O faʻafitauli

Lulu lauulu i fafine - mafuaʻaga, togafitiga o le ogaoga lauulu leiloa

Aisea?

O le faʻateteleina o le paʻu i se taimi puʻupuʻu o se avega tele i luga o le tino, lea e mafua ai le faʻaititia o le puipuiga. Ma o lenei le mafuaaga o lauulu gau. Afai faʻaopoopoina le malulu ma faʻamaʻi pipisi, ona atili ai lea ona faigata le tino e toe faʻaleleia lava.

Faʻafefea ona avea

Nai lo o meaʻai faigata, fai masani gaioiga faamalositino, e aoga mo lou soifua maloloina lautele.

3. Ole taimi e oso ai

Aisea?

O le afaina o le ulu e ono mafua ai le leiloa o le laulu, aua e aʻafia ai le toto o le ulu o le ulu. Ae, o se tulafono, lauulu leiloa mai le popole e vave maua se mea.

Faʻafefea ona avea

Aua neʻi galo e uiga i se malologa lelei, maua sau oe lava auala e malolo ai. Ma afai faʻaleaga faʻafitauli e le o ese na oi latou, talanoa faʻapitoa fomaʻi o mafaufau.

4. Le tatau ona tausia

Aisea?

Lelei fua oloa, masani ona faʻaaogaina o fulufulu lauulu, togafiti ma uʻamea mafolafola e mafai ona faʻateleina ai se faʻafitauli o loʻo i ai e ala i le afaina ai o lauulu.

Faʻafefea ona avea

Taumafai e faʻatapulaʻaina le faʻaaogaina o lauulu fulufulu, curling uʻamea ma vailaʻau, ma feutagai ma polofesa e uiga i le tausiga ma styling oloa e talafeagai mo oe. Ui i lea, e ui lava i le tele o tautalaga e uiga i tulaga lamatia o SLS (sodium lauryl sulfate), lona aafiaga i lauulu leiloa ua le faamaonia. I le isi itu, o suesuega faaonaponei e tauanau i le le auai o sulfates i lauulu leiloa.

5. vailaau

Aisea?

O nisi vailaʻau mo le toto maualuga, antidepressants, ma isi mea ei ai se itu aafiaga e mafua ai lauulu ulu. Ina ua maeʻa tapenaga o sauniuniga, ua toe faʻafoʻisia le laulu, ae e le mafai ona faʻalavelaveina le ala o togafitiga oe lava

Faʻafefea ona avea

Talanoa i le fomaʻi mo fautuaga.

Aisea?

Anemia o se tasi o itu na mafua ai le paʻu o lauulu, aua o le toto o le ulu e afaina ai. Afai e te vaʻaia ni faʻailoga pei o le fiamoe, vaivai tele, o le faʻamalolo, o se taimi lenei e faia ai se suʻega toto mo hemoglobin.

Faʻafefea ona avea

Mo le amataga, faʻaopopo meaʻai o loʻo aofia ai meaʻai (rimoni, povi, apu, ma isi mea) i lau taumafataga. Afai e le alualu i luma le tulaga, faia se suʻega o le hemoglobin, ma ia tuu atu e le fomaʻi e taʻu mai se togafitiga mo oe.

7. Le lava o vitamini

Aisea?

O le mafuaʻaga o le leiloa lauulu e mafai ona natia i le le lava o trace elemene ma vitamini. E taua tele e toe faʻaleleia le le lava o vitamini C, e fesoasoani e faʻaoga ai le uʻamea ma faʻaosofia ai le gaosiga o le kolagen (na faʻamalosia ai le kapilerala e fafagaina le lauulu). Ma le faʻaititia o le vitamini B, o le laulu e amata gofie ma malepelepe. E tele vitamini B e tele i fatu, fuamoa, fefete, ma le ate.

Faʻafefea ona avea

Taumafa meaʻai eseese ma aofia ai taumafa e tele i vitamini C, B ma isi aoga aoga. Ma faʻapea foʻi, a maeʻa ona feutagai ma fomaʻi, ia maua mai le tele o vitamini.

Faailoga o Fulufulu Lauiloa i Fafine

Lauulu leiloa o le masani - e tofu lauulu ma lona lava olaga taamilosaga, ma pe a oʻo mai le taimi e "oti", tuʻuina atu i se mea fou. Oe leiloa 50-100 fasi aso, ma o lenei e masani.

Faʻafefea ona e malamalama o le leiloa e maualuga atu nai lo le masani ai, ma e maua se avanoa moni e nofo ai e aunoa ma lou mafiafia lauulu? E faigofie: naʻo le faia o se suʻega.

Iloilo le lauulu pauu. Afai o lona pito e faʻaiʻu i se moli uila, e le tatau ona e popole, o le mea masani lava o le laulu mata, vaega o le toe faʻafouina o le lauluulu. Taumafai e aua le fufuluina lau lauulu mo le 2-3 aso. I le faaiuga o lenei vaitau, uu lou ulu i ou lima ma toso lou lauulu. I le taimi o lenei gaioiga, e iai nisi lauulu e paʻuʻu i fafo, tuu i luga o se fasi pepa. Toe fai le faiga e tusa ma le tolu taimi i vaega eseese o le ulu.
Faitau lauulu o loʻo taoto i luga o se fasi pepa. Afai na e pa'ū i lalo ifo o le 15 lauulu, o lona uiga o le faʻagaioiga o lou leiloa lauulu o se mea masani. Afai sili atu nai lo le 15 lauulu, o le a le aofai o lauulu leiloa sili atu nai lo le masani. E tatau ona e gauai atu i lenei.

O le a le mafuaaga o lauulu leiloa i luga o le ulu? Ina ia mafai ona iloa tonu le faʻafitauli, e talafeagai le feutagai ma se fomaʻi faʻapitoa, talu ai mafuaʻaga e mafai ona eseese. Ae mafai ona e taumafai e iloa le itu taua e afaina ai le faʻaletonu o foliga vaaia o lauulu. Ma faailoa tutoʻatasi mafuaʻaga mafuaʻaga le leiloa lauulu faapitoa i lau mataupu.

Ogaoga le leiloa o lauulu i fafine - mafua ai

  • Honalonal leiloa ona o le toe faʻatulagaina o le tino (i le taimi o le talavou, i le taimi o maitaga, i le faʻamaloloina vaitaimi, ma le menopause).
  • O se aʻafiaga o le inuina o vailaʻau (mo se faʻataʻitaʻiga, antibiotics) ma faʻatautaia togafitiga faʻafomaʻi e mafai ona faʻavaivaia ai le tino atoa (mo se faʻataʻitaʻiga, chemotherapy).
  • O faʻafuaseʻi suiga i neura ma le endocrine o tino o le tino e mafua mai i tulaga faigata, tulaga faʻaititia, vaivai tele, faʻapaleniina o le hormonal, ma maʻi.
  • Suia o le vevela faiga (aemaise lava hypothermia, vevela tele pe a faʻamagoina ma se fulufulu, laʻau, faʻamau uʻamea).
  • O le leiloa o lauulu i tamaʻitaʻi ona o le le lava o vitamini.
  • O le le paleni o meaʻai ma meaʻai (le leai o seisi auala e faavaivaia le tino atoa).
  • I le lalolagi faaonapo nei, pe a fai o popolega i aso uma ua avea ma masaniga, o mea i fafo atu nai lo le tupuaga tofi aafia ai lauulu tulaga sili atu. Ole taunuʻu mai ole faʻaopopoleina ole fulufulu poʻo le faʻaalu masani ole vailaʻau, e ono afaina ai latou.
  • O nisi lauulu e matua mataʻutia:
  • Dreadlocks
  • Aferika pigtails
  • Fulufulu lauulu
  • E tusa Perm
  • Uumi fusi ma pusa

I tulaga o le matua paʻu lona lauulu, o le trichologist mafai ona suʻesuʻeina se faamaʻi e pei ole alopecia. E tele ituaiga o le alopecia.

Ituaiga o lauulu leiloa (alopecia)

Alopecia areata fokal (faamoega)

  • lauulu leiloa i se vaega o le ulu, i.e. "Lialiaʻi" poʻo le "nesting" baldness,
  • se fesuiaiga i le fausaga o lauulu ola faataamilo i le taulaiga o alopecia - latou matauina manifinifi manifinifi ma avea ma mananaia.

Faigata o le faʻapitoa alopecia:
1 tikeri - i le lotoifale ituaiga o le pulu ma le faʻatuina o se lio faʻataʻamilomilo lauulu ulu (oval),
2 tikeri - vaevaʻa ole pala, pe a fusia faʻatasi le tasi male isi,
Vasega 3 - toesea atoa o lauulu i luga o le ulu atoa.

Diffuse alopecia (faʻailoga)

  • lauulu tutusa lauulu i le ulu uma,
  • manifinifi ma faʻamafiafiaina le laulu e totoe.

Mafuaʻaga: faʻaletonu hormonal, le lava vitamini, le lava o le polotini - o nei mea mafua ai se faʻaopopoga i le sili atu o loʻo iai le foliga o lauulu i dihydrotestosterone, o se oloa o le fegalegaleaiga i le va o testosterone ma le mea gaosia e le sebaceous glands.

O le ulufale i totonu o le folika o le lauulu, dihydrotestosterone e faʻalavelaveina lona masani taumafa ma poloka le tafe o le toto, lea e mafua ai le faʻavaivaia ma pa'ū lauulu.

  • manifinifiina, lauulu leiloa i alii - tele lava i le ogatotonu o le ulu (fronto-parietal vaega), i fafine - vaeluaina

Afai na muamua lenei ituaiga o alopecia na mafaufauina masani o le tane o le pauna, o nei aso e tele ma sili atu fafine o feagai ma le androgenic leiloa lauulu, ona o latou tulaga o le mafaufau o loʻo masani ona iloga i le sili atu o tane o hormone.

Tele le lauulu i fafine - togafitiga

O fuainumera faʻaalia o loʻo faʻaalia mai o tamaitai uma lona tolu o le lalolagi o loʻo afaina i le faʻafitauli o lauulu i le tasi poʻo le isi vaitaimi o lona olaga. Ina ua uma ona aveʻesea nisi mea e pei o le vaitau poʻo le lauulu i le taimi o se taumafataga, o le faʻafitauli o le a foia na o ia. O isi e manaʻomia le fesoasoani faʻaopopo i le tino.

Ae paga lea, lauulu leiloa i teineiti e masani lava o se faʻailoga o le sili atu ogaoga o faʻaletonu i le tino. O le lauulu o se ituaiga faʻailo o lo tatou soifua maloloina ma tali atu i le faʻamaʻi i le tulaga muamua, pe a fai o isi faʻailoga e leʻi faʻaalia. Afai e te iloa o lauulu e sili atu le masani ai, aua e te faʻatali - faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi faʻapitoa.

Le mea e fai pe a pa'ū lauulu: gaioiga faʻatino

Aʻo le i faia togafitiga, e manaʻomia ona faʻamautu le mafuaʻaga o le faʻamaʻi. E manaʻomia se maʻi.

O a suʻega e mafai e se fomaʻi ona faʻatonuina:

  • suʻega toto lautele
  • auiliiliga o le 'apamemea uʻamea,
  • auiliiliga o hormones o le faʻafaileleina o fanau ma tiroid gland,
  • toto biochemistry
  • auiliiliga o faʻamaonia o faʻamaʻi pipisi,
  • trichogram, faʻataʻitaʻiga auiliili o lauulu.

E faʻapea foi, e mafai e le trichologist ona faʻasino oe i se feutagaiga ma se endocrinologist, fofo, ma dermatologist. Latou te lē aofia ai pe faʻamaonia le i ai o maʻi ma, pe a manaʻomia, faʻatonu suʻesuʻega faaopoopo.

Le tele o tamaitai talitonu sese o aafiaga fafo i luga o le ulu e vave taofia ai le mamafa o lauulu. Ae ui i lea, e tatau ona tafiesea tonu le mafuaʻaga ole faʻasauaina o le laulu. Ile tele o taimi, o se suiga lelei e matauina pe a uma se suiga i meaʻai, masani i aso taʻitasi poʻo aga masani.

O le a se tusi a fomaʻi:

  • vitamini-minerale mea faaopoopo i totonu o foliga,
  • vailaʻau mo le faʻailoaina ole tui (mo se faʻataʻitaʻiga, ma le anemia e le lava le malosi, e faʻatonuina le uʻamea ile papa)
  • tupe mo le toe faʻaleleia o le toto feaveaʻi i totonu o le atunuʻu (faʻapipiʻi, togafiti, fagu, moʻi,)
  • taualuga faʻafiafia i fale ma fale
  • fofo homeopathic
  • fulufulu o le ulu
  • fofo tagata.

Faʻafefea ona taofi lauulu i fafine

E pei ona matou faʻaalia, o nisi taimi e fofo ai le faʻafitauli o lauulu e ala ile auala faʻataʻitaʻi. Mulimuli ia matou fautuaga ma atonu o le iʻuga e le umi le sau.

  • Matau le faʻatonuga. E taua le lava o le moe, faʻaalu i aso uma i le ea mo le itiiti ifo ma le afa itula.
  • Tuu ia amioga leaga. O le ulaula ma le ava malosi e afaina ai le soifua maloloina ma le matagofie.
  • Aloese mai le hypothermia poʻo le soona faʻaalu tele o le ulu. O pulou e tatau ona avea ma au uo masani: i le tau malulu o se pulou e faia i le fulufulu, o le taumafanafana o se moli panama pulou poʻo se pulou vao.
  • Tausi lelei lou lauulu. E sili le lelei fai atu "leai" i uamea selu e le gata i le taimi o togafitiga lauulu, ae i le lautele. O le tutusa e faʻatatau i le faʻaauau pea ona faʻaaogaina curling uʻamea ma faʻamama fulufulu vevela. O le tele o oe faʻamalosi lau lauulu, o le sili atu. E taua foi le filifilia lelei o oloa lelei mo lauulu e faigofie ona pa'ū.

O le faasologa o oloa a le ALERANA o loʻo iai Intensive Nutrition Shampoo, e faʻaleleia atili ai le tulaga o fulufulu ma e faʻamalosia le microflora o le ulu, ma fesoasoani e faʻaititia le lauulu o le laulu. Laʻasaga e faʻavae i luga o faʻafitauli masani o le tuputupu aʻe faʻamalosia le toto microcirculation, fesoasoani toe faʻaleleia le fausaga lauulu, faʻaumiumi lo latou olaga taamilosaga.

