O faʻafitauli

Le fua o lauulu leiloa i le aso

Kirill Nov 05, 2005 7:27 i le afiafi

Afai i le amataga tulaga o AHA e iai 10,000 lauulu i luga o le ulu (ou te le o iloa le tele o mea moni), ona mafai ai lea e 100-150 pcs sina mea itiiti i le pasene.
Ma afai i le tulaga maualuga i le pito i luga o le ulu e na o 100-150 lauulu, o lona uiga o le leiloa o le 100-150 lauulu e tele!
Ma afai e iai le 0-fulufulu i luga o le ulu, ma faʻafuaseʻi ona paʻu le 100-150, o lona uiga la, e le masani ai!

Ou te fai atu, o tagata uma ei ai se eseʻesega o le pulu ma e ese le le talafeagai o le talanoa e uiga i le aofaʻi o lauulu e pa'ū.

Ulu le fomai Nov 05, 2005, 20:50

e le o se mea masani le leiloa o lauulu i mea uma, o le mea moni, na o le mafai ona na o se taofi atoa o gaioiga o le tino, e tupu mai ma le lauiloa ma le maalofia foliga mo mea ola uma.

Alesana Nov 06, 2005 04:51

basil_555 Nov 06, 2005 12:45

E le manino le fuaitau:

Ma o fea e tumau ai le afa lona lua?

Miti Nov 07, 2005 2:40 i le afiafi

-Nikolay K- Nov 07, 2005, 20:35

Kirill Nov 07, 2005 11:23 i le afiafi

E le taumate i le faʻavae mulimuli, e pei ona saunoa Norwood, ua tele le laulu e pa'ū pei o le muamua.

-Nikolay K- Nov 08, 2005 6:26 a.m

sela Nov 08, 2005 10:26

100 lauulu i le aso o se averesi fuainumera ma taulai i ai ia e faʻamautinoa ia te oe lava o nei aso ua itiiti ifo ma le selau ma o lona uiga o mea uma e lelei, e le manaʻomia. 5 lauulu e ono paʻu i le aso ma o le a e pulu - o nei laulu e le tupu olaola. Ma fa’afeagai - 200 mafai ona paʻu i fafo ma o loʻo lelei mea uma.

Nikolay, ua e sese tele. Lauulu leiloa o se masani masani o lona tuputupu aʻe. Ma e leai se fealofani o le tino e mafai ona alofia, faʻapea foʻi ma le fao faʻafuaseʻi, ma le faʻatupulaia o le tino i se tulaga lautele. Ma afai e leai sau lauulu o totoe i luga o le aluga, selu, ma isi, ona leai lea o lona uiga latou te le paʻu i fafo!

Miti Novema 08, 2005 10:44

-Nikolay K- Nov 08, 2005 12:21

-Nikolay K- Nov 08, 2005, 18:25

Mafuaʻaga o Lauulu Leiloa

Fulufulu ola mo 3-7 tausaga, ae 90% o laulu e tupu, ma 10% o loʻo malolo. O le vaega malolo e umi 2-6 masina, a uma le lauulu e pa'ū. Faatasi ai ma le matua, le lauulu mafai ona manifinifi, ma i le tulaga o le lauulu ua pa'ū, fou e ono le tupu. Focal alopecia (alopecia) e mafai foi i alii ma tamaitai - o se maʻi lea e sulu solo ai le laʻau lapoʻa leai se lauulu i luga o le ulu, a o le ulu e foliga manaia, e aunoa ma papala po o susu.

O mafuaʻaga o lauulu leiloa e mafai ona matua ese lava:

  • Faʻateteleina le ulu.
  • Faʻaleagaina e le laulu e vali, perm.
  • Faʻaiʻuga (pe a iai o tama ma fafine e pa'ū i le aiga).
  • Matutua tausaga.
  • Hormonal le paleni.
  • Fungal ma siama faʻamaʻi (mamaʻi).
  • Faʻamalosi tino poʻo lagona.
  • Le lava ni uʻamea i le tino.
  • Tautala i vailaʻau. Latou mafua ai lauulu lauulu ao ave.
  • Vailaau vailaau, anticoagulants, antidepressants, chemotherapy - mafai ona mafua ai lauulu lauulu e mafai ona solo.
  • Togafitiga, siama.
  • Meaʻai le paleni.
  • E ese le fulufulu lauulu (fusi poʻo le faʻamau e fusifusi).
  • Aafiaga ole siosiomaga.

Faailoga o lauulu leiloa ua manifinifi ma maitauina leiloa le taimi o le fufuluina poʻo selu. I nisi o tulaga, lauulu leiloa e mafai ona tusia 3 masina pe a uma ona fanau, faʻamaʻi poʻo faʻagaioiga.

Fuafuaina le aofaiga o lauulu pa'ū i le aso

Lauulu leiloa o se masani masani faiga, ae o lo oi ai foi pathology. Lua suʻega faigofie o le a fesoasoani e siaki lou tino mo le i ai i totonu o se tulaga faʻatulagaina.

Tofotofoga 1

E manaʻomia le suʻesuʻeina ma le totoʻa o lauulu paʻu - e tatau ona iai ni paʻepaʻe mea e maua ai ato lanu uliuli ile pito. A iai le tele o lauulu faapea ile lima poo luga o le aluga, matou te faia se suʻega. E te le tau fufuluina lau lauulu mo le tolu aso, ona e toso mai lea o lauulu o lauulu i luga o malumalu ma pale. Afai o taimi uma e sili atu i le lima lauulu tumau i le lima, e tatau ona e sailia le mafuaʻaga o le leiloa, talu ai o loʻo i ai se faʻafitauli. O lauulu na e iai le ato e tatau ona faitaulia - lauulu e gagau i soʻo se taimi, e manatu se mea na paʻu'ū mai.

Suʻega 2

E le fufuluina e se tamaloa lona ulu mo aso e tolu, i le taeao o le aso fa na ia aoina mai le lauulu mai le aluga ma faitau le aofaʻi. A maeʻa, e tatau ona e fufuluina lau lauulu ma aoina le leiloa o lauulu mai le taele - faitau. O le sitepu mulimuli o le faʻamamaina o lauulu i se auala masani, selu le masani masani (ae le o le pamu) selu ma faitau le lauulu o totoe i luga o le selu. O le aofaʻi o numera o faʻailoga e tolu o le a faʻailogaina ai le maualuga o le lauulu - o lenei e tatau ona e vaʻai pe o le aofaʻi e fetaui ma le auivi o 50-100 lauulu.

Le masani tala masani e uiga i lauulu:

  • Talitonuga 1: lauulu i luga o se selu o se faailoga manino o lauulu leiloa. Lauulu e tuua pea lou ulu - o se faiga masani lea. O le fuafuaina fua faatatau o le leiloa o le 80 lauulu i le aso, ae o lo o tofu tagata uma ma o latou lava fua faatatau, fuafua i le tupuʻaga.
  • Talitonuga 2: o le faʻaogaina o mea teuteu oloa faʻaosofia ai le laulu. Gels, foams ma varnish e le ati i totonu o folika ulu, ae nofo i luga o lauulu, o lea e leai se afaina i latou tuputupu ae.
  • Talitonuga 3: E pa'ū lauulu o se tamaʻi faʻafitauli tama. 96% o tamaloloa ma 79% o fafine maua le lauulu ulu ma le tausaga, ae o lenei faafitauli e le o tulaga i fafine. I fafine, o fulufulu paʻu e toetoe lava leai se mea, ae o laulu manifinifi ufiufi uma luga o le ulu.
  • Talitonuga 4: E pa'ū lauulu i taimi uma faʻateleina i le masani ai o le teuteuina. O le teuga o lauulu e naʻo luga o le lauulu ma le ulu, e aunoa ma le afaina ai o lauulu. Ole faʻatino ole mea ole na e faʻatino ai le leiloa o na lauulu lea ole faʻaiʻuga ole ola, ma o le a paʻuʻu paʻu'ū lava ile isi aso.
  • Talitonuga 5: e le toe paʻu le laulu pe a teuteu. E talitonuina o le pulou lauulu e le mafai ona tatalia le mamafa o lauulu umi. O le mea moni, e leai se mafutaga i le va o le umi o le lauulu ma le i ai o lauulu folikel, o le tipiina o le a le foia le faafitauli.
  • Talitonuga 6: o fofo a tagata e mafai ona fofo le faafitauli o le leiloa lauulu. Castor oil, masks ma aniani ma pepa lanu ua le mafai ona foia le faafitauli o le pulu. E mafai naʻo fesoasoani poʻo isi metotia mo le puipuia. Mo se fofo aoga, e aoga le faʻaaogaina o togafitiga i se lavelave, e aofia ai vailaʻau. I aso nei, e talitonu tagata atamamai o le sili ona aoga auala e faʻafetaui ai le paʻu o lauulu e faʻavae i luga o le potassium auala activators.
  • Talitonuga 7: o meaʻai e mafua ai le leiloa o lauulu. Oe leiloa lauulu ile mea e iai a meaʻai e maualalo le porotini i lalo ole 1000 Kcal i le aso. Lauulu o le 90% keratin, lea e fausia mai i polotini. O le mea lea, lauulu e tatau ona totogi mo na o ituaiga o taumafa.
  • Talitonuga 8: o le ofuina o pulou e faaosofia ai le pulu. A masani ona ofuina pulou ma pulou pesipolo, o le a amata ona malepelepe lauulu, ae e le taumate o le a amata ona o ese ai le fol a lauulu.
  • Talitonuga 9: O le laulu e pa'ū mai le aʻa o le a le toe tupu. Afai o le lauulu lauulu e le faʻaleagaina ma maua meaʻai mai le toto, ona tupu lea o le laulu e tupu mai ai.
  • Talitonuga 10: e le tigaina le lauulu i le malamalama o le la poʻo le malulu. I le le faʻaeteete uiga i lou soifua maloloina, savali e aunoa ma se pulou i le taumalulu ma le taumafanafana, lauulu e mafai ona amata paʻu i fafo uma e matutua ma tamaiti.

Taua! O alii e leiloa la latou lauulu ona o le tupuaga, ma fafine ona o le le lelei o le soifua maloloina ma le leai o se vailaau.

O le a le mea e fai pe a iai se faʻaletonu o lauulu leiloa?

Afai o le fua o lauulu leiloa i le aso e sili atu, e tatau ona e amata vaʻaia oe lava ma togafitia lauulu. Ina ia faia lenei mea, fai ni fuafuaga:

  • Ina ia faʻaopopoina le puipuiga puipuia, amata taalo taʻaloga.
  • O le faʻatonutonuina o galuega o le paʻu e faʻalagolago i le i ai o uʻamea i le tino - taumafa o le ate, apu, sua rimoni, cereals, areto falaoa.
  • Faʻaleleia le toto tuʻuina atu i ipu o le ulu i le faʻaititia o le faʻaogaina o ti, kofe ma agaga, ma faʻamatuu ai toto toto.
  • Taumafa atili fualaʻau ma fualaʻau e tau ai le le lava o vitamini i soo se taimi o le tausaga.
  • O le faʻamamafa e mafua ai le paʻu o lauulu - pe a fai o le mafuaʻaga o le leaga le agaga o le galue, e fautuaina e lava le moe ma le malolo.
  • Faʻaaoga ni mea faʻaalu tagata mo le puipuia o le paʻu e mafua mai i moli moli, burdock suauu, pepa lanu.

Ina ia e iloaina mafuaʻaga o le ogaoga o lauulu ulu, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi. O le a ia faatonuina vailaʻau e faaosofia ai le tuputupu ae o lauulu ma feagai ai ma le mafuaaga o taunuuga le lelei.

O le faʻailoaina o le mafuaʻaga o lauulu leiloa o le a aofia ai:

  • Trichogramm.
  • Suʻega toto ole biochemical.
  • Suʻega o le toto mo le aano o vitamini ma minerale.
  • Lauulu auiliiliga e iloa ai tulaga minerale.

E uiga i le fua faatatau o lauulu leiloa i le vitio.

