O faʻafitauli

Androgenic alopecia i fafine ma alii: togafitiga, mafuaʻaga

O teuga lelei ma le soifua maloloina, o curls o le miti a sui uma a le aulelei matagofie o le sosaiete. O le leai o ni paʻu, le soifua maloloina lauulu - o le faʻailoga o le soifua maloloina lelei o tane. Ole popolega, e le paleni le hormonal, o tausiga le saʻo, le faʻaaogaina lelei o vailaʻau, le paleni o meaʻai, le iai ole vaisu - o nei mea uma e ono afaina ai le tulaga ole lauulu, ma e mafua ai foi le faʻaititia ole laulu.

Mai le i ai o se maʻi e pei o le leiloa o lauulu, e leai se tagata e toatasi e saogalemu. O lenei faʻatatauga e aumaia ai se aulelei tele i le ola o se tagata, aua o le mea e tupu mai i se vaita, e le o se mea teuteu. O le manifinifi o laulu, e tau atu i le pulu, e tigaina i tagata o vaʻaiga eseese. I alii, i le 35 o tausaga, ma i fafine e oʻo i le 50 tausaga, o se androgenic ituaiga o alopecia e masani ona maua.

I le taua faasagatau i se faʻamaʻi matuia, e faʻaaoga e tagata le tele o vailaʻau, ae talu ai o faʻataʻitaʻiga e tele ina faʻaosofia e ala i le le paleni o le hormonal, o le tele lava o togafiti togafiti e matua le aoga lava. Togafitiga o le faamai e tatau ona lautele, ae ia vave foi le taimi. A aliali muamua foliga o le faʻamaʻi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi faʻapitoa. Androgenic alopecia o se tasi o le sili ona ogaoga ituaiga o le faʻamaʻi, ma faʻapitoa mafuaʻaga, ma, o lea, o se faʻapitoa auala i togafitiga.

O le a le mea e faʻaosofia ai le faʻaalia o faʻamaʻi

Androgenetic alopecia o se faʻapitoa foliga, o foliga vaaia o le mafuaʻaga ona o le maualuga o le mafaufauina o pulu i dihydrotestosterone - o se ituaiga o tane feusuaʻi hormone - testosterone. I lalo o le faatosinaga o dihydrotestosterone, tupu faaumiumi o capillaries tupu.

Solitulafono o microcirculation ua tumu i:

  • dystrophy o lauulu foliki,
  • manifinifi, vaivai,
  • tuputupu ae taofia
  • lanu o moli,
  • nekrosis ma lauulu leiloa.

Maualuga lagona i le hormone e lafoina genetically. Androgenetic alopecia o se maʻi faʻamaʻi ma se faʻasologa o mea. O faʻataʻitaʻiga i tamaloloa e tusa ma le ituaiga o loʻo faʻatatau i le androgen, e atiaʻe faʻatasi ma le manifinifi o laulu i le pito i luma ma le vaega o parietal. I fafine, ma le androgenic alopecia, o le faʻaititia o curls amata i se vaeluaina, ona sosoo ai lea ma le pale. Ole manifinifi laulu o se faifai malie ae alualu i luma le faiga

Muamua, o le curls leiloa lo latou matamuli, avea ma leai se ola, ona tupu lea o lo latou manifinifi. O muamua faʻailoga o faʻataʻitaʻiga e mafai ona vaʻaia latalata atu i le 30-35 tausaga, ma ina ua mavae le sefulu i le sefululima tausaga, o le faʻatulagaina o vaʻaia nofoaga vaʻaia o le pala ua matauina. Ole mea e iloa ai lenei ituaiga ole alopecia ole saogalemu ole tele ma le aofaʻi o lauulu ile itulagi o le occipital. E mafua lea ona o le le lava o le faʻaaogaina o le lauulu lauulu o lenei 'upega tafaʻilagi i dihydrotestosterone.

O le tulai mai o le androgenic alopecia, e mafai ona mafua i mea nei ma mea taua:

  1. E ala i le tuʻu i lalo poʻo le faʻateleina o le galuega i totonu o testicles poʻo ovaries ma faʻamaʻi e pei o orchitis, polycystic, ovarian, sclerocystic faaopoopoga.
  2. Le iai o neoplasms i le adrenal gland poʻo le faʻateleina o totoga i le okeni ona o faʻamaʻi.
  3. Hypo- ma hyperfunction o le pituitary gland.
  4. Le iai o neoplasms i le glands, lea e nafa ma le gaosia o feusuaiga o hormone po o latou faaleagaina.
  5. Tulaga masani. Afai o se tasi o aiga toto ua faʻamaonia ma androgenetic alopecia, o le faʻaletonu o faʻamaʻi i le tupulaga talavou o loʻo faʻateleina lava.
  6. Hormonal le paleni.Fetuunaiga o gafa, menopause ma isi vaitaimi o hormonal fetuunaiga i le tino o le fafine, faapea foi ma le aveina o fualaau faasaina ma male hormone - o nei mea uma e mafai ona mafua ai le foliga mai o pauna. I tane, o foliga o le pala e faʻaoso, o se tulafono, i le faʻaaogaina o vailaʻau e fesoasoani e faʻatosina le gaosiga o le testosterone.
  7. Faamamafa lagona.
  8. Le i ai o gastrointestinal pathologies.

E tusa ma faʻamaumauga a fomaʻi, e tele atu tamaʻi e ono tupu mai le faʻamaʻi. I totonu oi latou, e le pei o fafine, androgenic alopecia atiaʻe lima taimi sili atu taimi masani.

I le maeʻa o le 50 tausaga, o faʻaaliga o le androgenetic alopecia o loʻo mauaina i totonu o sui uma lona lua o le malosi o le faiaiga ma i totonu o 4 uma fafine.

O uluaʻi faʻailoga o le paʻusisi e aofia ai le faʻamalosiʻau, faʻatupuina le mago, lauulu malulu, ma foliga faʻafiafia. Faailoga o fafine ma tane androgenetic alopecia e ese ese.

Faʻaalia o faʻamatalaga o fafine

I le faaopoopo atu i le leiloa o curls i le sone o le pale o le ulu ma le muaulu, pathology i fafine e o faatasi ma:

  • o se suiga faʻatonuga i le tamaʻi masina,
  • o foliga o le fuafua,
  • o foliga o lauulu i le le masani ai - i le itu o susu susu, tua, foliga.

Alopecia mafai ona tupu i ni ituaiga ituaiga:

  1. Tusitusiga. Muamua, lauulu manifinifi tupu mai i le valavala. Ma le isi, o le salalau atu o le faʻailogaina faʻafitauli i le itu i le tino ua matauina.
  2. Atigi. O manifinifi manifinifi i le vaeluaina vaega, ae le pei o le leiloa o curls i le ituaiga o fasi, leaga i le lauulu tupu tupu i le muaulu, faapea foi ma le pale o le ulu.
  3. E le ituaiga tama. Tasi o le seasea ituaiga o lauulu leiloa. E o faatasi ma le faʻamalosiina o le laulu, ona faʻaalia ai lea o foliga vaʻai. O le vasega o lenei pepa e vave tele. O le le amanaiaina o le maʻi ua tumu i le leiloa atoa o lauulu mo le tolu masina.

Faʻaalia mai o tane le paʻu

E niniʻi le paʻu ole paʻu e ala ile laulu e faʻapitoa lava ile vaega ole parietal ma luma. E tele vaega o le atinaʻeina o le androgenetic alopecia.

  1. Vaega Muamua. O loʻo o faatasi ma le faʻaosoina o sina lagona faʻanoanoa i le pito i luma o le lauulu.
  2. Lua tikeri. O loʻo faʻailoaina i le mauaina o le frontotemporal sone o se tafatolu, faʻapea foʻi ma le leiloa o le laulu i le pale.
  3. Vaega tolu. Agao i le faʻasalalauina o le fulufulu o le frontotemporal sili atu nai lo le lua senitimita i le loloto mai le laina o le laulu.
  4. Tikeri 3b. E iloga i le foliga mai o se manifinifi manifinifi o lauulu i le pale o le ulu.
  5. Vaega Lona Fa. E iloga i le manifinifi o lauulu i le muaulu, atoa ai ma le faʻaauau pea ona leiloa i le pale o le ulu. O itu uma e lua ua afaina e vaevaeina e se vaega o le laulu soifua maloloina.
  6. Lima le tikeri. O loʻo i ai se faʻasalalauga o faʻafitauli o le tino, faʻaauau pea le pau o lauulu, faʻapea foi ma le faʻaititia o le sone masani o lauulu ulu.
  7. Vaega Ono. O loʻo iloa lea i le tuʻufaʻatasiga o le frontotemporal ma parietal eria, faʻapea foʻi ma le sosolo atu o faʻagasologa i le occipital region.
  8. Fitu tikeri. O le lauulu e tumau na o le vaega o taliga ma sina i le occipital eria - luga o se vaapiapi fasi o dermis.

Androgenic lauulu leiloa: pe faʻafefea ona feagai ma lea faʻaaoga auala eseese

E taʻutaʻua foi le palaʻi, e oʻo i fafine ma aliʻi le ootia faʻatasi ma se lagona saua.

E tatau ona malamalama o le lauulu androgenic leiloa o se maʻi le mafai ona togafitia. Pau lava le mea e mafai ona faia i lenei tulaga o le faʻagesegese o le sosolo atu o faʻamaʻi faʻafitauli i le amataga vaega, faʻapea foi ma le toe faʻaleleia o le tuputupu ae o curls.

Togafitiga o lenei ituaiga o alopecia e tatau ona faia i le olaga atoa. Lafoina o vailaʻau e tumu i le gata i le alualu i luma o le faamai, ae faapea foi ma le leiloa atoa o vao o luga o le ulu.

E le fautuaina e fomaʻi ni a latou lava vailaʻau ma ave ni vailaʻau e masalosalo pe fautuaina e aiga poo uo e le oi ai se aʻoaʻoga faafomaʻi i le taua e teteʻe atu i le lauulu o le androgenic.O lenei mea e ono maua ai iʻuga mataʻutia. Mo le togafitia o le faʻamaʻi i aso nei latou faʻaaogaina vailaʻau faʻapitoa ma vitamini, leisa togafitiga, taotoga taotoga, ma isi vailaʻau fofo. Eseese masini mo le masking botd patches ua lauiloa foi nei.

Fualaau togafitiga

Mo le togafitia o pathology, o talavai nei e tusi mai.

  1. Dihydrotestosterone Blockers: Finasteride.
  2. Antiandrogen: Spironolactone.
  3. Fualaʻau e faʻaosofia ai le tuputupu ae lauulu: Minoxidil.

O nei vailaʻau e matua aoga lava. O lo latou faʻaaogaina fesoasoani e taofia le alualu i luma o le androgenic leiloa lauulu, faʻamalosia ai le tuputupu ae o fou lauulu. E tatau ona e aveina i latou i lou olaga atoa.

Tele taimi, le faʻaaogaina o pepeti apamemea ua faatonuina: Folligen, Tricomina. A maeʻa ona tui i totonu o fulufulu mata, o nei fomaʻi e faʻaosofia le gaosiga o polotini e manaʻomia mo le tupu o le laulu, faʻapea foi ma le polokaina o le 5-alpha reductase, lea e faʻaliliu ia testosterone i le dihydrotestosterone. O nei oloa ua i ai i le ituaiga faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi. E mafai ona faʻaaogaina mo le tamaʻitaʻi ma le aliʻi.

Togafitiga laser

I le taua faʻasaga i ia tulaga pei o le paʻu o le androgenic, ua leva ona faʻaaogaina le togafitiga o le laser. Ole faʻaaogaina o le laser beam e faʻalauteleina ai le microcirculation i vaega o loʻo aʻafia, faʻaosofia le metabolism i moli, ma faʻamalosia ai foi le vaivai o le curls, ma maua ai le tele, soifua maloloina ma le malamalama.

Ole faʻatinoga o loʻo faia i falemaʻi falemaʻi. Ole foliga o le laser system e talitutusa ma se pulou ma le tele o numera o faʻasalalauga. O le umi o se tasi faʻagaioiga o le kuata o le itula.

O ia togafitiga e faia faʻalua i le vaiaso. O le umi o le ala o le tasi tausaga. I le maeʻa o togafitiga, ua lava naʻo le faʻatinoina o se tasi tausiga mo aso 30. Le aafiaga o togafitiga e maitauina pe a uma le masina. Leisa togafitiga fesoasoani i le taofia taofia lauulu, faapea foi ma faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o lauulu.

Lau taotoga taotoga

Afai e le aumaia ni taunuʻuga uma auala faʻaaoga o togafitiga o le alopecia, ua faʻauiga le faʻaaogaina o taotoga. O lenei metotia e fai si leva. O lona aano o se lauulu sulu mai se soifua maloloina nofoaga i le afaina. O le sologa lelei o le faʻalavelave, faʻapea foi ma le aoga, e faʻatosina i uiga taʻitoʻatasi o le tino. E le gata i lea, o le iʻuga lava e faʻalagolago i le vaega o le lesion, eria, o le matua o le gasegase, le maualuga o le paʻu o lauulu.

