Fautuaga Aoga

Vaʻaia lauulu? Faanatinati suʻe suʻega!

Tele o matou tagata gasegase matou te fefefe i faʻailoga o fulufulu ma ulu o le maʻi: papala, susunuina, manifinifi ma leiloa, ma isi mea. Na matou faanatinati e toe faamautinoaina: i le tele lava o tulaga, o faʻafitauli e mafai ona fofo, e taua le faʻatinoina o se feiloaʻiga ma se trichologist i le taimi e iloa ai le tulaga o le lauulu ma faʻatonu se togafitiga aoga.

Auga o lauulu ma le ulu e mafai ai ona e:

  • fuafuaina le tulaga o lauulu folikel,
  • iloiloina le soifua maloloina o le lauulu laʻau i lona umi atoa,
  • faʻamaonia le ituaiga o le uluulu ma auiliili lona tulaga,
  • iloa tiga o faʻamaʻi.

Iloiloina o lauulu Microvideo Diagnostic

Micro-video diagnostics, poʻo komepiuta diagnostics o paʻu ma lauulu, o se metotia lea e leai se tutusa talafeagai pe a faʻaalia eseʻesega i latou tulaga. Lenei lauulu faʻataʻitaʻiga e sili atu le aoga nai lo le vaʻaiga vaʻaia, aua e faʻatagaina le fomaʻi ona vaʻaia le vaega na faʻaleagaina ma le faʻateleina o le 150.

I lenei tulaga, e leai se masalosalo e uiga i mafuaʻaga o le fefete, alopecia, ma isi masani masani trichological. Faʻaogaina ole microscope ma se mea puʻeata vitio e fesoʻotaʻi i se komipiuta, e vaʻaia e le fomaʻi mafuaʻaga o le tagata maʻi e le maua ni faʻailoga le lelei ma e mafai ona vave iloa ni auala lelei e faʻaumatia ai na mea.

Ole taimi ole faʻailoaina o lauulu e taua tele ile tulaga o le tele o lauulu leiloa. O loʻo manaʻomia e le trichologist le fuainumera o ia gaogao mama, ma e mafai ona tupu pea ni laʻau fou. E le gata i lea, o le micro-video diagnostics e mafai ai ona e vave iloa le tulaga o le atinaʻeina o lauulu. Faʻavae i luga o le aotelega o faʻamaumauga maua, le fomaʻi fuafua le tulaga o le faʻasalalauina o le faʻamaʻi ma, afai e le faʻatamala tele, faʻatonuina se togafitiga e moni fesoasoani e taofi alopecia.

Le faʻaogaina o faʻamaumauga a le komipiuta o lauulu, e faigofie lava ona iloa le mafuaʻaga o latou maaleale: mo lenei, oe manaʻomia le iloiloina o moli ma lauulu laʻau i itu eseese o le ulu.

O tausaga uma lava, e tele ma sili atu ona masani ai mafuaʻaga o le trichological faʻamaʻi masani masani - o nei tau o le taimi nei o le lusi o le olaga. Laititi-vitio faʻamatalaga faʻaalia manino ai le aʻafiaga o le popole: o aʻa vaiti, ma o le tele o itu afaina i luga o le ulu o le tagata, o le umi le umi o le tino.

I nisi tulaga, e oʻo i le tagata maʻi le fautuaga e asiasi i se fomaʻi: a leai, e le mafai ona taofia le gaioiga e afaina ai le soifua maloloina o le ulu. E le gata i lea, o le faʻaititia e faʻaititia ai le mitiia o le vitamini B, e manaʻomia e faatumauina ai le lanu. O le mafuaʻaga lea e tele ai taimi e taitaiina ai e le gata i le malepelepe, faaseʻe ma le lauulu e leiloa foʻi, ae faapea foi i le vave le suia o lauulu.

Lauulu diagnostics: tau

O le tau o le faʻailoaina o lauulu ma le ulu i falemaʻi i Moscow, o se tulafono, e le itiiti ifo i le tasi ma le afa afe rubles. O le tau saʻo lava e fuafua, muamua lava, i luga o le metotia lea e suʻesuʻe ai le tulaga o le folikel. I le taimi nei, i totonu o le matou nofoaga faʻapitoa e mafai ona matou ofoina atu ia te oe le avanoa e faia ai nisi faʻaiʻuga faʻataʻitaʻiga e leai se totogi, o se vaega o le muamua feutagaiga. Pau le mea e manaʻomia o oe mo lenei mea o le valaʻau i le falemaʻi ma faia se feiloaʻiga!

Saini mo se free trichologist feutagaiga i le telefoni:

Faailoga o Lauulu

Tagata leiloa 50 i le 100 lauulu i aso uma, ma lenei leai se mafuaaga e popole ai. O le lauulu e iai le umi o le 3-7 tausaga, ona pa'ū lea. Tagata taʻitoʻatasi 90% o le lauulu o loʻo i le tulaga tuputupu ae, ma le vaega o totoe 10% o loʻo i le moe vaega.

Mautinoa o le paʻu le fua faatatau ua solia, e mafai i le fesoasoani mai o ia faailoga:

  1. Ina ua maeʻa selu, o afifi atoa e tumau i luga o le pulumu, e ui lava e masani ona le tatau ona sili atu nai lo nai lauulu.
  2. A maeʻa ona fufulu le ulu i le tafe vai i le vai taele, e mautinoa lava le paʻu o lauulu o loʻo maua, pe a uma ona faʻamamaina e mafai ona vaaia i luga o le fola.
  3. Pe a ala i luga i le taeao i luga o le aluga e i ai fusi o lauulu pe a tatau ona itiiti lava.