  • Leai se lavelave faʻalavelave, perm poʻo lauulu valivali! E naʻo le faʻateleina ai le faʻafitauli.
  • Fofo lou ulu i ou tamatamailima poʻo le palasi laupapa. Lenei o le a faʻaleleia atili ai le toto ma faʻalauteleina le fafagaina o lauulu. E faʻapea foi ile faleoloa o mea faʻafomaʻi e mafai ona e faʻatauina se laser comb ma faʻafefete faʻatasi ma ia. O lenei masini ua faʻamaonia lelei e faʻaaogaina e polofesa cosmetologists, ae e faigofie ona e faʻatauina i le fale.
  • Aloese mai le popole. O le lagona faifai pea o lagona le mautonu e tau atu i le mea moni o le tino o loo faamalosia e galue i le tapulaa o ona gafatia. O lona iʻuga, o le popolevale ua pe ai le vaivai: e mautinoa e le faʻaopopo le matagofie i lou lauulu!
    O iinei e tatau ona e malamalama o le popole e le gata o lou lagona oe lava, ae o le tino atoa o loʻo galue i le faʻalavelave faʻafuaseʻi.O se faʻaiuga o se avega malosi malosi, ono tupu ai le faʻaletonu o le mafaufau, o se faʻaiuga lea o le a faʻaletonu le okesene ma trophic sapalai o folau lauulu.
    • O le saʻo meaai e taua. Oge, le lava le aofai o meaola taumafa e mafua ai le le lelei o le endocrine faiga ma faʻafefeteina totoga. Lea, o lona uiga, e mafai ona mafua ai alopecia areata ma le tupu vave o lauulu i teineiti.

    O lauulu e iloga i le ofoofogia fetuutuunai, o le mea lea, pe a fai o le mafuaʻaga o le leiloa ua tafiesea, e mafai lava e toe faʻafoi mai lo latou mamafa.

    Fesoasoani minerale mo le soifua maloloina o lauulu: vitamini C, D, E ma le vaega B, kalisiu, magnesium, apamemea, uʻamea, iʻa o le iʻa ma masima.

    O le a le mea e tatau ona iai i luga o le laulau: paʻepaʻe ma mumu mumu, fuamoa, gaʻo gaʻo, meaʻai, mea e maua ai le susu, cereals, legumia, falaoa saito, fatu ma nati, fualaau faisua ma fualaau aina, suauu fualaau faisua. O le tele o ituaiga meaʻai e maua, o le tele o vitamini ma minerale o le a mauaina e lou tino.


    E mafai ona e faia se meaʻai paleni o loʻo iai mea taua uma, pe ave ni mea taua mo lauulu lauulu, o se faʻataʻitaʻiga, o le vitamini ma mineral complex ALERANA ®, o loʻo iai uma mea e tatau ai e puipuia ai le leiloa atu o lauulu, pe a amanaia la latou lusi o aso uma.

    Togafitiga ile fale: pe faʻafefea ona vave taofi lauulu

    O fafine taʻitasi uma e mautinoa le mauaina o oloa taua ma mea e fai i totonu o lana pusaaisa pe i luga ole fata i le kapeneta.

    Suauu ufimata mo lauulu e leiloa. Faapipii le castor poo le burdock suauu i lou paʻu, palu faʻalelei lou ulu, tuʻu i luga o se palasitika pulou. A maeʻa 30 minute, fufulu lou lauulu i le vai mafanafana.

    Moa fuamoa mo le lalelei ma tele. Faaaoga se paluga o falaoa vavaeʻese mai porotini i luga o le ulu, ma faʻamama lelei. A maeʻa le afa itula, fufulu lou lauulu i se fasi pala o le peppermint.

    Fufulu Nettle. Liligi 100 g nettles ma le 400 ml o le ono pasene vineta ma 300 ml vai. Ia tapena mo le 5 itula ma fufulu lou ulu i taimi uma e te fufuluina.


    Masini aniani mo lauulu leiloa. Oli le aniani, olo ma 1 kulimi. se sipuni o le suauu olive. Faʻaoga le mea faʻafefiloi i le fulufulu ma palu mo le 15 minute, ona ufiufi lea ma se palasitika pulou, faʻamama ma se solo ma solo mo le isi afa itula. Ona fufulu lelei lea. Ae ui i lea, e i ai se taua taua. Onion mask tuua se malosi malosi mafai mafai ona tumau mo le tele o aso, ma luga o le lauulu lauulu - e oo atu i ni vaiaso. O le mea lea, a uma ona fufuluina, e tatau ona fufulu lau lauulu i le vai, faʻasamoa i laʻau ma launiu laʻau e teteʻe ai le manogi. Faʻapena foi le sua sua tipolo e mafai ona faʻaopopo saʻo i le ufimata.

    O le "susunuina" fua faatatau. Ave le castor suauʻu ma le pepa lanu ma fefiloi i se fua faatatau o le 1 i le 2. Talosaga i lauulu ma le ulu i le itula ae leʻi fufuluina, ufiufi i le pulou ma le solo. A maeʻa taimi, fufulu lou lauulu i le solo. O lenei ufimata e aoga e faʻatino e oʻo atu ile tolu taimi i le vaiaso.

    Faamamaina o ufimata. Liligi 50 g falaoamata falaoamata i totonu o le 100 ml o le vaipuna, ma ufiufi i lalo o le ufiufi mo 5 minute. Faaopopo le 100 ml o le suauu olive, 5 g o le sinapi mago ma sina sua o le tipolo ma palu lelei. Faʻaaoga le mea faʻaalu i lou lauulu mo le afa itula i lalo o se pulou mafanafana (pei ona faʻamatalaina i fua o loʻo i luga). Ua faʻamamaina foi le ufimata i le vai tafe. Nai lo le falaoamata, e mafai ona e faʻaaogaina le rye soaked aunoa ma se fasi.

    E oʻo mai ma mea alofa faalenatura

    • Olo ma le faʻaeteete le ila o le pasli, oomi le sua i se ipu. Uu ile kasa ma le sua, ma tuu i luga o lou ulu i lalo ole pulou ole mafanafana. A uma le itula, fufulu lau lauulu i le vai mafanafana.
    • A iai sau aloe i le fale, ave 2 laupepa tuai, tipi ma faapipii le sua. Tuu le kasa ua faʻaua i le sua i lou ulu, ia mautinoa o le sua e le alu i ou mata. Ina ia faia lea mea, afifi le komipiuta ma palasitika afifi. Fufulu le sua pe a uma le afa itula.
    • Liligi 100 g lanumeamata lanumeamata o konifer (spruce, paina, moli) 1 lita o le vai mafanafana, mafanafana i totonu o le vai taele mo 20 minute. Saini le ofe ma olo ile ulu mo le 15 minute ae e leʻi fufuluina lou lauulu. O lenei fua e le gata e faʻatagaina oe e togafitia le paʻu o lauulu i fafine, ae faʻaosofia ai foʻi le tuputupu ae o laulu fou.

    Mea teuteu faaonapo nei e fesoasoani e faasaga i le lauulu leiloa

    O se tasi o togafitiga sili ona aoga mo lauulu leiloa o le ALERANA ® spray luga o minoxidil 2% ma 5%. Le masani ona faʻaaogaina o le fula faʻaavanoaina mafai ai ona e taofi le ogaoga leiloa ma toe faʻaleleia le masani masani atinae o lauulu folikel. Minoxidil faʻateleina le maualuga ma le mafiafia o curls ma faʻaopopoina le umi o le faʻagaioiga tuputupu ae vaega. Ole vailaau faʻaalia ua sili ona aoga ile togafiti ole androgenetic alopecia.

    Ina ia faʻamalosia le tuputupu aʻe o lauulu, o le laina o loʻo iai ALERANA Hair Growth Serum, e faʻamalosia malosi le lauulu i le fulufulu mata ma faʻaosofia ai le fafagu o moe moe. O le faʻataʻitaʻiga o le serum e faʻamalolo le ulu, faʻaititia le lauulu o le ulu ma faʻaosofia ai le tupu tele o lauulu.

    Aua le faʻatali seiloga e oʻo le faʻafitauli i se fua e le mafai ona faʻaleleia, vaʻai lelei le lalelei ma le maualuga o le laulu i la aso!

    1. O se faʻailoga mataʻutia: mamago, leai se ola, ma manifinifi laulu

    O le a se mea e mafai ai ona talanoa iai? I se tulaga lautele, tele mea e mafai ona mafua ai le laulu e mago i fafo, e aofia ai le faʻaaogaina o valivali sui, le faʻaaogaina o se fulufulu laulu, ma faʻamamaina i vai chlorinated. Ae ui i lea, taua suiga i le tino o le lauulu, lea e mafua ai o latou foliga manifinifi, ono faʻaalia le faʻaititia o le thyroid activity (hypothyroidism). O nisi tagata e puleaina lenei faʻamalosiʻau, pei ona latou foliga mai ia i latou e pei o le laulu ua faʻaititia, ae matua leiloa le paʻu. O se fesili o le suia o le fausaga o lauulu, lea e sili atu le vaivai ma manifinifi, e tusa lava pe faʻatusatusa i na tagata o loʻo i ai ogaoga le lauulu lauulu.

    O isi faʻailoga faʻaalia e iloa ai le iai o lenei faʻamaʻi O isi faʻailoga o le hypothyroidism e aofia ai le vaivai, o foliga vaaia o le mamafa tele, ma le faʻagasolo o le tata o le fatu. Tagata tomai faapitoa matauina o ia tagata e mafai pea ona malulu - tusa lava pe a mafanafana. I nisi tulaga, le manifinifi o le laulu ma lona leiloa i le fulufulu mata mata matauina. Afai ua manifinifi mata o mata i le sili atu ma le lona tolu, o lenei mafai ona mafaufauina o se faʻailoga manino e faʻailoa ai le faʻaititia o le thyroid activity.

    O a mea e manaʻomia ona fai? E tatau ona ripoti au faʻamatalaga i se fomaʻi o aiga, e mafai ona faʻasino oe e siaki le maualuga o le thyroid hormone i le tino. E uiga i le mea e taʻu thyroid stimulating hormone, le maualuga o le a fesoasoani fesoasoani faʻatino se suʻega toto masani. E taua foi le logoina o le fomaʻi i isi faʻamaʻi uma lava. I nisi o taimi, e mafai ona faʻatonuina i ai se suʻega e faʻailo ai le totoma.

    2. Faʻaitaaga faʻaletonu: malo faigata foci foliga atu i luga o le ulu

    O le a se mea e mafai ai ona talanoa iai? A aliali mai o fulufulu faʻapitoa foliga i luga o le ulu, e ono faʻaalia le atiaʻe psoriasis, o faʻailoga o lea e ese mai isi tulaga paʻu (aemaise lava, mai le faʻaili poʻo le seborrheic dermatitis). O loʻo tatou talanoa e uiga i mea gaʻoa, mafiafia pei o foci e aʻafia nisi vaega o le paʻu. Psoriasis, o le mea moni, o se masani masani o le autoimmune faamai, faailoa i le mea moni o le loloto o le paʻu o le paʻu amata ona tuputupu ae malosi, faailoa latou lava i le tulaga o ia le fiafia-vaʻai faʻapitoa fomiga, o, o le mea moni, tele faaputuga o sela paʻu.

    O isi faʻailoga faʻaalia e iloa ai le iai o lenei faʻamaʻi Psoriasis masani ona o mai faʻatasi ma isi tulaga o faʻamaʻi autoimune, pei o le faʻamaʻi Crohn, lupus, ma rheumatoid gugu.Afai o se tasi o nei mea faʻamamaʻi e matauina i se tagata maʻi, maualuga le ono tupu mai ma psoriasis. Ma le isi itu: pe a fai o psoriasis faʻamaʻi, e tatau ona siaki mo isi faʻalavelave o le autoimmune. Pe a ma le 30 pasene o tagata gasegase e maua i le psoriasis, o loʻo taua o le psoriatic arthritis, ma e mafua ai le tiga tele o soʻoga.

    O a mea e manaʻomia ona fai? E ui lava i le mea moni o loʻo i ai se lautele lautele o sui mo le togafitia o le psoriasis, o le tele o taimi o le sailiga mo le sili ona lelei fofo o loʻo faia i le faʻataʻitaʻiga ma mea sese. E mafai ona faʻaaogaina ni togafitiga eseese mo le pito i luga tar po salicylic acid shampoos, creams ma oona e aofia ai zinc ma aloe vera. Ina ia faʻaititia le malosi o le pupula faʻagasologa, kulimi faavae i luga o le hydrocortisone o le a fesoasoani. Oe mafai ona faʻaogaina kulimi o iai vitamini D, vitamini A ma anthralin. Tele gasegase onosaʻi se faʻaleleia atili i le tulaga o le uluulu pe a maeʻa togafitiga ma le ultraviolet radi o se vaega o togafitiga talafeagai. Ole mea moni, e tatau lava ona e inu vailaʻau o le a faatonuina e lau fomaʻi.

    E manino o tausuaga leaga e psoriasis - e tatau ona e vaʻai se fomaʻi ae le o le tagata lava ia. E tatau ona manatua o psoriasis faʻateleina le aʻafia i le maʻi suka, fatu fatu, toto maualuga, nisi ituaiga o kanesametabolic syndrome, mafiafia ma atuatuvale. O le mea lea, afai o le tulaga o loʻo iai le psoriasis e faʻateteleina, o se mea tatau, e tatau ai lava ona faia se suʻesuʻega talafeagai, lea e fesoasoani e faʻailoa isi tulaga o faʻamaʻi.

    3. Faʻailoga faʻailoilo: manifinifi o le ulu atoa

    O le a se mea e mafai ai ona talanoa iai? E pei ona e iloa, e mafaufauina masani pe a fai o le tagata leiloa mai le selau i le 150 lauulu i le aso, talu ai o lenei o se vaega taua o le faifai pea le taamilosaga o lauulu faafouina. Ae peitaʻi, afai e te matauina o loʻo iai le tele o lauulu o totoe i lou selu poʻo totonu o le taele (aemaise lava pe a pa'ū lauulu i maʻila), o se mea moni lea e mafua ai popolega. O le mafuaʻaga mo lenei mea e ono tupu, mo se faʻataʻitaʻiga, e leʻi mafaufauina le ogaoga faʻafitauli o le tino poʻo le mafaufau. (mo se faʻataʻitaʻiga, teteʻa, leai se galuega ma isi mea faapena). O le isi mafuaʻaga atonu o le malulu masani poʻo nisi faʻamaʻi pipisi. O le maʻi suka e mafai foi ona oʻo atu ai i le manifinifi o laulu, lea e mafai faʻafuaseʻi ona paʻu'ū. Tagata talitonu e talitonu o nei lua faailoga e mafai ona mafaufauina o le vave faailo, fai mai o le maʻi suka na amata ona afaina ai hormones o le tino.

