Lauulu tuputupu ae

Fagu Suauu

E seasea ona ou faʻatauina le suauʻu gaosi ua maeʻa-faia, aua ou te manaʻo e faʻaaogaina le tele o suauʻu solo, poʻo le saunia o se suauʻu suauʻu aʻu, filifilia ma le faaeteete vaega mo le aoga.

Ae o le tulaga lea na ou le gata na manaʻo e faʻataʻitaʻi se fofo ua uma ona maeʻa, ae na ou tuliina foʻi i le aʻai atoa.

O lenei ua mafai ona maua suauʻu Sulsen ua faʻamalosia i soʻo se faletalavai i totonu o le taulaga, peitaʻi o le tausaga talu ai na faʻaalia e naʻo le tasi.

Na ou faatauina le suauu mo 173200 sili oi latou nei taufaʻafefe afe! o lona uiga, mo le 17 bel. olo nei poʻo le 9 tala.

Sa ou matuā maofa i le faʻatusatusaina o lenei suauu. O se tasi o itu taua o le suauʻu castor, ma pe a ou vaai i ai i se mea, ou te iloa o le fofo o le a aoga. Mo aʻu, castor suauu o sili fesoasoani sili e faʻavaveina lauulu tuputupu ae, faʻapea foʻi ma le tausisia o latou matagofie.

O le mafuaaga lena sa taua tele ai ia te au le sueina o lenei suauu i le tausaga talu ai.

E tele a matou vaitau ma ia ma ou te fia taʻu atu ia te oe mea e tatau ona fai ina ia mafai ai ona galue lenei suauʻu i le 100%.

Fautuaina mo le faʻaaogaina:

  • Ma le soʻona lemea puleina o lauulu.
  • Ma le maualalo le toe gaosia o le lauulu.
  • E toe faʻaola ma faʻateleina le laʻau.
  • E faaumiumi le taimi o toaga lauulu tuputupu ae (anagen).
  • Ina ia faʻatelevaveina lauulu ulu.

Vaaiga Vaʻaiga o Oloa:

Tufuina

Ua faʻaalia i 2 gagana:

E te iloa, o le siliʻaiga manaia lea faʻamatalaga ua ou vaʻaia. Mamafa. E vave lava ona iloa o le mea na faia e le "soʻo se mea," ae faʻapitoa faʻaleagaga ma mea uma o tului o loʻo faʻamamaina i luga o le afifiina.

Lenei, o vaega taua uma ma le faʻatonuga o latou gaioiga e faʻamatala, o loʻo tuʻuina mai fautuaga manino mo le faʻaaogaina ma ua otootoina tuaoi o la latou vasega, o loʻo tuʻuina mai ai le aia tatau i mea e le tatau ona faia.

E manaia pe a e feagai ma se matua ogaoga auala ile pisinisi.

E faʻatatau i le puipuiga, o le suauʻu faʻamoemoe e puipuia le pulou, o le a tuʻuina atu soʻo se liliuga ma, o le faʻaiuga, o le tatalaina auala.

I lalo o le tapuni o se faʻamanuiaga nozzle, ma e matua talafeagai e tufa le manaʻomia o le tele o le suauʻu i luga o le ulu.

Tumau faamoemoeina suauu ae e le ova. Afai e te fefe o le viscous castor suauu o le a poloka le atoa faʻasoasoaga gaioiga, ona e le o lea. E ala i le faifai pea, Sulsena suauu e faʻamanatu mai ia te aʻu le tele o le mama o le argan suauu faʻafefiloi ma se mataua o le olive. A talafeagai suavai ma malamalama malamalama e matua faigofie e tufatufa atu.

A o mo le faʻaaogaina, e vave ona mitiia i le taimi o le fofo, pe afai e te le alu mamao tele ma le aofaʻi.

Faʻavaeina

Ou te matua fiafia i le tuufaatasiga. Lelei saʻo. E fetaui lelei. O le tuufaatasiga o loʻo iai laʻu suauʻu sili ona ou fiafia i ai, ua ou iloa e aoga tele ona o lo latou malosi tele gaosi, lea, o le mea moni, e iloa ai le faʻavavevave o tuputupu aʻe mai latou faʻaaogaina.

Faʻafiafia fiafia i le i ai o le pepa. O ai semanu na te iloaina, ou te le fiafia i mea uma atonu o fefiloi o burdock suauu ma pepa. Ou te matua fiafia a o lenei ua iai ma laʻu pele pele, ua aliali mai se faʻaogaina talafeagai.

Maofa i le i ai o le mink fat. Ole mea na, ae ile taimi lena ou te leʻi feiloai ia te ia ose vaega o mea e teu ai lauulu. O le tala o le faʻafefea ona ou faʻatau paʻu gaʻo ma manaʻo e fai se faiʻesuʻega o lenei suauu o le a tumau pea leai.

Pau lava le mea e mafai ona pipiʻi ai o le leoleoina. Parabenchik. Ou te le manaʻo i ai pe a o mea ua faʻatatau i le paʻu mea e tutusa mea, ae i le tulaga lea ou te malamalama o loʻo faʻaopopo e puipuia ai le manogi o suauʻu, o le mea lea, lelei, o lea, mea o loʻo iai. I soo se tulaga, o le oloa e le o faʻalauiloaina o se okeni, o lea o le a ou le pipii.

Talosaga Uiga

Talosaga: apalai le suauʻu i le ulu i luga o le vaevaega ma sulu i lauulu lau. Fofo le ulu i le 2-3 minute mo le sili atu le tui o le suauʻu, ona tuu lea o se pulou palasitika i luga o le ulu, afifi i luga ae o le solo taele poʻo se fulufulu fulufulu. A maeʻa 1.5-2 itula, fufulu le lauulu ma le ulu mo le faʻaluaina ile mafanafana o loʻo tafe ai le vai ile launiu. Mo faʻaiuga sili, e fautuaina le faʻaaogaina o le suauu mafanafana (faʻamafanafana ile vai taele). Faʻamamago lima ile fasimoli male vai pe a maeʻa le suauʻu. Aua le faʻasoaina le suauu e ala i lauulu.

Aua le vevela le suauu i le microwave!

Lenei! O le ituaiga saʻo lea i totonu ole suauʻu ou te manaʻo e fia vaʻai i ai. O mea taua uma e faʻamamaina.