Mo alii e faʻailoga sina eseʻese talu ai latou te manaʻomia le puʻupuʻu pipiʻi, ma o le paʻu i fafo e sili atu le faigata ona matauina:

  • o le laulu e agai i tua o le ulu,
  • lauulu muamua manifinifi i malumalu, ma - i le palealii,
  • ma atoatoa le valea, o le lauulu o le a mou atu i le ulu atoa.

I se faʻaopopoga, o le tino o lauulu e suia. E faasolo ina manifinifi, mou atu, e magaugau, ua tipia le pito.

Suʻega autu mo le siakiina o lauulu leiloa

Ina ia taofia lauulu leiloa ma toe faʻalelei lauulu, e tatau ona faia togafitiga, ma e faatonuina ai, le fomaʻi o le a manaʻomia ona faʻamautu le mafuaʻaga tonu o le leiloa. Alopecia e mafai ona avea ma se taunuuga o:

  • ose tulaga le paleni,
  • teena e le tino o le tele o fualaau faasaina,
  • faʻamaʻi pipisi o se siama, siama poo le fungal ituaiga,
  • chemotherapy ma faʻailoaina le susulu,
  • taimi umi i se tulaga faigata,
  • endocrine faiga faʻamaʻi,
  • inisinia poʻo vailaʻau faʻaleagaina le lauulu,
  • afaina o meaai
  • tupuʻaga
  • faaitiitia le puipuiga puipuia.

Peitaʻi, ao leʻi faia suʻega, e faia loa e le fomaʻi le suʻesuʻega. O le a fesili o ia pe o le a le umi e paʻu ai le lauulu, ma pe afai o le aiga o le tagata gasegase sa i ai se fiafia i le faʻatonuga, meaʻai, tulaga galue ma le soifua maloloina lautele. O le tagata gasegase o le a faia se suʻega vaʻaia o le ulu, pe a uma ona latou faia se trichogram. E ono taʻua mo feutagaiga i se endocrinologist, neurologist ma gastroenterologist.

Ma a maeʻa, o le fomaʻi o le a faatonuina ia suega nei:

  • suʻega toto ma suʻesuʻega masani mo faʻamaʻi,
  • Biochemical analysis o toto ma le auiliiliga o le iron iron,
  • i luga o le maualuga o le tirroid hormone ma le tulaga o le hormonal,
  • auiliiliga auiliili o lauulu
  • afaina o le ulu.

Lauiloa diagnostics: aisea e manaʻomia ai ma o le a lea?

  1. Aiga
  2. Mataupu
  3. Lauiloa diagnostics: aisea e manaʻomia ai ma o le a lea?

I le tele o atunuʻu o le lalolagi, ua alualu i luma le faia o suʻesuʻega o lauulu ma asiasia se trichologist, faʻapea foʻi ma masani ona asiasi atu i fomaʻi faʻataʻitaʻi fomaʻi, lauulu ma laʻititi fomaʻi. E toatele ua sauni e teu tupe, taumafaiga ma taimi i o latou foliga, ma lauulu, e pei ona e iloa, e iai se aʻafiaga taua i le ata o se tagata. E le gata i lea, ona o le soifua maloloina o lauulu, e mafai ona faʻaiuina e uiga i le tulaga lautele o le soifua maloloina.

Feagai ma faʻafitauli i lauulu ma le uluulu, o le toʻatele o tatou taumafai e saili se auala e o tatou lava, ae le o faʻatautaia komepiuta komepiuta i se nofoaga faʻapitoa. I le tele o tulaga, "fomaʻi latou lava" faʻatauina anoanoaʻi faʻapipiʻi, shampoos ma kulimi, e ui i lea, pei o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga, o lenei auala e seasea lava ona aoga i le togafitia o lauulu i togafitiga o aiga. Ole faʻamasinoga ma auala sese i le tele lava o tulaga e faʻateleina ai le tulaga, faʻaletonu faafitauli ile fulufulu ma le lauulu, ma o isi taimi faʻaopopoina ai faʻafitauli fou na ono mafai ona 'alofia e komepiuta-fesoasoani lauulu lauʻeleʻele. Afai e te masalosalo i se mea sese, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se trichologist e suʻesuʻe ma togafitia le lauulu ma le ulu. Lenei o le a sefe ai tupe i mea teuteu o le a filifilia soʻo, faʻapea foi ma maua ai se avanoa e maua ai fautuaga faʻapolofesa, faia faʻataʻitaʻiga komepiuta maualuga-lelei ma filifili le sili ona lelei auala e foia ai faafitauli i le uluulu.

E i ai le tele o leo popole e tatau ona manino ai ua oʻo mai le taimi e saili ai se fesoasoani mai se fomaʻi ma filifili i komepiuta diagnostics:

  • Malepelepe ma mago o le lauulu, agavaʻa e faʻaleagaina,
  • Uma ituaiga alopecia (lauulu leiloa),
  • Ituʻaiga fefiloi o filo (matutu pito ma faʻafefeteina laʻau lapoʻa),
  • Lauulu gaoa lauulu
  • Masini lauulu sinasina, lea e le mafua mai i tausaga e faʻatatau i gaioiga,
  • Ituaiga uma o suka,
  • Tamimota
  • Faatafa ese na mafua mai i le faʻailoaina atu i vali, ufiufi ma isi lava vaega mataʻutia.