    Tele vailaʻau mafai foi ona mafua ai le lauulu lauulu. Aemaise lava, o loʻo tatou talanoa e uiga i fananau mai vailaau fofo, nisi vailaʻau antidepressant (mo se faʻataʻitaʻiga, uma ituaiga tricyclic antidepressants mafua ai se tali tutusa), e uiga i vailaau mo le togafitiga o le hypothyroidism. O suiga o hormonal e mafai foʻi ona oʻo i le faʻapipiʻiina o lauulu (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le menopause poʻo le maʻitaga). O se maʻi e pei o le polycystic ovary syndrome e mafai ona mafua ai le leiloa o le lauulu ma le tele o lona tuputupu aʻe, faʻalagolago i le faʻafitauli o le paleni o le hormonal. I se isi faaupuga, e mafai ona tele le mafuaʻaga.

    O isi faʻailoga faʻaalia e iloa ai le iai o lenei faʻamaʻi E talafeagai le suʻesuʻe o aʻa o laʻau pa'ū mo ni mea papaʻe paʻepaʻe. O lo latou iai e ono faʻailoa mai e le tumau le lauulu ma e le fesoʻotaʻi ma fafine poʻo aliʻi ituaiga o pala. Sau la lea, e fautuaina ina ia e faʻalogo i vailaʻau, lea e ono aofia ai e le gata o le fananau i vailaʻau, ae o vailaau oona, anabolics ma steroids. Punavai o le faʻamalositino faʻamalosi e mafua ai le leiloa o lauulu le tumau.O ia mea e aofia ai, faʻataʻitaʻiga, anemia e mafua mai i le le lava o uʻamea, poʻo le le lava o porotini i le tino. O le tele o taimi, o nei mea tutupu e vaʻaia i na gasegase o loʻo aʻafia i faʻafitauli o meaʻai.

    O a mea e manaʻomia ona fai? Afai o loʻo e iloa se mea e taʻua e le au atamamai le leiloa le laulu e tatau ona e faia, e tatau ona e taumafai, pe a mafai, ia taofi le inuina o vai ua e faatonuina mo se taimi faʻapitoa, poʻo faafesootaʻi se fomaʻi e suʻesuʻe ai se tulaga o maimafai ona mafua ai le pulu. Ae ui i lea, e tatau ona malamalama lelei o lenei ituaiga o laulu e le o se tulaga tumau lea e ono fesoʻotaʻi ma uiga tuufaʻasolo.

    I tulaga o loʻo iai le vitamini D e leai se mea e fai i le paʻu o lauulu, o le taumafaina o lea vailaʻau, ae o lona uiga, e faʻatupuina le tupu olaola ma le toe faʻafouina o le lauluulu. O le maitauina o tagata tomai faapitoa e le mafai ona malamalama o le mea tonu a le metotia o vitamini D aafiaga i le gau lauulue ui i lea, ua lauiloa lava, e manaʻomia e fulufulu tino le maualuga ole vitamini D e toe maua ai Aʻoaʻoga faʻapitoa, E fautuaina le inu tui o vitamini D3 i aso taʻitasi. I soo se tulaga, e tatau ona feutagai se tagata faʻapitoa.

    4. Se faʻailoga mataʻutia: lauulu atoa le pa'ū, lea e tumau

    O le a se mea e mafai ai ona talanoa iai? O tamaloloa ma fafine e mafatia i se tulaga e taʻua o le androgenic baldness. E masani lava, o lenei faʻafitauli e tupu ona o suiga i le tuʻufaʻatasiga o hormone feusuaiga, peitaʻi, o lenei ituaiga alopecia e mafai foʻi ona mafua mai i soʻo se maʻi, e afaina ai le maualuga o le hormone. O lenei tulaga i fafine e tau atu i le testosterone, lea e faʻaalu ma faʻaleagaina ai mulimuli ane lauulu. E masani ona fai mai o lenei ituaiga o pulu i le mea e taʻu o le tane ituaiga o botdness, lea e masani ona matauina pea lava pea ma o se tofi tuufaasolo.

    I alii, lauulu e leiloa ma lenei ituaiga o le pala e tupu i luga o le laulu i malumalu ma i le pito i tua o le ulu. O nisi foʻi fafine e tigaina foʻi ile maʻi tutusa, ae masani lava ona, e paʻu'ū lauulu i luga ole ulu atoa. Ole isi mafuaaga e mafai ai ona tupu ile lauulu e tasi ole maʻi suka. A o faagasolo le faamai, o le suka e tau atu i faʻafitauli ma le toto. Ole mea la lea, e le maua ai e le folo (hair follicles) ni aitema a e lava ma le mafai ona toe maua mai se laulu fou. I le iʻuga, o paʻu e folo faʻateʻa ona o le le lava o taumafa, ma mafua ai le le tumau o lauulu.

    O isi faʻailoga faʻaalia e iloa ai le iai o lenei faʻamaʻi O nisi o loʻo tupu mai faʻamaʻi e mafai ona mafua ai le lauulu tutusa e ala i le aafia ai o le hormone i le tino. Aemaise lava, o loʻo matou talanoa e uiga i se maʻi tiroid (uma hyperactivity ma faʻaititia i le tirroid gaioiga). E i ai se isi aʻafiaga e ala i faʻamaʻi maʻi. Foi, o lenei ituaiga o lauulu leiloa mafai ona avea se itu aafiaga mafua mai i le umi-taimi faʻaaogaina le tele o vailaʻau. O loʻo matou talanoa, mo se faʻataʻitaʻiga, e uiga i mea ua taʻua o beta beta blockers (pei propranolol, atenolol ma isi), anticoagulants (warfan ma isi), faʻapea foi ma le tele o vailaʻau mo le togafitia o le gugu, Parkinson faamaʻi ma isi.

    O a mea e manaʻomia ona fai? Afai e foliga mai ia te oe o le aveina o nisi vailaʻau o loʻo fesoasoani i le laulu o lauulu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e uiga i le ono mafai ona suia lenei vailaʻau ma se isi e le faia ai se mea faapena. Oe le mafai ona filifili na o oe e taofi le inu o lenei poo lena fualaau faasaina! Atonu e avatu ia oe ni vailaʻau ua faʻatulaga e tau ai le paʻu ole androgenic. O vailaʻau e pei o minoxidil, mo se faʻataʻitaʻiga, poloka le gaioiga o nisi hormone ile luga o lauulu. O nei vailaʻau e mafai nei ona faʻatauina e tusa lava pe leai se talavai, ma e talafeagai mo aliʻi ma tamaʻitaʻi.

    5. O le le mautonu: mago ma matua malepelepe lauulu

    O le a se mea e mafai ai ona talanoa iai? Afai e te vaʻaia i taimi uma le tele o lauulu i luga o le aluga i le taeao, o lenei e sili atu ona faʻaalia ai lo latou vaivai nai lo le mea moni o le laulu e pa'ū i fafo atu o lauulu folikel. E foliga mai o se maʻaleʻale o lauulu o le iʻuga o le faʻaalia i nisi vailaʻau oona oloa tausiga lauulu, e aofia ai vali eseese. Soʻo se pupula ma faʻasaʻo mo lauulu e mafai ona faigofie ona faʻaleagaina le faʻavaomalo o le epidermis, lea, i le isi itu, faʻateleina faʻateleina le vaivai o le lauulu.

    Ae ui i lea, nisi tulaga faʻapitoa o tulaga o le tino e mafai foi ona taʻitaʻia ai i le mea moni o lou lauulu e sili atu maaleale. Mo se faʻataʻitaʻiga, le mea e taʻua o Itsenko-Cushing's syndrome, lea e afaina ai le adrenal glands, lea e faʻaalia i le soona gaosia o se hormone e pei o cortisol. Isi tulaga taʻua o le hypoparathyroidism, e mafai ona tuʻufaʻatasia pe o se mafuaʻaga o le tiga i le parathyroid glands, e mafua ai foi le mea moni e faapea, o le lauulu ua avea ma soʻona matapogia ma faigofie malepelepe. O le maualalo o le maualuga o le hormone i le parathyroid gland e iʻu ai i le faʻaititia o le maualuga o kalisiu i le toto ma faʻateleina le maualuga o le phosphorus. O le iʻuga, o le malepelepe ma le maʻilaʻepaʻe paʻu, e paʻu i le paʻu o le tino, ma e oʻo foʻi i maʻi ogaoga, pei o le faʻaititia o maso.

    O isi faʻailoga faʻaalia e iloa ai le iai o lenei faʻamaʻi Afai o le mafuaʻaga o lauulu malulu o se tasi o le pito i luga (po o nisi o isi) tulaga patologis, isi faʻailoga e tele lava ina iai, e pei o le faʻateleina matutu o le paʻu, lea e faigofie ona tape. Ole faʻatupulaia ole vaivai ole laulu e mafai foi ona faʻaalia ai le leai o omega-3 polyunsaturated fatidsids i lau meaʻai, o loʻo maua i iʻai ipu, nati ma le tele o fatu (mo se faʻataʻitaʻiga, flaxseed).

    O a mea e manaʻomia ona fai? Tusa lava poʻo le a le mafuaʻaga ua avea ai lou lauulu magulu pe malepelepe, tatau vailaʻau togafitiga e manaʻomia e toe faʻalelei le fausaga lauulu. Peitai, pe a fai o loʻo tatou talanoa e uiga i soʻo se isi lava faʻamaʻi na aʻafia ai le maualuga o le hormonal o le tino, e manaʻomia le talanoa ma se fomaʻi e uiga i le togafitiga talafeagai. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o loʻo tatou talanoa e uiga i le hypoparathyroidism - o se faʻamaʻi o le le lava o le gathy parathyroid, o faʻailoga o lenei mea, o le a fesoasoani e ave taumafa faʻaopopo faʻavae i luga o vitamini D ma kalisiu o loʻo pulea.

    E i ai le tele o faigofie ma taugofie meafaigaluega e mafai fesoasoani fesoasoani toe faʻafoʻi le soifua maloloina o lau lauulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, lauulu suauʻu o le a toe faʻafoʻiina le lalelei o le lauulu laupepa, naʻo le maualuga lava o le epidermis. Faaaoga suauʻu masani (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatatau i popo, avoka, ma isi mea) ma aloese mai le suauʻu gaosi (aemaise i le suauʻu suauʻu). Ina ia faʻafailele lauulu, e fautuaina oe e faʻaopopo meaʻai faʻaopopo suauu. I se faʻaopopoga, mo le faʻaititia o le tele o lauulu e malepe i le taimi e moe ai, e tatau ona e faʻaoga ie satin moega, lea e sili atu malie nai lo se ie vavae ie.

    6. O se faʻailoga mataʻutia: o lauulu e paʻu'ū i totonu o vavaeʻese taʻamilosaga laiti

    O le a se mea e mafai ai ona talanoa iai? Lenei mea e ono faʻaalia ai le aʻafia o le tino puipuia o le tino i luga o le folika lauulu i se auala e faʻapipiʻi ai mulimuli (faʻasoloʻu), mafua ai le pa'ū lauulu i laʻititi lapisi eria. Tutusa ituaiga o pulu, lea ua taʻua e le au atamamai alopecia areatae mafai foi ona tupu i luga o le lotoifale o le malumalu poʻo luga o le lauluulu. I nisi tulaga, o lenei ituaiga o pulu e mafai ona mafua mai i le maʻi suka. Alopecia e masani ona oʻo atu ile ulu atoa. I ia tulaga, e mafai e le tagata maʻi ona paʻu uma lauulu ma leiloa foʻi lauulu i isi vaega o le tino.

    O isi faʻailoga faʻaalia e iloa ai le iai o lenei faʻamaʻi Alopecia areata e tele foʻi ina afaina ai le paʻu i lalo ole laulu mata ma mata mata e mafua ai le leiloa. O lenei auga e mafai ai ona e iloagofie alopecia lapotopoto mai isi ituaiga o pulu. Alopecia areata o se maʻi suka. O lenei faʻamaʻi e mafai ona mafua ai, ona faʻailo mai lea i tua atu o isi maʻi, e pei o le rheumatoid arthritis, maʻi suka ma le faamaʻi o le faamaʻi.

    O a mea e manaʻomia ona fai? Afai tatou te talanoa e uiga i togafitiga, lea ua faamaonia le sili ona aoga i le tulaga o alopecia areata, o lenei e faatatau i le tui o le cortisone tuusao i na nofoaga i luga o le ulu lea e maitauina le pala. Afai o lenei steroid sauniuniga e le faʻatautaia, o le lapotopoto taulaʻi amata faʻasolosolo ona faʻateleina, avea ma sili atu ona matauina.

    I le faʻaopopoina o tui, e mafai foi ona tuʻuina mai le cortisone i le fofoga ma o ni mea masani lava lenei faʻafoe mafai ona aoga faʻamamaina i ni fiva tulaga o faʻataʻitaʻiga. Tele faufautua foi fautuaina le faaaogaina o se vailaau e pei o minoxidil, e faʻavavevaveina le gaioiga o le toe faʻafouina o lauulu ulu. Peitai, togafitiga e tatau ona toe faia sili atu tasi i le tasi mo ni masina ina ia mafai ona ausia le faamoemoe faamoemoeina.

    7. Popolega: samasama samasama ile lauulu ma le paʻu o paʻu, faatasi ai ma laufanua

    O le a se mea e mafai ai ona talanoa iai? O le mea na masani ai ona tatou mafaufau iai ile fefete e masani lava aliali mai ose faʻafitauli e sili atu le ogaoga, manaʻomia le vaʻai totoʻa. O loʻo tatou talanoa e uiga i dermatitis seborrheic, o le afaina o le ulu o le ulu, e tau atu i lona exfoliation i vaega atoa (tele taimi o le mea e sili gaʻoa le papala). A faʻaʻa le lauʻeleʻele o le paʻu, ona faʻapipiʻi lea o se papamaa.

    Seborrheic dermatitis e nonofo faatasi i le vavalalata fiva kulimi, lea e tupu pe a fungal microorganism, e masani ona iai i lo tatou paʻuamata ona tuputupu ae matua. Aemaise lava, o se mea faafefete faʻafefete pei o pitiosporum oval amata ona faʻateleina malosi, faʻalavelaveina e le dermatitis, lea e na o le faʻatupuina ai e faʻateleina ai le faʻafitauli. Peitaʻi, o nisi o tagata talitonu e talitonu o le taimi muamua lava o le fungus lava amata amata ona tupu, mafua ai se pupuga o tali ile foliga o dermatitis, ae leai se maliega ile mea na tupu muamua - fungus poʻo le dermatitis.

