Meafaigaluega ma mea faigaluega

6 sili suauʻu mo lauulu leiloa ma faʻamago

O mea taua e tatau ona iai mo le paʻu ole paʻu e masani ona faʻaogaina ile fulufulu oloa. Peitaʻi, o se mea e lelei ai le faʻaaogaina na o mea i luga o le faʻavae masani o se tasi, talu ai o le masini o la latou faatosinaga e mamao tele mai le aʻafiaga o le suauʻu masani.

O le a le mea taua suauʻu

Vailaʻau e pei o se suauʻu gaʻo e le mafai ona faʻamutaina i totonu o le vai ma e malosi lona manogi ua iloa e lenei igoa. Suauu i le uiga moni o le upu, e leai lava. E leai ni faʻamaʻi gaʻoa o meaʻai i paʻu poʻo ni pepa i le taimi nei, pe'ā vave faʻapepe i le vevela masani.

O mea taua ole suauu e maua mai na ole laʻau, e masani ona maua mai ile faʻaoga esea ma le faʻamutaina ile suasami. O nisi taimi o vailaʻau e faʻamutaina i le ava malosi, ether, wax - o le tele o le gaosiga o mea manogi e faʻavae i luga o le faʻapeina i le ava malosi. I le fale, o vailaʻau o loʻo gaosia i gaʻo ua faʻaaogaina.

O le mea ola maloloina vaega o le faʻasologa o terpenes ma terpenoids - o latou faʻatonuga, o mea faʻavae ma le tele numera o faʻamalosi tino faʻamalosi tino, ona o mea ua matua malosi na mea.

Latou te aʻafia le tino o le tagata e pei ona taua i lalo:

  • Ole mea taua e tatau ona puipuia ai le laʻau mai meaola laiti: ona o le maualuga o vailaʻau, o le terpenes faʻateʻa ai le tele o le microflora. O le aafiaga lava e tasi, e ui ina faʻatapulaʻaina, ae o loʻo iai ile tino o tagata. E faapitoa ona fautuaina mo lenei o le eucalyptus, clove, pine suauʻu,
  • O le gaoioiga lava lea e tasi e fesoasoani i le faʻamama o le fulafula - o le kapofala o se sili sili ona lelei mo le puipuia o se vailaʻau.
  • O le coriander suauu poʻo le peppermint ei ai gaoioiga antispasmodic,
  • o se lagona faʻafilemu na faʻamalosia e le lavender ma le valerian,
  • aoga tele mo le faʻaosofia o le tino puipuia laʻau lauti laʻau, rosa, moli - faʻatupuina se lagona o le malosi.

Ina ia malamalama poʻo le a le suauu taua e i ai le aoga, e manogi fesoasoani. O le manogi lava ia o se ituaiga o "faʻailoga", e ui o le gaioiga moni o le vailaau, o lona uiga, ua saunia e le galuega o le terpenes. O sua gaʻo gaʻo e leʻo ni vailaʻau o vitamini.

Faʻafefea suauu gaʻo

O le faʻafitauli faʻapitoa o se vailaʻau e faʻatinoina e ni auala.

  • I le fesootai ai ma le paʻu, o le vailaʻau mafua ai le ita, e faʻaosofia ai le hyperemia - toto tafe i lenei nofoaga. Mo le faʻamalosia o le lauulu, pe sili atu, i lauulu folikeloa, o lenei aʻafiaga e faʻaaogaina.
  • O vailaʻau e solia i gaʻo maʻai ua faʻaaogaina e pei o le sologa i le pupuga: latou te taofia le afaina o le lotoifale, ma e oʻo foi i totonu i le toto, e tutusa uma a latou aʻafiaga.
  • O mea taua e tatau ona faʻamalosia ai le iʻuga o le neura, ma e fesoasoani e faʻaosofia ai totoga ma aano o le tino. Ole mea lea, e aoga le faʻaoga mo le fulufulu, e aofia ai le papala.
  • E faʻapena foʻi ona afaina ai mea o loʻo mimilo ai. Ae peitai, pe a taumafaina, mo se faʻataʻitaʻiga, latou saofaga i le faʻateleina o le gaosiga o sua o le gastric ma le empiula, lea o lo latou faʻaaogaina i le togafitia o faʻamaʻi faʻamaʻi e faavae.

E taua tele suauʻu taua i le laititi. O le faʻaaoga sese o latou ala e oʻo atu ai i maʻi tele, faʻatamaʻia ai le lapoʻa o le galu, leaga ai le toto, ma e sili ona lamatia i le taimi o maʻitaga ma le palapala i fafine. I lenei vaitau, e sili le tuulafoaia o latou faʻaaogaina.

O afea e taua ai le suauu taua

O le aafiaga o vailaʻau e faʻavae i luga ole ita o le ulu ma le faʻaleleia o le toto. I le taimi lava e tasi, o le lauulu fulufulu maua ai sili atu meaʻai ma le okesene.Ma, o lea, o lauulu ua faia sili malosi, tuputupu ae umi, ma le malologa vaega o le pulu e le sili atu sili atu faatonuina 90-120 aso.

Taua suauu solofanua i totonu o le faavae, ma le mea mulimuli ua i ai se isi aafiaga - latou ufiufi i le lauulu, faia se ata puipui, puipuia le susulu o le tino ma i nisi auala toe faafoi le cortex.

Mea e maua i le siama e matua aoga tele ile seborrhea ma le fulafula. Taua suauu e avea o se sili atu bacteriostatic, o latou faaaoga pea faʻaleagaina pathogens ma faʻalauiloa lauulu toe faʻaleleia.

O le lisi o le sili ona aoga e faasaga i le leiloa o esters o le:

  • rosemary - tautua o se sili lelei stimulator o sela metabolism, faʻamalositino le gaioiga o lauulu folika ma afaina ai le fausaga o lauulu laupepa,
  • laau lauti - o se taʻitaʻi i totonu o antimicrobials, e taua tele i le togafitiga o seborrhea,
  • lavender - ei ai le lautele faʻafilemu aafiaga, o loʻo faʻaogaina mo le faʻatupuina o le maʻilaʻulu ma le maualuga o le faʻatagofieina,
  • o suauu paina o se isi fesoasoani sili i le taua faʻasaga i le susu, ma, o lea, lauulu leiloa,
  • ua i ai le suavai tele lava suauu rose, ia faʻamalosia le feaveaʻi metabolic faagasologa, faʻamalosia lauulu tuputupu ae ma toe faʻatautaia le gaioiga o pulu,
  • pili - faʻaleleia le toto, ua faʻaleleia atili ai le soifua maloloina o folau.

O mea taua ole suauu e mafai ona aoga pe a leiloa le manoa e mafua mai ile mafuaʻaga ole mafuaʻaga: le masani ona pisia, faʻasolosolo le pupula ile la, sauaina ole uʻamea uila, solo fulufulu, uʻamea, faʻapea foʻi pe a toe malosi mai se maʻi. Ae peitaʻi, i mataupu e paʻu ai lauulu e fesoʻotaʻi ma le gasegase o loʻo i ai nei - le afaina o le tino o le endocrine, popolega faʻafuaseʻi, o latou, terpenes e leai se malosi.

Fautuaga e fesoasoani ia te oe e filifili le suauʻu e faʻamalosia ma faʻamalosi lou lauulu:

Ae le i faʻaaogaina se suauu, e manaʻomia le faia o se paʻu suʻega. O vailaʻau o mea a le tupuʻaga e masani ona alapena. Afai o le 2 itula ina ua maeʻa ona tuʻuina se mataua - faʻavaivai i le pito i lalo, a itiiti i le la, i luga o le tulilima o le tulilima, e le mumu le paʻu ma e le fufula, mea e mafai ona faʻaaogaina o se ufimata.

O mea taua e tatau ona le faʻaaogaina naʻo latou. E i ai a latou aafiaga lelei ae naʻo le matua maualalo.

  • O le faigofie auala e na o le filifilia o se talafeagai suauu taua. 10 mataua o le oloa ua faʻaopopoina i le aofaʻiga manaʻomia o burdock, almond, peach poʻo isi faʻavae, oloia i aʻa ma le maʻu ma tuua i le po. E sili pe a manaʻomia le teuteuga ile palapala laulu e fufulu ai le toega ile faʻamalama i le taeao.
  • Le faʻavae o le isi ufimata faʻaaogaina mo le leiloa lauulu o soʻo se faʻavae i se fefiloi ma le meli natura ma le fuamoa falaoa. O le aofaʻi o le mata e tatau ona fetaui ma le umi o le lauulu: e faʻapipiʻi i le paʻu, ona tufatufa lea i le umi. Ae le i faʻaaogaina, 3 mataua o le arasi ma 3 mataua o le suauʻu rosemary ua faʻaopopo i le paluga. O le mata e faʻaaoga e faʻamamaina ai lauulu ma fufulu ese pe a uma le 30-40 minute.
  • Lua mataua o le ylang-ylang suauʻu, basil ma le rosemary ua faʻaopopo i le lua fasi fuamoa. A manaʻomia le faʻatupuina o le tuputupu aʻe, e sili atu le faʻaopopo se isi mataua o le uliuli pepa suauʻu. Aua e te maelega, a leai, o le paluga o le a sili "mu". O mea o loʻo fefiloi seia oʻo ina lamolemole, olo i le paʻu ma afifi mo le afa itula. Ona fufulu lea ma le faʻamalama.
  • O le 3 mataua o le kinamoni ma le suāuʻu ua faʻaopopo i le paluga mai se sipuni tele o le meli ma le suauu kastor. O le paluga ua palu i totonu o le paʻu, ufiufi le ulu i le polyethylene ma se solo mafanafana. O le afifi e tausia mo le 1.5-22 itula, a maeʻa ona fufuluina le lauulu i le lauulu.

O masker e faia 2-3 i le vaiaso. O le vasega o 10-15 taualumaga, a maeʻa, e tatau ona e faia se malologa mo 20-30 aso ma toe fai le vasega.

Fofoa Lotoa

E ese mai o matapulepule e masani i se faigofie tino.O solo faʻafuaseʻi o latou lava gaioiga e faʻamalosia ai le toto, ma faʻatasi ai ma suauu manogi e avea ma mea e sili ona faʻatupuina ai le tutupu aʻe o lauulu.

  • O le palugofie suamalie e leai se ese mai se faʻamau faigofie, vagana ai le voluma. I le 1 sipuni tele o le suauu faavae - burdock, peach, jojoba, faʻaopopo le 4-5 mataua o le taua. Filifilia faʻavae i luga o le paʻu tūlaga. Mo i mea e le fiafia ai, e sili atu le lelei ole faʻaaogaina ole lavender, rosemary, ma le palapala mataʻutia, pine, arasi ma le suauu laʻau. Lelei, e faʻamalosia ai lauulu lauulu, moli poʻo le basil suauu e taua tele.
  • O lena ituaiga o mea e lelei mo faʻafofoa: 40 ml o le primrose suauu, 10 ml o jojoba, 20 ml o kumina uliuli ma 12-15 mataua o le pi. O le mea mulimuli e seasea lava, e ui lava o se tasi o sili sili ona faʻaosofia le faʻatupuina.

O le paluga e galu i totonu o le ulu mo le itiiti ifo i le 10-15 minute. A maeʻa ona fofo, e sili atu le taofi o le fatuga i luga o curls mo le afa itula, ona fufuluina lea.

Anotusi

E oʻo lava i oloa sili ona lelei o loʻo iai ni faʻailoga ma tapulaʻa i le faʻaaogaina. Lenei mea e faʻaoga atoatoa i le fefiloi e aofia ai terpenes. O lo latou maualuga tele vailaau gaioiga o se mafuaʻaga o le aoga ma o se faʻatapulaʻa faʻapitoa i lona faʻaaogaina.

  • O le faʻatapulaʻaina tapulaa o se aʻafiaga teteʻe. I le sauniuniga o soʻo se paluga, vaega uma e tatau ona siakiina taʻitoʻatasi ma le paʻu suʻega ma naʻo le faʻaaogaina. Rashes, mumu, ma fulafula o le paʻu e le o le filifiliga sili ona leaga. E i ai foi isi alualu i luma aafiaga o Quincke's edema.
  • O le le faʻamalieina o manogi o se tuʻufaʻatasi lea faʻaaogaina, talu ai o le manogi o se mea taua tele i se togafitiga.
  • E le tatau i fafine maʻitaga ona faʻaaogaina vailaʻau o loʻo taʻua o ni faʻatupuina o le toto solo: rosemary, sage, pine, juniper ma isi.
  • Mo faʻamaʻi o le vascular system, faʻapea foʻi ma le maeʻa o se fatu peʻo le stroke, e le tatau ona faʻaogaina le suauʻu ma le basil suauu.
  • Tamaiti i lalo ole 6 tausaga le matua faʻasaina e faʻaopopo suauʻu taua i le tausiga oloa. E leʻo lava siʻitia lelei le faʻamaʻi o le tino, ma o nei vailaʻau malosi e mafai ona liua i le sili atu ona malosi le siama.

O mea taua e tatau ona iai, pei ona faʻaalia e le masani suauʻu, e alofagia ma mafai ona faʻaogaina ni fafine e faʻatauaina aroma. Ma le maualalo o lagona i lenei tulaga, o le aafiaga e foliga mai e taua tele. O iloiloga e masani ona lelei. Ae ui i lea, o le toʻatele o tagata fusu i le aromatherapy e le mautonu i le maitauina o le eseʻesega i le ogatasi ma manogi o fomu mai ese gaosi.

O mea taua e amata mai le paʻu ma le faʻamaloloina o se aoga ma aoga tele o se suauʻu uila, laupepa, palama ma isi oloa tausi. Peitaʻi, e taua tele le mulimulitaʻi i fautuaga mo le faʻaaogaina, talu ai o nei mea e malosi tele.