Pau a le mea ou te faʻalavelave ai ia te aʻu e le faʻataʻuina e le tagata gaosi le auala e faʻapipiʻi ai le suauʻu.

E masani ona ou liligi le suauu i totonu o se saucer e tuu i totonu o le vai taele.

E tulei le tufatufa o suauʻu e faʻamafanafana lenei pata i totonu o se fagu, a leai, aisea e manaʻomia ai?

Ou te le fautuaina le faʻamafanaina ole suauu i totonu o se fagu ma tufa atu mai iina ile aʻa aʻo le i faʻaaoga. Ole tele o taimi ole auala e sui ai le mafanafana ole a faʻaititia tele le aoga ole suauʻu, ia e mautinoa ia e faʻaoga e faʻamafanafana naʻo le aofaʻi ole suauu e lava mo oe 1 taimi.

Ma o lenei mo le poto masani faʻaaogaina.

Mo le tuputupu aʻe, suauʻu ua fautuaina e faʻaoga 3 taimi i le vaiaso mo le 3 masina.

Ou te fufuluina loʻu lauulu 2 faʻalua i le vaiaso ma amata ona fufulu 3 taimi i le vaiaso, ma e oʻo lava i le 3 masina, sa ou leʻi saunia.

Ae ui i lea, ou te fiafia e faʻatino gaioiga e faʻavavevaveina ai le tuputupu ae mo le tasi masina, o lea na ou filifili ai e faimamago ma faʻaaogaina le suauu vitamini ma Bay taua suauu mo le masina, faia masks 2 taimi i le vaiaso.

Na ou faʻamafanafana le suauu i totonu o le vai taele, faʻaopopo ni mataua o le fagu taua suauʻu, tuʻu i luga o le pulou vai, o le pito i luga na fulufulu, ma savali e pei o lenei mo le itiiti ifo ile lua itula.

Ui i lea, e ui lava i le i ai o pepa, e leʻo le suauʻu suauu ma e leai se lagona ese i luga o le ulu.

O le a le mea na ou maofa ai, ina ua mavae se masina, sa ou vaaia le siʻitia masani. E le o se milimita sili atu!

Na ou filifili ou te tuʻuina le suauu taua o le Bay, lea na faʻaleagaina uma aʻu fualaʻau.

E tele ni taimi na galue ai le Suauʻu Castor mo aʻu ma ou te leʻi sauni foi e talitonu o le Sulsena suauʻu o le isi manuia oloa.

Ma na ou toe avatua ia te ia se isi avanoa.

O le taimi lea na ou filifili ai e faʻaaoga i le 3 taimi i le vaiaso, e ui e le mo le 3 masina, aua e leai se mea na totoe, ae seʻi vagana ua uma le suauʻu.

Ina ua maeʻa le vaitau ma Bey ethereal, i lalo ifo o le afa o le fagu na totoe i le suauʻu malosi ma sa tumau mo le 2 vaiaso i lenei faiga faʻaaoga.

O le mea sili ona manaia o le taimi lea o le tutusa aofaʻi na tupu aʻe mo aʻu e pei o le masina o le atoa ala gaosi ma le suauu taua. Ou te manatu afai e faʻaauau pea ona ou faʻaaogaina le suauu, o suiga i le tuputupu ae o le a sili atu ona iloga, ae ua uma ona leai se suauu, ma ou te leʻi faatauina se fagu fou ma faʻaauau le ala i se isi auala.

Na ou teʻi foi i le mea moni e faapea pe a selu le selu, o le aofaʻi o lauulu na ou toesea mai le selu na matua faaitiitia. E ui i le mea moni ou te leʻi faitio tele i le leiloa, Sulsen's suauʻu faʻamalosia lelei aʻa.

I se lautele, na faʻamalieina aʻu i lea suauu.

O le a ou fautuainauma e faʻavavevave tuputupu ae ma le leiloa, ae naʻo pe a faʻaaogaina tuʻusaʻo e tusa ma faʻatonuga.

Na 'ou tuʻu le 5 fetu mai le 5.

E mafai lava ona ou toe faatauina.

E mafai ona aʻoaʻo e uiga i isi metotia e faʻavaveina ai le tuputupu ae ma faʻafetaui leiloa. iinei.

Mataupu faavae o le faʻagaioiga

Sulsen Vitamin Firming Oil o se mea faʻalenatura lea e aofia ai le tele o suauu ma faʻaopoopoga, fesoasoani i lauulu toe maua muamua lona malosi ma le malosi, faʻamalosia ai le tuputupu ae ma faʻateleina le lelei o le lauulu laʻasaga.

E faʻataunuʻuina lenei mea i le faʻaosofia o le toto solo i le ulu i le vaega o fulufulu mata, ma le vave ona momoli atu o meaʻai iina. O le moisturizing aoga fesoasoani foi i aʻa ma pito o le lauulu.

Faʻavae ma aoga meatotino

O le tuufaatasiga aofia natura vaega e le oi ai ni vailaʻau eleelea:

  1. I le fatu o lenei mea faʻatau tino o le suauʻu olive, faʻafetai i ai o mea o loʻo faʻatino vave ona oʻo atu i lauulu, fafagaina ma toe faʻaleleia le ulu ma le aʻa o le lauulu.
  2. O le Castor ma le Mink Oil o loʻo iai le vitamini F, o gaʻo gaʻo taua (Omega-3,6,9, linoleic, arachidic, etc.). Ua faʻateleina le faʻamalosiina ma le fafagaina o le olive nofoaga, fesoasoani e toe faʻaleleia uma le aoga tele o pulu ma aʻa.
  3. Lavender taua suauu e fesoasoani foi i le faʻatulagaina o le toto i totonu o le ulu, mafai ona faapaleni metabolic faagasologa.
  4. Ole geranium suauʻu e leai ni fua e maua ai lauulu. Na te faʻalelei ia foliga o lauulu i le paʻu paʻu, faʻamalosia le toto.
  5. Ole figota o le sami buckthorn o loʻo iai ni vailaʻau o le E, A, lipids, carotenes, e nafa ma le faʻaopopoina o le faʻateleina o numera o folika i totonu o le lauulu o le sone o loʻo tupu ai, ma faʻateleina ai le mafiafia o lauulu. Faitau e uiga i aoga o le sami buckthorn suauu mo lauulu tuputupu i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi.
  6. O laupepa mumu mumu o se vaega taua ma aoga tele o le oloa. Ona o le capsacin o loʻo i ai i totonu, o le ulu mafanafana, o vaega aoga a Sulsen faigofie ona ulufale i totonu o le paʻu loloto paʻu, fesoasoani i meaʻai ina ia oʻo atu i lauulu lauulu. O le vave lauulu tuputupu ae amata, latou lelei faaleleia, e pei foi o foliga vaaia. Ua atili ai le susulu o le mama.
  7. Ole vaega o le Chamomile e toe faʻafoʻi mai aʻa ma paʻu o le lauulu, faʻafetai i le tocopherol ma bisabolol.