    O isi faʻailoga faʻaalia e iloa ai le iai o lenei faʻamaʻi E i ai se aoga aoga auala e faʻaesea seborrheic dermatitis mai faigofie faʻamamaina o le paʻu: pe a matutu le paʻu, o lenei e masani lava ona o faatasi ma le exfoliation i le vaega o laulu mata ma latalata i le isu. I le taimi lava e tasi, o le seborrheic dermatitis e sili atu le maitau masani lea e faʻaola i le taumalulu ma mou atu i le mafanafana vaitau. O lenei faʻafitauli e mafai ona faʻaalia manino mai foi pe a uma le popole.

    O a mea e manaʻomia ona fai? I le avea ai o se tulafono, o le faʻailoaina o seborrheic dermatitis e mafai na o faia e se fomaʻi faʻapitoa. I lenei mea, e mafai ona faʻatonuina ni mea teuteu faʻalelei (shampoos, creams) lea o le a fesoasoani e ave le tulaga i lalo o le puleaina. Le sili ona aoga i le faʻatonutonuina o loʻo faʻatinoina le taliga e faʻaalia e se vailaau e pei o le ketoconazole - o se vailaʻau fou e galue i luga o puipui o fungal selafaaumatia o ia. O loʻo iai le vailaʻau ile laupepa, kulimi poo le shampoos.Peitaʻi, o le inu o lenei vailaʻau tautala faʻamataʻu i le tele o aʻafiaga, o lona uiga naʻo le fomaʻi e mafai ona filifili poo fea le vailaʻau sili ona lelei mo oe.

    O se aoga sili ona manino e matauina i le faʻaaogaina o le steroid kulimi. Ae ui i lea, o latou faaumiumi o le faʻaaogaina e mafua ai le faʻamaloloina o le paʻu, aemaise lava ile foliga. O le mafuaaga lea ua fautuaina ai e tagata atamamai faaaoga latou. as togafitiga pupuʻu. Ina ia mafai ona puipuia le toe omia o siama, e tatau ona toe faʻaleleia le paleni o mea o le paʻu. E masani ona faʻatonu e fomaʻi e faʻapipiʻi le oloa e pei o le garlic, pe faʻaaoga ni meaʻai faʻapitoa e faʻavae i luga o le kalaka.

    8. Popolega: lauulu sinasina

    O le a se mea e mafai ai ona talanoa iai? Tele tagata iloa le foliga mai o lauulu sinasina, e le fesootai ma le natura tuai o le tino, o se faailo faailo lapatai o le popolega aafia ai le tino, pe o se taunuuga o le tiga. E leai se mafuaaga, o le Masiofo o Farani, Marie Antoinette, na faasalaina i le oti, ma alu atu i luga o le fata i le taeao! Ae na o le 38 tausaga o lona soifua ... I le taimi lava e tasi, le tele o tagata tomai faʻapitoa mo se taimi umi sa matua le talitonu lava i se faʻamatalaga, faʻasino sili atu i le kenera natura o le mea. Ma ua i ai i lo tatou taimi, o nisi tagata poto faapitoa finau e faapea o popolega e mafai lava ona amataina ai se auala e amata lava ona afaina ai pe faʻapefea ona gaosia le folo i lauulu folo, lea e vali ai le laulu o laulu.

    E i ai foi le lautele o le manatu o le popole poʻo mafatiaga ogaoga o loʻo feagai ma le tino e ono taofia le tumau ai lauulu tuputupu ae, i le faalauiloaina o le vaega e taua o le malologa. Ina ua mavae le foliga o lauulu, ina ia tautala, fagua ma amata ona toe galue, a sili tele laulu o lauulu tupu faafuasei tupu vave, lea, o le mea moni, mafai ona taitai atu ai i le faaefueina atoa i se taimi puupuu.

    O isi faʻailoga faʻaalia e iloa ai le iai o lenei faʻamaʻi Ole saoasaoa e liua ai lou efuefu, faʻatasi ai ma faʻailoga taʻitoʻatasi e iloga ai foliga vaaia ole laulu papaʻe i totonu ia te oe, e ogatasi ma le auala na tupu ai lenei faʻasologa i ou matua. Peitai, pe afai e te mautinoa o lena vave lauulu lauulu o se taunuuga o le popole, e fetaui le faia o le faʻamuamua ile faʻasologa o mea o loʻo tupu ile taimi lea i lou olaga. Afai e te le faia suiga i ai, o taunuuga o ia popolega e mafai ona matua faʻanoanoa tele! O tagata e vave foliga o le lauulu sinasina o se mafuaʻaga o faʻalavelave e masani ona maitauina ina ua mavae sina taimi ua toe faʻafoʻi le lanu masani o latou laulu.

    O a mea e manaʻomia ona fai? Afai o lou olaga ua tumu i popolega o loʻo vave ona liua lou efuefu, e tatau ona e faia mea uma e mafaia e aʻoaʻo ai le auala e aloese ai mai ia malosi popolega. E talafeagai le taumafai e aʻoaʻo nisi togafiti malolo, e ono manaʻomia ai le fesoasoani a se fomaʻi faʻapitoa. Fesili mo fesoasoani i metotia ia e ofoina mai e le yoga - e tatau ona fesoasoani lea.

    A e vaʻai i se suiga mo le lelei, o le a faʻailo atu o oe i luga ole auala saʻo. E i ai foi le aoga e fesili i ou matua pe o le a le vave na latou liu efuefu - o le mea moni, o le a faʻailoa ia te oe mea e te manaʻomia i le lumanaʻi. Ma e moni lava - afai e iloa e lou tama poʻo lou tina foliga mai o le laulu muamua lauulu i le 30 tausaga, o lona uiga e le tatau ona e maofa i la latou amataga foliga (e ui lava e te le tau faʻasaina atoa le aʻafiaga o le popole).

    Faailoga o Lauulu gau i alii

    Matou te leiloa lauulu i taimi uma, o se faiga masani lea. O le lauulu e iai le ola umi pe a ma le 3-5 tausaga, a maeʻa ona paʻu i lalo, faʻaavanoa le laulu fou.I le gasologa o le olaga o se tagata, 25-30 lauulu laʻau e tupu mai i se lauulu ulu. 50-100 lauulu paʻu i le aso e manatu o le masani ai, ae afai e tele e sili atu, mafai ona tatou talanoa e uiga i le pa'ū paʻu ua le manaʻomia togafitiga. O faʻailoga mataʻutia o lauulu, e oʻo lava i le vaʻai mai o latou mata, lea e mafua ai ona e mafaufau e uiga i latou leiloa, o lauulu e totoe i luga o le aluga poʻo luga o le koluma o le ofutino.

    Alopecia e tele ituaiga, ma o le faʻailoaina o tasi mai le isi e le faigata.

    Androgenetic alopecia

    O le sili lea e masani ai o le laulu leiloa i alii. E masani ile ituaiga ole alopecia e mafua mai ile tupuaga. O le gaioiga o le hormone testosterone o se mea masani tupu i le tino o se tamaloa. Ae o le itu itu o le vaevaeina o le testosterone o le DHT (dihydrotestosterone), ma o lona faʻaopopoina lea o le tino e afaina ai le tulaga o le folikel, ona o le lauulu taofi le tuputupu ae masani ai ma paʻu i luma o le taimi. O lauulu e sili ona faigofie ile gaioiga o lenei hormone ile atoa o le frontotoparietal sone, ae sili atu i mea uma, i luga o le muamua lauulu ma luga o le pale. O le mea lea, ma le androgenetic alopecia, o le laulu i luga o malumalu ma tua o le ulu e tumau tutusa lava e pei ona i ai i luma o lauulu leiloa. Lauulu taotoga i lenei tulaga, faatasi ai ma le saʻo auala o taotoga, o le a aumaia ai le manaʻo manaʻomia i lauulu toe faʻaleleia ma o le a mauaina ni taunuʻuga lelei, e oʻo lava i tulaga sili ona faigata. Togafitiga tatau ona naʻo le taumafai e tausisia ma faʻamalosia le lauulu o loʻo totoe i le vaega faʻafitauli.

    Lolo alopecia

    Lenei ituaiga o alopecia o lona lua lona lua sili ona taatele, e ui lava o le tele o fafine mafatia ai. O loʻo faʻamatalaina i le malulu o lauulu i luga aʻe o le lauulu atoa o le ulu. I totonu o ona mafuaʻaga masani o suiga o hormonal, maʻi teteʻe, maʻi faʻamaʻi feʻaveaʻi ma faʻamaʻi o faʻamaʻi, faʻapea foi ma nisi o maʻi paʻu. E masani lava, o le androgenic vala o loo fefiloi ma alopecia diffuse, lea e faʻateleina le tulaga. I lenei tulaga, e tatau ona togafitia ma le faaeteete lauulu lauulu, e pei e le mafai lava ona aumaia le totoʻa le manaʻomia, ma e naʻo le teuteu aoga e maua ai. Ae i le tele o taimi, manaʻomia se faʻataʻitaʻiga aoga. Faatasi ai ma le maʻi alopecia, o loʻo manaʻomia pea togafitiga ina ia aua neʻi faʻaleagaina le tulaga seʻia oʻo ina le mafai ona toe suia.

    Alopecia ola

    Nesting (ese - faʻapitoa) alopecia ua faʻaalia lea i le tele o sone (foci) o le botdness, ma e mafai ona i ai e le gata i luga o le ulu, ae faapea foi i soʻo se vaega o le tino o loʻo iai le lauulu. A o alualu i luma le faamai, o nei tamai pupula e mafai ona tuʻufaʻatasia, ma fai ai le tele o vaega o le leiloa o lauulu. E tele mafuaʻaga mo le faʻaalia o lenei ituaiga o alopecia - mai le afaina o le faiʻai o le faiʻai i faʻamaʻi ma maʻi ose faʻamaʻi. O le mea lea, i aso nei, o le mafuaʻaga tele e faʻaoso ai le faʻaaliga o le alopecia e le faʻapipiʻiina. E faifai pea togafitiga ma vaʻavaʻaiga o se trichologist. Le lauulu o lauulu ua faʻaalia na o se atoatoa faiga e le taotoga (faʻatasi ma le laʻititi faʻalavelave) i le tulaga pe a le lalelei 'feʻau' ma fou lauulu sone e le aliali.

    Cicatricial alopecia

    Faatasi ai ma le cicatricial alopecia, o mea ua faaleagaina na avea ma mea e afaina ai Lenei ituaiga o lauulu lauulu e seasea - i na o 3% o mataupu. E faaosofia e le paʻu, faamaʻi ma nisi oncological faamaʻi, faapea foi ma vevela ma vailaʻau, manogi ma maʻila maua ina ua mavae manuʻa ma o se taunuuga o taotoga faia i luga o le uluulu po o le tino. Talu ai nei, o mataupu o le faʻaaliga o le cicatricial alopecia ua sili ona masani ona o le foliga mai o se sitaili mo lauulu faalautele ma Aferika 'fili, dreadlocks.

    Aofaiga pe faʻateleina le alopecia

    O loʻo faʻaalia mai i tulaga ogaoga o le alopecia areata, ona o le paʻu o lona laulu e tupu i luga o le ulu.Ole fesuiaʻiga ole alopecia atoa ile alopecia lautele, poʻo le pau atoa ole laulu ile tino atoa. E afaina uma tagata matutua ma tamaiti. I le avea ai o se tulafono, e amata i le mafuli tele lauulu lauulu, lea pe a uma le 2-3 masina e mafai ona taitai atu ai i le atoatoa baldness.

    Mafuaaga o Lauulu Lilo i Alii

    Aisea ua paʻu ai lauulu? E leai se tali e tasi o lenei fesili. Ae i soʻo se mea, o le pala e leʻo se filifiliga a le masani, ae o se maʻi e manaʻomia ona togafitia. I se faʻaopopoga, faʻamaloloina lauulu mo nisi, ua avea ma mea matuia suʻega mo oe lava, aemaise lava i le talavou. O lea, o le a le mafuaaga o le lauulu lauulu i alii?

    Soʻo se faʻamaʻi pipisi, aemaise lava i le maualuga o le fiva e ono mafua ai le paʻu o lauulu. Ae o isi taimi faʻamaʻi pipisi e tau atu i lenei, lea e faʻatinoina toetoe lava le mafai ona vaaia.

    Ua leva ona matauina o le taimi faigata tulaga, lauulu e atili tupu. O le faʻamamafa e faʻaosofia ai le moe ma e afaina ai le toto, e aofia ai ma tamaʻi vaʻa o le ulu. Lenei e tau atu i le mea moni o le lauulu e le lava le mauaina o taumafa, taofi le tuputupu aʻe, ona oti ai lea.

    Hormonal Disorders ma Genetics

    Androgenetic alopecia (poʻo le AHA) afaina 95% o le aofaʻi atoa o tane. O lenei ituaiga o pala ua mafua ona o le galuega o hormone ma se genetik predisposition. Nofoaga e masani i le itu i luma ma le parietal. muamua, o le laulu e manifinifi, ona puʻupuʻu lea, sili atu e pei o se vulu, ma a mavae se taimi mou ese atoa. O Trichologists faʻailoga eseese vaega o le androgenetic alopecia: i le taimi muamua e lua lauulu manifinifi latalata i malumalu ma le muaulu, faia ni paʻepaʻe. Mai le lona tolu i le ono laasaga, o le sone o le lauulu faʻateleina, e aofia ai le parietal sone. Ma i le mulimuli lona fitu laasaga o le sone, lauulu paʻu e sosolo i se tasi.

    Togafitiga mo lauulu leiloa i alii

    O loʻo iai ni vailaʻau mo ni mea faʻapipiʻi ma masks, faʻapea ai ma oloa mai le fale teuteu o le supamaketi, mea e aoga e faʻaleleia ai le toto faʻamalositino, faʻamalosia le tuputupu ae o lauulu ma faʻamalosia folau. E mafai ona latou lagolagoina le tulaga o le lauulu pe afai o le leiloa mafua mai i se le tumau le faʻailoaina i mea le lelei - mo se faʻataʻitaʻiga, vaipuna o le le lava o vitamini poʻo le popole. Ae e te leʻi faaaogaina lava ia mea faigaluega, faitau lelei le faʻatonuga. Afai o le minoxidil o se vaega o shampoos ma masks, ia e saunia pe a maeʻa le faʻaaogaina o nei tupe, lou lauulu lauulu e mafai ona faʻateleina faateleina. I se faʻaopopoga, a maeʻa le umi o le faʻaaogaina, e ono tupu le dermatitis i luga o le tumutumu o le ulu ma ono ono aliali mai, i luga ole seborrhea.

