Foliga mata ma mata mata

Aisea miti mata - o se tusi miti tautala e uiga i se faigata faigata o le moe

O le tele o mea eseese ua uma ona tusia e uiga i le mafuaʻaga o nei uiga o foliga vaaia o le tagata e moemiti e. Toeitiiti lava o miti tusi aofia uma faʻamatalaga. O mata e ala mai i miti, e eseʻese faʻauiga, e mafai ona i ai se eseʻesega, e oʻo lava i faʻafeagai uiga faʻavae, faʻalagolago i le a latou foliga, lanu, mamafa ma isi tapulaʻa. Seʻi o tatou taumafai ma o le a tatou faʻatatauina i le iloiloina o faʻamatalaga na faʻailoa mai i sili ona lauiloa faʻamatalaga.

Mafiafia po o le uliuli o laulu mata

Fai mai le tele o faamatalaupu, mafiafia ma maoaʻe, latou te miti i le fiafia ma le manuia i pisinisi. Uliuli - i le soifua maloloina ma le umi. Vaʻai i ona laʻau mata matala - i le manuia tele ma le ola solo o loʻo faʻatali le moemiti i se taimi lata mai. Ae o le pupula mata fiafia na vaaia i foliga o se isi tagata - i faalavelave ma vevesi, i se taimi lata mai o loo faatali le moemiti.

O a tala a isi mea? O le taumafanafana miti-tusi o se laulu mata "pei o Brezhnev" ua faʻamatalaina o se faʻailoga o le lata mai misa ma uo. E le tatau ona e osooso i lou uo e te aloese ai.

Faʻamatalaga o faʻamatalaga

  • Fai mai Small Dream Velesov, o mata e mafai ona moemiti e uo, tagata fiafia ma mea e tutupu, mea aoga. Ae afai e paʻu ese lauulu, ona faʻaseseina lea ma ituaiga uma o faʻalavelave, e oʻo lava i matitiva ma faʻaleagaina e mafai. Afai o lauulu e paʻepaʻe pe mumu - i le faʻanoanoa ma le faʻalataina (i le alofa, faʻataʻitaʻiga). Afai e mū - ona iai lea o le misa e uiga i le tofi.
  • E tusa ai ma le miti tusi o Dmitry ma Nadezhda Zima, pe a fai e fai mata o le isi i se miti, o lenei mea e faʻaalia ai le tele o togafiti palapala ma natia lagona ma mafaufauga. Ma afai e te vaai i se tagata e leai ni laulu mata, o le a e fetaui ai i le le mafaufau ma le taufaasese. Pe atonu foi ma tagata valea.
  • E tusa ai ma le tusi o miti a le Nobility, ia atoa e aunoa ma ni fulu mata - i le maasiasi ma le salamo, i le salamo ia e mafai ona e oo i ai.
  • I le 21st seneturi miti tusi o loo faʻailoa mai o lauulu mata e masani ona moemiti i le alofa ma le faʻaaloalo na oo i isi e faatatau ia te oe. Uliuli - i le soifua maloloina. Mafiafia - i le fiafia. Matua - ia mamalu ma tamaoaiga.

E tusa ai ma le Autumn Dream Book, o mata fulufulu i ona foliga, vaaia i le miti, e tele tupe ma manuia. Afai foʻi e te vaʻaia tutusa i foliga o se isi tagata - i ni mea mataʻina e le manaia.

Fulufulu mata o mata

Ua sasaina mata ile pupula ua avea ma masani masani mo le tele o fafine. Peitai, afai na e faia se gaioiga i se miti, e le aumaia se faʻamanuiaga lelei, talu ai ua manatu o se leaga le faʻailoga. Toeitiiti lava o miti tusi uma talanoa e uiga i lenei: vavaeina o laulu mata - i ni taimi lata mai faigata.

  • Ma afai e te pikiina i luga, ona e faʻaalia lea o le faʻataʻimua faatamala ma le faʻaaloalo, le faʻaituau, lea o le a liliu faasaga ia te oe.
  • Lulu ese atoa - i filifiliga valea ma gaioiga ua faia e oe pe faʻasaga ia oe.
  • Afai e te lanu ou lauulu i se miti, ona e teuteuina lea o oe: o le fou alofa tala e mafai.

Lanu o lauulu mata

I le avea ai o se tulafono, i se miti, o le lanu o lenei uiga o se tagata foliga vaaia e taua foi.

  • Leva o laulu mata - se mea e te le manaʻo ai, e pepelo pe pepelo foi.
  • E lelei pe a fai o le leo e masani (o le pogisa sili ona lelei). O mata uliuli na miti i se miti o lona uiga o le manuia ma le manuia. Mumu - fouvale ma le faʻalata. Afai i miti a se pele poʻo lau paʻaga e iai, e sili atu le vaʻai totoʻa ma e oʻo, atonu, motusia sootaga ma ia.
  • O le le malamalama mata pe le iloa atu mata o se faailoga foi o le le saogalemu ma le mou atu o le lagona.
  • Ma lauulu sinasina o lona uiga, i le isi itu, poto ma ua matua, o se faatusa o le aafiaga tuuina atu i tagata (uma lelei, ma atonu leaga).

Aotelega puʻupuʻu

Afai e te taumafai e otooto mea uma o loʻo i luga, ona mafai lea ona tatou faaiʻuina o le tele o miti tusi o le faʻauigaina o le laulu mata o loʻo vaʻaia i se miti e faʻalagolago i la latou lanu ma le maualuga. O lea la, pe a fai o le pupula mata fiafia ma uliuli, o lona uiga o le faʻailoga lea o le malie ma le manuia. O le mafiafia ma uliuli latou, o le sili atu ona faʻalautele oe o le a maua. E ui lava na e ala i luga ina ua uma se miti i le malulu afu ma fefe. Lelei tele le faailoga o le fulu mata mata (na o ou foliga). Ae leoleoina ma le paʻu i fafo, mou atu ma le tafi lelea, ova ese - o lona uiga o faʻafitauli ma mea le lelei ua uma ona aliaʻe pe o le a aliali mai i se taimi lata mai. Malamalama ma mumu i lanu o mata mata folafola le miti faigata. O lea la, i le mea moni e mafai ona ia faʻamoemoe i faʻalavelave ma faʻalataina o le alofa, faʻapea foi ma le le faamaoni o se paʻaga pisinisi, faʻalataina, faʻalata.

Aisea miti mata? faʻamatalaga o miti mata

Le uiga o le moe e uiga ile mafiafia o mata. Aisea miti mimiti mata?

Tele tagata talitonu i miti. Latou te talitonu o le itu pito i tua o le iloa taʻu mai ia i latou le mea e fai i se tulaga patino. E le gata i lea, o miti o le a fesoasoani e lapataia se tagata e uiga i faʻafitauli ma e oʻo foʻi le taofia le le fiafia.

Aisea miti mata? moe atoa

Fai mai tusi o miti, o mata o leisi itu o le malamalama. Latou faaalia le agamalu male mafaufau ose tagata poo latou e moemiti ia te ia. E taua le maitauina e taua e le gata o gaioiga o loʻo faia i luga o lenei vaega o foliga, ae o latou lanu, uumi, tele.

O mea e tatau ona e faʻalogo iai:

  • I le lanu o lauulu
  • I le maualuga o lauulu
  • Le umi

E taua tele le lanu. Afai e te moemiti i lauulu mata o se lanu e ese mai lau moni, o lona uiga o le a e faʻailoa oe pepelo pe pepelo. A e vaʻai i se laulu mata mumu i se miti mai sau uo - ia faʻaeteete, pei ona e mafai ona faʻaseseina.

Fulufulu mumu o se faailoga o le pepelo, taufaasese. Tagata fai pisinisi ma se lanu mumu i se miti e ono toilalo. Ma o le tagata o loo e tafafao ma o le a suia. Atonu o le miti fai mai ia te oe e te tetea ma faʻataʻitaʻiga e uiga i le pele.

Afai e te vaʻaia lenei vaega o foliga ma tosina mai i ai mai se uo, oe ono faʻavaivai. Vaʻai i ou mata e mata lelei ai. E folafola le manuia ma manaia suiga.

Aisea miti o le valiina o laulu mata?

I se tulaga lautele, valiina o laulu mata mo se fafine o lona uiga le manuia i taumafaiga uma. Ae e tatau ona e amanaʻia le lanu o le vali. O le faamatalaina lenei o mea muamua lanu:

  • Afai e te vali paʻu mata paepae i le paepae i se miti, e mafai ona aumaia se tele laki poʻo leiloa tele. I se tulaga lautele, oe alu i luga o se pisinisi lamatia
  • Blacking - leaga laki, meatotino faʻaleaga poʻo faʻafitauli matuia
  • Valiina i le lanumeamata - i tupe, manuia se malaga poʻo se malaga. Masalo o le ae feiloai i sau uo fou
  • E vali ma le lanu samasama - ia lotoleaga ma faigata i le faʻamaeʻaina o se pisinisi manuia
  • E valivali i lanu enaena - i aiga faʻafitauli ma finauga
  • O le valiina ma le saito po o le lanu auro e sau mai manumalo mai soo se tulaga. Ia maua le tupe ma tupe

E talitonuina o le faʻaaogaina o le vali i laugutu, lauulu ma fulufulu mata o lona uiga o le tagata lava ia-le fiafia.