O le faʻaleleia o le toto i vaega o loʻo fesoasoani e taofia le faʻateteleina o le oti ma le folikelia, e maua ai e le lauulu se faʻamalosiʻau e tupu ai ma tuputupu aʻe, ua avea ma mafiafia ma ola maloloina.

Taua! A o leʻi faʻaaogaina, e manaʻomia ona faia se suʻega mo le mataʻalia o le ulu i le oloa.

O a ni faʻafitauli e faʻaleleia

O le suauu sulsen e fofo ai le faʻafitauli o le leiloa lauulu, fesoasoani e faʻamalolo le vaivai, le mautonu, leai ni ola, afaina lelei latou fausaga, faʻaosofia le fausiaina o le tele o folikel fou.

E tele oloa i le Sulsen faasologa, ua latou faʻaogaina e puipuia ai le paʻu o le laulu, tau le susu, ma le toe faʻaleleia o lauulu.

O le sili tandem - le faʻaaogaina o le suauʻu e tuʻu mai ma le Stimulin kulimi, o le tutusa faʻasologa. Na te faʻapipiʻi ma faʻavavevave le aʻafiaga o le suauʻu. O le kulimi faʻaopopo atili faʻamalamalamaga ma le faʻaputuga i manoa.

Anotusi

E tusa ai ma faʻatonuga, e leai ni contraindications le oloa. Ae ia manatua o mea nei e ono tupu mai:

  • tali a le tagata lava ia i le suauu,
  • masalo o loʻo iai ni vailaʻau e mafua ai ona afaina
  • ma le faʻaeteete, faʻataʻitaʻi ma le vailaʻau i le taimi o maʻitaga ma faʻasusu, atonu o iai ni tali i vaega taʻitasi,
  • Aua le faʻaaogaina le suauʻu e togafitia ai mata ole laulu mata poo fulufulu mata, ona ole paʻu ole mata ma pulapula o mata o mata e mafai ona tali vave mai.

Faʻatonuga o faʻaaoga

E manaʻomia le faʻaogaina ma le faʻaeteete le vailaʻau ina ia aua neʻi oso i totonu o mata, luga o siaga o loʻo i ai.

  1. Ae le i faia, e mafai ona fufuluina lau lauulu i lalo o le vai mafanafana, o lea o le a matala pori, ma o le faʻasolosolo o le suauu o le a alu vave. Afai e te le fufuluina, ona e tatau lea ona selu, tatala le fusi, ina ia faigofie ai ona vaeluaina.
  2. Vavaeʻeseina i taimi masani vavaeina, apalai le suauʻu i le ulu, ma olo i faʻaʻi.
  3. Fofoina le ulu ma le lauulu aʻa mo le tele o minute. O lona uiga o le suauu e sili ona faʻaaogaina, ulufale loloto i pori. Taumafai ia aua le fufuluina le suauu i lou lauulu.
  4. E tatau ona e tuu se pulou palasitika i luga o lou ulu pe afifi i se ata tifaga. Afifi ma se solo solo po o se sikafu mafanafana i luga.
  5. Talia le tasi ma le afa i le lua itula.
  6. Fufulu lau lauulu faʻalua i le tafe vai mafanafana ma le faʻamalama (ave sina mea itiiti). E pei lava o ni suauu ufimata, o le tuʻufaʻatasiga e leaga le fufuluina, o lea afai e tatau ai, e mafai ona e toe faia fufuluina toe, pe i ni nai itula pe a uma le faʻatulagaina.

Ina ia maua le sili aʻafiaga, e sili atu le faʻamafanafana ole suauʻu aʻo leʻi faʻaaogaina ile vai taele. A uma ona faʻaaogaina le suauu, ua fufulu lima i le fasimoli lalo o le vai tafe vevela.

Taua! O loʻo i ai le suauʻu suauʻu e maua ai fua o le mumu ma le sami buckthorn, o lea e mafai ai e tagata laulu-lauulu ona iloa se lanu moli o paʻu pe a maeʻa le faʻagasologa. Ae e le tau popole, e faigofie uma ona fufulu.

Aafiaga o le faʻaaogaina

O se taunuuga o le faʻaaogaina o le suauu Sulsen, o le tulaga ma le taua o le folika lauulu ma le lauulu lava alualu i luma tele, o le faʻavae polokalama ua toe faʻaleleia, ua pa'ū lauulu. O foliga vaaia o lauulu e suia foi mo le sili atu.

Faaaoga suauu e tusa ma le faiga, vasega, ae faalagolago i sini:

  • A manaʻomia se faʻataunuʻuga tele le tuputupu aʻe ma faʻamalosia, faʻaaoga le suauʻu e oʻo ile 3 taimi i le vaiaso, mo le 3 masina (o le isi vasega, pe a manaʻomia),
  • Mo mea faʻapipiʻi maso, faaaoga Sulsen tasi faʻatasi i le vaiaso mo le masina (o vasega o loʻo toe faia i le ono masina mulimuli ane).

O le aoga o le faʻaaogaina o le suauu Sulsen e faʻalagolago i le amataga o le tulaga o le ulu, ae masani lava, pe a uma le vaiaso pe lua, o le iʻuga ua uma ona maitauina.

Fautuaina faitau: auala e faʻatelevaveina ai lauulu ulu, aoga meafaigaluega ma fesoasoani fesoasoani.

O le tupu o le uumi uumi ma lauulu lauulu o le a fesoasoani tuputupu ae tagata faʻatinoina:

Vitio aoga

Fana mo le ola ulu.

Iloilo o le fomaʻi e uiga i le vailaʻau Sulsen: aoga, uiga faʻaaogaina, puipuia o le susu.