    Afai e te manaʻo e faʻaogaina sili ona ogaoga fulufulu mata leiloa, talanoa ma tagata faʻapitoa. E mafai ona e ofoina atu uma togafitiga faʻamalolo i le falemaʻi, pe a fai o le tulaga e manaʻomia ai, ma vailaʻau ma oloa e mafai ona e faʻaogaina oe lava ia ile fale. O nei mea e mafai ona i ai ni minoxidil-aofia ai sauniuniga, ma isi auala, le taumafaina o vitamini faʻapitoa poʻo se selu laser.

    Togafitiga o Maulu Ese mo Alii

    E tele metotia faʻafomaʻi i le teteʻe atu o lauulu. Tele o latou e faʻatatau i le physiotherapy, o lona uiga, togafitiga e ala i faʻafitauli tino i luga o le ulu.

    Iontophoresis. I le taimi o le faʻagasologa, i lalo o le faʻamalosia o se faifai pea galvanic i le taimi nei, o vailaʻau o loʻo faʻaofi i totonu o vaega loloto o le paʻu. O le iʻuga o le faʻavavevaveina o le subcutaneous toto, o le vaevaega ma metabolic faʻaaogaina i latou ua faʻavavevave, sili atu le tuʻuina atu o meaʻai i totonu o paʻu sela ma fulufulu mata, faʻamalosia o aʻa ma faʻamalosia lo latou tuputupu ae.

    Eletise eletise (myostimulation). Ina ia toe faʻaleleia le gaioiga a tisiki, ua faʻasolosolo le faʻaaogaina. A latou gaoioi i luga o puipui o toto toto, faʻagaioiga kapillari ma metabolism ua faʻagaioia, e faʻaititia le tele o gaʻo sela ma evens mai fafo o le hormonal.Mo le puipuia ma le togafitia o le lauulu, le eletise eletise na faʻaaogaina lata mai talu ai nei.

    Togafitiga. E aofia ai i le faʻailoaina o se tagata i se modulated pulsed ultra-small eletise eletise e tufatufaina atu i le paʻu e ala i electrodes o ituaiga eseese. E i ai foi le faʻaiuga tele o le faʻagaioiga, o le taimi nei e tui ai i totonu o sela ma le papalanu, faʻaleleia lo latou metabolism, faʻaleleia le metabolism ma le faʻapitoa o ona oloa, toe faʻaleleia le auso ma lauulu.

    Cryotherapy Faʻamamaina o paʻu paʻu ma faʻamalositino nitrogen faʻaaogaina faʻaaogaina apalai. Ole mea lea e fai, ole eletise mama e fai ai galuega faʻasoasoa ile totoa. Mo se faʻaaliga vaaia, 2-3 vasega o cryotherapy e tatau.

    Vailaau avanoa. E gaosia e ala ile faʻapipiʻi o apa ile itu ole paʻu, e faʻaleleia ai le toto ma feʻaveaʻi ile ea, aveʻesea toxins, ma faʻamama le tui.

    Darsonvalization. O le aʻafiaga o tamai vaitafe o le maualuga voltage i luga o le paʻu, lea e fesoasoani i le tafega o le limfe, le faʻalauteleina o alatoto, faʻaleleia le metabolism, faʻaititia le faʻagaioia o le sebaceous glands. O aloiafi e faʻasoasoa ai le gaosiga o le osone, faʻamalieina o le ulu i le okesene.

    Togafitiga Laser O lenei metotia e aofia ai le faʻaaogaina o le maualalo-malosi leisa malosi e mafiafia ma toe faʻafoʻi lauulu na leiloa. Leisa togafitiga ile faʻataʻitaʻiga masani o le 20-30 minute e oʻo i le tele o taimi ole vaiaso e aoga tele, e faʻaleleia le toto ma faʻamalosia le metabolism, e oʻo atu ile 90% o tagata e fai mai e sili ona maloloina ma mafiafia le laulu.

    Afai o le leiloa lauulu e taua tele, o nei auala e le mafai ona faʻaalia le iʻuga manaʻomia. I ia tulaga, na o le pau le auala o le lauulu lauulu. Tekonolosi i aso nei e mafai ai ona e fesiitai lau lauulu vave ma le tiga, e aunoa ma maʻila ma faʻafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le HFE metotia e le aʻafia ai ni taotoga faʻapitoa - lauulu taʻitoʻatasi (poʻo vaega o lauulu) ua aveʻesea mai le okepitalʻi ma o loʻo faʻaofi i totonu o le paʻu ma mea faigaluega faʻapitoa pei o se nila. Ui i lea, o lenei auala e faʻaaoga foi e toe faʻaleleia ai le laulu mata, le ava ma le amele.

    Faʻafefea ona taofia le tele o lauulu. Puipuiga metotia

    Leiloa o lauulu i alii e sili atu faigofie puipuia nai lo le togafitia. O nai fesoasoani faigofie ia e faʻalelei ai lou lauulu:

    • Aua le faʻamanuʻalia lou ulu. I le taimi lava e tasi, o se masani faʻamalositino i aso taʻitasi o le fulufulu ulu (faʻatasi ma tamatamailima lima poʻo se pulumu faʻapipiʻi), i le isi itu, e aoga tele aua e faʻaosofia ai faʻafitauli o le metabolic, ma, o lona uiga, tupu olaola lauulu.
    • Ave faʻamalosi multivitamin. O le le lava o vitamini o se mafuaʻaga masani o lauulu leiloa.
    • Fufulu lau lauulu i le malulu vai - vevela afaina le paʻu ma lauulu lauulu, faʻalauteleina le sebaceous glands.
    • Filifili se kulimi lelei e fetaui i lou lauulu ituaiga ma lou ulu. Tele taugofie tau oloa e afaina ai le tulaga o lauulu.
    • I le taumalulu, aua le alu i fafo e aunoa ma se pulou - o le malulu ma faʻafuaseʻi suiga i le vevela mafua ai le oti o folulu lauulu.

    Uaea lauulu lauulu i le toe faʻafoʻiina o le masani o le paʻu

    O loʻo faʻaogaina e le HFE falemaʻi fou tekonolosi i le vaʻaiga o lauulu pei o le fesosoani i Rusia. Faia folo foloa (HFE) fulufulu mata folau faʻatagaina mafai ona ausia le laulu masani lauulu e aunoa ma le tiga ma maʻila e le gata i luga o le ulu, ae faapea foi i le fulufulu mata, lauulu ma le mimiti, faapea foi i vaega o maʻila ma mu, ma o loʻo faʻaaoga foi e toe faʻaleleia le lauulu i le taimi faapitoa alopecia.

    O le mau o le falemaʻi HFE - Hair For Ever, poʻo le "Hair Forever" - e moni: pe a maeʻa le taotoga, mai le 90 i le 98% o lauulu ua i luga o le faʻatulagaina, o se faʻatapulaʻaina le faʻapitoa e saunia i luga o lauulu fou. Mo le silafia atili e uiga ile falemaʻi, tekonolosi ma taualumaga mo lauulu toe faʻafoi HFE, faʻamolemole asiasi ile www.hfe-hfe.ru.

    Laisene mo galuega faafomai Nu LO-77-01-011167 aso Oketopa 29, 2015 na tuuina mai e le Moscow Department of Health.

    Lauulu

    I le olaga atoa o le tagata, e masani ona suia lauulu. Mo le aso, o se tagata leiloa lauulu 40-100 lauulu. I le taimi o maitaga, faapea foi i le tautotogo ma le tautoulu, sili atu lauulu e ono paʻu ese.

    E manatu masani aʻo le 15% o le laulu e paʻu'ū ae o le totoe 85% o loʻo i ai i le ala tuputupu aʻe. Faatasi ai ma lenei faʻatusatusaga, o lauulu e tupu e le mafai ona vaaia mo se tagata, ae o le aʻafia o le tele o mea e mafai ona suia tele le tulaga.

    Lauulu ufiufi uma le tino o le tagata, seʻi vagana ai alofilima, alofivae, ma vaega o kenera.

    O lauulu e vaevaeina i ni vaega se tolu:

    • ulu
    • tino (fanafanua),
    • tuputupu ae ina ua matua.

    O lauulu o le ulu e pei o isi siama. E matua manifinifi le auvae ma e masani lava ona le lanu.

    O le tolu ituaiga e ola faataamilo i itupa, i lalo o vaega o keti ma (i alii) luga o foliga. O lo latou tuputupu aʻe e faʻamoemoeina i le itupa o aliʻi faʻatinoina o loʻo gaosia i le vaitaimi o le matua o uma itupa.

    Ole aofaʻi o lauulu ile tino e faʻalagolago i le tagata ia, ae i le averesi e uiga ile 100,000 lauulu.

    Lauulu tuputupu ae

    O lauulu e aofia ai keratin, o se ituaiga o polotini, ma tupu mai le folikel i le paʻu. O nei papalagi uma e fausia mai i le fananau mai, ma i se taimi mulimuli ane o isi e le o fausia. O le aʻa o le lauulu e na o le pau le vaega ola: e tupu ma tulei i le oti oti o laulu mai le paʻu.

    O le tuputupu aʻe o lauulu e taamilosaga, sosoo ai ma se moe i le taimi e pa'ū ai lauulu. Ma tupu laʻau fou i lenei nofoaga.

    I le tagata matua, luga o le ulu, o le tuputupu ae vaega umi e uiga i 3 tausaga, ma le malologa vaega e 3 masina. Lauulu tuputupu aʻe i le tino atoa tupu tupu le tutusa, ma tulaga eseese. O le umi o le lauulu i luga o le ulu e seasea lava sili atu nai lo le mita.

    Androgenetic lauulu leiloa (androgenetic)

    O lenei masani masani o lauulu lauulu e sili atu taatele i alii nai lo tamaitai. I alii, e lauiloa o le male pattern baldness. Androgenetic alopecia mafai ona amata i oʻo i le taʻi 14 tausaga le matua. Ma i tausaga, i 50 pasene o alii luga o 50, leai se lauulu ua uma ona matauina i le lavalava mata.

    I lenei tulaga, matou te tosina lou mafaufau i se mea taua tele - androgenetic alopecia i alii, e masani lava e fesoʻotaʻi ma mea nei:

    • faʻamaʻi o le fatu
    • toto maualuga
    • prostatitis taimi
    • o le mai suka
    • mamafa.

    Afai o le leiloa o lauulu e le taua tele mo oe e alu i le fomaʻi, ona tatau lea ona e taufetuli i le fomaʻi e uiga i luga o faʻamaʻi.

    E tatau ona iloa e fafine o le androgenetic alopecia e ono faʻaalia ai le latent polycystic ovary syndrome (PCOS). I le isi itu, PCOS o loʻo iloga o se faʻapaleni o le hormonal, lea e tau atu i tulaga nei:

    • e le tutusa taimi
    • fuafua,
    • silia tino o lauulu (hirsutism),
    • maua le mamafa.

    I le uluaʻi faʻailoga o le paʻu lauulu tumau, fafine e tatau ona feutagai uma ma se gynecologist ma se trichologist.

    Alopecia ola

    Alopecia areata afaina ai tagata o soʻo se tausaga, o le tele o taimi o tamaiti ma talavou, o itupa uma, e eseese tagatanuu ma i le lalolagi atoa. Faʻamolemole ia matau o focal alopecia e le o se faʻamaʻi pipisi, ma e masani ona tupu i tagata soifua maloloina.

    I le taimi lava lea e tasi, e faʻamautu ai le maualuga ole faʻafitauli o faʻamaʻi i lalo ole alopecia.

    • atopic eczema
    • sela mata,
    • afaina ai le rhinitis
    • thyroid disease (Hashimoto's tiroiditis),
    • vitiligo
    • rheumatoid gugu,
    • Faiga lupus erythematosus.

    Faatasi ai ma le alopecia faʻapitoa, e tasi pe sili atu foʻi le 'sulu' o le pulu faʻafuaseʻi na faʻaalia, lamolemole i le tago mai pe leai foi ma se mea e masani ai.

    Le tele o taimi, focal alopecia e maua i luga o le ulu, ae mafai ona afaina ai fulufulu mata, fulu mata ma le ava.Ae ui i lea, o alopecia faʻapitoa e seasea agaʻi atu i le totalis alopecia - atoatoa le valea.

    Focal alopecia mafai ona taulimaina. E manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi o le trichologist, ia i ai le onosaʻi ma ia faʻatinoina faʻamalosi fomaʻi. O faʻaiuga, ma le le masani ai lava, e manino - o le laulu e toe foʻi i lona tulaga masani.

    Faigofie lau suʻega lauulu

    Ina ia e iloaina e fetaui lelei mea uma i lou lauulu, faia se faigofie lauulu lauulu suʻega. Ina ia faia lenei mea, iloilo lelei lau lauulu leiloa. A leai se pouliuli ato i lona pito - e leai se mafuaʻaga popolega. Afai ei ai se taga, ona fai lea o lenei mea faʻataʻitaʻi: aua le fufuluina lou lauulu mo le tolu aso, ona e toso mai lea o se laulu o laulu e tupu i le pito i luga o le ulu ma malumalu. Afai o taimi uma pe a maeʻa se faʻataʻitaʻiga, e sili atu i le lima lauulu na totoe i lou lima, o lona uiga o loʻo ia te oe se faʻataʻitaʻiga ma e tatau ona e sailia le mafuaʻaga o lauulu leiloa.

    1. Le lava le puipuiga

    Lauulu leiloa o fafine e mafai ona mafua mai i le leiloa o le puipuia. E masani ona tupu lenei mea pe a vaivai le tino pe a galue i "faʻavave tele." O lea, e toʻatele fafine na maitauina le leiloa o lauulu pe a uma ona fanau pe a faʻasusu. I se faʻaopopoga, o taimi e masani ai ona manava pe sili atu le malulu o le malulu (faʻamaʻi) faʻamaʻi e mafai foi ona mafua ai le pulu. Lenei mafai foi mafua ai lauulu lauulu i alii.

    Fautuaga:

    E mafai ona tau. Talanoa i lau fomaʻi pe oa vailaʻau e tatau ona e faia e faʻafou le puipuiga. Aua le faʻamaeaina oe lava i taumafa, e sili le alu i totonu mo taʻaloga. O le a fesoasoani lea ia faamalosia le tino ma aveese ese ma le malulu. Tuu uma taumafanafana i le sami, i le mea o le a vevela le tino ma maua ai lava vitamini D.

    2. Le lava le uʻamea i le tino

    Ole le lava o se uʻamea ile tino o fafine e mafai ona tupu ona o le maʻi o le toto ile taimi o "aso faigata" ole faʻaaoga o ni mea fou. Ole faʻavavevave ole matelaina, o le mea lea e tupu - anemia, fia moe, vaivai tele - o nei faʻailoga uma ole uʻamea ole tino.

