O faʻafitauli

O kulimi sili ona lelei ma kulimi mo psoriasis o le ulu

O kulimi mo psoriasis i luga o le ulu e faia i luga o le faavae o mea eseese e i ai se aoga mautinoa i lenei faʻamaʻi. Ole vaega muamua e aofia ai vailaʻau e le faʻaalia mo togafitiga ile amataga. E aofia ai fulufulu mata antiseptic ma pastes o loʻo iai salicylic ma boric acid, zinc poʻo le sulfur. Birch tar e aoga tele foi i le psoriasis, o se vaega o uu - e iai lona faʻamamainisina aʻafiaga.

O le vaega lona lua e aofia ai hormonal fualaau faasaina ua manatu "mamafa artillery" i le togafitiga o psoriasis o le ulu. O nei vailaʻau e sili atu le aoga, ae o la latou mea sili ona leaga o le faifai malie vaisu i vaega. I se faʻaopopoga, o le numera o aʻafiaga e matua tele. O vaega autu o na suauu e faasaga i le psoriasis o le triamcinolone, e faʻaititia ai le pupuga ma le vevela, flumethasone, lea e i ai se anti-allergy aafiaga. O le tuufaatasiga e masani foi ona aofia ai clobetasol, hydrocortisone, betamethasone - aneti-pupula mea.

Faʻafefea ona togafitia le psoriasis

Psoriasis o se faamaʻi e le faʻailoaina i se fofo atoa: e mafai ona na faʻamalolo le tulaga e ala i le aveeseina o faʻailoga o le faʻamaʻi. I lenei tulaga, o togafitiga e faʻalagolago atoa i le tulaga o le atinaʻeina o faʻafitauli, o le mea lea, o vailaʻau ma taualumaga e filifilia taʻitoʻatasi:

  1. E iloga i le leai o se mageso fou, o lea e le faitio tagata gasegase e uiga i se mea.
  2. Pe paʻu ma paʻu paʻu foliga, mea uma e faʻaopoopoina i le vevela.
  3. O faʻailoga e ogatasi ma le fulafula, o le taʻe ma le lelava ma manuʻa.
  4. Nai lo le vavaeina, mafiafia ma talatala foliga i luga o le paʻu.
  5. O loʻo matauina faʻailoga tetele mumu ma faʻafefeteʻe, lea e fofoʻeina ma suia i fala samasama e aʻafia ai le ulu atoa ma oʻo atu i tua atu ole lauluulu.

I taimi amata, o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e mafai ona taofia e le meaai ma mea ai. O nei mea uma e tatau ona tuʻufaʻatasia ma vailaʻau faʻapea, ie. oona. I se faʻaopopoga, ua fautuaina e faʻaaoga shampoo, balm poʻo sapalai mo fulufulu ulu e taofi ai le leiloa o lauulu. Fuafua mo psoriasis o tupe ituaiga Alerana. I le alualu i luma o le faʻamaʻi, sili atu ona ogaoga metotia ua tatau ona fesoʻotaʻi: muamua, non-hormonal suauu, ona sosoʻo lea ma ni hormonal.

Vailaau mo Psoriasis

O le tulaga o fualaau faasaina o psoriasis o loʻo aofia i le soʻona taʻua o le "apefai o fofo togafitiga". O lenei faiga e aofia ai i le filifilia o se lisi o vailaʻau e fuafua i le matuia o le faʻamaʻi o gasegase uma. Togafitiga i le lotoifale o psoriasis o se aʻafiaga i vaega ua aʻafia ma kulimi faʻapitoa ma o fulufulu ma muamua muamua sili atu ogaoga taualumaga.

O le a le tatau ona i ai le suauu mo psoriasis

O le natura o le psoriasis e le o malamalama atoatoa i fomaʻi. O fomaʻi faʻapitoa e le mafai ona oʻo i se tali manino e uiga i le mea e faʻatupuina ai le faʻalauteleina o maʻi.

Faatasi ai ma mafuaaga e iloa ai:

  • suiga o hormonal (aemaise i le talavou ma i le taimi o maitaga),
  • autoimmune malfunctions e fesootaʻi ma le faʻaliliuina o ogaoga faʻamaʻi pipisi,
  • feteʻenai pea ma le faʻanoanoa
  • o le atiaʻe o le maʻi fulu i luga o le ulu.
  • faʻafitauli o le metabolic
  • genetik sauniuniga
  • taumafa le maloloina, aemaise ai le taumafa tatau,
  • ma nisi vaega.

O le mea lea, o le aveʻeseʻese le mea e fesoasoani ai o le a 'aveʻesea le faʻamaʻi e faʻavavau. Ae ina ia fufulu le maʻilaʻula mai keratinous fua, e ave ese le fulafula pe faatoilalo le fungus, e manaʻomia le faʻaaogaina o ni gel faʻapitoa, o le suauu ma kulimi, o loʻo oloʻo i totonu o le dermis o le lauulu.

E manaia le iloa: O le vaevaeina o sela masani aveina 28-30 aso. I le psoriasis, o le puipuiga puipuia le vaʻaia o sela e avea ma tagata ese, o lea la latou faʻasolosolo faʻafouina e tupu - i le na o 4-5 aso. Ona o le faʻataʻoto malosi i nisi vaega, aemaise i luga o le maʻilaʻulu, ua faia plakques - o nisi taulaʻi luga o le paʻu e matua malo ma faʻaseʻe.

I le taimi nei, i totonu o le atunuʻu fale talavai mo le taua e faasaga i psoriasis e lua filifiliga mo cosmetics:

  • Le-hormonal o vaega aoga o loʻo i ai laʻau sosola, zinc, salicylic ma boric acid, sulfur. O nei tupe e talafeagai mo i latou o loʻo i ai ni suiga faʻafuaseʻi i le ulu i le amataga. Ona o lona le faʻatupuina le aoga, toetoe lava o ituaiga uma o mea teuteu teuteu e talafeagai mo tina maitaga, tina faʻafailele, fanau laiti ma tagata ma ogaoga o le ate ma fatugaʻo.

  • Hormonal fualaau faasaina. O nei faʻamalologa faʻamaloloina faʻamaʻi o maʻi e televave mai o latou tupuaga masani (i totonu o nai vaiaso). Ae paga lea, o le mea e leaga ai, e tele e mafua ai tali teteʻe, ma o la latou faamaumauga o faʻailoga e ofoofogia.

O lea, o le filifilia o tupe mo le lotoifale togafitiga o psoriasis sili ona tuʻuina atu i se dermatologist po trichologist. O fomaʻi faʻapitoa lava fomaʻi o le a tuʻu mai ni faʻataʻitaʻiga, iloa le tulaga o le faʻamaʻi, ma filifili sili ma sili ona aoga vailaʻau, o vaega aoga o ia o le a le ulufale atu i se feeseeseaiga i le va oi latou ma lou tino.

O le tuufaatasiga o le faapipii ma fagu o sauniuniga hormonal aofia ai triamycinolone, o le malosi o lea e faʻamoemoe e faʻamutaina le afaina ma le vevela, flumethasone, o lo o tau faʻasaga i faʻaalia alualu, clobetasol, betamethasone ma le tele o isi vaega o le antibacterial aafiaga. Faʻafetai i vailaʻau o loʻo faʻaogaina e le vailaʻau vailaʻau, pe a maeʻa 3-4 talosaga, o le a maitauina ai se faʻaititia tele o le mumu ma se faʻamaoniga atoatoa o le vevela.

I le avea ai o se tulafono, i le amataga laasaga o le faʻamaʻi, pe a matauina le mumu, maʻi ma le faʻapupulaina matauina, e mafai ona inu vai vitamini complex, alu i se meaʻai ma filifili i faʻafitauli ma se faʻafilemu aafiaga.

