Pediculosis

Faʻafefea ona faʻateʻaina lice i ala o tagata?

Le faafitauli o pediculosis e masani ona feagai ma masani. Ole maʻi leaga lenei e manaʻomia vave gaioiga. I fale talavai, o loʻo faʻatauina atu se tele o fofo vailaʻau e fesoasoani i le taua o siama. O vailaʻau faʻaleaganuʻu e maua ai foʻi le tele o auala e mafai ai ona teteʻe atu lenei maʻi i le fale. O vailaʻau i fale talavai e masani lava ona taugata, ma tele afifi e manaʻomia mo le gasologa o togafitiga. O gaioiga o isi auala e fai lava si tele, ma afaina ai le tulaga o le laulu ma le ulu i le maea ai o togafitiga. E toatele tagata e iloa e uiga i se mea taugofie ma aoga mea faigaluega i le taua ma pediculosis. O lea ituaiga vailaʻau o Hairspray Charms. I ona tulaga eseʻese meatotino, na tu matilatila mai auala uma avanoa mo le foia o le pediculosis.

Faʻafefea ona afaina le lice

O le meafaigaluega Charm o se mea sili ona lelei mo le teuteuina o laulu. I ai, e mafai ona e faʻaopopo le tele o lauulu ma faʻalelei le lauulu mo se taimi umi. E iai i ai vaega faʻapitoa e puipuia lauulu mai aʻafiaga leaga ma faʻafaileleina.

E le iloa e tagata uma, ae e fesoasoani foi i le taulimaina lelei o se faʻafitauli e pei o le ulu o lice. Le faʻatatauina ole pa e faʻaalia e faʻatusa ile nisi oloa fale talavai. Ae e le pei oi latou, e iai le tele o itu taua.

O sea mea tulaga ese e taʻoto i se tasi vaega o loʻo avea ma se vaega. O le aupega lilo i le taua e faasaga i utu, o dimethicone. O lenei o le silicone, lea ua sili ona faʻaaogaina tele mo le teuteu ma faʻamalologa mafuaʻaga. O lona tulaga ese aafiaga ile faʻamamaina o lice, o le mea moni o dimethicone puipuia le ulufale atu o le okesene i totonu o le manava o faʻafuaseʻi lice, ma o le iʻuga ua latou feoti.

O Dimethicone e tutusa lona aoga ile nits. Silicone aofia uma luga o le fuamoa ma pupuni le vaifagaloa. O se iʻuga, e le mafai ona fofoa ma mate ai.

Lapataiga! O le lauiloa o varnish O le matagofie e taoto i le mea moni o loʻo i ai le palu o le silicone, lea o le faʻavae o le tele o vailaʻau vailaʻau e foia le pediculosis ma fasiotia lice. Ae i le taimi lava e tasi, o lona tau e tele taimi e laʻitiiti ai nai lo vailaʻau mai le fale talavai.

E lē mafai e soʻo se lauulu fulufulu ona fesoasoani i le taua faʻasaga i le utu. E le lava le naʻo le i ai o uiga o lauulu faʻapipiʻi ma fafagaina le lauulu ma aoga vitamini. Mo ia faʻamoemoe Naʻo se tapenaga o loʻo iai suauu silikoni e talafeagai. O sea vaega e masani ona faʻaopopo i varnish, lea e faʻaopopo le aofaʻi i lauulu ma teuina mo se taimi umi.

Lac Charm o se tasi o nai lauulu teuteu oloa e mafai foi fesoasoani i le taua faʻasaga i se maʻi sili ona le lelei. O le lauiloa o lenei varnish o loʻo taoto i lona tulaga ese le aoga i le togafitia o lice ulu ma se tau maualalo.

E ese mai i lena, Tele vailaʻau faʻatau atu ile fale talavai e le lelei. O mea ia e aofia ai - le afaina ai o le mafaufau, maʻi, mumu, fulafula, tiga le ulu ma mageso.

E tele fofoʻaiga a tagata i le taua e tau ai kia. Ae ole tele o latou e leai se aoga pe lamatia ile soifua maloloina o tagata. O nei metotia e aofia ai le faʻaaogaina o nisi laʻau, dichlorvos, ava malosi, vineta, pe e oʻo lava i se vela faʻamago fulufulu poʻo lauulu 'ulu.

Faʻatonuga mo le faʻaaogaina

Faiga o le faʻaaogaina o le vailaʻau O le manaia i le taimi o togafitiga o le pediculosis e matua faigofie. Mo togafitiga lelei o utu, e tatau ona e mulimuli i nisi fautuaga:

  • Fufulu lou lauulu i le masani le faʻaaogaina o le laupepa,
  • Faataga lauulu e faʻamamago atoa pe faʻamago ma se lauulu mago,
  • Faaaoga le fualaau ile lauulu, togafitia aʻa ma le umi atoa o le lauulu lelei,
  • Ina ia maua le aʻafiaga, fuafua i le umi o le lauulu, e tatau ona e faʻaaoga 1-2 paluni i le taimi,
  • O le ulu e tatau ona ufiufi i le palasitika taga ma afifi ma se solo e fatu ai se mea vevela,
  • A maeʻa 8 itula, fufulu lelei ile kulimi,
  • Ia selu ma le faʻaeteete le lauulu ma se selu faʻapitoa e aveese ai le oti nits ma lice.

I le taimi o le tusi apalai, e tatau ona mulimulitaʻi i isi fautuaga ina ia alo ese mai ai ma le le lelei o iʻuga o le fagaina i se lapoʻa o varnish. E fautuaina e faʻaaoga le spray i fafo pe i totonu o se nofoaga faʻapena lelei. Ma pupuni foi ou foliga i se ie susu e aloese ai mai le maua o le oloa. Ina ia puipuia le manava leaga o fulu mai le varnish, e tatau ona e taofi taimi i lau manava.

Faʻaogaina ole varnish Charm e maua ai le 100% faʻaiuga pe a maeʻa le uluaʻi talosaga. Ae mo le sili faʻatuatuaina o le iʻuga ma mo le faʻasaʻoina, e mafai ona e toe faia le faʻasologa pe a uma le vaiaso. Lenei, o le ala o pediculosis togafitiga ma lenei varnish e na o le lua taualumaga. E manaʻomia le 2–4 fagu o le vailaʻau, fuafua i le umi o le laulu.

Le usitaʻia o tulafono uma ma fautuaga i le taimi o le faʻaaogaina o le varnish O le manaia i le tau e faasaga i lice ulu o le a fesoasoani e vave fofo lenei faʻamaʻi ma aloese mai faʻafitauli mai lona faʻaaogaina.

Puipuiga saogalemu

O le Varnish Charm e le pei oona ma afaina ai le tele o vailaʻau mo utu. E le galue malosi e pei o nisi fofo fofo mo le tau faasaga i le utu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o suauʻu e faʻamomuina ai le ulu i le taimi o togafitiga.

Ae a faʻaaoga le oloa, e tatau foʻi ona mataʻalia ni puipuiga. Ae le i faʻaaoga, ia mautinoa e faitau le faʻatonuga ma le faʻavasegaina. A iai sau mea teteʻe i soʻo se vaega o le oloa, e mafai ona sili atu lou faʻaletonu nai lo penefiti o togafitiga.

Taua! A o leʻi faʻaaogaina le varnish o se fofo mo le utu, e tatau ona e faia mautinoa se suʻega mo se ono ono aʻafia. Fofo sina vaega laititi o le paʻu i totonu o le tapulima ma varnish. A uma se aso, siaki le iʻuga. Afai e leai se mumu, ona mafai lea ona faʻaoga saogalemu le varnish.

Anotusi

Tusa lava poʻo le a le saogalemu o le hairspray Charm, e iai lava ana tapulaʻa i le faʻaaogaina. E iai contraindications i le faʻaaogaina o le vailaʻau mo le togafitia o pediculosis:

  • Tamaiti matutua i le 3 tausaga. I lenei tulaga, talanoa i se fomaʻi o tamaiti pediatric po o pediatric dermatologist. Seʻi maeʻa ona latou togafitia, e mafai ona togafitia utu i se tamaititi ma le varnish Prelest. O se vaʻaiga lautele i auala sili ona fofo mo utu ma nits mo tamaiti, oe maua i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.
  • Maʻitaga I le taimi o le maitaga, o le tulaga hormonal o se fafine suia ma o loʻo i ai le ono i ai o le tali teteʻe i soʻo se vaega i le tuʻufaʻatasiga o le varnish. Faʻapea foi, le manava mai o asu leaga pe a faʻamamaina varnish mafai ona afaina ai le tulaga ma le tuputupu aʻe o le tamaititi. Aʻoaʻo atili e uiga i le togafitia o lice ulu i le taimi o maitaga i la matou 'upega tafaʻilagi.
  • Alergi O tagata e i ai le tigaina o le tino ma faʻafitauli i le manava e tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o le varnish Prelest mo le togafitia o utu ulu.

Tau fualaau faasaina

Lac Charm e taugofie tele. O le averesi o tau i le fagu o tupe i Rusia e uiga ile 190 rubles. Faʻavae i nei tau, e mafai ona fuafuaina le atoa ala o togafitiga o le a tau averesi o le 190 i le 760 rubles. E fuafua lava i le umi o lou lauulu ma pe fia taimi e te manaʻo ai e faʻaaoga le togafiti.

Mo lauulu puupuu, togafitiga i le tasi sauniga o le a tau 190 rubles, lua sauniga 380 rubles. Afai o le lauulu e sili ona umi, ona tasi le taualuga o le a tau 380 rubles, ma lua 760 rubles. Faʻatusatusa i vailaʻau, togafitiga ma le vailaʻau Charm o le a tau tele taimi sili atu ona taugofie.

Tulaga lelei ma leaga

O le lelei o lenei metotia o le pediculosis togafitiga e tele:

  • Lelei faafoe Ole auala lea ole togafitiga e maua ai le 100% mafuaʻaga i le taua faasaga i utu, tusa lava pe maeʻa le faʻaaogaina muamua. E le mafai e se faʻatauaina i se iʻuga le faʻatau atu o oloa tau talavai ma mea taumafa. E masani na manaʻomia le faʻaaogaina e le itiiti ifo ma le 3-5 taimi e maua ai le manaʻo o le faʻamalologa o togafitiga.
  • Tau maualalo Lenei o se aoga taua o le togafitiga o pediculosis varnish Charm. O vailaʻau mai le fale talavai e tele taimi e taugata ai.
  • Saogalemu E le oi ai i le varnish Charm ni vailaʻau oʻona e ono afaina ai le soifua maloloina o tagata.
  • Faigofie e faʻaaoga. O lenei auala e togafitia ai e le manaʻomia ni sauniuniga faʻapitoa ma o lona faʻaaogaina e le mafua ai faigata.

O le le lelei o le togafitia o utu i le varnish o le lalelei. e le mafai ona faʻaaogaina i nisi vaega o tagata. Mo i latou, o le varnish mafai ona afaina ai le soifua maloloina. E tele taimi e aʻafia tamaiti i le pediculosis, ma e laiti foi a latou maʻi laiti i le togafitiga togafitiga.

O le faʻaaogaina o le varnish Charm o se vailaʻau mo pediculosis e i ai ni nai aoga, faʻafetai i lea ua avea ma mea lauiloa tele meafaigaluega mo nei faʻamoemoe. O lona aoga o loʻo faʻamaonia e le tele o faʻamaoniga lelei ma fautuaga lelei mai i tagata na maua ni taunuʻuga lelei i togafitiga ma lana fesoasoani.