Manaia ia botak

O nisi tagata e faʻaoga ai ni ie faʻapipiʻi ma ni ie faʻalapisi e nana ai o latou paʻu. E tele taimi, o nofoaga ua afaina e nana i le teuteuina, faapea foi ma lauulu. O le isi filifiliga mo masker bald patches o le faʻaaogaina o lauulu mafiafia - teuteu faʻapitoa ua faʻaeʻeina i microfibres o vavae, keratin po o viscose. O fusi e pipii i vilivae ma tuu atu i le lauulu se voluma e nana ai le pupuni o vaega o le dermis.

Le faʻaaogaina o isi vailaʻau

I le avea ai ma ausilali metotia o togafitiga, tuʻufaʻatasiga o vaega masani e mafai ona faʻaaogaina. O tupe faʻapitoa o le a aumaia ai faʻamanuiaga aoga i lauulu, o le a latou fesoasoani faʻafailele le folika lauulu, aveese le susu, faʻamasani le faʻagaioia o le sebaceous glands, faaleleia le soifua maloloina, faʻamalosia, ma faʻaleleia atili le foliga mai o manoa.

O ni aoga aoga nei:

  1. E fautuaina e olo i totonu o le dermis o le ulu, o lauulu esi e ola mai aniani. O lenei faiga e mafai ona fesoasoani i le faʻaopopoina o toto toto i matauila, faʻapea foi ma le faʻamalosia o lauulu tuputupu ae. Pau le mea e tatau ona tipiina leisi aniani ma le kelei lelei, ona e faʻapipiʻi lea o le maso i totonu o le ulu.
  2. E lelei tele le faʻavaega i lalo. E tatau ona faʻafefiloi le sipuni ti o le sami buckthorn sami ma le ono mataua o moli, 1 ml o le vitamini A ma E. E faʻamafanafana le lapoʻa, ona faʻafefiloi lea ma le Dimexidum - 10 ml, ona fufuluina lea i totonu o le dermis ma faʻamalosi tino.A uma le itula, e tatau ona e fufuluina lau lauulu.
  3. E iʻu iʻuga lelei pe a faʻaalu le lanu mumu. E aoga e oloina le tasi vevela vevela, ona sasaa lea ma vodka - afa ipu. O le tuufaatasiga e tatau ona tuiina i le ao. O le oloa gaosi faʻapipiʻi i le dermis o le ulu tasi le aso. O le itula pe a uma le taualumaga, fufulu lau lauulu.

Androgenetic lauulu leiloa o se masani masani faʻafitauli, ae o se mea faigata foʻi. O faʻataʻitaʻiga e le mafai ona togafitia. Ae aua e te ita ma fiu. Afai e te inu vailaʻau na faatonuina e lau fomaʻi, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina metotia faʻapitoa togafitiga, o le alualu i luma o le faʻamaʻi mafai ona taofia. O le mea taua o le aua nei le amanaiaina auga o le faʻamaʻi ma ia le mumusu togafitiga.

O a androgens

E pei ona uma ona taʻua, o hormones ia e tatau mo le masani ai ona faʻagaioia le tino ma lona atinaʻeina e tusa ai ma le "male" ituaiga. E faafetai i androgens i alii:

  • ua malosi nai lo fafine
  • se leo faigata
  • e le atiina ae le susu susu
  • se vaega faapitoa o lauulu - le iai o le 'ava, sulu, fatafata fata, ma isi

I tamai aofaiga, o nei hormone i totonu o le fafine fafine. Latou te auai i le faʻatumauina lelei o le suka ile toto, faʻatonutonuina le galuega ole estrogens ("fafine" hormones) ma faia le tele o isi gaioiga metabolic.

Androgens e vaevaeina i tuutuuga malosi ma vaivai. O le vaega muamua e aofia ai testosterone. O lona vaivai tagata analog o le dehydroepiandrosterone. I le atinaʻeina o le alopecia, o nei hormone e taua.

Aisea e tulai ai

O le soifuaga taamilosaga o le lauulu o se sili atu faigata faʻafitauli, e faʻatonutonuina e se numera tele o hormones. E mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua:

  1. Tuputupu ae vaega. E mafai ona tumau mai le 3 i le 10 tausaga. I lenei taimi, lauulu tuputupu ae e faʻamalosia e tele vailaʻau, o loʻo faʻailoa e le tasi vaitaimi - mea tutupu tuputupu aʻe,
  2. O le vaega o osofiaina pe leiloa. E tatau ona tumau i le 100 aso ina ia aua nei i ai se faʻaletonu faʻaletonu. E taua le maitauina e masani lava e le tatau ona faʻaleagaina le folikelulu i lenei vaega. Na o le lauulu e maua o pala.

I totonu o le paʻu o le ulu o loo i ai se enzyme faʻapitoa (5-alpha reductase), na te faʻaliliuina androgens i se faʻagaioiga malosi (dihydrotestosterone). Ona o lenei, e mafai ona latou afaina uma vaega o le laulu o le ola taamilosaga.

Afai o le aofaʻi o hormone e maualuga atu i luga atu o masani, pe o sela e sili atu le maaleale ia i latou, androgenetic alopecia tupu. I le vaega muamua, androgens poloka tuputupu ae, ona o le lauulu ola taamilosaga e matua faaitiitia (e oo atu i ni masina ma e oo foi i vaiaso). I le faʻaosoosoina vaega, o le faʻateleina o le hormone i totonu o mea e mafai ona faʻaleagaina ai le folika lauulu, lea e faʻaalia i le faʻaopopoina o le lauulu leulu.

Lauulu Maualuga Ituaiga

I le taimi nei, o mea nei e ono afaina ai:

  • Tane le itupa - e talitonuina ua iloa o lenei faʻamaʻi hormonal tupu i tamaloloa 4 taimi sili atu nai lo le i feusuaʻiga faʻalelei,
  • Tausaga - ina ua mavae le 50 tausaga, o alii uma lona lua ma tamaitai uma e fa na maua i le androgenetic alopecia
  • Faʻaipoipoga - afai o le aiga matauina lenei faʻamaʻi poʻo le leiloa lauulu lauulu e se tasi o aiga vavalalata, o le ono mafai ai ona atiaʻe lenei faʻafitauli i tupulaga mulimuli mai e tusa o le 70-80%,
  • Hormonal stress - suiga o le hormone e ono mafua ai nisi maʻi. O nei tulaga e aofia ai: maʻitaga, inu fualaau o loʻo i ai tane feusuaʻi hormone, le faʻaaogaina o le faʻaosofia mo le gaosiga o le testosterone (pei o doping), ma isi. O le mafuaaga taatele lea o le androgenetic alopecia i tamaloloa,
  • Faʻatamaʻia / maso o le glands e faʻatupuina ni sex hormone:
    • Hypo- pe sili atu o le gaioiga o le pituitary gland,
    • Faʻamalosia le galuega poʻo le patu o le adrenal gland,
    • Hypo / hyperfunction o feusuaiga glands (testicles poʻo ovaries).O lenei vaega o mafuaʻaga e aofia ai polycystic ma ovarian ovarian cremation, orchitis, ovary, ma isi.

Afai e te matauina le i ai o se tasi o tulaga lamatia ma uiga faʻailo o androgenetic alopecia, e tatau ona feutagai ma se fomaʻi faʻafomaʻi o le a faatonuina ai le suʻega talafeagai ma faʻamaonia / faʻafitia le faʻamaʻi.

Faailoga o Alopecia

O faʻaaliga o lenei faʻamaʻi e ese ese ese, e fuafua i le itupa, o le matuia o faʻailoga ma le i ai o isi faʻailoga. Ae i ai, na o itu i luma ma parietal vaega o le ulu ua afaina. O nei paʻu vaega e sili ona faʻaititia i hormone male.

I fafine, o auga nei e aliali mai:

  • Mafiafia lauulu i le parietal ma lumaalena. Maliu atoa lauulu e masani ona matauina,
  • Maʻitaga faʻaletonu - androgens faʻafetaui fafine feusuaʻi hormone, o le mafuaʻaga lea ua faʻaletonu ai le faʻatonutonuina o le faʻailo faʻatinoina i fafine
  • Fuafua o soo se nofoaga (masani i luga o foliga ma tua),
  • Hirsutism - lauulu tuputupu ae i nofoaga le masani mo le fafine fafine (i le vaega o le auvae, alafau, fatafata, tua, etc.).

I alii, o faʻaaliga o lenei faʻamaʻi e masani lava ona faʻatapulaʻaina le paʻu leiloa ile itu pito i luma ma parietal.

Mafuaʻaga o Androgenic Alopecia

O le pala e le tumau pe tumau foi. leiloa o lauulu i luga o le faʻatapulaʻa e ufiufi ai le ulu. Le mafuaʻaga sili ona mafua ai le leiloa lauulu o le androgenetic alopecia. E fausia tusa ma le 95% o mataupu uma.

O foliga mai o lenei faʻamaʻi e afaina i mea tau gafa ma le siosiomaga. Androgenic alopecia, e ui i lea, e le o malamalama atoatoa ma tele mea e leʻi maua.

Masani androgenic alopecia i se tamaloa

Ma catagen, metabolic faagasologa i le lauulu e faaitiitia, ma, aemaise, o le sootaga ma le folikel ua motusia. Ole vaega ole catagen umi nisi vaiaso. Ona alu atu lea o le laulu i le telogen phase, i le iuga o le lauulu e pa'ū. E tumau i le tele o masina. O nei vaega i se tagata le pasi faʻasolosolo.

I le soifua maloloina tagata, 85% o fulufulu e i le anagen stage, e uiga ile 15% ile telogen stage ma le 1% ile catagen phase. I tagata ma le androgenic alopecia o se faʻaopopoga o le telogen phase e tupu, lea i le trichogram ua faʻaalia o se faʻaopoopoga o le pasene o telogen lauulu i le 30%, faʻapea foi ma se faʻaititia i le anagen phase.

Suesuega ua faʻaalia ai o hormone e taua o androgens e tele lava le sao i le leiloa o laulu. E taua tele mo feusuaʻiga o tamaloloa. O Androgens e nafa foi ma galuega taua i fafine ma alii, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatonutonu feusuaʻiga talaaga ma lauulu tuputupu ae. I alii, o le pala lea e fesoʻotaʻi foʻi ma le kenera o le lauulu o le tino i le DHT, e mafua ai le faʻavaivaia o lauulu ma faapuʻupuʻu o latou olaga.

E ui lava i le mea moni o mea tau kenera e sili ona tele aafiaga i le tulaga o le lauulu ma lona ono leiloa, e le tatau ona galo se tasi e uiga i le taua o se soifua maloloina olaga. O le ogaoga o tulaga o le ola ma le popole e faateleina ai le numera o tagata o loʻo mafatia i le pala, o se faataitaiga o Iapani ina ua maeʻa le Taua Lona Lua a le Lalolagi.

Suesuega ua faaalia ai i le taimi o taua, o le numera o mataupu tane o le pauna ua matua faateleina. E tusa ai ma suʻesuʻega lata mai faʻaalia ai le sili atu lamatia o lauulu i tagata o lo o faʻaaogaina maualuga avega i taimi o toleniga. Lenei ua mafua ona o le tele o le faʻaopopoina o tulaga testosterone.

Faailoga o androgenic alopecia

O uluaʻi faʻailoga o le androgenic alopecia e aliali mai i tamaʻitaʻi mai le 20 i le 30 tausaga le matutua, i fafine teisi mulimuli ane - pe a maeʻa le 30 tausaga. E amata le pulu i le faʻaopopo o tulimanu o suiga mai le muaulu i malumalu, ona iai lea o se manifinifi o lauulu i le tumutumu o le ulu. O le ituaiga gaʻa lena e taʻua o le masculine. I fafine, e mafai atiaʻe e pei o tama tane fulufulu, ma fafine le pauna.

O muamua faʻailoga o le androgenic alopecia i fafine e faʻaalia i le faʻalauteleina i le ogatotonu, na faia i le taimi o selu. Faailoga masani o le tane androgenic alopecia, o lona uiga, o le loloto o fesuiaiga o tulimanu mai le muaulu i le malumalu, o loʻo matauina i le 30% o fafine, aemaise lava i le taimi o menopause.

Androgenic alopecia i fafine e ese le faʻamaluina o laulu i luga o le pito i luga o le ulu. E seasea lava, ile ituaiga fafine, e pa'ū atoa lauulu ile vaega ole ulu.

O le faʻamatalaga o le androgenic alopecia

Faʻaiuga tane o le pauna faigofie faigofie ma e le manaʻomia faʻaopopo suʻesuʻega. Aloaia e faʻatatau i se suʻesuʻega falemaʻi.

Ole sitepu muamua ile faʻamautu ole maopopoga alopecia o se saʻo ma lelei le talanoaga ma le tagata onosaʻi ile gaioiga o lauulu e leiloa, lona umi, o togafitiga na faʻaogaina e oʻo mai, e uiga i mea faapena ile aiga.

