O faʻafitauli

Aisea e faʻaalia ai le fuafua ile ulu ile lauulu ma pe faʻafefea ona togafitia

A maua e se tagata le papala i luga o le ulu, ua ia manatu faapea na aliali mai ona o le le lava tausiga. O le a le mea e le faia e fafine ma e oʻo tamaloloa ina ia alu ese mai lenei faʻaletonu: latou te fufuluina o latou lauulu i se mea ofoofogia, faʻaaoga mea teuteu, e aofia ai mea fale, solo le paʻu i le ava malosi, lea e mafua ai le laulu mago.

Ae o mafuaʻaga o le faʻafitauli e mafai ona matua eseese, ma afai o taumafaiga uma e faʻateʻaina le fuafua i le ulu ua faʻamaonia le aoga, ua fautuaina e te faia se taimi ma se feiloaʻiga ma se vaʻai-vaʻai faʻapitoa - o se trichologist.

Mafuaaga o le fuafua i luga o le ulu i fafine

E oo lava i se tamaʻi pimple mafai ona mafua ai le tele o le le lava. Ma afai e tele? Pe sili atu le leaga, o le mageso na aliali mai i luga o le ulu? Le matuitui ma tiga tiga e le faʻatagaina oe e selu masani, ae le o le faia o sili atu lavelave ma taua faʻatautaia mo se fafine (sitaili, mo se faʻataʻitaʻiga).

A o lei ulufale i le taua faasaga i fuafua, e tatau ona faamautu mo nisi mafuaʻaga mo le foliga mai, lea e na o taimi e mafai ai na o le aʻoga fomaʻi.

E maitauina e mafuaʻaga mafuaʻaga e mafai ai ona o totonu ma fafo.

Fafo fafo

  1. Ua seasea, pe, i nisi taimi, masani ona suamalulu.
  2. Le po malolo i luga o aluga ua faia i mea gaosi. I le taimi e moe ai, e afu le ulu ma e le “manava”, lea e mafua ai le mageso.
  3. O le fufuluina o lou ulu i le malosi poo le sili ona faʻapopoleina vai, o le a sili atu le laulu, faʻamalosia le sebaceous glands.
  4. Saʻo le filifilia o le faʻamalama mo se tasi, o se tasi o vaega e mafai ona galue e pei o se tui. Afai o le fafine faʻaaogaina balm po o ufimata mata, ona o mea teuteu teuteu mafai foi mafua ai allergies.
  5. Le musu o le ufiulu ulu i se vaitau malulu. Mai i lenei, e le gata o le papala e mafai ona aliali mai, ae o laʻau foi e mafai ona amata pauu ese.
  6. Leaga siosiomaga.
  7. Ua le lelei meaai. O le le lava o vitamini ma minerale, o le tele o le gaʻo ma suka e afaina ai le tino atoa, aemaise i luga o le ulu.
  8. Le faʻaaogaina o le anabolic ma hormonal fualaau faasaina.

Mea moni

  1. Hypothermia, malulu. O nei faiga e mafai ona o mai ma le foliga mai o le maʻi i le tino atoa, o le uluulu e leai se faʻatagaina.
  2. Mamafa. Latou "taia" e le gata o le neura, ae o le adrenal glands, e mafua ai le le lelei o le tino atoa, e mafai ona tali atu i ai e pei ona e te manaʻo.
  3. Tulaga lautele hormonal. Malfunction tupu e le gata ona o maitaga, fanauina po o menopause. O le faaitiitia o le estrogen tulaga i le fafine fafine e masani ona mafua ai le fuafua i luga o le fatafata, tua, mata ma le ulu.
  4. Polycystic ovary. O lenei totoga o le fafine faʻafaileleina o fanau, i le i ai o se faʻamaʻi, ua faʻamalosia e galue i se auala faʻaleleia, e oʻo atu ai i le faʻateleina o le paʻu uila. Ona o lenei, pimples mafai ona aliali i soo se mea.
  5. Hormonal oso ae e le i maua. PMS mafai ona faʻaalia o ia i se uiga tutusa.
  6. Nisi o le paʻu faʻamaʻi. Nei e aofia ai le seborrhea, o foliga mai o lea e tupu mo mama atoatoa totonu, e ui lava o le toatele tuʻuaʻia le leaga tuʻufaʻasolo i luga o lenei. E le gata i lea, pediculosis, eczema, psoriasis ma se osofaʻiga o le demodex e le mafai ona puleaina.

Fuafua i luga o le ulu i alii: mafuaʻaga ma mafuaʻaga o latou foliga mai

Pimples i luga o le ulu mo mea e le fiafia tele i tamaloloa o vaitausaga uma, aua latou te mafua ai le tele o faʻalavelave ma e sili atu ona matauina (sili tane e fiafia e tipi pupuu o latou lauulu).

O gasegase o le mafaufau ma totonu o le tino ma le le maua o se tumama o nisi ia o mafuaʻaga mo le faʻaalia o ia faaletonu. Fuafua e masani lava o se faʻailoga o se maʻi, pei o le rubella.

Ae tele o taimi e aliali ai i tauleleʻa o loʻo talavou. I le talavou, faateleina le gaioiga o sebaceous glands, e mafua ai le foliga mai o fuafua i vaega eseese o le tino. I le masani ai, o le faʻafitauli e mou na o ia ina ua aulia le luasefulu tausaga.

Faʻaosofia mea taua

  1. Le faʻaaogaina o le maualalo le lelei mo faʻamama sosolo poʻo le le lava taimi faʻataʻitaʻiga tumama.
  2. Gaoioiga faapolofesa. Ole faʻateleina ole palapala ole efuefu ile ea, galulue ma suauʻu ma vailaʻau, maualuga pe maulalo ole susulu, faʻafuaseʻi suiga o le vevela - o nei mea uma e mafai ona fesoasoani atoa i foliga vaaia o le papala, ae le gata i luga o le ulu.
  3. Aina falai, manogi gaʻo meaʻai gaosi, faapea foi ma amioga leaga.
  4. Fai pulou, pulou malo ma isi pulou faigata.
  5. Fulufulu umi (o le mea e leaga ai, e le o tagata uma e iloa ona fai lelei lauulu).
  6. Le masani o le lalagaina o lauulu ma maosia le ulu. E le mafai a o le faʻataʻitaʻiga e faia i lima mama, o se faʻaopopoga, o le tui o siama i totonu o le loloto vaega o le epidermis, e sili ona faʻafaigofieina e se gaioiga masini i luga o le ulu.
  7. O le tafiina o lauulu o le ulu. E mafai ona latou tafi esea i le laʻau e le o matua maʻai poʻo le itu e sese, e mafua ai le vaʻai o lauulu ulu, o le aʻa o le mafuaʻaga.

A o le mafuaʻaga o pimples i luga o le ulu, e mafai foi ona i fafo ma totonu. E tupu mai lava, o se faʻaletonu faʻapenei e tulaʻi mai i le mea moni o se tamaloa ua soona faʻamamafa mo se taimi umi, ua maua i le eczema, le psoriasis poʻo isi lava faʻamaʻi.

Aisea e faʻaalia ai le fuafua ile ulu i tamaiti ma talavou

O le ulu o se pepe fou faatoa mafai ona ufiufi i le fuafua ona o le mea moni e le o lelei ona fafaga lona tina. O nisi taimi o tamaiti laiti ua afaina i se alergi, ma e faʻaalia ia lava i le foliga o le mumu mumu.

O se mea taua ile vailaʻau e mafai foi ona avea ma meaʻai meaʻai, mea teuteu tino, meaola o le pollen, tisu, lauulu o manu, ma isi.

Matua o pepe tatau ona gauai atu i soʻo se oso oso. Ae mo talavou, o le mea moni o le foliga mai o fuafua i le uluulu e le tatau ona faʻateia ai se tasi, aua o faʻaletonu foliga tutusa e aliali luga o isi vaega o le tino. Ma e mafua mai lenei i tausaga o le matua, masani ona o faatasi ma le "hormonal afa."

Togafitiga Fua

Fualaʻau togafitiga togafitiga eseese, e fuafua i mafuaʻaga na mafua ai o latou foliga, ma le ituaiga o faʻaletonu. I soo se tulaga, e sili atu le feutagai ma fomaʻi o vaapiapi mea faʻapitoa - a trichologist. E faʻapea e manaʻomia ni feutagaiga ma isi fomaʻi - o le tagata tui puipuia, o le fomaʻi, le fomai faapitoa, o le endocrinologist, ma atonu o se oncologist.

O le mea moni o le kanesa o le paʻu e masani lava ona faaosofia le foliga o le piniki "wax" cones. I se faʻaopopoga, o le faʻatusatusaina o le fuafua i le okipital vaega o le ulu ua maitauina i tagata e aʻafia i le HIV ma tagata e maua i le lupus.

O le tuʻuina atu o tausiga saʻo mo le ulu ma le laulu, faʻapea foi ma se iloiloga o au meaʻai ma lou olaga - o nei mea uma o le a fesoasoani e faʻateʻaina ai le fuafua pe a fai o latou foliga e mafua mai i le leai o se tumama ma "faigofie" ma e le lamatia i mafuaʻaga o le soifua maloloina.

Cosmetology ma vailaau

O le faʻatulagaina o se maʻi e manaʻomia se fesoʻotaʻiga faʻapitoa, ma o le mea lea, faʻatasi ai ma vailaʻau, e mafai ona faʻatonuina i le tagata gasegase faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi, o loʻo faʻatautaia i totonu o le potu faʻalelei. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. Togafitiga Laser
  2. Cryotherapy
  3. Ultrasonic vibrotherapy.
  4. Togafitiga o le paʻu o le ulu ma ultraviolet malamalama.
  5. Darsonvalization.

Togafitiga metotia

I mataupu faigata tele, e mafai ona faatonuina e le fomaʻi vailaʻau antibiotic, ma i luma o faʻamaʻi faʻamaʻi, e mafai ona faatonuina ai le tagata gasegase multivitamin complexes, hormone, ma isi vailaʻau.

Adsorbents (meaʻai fefete, Lactofiltrum, Polysorb, ma isi) faʻatonuina e faʻateʻa ai le toxin e gaosia e le fuafua. Afai e vaʻaia e le fomaʻi, o le faʻafitauli e mafai ona aveʻese i le suauʻu, puluna ma faʻamalologa ia e i ai le antiseptic, anti-inflamasi ma faʻamago aafiaga, ona faʻatagaina lea o vailaʻau mo le faʻaaogaina.

O le maitau lava e tatau ona faʻaaogaina le latou "faʻatau"!

E matua aoga lava:

  • Ichthyol oona
  • Levomekol,
  • Calendula tincture
  • Tamulu
  • Suauu Zinc
  • Metrogil
  • Effezel
  • Tetracycline uuila,
  • Sauniuniga o loʻo aofia ai salicylic acid.

Foliga togafitiga mo fuafua i le ulu i le lauulu

  1. Ua saʻili laʻau ma le pulupini, faʻatasi ma le pulupini ma le sua, tuʻu tutusa i le ulu ma tuʻu le pulupulu mo le afa itula, ona fufuluina lea.
  2. Suauu musa mo le 5 minute, ia tuu le ofe, ona faʻapipiʻi ai lea o pamu taʻitasi.
  3. Faʻaola le maukeni ua tuu i lou ulu, ma a maeʻa le 20 minute ona fufulu le pululini i le mafanafana vai.
  4. Faʻamama laupepa vavae ma se fofo malosi ole masima sami ma solo pipi taitasi.
  5. Fufulu lauulu fufulu ma se paluga vai ma apu kulimi (1: 1).
  6. Susu faasolosolo le ulu ma le sua suamalie fou.
  7. Faʻaopopo ni mataua o le suauʻu laʻau i le moli. O lenei vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina i lona tulaga mama - soloiina ma pimple uma.
  8. Le lanu o henna o se sili ma le taugata auala e tau ai papala. Faʻatonuga mo le faʻaaogaina - luga o le afifiina.

Faaiuga

E mafai ona e faʻaumatia se faʻafitauli e pei o le fuafua i le ulu i se mea ma le taimi uma pe a fai e te usitaʻia atoatoa fautuaga a fomaʻi ma aveese faʻatupu mea taua mai lou olaga. Puipuiga e sili atu nai lo togafitiga, o lea e le tatau ona faʻagaloina ni fuafuaga fuafuaina ni malaga i le falemaʻi mo fomai.