O lona uiga, o le Prelest, o se aʻoaʻoga lelei lava lea i le taua e faasagatau ai kutu. O ia lale e maua ai le 100% faʻaiuga tusa lava pe muamua le faʻaaogaina. O lona laʻititi tau ua atili ai ona faʻatosina pe a faʻatusatusa i le tele o vailaʻau talavai. O le faigofie ma le saogalemu o le faʻaaogaina o le varnish i le togafitiga o le pediculosis faʻatulaga ese ai mai uma vailaʻau mai le fale talavai ma isi metotia, e tele na mafua ai le afaina tele i lauulu ma le ulu.

Aoao atili e uiga i ulu ulu:

Vitio aoga

Lice i le ulu. Faʻafefea ona aveeseina tagata e leʻi valaʻaulia?

Faʻafefea ona aveeseina le utu ma nits i le fale?

Ava malosi

Ole ava malosi e masani ona faʻaaogaina e tagata ogatotonu vasega e togafitia ai faʻamaʻi eseese i le fale. Pediculosis sa leai se tuusaunoaga, ona o le ethanol mask fesoasoani e aveese lice. A o se togafitiga, e tatau ona faʻaaogaina le ethyl alcohol i le umi atoa o le lauulu. Ona, o se taʻele pulou poʻo se taga palasitika e tuʻu i luga o le ulu. Faatasi ai ma lenei ufimata, o le tagata maʻi e tatau ona faʻaaluina ile 60 minute. A maeʻa le taimi faʻapitoa, ua maeʻa fufuluina lelei le ethanol, o le laulu e selu ma le selu ma le gao soo.

Taua! O le faʻaaogaina o le 96% le ava malosi e ono mafua ai le atinaʻeina o le maʻilaʻila, leaga ai le tino lauulu. Ma pe a manava ethanol, o le mea leaga o le manava manava tuputupu ae.

Le faʻaaogaina o le "Dichlorvos"

O lenei fofo fale o se tasi o le sili ona faʻaogaina auala o le fofoina o le siama. O le "Dichlorvos" o se lautele-faʻaputuga vailaʻau, o le mea lea, e matua faʻamamaina ai le tele o iniseti, mafua ai le supa i tagata matutua.

Ae o le mea faigaluega o loʻo i ai se aofaʻi tele o aʻafiaga, o le mea lea, ua faʻaitiitia ma le itiiti faʻaaogaina mo le faʻaleaga o aiga o ni siama. O le mafuaʻaga lena aʻo leʻi faʻaaogaina le Dichlorvos, e tatau ona e mafaufau i taunuuga o lona faʻaaogaina. E oʻo i se mea ua oona i le manava o le iniseti pe a paʻu le fatu. O le faʻatupuʻitiʻo e oʻoi ai le atinaʻeina o faʻailoga nei:

  • Niniva
  • Maanoʻa ma puaʻi
  • Cramps
  • Urticaria,
  • Motor afaina,
  • Le mautonu ma leiloa le malamalama.

Togafitiga suauu

Ina ia 'aveʻese le utu, sa faʻaaogaina le suāuʻu mo le tele o tausaga. O lenei metotia e aoga tele, ae ui i lea, e mafai ona lamatia ai le ola ma le soifua maloloina o le ua gasegase. O le faʻaaogaina o le suauu e mafai ona mafua ai le le fiafia o le ulu, o le mea lea, e faʻafofo ai le vailaʻau o loʻo faʻaogaina faʻatasi ma suauu fualaʻau i se fua faatatau 1:10.

Lulu le tuufaatasiga ma apalai ile palapala palapala. O le ulu e ufiufi i pulou poʻo le sikafu, e tuʻua le oloa mo le 10-12 itula. Ina ua mavae lenei taimi, o le ulu e fufulu faʻatasi ma le laulu e faʻamamaina ai le manogi faʻapitoa o le suauʻu. A maeʻa lenei mea, o curls e tatau ona selu i ai ma le selu e alu soo.

Taua! Aʻo leʻi selu le selu, e tatau ona susu le selu ile vineta ina ia faigofie ona sosolo eseʻese mai le lauulu.

Afai e te leʻi faʻaaoga muamua lea faʻatonuga, ona e faʻatino loa lea o se suʻesuʻe ole suauʻu ma le suauʻu suauʻu, ua fautuaina e fai se suʻega alergi. Ina ia faia lea mea, e lava e tuʻu le faʻavae ile totonugalemu o le tulilima ile 2-3 minute. Afai e oso ai le ita, e sili le lafoai o lenei fua.

Faʻaogaina o le vineta ma le masima

E mafai ona faʻaaoga se suʻega o le vineta ma masima e togafitia ai le ulu. Mo le tapenaina o le oloa, ave le 250 ml o laʻau cuka, lea e 43 g o le sodium chloride ua mimitia. O le fofo o faʻafefiloi lelei, o se gau gau e taofi i totonu. O le aotelega e faʻaaogaina i lauulu fufulu, lea e mago sina mea i se solo.

I le ao, oe manaʻomia le suia o le komipiʻi i taimi uma 4-5 minute. Ina ia aua le faʻaitiitia le aoga o le metotia, e tatau ona e toe saunia le fofo i uma 8 itula. O le mea faigaluega o le a fesoasoani e le gata i le faʻamamaina o le siama, ae faʻamalieina foi le tiga ma le vevela i le nofoaga o uina.

Le faʻaaogaina o laʻau

Faʻafefea ona aveese '' utu i se auala faʻaʻopopo e aunoa ma le afaina ai o le ulu ma le laulu? I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaogaina fualaʻau vailaʻau:

  • Le sua rimoni ma mili. O lenei tuʻufaʻatasiga o le a fesoasoani e toe faʻaleleia le lauulu, faʻamamaina le aluʻe, faʻaumatia le utu. E le faʻatagaina e le au matutua le manogi o le mint, ma le sua sua suamalie e faʻaleaogaina le mea na fuaina e fuamoa i le laulu. Ina ia saunia lelei, e lava ona faʻafofoa mai ile 250 ml sua o rimoni ma faʻafefeteina laulaau mumu. O le mea faigaluega e faʻamalulu ma faʻamamaina, faʻapipiʻi i curls. O le ulu e ufiufi i le polyethylene, e tuʻua le oloa ile lauulu mo 7-8 itula. A maeʻa, e suluʻi le nits i se selu
  • Totogi o le elecampane. O le oloa faʻatau atu e faʻatau atu i le fale talavai, ae e mafai ona e kukaina oe lava ia. Ina ia faia lea mea, ua lava lea e sasaa aʻi mea ma le faʻamaʻi vai ma faʻamalosi mo le 60 minute. Ole aoga ole fualaau e faʻalagolago ile taulaʻi o le tui. O le iʻuga gaosiga ua faʻaogaina e faʻamamaina ai lauulu, e alu ese atu mo le 8 itula,
  • Apu uliuli ma apu cider vineka. O fatu e tatau ona suʻea ma fefiloi ma le vineta seia oʻo i le fatu. E faʻaoga le mea faigaluega ile curls, a maeʻa ona tatau ona faʻaalu le 30-40 minute ile la. O lenei faiga e fautuaina ia toe faia i aso uma; pe a uma ona fufuluina lau lauulu, oe tatau ona selu ese nits i se selu,

  • O se taʻuga o le avega. I le fale, o le pediculosis e mafai ona faʻamaloloina faʻatasi ai ma le fesoasoani a se burdock. Ina ia saunia le oloa, o fualaau suamalie e aoina ma fufulu. O Burdock e tatau ona liligi mai i le vai faʻapuna, alu ese mo le inu mo le 1 itula. E faʻamamaina le vailaʻau ma faʻapipiʻi i curls. E tatau ona faʻaaoga le mea faigaluega i aso uma seʻia oʻo ina mou atu le utu,
  • Cranberry Juice. O fua o le laʻau o loʻo iai mea e fesoasoani e faʻatamaia ai le utu, ma o le acid e mafua ai le faʻateʻeseina o le mea lilo e taofia nits i luga o le lauulu. Mo le tapenaina o le oloa, ua lava ma totoe le 200 g beri, palu latou, faʻaopopo sina meli. Le paluga ua matua olo faʻapipiʻi ile lauulu i aso uma mo le vaiaso. A maeʻa metotia taʻitasi, e manaʻomia ona e selu fuamoa fuamoa ma se selu,
  • E le mafai e le suauu taua (geraniums, lauti laulaʻau, pepamiti) ona faʻaumatia namu, peitaʻi, e mafai ona latou faʻafefeina mai i le gaioiga. O mea nei e mafai ona faʻaopopo i suauʻu suauʻu e faʻaleleia atili ai le fausaga o lauulu ma e 'alo ese ai maitu.

Tar fasimoli togafitiga

E i ai le manogi faʻapitoa, o le mea lea na te teteʻeina ai le tele o iniseti. E mafai ona faʻaaoga lenei mea faigaluega mo le togafitia ma le puipuia o le ulu ulu. Mo togafiti fasimoli, ua fautuaina e soli le lauulu, tuu i luga o se palasitika ato po o le pulou, ufiufi ma se sikafu i luga. O lenei masikulu e tatau ona tuua i luga o curls mo 2-3 itula, ona fufulu ma selu lea ole lauulu. Ina ia puipuia le aʻafia, e mafai ona e fufuluina lau lauulu i le tar fasimoli tasi ile vaiaso.

Fua ole masani ole vailaʻau masani ole a fesoasoani e vave tuʻu ese le utu. Peitai, ae e te leʻi faʻaogaina, e tatau ona e manatua le afaina o nisi vailaʻau e mafua ai le soifua maloloina.A oso le utu i luga o le lauulu, i aso uma e manaʻomia e faateʻa faʻateʻa ni uta ma nits mai le laulu e faʻaaoga ai se sikulu. Lenei o le a faʻaitiitia ai le umi o togafitiga, taofia le atinaʻe o le toe amata.

Vaʻai foi: 9 fofo togafitiga o le a fesoasoani fofo faʻamama pediculosis e faavavau

Aoga lelei ole pediculosis shampoos ma iloiloga e uiga ia i latou

O le a tatou fuafuaina le mea anti-lice oloa i le faʻatusa o shampoos aso nei fesoasoani sili ona aoga:

  • Shampoo "Nok" ua faia i luga o le faavae o permethrin, ua fautuaina e faaaogaina e tamaiti i luga atu o le lua tausaga le matutua. Faaaoga lenei oloa ile ulu ua fufuluina, e tatau ona susu ese manoa. Ole togafitia ole ulu e fai i se nofoaga faʻapena lelei.
  • O le Pedilin Lice Remedy o se fulufulu taugofie, ma o lona aoga e le faʻaititia i ni taugata taugata. O le vaega aoga o le malathion. Tagata tusi e uiga i lenei shampoo latou te le fiafia i lona faʻalauiloaina le manogi leaga. O le oloa e tatau ona tufatufa tutusa uma i luga o le lauulu ma fufulu ese pe a uma le sefulu minute. E tusa ai ma iloiloga, ina ia faʻatamaʻia atoa le utu, e tatau ona faia ni togafitiga se tolu ma faʻatonutonu tatau ona sosoo selu. Pedilin o loʻo taofia ai le fanau i lalo ifo o le lua tausaga le matutua. Lenei mea e tatau ona mafaufauina pe a filifilia se fofo mo utu ma nits mo tamaiti.

