Galue ma lauulu

Ole a le mea e le mafai ai ona vali lou lauulu ma faia le faʻailoga maualuga i le taimi o le palapala masina: 3 fesoasoani ma 3 "faasaga"

Ua faʻaaogaina lelei e le matou aufaitau Minoxidil mo le toe fuataina o lauulu. Vaʻai i le taʻutaʻua o lenei oloa, na matou filifili e ofo atu mo lau silafia.
Faitau atili iinei ...

E ui lava i le mea moni o auga o le alopecia e faʻaalia i totonu o le paʻu, o ona mafuaʻaga e mafai ona taoto i totonu o le tino, i le metabolism ma i le hormonal system.

O le mafuaʻaga lea mo le manaʻoga mo maʻi togafitiga o le faʻamaʻi, e aofia ai ma le faʻaaogaina o soʻo se mea fai fafo ma sauniuniga i totonu.

O le a le vaifofo sili mo le tulaʻi, o le a tatou mauaina i lenei tusitusiga.

  • Vailaau mo pulu
  • Kulimi
  • Laupepa
  • Salapogi
  • Fualaau
  • Faigaluega a tagata
  • Fautuaga faaopoopo

Vailaau mo pulu

Le tele ituaiga o vailaʻau faʻaaoga mo le pala e aofia ai shampoos, suauu, kulimi, laulau ma tui.

O le faʻatulagaina o fofo mo pulu ua tatalaina e losion.

Latou te faʻamamaina le vavae, faʻalelei le tafe o le toto ia i latou, i ai se toe faʻafouina.

Le kulimi sili ona aoga e faʻavae i luga o le minoxidil, o se tasi lea o sili sili ona faʻaaoga faʻaaoga i le faʻavaeina o fulufulu i fafo fofo.

O vailaʻau anti-alopecia nei e aofia ai i kulimi:

  1. Regein. Minoxidil-faavae kulimi, faʻaaoga mo androgenetic alopecia. E faʻaaoga naʻo le matutu paʻu na aʻafia i le alopecia faʻalua i le aso. O loʻo avanoa foi Regein i foliga o le aerosol, e tutusa lelei lona faʻavae, naʻo le pau lava le eseʻesega mai le kulimi ole igoa e tasi, o lona faigofie tele ole apalai.
  2. Neoptidus. O loʻo iai le nicotinic acid ma herbal extracts. O le Nicotinic acid o loʻo iai vitamini PP, e fafaga ai lauulu, faʻaleleia lo latou leo ​​ma sapalai okesene. Faaaogaina mo diffuse alopecia.
  3. Alerana. Ole tala fatu a le Reaperin, e aoga mea ma faʻailoilo e tutusa ma isi vailaʻau a le vaega minoxidil. E faʻaaogaina mai le 12 tausaga le matua, faʻapipiʻi i le paʻu 2 taimi i le aso mo se vaitaimi o le ono masina i le 1 tausaga.

Aisea e le mafai ai ona vali lou lauulu ma faia le taua i le taimi o maʻitaga: 3 fesoasoani ma 3 "faasaga"

O le faʻanaunauga ia foliga lalelei e masani lava i soo se tamaitai fou. Avanoa mea e maua ai le sini e aofia ai lauulu lanu. Suia o le ata, faʻatamaina foliga pe na o le valiina le lauulu lauulu - o le tele o mafuaaga uma mo le suia o le lanu o curls. A faʻaaoga se auala faigofie e suia ai foliga, e tatau ona e faʻaeteete faʻaeteete i nisi o mataupu, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻatinoina le laulu lanu i le taimi o le palapala masina.

Valivali lauulu i le taimi o maʻitaga: pe mafai pe leai

  • Aisea e mafai ai, ma aisea e le mafai ai ona valivali curls pe a i ai taimi
  • Le aoga o le palapala ile lauulu
  • Ma afai e te manaʻomia moni le vali: pe a mafai ma pe o le a le umi pe a uma le taamilosaga
  • E mafai pe leai foi lou valiina o lou laulu i le taimi o faʻatinoina le palapala?

Aisea e mafai ai, ma aisea e le mafai ai ona valivali curls pe a i ai taimi

O le manaʻoga faʻavavevave e vali ia curls o le a mafai ona faʻaalia se vave faʻaiuga maua ai i se suiga i foliga, ae o le a afaina ai le puipuia vaega le tino o le tino. Ae muamua lava, nai lo le aulelei o lauulu, e ono lamatia se fafine le maua o se mea e leʻi mafaufauina o le a tuuina fulufulu lauulu i le taimi o pa'ū:

E faigata ona vavalo atoatoa le auala o le lanu i le taimi o le faʻamutaina o le a muta. Soo se tuʻufaʻatasiga o filifiliga tuʻuina atu e mafai ona taunuʻu. E le mafai ona finau e le mafai ona vali lou lauulu i le taimi o le palapala masina, ae fautuaina le faʻatali i fafo o le sili ona ogaoga vaega i le tino o le fafine mo 2-3 aso.

Le aoga o le palapala ile lauulu

Suesuega faafomai fai mai o le valiina o lauulu ma le palapala taugata e le aoga ona o le tele o tulaga:

O se mea faʻapena foʻi e maitauina i taimi ole faʻasusuina ole pepe pe a fanau mai le faʻananau, pe a mafai ona iloilo le leaga o le vali i le ua tulaʻi mai e ala ile paʻu o le ulu ma le gland.

Ma afai e te manaʻomia moni le vali: pe a mafai ma pe o le a le umi pe a uma le taamilosaga

E masani lava e le faigata i se fafine ona faʻataʻuina aso amata o le isi taamilosaga. Atonu e le manaʻomia le lanu o lauulu ile taimi o le palapala pe afai e te faia le gaioiga talafeagai i nai aso ao le i le aso atofaina.

Lenei foliga vaʻaia faʻatulagaina mo ituaiga o togafitiga o curls, pe a faʻaalia mea faʻasaina e le maalofia. Leai sili filifiliga talafeagai o le a faailoaina i le taimi o menstruasi.

A faanatinati mea na tupu, pe a na o le tatau ona suia ai foliga, e manaʻomia le mataituina o nisi fuafuaga mafaufauina:

Afai e te le manaʻo e faʻaaoga le tautua o se teineulu laulu, mafaufau i oloa ma mea masani. O le faʻatumuina o vaʻai i lauulu sinasina, poʻo le ova ole senitimita ile lanu masani, mo se taimi puʻupuʻu, ole a mafai e aunoa ma le lamatia e faʻaleagaina le lauulu.

E mafai pe leai foi lou valiina o lou laulu i le taimi o faʻatinoina le palapala?

Fautuaga manino e tusa ai ma le valivali o manoa i le taimi o le fafine taamilosaga e faigata ona tuuina atu. O uiga taʻitoʻatasi o le tino o le fafine faʻatagaina oe e valivali pe tipiina le lauulu i le taimi o maʻitaga.

Afai ua maeʻa taumafaiga ua maeʻa ona faia, pe ua manaʻomia foʻi le saogalemu o le tino o se fafine poʻo se tama, ona tatau ai lea ona aofia le tulaga lamatia.

Togafitiga alopecia areata

E fai ma masani le tuu eseeseina o ituaiga alopecia i ituaiga e lua: cicatricial ma le le-cicatricial. Focal baldness, leai se masalosalo, o le vaega lona lua o le alopecia.

O se faʻailoga iloga o le mea e faʻapitoa ai le pala, o loʻo sosolo i luga o le ulu ma, atonu, i le tino atoa o tagata mai soʻo se tamai eria poʻo nofoaga (foci o le goto). Lenei ituaiga alopecia o loʻo faʻailoaina i se onosaʻi amata, alualu i luma, ma, i nisi o tulaga, le mafai ona taofia le faʻamaʻi. Alopecia areata e sili ona taatele i tagata o 18-35 tausaga. Ae o tamaiti o loo noatia foi i ai. I tamaiti, o le taulaʻi o le pala e sili ona taatele i tausaga o le 5-7 ma le 12-14 tausaga.

Ituaiga o taulaʻi vavae

E tusa ma le tikeri ma le faiga o le tufatufaina o focal alopecia, e vaevaeina i lalo mea nei:

1) Aofai alopecia (alopecia totalis) leiloa atoa o lauulu ile ulu.

2) Lautele alopecia (alopecia universalis) leiloa o lauulu i le tino atoa, e aofia ai fulufulu mata, lauulu foliga, keti e ma inguinal eria.

3) Faʻateleina alopecia (alopecia diffusd) lauulu e pa'ū i luga o vaega 'eseʻese o le ulu ma le tino.

E iloga foi se vaega ole alopecia e iloa ai, e fai ai fiva ole alopecia e laiti ile lapopoʻa.

Seia vagana ua mauaina se mea lautele e mafua ai le vavalalata. I totonu o mafuaʻaga o focal alopecia ua taʻua o le genetik predisposition, faʻamalosi tino, popolega, faʻamaʻi pipisi, faʻalenatura mea ma isi.

E leʻi faʻaalia i le aufaʻai mea ua leva se gafa o le gafa ma le alopecia. I le taimi nei, o le faʻamaʻi ua taʻua o polygenic, o lona uiga, o se seti o kenera ua faailoaina, fesuiaiga lea e, faʻatasi ma tuʻufaʻatasi, e mafai ona aʻafia ai le foliga ma le atinaʻeina o alopecia faʻapitoa. O le toʻateleina o numera o nei ituaiga tino ile malosi o le tagata, o le tele foʻi lena o avanoa e maua ai. Peitaʻi, i soʻo se mea, o se genetik sauniuni e na o se tulaga tatau mo le amataga o le faʻamaʻi, faʻapea foi mo le ituaiga ma le tulaga o lona atiaʻe, le mafuaʻaga mafua ai alopecia o loʻo sau pea mai fafo.

E lava le faʻamatalaga na aoina pe a tulaʻi mai le alopecia faʻapitoa ona o le maʻi na maua ai ni manuʻa i le tino, ae maise le ulu. Soʻo se aʻafiaga i le tino e ono faʻatupuina ai le vaivai o le tino o le tino puipuia o le tino. I lenei tulaga, e manaʻomia muamua e tulaʻi mai mo le atinaʻeina, e aofia ai le focal alopecia.

O le atuatuvale faʻafuaseʻi e fesoʻotaʻi ma le masini i luga. O le faʻamamafa e aʻafia ai foʻi le puipuia o le tino ma faʻamalosia ai le alopecia. Ae ui i lea, e mafai lava ole faʻamalosia ole alopecia. O le fefe i le pala e mafua ai popolega, o le popole e faʻaosofia ai le pala.

