Valivali

Lauulu valiina i le taimi o pa'ū: le aafiaga ma fautuaga mo le valiina

O le fafine fafine faʻatolu i totonu o se auala faʻapitoa - faʻataʻitaʻiga faʻatatau i le fananau mai tupu i totonu: maitaga, faʻasusu, o le palapala masina. Ae o le fafine e manaʻo e lalelei i taimi uma, ma o se tasi o auala e faʻamamafaina ai le lalelei o le vali. Seʻi oʻo mai talu ai nei, sa popole tamaʻitaʻi aulelei pe mafai ona valiina lauulu i le taimi o maitaga ma faʻasusu. Talu ai nei, o lenei lisi na faʻaopopo e se isi aitema: e mafai ona valiina lauulu i le taimi o pa'ū, e leaga ma le faʻaiuga o le faʻasologa e mafai ona taʻitaʻia. Sei o tatou taumafai e fuafua.

Faʻamaloloina - o le a le mea e tupu i le fafine fafine

I le taimi o maʻi, o le tino fafine e masani ona aliali i hormone. I lenei tulaga, o gaioiga e tupu e afaina uma faiga, totoga, e aofia ai le paʻu ma lauulu. O loʻo i ai le vailaau o melanin, e nafa ma le lanu lanu.

I le faagasologa o le staining, o vaega o le vali fegalegaleai ma melanin, ma i lalo o le aafiaga o hormones, o le iʻuga o le valivaliina i le taimi o maʻitaga e mafai ona le mautonu: e le o iloa pe faʻafefea ona faʻaaoga lenei vailaʻau.

O le oso o le hormonal avea ma mafuaʻaga o suiga i le toto, metabolic faʻafitauli ma thermoregulation o le tino. I le taimi lava e tasi, o le vevela o le ulu e faʻaitiitia lava: e le lava sapalai toto.

O le vali faʻaaoga e le vevela i luga i le vevela manaʻomia, vailaʻau faʻasolosolo lemu, mafua ai le lanu e ese mai le manaʻomia. I le avea ai o se mulimuli mulimuli, loka e le suia se paolo i mea uma.

O taunuuga o le pisia i le taimi o le palapala masina

Manatu o tagata atamamai i pe e faʻatagaina ona valiina lauulu i le taimi o menstruese ese. E toʻatele e finau mai o nei faiga e lua e leai lava se fesoʻotaʻiga a le tasi. Fai mai isi e faatali seʻia oʻo i le iʻuga o lenei vaitaimi, ma fai mai o finauga i le lisi atoa o mea e leʻi mafaufauina ae le o se mea manaia.

Ae i le olaga o soʻo se fafine e i ai taimi e manaʻomia ai ona vave suia le lanu o lauulu, ma e leai se taimi e faʻatali ai e oʻo lava i nai aso.

I soo se tulaga, e tatau i se tasi ona manatua e tofu lava le faʻatulagaina o tagata, ma o le tali atu i gaioiga tutusa i fafine e toʻalua e matua ese lava.

Ma ina ia saunia mo faʻamoemoega le talafeagai, e tatau ona e iloa le mea e mafai ai:

  1. Faateleina le gau o lauulu pe a uma ona valiina.
  2. O foliga o mea mataʻutia, mamago, vaevae pito.
  3. Le lelei tulaga o le uluulu: o le foliga mai o le vevela, susu, faʻamago ma se lagona o le fiti.
  4. Afai o le paʻu e alu ese ma faʻailoga e pei o le tiga i totonu o le manava, le maua, puaʻi, manava o vali mafai ona mafua ai le faʻaletonu o le tulaga.
  5. Le lava o curls i le taimi o le gaioiga o se vailaʻau.
  6. Le mautonu le pisia. Vali tuu lalo "nofoaga".
  7. Ole fua lanu e mamao ese mai le mea faʻamoemoeina.
  8. Lanu le maitauina: faʻataʻitaʻiga, ma se lanu lanumeamata poʻo le lanumoana. O na mea e masani ona maitauina i tagata e ana lauulu lalelei.
  9. Leai se palaniga faailoa. Tusa lava pe le fufuluina vali sili atu le umi nai lo le taimi faatonuina, o le lauulu atonu e le suia le uluaʻi lanu.

Le manatu o fomai: fafine o loʻo fananau mai faʻatasi ai ma faʻailoga le lelei (lautele le lelei le soifua maloloina, ogaoga tiga, le mauaa, faʻaititia le malosi) ua fautuaina e toe tolopo le lanu o lauulu se taimi sili atu ona lelei.

O le pisia le gaioiga o le a le mafua ai se faʻaletonu ogaoga i le soifua maloloina faaletino. Ae o mea o loʻo i luga e le lelei, o foliga vaaia a le sili atu o se tasi o latou e mafai ai ona faʻaleagaina ai e le gata o le faʻaaliga, ae o le lagona foʻi, aemaise lava pe a fai o se mea taua e fuafuaina i le tulaga o le faʻaipoipoga, aso fanau. E ui o lea E iai auala e faʻaitiitia ai le aʻafia o mea e le fiafia ai.

I le taimi o maʻitaga, e sili atu le aua le valiina lou lauulu. Aisea?

O sea manatu ua lautele. E mafai faʻapefea ona e faʻaleagaina lou lauulu pe a e vali i le aso o faʻapalepale?

  • O lauulu e mafai ona lanu lanu le tutusa, avea ma eseese lanu.
  • O le sese vailaʻau e ono tupu mai, ma nai lo lou laului o le a avea oe, e tusa o lau tautala, seroburomaline. Ma e tusa lava pe o le a le tele o le taimi e te nofo ai i le tagata lalaga laʻau, o le mea o le a faʻaalia ai lou le fiafia.
  • O le lauulu o le a avea malepelepe, o le a amata ona vaeluaina.
  • O le a amata ona e matauina lauulu lauulu. E mafai ona tupu na, pe a valivali i le taimi o maʻitaga, o le a vave maua se fafine botdness ia te ia.
  • O le manogi ma le le manaia o vali o le a afaina ai lou manuia, ma o oe ua matua faigata ona feagai ma lenei vaitaimi.

Ae aisea ua tupu ai lenei mea? Aisea e matua afaina ai se fafine ona o lenei mea e le afaina ai se faʻatonuga?

Fomai ma lauulu ulu e eseese manatu i lenei mataupu.


Le vaitaimi o le palapala faʻapolopolo o se osofaʻiga faʻataʻamilomilo mo le fafine fafine, o hormone e matua afaina. O le progesterone na gaosia i le taimi o le luteal phase e leʻi faʻamutaina lona gaioiga, ma o hormones o le vaega muamua, estrogen, e leʻi oʻo atu i le tulaga manaʻomia. O le le paleni o iai le leaga o le faʻaiʻuga o fanau a tamaʻitaʻi, ma le tulaga o le tino atoa o tamaʻitaʻi. O fao, paʻu, lauulu e le faʻatasi. O le mea tonu lena pe aisea soʻo se mea, aemaise i luga o le vailaʻau, e matua le afaina ai lou tino.

E ui i lea, le au faʻataʻusau, pe a fesiligia pe ono mafai ona vali o latou lauulu i le taimi o maʻitaga, e masani lava ma autasi tali le mea e mafai, ma o lenei ua matua saogalemu. Ae ui i lea, mataupu taʻitasi e taʻitoʻatasi, ma e naʻo le faʻamaonia i tulaga masani.