  • O le kulimi "Hygia" o se fofo lelei e le gata mo ulu ulu, ae faʻapea foʻi ile lautele. O le tuufaatasiga aofia ai permethrin. E mafai ona e faʻaaogaina le mea faigaluega lea mai le lima tausaga. E faʻapea mai tagata e uiga i lenei faʻamalama o loʻo iai se tupe faʻaalu tupe. Ua matauina, mo lauulu puʻupuʻu tasi fagu e lava gaosia e oʻo atu i le ono togafitiga. I luga o le ulu, o le uu mafai ona taofiofi mo le luasefulu minute. O le toe fai o faʻagaioiga e mafai ona toe faia e le i vave le fitu aso mulimuli ane.
  • Fofo mo utu "Paranit" ua faia i Peleseuma. O lenei laupepa e iloga i se maopopo vaega ole gaʻo. E le aofia ai ni vailaʻau, o lona tuʻufaʻatasia e sui, muamua o mea, i le tuʻufaʻatasiga o suauʻu eseese. E mafai ona faʻaogaina vailaʻau mo pepe mai le tolu tausaga le matutua. Ole taimi ole gaosiga e sefulu minute. E tusa ma faʻamatalaga tagata faʻatau, e onosefulu pasene o tagata na faʻamaloloina utu i faʻatasi e tasi.

O a isi laupepa e tatau ona e faʻaeteete i ai mo le pediculosis?

I le faʻaopopoina o tupe ua uma ona faʻaalia, o fale nei o loʻo taua e leai se aoga, e tusa ma le au faʻatau,:

  • O le fofo mo utu i foliga o Veda shampoo e aoga ma e le taugata. Ole faiga ole togafiti e naʻo le sefulu minute. I le tulaga o se ogaoga faʻamaʻi, o le faʻataʻitaʻiga e tatau ona toe faia pe a uma le sefulu aso.
  • Tar shampoo o se sili sili ona masani oloa e aofia ai i le vaega o tagata fofo. O le vaivaiga autu, e tusa ai ma tagata faʻatau, o lona manogi faʻapitoa. O lenei mea faigaluega e fasiotia ai tagata matutua e aunoa ma le faʻaleagaina o le umits. Tagata tusi ai o le fualaau faasaina e matua mago le paʻu, fesoasoani e aveese le taetae. E mafai ona faʻaaogaina o se vaega o pediculosis puipuia.
  • O le Nix shampoo e teu faʻapipiʻi ma se selu faapolofesa mo selu. E aoga le mea faigaluega, ae e faitio tagata i lona maualuga tau o fitu selau rubles. E le gata i lea, o lenei Siamani-faia vailaau e seasea lava ona tupu i Rusia fale talavai.

Pediculosis pulea: faʻaaogaina o sprays ma iloiloga e uiga ia i latou

O laupepa o meaola e fai ai solo e masani ona lauiloa. I le taimi lava e tasi, o le faiga faʻapaleni e faigofie tele: o le oloa e tatau ona saeina i luga o le lauulu, ona uma ai lea o le taimi faʻatulagaina i totonu o faʻatonuga, ua fufulu ese ma ua palu ese nits. O vailaʻau nei e taʻua o le fofo sili ona aoga i iloiloga.

O se vailaau aoga mo lice "Para Plus" o se vailaʻau o Farani gaosi oloa. O lenei pulumu lea e talafeagai mo le fofoina o ituaiga uma o namu. O le oloa e faia i le ituaiga o gaosia ma e toetoe lava leai se manogi. O le soʻoga o loʻo faʻapipiʻi i luga o le lauulu mago mo le sefulu minute, a maeʻa ona fufulu i le sapani. I iloiloga, ua maitauina le aoga o lenei meafaigaluega.

Lavinal o se vailaʻau Ukaraina mo le togafitia o ulu ulu. O le tuʻufaʻatasiga e aofia ai se faʻavae o suauʻu taua. O loʻo tuʻu saʻo i le pusa ose selu mamanuina e selu ese ai le namu, atoa ai ma se pulou. Tagata tusi e uiga i lenei mea faigaluega e aoga tele, ma ona o lona faʻaaogaina le tamaoaiga, o le tasi fagu ua lava e faʻagaoioia ai se aiga atoa o le fa. O lenei oloa e saogalemu lelei ma e le aofia ai ni vailaʻau oʻona.

O lea o le fofo mo lice mo tamaiti i luga o le lua tausaga le matua o se mea lelei. O le faapipii lea i luga o le lauulu mago, ina ua uma ona ufiufi le ulu i se pulou ma taofi mo le afa itula. A maeʻa togafitiga, ua fautuaina e fufuluina lau lauulu i le faʻamalosi mai le faʻasologa. O le pulupulu faapena o le a fesoasoani i le faʻamaloloina o manuʻa, faʻamamaina le paʻu ma faʻafaigofie ona selu faigofie nits.

O a isi togafitiga e manatu aoga?

I se faʻaopopoga i luga tupe o loʻo taua i luga, o loʻo fautuaina foi e tagata i a latou iloiloga le faʻaaogaina o sosoʻo ma aerosol nei:

  • O lona uiga "Pediculen Ultra" o se faʻapipiʻi mo le faʻaumatia o le ulu namu. O lona tuʻufaʻatasiga o loʻo tauaʻaoina atu i foliga o vailaʻau e pei o le anise suauʻu, ava malosi ma isi mea faʻaopoopo. O fulufulu mago e tatau ona susu tele i lenei oloa, faʻatasi ai ma le fesoasoani a faʻamalositino gaoioi le vailaʻau tuʻu i totonu o le paʻu, ma a uma le afa itula e fufulu ese. O le pusa faʻapipiʻi e aofia ai le selu, faʻapena foi ma le fausaga faʻapitoa mo le faʻaaogaina. A o tusia e tagata, tasi le fagu mo pupuu lauulu o le a lava mo le luasefulu togafitiga.
  • O se fofo lelei mo lice ma nits "Nyuda" o le aerosol e faʻavae i luga o dimethicone, e poloka ai le tafe o le ea i totonu o le manava o le siama, o lea latou oti. Tagata tusi e uiga i lenei mea faigaluega i iloiloga e matua aoga lava, ae e tele faʻatonuga e manaʻomia mo se faʻamalologa atoa.
  • O le fualaau faasaina "Paranit" e avanoa ma se selu mo selu. O le taimi galue mo le sefululima minute. E faʻatatau i lenei vailaʻau, tagata faʻatau faʻasea ona o lona soʻona maʻilaʻila tele, i fesoʻotaʻiga ma lenei, o le meafaigaluega e faigata tele fufulu.

Togafitiga o Pediculosis: Iloiloga o kulimi ma suavai

Soʻo se mea e le mafai ona faʻasaina pe faʻapisa e taua o le lotoa. I iloiloga, e masani ona tuu e tagata manatu lelei i mea nei:

  • O le mea faigaluega "Paranit Sensitive" o se tasi o nai vailaʻau o loʻo faʻaaoga e togafitia ai le pediculosis i tamaiti mai le tasi tausaga le matutua. O le vai e faʻapipiʻi ile lauulu seʻia oʻo ina matua susu lelei, maeʻa ona tuʻu mo le valu itula. Tagata tusia o lenei mea faigaluega e le pisia ma e le pisia mea i le tulaga o le fesoʻotaʻi ma i latou. E sili le faia o lenei faʻagasologa aʻo le i moe. O le ofuina o se pulou e le talafeagai. A maeʻa taimi, ua fufuluina le lauulu ile laupepa, ona selu ese ai lea o le iniseti. Pau lava le faʻaletonu, e tusa ai ma tala faʻatau tagata, o le maualuga o le tau o lenei mea faigaluega, lea e amata mai le afe rubles.
  • O le Medilis Bio Lotion ei ai lona tofo maso. O le tuufaatasiga aofia suauu clove, eseese ausili vaega ma le ava. O lenei mea faigaluega e mafai ona faʻatamaia ai kutu i soʻo se vaega o latou atinaʻe. Ua lipotia mai e aoga tele le vailaʻau.
  • O le mea faigaluega "Full Marx" o se suauʻu gaʻoa lea e afua ai ona afaina i siama. Tagata tusi mai o le tasi fagu e lava mo tolu togafitiga. E le fiafia le au faʻatau ona ua tuʻua nei oloa. Toe faia o mea e tatau ona faia pe a uma le fitu aso.

Medifox o se permethrin-based drug. O lenei emulion, e tusa ma faʻatonuga, e tatau ona faʻamasuina i vai. Ole fofo galue ile lau lauulu mo le luasefulu minute.

"Fora Plus" o se paketi paketi, lea e aofia ai permethrin. Ole oti o lice i lalo o lana aafiaga na tupu i le sefulu minute talu ona talosaga. I iloiloga o loʻo lipotia mai ai o lenei mea faigaluega e matua faʻaitiitia ai ni maʻi ninii i luga o le ulu ma faʻaʻai lelei.

O lona uiga "Nittifor" tuʻu i fafo i le foliga o fulufulu poʻo fofo vai. Tagata faatau ua matauina o lenei oloa e i ai ma faʻailoa manino ma tumau manogi. Ole taimi ole gaosiga e sefulu minute.

Le faʻaogaina o utu fualaʻau

Pediculicides e le mafai ona masani ona faʻaaoga, aemaise lava pe a iai ni faʻamaʻi o le paʻu, faʻapea foʻi ma maosiosia poʻo maosiosia. I ia tulaga, o fualaau mo lice fesoasoani. E faʻaoga pe a le aumaia ni faʻaiuga a isi togafitiga. Ole faʻatamaʻiaina o le utu na tupu ile lua vaiaso talu ona fai le tui muamua. Ae mo le taumafaina o fualaau, e i ai mea nei o faʻaletonu:

  • Le i ai o maitaga.
  • Le i ai o faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai i se ituaiga foliga.
  • Loto le fatu.
  • Faʻalavelave ole faʻasaina ole tino.

E taua le maitauina o pediculosis togafitiga ma papa faia o loʻo faia i lalo o le vaʻavaʻaiga o se fomaʻi.

Fofo togafiti mo utu

O auala e sili ona leaga mo le togafitia o utu o tagata fua. O nisi o latou e matua faigofie ma faigofie latou te faʻatagaina oe e maua le manaʻomia finagalo maua faʻaaoga masani oloa mai le pusaaisa poʻo faigofie fofo fale.

  • Kerosene o se tasi o sili lauiloa auala tuai ona aveese le utu. O fulufulu mata e afifi i se solo. A maeʻa le 2 itula, o matala e taʻele lelei ma selu e masani ona selu.
  • O le sua o le Cranberry e sili ona lelei mo le fasiotia o nits. A o le oloa e faʻaosoina i totonu o le ulu i le ulu mo le vaiaso, o fualaʻau fuamoa e mafai ona faʻamoemoe e o ese mai le lauulu.
  • Ole vinaka e faʻaititia tele le gaioiga o namu. 2 sipuni tele o le vineta ua faʻateʻaina i le 1 ipu vai. A maeʻa ona susu, e selu eseʻesea ia uaea.

