Tausiga

Metotia lalagaina cornrow

O tatou uma, e oʻo lava i le tikeri poʻo le isi, mulimulitaʻi i aga masani. Tasi mai le tatou nei ua mulimuli i le fou faiga, ofuina na o ofu mananaia, faʻaalu tupe i vaitau uma e toe faʻaleleia le ofu puipui. Ae o le tele o tagata e ofuina na o mea latou te fiafia i ai, e faigofie, ma e masani lava o lenei sitaili e le talafeagai ma foliga i mea uma. O nisi taimi o aga fou e pei uma na. Ma i lenei tusitusiga o le a tatou talanoa e uiga i le lauulu, e talafeagai ma faigofie uma, talu ai e mafai ona e faia e oe lava, ma o le a le alu i fafo o le masani i se taimi vave, aua o le tele o tagata lauiloa e ofuina. E te fia iloa pe o le a le ituaiga o laulu? Ona faitau lea o le matou tusitusiga e suʻe atili ai. Faʻafefea ona fai? O a fetu na ofuina lenei moli laulu?

Faʻamavae i luga o malumalu

O le a se mea e mafai ona faigofie nai lo le 'ie faʻaigoa ua tatou masani ai talu mai lona laitiiti? Sa aʻoaʻoina teine ​​uma e lalagaina pigtails, pe a fetaui lelei ma soʻo se sitaili. Ma o lenei ua avea toe avea braids. Faʻaili pou i malumalu, pe sili atu kornrow - o se suiga fou na mafai e tagata taʻutaʻua ona faataʻitaʻi. Fausiaina o se laulu lauulu o le a le tele se taimi, aemaise lava talu ona malie ma le laulu o le a le faʻalavelave. Mo i latou e mananao e taumafai se mea le aloaia, ae le mafai ona filifili, o le lalagaina i luga o latou malumalu o le a fausia se aafiaga o se malumalu na tipiina. E taʻua e se tasi le punk hairstyle, aua e maua ai le fouvale foliga.

O lenei fulufulu na aliali mai i Amerika, sa nono e tagata Amerika lenei manatu mai Aferika, ona salalau ai lea i le lalolagi atoa. I le amataga, sa faaaoga piki pu laiti i luga o malumalu e fausia ai se foliga i aso uma. O fetu o le faʻaaliga na faia ai lenei laulu ma le afiafi.

Na maua e le toʻalua ni toʻatele o tagata, ma, e tusa ai foʻi ma i latou na faia a latou suiga. I le taimi muamua, sa i ai ni totoa: mai le 4 i le 7, ona amata ai lea ona latou lalaga lua, e oo lava i le tasi i le taimi, na amata ona latou lalagaina lipine, fai se galu.

E faʻafefea ona lalagaina?

Matou te iloa uma lava vaʻai. E leʻo iai se mea faigata, i puʻupuʻu i malumalu, ina ia mafai e tagata uma ona taulimaina lenei mea.

I le amataga, e tatau ona e filifili pe fia fulufulu o le a, o le a le tele, ova, o le umi, o le a se mea o le a e lalagaina, e aoga le mafaufauina o le a lau mea e fai i le vaega o totoe o le lauulu. Uma ia tulaga patino tagata, ma o lenei o le a tatou taʻu atu ia te oe tulafono lautele:

  • Muamua, fai se vaeluaina manino, o lea e te vavaeeseina le lauulu e te le faigaluega ai. Aveese i latou ina ia le faʻalavelave ai.
  • Lua, vaevae le lauulu tuua mo fili i ni filo. E masani lava o le latou lapoʻa e 1 cm, ae e mafai ona e faʻataʻitaʻi.
  • Tulaga tolu, mai i filo taʻitasi, amata lalagaina se Farani faʻanana poʻo se tarako toso, lea e sili atu i lou fiafia. E ufiufi puʻupuʻu masani i luga o malumalu ina ia le fufusi tele ina ia leai se laulu e tasi e pa'ū i fafo o le laulu. Afai e te manaʻo e faʻamaʻimau sina pamu, ia mautinoa ia e le sau le laulu.

Ina ia faia pigtails i le itu o le malumalu mo se sili atu lauulu lauulu laulu, faaopoopo rhinestone, lipine po o fugalaau gaosi.

O le a le mea e fai i lauga totoe? E sili le taalo i le faafeagai: afai o le malumalu e pei o lavalava, o le tele o le laulu e tatau ona tele, ma faʻamamafaina ai le teuteuina o se malumalu. Sili ona, pigtails faia galugalu galu, pe afai e te latalata i le latalata i le amataga o lalagaina, faia Aferika curvy ma laiti curls. E le aoga le tuʻuina o ou lauulu i totonu o le laʻau poʻo isi lau laulu foliga tutusa. I lenei tulaga, o lou ulu e ono foliga le talafeagai ma le masani ai. Foi, pe a manaʻomia, o lauulu uma e mafai ona fili.

O a fetu na laeiina pigtails i luga o latou malumalu?

I le lua afe ova sa i ai ni ituaiga o faʻasaʻoina i totonu o fetu, e toʻatele na o mai ma le laulu lea. Sa taumafai uma tagata e suia foa i la latou lava auala. Ma e foliga mai e tau leai, ae e manaia. Sa fai e Cornrow foliga lauiloa pei o Cara Delevingne, Jennifer Aniston, Rihanna, Kristen Stewart, Scarlett Johansson, Kendall Jenner ma le tele o isi.