Le aoga o le palapala ile lauulu

I le taimi o le palapala faʻafuaseʻi, o se fuamoa e leʻi faʻaaogaina i totonu o le tino o se fafine e maliu ma alu i fafo ma le toto o le masina. O le faiga e iai sona aafiaga taua i luga ole hormonal background. Suiga e atagia mai i sela uma o le tino. Faatosinaina e:

Hormones e galue foi ile melanin, lea e nafa ma le lanu masani o lauulu. I le taimi o le pisia, o se vailaau vali e tali atu ma le lanu. Ole iʻuga ole aʻafiaga e ono liliu mai e le maitauina, ma e le maua e le fafine le taunuʻuga na ia finau ai.

Menstruation e atagia foi i le toto, metabolism ma thermoregulation. Ole iʻuga, e le lava le sapalai ole toto ile fulu ulu. Ua fai ifo lona vevela. Atonu e le lava le gaosia ole vali. O se taunuuga, o le lauulu lauulu o le a le suia pe ave i luga o se paolo e leʻi mafaufauina.

Aisea e le mafai ai ona vali lou lauulu i le taimi o maʻitaga

I le uluaʻi 2 aso o le sapasapaia, o fafine ua faʻaalia tele le tiga. E tigaina le tino ile toto leiloa. O le faʻalumaina o se mea e faʻalaeʻaina ai mea faʻalenatura. Tagata tomai faapitoa fautuaina e malolo sili atu i nei aso aso. Valivali e sili atu le faasee atu i seisi taimi.


Ole iʻuga ole auala e fesoʻotaʻi ma le hormonal. I le taimi o nimusu, e suia tele. O le oso i luga ole hormonal e mafai ona oʻo atu i se paʻu e leʻi mafaufauina pe o se vaega o lanu o le lauulu. Ina ua maeʻa le ila, o le fafine faʻafitauli o le avea ma e ona e ona le ulu o le tele o lanu o laulu. O le leo e mafai ona fesuisuiai mai lanumoana i lanumeamata. Aemaise ile lamatia o teineiti e filifili e vali o latou laulu ile lanu malamalama.

I le taimi o le palapala tina, faʻateleina lagona i manogi. Salonone poʻo le fale puipui e mafai ona mafua ai se faʻaletonu i le tulaga lautele. O le vali e iai se manogi faapitoa. E mafai ona tupu Mafaufau alofa i teine, e sili atu le lafoai i le togafiti.

A fausiaina se valiina sooupu, o tagata atamamai na amanaia le vevela o le ulu. E taua tele mo auala saʻo o le faʻaogaina o vailaʻau, ona o le iʻuga maua ai le paolo. Faatasi ai ma le maʻi tau, ua faʻateteleina foi le sapalai ole toto. O le mea lea e tupu, o le faʻaititia o le vevela o le ulu e tupu. Le faʻaaogaina o le vali fuafuaina mo se vaega faʻatonutonu le vevela atonu e le maua ai se faʻaiuga.

Fuainumera faaalia o le le lelei aafiaga o le pisia i le taimi o menstruasi e le tupu soo. Naʻo le 1% o fafine e filifili i le faiga e feagai ma faʻafitauli leaga. Afai e le mafai ona faʻaliliu le pisia, e ono filifili le teineitiiti e fai. Peitai, e tatau ona manatua i le mafaufau o faʻaiuga e mafai ona le mautinoa.

O ai e mafai ona valiina lou lauulu i le taimi o faʻamasania ai

Le mafai ona e fai mai mautinoa poʻo ai e mafai ona valiina o latou lauulu i le taimi o menstruasi. Fusifusia o se tagata lava faʻagasologa. E tupu i teine ​​taʻitasi i auala eseese. O nisi fafine latou te le o lagonaina ni suiga ogaoga. Ui i lea, toʻatele matau i le fale:

  • faʻaitiitia le faatinoga
  • faʻaleagaina o le tulaga lautele o le tino,
  • o foliga o le tiga.

O se suiga i le hormonal talaaga e afaina ai le tino atoa. O le fua e ufiufi ai lauulu e faigata tele. Valivali pigment e sili atu faigata ona afaina ai i latou. I le taimi o le palapala masina, o se numera tele o taua taua elemene na leiloa. Lauulu e manifinifi. Afai e te valivaliina i latou i lenei vaitau, e mafai ona leiloa le masani masani. A filifili i le pisia i le taimi o menstruasi, e tatau ona mafaufau i le manatu nei:

  1. Tagata e ana le mamago, malulu lauulu e tatau ona lafoai le taualumaga. Le faʻaaogaina foi le henna e le fautuaina.
  2. O se fafine e manifinifi ae le gaoia lauulu e mafai ona faʻaali i le valivaliina. Ae peitai, o le faʻatonuga e sili ona faia naʻo le vaivai vali.
  3. Afai e leai se faʻaletonu i le soifua laulelei i le taimi o palapala masina, pisia mafai ona faia.

Stylist Fautuaga


E le talitonu Stylists o haid o se mafuaʻaga taua mo musu staining. Le filifiliga mulimuli e tuu i le fafine lava ia. Afai e le o maua se lagona lelei, e sili atu le teena o le asiasi i le salon. Ua maeʻa ona filifili i le faʻatulagaina, e tatau i le teine ​​ona taʻu i le matai, ua ia te ia le taimi. O le tagata tomai faʻapitoa o le a mafai ona ave le tele o auala e mafai ona faʻaleleia atili ai le vali ata. Afai na filifili le teine ​​e sui lona lauulu lanu, o nei fautuaga e tatau ona amanaia:

  1. E tatau ona fuafua se asiasiga i le salonisi e faʻatatau i le taʻamilosaga taʻitasi.
  2. Ole sili tele ole gaogao ole tamaititi na tupu ile muamua 2-3 aso mai le amataga o le palapala masina. O nei aso, e sili atu le aua le faʻaaga i le faʻatinoina o taualumaga.
  3. Aua le radically suia le lanu o le lauulu i le taimi o menstruasi. Peitaʻi, e leai se tasi e faʻasaina le valiina o aʻa pe faʻafouina le paolo masani.
  4. E manaʻomia le filifilia o se vali malu. Ina ia suia le lanu o le lauulu i le taimi o le palapala masina, e tatau ona e faʻaaogaina se oloa e le aofia ai amonia. Le faaaogaina o na vali o le a mafai ai ona e maua le paolo manaomia, lea e le tele ese mai le masani.
  5. Ae le i valiina, e sili le faʻataʻitaʻi. Mo lona faʻatinoina, e manaʻomia le ave o le vali filifilia ma faʻapipiʻi i se tamai fasi lauulu, ona faʻatali lea mo le iʻuga. O le iʻuga o le a faʻatagaina oe e maua se manatu e uiga i le aʻafiaga o pisia e mafua ai.
  6. E sili atu le faʻatino le gaioiga faʻatasi ma le matai e tasi. O le a iloa muamua le fomaʻi faʻapitoa e galue ma le laulu o le teine, ma o le a mafai ona faʻaititia ai le ono iai o mea e le lelei ai.
  7. I le taimi o le gaioiga, o le ulu e tatau ona faʻamamaina. A maeʻa le valiina, o le lauulu e tatau ona afifi i se ata tifaga ma se solo mafanafana. Afai mo soʻo se mafuaʻaga e le mafai ona faʻaoga ausilali, o se mea taua le faʻamafanafana o le laulu ma se laulu fulufulu.
  8. A maeʻa le pisia, e tatau ona togafitia curls ma fafagaina balms ma isi puipuiga. O lenei faʻatagaina oe e vave faʻafoʻi mai curls i le tulaga masani.