  • Mina 2 kulimi. l ona toto o loʻo sasaa i le sua rimoni (1 ipu) ma pupuʻu e pe a ma le 10 minute. Ole faʻaiuga e maʻofaʻiina i le papala.
  • Uma caraway fatu. Kumina fatu, ma le faaeteete eleele, ua faʻamalamalamaina i apple cider cuka. A maeʻa ona faʻamamaina, olo i se manoa ma aʻa. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, e taua le tu i luga ole la susulu pe a ma le 20 minute ae aua le fufuluina lou ulu ile 5 itula. Mo le lelei, o togafiti tatau i aso uma mo le vaiaso.
  • Burdock poʻo le elecampane. O au o le laʻau faʻatasi ma laulaʻau ua sasaa i vai faʻapuna. Ina ua uma ona faʻamalosi mo le 30 minute ma faʻamamaina le tino mai ulu, ua fufulu aʻa ma lauulu.
  • Ufimata o mayonnaise. O le oloa faʻaaoga i le lauulu e fesoasoani i le faʻafitauli o le tino i le iniseti ma lo latou oti. O le uuina o se ufimata i le po atoa i lalo o se palasitika taga, e mafai ona e faʻamoemoe e aveeseina le utu. E tatau ona e taumafai malosi faʻamamaina lelei uma lia.
  • Faiga lauulu. O se fagu atoa o fulufulu sela e foloina i luga o le ulu fufulu. E faia lenei mea i se siosiomaga ua vaʻaia lelei pe fafo. Ufiufi lou ulu i se taga palasitika, tuu le oloa i le po atoa. A maeʻa ona fufulu le varnish, ona fufuluina fuamoa o loʻo totoe i luga o manoa.
  • Vali lauulu. Valivali o fusi tali fofo atoatoa fetaui lelei ma le faafitauli o pediculosis. Uma e faatatau i le hydrogen peroxide, o se vaega o latou.

Iloiloga e uiga i utu oloa

Iloiloga e uiga i auala fuafuaina e tau kutu, e matua ese. A faapea o loʻo mulimulitaʻi i ai faʻatonuga, e mafai ona maua i le iʻuga e le gata taugata ae taugofie foʻi vailaʻau. Ole iʻuga, ma isi mea, e fuafua lava i le loloto o selu.

I iloiloga, e viia e tagata le fofo ua taʻua o Hygia. Ua matauina e faʻafetai i lenei shampoo lice na mafai ona aveeseina i le taimi muamua. E faʻaalia e le au faʻatau saʻo le iloiloga lelei i faʻamatalaga i le vailaʻau e taua o le Medilis Bio. Ole fofo taugofie lea, ae pei ona fai mai tagata e aoga tele ile pediculosis. E tusa ai ma faʻamaoniga, a maeʻa lona faʻaaogaina, e le manaʻomia le toe gaosia.

Ina ia tauʻaveina ni siama, latou te manaʻomia foʻi se vailaʻau e pei o Pedilin. E tusa ai ma lenei oloa, fai mai tagata faʻatau o loʻo i ai se manogi le manaia, lea faʻaopopo atu umi umi. Ma ina ia mafai faʻamamaʻi atoatoa ona maua mai namu, atonu tiga togafitiga e ono manaʻomia.

I iloiloga o fofo mo utu ma nits, tagata viia Paranit Sensitive. E tusi e tagata, o le togafitia o latou laulu i le po, i le taeao pe a uma ona selu e leai se tasi iniseti na maua. Tele tagata ua fiafia lava i lenei mea faigaluega ma ua matua faʻafetai tele ia te ia mo lana fesoasoani. Moni, pei ona taʻua muamua, o lenei vailaʻau e taugata tele.

Faaiuga

O le mea lea, i le taimi nei, o tagata gaosi oloa e ofoina atu i tagata le tele o ituaiga uma o vailaʻau mo le taua faasaga i le pediculosis. Lice ma nits ua le o toe avea o se faafitauli matuia mo tagata, talu ai ma le fesoasoani o le taugofie vailaau mafai ona latou faateia lelei. E mafai e tagata uma ona filifilia le fofo sili mo utu.

Parasite pulea

E masani lava, o auala e faʻatatau i le toto suʻe ma ni siama eseese e puipuia i le natura, ma afai e le mafai e puipuia le aliaʻe o utu, ona faʻaaoga lea o auala uma. Auala e aveese osofaiga ua vaevaeina i faletalavai ma tagata. O oloa tau talavai e i ai le faʻavae faʻapitoa, faʻapitoa o faʻaaoga ma e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi. O nisi oloa oloa i fale talavai o loʻo tuʻuina atu e aunoa ma se talavai ma e mafai ona faʻaitiitia lelei le siama.

Lulu uila

O le muamua auala ma faʻamaonia e aveese ai nits o le tafi ese uma o lauulu. I le leiloa o lo latou lafitaga, meaai ma faʻafailele siosiomaga, lice o le a oti i totonu o 10 aso. E fautuaina le susunuina o lauulu i siama, ma aua le faʻatali mo le faʻaititia o iniseti. E fetaui lelei mo tagata e le faʻaaloalo i le laulu umi. Ae o lenei metotia e matua le taliaina mo tagata taʻavale o ni fulufulu uumi matagofie ma e fiafia i laʻau mafiafia.

Afio mai

O le auala lona lua na atiaʻeina mo le teuina o laulu uumi ile matagofie o le afa o tagata ma tagata e ofuina lauulu lauulu foliga. Ole togi ole masini e aveese ai le utu ma nits mai le lauulu. Mo selu, o se mea faʻapitoa e faʻaaoga - se selu.

Le taʻua o le muamua kutu ma le muamua rabung amata mai pe tusa o le taimi lava e tasi. I le taimi atoa o lona talaʻaga, o le selu mai se faigofie fusifusi pulumu nifo ua avea ma felanulanuaʻi, matagofie fofo mo le utu. E fautuaina foi le faʻaaogaina o se selu laupapa poʻo le uʻamea, talu ai e le masani ona aveeseina ni palasitika nits.

Maunuʻuga o fualaʻau

O fuaitau e maua mai i laʻau e aoga mo le umi ona faʻaaogaina. I le avea ai o se tulafono, e tuʻu faatasi ma le selu. O puʻupuʻu na aliali mai toetoe a o le pito i luga o se tali talafeagai i siama. Uma mea e matua faigofie ma taugofie. Nisi filifiliga mo faʻamatalaga:

  • O se taʻai o le anufe.
  • Beet-faavae decoction.
  • Cranberry sua. E mafai ona e faʻaaogaina se tele o cranberries, lea e faʻamamaʻe le pipii laupepa, ma e mafai ona fufuluina ma sela mai le lauulu. Mo le sili aʻe o aafiaga, e manaʻomia le togafitia o nofoaga ua aʻafia mo le itiiti ifo i le 10 aso.
  • Kopeti sua suamalie ma le meli. O se feteʻenaʻiga fofo, ae matua aoga lava mo le faʻaumiumiina le faʻaaogaina.
  • Valivali o rhizome hellebore. E talitonuina o se malosi tincture mafai ona aveeseina namu i le taimi e faʻaaogaina ai. Ae e tatau ona e manatua i taimi uma se mea faigaluega malosi e mafai ona faʻaosofia ai se gaioiga teteʻe i le tino.
  • Ledum ua fefiloi ma puaa gaʻo gaʻo. O le feteenaiga tuufaatasiga, o le a mafua ai le le talitonuina i totonu o le fomai o le faasaienisi, e ui i lea, o le a fesoasoani e aveese aveina manu.

Ole le lelei ole aoga ole faʻasiliina ole a faʻatagaina e le paʻu ole paʻu ile saogalemu.

Ole isi metotia e mafai ona aveeseina ai namu ole faʻaaogaina ole tar poʻo le fasimoli efuefu. O le alkali o loʻo i totonu o nei oloa e saogalemu mo le paʻu ma lelei i le utu.

Fautuaina Faaaoga Lapataiga

E tatau ona faʻaeteete laʻau aua le susunuina le ulu ma aua le faʻaleagaina.

Matou te avea le uila masani ua faʻasuaʻuina i le vai (mo le tasi vai vai e le sili atu ma le 2 sipuni o le vineta), ma faʻaaoga i le lauulu. O le iʻuga gaʻo e le faʻaleagaina ai namu, ae faʻafaigofie lo latou selu. Ole vaega ole acetic acid e taliu ma se mea faʻapipiʻi e taofia nits ile lauulu.O le faʻaiuga o le tali atu o le maeʻa atoatoa o le adhesive mass. Ole faʻafitauli ole fofo o le mafai lea ole vinama ona faʻamama ma faʻamaʻiina nofoaga.

Lagi ma le kaliki

O nei natura antiseptics e tatau ona liua i se homogenous mass, tutusa tufatufaina i luga o nofoaga aafia ma tetee ai mo sina taimi. O se ufimata faʻapena, faʻatasi ai ma mea aoga i le taua e faasaga i nits, e faia ni mea leaga i le faʻatusa o le paʻu ma le ono afaina ai.

Ava malosi

O le fofo vai inu e lelei mo faʻamaʻi, ae le o le taua faasaga i nits. Ole ava malosi e susunuina, oso ai le tino ma aafia ai le paʻu, faaleagaina le tino o laulu. O le puaa o le 'ava malosi e ono afaina ai le alatele, ma e ono faʻafefe le lamatiaga o le faʻafesoʻotaʻi ma mata. Aveesea o utu ma se mea faigaluega faapena o le a taugata tele i le tulaga o le soifua maloloina.

Faʻasusuina i mama mama

Kerosene o se vailaʻau oona suauu e afaina ai le faʻafitauli o le manava o le tagata ma le paʻu. E mafai na aveese namu, ae i le taimi lava e tasi e faʻaleagaina ai se tagata, aua o le suauu e leʻo se vailaʻau. Keresene o se suauu, ae leai o se auala auala e aveeseina nits.

  • puaʻi
  • faafuasei le niniva
  • le masani ai
  • tiga le ulu
  • le atoatoa afi,
  • faafuasei mea leaga
  • leai se mafuaaga leiloa o le malamalama.

Lauulu valiina

Ole toe vavaeina e mafai ai ona e faʻaaoga lelei le tulaga ma suia lau ata, tatala oe i se tulaga fou ma faʻamalieina e pele ia te oe ma se filifiliga lelei. O le mea moni o le peroxide na faʻaaogaina i le faʻagasologa o le toe faia le a faʻaleagaina uma mea ola na faʻamautu i lauulu. O le mea lea, o le tuʻuina ese o maʻi papala e tupu i musumusuga ma i se faʻafilemu lagona.

Puipuiga puipuia

Poʻo le a lava le metotia o le aveeseina o utu, o le mea sili ona lelei o le aua le aʻafia i lenei sasa. Suʻega puipuia e faʻatagaina oe e iloa ma vave tuʻu i ai ni maʻi namu

O le faʻasaoina o lou soifua maloloina, taimi ma le malosi o le tino, o tulafono faigofie e puipuia ai le tutupu mai o nits o le a fesoasoani:

  • Taimi mulimuli i le iloaina o se tagata ua aafia ma faatapulaaina fesootaiga ma ia. E tatau ona manatua, o lice e le iloa ona oso pe lele, o lea e lava e nofo ai i se mamao o le 50 cm mai se tagata aʻafia.
  • Leai se faʻafeusuaiga. Faamaoni i se pele e avea o le ki i le soifua maloloina ma le mama lauulu.
  • E aoga tele le faʻaogaina na o ou selu, lauulu, pulou ma isi uiga ile fesoʻotaʻi ma lauulu.
  • Suiga masani ma le fufuluina o ie. E fautuaina e fufuluina moega ile maualuga vevela. E ao ona faʻaeteete totoʻa i le faʻamamaina lelei, ona o le susū e fesoasoani i le atinaʻeina o meaola faalafua.
  • Suesuega i aso uma o lou lava lauulu. O nisi taimi e lava ia fai le selu tasi taimi.

Puipuiga ma sauni-faia fofo tali faasaga i lice o se poto masani e mafai ona fesoasoani i se tulaga faigata.

