Alofaia

Mafuaʻaga ma togafitiga o le autoimmune alopecia (lauulu leiloa)

O mea nei e mafai ona faʻaosofia ai le pa'ū malosi:

  • le talafeagai tausiga: le faʻaaogaina o le selu uʻamea, laupepa e le tutusa ma le ituaiga o laulu, faʻamamago soo ma se fulufulu tagata, fusifusi lalagaina,
  • afaina masini ma manuʻa i le ulu,
  • faaumiumi le faʻaaogaina o pulou fufusi - toto faʻataʻamilomilo ma kapilerari o ulu ulu ua faʻamalosia, toto toto o faʻalavelave ma o se taunuuga, lauulu pa'ū,
  • masani masani staining ma discoloration o curls taitai atu ai i le faaputuputuina i totonu o le tino o le malosi vailaau elemene e faaosofia malosi lauulu,
  • faaumiumi le faʻaalia i le susulu o le la - le ultraviolet radi thins o le lipid ata e puipuia le lauulu mai le faʻatamaʻi faʻaleaga,
  • a faaumiumi tulaga o mafatiaga ma le popole popole faaosofia ai le palaa tusa lava pe lelei tausiga ma taumafa,
  • leaga leaga - ulaula, ava malosi - faʻaletonu le alu atu o le toto o aano o le ulu, o le faʻaiuga o lea ua vaapiapi ai talutalu, feololo le folo, oti le lauulu.

Maʻi Lauulu Maʻi

I tua atu o mea taua ua lisiina i luga, o loʻo i ai se numera o faʻamaʻi, o le atinaʻeina e mafai ona fesoasoani i le faʻagasologa o le pala.

Tele o tulaga manaʻomia mo le fauina o le alopecia i tamaloloa ma fafine e ese. I le feusuaʻiga lelei, o faʻamaʻi nei e mafua ai le leiloa o lauulu:

  1. Endometriosis O le faʻatupu faʻafitauli o le faʻavaeina o sela endometrial, o loʻo tupu ai le endometrium i fafo atu o le tino o le uta, e faʻalavelaveina ai le faʻagaioiga masani o ovaries. O le mea ua tupu, ua tigaina le tagata gasegase i le tiga, faaumiumi toto. O le fausaga o lauulu folau ua malepe, o le faʻagasologa o le tulaʻi o le tulaʻi mai.
  2. O le Progesterone hormone kekurangan. I le taimi o maitaga, menstruasi, menopause, poʻo ovari faamaʻi i se fafine, le faailo o le hormone progesterone i le toto suia. O lona afaina e aʻafia ai le tulaga lautele o le gasegase, e afaina ai le soifua maloloina o le paʻu ma lauulu.
  3. Anemia O le leai o se uʻamea i le toto (anemia) e masani ona faʻamaonia i fafine. Le uʻamea le lava faʻaosofia le faʻatamaʻia o folika lauulu ma puipuia ai le faʻavaeina o soʻo foliki fou. E le mauaina e le folini polotini mo le porotini mo le masani ai o lauulu ulu. O le mea la ua tupu, ua matua manifinifi le laulu.
  4. Maʻi faamaʻi. Sili atu hormone (hyperthyroidism) poʻo a latou le lava le gaosia (hypothyroidism) o se faʻailoga uiga o fafine. Ole homone o laʻasaga e faaolaola ai lauulu ulu, faʻaosofia ai le vaevaeina ole lauulu. O le le paleni o hormones e faʻatupuina ai le leiloa o lauulu.

Lapataiga! E masani lava, a uma ona vave leiloa mamafa, fafine maitauina se faʻaletonu i le tulaga o lauulu. Le tele o taimi e mafua mai i faʻafitauli i le manava, mo se faʻataʻitaʻiga, atrophic gastritis poʻo siama i le Helicobacter pylori microbe. I le le maua ai o togafitiga talafeagai, o le tulaga e ono faʻateteleina lava, agai i le alopecia.

Afai o le mafuaʻaga o le alopecia o se maʻi ma o le tagata maʻi o se tamaloa, ia e foliga mai o se tasi o faʻamaʻi lea o loʻo faʻaalia i lana faʻamaumauga faʻapitoa

  1. O le faʻaʻautama o le faʻaʻautama. Neurologology pathology mafua mai i le metabolic disorder i le tino. Ua faaleagaina mea elemene ole intervertebral. Ua tigaina le tagata maʻi i le ua ma le tua. Deformation faaosofia muso cramps ma fusi neura. Ua faaletonu le tafe masani a toto i tisiki. Lauulu folo vaivai ma faasolosolo oti.
  2. Nimonia O se maʻi ogaoga faamaʻi e tupu i luga o se talaaga o le maualuga o le vevela o le tino, fesoasoani e faʻalavelaveina le vaega o lauulu tuputupu ae ma goto.
  3. Ole vitamini. O le le lava o vitamini ma minerale i le tino e faʻalavelaveina metabolic faʻatonuga ma le toto o feʻaveaʻi i totonu o aano. O le mea la lea ua tupu, e le maua e le folo o laʻau meaʻai talafeagai, faʻavaivaia ma amata ona paʻu'ū.
  4. Faamaʻi o le ate, pancreatitis. Ova soona inu ava, vailaʻau oʻona, le puleaina o vailaʻau - mea uma nei faʻatinoina le gaioiga o le faʻaleagaina o sela o le ate ma le pancreas. O le mea ua tupu, ua faʻaletonu le auala masani o le faʻaaogaina o mea taua mo le tino. O le paʻu, fao ma le laulu na mafatia, o loʻo faʻagaioia le faiga o le pauna.

E tusa lava po o le a le itupa

Tusa lava po o le a le itupa, o nei tulaga faʻatonutonu e ono faʻatupuina le pala:

  • Helminthiasis. E le o ituaiga uma o namu e mafua ai le laulu malosi. O le mafuaʻaga o le alopecia o le faʻamaʻi i le helminths, mafua ai le leai o se porotini i le tino (mo se faʻataʻitaʻiga, povi sapalai). A faʻavaivaia le puipuiga o le tagata, ua le mafai e ia ona teteʻe atu i le helminthiasis. O le iʻuga, o le puipuiga faʻamalosi e faʻasolosolo malie ese atu, le aofaʻi o porotini i le toto e faʻaititia. O le faʻagasologa o le tuputupu aʻe o le ola o fulufulu mata e faʻalavelavea, alopecia atiaʻe.
  • Oncopathology. O lauulu paʻu e mafua ai le tele o kanesa pei o le togafitia ma vailaau vailaʻau. E lua a latou aʻafiaga ile tino. I le tasi itu, latou fasioti sela kanesa, faʻamamaina le mafuaʻaga o malignment tumors, i le isi itu, latou faʻaleagaina sela maloloina (aofia ai ma fulufulu ulu) ma faʻatupu ai le pala.
  • Diabetes mellitus. Pathology, faaosofia e metabolic faaletonu, suia le masani siosiomaga toto toto. O le mea la lea ua tupu, ua oʻo ifo le tino, ua atili ai ona feololo moli o le okesene, faʻamalosi ma amata ona paʻu'ū.
  • HIV Faʻavaivaia vaivai o le tino i lalo o le faatosinaga o soʻofaʻatasi faʻataʻitaʻiga faʻafitauli o le tino, mafua ai le laulu toaga. Ina ia taofia le faagasologa o le puluvasa i se tagata HIV-afaina, masani ona taumafaina o tui puipuia imunomodulating ma multivitamin o le a fesoasoani.
  • Dysbacteriosis faʻa O se faʻafitauli o le tino i totonu o le tino mafua ai faʻalavelave o le microflora. Toxins, o le salalau atu i le toto toto i le tino atoa, mafua ai le matua oona. Ole tele o siama ole manava, e mitiia elemene uʻamea, ma faʻaitiitia ai le tulaga masani ole ferritin. O le maualalo o le ferritin e tau atu i le mea moni e faapea o tisu ma fulufulu laʻititi maua itiiti taumafa, faʻavaivaia ma faʻasolosolo ona paʻu ese.

O se mea taua! E mafai ona e taofia le alopecia e ala i le faʻaumatia o le mafuaʻaga o lona mafuaʻaga, o lona uiga, i le faʻamaloloina lea o le faʻamaʻi e mafua ai le leiloa o lauulu.

O a vailaʻau e mafua ai le leiloa o lauulu

O le le togafitia o vailaʻau mafai ona mafua ai le alopecia.

Vailaau, o le gaioiga lea e mafai ai ona faʻatupuina le pala:

  • sauniuniga maua mai le vitamini A, - Akutan,
  • anticoagulants - Sofarin, Kumazhdin,
  • vailaʻau e faʻamalosi ai le toto kolose, - Lopid,
  • antidepressants - Sinekvan, Paxil, Zoloft,
  • antifungal sui
  • beta blockers - Timoptik, mata mata,
  • vailaʻau e faʻaititia ai le toto maualuga - Tenomin,
  • fananau mai pepe ma hormonal fualaau faasaina - prednisone,
  • vailaau anti-inflammatory - Naproxen,
  • vailaau togafitiga - Roaccutane,
  • vailaau.

Ole le togafitia ole vailaʻau e le afaina ai le tulaga ole flora ole laʻau ma le tuufaatasiga o vitamini B. Faʻatasi, nei mea e faʻatinoina le faʻagaioiga o le faʻaumatia o le folika lauulu ma le pauna.

Taimi taimi e faʻamamaʻia ai faʻamaʻi o totoga i totonu ma totoga, o se agavaʻa faʻafoe i le togafitiga ma faʻatonutonu e fomaʻi o vailaʻau togafitiga o se mea e mautinoa ai le toe faʻafoʻiina o le mafiafia o le lauluʻulu ma puipuia le toe siʻi o le alopecia i le lumanaʻi.

Faʻafuaseʻi oʻo le popolevale: faʻavasegaina ma mafuaʻaga

Lauulu leiloa i nisi vaega o le ulu, e tau atu i se taamilosaga taulai o pala, i klinik dermatology e taua o le upu "alopecia areata." O le maʻi foi isi igoa:

  • faapitoa alopecia,
  • Pelada
  • lapotopoto loʻo,
  • faaooina le pala.

Focal baldness - o se maʻi e seasea lava, e fiafia i ai o le lauulu e amata e aunoa ma se manino muamua mafuaʻaga, ma faʻafuaseʻi foʻi ona taofi.

O le faamaʻi e mafai ona tumau mo se taimi umi ma oo atu ai i le matua leiloa le laulu e le gata i luga o le ulu, ae faapea foi i luga o foliga (lauulu, fulufulu mata mata) ma le tino, ma e mafai ona vave taofia, ma le tuputupu ae o lauulu toe amata.

O mafuaʻaga o le alopecia areata e leʻo manino. E masani lava ona faʻaopopoina le paʻu i maʻi auga o le tino (hypoparathyroidism, muamua adrenal le lava, lymph leytic tiroiditis ma isi), lea e mafai ai ona faamasinoina alopecia pei o se pathology ei ai le autoimmune natura o mea tutupu.

O nisi tagata suʻesuʻe e faʻafetaia mea leaga nei i mafuaʻaga o le lapotopoto o le paʻu:

  1. Mafaufauga mafaufau. E tusa ai ma le talaʻaga o le tagata gasegase, sa maua se mafutaga i le va o lauulu leiloa ma le popole. O lea, i le 87% o tagata gasegase, o le faʻafuaseʻi o lagona le loloʻau ae na muamua lava i lagona o le vevesi.
  2. Le lava ole zinc ma le uʻamea i le tino.
  3. Faʻafitauli o le neura ma le faʻaogaina o mea.
  4. Faapitoa vala.