Faailoga mo faʻaaoga

Suauu e faʻaaogaina mo faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma lauulu ulu. E faʻaogaina mo le matua le lava o le lauulu ma se laʻasaga puʻupuʻu o latou tuputupu aʻe, e faʻaopopoina le maualuga ma faʻateleina ai le tuputupu aʻe o lauulu. Ina ia mauaina le aʻafiaga sili ona lelei, o se fautuaga i le faʻaaogaina o le suauu ma le faʻamalama.

Ina ia mauaina le aʻafiaga sili ona lelei, o se fautuaga i le faʻaaogaina o le suauu ma le faʻamalama.

Uiga o Sulsen faʻamalosia suauʻu mo lauulu tuputupu ae.

Faʻavae

  • o le faʻavae o le oloa o le olive suauu, e faʻamaonia le tuʻuina atu o mea ola uma vaega o le oloa i le lauulu folo,
  • isi vaega - suauʻu faʻasili, gaʻo mink, suauʻu taua o geranium ma lavender, otaota buckthorn sami ma ekometi chamomile, fasi pepa vevela, propyl paraben, butylhydroxytoluene.
Uma isi mea e iloga biostimulants e faʻamalosia ma faʻateleina lauulu tuputupu ae. Mumu mumu e faʻamafanafanaina le mata o le paʻu, lea e taʻitaʻiina ai i se loloto tui o suauʻu ma laʻau mai le vaega.

O le aotelega o le faʻafitauli o le fofo lea o le faʻamalosia ma le faʻamalosia o lauulu, faʻamalosia o lauulu fou, puipuia le vave o le lauulu, le umi o le galueaiina o lauulu tuputupu ae.

Faʻafefea ona faʻaaoga le suauʻu suauʻu mo le ulu ulu.

E vave ona matou tosina maia lou manatu i le mea moni o le tagata gaosi faʻapitoa latou te le fautuaina le faʻamafanaina o lenei oloa i le microwave oven aʻo leʻi faʻaaogaina (lea e masani lava ona mafai ona maua i fua o mea mo le fale laulu faʻapipiʻi e faʻavae i luga o suauʻu). Ina ia faʻamafanafanaina sina taimi, faʻaaoga se vai taele.

Sulsen o loʻo faʻaaoga i le uluulu atoa, e faigofie tele ona fai lea e ala i le vaeluaina o lauulu i ni vaega, aua le tufatufaina suauʻu i le umi atoa o le lauulu. Ina ia sili atu le lelei ole suauʻu faʻapipiʻi i le paʻu, faʻataʻitaʻi se moli mama faʻaaoga i ou tamatamai lima, ona ia mautinoa e fufulu ou lima ile fasimoli. Tuʻu le pulou taʻele i luga o lou ulu (e sau faʻatasi ma le suauʻu), afifi se solo i le solo poʻo se solosolo mafanafana i luga (e mafai ona e ofuina i luga o se tapu taʻele). Tuu le sui mo le faʻailoaina mo le tasi ma le afa i le lua itula. Fufulu le ufimata ma fufulu lou laulu i le faʻamalama.

Amata faʻaaoga le oloa faʻatolu i le vaiaso mo le tolu masina.Afai ua e faʻamalieina i le faʻaiuga o le tusi talosaga, ona faʻatumauina lea o le faʻaiuga, faʻaaoga Sulsen mo lauulu tuputupu ae tasi le afa tausaga i le tausaga (tasi i le vaiaso mo le masina).

O lenei meafaigaluega e i ai se faʻaiʻuga lelei o le suʻesuʻega a le setete-epidemiologis o le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Ukraine mai 10/11/2012. Nu 05.03.02-04 / 99712

Le tuufaatasiga o lauulu

O le mea taua i Sulsen o selenium disulfide. O lenei mea e lelei tele i le paʻu: faʻamalieina, toe faʻaleleia le fausaga, faʻaoso faʻamalosi, le faʻamamaina o le peeling, le faʻatupuina o le ita ma le faʻanofoaina o maanuminumi. Ae mo le togafiti o le seborrhea, aemaise ai o lona le amanaia foliga, e le lava lea, o lea gaosi faaopoopo le sodium cetearate sulfate, glycerin, cetyl alcohol, ethyl, stearyl, cinnamon, aveese mai burdock root, potassium cearate sulfate ma le citric acid i le tuufaatasiga o le oloa. Ole faʻafitauli tele ole vailaʻau o le taua ole siama e aʻafia le papala. "Sulsena" mai le leiloa o le laulu e le gata faʻamamaina le susu, ae o loʻo fesoasoani foi e toe faʻaleleia le fausaga o le laulu. E faʻapea foi ona fesoasoani i le toe faʻaleleia o le masani ai galuega o le gaʻo faʻaluaina o le ulu.

O a faʻafitauli o loʻo fesoasoani le oloa ia teʻi e aveese?

O lea, ia aotelega: o a faʻafitauli e fesoasoani Sulsena i ituaiga eseese? Tatou amata i le sili ona lavelave ma le manaia lavalava pathologies, faʻapea foi ma le ulu.

  1. Seborrhea o se numera tele o numera o sela epidermal o oti.
  2. Faateleina sebum secretion, o se taunuuga o le lauulu vave avea ma berminyak.
  3. Faʻaititia ia puipuiga o le ulu, o loʻo iai se siʻosiʻomaga lelei mo le faʻasalalauina o fungi ma isi meaola niniʻi leaga.
  4. Faateleina le gau o lauulu.
  5. Vaʻaia ma mataga.
  6. Filifiliga o fesoasoani.

Afai e te vaʻavaʻai totoʻa i le aofaʻiga atoa o le vailaʻau, e mafai ona e vaʻai i ona ituaiga eseese toe faʻafouina o le lauulu, amata mai le amataga i lalo o le paʻu, ma faʻaiʻu i le faʻailoga.

Faʻamatalaga a tagata faʻatau

E toaitiiti tagata e manatu mamafa i le susu, ae o le taimi muamua lea. Toatele o tagata fai mai a naʻo le lauulu e amata ona paʻu, e masani ona mumu ma paʻepaʻe paʻu pa'ū i luga o lavalava, oe manaʻo e aveese le faʻafitauli lea i se taimi vave.