O faʻamaʻi pipisi o se tasi foʻi lea o mafuaʻaga taua o le focal alopecia. E le gata i lea, o le auala o la latou faatosinaga e tele itu. O paʻu paʻu e aʻafia ai vaega ole tino o le tagata, e aofia ai ma le ulu. O faʻatuina o maʻi o le paʻu e afaina ai le tuputupu aʻe o folau o lauulu, e faʻalavelave i lo latou manuia faia. Ole isi mea na latou aafia ai ole gaosiga ole tino a tagata e tetee atu ile paʻu. O se itu aʻafiaga o le mea lea o le tino lava ia siama e amata faʻalavelave i le masani faʻafaileleina o folika lauulu (tupu olaola). E le gata i lea, faʻatasi ai ma mafatiaga ma faʻafitauli o le tino, o faʻamaʻi pipisi e afaina ai le tino puipuia o le tino.

O le tulaʻi mai ma le faʻalauiloaina o alopecia faʻapitoa

O le tulai mai o alopecia ogatotonu e tupu, pei o se tulafono faafuaseʻi, ma faʻafuaseʻi ma o lo ua faʻaalia i le foliga mai o se pulu paga ma le lapoa o ni tele milimita. E mafai ona faʻalautele le lapoʻaga i le 2 cm ma liliu i totonu o se meaola atoa o le vaega. O se meaola e tutusa lava e masani ona fausia i totonu o le ulu, peitaʻi, e i ai tulaga pe a paʻi le gutu i luga o le 'ava, o fulufulu mata, faʻataʻamilosaga, ituinalical region ma isi vaega o le tino. I le vaega muamua o le faʻamaʻi, mumu o le paʻu e masani lava ona tupu i vaega o le embrryonic, faʻatasi ai ma le mumu ma le mago, talu ai folikel pu tumau pea faʻaletonu ona o le uumi lauulu leiloa. I le pito o alocecia aliali, o le lauulu avea ma matua le mautu, ma mafai ona vavaeʻeseina e vaivai vaivai masini.

I le taimi mulimuli ane, o vae o le pala, e faʻaalia manino faʻataʻamilosaga foliga oval ma le lapoa o le 2-5 cm. O le paʻu i nei nofoaga e matua leai se lauulu, e manino le lanu, faʻatatau i le paʻu i luga o le tino. Ona o le mea moni o loʻo faʻamalosia pu e lua, o le paʻu i le fulufulu o pulu e faʻalelei, ma se uiga susulu. Ole aofaʻi o foci faʻatele, e ono oʻo atu ile 3 5 pe sili atu. Latou amata amata ona faalauteleina ma masani ona tuʻu faʻatasi.

I lona ogaoga tulaga, aofaʻi alopecia mafai ona avea ma foliga leaga. I lenei tulaga, o lauulu uma i luga o le ulu e paʻu ese ma, o le tele o taimi, e leiloa e se tagata le laumei o le tino.

E i ai tulaga pe a faʻatupuina le umi o le tino ma le le aoga. O lenei pepa e taʻua o le teteʻe. I ai, lua, e masani lava simetrical foci o alopecia ua faia i autafa o le ulu, sili atu ona masani ai i tua o le ulu. Latou tuputupu ae lemu, e mafai i nisi taimi faʻaitiitia. Ole fesuiaiga ile tele o tulaga ogaoga ole alopecia e tupu ile 3 i le 5 tausaga. Ae ui i lea, atonu e le tupu, ma lenei ituaiga o taulaʻi taulaʻi, o loʻo i ai i le tagata maʻi se avanoa sili e faʻamalolo ai.

Faʻaiʻuga ma togafitiga ile ala ole alopecia

Ae paga lea, o le faʻamaʻi o le mea e faʻalavelave ai e faigata. E l possible faigofie i taimi uma ona maitauina se mea e tupu ile maʻi amata na maua ai ile lapoa ole 1-2 mm ile laulu ole mafiafia. Peitai, e tusa lava pe e te ulufale i faʻataʻitaʻiga o se asiasiga i dermatologist ma tutusa taimi e pei ona masani ai e asiasi i se fomaʻi faʻinifo, e le o se mea moni o le a mafai ona maua se iʻuga mauaʻina. O mafuaʻaga ma metotia o togafitiga o le focal alopecia e leʻi malamalama lelei i ai.

Faatasi ai ma le alopecia ile maualuga, e tumau pea ona aoga ile folo ile laulu ile 10-12 tausaga. O le mea lea, i le tulaga o focal alopecia, o le tagata gasegase e i ai lava le avanoa e toe faʻaleleia atoa le laulu.

O auala faamaloloina e mafai ona eseese. O falemaʻi uma faʻapitoa i le togafitiga o le puluʻi faʻalauiloa faʻamalosi a latou metotia. Latou faʻaaogaina ituaiga uma o vailaʻau, ae maise hormones, vitamini, propolis ma isi homeopathic fofo. E masani ona faia se lauulu lauulu.

Faʻavae i luga o multifactorial mafuaʻaga o le faʻamaʻi, fuafua auala togafitiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le le lava o vitamini e manaʻomia, o le le masani ai ona tupu o fao o se faʻaaliga soʻo o le alopecia faʻapitoa. I lenei mea, o se multivitamin togafitiga lavelave ua faʻatulagaina. Faatasi ai ma le popole-hormonal focal alopecia, o fualaau oona ma mafaufau fesoasoani. Uma le metotia taʻua aofia ai se togafitiga umi ma le tiga. O le tagata maʻi e tatau ona faʻaalia o le iʻuga e lelei, ae e manaʻomia le taimi ma le onosaʻi ia maua ai.

E vave lava ona faia se mea e ala i le totoina o lauulu lava ia (pe a o le alopecia e leʻi uia lona tulaga lautele). Ae peitai, o lenei auala e mafai ona afaina pe a, e ui i lea, hormonal ma vitamini paleni toe foi i le masani ai.

Ua faʻaaogaina lelei e le matou aufaitau Minoxidil mo le toe fuataina o lauulu. Vaʻai i le taʻutaʻua o lenei oloa, na matou filifili e ofo atu mo lau silafia.
Faitau atili iinei ...

O lea la, e mafai ona tatou faaiuina e faapea i le taimi nei e leai lava se mafuaaga talafeagai e finau ai o loʻo iai se fofo moʻi e mafua ai le pala, peitaʻi, afai e te malamalama i mafuaʻaga o le faʻamaʻi, togafitiga e mafai ona lafoina i le auala saʻo. Afai o le tagata gasegase e manaʻomia le faʻamaloloina atoatoa, ona ia manaʻomia lea e matua sauniuni mo umi uumi vaega.

O se faʻataʻitaʻiga ua leva ona avea ma tala faʻasolopito pe a o le fulaʻi ua suia le aoga o lana galuega. O le taʻutaʻua lauiloa lakapi a Italia Pierluigi Colin ua leva ona afaina ai ma alopecia lautele, peitaʻi, ua avea o ia ma taʻutaʻua soka lauiloa ma lauiloa o lo tatou taimi. Faʻailoga: Phantomas, e le faia e ia se tausalaga, e na ona ia faʻamatalaina i tagata uma o loʻo maʻi &

Afai faʻamaonia alopecia areata, o togafitiga e tatau ona faatonuina e se fomaʻi faʻapitoa. E taua le maitauina o lenei faʻamaʻi, taotoga e masani ona ofoina. Peitai, talu ai lona tau maualuga, toaitiiti o gasegase maua ai le avanoa. Peitaʻi, e taua tele ona e malamalama i se faʻamaʻi e pei o le alopecia, o le togafitia e le tatau ona tupu soʻona tele. E mafai ona fai i auala faigofie ma taugofie. O se tasi o latou o le lauulu lauʻeleʻele, lea ua faʻamautu o ia lava o le sili ona aoga auala o le le-taotoga faʻaleleia o lauulu. E mafai ona faʻaogaina i le tulaga o soʻo se ituaiga o pulu. Ole mea taua ile auala lea e saogalemu ai, aua e le maua ai se mea e soʻona faia ai ile tino o le tagata. Ae i le taimi lava e tasi, na ia fatuina le sili atu ona lelei le vaʻaia, ia tuʻuina i le tagata maʻi le avanoa e toe lagona ai le soifua maloloina, ma maua ai e ia le fiafia o le lagona mautinoa ia te ia lava.

Afai, ma le faʻamaʻi e pei ole alopecia areata, o le togafitiga e saʻo ma vave, e foliga mai e amata ona toe tuputupu ae le laulu. I le ma lea, o latou tuputupu aʻe e mafai ona amata i nai tausaga, tusa lava pe le togafitia. E faʻamatalaina lea i le mea moni e faʻapea e le maua ai le sela o loʻo gafa ma lauulu tuputupu ae le mafai ona aoga pe a tupu se faʻamaʻi, e le gata i lea, e leai se maʻila i le taimi o le pala, ma o lea faʻatagaina le lauulu e amata ona toe tuputupu ae i le lumanaʻi.

I le mea e tupu pe a pa'ū le laulu laʻau, e tatau ona mataala se tasi, masalo o le alopecia nest treatment lea e tatau ona talanoaina ma se fomaʻi faʻapitoa. E taua le manatua o se laʻititi lesi e mafai ona tupu ma e oʻo lava ina faʻasolosolo atu e faʻaumatia atoa le lauulu i luga o le ulu. O lenei maʻi e leai se faʻatapulaʻa o tausaga. E tele taimi e i ai le alopecia areata i tamaiti, faʻaopopo foi i ai le alopecia ile fafine, ae o le tamaloa e maua i le faamaʻi.

Trichologists vaʻaia 3 ituaiga autu o lenei faʻamaʻi:

  • Lauulu leiloa i mea laiti o le ulu.Ole ituaiga maʻi lea e sili ona taatele, o le mafuaaga lea na masani ai ona maua e lona igoa ole focal or nesting alopecia.
  • Ole tikeri lona lua o se tulaga e sili ona ogaoga o le maʻi, lea e iai le fesoʻotaʻiga o le tagata "foci", latou amata faasolosolo ona tuʻufaʻatasia tuʻufaʻatasia ma o le mea ua tupu, toetoe lava maeʻa lauulu leiloa e mafai ona maitauina.
  • O le isi, o le faʻaiʻuga mulimuli o le pala, e faʻailoaina i le leiloa atoa o lauulu e le gata i luga o le ulu, ae faʻapea foʻi ma le tino lautele.

A tupu se faʻamaʻi e pei ole alopecia faʻapitoa e tutupu, e mafua eseese ona mafua ai. O le taatele o nei mea o faʻaletonu o mafaufau, e mafai foi ona taitai atu ai i isi faʻamaʻi, e le gata i le le mautonu lauulu. O le mafuaaga lena e tatau ai ona sili atu lou faʻaeteete i lou lava soifua maloloina ma taumafai e faʻaititia le itiiti, aua le pa'ū i totonu o le tele o ituaiga o tulaga faigata. Faatasi ai ma isi mafuaʻaga o le pala ona o alopecia o lenei ituaiga, e taua le matauina o manuʻa, faʻaletonu i le puipuia o le tino ma le tele o isi.

