Alofaia

Mafuaʻaga ma metotia mo le togafitia o androgenetic alopecia i alii

O ulu laʻei ua teuteuina i foliga, matagofie laʻei, mafiafia ma malosi le lauulu - o nei mea uma e taua i le fafine afa o sosaiete. Ae o le mea moni, o alii e le o le itiiti popole i le tulaga o latou lauulu, aemaise i le tulaga o onapo nei uiga ma manaoga mo o latou lava foliga. O le mea lea, pe a iloa e le tamaloa foliga o foliga o laulaʻi, ma ina ua ia vaʻaia le tele o lauulu o le selu, ona amata loa lea ona fefe. Fomai fuainumera fai mai o sili tane e sili atu le pala nai lo tamaitai, ma o se tele o tane itupa feusuaiga ua leva na taua o le mafuaaga autu.

O le a le sootaga o le testosterone i le lauulu, faapea foi ma le a androgenic alopecia i alii, o le a tatou taʻu atu i le taimi nei. Manatua e seasea talanoa alii i le faʻafitauli o le pala, ma e tele lava ina faʻafesoʻotaʻi tagata faʻapitoa. O lea la, i aso nei o le fesili o le a faʻaalia faapitoa e trichologists, ma tele fautuaga o le a faamaonia le aoga ia i latou o loʻo feagai ma le faʻafitauli o le vave tulaʻi.

Mafuaʻaga o androgenetic alopecia

A e le alu loloto i suʻesuʻega a fomaʻi, ma e otooto mai ai mafuaʻaga i se gagana faigofie i aso uma, ona avea ai lea o ni aafiaga masani i aso uma i le tino o le tane. O la latou lisi e laʻititi, ae matua tetele:

  • Muamua, o le mafuaʻaga lenei o mea tuufaʻasolo, ma oi latou e toʻatele ni tane matutua o lo latou aiga e tatau ona sauniuni mo le palaʻi,
  • Faʻamataʻutia, autoimun ma faʻamaʻi pipisi. E umi tele le lisi o ia faʻamaʻi, ae o le mea taua i latou e aʻafia le hormonal background ma faʻatupu ai faʻalavelave i gaioiga metabolic o le tino,
  • Faʻafitauli tulaga ma neurosis. Ole olaga nei ua tumu ile faʻanoanoa; ua leva ona taʻuaina ose maʻi faʻapitoa. Neurotic faʻaaliga e sili atu ona puʻupuʻu, ae ua afaina ai faʻafitauli o neural i le tino e pei lava le mataʻutia. I le faʻaopopo atu i se tulaga matuia o le mafaufau, mafatiaga ma popolega foʻi o loʻo i ai ni faʻaaliga vaaia, o se tasi o ia alopecia,
  • Leaga leaga ma le le lelei o meaʻai. O se seti o microelements ma vitamini talafeagai mo le ola, o se tamaloa maua mai meaai. Afai o le lelei o oloa faʻatagaina le tele o le manaʻomia, ma o le taumafa atoa aofia ai lua pe tolu ipu tumau, ona o le faʻailoga muamua lenei o le a tupu tulaʻi mai "leai se mea". O amio leaga e suia ai foi le hormonal tala i le aluga o taimi, afaina ai le puipuia o le faʻatonuina o lona faʻavaivaia, ma taʻitaʻia ai i mea leaga le lelei,
  • Le faʻatonutonuina o le faʻaaogaina o vailaʻau vailaʻau faʻapitoa, faʻapea foʻi ma vailaʻau faʻaaoga laiseneina. O taʻaloga a aliʻi, ae maise asiasiga i falepia pe a maeʻa galuega, ua avea ma masani ai. Toʻatele na matua naunau i le toleniga lea latou te mananaʻo e vaʻai i faʻaiuga leai se leaga nai lo tagata taʻalo o loʻo faia taʻaloga i o latou taimi uma. O le mea lea, isi meaʻai eseese e sili ona lauiloa mo le tuputupu ae ma faʻamalosia o maso. Ae le o mea uma e saogalemu, ma tele e afaina ai le hormonal tele naua a o nisi taimi e te le mafaia e aunoa ma le fomaʻi. I luga o lenei tala, alopecia e toetoe lava a le afaina le mafuaʻaga o le le faʻatonutonuina o taumafa o hormonal fualaau faasaina.

E mafai ona e faʻaauau le lisi mo se taimi umi, ae e sili atu le sailia pe o le a le faiga o le alopecia, ma pe faʻapefea Androgenic alopecia i alii e fuafuaina.

Le manatu o trichologists

E tatau ona e iloa pe faʻafefea hormones, ma o latou gaosiga, afaina ai le tuputupu aʻe ma le leiloa o lauulu. Testosterone (male male homon) e nafa ma le tama tane. I fafine, o loʻo i ai foʻi ile tino, i sina paʻu.Peitai, ua lava lea mo mataupu e faʻamauina ina ua maitauina le pa'ū o Androgenic i fafine.

Testosterone o se malosi malosi malosi, ae o lona vaivai analog, dehydrotestosterone, e taua foi mo lauulu.

E faʻapefea ona latou fesoʻotaʻi? O lauulu ei ai lona lava olaga taamilosaga. Ua vaevaeina e Trichologists ni vaega taua se lua:

Ole vaega muamua e amata mai ile tolu ile sefulu tausaga, ma ole mea lea e faʻafaigofie e mea tutupu - o isi vaega taua talafeagai mai le tino. Ole vaega lona lua e fai ole averesi e uiga ile 100 aso. O se taua taua: i le vaega lona lua, e le o le folikel e faʻaleagaina, ae naʻo le aʻa o le lauulu o loʻo i ai nei. O le taimi lava e puʻupuʻu le taimi o le vaega lona lua, faʻaalia le foliga vaʻaia. Dehydrotestosterone e gaosia e se enzyme faapitoa (reductase 5 alpha) mai le testosterone. O ia lea e mafua ai le faʻaletonu o maʻi capillaries, e maua ai le foliga o le lauulu i le toto, meaʻai ma le okesene. Le aʻafiaga o faʻafitauli o le faʻamamafa:

  • Foliga ile dystrophy,
  • Manifinifi lauulu
  • Le fesuiaʻiga o lauulu o loʻo iai i le vaega malolo (pe a latou taofi le tuputupu aʻe),
  • O le faasolosolo o le faʻateleina o le laulu i lenei vaega,
  • Leiloa o lauulu pe a selu pe faʻamalama.

Androgenic lauulu leiloa i fafine amata, masani lava, pe a uma menopause, ma e iloga i se sili tele e ala i le leiloa o lauulu tele. I alii, e fai si ese.

O le auala o le faʻamaʻi

I totonu o sui o le malosi feusuai o loʻo i ai ni tagata laki o loʻo i ai, seia matua, o loʻo ia i latou lauulu lalelei - e ui lava ina matua sinasina, ae mafiafia ma malosi. O le mea moni, e leʻo laki uma tagata, o le mea lea, i le matua, o le tele o tamaloa latou te matauina faʻailoga e faʻailoa ai se amataga le pala. Le tele o taimi, suiga o hormonal (o se tele o androgen hormones) e oʻo atu ai i le androgenetic alopeciaae e le o le tulaga lea.

O le masani o lauulu leiloa e mafai ona tuufaasolo. O lea la, pe afai o le tama mafatia i se faʻamaʻi faʻapitoa, le atalii, masalo, o le a faʻamalosia foi e tau ma androgenetic alopecia.

Atonu na e faalogo i se hormone e pei o testosterone, o se vaega o le androgen vaega. O ia e nafa mo le faaalia mai o fafo o le "maskulinity": tele vegetation luga o le tino, foliga, malo maso. I le aluga o taimi, androgens amata ona taofia le tuputupu ae o lauulu. Testosterone, ulufale atu i totonu o sela o le basal zone, i lalo o le faatosinaga a se faapitoa enzyme liliu atu i dihydrotestosterone. O ia lea e telegese le la, ma taofia le toe ulu o le lauulu, afaina le lelei ma le lanu o lauulu. O le laulu e amata ona foliga tutusa i le vaomatua ufiufi tino.

E taua tele ma i na suiga taua, o le maualuga o le testosterone i le toto e mafai ona i totonu o tapulaʻa masani, aʻo le dihydrotestosterone faʻailoga e masani ona liliu atu e sili atu nai lo le faʻatagaina tapulaʻa. Hypersensitivity o lauulu folau i lenei hormone mafai foi ona avea ma mafuaʻaga mo androgenetic alopecia, faʻapea foi le tele o gaioiga o le enzyme e faʻaliliu ai le testosterone i le dihydrotestosterone.

I le auala. Androgenic alopecia e tupu foi i fafine. I lenei mea, ua fai ma masani le talanoa e uiga i le leiloa o manoa e tusa ma le ituaiga tane.

Faailoga ma laasaga

O se logo logo ma le sili ona manino o le lilo o le aila o loʻo manatu o se matua tele o le leiloa o lauulu i luga o lona ulu. I le avea ai o se tulafono, o le laina o le tuputupu ae o lauulu i luga o le muaulu mafatia mai androgenetic alopecia muamua.

E faasolosolo lava ona mauaina le auivi o le mataʻitusi M, a maeʻa ona faʻasolo atu le tulimanu tulimanu o le faʻatusa ile vaega o le pale. A maeʻa temechka ma malumalu, e oso le pala i le vaega lea. O lauulu i lenei sone e sili ona tetee ile dihydrotestosterone.

I le tele o taimi, ona o lenei faʻaaliga, ua ofoina atu i tamaloloa e faʻaliliuina manoa mai le pito i tua o le ulu i le pito i luga o le ulu pe a fai o le tulaga e matua faʻanoanoa tele.

I le tutusa ma le tuputupu aʻe o lauulu i lalo, o le lauulu ua amata ona paʻu, maʻalili, mauli ua manifinifi ma lemu tuputupu ae.I le avea ai o se tulafono, o le faiga o le tulaʻi tulaʻi e tusa ma le faʻavae masani. Ona o lenei, ole androgenetic alopecia e taʻua i nisi taimi mamanu-alopecia (mamanu). O se masani le faʻailoaina o vaega 7 o le faʻamaʻi:

  1. O foliga o paʻu folo i autafa o malumalu ma le muaulu.
  2. Faia o le ituaiga o tafatolu mai i vaitaapa, lea e faʻasolo ai se lua senitimita agai atu i le pale.
  3. Sili gaioi lauulu i le frontotemporal zones, le leiloa o ulutala muamua i luga o le temechka.
  4. Le faʻavaeina o nofoaga malamalama na aʻafia i le androgenetic alopecia: 2 - i le muaulu ma malumalu, 1 - i luga o le ulu.
  5. Tape tapulaʻa o le va o botd spot. O le vaega o le fulufulu manu pei se solofanua.
  6. E sili atu ona taatele vae i luga o le pale, muaulu ma malumalu.
  7. Le faʻaiuga mulimuli o se paʻu ulu i le faʻavae o se solofanua i luga o le ulu.

O nisi taimi i le nofoaga o localization o botdots emit U-foliga o androgenetic alopecia (faaitiitia o malumalu ma le muaulu), O-foliga mai (paʻu luga o le pale), fefiloi foliga (lauulu lauulu tutusa i le ulu atoa ma se faamamafa i le temporal-parietal itulagi).

Mafuaʻaga mo le faʻaali

E le gata i tausaga faʻatatau ile suiga ma le kenera predisposition aafia ai le atinaʻeina o le androgenetic alopecia. O ia mea e ono faʻatupuina ai le le paleni o le hormonal ma le paʻu e pa'ū ai:

  • gasegase o taimi, faʻamaʻi pipisi,
  • faʻamaʻi o le faʻamaʻi
  • faʻafitauli ma le genitourinary system
  • inu ni vailaʻau
  • feteʻenaʻi pea
  • le paleni o taumafa
  • leaga leaga.

Lapataiga! E masani lava o le tuʻufaʻatasiga o tele mafuaʻaga e oʻo atu ai i le pa'ū o Androgenetic.

Faʻaiuga

O fulufulu o alii, pei o tamaʻitaʻi, e mafai ona faʻaititia mo mafuaʻaga eseese. Ole mafuaʻaga lea ole faʻamautu ole faʻailoaina ole tulaga lelei mo le faʻafoeina lelei o faʻamaʻi. O suʻega eseese o le a fesoasoani e faʻatinoina o loʻo e leiloa le lauulu e mafua mai i se aʻafiaga o le androgenetic alopecia. O le toto o le gasegase e matua malamalama lelei i lea tulaga. I le faʻaopopo atu i le lautele ma faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega, e ono e te pasia ile:

  • anotusi o lou mafaufau
  • tane hormone feusuaiga
  • o le numera o le b ma le T lymphocytes,
  • syphilis ma isi suʻega.