I le togafitiga e mafai ona faʻaaogaina:

  • Ulu ulu.
  • Fomai kulimi ma kulimi (faʻavae i luga o minoxidil).
  • Fualaʻau mo tuʻufofoga tuʻufaʻatasi (Proscar).
  • Togafitiga Laser
  • Ole homeopathy.
  • Laʻepaʻe faʻapipiʻi, faʻapipiʻi ia teuga e pa'ū ai (Nizoral).

I alopecia faʻapitoa, tui o steroids i totonu o le ulu ma faʻafefeteina o se kulimi ma steroids e mafai ona faatonuina, e ui lava i nisi tulaga o lenei faʻafitauli e mafai ona foia na o ia.

Tele taimi, lauulu tuputupu a tupu tupu faafuasei - pe a uma ona suia le pulega o le malolo po o taumafa, o lea toe mafaufau lou olaga ma taumafai e radically suia se mea.

Lauulu leiloa: masani pe le fetaui?

O lauulu e tupu i luga aʻe o le paʻu o le tagata, seʻi vagana ai ona alofilima ma alofilima. Ona o le laʻititi mafiafia latou toeitiiti le mafai ona vaʻaia.

E aofia ai keratin protein, e gaosia e folikel i le pito i fafo o le dermis. Talu ai o le faʻavaeina o sela fou e tupu pea i luga, o sela tuai e sau mai le paʻu ile fua faatatau e uiga ile 15 cm ile tausaga. O le lauulu e mafai ona vaʻaia e moni lava o keratin teu.

I luga o latou ulu, i le averesi, e 100 - 150 afe, ma e uiga ile 100 paʻu i le aso.

O le mea lea e le tatau ai ona avea o se popolega laʻititi lauulu o loʻo tuʻua i luga o se aluga.

Tusa o le 90% o le laulu o ulu o se tagata ua tupu.

E tofu lava le folikel ma lona lava vaʻaiga ola, fuafua i le matua o le tagata, le iai o faʻamaʻi ma le tele o isi tulaga.

E mafai ona vaevaeina i 3 vaitaimi:

  • anagen - o se tulaga o faʻagaioiga tuputupu ae tumau mai le 2 i le 6 tausaga,
  • catagen - o se suiga suiga umi 2 i 3 vaiaso,
  • telogen - o se vaitaimi o le tuputupu aʻe faʻamutaina o le 2-3 masina, o le maeʻa o lenei tulaga lea faʻatasi ai ma le laulu ua leiloa, ua suia e se fou, ma toe faʻataʻamilosaga taamilosaga.

I tausaga, o le tuputupu aʻe fua faatatau e faifai malie.

Mafuaʻaga mo le leiloa

O le tulaʻi mai e tupu mo le tele o mafuaʻaga. Faatasi ai ma le le faʻaaogaina o le alopecia, o se mea masani, pe a faʻasolosolo ona manifinifi le laulu faʻatasi ai ma le matua, o le faʻateleina o numera o folasaga ua i luga o le moe, ma le faʻaopopo o le ufiufi e avea laititi ma puupuu.

Androgenic alopecia o se maʻi tofi e aʻafia uma ai itupa e lua. Alii amata amata ona valea i se talavou tausaga. E faʻailoaina i le faʻasolosolo o le faʻaititia i lauulu mai le pale i le pito i luma o le ulu ma le i ai o paʻusisi patches. E le tupu le pala i tamaitai seʻi 40 tausaga le matutua pe sili atu foi. E i ai le paʻu lautele o le ufiufi i luga o le ulu, ma le sili ona leiloa leiloa i lona pito i luga.

O le alopecia i le lotoifale e masani ona amata faʻafuaseia ma e iloga ile paʻu ole lotoifale i tamaiti. E mafua ai le tulaʻi. Ae ile 90% o tagata e maua ile maʻi lea, o faʻailoga e mou ese atu ina ua mavae ni nai tausaga.

Alopecia universalis e mafua ai le goto ole tino atoa, e aofia ai fulufulu mata ma mata mata.

Effivium telogen - faaitiitia le tumau o lauulu ona o suiga ile taamilosaga o latou tuputupu ae. I le taimi lava e tasi, o le tele o aitu o loʻo i le tulaga o le taofia loa o le tuputupu aʻe, o se taunuuga o le laulu e paʻu ese ma manifinifi.

Cicatricial alopecia e taitai atu ai i le tumau le pulu. Fula o le paʻu (cellulitis, folliculitis, fuafua) ma nisi ituaiga o lupus ma lichen lichen mimita masani ai i le maʻila, lea e faʻaleagaina ai le mafai ona faʻafouina. Fulufulu lauulu, curling uʻamea ma lauulu o loʻo pipiʻi ma fulufulu mafai foi ona mafua ai le pulu.

Lyubov Zhiglova

Psychologist, Initaneti Faufautua. Faapitoa mai le nofoaga b17.ru

- Setema 6, 2015 17:26

Ou te manatu i lena mea o se selau. Ou te le solia foi lauulu i le fale ma e masani na ou sue ia, ia ou te iloa ua tumu. Ma o loʻu laulu e lē mafiafia ma e le tele. O le mea lea, ua uma ona ou faia lau mafaufauga i le olaga. Ma sa iai foi ma se vaitaimi (ma le mafatiaga ogaoga) o le mamafa leiloa.
O iʻuga e oʻo mai i lalo: e pa'ū atoa i lalo, e foliga mai e uiga ile 100, ou te fefe e tuʻu i lalo ole mafatiaga, e foliga mai ua oʻo ile 200, e foliga mai ua uma ona toe faʻafouina mea uma, talu ai o le aofaʻi i luga o le ulu e le i suia. Tulaga i le tele o tausaga ua sili ona alualu i luma, airier nai lo uamea.

- Setema 6, 2015 17:35

E i ai le iʻu o le hormonal leiloa, ou te manatu e toetoe lava o taimi uma, ma le lelei tele, e oʻo atu i le 20-25 i le aso, pe a fufuluina sili atu, e oʻo atu i le 50-70 mafai. A ova le leaga, atonu e oʻo atu i le 100, ae seasea, tasi pe faʻalua i nai masina. O loʻu laulu e matua laʻititi manifinifi ma, e tusa ai, o se isumu rat ma tele fulufulu mata e matauina mo lauulu

- Setema 6, 2015, 18:39

Leai, 100 a o i le maitaga hepatic faapipii ma Polani apu pa, ma latou auina mai au e faoa le LCD i luga o le "ferroplex po o le a lava le mea latou te tuuina"))))))))

- Setema 6, 2015, 18:45

E paʻuʻu i paʻu, o lea ua amata ona ou inu vitamini, e foliga mai e sili atu ona lelei ma e te le mafai lava ona selu lou lauulu aʻo susu le ulu.

- Setema 6, 2015, 18:48

A o latou fai mai, e tatau ona e toso teisi lauulu i ou tamatamailima i luga o malumalu, i le pito i luga o le ulu, i tua o le ulu. Tatau tumau i lima o le sili atu nai lo le 5-7 lauulu.
Ina ua ou siitia atu i se isi taulaga, na matua fefefe loʻu lauulu. Ogatasi sasae mai le selu na ia fufuluina ma tagi. Ua leiloa le tele o lauulu, o lea ua fai nei le solofanua ma le lapoa o le vaai 4, sa mafiafia tele. ((
Na amata ona ou mulumuluina i vai suamalie, ona ou masani ai lea, ua ou masani i le vai klorini, ua ou vaʻaia lelei loʻu lauulu, ou te inu i le pantovigar, ua ou 'ai lelei. E foliga mai latou te le o lafoaia i le taimi nei, e vaʻai i le lisi tumau malosi. Sa ou tipiina i luga o tauau

- Setema 6, 2015, 19:17

- Setema 6, 2015, 19:19

Ou te manatu, e pei ona fautuaina e le trichologist, ae ou te leiloa i le faitauga, ona o le leiloa e malosi (hormonal) o lea e sili 150-200 i le aso, ma i le aso o le fufuluina ma tua na tupu, o le mea lena le Finger (

- Setema 6, 2015, 19:19

- Setema 6, 2015, 19:29

- Setema 6, 2015, 19:32

O le a le leiloa o hormonal? O a hormones o loʻo tupuʻe ma o a ua paʻu?

- Setema 6, 2015, 19:32

200 pe a selu, pe a ma le 350 pe a fufuluina, ou te leʻo uu lau fulufulu ulu, e leai se mea e pipii i ai, aua o le prolapse e tele lava i le vaega okipital. mai faʻafitauli, faʻafitauli ma vaʻai o le ulu i le maea ai o se manuʻa, o le berminyak seborrhea (

- Setema 6, 2015, 19:42

O le a le leiloa o hormonal? O a hormones o loʻo tupuʻe ma o a ua paʻu?

Hormonal o le AGA e masani lava (androgenetic alopecia) ma e leai se mea e fai, o le lauulu e pa'ū i lalo, avea ma manifinifi ona avea ai lea o oe e pei o se dandelion (

- Setema 6, 2015, 19:57

Ua uma ona ou paʻu mamafa mo 4 masina ua oʻo mai lava, mai le masani a na ou tipiina loʻu laulu i lalo o le kapeta ina ia foliga foliga mai. I le taimi e mulumulu + faamago na paʻu ifo i lalo 80-90, na ou faitau. I le ao latou te le aʻe tele, i le aso na sosoo ai toe faʻasolosolo le faiga. Mo aʻu e matua lelei lava malosi leiloa, ae le o se tulaga masani: ((

- Setema 6, 2015, 20:09

Ua taʻu mai foi ia te aʻu i le trichologist o le tele o le a tatou fufuluina i le aso, tatou te leiloa le tele e pei ona tatou leiloa i le aso, sa masani ona ou le fiafia, ma o loo i ai moni se faaputuga luga o le fola pe a fufuluina, luga o lavalava. ((

- Setema 6, 2015, 20:53

Ina ua ou 100 paʻu ifo, sa ou popole. E masani lava ona paʻu le ulu 20-30 i le aso masalo.
O tausaga i luma o le 20-22 e le i pa'ū, i le mea moni o ni nai laulu. I le aluga o tausaga sa latou amata amata ona piki malosi atili, ou te le iloa pe aisea.

- Setema 6, 2015, 21:08

E faalagolago uma i le vaitau i le tautoulu ma mafai ona aapa 100-150 lauulu.E faʻalagolago mea uma i uiga o lou tino.
Taumafai e inu Biotin 5000 mcg Swanson.

- Setema 6, 2015, 21:30

O lauulu e pa'ū i ni nai masina pe a mavae le mafatiaga, ma le le popole tele, paʻu ese. O i latou e talitonu e oʻo i le 30 lauulu e pa'ū mai i lalo e sese, aua E faigata ona fuafua le numera saʻo mo mafuaʻaga eseese. ma afai e i ai ni tulaga o le 100-150, ona taʻuamiotonuina lea i le masani faʻafouina o lauulu. Afai e le paʻu le laulu tuai, o lona uiga e leai se mea o le a tupu fou. Ma e sili atu masani le pa'ū paʻu. Ae i ai se tapulaʻa i mea uma, ma pe a fai o se mea le soifua maloloina, e matauina e aunoa ma le faitauina.

Faatatau mataupu

- Setema 6, 2015, 23:09

Na iai vaitaimi na i loʻu olaga (oute le amanaia le chemotherapy sa tatau ona ou ui ai - e ese lava). Lauulu na pa'ū - o taeao uma o le aluga e "lauulu". Ona ou alu lea i le fale talavai, faatau se fomaʻi shampoo - mea uma na toe lelei i le masani pe a faʻaaogaina. aua le faaseseina oe e ni televise faasalalauga. Ma faʻatau mai ile fale talavai. Na ou faʻatauina Phyto - e tele eseʻesega. Fesili faapitoa e uiga i le leiloa o lauulu i fafine. Ae o se taimi ua leva. Masalo o lea ua aliali mai se mea fou.