    Fautuaga:

    Mo le toe faʻaleleia ma le faʻagaioia o galuega a le papala, e manaʻomia le toe faʻatumu o le paleni uʻamea i le tino. E mafai ona inu vai taumafa o vitamini, faʻapea foi ma le 'ai meaai uʻamea e i ai. E aofia ai: ate, iʻa ma aano o manu (povi), fuamoa fuamoa, rye falaoa, cereals (soba, oatmeal), uʻamea e aofia ai suavai (apu, rimoni).

    3. Tali atu i vailaʻau

    "E tasi le fofo - o le tasi le pipisi!" - fai mai se lauiloa tala. Tele vailaʻau o lenei aafiaga i luga o le ulu ma le lauluulu. Le sili ona ogaoga o nei o chemotherapy (faatonuina mo togafitiga kanesa). Ae le gata i lea, ae le gata i lea auala tetele, e mafua ai le puluʻi i aliʻi ma tamaʻitaʻi. Ole fualaau ile maualuga ole toto, o isi vailaʻau e fananau mai ai, nisi vailaʻau, antidepressants, diuretics, ma aspirin masani i tagata uma, e oʻo atu ai foi i ni faʻafitauli leaga.

    Le mea e fai

    O le taimi lava e maeʻa le ala o togafitiga, o le lauulu lauulu o le a toe fuatai (vagana ai i tulaga o le sili atu ogaoga ala o le faamai, mo se faataitaiga, kanesa kanesa). Peitai, e le talafeagai lenei mea. I nisi o gasegase kanesa, ua toe maua atoa le lauulu. Taofi le aveina o fualaau e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi.

    4. Faʻalavelave i le maualuga o le hormonal, chemotherapy ma le faʻaaogaina o fualaau eseese hormonal

    O le mafuaʻaga o lauulu leiloa i fafine e mafai ona avea ma tulaga faaletonu hormonal. Hormones, pe sili atu foi, latou le paleni, aafia ai le lauulu ulu. Mo tamaʻitaʻi, o le tele o le male sex hormone hormone testosterone e mafai ona mafua ai nei faaletonu. E masani lava, e tupu lenei mea pe a amata se teine ​​faʻafeusuaiga i le vaitaimi pe a uma le maʻitaga ma le fanauina o fanau, i le taimi o menopause.I se faʻaopopoga, o faʻalavelave o le endocrine system poʻo le diabetes mellitus e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le faʻamaʻi.

    Fautuaga:

    Asiasi i le endocrinologist, siaki le thyroid gland, faia suega toto mo hormones ma biochemistry. A maeʻa ona feutagai se fomaʻi, o le a mafai ona e inu fualaau e le gata e laveaʻiina oe mai lauulu leiloa, ae e fesoasoani foi i lau endocrine faiga. Ole ala ole togafitiga e masani lava ile 2-3 vaiaso (oʻo ile 24 aso).

    5. Eseese faʻamaʻi pipisi o le papala

    O faʻamaʻi pipisi ile ulu e pei ole seborrhea ma le dermatitis e mafua ai le pa'ū oleulu. O mafuaʻaga o le dermatitis e mafai ona avea o ni fafo fafo pathogens ma totonu o le tulaga o le tino atoa, mo se faʻataʻitaʻiga, aʻafiaga teteʻe.

    Faʻafefea ona puipuia le paʻu o lauulu?

    Talanoa i lau fomaʻi e iloa ai le mafuaʻaga o lenei po o lena ituaiga o dermatitis. Lenei, paga lea, e le o fesoasoani uma mo ie o le ulu, poo le mutia. Muamua e manaʻomia le faʻamaloloina o le faʻamaʻi.

    6. Le lava le faʻatagaina o le toto i fulufulu ma le ulu

    O le tutusa taua o mafuaʻaga o lauulu le lava le lava sapalai toto i ipu o le ulu. O le mafuaʻaga o lenei soli tulafono atonu o ni maʻi lautele (cardiovascular, osteochondrosis), faʻapea foi ma le masani ona faʻaaogaina o meainu caffeinated: kofe, malosi ti. I lalo o le aafiaga o nei meainu, vaʻa vaiti vaiti. Ma le faʻaopopo, ole faʻaaogaina tele o le 'ava malosi (cognac) e afaina ai foʻi le ulu.

    Le mea e fai

    Faʻatapulaʻa oe i le 1-2 ipu kofe i le aso. Ia inu uma au meaʻai i lau taumafataga. Alu i totonu mo taʻaloga, "faʻavaivaia" le le gaoia olaga ma isi gaioiga, alu mo se savaliga i aso uma, ma malolo i le tele e mafai ai.

    7. E le lava saturated vitamini ma minerale

    E masani lava ona mafua ai le leiloa o lauulu o le le lava o vaega elemene ma vitamini, e sili ona maaleale i le spring spring hypervitaminosis (vitamini le lava). I se faʻaopopoga, o le masani ona faʻaaogaina o le ava malosi ma le masaniga o le ulaula e "mu" vaega o vitamini, e fesoasoani i le tino faʻasaga i le onā.

    Fautuaga:

    Ave se vitamini complex i le tautotogo, pe a uma ona feutagai ma lau fofo. Taumafa foʻi i fualaʻau fou ma fualaʻau. E mafai ona faʻaopoopoina lau taumafataga i nisi o vaega elemene. Manatua o le tino maloloina na foai mai e le sili ona maoaʻe lona lauulu, matagofie, maaleale fao.

    8. Taunuuga o le mafatiaga

    E tele taimi e paʻu'ū ai lauulu i mafatiaga faifai pea i le galuega poo le fale. E i ai le aoga o le teʻa laitiiti, e pei o le "muamua folo" ua uma ona faʻaalia. O le mea moni, afai o le popolega e faʻapopoleina, ona le toe faaleleia lea o le a le umi. Ae afai o faʻafitauli ua uma ona suia i se "mea masani", ona matua vaʻai ai lea o vaʻai le ulu, e matele lava le faʻasolosolo o le toto, ma amata ona amata ona paʻuʻu le laulu.

    Fautuaga:

    E le manaʻomia le inu vailaʻau. Ua lava na inu vai i le mint ma le lemon balm. I se tulaga lautele, herbal infusions malu, malolo. E mafai ona e faʻamamago i mea faʻapipiʻi mai moto ma le chamomile herbs. E fautuaina lava le lava o le moe pe a maeʻa galuega, aua o le faifai pea o le vaivai e toe tupu ai le popole.

    9. Ole aafiaga ole siosiomaga filogia male ogaoga ole sauaina

    Le tulaga o le lauulu e mafai foi ona afaina i le siosiomaga tulaga i le itulagi. Vaʻalele a le ea, o le faʻateleina o le tulaga o faʻalogo i tua, o timuga eseese faʻapea le le talafeagai ma le le talafeagai ona taumafa - o nei mea uma e aʻafia ai le soifua maloloina e le gata i le lauulu, ae o le tino atoa.

    Fautuaga:

    O le auala sili e seʻi sulu atu i se siʻosiʻomaga sili ona siosiomaga nofoaga. Afai e le mafai lea mea, e tatau ona tausia le tino i mea mama, e aloese ai mai faʻafitauli ma mea e tupu faʻamaʻi, ina ia mafai ai ona faigofie ona e tagofia le leaga aʻafiaga o le siosiomaga.

    Matua Lauulu Matua: Mafuaaga

    O le leiloa o lauulu o se faʻailoga lea e faʻailo ai se tulaga le lelei o le soifua maloloina o tagata.

    O mafuaaga pe a amata ona paʻu malosi lauulu pa'ū ese e ese. O le mafuaʻaga e mafai ona nana i totonu o le tino, pe o se mea mai fafo o aafiaga.

    • tupuaga o le gafa - le i ai o aiga na mafatia mai i le pala,
    • anemia, poʻo ua le lava uʻamea - faʻaalia ia lava pe a uma le toto poʻo mai le le paleni o meaʻai,

    • faʻaletonu hormonal - faʻamaʻi o le tiroid gland, o le i ai o le faʻateleina o le testosterone i fafine i le taimi o maitaga ma faʻasusu, faʻapea foi ma le taimi o aveina hormonal contraceptives,
    • le i ai o kanesa ma o auga o latou togafitiga - faʻaauau pea chemotherapy toetoe lava masani ona taitai atu ai i lauulu, pe a uma le togafitiga, e mafai ona toe manuia le lauulu,
    • faʻamaʻi o le gastrointestinal tract - gastritis, dysbiosis, colitis, gastric papala,
    • tali atu ile inu fualaau - aveina aspirin, diuretics ma steroid fualaau,

    • faʻamaʻi pipisi - faʻamaʻi o le itema ole manava o faʻamaʻi, faʻamaʻi o le gutu gutu, seborrhea, faʻamaʻi fungal,
    • le lelei le sapalai o le toto i le uluulu - le ava malosi ma le tapaa, malosi lauti ma kofe, o le i ai o cardiovascular faamai ma osteochondrosis,
    • le lava o mea e maua aʻi meaola ma vitamini - o meaʻai e le paleni, le faʻaaogaina o le laʻititi o fualaʻau ma fualaʻau.

    • fesiuaʻi faʻafitauli - o loʻo i se tulaga faigata i le taimi e tasi pe mo se taimi umi,
    • le aafiaga o se osofaʻiga fafo siosiomaga - leaga tulaga siosiomaga, afaina i le susulu, timuga, o lo o tauaveina leaga vailaau elemene,

    • afaina faʻaleagaina i le maʻi i le ulu - fili le lalafi i fusi o pu, toso i totonu o se fusi malo,
    • le aofaʻiga o soʻona maualuga pe maualalo tau - savali i totonu o le malulu e aunoa ma se pulou, le masani ona faʻaaoga o 'ie ma lauulu faʻapipiʻi ma tulaga vevela maualuga,
    • tupu tuai o le tino

    • le lava le manava - moe faʻaletonu, le mataituina o le masani aso.

    E tele naua mafuaʻaga e amata ai ona manifinifi le laulu, ma e matua eseese lava e manaʻomia ona faia le suʻesuʻega e le au faʻapitoa e faʻatuina latou.

    Le mea e amata ai togafitiga

    Muamua, e tatau ona e faʻaalia le mafuaʻaga ua ala ai ona avatu e le tino se faʻailoga i le lauulu.

    Ina ia iloa ai le mafuaaga o lauulu leiloa, e tatau ona e asia se fomaʻi faʻapitoa, ae leʻo se tasi.

    E tatau ona e amata togafitiga i se asiasiga i se fomai, dermatologist, endocrinologist ma trichologist - o se fulufulu faʻapitoa.

    Naʻo latou o le a latou talavai ia vailaʻau e fesoasoani e taofi le leiloa o lauulu.

    Ae ui i lea, ona o le mea moni o lau olaga e aʻafia ai foʻi le laulu, muamua e tatau ona e:

    • tuu le inu 'ava malosi ma oloa tapaa,
    • faatapulaa le taumafaina o kofe ma malosi lauti,

    • sui le meaʻai - aofia ai ma isi fualaʻau ma fualaʻau, mea taumafa susu, meaola i le meaʻai. Aloese mai taumafa e faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o le faʻaogaina o se vaega o meaʻai. Aloese mai faʻafuaseʻi leiloa mamafa, faʻaititia le mamafa lamolemole ma faasolosolo malie,
    • tausisi i le pulega o le aso - aofia ai po mataala, 'ai taimi ma atoatoa,

    • aloese mai tulaga faigata
    • faʻaaoga fulufulu tagata ma faʻataʻavale uʻamea le laʻititi a mafai,
    • Aua le faʻatamala e fai se pulou ile tau malulu
    • faia se ala o vitamini togafitiga,

    • sui le fusi i le puaʻa mo se sili atu lauulu lauulu,
    • faia se maso ulu.

    Leai se mea e te vaʻai ai mo fofo sili ona lelei mo le leiloa lauulu - e leai se tasi faʻatonuga. E tatau ona e faʻatinoina faʻalelei le soifua maloloina ma suʻe le mafuaʻaga e te lamatia ai lou pala.

    Faʻasolosolo lauulu leiloa: foliga

    Faʻasolosolo lauulu ulu e iloga i le nofouta i dihydrotestosterone. I le 95% pasene, lauulu leiloa i fafine tupu tonu lava mo lenei mafuaaga.

    O le tulaga uiga ese o le tulaʻi le tupu tulaʻi vave - ua maeʻa 2-3 masina mai le amataga o le faʻagasologa, e mafai ona e maʻimau atoa lauulu, pe a fai e te le faia togafitiga ile taimi.

    O le iʻuga o le a toetoe a leai atoa le laulu, pe a seasea ma manifinifi lauulu tumau i luga o le ulu e ala i le paʻu paers - le mea e taʻua o le "ma-Delelion aafiaga" aliali mai.

    Faaiuga o le diffuse prolapse e faigofie. E i ai 3 fua aofaʻi tuʻufaʻatasia faʻatasia i le fua o le Ludwig:

    • l - mamanuina, po o le ituaiga o fasi - muamua na faʻailoa mai se paʻu pulu foliga, e faʻasolosolo ona tupu,
    • O - faafaatusa, po o se faamoega - vave ona avea ma foliga o se faamoega,

    • le androgenetic ituaiga o le sili sili ona lamatia ma ogaoga o le tulaga, iloga i le leai o lauulu i luga o le pale.

    I le muamua faailoga, e manaʻomia vave se apili i se trichologist e faatonuina se togafitiga talafeagai. Naʻo se tagata faʻapitoa o le a mafai ona faʻatautaia le auala saʻo o togafitiga, e aofia ai:

    • faagasologa taofi
    • faaitiitia le lagonaina o le lauulu i le dihydrotestosterone,
    • toefuataiga o lauulu soo.

    Aua neʻi e togafitia oe lava ma aua le faʻafiafiaina le faʻamoemoe o le faʻaaogaina faapitoa o tagata poʻo fofo fale e fesoasoani ia te oe.

    Na o le lavelave togafitiga ma le faʻaaogaina o vailaʻau, o le faʻaaogaina o physiotherapeutic metotia o le a aoga i le talatala o lauulu.

    Hormonal lauulu gau

    Tagata tomai faapitoa iloga i le va o le le tumau ma pathological leiloa o lauulu ona o suiga i le maualuga hormone, lea e tali atu le tino ma le leiloa lauulu. O mafuaʻaga o suiga i le tulaga hormonal i le fafine o le tino o:

    • tataʻi
    • maitaga ma faʻasusu,

    • afaina o le ovarian,
    • adrenal faaletonu,
    • gasegase o le thyroid,
    • aveina hormonal fualaau,
    • popolega.