Faʻafefea ona filifili le sili sili ona lelei lauulu suauʻu (vitio)

Suauu taua mo le leiloa male lauulu: faʻafefea ona filifili?

Toeitiiti lava o tamaʻitaʻi uma na feagai ma nisi o nei faʻafitauli: mago, magalafu, vae malepe, mataga o aʻa ma le sili ona leaga o le leiloa o lauulu. I o tatou taimi, mea leaga e faigata ona aloese ai tusa lava pe e te le faʻaogaina mea styling oloa ma e leʻi suia ai lava le lanu o le lauulu, la, matagi ma le susū mafua ai se afaina tele.

E foliga mai e iai le lauulu, pei o fetu Hollywood, e te manaʻomia naʻo le tausiga taugata i totonu o fale faʻaalu, ae e i ai le taugofie auala. Ia faʻapupula lau laulu i le la, ia susulu ma mafiafia i tagata uma fuā, naʻo faʻaaogaina suauu taua.

O le a

Aneti Lauulu Suauu

O mea taua e taua o le suauu e aoga ai le manogi o laʻau. Talu ona maua e tagata meatotino aoga, latou te maua toetoe o soo se mea. E faʻaogaina i le cosmetology ma vailaʻau, mo malologa pe toe faʻaleleia le malosi, ae o la matou mataupu, o se mea faʻapitoa lea mea faigaluega mo se lalelei o laulu.

E mafai ona faʻamalosia le laʻau o le lauulu, faʻamamafaina le susu ma le paʻu o le paʻu, pe faʻapea foʻi ona faʻagesegese le faʻamamaina o le ulu.Latou tuuina atu le malosi ma susulu, ma le meatotino autu - fesoasoani suauu fesoasoani mai le lauulu leiloa.

I le taimi lava e tasi, latou te taugofie, manogi lelei ma e le afaina ai le tino i taimi masani.

Le mea e faʻatau ai

E le faigata le mauaina o le manogi suauʻu. O loʻo faʻatau atu i soʻo se faletalavai, faʻatasi ai ma i latou uma. E masani lava ia tamaʻi fagu ma dispensers. E mafai foi ona mauaina i fale matagofie, ma le filifiliga o manogi i ai e tele.

Afai e te faia le paluga oe lava e leai se taimi ma le manaʻo, e mafai ona faʻatau mai oloa faia. Ae, o se tulafono, latou na fausiaina o foliga o aoga, ma afai latou e aoga moni, latou te mamao ese mai taugofie. Lea e sili le aua le paie ma faʻatau oe lava ni nai fagu e tofo.

Faʻafefea ona filifili le mea saʻo ole suauʻu ile ituaiga paʻu

Faʻafefea ona filifili le mea tonu suauu i paʻu ituaiga

Na aʻoaʻoina e tagata le auala e ave ese ai le eter mai le toetoe lava o soʻo se laau: piniki, lavender, chamomile, citrus, ma o loʻo naʻo le toʻalua lava. O laʻau taʻitasi e i ai ona lava faʻapitoa meatotino ma manogi, ma eseʻese e aʻafia ai le tulaga o le ulu. O le mea lea, ina ia maua maualuga le faʻaiuga, e tatau ona e malamalama poʻo fea e saʻo mo oe. Ole taua ole suauʻu e faasaga ile pa'ū ua paʻu o loʻo aoina i lenei lisi puʻupuʻu.

  • rosemary ether - faʻamalosia le fausaga mai aʻa i le pito ma faʻamalosia lo latou tuputupu ae,
  • lavender - faʻafilemu le ita ma faʻamama le afaina o le ulu, ma faʻaleleia foi le toto, e faʻamalosia ai le tuputupu ae,
  • keti - faʻalauiloaina metabolic faʻagasologa ma le toe faʻaleleia,
  • ylang-ylang - faʻagesegese le leiloa, faʻaititia le le mafaufau lelei, faʻaalia le susulu ma le malu
  • Lemon - faʻamamaina ma faʻamamaina le paʻu,
  • Roman chamomile - faʻafilemu le afaina ma le maalili,
  • thyme - aveese toxins, fufulu ma faʻamalieina le paʻu,
  • clary sage - faʻatulaga le hormonal paleni.

Mai lenei mauʻoa lisi e tatau ona e filifilia le mea sili e fetaui ma oe. Lalo o se laulau e mafai ai ona e filifili le filifiliga sili ona lelei.

Tausiga Fua

Ae le i faʻaaogaina se suauu, e manaʻomia le faia o se paʻu suʻega. O vailaʻau o mea a le tupuʻaga e masani ona alapena. Afai o le 2 itula ina ua maeʻa ona tuʻuina se mataua - faʻavaivai i le pito i lalo, a itiiti i le la, i luga o le tulilima o le tulilima, e le mumu le paʻu ma e le fufula, mea e mafai ona faʻaaogaina o se ufimata.

O mea taua e tatau ona le faʻaaogaina naʻo latou. E i ai a latou aafiaga lelei ae naʻo le matua maualalo.

  • O le faigofie auala e na o le filifilia o se talafeagai suauu taua. 10 mataua o le oloa ua faʻaopopoina i le aofaʻiga manaʻomia o burdock, almond, peach poʻo isi faʻavae, oloia i aʻa ma le maʻu ma tuua i le po. E sili pe a manaʻomia le teuteuga ile palapala laulu e fufulu ai le toega ile faʻamalama i le taeao.

  • Le faʻavae o le isi ufimata faʻaaogaina mo le leiloa lauulu o soʻo se faʻavae i se fefiloi ma le meli natura ma le fuamoa falaoa. O le aofaʻi o le mata e tatau ona fetaui ma le umi o le lauulu: e faʻapipiʻi i le paʻu, ona tufatufa lea i le umi. Ae le i faʻaaogaina, 3 mataua o le arasi ma 3 mataua o le suauʻu rosemary ua faʻaopopo i le paluga. O le mata e faʻaaoga e faʻamamaina ai lauulu ma fufulu ese pe a uma le 30-40 minute.
  • Lua mataua o le ylang-ylang suauʻu, basil ma le rosemary ua faʻaopopo i le lua fasi fuamoa. A manaʻomia le faʻatupuina o le tuputupu aʻe, e sili atu le faʻaopopo se isi mataua o le uliuli pepa suauʻu. Aua e te maelega, a leai, o le paluga o le a sili "mu". O mea o loʻo fefiloi seia oʻo ina lamolemole, olo i le paʻu ma afifi mo le afa itula. Ona fufulu lea ma le faʻamalama.
  • O le 3 mataua o le kinamoni ma le suāuʻu ua faʻaopopo i le paluga mai se sipuni tele o le meli ma le suauu kastor. O le paluga ua palu i totonu o le paʻu, ufiufi le ulu i le polyethylene ma se solo mafanafana. O le afifi e tausia mo le 1.5-2 itula, a maeʻa ona fufuluina le ulu i le faʻamalama.

O masini e faia 2-3 i le vaiaso. O le vasega o 10-15 taualumaga, a maeʻa, e tatau ona e faia se malologa mo 20-30 aso ma toe fai le vasega.

Le sili suauʻu mo lauulu leiloa - masks ma iloiloga luga o le talosaga

Le moemiti mataʻutia o soʻo se teine, ae maise soʻo se tamaloa - e matua iloga lava lauulu na paʻu.

I se tulaga faapena, mafaufau tagata uma i le auala e foia ai le faʻafitauli, fafine faʻaaoga le tuai-faiga masani suauʻu mai le lauulu lauulu o se vaega o fofo togafitiga, ma o tane e le popole, latou o atu i le fomai.

O le mea masani, e toʻaitiiti tagata o loʻo aʻafia i le faitauina o le aofaʻi o lauulu na paʻu ese, peitaʻi, afai e te maitauina pe a maeʻa ona selu i luga o pulumu o loʻo tele naua latou o totoe, e aoga le mafaufau i le faʻamaloloina ma le faʻamalosia o aʻa.

Le faʻaaogaina o suauʻu e faʻamalosi ma teteʻe ai leiloa

Le faʻaaogaina o suauʻu i le fale fesoasoani e faʻamaʻele le ulu, e oʻo foʻi i soʻo se faavae poʻo le suauu taua i le loloto o le laulu, toe faʻaleleia ma faʻalelei atili lona fausaga. E fautuaina le faʻaaogaina o ni suauʻu le faʻaaogaina, latou te taofia le tele o vitamini ma meaʻai nai lo suauʻu ia na uma ona faʻaaogaina.

O mafuaʻaga autu e tatau ai ona e faʻaaogaina le suauʻu lauulu:

  1. Ina ia faʻamalosia lauulu ma fafagaina lauulu folo,
  2. Mo tuputupu ae,
  3. Tuuina atu le tele ma le tele
  4. Taofi le pa'ū lauulu i fafine ma alii.

O a suauʻu e tau mai i lauulu? - LUGA 10

E faigata tele ona tuʻufaʻatasia se tasi o lauulu suauʻu lelei, o le mea moni o le lisi e umi. O suauu lelei mo lauulu leiloa e faaaoga i foliga mama, pe a fai le fale e teu ai lauulu, ua faʻaaogaina e avea o se vaega o matapulepule. Ae o le a tatou talanoa e uiga i lenei mea i se taimi mulimuli ane, mo amataga, taumafai e mafaufau i le lisi o sili sili suauu.

I le amataga lava o le lisi, burdock suauu mai lauulu leiloa, o se mea faigaluega o le mea muamua e sau i le mafaufau o soʻo se tagata. E faʻamalieina lelei le paʻu, faʻamamaina le ita ma le mageso, faʻaleleia le toto i le folini, togafitia le faʻamama ma le susu, faʻafefeteina ma toe fola le lauulu.

Fautuaga taua mai le faatonu

Afai e te manaʻo e faʻaleleia tulaga o lou lauulu, e tatau ona vaʻai faʻapitoa ile shampoos e te faʻaogaina. Se taufaʻafefe foliga - i le 97% o ituaiga lauiloa shampoos o vailaʻau oona e faʻalataina o tatou tino. O vaega autu e mafua ai mea uma faʻaletonu i le igoa ua filifilia o sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, coco sulfate.

O nei vailaʻau e faʻaumatia le fausaga o lauulu, lauulu e malepelepe, leiloa le faʻamalosi ma le malosi, o le lanu e mou ese. Ae o le mea sili ona leaga, o lenei muck e ulu i le ate, fatu, mama, faʻaputuputu i totoga ma mafai ona mafua ai le kanesa. Matou te fautua ia oe ia mumusu e faʻaaoga le tupe lea e iai nei vailaʻau.

Talu ai nei, na faia ai e le au atamamai mai le matou ofisa faatonu se auiliiliga o le shampo-leai se sulfate, lea na muamua ave tupe mai Mulsan Cosmetic. Le na gaosi o uma-faalenatura teuteu. O oloa uma e gaosia i lalo o le saʻo lelei tulaga pulea ma tusi faamaonia polokalama. Matou te fautua e asiasi i le ofisa aloaʻia i luga ole laiga mulsan.ru.

Afai e te masalosalo i le natura o au mea teuteu, siaki le aoga o le aso, e le tatau ona sili atu i le tasi tausaga o le teuina.

Faatauvaga

O le lona lua le lauiloa suauʻu castor mo le leiloa lauulu. E masani ona faʻafefiloi i totonu o mea mata faʻapipiʻi ma suauʻu, e fesoasoani e le gata i le taofia alopecia, ae faʻamalosia foʻi aʻa.

Ole isi suauu ole olive e aua le paʻu i fafo, e fautuaina e faaaoga le le toe faamamaina. E masani ona faʻaopopo i pulumu maso e toe faʻafoʻi ai le matutu, susulu e leai ni paʻu e gagau ma gagau mamafa. Le suauu e faʻafailele uma lauulu ma le pulu, taofia le faʻamalosiina ma le mageso.

O le matagofie o le suauʻu e toe faʻafoʻi mai ai le lalelei o le lauulu, faʻatasi ai ma le tele o vitamini ma minerale fatufatuina e faʻaosofia le soifua maloloina lelei ma le toe faaleleia. Lelei tele mo paʻu ua matua faʻaleagaina ma mago.

Folafolaina le toe faʻaleleia atoa o le fausaga o lauulu laʻau, faʻafailele loloto le paʻu ma aʻa. A maeʻa le talosaga, ona fai lea o pupula o uila ma faaiila.

Almond

O se tasi o auala sili ona malosi e faʻamalosia ai aʻa ma faʻaosofia ai le tuputupu ae o lauulu. E faʻafailele loloto le paʻu sela, faʻaalu le lauulu, toe faʻaleleia le paleni o le vai ma puipuia le vave tuai.

O le suauu kumina uli e avea o se mea faʻamamalu i le togafitiga poʻo le toe faʻafouina o le alopecia, e fafagaina lelei le paʻu ma folikel, faʻamalosia.

E le atoatoa le lauulu lauulu e aunoa ma le faʻaogaina o lenei mea faigaluega I totonu o le lua masina, toe foʻi atu i lona ulu le muamua sa tele, taofi le matua ma le oti o lauulu.

Sea buckthorn

O se matagofie faʻanatura meaalofa e faʻateleina ai le tuputupu ae o manoa, faʻaleleia le toe faʻaleleia o le paʻu ma fesoasoani faʻamalosia folau o lauulu. Fetaui lelei mo mamafa salalau ma faaleagaina curls. O le sili auala e faʻaogaina ai le sami buckthorn suauu mo lauulu, faitau iinei.

O se masani faʻamama o le paʻu mai le pupuni pori, lea e avea ai ma mea lelei mo meafaigaluega gaʻoa ma uʻamea. Toe faʻaleleia le paleni vai ia latou atili susulu ma silika, taofi le pala.