O le sitepu lona lua o se suʻega o le tino, lea e tatau ai ona iloiloina le alualu i luma o le paʻu e faʻalavelave ai le faiga, atoa ai ma le i ai o suiga e masani ona o faatasi ma androgenic alopecia, pei o le: fuafua, seborrhea, hirsutism. O nei suiga, pei o le pala, e mafua mai i le maualuga o androgens i le toto.

Ole suʻesuʻega ole alopecia ole androgenic ile fafine, e ese mai i le aoina o tala faafomaʻi e fomaʻi, e manaʻomia ni suʻega lauulu faaopoopo. O se mea taua o le trichogram, o lona uiga, iloiloina le foliga mai o lauulu ma iloa ai le aofaʻi o lauulu i nisi vaega o le ola taamilosaga o le lauulu. O se suʻesuʻega ua fuafuaina foi i le tulaga o le fua ma le aofai o le testosterone, dihydrotestosterone, estrogen, TSH maualuga, thyroid hormone, faʻapea foi ma ferritin - o se porotini o loʻo aʻafia i le teuina o uʻamea i le tino.

I le tele o tulaga, o le suʻesuʻega o le alopecia androgenic i fafine ua faia ina ua maeʻa maua iʻuga o le trichoscopy, ae atonu e manaʻomia le biopsy e maua ai le mautinoa atoatoa e faatatau i le siama. I le taimi lava e tasi, faʻavae i nei suʻesuʻega, o le a mafai ona tuʻuʻese mai isi mafuaʻaga leiloa o lauulu.

Togafitiga o le androgenic alopecia

Togafitiga o le androgenic alopecia e le tatau i taimi uma. Ole tele o tagata, aemaise aliʻi, e talia suiga ile vaʻai o latou laulu ma e leai ni laʻasaga e suia ai le tulaga oi ai nei.

Mo isi tagata o loʻo mafatia i le androgenic alopecia, e tele togafitiga o loʻo avanoa e taofi ai pe sili ai foi le faʻatapulaʻaina o laulu.

Na faʻavavevaveina le tuputupu aʻe o lauulu i tagata gasegase ma le maualuga o le toto e togafitia togafitiga ma se vailaau taua o minoxidil. O lenei fualaau faasaina ono faʻateleina le toto o le paʻu ma faʻaleleia le toto o le lotoifale, e taofia ai le alualu i luma o le pulu ma mafua ai se vaega o lauulu tuputupu ae. E faʻapipiʻi pito i luga ole papala. O le aʻafiaga o togafitiga e aliali mai pe a mavae ni nai masina ma e naʻo le taimi o le faʻaaogaina o le vailaʻau. A uma le faaleaogaina, le lauulu toe pauu toe.

I fafine o loʻo i ai se maualuga maualuga o le androgens, o loʻo faʻaaoga vailaʻau e aafia ai le maualuga ma le gaioiga o androgens. Le mea e masani ona faʻaaogaina o le cyproterone acetate ma le estrogens. O i latou o se vaega o eseese fanau fananau pills.

Cyproterone acetate poloka le fusifusia o androgens i tagata taliaina. Estrogens faʻateleina le maualuga o le SHBG protein, lea e fusifusia androgens. Hormones e fesootaʻi ma lenei porotini ua le toe aoga, e mafua ai le faʻaititia o latou aʻafiaga i le tino.

Peitai, pe a fai o le faamai ua mafua ai le faatamaia o lauulu folikel, e le aoga togafiti non-invasive mo baldness. A ufiufi se 'auvae, e ono manaʻomia le lauulu o lauulu.

Togafitiga tane o le pauna tatau ai, muamua o mea, mo mafuaʻaga mafaufau. E toaitiiti tagata matutua e aulelei lava, ma le leiloa o lauulu e mafai ona faateleina ai le self-esteem.

Faamatalaga o androgenetic alopecia

Androgenic alopecia (AHA) - pa'ū ua mafua ona o le le paleni o le hormonal, e tau atu i se vaega o le pala i le tino poʻo luga o le ulu.

O le mafuaʻaga o le androgenetic alopecia o le afaina i le folulu lauulu o hormones i le toto (o lona uiga, androgens - male sex hormone).

Ole maʻi e sili ona taatele i tagata o loʻo matutua. Alopecia e tupu i nisi vaega o le ulu e faʻaalia ia alopecia: i fafine - i le ogatotonu o le vaega vaeluaina ma lona faʻasolosolo mulimuli ane i itu, i alii, lauulu manifinifi i le pito i luma ma parietal eria matauina.

Androgenic (po o le androgen-faalagolago) alopecia o se alualu i luma alualu i luma faamai, o nisi taimi matauina mo le tele o tausaga. E faasolosolo malie, o le lauulu e manifinifi ma pa'ū. Faatasi ai ma togafitiga ile amataga vaega ole alopecia, o le avanoa e toe foʻi mai ile masani masani laulu tele e sili atu maualuga.

Ole aofaʻi o le itupa o aliʻi ile toto, e taua tele ile togafiti ole alopecia, lea na faʻamaonia e se fomaʻi: i le taimi o le faʻamutaina o le maʻi ma le faʻaitiitia o le androgens i le toto, o le tulaʻi malie na faʻaitiitia pe muta atoa. Faatasi ai ma le amataga o le suiina o le hormone togafitiga ma se faʻaopopoga i le maualuga o Androgens i tagata neutered, toe amata le pala.

Atinaʻe masini

Testosterone e muamua ona i ai i le tino i tagata uma. Ae alopecia alualu i luma na i tagata na o latou lauulu e sili ona maaleale i dihydrotestosterone (DHT) - o se tasi o le tele androgens gaosia mai le testosterone. O le tuufaatasiga o le DHT e tupu i lalo o le faʻamalosiʻau o se enzyme faapitoa - 5-alpha reductase.

I lalo o le aʻafiaga o le malosi DHT i luga o le folika lauulu, o faʻamalosia o taula i totonu o le papillae vaskular lea e fafagaina le folikel nofouta i dihydrotesterone. Ona o le taofia o meaʻai, o le leiloa o le mafiafia ma lanu o le lauulu ua matauina.

O le eseesega i le va o le AHA ma le androgenetic alopecia o le mea mulimuli o se faʻaiuga paʻu lea e feaveaʻi i le tele o tulaga e ala mai i le gafa fafine (tusa ma le 75%), i le 20% o mataupu - e ala i le laina tama. Naʻo le 5% o faʻafitauli e avea ma tagata muamua ile aiga.

Vala o le faamaʻi i alii ma tamaitai i vaitausaga

O le goto o alii ma tamaʻitaʻi ua manatu i faʻafitauli a le tino mai pe a ova i le 30 tausaga le matua. Ae paga lea, o le androgenetic alopecia e mafai ona tupu i se talavou tausaga, i le iʻuga o le vaitaimi o le talavou.

O mafuaʻaga o le amataga anrogenic alopecia i teineiti e mafai ona:

  • kenera
  • le faʻailoaina o vailaʻau tuʻufaʻatasi,
  • hormone togafitiga i le togafitia o tumors,
  • faʻataʻitaʻiga o le adrenal glands ma ovaries,
  • isi suiga ole hormonal.

I alii talavou 18–20 tausaga, androgenetic alopecia e mafua mai i se kenera predisposition. Atonu e leʻo manino le pulu, ae a faʻatusatusa i ata 2-3 tausaga le matua, e masani lava ona matauina le suiga o le laulu i tua o le ulu ma i le itu o le ulu. Ua alu maualuga le muaulu, ua i ai le manifinifi i le itu faaletino o le ulu.

Tupulaga talavou ma le androgenetic alopecia aliali mai i le 20 tausaga, i le leai o se togafitiga, e sili atu le taua o paʻu i le tausaga o le fasefulu, faʻatusatusa i tagata gasegase na oʻo i le AHA i le ogatotonu o tausaga.

Mafuaʻaga ma atinae vaega

Ma, o mafuaaga autu mo le foliga mai o AHA o:

  • faʻateleina le laulu folau i le male hormone DHT,
  • ova tele o tane male i le toto,
  • faateleina gaioiga o 5-alpha reductase, lea e faʻamalosia ai le liua o testosterone i DHT.

I le faʻaopopoga o le faʻalavelave i le tino, o le amataga ole AHA e faʻafaigofieina e:

  • kenera
  • endocrine faaletonu,
  • siama
  • faʻamaʻi o le ate ma le pancreas,
  • toe gaosia faʻamaʻi o faʻamaʻi
  • o le i ai o ni tumulaʻau e maua mai ai tama tane hormone,
  • aveina o nisi vailaʻau (steroids, hormonal contraceptives, antibiotics),
  • afaina o le paʻu,
  • fita i fafine
  • faigata tulaga
  • le lava vitamini ma minerale.

E tele taimi, o le tuʻufaʻatasiga o ni mafuaʻaga e tasi e tau atu i le amataga o le faʻamaʻi. O le tulai mai o le androgenetic alopecia e mafai ona faamasinoina i mea nei:

  • mamago ma faʻatupuina le maalei o lauulu,
  • mauaina o mativa,
  • lauulu manifinifi,
  • le faʻapipiʻi o faʻamaʻi o le paʻu ma fomaʻi o le paʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, seborrhea.

Faailoga, sitepu ma faailoga ole alopecia

O le mea taua e faʻailoaina ai le paʻu, o le leiloa o lauulu i luga aʻe o le averesi mo se tagata.

O le mea lea, i le aso, ua manatu masani le paʻu e oo atu i se selau lauulu pe sili atu nai lo le sefulu mo le tasi masini faʻaogaina luga o le uluulu (fufuluina, selu). O le faʻataʻitaʻia o le masani e tatau ona mafua ai le mataala ma le mataala faapitoa i le faʻafitauli.

Ole atinaʻeina ole ata ole faʻamaʻi o lenei maʻi, e tupu e tusa ai ma le fua masani o alii ma tamaitai. Lauulu manifinifi i androgen-faalagolago sone, o le occipital vaega o alii ma tamaitai e le o aafia i pulu.

O le mamafa o tulaga o le pala i fafine ua faʻailoaina e le fua Ludwig.

O le ala o le faʻamaʻi ma le tulaga o le alopecia i tamaloloa o loʻo faʻailoaina e le Norwood fua.

Le sili ona aoga togafitiga mo androgenetic alopecia i le amataga.

Lisi: ala o le androgenetic alopecia

  1. Ole foliga ole vaega ole pulu i le frontotemporal lobbe, ose suiga ile laulu.
  2. Faʻamalamalamaina o pauna, ave le foliga o se tafatolu. Ua umi le muaulu.
  3. O le frontotemporal lobes avea avea ma bald atoa, lauulu i le pito i luga o le ulu avea manifinifi.
  4. O tuaoi faataamilo i sone e tolu o loʻo otootoina mai: parietal ma le faaletino.
  5. O tuaoi i le va o le paita o alualu i luma ua leiloa, o le nofoaga e aunoa ma le lauulu foliga mai o solofanua.
  6. E alualu i luma le faʻalauteleina o le paʻu o fala ile pito i luma ma le tino o loʻo.
  7. I le laasaga mulimuli, naʻo le tua o le ulu e le toe afaina e le alopecia.
  1. Lauulu leiloa tupu tele lava i le ogatotonu vaeluaina.
  2. I le pito i luma ma le vaega o parietal, o se vaʻaia taua o le tumutumu o loʻo matauina, vaeluaina faʻatele.
  3. O le leiloa o lauulu e tupu i luga o le ulu. Atoa botakese i tamaitai e seasea lava.

E mafai foi ona faia le alopecia i le tane, lea e faapitoa lava mo tamaʻitaʻi i le taimi o le menopause.

Faʻaiʻuga o le faʻamaʻi: o a suʻega e manaʻomia ona pasia

O le suʻesuʻega e faia i luga o le faavae o se anamnesis (se seti o faʻamaumauga i luga o le faʻamaʻi), muamua suʻega toto ma nisi suʻesuʻega faaopoopo. Faʻataʻitaʻiga ma fofo o le androgenetic alopecia o loʻo faia e se fomaʻi faʻapitoa faʻapitoa ma le trichologist ma le endocrinologist.

Pe a aoina anamnesis, o le umi o le lauulu leiloa ma le i ai o le tupuaga fuafuaina. I le faʻafeiloaʻiga, o se suʻega vaʻaia e faia ma se iloiloga o le soifua maloloina o lauulu, uluulu ma le i ai o na paʻu.

Le lisi o suʻega fale:

  • suʻega toto lautele
  • suʻesuʻega o le feusuaʻi,
  • iloiloga o le adrenal cortex,
  • auiliiliga e iloa ai le maualuga ole tirroid hormone.

Eseesega faʻailoga

Muamua lava, AHA ese mai isi ituaiga o non-cicatricial alopecia:

  • salalau (tusa lava o le goto o le itu atoa o le ulu),
  • faapitoa (lauulu e leiloa i le tasi pe sili atu eria).