Le Uiga o le mafiafia o laulu mata

  • O le mafiafia o lauulu mata e fesoʻotaʻi ma le manuia i pisinisi ma taumafaiga uma. Afai e te vaʻaia e teu faʻalelei, e oo lava i le laulu mata fiafia teisi atu nai lo masani, o lona uiga o le a e maua ai ni tupe faʻaamoemoe e leʻi fuafuaina
  • Afai na e vaʻaia Brezhnev mata mafiafia o au i se tasi o au uo, ona aoga lea o sina taimi e fai filifiliga
  • I se tasi o tusi miti o loʻo faʻapea mai, o le vaʻai i mata mafiafia o lona uiga o le feiloaʻi ma tagata le faʻamoemoeina

Aisea miti lea ua paʻu ese mata?

E le lelei le miti faʻapea. I le faauigaina tuai, o le leiloa o mata o mata e mafua ai faafitauli. I nisi miti tusi e mafai ona e mauaina faʻamatalaga o se mea leiloa lea e ala i se tasi sese. Afai na e miti na o le tasi lau mata - o le matamuli lea ma lautele talanoaga. Ole leiloa ole laulu o se mea faigata lea. E mafai ona e maʻi.

O le a le uiga o le miti lea e te selea your lou mata?

O le tipiina poʻo le seleina o lona uiga e te manaʻo e tuʻua se mea. I nisi miti tusi, o lona uiga o oe o se tagata gaogao ma ua e le fiafia i se tasi.

  • O mea na tutupu i le miti fai mai ua e le fiafia ia te oe lava ma e matele ia te oe lava-faʻailogaina
  • Masalo na e faia se gaioiga i le olaga e te salamo ai
  • Afai o se fafine na faia se miti, e mafai i nisi taimi ona manatu o le mea gaogao. Masalo e te popole tele i ou foliga.

Uma fulufulu mata i se miti - uiga

  • Afai na e faia se miti faapenei, ona e manuia lea
  • I nisi miti tusi e i ai se isi faʻauigaina, e tusa ma lea ituaiga mea e talanoa e uiga i se vave polofiti
  • A umi lau mata mai se isi tagata, ia faaeteete. Oe ono mafai ona faʻanoanoa pe le fiafia

Ua matua pupulu o mata i luga o se miti tusi, o lona uiga o le pupula tele mata i se miti

  • E tusa ai ma le tusi miti a Aesop, o se mea faʻapea o se faʻailoga saogalemu, aemaise lava pe a fai na latou tutupu aʻe
  • O le ae vaʻai i le alofa o se pele
  • A e vaʻai i se tasi faʻaauau i luga o mata o se tagata, ona avea lea o se mea le lelei
  • O fulufulu mata matagofie ma fusi i luga o foliga, tasi luga luga o le isi, o lona uiga o oe o le a maofa i se mea

E matua manifinifi mata o le mata i se miti: o le a se mea manifinifi e fulufulu mata?

  • Toeitiiti lava o tusi miti uma fai mai e laititi le lauulu i le itu o le superciliary arches e faʻanoanoa
  • I nisi lomiga e manatu o se laʻititi leiloa.
  • Masalo i le lumanaʻi o le ae maua ai mea le fuafuaina, ae le o le le fiafia

Afai na i ai sau miti faigata e uiga ile laulu mata, ae o se gaioiga faapitoa, manatua le miti. E masani lava o le puʻeina o ou mata i se miti o lona uiga e tatau ona e aveeseina le otaota, i le ofu tino ma le ulu. Ua oʻo i le taimi mo se suiga.

Le uiga o le moe lea ua e tusia ai mata?

O le vali pe vali se pepelo. Afai e te tusia ni mata mo oe lava ia, faaeteete i pepelo mai lau vaega. Masalo, o lenei taufaasese "o le a sau ia te oe i tafatafa." Masalo o le a avea oe ma se oe afaina i au oe lava pepelo. Afai o le loimata e aumaia e lau masani poo lau uo, ona latou taumafai lea e faasese oe. Ia e sauni mo le mea moni e faapea e mafai ona e toʻilalo pe suia.

Faʻafefea ona faʻauigaina miti e uiga ile laulu mata: fautuaga ma iloiloga

Afai e te manaʻo e aʻoaʻo faʻamatala saʻo miti, mulimuli i nei taʻiala:

  • Mo le vaiaso atoa, taʻoto i lalo le mea sa iai lou ulu. Lenei o le a mafai ai ona sili atu lou manatua le miti.
  • Taumafai e mafaufau i se miti i taimi nei
  • Taumafai e manatua faʻamatalaga laiti
  • E iai miti a “tagata fesuiaʻi”, i le isi itu o mea uma lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, olioli i se miti - i faʻanoanoa
  • Miti e uiga i lauulu mata e aofia ai uiga natia. Lenei o lou manatu, ae fefe e talanoa
  • E le tatau ona avea mea uma e te vaaia moni. E tele sina taimi e taʻu manino ai le miti

Taumafai e faʻauigaina se mea e le faʻapitoa poʻo se gaioiga, ma le miti atoa. O gaioiga e pei o le paʻu, lele, tiʻetiʻe uila e le o se mea na o latou.

E manaʻomia le iloiloina o le ata atoa. Faʻauiga i totonu o le tusi miti - na o filifiliga talafeagai mo le uiga o faʻailoga. I nisi o tulaga, o miti e taʻitoʻatasi ma manaʻomia ona faʻataʻapeʻapeina, alu ese mai tulafono masani.

Faamolemole ia outou iloa o miti o po o Aso Toʻona e faʻavaloaga

Ioe, o le moe o le isi itu lalolagi o le malamalama, e aoga e faʻalogo iai. Aua le le amanaiaina miti e te miti sili atu nai lo faatolu. E te ono lamatia.

Faʻamalamalamaga miti: O a mata e te miti ai? :: SYL.ru

E vaʻai tagata uma i miti, ae masani i taeao taʻitasi ua lafoʻai ata, faʻatumuina mafaufauga ma feʻau i aiga ma mea fai i aso taʻitasi. O nisi taimi o faʻataʻitaʻiga o faʻaaliga e tumau pea i le mafaufau mo se taimi umi ma e le maua ai e se tagata le filemu.

I lenei mataupu, e sili le taumafai e mafaufau poʻo le a le ituaiga faʻailoga o loʻo taumafai le mea tatou te le malamalama tatou te i ai. A maise pe a fai o le ata na totoe pe a uma le moe, e le masani ai, mo se faʻataʻitaʻiga, o mata e mata.

E mafai ona faʻamatalaina e le faʻamatala miti ia oe pe aisea na moemiti ai se taua ma faʻaalia vaega o foliga, ma e sili ona taua, ia amanaia uma auiliiliga, aua o le uiga o le moe i se po, e faalagolago ia latou.

Faʻamatalaga lautele

E pei o le olaga, o mata uliuli ma mafiafia e foliga matagofie i se miti o se faʻailoga lelei lea. Ae afai e seasea, latou te masani e le mafai ona vaaia, o lona uiga o se lapataiga moni lea. Ina ia decrypt se faatusa mai se miti, e tatau ona amanaia uma auiliiliga, ma o latou fesoasoani e mafai ona e malamalama pe aisea na fai miti o mata. O se miti faʻamatala o le a fesoasoani i le faʻauigaina ma uiga o le faʻaaliga.

Afai e vaʻaia e se tagata ona lava fulufulu mata i se miti (e le afaina i le faʻata pe mai foi i le itu) - o lona uiga o le mea tuai lea o le a muta vave. Tele polofiti o loʻo faʻatali i le tagata moemiti, ma e tatau ona e faʻatali sina taimi, vave ona e maua lau pili mo le galuega. O le mea taua o le aua le fiu, ma le mautinoa alu i le sini ma e leai se mea e fiu.

Vaʻai ou mata manifinifi

Afai e vaʻaia e se tagata i se miti lona laulu mata e le malamalama ma le le malamalama, fai mai le tusi o miti o le lapataiga lenei: e le o toe mamao ae e tele le tele o otaota. E sili le faʻalogo i au mea faʻatau ina ia aua neʻi faʻaalu sili atu nai lo mea e te gafatia.

E taua le faʻaalu lelei tupe alu, aua o le faʻailoga lea i se miti lapatai mai: o le taimi lea e le mafai ai ona faʻalagolago i laki, manuia tautupe o loʻo i se tulaga le mautonu. Afai o le mata e pau i totonu o se miti, o lona uiga o se lapataiga: vave ona mafai ona e malepe. Le isi uiga o sea miti o le le talafeagai o le moe.

Atonu e taumafai lou agaga tala e faasee oe. E fautuaina ina ia faʻalogo i mea o loʻo e fai ma aua le faʻatagaina ona faʻaalu.

Vaʻai ou mata lauulu

Afai o se tagata i le miti vaʻai i ona fulufulu mafiafia, o se tusi miti vavalo le manuia ma le mamalu ia te ia. Ma matou te talanoa e le gata i faaaloalo a tagata, ae o le tupe maua. Afai e le iloa e le tagata moe le mea e mafai ona ia maua ai le tupe mama, e leai se masalosalo i lenei faʻailoga: vave ona o lona tulaga tautupe o le a faʻateleina taimi e sili atu.

Afai o se tagata na faʻatoa amataina se pisinisi, ona avea lea o se miti faʻataʻitaʻi lona manuia ma ana polofiti. Aua le taofi iina, galue ma le maelega, ma o lau galuega o le a mautinoa fua. A na faapea foi e lautele mata, na oʻo mai foi le vaitaimi e manuia mo soo se taumafaiga.