- Setema 7, 2015 06:44

Faafetai mo uma mo tali! Faʻamamafa, ma le upu moni, ua sili na faʻatoa tataʻa talu ai nei, masalo o le mafuaʻaga lena ua sasaa (

- Setema 7, 2015, 16:15

O lea ua ou tau malosi nei ina ua ou feagai ma mafatiaga. Mo fufulu i se mea 500-700. Mo se tasi selu, mai le 50 i le 100, ae ona ia uia lea i luga o lona lauulu - e fia le tele o lou faʻaaluina ma maua le lava le moe, o lea e faigata ona fuafua. ua uma le pale. 2.5 masina paʻu i fafo. Ou te inu vitamini, tuʻuina atu auiliiliga, ou te luluina vailaʻau tuʻufaʻatasia - a o le iuga leai.

- Setema 7, 2015, 16:41

na pa'ū loʻu laulu e le aunoa. pe a selu, pe a fufulu, pe a mago ma se laulu fagu, i se tulaga lautele, i taimi uma! e uiga i le 300 pcs i le aso, masalo e sili atu. lauulu i lalo o tauau e 10 cm, vali enaena enaena. Ou te le iloa le mea e fai. ua uma ona pa'ū 4 tausaga. Na ou maitauina i le taimi lava ou te tipiina le 5 cm, latou te paʻu'ū i lalo, ae e naʻo le vaiaso ma le afa, ona fou uma lea o mea uma Ou te leʻi taumafai lava ni vitamini, leai se mea e fesoasoani ai. ae e mafua ona ou te le o 'ai aano. O au o le Pectarian, masalo masalo aisea. Muamua, sa lelei mea uma, ae o lenei ua ou tagi i nisi taimi ona ua leiloa lauulu. Faʻamagalo lava. Sa ou masani ma ou manao pea ia umi lauulu. ae ou te masalo e naʻo le miti.

- Setema 7, 2015, 21:35

na pa'ū loʻu laulu e le aunoa. pe a selu, pe a fufulu, pe a mago ma se laulu fagu, i se tulaga lautele, i taimi uma! e uiga i le 300 pcs i le aso, masalo e sili atu. lauulu i lalo o tauau e 10 cm, vali enaena enaena. Ou te le iloa le mea e fai. ua uma ona pa'ū 4 tausaga. Na ou maitauina i le taimi lava ou te tipiina le 5 cm, latou te paʻu'ū i lalo, ae e naʻo le vaiaso ma le afa, ona fou uma lea o mea Ou te leʻi taumafai lava ni vitamini, leai se mea e fesoasoani ai. ae e mafua ona ou te le o 'ai aano. O au o le Pectarian, masalo masalo aisea. Muamua, sa lelei mea uma, ae o lenei ua ou tagi i nisi taimi ona ua leiloa lauulu. Faʻamagalo lava. Sa ou masani ma ou manao pea ia umi lauulu. ae ou te masalo e naʻo le miti.

Lelei, 'aina sili mutia. ma tagi. Oe oe lava masalosalo le mafuaaga. Na e taumafai e faaaofia ai aano o manu i le meaʻai? Atonu o le lauulu o le a aʻe. Pe o le vegetarianism o se mataupu faavae? E le iloa poo le fea.

- Iuni 28, 2017 08:47

Ma o loʻu laulu ua pa'ū mai le sampo sies, i le taimi muamua na lelei mea uma, ae amata loa ona latou feʻaʻei mai i se malosi malosi! O lenei ua ou fufuluina loʻu laulu i upega, ou te faʻaaogaina suauʻu, ae o le iʻuga e le maitauina. O ai na feagai ma se faʻafitauli faapena? E mafai ona e taʻu maia ia te aʻu le mea e fai i se tulaga faʻapena?

- Ianuari 20, 2018 9:43 pm

Talofa tagata uma. Ou te fautuaina oe e amata ona faʻaaogaina oloa sili ona lelei mai le GREYMY. Na ou mafatia foi i le tumau lauulu, ae i se isi itu na ou tau i Greymy shampoo i luga o le pepa. Sa vave ona ou faatauina. I le taimi lava na muamua talosaga, na ou matauina ua lalelei ma susulu le laulu. O le mea lilo a Greymy o mea uma e faia mai i mea masani. Shine Shampoo e aofia ai: fasimoli paʻu laupepa, faʻaopoopoga o spirulina, lanumoana taligalu, rosemary, Diamond dust, universal mineral squalene. Ou te fautuaina ai i tagata uma, ou te matua fiafia i auga! Ou te tuua foi se numera lea e mafai ona e aʻoaʻo atili ai e uiga i GREYMY: 88005550266

- Aperila 28, 2018 07:08

Ma o loʻu laulu ua pa'ū mai le sampo sies, i le taimi muamua na lelei mea uma, ae amata loa ona latou feʻaʻei mai i se malosi malosi! O lenei ua ou fufuluina loʻu laulu i upega, ou te faʻaaogaina suauʻu, ae o le iʻuga e le maitauina. O ai na feagai ma se faʻafitauli faapena? E mafai ona e taʻu maia ia te aʻu le mea e fai i se tulaga faʻapena?

O aʻu foʻi ua faʻateʻaʻu. Ua uma ona e faia? O le a le fesoasoani O lenei ua ou faʻaaogaina nettles. Na ia fesoasoani ia te oe?

- Aukuso 10, 2018 12:06

O lea ua ou tau malosi nei ina ua ou feagai ma mafatiaga. Mo fufulu i se mea 500-700. Mo le tasi selu, mai le 50 i le 100, ae ona ia tago loa lea i lona lauulu - o le a le tele o le tele o lou faʻaalu ae tele ma lava le moe, o lea e faigata ona fuafua. ua uma le pale. 2.5 masina paʻu i fafo. Ou te inu vitamini, tuʻuina atu auiliiliga, ou te luluina vailaʻau tuʻufaʻatasia - a o le iuga leai.

Tau mai ia te aʻu ua e taofi pe e te leiloa foi lenei leiloa? Ma ua e alu i le trichologist?

- Novema 24, 2018 9:46 am

Ou selu 2 taimi i le aso, lauulu i lalo ifo o oʻu tauau, 40 laulu e paʻu i le taeao i se mea, ou te le selu loʻu ulu i le afiafi ae ou te lei moe. E le mafiafia le laulu ma e foliga mai ua laititi lo latou paʻu. Ou te fefe neʻi leiloa loʻu lauulu. Le mea e fai

- Tesema 7, 2018 10:42

Xs le mea e fai
Na faatoa ou i ai i le trichologist, faatonuina se togafitiga mo le 5000, sa ou faaaluina le masina inu / misi, a o se malologa. I loʻu manatu, e leai lava se mea mai suiga (Ua ou tuʻuina atu suega mo hormone, o loʻo lelei mea uma. Ua ou tuʻuina atu le uʻamea i tagata uma, e faʻatutumu laititi lava, ae malaia lava, e moni lava, e 300-350 aʻu mea e fai i le aso ona o le uʻamea ua maualalo? Le moni. Fesoasoani (

Faʻasolo 100 lauulu: tele pe laititi?

O le averesi o le ola o se lauulu o le 5-6 tausaga, ma o masina taʻitasi o lona umi e faʻaopoopoina e 1-2 cm. Ina ua maeʻa na paʻu'ū i lalo, ma suia i mea fou. O le dropout ma le lelei o lua o mea eseese. Afai e matauina e tagata o latou lauulu ma le paepae pito paʻu i lalo, latou amata ona popole, ona latou te manatu o laulu e pa'ū tuusao ma aa. O le mea moni, e le o le aʻa (folikel), ae o le vaega latalata i ai. Dermatologists faamatala o le paepae pito o le aʻa vaginal (matauila), lea e manatu sese o le aa.

Lauulu leiloa tupu mo mafuaaga eseese.

Aisea e pa'ū ai lauulu i se paʻepaʻe paʻu?

Afai e pa'ū lauulu ma se pulu, ona mafai loa lea ona le toe aoga ma fa'ʻaʻaʻa le 'aisa. O se faiga masani lenei, ae afai e faʻateleina le leiloa, tatau ona faia faʻataʻitaʻi vave. Afai o le lauulu na ona malepe, e leai se paʻepaʻe pito. O mafuaʻaga o le maʻaleʻale o mafai ona avea ma le le malamalama i ai e faʻaaoga ai mea teuteu foliga, masani faʻamamago ma se lauulu fulufulu, pulu pe le faʻamanuia perm.

O le mafuaaga o le pau e tatau ona aveese.

Alopecia (tulaʻi teila) e masani ona tupu ona o se mea faʻavasegaina o le mea e tupu ai. Lauulu leiloa le malosi, malosi, susulu, avea ma māmā, amata vavae ese ma pa'ū tele. Lulu o le masani lava o se faafitauli tama. I fafine, e leai se mea e faʻapea e tumau ai e leai se laʻua. Le tele o taimi, lauulu na vave ona seasea. E le mafai ona suia mea e iai i totonu ole kenera. Ae o meafaigaluega i nei aso ua mafai ai ona faia vave suʻesuʻega ma puipuia le maumau.

O le puluʻi e aʻafia uma ai fafine ma aliʻi

O mafuaʻaga taatele o le alopecia

O nisi taimi o laulu e pa'ū i le taimi o le talavou ona o le le lelei i le tulaga o le hormonal (tele o anrogen ua gaosia). I fafine, o se faʻafitauli tutusa e tupu i taimi o menopause: ona o suiga o hormonal, o le maualuga o le estrogen faaitiitia vave, ma le gaosiga o androgen faateleina. O mafuaʻaga taʻatele o le leiloa o:

    Ua le lelei meaai. Afai e leai ni meaʻai, porotini ma vitamini o le tino, muamua ona afaina le folini o lauulu. Le paleni taumafa, taumafa le paleni, soona fai meaʻai fiafia - ua alu le lisi. E tele taimi e paʻu mai lauulu ma pulou aua e le iloa e fafine le faiga, e faʻaaoga sese ni taumafa.

O le le talafeagai o meaʻai e mafua ai le pala

  • Ova o le paʻu, le lelei le toto. O le paʻu o paʻu e faʻagesegese ai le toto, ma o loʻo amata ona matelaina le folo. O le toto e le aumaia le tele o minerale. E mafai ona paʻu le papala ona o le inu fualaau, pe a uma ona fanau pe ona o se suiga o le tau.
  • Faigata malosi. O le faʻamamafa o se ogaoga suʻega mo le tino atoa. O le maʻi o le popole, faʻafitauli o le tino, o le faʻalauteleina o le popole e le aoga i le lauulu. Ona o mafatiaga, spasm o vaʻa e tupu, o le faʻaiuga o le okesene e le ulufale i le pulu. A faʻapea o se tulaga faʻafitauli o se tuusaunoaga, ma e le o se tulafono, ona mafai lea e le faʻafitauli e foia na o ia. Afai o se tagata o loo i luga o le tulaga o le popole neʻi afaina, ona avea ai lea o leiloa ma le tumau.

    O mafatiaga e tatau ona togafitia

  • Immune poʻo dermatological faʻamaʻi, hormonal faʻalavelave. I le aotelega, o se tagata o le soifua maloloina e mafai ona faʻamatalaina e lona lauulu. O se umi faaumiumi ma ogaoga gasegase e faʻaosofia ai foʻi le leiloa poʻo le mea sili ona leaga, o le tulaga o le lauulu. Na pa'ū lauulu i aʻa ma pe a uma le chemotherapy.
  • Faʻaaogaina o mea teuteu le talafeagai. E taua tele le filifilia o le mea teuteu saʻo poʻo le palama mo le tausiga o lauulu. Afai o le oloa e le ofi pe faʻaosofia le ono afaina ai, e le tatau ona talanoa e uiga i le malosi, matagofie ma eli o le lauulu.