Ina ia suesue le tulaga o manoa ma aʻa i le auiliiliga, e mafai ona faʻasino oe e le fomaʻi i le microscopy o le lauulu laupepa ma le peeling, o le biopsy ma le suʻesuʻega mo fung pipisi, faʻapea foi ma le sipping suega (le lauulu tosoina e aunoa ma se taumafaiga taua), isi taualumaga e faʻamaonia androgenetic alopecia. O nei mea uma o le a mafai ai ona faʻatonuina togafitiga e sili ona aoga i lau mataupu.

Ole togafiti mo le androgenetic alopecia i tamaloloa e tatau lava ona amata i se asiasiga i le trichologist poʻo le dermatologist ma toe suʻesuʻe. Faavae i luga o le iʻuga, e tatau i le fomaʻi ona filifili se lavelave o vailaʻau ma / pe faʻatonu se numera o taualumaga mo le lauulu.

O taumafaiga tutoʻatasi o le a le o se mea e sili atu: tumau le soifua maloloina, faʻaaogaina oloa tausi faʻapitoa, e aofia ai ma le piggy bank of folk poto.

O tupe filifilia e tatau ona galue i itu eseese:

  • taofi lou paʻu atili,
  • e faʻavaeina le galuega o folasaga o lauulu,
  • faʻaosofia le tuputupu aʻe o ni manoa fou,
  • faaleleia le lelei o lauulu fausaga.

Faatasi ai ma lenei, e taua lava le taua o le androgenetic alopecia. E mafai lava na e tatau ona inu vailaʻau hormonal. I soo se tulaga, e le tatau ona faʻamoemoe mo se vave taunuʻuga: o le lauulu o le a le tupu, e peiseai e togafiti. E taua ia aua le tuʻua mea na e amataina i le afa auala ao e galue i luga o le faʻaiʻuga faʻaputuputu.

Lapataiga! E le mafai ona faʻamaloloina atoa le androgenetic alopecia i tamaloloa. Tele fofo - tagata, poto faʻapolofesa e oʻo lava i physiotherapy - na o le fesoasoani e taofi lauulu leiloa ma faʻaleleia lo latou tulaga, ae le faʻamuta le pala.

Afai o le lauulu o se tulaga i le le amanaia po oe ua i ai se avega tuufaasolo, lelei le aveeseina o paʻu niniʻi naʻo le totoina o manoa.

Fale talavai oloa

O vavega vavega o le a fesoasoani faʻaitiitia vave le androgenic alopecia e le oi ai. I se tulaga lautele Fomai faatonuina vailaʻau e faʻatonutonu ai le maualuga o le hormone. O nei meafaigaluega e aofia ai:

  • Faaiuga - faalagolago i le gaosi oloa, 30 papaʻe o le a tau 230-33 rubles,

  • Alfinal - se tutusa afifi faʻatau atu e uiga i 420 rubles,

  • Proscar - le tau e uiga i 380 rubles mo 14 papa ma 640 rubles mo 28 fasi,

  • Peniamina - Avanoa i afifi o 30 ma 90 papa (480 ma 1250 rubles, faʻatulagaina).

E le mafai ona faʻatonu ni vailaʻau oe lava! Uma vailaʻau e faaaoga mo androgenetic alopecia afaina ai le tino ma, pe a faʻaaogaina le talafeagai, e mafai ona mafua ai faʻafitauli.

I se faʻaopopoga, e mafai ona e faʻaleleia tulaga o le lauulu. le faʻaaogaina o vailaʻau i le lotoifale e mafai ona taofia le faʻatupuina o le androgenetic alopecia. I latou:

  • Generolon - 2% ma 5% spray ma minoxidil fesoasoani i tamaloloa e paʻu atu i le lauulu i le pale. Tau - 530-650 rubles i le 60 milliliters,

  • Selesitila - le tau o hormonal fualaau faasaina i le androgenetic alopecia (suauu poʻo kulimi) amata mai 230 rubles i le faagaau,

  • ALERANA - shampoo-activator o lauulu tuputupu aʻe ma ni vaega o sage, burdock, rosemary, lauti suauu laʻau ma isi vaega e aoga e puipuia ai lauulu leiloa. Tau - e tusa o le 400 rubles.

Faigofie auala

E tusa ai ma iloiloga, masks ma kulimi e tusa ma fale o meaʻai lelei faʻamalosia ia aʻa ma faʻamalosiʻau le galuega o lauulu folikel. Ae o nei vailaʻau e le mafai ona afaina ai genetics poʻo hormones, o le mea lea, i le tulaga o androgenetic alopecia, latou ua faʻaaogaina o se faʻaopopo poʻo le puipuiga. O itu nei e manatu aoga:

  1. Fulufulu vailaau. Tuufaatasia hop hop, burdock ma calamus aʻa. O vaevaega e 4: 1: 1. E tatau ona mago uma vaega. Liligi sina lima o le paluga ma se lita o le vai mafanafana ma kuka mo 10 minute. Tuʻu mo le afa itula. Fufulu ma fufulu lou lauulu i isi aso uma, ia mautinoa e fufuluina lou lauulu i le faaiuga o le taualumaga.
  2. 2-i-1: kulimi ma fufulu fesoasoani. I le taua o le pala lea e mafua mai i le androgenetic alopecia, faʻaoga le palu o coltsfoot ma nettle. Faafefiloi vailaʻau i vaega tutusa, fuaina se sipuni tele o le aoina ma sasaa i le vai faʻapuna. Afifi vave le atigipusa. Finau pe a ma le itula, ona viviʻi ai lea. Faʻapipiʻi i le ulu ma vaimama lau lauulu pe a maeʻa ona fufulu (mo le faʻamoemoe lona lua, o le mea e mafai ona faʻaitiitia ai le palu i le vai mama).
  3. Fagu vevela pepa inu. Puipuia le sili atu atinae o androgenetic alopecia e ala i le faʻamalosia o le toto sapalai ma faʻavaveina lauulu tuputupu ae. Ina ia saunia, olo le tasi pod ma faʻatumu i le afa ipu vodka. A maeʻa le aso, o le oloa e mafai ona tuʻuina atu i pauna o nofoaga. 30 minute pe a uma le apalai, ia mautinoa e fufulu le laulu.
  4. Masini kaliki vao fesoasoani foi i le taua faʻatau atu i paʻu tuna mai le androgenic alopecia. Totoina le laau faatasi ma le aʻa, liua mea uma i le pulp. Faʻasalalau i luga o le pa, ua maeʻa 40 minute fufulu ma lauulu lauulu. Toe fai e le aunoa.

Ia faʻaitiitia le faʻaalia o le androgenetic alopecia, salu le aniani sua, burdock po o le suauʻu suauʻu i totonu o le ulu.

Isi auala

O se meaola e leai ni mea aoga e itiiti le faigofie i mea leaga, e aofia ai ma le gaosia alopecia androgenetic.

E tatau ona faʻatonu e se fomaʻi se vailaʻau o vitamini togafitiga ma vailaʻau faʻapitoa, aua e oʻo i tuʻufaʻatasi multivitamin, pe a faʻaaogaina tatau, e ono afaina ai le soifua maloloina.

E ese mai i lena, ia faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi faʻapitoa o le a fesoasoani e taofia le paʻu lauulu ma faʻaititia ia faʻaaliga o androgenetic alopeciaaofia ai:

  • galvanization - faʻateleina faʻapipiʻi vaskular ona o le faʻalauteleina i vaivai vaivai o eletise eletise,
  • mesotherapy - faʻaleleia atili o meaʻai o faʻamalositino ona o le faʻalauiloaina o tui ma vitamini lulu i lalo o le paʻu,
  • maso - faʻamalosia ole toto ile toto, e iai ona itu lelei ile faʻalavelave ole tuputupu aʻe o lauulu,
  • togafitiga laser - o le aafiaga o le ultraviolet ma le infrared radi ua i ai se aafiaga lelei i metabolic process ma fesoasoani e taofi le atinaʻeina o le androgenetic alopecia,
  • electrotrichogenesis - faʻatoagaina o lauulu folo ma se eletise eletise.

O se mea taua! Ole physiotherapy mo androgenetic alopecia e aoga tele ile tuʻufaʻatasia ma togafitiga tau vailaʻau, peitaʻi e matua leai sona aoga e puipuia ai ile alopecia.

Puipuiga

Androgenic alopecia e le pa'ū luga o le ulu vave ma e pei e leai se mea. Le faʻafitauli "ripens" mo se taimi umi, ina ua maeʻa faʻasolosolo le tino o laʻau ma amata ona latou paʻu'ū malosi.

Pei lava o isi faʻamaʻi puipuiga tulaga taua a avea ma taua iinei. Ae paga lea, e le o se 100% mautinoa e te le fetaiaʻi ma le androgenetic alopecia. Ae o oe o le a faʻaititia lava le aʻafiaga o le atinaʻeina o se maʻi, ma i le tulaga o se faʻamaʻi, faʻateleina avanoa o le manuia togafitiga. E tusa ma nei faʻailoga, e mafai ona faʻatusatusa le puipuia lelei ma le tui puipuia ua uma ona faia.

O se tasi o fautuaga taua e faʻatatau i se soifua maloloina maloloina., ma e le mai le tulaga i le isi mataupu, ae e le aunoa. Tuu ni amio leaga e faaosofia ai le androgenetic alopecia, alu i taʻaloga, masani ona savalivali i le ea fou.

E foliga mai - e leai se mea faigata, ae o le a le malosi o le manaʻoga e manaʻomia ai le tausia o nei tulafono i tagata!

I le faaopoopo atu i lenei mea, paleni lau meaai. Puipuia o le androgenetic alopecia o le a avea o se meaʻai atoa mau i porotini, vitamini, minerale. E fautuaina e lafoai le tele o falai, gaʻo, mea manogi, faasao, faaitiitia le aofaʻi o le kofe taumafaina.

Ina ia faʻaitiitia taumafa le lava, ave vitamini complexes (mo se faʻataʻitaʻiga, Man's formula Hair Strengthening). Vaitaimi alu mo se fulufulu ulu. Na te faʻamalosia le toto solo ma faʻaleleia le tupu o le laulu

Fai se pulou i le tau malulue puipuia le lauulu mai le afaina i le malulu. Taofi ese foi sulugatiti mai le vevela, fufulu naʻo mea ile vai mafanafana. Faʻaaoga se selu e le afaina ai le paʻu, ma filifili se auala e tausia ai le laulu.

E faigata, umi ma masani ona taugata tele e togafitia le androgenetic alopecia i tamaloloa. Ae o le iʻuga e le maua e se tasi o le a nofo i tua. Tekonolosi faapolofesa o onapo nei ma mea e fai ai suʻesuʻega a le au saienitisi e mafai ona faaitiitia ai lauulu, toe faaauau le masani masani o galuega o folika, taofi le tupu tele.

Faʻafefea vaʻai ma tumau le aʻafiaga o le a iai - e faʻalagolago, i isi mea, i le tausiga o lauulu ma le olaga masani lautele. Afai e manao se tamaloa e taofi lona lauulu, e tatau ona ia faia i se mea faigata, faifai pea, ma ua faʻatonuina - ia tutusa ma le fomaʻi.

Vitio aoga

Togafitiga o le androgenic, hormonal, faamoega ma traumatic alopecia i alii ma tamaitai.

E talafeagai le togafitia ole tama ole alopecia.

O le a le androgenetic alopecia i tamaloloa?

Androgenic alopecia i alii o se faʻaletonu i le tulaga lelei o lauulu (manifinifi, mafiafia leiloa) i le parietal ma luma frontal o le uluulu. O lenei faʻatonuga e masani lava ona mafua mai i le faʻalavelaveina o le hormonal i le tino..

O lea, o le lelei o le fulufulu laulu e tele e faʻaosofia e le hormone dihydrotestosterone, lea e fausia faʻatasi ai ma le auai mai o se enzyme faapitoa o loʻo i ai i totonu o le folika lauulu. O le Dihydrotestosterone e galue i luga o soo, suia vaega o le faʻavaeina, tuputupu ae ma lauulu.

E i ai 3 vaega o le ola taʻamilosaga o le lauulu pulu:

  1. O le amataga ma le tuputupu aʻe o lauulu (masani 85% o lauulu i luga o le ulu o se tagata ua i ai i le tulaga lea).
  2. Ole oti ole lauulu.
  3. Lauulu leiloa (vavaeese mai le folikel).