O le auala o le trichoscopy o le suʻesuʻeina lea o le fausaga o laulu, folikelia, matauila, sebaceous glands, faʻapea foʻi ma le soifua maloloina o le uluulu atoa. O le trichoscope o se mea puʻeata e mafai ai ona e tele taimi faʻaopopo vaega taʻitasi o le lauulu. O faʻataʻitaʻiga maua mai o loʻo faʻaalia i luga o le komipiuta ma e suesueina e se tagata poto faʻapitoa.

Ina ia fuafuaina le ituaiga o le pulu, lua vaega o le fulufulu faatusatusa: androgen-faalagolago ma androgen-tutoatasi. Faʻaaoga mea tau komepiuta, o le maualuga o le laulu ma le eseʻesega o le lapoa o le lauulu i vaega taʻitasi ua fuafuaina.O le masani o le sili atu o le aofaʻi o lauulu i le kuata i le androgen-faalagolago sone o le pale pe a faʻatusa i le androgen-tutoatasi sone o le nape, e le afaina i tama tane.

I le faʻaopopoina o le faʻatinoina o lauulu i luga o le faigofie i tama tane, o trichoscopy mafai foʻi ona faʻaalia faʻailoga faʻailoga o le laʻititi paʻu: foliga mai o se fungal pipisi i luga o le ulu ma le epithelial fua.

A faia le suʻesuʻega i le amataga o le alopecia, o le phototrichogram metotia o loʻo faʻaogaina (o le faʻataʻitaʻiga e faia i le tolu masina uma e iloa ai le tulaga o le pala, faʻaititia o lauulu ma le iloiloga o le tulaga lautele o le laulu).

Androgenic alopecia e masani ona maitauina faʻatasi ma seborrheic dermatitis, lea e faʻaosofia ai foi le pala.

E mafai lenei mea ona o le mafuaʻaga lava e tasi o le faʻamaʻi - o le faʻateleina o le numera o tamaloloa (testosterone, dihydrotestosterone) ma le faʻaititia o fafine (estrogen, progesterone).

Laulau: faʻailoaina o loʻo faʻaaoga masini komepiuta

  1. I le parietal zona, o le aofaʻi o lauulu e itiiti ifo nai lo pe tutusa i le occipital zona.
  2. O le laulu e manifinifi, puʻupuʻu, e i ai le suiina mo le fulufulu lauulu.
  1. Ole maualuga ma le lautele ole lauulu e faʻaititia tutusa ile lau ole ulu, ae o loʻo tumau le fua faatatau ole aofaʻi o lauulu ile vaega ole parietal ma occipital.
  2. Ua matauina le faateleina o le telogen lauulu.
  1. O gaioiga o le sebaceous glands e leiloa (hyper- poʻo hyposecretion).
  2. Ua maua le elemene taua.

Faʻafefea ona togafitia le androgenetic alopecia

O se avanoa lelei e faʻamaloloina ai le androgenetic alopecia e maua saʻo lelei le faʻailoaina. Afai ae faʻamautu e mafua mai i le mafuaʻaga o le hormonal faʻalavelave e mafua mai le maʻi (faʻamaʻi, endocrine faaletonu, tumors ma faʻataʻitaʻiga pathologies), ona toe faʻafoʻi lea o le laulu lauulu pe a uma ona togafitia. Sili faigata ma le androgenetic foliga o le alopecia, i lenei tulaga, o loʻo manaʻomia pea togafitiga e faʻatumauina ai lauulu tuputupu ae ma faʻaosofia ai le foliga mai o fou folikel.

Togafitiga togafitiga

O le faʻavae o le gaioi o vailaʻau ua faatonuina mo androgenetic alopecia o loʻo faʻamoemoe e faʻaititia le tuufaatasia o le testosterone ma puipuia le androgen mai le oʻo atu i talipupuni nofouta ia i latou.

O vailaʻau e faʻatatau i le tuʻuina i lalo o le androgenic gaioiga e tatau naʻo le faʻatonuga a fomaʻi. Ole lava e togafitia e mafai naʻo mea teuteu kuka.

Minoxidil

Faatasi ai ma le androgenetic alopecia, o le vailaʻau pito sili ona faatonuina ile taimi nei ole Minoxidil (Rogain) ile maualuga ole 2% mo fafine ma le 5% mo tamaloloa.

  • o se faʻaopoopoga i le umi o le anogenous phase (lauulu tuputupu ae),
  • fesiitaiina o le "momoe" folikel mai catagen (degradation vaega) i anagen,
  • ole siʻitia ole tele ole laupulu.

Ole faamaonia ole aafiaga i lauulu uluola i le androgenetic alopecia ua faʻamaonia e toe fai faʻataʻitaʻiga tofotofoga.

O se mea taua lava ile Minoxidil togafitiga o le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o le vailaʻau. Afai ua faaleaogaina le togafitiga, o le lauulu o le a amata toe manifinifi toe.

A faʻaaogaina le oloa, e taua le puipuia o le vailaʻau mai le alu i luga o foliga, lima ma isi vaega o le tino o le mea e tupu ai le lauulu e le manaʻomia.

Ma le faʻaopopo, e le mafai ona e faʻaaogaina le Minoxidil seʻia oʻo i le 18 tausaga, atoa foʻi ma le taimi o maʻitaga. O le vailaʻau o loʻo finauina mo le afaina ai i le propylene glycol.

Faaiuga

Finasteride o se vailaʻau mo le faʻaaogaina i totonu, e masani ona faatonuina i alii. O le faiga o gaioiga e faʻavae i luga o le taofiofia o gaioiga o le taimi o le liua o le testosterone i le DHT, e mafua ai le pulu. I vailaʻau, Finasteride o loʻo faʻaaoga e togafitia ai le faʻalagolago i luga o le hormone.

Ole tofiga ole Finasteride ua naʻo tamaʻitaʻi e iai le tulaga lelei e mafai ona maua ile faʻaiuga ona ole leaga ole mafaufau ile tamaititi, ae maise o tama. Ole vailaʻau ei ai le tele o contraindications, o le taliaina e tatau ona vaʻavaʻaia e se fomaʻi.

Estrogenic Oral vailaau puipui (EOK)

Taliaina o le EOK mo le togafitia o le alopecia i le taimi nei ua manatu ua le aoga auala, maulalo i le Minoxidil ma ona faʻatusatusaga. Estrogens ei ai se aafiaga i testosterone testosterone tulaga. E le EOKs o faʻafoega o gaioiga e sili atu le aoga, ae estrogens mo topical talosaga.

E i ai i le lelei o aʻafiaga o le EOC i le folika o le lauulu ma le tupu o le laʻua ae na o le tagofia o vailaʻau. Faatasi ai ma le faaleaogaina, alualu i luma alopecia i se malosi malosi mafai ona vaaia nai lo le taimi muamua togafitiga.

O se laina o fualaau faasaina (papa, laupepa, kulimi) o loʻo iai mea totino, e aofia ai le laʻau popo ua fua, o lana gaioiga e faʻatatau i le puipuia o le paʻu.

O le sauniuniga o loʻo aofia ai phytoinhibitors o vailaʻau ia e fesoasoani i le tuufaatasia o dihydrotestosterone. A ave, o le faigofie o fatu i tane male o faʻaititia. Le mea lelei e maua mai le tuʻufaʻatasia faʻaaogaina o auala uma o lenei faʻasologa. Faamaonia mo le togafitia o le alopecia, tusa poo le a le itupa. Contraindication o tagata toafilemu tagata.

Esvicin o se tele vailaʻau o loʻo i ai se malosi faʻamalosia tino i le tino. E iai vitamini, biostimulants, enzymes ma microelements e fesoasoani e taofi le pala. I se faʻaopopoga, Esvitsin o loʻo faʻaaoga i le togafitiga o le seborrheic alopecia.

Mo le manuia togafitiga, o le fualaau faasaina aveina, ma rub i totonu o le ulu i ma massage massage. Esvicin mafai ona faʻaaogaina mo se taimi umi, contraindications o faʻapalepalega tagata, vaitaimi o maʻitaga ma lactation.

Nicotinic acid

O le oloa e aofia i le B. vitamini I le togafitiga o le androgenetic alopecia, nicotinic acid o se vailaʻau faʻalua. Lelei naʻo le amataga o le pulu - faʻamalosia le tupu o le laulu.

Niacin e maua i tui tui. O le fofo e faʻamaʻeina i totonu o le ulu i aso uma mo le sefulu aso, e leʻo fufulu ese. Mo le togafitiga o le alopecia, e le itiiti ifo ile tolu vasega e manaʻomia.

Physiotherapy: faʻaaogaina o le Darsonval apparatus ma isi metotia

O le fomaʻi o loʻo aʻafia e tatau ona filifilia se fesoasoani faʻapitoa o physiotherapy mo androgenetic alopecia. Faʻaleleia poʻo le faʻaletonu o le tulaga e faʻalagolago i le numera o faʻatonuga faʻatonuga, malosi, o le umi o togafitiga.

Ole vailaʻau ile alopecia e sili ona faatonuina ile electrotherapy. A maeʻa le togafitiga, e alafaʻi mai i luga soo, ulu vave atu i le tuputupu ae fulufulu, o lauulu e lapoʻa. I lalo o le aafiaga o le taimi nei, toto o faʻataʻamilomilo e faʻateleina le toto, faʻagaioia metotia metabolic.

Ole eletise e mafai ona faia e faʻaaoga se tasi o metotia:

  • galvanization
  • eletise
  • faiga faʻaesea
  • UHF fanua i le vaega o lauulu e faʻaletonu,
  • ultrasound i luga o le kola sone.

Le sili ona taatele o metotia o darsonvalization - togafitiga ma pulsed vaitafe ma maualuga taimi. A galue le electrode i luga o le ulu, ma faʻamalosi ai le toto toto, ma o le mea lea, o le laulu e maua faʻaopopo meaʻai ma faʻatupuina o le tuputupu ae. Darsonval mafai ona faʻatauina i le fale talavai ma faʻaaogaina i le fale, o se faʻaopopo taua.

I le faʻaopopoina o le electrotherapy, mo le togafitiga o le androgenetic alopecia e faʻaaogaina:

  • ata pue o le uluulu (i tua atu o lauulu lauulu)
  • cryotherapy
  • collar pa'ū aeronization,
  • vevela togafitiga
  • fofo ma togafitiga gaogao.

Togafitiga masani mo le leiloa lauulu

O metotia masani masani vailaau o le a le mafai ona fesoasoani e taofi le paʻu lauulu ma le androgenetic alopecia. Fautuaina i latou e avea o se vaega o se tuʻufaʻatasia auala i fulufulu togafitiga.

O fua e sili ona aoga na mafaufauina, o le faʻaoga e faʻatupuina le afaina o le uluulu. O le mea lea, toto toto microcirculation lelei, fou lauulu tuputupu ae.

Vailaau vailaau

Fetaui lelei mo masani masani e mago lauulu. Faatasi ai ma le faʻateleina o mea gaʻo o kizhi ulu, ava malosi poʻo brendi ua faʻaopopo i le aniani

  • aniani 2 pcs.,
  • cognac 50 ml.

  1. Tipi le aniani i le oloina i luga o se palu pe faʻaaoga se aano o manufasi.
  2. Faʻaopopo cognac i le aniani gruel ma faʻaosili seia lelei.

O le iʻuga na aʻafia ai vaega i faʻailoga o le pulu i vaiaso uma mo le ono masina, ma malolo ai le 5-6 aso.

Pepper tincture

Tincture ei ai le mafanafana aafiaga, e mafai ona ala i luga "moe" folikeloto ma faaosofia ai le tuputupu ae o lauulu fou. Tali mafai ona vaʻaia i le afa masina. Ole meafaigaluega taugofie lea ile taimi ole amataga ole alopecia.

  1. Faʻasusu se vavae i le pepa lanu.
  2. Faʻaaoga loa i le vaega faʻafitauli o le fulufulu i le taimi lava e maeʻa ai le fufulu.
  3. A maeʻa le afa itula, fufulu le vali. A iai se lagona mu, o se mea faʻatonu e fufulu ese ma faʻamama le vali ma vai aʻo leʻi faia le isi talosaga.
  4. O le taualumaga e tatau ona toe faia pe a uma le lua vaiaso.

Ufimata ufimata

  • burdock suauu 2 kulimi. l.,.
  • sinapi o le sinapi 1 kulimi. l

  1. Faafefiloi mea na i totonu o se tamaʻi koneteina.
  2. Tuu le paluga mo le afa itula.

Faapipii le ufimata i le mea e pulu, lulu loa i totonu o le paʻu i ou tamatamailima. O le umi o le faʻagaioiga e faʻalagolago i le mataʻalia o le paʻu: o le ufitia e taofia seia oʻo i se lagona mu. Le taimi o le taualumaga: 1 taimi ile vaiaso mo le masina. Ona fai loa lea o se malologa mo le 30 aso. Faʻaaoga ma le faaeteete i lauulu mago.