O le a le mea e iloa ai le lauulu o lau komipiuta?

Ae le i amataina se faʻamatalaga tuʻusaʻo o le papala, faia e le fomaʻi se talanoaga ma le tagata maʻi, lea e faʻataga ai oe e faʻailoa faitioga, fai ma se anamnesis, suʻe faʻamatalaga o le faʻamaʻi ma le soifua maloloina o le gasegase. O le isi laasaga o le vaʻaiga vaʻaia ma le trichoscopy - komipiuta komepiuta. Le lelei o lenei metotia o le suesueina o le ulu i luga o le luga faamatalaga faamatalaga sili, saogalemu ma tiga. E faʻaogaina e le fomaʻi se masini faʻapitoa trichoscope, o le mea autu o se mea pueata. O ia lea na te mauaina ma tuʻuina mai ata o lauulu i le mataʻitu, ma o le polokalame e faʻaopopoina ai i latou i le tele o taimi, faʻataga ai le fomaʻi e suʻesuʻe le lauulu ma le ulu o le tagata gasegase.

Faʻamaumauga a le komepiuta o lauulu ma le ulu e mafai ai ona iloa le aofaʻi o lauulu i le sikuea centimeter o le ulu, e mafai ai ona e fesoʻotaʻi lenei faʻailoga ma le masani, e iloa ai le iai o faʻafitauli ma lauulu e leiloa ma malamalama ai pe o manaʻomia e le gasegase se togafitiga malosi. Ioe, i luga o faʻaiuga o se auiliiliga o le komipiuta, e faia ai e le fomaʻi le faʻaiʻuga mulimuli ma fuafuaga mo le togafitia lelei o le gasegase. E le mafai ona soona maualuga le taua o se trichoscope mo le faʻataʻitaʻiga: naʻo lenei masini e mafai ai ona e faʻatinoina ma le sili atu ona faʻailo o faʻamaoniga e pei o le numera ma le mafiafia o lauulu, e faʻailoaina mea faʻatupu o le microsopic o le ulu, ma saili le maualuga o le sapalai toto i le ulu.

O le faʻatinoina o le mea e fai e le fomaʻi o le ulu, e mafai e le fomaʻi ona iloa tonu le ituaiga o lauulu, ituaiga o le ulu, folikel lapoa, tulaga lautele o le ulu, tulaga o le lauulu, faʻailoa maʻi ma iloa a latou mafuaʻaga.

Iloiloga komepiuta mo lauulu leiloa

E tatau ona utagia faapitoa le suʻesuʻega o komepiuta ile maʻi o tagata e maua i le alopecia. Androgenic, cicatricial, nesting, diffuse - o nei uma ituaiga o alopecia (leiloa o lauulu) o maʻi sili ona ogaoga, o le togafitiga e manaʻomia ai se malamalamaaga lautele o le tino atoa ma le faʻailoaina o le ulu faʻapitoa. O le auala e faʻatosina mai ai le tele o faʻamaʻi o le ulu i mea e pei o le mafuaʻaga, faʻafitauli ma mea totino o loʻo i totonu, o loʻo lagolagoina e ni mafuaʻaga. Afai ua masalomia alopecia, i le tele o tulaga o nei suʻesuʻega o loʻo faʻatulagaina: o suʻega o le serum testosterone, thyroid testing, lymphocyte counts, Wasserman reaksi, ferritin level, etc. Ole a le o se mea e sili ai le faʻamamaina e faʻatautaia ai komepiuta faʻataʻitaʻiga ole folikelulu (microscopy), faʻapea foi ma le suʻesuʻeina maeʻa o peeling foci. I luga o le fautuaga a fomaʻi, mafai ona fai se biopsy komepiuta o le afaina vaega o le ulu ma nisi ituaiga o faʻamaʻi e mafai ona faia.

Phototrichoscopy - o le leoleo autu o le amio sao o le lauulu

Komepiuta phototrichoscopy o se vaʻaiga tapulaa tapulaʻa faʻafomaʻi faʻataʻitaʻiga mo le faʻailoaina o le uluulu. E le faia i luga o le ulu atoa, ae naʻo vaega eseese na e manifinifi le laulu. Le tele o taimi, luma-parietal ma occipital vaega o le ulu e faʻasino i le komupiuta phototrichoscopy. Mo komepiuta phototrichoscopy, lauulu e sala i luga o vaega filifilia o le ulu. O le mea lea, o se paʻu e leai ni paʻu na fausia i le foliga o se sikuea ma le itu o le 8 mm. Ina ua mavae 2-3 aso, o le vaega filifilia o le ulu ua pisia ma se palanikeke faapitoa e le oi ai le amonia. A komepiuta ma se polokalama faʻapitoa faʻatagaina oe e faʻatonu saʻo pe a fuafua le tele lauulu o le alamanuia, ma pe fia le tumau e le suia. A maeʻa lena, o latou aofaʻi ma fua faatatau e fuafua. I le taimi o togafitiga, o faʻamatalaga na mauaina e faʻaaoga e le fomaʻi mo gaioiga sili ona aoga.

