Alofaia

Ua tele naua le laulu: o a suʻega e pasi ile tulaga muamua?

Tagata tomai faapitoa talepe i lalo mea e aafia ai le pulu i ni vaega: eseese faamai, le lelei o le endocrine faiga, ulu afaina, neura afaina, togafitiga ma nisi fualaau.

A maeʻa le faʻalavelave tupu faʻafuaseʻi, ona toe faʻaleleia atili ai lea o le faiga masani ole puipuiga o le tino.

O le a se mea e ono aʻafia ai le faʻagasologa o le paʻu i fafo?

  1. Fula togafiti.
  2. Dysbacteriosis faʻa
  3. Le leai o se gaioiga o le puipuiga puipuia.
  4. Hormonal faaletonu.
  5. Faʻamaʻi pipisi o le fungal poʻo le siama.
  6. Ova le tumau.
  7. O le suʻesuʻeina o vailaʻau mo tulaga, o faʻafitauli tau le mafaufau, gugu, faʻamaʻi.
  8. Chemotherapy, afaina i le leisa.
  9. O le tuiina o pepe fanau.
  10. Taotoga gaioiga i le tino.
  11. Manatu popolega.
  12. Faʻaleagaina le epidermis i le ulu.
  13. Matutua
  14. Tupu.
  15. Ua le lelei meaai.
  16. Faigata lauulu.
  17. Vailaau aafiaga i lauulu (masani ona asiasi atu i le teineulu laulu).

E tatau ona e mataala mo le tumau leiloa, sili atu le manifinifi o lauulu, maʻai le manifinifi o le curls, dermatitis i le ulu, gatalia, mageso, mumu, faʻaititia o le paʻu, fealofani, satauro vaega o lauulu.

Ina ia saili pe aisea e pa'ū ai lauulu i lau mataupu, e tatau ona e onosaʻi ma amata suʻesuʻe. O le Trichologist e nafa ma suega e manaʻomia e pasia, le faʻamatala o latou iʻuga ma togafitiga togafitiga.

Auga o baldness

Fai sau oe suʻega ma le mimilo o uʻu. Uu i se manifinifi loka o lauulu i le va o lou limamatua ma limatusi.

Toso ma le mamafa, ae laitiiti. Afai e sili atu ile 6 lauulu na totoe i ou tamatamaʻilima, e tatau ona e mafaufau e uiga i le faia o se taimi ma le trichologist.

O le a amata lana faatalatalanoaga ma se auiliiliga auiliili. O le a fiafia o ia i le umi na amata ai le pulu, o le a le tele o lauulu leiloa.

O i ai ni tuaa i le aiga na mafatia i le manifinifi o lauulu? E i ai ni lau faʻateleina, mo se faʻataʻitaʻiga, i le nofoaga o galuega? E suʻesuʻe foʻi e le fomaʻi ou metotia o lauulu, le natura ma le umi o le moe, meaʻai manaʻo, faʻamaʻi tuai.

I le maeʻa ai o le suʻesuʻega, o le a suʻesuʻe le fomaʻi i luga o le maʻila ma fai se trichogram - o se suʻesuʻega ma se mea puʻeata vitio e faʻaalia ai le mafiafia o lauulu o loʻo tupu, le tulaga o le epidermis.

Tulaga lelei, o le suʻega e tatau ona lautele e pei ona mafai, faaalu le tele o taimi i se tele fomai nofoaga, o lona tagata tomai faʻapitoa e te faʻatuatuaina. Fai se suʻesuʻega o totoga uma.

E moni foi lenei mea mo tagata na ua leva ona tuʻua mafaufauga e uiga i lo latou soifua maloloina i se tulimanu mamao ma e manatu naʻo le taua, o le faia naʻo fomaʻi suʻesuʻega i le nofoaga o galuega.

O le fomaʻi faʻapitoa o le trichologist o le a muamua fautuaina se tagata maʻi o ia i se faʻamaʻi e asiasi i le gynecologist ma le endocrinologist. Ae mo alii, latou, faʻatasi ai ma fafine, o le a lafoina atu i le gastroenterologist, neurologist, mo suʻesuʻega ultrasound o le thyroid gland, ona sosoo ai lea ma le suʻega lautele.

Tofotofoga mo lauulu leiloa ma avatu sili auiliili. Mo se faʻataʻitaʻiga, toto mo biochemistry. O lona iʻuga o le a faʻaalia ai le tagata tomai faʻapitoa pe o le ate ma fatugaʻo e galue masani, o le a faʻailoa atu ia te oe e uiga i le i ai poʻo le leai o ni faʻafitauli o faʻamaʻi, ma o le a faʻaalia le paleni o mea e iloa ai.

O le isi laasaga i le faʻailoaina o maʻi fulufulu mo le afa talafeagai o le foaʻi atu o le toto i hormone. O tagata tomai faapitoa e masani ona faʻaalia le lisi lea: prolactin, T3, T4, TSH, FSH, LH, free testosterone, DHEA-S, progesterone.

O se suʻesuʻega loloto e faʻamanino ai le tulaga o le a faʻaalia ai le tulaga o le serum iron, lea o le a faʻamatala ai le ono afaina o le anemia. O ia foi, o se tasi o mafuaaga o le tulaʻi.

I totonu o faʻamatalaga patino e tatau ona pasia ina ia iloiloina ai le tulaga o le lauulu ma mafuaʻaga mo lona manifinifi, mataitu mataituina ma se mineralogram tatau ona matauina.

O le a latou faʻaalia le aano o nisi elemene i lauulu ma i le tino atoa. Ma afai o le leiloa e fesoʻotaʻi ma le le paleni o minerale, e taʻu mai ai le faʻaletonu o le faʻatinoina o totoga i totonu, o le fomaʻi o le a faatonuina le togafitiga saʻo ma aoga.

Faʻaopopo i luga, e tatau ona e suʻe ni suʻega:

  1. Mo siama masani.
  2. Mo siama pipisi. Helminths, o le i ai i totonu o le tino o le tagata mafua ai le le faʻalotolotolua i le faʻaletonu o latou galuega taua, e mafai foi ona mafua ai le laulu.
  3. Le ulu o le ulu e suʻe ai se mea e maua ai se fusi.

5 suega taua mo le leiloa lauulu

Le tusitala Oksana Knopa Aso Me 13, 2016

Pe a faʻafuaseʻi ona paʻu le tagata se tele o lauulu, pe a latou manifinifi manifinifi i luga atu o le afa tausaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi fomaʻi o le a faʻatonuina suʻega e iloa ai le mafuaʻaga. I le tele o tulaga, vave le pala e mafai ona taofia ma e oʻo foʻi le leiloa lauulu lauulu i le ulu. Suʻega lauulu leiloa e manaʻomia e iloa ai le sili ona lelei togafitiga togafitiga.

Lauulu leiloa e tatau ona suesueina

A manaʻomia le fesoasoani a se trichologist

I le tino o le tagata o loʻo iai pea le faʻafouina o sela. O lenei faiga e afaina ai le lauluulu. O le tuputupu aʻe o lauulu e mafua mai i gaioiga e tutupu i totonu o folikel. I pulu o loʻo i ai i se tulaga gaioi, fou lauulu foliga i totonu o nai vaiaso. O i latou ao tuputupu aʻe latou tulei ese le "tuai", ona o lea e i ai se masani faʻafouga o lauulu.

O le faiga o loʻo faamatalaina i luga e tau atu i le mea moni o se tagata i aso taʻitasi leiloa le tele o sefulu o lauulu. I se tulaga masani, o lenei faʻatusa e le sili atu i le 100.

O le fesoasoani a se trichologist o le a manaʻomia pe a tutupu mai nei fomaʻi faʻataʻitaʻiga tupu mai:

  • o foliga vaʻai o paʻu o loʻo i le vaega o le ulu poʻo se pito i tua o le ulu,
  • faasolosolo ona suiina o lauulu umi ma fulufulu,
  • le faʻatulagaina o vaega tele (faamoega) le maua ai i lauulu.

Alopecia (aemaise lava i fafine), mafua mai i le le lava o vitamini poʻo le le faia o hormonal, e le manaʻomia ni togafitiga faʻapitoa, pe a fai o nei mea e faʻatupu ai le maʻi. I isi tulaga, pe a fai e le mafai ona faʻatonuina fua le mafuaʻaga o le pala, ua fautuaina, e saili le fesoasoani a se trichologist.

Faʻafefea le asiasiga

I le amataga asiasiga i le trichologist, iloa e le fomai tulaga nei:

  • o le umi ma le faʻamalosi o lauulu leiloa,
  • Le tutusa ai faʻafitauli i le isi o itupa o aiga,
  • onosai olaga
  • sa i ai ni mataupu na ogaoga le popole i le taimi talu ai nei,
  • le natura o le gasegase 'ai ma moe,
  • foliga o lauulu tausiga (ituaiga o faʻamalama, masks ma isi).

Taua! I se faʻaopopoga, o le suʻesuʻeina o le maʻi i le maʻi e fai ia mea e iloa ai le maʻi faga.

I le lumanaʻi, o metotia nei e tofia:

O le auala muamua e aofia ai le suesueina o le lauulu o le ulu ma se microscope. Ina ia faia lea, o nai vaega o manoa ua aveese mai le nofoaga na aʻafia.

O nisi faʻamatalaga e uiga i le gasegase o le tulaga o loʻo faia e le phototrichogram. Ole faʻagasologa e faʻatinoina ile lua vaega. Muamua, o le tamai vaega e sulu ese luga o le ulu o le maʻi. I le 2-3 aso, o lauulu na tupu i le umi e manaʻomia e suʻesuʻeina i le trichoscope. O lenei metotia faʻataga oe e iloilo:

  • o le aofai o lauulu gao soo,
  • le tuputupu aʻe o tulaga o laina fou,
  • le fua faatatau o laulu i vaega 'eseʻese o le tuputupu ae.

A le fesoasoani faʻataʻitaʻi e le faʻailoaina o le mafuaʻaga mafuaʻaga, o tagata mamai e faʻauia nisi suʻega.

Suʻesuʻe faʻataʻitaʻi

O lea la, o a suʻega e tatau ona fai pe a paʻu le lauulu? E masani lava ma suʻega toto ole biochemical e faʻamalieina. Muamua o faʻaalia le mafaufau loloto:

Lapataiga! Soʻo se suiga tele mai le masani ai le tuʻuina atu o nei elemene ma le erythrocyte sedimentation fua faʻaalia ua faʻaalia le auala o le faʻagasologa faʻafitauli.

Ole suʻesuʻega o le toto ole biokimia o loʻo faia e iloilo ai le tulaga o totoga taʻitasi.

Ona o le mea moni o alopecia atiaʻe ona o le vaivai o le puipuia o le puipuia, o se tui polokalama ua faatonuina e iloa ai le tulaga o le mea mulimuli. A o faagasolo, e fautuaina e pasi suʻega alergi.

E le gata i lea, auiliiliga o loʻo faia i le maualuga ole hormone (thyrotropic, triiodothyronine, tetraiodothyronine), fai faʻataʻitaʻiga o mea mai totoga o le tino. Afai o suesuega talu ai nei na faʻaalia ai ni mea le talafeagai o le endocrine faiga, ua faatonuina e le fomaʻi:

  • Ultrasound o le thyroid gland. O le metotia faʻataga oe e iloilo le tulaga o le tino, lona tele ma isi faʻailoilo.
  • Gynecological suʻesuʻega o le faʻafouga fanau.

Pe a fai o nei auala e le aumaia se iʻuga lelei, poʻo se uluaʻi suʻesuʻega e le trichologist na faʻaalia le i ai o le ogatasi faʻatasi, le gasegase lafo atu i:

  • Neurologist. Ole le aoga ole faʻalavelave ole tino e afaina ai le tulaga ole paʻu ma le lauulu. O le malosi o le mafaufau e faʻaitiitia ai le tuputupu ae o manoa ma e tele lo latou leiloa.
  • Gastroenterologist. Peptic papala, gastritis, ususʻi dysbiosis ma le tele o isi faʻamaʻi faʻalavelavea faiga metabolic, o se faʻaiuga o lea ua le taumafa lauulu i le lava aofaiga o meaʻai. O lea e mafua ai le atinaʻeina o le alopecia.

A manaʻomia, isi suʻega ua faatonuina mo le maualuga o le testosterone, prolactin ma isi hormones.

Suʻega o suʻega

Ole toto atoa e mafai ona faʻaalia mai ai le maualalo ole toto mumu, hematocrit ma hemoglobin. O nei iʻuga ua faʻaalia mai ai o le le lava o loʻo afaina ai le tino, lea o loʻo galue ai le okesene i le tino.

A suʻega biokimia toto faʻataga oe e iloilo:

  • Glukose maualuga. Ole siʻitia o mea i totonu ole vailaʻau faʻailoa mai ole maʻi suka.
  • Polotini tulaga. Faʻaaluaina o le faʻatagaina avanoa o se uiga mo faʻamaʻi pipisi, faʻataʻitaʻiga ma maʻi o faʻamaʻi.
  • Le tulaga o fatugaʻo ma le ate.
  • Le natura o le vai-masima metabolism.

Ole maualuga o mea e fai ile sex hormone e ono faʻaalia ai le i ai o le hirsutism i fafine, lea e tupu malosi ai lauulu i vaega eseese o le tino (fatafata, vae). I lenei tulaga, focal alopecia atiaʻe i luga o le ulu.

O lenei faʻafitauli e mafai ona faʻamaloloina i luga o le tuutuuga o le vave ulufale atu i se trichologist. Afai e te masalosalo i le alopecia, e tatau ona e vave faia se suesuega faʻafomaʻi.

Vitio aoga

O auga ma le iloa lelei ole alopecia (toaga) i alii ma tamaʻitaʻi, poo a suega e manaʻomia e pasia ai. Fai mai o se fomaʻi dermatovenerologist Makarchuk Vyacheslav Vasilievich.