Tagata ole vaitausaga uma matauina o le "Sulsena" mo pili le aoga o se auala lelei e foia ai faafitauli i le uluulu. O iloiloga o le tele o tagata faʻatau e faʻailoa ai le maualuga tele o lenei vailaʻau. Na te fesoasoani i se tasi i le taimi lava lena, e faamalosia se tasi ia e toe taimi e toe faafoi i lona aoga. Ae o loʻo fusia faʻatasi uma lava i le fofo e fesoasoani tele. E tatau ona maitauina o Sulsena e faʻatagaina oe e vave oso ese mai le ta, lea na faʻalavelave ai se tagata mo le sili atu ma le tasi tausaga. Ina ia faʻamalosia le iʻuga, ua fautuaina e tagata atamamai e manaʻomia e tagata o loʻo maua i le seborrhea ma le malepelepe lauulu saʻo le meaʻai. I le mea uma, o le usitai, lauulu ma tele le soifua maloloina e manaʻomia se lava sapalai o faʻasologa o vaega: minerale ma vitamini.

Aisea e le aoga ai isi taimi Sulsen pei ona tatou mananao ai? O le mea moni o tagata e eseese paʻu o latou paʻu. Mo nisi, e faigofie tele ile siʻosiʻomaga faʻaosofia faʻaosofia lelei ma teuteu teuteu, ae mo isi e faigata ona filifilia le mea e faʻasaʻo mo le ufiulu. E tele taimi e i ai faʻafitauli i le faʻamamaina o lauulu ma paʻu (pe a faʻaaogaina se lauulu faʻamago pe a uma ona fufulu le ulu). I se faʻaopopoga, faʻaleaga tumau e mafua mai i le faʻaaogaina pea o ia ituaiga o oloa ma mea e pei o lauulu sapalai, vali, gel, fulufulu, curlers, curling iron ma sili atu tele. Uma nei fesoasoani i le faʻaosoina o faʻafitauli muamua na faʻailoa. Ina ia mafai ona faʻatumauina le soifua maloloina o lau lauulu mo se taimi umi, e sili atu le aloese mai le afaina ai vailaʻau ma faʻaletino. Ma mo puipuiga, ua fautuaina e faʻaaoga se mea ofoofogia faʻataʻitaʻiga ma le aoga tele pei o Sulsena.

Mo togafitiga

Afai o le mea autu i le faʻaaogaina o le suauʻu o le togafitia lea o le ulu ma le toe faʻaleleia o le lauulu ua faʻaleagaina, o lona uiga, o le vailaʻau e tatau ona faʻaaogaina e le aunoa mo le 3 masina, ma taʻitasi fufuluina o le ulu.

Metotia o le faʻaaogaina: apalai se laʻititi o le suauʻu i luga o lou alofilima o lou lima ma olo i le va o ou lima e vevela. Ona faʻapipiʻi tutusa lea i luga o le mea ulu e aunoa ma le paʻi atu i le lauulu. Aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu o foliga. Tuu se pulou vai i luga o lou ulu ma afifi i se solo mafanafana mo 2 itula. A maeʻa le taimi, fufulu ese ma le faʻamalama faʻapipiʻi. Ona faʻaaoga lea o se uila e aunoa ma le paʻi i aʻa ma fufulu ese pe a uma le 5 minute ma le mafanafana vai.

Faaaoga tutusa le vailaʻau luga o le ulu i luga o le ulu e aunoa ma le paʻi i le lauulu. Aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu o foliga.

Mo lauulu ulu

Afai o lau sini o le tuputupu aʻe o se ulu umi ma le lalelei o lauulu, o lona uiga o Sulsena e tatau ona avea ma tagata tumau "nofo" i lou faletaele mo le itiiti ifo i le ono masina.

Faʻaaoga le mea tolu taimi o le vaiaso mo le 5-6 masina. O se faʻa aoga aoga o le faʻaogaina o se pulupulu faʻapipiʻi poʻo le lauulu laʻau i le taimi o le vasega.

Aafiaga itu

I nisi tulaga, o le vailaʻau e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga i foliga o aʻafiaga teteʻe: paʻu paʻu, gatalia, ita tele o le ulu, eczema ma dermatitis.
O nisi taimi o le oloa e mafai ona mafua ai sina suiga i lauulu lanu. E mafua lea i faʻaopoopoga i le sami buckthorn ma pepa e maua i lona faʻatulagaga.

O le oloa e mafai ona mafua ai sina suiga ile laulu. E mafua lea i faʻaopoopoga i le sami buckthorn ma pepa e maua i lona faʻatulagaga.

Fualaau faasaina fegalegaleaiga

E le faʻaalia i faʻatonuga pe faʻaalia e le oloa ni aʻafiaga leaga i le tino o le tagata, i le taimi na faʻaaogaina ma isi vailaʻau. Talu ai o Sulsen ua fuafua mo le faʻaaogaina i fafo, o le suauu e le mafai ona afaina ai totoga o totonu o se tagata ma e le afaina ai le soifua maloloina o tagata o loʻo aʻafia i ni faʻamaʻi ma ogaoga maʻi ma faia ni vailaʻau tuʻufofoga.

Vala o le faʻaaogaina o le suauu Sulsen

O Sulsen e mo na o le faʻaaogaina i fafo. Afai e ofi i totonu, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi. O le togafitiga autu e masani lava e masani ona faia ole gastric lavage.
I le tulaga o le paʻi i le paʻu o mata poʻo mata, fufulu vave le nofoaga ua aafia i le vai mafanafana.

Sulsen suauu faatusa

E i ai taugofie analog o le fualaau faasaina e tutusa aafiaga.

O le auiliili sili ona taugofie, o le suauʻu o le sulfur. E i ai lona antifungal ma le antibacterial effects ma fesoasoani i le taua faasaga i faʻamaʻi o le paʻu, ae le afaina ai le tuputupu ae o lauulu. O le tau o suauu i fale talavai mai le 10 i le 15 rubles.

O le shampoo Nizoral e mafai foi ona fesoasoani i le taua o le tetemʻe ma isi faamai.O lona tau i fale talavai eseese mai 200 i le 400 rubles.

Mycozoral shampoo ua faatonuina mo eseese ituaiga o sesorrhea. E i ai antifungal ma le moisturizing aoga. Le tau i fale talavai mai le 210 i le 250 rubles.