Henna ma Castor Suauu

I le faʻaopopoina o masker ma le faʻamaʻi tele, o vailaʻau masani e fautuaina ai le faʻaaogaina o oloa o loʻo tauaveina faʻaopoopoga meaʻai mo le uluulu. Henna e lauiloa ona o le faʻamalosiina meatotino, ma fesoasoani suauʻu faʻapipiʻi mafiafia o le lauulu laʻau.

  1. Faʻaola vai e faʻaopopoina i se tagapepa masani seia maua se kulimi mata.
  2. Faʻamafanafana faʻamalosi vevela i totonu o le ulu.
  3. Sulu i le ulu ma tuu mo le afa itula, fufulu ese.

Castor suauu ufimata:

  1. E faʻaaoga muamua le suauʻu aʻo leʻi fufuluina le lauulu mo le itula ma le afa.
  2. Fufulu faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi.
  3. O le ufimata e faia 4-5 taimi i le masina.

O meaʻai i togafitiga o AHA e tatau ona tausisia faʻavae o le soifua maloloina meaʻai: teena le gaʻo ma meaʻai falai, faʻapea foʻi ma meaʻai e maualuga le masima ma suka. Fualaau 'aina ma fualaau' aina, faʻapea foi ma porotini meaai e tatau ona sili i le meaai. Ina ia faʻaosofia le tuputupu aʻe o lauulu, faʻapipiʻi paiolo gaosi ma faʻamama o vitamini ma minerale ua faʻatagaina e ave. Vitamini o le vaega B e sili ona taua mo le soifua maloloina lauulu.Faʻatasi ma minerale, e tatau ona e faʻalogo i uʻamea, zinc, sulfur, silicon, calcium ma selenium.

A fuafuaina se vasega o meaʻai meaʻai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi fomaʻi, aua e masani ona faigata o mafai ona tutoʻatasi tutasi le le lava o nisi vitamini ma minerale i le tino.

Lauulu taotoga (taotoga) i le androgen-faalagolago sone

O le lauulu o le lauulu ua avea ma se lauiloa masani mo alii ma tamaitai. Ole fesiʻiliʻili ole faʻaliliuina o lauulu soifua maloloina mai se androgen-tutoatasi sone i le androgen-faalagolago tasi i le vavaeeseina o follicular vaega ma i latou mulimuli ane totoina i faafitauli faafitauli. O taualumaga o loʻo faia e se fomaʻi taotoga, ma o faʻaiuga muamua e vaʻaia pe a uma le 4-6 masina.

Togafitiga prognosis ma mafai faigata, taunuuga

O le faʻalauiloaina o togafitiga o le androgenetic alopecia e alofagia ma le taimi tatau togafitiga ma le tulaga o loʻo matauina uma tofiga ma fautuaga a se fomaʻi faʻapitoa. Ole tuʻufaʻatasia o togafitiga ile togafitiga o le faʻamaʻi e faʻavavevaveina le toe faaleleia.

A le faʻaogaina ni vailaʻau faʻataʻitaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, naʻo fofo tagata, o togafitiga e le talafeagai ma le aoga, aua e le faʻateʻa ai mafuaʻaga o le alopecia.

O ni faʻafitauli e ono tutupu mai i le le-saʻomia. Faʻapena foi, nisi metotia togafitiga mafai ona mafua ai faʻafitauli tau le soifua maloloina (mo se faʻataʻitaʻiga, itu afaina mai vailaʻau poʻo ni faʻafitauli tau le tino pe a maeʻa le lauulu lauulu).

Ole mea e aliali mai ile alopecia, ole pala, e le afaina ai ile soifua maloloina, ae e mafua ai ona le mautonu le mafaufau, aemaise lava i tamaʻitaʻi.

Faiga puipuia: e mafai ona valiina lauulu, faia perm

A suʻesuʻeina o le anoprogenic alopecia, o le puipuia o le leiloa lauulu o lo o faifai pea le mataituina ma suʻesuʻega e se trichologist. O mafuaʻaga o le AHA e masani lava ona tutoʻatasi mai mea i fafo atu e pei o staining, perm, shampoo, ma blow-drying. Androgenic alopecia e manaʻomia togafitiga faifai pea ma vailaʻau e puipuia le lauulu e ala i le faʻaititia o le gaioiga o tama tane.

O le tausiga o lauulu ma le ulu o le puipuia faʻalua lea e faʻaosofia ai le matagofie o le laulu ae e le taofia ai le tulaʻi mai o lauulu.

Faatasi ai ma ia puipuiga, o faiga nei e talafeagai:

  • paleni taumafa
  • lafoai amioga leaga,
  • togafiti e aunoa ma lauryl sulfate ma a o palapala,
  • musu e faʻaaoga le lauulu fulufulu,
  • O le faʻaaogaina o selu e seasea nifo,
  • ofuina pulou i le malulu vaitau
  • masani ona suʻesuʻeina faʻafomaʻi (faʻaopopo foi, e manaʻomia le faia o suʻega mo le tulaga o tama tane).

Togafitiga iloiloga

Guys, o loʻo ou tusia se iloiloga e uiga i le vailaʻau Minoxidil. Sa ou taumafai ia te aʻu lava 5%. Amata ona faʻaaoga i le taimi lava na ou vaʻai ai i se mea na paʻu ma se faʻata i totonu o se fulufulu laulu. I le taimi muamua sa iai se teʻi. Na ou faitau i iloiloga, eli ole Initaneti ... sa nofo ile minoxidil. E tofu lava le tagata ma a latou faʻaiuga, e faʻatau taʻitasi. O aʻu iʻuga na aliaʻe mai ina ua mavae le tolu masina. I le taimi muamua sa i ai se mataga matuiu i le ulu, matuu le alu, ua le mafai ona taofi. Ua maeʻa le afa tausaga o iai loʻu lauulu masani, e leai ni vaega ninii ua vaaia, maʻila le paʻu na avea ma mea laititi. Ua amata 20% uliuli lauulu, fulufulu mata - teine ​​matamuli, umi matagofie, fulufulu mata sina mafiafia, o ni laʻau na faapogisaina ma atili faʻaalia. O aʻafiaga e afaina ai, le paʻu o le ulu, uaʻeʻe, peʻa foʻi, pei ona ou faitauina se tasi o vaega o le vailaʻau, ua mago ma faʻamama ese i le faʻafiafia. Faateleina lauulu tuputupu ae i le tino atoa. Amata ona faʻaaoga i le amataga o le pulu. Le manuia tele i tagata uma.

Alesi

Na ou filifili e taumafai se laina fou o moli ma conditioners mai le Garnier Botanic Therapy, ona ua ou le lava i le poloaʻiga i taeao uma e aoina mai le tele o fusi o lauulu mai se selu. Sa ou taumafai i le kulimi ma le conditioner "Castor suauu ma almonds mo le leiloa." I le taimi muamua na ou fiafia iai ile afifiina, ona ou fiafia ai lea ile fausaga - ou te fiafia ile manogi o almonds, ae masalo na faʻalogologo uma tagata e uiga ile aoga ole castor oil) faʻatasi ma shampoos ole faʻasologa lea e aunoa ma parabens .. Sa ou taumafaia. Ua faʻaaogaina lelei le faʻamalama, ma se maliega tumau, se manogi manaia .. Fufulu le lauulu, le faʻamago lona ulu - leai ni faitioga. Faʻaaogaina le tele o taimi - o le iʻuga e leʻo le 100%, ae ua leva ona matauina, o lea ou te manatu o mea uma o loʻo i luma!) E lelei foʻi le pulupulu - e lelei selu le lauulu, iila, ma malu.

Ankazz

Vitamini PANTOVIGAR - review Vaʻai i lalo mo le 6 masina, aʻo le i oʻo lava i le taimi nei ou te leʻi iloa o laʻu maʻi. Talu ai nei na ou asiasi ai i se trichologist ma sa ou maʻi i le androgenetic alopecia (tusa ai ma iʻuga o se phototrichogram). I se tulaga lautele, Pantovigar MONI fesoasoani (O le a ou faamaninoina toe - Na ou inu AO LE i faia le faʻaiuga, talu ai i le lautele o ia o le a le faatonuina e ese ona o le mea moni e faapea o ia na o ia o le a le feagai ma le faʻafitauli, vagana o se fesoasoani faʻaopoopo) - o le lauulu ua umi ona uumi. tupu, ma le tele o mea fou puʻupuʻu na aliali mai, ae le o fulufulua, o le pogisa ma faʻaoso amata, na amata paʻu i lalo itiiti. Ae e le i amata ona tupu vave, ae naʻo le 3-4 masina o faʻaaoga, o lea ua aoga le vailaʻau, ae ua tatau ona e faʻaaoga e tusa ai ma faʻatonuga - e le itiiti ifo ma le 4 masina, ona e vaʻaia lea o le iʻuga. Ou te le manaʻo e faatiga i se tasi, ae ou te aioi atu ia te oe e te le talitonu i le iloiloga a la "inu i le masina, leai se mea ua tupu, leaga tele." Ole fualaau faasaina, e ui lava e le taugofie, ae e fesoasoani tele, e tatau ona e inu i le sili ifo ma le 4 masina, ma e sili atu mea uma 6. TIP A o le mea lea, ou te lapataia oe i le taimi lava - lauulu amata ona tupu malosi atili e le gata i luga o le ulu =)

natashko

Darsonval i le AHA.Ou te faaaogaina darsonval vasega 2 taimi i le tausaga i le tautotogo ma le tautoulu. Vasega taʻitasi - 20–25 togafitiga i isi aso uma. Ou faia i le afiafi, 1 taualumaga - 10 minute o le faʻalaʻeiina i itu eseese, ina ua uma ona ou faʻasaʻolotoina gaʻo (ma le fulufulu mamoe) nofoaga balding ma tincture o mumu mumu (Ou te faʻavaivaia ai ma le afa vai muamua, aua a leai e ono o se mu). Ina ua mavae lenei o se "manaia" lagona o le vevela i luga o le ulu. Ina ua maeʻa ona maligi le tui, ou te faʻatagaina le minoxidil (sa ou faʻaaogaina le faʻaaogaina o Aleran) O le iʻuga - o ia vasega toe faʻafouina le lauulu ma faʻamalosia lo latou tuputupu aʻe, faʻafefeteina, ia e tautala ai. I le maeʻa ai o le vasega, e masani lava ona amata toe amata ona malosi le laulu i luga o vaʻa. o le ulu e fetuunai ia darsonval ma taofi le tali atu. PS A faʻaaogaina darsonval, leai se tasi faʻaleaogaina auala masani (min / fin), Darsonval o se fesoasoani faʻaopoopo, e le o se moe fesoasoani!

Legiona

Faʻatonuina Minoxidil Vailaʻau e ala ile faleoloa i luga ole laiga. 6 tubes, tasi mo le masina. I le lautele i le 6 masina. Na ou faatonu loʻu uso, aua na amata ona polepole teisi. E leʻi umi le iʻuga, ae na o le masina na faʻaaogaina, ma na taʻu atu e isi sa i ai, e tele atu lauulu. E le gata i lea, o ia lava na te leʻi taʻuina i se isi na amata ai ona ia faʻaaogaina se mea. O le mea moni na amata ona matauina e tagata: uo, o le 'aisi fulufulu. Na ou faʻalogo o le taimi lava e te taofia ai le faʻaaogaina o le oloa, o le iuga e toe foʻi i lona tulaga masani. O le mea lea, afai e te amata faʻaaogaina, ona tuu atu lea e te le o taofi. Ua faʻamaoni i matou i le faʻaaogaina pea, pei o le faʻaaogaina o le laupepa i aso uma ma le mea fulunifo nifo. Pau lava le tau e le laititi

Christy D

Pchola

Ampoules mo lauulu RINFOLTIL Espresso Lotion mo alii. Afai o loʻo iai sou faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le maʻimau o loʻo faia, poʻo le a lava, i se tulaga masani ai, ma se faʻafitauli i hormones, ona mautinoa lea ioe! Fesoasoani e faʻafou le lauulu, muamua sau paʻu toaaga galue, lea ua uma ona pasi lona taamilosaga ma taofi le tuputupu ae, ae o loʻo tumau pea i luga o le ulu. Ona taofi lea o le leiloa ma tele le laulu fou e aliali mai. I le taimi lava e tasi, ua faʻaititia le aofaʻi o le iʻu o le iʻu, na ou ita ai. Ona e leai saʻu faʻaletonu o lou mafaufau, o lea na ou manaʻo ai ia maua e le laʻititi mafiafia, tutupu vave, ma paʻu ifo i lalo. Ae e leʻi tupu lenei mea! Na ou iloa o le mafiafia o le laulu e folasia genetically. E le mafai ona faʻateleina. Ae e vave ona faʻaleagaina, i ituaiga uma o lanu, uʻamea, ma le le saʻo le tausiga. Na ou faʻaaogaina mo le 3-4 masina, masalo o loʻu laulu na tupu vave, ae ou te leʻi iloaina. Ina ua maeʻa, toe foʻi mea uma i lona tulaga, e paʻu'ū i lalo, ae o le aofaʻi o lauulu e le faʻaititia, i se tulaga lautele na faʻaaoga e le aoga. Ou te le o toe faia. Ae mo i latou o loo i ai moni ni faafitauli, botdness, ma isi, ou te fautua atu ia te oe! Ou te manatu e faʻamalosia lelei le tuputupu aʻe o lauulu fou.