Alu i le fale solo i le taimi o maʻitaga pe filifili e faʻataʻitaʻi le faiga o le staining na o ia, e tatau ona malamalama le teine ​​teine, o le taunuuga atonu e le o le mea na ia mafaufauina. E sili atu le tolopo o le faʻagasologa seʻia maeʻa le maʻi.

O fautuaga i luga e faʻaaogaina i le perm. I le taimi o le palapala masina, e i ai se tulaga lamatia o le taualumaga o le a le tuuina mai le iuga manaomia. Lauulu e afaina i suiga o hormones ma vailaau e mafai ona matua afaina. O le usitaʻia o fautuaga faʻaititia ia iʻuga leaga, ae o loʻo tumau pea le aʻafia o afaina. E sili atu le lafoaia perm i le taimi o maʻitaga.

E matautia mea e maua ma le auala e aloese ai

E leai ni faʻailoga tuʻusaʻo i le pisia i le taimi o maʻitaga. Vali o le a le afaina ai le soifua maloloina atoa. Ae ui i lea, o lona faʻaogaina i le taimi o maʻitaga e mafai ona faʻaleagaina ai foliga vaaia o lauulu. E iai le aʻafiaga o le pisia e iʻu atu ai i mea nei:

  1. O le a le suia le lanu o lauulu. E oʻo i se taimi umi le faʻalogo i le vali ma le sili atu o le taimi faʻatino i faʻatonuga e le fesoasoani.
  2. O le faʻalavelave i se vailaʻau pupuni o le a faʻatupuʻia ai le lauulu ma maluluina. E mafua lea ona o le mea moni o aitu e le o lava le sapalaiina i le toto. E iai le faʻaiuga o le pisia e iʻu i le vaevaeina o pito.
  3. Afai e te taumafai e vali i le aso muamua o le palapala masina, e ono amata ona paʻu lauulu.
  4. Masalo e le mafai ona faalanuina atoa lauulu. O le mea ua tupu, ua tamate le teine ​​i le ono maua ai o le leopard lanu.
  5. O le leo e ono le o le mea na taumafai ai le fafine. O lauulu e mafai ona maua se lanu lanumeamata pe uliuli. Blondes i se tulaga lamatia faapitoa.
  6. Perm i le vaitaimi lea o le a le avea i curls.
  7. I le faʻaaluina o le pisia i le taimi o maʻimusu, e mafai e se teine ​​ona afaina le ulu. Ina ua maeʻa le faʻagaioiga, e masani lava ona matauina le alu susu.
  8. O manogi leaga e mafai ona oʻo ai i se tulaga faʻaleagaina masani. E i ai tulaga pe a pisia mafua ai le mageso ma e puaʻi foi.

Tagata tomai faapitoa fautuaina e aloese mai le paleina i nei aso.

Faʻaititia le ono aliali mai o ni mea e le lelei faʻaali

O le faʻatonuga ile faʻafefea ona puipuia pe faʻaitiitia le aʻafiaga o ni mea e le fiafia ai pe a uma le faalanuina o lauulu i le taimi o le paʻu e le mafai ma le mafai. E faʻamoemoe uma lava i le tagata soifua maloloina uiga ma ituaiga o lauulu, e faʻapea foi ma le latou tulaga. Fomai e le faasaina oe e valivali nei aso, ae latou lapatai o oe e tatau ona faia lenei mea ma le faaeteete ogaoga. Afai e le mafai ona toe tolopo le faʻatulagaina mo se isi taimi, ia tatau ona e faʻaitiitia mea leaga e ono tutupu mai. Ina ia faia lenei, e tatau ona e mulimuli manino i le fautuaga a tagata faʻapitoa.

  1. Aua le faataʻitaʻia ma lou ulu. Afai e te manaʻo e suia tele lau ata, ona le talafeagai lea o aso faigata mo lenei.
  2. O le faiga valiina i lenei taimi e sili faia i totonu o le fale salonimata, o loʻo malamalama le au faʻataʻotoʻulu lauulu i le lanu o le valiina i le taimi o pa'ū ma o le a faia uma mea talafeagai mo le saogalemu ma le faʻaiuga sili.
  3. Mo le faʻaaogaina o le amonia vali i le taimi o maʻitaga, e sili atu ona faʻagaloina, filifili le oloa faʻaeteete, vaʻai mo mea faʻalenatura faʻatasi ma le laʻititi o vailaʻau faʻaopoopo.
  4. Avea le faʻamuamua i le lanu o le fualaʻau ma minerale na mafua mai. E aofia ai basma ma henna, decoctions o chamomile ma kulimi peela, laulaʻau.
  5. Gauai atu i se filifiliga faʻapea o le toning ma shampoos ma balms. O le auala sili ona agamalu lea e pisia ai i le taimi o maʻitaga.
  6. Faʻaititia lau lamatiaga i le filifilia o le sefe aso mo le faiga. O lona uiga, 'alo ese mai le aso muamua ma le aso lua pe a sili atu le aʻafia o iʻuga leaga. I le lona tolu ma aso mulimuli ane taua, e le sili tele.

O le mea taua e te manaʻomia e malamalama i le mea e mafai ona tupu pe a fai e te le mafai ona teteʻe ma vali lou lauulu i le taimi o maʻitaga. Ua logoina, ona faaauupegaina, o lona uiga, ua sauni mo le iʻuga ma o le a mafai ona aveese. Ae o le le talitonuina e mafai ona toʻilalo oe. O mea leaga e tutupu e mafai ona ogaoga ma e tatau ona e tau ma i latou mo le tele o masina, pe oʻo foi i le tele o tausaga.O i latou ia e aofia ai le alopecia ma le solia o le tulaga o le melanin, o le tulaʻi mai o mata teteʻe, susu faʻateʻa, leaga o moli ma le solia o le fausaga o laʻau fulufulu

O le fua, e le faasaina, e mafai ona faia; e le talafeagai mo le valiina o lauulu i le taimi o maʻitaga. Na o lou faʻaeteete uiga ia te oe lava e tatau ona avea ma taʻiala mo le filifilia o se fofo. Tau lava mafaufau i le taimi o maitaga ma lactation, valivali e matua faasaina ma tusi se tutusa. I mea uma, o se osooso o le hormonal o se uiga o nei uma tolu vaitaimi i le olaga o se fafine.

Le aʻafiaga o le palapala masina i luga o le lauulu lanu

O tino o tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi, e onosaʻi fafine i le faʻaiʻuga o auala ona o lo latou lava soifua maloloina.

O nisi e lagona le lelei, e mafai ona asiasi i le faletaalo, taitaia se olaga galue ma fiafia ai i o latou taimi atoa. O isi, i le isi itu, e le toe maua le mea sa i ai muamua mo le galue, ma le atuatuvale, mafatia mai le faʻaititia o le hemoglobin ma oso i luga i le toto maualuga.

