Faʻasologa kalena

Aisea e mageso ai le mata taumatau? Faailoga ma uiga

O le talitonu i faailoga o se tu masani na sau mai anamua. O tatou tuaa na taumafai e puipuia i latou mai faʻafitauli pe amata foʻi ona faʻamoemoe i le laki, faʻalagolago atu i talitonuga eseʻese ma a latou faʻamatalaga. E i ai le au masalosalo e le talitonu ia latou uma. Afai oe e ui i lea e naunau i le mea e ala mai ai le mata taumatau, ona e maua lea o le tele o decryptions.

O le a le uiga o faʻamasinoga lautele?

O le upu autu iinei o le "sao." Tusa o talitonuga ole ekalesia, o luga o taumatau taumatau o le tagata, o loʻo iai le Guardian Angel / O lona uiga o mea uma e fesoʻotaʻi ma le itu taumatau o le tino o le tagata e folafola mai le fiafia ma le lelei. E le o se mea na tupu, e tusa ai ma talitonuga faanuupo, o le mea taumatau e tatau ona ala i luga i le taeao ina ia manuia le aso, ma le paʻu paʻu mai le mata taumatau folafolaina se taui tupe ma le manuia i pisinisi. E leai se faʻatusa o se laulu mata, ma pe a fuluʻi i le lelei, manuia, ma le olioli. Na latou faʻauigaina lenei faʻailoga mo se taimi umi, ae e tele nuʻu e tatau ona mafaufau iai:

  • Le aso o le vaiaso tuʻu selo o lou mata
  • E maeʻa lona faʻamalaga
  • Se nofoaga patino mata.

O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a paʻau latalata i le isu, ona folafola atu lea ia te oe se suiga mo le sili atu, pe a latalata atu i le taliga - ona lelei lea o galuega ma lumanaʻi manuia, pe a fai i le ogatotonu - ona ou feiloai lea i tagata e manaia ia te oe.

Ma o le malosi o le itch, o le tele foi lea o le ono mafai ona taunuu le faʻailoga.

Lautele taua o faʻailoga

Aisea e mageso ai le mata taumatau? Faailoga folafolaina se manaia fonotaga ma se uo lelei. Masalo o le ae maua se talanoaga lagona e le o se tasi uo, ae ma le 'au uo atoa. I le taimi lava e tasi, faʻatasiga e mafai ona avea o se mea na fuafuaina muamua, ma o se mea e leʻi mafaufauina. Ia e mautinoa ia maua ni lagona sili ona lelei mai le fonotaga. O le a molia oe ma le malosi ma le malosi mo fou ausia.

E le o se mea lilo le au o tatou tuaa e faafesootai le itu taumatau o le tino i se mea lelei ma fiafia. O le mea lea, o mata o le sapasapaia i lenei itu, i o latou manatu, o taimi uma na folafola fiafia, fiafia, malie. Atonu e te maua le viiga i le galuega, pe o le a le taimi uma e te maua ai se meaalofa e te leʻi mafaufauina. O se mea manaia na tupu i le tulimanu. By the way, e mafai nei ona e fesili mo le mea e te manaʻo ai mai lou soulmate. E moni lava, o faʻailoga folafola atu e mafai ona taunuu se miti ma le fesoasoani a lau paaga.

Feusuaiga Faʻauiga

Aisea e mageso ai le mata taumatau o le teine? O lenei masani o se faʻailoga o se vave feiloaʻi ma se alii talavou lelei. Mo se tamaloa, o le faʻauiga o le faafeagai - o se faʻailoga o folafolaga e faʻafeiloaʻi ma le tamaʻitaʻi o le loto. Afai e selu le mata taumatau ile tamaititi - o le faʻailoga lea o le lumanaʻi manuia i le aʻoga. Le tamaiti aʻoga o le a viia pe aveʻesea se faʻailoga maualuga. O le tina maʻitaga o mumu na folafolaina le fanau mai o le tama tama.

Ae mo alii faipisinisi, o le mageso i le itu taumatau o fulufulu taumatau sa aoga foi mo i latou. O lenei faʻailoga o se manuia pisinisi, mauaina se ponesi, faʻatupuina totogi, sainia o se konekarate manuia. Vaʻavaʻai pepa - tuu i le faasologa lelei. E tatau ona e faʻaauupegaina atoa pe a tuʻituʻi atu le faitotoʻa i le laki. I se faʻaopopoga, faʻapitoa folafola folafolaga o itupa uma e lua. Tupe maua e mafai ona avea ma tinoitupe. E mafai foi ona maua se tofi i le ituaiga o mea totino mai se aiga mamao.

Nisi faʻamatalaga faʻamatala

Toeitiiti lava ona tatou iloaina le mafuaaga o le afaina o le mata taumatau. Peitai e tele isi faʻamatalaga o lenei faʻailoga, e le tatau foʻi ona le amanaiaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e le o toe umi se mea e teʻi ai i lenei vaega o foliga, ma e faʻafuaseʻi ona mou atu, ia iloa ua avea oe ma autu o talanoaga. Ia mautinoa e le o le faitatala. O lou tagata masalo na taʻua i se tulaga lelei ile faʻailoga o viʻiga pe maualuga faʻailoga mo ausiaga. Ma sa latou talanoa e uiga ia te oe le taimi tonu na e oo ai i le le mautonu mai itasi.

A faapea le susulu o laulu ile taeao,

E taua le malamalama o le faʻauigaina o faʻamanuiaga o le a eseese e fuafua i le aso o le vaiaso. O le a le mea e paʻi ai le mata taumatau i le Aso Gafua? O le tataina i le aso lea o le sili atu ona tele tupe maua o lau teugatupe. Ole tupe maua o le a mauaina mai i mea e sili ona le maitauina mafuaʻaga: lulu, manumalo, ponesi. Aua neʻi e fefe e fai ni lamatiaga, i le taimi nei ua taʻuamiotonuina.