Masini mo lauulu leiloa i suauʻu

Soʻo se suauu ufimata e aofia ai maʻa gaʻo, manaʻomia suauu ma vitamini. O le auala sili e toe faʻafoi ai soʻo se ituaiga o laulu e ono paʻu i le lulu o le suʻeina o suauʻu, atonu ma le faʻaopopoina o se fuamoa

O le faiga e le o se taimi e alu ai, peitaʻi, e ono manaʻomia sina taimi ma le onosaʻi, e leai foʻi seisi togafitiga e vave maua ai. Leleiina lauulu lauulu aoga meaʻai, vaʻai iinei.

Mafaufau i ni nai ufimata o le a fesoasoani e foia le faʻafitauli ma le leiloa o lauulu taua.

Sauniuniga ma metotia o talosaga:

Matou te faʻamafanafana le suauu faavae i le vai taele ma faʻafefiloi meli ma le sua o le kulimi. Vavaeese, salu galugalu ma sasaa i le lapoʻa, faʻaosoina lelei. Faʻaalia muamua le faʻapipiʻi i aʻa, ona tufatufa lea i le umi atoa, mo se faʻafaigofie e mafai ona e faʻaaogaina le mafanafana. Ufiufi lelei matou i se ata tifaga, faʻamama ma se solosolo mo le 1 itula. Ona ou fufuluina lea o loʻu ulu i le masani masani.

Iloiloga i le faʻaaogaina o le suauʻu-leiloa suauʻu

Ina ua mavae le taumalulu, na ia tosina mai i le mea moni o le laulu na amata ona ova tele, e le gata i le aveina o le vitamini complex i totonu, na ou filifili ai e faʻaaogaina le popo suauu fua. Naʻo le faʻamamaina ole vailaʻau burdock suauʻu ile paʻu, ona fufulu lea. I le maeʻa ai o le masina o na togafitiga, e foliga mai ua leai se lauulu na totoe ile selu, ua atili ai ona pupula ma susu.

Ina ua uma ona fanau mai, sa matua fefe le afafine i le fulufulu moe. O le mea moni, o sina laʻau pe a maeʻa ona fanau, o se mea masani, ae i se isi itu na tatau ona toe faʻafoi le lauulu. Na ou filifili e faʻaaogaina le auala a le tinamatua, ma faʻafusili faʻapipiʻi i lou lauulu, ma o isi taimi na faʻafefiloi vitamini mai le ampoules. O lauulu na atili vaʻaia faʻalelei ma itiiti le aʻea.

O se tuʻufaʻatasia se auala e togafitia ai lauulu leiloa

O le faia tele o lauulu i nisi taimi e avea ma mala moni, ma e mafai ona sefe mai se fesoʻotaʻiga faʻapitoa

Ina ia aua neʻi leiloa atoa lau curls, e tatau ona e toe mafaufau i le tausiga o lou lauulu, filifili sili ona lelei lauulu lauulu, filifili ni masini faʻapipiʻi ma mea faigaluega faʻapolofesa e saofaga i le toe faʻaleleia o manoa.

Aua nei galo e uiga i se mea alofa o le natura e pei o taua suauʻu, nei vailaʻau volatile ma manogi ua leva ona faʻaogaina mo le selau o tausaga i le fale teuteuga faʻaaoga ma, afai e faʻaoga saʻo, fesoasoani fesoasoani e faʻaletonu le leaga o lauulu.

Faʻaaogaina taua suauu mo le leiloa o lauulu

O mea taua e taua o le suauʻu, manogi suavaia na maua mai i laʻau lava latou, o latou fatu ma fugalaʻau.

O esters e tumu i biologically gaioi mea o masani tupu, lea e mafai ona faʻaaogaina i cosmetology e faʻaumatia tino paʻu ma lauulu.

Le faʻaaogaina o suauu taua maua ai se isi avanoa aoga - manaia ma manogi manogi faaleleia le mafaufau maloloina, leo pe malolo, faʻalelei gaioiga o le mafaufau ma le lelei o le moe.

Ina ia mafai ona malosi le laulu i lalo o le faatosinaga o manogi suavai, malosi ma sili atu matagofie e te manaomia ona mafai ona mafai ona filifili sao i latou ma faʻaaoga i le fale.

Mai lauulu leiloa esters faaaoga:

  1. I faʻamalolo mata. E tuʻufaʻatasia uma Eseta ma suamalie o suauu, meli, fuamoa fuamoa, decoctions of herbs.
  2. I massage faʻafefiloi. E mafai ona e saunia se oloa mai i le tuʻufaʻatasiga o mama faʻalenatura ether ma le suauʻu olive, almond, peach. O le faʻapipiʻiina o se paluga faʻapipiʻi i totonu o le ulu i luga o le ulu, faʻateleina ai le toto, faʻamalosia taumafa, ma faʻamama aveina ma le ita.
  3. I le pulupulu, lauulu balms, conditioners. O le faʻaopopo o le ether ma se manogi manaia ma faʻamaloloina meatotino o le a faʻalelei atili ai le lalelei o lauulu ma sili atu le tamaoaiga i mea o loʻo ola lelei. O le faʻaaogaina o le laupepa e faʻamalosia ai fulufulu laʻau, fufuluina faʻamama atili, faʻamamafaina ai le laʻei ma le matutu, ma fofo faʻafitauli o gaogao uʻumi.

O mea taua e tatau ona tuʻu i totonu o le selu aʻo leʻi selu.

Lenei metotia o talosaga e sili ona fetaui i tamaʻitaʻi, aua e faʻafaigofie ai le faiga o selu, faʻaleleia atili le pupula o ufiufi, ma faʻagaioia gaioiga metabolic.

O pulou ma le faʻafefeteina ma le faʻaopopoina o ethers e sili atu le faia i se vasega e aofia ai 7-10 taualumaga.

A maeʻa le muamua tusi talosaga, e te ono le vaʻai i ni suiga lelei i le tulaga o lou laulu, vagana ai se manogi manaia.

O faʻatonuga mo le toe faia o lauulu e faʻavae i luga o suauʻu gaʻoa ma manogi mafai ona maua i luga ole Initaneti.

E sili le filifilia o latou e uiga i teineiti ua uma ona faia ni faʻamatalaga lelei.

Le filifiliga saʻo o mea taua e tatau ona fesoasoani i le leiloa o lauulu

E fiaselau ituaiga eseese o fulufulu manogi manogi o loʻo gaosia ma ua tofu i latou ma le latou lava auala e faʻatino ai gaioiga i luga o le paʻu ma le tino atoa.

O le mea lea, e le o le a aoga uma esters o se auala o lauulu leiloa. Aulelei e fautua ia i latou na maitauina le faateleina o le leiloa o manoa e faaaoga ai mea taua taua nei:

  1. Rosemary. E i ai tonic meatotino, faʻamamaina lelei le paʻu ma faʻamalosia le metabolism i paʻu sela. O le Rosemary e faʻatonutonuina ia galuega o le sebaceous glands.
  2. Lavender. Le meatotino autu o le antiseptic ma anti-inflammatory. Lavender e faʻalauteleina faʻafouina tino, faʻamalie le paʻu ma e le faʻatupuina ai le paʻu i paʻu sili ona maaleale.
  3. Lemon. Lemon ether foia faʻamamaina le paʻu, aveese le susulu gaʻo mai le lauulu ma valiina.
  4. Cypress. E faʻaaogaina o se auala e faʻaleleia atili ai le toto.
  5. Fualaʻau. Na te faʻafouina sela, faʻamamaina le paʻu o toxins ma ua manatu o se tasi o sili ona malosi fulufulu togafitiga.
  6. Taiala. O loʻo iai se antimicrobial aʻafiaga, e faʻamalieina le paʻu.
  7. Ulo. O le ether o lenei laʻau e fesoasoani e toe faʻaleleia le malosi o le laulu, ua leiloa ona o le vaivai o le lotoifale le puipuia. Vitio-mauoa eteri o le a lelei faʻavaveina le tuputupu ae o curls.
  8. Daisies A suavai malie ma le manogi manaia ua i ai se faʻafilemu faʻamalieina, faʻamaʻamaina le teteʻeina o faʻamaʻi, ma faʻamama ai le ita.
  9. Laupepa. E faʻaopopoina le estrogen mea i totonu o sela ma faʻapea ona taofi ai le leiloa o curls lea e tupu ona o le faʻaletonu hormonal i le tino.

E mafai foʻi ona faʻatautaia togafitiga i lauulu faʻapena i le esters e pei o le uucalyptus oil, ylang-ylang, tea laulaʻio, myrtle, nilini, ma juniper.

O nei mea uma o loʻo i ai le malosi o loʻo i ai le lelei o aʻa, faʻatupuina ai le folikel, faʻamalosia le tuputupu ae o le curls ma faʻaititia i le leaga o aʻafiaga o fafo.

A filifilia se fofo mo le soona lauulu lauulu, e tatau ona mafaufau i le ituaiga o lau curls. Afai e te filifilia le sese ether, ona e faʻateleina ai lea ole mago pe faʻateleina le gaʻo o mea o paʻu.

Taua ole Suauu Faʻaaogaina e Toe Fuataina Maua Lauulu

O le faʻafitauli tele o fulufulu uila o lo latou faʻateleina gaʻoa, lea e vave ona faʻauluina i le filogia o curls ma faʻaletonu ai manoa.

O lea la, auala mo le faʻamalosia o fulufulu mata i le fale e tatau ona filifilia e faʻaleleia masani ai le sebaceous glands, faʻamamaina lelei le paʻu o mea le mama ma faʻaititia ia aafiaga o fafo atu itu leaga.

Taua suauu manumalo lelei i lenei:

  1. Lemon
  2. Moli
  3. Foaʻi
  4. Lavender
  5. Laau lauti
  6. Pepepa
  7. Eucalyptus,
  8. Sina
  9. Bergamot.

Filifilia o le eteri, e tatau ona amanaia e le gata i le faafitauli autu, o lona uiga, lauulu, ae o isi suiga i luga o le ulu - le i ai o le matemate, ita tele, leaga tulaga o pulu.

Afai e te filifilia le saʻo fua, ona, ma le fesoasoani o se tasi taualumaga (o le mea moni, faia e le vasega), le tele o faaletonu o curls mafai ona aveeseina i le taimi e tasi.

Taumafa Suauʻu mo Mago Lauulu Toe Fuataiina

O le paʻu lauulu e le maalofia o loʻo taitai atu ai i lo latou tupuʻeina o le maaleale, avea ma mafuaʻaga o le le mautonu o manoa ma lo latou soona leiloa.

Faletalavai ma e ono leiloa le mamago o curls manaʻomia ona filifilia ina ia faʻateleina le susū i mea i potu faʻa va ma i le lauulu lava ia, e faia ia malosi ma sili atu ona faʻamalosi.

Beautician fautuaina le faʻaaogaina o suauu taua mo lauulu ma faʻateleina le mago:

Ma mago lauulu, manogi selu ua taʻua faapitoa. O lenei taualumaga, faia i aso uma, aveese le matutu, faʻamalamalamaina ma silkiness.

Peach, sana, olive ma jojoba ua faʻaaogaina o ni suāuʻu faʻavae ma le atili faʻamago o curls.

Tulafono mo le faʻaaogaina o suauu taua i le fale

Ole mea taua e fai iai le suʻesuʻeina ole suauʻu e taua tele, pe a faʻaaogaina le tatau ile fale, e ono mafua ai le mu ma le faʻatupuina ole paʻu.

E i ai ni tulafono e fautuaina mo le tausisia pe a fai o le esters o laʻau eseese e faʻaoga o ni mea teuteu tino:

  • E le faʻaaogaina le volatile esters i latou foliga mama. E tatau ona faʻafefiloi ma le suauu autu poʻo isi mea i fulufulu mata.
  • Aʻo leʻi faia muamua le togafitiga o le fale, e tatau ona faia se suʻega alergi. Mo le faia o lea mea, o le laititi lava o le tapenapenaga faʻapipiʻi ua faʻapipiʻi i le tapulima poʻo le paʻu i tua atu o le taliga ma suiga o loʻo mataituina mo ni itula. Afai e leai se mageso, ituga ma le ita, ona mafai ai lea ona e agaʻi sao i lauulu toe faʻaleleia o le fofo filifilia. E taua foʻi le mafaufau i le auala e manogi ai le manogi o le faʻamaloloina o le vailaʻau o le faʻamaloloina lea tulaga. O nisi esters i le tulaga o le aʻafia o le tino e mafai ona mafua ai le fiamoe poʻo, faʻateleina foi le malosi, apatisi poʻo le fiafia, filemu po o le le fiafia. Afai e te matauina se suiga i lou lagona ma faʻatinoga i le itu e te le manaʻomia, ona e manaʻomia lea ona filifili se fofo e sili ona talafeagai.
  • O mea taua e tatau ona le faʻatagaina ona ulufale i mata. Afai e leʻi fesoasoani le alualu i luma ina ia alo ese mai lenei mea, ona fufulu ai lea o ou mata i le tele o vai.
  • Aua le faʻaopopoa faʻaopopo uma le taua talafeagai ole suavai ma se manogi manaia i se masi poʻo isi mea lauulu. Muamua lava, o le ether ua fautuaina e faʻatamaʻia ai naʻo le tasi le tui o le pulu poʻo le pulupulu.
  • Se ufimata ma mea taua suauu e tatau ona faʻaaogaina naʻo le mea ua maeʻa fufulu ma faʻamago ai manoa. E faʻatatau foʻi lenei tulafono i le faʻamalosiʻau ulu i le faʻaogaina o ethers.

Viali o taua suauʻu e tatau ona teuina i nofoaga pogisa ma pe a ma le tutusa o le vevela. A maeʻa le faʻaaogaina, e tatau ona tapunia ma le faaeteete ma o le aofaʻi o le ola taimi o nei tupe e tatau ona amanaia.

O le lelei o le manogi manogi i totonu o le fagu e mafai ona siakiina i se tasi auala faigofie.