    Ole taimi o le maeʻa o le tino e masani ona muta i le malulu ole laulu. Ae o se tulaga le tumau lenei, ma e manaʻomia le lagolago togafitiga iinei.

    O le tulaga e sili atu ona faigata ma isi mataupu - na o se fomaʻi e mafai ona iloa le togafitiga o lauulu i le i ai o le hormonal le paleni, talu ai o le faigata e taoto i le faʻailoaina o le maʻi ma le filifilia o le auala e togafitia ai.

    Fofo Aiga mo le Baldness

    I nisi o tulaga, fofo vailaʻau mo le leiloa lauulu, o lo o iai le sulfur, sua o le garlic, anion, salicylic acid, aloe, valerian, prednisolone, minoxidil, fesoasoani.

    Peitaʻi o lo latou tofi o le aia tatau lea a se faʻapitoa. E mafai ona e fesoasoani i le faʻagasologa o togafitiga, faʻaaogaina se tasi poʻo se isi fofo tagata o se faʻaopopo fualaau.

    I le avea ai o se vaega o matapulepule eseese, shampoos, oona mo lauulu toe, o loʻo i ai vaega e mafai ona maua i le atunuʻu poʻo le paka fua.

    O lo latou gaioiga e faʻatatau i le faʻaopopo atili o meaʻai o le ulu, e faʻapea foʻi ona faʻamalosia ai le toto i le faʻatupuina o le ita.

    E masani ona maua i uu se vaega e pei o le burdock root. I le fale, ua fautuaina e fai se paʻu o le faʻaaogaina e avea ma se fesoasoani fufulu.

    Faʻasusu le burdock root seia faʻamalosi, ona tuu lea e palu. Fesoasoani mai lauulu leiloa decoction o nettles po o le mama.

    Ina ia faʻaleleia atili le toto, e i ai ni nai faigofie faigofie:

    • tui ni nai ula vali seia uma le gaʻo. Faʻaopopo se fualaʻau o le fualaʻau, ona faʻaosoina lea ile ulu. Lulu ile ulu mo le 2 itula, ona fufulu mama lea ile faʻamamalu. Faʻalua i le vaiaso ona lava e faʻamalosi ai le toto,

    • oomi le sua mai le aniani, muamua salu lapisi ole ulu. Faapaʻu i le maʻi i le isi aso uma. Afai e te fefe i le soʻona faʻamamaina, faʻamama le sua i vai faʻafefe masani. Tuu i luga o lou ulu mo se taimi umi, ona fufulu lelei lea o lou lauulu,
    • faʻafefeteina le kesi i totonu o le vai mo le 20 minute, ia tuu e tuʻu atu mo se itula. O se pulu faʻamalosi e faʻamama ai lauulu uma, amata mai aʻa. E faʻaopopoi foi le moli auro,
    • meli poo burdock suauu e mafai ona faʻaopopo i le aniani sua - o le a maua ai le faʻaopopo faʻaopopo i le lauluulu.

    Manatua o soʻo se fulufulu paʻu e tatau ona malilie faʻatasi ma lau fomaʻi.

    Puipuia o le pala ina ua mavae 40 ma 50 tausaga: vitamini, massage ma o aso uma masani

    A i ai le matua, o lauulu laulu manifinifi toe manifinifi. Lenei ua mafua ona o le lautele faʻafitauli o le matuaina o le tino - lauulu lauulu faasolosolo maliu, le paʻu e le lava le sapalai toto. E le mafai ona faʻateʻa atoa lenei mea, ae e mafai ona e tolopo le faʻagaioiga e ala ile faia o taimi tatau.

    Puipuia o le pala e pei ona taua i lalo:

    1. vasega masani o vitamini togafitiga,
    2. le faʻaaogaina o masikulu mo fofo ma mea e fofo ai le aiga, o fua ia ua uma ona tuʻuina atu i luga - latou te faʻaleleia le solo i le toto ma fafagaina le ulu,
    3. fulufulu ulu - e faʻafesoʻotaʻi atoatoa toto o sapalai ile paʻu, faʻamalosia folau o lauulu,
    4. matauina le pulega o le aso - o le moe atoa fesoasoani faʻatulagaina se pusi tui,
    5. aloese mai tulaga faigata
    6. meaai atoa
    7. fai ma masani suʻesuʻega o fomaʻi, aemaise lava ile maualuga o hormone.

    O lenei auala fesoasoani e le gata i le faʻatuai i le leiloa o lauulu, ae ia faʻamauina foʻi le soifua maloloina lautele.

    Manatua, e sili atu le puipuia o le laulu nai lo le togafitia

    O le vave e amata ona e auai i ia profilaksis, o le umi le umi o le ae le i ai faʻailoga o le matua, e aofia ai pei o le leiloa o lauulu.

    Lauulu fausaga

    Ole tulaga ole porotini. I le loloto o le paʻu i le folikel, o se ato faʻapitoa, o se pulu laulu. Ole foliga o le folikel e fuafua mole pooʻo saʻo tuputupu aʻe o manoa.

    I le ogatotonu o lauulu o keratinized sela. Ole malosi ma le malosi ole curls ua fuafuaina e le vaega o cortical, e iai lanu lanu Melanin. O le lanu masani o lauulu e faʻamatalaina e ala i tuʻufaʻasolo poʻo suiga i le hormonal talaaga o le tino.

    O le pito i fafo mai e faʻatulagaina e palapala paʻu, latou te ufiufi le vaega o faʻataʻamilomilo pei o faʻamalama. Afai o le fua e ova ma tutusa, o le laulu laei e lamolemole ma susulu. I le tulaga o le faʻaleagaina o le natura poʻo vailaʻau o le tino, o flakes coalesce, lauulu e le mautonu, masigi, ma amata ona maʻaleʻale.

    E faʻatupu e le fatu lapoʻa se faʻaaliga i totonu o le folini, o le tipi e faʻapipiʻi i le uʻamea, ma le lauulu e pupula ma susulu. O le gaʻo gaʻoa ua fufulu ese i le taimi o fufuluina, ae o le a vave faʻafuaseʻi toe malosi masani.

    Afai e tumau pea ona mama ia mama, iila, aua le magaugofie mo le 3-4 aso i se laina, o le mea e tausi ai lauulu o le fale ua filifilia saʻo.

    Fofo togafitiga mo le lauulu leiloa

    Foliga vai mo togafitiga lauulu e matua aoga ma maua ai le tele o itu lelei - o le mafai lea ona ulufale atu i tagata taʻitoʻatasi, le leai o se contraindications, le faigofie ma le faigofie o sauniuniga.

    Ae e te leʻi faia i le togafitiga o lauulu leiloa ma fofo tagata, asiasi i le endocrinologist, immunologist, psychotherapist, ma pe a na o oe o soifua maloloina, amata le togafitiga lotoifale.

    Moli e teteʻe i lauulu le mautonu

    I le avea ai o se tulafono, o se mea lelei mo lauulu lauulu e aofia ai vaega masani ma vitamini, ma o loʻo faʻamanuia foʻi i suauʻu ma gaʻo gaʻo, talu ai na o nei vaega e aʻafia lauulu ulu. Afai ua leva ona e vaʻavaʻai i tua tuputupu ae ma pa'ū lauulu mo se taimi umi, ona firming shampoo o le a avea ma ou faaola.

    Schwarzkopf

    Vaega: Echinacea (e taua foi o le elixir o talavou), taurine - o se mea e ola ai paiolo, amino acid ma carnitic acid - e tatau mo metabolism gaʻo.

    Vaega: bio-auro, silika porotini ma keratin, e faʻamalosia ma tausia lelei le folikel, toe faʻaleleia atili ma puipuia le lauulu mai mea leaga. O le "Biogold" e maua mai ai lauulu suluulu, susulu, maila, malulu, mautu ma malosi. E fufulu ma faʻamalulu lelei lauulu. Faamalosia tisu o siomia ai lauulu. Faatoagaina maloloina soifua maloloina lauulu. Puipuia le lauulu lauulu ma fesoasoani e aloese mai le laulu lauulu.

    Vaega: zinc pyrithione - e iai le faʻamalologa i luga o le ulu, fasioti le taliga e faʻatupu ai le susu, porotini silika - toe faʻatumauina le lauulu, maua ai le faʻapalepale, aveese le malulu o le lauulu ma tumau ai le susu, kafeinina - o se faʻaoga mo le tulaga o le ulu, ua i ai se puipuiga , fagu laʻau mai le vailaau - faaleleia le toto i totonu o vaʻai o le ulu. "Biocon" faʻatelevaveina lauulu tuputupu ae ma puipuia le mamafa o lauulu leiloa.

    Vaega: collagen, panthenol, silika porotini, fuainumera o millet auro, keratin, vitamini B5 ma H, otootoga o chamomile, fugalaʻau linden, yarrow, immortelle, passiflora ma St.John's wort. Migliorin faʻamamaina ma le faʻaeteete le malulu o lauulu, e le faʻaleagaina le lauulu laʻau ma sela e faʻateleina le tuputupu ae.

    Vaega: aminexil - o le ulu malu e faamaluluina, folo lauulu ua faamalosia, lauulu tuputupu ae, faaosofia lauulu toto, vevela vai saturated ma minerale e faamaloloina le paʻu ma fafagaina ai, amino acids ma vitamini PP, B5 ma B6. Vichy tolopoina le soifua matua ma le faʻamaloloina o filifili.

    Vaega: gaioiga malosi o saito porotini, o vaega o arnica ma rosemary, faapea foi glycogen, mafua ai ona faʻamalosia o le tuputupu ae ma faʻamalosia o lauulu o loʻo faʻatinoina. O le "Fitoval" o se fofo lelei mo tagata oe ua amata ona leiloa le ulu i luga o latou ulu.

    Faʻamaʻi

    Afai e tupu se faʻamaʻi i se fafine, lauulu, paʻu ma fao muamua na mafatia. O le mea lea, ina ia faʻaumatia ai le lauulu lauulu, e manaʻomia le fofo o le faʻamaʻi na mafua ai le leiloa o lauulu. Ma mo lenei e tatau ona e vaai se fomaʻi.

    Faʻamaʻi e mafai ona mafua ai le laulu o fafine i:

    • gastritis
    • dysbiosis totoga,
    • enteritis
    • siama
    • kolitis
    • leai se aoga
    • o lou faʻapitoa i lou mafaufau
    • onkologi.

    Lelei lauulu lauulu

    I le male, lauulu leiloa i fafine e mafai ona fesoʻotaʻi ma le le lelei tausiga o lauulu:

    • masani ona fufuluina lauulu
    • faʻaaogaina se laupepa le talafeagai
    • geli ma fulufulu lauulu,
    • faʻaaogaina o se fulufulu lauulu,
    • Perm,
    • valiina o laulu ma solofanua,
    • faʻaaogaina o se selu ma malo ai nifo.

    E tatau ona manatua o mea teuteu mo lauulu e sili ona faatauina mai i fale talavai, ma pe a faʻaaoga, mulimuli i faʻatonuga.

    Mafuaʻaga o le ogaoga lauulu leiloa o fafine

    O le ogaoga ole paʻu o tamaʻitaʻi i fafine e mafai ona fesoʻotaʻi ma maʻitaga ma taimi o maʻumau. E masani lava i le taimi o maitaga, e maua ai le laulu mafiafia ma pupula ona o le taumafa i mea ai. I le vaitau o maʻi, o le aofaʻi o lauulu e agaʻi atu i le taimi aʻo leʻi maʻitaga e ala i le leiloa atu o lauulu. I lalo ifo o le tausaga, o le fuainumera o mataua e tatau ona faʻalauteleina, afai e leʻi tupu lea mea, e tatau ona e vaai se fomaʻi.

    I se faʻaopopoga, ogaoga le leiloa o lauulu i fafine e mafai ona mafua mai i mea nei:

    • o le vaitaimi e inu ai fualaau
    • soona galue
    • mafatiaga
    • insomnia
    • le lava vitamini i le tino,
    • vaitau - i le tautoulu ma le taumalulu sili lauulu e pa'ū.

    Isi mafuaaga o ogaoga alopecia o:

    Togafitiga o Fulufulu Fulufulu mo Fafine

    Afai na e matauina ua tele naua lauulu i luga o le selu, talanoa i se trichologist e iloa le mafuaaga ma iloa ai le ala o togafitiga.A filifilia se togafitiga talafeagai, o le taunuuga o le a maitauina na o le 2-3 masina, talu ai lauulu toe faaleleia e tele lava le taimi e pei o lona leaga.

    Ina ia taofia laulu leiloa i fafine, e tatau

    • aloese mai le popole
    • tausi lelei lau lauulu,
    • fulufulu lauulu masani lava
    • faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o lauulu masini,
    • faʻaaoga vali saogalemu
    • mataituina mea taumafa
    • ave vitamini.

    E mafai foi ona e faia maso mo le papala, lea e fesoasoani e faʻaleleia le solo i le toto ma le tafe atu o meaʻai i le laulu.

    Togafitiga e tatau ona faia ma le malamalama lelei, tuʻufaʻatasia taualumaga nei:

    • fulufulu ulu, e faʻaleleia ai le toto toto i lauulu ulu,
    • ave vitamini b
    • faʻaaoga oloa faapitoa o fale talavai.

    I se faaopoopoga, fafagaina lauulu lau fesoasoani mo togafitiga ma le puipuia:

    Tupu

    Afai e vave le iloa e le tama lona lauulu, e feagai foi lona atalii ma le mea lava e tasi.

    O le matua o le tagata matua, o le itiiti ifo hormones e gaosia e ia, lea e nafa ma lona lauulu.

    A ulaula, e iai le faʻaletonu i le toto sapalai atu i lauulu lauulu, ona o latou na faasolosolo malie ona paʻu, ma le lauulu taofi taofi tuputupu ae masani.

    Le lava o taua taua vaega ma vitamini i meaai

    O le tele o tagata o le itupa malosi sili e fiafia e 'ai meaai vave-meaai i luga o le taimi, masani ai le taumafaina fualaau faisua, fualaau aina, eseese sour-susu oloa.

    • Faʻanoanoa ma mafaufauga loloto.
    • Eseese faʻamaʻi.
    • Metabolic faamai, endocrine pathology.
    • Hormonal faʻalavelave.
    • Lelei lauulu lauulu.
    • Faaiʻuga faʻamaʻi (Down syndrome).
    • Faumiumi i nisi faʻamaʻi faʻamaʻi (lupus erythematosus).