O le tagi i le Aso Lua o se faʻailoga o le toe faʻatutuina i totonu o le aiga. Afai e te manaʻo e maua sau pepe, ona e avanoa lea. O nei aso, o loʻo mafai ona faʻatuputupulaʻia le malosi e le maitauina. I le taimi lava e tasi, afai e te le manaʻo e te maʻitaga i le tulaga lea, e sili le puipuia o oe lava ma le faʻaeteete.

Ae mo le siʻosiʻomaga, o le mata mata i lenei aso matulu i le foliga mai o tagata fou teu tupe i le tafailagi. O le fefaʻatauaiga o le a manuia mo oe: o le konekarate faʻaiʻuga ua folafola mai e maua lelei tupe maua i le lumanaʻi. Ae o le sainia o pepa e tatau ona e faanatinati. O au gaioiga i le taimi nei e tatau ona agavaʻa ma saʻo. Aua le tolopoina seʻia taeao mea e mafai ona e faia i le aso.

Aisea na amata mai ai le mata taumatau i le aso Tofi? O iinei o le faʻauiga e faʻalautele. O le ae mauaina se mea manaia faʻaofo e mafai ona tupu i soʻo se vaega o le olaga: pisinisi, faigauo, alofa. Mo tamaiti aʻoga ma tamaiti aʻoga, o se faʻailoga lea o faʻailoga maualuluga, sili ona lelei e pasi le suʻega.

E tumau pea e saili poʻo le a le mea e saʻo ai le pefu taumatau i le Aso Faraile. E masani lava ona faʻaalia ai le laki i fegalegaleaiga ma le isi itupa. Lea, tagata nofofua mulimuli ane o le a feiloai o latou agaga paaga, ma faaipoipo o le a maua ai le fealofani aiga. O aliʻi o le pala ua folafola atu se polofiti, ma tagata faʻatauvaʻa - siʻitia.

Afai na le lava le emo mai o le laulu ile faaiuga o vaiaso

I lenei tulaga, o le ai ai sina eseʻesega faʻamatala. Afai e paʻu le mata i le Aso Toʻonaʻi, ona faʻatalitali ai lea o oe ua leva ona faʻatau oe. Sauni ma alu ile faleoloa. E mafai ona ono faʻatau mai le oloa manaʻomia i se fefaatauaiga faʻatau. Ma ia mautinoa o le lamatiaga o le pa'ū i totonu o se mea le lelei faʻaititia e faʻaititia. O nei aso e aoga foʻi le faʻatau mai o meaalofa, ia e mautinoa la e faoa le avanoa. E foliga mai, oe maua oloa i se tau paʻu tele.

O le a le mea e paʻu ai le mata taumatau i le Aso Sa? E faigofie le tali: o le ae mafaufauina se saoasaoa aʻe i luga o le faʻataʻitaʻiga matata. O nei aso e manaʻomia e e avea ai se avanoa, faia mea uma i lau malosi e maua ai se manuia faʻalauiloa. Tapena mo le vaiaso a sau: tusi se faʻasologa fuafuaga, faʻamuamua mea e faʻamuamua, tuu le faʻamamafa. E mafai ona e saunia se auiliiliga gaioiga faʻatino e tatau ona matua mulimulitaʻi i ai. E naʻo le pau le tulaga e mafai ai ona faʻaalia tomai silisili ma faʻailoaina taleni i lona mamalu uma.

Sulu mata taumatau

O mata o mata e mafai ona tele tala e uiga i se tagata. O mata o mata e foai mai a tatou amio ma uiga. Faatasi ai ma le fesoasoani a laulu mata matou te faʻaalia ai lagona. Mo se faʻataʻitaʻiga, o mataga mata e faʻaalia ai le le fiafia poʻo le ita. Sulu mata o lo oi le ea.

Le faʻailoga i le mea e saʻo ai le mata taumatau sa ese lona faʻauiga. O le uiga ese o le faʻauigaina o le faʻalagolago lea i le itupa o le tagata, ituaiga o gaioiga, ma e oʻo lava i le aso o le vaiaso e selu le mata.

E masani lava o le uiga o faʻailoga, ia e iloga ai le mata taumatau, sau i lalo i le vave sauniga poʻo le faʻaalia o se tagata fou i lou olaga.

E mafai ona o se feiloaʻiga ma se tasi e tau mamao aiga poʻo se uo tuai oe na e leʻi leva na e vaʻai. O lenei fonotaga o le a taua mo oe, ma atonu e aumai ai ni faʻateʻuga suiga mo le lelei i lou olaga.

Faʻailoga foʻi e mafai ona faʻailoa mai se masani fou, e avea ma mea taua mo oe ma e mafai ona suia lou olaga.

Ua aliali mai foi le alofilima taumatau i viiga. I tua o lou e fiafia tele iai, talanoa i mea na e ausia, pe manaʻomia le manatua i se upu agalelei.

Mo se fafine, e ono faʻapea lea e le o toe umi lona maʻitaga. E le gata i lea, afai e paʻepaʻe le mata taumatau, ona fanau ai lea o le tama, pe afai o le itu tauagavale o se teine.

A 'alaga mata alofilima taumatau, i lou olaga mea lelei e tutupu ma suiga o le a sau lata mai, o le a e maua se lelei faʻaofo maua ma maua se avanoa e faʻaleleia atili ai lau tulaga tautupe. O faʻafitauli i le taimi nei o le a foia ia te oe.

Faapipii i luga o le mata taumatau

E masani ona i ai tagata e foliga mai o foliga o foliga o foliga ninii o foliga e masani lava. Ae i le tulaga lea, e aoga foi ona liliu i faʻailoga a tagata. A uma mea uma, e ono mafai lava ona avea lea ma faʻailoga o le leiloa poʻo se faʻailoga natia e uiga i lou lumanaʻi.

Afai e faʻafuaseʻi ona e maitauina se paʻu i luga o lou mata taumatau, aua le faatopetopeina e te le fiafia. Ole taunuuga e lelei ia oe, luma oeo faʻatalitali mo se suiga mo le lelei. Le tele o taimi, o le paʻu i luga o le mata mata taumatau faatusa o se vave laveaʻi mai le faamai. O le a e feagai ma le faʻamaʻi, o lou ola manuia o le a faʻaleleia. O lona uiga e mafai ona foʻia ma le manuia faʻafitauli tupe.