Pe a fai o le siosiomaga o le hormonal suiga, o lenei mea e afaina i se tasi auala pe o le isi i luga o le lautele manuia ma lauulu aemaise lava. Muamua lava, o le faʻateleina o le gaosiga o gaʻo gaosi amata e mafua mai i le faʻagaioiga o le sebaceous glands. Ua amata ona suamalie lauulu ile aʻa, ae mago ile pito.

Afai o le pisia o loʻo faia i lenei vaitau, o le pigment le a ulu atu i le lauulu autu le tutusa. O le gaʻo i le basal vaega o le a soloia le vali, ma pito, i le isi itu, o le a mitiia i ai ma le tauimasui. I se faʻaopopoga, eseʻese o lanu ma le faʻaalia o "nofoaga" i luga o le lauulu e ono maitauina.

O le fausaga e aʻafia foʻi le faʻaaogaina o le vali; o fulufulu e pupuni latalata e aunoa ma le pasia o le lanu i totonu. Ou skipping, ae vaeluaina, i nofoaga ese. Ma le isi, avanoa aliali mai.

I tua atu o vaega i luga, e tatau ona maitauina i le taimi o le palapala masina, tele o aoga aoga minerale ma vitamini ua fufulu ese mai le fausaga. Latou e manaʻomia le fafagaina o manoa ma le tetee o laulu ile faʻatinoga o vali. Afai e te faia le faiga, o le lauulu e ono leiloa lona malosi ma amata ona pa'ū, ona o le kemisi afaina ai le lauulu sili atu.

pe faʻapefea ona vali lou lauulu i le lauti

Valivali o lauulu i le taimi o pa'ū: le manatu o lauulu

  1. Tagata tomai faapitoa e galulue i le vaega o lauulu tausiga e le manatu e manatu le palapala o se mea faigata. Afai e lagona e le tamaʻitaʻi lagona lelei, e mafai ona e asiasi i le fale salalau ma faʻaalu valivali ma tomai faapolofesa.
  2. Ae ui i lea, e tatau ona e faʻailoa i le matai lona i ai i aso faigata. O le tagata e faia le 'avaʻavaʻai e faia ni faiga talafeagai e faʻaleleia atili ai le pisia ma maua se faʻaiuga talafeagai.
  3. Afai i le taimi o maʻitaga e filifili e vali, e te le tau manaʻomia e radically suia le lanu o lou lauulu. Mulimuli i le masani ai gaioiga mo le togafitia o aʻa poʻo le umi atoa. O lea e te faʻaititia le faʻaletonu o vali le mautinoa.
  4. Ina ia maua se lelei faʻaiuga, e te le manaʻomia le faʻaaogaina o le amonia vali. Faʻamuamua le agamalu ogatasi, faʻapea foi ma le henna poʻo le basme.
  5. Talu, i le taimi o le faʻapogisaina, o le laʻau lauulu latalata, e te manaʻomia le fesoasoani i le pigment tui i totonu. Ina ia faia lenei mea, pe a uma ona vali le vali, faʻamafanafana oe lava i se solo ma, afai e tatau ai, faʻamafanafana lou ulu i se fulufulu laʻau.

Aisea e le tatau ai ona vali lou lauulu i le taimi o faʻamasania ai

  1. Po o fea lava e te faʻalogologo ai i nei upu e le manaʻomia le valiina o lou laulu i le taimi o fomaʻi le tina, e i ai le mea moni i lenei. O le mea moni o le taimi o le palapala masina i le tino o le feusuaʻi feusuaiga, faigata faʻasolosolo gaioiga ma suiga hormonal tupu mai. Ona o lenei, e faigata ona vavalo le iʻuga pe a uma le taualumaga.
  2. O vailaʻau i totonu o le vali mafai ona maua ai se mea e leʻi mafaufauina i le foliga o se aʻafiaga o le eseʻese ituaiga. E taua le malamalama e oʻo lava i se tagata faʻapitoa e le mafai ona valoia le iʻuga. I le tele o taimi, o polofesa latou te le fautuaina le pisia i le taimi o maʻitaga ona o le mea moni o le pigment atonu e le pepelo pepelo.
  3. I se tulaga faʻapitoa, o lenei faʻamatalaga e aoga i le itupa tutusa, oe fiafia e vali i le lanu enaena. E masani lava, i lauulu e mafai ona tuʻuina atu i se lanu lanu meamata poʻo se mamanu tusitusi. O le mea lea, i le taimi o maʻitaga ia maua ai se faʻaiuga o le a le o se faigata. Faaeteete.
  4. Tusa lava pe na faʻatautaia le faʻatinoga, o le tumau o le vali i lenei vaitaimi tuua tele e manaʻomia. A maeʻa ni asiasiga i le faletaele, o galuega uma lava e tatau ona fufulu ese ma le teuina. E faʻapea foʻi, pe a maeʻa ona pisia le taua, o le lelei o le laulu ma lona fausaga e matua afaina lava. O iʻuga e mafai ona oʻo atu i le leiloa o curls.
  5. E masani lava, pe a uma ona pisia i le taimi o maʻitaga, o se itupa vaivai e i ai se aʻafiaga teteʻe. Ua faateteleina foi le manuia. Atonu e te feagai ma ogaoga o migraines, vaivai, mimita, ma niniva. O se tulaga le mautonu hormonal faʻaleleia atili ai le iloa lelei o manogi, o lea vali ma amonia o le a avea ma suʻega.

pe faʻapefea ona vali lou lauulu i seisi vaega

O ai e mafai ona valiina lou lauulu i le taimi o faʻamasania ai

  1. E le o fafine uma e faʻasaina e vali o latou lauulu i le taimi o le faʻamalu. Ia manatua e leai se matai e taʻuina atu ia oe pe mafai ona fai le faʻataʻitaʻiga pe leai. O se tagata faʻapitoa e le mafai ona iloa foliga uma o lou tino.
  2. E tutusa tulafono e tatau ona faʻaogaina i le tino lelei, asiasi i fale lalelei, vaitaʻele ma le solarium. Manatua e faʻasaina ona faʻaavanoaina ia taualumaga i le taimi o maʻitaga ma se masani ai i le leiloa o manoa, mago ma malulu lauulu. E le fautuaina foi Henna.
  3. Afai o oe i le tagata e ona le lamolemole, ae manifinifi laulu, o le faʻatulagaina e faʻatagaina e faia ni maliega matagofie. E le gata i lea, afai e te le lagonaina ni suiga faʻapitoa ma le le mautonu i le taimi o le palapala faʻaletagata, vali lauulu e mafai ona faia ma le saogalemu.

Valivali lauulu i le taimi o le palapala masina mafai ona faia i nisi o tulaga. Aua nei galo e mafaufau i foliga o lou lava tino. Afai e mafai, saili se fesoasoani mai se fomaʻi agavaa. Avea faʻamuamua i vali e le o iai le amonia.

Mafai e leʻi fuafuaina.

Mo se faʻataʻitaʻiga, lauulu e ono lanu meamata pe uliuli foliga. Tagata e ona o soʻo se ituaiga ma lanu o lauulu e mafai ona feagai ma le faʻafitauli o spotty sloppy dyeing. Ma, e sili atu, ono o le lauulu o le a le pisia.