Ole sili atu ole dihydrotestosterone suia ai le umi ole vaega nei, o se faʻaiuga lea ole a faʻaitiitia ai le umi ole vaega muamua, ma paʻu lauulu ua atili ai ona malosi.

I tane, o lenei faiga e tupu tele ile vaega ole parietal ma luma, e tusa ai, iinei o faʻailoga o le alopecia ua faʻaalia i le tulaga muamua. Peitaʻi, afai e le togafitia, o vaega o le pala lea e faasolosolo malie ona sosolo i luga o le lauulu.

Faʻapefea ona faʻailoaina se maʻi?

Ina ia le ulu matagofie o lauulu e le liliu i na o le mataupu o au mea e manatua, e tatau, pe a aliali mai muamua faʻailoga o le faʻamaʻi, e saili se fautuaga a fomaʻi - trichologist. O le fomaʻi o le a faamautu pe teʻena le iai o le faamaʻi, fuafua lona tulaga.

O suʻesuʻega nei e manaʻomia mo le suʻesuʻeina.:

  • Suʻega o le toto mo hormone.
  • Biochemical analysis, e fuafua ai le aano o vitamini ma minerale na i le tino.
  • Suesuega faʻapitoa mo le faʻaalia o le fulufulu vae.
  • Wasserman tali (faʻamamaʻi maʻi e pei o le syphilis).

Mafuaʻaga o le faamaʻi

O mafuaʻaga nei e mafai ona oʻo atu ai i le puluʻi o ituaiga androgen:

  • Le faʻateleina o mea i totonu o le tane male o le hormone dihydrotestosterone.
  • Ole soona faʻaalia ole tino ole laulu ile aʻafiaga o lenei hormone.
  • O le faʻateleina o mea i totonu o lauulu o le enzyme 5-alpha-deductase, o se vailaʻau e tali atu ma le hormone testosterone, ma faʻaliliuina i le dihydrotestosterone.

O mafuaʻaga ia e ono tulaʻi mai ona o le tele o faʻaiuga o mea faasoaina:

  • O le kenera predisposition o le mea sili na taatele (Ua matauina o isi mafuaʻaga e aafia ai na o le 6% o mataupu).
  • Faʻasologa o faʻamaʻi o totoga i totonu ma totoga.
  • Maʻi pipisi.
  • Le lelei le olaga (leai se paleni o taumafa, ava malosi, ulaula).
  • Mamafa.

O le a le matua o foliga vaaia?

O uluaʻi faʻailoga o le faʻamaʻi e mafai ona maitauina i tagata talavou o 18-20 tausaga.

O faʻailoga e faʻatagaina oe e suʻesuʻe lenei ituaiga patino o le pala atonu e ese, pe a fua ile tulaga ole faʻamaʻi. Ma, o le tele o le taimi ua maeʻa talu mai le faʻailoaina muamua o faʻailoga, o le sili foʻi ona manino o le faʻapipiʻi ata o loʻo maitauina i le tagata gasegase.

Laasaga o le faamaʻi

I le aofaʻi, 7 laasaga o le atinaʻeina o le androgenetic alopecia i alii e iloga. E tofu lava le sitaili ma lona ata faʻapitoa. Sei o tatou vaʻai totoʻa:

Vaega 1 - muamua. Faailoga o le faʻamaʻi e le mafai ona vaaia. O le pito o lauulu ulu i luga o le muaulu ua suia.

2 vaega - o le aliali mai i le parietal eria o tamaʻi paʻepaʻe o se foliga tafatolu. O le lauusiuga o lauulu ulu loloto e 1-2 cm.

3 tulaga - vaaia le manifinifi o lauulu i le pito i luma ma i le malumalu. I le pito i luga o le lauulu, o le lauulu laulu manifinifi, o nisi taimi o le ulu e iloa atu ia latou.

Vaega 4 - O faʻailoga ua faʻaalia atili, o le faʻagasologa ole pulu e masani lava ona le mafai ona toe suia.

5 tulaga - tuaoi i le va o vaega 'eseʻese o le pala ua mou atu.

6 vaega - toetoe a leai se lauulu i luga o le muaulu, malumalu, pale.

7 o le tulaga - lauulu i nei sone e leai atoa (e aofia ai ma lauulu manifinifi i le foliga o se fana).

Togafitiga metotia

O aso nei, ua faʻaaoga e fomaʻi ni metotia mo le togafitia o le androgenetic alopecia i tamaloloa. Le tele o taimi, auala eseese e faaaogaina i le tuʻufaʻatasia, e faʻatagaina e maua ai sili atu taunuʻuga.

Togafitiga togafitiga.

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa e mafai ona taofia le faʻagaoioiga o lauulu leiloa, e ui i lea, toe maua lauulu na leiloa ma le fesoasoani a laulau, o lea, o le a le aoga. Faatasi ai ma mea sili ona lauiloa meafaigaluega e aofia ai:

    Minoxidil.

O le mea gaʻo e i ai le aʻafiaga lelei i luga o le tulaga o lauulu folau, faʻateleina le vaega o lauulu tuputupu ae.O le umi ma le fua o le vailaʻau e fuafua e le fomaʻi. O le ala o togafitiga o le androgenetic alopecia i alii e umi - o muamua faʻaiʻuga e mafai ona maitauina e le i vave nai masina ono masina mulimuli ane.

Ole fualaau faasaina ua fuafua e taofia le enzyme e faʻamalosia ai le faʻavaeina o dihydrotestosterone. Fua ua fuafuaina mo tagata onosaʻi taitoatasi. A ave, o itu afaina e pei o le faʻaititia o le libido, erectile dysfunction mafai. O lea, i nisi tulaga, ua faatonuina e le fomai le taumafaina o tupe e faʻamalosia ai le malosi.

Vitamini.

Vitamini tapenaga o loʻo iai le zinc ma le vitamini B6 o loʻo fesoasoani i le faʻaititia o le gaioiga o le 5-alpha deductase enzyme.

Fomai.

I totonu o le physiotherapeutic metotia o togafiti alopecia, ua latou faʻamaonia ia latou lava:

  • Fofō o le uluulu (tusi lesona poʻo mea faigaluega).
  • Darsonval.
  • Eletise
  • Ua maeʻa
  • Le afaina ole laser ile mea na aʻafia.

Foliki vailaau.

A o faʻaopopo metotia fofo, faʻafomaʻi vailaʻau mafai ona faʻaaogaina foi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, burdock suauʻu ma le faʻaopoopoina o le eleele mumu mumu faʻamalosia ai lauulu tuputupu, faʻamalosia le mama. Inu sua suamalie fou, lea e mafai ona suia i le sua salati salati, o le a mafai ai foʻi ona e maua le manuia i le togafitia o le tane le paʻu.

Toe suia lauulu.

Autotransplantation ua manatu o le sili ona aoga metotia o lauulu transplantation - o lona uiga, o le totoina o se tasi lava lauulu folikel mai le okipital itulagi i le vaega o le pala. 2-6 afe moli ua sipiina i le tasi faʻagaioiga.

O lauulu lauulu e faʻaaoga o se faʻamaʻi metotia o togafitiga, e faʻaogaina i mataupu e le mafai ai ona taofia faʻagasologa o le androgenic alopecia i tamaloloa i isi auala. E i ai le numera o contraindications. O mea nei: maʻi suka, hemofilia, faʻafitauli tau le tino i luga o le ulu, maaleale i vailaʻau - anesthetics.

E mafai ona toe faaleleia?

Faatasi ai ma le manuia togafitiga o alopecia, lauulu tuputupu ae, o latou soifua taamilosaga, ua masani ai, ae peitai, e le taofia uma i le ono toe afaina o le faamai.

E lauiloa o le puipuia o se maʻi e faigofie nai lo le faʻamaloloina. O le mea lea, ina ia aua le faʻamavae i lau lauulu, mataitu lou soifua maloloina, taumafa, aloese mai le popole. Ma afai e amata ona paʻuʻulu lauulu, talanoa se fomaʻi.

Faamatalaga o faamatalaga

Androgenic alopecia - o se ituaiga o le pulu mafuaʻaga e mafua mai i le le lelei o le hormonal talaaga ma se le paleni i le tino o tane male androgens. E taua la latou matafaioi, talu ai o nei mea e maua ai le atinaʻeina o le tino e tusa ma le ituaiga o tane: tuputupu ae o maso, o se talatala o le leo ma le iai o lauulu i luga o le mata, fatafata ma isi vaega o le tino.

O le faʻamaʻi alualu i luma lemu ma o loʻo iloga e faifaimalie faʻamaloloina ma lauulu leiloa. Vaega o le ulu uiga o le androgenetic alopecia: luma ma parietal sone i alii ma totonugalemu vavaeina i fafine.

Mafuaʻaga o androgenetic alopecia

Tagata suʻesuʻe na galulue i luga o mafuaaga o se patologio tulaga mo le tele o tausaga. Na latou faailogaina tele mea e mafua ai le atinaʻe o le faʻamaʻi:

  1. O le matua o se tasi lea o itu taua. Ina ua mavae 50 tausaga, o avanoa o le faʻatupuina o le pala pili.
  2. Ituaiga Ua matauina o aliʻi e fa fa faʻateleina e ono maua i maʻi, ona o lo latou numera o androgen i le tino e sili atu maualuga nai lo i fafine.
  3. Le tulaga o le hormonal talaaga. O fafine e tele taimi e faʻaalia ai le le palapala i o latou olaga e tutupu ile faʻaletonuina ole mafaufau e tupu ona ole mafuaʻaga masani (maitaga, faʻasusu, maʻitaga o tina). Ae o soliga tulafono e faʻaosoina ai le faʻaaogaina o vailaʻau puipui, togafitiga ma sui sooupu o loʻo i ai se numera tele o tane.
  4. Le faʻaaogaina o le steroid e ala i taʻaloga faapolofesa e faʻaosofia ai foi le alopecia i tamaloloa.
  5. O le tuʻufaʻafa lea e iloa ai foliga mai o le alopecia e toetoe lava 80%, pe a fai o le isi o le au e ono aafia i lenei tulaga.
  6. O le tulaga le lelei o le pituitary e iʻu ai ina maua le faʻamaʻi.
  7. Ole leaga o neoplasms o le adrenal glands ma glands e maua ai le feusuaʻi o hormone.
  8. Hyper- poʻo hypofunction o testes ma ovaries.
  9. I fafine, faʻasolosolo le tutupu mai o se iuga o gynecological pathologies, faʻapea foi ma le gaioiga o gaioiga le lelei siosiomaga.
  10. O mea e le masani ai o le androgenetic alopecia i tamaloloa ma fafine e aofia ai:

Soʻo se mea e mafai ona faʻatupu ai le androgenetic alopecia. Mo le faʻailoaina o le maʻi, e tatau ona e feutagai ma se fomaʻi faʻapitoa.

Laasaga o le faʻatupuina o le faʻamaʻi

E i ai ni tulaga o tulaga o le atinaʻeina o se tulaga faʻapitoa faʻatulagaina:

  1. O le vaega muamua e faʻailoaina i le faʻaititia o kapesa e fafagaina le pulu laulu.
  2. I le laasaga lona lua, o lauulu e manifinifi ma leiloa lo latou susulu ma lanu.
  3. I le lona tolu, o lo latou alualu i luma leiloa amata.
  4. I le vaega mulimuli o le faʻamaʻi i alii, o loʻo totoe lauulu na o luga o le okipiʻi vaega o le ulu.

E masani lava, o le tagata maʻi ose fomaʻi na o le vaega lona tolu, pe a vaʻaia fula o le pala. Lea ua faʻailoa mai o le faiga e umi tausaga. Androgenic alopecia ma androgenetic alopecia e iloa ai e ala i le mea moni o le muamua tulaga ua mauaina, ma o le lona lua o se faʻasologa o faʻafitauli, lea i le tele o tulaga faʻasalalauina i le laina o le fafine.

Eseese o fafine alopecia

I le feusuaʻiga lelei, o le faʻamaʻi e tele ona ituaiga:

  1. Diffuse botdness o le sili atu ona masani filifiliga. O le mafuaʻaga ua manatu o se solia o ovaries, faʻaaoga sese vali vailaʻau ma metotia styling vevela, anemia ma faʻaititia ai le puipuia.
  2. Alopecia i tafatafa o ituaiga e tau le masani ai, e taʻua foi o le faamoega, talu ai o auga e lapopoa foliga. O mafuaaga o le faamai e leʻi suesueina. Tele taimi latou te fesoʻotaʻi ma faʻaletonu autoimun.
  3. Androgenetic alopecia i fafine o se seasea lava faʻataʻitaʻiga, peitaʻi o tagata suʻesuʻe na matauina se faʻaopoopoina o le pasene o tupuaga ile va o fafine matua.