Ia o fetu e toetoe lava a le faia se laʻau lauulu, o le a alu i fafo, ae i le olaga masani, Kim Kardashian, le tuafafine o Jenner, e matua fiafia lava i ia puie. O teine ​​masani e faia foi lalagaina i latou malumalu, aua e faigofie, faigofie ma aoga.

Faaiuga

O lea la, na ma vaʻavaʻai ai i le lalelei o se laulu - puʻupuʻu i luga o malumalu (tulimanu). Le tele o tamaitai o foliga masani latou fiafia i ai ona o lo latou mafanafana, faigofie ma eseese. Faatasi ai ma i latou e mafai ona faʻataʻitaʻia e pei o lou loto manaʻo: ia lagona e pei o se punk poʻo se Hollywood fetu i luga o le kapeta mumu. Sa manumalo Cornrow i loto o tagata uma o le lalolagi: teine, tamaloloa, ma tagata taʻutaʻua, ma i le olaga masani ua faigofie ona latou mauaina tusi talosaga. O lea aua le fefe e saili mo oe ma fai le mea e te fiafia ai.

Tulaga poto Cornrow lalagaina

Ole igoa ole togafiti e sau mai upu Igilisi "corn" ma le "row", o lona uiga "laina o saito." Ma o le mea moni, le pigtails mamanuina tutusa tusa ma laina o sana. O le mea moni, o puaʻa taʻitasi o se faʻataʻitaʻitele foliga o se Farani fusi.

Mo le faia o se tulimanu faigofie, vaeluaina le lauulu i laina tulimanu 2-3 cm lautele mai le muaulu i le pito i tua o le ulu. Ona vavaeese lea o le fasi filo o lauulu i luma o se tasi o laina. Amata le lalaga 'ie, ma faʻaopopo sina faʻaiʻuga i taimi uma i le laina tutusa e pei o le lalagaina o se Farani faʻapipiʻi. Faʻaauau i le pito i tua o le ulu, ma lalaga faʻapipiʻi i le pito, pei o se puʻei masani. I le iuga, faʻamau le pulu i se fulufulu laʻau. Ona amata loa lea ona lalagaina le isi laina o lauulu seia e ufiufi le ulu atoa o cornrow.

Tulaga masani Cornning lalagaina metotia

E mafai ona faʻatapulaʻa sitaili tulimanu e ala i ou mafaufauga loloto. E ui ina toʻatele tagata e mananaʻo i tusitusiga masani, e toʻatele tagata, ae maise i tupulaga talavou ma talavou, e manaʻo e taumafai isi sitaili. Taumafai e faʻamaʻeina se sana i le foliga o se tala poʻo se paso.

Cornrow, e manatua ai se fagu, foliga lelei foi. O lenei mamanu e lalagaina, e sui faʻatasi ma cornrow ma faʻamau e tasi. E sopoia e le tasi pigtails le tasi ma le isi, ma toe fesoʻotaʻi ma lalagaina atili, pei o se cornrow.

Ole a e mauaina se lalelei faʻalelei tino pe a e amata le cornrow mai le muaulu laina ma lalagaina faʻaʻaliʻulu i le ulu. O lenei sitaili o se tasi o sili faigofie, ona e na o se fesuisuiaiga o le masani Cornrow.

Fautuaga ma togafiti

Manatua o le cornrow e le tatau ona alu i lalo i laina sao mai le muaulu i le pito i tua o le ulu. E mafai ona filiʻeiʻina i le faataʻamilosaga o vili, sikuea ma isi foliga faanatura. Ae o le mea e fai ai le mea lea, o oe poʻo le tagata e lalagaina le cornrow mo oe, e tatau ona i ai sou iloa manino ole faʻataʻitaʻiga e te maua ile iuga.

A e vaeluaina le lauulu i ni vaega, ia mautinoa o le vaeluaina e lamolemole ma manino. Faʻaaoga le fusi faʻamau malosi i lou lauulu aʻo leʻi lalagaina ma fili i lou ulu ina ia fetaui lelei lou ulu ma le ulu. O le mea taua pe a lalagaina se cornrow o le vaeluaina lea o lauulu i vaega o foliga manaʻomia, ona filiʻai lea o ona fili faʻatatau i le fuafuaga.

Ina ia tausia le cornrow umi, fufulu lau lauulu laititi e mafai. A fufulu lou lauulu, olo lou ulu i ou tamatamai lima, ae le o le lauulu lava. Faʻaaoga se soʻotaga tutoʻatasi o se auala lelei lea e faʻatumauina ai lou lauulu ma tulimanu.

Faʻafefea ona fai?

  • vaevae le lauulu i ni vaega se lua, ina ia tasi le lapoʻa nai lo le isi, i.e. vaeluaina,
  • lalagaina se fusi puʻupuʻu ile vaega laiti: muamua, latalata ile ulu, ona vavaeʻesea lea ile pito,
  • matou te faʻafesoʻotaʻia le lalaga faʻatasi ma se paʻu manifinifi, filifilia e tusa ma le lanu o le lauulu,
  • matou te faʻamutuina pigtail i le pito o le lauulu e le o vaaia.

O lenei hairstyle e sili atu talafeagai mo lauulu lalelei. O le lauulu o Jennifer ua faʻasaʻo ma foliga lamolemole ma momose.

O a fili ma o ai e fai lenei hairstyle alu i

Braids (mai le upu Peretania braid, o lona uiga o le "braid" poʻo le "lace") e faatatau i se tasi o ituaiga o afro-fili. O lo latou eseʻesega foliga o lalagaina i le Farani ala, pe a fai o le faʻavae o le fili i autafa o le ulu. E i ai ni nai filifiliga, talu ai o le lauulu e mafai ona faʻatulagaina i foliga o sitaili pe teuteuina i fugalaʻau filo ma manoa faʻataʻitaʻia na faia i mea gaosi malamalama, e masani ona kanekalon.