    O le le lelei o mea teuteu e mafai ona mafua ai faafitauli

    Faʻafefea ona faʻamalosia ia aʻa o curls

    Lauulu tuputupu ae e faʻamoemoe i le lelei toto sapalai. E matauina o lauulu i itu o le ulu ma i tua o le ulu e pa'ū tele i tele. O nofoaga nei e sili atu ona faʻatagaina i le toto ma mea ai. I le pale o le ulu, malumalu ma le muaulu, o le vaega o subkaneous gaʻo e matua manifinifi, faʻaopopo foi nai lo nai fibre masika. O le mea lea, afai e vaapiapi alatoto i nisi mafuaʻaga, o folau o lauulu e amata ona pagatia i le le lelei.

    Lauulu tuputupu ae e faʻamoemoe i le lelei toto sapalai

    Togafitiga faamai

    Muamua e tatau ona e sailia le uiga o lona tele. Ole mea masani a, e leiloa se tagata ile 6-9 le tele o lauulu i aso uma. Afai o loʻo lelei mea uma, o le laʻau paʻu e vave suia e ni mea fou. Ole popolega e amata ile faʻafuaseʻi ona mauaina o se faaputuga o lauulu na paʻu'ū i luga ole selu, pe a uma ona moe i luga o se aluga. Afai o le fufuluina o le tele o laulu e tumau i luga o lima, ona e le mafai lea ona tuai le taimi. E mafai ona faia se laʻititi suʻega:

    • aua le fufuluina lau lauulu mo le 2-3 aso,
    • ona seʻe malie lea o le mea e fai ai ae ia faaeteete i le tumutumu o lou ulu poʻo malumalu,
    • faitau le aofai o lauulu na pa'ū.
  • Ogaoga le leiloa o lauulu

    Fai i nisi taimi. Afai o taimi uma lava o le aofaʻi o lauulu e sili atu i le 5-6 fasi mea, o lona uiga o le mea muamua e fai o le faʻafesoʻotaʻi o fomaʻi faʻapitoa poʻo le trikologist E foliga mai, e tatau ona e faia se suʻega atoa o le tino, faia suʻega e iloa ai le faʻatupuina o le hormonal background. O isi taimi e taʻu atu e fomaʻi mai a latou tagata gasegase mo suʻesuʻega a fomaʻi o isi tulaga e faʻateʻia ai mafuaʻaga alopecia.

    I le tulaga o se ogaoga leiloa, talanoa ma se fomai

    Ole auala pito sili e foia ai le faafitauli e tusa ai ma fomaʻi

    Ole vailaau mo le tagata lava ia e ono le maua ai se mea taua, talu ai mafuaʻaga o le faafitauli o loʻo loloto atu nai lo foliga mai ile taimi muamua. O uu poʻo palama o le a maua ai na o se faʻaleleia mo se taimi le tumau. Ina ia faʻaosofia le tuputupu aʻe o lauulu, e tatau ona faia togafitiga lavelave ma vailaʻau faʻapitoa. O le taumafaina o vitamini ma physiotherapy tauvaga i lalo o le vaʻavaʻaiga a se faʻapitoa faʻapitoa e aoga foi.

    O le mesotherapy faʻatinoina e maua ai se lelei lelei: faʻatasi ma nila manifinifi, o vailaʻau tui i lalo o le paʻu e toe faʻafoʻia le foliga lauulu. O le lauulu taofi e paʻu ese, paʻu silika, susulu maloloina, ma o le fausaga o lauulu e atili mafiafia.

    Vitamini fesoasoani faʻamalosia lou tino

    Le aoga o vitamini ma le ola galue i le tulaga o lauulu

    A leai se taimi poʻo se avanoa e te alu ai e asiasi i se fomaʻi faʻapitoa, e mafai ona e taumafai e faʻaaoga se fuafuaga faʻapitoa:

    1. Toe iloilo lou olaga ma faʻalelei ia.

    O le soifua maloloina maloloina o le a faʻamalosia puipuiga

  • Taofi le ulaula ma inu 'ava.
  • Faʻaititia le faʻamalologa ma taofi le popole ma popole i ma pe leai.
  • Maua se meaʻai paleni ma paleni.
  • Ave vitamini.
  • Faifai faamalosi lou ulu.
  • O faafitauli i lauulu e tatau ona lautele

    Fofoaga ma pulumu meaai: ma burdock, mumu mumu ma calamus

    O se faigofie fulufulu fulufulu faʻapipiʻi mafai ona maua ni taunuʻuga ofoofogia. O tamatamailima e faia lamolemole gaioiga faʻasolo. O tamatamailima e tatau ona fetaomi lelei, ae aua le olopalaina. E fai le faʻailoaina ile faʻataʻitaʻi mai le pito i luga ole ulu i le pito i tua o le ulu ma mai le muaulu i itu. A iai sou taimi ma manaʻoga, e mafai ona e taumafai fofo i tagata e faavae i luga o mumies, oak bark, egg yolk or burdock oil.

    Massage faaosofia toto toto

    Tausiga Tulafono

    Lauulu e tatau ona vaʻaia lelei. E tatau ona matau tulafono nei:

    1. Naʻo le selu ma se pito lapotopoto. Ole mafiafia ole pulumu ole ulu e mafai ona faʻaleagaina ai lauulu.
    2. Sulu lou lauulu na ole lauulu mago. O manoa susu o loʻo sosolo tele, e faʻatupuina ai le solia o latou fausaga ma faʻaletonu.

    Fulufulu lauulu na mago

  • Manatua e uiga i le i ai o se lauulu fulufulu pe faʻaaoga ia na o tulaga ese. E tatau ona mago le lauulu ile natura. O le ea vevela e liua vai i le fausaga o lauulu i totonu o le pulu, ma o le lauulu lava ia e vaivai ma le vave taimi e pa'ū.
  • A maeʻa le kulimi, faʻaaoga le conditioner e faʻafaigofie ai selu.
  • Aua neʻi afifiina lou ulu ua fufulu faʻamau ile solo mafanafana ma faʻaoga pea seʻi uma le mate.
  • I soʻo se mea e tupu, afai e paʻu le lauulu i se paʻepaʻe pito, o lona uiga e i ai faʻafitauli o le tino. Ae ole fesoasoani mai o vailaau faʻaonapo nei ma mea faʻapitoa e mafai ai ona fofo gofie.

    Lauulu leiloa: o le a le miti?

    Po o le a leiloa lauulu i le miti? Agree, o le lagona e le manaia. Ae o loo i ai se tala manaia. Lenei le le moni. E ui i lea, afai e te le amanaʻia sau miti, e mafai e mea uma ona liliu i lou loto. E ono tutupu mai faʻafitauli e le manaʻomia, lea o le a matua faigata lava ona tuliesea. I le tele o seneturi ua mavae, sa faʻalogo tagata i ia faʻailoga, ma taumafai i auala uma ia mafai e suia ai lo latou iʻuga. Ae le toʻatele na manumalo.

    O le a le mea e miti ai lauulu? Tusa lava poo le a le mataga e foliga mai ai, e le oso lelei. Paʻu pa'ū - tupe leiloa, mea sese, afaina faigata ma aiga.

    I le mataupu faavae, na talanoaina lenei i le tele o seneturi ua mavae. Fai mai anamua sages, o lauulu e leiloa o se leaga leaga. Faailoga le leiloa o tupe, mea totino. Ma o le tele o fusi oe leiloa, o le tele o oe leiloa.

    O le a le mea e faʻailoa ai se miti

    Afai e te miti i le pa'ū pa'ū, ona e tatau ona faʻamoemoe i faigata ogaoga. E matua leaga lava pe a mafai e se tagata ona vaʻai ia te ia le pala. E faailoa mai ai le faʻaitiitia o le soifua maloloina. Aisea miti lauulu leiloa, mafaufau i nisi miti tusi:

    • Fai mai Miller mea nei: afai e vaʻaia e se tagata le miti na paʻu ai lona lauulu - o se faʻamaoniga lea o le alu solo i le tupe. Ile lumanaʻi, oe manaʻomia ona tuʻufaʻatasia au tupe maua.
    • O loʻo taʻua e Loffa: ua pa'ū lauulu i se miti e fesoʻotaʻi ma se tagata e le saogalemu. Fefe neʻi teʻa le faʻaaloalo o isi. Aafiaga mo lona lumanaʻi feusuaiga (aemaise o ia miti miti o tamaloloa ua ova atu ma le 40 tausaga le matua).
    • E faʻamatala mai e Freud: o lauulu e leiloa - faʻaalia le faʻaitiitia o le malosi tele. Ma afai e te seleina latou ia oe, ona, lea, e tusa ai ma Sigmund Freud, o lenei mea o le a maua ai le talitonuina i le malosi.
    • Hasse vavalo i mea nei: afai o se tagata leiloa lauulu, o le tele o ia e uliuli-ulu, faafitauli mai mataupu na ua e mafaufauina ua foia o le a faaopoopo.

    Mo le talafeagai talafeagai, curls o lo latou matagofie ma totonu malosi. Teine maua a miti, e sili atu le matautia nai lo tama.

    Faʻatau eseʻesea - folafola faʻafuaseʻi le maliliu o e pele.

    Pau i fafo i maʻitaga fafine - e tatau ona tuʻuina atu le tele o taimi i lou soifua maloloina. E tatau ona amata amata ona 'ai lelei ma taofi le popole.

    Ua vaʻai e le tamaloa le ala na paʻu ai le teine ​​- e tatau ona sauni mo se misa ma lana pele. Ma afai e leai se tasi i le taimi lenei, o le lumanaʻi faletua o le alii talavou o le a matua lotovale ma itaita. O sea faaipoipoga o le a le umi se taimi.

    Ua paʻu lauulu i fusi

    Wang e taʻu mai ia i matou e uiga i le leiloa o 'ula i utupoto. O le tagatavaai na talitonu afai e te vaai i na miti - o se avefeau lea o le amataga o taimi faigata, le leai o se talitonuina i latou lava tomai.

    O nisi miti tusi e faʻauigaina e pei ona taua i lalo: Leiloa o loka - le oʻo mai leiloa le faʻaaloalo i le olaga. Mataʻutia. A o le isi mea e le faigofie. Afai e leai se mea o totoe i luga o le ulu, o le miti tusi o le valea fuafuaina e maua se manuia. Ae, i nisi tulaga, e mafai ona taunuu moni le faafeagai - manumalo i le lotoa, se faʻamanuiaina tau tupe.

    Vomiting in bunches o le maliu o se tagata pele ia oe.

    O le tusitala o le tusitusiga o Saltan E.S.

    E popole i lauulu e pa'ū ma se pulu? Saili poo le a le mea e fai e feagai ai ma lenei faʻafitauli.

    Lauulu leiloa o se masani masani, i aso uma tagata toilalo e uiga i le 50 lauulu. E le gata i lea, o le lauulu e le seasea, e leiloa lona tele. Ae pau lenei o mea e mafai pe a fai o lauulu e paʻu ese e aunoa ma se pulu. Ina ia malamalama i lenei, e taua le iloiloina ma le totoʻa o le laulu na pa'ū.

    A leai ni mafiafia i ia, ona leai lea o se mafuaʻaga mo le fiafia. A leai, o togafitiga ogaoga e tatau ona faia.

    • Mafuaaga
    • Faʻaiuga
    • Le mea e fai
    • Fofo togafiti
    • Aulelei
    • Togafitiga mo paepae aʻa paʻu
    • O afea e faʻatali ai se faʻaiuga?

