le 4-8 vaiaso.

    Lapataiga! O nei teuteu oloa e tatau ona faʻaaoga i le taimi lava e tasi e pei o soʻo se vailaʻau mo togafitiga. Faatasi ai ma monotherapy, o le taunuuga o togafitiga o le a aliali mai mulimuli ane.

    Ketoconazole

    Antifungal Ketoconazole

    Ave lenei vailaʻau ese ese mai hormonal fualaau o soʻo se ituaiga o faʻasaʻoloto. Ole faʻaaogaina ole ketoconazole e tatau ona faʻatuai mo le lua vaiaso mai le taimi mulimuli o le corticosteroids. O se vailaʻau ua faatonuina i se tui masani mo tagata matutua, 1-2 laupepa, o le 200-400 mg o le gaosi mea. Ole taimi tonu ole togafitiga e faʻapitoa lava ile dermatologist ma e mafai ona 1-2 masina

    O le Mycosoral e mafai ona faʻaumatia vave gaioiga o le fungus.

    O se vailaʻau lelei foʻi e mafai ona vave faʻamamaina le gaioiga o le fungus, lea e faʻaleleia atili ai le tulaga o le paʻu ma faʻaleleia ai le sebaceous paleni o le epidermis. Amata togafitiga i le tasi laupepa i le aso i le taimi lava pe a uma ona 'ai. Afai o le maualalo laʻasaga e le aumaia le manaʻoga sili, o le aofaʻi o mea gaʻo e faʻaluaina. Ave le Mycozoral faʻapitoa taimi filifilia. E masani lava, ina ia maua le manaʻomia fofo togafitiga, o le a manaʻomia oe e inu pia mo 4-8 vaiaso, ma ia amatalia ai le matuia o le faʻamaʻi.

    Lapataiga! Vailaau fomaʻi mo le faʻaaogaina i totonu e tatau ona faʻaaogaina pe a uma ona talanoa ma fomaʻi ma fetuunai le fua. Lenei mea o le a mafai ai e aloese ai mai faʻafitauli matuia i le ate ma fatugaʻo, e mafai ona avea o se itu aafiaga o le le aoga le faʻaaoga o vailaau o lenei vaega.

    Diprosalik

    E mafai foʻi ona faʻaaoga le vailaʻau lea ile monotherapy, aua e iai le vave male aoga tele o le kulimi. Ina ia maua le manaʻomia togafitiga faʻamaloloina, Diprosalik naʻo le manaʻomia e faʻaaogaina i nofoaga mama o le paʻu i le taeao ma le afiafi. I lenei tulaga, i le lua aso muamua ma le seborrheic dermatitis, le vevela ma le le mautonu na mou ese atoa. Togafitiga ma kulimi mafai ona faaauauina mo 14-30 aso.

    O se vailaʻau i aso nei e faʻamama ai le seborrheic dermatitis i le lua vaiaso. Faaaoga Losterin 2-3 taimi i le aso i taimi masani, aloese mai le soifua maloloina itu vaega.O le vailaʻau amata le gaioiga o le paʻu faʻafouina, faʻaleleia le toto, faʻamama gutu ma faʻaleleia le gaioiga o le sebaceous glands. Togafitiga ma Losterol mafai ona tumau i le lua vaiaso, i tulaga ogaoga, o le auala o togafitiga e faʻalauteleina i le tasi masina.

    Tar fasimoli

    Ole faʻamalologa ole paʻu e mafai ona faʻamaloloina ia lava ituaiga faʻapitoa ole dermorritis ole seborrheic

    O le Tar o se sili ona lelei le faʻamago vaega lea e mafai faʻamaloloina foʻi ogaoga ituaiga o seborrheic dermatitis. Faʻaaoga le fasimoli tar e le tatau ona sili atu ma le faʻatolu taimi i le vaiaso, i tulaga matuia o le faʻamaʻi, faʻatagaina ona fufulu lauulu i se oloa i isi aso uma mo le lua vaiaso. Muamua, o lauulu e tatau ona fufuluina i soʻo se lauulu mo le ituaiga o lauulu, e mafai ona e faʻaogaina soʻo se togafiti, pe a maeʻa ona e manaʻomia e fufulu le ulu ma le tar. O le siama e mafua mai luga o le ulu o loʻo teuina mo le 15 minute ma fufulu ile vai mafanafana. Ina ia faʻaitiitia se manogi le lelei ma fufulu lauulu lelei mai le suamalie, e mafai ona e toe fufuluina le curls ma se faʻapipiʻi talafeagai. E mafai ona togafitia i lea auala seiloga ua toe malosi atoatoa le tagata.