Ole maitauina ole maitauina ole alopecia ile fanau ua maitauina talu ai nei, o le mafuaaga lea ua matua maitauina ai lona togafitiga. I le togafitia o lenei faʻamaʻi, o loʻo faʻaogaina se auala e aofia ai gaioiga i 3 itu, i totonu o le: togafitiga e ala i le faʻaaogaina o vailaʻau e unaʻia ai lauulu, i totonu (e sili ona filifilia ni vailaʻau o loʻo faia i luga o laʻau) suauu), galue i luga o lauulu aʻa, faʻaleleia toto microcirculation (e faʻamautinoaina le faʻamalosia o le aa faiga). I se faʻaopopoga, o se mea taua i le togafitia o lenei maʻi o le ulu fulufulu, ma le fesoasoani e faʻamalosia ai le toto o le paʻu i luga o le ulu, aʻo fafagaina tamaʻi laulu.

I le tele o tulaga, o le faʻaalia o alopecia o loʻo taulaʻi ai le tagata maʻi i se tulaga faigata, o le iʻuga na amata ai ona matamuli i foliga ia lava, taumafai e foliga mai o loʻo siʻosiʻomia e tagata se taimi e seasea lava. O se fofo lelei i lenei faʻafitauli o le a avea ma fulufulu faʻapipiʻi e mafai ona nana le "faʻalogo", o le a avea ai se faʻafitauli matuia e le vaaia e isi. O lenei tino e mafai ona faʻaaogaina, e le gata i le taimi o togafitiga, ae o le maeʻa foʻi. Le lauulu faiga e mafai ai e le tagata ona maua le mautinoa, galo e uiga i le pala. O le mafuaaga lena e iloa ai le lauulu faiga o se fofo taua tele i lenei tulaga ma o le sili sili ona manuia auala mo masking botdness.

E faʻafefea ona aafia lauulu i le auala o le paʻu

Manatu e uiga i le aafiaga o le palapala i luga o le lanu o curls ese ese tele. O uma lauulu ulu ma tagata faigaluega faʻapolofesa latou lava o latou manatu. Ina ua maeʻa ona fuaina uma le lelei ma le leaga, e tatau i tamaitai taʻitoʻatasi ona faia lana lava filifiliga.

O le alu i fafo o le sili atu endometrium mai le fafine fafine ua o faatasi ma se malosi faʻamalosia faiga, lea e mafai ona faʻatusatusa i se afaina. E matua faʻaosofia lava le tulaga o fao, paʻu ma lauulu. I le taimi o le palapala masina, faateleina le gaosia o le progesterone amata, lea e feteʻenaʻi ma le estrogen. Ma o lenei o le autu finauga aisea e le mafai ai e vali lou lauulu i le taimi o menstruasi. O ia mea tutupu e afaina ai le tulaga o le soifua maloloina. Le tele o taimi, lauulu e noatia i suiga le lelei, o lea se faaopoopo vailaau aafiaga e mafai ona avea sili atu.

Mafai ona taunuʻuga pe'ā uma le pala

Toeitiiti lava o fafine uma e fiafia i pe mafai ona e vali lou lauulu i le taimi o pa'ū, ona o le faʻaiuga atonu e le fetaui ma ou faʻamoemoega. Lenei ua mafua ona o le mea moni o le tele o faʻagaioiga taua o loʻo faʻagaioia i totonu o le tino. O nisi o latou e afaina ai le faʻatulagaina o curls.

Le mea e masani ai faʻafitauli o le faʻailoaina poʻo le nameri lanu. Eseese lanu-lanu o aliali mai ona o faʻaauau faiga. O i latou e afaina lauulu taʻitoʻatasi, aʻo isi e le amanaʻia, o le faʻaiuga o le lanu e le tutusa. A faʻaaogaina le tele o onapo nei vali, o le taualuga muta faʻamanuiaina ma atoatoa fetaui faʻamoemoega. Ae i le maʻi i faʻamalama, o foliga mai o mea e afaina ai le faʻaleagaina e mafai. O loʻo i ai filifiliga pe a maua mai e manoa lanu samasama pe lanumeamata.

Ole vailaʻau ile lauulu i le taimi o le palapala i nisi taimi e oʻo i le mea moni e le taofi le vali. O le mea lea e masani ai ona fesiligia e tamaitai pe mafai ona saliina lauulu i le taimi o maʻitaga. E tofu lava le faʻalapotopotoga ma o le tali atu i vali e mafai ona eseese. Ma afai e naʻo le tasi mai le afe teine ​​e mafai ona maua lauulu lanumeamata poʻo leopard, ona malulu ai lea ma manifinifi le lauulu ua mautinoa e tele.

E masani ona matauina e fafine le auala e maaleale ma malepe ai le pito. I se faʻaopopoga, le pisia i le taimi o le palapala e mafua ai le laulu, e paʻu le paʻu, ma ono susu le susu. E fautuaina e lafoai nisi faʻatulagaina e fesoʻotaʻi ma mea tau vailaʻau. I se tulaga lautele, e leai se faʻatapulaʻaina o lauulu valiina i le taimi o pa'ū, ae afai e te le manaʻo e lamatia lou lalelei, e tatau ona e faʻatali mo se taimi sili talafeagai.

Mata e mafai ona faalanuina lauulu ile taimi o le palapala?

Olga

E le o se mea leaga lea, ua ou valiina lauulu mo le 15 tausaga, ma le mea moni e faapea, OU TE LEʻI tusia i le taimi o le palapala masina, na ou malamalama ia te aʻu lava i aso ua leva, ona leai lea o le taʻua o le Initaneti ma fono!

Marina

Ioe, leai ni mea!
O lenei mea moni e manatu faʻaleaogaina e teineiti na leai ni faʻafitauli. E le pisia foʻi oʻu aʻa i le taimi o le sapasapaia. Ou faaaogaina tomai faapolofesa, ma tutusa vali.
O le mea moni, o mea uma o tagata taʻitoʻatasi.
Afai mo le taimi muamua e te tau ai i lenei fesili - faʻataʻitaʻi ma filifili mo oe lava pe mafai ona e valivali i le lumanaʻi i le taimi o lau vaitau pe leai.

Nastya

E te iloa, sa ou faitauina mea uma ii ma i le aso lava e tasi ua valiina ma ole iʻuga ole mea ua mafai ona ou taʻuina atu ia te oe: Hair valiina e aunoa ma ni faʻafitauli, ou te leʻi mauaina ni mea sese. o lea talitonu i ai, aua le talitonu poo ai e iloa uma fafine poʻo le teine ​​o le tino ma ona lava uiga ma togafiti.

Nastya

Afai e te valivali mai le uliuli i le paʻepaʻe (paʻu) ma i ai ou aʻa lanumeamata, na o lona uiga e leai sau chemist!

Tagata asiasi

e le o se mea leaga lea - sa masani foi ona ou mafaufau o lapisi, vali i masina ma e le i galue lava, e ui lava ou te leʻi suia le vali, o lenei ua ou le lamatia. Se mimilo ma le mimilo i le palapala ae leai se mea, ua aoga!

Tatyana

mea na ou filifili e valivali i le taimi o le palapala masina, o le a sou manatu? e leʻi aveina aʻa i luga!

Tagata asiasi

e te le manaʻomia le faʻataʻitaʻia o le lanu oe lava, ma naʻo le matai e tatau ona vali ma oti le tasi mea, e iloa e le matai le mea e vali ai le mea e le aoga ai nisi muck. Ma ile fale e mafai ona e valivaliina oe lava i soʻo se aso ina ia iloa e le FIG le mea e tupu. O lena)). Na ou tau masalosalo foi o le aso o le puʻeina sa i totonu o le salon, na i ai loʻu maofa i le 2 aso muamua, e leai se mea ou te faia - ua ou alu. Lea ou te nofo fiafia, o mea uma e pei ona masani ai - o aʻa e pisia, o le lanu e tutusa ma leai se mea e le tatau ai.

Tagata asiasi

O le a ou alu e vali - i le lua itula o le a ou taʻu atu ia te oe. Ou te le talitonu tele i ai, e ui o loʻu tina na tauanauina au.

Tagata asiasi

aotelega, lenei tulaga - lona lanu - pogisa uliuli. Vali i se laulu, le taimi mulimuli (e aunoa ma ni aso faigata) o aʻa e leʻi sau foi. na ona toe faalanu ma le "pito i lalo" - o mea uma e atoatoa. ma le taimi mulimuli, ou te manatu na i ai se mea na sese i le vali.

Iulia

e le o se talafatu lea, ona o le oso i luga o le hormonal lea e tupu i le taimi o le tina) o ia lava na valiina muamua, i le potu, fefe sau fafo. sa vali i le chestnut, mo nisi mafuaaga na mafua ai ona mama aʻa ma avea ma mumu tele) toe faʻasaʻo i le taimi nei) na liliu mai)) ae ou te manatu e le aoga le faʻataʻitaʻi))

Elena_is

Lenei e le pei o se ruta. Ma e foliga mai moni, o mea uma e patino. O laʻu fautuaga la, ia faʻatali i le taimi ae a uma le 2-3 aso e mafai ona e vali.
Ou te valiina pea i le lanu enaena lanu ma taimi uma ma tutusa lanu. A o le laki i ai, vali pa'ū i aso pe a oo mai menstruasi.
Na faʻafuaseʻi ona 'ou vali pe a oʻo ia i latou - e tele taimi e leiloa le lanu o loʻu laulu pe a mavae se taimi, e foliga mai ua vave ona fufuluina le vali. Ae e le leaga tele lenei mea.
O le isi aso na ou valiina uma le vali tutusa ma toe foi i le taimi o le masina (o fuafuaga sa o le valiina o le lauulu, ae na maua le maʻi e pei o le laki maua ai muamua). Ma o oʻu aʻa na pisia sili atu i lo aso masani. Lulu lauulu i lautele lautele liliu mai o se ituaiga o ashen =) E fia taimi na vali i aso masani - le lanu e masani ona suia e pei ona tatau.
Ma e le o se mea na o le self-hypnosis iina - le auala o iai. Faaiuga: se tasi e mafai ona vali, ma se tasi e le i lenei vaitaimi.