Atunuu

Faatasi ai ma faafitauli o le fuafuaga i totonu, o faʻamaʻi o totoga i totonu ma totoga e muamua sau faʻaoso le gaioiga o le poloka o le sebaceous glands:

  • faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai,
  • afaina o le hormonal mafua mai i faʻamaʻi o le endocrine ma le faʻafouina o le tino,
  • popolega le popole, popolega, atuatuvale,
  • afaina masini i le paʻu: manua ma tipi o le paʻu tatala le ala o siama siama - le sili provocateur o purulent mageso.

Faʻafitauli tau siosiomaga mafua ai le afaina i luga o le ulu:

  • faʻafitauli o meaʻai, soʻona taumafaina o meaʻai gaʻoa, suamalie ma falaoamata
  • lē faʻatonutonuina vailaʻau (ae maise hormonal antibiotic fualaau)
  • filifilia lauulu mo le lauulu poʻo le valiina o lauulu,
  • teuina mo le vai malamalama,
  • suiga faʻafuaseʻi i le vevela o le ea i luga o le auala (malulu e matua leaga),
  • le solia o tulafono mo le tausiga o lauulu,
  • le faʻaaogaina o ie ma aluga ua faia o mea gaosi.

Fuafua i luga o le ulu e iloga i foliga ma faʻailoga faʻaalia:

  • Palemia le mafua ai le tele o le le fiafia - galugalu ma tiga ua le i ai. E aliali mai le mafuaʻaga o le pupuni o pori ma le palapala ma le faʻamaloloina o le sebaceous glands. Oe mafai ona e iloa comedones e palpation o le ulu.
  • Fuafua o se pupuga natura - O moli mumu ia ma le paʻepaʻe ogatotonu. I le faʻaopopo atu i se foliga le manaia, ua afaina tele le fuafua, mafua ai lagona tiga.
  • Paepae ese (millet) - tele lanu paepae i luga o le paʻu, i foliga foliga tutusa ma fatu laiti. Ua latou tulaʻi mai o se faʻaiuga o le poloka o fatu sebaceous ma gaʻo, ona, lea, ma paʻu paʻu.
  • Mumu tulimanu - tamai lanu mumu luga o le paʻu e le mafua ai le tele o le le mautonu. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le afaina o le gaioiga, o se paepae paʻepaʻe aluga e aliali mai i le ogatotonu o le pimple.Faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, faʻaletonu metabolism mafai faʻaosofia ai le foliga mai o mumu mumu.
  • Fuafua - tatala comedones i le uliuli. O folauga o lauulu ua liu i se vaega o le gaʻo, palapala ma afu o loʻo faʻatumuina i se vailaʻau e faʻapogisaina pe a faʻafesoʻotaʻi ma le okesene. Seʻia oʻo i se vaega patino (seʻia oʻo mai se siama i le faʻamaʻi pipisi), e le faia e le blackheads ni mea le fiafia poʻo se tiga.
  • Purulent rashes (papala) - O se mea e tiga tele, e le manaia le maʻi, o lona mafuaʻaga e mafai ai ona o le faʻaaogaina o vailaʻau hormonal, steroids, o se faʻamaʻi pipisi na sau i lalo o le paʻu.

Metotia o faʻamaʻi ma togafitiga

O se dermatologist mafai ona fuafuaina le mafuaʻaga tonu na mafua ai le foliga mai o mageso i luga o le ulu e faʻavae i luga o faʻaiuga o suʻega ma suʻega fale suesue.

I le taimi muamua, o le tagata faʻapitoa na te faʻatautaia se suʻesuʻega vaʻaia o le vaega o loʻo aʻafia i le ulu ma mageso ma aoina faʻamatalaga e uiga i le i ai o faʻamaʻi e ono tutupu mai, gaioiga a le tagata maʻi, i lalo o ni tulaga na aliaʻe ai se mageso.

E masani lava, ina ia iloa ai le mafuaʻaga tonu o le mageso, e tatau ona feutagai ma se tagata vaʻai faʻapitoa: endocrinologist, gastroenterologist, allergologist, gynecologist. E manaʻomia foʻi le pasia o le suʻega lautele ma le paʻu o le toto, faʻataʻitaʻiga fecal mo le dysbiosis. Fai se suʻega hormonal.

Gauai atu! O le tagata gasegase o loʻo faʻaalia se suʻesuʻega faʻapitoa - dermatoscopy, o lona taua o se auiliiliga o suʻesuʻega i lalo ole microscope.

Totonu togafitiga

Faʻalagolago i le mafuaʻaga na faʻaosofia ai foliga o pimples i luga o le ulu, E mafai ona e faʻafofoina le faʻafitauli i le aveina o vailaʻau nei:

  • antibiotics: Zatrin, Erythromycin, Tetracycline, Azithromycin - faatonuina mo le alualu i luma natura o le mageso,
  • sooupu antifungal: Nystatin, Pimafucin, Levorin, Fluconazole,
  • lactobacilli: Acylact, Biosporin, Linex - faʻalelei o le totoga o le microflora,
  • sorbents: Gaoioiga gaosi, Atoxil, Sorbex - faʻagaioia le gaioiga o le aveeseina o toxins mai le tino i se auala masani,
  • antihistamines: Zodak, Erius, Loratadin, Tsetrin - faʻaitiitia faʻailoga o se aʻafiaga teteʻe atu i le paʻu,
  • fualaau faasaina: Glycine, Fitoded, Persen, Dormiplant - faʻalelei le mafaufau o mafaufauga o le tagata,
  • retinoids: Roaccutane - fai saofaga i le vave faʻafouina o tisu ua faʻaleagaina, faʻamaloloina o fuafua, faʻalelei le kelenese sebaceous,
  • vitamini complexes: Complivit, Vitrum - faʻateleina puipuiga o le tino aʻo leʻi aʻafia.

Aafiaga mai fafo

O sui fafo nei o le a fesoasoani e vave faʻateʻa ese paʻu paʻu:

  • ichthyol oona - o le sili ona aoga togafitiga mo faʻamama pata,
  • salicylic ava - faʻamama le paʻu o le afaina o le ulu,
  • tar sabun o se sili antiseptic,
  • suauu laʻau lauti - e faʻamamago magoʻi fuafua,
  • o se ufimata o meli ma fuamoa,
  • conditioners mai vailaau vailaʻau: yarrow, chamomile, manoa, sage.

Togafitiga togafitiga:

  • susulu ile ultraviolet - e faʻamamago lelei le paʻu, e malolo ai le pupula,
  • cryotherapy - faʻaleleia le toto o tosoina, faʻaleagaina patogenic microorganism, faʻavaveina le faʻamaloloina o faʻagasologa o manua,
  • togafitiga laser - aoga i le faʻafetauia o maʻi oso,
  • darsonvalization - faʻavasegaina le faʻagaioioiga o le sebaceous glands, faʻamalosia pori, faʻamama le afaina, faʻaleleia le totoina o tisu.

Puipuiga

O le a le mea e fai e puipuia ai le fuafua i le ulu ma le ua? E tatau ona e faʻatulagaina ni tulafono o le tumama - faʻamamaina masani o le faiga e faʻaaogaina ai le kulimi sao. E aoga foi le lafoaia o aluga gaosi ma pulou fetu.

E manaʻomia le mataituina o le tulaga o le soifua maloloina ma ia fetaui lelei togafitiga o faʻamaʻi. E taua le puleaina o lagona, ia aloese mai le atuatuvale ma le atuatuvale.Lenei fesoasoani fesoasoani i fafo galuega ma feololo taʻaloga tusa lava pe o le a le tausaga.

O le soifua maloloina, eseese le taumafataga ma le taumafaina o vitamini complexes, tuu le ulaula ma le ava malosi o le puipuia lelei o le mageso i luga o le ulu.

Fuafua i luga o le ulu - o fomiga e mafai ona mafua ai le le fiafia ma le tiga. O le faʻafitauli faʻafitauli e manaʻomia vave togafitiga. A leai, o le fuafua e faʻasolosolo ona avea ma subcutaneous fuafua, i le nofoaga o le lauulu e le o ola.

Ituaiga o fuafua

Ua masani uma tagata i fomu e taʻu o le fuafua. Toeitiiti atoa le 100% o le talavou e oʻo i se popolega ma le le mautonu le vaitaimi pe a oʻo le fuafua i luga o foliga po o luga o se isi vaega o le tino. Afai i le avea ma tagata matua o lenei manatu o se suiga o le masani ai, ona tatau ai lea i se tagata matua ona popole o le fuafua ua amata ona amata i luga o le ulu. E masani ona maua i se nofoaga e maua ai le lauulu.

O le tulaga o le pupula o le fuafua e iai ni faʻailoga, pe a oʻo ina faigata i se tagata ona vaʻaia le lauulu, mugala, foliga faʻanoanoa. I le vaitaimi lea, o tagata e maitauina suiga i le uluulu ma amata loa ona vaʻai mo mafuaʻaga o le faʻaaliga.

Fuafua e mafai ona fesuisuiai foliga ma momoli ni faʻailoga eseese i le tagata maʻi. I vailaʻau, o se tu masani e vaevaeina atoa le vaitaimi fuafua o fuafua fuafua i ni laasaga, lea e faʻavae i luga o le tele o faʻavaega. E tele ituaiga autu o fuafua:

  1. Palemia. Latou, pei o se tulafono, e le mafua ai se tagata tele afaina ai ma latou te le aumaia se tiga lagona tiga. Na faia i latou ona o faʻaputuga o pori o le paʻu ona o le soona osofia i sebaceous glands po o palapala. I luga o le ulu, pe a iai le lauulu, e faigata ona iloa. E i ai fafo ma totonu (subcutaneous) comedones. O le muamua e mafai ona iloa ma suʻesuʻe maeʻaeʻa, e naʻo le suʻesuʻeina le mea mulimuli, talu ai latou te le tuʻuina atu i latou i ni faʻailoga mai fafo.
  2. Fuafua faatasi ma se afaina. Ole vaega lona lua lea ole atinaʻeina, pe a avea le comedones ma afaina ai ma oʻo atu ile fuafua faʻatasi ole faʻaalia o lenei faʻamaʻi. O mumu ulaula ma se vaega paʻepaʻe tutotonu e aliali mai i luga o le ulu o le tagata gasegase, lea e masani ona faʻaalia.

O se mea moni Comedones i luga o le ulu e le mafai ona alu pea i le tulaga o fuafua. Ole mea lea e manaʻomia ai le faʻaalia i ni mea moni fafo poʻo le lotoifale, mo se faʻataʻitaʻiga, le le lelei o le faʻatulagaina ole maʻi, malulu, le faʻapaleni o le hormonal, ma faʻasaina le le tausia o oe lava.

  1. Mamalu leaga. Aua neʻi e faʻalogologa i le faʻaaliga o alatoto, aua i le faia i taimi vave faiga, e mafai ona avea ma faʻailoga leaga. O le mafuaaga mo le faʻaalia o se fuafua faapena na o le le amanaiaina le togafitiga, e mafai ona taofia ai le foliga mai o le maʻi. Muamua lava, o le ulu paʻepaʻe e aliali mai i luga o le mumu mumu i le ogatotonu, i le aluga o taimi e faʻatumuina uma le avanoa ma o le mea na tupu, o se nofoaga tele purulent ma se faʻataʻamilomilo foliga i luga o le paʻu.
  2. O gaʻo gaʻo o fagu e le masani ona taʻua o le fuafua i vailaʻau. E talitutusa ma mea masani, ae le pei o lae e nonofo i lalo o le ulu, ae le gata i ona vaega, pei o le fuafua. Zhirovki e manaʻomia foʻi ona togafitia luga o le taimi, ina ia aua ne i o latou saofaga i le atinaʻeina o faʻafitauli e ala i le ulu atoa.
  3. Fuafua o mafuaʻaga viral. Mai le igoa o lenei ituaiga e manino o se mageso e mafai ona aliaʻe mafua mai o se siama siama. O lenei ituaiga fuafua e masani lava ona o faʻatasi ma faʻailoga faaopoopo. O se tagata foliga masani vaivai, malaise. O sina faʻateleina o le vevela, ma isi.