E tusa ai ma le faiga o mea na tutupu, 6 ituaiga o alopecia faʻapitoa e iloga:

  1. Le masani masani. E atiae i le matua o 20 i le 40 tausaga.
  2. Muamua. E tupu mai aʻo avea lea ma tulaga o loʻo loma le atinaʻeina o le toto maualuga.
  3. Taʻutaʻe. E faʻatasia faʻatasi ma faʻamaʻi atopic: bronchial asma, dermatitis.
  4. Autoimmune. E tupu faʻatasi ma isi maʻimune faʻamaʻi.
  5. Fefiloi. E tupu tele i tagata matutua ma e iloga i le lemu o le faʻamaʻi.

E faʻapena foʻi ona aʻafia le lalafi i tagata o soʻo se matua ma le itupa. O faʻamaumauga, o lenei faʻafitauli e na o le 2% o le faitau aofaʻi o tagata o le lalolagi.

Faailoga ma auga ole ala ole alopecia

O lauulu e amata ona paʻu faasolosolo malie mai, e fai ai ni paʻu mo le tele o vaiaso poʻo masina. E le gata i lea, o le tagata maʻi e le o maua se mea leaga i le taimi o le fauina o se mea galu.

E le faʻapopoleina le ala o le faʻamaʻi. O isi taimi o lauulu tuputupu aʻe i le mea o le pala ua toe faʻaleleia atoa, ae i le taimi lea, fou paʻi papala e fausia i isi vaega o le ulu. O isi mea faʻamaʻi, e taofia le faʻamaʻi ma e le faʻapopoleina le tagata maʻi mo le tele o tausaga. Pe faʻaalia se uiga masani: faʻateleina o loʻo i ai ni vaʻa ma le foliga mai o mea fou - o se faiga faʻapena e mafai ona tumau mo le tele o tausaga.

I le taimi o alopecia, e tolu vaega e iloga:

  1. Alualu i luma. Lauulu leiloa i le ogatotonu o pulu, ma toega lauulu e faigofie ona aveeseina pe a latou miti. O paʻu o i lenei nofoaga e iai le mumu ma mumu lona ulu. I le pito o le mataʻitu, lauulu ua gagau ese ma mafiafia mafiafia i pito.
  2. Tumau. O le paʻu i le paʻu e le o suia, "gagau ese" lauulu i tuaoi o le taulaiga, e le pei o le tulaga muamua, e le o fuafuaina.
  3. Toetu. Ua amata ona aliali mai lauulu fou ile paʻepaʻe, muamua manifinifi ma e le lanu (fluffy), na faʻasolo malie lava le mafiafia ma lanu.

Faʻalagolago i le vaega o le lesi, o se vaega atoa e iloga foʻi, iloga i le leai atoa o lauulu i luga o le ulu, subtotal - i nofoaga e iai le soifua maloloina lauulu ma lautele e puipuia i luga o le ulu, lea e faʻaalia i le leai o se lauulu i luga o le tino, foliga ma le ulu.

Auga o nesting baldness

Ole auala iloga e suʻesuʻeina ai le pala o se suʻesuʻega mai fafo ole ulu o le tagata.

Faatasi ai ma le fesoasoani a vaaia vaʻaia o tutupu i luga o le paʻu ma lauulu o le gasegase, o le tagata faʻapitoa pule e faia se muamua faʻailoaina.

Ina ia fuafuaina le mafuaʻaga o alopecia ogatotonu, faʻapea foi ma le eseesega auga o gasegase, faia nei suʻesuʻega:

  • biochemical ma suʻega toto tele,
  • suʻega o le toto mo le syphilis ma le HIV,
  • fuafuaina o le hormone toto,
  • suesuega o mea i totonu o le tino,
  • auiliili microscopic faitauga,
  • MRI
  • Ultrasound o manava, adrenal glands, ovaries.

Faʻapea foi i tagata gasegase, ua fautuaina e soalaupuleina se fomaʻi o nifo, endocrinologist, nephrologist.

Togafitiga togafitiga

Ole lautele o togafitiga ile alopecia areata e le o iai. O togafiti togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi, faʻavae i luga o mea e pei o le gasegase o le matua, tulaga o le faʻamaʻi, ma le tikeri o lona ala.

O le faʻamamafa taua i luga fafo togafitiga:

  1. Hormonal o suauu o le glucocorticosteroid vaega. Ole suauu o le Betamethasone o loʻo tuʻuina atu i fafo ile nofoaga o loʻo afaina ile faʻalua ile aso mo le lua masina.
  2. Intradermal tui. O loʻo tui i totonu o le vaega tui puipui o le betamethasone poʻo le diprospan i le latou tui.
  3. O se faʻataʻitaʻiga togafitiga, faʻapipiʻi, vaifofo ma fulufulu mo lauulu tuputupu ae faʻatatau i le minoxidil ua faʻaaogaina: "Generolon", "Alerana", "Regein".

I totonu faʻatonu vailaʻau 'apamemea, uʻamea ma le zinc i papa. Ma latou faʻaaoga foi vailaʻau e faʻaleleia ai le microcirculation: chimes, pentoxifylline, trental.

O metotia o physiotherapy e matua manuia lava i le togafitiga o le pulu: electrophoresis, galvanization, photochemotherapy, darsonvalization, cryomassage.

O le a le mafuaaga

Na amata ona leiloa le laulu ina ua maʻito, atuatuvale, ona o le matua? Pe na palasi lauulu, mago, paʻu'ū laʻei? Taumafai i le atinaʻeina o le USSR, na faʻaleleia e le tatou saienisi i le 2011 - RAMAI MEGASPRAY! O oe o le a maofa i le taunuuga!

Na o mea masani. 50% toese mo tagata faitau o la matou 'upega tafaʻilagi. Leai se totogi muamua.

Afai e aliali mai alopecia, o mafuaʻaga o lenei mea ua aliaʻe mai i le tino puipuia o le tino. O se faʻaletonu i lana galuega, ua iloa o lona lava fulufulu ua avea o se sui mai fafo, lea e faʻasaga i ai le T-lymphocytes (i lalo o tulaga masani, latou te puipuia le tino o le tagata mai le gaioiga o meaola - siama, siama, ma sela sela). I le maeʻa ai o se osofaʻiga o lo latou lava faʻaletonu, o moli e alu ese mai le taimi malosi e oʻo i le moe (ua le tumau le tuputupu ae o lauulu mo le tusa o le 3 masina), ona amata loa lea ona amata ona paʻuʻulu lauulu. Ona o le "moe" o le pulu, o latou taimi vave suia ma mea fou e le tupu ma o le laulu o tagata ua aulelei toe manifinifi. Le toe faʻaleleia o le fulu e tupu faʻasolosolo ua mafai naʻo le iʻuga o le faʻaiuga o le lymphocyte. O mafuaaga mo le amataina o se tali mai i le tino lava ia ma a aunoa ma togafitiga talafeagai, o le faiga e mafai ona toso pea mo le tele o tausaga.

Alopecia mafai ona tupu mai i se taunuuga o le faʻateleina o le gaosia o le itupa o aliʻi, ona taʻua lea o le androgenic. Ole mafuaaga lea e faʻaosofia ai lauulu ile sili atu ile 90% o mataupu. Afai mo tamaloloa o se tulaga masani lea, ona i ai i le fafine fafine faʻailo se malfunction i le endocrine faiga. Male alopecia amata i se suiga i le lauulu i le muaulu (o le tua e faasolosolo lemu lava loloto), o le lauulu lauulu leiloa i le parietal sone faasolosolo faateleina ma ina ua mavae le foliga mai o nila, le taulaʻi faʻalautele i le pito o le lauulu tuputupu ae sone.

O le fafine androgenic alopecia o loʻo faʻailoaina i se ofu manifinifi o le laulu i luga aʻe o le ulu o le ulu. O le toe faʻaleleia o le malosi o le lauulu e mafai naʻo le maeʻaina o le mafuaʻaga o le suiga o le gaosiga o le gaosiga.

O mea taua o le alualu i luma o le pipisi i le tino e taua foi o le mafuaaga o le alopecia. O faʻafitauli tau le mafai ona maua i nofoaga eseese: i totonu o le gutu (nifo ma gusi), i le pharynx, i ovaries, i le tonsils.

O faʻalavelave i le faʻatinoina o le glands e mafai ona mafua ai le alopecia.Aemaise lava, o le thyroid gland ma ovaries i fafine e mafai ona aʻafia ai le maualuga o laʻau lauulu.

I nisi maʻi, alopecia tulaga lua (systemic lupus erythematosus, syphilis, scleroderma) ono tupu aʻe. I lenei tulaga, e toe faʻafoʻi mai le folini i lauulu i lo latou tulaga masani, e manaʻomia le togafitia o ia faʻamaʻi. Afai ua leiloa le lauulu e le gata i luga o le ulu, ae faapea foi isi vaega o le tino (axilla, vae, lima, puʻeleʻele vaega), ona mafua ai le mafuaʻaga o se matuitui kanesa.

A maeʻa ona faʻamatalaina le mafuaʻaga o lauulu leiloa, o togafitiga uma o loʻo faʻasino i lona tuʻuʻesea. E tatau ona e sauni mo le mea moni o le alopecia e togafitia mo se taimi umi ma i lalo o le vaʻavaʻaia faʻaeteete a fomaʻi. Lava le faʻamalolo o tagata e seasea lava, peitaʻi o mataupu faapena ua lipotia. Afai o le faʻamaʻi e tulaga lona lua, ona tatau lea ona faʻamaloloina le mafuaʻaga autu ma o le faʻateleina o le laulu.

Faatasi ai ma le eseʻesega faigata o focal alopecia, togafitiga e tusa ai ma le 2 polokalame e mafai ona faʻaaogaina:

  • Afai e oʻo i le 50% o le lauulu e leiloa.
  • Afai ua sili atu ma le 50% o lauulu ua leiloa.

Afai o le alopecia e taulaʻi ma itiiti ifo i le 'afa o le lauulu ua leiloa, o lona uiga o togafitiga e aofia ai vailaʻau nei:

  1. Corticosteroids. E mafai faʻapitoa talosaga i le ituaiga o fulufulua i fafo (kulimi) poʻo le intradermal pulega tuusao i le nofoaga o botdness.
  2. Retin-aofia sauniuniga i foliga o se uu (gel).
  3. Minoxidil Sa uluaʻi fatuina mo le togafitiga o le toto maualuga, peitaʻi e faʻaalia se iʻuga lelei pe a faʻapipiʻi pito i luga mo le togafitiga o lauulu leiloa. Masalo sui ile aso atoa ma tapenaga ole retina.

Afai e sili atu i le 'afa o le laulu e leiloa i le taimi o le focal alopecia, o lona uiga, o le togafitiga e faʻavae i luga o le polokalame lenei:

  1. Corticosteroids. Faʻaaoga i totonu pe o se tui.
  2. PUVA togafitiga. Le taliaina o se mea mata faʻaaloalogia faʻamalosia e le ultraviolet radi.
  3. Le faʻaaogaina o mea tuʻuina atu i mea gaʻo ma mea palaʻai saʻo i vaega o le pulu.
  4. Cytostatics (immunosuppressants) o loʻo faʻaaoga e poloka ai se mea e tupu ai le taimi.

Afai o le alopecia e mafua mai i le le paleni o le hormonal, o lona uiga, o vailaʻau faʻapitoa o se fofo aoga mo fafine, ma mo tamaloloa, o se vailaʻau faʻapitoa e taofia ai le gaioiga o le 5-alpha reductase.

