Tausiga

Lelei lauulu i le taimi o maitaga

Faatasi ai ma lauulu o fafine maʻitaga, e tele faʻasa e faʻatasi. Fai mai tala lauiloa, o le tina ua faʻamoemoe e tatau ona galo le ala i le teineulu mo le 9 masina - aua le lavea lona lauulu, ufiufi lona lauulu, faʻasaʻo pe vali lona lauulu. Ua fautuaina e faʻatau meaʻai masani ma matua saogalemu shampoos, faʻaaoga faʻapitoa lava mea totino lauulu lauulu ma e le vaʻai foi i le itu o le masani masani ituaiga. E moni lea? Faʻafefea ona tausia lauulu i le taimi o maitaga?

O le a le mea e tupu i lauulu a o faʻamoemoe se pepe?

O le siʻitia o le tulaga o le progesterone pe a uma le faʻamalosiina ma faʻatumuina le fuamoa o le fuamoa i totonu o le puipui o le tino e mafua ai suiga taua o le tino o le fafine. Suiga e aafia uma ai totoga ma vaega, e aunoa ma le le amanaiaina o lauulu. I le faʻamoemoeina o le pepe, e mafai ona feagai ma tina tina faʻafitauli nei:

  • Lauulu. Se mea e seasea tupu - e masani lava i le taimi o maitaga, o lauulu e mafiafia ma silky. Estrogen e tuʻuaʻia mea uma, o le totoʻaga o na mea e faʻateleina ma le tuputupu ae o le progesterone. O suiga lelei e le aoga i tamaitai uma. Mo nai tina ua maʻitaga, ua iloa le tulaga faʻafeagai - o lauulu ua leiloa, leai se ola, ma ua amata ona paʻuʻu.
  • Faateleina kulimi suauu ma lauulu ona o le faateleina o le galuega o le sebaceous glands i le taimi o maitaga. O lauulu e vaʻaia ma faʻaletonu le foliga ma e manaʻomia le tele o taimi faʻamalulu ai.

Taua le iloaA maeʻa le fanau mai o le pepe, ona i ai lea o se lauulu uluulu. O se masani le faʻatinoga o le faʻafouga, e le tatau ona e fefe iai, ae, e le mafai ona e aloese mai ai. E oʻo mai i le taimi nei, e leai se auala na atiaʻe e faʻamaonia ai le faʻatamaia o faʻafitauli faapena. Uma le fuafuaina fua na faʻamalosia le lauulu ma faʻaititia le ono afaina o lauulu i le taimi o maʻitaga ma ina ua uma ona fanau.

Talitonuga numera 1. E le mafai ona maua se lauulu tipi

Na faasaina e o matou tinamatua a matua matutua a latou tama teine-i-tulafono a o latou tipiina o latou lauulu i le taimi o maʻitaga. I na aso, o le fili o le faatusa o le malosi tamaitai ma faamautinoa le manuia le faaipoipoga, fanauina ma le mauaina o fanau. O le filifiliga saoloto a le fafine, e leʻi sele lona lauulu. O le lauulu na taʻuamiotonuina na o tulaga faapitoa: pe a alu ese mo le monastery, i nisi o tu ma aga - i le mataupu o le maliu o lona toʻalua. E le o se mea e ofo ai, i le taimi o maitaga, e manaʻomia ai le puipuiga o le puna o le mana fafine.

O le a le mea na lamatia ai fafine i le laveaina o lauulu? Fai mai o tatou tuaʻa, afai e te tipi lou lauulu i le taimi o maʻitaga, e mafai ona e le maua le faʻamanuiaga a le aiga - ma le malosi mo se fanau lelei. Na latou fefefe i le fanau mai o se pepe ua oti, vaivai, maʻi. Na latou fai mai afai e te vavaeeseina le lauulu, o le ola o le pepe e leʻi fanauina o le a faapuupuuina. O fomai o onapo nei e le lagolagoina ia talitonuga faanuupo ma finau e leai se mea e fefe ai. O le lauulu e le aafia ai le auala o le maʻitaga ma le fanauina, e le afaina ai le tulaga o le fetus ma e le fuafuaina le umi o lona lumanaʻi.

Talitonuga numera 2. E le mafai ona vali lou lauulu

O se finauga finauga e le faʻasoa uma trichologists - fomaʻi tausiga o lauulu. E talitonuina o le vali mafai ona ulufale i le toto toto o le tina ma matua afaina ai le atinaʻeina o le fetus. E leai se faʻamaonia faʻamaonia mo lenei manatu. E leai se faʻamaoniga e tui le vali loloto atu nai lo le pito i luga o le paʻu ma afaina ai le ala o le maʻitaga.

E tusa ai ma le matauga a stylists ma lauulu ulu, o fafine maʻitaga mumusu e vali o latou lauulu mo sili prosaic mafuaaga:

  • Le manogi le manaia o lauulu lanu. E faapitoa le nofouta i ai o tina i le lumanaʻi i le amataga o le maʻitaga. I le talaʻaga o le oʻona oona, o le valiina o lauulu e le fautuaina - e mafai ona faʻateleina maseʻi ma foliga o le puʻeina.
  • O se afaina mai le afaina.Tusa lava pe faʻapea e leʻi feagai se fafine ma se faʻafitauli faʻapena, e le mafai ona tupu se mea e le manaʻomia i le taimi muamua i le taimi o maʻitaga (ma o le mafuaʻaga mo lea mea o le toe suiga o hormonal). A ilaila mai o loo aliali mai i le mageso i luga o le paʻu o foliga, gatalea o le ulu, ma le susu. Ae le i valiina le lauulu, e tatau ona faia se suʻega: faʻapipiʻi sina tamaʻi vali i totonu o le pito i lalo ole lima. Afai e le mumu le paʻu i totonu o le lua itula, e mafai ona e faʻaaogaina le vali. Mo le faʻatuatuaina, e tatau ona e faʻatali i se aso - o nisi taimi o se aʻafiaga teteʻe mai pe a mavae sina taimi.
  • O iʻuga le maʻalofia. O le fausaga o lauulu i le taimi o maitaga suia, ma o le lanu e le mafai ona pepelo pei ona tatau ai.
  • Faʻaleagaina o lauulu tulaga. O le valiina e mafai ona afaina ai lauulu ma faʻaopopo lauulu. Ole lamatiaga e faʻateleina pe a faʻaaogaina se lauulu e faʻaaoga laʻau ma isi auala e faʻaaoga ai lauulu laulu.

Ole taimi sili ona lelei mo le lanu o lauulu ole mai ile 14th ile 28th vaiaso. Toxicosis i lenei taimi ua mou atu, ma le tuputupu ae o le manava e le faʻalavelave i le faʻaaluina o ni itula i le nofoa o le teine ​​laulu. Lanu pito sili ona lelei i se tagata tomai faapitoa. O le tagata filifilia faʻapitoa o le a filifilia se vali saogalemu ma tuuina atu ana fautuaga i luga o le tausiga o lauulu pe a uma le faʻagasologa.

Talitonuga numera 3. Aua le faaputuina / faasaʻo lauulu

E le fautuaina le pemita ma le lamination i le taimi o maʻitaga.

  • Muamua, o le saogalemu o nei faʻatupega mo le tina maitaga ma lana pepe e leʻi faʻamaonia.
  • Lona lua, o le iʻuga atonu e le fiafia. O lauulu na suia i taimi o maʻitaga e le masani ona faʻamalieina pe faʻaʻasaʻoina le faʻaaogaina o vailaʻau eseese.
  • Lona tolu, o le ono mafai ona tupu se aʻafiaga teteʻe.

E leai se faʻasaina o le faʻaaogaina o le curling irons / curling irons, ae e le tatau ona e alu ese faʻatasi ma nei oloa.

7 tulafono mo le tausiga o lauulu i le taimi o maitaga

Ina ia tausia lou lauulu soifua maloloina, e taua le mulimuli i ni nai tulafono faigofie:

  1. Le itiiti ifo faʻataʻitaʻiga. Tausiga mo lauulu i le taimi o maitaga e tatau ona tutusa tutusa ma muamua. Afai o le lauulu e talia lelei e le masani ai shampoos ma balms, oe le tatau ona suia i latou e le o iloa fou oloa e aunoa ma le manino manaoga.
  2. Manaoga. Afai o le laulu ua amata ona gaosia atili, latou e tatau ona fufuluina soo, mago - itiiti masani. A tupu le susu, faʻatupu, papala na tupu, e tatau ona e faʻaogaina oloa faapitoa fale talavai e tausia lelei le faʻafitauli o lauulu. E aoga le talanoa i se trichologist.
  3. Filifiliga Fulufulu. E leai se mea e manaʻomia e faʻatau mai ai se taugata tau togafiti faʻailo faʻailo "eko-faauo" poʻo "masani". E lava le faʻaaogaina o le laupepa e fetaui ma le ulu ma le laulu, e le mafua ai le faʻatupuina, e le mafua ai le aʻafia i se mea teteʻe ma e le suia le fausaga o le lauulu.
  4. Faʻasologa. O le sitepu muamua o le teuteuina lea o lou lauulu. E ala ile taofiofia o gaioiga, o le lauulu e faʻapipiʻi i lauulu lauulu, tufatufaina atu i le umi atoa, fufulu maeʻa. Ole vaega lona lua ole pulu pasama. E faʻamau i le umi o le laulu, e taʻi 1-2 minute le matua ma fufulu ese. Ma le isi, e mafai ona e faʻaogaina ufimata, ufiufi ma isi mea e teu ai lauulu i taimi masani pe a manaʻomia.
  5. Vai vevela. E fautuaina le fufuluina o lou lauulu i sina vai malulu (pe sili atu i le fufulu pe a maeʻa ona faʻataʻitaʻiina autu).
  6. Afio mai. E sili le faʻaogaina o se selu e faia i mea masani: fafie, ivi, nifo. Ole komisi lou lauulu e tatau ona iai ile taeao ma le afiafi, ile taimi atoa - pe a manaʻomia. E le fautuaina e faʻaoga se selu seʻia mago le laulu.
  7. E sili atu le faʻamamago o lauulu i se mea e aunoa ma se lauulu. Afai e faʻaaoga le tina maitaga i se fulufulu lauulu poo curling iron, e le tatau ona ia faʻagaloina mo mousses faapitoa. O oloa faapena e puipuia le lauulu mai le vevela ma faʻaititia le ono afaina.

Eseese vaega e aʻafia ai le tulaga o le lauulu i le taimi o maʻitaga, ma tausiga tausia se taua taua iinei.Ina ia filifilia le mea tonu mo lau lauulu ituaiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se trichologist poʻo dermatocosmetologist.

Lauulu i le taimi o maitaga

O tina maitaga e matauina ni suiga mai le amataga o le maʻitaga, e le gata i totonu o latou tino, ae o fafo atu foi. Ona o le siʻitia o le tulaga o hormone fafine, ua alualu i luma le foliga mai o laulu i tina maʻitaga, ua maua e le lauulu malosi ma se susulu muamua, ma amata tuputupu ae malosi. Faatasi ai ma lenei, o loʻo iai ni faʻafitauli e pei o: faʻateleina gaʻo o mea o loʻo i ai le uluulu (aemaise i le trimester muamua), le saʻo o se pito sili ona leaga, sili ona leaga.