Mne_nik_ne_nuzhen

A o faia se suʻesuʻega o le androgenetic alopecia, aua e te popole ma fiu. O vailaau faʻaonapo nei ua maua auala e tele e fesoasoani ai i lenei faʻamaʻi. Faʻataʻitaʻiga togafitiga, teuteu faʻatulagaina gaioiga ma tausisi i se soifua maloloina olaga o le a faʻatagaina oe e fiafia i le tele ma le susulu o lauulu umi. Faʻataunuʻuga o fautuaga uma o le galue, ae o le iʻuga e aoga tele.

Symptomatology

O le faʻatupuina o le faʻamaʻi amata i le suia lauulu lauulue faasolosolo ona avea ma manifinifi, le palapala ma laititi. I le taimi lava lea e tasi, o le tuputupu ae o le vaega e faʻalavelaveina - o fulufulu mata e tuputupu ae lemu lava nai lo tagata mamaʻi leai alopecia. A uma ona faatafunaina suiga, o le lauulu mulimuli ane pa'ū.

Vala o le pala i eseʻese ituaiga:

  • Alii. Alopecia o le parietal ma pito i luma tupu vaega i 5 laasaga ma feololo vaega-vaega (Norwood faʻauʻuga). O le manifinifi amata mai i tua o le ulu ma vaega mai le muaulu.
  • Fafine. O le faiga o le leiloa lauulu vaevaeina i 3 vaega (Ludwig fua) ma amata i le pulu o le ogatotonu vavaeina o le ulu.A o faagasolo le faamai, o vaega o le puluʻi ua faasolosolo ona agai i itu.

O le siʻitia o le tulaga o androgens i le toto (o se tulaga masani ma androgenetic alopecia) i fafine taʻitaʻia i le foliga o le tane a le mafaufau, faʻaalia i le foliga mai o le moge, lauulu ma le malo malo i lima. E le o matauina le palaʻai atoa i tagata gasegase (e ui lava e iai ni mea e ese ai): i itu o loʻo i ai ni lauulu lauulu e le faʻatagofieina ona folikelola ile faʻafitauli ole androgens.

Mafuaaga o le tutupu mai

O le le atoatoa o le Honalonal o le tagata autu lea na tupu ile tupu ole alopeciaia androgens e afaina ai le lauulu. O tamaʻi steroid hormone e gaosia e le testes ma adrenal glands, i fafine, e mafai ona faʻateleina le maualuga o lenei hormone pe a uma ona inu ni vailaʻau - antibiotics ma anti-herpes fualaau. Faamaʻi o le laʻau faʻatupu - hyperthyroidism ma le hypothyroidism e faʻaosofia ai foi le paleni o steroid hormone ma faapena foʻi ona taitaiina atu ai i faʻafitauli i le ulu ulu.

Isi mea mo le atinaʻeina o alopecia:

  • faateleina le anotusi o le enzyme 5-alpha reductase ma dihydrotestosterone,
  • masani ona mafatiaga
  • ava malosi ma ulaula ulaula
  • faʻamaʻi o le faʻaʻaʻai.

O faʻamaʻi pipisi ma le le lava o vitamini e mafai foʻi ona amataina le faʻaalia o le androgenetic alopecia. I fafine, e mafai ona faʻalavelaveina le ogatotonu o le mafaufau ona o le fanauina o fatu, fanau fanau ma le faʻaaogaina o vailaʻau puipui. Ole masani ona fai togafiti teuteu teuteu e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina ole perm ma ole teuteuga vevela ile lauulu fulufulu e manatu o se mea le lelei lea.

O manuʻaga i le ulu e mataʻutia, aemaise mea e tupu ile afaina ole paʻu. O le tuʻuina o se faʻamaʻi i totonu o le siama e mafai foʻi ona oʻo atu ai i foliga pupuga, e mafai ona faʻaleagaina ai ni foliga o le laulu ma mafua ai le vaega taua o le pala (alopecia areata). A maeʻa le faʻaumatiaga o se vaega o le laulu, faʻamaluluina mafai ona sosolo atu i vaega tuaoi o le ulu, aofia uma i le gaioiga o le pala.

Le a le vaega e faʻatino ai le tupuʻaga?

Androgenetic alopecia ua i ai i lona igoa faʻailoa se amataga amataina e aʻafia ai le leiloa o lauulu. E i ai le mea e taʻu o le goto balnness (i totonu o le chromosome 20) e mafai ona osofia ai se lauulu lauulu polokalama.

E faʻasolosolo atu i tamaloloa uma o le aiga pe afai o se tasi o ona aiga na aʻafia i le pala, ae maise i itu o tina (e ui ina o le fafine lava ia e le tigaina i le manifinifiina o laulu e tusa lava pe iai se gen).

E ui lava i lenei mea moni, faʻamalosi tino amata i le i ai o tulaga faigata, tele lava e fesoʻotaʻi ma le amataga o faʻamaʻi poʻo i ai i se tulaga faigata. Togafitiga o lenei ituaiga o le faʻamaʻi e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o tekinolosi faʻaonapo nei, aʻo fofo tagata e leai se malosi i luma o le pa'ū paʻu paʻu.

Tele taua o le siosiomaga faʻaleaga ma taumafa, e mafai faʻamalosia alopecia ua uma i le matua 18-30 tausaga. O le faʻasologa umi o faʻamaʻi e ono afaina ai le puipuiga o le tino, e masani lava ona avea ma mea e faʻaosofia ai ni suiga i le tino. Mo nei mafuaʻaga, androgenetic alopecia e taʻua foi o le tupuʻaga.

Faʻatasi ai ma alopecia faʻasolosolo i tamaloloa, o le maualuga o le testosterone e ono masani ma e le sili atu i taua taua.

Metotia mo le togafitia o le maʻi

Ile tulaga ole faʻapaleni ole hormonal, e muamua lava suʻesuʻe e fomaʻi ile suʻega ole maʻi ona faia lea ole faʻasaʻo talafeagai e faʻaitiitia ai nisi vaega ole toto.

O le aʻafiaga e faʻalauteleina e ala ile tuʻufaʻatasia ma se fofo ole togafitiga ile lauulu manifinifi. E taua foi le alu i ai ata pue - se faiga e faʻatagaina oe e suʻesuʻe le maualuga o le suiga o le fausaga o lauulu, faʻapea foʻi ma le tele, o loʻo fuafuaina e le fuafuaina o mea fai a le numera o pulu i le centimeter o le paʻu.

  1. Ose mea 'ai Vitamin--mineral complexes, lanumeamata, fualaau faisua ma fualaau 'aina ua faʻafeiloaʻi atu i le taumafataga. Le aofaʻi o meaʻai suamalie, masima ma pepa.
  2. Hormonal fualaau faasaina. O fafine ua faatonuina o vailaʻau e faʻatatau i le progesterone ma le estrogen, e faʻaititia ai le faʻamaloloina o hadrogens i ovaries. I alii, o vailaʻau o lenei kulupu faʻaaogaina ma le faaeteete, talu ai o le faʻaititia i le testosterone e tau atu i faʻailoga o feminization, faʻapea foi ma le fulafula o le matāsusu, faʻaititia i le faʻatu, ma atili leaga ai le spermatogenesis.
  3. Lagona. Lotoifale faʻaaogaina o vailaʻau e faʻamalosia le tuputupu ae lauulu fesoasoani e faʻavaveina le faʻagasologa o lauulu uumiina ma "ala mai" o le lauulu lauulu. Tele vailaʻau o loʻo faʻatau atu e faʻaaoga ai mea gaʻo minoxidil O le faaletonu o lenei togafitiga, o le manaʻoga ia faʻaaogaina tupe a le vaega lea mo le ola.
  4. Olo faafoliga oloa. Latou te le faʻatatau i togafitiga faʻafomaʻi, ae mo tagata gasegase o loʻo uia auala toe faʻafoʻi, e mafai ona aoga. Faʻaalia le paʻu o se ituaiga lanu, faʻataʻitaʻiina o le paolo o lauulu, kamufolufi e faʻaoga i le vaega faʻafitauli, o loʻo valiina i le lanu manaʻo. O le peʻa o le pulupulu e fufulu ese pe a uma le faʻaaogaina, ma e le lelea foʻi e le matagi ona o le vavalalata vavalalata ma le paʻu. E masani ona faʻaaogaina e fafine.
  5. Fomai. Electrophoresis ma saturation ma aoga mea, darsonvalization o le ulu, cryotherapy, eletise faʻamalosia, acupressure o auala eseese o le faʻaleleia atili o le microcirculation, lea e mafai ai ona faʻaleleia le tuputupu ae lauulu ma puipuia le atrophy pulu.
  6. Toe suia lauulu. Oga leaga o le pala e faigata ona togafitia ma le faʻasao, o le mafuaʻaga o le leiloa tumau o se vaega o lauulu. Mo le toe faʻaleleia o lauulu, e tatau le faʻaliliuina moli mai le lauulu vaega o le ulu, e le afaina i le faʻamaluina. Lua tekinolosi o loʻo avanoa mo tagata faʻatau: STRIP tuʻuina atu se laʻasaga taʻitasi e oʻo atu i le 6 afe pulu ma le FUE metotia, lea e mafai ona faʻalautele ai vaega mo foaʻi i le lauulu - e oʻo i le toe faʻaliliuina mai i soʻo mai le manava, ogavae ma tua.

Afai o le alopecia e le lelei le faʻaalia poʻo ua maitauina i le amataga, ona filifilia lea o le meaʻai mo meaʻai ma fofo vailaʻau mo le faʻaaogaina i le lotoifale. Ma le malosi tele o faʻamaloloina, ua faʻaopoopoina le ala i hormonal ma physiotherapeutic metotia.

Togafitiga o le fafine alopecia e faigofie atu, talu ai o le faʻateʻia o le mulilaʻi e itiiti lava faʻalauiloa nai lo i tamaloloa.

Matou te fautuaina oe e faitau:

  • Faʻamatalaga aoga e uiga i le autoimmune alopecia e mafai ona maua i lenei tusitusiga.

O le toe faʻaleleia o le maʻila ma le androgenetic alopecia e manaʻomia le tele o le taimi ma se tuʻufaʻatasiga o ni nai metotia fomaʻi. Ina ia mautinoa le sili atu le aoga o togafitiga, e tatau ona e filifilia se fomaʻi o le trichologist o le a fesoasoani ia te oe e maua le auala saʻo, amata mai le tulaga o le lauulu i tulaga taʻitasi.

Faatasi ai ma le faʻaleagaina o isi totoga, e taua le faʻaumatia o gasegase endocrine o loʻo togafitia i le fesoasoani mai o le fofo. E taua tele le amataina o togafitiga ile muamua "logo" e o ma le faʻamalosi tino ole laulu, aʻo faʻasolosolo vave le faʻamaʻi. O nisi tagata gasegase leiloa le tele o latou lauulu i totonu o ni nai tausaga, ae o le iloaina o togafitiga lelei, aua e tusa lava ma alopecia alualu i luma, o le aesthetics manaʻomia mafai ona faigofie ona toe faʻaleleia e faʻaaogaina se lauulu lauulu.

Androgenic alopecia i fafine

Soʻo se fafine fafine e aofia uma ai male male male male hormone. Mo masani faʻagaioia tino, hormones fafine e tatau ona sili i sili ile fafine, ae i nisi tulaga, male hormone e ono manumalo. Hyperandrogenism - o le sili o tane tane i le tino o se fafine. E mafai ona oʻo atu i le faʻatupulaia o lauulu i le tino atoa, foliga o uliuli, faʻasolosolo o le leo ma le androgenic alopecia i luga o le ulu o le fafine.

E leʻo fafine uma e mafai ona malamalama i le tulaga o alopecia.I ia tulaga, o fafine ma le maelega taumafai e aveese paʻu palu faatasi ai ma le fesoasoani a tagata fofo poʻo vailaʻau luga o le fautuaga a isi fafine. Tamaitai o loo ola i se soifua maloloina olaga ma tausia lelei o latou lauulu e tatau ona faaeteete pe a fai o le tele o lauulu leiloa.

I le tulaga o le tele o lauulu leiloa ma liliu i le fluffy mo le sili atu 6 masina, ia mautinoa ia talanoa ma se fomai. O lenei faʻamaʻi e togafitia e fomaʻi trichologist ma dermatologist. Manatua: fofo tagata, ma o le tagata lava ia-vailaau o le a le mafai ona aveesea le mafuaʻaga o lauulu leiloa.

