O faʻafitauli

Alopecia - ituaiga, mafuaʻaga ma togafitiga mo le pulu

Ituaiga o Alopecia

Alopecia (osooso) - malulu lauulu o le tino. O mafuaʻaga e ala ai ona amata ona leiloa le lauulu tagata i le lotolotoi o le soifua maloloina mafai ona vaevaeina i 2 vaega autu: fafo ma totonu. O mafuaʻaga i totonu e aofia ai le faʻapaleniina o hormonal ma endocrine, faʻafitauli o le autoimune, o se mea e masani ai, o mea i fafo e aofia ai le mafaufau (popole), faʻamaʻi, afaina o le tino (afaina ai le paʻu), aafiaga o mea oona, ma isi.

E masani lava ona i ai le tuʻufaʻatasiga o nisi o itu e mafua ai le paʻu o lauulu. E fuafua poʻo le a le mafuaʻaga e fuafua ai, e tele ituaiga o alopecia e iloga. Ole masani a faʻatumu o le androgenetic alopecia, e tupu i aliʻi ma tamaʻitaʻi. E tusa ma le 95% o tagata uma na vaʻai tagata maua lenei pepa. Le isi pito sili - focal alopecia (i lalo ole 4%). O isi uma ituaiga alopecia tuʻufaʻatasia, o loʻo i lalo ifo o le 1%.

Androgenic alopecia

O feusuaiga feusuaiga latou te le maua se faʻatonutonuina poʻo le faʻaosofia ai se aafiaga i lauulu. O lea, e faʻamalosia e le estrogen lauulu i luga o le ulu, ae taofia ai le tuputupu ae o lauulu i isi vaega o le tino. Androgens faaosofia le tuputupu ae o le 'ava, moge, vegetation luga o le tino, ae taofia le tuputupu ae o lauulu i luga o le ulu. E faʻafefea ona galue le tasi poʻo se isi o le tamaititi mole feololo o le tino e faʻatinoina e uiga masani o se folikel. Androgenic alopecia o le taatele sili ona mafuaʻaga o tama tane fulufulu ma fafine laulu manifinifi. I le atinaʻeina o le androgenetic alopecia, o le autu o loʻo i le 5-alpha reductase, o se enzyme e toe faʻatonutonuina le testosterone i le dihydrotestosterone (DHT).

DHT faapuʻupuʻu le tuputupu ae o le vaega o le laulu, lea e tau atu i lona miniaturization ma faasolosolo atrophy. I le taimi lava e tasi, o le ola taamilosaga o le lauulu faaitiitia, mafua ai le faateleina o laulu. Suesuega ua faʻaalia ai o le tulaga o androgens i fafine ma androgenetic alopecia masani ona le sili atu nai lo le masani. Lenei manatu e faʻapea mai ile pathogenesis o le androgenetic alopecia, o le mea autu o loʻo faia e le tele o le mafaufauina o gaioiga i le gaioiga o le DHT. I tamaloloa, o DHT-faʻaituloto fatuga o loʻo tu i le pito i luga o le ulu ma luga o le tuaoi o lauulu tuputupu, lea e faʻamatalaina le uiga faʻaalia o tama tane botd. O le fafine androgenetic alopecia e salalau solo ma e seasea oʻo atu i le pulu

Alopecia areata poʻo le Alopecia areata (AA)

E mafai foʻi ona tupu i aliʻi ma fafine ma tamaiti. AA e masani lava ona amata i le faʻaali i luga o le ulu o ni lio e leiloa le lauulu, o nisi taimi isi nofoaga, mo se faʻataʻitaʻiga, o laulu mata ma le 'ava, o loʻo noatia i lenei mea. Mo le tele, e alu ese lenei tausaga pe muamua. I nisi nofoaga lavea, o lauulu amata ona toe tuputupu aʻe, ae foliga mai o isi vaitaʻi. I isi, alualu i luma le pala - o loʻo i ai ni vaega o loʻo tupu ai le oso ma ua foliga mai ni mea fou.

O mafuaʻaga ma le atinaʻe faʻatino e leʻi malamalama atoatoa. Tele faʻamaoniga o loʻo faʻaalia ai o le AA o se maʻi o le faʻamaʻi lea e taofia ai le tuputupu ae o lauʻele faʻamalosi mai lauulu. E iai se vaega taua na faia e tagata.

Leiloa o lauulu vaivai

O se ituaiga o alopecia, lea e fulufulua ai pea lauulu ona o le malosi o le feteʻenaʻi, tele ona o se mea e mafua mai i le uumi o laulu lauulu, pei o lopa.

Umi le faʻaititia leiloa

I le faʻafuaseʻi o popolega, o le tuputupu aʻe o lauulu e mafai ona faifai lemu, ma mafua ai le paʻu o lauulu ua atili ai ona matauina. Ua faʻamalosia e le faʻamamafa o le tele o soʻo e ulu atu i le vaega o loʻo malolo ai, ma i nai masina ua maeʻa le faʻamalosia o mea na tutupu, o vaega malolo uma e lafo atu o latou laulu i le taimi lava e tasi.

Le mautonu o lauulu lauulu

Le leiloa o lauulu ile gaioi ole vaega ole tuputupu aʻe e mafua mai ile vailaʻau poo le leisa. Kanesa togafitiga e pei o chemotherapy poʻo le faʻamalologa togafitiga taofia ai le tuputupu ae ma tupu ai faʻafuaseʻi le leiloa lauulu. O se aʻafiaga o nisi vailaʻau e mafai foi ona tele le paʻu.

Mamalu lauulu

O le vaega o fulufulu ua fausia o keratin lunak, ina ia mautinoa le malosi faʻamalosi o loʻo faʻapipiʻi i se tipi - tele vaega o fuatia manino, o le keratin o lea e faigata. I lauulu masani, o flakes fetaui lelei, faatasi ai ma le laulu foliga susulu, fetuutuunai ma faigofie sulu. Perm, valivali, faamago ma se fulufulu ulu ma isi aafiaga mafua ai le folo o flakes, o se taunuuga o latou tulaʻi. E mafua ai le fulufulua o lauulu, faigata ona selu. I nisi o tulaga, o le faʻatafunaina o le vavae e pei o lauulu e aliali mai e toetoe a leai se tipi. E masani ona latou vaevae i pito (vaevaeina) ma gagau ese i luga o le aʻa. I lenei tulaga, o le folikel e tumau le aoga ma lauulu tuputupu ae.

Faaletonu taumafa

O meaʻai paʻu e seasea lava ona tupu le lauulu. I nisi tulaga, o nisi meaʻai faʻaletonu e ono mafua ai le faʻavaivaia o fulufulu lauulu, e mafua ai le faʻaleagaina.

Isi mafuaaga o le leiloa lauulu

Lauulu leiloa e mafai ona mafua mai i se siama poʻo se faʻamaʻi pipisi. Le tele o taimi, le faʻalauiloaina i ia tulaga e lelei ma e faʻalagolago i le ala o faʻamaʻi. A maeʻa le faʻaumatia o le mafuaʻaga, i le tele o tulaga, o lauulu tuputupu a e toe.

Fofo mo le pala: mea moni ma tala fatu

Seia oʻo mai talu ai nei, na o maofa le au saienitisi i le le malie o tagata oe na sauni e faʻataʻitaʻi ni fofo e folafola atu ia i latou le toe fuataina o le lauulu. Peitaʻi, o ni suʻesuʻega na faʻaalia o se tagata e matua musuia tele, e mafai lava ona mafua mai le tuputupu aʻe o lauulu, ona o se vailaʻau e matua le lava Eseese lagona, mafaufau loloto mafai ona malosi afaina ai le laulu, mafua ai o latou tuputupu ae pe leiloa. O nei mea uma e faigata ai le autu o iloiloga o le aoga o auala eseese mo fulufulu. Ua faʻaopopoina isi faigata ona o le pala e mafai ona mafua mai i ni mafuaaga. Ole mea lea, ile tasi ituaiga paita, e mafai ona gaoioi se vailaʻau, ma seisi mea - leai.

E iai le talitonuga o mea nei o vailaʻau e manatu e mautinoa lava e aoga tele:

1. Minoxidil (Rogaine, Regaine) ma ana faʻatusatusaga.

2. DHT poloka ma isi antiandrogens.

3. O auala e faʻateleina ai le faʻasolosolo o gaioiga i le epidermis.

O nisi vailaʻau e faʻaoga e puipuia ai le pala, ae o faʻamatalaga i luga o latou aoga e le lava. E aofia ai:

1. Aneti-pupula vailaʻau.

2. Isi vaifofo, aofia ai vailaʻau fofo

A o cosmetics, latou, i le faauigaina, le mafai ona mafua ai lauulu tuputupu ae. E faʻaaogaina e nana ai le malulu o lauulu ma fesoasoani i tagata pa'ū fetuunai i sosaiete. O lenei vaega e aofia ai:

1. Conditioners e faʻaopopoina le tele o lauulu ma fausiaina le aafiaga o le matagofie.

2. Meafaigaluega mo le taʻutaʻuina.

3. Valivali e pupuni ai ia mea paʻu.

4. Lauulu eseese o fesuiaiga.

6. Metotia o le palasitika taotoga.

Minoxidil ma ana faʻatusatusaga

Minoxidil (Rogaine, Regaine)

Minoxidil sa faʻaaogaina muamua o se vailaʻau mo le togafitia o le toto maualuga.I le taimi lava e tasi, o le faaleleia atili o lauulu ulu na matauina o se itu aafiaga. O le Kamupani Upjohn ua atiae i luga o le minoxidil le vailaʻau Rogaine (i fafo atu o le Iunaite Setete - Regaine), lea ua faʻaaoga i le taimi nei o se vailaau fofo. Minoxidil faaumiumi le tuputupu ae vaega o lauulu folau, ma mafua ai le faateleina o atrophic folikel.

Ina ia mafai ona 'ausia ni iʻuga vaʻaia, umi ona faʻaaogaina le fualaau faasaina e tatau. O le toe faʻaleleia o lauulu o loʻo maitauina i le 30% o tagata, aʻo isi o loʻo i ai i foliga o lauulu puʻele. O le fafine androgenic alopecia (manuia ua ausia i le 40% o mataupu), faʻapea foi male male androgenic alopecia ma le faʻaititia o lauulu ile pito i luga ole ulu, e sili ona togafitia ile minoxidil. Faatasi ai ma se umi-lamolemole lamolemole nofoaga, le minoxidil e le aoga tele.

Minoxidil i le faʻatusa o le 2% poʻo le 5% fofo i totonu o le vai poʻo le propylene glycol o loʻo faʻaoga i le papala faʻalua i le aso, taeao ma le afiafi. E leai se lanu, e leai se manogi ma vave gaoia. Ina ua mavae lena, e mafai ona teuteu lauulu i le faʻaaoga o soʻo se mea teuteu lelei. O iʻuga muamua e maitauina pe a maeʻa le 3 masina o faʻaaogaina pea le vailaʻau, ma e maitauina se faʻaalia vaʻaia na o le 10-12 masina o togafitiga. A le toe faaauauina le togafitiga ile minoxidil, e toe foʻi le laulu ile mea na iai muamua.

Talu ai nei, o vailaʻau e faʻavae i le tuʻufaʻatasiga o le minoxidil ma le tretinoin (Retin A) na aliali mai. O retinoids e foliga mai e taua tele i le suiga o le tulaga o le toe faʻafouina o faʻamaʻi. E manatu o nisi ituaiga o retinoids faʻalauteleina le epithelial ma vascular proliferation, faʻateleina le anagen phase o le lauulu tuputupu ae, ma faʻalauiloa le faʻaaogaina o le minoxidil.

E iai faʻamaoniga o le manuia le faʻaaogaina i le togafitia o le faʻaleagaina alopecia tretinoin faatasi ai ma L-cysteine ​​ma gelatin (18,000 IE, 70 mg ma 700 mg, faʻatasi, i aso taʻitasi). Togafitiga mafai ona faia i se taimi umi, talu ai leai se itu afaina e vaaia.