E lua pe tolu laʻasaga e tatau ona faʻaputu i luga o se laupepa mama, pe a uma ona faʻamamaina, e le tatau ona i ai se pulu suauʻu, pau le manogi manaia.

Faitau atu i luga: Botox mo lauulu, o se metotia faʻaonapo nei o le faʻamalosia o ufiufi ma avatu ia latou foliga maloloina.

Masini e leiloa le lauulu

Afai e te manaʻo e toe faʻafoʻi mai le malosi o aʻa o laʻau i le taimi puʻupuʻu e mafai ai, ia faʻateleina lo latou toʻatele ma tuputupu aʻe, ona e manaʻomia le faʻaogaina o masker i vasega, faʻapipiʻi ma taua suauʻu i aso taʻitasi, ma shampoos ma a latou faʻaopopo i taimi uma e te fufuluina ai lau lauulu. I se masina o ia tuʻua oe o le a matauina pe faʻafefea ona liua lau curls.

Suauʻu masima ua saunia ma faʻaaoga faʻatulaga i ni tuutuuga. I a latou sauniuniga, taua suauʻu ua faʻafefiloi ma suamalie suauu pe faʻaleagaina ma le meli, fuamoa fuamoa.

A o le i faʻapipiʻi le paluga ua saunia, e tatau ona faʻamafanafanaina, o lea o le tui o vaega uma o le mata i totonu o le paʻu sela ma le lauulu lava ia o le a faʻaleleia. Faʻaleleia gaioiga o le ufimata ma faʻamafanafana pulou.

Ufimata ma faʻafailele ma faʻamalosiʻau tino:

  • E tasi le kulimi fuamoa e tatau ona fefiloi ma le lua sipuni tele o le suauu olive. Faaopopo 5 mataua o le chamomile suauu taua, lavender ma geranium fugalaau i lenei fefiloi. O le paluga e muamua lasi i totonu o le ulu, ma tufatufa atu i ni manoa. I lena tulaga, afai e vaeluaina pito, ona tatau ai lea ona faʻaleleia lo latou mafaufau. Ole taimi faʻaalia mai ole tasi i le tolu itula, a maeʻa ona mulumulu le ulu ile vai mafanafana, e le mafai ona faʻaaogaina le ie.

Ufimata e faʻagaioia le galuega o lauulu folika:

  • 4-6 sipuni ti jojoba suauʻu e tatau ona fefiloi ma le fuamoa. 4 mataua o le rosemary ether, 3 mataua o le suauu lavender ma 2 mataua o le thyme ma le suauʻu cedar ua faasolosolo ona faaopoopo i lenei paluga. E fai le ufimata i le paʻu, ma tufatufa i le umi atoa o le filo. E faʻapipiʻi le faʻafefiloi i le po, ma i le taeao, e fufulu faʻalelei le ulu ile pulou ma vai mafanafana.

Faʻamau e faʻavae i luga o burdock suauu:

  • Ile 150 ml burdock suauu, e tatau ona faʻaopopo isi suauʻu taua ile taimi e tasi. O laʻau ia 14 laʻau o le thyme ma le tipolo, 12 mataua o le lavender, 8 mataua o le rosemary ma 6 mataua o le tea laʻau ma le geranium. O le suamalie gaosi faʻapipiʻi i le paʻu ma curls mo 1-2 itula, a maeʻa ona fufulu ese ma le faʻamalama masani. O lenei fua e talafeagai mo fafine ma le laulu o le ulu, talu mai lona faʻaaogaina, o le galuega o glands e maua ai le sebum ua faʻaleleia.

Fofoina le ulu ma le fesoasoani o taua suauʻu faʻaleleia atili ai le toto toto i totonu o vaʻa, faʻaleleia tulaga masani o meaola ma faʻateleina feʻaveaʻi o meaʻai i folikel.

E fautuaina le faʻatinoina o le massage i le taimi aʻo leʻi moe, e tatau ona mama le ulu ma curls, o le taimi o sauniga e mai le 2 i le 5 minute.

Ua susu le tamatamai lima i le tele o le mafanafana o fugalaʻau manogi, ma le paʻu o le papala faʻapipiʻi ma tamatamailima.

O gaioiga autu e taʻamilomilo ma faʻapa'ū malamalama. Fofoina le ulu, sili atu i isi aso uma pe aso uma.

Ole aoga ole nei auala e mafai ona faʻaopopoina ile faʻaaogaina ole tele suauʻu ile taimi e tasi, o lona uiga, ole faia o oe ole massage.

Tele filifiliga mo maso paluga e talafeagai mo lauulu lauulu:

  • 20 ml o le vine vine e tatau ona muamua faʻafefiloi ma se sipuni ti o le jojoba suauʻu. Ma, 2 mataua o le arasi ma le thyme ether, 3 mataua o le rosemary ua faʻaopopo i lenei suauu gaʻo. A maeʻa ona tuʻufaʻatasia, o le paluga e mafai ona faʻaaogaina mo maso.
  • Se sipuni tele o le jojoba suauu ua fefiloi ma 10 mataua o Bey ether, ma 4 sipuni macadamia eter ma lua sipuni o uliuli kumina suauu.
  • 150 ml suauʻu ole vine poʻo le jojoba suauʻu e tatau ona fefiloi ma le tele o esters - i le 30 mataua o le rosemary, ma le 15 mataua o le tipolo ma le basil, ma le 10 mataua o geranium ma 5 mataua o cloves. A maeʻa tapenaga, o lenei paluga e tatau ona teuina i totonu o se fagu pogisa i totonu o le pusaaisa, e mafai ona faʻaoga e le gata i le taimi o fulufulu, ae faʻapena foi o se ufimata.

  • I le selau mililiteri o le laupepa masani, faʻaopopo 15 mataua o le suauʻu jojoba, 8 mataua o le carrot seed ether, 7 mataua o le rosemary ma le lavender ma 2 mataua o le tea tree ether. O le fulufulu faʻapitoa na luluina ma le malosi, o le fagu e tatau na teuina pea tapunia lelei.
  • I le selau mililiteri o lauulu lauulu e tatau ona e sasaa 2 mataua o le tea laʻau ether, rosemary, geranium ma lavender.O lenei tuufaatasiga fesoasoani i le tauaina o le fefete ma le lauulu mago, lea e masani lava o le mafuaaga autu mo latou leiloa.
  • 5 mataua o le peppermint suauu ma moli, tolu mataua o le ylang lang ua faʻaopopoina i le faʻapipiʻi i le aofaʻi o 100 ml. O lenei laupepa e tatau ona faʻaogaina mo le leiloa o laulu, faigofie ile maualuga o gaʻo.

O le faʻaopopoina o esters i le shampoo e faʻapuʻupuʻu ai lona ola-e mafai ona e faʻaogaina le fou paluga e le sili atu nai lo le tasi le masina.

Aua le popole pe a paʻepaʻe le kulimi malamalama, na ona lulu lemu ma o le vai o le a toe avea ma masani masani i lanu.

Faʻaaogaina le faʻamalu suamalie ma suauʻu taua, e tatau ona fufuluina lemu i le ulu ma le lauulu pe a uma le faʻaaogaina. Ia fufulu ese ua fautuaina ina ua maeʻa le 7-10 minute.

Ma afai e te lagona le malosi ma le tiga lagona faʻamafanafana a o faʻaaogaina oe se mea faʻamamaina na saunia oe lava, ona fufulu vave lou ulu i le tele vai.

I ni nai mataua o se mea manogi suavaia talafeagai mafai ona faʻaopopo i lauulu balms pe fufulu vai. O sea tausiga o le a faʻalauteleina le susulu ma le malosi o curls, faʻafaigofie latou selu.

Oksana, 36 tausaga, Volgograd.

“Mo nai tausaga i le taimi nei, ua ou faʻaopopo le suauʻu ylang-ylang, leisa poʻo le peppermint i laʻu moli masani, naʻo le 5-10 matau e lava mo se fagu.

Ua 'ou fiafia tele i le aʻafiaga - o ou manoa ua masaesae ua palapala tele, sisina sili atu le faigofie ma masani ona le paʻu i fafo. "

Kristina, 39 tausaga, Omsk.

“O le pa'ū o lauulu o se mea moni mo aʻu lea, lea na ou mafatia ai pe a ma le 10 tausaga. O le faʻaititia o le laititi, le lelei le faʻamalolo o le uu poʻo le faʻateleina o oʻu tiga faʻafuaseʻi ma lauulu toe paʻuʻu i se aofaiga tele.

O le taimi o le a ou amata matauina lenei, ou vave faaaogaina le faaaogaina o ufimata ma suauu taua. O loʻu laulu e fiafia ile lavender, oregano, juniper suauu, a maeʻa ona faʻaalu o le lauulu, faʻamalosia ma susulu atu.

Mai lea taimi i lea taimi, ou te faʻaopopoina le ethers i palanikeke ma shampoos, o mea faʻapalepaleina oloa e le gata e sili atu ona aoga, ae e faʻapena foi i le lauulu manogi o se manogi manaia i tua atu o na mea. "

Galina, 28 tausaga, Ryazan.

“O le suauu Rosemary e fesoasoani tele ia te aʻu mai le paʻu o lauulu. Ou te fefiloi ma le burdock, ma tuu i loʻu lauulu, fufulu ese pe a uma le itula. Ua lava naʻo le 10 faʻagaioiga i le masina ma le faʻaitiitia ai o taofi e taofi. "

Le aotelega

E taua fesoasoani le suauu taua mo le laʻau ua matua paʻu. Ae o taualumaga ma i latou e tatau ona faia faʻatautaia lelei, ma o le ether lava ia e tatau ona filifilia, i le amanaia ai o le tulaga lautele ma le ituaiga o curls.

E le gata i lea ina ia aua neʻi eʻa le fiafia i se iʻuga, e tatau lava ona iai i mafaufau, o nisi o faʻamaʻi, o le a faʻaletonu le laulu seia oo ina faia se vailaʻau atoa o faʻafitauli masani.

LENEI MAFAI E MATAʻAFIA:

Lisi o taua gaʻo mo le leiloa o le laulu, le pulou ma faʻaosofia le tuputupu ae

Ina ia saunia le lagolago malosi mo lauulu e faʻavae i luga o mea faʻalenatura, o laʻau o le a fesoasoani suauu taua - o se fale teu oloa o meaʻai ma meaola.

O latou laʻasaga e matua aoga ma tulaga ese o le a fesoasoani lava e oʻo lava i tulaga faigata pei o lauulu leiloa.

E faʻapefea ona latou aʻafia i lauulu?

Taua suauu poʻo, i se isi faaupuga, manogi manogi e i ai le faʻavae o le ma galue i tulaga lua: psycho-faʻaitino ma tino. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona latou faʻapena ile lauulu:

  • fesoasoani i le toto toto i lauulu foliki,
  • fafagaina le loloto o vaega o le ulu, faapea foi le aʻa ma le laulu o lauulu i mea ai lelei,
  • faateleina le tetee i mea leaga,
  • faaleleia le galuega o le endocrine faiga, lea e fesoasoani e faʻateʻa mai toxins, faʻamama le tino, ma, o le mea lea, toe faʻafoʻi le lauulu i se tulaga sili ona lelei,
  • ma le masani ona faʻaaogaina, faʻamalosia le faʻaoso malosi, faʻaopoopoina le tetee atu i popolega, o le iʻuga, ua mafua ai le laʻitiiti lauulu.

Ina ia saili pe o le togafitiga ma mea taua suauu o le a fesoasoani i lau mataupu, ia tatou malamalama o le a le lelei ma le faaletonu o lenei metotia.

  1. E ono mafai ona faʻaalu. Ina ia faʻamaonia lona leai, e umi se taimi. E manaʻomia le faʻapipiʻi o le suauʻu manogi i le mea e nofo ai tulilima, faʻatali 48 itula.
  2. O le a le taimi e alu ai e saunia ai o matapulepule, ma e masani lava e le mafai ona teuina, o lea e le mafai ona kuka mo le lumanai (e mafai ona tuu le sili atu o le lua aso i totonu o le pusaaisa).
  3. A maeʻa talosaga, e manaʻomia le taimi e pamu ai. pe umi naʻo lou faʻaofuina ole mata kuka e paʻu ile lauulu ile ulu.
  4. O le autu minus o le faʻapea afai e paʻu lauulu na mafua mai i se ituaiga o faʻamaʻi, a leai se fesoasoani faʻafomaʻi e te le maua le tali.

Talosaga aoga

  1. Taugofie.
  2. Le iai o mea e le masani ai poʻo nisi mea e le talafeagai ma oe, pei o le ava malosi, silicones ma sili atu.
  3. Ole tomai e tuʻufaʻatasia le teuteuga, filifili sili ona aoga mo oe.
  4. Aromatherapy

Le manogi e faʻagaioia ai vaega o le faiʻai ma mafai ai ona mafua ai se faʻafilemu lagona poʻo se lagona o le fiafia. atoa foi, mo se faʻataʻitaʻiga, endorphin poʻo le serotonin.

O lenei mea moni e taua, aua o le leiloa o le laulu e mafai ona mafua ai le mamafa atili o mafatiaga, ma mafatiaga o le a afaina ai lauulu, ma isi. Aroma molecules ona o lona mamafa mamafa e faigofie ona tui i totonu le paʻu, i le fausaga o lauulu ma e i ai se aafiaga moni mai totonu.

E le pei o gaʻo gaʻo (fualaʻau, olive, linseed ma isi), o le taua suauu ua volatilized atoa.

E faigofie ona solomuli i oloa faʻanatura.mo se faʻataʻitaʻiga, meli, ae e le faʻateʻa i vai, aua o moli manogi, e mama nai lo vai mole. O nei meatotino e faʻamautinoaina le moni o suauʻu manogi e faigofie ona tui loloto i totonu o le paʻu, o le fausaga o 'ie.