O lenei tatalaina tatalaina tapulaa mafai avanoa mo le iloaina o fantasies mo tagata fiafia o lauulu. E mafai lava mo lenei mafuaʻaga, afro-fili i le tele o tausaga e le gata ina leiloa le lauiloa, ae ia faʻaonaponei foi: o tagata atamamai ua iai le poto masani e faia ai tuʻuga faʻapitoa brady, ma le faigofie sitaili mafai ona faia e oʻo lava ile fale. O le mea moni, i le i ai o se tomai faʻapitoa.

Braids o se laei foliga le masani ai, ae e mafai ona e fatuina se foliga faigata.

O ai o le a alu le toa, ma o ai e le fautuaina

O afro-braids o se laulu lauiloa, ma o lo latou lalagaina o se umi, faigata, ma o nisi taimi e taugata taualumaga, o lea e sili atu ona mautinoa muamua

O le le masalosalo o le aoga o toloa o le o latou i tamaitai ma alii. Moni, tamaʻitaʻi faʻataga latou lava e faʻataʻitaʻi ma le foliga o le faʻatusa, le lanu ma le uumi o fusi, ma ua fautuaina mo le itupa malosi ia filifili mo sili atu filifiliga manino.

A o mo le matua, sa iai muamua na manatu e naʻo tamaiti aʻoga ma tamaiti aʻoga e mafai ona faia se sitaili, ae o le tulaga ua faʻasolo malie lava. Afro-braids ua le toe manatu o se faatusa o le auai i se tasi talavou subculture - o lenei o se lauulu laei o tagata mautinoa, tatala ma toaaga tagata. O ia uiga masani e le masani ai i sui o le augatupulaga matutua, o le mea lea, oi latou ua ova atu ma le 30 teuga latou te sili atu ona teuteuina i latou i lalagaina.

Stylists ma fashion fesaiai latou te le teteʻe i nei ituaiga, ae, i le itu, latou te talitonu o se faaputuga o laiti fusiua latou te foliga foliga talavou. I o latou manatu, ua na o le pau le tapu mo tagata matutua o le le fiafia o isi.

I le faaopoopo atu i le itupa ma tausaga, e taua le amanaia o lanu o foliga vaaia. E masani a, o le fulufulu lauulu e filifilia ina ia faʻamamafaina ai le lelei ma nana le sese. Ae paga lea, i tuʻufaʻatasiga o faʻamanuiaina le atoatoa, o avanoa o pulou e matua faʻatapulaʻaina, o lea e mafai ona latou teuteuina lo latou tagata e ona pe afai o tulaga nei e te ausia:

  • foliga matagofie le ulu. Pigtails fetaui faʻamalosi lelei i le kopita ma e le faʻatagaina oe e faʻatulaga foliga e pei o le uila mafolafola, se lapoʻa sikuea muaulu poʻo ni taliga e faʻataʻitaʻi mai fafo,
  • foliga o le pepa saʻo. E tumau pea matala, o lea soʻona faʻateleina, lapotopoto ma vaega patino o le a sili atu ona manino. O le mea lava lea e tasi i foliga le atoatoa: se lapoʻa pe umi le isu, lautele pe latalata i mata, ma isi. Moni, i le tulaga lea, o mea laiti laiti e mafai ona faʻasaʻoina i le teuteuga,
  • leai se maʻila, paʻu o manu, lapopoʻa lapoʻa. O le tuusaunoaga o le vaega nape - o loʻo nana le paʻu pe a fai e lalaga faʻatasi ai ni uʻamea ma ni manoa sese,
  • le faʻaaogaina o laʻei lavalava. Afrokos mautinoa e le ofi i totonu o se pisinisi pisinisi saʻo, ma e le mafai foi ona ofi i le faleuila i le afiafi, ae o loʻo lelei le tuʻufaʻatasia ma le ituaiga o ituaiga, taʻaloga, talavou, masani.

'O lalaga' amo 'ie e oʻo lava i aliʻi

Contraindications to ofaina afro-fili

O tagata laki e faʻatagaina ona laʻei fulufulua i o latou foliga, uo ma laei laei ile galuega e manaʻomia ona mautinoa e le afaina ai lo latou soifua maloloina. E le mafai ona lalagaina Afrokos ma:

  • vegetovascular dystonia,
  • masani ona tiga o le tupuaga,
  • faʻamaʻi eseese o le uluulu: seborrhea, psoriasis, neurodermatitis, susu,
  • vaivai le tino, faigofie ona pa'ū.

Lelei ma faaletonu o lauulu

Braids o se sili lelei auala e suia ai i tua atu o le iloaina, ae filifili i luga o le lototele suesuega ma foliga mafai ona faigata. O lenei fulufulu lauulu, pei o isi lava, ei ai lona manuia ma le leaga, ma o latou malamalama o le a fesoasoani e faia le filifiliga mulimuli.