O se mea taua! Afai e te matauina le faʻavaeina o se pala ma se faʻateleina o le aofaʻi o lesi, ona faʻaaoga muamua lea o le non-hormonal togafitiga, ona faʻaaoga lea mo steroid mea teuteu.

Tulaga lelei ma leaga

O le faʻaaogaina o uʻu e faʻaitiitia ai auga o psoriasis:

  • fesoasoani i le aveeseina o pupuga faagasologa ma le faʻavaeina o le toe faʻafouina o le paʻu,
  • saunia gaioiga i le lotoifale (e le pei o laupepa, o vaega leaga o fulufulefu e le ulufale atu i le toto toto, lea e faʻaititia le aʻafiaga o le gaioiga o tagata taʻitoʻatasi ma faiga o lo tatou tino),
  • aveʻesea le faʻafesoʻotaʻi ma mata ma mafua ai le susunuina o le pulapula, talu ai o kulimi ma uu e faʻaoga saʻo i luga o maʻa,
  • puipuia le toe sosolo atu o papules, faʻapea foʻi ma le tulaʻi mai o se maʻi teteʻe,
  • e taugofie tele ma e faigofie ona faʻaaoga.

Le atoatoa kulimi, gel, pasta ma uu e aofia ai le sili atu ona faʻamamaina o le paʻu, o le manaʻoga e fufulu ese le oloa i le vai (a le o lea e aliali mai luga o se susulu malosi gaʻo), faapea foi ma le ono mafai ona tupu mai ai nisi itu itu.

Anotusi

Nonsteroidal fualaau faasaina e tatau ona faʻaogaina ma le faʻaeteete, aemaise lava pe a fai e te masani ona afaina i allergies. E mafai ona e taofiofi se soifua maloloina o le paʻu i luga o le tapulima ma tuu le suauu faʻamalosi mo le afa itula. Afai e afaina, urticaria, edema e toesea, ona mafai lea ona faʻaaogaina le faʻamalologa faʻasa i luga o vaega lavea o le lauulu lauulu.

Ia faitau ma le faaeteete ia faʻatonuga, aua o loʻo fai ai ni vailaʻau o loʻo taofia ai pe a maʻitaga, faʻasusu male fanauina seʻia oʻo ile auga tausaga.

O kulimi oona, lea e aofia ai i le kulupu o glucocorticosteroids, faʻamutaina le gaosiga o hormones, o lea, faasaina i le taimi o maitaga, menstruasi ma faʻasusu.

Latou te maua mea nei lisi o mea leaga leaga:

  • mafai ona maua fatu fatugaʻo,
  • faia kolesterol plaques, faʻateleina faʻapipiʻi vascular patency,
  • saunia le paʻu o vaisu i le vailaʻau,
  • faateteleina le dermatological faʻafitauli (paʻu atrophy, o le faʻatulagaina o tausaga le matutua, dermatitis, ma isi.
  • e afaina ai le ola puipuia (o loʻo taofia mo tagata e maua i le HIV ma e tele o latou maʻi),
  • mafai ona faateteleina le tulaga i le i ai o tagata leaga tumor,
  • ma isi foi faʻaaliga le talafeagai.

E tatau ona maitauina o le taimi lava e te taofi ai le faʻaaogaina o vailaʻau steroid, ua toe faʻamautu le malosi o le hormonal.

Ma psoriasis, e sili atu le suesueina o se dermatologist. Ose tagata tomai faʻapitoa pe a maeʻa ni suʻesuʻega o le a tuʻu maia se faʻapitoa togafitiga o togafitiga, o le a aofia ai vitamini complex, meaʻai meaai, suauu ma kulimi mo le faʻaaogaina lotoifale. Manatua, o nisi vaega o fomaʻi faapipii atonu e le talafeagai ma isi vailaʻau. O le mea lea, 'aua le faia i se togafitiga e leʻi faʻatagaina, ae tuʻu lou lauulu i se tagata faʻapitoa.

I le mea e tupu ai soʻo se hormonal sui ulufale atu i le gastrointestinal tract, vomiting ma gastric lavage tatau ona faʻamalosia. Fomai fautuaina foi le aveina o meaola, mo se faʻataʻitaʻiga, kasa gaosi.

Talosaga tulafono

Ae paga lea, e le mafai ona e toe faʻamalolo atoatoa mai le psoriasis i le suauʻu, pastes, tiaʻi, ma kulimi, aua o nei vailaʻau e na o faʻamalologa faʻailoga ma faʻafitia le tulaga o le maʻi.

Mulimuli i nei taiala:

  1. Ae le i faʻamauina le oloa, susu le ulu ile vai mafanafana. Lenei mea o le a mafai ai e faʻaumatia sebum ma palapala, tuʻuina atu faʻafesoʻotaʻi o le dermis ma mea ola.
  2. Faitau ma le faʻaeteete ia faʻatonuga, aua e manaʻo nisi suauʻu e faʻaaogaina i le mafiafia, ma nisi e i ai le manifinifi.
  3. A maeʻa loa ona tufatufaina le oloa i luga o le paʻu o le paʻu o le ulu, amata le tuʻi lemu o le faʻamalologa faʻamalologa ma gaoi maso. I le maeʻa ai o le faʻagasologa, ia mautinoa e fufulu ou lima, pe e te puipuia i latou i selofane totigilima.
  4. Faʻasusu le suauu mo le vaitau ua faʻailoa e le tagata gaosi (masani 20-30 minute).
  5. Ia fufulu ile vai, i nisi taimi o le ae manaʻomia le fufuluina lelei pe a faʻaaoga le lauulu.

O le faʻataʻitaʻiga o faʻamama atoatoa tagata. Afai o nei vailaʻau e le o ni hormonal, ona tatau lea ona faʻaaoga 1-2 masina aʻo lei aveesea faʻailoga. E faigata ona faʻaaogaina le malosi o oloa mo le sili atu i le 7 aso. I le tele o tulaga, o le faʻatinoga e faia faʻalua i le aso (taeao ma le afiafi).

Vaaiga lautele o meafaigaluega sili ona lauiloa

Faʻafefea ona peleina lou ulu i le psoriasis? O lenei fesili e fesiligia e toetoe lava o tagata uma e manaʻo e tiaʻi ese le maʻi le manaia, o mea e le matagofie i luga o le dermis o le ulu, atoa ai ma isi faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le faʻamaʻi.

Pe a filifilia maualuga-lelei teuteu teuteu, e tatau ona e taulai atu i:

  • fungicidal ma antibacterial aafiaga o le fualaau faasaina,
  • agavaʻa e faʻalelei atili ai le paʻu o le paʻu ma maua ai le faʻafouga o le epithelial,
  • le i ai o vaega na mamanuina e faʻafofoina ai le afaina,
  • itu e le masani ai, faʻapea foi ma lou masani i le afaina ai o mea,
  • tulaga o le faʻamaʻi (amataga tulaga, faʻamalologa pe faʻateleina),
  • tau o le tupe ma lona aoga.

E masani lava ona faʻamaʻi le psoriasis i se siama, e mafua mai i le fesoʻotaʻiga o se meaola o le genus Candida i luga o le paʻu. O Candida e mafai foʻi ona fesoʻotaʻi ma le vaivai o le tino e mafua mai i le psoriasis lava ia. Ole mea lea, e manaʻomia le faʻatau mai o uʻu ma kulimi faigata, o loʻo tau ai foʻi ma le mataga.