O lea, o le mea taua ile suauʻu mo le leiloa lauulu, o le lisi e pei ona taua i lalo:

  • Petigrain faʻamalosia follicles, lea faʻaititia lauulu leiloa.
  • Rosemary - O se taʻitaʻi i lauulu ma le paʻu o le paʻu, e fofo ai le tele o faʻafitauli, e aofia ai le fafagaina, susu le ulu, faʻaleleia atili le sela metabolism ma toe faʻafouina le fausaga o le laulu fuata lava.
  • Laupepa fafagaina malosi, faʻapea ona faʻamalosia ma mama.
  • Laau lauti, ua iloa ona o lona antimicrobial aafiaga, e aofia ai sili atu nai lo 100 aoga aoga vaega e fesoasoani tele, e aofia ai i le togafitiga o lauulu leiloa ma le togafitia.
  • Tagi Rosewood - Ole mea lea e tatau ona iai le suauʻu e paʻu ile paʻu ma e faʻapupulaina foʻi lauulu, e iai foʻi lona faʻamalosi tino.
  • Ylang Ylang faʻamalosia, faʻasolosolo tuputupu ae, faʻaleleia foliga o lauulu.
  • Lavender aveeseina le faʻatupuina, faʻamalosia le tuputupu aʻe.
  • Ulo lelei faʻafouina, toe fuataʻi, puipuia. E faʻavavevaveina le toto sapalai i fatuga, ma faʻatoʻilaloina le leiloa.
  • Pine laau faʻamalosia le lauulu, taua ole suauʻu fesoasoani ile teteʻe male paʻu.
  • Mea manogi faʻamalosia malosi foʻi le laulu, faʻavavevaveina le tuputupu ae ma toe faʻafoʻi mai ni vavae.
  • Mina faatelevaveina le toto toto, faʻamalosia folau o lauulu.
  • Cypress faʻaopoopoina le toto toto, taumafa.
  • Vaʻa - tatou te le masani ai, ae aoga tele vailaʻau, e faʻaosofia ai le toe faʻafouina ma le metabolism tisu. Galue i luga o soo, toe faʻaleleia atili. Faʻafetai i lenei suauu, ua atili ai le mafiafia ma mafiafia le tino o le laulu. Ia e saunia le manogi o le a le matua manaia.
  • Talasili malosi le folikelili ma lauulu laʻau i le umi atoa.

Le sili i totonu o le esters i le taua e faasaga i le lauulu lauulu, tatou te mafaufau Bey, lauti laau ma rosemary. Afai e te faʻaoga i taimi uma ma le saʻo, e mautinoa e te mauaina se aʻafiaga lelei. Naʻo le pau lea, pei ona matou fai mai, o le iai o se faʻamaʻi ogaoga ma se mea e tupu mai ai i foliga o le laulu, e manaʻomia loa le fesoasoani a fomaʻi.

A faʻaaogaina suauu manogi, e taua tele se togafitiga. Mo ni faʻalua faʻaaogaina, e mautinoa e te le maua ni faʻaiʻuga i le faʻamalosia o lauulu, o lea ia e onosaʻi muamua, faʻaletino i gaioiga masani.

Mafaufau pe faafia ma o le a le taimi e te faia ai. Faatulaga le aromatherapy mo se tasi o au masani gaioiga, e faigofie atu le fausiaina o se masani.Mo se faʻataʻitaʻiga, e te fufuluina lau lauulu 2 taimi i le vaiaso, o se mea lelei lea mo le faʻapipiʻiina o ufimata.

Faʻaoga suauu oona e faʻamama ai esterspei o le olive, popo, castor, burdock, peach ma isi, poʻo masani a tagata fofo masani: meli masani, fuamoa, susu ma isi.

I lona tulaga mama, taua suauʻu o se taulai atu, i nisi tulaga, e mafai ona taitai atu ai i mu, ita ma isi tulaga le lelei.

E tutasi tagata uma. Faʻafitauli i lauulu leiloa e mafai ona tuʻufaʻatasia ma mativa, ma faʻateleina gaʻo mea, matutu, ma isi. Afai o loʻo e naunau e auai i togafitiga faʻaaoga fofo masani, e umi se taimi e maua ai vaega ma latou tuʻufaʻatasiga e foia ai au faʻafitauli.

Masker ma ether

Matou te fautua atu ia te oe 3 fua mo masker ma le faʻaopoopoina o suauu manogi.

Ufimata numera 1 (o le faigofie)

Tatou ave le faʻavae suauu, mo se faʻataʻitaʻiga, peach ma faʻaopopoina 10 mataua o le lavender. E fautuaina e faʻaaoga lenei tuʻufaʻatasiga i palapala palapala, e mafai ona e tuʻua i le po atoa, fufulu ma laupepa i le taeao.

Ufimata numera 2

Ave mai i le 8 i le 12 medium strawberries, faʻaopopo 4 mataua o le rosemary ma le peppermint ether, palu lelei. Faaaoga le fusi luga palapala palapala, apalai i aʻa, pe a manaʻomia, atoa atoa, alu mo 20 minute.

Ufimata numera 3

Matou te paluina le fuamoa fuamoa, meli faalenatura, suauu faavae I le iuga, faʻaopopo 3 mataua o le rosemary, 3 mataua o le arasi. Matou te fautuaina le faʻaaogaina o lenei tuʻufaʻatasiga e fufulu ai lauulu, tuʻu mo le 30 minute ma fufulu ma faʻamalama.

O le aʻafia o soʻo se ufimata o le a faʻateleina pe a fai e te faʻaopopoina se faʻaopoopoga vevela vevela, mo se faʻataʻitaʻiga, afifi muamua lou ulu i le polyethylene ma se solo i luga.

Matou te fautua atu le auala lea mo le fufuluina o uila i le suauu taua mo le leiloa o lauulu. aua le faʻamaligiina lou ulu, faʻapipiʻi muamua laupepa i le umi, sosoo ai ma aʻafufulu, fufulu lou lauulu faalua pei ona masani ai.

O suauu manogi e aoga tele e faʻaoga i le taimi o le ulu, o le mea foʻi e tupu ai le malosi: o le faʻamalosi e faʻamalosia le toto, ma le faʻafailele e fafaga ai le paʻu.

Muamua, selu lelei, ona fai lea o se fofo, ona e tuu lea o le paluga i luga o lou ulu mo le itiiti ifo ma le afa itula. O le itula pe a uma le massage, e mafai ona e amata mulumulu lau lauulu.

Faafefiloi mo massage 3
. Tatou te aveina 1 laulau.

se sipuni o kulimi teuteu (mo se faʻataʻitaʻiga, peach, jojoba poʻo isi e te manaʻo i ai) ma le 4-5 mataua o le taua.

Palu mo maso Nu 2. E manaʻomia le faʻafefiloi o suauʻu i vaega nei: 10 ml o jojoba, 20 ml kumina uliuli, 40 ml o le afiafi primrose ma 12-15 mataua o le pi.

Moli ma ether

Ole auala pito sili lea ona faigofie - naʻo le faʻaopopo ni nai mataʻitusi ile laupepa masani, ile 100 ml - 20 mataua o le ether. Tulaga lelei, pe a fai e te faʻafefiloi le eter ma le 1 laulau muamua. sipuni o le base oil, ona faʻaopopo lea i le 100 ml o le laupepa. Taumafai e 'aua neʻi e mauaina se suamalie faapena i ou mata, a leai, o le a i ai le ita o le faʻapipiʻi o le mata o le mata.

Ala o faʻaaoga ma contraindications

A faʻaaoga ni suauʻu taua ile teteʻe atu o le laulu, ia mulimulitaʻia le tulafono lenei: 10-15 talosaga faʻalua taimi i le vaiaso, se malologa mo 20-30 aso ma toe fai le taamilosaga. Afai e te faʻataʻitaʻia masani le faʻasologa i taimi uma o le 2-3 aso, ona le umi ai lea o lona iʻuga.

O a mea e fai iai le faʻailoga?

  1. O le mea taua o se mea mautinoa lava.
  2. E seasea lava, tupu ese manogi manogi.
  3. Tamaiti i lalo ole 6 tausaga.
  4. Vaega o le suāuu ua contraindicated mo fafine maitaga, e aofia ai rosemary, sage, basil, juniper, pine.
  5. A maeʻa le fatu pe ma le stroke, e le fautuaina ai e faʻaaoga le suauu paina, basil.

O lea, e mafai ona tatou aoteleina lena taua suauu o le a fesoasoani i lauulu lauulu pe a fai e te masani ona faia taualumaga: faʻapipiʻi ufimata, fai le taʻamilosaga, fufulu lou lauulu i le faʻamama mo le faʻaopopoina o mata o le ether.

Aulelei

O latou o se masani ona avea ma vaega o teuteu teuteu. E tele latou te taʻua o meaʻai. Ioe, ioe, na faia mai laʻau ma laʻau, ae mo meaai, mo se faʻataʻitaʻiga, e le talafeagai. O lea e faʻaaoga faʻaaogaina ma le malosi mo a latou mafuaʻaga fuafuaina.I le faʻaopopoina o le leiloa o lauulu, o le tele o latou e fofo isi faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le ulu, aʻa ma le tulaga o le lauulu.

O le tonic sili, fai aʻa e malosi ma paʻuʻu.

Ole vaifofo sili ile alopecia ma le taetae, faʻamago ma faʻamama ai le mago.

E toe faʻafoʻi lelei le paʻu ua leiloa, o loʻo moe i latou, ma fafagu ai i latou mai le moe ma faʻamutaina ai le leiloa. I le ala, faamalolo iuga vaevaeina.

E masani ona faʻaogaina i Ayurveda e faasaga i le pulu, faʻaopoopo ai foi mea toe faʻafouina.

Fai mai le au Trichologists o lona aafiaga lemu i luga o le foliki e le mafai ona taofia le leiloa i alii, ae i fafine faʻamaonia 100% toe faʻaleleia o le uluulu.

E masani ona faʻaogaina e tapena ai ni vailaʻau mo le tele o mafuaʻaga. E le gata i lea e iai moisturising ma toe faʻafouina meatotino.

Ayurvedic mea teuteu oloa aofia ai i Initia fua e faamalosia ai aʻa. Tuuina atu le agamalu ma le silika.

Fomai vailaau Amla

  • Shi (igoa lona lua - Karite)

O se fofo lautele, e le gata e faʻamalolosia ai le laulu o le vaitau, ae latou te faʻaalia foi le susulu ma le tele, faʻapea foi ona togafitia le dermatitis i le ulu.

O se sili moisturizer mo le mago kulimi ma fautuaga. Tuʻuina atu aʻa i le okesene, faʻamalosia i latou, taofi le toʻatele o leiloa leiloa (mo se faʻataʻitaʻiga, diffuse).

E avatua le lauulu lauulu ona o le mea moni e faʻamalosia ai laau i le faamoega, puipuia latou mai le paʻu i fafo ma faʻateleina le tuputupu aʻe.

O se mea teuteu lelei mo masani aʻa aʻa.

E taua tele i le togafitiga o alopecia ma i le tausiga o vali, leaga, paʻu i fafo ma mago lauulu.

Faʻaolaola le tuputupu aʻe, faʻamalosia, puipuia le leiloa.

O se mea taua e tatau ona faʻaogaina ma le faʻaeteete. Vaʻai poʻo le a le mea o loʻo e faʻatau mai: faʻatau le D-camphor faʻaleaganuʻu mo lenei mafuaʻaga, lea e maua mai i le tar poʻo le kamuta laurel paʻu. Semi-synthetic L-camphor, lea e faia mai le suauʻu, e sili atu le aoga. Ae ole synthetic racemic e le mafai ona faʻaogaina i le tausiga o lauulu, aua o lona punaoa o le turpentine processing.

Natura camphor ei ai se aoga aoga i luga o le ulu, faʻavavevave metabolism metabolism, lea fesoasoani fesoasoani puipuia ma taofi lauulu.

Afai e te fuafua e faʻaaoga suauu teuteu, e sili atu ona faʻatau atu i fale talavai o loʻo latou faamaonia ma ua faamaonia lelei.

Faitau e uiga i isi fale talavai na faʻaaogaina mo le leiloa o lauulu i se isi iloiloga.

Suauu e faasaga i lauulu leiloa. suauu taua e faasaga i le leiloa lauulu. burdock, castor, olive suauu mai le lauulu leiloa.

E manuia faʻaogaina e le au faitau le Minoxidil mo lauulu toe. Vaʻai i le taʻutaʻua o lenei oloa, na matou filifili e ofo atu mo lau silafia.
Faitau atili iinei ...

Burdock, castor, olive suauu mai lauulu leiloa.

Mo le mea moni o loʻo ia te i matou se fofo mo le leiloa o lauulu pei o taua suauʻu, e mafai ona matou fai atu "faafetai" i tina matutua: latou lava teuina o latou lauulu i le suauu. Ia, sa fautuaina matou. Naʻo na amata ona matou talitonuina a latou fautuaga ile taimi na latou amata faʻasalalauina. Initaneti, mekasini, nusipepa ... Ma i latou, toetoe o itulau uma, e i ai se mea e faʻatatau i le suauu.

Suauu e faasaga i lauulu leiloa.

Taua suauu e faasaga i le leiloa lauulu.

I lenei tusitusiga, e i ai foi le tele o faʻamatalaga aoga e uiga i suauʻu ma e uiga i "lelei faia" latou. O suauu e sili ona lelei i le sili atu ona faʻasaoina lauulu. E masani ona faʻaogaina i lauulu fafine. Ae le ona o se faʻasaoina a tamaloloa e sili atu lo latou malosi E masani lava ona le faʻaogaina ni suauʻu uila e paʻu ai lau tama. O nisi vaega o alii manatu o "ethers" o fafine mea e le manaomia e alii. E iai se tasi e le tetee ma le pala e suia le ata. O fafine e "foaʻiina" suiga fou, faia le sili atu ma sili atu fou lauulu, lauulu, e vali i lanu eseese .... E le o alii uma e fiafia e laei “le puupuu” lauulu.Leʻa uma tane e naunau e vali. E le o tagata uma e faʻaaloalogia dreadlocks ma isi mea.