Ma le faʻaopopoga, o le faʻailoga o le soifua maloloina ma le faʻateleina o le malosi.

Vaʻai lau oe lava mata ova na lofituina

Masalo, o se miti faʻapea e mafai ona fefe ai se teine. I nisi o tulaga, e le o se faʻailoga faʻapitoa lea, ae na o se fefe i lalo ole malamalama e le sauniuni mo se mea, fai mai le tusi miti e uiga i mafiafia o mata.

Ae afai i le miti a se tagata vaʻai i ona fulufulu mata sili atu le lautele ma sili atu nai lo le mea moni lava, ona o lea ua lelei lana pisinisi, ma e le tatau ona e taofi le manatu mamafa ia oe lava fuafuaga. O le mafaufau subconscious e taʻu atu ia te oe o mea uma na faia e pei ona tatau. Mo le au faipisinisi, o se miti faʻapea o lona uiga o le a latou le vave maua se tupe faʻamanuiaina manuia ma pisinisi manuia o loʻo faʻatali mo latou.

Afai e le mafiafia ma le mautonu mata ole mata, o lona uiga o le a tulaʻi mai faigata i luma, ae o le taimi lava e manumalo le miti ia i latou, o le a ia maua se tupe mama tele. Ae o le pupula mata, pei o Brezhnev, folafola se misa ma uo.

Sulu mata o loimata

Fai mai le faʻauiga o miti: o le faia o lenei faʻagaioiga i se miti o se faʻailoga lelei.

O lea miti o lona uiga o se vaitaimi fou i le olaga o loo faʻatalitali i le tagata moe moe i luma, ma o le leva ona faʻatalitali ma mautinoa tele suiga tele a vave ona amata.

Ae o le mea lilo malamalama: O le taimi e aluese ai mai se mea tuai, ina ia maua ai e le fou se nofoaga i lou olaga. I se isi faaupuga, ua oʻo i le taimi e faʻamagalo ai faitioga tuai, toesea mea e le tatau ai ma faʻalavelave fesoʻotaʻiga leai se aoga.

E i ai le isi uiga o le mea moni o se tagata na filifili e vavae ona mata i se miti. Fai mai le tusi miti, o le faʻaalia lea o le le faamalieina i tatou lava. Ua talitonu le fai miti e pei ua ia faia se mea sese pe o se mea o sese i ona foliga. Ae masani lava o ni mea faʻapito na, e aoga foʻi ona tiaʻi mai le mea moni o le olaga.

Vali mata o mata

Valivali laulu mata i se miti faatusa i le taumafaiga a le tagata moe e faaseseina tagata i lona itu, nana le mea moni e uiga i lana amio po o foliga vaaia. Afai e te filifili e valivali ou mata i se miti, o le tusi miti fautuaina oe sili atu le faamaoni i le moni olaga.

I le aluga o taimi, soʻo se pepelo na avanoa faʻalauaʻitele, o le mea lea e sili ai le faʻamaoni ma le faʻaali, a leai o le a faigata ona faʻasaʻo le tulaga na aliaʻe.

O le mea lea, e sili atu le tatala i luga ma vave taʻu le mea moni, ia i se taimi mulimuli ane o le ai ai se le malamalama i ai.

E i ai se isi faʻauigaina o sea miti - se tasi e manaʻo e toso oe i totonu o se scam. E sili le lafoai o mea masalosalo, talu ai o isi o le a aoga mai ia i latou, ma le fai miti atonu e nofosala i le taufaasese.

Tipi le laulu mata i se miti

Afai e moemiti se tagata na i ai se mea na faʻaleagaina ai lana lava laulu mata, o lona uiga e le o toe mamao ona e iai ni malo le mafaufau. Na te le manaʻo e vaʻai i latou, ae i le taimi e tasi o le a ia matua fiafia tele i la latou asiasiga, aua o le a ia aumaia le tele o mea lelei. O le malosi o le a lagona e le tagata le laulu mata i le miti, e mafanafana foʻi le faʻatalitali ia te ia le sauniga.

Fulu mata i mata o se isi tagata

O se faʻaaliga e le masani ona lelei, fai mai le tusi miti.

O le vaʻai i mata o mata o se isi tagata na tupu faʻatasi i luga o le ala laupapa o lou isu o se lapataiga faʻailoʻoa o se tasi mai lou siʻosiʻomaga e le o toe umi ae e faʻalavelaveina ia te oe.

Le faʻaaliga ofo i foliga o se tagata ese o loʻo tautala e uiga i le matua faʻateʻi tele i le mea moni. Ae o le eseese foliga o le fulufulu mata i foliga o se tagata ese, o lona uiga o le malamalamaaga, o le a mafua ai le le lelei taunuuga i le tagata moemiti.

Uulu enaena mata i se miti faʻaalia mai o le tagata miti ia te oe e taua tele, o le a sou manatu e uiga ia te ia. Ma o fulufulu mata mumu ua faʻatusa ai faʻalataina ma faʻasesega. Ae o le mafiafia o laulu mata i foliga o lou agaga, talanoa i le moni o lagona ma lagona i le va o oe.

Tulu mata o le mata i se isi tagata

Afai i se miti oe faʻatinoina gaioiga tutusa mo se isi tagata, ona ia faʻatalanoa le faʻamaoni ia te oe, ua faʻaleaga lau mafutaga. O le mea sili e pei ona fai mai e le tele o miti tusi.

Aisea na mimilo ai mata mata i luga o foliga o se isi tagata? O lona uiga e le o toe umi ae e faʻaleaogaina au faiga le mafaufau, o le a faʻalataina oe e oe ma matua le fiafia ai. E le gata i lea, o nisi o miti tusi o loʻo faʻaalia mai ai o miti faapena e lapataia ai ni faʻaletonu i le va feagai ai ma lagona o le lotofuatiaifo, salamo e uiga i le misia avanoa.

Fulufulu mata

O le vaʻai atu i se teineitiiti i le miti ma matauina manino ona mata o lona uiga e le o toe mamao ona oʻo mai ai lea o suiga i le olaga o le tagata moemiti. Pe o le tagata moe o le a iu lava ina fetaui ma lona agaga, pe o lona tuʻinanau tuai o le a matua gauai atu i le leva fiafia. Ae aua le faatopetope mea, e mafai ona faʻaumatia mea uma. E tatau ona e onosaʻi ma faʻatali mo suiga.

Tipi ma tipi

O le sulu o le laulu i se miti - i ni suiga laiti i le mea moni. O le tusi o miti i aso nei e fautua e mafaufau ai i avanoa na faʻaalia faʻafuaseʻi. Masalo e i ai ni lamatiaga ia latou ma afai e te manaʻomia se fesoasoani, aua le fefe e fesili mo ia mai i tagata na e te faʻamoemoeina. Aisea ua moemiti ai e fufuluina mata o mata, faamatala e Miller.

O le tusi a miti a Miller folafolaina le fai miti i mea e le fiafia tele ia te ia.
Pipiʻe oe lava - i faʻatau laiti, i seisi tagata - ia mauaina se feʻau e uiga i le maliu o se tagata i fafo atu. Ato atoa mata mata i se miti - i le amataga o se manoa uliuli.

O se faʻamatalaga o mea miti o le tipiina o lauulu taʻitoʻatasi luga o loʻo avanoa foi mo Vanga. O se tala faʻapea e faʻamatalaina e le tusi a le miti a Wangi o ni ula o faigata o le a tulaʻi mai i se mafutaga ma se pele. Sa talitonu tagata mafaufau o le tipiina o laulu mata i se miti, o se faigofie faigofie lea o le paʻu ifo ia te oe lava.

O le gaosi faʻatatau atu o laʻau e mafai ona faʻatusa mai le le fiafia ma ia lava i le mea moni.

Le masani ai foliga ma le uumi

Ole umi ma le curved o lona uiga ole tagata momoe e mauaina le faʻaaloalo male mamalu. Mafiafia tele ma lautele e masani ona moemiti o se misa ma uo, leoa - i le manuia i pisinisi. O le mea e le masani ai mata o mata e pei ona faamatalaina e le Tamaʻitaʻi Faamatalaupu.

O se uiga e le masani ai o lona uiga i le olaga moni o le a e feagai ma faigata i lou lava mafutaga. Fafine tusi miti fautuaina e te mafaufau lelei i manaoga o lau paga.

I le miti, mafaufau i ni fulufulu mata matagofie i le faʻata, vaʻai ma le faʻaeteete i latou - i le fafagu taumafai e tosina mai mafaufau o isi.

Mafiafia ma fuse

Ole mafiafia e tele taimi e faʻaalia vave ai se tupe mama ma manuia i mataupu uma. Ae o latou foi o se lapataiga faailo o ono mafai ona fai. O sea miti e mafai ona faauigaina o se asiasiga a tagata ua leva ona faʻatalitali. O le faamatalaina lelei o lenei miti, o le miti a Aesop.

E tusa ai ma lenei puna, mafiafia uliuli laulu mata e vaaia i se miti folafolaga lelei soifua maloloina. O nisi taimi fulufulu mata e mafai ona miti. I lenei tulaga, o le aoao moemiti tusi folafola sili oa oa.