Faʻaiʻuga, togafitiga ma tulaga alualu i luma mo tagata mamaʻi ile alopecia areata.

Lauulu suʻesuʻega

Tele gasegase fesili fesili e faatatau i le lauulu lauulu ma suega:

  • o fea e amata iloa ai mafuaʻaga o le teuina o gaioiga ?,
  • O a suʻega e manaʻomia e iloa ai le faʻafitauli o le paʻu?
  • O ai e tatau ona 'ou faʻatalanoaina mo le paʻu o lauulu? etc.

O le faʻailoaina o mea leiloa ole lauulu o le sitepu muamua lea ile togafitiga. Ole feiloaʻiga mo le suʻesuʻega e tatau ona maua mai lau fomaʻi.

Togafitiga mo le leiloa lauulu amata i se suʻega, pe a maua e le fomaʻi faamatalaga e uiga i le gasegase o le tulaga (lauulu ma le ulu.) O se tagata maʻi suʻesuʻega e faʻatagaina le fomaʻi e faia ni faʻaiʻuga e uiga i le tele o itu e tatau ona faia mo suʻega o lauulu, le faʻailoaina o ia ma togafitiga togafitiga. Aemaise lava, e tatau ona iloa e le trichologist mea nei e uiga ia te oe:

  • e iai se faʻaletonu o le leiloa o lauulu ulu,
  • o a ou faʻamaʻi na maua talu ai nei
  • sa iai mafuaaga mo mafatiaga ogaoga, popolega,
  • o faʻafefea ona e 'ai
  • faʻafefea ona e tausia ou lauulu (shampoos, masks, styling oloa).

Ina ua maeʻa ona aoina le anamnesis, faʻatonu e le fomaʻi le maʻi e faia ni suʻega mo le leiloa o lauulu. O le a le ituaiga suʻesuʻega e manaʻomia e le fomaʻi? Tagata taʻitoʻatasi.

O le a le mea e fai ai suʻega mo le leiloa o lauulu?

Suesuega mo lauulu leiloa tatau ona amata i se lautele suʻega toto. Ole palakalafa lea e faʻaogaina i fafine ma aliʻi. E mafai foi e le fomaʻi ona faatonuina oe e fai se suʻesuʻega o le toto o le biochemical, e maua ai se ata atoa o lou soifua maloloina.

Afai e te manaʻo e faʻaleleia tulaga o lou lauulu, e tatau ona vaʻai faʻapitoa ile shampoos e te faʻaogaina. Se taufaʻafefe foliga - i le 97% o ituaiga lauiloa shampoos o vailaʻau oona e faʻalataina o tatou tino. O vaega autu e mafua ai faʻalavelave uma i luga o igoa e faʻailoaina o le sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, coco sulfate. O nei vailaʻau e faʻaumatia le fausaga o lauulu, lauulu e malepelepe, leiloa le faʻamalosi ma le malosi, o le lanu e mou ese. Ae o le mea e sili ona leaga, o lenei muck e oso i totonu o le ate, fatu, mama, faʻaputuputu i totoga ma mafai ona mafua ai le kanesa. Matou te fautuaina oe e te musu e faʻaaoga le tupe lea o loʻo iai nei vailaʻau. Talu ai nei, na faia ai e le au atamamai mai le matou ofisa faatonu se auiliiliga o le shampo-leai se sulfate, lea na muamua ave tupe mai Mulsan Cosmetic. Le na gaosi o uma-faalenatura teuteu. O oloa uma e gaosia i lalo o le saʻo lelei tulaga pulea ma tusi faamaonia polokalama. Matou te fautua e asiasi i le ofisa aloaʻia o le initaneti mulsan.ru. Afai e te masalosalo i le natura o au mea teuteu, siaki le aoga o le aso, e le tatau ona sili atu i le tasi tausaga o le teuina.

O sui o itupa uma e lua e tatau ona faia se suʻega ultrasound o le thyroid gland.

Tamaitai ma lona lauulu e tatau ona suesueina e se gynecologist-endocrinologist. I le 75% o mataupu, o le leiloa e mafua mai i le le paleni o hormone.

Ole suʻega o le toto mo hormones ile taimi e paʻu ai le lauulu e masani lava ona faia i auala nei:

A faʻapea e matuia lou ulu, o mafuaʻaga e ono fesoʻotaʻi ma soʻo se maʻi i totonu (maʻi suka, lapoʻa o lou tino, anemia, faʻamama o le adrenal, ma isi mea), leai o vitamini, ma afaina ai vailaʻau.

A tulaʻi mai le lauulu lauulu, o le suʻega toto mo le uʻamea serum o le a faʻaalia ai le i ai o le anemia, lea e faʻaosofia ai foi le faʻagasologa o lauulu leiloa.

Mataupu lilo o le Soifua Maloloina

O lauulu faʻafitauli o faʻamaoniga e iai se mea o sese i le tino. E leai se mea o loo taʻua e le tamaitai lalelei o Catherine Zeta-Jones, o fulufulu lalelei e le mafai ona mafaufauina e aunoa ma le soifua maloloina: "Afai o lou lauulu ua paʻu ma malepelepe, faafetai ia i latou mo le lapataia o oe i le mea matautia." O le a se tatou tala e fai i le tele o mea ua leiloa!

O lea aua le vave faʻataʻavale e taufetuli i le fale teu oloa ma faʻatau mai ituaiga uma o fofo mo le leiloa o lauulu ma le faaleleia o lauulu tuputupu, ma isi. - Muamua lava, e aoga le feagai ma faʻafitauli masani o le soifua maloloina.

O le mea moni, o le suʻea o se nila i luga o le vaomago e faigata tele. Ae e amata, e manaia pe a faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma pasia uma suʻega masani. I totonu o mafuaʻaga autu o le leiloa lauulu o faʻafitauli i le manava ma le manava, aofia ai dysbiosis. O faʻaletonu ogaoga e ono faʻatalitali mo oe ile endocrine system. E faʻamalosia le siakiina o le thyroid gland ma le sex hormone. O se fili natia e mafai foi ona maua i le fanua o gynecology - soʻo se faʻamaʻi pipisi i le tino ua sauni e aʻafia ai le maualuga o lou laulu.

Ae ui i lea, o le mafuaʻaga mo lauulu leiloa e mafai ona matua ese ese, o lea faitau atoa lenei tusitusiga, faʻaeteete ma mafaufau loloto.

Faasologa le tumau pe le tumau?

O mafuaʻaga o le ogaoga o lauulu leiloa e mafai ona tele. Ma e tatau ona e mafaufau pe o lenei faʻamaʻi e le tumau pe ua leva ona avea ma umi. Le mafuaʻaga masani o le leiloa o lauulu i fafine o hormonal le paleni.

E mafai ona oʻo i se faʻamaʻi ma le iʻuga o le inuina o vailaʻau faʻapipiʻi, faʻataʻitaʻiga. Antibiotics, chemotherapy mafai foi ona tau atu ai i le laulu malulu. Ae i lenei tulaga, faapea foi ma a maeʻa maʻitaga, o lauulu e masani ona toe maua na o ia.

E oʻo i le faʻaaogaina o se taumafa masima i meaʻai e mafai ona tupu ai le alopecia ma le pala, e pei ona vaʻaia i aso anamua.

Atoa ai le valea ?!

Lauulu leiloa e mafai foi ona toe fuatia pe a le atola atrophy. Tele fafine ua feagai ma se faafitauli mataʻutia pei o le androgenetic alopecia. O lenei mea mataʻutia fua e mafai ona faʻapea uiga matuia suiga hormonal i le tino, faapea foi genetically mafuaʻulu lauulu ma le manifinifi.

Tasi le mea e lelei: o le pala i fafine e le atoatoa, e le pei o tamaloloa. E matua le mafai e oe lava ona foia lenei faʻafitauli - e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi - ae leʻo le na o le na fai mai "pepelo" mai le upu.

Trichological auala

Fomai e togafitia lauulu ua taʻua o trichologists. Afai tatou te leʻi iloa se mea e uiga i ia tagata faʻapitoa, o aso nei mekasini fafine ua faʻateleina fautuaina e tatou faʻafesoʻotaʻi trichologists. Pe mafai faapefea e nei tagata lilo ona fesoasoani ia i tatou, ma latou te mafaia?

Trichologists o se falemaʻi lelei poʻo se fale suʻesuʻe o le a suʻesuʻeina le tulaga o lauulu, uluulu, ma folika ulu. O le a latou iloiloina le lauulu ma le pulu i lalo ole microscope, fuaina le mafiafia o le lauulu ma otooto lou tulaga lauulu atoa. E faʻapea e te leʻi vaʻaia lelei lou lauulu ma e leʻi mafaufau lava e uiga i le ituaiga lauulu o loʻo ia te oe, le ituaiga o le uluulu ma isi mea taua e mafai foʻi ona aʻafia ai le leiloa o lauulu.

O le mea lea, suʻesuʻega e se lelei ma faʻamaoni trichologist mafai faʻafaigofie tele lou olaga ma avatu se faʻailoilo e sili atu le filifili mai se tele o le tele o lauulu leiloa ma le tausiga oloa. Ae ...

Trichological pepelo. “Talitonu, ae ia faamaonia!”

O le mauaina o se lelei trichologist e le faigofie tele. I aso nei, o le lalelei o se pisinisi ma o se alamanuia e maua mai ai ni tupe tele, toʻatele tagata "faʻapitoa", paga lea, e naʻo le faʻatatau i le maua o se polofiti. O se iʻuga, latou te mafai ona ofoina atu ia oe le taugata tele togafitiga, ma e tusa lava pe leai ni tuutuuga, aua o iinei latou te le mafai.

O le tele o falemaʻi faʻatalitonuina o latou lauulu fofo togafiti metotia o latou aoga. E mafai ona tui tui o vitamini i totonu o le ulu, maata, susulu kulimi ma oloa faʻapitoa.

O nei mea uma e matua taugata ma masani ona le aoga. E masani ona aliali mai o le moni faʻafitauli o le lauulu, e pei ona uma faʻailoa, o se mea e matua ese lava. A lelei fomaʻi tatau, muamua lava, fesoasoani ia te oe e fuafua lou soifua maloloina, taumafai e iloa le mafuaʻaga, auina atu mo auiliiliga.

O nisi taimi e lelei tagata faʻapitoa e mafai ona maua i le Matagaluega o Dermatology o fomai iunivesite.

O se tasi o mafuaʻaga masani o lauulu leiloa o faʻafitauli i le uluulu, o le seborrhea. Tatou taumafai e iloa le ituaiga o mala.

Seborrhea o le le lelei o le sebaceous glands, e mafua ai le susu, o le papala o le suaʻu, peeling, gatalia ma e oʻo lava i psoriasis. Seborrhea e mafai ona mamago pe gaʻoa, ae o mea uma e lua e mafai ona oʻo i le pala ma lauulu leiloa. Afai ua pupuni pori, e le mafai ona aoga le pulu masani, ma le laulu e faasolosolo ona manifinifi.

O le mafuaʻaga o nei faʻafitauli e ono tutusa uma faʻafitauli i le tino, ae, atonu, na o le le tatau ona tausia lelei i lauulu. I soo se tulaga, pau ma lauulu mea e tatau ona suia oloa.

I le taimi lava e tasi, mafaufau i se tasi fautuaga faigofie: fufulu lou lauulu i sina vai mafanafana. Vevela vai mafai ona faʻaletonu lou laulu ma mata vaʻai E faʻaaoga foʻi lea ile masini lauulu eletise: e le faʻaoga, pe tausia ile mamao ole 20 centimita mai le lauulu pe sili atu foi.

Aua le talitonu i le "togafiti" o lona uiga

O aso nei i fale talavai e mafai ona e mauaina le tele o "vavega" tupe o le a "faʻamaloloina" tatou i mea uma o le lalolagi. Peitai, ae e te leʻi taliaina fautuaga a le au fai togafiti leaga poʻo le au faʻasalalauga ma faʻatau faanatinati faʻatau 'sapalai' sapalai ma kulimi, e sili atu le faʻatautaia o lau oe lava suesuega. E talafeagai le talanoa o le fofo e te manaʻomia ma se fomaʻi e te talitonuina.

I se faʻaopopoga, o le a aoga le fesili e uiga i le aoga o lenei poʻo lena fulufulu oloa mai uo, faʻapea foi ma le sailia o faʻamatalaga i luga o le Initaneti ma vaʻavaʻai i ni nai fonotaga e faitau faʻamatalaga ma fautuaga mai le au faigaluega i mea leaga. I soʻo se mea, e tusa lava poʻo a mea e te ofoina atu, aua le talitonu i le "magical" uiga - taumafai e auiliiliina, vaʻai mo faʻamatalaga i punaʻoa eseese, talu ai ua leai se mea o latou i nei aso. Faatasi ai ma nisi oloa na faʻatau atu i le fale talavai ma faʻalauiloa faʻamalosiʻau, oe manaʻomia le matua faʻaeteete!

Nei oloa e aofia ai minoxidil (po pinocidil ma diazoxide) ma mafai moni faaosofia ai lauulu tuputupu ae. Peitai, faatasi ai ma le faʻamutaina o pulega, o le iʻuga aafiaga e ono leiloa!

I se faʻaopopoga, o le tali a tagata ese i na fofo e ese lava. Ua amata ona toulu mai lauulu o se isi ... O lea la, o le "ofoofogia" o lona uiga e tatau ona e matua faʻaeteete, faʻaeteete.

Faʻaitiitia le mamafa ma tupu lapopoa ?!

Matou te mananaʻo uma e paʻepaʻe, pei o teine ​​i le ufiufi o mekasini, ma e oʻo foi ni tala taufaʻamataʻu e uiga i le le paleni o faʻataʻitaʻiga e le masani ona taofia ai matou i le ala i le manaʻomia tele. Ae aua, aua neʻi galo o le lelei lauulu o se tasi lea o mea taua a soʻo se fafine lalelei, ma afai tatou te le saʻo i luga o le ala o le anapogi, e ono lamatia ai tatou leiloa lenei pu pepa.