Mautinoa auiliiliga o lauulu ma le ulu

Ole isi metotia komepiuta suʻesuʻeina ole ulu ma le laulu ulu. O suesuega faʻafomaʻi faʻaalia mai e toetoe lava o tagata uma ei ai faʻafitauli i maʻi ma se paleni o mea i le tino. Atonu e foliga mai e leʻo se mea taua lea, ae o mea tonu lava ia e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le tele o faʻamaʻi, faʻaleagaina o le neura. Ole auiliiliga ole lautele ile laulu e taʻua foi ole auiliiliga ole mata, ua fuafuaina e faailoa ai le soʻona sili ma le le lava o minerale ile tino. Lenei o le sili ona talafeagai auala o komepiuta diagnostics, e maua ai le sili ona auiliili manatu o le fausaga vailaau o curls ma le tulaga o le uluulu. O le auiliiliga o le komepiuta o le a fesoasoani e iloa ai mea e mafua ai faafitauli i le laulu ma le paʻu: mamafa uamea na faaputuputu i totonu o le tino, le lelei metabolism, leai o minerale, po o se isi mea.

Mo komepiuta auiliiliga auiliiliina o le ulu i le i ai o le tele o faʻailoga: leiloa ma le maʻalofia o lauulu ma fao, vaivai lautele o le tino, sesega foliga, le faʻaletonu i suamalie, taʻe i tulimanu o le gutu, cramps, maso cramps, ma isi. E le gata i lea, faʻataʻitaʻiga auiliili o le a aoga ia i latou e galulue i pisinisi, nonofo ai i taulaga tetele, fiafia i taumafa, vaivai le puipuia, ma maua ai faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma endocrine system.

Ina ia mafai ona pasi ma le manuia se komepiuta auiliiliga mo tulaga o vaega o le lauulu ma le ulu, e tatau ona mama le lauulu ma aunoa ma le teuteuina o oloa faapitoa. 14 aso aʻo le i faia le komipiuta, e tatau ona e taofi le faʻaaogaina o vailaʻau faʻafomaʻi, ma sui atu i mea masani mo pauta. E tatau ona lapataia le fomaʻi e uiga i mea uma gaosi lauulu laʻititi (discoloration, valiina, kemisi). Mai i le itu faʻatekinisi, o le suʻesuʻega mo mea e maua mai ai, e fai lava sina faigata, o lea e masani ai ona faʻatali le iʻuga e uiga ile 10-14 aso. E aoga tele se komepiuta metotia mo le auiliiliga o le paʻu ma lauulu mo mea e iloa ai, ae mamao mai le sili ona tulaga ese. O le tali tutusa mo tagata eseese e mafai ona eseese uiga, o le faʻaʻaina ata mo se tasi e ono masani, ma mo se tasi e mafaufauina o se faʻaletonu. E le gata i lea, o le le lava o minerale i le laulu e sili mamao atu i taimi uma o se faʻailoga o le le lava o latou tino. Mo le mauaina o se moni maualuga-lelei taunuuga o komepiuta diagnostics o le ulu, e taua le faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faʻapitoa trichologist, o lona agavaa e sili atu le masalosalo.

Komepiuta Trichometry

O le microscopy lauulu poʻo le komipiuta trichometry o se mea faigaluega tele e suʻesuʻe ai e le gata lauulu, ae o le ulu, lea e mafai ai e iloa ai le umi o le leiloa, maitauina faʻamaʻi poʻo le mamafa gaioiga, saili i le vaitau o le tele o laulu e tele. I le faʻaaogaina o meafaigaluega faʻapitoa ma polokalame komipiuta, ua maua ai e le fomaʻi le avanoa e fai ai fua o le tele ma le mafiafia o le lauulu i vaega eseese o le ulu, iloilo le ulu ma le aʻa o le laulu i lalo o le tele o faʻaopopo i le taimi o faʻataʻitaʻiga o le ulu ma lauulu.

Faailoga mo

  1. Faʻamaʻi o le papala. Mo se faʻataʻitaʻiga, ketimua ma le seborrhea.
  2. Ogaoga le leiloa o lauulu.
  3. Tele lauulu sinasina na aliali mai.
  4. Ua mamulu manoa e leai ni mea e gagau e le aunoa.
  5. Lauulu e vave ona palapala, e ui lava i le teuteu soo.
  6. Lauulu na faaleagaina ona o faatosinaga mai fafo. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaauau ona faʻamamaina ma se laulu vela, faʻailoaina ile laʻau uila, auli, uila, valivali.

Ma pe o lenei faiga e fesoasoani i le fuafuaina o cones i luga o le ulu, e mafai ona e mauaina mai ii.

O fea latou te faia?

I le taimi nei, o loʻo iai faleoloa faʻalelei e maua ai le avanoa e faʻatautaia ai suesuega.

E tatau ona maitauina o lena faʻauʻuga o mea faigaluega e mafai ona faia e se fomaʻi faapitoa ua aʻoaʻoina lenei vaega.

Faʻatautaia soʻoga o fafo e mafai ma i totonu o se tagata fai fulufulu masani.

E taua tele le mafaufau faapea o ia suesuega o le a na o fafo, ma fautuaga mai se fomaʻi faʻapitoa o le a tuʻuina atu faʻavae i luga o le poto masani o le teineulu laulu.

O le a le suʻesuʻega komipiuta?