    Lauulu leiloa ma se aniani mafai ona tupu ona o mafuaaga eseese, o lea ae e te leʻi amataina togafitiga, e taua le fuafuaina o le mea taua o loo i ai ma tafiesea. O mafuaʻaga nei o lauulu leiloa ma se aniani e mafai ona iloga:

    1. Le lava o vitamini ma minerale. Afai o loʻo le lava le tino ole zinc ma magnesium, ona faʻapea lea ole insomnia, maaleale o le fao fao, paʻepaʻe paʻu ma le pulu.O le taui mo le le lava o vitamini, e aoga le aofia ai o oloa i le meaai:
      • nati
      • rai falaoa
      • fatu fugalaʻau
      • figota.
    2. O faʻataʻitaʻiga o loʻo faia i se vaʻaiga o le paʻu o le le puipuia o loʻo puipuia ai le tino e mafua ai faʻamaʻi, e le mafai ona afaina ai le tulaga o folikel. O le mea ua tupu, ua paʻuʻulu lauulu faʻatasi ma le pulu, ma a aunoa ma le faʻaaogaina tatau, o le a oʻo atu ai i le pala.
    3. Malosi vai. Le tele o taimi, alamanuia vai faaaoga e fufulu lauulu. O loʻo i ai i totonu le tele o masima e afaina ai dermis o le ulu ma le curls i latou lava. Ina ia puipuia lauulu lauulu, e tatau ona faʻaoga vai suavai ma conditioner.
    4. Fafo fafo. Afai e te faʻaogaina ni mea teuteu, lau fulufulu lauulu, uʻamea i aso uma, e masani ona faia perm, valiina, ona o nei mea uma solia le fausaga masani o le lauulu, ona o lea e i ai se leiloa.

    Ina ia faʻaititia le leaga le aoga, e aoga le faʻaaogaina o oloa o loʻo i ai suauu masani, keratin, siliki, porotini. I se faʻaopopoga, e manaʻomia le sili atu ma le faaeteete o filifili teuteu mo lauulu, e amanaia ai lo latou ituaiga.

  • Hormonal le paleni. I le leai poʻo le ova atu o hormones, o le tino atoa e maua ai se leaga le aoga. Le tele o taimi, lauulu pa'ū ma aa tupu tupu i le taimi o maitaga ma ina ua uma ona fanau. Ma le faʻateleina o le gaosiga o male tama tane, o le laulu e pa'ū sili atu le gaioi, avea ma malulu ma manifinifi. Naʻo se fomaʻi e mafai ona foʻia le faʻafitauli pe a pasia uma suʻega.
  • Eseese faʻamaʻi. Afai o le lauulu ma se aniani na amata faʻafuaseʻi ona paʻu i lalo, e ono faʻailoa mai le i ai o le maʻi e pei o seborrhea, psoriasis, ma dermatitis.
  • Faʻaiuga

    Muamua e tatau ona e asia se trichologist pe faʻapitoa dermatologist. A maeʻa se suʻega i fafo atu, o le a ia tusia le tusi mo se suʻega toto:

    • taatele
    • olaola
    • hormone
    • hemoglobin
    • mo siama.

    E taua foʻi le faia o se ultrasound o le thyroid gland, talu ai o le lelei o le olaga e faʻamoemoe i lana galuega. E mafai ona e siakiina folika lauulu ma se mineralogram.

    Fofo togafiti

    O le faʻaaogaina o isi vailaʻau fofo mea e tatau naʻo le tuʻufaʻatasia ma le togafitiga faatonuina e faʻaleleia atili ai le faʻafofogaina togafitiga.

    Lelei auala:

    1. Faʻatasia i se aofaiga tutusa lau laʻau o le birch, sea buckthorn, nettle. Mo le 20 g o le aoina, 1.5 ipu o vai faʻafefe e pa'ū. Faʻamama i luga o le afi mo le 15 minute, faʻamama, apalai e fufulu curl ina ua uma ona fufuluina i le faʻamalama.
    2. Apple vinegar poʻo le sua o le kulimi e lelei tele mo vaimama. Naʻo oloa ia e tatau ona faʻamaina ile vai. O le fuainumera e tatau ona pei o le vai ua i ai sina faʻafefete tofo.
    3. Faʻapipiʻiina le tele o suauʻu teuteu i totonu o le paʻu o le ulu: castor, burdock, jojoba, linseed. Faʻasusu i latou e faʻatagaina e le sili atu ile 2 taimi ile vaiaso.
    4. Faaputu aloe sua i totonu o le ulu. Faia lenei 2 taimi i le vaiaso.
    5. Ma e ui lava o lenei metotia e iai se manogi le manaia, e aoga tele. E manaʻomia le oloina o le aniani sua ae leʻi fufuluina le lauulu. Faʻatautaia togafitiga togafitiga 1 taimi i le vaiaso. O le lautele faʻataʻitaʻiga o togafitiga o le 2 masina.

    Ae paga lea, o aso nei e leai se fofo ma le 100% le faʻamaonia o le fofoina o le faʻafitauli o lauulu, ae e i ai lava vailaʻau aoga e mafai ona faʻaogaina e faʻaititia ai le malosi o le lauulu. E mafai ona aofia ai:

    O le tuʻufaʻatasiga e aofia ai vaega e pei o le invitro 18% oka ma hyalouranic acid. Latou ulu atu i totonu o membranes ma faatoa faʻagaioia faʻafouina gaioiga i le epidermis.

    Active serum faaleleia le fausaga o le lauulu, faasao le mauoa lanu o lauulu faaitiitia le malosi o latou leiloa. A faʻaaoga le fualaau faasaina, o le folikel ma le lauulu i totonu o le paʻu fagua. Faʻapipiʻi mea o loʻo i totonu ole paʻu, taofi mo le 2 itula, fufulu ile vai. Faʻaaoga 2 taimi i le vaiaso.

    O lenei oloa ua mamanuina e tau ai lauulu leiloa. O lona tuufaatasiga ua faʻamalosia i taumafa ma puipuiga vaega, vitamini. Faafetai ia i latou, o le lauulu e malosi, eli mai aa i pito.

    E manuia faʻaogaina e le au faitau le Minoxidil mo lauulu toe. Vaʻai i le taʻutaʻua o lenei oloa, na matou filifili e ofo atu mo lau silafia.
    Faitau atili iinei ...

    O le gaioiga galue o le oloa e ati i le epitelium o le ulu, faʻateʻa ese le faʻaletonu, tuʻuina atu i le curls se susulu masani ma le malosi. O le tuufaatasiga o loʻo i ai vaega e pei ole amino acids, vitamini, juniper upu sii. Faaaoga lau kulimi tutusa ile vai susu ma faʻamalosi tino. Ona fufulu lea ile vai mafanafana. Faaaoga 2 taimi i le vaiaso.

    O se laulau sauniuniga lea e aofia ai B vitamini, amino acids, enzymes, horsetail, taurine, zinc, biotin. Ona o le solofanua o loʻo i ai i le tuʻufaʻatasiga, ua tele ai le faʻavaeina o kolagen, lea e taua tele mo le soifua maloloina o lauulu ma paʻu.

    Na te fafagaina le lauulu mai totonu, avatu i ai le susulu ma foliga maloloina. Amino acid pei o taurine ma cystine e fausia ai tulaga mo le faʻatupulaia o paʻu malosi ma malosi, puipuia i latou mai le paʻu i fafo, faʻaoso le laʻau ma le faʻamalosia. Talimalo taʻimua 1 laupepa 2 taimi i le aso. Vichy sikuea.

    O lenei vailaʻau e aofia ai le tuʻufaʻatasia o mea tau moli eseese e faʻafetaui lelei ile faʻafitauli o lauulu leiloa.

    Faʻafetai ia latou, ua mafai ona faʻamalosia lauulu mai aʻa e oʻo i pito. O le lelei o curls mafai ai ona faʻaleleia, o le le mautonu o le paʻu faʻaitiitia ma ua faʻateleina lona puipuiga.

    Talimalo alu 1 capsule i le aso. O le umi o le vasega o 6 vaiaso. Serum Bonacure (Schwarzkopf).

    Ole gaioiga o lenei oloa ua faʻaautu i le faʻafetauia o lauulu leiloa ma faʻateleina lo latou paʻu. Afai e masani ona e faʻaaogaina le serum, ona mafai lea ona maua lau faʻamaoniga iuga pe a maeʻa 6 vaiaso. O le leaga o le oloa e aofia ai ma le mea moni e le mafai ona foia le faʻafitauli o le lauulu, pe a mafua ai ona taoto i le i ai o le faʻamaʻi.

    Faatasi ai ma le fesoasoani a le serum, e mafai ona avea le laulu lauulu mafiafia, ma susulu maloloina. Ae afai o le mafuaʻaga autu e leʻi aveʻesea, o le aʻafiaga na mauaina o le a tuai mo se taimi puʻupuʻu. Apalai pe a maeʻa le togafiti. Tufatufa i aʻa ma le fulu. Fai se maso malamalama ma fufuluina le serum. Faʻaaoga 2 taimi i le aso mo 6 vaiaso. Rinfoltil papa.

    O lenei fualaau faasaina ei ai lona uiga masani. O se tasi o vaega o le suʻega mai le dwarf palm beri.

    Ona o ia, e mafai e puipuia ai le oona o le lauulu lauulu ma le "oona" hormone dihydrotestosterone mo i latou. Ina ua maeʻa ona faʻatautaia togafitiga, ua atili mafiafia ona faʻasologa, ua pa'ū leiloa, ma faʻatupuina le tuputupu ae. Ave le 1 capsule i le aso mo le 1.5 masina.

    Togafitiga mo paepae aʻa paʻu

    A faʻapea e matau lauulu ma se pulu, ona mafai lea ona faʻatautaia le faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina nei metotia faʻamaonia:

    O le aano o le faʻagasologa o le tele o vitamini cocktails aumaia i lalo o le ulu. Latou te faʻafaileleina folikelia, o se faʻaiuga o loʻo ala aʻe ai moli, amata ona tutupu aʻe lauulu malosi ma vave. Le tele o taimi, e faʻaaogaina le vailaʻau o le nicotinic, lea e faʻaitiitia lelei ai ipu o le ulu. Togafitiga Laser

    O lenei togafitiga e tasi ona faʻaletonu - e umi, pe a fai e 1-2 tausaga. Faʻafetai i le laser beam, ua faʻasolosolo le gaʻo a le toto, o le mea lea ua alualu ai i luma le laulu. Sauna mo lauulu.

    Ina ia faia lenei faʻaogaina, o le ae manaʻomia se mea puʻeata i le foliga o se kubah. I totonu, o le vevela e oʻo atu i le 40 tikeri. I le taimi o le sauna, o flakes o lauulu ma le dermis o le ulu e matala, latou faʻatosina i vaega faʻapitoa o loʻo i ai i le conditioner, faʻaaoga i le curls. Ulu ulu.

    Faafetai ia te ia, e mafai ona malulu uma lauulu folo i le okesene. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tuʻu i lalo lou ulu i lalo pe taʻoto i lou tua. Mo massage faʻaaoga faʻataʻamilosaga masani. E sili ona talafeagai se selu na faia i mea faalenatura. Faia massage i aso uma, o le umi o le tasi sauniga e 5 minute.

    O afea e faʻatali ai se faʻaiuga?

    Le mafai ona vave taofia lauulu. Ae e mafai ona e puipuia le lauulu mai le vave leiloa. Ole mea e manaʻomia ai le saʻo ma le saʻo o lona faʻamatalaina. Afai e iloa le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, ma ua togafitia togafitiga, ona e vaʻaia lea o se iʻuga lelei pe a maeʻa le toe faʻaleleia o le gaioiga i le 2-3 vaiaso.

    Naʻo le fomaʻi e mafai ona ia faʻatonu se vailaʻau fofo lelei e faʻavae i luga o suʻesuʻega maua na maua, o togafiti lava ia ile mea nei e naʻo le faʻateleina ai le tulaga.

    O le a matou faia se tafaoga i totonu o le pito lalo o le lauulu

    Le tele o taimi, e toatele fafine talitonu o le paepae papaʻe o le aʻa o le lauulu. Ma o lona leiloa foʻi le toe faʻaleleia. Ae peitai, o lenei faamasinoga e sese. E ui e iai se mea moni iinei i lalo o tuutuuga. Faʻataʻitaʻiina faʻamatala lenei mea moni ma se sikoa faʻapea.

    O le mea moni o le aʻa o le laulu o le folikel, e le mafai ona paʻu a muamua. Talu ai o loʻo manatu o se tuʻufaʻatasiga o le subcutaneous tui ma o loʻo i totonu o laʻasaga loloto o le dermis, e faʻaalia ai se lauulu laʻau.