    Fualaau Herbal

    Mo togafitiga, o le ae manaʻomia le faʻafefiloi tutusa aofaʻi o calendula officinalis, chamomile ma plantain ile tau tutusa. E sili le aveina o se sipuni o laʻau taʻitasi palu. O le taimi lava e faʻafefiloi lelei laʻau, o loʻo tuʻu i ai ma le 300 ml vai faʻamama ma tauanau mo le 10 itula i se thermos. A maeʻa ona tauanau, o le faʻaiuga o le fofo o le a manaʻomia ona faʻataʻuina i le maʻi i le taeao ma le afiafi, seia oʻo i le manaʻomia le taunuʻuga. E le manaʻomia le fufulu. Nai lo o nei vailaʻau, e mafai ona e avea se paluga o St. John's wort, o aʻa o le elecampane ma plantain. Sauniaina se vaifofo ma latou e tusa ai ma le aʻoaʻoga tutusa, e le manaʻomia le fufulu.

    Eseta

    O atigi atigi o se togafitiga lelei ia seborrhea

    Ina ia saunia le fofo, e tatau ona e ave naʻo fuamoa moa fuamoa e leʻi fufuluina. Faʻaaoga mo le togafitia o le atigi mata. E te manaʻomia le maua o le 10-20 g o moa kofe, lea e sala lelei, e sili le fai o le pulu. O le vailaʻau o loʻo faʻafefiloiina ma le suauʻu le faʻafefeteina o le suauʻu e maua mai ai se vaifofo e pei o gaʻo sourmati i le tuufaatasiga. O le vailaau o loʻo maua ai ua faʻaaoga i le paʻu o le maʻi ma olo faʻapipiʻi lelei. O le ufitia e teu i luga o le ulu mo le 20 minute ma fufulu faʻalelei. Toe fai le gaioiga i aso uma seia taunuu le togafitiga manaʻo talafeagai.

    Lagi ma le kaliki

    Ina ia saunia le vailaʻau, e te manaʻomia se tasi lapisi lapoa ma liua i pateta mashed. E faʻaopopo iai pateta maso e tasi le ulu ole kalaka laititi. Mo le faʻatinoina sili atu, e te manaʻomia foi le faʻaopopoina o le 5 ml o burdock suauu i fualaau faisua ma palu lelei mea uma. O le vailaʻau e tupu mai o loʻo tuʻu i luga o le ulu i le taimi lava e fufulu ai le ulu, a maeʻa ona tatau loa ona tuʻu i luga o le pulou. Faʻamalolo le mata pulepule i luga o le ulu mo le 30 minute. Toe fai le faʻalua ona faia le vaiaso seʻi maua le faʻaiuga manaʻo ai.

    Lapataiga! I le togafitiina o seborrhea, o faʻamanuiaga a tagata i le tele o gasegase faʻaalia ni tulaga sili ona lelei e tusa lava pe a aunoa ma le faʻaoga o fale teu oloa ma fale talavai. Ae e sili lava faia tuʻufaʻatasi togafitiga.

    O meaʻai mo seborrheic dermatitis

    Ina ia togafitia seborrhea vave ma manuia pe a mafai, e tatau ona e vave aveesea mai lau meaʻai ni numera o meaʻai alergenic e faʻafuaseʻi ona mafua ai faʻafitauli paʻu. O nei oloa e aofia ai:

    • soʻo se oloa a le pi, aemaise le meli moni,
    • citrus fualaʻau, aofia ai i falaoa poʻo i sua,
    • nati, aemaise lava lenei tulafono faʻaaogaina i almonds ma kacang,
    • oloa maso, aofia ai ma sina vaega i salati ma isi ipu,
    • iʻa, faʻapea foi ma le tele o iʻa,
    • oloa susu, ae naʻo le le faʻamalosia.