Togafitiga ma soʻo se polokalame faʻatinoina mo le itiiti ifo 3 masina ma faʻaauau pea seia oʻo i le amataga o fou lauulu tuputupu ae. O le tagata taʻitasi ma le umi o le vasega ua filifilia e le fomaʻi.

O a matou tagata faitau ile latou faʻamatalaga e faʻasoa mai o loʻo iai 2 o le sili ona aoga fofoa e puipuia ai lauulu, le gaioiga e faʻatautaia i le togafitiga o le alopecia: Azumi ma le RAMAI MEGASPRAY!

Ma o le a le filifiliga na e faʻaaogaina?! Faatali mo lau finagalo faaalia i le manatu!

Mafuaaga autu

Autoimmune alopecia o se mea uiga ese i le natura, o le atinaʻe auala lea o loʻo faia ai fomaʻi. I lona tulaga masani, o le puipuiga puipuia le tino mai patogen ulufale mai mai fafo. Sela faapitoa e osofaʻia mea uma e mafai ona lamatia ai lo tatou soifua maloloina. E masani na latou oti i le vevesi, ae o le osofaʻiga tele e mafua ai le mea moni o pathogenic viruses ma siama ua faatamaia.

Le mafai ona puipuia le tui puipuia i nisi taimi (manuia, e tupu seasea lava!) Taʻutaʻu i le mea moni o le tino amata ona osofaʻia le folika lauulu, manatu latou o se le mautonu aofia ai. O le mea masani, afai e le mafai ona taofia lenei osofaʻiga, o le lauulu e leai se avanoa e ola ai. O le mea lea, o le vave togafitiga e amataina, o le maualuga o le ono mafai ona sefe ai ia le itiiti ifo i le totoe o lauulu.

O auga ma le faʻaiuga

O le mea pito sili ona taua o le vaʻai muamua o se fomaʻi. Ole tele o taimi, o tagata gasegase e maua ile alopecia, e tele naua le taimi e taumafai ai e fofo le faʻafitauli ole lauulu e ala ile fofo o tagata poʻo le fesoasoani ile togafiti.

I le tulaga o faʻamaʻi uʻamea avea ma mafuaʻaga o le pala, taimi e taalo faasaga ia te oe. O le mea lea, afai pe a uma le muamua atoa ala o togafitiga ma le faʻaaogaina o soʻo se auala mo lauulu leiloa, e faʻaauau pea - taofi tutoʻatasi faʻataʻitaʻi ma alu i le tagata faʻapitoa!

Vaega taua

E manaʻomia le faʻailogaina o le faʻailo i se taimi vave pe afai, i le talaʻaga o le laulu o lauulu, lua pe sili atu o auga nei e mafai ona suʻesuʻe faʻapena.

  • afu faʻamalosi atili tusa lava pe itiiti le faamalosi tino pe leai foi se mafuaaga,
  • tachycardia poʻo isi faʻafitauli masani o le tata o le fatu,
  • ogaoga suiga poʻo faʻateleina faateleina i le toto toto,
  • laugutu ma le ea o fao, leiloa le susulu ma le lalelei o lauulu,
  • faʻatufusi mea,
  • masani ona manava,
  • fesuiaiga faʻaletonu o le faʻafuasei o le palapala faʻamalologa poʻo le leai atoa o le palapala.

Le tele o taimi, o faʻailoga faʻaalia faʻailoga taua mea le lelei i le hormonal faiga, e faʻatonutonu ai le tuʻufaʻatasia o totoga i totonu.

O le a le autoimmune alopecia

O le autu o le faamai, o le puipuia o le tino e amata iloa tino mai fafo i totonu o le laulu folikel ma taumafai e saeia ese. O le mea lea ua tupu, ua taofia le sela o le pulu, ua faʻaleagaina le fausaga o laʻau, ua amata ona suia faʻafuaseʻi le lauulu laʻasaga i le vaega malolo, ua vave ona malepelepe, ma ua le toe ola laulu fou. Ova taimi, balding vaega faateleina, ma afai e te le faia ni faiga, o le a mafua ai lauulu atoa leiloa.

O mafuaʻaga autu e mafua ai le autoimmune alopecia e faʻapea:

  • tupuʻaga mea
  • apitaga i nofoaga o loʻo faʻalauteleina le leitio,
  • faʻafitauli i le faʻatinoina o le thyroid gland,
  • faʻalavelaveina le metabolism o le retinoic acid i le tino,
  • faʻalavelaveina o le hormonal poʻo le faʻaumiumi o le faʻaaogaina o hormonal fualaau faasaina,
  • ogaoga faʻateteleina le faʻaleagaina o le ulu.

Ma le isi, e mafai ona mafua mai le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le maʻi suka, sisitema lupus erythematosus, rheumatoid arthritis. I lenei tulaga, tasi togafitiga ile trichologist e le lava - i se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia se faʻapitoa faʻapitoa e uiga i le gasegase o loʻo i lalo.

Symptomatology

I le faʻaopoopoina ole paʻu ole laulu e mafai e le tino ona faʻailoaina le amataga ole alopecia ile faʻateleina ole afu ma le puʻe ole manava, faʻateleina le tata ole fatu, ma le le lelei o le faʻaogaina o meaʻai. E faʻapea foi, e maitauina e tagata maʻi faʻafuaseʻi suiga o lagona, leai se mafuaʻaga tatau, o fafine ua i ai le palapala faʻafuaseʻi, o latou fao mafai ona manifinifi ma manifinifi.

Naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia pe aveese lou masalosalo. Matou te fautuaina le faia o suʻega toto - biochemical ma hormone, faia se ultrasound o le thyroid gland, siaki le saoasaoa o le toto tafe ma faia le microscopic suʻega o le lauulu. E manaia foi le asia o le fomaʻi.

Togafitiga metotia

Togafitiga eseese lava fuafua i le tulaga o le lauulu lauulu.

O lea la, pe a fai o le alopecia i le tulaga muamua ma e itiiti ifo i le afa o le lauulu e feagai ma ia, tagata faʻapitoa, amata mai le mafuaʻaga o lona tutupu mai, faʻatonu vailaʻau ina ia faʻaleleia o hormones, o suauu poʻo gel e faʻavae i luga o retinol, zinc poʻo oloa, ma le taumafaina o vitamini B.

Minoxidil ua fautuaina mo le toetoe o tagata uma - o se vailaʻau e faʻateʻaina le toto toto, ma faʻateleina ai le tafe mai o le okesene, toto ma mea taua i fatu.

Steroid hormone i le ituaiga o kulimi, suauu poʻo laupepa e mafai foi ona faatonuina (e faʻatatau i le tausaga, faʻailoga ma isi uiga patino o le tagata maʻi).

A o le autoimmune alopecia ua uma ona ufiufi sili atu i le limasefulu pasene o lauulu, uu ma kulimi ua le aoga. Ole mea lea e te manaʻomia togafitiga ile hormone hormone i papa poʻo le ampoules mo tui i lalo ole tui. O loʻo faʻataʻitaʻi le PUVA ma faʻailoaina ai ia vaʻai ile paʻu o loʻo faʻatinoina ile allergens ma mea e le fiafia ai.

Afai o le alopecia e faʻatupuina e se ganoma palapala, cytostatics, poʻo le immunosuppressants, e poloka ai le autoimmune reaksi, ua faatonuina. Afai o lona mafuaʻaga o se hormonal tulaga le paleni, ona faʻatino loa lea e fafine fafine le puleaina o pepe, ae faʻaaoga e tagata le vailaʻau faʻapitoa e taofia ai le gaioiga o le 5-alpha reductase enzyme.

Tasi pe o le isi auala, o le togafitiga tumau itiiti ifo i le tolu masina - seiloga ua faamaonia e le fomai le tuputupu ae o lauulu fou.

Fesoasoani Fesoasoani

Afai e te manaʻo e faʻavavevave le faʻamalologa faʻamama, ia mautinoa o loʻo aofia ai i meaʻai aso uma meaʻai maualuga i zinc ma vitamini A ma B. nei o meaʻai mumu, moa, offal, udang ma squid, iʻa, fuamoa, maukeni, kapeti, nati.

I le maliega a le fomaʻi, mafai ona e faʻaopopoina le faiga autu ma faʻafiafiaga a tagata e faʻaosofia ai lauulu tuputupu ae.

Mo se faʻataʻitaʻiga, taumafai e afifi ma burdock poʻo le suauʻu suauʻu: faʻamafanafana teisi i se vai taele, apalai ile ulu, tuu i luga o se palasitika ato poʻo le pulou pulou, faʻamafanafana ia ma se solo ma tuu i luga mo le afa itula. A uma le taimi, fufulu lou lauulu i le mafanafana vai ma le faʻamalama. E mafai foi ona e faia ni matapulepule e faʻavae i le lanu o lanu mumu, lea e faʻamalosi ma faʻavaveina lauulu tuputupu ae.

Ole isi auala aoga e toe faafoi ai se ulu aulelei male mafiafia ole paʻu ole nicotinic acid ile ulu o le ulu. E faʻaaogaina le mea faigaluega ile vasega, o nei mea e tasi e tumau mo le 14 faʻagaioiga.

E mafai foi ona faʻataʻitaʻiina masini faʻafefete le areto rai - tipiina mai se fasi o fasi, ave le pulu i le susu ma tufatufaina le otaota maua i luga o puluʻi vaega. Umi mo le 20-30 minute ma fufulu.

Faailoga o autoimmune alopecia

Afai e maua ae tasi le o faailoga i lalo, e tatau ona e saini i le endocrinologist i se taimi vave.

  • soona afu
  • tachycardia
  • faʻafuasei le suia o lagona
  • atuatuvale le masani (masani ona leai se mafuaaga pe ona o se mea le taua),
  • vaivai fao
  • leiloa o lauulu
  • faaletonu gastrointestinal
  • ogaoga le manava
  • telegese pe vave fatu fatu,
  • lalo lalo le taamilosaga.

Mafuaʻaga mo aʻoga

  • O le tino na masani aʻi le faʻamaʻi,
  • Caries ma faʻamaʻi faʻamaʻi mafai ona mafua ai tiroiditis,
  • Tele iodine,
  • Le afaina i uila,
  • Mataga malosi le ea
  • Le vaitaimi o le matuitui tulaga.
  • Rheumatoid gugu,
  • Diabetes mellitus
  • Talu ai nei manuʻa.

O le maʻi e mafai ona afaina e le gata i lauulu o le ulu, ae faapena foi tino uma o lauulu lautele. A mavae sina taimi, o le leiloa o mata mata, laulu mata, ma isi mea o le a avea ma matauina. Afai e te le vave manatu i togafitiga, o iai le faʻaletonu o le leiloa o le kuata o lauulu uma tino. E mafai ona e iloa le auai o le faʻamaʻi i le asiasi i se endocrinologist, o le na:

  • o le a faia se faʻamatalaga i le ultrasound, o le a faʻaalia ai pe a fai o loʻo galue lelei le thyroid gland,
  • o le a fai atu ia te oe e fai se auiliiliga e siaki ai le aoga o hormone,
  • e taʻu faʻamatalaga e uiga i le tikeri ma le atinaʻe o le faʻamaʻi,
  • O le a le mafuaʻaga tonu o le faʻamaʻi?
  • o le a faʻasino saʻo i le auiliiliga o le biochemistry,
  • faia suʻesuʻega o lauulu e faʻaogaina ai se microscope faʻapitoa,
  • atonu faasino i se fomaʻi o mafaufau ma trichologist.