Burdock suauu e faasaga i lauulu leiloa. Burdock suauu mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaopopoina i le faʻamalama. Ma 'a aunoa ma le faʻaopopo i ai - ona faʻapipiʻi le suauʻu i totonu o lau lauulu i le faʻamalosi tino. O lenei suauu, aʻo leʻi faʻaaogaina, e sili ona vevela i totonu ile vai taele. Ma, i lenei tulaga, e mafai ona "lavea" oe ma lau laulu lalelei sili atu i lona "mana". By the way, burdock suauu o le a tuuina atu i lou lauulu se ofoofogia ofoofogia e le mafai ona fufulu ese ma masani ai vai. O le susulu o lauulu e tutusa lava i faʻasalalauga. Ae le o fiafia uma tagata i ai, ona e faʻaosofia ai le lagona o le "gaʻoa" lauulu. Afai na e faʻatauina le suauʻu burdock ma iloa ai e leai se faʻatonuga e faʻapipiʻi ai, e mafai ona e tausia ma le saogalemu le suauʻu faʻamamaina i totonu o lauulu mo le lua itula, ona e fufuluina lea i le sampo (agamalu).

Afai, e ui lava i le faʻatinoina saʻo o mea uma o faʻatonuga, o lou laulu e faʻaauau pea ona susulu - palu le suauʻu i le fuamoa fuamoa: o lenei paluga galue e pei o se degreasing sooupu. E leai se fuamoa fuamoa - taumafai cognac: uma cognac ma yolk palu le a aveese le "faasalalauga" susulu mai le lauulu.

Castor suauu e faasaga i lauulu leiloa. Castor suauu, i lona tulaga mama, e le manaomia le faʻaaogaina. Ae, talu ai o lenei suauu e aoga tele mo lauulu, e mafai ona palu faatasi i soo se mea. Lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, iva sua. “Oka se leaga!" e te fai ai, ma fufulu ese mea faʻapena. E leʻo le muck, ae o le castor-onion mix, e faia mai i le lua sipuni tele aniani ma mai le lua sipuni tele o le castor juice.

Faʻapipiʻi le faʻapipiʻi fefiloi ma le sua o le aniani i totonu o lauulu. Ona, afifi lou ulu i le solo (terry) ma se taga palasitika, manatua: pe a ma le fasefulu minute, o lenei "fiafia fefiloi" uma o le a manaʻomia ona fufulu ese.

Suauu olive mo lauulu leiloa. E faapitoa talafeagai mo le mamago lauulu. E fufusi i le umi o le lauulu, o le ulu e ufiufi i le solo. Faʻaaoga le 20 minute. O le mea taua o le suauʻu olive e faʻaaogaina i aʻa ma lauulu. Ona fufuluina lea o lauulu. O le faʻatinoga e faia tasi i le vaiaso. Mo lauulu uila, o le taualumaga e le fautuaina!

Afai o e maʻito, ia taua suauu "taimi malolo". "Faatali" maitaga ma amata faaaoga suauu. I le auala, latou (suauu) o le a aoga ia te oe pe a uma le fanauina: lauulu o le a pa'ū sili atu masani nai lo le taimi muamua fanau ma maitaga.

O ia suauʻu e le fesoasoani - aua le faʻatigaina oe lava poʻo le suauʻu: e i ai le isi filifiliga. O ia lava iina. O le mea sili ona taua "fiafia" o le faia lea i le taimi aoga i se mea faigaluega.

O lona uiga e faasaga i lauulu leiloa. - Faʻamatalaga mo oe:

  1. Masker Aua le manatu o le New Year poʻo karnival mask e mafai ona sefeina le lauulu e te, i le valea, ua uma ona e faʻavaivai. E tatau ona e saunia ni matapulepule e mafai ona tatalia se gaioiga e pei o le leiloa.
  2. Saʻo selu lauulu. Aua le faatopetopeina: o le faʻatopetope o le a mafua ai lou laulu e "matamumuli" mai ia te oe. Ma o le a faaalia ia lava i le latou leiloa. O le a latou paʻu'ū mai lou ulu, ma oe, ma le faʻanoanoa ma le faʻanoanoa, o le a puʻeina uma laulu pa'ū. Taulimaina ma le faaeteete lau lauulu.
  3. Fufulu lauulu talafeagai. O le fufuluina saʻo o le a faʻaumatia ai lou le fiafia. Faʻamalie ona o lou le mafaufau, ae o loʻo i ai nisi o fafine oe, nai lo nisi gaioiga faʻataʻitaʻiga, e masani ona faitio ona latou maua ai ni nai fulufulu laʻititi. Piki se kulimi lelei, faʻaaoga le balm, fufulu ma vai mafanafana. Ma - o le mea lena! E mafai ona valaʻaulia e faʻaalia i faʻasalalauga mo lauulu ma le tino laʻau.
  4. Valaʻauina o se lagona lelei. O leʻa sou manatu? A aunoa ma positivists, e leai se auala. Ma leai se mea, i le lautele. Fiafia oe lava ma i latou o loʻo iai ma o le a latalata atu ia te oe. Latou te manaʻomia lau ataata, latou te manaʻomia lau ata le fiafia! Aua le fefe i lagona lelei. Ia avea lagona uma e "galulue faʻatasi" ma tulaga lelei ia le faʻasaolotoina ese mai lou olaga.
  5. Siva o mafaufauga loloto."Faʻalauiloa", i le lalolagi o ou mafaufauga, mea sili matagofie ma mafaufauga lelei. Taumafai e mafaufau i le matagofie, faʻaalia malamalama ma lanu. Pau lava le mea o e moemiti i ai ua naʻo le mafai ona faʻataunuʻuina mo se tasi o taumafai mo lenei!
  6. Sunny bunnies. A e te maua i le insomnia, ua fautuaina oe e faitau "elefane." Ma pe ae le lava le fiafia - ave se faʻata ma "faʻanofo" i ave o le la. E faʻafilemu tele. Tuu le “bunnies” faataamilo i totonu o le potu ina ia latou “atagia” i totonu o lou agaga, ma tuu ai lou "laʻau" lagona i totonu.
  7. Fua fiafia. Faʻataoto ia, i tafatafa o oe, fua uma na e faʻatau ma 'ai, lemu, faʻafiafia i tau uma. Peach, apricots, bananas, orange, tangerines, grapefruits .... O le a latou le tauva mo le ulutala o "sili ona lelei o le tausaga." Pau mea o loʻo manaʻomia mai ia te oe o le "lafoina" o vitamini i lou tino.
  8. Taotoga "tau ma se fulufulu tagata." E te le fiafia i le pisa o se masini fulufulu mama. Ma o lauulu o le leo o se fulufulu laulu. Ma e le gata i le pisa. O le mea moni o le fulufulu paʻu fiafia e fai palapala palapala i lauulu. A masani ona faʻaaogaina, o le lauulu e mago, leai se mea ma magaugofie. E aoga le faia o se pisa ma se laulu pe afai e mafai ona e lavea lou lauulu ma le leoa?
  9. Sipai i pito o le lauulu. I taimi taʻitasi, e tatau ona e "teuina" pito o le lauulu. E le mafai e tagata uma ona faia na oi latou, o lea e mafai ona e fesili atu i se tasi mai fafo. O le mea taua o le "itu" ogatasi tutusa lauulu lau, ma e le o le mea lea e naʻo le faʻataunuʻuina o lau talosaga faigofie.

Moli mo lauulu paʻu.

Leulu o fafine i fafine. Togafitiga.

Fualaʻau

E ui lava i lona kuka agavaʻa, o suauʻu fualaʻau 'aina, e masani ona faʻaaoga mo falai ma salati, e aoga tele mo lauulu. E mafai foʻi ona faʻaaoga e togafiti ai le alopecia, aua e faia foʻi mai i mea faʻalenatura e masani ai - o laʻau, o loʻo iai le tele o vitamini ma minerale. O le fea mea e tatau ona faʻamamafa iai muamua?

  1. Olive - faʻafailele ma faʻamalosia tupuʻaga, faʻaopoopo faʻamalosiina ma faʻamalamalamaina.
  2. Flaxseed - toe faʻafoʻi aʻa, faʻamalosia lauulu na toulu, ma atili fesoasoani i lo latou tuputupu aʻe.
  3. Sea buckthorn - ua faatonuina e le trichologists mo le togafitia o vaitau ma ہارonaloa, ma e aoga foi mo le toe fuataina vaevaega ma o le a matua fetaui lelei ma mativa.
  4. Sunflower - fafagaina aʻa, puipuia i latou mai le vaivai.
  5. Faasologa o le saito - faaaoga malosi e faasagatau ai ile alopecia.

Faigofie latou e faʻaaoga aua o loʻo latou i ai i taimi uma i le umukuka, taugofie ma e le lavea le paketi. O lea taumafai e faʻamalolo ma se tasi o latou - o le iʻuga o le a faʻamoemoeina e leʻi mafaufauina. Na pau le mea e tatau ona e iloa e le o se manogi lelei i lo latou. Ae afai o loʻo ia te oe se lagona maaleale ma faʻapogisaina lagona o manogi, ona mafai lea ona e faʻaola ou lauulu na faʻaleagaina i le fesoasoani o eter.

O mea taua e tatau ona faʻaopopo i isi lauulu oloa.

E tele fafine e fiafia e faʻaaogaina suauʻu taua, faʻaopopo i latou toetoe lava o fofo - shampoo, balm, mask, serum. Latou te aumaia ai le manogi paia, faʻamalieina le neura, ma sili ona taua, latou maua se aoga aoga i le tulaga o le lauulu ma, sili atu i mea uma, taofi ma puipuia lo latou leiloa.

  • Ole suauu lauti o le sili ether faasaga i le leiloa, lea e aofia ai i le toetoe lava o vailaʻau ma fale masima e foia ai lenei faʻafitauli.
  • O le arasi o le sili ona masani ai vaega o mea teuteu fale mo le faʻamalosia o aʻa.
  • Lemon - ua faatonuina mai le leiloa, pe afai e mafua mai i le seborrhea ma le le faʻagaioia galuega o le sebaceous glands o le ulu.
  • Bey - fesoasoani e faʻamutaina moni ni faʻafitauli ma le fulufuluʻe: e faʻavaveina le tuputupu ae, puipuia le leiloa, faʻamamaina le susu faʻamalu ma ua pupula faʻapipiʻi, toe faʻaleleia mea.
  • Lavender - faʻaaogaina e faʻamalosia manifinifi, pa'ū vaivai, togafitia le leiloa pe a uma le pisia faifai pea.
  • Rosemary - e malosi lona faʻaaogaina ile alopecia, e faʻamalosia ai aʻa.
  • O le Peppermint o le sili fofo lea i lauulu paʻu i alii, faʻaopopo foi faʻamamaina ai le susu.
  • Ylang-ylang - restorative ether, faʻamalieina le ulu tiga, faʻamalosia ai le vave tuputupu ae.
  • Fir, paina ma isi koniferous taua suauʻu - toe faʻaleleia ni aʻa, faʻamalieina, faʻavavevave tuputupu ae, faʻafouina, o loʻo faʻaaoga e tau ai le alopecia ma le fefete.
  • Chamomile o se sili antiseptic, ua faatonuina mo le pulu pe a uma ona mafatia i fungal faʻamaʻi, faʻatasi ai ma le susulu ma le tele.
  • Cinnamon - faʻaleleia le toto, faʻamalosia le metabolism i totonu o folini.
  • O le Clove o le sili ona lelei mo le tausia o lauulu gaʻoa, aua e faʻamamaina moli gaʻoa, tau faʻamalu ma le fefete ma le leiloa mafua mai seborrhea.

Mo le filifilia o le sili suauʻu, e te manaʻomia se feutagaiga o se trichologist, talu ai latou uma i ai le tele o foliga i faʻaaogaina.

Manaia le mea lea! Argan suauu o se tasi o se tasi e seasea faia suauʻu teuteu i le lalolagi, talu ai o le eria o le tufatufaina o argan (o le laau e maua mai ai) e faʻatapulaʻaina. E ola aʻe i totonu o semi-toafa ma, i le loloto o aa faiga, puipuia le eleele mai le tafia ma avea o se pa puipui mai le faʻataʻavaleina. O le laʻau e lamatia ma o lea la ua leva ona ave i lalo o le puipuiga a le UNESCO.

Faiga fale e malolo ai le lauulu - sili ona lelei fua

Le sili ona faamanuiaina fua mo mea e fai i le fale mo le leiloa o lauulu, o se tulafono masani, e faʻavae i luga o mea taua ma faʻavae suauu. Na latou fafagaina malosi le lauulu, faʻamalosia le tuputupu ae o folikel, faʻaalu toto toto ma faaleleia le toto toto i aʻa. O matapulepule ma le suauʻu taua e toe faʻafoʻiina ai le masani o le ulu, e aoga tele mo le tulaga o le laulu ma lona tuputupu ae.

Ua valaʻaulia e le au saienitisi Amerika le fiasefulu o tagata volenitia e mafatia i le le mautonu o lauulu e auai i se suʻega manaia. O le 'afa oi latou e masani ona faia ni laulu faʻapipiʻi ma suauu taua. O le isi afa na ave i ai le faʻaaogaina o maso "placebo", e aofia ai suauʻu masani e aunoa ma vailaʻau faʻaopoopoina. O i latou uma na auai i le suʻega mo le ono masina i aso taʻitasi, sa latou faʻasusuina le suauʻu i totonu o le ulu ma fai se laʻau pamu. O le mea na tupu, toetoe lava o le afa o tagata na auai i le vaega muamua, o e na fafagaina le lauulu i ufimata ma taua suauʻu, maitauina o le tulaga o lauulu na sili atu ona lelei, o le lauulu na atili maloloina, mafiafia, malosi ma susulu.