Tatyana, 25 tausaga, Ekaterinburg: “Na ou faʻaaogaina le oloa mo le 3 masina. Ua matua faʻaopopoina le laʻau ile umi ma le aofaʻi, ua faʻafaigofie ona selu ma taofi le sulu. "

Marina, 46 tausaga, Omsk: “Sa ou faaaogaina le suauʻu ma le moli o lenei laina mo le 2 masina 3 taimi i le vaiaso. Na fesoasoani e faʻamamaʻi le aveʻese ma le tele o le gaʻo. Ua tupu le laulu.
Ona o le tau maualalo, na te leʻi talitonu muamua i le fofo, ae o lenei ua suia lona mafaufau. O le a ou mautinoa lava faʻaaogaina. ”

Alina, 17 tausaga, Moscow: “E masani lava ona malulu ma toʻulu lauulu, o lea na o le mea sa ou miti ai i loʻu laulu umi. Ae peitai o le uo a loʻu tina na fautuaina Sulsen. Na ou filifili e taumafai. O le iʻuga na aliaʻe mai ina ua maeʻa le masina muamua na faʻaaogaina. Leiloa o lauulu faaitiitia, lauulu itiiti vaevaeina ma susulu. O le a ou faʻaaogaina pea le meafaigaluega. ”

Sulsen hair oil: tuufaatasiga ma aoga meatotino, pe faʻapefea ona faʻaaoga ma le aʻafiaga o le faʻaaogaina

O le miti a soʻo se fafine o se mafiafia, susulu, lulu lauulu, ma lauulu mea tausi oloa ua filifilia ma le faaeteete. O i latou e manaʻo i faʻaiuga moni - o le faʻateleina o le paʻu ma vave o lauulu e tatau ona i ai le suauu Sulsen i latou fale. Ole vailaau lea e aofia ai mea masani, a e matua aoga ma aoga. O le a faʻafiafiaina tagata uma e manaʻomia le tuputupu aʻe o laulu umi i se taimi vave pe sili foi le alualu i luma o latou lauulu.

Sulsena faapipii mo lauulu ulu: aoga, mea totino, iloiloga

O loʻo faʻapea foi o le Sulsen paste o se fofo aoga mo le teteʻe. Ma le isi, iloiloga e uiga i ai masani ona aofia ai faʻamatalaga o se faʻaosofia o lauulu tuputupu ae. Faatasi ai ma le fesoasoani a o se pai, ua mafai ona aveʻesea le palapala mai le ulu, o le aʻa mafuaʻaga o le tutupu faʻafuaseʻi lava faʻateʻa.

Sulsen faapipii e aoga tele ile faʻaleagaina o le fungus, o le tele o taimi o le mafuaʻaga mafuaʻaga o le sasaa ile laulu. E i ai lona lelei antiseptic ma antifungal meatotino.

Ile faʻamasinoina ile iʻuga o suʻesuʻega, ole Sulsen paste e mafai ona aveʻesea le tele o mafuaʻaga, e ono mafua ai le taetae. Aemaise, o loo tatou talanoa e uiga:

  • seborrheic dermatitis,
  • psoriasis
  • togi lauulu malosi.

Le tele o taimi, iloiloga e uiga i le mea faigaluega e matua lelei lava. O le toʻatele e maitauina e ova le susu, ma e leiloa foʻi le paʻu, e suia e le tuputupu aʻe. I le taimi lava e tasi, o nisi iloiloga o loʻo faʻamamafaina ai le maualuga o le aoga o le oloa ma e oʻo lava i le sili atu faʻaiʻuga pe a faʻatusatusa i taugata shampoos.

I le taimi lava e tasi, Sulsena faapipii mo lauulu e lauiloa mo lona tau maualalo, o lea e mafai ona mafaufauina o se oloa taugofie. Ina ia faia le aafiaga sili atu mautu ma vave, o le gaosi oloa fautuaina e faʻaaogaina faʻatasi ma le suamalie mai le tutusa faasologa. Faamautu le aoga tele o lenei paga ma iloiloga.

Oloa faatinoga

Sulsen faapipiiina o se sulfur vaega o selenium disulfide, lea e galue ai o le autu fofo vailaʻau e tausia le faʻamamaina ma le vevela. Faʻafetai ia te ia, ua mafai e Sulsen faapipii ona faʻatoʻilaloina le soʻona faʻamaloloina o gaʻo, taofi le fausiaina o le exogenous ituaiga toxins, lea e mafua ai le faʻaleagaina o lauulu i le aa vaega.

Sulsen faapipii fesoasoani e faʻaopopo le tuputupu aʻe i le lauulu, faʻaopoopo faʻamalosia latou e ala i le puipuia faʻatamaʻi gaioiga i le vaega o lauulu tuputupu ae. I le faaopoopo atu i lenei mea o le faʻaleleia o le paʻu sela, faʻaleleia atili o le physiology o lauulu lauulu, tuuina atu i le umi atoa foliga maloloina ma susulu. Iloilo faaopoopo faamamafa atu le faateleina o le avanoa i le va o le teuina ma le faaitiitia o lauulu.

E mafai ona faʻatauina le paʻu pulupulu o le ulu i soʻo se faletalavai. Aso malolo ua ova atu le laupepa. Peitai, e eseese. O loʻo i ai se pesi ma mea o loʻo i ai le selenium disulfide i le aofaʻi e lua ma le tasi pasene. E tasi le pasene filifiliga e fautuaina mo auala puipuia, a o le lua pasene filifiliga e taulaʻi i le togafitiga o lauulu ma le ulu.

O le aoga o le pes e vave tele. O le tele o taimi, naʻo ni nai faʻaaogaina e lava. Ae ui i lea, o le vasega e tatau ona uia mo le fa vaiaso ma le toe fai i le maeʻa o le ono masina.

Faʻafefea ona faʻaaoga

Sulsen faapipii e matua faigofie lava ona faʻaaoga. Muamua, o le ulu e fufulu ile faʻamalama. E mafai ona e faʻaaogaina le masani poʻo le igoa lava e tasi o le kamupani lava lea. A maeʻa ona fufuluina i luga ole lauulu susu, ole olo ise fasi ile ulu o le ulu. O nisi iloiloga o loo faʻamamafaina o le mea lololo ua fofoa tele i fafo malosi, ae atonu o lenei a avea ma taua tele.

I le taimi lava e tasi, o le manogi o le pes e matua manaia lava, pei o le peach. O le lauulu fulufulu ua matutua mo 15 minute, a maeʻa ona mulumulu ese ma le tafe vai, ma ua amata ona faʻamago loa ikuga.