Pandora

Lelei. Mai lenei ata ua lelei. Ma afai ou o le crashus i le uliuli malamalama? ma a o le a, a ou avea le a enaena? Lea vavega! teine, faʻafiafia o le, i le taugata ole malamalama. Ou te talitonu, tusa lava e ala mai i le tau o le papala, ma tele le aoga! lefulefu uaua mate! ma o latou masina atoatoa FSUs)

Pandora

Lelei. Mai lenei ata ua lelei. Ma afai ou o le crashus i le uliuli malamalama? ma a o le a, a ou avea le a enaena? Lea vavega! teine, faʻafiafia o le, i le taugata ole malamalama. Ou te talitonu, tusa lava e ala mai i le tau o le papala, ma tele le aoga! lefulefu uaua mate! ma o latou masina atoatoa FSUs)

Sibill dej ave

(le mautonu) E fia taimi na ia valiina lona lauulu, e tusa lava po o le a le vaitaimi - o loʻo lelei mea uma. Masalo na e te manaʻomia ona piki se vali lelei?

Tusi

Ae faimai foi nisi o lipoti, le faʻaletonu suiga i le hormonal tulaga o se fafine tupu i le taimi o maʻitaga, lactation ma menstruation. O le mea lea, i le taimi o taualumaga o perm po o lauulu lanu, e mafai ona taʻitaʻia ai i le tele, atonu, ma faʻamoemoeina taunuuga. Ona o lenei, i aso faigata, e faʻamalosia tele fafine mai le valiina o latou lauulu poʻo le faia tumau. O lona uiga o le tali i le fesili pe mafai ona valiina lauulu i le taimi o menstruasi e manino. O a ni faʻafitauli mai le sapo i lenei vaitau? Mo se faʻataʻitaʻiga, kemisi e ono le talafeagai pe leai. I le taimi o valiina, e le maua e le laulu le paolo na e mulimuli lava manao e maua. Ma o nei mea uma, e tatau ona ou fai atu, tusa lava pe sili ona lelei. E tupu foi, o manoa e mafai ona liliu e le masani ai lanumeamata. E faapitoa le matauina lea i teine ​​uliuli. Ae ui i lea, o se tali o se tagata e toatasi, o lona uiga, e faʻalagolago lava i lou tino.
O nisi fafine fai mai sa latou valiina o latou lauulu i le taimi o le palapala masina, ma e leai ni aafiaga leaga na matauina. O le mea lea, o le tali i le fesili pe mafai ona vali lou lauulu i le taimi o maʻitaga, e tatau ona e sailia oe lava, pe a mafaufau i uiga o lou tino. Ae o le filifiliga sili ona lelei o le faʻatali i nai aso aʻo leʻi oʻo i le iuga o aso faigata.

Motya

Mo tagata masalosalo: silasila totoa i lou paʻu, afai i le taimi o pa'ū o lona tulaga ua atili leaga (pimples, leaga foliga leaga), ona aloese mai le vali (tusa lava radical). Masalo o le iuga o le a le malie oe!

Motya

Afai e te manaʻo e siaki pe fetaui lea mo oe pe leai, ona mafai lea ona e vali se vaega o lauulu. E toʻatele na tusia saʻo le iʻuga e leʻo mautinoa.

Motya

Na ou manatuaina mai loʻu poto masani: i le taimi o maʻitaga, fufulu (i le fale) ma vave vali i lanu enaena. O le lanu e lanu enaena ma matua matagofie! Le mafai ona ou ausia sili atu o lenei lanu (i aso masani), e ui lava na ou faʻatauina lanu lava e tasi! Taumafai i ai (luga o lauulu o lauulu), o mea uma e sau ma se poto masani!

Aisi

Kapets, o loʻo ou ata i le fai togafiti faʻataulaitu poʻo le valea. Fulufulu ma palapala o ni mea eseese se lua! Lulu paneke)


o le hormonal suia suiga i le taimi o maʻitaga ma o se taunuuga, faʻafitauli ma staining e mafai !! HORMONES pulea le tino pe afai e te le o le iloa

Olya

Ae o le aso sa fai aʻe loʻu ulu ma faʻagalo mai o le maʻitaga ua i le aso lona lua! Ou te manatuaina loʻu tina na fai mai muamua, o le vali e le aveina i le taimi o le palapala. O lea ou te nofo nei, ou te fefe neʻi teʻi ua le avea. Na ona ou faia, o le a ou le taʻuina atu le iuga))

Lyubasha

O le aso sa ou alu ai i le teine ​​fulufulu vali, ma na o le taimi na ou saofai lava i luga o se nofoa, na ou manatuaina e le mafai ona e faia i le taimi o le palapala masina! na foliga mea masani e pei lava masani. na o se pa na tuua sina mea itiiti ma se lanu enaena enaena))

Tatyana

O le aso o le a ou faia le mea taua; ou te le iloa le mea e tupu. O le a ou taʻu atu ia te oe.

Ou.

Ou te lagolagoina lauulu lauulu lanu, valiina i le masina. na avea le lauulu lanu lanumeamata malamalama. paʻuʻu i totonu o le mea le mautonu) ua tau le mafai ona vave ona toe vali lea mo ni nai taimi
Ou te le fautuaina pe a tele!

Viiiiiikaaaaaa

oi, taufaafefe)
Na ou faatauina nei le vali i le aso (o ese paolo)
ma na ia iloaina ai ua amata ona maʻi, ma e tiga tele. o le mea lea e sili ai ona ou taliaina ni nai aso
ia .. (

Ala

Ioe, e mafai ona e fufuluina lou lauulu .. E tupu faʻafuaseʻi - pe a e talitonu i ai. Ae tatou te iloa o tatou mafaufauga e faʻaletonu. Na ou valiina loʻu laulu i le aso muamua o laʻu vaitaimi - o lona taunuuga e matua sili ona lelei. E tupu mai lea ole 1% o 100% ..

Ala

E atamamai tele tagata - latou te talanoa e uiga i le harmoni, o lea e aliali mai - o aʻu e aunoa ma harmoni pe o le a? O le mea lena - o mea uma lava, MATAGOFIE i le soifua maloloina. Leai se mea leaga e tupu mai. Le mafaufau faʻailoga, tagata le atoatoa. Lenei e mai le "OBS" vaega (fai mai se tasi fafine). O le aia tatau e filifili ai o lau tamaʻitaʻi)

Victoria

Ae faimai foi nisi o lipoti, le faʻaletonu suiga i le hormonal tulaga o se fafine tupu i le taimi o maʻitaga, lactation ma menstruation. O le mea lea, i le taimi o taualumaga o perm po o lauulu lanu, e mafai ona taʻitaʻia ai i le tele, atonu, ma faʻamoemoeina taunuuga. Ona o lenei, i aso faigata, e faʻamalosia tele fafine mai le valiina o latou lauulu poʻo le faia tumau.
O nisi fafine fai mai sa latou valiina o latou lauulu i le taimi o le palapala masina, ma e leai ni aafiaga leaga na matauina. O le mea lea, o le tali i le fesili pe mafai ona valiina lauulu i le taimi o maʻitaga, e tatau ona e sailia oe lava, pe a mafaufau i uiga o lou tino.

Iulia

O lea ou te faitau, ma ou te le iloa foi poʻo le a se mea e fai ai le filifiliga .. Na ou sainia loa mo le makaina o taeao i le faleoloa, ma na amata loa le vaomago o se vaitau o mea leaga. ,)


Lau tusitusiga Oe, pe faʻafefea, vali? o lea le iuga?

Nata

Ae e te lei alu e vali, inu 100 kalama. cognac, toto o le a fetaui i le ulu ma o le lanu o le a nofoia i lalo ma o le a lelei mea uma!

Catherine

E le o se mea leaga! Aisea na ou sau ai ii. Na vali aʻu i le salonoa lelei, na ou totogia le tele o tupe, e le sau le vali, na o aʻa na liu mumu, uma laʻulu e momoe ma le mafai ona malamalama pe aisea, aua o lanu e atoatoa. Na latou taua le teineitiiti .. o le mea moni na ou faasaʻosaʻo mea uma. ae le lanu e leʻo le mea na ou manaʻo ai. i le faaiuga. Sa ou totogia le itiiti ifo mo amioga le lelei, ma ina ua ou alu, na latou taʻu mai ia te aʻu atonu e mafua mai i le au palapala .. ae ou te leʻi fai atu i ai na ia te aʻu.

Katya

Ma na ou vali ananafi. ma nai lo le folafola Arctic blond mai Pallet. Sa ou maua ni manoa lanumoana i nofoaga. le iʻi sina fatu fatu na le aoga!


E te le tau manaomia le valiina o lenei taugofie taugofie Pallet, ae vali lou lauulu i le faleʻai le matai.

Donna

Sa na ona ou valiina aʻa, pei ona masani ai, fufulu ese, ou vaʻai, o ai latou, na tumau ai! Ou te manatu o le a le mea ua tupu, o le taimi muamua, ma ua amata loa ia te aʻu-masina-!! O le a ou faatali seia maeʻa, ma o le a ou toe taumafai, a leai, ua leva ona ou manaʻo e oso le faʻavalevale i le faleoloa taeao)

Alinka-pepa

Sa ou lagona le eseʻese ina ua ou lauulu e paʻepaʻe, o mumu mumu sa masani lava pe a vali i nei aso, sa ou faataʻitaʻi 2 taimi. Ae ina ua avea o ia ma se tagata uliuli, i le CD le vali ua fufulu vave, ua ou vali e aunoa ma le amonia vali, e sili atu le umi e umi ona umi i nei aso, mo 10-15 minute))

Tagata asiasi

E aliali mai e leai se mea e faia ai se tagata, ae leai se tagata. Ou te le valiina lava ia te aʻu i le taimi o maʻimaga, e le masani ona valiina ia te aʻu e oo lava i aso masani. ((

Olya

Sa ou faʻasusuina ma fai biosaivics, ma o loo lelei mea uma! na o se mea sili ona lelei, e ui lava sa ou fefe neʻi ou faʻaleagaina loʻu laulu

Zelenka fafine

tamaitai, ala mai !! o le a le talaaga o le hormonal, o le a le “manava” o lauulu, o le a le ituaiga o le toto? O le toe tutupu aʻe o lauulu, e pei o le vaega o le fao ua ova (pei o nifo, mo se faʻataʻitaʻiga) e leai ni vaʻai i totonu, leai ni vai faʻasaina o loʻo feosofi solo ai, vailaʻau mai alatoto ma soʻo se vaʻai mai le, aua le pasi, faʻapea , o le tino lava ia - i pito o le lauulu. mea uma tatou te 'aina, popole, fafaga, fananau ma isi - e tatau ona afaina ai lauulu "mai totonu", ae na o luga o na milimita mulimuli o lauulu e na o le toetoe lava tupu. O togafiti uma i le toe tutupu o vaega o le laulu (leaga pe aoga - e faʻalagolago ia te oe ma le matai) mafai ona "faʻaleagaina" pe "faʻamalolo" loka, ae na o fafo, latou te le faʻalagolago i ai .. le toʻatele o le meaʻai o le taeao, lagona poʻo le aso o le maʻi. Ma o nei finauga mataʻutia uma e sili ona lauiloa i tagata fai tatuʻau, saunia i latou lava i le "alibi" i le tulaga o le toilalo. O loʻu matai na fai mai ia te aʻu i le faigofie ma le faʻamaoni - "E leai se tasi na te iloa le mea e mafua mai ai le iʻuga. Atonu na e valiina i le vaiaso talu ai ma ua galo ona lapataia i luma o le chemistry. le aoga. Atonu o le vai lelei le lelei. Afai e mafai lava ona e tuuina mai sina ituaiga o faʻamaoniga ma vali, o lona uiga o le lalagaina o vailaʻau o se lulu. " Lenei. Ae fai mai foi leisi matai, mai seisi vaega tele, e oʻo lava i le faʻatalatalanoaga, ona o mafuaʻaga lava e tasi na te le fiafia ai i le "loka vevela." Vaevae pito pito i luga - ioe. Ae o lena lauulu "manava", amata tuputupu ae sili atu, ola mai - faasalalauina mataga leai se uiga.