Vailaau e le hormonal

  • Kulimi "Dawn" faʻavaeina phoralizin faʻaleleia le faʻaaogaina o le metabolic tulaga i le sela tulaga, faʻamamaina lelei le paʻu ma faʻamalolo mafuaʻaga retacks. Faaaoga le mea faigaluega 2 taimi i le aso, apalai se manifinifi manifinifi i vaega ua afaina. Ole faʻasologa ole togafitiga e oʻo i le faʻamalologa atoatoa. O le tau o le fualaau faasaina e maualalo, na o 100 rubles.

  • "Antipsoriasis" poʻo seisi itu o le paʻu o Ivanov. O lenei oloa e faʻavae i luga o le peteli jelly, solidol, faʻamalieina le flax ma le chitin ei ai le fungicidal (antifungal) aafiaga i luga o le dermis o le ulu. I se faʻaopopoga, e faʻamalieina ma faʻamaloloina manuʻa, ma faʻaleleia atili ai le toe faʻafouina o le paʻu. Ole ala ole togafitiga e amata mai ile 10 aso i le 4 vaiaso. O le tau o le ailao e amata ile 850 rubles i le faʻasologa o le 120 ml.

  • Kartalin. O lenei faʻamalologa faʻamalologa e faʻavae i luga o le pi aisa ma le solidol faʻatasi ai ma le faʻaopoopoina o se decoction o chamomile, laupepa eucalyptus, manoa ma le salicylic acid ei ai se aneti-inflammatory aafiaga. A faʻaaogaina le vailaʻau, e le tatau ona matua faʻaosoina totonu o scaly plaques, ae naʻo le manaʻomia ona faʻaaoga faʻalua ile aso ile latou luga ma se manifinifi. Togafitiga e 10 aso. O le tau o Kartalin e fesuisuiai i le tulaga o le 890-1000 rubles.

  • Naftaderm. O le oloa ua saunia i luga o le faʻavae o le suauʻu, emulsified wax ma le ava. E maua ai peeling o keratinized fasimea, desinfects le nofoaga o le talosaga, aveeseina le vevela ma aveeseina mumu. O se vaega manifinifi e tatau ona faʻapipiʻi i dermis o le ulu. Naftaderm o le a tuʻu lau atotupe mo 550 rubles.

Hormonal fualaau faasaina

Ole fualaau faasaina hormonal e mafai ona afaina ai le endocrine system, faʻaitiitia ai le gaosia o le ave o tagata taitoatasi. E mafai e le faʻaaogaina malosi o mea teuteu faʻapitoa ona mafua ai le tele o itu aʻafiaga. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai e le au atamamai le faʻaaogaina o nei oloa aua le sili atu nai lo le 7 aso.

E manaia le iloa: Dermatologists vaevaeina steroid sauniuniga e faasaga psoriatic papules i 4 vaega: mai le sili ona vaivai i sili ona malosi. Muamua, e faʻatonu e le fomaʻi le suauu mai le vasega 1-2. Afai o le faʻamalologa faʻamalologa le maua ai le manaʻoga manaʻomia, faʻaaoga faʻamalosi vailaʻau 3-4 vaega (mo se faʻataʻitaʻiga, celestoderm, flucinar).

  • Faamaoni. E i ai se lautele lautele o aafiaga. O le muamua lava o se antimycotic fualaau. E faʻaalia mo le lichen ma le eczema. E le fautuaina i le faʻaaogaina i le taimi o maʻitaga, faʻasusu ma faʻasusu. Tau mo suauu vavega amata mai 200 rubles.

  • Belosalik. O se suauu e faʻavae i luga o le betamethasone ma le salicylic acid pe a maeʻa le 2-3 vaiaso e ave e faʻaitiitia ai auga o psoriasis. Na te faʻaumatia totoga, faʻamautu le lipid paleni o le uluulu, ma faʻamamaʻia allergies. O lenei oloa i totonu o le aiga o le a tau oe 400 rubles.

  • "Le Manatua" mai Tenimaka. E pei foi o le suauʻu muamua, o le betamethasone e avea o se vaega taua. A o le paraffin ma calcipotriol ua faʻaopopoina i vaega autu. Ina ia faʻaitiitia le fulafula, faʻaaoga le vailaʻau na o le faʻatasi i le aso. Mo se paipa o kulimi o 15 kalama e tatau ona e totogia le 1100 rubles.

  • Prednisolone. E i ai le aneti-inflamasi aafiaga ma faʻaitiitia le vevela. E faʻamamaina foi se kulimi mata i le nofoaga o loʻo i totonu o papula. Le tau o le 5 milliliter faagaau o 100 rubles.

  • Hydrocortisone amata. O le vaega autu o le hydrocortisone acetate. Le faʻamalologa ole faʻafitauli taugofie, faʻamamaʻi le matapogia, puipuia le toe faia o psoriatic papules. Ole faʻaoga ole 10 ml e faʻatau atu i faletalavai mo na o 35 rubles.

  • "Selesitila". Ole fualaau ile vaega malosi, pei ona faʻaititia ai le soona fai o alatoto i tafatafa ole paʻu ole ulu. O le vailaau aoga o le betamethasone, e vave ma faigofie faʻamamaina le fulafula. I le faʻaopopoga, o le oloa e puipuia ai faʻamatalaga aliali luga o le paʻu. Faʻaaoga se paʻu manifinifi i vaega na aʻafia 2 i le aso. Ole tau mo le tui ole 15 ml e 300 rubles.

  • "Tupu o le paʻu". Saina teuteu fuafua i luga ketoconazole ma clobetasol aveeseina mumu ma le mago, ma e i ai foʻi se antimycotic aafiaga. Folafolaina le vave toe faʻafouina o le paʻu. O le mea faigaluega o le a tau na o le 250 rubles.

  • "Flucinar". E i ai ma le vaega o malosi aulelei. E le faʻaaogaina 2 taimi i le aso mo le vaiaso.Ina ia faʻaleleia atili le togafitiga togafitiga, ua fautuaina e le gaosi oloa le faʻaaogaina o se mea teuteu tapuni laupepa i luga o le suauu. O le averesi o tau mo se paipa ma le malosi o le 15 g o 240 rubles.

Aneti-pupula o suauu

I le vaitau o le faʻamagaloina poʻo i le amataga o tulaga o le psoriasis, oe mafai faʻataʻitaʻiina isi auala e vave faʻateʻa ese ai faʻafitauli taualuga. E aofia ai:

  • suauu o le sulfuric salicylic e fasi ai microbes (o le tau o le paipa e amata mai le 30 rubles),

  • Vishnevsky o le suauu, o se sili sili aniseptic ma faaleleia ai le toto toto (mo se tamai faagaau o le ae totogia e uiga i 40 rubles),

  • suauu zinc, lea o le a faʻamamago ai le aʻafia vaega, ma mafai foi tuʻuaina le vevela (le tau o 50 rubles),

  • Sulsen faapipii ma suauu, faʻaleleia ai le faʻagaioioiga o le sebaceous glands ma le toe faʻafouina o le epidermis (tau e uiga ile 85-100 rubles).

E pei ona e vaʻai, o le tele o tupe i le taua e teteʻe i psoriasis, ua iloga lona lautele. Toeitiiti lava uma o loʻo tufatufaina i fale talavai o le atunuʻu e aunoa ma se talavai.