O le pimili i le itu taumatau o se mata lelei. E faailoa mai ai galuega faʻafiafia i le lumanaʻi. E mafai lava ona e feiloai i se uo tuai poʻo sau uo, ma o le a ia taʻuina atu ia te oe tala lelei. I le galuega, o le a tuuina atu ia oe se ponesi poʻo se faʻatalitali ua leva ona faʻaopopo lou totogi.

Afai o le pimple faaali mai i lalo o le matau taumatau, o lona uiga o loo e faʻatali foi mo tala fou. Naʻo lenei taimi, tala o mataupu a le fatu. Se tasi e faalilolilo ma leai se maloʻi alofa ia te oe, ma o le a vave ona e iloa e uiga i ai. Ma e aʻoaʻo faafuaseʻi mai i isi vaega.

Isi mea e uiga i le fulufulu mata

O isi faʻailoga e mafai ona fesoʻotaʻi ma le laumatau taumatau.

Mo se faʻataʻitaʻiga, a mimilo mata o le mata taumatau, e mafai foʻi ona matala mai ai le ie puipui ole lumanaʻi. Le faʻailoga e uiga i mea taumatau o mata mata e lua foi uiga:

  • O le a e misa ma se tasi, ae e mafai ona e vave foia le faafitauli ma foia le feteenaiga.
  • E te ono mafaufauina se faʻafuaseʻi faʻaletonu i le manuia, ae aua le faʻataʻalise ina ia faʻanoanoa, e vave ona e toe malosi.
  • O lau galuega o le a talisapaia, o le ae mauaina lelei fautuaga, faʻamoemoeina le viiga.
  • Mo tamaʻitaʻi, o lenei faʻailoga e masani ona faʻaalia mai ai ni faʻafitauli laiti: soʻona le malamalama, leaga le pisinisi, faʻafitauli i le galuega.
  • Mo se tamaloa, i se isi itu, o le mimilo o lona mata alofilima ua iloa ai le manuia o pisinisi, manuia fou ma e oo lava i mea lelei e tutupu i lona olaga.

Peitai, mafaufau pe o le a le mimilo o laulu mata, e le tatau ona galo se tasi, o lenei mea e mafai foi ona avea ma faʻailoga o le neʻi faʻasoesa. Afai e faʻafiafia oe i lenei mea mo se taimi umi, ona aua le tolopoina le asiasiga i le fomaʻi.

Faailoga: aisea e afaina ai le laulu taumatau?

Faailoga e fesootaʻi ma le laumatau taumatau e masani ona lelei. Lenei ua mafua ona o le mea moni o le itu taumatau o le tino ua leva ona manatu i ai o le itu o upu moni ma malamalama malosi.

O le faamatalaina o le laulu mata lava ia e iai le uiga taua mo le faʻauiga.

Toeitiiti lava o tagata uma sa i ai o latou maualuga i le mamalu:

  1. O le Sumerians ma Initia e fesoʻotaʻi ma le faʻatupuina ma feusuaʻiga, o le mea lea, o fafine faʻapitoa e faapogisaina ma mafiafia le laulu mata.
  2. Asuria, Eleni ma Roma mafaufau lautele, fulufulu mata o se faailoga o le tamaoaiga ma le tamalii o le aiga. Patricians Roma, e le masani ai ona i ai se mea teuteu, e oo lava tipiina fulufulua lauulu lauulu.
  3. I aso anamua o Saina, mafiafia mata o mata o le faatusa o le a alii ma le malosi. E tusa ma le lua afe tausaga talu ai, na faʻaaogaina ai e le au auai i le lauiloa "Red Brow Uprising" lenei faʻailoga o se faʻailoga faʻailoga.
  4. O aso anamua o Slavs sa mafiafia mata o lona mata o se faʻailoga o le soifua maloloina i le tino, feusuaiga, ma le tumau. E masani le faʻasolosolo o le mata o le mata "mata sable" mai le tasi tala i le isi tala.

O le mea lea, o mata o mata e pei o se faʻailoga anamua e fesoʻotaʻi ma le soifua maloloina, manuia, tamaoaiga ma le tosina tino. Le itu taumatau o le tino e maua ai se uiga lelei i soʻo se faʻailoga.

O le mea lea o faʻailoga na sao mai e oʻo mai i le asō: afai e paʻi le laulu mata taumatau, e mafai ona e iloa:

  • manuia i le pisinisi, manuia,
  • mea taui mo soʻo se galuega,
  • o se meaalofa taua
  • manumalo i soo se mea
  • feiloaʻi ma se tagata aulelei o le isi itupa ma le faʻamoemoe o se mafutaga faʻafeusuaiga.

O le uiga faʻapitoa o mea e faʻalagolago i mea o loʻo talanoaina i lalo.

Taua e ala ile itupa

Muamua lava, o le faʻauigaina e faʻaalia ai le kenera o le tagata o lo o fulufulu mata o lona mata. O le itu taumatau e masani lava ona manatu o se tamaʻitaʻi, ma mo i latou o lenei faʻailoga ua i ai faʻapitoa leo, ma mo fafine e sili atu le puaʻa:

O le "alii" o le itu taumatau o le tino na avea ma faavae o se isi omen: afai e paʻi le laumatau taumatau i se fafine maʻitaga, na te ofuina se tamaititi i lalo o le fatu.

Faʻauiga o faʻailoga e tusa ma le aso o le vaiaso

Aerobatics faʻamatala aofia ai le mafaufau i le aso o le vaiaso. Ole mea lea e manaʻomia ai e le faamatalaupu ona malamalama i fesoʻotaʻiga i fetu ma tala faafoliga ile va o aso o le vaiaso, paneta ma atua faapaupau o faʻailoga o isi malosiaga o le natura.