Mafuaʻaga ma auala o le atinaʻeina o le faʻamaʻi

E leʻi maua i fomaʻi se mafuaʻaga e ala ai ona mafatia fafine i le androgenetic alopecia. O le igoa o lenei faʻamaʻi e sau mai le mea moni o le muamua mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le malosi o le maaleale o lauulu folikel i androgens. E masani ona tofi lenei faʻamaʻi. E tele mea i le foliga mai o le androgenic alopecia i fafine, o nisi nei o latou:

  • Maʻitaga I le taimi o le maitaga, pepe 'ai tele o meaai, vitamini ma minerale mai le tino o le tina. E tele taimi i le taimi o maitaga, avea o se tino fafine se mala taua o vaega taua mo le masani ai o le tina ma le tamaititi. Ole isi mafuaʻaga mo le faʻaalia atonu o se mea e leʻi mafaufauina le oso i totonu o hormones. O nei mea uma e ono faʻaosofia ai le tele o leiloa o le ulu. I le faʻataʻitaʻiga, ua maitauina, e amata ona tulaʻi mai le lauulu ole fafine pe a fanau se tamaititi, ae ua manaʻomia e nisi tagata gasegase togafitiga o le hormone.
  • Tupu. E masani lava, o lenei faʻamaʻi e tuufaasolo mai, i le tina i le afafine. Afai o le tina o le fafine poʻo tinamatua na aʻafia i lenei maʻi, o lona uiga o loʻo i ai le ono aliaʻe o le androgenetic alopecia ia te ia. I lenei tulaga, profilaks e tatau ona faia aʻo leʻi amataina le pa'ū.
  • Le lelei le aafiaga ole siosiomaga. O lenei vaega e faʻatatau i le le lelei siosiomaga tulaga i le nofoaga o loʻo nofo le fafine. Faʻapea foʻi i lenei vaega e mafai ona faʻaalia i aʻafiaga o mataueseese tapenaga vailaʻau, e pei o: lauulu vali, varnish, mousse, ma isi.
  • Faʻateleina tane hormone i le tino o se fafine. Afai o le tino o le fafine o loʻo tele i ai le itupa o tama tane, o lona uiga e mafua ai le androgenetic alopecia. O lenei faʻafitauli e mafai ona fofoina i le fesoasoani a hormonal agents ma le puleaina o le gasegase gasegase tulaga.

O mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi e sili mamao atu nai lo mea ua lisiina. O loʻo taua i luga e faʻavae. E i ai foʻi mea e faʻaopopoina ai le lisi:

  • Le faʻaalia o le popole, lagona,
  • Le faʻaaogaina o fualaʻau hormonal
  • Le faʻaaogaina o nisi vailaʻau
  • Lē saʻo le tausiga o lauulu
  • Endocrine faiga faʻamaʻi.

Aisea e amata le pala i le pale

I nofoaga eseese o le ulu, o le paʻu o se tagata e matua ese lava. O le nofoaga e ufitia ai le vaega o malumalu ma le tua o le ulu e iai le tele o le enzyme (aromatase). O lenei mea fesoasoani i le lelei gaosiga o testosterone i estradiol, e le afaina ai le lauulu lauulu i uma. E i ai i le maualuga le vaega o le pale o le dihydrotestosterone, lea e faʻalavelaveina ai le tuputupu ae o lauulu. Ona o lenei, o le lauulu e pa'ū muamua mai le pito i luga o le ulu.

Le auga o le gafa ile androgenic alopecia

E ala i suʻega o le kenera, ua maua ai e le kenera se fesoʻotaʻiga tele i le va o augatupulaga o tamaʻitaʻi e maua i le androgenetic alopecia. O fafine o loʻo i ai i lenei vaega lamatia, e sili atu ona faʻaalu tagata i luga o le ulu o le ulu, e faigofie ona aliali i le enzyme, lea e nafa ma le agaʻi atu i le pa'ū paʻu.

Faailoga o androgenetic alopecia

Tagata uma i aso uma o loʻo iai le laulu e tasi, ae o le faʻatapulaʻa e le tatau ona sili atu i le 90 lauulu ile aso. O lenei faʻamaʻi atiaʻe i le aluga o taimi, o le faʻagasologa e mafai ona i ai ni nai tausaga.

Malamalama o lou tigaina ile androgenetic alopecia e le faigofie.O auga e ono eseese, matou lisiina nisi o latou:

  • Ua amata ona manifinifi le lauulu
  • Fai soo le leiloa o lauulu, aemaise lava ile valavala ma malumalu,
  • Patology tumau pea pe a uma ona faʻamauina pulou ma shampo faʻapitoa,
  • Lauulu e palapala vave, e tusa lava poʻo le a le faʻamalama e te faʻaaogaina,
  • O foliga o mativa. Fuafua faapitoa i le paʻu o le ulu,
  • Nisi o itu o le paʻu ua afaina, iai se lapotopoto pe ova foliga,
  • Le iai o lauulu i nofoaga le fiafia, mo se faʻataʻitaʻiga i foliga,
  • E seasea lava, se mata mata pe mata o se fafine.

Androgenic alopecia e le taitai atu ai i le pulu o le ulu atoa, ae o mea sese uma o le lauulu o le a matua matauina. Le tele o taimi, lenei faʻamaʻi afaina ai fafine 21-30 tausaga.

Auga o androgenetic alopecia

Ina ia iloa le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi, o le faʻatulagaina o le sao togafitiga ma suʻesuʻega e le trichologist o le a toaitiiti. E manaʻomia ni faʻaiuga:

  • Le sailia o le hormonal talaaga,
  • Suʻega ole toto (lautele),
  • Fuafuaina o le tulaga o le puipuia,
  • Ole siakiina ole leai o vitamini ile tino,
  • Mikroskop

A maeʻa ona mauaina faʻaiuga o suʻesuʻega uma ua maeʻa ona faatonuina, ona e maua lea o le faʻataʻitaʻiga. O faʻamaʻi faʻatonuga e mafai ai ona e tau i lenei maʻi i lou olaga atoa. O le vave e e alu i le fomaʻi, o le vave e te maua mai se faʻamaʻi le lelei.

Ole faʻamaloloina o lenei faʻamaʻi e matua le talafeagai. Androgenic alopecia i le tele o tulaga o se gasegase faʻamaʻi. Ina ia toe maua oe o le a manaʻomia tele tupe ma le onosaʻi. Afai o loʻo e naunau i se faʻaiuga lelei, o lona uiga na o togafitiga atoatoa o loʻo manaʻomia: tagofia o vailaʻau, faʻatinoina o faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi ma faʻaaoga faʻatasi vailaʻau.

Togafitiga togafitiga

Vailaau anti-baldness vaevaeina i ni ituaiga:

  • Tuputupu Ae stimulants
  • dihydrotestosterone poloka.

Vailaau, lea e aofia ai le vailaʻau mulimuli, ua noatia i se faʻaititia i le faia o le dihydrotestosterone, latou te poloka le leaga aʻafiaga i lauulu tuputupu ae.

Le taimi nei, tele vailaʻau anti-baldness o loʻo gaosia, e aofia ai finasteride. A maeʻa ona faʻaaoga nei vailaʻau, o le iʻuga lava e ono vaʻaia na o nai masina, averesi pe a ma le 3-4 masina. Ua maeʻa le 6 masina, ua toe fanaufouina le lauulu tumau.

Afai o loʻo faʻaogaina saʻo le vailaʻau e tusa ai ma faʻatonuga, o le a vave ona tupu vave lauulu ma o le a foliga lauulu lau lelei. Ole averesi, e mafai ona faʻaaoga nei vailaʻau mai ni nai masina i le 1 tausaga. Afai o le a talia e se fafine aafiaga o le vailaʻau, ona tatau lea ona faʻateleina ana fualaʻau.

Lelei auala ma togafitiga mo alopecia

I le faʻaopopoga o oloa faʻapitoa e faʻaleleia atili ai le tuputupu ae o le ulu ma faʻaitiitia ai le gaosia o le hormone, e mafai foi ona faʻaaoga isi oloa. O meafaigaluega sili ona lelei e aofia ai:

  • O lona uiga e faʻalauteleina le masani o le hormonal,
  • Multivitamin complexes
  • Meaʻai faʻaopoopo.

Ua fautuaina foi le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi, leisa togafitiga ma cryotherapy. Fautuaga e fesoasoani ia te oe e aveeseina le androgenetic alopecia:

  • Matau le auala o galuega ma malolo,
  • 'Ai lelei
  • Faʻaaofia ai fualaʻau fou, fualaʻau, ma isi meaʻai ia e tamaoaiga o vitamini ma minerale,
  • Aua le popole
  • Aloese mai vevela ma vailaʻau aafiaga i luga o le lauulu.

O nei fesoasoani uma, e le faia se sao mo le toe foʻi mai o le leiloa o lauulu, ae o le a faʻaleleia atili ai le tulaga o totoe o le lauulu. Mo sili aoga, faʻaaoga ni ituaiga o togafitiga. Faʻataʻitaʻiga, inu faʻatasi vailaʻau ma vailaʻau a tagata. I le fale, e mafai foi ona e saunia se aneti-leulu lauulu fofo:

  • Burdock suauu. E aoga mo le tuputupu aʻe ma le faʻamalosia o lauulu. Mo kuka, oe manaʻomia 1 tbsp. sipuni burdock suauu, sua oona, meli, meli. Faatasia nei vaega i se homogene mass ma apalai i lauulu lau,
  • Maʻimauina a burdock aʻa.Mo kuka, oe manaʻomia 2 tbsp. sipuni o aʻa ma 400 ml o le vai vevela, faʻamama i luga o le maualalo vevela mo le 15 minute. A maeʻa ona kukaina, e tatau ona e fufuluina ile ulu.
  • O se fasi o nettle lau. Oe e manaʻomia foi 2 kulimi. sipuni nettle ma 400 ml o vai vevela. Suaʻu mo le 15 minute. E faʻaaogaina o se fufuluina o lauulu.

Faʻafefea ona avatua lauulu ua faʻaalia foliga matagofie

Mai le fautuaga a fomai:

  • Filifili se fulufulu lauulu e fetaui ma oe. Aua le tupu umi lauulu, seasea lauulu lalagaina foliga foliga mataga ma taulai atu i le nofoaga o le pulu,
  • Manatua ia faʻaaogaina naʻo le laupepa e talafeagai mo lou lauulu ituaiga ma faʻaititia le faʻaititia o le paʻu o le ulu,
  • E manaʻomia le faʻaogaina o le tele o decoctions o faʻalenatura ma faʻamalolo laʻau, pe a maeʻa ona fufuluina lou lauulu. Faʻamamaina ma le faʻaeteete decoctions o burdock ma nettle aʻa i totonu o le ulu,
  • Faʻapipiʻi mea mata faʻapipiʻi laʻititi e teteʻe ile paʻu ile taimi ole vaiaso,
  • Sauni-saunia balms ma vailaʻau e aofia ai mea masani faʻalenatura o le a fesoasoani e faʻaalia lau pupula.
  • E fautuaina e faʻaaoga vai i le tipolo poʻo le viniki e fufulu ai ou manoa. Oe manaʻomia 1000 kalama o le vai vevela e faʻaopopo le ata. sipuni o le vineta poʻo le tipolo ma faʻafefiloi lelei.

Faatasi ai ma se maʻi alualu i luma, e mafai ona e faʻaaogaina se wig poʻo ni lauulu faʻapitoa e ufiufi ai ou faafitauli.

A e faʻailoa le androgenetic alopecia ia te oe lava, aua e te taumafai e toe faʻafoʻi lau lauulu lava ia, e mafai ona oʻo ai i faʻafitauli. Faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi faʻapitoa, o le a faʻatonuina oe le auala saʻo o togafitiga. A e fiafia lava ma e le faʻamalolosi e te manaʻo e faʻamalieina, e te manuia lava, mulimuli lava i fautuaga a fomaʻi ae aua le togafitia.

Sei o tatou mauaina le finagalo o se tagata tomai faapitoa ma matamata le vitio.

Androgenic alopecia: mafuaʻaga

Lenei ituaiga o pala e mafua mai tama tane feusuaiga hormone - androgens. O loʻo latou iai i itutino o le itupa malosi ma tamaʻitaʻi.

O nisi tusitala tusia le androgenic ma androgenetic alopecia o eseese ituaiga o pulu:

  • i le mea muamua, o le le paleni o hormonal avea ma mafuaʻaga o lauulu leiloa,
  • ma le androgenetic alopecia, o le gase o le genetically fuafuaina, ao le faʻaesea o le tulaga i tua o le hormonal e le o matauina.

Ina ia faʻateleina le tulaga o androgens mafai ona taʻitaʻia:

  • endocrine faiga faʻamaʻi
  • o ni mea o loʻo tupu mai ai male tama tane
  • gynecological faʻamaʻi (polycystic ovary),
  • aveina o nisi vailaʻau (steroid hormone, aofia ai corticosteroids, ma antidepressants).

E le gata i lea, o le le paleni o le hormonal e mafai ona tupu i le taimi o le menopause, i le taimi e faʻaitiitia ai le maualuga o le fafine feusuaiga hormone.

Androgenetic alopecia faʻamatalaga mo sili atu 90% o mataupu o lauulu leiloa e alii. Faamatalaga i luga o le masani o lenei ituaiga o le pala i le talafeagai feusuaʻiga eseese taua: e talitonuina e mafua ai lauulu leiloa o fafine i 30-80% o mataupu.