Togafitiga o se pathology tuusao faalagolago i lona ituaiga.

Faailoga o baldness

E i ai ni faailoga.faʻaalia ai le atinaʻeina o se faʻamaʻi tuʻusaʻo.

  1. Leiloa o le malosi, susulu ma eleni o laʻau.
  2. Tamati, lea e faigata ona togafitia. I mataupu ogaoga, seborrheic dermatitis atiae.
  3. Ole soona faia o galuega ole lapopoʻa ole lapopoʻa, e mafua ai ole faateleina o le gaʻo ole paʻu.
  4. Fula o le ulu, faʻailoa mai e mageso laiti ma fuafua.
  5. I totonu o fafine, o faʻailoaga ua faʻaalia i le foliga mai o lauulu faigata i luga o le foliga, faapea foi ma le solia o le taamilosaga seia atoa le faʻamutaina o le maʻitaga.

O muamua faʻailoga o le faʻamaʻi e manaʻomia vave togafitiga faʻafomaʻi ma togafitiga.

Mafuaʻaga ma le faiga o le atiaʻe o androgenetic alopecia i alii

Androgenic alopecia e mafua mai i le tele o mafuaaga:

  • o le soʻona faʻafiafiaina o lauulu i le hormone dihydrotestosterone,
  • maualuga le maualuga o dihydrotestosterone i le toto,
  • faateleina gaioiga o se faapitoa enzyme 5-alpha reductase, lea e mafai ona faʻaliliu testosterone i le dihydrotestosterone.

O i luga mafuaaga e mafai ona tau atu ai i le tele o totonu ma fafo atu itu:

  • tupuʻaga
  • maʻi faʻamaʻi
  • faʻamaʻi o le genitourinary system,
  • faʻamalositino
  • aveina o vailaʻau sauniuni,
  • masani ona mafatiaga
  • le lelei meaai
  • leaga leaga, ma isi

I le tele o tulaga, o le amataga o le androgenetic alopecia e afaina e ni mea taua.

I luga o le fulufulu foliki o loʻo i ai ni faʻapipiʻi faʻapitoa e maaleale i aʻafiaga o feusuaiga o hormone. O le afaina o estrogens i nei vaega faʻapitoa o le ulu o papala e faʻamalosia ai lauulu ulu. Ole aafiaga ole dihydrotestosterone i nei mea e alu ai i latou, e oʻo atu ai i le taofiofi o vaega eseese o lauulu tuputupu ae ma o latou leiloa. I lalo o lona aafiaga, e sosolo faʻamalosi mai fatu faʻamalosi ma amata ona fua mai lauulu laititi ma paʻepaʻe. Faatasi ai ma le faʻaʻumiʻumi o le faʻaalia i le dihydrotestosteron, o aʻa e laʻau atoa atrophy ma o latou tuputupu aʻe taofia atoa.

Mo androgenetic alopecia i alii, o le amataga o lauulu leiloa i le pito o le muaulu o se uiga. E le gata i lea, o le pito o le ulu e faʻa foliga o le mataʻitusi "M" ma o le pito i luga o "tulimanu" o lenei tusi e amata faasolosolo ona oʻo i le pale. Mea uma lava, o le nape o le alii o loʻo pulu ma le pito i lalo o le sili ona mautu i lalo o le faʻamalosi o dihydrotestosterone (pe a manaʻomia, lauulu e mafai ona ave mai lenei vaega o le nape mo le faʻapipiʻi mulimuli ane).

O le faitioga autu a tagata gasegase i lenei ituaiga o pulu o le lauulu leiloa. Na matauina e le tamaloa e avea latou manifinifi, le palapala ma lemu tuputupu ae, ona - paʻepaʻe faʻaali na aliali mai i luga o le ulu.

Androgenic alopecia i alii ei ai uiga faʻapitoa ma lona alualu i luma e mafai ona vaevaeina i fitu tulaga:

I - i le frontotemporal vaega o le ulu i luga o le tausiusi o lauulu ulu foliga foliga laʻititi ninii,

II - fulufulu mimigi foliga o se tafatolu ma faaloloto agai i le pale e 2 cm,

III - frontotemporal bald patches avea loloto ma gaogao, lauulu leiloa amata i le pale nofoaga,

IV - tolu vaega iloga o le pala ua faʻailoaina i luga o le ulu, lua o loʻo tu i le frontotemporal zona, ma le lona tolu e aʻafia i le parietal eria,

V - o tuaoi i le va o paʻepaʻe e tolu o le a faʻaititia ma le pala i lona foliga e pei o se solofanua,

VI - o se faʻalauteleina o le faʻalauteleina o le frontotemporal ma le palealii

VII - o le pulu ulu ua fulu pei o se solofanua.

Togafitiga faapitoa

Faʻapitoa togafitiga e faʻamoemoe e taofia le gaioiga o androgens. E fesoasoani taofia lauulu lauulu. Mo lenei mea, o le tagata gasegase e mafai ona faatonuina ni vailaʻau antiandrogenic. Minoxidil (poo Headway, Rogaine, Regaine) na aloaia o sili sili ona aoga. O ia e mafai ona gaoioi saʻo i luga o le folika lauulu ma faaumiumi le vaega o latou tuputupu ae.

Faʻapena foʻi vailaʻau e aʻafia ai le gaioiga o le 5-alpha reductase mafai ona tuʻuina atu i le gasegase. Inhibitors o lenei enzyme, lea e faʻaliliu ia testosterone ma le dihydrotestosterone, e le afaina tele le malosi, spermatogenesis ma maso tufatufaina.

Ina ia taofia le gaioiga a androgens, 5-alpha reductase blockers (eg, Finasteride) mafai ona faʻaaogaina. O nei vailaʻau antiandrogen e mafai naʻo i lalo o le vaʻavaʻaiga a fomaʻi, ona e tele le malosi o latou tino ma e mafai ona oʻo atu ai i le gynecomastia, afaina o le sperm, faʻaititia le libido, ma e na o le le lava. I le tutusa ma i latou, e fautuaina e ave malosi malosi (Arginine, Iohimbe, etc.).

Tele fomai latou te le fautuaina le faʻaaogaina o le synthetic estrogens e mafai ona iai se antiandrogenic aʻafiaga mo le togafitia o le androgenetic alopecia i tamaloloa. O nei vailaʻau e mafai ona i ai ogaoga aafiaga i luga o le tino, e mafua ai le faʻateleina o le suka mellitus, o le atinaʻeina o le phlebitis, maualuga o le toto ma le kanesa o le kanesa. Nai lo lena, vailaʻau i le lotoifale ma phytoestrogens e le maua se faʻataʻitaʻiga ma maua ai se aoga aoga i le tulaga o le lauulu e mafai ona faʻaaogaina o se vaega o le le faʻapitoa togafitiga.

O togafitiga faapitoa o le androgenetic alopecia e maua ai iʻuga pe a uma le taimi, ma o lea ua fautuaina tagata gasegase e faʻaaoga tutusa le metotia o le le faʻapitoa togafitiga o le alopecia, lea e mafai ona faʻaleleia atili le foliga mai o le laulu.O ia auiliiliga o togafitiga e le gata e taofia ai le pulu, ae ia aʻafia ai foʻi ma le soifua maloloina o le gasegase.

Togafitiga faapitoa

Mo le le faʻapitoa o le faʻaosofia o laʻau, e faʻaaogaina metotia eseese faʻaaogaina:

  • Darsonval electrostimulation,
  • maso
  • electrophoresis ma mea gaosi meaola,
  • akupunika, etc.

O tagata ua maua i le androgenetic alopecia ua fautuaina e ave le multivitamin, minerale, meaʻai taumafa, biotin, vitamini A, B6 ma E. Mo le faʻasaʻoina o le meaʻai, kofe, ava malosi, gaʻo, maʻi, manogi ma falaoamata e tatau ona le aofia mai le lisi. Ua fautuaina tagata mama e 'ai fualaʻau fou ma fualaau aina i aso uma.

Mo le le faʻapitoa togafitiga o le androgenetic alopecia, e mafai ona faʻaogaina ni sui mai fafo (e aofia ai fua o isi vailaʻau). Mo le fufuluina o laulu, e le o se faʻamalosiʻau shampo e tatau ona faʻaaogaina.

Ina ua uma ona suamalie, eseese matapulepule na faia mai avocado suauu, dwarf pama, blackcurrant ma afiafi primrose mafai ona faaaogaina. O le tuʻufaʻatasiga o nei suauʻu e aofia ai le gamma-linolenic acid, o se mea e masani ai o loʻo taofia ai le 5-alpha reductase. Ole suauu Jojoba o loʻo iai le docosahexaenoic acid, e mafai ona taofia ai lenei enzyme ma poloka follicle receptors mai aafiaga o le dihydrotestosterone. O nei oloa masani e mafai ona faʻaaogaina i le tele o suauʻu gaosia e faʻaleleia atili le faʻaaogaina o latou vaega aoga.

I le avea ai o se vaega o le le faʻapitoa togafitiga o le alopecia, e mafai ona faʻaaogaina soʻo ma phytoestrogens. O fatu o vine (Pycnogenol), musa musa, laulaau mumu, St. John's wort, sage, soy ma alfalfa e i ai aafiaga estrogenic. Mai nei totoga vaega, masks, decoctions ma infusions mo vaimea lauulu e mafai ona saunia. E mafai foʻi ona faʻaaoga mo le eletise.

Togafitiga taotoga

E le mafai ona toe faʻatinoina le maualuga o lauulu ile vaega ole laʻasaga ole faʻamaʻi, aua e le toe mafai ona toe maua mai le lauulu ile atrophied folikel. I ia tulaga, e mafai ona ofoina atu ni tamaloa metotia taotoga:

  • fulufulu mata a lauulu mai le occipital eria ma isi vaega o le tino e faʻaaoga le STRIP metotia - o le tagata lava ia folasaga sipiina, mai le 2000 i le 6000 folikel ulu e mafai ona totoina i se tasi faʻagaioiga,
  • lauulu lauulu faʻaaoga le auala FUE - o le faʻataʻitaʻiga e faʻatino e faʻaaoga ai mea faigaluega laʻititi faʻapitoa, e le gata i le maʻi o le maʻi, ae faapea foi ma le manava, suilapalapa poʻo tua e mafai ona faʻaaogaina mo foaʻi.

O nei taʻotoga togafitiga mo le androgenetic alopecia e mafai ona faia i falemaʻi faʻapitoa. Aʻo leʻi faia le faʻataʻitaʻiga, sa faia se suʻesuʻega a le tagata maʻi e le aofia uma ai maʻi e ono maua. O ia taotoga e le mafai ona faia ile hemophilia, maʻi suka e faalagolago i le inisalini, faʻateleina o faʻamaʻi o le paʻu ma le faʻaletonu i le tui faagase.

Androgenic alopecia i tamaloloa mafai ona amata faʻaali ia lava i tausaga eseese. E tusa ma fuainumera, e tusa ma le 16% o tagata gasegase aafia ai i le va o tausaga 18 ma 29, ma i alii 40 ma matutua atu na tupu i le 50% o mataupu. Togafitiga mo lenei faamaʻi e tatau ona amata i le vave vave e mafai ai, seia oʻo i le solo o le lauulu ua amata ona atrophy. Ina ua maeʻa le atrophy o folikel, avea baldness le mafai ona toe suia, ma e mafai lava ona toe faʻaleleia le foliga na o le fesoasoani a o taotoga faʻafoe e taulaʻi folika lauulu. Faatasi ai ma taimi amata amataina togafitiga, e mafai ona taofi lauulu.