    O iinei, o le vaega autū o le laulu e mafua mai, lea ei ai le ulu ulu poʻo le matauila i le faʻailoga o se pine mafiafia i le pito. O le mea lea ua manatu sese ai le tagata mulimuli.

    E masani lava, o le masani faʻamalositino faʻasolosolo o le matua ma lauulu leiloa o loʻo faʻailoaina e le mea moni o loʻo tumau le pulu i lona tulaga i le folikel sone.

    O le mea lea, ua matua paʻu lauulu ma se aniani o se faʻailoga mataʻutia faʻaalia ai i totonu o le dermis:

    • O gaioiga masani metabolic e le tupu,
    • O le gaioiga o le soʻo
    • Le tuputupu ae o lauulu fou taofi e sui tala paʻu.

    Ma o le taunuuga o nei mea atonu e le tumau pe tumau le pulu.

    O le a le mea e mafua ai le atinaʻeina o le alopecia?

    Leai se tasi e saogalemu mai le leiloa o curls faatasi ai ma le pulu. E mafai ona i ai ni mafuaaga mo lenei pathology, i totonu o latou:

    1. Dystrophy o le tino o le lauulu ona o le leai o se taua mea taua, o vaega, vitamini i le tino.
    2. Solia le metabolic faagasologa.
    3. Suiga ile paleni vai-masima.
    4. Vaivaiga o le puipuia o le tino.
    5. Maʻi faamaʻi.
    6. Faʻamalosia tulaga pe popole neura.
    7. Nisi maʻi faʻamaʻi.
    8. Fualaau poʻo faʻasalalauga faʻapitoa.
    9. Hormonal faʻalavelave.
    10. Ole vitamini.
    11. Togafitiga
    12. Tofi faʻatonuga.
    13. Paʻu faʻamaʻi: psoriasis, seborrhea, poʻo dermatitis.
    14. O se meaʻai e le paleni poo se mea e manaʻo tele ai.
    15. Menopause pe menopause i fafine.
    16. O le faʻaalia i mea taua pei o:
    • Fenov,
    • E mafolafola
    • Vevela vevela,
    • Perm po o le valiina.

    Faʻafefea ona foia le faʻafitauli?

    Ina ia vave amataina se togafitiga aoga, e tatau ona saʻo tagata taʻitasi mafua ai le mafuaʻaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi. Afai o le fesili e mafua mai i faʻafitauli o se natura i totonu, ia e mautinoa e tatau ona liliu i tagata faʻapitoa. Togafitiga o le alopecia e tatau ona lautele, faʻavae i luga o suʻesuʻega faʻapitoa, fautuaga faʻapolofesa mai fomaʻi ma mausali le usitaʻia o faʻafomai.

    A faʻapea e paʻu le lauulu o le mafuaʻaga o le le saʻo le tausiga, ona mafai loa lea ona saogalemu lenei faʻafitauli i le fale. Ae faʻafefea ona faʻatino lenei mea, oute manaʻo e mafaufau loloto atili. E aofia ai:

    Le faʻaaogaina o mea faʻalenatura

    Masani lava o lenei togafitiga e faʻavae i luga o faʻavae o vailaʻau faʻaleaganuʻu. O le mea lea, faʻamalosia lauulu i le natura auala o lona uiga faʻaaogaina vailaʻau mo latou tausiga, o le natura ua faʻaalia i tagata i le tau faasaga i le pala. E pule i le:

    • Nettles
    • Daisies
    • Sosi kulimi
    • Aniani,
    • Kalenaula
    • Burdock aʻa
    • Aloe sua
    • Fua pasili.

    Mai nei fualaʻau e mafai ona e kuka:

    1. Fufulu
    2. Talia mo le solia i aʻa o lauulu,
    3. Masker mo le faʻaaogaina fafo atu i lauulu ma le faʻaopoopoina o le meli, fuamoa fuamoa, efuefu sinapi.

    E tusa ai ma iloiloga o le tele o fafine, o le faʻaaogaina o fofo masani e maua ai se sili ona lelei iʻuga lelei, e le mafua ai le afaina ai ma le saogalemu, talu ai e le o iinei:

    • Vali faafoliga,
    • Manogi
    • Faasao.

    O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, a o leʻi fufuluina lau lauulu mo le afa itula, e mafai ona e fufuluina le suamalie o le radish juice i le pito i lalo o le lauulu. O le a fesoasoani faʻamalieina aʻa ma aveese le faʻatupuina leaga mai le maʻilaʻulu.

    Ae o le vaimama, e tatau ona faia i le maeʻa fufuluina o lauulu, a itiiti mai e faalua i le vaiaso.

    Faatulagaina o puipuiga

    Amataina soʻo se ituaiga togafitiga, ua fautuaina e tagata atamamai tagata uma:

    • Suia le ala tuai o le olaga,
    • Suʻe i se meaʻai maloloina i le soba, nati, meaʻai sami, oatmeal,
    • Aofia le 'ava malosi
    • Tuu le ulaula
    • Tetee atu i faʻafitauli ma isi tulaga o mafaufauga-lagona.

    Ma le isi, io latou olaga i aso taʻitasi, aliʻi ma tamaʻitaʻi e tatau ona:

    1. Tetee oloa faʻamalositino e le lelei le lelei o lauulu e tausia.
    2. Mo le fufuluina o lou lauulu, faʻaaoga na o vai malulu pe faʻamamaina e puipuia ai le teuina o minerale masima i luga o curls.
    3. Tuu lou lauulu i se pulumu vaivai na faia mai lauulu faalenatura.
    4. Tuu se taimi le tumau e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le synthetic poʻo le vailaau vali.
    5. Ia masani le faʻamalositinoina o lou ulu i ou tamatamai lima e faʻasolosolo ai le toto i taʻiala.
    6. Aua le pala i luga lou lauulu.
    7. Aua le faʻaogaina mea faigaluega a isi tagata pei o selu poo solo.
    8. Puipui le lauulu mai le leaga o le timu, malulu poʻo le ultraviolet radi mai le la.

    I le faʻaiuga, ou te manaʻo e matauina o le faʻafitauli o le lulu o lauulu ma pulu i nei aso e mafai ona fofo, lelei tali i faʻasaʻoga ma togafitiga.O le mea taua iinei e taulaʻi i ai i le toe faʻaleleia o le soifua maloloina ma ia lava le soifua maloloina o lauulu tausiga.

    Ma afai e te manaʻo e pule tonu tonu le iʻuga, pueina se ata o lau solofanua lauulu aʻo leʻi togafitia, ma i tua atu o sina taimi i le malosi. Talitonu mai ia te aʻu, pe a mavae ni nai masina, o le ae vaʻai i le leva lea o le faʻatalitali i luga o le fluff, ma le leva masani curls.

    Manuia i tagata uma Aua neʻi aluese le faamoemoe o le toe faaleleia ma faia mea uma e mafaia mo lenei!

    Mafiafia lauulu mo oe! Fetauʻi atili!

    Faʻailoga poʻo faʻataʻitaʻiga

    A maeʻa selu, ma aemaise lava pe a fufuluina le lauulu, tagata taʻitasi tosina mai le mafaufau i le mea moni na leiloa le tele o lauulu. E tatau ona manatua i le taimi o le faʻamaluluina, e le gata ua leiloa lauulu e mafai ona leiloa, ae ua uma foʻi ona leiloa lauulu na saisaitia i soifua maloloina.

    Afai e pa'ū lauulu i se aʻa, o le a le mea e fai? E le manaʻomia le faitauina o lauulu uma na pa'ū i le ao. O le faia o lenei mea e mautinoa e faigata tele, toetoe lava a le mafai. E i ai ni suʻega e mafai ona fesoasoani e faʻatonu lauulu i le fale.

    Ole suʻega muamua ole faitauga lea o lauulu ile selu ole selu. E tatau ona selu le lauulu i luga o le solo po o le ie, e sili i se eseʻesega lanu ma curls (mo le laulu, o le malamalama pe paʻepaʻe ie). Ona e tatau ona faitau le numera o lauulu ua pa'ū. O le faʻatonuina o taeao e le sili atu nai lo le 50, i le ao pe faʻasolosolo le selu - e le sili atu ma le 20-30. Afai o le laʻau paʻu e matua puʻupuʻu nai lo le tuputupu aʻe, ona tatau lea ona talanoa e uiga i le koluse i luga o le umi atoa.

    Leisi suʻega. Oe manaʻomia ona toso lemu ufi i le tele o itu o le ulu. Fuafua pe o le laulu na selu ma fufuluina i le ao, o le tasi i le lima lauulu e tatau ona tumau i lima. O numera toʻatele e faʻaalia ai se faafitauli tele.

    O le auala lona tolu. E tatau ona e filifilia nisi o mata sili ona umi ma siaki a latou fautuaga. Afai i le iʻuga e mafai ona e maitauina se paʻepaʻe pe uliuli faʻailoga, ona latou paʻu'ū lea ma le aniani. Leiloa e aunoa ma aʻa o le faʻamaoniga o le maʻaleʻale ma vaega-vaega. O le lanu uliuli o le pulu ua faʻailoa ai lona le matua saʻo - o le laulu na pa'ū muamua ae leʻi oo i lona taimi.

    Mafuaʻaga o le faamaʻi

    O mafuaaga o le leiloa leiloa o le tele. I le tele o tulaga, latou te faamutaina lo latou ola taamilosaga ma paʻu'ū masani.

    Lauulu leiloa ile tele a ma faatasi ai ma le oni uliuli faʻaalia uma le le fetaui le taulimaina ma nisi faʻamaʻi.

    Mafuaaga o pupuga ma lauulu leiloa:

    1. Le lelei le vaaia o le lauulu. Le uʻu selu ma le faʻamaligiina o loʻo faʻalauiloaina ai ni laulu. Lelei filifilia oloa tausiga ma sili atu styling oloa mafai ona taitai atu ai i le maaleale. E sili atu ona masani lea i fafine.
    2. Tulaga masani. Lauulu lauulu, e pei foi o se foliga o le pila, e tuufaasolo. Mai matua, o tamaiti e maua e le gata lanu, ae o le fausaga, faapea foi ma le mafiafia. Genetically, e le gata lauulu leiloa mafai ona mafua ai, ae faapea foi ona mafuaʻaga.
    3. I fafine, o le mafuaʻaga o le tele le leiloa o curls ma botdness mafai ona avea ma le solia o le hormonal background. Ona o le sili atu o le tane testosterone i totonu o le fafine fafine, ua mafai ai ona faʻateleina le mamafa o le tino, lauulu leiloa i luga o le ulu ma faʻateleina lo latou tuputupu aʻe i le vaega o kenera ma luga o foliga. Alopecia ma hormonal le paleni e taʻua o le alopecia. E manaʻomia togafitiga faapitoa. E le faʻatagaina le maʻitaga ma le pa'ū e mafua mai i faʻaiʻuga o hormonal contraceptives.
    4. Faʻamaʻi o le papala.
    5. Faaitiitia le puipuiga puipuia i le malulu soo, le i ai o autoimmune faamai.
    6. Faifaiga masani. Ona o le popole neʻi faʻaletonu, o le tafe o le okesene i le laulu e faʻasolosolo malie ma latou amata loa ona oti vave.
    7. Ole vitamini e le lava, ose paleni o gaʻo, porotini ma carbohydrates, leai o nisi vaega mulimuli. Ona o le le lava o vitamini, gaʻo ma porotini, ua afaina le fafagaina ma le sapalaiina o le laulu, ua amata ona vaivai ma malepe vave.
    8. Mea le lelei mai fafo: afaina o le siosiomaga, afaina o le la, le susulu le afaina, oona i mea oona, chemotherapy, ma isi.

    Togafitiga togafitiga

    A matauina ogaoga leiloa, e tatau ona e feutagai ma fomaʻi tolu: o le dermatologist (fesoasoani e le aofia ai faʻamaʻi paʻu), o se trichologist (o se fomaʻi o loʻo nafa ma faʻafitauli o le lauulu) ma se endocrinologist (fesoasoani e puleaina faʻamama o hormonal). E manaʻomia foi e fafine le suʻesuʻeina e le fomaʻi faʻapitoa e faateʻa mai le maitaga, ma ia faʻatulaga le taumafaina o vailaʻau faʻapitoa.