Aisea e matagofie ai varnish

E le gata o le Hairspray e fesoasoani e tuʻuina atu ma faʻatumauina le styling volume, ae o se auala lelei foʻi lea e fai ai ma toga. O le faʻavae o lona faʻagaeʻetia e tutusa lava ma le faiga o gaioiga o le tele o fale talavai, mo se faʻataʻitaʻiga, Nyuda spray. O le tulaga ese o lenei vailaʻau o loʻo taoto i lona tuʻufaʻatasiga, e aofia ai dimethicone - silicone, lea sa faʻaaogaina lautele i cosmetology ma vailaʻau. O lenei vailaʻau e puipuia ai le sapasaina o le okesene i totonu o aitu o mautu, lea e mafua ai ona latou mimiti.

O se mea faʻapena e tupu i nits: o se suavai suamalie o loʻo ufitia ai le latou laualuga, polokaina le vaifagaloa, e taofia ai le fusi mai o le fuaina mai fuamoa. Ole tutusa paluga silikini o loʻo faʻaalia foi ile fulufulu mai le lice Charm, ae o lona tau e tele taimi e itiiti ifo.

Faamanuiaga

Lenei metotia o togafitiga o pediculosis e tele avanoa:

  • lelei - le faʻaaogaina o se fofo faʻamautu faʻamaonia le faʻatamaia atoa o le lice ma nits,
  • saogalemu - le leai o se vailaʻau i le varnish,
  • maualalo tau pe a faʻatusatusa i le fale talavai pediculicidal fualaau (o le tau o varnish Charm i totonu o le 180 rubles),
  • faigofie auala e faʻaaoga.

Mataupu faavae o le faʻaaogaina

Ole aveeseina ole utu ma le lauulu e faigofie:

  1. Fufulu lau lauulu ile laupepa.
  2. A maeʻa le laulu, faʻapipiʻi se siaki lelei ia i latou. E tatau ona ufiufi atoa le laulu. E tatau foʻi ona totogia lelei le aʻa i le root zone. Ole tupe alu ile oloa e faʻalagolago i le umi ma le paʻu ole lauulu, e masani ona faʻaaoga 1-2 sapalai pusa paʻu.
  3. O le faʻagasologa e sili ona faia i se itū mataʻu pe i le ea fou. Ina ia le lavea le varnisi i foliga, ua ufitia i le ie pala.
  4. Ina ia aloese mai le ulufale mai o mea leaga afi i totonu o le tino, e tatau i se tasi ona taofi lau manava i lea taimi.
  5. Ona ufitia lea o le ulu i se solo na tuu i ai se pulou palasitika po o se ato.

Le mataupu faavae o le varnish

Varnish galue i luga o le tutusa mataupu faavae e pei o le tele o fale talavai oloa. Suauu suauʻu suavaia, o itu vaega o le varnish, e taofia ai le tui o le okesene i le tino o iniseti, o le mafuaʻaga lea na latou feoti ai. O le varnish galue e pei o se lauiloa lice control agent nude, e aofia ai dimethicone (silicone, lautele faaaoga i lauulu mea e tausi ai oloa), ae e tau tele i lalo ifo.

Oloa Lelei faafoe

Ole lelei ole faaaogaina ole varnish ole 100%. Mo le mautinoa ma le tuʻufaʻatasia o le iʻuga, o le Charm varnish e mafai ona toe faʻaaogaina pe a uma le vaiaso poʻo le 10 aso.

I le avea ai o se tulafono, tagata afaina o nits ma lice e sili e faʻaaoga vailaʻau ma isi metotia. O tu ma aga masani, e le masani ona aoga, ma tau talavai e taugata. Lac Charm i le 100% aoga e sili atu le taugofie nai lo talavai vailaʻau, ma tele i ai le lelei iloiloga.

Aafiaga itu ma contraindications

E lē faʻaoga le Varnish i vailaʻau oʻona ma mea faʻaleagaina e ofoina atu i fale talavai. E le gata foʻi i lea, ae e le o iai se faʻalavelave e pei o le suauʻu, susunuina le ulu. Ae ui i lea, o le faʻaogaina o Charms o loʻo i ai faʻailoga taua nei:

  1. Tamaiti i lalo ole 3 tausaga. A o le i aveʻese le utu mai se tamaititi, e sili le faʻafesoʻotaʻi o fomaʻi faʻapitoa ma faʻamatala le faʻamoemoe o oe e faʻaaoga le fulufulu lauulu.
  2. O se afaina mai le afaina. A o leʻi faʻaaogaina, e taua le suʻega mo le i ai o se aʻafiaga teteʻe atu ile faʻapelepeleina o totonu o le tapulima ma varnish. Ole iʻuga ole a vaaia pe a uma le 24 itula. Afai e le mumu le paʻu ma e leai se mageso, e mafai ona faʻaoga le varnish e aveese ai le utu.
  3. Le auai i le bronchial asthma poo allergies. Afai o se tagata mafatia i le sela poʻo se alergi, e le manaʻomia le varnish, o le oloa e le fautuaina, aua e mafai ona mafua ai se isi osofaʻiga poʻo faaosofia ai le faʻateleina o le faʻamaʻi.
  4. Maʻitaga Tamaitai i le taimi o maitaga e le fautuaina e faaaoga Charm lacquer, talu ai pe a manava, e mafai ona mafua ai faʻalavelaveina le tutupu mai o pepe.

Faʻamatalaga: 1

Oi talofa! O le a ou taumafai mautinoa! Na aumai e laʻu tama teine ​​utu mai le aʻoga ma aafia ai le tele o isi tamaiti. Lice e matua matautia! Ou te leʻi masalosalo foi, aua o latou nits e matua le matauina lava i luga o loʻu laulu! Latou pei o mativa. Tuafafine faʻatau se selu. Mo selu, ae leai ni mea nini e selu ese atu, ou te aveʻesea se vaega i oʻu lima, faapipii i latou i le loimata. O le a ou lamuina le patupatu pe a oso mai le suka, ma e fetaui lelei i ai! 'Aua neʻi toe maʻi se tagata i lenei siama. Tausi oe ma e pele ia te oe!

Le tuʻufaʻatasiga o le oloa i le faʻataʻitaʻiga o varnish "Charms" mai le utu

Faatasi ai ma lenei faamai, e le o varnish uma e talafeagai e fai ma togafitiga. E manaʻomia le filifiliina o se oloa e aofia ai silikon (suauu silikon vai).

Le tele o taimi, silicone o loʻo i totonu i varnish, e faʻaopopo ma faʻasao le tele o sitaili. O se faʻataʻitaʻiga mataʻutia o le manaʻomia o oloa o le oloa i lalo o le igoa igoa "Charm". Ina ia mafai ona ausia se faʻafomaʻi vailaʻau, e manaʻomia ona liligi tasi pe lua ni fagu atoa o mea teuteu i luga o le ulu.

Faaaogaina o tupe

Faʻafefea ona aveʻese lisa ma lauulu? Faʻaaogaina le laulu o laeiina o se auala e faatea ese ai le ulu ulu e faigofie lava.

Ole faʻagasologa e sili ona faʻatino aʻo leʻi moe, e nofo ai pea i fafo.

Lenei o se faigofie algorithm o gaioiga:

  1. Fufulu mama lauulu.
  2. Faatali mo le lauulu e mago.
  3. Faaaoga 1-2 fagu oloa i le lauulu ma le ulu. E taua le faʻapipiʻiina ole umi atoa ole lauulu.
  4. Ufiufi lauulu ile solo, pupuni ile palasitika taga i luga.
  5. I le taeao, solo ese le fausaga atoa, fufulu ma le solo, fufulu ma tafe vai.
  6. Palu mea o loʻo totoe ma mea e masani ona selu pe ave lou lima.

O le mea lelei o lenei metotia ma mea e le masani ai

Le sili sili faʻatasi o le faʻapipiʻi o sapalai mo lauulu i se tulaga faapena o lona matua aoga i le faatusatusaina ma isi auala e ave eseina ai namu. O isi auala e le aumaia ai i taimi uma se tali tutusa ile taimi muamua. Vailaau mai le fale talavai e tatau foi ona faʻaaoga faʻalua nisi taimi.

O le lona lua aoga o le varnish o lona tau. A faʻatusatusa i vailaʻau mai le fale talavai, e laititi lava tupe ia.

Mo faʻatusatusaga: o le tau o Para-Plus spray e tusa ma le 400-500 rubles i le 116 kalama i totonu o le fagu ma se fagu. Le tau o le pito i luga 300-ml sapalai kalapu a lauulu faapolofesa styling "Charms" o 180 rubles.

O le le atoatoa o lenei metotia o le tauaʻiina o namu niniʻi i le ulu naʻo le mea saʻo ai le mea saʻo i ai le mafai ona faʻaaogaina i nisi vaega o tagata:

  1. Tamaiti mai le tolu tausaga. Faitau atili e uiga ile togafitia ole pediculosis ile fanau ile tatou tusitusiga.
  2. Tagata mafatia mai allergies ma respiratory faamai (asma, mo se faataitaiga).
  3. Maʻitaga fafine.

O le Hairspray o se vailaau aoga tele mo utu ma nits. A faʻaaogaina ma le saʻo, o le a na tiaʻiina lavelave le manaia i taimi i le tino. Ina ia puipuia ma puipuia le toe foʻi i tua, e mafai ona e toe faia le faʻataʻitaʻiga pe a uma le vaiaso pe sefulu aso ma le suʻesuʻeina mulimuli ane o le papala.

A o le isi metotia metotia tauiviga I mea e maua ai vailaʻau ma mata i lou ulu, o vailaʻau e mafai ona fesoasoani ia oe:

I le maeʻa ai o le togafitia o utu, e tatau ona e mulimulitaʻi i tulafono faigofie a le tagata lava iaIna ia mafai ona taofia toe siama: faʻaaoga lau pulumu lauulu, pulou ma mea e faʻaogaina ai mea tau le soifua maloloina, i se faʻaopopoga, le itiiti le faʻafesoʻotaʻi ma lauulu isi tagata, lavalava, ma faʻapipiʻi faʻalelei foʻi i feʻaveaʻiga lautele, taumafai e faʻaititia le fesoʻotaʻiga ma mea e ufiufi ai ulu ulu ie.

Mafuaaga o ulu ulu. O fea e sau ai utu?

E foliga mai ile lalolagi o nei ona po, o lenei mea ua tatau ona faasolosolo ona leai. Ae o se mea leaga lava, o le faʻaletonu o pediculosis i tamaiti e maualuga tele. O le leaga o le maua lea o namu e matua ogaoga lavai teineiti ma lauulu uumi - lice e pipii ia i latou vave tele atu. Ioe, ma taʻaloga masani i totonu o "Hairdressers", e fiafia tele teine ​​i ai, e le lelei pe a feʻaveaʻi lauulu masani ma selu alu ese mai le lima i le lima. Lice e le aliali mai soʻo se mea - o le mea e masani ai tagata ua aafia. Faʻafefea ona latou masani ona piki le pediculosis?

  • Toaʻoga ma le aʻoga.
  • Tamaiti tolauapiga ma faletalimalo.
  • Isi mea e masani ai.
  • Le faaaogaina o isi tagata pulou, selu, solo ma isi mea totino.

Masini tuu ese lice ma nits. Fautuaga

O vailaʻau mo le taua e teteʻe atu ai i le pediculosis ua faasa ona faʻaaogaina i tamaiti laiti. I tamaiti matutua, e faʻaoga e tusa ma le tulaga o le soifua maloloina. Ae e taua le manatua e leai se fofo e tasi mo utu o le a le afaina e aunoa ma le aveina lima o lia.