Mai le trimester lona lua, o le lauulu o se fafine maʻitaga amata ona tupu vave, o le mafuaʻaga lea o le faʻateleina o kolagen gaosiga. E tusa ai ma lea tulaga, o se fesili maumaututu e aliaʻe, pe faʻapefea ona tuʻu lauulu ina ia foliga lelei teuga lelei.

E mafai ona tipiina lauulu, laminate, faʻasaʻo pe faʻataʻamilomilo i ai?

Taua! O le faʻaeteeteina ma le tausia lelei o fulufulu i le taimi o maʻitaga o le a faʻatagaina ai le tina talavou e foliga lelei i masina muamua pe a uma ona fanau, pe a ia matua faʻamamaluina e le pepe, ma o taimi faʻapitoa mo le tausiga o ia lava o le a faʻatapulaʻaina.

Tagata tomai ma tausiga ile fale

O le uluaʻi feeseeseaiga i totonu e tulaʻi i fafine i le tulaga o le tipiina pe le tatau foi o latou lauulu. E leai ni faʻatapulaʻa faʻatapulaʻaina. Ae, o le faafeagai. Polofesa fautuaina tipiina curls o se tausiga, aveese o vaeluaina pito i le taimi.

Peitai, talitonuga faanuupo ma faailoga o se faʻatapulaʻaina tapulaʻa mo tina maitaga i lenei mataupu. E tusa ai ma talitonuga lauiloa, afai o le fafine, i le tulaga, tipi lona lauulu, ona faapuupuuina ai lea o le mea leaga o lana tama (e i ai isi filifiliga). Ma o le sili atu ona loloto suiga, malosi ai le "toe foi".

Ae o le talitonuina i faʻailoga pe leai, o se filifiliga a tagata taʻitoʻatasi. E le mafai e stylists ma lauulu ulu ona iai ni faʻafitauli i le tipiina. I le taimi lava e tasi, o le tipiina o faʻailoga o se mea lelei sili lava, aemaise lava peʻa fai o se laʻei lauulu e masani i se tamaʻitaʻi. O lea o le tina i le maitaga o le a mafai ona tausisia le umi o lona lauulu ma suia se vaega o ona foliga e aunoa ma le fefe i le taliaina.

O se fesili saʻo lelei mo vali paʻu ma i latou o latou e ua i ai ua amata ona siliva-siliva lauulu lauulu. Mai le tulaga saogalemu, ua leva ona fautua mai fomaʻi i le le valiina o lauulu i le taimi o maʻitaga, ae e taua le mafaufau i le mea moni e faapea o aso nei vali mafai ona agamalu.

Faataga lau laulu vali i le taimi o maitaga:

  • vali e aunoa ma le amonia,
  • valiina ma valiina laupepa,
  • vali masani.

Fautuaga. Afai e te faʻalatalata i le mataupu o le filifilia o se valivali sui lelei, ma feutagai ma lou matai, ona e le mafai lea ona suʻe alofaga mo lau teuga foliga, lalafi i tua atu o maitaga. I le uma, o lauulu sinasina ma ova laufanua faʻaleagaina le foliga mai o se fafine i soʻo se tulaga.

O tina uma ua maitaga o loʻo popole i le soifua maloloina o lana pepe, ma ua popole o mea leaga o le vali e mafai ona ulufale i le toto toto e ala i le paʻu ona ulu atu lea i le toto toto. Ae e tatau ona e malamalama o le lua, tolu le pisia i palapala vaivai e aunoa ma le amonia o le a le afaina ai le pepe, pe afai o tulafono uma o le faiga e mulimulitaʻi i ai.

I le uluaʻi trimester o maʻitaga, e sili atu lava le aloese mai soʻo se vailaʻau aafiaga i le ulu ma le laulu, e oʻo atu foʻi i le filifiliga o le seulu mo le maitau faʻapitoa. Ma iinei Natura lanu, pei o le henna ma le basma, e mafai ona faʻaogaina e tamaitai i soʻo se taimi, e naʻo le lelei faʻaalia ai le foliga mai o le laulu.

Ae o le valiina luga o lauulu lauulu, o le a tatau ona e faʻaogaina ni lanu mo le toetoe o vaiaso uma. Ae e ui i le faʻasaoina o vali e aunoa ma le amonia e mafai ona tumau i luga o lauulu sinasina mo le sili atu nai lo le masina. O le mea lea, e sili atu e filifili ai le sili ona maualuga ma i le taimi lava e tasi saogalemu vali ina ia se tele taimi masani ona faia i le staining taualumaga.

Radally dyed blondes o le a tatau ona filifili i le va o toe tuputupu aʻa ma vailaau uila.Mo i latou e enaena lauulu e mafai ona e faʻamalamalamaina curls mo le tasi, lua tone, fufulu ai i le linden broth po o se vaifofo o le sua o le tipolo i taimi uma e te fufuluina.

E leai se laʻasaga masani o le uumi o le uumi o le laʻasaga e faʻatatau i le teuina o laʻau fulufulu. O le amio le mafaufau faʻaalia i le lauulu e mafai ona mafua ai le pa'ū o lauulu, talu ai o se faʻafitauli lea e sili ona taatele i tina maʻitaga i le faʻavae o le leai o vitamini, hormonal le paleni, toxicosis ma isi tulaga.

E saʻo foʻi le mea e maua ai le tele o le mimiti o tina maʻitaga, aemaise lava talu ai o nei laulu ua amata nei ona teuteu.

I le faʻamoemoe mo le fanau mai o le pepe, e tatau ona e lafoai le faʻaaogaina o varnish mo sitaili, talu ai o nei tausiga oloa o loʻo iai le tele o mea faʻaletonu i totonu e patino mo tina maitaga.

O le mea moni, afai e te fuafua e alu i fafo, e mafai ona e faʻaalu i ni mea leaga e pei o le gel poʻo le fulufulu mata. I le olaga i aso uma, e sili le teena o nisi vailaʻau (vagana mea moni).

Lapataiga! O le faapipiiina i le ea vevela e mafai ona faʻamago ai faʻailoga ma i le taimi lava e tasi faʻateleina ai le papala o le gaosia, o lea e sili atu le faʻamago galugalu susu pe a maeʻa ona fufuluina i se auala masani pe faʻatasi ai ma se fulufulu fulufulu i se auala malu.

Faatauulu

Faateleina sebum gaosia e masani ona avea ma faafitauli mo tina maitaga. Ona o le siʻitia o le maualuga o le hormone, ua vave gaʻoa le lauulu. Ole fautuaga ile tausiga tele ile mataupu lea ole faʻaaogaina o le shampooo mama e fua ile mea masani. E aoga le lafoaia o le shampoos, balms ma masks ma le aafiaga o le lamination, faʻapea foi ma oloa e aofia ai silikon.

E sili le faʻaaogaina o le faʻamoe tuʻu i luga o tuʻufaʻafau o vailaʻau fofo, pe faʻaaoga apalai o le fale. O matapulepule e faia i mea masani ma valea ma decoctions o laupepa e sili ona talafeagai mo le lalagaina o lauulu.

Vae: vevesi alatoto

O lea na ou na i le taimi o maitaga ma feagai ma le faafitauli o le varicose vein. Na ou filifili ma le fesoasoani ole compression hosiery mai Intex. E aulelei o ia, e le ma e alu e savali i totonu, ma fesoasoani tele. Ae ou te leʻi taumafai venotonics, ae ou te leʻi lagonaina se mea mai ia i latou. Ma mo le taimi nei, ou te manatu o compression o le sili fofo lea mo varicose alatoto.

O nei mea uma e taʻitoʻatasi. E mafai, ma ia lelei ona tausi ia oe lava ile maʻitaga, e aloese ai mai faʻailoga. E ui a aunoa ma le tausiga, o le a i ai le sili atu o latou.
Ae o nei mea uma o faʻataʻitaʻiga pe a faʻatusa i le fanau mai o se tamaititi.

Ou te le ioeina lea ma le tusitala e uiga i le tutupu o faʻailoga faʻasaʻo. sili ona lelei faʻalenatura faʻaolaina fesoasoani fesoasoani e faʻaleleia ai le paʻu, ma afai e te mulimuli i ai i aso uma, ona faʻaoso mafai lea e lavea atoa! Le manuia i tagata uma i lenei faigata ae o le mea sili ona lalelei i le lalolagi - e maua ai le ola!

Faʻamanuiaga a tagata

I le avea ai ma faʻaopoopoga lauulu tausiga ile maitaga, masani togafitiga e talia. E mafai ona e faʻaogaina ni vailaʻau faʻafefeteina ma infus mai isi vaega o laʻau e fufuluina e aunoa ma le fefe. O le Chamomile o le a fesoasoani i le tausiga o le papala o le suauʻu, o le a faʻamalosia moli. Oka paʻu, uliuli lauti, aniani paelae o le a avatua se paolo faʻaopopo i curls ma faʻamamaina masani.

E le o mea uma faʻalenatura ma taua suauu e talafeagai mo tina maitaga, o le mea lea, a o leʻi faʻaaogaina e faʻamalosia ai le laulu, e tatau ona e faʻamasani oe lava i le contraindications. E sili le faʻateʻaina o suauʻu taua e mafai ona mafua ai allergies, ma faʻaaogaina na o mea saogalemu: chamomile, rosa, lavender.

Masks e faʻavae i luga o oloa faʻalenatura o le a aoga tele i le taimi o maitaga. O mea saogalemu nei e talafeagai mo le faia o ufimata:

E mafai ona e faʻaogaina i tuʻufaʻatasiga ma suauʻu fualaʻau. Saogalēmū mo tina maʻitaga o le burdock, linseed ma le suauʻu olive, e mafai ona faʻaaogaina e aunoa ma ni tapulaa.

Mafaufau i faʻataʻitaʻiga faigofie o fua e mautinoa le saogalemu i taimi o maʻitaga.

Fale moega fai fale

Mo le fufuluina o lau lauulu, o le sili ona saogalemu ma sili ona aoga o le a faia ile fuamoa fuamoa ma soda. Ole kuka e matua vave ma faigofie:

  1. Oe e manaʻomia se fuamoa ma se tasi sipuni ti o le soda leai se pito i luga.
  2. Lulu seia oʻo le fulu ma faʻapipiʻi ile ulu.
  3. E taua le fufuluina o le laupepa i le vevela ae i le vai mafanafana ina ia aua le fuamoa le fuamoa.

Gauai atu! O faufautua faʻapolofesa fautuaina le faʻaaogaina o mea lemu mo le fufuluina o lauulu e aunoa ma le faʻaosofia vailaʻau ma faʻavae i luga o mea masani aano poʻo faʻapipiʻi pepe o faʻamaonia ituaiga.

Masini aniani mo lauulu ulu

E iloa uma e tagata le soʻona aoga o le aniani, ae e masani ona latou le taʻuina mai ia i matou le aʻafiaga i lona lauulu. Aemaise aniani mafai fesoasoani i le talepe lauulu, mo lenei:

  1. Faafefiloi le tipipipi lapisi, fuamoa fuamoa ma afa tipolo.
  2. O le faʻafefiloiga e maua mai o loʻo aoga i aʻa.
  3. Ufiufi lou ulu i se taga ma faʻatali 30-60 minute.
  4. Ona fufulu faʻalelei ile vai mafanafana ma le faʻamalama.