Faigofie Fua ole Fale

E le manaʻomia le teuina o se tupe faʻatau i le faʻatauina o le suauu mai fafo. E mafai ona e faʻaogaina ni mea aoga mai le vasega o vailaʻau masani ma saunia se suauʻu ile fale. Nei o nisi o sili ona lauiloa ma aoga fua:

  1. Faavae i luga o solidol. E tatau ona e faʻafefiloi le 100 g ole suauu mautu, 10 g ole celandine mamago, 30 g o paʻu oak. I le iuga o slurry, ulu atu i fuamoa fuamoa. Faifai iai i ni nai itula. O le ala o togafitiga e 2 vaiaso. A uma ona faʻaaoga, ia mautinoa e fufulu ese le ufimata i vai malu.
  2. Faʻatasia le 10% liniment of synthomycin ma le tincture o propolis i se fua faatatau o le 3 i le 1. O le slurry e maua mai o loʻo faʻaogaina 1 taimi i le aso seia oʻo i le faʻailoga o le psoriasis.
  3. Faʻasusu lou ulu i le vai mafanafana, faʻasalalau i le pito i luga o le tipi sipisi (aumaia toetoe i le tulaga o pulu). Fai se faʻamalosi tino o le dermis ma, afifi le laulu i le polyethylene ona faʻasusu ai lea, ma tuu ia faʻagaioia ile ulu mo le 30-40 minute. Fufulu le pulu i le ta fasimoli.

O le mea lea, pe a filifilia se suauu ma kulimi e tau ai faʻailoga o le psoriasis, e sili le faʻafesoʻotaʻi se dermatologist poʻo le trichologist. Aso nei, i totonu o le atunuʻu fale talavai e mafai ona faʻatau tupe e faʻavae i luga o mea masani a le tino lea e masani ona le mafua ai ni aʻafiaga ma e le afaina ai le faʻagaioiga o totoga ma faiga.

Afai o loʻo e manaʻo e toe faʻaola vave, ona tatau lea ona e maua ni faʻamalologa malosi e mafai ona vave aveeseina le faʻafitauli ma faʻaleleia le toe faʻafouina o le paʻu.

Vitio aoga

O se uu mai le psoriasis e aoga tele.

Faafefea na ou faatoilaloina le psoriasis.

O le faʻavae faʻavae o togafitiga

Le tuutuuga taua mo le lelei taua e faasaga i ICH psoriasis o se tuʻufaʻatasia auala i lona faʻalapotopotoga. O lea, masani na faaaogaina:

  1. Fale talavai ma fale fomaʻi mo le faʻaaogaina fafo (mo le togafitia o psoriasis i luga o le ulu faʻaaogaina o uu, kulimi, shampoos, fana, mea faʻavae e faʻavae i luga o decoctions o vailaau vailaʻau),
  2. Fualaau faasaina vailaau
  3. Fomai ma spa togafitiga.

Vailaau mo psoriasis o le papala:

  • Fualaʻau faʻafuaseʻi
  • Faasologa Hyposensitizing (analgesic),
  • Antihistamine (antiallergic) fualaau pe tui,
  • Immunosuppressants (vailaau e taofia le galuega o le tino o le puipuiga),
  • Vitamini ma minerale complexes
  • Systemic retinoids (vailaʻau e faʻatonutonu ai le sebaceous glands),
  • Cytostatics (vailaʻau e puipuia ai le leaga o sela epidermal e le masani ai),
  • Corticosteroids (hormones)
  • Hemodesis solution (tui tui e fesoasoani e fufulu ai le toto)
  • Calcined autoblood.

O vailaʻau masani e masani ona faʻaaogaina i togafitiga o le ICH psoriasis e aofia ai:

  • Reamberin. Fofo mo le sisina intravenous pulega. E tau ma faʻailoga o le onā, e i ai lona toe faʻafouina. O le vailaau aoga o le succinic acid ma se faʻamatalaga taua o le antioxidant, lea e nafa ma le sapalai o le okesene i sela na aʻafia.
  • Methotrexate. E faʻaaogaina mo ogaoga ituaiga o psoriasis o le uluulu ina ia faʻagesegese ai le faʻagasologa o le vaevaeina o sela le atoatoa. Ole fualaau faasaina ua faatonuina ile ituaiga o tui i totonu o tui poʻo laulau.
  • Diprospan. O se vailaʻau hormonal o loʻo fautuaina e faʻaaogaina na o se auala faigata o le faʻamaʻi (ua i ai le tele o contraindications ma itu aafiaga).

O le lavelave fofo o ICH psoriasis aofia ai le faʻaaogaina o psychotropic vailaʻau. O nei vailaʻau ua fuafuaina ina ia faʻafetaui taimi e tele galuega faʻafomaʻi:

  • Aveesea le faʻanoanoa tulaga e fesootaʻi ma le faʻafitauli masani o le faʻamaʻi, popolega, sociophobia (fefe o fesoʻotaʻiga),
  • Faʻateleina le onosaʻi i faʻafitauli
  • Faʻaititia le ono tulaʻi mai o le psoriasis malosi ona o popolega faʻamaʻi,
  • Faatoilaloina le vaivai
  • Faʻaititia le malosi o le vevela.

O lea la, i le togafitiga o psoriasis ICH, o loʻo faʻaogaina vaega nei o vailaau o psychotropic:

  • Fualaau
  • Antipsychotics,
  • Anxiolytics
  • Tausiga masani

Togafitiga i totonu o le faamaʻi

Fofoaina mai fafo mo psoriasis o le papala:

  • Keratoplastic oona (i ai le exfoliating, faʻafouina, faʻamalieina aafiaga). I totonu o nei vailaʻau fofo, e tatau ona matauina Naftalan, Sulfur-tar, salicylic o suauu mo le togafitia o psoriasis i luga o le ulu.
  • Glucocorticoid (hormonal) sauniuniga i le lotoifale - vave aveese le afaina o le tino ile paʻu, ae i le taimi lava e tasi e tele a latou aʻafiaga ma ua fai ma vaisu. O fualaau faapena ua faatonuina mo psoriasis o le ICH seasea lava.

Mafaufau i sili sili ona aoga o suauu mo le togafitia o le psoriasis i luga o le ulu i nisi auiliiliga:

  • Naftaderm. O lenei sui mai fafo e faʻaalia analgesic, regenerative, anti-inflammatory ma antiseptic aafiaga. Le faʻapipiʻi fesoasoani fesoasoani faʻamamaʻi le vevela o le ulu. Ole vaega autu ole suauu ole suauʻu naphthalan. Ole mea faigaluega e togafitia ai vaega ole afaina ole dermis tasi ile aso mo le 5 vaiaso.
  • Fualaʻau Salicylic. Se paluga e faavae i luga ole tutusa acid. O le Hypoallergenic, e le maua ai ni aʻafiaga, o le mea lea ua faʻaaoga, i le isi itu, i le togafitia o le ICH psoriasis i tamaiti. O le tuufaatasiga o loʻo faʻaogaina i le psoriatic plaques faʻatasi i le aso - ua maitauina e tagata le faʻaitiitia vave o le malosi o le vevela ma le vavaeina o le paʻu.
  • Aso Dayone. Uiga o le Calciopotriol Oint. O le manino lea o le paluga mafiafia ma aogatasi tutusa. E faʻaaoga le vailaʻau i le fulufulu i aso taʻitasi mo le 8 vaiaso.

Ia faʻaalia le faʻailoga o le psoriasis o le uluulu, ua faʻaaoga foi lele talavai. Mafaufau i le sili lauiloa ma aoga auala:

  • Belosalik. Hormonal fualaau faasaina e faavae betamethasone ma salicylic acid. Fetaui lelei mo le maʻaleʻale maaleale. O loʻo iai meatotino antipruritic, antiseptic, anti-inflammatory ma antihistamine. ICH e togafitia i le kulimi faalua i le aso mo 3 vaiaso.
  • Diprosalik. O lenei mea faigaluega ei ai le faʻatusa e pei o Belosalik, faʻapipiʻi i faʻafitauli vaega o le paʻu i le taeao ma le afiafi. O le umi o le togafitiga togafitiga e faʻamatalaina e le tagata lava ia uiga o le ala o le psoriasis o le ulu i tagata taʻitoʻatasi.
  • Calamine. Faalenatura Zinc Lotion. Aveʻese le paʻu ma le fulafula, ua i ai se aʻafia malulu. O loʻo faʻaogaina le vaega ile plor psoriatic 1 taimi ile aso. O le umi o togafitiga o le masina.