  • Ina ia amata faʻaeteete (i lalo o le malamalama susulu) asiasia lou ulu se tamaititi.
  • Afai e le popole le tamaititi, e sili atu tafi i le maualuga maualuga faatagaina lauulu lau. Ole taua o nits ile laulu uumi e mafai ona toso i luga mo se taimi umi lava.
  • Fufulu lauulu ma fufuluina faʻamalama (o le a faʻafaigofie selu).
  • Ma le faʻaeteeteselu le laulu ma se selu faapitoa ma sina tamai va i le va o nifo (e le sili atu i le lua mm).
  • Tuueseeseina laina, selu mai ia mea taʻitasi, faasolosolo ona fesoaʻiina i latou i le ua uma ona vaʻaia vaega o le ulu.
  • A maeʻa ona sela eseʻesega e tasi, solo le selu e uiga i le solo pepa. A maeʻa selu, uli mo le sefulu minute.
  • Fai le mea lea selu i aso umatotoe lua vaiaso, i le faʻatoʻilaloina atoa o siama.
  • Ae le i faʻamauina le aneti-lice Aua neʻi faʻaogaina le conditioner hair.

Ina ia faafaigofieina selu, e mafai ona e faʻaaoga mousse E leai se tupe. E faʻamama le kulimi faʻatasi nits faʻapipiʻi i le lauulu, lea e faʻafaigofie tele le faʻagaioiga o le aveeseina o nits ma lice. Afai e te leʻi pulea e faʻafefete le 'ulo ma faʻamamao oe, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi se mea faʻapitoa Pediculosis Care Center "Lyce Ese." E faʻamautu atu le nofoaga tutotonu i latou aso e tasi e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau oʻona. O le vaitaimi o loʻo i ai o ia i luga o le maketi, o le tele lava o faʻamaoniga lelei, o le tuʻuina atu o se faʻamaoniga ma le faʻaavanoa toe faʻatinoina faʻaalia ai le maualuga lelei ma le mautinoa i le manuia togafitiga.

Le fofo sili mo lice ma nits: mālō ma fale talavai

O le fautuaga sili mo le sailia o utu i se tamaititi o vaai se fomai. Aemaise i ni tulaga e leʻi oo ai le tamaitiiti i le tolu tausaga, e teteʻe pe tui, pe maua i isi maʻi. Pediculosis togafitiga e tatau ona faia e aunoa ma le afaina i le tino o le tamaititi. Fautuaina mo tina maitaga ma pepe na o masini aveeseina o lia ma, maualuga, komipiuta mai mea masani (cranberry, ma isi).
Lea fea fale talavai ma fofo tagatanuu o loʻo faʻaogaina e matua onapo nei e faateʻa ai ia maʻi papala?

  • Suauu ufimata. Ole suauu olive (mayonnaise, petroleum jelly, ma isi mea) e faʻapipiʻi ile laulu ile po. O pulou palasitika e tuʻu i luga. I le taeao, ua fufulu le ufimata, ma nutu ua selu ese mai le susu laulu ma se selu teuteu lelei.
  • Rosh Uso O lona uiga mai mea masani.
  • Iinei. O se tasi o auala sili ona aoga lelei i aso nei ile faavae o dimethicone e tau ai leisa. Ole vailaʻau e ulufale i totonu o le manava o le leava, lea e mafua ai le oti o iniseti ona o le mimiti. E mapu mai i tagata matutua uta ma nits.
  • Varnish "Lelei." O le ulu e togafitia pe a uma ona fufuluina ma se ato atoa fulufulu (ioe, i le ea). Ona afifi lea i se solo (pe tuu i luga ole pulou palasitika) ma tuu ai i le po. O le faʻavae o gaioiga e tali tutusa ma le gaioiga a Nyuda. Ole eseesega e naʻo le tau (E matua sili atu le taugata nai lo le fagu ile varnish). I le taeao, o le varnish fufulu fufulu ese taimi ma o totoe ola ninii o ese. E manino lava e tatau ona fai muamua siaki pe o i ai se alergi i lenei fofo.
  • Lima pasene vaifofo o le benzyl alcohol. Masani saogalemu meafaigaluega.
  • Fualaʻau O le sua fou o le cranberry (tolu lima lima) o loʻo faʻaosoina i totonu o aʻa, o toega o le mea e faʻatafunaina o loʻo faʻaaoga i le umi atoa o le lauulu. O le lauulu e nana i le palasitika pulou (ma le solo i luga) mo le tolu itula, seia matutu atoa. Ma le isi, tusa ma le faʻavae fuainumera - fufuluina ma selu.
  • Fale talavai oloafaia i luga o le faavae o vaega o le neurotoxic action. E aofia ai Ulugalii Plus, Nittifor, Nyx Aʻo nei vailaʻau e aoga naʻo le tulaga o le iloa o le utu (leai o se laiga). Sefulu aso mulimuli ane, toe togafitia le ulu. E le taliaina le faʻaogaina o nei vailaʻau ile tolu taimi ona ole maualuga oona. A maeʻa ona faʻaaoga le vailaʻau, faʻatali i ni nai aso ma le fufulu ulu.
  • O le radical metotia o fulufulu ulu. E fetaui, ioe, e le mo tagata uma.
  • Keresene ma penisini. E sili le aoga a nei tupe. O aʻafiaga e ono mataʻutia - mai le teteʻe mai ile dermatitis ma le ulu i mea e paʻu ai.
  • Valivali o lauulu I lenei tulaga, e te manaʻo e filifili se vali ma se anotusi o le hydrogen peroxide.
  • Flea shampoos mo pusi ma maile (faʻatau atu i fale talavai i falemai).
  • Dustova ma ta fasimoli.
  • O se taʻai o le anufe.
  • Pasili pe suamalie le sua.
  • Hydrogen peroxide.
  • Falevine Faʻaopopo ni nai sipuni tele o le oloa i se ipu vai. Le faaaogaina o vaifofo luga o le ulu. Usu maeʻaeʻa niti.Vineuka fesoasoani e faʻasaʻo le kulimi faʻapipiʻi nits i le laulu.
  • Lavender poʻo lauti laʻau.
  • 15 pasene suauu ma benzyl benzoate.
  • 20 pasene benzyl benzoate emulsion.
  • Fagu kulimi.
  • Malo.
  • Vodka lelei. Vodka o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le lauulu mai se fagu pamu (e tatau ona e tapunia muamua ou mata i se fusi). Faapipiiina i aʻa o le lauulu. Ina ua uma lena, e tuu se pulou palasitika ma toʻa le solo i luga. Ina ua maeʻa le luasefulu i le tolusefulu minute, e fufulu ese le faʻapipiʻi, ona selu ese lea o mea. Fofo lelei. E le fautuaina mo tamaiti laiti.
  • Hellebore vai.
  • Sisua Antiv.

E faʻapefea foʻi ona e faʻaola le tamaititi mai utu ma nits? Matua iloiloga

- Na laʻua uma afafine i lenei siama i le lua tausaga talu ai. Na aumaia le tasi mai le aoga, ma le lona lua na sosoʻo ai. Sa na o loʻu fefe. Chemistry le manaʻo le 'ona. Sa ou savalivali solo i fono, faitau e uiga i vodka, ma ou filifili ai e maua se avanoa. Le a le mea e mafai ona ou fai atu ai - o le super meafaigaluega. Lice ua maliu i le taimi lava. O le komepiuta na teuina mo le luasefulu minute i le ulumatua, sefulu - i le talavou. Seʻi oʻo ile taimi, seʻia oʻo ina amata ona mumu sina mea. Nutu na selu ese atu mo le isi vaiaso. Faafetai i le Atua ua pasi mea uma. Leai se tasi na iloaina se mea i le aʻoga (o teineiti na sili ona fefefe i lenei mea), aua na latou ave vave i latou i fafo. Taugofie ma fiafia. Na tuu uma nits male lima. Sa tofu paʻitaga na siakiina.

- Na aumaia e le ataliʻi lenei faʻamaʻi pipisi mai le aʻoga, ma sa matau foi e le afafine. O loo tatou tau mo le masina lona lua. O le laulu o tamaiti e matua mafiafia lava, e faigata tele ona selu selu. O le mea na oo i ai, na sele lona seleulu le tama i lalo o le clipper, ae o ona afafine na faia le sikuea. A leai se mea. Sa latou taumafai uma nittifor, kranikeri, ma kofe ua fefiloi ma le henna - leai se mea e fesoasoani. Mataʻutia o se ituaiga! Na faatauina Nyuda. Ua lelei mea. Leai ni utu. Matou te selu nia i aso uma, ua matua itiiti lava.

- Sa latou matua tigaina i nei namu. Sa latou taumafai mea uma - leai se mea. Mai kemisi leaga mataga, mai tar fasimoli - leai se aoga. Ua toeitiiti o le a tafi lemu a latou fanau. Ua fautuaina e uo le antivirus selu. Na fesoasoani vave! Vaaia i le aafiaga. Taumafai iai, e aoga tele.

- Na tatau foʻi ona matou fetaiaʻi. ((Na aumai e le afafine mai le vasega faʻataʻitaʻi. E leʻi fefe o ia e fai le vailaʻau o le vineta ma le vailaau. Na latou susunuina le namu i le sua o le cranberry. Sa latou ulaina faalua i le aso. E le gata i lea, e sili atu ona lelei le vaʻai o loʻo nana mai le susu susu. Na latou togafitia foi le tama matua (mai lona afafine)) O le selu mafiafia. O le mafanafana mafanafana na te tuʻuina uma namu i le lua itula. Ou te fautuaina. Ma e sili ona taua, ia manatua e manaʻomia e tagata uma togafitiga! E seasea lava pe a maua e se tasi i le aiga ni utu ma isi e leai. E sili le lelei o le togafitia nai lo le aveeseina o le maʻi lua. faʻatasi.

Aua le faʻaaogaina le suauu, efuefu ma dichlovos! Talofa i le soifua maloloina o tamaiti (ma oe foi). E tele naua tupe i aso nei! Lē gata i lea, e leai se mea e tasi o nits mafai ona aveese mai le lauulu, e tatau lava ona e selu i ai. O le mea lea, e sili atu le agamalu e mafai.

- Lice Guard na fesoasoani ia i matou. Le seti lelei o lauulu mo lauulu. Ou te leʻi mafaufauina foi se aafiaga faapena - na maliliu i latou, bastards, i se taimi vave i le selu. Aveesea vave.

- Tolu masina na fasiotia i luga o ia utu! Ma taro fasimoli, ma samo maʻi solo mai pulu, ma Nyuda, ma isi auala. Leai se mea! Faapuapuagatia! O le lauulu o le Afafine e uumi, mafiafia. Na musu e seleʻele lona laulu. I se tulaga lautele, i le taimi muamua na latou lototele e faia se vodka compression - lice na vave maliu. Nutu na selu ese atu mo le isi vaiaso. Maua le manuia o lauulu lanu. O le mea e malie ai, ua leva ona faatagaina e laʻu tama teine ​​lona matua. Sa latou tago vali masani, Schwarzkop (Polett). Ma o le mea lena. O lenei ua lelei mea uma.

Faʻalauiloa ia Aperila 13, 2013 i lalo o le ulutala: Soifua Maloloina,

Na foliga mai lava ia te aʻu o le utu na faigofie tele ona fofo. Peitai, e leʻo lea, ua ou tofo i le mataʻutia o lenei faʻamaʻi i loʻu lava paʻu. O le a le tele o le malosi na faʻaalu i le togafitiga e le o upu. Ae i le taimi na ou mauaina se sisila antivirus. E leʻi toe iai nisi faʻafitauli.