Faasaina Meaina ma Metotia

A faʻatauina lauulu tausiga oloa, e tatau ona e faʻalogo totoʻa i le faʻavaeina. I mea leaga e mafai ona mafua ai le afaina i le pepe aofia:

  • azo vali (valivali sui, tint balms),
  • hydroquinone (valivali sui),
  • phthalates (teuteuina varnish, shampoos for volume),
  • triclosan (aneti-faʻamalologa sooupu).

O faʻasāina faasologa ile maʻitaga e aofia ai:

  • iva,
  • lamination ma botox lauulu,
  • keratin faasaʻo.

O tapenaga o loʻo faʻaoga i taimi faʻapenei e le saogalemu mo le soifua maloloina o le pepe. Tusa lava pe fai mai e le matai faʻafeagai, e tatau ona e lafoaʻi ia mea na tutupu. Formaldehyde, lea e faʻaaoga i vailaʻau tuʻufaʻatasia mo nei faiga, e mafai ona mafua ai le afaina tele i le pepe ma le tina ua maʻitaga.

Maitaga o se taimi faapitoa, o lea e taua le malamalama o le foliga foliga taua, ae le tumau le matagofie e le tatau ona avea ma mea e faamuamua i mataupu o le soifua maloloina o le pepe. Pei i le filifiliga o meaʻai, ma le filifiliga o oloa tausi, o le mea taua o le oʻo i se auala poto, tausi oe ma lau tama e leʻi fananau mai, ae ia aua foʻi neʻi alu i mea soona fai, matatau i mea uma o le lalolagi.

Vitio aoga

Ole auala e tausia ai lauulu ile taimi ole maitaga, ole a taʻu atu ia Kristina Khramoykina.

O a faʻalelei matagofie faʻatulagaina ua faʻatagaina mo tina maʻitaga, vaʻai le isi vitio.

Manaomia lauulu tausiga i le taimi o maitaga

Tausiga mo lauulu i le taimi o maitaga e tatau mo uma tina tina. Ma i latou e leai ni manino mafuaʻaga mo popolega, ma i latou o latou manoa o lo o feagai pea ma le siʻitia o hormone. O se agavaʻa faʻaau i lenei mataupu e le gata e mafai ona faʻaleleia atili le tulaga o le laulu, ae ia faʻalelei foʻi, puipuia le ogaoga solia pe a uma ona fanau.

O tina i le lumanaʻi e tatau ona latou iloa a maeʻa ona fanau le pepe, o le aofaʻi o le tele o hormones i le tino o le a pa'ū maualalo, lea e masani ona mafua ai le leiloa atoa o manoa i atoa fasi.

Ma i le tamaititi pepe i ona lima, o le a ia le maua le taimi e tamoe solo i solo ile laulu e teuteu ile fale faʻataʻitaʻina.

O le mea lea, saunia ni curls tausiga tatau i le taimi o maitaga, oe popole i lou lalelei i le lumanaʻi.

  1. Faigofie fale. Faʻatasi i le vaiaso, faʻaalu le afa itula e fafagaina ai aʻa o lou lauulu i le okesene, minerale ma vitamini i le aofaʻi latou te manaʻomia. O lenei mafai ona faia i le fesoasoani a kulimi faʻapipiʻi saunia i le fale mai meaʻai masani (meli, kefir, fuamoa, fua), mea teuteu, fualaʻau 'aina ma taua suauu, decoctions ma infusions of herbs. Muai suʻega mo allergens mo lou paʻu. E mafai ona maua le tele o fua i luga ole upega tafaʻilagi, ona faʻaaoga ma fiafia i iʻuga na ausia. I le masani ona faʻaogaina o loʻo faia ile fale e teu ai lauulu ia oe, e te puipuia i latou mai isi faʻafitauli pe a uma ona fanauina, pe a latou o le a latou maua se taimi faigata.
  2. Fufuluina le ulu. Afai e te manaʻo e 100% puipuia lou tino mai le osofaʻia o vailaʻau, suia le faleoloa mo le 9 masina. Ole aso nei e le ose mea le faigata ona saili se fua mole suamalie lelei ole fale ile fai fua poo le baking soda. E fautuaina e fufulu le ulu i le vai ile potu vevela pe faʻafiafia laʻititi, ae e le tatau ona malulu pe vevela.
  3. Fufulu. I le taimi o maitaga, mo fouga ma leo, e mafai e le itiiti ifo i aso uma fufuluina lou lauulu e aunoa ma le lauulu, balms ma conditioners. O lenei mafai ona faia i se vaivai vaifofo o lanumeamata poʻo le lauti uliuli, apple cider vineka, sua o le tipolo. O le isi filifiliga o le vilivaina ma laʻau e faʻaleleia atili ai le tulaga o curls ma matua faʻamalosia aʻa, puipuia atili le toe maua ai. Mo nei taualumaga, oe manaʻomia le faʻaopopo i luga o vailaʻau totogifuapauina mo vailaʻau pei faaeletise, birch, mili, coltsfoot, heather, calamus aʻa ma burdock, fale talavai chamomile, oak bark, hop cones - decoctions ma infusions mai lenei vailaʻau mata mea o le a aoga mo lauulu i le taimi o maitaga.
  4. Lauulu. E ui i le mea moni ao aveina le pepe o loʻo iai pea se manaʻoga e faʻatumauina se teuga lelei, e tatau ona e toe mafaufau i na laei na e ono faia muamua. Ole taimi nei ole a le mafai ona lalagaina ma faʻamaʻapeʻapeina fusi, ia faʻaaogaina tele fusipaʻu mafiafia ma fulufulu. Mo se vaitaimi faʻatulagaina o taimi, o curls o le a tatau ona maua le sili atu saʻolotoga.
  5. Alatele Na e fiafia e tau leai se pulou ile malulu? Fiafia e tatala au matala ofoofogia i le lalolagi atoa ma ave o le la mumu? Afai e te manaʻo pea e faʻaola lo latou matagofie, o lenei ua tatau ona e ofuina le pulou i soʻo se mea e alu atu ai i fafo i le auala, ma puipuia ai i latou mai uila mai le ultraviolet radiation ma le maualalo.
  6. Mea vevela. Ioe, o aso nei ua matua faigata lava i se tamaitai faaonapo nei ona fai e aunoa ma le faia o laulu ma se fulufulu selu, curling curls ma se curling iron, straightening ulilala curls ma le uʻamea. Ae ui i lea, i le taimi o maʻitaga e le mafai ona faʻaalu i le lisi masini vevela tele taimi - na o le ogaoga lava mataupu.
  7. Fofō Ina ia faʻaleleia lelei le alu atu o le toto i luga o le ulu, ma faʻaavanoaina ai le tele o okesene ma meaʻai i le laulu, fai se puʻupuʻu (3-4 minute) pamu-ulu o le ulu ao leʻi moe. Le mautonu o ou lava tomai - fai i se tasi latalata ane faia lenei.
  8. Afio mai. Ina ia faʻamalosia le tafe toto o le ulu, e fautuaina e le au atamamai, selu lelei lauulu i le taimi o maitaga 4-5 taimi i le aso. I lenei tulaga, o le selu e sili atu le filifili mai mea masani.

Afai e te mulimuli i nei faigofie auala, lauulu i le taimi o maʻitaga o le a le mafua ai faafitauli, faasaʻoloto taimi mo sili taua mea tutupu. E mafai ona e fiafia i le latou fugalaʻau tulaga, ae i le taimi lava lea e tasi vaʻavaʻai ma le faʻaeteete i sina suiga itiiti: pe o le numera o manoa ua paʻu i lalo, pe o i ai le tele o matasele, pe afai o le fesoasoani amata ona vaeluaina.

Soʻo se metamorphosis ma le laulu i lenei vaitau o le faʻailo lea o nisi suiga e tutupu i le tino e tatau ona e iloa ma oe lou fomaʻi.

O i latou e le o faʻamalieina i le tulaga o latou curls i le taimi o maitaga e tatau ona tuʻuina atu le tele o le taimi e tausi ai latou ma, pe a tatau ai, saili se fesoasoani mai se faʻapitoa.

Ae maise o tina uma o loʻo popole i le lumanaʻi pe mafai ona alo atu i faʻataʻitaʻiga o laʻasaga i taimi o maʻitaga.

Faatagaina ma faasaina taualumaga

E mafai e tipi ma valivali lauulu i le taimi o maitaga - o fesili ia e tele tina o le lumanaʻi o loʻo fesiligia, manaʻo e tausisi pea i foliga ma foliga foliga manaia pea.

O ni tali le mautonu e mafai ona maua i luga o upega tafaʻilagi e uiga i lenei mea, o lea e mafai ona e faʻalagolago i lou mafaufau i le tele o fafine, mo e e oʻo i lenei vaitau le saogalemu ma le soifua maloloina o le pepe e sau muamua ma naʻo le taimi lena o latou lava foliga vaaia.

Lauulu lanu i le taimi o maitaga

Le faailogaina o manoa i lenei vaitaimi, pei o perms, e le manaʻomia mo le faigofie mafuaʻaga latou te fautuaina le faʻaalia i le tumutumu ma ni vailaʻau fofo. O lo latou ulufale atu i le toto e fuaina e microns, ae ui i lea e ono lava lea mo le faʻatamaʻia o le malosi o nisi o mea gaosi.

Manatua o le toto e tafe i lou tino e fafagaina le pepe i le manava. O ai na te iloa le mea o le a tupu pe a faʻataʻavale le na o lenei micron leaga i le taimi o le fauina o lona tino? E mafai ona valiina lauulu i le taimi o maitaga, filifili le fafine, ae e aoga pea le faʻalogo i le manatu o tagata faʻapitoa.

E faʻatagaina e vali ni vavae i lenei vaitaimi naʻo tulaga ia:

  • i le faʻamaliega i tulaga o lauulu,
  • a faʻasolosolo le maʻitaga e aunoa ma ni faʻamatalaga,
  • afai e leai ni faʻafitauli tau le soifua maloloina i se fafine maʻitaga (aemaise lava faʻatatau i faʻamamaʻi ma faʻamaʻi endocrine)
  • i le faʻavaʻa o II o le trimester,
  • i lalo o le faʻatonutonu maʻa a se matai o loʻo faʻailoa e uiga i le maʻitaga o lana tagata faʻatau,
  • pe a fai o le vali e filifilia le masani ma agamalu i le mafai i luga o le ulu ma lauulu,
  • pe a fai o le muamua lenei ma le mulimuli lauulu valivali ile taimi atoa ole maitaga (o lona uiga, tagata atamamai fautuaina lenei faiga e na o le 1 taimi i nei 9 masina).

Afai e le sili i se tasi itu o loʻo masalosalo ai, aua e te faʻataitaʻoina le soifua maloloina o lau oe tama lava mo le lelei o lou lalelei. Faatali i fafo lenei faigata taimi, ona foia lea o le mataupu ma le lanu o ou curls, ma a o e tauaveina se vavega ia te oe lava, e le tatau ona e lamatia ai, tusa lava pe o le a le laʻititi.