O le mamafa o le mamafa leiloa, le lava taumafa - aemaise lava i le talavou tausaga - o nei mea uma e le mafai ae afaina ai le tulaga o le lauulu. O lea, Ae e te lei alu i se taumafataga, e sili atu le talanoa i se fomaʻia leai o taunuuga e ono malaia.

Le mafuaaga e sili ona lilo

Leai se mea e faʻaleagaina o tatou lauulu e mafua ai le popole. Ole atuatuvale ole lagona, lagona le mautonu - o nei mea uma e mafai ona matua afaina ai le tulaga ole tatou laulu. O isi taimi o tatou lava e le o iloa le fesoʻotaʻiga i le va o lauulu pa'ū ma le leaga, aua o le lauulu e le paʻu vave i le taimi lava e teʻi ai, ae pe a uma le masina pe lua pe sili atu foi.

O le mafuaʻaga lena, afai oe feagai ma le faʻafitauli o le tele o lauulu leiloa, muamua lava, nofo i lalo ma mafaufau e uiga i mea leaga na tutupu i lou olaga i le tausaga talu ai. A uma mea uma, leai se fomai e mafai ona fesoasoani ia te oe pe a e le toe malosi mai lagona tiga. Faʻafefea ona i ai i lenei tulaga?

O uiga ia faʻamalosia le laulu o le paʻu poʻo le paʻu o aliʻi e i ai le toʻamalie, ae mo se fafine o se mea faigata moni lava. Ina ia taofia lenei faʻagaioiga ma toe maua mai se ulu mafiafia ma matagofie le lauulu, e muamua ona e manaʻomia le iloa o le mafuaʻaga o fafine mamanu pauna, na mafua ai le faʻafitauli. O le mea lea, suʻega mo le leiloa lauulu o le muamua ma le taua tele i luga o le ala i faʻamalologa.

Pe tatau ona ou vaai se fomaʻi mo lauulu leiloa?

E pau uma laʻau a tagata uma ma o taimi uma lava, o le mea masani lea. E masani a, soʻo se tagata leiloa le tele o laulu ile aso (100 o le masani ai), ma faʻafitauli e amata pe a faʻateleina lenei faʻaaliga.

Mafuaaga o le baldness

Ole tele o mea e aʻafia ai le tulaga o lauulu. Anatomatic, o nei mea o faaopoopoga i le paʻu. O le vaʻai vaʻai o le lauulu e aofia ai maʻa malulu sela, e faʻatupu e le lauulu folo o loʻo i totonu o le paʻu. Afai latou te le mauaina le lava meaai, latou te mafai "momoe momoe" pe oti. Ma e le tupu le laulu fou, ma pa'ū lauulu tuai i le aluga o taimi, talu ai ona ua i ai se (genetically tuʻuina) olaga.

Alopecia mafai ona faʻatupuina mafuaʻaga i fafo ma fafo, o le vaevaega i totonu o loʻo soʻona tupu.

O le tino o le tino o se lavelave faiga paleni ma soʻo se leaga fafo faʻamalosi mafua ai se tali talafeagai i totonu. O le mea lea, naʻo se faʻatasia auala e galue i le suʻesuʻega ma le togafitia.

Fafo fafo

E masani lava, o itu i fafo e mafai ona faʻaosofia ai le mafaufau poʻo le alopecia atoa e manino ma faigofie ona aveese. Ma e ui i lea, tele tagata, aemaise fafine, ua le faʻalogo ia i latou ma faʻaauau pea ona faʻaleagaina o latou lauulu ma le ulu.

O le taatele i latou o:

  1. Tau maualuga ma maualalo tau. O talutalu i le ulu i le latalata atu i lona lauulu. I lalo o le aafiaga o le malulu (aemaise i tulaga o le maualuga o le susu) latou maʻimau vaʻavaʻa, ma le maua ai le lauulu lauulu o meaai lelei. I le vevela, afu ma sebaceous glands ua faamalosia e galulue malosi. Ua le umi le paʻu o le paʻu, ua le lava le okesene o pulu, ua vave le gaʻo lauulu ma amata ona paʻu'ū malosi.
  2. Le lelei le ituaiga o moli. O loʻo i ai sulfates, parabens ma vailaau vali. Latou te faʻatupuina le papala, faʻaosofia ai le teteʻe i le maʻila ma foliga o le susu. E taugata laupepa, lea e aofia ai ma le silika, ona afaina ai foʻi ma le faʻaaogaina masani. E lamolemole le laulu faʻalelei, ae e pupuni faʻamalieina pori ma tuʻuina se manifinifi manifinifi o loʻo solia ai le faʻaleagaina masani sela.
  3. E le saʻo le faʻamamaina. Faʻamago lauulu ile laulu ile laititi ile vevela ma mai se mamao e tusa ma le 15-20 cm le lauulu. Ae o fea o tatou e masani ona usitaʻia lenei tulafono? Matou te tuai pea ma matou te mananaʻo e "mago" vave. Matou te faʻaliliina le maualuga maualuga, ma e oʻo foi ma le popole le faʻamaluluina o loʻu laulu ma oʻu lima. O le mea lea, matou te faʻamamago le ulu, faʻamatuʻu mai le foliga o laʻau ma faʻatupuina le le mautonu.
  4. Atavali ma talotalo. O nei faiga saua e le gata ai le fausaga o le laulu lea e faʻamalosia ai, ma faʻamama ai, mamago ma magopalaina. O le oso i luga o le ulu, o vailaau faʻamaʻi ita ai. Ma o fatuga e mafai ona i luga mai le 15 i le 40-50 minute! Afai pe a uma na taualumaga e le faia le faʻafaileleina ma faʻafouina masks, o le lauulu mafai ona avea ma manifinifi tele.
  5. Masini faaleagaina. O le vaʻai ma 'auvae o le pito o loʻo mafai ai foi ona tatalaina lamala o le tino ma faʻalavelaveina ai le metabolism. E sili atu le lamatia o soʻo se manuʻa loloto i le uluā: manuʻa, susunuina ma isi. A faʻamaloloina manua, ua faia le keloid tisu lea e leai ai ni lauulu lauulu. E masani ai, i lenei nofoaga le lauulu e le mafai ona tupu.

Afai e te faʻaitiitia uma itu e mafai ona faʻaosofia le alopecia, ae o loʻo faaauau pea ona paʻu ese lauulu, ma 100 pe sili atu lauulu o loʻo tumau pea i luga o le selu i aso uma, o le a tatau ona e sailia ni mafuaʻaga i totonu.

Mea moni

Tele taimi, na o tagata faʻapitoa e mafai ona latou iloa le mafuaʻaga o le alopecia. O le a latou taʻu atu ia te oe pe a pa'ū lauulu, o fea suʻega e ave, ma pe oa faiga e fai, faʻavae i luga o iʻuga.

O mafuaaga autu i totonu:

  • Faʻaletonu le toto. E tupu i faʻamaʻi o le toto poʻo le le ola lelei ole fatu ole fatu.
  • Vitamini ma minerale paleni. O lona faʻavae o le le paleni. Peitai e i ai faʻamaʻi na tutupu mai faʻafitauli o le metabolic, ma o nisi vailaʻau e le o faʻasaoina e le tino.
  • Faia ni vailaʻau. Alopecia faaosofia e vailaau mo le togafitia o le kanesa, filifilia filifili le talafeagai ma tele hormonal fualaau.
  • Faʻalavelaveina o le hormonal talaaga. Hormones maua endocrine glands: tiroid, pancreas, ma isi. Ma soʻo se faʻafitauli endocrine, o le tulaga o le paʻu ma lauulu ua atili leaga.
  • Faamaʻi pipisi ma faʻamaʻi feʻai. I gasegase autoimune, puipuiga e puipuia ai ona lava sela.I mataupu faʻamaʻi (aemaise lava taimi faʻamaʻi), ua faʻavaivaia ai lo tatou puipuiga, ma meaola ninii leaga faʻaleagaina le tino, mafua ai alopecia.

Mataupu faapitoa

E i ai ni mea faʻapitoa mataupu pe a pa'ū lauulu o se mea le tumau. E le manaʻomia se suʻesuʻega auiliili, ona e manino ona mafuaʻaga:

  • Vaitau E masani ona amata i le amataga o Mati ma pasi i le taimi lava e fou ai fualaʻau, fualaau aina ma fugalaʻau foliga mai luga o le laulau. E leai se togafitiga, ma faatasi ai ma puipuiga puipuia, o mea leiloa e mafai ona faʻaititia.
  • Talavou O loʻo fesoʻotaʻi ma le toe faʻaleleia o le tino ma faʻaalia i luga o le paʻu uʻumi, foliga mai o le tamaʻi tamaʻi fuafua, afu teleina, ma ono mafai ona pa'ū lauulu. Ua mavae pe a uma le talavou.
  • Tausaga. Le ola o le lauulu folau e faatapulaaina. I le avea ma tagata matua, latou faasolosolo amata amata ona oti, talu ai o le toe faʻafouina faagasologa o loʻo telegese. Ua manifinifi le laulu, paʻepaʻe o mata e aliali mai i tamaloloa pe a uma le 35, i fafine - pe a amata le menopause. E le talafeagai faʻalavelave le faiga, ae e mafai ona e faʻatuai.
  • Maʻitaga ma faʻasusu. I fafine maʻitaga ma faʻasusu fafine, paʻu e pa'ū ai mo mafuaʻaga e lua: malosi suiga i le hormonal tulaga ma le le paleni o meaai (leai o vitamini ma minerale). E leai se mea e faia i hormones, ae o le meaʻai e tatau ona mamanuina ia lava ma totoe le zinc, calcium, selenium, vitamini A, E, C ma le vaega B.

Suʻesuʻega

E sili atu le amata o le suʻega i se feutagaiga ma se trichologist. O le fomaʻi faʻapitoa lea, o le faʻaaogaina o masini komipiuta, o le a suʻea le ulu ma maitauina ai le tulaga o fulufulu. O le suʻesuʻega o le trichogram ma e fesoasoani le malamalama i le auala e mafai ai ona taofia le pala.

A tele moli o loʻo galue, alopecia mafua mai i suiga loloto o le tino o loʻo manaʻomia ma ogaoga togafitiga e manaʻomia.

O le "momoe" foliki mafai ona fafagu e ala i masini mea faigaluega ma vailaʻau. Afai sili atu nai lo 50% o folikel ua uma ona oti, o lona uiga o le a le mafai foi e toe maua ai lauulu tusa lava pe a uma ona faʻaumatia uma mea le lelei. Na o le lauulu e fesiitaʻi e fesoasoani iinei.

O se faʻataʻitaʻiga lisi o manaʻomia auiliiliga:

  • O se suʻesuʻega lautele o le mimiti ma le toto ina ia mautinoa e leai ni faʻamaʻi ogaoga.
  • Ultrasound o totoga i totonu, lea o le a faʻaalia ai latou ono mafai pathology.
  • Ole suʻega toto mo le maualuga ole T- ma B-lymphocytes - e faʻaalia ai le tulaga o le puipuia o le tino.
  • Iloiloga o le thyroid gland: ultrasound ma suʻega mo hormones na te gaosia.
  • Suʻega o le toto mo lauulu e leiloa atu i toxins o le a fesoasoani e iloa ai le i ai o vailaʻau oʻona i le tino: masima o le uʻamea, merkuri, ma isi.
  • Iloiloina o le paʻu mo fungi, siama ma afaina o le paʻu.
  • Suʻega faʻapitoa toto. Ia mautinoa e siaki mo le AIDS, syphilis ma hepatitis.

Ma e tatau ona e asia se endocrinologist. O le a ia faʻailoa ia te oe le suʻega e siaki ai hormones mo le leiloa o lauulu. E tele taimi, o nei suʻesuʻega i le maualuga o le testosterone, ferritin, thyroxine.

Afai o loʻo e vaʻavaʻaia faʻailogaina vailaʻau, aua nei galo e taʻu i lau fomaʻi e uiga i lenei - latou te suia foi le faʻasologa o le hormonal.

A oʻo mai i suʻega mo le leiloa o lauulu i fafine, o le a le atoa le lisi e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga gynecological: suʻega o le maitaga, le leai o ovarium pupuga ma feusuaiga faʻafeiloaʻi. Ma e mafai lava ona maua se faʻaiʻuga mulimuli i mafuaʻaga i totonu ole alopecia.

Le mea e fai

Faatasi ai ma taunuuga o auiliiliga, muamua o mea uma, e tatau ona e alu i le tagata faʻapitoa na tofia i latou. Faavae i luga o latou, o le a ia tusia i lalo se ala o togafitiga ma fai mai o a avanoa e taofi atoa atoatoa lauulu.

O nisi taimi, soʻotaga ma se isi fomaʻi atonu e manaʻomia. E masani ona manaʻomia pe a e masalomia le kanesa, faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi o le paʻu. Ona e tatau ona e alu i se oncologist, dermatologist pe venereologist.

O le ala o togafitiga e tatau ona maeʻa maeʻa ona fautuaina lea e faia suʻega faifai pea ina ia mautinoa e leai ni faʻafitauli o totonu. Afai latou te le aveesea, leai ni matapulepule, vitamini togafitiga ma isi faiga i fafo atu e mafai ona lavea le lauulu.

O se toe asiga i le trichologist o le a vaʻaia pe faʻafefea ona avea le togafitiga ma aʻafiaga o tulaga o fulufulu. E foliga mai, o le a ia faatonuina meafaigaluega meafaigaluega e faʻamalosia latou ma fautuaina faʻafomaʻi shampoos ma masks.

Mafuaʻaga o Alopecia

O le tulaʻi mai e tupu mo mafuaʻaga eseese. Leiloa mafai ona tupu ona o stimuli fafo, pe a faʻaaogaina e se tagata laʻititi le lelei laʻau fulufulu, teuteu, pe o se faʻailoga o le le paleni i totonu.