Mo faʻamoemoe e tasi pasene faʻaaogaina. E fautuaina le faʻaaogaina faʻalua i le vaiaso mo se masina ma le malologa o le ono masina. Afai tatou te talanoa e uiga i le togafitiga o seborrhea, ona sili ai lea ona ave le fiafia i se lua pasene filifiliga. O lenei faapipii e faʻaaoga faalua i le vaiaso mo se vaitaimi o le tolu masina. I le tulaga o le toe foi mai, o le togafitiga togafitiga e toe fai.

Aua nei galo o pasta, pei o isi oloa, e mafai ona aumaia ma e le gata i aʻafiaga lelei. E ui lava i le mea moni e faapea o iloiloga e uiga i le paluga e lelei, o loʻo i ai ni faʻasino i le le lelei aafiaga i lauulu.

Aemaise lava, i aʻi afaina ma ita. O le tele lava o taimi o se tali a le tagata lava ia, mai ia e leai se tasi e saogalemu. O le pes e tatau ona teuina i fafo atu o le faletaele. Mo pupuu lauulu, tasi faagaau e masani lava ona lava e oʻo i le sefulu talosaga.

Isi auala o Sulsen

E pei ona taʻua i luga, o Sulsena e le gata e faia ai pasta, ae o le shampoo. E faʻaogaina i le auala tutusa e pei ona masani ai, e le manaʻomia muamua fufulu, e faʻaitiitia ai le taimi o faʻaoga. Ua faʻaaoga le faʻapipiʻi ile laulu faʻaʻofu ma faʻataʻamilo i totonu o le laulu ma le ulu i le faʻataʻamilosaga masani. Ina ia mafai e gaioiga gaioiga, e tatau ona e taofia le sooupu mo le tolu minute.

Mo le fufuluina, masani ona tafe vai e faʻaaogaina. Afai e te manaʻo e faʻaleleia atili le togafitiga togafitiga, o le mea faigaluega e mafai ona faʻaaogaina faʻalua i le taimi.

O le tala a tagata gaosi oloa, o lea ua faʻamaonia foi e le iloiloga, i le vaiaso e mafai ona e mafaufauina se iʻuga taua. Aemaise lava, lauulu e iloga i le faʻaititia i le fausiaina o sebum, latou avea atili pupula, pulu leiloa. Ole maualuga ole aʻafiaga e mafai ona 'ausia peʻa faʻaaogaina masani poʻo se togafitiga lavelave.

O se tasi o mea lata mai a le kamupani o le faʻamalosia o le suauu Sulsen. O le teuteu faavae faʻaaogaina suauu olive. O loʻo faʻailoaina i le tui maualuga, ona o mea e eseʻese i gaioiga faʻasolosolo e vave ona momoli atu i le lauulu. Ole mea lea e maua ai meaʻai i luga ole faʻavae atoa mo aʻa ma le mea ole ulu. O le tuufaatasiga o iai le numera o suauu taua ma faʻafailele.

A o le i faʻaaogaina le suauʻu, o le ulu e fufuluina ile vai mafanafana e tatala ai pori. Ole suauu o loʻo tuʻuina atu i vaega o loʻo vaevaeina ma i le fesoasoani ma le faʻasoasoaina o feʻaveaʻi o loʻo faʻailoina mo le lua i le tolu minute.

Ina ia faʻaleleia atili le iʻuga, ua maeʻa ona fautuaina le muamua vevela o le 'oloa. Le isi, o se pulou e faia i le polyethylene, ma o le ulu e afifi i se solo. E manaʻomia le tataina o le sooupu mo le lua itula. Mo le fufuluina, ua masani ai le faʻamalama shampoo.

O le tuʻufaʻatasia o togafitiga ma Sulsen o le a fesoasoani e foia ai le aluese, faʻapea foi le ausia o le alualu i luga o le laulu tuputupu ae. Ponesi faaopoopo o le a faʻamalosia le fausaga, faʻaleleia atili le susulu ma ua faʻalelei atili.

Pasta, shampoo ma Sulsena suauu: o le a le aoga o le lauiloa faʻasologa e teteʻe i le susu ma le laulu. Dandruff mafai ona saogalemu amanaiaina o se tasi o le sili ona masani lauulu faafitauli.

Fua o foliga, tuʻufaʻatasiga ma le faʻavae o gaioiga

Shampoo, suauʻu ma le faapipii "Sulsena", e ui lava i le igoa masani, e i ai se faʻavae atoa. O ia lea na te faʻatagaina oe e foia nisi faʻafitauli, pe o le taua o le faʻamamaina, togafitiga ma puipuia faʻafitauli pe faʻaosofia ai le tuputupu ae o manoa. O lea la, aʻo leʻi filifilia le mea saʻo mo oe, e tatau ona e masani oe i mea o loʻo i totonu o vaega.

O vailaʻau o le paluga ma le faʻamalama o le vaega selenium disulfide. O ia lea na te aumaia le taua faasaga i le susu. E le o iai le vailaʻau i fofo vai. E suia i le castor, olive ma mink suauu.

Faasaga i "flakes" i luga o le ulu

Selenium disulfide, o se vaega o le pesi ma le laulu, tuʻuina atu se taua faʻataʻitaʻia e tau ai uma aʻa mafuaʻaga o le fefete. Fuafua i le aofaʻi o vailaʻau malosi, vailaʻau ua tatala 1- ma 2%. Ua faʻailoa mai e le Trichologists vaega e tolu o le vaega o gaioiga.

  1. Cytostatic aafiaga. O se tasi o mafuaaga o le maʻilili o le galuega galue a le sebaceous glands.Latou faatupuina malosi se mea lilo e fefiloi ma sebum, fua o le stratum corneum. Selenium disulfide faʻatagaina le masani ona faʻatinoina o le sebaceous glands.
  2. Aga masani. O le isi masani masani o mativa, ua manatu o siama o le lauulu luga o le fefete. O le gaioiga galue, i luga o le paʻu, faʻaleagaina atoa tulaga lelei mo le toe gaosia o ia meaola. E ta u atu i le oti o le fungus.
  3. Keratolic aafiaga. Dandruff mafai ona mafua mai i le faateleina exfoliation o sela dermal oti. "Sulsena" faʻaititia le gafatia o le epidermis e vavae. O lea e fesoasoani le mea faigaluega e puipuia ai le fausiaina o le fefete.