Togafitiga togafitiga

Togafitiga faʻasao e faʻamoemoe e faʻaititia le gaioiga o androgens ma faʻaosofia ai le foliga mai o fou folikel. O le togafitiga togafitiga e umi ma galue, o muamua faʻaiʻuga e aliali mai pe a mavae ni nai masina. O fualaau nei ua faʻaogaina:

  1. MinoxidilO le oloa faʻalauteleina lauulu tuputupu ae ma ala mai moe moe. Ole maualuga ole vailaʻau mo fafine e 2%, mo alii - 5%. O se mea leaga o le vailaʻau o le manaʻoga ia faʻaaogaina pea le faʻaoga ina ia puipuia ai le toe foʻi i tua. O le vailaʻau o loʻo faʻamauina mo tina maʻitaga, faʻaletonu ma agaʻi ile propylene glycol, tamaiti ma talavou i lalo ole 18 tausaga.
  2. Finasteride ua faatonuina i alii ma o loʻo faʻaogaina tautala. O le vailaʻau taofia le liua o le testosterone i le dihydrotestosterone. E i ai le tele o faʻailoga, o le mea lea e leaga ai mo le tutoʻatasi faʻaaogaina.
  3. Le togafiti sili ona le aoga o le faʻasao togafitiga o le taumafaina o le estrogenic tui mautu, e faʻaititia le tulaga o male tama tane i le tino. O se aʻafiaga lelei e faʻaalia i le taimi o le aveina o tupe, peitaʻi, i le faʻamutaina, o isi atinaʻe ma sili atu le malosi o le alualu i luma o faʻafitauli ua maitauina.
  4. Rinfoltil o se fofo lautele mo tamaitai ma alii. O loʻo iai le vailaʻau ile laupepa launiu, kulimi, papamaa. E fautuaina e faʻaaoga ala uma i le taimi e tasi e maua ai le sili ona lelei. Contraindication o tagata taitoatasi e le faʻamafolaina i vaega o le oloa.
  5. O le multicomponent sauniuniga Esvitsin ua fuafuaina mo faʻaaogaina i totonu ma fafo. O loʻo i ai vitamini, microelements ma biostimulants e fesoasoani e faʻamalosia le tino atoa ma taofi alopecia. Le faatonuina mo fafine i le taimi o maitaga ma lactation.
  6. I le amataga lava o le faʻamaʻi, e aoga le faʻaaogaina o le nicotinic acid. E faʻatagaina ona fufuluina i lauulu aʻa se vaifofo mo tui, lea e maua i totonu o ampoules. O le umi o le togafitiga togafitiga o le 10 aso. Afai o le fofo e le maua ai ni faʻaiuga, e sili atu ona aoga le faʻaogaina o isi vailaʻau o le sili atu malosi aafiaga.

E faʻatagaina le faʻaaogaina o soʻo se vailaʻau pe a maeʻa ona suʻesuʻeina se fomaʻi faʻapitoa ma saili ia mafuaʻaga.

Fomai togafitiga

Ole physiotherapy o se vaega o togafitiga faigata o le androgenic alopecia.

O le sili ona aoga ma lauiloa electrotherapy metotia o darsonvalization, i le taimi o maualuga-taimi pulupulu e faʻaalia i folau lauulu. Mo faʻagasologa fale, e mafai ona faʻatau se masini faʻapitoa, e faʻafaigofie tele le togafitiga. I le taimi o le togafiti, e faʻalauteleina ai le toto o le papala, faʻaleleia atili le fafagaina o pulu. Faʻafetai i lenei aʻafiaga, le avanoa e taofi ai faʻasolosolo gaioiga.

O loʻo faʻaaogaina isi filifiliga electrotherapy: galvanization, electrophoresis, ultrasound togafitiga. O le Cryotherapy, togafitiga faʻapipiʻi, faʻafomaʻi, ma le puʻeina ata o se mea masani foi.

Togafitiga po nei

A faʻaletonu metotia masani, faʻaalia ai le faʻaaogaina o metotia foue mafai ona e togafiti lelei le faʻafitauli:

  1. Tuiina o botex i le nofoaga o lauulu leiloa. Ole taualumaga e faʻamalosia ai le toto ile toto ma vave ai le tuputupu ae ole laulu fou. O le ala o togafitiga e aofia ai le faaluaina faʻafoega ma se vaitaimi o 6 masina.
  2. Le faʻailoaina o le plasma ma le maualuga o le platelet mea i totonu. O iʻuga ina ua maeʻa togafitiga o ni mea ofoofogia.

O metotia uma e le masani ai i Rusia.

Fofo togafiti

I le taimi na leai ni vailaau mo togafitiga o le pala, sa foʻia le faʻafitauli i le fesoasoani a tagata fofo. Ole a le mafai ona latou afaina tele le tulaga, ae o se vaega o lavelave togafitiga togafitiga ua faʻatagaina mo le faʻaaogaina. O fua uma o loʻo faʻavae i luga o vaega e gaoioi faʻanoanoa i luga o le ulu, ma faʻaleleia ai le tafe toto i le folika lauulu. Tofotofoina i le taimi ma tele gasegase gasegase fuaitau:

  1. Faʻapipiʻi le apa mumu o le pepa mumu ma le cotton pad i faʻafitauli vaega pe a maeʻa ona fufulu.Fufulu pe a uma le 30 minute pe muamua pe a maʻea le mu tele o le papala. O le faʻatinoga e faʻatinoina 2 taimi i le masina.
  2. Faʻatasi i le vaiaso, o le faʻaaogaina o le burdock suauu palu faatasi ma le sinapi laupepa e aoga. O le umi ole taualumaga e le sili atu ile 30 minute. E sili le leaga o le faʻaaogaina o lauulu mago ma lenei oloa, ona ua i ai se matutu aafiaga.
  3. Castor suauʻu i lona mama foliga e faʻaaogaina mo le 90 minute 1 taimi i 7 aso. O le faʻatinoga o loʻo faia ao leʻi fufuluina le lauulu. E mafai ona faʻaaogaina le oloa i le tuʻufaʻatasia ma le henna e leai se lanu, lea e faʻafailele ma faʻamalosia manoa.
  4. Onion pulp i le tuufaatasiga ma cognac faaosofia lauulu tuputupu ae ma faaleleia le toto solo i le ulu. O le aotelega e faʻaaogaina i le uluulu ma olo mo le tele o minute. Fufulu ese pe a uma le 30 minute. Ole faʻataotoga e le sili atu ile 2 taimi ile vaiaso.

O le togafiti a tagata e le mafai ona suia se togafitiga atoa, ae o latou faʻaaogaina masani o le a faʻaleleia atili ai le tulaga o le laulu ma le uluulu.

Androgenic alopecia o se maʻi ogaoga e faʻailoa ai faʻaletonu i totonu o le tino ma manaʻomia se atoatoa ma agavaa togafitiga.

Faailoga o pathology

Androgenic alopecia o loʻo iloa i se faʻasolosolo atinaʻe. O le mafuaaga lena ile tulaga muamua, ole faʻamaʻi lea e le maitauina e le tele o sui o le itupa malosi.

I le amataga tulaga o le faʻamaʻi soona lulu lauulu. Lenei mea e tatau ona avea ma mea e popole ai le tagata mamai. Faatasi ai ma foliga o alopecia, manifinifi ma le malulu o le laulu e maitauina. I lenei tulaga, e te manaʻo e saili fesoasoani mai se fomaʻi e mafai ona saʻo faʻamaonia ma faʻatulagaina se togafitiga talafeagai.

Symptomatology faamaʻi tuusaʻo e faalagolago i le laasaga o lona atinaʻe:

  • i le uluaʻi vaega, tamai paʻepaʻe na matauina i luga o le muaulu ma malumalu.
  • O le isi vaega o le faʻamaʻi o loʻo iloga e ala i le faʻateleina o pulu, lea e foliga tutusa i latou. E muamua le alu i totonu o le ulu i le 2 centimita.
  • O le vaega lona tolu o loʻo faʻailogaina i le faʻatulagaina o foliga simetris loloto.

  • Ole vaega lona fa ole faʻamaʻi e iloga ile le mafai ona toe suia ole faʻalavelave.
  • I le lona lima, o loʻo maitauina le le mautonu o va tapulaʻa. O le mafuaaga lena o foliga o laulu i luga o le ulu e pei o se solofanua.
  • I le ono laasaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi, o le nofoaga o le parietal ma frontotemporal e faʻalautele, e mafua ai lo latou fusi.
  • O le fitu vasega o le paopai o le mulimuli. I le taimi o lona atinaʻeina, o muaulu, malumalu ma pale i luga o le ulu na matuā leiloa atoa o latou lauulu. Latou pauu i le ua ma tua o taliga.

O le faʻailoga o le androgenic alopecia i tamaloloa o loʻo faʻalauiloa, lea e faʻatagaina ai le tagata maʻi e iloa fua. E ui i lea, o se tamaloa ua fautuaina e asiasi i se ofisa fomaʻi mo se maʻi.

Togafitiga faamai

Togafitiga o le androgenetic alopecia i le tele o tulaga o loʻo faia i le faʻaaogaina o fofo togafitiga ma vailaʻau tuʻufaʻatasi, faʻapea foʻi ma tuʻufaʻatasiga masani. O le filifiliga o se togafiti faʻapitoa togafiti e fuafuaina na o le fomaʻi. E faʻamoemoe tuʻusa i luga o uiga taʻitasi o le aliʻi ma le maualuga o le atinaʻe o le faʻamaʻi.

Le faʻaaogaina o fualaau faasaina

I le amataga tulaga o le faʻamaʻi, vailaʻau e mafai ona e taofia ai le faiga o tama mamanu pauna.

Ae, o le a le mafai ona e toe faʻafoʻi ai le muamua o le tele o lauulu i se sui o le malosi feusuaʻiga. I le taimi nei, o le faʻaaogaina o le androgenetic alopecia i le malosi faʻamalosia o loʻo faʻatinoina ni vailaʻau se lua.

A tele mataupu, e mamai gasegase Minoxidil. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei vailaʻau, ua togafitia le prostate adenoma. O aʻafiaga o lenei vailaʻau e aofia ai le tuputupu aʻe o lauulu. O le mafuaʻaga lea ua tele ai ina faaaogaina le vailaʻau ile alopecia.Ma lana fesoasoani, ua siitia toto toto. O folasaga o fulufulu maua le tele o aitema, lea e fesoasoani i le tuputupu ae o lauulu.

Le faʻaaogaina o le estrogen synthetic mo le togafitia o pathology e le fautuaina. E mafua lea ona o le i ai o latou antiandrogenic aafiaga. E matua faʻasaina lava ona o le maʻi suka, aua e mafai ai ona faʻatupuina le leaga ai o le gasegase. O nisi gasegase na atiaʻe le phlebitis ao aveina nei vailaʻau. O le aʻafiaga o le vailaʻau o le toto maualuga. I nisi o mataupu, o le faʻaaogaina o vailaʻau na mafua ai le faʻatupuina ole kanesa ole kanesa.
[mataala ituaiga = mumu] Ona o le i ai o le tele o vaega lamatia aafiaga, o le le faaaogaina o fualaau faasaina e le fautuaina.
Ina ia faʻataʻitaʻiina le faʻamaʻi i le foliga mai o lauulu muamua e pa'ū, ua fautuaina e faʻaaoga shampoos. O loʻo vaʻaia faʻavae i vaega e tolu:

  • Meafaigaluega ma silicone. Faatasi ai ma a latou fesoasoani, o se puipuiga puipuia ua faia i luga o le lauulu, e aveese ai le ono afaina ai ma le siosiomaga aafiaga.
  • Laupepa mo Sulfate-leai. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e le gata o le ono faʻaletonu o lauulu e aveʻesea ai, ae o se taua faʻasaga i faʻamaʻi o le paʻu ua faia.
  • O lona uiga ma le aminexil. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei mea, o le tuputupu aʻe o lauulu folo e faʻamalosia, lea e fesoasoani i le vave toe faʻaleleia o lauulu.

E i ai le tele o mea faʻaalu oloa ma vailaʻau masani, faatasi ai ma le fesoasoani o le sili ona lelei taua e faʻatatau i le androgenic alopecia faia i le amataga tulaga o lona ala.

Faʻafefea ona togafiti togafiti faʻa-tagata?

E masani lava, faʻaaogaina vailaʻau masani e puipuia ai alopecia androgenic. La latou filifiliga e faia e tusa ma le mafuaʻaga o le faʻafitauli o le gaioiga.

Afai e tupu le faʻamaʻi luga o le talaaga o hormonal le aogaona tatau lea ile tane male faʻafeiloaʻi male hormone estrogen. Lenei e tatau ona faia ma le faʻaeteete i le mafai, e faʻamalamalamaina i le ono mafai ona suia feusuaʻiga gaioiga i se tamaloa, faapea foi ma le atinaʻeina o le gynecomastia ma isi faʻafitauli.

Mo le togafitia o se maʻi faʻapitoa E fautuaina le faʻaogaina o fasilaau o laʻau e pei o:

Fomai fautuaina faʻaaogaina o vine ma le vavae. E i ai foi le maualuga o aafiaga o suauu o fualaʻau. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai le faʻaaogaina o le sesame, olive ma le suauu pama. Le taliaina o tupe ua faʻatagaina e le gata i totonu, ae ia faʻapipiʻi foi le paʻu. Faatasi ai ma le fesoasoani a fualaau faasaina, o meaʻai o loʻo tuʻuina atu i lauulu foliki, lea e fesoasoani i le tuputupu ae o lauulu.