O penefiti e pei ona taua i lalo:

  • soʻo se taimi e mafai ai ona e toe foʻi i le taimi na e muamua ai, e tatau ona e fili
  • unta faʻataga oe faʻatagaina oe e faʻataʻitaʻi ma lauulu ulu,
  • ma lanu kanekalon poʻo ni filo susulu e mafai ona e "taumafai" i soʻo se paolo e aunoa ma le valiina o lou lava lauulu,
  • oi latou e leʻi faʻamanuiaina e le natura ma le mafiafia o lauulu, e mafai ona toe faaleleia lea mo sina taimi,
  • mo le vaitaimi o le ofuina o pulou, e mafai ona galo e uiga i aso uma styling ma e oo foi selu,
  • E le manaʻomia le fufuluina soo o lauulu, tasi le vaiaso e lava,
  • le laulu lauulu e umi se taimi, e le itiiti ifo mo le masina e mafai ona e talitonuina saogalemu i luga. O le taimi tonu e faʻalagolago lea i le saoasaoa o lauulu tuputupu ae: paʻu o aʻa ma le "vavae i lalo" tuʻituʻi mai le lalagaina faia le foliga lautele vevesi, ina ia 1–1.5 cm lau luga o lauulu o se taimi e sainia ai mo faasaʻo,
  • E vavaeʻese mai lauulu ile fulufulu mata, ma fusi i latou lava ile pipiʻi ile ulu, ma e sili ona talafeagai ile laulu mo soo se gaioiga, e aofia ai ma taʻaloga. E aoga foʻi i 'aufaʻi uumi e mafai ona faʻamauina i se fusi poʻo se fusi,
  • sitaili puipuia le lauulu, e pei ona aoina, e itiiti ifo latou faʻaititia i le ea mago, malulu, ultraviolet leitio, pefu. I se faʻaopopoga, i lenei taimi atoa o le a latou faʻasaoina mai mea faigaluega ma masini mo teuteu,
  • i lalo o lole faʻapipiʻi oe e mafai ona nana le laei e leʻi faʻaiuina,
  • pigtails aunoa ma faʻateʻa manoa e lelei mo le taumafanafana - o lea e sili atu le faʻaleleia e le ulu mo le vevela,
  • o le mafiafia o faaputuga maʻulu ma kanekalon mafai ona suia le pulou, ina ia, i le vaitau malulu, e te le manaomiaina se pulou.

Taʻamilosaga - ose laei manaia mo soʻo se gaioiga i fafo

O mea le lelei e sili atu laititi:

  • pigtails faʻamau le paʻu, ina ia toetoe o tagata uma i nai aso muamua e i ai lagona le lelei e oʻo i le ulu tiga. O nei faʻailoga e manaʻomia ona vaʻaia: e masani ona mou ese atu i le tasi i le lua vaiaso, ae afai e le mou ese le faʻaletonu, o lona uiga e sili atu le lelei o le fili i lalaga o lulu. O le onosaʻi mo le lelei o le lalelei i lenei tulaga e le mafai, talu ai e mafai ona tupu le faʻafitauli e ala i le sese o se le poto masani matai na tosoina ia manoa, ma o lenei mea e lamatia ai e faʻaleagaina le folika lauulu ma o latou mulimuli ane leiloa,
  • e umi se taimi e fai ai lau lauulu. Afai e uumi o latou laulu (mai i le ogatotonu o le pito i tua ma lalo), tusa lava pe aunoa ma le lalagaina o isi 'ie, o le braders mafai ona faaalu 8-10 itula faigaluega,
  • fufuluina ma faʻamamaina o le a manaʻomia sili atu taimi nai lo le tausiga o lauulu malulu
  • Afro-braids - o se lauulu laei lea e faigata ona toe teuteuina. O 'seevae' ufiufi uʻumi ua naʻo le faʻapipiʻiina i se siʻusiʻu, faʻapipiʻi i se ulu faʻapipiʻi tele, poʻo le faia o se fusi i le palealii. Oe o le a galo ia te oe e uiga i le matagofie afiafi hairstyles ma romantis tafe lemu,
  • a faʻapea e faʻaaoga le kanekalon, ona o lea i le taumafanafana o le a matua vevela.

Taua! E le faʻatamaina e Braid latou lauulu ma e le faʻaleagaina! O le mea moni, o le lauulu o mea ua pala ma e mafai ona sili atu malepelepe, ae o le tausiga faʻalelei i le taimi o le toe faaleleia o le a faʻasaʻo le tulaga. E i ai manatu le lelei i luga o fesoʻotaʻiga, ae o le mea le lelei e masani lava ona o le mea moni o teineiti latou te leʻi amanaia le tulaga muamua o latou curls, pe oʻo i le pule le saʻo.

O le a le umi e tatau ona iai mo le mimiti

Fiafia i latou e iai manaʻoga faʻapipiʻi i le puimanava e mafai ona toʻafilemu, aua o latou "punaoa" o le a lava mo soʻo se ituaiga o lauulu, tusa lava pe leai ni kanekalon. Ae ui i lea, aua le popole i latou e laeiina se pulu puʻupuʻu - fitu senitimita o lauulu ua lava e fai ai se fili. O lenei umi e mafai ai ona e lalagaina ma faʻamau i pito o pigtails, faʻapea foi ma le fausiaina ia i latou faʻavae faʻapipiʻi ma filo lanu.

Ituaiga o ituaiga

E i ai ni ituaiga eseese, ae i luga o la latou faavae oe mafai ona fatuina se numera le gata o filifiliga fou. Lenei le manaia o le faiga faʻagasologa o nisi taimi faʻamalosi, ma le faʻaosofia o le malosi mo a latou galuega, latou te le aveina se tupe mai le tagata faʻatau pe a fai atu ia te ia e faʻataua ai ni mea faapitoa fatufatu mamanu ma ua malie e faʻasoa se ata mo le matai vasega.

'Aʻoʻo lou lauulu

O lenei faiga masani o lauulu foliga ese lona igoa - falani. E lalagaina lauulu pei o se Farani fili ma o lea e matua ese lava mai afro fili ma dreadlocks. A fetaui lelei i le ulu faʻatagaina oe e fatuina ituaiga uma o mamanu, e fuafua i luga o le tautua laei e vaevaeina i ni tele.