Ina ia aua neʻi leaga uma le lauulu, o le sauniga lona lua e mafai ona faia naʻo le masina. Pau le auala i fafo i lenei tulaga o le fufuluina o lou lauulu i aso uma ma le faʻamoemoe o le vave fufulu le vali ma afiafi le lanu.

Lauulu valiina i le taimi o pa'ū: le aafiaga ma fautuaga mo le valiina

O le fafine fafine faʻatolu i totonu o se auala faʻapitoa - faʻataʻitaʻiga faʻatatau i le fananau mai tupu i totonu: maitaga, faʻasusu, o le palapala masina. Ae o le fafine e manaʻo e lalelei i taimi uma, ma o se tasi o auala e faʻamamafaina ai le lalelei o le vali. Seʻi oʻo mai talu ai nei, sa popole tamaʻitaʻi aulelei pe mafai ona valiina lauulu i le taimi o maitaga ma faʻasusu. Talu ai nei, o lenei lisi na faʻaopopo e se isi aitema: e mafai ona valiina lauulu i le taimi o pa'ū, e leaga ma le faʻaiuga o le faʻasologa e mafai ona taʻitaʻia. Sei o tatou taumafai e fuafua.

Fautuaga mo latou e fia maua pea lanu

E mafai ona e maua se auala i fafo o le tulaga i le mulimuli i fautuaga faigofie:

  1. Lafoʻa mea faʻataʻitaʻi seia oʻo i se vaitaimi sili ona lelei. E sili le filifilia o se faʻamaonia, sa faʻaaogaina muamua paolo o vali.
  2. Afai e mafai, lafoai le vali, sui mai i le vali paʻu, shampoos, mascara.
  3. O se isi lelei auala o le faʻaogaina o vali masani. Chamomile, henna, basma, lauti o sili sili masani fofo mo le tuuina atu o lou laulu o se mauoa ma loloto lanu.
  4. Afai e faʻaaogaina le lauulu vali mo le taimi muamua, faʻatau mai oloa o se lauiloa lauiloa e mautinoa lelei ma lelei iʻuga.

Lapataiga! E fautuaina e faʻatuatuaina le valivali gaioiga i se tagata tomai masani o laʻau laʻauulu i le salonisi lelei. I lenei tulaga, ia mautinoa ia lapataʻi ia te ia e uiga i le vaitaimi o maʻitaga.

O lou tiute lea e e vali lou lauulu i le taimi o peʻa pe leai. Afai o le vali o se mea e sili ona tatau lea e le mafai ona tolopoina i soʻo se auala, taumafai e mulimuli i luga i luga o fautuaga ina ia maua le taunuʻuga manaʻomia.

Vitio aoga

Le talafatu o lauulu lanu.

O mea lilo o pisipisia i le fale.

O le mea lea, o le fesili o le fesili pe mafai ona valiina lauulu i le taimi o pa'ū, ma afai e leai, ona mo le a le mafuaʻaga - e sili ona masani ai. O le mea moni, o nei aso atigi ma le lefulefu ua le toe valiina, ae o le faafitauli o le suia lauulu lauulu e talafeagai pea.

Mata e mafai ona faalanuina lauulu ile taimi o le palapala?

O le fafine fafine ua gaoioi lelei. I totonu o le masina, e tele gaioiga e faia i totonu e mafai ona afaina ai le tulaga o le lauulu. A o le i faia le pisia, e toatele teine ​​e siaki ma le kalena masina, aso o fafine, po o le horoscope. O le mea lea, o le fesili o le fesili pe mafai ona valiina lauulu i le taimi o pa'ū, ma afai e leai, ona mo le a le mafuaʻaga - e sili ona masani ai.

Le pisia i le taimi o le palapala

Lea, aisea e le fautuaina ai tagata atamamai vali le valiina ao faagasolo masina? Ina ia maua le tali o lenei fesili, e aoga le amata mai i uiga o amioga a le fafine tamaʻitaʻi i nei aso. O le pule o le faʻasologa atoa o le maʻitaga atoa i le tino o le fafine o le cerebral cortex.

O le mafuaʻaga lena o le faʻanoanoa, lagona leaga ma le le lava e mafai ona matua afaina ai lona masani ai ma le umi. Uma suiga taamilosaga ua pulea i le fa tulaga autu:

  1. Muamua lava, o le hypothalamus, lea, i lalo o le faʻatonutonuina maʻoti o le cerebral cortex, faʻalilolilo hormone faapitoa.
  2. Ona o le pituitary gland, lea, i le isi itu, i lalo o le faʻamalologa o hormones o le hypothalamus, amata ona gaosia ona lava vailaʻau e taʻu o le tropic hormones.
  3. Ole vaega lona tolu ole tulafono faatonutonu ole hormonal glands. I lalo o le pulega o le pituitary gland, latou te gaosia ni vailaʻau e tali atu ai le mea o loʻo manaʻomia.
  4. Sini okeni o le lona fa ma le mulimuli tulaga o tulafono faʻavae o le taamilosaga masina.

I aso muamua o le maʻitaga, e faaauau pea ona gaosia le progesterone i le tino ma i le taimi lava e tasi, o le gaosiga o le estrogen ua faʻagaoioiga. O se taunuuga, o le aotelega o hormonal tala i tua. O le tele o nei hormones e faʻatupuina le edema, faʻateleina le faʻamalosi ma mafua ai le tiga o le ulu.

I se isi faaupuga, e maua ai le matua, o nisi taimi e matua mativa, manuia e tupu i le taimi o nusipau, ma i se faʻaopopoga e afaina ai le lauulu. E sili atu, o le melanin o iai.

Melanin o se pogisa masani, pigment masani i totonu o lauulu, faapea foi i le paʻu ma le iisa o mata. E gaosia e sela faapitoa ma melanocytes.

O le gaosiga o lenei pigment o loʻo pulea e le hormone melanocytostimulating faʻapitoa, e gaosia foi e le pituitary gland. O le lanu masani o lauulu e faʻamatalaina e le gata i le tele o melanin, ae faʻapea foʻi ma foliga o lona fausaga. Ua fai ma masani le iloa eseʻese ituaiga e lua o lenei pigment: eumelanins e nafa ma le uliuli ma enaena ma pheomelanins o loo maua mai samasama ma lanu mumu.

O le lanu o lauulu, mata ma le paʻu e faalagolago ile tuʻufaʻatasiga o nei filifiliga e lua. O le gaioiga o le vali e faʻavae i luga o le tomai o ona vaega mea e faʻaleagaina ai le melaninenatura ma suia i le vailaʻau pigmen e mafai ona faʻaputu i le fausaga o lauulu.

I aso faigata, o le tele o hormones i le tino e mafai ona mafua ai le suia o le melanin fausaga pe afaina ai lona aofaʻiga. I le faaopoopo atu i lenei, o le toto e alu atu i le pelvis i lenei vaitaimi. Le lava le faʻataʻamilomilo o le maʻi e fai ma malulu. Ona o lenei mea, o le vali e le mafanafana lelei ma mafai ona tali i se auala e le maalofia pe leai se tali.

O a ni taunuuga?