    E faʻapea foi ona faʻaititia le aofaʻi o meaʻai e maualuga tele i meaʻai i meaʻai, sui meaʻai carbohydrates faigofie ma mea faigata.E aoga tele le 'ai o cereals, aemaise oatmeal ma soba. Ia mautinoa e le aofia ai ni gaʻo ituaiga o aano o manu ma iʻa, o le ava malosi e faʻasaina uma mo le taumafaina.

    Meaʻai mo seborrheic dermatitis

    Ia mautinoa e faʻapipiʻi lou tino i mea aoga amino amino e mafai ona maua i maualalo gaʻoa porotini, pipi, povi, povi ma moa, faʻapea foi i fualaʻau meamata. E fautuaina foi e inu ni sua suamalie ma komipiuta, e mafai ona aveʻese ai allergens ma toxins. Aemaise lava le aoga o cranberry fualaau suamalie.

    Lapataiga! Afai o le tagata gasegase e i ai le faanaunauga e seborrhea, e fautuaina le usitai i tulafono faamatalaina taumafa tatau i lona olaga atoa, ma mataituina lona tulaga o le psychoemotional. I le faʻaopopoleina o le popole ma le faʻapopole, e tatau lava ona e inu vitamini, aemaise le vitamini D.

    Togafitiga o seborrhea e tatau ona amata mai i le aso muamua o le faʻaaliga o le faʻamaʻi, talu ai e le mafai ona faʻamaloloina i le tasi aso. Mo sili aoga, o se tuʻufaʻatasiga o metotia eseʻese ma sauniuniga e manaʻomia i taimi uma e vave faʻamamaina le mamago pe faʻateleina paʻu uila. A faʻaaoga fofo o tagata, e sili atu le filifilia o le sili malie ma agamalu i lona aoga, talu ai o le paʻu na afaina e mafai lava ona tali atu i togafitiga. E masani lava, 4-8 vaiaso ia lava mo se faʻamalologa atoa mo le dermorritis seborrheic, mulimuli i fautuaga uma i tagata gasegase.

    Seborrhea O se paʻu faʻamaʻi e mafua mai i le le lelei o le sebaceous glands. E tele taimi e mafua mai i le solia o le paleni hormonal i le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le talavou. Seborrhea, e o faatasi ma le susu, e sili ona taatele.
    Tu i fafo tolu ituaiga o seborrhea: gaʻo, mago ma fefiloi
    Fat Seborrhea - le lauulu e foliga mai o suauʻu, pipiʻi i loka eseese, o loʻo i ai le tele o samasama namu fua i luga o le ulu.

    Mamago seborrhea o le ulu - le paʻu i luga o le ulu ua manifinifi, sesega, amata ona vavae ese, laʻititi papaʻe paʻepaʻe foliga mai, e mafua mai i le le lava le aoga o le sebaceous glands. O le mago o le seborrhea e mafua mai i le le saʻo le tausiga o lauulu.
    Fefiloi seborrhea - E mafai ona gaoia e alafau ma auvae, ma malulu foʻi ma muaulu ma lauulu.
    Ma le seborrhea, e maua ai e le paʻu le tali oona, lea e faʻaitiitia ai ana puipuiga, e mafua ai le faia o le fuafua, aua o se faʻamaʻi e faigofie ona tui i totonu o le paʻu.
    Seborrhea Togafitiga amata mai ile tineia o ana mafuaʻaga - faʻafitauli o le endocrine, o faʻamaʻi o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, ua faamalosia le puipuiga. I fafo, mo le togafitiga, ua faatonuina e le fomaʻi salicylic acid apamemea sulfate, zinc sulfate, ichthyol oona, tar sabun, sulfur tar tar salapani.
    Faatasi ai ma lenei faamai, folk remed fesoasoani lelei.