Afai i se miti na e vaʻai i fulu mata i mata o se isi tagata, sauni mo faʻafitauli. Afai o le miti fulufulu i luga o le mata sa i luga o maualuga, ona e tatau lea ona ola i le mea moni ofo.

Pe tasi na maualuga aʻe nai lo le isi? O le tusi miti a sasae ua lapatai mai e iai le tele o le lamatiaga o le faia sese faaiuga. O le vaʻai i ou mata alofilima i luga o ou foliga o se faʻailoga lea ua e alofa moni lava.

Valivali

Afai i se miti e filifili se fafine e valivali ona mata, ona tatau lea ona ia ola i se olaga manuia, saogalemu ma fiafia, lea o le a tele ai le alofa mataupu ma fiafiaga. Lulu vali mafai miti o se pepelo.

Ua fautuaina e le tusi miti a Aesop ina ia faaeteete i le mafai ma taumafai e aua le talitonuina e oo lava i uo tuai. Afai o le lanu o le lauulu e ese mai le moni, e faʻaalia le pepelo lea.

E tusi ai 'aʻai teuteu i se miti - i se uo fou, i le antimoni - i se tafaoga alofa.

Eseese faʻamatalaga

Aisea miti uiga mata le masani ai, faamatala Grishina. Afai o latou o maa po o le uamea, ona fai mai lea o le miti tusi a Grishina e te le mafaamatalaina ma fili. Le lanu enaena lauulu o lona uiga poto ma aafiaga i isi tagata. E mafai uma ona lelei ma afaina.

Afai na e miti i sau uo po o se aiga ma le laulu ulu, ona taua lea o lou manatu ia te ia. O se tagata ma mumu lauulu e tatau ona faʻatuatuaina ma le faʻaeteete uma i le miti ma faʻamaoni. Pisinisi faapisinisi e mafai ona kopi, ma o se pele e mafai ona suia. Na fautuaina le tusi miti a Mila e aoina le malosi.

Fai mai lenei faʻamatalaupu, o mata e masani lava ona atagia mai faʻafuaseʻi faʻalavelave i le pisinisi. Afai na e faʻalogo i le taʻitaʻi sili aʻa o se isi tagata, ona avea lea ma mea moni e te ono mafaufauina se palapala palapala mai ia te ia. Talanoa i le po miti ma se tagata e leai ni ona foliga foliga - e faʻamasani i se tagata le faʻamaoni ma taufaasese.

Aisea miti o le tafi oʻu mata? O lona uiga, o le tagata e moe, e leai se mea ma vaʻai mafaufau, e soʻona fiapoto ma faʻaoso. Ina ia atoa e aunoa ma ni lauulu foliga - e maasiasi i le moni olaga, faapea foi ma le salamo ma le salamo.

Afai na e miti i mataga mataga - e le pine ae faʻaletonu mea i lou oe lava olaga, e seasea pe pa'ū mai - i le taufaasese.

Mata o le a le uiga

E masani lava ona latou miti i le manuia ma le soifua laulelei. Afai o lauulu o loimata na manatua faapitoa lava i le faaiuga o se miti, ona mafai lea ona tatou manatu i lenei mea o se faʻailoga o le iʻuga ma faʻamoemoe le aliali mai o se fou pisinisi aoga, se lelei ma le mautu faʻamanuiaga, o le a faʻateleina i le lumanaʻi.

O le miti a Mila e faʻailo faapitoa.

O le vaʻaia o lenei mea o le mata i le mea lilo e le gata o se faʻailoga o mea na tutupu poʻo ni suiga. Latou taʻu maia le uiga moni o le tagata, o ana ata atagia i se miti.

Gauai atu i auiliiliga:

  • umi
  • lanu
  • fomu
  • loloto
  • o ai o loʻo auai
  • oa togafiti e faia ia i latou (e mafai ona e tipiina, faʻi, vali).

Vaʻai ou lauulu mata i se miti, i se ono faʻalauiloaina, tuputupu aʻe faaletagata lava ia. Le masalosalo pe o le a i ai se faʻagasolo galuega? Le miti ua uma ona aumaia le tala lelei. Ma afai i le taeao tagata ese na manatua i le taeao, o lona uiga o le laki i luga o le tagata lava ia pe malosi fusi sootaga.

O loʻo i ai foʻi faʻamatalaga nei o miti:

  • o le uliuli o le laulu ia i latou, o le sili faʻamanuiaina mea tutupu faʻatali le moe,
  • le fused parts o se faʻailoga o le loloto o le atamai ma le iloa o le mataupu,
  • malo folafola manuia
  • ua lalagaina ma le faʻaeteete e mafai ona lapataʻiina le moemiti o loʻo leai se mea,
  • afai o lauulu e iloga i se umi faʻapitoa - o le moe o loʻo mafua ai le faʻaaloalo faʻapitoa i isi,
  • o le vaeluaina o le lauulu vaega faailoa se tulaga vaivai vaivai,
  • atoa le leai o lenei elemene i luga o le foliga o se malosi vaivai ma defenslessness.

A le mafiafia o ou mata

O le maualuluga o lauulu o loʻo tu i luga o lenei vaega o foliga ile miti, o le sili atu le fiafia o le tui saunia.

  • O le miti Isilama tusi mafaufau mafiafia mafiafia o le faailoaina o le latalata manatu.
  • Mo alii, vaʻavaʻai paʻu faʻataʻamilomilo mafai ona faauigaina faʻaleleia o latou lava mataupu pe o se faʻatalitali ua leva ona faʻatalitali ma se agaga paaga.
  • Afai o le vaega lea o le olomatua foliga o se fafine miti a se fafine, ona mafai lea ona amata se tasi amata: o se uo tamaititi mauoa o le a faaali atu lona gauai atu ia te ia.
  • O le mafiafia o le mata mata e maua i le miti faapea foi ma le fusi o le fiafia sa tafafao ma uo, vave galuega o le tuputupu aʻe pe sili atu foi i le faatoilaloina faafuaseʻi o faigata na tulaʻi mai.
  • O le vaʻai atu i le laʻau mafiafia o fulufulu o se isi tagata na folafola mai ai le foliga mai o papupuni i luga o ala o le olaga. O se miti faapena e tautala i le soona masalosalo o le miti, o ia lea ei ai le mana malosi.

21st seneturi Miti Faʻamatalaina

O le a le mea na miti ai Brow i se miti?

O le vaʻai i se tasi i mata o se miti o lona uiga o le ae maua le manuia i le alofa mataupu ma le faʻaaloalo o au uo pe afai o le lauulu pa'ū mai ia i latou - fouvale, misa ma talepe ma lau pele.

Mafiafi mata - manuia, olioli, uliuli - soifua maloloina, umi nai lo masani mata o mata - lautele faʻaaloalo, alofa, mamalu ma le tamaoaiga.

Miti faʻauiga mo fafine

Mafiafia ma matagofie o mea manuia.

Lelei - faigata le tumau e le taitaieseina ai oe.

Afai i se miti na e tosina mai ai le mata o se tasi, ia faʻaeteete - o se faʻailoga faʻailoga lea e te leʻi matauina i le mea moni. Masalo o se tasi mai lou siosiomaga nana o latou lagona moni pe i ai foi ni faalilolilo mafaufauga e uiga ia te oe.

O se tagata e leai ni laulu mata i se miti o se faʻailoga e ono vave ona e feagai ma pepelo pepelo ma le valea le mafai.

Faʻamalamalamaga miti mai le A i le Z

Aisea vaaia mata i le miti?

O se miti i se tasi mata le masani ai o fulufulu mata o lona uiga o le mea moni o le a tatau ona e feagai ma faigata i lou oe lava olaga.

Iloilo ou fulu mata i le faʻata, tausi ia i latou - o au taumafaiga e tosina mai ai se tagata e mafaufau i lou tagata o le a faʻafuasei ona manuia.

Miti Faamatalaupu Fedorovskaya

Afai e te moemiti e i ai lau paʻu mafiafia ma le mafiafia - o le ae manuia i le pisinisi.

Na e moemiti e leai ni ou fulu mata - aua e te faamoemoe i se mea lelei mai le olaga.

A e moemiti e te suʻe ou mata - e te manatu ai i ni feʻau e le aoga.

E te matauina pe faʻapipiʻi e se tasi i luga o laulu mata - ona o le sese o se tasi o ou aiga, o le a e maua ai oe i se mea manaia e te le maua ai se mea lelei.

O le fulufulu mata e masani lava - faatusa ia le laulu i luga o fafine fafine.

Fulufulu mata - o se pisinisi aoga, seasea, pa'ū ese - o se taufaasese i le tagata lava ia, mafiafia - manuia.

Tusi miti Online

Uiga o le moe: Fulufulu mata?

E tusa ai ma le miti tusi, fulufulu mata - faatusa tulaga faigata i le ausiaina o ni sini faapitoa.

Vaʻai atu ia i latou i se miti e seasea - i mea leiloa, mafiafia - i le laki ma le laki, lauulu-ulu - o se tasi o aiga o le soifua matua o le a oti.

Afai na e miti o lou laulu mata paʻu i lalo - o le ae mauaina se faʻalataina o le pele.

Afai na e matua misia i latou i se miti - maasiasi e le mafai ona 'alo; e te lagona le tausalaina.

O se moemiti e faʻapipiʻi ai oe - o loʻo e faʻatali mo ni tupe leiloa.