Mafuaaga o lauulu leiloa ma le manifinifi:

  1. Ma isuka, e aofia ai ma le fiva, maʻi. E le gata i le paʻu, e faʻapena foʻi ona afaina ai le tino, e afaina ai le faʻamaʻi o le tino ma suia ai le tino.
  2. Faʻafitauli o le hormonal talaaga. Afai e le lava le tino o le hormone hormone, estrogen, poo le ova tele o male male, androgen, lauulu folo oo i ai le fiaaai. Ua latou le toe maua le mana, “susunuina”. O faʻalavelave e tupu ile faʻalavelave e tupu ona o le faʻamaʻi o le thyroid gland, ovaries poʻo le adrenal glands, o le tele o taimi faʻafitauli, o le faʻaumiumi o vailaʻau, maʻitaga.
  3. Le lava vitamini ma minerale. Mo le taumafa o fatuga, e tatau ona iai se seti o meaola ma mea laiti. A latou le i ai i le meaai, amata faafitauli. I totonu o mea taua minerale mo lauulu tuputupu ae o zinc, uʻamea, selenium. E le itiiti ifo le manaʻomia o meaʻai porotini.

O suʻega mo le leiloa o lauulu i fafine e manaʻomia e le gata i le faʻafetauiina o le faʻafitauli, ae ia iloa ai foʻi pe le mafai foi ona taofia le iai o faʻafitauli o le tino i le tino.

Uma leiloa lauulu suʻega mo fafine ma alii: taua o le maualuga hormone

Le mea e te manaʻomia e pasi suʻega mo lauulu leiloa muamua:

  1. Atoa le numera o le toto. Faʻaalia le i ai o faʻamaʻi gaioiga i totonu o le tino. Fuafuaina le maualuga o le hemoglobin: anemia, a le lava le hemoglobin i le toto, e mafai ona mafua ai le paʻu o lauulu.
  2. Le suʻega o le toto mo faʻamaʻi. E manaʻomia le faʻaitiitia o faʻafitauli matuia i le tino.
  3. Biochemical analysis. Ole a faʻailoa mai pe a le lava minerale maua i le toto. E tusa i faʻaiuga o le auiliiliga, e mafai lava ona iloa ai gaioiga o mea na faʻaleagaina mea totino, o le a le mea o loʻo misi i le meaai.
  4. Ole suʻega toto mo le maualuga ole tiroid hormone (T4 ma TSH). Ole tele male le lava o hormone ile toto e mafai ona afaina ai le tuputupu aʻe o lauulu, taumafa o fatuga.
  5. Iloiloina mo mea uʻamea. Fomai fuafuaina le maualuga o le ferritin, transferrin, serum iron i le toto.

Suʻesuʻega faaopoopo

E le gata i lea, o fomai e faʻatonuina suʻega e siaki ai le tulaga o feusuaiga o hormone: testosterone, progesterone, prolactin, T3 ma isi mea faapena.

Afai ua masalomia faafitauli hormonal, o le trichologist mafai ona faasino i le endocrinologist, o le, i le isi itu, mafai ona faatonuina se ultrasound o le thyroid gland: suega toto e le masani ona faʻaalia ai le i ai o faʻamaʻi, ma o se suʻesuʻega ultrasound faʻaopoopo le ata.

Taʻu i le fomaʻi uma faʻafitauli ina ia mafai ona faʻatuina ma le saʻo le ata o le faʻamaʻi.

Mafuaʻaga o Malosi Malulu Leiloa

E mafai foi ona faia se suʻesuʻega faigofie o le tagata maʻi, e tatau ona tali ai le fomaʻi i fesili nei.

  • pe fia le mapu i luga
  • o le a le tele o le taimi latou te faʻaaluina e momoe ai
  • o le a le ituaiga olaga, agai pe leai, e agai,
  • pe o aiga ua faʻaletonu lauulu
  • o le a le meaai, o a meaʻai e te 'ai,
  • o lona uiga ua faʻaaoga mo le tausiga o lauulu,
  • e o a ni tulaga e aoga ai
  • pe o inu e se tagata vailaau, le umi ole ulufale.

Afai o tamaʻitaʻi ua matua paʻu le lauulu - o se faʻailoga mataʻutia lea, ae le o se faʻasalaga. O togafiti lata mai auala e mafai ai ona toe faʻafoʻi le soifua maloloina o loʻo totoe lauulu, taofi le gaʻoa ma toe faʻafoʻi le vaivai o folika i malosi mo le toe tuputupu aʻe.

Le auala e faʻailoa ai le mafuaʻaga o le pulu poʻo ni suʻega e fai pe a pa'ū lauulu

Faamai o le leiloa ulu

O mafuaʻaga o le faʻateleina o le leiloa lauulu poʻo le alopecia e eseese.

Lenei e mafai ona mafua mai i endocrine faʻaletonu, puipuia faʻamaʻi o maʻi, faʻamaʻi o le neura o laʻau ma le gastrointestinal tract, o faʻailoaina i le leitio ma le vailaʻau.

Mo le faʻailoaina o le mafuaʻaga o le pulu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le trichologist poʻo le dermatologist. O le a ia iloiloina le tulaga o le fulufulu ma faʻamaonia faʻailoga talafeagai, o iʻuga o ia faʻamautu le mafuaʻaga tonu o le faʻafitauli. O le a matou talanoa e uiga i suʻega e te manaʻomia e pasia i le tulaga o lauulu leiloa i lenei mataupu.

Auga o alopecia aofia ai suʻesuʻega metotia nei:

  • suesueina o le papala,
  • trichogram - microscopic suʻega o lauʻeleʻele aveʻese,
  • histologaina iloiloga o le ulu,
  • suʻega toto lautele,
  • faasologa tali e iloa ai lupus erythematosus po o le syphilis,
  • suʻega o le paʻu o le toto,
  • suʻega o le toto mo hormone tiroid.
  • microscopic auiliiliga mo pathogenic fungi.

Ole mea taua ole faʻamaonia ole suʻesuʻega a se tamaʻitaʻi e maua i le faʻafitauli o le lulu.

Tali e tatau ona maua i fesili e pei o le umi o le faʻafitauli, le iai poʻo le leai o ni lagona le lelei i luga o le ulu (gatalia, susunuina), ono faʻafitauli ma le ogaoga o le teʻi i le ono masina ua tuanaʻi.

Mea e pei o le aveina o faʻafomaʻi o hormones poʻo le maʻitaga o le maʻitaga e mafai foi ona aʻafia ai lauulu..

E tusa ai ma fuainumera, o le leiloa lauulu lauulu i fafine i 95% o mataupu e le tumau ma tupu ona o le psycho-vegetative faaletonu - o nei ogaoga lagona le mautonu ma atuatuvale. Ma e na o le 5% e maua i le alopecia e le mafai ona togafitia.

O a suʻega e faʻatonu e se trichologist mo lauulu leiloa? Lenei o le a talanoaina i le isi palakalafa o le tatou tusitusiga.

Toto (aofaiga)

Lautele suʻega toto suʻega faia i le faamoemoe e iloa ai le maualuga o hemoglobin i le toto ma le aveeseina o le uʻamea le lava anemia - o se tasi o mafuaaga o le alopecia.

E masani na faʻatulaga le maualuga o le hemoglobin ile toto ole fafine ile laina o le 115 - 145 g / l.

Afai o le maualuga o le hemoglobin ile toto o loʻo i lalo ole 100 g / l, ona avea lea ma mea e mafua ai ile paʻu ole paʻu.

Tulaga faigata tali atu

O loʻo faia suʻega toto e suʻe ai ni vailaʻau faʻapitoa o le mafuaʻaga o se maʻi pipisi.. I le tulaga o le tulaʻi le pala, o loʻo faia se suʻesuʻega e iloa ai pe le aofia ai le syphilis ma le systemup lupus erythematosus. Ile masani ai, e le iloa se mea e maua ai i le toto.

I le suʻesuʻega o le toto biokimia, o loʻo mataʻituina vaega nei (o tulaga masani e faʻailo i puipui):

  • ALT (7 - 40 IU / L),
  • AST (10-30 IU / L),
  • aofaʻi o porotini (65 - 85 g / l),
  • bilirubin (i lalo ole 3.4-17.1 μmol / l),
  • cholesterol (3.11 - 5.44 mmol / l),
  • suka (3.9 - 6.4 mmol / l),
  • alkaline phosphatase (39 - 92 IU / l).

Ua sili atu le faʻatulagaina o faʻatonutonu ua faʻaalia le afaina o le ate, pancreas. Lenei suʻesuʻega faʻataga oe e faʻatuina pe faʻateʻaina le oona o alopecia, faʻaosofia e le aʻafiaga o vailaʻau ma faʻapaʻi.

Ole faʻateleina ole paʻu ole paʻu e mafai ona avea ma faʻailoga o le hypothyroidism - o se faamaʻi o le tiroid e mafua mai i le thyroid hormone kekurangan. (Mo isi faaletonu hormonal ma o latou aafiaga i lauulu leiloa, faitau iinei.)

Mo le faʻailoaina o le maʻi, ua faʻatonuina le suʻega toto e iloa ai le maualuga o TSH ma le T4.

E masani lava, TSH fuafuaina i le tulaga mai le 0.24 i le 4.0 mMe / L, ma le T4 e mai le 65 i le 160 nmol / L.

Afai o le hormone TSH e maualuga atu nai lo 4.0 mMe / L, ma T4 ua faʻaititia, o lona uiga o le faʻailoaina o le hypothyroidism e le masalosalo.

E mafai ona iai ni tulaga peʻafai e fuafuaina TSH i totonu o tapulaʻa masani, ma e faʻaititia le T4 - o le mea lea o loʻo tatou talanoa ai e uiga i le amataga poʻo le latent hypothyroidism.

Iloiloina o le anotusi o feusuaiga hormone i le toto faʻatagaina oe e faʻatuina (le aofia ai) androgenetic alopecia.

Taua: Le maualuga o hormone i le toto fafine suia i le taimi atoa o le palapala masina. E fautuaina le faia o se auiliiliga mai le 1 i le 7 aso mai le amataga o le palapala.

Tulaga faʻatauaina i le follicular vaega o le taamilosaga:

  1. LH (1 - 20 U / L).
  2. FSH (4-10 U / L).
  3. Estradiol (5-53 pg / ml).
  4. Progesterone (0.3 - 0.7 mcg / L).
  5. Testosterone (0.1 - 1.1 μg / L).
  6. CGS (18.6 - 117 nmol / L).

Faʻaiʻuga na iloiloina o se seti. Faatasi ai ma le faʻateleina o le testosterone ma le faʻaititia o le SSH, ua faʻamautuina le androgenetic alopecia.

I luga o le kulimi pathogenic

O le pulu i le pito i luma o le ulu atonu e mafua mai i se siama.

O maʻi fiva e sili ona taatele i le papala o le trichophytosis poʻo le microsporia, e iloga i le mama..

E malepe lauulu, pe paʻuʻese ma le pulu i vaega 'eseʻese o le ulu, ma faʻatutu ai ni paʻu.

I tulaga o fale suʻesuʻe, o le maʻulu ese mai le papalagi ma lauulu sa suesueina mo le taliga.

I le masani ai, e le iloa se mea i totonu.

Trichogram

Suesuega faʻailoilo o lauʻeleʻele aveʻese faʻatasi ai ma le suʻesuʻeina o le maʻilaʻulu o le auala autu lea o faʻataʻitaʻiga i trichology. O le natura o le alopecia e mafai ona iloa le ituaiga o alopecia, pe o lenei mea tutupu e le tumau pe le mafai ona suia.

  1. E 50 lauulu ua aveeseina mai le ulu ma lamepa ma a latou pulu na suesueina i lalo o le microscope e iloa ai lo latou olaga taamilosaga.. E masani a, o le 90% o lauulu uma i totonu o le malosi anagen phase. Afai o le sili atu i le 15% o le 'aveʻesea o loʻo i ai i le telogen tulaga, ona tatou mafaufauina androgenetic poʻo telogen alopecia. E mafai ona faʻaʻeseʻese e ala i le suʻesuʻega i luga o le sex hormone.
  2. A iai ni vaega o le pulu i luga o le ulu, iloilo lauulu o loʻo taulaʻi i ai ma le paʻu o le tino i lenei nofoaga i lalo ole microscope. E taua le iloa ese mai le cicatricial alopecia. I le tulaga muamua, o le faʻamaʻi ua i ai lona natura faʻafuaseʻi natura, i le lona lua o ia o se mafuaʻaga o le siama, siama faʻamaʻi poʻo manuaga i le ulu. Faatasi ai ma le taulaiga taulaʻi, o lauulu i tafatafa o le pito o le vaʻai ua gagau ese ma mafiafia i le pito.

Faʻafuasei lauulu leiloa i na o 5% o mataupu e le mafai ona toe suia, o mea uma - o se mea le tumau lea. Laboratory faʻamatalaga ma maualuga saʻo e mafai ai ona e iloa le mafuaʻaga o le pala. Afai o faʻataʻitaʻiga uma e masani lava, ae faʻaalia e le fafine le paʻu e paʻu, ia e sili lava le mafuaʻaga na natia i totonu o lona lagona lagona.

Lauulu leiloa mea tofotofoga e pasia

Tagata tomai faapitoa talepe i lalo mea e aafia ai le pulu i ni vaega: eseese faamai, le lelei o le endocrine faiga, ulu afaina, neura afaina, togafitiga ma nisi fualaau.

A maeʻa le faʻalavelave tupu faʻafuaseʻi, ona toe faʻaleleia atili ai lea o le faiga masani ole puipuiga o le tino.