E faʻalagolago i le aso o loʻo pupula ai le mata mata, o lona uiga o le faailoga lenei:

Galugalu tauagavale mata, faailoga

O tagata na ola i aso anamua na mafaufau: talu ai o le mata o le itu tauagavale o se tagata na amata ona vevela i le leai se mafuaaga, i le taimi lea na latou faitatala e uiga ia te ia. Peitai, e mafai foi ona faapea o se tasi na te otegia lenei tagata i fesootaiga ma isi tagata pe faitio e uiga ia te ia, i le le faamalieina i se tasi o ana gaioiga po o gaioiga. E le gata i lea, sa talitonu le Old Believers o le itu tauagavale mata e feula lava e feiloaʻi ai ma se tagata leaga e mautinoa lava e faoa pe faaseseina oe, ma e te le malamalama foi i lenei mea. Soʻo se tasi e mafai ona avea ma lenei tagata leaga: a le o se tagata e savali lemu (mo se faʻataʻitaʻiga, ose fafine ose tagata saili o lona na lavea i luga o le auala), poʻo se tagata mai lou siʻosiʻomaga e te masani ai. Ui i lea, o le tagata atamamai e atiaʻe tele a latou agafaʻatau, ma afai e iai sau vaivaʻa vaivai, ona e mautinoa lava o le ae pa'ū mo a latou togafiti ma taufaasese. O le valueseina o le mata tauagavale na masani lava ona atagia mai ai le feiloaiga ma le tagata atopaʻe. Ole isi tiga o le itu tauagavale mata e mafai ona faʻauigaina o se vave alu i luga o se pisinisi pisinisi i le galuega poʻo se malaga manaia. Ma mo teineiti talavou, o lenei faʻailoga ua folafolaina mai e lata mai i le maʻitaga, o le faʻaiuga o lea, e mautinoa lava, ua fanau mai se teine.

Aisea ua maumia uma mata e lua i le teine

O nisi taimi o mata tauagavale agavale ma le itu taumatau e vevela i le taimi e tasi. O le a faʻailoga a le faʻailoga i lenei mataupu?

  • Faʻataʻitaʻiga, i aso a sau e tatau ona faʻatali se faʻaopoopo tau tupe. O le a tonu le mea o le a tupu ai lenei mea: e ala i le faʻaopoopoina o se totogi, maua se tofi, manumalo i se tauvaga poʻo le sailia o tupe i luga o le auala e faigata ona vavalo, ae ui i lea, e mautinoa lava e mafai ona e fuafua i le tupe maua.
  • Afai o se fafine o loʻo i le amataga o le maʻitaga ma o lona fulufulu mata ua palu faʻafuaseʻi, e tatau ona ia sauni mo le fanau mai o se masaga poʻo masaga.
  • I se faʻaopopoga, o le oʻo i le pefu o le itu tauagavale ma le itu taumatau i nisi o tulaga faʻaalia ai le o mai o ni malo e mamao - latou te fia asia oe.
  • Ae afai e le o le mata mata e eliga, ae o le avanoa i lalo o ia, o lona uiga e manaʻomia e le tagata mauoa sauniuni mo le maumau tupe. O se tagata o loʻo avea ma mea taua tuʻu avanoa e sili ona manaʻomia, i le isi itu, tatau ona faʻatali mo tupe maua.

Afai e paʻu i le va o laulu mata, faailoga

Tusa i faʻailoga, e le lelei lenei mea.

  • O lenei faʻailoga mai aso anamua na mafai ona lapataia se lata mai o le oti - e leʻi aoga lea i le na selua i le va o le fulufulu mata, ae mo lona aiga po o uo.
  • Ae faimai foi isi tala, e atagia mai ai mea lelei e tutupu i le olaga o le tagata - o se fonotaga, o se talanoaga lelei, o se mea manaia ma le fiafia.

Faʻailoga o fulufulu mata ile aso ole vaiaso

E iai faʻailoga i aso faʻapitoa o le vaiaso pe a oso le tasi fulufulu mata se fafine:

  1. I le Aso Gafua, o fulufulu taumatau fulufulu folafola folafolaga fiafia lelei oe: pe o le ae mauaina se meaalofa mai se uo, pe latou te faʻatuatuaina oe i se galuega manaia. O se matala agavale i le fulufulu mata - i se vaiaso faigata galuega ma faʻafitauli i le galuega.
  2. O le a le mea e maosiosia ai le mata tauagavale i le Aso Lua, o le a iai se feteenaiga ma se pele, ma afai o le taumatau, o se uo fou fiafia ma se fonotaga malie i luma. I le aotelega, o le aso lona lua o le vaiaso e fesoʻotaʻi, se tasi auala pe o se isi, ma fesoʻotaʻiga ma le tagata.
  3. O le Aso Lulu o se aso matua faʻafiafia, o le mea lea ua i ai le fulufulu mata tauagavale, e foliga mai ai se faʻatiga, le popole, le malepelepe, ma le taumatau - o ni lagona malie ma agalelei, o lou olaga o le a sili atu ona lelei. E iai le talitonuga o faailoga i le Aso Lulu e taunuu i le afiafi.
  4. A goto le la mata ile Aso Tofi, o lenei mea e mafai foi ona atagia ai le manuia ma le laki, ma le leaga - e faʻalagolago uma lava i le ituaiga mata o loʻo e feagai ai. O lea la, o le itch tuua tauagavale o se faaletonu o nisi toilalo i le olaga, o le a le laki oe i lenei aso, o lea e le tatau ona e ave mea lamatia ma faia mea tutusa. Ae o le alofilima taumatau, afai e matala i le Aso Tofi, ona aso o le a fiafia i le tagata (atonu e tatau ona e faʻatau sau lote tiketi, talu mai nei aso e ono mafai ona e manumalo).
  5. Aso Faraile o se mea lilo o le vaiaso lea e iloa ai faʻailoga. O le vaʻai taumatau ua vavae i le Aso Faraile - o lau leoleo agelu e puipuia oe i lenei aso, o le a manumalo i le itu i lou itu, o le itu tauagavale o le a pa'ū uma mai ou lima e pei o oe na jinx, o le a tatau ona e galo e uiga i le laki i lena aso.
  6. Ole Aso Toʻonaʻi ole aso aiga. Afai o le Aso Toʻonaʻi na selu ai le mata mata tauagavale, lona uiga o le a fai oe ma misa ma tamaiti poʻo isi tagata o lou aiga. A oso le isi laulu mata, o lona uiga, o le ae maua le fiafia i taimi faʻafiafia i le aiga, se savaliga manaia ma e pele ia te oe poʻo se isi soʻofaʻatasi aiga maua.
  7. I le Aso Sa, e mafai ona e malolo ai mai faʻailoga ma talitonuga faʻanuupoto, aua o nei aso o le a le taunuʻu. Poʻo le a lava e selu le laulu mata, aua le mafaufau iai - o lenei aso e talafeagai e faʻaalu ai i se lagona lelei ma amata ona tosina mai lagona lelei ma mea e tupu i le vaiaso fou o loʻo sau.