Faatasi ai ma isi lauulu tuputupu ae, o vailaʻau nei e gaoioi i se auala tutusa lava ile minoxidil:

Aminexil (Aminexil, Dercap) o se faʻavae masani o le minoxidil. Aminexil-faʻavae faʻavae fulufulu na fausia e LʻOreal Vishy Lab. E tusa ai ma se suesuega faʻamaʻi, aminexil faʻaititia le pa'ū o le ulu i le 8% o alii ma 66% o fafine. I le 80% o fafine, ua amata ona malosi ma mafiafia lauulu. O le faiga o le gaioiga a aminexil e le o malamalama atoatoa. I le taimi nei, ua maeʻa ona faʻamatuʻu mai le loʻofe ma le aminexil.

Kromakalin (Cromacalin), pei o le minoxidil, tatalaina faʻalala o le potassium ma faʻaosofia le DNA gaosia i le keratinocytes ma lauulu. Na muamua faʻaaogaina e togafitia ai i le toto maualuga. O lenei ua faia e Upjohn Kamupani le pateni o le faʻaaogaina o le cromacaline e toe faʻaleleia ai le tupu o le laulu.

Diazoxide (Diazoxide) - o se vailaʻau antihypertensive e tatalaina aiaiga potassium. E mafua ai le tupu o lauulu pei o le minoxidil. E i ai naʻo se supa malosi, o le mea lea, o se vailaʻau mo le togafitia o le alopecia mai e tatau ona saunia tutoʻatasi.

Pinacidil (Pinacidil) - Ole antihypertensive sooupu e mafua ai le tupu o lauulu pei o le minoxidil. O loʻo ia faia i suʻega fomaʻi o se fofo mo le tulaʻi.

DHT poloka poloka

Aneti Aneti - O vailaʻau ia e mafai ona faʻaogaina i lalo ole vaʻavaʻaia faʻafomai. O le faiga o gaioiga o antiandrogens atonu e ese, ae o latou uma, i le tasi tikeri po o le isi, faʻalavelave i le fegalegaleaiga o dihydrotestosterone (DHT) ma lauulu folikel sela talia. Ole antiandrogens e pito sili ona faʻaaogaina e togafitia ai le Androgenetic alopecia o le 5-alpha reductase blockers, o le enzyme e nafa ma le suia o le testosterone i le dihydrotestosterone. Lua ituaiga o le 5-alpha reductase o loʻo i ai i totonu o le tino. O loʻo maua muamua le tasi i le paʻu ma lauulu, ma le isi i le prostate gland.O le ituaiga mata o le 5-alpha reductase e nafa ma le foliga mai o fuafua ma le laulu o mea e fai, ma kenera - mo feusuaiga. I le togafiti o le androgenetic alopecia, latou taumafai e aʻafia filifili le enzyme o loʻo i totonu o le paʻu, peitaʻi, i le tasi tikeri poʻo le isi, o nei ituaiga o enzyme e taofia. O fafine e maua i le androgenetic alopecia e tele lava ina talanoa e uiga i le hyperandrogenic syndrome, lea e i ai le tuʻufaʻatasiga o hirsutism (faʻateleina le laulu o lauulu o le tino), lauulu leiloa ma le fuafua. I ia tagata mamaʻi, togafitiga ma antiandrogens maua faapitoa lelei faʻaiuga.

Faaiuga (Propecia, Proscar) - o se inhibitor o le 5-alpha reductase (muamua na faʻaaogaina i le 1989). Finasteride o loʻo aafia ai le 5-alpha reductase maua i le paʻu ma lauulu. Finasteride faʻaititia le tulaga o loʻo fefaʻasoaaʻi DHT. Finasteride o loʻo avea ile tautala ile 0.05-5 mg / aso mo le lua tausaga. O faʻaiʻuga muamua e mafai ona vaʻaia naʻo le 3-6 masina talu ona amata le vailaʻau. O se faʻamaliega faʻamoemoega e ausia i le 60% o tamaloloa ma le androgenetic alopecia. O aʻafiaga e pei o le le mautonu, leiloa le libido ma le faʻaititia o le sperm count, e le masani ona tupu (i le 3% o tagata gasegase), ma e masani ona faʻaitiitia i le taimi. Finasteride e le faʻaaogaina e togafitia ai fafine fafine androgenetic alopecia.

Dwarf Pama Fua (Vaai Palmeto)

Saw Palmeto oona suauu o loʻo iai le numera o gaʻo gaʻo (capric, caprylic, lauric, oleic ma palmitic) ma le tele o phytosterols (beta-sitosterol, cycloartenol, lupéol, etc.), faʻapea foi ma resin ma tanin. Vaʻai Palmeto ekstrak poloka uma uma 5-alpha reductase ma DHT fusifusi i sela receptors. Masani faaaogaina e togafitia prostatic hyperplasia. Saw Palmeto e le oona ma e mafai ona faʻaogaina e aliʻi ma tamaʻitaʻi. A faʻaaogaina Saw Palmeto, o le aofaʻiga o DHT e fusifusia i le mea e talia ai ua afa. Peitaʻi, o le faʻaaogaina o le Saw Palmeto mo le togafitia o le alopecia o loʻo tumau pea i le matata o isi vailaʻau, ona e leai se tasi na faia ni suesuega faʻapitoa e uiga i lona aʻafiaga i lauulu ulu.

Stinging nettle (Utrica dioica) ua faʻaaoga e faʻamalosia ai lauulu talu mai aso anamua. O lona iʻuga e maua ai foʻi le mafaia e poloka ai le 5-alpha reductase.

Isoflavone (genistein, daidzein) o phytoestrogens o loʻo maua i nisi o laʻau, e pei o le mumu mumu, soya, alfalfa. Genistein ma daidzein, o le faʻavae autu o loʻo i ai le soya, poloka 5-a-reductase ma faʻaititia le aʻafiaga o androgens i sela.

Cimetidine (Tagamet) - o se feteʻenaʻiga o le histamine H2 receptor, lea e faʻaaoga e togafitia ai papala o le manava ma le duodenum. Cimetidine ei ai se antiandrogenic itu aafiaga, mafua ai le le lava po o le leiloa o libido. E taofia le aʻafia o le DHT ma faʻateleina le estrogen tulaga. E faʻaoga e togafitia le faʻamaʻi o le hyperandrogenic syndrome i fafine (neʻi, hypertrichosis, alopecia). E faʻaogaina e togafitia ai le alopecia i fafine (300 mg tuʻufagu 5 taimi i le aso).

Spironolactone (Spironolacton, Aldacton) e faatatau i le diuretic ma antihypertensive fualaau. E i ai se malosi malosi faʻatautaia anti-androgenic aafiaga, taofia le gaosia o le testosterone ma poloka le fusifusia o DHT i tagata talia. I alii, e mafua ai le faʻaititia o le libido ma le gynecomastia. E faʻaogaina e togafitia le alopecia i fafine, peitaʻi, e leʻi faʻataʻitaʻia ni faʻamasinoga i lona aoga ma le placebo control.

Cyproterone (Cyproteron, Androcur) - faʻaaogaina e togafitia ai aliʻi o sauaga tau feusuaiga. E taofia ai le gaosia o le lua androgens ma estrogens. E poloka le fusifusia o le DHT e tali atu i luga o sela. Cyproterone i le tuʻufaʻatasiga ma le ethinyl estradiol (o se vailaʻau e taʻua o Diane-35) o loʻo faʻaaoga e togafitia ai le alopecia, o le fuafua ma le hypertrichosis i fafine, faʻapea foi ma le faʻailogainaʻi puipui.

Estrogens - fafine feusuaiga hormone e faapaleni ma faatonutonu aafiaga o androgens.Estrogens tauva ma androgens mo fusifusi nofoaga i luga o mea e talia, ae latou te le lava faʻaleleia le tuputupu ae lauulu. O le estrogens e puipuia ai le leiloa o lauulu i fafine. Estrogen togafitiga ua faʻatulagaina mo hyperandrogenic syndrome i fafine.

Progesteron - muamua atu o estrogens ma androgens. O loʻo iai le faʻamaoniga o le aoga le faʻaaogaina o se suauu e aofia ai le progesterone i le togafitia o le alopecia. O le Progesterone e le mafua ai le tupu o le laulu, ae puipuia le paʻu.

Simvastin (Simvastin) o loʻo faʻaaoga e tuʻu i lalo le kolose ile toto. E i ai le vaivai o le antiandrogenic aafiaga.

Flutamide (Flutamide, Euflex, Eulexin) - o se antiandrogen malosi. E taofia ai le taofiofia o androgen ia e taofi atoa le tino i le tali atu i androgens atoa. O le mea lea, e le fautuaina ai alii e faʻaaoga. E faʻaogaina e nisi fomaʻi mea laiti laiti i le pito i luga, faʻafefiloi ma minoxidil. O lenei tuʻufaʻatasiga e maua ai faʻailoga iloga nai lo naʻo le minoxidil. Antiandrogen togafitiga e mafai ona faaosofia feusuaiga faafitauli i alii. I lenei tulaga, o le amino acid L-arginine o loʻo faatonuina faʻatasi ma le antiandrogen togafitiga. Arginine o se pito muamua i nitric oxide (LEAI) i le tino. E tusa ai ma manatu i aso nei, nitric oxide e tatau mo se fausiaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, Viagra, o se fofo fou mo le le lava, faʻaleleia le aafiaga o le nitric oxide i totonu o le ana, lea e tau atu i le faʻatuina. Arginine faʻateleina le maualuga o le nitric oxide, lea e fesoasoani foi i le fausiaina. Ae paga lea, e le afaina le arginine i le malosi o le libido, e faʻaititia pe a aveina antiandrogens. Ina ia faʻaleleia le libido, ua faʻaaogaina le laupepa o le yohimbe.

Faasolosolo faiga

Lauulu tuputupu ae ma paʻu faafou e fesoʻotaʻi tele tasi i le isi. E mafua lenei i latou anatomical ma physiologis nuu. Ole mea lea, o vailaʻau e faʻalauteleina le vaevaeina o sela sela ma faʻalauiloa le paʻu faʻafouga o le a faʻalauteleina foi lauulu tuputupu ae. O nei faʻasalalauga e pei o le apamemea o loʻo iai tripeptides ma tretinoin (Retin-A).

Apamemea Peptides (Tricomin)

I nai tausaga ua tuanaʻi, sa faʻatautaia faʻataʻitaʻiga loloto o le matafaioi a le 'apamemea i lauulu tuputupu aʻe faiga. E masani lava, o le fulufulu foloa o loʻo i ai le tele o 'apamemea faʻatusa i isi tino o aano. E iloa o le apamemea o se mea taua o se numera o enzymes i le paʻu o le tagata, o lea lona manaʻoga mo lauulu tuputupu ae e le o se mea e ofo ai saienitisi. E aoga le apamemea mo le tuufaatasia o melanin (tyrosinase), o le taua e faasaga i le free radicals (superoxide dismutase - SOD), metabolism malosi (cytochrome oxidase-C), ma isi. lauulu.

Faatasi ai ma le androgenetic alopecia, follicular miniaturization tupu o se mafuaʻaga o le faapuupuuina o le tuputupu ae vaega. I le vaega o lauulu ulu, o loʻo fesoʻotaʻi vavalalata ma vaega o le extracellular matrix, ma i le malologa vaega, le extracellular matrix mou ese atu. Na maua le apamemea e faaosofia ai le tuufaatasia o le extracellular matrix vaega. O lenei fesoasoani i le faʻalauteleina o le tuputupu ae vaega. O le mea lea, o le faʻauʻuina o fulufulu mata i le 'apamemea e mafai ona puipuia le tulaʻi ma faʻalauiloaina lauulu ulu.

I le taimi nei, mo le togafiti o le alopecia, ua fausia ai le vailaʻau Tricomin - o se vailaʻau mai apamemea o loʻo iai tripeptides ua fuafuaina mo le faʻaaoga i luga o le ea. Tricomin na faia ni faʻataʻitaʻiga masani pe a faʻatusatusa lona aoga ma le placebo ma minoxidil. Na aliali mai o Tricomin e sili atu ona faʻaalia lona aoga ile lauulu ulu, e faʻatusatusa ile placebo ma faʻatusatusa ile minoxidil.

Tretinoin (Retin-A)

E lauiloa o retinoids faʻamalosia le paʻu faʻafouga, faʻalauteleina collagen synthesis, ma saofagā i le mou ese o uluaʻi faʻailoga o ata puʻeina. O le mea lea, e tatau ona i ai se aafiaga aoga i lauulu tuputupu ae. I le 1986, trans-retinoic acid (Retin-A) sa faʻataʻitaʻiina faʻapitoa o se auala e faʻaleleia atili ai le togafiti a le minoxidil i le togafitiga o le alopecia.Ae ui i lea, e iai le faʻamaoniga e mafai e le trans-retinoic acid ona faʻamalosia ai le tuputupu ae o lauulu.