O loʻu atalii na aumaia le ulu atoa o le utu mai le tolauapiga.O le tolauapiga pulega tali: matou te le mafai ona fesoasoani i se mea. E leai se tasi e faitio, ma ina ua ou alu i le fale talavai na ou tau atu i se selu Antiv, e tusa ma le 990 rubles, o le selu na faʻamanino ai ana tupe.

O loʻu afafine i le aʻoga e fiafia e suia mea uma ma ana uo, tusa lava pe o le a loʻu faasaina o ia, na te tauaveina i taimi uma lavalava a isi tagata ia te ia lava. Ma na ou vaai atu, o se mama fou, sa alu i totonu i le aso atoa, ioe, sa ou ave ese loa, ae ina ua mavae aso e tolu na amata ona mataga (ma atonu na muamua, sa lafi mai ia te aʻu), ou te vaai atu i loʻu ulu : ma o iina o loo i ai le vevesi i utu, sa latou tuu ese o latou mili. O ni vailaʻau mo vailaʻau ma fagu na fautuaina i le fale talavai, ae ina ua ou fesili e uiga i aʻafiaga, na latou tali mai, e leai se mea e tupu, ae e tele lava le mafiafia o le lauulu, pe afaina ai foi se afaina i le tamaititi. Le mea e fai E i ai le sili atu taugata meafaigaluega, ae e sili atu le saogalemu - le Aneti-lauulu selu tau 990 rubles, ae sa tatau ona ou ave i le mea ou te alu i ai, a leai o le a matou faʻaalu sili atu i luga o lauulu toe faaleleia. I luga o manoa sa ou selu ai o ia mo le 3 aso. Ma ni nai isi taimi, mautinoa. Lice ma nits ua leai. Tele tamaʻitaʻi e le avea ni mea a isi tagata ma e le avatua i se isi.

E mafai gofie e Lice ona "sosola ese" mai lou ulu peʻa faʻaaogaina le auala ua maeʻa faʻamaonia e le tele o tagata - le antiv comb

E le mafai ona fesoasoani atu, ua ia te aʻu tagata uma na fetaui ma le pediculosis, latou te fai mai e uiga i le tauvaga o lenei o se tetea. E manaʻomia ona selu ni utu, ae o le ola e toetoe a le o se mea moni. O le mea lea, filifili se mea mai le kemisi, mo se faʻataʻitaʻiga, pei Para sili, ua i ai sona lelei fatuga.

Ma faʻapea foi, fesoasoani mai ia matou, nisi iloiloga uiga ese, o le taimi muamua na ou faʻalogo ai e uiga i le faʻailoga o le 35 pauna ... O le mauoa gaoa ita))

Ae o le ulugalii plus na le fesoasoani mai ia i maʻua (((Ma le nitifor, lautele. I se tulaga lautele, ou faitau i le tele o fea, i le taimi nei lice atonu sui se isi auala, ona sa masani ona ou lagona e le aoga. Sa matou togafitia le ulu i le kemisi numera 3 taimi. Ona ia feanu Ae ui i lea, sa ou faʻaaluina le vaiaso lava lea e tasi i togafitiga masani, pei ona folafolaina ile selu. O le mea na tupu, na sili atu ona lelei - ou te selu mea uma ile 4 aso, ona ou selu lea mo ni nai aso, ae leai se mea maua. I se tulaga lautele, o se manua tele i siama, inosia.

Ou te matua ofo i le manatu e uiga i le mauoa ma gaʻo - i loʻu aiga, mo se faʻataʻitaʻiga, e le tele saʻu tupe, ae ou te taumafai e aua neʻi e faʻaleaga le soifua maloloina o le tamaititi. Ma le isi, matou selu tau e le sili atu nai lo vailaau tutusa mo le malulu mo le vaiaso pe lua. I lo matou nofoaga, le Laisgard selu, uamea nifo, leai se mea faigata - na o se mamao sili ona manifinifi i le va oi latou - e talafeagai mo lauulu o tamaiti.
I se tulaga tutusa, e uiga i le mea moni e naʻo le tele o nunu mate e selu ese - mo se faʻataʻitaʻiga, e oʻo lava iʻa e selu faʻamalositino, i.e. ae le o lice, i le mea moni. O le mea lea, ao leʻi faitio, e sili atu le faʻaeteete vaʻai atu pe faʻafefea ona aoga. O le mea matuia, afai e te vaʻavaʻai totoʻa i le aofaʻiga o le afa kemisi o le Para faʻaopoopo, e matua le mafai lava e le fanau, mo tina maitaga ma le HS. O le mea lea, Ou te mautinoa o tua o le selu.

Sa ou faʻaaogaina le Paranit spray ma sa ou fiafia tele. Ma o lea ou te vaʻai atu i ai, e foliga mai ua ou filifilia le fofo e sili ona faʻatauvaʻa, aua a o oʻu faitau, o loʻu laulu i luga i le tele o loʻo sauni ou matua e faʻataʻitaʻi ma sefe le soifua maloloina o le la tama. Ou te manaʻomia e filifili, pe a le taugofie, ae o se mea faigaluega aoga maualuga o le a aoga i le taimi muamua, nai lo le latou tuʻuina faʻataʻitaʻiga ma faapuapuagatiaina le tamaititi.

E sili atu ona faigofie le aveeseina o nits pe a fufulu lou lauulu i se vai vai o le cuka. Na oʻo foi i aʻoaʻoga na faia. O le vinisala e faʻateʻaina le kulimi na faʻapipiʻi nits i le laulu ma e faigofie ona aveese. O lona uiga, e mautinoa na te le fasiotia tagata uma, ae o le selu o le a faigofie.

Talu ai o le faʻafitauli tele i le togafitiga o le pediculosis o le aveeseina o nits, faʻaopoopoga auala e tatau ona faʻaaogaina e faʻafaigofie ai ona selu ese. Tele tagata fautuaina le vinaka i le mea, ae sa ou fefe i le taumafai i luga o se tamaititi fa-tausaga. O le iʻuga, na ou mauaina se filifiliga saogalemu - Nit Free mousse. E faʻamamaina kulimi kulimi e sili atu lona aoga nai lo le vineta, ae e saʻo le sefe. Ae ou te leʻi faatauina, sa ou faitauina le tele o iloiloga i luga o nofoaga i fafo ma filifili, talu ai ou te leʻi mauaina se mea leaga, ae na tusia e tagata uma le ofoofogia aafiaga o ia.

O le neon Nits meafaigaluega fesoasoani ia te aʻu e aveʻese uma nits 100%. Lenei o se mea e pei o se vali faʻapitoa e vali ai nits naʻo se lanu pupula, ae e le tumau pea ile lauulu. Faatasi ai ma lana fesoasoani, sa ou mauaina le luasefulu sili nits i le lauulu o laʻu tama teine ​​ina ua ou mafaufau ua ou aveese uma tagata.

O le vailaʻau pito sili mo utu o le puipuia. Ou te fautua ia oe e taumafai se mea e faʻavae i luga o le mint, ona o lenei manogi e le fefe ai lice. Mo se faʻataʻitaʻiga, na ou faʻatauina le Nit Free Menthol Spray mo laʻu fanau ma tui ia latou i aso uma ae ou te leʻi alu i le fale. I le faʻaaogaina o le mea, ou te leʻi maua se utu e tasi i tamaiti.

Ou te malilie o le puipuia sili atu nai lo pediculosis togafitiga mo le tele o masina. Ou te faʻaaogaina foʻi le tupe a le kamupani e tasi mo le aiga atoa, ae ou te fiafia e faʻaoga le Nit Free shampoo ma conditioner sili atu. I le ala, lelei tele auala e le gata mo le puipuia, ae faapea foi ma le fufuluina o lauulu. Ou te tau atu foi o le ie mumu laupepa sa ou taumafai ai, o lenei le tasi sili sili ona lelei.

Fautuaina se lelei ma saogalemu togafitiga e faasaga i utu. Sa tigaina se tamaititi e tolu tausaga le matua ia ma latou ma ou te matua le manaʻo e faaʻonaina o ia i meaola oona i lenei tausaga.

O le auala sili e te faʻamama ai lau tama o kutu o le selu lea ma le ulu lelei. E mafai ona ou fautuaina oe e faʻatau le Nit Free mousse e faʻafaigofie ai ona aveʻese ia lulu mai lauulu. E aunoa ma ni vailaʻau oʻona ma vailaʻau oʻona, ae e aoga tele, talu ai o nits e toetoe lava a paʻu ese mai o latou lauulu pe a paʻi mai. O le mausese faatasi ai ma le mafiaʻe na fesoasoani ia tatou e sosola ese ai lice ma nits i se tasi taimi.

Na ou faitau i le inter mea uma na aumai mai fono ma i le afiafi na ou aveese uma meaola ninii ma nits, leai se isi mai le aiga na aafia, e ui lava o laʻu tama teine ​​na tele nits na saua lava, na ia manatu e leʻo maosiva. O le a ou amata i le amataga o fesoasoani. Sa ou tipiina le laulu o laʻu tama teine ​​e faʻafaigofie ai ona galue, ae e te le mafai ona tipiina. ona ia ufiufi lea o le fulufulu ma vodka lava ia i le vavae, naʻo le faʻaeteete ma le mautinoa pe a uma na e manaʻomia ona tuʻu i luga o le taʻele faʻapipiʻi ma se ofu mafanafana, pe a maeʻa le lua itula, siʻi le fusipaʻu i tua o le taliga ma lelea ese mai le mea ola, fuafua e taofi le pulou mo le isi lua itula, ona aveese lea o le pulou i luga o le au ua i ai le sami o le iʻa ua oti, lelei foi o mata tetele mo le fefe 🙂 I le fale talavai na matou fautuaina PARANIT ma se ulu, o lenei vailaʻau fesoasoani e soloia le kulimi lea sa faapipiina ai nits i le lauulu, ou te fautuaina le fofoina o lenei fualaau i se mea i luga o le kapeta po o ma i totonu o le faletaele, ona ua ou faia i le lominade, ona ou le mafai lea ona fufuluina le fola i le vaiaso atoa ma toso lemu i luga, ma o le mea moni ua mamao ese mai puipui 🙂 Susu uma vaega o le ulu mai le aa i le pito o le lauulu ma toe fai le pulou fufulu ese mai utu na oti. Sa matou savali i totonu mo le itula, ina ua ou aveeseina, sa ou mauaina foi ni uli ua feoti, na faigofie i loʻu agaga, lelei, sa ou faaauau pea ona nofo i le faletaele, fufuluina lelei loʻu lauulu (O le a ou taʻu atu ia te oe i le taimi lava lea, e lelei le faia o lenei faʻasologa i le Aso Faraile, ona e leʻi paʻu ma foliga ou laʻulu. peiseai ua e ufiufi i le suauu ma e te le alu i le aʻoga faʻapena :), o aso uma e uma na mulumuluina mea uma), pe a fufuluina o matou lauulu, tatou amata amata selu uma fasi lauulu mai le aʻa ma le mafiafia seia oʻo le mafanafana ma fufulu mea uma i lalo o le vai. Ou te leʻi vaʻai muamua i se faʻataʻavalevale, o loʻo iai foʻi se fale pepe, atonu e mafai ona matou pikiina i latou i se fale e ave ai le taumafanafana, e leʻi mago afu mea puʻupuʻu pe a uma le aau, e mafai ona e vaʻaia. I le toʻafilemu o loʻu agaga, sa ou toe pueina ai le ulu o laʻu tama teine ​​i le vodka i le vaiaso mulimuli ane, fai se pulou ma toe faʻatali mo le 4 itula ma na te leʻi maua se isi, o lea ua atoa le tausaga ma o loʻo lelei mea uma ma faʻafetai i le Atua e leai se tasi na toe tiga. Naʻo le pau a se mea e tatau ai i se isi tamaiti ma ona aiga ona iloa se mea, na o aʻu ma loʻu toʻalua na ou iloa, na ou fai i loʻu afafine na ou faitau i auala eseese na te aveeseina ai le pili, e iloa foi e isi tagata o le aiga e uiga i ai ae leai se afaina i se tamaititi, vave pe mulimuli ane, o nei mea na tutupu o le a oʻo atu i fanau aʻoga leaga, ona latou taʻu lea o se tama mataga mo le olaga atoa o lona olaga, sa matauina pea lea mea i loʻu laʻititi i tolauapiga ma isi tamaiti. Ou te fia faalogo i tala pe a fai o laʻu metotia sa fesoasoani i se tasi

I le taimi na maua ai lice a laʻu tama teine, na matou liliu atu i le ogatotonu o Lys Away ma fesoasoani ia i matou e vave aveesea mai ia i latou. I loʻu manatu, o le faigofie ma sili ona lelei lea auala e maua ai le utu, e pei o tagata faʻapitoa latou te faia lenei mea ma avatu se faʻamaoniga mo la latou galuega. Ma aua neʻi afaina le vailaʻau oʻona a se tamaititi. E naʻo aʻu lagona sili ona lelei o le lotoifale mai lenei nofoaga.