O le isi vaifofo mo psoriasis i luga o le ulu, a aunoa ma lea e leai se faʻataʻitaʻiga e mafai ona faia, o le faʻamalama. Faʻamanatuga talafeagai tatau ituaiga vailaau:

  • Friderm Tar,
  • Friderm Zinc,
  • Aloe Vera
  • Tegrin,
  • Neutrogena T / Gel,
  • Tar shampoos: Lush, Alphosyl,
  • Faʻamatalaga ma ketoconazole: Nizoral, Ketozoral, Sebozol,
  • Fomai ma mea teuteu teuteu mo tamaiti: O aʻu ma Tina, Peanut.

Vitamini nofoia e le o le nofoaga mulimuli i le fausaga o le togafitia o le psoriasis ICH - latou te auai i gaioiga metabolic, e nafa ma le toe faʻafouina o epidermal sela ua faaleagaina, fafagaina, ma faʻapipiʻi le paʻu. O mea taua mo vitamini mo tagata mamaʻi o lenei ituaiga o le faʻamaʻi o le:

  • Tocopherol (E) o le
  • Retinol (A) - faʻateleina le paʻu ole paʻu, faʻatonutonuina le sebaceous glands.
  • Calciferol (D) - puipuia le faamaluluina o ponaivi i psoriasis.
  • Vitamini o vaega C ma le B. Puipuia le faʻateleina o faʻasalalauga psoriatic i le tino, taofia lo latou tuputupu ae, afaina ai tulaga lautele o le tino ma le gasegase o le soifua maloloina.

Fofo togafiti mo psoriasis o ICH

Decoctions mai aʻa ma fugalaʻau o le celandine, faʻapea foʻi ma le aloe ekoa, fesoasoani e faʻafetaiaʻia auga o le faʻamaʻi. I le mea muamua, ua fautuaina e inu 250 ml o le vailaʻau (1 sipuni. I se ipu vai faʻamamaina) faʻatasi i le aso aʻo leʻi taumafaina ma tuʻu le supo tuusao i plori psoriatic. Aʻo le aloe, o le vailaʻau fofo, lea e aofia ai le mea gaosi mea lea, e mafai ona faʻatau mai ile fale talavai. Faatasi ai ma lenei meafaigaluega, ua lava e togafitia paʻu uaea vaega o le ICH tasi i le aso.

I le fale, e mafai ona e saunia se fomaʻi faʻapipiʻi:

  • 3 kulimi. l avoka ma suauu olive,
  • 1 kulimi. l suavaia meli ma yogurt.

O nei vaega e matua fefiloi lelei ma lelei pamu faʻasoasoa tufatufa i luga o dermis o le ulu. Umi le ufimata mo le le itiiti ifo ile itula, ona fufulu lea ma samamu masani. Ole faʻagasologa e le toe faia e sili atu ile 1 le taimi ile vaiaso.

Amaranth suauu o se isi vaifofo aoga e fesoasoani faʻaletonu lagona o le ICH psoriasis. O le tuufaatasiga o loʻo faʻaogaina i vaega ua faʻaleagaina o le dermis faʻalua i le aso.

E pei ona i ai i le tulaga ma le togafitia o soʻo se isi ituaiga o le faʻamaʻi, o le tau faasaga i le ICH psoriasis e manaʻomia se taumafataga malosi. O le mea lea, ua fautuaina e le au atamamai e le aofia ai le taumafaina o ia tagata falai, gaʻo, soona masima, meaʻai paʻu, faapea ma le suavai suamalie. O le vailaʻau fofo mo psoriasis e faʻavae i luga o cereals, fualaau aina ma fualaʻau, masoa susu susu, sua suamalie ma sua o fualaʻau.

O le a le psoriasis i le ulu ma faʻapefea ona faʻaalia

O se mafuaʻaga o mafuaʻaga eseese, o le autu o ni mea e solia ai le masani ai gaioiga o le puipuiga o le tagata, faʻalavelaveina i le metabolic faagasologa o le tino, faʻapea foi ma se vaega e pei o le tupuʻaga, mumu mumu i le faʻailoga o papules ma faʻailoga ufiufi ma paʻepaʻe paʻepaʻe mafai ona aliali luga o le tino o le tagata. O le amataga o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i ni faʻaaliga e tasi, ae i le gasologa o taimi e faʻaopopoina le numera o mageso, faʻatasi ai ma se lagona malosi o le vevela, susunu ma le le lava. I luga o le ulu, o le faamaʻi e mafai ona afaina ai le vaega o lauulu ulu, faapea foi ma le paʻu o le muaulu, taliga, ua.

Faatasi ai ma le le soʻona faʻatupuina tulaga o psoriasis, fomaʻi faʻatonu tupe mo le faʻaaogaina fafo, lea o loʻo avanoa i ni tulaga eseese. O kulimi mo psoriasis i luga o le ulu e eseʻese la latou fatuga, e faʻamalosia tino ma e masani, ma e matua faʻaogaina lelei i faʻataʻitaʻiga.

Ituaiga o suauu mo psoriasis

Ina ia tuʻua le psoriasis, o kulimi ma le uu e matua taua tele ma o loʻo avea ma vaega taua o le togafitia lelei o le faʻamaʻi. O le mea moni o le paʻu o tagata o le sili ona tele ma taua tele okeni nafa mo le puipuia o le tino ma vevela faʻaliliu. Psoriasis e mafua ai le solia o nei galuega, lea e masani ona taitai atu ai i ogaoga faigata. Le faʻaaogaina o uʻu e faʻamautu ai le toe faʻaleleia o galuega puipuia o le paʻu, ma saofagā i le faʻavaeina o le vevela faʻaliliuina gaioiga. O oloa uma mo le faʻaaogaina fafo e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua:

  1. Hormonal fualaau faasaina.
  2. Vailaau e le hormonal.

Ma le isi, matou te iloiloina auiliili vailaʻau ia o loʻo aofia i vaega taʻitasi.

Hormonal o suauu

O vailaʻau o lenei ituaiga e masani lava ona faatonuina e se fomaʻi i le matuia o le psoriasis, ina ia vave aveesea ai faʻailoga ma taofi le toe sosolo atu o le mageso. I le faʻaaogaina o nei mea faigaluega, e mafai ona e faʻaitiitia vave le lagona o le vevela, susunuina, le le mautonu. Ole fualaau faasaina e mafai ona faatonuina faapitoa e se fomaʻi agavaa, e amanaia uma foliga ole faamaʻi.