O e na matutu ma paʻu lauulu sa mafai ona latou mitamita e faʻatinoina na maitauina alualu i luma. O faʻaiuga a le vaega lona lua na sili atu le tauagafau.

Tagata faufautua fautuaina: e tusa lava poʻo le a le suauʻu e te filifilia mo lauulu lauulu, o le aoga o sea matagofie faʻaleleia atili faʻateleina pe a fai e te masani ona faʻamalosi lou ulu ma le ua. Fai se 15-minute malamalama moli sauniga mo le tupu o lauulu muamua pe i le taimi o le faʻapipiʻiina lou fale ufimata. E matua faʻaosofia le gaioiga o folika, faʻaleleia le toto ma fesoasoani i faʻamalologa vailaʻau o loʻo fai ai suauʻu e ofi atu i totonu o vaega loloto o le paʻu ma faʻaleleia atili a latou togafitiga ma teuteu teuteu.

Ua matou aoina mo oe le 5 sili ona manuia fua mo lauulu masima ma suauu taua e fesoasoani e faʻamalosia lauulu ma faʻaleleia lo latou tuputupu ae. Fai e le aunoa ma le fiafia ma fiafia i le aafiaga!

Ufimata ma suauu olive

Afai o le lauulu e leʻi mauaina se faʻailoga mataina, o le a tatou faia le puipuia. Ave pe tusa o le kuata ipu suauu olive lelei ma faʻamafanafana lemu i totonu o se vai taʻele. Faʻapipiʻi le suauu mafanafana i ou tamatamai lima i totonu o le ulu ma faʻataʻitaʻi lelei. Ufiufi lou ulu i le pipiʻi ata, e mafai ona e ofuina se pulou lele, poʻo le mea sili ona leaga, o se taga masani, ae aua le uuina polyethylene luga o lou lauulu mo le sili atu nai lo le lua itula. Afifi se mimigi mafanafana poo se ie afu mafanafana na oʻo ile paʻu. Tuu le ufimata mo le umi e mafai ai. Ona fufulu ese le suauʻu na totoe i le samuini masani. E mafai ona faia se mata maso ole olive ile vasega o le 15-20 sauniga poʻo le fafagaina o lou laʻau masani 1-2 taimi ile vaiaso.

Faifaimata faʻapipiʻi e teteʻe atu i le laulu ma le arasi ma le rosemary

Ua faʻamalosia e le mata le lauulu i mea taua o le arasi ma le rosemary.Mo lenei matapulepule o le ae manaʻomia se sipuni meli, fuamoa fuamoa, sina suauʻu olive, tolu mataua o le rosemary suauu ma tolu mataua o le suauu arasi. Suauʻu Rosemary ma le arasi e tatau ona faʻaleagaina i le meli, ona faʻaopopo lea o le ufi ma le suauʻu olive i le faʻafefiloi.

Faʻamolemole matau: o le paluga e tatau ona tutusa ma le mafiafia ina ia faigofie ona faʻapipiʻi i lauulu. Faapipii le ufimata e fufulu le lauulu, ufiufi le ulu i le pepa, ufiufi i le solo poʻo le sikafu, uu mo le tusa ma le afa itula ma fufulu. Mo le mea, afai masks ma suauu e le fufuluina lelei, e mafai ona e faʻaaogaina le fasimoli pepe po o le fufuluina o lou lauulu i le faʻamama taugofie mo lauulu gaʻoa.

Masini Tuputupu Ae lauulu

O le ufimata, e aofia ai ma le tele o suauʻu taua i le taimi e tasi, faʻamalosia lelei le laulu, o nei mea e tasi e aoga tele mo le soifua maloloina o lau lauulu ma le ulu. Oe e manaʻomia: 3 mataua o le rosemary suauu, 3 mataua o le suauu lavender, lua mataua o le thyme oil, 2 mataua o le cedar oil, 4 sipuni ti o le vine vine ma le afa sipuni o jojoba suauu.

Faafefiloi lelei mea uma ma fai se paluga tutusa. Faʻaaoga ou tamatamai lima ma faʻamama le mata i le ulu, ma faʻapipiʻi i lauulu laʻau. Fofo lou ulu mo le itiiti ifo ile lua minute, afifi lou lauulu i le palasitika afifi ma se solo mafanafana ma alu e moe. Fufulu lau lauulu ile laupepa ile taeao.

Ufimata e faʻaopopoina ai le sapalai toto i aʻa ma le lauulu tuputupu aʻe

Ina ia saunia lea oloa, ave lua fuamoa fuamoa, tasi mataua o le basil, uliuli pepa ma suauʻu rosemary, faaopoopo lua mataua o le ylang-ylang suauu. Faafefiloi lelei mea uma, apalai le mata i luga o lauulu, taofi mo le tusa o le afa itula ma fufulu lau lauulu lelei i le laupepa.

  • Masini o le Mustard mo Fuga Tuputupu Ae Lauulu

Faigofie tele ma aoga vave uila leiloa o le uila

O se fofo sili e fesoasoani taua le paʻu lauulu o le suauu taua lavender. Ave 50 mililita o mafanafana olive suauu poo soʻo se isi suauu faavae ma faʻaopopo 10 mataua o le suauu lavender. Faʻafefiloi lelei ma faʻapipiʻi le paluga ile lauulu. Tuu lou ulu i se solo mafanafana pe a ma le afa itula.

Afai e te le manaʻo e faʻamasamamai ma maso ma teu i luga o lou ulu i le po atoa, taumafai i le sili faigofie aromatherapy i le fale, faaopoopo ni nai mataua o le suauu taua i lau moli poʻo le conditioner. Mo se faʻataʻitaʻiga, rosemary, cypress poʻo le lavender. E le o toe umi ae e iloaina o lou lauulu ua sili atu le malosi, tusitusi ma susulu. Ma o le sogisogi manogi o le a suluia ai lou laulu o le a avea ma se faʻaopoga matagofie ponesi mai ia faʻaleleia.

Ina ia faʻaleleia nisi taimi le aʻafia o matapulepulega fale, e mafai ona e faʻaogaina se selu laser. E ala i le faʻagaioi i luga o le ulu, o le laser e faʻalelei ia, faʻalelei le soifua maloloina o aʻa ma taofi le paʻu. Faʻafetai i ia foliga faʻapipiʻi ma ufimata masani, e vave ona tupu le laulu, faʻamalosia, lamolemole, lamolemole ma silika. Ua uma ona matou talanoa e uiga ile auala e galue ai le selu ile la tatou tala.

Lauiloa Mataupu Soifua Maloloina Tusitusiga:

Talosaga

Le faʻaaogaina o suauu o se faiga faigata. O le tele-tulaga, ma tulaga taʻitasi o loʻo iai ni ona nuʻu, ae a maeʻa ona tele sauniga o tomai faʻapitoa ua mauaina - ma o le faʻagaioiga atoa e naʻo le malolo ma le fiafia. Ma pe a faʻaalia muamua iuga muamua, e mautinoa lava o le a le mafai ona lafoaia nei oloa aoga ma se togafitiga aoga.

Sauniuniga

Masini taugofie ma fualaʻau mata e tatau ona faʻaumatiaina i totonu o le vai taele vavae ese mai isi mea o le ufimata. Le sili ona lelei le vevela ole 40-45 ° C.

O vaega autu o le ufimata e sasaina ma se palu e aloese ai lumps, ona faʻaopopo ai lea o le suauʻu, ma o le lapo e fefiloi e lima.

E tatau ona e faʻamalo ma faʻamama ma silicone ma collagen: latou fatuina se ata o le suauʻu liua i se moni gaʻo popo. O le mafuaʻaga lena e tele ai iloiloga e faʻatatau ia i latou ma le lauulu e le mafai ona tutupu mai o le uʻu.

A o le i faia le taualumaga, o le ulu e tatau ona fufulu ma faʻamago.

Fai ofu e te le manaʻo e pisia ai, ma tapena se mea tuai (pe faʻapitoa mo lenei mea) sikafu.

I le tulaga o le leiloa o lauulu, suauʻu e manaʻomia, muamua o ia, e faʻamalosia ma toe faʻaleleia ia aʻa, o lea ua fautuaina e olo faʻapipiʻi i totonu o le ulu i le faʻaaogaina o tamatamailima. O le faʻatautaina e oe lava o lenei ituaiga e afaina ai le toto.

Fufui ou lima i le ufimata ma apalai i luga o faʻasolosolo gaioiga i luga o le umi atoa o le laulu: mai aʻa i pito. Afai e le manaʻo le suauʻu e alu e moe, faʻamama ou lima ile vai ma toe fai le faiga.

Faʻaaoga mea gaʻoa i lau lauulu e sili ona faigofie i ou lima

Fufulu le lauulu i le selu ma seisi nifo.

Afai i le ala, e te manaʻo foʻi e toe faʻaleleia pito vae, fufui saʻo i totonu o se ipu ma se ufimata ma taofi ai iina mo 30-40 sekone seia tumu, ma teisi teisi ese ina ia le sisina.

Fai se faapona i le pito i luga ina ia aua neʻi paʻu eseʻese lauulu i le taimi o le faʻagasologa.

O se taga palasitika, tipi i luga o le sei, tuu i luga o le ulu i foliga o se sikafu (e mafai ona e foia se pulou lele).

Luga - ose solo solo i foliga o pulou poʻo se sikafu mafanafana. Mo masima suauu, e taua lenei, ona latou galulue sili atu i tulaga o vevela vevela.

I le taimi o le taotoga, e fautuaina e malolo ma malolo.

O le umi o gaioiga e amata mai i le 20 minute (pe a fai o se matapulepule ma pepa mago, sinapi, kinaina ma isi mea mataʻi) ma i le po atoa (pe a fai e te faʻaaogaina le suauu i lona mama foliga).

Fufulu

E leai se aoga o le fufulu faʻapipiʻi tau na o vai. E le faʻaleaga le tifaga sa latou faia ma le faʻamaoni.

Faʻasusu ou lima i le vai, faʻapipiʻi sina laupepa i le suauʻu gaʻo (ia mautinoa e aunoa ma le silikini ma le kolagen), faʻapipiʻi, tusa lava po o le a le faigata, ma naʻo le fufuluina i lalo ole vai tafe.

Toe fufulu mama ma le faʻamalama.

A maeʻa ona e lagonaina e leai se gaʻo o totoe, e mafai ona fufulu lou ulu i le vineta, sua o le tipolo, laʻau tipi - latou te faʻalauteleina le aafiaga o soʻo se suauu mata.

Faafia - taimi faʻalua i le vaiaso, pe a fai o le tulaga e taua (mo se faʻataʻitaʻiga, lauulu e paʻu i paʻu), ma faʻaititia i le tasi pe a fai e te faʻaogaina ni ufimata ma faʻapipiʻi mo mea e puipuia ai.

Ole ala ole togafitiga e faʻamoemoe foi ile ogaoga ole faafitauli. Afai e leaga mea uma, e tatau ona e faia le 12-15 masks. I le avea ai o se puipuiga, 8–10 ua lava.

A maeʻa le kosi, e tatau ona e faia le malologa o le 1 masina, ona piki lea o nisi vaifofo.

O lenei ua e iloa auiliili auala e faʻaaogaina suauʻu e tetee atu i le laulu, ma e mafai ona e saogalemu faʻaogaina latou uma i le mama foliga, o se vaega o ituaiga ituaiga, ma o mea mo mea mata maso.

E fia iloa mea moni. Ylang-ylang - Eteru faʻaaogaina i mea manogi, aromatherapy, teuteu mea, meaʻai meaai, kulimi suamalie. O lona manogi e iai se faʻafilemu faʻamalieina, faʻamalosiina le toto maualuga, fesoasoani i maʻi paʻu, e manatu o se aphrodisiac.

O se laititi o faʻailoga o oloa faʻailoaina ua fuafuaina faʻapitoa e foia ai lenei faʻafitauli o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le sili ona aoga suauʻu mo lauulu leiloa. E mafai ona faʻatauina i le fale talavai poʻo le faʻatonuina i luga o fesoʻotaʻiga i luga ole Initaneti.

  1. Suauu Taua Faʻamalosia Puipuiga & Toe Fuataina - faʻamalosia malosi ma le toe faʻafouina (tangerine, vanilla, jojoba). Organic Tai (Taialani). $ 12 (120 ml).
  2. Sea buckthorn complex, puipuia le leiloa. Mai le faasologa Oblepikha Siberica. Natura Siberik (Lusia). $ 7.9 (100 ml).
  3. Castor & Almonds - lauulu e feagai ma lauulu leiloa. Mai le faʻailoga Botanic Therapy. Garnier (Farani). $ 6.3 (200 ml).
  4. Suauu uliuli lauulu suauʻu - kumina uliuli, popo ma faʻapaʻu suauʻu Hemani (Pakistan). $ 5.5 (200 ml).
  5. Elixir toefuatai aʻa ma le tolu suauu lauiloa (kaliki, burdock ma amla). O le laina tala fatu a Initia. Planet Organics (Rusia). $ 4.8 (60 ml).
  6. Burdock e faʻamalosia ai aʻa. Mai le laina Hair Malosiʻaga. Biocon (Iukureini). $ 3.2 (100 ml).
  7. Faamalosia bio-suauu complex (jojoba, burdock, vine, lavender, thyme, ylang-ylang). Mai le laina oloa LovEcOil. EcoLab (Lusia). $ 2.4 (45 ml).
  8. Suauu suauʻu popo. DNC (Lusia). $ 1.7 (45 ml).
  9. Avega e faasaga i le leiloa. Fale fomai (Ukraine). $ 1.6 (100 ml).
  10. Burdock (o se fou fofo lua-vaega). Mai le faasologa Kera Nova. Floressan (Lusia). $ 1.5 (110 ml).