A e o lea, 'aua le faʻalavelave i le popole, pe a fai o le faʻailoga ua folafolaina mai ia te oe se mea le sili ona manaia - e le o faʻailoga uma e moni. Tusitusiga tusitala: Kartash Kristina

Tatala le ie puipui o mea faalilolilo i le lumanaʻi - o le a se mea e sili atu ona manaʻomia ma faʻalilolilo? E tele auala e saunia ai mo mea lilo o faateʻiliga o le alualu i luma: o faʻamanuiaga o tala, horoscope, vavalo. Ae o nisi taimi, ua lava naʻo le vaʻai totoʻa i na fautuaga e faigofie ona faʻaofi i le olaga i aso taʻitasi. O nei mau fesoasoani ua taʻua o faʻailoga.

Faʻamalamalamaina o faʻailoga: itu tauagavale mata mata

Afai ua faafuaseʻi ona selu lou mata aluga tauagavale, faʻamoemoe la. O lenei e ono mafua mai i galuega, ola taʻitoʻatasi, se faʻalavelave i luga o le auala ma soʻo se isi tulaga i aso uma.
O le tulaga o le a le muta i faʻalavelave ma o le a le faʻatupuina le faʻaletia faʻaleagaina lau auala sa i ai nei, ae o le le fiafia ma lagona leaga o le a tuʻua. O ou lava mafaufauga e ono avea ma faʻailoga. Manatua tonu le mea na e mafaufau i ai ina ua e lagonaina le tiga i luga o lou mata tauagavale. Atonu o le ae malamalama i le mea e faʻamoemoe i le le lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te mafaufau e uiga i le lipoti o loʻo sosoʻo mai poʻo ni feutagaiga pisinisi, ona e sauni ai lea mo faʻafitauli, afai e te popole i le tulaga ile fale, e leai se faʻaleleia e ono mafaufauina i se taimi lata mai, ae o le a faigata ona e aloese mai ai i seisi misa. A oso le faʻamataʻu i luga o se tagata, o lona manaʻo ia puipuia o ia ma auala uma e aloese ai mai se tulaga tiga. Talismans, mea e sili ona fiafia i ai lea e maua ai se manuia, mea e tautala e faasaga i le leaga mata, e mafai ona fesoasoani. Mo se fafine maitaga o le fai soʻo i le mea e saʻo ai lona mata tauagavale ua iloa ai le fanau mai o se afafine. Afai e paʻi le mata o le tauagavale i le taʻua poʻo le mafaufau o se tagata, ona e tatau lea ona faʻaeteete. E faʻapea e i ai i lenei tagata ni lagona le lelei mo oe, i soʻo se auala ua faʻaalia ai oe, faʻasalalau atu faʻamatalaga sese. Pe o sauni se mea le fiafia ai mo oe.

Galu tauagavale mata - ogan

A faʻapea e faʻafuaseʻi ona migoi ou mata o le itu tauagavale, masalo o loʻo faitio se tasi i lau amio leaga, le faʻamalieina i nisi o au gaioiga, pe na ona matauʻa. O se faʻamatalaga faʻapena o faʻailoga ua manatu e moni aemaise pe afai, i le taimi lava e tasi e pei o le mimiti, alafau poʻo taliga mu i le nofoaga o le mata aluanuu agavale.

O lagona le lelei e faʻasaga i se tagata e mafai ona mafua ai le leaga mata. Afai e te fefe i se malosi malosi, e mafai ona e faʻaogaina se tasi o metotia ua fautuaina i luga o la matou 'upega tafaʻilagi faasaga i le leaga mata. E sili atu le faigofie i lo le aveeseina o mea le lelei, e mafai ona matua faʻaleagaina ai le lelei ole olaga.

E i ai leisi o loʻo fai mai le Old Believer o loʻo fai mai ua feula le alofilima tauagavale - e feiloai ma le tagata pepelo ma le gaoi. Masalo, o le a avea lenei ma se tamaloa e te le masalosalo i se pepelo, e tusa ma nisi faailoga - o lenei mea mautinoa o se fafine. Masalo o le auai o le tagata faimeaʻoa i soo se tasi e pasia-e. I taulaga tetele, e tele lava taimi o faʻatalanoaga ma kagaka, masalo o le ituaiga fesoʻotaʻiga lea o loʻo feagai ai oe. Latou te mananaʻo e filifili ē ua leai se puipuiga, mo se faʻataʻitaʻiga, mea totino a le tagata lava ia. Ia faʻaeteete ma aua le lolo atu i faʻaosoosoga.

I so o se mea, e fautuaina e i ai se mea e faʻamanuiaina ai lou tagata mo oe. E mafai ona e faitau e uiga i le auala e filifili ai poʻo le faia o se faʻamaliega i ou lima lima i se isi tusitusiga. O le mea taua o le mea e le mafua ai le antipathy ma totonu feteʻenaʻiga.

E tusa ma faʻailoga mo tina maʻitaga, o mata o le itu tauagavale e oso ai i le fanau mai o le teine.

O nisi taimi e fai mai ai tagata gatalia i le itu tauagavale mata o lona uiga ua lata ona e alu i le auala.

E i ai se talitonuga tuai, ma mo i latou e paʻu i le itu tauagavale i luga aʻe o mata, e faʻailoa mai loimata, le fiafia ma lagona leaga i le lautele. Tele nuʻu o loʻo taʻua pea o le faʻailoga lea o loimata.