O vailaʻau ia e masani ona mafua ai le tele o itu, e aliali mai i le matutu, paʻu o le ita, ma le lautele o le gasegase o le tulaga. I se faʻaopopoga, o suauu hormonal e mafai ona fai ma vaisu, ma le faʻaletonu o le faʻamaloloina o nisi vailaʻau e mafai ona faʻatupu ai se faʻateleina o le faʻafitauli. Tuʻu i ia vaega, faʻaaoga fomaʻi o vailaʻau faʻapipiʻi mo sina taimi puʻupuʻu ma le matua faʻaaloalo i tui o le vailaʻau. Nei vailaʻau o loʻo taatele aʻi sopeti o lea ituaiga:

  1. O se kulimi o kulimi e mafai ona tuʻua le pupuga o le afaina, le paʻu, e iai se faʻafitauli e teteʻe atu i le teteʻe. E aofia ai Kenalog vailaʻau, triacort.
  2. Fualaau ma antiexudative, anti-inflammatory, anti-allergies aafiaga. O vailaʻau ia e pei o lorinden, flucinar.
  3. Oona e faʻaititia ma faʻalaʻaia ai le tulaʻi mai o paʻu o sela ma faʻaitiitia ai mea taua. E aofia ai vailaʻau ma hydrocortisone, cortade, laticort.
  4. O auala e faʻamaloloina le vevela, afaina, fesoasoani i le masani tuʻufaʻatasiga ma vaevaega o sela dermal - acriderm, diprospan.

E tatau ona faʻaaogaina se vailaʻau mo psoriasis o le ulu i se tulaga faʻapitoa i le tulaga o le hormonal. Ile sili atu ole vailaʻau, le faʻaaogaina tatau, faʻapea foi ma le aveʻese mai ole vailaʻau e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o tagata.

E leʻo ni hormonal

O nei tupe e mafai ona faʻatonuina o se vailaʻau tutoʻatasi, pe tuʻufaʻatasi ma vailaʻau hormonal ma isi vailaʻau. O kulimi e le o ni hormonal ei ai uma itu lelei ma ni faʻaletonu. I totonu o aoga o loʻo iai le leai o ni tapulaʻa i le taimi o le faʻaoga ma le laititi o aʻafiaga, o mea le lelei e aofia ai ma le mea moni e le tupu le faʻaiʻuga vave, ae o le 5-6 aso talu ona amata togafitiga. O vailaʻau e le o se hormonal e aofia ai vailaʻau nei:

  1. Kulimi ma aneti-inflamasi ma faʻamamaina aafiaga. Lenei o le magnispore, o le cytopsor.
  2. O le faʻaaogaina o le salicylic o suaʻu e fesoasoani e faʻamamaina tino paʻu ua mamate, faʻafefeteina ma toe faʻafoʻi.
  3. E faʻaaogaina foʻi le suauʻu suauʻu i le togafitia o le psoriasis o le papala. E mago, faʻamama le afu ma tau siama.
  4. Tele taimi i faʻataʻitaʻiga faʻaaoga faʻaaoga ma le suauʻu ile tulaga masani. O vailaʻau ia e pei o antispor, kartalin. O kulimi faapena e mafai ona faʻavaeina faʻalenatura gaioiga metabolic i le selular tulaga, faamaluluina ma maua ai se antiseptic aafiaga.

Kulimi Dawn mo psoriasis

O le tuʻufaʻatasiga o lenei fofo e aofia ai phloralizin, ona o le Zorka kulimi o loʻo i ai se anti-inflammatory, moisturising ma faʻafouina aafiaga i psoriasis. Ole vailaau lea e le oona, o lona uiga ua faʻaaoga malosi i le togafitiga o le faamaʻi, a le o tagata matutua ma tamaiti. E lava mea e faʻapipiʻi ai i nofoaga lavea i 2 taimi i le aso. E mafai ona faʻatau Zorka ile tau averesi o le 30 UAH. po o le 85 rubles. O se tasi lenei o taugofie tapenaga mo paʻu faʻamaʻi.

Maoae kulimi Psori

O se tasi o fofo sili mo maʻi paʻu i le maketi o le Super Psori Cream ona o lona natura. E aofia ai mea faʻapitoa: sea buckthorn suauʻu, birch tar, licorice, sage, eucalyptus ma pili mai. O le fausaga agamalu e faia e le petrolatum, lanolin ma solidol. Faʻafetai i se tamaoaiga o iai le Super Psori cream o loʻo i ai aʻafiaga i le paʻu ua afaina.

  • totoina
  • aveeseina o le vevela ma le vevela,
  • aveeseina o peeling,
  • saturation ma vitamini ma isi mea aoga aoga,
  • antiseptic aafiaga.

E tatau ona faʻaaoga lenei mea faigaluega i mea e aʻafia i le paʻu.Mo se faʻaiʻuga vave, o nofoaga togafiti e tatau ona faʻasaʻo i le band-aid. E mafai ona faʻatau sau Super Psori Cream i le tau averesi o 170 UAH. pe 800 rubles.

Pikladol kulimi mo psoriasis

O le aoga o lenei vailaʻau e maualuga tele, i taimi muamua o le faʻamaʻi, ma i tulaga faʻasolosolo. I le maeʻa o le masina o faʻaaogaina masani, o le faʻamaʻi o le a le tuua ai se faailoga. E mafua lenei ona o le natura vaega lea e fausia ai le fualaau. Pikladol kulimi mo psoriasis o loʻo aofia ai celandine, birch tar ma koniferous taua suauʻu, ona vave aveese ai le le fiafia lagona, pei o le vevela, ogaoga flaking, faʻamamaina o le paʻu. Taulimaina nofoaga mamai i lenei mea faigaluega e tatau ona 3 taimi i le aso. Ole averesi o le tau o lenei vailaʻau o 200 rubles. ma le 80 UAH.

Psorimilk kulimi mo psoriasis

O lenei meafaigaluega e faʻaaogaina lautele i le togafitia o dermatological faʻamaʻi, ona ua i ai se aʻafiaga i le faʻamaʻi:

  • faʻalugofie ma faʻamamaina ma le oti vaega o le epidermis,
  • fafagaina le paʻu i mea aoga
  • aveeseina le vevela, le paʻu e le mafiafia tele,
  • E i ai antibacterial ma disinfectant aafiaga.

Psorimilk Psoriasis Cream e tatau ona faʻaaogaina e fufulu ai le paʻu 2 taimi i le aso. E iai mea e aoga i le paʻu, e iai le lotoa, honeysuckle, burdock, forsythia, shea butter, celandine, propolis. E mafai ona faʻatau mai le mea faigaluega lea mo le 1000 rubles. pe 350 UAH.

Aafiaga itu o salala hormonal

O a ni aʻafiaga e mafai e le suauʻu hormonal ona mafua ai?

  1. O vaisu i le fualaau faasaina ma le manaʻoga e faateleina le tau. I lenei tulaga, e manaʻomia le faanatinati faaleaogaina le uu (matuaʻi lalo o le vaʻavaʻaiga a fomaʻi!)
  2. Faateleina le vevela ma le paʻu ole paʻu.
  3. Le i ai o papala ma fuafua.
  4. Faʻamalosia o le vavaeina, o le paʻu ua paʻu mafai moni paʻu i lalo i fasi.
  5. Aafiaga faʻaletonu mai le ate - o lona faʻateleina ma le afaina ai galuega.
  6. Vaivai o fatugaʻo, afaina ai calcium metabolism.

Ina ia aloese mai ia tulaga, e taua le faʻaaogaina o le suauu i lalo o le vaʻavaʻaiga o se fomaʻi, faʻapea foi ma le vaʻai ma le faʻamamaluina o le faʻavae masani o le lelei taumafa ma inu sili vai mama.

Faʻafefea ona peleina lou ulu i le psoriasis: fofo lelei

A o vailaʻau e le o ni hormonal mo le togafitia o le ulu, o lona uiga la, o le latou faʻaaogaina o le a le mafua ai ni aafiaga itu. Na pau lava le leaga o nei tupe, o le aʻafiaga e tupu pe a uma se vaiaso o le masani ona faʻaaoga.