Le mea e sili ona lamatia ituaiga o se purulent pimple. Faatasi ai ma atinae uumi taimi, e mafai ona taitai atu ai i se lautele faʻateleina purulent pupula gaioiga, lea e matua lamatiaina mo le ulu ulu.

E manaʻomia foʻi le iloa vaʻaia o mataʻutia, fuafua ma fuafua.E ui i le mea moni e tele tagata atamamai faʻaaogaina nei tuutuuga e uiga tutusa, ae i ai se taua eseʻesega i le va oi latou ma, sili atu i mea uma, i faʻailoga. Ua sili atu ona faʻamanatuina le fuafuaatu o le fuafua, talu ai o fomaʻi uma e fesoasoani i le faʻaalia o se maʻai ma le tutoʻatasi o le tatalaina o le fuafua. Ae a uma le fuafua e i ai lava se maʻila i luga o le paʻu. I lenei tulaga, o lenei ituaiga o faʻamaʻi lea i le 90% o mataupu e foliga mai e le nofofua, ae o loʻo fai ma sui o le mageso i luga o le paʻu pe a mafai ona aliali naʻo se fuafua. Fuafua o se mumu mumu luga o le paʻu. Nei o togi lanu uliuli i luga o le paʻu, latou te le tofo i lona loloto ma e le maua ai se lamatiaga tele. E masani ona tupu i le taimi o le le aoga o le hormonal ma aʻo talavou.

I vailaʻau, o nei manatu e tolu e manatu e uiga tutusa e le o luga o le faavae o latou fafo faʻailoga, ae mo mafuaʻaga o faʻaaliga ma lautele etiology. O nei mea uma, o le paʻu o manuʻa e fulafula i le natura.

Aisea e faʻaali ai le papala i luga o loʻu ulu?

Fuafua e mafai ona aliali mai mo ni mea ese atoa mafuaʻaga, o le ai ai i le natura o se fafo po o totonu mea. Maʻi e mafai ona tupu i soʻo se tagata, e le afaina i le itupa male tausaga.

Dermatologists i aso nei iloagofie tele mafuaʻaga mafua ai le atinaeina o fuafua i le ulu:

  1. Hyperactivity o sebaceous glands. Ma le tele o a latou galuega, e poloka ai pori o le papala i tagata. E faapitoa le vaʻaia vaega o loʻo i ai le laulu e tu ai. O lauulu e tupu mai i se folikel, e mafai ona afaina ona o le gaioiga o le glands.
  2. Le mafai ona afaina. E aoga le faʻailoga i le va o faʻafitauli o le endocrine i fafine ma aliʻi. Talu mai le uluaʻi fuafua i le ulu e mafai ona aliali mai o se mafuaʻaga o le palapala vaivai i le taimi o maitaga. Le lona lua ma se pa'ū maualuga i le testosterone level.
  3. Ua solia o le soifua maloloina. I luga o le fautuaga a cosmetologists ma dermatologists, ua fautuaina e fufuluina lauulu ia le itiiti ifo 1 le taimi i le vaiaso, pe a fai o le taimi e tasi e le masani ai se tagata i gaioiga faaletino gaioiga i aso uma, lea e mafua ai le faʻateleina o afu. A galue e manaʻomia le faʻamalositino gaioiga, e aoga le mataituina o le mama o lauulu 3 taimi i le vaiaso.
  4. Le saʻo le tausiga o le ulu. Ole tulafono ole laulu e tatau ona fufuluina i aso uma poʻo isi aso uma e manatu e le saʻo. O lenei solia ai le masani fua o sebaceous glands, lea ua mamanuina e puipuia le ulu mai le matutu. Talu ona aveʻesea le gaʻo faʻalenatura, ua amata ona galue malosi le glands, lea e mafua ai latou hyperactivity.
  5. Faʻaletonu filifiliga o kulimi. E oʻo i lenei mea mafai mafua ai le atinaʻeina o le fuafua i le ulu. Afai e le filifilia le mea lelei mo le fufuluina o lauulu, e mafai ona mafua ai le paʻu ole paʻu, mafua ai le paʻu ole paʻu, pe faʻapea foi le ova ole gaʻo faʻatele. E tatau ona e iloa le ituaiga o lauulu ina ia mafai ai ona faia le filifiliga saʻo o le lauulu.

Dermatologists fautuaina i taimi uma muamua e aveese fafo fafo mafua ai mafuaʻaga. E mafai ona e taumafai e sui le laupepa, sui le ulo ulu, mataituina o meaʻai, lafoai le mausa leaga. Afai e le alu ese le fuafua, o le mafuaʻaga o latou foliga vaaia atonu o se soli tulafono i le tino.

  1. Microtrauma o le paʻu e tele na mafua ai ona aliali mai le fuafua. E mafai e manuʻa le ulu ona o le selu pe o loʻo tuiina pea le paʻu i fao. O lenei mea le masani ai e le masani ai pe a aliaʻe le susu. Ua amata ona tupu ai le ogaoga o le paʻu ma o le fuafua e tupu ona o le tumau microtrauma.
  2. O amio leaga e pei o le nicotine ma le ava malosi e mafai ona mafua ai le maʻi o le ulu.
  3. Ole faʻatumauina pea ole mamafa ma e ova le soʻona afaina ai le ola lelei ole tino atoa, e aofia ai le tulaga ole laulu ma le uluulu.
  4. Ole mageso e ono mafua mai ile ofuina o se fusiua ole ulu. Na te faatupuina sina fetaulaʻi eletise, e mafua ai le paʻu ole paʻu.
  5. Fuafua o nisi taimi o se tali atu o le tino i se allergenic oloa poʻo pulou ua fufuluina i le le lelei-lelei paʻu. Ona o mata o le paʻu, ua oso ai le mageso Faatasi ai ma le faaumiumi togafitiga, e mafai ona tupu i le pustular formations.
  6. Aveina o steroids.
  7. O le malulu ma hypothermia afaina ai le tulaga o le paʻu.
  8. A 'aina e se tagata le tele o meaʻai suamalie, ona ono iai lea o lona maʻi. O gaʻo faʻamama e ala i mea faʻavave e masani ona taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o le paʻu.
  9. Solia le grenrenal.
  10. Gauai atu i moega e faʻaaoga e tagata. Afai e faia i mea gaosi, o le mafuaaga e mafai ona i ai i totonu,
  11. O le mageso o le paʻu e masani ona tupu ona o se faaletonu i totonu o le tino. O le mea lea, e tatau ona taumafai ma le faʻaeteete mafaufau i le meaai. Masalo e tele naʻo meaʻai ua i ai iina, lea e faaluaina ai le galuega a le okeni.
  12. Seborrheic dermatitis o le uluulu.

I le togafitia o le fuafua, aua le faʻaogaina vailaʻau e tau ai faʻafitauli o le paʻu o foliga. O le a aliali mai e le faʻagaioi; se tagata o le a maumau tupe. Le filifiliga sili ona talafeagai o le faʻafesoʻotaʻi o fomaʻi faʻapitoa e mafai ona faʻatonuina togafitiga lelei. Aua le faʻatali seiloga e oso mai se paulle purulent, o se tagata matua, e le pei o se talavou, e le tatau ona matamuli i le faʻaalia o se mageso i luga o lona ulu ma feutagai i se fomaʻi faʻapitoa i le taimi puupuu i lona uluaʻi faʻaliga. Naʻo le fomaʻi o le a fesoasoani e faʻateʻaina le pustules maʻi poʻo fuafua i se taimi puʻupuʻu.

Afai o se tagata e leʻi mauaina se avanoa e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi i le lumanaʻi, e mafai ona ia faʻaogaina ni togafiti ua faʻamaonia o togafitiga.

  1. O vailaʻau e palu ai le vailaʻau e fesoasoani e faʻafetaui le patipati o le laulu i luga o le ulu. I le taimi nei, o sili ona lauiloa o zinc salapani, salicylic. Latou te fesoasoani e faʻamalosia le siʻitia o siama ma puipuia le sosolo o faʻamaʻi.
  2. Camphor ava malosi ma tar e masani ona faʻaaoga e togafitia ai le papala. E faigofie ona faʻaoga pe a fai o le mageso i tua o le ulu. E iai laʻia o le afaina o mata. Camphor ma tar ei ai se exfoliating ma antibacterial aafiaga.
  3. Faatasi ai ma le faʻaumiumi o le atinaʻeina o faʻamaʻi, e mafai ai e dermatologists ona faʻatonuina antibiotics. I le avea ai o se tulafono, latou e faaaoga mo se lautele ituaiga o fuafua i luga o le ulu i le lauulu. Ofloxacin, Doxycycline, Ceftriaxone fesoasoani e aveese le fuafua.
  4. Sorbents e manaʻomia foi e aveʻesea ai le tino o mea leaga ma mea ua faʻaputuputu i le tele o taimi. Masalo o latou na na mafua ai ua afu le tagata. O vailaʻau ia pei o le koale paʻepaʻe, Enterosgel, Smecta o le a fesoasoani.
  5. Dermatologists fautuaina e faʻaaogaina lactobacilli i se lavelave. Atonu e leʻo ni sauniuniga faʻapitoa, ae o mea e fai ai ioega i le natura. Latou te fesoasoani e faʻaleleia le tulaga o le manava, o lana galuega, i le isi itu, e afaina ai le tulaga o le ulu ma le lauulu.

E le tatau ona galo ia i tatou fofo faʻamoemoe e aveese le ufiufi e tatau ona lautele. Lelei, le tagata gasegase tatau ona ave uma ituaiga o vailaʻau o loʻo i ai antibacterial, anti-inflammatory, drying ma sorbing effects.

Top 5 Acne Shampoos mo le Ulu

E mafai ona faʻataʻitaʻia i togafitiga lavelave e faʻaoga ai le faʻamalu faʻapipiʻi o le faʻasoesa. Tele o latou e sili na faʻaigoaina o le laveaʻiina mai o mativa, ae o le mea moni latou te mafaia ona fusu ma tamaʻi mageso luga o le paʻu o le ulu. O aso nei i totonu o le fale talavai e mafai ona e mauaina le tele o ituaiga o na tupe, e tusa ai ma tagata faʻatau ma le aufaʻatauga a tagata, tatou te mafai ona faaiʻuina ai o loʻo mulimuli ane i lalo shampoos e sili atu ona lauiloa:

  1. Sulsena. Fesoasoani e puipuia ma faʻateʻaina fuafua i le papila. Selenium disulfide, o le gaioiga aoga, e mafai ona fasiotia siama ma pulea le sebum secretion process.E i ai le tau maualalo. O faʻamatalaga le lelei e naʻo le faʻaalia o le i ai o se manogi faʻapitoa, ae o loʻo vaaia e le laupepa i lona faʻamoemoe atoatoa. Na mou le mageso i totonu o le 2 vaiaso (e aunoa ma le faʻaogaina o vailaʻau i le lavelave).
  2. Faalapotopotoga. O loʻo i ai se vaega o le antifungal e fesoasoani e faʻatonuina le maʻi e mafua mai i se siama. I le amataga lava, pe a amata ona aliali ia kuluma, e faʻaalia mai i le suamalie le maualuga o le lelei. Ae e taua le manatua o le mea faigaluega o le a maua ai se faʻaiuga pe a fai o le pathology ei ai le fungal etiology.
  3. Sebozol. O se faʻamatalaga lea a Nizoral. O loʻo i ai le mea aoga o le Ketaconazole, e fasi ai faʻamaʻi e ala i siama. E mafai ona faʻaaogaina mo le seborrhea, psoriasis ma mageso o tupuaga eseese.
  4. Ufi paʻu E faʻaoga mo le fuafua e aliali mai i luga o le papala ona o se tali teteʻe. E i ai aneti-inflamasi ma aneti-afaina ai aafiaga. E masani ona faatonuina e fomaʻi faʻataʻitaʻiga mo faʻafitauli tau mageso ile paʻu.
  5. Tar 911. E tele faʻaaliga lelei e avea ai ose vaifofoina o le tineia o se mageso faʻapitoa i luga o le ulu. O le faʻamama e faʻatonutonuina ai le tatalaina o sebum ma puipuia le toe sosolo o le pathogenic microflora ona o le birch tar, o se vaega o le oloa. E aoga tele e faʻamamaʻi ile pili, fuafua, dermatitis.