E faamalosia ai manoa

E leai se malosi o le suauu ole vitamini "Sulsena" e tau ai le faʻamoe. Ua fuafuaina mo atoa ese togafitiga togafitiga, pei o le faʻateleina o lauulu tuputupu, puipuiga mai le leiloa, toe faʻafouina o le fausaga o le fuata. O loʻo tuʻuina atu ile laulau se auiliiliga ole faʻaaogaina ole suauu.

Laulau - Faʻavae ma le aoga o vaega o le suauʻu malosi i luga o le tino

Faailoga mo tofiaina

Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i le fusuʻaga faʻamisa, o lea o le pes "Sulsena" mo lauulu e sili ona manaʻomia. Mo puipuiga, e masani ona latou malolo i le faʻamalama. Ae i tulaga alualu i luma, o le tuʻufaʻatasia o aafiaga o vailaau uma e lua ua fautuaina. Trichologists fautuaina "Sulsen" mo le togafitia o tulaga nei:

  • dermatomycoses o ituaiga eseese,
  • tele tuufaatasiga o sebum,
  • tiga tiga
  • versicolor faʻalelei
  • seborrheic dermatitis (poʻo le maseni masani),
  • pipisi sesaceous gland.

Tulaga aoga o le faʻaogaina i isi

Ole vailaʻau e leʻo se fomaʻi mo faʻafitauli uma ile dermatological. O le mea lea, e le tatau ona mafaufau o le a ia faʻasaoina mai ni faʻafitauli. I le togafitiga o le lima pathologies lisiina i lalo, e matua le aoga.

  1. Vitiligo. Matua leaga lava faʻamaʻi e feagai ma le afaina paʻu paʻu. O le mafuaʻaga e le lava le melanin gaosiga. O le faiga o le amataga o le faʻamaʻi e le malamalama atoatoa. Ae e iai le manatu o le tupuaga tupuaga, faʻamaʻi endocrine, faʻaalia i vailaʻau. Ole siama ile pipisi e le o le mafuaʻaga o vitiligo, o le mea lea e le o le faapipii, poʻo le faʻapipiʻi, poʻo le suauʻu e mafai ona fesoasoani i le togafitia o faʻafitauli.
  2. Psoriasis I fafo, psoriasis o le uluulu e tutusa lava ma seborrheic dermatitis. Ua faaosofia ai le foliga mai o mumu feʻaveaʻi o le mumu, e mafua ai le matuitui o le vevela. Ole atinaʻeina ole psoriasis e fesoʻotaʻi ma le soona vaevaeina o sela faʻapitoa. Ma talu ai o le puipuia o le tino e aʻafia i lenei faiga, e otometi lava ona oso ai le afaina. O le antifungal sooupu "Sulsena" o le a le aumaia se mapusaga. Immunosuppressants ma le anti-inflammatory glucocorticosteroids ua faatonuina e togafitia le psoriasis.
  3. Aveesea. Ole fualaau faasaina "Sulsena" e mafai ona fesoasoani i le pityriasis versicolor, talu ai o lenei faʻatonuga e mafua mai i ituaiga tutusa o fungus pei seborrheic dermatitis. Ae a pe a o tatou talanoa e uiga i le gibber ringworm poʻo lichen, ona aoga lea o le vailaʻau.
  4. Demodecosis Ua taʻua lea o faʻamaʻi pipisi o le dermis, o le faʻavasega o le mea lea o le demodex tick. E afaina luga o le sebaceous ducts, lauulu. O le utu e faʻamatuʻu toxins e faʻaosofia ai le soona gaosi oloa. Vaʻaia, atonu o loʻo vaʻaia foliga o le laletasi ile laulu poʻo le pupula foʻi ole piniki ninii ile mata. Ole fualaau faasaina "Sulsena" e le maua ai le antiparasitic aafiaga. Ole mea lea, e lē faʻaaogaina lelei ile faʻaogaina i le taua ma le demodicosis.
  5. Fuafua Mo le tauaaina o fuafua, fuafua ma comedones, o loʻo i ai se faʻapipiʻi faʻapitoa, Sulsena Anti-Acne. O lenei meafaigaluega o loʻo i ai vaega e mafai ona faʻalauteleina le gase sebaceous, taofi le gaioiga o pathogenic microorganisma e faʻamalosia le gaioiga o fuafua fuafua. E mafai ona faʻaaogaina lenei mea faigaluega mo foliga, tua ma isi vaega o le paʻu o loʻo iloa ai le fuafua. O le ufitia e faʻamamaʻia le pupula, faʻamaapeina le paʻu, fufulu ma faʻamamaina.

Ina ia iloa le aoga o Sulsen i le taua e faasaga i faʻamaʻi faʻatiga ia oe, e sili ona lelei e faʻafesoʻotaʻi fomaʻi. Aua neʻi galo o loʻo i lalo o le mata o mea masani masani a, ole a ogaoga faʻamaʻi e mafai ona natia.

Faʻatonuga mo le faʻaaogaina o le pesi "Sulsena" ...

Vala Ole fale talavai feiloai le 1 pasene pasta ma le 2 pasene. O le fea e sili ona fiafia? E faʻalagolago lava i lau faʻafitauli. Afai e manaʻomia le faapipii mo le puipuia, ona filifili lea mo le 1 pasene fualaau. Ma mo le togafitiga o seborrheic dermatitis, faʻaaoga na o le 2 pasene faapipii. A faʻapea e te filifili e fai le peeling i le fale ma le pes "Sulsena", faʻatino le faiga i luga o fulufulu mama. Amata i le fufuluina o lau lauulu. E mafai ona e faʻaaogaina ni vailaʻau mo afu. Ina ia faʻaleleia atili le togafitia togafitiga, e sili atu le aoga i le fesoasoani a Sulsena laupepa.

  1. Faapipii se faapipii i mama, susu mago.
  2. Fofoina le ulu i le faʻamalosiina gaioiga, tutusa le tufatufaina atu o oloa i luga.
  3. Alu mo le 15 minute.
  4. Fufulu le vai mama.

Fautuaga mo le faʻavaveina o le faʻaaogaina o vailaʻau ma le umi o togafitiga ua faʻaalia i le laulau i lalo.

Lisi - Le faʻataʻitaʻiga o fomaʻi ma puipuiga le faʻaaogaina e faʻaaoga ai pes