  1. Fula togafiti.
  2. Dysbacteriosis faʻa
  3. Le leai o se gaioiga o le puipuiga puipuia.
  4. Hormonal faaletonu.
  5. Faʻamaʻi pipisi o le fungal poʻo le siama.
  6. Ova le tumau.
  7. O le suʻesuʻeina o vailaʻau mo tulaga, o faʻafitauli tau le mafaufau, gugu, faʻamaʻi.
  8. Chemotherapy, afaina i le leisa.
  9. O le tuiina o pepe fanau.
  10. Taotoga gaioiga i le tino.
  11. Manatu popolega.
  12. Faʻaleagaina le epidermis i le ulu.
  13. Matutua
  14. Tupu.
  15. Ua le lelei meaai.
  16. Faigata lauulu.
  17. Vailaau aafiaga i lauulu (masani ona asiasi atu i le teineulu laulu).

E tatau ona e mataala mo le tumau leiloa, sili atu le manifinifi o lauulu, maʻai le manifinifi o le curls, dermatitis i le ulu, gatalia, mageso, mumu, faʻaititia o le paʻu, fealofani, satauro vaega o lauulu.

Ina ia saili pe aisea e pa'ū ai lauulu i lau mataupu, e tatau ona e onosaʻi ma amata suʻesuʻe. O le Trichologist e nafa ma suega e manaʻomia e pasia, le faʻamatala o latou iʻuga ma togafitiga togafitiga.

Iloilo feusuaiga hormone

O le faʻailoaina o le Hematological o le a faʻaalia ai le maualuga o le hemoglobin i le toto. O le maualuga o le hemoglobin o le autu tonu lea mo le faʻailoaina. A faʻapea e faʻateleina le faʻailo, o lona uiga o le maʻi atonu o se faʻamaʻi taua. O le physiologic uiga o fafine avea i latou ma faigofie faigofie o lenei pathology.

I le taimi lava e tasi, e fuafua lelei le paleni o minerale ma electrolytes, vai-masima paleni, ma le urea tapulaa. O auiliiliga o le a faʻaalia ai mea uma e te manaʻomia e iloa ai le aoga tele o le galuega o fatugaʻo ma le ate, ma faʻaalia foʻi le i ai o se faʻafitauli.

Lauiloa leiloa ono ono manaomia suega mo feusuaiga hormone. Faʻaopopoga faʻailoga mo le masalosalo o feusuaʻiga hormone o loʻo aʻafia i le faʻagasologa o le tuai o le pa'ū, le lava, hirsutism, fuafua.

Ina ia iloa mafuaʻaga o le alopecia, e manaʻomia ona faia suʻega

O lea la, o a ituaiga suʻega e tatau ona faia mo le leiloa o lauulu? Ina ia iloa mafuaʻaga o le pala tulaʻi mai:

  • Atoa le numera o le toto. E fesoasoani e saili pe i ai ni faʻafitauli o mea i totonu o le tino ma iloa ai le tulaga o le hemoglobin, o le le lava o le tele e aofia ai le atinaʻeina o le alopecia.
  • Suʻega toto mo faʻamaʻi. O lenei suʻesuʻega o le a fesoasoani e faʻailoa pe faʻateʻaina ai gaioiga faʻasolosolo i le tino.
  • Biochemical analysis. E mafai ona ia iloaina le leai o minerale i le tagata gasegase.
  • Ole suʻega toto mo hormone tiroid (T4 ma TSH). E mafai ona tupu le pala i le ova o le tele pe leai foi ni hormone.
  • Mineralogram. O auiliiliga ole au o se mea e tatau ai e suʻesuʻe ai lauulu mo le fua faatatau o vaega i totonu. Ia faʻataunuʻuina, ave se fasi lauulu o le lau 5 cm le umi. Alopecia e masani ona mafai ona atiaʻe ma le le lava o ia mea aoga.

Ole suʻega masani e siaki ai mafuaʻaga o lauulu na leiloa

O le maʻi lea e paʻu tele ai lauulu e taʻua o le alopecia. E manatuina o se maʻi fou uiga o tagata o le XX-XXI seneturi. Ma o le faʻafitauli o le tele o tagata gasegase e o atu i le trichologist i tulaga mulimuli ane, aua latou te le fesoʻotaʻi lauulu le mautonu ma le ono i ai o le faʻaletonuina o faʻafitauli o le mafaufau ma faʻaletonu i totonu o le tino. Aʻo le alopecia e ono avea ma faʻailoga o nei mea uma.

Faailoga o Lauulu

Tagata leiloa 50 i le 100 lauulu i aso uma, ma lenei leai se mafuaaga e popole ai. O le lauulu e iai le umi o le 3-7 tausaga, ona pa'ū lea. Tagata taʻitoʻatasi 90% o le lauulu o loʻo i le tulaga tuputupu ae, ma le vaega o totoe 10% o loʻo i le moe vaega.

O le natura paleni lea o le tino. Ae ina ua taʻe, o le laulu i le tuputupu aʻe tulaga e faaitiitia ma itiiti, o le faʻasao e "leai se mea".

Mautinoa o le paʻu le fua faatatau ua solia, e mafai i le fesoasoani mai o ia faailoga:

  1. Ina ua maeʻa selu, o afifi atoa e tumau i luga o le pulumu, e ui lava e masani ona le tatau ona sili atu nai lo nai lauulu.
  2. A maeʻa ona fufulu le ulu i le tafe vai i le vai taele, e mautinoa lava le paʻu o lauulu o loʻo maua, pe a uma ona faʻamamaina e mafai ona vaaia i luga o le fola.
  3. Pe a ala i luga i le taeao i luga o le aluga e i ai fusi o lauulu pe a tatau ona itiiti lava.

Mo alii e faʻailoga sina eseʻese talu ai latou te manaʻomia le puʻupuʻu 'oti, ma le paʻu i fafo e sili atu le faigata ona matauina:

  • o le laulu e agai i tua o le ulu,
  • lauulu muamua manifinifi i malumalu, ma - i le palealii,
  • ma atoatoa le valea, o le lauulu o le a mou atu i le ulu atoa.

I se faʻaopopoga, o le tino o lauulu e suia. E faasolo ina manifinifi, mou atu, e magaugau, ua tipia le pito.

Suʻega autu mo le siakiina o lauulu leiloa

Ina ia taofia lauulu leiloa ma toe faʻalelei lauulu, e tatau ona faia togafitiga, ma e faatonuina ai, le fomaʻi o le a manaʻomia ona faʻamautu le mafuaʻaga tonu o le leiloa. Alopecia e mafai ona avea ma se taunuuga o:

  • ose tulaga le paleni,
  • teena e le tino o le tele o fualaau faasaina,
  • faʻamaʻi pipisi o se siama, siama poo le fungal ituaiga,
  • chemotherapy ma faʻailoaina le susulu,
  • taimi umi i se tulaga faigata,
  • endocrine faiga faʻamaʻi,
  • inisinia poʻo vailaʻau faʻaleagaina le lauulu,
  • afaina o meaai
  • tupuʻaga
  • faaitiitia le puipuiga puipuia.

Mo mataupu manaʻomia togafitiga taitoatasi.

Peitaʻi, ao leʻi faia suʻega, e faia loa e le fomaʻi le suʻesuʻega.

O le a fesili o ia pe o le a le umi e paʻu ai le lauulu, ma pe afai o le aiga o le tagata gasegase sa i ai se fiafia i le faʻatonuga, meaʻai, tulaga galue ma le soifua maloloina lautele.

O le tagata gasegase o le a faia se suʻega vaʻaia o le ulu, pe a uma ona latou faia se trichogram. E ono taʻua mo feutagaiga i se endocrinologist, neurologist ma gastroenterologist.

Ma a maeʻa, o le fomaʻi o le a faatonuina ia suega nei:

  • suʻega toto ma suʻesuʻega masani mo faʻamaʻi,
  • Biochemical analysis o toto ma le auiliiliga o le iron iron,
  • i luga o le maualuga o le tirroid hormone ma le tulaga o le hormonal,
  • auiliiliga auiliili o lauulu
  • afaina o le ulu.

O a suʻega e tatau ona faia ma ogaoga le paʻu o lauulu i fafine?

O a suʻega e tatau ona faia mo le leiloa o lauulu i fafine? Ogaoga pala o se afaina o le mafaufau mo soʻo se fafine. O loʻo faʻailo mai se faʻaleaga ogaoga i le tino.

O a suʻega e tatau ona faia mo le leiloa o lauulu i fafine? Ogaoga pala o se afaina o le mafaufau mo soʻo se fafine. O loʻo faʻailo mai se faʻaleaga ogaoga i le tino.

Aisea e amata ai le ulavavale teine?

Lauulu leiloa o se masani masani. Ua paʻuʻu lauulu lauulu, ma tutupu fou i lo latou tulaga. O lauulu uma e ola mai le 3 i le 7 tausaga, pasia ni laasaga o le olaga taamilosaga.

O le taimi muamua na tupu vave, ona sosolo lemu lea o lona tuputupu aʻe ma taofi i le faʻaiuga o le taamilosaga. Ina ua maeʻa, ona alu ifo ai lea. O aso uma, o le tagata soifua maloloina e pa'ū e uiga ile 100 lauulu.

O ia lauulu leiloa e le afaina ai le maualuga o laulu.

I nisi tulaga, tele lauulu leiloa mafai ona tupu. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a maeʻa ona fanau. I le taimi o fanauina le fanau, o le masani masani faagasologa o lauulu le mautonu ua mafua ona o le gaioiga o le maitaga hormones.

I lenei vaitau, loka a se maʻitaga fafine maitauina atili mafiafia. Ae ina ua uma ona fanau, e paʻu ese le tino mai le soona lauulu. O lauulu e leʻi paʻu i le taimi e fetaui faʻatasi mai le ulu, ma fefe ai le tina talavou.

O lenei mea leaga e mou atu i le 2-3 masina, e leai se togafitiga e manaʻomia iinei.

Ae ei ai taimi e pa'ū ai lauulu e aunoa ma se mafuaaga manino. E i ai le tele o mafuaaga mo le pala. Lauulu leiloa e masani lava o se faʻaalia i fafo o faʻaletonu i totonu o le gaioiga o le tino. O lauulu laulu e faʻaalia le tulaga o le soifua maloloina o tagata, pei o le faʻata.

O mafuaʻaga pito sili ona masani ai o le faʻaletonuina o hormonal, afaina o faʻafitauli, o le faʻatamala, le paleni o meaʻai, faʻalavelavea i le paleni paleni i totonu o le tino, poʻo le faʻatupuina ole puipuiga o le tino. Lea e ono aliali mai afaina le tali atu i le ita.

Ina ia malamalama i le mafuaʻaga ua paʻu ai lauulu, e tatau ona suesueina e se trichologist. Trichologists togafitia gasegase faʻamaʻi o le ulu ma le lauulu.

Iloiloga e se trichologist

O le a fesiligia e le trichologist le fafine e uiga i le umi ma le malosi o le lauulu leiloa. Na ia aʻoaʻo pe a fai o feagai le tagata maʻi o lona aiga i faʻafitauli tutusa. Masalo o le faʻamaʻi e mafua mai i mafuaʻaga masani. O le fomai o le a auiliiliina le ituaiga olaga o le fafine.

O le a ia iloaina le faʻapaleni o lana meaʻai, pe o ia moe ma mataala faʻaaloalogia, pe o lona gaioiga e fesoʻotaʻi ma le mamafa o taimi ma le tele o lona gaoioi. O le trichologist o le a fiafia foi i lauulu tausiga auala.

Faʻavae i luga o le auiliiliga o nei faʻamatalaga, e mafai e le fomaʻi ona faia se uluaʻi manatu e uiga i mafuaʻaga o le botdness.

I le maeʻa ai o le suʻesuʻega, o le a suʻesuʻeina e le trichologist le papala e iloilo ai lona tulaga. O suʻesuʻega vaʻaia o le a fautuaina pe faʻateʻaina ai le i ai o siama iama poʻo faʻamaʻi o le dermatological.

A maeʻa le suʻega, o le a faia e le fomaʻi se suʻega trikologi: o le a ia faia se trichogram ma se phototrichogram.

O se trichogram o se suʻesuʻega o suʻesuʻega o le tulaga o le lauulu, o aʻa ma le ulu. O loʻo faatinoina le faʻaaogaina o le microscope.

Mo le suʻesuʻega, o 60-80 lauulu e faʻamutaina mai i le vaega o le pulu (faʻatasi ai ma le mea e faʻapala ai le pala). I le vevesi o le pulu (leiloa le lauulu i luga atoa o le ulu), o lauulu e ave mai ni tulaga masani se lua.

O fulufulu ua faʻasaʻo i luga o se tioata tioata ma suesueina i lalo o le microscope.

Sili atu faʻamatalaga o le phototrichogram metotia. O lenei faʻaiʻuga faʻataʻitaʻi e faʻatinoina atu e faʻaaogaina ai meafaigaluega faʻapitoa - se trichoscope. Mo sea suʻesuʻega, e le o faia le aveeseina o curls.

I le vaega suesue (1-1.5 cm2), ua veleeseina le lauulu sa i luma. Faatasi ai ma le afaina alopecia, e lua itu ua tipi ese. O le faʻagasologa e faʻatino pe a uma le 2-3 aso, pe a fai o laulu e laʻititi i tua. O le trichoscope e mafai ai ona e iloiloina lauulu toto ma faʻamaumau le iʻuga e maua mai.

O le trichologist iloilo auiliiliga faʻamaumauga faʻaaogaina tele faʻateleina. Na ia faʻaaogaina foʻi polokalama faʻapitoa e faʻatagaina ai o ia e iloa le tele o lauulu i le sikuea senitimita o le laufanua, le fua faatatau o lauulu i vaega eseese o atinaʻe ma le averesi e tupu ai fua o laʻau mai le ata.

A o lei puʻeina ma se trichoscope, o lauulu e feoloolo (feeseeseaʻi) mo se malamalama sili atu.