    Faʻafefea ona taofia le atinaʻeina o lauulu leiloa

    Lauulu leiloa mafai ona avea ma faʻailoga o se tele o faʻamaʻi, o le mea lea, e taofi ai le gaioiga, o le mea muamua e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia se fomaʻi faʻapitoa. O le Trichologist o se fomaʻi na togafitia lauulu. Ina ia faia le saʻo faʻaiʻuga ma fautuaina togafitiga, o le a ia faatonuina ni suʻesuʻega faʻailoga eseese:

    Fafine mafuaʻaga o lauulu leiloa

    Le manaʻomia togafitiga poʻo vailaau poʻo fofo togafitiga e le manaʻomia pe a fai o le tulaga o le hormonal talaaga. I le le mautonu, o le lauulu e tele ina le masani ai pe, faʻapea foi, lauulu tuputupu ae aliali i nofoaga e le tatau ona, le sebaceous glands ua afaina, o le leo e le matuia.

    I le taimi o maitaga, o le fafine fafine ua faateleina hormon hormone estrogen, o le mea lea, le faʻaaogaina o matapulepule ma isi auala e faʻamalosia ai le lauulu e le manaʻomia - le lauulu e mafiafia ma ola maloloina.

    A uma ona fanauina, o le hormonal talaʻaga toe foʻi mai i le masani ai, lea na avea ma mafuaʻaga mo le faʻaititia o uila. Lauulu leiloa mafai ona tumau mai i ni masina i le tausaga, o lenei faiga e manatu masani. E mafai ona e liliu i masalosaloga ma atugaluga. endocrinologist, suʻesuʻe le laʻau o le thyroid gland - i le taimi o le maʻitaga sa tatau ona ia galue mo ni tino se lua, faia se suega toto mo hormone.

    O nisi fafine ma i ai o le teteʻe i suiga o hormonal ua talitonuina o le laulu e faʻamalosia le faʻaaogaina o vailaʻau tuʻutuʻu - talu ai na maitauina pe a e teena i latou ina ua mavae ni nai vaiaso po o masina, tupu matuia lauulu tupu.

    O le mea moni, hormonal contraceptives sili atu ona taofiofia le tuputupu ae o lauulu nai lo le saofaga i lona tuputupu ae, o lenei meatotino ua faʻaaoga o se vaega o vailaʻau mo le soona tupu o lauulu.

    E aoga le feutanaʻi ma se fomaʻi, fesuiaʻi i le fananau o vailaʻau fananau ma se maualalo o Androgen index.

    Strands avea ma se mea e seasea ma se solia o le paleni o le feusuaiga hormones i fafine, faapea foi ma o se taunuuga o togafitiga ma hormonal fualaau faasaina.

    Ma le faʻaititia o le gaioiga o le sebaceous glands, o le lauulu leiloa le masani susulu, avea ma matutu ma maʻatiʻea, ma pa'ū. Afai e le faia ni mea, faʻafiafia foliga i luga o le laulu, e malepe gofie, lona pito vaeluaina (nodular atrophy - trichorexis).

    E matutuʻi le papala ona o le faʻaititia o le thyroid function i le taimi tataʻimago faʻatasi ai ma isi faʻailoga o lenei tausaga e faʻatatau i le matua - i le ulu, le fiafia, manava masuasua.

    Ole gaioiga ole sebaceous glands, o le mago ma le fusifusi ole paʻu e mafai ona faʻailo mai le leai o vitamini A ile tino.

    Tulafono mo le tausiga o lauulu i le fale

    Fufulu lau lauulu pe a talafeagai ai, o le autu autu o le tulaga o le filogia. E tatau ona faʻaaogaina le meafaigaluega i taimi uma.

    Faʻamalosia ma le toe maua o le lauulu fufulu ile vai malulu

    Vai vevela o faʻaosofia ai le sebaceous glands. Ina ia tausia ia uumi uʻumi, atonu e sili atu le mafanafana o le vai nai lo mago, ae le vevela i tulaga uma e lua.

    Fufulu loka naʻo i vai malulu.

    I le taimi o le fufuluina, aua le soʻona solia le lauulu malosi, ina ia aua neʻi faʻamalosiʻau le tatalaina ole sebum.

    O le faʻamamago e aʻafia ai le maʻimau - aua le faʻaaogaina se fulufulu tagata, aua le savali ma le pulou mo se taimi umi.

    A o le i alu e moe, faʻaeteete ma le faʻatautuina curls ina ia 'aveʻese ai toega o le styling oloa.

    Oloa ma Vitamini mo Lauulu leiloa

    I le tulaga o le strand thinning, e aoga le aofia ai i meaʻai meaʻai mo le tuputupu aʻe ma faʻamalosia o lauulu.

    I le le lava o uʻamea, lauulu e malepelepe, leiloa le susulu, paʻu i lalo, mamafa o le tino ona o le faʻaititia o le metabolic faʻatulagaina, paʻu ua mago ma sesega, "lele" i luma o mata, tiga le ulu, matapogia, tofo tofo mafai suia - e te manaʻo e 'ai chalk, omea, hemoglobin tulaga ua ova , o se malologa.

    Tele uʻamea ma e sili ona mitiia i meaʻai pei o povi, mamoe, pipi, ate, iʻa. O le elemene e iai foi pi, maso, mea fai fefete, koko, maukeni, fatu oka, fatuina, fagafao, Ierusalema artichoke.

    E manaʻomia Zinc mo lauulu tuputupu ae. Faailoga o le le lava o le leiloa le fiaai, anemia, alergi, sili atu le gaioiga, faaitiitia o le lelei o le vaai, laulaufaiva ma le paʻu o le membrane mukosa, lemu le faamaloloina o manua, fuafua ma le fuafua, faʻapipiʻi o fao, leiloa le lauulu, faavaivaia puipuiga, faapea foi ma le mafaufau ma le mafaufau.

    Tele zinc i oysters, brewer yeast, mushrooms, pumpkin seed, blueberries, koko, povi, moa, ate, fatugaʻo, fuamoa.

    E le gata o vitamini mo lauulu mai le leiloa fesoasoani e toe faʻafoʻi le malosi, ae o le aofia ai o 'apamemea-mauʻoa meaai i le meaʻai. O le vaega e taofi ai le puipuia o le manifinifi ma le manifinifi o lauulu, auai i le gaosia o le kolagen, lea e faʻagesegese ai le faʻatulagaina o maanuminumi ma lauulu sinasina. O le apamemea o loʻo iai nati, samala o le moa fuamoa fuamoa, ate, pi, meaola sami, sosola saito, pateta, aneto.

    O le aoga aoga o le 'apamemea e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le tele tele o le uliuli lauti, vitamini C, ma uʻamea sauniuniga.

    Amino acid cysteine ma le methionine talafeagai mo porotini synthesis i le tino keratinE aofia ai male lauulu. O loʻo iai le moa, povi, cod ate, fuamoa, cottage cheese, araisa, millet, oatmeal, peas.

    O le amino acid L-Arginine e faʻateleina ai le microcirculation, o le faʻaiuga o lea e maua ai e fulufulu le taumafa talafeagai meaai ma le toto. I se faʻaopopoga, o le lava o le sapalai o le amino acids fausia le mamafa, faʻaleleia atili le ola, fesoasoani faʻatupuina se uiga lelei, ma faʻaleleia le tulaga lelei o le ola feusuai. L-Arginine o lo oi ai nati, aano o manu, soya, araisa, oats.

    Lauulu leiloa manaomia vitamini:

    • A (pata, kulimi, moa fuamoa, povi ma iʻa o le sami, iʻa suauʻu, mumu ma moli fua ma fualaau faisua, pasili, tamato, zucchini, pi pi, sea buckthorn, rosehip, maukeni, apricot, peach),
    • C (kulupu fualaau aina, uliuli currants, kapisi, rosa pulou),
    • B1 (falaoa atoa saito, soya, pi),
    • B2 (ate, fatugaʻo, fefete, cottage cheese, almonds),
    • B3 (aano o manu, fatugaʻo, fatu, fuamoa, sisi, pateta, pi pi, tamato, kapisi, sate suauʻu, fefete o meaʻai),
    • B6 (ate, trout, halibut, herring, kacang, pi, faʻi, kismis),
    • B7 (ate, fatugaʻo, fuamoa fuamoa, susu, sisi, herring, kacang, maso, pateta, tamato, lanumeamata, kapeti, apu, moli, moli, faʻi),
    • B9, folic acid (kapisi, lanumeamata lanumeamata ma pi, beets, kapeti, tamato, oloa wholemeal, soba, oatmeal, fefete, meaʻai, sisi, sukalati),
    • E (papaʻe, pama, suauʻu saga, saito fatu, nati, lanumeamata).
    i mea o iai ↑

    Faiga fale e malolo ai le ulu

    • Faʻaaoga le kefir i le ulu i le faʻalua i vaiaso uma, fufulu ma vai mafanafana.

    • Saini 2.s. ti, 2.s. sinapi o le sinapi, yolk.

    Faaaoga i lauulu susu, fufulu pe a uma le afa itula.

    • Saini 3 vaega o le sinapi, 2 vaega o le sage, 2.s.l. sasaa le 500 ml o le vai pamu i le potu vevela, tausisi 20 minute.

    Tuʻu komipiuta i luga o le ulu mo le 15 minute e faʻaleleia atili ai le toto ma le paʻu.

    • O po uma mo le vaiaso rub le ti malosi ile ulu.

    Masima masima. Ma le mamago o le ulu ma le lauulu e leiloa, o le nei fesoasoani e fesoasoani i alii ma tamaitai:

    • E faʻapipiʻi i le ulu, maanuminumi masima laulau i moli gaosi mama mo le 10 minute, ona fufulu lea.

    Faʻaaoga le oloa faʻatasi i aso uma 10 aso.

    • Toso i luga mo 1 tsp. aniani aniani, cognac, burdock suauu, faapea foi ma moa keke.

    Talosaga mo le afa itula, fufulu. Faʻataʻitaʻi togafitiga paʻu e tasi i le vaiaso mo le lua i le tolu masina.

    • Toso i totonu o le ipu yogurt ma moa yolk.

    Paʻu le faʻavae ile lauulu, vaimama pe a uma le afa itula.

    Ina ia faʻamalosia lauulu leiloa faʻaaogaina masks ma castor ma burdock suauu:

    • Faʻatasi i le vaiaso, afa le itula aʻo le i fufuluina, faʻapena le faʻafefiloi o le ava malosi ma le suauʻu (burdock) suauu i totonu o le ulu.

    A maeʻa ni nai masina, o le tulaga o le lauulu o le a faʻaleleia.

    Ufimata o aniani, castor suauʻu, moa meli:

    • Maua le sua mai se laumei laititi, faʻaopopo le tutusa aofaʻi o castor suauu, moa keke, palu lelei.

    Faʻamumu le faʻavae ile 30 minute ae e leʻi fufuluina, afifi lou ulu ile ato ma le solo.

    Capsicum ufimata:

    • Fuga le pod o le oona mumu mumu, sasaa le afa o le vodka o le vodka, faifai pea i le vaiaso.

    Faʻasusu i le ulu mo le tolu aso i afiafi uma. Ona fufulu lou lauulu ma toe fai le pepa mumu mo le tolu aso.

    Masini suauu mumu

    • Manua lelei le tasi laʻititi pepa (foliga tutusa i le kapisi), tuu i totonu o se fagu tioata uliuli, sasaa ma le suauu olive lelei (Virgin olive suauu, Suauu taupou), tauanau 2-3 vaiaso i se mea pogisa, malu le nofoaga, ae le i le pusaaisa.

    Ole aofaʻi o le suauʻu e fuafua e le tagata lava ia - mai le 100 i le 250 ml. E mafai ona faʻaoso le 100 ml o le pepa ma faʻaopopo sina laʻau o le olive olive aʻo leʻi faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le pipii.

    Faapipii se ufimata i le ulu, ufiufi ma le ata tifaga, taofi mo le 1-2 itula, fufulu ma le solo mo lauulu uʻumi.

    Masini fulufulu mamoe:

    • Olo soba i totonu o se kofe masini meaʻai, i 3s. le tali falaoamata faʻaopopo 1s.l. sua o le sami buckthorn ma 1s.l. suavaia linden meli, palu lelei, palu i lauulu, ufiufi ulu ma komipiuta pepa, nonoa se sikafu, fufulu ma mafanafana vai i le taeao.

    Faatino le faiga i aso uma i le afiafi.

    Kombucha ufimata:

    • Massage 1-2 taimi i le vaiaso ma le tui o Kombucha, ona fufulu lea.
    i mea o iai ↑

    Nicotinic acid mo le ulu ulu

    Nicotinic acid - niacinVitamini B3, (PP) - auai i le faʻaavanoaina o gaioiga o le tino, faʻaleleia ai le toto toto, faʻalauteleina le toto i totonu o folini. O manaʻoga i aso uma o se tagata matua o le 15-20 mg.

    Ole vailaʻau e faʻaaoga naʻo mea ua faatonuina mai e le fomaʻi, ma ole mea e iʻu ai ile togafitia ole curls e mafai ona vavae ese mai mea e moʻomia.

    Evavevave lauulu ulu mafai ona ausia i le tasi vaetolu o mataupu, i le afa o mataupu o le a leai se taunuuga.

    A faʻaaoga le faʻavae, o le faʻagaioiga e mafai ona mafua ai le tele o le ita o le ulu ma tamatamailima, ogaoga le ulu. Masks mo lauulu tuputupu ae mai le nicotinic acid o loʻo taofia lava i totonu toto maualuga.

    Ina ia tupu uumi lauulu, o nisi e malilie e tumau i luga o faigata i luga, e tusa lava pe lamatia le soifua maloloina. Ma le talitonuga o le a latou i totonu o le tasi vaetolu o le laki, oe ua fesoasoani lenei metotia:

    • Fesili i le fale talavai mo ampoules o le nicotinic acid mo tui (i le tasi ampoule 1 ml o niacin). O mea e fai i le tasi, lua pe tolu ampoules e faʻaaoga i le uluulu. E mafai ona palu faatasi ma le aloe sua, propolis, soʻo se mea e le gaʻo. Sili pe a mama le ulu. A maeʻa ona faʻaaoga le pulupulu, e lagona le vevela.
    • Talosaga i isi aso uma mo le masina. O nisi maopopo vitamini B3 i aso uma - e le mafai ona i ai ni faʻamatalaga mautu mo lenei metotia o le oe lava togafiti, taʻitoʻatasi. I le filifili ai e faʻaaogaina le ufimata, e aoga le faʻatautaia o gaioiga i se tamai nofoaga e le masani ai.