Ua masani lava ona fili lalagaina mai o latou lava lauulu mo ni vaiaso sefulutasi, ona o le puʻeina o lauulu e faʻasolosolo ona toso mai fafo o le laulu ma fulufulua, ma maua ai le le maluelue foliga.

Fautuaga: e fautuaina le lalagaina fili mai lou lauulu i le amataga o le taumafanafana ma le foliga mai o le tan muamua, a leai, i le taimi muamua o le eseesega i le va o fulufulu ma uluulu o le a matua matauina. O le a le umi, ae e le foliga matagofie.

Faʻatonuga tuʻusaʻo

E faigofie lava le faiga o lauulu i le faʻatinoina: o ie lalaga faʻapipiʻi i luga o le ulu i laina tutusa e mafai ona alu i le itu mai le muaulu i le pito i tua o le ulu, mai le vaeluaina i taliga poʻo se tulimanu. O le saʻoloto o pito o le laʻau faʻaʻele faʻapipiʻi i le faiga o afro-fili ma faʻauʻuina ma fusi faʻapipiʻi, lopa poʻo isi metotia.

Faʻailoga tuʻusaʻo o le filifiliga taatele lea e fiafia faʻatasi e aliʻi ma tamaʻitaʻi.

Le filifiliga i lauulu tuʻituʻi mai i lou lava lauulu

Geometric mamanu

Fulufulu Farani i lenei tulaga ua faʻavasega ina ia latou faʻatupu faʻasologa foliga o mea eseʻese. E faigofie tele polokalame faigofie e mafai ona faʻatinoina tutoʻatasi, ae masani lava ona faʻatuatuaina le faia o sea laulu e talitonuina e le matai.

E mafai ona faʻaeʻe suti Farani i le foliga o le geometric.

Tina o tamaitai - Faiga masani

Farani-braids-fili o se ituaiga o Aferika, peitai, latou foliga foliga ese ese. I le faaiuga o le luasefulu seneturi, na avea i latou ma tagata moni lavea i teine ​​talavou ma vave maua lauiloa i le lalolagi atoa. Talu ai o le masani e faʻataʻamilomilo, ma masani e toe foʻi mai, i le 2017 tamaitai faʻamanatu toe talafeagai ma ave lo latou tulaga faʻaaloalo i le lauulu o tamaitai lalelei.

Brady 2017

I le 2017, e le masani ai pupuʻu laiti toe maua lo latou lauiloa muamua i teine ​​talavou ma le feusuaʻiga lelei o le matua. O latou foafoaga e faʻavae i luga o taimi i luga o tekinolosi Farani, ae ui i lea, lalaga mamafa mamafa mafai ona faʻatautaia i auala eseese. I le oʻo mai vaitau, o ituaiga pito sili ona talafeagai o ie o iai.

  • togi teine ​​a le masani e fili mai lava i le tele o manoa laiti o le tutusa lava. I lenei tulaga, e le fetagofi pigtails i le tasi,
  • tamaitai talitutusa toatolu o loo i luga uma o le ulu i le tutusa mamao mai le tasi ma le isi,
  • 'ie fili o le fili faʻanana faʻapipiʻi tutusa tutusa, ae mafai ona maua i mamao eseʻese ma i tulimanu eseese faʻatusatusa i le tasi ma le isi,
  • galu, taamilosaga ma valu - filifiliga sili ona faigata e faʻatinoina, e le mafai ona faia e tutoatasi.

'Fili o Fusiua

E saʻo le manaia ma manaia aʻoʻo aʻo le au-totoga, o le mea lea latou te le manaʻomia ai ni mea faʻaopoopo poʻo ni mea teuteu. Ae ui i lea, o nei onapo nei ua teuteuina ma le fiafia ia laʻei fulufulu i laʻasaga eseese, e aofia ai lipine, aufana, filo e tele-lanu ma isi mea faapena. Fuafua i mea na faʻaaogaina e fausia ai le ata, ma le ala o lalagaina o latou lava lavalava, o lauulu e mafai ona foliga atoa ese, ina ia teineiti mafai ona faia suiga i o latou foliga vaaia.

Kanekalon fili

E tele naua, ina ia faia ai ni uluaʻiga lauulu faʻavae i luga o Farani lalaga, e faʻaoga Kanekalon. O lenei mea teuteu alafua i foliga ma fatufatuga tutusa loka masani, o lea e le tu i fafo i le lautele solo o lauulu, ae i le taimi lava e tasi e maua ai le lauulu faaopoopo voluma ma faia ia malosi. E mafai ona faʻaalu se toloa mai i Kanekalon nai lo fili o loʻo faʻaaogaina ma tekinolosi masani - e oʻo atu ile 8-10 vaiaso.

Valivali fili

E saʻo lava teine ​​talavou ma le mautinoa o ni taʻaloga o loʻo iai ni ona lanu e fia faʻaosofia ai le mafaufau ma faʻaosofia ai le au maimoa. Mo le fausiaina ia i latou, o loʻo faʻaali filo filo filo, e mafai ona manino faʻatusatusa ma le lautele lanu o le lauulu pe faʻaʻeseʻese ese mai ai. E le gata i lea, o lavalava faʻatasi ma 'eseʻesega o loʻo faʻaʻaliʻulu i lauulu ua valiina i ni isi leo e lauiloa foʻi.