Ole tele o faʻamaʻi o ulu e tutusa o latou faʻailoga, o le mea lea, mo le saʻo lelei o faʻamaoniga, ua iloa ai e le au atamamai, se komepiuta e iloa ai E faʻatagaina oe ona iloa saʻo le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le uluulu ma le laulu, ma faʻatonu foi togafitiga taimi. E mafai ona faʻatele faʻatele mea e uiga i le kulimi mai lea tusitusiga.

Faailoga mo le tofiaina o komepiuta diagnostics:

  1. Lauulu leiloa, i soo se tulaga.
  2. Le iai o le matamu.
  3. Mamago ma magalago gofie.
  4. Faateleina lauulu gao.

O se suʻesuʻega komipiuta e iloa ai le tulaga o le fausaga o lauulu ma le ulu, e faʻapea foʻi ma le numera ma le fua o le soifua maloloina ma le vaivai. O nei suʻesuʻega o le a fesoasoani i le fomaʻi faʻamaonia le maʻi, faʻamautu le tulaga o le faʻamaʻi, faia ni faʻaiʻuga e uiga i le tali atu i le vailaʻau.

Ina ia mafai ona faʻatinoina faʻamaumauga o komepiuta, o mea faʻapitoa e taua o le trichoscope.

O loʻo faʻaogaina le masini i se mea puʻeata vitio ma se mea faʻaipoipo.. O loʻo faʻapipiʻi foi se polokalama faʻapitoa i luga ole komepiuta. E pasia e le fomaʻi le masini i le lauulu ma le ulu.

O le tulaga e faʻaalia vave lava i luga o komupiuta, o lea o le tagata o ia lava na te maitauina le tulaga o le lauulu. Ole faʻataʻitaʻiga e le sili atu ile 30 minute, ma e le faia ai ni mea le lelei ile maʻi.

Matou te ofoina atu oe e matamata se vitio e uiga i komepiuta diagnostics o le ulu ma lauulu:

Mea Taualoa

  1. Trichologist feutagaiga - tupu se suʻesuʻega o le gasegase, o loʻo faamatala mai ai faitioga. Faʻapea foi, e ala i asiasiga, ua iloa ai le tulaga lautele o manoa, ma ua auina atu mo nisi suʻega.
  2. Trichoscopy - O le suʻega lea o le laulu ma le ulu i le faʻaaogaina o se mea faʻapitoa. E faʻataʻitaʻi e le fomaʻi se mea puʻeata i le laulu o le maʻi. Na ia faasaʻoina le tulaga o lauulu ma fesiitaʻi atu i se komepiuta i se polokalame faʻapitoa. O iina, e puʻeina ma faalauteleina ai le ata faʻataʻitaʻi i nisi taimi, ona faʻatautaia lea o le setete.

O sea eseʻese faʻaopopo e mafai ai ona iloilo lauulu mai itu eseese ma tulaga, lea e mafai ai ona e tuuina atu se sili atu ata atoatoa o le tulaga o lauulu.

Faʻafetai i le suʻesuʻega, faʻaalia e le trichoscopy:

  • le aofai o lauulu i itu eseese o le ulu, o le maualuga ua fuafuaina ma o le mafuaʻaga faʻatusatusa ma le masani ai,
  • ua iloa le mafiafia o laulu o laʻau,
  • faatatauina aʻa
  • alualu toto i le papala ua iloa
  • ua iloa le tele o maʻi ma faʻamaʻi o le paʻu (faʻataʻitaʻiga, taliga, leaga, etc.),
  • ua fuafuaina ituaiga lauulu.

Faamanuiaga o Trichoscopy:

  1. E le tele se taimi. I le avea ai o se tulafono, o le taualumaga e le sili atu nai lo 30 minute.
  2. E le faia se faʻaletonu ma tiga i le tagata maʻi.
  3. Faʻafetai i le faʻataʻitaʻiga, mauaina e le fomaʻi le tele o aoga ma taua faʻamatalaga.
  4. O le taunuʻuga ua saunia i le taimi lava e maeʻa ai taualumaga.

Faʻavae ile trichoscopy ma se suʻesuʻega o le tagata gasegase, e mafai e le fomaʻi ona faia le faʻasaʻoga saʻo ma faʻatonu togafitiga.

Ata pue

Phototrichoscopy - iloiloga o le ulu ma le lauulu ma se mea faʻapitoa masini. E faʻapena foʻi i ana meatotino i le masini e faʻaaogaina mo le trichoscopy. Ae ui i lea, o lona aoga ma agavaʻa sili atu le lautele. E malosi ona tioata. O le suʻesuʻega e mafai ai ona e iloa tonu pe faʻafefea ona avea le seva o gala o le ulu, o le tulaga o lauulu e galulue.

O le faiga e mafai ai ona e iloa le tuputupu aʻe o lauulu, ma le tulaga o lo latou matua. Le tele o taimi, se taotoga faia i luga o soʻo se vaega patino o le ulu. Igoa, o le occipital, frontal pe parietal.

Phototrichoscopy Taualumaga:

  1. Se fulufulu fulufulu lauulu i se tulaga patino. Ole tele ole poloka e laititi, e masani lava e le sili atu nai lo le 0.8 ile 0.8 cm.
  2. Tuu le eria mo le 2 aso.
  3. O le nofoaga o lo o pisia i se vali lea e leai se amonia.
  4. I le faʻaaogaina o se meafaigaluega faʻapitoa, o lauulu tuputupu aʻe ua fuafuaina, o la latou numera ma suiga ua faʻaalia.
  5. O mea e teuina, iloiloina, ma o se faʻaiuga faia e uiga i le tulaga o lauulu.