Lua laumata mata i le taimi e tasi - faʻailoga

E iloa i mata uma laulu mata e mafai ona mageso. Ole faʻailoga foʻi lea, ma na ia folafolaina se faʻaleleia o lona tulaga tautupe. O lenei mafai ona o se faʻamoemoe maualuga, maua ponesi pe faʻateleina tupe maua a le kamupani, faʻapea foi ma le lotoa manumalo poʻo isi mea manaia.

Ae afai o le nofoaga i lalo o le fulufulu mata e matau uma, i le itu tauagavale ma le itu taumatau, o lenei, i le itu faafeagai, e tau atu i le leiloa o se tupe poʻo se polofiti. O se mea tatau le tuʻuina i le va o lenei faʻailoga ma le tasi faʻamatala i luga, e toʻatele fenumiai latou. Ae o loʻo iai tala lelei - e faʻaaogaina mo naʻo tagata e maualuga tupe maua. Latou te feagai ma le leiloa o se vaega o le polofiti poʻo isi faʻafitauli o se tulaga tautupe. Mo tagata e maualalo tupe maua ma maualalo-totogi, o lenei folafolaga loimata, ae le o le mea moni o la latou mafuaʻaga o le a fesoʻotaʻi ma tupe.

E iai le faʻailoga anamua mo fafine maʻitaga. Afai e te talitonu ia te ia, a faʻatetele i le taimi se fafine maʻitaga mata uma e lua, o lenei faʻatusa o le fanau mai o masaga. Aemaise lava le moni o lenei talitonuga faanuupo pe a fai e le fiafia lauulu mata i se aso vave, ma e leai ni faʻafitauli i le paʻu poʻo isi mafuaʻaga faʻamatalaina mo lenei vevela. A toso e le tasi poʻo le lua mata o se fafine e manaʻo e maʻitaga, e vave ona taunuu lona manaʻo.

Afai e selu le loimata faʻafuaseʻi faʻapea lava le malosi - o lenei mo le taunuʻu mai o le au valaʻaulia. E foliga mai, o le a iai lua malo. O le fonotaga o le a lelei pe le lelei ile natura - e le o iloa, taumafai e iloa e ala i isi faʻailoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e pa'ū se tui, vave ona oso mai se fafine e amio leaga. Sasa i le va o laulu mata - e tatau ona e fesoʻotaʻi ma se ulugaliʻi faʻaipoipo.

O se faailoga anamua na ola pea e oo mai i le aso nei, e tusa ai ma le mimiti i luga o mata i mata o lona uiga e tatau ona e ifo. Afai e te faʻauigaina i se 'auala faʻaonapo nei, o le a foliga sili atu ona malamalama i se tagata faʻaneionapo. Na ia muai faailoa mai le mea moni o le ae taliaina se fesoasoani a se tasi ma o le a faafetai i se tagata le iloa, aua a aunoa ma ia e mafai ona e maua ni faʻafitauli matuia.

I se aotelega, o le tele o faʻailoga e uiga i itchy vaega o le tino e iloga i lo latou moni, talu ai latou muamua faʻailoa mai se suiga i le malosi o le tagata, e afaina tonu ai uma vaega o le olaga.

Aisea e mageso ai le mata taumatau

Afai e selu le pupula taumatau, ona tupu ai lea o se mea lelei. O le itu taumatau o le tino e faigofie ona pikiina faʻailoga lelei, na ona faʻafesoʻotaʻi le malosi malosi. O le a le mea e tupu i mea pe a paʻi le mata taumatau.

  • tupe maua, siitiaga,
  • ma le limafoai meaalofa
  • Faamasani ma se ono faaipoipo, faʻaipoipo,
  • manuia le maeʻa o se pisinisi faigata,
  • feiloai ma se uo tuai o le a suia le olaga mo le lelei sili atu,
  • maitaga, ma o le a tama.

Na faafuaseʻi lava ona selu se mata - na latou manatuaina oe i se upu agalelei, ma seʻia maeʻa le talanoaga, o le a tupu pea le vevela. O loʻo mafaufau loloto se tasi e lelei ia te oe, pe na ona e fesoasoani i se tasi ma mafuaʻaga. U faʻailoga e fesoʻotaʻi ma le laumatau taumatau e naʻo le lelei o lo latou aoga.

A o le auiliiliina le uiga ole mea na tupu, pe a alu i ai le mata taumatau pe fealuaʻi, e tatau foi i se tasi ona amanaia le itupa o le tagata, o le tamaititi o se tagata matua, taimi, aso o le vaiaso. O le itu taumatau o le tane afa, o lea mo i latou le faʻailoga e sili atu uiga faʻapitoa nai lo mo fafine.

O le taimi mai le taeao i le aoauli e manatu o le taimi o le gaioiga aupito maualuga, o le tuputupu aʻe o le malosi i le natura. O lea la, o le avanoa e faʻatino ai faʻailoga i lenei vaitaimi e sili mamao atu nai lo le taimi o le la e agaʻi atu i le la.

Mea tutupu e faatatau i le taumatau mata aluga o le a tupu vave. Fonotaga, asiasiga, pisinisi pisinisi o le a faia i totonu o le vaiaso.

O le a le vailaʻau fai mai e uiga i ai

I le faifai pea o le mimiti i le itu o le mata taumatau, e talafeagai lava ona faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi, ae le o le fiafia i faʻauiga lelei. Vailaau e iai ona lava manatu e uiga i nei faʻailoga. O nisi taimi e faʻaalia mai ai maʻi nei:

  • o le mai suka
  • anemia
  • tele o tiroid hormone,
  • ua paʻu
  • popolega, mafaufau le mautonu,
  • tui
  • tagofia o le tino.

O le naunau faifai pea e vela le fulufulu mata ma latou leiloa le faʻailoaina o le i ai o le paʻu namu Demodex, poʻo se siama siama. E mafai ona e talitonuina i faʻailoga pe leai, ae aua nei galo e uiga i lou oe soifua maloloina, ma ia e faʻaeteete ia oe lava a leai o le faʻamaʻi e ono lamatia le alu i totonu o le tulaga faigata. O le iʻuga, o suiga matagofie i le olaga na suia i le falemaʻi.