Maʻitaga Masini oti

Peitaʻi o le tipiina o lauulu i le taimi o maʻitaga ua faʻatagaina, aua o lenei faʻatonuga e le o mafua ai ni mea leaga i le soifua maloloina o le tina maʻitaga poʻo le pepe e leʻi fanau. Aisea na aliaʻe ai le masalosalo pe mafai pe leai se lauulu i le taimi e fanau ai se tamaititi? Lenei ua ala i talitonuga lauiloa toe foi i tua i aso anamua, pe a oʻo mai uiga leaga.

Na latou fai mai, afai e te tipiina lou lauulu i le taimi o maʻitaga, o le a le manuia le fanauina o le pepe, pe o le soifua maloloina o le fafine o le a faʻateteleina, pe o le leiloa o se pele pele ia te ia. I aso na, ina ua fananau mai faʻailoga ia, e leʻi iloa e tagata pe faʻapefea ona faʻamatala mai le tele o mea na tutupu io latou olaga - na fananau mai talitonuga faʻapenei. I aso nei, o tina i le lumanai e le tatau ona latou mafaufau iai.

Saienitisi tipiina lauulu i le taimi o maitaga o se saogalemu atoatoa taualumaga., a pe a e manaʻo moni e fai lenei mea, sui lau ata, teuteu pito, aua le faʻalogo i tina matutua ma uo - lagona le saʻo e alu i le teine ​​fulufulu.

Afai o iai pea ni masalosaloga i lou loto, pe a faʻapea e te faʻatuatuaga, e le tatau ona e kopi ia oe lava: faʻatagaina lenei tulaga, aua le lavea lou lauulu mo lou lava filemu o le mafaufau. O le ae maua taimi uma e fai lenei mea pe a uma ona fanau.

A o le i alu i le teine ​​fulufulu, e tatau ona mafaufau le fafine maʻitaga i selau taimi: pe o le faʻatonuga o le a ia faʻaaogaina o le a afaina ai lana pepe laitiiti, e leʻi maua se taimi e fanau ai. Afai i le taimi o faʻagasologa le lauulu ma le ulu i luga o le vailaʻau fofo, e sili atu le teena uma i latou tutusa. A faʻapea o se masani lea e faia ai i laʻau lauulu poʻo le itu tipi-leai se mea e taofia ai oe mai le faia o lou laulu e fai.

Aua neʻi galo lapatai le matai e uiga i lona tulaga manaia: o lenei mea o le a puipuia le ala o le maʻitaga mai tulaga le fuafuaina.

Afai e te aʻoaʻo uma nei lesona tausiga o lauulu i lenei vaitau, o latou tulaga o le a faʻamalieina oe.

Lauulu tulaga i le taimi o maitaga

E pei ona taua muamua i luga, o le tulaga lautele o le laulu pe a fanauina se pepe mafai ona ese. I le tele o mea i lalo o le faʻamalosi o le faʻateleina o hormones i le tino, latou te faʻamatalaina metamorphosese le mafai ae olioli fafine:

  • E tupu vave lauulu ile tele o maʻitaga ma tele naua nai lo le taimi muamua, i lalo o le malosi ole estrogen tele i le tino,
  • ua malolo le faʻasologa
  • e mafiafia, ma mafiafia
  • o le fulufulu maua maua faaopoopo voluma,
  • ua amata ona susulu mai uila
  • i nisi o fafine, o fesuiaiga e matua malosi lava e mafai ona faʻasaʻo e lauulu migimigi poʻo le lauulu lauulu.

Ae ui i lea, o le mafuaʻaga lava e tasi (hormone i le tino) atonu e iai le faʻafeagai, o le fea mea e le faʻamalieina le tina faʻamoemoe:

  • ogaoga o lauulu leiloa i le taimi o maitaga amata
  • ua tele loa le susu
  • o fesoasoani amata amata ona vaeluaina malosi
  • loka leiloa lo latou susulu, avea le le mautonu ma leai se ola,
  • le suiga o le subcutaneous glands suia, e amata ona gaosia pe sili atu pe itiiti ifo gaʻo: e mafai ona faia mamago lauulu gaʻo ma faʻafeagai.

Tusa lava poo le a le tulaga e i ai lou lauulu i le taimi o maitaga, e manaʻomia faapitoa, faaopoopo tausiga, ina ia mulimuli ane, ina ua mavae le fanauina, aua le aoina i le aluga ma pa'ū paʻu.

E le faigofie ia latou le ola i suiga o hormonal e tupu i le tino a o leʻi fanau ma pe a uma ona fanau le pepe. Ina ia fesoasoani ia i latou, e tatau ona e tausia lelei i latou tusa lava i taimi o loʻo foliga mai ua sologa lelei mea uma ia i latou.

Lenei mafaufau filemu ma le fiafiaga o mea taugata ma le tele o curls mafai ona avea ma mala malaia pe a uma ona fanau. Aua nei faatagaina lenei mea.

Lulu lauulu i taimi o maʻitaga - o mea lilo o saogalemu tausiga

O fafine i le tulaga o loʻo popole i le fesili: faʻafefea ona tausia lelei o latou laulu, pe a fai o le aiaiga fou. Lauulu tausiga ile taimi o maitaga e matua ese lava mai aso uma. O a oloa e mafai ona faʻaogaina mo lauulu, ae o a mea e tatau ona lafoaʻiina? Ua matou aoina uma fautuaga mai aulelei tagata atamamai e fesoasoani i tina maitaga foliga matagofie i lenei vaitaimi faapitoa.

Lauulu "i le tulaga"

Maitaga o le auro taimi mo lauulu. O le tele o fafine e mafai ona mitamita faʻaalu taugata, mafiafia. Lenei e mafua mai i le mea moni o le aofaʻi o lauulu i le tulaga o le leiloa lauulu i le lona lua poʻo le tolu trimester e faʻaititia i le 5% (aʻo le 10% e manatu o le masani).

O lona uiga, i le taimi faʻatalitali mo le pepe, e uumi le lauulu tuputupu ae tulaga. O le Placenta faia se mea sili ona matagofie mo tamaʻitaʻi - o ia lava, mai le 20th vaiaso o le maʻitaga, na ia togiina le tele o fafine fafine feusuaiga hormone hormone estrogen i totonu o le toto, o se mea taua i le tuputupu ae o lauulu.

Faʻafetai ia i latou, o lauulu e tupu umi atu nai lo le mea na faʻamoemoeina, ma ua atili mafiafia.

Naʻo sina pasene o fafine ua leiloa lauulu i le taimi o maitaga. Ole ono aʻafia ai o maʻi ua mavae e fesoʻotaʻi ma fiva, tagofia nisi vailaʻau (mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻuina i lalo le toto maualuga), psycho-emosi stress.

Faia e aunoa ma le leiloa

Ole a feagai fafine ma lauulu leiloa ai pe a maeʻa le fanauina o le fanau ua leva ona faʻatalitali. Lenei e ono taʻitaʻiina ai le toʻatele o latou i le teʻi moni lava. O ai e manaʻo e tuʻuina se vaega o la latou uluulu ulaula i luga o se aluga poʻo se selu? Ae ui i lea, i le tele lava o tulaga, o le tele o laulu leiloa e faasino i masani a maeʻa ma ua uma ona iloiloina o le physiolog.

O le maualuga o le tulaga o se tamaʻitaʻi toe foʻi mai i le tulaga masani ma o le taimi faʻatulagaina o vaega o laʻasaga o le laulu e toe foʻi i le tulaga masani.

Ma na amata loa ona paʻuʻulu lauulu ma i latou na faʻatulaga, ma i latou na "pipii pea" i luga o le ulu i le taimi o maʻitaga.

E naʻo nisi tulaga, o mea na tutupu ile lauulu o le paʻu niniʻi e mafai ona avea ma soʻo se faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, faamaʻi o le laʻau (thyroiditis), o le le lava o le uʻamea, pe a maeʻa le tanoaʻi.

I nisi tulaga e seasea lava, le pa'ū lauulu e fesoʻotaʻi ma le siʻitia o le tulaga o se fafine i tama tane hormone (i ni tamaʻi taimi o latou i lona tino). Ae o latou na e matua faʻaalia le afaina ai o lauulu.

A feagai ma le matua tele o le leiloa le lauulu o se lamatiaga pe a fai o le fafine ei ai se kenera predisposition i lenei. O mataupu uma o loʻo i luga e leʻo soalaupuleina na oi latou, tusa lava pe tasi pe lua tausaga talu ona fanau.

Oe foʻia le faʻafitauli ae naʻo le fesoasoani a se tagata faʻapitoa.

Faʻafefea ona foia se faʻafitauli

Ia mautinoa e asiasi i se fomaʻi ma siaki le tulaga o le thyroid gland. Faʻatonutonu foʻi le uʻamea le lava le anemia ma le latent iron deficiency. A iloa i latou, ua tatau ona toe faʻasaʻo ni mea e toe faʻafoʻi ai le 'oa uʻamea i le tino. E le afaina le suʻega ole toto mo hormones.

Aveese uma mea leaga faatupulaia le taimi o lau pasene leiloa lauulu. Aua nei galo - o se masani masani faʻagasologa. Naʻo le pau le laulu e, e tatau ona iai "i taimi faatulagaina." Ma o le taimi e te faia faatofa ia i latou, o le faafitauli o le a muta e faalavelaveina oe.

O lou popolega e uiga i le leiloa o le "maʻitaga" ulu ulaula o le lauulu o le a atili faateteleina le tulaga. O le faʻalavelave e faʻaletonu ai le sapalaiina o le toto ma le fagaina o le folini o le laulu, lea e taofia ai le fesuiaiga o le leiloa lauulu i le tuputupu ae vaega.

Aua nei galo e uiga ile aveina ole multivitamin complex, talu ona faʻaauau ona faʻasusuina e le faʻasusu o pepe le tele o taumafa - o nisi o latou e o atu i le gaosiga o le susu susu.

Filifili le talafeagai faʻamalologa togafitiga e mafai ona faʻavaveina le toe maua o le masani "suiga" o lauulu.

O le sili ona aoga i lenei vaitau o tapenaga e faʻavae i luga o le placenta. Peitaʻi, e aoga le faʻaaogaina o tapenaga o kamupani tuʻufaʻatasia - sterile ma o loʻo faagasolo i se faʻagasologa faʻapitoa faʻagaioiga. I lenei tulaga, o amino amino ma porotini, nucleic acid, hyaluronic acid, vitamini, micro ma macro element, o le coenzyme Q10 e faʻaaogaina e le ulu

Aoga o le toe faaleleia

Mea ulavale, vaivai, ma le malie - tele fafine faʻamatalaina nei faigata uma i le maʻitaga ma le fanauina. Ae ui i lea, i le tele o taimi, e fesoʻotaʻi ma le le talafeagai lelei o lauulu.

I le soifua maloloina laulu, o le cuticle flakes e ufiufi ai ua momoe faʻatasi. I lenei tulaga, o laina e susulu ma tosina mai le mafaufau o isi. Afai e fulu ese le fua, ona faʻaalia lea o le la malamalama mai ia i latou i itu 'eseʻese (o nisi taimi faʻafeagai). Lauulu i se tulaga faapena foliga le malie ma leai se ola.

E lelei mea uma!

O aso nei gaosi oloa o mea teuteu lauulu folafola na o le faʻafetai i le faʻamalosiʻau ma conditioner oe o le a mafai ona faʻavavevaveina lauulu ulu, faʻaopopo susulu i curls, faia latou sili docile ma susulu. Aisea la ua tatou manaʻomia ai le tele o ufimata, seruma, suauu ma pulu?