    Tinea lafoa

    Afai e aliali mai vesicles ma lanu mumu i luga o le ulu, atonu o se faʻailoga lea o le ulufale atu o le herpes virus, tutusa ma le tanesusu, i totonu o le tino. O le samasama ua iloga i auga tiga: maʻi, tiga le ulu, o se faʻaiuga e mafai ona oʻo i le faʻaseʻe o foliga. E manaʻomia le asiasiga i se fomaʻi.

    Tagaloa

    Foi ole dermatophytosis. O le faamaʻi e mafua mai i se fung. I le aluga o taimi, o le pupula o le peʻa i luga o le ulu ua afaina ma avea ma manua. O maʻila faʻatulaga i lo latou nofoaga. O lenei faʻamaʻi e sosolo tele ai le maʻi, ma e tele lava i tagata talavou ua maua i lea maʻi. E le fiafia foi i lauulu i mea faʻafitauli e mafai ona leiloa e faavavau.

    Favus (sikuea)

    O le vevela ma le faʻamumuina e mafua ai le faʻaleagaina o le paʻu o se fungal natura. I lenei eria, samasama samasama ma se manogi le lelei e aliali mai. E mafai ona toto latou. Lauulu e malepelepe, leiloa susulu. E i ai foi nai masina e fofo ai se gasegase.

    Itu, mumu ma mageso, o mea le lelei uma na faʻaalia i le ata - o lenei ua na o le vaega vaaia o le faʻafitauli. Maʻilaʻulu ma paʻu o papala e mafai ona oʻo atu ai i le faʻatupulaia tele o taunuuga pei o:

    • microbial eczema
    • porotini i totonu o le muna
    • e oʻo i faʻafitauli tau paʻu o manu.

    Afai o le tiga i luga o le ulu e le o mou atu mo se taimi umi, ma le faʻasalalauina shampoos, suauʻu ma vitamini e le fesoasoani tele, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi. O le a faʻatinoina le faia o suʻesuʻega e iloa ai le natura o le maʻi: pe o se faʻamaʻi, o le leaga o le hormonal, poʻo se osofaʻiga o se tino ua vaivai e se fung.

    Fautuaga pe faʻafefea ona togafitia le aluʻese ma papala i luga o le ulu e faʻalagolago i iʻuga o suʻega ma auiliiliga. I le tele lava o le faʻaseʻe tulaga, mai le fomaʻi na aʻafia, maua gasegase maua fautuaga i le faʻaaogaina o uu, gels, o fagu, e i ai le malosi faʻamalosia poʻo le antifungal aafiaga. I maʻi ogaoga, o togafitiga o le lotoifale e faʻaletonu iʻa. Ona faaaoga lea:

    • vailaau
    • vailaʻau e afaina ai le faʻaʻai ole microflora, aveʻina toxins mai le totini,
    • antihistamines - ma tui.

    Tele o mea i fafo atu o loʻo faʻaaogaina pe a vela le ulu o loʻo i ai le koale tar, zinc, ma birch tar. I falemaʻi i aso nei, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le faʻamoe ma le uʻu o loʻo i ai le salicylic acid poʻo suauʻu masani, latou te taumafai e faʻaogaina togafitiga faigata.

    O maʻi na laʻua faia ni tui laʻititi poʻo ni gaioiga faʻavaitaimi e tali lelei ai nei metotia. O vailaʻau e fasi ai le faʻamaʻi e tuiina i lalo o le paʻu, o manuʻa i luga o le ulu ma le laser e faʻamamaina lelei. Ole vailaʻau fofoa faʻapitoa, e aofia ai le maʻi ma le aʻafia ole faʻapaʻu uila, e aoga tele ma vave.

    Lemeli: faʻamatalaga ma ituaiga

    O le faʻamati o se faʻamaʻi e tele ina afaina ai le papala, faʻatasi ai ma le vevela ma le tele o le laʻititi o le paʻu. O le aʻafia o le susu, o le paʻu e alu i luga o le tino ma avea e pei o se laʻasaga le lelei.