Talu ai e leai ni tekinolosi faʻapitoa e faʻaaogaina e fausia ai, o mea faʻamaonia e le umi se umi - le sili atu nai lo le 2-3 vaiaso. Mo lenei mafuaʻaga, o manoa e masani ona valiina ma le lanu malulu vave aʻo leʻi lalagaina, fuafuaina mo se mea faʻapitoa poʻo se mea e tupu. A maeʻa ona faʻataʻamilomilo-lalaga faʻamamaʻai fafine, ma faʻamamaina ai le solo faʻataʻavaleina i le vai mafanafana ma se laʻupamu poʻo se mea e faʻapipiʻi ai se fulufulu manu.

Malumalu

Mo i latou e le o sauni mo se fesuiaiga suiga i le ata, o se faigofie foliga o le lauulu, e taʻu "Cornrow", e talafeagai. O loʻo fai ma ata o le 3 poʻo le 2 'ie-fili i le fili, ma togi i le malumalu, ma e tele mea taua, e pei o:

  • aumaia le "fiafia" ma le eseese e oʻo lava i le masani masani,
  • e le manaomiaina laasaga autu ma le fesuisuiai, mo se faataitaiga, o le tafiina se malumalu,
  • faʻatagaina oe e faʻataʻitaʻi ma lau vaega uma o le lauulu - faʻasaʻo pe faʻaʻaliʻulu, lalaga 'ie puipui, faʻanumera ma isi.

Manava mafiafia

Fulufulu lapopoa, lea e fausia mai i le mafiafia o fulufulu o laulu, foliga tutusa ma pulu laiti masani, ae, tusa lava pe i luga o le mafiafia lauulu latou te le mafai ona sili atu nai lo le sefulu i le taimi lava e tasi. Mo lo latou lalagaina, o loʻo faʻaogaina foi se metotia Farani, lea e faia ai gaioiga taʻitasi i le pikiina o se vaega o lauulu mai le parietal vaega o le ulu. Fulufulu fafine mafiafia ma lipine o lanu susulu lalagaina i totonu latou foliga foliga sili ona matagofie ma moni.

Filo filo

Manatu lalagaina faʻatasi ma tuʻufaʻatasia o vavae filo foliga sili ona manaia. Latou te fiafia faʻalelelei ma avatu se tulaga lelei, i lona o loʻo iai, ma i tagata uma. E ui lava o lenei lauulu lauulu e lauiloa i le tele o teine ​​talavou, na o se vaega laititi o fashionistas liliu atu i ai, talu ai e le mafai ona faia na o latou, ma e leʻo uma matai e mafai ona feagai ma lenei galuega.

Pulufulu lauulu lauulu

E le pei o isi ituaiga pulou, eseʻese ituaiga o totoga mafai ona fili faʻapuʻupuʻu tusa lava pe puʻupuʻu lauulu, aua o le faia o lenei lauulu lauulu e te manaʻomia na o le 5 centimita le umi. Ina ia maua se faʻaiuga matagofie ma manaia, o le a faʻataʻutuʻuina tootoo mo pupuni pupuʻu mai loka manifinifi, a le o lea, o le a le lava ni nai o latou, ma le ulu o le a foliga vevesi.

I le avea ai o se tulafono, o tagata e ana o laʻau pulu o fulufulu ma faʻaopoopoina o Kanekalon. O lenei mea fau mea e fesoasoani e maua ai le sili atu le manaia ma fulufulu lauulu, lea e mafai ona tumau e oo atu i le 1.5-2 masina. O lenei filifiliga e sili ona lauiloa i le taumafanafana, pe a o nisi tagata e afu o latou ulu. Pigtails-braids faʻatagaina le paʻu e manava ma faʻamalieina le faʻaletonu e ala i le vevela vevela.

Taulima ma Kanekalon i fetu

Faatasi ai ma le oo mai o le masani masani mo lalagaina, toatele tagata taʻutaʻua o le lalolagi na filifili e suia ma faia suiga i la latou ata. Lenei e mafua mai i le mea moni o fetu e tatau ona tosina mai le mafaufau ma i se auala faʻateia le aofia. E mafai lava ona maitauina ia lauulu faʻalelei Farani mai tagata lauiloa i le amataga o le 2000, ina ua maeʻa le lauiloa o lenei lauulu. I le vaitau, i le 2017 vaitau, o le tele o tagata lauiloa na latou toe foʻi atu ia te ia.

O le mea lea, o fetu nei o le faʻaaliga pisinisi ma le ata tifaga faʻaaloalo i foliga mo fusi-lalaga 'ie i vaitaimi eseese o le taimi:

  • Gwen Stefani o se tagata lauiloa Amerika pese ma fai pese ma se leo e le mafaafitia, o le na avea ma leo leo o le vaega musika No Doubt musika mo sili atu nai lo 30 tausaga,
  • o se pese fiafia Christina Aguilera, o le na lauiloa e le gata mo lona leo tulaga ese, ae o lona alofa foʻi mo le suia o ona foliga ma faʻateia,
  • o le sili lauiloa sui o le lauiloa Kim Kardashian aiga,
  • tuafafine matua Kim Khloe Kardashian,
  • o Kylie Jenner, o se tasi o sui pito i laʻitiiti o lenei aiga,
  • tagata pese pese Beyoncé,
  • tamaitai teine ​​Juliette Lewis, o le na filifilia mo se Oscar mo Sili Lagolago Fesoasoani.

Lolo, galu ma le valu.

O se mea e sili atu ona faigata le ituaiga o sitaili, e mafai ai ona e maua le toeitiiti lava se mamanu. O le faigata, o mea faʻailo e tatau ona punou lemu ma tutusa ina ia faʻasaoina le matagofie o le mamanu fuafuaina. O galuega faigata uma e mafai ona faia na o le poto sa iai le matai ma e taugata tele, ae o le faʻaiuga e faʻamaonia ai auala: o le saunia o ni lauulu e fesoasoani i le fausiaina o se foliga tulaga ese lava.