Vailaau anti-inflammatory

Corticosteroids

Faʻaaogaina i le togafitiga o le focal alopecia. Faatasi ai ma le agamalu auala o le faamai, a kulimi ma corticosteroids faaaoga pito i luga i nisi vaega. I isi maʻi ogaoga, o corticosteroids e tui i totonu o vaega o le ulu o le vevela. Intramuscular tui o corticosteroids faaaoga pe a fai e leiloa le lauulu i le tino atoa.

O aʻafiaga o le togafitiga o le corticosteroid aofia ai le faʻaititia o pauna, faʻanoanoa lagona, ma le fuafua. I le faʻaauau ona faʻaaogaina o corticosteroids, faʻamamaina o le paʻu, taofiofia le puipuia o le tino puipuia, faʻateleina lamatiaga o le kanesa ma cataracts ua matauina.

Isi auala

Mo le togafiti ole alopecia, e tele mea e faʻaaogaina e le mafai ona tuʻuina i se vaega faʻapitoa. O i latou ia e aofia ai Polysorbate 60 ma Polysorbate 80. O nei mea o ni vaega o nisi o oloa lauulu, e aofia ai le Life Extension Shampoo. E faʻaaogaina e faʻaitiitia ai lauulu, e foliga mai, o loʻo latou i ai i le faʻamalosia o le gaogao o le androgen-saturated o sebaceous glands, ma faʻapea ona fesoasoani i lona aveeseina mai le paʻu. E le faʻapea o le polysorbates e i ai le sao mo le fausiaina o lauulu fou, ae e ono aoga pe a tuʻu faʻatasi ma isi sui.

E i ai foi le tele o vailaʻau e le i maʻea lelei ana mea na fai, ma o lea la, e leʻo faʻalauiloaina aloaʻia mo le togafitia o le alopecia.

Ua faʻaalia lena folic vailaʻau mafai ona faʻaaogaina mo le alualu i luma o le lauulu pa'ū (faʻataʻitaʻi tuufagafa 1 mg / kg o le mamafa tino i le aso). E fesoasoani i le faʻamamaina o paʻu ma nofoaga o le pala. Folic acid e taua mo le faʻalauteleina masani o sela i vaega eseese ma tino, e aofia ai ma fulufulu ulu. E mafai ona aoga i le togafitia o nisi ituaiga o alopecia mafua mai i le le lava o le folic acid poʻo le leai o ni coenzymes talafeagai mo le DNA synthesis.

Ole tele o vailaʻau sooupu na ona faʻamalosia le tuputupu ae o lauulu i se vaega, ma o tagata taʻitoʻatasi, o vailaʻau taʻitasi e le maua mai le manaʻo teuteu foliga. O alualu i luma ituaiga faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o multicomponent system e tuʻufaʻatasia ai le faʻaaogaina o antiandrogens ma autoimmune puipuia, okesene radical inhibitors ma isi lauulu tuputupu ae stimulan, lea e maua ai sili atu faʻamalieina iʻuga.

Ua fai mai Dr. Fomai Polokalama Alu Sili Atu - o loʻo iai se tele fua o le minoxidil faalenatura (NANO) faʻatasi ma le nitric oxide faʻaleleia atili, SOD ma isi vailaʻau e faʻateʻaina ia radical saoloto. Ole vailaʻau o loʻo tuʻuina atu i foliga o se suavai ma ua faʻaoga faʻatasi ma shampo ua mamanuina e faʻamalosia ma faʻaola ai lauulu. Mafai faʻatupuina i le atinaʻeina o le faʻamamaina dermatitis.

Ua fai mai Dr. Proctor's Europen Hair Formula - fautuaina mo le matua afaina tele o lauulu. Faia e pei o se kulimi. I le faʻaopopoina o vailaʻau sa faʻaaogaina i le faʻavae muamua, antiandrogens - phenytoin (dilantin), tretinion ma spironolactone - ua faʻaofi i totonu o lona tuʻufaʻatasiga.

Talu ai nei, tapenaga faʻavae i luga o laupepa o laupepa ua avea ma lauiloa tele. O se tasi o vailaʻau muamua o lenei ituaiga Lotion 101 - lauulu e toe faia, faia i Iapani ma sili ona lauiloa i nei aso i Asia atoa. 90% o i latou e faʻaaogaina ua matauina se aʻafiaga lelei. Fabao 101D o se vailaau alualu i luma luga o lenei lusi, gaosia i Amerika. O se fuaitau o le 10 vailaʻau fofo: Sophera flavescens, Radix astragali, Capsicum, Seu radix notopterygii, Safflower oil, Cortex dictamni radicis, Rhizoma gastroidia ginseng, Notoginseng, Heshouwu, PKO.

I le 70% o tagata gasegase, vaaia vaʻaia faʻaleleia e aliali mai i totonu o le lua masina, ma i le maeʻa o 4 masina, o se mea lelei e matauina i le 91%. Ina ua mavae le 6 masina, 89% o gasegase faʻaititia togafitiga i le tasi taualumaga i le vaiaso, ma i le 8 masina i le tasi faʻagaioiga i le lua vaiaso.I le 65%, tupu masani lauulu tumau pea tusa lava pe a uma ona taofi le faʻaaogaina o le vailaʻau. A sili ona alualu i luma i le fausaga ma le tuputupu aʻe o lauulu o se uiga o fafine.

Nutrifolica - O le isi vailaʻau saunia. Taofi le laʻau faʻaletonu, faʻaititia ma faʻalauiloa ai le tuputupu aʻe o lauulu. O le faʻatasia maumea o 22 laʻau: mai Aikupito: Lotus, Frankincense, Fenugrec, Black Sesame, Myrrh, Thyme, Damiana, Dulse Flakes, mai Europa: Rosemary, Lavender, mai Amerika: Saw Palmetto, Serenoa Repens, Ginkgo Biloba, mai Saina : Ginger, Star Anise, Garlic, Hibiscus, Winter Сherry, Salvia Red Root, Psoralea, mai Madagascar: Cloves, mai Canada: Jaborandi, mai Yucatan: Hebenero, mai Pasila: Brazilian Ginseng.

I le faʻaopopoga o fualaʻau o loʻo i luga, o loʻo i ai i lea sauniuniga ni vailaʻau A, B1, B2, K, pantothenic acid ma le zinc, e fafaga ai lauulu, fulufulu ma le paʻu. I se faʻaopopoga, o loʻo i ai Primium Alpha Hydroxy (Farani) - o se vaega mai le meli e avea o se exfoliator lemu, e le faʻapipiʻi, ma le faʻaita. Aveʻesea sela paʻu ma palapala mai le mata o le ulu, faʻafaigofie faʻapena le mitiia o laʻau tisaina e pori o le paʻu.

Crinagen TM (o se faʻailoga o loʻo umia e Raztec Faʻalapotopotoga) o se sauniuni masani-faʻaleaga sauniuniga. E tolu ona faʻagaoioiga o ona mea masani: latou te poloka le gaioiga o le 5-alpha reductase, afaina ai toto toto e fafaga ai lauulu, faʻaititia le pupuga e mafua ai le paʻu, ma o loʻo i ai se antibacterial meatotino.

O mea e sili ona malosi i le vailaʻau

Crinagen TM - Zinc ma dwarf palm extract (Serenoa Repens), o ni malosi antiandrogens e poloka le liua o le testosterone i le DHT. Faapea foi

Crinagen ™ o loʻo iai vitamini B6, faʻatasi ai ma le zinc e taofia ai le 5-alpha reductase.

O le tafe toto i totonu o lauulu folo o le isi itu e faʻatonutonuina

Crinagen TM. Ole fualaau faasaina o loo iai polysorbate 20 ma niacin, e mafua ai le faʻamatuʻuina o histamine, faʻapea foi ma Ginkgo Biloba, lea e aʻafia ai le tele o le toto na momoli atu i totonu o fulufulu. Ginkgo Biloba faʻamatalaga o loʻo aofia ai ni vasega autu se lua o mea nei - bioflavonoids ma terpenes. Bioflavonoids o loʻo faʻailoaina mai i le tele o mea aoga: latou faʻateleina le faʻaaogaina o le vitamini C, e faʻaleleia ai le toto, faʻamalosia puipui o alatoto ma maua ai ni vailaʻau-pei o meatotino. Atonu latou te faʻaititia foʻi le kolose ma o ni vailaʻau malolosi e puipuia ai faʻamaʻi. O loʻo taofia e le Terpenes le faʻatulagaina o le platelet, o le tagata faʻafesoʻotaʻi o le faʻafitauli o le maʻi, ma e aafia ai foʻi le faʻaputuputu o le platelet.

O le aoga o ia vailaʻau e faʻalagolago tele i le fua faatatau o latou mea fai ae maise o le metotia o le gaosiga, o fefaʻatauaiga lilo a kamupani latou e gaosia.

Tofotofo togafitiga

Uma nei vailaʻau o loʻo i le gasologa o le fale suʻesuʻe ma faʻapitoa suʻesuʻega.

NeoralTM (Sandoz Faletalavai).

Talu ai nei atiaeina fou vailaʻau cyclosporine, lea e faʻaogaina luga ma e le maua ai se aafiaga faʻalauaʻitele faʻapitoa.

Tacrolimus (FK506) (Fujisawa).

O se vailaʻau lata mai na tutupu ma aʻafiaga pei o le cyclosporine, e ui i lea, e laʻititi le oona ma faʻaaoga i tui maualalo. O le aoga tele o le vailaʻau o le faʻaaoga e pito i luga ma o loʻo i ai se faʻaogaina o le faʻaaogaina na o se vaega faʻatapulaʻaina.

Cytokines.

Lenei e tusa ma le 40 cytokines ua lauiloa, ma o lea numera e faʻateleina i tausaga uma. Cytokines eseese i meatotino. O nisi o latou e i ai se faʻamaʻi faʻalavelave ma e mafai ona taofia le atinaʻeina o le faʻafitauli. I se tulaga faʻa-manatu, e mafai e sitokini ona fesoasoani i le taua faasaga i alopecia. O loʻo fai nei suʻesuʻega i Siamani ma faʻamanuiaina o iʻuga ua maua. Peitai, e vave tele ona talanoa e uiga i le faʻaaogaina tele o cytokines i le taua faʻasaga i le pala.

Vaʻai lauulu leiloa

Mo le ufiufi muamua laasaga o le alopecia, e mafai ona e faʻaoga ia shampoos ma le lalagaina o laʻau e faʻaopopoina le tele o lauulu ma faʻateleina le matagofie. O se vaʻaiga vaʻaia i lauulu laulu e mafai ona ausia i le pemita. Ae ui i lea, curling i totonu lava e mafai ona faʻaleagaina ai le lauulu ma faʻateleina ai le faiga.

Afai ua aliali mai le manifinifi o le lauulu, faʻaaoga vali faʻapitoa e ufiufi le ulu ma fai paʻu laʻititi mea le vaaia. Dyes mafai ona faavae vai, susu ma efuefu. O le faʻaletonu o vali ona o lo latou foliga le masani ai mai i se taimi lata mai, manaʻomia le taimi faaopoopo e faʻaaoga ai i le taeao ma fufulu ese i le afiafi, faʻaopopo foi, faʻalavelave i le manava saoloto o le ulu ma mafai ona mafua ai le paʻu o le paʻu. E sili lava le faʻaogaina o pulu pe a mavae le lauulu e pei o se fofo le tumau, seʻi vagana ua alu le ulu i lona foliga masani.

Mo le soloia o lauulu leiloa, faaaoga sese lauulu, lea e faapipiina tuusaʻo i le ulu i le faapitoa kulimi. Ua toe faafou le kelu tusa 4-6 vaiaso. E i ai fesuiaiga pe a faapipii le lauulu i se tagata lava ia lauulu. Ma, ao tuputupu aʻe le laulu, e tatau ona latou faafou lata mai. Le vaivaiga o lenei metotia aofia ai, muamua o mea, o le maualuga tau o masina taulu talosaga talosaga. I se faʻaopopoga, o loʻo iai le le mautonu ile vevela o le tau i le mafiafia o afu, pe a fufuluina lau lauulu ma i se mafutaga vavalalata pe a amata ona paʻi mai lauulu i ou lima.