I se taimi sa ou faʻatauina se afafine se sapalai e faasaga i le lalagaina o lauulu Neat Free. Na ou faitau poʻo le a le uiga lelei o lo o ia te i latou ma pe faʻapefea ona latou puipuia mai utu ma na ou filifili e faʻataʻitaʻi. Mo le taimi atoa o lona faʻaaogaina, na te leʻi salamo i le faʻatau mai, talu ai e le gata na galo le kutu, ae na iu lava ina foʻia le faʻafitauli o le selu o lauulu. E ese le migimigi ma le mafiafia o le laulu o le afafine, e leai se selu e tasi ua gau. Ma faatasi ai ma lenei mekasini, selu o latou o se fiafiaga, ma lona manogi e matua manaia. Ou te alofa tele i mea uma ile mili.

O le faʻasalalau i luga o le pediculosis e tele faʻamatalaga e uiga i auala ma metotia o togafitiga. Na faʻafuaseʻi ona ou mauaina lenei 'upega tafaʻilagi, ae sa ou fiafia tele ai, aua i soʻo se mea sa i ai ni vaega faʻamatalaga, ae o mea uma sa iai i le mea e tasi. E amata manino mea uma.

Ma o laʻu auala lenei. E tatau ona e fealuaʻi ma se ulugaliʻi, ma mo le faatauanau atu i le 3 vaiaso. Masalo na aumai e laʻu tama teine ​​mai le aoga, sa matou momoe faʻatasi, talu ai sa ou maitauina ua olo mai lava loʻu ulu i le seʻi (ma e pei foi ou te leʻi iloaina muamua, aua ou te iloa, ua amata le aʻoga, e tatau ona ou mataala), ma o iina o loo pogisa ai. Ua i ai o matou lauulu mafiafia i tauau, ua lava mo le tolu ulu. Na ou toese le fofo: masani sunflower suauu 100ml + 40 mataua o le suauu taua (po o geranium poʻo le lauti laʻau) ma fofola lelei aʻa ma lauulu, amata selu ma se selu soo poʻo le selu. Ole tamai suauʻu e le gaoia, ma oona e oona (atonu e le mafai ona faʻamaonia e se microscope), peitaʻi, latou te mageso i le suauu ata (lea e le tupu i le vai), o mea lapoa e le feoai i totonu o le tasi, selu lelei. o lea e mafai ona selu ese mai le 30-60 minute i auala eseese, fuafua i le umi ma le mamafa. Ona fufulu lou lauulu i le kulimi masani. Muamua, faia uma 3-4 aso, ona maeʻa lea ole vaiaso. I le amataga sa i ai le tele o nits ou te filifilia mo ni nai masina, o lea ina ua uma taualumaga uma ou te "mago" lou lauulu i le uʻamea ma Hurray! Faaolataga O le mea taua i se mea e le toe faʻatamaʻia, e oʻo i le susu ma faʻamalosia le lauulu. Ae e te manaʻomia le siakiina o le paʻu o le pepe mo le faʻatinoina o le suauu taua (faʻavaivaia 1: 2 ma vai ma sosolo i luga o le 'au, o le ai ai le malosi mumu?). I le masani ai, o mea uma ma moega e tele taimi i lo le 60 tikeri e salalau pe faʻaʻamalu.

Ina ua ou mafatia i utu i se tamaititi ma na le mafai ona ou 'aveʻesea, na taʻu mai e se uo a loʻu tina e uiga i se fesoasoani faapolofesa ma le pediculosis. E pei foi, na latou aveeseina le utu. Sa ou alu ma mauaina se kamupani na latou tuuina atu na fesoasoani ma mautinoa 100% maua ai se iʻuga. Na matou liliu atu ia i latou ma fesoasoani moni lava ia matou. Ma i le aso lava e tasi. E aliali mai na o le mea tatau na o le selu lelei. Na faia na mea e le latou tagata poto. Ae a, sa foliga mai o nei mea uma sa matua faigofie ma amata, ae aunoa ma le poto masani ma le poto faʻapitoa, masalo e le faigofie tele ona palu ese uma namu ma nits vave.

Mo nisi mafuaaga, e le lisiina i le tusitusiga ni vailaʻau e le oona ai ni utu, ae paulia Ae e i ai tupe faapea, o lo o faʻavae i luga o suauʻu minerale, ma o lea e matua saogalemu lava mo tagata. E le mafai e atisi ona maua se puipuiga i nei vailaʻau, ae e iai foi mea e ono afaina ai. O ia lava na avane le kulimi ma le sampo, e faʻavae lava ile minerale suauʻu ma le dimethicone. E faigofie ona faʻaaogaina: apalai, faʻatali naʻo le 10 minute, ona fufulu lea e pei o le moega masani. Ia, ona e nofo lea i lalo e selu i fafo le nits))) I le aotelega, o le alu ese na mou ese mai le muamua faʻaaogaina, ae tusa ai ma faʻatonuga, o le faʻasologa e tatau ona toe faia i le vaiaso.

Na piki foi e laʻu tama teine ​​le utu ma tuu mai ia i matou. Mo 1 taimi na latou aumaia D-95 - ose mea faigaluega ma silicones, o loʻo i ai ma le mafanafana. Sa taugofie le tau nai lo shampoos e iai mea oona ma e le saogalemu mo tamaiti. Ma faʻatusatusa i mea tutusa, e 2.3 taimi e taugofie.E matua aoga, e le manogi, ma tamaiti mai 3 tausaga le matutua mafaia.Na fautuaina o ia e se fomaʻi lelei, ma e moni lava, o loʻo lelei mea uma.

Ou te le iloa po o fea na piki ai e laʻu tama le utu. Ae ina ua ou mauaina, sa tele naua. Na ou fetaui i le taimi muamua ma afai e le seanoa loʻu tuafafine, o le na filifili e palu loʻu afafine i piki, ou te mautinoa atonu ou te le toe iloa umi. Ou te leʻi manatu latou te laiti. Ma i totonu o le togalaau latou te leʻi matauina. Ese! Na ma amata ma loʻu uso ona faʻavasega filifiliga mo le aveeseina o utu ma nits, faitau iloiloga ma faʻasolosolo i luga Lays Away. Ole tautua lea mo togafitiga o le pediculosis. I luga o le Initaneti na latou mauaina se telefoni, na faʻaigoaina. Na taunuʻu mai le teine ​​i fafo uma iniseti ma nits, ma leai ni togafiti. I le taimi, e leʻi sili atu ma le 2 itula. Ina ua uma, na ou siaki le ulu o le tamaititi mo se isi vaiaso, ae leai se mea. Ou te faʻaopopoina laʻu faʻamatalaga lelei i la latou pusi tupe.

Ua tatou maua le fiafia mai le leoleo meaʻai. ua i ai le selu i luga o le robi comb baterai. Lelei tele, fasioti le utu ma nits ma le eletise eletise. Mafai ona faʻaaogaina mo le aiga atoa. e sili ona aoga ma aoga pe a fai o ni tamaiti

Ia, o le Lice Guard comb, mo se faʻataʻitaʻiga, e le o se mea taugofie meafaigaluega i le taimi muamua e tilotilo ai, ae i le iuga na vave fua. Afai o iai ni tamaiti, e le mafai ona e mafaufauina le taugofie. A maise pe afai o neura ua faʻaopoopoina ua faʻaopopo.

Sa matou faʻasaina foi le aisi leaga i le Nit Free suauʻu. O lenei kamupani na faʻamautu ia lava i totonu oa matou uo. Ma o iloiloga e iai foi nisi itu lelei. I luga o le 'upega tafaʻilagi a lenei kamupani e mafai ona e pikiina se mea e te manaʻo ai mo le togafitia ma le puipuia o le ulu. E i ai a latou oloa uma faʻasao mama, e faʻavae i luga o laʻau.

O loʻu lava aafiaga i le aveʻeseina o utu e faʻanoanoa. E leʻi aoga ona faʻasaʻolotoina i latou. I le tatou taulaga, ua tatala ai le tautua a Lais Avey. Liliu atu ia i latou. Na latou folafola o le a alu ese i totonu o nai itula. Sa ou le talitonu i ai Ma le le aoga! Aumaia. Ma o le a le tele ou te lei siakiina mulimuli ane. Ma ou te leʻi mauaina se mea. O le tagata faʻapitoa o se tagata faʻapitoa.

O le autu o le pediculosis e matua talafeagai lelei i aso nei. O laʻu fanau na "meaola" i totonu oo latou ulu mo le 4 taimi. O uluaʻi taimi na oso ai le utu i le faʻamalama, ona faʻateʻa lea, ae i se isi taimi na le vave mafai ona aveeseina i latou. Ma na faʻapea ona fautuaina aʻu i le faletalavai D-95, e pei o se suauu suavai, e tatau ona e faʻaaogaina luga lauulu mago, faatali laititi ma selu ese. O le iʻuga lelei, le isi aso mai lice ma nits ae leai se faʻailoga.

O le tama teine ​​na aumai i fafo i le lice shampoo pedicule ultra, na fesoasoani i le taimi muamua, ia faʻasaʻo le iʻuga, na latou fufuluina lona lauulu pe a uma le vaiaso, lona ulu na mama.

Sa ou faʻaogaina se seti o pediculins ultra, faʻagaioi le aiga atoa, ie moega uma, o mea uma meataʻalo e vaivai, fai lavalava uma na toe faʻafouina, faʻaʻalelaina. Ma i totonu o le vaiaso, sa ou siakiina loʻu ulu ma le aiga atoa, faʻafetai i le Atua o le taimi muamua na ou mafaia ona aveese lice ma nits.

Na ou aveina le mea na faasee ia Paranit ia mautinoa ai e leai ma se pona e tasi o le a pipii mai ia te aʻu. Ma na faʻatino loa ile matou galuega mo nai teine ​​na latou o mai mai se mea. O loʻo lelei ona mafaufau iai, aua e sili le puipuia i le mea na tupu mai lo le tigaina mulimuli ane ma faigata ona aveese. Ioe, ma mo le soifua maloloina o lauulu, o le puipuia o le pediculosis e sili atu aoga nai lo lona togafitiga.