Afai e te filifili e fai ni mea taua pe vali lou lauulu i lau vaitaimi, ia e sauni mo le mea moni e:

  • O le vali o le a taoto le mautonu ma le manino faʻamatalaina vavaeina vaega, malamalama ma pogisa nofoaga. Afai o le leopard lanu e leʻo iai i totonu o fuafuaga, e sili ai le tolopo o le valivali mo isi aso. A leai, na o le pau le fofo o le cardinal haircut.
  • Lanu mafai ona tumau le suia. O le vali lelei ma tutusa le malamalama, tausia le taimi saʻo, ae i le faaiuga na le tuua ni tulaga. Aisea ua tupu ai lenei mea? O le mafuaaga o le suia melanin faaputuputu i totonu o le lauulu mafai ona matua tumau ma le mautonu i le aafiaga o vailaau pigments. Na o le maimau lou taimi ma tupe.
  • Nai lo le faʻamoemoe paʻepaʻe, vali mafai ona tuʻuina atu se lanu ese atoa. Ae maise o lea faʻalavelave o uiga i tagata e ana le laulu. E fesootaʻi uma i le melanin tutusa ma lona fausaga. Classical melanin o se uʻumi umi polimer ma ion-fesuiaiga meatotino ma mafai ona faʻamalosia le tele o vailaʻau gaioiga. E aofia ai ma latou na tatai i le vali. Faatasi ai ma le ova o hormones, lagolagoina i lona gaioiga, o le tali atonu e le alu e pei ona fuafuaina e le vali gaosi oloa ma o se taunuuga o le matua ese lanu o le a liliu.
  • Lauulu pe a uma ona valiina e mafai ona avea ma mananaia, mananaia ma leiloa uma manaia. O le mafuaaga mo lenei o le tutusa hormones. E maitauina i aso taua lo latou maualuga ma e aʻafia le lauulu e le o le sili auala. Aggressive vali pigments mafai atili ona faateleina lenei aafiaga i se tulaga e faapea o se lauulu lauulu e na o le pau lea o le auala e alu ese ai.

I se faʻaopopoga i le suiga o le lanu, o se maumea ma le manogi o le vali e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina lautele o le soifua maloloina, niniva, tiga le ulu, mimita, ma e oʻo lava i aʻafiaga o le afaina.

E le tatau ona galo o le tino o fafine uma e faʻatasi.

Ina ia iloa tonu le itu manuia e mafai ona tupu i le tasi le mataupu, ma pe e mataʻutia, e leai se tagata faʻapitoa e faia.

E leai se faʻatapulaʻaina o le valiina poʻo le faʻapupula i le taimi o faʻamasania, pei, mo se faʻataʻitaʻiga, e leai ni contraindications to haircuts po perms nei aso. Ae afai e te manaʻo ia mautinoa e mafai ona i ai i le faʻaiuga, ia e sili atu le faʻaofi o le asiasiga i le lalelei.

Faʻafefea ona faʻaititia le avanoa o le le mafai ona pisia?

Ae a pe a fai e leai se auala e fesiitai ai le ata faʻataʻitaʻi suia? Ona e tatau ona faʻaogaina le aitia nei:

  • Afai e mafai, lafoai le suiga o le cardinal color ma eseese faʻataʻitaʻiga ma vali, e sili atu le filifili o se paolo e ese mai ia te oe e ni nai leo pe fai le faʻailogaina.
  • Lapatai le matai i aso faigata ina ia mafai ona suia le fua o le paluga na faʻaaogaina.
  • Afai o loʻo e valiina oe lava, e tatau ona e faʻaopoopoina faʻaoga ai se pulou palasitika ma se lauulu laulu. O le a latou fesoasoani ile vali e faamafanafana atu i le vevela manaomia.
  • E sili le fiafia i vali faʻalenatura, pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, basma poʻo henna. Faatasi ai ma le sao saʻo, latou te aumaia ni lanu matagofie o sukalati poʻo mumu, e le sili atu i le taugata vali.
  • Faaaoga vali na o mai faatuatuaina ma lauiloa gaosi.
  • Mo le saogalemu, e mafai ona e faʻaogaina auala eseese mo valiina.

Ose tali manino i le fesili pe mafai ona faʻapipiʻi pe vali lou lauulu i aso faigata, o le a le mea, e le o iai. Mo nisi, o se masani masani, e le aofia ai ni mea e leʻi mafaufauina, ae mo nisi, mautu faafitauli. E faigata ona vavalo le mea o le a tupu i le iʻuga, ma e leai ma se laʻua e faʻatonuina lou tino e maua ni faʻamaoniga.

I lenei itu, e toatele e fiafia i ai pe mafai pe mafai ona valiina lauulu i le taimi o nafa. Tatou talanoa laia i lenei aso ma talanoa. Aisea e le mafai ai ona vali lou lauulu i le taimi o faʻasusu ai?

Mata e mafai ona faalanuina lauulu ile taimi o le palapala?

O sui taitasi o le aulelei o le afa o le tagata e mataʻituina o latou foliga vaaia, ma se soifua maloloina foliga o laulu i le ata atoa o loʻo avea ma se tasi o matafaioi taua.E taua e tamaʻitaʻi le vaai atu i lauulu lanu: e manaʻomia e tagata uma ia iila ma susulu atu e tutusa lelei. E pei ona e iloa, i le taimi o le palapala masina, le tino o le tino e aafia i suiga hormonal. I lenei itu, e toatele e fiafia i ai pe mafai pe mafai ona valiina lauulu i le taimi o nafa. Tatou talanoa laia i lenei aso ma talanoa.

Aisea e le mafai ai ona vali lou lauulu i le taimi o faʻasusu ai?

Manatu o faʻataʻitaʻiga fomaʻi, lauulu ma stylists i lenei mataupu e ese. E talitonu fomai e matua faasaina le faʻaalia o lauulu i le pisia i le taimi o le palapala toto. Faapefea fomaʻi e faaosofia o latou manatu? Pei ona faʻataʻitaʻia o faʻataʻitaʻiga, o aso muamua e lua o le palapala i fafine e matua tiga lava. I le vaitaimi o le aveeseina ma le alu ese o le epithelium mai le i totonu o le tino i le tino o suiga hormonal tupu mai e afaina ai foi le laulu fausaga.

Le tuʻufaʻatasiga o lauulu, e pei ona e iloa, aofia ai se lanu lanu - melanin. O lea la, e tusa ai ma faʻataʻitaʻiga obstetrician-gynecologists ma trichologists, i le taimi o suiga hormonal i le taimi o le palapala palapala, o lenei mea e mafai ona amio matua le masani ai, ma nai lo le manao suamalie lanu o le manu felelei, e te ono lamatia le maua o se laititi po o le paʻu paolo.

Faʻapitoa foʻi le taulimaina o tagata faʻapitoa e vaʻavaʻai i le mea moni, i le taimi atoa o le faʻataʻamilosaga o le palapala, e faʻaalia e sui o le itupa feusuaʻi suiga i le siosiomaga faʻafomaʻi. I le taimi o le valiina o laulu, atonu e le maua e le lauulu le sao ole toto, lea e faʻaosofia ai se le saʻo o le gaioiga o mea (pe a vali le lauulu o le vali).