Mafuaaga o le tutupu mai

I le tele o tulaga, o foliga vaaia o fuafua i lauulu i luga o le ulu i alii ma tamaitai faʻafaigofieina e faʻalavelave i le faʻatinoina o le faia o ni vaega faʻapitoa ma totoga.

E aofia ai:

  • O gaioiga soona gaʻoa o loʻo gaʻo ai, e mafua ai le faʻaititia o ala o faʻamalulu. Latou avea ma papupuni ma afaina.
  • Faʻamaʻi o le tino pala.
  • O gaioiga le mafaufau i le tino, e masani ona tupu i le taimi o le matua, i nisi taimi o le palapala masina i fafine. O se suiga i le hormone testosterone ma le leai o se extradiol e mafai ona mafua ai le maʻi.
  • Polycystic ovary.
  • Faʻaititia le adrenal glands (e masani lava pe a maeʻa tulaga faigata).
  • Faʻafitauli faʻapitoa.
  • Faʻaleagaina le paʻu, o se faʻaiuga lea ua aʻafia ai le siama i se siama.

I le faʻaopopo atu i totonu, e i ai mea i fafo atu e mafua ai fuafua i le ulu:

  • o le faʻaaogaina o le "sese" meaʻai - o le sili atu o suamalie, gaʻo ma falai, le le lava o taumafa o loʻo i ai vitamini A, E,
  • aveina o nisi vailaʻau poʻo hormone gaosi (steroids, barbiturates),
  • fufulu lou lauulu i le chlorinated vai,
  • afaina i nisi oloa mo le ulu (pulou, vali),
  • ulaula ma inu ava malosi
  • o le faʻaaogaina o alofilima aluga ma ie lino,
  • soliga o le tumama
  • afaina i le maualalo pe maualuga maualuga ile papala.

Aoao mea uma e uiga ile mafuaʻaga ma le togafitia ole maʻi ile tagata ile fale.

Faitau fesoasoani aoga e uiga i le tino ituaiga herpes faailoga i lenei mataupu.

Faailoga ma faʻailoga

Afai e aliali mai le fuafua i le ulu, o lenei mea faʻataʻitaʻia e o faatasi ma le vevela. A maeʻa 1-2 aso, o foliga e tupu i luga o le paʻu o le mumu poʻo le lanu piniki. E laititi aʻe i luga aʻe o le laualuga. O le lautele e mai le 1 mm i le 1 cm. A paʻi atu, e lagona le tiga. E i ai le ita, e foliga mai ua malo le paʻu.

Na faasolosolo malie lava, ona tupu le pimple, mafuli faʻapitoa mea faaputuputu i luga o le vaalele na faia i lona laualuga. Ina ua mavae ni nai aso, o le ata puipuia le ufiufi ua fausia pa ma vai tafe. O nisi fomu e tupu e aunoa ma le fauina o se nifo. O fuafua i luga o le lauulu e mafai ona lotoifale, e masani ona tu i le va o lauulu. Ae atonu e i ai ni vevesi faʻasoasoaina, fausia ai koluma o nofoaga na afaina ai.

O le fuafua i le ulu e faʻasino i le lotoifale:

  • i le vaega occipital,
  • i le ogatotonu i le va o lauulu
  • i le itu o le tuaoi i le va o le ua ma le lauulu,
  • i malumalu
  • pito i luga pito i luga.

Afai o se faʻamama pupula e tupu i totonu loloto o le dermis, ona afaina ai lea o maʻila pe a uma ona paʻu pe pa'ū lauulu.

Ituaiga ma faʻavasegaina

Tagata faʻapitoa latou te le faʻavasegaina le mageso i luga o le ulu i ni ituaiga faʻapitoa ituaiga poʻo ituaiga. O loʻo vaʻaia faʻapea i vaevaega e lua mo se filifiliga sili ona agavaʻa o se togafitiga togafitiga:

O le muamua aliali mai ona o le fausiaina o faʻamau i le sebaceous ducts ma o latou aʻafia. E masani lava e le oona ma o nisi o mea teuteu sese. I luga o le ulu e le mafai ona vaaia. Tapunia o comedones sili atu loloto. Latou te le aumaia foi ni tulaga le lelei.

O le pupula o le fuafua e mumu o se vaega mumu ma se mea leaga. E masani ona mafua mai i se faʻamaʻi, o le leaga o totoga i totonu, ma isi.

Togafitiga metotia

E faigata tele le togafitia o le fuafua i le ulu ma o lenei faiga e mafai ona umi. Ia amataina manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi fomaʻi mata, faia faʻamatalaga talafeagai. A maeʻa ona faia se suʻesuʻega ma maitauina mafuaʻaga o le mageso, oe mafai loa ona amata togafitiga. O isi taimi e te manaʻomia ai le fesoasoani a isi fomaʻi: se endocrinologist, se allergist, immunologist, ma se neurologist.

Togafitiga o lenei faafitauli e tatau ona faia atoa. O faiga autū e tatau ona faia o:

  • Alu ise meaʻai - aofia ai ulaula, kalengan, gaʻo, suamalie ipu mai le meaʻai. Faʻalelei meaʻai i fualaʻau fou ma fualaʻau 'aina, fatu atoa, mea faʻasusu-susu.
  • E faʻamaloloina faʻamaʻi taua, na iʻu ai le fuafua ile ulu.
  • Tetee amioga leaga.
  • Aveesea le aʻafiaga o ituaiga uma o allergens (teuteu, fale o mea i aiga, ma isi mea).

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau se tusitusiga o loʻo faʻamatala e sili ai fua lelei mo mata uliuli i le fale.

I lenei tuatusi, aʻoaʻo uma e uiga i mafuaʻaga o le urticaria i tagata matutua.

Mulimuli i le soʻotaga http://vseokozhe.com/bolezni/mozol/suhaja.html mo faʻamatalaga i le auala e aveʻesea ai le saito mago.

Fualaau togafitiga

Faʻafefea ona aveeseina le fuafua i le ulu? Afai o le ata faʻapitoa e alualu i luma, antibiotics ua faatonuina:

  • Amoxicillin
  • Zatrin,
  • Erythromycin,
  • Tetracycline
  • Azithromycin

Ina ia aua neʻi tupu se faʻamaʻi pipisi i le aveina o vailaau faʻasaina, ua faʻaalia ai le faʻaaoga o antifungal:

O lona uiga ia faʻaleleia ai le nifo microflora:

Sorbents mo aveese toxins mai le tino:

  • Faagaoioia carbon
  • Sorbex
  • Atoxil
  • Polysorb
  • Enterosgel.

Afai o foliga vaaia o le fuafua i luga o le ulu e fesoʻotaʻi ma se mataala, o se ala o antihistamines ua taʻu mai:

Ina ia faʻaleleia ai le galuega o le neura:

  • Tinctures motherwort, pepamiti, peoni,
  • Glycine
  • Fetaui lelei,
  • Fou Passit
  • Tiapolo,
  • Tusia.

A le fofo fautuaina e le maua ai se manaʻoga manaʻomia, ma le tele o foliga mai o le mageso, Roaccutane (Isotretinoin) faatonuina.

Afai, o le faʻaiuga o se suʻega o le toto, o se fafine o faʻatoʻatele toe mafai ona maua i le estradiol, ua faatonuina o ia o vailaau mo lenei hormone.

Mo le faʻamalosia lautele o le tino ma lona saturation ma taua microelements, faia sauniuniga e aofia ai:

Mo faaaogaina i fafo:

  • Oona ma mea e fai ai le vailaʻau (clindamycin, erythromycin),
  • Nofoaga retinoids (Differin, Baziron, Adapalen),
  • Ichthyol oona
  • Boro Maua
  • Baktroban
  • Fucortsin,
  • Salicylic faapipii
  • Camphor ava
  • Syntomycin Emulona
  • Laupepa faʻapitoa (Nizoral, Tar, Algopiks).

I le faʻaopopoina o vailaʻau togafitiga, e mafai ona faʻaaoga physiotherapy:

  • gaogao gaogao,
  • UV susulu
  • galvanization.

Fofo togafiti ma togafiti

Faʻafefea ona togafitia le fuafua i le ulu? Afai e leai ni mea faʻasoesa, a maeʻa ona fefaʻasoaʻi ma fomaʻi, e mafai ona e faʻatautaia togafitiga ma ni isi auala.

  • Ina ia faʻamama le papala, fufulu ma le sua o le strawberry.
  • Faaopopo 2 sipuni kalendula tincture i se ipu vai. Fufulu le ie vavae ma se oloa ma solo le vaega o le fulafula.
  • Fai se pulumu lauulu mai le 2 sipuni tele o le olive olive ma le sua o le lemon. Faapipii i luga o le ulu ma taofi, afifi i polyethylene, 1 itula.Fufulu ile vai mafanafana ile faʻamalama.
  • Liligi 100 g vai aniseed i le po. Olo fatu ma faʻapipiʻi le tupu faʻapipiʻi i le lauulu. Ufiufi i le pepa alumini ma taofi mo le itula. Fufulu ile vai mafanafana. E fautuaina le faia o se mata pulepule i isi aso uma mo 2 vaiaso.
  • Faia kulimi mai le faʻaofu o le pala i luga o nofoaga lavea.
  • A maeʻa ona fufuluina uma lauulu, vaimama lou lauulu i kulimi o le yarrow, chamomile, manoa, sage herbs.
  • E mafai ona e faia le faʻamalama i le fale. Fai se paluga o 2 sipuni tele o le henna ma le vai e leai se lanu. Toso le 1 fuamoa i totonu, palu lelei. Faapena i lauulu a oʻo le paʻu. Fufulu faʻalelei ile vai mafanafana.

E mafai foʻi ona maua faʻamatalaga e uiga i fuafua i isi vaega o le tino ma metotia o latou togafitiga ile tatou website. Mo se faʻataʻitaʻiga, e uiga i fuafua i le pito i tua o loʻo tusia iinei, e uiga i fuafua i le laugutu i lenei mataupu, e uiga i fuafua subcutaneous i lenei itulau, e uiga i fuafua i le muaulu i lenei tuatusi, ma iinei e mafai ona e faitau e uiga i le auala e aveese le mumu o le fuafua.

Fuafua i luga o le ulu i tamaiti

O nisi taimi o mata i luga o le ulu e mafai ona aliali mai i tamaiti laiti, tusa lava pe o tausia i le atoatoa mama. Afai e faʻasusu le pepe, ona mafua ai lea ole mafuaʻaga le lelei o le tina. Fuafua e mafai ona tupu o se faʻailoga o le fetuutuunai o le pepe i le siʻosiʻomaga (prickly vevela). E tele lava latou te le aʻafia ai se soifua maloloina.

Paʻu ma le fuafua i luga o le ulu o se tamaititi matua e mafai ona fesoʻotaʻi ma le aʻafia o mea i vailaʻau, vailaʻau, leaga matata meataʻalo. E mafai foi ona taʻu mai e le vaega ese le amataga o le tanesusu.

E le tatau ona galo ia i tatou e le i uma ona faʻatino le puipuiga o le tino, o lona tino e sili atu ona maaleale i mafuaʻaga mafuaʻaga o faʻamaʻi eseese. O le mea lea, mo soʻo se gogolo ile tino o se tamaititi, e sili atu le faʻaalia ile fomaʻi.

Fautuaga lautele

Ina ia puipuia le afaina i luga o le ulu, e tatau ona mulimulitaʻi i tulaga saogalemu.

  • mataitu le tumama o le paʻu ma le lauulu i luga o le ulu,
  • filifili ni mea teuteu faʻavae i luga o le ituaiga paʻu, ia amanaia lona mafaufau lelei,
  • taumafa i meaʻai sili ona maloloina ma maloloina, faʻatapulaʻaina le taumafaina o meaʻai ma meaola gaʻo, suka, meaʻai mo fomaʻi
  • faamalositino, aua le inu ava malosi, aua le ulaula,
  • masani ona savali i le ea fou,
  • 2 taimi i le tausaga e faia ai se vasega o multivitamin sauniuniga.

Vitio O se vaega mai le polokalame "Ola Maloloina" lea e taʻu atu ai ia Elena Malysheva mea uma e uiga i le fuafua:

E te fiafia i le tusitusiga? Lesitala i itulau lata mai ala RSS, pe nofo mataala pea mo VKontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus po o le Twitter.