Tagata asiasi

Ma sa ou maua le aso lona lua o menses, mai se lanu uliuli na ou filifili e faia le faamamafa. Na latou tuuina vali i luga o le pepa alumini ma ina ua uma le 5 minute na amata ona mumu le ulu i le afi, ma alu loa le afu i le muaulu. Na fesili mai le fulufulu fesili pe i ai ni vaitaimi, na ou tali atu alu. O lea, i se tulaga faʻafuaseʻi, matou o atu e fufulu le vali, o lea ua matua vevesi lauulu, ua tatau ona matou toe faia, ae ou te fefe e tuʻu e leai se lauulu. Matautia

Tagata asiasi

Ou te leʻi faia ni faʻataʻitaʻiga ma vali i nei taimi, ae sa ou alu e fai le curling i le 4 itula, ou te le iloa pe o se mea na tupu fua pe leai, ae na nofo le curl i le fale na ona faʻafetai i se lapisi tele o varnish, busa, ma isi. Masalo na matua afaina lelei loʻu ulu, sa ou manatu e pei lava e vave atu le alu i le fale e fufulu lenei varnish, o le lauulu na pei lava o vaovao, o le iʻuga, na paʻu le tupe i ni nai itula vilivae. Ou te le iloa lelei vaitau o lenei e tuuaiina po o le matai :)

Tagata asiasi

Ui i lea, faʻaopopo i mea uma na ou tusia i luga, ou te fia iloa lava, ae leʻo le mataupu. O aʻu lava ia e malamalama laititi, e moni lava ina ua uma ona ou fanau (i le tausaga mulimuli ane) na ou filifili e sui le lanu i le pouliuli ma o le a sou manatu o aʻa e 2 taimi e māmā nai lo pito, ou te manatu lelei, masalo e le i toe foi tino le tino, ae o lenei tala toe fai lava ia mo le toetoe lava tolu tausaga, taʻitasi o le taimi lava pe a uma ona vali, o oʻu aʻa e masani lava ona māmā nai lo pito ma i le ao, e iloa ai le eseʻese, sa vali e ni matai eseese se toalua, o le tasi oi latou e tele le poto masani i lenei pisinisi, ae leai se isi e mafai ona faʻamatalaina pe aisea ua tupu ai lea ia te aʻu.

Katya

taimi mulimuli vali aa i le taimi o menstruasi - o le taunuuga e leai. o aʻa na malamalama pei o latou, e peiseai latou te leʻi valiina se mea. o le a lona lua taimi.
Na ou manatu e leai se mea, ae o lea ua ia talitonu.

Tagata asiasi

Talofa, vali e le avea aʻu i le taimi o maʻitaga. (o lea e le o le avetaavale.

Tagata asiasi

Na fai mai pea loʻu la lulu ia te au e aua le alu atu ia te ia i le taimi o maʻitaga ma ina ua tiga lona ulu :)), sa ia lapatai vave mai ai atonu e le mafai ona ave le vali, e le fautuaina foi mo le maitaga, na ia fai mai se tagata o tausia, na ia valiina 2 taimi ma le vali e le i faia, ae ona liliu ane lea ile tulaga :))

Natalya

O lea faatoa ou faʻaputu mai mo le faʻamalamalamaina) O lenei ua ou manatu e leai se uiga, o le fafine maʻitaga na vali i le uliuli, o mea uma na nofo ai, na ave uma mea, o lona lauulu e uliuli, uliuli na fufuluina mo se taimi umi, ae o so o se isi lanu e le umi le umi pe naʻo e le taʻoto i lalo lelei, na ia vali i le fale ma i salons, ma menstruation, masalo o se fetaui lelei mo le tele

Katherine

Ou te le mafaia, oute taʻu atu ia te oe mai loʻu lava aafiaga. E le i aumaia mai ia te aʻu i le taimi o maʻitaga, ua uma ona ou taumafai 3 taimi, sa ou manatu o se talafatu, nifiga! E le gata e faʻaaogaina masani (o vali ma nisi pisipisia), e fua foʻi ma samasama mulimuli ane, ou te masani ona vali ma sukalati ma le vali tutusa, faasologa, ituaiga! (

Natasha

I se faapuupuuga, pepe, taeao o le a ou taumafai e faia se pemita ma tusi e uiga i le iuga. Ou te faamoemoe mo se lelei taunuuga, o le mea moni.

Teine, e mafai e vali lou laulu i le taimi o faʻapogisaina ai?

Teine, e mafai e vali lou laulu i le taimi o faʻapogisaina ai?
Taʻu mai pe a e leaga.
Faʻafetai!

Lauga

leai se aoga, ioe e mafai.
e te fesili pea, pe mafai ona ofuina seevae mo faʻaipoipoga ae le o seevae?

Dfhj

Mona! Ae i mea tuʻufaʻatasi e tupu faʻapea e sili atu le leaga o le vali nai lo le moe, ma ono ono le aveina e le chemistry. Na taʻu mai ia te aʻu i loʻu laʻau folau. Mo mea sa ou faatauina mo lena ou te faatau.

Elen

E le mafai, leai se sitaili fautuaina. O se lanu e foliga foliga ese ona o suiga i le hormonal.

Tagata asiasi

leai se aoga, ioe e mafai.
e te fesili pea, pe mafai ona ofuina seevae mo faʻaipoipoga ae le o seevae?


Ui i lea, e le mafai, o se leaga. E tatau ona tapuni le totini.

Nyusha

e mafai, peitaʻi, talu ai ona o nisi ituaiga o suiga i le tino (hormone ou te le iloa o loʻo sui le afu pe o se isi foi mea), atonu e le o le vali lea e manaʻo ai. e ui o le auala e fesoʻotaʻi ai le le iʻu o lauulu o se mea lilo ia te aʻu

Nika

tusitala, e mafai ona vali. Na ia fesili faʻapitoa lava i lona matai - sa ia faʻapea e mafai, e aunoa ma ni faʻafitauli i mea uma, naʻo le kemisi. Pama i lenei vaitaimi e le fautuaina. Ae le ona o ni mea e leaga ai, ae o le mea e tupu ai, atonu e le pipiʻi faʻapipiʻi ia lauulu i luga ole laulu.
Ou lava vali i le taimi o le palapala masina. Ma o le faʻailoaina na faia, ma e pei lava na vali i le tasi leo - na lelei mea uma, leai se mea e afaina

Nika

E le mafai, leai se sitaili fautuaina. O se lanu e foliga foliga ese ona o suiga i le hormonal.


oi, aua le faia lenei la la. Na o loʻu faʻailo (lenei tamaʻitaʻi ua leva ona galue mo se taimi umi ae e mamao mai le faia o mea e faʻatupuina e le tamaʻitaʻi fai fuafua) ma fai mai o le a leai se aʻafia i le lanu. Ma e pei ona ou tusia luga - i loʻu lava aafiaga sili atu nai lo le taimi na ou maua ai le avanoa e faamautinoa ai o lenei mea e moni.

Faʻataulili

E ala ona iai, ona pau lava o isi tagata latou te le valiina ni sese o latou mata i nei aso ma maʻitaga. Ae na o lenei mea e tupu i nisi taimi. Na ou vali tusa lava poʻo le a le taamilosaga, e le afaina ai aʻu.

Tagata asiasi

Ole selau taimi na valiina ile masina. E pei mea uma i aso masani

Olaga

I le taimi o maʻitaga, e le mafai ona faia se mea - taʻoto i le fale ma taʻoto! Aua neʻi e valivali fua, poʻo le kapisi masima, pe alu i le lotu - na o le pau lena. lafoaia mai le ola. Uila.

Tagata asiasi

Teine, e mafai e vali lou laulu i le taimi o faʻapogisaina ai? Taʻu mai pe a e leaga. Faʻafetai!


Nicole, i le taimi o le palapala masina, e le mafai ona e faʻamalamalamaina lou lauulu. Isi ituaiga o staining e matua taliaina.

Faanoanoa

Sa ou mauaina le mataupu lea, sa i ai foi ni manatu eseʻese, tutusa lava, sa ou alu e sui, faʻamamaina, faʻamamaina, ae o le valivali fufuluina pe a uma le 2 taimi, ou te le iloa pe o se fetaui lelei pe leai, o lea ua ou tuʻu nei aso

Tagata asiasi

Oute vali mata o ou mata ma ou mata i loʻu aiga. Le vali lava ia e tasi ma le oxide. O le mea lea, i le taimi o le palapala masina, le vali le avea au, i le lautele.

Kat

O aʻu o se teine ​​fulufulu. Afai e te le manaʻo i faʻateʻuga e leʻi mafaufauina ma le lafoaʻi o tupe, ona e le mafai lea ona vali, curl, ma isi. Ma afai e te le popole, o lona uiga e le tatau ona finau. Ou te fautuaina lauulu uma, e saili e uiga i le pa'ū mai le tagata faʻatau, aua i le malosi i nei aso malosi tuʻulafoaʻi o le leaga karma e sau mai se fafine (na te faʻamamaina o ia i le taimi o le faʻapolofesa). O i latou e tagofia lona lauulu e pipii pea i lenei leaga leaga. ) Le manuia i tagata uma ma lauulu lalelei

Stasya

Ou te le o fautuaina) mai loʻu lava poto masani. e vave ona fufulu ese le vali (pe na te le aveina)

Tagata asiasi

O le taimi na vali lelei le vali ma taofi mo se taimi umi, ma le lona lua toetoe a leai se lauulu na vali ma le vali fufulu 3 taimi.