Afai e leai se mea e manaʻomia mo le faanatinati aveeseina o le mimigi, fulafula poʻo le susunuina, ona filifili fomai o suauu e aunoa ma hormones i le tuufaatasiga. Latou te le aʻafia le faʻagaioia o fatugaʻo, ate ma isi itutino taua.

Faʻafefea ona peleina le psoriasis i luga o le ulu, pe a fai e leai se manaʻomia mo le faʻaaogaina o fualaau oona hormonal?

Le tele o filifiliga, o nisi nei oi latou.

Fualaʻau Salicylic

O lenei suauu e masani ona faʻaaoga i le togafitia o le psoriasis i le ulu ma luga o le paʻu o le tino. O le tuʻufaʻatasiga o le oloa e aofia ai le salicylic acid, o loʻo tau faʻatauva ai le tele o pupuga o le paʻu. O le minus o se suauu o le mafai foi lea ona fai ma vaisu ma o le aafiaga o le a le toe.

I le aʻafia o aʻafiaga, e mafai e se tasi ona iloa faʻateleina faʻupelepo, foliga o pimples. I le avea ai o se tulafono, salicylic o suauu i le togafitia o le psoriasis i luga o le ulu ua faʻaaogaina faʻapitoa o se vaega o se tuʻufaʻatasia auala. O lona tau e laitiiti - e masani lava e le sili atu nai lo 150 rubles.

Solidol uu

O le lava meafaigaluega malosi ma se faʻaputuputu aafiaga. O lona uiga, o le iʻuga e mafai ona vaʻaia i le 2-3 vaiaso pe a uma le amataga o le kosi. O le tuufaatasiga o le uu e aofia ai vaega e pei o le boric acid, petroleum jelly, rosin ma isi. E ui lava i vaega e fai sina faʻafefefe i mata o tagata o onapo nei, e aoga tele le uu.

E i ai ni faʻatapulaʻa o le faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona e faia le taele sili atu nai lo le 2 taimi ile vaiaso ile taimi o togafitiga. I se faʻaopopoga, o le vailaʻau e le mafai ona faʻaoga e maitaga, faʻafusuʻaga, faʻapea foʻi ma tagata ua afaina i faʻafitauli tau fatugaʻo.

Cartalin Oona

O le tele a oa oina o mea faigaluega lea e mafai ai ona e maua ai se lelei uiga. Ole vailaʻau e faia i luga ole faavae ole solidol, faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o vaega e pei ole suauu ole lavender ma eucalyptus, vitamini A ma le D, meli, o faʻaoga mai o se faasologa ma chamomile. A aafiaga faifai pea e tupu pe a uma le masina masina. E leai ni faʻaiʻuga faʻapitoa, vagana ai le afaina i vaega faapitoa o le uʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, i meli.

Tar-faʻavae gaosi ma kulimi

O tupe faʻapena e vave ona iai se aneti-inflammatory, faʻapea foi ma le sao i le toe faʻaleleia o le paʻu. Eseese kulupu o tar o faʻatagaina oe e filifili se falaʻau poʻo se kulimi mo tulaga taʻitasi.

E na o nai tulafono. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau e le tatau ona faʻalialiavaleina ile la. Ole mea lea, e le mafai ona faia le tapu ile la pe a maeʻa ona apalai, ole mafua ai lea ole susunuina, e oʻo foi ile tupu tele o mageso leaga. Tasi AUTELE - e le mafai ona faʻaaogaina na tupe mo tagata e maua i faʻamaʻi fatuga, faʻapea foʻi ma tina maitaga ma faʻusu fafine.

Kulimi ma le faʻamalosi tino o vitamini D

Ua leva ona faamaonia le lelei o le aoga o lenei vitamini i le paʻu. O le mea lea, na faia ai tupe faʻatasi ma se faʻalelei faʻalelei o lenei mea. O nei kulimi e faʻatulaga mo se umi umi - mai le masina i le tausaga. I le aʻafia o aʻafiaga, faʻateleina o psoriasis e mafai ona iloga, faʻapea foi ma ova inu o kalisiu.

Sulifū Paʻu

O loʻo avanoa le vailaʻau ile lua eseʻi - 10 pasene ma le 33. E iai lona antiseptic, restorative effects. Ma le faʻaopopoga, o le mea faigaluega e faʻamama ese ai le paʻu. E leai ni faʻaiʻuga faʻapitoa ma aʻafiaga o loʻo i ai, ona o lenei o le uu moʻi ua tele tausaga o faʻaaogaina le togafiti i le togafitia e le gata i le psoriasis, ae o isi lava faʻamaʻi o le paʻu.

Lauiloa e leai ni hormonal

A faaaogaina e le aunoa, oona e leai se aoga o se auala lelei e faʻasaʻolotoina ai faʻailoga o le psoriasis. E ui ile saogalemu, e mafai ona faʻaaogaina pe a uma ona talanoa ma se fomaʻi faʻapitoa. Fuafua i le vaega o le faʻamaʻi, togafitiga e faia i le tulaga. O kulimi e le faʻatatau ile hormonal ua faatonuina i tulaga muamua. I le avea ai o se tulafono, latou te aofia ai le tasi vaega gaioi (i se taimi e le masani ai, lua), e iloa ai le fusi o gaioiga o le uu.

Aafiaga itu

I nisi o tulaga, o le faʻaaogaina o le salicylic acid e faʻaosofia ai mea le moʻomia.

  • faateleina le vevela, mu,
  • toto maualuga i le togafitiga togafitiga,
  • tui mata

E le tatau ona faʻaaogaina le masima i uta, aso fanau, foliga, itupa o itu tino. I le togafitiga o le psoriasis i tamaiti, e le o fautuaina e togafitia le vailaʻau i nisi o nofoaga i le taimi e tasi.

Le tau o le 25 g o lenei mea e le o le hormonal o suauʻu e tusa ma le 15-25 rubles.

Suauu Zinc

O lenei vailaau ei ai se astringent, mago, antiseptic, anti-inflammatory, adsorbing aafiaga. Faatasi ai ma le psoriasis na faʻaititia ai le mageso, le fiafia, exudation, faʻamama ai vaega o le pupuga, puipuia mai fafo faʻamalosia e ala i le fausiaina o se fafo pa.

Tapulaa

  • O le suauu e le faʻamoemoe e togafitia le psoriasis ile foliga.
  • Ole Dayvoneks e le fautuaina e faʻapipiʻi ile tele vaega ole paʻu (sili atu ile 30% ole paʻu atoa). I tulaga ogaoga o le psoriasis, o le vailaʻau e seasea faʻaaogaina (ona o le faʻateleina o le tulaga o le ono tupu ai o le hypercalcemia), aʻo le maualuga ole kalasiu i le urin ma le toto e mataituina pea.
  • I le taimi o togafitiga, o le faʻaolaina o le la poʻo le UV faʻaletonu i le paʻu e tatau ona faʻatapulaʻaina. Ole faʻaaogaina o le Dayvoneks faʻatasi ai ma le PUVA poʻo le UV togafitiga e naʻo le taimi e tatau ai.

E mafai ona faʻatauina 30 g o suauʻu mo 900-1200 rubles.

Ole togafitiga e mafua mai ile meatotino a vaega e aofia i totonu ole uu:

Naftalan - o loʻo i ai se faʻamaonia anti-inflammatory, vasodilating, antibacterial, desensitizing effect, faʻaleleia atili ai le paʻu o le povi, fesoasoani i le faʻaleleia o le microcirculation ma metabolic faagasologa.

Urea - faʻamamaina lelei le paʻu, faʻamama gatalia, ita, faʻaleleia o le faʻaaogaina o isi vaega o le uu. E iai le exfoliating, le keratolytic, faʻamalologa o manuʻa ma le bacteriostatic aafiaga.