Faapipiʻi ia i se tasi i se miti - o le ae aʻoaʻo e uiga i le oti o tagata ese ia oe.

O se miti i totonu lea o oe e aunoa ma ni fulufulu mata - faʻasino ia te oe e le o taimi sili ona faigofie.

Afai i se miti e le maua e se isi - oe o le a ita i le faʻasesee faʻasese ma le paie o isi.

Na ou miti o le tipiina o laulu mata - o le leaga i le mafutaga, oe le mautonu i lagona. Faʻaavanoa se taimi, taumafai e malamalama ai i le mea lea e tupu.

E vaʻai i mata lautele - feeseeseaiga ma fefinauaiga i le va o uo, uo. Taumafai e tumau le toʻamalie ae aua le faʻaosofia le ita i paʻaga.

Fagu fulufulu mata - faʻafetai i au galuega aoga, faʻaleleia atili le soifua manuia, tuputupu ae tupe maua. Ole mea ua lelei ua liliu atu ia oe, amio.

Miti uliuli mata - i Siberia soifua maloloina ma le umi. Leai ni maʻi poʻo gasegase o le a aveina oe.

Mafiafia mata i luga o se miti tusi - o se taimi lelei i le mea moni. Mea o loʻo finau ai, o le soifua maloloina e maualuga, i totonu o aiga faʻafofoga filemu ma lamolemole.

Faaputupuluina mata o mata, suluia latou o se laititi leiloa. Poʻo ni nai faʻatau laiti, mea e tutupu e le maua ai le tele o tupe leiloa.

O le vali mata o mata e aveʻesea e se tagata le agavaa, o se mea le taua. Pe ua e alofa i se romantis Adventurer.

: Aisea miti ai fulufulu mata

Afai o le a aoga tusi a matou miti mo oe, ona faʻaopopo lea i lau sailiga ina ia e masani ona i ou lima.

Ua uma ona faʻaaogaina le sili atu nai lo 450 tagata faʻaaoga!

Aisea vaaia mata i le miti?

E masani ona tatou miti i miti ia tatou te vaʻai ai ia i tatou lava, o tatou tino, foliga, lauulu, ma isi mea - atoa pe auiliiliga. O le fulufulu mata o se vaega faʻaalia o foliga uma, ma e masani ona faʻalogo tamaʻitaʻi ia i latou i le olaga i mea moni. Ae o le mea lena e moimata o mata mata - e matua ese lava lenei fesili, ma o le miti tusi o le a taliina.

Ae ina ia e malamalama saʻo ma faʻatuatuaina lea faʻailoga ma malamalama i ai, e tatau ona e manatua le ituaiga o fulu mata na e miti ai, pe o a, pe - mea na e faia i se miti ma i latou.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e puʻeina pe valiina latou, ae i miti, o faʻailoga uma ia ma uiga eseese.

E tele na latou faʻaalia le tulaga tau tupe ma le lautele o galuega, pisinisi, malosi-naunau uiga ma isi mea. Aemaise lava, atonu na e moemiti i mea nei:

  • Naʻo latou vaʻai i ai.
  • E mafiafia, feilafi pe fai.
  • Latou te le oi ai iina - lauulu ua paʻuʻu pe na o le mou ese.
  • Tusi ata, vali pe vali.

E leai se mea e le masani ai i na miti, ae pei lava o lena, leai se mafuaʻaga, e le o se miti. Aisea - o le a faʻamatala e le faʻamatalaupu.

Muamua, ia manatua: pe na le laulu mata e pei ona masani ai i le olaga, pe na e miti faapea o ni ituaiga mata e le masani ai, matua mafiafia, laʻau tele, paʻu, ese, pe ono leai atoa? Aua e te popole, tusa lava pe e te miti, o se mea uiga ese na tupu ia oe ma ou foliga i au miti - o lenei miti e le faʻailoa mai ni faʻafitauli, ae naʻo le faʻailoaina mai o se mea taua.

A o faʻamatala e le tusi miti, o mata i miti o se faʻailoga o le tamaoaiga ma le tulaga tau tupe, e faʻapea foi ma le amio ia te oe lava, o le malosi i totonu. O le vaʻai atu iai e iloa ai le tulaga i au mataupu ma mea e te le maua. E mafai ona e manatua lo latou foliga ma le tulaga ma oe lava malamalama i le sili atu malosi o lo o faʻaalia mai.

Fautuaina: E vali laugutu i le miti

O le vaʻai i ou miti, o se mata mataga ma le mafiafia o se faʻailoga lelei lea, ma e maua ai le manuia, ma e oʻo foi i ni oa. E mafai ona faapea, e faʻamalosia oe e le malosi maualuga, unaʻia oe ina ia e talitonu e le gata ia te oe, ae o mea e te faia foi. O le a manuia mea uma! O galuega ma taumafaiga o le a fua tele mai, na ona le fiu, aua le toe solomuli ma galue ai seʻia manumalo.

Ma o le vaʻai e le mafiafia, ae nai lo le manifinifi, sefululele lauulu o le faʻafeagai faʻailoga lea. E tatau ona faʻatapulaʻa oe lava i se mea moni, ma lenei, talitonu mai ia te aʻu, o lau oe lava filifiliga, ae le o le sese o tulaga.

Masalo na ona e manaʻomia e toe iloilo au fuafuaga ma gaioiga, mafaufau pe faʻapefea ona faʻalelei au taumafaiga ma aʻoaʻo ia sili atu le manuia? E moni, e foliga faigofie, ae o le mea moni e faigata, ae o mea uma e faalagolago ia te oe.

Afai na le lofituina mata o lou mata i lau moe, e teu ma mauluai, o lona uiga o le faʻaletonu i ou mataupu ma galuega, faʻapea foi i fuafuaga ma le ulu. O le mafuaʻaga lea o le tele o faigata, faʻafitauli ma pa pupuni i le liʻo o mea. Ma e iai lau faʻailoga mai luga: e tatau ona e amata i le saʻo fuafuaga!

Fautuaina: Le uiga o le moe e uiga i mata

Ia manino, faʻamalosi ma faʻatumauina au gaioiga i taimi uma, aʻoaʻo pe faʻafefea ona faʻaaoga lelei lou malosi ma lou malosi, iloa le mea e amata ai, ma le mea e tatau ona lona lua ma lona tolu. I se upu, tuu mea i le ulu i lou ulu, mafaufauga ma fuafuaga - ona manuia ai lea o le manuia amata i mataupu moni!

Afai sa latou fusi i le isu, e le tatau ona e fefe ai. Tele faailoga! O loʻo e faia mea uma saʻo, ma o au fuafuaga saʻo. Latou masalomia o le a latou taʻitaʻia oe i le manuia, o le mea autu o le amio faifai pea ma aua le solomuli mai au oe lava sini. O loʻo ia te oe lava se ala toʻamalie ma le toʻafilemu, e te le liliu ese - ma e te sau i au sini manaʻomia.

Ma afai na latou le auai mai, ma na e vaʻaia na o se lulu e aunoa ma se laulu e tasi i luga aʻe o ou mata - o lona uiga o se faʻanoanoaga o le lotofuatiaifo poʻo sese, amioga le faʻamaoni.

Oe, ae le o se isi tagata! E tatau ona e mafaufau totoʻa i le autu o au lava gaioiga.

I mea uma, tusa lava pe foliga mai ia te oe e le faʻamaoni ma auala lelei, e mafai ona e vave ausia le mea e te manaʻo ai, e leʻo, ma o le a liliu atu ia te oe, e le gata i lea, le auala e sili ona e manaʻomia.

Ma afai o oe o le pule o fulufulu mata matagofie i se miti, moni o le ituaiga e te moemiti i ai i le mea moni, o le ae mauaina le lelei lauiloa ma le manuia i le sosaiete. I le galuega, i le olaga fealofani ma le tagata lava ia, o le ae mauaina se manuia oe lava, faafetai i lou faamaoni, atamai ma isi uiga lelei. Talitonu ia te oe lava!

Afai e te le gata na vaʻai i le faʻailoga, ae ia manatua foʻi au gaioiga mai se miti - mo se faʻataʻitaʻiga, sipi, vali mata o mata ma isi - ia mautinoa e vaʻai poʻo a latou uiga faʻapitoa.

O le mea lea, o le valiina o le mata o mata i se miti o se faʻailoga manino o le taufaʻasese po o le le faʻamaoni. E te le manaʻo e faʻamaoni i le iʻuga, pe e te alo 'ese mai i le mea moni "O aʻu" pe e te manaʻo e foliga o se tagata. Pe atonu na latou filifili e alu i se togafiti? Mafaufau e toe iloilo.

A faʻapea e tatau ona e faapipiʻi i latou, ona lapataʻia lea o le miti, ona lapatai mai lea o le tusi o miti e uiga i mea leiloa, ae leai sona taua. Ae ia faʻaeteete pea ma faʻaeteete. Afai na e tafiina pe tafi i latou, ona e filifili loa lea e tuulafoaia se mea moni i lenei mea, ma o le a avea ma lau oe manatu lea. E saʻo - ma aua le masalosalo i ai! O nisi taimi e aoga ai le aveeseina o se mea e maua ai se mea fou.

Fautuaina: Faaata (miti tusi)

O le a lau mata e tatau ai ona tusi i ou lava foliga? Ole lelei lea ose faʻailoga e faʻailoa mai ai ni manatu fou ma saili mo se uluaʻi fofo i faʻafitauli. O le ae mauaina se manatu o le a fesoasoani ia te oe - aua le misia!