Lesitala i faʻafouga e ala ile E-Mail:

Taʻu i au uo!

Aisea mafuaʻaga foliga i luga o le ulu: aoga auala o togafitiga ma fautuaga lautele: 3 manatu

Erythromycin - o se vailaʻau malulu) Faasaoina mai le fuafua masani)

Oti lou lauulu pupuu
200-250 kalama o vodka (chekushka)
- 10 laupepa o chloramphenicol
- 5 fualaau o le streptocide
- 5 laupepa o le acetyl salicylic acid
- 5 g o le boric acid.
paʻu le pefu i se sima
Ua i loʻu ulu atoa aso uma (lauulu uʻumi) - a uma ona mulumulu ou sasaa i loʻu lima ma olo

Ia, seborrhea e mafai foi ona tupu, e pei ona taʻu mai i loʻu toʻalua. Faʻatonuina acriderm ma metrogil, lelei, e le lava lona lauulu i luga o lona ulu.

Faavasegaina o mageso

Fuafua ituaiga e masani lauiloa i cosmetologists ma dermatologists, e ui i lea, e oo lava i se tagata faigofie tatau ona itiiti ifo malamalama itiiti i le fofogaina o aliali i luga o lona tino. O le faʻavasegaina o fuafua 'aina e tutupu i le laulu e faʻapea.

  • Suauu. O le natura o le faʻavae e faʻamaʻi, e mafua ai le leaga-necrotic afaina i le laulu pulu, sebaceous gland. O le siʻosiʻomia o loʻo aʻafia i le aʻafia o faʻagasologa. E faʻamatalaina e mumu mumu ma se paʻepaʻe pito i luga.
  • Fuafua E masani lava ona faʻaoso i le faʻaputuputuina o paʻu. Faafefiloi ma afu, oti paʻu vaega, o le faalilolilo pupuni le sebaceous amioga, o le mea lea, le a faaauau pea le lapisi ona faaputu i totonu.A maeʻa le fusi o le tuna, ona fausia ai lea o se pu loloto.
  • Auterama. Leʻo faʻamalamalamaina o luga o le paʻu e aunoa ma se faʻalauiloa maualuga. O mea i totonu o le paʻepaʻe e lanu samasama e mafai ona vaʻaia e ala i le paʻu - o le sebum lea ua faaputuputu i totonu o le sebaceous gland. Capsules e sau i ni tulaga maoaʻe - e oʻo i le 4 cm le lautele.
  • Papules. O le mea moni, o ni papala ua afaina, lea na alualu ai i luma le siama. Ina ua maeʻa necrosis sela, sa latou atiaʻeina se papule - o se faʻaputuga ma vai nifo. O mea ua tatalaina e susu. O le jerawat ei ai le pulu mumu mumu. A maeʻa ona faʻalavalava foʻi pe o le a tatalaina lava oe, ua maua le atuatuvale i lalo o le faʻavaega.
  • Pustules. O le mageso e masani ona maua i le ulu i fafine. I le avea ai o se tulafono, o se mea sili faʻafuaseʻi ma se paʻepaʻe pito i luga. A taumafai e aveese, e naʻo le pito i luga ma le vai ninii o loʻo toesea, ae ose vaega o loʻo totoe ai ole paʻu. Ina ua uma ona aveʻesea ai le pito i luga, o le aʻafiaga o le toe faʻamaʻi o totoga ma faʻateleina faʻafitauli o le pupula.
  • Knotty mageso. Nei e mumu fua i le ulu i le lauulu, e leai se paepae pito i luga. O mea manogi e faʻaputu i totonu o le paʻu, ae aua le gagauina. I lenei tulaga, o le pupula o masini lolomi e mafai ona ufiufi se vaega mataʻina o siʻosiʻomaga. I le avea ai o se tulafono, o ia fofo na aveeseina tutoatasi pe taotoga. O le oomiina ia mea, e manaʻomia ai le maoaʻe o taumafaiga ma le faaleagaina o le paʻu.

Dermatologists ma cosmetologists e leai se mea fai mai e le mafai ona olopalaina fuafua, e tusa lava po o a latou foliga vaaia. I nisi taimi, e ono manaʻomia taotoga e aveese ai le patupatu. O nisi pupuga mafai ona afaina ai vaega loloto o le paʻu. Tatala le papule i totonu o le faʻatulafonoina e tumu i le faʻasalalauina o faʻamaʻi ma e oʻo foi i le toto o le maʻi. Samasama samasama (lauiloa faʻaigoa o le "tuai") mafai ona selu, tuʻu i tua o se paʻu manuʻa puipuia, e faigofie ona tui i faʻamaʻi.

Sebum

O le faʻaalia o le paʻu o se tuʻufaʻatasiga o lipid mea faʻapipiʻi e alu ese mai i le papala. O le galuega autu o le mea lilo o le tausisia lea o le lipid papupuni ma puipuia faʻamaʻi pipisi e ulufale mai i le tino. Ae o le tele o le gaʻo e le lelei foʻi. A faʻafefiloi ma le afu ma paʻu sela, e avea ma sili ona lelei faʻafouina fanua mo le atinaʻeina o meaola ninii. E leʻo toe mamao se taimi ona latou mauaina lea ole va ile lipid mantle (afaina laiti, valuvalu, aluga tatala) ma tui loloto i totonu o le paʻu. O le le lava o le sebaceous gland function provokes:

  • suia suiga o le mafaufau - talavou, menopause, taimi talu ona fanau,
  • tane hormones - testosterone "paʻu" i tamaloloa,
  • ovarian hypofunction - estradiol le atoatoa i fafine,
  • tausiga le talafeagai - faʻateleina le paʻu o le paʻu (mo se faʻataʻitaʻiga, fufuluina soʻo).

I lenei faʻaiʻuga, e faʻamamaina le tele o faʻamaʻi. Ole iʻuga, e le gata i le maʻilaʻulu o le gaʻo, aʻo le tele foʻi o gaʻo i totonu o aʻa, le aʻafia o atheroma ma blackheads.

Mativa pulou

Afai o se fafine mafatia i le masani ona mageso lona lauulu, e tatau ona ia mafaufau lelei i ona lava pulou. E tatau ona faia i mea maualuga mo le masani a le tino, fetaui lelei i le lapoʻa, puipuia lelei le ulu mai le malulu, vevela, matagi ma isi mea leaga.

O le malulu o le maʻi (aka nodules) e masani lava ona aliali mai i luga o le ulu i le vaitau malulu, pe a fai o tagata e ofuina pulou. I le tele o taimi latou te faia i le pito i tua o le ulu, malumalu, i le pito i tua o le ulu i tua o taliga. Nei o nofoaga o le sili sili afu i mafanafana ma se pulou ma hypothermia ma se lē lelei filifilia pulou.

Fafo tiga

Fuafua ile ulu e mafai ona tupu ona o le soli ole hydrolipidic paʻu ole paʻu.O faʻatosinaga matuia mai fafo e faʻaleagaina ai le puipuiga puipuia o mea faʻalilolilo o le paʻu, "faʻaalia" ai laina mo le ulufale atu o siama. O mea nei e mafai ona faʻatupuina i uiga malosi.

  • Faifai pea. I lenei tulaga, o le lipid mantle e leai se taimi e toe ola ai.
  • Faʻaogaina o vai chlorinated. Chlorine ma isi vailaʻau elemene faaosofia mamago paʻu ma le faʻaumatiaga o puipuiga puipuia.
  • Le lelei tausiga. Afai e te faʻaogaina ni mea teuteu tino lauulu e aunoa ma le manatu i le ituaiga o le ulu, e iai le aʻafiaga o le faʻateleina o tulaga oi ai nei ma mafua ai le faʻaleagaina atili o le paʻu.
  • Paʻi pea ma ou lima. Tagata e masani ona paʻi i lauulu ma le ulu e sili atu ona mageso, ona o le tele o meaola niniʻi o loʻo faʻamamaina i luga o lima.
  • Faigofie selu. E leai se mea e fautua mai ai tagata lalelei faʻapipiʻi faaaoga le selu na faia i fulufulu vaivai, o mea nei e le afaina ai le paʻu.

O le vevela o le ulu ma le faʻatiga ile ulu e ono afaina mai i faʻamaʻi. I luga o le ulu, e ono masani ona faʻataapeina i luga le papala pe faʻasolosolo ni kolone. O le iʻuga o a latou atinaʻe o le susu, mago, gaʻoa, maua se manogi leaga, fausia i luga o faʻateʻa, faʻatasi ai ma le foliga mai o le puta, tagi nofoaga.

O isi taimi e tatau ona e feagai ma le papala. I lenei tulaga, e le gata o le foliga mai o le fuafua ma le fulafula e mafai, ae o loʻo faʻailoa atu foi le le mautonu o lauulu.

Eseese pimples i luga o le ulu

Fuafua i le tulaga o le pupuga, lua ituaiga o mageso iloga e iloga:

  • comedones (lanu uliuli). O pori ua pupuni i palapala, faʻaputuputu o lapisi sebaceous, leai se afaina. A ova le lanu uliuli, o le palapala e ulufale mai i le avanoa, o le folo e afaina,
  • papala. Mumu e aliali mai, namu faaputuputu i totonu o le comedone cavity, o se afaina gaioiga tuputupu aʻe. E afaina tiga le manuʻaga, manuʻa pe a selu.

Metotia ma tulafono o togafitiga

I le mauaina o pimples i le lauulu, o le tele o teine ​​ma fafine amata ona galulue malosi mo lauulu. Tamaitai e masani ona fufuluina maea, fufulu le paʻu i le ava malosi, fufulu ma hero decoctions, faʻapipiʻi ufimata mai mea masani. Tele taimi o nei faiga e fesoasoani e aveese ai le ula.

O le a le mea e fai pe a fai e le lotoa, decoctions, fufuluina masks e le fesoasoani, abses foliga ma foliga matau masani? E na o le tasi le auala i fafo vave saini mo se faatalatalanoaga ma se trichologist.

Togafitiga amata i le faʻatalatalanoaga ma le gasegase, pasia suʻega. Tele taimi, fafine manaʻomia se feutagaiga ma se ginekologist, endocrinologist. Faʻalagolago i le mafuaʻaga o le le fiafia foliga i luga o le paʻu, ua faatonuina togafitiga.

O le togafitiga e masani ona faigata. Afai ei ai ni ou faʻafitauli i le hormonal background, gynecological faʻamaʻi, faʻalogo atili i le togafitiga o faʻailoaina pathologies. Le lava poʻo le ova o nisi hormone e faʻatupuina le afaina o le epidermis, gatalia, mamafa tele poʻo le maʻi tasi.

Faafefiloi le tagofia o fualaau, mata, toese le soifua maloloina o fafine, ma isi metotia. Togafitiga fafo le a faaitiitia pupuga, faaitiitia faaletonu, tiga o le abscesses.

Vailaau

Fautuaga mo le togafitia o le fuafua i le ulu:

  • ave mataua, laupepa faatonuina e se endocrinologist poʻo se gynecologist mo faʻaletonu hormonal. Faatasi ai ma nisi faʻamaʻi, o le inu o fualaau e tele tausaga,
  • solo solo le paʻu i fulufulu ma le salicylic poʻo le camphor 'ava. Aua le faʻamamaina le ulu o se ua afaina: o le ita o le a atili malosi. Galue e aunoa ma le faʻamalosia, ina ia aua neʻi lavea faʻafuaseʻi le paʻu: ua sosolo le pus i nofoaga tuaoi, faʻateleina le pupuga,
  • togafitia ni fugalaʻau ma aneti-salalau afaina. E aoga le Erythromycin, Zinc salepia, Levomycol, Liniment synthomycin. E le faʻatagaina e oe lava ni vailaʻau mo le faʻaaogaina i fafo. O le fomaʻi o le a tuʻu mai se suauu poʻo emulsion, i le amanaia ai uiga faʻapitoa tagata,
  • mo mea tetele, tiga tiga, faʻaaoga taugofie tau na faʻataʻitaʻia mo le tele o tausaga - Vishnevsky oona poʻo Ichthyol oona. O vailaʻau e iai se manogi leaga, ae aoga. A faʻapea e i ai ni nai pustules, suauʻu taʻitasi le fulufulu ma le suauʻu, pupuni ma le fusi, faʻalelei le fausaga ma se fusi-fesoasoani,
  • O le matuia o ituaiga o mageso e le mafai ona togafitia e aunoa ma le aveina o fualaau. Inu le atoa ala na faatonuina e lau fomaʻi. Ia vaʻavaʻai totoʻa i le va o le inuina o pulu: solia le gaʻo faʻaititia le aoga o le antibacterial compound. Lelei tetracycline, erythromycin, amoxicillin.