    Afai o le leiloa o curls e matua malosi, togafitiga ma le faʻapipiʻi shampoos ma suauʻu e leai se aoga. Ole mea tatau o loʻo fuafua tonu le mafuaʻaga ole faʻavaivaia ole folika ole laulu.

    A maeʻa le suʻega, o loʻo tuʻuina atu ni vailaʻau e faʻamalosia ai le foliga o le laulu. Ina ia faʻaleleia atili le tulaga o le maʻilaʻulu, ua fautuaina e tatau ona faia se faʻataʻitaʻiga o faʻaletino togafitiga: faʻailo, laser, taele faʻapitoa ma electroporation.

    Ile togafitia ole paʻu ole paʻu, e taua le faʻatinoina lelei le tausiga mo latou. E tatau ona e fufuluina lau lauulu ia le sili atu ma le 2 faʻalua i le vaiaso, ma selu - e le sili atu nai lo le faʻalua taimi i le aso, aemaise lava pe afai o le curls e umi.

    O le faʻamaloloina o le ulu mo le maʻi faʻatusa. A fufulu, e sili atu le faʻaoga ole vai mafanafana poo le malulu - ole vai vevela e faʻaleagaina ai folikelika ole tino ma fai ai moana ma magaugau. E fautuaina e fufulu lou ulu i se malu lelei o laʻau. Lenei o le a faʻamalosia latou ma faʻamalamalamaina maloloina ai. E le mafai ona fufuluina solo susu i le solo (na o sina susu foi) ma selu.

    Aisea ua paʻu ai lauulu?

    Muamua, e tatau ona manatua o lauulu e paʻu'ū i tagata uma i aso uma.

    O latou numera e mafai ona ese mai 40-60 fasi pe sili atu. E faʻamoemoe ile tele o mea, e aofia ai ma le laʻau malosi, le faʻaaogaina o mea teuteu ma faʻamama mea, ma mea teuteu tino.

    Afai e faʻafuaseʻi ona amata ona e vaʻavaʻai o le lauulu laʻititi ua sili atu nai lo le mea masani, ona tatau lea ona e faʻalogo i lau laupepa poʻo le pulu, selu, atoa ai ma le aotelega o lou soifua maloloina, talu ai o le maʻi, tusa lava pe le o ogaoga (e oʻo lava i le masani malulu), e mafai tali tutusa.

    Ia e sili atu malamalama pe o le a le mamao ua oʻo ai lenei faʻafitauli, ave se fasi pepa paʻepaʻe ma lulu lou ulu i luga aʻe, ma aua le tosoina le lauulu ma ou lima i vaega eseese o le ulu.

    O nai lauulu e mautinoa o le a pa'ū, ona mafai lea ona e faitauina i latou ina ia mafai ai ona maua ni faʻaiuga i le lumanaʻi.

    O lea la, afai a uma nei gaioiga e oʻo atu i le 15 lauulu tumau i luga o lau fasi pepa, ona toʻafilemu ai lea, e te le feagai ma soʻo se pulu.

    O le tino e faia ia gaioiga masani i aso uma, e toesea ai fasioti tagata oti. Ae afai o le aofaʻi e sili atu i le numera faʻatulagaina, o lona uiga o le muamua logo e faʻalili ai le faʻalauaʻitele ma feutagai ma se faʻapitoa.

    E i ai se isi auala e siaki ai o lauulu e pa'ū i totonu o le tulaga masani. E aofia ai vaega e tolu. Muamua o le malamalama lelei poʻo le a tonu lenei masani mo oe.

    Mafaufau o le averesi 50 lauulu paʻu i le aso, ma ua e fufuluina lou lauulu, mo se faʻataʻitaʻiga, i aso uma tolu, ona uma ai lea o le taele i le pito i lalo o le faletaele, oe mafai ona vaʻaia e oʻo atu i le 150 lauulu na paʻuʻu ese.

    Atonu e foliga lenei e pei o se taufaafefe foliga, ae e taua le manatua o le tolu aso o se mea masani.

    O le vaega lona lua e aofia ai le iloiloina o le tulaga o le mamago lauulu. Na e fufuluina lou lauulu, faʻamamago, ma faʻamalosi nei lou lima i lou lauulu, tosoina lemu.

    Afai o e vaʻai i se vaega tele o lauulu i lou lima, o lona uiga ua e iai faʻafitauli. 1-2 lauulu e le o mafaufauina i lenei mataupu.

    Ma le mea mulimuli, o le vaega lona tolu o le suʻesuʻeina o lauulu leiloa. Afai o lona iʻuga o loʻo iai se tamai taga paepae, ona manino lea e tatau ona faʻaauau ona tupu.

    I lenei tulaga, e faʻafitauli mai le faʻafitauli. Ae a matutu le ato lenei, ia e tatau ona toʻafilemu oe ma malamalama o lenei laulu na mafatia i se tulaga e le maalofia ma na faʻatoa oti.

    Nei o mafuaaga autu o le lauulu pa'ū e mafai e tagata uma ona iloa latou lava:

    • mafatiaga e mafua mai i tulaga eseese o le olaga,
    • se suiga tele o le vevela,
    • o ni taunuuga pe a uma ona inu vailaʻau malosi,
    • le lava vitamini (masani ona tupu i le vaitau),
    • le manuia o le hormone (suiga o tausaga, muamua ma tuaʻi taimi, menopause),
    • le lava meaai ma taumafa.

    E le gata i mea ia, ae mafai foi ona tatou faailoa le siosiomaga aʻafiaga ile tatou soifua maloloina, aua i nei ona po ua tatou masani ai ona nonofo ai lea i le tele o taulaga ma le tele o mea tau siosiomaga.

    Ma e aoga le manatuaina i le taimi muamua, tuu oe lava ia sese faʻailoga oe lava.

    O lea la, pe afai o nei mafuaʻaga e le faʻamalieina ai lou olaga, ma e te mautinoa e leai se tasi o latou e mafai ona avea ma fili sili o lou lauulu, ona o lau isi laʻasaga e tatau ona o le alu i le fomaʻi trichologist, o le, pe a uma ona faia ni suʻega, o le a tuʻuina atu ia te oe le saʻo faʻaiuga ma tusi mai. togafitiga.

    Aisea le lauulu paʻepaʻe pito paʻepaʻe?

    Afai e te vaai i le paʻu pa'ū, o le a e matauina o se tasi o lona pito sili atu le mafiafia ma mama i le lanu. Aua e te popole pe a fai atu se tasi ia te oe ua paʻu lauulu mai le aʻa.

    O le aʻa e le mafai na ona i luga ma paʻuʻu i fafo mai le loloto o le epidermis. E i ai pea le avanoa e faʻaauau ai o laulu tuputupu ae. O le isi faʻafitauli o le pe a fai o le aʻa lea e oti ai.

    Ma e mafai ona tupu lenei mea i se faamaʻi e taʻua o le alopecia, pe i se auala faigofie - e pala.

    Peitai e tele na tupu i alii nai lo i fafine ma e tele na mafua mai ona o le mafuaaga e tasi - o se genetik sauniuni.

    O lona uiga, afai o lou tama matua na aʻafia i le pala, ia e foliga mai e ono faʻapea o loʻo iai nei faʻamatalaga i au kenera.

    Ae e faʻaliliuina le faʻailo ma vave faia faʻaiuga aʻo leʻi asia se tagata poto e le aoga. A uma mea uma, o lauulu e pa'ū ese lava.

    Afai, e ui i lea, ua e iloa ua i ai i a te oe moni matuia faafitauli lauulu ma mafuaʻaga teuina loloto i lou tino, ona manatua lea o le sili ona taua: i le lalolagi o aso nei o maualuga tekonolosi, e tele auala e aveesea ai toetoe lava o soʻo se faʻamaʻi.

    O le fomaʻi, pe a mafaufau i se ata o le ulu i luga o mea faʻapitoa, o le a mautinoa lava faatonuina le togafitiga talafeagai mo oe.

    Physiotherapy complexes toagaaga lava le malosi o le pala i fafine ma alii mo se taimi umi, o se faʻasologa o mea teuteu o le a fesoasoani e toe faʻafoi le pito i luga o le epidermis i le fale, ma le matauina o le saʻo tulafono ma toe faʻafouina o lou olaga o le a faʻaopoopo le lisi lenei mo lau vave toe faaleleia.

    O le a le paʻepaʻe pito o le lauulu na leiloa? Ma o lenei ua na o se le usu fulufulu mata.

    E pa'ū ese ma le lauulu ina ia mafai e le laulu fou ona aliali i totonu o le aa, ma faʻatasi ma ia lauulu fou.

    O le paepae ma le paʻu pito o le laulu e pa'ū e le o se faʻailoga o le pulu, ae o le mea moni a le laʻau maloloina.

    Lauulu fausaga

    O i latou uma e manaʻo e malamalama i mafuaʻaga e ala ai ona paʻu le lauulu paʻepaʻe paʻepaʻe e tatau ona muamua malamalama i le fausaga o le lauulu lava. Faavae i luga o lenei, o le a mafai ona tusia ai se sili atu faʻamoemoe faʻaiuga e uiga i le mafuaʻaga o lauulu leiloa.

    Mai le vaaiga faʻaletonu, o le lauulu laʻau lea tatou te vaʻaia i luga o tatou ulu, o se mea e leai se mea e leai se mea e faʻatatau i le neura, maso poʻo le faʻamamafa. Ae ui i lea, o le vaega autu e aofia ai sela na gaosia e se ulu ola atoa lauulu, o loʻo tu i totonu o le paʻu paʻu - o le dermis.

    O le foliki o le lauulu o le aʻa lea e tupu mai ai le laʻau. O loʻo tu loloto i totonu o le dermis, siosiomia e tisiki ma se lauulu lavelave. O se tagata e fananau mai ma se sapalai faʻapitoa aofaʻi o nei folikel i le paʻu. O lenei aʻa lava e fesoʻotaʻi ma le papilla, lea e i ai ni alatoto ma le fesoʻotaʻiga o tisu. E mafua i galuega lelei ona e maua e le papilla uma meaʻai talafeagai mo le ola maloloina.

    Le vailaau autu o lauulu:

    • lanu - 1%
    • gaʻo - 6%
    • vai - 15%
    • fibrillar protein - keratins - 78%

    E tatau ona maitauina o le vailaʻau fulufulu o lauulu e mafai ona suia i lalo o le faʻafitauli o le tino poʻo vailaʻau gaioiga. O le foliga o le lauulu o loʻo i totonu o le folasi e aofia ai tui faʻafesoʻotaʻi, melanocytes.

    Ole vaega mulimuli e fausia mai ile amino acids, mo se faataitaiga, methionine ma cystine. O ituaiga uma o amino acids, pei o isi vaega o meaʻai, ulufale mai ma le tino ma meaai. I le folika lauulu, latou te pasia le toto toto, o lea muamua, mo le soifua maloloina o le lauulu ma le tino atoa, e tatau ona e 'ai lelei.

    O le fulufulu lauulu e aofia ai tolu vaega:

    • Medular - o se vailaʻau lea o loʻo i le ogatotonu o le pa, ae le o afaina saʻo o lauulu, ona o loʻo i ai le ea i totonu, o le medulla fesoasoani e faʻatonutonu le vevela i totonu o le lauulu,
    • cortical - o le vaega autu i lauulu o loʻo ufitia le medulla, o lona tele na sili atu nai lo 80% ma e aofia ai tele mai le keratin fibre,
    • fafo poʻo fafo - faʻaigoa foʻi o le cuticle, o lenei laʻasaga e aofia ai maʻa e fai i taimi o fulufulu ulu, e aofia ai foʻi ma le keratin, o se kikiki maloloina e maua ai le laulu e faʻalelei ma susulu, ma sili ona taua - puipuia le laulu mai faʻafitauli mai fafo.