Matou te fautuaina oe e faitau:

Tusa lava pe maeʻa ona faʻailoaina mai ni auga, e vave tele ona filifili pe i ai le autoimmune alopecia. Soʻo se faʻailoga e mafai ona mafua mai i seisi maʻi, o lea e taua le faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist mo le saʻo faʻamatalaga.

A faʻavaeina se faʻamaʻi, o le endocrinologist o le a faatonuina:

  • Faʻamalositino togafitiga
  • Maneta / laser togafitiga,
  • Hormonal lavelave.

Isi auala e togafitia ai togafitiga

Togafitiga i le fale e le afaina pe a faʻatagaina e le fomaʻi.

  1. O le a ave 25-35 uila e le mama, o se ipu madu, faʻapea foi ma le 1 - 1.5 lita o vodka. Faafefiloi le pulumu gaosi ma mea o totoe. Faʻataga e tauanau i le 2 vaiaso. Taofi uma lenei taimi o le paluga e tatau ona i totonu o le pouliuli atoa. Ona faʻamama, ma lafo foi i le pusaaisa mo ni nai itula. E tatau ona inu se tasi sipuni i le aso aʻo le i tapena le taeao mo le 15-20 minute. O le ala o togafitiga e umi. E manaʻomia le taumafaina a le itiiti ifo ma le tolu lita.
  2. E manaʻomia le tapena o le sipuni medunica (laupepa), sipisi kukama, sipuni lapisi ole kapisi mago, ma le mago tatagi. Liligi mea uma o loʻo i luga ma se ipu vai afi (e sili ona faʻafefeteina). Faia lua sipo pe a ma le faatolu i le aso.

O isi togafitiga e le faʻatapulaʻaina naʻo ia fua, e oo lava i povi, kapisi poʻo le kapisi kopeti o le a avea ma fesoasoani lelei. E fautuaina le inu i le taimi tonu a e teʻi i fafo, a le o le sua, o le a leiloa ana mea aoga aoga.

I le faʻaopopo i sua, e oʻo lava le kukama e fesoasoani, lea i le taumafanafana ma le taumalulu e toetoe lava i soʻo se fale. Ole taumafaina e le faʻatagaina i se taimi ma mafai ona faʻaaluina i soʻo se aofaiga. E leai ni contraindications, leai se vailaʻau, ma e oʻo mai foʻi le teteʻe ia te ia e seasea.

E mafai le puipuiga?

Ae paga lea, e leai ni auala faʻapitoa e puipuia ai le faʻamaʻi, i taimi e leʻi maua ai se taimi e faʻaalia ai. Ae ui i lea, e iai fautuaga lautele, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • fufulu taimi lou lauulu e faʻaaoga ai tupe e fafagaina ai curls ma aʻa.
  • la pulou toetoe o soo se taimi o le tausaga,
  • taumafai e puipuia le faʻamaʻi ia avea ma faʻamaʻi,
  • a mafai, aloese mai le faʻaogaina o papamaa e mafua ai le alopecia,
  • siakiina i taimi uma e trichologists mo le puipuia ma le tausiga o lauulu,
  • e masani ona faʻafesoʻotaʻi mata faʻalelei faʻapea foi ma lauulu ulu,
  • o nisi taimi e lē aoga ona fesoʻotaʻi ma fomaʻi o mafaufau. Lenei e le gata o faʻamalologa, ae e fesoasoani foi e itiiti le mafaufau i faʻafitauli ma feagai ma mea ua leva ona popolega.

Puipuiga mai soʻo se faʻamaʻi, e oʻo mai i le paʻu autoimune paʻu, o le a avea ma masani savali ma mafaufauga na o mea lelei. Ole a maua le agaga faʻafetai mo le taimi ua atofaina, faʻapea foi mo le moe tatau ma le taimi tatau.

E manaʻomia e manatua e tusa lava pe i ai se naunautaiga i le faʻamaʻi i le tulaga tau kenera, ona, ma le faʻaeteete tatau, o le afaina o le mauaina. Vailaau mafai mafai le faʻamaloloina o lenei faʻamaʻi, ma na pau lava le mea e manaʻomia e tagata o le liliu atu ia sili atu!

Faasoa atu ma uo:

Isi tusitusiga:

O loʻo i ai ia te aʻu le maʻi suka ma ua ou fefe lava ina neʻi ou paʻu. Ou te matua ioe i fautuaga a le tusitusiga, ou te faaaogaina e aʻu lava. O le mea lea, mo le puipuia, ou te taumafai e ofuina pulou, e masani ona ou feutagai ma cosmetologists ma 'ai lelei. Ou te talitonu o le matagofie uma o se fafine o loʻo taoto i lona lauulu, ma e tatau ona e tausia lelei.

Le matafaioi o le puipuiga malu i le atinaʻeina o alopecia areata

I le amataga, ni nai upu e uiga ile alopecia areata - o le ituaiga lea o alopecia, lea e tasi pe sili atu foi le "leai se laulu" taula e tele taimi e faʻaali ai i luga o le ulu, ma tele i vaega uma o le tino. Ma le isi, e tele filifiliga mo le atinaʻeina o le faʻamaʻi:

  • I le tusa o le ono masina, o le aofaʻi tulaga e amata i le leiloa atoa o lauulu i luga o le ulu, ma ona amata loa lea o le faʻavaomalo foliga i le leiloa o lauulu uma tino, e aofia ai fulufulu mata, fulufulu mata, lauulu puʻelea ma axillary, ava ma mimigi i alii
  • "Vaifanua" vaega e mafai ona tupu fua, aunoa ma le tele o togafitiga faʻaleagaina
  • Le numera o foci o le a suia pea, ona faʻateleina, ona foliga mai lea o mea fou.
  • Tasi le taulaʻi pe tele e mafai ona avea ma se taimi umi e aunoa ma ni suiga ma le tele o isi filifiliga

O le loloto suʻesuʻega o sela ma aano o tagata mamaʻi ma le alopecia na faia ile amataga o le 1965, ina ia mafai ona iloa le suiga lautele i sela ma sela o le lauulu ma le paʻu i mea e le tau.

O isi faʻailoga lautele na matauina

  • I totonu o siama, e tupu ai le vasculitis - o le fulafula o vaʻai, ma lo latou faʻaumatia atili. O suiga o vevesi e mafua ai le mea moni e faapea o le lauulu e vevesi, a o le lauulu e amata ona vaivai.
  • E tupu foi le Perivasculitis. o le oʻo lea i le pito i fafo o le vaʻa ma le fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga, a o lymphohistiocytic infiltrates na iloa.

Lenei ata faʻamanatu i le au suʻesuʻe le aʻafia o le tino i se allergen, o le fesili e tulaʻi mai: o le a le mea e mafai e le tino mafaufau i allergens i le atinaʻeina o le alopecia, ua faʻailoa mai e mafai e le tino ona mafaufau e pei o lauulu porotini o allergens.

Pe a ulu atu le polotini i le toto poʻo le loimata, amata ona iloa e le tino o se allergen ma gaosia antibodies ma antibodies osofaʻia le folika lauulu ma faaleagaina i latou.

Ae a suʻesuʻeina le aofaʻiga o fua o antibodies e gaosia e le tino, e leai ni antibodies na maua e faʻasaga i le lauulu lauulu.

Peitai, ina ua faʻaaogaina le metotia o fluorescent antibodies, ma faʻateleina ai le aofaʻi o antibodies i le thyroid gland ma testicular tisini na matauina i tagata gasegase.

I se faʻaopopoga, o se faʻatelega na tupu i le lata ane o lauulu folikeloto:

  • T ma le B lymphocytes
  • antibodi
  • macrophage
  • langa sela
  • aafia ai togafitiga IgG, IgM

Mafuaʻaga o le Autoimmune Alopecia

O le mafuaʻaga o le osofaʻiga o le tino faʻatonutonu i lona lava lauulu lauulu e tumau pea o se mea lilo e oʻo mai i le taimi nei, o loʻo tuʻuina mai faʻaaliga nei.

  • Faʻaletonu imunoregulation e tupu i tamaiti laiti ma e tuufaasolo. Genetics fautua mai e mafua lenei i le HLA gen, lea o loʻo i luga o le ono kromosom, e nafa ma le enoding o le polotini. O lenei porotini ma le fesoasoani o le puipuia sela fesoasoani e "fuafua" antigen ma le tino o le lava sela, a aunoa ma lea, imuniti amata amata ona fenumiai. Mautala i lenei kenera e mafai ona tau atu i le le lava le gaosia o lenei porotini.
  • E masani lava, autoimmune alopecia amata i tua o faʻamaʻi pipisi; se mafutaga o le alopecia ma atopic dermatitis ma isi paʻu dermatoses ua matauina. Lenei faamautuina le puipuia teori: o le faʻalauiloaina o se faʻamaʻi pipisi e mafai ona faaosofia ai le tali atu ma le mulimuli ane autoimmune atinaʻeina.
  • Le solia o le endocrine faiga mafai foi ona faaosofia ai le tuputupu aʻe o le faamaʻi, a o suʻesuʻeina alopecia e mafai ona faʻaalia ai autoimmune tiroiditis - afaina o le gland tiroid.
  • Eseese faʻamaʻi maʻi - faʻamaʻi lupus erythematosus (SLE), Faʻamaʻi o le maʻi ma isi.
  • Ole faʻafitauli ole mafaufau e aʻafia ai le fausiaina o le autoimmune alopecia, ae i le taimi nei, e le o mafai ona faʻamatalaina le auala o lona gaioiga.

Immunoglobulin indices i tagata gasegase suia, o lea ua faʻamaonia ai le auai o le autoimmune vaega i le atinaʻeina o le pala, ae le mafai ona fai mai o latou o le mafuaʻaga mafuaʻaga i le faʻaleagaina o mea lauulu.

Ae i le taimi lava e tasi, i latou uma, e aunoa ma se faʻatuatuaga, o tagata gasegase ma le GA, e i ai suiga o faʻamaʻi.

Mo iloiloga lelei, e tatau ona e asia se dermatologist, trichologist, endocrinologist, immunologist.

Mafuaaga o pathology

I lenei ituaiga alopecia, o le faʻaogaina o le laulu e faʻamalosia i le tulaga sela. O le puipuia o le tino e osofaʻia le lauulu lauulu, maitauina ai i latou o ni mea ese. O le lauulu laʻau e faʻaleagaina, o le faʻavaeina o fou folau ua faʻaleagaina.

O mafuaʻaga e faʻatupuina ai lenei faʻafitauli o le savali:

  • le paleni ole hormonal (faaletonu testosterone i tamaloloa),
  • genetik sauniuniga
  • solia o le retinoic acid metabolism,
  • le faʻaitiitia le taumafaina o hormonal fualaau faasaina,
  • masini solia o le faamaoni o le paʻu o le ulu.

Taua! O fafine e tele atu i se tulaga lamatia le tutupu o le autoimmune alopecia. E mafua tele lenei i le faʻapaleni o le hormonal ma le faʻatinoina o le laʻau tiroid. E masani lava, o le ituaiga o le pala e atiaʻe i fafine i le taimi o maʻumau.

O le le puipuia o alii e tau le maua i se gaioiga i se mea e tupu, ona o le ituaiga o le pulu i aliʻi e seasea ona faʻamaonia.

Ole faʻailoga autu ole autoimmune alopecia o le leiloa male laulu. O le malosi o faʻagasologa e ono eseese. Alopecia atiaʻe e tusa ai ma le vevesi ituaiga - lauulu e le paʻu i paʻu, ae tutusa i luga o le ulu.