Tausiga ile Paʻu I le togafitiga

Tulafono:

  • faʻatau se vailaʻau mo le sulfate,
  • fufulu lou ulu pe a palapala, ae aua le faia soona aua neʻi e faʻatupuina le ita i le epidermis,
  • teena le faʻaaogaina pea o le faʻamamaina o vailaʻau,
  • masani ona faʻaoga le foam, mousse, fulufulu lauulu,
  • lafoai le vevela vevela,
  • faia lauulu pulou mai mea masani, aloese mai soesā foliga.

Fofo togafiti fai togafiti

Taualumaga ma laulaau, mea masani masani o le a faatelevaveina toe faaleleia, faamaea le tausiga o le afaina o le paʻu. Ia tofotofoina pea se mea fou i lou tapulima poʻo tua o lou taliga ina ia aua neʻi malosi le ita.

  • ua afaina le vailaau. Ave se sipuni tele o le chamomile, manoa, calendula, sage, faʻaopopo se lita o vai vevela, faʻanofoʻu fatuga. A maeʻa le 5 minute, aveʻese le saucepane mai le vevela, ia pamu mo 40 minute, tapuni. A uma ona fufulu, faasusu le epidermis i se fualaʻau tunu,
  • Aloe sua mai le fuafua. Faʻamama aloe ma mea ola paʻu: tipi laʻau palapala, faʻapipiʻi i pepa paepae, soʻo mo le vaiaso i totonu o le pusaaisa (luga o le fata pito i lalo). Aveʻese le sua mai laʻau ua saunia, faʻamamaina nofoaga mataga. Faia le gaioiga i aso uma
  • suauu lauti lauti mo fuafua. Faaopopo ether ma aneti-inflammatory meatotino i vaimama, faʻapipiʻi, ufiuluʻimoli, faʻapipiʻi. Aua le faʻapipiʻi le epidermis ma se oloa mama e aloese mai mu,
  • o se ufimata o le meli ma le kināmoni mai le mamafa rashes. Faʻatasia i totonu o se porcelain po o le ipu pesini mumu mafanafana (4 kulimi.), Faʻaopopo 2 sipuni. kinnamon efuefu. Sii lemu le paluga i faʻafitauli vaega. Aua le ofuina se ofu mafanafana. O le taimi faʻataʻitaʻi o le lona tolu o le itula, fufulu lauulu mama ma se tino o le chamomile.

O meaʻai ma lelei meaʻai

O mea taumafa maloloina o se mea muamua lea e manaʻomia mo le togafitia o tui i le lauulu. O le le saʻo galuega o le manava, o totoga o se mafuaʻaga masani o mageso.

Tulafono:

  • 'ai meaai laiti, 5-6 taimi i le aso,
  • musu gaʻo, faʻamalo tele, meaʻai manogi, muffin, tele o suamalie,
  • taumafa atili fualaʻau, fualaʻau, laulaau laulaʻau, fua. Taumafa 1 sipuni i aso uma. fai faʻapipiʻi, inu se ipu o le kefir mo gaioiga masani aʻi
  • cereals aoga, supa i fualaʻau 'aau, moa kuka, malosi sisi, 1 fuamoa i aso uma e lua,
  • faʻaitiitia le numera o ipu kofe i le tasi i le aso pe tuʻu se vai inu malosi. Sui le kofe ile ti lanumeamata.

Faʻafefea ona fai le ulu fulufulu mo le laulu tuputupu ae? E i ai a matou tali!

Vaʻai i filifiliga ma ituaiga o valivali mo enaena lauulu i lenei tusitusiga.

I http://jvolosy.com/problemy/vypadenie/mezoterapiya.html, saili uma auiliiliga e uiga i le ulu mesotherapy togafitiga.

Puipuiga fautuaga

Togafitiga o le afaina o le gaioiga i luga o le ulu i fafine o se umi, faigata faʻagasologa. Ole fesoʻotaʻiga o mea i totonu ma fafo o faʻamatalaina le alualu pea i tua, e le o taimi uma e tauivi ai ma tauvaga ma faigata.

Le sili ona faigata i le togafitia o le mageso mafua mai i hormonal faʻalavelaveina, le faʻagaioiga le lelei o le faʻamaʻi. O le sili ona faaeteete le tagata gasegase mulimulitaʻi i fautuaga a le fomaʻi, o le maualuga foi o avanoa o le mou atu o le aʻafiaga i foliga o papala.

Fautuaga faigofie mo le puipuia o fuafua i le ulu ma i le lauulu o le feusuaʻiga lelei:

  • mataituina lou soifua maloloina, asiasi i le gynecologist faʻalua i le tausaga, ma suʻesuʻe e le endocrinologist i tausaga uma. Ole amataga o faʻafitauli e faigofie ona togafitia.
  • ave fualaau hormonal ua faatonuina e lau fomaʻi mo le vaitaimi faatulagaina. O le aveʻesea o ni papa laititi e toe faʻaletonu ai le tulaga o le ola i tua, toe foʻi mai le fuafua,
  • faʻaaoga mea sili ona lelei o le teuteu mo lauulu, faʻatau shampoos aunoa sulfates ma parabens,
  • afai o le mageso e aliali mai pe a uma le malosi perm, pisia ma taugofie vailaau, mumusu e faʻaaoga nei tupe. Togafitiga le paʻu, i le lumanaʻi, vali le lauulu i le vaivai vaega o le amonia, fai bio-curling e faavae i mea masani,
  • fufulu lou lauulu i le taimi, aua e te taumafai e ufiufi soo le ulu malulu i ni manoa o le "taumatau" lauulu, mafua ai le faafitauli i le le lava o le taimi. Faʻaaoga uila mamago le sili atu ma le 1 taimi i le vaiaso,
  • tausisi i faʻavae o le soifua maloloina meaʻai, 'ai le itiiti kofe, ava malosi, meaʻai vave, mea totoʻa. Vailaau vaega, leaga meaʻai mea faʻaopoʻopo mafua ai le le paleni i le galuega o le faʻaogaina digestive,
  • puipuia ou lauulu mai le mumū o le la, ea malulu, a o e malolo i le matafaga mataala, puipuia curls ma se pulumu taele,
  • faʻaaogaina fola faʻamau soʻo, matutu loka i le ea, seti le fulufulu lauulu i auala vevela vevela,
  • fafaga e le gata i le epidermis, filo ma vitamini, minerale, ave iʻa suauʻu, meaʻai taumafa mo maloloina lauulu. Mo faʻaoga i fafo, faʻaaoga maso fale, faia le manogi selu, fufulu lauulu ma se pulu o laulaau.

Vitio O le TV faʻaaliga "Soifua Maloloina" e uiga i fuafua i le ulu:

Mafuaaga o pimples i alii ma tamaitai

O tiga o le ulu i lalo o le lauulu e tiga ma mafua ai le le fiafia.

Fuafua i luga o le ulu mo mafuaaga nei.:

  1. I tamaiti, o le muamua fuafua e aliali mai i pepe, o le mafuaʻaga atonu o prickly vevela, dysbiosis, o se afaina ai le afaina o pepe susu, oloa taele. O le le paleni o le tina i le taimi o le faʻasusuina o susu e mafua ai foi le afaina ai o le maʻi. O se mafuaʻaga ogaoga e mafai ona avea ma siama ole siama.
  2. I le talavou, fuafua i luga o le ulu e fesoʻotaʻi ma hyperactivity o sebaceous glands i le matua, faapea foi ma le faigofie le amanaiaina o tulafono o le tumama.

I tagata matutua, fuafua i lalo o le lauulu ua faia mo mafuaaga i fafo ma totonu, lea e tatau ona mafaufauina ai i le taimi o faʻamaʻi mo togafitiga talafeagai.

Totonu mafuaaga o le fuafua:

  • Faʻalavelave i le hormonal system - hormones provocateurs o testosterone ma dihydrotestosterone. O le le lava o le aofai o estradiol e mafua ai foʻi le fuafua.
  • Faʻaleagaina le adrenal galuega. Latou faatupuina hormone, o lo latou le atoatoa e mafua ai le hormonal tulaga le paleni.
  • O faamaʻi siama e faʻatupuina le gaosia malosi o siama, o le aʻafiaga masani o le tino faʻatupuina le faia o le fuafua.
  • Ole tele o fualaau faasaina - anabolic steroids, barbiturates, halogen-o loʻo iai vailaʻau e mafai ona mafua ai le fuafua.
  • O faʻamaʻi o le faʻamaʻi o le gastrointestinal tract e fesoasoani i foliga vaaia o le fuafua i foliga ma le ulu.
  • I fafine, fuafua mafai fesoʻotaʻi ma polycystic ovary. O le sili i tama tane e faʻaalia o se fuafua, seborrhea ma blackheads i luga o le ulu.
  • Suiga i le tala i tua hormonal tutupu mai i se vaega o le menstrual cycle, i le taimi o maitaga ma le vaitaimi o le menopause faaosofia foi le televave.

Fafo mafua mai o fuafua:

  1. O foliga vaaia o le maʻi e mafua mai i se tali mai aliali i lauulu oloa tausi. O le faʻaauau pea o le faʻaogaina o mea teuteu teuteu e pupuni ai pori ma puipuia le paʻu mai le manava.
  2. Le maʻona ma faʻamamaina vai mago ma faʻaosofia le ulu, ma faʻatupu ai mea e manaʻomia mo le faʻatulagaina o fuafua.
  3. E afaina ai le afaina ai o le moega ile aluga.
  4. Le tausia o faʻatonuga a le tagata lava ia.
  5. Vevela vevela. Mo le paʻu o le ulu, uma overheating ma hypothermia e afaina.
  6. Leaga ole siosiomaga - o loʻo iai le ea e afaina ai le tulaga o le ulu.
  7. E tele taimi e oso mai le mageso i tagata. Na mafua ona oso le ita ona o le ulu o le lauulu poo se faʻamaʻi ile microdamages.
  8. Afi foi aliali mai i tamaloloa mai pulou pulou, i tamaloloa - ona o le faifai pea ofuina pulou, pulou, ma pulou pesipolo.
  9. O pulou e faʻatupu i le ea e mama ai ona faʻaosofia ai le afu lapoʻa ma mafua ai le fuafua ile ulu.

Ituaiga o mageso

Nei ituaiga o fuafua e maua:

  • Paʻepaʻe paʻepaʻe ua faaigoaina comedones, sunflowers pe wen. O ituaiga fuafua na mafua ona o le poloka o le sebaceous glands, latou te le ofi ma e le tele i le lapoa.
  • Fuafua mumu tupu ma le pupuga o le paʻu, o se tulafono, latou te le tasi. Salu ma le le mautonu.
  • Uliuli ua taʻua o matata o loʻo tatalaina, ua fofoa i le pulu laulu mai le gaʻo o loʻo suʻeina ma le epithelial. I le taimi o le faʻamamaina, o le pito o le pulupulu pouliuli ma foliga pei o se uliuli mata. Blackheads i luga o le maʻila luga ua mafai ona afaina ma afaina.
  • Mamalu leaga faia pe a oʻo atu se faʻamaʻi i totonu o le paʻu poʻo le folika ulu. Faatasi ai ma le faʻateleina o le pupuga, o se faʻamau purulen e fausia i le ogatotonu, lea e tatalaina i le taimi.
  • Fuafua Viral Kenese. O le mafuaaga o le mageso i foliga o tamai vesicles e aʻafia ai le papala o le tanesusu.

A e iai le mea tiga i luga o lou ulu ma e le foliga mai i luga, ona kiliki lea ma aʻoaʻo e uiga i isi ituaiga. Soo se ituaiga fuafua e mafai ona oʻo ai i mea e le manaʻomia, e aofia ai le mataga o le ulu, lea o le a tatou talanoa ai i lenei tusitusiga.