A maeʻa le suʻesuʻega, o le a taʻu atu e le trichologist ia oe suʻega e faia ma le leiloa o lauulu.

O le a le suʻesuʻega tau suʻesuʻega o le a faatonuina e le trichologist

Ina ia suʻesuʻe le gasegase o le soifua maloloina, ua faatonuina e le fomaʻi le suʻega toto, poʻo le maeʻa foi, o le suʻega o le toto. E faʻatagaina oe e fuafua le maualuga o le hemoglobin, o le numera o mumu o le toto, paʻepaʻe sela toto, platelets, paʻepaʻe sela numera ma le erythrocyte sedimentation rate i le toto.

O nei toto ile faʻatulagaina o le soifua maloloina tagata e tatau ona i totonu o tapulaʻa masani. Soʻo se fesuiaʻiga o se tasi poʻo se kulupu o faʻailoga mai le masani ai e ono faʻailoaina mai le iai o faʻatonuga.

Ole faʻailo lapatai manino ose faʻaesega tele lea o le vaega o faʻailo o faʻaiuga o suʻega o le toto.

O le faʻaititia o le maualuga o le hemoglobin, mumu sela o le toto ma le hematocrit faʻaalia ai le i ai o le uʻamea le lava anemia i se fafine. I lenei setete, o le tino e tupu ile okesene o le okesene.

O le suʻesuʻega o le toto o le biokimia "faʻamatala" e uiga i le tulaga o faʻalapotopotoga ma totino taʻitasi. Ole maualuga ole kulukose ile toto e mafai ona avea ma faʻailoga o le aʻafia o le maʻi suka.

Ua sili atu le faʻataʻitaʻia o le aofaʻi o porotini faʻaalia ai le i ai o faʻafitauli: faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi soofaatasi (arthritis) poʻo se fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga (toegaʻi). O lenei faʻaiuga e tupu foi ile kanesa.

Suʻesuʻega mo le biochemistry o le a faʻaalia ai ni faʻafitauli ma se faʻatamaʻitaga o le gaʻo i fatugaʻo ma le ate. I se faʻaopopoga, e fesoasoani e iloa le solia o vai-masima metabolism.

Ina ia suʻesuʻe le gasegase o le gasegase puipuia, o le fomaʻi o le a faatonuina se tui puipuia. O se tui puipuia o se auiliiliga auiliili lea e mafai ai ona e iloa le lautele o tulaga o le tagata le puipuia.

Ma le faʻaopopoga, e ono faʻatonuina se suʻega mo le afaina o le mataʻutia. O ni ituaiga o aʻafiaga o le afaina ai faʻatasi ai ma le vevela ma le vevesi lauulu.

O le trichologist o le a tuʻuina atu le gasegase i se endocrinologist e suesue le galuega o le glands.

O le a le ituaiga suʻesuʻega e faia e se endocrinologist?

O le endocrinologist o le a faia se suʻega i le lotoifale o le thyroid gland ma le maualuga (palpation). Ultrasound iloiloga o le okeni o le a fesoasoani faʻamanino le faʻailoga.

O le endocrinologist o le a faatonuina ni suega mo le ogaoga o lauulu leiloa i le maualuga hormone.Muamua lava, o le maualuga o le thyroid hormoneones e suesueina: thyrotropic, triiodothyronine ma tetraiodothyronine.

O se mea taua o le suʻesuʻeina o le maualuga o feusuaiga i hormone tamaʻitaʻi. O lo latou le atoatoa e mafai ona mafua mai i le le lelei o le hypothalamus ma pituitary gland (o se vaega o le tagata endocrine faiga). Faʻalavelave i le faʻatinoina o le endocrine faiga mafua ai faʻaletonu o le taamilosaga o le palapala masina, infertility, anovulation (le leai o se fuamoa mai le ovary) ma hirsutism.

Hirsutism taʻua o le tele o le ulu ulu i fafine e tusa ma le ituaiga o tane - luga o le auvae, luga le laugutu pito i luga, i luga o le manava, tua ma le fatafata. O le faʻaopopoga o le faʻamaʻi, o le le mautonu o lauulu ile ulu.

Isi suesuega

E suʻesuʻeina e le fafine le gineecologist o totoga o le fafine, iloilo le faʻatinoina o lona tino, ma faʻauia swabs mai le vaʻai, le faʻaʻautama ole ala ma le urethra mo le suʻega. Gynecological faʻamaʻi mafai ona avea o le mafuaʻaga o lauulu leiloa.

Le lelei o le fulufulu lauulu e afaina e tele faʻaletonu o le tino o le tino. O faʻafitauli i le mafaufau ma mafatiaga masani ona mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o mea nini ma le okeni. Neurological faamaʻi o le a fesoasoani e saili ma fofo se neurologist.

O se gastroenterologist iloiloina le galuega a le gastrointestinal tract. Maʻi e pei o le gastritis, papala gastric, dysbiosis po o le ita bowel syndrome e afaina tele le lauulu tulaga o se tagata. O le gastroenterologist o le a taʻu atu le tagata maʻi mo le auiliiliga e iloa ai le dysbiosis usus. O le a fesoasoani e faʻailoa le i ai o le le paleni i le microflora.

O a suʻega e manaʻomia ona fai e iloa ai le mafuaʻaga o lauulu e leiloa

Ole togafiti ole alopecia e le gata ua faʻamoemoe e toe faʻaleleia le lauulu, ae ia tineia foʻi le malosi ole mafuaʻaga. Ina ia faʻatuina le mea mulimuli, o se seti o faʻamaʻi e faia.

O suʻega mo le leiloa o lauulu e fesoasoani e iloa tonu faʻafitauli ma mafuaʻaga o le faʻafitauli. Ole lisi o suʻega talafeagai e fuafuaina e le trichologist.

E iloiloina e le fomaʻi le natura ma le saoasaoa o le pala, ma e lafoina foi le gasegase mo le suʻesuʻega i isi tagata faapitoa - o le endocrinologist, o se fomai le mafaufau, ma isi.

Le mea e amata ai le suʻega

Muamua, e taua le malamalama pe taua le talanoa i se maʻi ogaoga e pei o le alopecia, pe e te alu mamao ma ua e popole tele i ni lauulu ua paʻu. A faigofie le suʻega o le a fesoasoani i lenei: taofi se tamai loka i le va o le lima matua ma le limatusi ma faaloaloa mai aʻa i pito. Afai e sili atu nai lo le 6 lauulu ua paʻu, o le taimi lea e faia ai faʻalavelave faʻafuaseʻi - faia se taimi ma se fomaʻi.

Faʻafefea le asiasiga i le fomaʻi?

O se tagata tomai faʻapitoa e mautinoa lava o le a faia se suʻesuʻega o le maʻi, fesili faʻamanino fesili e uiga i le natura ma le umi o le laulu, ma iloilo le talaʻaga o le talanoaga. Ia mautinoa e taʻu i le trichologist e uiga i le natura o le galue ma tulaga galue, i le tele e mafai ai faʻamatala au meaai, moe, masaniga.

Sosoʻo mai, e tatau i le trichologist ona fai se suʻesuʻega o le ulu ma vaʻai mata i le tulaga o lauulu ma le paʻu. O aso nei i falemaʻi tetele o loʻo iai le avanoa e faia ai se trichogram. Mo lenei mea, o se mea faʻapitoa masini e faʻaaogaina e iloilo ai le maualuga o lauulu i le 1 cm² paʻu, le mafiafia o lauulu i 'eseʻese vaega ma le maualuga o gaioiga o sebaceous glands.

Faʻavae i luga o le ata, o le fomaʻi o le a faʻatonuina suʻega e iloa ai le mafuaʻaga o le laulu e leiloa, o talavai e mafai ona eseese tele mo fafine ma alii. E le gata i lea, o le tagata faʻapitoa e mafai ona tuʻuina atu oe i se fomaʻi o ginekologist, o le endocrinologist, neurologist poʻo le gastroenterologist mo le feutagai.

O a suʻega e tatau ona fai mo lauulu leiloa

O le lauulu o se faʻailoga o le soifua maloloina o le tino, o lea e tasi le auiliiliga e le lava. E tatau ona maitauina o loʻo i ai ma le tele o faʻatonuga auiliili o loʻo tuʻuina mai faʻamatalaga lautele e uiga i le tulaga o le soifua maloloina, faʻapea foi ma nisi faʻapitoa e faʻailoaina le faʻagaioiga o sisitema faʻapitoa.

  • suʻega toto lautele
  • toto biochemistry
  • auiliiliga auiliili mo le i ai o faʻamaʻi, e aofia ai faʻafeusuaiga faʻamaʻi pipisi,
  • toto iron serum tulaga.

  • maualuga o le hormone tiroid,
  • le tulaga o feusuaʻiga hormone (mo tamaʻitaʻi, fuafua i le vaega o le palapala masina),
  • auiliiliga auiliili o lauulu mo le aano o minerale i le tino,
  • faʻaosoina o le maʻilaʻulu ma microscopy e faʻamautu ai pathogenic microflora.

Aisea e pa'ū ai lauulu: o le a le faʻamatalaga

Ui o le le lava anemia o se tasi o sili ona taatele mafuaʻaga o lauulu leiloa. Ole suʻega toto faʻapitoa e mafai ai ona e iloa le maualuga ole hemoglobin ile toto, faʻavae ile auala e mafai ai ona e maua faʻaiuga e uiga i le iai o le anemia.

O le mea taua lava le faʻailoga o le maualuga o paʻepaʻe toto. Ole faʻateteleina ole tapulaʻa pito i luga ole masani ai o se faʻailoga o le faʻafitauli ole loto i totonu. O lea la, o le faʻafitauli e ono aʻafia i le gaosia o totoga poʻo le gastrointestinal tract.

Biochemical analysis mafai ona faʻaalia mea le talafeagai o le ate ma fatugaʻo, faʻamaonia ai le le lava o kalisiu, magnesium ma uʻamea, e ono mafua ai le paʻu o lauulu.

O faʻaiʻuga o le auiliiliga mo hormone tiroid o se faʻailoga taua tele, aua e le gata i le tulaga o lauulu ma le ulu, ae o le aotelega o le soifua maloloina e faʻalagolago i lo latou tulaga. Ole maualuga ole tirroid hormone: TSH (thyrotropic), T3 (triiodothyronine), T4 (thyroxine). O le tele o ese mai le masani agai i luga mafua ai le leiloa o curls i luga o le ulu, ma le faʻaititia o le thyroid function faʻaalia ia lava i le foliga o le matutu paʻu ma se vaega o pito o le lauulu.

O se faʻailoga taua tele o le soifua maloloina o tamaʻitaʻi, o le tulaga o le faia o feusuaiga. Afai o le prolactin e "ulavale", leai se testosterone, DHEA-S, progesterone e o ese, o lou lauulu o le a vave tali. I le solia o le fua faatatau o feusuaiga feusuaiga, o le foliga mai o le fuafua, sili atu le tino o le laulu o tino, PMS, o le le mautonu, ma isi mea e taua foi.

Metotia mo le iloaina o le tulaʻi

Auga o alopecia aofia ai suʻesuʻega metotia nei:

  • suesueina o le ulu,
  • trichogram - o se suʻesuʻega ole microscopic o lauulu na aveese,
  • histologaina iloiloga o le ulu,
  • suʻega toto lautele
  • faasologa tali e iloa ai lupus erythematosus po o le syphilis,
  • suʻega o le paʻu o le toto,
  • suʻega o le toto mo hormone tiroid.
  • microscopic auiliiliga mo pathogenic fungi.

Ole mea taua ole faʻamaonia ole suʻesuʻega a se tamaʻitaʻi e maua i le faʻafitauli o le lulu.

Tali e tatau ona maua i fesili e pei o le umi o le faʻafitauli, le iai poʻo le leai o ni lagona le lelei i luga o le ulu (gatalia, susunuina), ono faʻafitauli ma le ogaoga o le teʻi i le ono masina ua tuanaʻi.

Lauulu leiloa e mafai foi ona afaina i mea e pei o le aveina o le fanauina o le hormone poʻo le maʻimau.

E tusa ai ma fuainumera, o le leiloa lauulu lauulu i fafine i 95% o mataupu e le tumau ma tupu ona o le psycho-vegetative faaletonu - o nei ogaoga lagona le mautonu ma atuatuvale. Ma e na o le 5% e maua i le alopecia e le mafai ona togafitia.

I luga o la matou '' upega tafaʻilagi oe o le a aʻoaʻoina e uiga i le saienisi o le trichology ma saili se tele tele o tusitusiga i luga o lauulu leiloa:

  • E i ai se fua faatatau o fulufulu mata i le aso ma le faʻatosinaga o mea faʻaletonu o fafo. O le a le tau paʻu?
  • O le a le mea e fai pe a pa'ū lauulu ma se pulu? Po o le a latou toe tutupu mai?
  • aisea e paʻu ese ai lauulu pe a fufuluina lou lauulu, e matautia?
  • puipuiga pe faʻafefea foʻi ona puipuia le paʻu o lauulu ile fale?
  • a paʻu lauulu i fusi: o le a le mea e fai e taofi atoa ai le pala?
  • mafua ai le leiloa o lauulu i luga o le ulu i le talavou teine ​​ma tama,
  • le tusa o le lisi o meaʻai talafeagai mo aso uma mo le leiloa o lauulu,
  • mafuaʻaga e ala ai ona lauulu lauulu teine,
  • a tiga le ulu ma le paʻu lauulu: o le a le auala ma faʻagaioiga o le a fesoasoani?

O a suʻega e faʻatonu e se trichologist mo lauulu leiloa? Lenei o le a talanoaina i le isi palakalafa o le tatou tusitusiga.