O taotoga togafiti e togafitia ai le pulu e aofia ai le lauulu sipiina. Ole auala sili ona folafolaina o le fesuiaiga o lauulu folau mai itu e le mautonu ai folasaga ile DHT.

O le a le alopecia?

I luga o le ulu o se tagata soifua maloloina, e tusa ma le 90,000 i le 150,000 lauulu (density 200-460 i le cm² o le laualuga o le pusa vavae). 80-90% o lauulu o loʻo i ai pea i le taimi o malosi galue (anagen), 1-3% o loʻo i le fesuiaiga vaega (catagen), ma le isi o loʻo i le taimi malolo (telogen), ina ua maeʻa lo latou oti masani ma tupu fou lauulu tupu.

O le a le alopecia? Ole upu lea ole fomaʻi e faʻasino i le tele o ituaiga o esea lauulu i luga o le ulu ma isi vaega o le tino. O le igoa e sau mai le Eleni ἀλωπεκία / alopecia - tulaʻi, fulufulua.

Alopecia o se faʻafitauli o le leiloa o lauulu, e mafua ai lo latou manifinifi pe maeʻa le mou atu i nisi vaega. O ituaiga taatele o alopecia o androgenetic, faʻailoga, cicatricial ma faʻapitoa.

Ituaiga o alopecia - o a mafuaʻaga o le pala?

O le fulufulu i le ulu i le tele o faʻaaliga - mai le vaʻaia manifinifi o le lauulu i le foliga mai o eseese lapoʻa ma nofoaga o lugā vaega poʻo le atoatoa le pala. O mafuaʻaga o le faʻamaʻi e eseese i le natura ma i luga o latou faavae, ma o le faʻataʻitaʻiina ata i dermatology eseʻesega tele ituaiga o lauulu leiloa.

Androgenetic alopecia

Androgenetic alopecia o le taatele lea o le ituaiga lauulu lea e tupu ona o se mafuaʻaga o le faʻatinoina o le mafaufau lelei o lauulu. O le mafuaaga o lenei ituaiga o pulu o le hormonal disorder and genesis tofi. I le amataga o le faʻamaʻi i tagata, e faʻasolosolo malie le leiloa o le laina pito i luma o lauulu tuputupu ae ma i le vaega mulimuli o le ata faʻatusa o se solofanua. I fafine, o le tulaga o loʻo faʻailoaina i le faʻateleina faʻamalu o le laulu ma / poʻo le alopecia e sosolo mai le pale o le ulu. O le alualu i luma o le androgenetic alopecia e mafai ona taofia e le tuʻufofoga ma le lotoifale o loʻo iai ni vailaʻau, i le tuʻufaʻatasia ma ni teuteu talafeagai.

Alopecia ola

Alopecia areata - o le ituaiga lea o alopecia e manatu o se faʻamaʻi o le autoimun lea e osofaʻia ai e le lymphocytes sela ola maloloina - i le tulaga o folau folo, latou te taofia pe taofia atoa le tuputupu ae o lauulu. Alopecia areata o loʻo faʻaalia i foliga vaaia o lugā vaega ma se faataamilosaga foliga i luga o le ulu.

Mo le togafitiga o lauulu leiloa, o vailaʻau e pei o corticosteroids (synthetic analogs of steroid hormones) ma faʻapitoa cosmetics e masani ona faʻaaogaina e avea o faʻaopoopoga togafitiga.

Taumafa alopecia

Traumatic alopecia o le mafuaʻaga o le vailaʻau poʻo le tino faʻaleagaina i le lauulu, ma e masani ona mafua mai i le soona / le talafeagai le faʻaaogaina o lauulu mea fai meaʻai, mea teuteu meafaigaluega ma mea teuteu teuteu.

Trichotillomania e mafai foi ona fesoʻotaʻi ma lenei ituaiga o lauulu-le tosoina o le lauulu i luga o le ulu ma luga o le tino o le tino, e masani lava i taimi o faʻanoanoaga, mafatiaga malosi, ita, faʻapea foi pe a faia gaioiga monotonous, mo se faʻataʻitaʻiga, talanoa i luga o le telefoni, faitau, ma isi. o e. I lenei tulaga, o le a lava le faʻaaogaina o faʻamalosiʻau mo lauulu tuputupu ae ma isi mea faʻalelei teuteu e faʻasaʻo ai le tulaga.

Cicatricial alopecia

Cicatricial alopecia o se tasi o se tasi o mea e seasea ona tupu i lauulu, e masani lava pe a maeʻa faʻamaʻi, afaina poʻo isi aʻafiaga le lelei, lauulu lauulu oti ma avea ma ufiufi i uaua papala. I nisi o tulaga, lauulu leiloa atiaʻe vave ma e o faatasi ma le vevela, susunuina ma tiga, i isi e tupu faasolosolo malie ma e aunoa ma isi faʻailoga. Talu ai o le faʻamaʻi e oʻo ai i le paʻu tumau tumau, e manaʻomia le vave faia se sili atu malosi togafitiga pe a uma ona faʻamautu se faʻamaʻi ina ia mafai ona taofia lona sosolo. E masani ona faatonuina e fomaʻi vailaʻau tuʻufaʻatasiga ma vailaʻau faʻapitoa ma mea teuteu faʻapitoa pei o se vailaʻau faʻapipiʻi.

Telogen mimasa

Ole telogen miasma o se mea taatele o lauulu na tupu mai i lalo o le faatosinaga o mea eseese (faaumiumi popolega, leaga meaai, fanau mai, maʻi mafua ai fulufulu, ave nisi o vailaʻau, ma isi). Ole numera tele o lauulu e paʻu ile taimi e tasi ile malolo (telogen). Ole telogen miasma e faʻailoaina e manifinifi manifinifi o lauulu ile ulu. Pe a o lenei tulaga e le o se faʻailoga o le isi faʻafitauli o le pathological, o le tulaga e le manaʻomia le faʻaaogaina o vailaʻau ma e mafai ona togafitia lelei i le faʻaaogaina o lauulu faʻapitoa teuteu.

Anagen mimasa

Miasma anagen - o lenei ituaiga o pulu amata vave lava pe a maeʻa ona faʻaalia mea na faʻaleagaina (faʻaalia i toxins malolosi, chemotherapy, ma isi), i mea e pa'ū ai lauulu i le tuputupu ae vaega (anagen). E tele taimi o faʻaiuga o lenei tulaga e mafua ai le paʻepaʻe o lauulu uma o le tino. Ae ui i lea, o le faiga e mafai ona liliu, ma o le tuputupu aʻe o lauulu fou e mafai ona alualu i luma i le faʻaaogaina o fomaʻi.

Alopecia e mafai ona faʻavasegaina i tele o ituaiga, ma o nisi o latou o maʻi o le iloa tupuaga. E ui i lea, faʻafetai i taumafaiga a tagata fomaʻi, ua sili atu le faʻatuatuaina metotia ma vailaʻau mo togafitiga o le faʻamaʻi i ona ituaiga uma.

Togafitiga Alopecia

Ae paga lea, e leai ni metotia togafitiga togafitiga o le a fesoasoani atoa e faʻamaloloina le le lelei auga o le alopecia. E i ai ni auala faʻapitoa e mafai ona faʻaosofia ai le tuputupu ae o le laulu, ae leai se tasi o ia mea e mafai ai ona puipuia le paʻu o manoa fou o lauulu, pe faʻamalolo le faʻamaʻi lea e mafua ai le paʻu o lauulu. E ono faatonuina e lau fomaʻi mea nei e togafitia.

O le Corticosteroids o ni vailaʻau malolosi e puipuia ai le hormone i le cortisol. A faʻaaogaina totonu, o nei vailaʻau e taofia ai le puipuia o le tino, o le mafuaʻaga lea e tele na faʻaoga ai mo gasegase o le autoimune pei o le alopecia. Ina ia togafitia lenei faʻamaʻi, o corticosteroids e mafai ona faʻatinoina i ni auala se tolu - suauʻu, o le topicorticoidoids mo le faʻaaogaina i totonu, ma mo tui i le lotoifale.

Photochemotherapy o se isi metotia e sili ona masani faʻaaoga e togafitia ai le psoriasis. I faʻataʻitaʻiga tofotofoga, pe tusa ma le 55% o tagata e mafai ona toe fausia lauulu pe a uma ona faʻaaogaina photochemotherapy.Peitaʻi e tatau ona maitauina e maualuga le maualuga o le paʻu, ma e fautuaina e asiasi i nofoaga talafegai talafeagai e le itiiti ifo i le lua pe faʻatolu taimi i le vaiaso.

Afai e le fesoasoani togafitiga faafomaʻi, e masani ona taumafai tagata mamai i isi auala. O nei togafitiga e aofia ai akupunika, meaʻai faʻaopoopo ma zinc ma vitamini, ma taumafa faʻapitoa. Aua nei galo lena mea o le aoga o nei metotia mo le togafitia o le pala e le faʻamaonia, ae o nisi o latou e mafai ona sili atu le leaga o le tulaga ma lauulu o le a avea atili malolosi, o lea e matua filifili ma faaeteete pe a filifilia se auala mo le togafitia o le pala.

E pei lava ona masani ai, puipuia pea le sili atu togafitiga ", faʻalelei maloloina laulu ma tino e tatau ona avea ma se faamuamua sili mo tagata uma.

O le a lea ma e faʻafia?

Mo androgenic, pe, e pei foi ona taʻua foi, androgenetic alopecia i fafine, tama tane mamanu le lauiloa o se uiga, pe a manifinifi o lauulu e tutupu, ona faʻasolo mai lea i le muaulu ma le pale.

I le taimi lava e tasi, o lauulu i isi vaega o le ulu e tupu pea. O fafine e faʻatinoina le pa, ua mafai ona faʻateleina le lapoʻa ma se asiasiga vave i se fomaʻi. O le mataʻutia o lenei faʻamaʻi o le iai lea o se maualuga maualuga e ono mafai ai le le toe fesuiaʻiina o le pala.

O le matua o le fafine, e faʻatele ai faʻailoga iloga o le faʻamaʻi. Tamaitai i le maeʻa o 50 tausaga ua faʻamatalaina i le 25% o mataupu. E oʻo atu i le 70 tausaga le matutua, toetoe lava 40% o fafine ua afaina ai le lavalava. Ma o ia laulu leiloa e le fesoʻotaʻi ma suiga o taimi poʻo le leai o vitamini.

O le mafuaʻaga o se hormonal malfunction i le galuega o androgens, e nafa ma le tuputupu aʻe o lauulu folikel. O loʻo taofia e le Androgens le atinaʻeina o le pulu, o le faʻaiuga o le taamilosaga o le latou atinaʻe faʻaititia ma tupu lo latou afaina. O lenei faʻaosofia le pala i fafine.

O le faʻamaʻi e alualu i luma i le faasolosolo o alualu i luma o le leiloa o lauulu, ma pasia laasaga nei:

  1. O laulu e faasolosolo ona manifinifi ma vaʻaia vaʻaia o lauulu ua amata ona seasea lava.
  2. O tamaʻi mea lapopoa na aliali mai i luma o tototemporal nofoaga ma luga o le pale.
  3. Ua tupu tele le lapoʻa o paʻu, sosolo mai le ogatotonu i le nofoaga autu.
  4. Toetoe o le vaega atoa o le ulu sei vagana le tua o le ulu, alala lapopoʻa papala e aliali mai. E matua lamolemole le uluulu e aunoa ma se laulu.

E mafai ona fofo?

Ina ia mafai e le faʻagasologa o le palaʻi e le liua i se faʻailoga masani, e tatau ona asiasi i le trichologist ma faʻailoga laititi o le alopecia.

Togafitiga o lenei ituaiga o faʻamaʻi o le a manuia pe a fai o le tagata maʻi e tuʻufaʻatasia togafitiga ma vaega eseese o vailaʻau, physiotherapy ma faʻataʻitaʻi masani. Androgenetic ituaiga o le pulu e faigata tele ona togafitia, ma e manaʻomia se fafine e togafitia togafitiga e oʻo i le tele o taimi i le tausaga, talu ai o relaps o uiga o le faʻamaʻi.

O le galuega a le fomaʻi o le faʻailoaina o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi ma, faʻavae i luga o faʻailoga na maua pe a maeʻa le faʻamaʻi, filifili se togafitiga lelei. O se mea taua mo le manuia togafitiga o le fesuiaʻiina o le hormonal talaaga i fafine.