Yaska

Sa ou valiina ma o tulafono uma na i ai, ae e mautinoa le aoga ona faʻamalamalamaina. Atom, na ou filifili e faʻamalamalamaina i nei aso, pe ou te leʻi faʻamalamalamaina, le laulu ua faʻamalamalamaina, o aʻa na ola aʻe lava i tua. muamua faaaoga i aʻa, tulafono uma, ona ou mafaufau lea e uiga i le lima minute sili atu ma velea uma lauulu, mulimuli ane avea o se lanu bog. E tatau ona ou valivali i le uliuli (e mautinoa lava e leʻo se mea e vali ai, aua e muamua na faʻamalamalamaina tutusa lava (o lea ou te manatu e sili atu le faʻatali mo ni nai aso ma o iina e vali totoʻa, ae e leai se isi mea)

Tagata asiasi

Oi, o le a lenei mea valea, o lea na ou vali lanu piniki i nei aso, ma e leai se mea e lelei, o lea e mafai ona e vali).

Blonda

Faalogo ia te oe, ma te le fia vali.! I le aso mulimuli o le cd, Oute faʻamamaina loʻu laulu. Tuʻu le pasia pe a maeʻa.)

Gabi

E valea le fai atu pe manaʻo pe leai, talu ai o mea uma e patino, na mafua ai ona le aveina aʻu i le vali i se aso masani mai le matai talitonuina. E leai foi se eseʻesega pe na galue o ia i le fale seleni poʻo le fale fulufulu, pe a fai o le tino e i ai ana lava fuafuaga ma le laulu o loʻo iai foi.

Terry

Ou te le iloa, ou te le lamatiaga, aua o le taimi lava na alu ai laʻu uo teine ​​i nei aso na ia faia le faʻamamafa e pei ona masani ai (na ia faia mo se taimi umi ma se matai lelei) .. na te leʻi iloa e uiga i ai ma ina ua uma ona faʻamanino lona lauulu na pa'ū ((o loka ia .. sao o ia lava seevae na tumau mai i aʻa, ou te le iloa pe o lea e fesoʻotaʻi ma aso, ae i se isi itu ou te lagona le le toʻa lelei pe a uma lenei tala! latou fai mai se mea e pei o nei aso, ona ua asu kalsiumi nei aso poʻo se mea faapena .. i se faapuupuuga E le faigata ona faatali i aso 5, ou te manatu ua ou filifili e fufulu ese le lanu ma naʻo aso nei, oute le lamatiaga .. Ou te faʻatali, se mea e te le iloa)

Tagata asiasi

Ou te le manaʻo e tali mo tagata uma, ae na leaga loʻu vali, sa ou toe vali pe a uma le 2 vaiaso

Tagata asiasi

Manatu o fomai ma hairdressers eseese. O le vaitaimi o le palapala toto o se afaina i le tino malosi, e i ai le taua o hormones. Progesterone, o loʻo gaosia i le luteal vaega, o loʻo tumau lava lona tulaga, ma estrogens (hormones o le vaega muamua) e leʻi oʻo atu i le tulaga manaʻomia. O na suiga o hormonal e aafia ai e le gata i le faʻafouina o le tino, ae o le tulaga o totoga uma, e aofia ai le tulaga o fao, paʻu ma lauulu. Ole mafuaʻaga lena ole faʻafitauli o soʻo se mea, ae maise ile faʻatatau ile vailaʻau, e mafai ona aʻafia ai le tino ile tino atoa.
O le tele o lauulu lulu fai mai o le valiina i le taimi o menstruasi e saogalemu, ae talu ai o totoga taitasi tagata taitoatasi, e mafai ona e faamaonia lea i faiga masani.

Mata e mafai ona faʻapupula faʻapitoa ile taimi o maʻitaga?

E oʻo mai i le taimi nei, e leʻi mafai ona avatu se tali saʻo i lenei fesili, ona e tele mea e faʻalagolago i le tino o le fafine. O nisi tagata latou te le aveina se vali ona o le malosi o le suiga o le hormonal. Ae o vailaʻau malosi e faʻaauau ai ona aʻafia le lauulu i le taimi o le faʻagasologa, lea e tau atu ai i se faʻaleagaina taua.

E tutusa foʻi faʻaiʻuga e maua i le afa o fafine e filifili e faʻamamafa i taimi o maʻitaga.

Ae o le isi itu o le tagata laʻulu na te lalagaina le laʻau talafeagai, ma na matauina e le tele o fafine na latou maua ai le paolo. I le taimi lava e tasi, o lauulu na tumau pea le soifua maloloina ma susulu.

Talu ai e le mafai ona vavalo le auala o le a amio ai lau curls i le taimi o le gaioiga i le vaitaimi o le palapala masina, e mafai ona e malilie ma le matai na ia valivali na o ni nai manoa.

Afai latou te maua le lanu talafeagai, pisia e mafai ona faaauau.

Mafai lamatia: o le a se mea e tupu sese?

Pe a tusia i luga o mea taua i luga o le vaitaimi, e tatau ona e sauniuni mo mea nei:

  • o le lauulu o le a le atoa valiina pe o le lanu o le a ese mai le manaʻo
  • ona o le teteʻe i le tino, e ono amata ona paʻu le papala, e ono aliali mai le susu,
  • e mafai e le folo o le tino ona tali le lelei i le faʻaleleia o mata, lea o le a mafua ai leiloa, fealofani ma mago,
  • ua manino auʻau o le a avea ma se lanu lanumeamata lelei,
  • o le paʻu ua faʻaaogaina e vave ona fufulu ese ma curls.

O afea e faʻalauiloa ai lauulu ma e aoga le popole?

I luga o fonotaga e mafai ona e mauaina ni manatu eseese i lenei mataupu. Ua fautuaina e se tasi ia aua le popole faʻalavelave ma sau filemu i le faiga.

Ae o le toʻatele o tagata atamamai o loʻo fautuaina pea le tolopoina o le malaga i le matai, ina ia aua neʻi mafaufau i se isi taimi pe faʻapefea ona aveese le lanumeamata poʻo le lanu samasama mai le laulu.

Afai na e muamua masani i le valiina o lauulu i le taimi o le palapala poʻo ni nai aso na muamua ai, o le lanu na ave i le itu taumatau ma e leai se malulu ma matutu, ona faʻaaoga lemu le tautua a le matai i soʻo se vaitaimi o le masina.

Lauulu fautuaga i luma o le taualumaga

Faʻavae i poto masani faavaomalo, o matai sili na tuʻufaʻatasia se numera o aoga aoga mo i latou e filifili e faʻalauiloa lauulu i le taimi o pa'ū.

  1. Taumafai e faʻatino le faʻasologa i le ogatotonu poʻo le faʻaiuga o lau taimi. I le taimi lea, o le hormonal background e amata ona alualu i luma ma o le faʻaletonu o tulaga e leʻi mafaufauina e faʻaitiitia.
  2. Manatua ia ofuina se pulou palasitika i lau lauulu lanu. O le a faʻatupuina se mataʻutia o le fale vevela o le a maua se aoga aoga i le vali.
  3. Ia mautinoa e siaki ma le matai le mea vali na te faʻaaogaina. O se fale e faʻaaloalogia o ia e faʻaogaina naʻo vali ata faapolofesa i curls, lea e seasea faʻaalia se iʻuga le lelei.
  4. Afai e tupu le lanu i lauulu mo le taimi muamua, e uliuli latou lanu, e tatau ona e saunia mo le taimi muamua o le paolo o le a le pei o le kiona-paʻepaʻe pei ona e te manaʻo.
  5. Ina ia vave le fufulu ese le lanu, e tatau ona faʻaogaina ni faʻapipiʻi ma lipine.

A e filifili e te saini mo se mea taua i lau vaitaimi, e tatau ona e tausisi i le fautuaga a le taulaitu.

Lenei o le a faʻaititia tele ai le tulaga lamatia o le manaʻomia le aʻafia, aofia ai vavaeina le faʻapitoa poʻo lanu le fuafuaina.

I lenei tulaga, o le tele o lauulu lulu fautuaina malosi, pe a mafai, e sili atu le sainia mo se isi taimi pe a toe tupu le hormonal tulaga masani.

O afea e mafai ai ona ou vali loʻu laulu i le taimi o maʻi?

Stylists finau e leai se lamatiaga pe a valiina lauulu i le taimi o pa'ū. Latou talitonu e faapea afai i aso masani e le afaina ai lea, e leai se mea o le a tupu i le taimi o maʻitaga. E talitonu nisi fafine. I le avea ai o se tulafono, oi latou e leai se auala e alu ese ai i se tulaga lamatia. Afai e le mafai ona faʻaliliuina le faʻatulagaina, e tatau ona e tausisi i tulafono patino.

O itu faʻaletonu, e pei ona masani ai, e faʻaalia i aso muamua o le maʻitaga, pe a tele le faʻateʻa. Leai ni fulufulu togafitiga e fautuaina i lenei taimi.

Afai e mafai ona faʻaliliu mai le valivali poʻo le curling i se isi taimi, aua le misia.

O mai i le fale salon, e aoga le siakiina ma le lauulu pe mafai ona vali lou ulu i le taimi o maʻimusu. Afai e te alu i se matai tumau, e le tatau ona suia i lau vaitaimi. Na te silafia lelei au curls, o lea na ia faia mea uma ma le lelei. O suiga lelei ile foliga mai e tatau ona faʻalolo seʻi oʻo i taimi sili ona lelei. Toe valiina lauulu i se lanu uliuli pe seisi faʻamalamalamaina e mafai ona maua faʻafuaseʻi le iʻuga. Mo vali, faʻaaoga tapenaga mai faʻaleleia oloa gaosi - latou maua ai le sili atu agamalu fausaga ma e le aofia ai vaega malolosi. E aoga le faʻaaogaina o le faʻamoe, ufimata ma puligi lea e iai le lanu. E i ai le latou aoga lelei ile lauulu.

Lauulu valivali togafitiga o tagata

I le taimi o maʻitaga, e sili atu filifili le auala o loʻo faʻaaoga e fafine talu mai aso anamua. E le fuafua i le valivaliina o le tino, ae i le valiina o lauulu.

Mo moli malamalama, e lelei se faʻapaʻu o le chamomile, lea e faʻaaoga e pei o se vaimama. Naʻo ni nai faʻaoga, ma e te mauaina se faʻamanuiaga lanu auro. Mo lauulu enaena, e mafai ona e saunia se decoction faʻavae i luga o onion peel ma fugalaʻau fugalaʻau. E mafai ona e faʻaogaina le ti gaosi. O nei metotia uma e maeʻa le lanu o lou lauulu ma faʻaopoopo faʻamalosia i latou. I lenei tulaga, o le fesili pe mafai ona vali i le taimi o maʻitaga e le mafua ai se popolega.

Natura lauulu lanu e matua le afaina, e le mafai ona fai mai e uiga i vailaau i aso nei, talu ai latou aofia ai le tele o vailaʻau elemene. O le mea lea, ua fautuaina e le au atamamai ia lafoai le faalanuina o lauulu i le taimi o maʻitaga, faʻasusu ma ao faasolosolo atu.