Vaʻai i le ata o le tele o pimples:



Rashes i luga o le ulu e sili ona togafitia i lalo o le vaʻavaʻaiga a se faʻapitoa. E masani ona faʻailoa e le fuafua ni faafitauli matuiā i le tino. Atonu e manaʻomia ni suʻesuʻega e iloa ai le mafuaʻaga moni.

Vailaau

Ile fomaʻi, o fuafua ile ulu e togafitia ile vailaʻau nei:

  1. Antimicrobial suiFaʻailoa mai ina ua maeʻa le faʻavae o le mafuaʻaga mafuaʻaga o fuafua. Afai latou te fesoʻotaʻi ma siama enterocolitis, ona aveina lea o fualaau faasaina o le a tuuina atu le aafiaga manaomia. Mafai ona tofia:
    • Azithromycin
    • Ciprofloxacin.
    • Ceftriaxone.
  2. LactobacilliE tutusa foi o latou sao i le faʻaleleia o le faʻaʻavega o le tino ona o le masani ai o le microflora ofa
    • Linex.
    • Lactovit.
    • Lactiale.
  3. VailaauFaʻailoa i le tulaga o faʻamaʻi o le dermatitis poʻo le eczema. Latou te faamaʻimauina le gaioiga a allergens ma otaota oloa o meaola ninii. E aofia ai:
    • Smecta.
    • Enterosgel.
    • Paʻepaʻe koale
  4. Tapenaga tapenagaE masani lava mo le togafitiga o pustules fautuaina:
    • Suauu Zinc.
    • Camphor ava.
    • Talatalanoaga.
    • Fualaʻau Salicylic.

Auiliili togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau fuafua. E tele lava latou te fesoʻotaʻi ma vailaau o le seborrhea, ae e fesoasoani foʻi ia i latou i le paʻu. O nei oloa e sili ona lauiloa:

    Sulsena.A Vaega galue - selenium disulfide - faʻatamaia siama ma toe faʻaleleia le gaioiga o sebum secretion. Mai le itu le lelei, e faʻaaoga e tagata faʻatau le manogi leaga. E alualu i luma le alualu i luma pe a mavae nisi taualumaga.

Contraindications: le faʻapalepale i tagata taʻitoʻatasi, maitaga, faʻasusu. Le tau i le fale talavai, fuafua i le tele, amata mai 60-350 rubles. FaalapotopotogaI le tuufaatasiga ei ai se vaega antifungal, lea e fesoasoani e tau ai fuafua.Ole mea faigaluega e aoga tele ile amataga vaega ole foliga mai ole mageso.

O le na o suʻesuʻega, e tatau ona maitauina se afaina faʻapitoa, gatalia ma lacrimation, ae e seasea ona tupu. Faaaoga 2 taimi i le vaiaso mo 2-4 vaiaso. Le tau o le laupepa faʻalagolago i le tele o 400-850 rubles. Ufi paʻuE aoga tele mo mageso i luga o le ulu e fesoʻotaʻi ma uiga teteʻe. Na te faʻamamaʻaina le faʻamama.

Contraindications: juvenile fuafua, herpes ma o le tanesusu, dermatitis, mamapala, oncological paʻu faamaʻi, i lalo o le 18 tausaga. Le tau o se tasi afifi e 350 rubles. A 150 ml faagaau tau e uiga i 1600 rubles. Tar Tar 911O le mea faigaluega e faʻatonutonuina le faʻasaʻoina o le sebum, e taofia ai le sosolo o le pathogenic microflora ona o le birch tar. Aafiaga lelei ile seborrhea, fuafua, dermatitis.

Contraindications - o se tali teteʻe, matua i luga i le 2 tausaga. Faʻaaoga 2 taimi i le vaiaso mo 2-8 vaiaso.

Faigaluega a tagata

A o le sili ona aoga, nei fofo togafitiga tagata ua faamaonia i latou lava:

  • Aloe veraE mulimuli mai:
    1. Taui ese se fasi pepa.
    2. Oti i le afa.
    3. Faapena pulutini i le lesion.
    4. E mafai ona faʻasusuina lenei laʻau, faʻamaʻele nofoaga i le fuafua.
    5. A maeʻa 30 minute, fufulu lou ulu i le tafe vai.
  • Suauʻu Tea SuauuMaua meatotino antiseptic. E faʻaopopoina i le moulu, lauulu mata. E taua tele le faʻaaogaina i lona tulaga mama e faʻasaina, aua e mafai ona maua se paʻu paʻu.
  • Calendula tinctureO se fofo ua na faʻavae i luga o le sili ona lelei o loʻo iai le faʻamamaina, o se faʻamamafaina aafiaga. Toeitiiti uma fale talavai faleoloa tincture.
    1. I le 200 ml vai faʻaopopo 20 ml vai.
    2. E mafua mai i le sui sooupu e fufulu auga i aso uma i le tampon.
  • Anise ufimata. Mo kuka:
    1. 3 kulimi. l fatu liligi vai vevela ma tumau 6-8 itula (sili atu i le po atoa).
    2. I le taeao, o fatu o le eleele i totonu o bubur.
    3. O le mea faigaluega e faʻafitauli vaega.
    4. A maeʻa 40-60 minute, fufulu lou ulu.
  • Chamomile ma Calendula.Ua saunia le lanu:
    1. Ave le 1 tsp. vaifofo taʻitasi ma sasaa le ipu vai inu vai.
    2. A maeʻa le 20-30 minute, vaimama le vai i le cheesecloth ma solo ese le pustules.
    3. O le faʻatinoga e faia i aso uma.

E i ai le faʻamalieina o le tuʻuga faʻafuaseʻi, ma malolo ai le maʻi.

Puipuiga metotia

O le puipuia o auala puipuia o le a fesoasoani e aloese mai le tele o faʻafitauli.:

  • E taua le mataituina o le tulaga o le paʻu, i le muamua faʻailoga o faʻataʻitaʻiga, talanoa i se fomaʻi faʻapitoa.
  • Ina ia fufuluina lau lauulu, e tatau ona e filifilia na o mea ua faʻamaonia.
  • Teuina mo le lauulu e tatau ona talafeagai mo le ituaiga lauulu.
  • E tatau ona fufulu le ulu ao palapala.
  • E sili le selu o lou laulu i le masimigi selu, latou te le afaina.
  • O ie o moega e tatau ona faia i ie masani.
  • Fai oʻu pulou mafanafana.
  • E manaʻomia le faʻaitiitia o le hypothermia o le ulu.

Soʻo se faʻamaʻi e faigofie ona puipuia nai lo le togafitia mo se taimi umi.. Afai e te maua ia faʻailoga o le ila, e tatau ona feutagai ma se faʻapitoa.

Fuafua i luga o le ulu - o le a le mea e lamatia ai mageso ma pe faapefea ona togafitia i latou?

O se sili le lelei, e ui lava e seasea ona tupu, lea e tupu i le ulu i lalo o le laulu, e mafua i mafuaʻaga eseese. E le pei o mageso i luga o foliga, o fuafua i le papila e faigata ona matauina, ae e le faʻapea latou te le manaʻomia ni togafitiga. Ogaoga taunuuga o lenei e mafai ona maʻila ma lauulu leiloa.

Aisea e faʻaalia ai le fuafua i loʻu ulu?

Ae e te lei amata togafitia fuafua i le ulu i le lauulu, e tatau ona e sailia poʻo le a le mea na mafua ai o latou foliga. E masani lava, o le mageso i luga o le ulu o le folliculitis - o se faʻamaʻi ma pupuga o mea e tutupu i le laulu, lea e aumai ai le sebaceous ma le afu afu. Eseese mea, vaevaeina i fafo ma fafo, e mafai ona saofaga i le atinaʻeina ole afaina. Mafaufau ia i latou.

  • le lava le tausiga o le uluulu
  • faʻaalia i meaʻai laititi le lelei le gaosiga o oloa, faigata chlorinated vai,
  • le faʻaaogaina o moega faʻapipiʻi pulou ma pulou e puipuia ai le paʻu mai le manava,
  • faatosinaga o tau
  • faaleagaina le paʻu,
  • hypothermia o le papala.

O mea nei e mafua ai le oʻo atu o faʻamaʻi i totonu o le tino, poʻo le faʻaititia o le pa puipui o le paʻu ma faʻalavelavea o le kelenesi. O le mea ua tupu, ua i ai le poloka o glands ma le pupuga, ua afaina ai le siʻosiʻomaga lata ane. Ole siama e mafai ona siama pe siama ile natura, e seasea faʻaalia mai o fungal pathogen.

E ono aʻafia mea taua i totonu:

  • afaina o le mafaufau e fesoʻotaʻi ma uiga masani, faʻamaʻi o le endocrine poʻo le faʻafouina o le tino, suiga o le tino (i le taimi o maʻitaga, maitaga, menopause),
  • le lelei galuega o le faʻaogaina o mea, pe a oʻo i le tele o toxin ua aveʻese e ala i le afu afu,
  • popolega, e mafua ai le le fiafia i le tele o tino tino,
  • aveina o nisi vailaʻau (barbiturates, immunosuppressants, etc.),
  • faʻavaivaia o le puipuiga malu,
  • meaai le paleni.

Pula leaga i luga o le ulu

Afai o pimples i luga o le ulu o tubercles tumu i le pus, o lona uiga o se siama siama afaina. I le tele o tulaga, o staphylococci o tagata solitulafono. Pe a tulaʻi mai fuafua ile papala i lalo ole laulu ile laʻititi ma e laititi, e mafai ona tatou talanoa i mea e leaga ile tino. I isi tulaga ogaoga, fulafula aofia uma le folikel, ma ona lapoʻa o fuafua e tele, faigofie i le fusi.

Mumu mumu i le ulu

O fuafua o loo i luga o le ulu i lauulu o fafine e lanu mumu e ono foliga mai o le amataga o siama siama, ma ina ua mavae 1-2 aso ua latou liua i pustules. Ole isi mafuaʻaga atonu e mafua mai ole siama ile herpes. I se taimi e seasea tupu, mumu mumu o lenei nofoaga o loʻo faʻamaonia e faʻamaonia o le papala - o le iʻuga o le syphilis. mafua mai i le bacterium pale treponema.

Paʻu tiga i le ulu

A o fesili pe aisea e aliali mai ai fuafua i luga o le ulu, e tatau i se tasi ona iloilo ma le faaeteete o latou foliga ma faailoa mai le faʻaaliga. E masani lava, o mageso faʻatasi ma faʻanoanoa, o le malosi o ia mea e mafai ona faʻaaoga e faʻamasino le loloto o le pupula o le mea na alu i ai, o le matuia o le tiga. Afai, e faʻaopopo atu i le tiga, o loʻo i ai foʻi le tiga, ma o le tiga e sosolo i tua atu o le nofoaga o le mageso, e le aofia ai le maʻi. herpes-mafua ai zoster.

E paʻu manuʻa ile ulu

Faatasi ai ma le siama o le herpes, o le fuafua i le ulu ua tiga, tiga, ma o loʻo i ai le tele o vesicles i luga o le lanu mumu, lea na mulimuli ane liua samasama ma maʻi. Le faʻatupu mafai ona mafua mai i le vavalalata fesoʻotaʻiga ma le tagata o loʻo tauʻaveina le faʻamaʻi i le i ai o ni manuʻa fou i luga o le ulu poʻo le faʻamalosia o le zoster i le tino o le herpes i se faʻavae o le vaivai o le malosi agavaʻa.

Faʻafefea ona aveeseina le fuafua i le ulu?

Afai e aliali mai le fuafua i lou ulu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se dermatologist ma faʻataʻitaʻi se maʻi. I ni tulaga pe a mageso o se faʻailoga o faʻafitauli matuia, e manaʻomia le fuafuaina o le togafitiga faʻatulagaina mo le faʻamaʻi taua.