E iai foi fuainumera faʻailoga, o le i ai o ia e ono faʻailoa mai ai le atinaʻeina o le autoimmune alopecia:

  • soona afu o le paʻu,
  • utiuti manava
  • manifinifi o fao fao
  • ose suiga tele o le lagona,
  • tachycardia
  • faʻafitauli o le tino
  • toilalo le palapala.

Faʻataʻitaʻia le maʻi ile amataga ona o faʻaiuga o suʻega ma suʻega nei.

  • tirosila ultrasound,
  • suʻega o le paʻu o le toto,
  • suʻega toto mo hormones,
  • suʻesuʻega microscopic o lauulu,
  • suega o le tafe toto.

Afai ua masalomia autoimmune alopecia, e tatau ona iai se feutagaiga ma se trichologist. O ia lea na te faʻatulagaina le numera o le ola ma le oti lauulu, ma na te aumaia foi se faʻamoemoe mo le toe faʻaleleia o le laulu.

E aoga le suʻesuʻe ose tagata e mafaufau ile fatu, e fuafua le maualuga ole leaga ole fatu. O le fomaʻi o le mafaufau o le a fesoasoani e faʻamalieina popolega popole ma le atuatuvale e mafua mai i le le mautonu le le mautonu.

Faamaʻi - provokesurs o autoimmune alopecia

Laititi pe le atoatoa lauulu e mafai ona amataina i le atinaʻeina o ia faʻamaʻi:

  1. Bazedova faamaʻi - o se faʻafitauli o le tino i le tino e mafua mai i le faʻateteleina o soliga o le taofiofi. O faʻailoga taua o le faʻamaʻi o le matapogia, lapopoa mata, fulafula mata, o le lagona masani o le popole ma le ulu ulu, metabolic le paleni ma paleni hormone i le tino. O le tele o hormone tiroid mafua ai faʻafitauli matuia o le neura, fatu ma le ate.
  2. Rheumatoid gugu - o se autoimmune faamaʻi lea e taofia ai e le puipuiga o le tagata le faʻailoaina o meaola mai fafo mai o latou lava sela. Oʻo i lalo o le osofaʻiga malosi a le puipuiga, o soʻoga ua afaina ma faʻasolosolo malie ifo. O faʻailoga muamua o lenei faʻagaioiga o le faʻafitauli o le: tiga matuia e tupu i le taimi o gaioiga, lagona o le faʻaalia, fula ma mumu o le soʻoga. O aʻafiaga ogaoga o le rheumatoid arthritis o faʻamaʻi o le fatu ma totoga o le manava, atrophy o maso, atigivae ua faʻaleagaina, faʻaititia le paʻu.
  3. Diabetes mellitus - O le maʻi o le endocrine system, faʻaosoina i le leai o le hormone hormone. Ole maʻi suka e iloga i le metabolic disorder i le tino, vascular faaleagaina i le faʻataʻamilosaga. O le tagata maʻi o ia maua mai se lagona faifai pea o le fiainu, tele matutu o le paʻu, feteʻenaʻiga. Le le mafaufau lelei i le togafitia o lenei faʻamaʻi e mafai ona mafua ai le matua faʻaleagaina o le retina, alatoto, neura peripheral.
  4. Lupus erythematosus - o le autoimmune faamai e mafua mai i le solia o le puipuiga o le tino, lea o le DNA o soifua maloloina sela ua afaina i le moli tulaga. O se faʻailoga uiga o le faʻamaʻi o le tele o mumu ma mageso o le paʻu, lea, faʻatasia faʻatasi, fausia le foliga o se pepe. Lupus erythematosus afaina ai le fatu ma vascular system, fatugaʻo tisu.

Lapataiga! E faigata ona faʻaumatia le faʻafitauli ole autoimmune alopecia pe a le o faʻamaloloina le faʻamaʻi taua. Naʻo le faʻavasegaina o taimi ma le lelei togafitiga e mafai ai ona e faʻaitiitia le saoasaoa o lauulu leiloa.

Leiloa i le 50% o lauulu

I lenei tulaga, o le togafitiga o autoimmune alopecia aofia ai le faia o nei vailaʻau:

  • Corticosteroids. Tatala le kulimi gaʻo poo le kulimi. O le fofo sili ona taʻutaʻua o le Fluorocort oona, o le aneti-inflammatory, anti-allergy fualaau. E faʻaogaina mo faʻamaʻi o le paʻu e maaleale i togafitiga ma glucocortiocsteroids. O lamatiaga o aʻafiaga i soʻotaga e laʻitiiti. E le tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i vaega ua faʻaleagaina o le paʻu. Ole tau aʻo le 200 rubles.

  • Minoxidil - vaifofo vaifofo o le 2% ma le 5% o le totoʻo. Ole vailaʻau e maua ai se faʻaaogaina ole faʻaaogaina ma le faʻaleleia o le toto microcirculation ile paʻu ole ulu. O folauga o lauulu e tumu i okesene ma meaʻai, talu ai o le lauulu tuputupu ae vaega o loʻo faʻamalosia. Mo le faigofie o le faʻaaogaina, o le fagu e faʻaogaina ma se paipa, faʻatasi ai ma le faigofie tele le faʻaaogaina o se vai inu vai vaega vaega ua paʻu i le paʻu. Talosaga foliga: e le manaʻomia ona fufulu ese le fofo mai le uluulu. O faʻaiʻuga e faʻaaogaina o maʻi paʻu (susunuina, tipi), vaitaimi o maʻitaga ma le faʻasusu, o le gasegase i le matua o le sefuluvalu tausaga, afaina faʻamaʻi o le paʻu. O le averesi o le tau o le tasi fagu o Minoxidil o 1000 rubles.

  • Suauu Zinc E i ai se sili aoga anti-inflammatory aafiaga, fesoasoani e faʻasolosolo ai faʻafitauli metabolic. Le itiiti ifo aofaʻi o aʻafiaga ma kontraindications mo faʻaaogaina faia le suauu zinc le taua tele i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi paʻu. Ole tau averesi o 30 rubles.

  • Vitamini o le kulupu B. O le B-Complex complex e sili ona lauiloa. I le faʻaopopoga o vaitamini B tele, e aofia ai alga enaena, saito bran, acerola berries. Ole averesi o le tau o le fualaau faasaina o 1300 rubles.

Leiloa sili atu nai lo 50% o lauulu

Togafitiga aofia ai le tofiaina o fualaau nei:

  • Corticosteroids. O foliga o le tui poʻo le tui e. Ole vailaʻau pito sili ona aoga ole Prednisolone. O se analog fatuga o le adrenal hormones. O le fualaau faasaina ei ai se faʻalauiloaina anti-inflammatory, antitoxic, antiallergic aafiaga. Ole atinaʻeina ole aʻafiaga e mafai naʻo le puleaina o le prednisolone. Contraindications mo faʻaaogaina o toto maualuga, fatugaʻo pathology, mamapala, faamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai. O le averesi o le tau o le vailaʻau o 110 rubles.

  • Cytostatics. Tofiga i se tulaga o le gaioi o le pala e faʻaoso e se kanesa kanesa. Ole taatele ole Cyclosporin A. E i ai lona aʻafiaga ole immunosupresive - o loʻo taofia ai le fauina o sela ile toto o loʻo aʻafia ile fausiaina o antibodies. E faʻamauina lea mo le faʻaaogaina i le tulaga o le le faʻapalepale i tagata taʻitasi i soʻo se vaega o le vailaʻau, i le vaitaimi o fanauina se tamaititi, i le i ai o mata teteʻe matuiā. O le averesi o le tau o le vailaʻau i faleoloa faleoloa o 700 rubles.

Lapatai O le Cyclosporin A e le inuina i le taimi e tui ai ma tui faʻaleagaina ola.

Fofo togafiti fai togafiti

O isi vailaʻau e fautuaina le aveeseina o le autoimmune alopecia i auala ia:

  • Burdock po o le castor suauu o loʻo faʻaosoina i totonu o le ulu i se sapalai vaivai. O le faʻagasologa e faʻatinoina mo le afa itula. Ina ua mavae lena mea, o se ulu e afifi i se solo e fatu ai se mea vevela.
  • Faʻaogaina tincture o capsicum faʻamalosia lauulu tuputupu ae. E faigofie ona fai le pefu. Mo lenei, tasi capsicum sasaa ma se lita o vodka ma ia mamanuina mo ni nai aso i se nofoaga pogisa,
  • Se ufimata o falaoa uliuli susu i le susu. E faʻasusu le falaoa ma faʻaalu ile paʻu ole nofoaga. Ua uuina le ufimata mo le tolusefulu minute.

Autoimmune alopecia o se maʻi, o le manuia togafiti o lea e fuafuaina e le tele o mea: taimi talafeagai e ulufale ai i le fomaʻi, ua filifilia lelei togafitiga, o se tuʻufaʻatasia auala i le faʻagaioiga o le tineia o le faʻafitauli.

Fomai metotia masani

O metotia masani vailaʻau e faʻaaogaina i le togafitiga o le alopecia, o ni mea e oso ai le ita e faʻamalosia ai le tuputupu ae o lauulu i le totoa o le pulu. E fautuaina le toe fufuluina o le lanu mumu o le moli, badyaga, sua o le sukalati, aniani po le lobakera i vaega na afaina.

O le vailaau faʻafomaʻi e aoga naʻo le tulaga tutoʻatasi o alopecia faʻapitoa ona o le leai o isi papala o le uluulu.

Fautuaga togafitiga

E taua le taua mo le manuia o togafitiga e le faʻailo mafaufau. O le tagata gasegase e tatau ona saunia faʻaosoina mo le mea moni o le iʻuga lelei o togafitiga o le a tupu e le i vave nai masina tolu masina, ma teuteu lauulu toe mafai ona tupu i totonu o le tausaga.

O laʻei fulufulu o le a fesoasoani e faʻamalamalamaina ai ni mea teuteu faʻaletonu, wig, lauulu sese, o le saʻo o filifiliga a laʻei ma le fausiaina o le aofaʻi i le taulaiga o le pulu (i luma o tamai mea pauna).

Ina ia faʻalauteleina lauulu tuputupu ae ma faʻaleleia atili le tulaga lautele, e manaʻomia le aveina multivitamin complexes.

Ae paga lea, e le o iai ni puipuiga mo le alopecia areata.

Mafuaaga o lauulu leiloa

O le leiloa o lauulu e mafua mai i le ogaoga o le vevesi poʻo le mafaufau-faʻaletonu le mautu. Ae i le taimi lava lea e tatau ona i ai isi mafuaʻaga o le focal alopecia, e pei:

  • mea e mafua ai - vaivai fatuga ma faʻateleina lagona i fafo fafo e masani ona tofi,
  • autoimmune faamaʻi - i lenei tulaga, o lou lava puipuiga puipuia amata amata ona "mafaufau" i totonu o folika o lauulu pei o faʻamaʻi o sela, ma faʻaleagaina i latou,
  • endocrine faaletonu - lauulu pa'ū ua matauina ma le maʻisuka ma le tuputupu aʻe o tane itupa i le fafine fafine,
  • faaletonu fualaʻau - i lenei tulaga, o le soifua maloloina o aano o le tino ua atili faʻaletonu, o folau o laulu e maua ni mea taua taua ma faʻavaivaia,
  • vailaau togafitiga - lauulu leiloa e matauina pe a aveina cytostatics, nisi ituaiga o antibiotics ma hormones.

O mafuaʻaga o le alopecia areata e taoto i meaai le lelei, le lava o vitamini, faʻateleina o faʻamaʻi. Alopecia o loʻo maitauina ma le lupus erythematosus, o le aofaʻi i le paʻu, faʻamaʻi o le paʻu. Alopecia e mafai foi ona taʻua o se faʻailo tuusaʻo o le oncology. Ae o le tele o taimi, lauulu e pa'ū ma le amataga o togafitiga. Lauulu leiloa e le mafai ona manatu o se mea leaga. Ole mafuaʻaga lea e taua tele ai le taimi e vaʻai ai le fomaʻi mo se maʻi.