Faaiuga tatau

E leai se faʻaaliga manino pe mafai ona fai le faʻapupula poʻo le valiina o lauulu i le taimi o fananau mai, leai. Tele taua o uiga taʻitasi o le tino. e tele lava i fafine mumusu e faʻataua se laulu ile taimi o le palapala, pe afai latou te le lelei le aafiaga muamua.

Ae o le tele o teineiti e le faʻalogo i lea tulaga. Latou o atu filemu i le teine ​​fulufulu ulu, e aunoa ma le mafaufau i le ono taunuuga, ma maua se taunuuga sili ona lelei.

Le aofaʻi o mataupu pe a le mafai le pisia le maualalo. Ae e leai se tagata poto faapitoa o le a tuʻuina mai fua faʻamatalaga tonu.

E mafai e vali lauulu ma menstruation

Soʻo se tamaʻitaʻi na fia taumafai e malamalama i le tele o mea e mafai ona afaina ai le faʻaiuga. O le muamua lea o paolo o curls, o latou fausaga, faafouina o teuteuga teuteu ma e oo lava i suiga na tupu i le tino. I aso faigata, o nei suiga e matauina tele. Ma le tele o tagata atamamai fautuaina e lafoai le valiina o lauulu i le taimi o le pa.

Aisea e le tatau ai ona vali lou lauulu i lenei vaitau

O suiga masani o le mafaufau e tupu i masina taʻitasi i le tino o le fafine e aʻafia ai e le gata o le gaosia o totoga, ae o le paʻu ma le lauulu. Melanin, nafa ma le lanu o curls, faatasi ai ma suiga hormonal e mafai ona "amio" atoa le mautinoa. O le iʻuga, e te solia le tulaga e maua ai le paolo atoa na e te miti i ai.

Ma le isi, o loʻo i ai suiga i gaioiga metabolic, thermoregulation ma toto toto. Faʻaititia le toto ile ulu. E masani lava tatou te le o lagonaina nei suiga, ae atonu e le lava le mafanafana ole vali ma eseʻesea ese mai aso o totoe. Ina ia mafai ona aoga le mea valivali, e ono umi le umi nai lo le mea masani.

I aso ogaoga, o fulufulu fufuluina le tino e sili atu le tetee i le tapunia ma le tatalaina. O le mea lea e vavae ai pulu i totonu le lauulu ma fufulu vave. Ole isi lea mafuaʻaga ole taimi puʻupuʻu ae leʻo le sili ona lelei ile faʻailoga.

O le toto, e leiloa ai e le tino le tele o vaega taua. E i ai le leai o se uʻamea, kalisiu, zinc, lea e afaina ai le tulaga o le curls. E faʻatupuina lo latou paʻu i vailaʻau oʻona i le vali. O le mea lea e maualuga ai le aʻafiaga o faʻaleagaina o lou lauulu.

Ona o le faʻateleina o le maualuga i le maualuga o hormones, o le paʻu paʻu suia, lea e mafai ona mafua ai le le fiafia o le sebaceous glands. O lenei mafuaʻaga mago le paʻu poʻo le faʻapea, o le gaosia gaosi o sebum. I le mea muamua, e faʻaosofia ai le faʻaitinoina o le ulu. Ma i le lua - e taofia le masani masani fegalegaleaiga o vali ma lauulu.

E i ai foi se manatu e faapea i le taimi o maʻitaga, ringlets e matua capricious ma ulavale. Afai o se matai ua iai le poto masani e faigofie ona feagai ma latou, o lona uiga, se tagata faigaluega, aemaise lava ile fale, o le a feagai ma faigata ogaoga i le taimi o pisia. E matua moni lava lenei mea pe a oʻo i le faʻailoaina. O le mea moni, mo le toatele, e sili atu le faigata nai lo le masani ona pisia.

Mafai taunuuga

  • Le atoatoa le faʻamamaina. Ma le isi, e mafai ona tupu lenei mea pe a na o mea uma na faia matua e tusa ai ma faʻatonuga ma taʻitasi o uʻamea sa pisia ma le faʻaeteete.
  • Le mautonu lanu tufatufaina. O le faigofie, pigment mafai ona pisia.
  • Nai lo le leo manaomia, e mafai ona maua se matua le mautonu hue. Mo se faʻataʻitaʻiga, teine ​​talavou lauulu pe a tuʻufagu ile taimi ole CD e masani ona maua se lanu lanumeamata pe lanumoana, tusa lava pe o le faʻaaogaina o le vali e leʻi toʻilalo.
  • Atonu e le tumau uma le lanu: o le vali o le a fufulu ese pe a uma le muamua po o le lona lua fufulu o le ulu.
  • Valivali i le taimi o maʻitaga e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le lauulu: o le a avea ma mananaia, amata ona pa'ū, ma le tulaga o le uluulu o le a atili leaga.
  • O le ola lelei o le tele o fafine i lenei vaitau tuua tele le manaʻomia. O le manava o le vailaau manogi o le vali o le a atili faateteleina le tulaga.

Ae o loʻo i ai se tala lelei: e faʻalagolago tele i uiga o le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai, o se faʻaiuga o le faʻapupula i luga o lau vaitau, na masani ai lau uo teine ​​i mea uma o i luga, e le o lona uiga o le a e iloa le mea lava e tasi. I se tulaga lautele, staining i le taimi o aso faigata o le a le aumaia ni tulaga matuia o le soifua maloloina. Ole mea lea, e leai ni faʻailoga taua ma ni faʻasaʻi faʻapitoa.

E le mafai ona iloa tonu le auala o le a tali lau curls. E mafai ona vali lou lauulu i le taimi o maʻitaga, o ia te oe. Ae afai o le staining e le o se faanatinati galuega mo oe, e sili atu le faia o le taualumaga i nai aso mulimuli ane. O se taui mo le onosai, o le ae mauaina se tutusa lanu ma le leo manaomia.

Fautuaga Aoga

O lea, matou fuafuaina o le lelei fua o se tumau le tumau mai le pisia. Ae tele lava mafuaʻaga e le mafai ai lea mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea taua e tupu ai poʻo se faʻaletonu ogaoga i le tutupu aʻe o lauulu laulu. O lou i ai i lou malosi e faʻaititia ai le ono aʻafia o ni tulaga faigata. Ina ia faia lea mea, mulimuli i nei taʻiala.

  1. Fiafia valiina vali e aunoa ma ammonia.
  2. Afai e te manaʻo e faʻafou le lanu o lou lauulu, ave se tonic poʻo sina moli mo mea nei. I le vaiaso o le a mafai ai ona e faia le masani lanu.
  3. Aua le faʻataʻitaʻia ma mea teuteu, faʻaaoga naʻo oloa faamaonia. Ina ia aloese mai mea le fiafia ai, muamua taumafai le vali i luga o ni manoa ma iloilo le iʻuga.
  4. O aso faitio e le o se taimi sili lea mo se suiga tele i foliga; e sili le teena o faʻataʻitaʻiga ogaoga i le lanu.
  5. E talitonuina o le vaitaimi sili ona lamatia mo le pisia ma faʻamaninoina o le muamua 2 aso o le palapala. O le mea lea, afai e mafai, ave le 3 pe 4 aso mo le taualumaga.
  6. Ina ia faʻaleleia atili le toto, tuʻu se pulou palasitika i luga o lou ulu pe a maeʻa le vali. Ma a maeʻa le faʻagasologa, faʻaaoga se pasama e faʻasaʻo ai le lanu.
  7. E sili le aua le vali lou lauulu na o oe, ae ia e talitonuina se matai talitonuina. E tatau ona faʻailoa ia te oe ua maʻi.

Ae mo le faʻaaogaina o vailaʻau fofo, pei o le henna poʻo le basma, e i ai manuia ma leaga. Tulaga lelei: o mea faalenatura o loʻo teuteu ma le lalelei ai le laulu ma faʻamalosia e faʻamalosia. Le autu minus: o le iʻuga e mafai ona le masani ai pe a uma ona faʻaaogaina le vali masani. Ma o le filifiliga o ata sili atu nai lo itiiti.

Le manatu o tagata fulufulu

Na vaeluaina finagalo o matai i lenei mataupu. O nisi e mautinoa ona o le siʻitia o le tulaga o sebum gaosiga, o le vali o le a sili atu le leaga nai lo isi aso. O le mea lea, pisia i le taimi o le palapala tau tupe ua maumau. O isi, i le isi itu, o loo finau mai o le masani lava lea 'alofaga a le le aoga matata, lea latou te faaaogaina pe a le manuia iʻuga.

E toʻatele e ioe i faʻaupuga na i luga o le valia, ae peitaʻi i tulaga na pe a oʻo i paʻu maualalo. O auala o loʻo iai le amonia e matua afaina ai le tulaga o curls i soʻo se taimi. Masani ai, i le taimi o menstruasi, na o le tulaga na atili leaga. Ma vane mai faʻapolofesa vali gaoia, sili atu ona tutusa tufatufaina ma sili stained.

Le pisia i taimi o le manava: faʻailoga ma talitonuga faanuupo

E tele tagata atamamai o le a latou taʻu atu ia te oe, o le fesoʻotaʻiga i le va o lauulu ma le palapala taamilosaga ua na o talitonuga faʻafoliga, e le tatau ona manatu mamafa. Na matou o mai mai aso ua tuanaʻi, ina ua ese ese uiga o tagata faʻaalia. Ma sa manatu se fafine i le vaitaimi o le palapala e leaga ma matautia. Na latou talitonu o le faʻapipiʻi o le laulu i nei aso e ono mafua ai maʻi, vave le soifua matua, poʻo isi foʻi faʻalavelave.

O tala o talitonuga eseese na faʻaola i aso nei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai se faʻailoga e faʻatatau ai le mea e faʻaleagaina ai e le laulu le laulu pe a sau se fafine ia te ia i le taimi o le sapasapala. Ma i le vaitaimi o le palapala faataamilo i le fafine se mativa malosi fanua. Ona avea lea ma mafuaʻaga o faʻaletonu le taunuʻu. O le mea lea, e toʻatele e talitonu o le taimi o suiga hormonal, o lauulu e le tatau ona faalanu, mimilo pe oti foi.

E ui i le tele o finauga e faasaga i le pisia i le taimi o tina, mo le tele o lenei fesili e tumau avanoa. A e faʻataʻitaʻia fafine lava latou, o latou manatu o le a matua ese lava. O nisi e fiafia e talanoa e uiga i mea lelei. Ma isi, i se isi itu, o le a avatua le tele o faʻataʻitaʻiga mai o latou olaga ma aga masani a uo o e e mautinoa e tiaʻieseina le manaʻo e vali lauulu ma faia le faʻailoaina i lenei vaitaimi.