Toto kemisi

I le suʻesuʻega o le toto biokimia, o loʻo mataʻituina vaega nei (o tulaga masani e faʻailo i puipui):

  • ALT (7 - 40 IU / L),
  • AST (10-30 IU / L),
  • aofaʻi o porotini (65 - 85 g / l),
  • bilirubin (i lalo ole 3.4-17.1 μmol / l),
  • cholesterol (3.11 - 5.44 mmol / l),
  • suka (3.9 - 6.4 mmol / l),
  • alkaline phosphatase (39 - 92 IU / l).

Ua sili atu faʻatapulaʻaina o le faʻatulagaina o faʻailo o le ate, pancreas. Lenei suʻesuʻega faʻataga oe e faʻatuina pe faʻateʻaina le oona o alopecia, faʻaosofia e le aʻafiaga o vailaʻau ma faʻapaʻi.

Hormonal suʻesuʻega

Ole faʻateleina ole paʻu ole paʻu e mafai ona avea ma faʻailoga o le hypothyroidism - o se faamaʻi o le tiroid e mafua mai i le thyroid hormone kekurangan. (Mo isi faaletonu hormonal ma o latou aafiaga i lauulu leiloa, faitau iinei.)

Mo le faʻailoaina o le maʻi, ua faʻatonuina le suʻega toto e iloa ai le maualuga o TSH ma le T4.

E masani lava, TSH fuafuaina i le tulaga mai le 0.24 i le 4.0 mMe / L, ma le T4 e mai le 65 i le 160 nmol / L.

Afai o le hormone TSH e maualuga atu nai lo 4.0 mMe / L, ma T4 ua faʻaititia, o lona uiga o le faʻailoaina o le hypothyroidism e le masalosalo.

E mafai ona iai ni tulaga peʻafai e fuafuaina TSH i totonu o tapulaʻa masani, ma e faʻaititia le T4 - o le mea lea o loʻo tatou talanoa ai e uiga i le amataga poʻo le latent hypothyroidism.

Iloiloina o le anotusi o feusuaiga hormone i le toto faʻatagaina oe e faʻatuina (le aofia ai) androgenetic alopecia.

Taua: o le maualuga o hormone ile toto ole fafine suia i le taimi atoa o le palapala masina. E fautuaina le faia o se auiliiliga mai le 1 i le 7 aso mai le amataga o le palapala.

Tulaga faʻatauaina i le follicular vaega o le taamilosaga:

  1. LH (1 - 20 U / L).
  2. FSH (4-10 U / L).
  3. Estradiol (5-53 pg / ml).
  4. Progesterone (0.3 - 0.7 mcg / L).
  5. Testosterone (0.1 - 1.1 μg / L).
  6. CGS (18.6 - 117 nmol / L).

Faʻaiʻuga na iloiloina o se seti. Faatasi ai ma le faʻateleina o le testosterone ma le faʻaititia o le SSH, ua faʻamautuina le androgenetic alopecia.

1 O ai e faigofie ona alopecia

O le goto uila ia aafia uma itupa uma. Alopecia mafai ona tupu i se tamaititi. O talavou e le o iai le tulaga o le ulu poʻo le faʻaletonu o le vaega o le ulu e tupu ai le laulu.

I teineiti, alopecia aliali ma le solia i le faʻatinoina o le endocrine totoga, le faʻatonutonuina le faʻaogaina o taumafa, lea e le maua ai le tino elemene, faʻapea foi ma le masani ona valivali lauulu.

I le tamaititi, o le pala i le tausaga muamua o le olaga e mafua ai rickets. I tamaiti matutua atu i le 3-4 tausaga, faʻasolosolo faʻasolosolo pe a leaga le faiga puipuia. Tamaiti aʻoga ua le lava le lauulu ma se faʻateleina o avega i luga ole puipuia o le tino poʻo le tino.

Sili atu tulaga masani pathological i tamaitai matutua. Ole vaega o tagata lamatia e aofia ai tagata gasegase ile 45 tausaga, ae o le faafitauli o lauulu leiloa e mafai ona tupu i soo se matua. O Trichologists mafaufau o le muamua faailoga o se faamaʻi o le laulu e leai se mafuaaga manino. Ma le alopecia, o le tupu o lauulu fou ua faʻaleagaina foi.

Matou te fautuaina Alopecia areata i fafine: mafuaʻaga ma togafitiga

2 Auga o faʻamaʻi

Togafitiga o pathology e tatau ona amata i le taimi vave. O le trichologist o se tagata vaʻai faʻapitoa i le foʻia o faʻafitauli o lauulu, ae a leai se fomaʻi i le falemaʻi, o le a faia se fomaʻi faʻapitoa, endocrinologist poʻo le gastroenterologist faia se suesuega o le tino.

  • afaina o le tino
  • faailoga o allergies
  • le i ai o anemia.

Ma le isi, e tatau ona e suʻesuʻe le tulaga o feusuaʻiga o hormones. Polokalame faʻasao mea e manaʻomia e iloa ai le fulufulu i lalo ole microscope, siaki le feteʻenaʻi o lauulu ma le auiliiliga ole vavaeina mai ile itu na afaina ai le ulu e iloa ai le mafuaʻaga o le faʻamaʻi.

Komepiuta lauulu sailiiliga

Ole lisi ole suʻega e aofia ai:

  • Suʻega toto toto. O loʻo faʻamautu ai le i ai o se aʻafiaga ma se tulaga ole hemoglobin.Anemia taitai atu ai i le pala.
  • Biochemical analysis. E tusa ma iʻuga, e mafai ona iloa poʻo fea vaega o loʻo solia ia galuega, o fea vailaʻau ma oloa e le o lava le faʻaaogaina.
  • Iloiloina mo le iai o siama i le tino. E manaʻomia le faʻaitiitia o ni faʻafitauli matuia.
  • Iloilo mo serum uʻamea.
  • Fuafuaina o le tulaga o hormones o le endocrine tiroid gland (T4 ma TSH). O le tele poʻo le le maua o latou ile toto e tutusa lava le aʻafia i le 'ai lelei o folika ma lauulu tupu.

E le gata i lea, suʻega mo le leiloa o lauulu e mafai ona faʻatonuina e faʻamautu ai le tulaga o feusuaʻiga o hormones: testosterone, progesterone, prolactin, T3 ma isi. Faʻavae i luga o latou iʻuga, faʻapitoa fuafuaina le pe o le faʻamaʻi e le tumau pe e le mafai foi ona toe faaleleia.

Matou te fautuaina Alopecia i tamaʻitaʻi: mafuaʻaga, faʻailoga ma togafitiga i le fale

4.1 Vailaau

E filifili e le fomaʻi vailaʻau e fuafua ile mafuaʻaga o le pulu. O vailaʻau nei e ono faatonuina:

  • Novopassit, ma le Toomaina. Fualaau faʻafefe
  • Actovegin, Curantyl. Faʻaleleia le sapalai o le toto i aano.
  • Dexamethasone, Fluocinalon. Faalauteleina le hormonal talaaga.
  • Sibazon, Azafen. Nootropic fualaau.

E mafai e le trichologist ona faatonuina le faʻaaogaina o le vailaʻau mo togafitiga, ma i le tulaga o le faʻaletonuina o hormonal, o le a ia tuuina atu le tagata maʻi i se endocrinologist mo se feutagaiga.

4.2 Taotoga

Taotoga togafitiga o le a fai ma sui o le tele o ituaiga:

  • Toe suia le lauulu i le pala mai le foaʻi vaega.
  • Expander palasitika. Faʻaloolaina le paʻu ile lauulu e faʻaitiitia ai le vaega ole pala e faʻaaoga ai le latex spray.
  • Fuga kulimi. Aveesea o se laʻititi vaega o le pala e ala i le aveʻesea ma faʻasaʻoina le sefi.

Na latou faʻaaogaina nei togafitiga faʻasea i taimi ogaoga.

Alopecia i fafine: o a suʻega e pa'ū ai lauulu ma le paʻusua e tatau ona faia

Lauiloa leiloa lauulu

Ole tupu tele ole paʻu (alopecia) ile fafine o se faʻailoga mataʻutia lea e faʻailoa ai le iai ole gaioiga ole tino. E tele mafuaaga mo lenei tulaga.

Faatasi ai ma a latou saʻo faʻatuatuaina ma lelei filifilia togafitiga, faʻafitauli mafai ona avea o se vaega pe atoa faʻamutaina.

Ina ia iloa le mafuaʻaga o le pala, e manaʻomia le pasi o se numera o fomaʻi suʻega faatonuina e se trichologist poʻo dermatologist.

O le goto uila ia aafia uma itupa uma. Alopecia mafai ona tupu i se tamaititi. O talavou e le o iai le tulaga o le ulu poʻo le faʻaletonu o le vaega o le ulu e tupu ai le laulu.

I le tamaititi, o le pala i le tausaga muamua o le olaga e mafua ai rickets. I tamaiti matutua atu i le 3-4 tausaga, faʻasolosolo faʻasolosolo pe a leaga le faiga puipuia. Tamaiti aʻoga ua le lava le lauulu ma se faʻateleina o avega i luga ole puipuia o le tino poʻo le tino.

Sili atu tulaga masani pathological i tagata matutuafafine. Ole vaega o tagata lamatia e aofia ai tagata gasegase ile 45 tausaga, ae o le faafitauli o lauulu leiloa e mafai ona tupu i soo se matua. O Trichologists mafaufau o le muamua faailoga o se faamaʻi o le laulu e leai se mafuaaga manino. Ma le alopecia, o le tupu o lauulu fou ua faʻaleagaina foi.

Togafitiga o pathology e tatau ona amata i le taimi vave. O le trichologist o se tagata vaʻai faʻapitoa i le foʻia o faʻafitauli o lauulu, ae a leai se fomaʻi i le falemaʻi, o le a faia se fomaʻi faʻapitoa, endocrinologist poʻo le gastroenterologist faia se suesuega o le tino.

E tatau ona siaki:

  • afaina o le tino
  • faailoga o allergies
  • le i ai o anemia.

Ma le isi, e tatau ona e suʻesuʻe le tulaga o feusuaʻiga o hormones. Polokalame faʻasao mea e manaʻomia e iloa ai le fulufulu i lalo ole microscope, siaki le feteʻenaʻi o lauulu ma le auiliiliga ole vavaeina mai ile itu na afaina ai le ulu e iloa ai le mafuaʻaga o le faʻamaʻi.

Komepiuta lauulu sailiiliga

Ole lisi ole suʻega e aofia ai:

  • Suʻega toto toto.O loʻo faʻamautu ai le i ai o se aʻafiaga ma se tulaga ole hemoglobin. Anemia taitai atu ai i le pala.
  • Biochemical analysis. E tusa ma iʻuga, e mafai ona iloa poʻo fea vaega o loʻo solia ia galuega, o fea vailaʻau ma oloa e le o lava le faʻaaogaina.
  • Iloiloina mo le iai o siama i le tino. E manaʻomia le faʻaitiitia o ni faʻafitauli matuia.
  • Iloilo mo serum uʻamea.
  • Fuafuaina o le tulaga o hormones o le endocrine tiroid gland (T4 ma TSH). O le tele poʻo le le maua o latou ile toto e tutusa lava le aʻafia i le 'ai lelei o folika ma lauulu tupu.

E le gata i lea, suʻega mo le leiloa o lauulu e mafai ona faʻatonuina e faʻamautu ai le tulaga o feusuaʻiga o hormones: testosterone, progesterone, prolactin, T3 ma isi. Faʻavae i luga o latou iʻuga, faʻapitoa fuafuaina le pe o le faʻamaʻi e le tumau pe e le mafai foi ona toe faaleleia.

Le faiga o le alopecia amata matitiva-lelei taumafa o folika folika. E le faʻatagaina le faʻapipiʻiina o kapilerʻo e faʻaalu le tele o mea tatau. I le faʻamama toto, ua faʻaititia le ogatotonu o le okesene ma le anotusi o elemene. E masani ona maitauina le pala i fafine i le amataga o le maʻitaga ma ina ua uma ona fanau. E mafua ona o suiga o le tino i le tino.

Alopecia i fafine e masani ona mafua i:

  • faiga atrophic i matauila ona o fungal pathologies,
  • numera o faʻamaʻi o le totonugalemu o le tino,
  • faaumiumi lagona
  • cystic suiga o ovaries,
  • ave ni vaega o fualaau faasaina,
  • fananau mai pala,
  • faʻasologa masani o totoga,
  • faamaʻi o le thyroid
  • meaai le gafataulimaina
  • ulaula.

O suiga o hormonal ua faaosofia ai le faateleina o le hormone testosterone i le toto, na taofia ai le folo o le lauulu. O lauulu e amata pa'ū tele.

Ole togafitiga o le pala o se faʻasologa umi. O nisi taimi e tele tausaga e te toe malosi ai.

E tatau ona e faia le gaioiga pe a faʻaali mai muamua faʻailoga, ona mafai lea ona maua le iʻuga vave. Tomai faʻapitoa e matua aoga metotia togafitiga.

E filifili e le fomaʻi vailaʻau e fuafua ile mafuaʻaga o le pulu. O vailaʻau nei e ono faatonuina:

  • Novopassit, ma le Toomaina. Fualaau faʻafefe
  • Actovegin, Curantyl. Faʻaleleia le sapalai o le toto i aano.
  • Dexamethasone, Fluocinalon. Faalauteleina le hormonal talaaga.
  • Sibazon, Azafen. Nootropic fualaau.

Na faia le taotogatele ituaiga:

  • Toe suia le lauulu i le pala mai le foaʻi vaega.
  • Expander palasitika. Faʻaloolaina le paʻu ile lauulu e faʻaitiitia ai le vaega ole pala e faʻaaoga ai le latex spray.
  • Fuga kulimi. Aveesea o se laʻititi vaega o le pala e ala i le aveʻesea ma faʻasaʻoina le sefi.

Na latou faʻaaogaina nei togafitiga faʻasea i taimi ogaoga.