    I le avea ai o se tulafono, tupu fefete i luga o le ulu, ma meaʻai luga o le ulu e matua masani ai. Dermatologists na feagai ma se mea e pei o le susu ile fulu mata. E le o se faʻamaʻi mataʻutia lenei, ae ui i lea, e aumaia ai le tele o faʻalavelave. Ona o lea, o se lagona faifai pea o oe lava-masalosalo aliali mai, i nisi tulaga e i ai lava e maua ai le faʻailoga o le le fiafia.

    E i ai ituaiga o mativa. O le taatele o nei mea o le matutu mativa ma maila fefete. Ma, o se faʻavae, e matua faigata lava ona tuliʻesea i latou. Seisi liliu i se fomaʻi faʻapitoa mo se fesoasoani, ma se tasi faʻaaoga fofo tagata mo le maʻimisa.

    Togafitiga togafitiga ile fale e le maualalo ifo i le falemaʻi, ma e lava punaoa.

    O fesili o loʻo tulaʻi mai ai e uiga i le faʻamaloloina o le aluʻeseʻe poʻo le a foʻi le faʻamutaina o le aluʻeva faʻavavau, faʻapea foʻi ma le auala e mafai ona vave faʻateʻia ai le mativa, vave, talafeagai ma atoatoa foia i le fale ma sina tau.

    O auga o Dandruff

    faaauau pea le vevela o se tasi o faʻailoga o le susu

    E ono matauina le alu i le susu, ma o le mea lea e iloa gofie ai foliga I le avea ai o se tulafono, pili le paʻepaʻe paʻepaʻe e faapitoa ona matauina i luga o le laulu uliuli. E toatele tagata e manatu e aliali mai ona o le le lava o le fufuluina o le ulu ma faia se mea sese e ala i le amata ona fufulu soo.

    E le aʻafia i se tasi e masani ona faʻamalama ma lauulu e faʻateleina le avanoa o le susu ile tele o taimi. 'Chingʻaga e matauina, e oʻo le gaʻoa ma mamago le papala.

    A o mo le aveeseina o auga, iinei e tatau ona filifilia le togafitiga e tusa ma le tulaga o le ulu.

    Togafitiga o le faʻamaʻi - aneti-faʻafiafiu uila ma suauu taua

    E tele na tupu le faʻamamafa e masani ai: togafitiga e sili ona amata ile oleu ole suauʻu. E tatau foi ona aofia ai i totonu vaega o le suauu faʻamalolosi aneti. O le kulimi sili ona lelei ile suamalie o le burdock.

    Faigofie le alu i luga o le papala ua sili atu le tiga nai lo le gaʻoa, ma o le mea lea, o le taua faʻatasi ma le susu susu e tatau ona maaleale. Aua neʻi faʻaogaina ni vailaʻau o loʻo iai ni suka, mo se faʻataʻitaʻiga, o le vineta mo le folo o le a matua le talafeagai.Ua fautuaina e ave le faʻamuamua i mea pei o le suauʻu castor mo susu, e faigofie ona maua i soʻo se fale talavai.

    Afai o loʻo faʻailoaina le papala i le faʻateleina o le gaosi oloa, o lona uiga e tatau ona faʻaogaina oloa e fesoasoani e le gata i le aveʻesea o le aluʻeseʻe, ae ia faʻaleleia atili le faʻagaioioiga o le sebaceous glands. Ole togafitia e aoga tele ile togafitia ile masima. Ole masima e le gata o le a tiaʻi ese ai le gaʻoa ole laʻau, ae ia avea foʻi ma malu ole pulupulu o le a aveʻese uma ai paʻu o tino o le paʻu ua liua i le fefete.

    Faaiuga ole Dandruff

    faʻaiuga o le maʻevae ma se mea faʻapitoa

    Ae mo le faʻamaonia o le maʻilili, ua fautuaina e te asiasi e le aunoa dermatologists po o trichologists. O le a latou faʻailoa ia mafuaʻaga o le folo i le amataga lava tulaga, faʻafaigofie ai ile togafitiga.