Togafitiga metotia

  1. O se tasi o taʻutaʻua vailaʻau i le taua ma le Androgenetic alopecia o le faʻaaogaina lea o le vailaʻau e pei o Finasteride. E i ai ni tala faʻatatau o lenei vailaʻau e aoga i le faʻaumatia o le pala. E aofia ai:

O vailaʻau faʻaititia ai le gasegase mo le faʻatinoina o se hormone e pei o le dihydrosterone, o loʻo afaina ai meaola ona o le i ai o le 5-alpha-reductase enzyme i le tino. Togafitiga ma nei vailaʻau e le itiiti ifo 3 masina. Ma naʻo 6-7 masina e mafai ona toe malosi atoa le laulu. O faʻaletonu e aofia ai le siʻitia o tamaʻitaʻi hormones i le tino. Ina ia saoasaoa le tuputupu ae o le laulu ma faʻamalosiina le pulu, o le tagata gasegase ua faatonuina Minoxidil.Ona o lona i ai i le tino, o le lauulu tuputupu ae vaega umi, faʻamalosia moli, lea e le faʻatagaina le lauulu e avea sili atu seasea. O le mea faigaluega e tatau ona faʻamamaina i totonu o le paʻu al ia toefaʻalua i le aso.

I le 2-3 masina, ua amata ona aliali mai lauulu talavou. O le togafitiga ma le fualaau faasaina e umi tele. O le itu lelei o le a maitauina pe a maeʻa le 12 masina.

  • Fuafuaina Spironolactone fesoasoani poloka le le lelei aafiaga o dihydrotestosterone.
  • Ina ia le aofia ai le fesoʻotaʻiga o androgens ma follicle cell receptors, Cyproterone acetate ua faatonuina.
  • O le tagata gasegase o loʻo faʻaalia foi:

    • Minomax
    • O le lua lea
    • Maualuga Finasterides.
    • Vitamini B6.
    • Sauniuniga ma faʻamama.
  • Fomai

    1. Mesotherapy.

    O se auala aoga o le a aveese ai le alopecia. Ole aano o le gaioiga e taʻitaʻiina atu i le paʻu, pe a i ai ni mea tiga, o vailaʻau eseese e ala ile tui. Latou te ulu atu i totonu o le loloto o vaega o le paʻu, faʻamalosia le mama. O lenei metotia o le a taofia ai e oʻo lava i le matua le lava o le lauulu leiloa. Togafitiga laser.

    O taulaiga o le momoe e taʻitaʻia e le tafe o laser laser, lea e faʻamalosiaina ai le paʻu. I le maeʻa ai o se togafitiga, e amata loa ona aliali mai lauulu talavou i luga o paʻepaʻe. Ina ua mavae 1-2 tausaga, o le mea taua o le palaʻai ua mou ese atoa. E fautuaina e faʻatautaia le faʻasologa i vasega. Eletise.

    Faafitauli vaega o loʻo aafia i le televave taimi e sui ai. I le faʻaaogaina o tapenaga faʻapitoa, o le fomaʻi na te faʻatautaia se gaioiga lea, ona o le pulupulu o loʻo i ai nei, o vailaʻau fofo ia sao atu i totonu o folika, faʻamalosia latou ma faʻamalosia le tuputupu ae o manoa.

    Faigaluega a tagata

    Lenei ituaiga o togafitiga ua fautuaina mo le faʻaogaina i le amataga o le faʻamaʻi poʻo tuʻufaʻatasia ma isi metotia o le tauaʻiina o le pulu. O fua nei e sili atu ona aoga.:

    1. O se sipuni o burdock suauu e tatau ona fefiloi ma le meli, yolk ma se sipuni ti o le sua o le tipolo. O mea uma e fefiloi ma faʻaeteete faʻapipiʻi i aʻa. Latou ufiufi o latou ulu i se solo mafanafana, ma a maeʻa le 30 minute fufulu o latou lauulu.
    2. O laulaʻau lau e sasaa ai se ipu vai mafanafana ma fufulu masani i latou i fasi ina ua fufulu le lauulu.
    3. O le faʻagasologa e faʻatinoina masani pe a uma ona fufuluina le ulu i le faʻamalama. Ina ia faia lenei mea, sauni se vaifofo mai se sipuni tele o apu kulimi ma le sua o le kulimi. O nei vaega e sasaa i le lita o le vai faʻafefeteina, fefiloi ma fufulu ma lauulu mama.
    4. O se auala aoga o togafitiga o le faʻaaogaina o se faʻapipiʻi faʻapitoa o loʻo oloʻo oe i aʻa o le lauulu. E fesoasoani e faʻaleleia tulaga o le lauulu, e aoga tele le aoga i luga o pulu, faʻamalosia le tuputupu aʻe o lauulu talavou.

    Ina ia faia lea mea, 100 kalama o chamomile, St. John's wort po o le sage sasaa le 500 g o soʻo se suauu o fualaʻau. O le paluga faifai pea 10 aso i se nofoaga pogisa. Faʻaaoga seʻia oʻo i le pala. Faʻamaonia lelei i le taua faʻasaga i le teteʻe atu i le soʻona paʻu le lanu o le pepa. Mo le tapenaina, e tatau ona oloina le 2 laupepa laiti o le laʻau ma sasaa le 500 mg o le vodka pauu. O le paluga e tauanauina mo le 2 vaiaso, ona toe faʻasusu lea i le ulu i aso uma 7-10 aso ae teu mo le 5-10 minute.

    Toe suia lauulu

    Ole taotoga lea e faia pe afai ose fosi o le pala poo le faʻasao e le maua ai se iʻuga lelei.

    O le tagata maʻi e tuʻuina atu i le lauulu lauulu, faʻapipiʻi tuʻufaʻatasiga i le paʻu paʻuaofia ai 1-4 lauulu. E tusa ma le 400 oketi o loʻo manaʻomia e faʻaliliuina i vaega matuā leaga o le paʻu. O lenei taualumaga e amata mai ile 6 i le 8 itula.

    1. E fulufulu e le fomaʻi lauulu i nofoaga o le a ave ai le foai, e tuua ai lauulu i le 1 mm.
    2. O se faʻailoga faʻapitoa o le sone ua faia, ona faʻauia lea o se vailaau faagase i totonu o le vaega.
    3. O loʻo aveese moli faʻapitoa ma se meafaigaluega faʻapitoa e faʻaaoga i le microsurgical ma faʻapipiʻiina i totonu o maʻi i lalo ole microscope.
    4. Mo lenei, faʻatautaia o loʻo faia muamua ile nofoaga o faʻaliliu ina ia mafai ona faia micro-pu.
    5. I le maeʻa ai o le 2 vaiaso, ua paʻuʻese lauulu faʻapipiʻi, ma i le latou nofoaga ua amata ona ola le laulu atoa ile 2-3 masina.

    O le taualumaga e matua leai se tigama e leai ni faʻailoga poʻo maʻila'ā o totoe i le paʻu.

    Faafitauli faafitauli

    E tusa ai ma le American Medical Association, 25% o tane amata ona tulaʻi i le tausaga o le tolusefulu, ma le tausaga o le onosefulu, o le vaega o pulu i totonu o le malosi o le afa o tagata e oʻo atu i le 66%. I le mataupu faʻavae, o le TV e tumu i taʻavale e pei o ni mea taua, o le i ai o le mea e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ai tatou ma le leiloa o le laulu: Bruce Willis, Dwayne "The Rock" Johnson, Nikolai Valuev. Ae le fai faalelei.

    "O le mafiafia o laulu e masani lava ona fesoʻotaʻi ma le autalavou ma le aulelei, ma le alopecia (o le igoa faʻafomaʻi mo le pauna - MH) o se faʻailoga o le matua."”Na faamatala mai ai Albert Mannes, o se saienitisi i le Iunivesite o Pennsylvania na ia suʻesuʻeina le itu tau le mafaufau o le pulu.

    Tupe e folafola atu e faʻateʻia le ulu tula ua lava. Ae na o ni nai ua latou faamaonia le aoga. Ina ia faʻafaigofie mo oe, ua matou tuʻufaʻatasia se lisi o le 6 auala e sili ona aoga e faʻafetaiaʻia ai le ulu goto, faʻavasega ia latou mo lou faigofie, i le faasologa o faʻateleina tau.

    Fomai suʻega mo le pala

    Muamua lava, faʻavae mo le mafuaʻaga e manifinifi ai lou laulu. I le 95% o mataupu, e pa'ū lauulu i alii tupu e tusa ai ma le mea e taʻu o le androgenetic ituaiga. I lenei tulaga, o fulufulu ulu e ola i luga o le muaulu ma luga o le pale ua faʻaleagaina e le malosi gaosi o le male hormone testosterone - dehydrotestosterone (DHT). O fulufulu i le pito i tua o le ulu ma luga o itu i lenei mea e le afaina, latou te le malamalama ile DHT. Ae ei ai isi ituaiga o le lulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, diffus alopecia (fulufulua atoa le ulu i luga ole ulu), lea e mafai ona mafua mai ile mafatiaga, le lelei le taumafataga, hormonal disorderaga. Peʻo le mea e faʻapipiʻi ai se mea (lē tele o vaʻai, "nofoaga" e leai se lauulu e aliali mai i luga o le ulu), e mafua mai i le leaga o le tino. Poʻo le cicatricial alopecia, lea e tele lava ina maua ai faʻamaʻi. O le ae taofi le leiloa o lauulu pe a maua e le fomai le mafuaaga autu o le pala ma faʻateʻaina.

    Afai e te manaʻo e faʻaleleia tulaga o lou lauulu, e tatau ona vaʻai faʻapitoa ile shampoos e te faʻaogaina. Se taufaʻafefe foliga - i le 97% o ituaiga lauiloa shampoos o vailaʻau oona e faʻalataina o tatou tino. O vaega autu e mafua ai faʻalavelave uma i luga o igoa e faʻailoaina o le sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, coco sulfate. O nei vailaʻau e faʻaumatia le fausaga o lauulu, lauulu e malepelepe, leiloa le faʻamalosi ma le malosi, o le lanu e mou ese. Ae o le mea e sili ona leaga, o lenei muck e oso i totonu o le ate, fatu, mama, faʻaputuputu i totoga ma mafai ona mafua ai le kanesa. Matou te fautuaina oe e te musu e faʻaaoga le tupe lea o loʻo iai nei vailaʻau. Talu ai nei, na faia ai e le au atamamai mai le matou ofisa faatonu se auiliiliga o le shampo-leai se sulfate, lea na muamua ave tupe mai Mulsan Cosmetic. Le na gaosi o uma-faalenatura teuteu. O oloa uma e gaosia i lalo o le saʻo lelei tulaga pulea ma tusi faamaonia polokalama. Matou te fautua e asiasi i le ofisa aloaʻia i luga ole laiga mulsan.ru. Afai e te masalosalo i le natura o au mea teuteu, siaki le aoga o le aso, e le tatau ona sili atu i le tasi tausaga o le teuina.

    Fofo mo faʻaaoga fafo mo le pala

    E le gata i lea o le a tatou talanoa e uiga i auala e foia ai le pala, lea e tatau ona faʻaaogaina pe a fai o le fomaʻi ua faʻamaonia o ia te oe ma androgenetic alopecia. Ma galo e uiga i le kulimi aniani ma kulimi mai le pauna ma juniper suauu. Faʻaaoga tapenaga o loʻo iai le minoxidil. I totonu o le Iunaite Setete, o se tasi lenei o le lua vailaʻau na pasia e le United States Food and Drug Administration (FDA) o se vailaʻau oso le pala. O le RF Matagaluega o le Soifua Maloloina na aloaia foi minoxidil o se aneti-alopecia fofo.Ile taimi nei, ua faʻamaonia pe a tuʻuina i le uluulu, o lenei vailaʻau e le gata e mafai ona taofia le leiloa o lauulu, ae o nisi taimi faʻamalosia latou tuputupu ae.

    1. Faʻaitiitia le alopecia

    O se masani masani o le pulu, lea e mafua ai le tele o mea e fesoʻotaʻi ma se soli o le masani ai le ola taamilosaga o lauulu. O le tele o taimi, o le mafuaʻaga e mafai ona faʻaitino i le tino poʻo le mafaufau. O faʻamaʻi gugu ma endocrine, vailaʻau, meaʻai ma mea e faʻaalu e mafai foi ona maua ai maʻi alopecia. I se tulaga lautele, o se tasi lea o ituaiga o pulu e mafai ona aliali uma i alii ma tamaitai.