    O le fulufulu mata lava ia e tupu mai i le pulu, lea i le isi itu i totonu o le folikel ma maua meaai mai le papila papalagi. E amata mai i le mea mulimuli ona amata uma lava lea o le gaioiga. I le matrix o le papilla, o sela e amata ona faʻateleina - keratonicides, ia, i le taimi o le aluga o le paʻu paʻu, avea keratinized ma mafiafia, ma faʻatumu foʻi i mafiafia keratin. O le mea ua tupu, ua matou vaʻai ai i se fou fou toe usuina o lauulu.

    Ae mo sebum, e ulu atu i le paʻu e ala i se auala o loʻo i luga o le gutu o le folikel. Ole gaʻo ole gaʻo e gaosia e le sebaceous glands e puipuia ai le paʻu. O lenei vailaʻau fesoasoani e puipuia le paʻu, ma faʻamaʻamili le lauulu e maua ai ia lamolemole ma eleni.

    Ole masani ole tupu aʻe o laʻau maloloina o 1-2 cm ile masina. Soʻo se folauga e galulue faʻasaʻeseʻese mai le isi - o latou liʻo o latou olaga e le tutusa. Ma e tolu ituaiga taamilosaga i le laulu:

    1. 85% o tatou laulu uma o loʻo i le tuputupu ae - anagen. O le umi o lenei vaega e tumau mo lauulu uma i auala eseese, ae o le averesi o le 2-5 tausaga. O le vaitau lea e tupu ai le tele o le gaosiga o le tino i totonu o le folikel matrix ma le lauulu ola.
    2. 1% o tatou lauulu e malolo - cathogen stage. O le umi o lenei vaega e masani lava e le sili atu nai lo le 4 vaiaso. I le vaitau lea, faʻasolosolo malie le tuʻufaʻatasia o le sela, ulu atu i totonu o le folo le laulu, pe a uma ona vavae ese le pulu mai le papilla.
    3. O le totoe o le 14% o lauulu i le tautoulu vaega o telogen. O le umi o le taamilosaga e uiga ile 3 masina. I lenei vaitau, o le faʻataʻamilosaga ma le laʻau folo e faʻasolosolo ona agaʻi i le alu atu i fafo o le dermis ma le epidermis, ona pa'ū lea i fafo. Ona amata loa lea ole faʻagaioiga e tupu tele le pulu fou mai le papalagi papalagi. O lenei laulu fou i le pito o le telogen tulaga o le muamua ua uma ona i ai i le anagen phase.

    I le olaga atoa o se tagata, tasi fulufulu mata i lalo o tulaga faʻalelei mafai ona tupu 25-27 lauulu. O lenei faiga ua taoto i le tatou atunuʻu i le kenera e matua, e leai la se auala e suia ai. I le aotelega, 100-150 folikel e mafai ona i luga o le ulu o se tagata.

    E taua tele malamalama o nisi vaega o lauulu leiloa o se masani masani gaioiga i le tino. Ae ui i lea, o le aofaʻi e mafai ona sili atu nai lo faʻataga faʻatagaina mo le tele o mafuaʻaga, ma o le lauulu e le mafai ona toe maua na o ia lava ma i lona tulaga muamua.

    E pa'ū lauulu i se paʻepaʻe paʻepaʻe - aisea?

    A pa'ū lauulu, iloilo lelei. Ole tasi pito e le tatau ona tautevateva, ae tusi - o lona uiga na masani ona tupu ae e le mapu. Ole pito lona lua e tatau ona iai ma le aʻa - o le pito sinasina lea o le fulufulu paʻu ua faʻaalu tolu taamilosaga. O le mea lea, o le lauulu pa'ū i lalo ma le paʻepaʻe o aa o le soifua maloloina lauulu lea na uia uma vaega talafeagai o lona olaga.

    Taua! O le isi fesili o le taimi o lenei tip e lanu uliuli.Afai o le lauulu lauulu e uliuli i lanu, o lona uiga latou te paʻu i le taimi o le tuputupu aʻe. O lona uiga, i le anagen ma vaega catagen phase, o se laulu e mafai ona faʻaaogaina lona paolo pogisa, ma e paʻepaʻe i le taimi o le vavaeʻese mai le papila dermal ma ulufafo atu i totonu o le epidermis o le ulu. Ma le isi, lauulu e mafai ona paʻu i fafo. I lenei tulaga, o le fofo sili o le faʻatalatalanoa i le trichologist.

    Mafuaʻaga mo le malosi o lauulu leiloa:

    • Kenera E masani lava i tamaloloa, o le vave a baldness e fesoʻotaʻi ma se masani faʻatatau. O fafine foi e mafai ona paʻu le lauulu mo lenei mafuaʻaga, ae e seasea ona faia. Peitaʻi, o maʻi eseese na folasia i genetics, o lona mafuaʻaga e mafai foʻi ona oʻo atu ai i le pala.
    • Autoimmune faamai. O aso nei e talitonuina o se tasi lenei o mafuaʻaga tele e mafua ai le alopecia areata, o lona uiga, vave o le leiloa lauulu i nisi vaega. Lau aticles atrophy ma taofi le galue, ma le lauulu totoe o le a amata ona paʻu'ū i fafo.
    • Paʻu, faʻamaʻi, faʻamaʻi o le viral. E aofia ai le laʻau masani, oila ma le mamago o le vevesi, mamago paʻu, ma foliga o siama ma faʻamaʻi. O nei mea uma e aʻafia lava le faʻatinoina o le folika lauulu.
    • Hormonal le paleni. O se mafuaʻaga masani i fafine i le taimi o maitaga, lactation, menopause, aveina faʻafefe ma isi tulaga pe a suia le tulaga o le hormonal. Le maualalo le tuufaatasia o fafine hormone i le toto, lea e sili ona fiafia i ai folika o lauulu, e mafai ona mafua ai le leiloa.
    • E le lava vitamini. O le le lava o mea taua meaʻai i le toto e oʻo atu i le dystrophy o le lauulu tino ma le faʻaititia i le faʻatinoga.
    • O le mafaufau mafaufau. Ole fetaomi faifai pea, faʻanoanoa, atuatuvale, lagona le mautonu ma isi mea e masani lava ona afaina ai le tino ole tino, e aofia ai ma le lauulu.
    • Aafiaga mai fafo. E aofia ai gaioiga faʻamalositino, pei o le valiina, feula-faʻamamago, le faʻaaogaina o mea teuteu masini, ma le siʻosiʻomaga lata mai, aemaise i nofoaga metropolitan. O nei mea uma e aʻafia lava le tulaga o le lauulu.

    Mo lauulu ulu ma se pulu mafai mo eseese mafuaaga. E mafai ona i le olaga saʻo o se tagata pe o le tutupu mai o faʻafitauli o le tino i le tino.

    Aisea e paʻu ai ma se uliuli uliuli?

    O se pouliuli pouliuli e faʻailoa le oti atoa o le lauulu. O mafuaʻaga o lenei tulaga e ono taoto i paʻu ma isi faʻamaʻi. I le tele o tulaga, o le prolapse e faʻamatalaina i le:

    Ole faʻatupuina ole gaioiga e masani ona maitauina pe a maeʻa le chemotherapy. Aafiaga ma tulaga faigata tulaga mafai foi ona mafua ai le leiloa. O le le faʻaaogaina faʻalelei o le tino puipuia o le mafuaʻaga lea o le pathology. E aliali mai o ia i le faʻatulagaina o ituaiga o faʻamaʻi o le fungal ma le siama.

    Aisea e paʻu ai ma le iila sinasina?

    O faʻailoga mataʻutia e mafai ona maitauina i le talaʻaga o le faʻavae o eseʻese o itu fafo. Afai o le fafine e masani ona perms pe vali, o lea e mafua ai le tele o leiloa. Faatasi ai ma le sili atu o dihydrotestosterone i le taimi o maitaga, o le faʻalauteleina o faʻamaʻi ua maua. Faʻapea foi, o se tulaga faʻapitoa e masani ona maitauina ma se faʻasologa agavaʻa, ma le faʻaititia o vitamini ma minerale i le tino.

    Talaaga lautele e uiga i mafuaʻaga o lauulu leiloa.

    Ma le leiloa male lauulu ole aniani, ole tele o fafine ua popole, talu ai o lenei faiga e matautia. Oe mafai ona e vaʻaia i le leiloa faʻataʻamilo i le ata

    Le a le mea e fai i le leiloa leiloa?

    A tupu se laʻititi leiloa, e fautuaina ina ia maua e tagata soifua meaʻai talafeagai. E tatau ona aofia ai i meaʻai vitamini le tele o meaʻai. E mafai foʻi ona e faʻaaogaina vailaʻau masani, ia ua saunia i luga o le faʻavae o:

    • Luka. O le moli o le tasi fuamoa ma sina launiu suauʻu ua faʻaopopo i le uʻilaʻu ua faʻafefeteina. A maeʻa ona palu le fatufatuga, ona faʻapipiʻi lea i luga o le ulu mo le 30 minute.
    • Cognac. O le meli e fefiloi ma lenei vaega i le tau tutusa. A maeʻa lena, o le moli fuamoa e tasi le fuamoa e faʻafeiloaʻi i totonu o le faʻatulagaina ma e palu lelei. E faʻaalu le vailaʻau ile mamago ma palapala lauulu mo le 40 minute.
    • Vaitaimi Saunia se mea faigaluega e faʻavae ile St. John's wort, sage, nettle, immortelle, burdock. E mafai ona e faʻaogaina totoa naʻo oe pe tuʻu faʻafefiloi latou. Lua laulau o laulaʻau o loʻo sasaa i le 200 mililita o le vai faʻapuna. O le meafaigaluega tuiina mo 2 itula. Ina ua uma ona faʻamamaina, o le vailaau faʻaaoga i le ulu. E le tatau ona fufulu ese.

    Fautuaga: Fofo togafiti e aoga ma saogalemu auala e togafitia ai leiloa. Ina ia mautinoa le sili aʻe o le aoga o se vailaʻau pe a maeʻa faʻapipiʻi i luga o le ulu, ua fautuaina e tuu i luga o le palasitika pulou ma faʻamama i se solo.

    O le a le mea e fai pe a paʻu le laulu ma pulu?

    A ogaoga lauulu lauulu, sili ona tele togafitiga togafitiga manaomia.

    E masani ona faʻaaogaina se faʻapipiʻi o le ulu, faʻatasi ai ma le fesoasoani mai ai o le faʻamalositino o le toto. O le faʻatinoga o loʻo faia i aso uma e faʻaaoga ai se pulumu maso mo le 10 minute.

    Ina ia mautinoa le aoga tele togafitiga, e masani ona faʻaaogaina le mesotherapy. E aofia ai i le faʻailoaina o vailaʻau faʻapitoa i lalo o le paʻu le faʻaaogaina tele nila manifinifi.

    Ina ia faʻaopopoina le aoga o lenei faʻatinoga, faʻapitoa togafitiga shampoos ua faʻaaogaina. Latou i le lelei aʻafia ai sela metabolism, lea fesoasoani e faʻamalosia le foliga lauulu ma faʻateleina ai le tuputupu ae lauulu.

    Ina ia faʻateʻaina le leiloa, o le faʻaaogaina o le tele o vailaʻau ua fautuaina. E aoga i lenei mataupu, Rinofoltil, lea e iloga e se masani natura. Faatasi ai ma le fesoasoani. O lenei vailaʻau taofia ai le faʻagasologa o lauulu leiloa. Le taua ole Seleftsin, e tau ai le taua ole alopecia.

    TAUA! Ole gaioiga a Pantovigar ose sini e faʻamalosia ai lauulu ma aveʻesea tele leiloa. Fuafua i le taua faasaga i pathology o le fualaau faasaina Expert Hair.

    O le masani masani ole togafiti mo le leiloa ole laulu e aoga tele. Ina ia ausia le lelei o le vailaʻau, e fautuaina lo latou filifilia e faia e se trichologist pe a uma ona faia le faʻailoaina lelei.