Sisitema Brady Design - Galue mo Polofesa

Malo o le Malumalu

Mo i latou e le o sauni mo se fesuiaiga suiga i le ata, e mafai ona faʻataʻitaʻiina se faʻafaigofie o le lauulu. E tolu ona faʻailoga! Muamua, o se mea aoga e faʻamamafaina le malumalu e aunoa ma le manaʻomia e tipi. Lua, a paga o faʻataʻitaʻi faʻapitoa Farani braids o le a aumaia se taliaina fiafia o eseese e oʻo lava i le masani masani. Lona tolu, o le mea e totoe totoe o le lauulu e mafai ai ona e faʻataʻitaʻia: curl curls, fai fusi ma fuga, lalagaina fili.

Fesoasoani! Sa fiafia tele fafine i fili i le malumalu ma na latou tutu ai i foliga ese o le cornrow. O le upu ua faaliliuina mai le Igilisi o le "rows of corn."

E oo lava i le masani masani e mafai ona fesuisuiai ma fili i le malumalu.

Faia e le tagata lona fili

Soʻo se mea o loʻo i luga luga o peleue tautua e mafai ona fesuiaʻi ma o filo filo, kanekalon ma isi faʻatufugaina faʻasologa. O le filifiliga o nei mea e le faʻalavelaveina: e matua mama lava, ona latou te le mamafa tele e oo lava i le tele o laulu. I se faʻaopopoga, o synthetics e le hygroscopic, fufuluina e aunoa ma faʻafitauli ma mago vave. O ula ma filo e sau i lanu eseese, ina ia mafai ona mamanuina pigtails mo soʻo se tofo, mai filifiliga le mautonu i le sili atu faʻaolaina gaioiga. Le faʻavae mo le filifilia o ituaiga o metotia mo le fuafuaina o ni mea e leai se totogi. O loʻo nono uma mai aitalafu masani afro.

O ie faʻapipiʻi faʻapipiʻi o laʻau e masani ona ufiufi nai lo peleue tautua, aua e vave leiloa o latou foliga. O le mafuaaga autu mo le faʻasaʻoga o le toe lalagaina o aʻa.

Classic lalaga 'fili

E pei ona aliali mai le igoa, ua lalaga taʻitasi i le pito, ma ina ia le fuga, e fusia faatasi. Le tele o taimi e faia lea i le soldering: o le synthetics lelea lelei ma faʻasaʻo le puaʻa.

E mafai foʻi faʻaopopo tuʻufaʻatasi ma kanekalon i laulu e pei o fulufulu afeleti masani

E fili faʻamauulu mai ponaiʻa - o se mea faʻapitoa e tutusa lelei ma lauulu vaivai silika. O le iʻuga o brady uma e tumau fua ma pei o se curl, o le umi e mafai ona filifilia i luga o lau filifiliga.

O loʻo gaosia ia ula i mea faʻapipiʻi e teuteu ai laulu.

Nei o loʻo sauniina ni uumi manifinifi puʻelea ua lalagaina i totonu o latou laulu. E mafai ona e alu saʻo, galu pe omea.

Zizi - fulufulu manifinifi ua leva ona sauni e faʻapipiʻi i fusi

Maoae loka, curls, afrolokones

O nei mea, e sili ona tutusa ma le laulu o tagata, eseʻeseʻesea i le ituaiga o curl. O loʻo faʻamalosia nei i latou i le lalagaina o fulufulu Farani, e pei ona taua i se fili, ae toetoe lava o le umi atoa e aunoa ma se totogi, ina ia maeʻa le laulu foliga foliga e pei o se faaputuga o loʻo.

O fulufulu e gaosia e faʻapipiʻi i lavalava pupuʻu, ae o le tele o le umi e tumau pea le leai, faʻataʻitaʻiina o se laulu fulufulu lauulu

Sauniuniga gaioiga

Ina ia lalagaina afro-fili i le fale, o le mea muamua e tatau ona e faia o le mauaina o mea talafeagai:

  • faʻataʻitaʻiga faʻapitoa ma ni vaega e mafai ai ona e vaʻai ia te oe mai i itu eseʻese, ma seisi faʻaʻeseʻese tele - e fesoasoani lava e fai le pale,
  • se selu ma se umi manifinifi - e faigofie ona fai o ni vavaega ma ia,
  • eseese lauulu lauulu. E tele mea e manaʻomia e faʻasaʻo ai se laʻau malulu, ma tamaiti laiti e faigofie lava i le faʻasaʻoina o se mea e leʻi faʻamaeʻaina, pe a faʻafuaseʻi ona e lelavava, valaʻau se tasi pe i ai se isi manaʻomia e faʻalavelaveina,
  • tamai ie fulufulu mo pito o pulou,
  • e filifili i filifili, faʻapena foi ma ni kulimi faʻapitoa poʻo ni uilaʻulu mo pito o le lalaga faʻamaonia.

A aoina nei mea, e tatau lava ona e faʻatali mo se aso maua fua ma e mafai ona amata le faiga fatuga.

Taua! E i ai manatu eseese e uiga i le muai fufuluina o lauulu. O nisi fefaʻatauaʻi latou te mananaʻo e galulue ma mea mama, ma mo le faʻafaigofie latou te mama mama ni manoa i le vai ina ia aua neʻi faʻamaeʻa ma aua le solomuli. Peitaʻi, e i ai le isi auala - lua aso aʻo leʻi faia le faʻagasologa, fufulu lou lauulu i le faʻamalama e aunoa ma le faʻaaogaina o balms ma masks. Lenei e faia e le gata mo le faigofie, ae faapea foi mo le saogalemu mafuaaga: mama lauulu e sili atu ona leaga, o le mea lea, pe a uma ona lalagaina, e mafai ona malepelepe.