Eseese o focal alopecia

Nesting baldness toetoe a foliga tutusa foliga tutusa, ae o tagata atamamai iloa tele ituaiga o faʻamaʻi:

  • i le lotoifale - tasi faʻasologa o lapotopoto tele e tu i vaega eseese o le ulu ma aua le tuʻufaʻatasi ma isi,
  • aotelega ma le aofaʻi - faʻasino i foliga maligny ma faʻatasi ai ma le laulu o lauulu. Vailaau Peraimeri sosolo vave ma o le ulu ua matua afaina uma,
  • pseudo-syphilitic - tamai ninii avanoa e le masani ona i ai i luga o le ulu, o nisi taimi e tuʻufaʻatasia,
  • valevale - o le lauulu e le mou ese atoa, ae gagau ese i luga o le maualuga e oʻo i le 10 mm. O lenei pepa e tatau ona tuʻufaʻatasi ma fungal alopecia,
  • lautele - aofia ai lauulu i le tino atoa,
  • lipine-pei - sili atu ona taatele i tamaiti. O pupuni nila ua movaʻe ma faʻamaʻi mai le tua o le ulu i malumalu.

Togafitiga faapitoa

Alopecia areata ei ai uiga faʻapitoa - lauulu e pa'ū le tutusa, le paʻu tausia le faamaoni, le foci maua se foliga manino. I le aʻi tulaga, malulu itagofie tupu ma mumu, le lauulu e manifinifi ma pa'ū.

Fula le mea leaga i le mea pala. O le paʻu foliga foliga maloloina lelei ma e le ese mai le paʻi.

Faatasi ai ma se gasologa umi o le faʻamaʻi, o faʻamalologa dystrophic faʻavaa ufiufi fao. O le mea e malie ai, i le afa o mataupu, o lauulu tuputupu ae toe maua e aunoa ma togafitiga. Alopecia areata e seasea ona fuatia, ae o uiga leaga o le faʻamaʻi e le mafai ona togafitia.

I alii, o le faʻamaʻi e tupu malosi aʻe. O le mea اها goto gaoga faʻatasi i luga o le taimi. O le leiloa lauulu vaitaimi e masani ona faia e uiga ile 6 masina. Ona sau ai lea o le tulaga masani, lea e le paʻu ai le laulu, ae le ola foi fou.O le umi o lenei vaitau e faʻamoemoe i le vave le toe maua mai o lauulu ma pe o tupu aʻe uma.

Auga o le faʻamaʻi

Togafitiga o le alopecia areata e manaʻomia le faailoaina o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi. O le tagata maʻi e faia suʻega lautele, e faia ai se suʻesuʻega o le ulu ma le lauulu. E taua le fuafuaina o le maualuga ole male male sex hormone. Faatasi ai ma le pathology mai le puipuiga puipuia, o le a manaʻomia le fesoasoani a le allergist-immunologist. Lauulu leiloa ina ua mavae le ogaoga popolega e aofia ai se asiasiga i se neurologist ma psychologist.

E mafai ea ona togafitia alopecia i tagata?

O le trichologist faatonuina se biopsy o le ulu, trichogram, trichoscopy. E faʻapea foi ona fautuaina le faia o se ultrasound o le thyroid gland. Afai e i ai se masalosalo o le gastrointestinal pathology, feces, gastric leo ua faatonuina.

Togafitiga autu

Alopecia areata ua togafitia manuia i vailaʻau, ae e te manaʻomia e iloa mafuaʻaga o lauulu leiloa. Ole togafitiga e faʻamoemoe e faʻaumatia le faʻatupuina o mea taua ma le toe faʻafoʻiina ole gaioiga. I gasegase autoimune, immunosuppressants mafai ona fautuaina. O ni vailaʻau malolosi e le mafai ona faʻaogaina e aunoa ma se fomaʻi.

Afai o le lauulu e paʻu ese ona o le le lava o le vitamini poʻo faʻavaivaia o le tino, ona fautuaina lea e ave imunostimulants. O vailaʻau tuʻufaʻatasi, mea ua masani ai biostimulants ua fautuaina, e faʻaaogaina le faʻasaʻoina o vailaʻau. Ile iai o maʻi paʻu, e fautuaina ai oloa i totonu ole zinc.

Minoxidil e masani ona faʻaogaina e toe faʻaleleia ai lauulu ulu. E galue ma le androgenic foliga o le alopecia. Afai o le pala e ese le natura, ona avea lea o vailaʻau o le a le aoga. Ma i tamaiti, e faʻasaina le faʻaaogaina o vailaʻau i luga o le minoxidil.

I faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi metabolites. Nesting baldness i le feagai ai ma mafatiaga ua maeʻa togafitia le faʻafilemu o vailaʻau faʻafilemu, le faʻamalieina le vailaʻau, vailaʻau faʻafuaseʻi. Glucocorticosteroids o se tasi o vailaau masani i le togafitiga o le alopecia. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona toe faʻalelei lauulu ulu i le 2-4 masina. Latou te faʻaalia le aoga i le 70-75% o mataupu.

I totonu o vailaʻau fautuaina mo le pala:

  • "Anthralin" - toe faʻaleleia le gaioiga a fulufulu folika, ae o loʻo i ai se maofaʻiga lisi o aʻafiaga. E fesoasoani i si tamaʻi folo o le paʻu,
  • "Cyclosporin A" - faʻaititia le gaioiga o immunocompetent sela, toe amata lauulu tuputupu ae, manaʻomia le faaumiumi faaaoga. O le tulaga le lelei o le vailaʻau o le, a maeʻa togafitiga, toe foʻi mai le pala, e le faʻatitia.
  • "Diprospan" o se vailaʻau mo invasive togafitiga, lea ua mamanuina mo le 10-aso vasega. O se tasi o aʻafiaga o le togafitiga o le le tumau atrophy o le paʻu.

I se tulaga pito i luga, o kulimi ma suauu o loʻo faatonuina e faʻagaioi ai le toto ma taofia mafatiaga o lauulu. E fautuaina e faʻaaoga le 2% kulimi o fluocinolone acetonide, 0,05% kulimi o betamethasone dipropionate ma 0,05% kulimi o clobetasol propionate.

Alopecia areata ua manuia togafitiga i mesotherapy. O koko e fai toatasi. Fautuaina vasodilators, antiandrogens, eutrophics o tupuaga eseese. Oe mafai ona vaʻai iʻuga o togafitiga pe a uma le 5-7 sauniga. Mesotherapy e le gata e fesoasoani e foia ai le pulu, ae o loʻo i ai foi se aʻafiaga lelei i luga o le ulu, toe faʻafouina le kapillary, faʻamutaina vaskular spasms. O le togafitiga aoga e tumau pea mo sina taimi pe a maeʻa le sauniga, o le mafuaʻaga lea e le fautuaina ai le fufuluina o lou lauulu i le aso pe a uma le togafitiga togafitiga.

Physiotherapy mo alopecia

Ma le pulu, physiotherapy e faʻapitoa se vaega faʻapitoa. Latou te fesoasoani e toe faʻatu le gaioiga o fulufulu, puipuia le toe tulaʻi, tulaʻi mai le puipuiga o le lotoifale. Faʻafefea ona togafitia lelei alopecia, vave ile potu physiotherapy. Le tele o taimi latou te ofoina atu le tele o gaioiga i se vaega taua.

Faʻatasi ai ma alopecia faʻapitoa, o nei metotia physiotherapy o le a aoga:

  • electrophoresis - aofia ai le faʻalauiloaina o se vailaʻau a o sapalai nei. O le ala o togafitiga e aofia ai 10 taualumaga, masani ona tui i le nicotinic acid poʻo le magnesium B6,
  • togafitiga microcurrent - i lalo o le faatosinaga o maualalo-taimi faʻamalosia, capillary toto faʻaleleia atili, matauila ua faʻaleleia atili, lauulu leiloa ua taofia. O le metotia fesoasoani e faʻaleleia atili ai le fausaga o lauulu ma puipuia le pupuga o le ulu,
  • galvanization - iloga i le mafanafana o meatotino, faʻaleleia le toto, faʻamalosia le sela metabolism,
  • phonophoresis - o lona uiga o se loloto totoʻa o paʻu sela ma le okesene. O le mea lea, toto faʻasolosolo, faʻasolosolo gaioiga toe faʻasolosolo gaioiga, gaioiga o fulufulu mata faʻateleina,
  • Ural federal federal district - e masani ona faʻaaogaina mo le faʻagaioia o tagata botd spot. O loʻo i ai se ata faʻaalia, faʻaleleia atili ai le faʻataʻulelei o lauulu,
  • togafitiga laser - puipuia le foliga mai o lauulu sinasina, toe faʻafouina le fausaga o lauulu, faʻalelei atili lauulu ma aofaʻi,
  • darsonvalization o le masani taatele togafitiga. Darsonval mo le faʻaaogaina o aiga mafai ai ona e faʻatinoina gaioiga e aunoa ma le fesoasoani a fomaʻi. O lenei togafiti auala fesoasoani e faʻaleleia atili le faigofie o sela i meaʻai, faʻamalosia folau o lauulu, faʻamalosia le lauulu.

Togafitiga o le focal alopecia i fafine

Ma le ogaoga o lauulu le mautonu, physiotherapy o le a le aoga. E tatau ona mafaufau iai o se ausilali metotia o togafitiga. Afai o le autu taua i le atinaʻeina o le alopecia e le aveʻesea, ona faigata loa lea ona taofi le gau. Afai tatou te talanoa e uiga i aoga lelei o le physiotherapy, o lona uiga o le saogalemu, le itiiti ifo lisi o contraindications ma ogatasi ma isi metotia togafitiga.

Foliga fua mo naʻo le pulu

O le tar fasimoli e aʻafia ai le tulaga o le ulu. E faʻaogaina mo le tele o ituaiga o alopecia, faʻapea foʻi mo le puipuia ai o lauulu leiloa. Togafitiga o focal alopecia ma le fesoasoani a faʻafomai masani e aofia ai:

  • fufuluina lauulu ma se paʻu o nettle ma burdock root - o mea e fai i le tutusa o fua, 500 ml vai faʻamamafa e manaʻomia mo lua sipuni o le paluga, tausia i luga o le afi mo le isi 10 minute, maalili, faʻamama ma fufulu ma lauulu mama,
  • togafiti o le aisa i le aloe sua - mo le mea lea, faia se swab cotton e susu i le sua, e faʻaaoga i nofoaga e aʻafia. O lenei faʻasologa e toe faia i aso uma mo le masina. I le maeʻa o se malologa puʻupuʻu, o le ala o togafitiga e mafai ona toe faʻaluaina,
  • fufulu ma se vavaeina o linden, nettle, horsetail ma hop - o mea uma, aveina i ni vaega tutusa, ua fefiloi lelei, o se sipuni o le paluga e fufusu ma se ipu vai mataga, tauanau ma faaaoga e fufuluina mama lauulu,
  • vaiaso faʻapipiʻi fuamoa ma le suauʻu olive - ave se sipuni tele o le suauʻu mo le tasi yolk, palu lelei ma olo i le ulu. E leai se mea e manaʻomia e ufiufi ai le ata i le lauulu, afa itula pe a maeʻa le talosaga, o le tuʻufaʻatasia e matua fufulu ese,
  • faʻamamaina le faʻaaogaina o le kina e faʻaaoga ai le vailaʻau o le kulimi - ia aua neʻi sili atu nai lo le 'afa o le paʻu aila ma se ipu vodka, faʻamalosi mo le 2 vaiaso. E faʻamago lona ulu i le lanu o le ginger ma faʻamaʻimau faʻapitoa i o latou tamatamai lima i le paʻu. O lenei auala faʻaleleia atili ai le toto ma fafaguina moe folau.