O togafitiga faapena e saogalemu ma aoga i taimi amata o le faamai. Vailaau e le o faʻaaogaina. Ituaiga o physiotherapy:

  • Eletise
  • Darsonvalization.
  • Togafitiga Laser
  • Cryotherapy
  • Fofō
  • Mesotherapy
  • Cryostimulation

Togafitiga togafitiga

Togafitiga e faia i itu e tolu.

  • Fualaau togafitiga.
  • Togafitiga Laser
  • Toe suia lauulu.

O vailaʻau e mafai ona faʻagesegese le faiga o le pala. Peitaʻi o lo latou aoga na faʻaalia na o le amataga o le alopecia faʻatonuga.

  1. Minoxidil poʻo sauniuniga ma lona anotusi o se mea gaosi mea faʻaaogaina e faʻaaogaina mo le tuputupu ae o manoa.
  2. Finasteride (faaaoga e togafitia ai naʻo le tama tane alopecia), o se 5-alpha reductase enzyme blocker.

O vailaʻau o loʻo aoga i le vaitaimi o le faʻafoega, o le gaioiga e mafai ona umi mo le tele o masina pe a maeʻa togafitiga, ona toe paʻu lea o lauulu.

Leisa togafitiga faʻaititia le pala ma faʻamalosia le pa'ū tuputupu ae. E puʻupuʻu le gaioiga.

Togafitiga o le androgenetic alopecia e faʻafaigata, ae i le taimi mulimuli ane e le mafai.

A filifilia se fofo, e manaʻomia le iloiloina o penefiti e mafai ona maua e se tagata maʻi togafitiga; masalo o le sili ona aoga auala mo androgenetic ituaiga lauulu pa'ū o se taotoga taotoga, pe a aveina folika mai le foaʻi nofoaga ma totoina i le nofoaga o le pala.

Mo lona faʻatinoina, tatau le ola ola o pulu e tatau. E faʻaopopo togafitiga e faʻaaogaina ai mea e tausia ai le ulu.

Faʻavae i luga o faʻaiuga o le atoa ai o suʻega faia, o le a mafai e le fomaʻi ona malamalama i le mafuaʻaga o lauulu leiloa ma ia mautinoa o le faiga lea ua amataina o le a le o tau atu ai i se sili atu ona ogaoga foliga o lenei faʻaaliga.

Na taʻua e ana fomaʻi alopecia. Lenei le malosi ma vave gaioi.

E mafai ona maitauina i nisi vaega o le ulu pe taofia se tagata mai lona laulu e faavavau.

Hormonal ma tupuaga

Faafetai i hormones i le tino, e le gata o le tuputupu ae ma le vaevaeina o sela tupu, ae faapea foi le atinaʻeina o lauulu. O le soona tupu o feusuaiga tama i tama fafine o se tasi lea o mafuaʻaga o lauulu leiloa. E naʻo le tagata poto faʻapitoa lava o le a mafai ona faʻatonuina vailaau saʻo, i le tele o tulaga, o le lava-vailaʻau faʻaiʻu i le faʻaleagaina o le tulaga o le tagata ma iʻuga e le mafai ona toe suia. E mafai e le endocrinologist ona fesoasoani i se tulaga faapena, o ia e faʻailoa le mafuaʻaga ma fofo le tagata mai le pala.

E taua foi le taua o le tofi faʻatulagaina ile sailiga o le alopecia. E ova atu ma le 90% o tagata na faʻaalia le paʻu o loʻo i ai i se maʻi na mafua ai ona tele le leiloa o lauulu, ma sa i ai foi aiga vavalalata o le gasegase. Pe a faia se faʻaiuga, se tagata ua faatonuina o ni togafitiga faʻapitoa e fesoasoani i se tulaga faapitoa.

Matua lauulu gau

O se maʻi e seasea tupu, e mafai ona tupu faʻafuaseʻi ma muta faʻafuaseʻi, e mafua mai i le leaga o nisi totoga. Ile vaega ole alopecia e tupu, pe tupu se vaega o le ulu ile mea e tupu, pe afai e te le amanaʻia le fesoasoani a se fomaʻi faʻapitoa, o le a oʻo atu ai lava i lauulu mimita. I se tulaga e seasea tupu, o se tagata na aʻafia i lenei faʻamaʻi ma tumau pea le paʻu sa mafai ona maitauina le tupu vave o le laulu ma ina ua mavae se vaitaimi o le lauulu leiloa toe.

E oo mai i le taimi nei, e leʻi uma ona suʻesuʻeina le malosi o le pala, o lea la, ina ia aloese mai faʻafitauli tau soifua maloloina ma lavelave, e manaʻomia le sailia o le fesoasoani a fomaʻi ua leva na amata mai ile faʻamaʻi. E i ai le tele o faʻamatalaga e faʻamatalaina mafuaʻaga o vaega o le pala:

  • faʻailoaina o le kenera - o se fesoʻotaʻiga agaʻi i nisi maʻi, o se tasi lea o itu taatele,
  • manua - o le paʻu poʻo se pa'ū e mafai ona avea ma malosi mo le fausiaina o le tulaʻi,
  • atuatuvale poʻo le mafatiaga
  • o se paʻu paʻu paʻu afaina ai le laulu ma fesoasoani i le tutupu ai o faʻamaʻi, aua o le puipuiga o le tino e faʻaititia.

Toe foi i mea

Vailaau vailaau mo pulu

O faʻamalologa meatotino o le tele o laʻau na faʻaaogaina e tagata talu mai aso anamua, o lenei ua latou liliu i laʻau mo le fesoasoani pe a faʻapea na latou le fiafia i vailaʻau. O le sili ona aoga o:

  • fugalaʻau ma vine fatu, musa fua, St.John's wort grass,
  • fasi vao uʻamea, faʻamalosi le mumu mimiti, damiana lau,
  • alfalfa, soya, le poto.

Sesame, pama ma o le suauu olive ei ai malosi malosi estrogenic gaioiga, o lea o nei suauʻu faʻapipiʻi le togafitiga autu.

O mea aoga aoga o loʻo iai i nei laʻau ma fualaʻau e iai lona aoga aoga i totonu o totoga ma foliga o lauulu. Tagata tomai faapitoa fautuaina e le gata fufuluina le ulu ma decoctions o laulaau, ae aveina foi i totonu e pei infusions, e tatau ona faaopoopo i na togafitiga ma le faʻaaogaina o vailaʻau, ona aoga lea o le sili ona aoga aʻafiaga.

Manaomia

  • Atoa le numera o le toto- tulaga lautele o le hemoglobin ma le fuafuaina o le iloa ai o foliga o maʻi. O se auiliiliga lautele e iloa ai le maualuga o leukocytes, talu ai o le maualuga o le leococytes e faʻaalia ai le i ai o faʻafitauli.
  • Suʻega toto Faʻamaʻi pipisi (syphilis, helminths o ituaiga eseese),
  • Toto biochemistry- o le galuega o fatugaʻo o le ate (elemene elemene: iron zinc copper chromium),
  • Suʻega iron uʻamealea ituaiga faʻaiʻuga e iloa ai le maualuga o le transferrin ma le ferritin.

Fesootai

  • Tofotofoga- maualuga pe hypofunction of thyroid hormones TSH (thyrotropic), T4 (thyroxine) (triiodothyronine) mafua ai alopecia, mo le auiliiliga suʻesuʻega, o le thyroid glands e mafai ona lafoina i ultrasound glands.
  • Suʻega o hormone, suʻega o le sex hormone- tulaga o le testosterone, estrogen, follicle stimulating hormone (FSH), prolactin, latinizing hormone (LH), DHEA-S (i le amataga o le taamilosaga e uiga i le 3-5 aso) ma le progesterone i le ogatotonu o le taamilosaga (e uiga ile 14-16 aso).,
  • Micronutrient lauulu iloiloga (le tulaga o minerale i le tino) o le le lava o kalisiu ma magnesium mafai ona mafua alopecia, ona o nei minerale o loʻo aʻafia i le fausiaina o folika folika ma le laulu lava ia,
  • Paʻu biopsy o le ulu e faʻamautu ai faʻamaʻi- maʻi fula foʻi solia le mafai ona toe gaosia folau fou lauulu, ma e tusa ai, i le tulaga o lenei solia, lauulu gau i le tele o aofaiga mafai ona matauina.

E faʻavae i luga o faʻaiuga na mauaina pe a pasia nisi suʻesuʻega auiliiliga ma faʻaiuga mai se fomaʻi, o le trichologist fuafuaina le mafuaʻaga o lauulu leiloa ma faʻatulagaina se isi vasega o togafitiga, faʻamatalaga auiliili. A manaʻomia, lafo i se fomaʻi o loʻo aʻafia i se maʻi faapitoa (pe a iai).

Faaiuga:iloiloga taimi ma se asiasiga i se trichologist, pe dermatologist fesoasoani e faailoa faʻamaʻi na mafua ai i le leiloa o lauulu.

Talia faʻaaliga faapitoa

Talu ai o le tau o se suesuega atoa fomaʻi e maualuga tele, o se mea lelei le asiasi atu i se tagata poto faapitoa i luma o ia, o le ina ua uma ona iloiloina ma talanoa o le a faatonuina ai na o le sili ona talafeagai suesuega, e aofia ai le le malamalama i lau mataupu.

I le taimi muamua, e tatau ona faʻatalatalanoa e le trichologist le gasegase, ma sailiili ai faʻamatalaga nei.

  • le natura ma le umi o lauulu leiloa,
  • le i ai o aiga toto ma faʻafitauli tutusa,
  • le iai o faʻamaʻi e iloa i le gasegase,
  • moe ma malolo
  • taumafa
  • faigaluega tuutuuga
  • lauulu togafitiga auala.

Faʻavae i luga o se suʻesuʻega, ua leva na mafai ona faʻateʻaina pe, i se isi itu, saili le mafuaʻaga o le faʻafitauli.

Ina ua maeʻa, na muamua vaʻai e le fomaʻi le ulu o le tagata gasegase e vaʻai ai e iloiloina le lelei ma le malosi o le laulu ma e faʻateʻitia ai le i ai o fulufulu fulufulu poʻo faʻamaʻi dermatological. Ona ia faia se trichogram faʻaaoga se ata pueata faʻapitoa e mafai ai e oe ona iloa le mamafa o lauulu.

Lisi o suʻega mo le leiloa o lauulu

I totonu o suʻesuʻega na faʻatulagaina i ia tulaga, e iai faʻamalosi ma faaopoopo. O le muamua e faʻatonuina e le aofia ai ni soliga matuia i le tino, o le mea mulimuli - pe a manaʻomia e faʻamaonia le masalosalo o le fomaʻi e uiga i le i ai o maʻi faʻapitoa.

Iloiloga faʻatatau e aofia ai:

  1. Suʻega toto toto mo le pa'ū lauulu, lea e mafai ai ona iloa le maualuga o le hemoglobin. O fafine, ona o latou uiga faʻapitoa, e ono i ai ile anemia (faʻaititia le maualuga ole hemoglobin ile toto), atonu o le mafuaʻaga sili lea o le faʻafitauli. Ma o le faʻaopoopoina o le aofaʻiga o leukocytes faʻaalia ai le i ai o se loto i totonu.
  2. Le suʻega o le toto mo faʻamaʻi.O lauulu e mafai ona pa'ū i luga o le talaʻaga o le atinaʻeina o ni siama i totonu o le tino e faʻamamaina leaga otaota oloa.

O le tuufaatasiga ma le tulaga lelei o le toto e tuʻuina atu ai faʻamatalaga atoa e uiga i le tulaga o le tino.

  1. Ole suʻesuʻega o le toto o le biokimia ua faʻatulagaina e iloilo le tulaga o uʻamea, magnesium, kalisiu ma isi mea taua taua e tatau ai mo le masani faʻavaeina ma le tuputupu aʻe o lauulu. E faʻatagaina oe ona iloa le auala e galue ai le ate ma fatugaʻo, pe e aʻafia i faʻafitauli o le degenerative poʻo le afaina.

O nei suʻesuʻega na faʻatonuina e le trichologist. A faʻapea o latou masani, e faʻasino atu oe i isi tagata faʻapitoa e mafai foi ona fautua poo fea le suʻega e faia - pe a pa'ū lauulu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le endocrinologist, faʻalagolago i iʻuga o se muamua suʻega, o le a faʻatonuina i:

  1. Iloiloina o le maualuga o le thyroid hormone - T4 (thyroxine), TSH (thyrotropic), T3 (triiodothyronine). O le tele o latou mea e mafua ai le laulu ua paʻu, ma o le faʻatetonu e mafua ai le faʻavaivaia ma solia le fausaga.

Ultrasound o le thyroid gland mo le leiloa lauulu

Le faʻamaliega iʻuga - o se avanoa e faia ai isi auiliiliga.

Talu ai o loʻo i ai foi le uluulu paʻu, e taua le faia o se auiliiliga mo hormones - prolactin, testosterone, progesterone, FSH ma isi. Afai ua solia o latou tulaga masani poʻo fua faatatau, e faʻaopopoina i le pa'ū paʻu, faʻafitauli e pei o le tupu tele o le laulu, fuafua, o le pa'ū paʻu ma e oʻo lava faʻatupuina tulai mai.

E manaʻomia foʻi le suʻesuʻeina o lauulu e iloa ai mea o loʻo i ai i totonu, o se biopsy o le ulu, ma faʻailoaina mai faʻamaʻi o le maʻi ma isi suʻesuʻega a le fale suʻesuʻe.

E tatau ona filifili e le fomaʻi suega e fai pe a tupu le lauulu. Naʻo ia e mafai ona atiaeina se fuafuaga fuafua i luga o faʻamaumauga e faʻailoa mai ai le mafuaʻaga o le alopecia. A le fesoʻotaʻi ma se maʻi ogaoga, o togafiti togafitiga masani o le a fesoasoani e toe foʻi mai laʻititi matagofie.

Manatua o taimi faʻatino suʻega o se avanoa e iloa vave ai le faʻamaʻi i le amataga, pe a faigofie ma vave ona fofo.