    Faʻatatau ile ituaiga ole diffus alopecia, e vaevaeina i ni ituaiga se tolu: matuitui (lauulu e amata ona paʻu faʻafuaseʻi), subacute (lauulu e paʻu i luga o taimi, mo se faʻataʻitaʻiga o ni masina) ma le umi (fulufulu paʻu i ni nai masina, ona luluina lea ma toe faia).

    Togafitiga o le diffus alopecia e aofia ai vaega e lua: faailoaina o le mafuaʻaga ma ona mulimuli ane togafitiga ma lauulu toe faʻaleleia. Ile avea ai o se tulafono, o le mafuaaga o le ogaoga popolega poʻo le le faʻatonutonuina vailaʻau. O le taofia le tumau o vailaʻau, o lona sui poʻo le le auai mo ni nai masina o le a fesoasoani e malamalama ai pe o le mafuaʻaga. I le tulaga o le mafuaʻaga o le alopecia diffuse o meaai, faatonuina le fomaʻi se meaai e aofia ai le fua faatatau sao o porotini, gaʻo ma karbohidrat, faʻapea foi ma vitamini.

    Afai e vave iloa ai le faʻafitauli, ona mavae lea o ni nai masina le lauulu e mafai ona toe maua na o ia lava. Peitai, afai e leʻo tupu lenei mea, e foliga mai ole mafuaʻaga, o se suiga tele mai o lauulu ile laʻasaga ole vaega mulimuli ole olaga, ona o mea fou e le olaola. I lenei tulaga, o le lauulu transplant o le a fesoasoani ia te oe.

    Minoxidil, o se vailaʻau mai le kulupu o pyrimidine na maua mai

    O le faiga o gaioiga o vailaʻau faʻavae i luga e leʻo maoti faʻamautuina. E talitonuina e faʻaleleia ai le toto microcirculation i le ulu ma faʻamalosia le fesuiaiga o lauulu folau i le tuputupu ae vaega. O le aʻafiaga e masani ona maitauina pe a uma le ono masina o le faʻaaogaina, a o le oloa e tatau ona faʻaogaina i le ulu ia le itiiti ifo 2 taimi i le aso. E tatau ona e taofi le faʻaaogaina o le minoxidil, ma ina ua mavae ni nai masina o le a aoga le faʻafitauli o le a mou atu ma o le a faʻaauau ai ona e alu leaga.

    Fai mai George Costarelis, o se polofesa i le Matagaluega o Dermatology i le Iunivesite o Pennsylvania, e le tatau ona e manatu o le ae tupu ai se manai matagofie mai minoxidil, ae taofi le afaina ai o se mea e mafai ona e mauaina lenei mea.

    Tausaga faaletausaga - mai 5000 rubles.

    Taliga itu: O le leiloa o lauulu i le masina muamua ina ua amata le faʻaaogaina (masani ona tatau ona taofi i totonu o 2-4 vaiaso), dermatitis o le ulu, seborrhea.

    Lulu pulu

    Finasteride o loʻo tauivi ma le manuia le mafuaʻaga autu o le tamaʻi le paʻu - dehydrotestosterone. Lenei o le lona lua vailaʻau i le FDA's lisi o anti-baldness fofo (o le muamua, afai e galo, o le minoxidil). Ae paga lea, finasteride sauniuniga ua faʻapitoa mo le togafitiga o le alopecia e le faʻatauina aloaia i Rusia (o loʻo ia i matou le tele o faʻataʻitaʻiga le aloaʻia). O le mea lea, o le faʻamatalaga o loʻo i lalo e tele i le aʻoaʻoga faʻale-natura - e leai se mea matou te unaʻia oe ina ia faʻatau ni vailaʻau e le faʻatagaina e le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia.

    Togafitiga

    Togafitiga togafitiga e faʻamoemoe i le toe faʻafoʻiina o lauulu ulu, faʻafaileleina o le ulu ma faaleleia le toto i le paʻu. Focal alopecia i tamaloloa ma fafine e mafai ona faʻamaloloina e lua ituaiga autu o faʻagasologa, e pei:

    Uma auala e aoga tele mo alopecia areata ma o loʻo faia i fomaʻi faʻapitoa nofoaga tutotonu. E le fautuaina le faia o au oe lava fomaʻi.

    Mesotherapy o se folasaga i le paʻu o se faapitoa vitamini cocktail e faʻamalosia malosi le laulu tuputupu ae.O le vasega faʻavae e aofia ai 12 taualumaga, o lona uiga, 1 mesotherapy sauniga faʻatinoina faʻatasi i aso uma 7 aso. Faafetai i lenei faiga, o le laulu e malosi ma ola maloloina, maua le susulu ma faʻatelevave lona tuputupu aʻe. E masani lava, o togafitiga mesotherapy ua faatonuina e le gata mo tamaitai, ae mo alii. O vailaʻau o loʻo tuiina i totonu o le ulu mo le ulu e aʻafia ai fua o lauulu, ina ia mou atu le paʻu.

    Ole fua ole plasma ole auala e toe faʻafou ai, e faʻavae ile faʻaaogaina ole lava toto ole plasma moʻi. Ole ala o togafitiga e aofia ai 4-6 taualumaga, taʻitasi o loʻo faia le taimi e tasi ile 2-3 vaiaso. Le tele o taimi, le faiga e faia mo faʻamaʻi o le uluulu ma le tele o ituaiga o pulu.

    Ole togafitiga ole plasma curative e sili atu le aoga nai lo mesotherapy, aua o tui e mafua ai le toe faʻafouina ma faʻaleleia le toto.

    Vitio faamama

    O mafuaʻaga, foliga ma togafitiga o le alopecia o loʻo talanoaina i le vitio i lalo.

    O le lauulu o le tagata e masani ona faʻafouina, aʻo le paʻu ma toe tuputupu aʻe. Ae ui i lea, le taua o le leiloa o lauulu, lea e mafai ona tupu i se maʻi ogaoga, e pei o le focal alopecia, e le tatau ona le amanaiaina. O faʻaiuga, auga ma togafitiga o le faamaʻi e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi agavaa. E masani lava ona vaaia le lala i alii, ma i tele tausaga, ae, e ui lava i lea, o metotia faaonapo nei o togafitiga ma le puipuia o le pala e mafai ona aveʻesea ai le tele o faʻalelei faigata.

    Mafuaaga o le alopecia i fafine, alii ma tamaiti

    E tele ituaiga o alopecia, taʻitasi taʻitoʻatasi o iai lona mafuaʻaga. O ituaiga nei o alopecia e iloga:

    1. Tauva
    2. Androgenic maʻila
    3. Nofoa
    4. Faalavelave
    5. Dermatomycosis

    Ma e tofu ituaiga ei ai le numera o subspesies mafuaʻaga mafuaʻaga. I le maʻi taua, e le mafai e se tasi ona faia peʻa aunoa ma le vaai a le fomaʻi ma faʻafesoʻotaʻi se ofisa faʻafomaʻi.

    Diffuse ituaiga

    Ole ituaiga lea e faʻailoaina ile paʻu ole paʻu ile itu atoa, faʻasalalauina. Afai tatou te talanoa e uiga i matua matutua lauulu, o lona uiga o le aotelega o le ata foliga manifinifi lauulu. Afai e oti le au "fana", ona faasolosolo malie lea ona teteʻeina lauulu, e mafai ai ona faʻaali le paʻu.

    O mafuaaga o le alopecia o mea ia:

    • faaletonu tulaga (leai se uʻamea, zinc),
    • chemotherapy, faʻamalologa togafitiga, nisi o ituaiga o oncology,
    • ona oona i mea oona poʻo vailaʻau matuia,
    • afaina oʻona pe a uma faʻamaʻi, pei o le hyperteriosis, mycosis,
    • atuatuvale (e pei o se tulaga fomai).

    I fafine, 70% o lenei ituaiga o alopecia e mafua mai i le leai o se uʻamea i le toto, ma tuʻufaʻailogaina vailaʻau ma vailaʻau hormonal masani ona avea ma mafuaʻaga. E ono tupu pe a maʻitaga ma fanauina.

    Androgenic ituaiga

    E taʻua le kenera, aua o le mafuaʻaga o se siitaga i le maualuga o le tane hormone dihydrotestosterone i le toto. O lona i ai e fesoʻotaʻi ma se kenera predisposition i tamaloloa, e ui lava i taimi e le masani ai ma hormonal le paleni e tupu i fafine. O lenei ituaiga o faʻamaʻi e tele ona faʻailoga iloga.

    O lauulu muamua manifinifi lea, o le mafuaaga lea o le tele o manoa o foliga foliga e seasea. Ona latou gagau ese lea, paʻu ese atu. Ma le isi, na o lauulu e tupu mai i le muaulu e oo i le pale e aʻafia, o le okipital eria e tumau le paʻi. Ole siʻitia o le maualuga o le hormone e mafai ona mafua mai i:

    1. Maualuga o le adrenal cortex.
    2. Carcinoid patu.
    3. Hiperplasia poʻo le polycystic ovary.
    4. Nisi o hormonal fualaau faasaina.

    I alii, o le faʻagasologa o le androgenetic alopecia e mafaufauina o le masani ai ona o genetics.

    Matiga ituaiga

    O lenei ituaiga o faʻamaʻi e iloga i le foliga mai o tamai foci o le pauna, matua lamolemole ma susulu. O iinei o folasaga o loʻo toesea, pei o luga o le laualuga o se loloto loloto, maʻila. E tupu mai ona o se faʻamaʻi:

    1. Ma isuka (syphilis, nisi ituaiga o herpes, leishmaniasis, lepela).
    2. Autoimmune (lichen, maʻila pemphigus, sarcoidosis).
    3. Balsanocarcinoma kanesa.

    E faʻapea foʻi, o le faʻamaʻi e mafai ona o gatasi ma tulaga faʻaletonu o folasaga o le laulu, ma tausaga e faʻatatau i le soʻotaga, ma le faʻavaeina o nofoaga tetele mo le matua. Afai ua tumau le maʻila i luga o le paʻu pe a uma ona mu, e aofia ai le vailaʻau poʻo le vailaʻau, poʻo le maʻa, o lona uiga e le o ola ai le lauulu i lenei nofoaga.

    Ituaiga faamoega

    Lenei ole aupito maualalo suʻesuʻe ituaiga alopecia. I luga o le tumutumu foliga tasi pe sili atu fula o botdness. O le paʻu i nei mea laiti e le maua ai ni maʻila, e le suia lanu ma le fausaga, e ui i lea, o le laulu e paʻu ese, ma faigofie ma tiga e toso i fafo i le pito o le nofoaga aʻafia.

    O foci e mafai ona tupu ma soʻofaʻatasi, e mafua ai le palaai. E le faʻamautu tonu mafuaʻaga o lenei tulaga. Ole faʻamaʻi e masani ona tupu aʻo leʻi atoa le 25 tausaga, ma na pau lava le faʻavae na oʻo mai ma le faʻagasologa o faʻailoga ole solia ole puipuiga o le lotoifale.

    Taumafa ituaiga

    O lenei lauulu faʻaleagaina e masani lava ona mafua mai i mea faʻalenatura, ma o nisi taimi o se naunautaiga ia faʻataʻitaʻi atu i ai i le matua. O le taulaiga o le pala, ua salalau, e leai ni tuaoi manino. O le laulu e ono manifinifi ma le le toe faʻafouina i nofoaga, foliga mai e le mamafa tele i le taimi muamua.

    O le iʻuga o le microtraumas e masani ona taʻu soo ma e le maua ai le maʻilaʻila. O loʻo faʻapopoleina pea le faʻatamaia ma le leaga o le pulu ua mafua mai ona o le soona ufiufi o fusi ma le fusifusi o fulufulu talaloa, poʻo se amioga le mautonu o le tosoina o lou lava lauulu.

    Dermatomycosis

    Ole maamaʻi lea ile fulufulu ole laulu, e oso ai le moli ile fungi ole Microsporum po ole Trichophyton. Muamua, o le mataga e aliali mai i luga o le paʻu, fulafula ma microtrauma, faʻamamaina. I nofoaga o mea leaga faʻaleagaina, lauulu amata. I nisi tulaga, o le lauulu e malepe lava i lalo.