O nisi taimi o mata mata e amata ona mumu pe a uma le pisia, aemaise lava pe a uma ona faʻaaoga henna.

Faʻafefea ona faʻateʻaina lagona

O nisi taimi e oso ai le tiga i le taumatau superciliary arch, pe i totonu uma e lua e tupu i le taumafanafana ma faʻateleina afu. O lenei mea e masani ona aʻafia i latou e malolo i le sami. Ma le masima vai ma le sili atu o le la. O le saʻo lelei o le tumama ma le faʻaitiitia o le taimi faʻaalu i le la, o le a fesoasoani e faʻamama ese ai le ita.

Ole mafuaaga o le mageso o nisi taimi ole faʻaaoga ole ava malosi ma ulaula. Afai o amioga leaga i loʻu olaga atoa ma e leai ni faʻaaliga faʻapea, e le o lona uiga latou te le i ai. O le tele o mea leaga e mafua ai le faʻatupuina o le iʻuga o le neura, ma mafua ai le mageso.

E maualalo tele le salu ile potu. O le ea mago e afaina ai le paʻu, e tupu ai le le fiafia. E tatau le susu o le ea, masani ona savalia le potu.

O le le talafeagai, ma le le paleni o meaʻai e mafua ai foʻi faʻafitauli o le paʻu. E manaʻomia le iloiloina o le meaʻai, ia faʻamalosi i oloa aoga i le tele e mafai ai, ma 'alo ese ai ma i latou e mafua ai le afaina ai o mea.

Seʻi vaʻavaʻai totoʻa i mea faʻaaoga aoga na. E mafai foi ona mafua ai le mageso tumau i laulu mata. E tatau ona e pikiina isi mea lelei mo le tausiga.

O le lafoa e mafua ai foi ni papala a iniseti eseese. Ina ia faʻateʻaina le faifai pea o le maosia o se mata mata, oe tatau ona faailoa le mafuaaga. A le mafai ona faia tutoʻatasi, e manaʻomia le fesoasoani a se fomaʻi faʻapitoa. A faʻailoaina ni tulaga ogaoga, o le a manaʻomia se suʻesuʻega ma auiliiliga.

Aso Faʻamatalaina

Faʻamoemoe i aso o le vaiaso ua e maitauina ai lenei mea na tupu, eseʻese faʻamatalaga ua aumaia. Ae faʻavasegaina e le tutusa poʻo le uiga leaga o aso o le vaiaso. O lea, o mea faigata e aofia ai le aso 1, 3, 5, 7th o le vaiaso, o lona uiga, Aso Gafua, Aso Lulu, Aso Faraile ma le Aso Sa. O isi mea uma e tutusa. I faʻamatalaga a anamua, o aso taʻitasi o le vaiaso sa iai lona mafuaʻaga ma sa gafa ma vala patino o le olaga:

  • Aso Gafua o le galue
  • Aso Lua o se mafutaga
  • feololo - lagona
  • Aso Tofi - Faletupe
  • Aso Faraile o le mea lilo
  • ananafi o aiga
  • O le Aso Sa o se mea.

I le Aso Sa, e le aoga le faʻalogo i faʻailoga. Sa alagatatau ona malolo atoa.

I aso leaga o le vaiaso

  • Aso Gafua - o le aso e maua ai se polofiti. Lenei mafai ona avea ma siitaga, o se meaalofa mai i uo poʻo tagata maualuluga, o se ofo ofo ofo.
  • O le siʻosiʻomaga faʻaalia lagona lelei e mafai ona fesoʻotaʻi ma le galulue ma tagata fiafia, fesoʻotaʻiga ma aiga, ma matagofie galuega fou i le galuega.
  • Aso Faraile. O o tatou tuaa na faʻapitoa lava i faʻailoga o le faigata na latou maitauina i lenei aso - o ia lea na mafaufauina o le faʻalilolilo ma vavalo. A oso le alofilima taumatau i le Aso Faraile, ona taunuu ai lea o au fuafuaga uma ma miti a se isi tagata. O le aso o le a tumu i mea mananaia ma mea lelei e tupu. E faʻapenei foʻi i soʻotaga ma tagata ma le mauaina o tupe fa' fuafuaina.
  • I le Aso Sa, aua le faʻalogo i faʻailoga pe talitonu i miti.

E oo lava i aso

  • Aso Lua na manatu o le aso o mafutaga ma fegalegaleaiga. O le mea lea, o le mea na tupu na folafolaina na o fonotaga aoga ma manaia, faapea foi talanoaga faʻaosofia lagona.
  • Aso Tofi O le taumatau laulu mata mai le Aso Tofi - e mafai ona e alu saogalemu i le kasino. Fortune o le a atoa i lou itu. Ae a pe a faʻafuaseʻi ona selu le mata mata tauagavale, o le lapataiga lea e faʻatatau i se mea faʻataʻitaʻi ma le le faʻamaonia
  • Mai le taimi e faʻamanatuina, o le Aso Toʻonaʻi ua avea o se aiga aiga. O le mea lea, o le mea na tupu valoia ai nisi o fiafiaga o le aiga: mauaina, tupe maua, faʻamanatuga, na o lagona aiga fesoʻotaʻiga.

Faʻafefea ona fai ni faʻailoga leaga e le taunuʻu

E ui i le mea moni e o le omen lava ia e masani lava tino lelei, o nisi taimi e tupu ai, faatasi ai ma le mata taumatau, le itu tauagavale amata ona vevela i le o se agasala. Ona vaʻai totoʻa lea i le faʻauiga - o le loimata tauagavale e folafola mai se mea le lelei ma le le fiafia. Afai e oso le fiafia i le taumatau, ona alu ai lea o le itu tauagavale - i se faʻanoanoaga, o le taumatau - e maua fua, o le agavale - o loʻo faamaʻimau, o le taumatau - i le faʻatinoina o mafutaga fou, le itu tauagavale - e malepe, vaeluaina, ma isi.