    I se faʻaopopoga, o tagata tomai faʻapitoa o le a fesoasoani ia te oe e filifili le tausiga saʻo mo lou ulu, o se faʻaiuga o lea faʻamanatuga o le a faʻamanatuina oe lava le masani ai.

    O loʻo i ai foi le avanoa e maua ai fautuaga i faʻafitauli vave o le aluʻesea o le aluʻeseʻe.

    Faigaluega a tagata

    ua faʻaaogaina foʻi se palu o suauʻu e fofo ai le susu

    E tele auala e togafitia ai le susu. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona togafitia i le falemaʻi ma i lalo o le vaʻavaʻaiga a fomaʻi fomaʻi, ae e sili atu ona faigofie le faia o togafitiga fale i le faʻaaogaina o taumafataga a tagata, lea o le a taugofie ma sili atu ona aoga.

    • Ole tar ole fasimoli ole a le gata ole fesoasoani ile aveeseina, ae ia avea foi ma mea e masani ai le mamafa ile faafetai ole taro masani, o se vaega o na.
    • Burdock suauu mo le fefete o le a fesoasoani e aveese ana mafuaʻaga, ma afai e te faʻaaogaina e le aunoa, faʻaoga o se ufimata mo 15 minute, e mafai ona e matauina atili lauulu lauulu.

    Se mea itiiti togafiti: afai e te faʻafefiloi le burdock suauʻu ma le olive i ni vaega tutusa ma faʻaaoga lenei mea i le lauulu, ona latou susulu ai lea ma susulu. O lenei mativa pulupulu o le a fesoasoani e faʻaititia le numera o le vaevae pito.

    E le gata e mafai, ae e faʻafiafia foʻi ona o ese mai o le aluʻesega e ala i togafitiga a tagata. Fufulu lou lauulu i le hero decoctions. Lenei mea e le gata o le a fesoasoani e faatea ese le faʻamaʻi, ae o le a maua ai foʻi le aʻafiaga o aromatherapy.

    Dandruff: fofo tagata (vitio)

    • O le birch decoction o le a faʻamalieina lelei, ma o le lavender o le a fesoasoani e moe vave.
    • Burdock root o le a faʻamalosiina i le taeao, ma se mint broth o le a fesoasoani e faatumauina le tutusa malosi i le aso atoa.

    Dandruff ma le vevela o le ulu ua le o se mea matuia, ae o le le fiafia.

    E mafai ona faigofie ona fofoina faʻafitauli tau le puipuia i le peni. O le vevesi o le a alu ese na o ia, ma ina ua mavae sina taimi o taofi le a le toe popole. Foliga vai mo le susu ile mafai ona faaopopoina i le moulu.

    Ma o le a maua sili e aoga tele vailaʻau, ma faatasi ai ma faʻaopopoga o suauʻu eseese lona faʻamalosiʻau o le a matua faʻaititia.

    • Ole teuga faʻapipiʻi ile faʻamamaina ile fale ua saunia faigofie: naʻo le aveina ole fasimoli pei ose mea faʻavae ma faʻaopopo le suauu taua ole burdock, burdock poʻo le suauʻu olive, ole a faʻamalamalamaina ai lou lauulu. Lenei o se tali lelei i le fesili pe faʻafefea ona aveʻesea le faʻamamaina e faʻavavau. Ole mea lelei lea e sili ona fai ile aneti-pamu e le manaʻomia ai mea taugata. Afai e te faʻaogaina pea lenei mea mo le puipuia, ona le toe faʻafiafia lea o oe ile pili.

    Aua neʻi galo o fua a tagata mo laʻele ile mea lelei e sili ona fesoasoani ia tuʻu ia i se taimi puʻupuʻu. O se masikulu fulufulu e faasaga i le alueseʻe e le gata o le faʻaumatia o mafuaʻaga o ona foliga mai, ae e aoga foi o se sili ona lelei ma faʻaeteete tausiga mo le ulu. Dandruff resipi e taugofie ma mea e faigofie ona maua.