Faitau le miti tusi e le o se tusi aoga, ae o se faʻamatalaga mo le malamalama i se mea lilo. Faʻalogo i lagona - ma malamalama i miti uma! Vasilina Serova

Le Uiga o Masani Masani

Ole mea moni, e leʻo tagata uma e mafai ona ia manatuaina lana miti, ae peitaʻi, pe afai o loʻo iai pea ni a oe faʻamanatuga laiti ia te ia, ia mautinoa ia e iloa lona uiga. Masalo na ia faʻailoa ia te oe mo suiga o le a oʻo mai.

Le pau. Masalo o outou taʻitasi i le taimi na moe ai na lagona le le fiafia i le pa'ū mai le maualuga. E pei ona i ai, ua tupu lenei mea mo se mafuaga. Fai mai le au atamamai, o le miti lea e atagia mai ai le lagona i totonu, le fefe e maumau le ola nei. E i ai foi le manatu e faapea o lenei miti e fesootaʻi ma le leiloa o le ola auala. Afai e masani ona fai lau miti, e fautuaina oe e te iloiloina lou olaga ma, pe a mafai, sui mea e le talafeagai ma oe i totonu. O nisi taimi e ono fesoʻotaʻi ma suiga o galuega, faʻalapotopotoga lautele, poʻo le nofoaga o fale.

Le potu avanoa. Ina ia malamalama i le faʻamatalaga saʻo o le moe, faʻapitoa manatu e tatau ona totogi i ana auiliiliga. Afai o oe i totonu o se potu e leai se isi e ese mai ia te oe, ae o loʻo i ai mea i totonu, o se miti e faʻailoa mai e te faʻataʻitaʻiga tele i mea faʻatau. Masalo e tatau ona e toe iloiloina lau amio e galue ai, e pele ia te oe, pe faʻamuamua. Afai o loo e tu i le ogatotonu o se potu gaogao, e talanoa e uiga i le gaogao faaleagaga. Taumafai e faʻaalu sou taimi sili ona toʻamalie, aiga ma tuʻuʻesea mai faʻafitauli. I se faʻaopopoga, o le moe e ono fesoʻotaʻi ma ou poto masani ona o faʻafitauli tau tupe, feteenaiga poʻo isi faʻafitauli. Peitai, o nisi taimi o se miti e lelei. E ono faʻapea o le a le pine ae e mauaina se taleni fou ia oe lava.

Tamaloa oti I le avea ai o se tulafono, malo mai le olaga mulimuli e le o mai i tagata ola faʻapena. Afai i se miti e asia oe e se aiga ua maliu ua naʻo se tasi e masani ai, masalo na te manaʻo e taʻu atu ia te oe se mea taua pe lapataʻia se tulaga matautia. Afai i se miti taumafai le tagata ua oti e talanoa ma oe, ona i se taimi lata mai e tatau ona e faaeteete e aloese mai faigata. Afai o loʻo taumafai e aua le faʻatagaina oe i fafo mai le potu, tolopo uma fuafuaga fuafuaina ma malaga ina ia aua nei avea ma tagata auai i le faʻalavelave. Afai i se miti e te tauto ma se tagata ua maliu, e tatau ona e asia lona tuugamau ma asiasi i le malumalu. I lenei auala, na ia faʻaalia ai o lona agaga e le maua lou mafaufau.

Faʻatupuina. E masani lava, o se miti e faʻaalia ai lou fefe i mea faigata ma lou masalosalo. Atonu e te manatu o faʻafitauli e faʻafefe ai oe i soo se mea, ma nai lo le foia, e te sola. O se miti ei ai se uiga faʻapitoa. Fai mai e manaʻomia le tuu o le fefe i faigata ma taumafai e saili se auala mai lenei tulaga. Na o le pa lea e mafai ai ona e aveese sauaga. E tusa ai ma le tasi faʻamatalaga, o le moe lapatai mai i lou olaga o loʻo i ai se tagata o loʻo vaʻavaʻaia faʻatasi oe ma faʻatautaia au gaioiga. O lona uiga o le e manaʻomia ona vaʻai totoʻa i totonu o lou liʻo.

Faigamalaga. Moe lelei lava le moe. Afai e te lele i se miti, o lona uiga o lenei ua e latalata i le mauaina o le filemu o le mafaufau. E le o toe mamao, o le Fortune o le ai ai i lau itu, o lona uiga e mafai ona e iloa ni sini. O nisi taimi o se miti e mafua ai le fiafia, olioli, tautupe. Masalo e le pine ae tutupu suiga faʻalelalolagi i lou olaga, ma o lau galuega o le saunia lea mo i latou saʻo.

Leiloa le nifo O nifo o se faʻailoga o le faigata ma le malosi, ma o latou leiloa e le folafolaina suiga sili ona lelei. O nisi taimi o nifo leiloa i se miti lapataia o mea le lelei mea e ono tupu vave. I le mauaina o se miti, e taua le mafaufau pe i ai le toto ma auga o le le mafai ona tupu. Afai o lea, lona uiga la o oe poʻo ou tau aiga i ni faʻamaʻi ogaoga. A vaeluaina se nifo, e leʻo toe umi se taimi e sau ai i lou olaga, a maeʻa le tele o le a suia mo le leaga.

O se taʻavale. Tusa pe e te le o avetaavale, ae le o lona uiga i se miti atonu e te aveina se taʻavale. O lenei miti e tele faʻauiga. A e vaʻai ia oe e taʻavale i se taʻavale, o lona uiga o le agaʻi i luma. I lenei tulaga, o le miti fautuaina oe o loo i luga o le ala saʻo ma, atonu, vave ona ausia au sini. Afai e te fealuaʻi i uili lua-taavale, o le a vave ona e feiloai i lou agaga agaga pe maua ni uo fou. Pau o lona uiga o se misa ma se pele po o le maliu o se uo tuai. A leiloa le pulega o lau taʻavale, e vave ona e le maua le pule i lou ola. Gauai atu i mea tutupu e tutupu ia te oe, ma aua le faatagaina tagata ese e faalavelave i lou olaga.

O nisi taimi e mafai e lo tatou mafaufau lamatia ona vavalo i le lumanaʻi ma lapataia muamua i tatou e uiga i mea o loʻo tupu mai e ala i miti. O nisi miti e taʻu mai ai lamatiaga, ma e ala ile aʻoaʻo e uiga i o latou uiga moni, e mafai ona e aloese mai faʻafitauli ma faigata. Matou te faʻamanuia ia te oe le manuia ma le filemu o le mafaufau,ma aua nei galo e fetaomi faamau ma

Aisea miti mata fulufulua (Laiti Velesov miti tusi)

  • O mata i le miti o se faʻailoga o au uo poʻo tagata fiafia e te talanoa i ai. Afai o loimata o mata e mata, i le mea moni oe ono ono mafaufau i se ituaiga o tupe maua lelei, pisinisi aoga.
  • Ia vaʻaia le mafiafia ma le uumi o mata o se faʻailoga lelei tele, o le ae maua se faʻaiuga manuia o mea na e amataina ma mauaina taua mea taua taui.
  • O le seleina o laulu mata i se miti - e tatau ona e fesoʻotaʻi ma tagata valea.
  • Afai na e usuina fulufulu mata e ala i le faʻatalale, oe o le a auai i se finauga mataupu o tofi.
  • Ae afai na e miti o le fulufulu mata paʻu ifo oe - o lenei o se leaga leaga, e tatau ona e fefe i le taufaasese, atonu e tatau ona e alu i se tele faanoanoa poʻo malaia.
  • O fulufulu mata i se miti e faʻailoa mai ai le soifua maloloina.
  • Fulufulu mata pe paʻepaʻe - mataala i le faʻalataina o se pele.

Aisea miti ai mata o mata i le miti (tusi miti a le tagata poto o le mafaufau G. Miller)

O le vaʻai i laʻau mata e le iloa ai se leaga. Afai e te moemiti i se tasi o mata o mata, mo nisi mafuaaga e te manatuaina ai na mea, na e faʻalogo ia te ia, o lona uiga ua faʻatali oe o loʻo faʻatali mo ni faʻatuai ma ni faʻafitauli i le pisinisi. E le gata i lea, e le mafai ona vaʻaia muamua nei faʻalavelave, latou o le a matuaʻi fuafuaina lava. Ma ina ia faʻafetaui ia latou o le a tatau ona faia le tele o taumafaiga, faʻaali uma au vave vave atamai.

O mata o mata i se miti o se faatusa o uo ma kamupani fiafia i mea lelei. Afai e te moemiti o laulu mata, o le mea moni o le a e faia fonotaga manaia ma faauo pati i le mea o le ae maua se taimi sili. O le mea lea, o le vaʻai o laulu mata o se mea lelei atoatoa lea. Oe mafai nei loa ona amata sauni se ofu talafeagai mo le sauniga, lea o le a matua talisapaia au uo.