Ae ina ia mafai ona pasi atu faʻailoga le lelei, tuʻi tolu taimi i luga o lou tauau agavale pe faitau le tatalo "Lo Matou Tama" - o mea le aoga uma o le a lele vave i se taimi.

I le lalolagi faaonapo nei, e leai se aoga e talitonuina ai ni faailoga. E mafai ona e maitau ma faʻaeteete atili ma faʻaeteete, ma faʻatalitali mo le puʻeina poʻo le le faʻatali e faʻataʻamilo ai i le tulimanu e valea. Ma faʻaopoopo i ai, vaʻai totoʻa i le malosi o le vevela. Faafuaseʻi, o psoriasis, eczema, scabies pe na o le le lelei-teuteu teuteu? Ona na o se lelei cosmetologist ma dermatologist fesoasoani ia te oe.

Ua taufai pupula uma mata e lua - o le a lona uiga?

A e fia maosia uma mata e lua i le taimi e tasi, ona tupu ai lea o se mea faʻatali faʻatalitali ia te oe i se taimi lata mai. O le tele o taimi tatou te talanoa ai e uiga i mea lelei. E faʻafuaseʻi ona siʻitia i luga totogi pe o se tagata e te le manaʻo i ai ni galuega lelei e ofoina atu lona le manatu faʻapito fesoasoani. O le valuʻeina o lou mata taumatau ma le itu tauagavale i le taimi e tasi, vaʻai solo, atonu i le taimi nei o se tagata o loʻo pasi ane pe o ai ua fuafua e avea ma au paʻaga e ola ai. E i ai lava taimi e tupu ai le sapasapula mata e lua i se mea leaga, e le faʻaletonu mea e tupu, ma iʻuga ma valoia le amataina o le paʻu uliuli i le olaga. E mafaia lenei mea pe a o le taimi na e lofituina ai i le manaʻo e valu ou mata, na e i ai i se tulaga o le ita poʻo ni lagona le fiafia tele.

I le aso gafua

Uma faailoga e tatau ona ave e tusa ai ma le uiga lagona i aso nei ave se faamuamua tulaga ia te oe. Afai o le Aso Gafua na sisina ai le mata taumatau, ona maofa lea, e ui lava o le a lelei, ae o lea avea pei o pisinisi, ma le itu tauagavale agavale e faʻailoa mai ai se vaiaso faigata ma faʻafitauli i le pisinisi. O le Aso Gafua e le masani ona taʻua saʻo o se aso faigata. Mea uma e tupu pe e tatau ona tupu i lenei aso tuʻu le amataga o le fou.

I le aso lua

Aso Lua o se aso e iai lona faʻailoga fegalegaleaiga i le va o tagata. Afai e selu lou alofilima tauagavale i le Aso Lua, ia mataala mai feteʻenaʻiga tulaga.Lelei latou te le iʻu ma aumai ia te oe le tele o taimi le fiafia. Ae o le Aso Lua e vela ai lona mata taumatau - i fonotaga fiafia, e masani ma masani lelei. E mafai e se mata mata agavale faafuasei ona o le talanoaga na lapatai mai e te manaʻomia le sili atu le taofiofia ma puipuia feteʻenaʻiga.

Aso Lulu o aso o lagona. Afai i lenei aso na e fuafua e vavae lou alofilima alofilima, ona mafai ai lea soʻo se tulaga (tusa lava pe le o taua), lea o le a taitaiina ai i se faʻaletonu lagona, ogaoga hysteria, o le malosi o lagona oso. O le fufuluina o lou mata taumatau i le Aso Lulu o se faʻailoga lea e valoia ai lagona vevesi, sili le olioli, ausia o se tamai ae taua sini mo oe.
O faʻailoga uma i le aso Lulu e masani ona taunuʻu i le afiafi.

Ae Aso Tofi - aso o le laki. I lenei aso, le mata o le itu tauagavale saunia oe mo mea faifai pea le manuia ma leaga le manuia, ae o le taumatau laulu mata taumatau i le mea moni o le aso nei o le a faasilasilaina oe laki.
O le mea lea, afai e faʻafuaseʻi ia maua oe o maosiosia lau mata taumatau, aua le maimauina lou taimi le aoga ma alu loa faʻatau le faʻatau lulu. O le Aso Tofi e talafeagai le faia o faʻalavelave i lea tulaga. pe afai o loʻo selu ou mata mata i le taeao. Ae afai o le taeao na e maosiosia ai lau alofilima tauagavale, ia e sili atu le faʻaaluina o le aso atoa filemu ma taumafai e te le o vaʻaia.

Aso Faraile - aso lilo. I lenei aso, o faʻailoga moni ua oʻo mai ma le saʻo maualuga ma se lilo faʻalilolilo. Ina ua mavae lena mea, oe oe lava o le a le mafai faʻamatalaina ia te oe lava pe faʻapefea ona tupu lenei mea na tupu, o le a foliga mai ia te oe o lena aso na e fetuʻuina faʻapea (pe afai e te valuiina lou alofilima tauagavale) poʻo lou agelu leoleo tagata faʻaalu le aso atoa i ou tafatafa.

Ole Aso Toʻonaʻi aso o le aiga ma feau i le fale. I lenei aso, soʻo se faʻailoga, pe o le a lava le itu, e faʻailoa mai ai ni mea lelei e te ofo ai, pe i ai foʻi ni mea sese e tutupu i lou aiga, i lou aiga ma e pele ia te oe, pe faʻapea foi ma ou faʻamoemoe e fausia se aiga ma maua se fale.

I le Aso Sā

I le Aso Sa, e mafai e faailoga uma leiloa o latou uiga.
Afai o loʻo vaʻai lou alofilima taumatau poʻo le agavale i lenei aso, ia e foliga mai e le o se mea o lenei faʻataʻitaʻi.
I lenei aso, e mafai ona e faasaolotoina oe lava mai soʻo se tuʻutuʻuga ma le faʻailoaina o faʻailoga o le iʻuga ma filifili mo oe lava le mea e te fefe ai ma le mea e sauniuni ai ma le fiafia, faʻamoemoeina le fiafia.