    Faailoga ma le faʻailoaina o le maʻi

    O faʻailoga o loʻo i luga o loʻo tuʻufaʻatasia i se ata masani, e faʻamaonia ai le faʻailoaina o le maʻi "hair alopecia." O faʻaiuga e mafai ai ona e iloa eseʻese mai isi maʻi e fesoʻotaʻi ma lauulu leiloa. A uma mea uma, tagata uma ile olaga e iai taimi e faʻapipiʻi ai le laulu pe faʻafuaseʻi ona tele lauulu ile selu.

    Ma e ui lava o nei mea uiga masani o uiga o le tele o faʻamaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, afaina o le ate), ae pe a alopecia foliga manino foci o le pulu. E oʻo lava i le faʻasolosolo ituaiga ma le umi atinaʻe faʻaalia vaʻaiga iloga lea o le lauulu e matuaʻi laititi.

    E taua le iloa ole amataga ole alopecia ile taimi, aua i taimi mulimuli mai e toetoe lava a le mafai ona toe faʻafouina le maualuga ole laulu. Ia mautinoa e asiasi se trichologist pe afai:

    1. I luga o le ulu sa foliga mai vaega ma lauulu le masani ai.
    2. E palasi ifo le lauulu.
    3. O pito o le lauulu e manifinifi, maaleale.
    4. E iai le vevela ma matuitui le iʻu o le ulu.

    I le taimi muamua o le faʻamaʻi, o le vaega o le pauna e mafai ona mou ese le tumau, lauulu o nisi taimi amata ona tupu masani. Ae ina ua maeʻa sina taimi puʻupuʻu, latou toe palasi mai ma paʻu'ū, ina ua uma le toe faʻamagaloina.

    Auga o le faʻamaʻi

    O se suʻesuʻega muamua o le a fesoasoani e faʻailoa tonu pe o se tagata e amata i le lavelavea o le laulu. Ae ui i lea, o le sailiga mo mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le lauulu e sili ona faigata. O le mea lea, ua faia ai e le fomaʻi ni suʻega ma auiliiliga, i se isi auala e ave ese ai mai le lisi ni mafuaʻaga. Amata i foliga sili ona manino ma masani.

    E manaʻomia le faia o se auiliiliga suʻega toto, lea e aumaia ai faʻamatalaga e uiga i le tele o hormones, e aofia ai male tane. Thyroid hormones e taua foi. Syphilis analysis na faia foi, ma le gaioiga o le puipuiga puipuia e mafai ona iloiloina.

    O se tusitusiga e faia foi: e togiina e le fomaʻi lauulu tasi i le taimi i le vaega o le lesi focal point formation, ma tosoina ma le faʻaeteete. A faigofie le tuua o le pulu i lona nofoaga, o le faʻailoga lea o le tele o ituaiga o le faʻamaʻi.Ma le isi, o lauulu e suesueina i lalo ole microscope. Le tulaga o vaega taʻitasi o tuuina atu le fomai faamatalaga aoga.

    O le paʻu paʻu faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi e pei o sarcoidosis, systemic lupus erythematosus, ma nisi ituaiga o lichen. E fesoasoani e faʻaalia alopecia faʻapitoa. Ole auiliiliga ole auiliili ole lauulu e faia foi

    O le tulaga masani lea o taualumaga manaʻomia mo le suʻesuʻeina muamua. A iloa faʻailoga faapitoa, e ono amata e le fomaʻi togafitiga pe faʻatonu ni suʻesuʻega. E mafai foi ona manaʻomia ni suʻega ma suʻega fou pe a fetuʻutuʻunaʻi togafitiga.

    Puipuiga o le alopecia atoa

    O auala puipuia e faʻamalosia ai le lauulu, faigofie ile vaivai ma leiloa, e tatau ona faʻaoga e le aunoa ma le amanaia o le mafuaʻaga, maitauina ai le mamafa o lauulu i se tulaga faapitoa. E ui i lea, o tagata taʻitoʻatasi e tatau ona mataʻituina le lelei o a latou meaʻai ma le psycho-emosi.

    E faigata ona faʻateleina le aʻafia o mafatiaga i luga o le tino, ma o se malosi faʻafitauli o le mafaufau e mafai ona oʻo atu ai i le faʻatupuina o le hormonal, le faʻateteleina le le puipuia, ma le faʻaalia poʻo le faʻateleina o le autoimmune ma faʻamaʻi e ono maua mai. E oʻo i faʻamaʻi e faigofie ona atiaʻe ile tino e teteʻe ile faʻamalologa.

    Tausia lelei lau lauulu ma tau saʻo le alopecia

    Le lava o le tele o minerale ma vitamini mafai foi ona afaina ai le lauulu. E le gata i lea, i nisi tulaga o loʻo tele mea o loʻo manaʻomia i totonu o le toto, ae le ave faʻamalieina uma. O le mea lea, e tatau ai le sailia mo vitamini-minerale complexes ma se faʻavae talafeagai.

    Lauulu tausiga aofia ai:

    1. Faʻaogaina o lelei, oloa talafeagai.
    2. Saʻo selu le sefe, seasea faʻaaoga le laʻau malosi, uʻamea, tui ma isi masini.
    3. Fai pulou malu i le taumalulu.

    Puipui le ulu mai le faʻapena i le vevela sili atu ma le soona vevela. Saili se fomaʻi lelei ma faʻamalositino masani lou ulu i meaʻai suamalie, ma faʻatino faiga e pei o le mesotherapy i salons.

    Afai e te faʻailoaina faʻailoga o le alopecia, leai i se tulaga faʻataʻitaʻia le le faia o oe lava vailaau! Naʻo le fesoasoani faʻapitoa a se trichologist o le a fesoasoani e toe faʻaleleia le atoa o le voluma, ma aloese mai le laʻau matuia le faaleagaina.

    Faaiuga

    Finasteride, o se vailaʻau mai le kulupu o carboxamide na mafua mai, o se vaega poloka le suiga o le testosterone i le gaioiga - DHT, ma o lea puipuia lau fulufulu folo mai faʻaleagaina. O le aʻafiaga e maitauina 3-4 masina pe a uma le amataga o le pulega. Pei i le mataupu o le minoxidil, e tatau ona e taofi le aveina o finasteride, ma le ulu pulu o le a amata loa ona afaina. E le aoga le faʻamoemoe ile tuputupu aʻe o laulu fou, e masani ona finasteride na o le puipuia o loʻo iai. Ole tausaga faʻaletausaga mo laufanua faʻatau atu e mai le 9,000 rubles.

    Ma tasi isi mea: aua e te togafitia oe lava i le fesoasoani a vailaʻau ma finasteride, lea e faʻatauina aloaia i falemaʻi Rusia. Ua mamanuina e togafitia le prostate adenoma, ma o loʻo aofia ai le 5 taimi sili atu gaosi mea nai lo le mea e manaʻomia e tau ai le alopecia.

    O le paʻu o le pa aila (e faʻaigoa foi o le androgenetic alopecia) e afaina ai le faitau miliona o tamaloloa. O lauulu e amata ona paʻu i luga aʻe o malumalu, ma fai le tusi M. I le aluga o taimi, o lauulu e paʻu'ū i tua o le ulu, faapea foi i itu o le ulu, lea e iu i le uluulu atoa. Afai oe na amata mulimulina tama tane mamanu, ma e te le fiafia i ai, e mafai ona faʻaoga i nisi auala o togafitiga.

    Lelei le vaaia lelei o le pala ma metotia anamua

    Ina ia faia lea mea, aveʻese le faiʻai mai le povi povi (kalama 100-150), pipiʻi i le laʻititi o le vai - o le vai e tatau ona faʻamamaʻi atoa. Faamalu e ala i se faamama. Tiaʻi toega ile saringan ma faʻaaoga i le lumanaʻi naʻo le alualu. O lenei o le a ua faʻamamaina, palu ma le 50 ml o vodka.

    Fufuluina o loʻu ulu. Ae e te leʻi fufuluina, palu ma le faʻaeteete ma faʻamama le suasami. Matou te fufuluina o matou ulu i le tar sabun. Ma o lenei ma le faʻaeteete (tusa ma le lima minute) ua tatou fufuluina le "palama" ua tatou saunia i totonu o le ulu.Tatou pupuni o tatou ulu ina ia mafai ai ona tatou moe i le po atoa.

    Ma i le taeao e tatau ona e toe faʻafefete lou ulu ma selu lelei.

    O le malologa e pei ona masani ai. O le fofo o se mea tuai. Ona fai ai lea, e tele sa la faiai, ma fai ai sina vodka. Ma o lea e malamalama lelei. O tagata e leʻi iloa lava ona latou inu ... Atonu sa latou tausia lo latou soifua maloloina pe na ona latou iloa foi le fiafia e aunoa ma vodka.

    Metotia 1. Mafai ona togafitia filifiliga:

    Malamalama i le natura o le tane mamanu le pauna. E ui o le androgenetic alopecia e fesoʻotaʻi ma le i ai o male male (androgens), e le o iloa tonu le mafuaʻaga. O lenei ituaiga o le pala e mafua mai i se genetik predisposition, ma le autu androgen, lea e talitonuina e faaosofia ai le pala, e taua o le dihydrotestosterone. O le faʻateleina o mea o lenei hormone i le lauulu e faapuʻupuʻu le ola o le lauulu ma tolopoina le tuputupu ae o lauulu fou. I le aluga o taimi, o lauulu folo taofi le gaosia o lauulu, ae latou tumau ola ma mafai ona faia lenei mea. Taumafai e faʻaaoga minoxidil. Minoxidil o se tusi pasi faʻamaonia e faʻaaoga e togafitia ai le tane o le pauna. E faʻaosofia le tupu o lauulu ma e faʻapipiʻi i le uluulu. Minoxidil faʻagesegese le lauulu o loimata, ma i nisi o gasegase fou laulu foliga mai. Ae paga lea, pe a maeʻa le faʻaaogaina o le vailaʻau, toe amata le paʻu.

    Faiga 2. Faʻaleleia o Aʻoga Sili

    Taumafa meaai o le a fesoasoani ia te oe e faʻatauina leiloa. E tele, e 'ai le pala. O le le lelei o meaʻai e mafua ai le le lava o mea ai mea taumafa (porotini, gaʻo ma meaʻai masini) ma micronutrients (vitamini ma minerale), e mafua ai faʻafitauli i le tino ma lauulu e leiloa. Ina ia lagolago lou laulu ma lou tino atoa, aofia ai meaʻai nei i lau taumafataga:

    • Mumu, samasama ma moli fualaʻau 'aina ma fualaʻau' aina (kapeti, suamalie suamalie, pepa, melon). E tele a latou vitamini A, poo le beta-carotene. Ua faʻaalia mai i suʻesuʻega, o le vitamini A e faʻaosofia ai le tuputupu ae ma faʻamalosia i latou, e aofia ai ma fulu selu.
    • Taumafa iʻa gaʻo (salmon, sardines), e maualuga i le omega-3 gaʻo gaʻo.
    • Taumafa yogurt ma isi meaʻai e maualuga le vitamini B5. O lenei vitamini e faʻavaveina ai le toto solo ma faʻaleleia ai le tafe o le toto i le ulu, ma, i lena, faʻaosofia le tupu o lauulu.
    • Fai se salati salalau - o le oloa lenei e tele na i le vitamini A, uʻamea, folic acid salt ma vitamini C. O lenei cocktail o vitamini ma minerale o le a aoga mo le soifua maloloina o le ulu ma le lauulu.
    • Taumafa atili polotini, o loʻo maua i aano vaivai (moa, pipi), maualalo gaʻoa susu, meaʻai porotini (pi). Lauulu e aofia ai porotini mole - keratin, o lea e manaʻomia e le lauulu se aoga porotini.
    • Taumafa meaʻai ma vitamini B7 (e taʻua foi o le biotin) - e faʻaosofia ai lauulu tuputupu ae. O lenei vitamini e maua i fuamoa, oka faʻamalosia, mea e maua mai le susu ma moa.
    • Taumafa meaʻai maualuga i le zinc: oysters, ula, faʻamalosia fatu. O le leai o se zinc e mafai ona mafua ai le paʻu o lauulu, o lea la e tatau ona e faʻaaogaina le tele o lenei mea ma meaai.