Ua lapataia fafine e le Obstetrician-gynecologists mo le lalagaina o lauulu i le taimi o le palapala i le palapala i le toto, ona o ni mea e leʻi fuafuaina e ono tupu, aemaise lava:

  • ia curls o le a lanu e le tutusa pe leai atoa,
  • o se faʻaiuga o lenei faiga, o le lauulu laʻau e suia, ma o curls o le a avea ma manunu ma leai se ola,
  • nai lo le faʻaiʻuga faamoemoeina, e mafai ona e maua se leo e sili ona le manaʻomia, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a vali i lanu uma o se blond, sa masani ona maua se paʻepaʻe lanumeamata (swamp),
  • pisia curls i le taimi palapala toto mafai ona mafua ai le soona lauulu ulu, lea o le a aofia ai togafitiga umi,
  • manogi o vailaʻau e mafai ona mafua ai ona lagona e se fafine le mageso pe faʻafuaseʻi e puaʻi, faʻapea foʻi ona masani ai ona faʻaleagaina lona ola lelei.

O le filifiliga, pe a uma ona pisia i le palapala toto, o le a e maua taunuuga. E tali eseʻesea tino fafine taʻitasi, o lea, pei ona latou fai mai ai, a aunoa ma le taumafai, e te le iloa. Faʻatatau i fuainumera, pe tusa o le 1% o le itupa feusuaʻi mai 100% o loʻo feagai ma se faʻafitauli tutusa.

E mafai ona valiina lauulu i le taimi o pa'ū: le manatu o lauulu

O le mea moni, o le manatu o tagata lalaga mo lenei mataupu e le tusa ai ma le fautuaga a fomaʻi faʻapitoa. Latou talitonu e mafai ona e vali lou lauulu soʻo se taimi e te manaʻo ai, naʻo le faʻatagaina o le aso muamua o le palapala palapala. Lenei ua mafua ona o le tiga ma le leaga o lona soifua maloloina: e le mafai e se fafine ona talia le manogi o vali, aua o loo i ai le tele o vailaʻau.

I se faʻaopopoga, tagata faʻauʻoa agavaa faʻailoaina mai ni fautuaga aoga i le auala e vali ai lou laulu i le taimi o pa'ū:

  • le fafine tatau ona lapataia le matai e faapea ua ia te ia nei ua i ai se vaega faapitoa o le palapala masina,
  • e sili le faʻaaoga o se vali e leʻo iai le amonia,
  • E te le manaʻomia le suia tele lau ata: e fautuaina i nei aso e vali lou lauulu i tones latalata i le masani, a leai se aafiaga le fuafuaina e ono tupu mai,
  • ao e uʻuina le vali i luga o le lauulu, e sili atu pe a afifi i luga pe mafanafana lelei (e mafai ona e faʻaaogaina le faʻamago faʻapitoa).

Fautuaga aoga

Afai, e ui i lea, e le mafai ona faʻauluina lauulu valiina taualumaga i se isi aso e tusa ai ma lau faʻaiʻuga faʻafuaseʻi, ona e manaʻomia le puipuia oe lava i le tele e mafai ai. Manatua, lauulu lanu e tatau ona aumaia ia te oe na o lagona lelei, ae le o faʻafitauli tau soifua maloloina.

Ae e te leʻi alu i le lalelei, siaki ni nai fautuaga aoga:

  • vali lou lauulu mo le 3-4 aso o le palapala toto,
  • ia mautinoa e lapataia lau stylist e uiga i lou tulaga masani,
  • filifili naʻo ni lanu masani, I nei aso e sili atu ona le faʻataʻitaʻi,
  • taumafai e filifili se uluaʻi staining metotia, mo se faʻataʻitaʻiga, valivali pe faʻapupula,
  • Ia faaaoga i taimi uma mea e puipui ai ia meafaigaluega, aua o le lauulu o le a matua vaivai lava ma e ono gase.

A uma ona vali, taumafai e aua le vave vevela o le lauulu. Talanoa i le teine ​​fulufulu, atonu o le a ia fautua atu ia te oe e faʻaaoga saogalemu lanu masani. E sili le faʻatagaina o vali ia e le o iai le hydrogen peroxide ma le amonia. E le manaʻomia le faʻamamaina lauulu i nei aso, ona o le iʻuga atonu e le fetaui ma ou faʻamoemoega.

Afai, e ui i lea, e te filifili e vali lou lauulu i le taimi o palapala palapala, ona e tatau ona filifili na na o le masani natura. Tagata tomai faapitoa e le fautuaina faia le faia o ni suiga taua i nei aso. I le maeʻa ai o le staining prosedur, aua le vave faʻatopetope i le fale, alu se savaliga i le ea fou - o le manogi o vali e tatau ona mou ese atu.

Afai e te manaʻo e valivali lou lauulu i lau vaitau ma i le taimi lava e tasi e faʻatumauina lo latou susulu masani ma le malosi, ona faʻaaoga lea o vali faalenatura, aemaise lava henna poʻo basma. Mafai foi ona e faʻaaogaina se valivali toner poʻo le faʻamalama. Tele teineiti latou valiina o latou laulu e faʻaaoga fofo tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, kinnamona efuefu ma le sua o le tipolo o le a faʻatagaina oe e faʻamalamalamaina curls i 1-2 tone.

Toetoe o feusuaʻiga uma, e aunoa ma le faʻatagaina, alofa e faʻataʻitaʻi ma le lanu o latou laulu. Taumafai e fuafua muamua aso o le palapala palapala ma, e tusa ai ma lenei, seti se aso mo le alu i le teine ​​laulu. Afai e tatau lava ona vali lou lauulu i le taimi o maʻi faʻalogo ai, ia e faʻalogo i le fautuaga a fomaʻi ma fomaʻi e faʻaititia le afaina mai le faʻagaioiga. Ia e aulelei ma ola maloloina!

Manatu vaivai

O isi taimi, o le faʻaiuga o se gaioiga lamatia, e faʻalavelaveina le paleni acid-base o le ulu. O le lauulu e malepelepe, o le paʻu e gaosia i le muamua, ona, faʻatasi ai, mago.

Ua leai se susulu o manoa o le au. A maise pe a o tulaga masani ua mago ma manifinifi. E ono aliali ile Dandruff.

Lauiloa leiloa lauulu

I le taimi o aso faigata, o le toto faʻamalosi i totonu o le maʻilaua ua faʻagesegese. O folasaga o lauulu e le fafagaina (leai se uʻamea, siliva ma kalisiu).

O le iʻuga, o le lauulu e malepelepe, momomo, vaivai. Afai e faʻaopopo le malosi mataʻutia o pupuni i lea mea, o faʻasalaga le lelei e le mafai ona alofia.

A faʻapea e iai lau masani i le faʻateʻu pe o isi faʻafitauli tau le soifua maloloina o manoa, e tatau ona e tolopo le faiga mo aso faigata.

Aua le tuʻufaʻatasia faʻatasi ni tulaga le lelei. E moni, e toe faʻalelei le laʻei matagofie o lauulu, e tatau ona e faʻaaluina le tele o tupe, taimi ma taumafaiga.

Ui i lea, o le faiga e tupu i le tino i le taimi o le palapala i ai i latou le sili atu le lelei aafiaga e le gata i le pisia, ae faapea foi isi faiga teuteu teuteu. I lenei vaitau, e le mafai ona e faia ni foliga faʻamamaina o foliga, contouring, Botox, ma isi.