Ina ia faia togi ma ou lava lima, o le a e manaʻomia se faʻata ma feaveaʻi apaau e vaʻai oe lava mai itu eseʻese

Braiding - o se laasaga ma lea laasaga faʻamatalaga o le faiga

  1. O le mea muamua e te manaʻomia e filifili i le ata. I le fale, o le auala pito sili ona faigofie e lalagaina ai lalaga masani.
  2. Ona selu lea o le lauulu ma, amata mai le palealii, vaevae ia i latou i vaevaega e tusa ai ma le filifiliga filifilia. E masani lava ona tatou maua 16-20 fasi ie, ae o lea e faalagolago uma i le maualuga o le laulu ma le faʻatusa. E tatau ona uʻu aʻi uma ma le laʻau laʻau puʻeʻi, faʻauʻau i luga o le ulu, ma tuu le umi e leai se totogi mo le taimi nei. O le iʻuga o lenei laʻasaga o le a avea ma se "sauniuniga" mo lalagaina o lualitoto i le lumanaʻi: tele o manoa, o lona soʻotaga e faigofie ona siakiina ma le fesoasoani a faʻata. O loʻo i ai se isi filifiliga: muamua, vaeluaina ma faʻamamafa se laina o lauulu, lalagaina o se puaʻa mai ia i latou, sosoo ai ma le isi vaeluaina ma isi. Peitaʻi, o lenei metotia e sili atu ona fetaui lelei mo tagata atamamai ua iai le poto ma e mafai ona iloa ai le mata sili ona lautele mo le tutusa mafiafia.

Muamua e tatau ona vaeluaina le lauulu ma ni vaega eseese, ina ia faʻailoga le tulaga o le lumanaʻi fili

Brad e amata lalagaina e pei o se Farani fili

  • Taʻitasi taʻitasi e fili i le iʻuga, e aunoa ma ni laasaga lavelave. E mafai ona faʻauia ma fusipaʻu, a leai se laʻititi leai se totogi - e faʻalagolago uma i le manaʻomia. Afai e aʻafia Kanekalon i le faiga o le fulufulu, ona lalagaina lea i fulufulu uumi pe a uma le fulufulu Farani ma amata le masani, e ui lava e mafai ona fai si vave. O le tuusaunoaga o lanu vavaeina ua lalagaina mai lava ile amataga. Kanekalon ua faʻaopopoina i le laulu umi o le laulu mai le ogatotonu o le vaeluaina.
  • Fautuaga faavae tausiga

    E faigofie lava le vaʻaia o loʻo vaʻavaʻaia pe a e iloa le auiliiliina o le laulu. O tulafono faavae e pei ona taua i lalo:

    • fufulu lou lauulu tasi uma 7-10 aso,
    • masks, balms, serums, shampoos with conditioner e le mafai ona faʻaaogaina, aua e leaga ona fufuluina. E sili lava le aveina o le sulu masani mo lauulu masani, faʻaʻemo sina vaega i alofilima poʻo le omomi, faʻapipiʻi i luga o le ulu, ma salalau lemu i luga o aʻa, ona fufulu faʻalelei lea i taʻele i le taele,
    • Oomi le solo susu mago lemu ma faapipii solo mago ile solo. E matua faʻasaina le tuiina poʻo le mimilo o ona fili ile soʻo ole masini e faʻaleaga ai lauulu, ona o ia mea e leiloa e lona lauulu,
    • e le mafai ona faʻamamaina ma se fulufulu faʻapipiʻi - i soʻo se mea lava, o le ea vevela e leaga ai lauulu, i se faʻaopopoga, latou amata amata ona pulu ma tuʻituʻi mai i lalaga faʻamaonia.Afai ei ai ni manoa sulu ile laulu, o lona uiga o mea uma e tatau ona puipuia mai le maualuga o le vevela,
    • ina ia umi le umi o loʻo taofi pea e le puʻupuʻu a latou foliga muamua, o nisi taimi e tatau ona e alu mo faʻasaʻoga. O le matai e tipiina ma le faaeteete lauulu na paʻu ese (a uma ona lalagaina, o lenei o le a le matauina ma o le a le afaina ai le mafiafia o le lauulu). Atonu e tatau ona e lalagaina nisi lalaga faʻapitoa fili,
    • e manaʻomia e aveese pigtails i le fale: o tagata faʻapitoa latou te faʻaaogaina se pamu faʻapitoa o meaʻai mo lenei mea, o le a faʻaleleia atili ai le le fofotaina o galugalu ma faʻaititia ai le lamatiaga o le leaga. I le faaopoopo atu, o le matai fautuaina le tausiga talafeagai mo le toe faaleleia vaitaimi. Afai e fai se faʻasologa i le fale, e sili le valaʻau o se tasi mo se fesoasoani.

    A maeʻa ona faʻamama ia totoa, o le a fulufulua le lauulu mo sina taimi, ae i le faʻaeteete lelei latou te vave toe foʻi i le masani.

    Taua! Ina ua maeʻa lalagaina, o le tele o laʻau ua paʻu, ae o se mea masani lea faʻaalia e leai se mea e popole ai. O le mea moni o aso uma lava e toʻulu ai lauulu o latou ulu, ae mai lalaga faʻamaʻamana e leai se mea latou te o i ai.