Ata pueata

O le phototrigogram o se gaioiga lea e fai ai le suʻega o le ulu.. E lua vaega o le paʻu ua filifilia lea na amata ai le pala. O lauulu e pueina i laʻasaga eseese.

O le polokalame pueina vaega o le paʻu, ona fuafua lea o le aofaʻi o lauulu i le 1 sikuea senitimita, iloilo vaega eseese o le tuputupu aʻe, fuafua ai le averesi o fua faatatau o foliga mai o lauulu fou. Faʻavae i luga o le ata e mafai ona e iloiloina le maualuga o lauulu ma le iai o le susu, fula ma isi faʻafitauli o le ulu.

O le mea autu mo le phototrichogram taualumaga o soʻo se ituaiga o pulu pulu pe o le masalosalo foi i ai.

Sauniuniga mo komepiuta diagnostics o lauulu tulaga:

  1. E fautuaina e sau i le taualumaga ma se palapala ulu.
  2. Aua le vali lou lauulu mo 2 vaiaso.
  3. Alo ese mai le faʻaogaina o mea teuteu oloa.

Contraindications mo suʻesuʻega:

  1. Maʻitaga
  2. Oncological ma isi faamai i le ogaoga vaega.

Matou te ofoina atu oe e matamata se vitio e uiga i le umiaina o se phototrichogram o lauulu:

O le tagata maʻi o le a faʻaalu i le suʻesuʻega mai le 1,500 rubles, afai e tatau ona faia se suʻesuʻega sili atu ona lelei, o lona uiga o le tau mai le 5,000 rubles.

Ona o le eseese o nei faiga fou mo le iloaina o lauulu ma le ulu, e tele faʻafitauli e mafai ona alofia, faʻapea foʻi ma le saʻo lelei tausiga o lauulu. Saili taimi i luga o le tulaga o le lauulu o le a fesoasoani e puipuia lona matagofie mo le tele o tausaga.

I la matou poloketi

Maua fua faʻatalanoaga a fomaʻi

Mautinoa lelei o togafitiga e faʻavae ile falemaʻi asiasiga

Faigofie tele ile fomaʻi saʻo

Mafuaʻaga, faʻaaliga, togafitiga ma le puipuia

Ole faʻamoemoe autu ole portal

Sefe lou taimi e suʻe ai se fomaʻi poʻo se maʻi suka, faʻapea foʻi ma falemaʻi mo togafitiga o soʻo se maʻi.

Matou faʻapopopoina se faʻailoga o fomaʻi falemaʻi e faʻavae i luga moni o latou gasegase!

Tuʻu tali i au fesili e uiga i le soifua maloloina.
E mafai ona e ola maloloina i luga ole laiga! Aunoa ma le tuʻua o lau komepiuta, o le a e mauaina faʻamatalaga atoatoa e uiga i lou soifua maloloina ma faʻamatalaga mo le faʻaleleia.

“Ponesi” - e te maua ponesi i le faia o se feiloaʻiga ma fomaʻi poʻo falemaʻi e ala i le tatou portal.
Ma le isi, o le tau o le ulufale e matua ogatasi ma le tau ile falemaʻi lava ia. Ma faʻafetai i faʻaputuga na aoina, ua e maua le avanoa e asiasi ai i se fomaʻi maua fua, maua se saofaga i le lomiga o Moskovsky Komsomolets (o matou faʻamatalaga faʻatatau) poʻo ni mea lelei meaalofa
(mea faigaluega o le aiga, faʻaeletonika, oloa a le aiga ma lalelei).

Ponesi
i le ulufale atu i
le taliaina

"Self-diagnosis" o se polokalame e mafai ai ona e taliina le fesili "Aisea e afaina ai."

E tatau ona e taʻi naʻo le 3 faamau, filifili lau faʻafitauli mai le lisi, ma o le a faʻaalia mea uma e te manaʻomia e fofo ai:

  • a ni suʻesuʻega e taʻu atu,
  • o a ou faʻamaʻi e ono maua ai
  • e ogaoga tele
  • o le fea fomai o le a fesoasoani

O le tagata lava ia-faʻailoga o se vaega o polofesa ma sui o faʻafomai fomai. Sili atu 30 iloga fomai o Lusia o eseese faʻapitoa galulue i luga o le polokalama.

O le pasiina o oe lava-faʻataʻitaʻiga, e te le manaʻomia le asiasi i se fomaʻi ae e te leʻi maʻi. E mafai ona e sau vave ia te ia ma ata ma auiliiliga tali.

I le aso Fepuari 15, 2018, o le V Annual Conference “Solitulafono e mafai ona faia faʻafomai.

E tusa ai ma le faʻavae Isalama, soifua maloloina o le tagata o se meaalofa mai le Atua, lea e tatau ona ia puipuia.

E tusa ai ma fuainumera WHO, sili atu nai lo 50% o le lalolagi faitau aofai o tagata ua aafia i le آن لائن helminths. Se tasi o.

O atigilima ua teuteuina lelei o se faʻailoga e le gata i le matagofie, ae o le soifua maloloina. Vaʻai fomaʻi vaai.