Salicylic acid - ei ai se antiseptic, faʻamalologa o manuʻa, keratolytic aafiaga.

D-panthenol, poʻo le provitamin B5 - e faʻavaveina ai le toe faʻafouina o le paʻu, faʻaleleia ai le sela metabolism, faʻamama aveina.

Iapani Sophora faʻatauina - faʻateleina le malosi o puipui puipui o toto toto, ua i ai se aafiaga anti-inflammatory, taofia le faʻasolosolo o keratocytes, faʻaitiitia ai peeling.

Almond oil - o loʻo iai vitamini aoga ma gaʻo aoga. E faʻatonutonuina le vai ma palapala paleni, faʻaosofia le paʻu faʻafouina gaioiga, e iai se faʻamaluluina, aneti-inflamasi, antipruritic aafiaga.

Ituaiga o vailaʻau

O se vailaʻau aoga mo le togafitia o le psoriasis ile laulu e mafai ona faʻatauina i le fale talavai, le faʻatonuina i se fale talavai tusi poʻo se fale teu oloa. Tau auiliiliga o faʻaalia ai o le faʻatauina i filifili faleoloa tele pe ala i le Initaneti e sili atu le taugofie i le averesi o 3-7%. Lalo o salapoli sili ona lauiloa ma a latou aga masani.

O se tuʻufaʻatasia auala i togafitiga o psoriasis i luga o le ulu

Togafitiga i lalo o le vaavaaiga o se dermatologist faatagaina oe e fetuunai le fomai tusi e tusa ai ma le tali na tuuina mai e le tino. E le oi ai ni vailaʻau aoga, aua o le psoriasis o le ulu i le tele o itu, e faʻapitoa lona lava kosi. Faatasi ai ma le fesoʻotaʻi faʻatasi, se fomaʻi e tatau ona filifilia se tuʻufaʻatasiga o fualaau. E tusa ma iloiloga, o se tulaga lelei ma faʻamalologa tuʻuina atu le faʻaaogaina o vaega nei o vailaʻau:

  1. Keratolytic o suauu: sulfuric, sulfuric-salicylic, mercury-salicylic, ichthyol, tar, resorcinol. I le taimi lava e tasi, e mafai ona e faʻaaogaina le 2-3 suauʻu, pe a fai ua faʻamaonia e le fomaʻi.
  2. Glucocorticoid o suauu. E taulaʻi faʻapitoa le pupuga o masima hormonal. Lelei iloiloga o loʻo iai vailaʻau e pei o Belosalik poʻo Beloderm. Mo le faʻamagaloina o psoriasis i luga o le maʻilaʻulu manaʻomia se auala puʻupuʻu, pasia malosi i lalo o le vaʻavaʻaiga o se dermatologist. E le mafai ona togafitia le faʻamaʻi paʻu i nei lava mea faigaluega malosi.
  3. Lusi ma vitamini D ma dithranol, shampoos, tar fasimoli. Lenei o se fofo taugofie taugofie, lea e toetoe lava o loʻo faʻaalu faʻatasi ma togafitiga i le suauʻu. Fufulu le paʻu pe a uma ona fufuluina lau lauulu.

I se faʻaopopoga i vailaʻau, e mafai ona e togafitia le psoriasis ile mea e fai ai le suauu, tuʻufaʻatasia e faʻavae i luga o vailaʻau fala, tar, suauu mautu poʻo galu.

Faigofie ma aoga fatuaiga

Maualuga mea taua mea mo fale tapenaga mo psoriasis o le uluulu e mafai ona faʻatauina i faletalavai taugofie. O tagata toe faʻafouina mai gasegase fai mai o togafitiga nei e aumaia lelei faʻaiuga:

  1. Ave se tasi lima-lita afifi o laupepa ma susunuina. Tuu le lefulefu, palu faatasi ma le peteli. Faaaoga le paluga i le paʻu. Teu le suauu i totonu o le pusaaisa.
  2. Faafefiloi fuamoa papae ma petroleum jelly, faaopoopo i ai le 250 g o solidol, e uiga i 20 g o linden meli ma e uiga i 20 g o mago celandine. Faaaoga loa lava pe a uma ona tapena, aua le teuina mo se taimi umi.
  3. Oomi le sua o le Kalanchoe (pe tusa o le 10 ml), palu faatasi ma le ipu o le meli, faʻaopopo le 30 g o le eucalyptus suauu. O le oloa e naʻo le 1 vaiaso e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa.
  4. Faafefiloi omea lanumoana (faʻatau atu i le fale talavai) ma vai, o le ogatasi o le tuʻufaʻatasiga e tatau ona mafiafia e pei o sour cream. Faaopopo 50 g o le tar (sili i le birch) ma pe tusa ma le 50 fasi fasi tuʻimomaga o Ascorutin. O lenei vailaʻau e tau le penny ma faʻatau atu i fale talavai uma. O le suauu e faʻamalieina atoatoa le paʻu ma le tiga i le psoriasis o le ulu, e le o se vaisua poʻo se maʻi.

E tusa pe leai pe leai foi se taunuuga o nei togafitiga, e leai se fomaʻi faapitoa mafai ona valoia. Le aoga o metotia masani o latou e le taugofie ma o le tau o le atotupe faʻataʻitaʻiga e le lavea. Dermatologists faʻamaonia e faʻapea se taumafataga, e mafai lava ona ausia faʻalelei ma isi metotia. Ae a ogaoga psoriasis, aemaise lava i le erythema, e leai se uiga i le palaa o le ulu, e tatau ona e suia i faiga faʻafomaʻi. Psoriasis tatau ona togafitia i tui poʻo laupepa pe afai o le faʻaaogaina o soʻo fafo e le maua ai faʻaiuga i totonu ole 3-6 masina. O vaega e fai ai fofo togafiti o loʻo i totonu o suauu masani mo psoriasis o le papala. Ole eseesega e naʻo le tau ma mea e maua.

O le a matou matua faʻafetai pe a fai e te fuaina atu ma tufa atu i luga o fesoʻotaʻiga lautele

Tupu o le paʻu

Saina vailaʻau mo le togafitia o le psoriasis. O le kulimi o loʻo iai vaega nei:

  • ketoconazole,
  • clobetasol,
  • seevae
  • fulufulu
  • neomycin sulfate,
  • laufanua
  • suavai laisene
  • Peria Melia
  • Kapoor Kachari.

O vailaau faʻaumatia le mumu ma le mageso, fesoasoani i le vave faʻafouina o le paʻu. E i ai antifungal, fafagaina ma antiseptic aafiaga. E tatau ona faʻaaogaina le kulimi ma se manifinifi manifinifi i luga ole uaʻi na faʻamamaina muamua 2 taimi i le aso. Ole ala ole togafitiga ole 7-30 aso.

E faʻamauina le faʻaogaina o vailaʻau mo:

  • lagona tele ile vailaau o loo i ai le vailaʻau,
  • faʻamaʻi o le paʻu i siama ma siama,
  • o le i ai o manulele
  • tauaveina se tamaititi.

E le gata i lea, o le vailaʻau e le faʻaogaina i tamaiti i lalo ole 1 tausaga le matutua.

Faaiuga

Hormonal ma le non-hormonal o uʻu e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai le psoriasis. Fofo i fafo lelei faʻaumatia faʻailoga le lelei e tupu i psoriasis.

Peitai, aʻo leʻi faʻaaoga se vailaʻau, e manaʻomia ona feutagai ma se fomaʻi, talu ai o le tele o vailaʻau ei ai faʻafitauli ma faʻatapulaʻa le faʻaaogaina.