  • Matou te malamalama i le fesili pe faʻapefea ona sili le valiina o lou lauulu - i fulufulu mama ma le palapala.
  • Uma e uiga i le sapalai mo valiina o aa o Loreal lauulu, o le a lona laupepa ma le auala e faʻaaoga ai, saili mai iinei.

Hormonal suiga i le tino

Pe a maua e se fafine le palapala pa'ū, lona suiga o le mafaufau:

    I le uluaʻi 2-3 aso, e oso ai le maualuga o le testosterone. E maua ai sili sebum, ma lauulu e susulu vave. O manoa e lē soona ma e le pasi le pigment i totonu. Ua maeʻa aʻe pito o le lauulu ma vavae ese. E leai se mea taua mai le maʻila e maua ai le laulu, malosi, soifua maloloina ma le susulu.

  • I le 3-4th aso o le taamilosaga, e oso ai i luga o estrogen, lea, a, i le isi itu, na faʻamagoina le ulu.
  • O le mea lea, o suiga autu e tupu i le aʻa o le lauulu. Ae talu ai o le sebum e faʻamamaina atoa ai le laulu, e afaina ai le faʻaiuga o le pisia i le lautele.

    Aoao vaivai o le tino

    Eseese fafine ei ai se eseʻese faʻasolosolo maʻitaga. O nisi e tausisi ia latou gaioiga masani, ma e oʻo foʻi i le faletaalo. O isi e lagona le vaivai faifai pea ma e leiloa ai foi se malamalama.

    Ae mo lauulu lanu, i le vaitau lenei, e ono maua e tagata uma le faʻaitagofie lagona i manogi ma le aafiaga o osofaʻiga vali vaega. O lenei e faʻaalia i se lagona mumu i luga o le ulu. Mamalu ma le mageso ono aliali.

    Ole mea lea, ae maise pe afai o oe i le ituaiga lona lua o fafine, mafaufau lelei a o lei alu i le salon.

    Le manatu o fomai e uiga i lauulu valiina ao faagasolo menstru

    E tusa ai ma obstetrician-gynecologists, o le hormonal talaaga e i ai se aafiaga tonu i luga o le taunuuga o staining.

    I luga o le ulu, i le basal zone, ma le umi atoa o le laulu, e moni lava, faʻafitauli e mafai ona aliali mai. Talu mai le tatalaina o sebum faateleina i le taimi o maʻitaga, o le vali, aemaise lava i le aʻa nofoaga, e mafai ona sili atu le leaga.

    Ma le faʻaopopoga, afai e tele le palapala ua alu o le fafine, ma faʻamalosia o ia e nofo mo se taimi umi, ua i ai lona faʻaletonu i lona pelvis, lea e aʻafia ai lona manuia. I se mea faʻapitoa, o le mea lea, i aso muamua o le taamilosaga, e le fautuaina le vali.

    Mo tamaʻitaʻi ua maua ai le tiga tele i le taimi o maʻemaʻeina, se paʻu i le malosi, fomai fautuaina malosi i le faiga.

    Le poto masani o lauulu ulu

    E tusa ai ma le poto masani o lauulu 'aina latou lava, o le taunuuga o le valiina o le a faʻamoemoeina pe a e iloa o le tagata o loʻo i ai na "aso na".

    • muamua-degreases le filo, pe tuua le vali mo se taimi umi,
    • e faʻamafanafana lelei le lauulu ma faʻamafanafana atili faʻamalosi ma se fulufulu laulu,
    • faʻaaoga na o auala agamalu,
    • faia le faʻatulagaina ata i se nofoaga faʻalelei lelei.

    O le mea e lelei ai, e faʻafaigaluegaina mea fou e puipuia ai faʻafitauli. O lea ia lagona saoloto i le ma ia e mautinoa e lapataia lau fomaʻi faʻapitoa e faʻapea o loʻo iai lau vaitaimi.

    I se aotelega, leai se matai, tusa lava pe o le a lona poto masani i ai, e mafai ona faʻamaonia le lelei o le pisia iʻuga i le taimi o le faʻapologa. O le tali mai a le tino e ese mo tagata uma.

    Ae talitonuina o le ono afaina ai o gaioiga e sili i le lua aso muamua o le taamilosaga. O le mea lea, afai e te matua popole, taumafai e tolopo le faʻataʻitaʻiga mo ni nai aso.

    • Matou te taʻu atu ia te oe pe mafai ona vali lou lauulu aʻo faʻasusuina lou susu, ma fuaina itu lelei ma leaga.
    • O se aotelega o lanu lanu o fulufulu lauulu, faʻafefea ona faʻaaoga ma o a tulaga lelei ma leaga o le oloa faitau iinei.

    Faʻaaoga vali faʻalenatura

    O lenei fautuaga e aoga i tamaitai uma tusa pe o le a le vaitaimi latou te filifili e vali o latou lauulu. Ole auala pito sili lea e saogalemu ai le lalelei o lou lauulu e aunoa ma le afaina ai o lou ola maloloina. Ae o le lapataiga lenei:

      Afai ua leva ona pisia ia manoa, ona le fautuaina lea o le faataʻitaʻi ma faiga masani. I lenei tulaga, e mafai foi ona latou maua se paolo e leʻi mafaufauina.

  • O nisi natura lanu (mo se faʻataʻitaʻiga, henna) teuteu le lauulu loloto lea o le a faigata ona fufulu ese. Aua 'e te talosaga pe a le tumau. O le mea lea, ina ia suia ai le lanu o le curls, e tatau ona e tipiina i le maualuga latou te valiina.
  • Fofo masani mo le tuuina atu o le lauulu se tamaoaiga lanu:

    • mo chestnut curls - o se paʻu o papala paʻu,
    • mo pogisa lanu uliuli - o se paʻu o le lanu o le linden,
    • mo le lauulu lauulu - o le a le lelei o le chamomile.

    O a isi mea e te manaʻomia ona e iloaina pe a valiina lauulu i le taimi o maʻitaga

    Isi mea e ono tutupu mai o le lamatiaga taualumaga e tatau ona taʻua:

      Atonu e le aoga le vali
      Ona maʻimau ai lea o taumafaiga uma.

    Pigment mafai ona fufulu vave
    Afai ua faʻataunuʻuina le faʻatulagaina, ma le alu le vali ia tutusa, aua le faatopetope e faʻafiafiaina. O le pigment mafai ona fufuluina tele vave nai lo masani. Na latou fufuluina o latou lauulu i le solo mo le tele o taimi - ma toe o le taimi e toe faʻafou ai le lanu.

  • E ono aliali mai ia mataʻutia
    Tusa pe e te le maʻi, faʻasaga i le tino mai o le tino vaivai, e ono tupu mai aʻafiaga i le paʻu: paʻu, maʻi, ma isi.
  • E leai se faʻasaʻoina manino i le pisia o lauulu i le taimi o le masina. Faʻatatau i fuainumera, naʻo le 2% o fafine feagai ma se tasi o faʻafitauli ua lisi atu i luga. Lelei tolopo le faʻagaioiga mo ni nai aso.

    Afai e le mafai lea mea, faʻafesoʻotaʻi le teine ​​fulufulu masani. O le a ia pikiina le vali e tusa ai ma lou tulaga ma tagata taʻitoʻatasi o lauulu. I lenei tulaga, o le lamatiaga o se aʻafiaga e faʻaititia.