  1. I le tulaga o le le paleni hormonal, o loʻo i ai hormone-aofia ai vailaau ua faatonuina (Duphaston, Estradiol succinate, ma isi).
  2. Mo faʻafitauli i faʻafitauli o meaʻai - enterosorbents (Enterosgel, Polysorb, etc.), hepatoprotectors (Essentiale, Allochol, etc.), enzymes (Pancreatin, Festal, etc.), probiotics (Linex, Lactobacterin, etc.) ma etc.
  3. Togafitiga herpetic ua togafitia i le faʻaaogaina o fomaʻi faʻapitoa antivirus (Acyclovir, Famciclovir, etc.), imunostimulating fualaau faasaina (Immunal, Cycloferon, etc.).
  4. Afai e maʻi tele ma loloto le loloto o siama i luga o le ulu ua faʻamaonia, togafitiga atonu e aofia ai tuʻufofoga tuufua o antibiotics (Amoxicillin, Doxycycline, ma isi).
  5. E tele taimi e faʻaosofia ai mea leaga, vitamini-minerale ua i ai vitamini C, B ma le zinc.

I isi tulaga, lava auala e faʻamalosia e aveese ai le fuafua i le ulu o le:

  • faʻamautinoaina le saʻo le tausiga lelei mo le ulu,
  • togafitiga o vaega o le fulafula ma antiseptics, antibacterial ma anti-inflammatory ubat,
  • meaʻai togafitiga (faʻatapulaʻaina o gaʻo, manogi, falai, suamalie ipu, faʻamauina o meaʻai ma fualaau 'aina fou, fualaau faisua),
  • soifua maloloina.

Fuafua fuafua

Ina ia faʻamaloloina pimples i luga o le ulu i le lauulu, e taua le filifilia o se moli lelei e talafeagai mo le ituaiga o laulu. I le agamalu mataupu, pepe shampoos mafai ona avea ma filifiliga lautele, pei e le i ai ni a latou agamalosi vaega, latou te vaivai ma hypoallergenic. I isi tulaga ogaoga, e sili le faʻatauina o se vailaʻau fofo o loʻo i ai se antiseptic, anti-inflammatory اثر, lea e i ai aoga aoga i lauulu lauulu. O ni faʻataʻitaʻiga ia o laupepa:

  • Freederm PH paleni
  • Phyto PhytoCedrat,
  • Librederm Tar,
  • PhytoBioTechnology Taofi Demodex,
  • Faamaloloina Kis KeraScalp,
  • Ekoderm
  • "Zinovit."

Fua kulimi i luga o le ulu i le lauulu

Filifili pe faʻafefea ona togafitia le fuafua i le ulu, e manaʻomia le talanoaina ma le fomaʻi le faʻaaogaina o ni mea fafo mo le togafitia tuʻusaʻo. Mo lenei, e mafai ona e faʻaogaina fofo o antiseptics (Chlorhexidine, salicylic alcohol, iodine solution, etc.), ae o le mea sili ona aoga e mafai ona saunia e ala i tapenapenaga i le faʻasologa o fulufulu ua i ai se antibacterial, drying, anti-inflammatory effects. O uu tino e aofia ai:

Fuafua i luga o le ulu - togafitiga ma togafitiga tagata

Faatasi ai ma se faʻafitauli e pei o le fuafua i le ulu, o isi metotia o le a fesoasoani e ausia se taunuʻuga lelei vave. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaogaina metotia nei:

  1. Nai lo le faʻamalosiʻau, faʻaaoga le tar poʻo tagamea fasimoli,
  2. Faʻaopopo ni mataua laʻau o le lauti, arasi poʻo le rosemary taua suauʻu i le faʻamalama,
  3. Fufulu lou ulu pe a uma ona fufuluina i se decoction o chamomile, nettle po calendula
  4. Faʻaaoga se kulimi mafanafana malosi masima i nofoaga o faʻamaʻi.
  5. O le palapala mata mo le fuafua i le ulu e maua ai se lelei.
  • teuteu omea (sinasina, lanumoana, piniki) - 2 laulau. sipuni
  • aloe sua - 1 ti se sipuni
  • meli - 1 lauti se sipuni
  • vai - 1-2 laulau. sipuni.

Sauniuniga ma faʻaaoga:

  1. Faavaivaia omea ma vai, faaopoopo i ai mea o totoe.
  2. Faaaoga le tuufaatasiga i le uluulu, faʻamasania.
  3. Fufulu pe a uma le 20 minute. fuafua mumu i luga o le ulu

Mafuaaga o faʻapipiʻi i le ulu i tagata matutua

Fuafua i luga o le ulu i le lauulu o se tagata matua e le tatau ona le amanaiaina. Ole mageso i soʻo se vaega o le paʻu ile 80% o faʻamaoniga e iloa ai le le lelei ole tino. E faigata i nisi taimi ona togafitia lea faʻafitauli, o le mea lea e aoga ai le faʻafesoʻotaʻi fomaʻi i le muamua faailoga ma mulimuli i togafitiga lavelave. E manaʻomia le faia o taimi talafeagai e faʻaitiitia ai le faʻamamaʻi ina ia leai ni tulaga faigata. O vailaau faʻaonapo nei ua tuʻu mai ai le tele o filifiliga o oloa ma oloa mo le tausiga o le ulu, e faʻatautaia ai le tineia o fuafua.

Meaola o Fuafua i luga o le Ulu

Fuafua i le tulaga o le pupuga, tele ituaiga o mageso iloga e iloga:

  • Nofoaga uliuli, igoa faafomaʻi - tatala comedones. Foliga mai ona o le fausiaina o palapala i le sebaceous amioga ma latou aʻafia. I le paʻu o le ulu e le o vaaia ma aua le aumaia se faʻaletonu.
  • Mamalu leaga. ioe ua tumu tumu i le pus. Ua liu mumu le paʻu, ua aliali mai le tiga.

Isi mea

E pei ona faʻaalia e faʻataʻitaʻi masani fomaʻi, o mageso i luga o ulu o fafine e taatele, mo mafuaaga nei:

  • alergi i mea teuteu,
  • faʻailoaina sauaga
  • le amanaiaina o le ausiva
  • masani ona aafia i popolega
  • ai meaʻai
  • le lava vitamini
  • faʻalavelaveina o totoga.

Togafitiga o fuafua i le laulu i luga o le ulu i fafine

Afai o le fuafua i le ulu e faʻaalia e ni fulufulu e tasi, ae le o se maʻi masani ile tele, e mafai ona e taumafai e taulimaina oe lava ia. E manaʻomia le seti o auala.

  • Fufulu saʻo. Ole ulu e tatau ona fufulu faʻalua ile vaiaso pe taumafai e faʻaititia i lalo ole aofaiga ole mama. Ina ia faʻamamaina le ulu, e tatau ona e faʻaaogaina se laupepa agamalu e aunoa ma le faʻamalosi o surfactants. Faʻaaoga oloa tausi naʻo le leai o se vaega o lauulu, ma sili atu - i le afa lona lua o lo latou uumi. Faʻamago lou laulu e ala i le afifiina lou ulu i le solo, ma pe a uma lena - i se auala masani e aunoa ma le faʻaaogaina o se fulufulu ulu.
  • Togafitiga sui sooupu. Nai lo shampoo, tar fasimoli e mafai ona faʻaaogaina. E le manogi le manaia, ae o le faʻaleleia masani o paʻu uʻu, e iai aneti-inflamasi ma antibacterial meatotino. O loʻo i ai le fualaʻau faʻapipiʻi o loʻo i luga o le ulu e faʻavae i luga o pine pine "Algopiks". Suiga fasimoli o aso nei. Afai e laititi le fuafua, ma le vai pus i totonu, faʻasolosolo taimi uma pe faʻatupuina le susu vai, e tatau ona e faʻaoga ai shampoos ma le faʻaopopoga o le sulfur poʻo le zinc. O nei vaega o le a faʻamago le epidermis, faʻavave ona toe faʻaleleia, ma taofia le salalau atu o siama.
  • E vave le tali a le uila. A o lei aliali mai le tele o le fuafua, ua lagona e le tagata ua muamua atu - tiga, gatalia, taofiofi, omiga. I le taimi lea, ua fautuaina e faʻaaoga antiseptics. Talu mai le faʻaaogaina o le uu mo lauulu e faʻafitauli, e taua le filifilia o vai - salicylic ava, boric poʻo le kapeteni. Latou disinfecting, aveese le le fiafia.

Tomai faʻapitoa

Vailaau faʻapipiʻi i luga o le ulu o se aofaʻiga tele, tele mageso, coalescing fugalaʻau e tatau ona togafitia na o se fomaʻi. Ole suʻega o le a amata i se tala faʻafomaʻi - faʻamaninoina o uiga o le olaga, meaʻai ma le tumama amioga o le maʻi. E le gata i lea, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina suʻega mo hormones, suʻega o le ate, ma ni maʻimau e faʻailoa ai le pathogen. E le tatau ona e faʻagaloina le auiliiliga, talu ai o latou faʻaiuga o le a fesoasoani e faʻailoa tonu mafuaʻaga o le faʻafitauli. O le isi tulaga o togafitiga o le tofiaina o vailaʻau faʻapitoa ma togafitiga. O fautuaga e ono pei ona taua i lalo:

  • mea teuteu - o se sui atoatoa mo ia ma masini tumama,
  • Meaʻai - le aofia ai gaʻo, falai ma meaʻai suamalie
  • enterosorbents - ia aveese toxins,
  • sauniuniga hormonal - e tusa ai ma faʻaiuga o auiliiliga,
  • antihistamines - pe a fai o le mafuaaga o le mageso o se alergi,
  • vitamini - A, E, C, le aofaʻiga atoa o le vaega B, biotin,
  • ni vailaʻau faʻamalieina - e faʻamautu ai le tino
  • antimycotic shampoo - e faʻaitiitia ai le fusi.

I nisi tulaga, o na faiga e le lava. Faatasi ai ma le tele o vaega o le faʻamaʻi ma le aʻafiaga o lona faʻasalalauina, e ono faatonuina e le fomaʻi ni vailaʻau faʻafomaʻi (Erythromycin, Ciprofloxacin). Faʻatasi ma i latou o le a manaʻomia vailaʻau antifungal muamua, faʻapea foʻi ma faʻamautu o le microflora totoga.

Auala ausilali

E mafai ona e togafitia le fuafua i le ulu ma isi metotia. O lo latou faʻaaogaina e fautuaina mo tulaga fale, pe a fuafua o le fuafua i luga o le fulufulu tasi ma e le masani ona taʻua o se faʻamaʻi pipisi. Faʻapea foʻi, fofo vailaʻau mafai ona faʻaopopoina le togafitiga faatonuina e le fomaʻi. A o le i faʻaaogaina se tasi o metotia, e tatau ona muamua faʻafesoʻotaʻi ma se fomaʻi faʻapitoa. O fautuaga sili ona aoga a tagata o loʻo faʻamatala i lalo.

  • Herbal fufulu Fesoasoani. Yarrow, manoa, chamomile, cornflowers, alofa - e mafai ona faʻaaoga nei laulaau mo aneti-pupula fufuluina o le ulu i tua o le fufuluina. E lima sipuni mamago matala o loʻo tauanau pea i le lita o vai faʻapuna mo itula e tolu. A maeʻa ona fufulu, fufulu le ulu.
  • Lulu ma penisi. O se sipuni ti o le dandelion aʻa e faʻapupula i totonu o se ipu vai.Ina ua uma ona faʻamamaina ma malulu, ua susu le kulimi, faʻaaoga i le nofoaga na afaina mo le tele o itula.
  • Ufimata ma aloe. Aloe sua i lona mama foliga e faʻaaoga i le papala. Afifi i le cellophane ma mafanafana i se solosolo. A maeʻa 20 minute, fufulu ma faʻamama vai.
  • Anise ufimata. Anise fatu na susu i le po i totonu o vai mafanafana. I le taeao, o loʻo faʻataʻitaʻia i latou i le tutusa o le homogen, sa faʻaaoga i le uluulu. Talia le ufimata mo le itula i lalo ole ata. A maeʻa ona fufulu lelei ile vai. Toe fai i isi aso uma mo le afa masina.
  • Nut mo moli. O paʻu fasimoli, o le faʻavae o mea mai masani mo faʻamalosiʻau, e mafai ona faʻaogaina e fufulu ai lou laulu i foliga mama. Ono nati ua faʻasusu i le vai mafanafana mo le lima itula, olo latou i le vai, fufulu le vailaʻau ma faʻaaoga e fufulu ai lou lauulu. O mea totoe o le oloa e teu i totonu o le pusaaisa.