Le polokaina o enzymes talafeagai e taofiofia ai lauulu e faia i le blackcurrant, avoka, borage, afiafi primrose, jojoba, alofilima alofilima.

E ui i le saogalemu o vailaʻau faʻaleaganuʻu, togafitiga o le faʻamaʻi ma latou faʻaaogaina e tatau ona faia na o le maeʻa ona feutagai ma se fomaʻi.

Togafitiga

E masani lava e tupu, o le toe faʻatonutonuina o le paʻu o lauulu i le faʻaaogaina o tagata poʻo vailaʻau i le tulaga o loʻo i ai le faʻamaʻi e le mafai. O le mafuaaga lena i lenei tulaga, o le faʻaaoga o taotoga faʻalavelave.

A talafeagai tele auala i lenei tulaga o lauulu sipiina. O tagata tomai faapitoa e iai le totoina o laʻau. Mai le 2000 i le 6000 matauila e mafai ona totoina i le tasi faʻagasologa. E mafai foi ona faʻaaogaina se isi metotia fesuiaiga lauulu. I lenei mea, e faʻapitoa lava siʻi mea faigaluega e faʻaaogaina. Mo le taʻiina, folo o laulu e ave mai i luga o le isu, tua, manava, ma tapuvae o le tagata maʻi.

Mo taotoga, ua fautuaina le gasegase faʻafesoʻotaʻi se falemaʻi faʻapitoa. Aʻo leʻi faia le taotoga, e tatau ona faia se suʻesuʻega mo le tagata maʻi.Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le taofiofia o contraindications i taotoga faʻataʻitaʻi o loʻo faia. Contraindication i le taotoga o hemofilia.

Afai o se tagata gasegase e maua ile ma isuka e faalagolago ile inisalini, ona le fautuaina lea o se togafitiga.. Afai e le talia e se tagata le tui faagase, ona le mafai lea ona faia se taotoga. Faʻaopoopoina o paʻu faʻamaʻi o se kontaindication i le faʻagasologa.

Ia faʻateleina togafitiga lelei O le faʻaaogaina o metotia faʻapitoa o togafitiga e tatau. I le tele o tulaga, o le talosaga o loʻo faia:

  • Fofō
  • Darsonvalization
  • Electrophoresis faʻaaogaina mea gaosi tino,
  • Ua maeʻa

Sili atu i lauulu sipiina mai RTH:

Androgenic alopecia o se sili ona ogaoga faʻamaʻi, lea o loʻo matauina ai le pala i sui o le malosi feusuaʻiga. A aliali mai lenei tulaga faʻamaʻi, e tatau ona e faʻatali loa lava se fomaʻi. Naʻo se tagata faʻapitoa pe a maeʻa se suʻega talafeagai e mafai ona faʻatonuina togafitiga talafeagai i se tagata. Mo lenei mafuaʻaga, i le tele lava o tulaga, o le faʻaaogaina o vailaʻau masani, vailaʻau togafitiga ua faia. I le tulaga muamua, o tagata gasegase ua faʻailoa atu mo taotoga.

Aisea e amata ai le alopecia i tamaloloa?

O le mafuaaga o loo taoto i le biochemical σύνθεση o lauulu folikel. O le mea e ofo ai, i luga o itu eseese o le ulu, o le fuainumera e le tutusa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o tua o le ulu ma whiskey e tele naʻua vaega o le aromatase faapitoa enzymes. O nei enzymes e nafa ma le gaosia o le hormone testosterone i isi hormones e le taofia ai le atinaʻeina o le folika lauulu.

O le mea ua tupu, ua leiloa le lauulu o nei sone.

Androgenic (sili atu, Androgenetic) alopecia o se auala o le faasolosolo malieina faaitiitia ma lauulu leiloa i le muaulu, pale, mafua mai i le hormonal le paleni i le tino tane.

E mafai foʻi ona vave pala i le leai o se iloa maʻi maʻi. O mea uma e uiga i testosterone.

Testosterone ma le goto o itu e lua o le tutusa tupe.

Afai ua siʻitia le maualuga o lenei hormone i le toto, o le taua gaioiga o pulu e toe maua ai le laulu e taofiofi. O le aoga o le hormonal system e faʻamoemoe tele i le kenera o le mea, o lona uiga o le heropitary alopecia o se physiologically le maalofia gaioiga.

Lauulu leiloa, lea e tupu e le i tofi, ae i tausaga, i luga o tausaga pa'ū, o se faʻaaliga foi o le androgenic alopecia.

Androgens o feusuaiga hormone, o se tasi o le testosterone, lea e faʻamautu i alii a latou faʻailoga i fafo atu e fesoʻotaʻi ma feusuaiga - foliga foliga, foliga o le tino, tuʻuina o le tino o le tino, maso ma ponaivi.

Ole mea lea, e alu ai le ulu i le faʻalavelave - e leʻo le faʻatupu ole mafaufau, ae o le faʻalavelave, e mafua mai ile 5-alpha-reductase, o se enzyme e suia le testosterone ile dihydrotestosterone.

O lenei metabolite e faʻagesegese le tuputupu ae o lauulu ma le matua, faʻamalosia ai, fesoasoani i le leiloa ma le taofia o le tuputupu ae fou lauulu.

Mafuaʻaga ma auala o le atinaʻe

E ui i le avanoa o faʻamatalaga taua i pathogenesis, o se malamalamaaga tuʻufaʻatasi o mafuaʻaga ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi e leʻo iai.

Afai e iai le alopecia faʻapitoa, e ono manatu o soʻo fesoʻotaʻiga, e mafua mai i le gafa ma le neurogenic, o mafuaʻaga autu o le androgenetic alopecia o le gafa ma le seborrhea, e ui lava o nisi o tusitala e manatu o se soʻotaga masani.

Testosterone o se tasi o le sili tane hormones, faʻaopopo atu i se aafiaga tuusaʻo i luga o le malosi o le fausiaina ma feusuaiga manao, o luga o luga o le maualalo leo leo timbre i alii, latou lauluulu, tuputupu ae fua faatatau o le moge ma le 'ava, faapea foi ma isi tulaga masani feusuai, faalagolago.

Ua matauina e le au atamamai, i tausaga talu ai nei, androgenetic alopecia i tamaloloa ua faateteleina le maitauina i se talavou, lea e tele na mafua mai i nei ona po o tuuga o le olaga ma amioga leaga.

O mafuaʻaga e amata ai ona vave leiloa le lauulu o tama i luga o latou ulu o se suiga i le lautele hormonal talaaga, ona o le siʻitia o le aofaʻi o se ituaiga faʻapitoa o le testosterone - dihydrotestorone.

Testosterone ma le 'ava o loʻo fesoʻotaʻi foʻi. O mafuaʻaga o le pala e mafai ona fuafuaina e faʻapea:

  1. Ole taua tele ole faʻatulagaina ole ole dihydrotestosterone i le toto.
  2. Maualuga maualuga o le tino o folasaga i aʻafiaga o lenei hormone.
  3. Testosterone ua liua i le dihydrotestosterone i lalo o le gaioiga o se enzyme faapitoa 5alpha-reductase, pe a fai o lenei enzyme tele faʻateleina lona gaioiga, o le tulaga o dihydrotestorone amata ona tupu vave.

Ole maualuga ole testosterone ile tamaloloa e ono faateleina i lalo ole aafiaga ole tasi o mafuaaga nei, poo se tuʻufaʻatasiga:

  • Vaʻaiga masani o le faʻateleina o le testosterone level.
  • Faʻamaʻi o totoga i totonu: faʻafitauli i le gastrointestinal tract or genitourinary system.
  • Oi ai nei pupuga poʻo ni isi faʻamaʻi pipisi.
  • Ova ma lapoʻa, ova meaʻai.
  • Faʻaletonu i le tino o nisi vitamini.
  • Ole olaga leaga, o amioga le lelei, aemaise ole ava malosi ma le ulaula.
  • Faʻafitauli faʻasolosolo, o se tu masani i le atuatuvale, solia le galuega ma le malolo, afaina vaivai masani.
  • Taumafa ni vailaʻau.
  • Faʻalua hypothermia poʻo overheating.
  • Metabolic faafitauli.

O le naunautaiga ile androgenetic alopecia i tamaloloa i le 95% o mataupu e fuafuaina e ala i se kenera predisposition, ma i 75% lea e mafua mai i le tina matua.

Tagata tomai faʻapitoa i lenei matata faʻamauina le faʻateleina o tane male o se tasi o mafuaʻaga autu o le atinaʻeina o le faʻamaʻi. O loʻo vaʻaia lea tulaga o le lauulu e maʻimau lona uluaʻi fausaga, avea ma sili ona maaleale ma vaivai, o le faʻaiuga o le mea na tupu ai lona faʻaiʻuga taua ma mulimuli ane leiloa.

Ae o le faʻateleina o le tala i le mafaufau, e mafua ai le faʻaosofia o le tupuaga, ma le faʻamalosia o soʻo se mea mai fafo, e mafai ona faʻaosofia ai. I le tulaga muamua, tulaʻi o le pulu puluʻi mafai ona amata i le vave tausaga - tusa ma le luasefulu-lima tausaga.

Ae mo le lona lua mataupu, o le faʻateleina o le maualuga o hormone na maua i le gasologa ole olaga atonu e mafua mai i mafuaʻaga e pei o le tagofia o vailaʻau talafeagai, faʻafitauli faifai pea, ma isi.

Ma le isi, o le faʻamalosia o lauulu leiloa faʻataʻitaʻiga amata i se taimi mulimuli ane - tusa ma le fasefulu tausaga.

Ituaiga o Androgenic Alopecia

E tusa ai ma nisi faʻailo, pei, mo se faʻataʻitaʻiga, o le fuainumera o le pala ma le tulaga o mea lesi, alopecia e vaevaeina i ni tele autu, faʻatasi ai ma nei:

  • Lauulu leiloa e U-foliga. O lenei mataupu e aʻafia ai mea nei: o le gasegase o le laulu e pa'ū tutusa i le amataga laasaga o le faʻamaʻi. A o faatupulaia le faamaʻi, lauulu manifinifi e tele lava i totonu o malumalu, o lona uiga, o paʻu o paʻu foliga tutusa o solofanua masani i foliga,
  • O-foliga lauulu lauulu. E pei ona taʻu mai le igoa, o vaega o le malosi o le pala e tu tonu i luga o le vaega o le ulu. O le mea lena, a o faʻasolo le faʻamaʻi, o le pito i luga e leiloa atoa lona laulu,
  • Ituaiga fefiloi. I lenei tulaga, e mafai ona tupu le pala i luga uma i le ulu ulu, ma i nisi vaega. Faʻalagolago i le fea o vaega o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, e ono leiloa le lauulu atoa le tagata pe atoa foʻi i ni vaega.

Androgenic alopecia e eseʻese i le saosaoa o faʻasalalauga o le lesi, ma i nofoaga:

  • U-foliga alopecia (o se tasi e sili ona masani ai) - lauulu e sili ona manifinifi i totonu o malumalu ma luga o le muaulu,
  • O le foliga o le androgenic alopecia i tamaloloa ua faaalia i le lauulu i le itulagi parietal, lea o loʻo tupu ai le pulu i tua mulimuli ane,
  • foliga faʻafefiloi - lauulu manifinifi tutusa luga o le vaega atoa o le ulu, ae ui i lea, androgenetic alopecia i le parietal ma le tino o le tino e sili ona manino.

Faʻalagolago i le fua o le tuputupu aʻe o le faʻamaʻi, i nai masina pe tausaga talu ona amata mai, o le laulu e pa'ū atoatoa ma o le a le mafai ona faʻamalosia lo latou toe tuputupu aʻe i soʻo se auala.

Afai na iloa le androgenetic alopecia i le taimi ma sa faʻapitoa filifili e le au faʻapitoa togafitiga, ona faʻailoa lea o le pala e mafai ona aloese mai ai.

Mafuaʻaga o androgenetic alopecia i alii

O le mafuaaga autu mo lenei ituaiga o lauulu leiloa o se sili atu o se ituaiga ituaiga o hormone. O le faʻailoga taua o le le mautonu ma le lotoifale. Androgenetic alopecia i alii e mafai ona tupu ona o:

  • tele gaosiga o dihydrotestosterone, testosterone,
  • lagona oona i le lauulu dihydrotestosterone,
  • maualuga gaioiga o le hormone "5 alpha reductase", o loʻo i ai le agavaʻa e faʻaliliuina dihydrotestosterone i testosterone.
Vaega o le androgenic alopecia

O lona uiga, i ni upu faigofie, o le maualuga o le maualuga o tane e afaina ai le aofaʻi o lauulu i luga o le ulu.