O le galuega taua o soʻo se vailaʻau o le faʻamamaina lea ma le faʻamamaina faʻamaʻi.

E faigata tele le faʻamoemoeina o se isi aʻafiaga mai ai, aua e le faʻafesoʻotaʻi le uu i le ulu ma le laulu mo le sili atu i le minute.

O le tuʻusaunoaga o le faʻamama vailaʻau fuafuaina e tuʻuʻese ese faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma lona maʻi. O lenei oloa ua fautuaina e tuʻu i luga o le lauulu mo le 2 i le 3 minute, ona fufulu lea.

Auala e filifili ai

O le faʻavae o le taʻitoʻatasi i lenei tulaga e galue se selau pasene - o le faʻamalama mo fai teine ​​le viia atonu e le fetaui ma oe. A leai, e taua le taʻitaʻia e le faʻavae nei:

A faʻapea e iai le matutu, mataʻutia ma le maʻi o le ulu - matou te filifilia se faʻamama e aveʻese ai nei faʻailoga,
Afai o loʻo sologa lelei mea uma i le mea e alu ai le ulu - matou te faʻamuamua i manaʻoga o le laulu - e manaʻomia e ia le faʻamaloloina, voluma poʻo meaʻai.

Ea malulu

O lana galuega o le lamolemole lea o le laulu fausaga pe a uma ona faʻamamaina. O le mea moni, e leai se aoga e faʻaoga i le papala, aua e na o le aoga ma le laulu e faʻaaoga.

Auala e filifili ai

Taulai naʻo oe ile manaʻoga o lauulu ma na faʻafitauli e te manaʻo e fofoina.

O nei teuteu galue faʻatasi ma le uluulu ma le laulu e au lava ia. Ole faʻatonuina ole vailaʻau e aoga mo ia i mea faʻapipiʻi e sili atu maualuga nai lo le faʻapipiʻi.I se faʻaopopoga, latou i se foliga e faigofie ona faʻaogaina e le tatou tino.

O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o se porotini faʻapitoa keratin, lea e maua ai le faʻamalosia ma le mautu o lauulu - e tele naua e tui atu i ona pu. Ina ia mafai ai ona i ai se aafiaga moni i luga o le lauulu, e tipi i ni vaega laiti, o lona uiga, o hydrated.

O le keratinati saito ua faʻamamaina e sili lelei i le faʻatulagaina o matapulepule - ei ai lona foliga tutusa i lauulu porotini.

Auala e filifili ai

Taulaʻi atu ile manaʻoga o lauulu ma le uluulu. Afai o loʻo e popole e uiga i lauulu gaʻoa, o palapala masks e talafeagai, oloa ma faʻaopopo debazole ma vitamini B o le a feagai ma le susu, pupuni ma panthenol, chamomile ma calendula o mea o le a fesoasoani e faʻaititia le maaleale o le ulu.

A leai, ia maua le manaʻomia le aʻafiaga, mulimuli i tulafono o talosaga. O le oloa a ia lava e tufatufa i luga o susu, laʻitiiti solo-faʻamago lauulu ma le ulu.

Tausia lelei le ufimata e tusa ma fautuaga. E i ai oloa e manaʻomia ona tuu i luga o le lauulu mai le 3 minute i le itula.
Aua le soona faʻaaogaina masks.

A leai, o le lauulu o le a foliga mamafa ma "soona ufiufi". A faʻapea e faʻaleaga leaga, e faʻatagaina ona faʻaaogā le oloa pe a uma ona fufulu.

I isi tulaga, e sili le taulai atu i le faʻaaogaina o masker tasi pe faʻalua i le vaiaso.

Suauu ma serum mo lauulu

Nei e le tumau ni oloa e masani ona faʻaaoga i pito o le laʻau fulufulu fou. I le tulaga o le ogaoga afaina i curls, e faʻatagaina ona tufatufaina suauʻu ma serum i le umi atoa pe faʻaaoga i pito o le lauulu mago. E tutusa mea aoga e aoga ma fulufulu laupepa e sili ona aoga.

Lenei ona o le mea moni o meaʻai o loʻo i totonu latou tui i totonu o le fausaga o le lauulu ma e tusa lava pe a uma ona fufuluina lauulu vaega tumau i totonu. O le mea lea, i le masani ona faʻaaogaina o suauʻu ma serum, tupu mai faʻaputuputu aoga vaega i le fausaga o lauulu e tupu.

O le mea la ua tupu, o le laulu foliga foliga maloloina, susulu ma matagofie.

E iai le talitonuga e mafai ona toe faʻaolaina le lauulu sa faʻaumatia.

Auala e filifili ai

Sili atu a mea uma, pe a fai o se tagata poto fesoasoani ia te oe i lenei, ua uma ona suesueina foliga o lou lauulu. A leai, o se oloa talafeagai mo fafine taʻitoʻatasi ua iloa e le faʻataʻitaʻiga ma le mea sese. Afai o le faʻaaogaina o le suauʻu poʻo le serum o le laulu e pupula, e le o susulu, ma oloa latou te le faia i latou mamafa, o le mea la e te manaʻomia.

A filifilia, ia mautinoa e mafaufau i le fausaga o lauulu. Mo le manifinifi - e sili le nofo i luga o moli oloa ma le itiiti ifo o le aofaʻi o gaʻo gaʻo ma meaʻai, pe a fai o le lauulu laupepa e mafiafia - ona mafai ai lea o oe mea sili atu e aoga tele suauu ma serum.

Valivali faamaoniga

O tamaitai o ona po nei i se tulaga "manaia" e le manaʻo e suia a latou masaniga. E faʻaaoga foʻi lenei mea i togafiti a oe lava ia, faʻapitoa, lauulu laʻititi. Mo se taimi umi, na manatu e matua le aoga ma na faʻasaina i tina i le lumanaʻi ona o se auala e sili ona faigata.

O lenei ua suia le tuʻufaʻatasiga o vali, ma o gynecologists ma stylists ua oʻo i se manatu tutusa - staining ua faatagaina, ae ma ni nai tuʻuaiga. I le uluaʻi trimester a maʻitaga, e sili atu le aua le toe togafitia i ai - i le vaitau lea, o le tuputupu aʻe o pepe okeni tupu mai, ina ia soʻona sauaga mai fafo e le manaʻomia.

A leai, e taua le filifilia o le sao valivali sui, taulai atu i le manaʻomia iuga ma le tulaga o le lauulu.

Tumau tumau

O loʻo iai i latou le amonia ma e mafai e faʻamamaina lauulu masani mo le 4–5 tone. E mafua mai i le mea moni o mea o loʻo i ai i totonu o vali ia faʻaleagaina le pigmen masani o curls.

Vailaau vali ua fausia i lona tulaga, latou gaoioi i totonu o lauulu, faaputuputu i le cortex.

O le mafuaʻaga lena pe a fufuluina le lanu, e matua faigata lava toe foi i lona paolo muamua, aua o se vaega o le natura pigments ua faaleagaina, o le lauulu lava avea ma mumu-apamemea.

Tulaga

Faatasi ai ma le fesoasoani a tumau lanu, e mafai ona suia lelei le ata. I se faʻaopopoga, i le faʻaaogaina o ia mea, e te mafaia 100% vali luga lauulu lauulu.

Leaga

I ia ituaiga vali, o le pasene o le faʻapipiʻi o le soʻona faʻaolaina e maualuga (mai le 3 i le 12%), o lona uiga e mafai ona latou mamago lauulu. E le gata i lea, o nei tupe e tele atu faʻalavelave mo le lauulu.

Vali Semi Tumau

E mafai ona latou faʻamalamalamaina le lauulu i le na o le tasi le leo, e ui i lea, latou tele isi lelei. Ona o le mea moni o nei vali e le oi ai le amonia, ae na ona iʻuga (mo se faʻataʻitaʻiga, alanine), ma maua ai le maualalo o pasene o faʻaʻamati faʻamalosi (1.5-4%), latou gaoioi itiiti malosi i luga o le lauulu. O le mea ua tupu, curls foliga sili atu le olaola ma susulu.

Tulaga

Muamua, i ituaiga lanu e aofia ai vaega e aoga mo lauulu, e maua ai i latou sili atu le soifua maloloina ma lelei teuteuina foliga. E aofia ai ma le tele o suauʻu, pi, pi, malo fua.

O lona lua, o moli valivali na teuina faʻapitoa lava i le fulufulu lauulu - o le kutikula, o lona uiga latou te le faʻaleagaina le pigment masani i le laulu. O lea la, afai e te filifili e sui le paolo o manoa i le 1-2 leo, o le a mafai ona e aloese mai le aʻafiaga o le "toe atiaʻe".

O le lanu o le a faasolosolo lava ona fufulu ese mai i le kutikula, ma o le eseesega i le va o aʻa ma le lauulu lanu o le a le matua matauina.

Leaga

Ufiufi na o le 50% o le lauulu sinasina pe a fai o le vali tutusa tufatufa i le lauulu.

Hue

Nei o loʻo valiina nei mea e pei ona taua o le faʻaaogaina tuusaʻo, e le palu ma le faʻaʻautسی. E mafai ona oʻo i le faʻatusa o se gel, kulimi poʻo le mausse. Valivali moli o tinting sooupu pipii i luga o le tipi, ina ia latou fufulu vave vave.

Tulaga

I se faʻaopopoga i le mea moni o nei oloa e aofia ai le tele o le tausiga vaega mo lauulu, o loʻo iai le avanoa e vave tuʻu ese le paolo e te le manaʻo - na ona fufulu lou lauulu i aso uma mo lenei.

Leaga

Afai o le lauulu e matala poʻo ua uma ona faia se faʻafitauli tau faʻamamaina, o loo i ai le lamatiaga o le lanu o le valiina sui e tui atu i le lauulu vaega.

Maitaga ma lauulu tulaga

Afai i lalo o le itula o maʻitaga ua e faʻateleina lauulu, o lenei mea moni o faʻamaoniga manino o le leai o vitamini ma kalisiu i le tino. Uma aoga mea alu, tusa, i le atinaeina o le tamaititi, ma lauulu fafagaina tupu e tusa ai ma le toe vaega o le mataupu faavae.

Iloilo lau taumafataga ma taulaʻi i lou mafaufau lagona. E mafai ona e popole tele, a le o lea, le lava le moe, mafatiaga, soona galue - o le autu mafuaʻaga o lauulu leiloa.

E le gata i lea, o le ituaiga o lau lauulu e mafai ona suia tele - e mafai ona mago pe gaogao, o nei mea le tumau le suia ma a uma ona fanauina o le a pa'ū uma mea i le tulaga masani.

Fai se lauulu pe leai?

Tele fafine i le taimi o maitaga mafaufau pe maua se lauulu pe leai. O le mea moni o loʻo iai le talitonuga anamua na faʻasaina ai e maʻitaga ona tipiina o latou lauulu. E iai le talitonuga o le a le fanau le fanau, ma e le o iloa le auala o le a fanau ai le pepe. Ole talitonuga lea e lei faʻamaonia faasaienisi, ae afai e te talitonu i mea faʻalilolilo ma e matua popole i lenei mea, ona e iai lea o lau aia uma e le tipi lou lauulu.