    Inu atili vai. Afai o le tino ua paʻu i le tino, o le paʻu ma lauulu sela o le a le mafai ona tupu ma tuputupu aʻe. Ina ia tausia lou lauulu soifua maloloina ma faaauau ona tupu, inu le tele o vai pe a mafai.

    • Taumafai e inu ia le itiiti ifo 8 ipu vai i le aso, ma sili atu pe a fai o loʻo e faʻamalositino pe afai o vevela i fafo.
    • O le inu kafeinitia (kofe, ti, mea inu suamalie) e mafua ai le le lava, pe a fai e te inu ai, e alu ese le vai mai le tino.
    • Taumafai e inu vai ma suavai suamalie ma vai suamalie. Faʻatapulaʻa kafini inu i le tasi i le lua ipu i le aso.

    Aveese le mafatiaga. E ui o le androgenetic alopecia e le amataina i le popole, popole faʻafitauli e mafua ai le leiloa o lauulu. Ina ia tausia lou lauulu maloloina, aloese mai le popole tulaga E tolu ituaiga o faʻamalosia o lauulu e mafua ai:

    • Ole telogen alopecia o se faamaʻi e ala ai ona faapopoleina le tele o vaega o fulufulu ma le le faʻamalolo e le galulue mo ni masina.
    • Trichotillomania o se faamaʻi e mafua mai i popolega, ma ose tagata ei ai lona le faʻamatalaina lelei manaoga mo le tosoina o fafo lauulu. O le mafuaaga taatele e pei o le atuatuvale, faʻapea foi ma le popole, o le lagona o le faʻanoanoa, faʻanoanoa, po o le faʻanoanoa.
    • Alopecia areata o se faamaʻi lea e osofaʻia ai le tino puipuia o le laulu e mafua ai le paʻu o lauulu.
    • E le pei o le tane aulelei le paʻu, o lauulu e mafua ai ona o le popole e le masani ona suia. A paʻu lau lauulu vaʻai se fomaʻi - ona mafai lea ona faʻatuina le mafuaʻaga.

    Fai se taimi ma lau fomaʻi. O nisi faʻamaʻi mafua ai le laulu o lauulu, ma e leai se mea e faia ma tama mamanu pauna. Afai ua le lava lauulu, vaʻai se fomaʻi ina ia mafai ona ia iloa le mafuaʻaga o le faʻafitauli ma suʻe poʻo a ni faʻafitauli tau le soifua maloloina o loʻo ia oe.

    • Hormonal fluctuations (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o maʻitaga, i le maeʻa o le fanauina o pepe pe i le taimi o menopause), faʻapea foi ma faʻafitauli ma le tiroid gland e mafai ona mafua ai le leiloa o lauulu.
    • O faʻamaʻi pipisi i le ulu, mo se faʻataʻitaʻiga, i le mama e mafai ona oʻo atu i le pulu o vaega ile ulu. E masani lava ona tupu le lauulu i tua pe a uma togafitiga.
    • O nisi maʻi, e aofia ai le lichen planus ma nisi ituaiga o lupus ma sarcoidosis, e mafua ai le pulu tumau.

    Faiga 3. Fofo togafiti

    Taumafai e faʻaaoga le sua aniani. E ui o le aoga o lenei metotia e le i faʻamaonia atoatoa i suʻesuʻega, o le sua o le aniani e mafai ona faʻamalosia ai le tupu o le laulu i tagata o loʻo i ai i ni tane le pauna. I se suʻesuʻega sa 23 tagata na auai, ina ua maeʻa ona faʻaalu le sua aniani i le ulu faalua i le aso mo le ono vaiaso, na alualu i luma le 20 tagata. E ui i tagata gasegase ma le lopecia lapoʻa na auai i le suʻesuʻega, oe mafai foi ona taumafai Tipi le aniani, ona tataʻi ai lea o le sua i fafo. Faʻaalu le sua i le fulufulu faʻalu i le aso, tuu mo le 30 minute ma fufulu. Taumafai e fai lenei mea mo le itiiti ifo ile 6 vaiaso e vaʻai ai pe fesoasoani le aniani ia te oe.

  • Taumafai e faʻatausulu lou ulu. Massage o le a faʻateleina le tafe toto i folika lauulu, lea o le a saofaga mo le soifua maloloina o le ulu ma faʻamalosia aʻa. Peitaʻi, o le aoga o lenei metotia, e le i faʻamaonia faʻasaienisi, o lea e le o iloa pe o le faʻafomaʻi e aoga ai o se profilaksisoma poʻo le faʻamaloloina o le pulu.
  • Faʻaaoga le popo poʻo le almond oil. O isi suauʻu e talafeagai foʻi: olive, castor, amla (Indian gooseberry) suauʻu. Afai e manaʻo i ai, ni nai mataua o le rosemary suauʻu mafai ona faʻaopopo. Faaaoga suauu i luga o le ulu ma olo i le paʻu. Toe fai pe a ma le tasi le vaiaso.
  • Faʻataʻitaʻi le fuamoa fatu pes. Fenugreek (e faʻaigoaina Eleni vaomago) o loʻo i ai mea e mafai ona faʻaosofia ai le tuputupu ae o lauulu ma faʻavaveina le toe faʻafouina o folika lauulu. Tuu le ipu o fenugreek i le vai. Tuu i le po. Olo le paluga ma fai se pes e mafai ona apalai ile lauulu. Ufiufi lou ulu i se taga palasitika pe tuu i luga o se pulou ma alu mo 40 minute. Fufulu lou lauulu. Toe fai i taeao uma mo se masina. E pei foi o isi togafiti a tagata, o le aoga o lenei metotia i le taua faasagatau i le pala ua le faʻamaonia faasaienisi, ma o lenei auala atonu e le talafeagai mo oe.
  • Isi metotia

    E tele isi togafitiga aoga e tatau ona taumafai. Manatua latou te leʻi maeʻa uma ona faʻataʻitaʻia i lalo o le fale faigaluega ma ono le aoga. Afai e te masalosalo, talanoa i lau fomaʻi.

    • Taumafai e faʻaaoga le aloe vera gel i lou ulu ma alu mo le itula, ona fufulu lea. Toe fai 3-4 taimi i le vaiaso.
    • Taumafai e faʻaaoga le liquorice root pasta. E faʻamalieina le ulu ma le mumu. Faafefiloi le sipuni tele o le lapisi licorice root, o le kuata sipuni ti saffron ma se ipu susu.Faaaoga le paluga luga o vaega balding, ufiufi ma tuu le po. Fufulu ile taeao. Toe fai 1-2 taimi i le vaiaso.
    • Faʻataʻitaʻi Saina Hibiscus Fugalaʻau, e faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o lauulu, togafitia le susuʻe ma atili mafiafia le laulu. Faafefiloi fugalaʻau ma le suauʻu popo, vevela seia oʻo ina vaʻaia se mea uliuli, oomi le suauʻu. Faaaoga le ulu a o lei moe ma tuu i le po. Fufulu lau lauulu i le taeao. Toe fai i nisi taimi i le vaiaso. Oe mafai foi ona faʻaaoga beets, flax fatu ma le popo susu.

    • E mafai ona e faʻaopopoina le aʻafiaga o le minoxidil pe a e vali lou lauulu pe a uma le tolu i le fa masina o le faʻaaogaina o le vailaʻau. Mai le minoxidil, o le laulu e tupu manifinifi i le taimi muamua, ma o le vali e faʻaleleia atili le eseesega i le va o lauulu ma le ulu, ma foliga mai ua amata ona mafiafia le laulu. O se tasi lea o togafiti faʻaaoga e faia muamua ae-ma-ina-ata ata i faʻasalalauga fualaau.
    • E i ai le tele o ituaiga 'eseʻese, e eseese uma a latou mafuaʻaga. Talanoa i se fomaʻi ae e te leʻi taumafai ia oe lava togafiti.
    • Taumafai e fai ofu fulufulu pepelo. Nei fulufulu laiti poʻo loka e mafai ai ona e ufiufi vaega paʻepaʻe.

    Lapataiga

    • Ae e te leʻi amata aveina le vailaʻau o loʻo taua i luga, faitau faʻatonuga mo le faʻaaogaina ma mataʻitu mo ni aʻafiaga.
    • Aua le faʻaalu i togafiti a tagata poʻo togafitiga o aiga pe afai e te teteʻe i ni vailaʻau o iai.

    5. Alopecia faʻapitoa

    E vaevaeina lenei ituaiga o alopecia i ni isi subspesies:

    1. Seborrheic
    Faatasi ai ma le faʻateleina o le faʻaalu o le kelace sebaceous, e tupu ai se faʻamaʻi - seborrhea. Afai e le taofiina lea faʻagasologa i le taimi, e tupu le afaina i luga o le ulu. O le iʻuga, o le tasi maʻi e oso mai ai le isi: faʻasaga i le tulaga lautele e le faʻatulagaina lelei, o le seborrheic alopecia e tupu aʻe.

    E le pei o isi ituaiga o le botdness, ma seborrheic alopecia, o se tasi o aoga auala o togafitiga o se paleni taumafa. O le faʻamamafa autu i le faʻaititia o gaʻo ma masoa suka i meaʻai. Faapea foi ma le teena o nisi oloa - piko, ava malosi, kofe.

    2. Faailoga
    Le taimi o faʻaaliga o loʻo i le tulaga lua pe a uma androgenetic. O le mafuaaga autu o se faʻaletonu i le faʻagaioia o tino tino. E faafaigofieina lea e ala i taimi faʻafitauli taugata, o le faʻaaogaina o nisi vailaʻau, feusuaiga faʻafeusuaʻi ma faʻalavelave o le mafaufau. Faatasi ai ma se lautele faʻavaivaia o le tino, o le a taofi ua le toe faia a latou gaioiga sao ma pa'ū. I lenei tulaga, togafitiga e faʻatulagaina e fuafua ile mafuaʻaga o lauulu leiloa.

    3. Fusuaga
    E pei ona faʻaalia le igoa, o lenei ituaiga alopecia aliali i se tagata mai le fanau mai. I le avea ai o se tulafono, lauulu e le tupu i nisi nofoaga, ma i fafo o foliga o se tasi pe sili atu botd. Togafitiga o se faʻamaʻi amata mai i le laititi, faia faʻataʻitaʻiina hormone, faʻamalositino togafitiga, faʻapea foi ma le faatonuina o se taumafataga. Afai mo nisi mafuaʻaga o togafitiga e leʻi faia i le laititi, ona mafai lea o lauulu toe faʻaleleia na o le fesoasoani a se lauulu taotoga taotoga.

    4. Tomaʻi
    A ituaiga alopecia aliali ona o le afaina o le ulu, ma ua togafitia togafitiga e fuafua ile ogaoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma ni manuʻa laiti, pei o maosiosia poʻo maʻonaʻe, ua lava o kulimi, ma i nisi tulaga, ua faʻamaloloina le manuʻa ile toe faʻafouina atoa ole lauulu tuai e aunoa ma se fesoasoani mai fafo. Ae afai o le manuʻa e matuia ma se paʻu mafiafia paʻu ua aveeseina, ona mafai lea ona manaʻomia togafitiga faigata faʻaogaina fofo lavelave. I le le i ai o le taimi togafitiga togafitiga, cicatricial deformity mafai ona faia, ma ona mafai ai lea o le toe faia o le lava laina mo le lauulu. I lenei tulaga, na o le lauulu taotoga taotoga o le a fesoasoani.

    5. Tausaga
    O le mafuaaga taatele sili o le pala i alii. E leai se aoga i le tusitusi e uiga i lea mea - ua leva ona iloa e tagata uma o le hormone ma se genetik predisposition avea ma mafuaʻaga o le alopecia faʻatatau i tausaga.I se faʻaopopoga, o le le lava o vitamini e pei o le B1, B5, ma le B10 e mafai ona mafua ai le lauulu pauu. Faʻaaoga nei vitamini e pei ona faatonuina mai e lau fomaʻi, e mafai ona e faʻaitiitia ai le alopecia faʻatatau i tausaga.

    6. Moli
    E tupu pe a maeʻa le faʻalogo malosi. I se puʻupuʻu puʻupuʻu, o folasaga o le laʻau e le faʻaleagaina ma ina ua mavae sina taimi e toe faʻafoʻi latou lava. I le tele o taimi, e mafai e pulu ona oti, ona o le toe faʻafouina o le laulu e mafai na o le fesoasoani a le lauulu taotoga taotoga.