Le sootaga o le tane malosi, malosi ma le pala na faavaeina i aso anamua e le sili Hippocrates. Na ia tataʻiina ai le mea moni e faapea, i totonu o eunuka e leai lava se paʻu. Ma, e pei ona e iloa, na latou faia i se tulaga mataʻutia faiga mo le faʻamutaina o o faʻafomai, o nafa ma le mafuaʻaga o le gaosia o le tane feusuaiga o hormone.

O mafuaʻaga masani e aofia ai se mea masani mo le faʻavasegaina. Afai i totonu o le aiga na i ai mataupu o tama mamanu mamanu i totonu o tama, tama matua, tama-tama-matua, ona avea lea o le faʻafitauli o le a afaina ai tama mulimuli sui o le tupuaga.

O isi mea taua e mafua ai le androgenic alopecia e aofia ai:

Faʻamaʻi o le genitourinary system - faʻafitauli taugofie, fungal, siama virus mafua ai fulafula o le tino, lea e taofia ai le gaioiga o hormones.

Le tatau ona fafagaina - meaʻai e mafua ai faʻaletonu, poloka le masani ai le aoga o le ate - o le faʻamama autu o le tino, mafua ai le le paleni o le hormonal, faʻaitiitia ai le puipuia o le tino.

Ulaula - o loʻo i ai se poloka o alatoto, o le maualuga o le tafe toto, o mea aoga aoga e le oʻo atu i tamai kapilerala, e mafua ai le fiaaai masani o folika ma le lauulu leiloa, paʻu faʻamaʻi.

E faʻaaoga e le ava malosi - meainu e iai le pia e faʻaletonu ai le pala, faʻafitauli o le urogenital, alatoto, laʻau. O se onafa o le tino e tupu, o le malologa oloa o le soifua maloloina ma pathogenic sela e mafua ai le leiloa o le hormonal, puipuia, neura ma isi faiga. O le leiloa o le palapala ma le mafaufau lelei o vaʻa laiti e faʻafailele ai lauulu e maua mai i mea aoga ua leiloa.

Gastrointestinal faamaʻi. Tele tagata iloa o le puipuiga puipuia o loo fausia i totonu o le tagata valeina totonu. O le le paleni o le tino puipuia e aunoa ma le toilalo o aofia ai le solia o le hormonal talaaga.

Androgenetic ituaiga o lauulu lauulu

Le pulea lelei o vailaʻau - vailaʻau, antipsychotics, vailaau, hormone, anti-infectives,

Mamafa. I lenei tulaga, e le o fomai uma e malilie. O nisi finau mai o le faʻamamafa o se malosi faʻatupuina o le laulu, ae o isi ua talitonu o lenei talitonuga e leai se faavae.

Fautuaga: ia e pei ona mafai - e sili atu le aua le popole i totonu ma fafo. Oe manaʻo e vaʻai i faʻafitauli ma se vaega o le faʻamaʻamama ma faʻamamalu lelei, a leai, o le a mafai ona e maua atili sili atu ona ogaoga, somatik faamaʻi e faʻatatau i le psyche.

Ma isuka ma ituaiga tau o maʻi, ma isi.

Masini tino lauulu faiga leiloa

O folauga o lauulu o loʻo faʻapipiʻiina i ni mea faʻapitoa lava tali a le tino, o loʻo iai le maualuga o loʻo iai le faʻaaogaina o ituaiga feusuaiga o hormones. Afai o le tino ei ai le paleni paleni o male ma male fafine hormone, o lona uiga ole estrogens e aʻafia ai le masani o lauulu ulu. I le le paleni ma le sili atu o testosterone, o loʻo i ai se taofiga o lauulu tuputupu - folikel e amata ona maua mai na o le manifinifi ma le lauulu puʻupuʻu, pei o se fluff. Afai e leʻo foia le faʻafitauli, e faʻateteleina foi le faafitauli, ma taofi atoa lauulu.

Fua faatatau mo le tama tane fua paʻusisi

O le lavelave o le lē faʻapitoa togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o isi auala auala e faʻamalosia ai lauulu tuputupu ae.

O aso uma e fai ai le ulu i le ulu ma le vali o le capsicum, afifi ma se ie mafanafana mo le 20 minute, fufulu ma laʻau faʻapipiʻi.

Fai masker ma avoka, currant, primrose suauʻu ma faʻatasi ai ma le aʻafia o le linoleic acid.

Jojoba o loʻo aofia ai le docosagesaenoic acid, o loʻo iai lona malosi aneti-reductase aafiaga ma sili faʻaaogaina lelei i totonu o le ulu.

Le faʻaaogaina o oloa o loʻo i ai phytoestrogens, mo se faʻataʻitaʻiga, Pycnogenal, e aumaia ni faʻamanuiaga sili. O lenei ituaiga fualaau e leai ni afaina ogaoga ma contraindications. I le fale, e mafai ona e faʻaaogaina se tinoʻu o hop, sage, soya, mumu mumu pei o se fufuluina, tuiina mo le tuʻufofoga.

E i ai se taotoga metotia o togafitiga - faʻafefeteina lauulu taotoga, taotoga. O le faʻatautaia o loʻo faia i se falemaʻi ma uluaʻi suʻesuʻega o suʻega, suʻega o le tino. Afai o iai ni ou avanoa tautupe, o se auala sili lea e toe faʻatepa ai lauulu ma maua lauulu lalelei. Ae i tausaga talu ai nei, ua le toe popole alii i le leiloa o lauulu i luga o latou ulu, aemaise lava talu ai o sui o le malosi feusuai ma le lulu ulu o loʻo amata nei ona manaia. E le pei o fafine mafatia i le pulu, o latou foliga e aunoa ma le lauulu e iloa e sosaiete masani masani. Ma le isi, o le ulu pulu faʻaalia se malosi malosi o tane, lea e tosina i ai tamaʻitaʻi nai lo se faʻateʻa mafiafia, o lea mafaufau.

Faailoga o se maʻi

E pei ona taʻua i luga, o le ki i le manuia e tuʻusaʻo le faʻamaʻi e faʻalagolago tonu i le vaega o togafitiga na amata ai.

Ma ina ia mafai ona faia ni faiga talafeagai i se taimi vave, e tatau ona e iloa o faʻafitauli autu e popole ai, atonu o ni faʻailoga muamua o le alopecia, mafai ona, mo se faʻataʻitaʻiga, pei:

  • A selu ma fufulu le ulu, o le tele o lauulu e pa'ū i fafo. E pei ona outou iloa, e masani lava o le laulu e faʻasolosolo ona matutua ma pa'ū i lalo, a o mea tuai uʻamea e suia i mea fou. O le lapataiga autu e tatau ona avea ma siitaga o faʻateleina o laulu e pa'ū i le ao, faʻapea foi ma le faʻateleina o lo latou maaleale,
  • O le tino o lauulu e suia tele - latou te malo, malepelepe, amata ona paʻuʻu e tusa lava ma sina aafiaga. O nei faʻailoga e le mou ese tusa lava pe iai se togafitiga faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, balms ma masks o faʻaaogaina,
  • E matua pa'ū lava lauulu i luga o soʻo se vaega o le ulu, mo se faʻataʻitaʻiga, i le ua poʻo le palealii. Ile iai o nei faʻailoga, ole apili i se fomaʻi faʻapitoa e tatau ona vave, aua o togafitiga ile taimi nei e le o le mea e toe faʻafoi ai le laulu ole tagata, ae taofia le salalau ole pala.

Ole amataga ole faamaʻi e mafai ona masalomia ile tele o faailoga. O le mea lea, o le manatu o ni faafitauli ono mafai ona mafua mai i le soʻona lauulu leiloa i luga atoa o le ulu, faapea foi ma le leiloa o le lotoifale (faʻamutaina o vaega taʻitasi).

Androgenic alopecia i tamaloloa e sili ona taua i le malosi o le lauulu i le itu faaletino ma le pale.Afai e leai se togafitiga, ona i ai lea ole taimi e ono tulaʻi mai ni pulu ile vaega lea.

Ole mafuaʻaga lea e taua tele ai le aua neʻi e toe faʻalotolotolua ma liliu ile fomaʻi faʻapitoa ile taimi mo se fesoasoani. E pei ona faʻaalia i iloiloga o tagata maʻi, o le taimi e fai ai togafitiga e mafai ai ona e sefe le lauulu ma puipuia ai le sosolo o le faʻamaʻi.

I ai o se ato atoa o peleʻai pele seevae, e tatau ona e savali i lalelei loafers ma solia seevae paleni. Ma o mea uma e uiga i le faʻataʻamilomilo o ponaivi i vae, na e aumaia le soʻona faʻaletonu tiga i le lautele i soʻo se seevae. E taua le faʻamauina o seevae laʻitiiti tele nai lo moccasins se lapoʻa lapoʻa nai lo faʻamoemoe - ma le pupuga e tumau mo ni isi aso. Faʻafefea ona fai feagai ma ponaivi i vae, faitau a tatou mea.

Lauulu follicle taotoga

Togafitiga o le androgenetic alopecia i alii e tatau ona faia ma le malamalama lelei faʻaaogaina metotia nei:

  • inu fualaau
  • faʻaaogaina o tupe a le lotoifale
  • vitamini togafitiga
  • physiotherapy.

Ma le le aoga o le taofiofia o togafitiga, o se taotoga auala o lauulu sipiina faaaoga.

Ina ia taofia le gaosiga o gaioiga o male male i folk folk, o vailaʻau ua saunia e tusa ai ma nei fuaitau faʻaaogaina:

  • Lua aniani ua faʻaalu faatasi ma le aano o meaʻai ma faʻafefiloi ma le ipu bry. Faʻapipiʻi le oloa i le aʻafia o le uluʻi i aso uma. Ina ia maua le faʻaiuga, togafitiga ma le vailaʻau faʻatinoina e tatau ona faia mo le itiiti ifo ma le ono masina.
  • O le kuata ipu ipu suauʻu ua fefiloi ma le tele o le sipuni o le sinapi efuefu. O le palapala na tupu ai, e olo atu i le tamaʻi nofoaga. E tuu le sui e gaoioi mo le luasefulu minute. Faatasi ai ma ogaoga mu, ua fufulu ese. Faʻaaoga tasi i le tolu i le fa aso.
  • Pods o vevela vevela ua nutimomoia ma fefiloi ma le afa ipu vodka. Se aso ina ua uma na tauanau pea, o le oloa na faʻaosoina i totonu o vaitaʻele. A uma le afa itula, ona mafai ai loa lea ona fufulu le oloa.
Pepper tincture o le a fesoasoani e faʻaola le lauulu
  • E tolu sipuni o paʻu burdock ma calamus aʻa ua ave i totonu o le ipu vai vevela. I le maeʻa o ni nai itula, o le faʻatupuina o le totoga e faʻaoga i le uluulu. E le mafai ona fufulu. Faʻaaoga i aso uma mo le tolu i le fa masina.
  • Ole tele lapisi lapisi o le a manaʻomia se sipuni meli o le sua oona tumau ma le tutusa aano o burdock suauu. E faʻaaoga le ufimata i le nofoaga na aʻafia ma tuua e le itiiti ifo ma le fasefulu minute.
  • Oomi le sua mai se lapisi tele, palu faatasi ma le fuamoa fuamoa, o se sipuni o le meli ma le suauu olive. O le faʻamamaina o gaioiga e olo faʻapipiʻi le oloa i totonu o le ulu o le ulu, ina ua maeʻa na teuina i luga o le ulu mo le fasefulu minute.
  • Aumai laulaʻau lau ma se ipu vai mafanafana, pe a uma le afa itula vilini le kuka ma faaopoopo i ai se sipuni tele o le vineta i totonu. Faʻaaoga isi aso uma mo le tolu masina.
  • Hop cones i le suʻega o le tasi sipuni tui ai se ipu vai mataga. E faaaoga le kama pei o le vaimea pe a tofu le ulu.

O le togafitiga o se faamaʻi e pei o le androgenetic alopecia o se taimi umi ma faʻasolosolo taimi e fai ai, e aofia uma ai le tagofia o vailaʻau ma le faʻaaogaina o faʻagaioiga eseese, faʻapea foi ma le faʻatuina o se soifua maloloina olaga.

I le tulaga o le faaletonu hormonal tulaga o le malosi mo le atinaʻeina o le faʻamaʻi, fualaau faasaina ua faatonuina, o le taumafaina o sa fesoasoani i lona normalization.