Ole mea e manaʻomia ona vaʻaia faʻalelei ile taimi ole maʻitaga ole lanu o lauulu, aemaise lava ile kuata muamua ole "mea manaia". O le taimi lea e amata ai ona taʻoto mai le muaʻi olaga o totoga ma totoga o le fetus. Ae a le pemita? Matou te tali atu, afai oe popole i le soifua maloloina o le pepe i le lumanaʻi, ona tuu lea o le perm ma le lanu o lauulu, mo taimi sili ona lelei.

E au uma lava mea e uiga i vailaʻau ma curlers o loʻo i ai i totonu le vali, faʻapea foʻi ma uamea mamafa e faigofie ona pasi atu i totonu o le ulu i le toto.Ole a sili atu mo oe pe afai e te aloese mai nei faiga. E le fautuaina foi e faʻaopopo suauʻu manogi i moli, masks ma palama.

Suiga i le metabolism i le taimi o maitaga mafai faaosofia a afaina ai tali ia te oe e te lei mafatia muamua.

Nisi fesoasoani

I le taimi o maitaga, lau tausiga lauulu ono suia itiiti. Masalo latou te manaʻomia le sili atu pe faʻaitiitia foi fufulu. Ae o nei mea uma e tatau ona o faatasi ma le faʻaeteete uiga ile lauulu ma le tino atoa.

Tetee ese mai le soʻona faʻaaogaina le laulu e faʻamamalu ai ma laʻau faʻamalu.

Faʻaaoga ni vai faʻamamaina e fufulu ai lou lauulu, ma e feololo lava le mafanafana.

Faʻaaoga fale poʻo le vailaʻau tuʻu faʻapipiʻi ma shampo ile fufulu.

Aua le teena oe mo le faaaogaina o matapulepulega a le fale.

Fai ma au tulafono le faʻafaileleina pea le maʻilaʻulu. O pulumu na faia mai mea faʻalenatura e sili ona talafeagai mo nei faʻamoemoe.

O mea teuteu e faʻaaoga pe a fufuluina lauulu e faʻalagolago i le filifiliga a se fafine. O se tasi e fiafia e faʻatau mai auala, o se tasi aiga. O se fafine maʻitaga e tatau ona faʻalogologo i lona leo i totonu, ma suesue totoʻa faʻapipiʻi faʻatonuga mo auala eseese, ma faʻalogo i le fautuaga a tagata faʻapitoa. O le mea taua o mea uma e alu i le aoga a le fafine maʻitaga ma lana pepe e leʻi fananau mai, ma e leai se mea e le afaina ai.

Matagofie ma maʻitaga: Vaega o Lauulu Tausiga

O fafine "i le tulaga" e tatau ona feagai ma ese ma masani feeseeseaiga fautuaga i le auala e tausia ai o latou lauulu. Fai mai nisi, e leai se mea e mafai ai ona sasaina ma vali, aʻo isi e fautuaina malosi ina ia faʻatulaga i latou pe a e manaʻo ai. O ai la e saʻo? Sei o tatou taumafai e fuafua.

Lauulu tulaga i le taimi o maitaga: o le a le mea e tupu ia i latou?

Fai mai le tele o fafine i lenei vaitau sa mafiafia ma mafiafia o latou laulu, e leʻi paʻu'ū ma vave tupu. O nisi e iloa o le lauulu na mugala pe, i le isi itu, o gaʻo.

E moni, o na suiga o loʻo mauaina i le toetoe lava o tina maʻitaga uma, ma e fesoʻotaʻi ma se siʻitia i le maualuga o le tulaga o tamaʻitaʻi.

I lalo o la latou uunaiga, ola le umi o le lauulu faateleina, latou tulaga alualu i luma, suiga i le sebaceous glands galue, o lea o le tele o tina faamoemoeina e mafai ona mitamita i lauulu matagofie.

Ae paga lea, e leaga lava, i nai masina talu ona toe fanau, ona o suiga i le hormonal background, o le lauulu e amata ona paʻu. O lenei faiga e sili atu le malosi nai lo le taimi muamua, lea e masani lava ona mafua ai le atuatuvale i fafine. Ae ui i lea, e le tatau ona popole le tasi: i totonu o le ono masina, o mea uma o le a toe foʻi i le masani i le tino, ma le tulaga o le lauulu (faapea foi ma a latou aofaiga) o le a tutusa lava.

Lē fesoʻotaʻi vali

E aofia ai le faʻailoaina o le vasega - valiina o laina o tagata taʻitoʻatasi - poʻo le teu faʻapipiʻi, pe a vali le vali i le curls ma taʻuga, ua faia le aʻafiaga o le ulu mu. I lenei tulaga, o le faʻafesoʻotaʻi o le vali ma le papala ua faʻaititia, lea e faʻaititia tele le ono aʻafia o se ono teteʻe i se mea teuteu tino i se fafine.

Lauulu tuputupu ae

E moni lava, o tamaitai uma na maitauina, i le amataga o le maʻitaga, lona lauulu ua mafiafia, malosi, malo ma amata ona tupu lelei. E latou te leʻi paʻu'ū ma l not tumau i luga o le selu pe a selu. E masani lava, o na suiga e le mafai ae na o le fiafia.

O ia suiga e mafua mai i le faʻaopopoga o le faʻateleina o le hormone hormone estrogen, lea e lagolagoina le auala o le maʻitaga. Ae peitai, a maeʻa ona fanau mai le pepe, o le maualuga o lenei hormone e amata ona pa'ū ma o le hormonal tulaga e avea ma tutusa. Ma o le fiafia le mafaatusalia o se fafine ua ufitia i le faʻaletonu o lona lauulu.

Latou te toe maua o latou foliga muamua, maumau ai lo latou maila ma faʻamaʻi pe mago. Lenei foliga mataina faapitoa 3-4 masina talu le fanau mai, pe a le tulaga masani o le hormonal tulaga.

E masani lava, i lenei vaitaimi, fafine faʻafesoʻotaʻi ia suiga ma le pa'ū pa'ū. Peitai, e matua sese lava lea. Lauulu leiloa ina ua uma a maitaga o se masani. I lenei vaitau, o lauulu na e tatau ona paʻu pe ana leai se maitaga paʻu i fafo.

Afai e faʻasusuina e se fafine lana pepe, ona faʻapea lea, ua le iloga ona faʻasolosolo lona laulu, aua i lona tino o loʻo faʻatupuina pea le malosi "hormone", lea e faʻatinoina le gaosia o le susu o le susu.

I le avea ai o se tulafono, o le leiloa o curls tupu i le ono masina talu ona fanau mai. Afai o lenei faiga e le taofia naʻo ia, o lona uiga e sili ona faʻaalia le le lava o vitamini ma minerale. I lenei tulaga, vitamini complexes e manaʻomia. Afai o loʻo e faʻasusu faʻasusu, vitamini e tatau na na o se fomaʻi.

Lauulu sasaina i le taimi o maitaga

A iai se tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi, e avea i latou ma faʻatuatuaga ma talitonu e le mafai ona tipiina le lauulu aʻo maʻitaga. Aluga faʻapea, o lenei mea e fesoasoani e faʻapuʻupuʻu ai le ola o le pepe e leʻi fananau pe faʻaletonu le atinaʻe o le fetus.

Manatua! E le aʻafia se fulufulu lauulu i le atinaʻeina o le fetus ma le ola o le tamaititi i le lumanaʻi. O nei mea uma o mea mataga, na fai mai se tasi i le tele o tausaga ua mavae.

Lauulu sasaina i le taimi o maitaga o se tatau. Muamua, o lenei mea o le a fesoasoani e faʻasaoina le matagofie o foliga o se fafine, ma lona lua, o se lauulu 'oti e fesoasoani e faʻateʻaina ia vaevaega pito, ma faʻaleleia atili ai le tuputupu aʻe o curls.

O le mea lea, ia manatua, o le tipiina o lauulu i le taimi o maʻitaga e le gata e mafai, ae e tatau foi. Ma aua e te talitonu i nei faʻailoga uma e avea ai le fafine ma lenei vaitaimi matagofie o lona olaga, e le o se auala sili ona lelei.

Lauulu lanu i le taimi o maitaga

O lauulu i fafine maitaga e tupu vave, lea e aofia ai foliga o aʻa e ese i le lanu o le lanu masani o le curls. O le mea masani, o le faʻanaunauga ia foliga lelei atoatoa i taimi uma ma soʻo se mea e tupu i fafine maitaga uma. O le mea lea, o le fesili pe mafai ona valiina lauulu i lenei vaitaimi e tupu soo.

Afai e leai se masalosalo e uiga i le manaʻomia e tipi curls i le taimi o maitaga, ona tele ai lea o le latou pisia.

Valivali lauulu lauulu masani o loʻo i ai vailaʻau fomaʻi, pe a fegalegaleai ma le ulu, tui i totonu o le faʻamoega o le tino. Ma ua uma ona latou oo atu i le fetus. Ma o le vailaau aafiaga o lona atinaʻe atonu e le o atagia i le sili auala.

O le mea moni, e mafai ona e faʻaogaina lelei o le fou lauulu valiina tekinolosi e taofia vali mai le faʻafesoʻotaʻi le paʻu. Ae aua, aua neʻi galo e uiga i le asu oona o loʻo faʻapipiʻiina ai vailaʻau vali.

O le manavaina oi latou, o se fafine maʻitaga e ono lagona le leaga, ma e mafai foi ona afaina ai le tulaga o le fetus.

O le mea lea, e sili le lafoai o le manatu o lauulu lanu i le taimi o maitaga. Ma afai e leai se mea i le faʻapalepale, ona e tatau lea ona e faʻaeteete i vali e le o iai le amonia. Latou, pei o tulafono, e le emitousa se manogi leaga ma e le اخراج emo leaga. Ae latou te le sefe atoatoa, talu ai o latou foʻi i totonu vailaʻau elemene i latou fatuga.

Mo le valiina o lauulu, o se fafine maʻitaga e tatau ona faʻalogo i lanu masani. O lenei tipolo, meli, aniani peel, chamomile broth, cognac ma sili atu. Latou te fesoasoani i se suiga o lauulu ulu e 0.5-1 iunite. Ma afai e te faʻaaogaina i latou i taimi uma, ona mafai lea ona e galo e uiga valiina curls ma vailaau vali.

I se faʻaopopoga, lanu masani e fesoasoani e faʻamalosia ma toe faʻalelei lauulu. O le mea lea, o le latou faʻaaogaina e le gata e afaina ai le pepe, ae e aoga foi mo le laulu ole tina i le lumanaʻi.

Tulafono mo le tausiga o lauulu i le taimi o maitaga

Lauulu tausiga i le taimi o maitaga e toetoe lava leai se ese mai le tausiga mo curls i se tulaga masani tagata.E tatau ona e fufuluina lau lauulu a o palapala ma faʻaoga saʻo mea teuteu filifilia. Ae o iinei, e le o mea uma e faigofie pei ona foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai.

E ui i le mea moni o le lauulu i le taimi o maitaga avea malosi ma mafiafia, e le tatau ona faia na mea sese tele atonu na e faia ae e te leʻi iloa e uiga i lou tulaga manaia.

O le faʻagasologa o le fufuluina o lau lauulu e manaʻomia le usitaʻia o nisi tulafono. Muamua, e tatau ona e saunia le vai i le tau saʻo. Le sili ona lelei vevela mo le faʻamaloloina o le 40C-50C.