Aisea miti mata fulufulu mata (faʻamatala o le auala o Miss Hasse)

  • Ole vaʻai ile pogisa matagofie o fulufulu mata o se folafolaga lea o le soifua maloloina lelei i le mea moni. Afai e te maʻi, o mata uliuli mata i se miti faʻailoa mai e te toe malosi vave, ma o le a leai se mea e te popole ai.
  • Ole mea na tupu, susunu ou lava mata i se miti - o le mea moni oe tatau ona finau e uiga i le tofi, atonu e iai isi tagata talosaga mo ia.
  • O se miti na e selea ai lou fulufulu mata - leaga, o se miti faʻaalia ai o oe o se tagata faʻaaloalo ma gaogao.
  • I se miti, na e taulaʻi atu i mata o se tasi - o le ae maua ni mea laiti faigata i lau auala, e te le tau manaʻomia ia faʻafitauli: afai e te faʻaeteete ma vave-poto, o le ae maua le avanoa e fealuaʻi ai i faʻafitauli uma.
  • Afai o le tagata moe e vaʻaia o ia ma le mafiafia o lona mata, e vave ona ia maua ni avanoa fou e ausia ai le mea ua leva ona ia sailia.
  • Afai o le laulu i laulu mata paʻu i fafo - e tatau ona e faʻaeteete ia aua nei faaleagaina. Ole mataʻutia lava o se tagata e mafiafia mata o lona mata.

O le a le uiga o le miti ma fulufulu mata, ia amanaia le aso fanau (tusa ma le tusi miti o le Aso Fanau)

  • Afai na e fanau i le tautotogo, aisea o le a iai lau mafiafia laulu mata - i le au valaʻaulia. Uulu lauulu mata - i le leiloa o le loomatua pe o le tinamatua. Faaputupuluina fulufulu mata i le fale - i se paʻu leiloa. Na ou miti faapea o oe na aveeseina ni laulu mata mai isi - o se tala e uiga i le maliu o se tagata ese.
  • Afai na e fanau i le taumafanafana, lea sa i ai le mafiafia ma lautele mata o lona mata, pei, mo se faʻataʻitaʻiga, Brezhnev - e misa ma uo.
  • Afai na e fanau i le tautoulu, o le mafuaʻaga lea na miti ai ou mata fulufulu mata - i se tele o le tamaoaiga, ia vaʻai tutusa mata i mata o se isi tagata - oe ua i ai i soo se ituaiga o faʻafitauli.
  • Afai na e fanau i le taumalulu, aisea o loʻo ia te oe ni mata uliuli - soifua maloloina, susunuina - o se feeseeseaiga e uiga i le tofi, seleina o le fulufulu mata - oe o se tagata gaogao.

Miti faʻauiga

Afai na fai ou mata i mata, iloilo lau miti. Gauai atu i o latou foliga ma lanu, faapea foi ma au gaioiga na e faia ma i latou. Eseese miti tusi tuuina eseese faauigaga. O le sili le faʻaupuina o le faʻamatala atu a le Austrian psychiatrist.

O le faʻamalamalamaga o miti a Freud e togafitia mata o mata i le tutusa lava auala e pei o isi miti ma lauulu i luga o le tino po o le ulu. E tusa ai ma le talitonuga o psychoanalysis, latou faʻatusa latou lauulu o luga o fafine fafine, ma so o se gaioiga ma lauulu o lona uiga o le naunau e faia feusuaiga.

Sasaina ma le oloina uliuli laulu matagofie i se miti: aisea e tipi ai i luga mata uumi

Faasaʻoina o le faiga i se miti folafola folafolaga suiga i le olaga. Uma e lelei ma le lelei, pe le faaituau, ae leai se taua.

  • A fai o lau miti na te suʻeina ou mata, vaʻai i avanoa fou. E mafai ona latou matautia. Lagona le saoloto e fesili mo se fesoasoani mai pele,
  • Fai mai le faʻamatalaga miti a Mila, afai e te miti i le suʻiina o ou mata, ona tatau lea ona e auai i mea le fiafia ma faʻalavelave,
  • Ae o le momoliina o laulu mata i se miti i se isi - ina ia maua le tala o le maliu o se tagata i fafo atu, o se tagata le lauiloa.

A e vaʻai ua e selea pe tuʻu atoa le laina, e faʻaalia le fesoʻotaʻiga o se fasi uliuli. E tusa ai ma le tusi miti a Vanga, o fulufulu mata e tafi pe tipiina o latou laulu taʻitoʻatasi - i faigata ma feeseeseaiga i sootaga ma le pele ia te oe.

Mai le vaʻaiga o le mafaufau, faʻafetauia o le faiga i se miti faʻailoa mai ai se manatu faatauvaaina o le tagata lava ia, manatu faʻatauvaʻa ia te oe lava, ma soona manaʻoga ia te oe lava. E mafai ona talanoa e uiga i le le faamalieina ma ona foliga vaaia.

Vaʻai i le miti foliga mata mafiafia ma mimigi

O le susulu o laulu mata o loʻo moemiti e lelei mea e tutupu i le lumanaʻi. O le tagata sili atu ona manuia, teuteuga i tulaga tau tupe, le fofo o faʻafitauli faigata. Peitaʻi, o faʻafitauli e ono faatali ai le moemiti i se manuia.

  • O isi taimi e vaʻai i mata mafiafia i se miti - i malo faʻaaloalogia. O le a manaia le asiasiga ma ua leva ona faʻatalitali,
  • Fai mai le tusi a miti a Aesop, o le vaʻai i se miti - ia lelei le soifua maloloina, toe malosi mai maʻi, ma isi mea,
  • Afai e fusia faatasi ou mata, o se faʻamanuiaga sili atu lea. E folafola le manuia tele, o le fofo o faʻafitauli o mea, faʻafuaseʻi ma tele tupe maua,
  • Ae afai na e vaʻai i se faʻailoga i se isi tagata, faʻamoemoe i faalavelave,
  • Afai o laina e oʻo i luga maualuga mai i mata - o le a e aafia i se ogaoga tetete, teteʻe, o le a e matua maʻi lava,
  • O laina asymmetric lapataia le ono mafai ona faia le filifiliga sese.

Fai mai nisi tusi miti, pe a e moemiti i lau pupula tele mata, e faamatalaina lenei mea o se faʻailoga o le alofa faamaoni mo oe.

Soloʻu ma seasea

A e moemiti o laulu mata e paʻu 'ese - o se mea leaga lea. Faʻauiga miti e faʻamatalaina o le faʻamaoniga o le i ai faʻalataina, taufaasese poʻo isi faʻafitauli i luga o le tagata lava ia. Tusi laititi miti Velesov folafola folafolaga faanoanoa ma le malaia. O faʻafitauli i totonu o le alofa faʻaaloalo ua folafola e se miti lea e miti ai se tasi e le fiafia ni laulu mata pe e te vaʻaia foi se leiloa. Le lelei le faʻamatalaʻina ma aulelei foi foliga.

Le autu autu o miti ma fulufulu mata

I le faʻata, e te suʻesuʻeina oe poʻo se isi tagata, ma mata e iloga mai le amataga.

Ala masani mata e le tu i fafo i soʻo se mea, ua maitauina i le mea muamua - le pisinisi na fuafuaina o le a faʻamaonia le manuia ma le aoga pe afai e te le tautevateva i le fuafuaga ma aua le fiu i faigata muamua.

Mafiafia mata o mata - mo le tupe. O le miti e le o taʻuina mai le mea o le a latou o mai ai, e mafai ona faʻatali ni polofiti mai se mea e leʻi mafaufauina - e mafaufau i se tofi, se meaalofa, se tinoitupe ponesi, e oʻo lava le mauaina i luga o le auala pe manumalo i se laupepa faʻatau faʻatau.

Ua seasea o mata, o le a leai ni feʻau gaogao, vave le faʻaalu o tupe, leai se tamaoaiga. Aua le faia le pisinisi pe faʻaiʻu se maliega - o mea uma e iʻu ai i mea leiloa.

Na ou moemiti i foliga ma foliga susulu, o loʻo vaʻai mai ai fulufulu mata na mafai ona vaaia - tagata lotoleaga e mimilo i totonu o le siosiomaga lata mai o loʻo na ona faʻatali mo le taimi e taufaaleaga, taufaasese, faʻafoliga o oe o au tupe.

Ua salalau tala i tua o lona tua, o loʻo talie uo muamua. O le a le mafuaʻaga e ala ai fulufulua mata i se miti - o se togafiti e le faʻatosina, e tatau i se tasi ona faʻaeteete i le "taufaasese" poʻo le matua taufaasese.

E aulelei foliga o le fulufulu mata, susulu i latou, latou te foliga maloloina - o le miti e lelei: siitia i luga o le tulaga o le galuega, faaaloalo i isi, mamalu, talisapaia o le taua.

  • E uliuli - e le o toe mamao se faʻafitauli o le soifua maloloina e tupu,
  • plucked - e te manaʻomia le aveeseina o nisi uo, tuuina atu se foliga i le taimi o le teuteu teuteu - o le taimi e vaeluaina ma uo vavalalata,
  • tagata filifilia - e tele naua mafaufauga leaga i lou ulu, e le tatau ona e faʻaseseina tagata pele pe ofoina atu i tagata faʻatau e faia se feagaiga, a maeʻa ona avea ai lea ma i latou e leiloa - e toʻa uma i fafo ma afaina tele ai lou igoa taʻuleleia,
  • vali - ia taufaasese,
  • malepe - i le taunuu mai o malo,
  • ma se maʻila - i le taunuu mai o aiga mamao,
  • soʻotaga - o le faʻateleina o totogi poʻo se faʻatoʻaga tele i luga o se mea totino, o le a tuʻuina atu se paʻaga pisinisi se pisinisi aoga,
  • maualuga i luga o le mata - i se vavega o le a tupu vave, ma aumaia le fiafia,
  • le tutusa - o se lapataiga: ua e faia le faaiuga sese e uiga i amioga a e pele ia te oe, ma mafua ai le sese le faʻailogaina - e tatau ona e faatoese,
  • faʻamasinoga - o le a i ai se feteʻenaʻi ona o le tofi ma aiga.