Tamaititi ma fafine fafine hormone

Lauulu leiloa mafua mai i endocrine gland disfunction taua o le alopecia. O lenei mea masani ona masani ai, ma o se tasi o ona foliga le lelei o le faʻafuaseʻi o le faʻaalia: o le pala e mafai ona amata i le toetoe lava o soʻo se matua.

Gauai atu!
E masani lava, e iai ni vaega faʻamataʻu.
Latou aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, fafine i le taimi o menopause, faʻapea foi ma tagata matutua o loʻo mafai ona atiaʻe se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le itu i tua o le lautele faʻavaivaia o le tino.

Ina ia malamalama i le gaioiga o loʻo tupu i le tino ma se pulu, e tatau ona e malamalama i le faiga o le endocrine tulafono faatonutonu:

  • O le tuputupu aʻe o lauulu i luga o le ulu ma le tino e faʻamautu e se vaega atoa o hormones, ae o le vaega autu o loʻo faia e le homone feusuaiga (tane ma fafine), faʻapea foi ma le faʻamama gaosi oloa.
  • Estrogens (fafine hormone) faaosofia ai le tuputupu ae ma le malosi galue o lauulu folau i luga o le ulu, a o taofia ai le tutusa faiga i le tino atoa.
  • I le male androgens (o le mea autu o le testosterone), o le faiga o gaioiga o le faafeagai: o le maualuga o le faʻatusatusaina o nei mea i le toto, o le maualuga o le avanoa o le maua o le ulu ulu ma le tele o laʻau i le tua, fatafata ma vae.

Tamaitai alopecia

  • E masani lava, i alii ma tamaitai, o le estrogen / androgen fua faatatau i tulaga tutusa. Ae o le taimi lava e tupu ai faʻaletonu o le hormonal, o le laulu e amata vave ona paʻuʻu i fafo.

Gauai atu!
Androgenic alopecia mafai ona avea o se faʻailoga o sili atu ogaoga faʻafitauli.
O lea la, mataʻituina e fomaʻi pe le paʻu lauulu i le kanesa: afai ua matauina le manifinifi o le ufiufi, ona i ai lea o se tulaga lamatia o mea ua faaleagaina i le feusuaʻi glands.

E taua foi le maitauina o fafine o loʻo avea pea ma taʻitaʻi i le tele o taimi o le androgenetic alopecia. Mo alii, o lenei faʻataʻitaʻiga masani ona tupu se mea e le maitauina, ma latou liliu i tagata faʻapitoa pe a paʻu le lauulu i le laititi.

Ata o tama pala e mafua mai i androgens

Alopecia ma isi maʻi

Ae ui i lea, o le le paleni o androgens / estrogens e le na o le pau lea o le mafuaʻaga mo le faʻaititia o lauulu:

  • Faʻafitauli i le thyroid gland e mafai ona faʻaoso le paʻu o lauulu: uma hypothyroidism (le lava le gaioi okeni galue) ma le hyperthyroidism e o faatasi ma lenei auga.

O faʻafitauli i laʻau e masani ona aʻafia ai le tulaga o le laulu

  • O le faʻafitauli faʻafitauli e mafai ona mafua mai i faʻalavelave i le faʻaogaina o meaʻai: o le ate ma le pili e faʻatino se taua taua i le sapalaiina o lauulu lauulu i mea taumafa ma le puipuia mai toxins.
  • Neurosis ma faʻamaʻi o le mafaufau o le isi tele fanua mo lauulu faafitauli. Ma e ui lava o faʻagasologa i o tatou faiʻai na o le le faʻaitinoina faʻaletonu le atinaʻeina o lauulu lauulu, soʻo se faʻatonuga matua fautuaina malosi le gauai atu i lou tino popole.
  • E pei ona maitauina i luga, ile kanesa, e pa'ū ifo lauulu ile toetoe lava o tulaga uma lava: o "oso" mo le oti ole toʻotoʻo e mafai ona avea ma neoplasma lava latou, aafia ai totoga ole faʻaletonu o loʻo i totonu, ma togafitiga faʻafomaʻi (leisa, chemotherapy, etc.)

E pa'ū lauulu i tua o le leisa togafitiga poʻo le chemotherapy? Ioe, ae o se tau le mafai faʻatumauina ona o le aveeseina o le kanesa.

  • I le faʻaiuga, o faʻafitauli o le hormonal e faʻateteleina i se tulaga masani ona faʻavaivaia le tino, aua o le leiloa o le laulu pe a uma se maʻi poʻo se faʻaiuga o se maʻi umi e masani lava.

Gauai atu!
O le fesili pe faamata e paʻu lauulu i le HIV e ono fesiligia.
O aso nei, ua ioe tagata atamamai o le mafuaʻaga o le pala i lenei mataupu e le o le siama, ae o suiga i le hormonal background and metabolism na mafua mai i le suiga o le HIV i le AIDS.
Lea o loʻo faʻamaonia mai e le mea moni e faapea, o faʻafitauli faʻapea e seasea tupu i ni feʻaveaʻiga o le siama.

Suʻesuʻega

Ina ia iloa tonu le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le autoimmune alopecia, o le a tatau ona e faia se suʻesuʻega, lea e masani ona amata i suʻega toto (atoa ma mo hormone) ma se ultrasound o le thyroid gland e le aofia ai autoimmune tiroiditis - o le sili ona lamatia o ituaiga uma o faamai e tau atu i le pala.

E foliga mai e manaʻomia se feutagaiga ma se trichologist, o ai na te faʻatuina le numera o tagata oti, ola ma o loʻo momoe folau ma faia vaʻaiga mo se toe mafai ona toe faʻaleleia o le lauulu.

O le cardiologist o le a iloa pe ua afaina le fatu. O le tagata aʻoaʻo fomaʻi o le a aʻoaʻo ia te oe pe faʻafefea ona feagai ma mafatiaga, e aofia ai ma mea na mafua mai i le teʻi e leiloa lauulu.

O mafuaʻaga autu e mafua ai autoimmune tiroiditis, talitonu fomai:

  • mea faʻatupu - o se faʻamaʻi e mafua mai lenei faʻamaʻi,
  • fiva faʻamaʻi pipisi o le gutu ma le nasopharynx: sinusitis, caries, purulent sinusitis,
  • sili atu le gaʻo o le thyroid gland, e masani ona mafua mai i le tele o iodine,
  • leaga le siosiomaga aafiaga, e aofia ai faʻalogo aʻafia,
  • ogaoga po o le faʻaumiumi o atuatuvale e mafua ai le afaina o hormonal.

E oʻo i taimi uma e lelei ona faʻatamaʻia e lenei maʻi e tusa lava pe o le a le togafitia.

Faʻamaʻi tagata

Ae e mafai ona amataina e le pulu ile taʻi ile tiroiditis. E tele isi faʻamaʻi e mafua ai foʻi le leiloa o lauulu pe atoa foi:

  • O le faamaʻi a Bazedov. E masani lava ona atiaʻe i tina-matutua ma fafine matutua ma e fesoʻotaʻi foʻi ma le faʻaletonu o le galuega. O lona uiga faʻapitoa o alualu i luma faʻasaʻoina mata.
  • Rheumatoid Arthritis O lenei faamaʻi e faʻatupuina se faʻamaʻi pipisi i le tino, ae o nisi taimi e i ai foʻi se faʻamaʻi o le natura. I lenei tulaga, o soʻoga e masani ona feʻaveaʻi ma fulafula e aʻafia ma faʻasolosolo malie atu.
  • Diabetes mellitus (ituaiga 1). I lenei tulaga, o le pancreas e gaosia le inisalini o loʻo i lalo o le osofaʻiga o lona lava puipuiga.
  • Lupus erythematosus. Faʻamaʻi faʻamaʻi, o le faʻafitauli o le tutupu ai o loʻo le malamalama foʻi i ai. O le mageso e sosolo i le tino atoa, ma o le faʻamaʻi e aafia uma totoga i totonu: fatu, ate, mama.

I se tulaga masani, e le mafai ona faʻaumatia atoa le faʻafitauli e aunoa ma le faʻamaloloina o le maʻi taua. O nisi taimi o le tapulaʻa maualuga e mafai ona faia o le matua faʻagesegese le saoasaoa o le aofaʻi botdness. Ae o le tausiga o le lauulu e le masani ona maua ...

Faʻamalologa filifiliga

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i lenei tulaga, o le a le mafai ona faʻatautaia naʻo metotia a tagata ma e oʻo lava i ultra-o aso nei anti-lauulu leiloa vailaau. Ae oi latou foʻi, e le tatau ona faʻaititia - i taua, e lelei mea uma. O le a latou aumaia ni faʻaiuga sili ona lelei o se vaega o se togafiti togafitiga ma o le a faʻavaveina ai le tuputupu ae o laulu fou, pe a mafai ai.

I le togafitiga o faʻamaʻi autoimmune, o le tomai faʻapolofesa o le fomaʻi ma se faʻapitoa faʻaleoga auala i togafitiga e taua tele.

Ma alaleo alopecia, pe a pa'ū lauulu i vaega manino manino, o le ono mafai ona taofi ma atoatoa lauulu toe faaleleia e sili atu nai lo le aofaʻi baldness. Ae e le mafai foi ona fiu!

Fualaau togafitiga

E tusa ma iʻuga o le suʻega, e mautinoa lava o le a faatonuina e le fomaʻi se togafiti o vailaʻau. Masalo e ono aofia ai:

  • corticosteroids i le faʻatusa o suauu poʻo tui subcutaneous mo le faʻamalologa o gaioiga afaina gaioiga,
  • retinols - vailaʻau e toe faʻaleleia le ulu,
  • minoxidil - o se fofo aoga mo lauulu leiloa,
  • cytostatics - vailaʻau e faʻaititia le gaioiga o le puipuia o le tino,
  • zinc - e faʻamalosia ma tupu ai le laulu fou,
  • sui faʻafuaseʻi o mea ia o le loto - mo le fafaguina o "moe" fulufulu mata ma faʻamalosia le toto i totonu o le ulu,
  • multivitamin complexes (ma le maualuga o mataupu o le kulupu B) - activator o fou lauulu tuputupu ae.

E tatau foi ona fautuaina le tapapa uʻamea, decoctions ma tinctures o laumei, mea teuteu lauulu e fai ma meaʻai masani ma / poʻo suauu taua.

Matagofie togafitiga

O le saʻo filifilia mea teuteu teuteu o le a avea foi ma fesoasoani lelei i le taua faasaga i le pala. Le asō, ina ia togafitia ai ituaiga eseese ole alopecia, faʻaaoga:

  • fulufulu ulu
  • mesotherapy
  • togafitiga laser
  • microcurrent faaosofia,
  • uila ultraviolet.

O le faʻataʻitaʻiga masani o togafitiga o 10-15 faʻatinoga e faia 2-3 taimi i le vaiaso.

Faatasi ai ma se faʻapipiʻi tuʻufaʻatasia ma le taimi e amata ai togafitiga, e maualuga le ono le maua atoa o lauulu. Na faʻamaonia lea i le iloiloga a le tele o gasegase.

Vala o le faamaʻi

Autoimmune (focal, nest) alopecia o se tasi o faʻailoga o faʻamaʻi o le puipuiga.