Manatua, e le mafai ona fufuluina lau lauulu i le vevela poʻo le malulu vai, aemaise lava i le taimi o maʻitaga, pe a e faʻamoemoeina se mea mai le tino. Ole malulu vai e faʻaleagaina ai lauulu, ma mamago ai ma magulu le tino. I le taimi lava e tasi, o le faʻagasologa o le fufuluina o lou ulu i le malulu vai e le faigofie ma e mafai ona faʻaoso le atinaʻeina o le malulu. Ma i le taimi o maitaga, so o se faamai mafai ona taitai atu ai i faigata.

O le vai vevela, i le isi itu, e i ai se lelei i le tulaga o lauulu, ae e fesoasoani e faʻateleina le gaioiga o le sebaceous glands. Ma afai e masani ona i ai ia uʻu uila, e le tatau ona faʻaoga vai vevela mo vai taualumaga.

E taua tele foʻi le faʻamalama e faʻaaoga i le taimi o le faʻamalama. I le taimi o maitaga, e aoga le faʻaogaina o mea teuteu o loʻo aofia ai sili atu sili natura vaega nai lo vailaʻau.

Ioe, e sili pe a faʻapea e faʻaoga e se fafine i lenei vaitaimi le shampoos pepe (o loʻo i ai ma le sili ona leaga vaega) poʻo le faʻamalositino shampoos (sinapi, fuamoa fuamoa, ma isi).

Afai e te faʻaaogaina le faʻamamaina o mea gaosi oloa, ia suesue totoʻa lona faʻavae. Afai e i ai ni au masalosalo pe a suʻesuʻe le tuʻufaʻatasiga o le ufiulu faʻapipiʻi, e sili atu le aua le faʻaogaina o lea moega.

Fuafuaina pe o le oloa aofia ai mea masani natura e matua faigofie. Ia faia lenei mea, naʻo lou faʻaali atu lou mafaufau ile ola umi ole shampoo. O le lapoʻa o loo iai, o le laʻititi o faʻalenatura vaega ma sili atu faʻasao ma isi elemene vailaʻau.

O lea, toe foi i le lava gaioiga o le fufuluina o lou lauulu. E le tatau ona faʻaaoga saʻo le lauulu ile lauulu. A le o lea, o lona tutusa tufatufaina e curls o le a le mafai, ma o le a taitai atu ai i matitiva-lelei faamamaina o le tumutumu ma curls. Maeʻa na tatau ona mimiloina muamua i le vai ma sasa seia faʻaosioina foliga.

Ona tatau lea ona faʻapipiʻi lenei afu ile lauulu ma tuu mo ni nai minute. Ina ia fufulu ese le oloa ile curls e te manaʻomia le tele o le vai, ma a maeʻa ona e faʻaaogaina se ea poʻo se pama. O nei teuteu teuteu e faamaluluina curls ma puipuia lo latou maaleale.

E manaʻomia foʻi ona faʻamamago lou lauulu. A uma ona fufulu, afifi lou ulu i se solo ma savali pe tusa o le afa itula. Ona aveʻese loa ma ia faʻamago le lauulu e oʻo i le iuga. E le tatau ona faʻaogaina se mea e fulufulu ai lauulu poʻo isi mea faigaluega e faʻamamago ai curls, aua latou te faʻaleagaina le fausaga o lauulu ma faʻamago ai ma magaugau.

Afai e te manaʻomia vave faʻamago lou lauulu pe a maeʻa ona fufuluina lou lauulu, ona e manaʻomia ai le faʻaogaina o puipuiga malu. Peitaʻi, e manaʻomia ona manatua o loʻo iai foʻi ni vailaʻau elemene e mafai ona tupu ai se maʻi teteʻe. O le mea lea, o latou faʻaaogaina e tatau ona faia ma le faʻaeteete.

Manatua! E leʻi selu sina selu ulu. A fufulu, e vave ona leaga ma faigofie ona lavea, ma paʻu'ū foi. Afai e te faia se faʻataʻitaʻiga ma selu curls pe a uma ona fufuluina le tasi selu, ma a maeʻa ona faʻamama ma se tasi, o le a e vaʻaia o le aofaʻi o lauulu na pa'ū i le lona lua e faʻaititia.

Lauulu tausiga i le taimi o maitaga aofia ai le faʻaaogaina o mea masani faalenatura. O lo latou faʻaaogaina faʻataga e le gata e faʻamamaina ai i latou, ae ia toe faʻaleleia foʻi le latou fausaga, ia e le agaʻi iai e le maitauina pe a uma ona fanau.

Aua le fefe i le maitaga.A uma mea uma, o se taimi matagofie lea e avatu ia te oe lagona lelei. Ae mata e mafai pe a e foliga leaga? Ioe, leai. O le mea lea, aua e te fefe e suia ou foliga i le taimi o maitaga. O le mea taua o le faia saʻo!

Lauulu ma sitaili: ioe pe leai?

O le talitonuga lauiloa, e le mafai ona maua se lauulu i le taimi o maitaga e leai se mea e sili atu nai lo le tala fatu: e leai se faʻamaoniga o le afaina i le atinaʻeina o le fetus ma le solia o le fanau mai.

I se isi itu, o le toatele o tatou ua tatou siakiina tatou lava, e le gata e sili ona manaia le paʻu, ae e taofia ai foʻi le vaʻaia o le malulu o vae, ma e fesoasoani tele i le tausiga o lauulu.

E le gata i lea, o le asiasiga i le teine ​​fulufulu faʻaosofia le mafaufau, o lona uiga e aoga ma lagona lelei mo le pepe ma le tina faʻamoemoe.

Ua fautuaina e le au atamamai e faʻamago le laulu i se auala masani, ma mo le lalelei e fautuaina e faʻaoga ni moli eletise ma ni uila pe a mafai pe, pe a fai e le mafai lea, ona faʻapipiʻi muamua ni vaega puipuia.

Valivali o lauulu: mo pe faasaga i le?

  1. O le toe tutupu o aa ma le laulu sinasina, o le mea moni, e le teuteuina le tina faʻamoemoe. Ae mata e te vali lou lauulu? O lenei mataupu ua mafua ai le tele o feteʻenaʻiga. E leai se faʻamaoniga o aʻafiaga leaga o cat i le fetus, ae e leai se faʻamaoniga o lona i ai.

O le mea lea, o vali ua manatu e mataʻutia, ona o le tele o loʻo iai le hydrogen peroxide ma le amonia. E le gata i lea, ua iloa e le au faʻauluulu i fafine maʻitaga le laulu o lauulu e masani ona mafua ai ogaoga alergi, ma o le iʻuga e le mautu.

O le mea lava lea e tasi e faʻaaoga i mousses, valiina laupepa ma perm: e mafai ona faʻaleagaina le fausaga o lauulu pe, faʻapea, le aoga. O le mea lea, ua fautuaina e vali lou laulu i le basma, henna, oak bark, onion peel pe sili ona lelei mama amonia-leai ni vali.

Afai e te manaʻo e sui le ata, faʻalauiloa pe valivali: i lenei tulaga, o le paʻu o le paʻu ma le vali e laititi. O le isi auala - aferika pigtails, faataga oe e faigofie ona nana lalafi tupu. Ae o tagata tomai faapitoa o loo fautuaina e faasaga i le "chemistry".

  • O le mea moni, o le a filifili se fafine pe o le valiina o lona lauulu i le taimi o maitaga ma se tumau vali pe leai. Ae ina ia aua le popole faʻapea, matou te fautuaina oe e aloese mai lenei faiga le itiiti ifo seia 12-14 vaiaso.
  • Matou te tausia lelei lou lauulu!

    O le lauulu o soʻo se fafine e manaʻomia le tausiga, aemaise lava i sea vaitaimi taua. O lenei mea e mafai ona faia i le lalelei, pe mafai ona e faia oe lava e ala i le filifilia o sili atu talafeagai togafiti tagata mo oe.

    Afai ua matutu le lauulu ma maʻimau:

    • teuteu i taimi uma fesoasoani
    • aua e te ofuina ni lalagaina o fulufulu male fulufulu
    • faʻaaoga se laupepa laititi ma fufulu lou lauulu aʻo palapala ile mafanafana nai lo le vai vevela
    • sui sui palama ma vaimama ma tuʻu laʻau (mili ma lau birch)
    • i taimi uma fai se matapulepo o le meli ma aniani, olo le sua aloe i totonu o le ulu, faʻaaoga se mata o le fuamoa fuamoa palu faatasi ma le 2 sipuni tele. l burdock suauu: latou te faʻaaogaina i le lauulu 40 minute ao le i fufuluina
    • Faʻaaoga lau laʻau fulufulu ma isi mea teuteu meafaigaluega pei o le ono mafai.

    Afai o le lauulu avea berminyak:

    • ia faʻateleina le aofaʻio lauulu, fai faauʻu 'oti ma faaseʻe
    • faʻaaoga laupepa e faʻaititia le sebum secretion, ma fufulu lau laulu i le vai ma le faʻaopopoina o le sua o le tipolo poʻo le kuka o le nettle ma coltsfoot
    • afa itula ae e leʻi fufuluina lou lauulu, fai se ufimata o meli poo kefir

    Lauulu masani e aoga e fufulu ma faʻapipiʻi le heather masani, fale talavai chamomile poʻo burdock root.

    Ina ia aveese le faʻamafu:

    • aua le faʻaogaina fofo - i le taimi o maitaga e afaina ai
    • fufulu lou lauulu i se fulufulua o laupepa pe fufulu i isi aso uma ma se tino o le tansy mo se masina

    Faamalolosia lauulu aa o le a faʻatagaina le taumafaina o vitamini, lelei meaʻai ma faʻamamaina i totonu o le ulu i decoctions o nettle po burdock aʻa pe a fufulu.

    Aua nei galo e uiga i le selu o le ulu: o le fulufulu o le ulu o le a faʻaleleia atili ai taumafa i le laulu, faʻamalosia le tuputupu ae o lauulu, faʻalelei le toto, ma puipuia le ogaoga o lauulu pe a uma ona fanau. Ole faʻataʻitaʻiga e faʻatinoina ia le itiiti ifo 2 taimi ile aso mo le 5 minute.

    Ia lalelei, ma faʻafaigofie lau maʻitaga!

    E faʻafefea ona aʻafia tulaga o lou soifua mai le maʻitaga

    O suiga taua o loʻo faia i totonu o le tino o le tina ua faʻamoemoe, ua amata ona aoga uma ana totoga i se faiga fou ma faʻaleleia.

    Ae o le suiga sili ona taua e fesootaʻi ma le hormonal talaaga o le maʻitaga fafine, lea e aʻafia ai le galuega o totoga ma faiga o se fafine, ma le lauulu e leai se faʻatagaina. O lauulu e mataala i suiga uma e tupu i le taimi o maʻitaga.

    I le tele o tulaga, le tulaga o lauulu o fafine maitaga e fiafia i isi. O se fafine ua amata ona sili atu lona aulelei i ona mata: o ona curls ua mafiafia, malosi, silika, o lona lauulu foliga tetele, o se susulu ofoofogia.