O le tapaa e ulaula e aofia ai le sili atu i le 10 afe mea leaga. I latou, toetoe lava 200 I.

O le a le mea faʻaigoaina faʻamatalaga

Suesueina o le ulu ma le lauulu e faʻaaoga ai mea faigaluega faapitoa e faʻaalia ai se ata saʻo o le faʻamaʻi. O metotia faʻaigoaina o aso nei e aofia ai le suʻesuʻeina, maitauina uiga o maʻi ae leʻi maeʻa togafitiga. E teuina uma tali. O masini faʻailoaina o loʻo faʻatinoina i falemaʻi faʻapitoa, o fale lalelei e faʻaaogaina:

  • Vitio mea pueata ma le faʻailo E mafai ona mafaufau i mea laiti.
  • Komepiuta ma mataitu. O le ata e lafoina mai i le mea puʻeata, e mafai ona sefe, faia ni suʻesuʻega. E i ai polokalame faʻapitoa mo galuega.
  • Ata pueata puʻeina ata tui.

O a faʻamaumauga a komepiuta faʻaalia

Suesuega faʻatautaia e se trichologist faʻaaoga komepiuta diagnostics maua le autu autu - e iloa ai le natura o le lesi, e faʻamautu ai mafuaʻaga o le faʻamaʻi. Ole togafiti ole laulu ma le ulu e faalagolago ile mea lea. O le sili atu le saʻo o le suʻega, o le sili atu ona aoga iʻuga. Ona o le faʻateleina o le faʻateleina, polokalama komepiuta faʻapitoa, ua mafai ai ona saʻo tonu faʻamaʻi o le ulu ma le laulu.

Faʻaaogaina suʻesuʻega komepiuta suʻesuʻega:

Manulauti Faailoaina Faafitauli

Faʻaletonu sebum secretion

Lauulu fua foloa

Le ova, moe moe

Lauulu tulaga i lona umi

Le tulaga o le paʻu i luga o le ulu

Inflammation, mycosis, peeling, vevela

Le gaioiga o le sebaceous glands

Prolapse, fetolofi, mago

Taliga o le ulu, faailoga o le psoriasis, seborrhea

Density o lauulu i nisi vaega

Nofoaga e ono le o iai se vao

Faʻafefea ona faʻamalamalamaina le lauulu ma le uluulu?

Suesuega faʻaaogaina phototrichograms ma trichograms o loʻo faʻatinoina e ala i le faʻafesoʻotaʻi o le mea puʻeata vitio i se vaega patino o le ulu. O loʻo aliali mai se ata i luga ole mataitu. Ole siʻitia e fuafua i le filifilia o tioata faʻapitoa. Ina ia mafai ona faʻatinoina saʻo galuega e faʻaogaina ai siaki mea faigaluega, e manaʻomia muamua sauniuniga. Le faia o lenei:

  • aua le fufulu, aua le vali lou ulu mo le lua vaiaso,
  • e faʻateʻesea mai le faʻaaogaina o mea teuteu teuteu mo tausiga, teuga,
  • e tafi se vaega o le ulu - faʻaaoga le phototrichogram teknik (faia e se trichologist).

Trichogram

Le faʻaaogaina o lenei metotia, se uluai faʻamaʻi e faia e faʻaaogaina ai se ata pueata faʻapitoa. E mafai ona mafaufau i luga o nofoaga faʻapitoa i tele faʻalauteleina, e iloilo ai le aoga o togafitiga. O iʻuga o loʻo faʻaalia lea i luga o le siaki. I le taimi o le suʻega, o se siama e mafua ai le paʻu, o le tulaga o le folikel, o le faʻamaʻi na maua mai. Trichoscopy iloilo le tulaga o le lauulu e ala i faʻailoga:

  • lapoa
  • aofaʻi atoa
  • fuainumera o punavai
  • pasene o maloloina ma mamai,
  • maualuga i le sikuea senitimita.

Iloiloga lautele o lauulu mo le iloa vaega

O lauulu e iai le tomai e faʻaputu ai faʻamatalaga e uiga i tagata olaola. A maeʻa ona faia se auiliiliga ole au, e mafai lava ona iloa ma le tonu tele le tulaga o le ulu ma le atoa o le faʻalapotopotoga. O le masini e maua ai 40 ituaiga o vailaʻau. Suesuega faʻailoilo mo tulaga elemene fesoasoani:

  • saili pe o iai se le talafeagai o faʻailoga i lauulu,
  • fuafuaina le tele po o le le lava o vailaʻau vailaʻau i le tino,
  • iloa ia faʻailoga o le oona i mea oona, toxins.

Masini mo diagnostics

Ina ia saʻo le iloa ma iloiloina le tulaga o lauulu ma paʻu, faʻaaoga masini faʻapitoa. E sili ona lauiloa:

  • Dermatoscope Aramo SG. O le pusa e aofia ai mea pueata vitio, o se seti o tioata ma eseese faʻatelega. Fesootai ile komepiuta. E tele polokalame i totonu ole masini. Faʻaaoga i falemaʻi faʻapitoa ma fale faʻalelei.
  • Aramo feaveaʻi masini siakiina. Pamu faʻagaoioia. E le manaʻomia se komepiuta, pei ona i ai i totonu o le touch screen - e faigofie tele mo le faigaluega i nai ofisa laiti. Faataga oe e faia se faʻateleina o le 1000 taimi.