E mafai ona e mautinoa mautinoa o oloa uma i luga o lenei lisi e fesoasoani lelei i le talepe lauulu, e pei ona faia a latou fua faatatau i fale suesue o taʻutaʻua tau lalelei ma kamupani vailaʻau.

Oloa ituaiga ma suauʻu mo lauulu leiloa

E le mafai ona e le amanaʻia suauʻu Initia, ia e faʻavae i luga o se aitu moni o le Ayurvedic, na omai ia tatou mai anamua.

  1. Bringadi Intensive Hair Treatment - sesame, rosemary ma le lavender. Kama Ayurveda. $ 19.9 (100 ml).
  2. Suauu Lauulu Lelei - Amla. Initia Khadi. $ 10.8 (200 ml).
  3. Bringaraj sesame suauu - Bringaraj luga o sesame fatu. Ayurveda Fua ole Faasologa. Indibird $ 10.3 (150 ml).
  4. Mahabhringaraj - Oka ma Sesame. Baidyanath. $ 9.3 (100 ml).
  5. Trichup Oil Hair Hair Control - sesame, popo, amla. Vasu. $ 7.9 (100 ml).
  6. Trichup Hair Oil Black Seed - Caraway. Vasu. $ 3.9 (100 ml).

E mafai ona e faʻatau atu na o mea faʻapitoa faleoloa poʻo luga o upega tafaʻilagi punaoa faʻalauiloaina Ayurveda. A faʻatau, faaeteete i mea faʻasese, ma pe a faʻaaogaina - afaina ai gaioiga, lea e le masani ai pe a faʻaaoga.

Fale gaosi ile fale

I le fale, pe a paʻu i fafo, e aoga le fai o suauʻu masima poʻo faʻamalosi. O le mea taua o le filifili lea o le saʻo mea e mafai ai ona tuʻufaʻatasia ituaiga eseese o lenei oloa: herbal, cosmetic, ma taua. Ma faʻaopopo foʻi isi mea e mafai ona faʻaopopo i ai, e i ai foʻi le aoga i le lauulu.

Firming mask with burdock oil and honey: palu faatasi mea i se fua faatatau e 3 i le 1, mafanafana.

Faʻaaoga pepa mumu mumu: 50 ml o le castor suauu i le 5 g o le efuefu. Poʻo le ava laʻititi o mumu lanu mumu: mo le tutusa 50 ml o le mea taua - 15 ml o le lanu.

O le almond suauu e masani ona tuʻufaʻatasia ma le sinapi ina ia le mu le faʻamoe. Muamua, o le sinapi (15 g) e palu faatasi ma le vai e fai ai se kulimi. Ona faʻaopopo lea o le 50 ml o le vaega vaega.

I le 30 ml popo suauʻu, 1 ampoule o vitamini ua faʻaopopo. Faaaoga le nicotinic acid, tocopherol, retinol, vitamini B, Aevit i lenei mata.

Sa matou talanoa e uiga i le aoga o vitamini mo lauulu ile taua e faasaga i lauulu leiloa muamua.

Faafefiloi argan suauu (30 ml) ma le fuamoa.

Faafefiloi 30 ml o jojoba ma meli, faaopoopo 2 fuamoa fuamoa.

Ole suauu Jojoba e masani ona faaaoga i mea teuteu fale gaosi oloa.

Afai e te faʻafefiloi le suauʻu castor ma decoctions o vailaʻau vailaʻau i le tutusa vaega, o le a e maua faʻamalolo masks e aveese lauulu leiloa ma faʻamalosia aʻa. Faʻaaoga nettle, aloe ma chamomile mo lenei faʻamoemoe.

Faafefiloi le launiu bawang laiti ua sipi faʻapipiʻi ma le uli ua vavaeina o le garlic, 50 ml suauʻu, moli fuamoa, 20 ml cognac, 5 mataua o le rosemary ether.

Faʻafefiloi 2 kulimi. l gelatin efuefu, 6 kulimi. l vai ma le 1 lauti se sipuni o le suauu olive.

Faafefiloi 30 ml suauu linseed, 10 ml o le meli, 10 g o le kinnamen efuefu po o 5 mataua o cinnamon ether.

Faafefiloi 5 mataua o le arasi ether, 30 ml o le suauʻu eseʻese ma 50 ml o pia malamalama.

Oomi le sua o le 1 laʻititi lapoʻa, fefiloi ma le 10 ml o le kapoti.

Ia mautinoa e faʻaaogaina suauʻu mo lauulu leiloa e taofi ai lenei faʻasologa ma lapatai atu i le lumanaʻi. Faaalu lou taimi e faʻaaoga ai au vailaʻau. O nisi taimi o nei fofo masani e avea ma sili atu ona aoga, sili atu ona aoga ma mautinoa lava le lamatia.

Taua suauu e faasaga i le lauulu leiloa: o le sili fua o tu masani masani

Leiloa o lauulu o se a ogaoga faafitauli e leai se tasi e manao e feagai. E ui lava, a tupu lenei faʻafitauli, e tatau ona tauina. Ma o le vailaʻau sili ona lelei ua faʻaalia e le natura i tagata o le suauu taua ma le leiloa o lauulu. O loʻo i ai i totonu vaega tele, o lea e faʻasaina mo le faʻaaogaina i le mama foliga. Ae o le mea lea e iloa ai le maualuga aoga o le oloa: ma le faʻaaogaina tatau, o le suauu e mafai ona maua ai se ofoofogia tulaga.

  • Lelei suauu taua mo le tuputupu ae o lauulu
  • Top 10 Masini Suauu mo Lauulu Leiloa
  • Faʻavave le faʻaiuga: fulufulu o le ulu

Lelei suauu taua mo le tuputupu ae o lauulu

I le lalolagi faaonapo nei, ua tele lava ituaiga suauu taua ua iloa. Uma o latou i ai a latou lava aoga aoga e mafai ona lelei faʻaaogaina e faasaga i lauulu leiloa. Peitaʻi, o le poto masani, ua faʻailoa ai o suauʻu sili ona aoga lea e aumaia faʻaiuga i se taimi puʻupuʻu. Latou te faʻamalosia le faʻamama toto, faʻamalosia le faʻafouga o sela ma faʻaosofia le tuputupu ae o curls, taofi lo latou iloa. Le sili taua suauu e faasaga i lauulu leiloa:

O auala mai nei vaega e sili atu nai lo isi e faʻafetaiaʻia le lauulu faʻafitauli faafitauli. Ae e le mafai ona faʻaogaina i la latou foliga mama - mea aoga mafai e mafua ai se mu. O le mea lea, e tatau ona faʻamamaina i le suavaia meli, fuamoa fuamoa po o le faʻavae suauu fualaʻau. E aofia ai ma sili ona lelei: olive, popo, almond, vine ma peach seed oil.

Peitai, fofo aoao e talafeagai mo i latou e tuua lelei iloiloga atonu e le talafeagai mo tagata uma. O le mea lea, o le fesili e tulaʻi mai: o a suauʻu e filifili mai le paʻu leulu. Faatasi ai ma le gaʻo ituaiga o manoa, e aoga ona ave le faʻamuamua i le esters o lemo, ginger, tea tree, sage, mint, cypress, eucalyptus, pine, arasi, bergamot, cove, verbena, lemon balm, geranium.

A faʻapea o loʻo mafatia le mama i le tele o le mamago, o le mea sili ona lelei mo i latou o esters of palmorosa, sandalwood, lavender, moli, ylang-ylang, muro, frankincense, chamomile, patchouli ma rosewood. E mafai foi ona e foia le lauulu paʻu ma vae vae atu ile taimi e tasi e faʻaaoga ai esters o chamomile, vetiver, cendana, rosewood, ylang-ylang ma geranium. Afai o le fofo i luga e le fesoasoani faʻaopopoina le tuputupu ae o lauulu, ona aoga ai e taulaʻi atu i le esters o petigrain, bei, calamus, verbena, tea laʻau, pine, mint, keti, cypress ma pulu lipano.

Top 10 Masini Suauu mo Lauulu Leiloa

O le mea moni, e tele naua ala, aua o suauʻu mai le leiloa o lauulu o se tasi lea o auala sili ona aoga. Ae e leai se mea e maimau ai le taimi ile le aoga metotia, aua e mafai ona e vave amata i le sili ona lelei, resipiaina faʻamaonia. Ae le i faʻamauina le pulupulu, ia mautinoa e siakiina mo le iai o se aʻafiaga o le afaina i le tino. Faapipii lemu le ufimata i lauulu, ona faasolosolo lea ona faasolosolo tufatufa i le umi. O lea, o le mea sili sili ona lelei mo masima mo le tuputupu ae o curls:

  1. ¼ se ipu vai olive, vevela i totonu o le vai taele ma faʻaaoga i le uluulu o se sili lelei auala e puipuia ai le leiloloa. Tasi le vasega o le 15-20 sauniga ua lava, pe masani ona faʻaaoga 1-2 taimi i le vaiaso.
  2. Faafefiloi 4 sipuni taitasi jojoba ma suauʻu popo ma faaopoopo ia i latou 16 mataua o le sage ester ma 64 mataua o le lavender ma rosemary esters. E talafeagai mo lauulu masani.
  3. Faafefiloi le samoa samoa, o se sipuni o le meli, suauu olive ma 3 mataua o le rosemary ma cedar ester. E tatau ona faʻaopopo le suāuʻu olive ma le moli fuamoa, le paluga e tatau ona liua e pei ole masima kulimi.
  4. 2 sipuni o rosehip fatu suauʻu ma vine vine, popo ma sesame suauu, 48 mataua o rosemary, lavender, sea buckthorn ma 24 mataua o sage. E manaia le mata pe a paʻu le laulu ona o le matua poʻo le malulu.
  5. Faafefiloi 3 mataua o le rosemary ma le lavender ether, 2 taitasi o thyme ma arasi, 4 mataua o le vine ma le ½ sipuni o jojoba ether.
  6. I le tele o lauulu le mautonu, e tatau ona e saunia le paluga nei: palu 8 sipuni o jojoba suauu ma vine vine, 32 mataua o thyme, arasi, lavender ma rosemary esters.
  7. 2 fuamoa fuamoa, se mataua o le esters o le uliuli pepa, basil, rosemary, 2 - ylang-ylang. O le mata e faʻaleleia atili ai le toto, ma o le iʻuga, lauulu tuputupu aʻe.
  8. 8 kulimi. l paluga o sesame, jojoba ma popo suauʻu, 48 mataua o le lavender, rosemary ma ylang-ylang ether.
  9. 50 ml o le suauu olive poʻo seisi lava suauu o faʻavae e tatau ona fufuluina ma 10 mataua o le lavender. E ui lava e faigofie le pulu, ae e matua aoga lava.
  10. Faʻafefiloi lanu piniki ma vai mama i vaega tutusa (100 ml), faʻaopopoina 15 ml o le apine cider vinegar, 6 mataua o le rosemary ma jojoba ether, ma 3 taitasi geranium ma sami buckthorn. Faʻaoga e pei o le kulimi, lulu ae leʻi faʻaaogaina (aua le sili atu nai lo le 2 sipuni ti).

A maeʻa ona faʻapipiʻi le pulupulu, ua fautuaina e afifi lou ulu i le polyethylene, ona faʻamau lea i se solo taumamao. Ae le i faʻamauina le suauʻu, e fautuaina e faʻaleleia lemu ile vai taele. Fufulu le ufimata e iai le kulimi masani. Afai e le fufuluina lelei le paluga, ona mafai lea ona e faʻaaoga le fasimoli pepe.

Afai o le laulu e aʻafia malosi, e mafai ona e saunia se faʻapipiʻi faʻapitoa. Ina ia faia lenei mea, palu 100 ml o le faʻamamalu masani, 15 mataua o jojoba ether, 8 mataua - kapisi, 7 - rosemary ma le lavender, 2 - tea laulaau. Lulu malu ma faʻaaoga pei o le kulimi masani. Peitai, ia maitauina pe faʻafefea lelei le suauʻu e faasaga i le leiloa lauulu e le manaʻomia e saunia se faʻapipiʻi poʻo se ufimata - e mafai ona na ona faʻaopopo ni nai mataua o le suauu taua, na faʻamatuʻuina muamua i se sipuni o le faavae oloa, i le solo.

Faʻavave le faʻaiuga: fulufulu o le ulu

Faʻaogaina suauʻu eseese mai le laulu e mafai ona faigofie maua taunuʻuga. Peitai o iloiloga na faamautu mai e faapea, o le maso e faatelevaveina le ausiaina o le taunuuga i taimi. I le tulaga ma le suauʻu, faʻafofoaga faʻaleleia le toto, ma o le mea lea i le maʻona o sela ulu ma okesene ma mea aoga. Faia se maso oe lava e matua faigofie - o le mea autu o le saunia o se lelei massage massage.

Ae ui i lea, lelei manatu matauina o le paluga saunia mo masks e sili ona lelei mo lenei faiga. Ae manaʻomia e le gata ua faʻapipiʻi i le ulu ma faʻamau i lalo o le solo, ae sa faʻamau mo le 15 minute. E taua le fai o gaioiga suamalie ile aʻa o le lauulu, lapotopoto ma saʻo. Ua faamaonia lava, o le ulu ma le ua e faʻapipiʻi taua tele faʻavaveina lauulu tuputupu ae ma taofi lauulu.

O lea aua le fefe i mea faʻataʻitaʻi - soʻo se galuega e mafai ona oʻo atu ai i le manuia. Aulelei, mafiafia lauulu e aoga tele - na ona e manaʻo e amata le taua mo lou oe lalelei!