Peitaʻi, o le faʻaaogaina o lea ituaiga togafitiga e muamua lava e aofia ai le faʻafesoʻotaʻia o fomaʻi faʻapitoa o le a faia le tele o suʻega talafeagai ma faʻatonu le togafitiga talafeagai.

Ina ia mafai ona toe faʻaleleia se vaega o le laulu, faʻapea foi ma le puipuia atili o lo latou valea, faʻaaoga lea o nei ituaiga, e pei o le faʻafoeina o vailaʻau subcutaneously i le vaega o lauulu galue malosi. O lenei faʻatinoga e faia faʻapitoa i nofoaga o fomaʻi.

O metotia faaonapo nei ua saunia foi mo lenei ituaiga o togafitiga, e pei o le faʻaliliuina o le lauulu o le tagata mamai mai vaega o la latou toaga tuputupu ae tuusaʻo i le sone o le goto.

O lenei faiga e aoga tele i tulaga o le toe fuataina o lauulu, peitaʻi, faatasi ai ma ia, e manaʻomia foʻi le faʻaopopo o faʻaopoopoga auala e faʻaopopoina atili ai le tutupu mai o le faʻamaʻi.

Faʻafefea ona faʻamaloloina le androgenetic alopecia? I le togafitiga o faʻamaʻi, o fualaʻau hormonal e faʻaititia ai le gaosiga o le testosterone e sili atu ona faʻaaogaina. Vailaau vailaʻau mai Farani kulimi Tricostim poʻo Chronostim, Saina Saina Zhangguang 101G fesoasoani fesoasoani e taofi le pulu i tagata.

O se fofo lauiloa mo le pulu o le Finasteride i foliga laupapa.

Androgenetic alopecia e faigata ona togafitia. I le taimi nei, fomai e mafai ona faʻagesegese pe taofia le faʻagasologa i le tulaga na maua ai. O le mea lea, e tatau ona e mafaufau totoʻa i mataupu o le puipuia ma saili fesoasoani i le taimi lava e te masalosalo ai se mea na sese.

Trichologist o loʻo auai i fulufulu tupu faʻafitauli. O le poto faapitoa faʻatalatalanoa le tagata maʻi, ma siaki foʻi le ulu mo faailoga o le faʻamaʻi. Ina ia filifilia le togafitiga e talafeagai i lau mataupu, e manaʻomia e le poto faʻapitoa le faʻailoaina o le mafuaʻaga o le tulaʻi le pala.

Ile tele o taimi, e faʻatinoina togafitiga, e faʻatatau i le:

  • faʻataʻitaʻiga o le faʻatinoina o le laulu e ala i le fesoasoani o vailaʻau, faʻapea foi ma le faʻataʻitaʻiina o le physiotherapy (faʻamafanafana, laser togafitiga, ma isi),
  • faʻaleleia atili le tulaga lelei o lauulu taʻitasi ma toe faʻaleleia lona fausaga e ala i le faʻaaogaina o le porotini complexes,
  • puipuia le sosolo atili o le faamai.

I soʻo se mea e tupu, o le togafitiga o le a aofia ai le tele o ituaiga o faʻamoemoe e faʻamalosia le aʻa o le lauulu, fafagaina o pulu, toe faʻafouina le fausaga o lauulu taʻitasi.

O le tagata gasegase ua faatonuina o se vailaʻau mo togafitiga, tagofia ni vailaʻau faʻapitoa fuafuaina, faʻapea foi ma vitamini. Afai o le mafuaʻaga o le leiloa lauulu o loʻo taoto i le hormonal talaaga o se tamaloa, ona talafeagai ai lea o le faʻaaogaina o le hormone.

O vailaʻau moomia e faʻatonu e le fomaʻi, o vailaʻau mo ia lava i le tulaga lea e le mafai.

Mesotherapy ua lautele faʻaaogaina - tuʻufaʻatasiga o togafitiga o fofo vailaʻau e microinjection. Ile auala lea, e mafai ai ona momoli atu mea e tatau ai ile latou nofoaga.

O le faʻatatau o le papala e fai i totonu o le ofisa faʻafomaʻi e fomaʻi faʻapitoa. E tusa ai ma iloiloga, o le faʻataʻitaʻiga e matua le tigaina, ma le matua lelei lava.

E mafai lava ona taofi le faʻagaioioiga o le lauulu faʻaletonu ma faʻaleleia lo latou tulaga lelei pe a fai o le tagata maʻi na liliu i le ogatotonu i le taimi, e oʻo mai aʻo leʻi faailoaina faʻailoga vaʻaia pe o le amataga lava o le faʻamaʻi. A afaina le pala i luga ma vaʻaia pe atoa poʻo le pau le laulu e matauina, e le toe mafai ona toe faʻafoi mai. Pau lava le auala e faʻasaʻo ai le tulaga o le faʻaliliuina moli. O foai mea, i le tulaga lea, e ave mai le tino o le tagata o tausia ia lava. O lenei metotia e maua ai se taunuʻuga lelei e oʻo lava i se tulaga na manatu muamua e leai se faamoemoe. Faia lauulu lauulu e faia i totonu o le tulaga o se fomai ofisa, faatasi ai ma le auai o tagata poto masani faapitoa ma trichologists 'fomai. A maeʻa le taotoga, e mafai e toe faʻafoʻi le foliga muamua ma toe faʻafoi le lauulu na leiloa i le tele o tausaga. I le maeʻa ai o le aga o togafitiga, faʻaaloalo ma faiga puipuia e taua:

  • o le tausia o se soifua maloloina olaga, lafoaʻi amioga leaga,
  • ose meaʻai paleni e faʻatagaina i vitamini ma minerale (taumafa i fualaʻau fou i mataʻina, fualaʻau ma isi mea).
  • le faʻaaogaina o le faʻapipiʻi shampoos, ufimata ma isi oloa tausi,
  • faifai pea le ulu ulu.

Androgenetic alopecia e le o se faʻasalaga.Taimi e faʻafesoʻotaʻi tagata tomai faʻapitoa o se nofoaga faʻapitoa o le a fesoasoani e sefe ma toe foʻi mai ua leiloa lauulu.

E mafai ona e aʻoaʻo sili atu e uiga i iʻuga o togafitiga ma le aoga o le puipuia ala i le faitauina o faʻamatalaga o tagata o le au faʻatasi ona feagai ma le faʻafitauli o le tulaʻi ma o ai na foʻia faʻatasi.

Togafitiga o le androgenetic alopecia i alii e aofia ai mea patino ma le le o faʻapitoa.

Togafitiga faʻapitoa, pei o se tulafono, e aofia ai i le tofiaina o vailaʻau e aʻafia folikelola ma lauulu tuputupu ae, faʻapea foʻi ma taofia ai le gaioiga o le 5-alpha reductase.

I le taimi nei, o le fualaau faasaina Minoxidil ua manatu sili ona lelei i le toe faʻaleleia o le lauulu, gaosia i lalo o igoa faʻapisinisi eseese: Rogaine, Headway, Regaine ma isi.

E ui i le tele o tausaga o suʻesuʻega, ae e leʻi maeʻa le faʻavae o ana gaioiga, ae ua faʻamautu le saogalemu ma le aoga. E faʻaaoga le vailaʻau i le ulu mo le ulu.

O mea muamua e maitauina iʻuga e mafai ona vaʻaia e le i vave nai lo le 3-4 masina, ma i luma atu o loʻo i ai le faʻaopoopoina o lauulu leiloa ona o le toe faʻafouina o folika lauulu.

Ole vailaʻau finasteride, e taofia ai le 5-alpha reductase, e taofi ai le leiloa o lauulu. E faia i le faʻatusa o papamaa, o le aʻafiaga e aliali mai i le tausaga pe lua.

I le faaopoopo atu i nei vailaʻau, o nisi suauʻu e iai antiandrogenic aafiaga, e i ai polyunsaturated gaʻo gaʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, primrose, blackcurrant, jojoba, avocado, dwarf palm.

Ile vaega ole mea e fautuaina e ave ai le zinc, sauniuniga ma biotin, multivitamin complexes, aemaise vitamini A, E ma B6.

Ole togafitiga le faʻapitoa ole androgenic alopecia ole tofiga ole metotia faʻapitoa:

  • Ulu ulu
  • Darsonval
  • Electrophoresis ma mea olaola gaioi
  • Reflexotherapy ma isi metotia.

I le androgenetic alopecia, faaitiitia le laulu e tupu, latou pa'ū i fafo, o le laulu i luga o le ulu ua amata. E mafai ona tele mafuaʻaga - tulaga faʻafitauli, o le faʻaaogaina o vailaʻau mamana, o le le faia o hormonal, mafuaʻaga.

Le taimi faʻaaogaina o vailaʻau ma togafiti faʻapitoa togafiti e mafai faʻaititia le fua o le lauulu e leiloa ma e oʻo atoa taofia ai le atinaʻeina o alopecia.

Faʻataʻitaʻiga auala mo androgenetic alopecia

Tagata faʻateʻa o le androgenetic alopecia vave tele i mataupu e mafua ai faʻamaonia mafuaʻaga. Laboratory suʻega ma suʻesuʻega faapitoa suʻesuʻe e mafai ona faʻaogaina e faʻamautu ai se maʻi taua. Ua vaevaeina i latou uma ile suʻega o le toto ma le lauulu ina ia maua:

  • Suʻega ole toto. O le faʻatautaia o suʻega i totonu o le potu suʻesuʻe e fuafua e faʻatonuina le faʻaletonu o hormonal i le tino ma siaki le tulaga o le toto. Ina ia faia lenei mea, o se suesuega faʻataʻitaʻi o loʻo faia, o le maualuga o le gaioiga o gaioiga o le thyroid gland ua fuafua, ua maeʻa ona siakiina le anotusi o le itupa o aliʻi, B-lymphocytes ma le T-lymphocytes.
  • Lauulu iloiloga tulaga. O le galuega a fomaʻi faʻapitoa o le fuafuaina lea o le tulaga o folika ma lauulu, o lea e faia e faʻaaoga ai le microscopy of peeling ma hair rods, suʻega faʻapitoa (lauulu toso), ma se biopsy o le paʻu o le ulu.

Faʻavae i luga o se auiliiliga auiliiliga, fomai o le a mafai ona iloa ai le sili ona aoga filifiliga taitoatasi togafitiga mo le gasegase. Le auala sili ona faatuatuaina ma faʻamaonia o faʻamatala i lalo. E le masani ai, o lenei mea e le o le togafitiga ma togafitia tagata, ae e uiga i le auala masani o vailaau.

Tapenaga tapenaga

I le togafitiga o le alopecia male ma tamaʻitaʻi tusa ai ma le ituaiga o androgenic, o loʻo faʻaaoga vailaʻau e fesoasoani e taofia le tele o le gaosiga o le hormone e mafua ai le faʻafitauli o le pathological. Mo lenei faʻamoemoe, nei vailaʻau nei ua fautuaina i le tagata maʻi:

"Finasteride" e faasino i vailaʻau sili ona aoga antiandrogenic, lea e mafai ai ona e taofia atoa le gaioiga o le leiloa lauulu i ni nai masina pe a uma le taumafaina masani.

Ae ui i lea, o le aafiaga o le fualaau faasaina e muta i le ono masina talu ona uma le inuga. O le faʻagasologa o le soʻona gaosia o le hormone male na toe faʻaauau, ma alopecia toe faʻapena na ia lagona.

Minoxidil ua faʻaaogaina mo le pito i luga ole faʻaoga.

Faatasi ai ma sauniuniga tuufofoga, o loʻo faatonuina fofo i le lotoifale, o lea gaioiga o loʻo faʻamoemoe e faamalosia le matauila e puipuia ai le vave leiloa lauulu.

Faatasi ai ma Finesteride, Minoxidil, lea e maua o se tali topical, sili ona masani ona faatonuina. Ole fualaau faasaina e tupu ai le tuputupu ae, ma maua ai se lelei aoga, pe a fai o loo faaaogaina e le aunoa mo le itiiti ifo ile fa masina.

Ole fofo e tatau ona fufuluina faʻalua ile aso ile nofoaga na aʻafia ile alopecia.

O le mea le lelei a le vailaʻau lea ona a maeʻa lona faaleaogaina, ua toe faʻaolaina le faiga o le prolapse.

O faʻamatalaga a Minoxidil o Regein, Cosilon ma Alopexy. Fualaʻau togafitiga e tupu e tusa ma le polokalame tutusa i le tele o masina, e tusa ai ma le molimau a le fomaʻi.