Tekonolosi komepiuta mo le faʻailoaina o lauulu ma le sulu: e faʻafefea ona alu?

I le taimi o le faʻagasologa, e suʻe ai le ulu ma le laulu e faʻaogaina se trichoscope - o se mea faʻapitoa. O loʻo ia te ia le ata puʻeata ma se mea puʻupuʻu e faʻateleina le ata i le tele o afe, pe o le selau ma selau o taimi. O le vaega suesue i nofoaga eseese ua siakiina e le sensor faapitoa ma le malosi vitio mea pueata ma backlight, ma o le ata mai le mea pueata lafoina i le komepiuta mata. O lea faʻatagaina fomaʻi e suʻesuʻe le tulaga o le paʻu, lauulu ma faia se maʻi. Ole tau e le maua ai se faʻafitauli mo le maʻi, leai se mea. O le tagata maʻi e mafai lava ona ia fuafuaina le tulaga o lauulu ma le ulu.

Pe a manaʻomia faʻailoga o le mafaufau: o mafuaʻaga o tagata na amataina

E masani lava, o le faʻailoaina o le tulaga o le laulu ma le ulu e fai ma mea taua:

  • Ua faaleagaina lauulu, mago ma malepelepe.
  • O gaʻo manoa, poʻo le iai o se ituaiga fefiloi: gaʻo i aʻa ma i le taimi lava e tasi e faʻamago i pito o latou lava.
  • O le lauulu sinasina e le fesoʻotaʻi ma le matua.
  • Alopecia o soʻo se ituaiga, pe sili atu i le faigofie, lauulu leiloa.
  • Seborrhea.

Fesoasoani ile togafitiga - faailoaina o le tulaga o loʻo iai nei o lauulu:

O faʻamatalaga e fesoasoani i le fomaʻi ia maua:

  1. Le ituaiga o lauulu, faapea foi ma le tulaga o loʻo latou sailia mai aa i le pito.
  2. Ituʻaiga o le papale. O le setete o lo oi ai.
  3. Le lapoa o le lauulu folika.
  4. Le fuaʻaga na gaosia ai le sebum.

Lenei o le a fesoasoani e faʻailoa mea uma o iai nei suiga i le fausaga o lauulu pe vaʻaia foi ni mea o faʻaleagaina i le ulu.

E faʻailoa e le vaega o suʻesuʻega le leiloa o lauulu ma isi faʻamaʻi?

I le faʻaogaina o mea faʻataʻitaʻi, e fuafua ai e le fomaʻi le aofaʻiga o soʻo avanoa i le nofoaga o le sikuea e tasi le senitimita, faitau ai le numera o lauulu manifinifi o le tino, atoa ai ma le aofaʻi atoa.

Na ia mauaina pe o iai ni faʻailoga o faʻamaʻi o le paʻu, fuafua pe o le a le tulaga o lauulu na pa'ū i le 24 itula mo tagata gasegase taʻitoʻatasi. O nei faʻailoga e faʻatusatusaina ma le masani, i luga o le tulaga lea e faia ai se faʻaiuga e uiga i le iai poʻo le leai o se faʻamaʻi, e uiga i le amataina o se faʻafitauli.

O le lelei o lea faʻagaioiga o le komipiuta lauulu suʻesuʻega o le a faʻatagaina oe e faia se tagata faʻavae mo le manuia togafitiga ma le toe faʻaleleia o le masani ai lauulu ulu.

Taua! Afai e vaʻaia e le fomaʻi le manaʻoga, ona ia fautuaina lea ni suʻesuʻega ma ni suʻesuʻega. E tupu lea mea pe a masalomia o le le lelei o lauulu e fesoʻotaʻi ma se maʻi matuia. Lenei auala fesoasoani mo le fofoina o le faafitauli malamalama lelei, ma filifili le sao togafitiga.

E leai ni contraindications le faiga, e saogalemu. O loʻo i ai ni vailaʻau mo nisi auala togafitiga, o mea taatele ia o le maʻitaga, faʻasusu, susu, kanesa, ogaoga tulaga o le faʻamaʻi.

E le manaʻomia ni sauniuniga faʻapitoa mo se suʻesuʻega faʻalelotu, naʻo le alo ese mai i le sitaili ma le pisia ile po ole taimi ole gaioiga.

Afai ei ai ni au masalosaloga o le alopecia, ua e le fiafia i le tulaga o lou laulu ma le ulu, aua le maimau lou taimi i togafitiga fale. Vaʻai ile taimi nei e iloa ai faʻafitauli metotia. Manatua: i taimi amata o le faʻamaʻi, e sili atu le faigofie ma taugofie le faʻamaloloina.

Pe a manaʻomia faʻailoga o le mafaufau: o mafuaʻaga o tagata na amataina

E masani lava, o le faʻailoaina o le tulaga o le laulu ma le ulu e fai ma mea taua:

  • Ua faaleagaina lauulu, mago ma malepelepe.
  • O gaʻo manoa, poʻo le iai o se ituaiga fefiloi: gaʻo i aʻa ma i le taimi lava e tasi e faʻamago i pito o latou lava.
  • O le lauulu sinasina e le fesoʻotaʻi ma le matua.
  • Alopecia o soʻo se ituaiga, pe sili atu i le faigofie, lauulu leiloa.
  • Seborrhea.