O lenei ua toe faʻamaonia ai o tagata taʻitasi e tasi. O ai e talitonu i ai ma lou tomai e faʻamoemoe ai, ia te oe lava. Ina ia iloa poo le fea filifiliga e taliaina oe, taulaʻi i le tulaga masani ma lagona i totonu. Afai o loʻo e matua popole lava e uiga i le tulaga o lou laulu, e sili atu le tolopoina o le faʻataʻitaʻiga mo le itiiti ifo i le lua aso. I le uma o mea, o uiga faʻale-mafaufau e le faʻatauvaʻa lava nai lo gaioiga uma e faia i totonu o le tino.

Tusitala: Ksenia Alexandrovna

Faʻaiuga sa leʻi mafaufauina

O le tele o sui o le aulelei o le 'afa o tagata na matauina na maeʻa le valiina o lauulu i le taimi o le tina, o le iʻuga na mautinoa lava le maitauina. O nei mea uma e mafai ona faʻamatalaina mai i le itu tau fomaʻi.

I le taimi o le tele o endometrium, e sau mai i foliga o le toto ma le vavale, vavaeeseina mai le tino o le fafine, tele faʻagaioiga faia i totonu o le tino o le fafine. O nisi o latou foʻi e aʻafia ai le fausaga o lauulu. Mo lenei mafuaʻaga, e te le iloa pe faʻapefea ona tali atu le lauulu i le vali, pe a fai e te valiina i lau vaitaimi.

Le masani ai faʻafitauli e ono tutupu o leopard valivali pe faʻamamaina. Lauulu lanu-lanu (ma o nisi taimi atoa manoa) foliga mai ona o nisi gaioiga. E mafai ona aʻafia ai nisi lauulu ma tuu ai isi le leoleoina, o le faʻaiuga o le lanu o le a le matala.

I le taimi o le faʻaaogaina o le tele o onapo nei laulu pulu, faigata vailaʻau gaioiga e tupu i luga o lauulu. I le avea ai o se tulafono, o mea uma faʻaleleia lelei ma o le iʻuga fetaui ma faʻamoemoega. Ae ui i lea, i le taimi o le haid, o mea e mafai ona aliali i le lauulu e faʻalavelave i le masani masani o le valiina gaioiga. E le tatau ona faiʻai filifiliga pe a fai o le laulu e uliuli pe lanu efuefu. E masani ona masani ona maitauina lenei mea i blondes. E tatau ona latou mataala i le foliga mai o lanu meamata.

O le vailaʻau i le lauulu o se fafine ua maua ona faʻapolopolo faʻaalia o nisi taimi e atagia i se auala e le mafai ona mau le vali. Tusa lava po o sitepu uma, o le taunuuga e ono leai. Lenei e le o se mea mataga tele, ae o le faʻaluma i le tupe na faʻaalu i se valivali sui.

Ole mea moni, e le o se tulafono maʻoti, ae naʻo mataupu tuʻuaʻi. Fafine e tatau ona manatua o totoga taʻitasi o tagata taʻitoʻatasi ma le tino e mafai ona amio ese ese i vaitaimi o le palapala. Afai o mea uma na sologa lelei mo se tasi sui o le aulelei matagofie afa o tagata, e le o lona uiga o le a le uma, o le fulufulu lauulu o lana uo i le taimi o le pa'ū o le a faʻaiʻu ma le manuia. Ua fai mai tagata atamamai e ui lava o faʻalavelave o iʻuga e leʻi mafaufauina e laiti, ae o loʻo iai pea.

Afai e naʻo le tasi mai le afe teine ​​e mafai ona maua le lauulu lanumeamata po o le leopard lauulu, o lona laʻau manifinifi ma le maʻimauʻa ua mautinoa e le toʻatele i le taimi o valiina i le taimi o faʻataʻamilosaga. E tele taimi, o fafine e mafai ona vaʻavaʻai i auala e maua ai le manava i le pito ma malepelepe malosi. E le gata i lea, o lauulu lanu i le taimi o le palapala taitai atu i le mea moni o le lauulu amata ona pa'ū malosi.

I le faaopoopo atu i lauulu malulu ma lauulu manogi, o le vali e matua afaina ai le tulaga o le paʻu. I le taimi o le palapala tauulu, e ono aliali mai le alu tete, ma o le a amata ona matagoʻe le uluulu, ma tiga tele.

E taua le maitauina i aso faigata, e le fautuaina e faia e le gata o le valiina, ae faapea foi ma nisi faʻagaioiga ma lauulu lea e fai ai gaioiga o mea. O lenei e faʻaaogaina i perm e faʻaaoga oloa vailaʻau.

Tele fafine o maua lagona lagona sili ona le lelei i le taimi o menstruasi. Afai o le taimi lea e tatau lava ona manava le manogi o lauulu lanu, ona vave faʻaletonu ai lou soifua maloloina. E le tatau ona e faʻamataʻu ma faʻateleina le leaga o le tulaga o le tino.

E leai ni faʻasa ma ni fautuaga mo le teʻena o le namu i le taimi o le faʻamasania, peitaʻi, afai e te le manaʻo e lamatia lau faʻaaliga, e tatau ona e faʻatali mo ni nai aso seʻia oʻo i se taimi talafeagai.

E taua aso e aʻafia ai lauulu

Manatu o tagata atamamai e uiga pe mafai ona faʻatinoina lauulu vali faiga ma masina toto lafoaia e ese ese. Lauulu ulu ma polofesa stylists maua latou lava manatu o manatu i lenei mataupu. Mafaufau le lelei ma le leaga, e taua le matau o fafine taʻitoʻatasi e tatau ona filifili na o ia, talu ai e leai se faʻaalia manatu e le tatau ona vali lou lauulu i le taimi o menstruasi. A iai se mafuaʻaga e lamatia ai, e le mafai ona e tolopo le vali mo se isi aso.

I le taimi o le faʻamatuʻuina atu o le sili atu endometrium mai le fafine fafine, tupu se malosi faʻamalositino gaioiga, lea e faʻatusa i se afaina. O nei mea uma e aʻafia ai le tulaga o le paʻu, fao ma lauulu.

I le taimi o le palapala i le tino o le fafine, amata malosi le gaosiga o le progesterone. O lenei hormone e amata ona feteʻenaʻi ma le estrogen. O nei mea uma e atagia mai i le tulaga o totoga o totonu o se fafine, e mautinoa lava e aʻafia ai le tulaga o le soifua maloloina. Leai e aunoa ma ni faʻaaliga i fafo. Le tele o taimi, lauulu mafatia, o lea se faaopoopoga vailaau osofaia i latou e mafai ona avea sili atu. O le tali faʻaletonu o le a matua faʻaleleia atili, lea o le a oʻo atu ai i le fealofani, vaeluaina o pito ma le leiloa o lauulu.

A e manaʻomia tele, e te mafaia

Tele fulufulu ma stylists finau e leai se mea leaga pe a valiina lauulu i le taimi o pa'ū. I o latou manatu, a fai o lenei mea e le afaina ai aso masani, ona leai lea o se mea taua e mafai ona tupu i aso faigata.

E talitonu nisi tagata fai meaʻai. O i latou e leai se filifiliga ae vali o latou lauulu i le taimi o paʻaga e tele lava ina lamatia. Afai e le mafai ona liliuina faʻagasologa i se isi taimi, e tatau ona e tausisi i ni tulafono.

O aʻafiaga e tele lava ina tupu i aso popofou o le palapala, pe a fai e matua malosi le ave o le toto. I lenei vaitaimi, leai ni taualumaga ma lauulu e sili ona fautuaina. Afai e mafai ona tolopoina le pisia poʻo le pemita i se isi aso, aua neʻi e amanaʻiaina.

Ae e te le i nofo ai i se nofoa fulufulu, e aoga le lipotia o aso faigata. Afai ua e masani i le tasi matai, e le tatau ona sui i lau vaitaimi. O se laʻulu masani masani e laʻua silafia lou lauulu, e mafai foʻi ona ia faia mea uma i le auala sili e mafai ai.

Afai e te filifili e radically suia foliga, lea e aoga tolopoina mo mulimuli ane. Toe valiina lauulu i lanu uliuli poʻo le faʻamalamalamaina vave ona mafai ona maua ai se iʻuga e leʻi mafaufauina.

Fofo togafiti

I aso faigata, e sili le faʻaaogaina o mea faigaluega a lo tatou tinamatua na faʻaaoga.

O nei metotia e le faʻaaogaina mo le valiina, ae mo le valiina o lauulu. I le taimi lava e tasi, latou te matua le afaina lava ma fesoasoani e faʻamalosia lauulu ma taofi le pa'ū.

Mo fulufulu lauulu lauulu, o se decoction o chamomile fugalaau e talafeagai, lea e tatau ona faʻaoga o se fufuluina.Naʻo ni nai faʻaaogaina, ma le iʻuga o le a avea ma se lanu auro manaia.

A enaena enaena enaena enaena e mafai ona tuʻuina atu ile fufuluina, lea e saunia i luga o le faavae o anion husks ma linden fugalaau. E mafai ona e faʻaaogaina laulaau lauti masani.

O nei metotia uma e faʻamoemoe e le gata i le valiina o lauulu, ae o le faʻamalosia ai foi. I le taimi lava e tasi, o le lamatiaga o le mauaina o se uiga ese poʻo vaevaega e leai se mea e oʻo i aso faigata.

Natura lauulu lanu ua lauiloa i fafine talu mai aso anamua. O le mea e ofo ai, i le Vaitau Tutotonu, o le faiga mo le valiina o lauulu sa avanoa na o tagata mauoa. E le gata i lea, o sui o le itupa malosi na faaalia ai le fiafia tele i lenei mea. I na aso, o lauulu sinasina laulu na lauiloa i alii, o le mea la lea o le laulu poʻo le paʻu na suia i le maua o se aafiaga tutusa. O auala mo faʻamalamalamaga na faia faʻapitoa mai mea masani, faʻataʻitaʻiga, mai le falaoamata. O nei mea uma na matua saogalemu mo le tino o le tagata.

E taua le maitauina i le taimi o Louis XIV, o wig e masani ona valiina le tele o taimi i le aso. O lenei togafiti alu ia i latou e leai ni mea e faʻatau ai 3 wigs i le taimi e tasi. I na aso, i le taeao sa tatau ona e savali i se wig uliuli, i le aoauli i chestnut, ma i le afiafi i le paepae. O le mea lea, e toatele na tatau ona toe vali le laulu tutusa mai le pogisa i le malamalama paolo i aso uma.

Tuuina atu e faapea na o mea masani natura na faʻaaogaina mo lenei, o na faʻatonuga e le afaina ai lava fafine i le taimi o faʻapologa. Ole taimi nei, ole lauulu lanu e aofia ai le tele o vailaʻau elemene. Mo lenei mafuaʻaga, tagata atamamai fautuaina e aua le aʻafia i lauulu lanu poʻo perming i le taimi o maitaga, lactation ma menstruation.