Ma alaleo alopecia, o le aa o le lauulu e taofia i le selular tulaga. Ua mafua lea ona ua soli le puipuiga o le tino. E mafai e le aʻafiaga o le tino ona fai ni siama e tetee atu i ona lava siama. I lenei tulaga, fasioti tagata sela faʻaleagaina ma faʻaumatia lauulu fausaga, tauivi ma le fausiaina o fou follicles.

O le Autoimmune alopecia e maua i le 0.5-2.5% o tagata mafatia mai le pala. I isi tulaga, o le amataga o le faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma isi faʻalavelave.

O le a le mea e mafua ai le leiloa o lauulu ile autoimmune alopecia?

  1. Hormonal faʻalavelave. I tane, o le pala e tele lava ina fesoʻotaʻi ma le leai o le testosterone. Leiloa o lauulu i fafine e masani ona tupu ona o le le aoga fungsi tiroid. Alopecia e o faatasi ma faamai: lupus erythematosus, diabetes mellitus, Bazedova faamaʻi.
  2. Tulaga masani. E talitonuina o le faʻagaioiga o nisi kenera o loʻo tuʻuina imunological faʻatonu mafuaʻaga e fausia ai faʻapitoa porotini. O nei porotini e faʻaosofia se faiga e faʻaseseina ai le puipuiga o le tino, ma mafua ai ona faʻaleagaina e le tino ona lava aano. Faatoagaina atu o polotini faapitoa mafua mai i mea leaga: popolega, siama pipisi, tui, tui umi antibiotic togafitiga.
  3. Metabolic faaletonu endogenous retinoids (vailaʻau ituaiga o vitamini A). Ole tele poʻo le le lava o ole retinoic acid mafua ai le paʻu ole lauulu ma le pupuga i totonu ole folikel. Ole faaletonu ole retinoic acid metabolism e o faatasi ma le faʻaititia o le sebum, e taofia ai le puipuiga ole lotoifale.
  4. Leaga siosiomaga. O mea e sili ona lamatia i lauulu o radioactive zones.
  5. Fasaina aveina hormone.
  6. Manua faaletino. O le vaega pito i luga o le epidermis ua faaleagaina, e mafua ai le oti o aʻa.

O le ogatotonu o le pulu gofie e mafai ona nofotoatasi ma faʻataʻamilosaga lapisi poʻo ni mea o loʻo tuʻufaʻatasia ai ni vaega o fulufulu paʻu faatasi. I le vaega mulimuli o le alopecia, e tupu le pulu i luga atoa o le tino. Lenei e mafua mai i le systemic atinae o le autoimmune faagasologa.

O nisi taimi o fesoʻotaiga uma e aʻafia i le faʻasolosolo o gaioiga. I lenei tulaga, e leai ni vaega o faʻamalu faʻapipiʻi.

O faʻamaʻi ole faʻamaʻi ole mafaufau e faʻapipiʻi. Afai o se tagata ua iai faʻafitauli ma le le puipuia, faʻamatalaga o le a faʻaalia i latou lava i le olaga atoa. O le toʻilalo o lauulu folau o nisi taimi e o faatasi ma le faʻaumatia o fao laʻau.

Faʻaiuga

A paʻu i lalo lauulu e leai se mafuaʻaga tatau, talanoa i se fomaʻi. Ina ua maeʻa iloiloga o faʻaiuga o suʻesuʻega muamua, e lafo atu e le fomai i tagata vaʻai faʻapitoa:

  • endocrinologist
  • dermatologist
  • tui puipuia
  • fomaʻi o mafaufau
  • rheumatologist
  • trichologist.

Lauulu manifinifi mafai ona o faatasi ma le manava umi ma vaivai, e faʻailoa mai ai faʻafitauli i le endocrine faiga. O auga o le pala e fai i le tele o vaega.

  1. Vaʻaiga vaʻaia o le endocrinologist.
  2. Atoa le numera o le toto.
  3. Iloiloina mo hormone.
  4. Iloiloina o lauulu i lalo ole microscope.
  5. Rheoencephalography - o se suʻesuʻega o ipu a le cerebral e faʻaaogaina ai se vaivai eletise eletise o maualuga taimi. O le metotia faʻataga ai oe e fuafua le saoasaoa o le toto feaveaʻi.

I vaega o le pulu, lauulu e mafai ona tupu mai tua e aunoa ma le togafitia. E tupu lenei mea pe a feutagai le tino ma le mafuaaga o le pathology. Lauulu folikel e masani ona aua le oti atoatoa ae alu loa i se tulaga e te malolo ai. Ae o le faamaloloina o oe lava e seasea tupu.

Togafitiga togafitiga

Ole togafitiga togafitiga e filifilia e mafua ile mafuaʻaga ole alopecia, o le ituaiga maʻi lea e mafua ai.

A leiloa itiiti ifo i le 50% o lauulu pe o vaega o le pauna e laititi, o loʻo faʻaogaina vailaʻau nei.

  1. Lagona vailaau o le gaosiga o au lava hormone.
  2. Steroid hormone. O vailaʻau o loʻo maua i foliga o vailaʻau, uila, kulimi, tui mo le pulega i totonu o le tino. O le ituaiga o faʻasaʻolotoga e faatonuina e faʻatatau i le tagata lava ia uiga o le tagata maʻi, tausaga ma le tulaga o le soifua maloloina.
  3. Retinol-faavae vailaau (vitamini A). Le tele o taimi, suauʻu poʻo le gel e faʻaoga e faʻaaoga i le nofoaga o le pauna.
  4. Zinc-oloa oloa mo le faʻaaogaina i totonu.
  5. Salapogi faʻatasi ai ma le faʻaalu.
  6. Vitamini o le kulupu B.
  7. Minoxidil - o le mea faigaluega e faʻateleina ai alatoto. O le faʻaaogaina o le vailaʻau e mafua ai le faʻateleina o le sapalai o le okesene, toto ma meaʻai i totonu o folikel.

Faatasi ai ma se tamoʻe i foliga o le pulu, pe a leiloa sili atu i le 50% ua faʻaaogaina se eseʻesega togafitiga togafitiga.

  1. Steroid hormone. O suauu i le tulaga lea e le aoga, faʻatonu pil poʻo se tui o le tui i totonu o le ulu.
  2. Aafiaga i luga o le 'upega tafaʻilagi allergen ma mea ita.
  3. Cytostatics. O le vailaʻau ua faatonuina pe a fai o le mafuaʻaga o le pulu o se kanesa matuia. Cytostatics poloka le autoimmune tali.

Afai e pa'ū lauulu e fesoʻotaʻi ma suiga o hormonal i fafine, ua faatonuina piliona pulea fanau. Mo alii, vailaʻau e taofia le gaioiga a 5-alpha reductase e talafeagai.

Steroid hormone e le o tagata uma e fesoasoani, o latou aoga e le mautu. Leai se fofo e maua ai le faʻamalologa atoatoa mo autoimmune alopecia. O suauu ma shampoo e i ai le aulelei foliga. Faʻaogaina o ia mea faigaluega e le aoga le mafuaʻaga o le faʻamaʻi.

O se mea faigaluega faʻapitoa mo le togafitia o alopecia areata - Mivalava na taulai. Ole vailaʻau lea e leʻo le hormonal. Mivala-K e faʻavae i luga o se organosilicon lotoa faʻapipiʻiina i totonu o le gaosi oloa 1-Chloromethylsilatran. Mival puipuia le aa o le lauulu mai le taofia ai o le killer lymphocytes, faʻaititia le fua o tui puipui.


O le fualaau faasaina ua tatala i totonu o ampoules. Latou te o mai ma se faʻamalulu kulimi gel. O vaega o loʻo fefiloi muamua aʻo le faʻaaogaina i faʻafitauli vaega. Mival e ave faʻatasi ma isi vailaʻau ma vitamini. Ole faʻaletonu ma le umi ole faʻaaogaina ole oloa e faʻalagolago ile tulaga ole tulaʻi.

Togafitiga ma togafitiga tagata

O isi vailaʻau e ofoina atu e aveese ai le autoimmune alopecia e ala i togafiti.

  1. Faapipiiina suauʻu i totonu o le maʻilaʻulu ma se pulumu vaivai poo se momi. Mo le faʻagaioiga, filifili burdock poʻo le suauʻu vavae. E manaʻomia ona e faʻaalu le suauu i totonu ole 30 minute. A uma lena mea, afifi lou ulu i se solo ia fatu ai se mea vevela.
  2. Le aʻafiaga i le soʻotaga o le pulu ma le tincture o le capsicum. O le maeʻa tusi e faʻatau atu i le fale talavai. E mafai ona saunia le ie ile fale. Mo lenei mea, papala ua sasaa i le lita o vodka. A maeʻa le vaiaso, ua sauni le faʻavae mo le faʻaaogaina.
  3. Susu topeng ma enaena falaoa. O le areto enaena ua faʻasusu ile susu ma faʻapipiʻi ile paʻu ole pa. Uu le ufimata mo le tusa ma le itula.

Leai se vailaʻau aafiaga ile mafuaʻaga o le faamai e le mafai ona foia le faafitauli. O le mea lea, ua faʻaaoga laupepa ala faʻaopopo i se faʻaopopoga i le togafitiga autu.

E leai ni metotia mo le puipuia o le faʻamaʻi, aua autoimmune alopecia e fesoʻotaʻi ma suiga i le gafa.

Togafitiga alimema

Togafitiga mo autoimmune alopecia ua faatonuina, e pei ona i totonu o le faamoega nest:

  • O tui o le Diprospan e faʻatonuina - o se vailaʻau hormonal o loʻo i ai se tui puipui.
  • Tuputupuina stimulator minoskidil ma ona eseese filifiliga.
  • Ole vailaʻau tricoxene, o loʻo aofia ai ma le popo ma le vitamini.
  • B vitamini ma minerale na i ai zinc, magnesium, selenium.
  • Mesotherapy - tui o le mesococktail i totonu o le lauulu lauulu
  • Immunotropic vailaau: Cycloparin A (sandimmune), inosiplex, ma isi.
  • Thymuskin (ThymuSkin) - o le na faia lenei vailaʻau na mulimulitaʻi i le talitonuga e faʻafitauli e tau i le folo lauulu, sese i latou mo se siama. Na latou atiaʻe se faʻasologa o oloa i fafo - shampoo, spray, kulimi, e aofia ai le thymosin. Thymosin o se hormone e maua mai le thymus gland o meaola. E aʻafia le tulaga puipuia o le tagata, e faʻaaoga mo le tele o faʻamaʻi autoimmune. Ua fautuaina le teuga mo le faʻaogaina 2 taimi i le vaiaso, sapalai poʻo kulimi e tatau ona fufuluina i paʻu oa i aso uma. Thymosin e talitonuina e faʻateʻaina mea faʻatapulaʻa e osofaʻia ai lauulu lauulu.

Uma vailaʻau e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi, e mafai ona e tutoʻatasi tutoʻatasi i fofo tagata, masks e faʻavae i le aloe, suauu fualaʻau, mumu pepa.

O le faʻamalamalamaga ile togafitia e faigata tele ona faia, o le sili atu le leaga ma sili atu ona leaga iʻuga o le aofaʻi ma lautele aotelega alopecia.

O le faʻamafanafanaga mo tagata mamai, o le alopecia, e le o uma le folo o le tino, e na ona "momoe momoe" ma mafai ona ala i luga i le amataga o le gaioiga lelei o le puipuiga o le tino.

O lenei, o le autoimmune alopecia e otometi lava ona faʻaitia i lalo o le suʻesuʻega o le alopecia areata.