O auga ma le faʻaiuga

Androgenic alopecia o se faʻasolosolo gaioiga faifai pea.

O faʻailoga autu o lenei faʻafitauli o le fesuisuiai i le laina o lauulu ulu i luga o le muaulu i tua ma pulu o le parietal vaega o le ulu.

Iloga fitu tulaga o le alopecia, mafua mai i le gaioiga o androgens i tamaloloa.

  1. O loʻo iai se laʻititi manifinifi ole laulu ile pito pito i luma ole laulu e tupu - ile muaulu ma malumalu.
  2. Faʻamaligiina o le laulu i le frontotemporal sone faaauau pea; e afaina ai le nofoaga i totonu o le lua centimita mai le pito i luma o le lauulu tuputupu ae. I le pale o le ulu, o laulu e manifinifi pe matua paʻu atoa foi.
  3. O lapisi ninii na aliali mai i muaulu ma malumalu, lea e oʻo atu i le 2 cm mai le laulu pito i luma. O le faʻapipiiina o le laulu e tupu i le pale o le ulu.
  4. O le paʻu o paʻu i luga o le muaulu ma malumalu ua atili mafiafia, ma le manifinifi o lauulu i luga o le pale o faʻaauau pea, ae o nei sone e lua ua valavala.
  5. O le fasi o lauulu e vaʻaia ai le frontotemporal ma parietal eria e vaiti.
  6. Zones of baldness i le muaulu ma luga o le pale ua tuʻufaʻatasia.
  7. Atoa maʻina le pala i le vaega e ufiufi ai le muaulu, pito i luga o le ulu ma pale. O lauulu e teu i itu o le ulu ma lalo ole pito i tua o le ulu.

  1. Suʻega o le toto mo androgen mataupu,
  2. Fuafuaina o le maualuga tirroid hormone,
  3. Phototrichogram, lea e mafai ai ona faʻamanino le tulaga lautele o lauulu ma iloa ai le maualuga o latou tuputupu aʻe,
  4. Ole suʻega toto e iloa ai le maualuga ole vitamini ma minerale i le tino.

Ole togafiti ole androgenetic alopecia e faia e le trichologist. A maeʻa uma suʻega talafeagai, o le a mafai e se tagata faʻapitoa ona filifili le togafitiga talafeagai. E te manaʻomia foʻi le fesoasoani a le endocrinologist, o se fomaʻi o loʻo feagai ma faʻaletonu hormonal.

Alopecia alualu i luma alualu i luma i le tele o tausaga, ma lauulu folikel muamua faaitiitia a latou gaioiga, ona oti lea. O le vave e amata togafitiga, o le lelei sili fesoasoani vailaʻau, o lea afai e te matauina faailoga o androgenetic alopecia, e le tatau ona faatuai e vaai se fomai.

Tablet e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai alopecia i soʻo se taimi o le atiaʻeina o le pala. Le sili ona masani faʻaaoga o finasteride, lea e faʻaititia le liua o le testosterone i le dihydrotestosterone - o le hormone lea e i ai se leaga i le tulaga o le lauulu.


Vitamin-mineral complexes o loʻo faʻaaoga foi mo le alopecia, e mafai ai ona e faʻalelei atili ai lauulu lauulu ma faʻaitiitia ai lo latou leiloa - Vitrum Beauty, Special Dragee Merz, Alerana ma isi.

Ampoule sauniuniga e faʻapipiʻi pito i luga. Ona o lenei, o le faigata o itu aʻafiaga e laititi. Ole faʻavae ile togafiti ole androgenetic alopecia ole minoxidil o loʻo avanoa i ampoules.

Faʻapea foʻi, ina ia puipuia le pala, oloa faʻavae i luga o laʻau o loʻo faʻaaogaina e faʻalesegese ai le faʻagaoioiga o lauulu leulu ma faʻamalosia ai lo latou tuputupu ae.

O uu, kulimi, kulimi, ma le soʻoga fua

O nei sui soʻo faʻaaogaina i le togafitiga o le androgenetic alopecia lautele. E mafai ona latou faiaina lo latou paʻu i soo se vaega o le pulu.

E pei o ampoules, o aafiaga itu e itiiti. Ona o lenei, suauʻu, kulimi, kulimi, ma sapalai tino mafai ona aofia ai malosi vaega.

I faiga o kulimi ma sua o avanoa minoxidil. E faʻapea foʻi ona faʻaogaina soʻo se mea e faʻaalu ai le laʻau lelei, faʻamalosia le tutupu o ia ma puipuia ai le paʻu o lauulu.

O loʻo faʻaogaina e pei o ni vailaʻau faʻafomaʻi e mafai ona faʻaopopo i ai le togafitiga autu i soʻo se tulaga o le atinaʻeina o le pulu. E faʻaalugofie le paʻu oleulu male alopecia androgenetic e faʻaaogaina:

  • suauu uila,
  • ulufale suauʻu,
  • borago suauu
  • suauu jojoba
  • suauu pennik.

Ole isi vailaʻau mo le togafitia ole androgenetic alopecia. Shampoos faaleleia le taumafa o lauulu folikel ma faʻamalosia le tuputupu ae o lauulu. O le tuʻufaʻatasiga e mafai ona aofia ai le lautele ituaiga o vailaʻau o faʻalenatura ma faʻafoliga amataga.

Ina ia puipuia lauulu leiloa ua faaaogaina:

  • Vichy fale
  • Rinfoltill espreso
  • Alerana
  • Selencin lauulu togafitiga
  • KRKA Fitoval
  • Biocon Hair Malosiaga
  • Ducray Anaphase ma isi faʻamalama.

Togafitiga taotoga

A o faʻaalia le faʻapopoleina o lala lauulu lauulu. O le faʻagaioiga lenei e mafai ai ona e toe faʻatupuina a latou tuputupu aʻe i nofoaga o loʻo afaina tele i le alopecia. I le taimi o taotoga, e aveese e le fomai tipitipi vaega laiti o le paʻu ma folikel mai vaega e le o aafia i le alopecia, ma fesiitaiina i latou i vaega na fausia ai paʻu.

Puipuiga

Tausiga ma puipuiga puipuia fesoasoani e faaitiitia le tulaga lamatia o androgenetic alopecia.

  • Taumafa vitamini complexes. Ole avanoa ole vitamini e fesoasoani i le fausiaina o le pala.
  • Mo le fufuluina o lau lauulu, faʻaoga vai malulu - vevela faʻagaioiina kelaceous glands, afaina ai le paʻu ma foliga ulu.
  • Aloese mai le hypothermia. Ia masani ofu o se pulou i le taumalulu - o lenei mea o le a puipuia le lauulu lauulu ma faaitiitia le ono o latou oti.
  • Faʻaaoga se loaloa lelei mo lauulu ma lauulu ituaiga. Ole taugofie vailaau e mafai ona iai se afaina ile tulaga o lauulu.

Togafitiga o le androgenetic alopecia e le tatau ona tolopoina. A muamua faʻaalia ia faʻailoga muamua o lenei ituaiga o le pulu, e manaʻomia le feutagai ma se fomaʻi faʻapitoa ma amata togafitiga talafeagai. I lenei tulaga, o le gaioiga o lauulu leiloa e mafai ona telegese lemu, lea o le a faʻatagaina oe e faʻatumauina lou lauulu saogalemu ma lelei mo le tele o tausaga.

O nai upu e uiga i mafuaʻaga o le androgenetic alopecia

Androgenetic alopecia o se tulaga masani masani faʻamaʻi e faia i tamaloloa sailia fomaʻi fesoasoani ona o le tele o lauulu leiloa po o le faʻaalia o se vaʻai iloga o le nofoaga. Ae peitai, o le a e sese le fai atu o lenei e faapitoa lava tama tane faʻafitauli. O nisi foʻi fafine e tigaina ile paʻu mo mafuaʻaga tutusa. Ae oi latou, ioe, e tele naua taimi nai lo tama. I se faʻaopopoga, o le natura o lauulu laʻititi i sui o itupa 'eseʻese i lenei tulaga o le a ese. O le mafuaga autu ile male androgenetic alopecia o le o le frontotoparietal itulagi o le ulu ma le faʻatuina o se nofoaga pa'ū taʻutaʻu. I totonu o fafine, o le lauulu e mafuli paʻu i luga o le itu atoa o le ulu sili atu tutusa. I nisi tulaga, fomai matauina se vaivai vaivai o le faatupuina o le faamai i le tane ituaiga.

Ae ui i lea, afai tatou te talanoa e uiga i le androgenetic alopecia, ona mafua ai lea o mafuaaga mo alii ma tamaitai o le a tutusa. O le mea e sili ona faʻapitoa ma sili ona togafitia o le androgenetic alopecia ma se faʻasologa. O lona uiga afai o se tama, tamamatua, uso matua poʻo le tuagane o lona tama e le i ai se mama, o lona uiga o le foliga mai o ia i le tagata faʻapitoa e maualuga tele.

Afai tatou te faʻalatalata atu i vaega faapitoa e faʻatosina ai gaioiga e tau atu ai i le pala, o lona mafuaʻaga sili o le sili atu o mea i totonu o le toto o le tane matua o le hormone hormone - testosterone. Ae o le testosterone lava ia e le o se lamatiaga tele i le folika o le laulu (o lona uiga, latou te mafatia i le androgenetic alopecia). O le faʻaleagaina aafiaga i luga o le folika lauulu e faia i luga o lona gaioiga faʻatupuina - dihydrotestosterone, lea e afaina ai le 5-alpha-reductase enzyme o loʻo i totonu o le folika lauulu. O se gaioiga mafua ai dystrophic mea muamua, muamua i totonu o le folika o le lauulu, ma sosoo ai ma le lauulu lava ia, lea e le mafai ona tupu e aunoa ma ia.

E tatau lava, o le mea moni, ia maitauina (ma o lenei lava uiga lelei mo androgenetic alopecia) le lauulu i le eria aafia i le osofaʻiga o dihydrotestosterone e le mou vave i le taimi atoa. Na faʻaauau ona latou tuputupu aʻe, ae seasea ma seasea ma faʻavaivaia. E taʻua foi e fomaʻi ia lauulu o fulufulu.

Afai e le faia e se tagata ni laasaga e togafitia ai androgenetic alopecia, ona uma ai lea pe a ma le sefulu tausaga, e oʻo foi i fulufulu lauulu ua mou atu. E mafua ona o foliki 'ulu' e matala 'mo le taimi o loʻo faasolosolo lemu ufiufi ma le paʻu avea lamolemole atoa.

O a togafitiga mo le androgenetic alopecia?

O le togafitiga o le androgenetic alopecia o se mea faigata, e manaʻomia ai le lata mai togafitiga faʻafomaʻi. E tatau ona tatou lapataia tagata uma oe ono amata ona maitauina muamua faʻailoga o le leiloa o lauulu (o le vaega muamua e masani lava o le laulu i luga o le laina o lauulu tuputupu mai le muaulu) - aua le togafitia e oe lava ia i so o se mea. O lea e mafai ona sili atu lou afaina ia te oe lava nai lo fesoasoani. Faʻafesoʻotaʻi ni tagata agavaa.Naʻo latou e malamalama lava i le mea o loʻo tupu i lau mataupu faapitoa ma latou faatonuina le fofo talafeagai mo le androgenetic alopecia.

O le faigata faigata i le faʻataʻitaʻiga o togafitiga i lenei mataupu o fomaʻi e tauivi ma mea masani. I le uma o lea, afai e i ai se mea e masani ai, e tatau ona e auai i le taua ma se polokalama faʻapipiʻi i totonu o le tino matua loloto. Ae aua le popole. E iai lava mea e mafai ona fai.

O le sili ona manino, o le a foliga mai, o le togafiti o androgenetic alopecia, ma fuafua e faʻaititia le tulaga o le testosterone i le tino. Ole faʻaogaina ole Hormone ile vailaʻau o loʻo iai le estrogen (o le hormone hormone) e faʻaaogaina i le togafitiga o le androgenetic alopecia i fafine. I lenei tulaga, o le paleni o hormones ua faʻapaleniina ma o le lauluʻau ua toe faʻaleleia. Mo alii, o togafitiga faapea e le talafeagai i taimi uma, aua e iai le tele o mea e le manaʻomia i le tulaga o le gynecomastia, suiga o leo ma isi ituaiga o feminization.

I totonu o vailaʻau mo vailaʻau togafitiga, minoxidil ma finasteride ua lauiloa. Le na faʻaaogaina na o le faʻaaogaina i le togafiti o male androgenetic alopecia. Mai auala meafaigaluega, le togafitiga laser e maua ai ni lelei faʻaiuga, ae e le fesoasoani foi i taimi uma ma e leʻo le tele tatou te mananaʻo.

O le mea lea, e tatau ona maitauina afai o loʻo tatou feagai ma le tupuaga o le androgenetic alopecia, ona sili lea ona faʻatuatuaina ma aoga auala e toe faʻaleleia ai le lauulu o le a avea pea ma lauulu taulu.