O se miti na moemiti i le taimi o se maʻi e toeitiiti toe malosi.

Miti togafiti e mafai ona faʻavasegaina e latou lanu.

  • Redheads: ina ua uma ona ala, e tatau ona e manatua po o ai o latou masani ai e mumu laulu ma
    agalelei atu ia te ia ma le faaeteete. Afai o le mata o lenei lanu e mai le uo faigaluega i le galuega - o le a ia suia, ma le alofa - ia o le a suia,
  • Whites - o lenei tagata e le faʻatuatuaina, e le tatau ona faʻalagolago ia te ia,
  • Grey-lauulu - afai o le tagata i totonu o le siʻosiʻomaga ei ai lenei uiga, ona e faʻalagolago lea i lona atamai ma faʻalogo i le fautuaga na ia aumaia. Ae e tatau ona e nofouta o lenei tagata e mafai ona tuuina atu fautuaga "i lana ia".

O se miti e uiga i lauulu mata i luga o tusi miti lauiloa

Miller tusi miti - i le olaga o le ai ai faigata e le mafai ona puipuia.

O mata o mata na sisina mai i le miti tusi Veles - i le taufaasese mai le itu ma le "seti":

  • umi - i se pisinisi manuia,
  • redheads - i le fouvale i le alofa,
  • pepese - feteʻenaʻiga ona o le tofi.

O le tusi miti tusi o loʻo suʻesuʻeina ia faufauga ma nei auiliiliga o foliga ile auiliiliina:

  • mafiafia - i le taunuu mai o malo fiafia,
  • lauulu-ulu - i le maliu o matua matutua,
  • e tuʻu ia mea i luma o le faʻata ina ia - maumau ai se mea laʻititi, ae taugata mo le fatu,
  • se tasi e faia ni togafiti - e faʻanoanoa ai ona o le maliu o se uo mamao poʻo se tauaiga, ona iloa ai lea, o lea ua naʻo le faʻamatalaga ua le moni.

Aisea na pa'ū ai mata i luga o le 21st seneturi miti tusi? O lenei miti, lea na tupu i le 7th masina lunar ina ua maeʻa le masina atoa, o se lapataiga: afai e te umi sau malaga, pisinisi pisinisi, malolo, e tatau ona e teena, tusa lava pe o pulega poʻo i latou o loʻo siomia ai oe e teteʻe ma iloa le amioga o se mimiti. (Lunar aso ua manatu o se masina fou).

A e aluese, malepe aiga, sau sau tauvaga i le fale faigaluega, fanau tuʻua mo sina taimi o le a faia mea valea pe o le a mamaʻi o latou matua.

Mafiafia ma uliuli laulu mata - i le olioli, umi lava, lea e mafai ona faʻatusa i se fitafita 'ie o le misai - i le fiafia ma le umi o le soifua maloloina. Faʻapea foi, o se miti e mafai ona atagia mai ai tamaoaiga poʻo le manuia faʻaiʻu o se pisinisi.

O le faamatalaina o uiga o miti a le psychologist Freud e masani lava ona fesoʻotaʻi ma ata feusuaʻi - na te le amanaʻia se itu o le mata e pei o fulu mata. Lona tulaga faʻatusatusa i le tulaga lelei o lauulu i luga o le fafine fafine, ma - e tusa ai - pe a uma se miti, e aoga le manatuaina o lē e ona o le auiliiliga o foliga ma manatu ia te ia o se feusuaiga feusuaʻi, i le tulaga o uiga. O le mafiafia o le laulu - o le a sili ona naunau le fafine.

A mafaufau lelei i miti e uiga ile laulu mata, e lelei lava le liliu ile isi miti tusi ma tolopo le miti fesoasoani mai ia Sigmund Freud. E laititi le faʻatusatusaina o loʻo totogi i mata o mata.

Vaʻai pe vaʻai

Muamua, o le a tatou vaʻavaʻai i le faʻamatalaʻupu mo le iloiloina o ia miti, na e vaʻaia na o lenei faʻailoga mai le itu - pe i ai se tagata, oe na, i le faʻata, pe leai foi se foliga, pei lava o se faʻailoga mamao.

1. A o faʻamautinoaina e le tusi miti poto, o mata mata e vaʻai i le miti na e na ona e suʻesuʻeina ma vaʻaia, o se faʻailoga o se pisinisi sili ona aoga ma le manuia.

Talitonu mai ia te aʻu, e leʻo toe mamao ni faʻafitauli ma o le a e alualu i luma i le ausiaina o le manuia ma au tupe mama! O le mea taua o le faʻaauau pea o le gaioi, aua neʻi e faʻatupuina le le malie poʻo le faʻapalepale i au fuafuaga.

2. O sea miti, e faʻaali mai ai le mafiafia, lautele mata, o loʻo atagia mai ai le tupe a le miti. Tusa lava pe e te le faʻatali, ia mautinoa - e leʻo toe mamao se taimi e tu ai i lau atotupe! Aua le fiu galuega na e amatalia, aua le fiu - e te le galue fua.

3. Afai o se miti faʻaali mai ia te oe seasea, manifinifi, toetoe lava le mafai ona vaaia mata, mataala i le soona faaalu. Ua faʻamautinoa mai e le faʻamatalaupu ia i matou o le taimi nei o le taimi e te lamatia ai e tumau i le mativa - o lea e aoga le sefeina o tupe, ae le o le faʻaaluina.

4. Afai na sulu mata o mata mata pe vali i miti, mataala i taufaasese. Atonu o oe na afaina i se tala sese, faaeteete aua le aumaia se mafuaaga! E tatau ona faautauta, aua le faaitaitagofie tagata, ina ia latou le faasalalauina tala.

5. Afai e te faia se miti, ma i totonu ia te oe e sili ona matagofie, laulelei mata, ma le atoatoa foliga, lea e te miti - o se faʻailoga matagofie lenei.

O le ae mauaina se lauiloa tauleleia, o se nofoaga o le mamalu i totonu o sosaiete. Ma o le a manaʻomia ona usitaʻi ina ia mafai ona faʻasaoina lenei tauleleia lelei!

6. E tusa ai ma le tusi miti, o mata o mata e matua pupula lava, uliuli - o se faʻailoga o le soifua maloloina lelei. Afai e te le o malosi, ia malosi vave ma o le ae lagona le sili.

7. Afai latou te le i luga o le foliga, e te fefe i le moni o le tuuatoatasi. E leai se mafuaʻaga e te fefe ai - e taua le tatala ma faʻamaoni, ona tosina atu lea o tagata ia te oe, ma e le faʻatatauina oe ia le faʻanoanoa.

Fai se mea

Afai e te le gata na vaʻai i lenei faʻailoga, ae na faia foi ni gaioiga - e taua tele, ma aua le masalosalo o le miti o lona uiga o se mea. O le a le mea tonu na e faia?

1. Afai o le a tupu faʻafuaseʻi ai mata o le laulu i se miti ata, o lenei masani ma masani i le tele o tamaʻitaʻi gaioiga o se faʻailoga taua i se miti. Ua faʻamatala e le faiʻupu, o le puʻeina o mata i le fulufulu mata o le faʻailoga lea ua oʻo i le taimi e ala ai i luga nai lo le mea e tatau ai. Ma e le gata i mea, ae faapea foi i galuega, mafaufauga le talafeagai, fesoʻotaʻiga. Fai ma le malosi!

2. Le miti na e selea ai a ou mata i mata o lau tama, mafaufauga le lelei. E aoga le faʻatonutonuina oi latou, mafaufau lelei, aua le leaga le mafaufau ma le le faʻatagaina o mafaufauga leaga e puleaina lou mafaufau.

3. O le valiina i latou, o le faʻailoga o le taufaʻasese, ae i lau vaega. Taumafai e faʻamaoni, pepelo e le gata e le lanu ai oe, ae e mafai foi ona afaina - aloese.

4. Afai e te lavea le fulufulu mata pe tipi i le miti - o loʻo folafola mai e le faʻamoemoe ma le taliaina malo, ma le mamao. E iai se isi e te ofo ai i lau asiasiga!

E foliga mai o le faʻailoga e leai se taua - ae o le faʻamatalaʻupu faʻaalia o loʻo ia te ia se feau taua. Faalogo ia te ia, ia e mafaufau i lana poto poto, ma afai na te folafolaina mai ia te oe le fiafia - talitonu o le a le faʻatuai ona tupu!
Tusitala: Vasilisa Serova

Ma le fautuaga sili ona taua

Afai e te manaʻo e aumai ni fautuaga ma fesoasoani i isi tamaʻitaʻi, fai fua vasega faʻatulaga ma Irina Udilova, ia e pulea le matata e sili ona sailia, ma amata ona maua mai le 30-150 afe:

  • > "target =" _ blank "> Faʻatonu faiaʻoga mai le amataga: Maua i le va o 30-150 afe rubles!
  • > "target =" _ blank "> 55 sili lesona ma tusi i le Fiafia ma le Manuia (download i le avea o se meaalofa)»