    O le mafuaʻaga mo suiga lelei o le taʻoto lea i le siʻitia o le maualuga o le fafine hormone estrogen, e mafua ai le lelei o le tuputupu aʻe o lauulu ma fao. E oʻo lava i lauulu e sili ona maʻimuti ma paʻu lemu i le taimi o maʻitaga ua toe faʻaleleia ma susulu ai ma le soifua maloloina.

    Ae e le o le tulaga lea. Mo nisi tina maʻitaga, o le maʻitaga na faʻaletonu le tulaga o lauulu: o le laulu e manifinifi, vaeluaina, foliga leai ola ma pa'ū leaga.

    Alualu i luma tuputupu ae, mafuli le leiloa o manoa i se fafine maitaga, faaalia ai se faaopoopoga o faaumiumi faamai sa ia te ia i luma o le maitaga pepe.

    Gynecologist o le a fesoasoani e saili le mafuaʻaga, ia malamalama i le faʻafitauli o le lauulu paʻu ma le faʻaletonu o latou tulaga pe a maeʻa suʻesuʻega faʻaopoopo ma pasia suʻega talafeagai. O nisi taimi o maʻitaga e mafai ona tupu i faigata.

    I le vaitau o aafiaga ma le faʻaletonu o le lagona lagona, o se fafine ono aafia i lauulu faʻafitauli. O le mafuaʻaga, o le faʻatupuina o le maualuga o le adrenaline ma le cortisol (o le hormone malosi), e afaina ai faʻafitauli o le tino. Ole taimi umi ole faʻafitauli, ole fefe mo le ola o le pepe, o le atuatuvale e aʻafia ai le tulaga ole lauulu. Curls fade, avea ma ola, vaivai.

    Uluai maitaga Lauulu

    I le 1st trimester o maʻitaga, e mafai ona e maitauina mo i latou e umiaina le laʻua ole gaʻoa, sebum faʻateleina faʻateleina faʻateleina, ma pe a sisina, sili atu lauulu tumau. I fafine e malulu lauulu, i le itu, o le laulu e malepelepe, ma mago le ulu aliali mai.

    O ia suiga ua faʻamatalaina e le vaʻai fetuutuunai i le tino e fesoʻotaʻi ma suiga o hormonal.

    I se faʻaopopoga, mo le tele o tina maʻitaga, o le 1st trimester o se vaitau o le amataga oona, o le taimi ua afaina ai le meaʻai, ma o lea, le lauulu e le maua ai vitamini ma minerale latou te manaʻomia mo le tuputupu ae, ma le okesene ma minerale metabolism o le ulu.

    Ae, mai lava i le 2nd trimester, ua fai ma masani le malosi o le hormonal, ua o ese le toona, o le fafine maʻitaga e sili atu ona faʻalogo i taumafa tatau ma le soifua maloloina, e aofia ai le faleoloa, iʻa, lanumeamata, fualaau faisua ma fualaau aina i lana meaai. Lauulu saturated ma vitamini, liua ma foliga matagofie.

    Lauulu leiloa i le taimi o maitaga - o le a le mea e fai

    Lauulu leiloa i le taimi o maitaga e le o se masani tupu. Afai, pe a selu ituala, o le ulu o lauulu e tumau i luga o lou selu, ma o latou foliga vaaia na faiaina tele, e faʻaalia ai le solia o le tino. Fomai, o se tulafono masani, faailoa nisi mafuaaga autu o le lauulu i le maitaga tina:

    • Lelei lauulu lauulu, le faʻaaogaina o mea teuteu e le talafeagai ma lou lauulu ituaiga.
    • O faaletonu i le tino o vitamini ma minerale na nafa ma le tulaga o curls, latou tuputupu ae. I le avea ai o se tulafono, o nei mea B vitamini, uʻamea, kalisiu, zinc ma silicon.

    Ina ia faʻaitiitia le faʻafitauli ma curls, muamua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi, o le a faʻatuina le mafuaʻaga autu o le tele o lauulu leiloa i se tina i le lumanaʻi.

    O se isi faʻaopoopoga o vitamini tapenaga o le a vave fofo le faʻafitauli, o le leiloa lauulu o le a taofi. Ina ia fesoasoani i lou tino toe malosi, ave atili savaliga i le fou ea, aua nei galo e uiga i le toʻafilemu ma le lelei lagona.

    Faʻaaofia i lau meaʻai meaʻai aso uma meaʻai maualuga i vitamini B, silicon, zinc, sulfur: fuamoa, fefete, legumia, susu, cereals. Vagana suamalie.

    Ina ia faʻamalosia le lauulu, e mafai ona e faʻaogaina falaoa a tagata mo masker e faʻavae i luga o le aloe sua, rye falaoa, herbal decoctions e le afaina ai le soifua maloloina ma faʻamalosia folau o lauulu.

    Masks mo le faamalosia o lauulu i le taimi o maitaga

    Saunia le pulpa mai le 300 g o rye remumbs ma vai vevela (e tatau ona e kukaina le falaoa). Faapipii le ufimata i susu susu ma taofi mo le tusa o le afa itula, afifi lou ulu i se solo mafanafana. Ona fufulu le rye mask e aunoa ma le faʻaaogaina o le faʻamalama. Fufulu lau lauulu i le sulu i totonu.

    E lauiloa e faʻamalosia le sua o le aniani i le lauulu, ma faʻatasi ma le meli e fesoasoani e faʻamalosia ma susulu atu.
    Papa se tamai aniani i luga o le mea teuteu, faaopoopo le meli i totonu (4: 1 fua faatatau). Faapipii le ufimata i totonu o lauulu, uu i luga o lou lauulu mo le 30 minute i lalo o le polyethylene ma se solo mafanafana. Fufulu faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi.

    • Ufimata faasaga i le leiloa ma aloe ma cognac.

    Mo le ufimata e tatau ona e ave le moli, meli, cognac, aloe sua - 1 kulimi taitasi. Faafefiloi mea uma ma apalai le paluga ile lauulu, fofo lona ulu. O le umi ole pulupulu o le 20-30 minute, tatou te faʻamamaina le ulu. Fufulu ma faʻapipiʻi, fufulu ma se pipi o nettle.

    O le faʻaogaina o se tasi o fua mo masker e tetee atu ai i le paʻauli o lauulu, tuʻufaʻatasia ma le paleni o meaʻai, ma aveina vitamini tapenapenaga e pei ona fautuaina e le fomaʻi faʻapitoa ma le lelei o le mafaufau, o le a galo ai lou leiloa lauulu.

    Lauulu Tausiga I le taimi o maʻitaga

    O le tele o lou faʻalogo i ou manoa i le taimi o maʻitaga, o le soifua maloloina latou o le a vaʻaia pe a uma ona fanau. Lenei o le a avea ma sili puipuia puipuiga o tua atu ninii prolapse - o se faafitauli mo le tele o fafine.

    O tina i le lumanaʻi e tatau ona manatuaina a maeʻa ona fanau mai se tamaititi, o latou lauulu ma le mafiafia o laulu o le a amata ona manifinifi manifinifi, ma o latou lauulu o le a avea ma manunu ma vaivai. Ole auala masani lea e fesoʻotaʻi ma le paʻu ole estrogen i le tino o le fafine.

    Ole mea lea, e manaʻomia le faʻatinoina lelei lauulu ile nei

    Lauulu i le taimi o maitaga: tulafono mo le tausiga

    1. Fufulu lau lauulu naʻo le vai mafanafana, e fautuaina e faʻaaoga suamalie ile fale pe filifili ai fale laumei mai mea masani, e aunoa ma ni vailaʻau. Oe mafai foi ona toe suia lau kulimi masani ile pepe tasi.

    Faʻatasi i le vaiaso, curls e aoga mo masima lauulu mai oloa faalenatura (meli, yolk, kefir) ma suauu fualaau faisua (burdock, olive, almond, castor), lea e fafagaina, moisturise ma faamalosia lauulu. Filifili se ufimata talafeagai mo lou lauulu ituaiga. Aua nei galo e suʻe le ufimata ma suʻega mo allergies.

    E aoga le fufuluina o uila pe a mulumuluina ma decoctions o laulaau e faʻamalosia le folaina lauulu. O nei upega, chamomile, burdock root, coltsfoot. Mo lauulu faʻapipiʻi, e mafai ona e faʻaogaina le suavai feʻaveaʻi - faʻaopopo sina laʻau sua poʻo le vineta.

  • E le manaʻomia le lalagaina o fusi faʻamalosi mai lauulu, faʻaaoga fusifusi ofuvae fusifusi ma fulufulu lauulu. Tuu i lau lauulu maualuga le saolotoga.
  • Aua le faʻatagaina le susulu o le la i ou matagofie matagofie. I le malulu, fai se pulou e puipuia ai i latou mai le maualalo tau.

    O le maʻitaga o se avanoa e lafoai ai tatou fesoasoani - masini vevela, a aunoa ma lea o nisi taimi e matua le mafai ona taoto lauulu. E le manaʻomia i le taimi o le maʻitaga ia fai lauulu faʻasaʻo i se uʻamea, faʻamama latou i luga o le uʻamea uila, ma faʻapaʻele lauulu.

  • E aoga mo tina ua maʻitaga e fai se ulu fulufulu ao leʻi moe, ona faʻasolosolo ai lea ile toto. O le faʻailogaina o le maʻilaʻo e faʻaosofia ai le televave o le okesene i le laulu o tupu, faʻasolosolo le tuputupu aʻe o lauulu.E aoga foi e selu ula i se selu fafie mo nai minute ae e te leʻi moe.
  • O a faʻasologa e mafai ona fai i lauulu i le taimi o maʻitaga

    O le maʻitaga e le o se mafuaʻaga e teʻena ai tautua a tamiʻulu faʻapitoa poʻo faʻatafafaʻataʻoto. O se tamaʻitaʻi, tusa lava pe "manaia tulaga" e tatau ona teuteu lelei, teuteu lelei ma matagofie. Peitaʻi, o le mea taua mo le tina maʻitaga o le soifua maloloina ma le soifua lelei o le la pepe. O le mea lea, tele tina i le lumanaʻi o loʻo popole i le saogalemu o 'oti ma lauulu lanu i le taimi o maʻitaga.

    E mafai ona vali lou lauulu i le taimi o maitaga

    Lauulu lanu i le taimi o maitaga o se mataupu e fomai finau. Fai mai nisi, o le pigmen, o se vaega o lauulu vali, e pasi atu i le plasenta i le fetus, a o isi e le o vaaia le afaina i le pepe i le valivaliina o curls.

    E leʻi faʻailoaina muamua pe o ni vailaʻau vailaʻau e leai se afaina o le fatu. Fomai faatagaina fafine maitaga e vali o latou lauulu, ae ia sili atu faaeteete i le filifilia o se vailaau mo le valiina o lauulu.

    O lauulu vali i le taimi o maitaga e le tatau ona i ai le malosi o le amonia, talu ai manava amonia asu leaga afaina ai lagona alofa o le fafine maʻitaga ma ono afaina ai le pepe i le manava.

    O fafine maʻitaga e mafai ona faʻaogaina ni mea leaga tele mo le paleina o manoa: tonics, valiina faʻamaluluina e faʻafouina ai le lanu o le lauulu ma e le afaina ai le soifua maloloina ma le atinaʻeina o meaʻai.

    E aoga le faʻatuai i le tuaiina o le pala o manoa i le uluaʻi trimester ma i masina mulimuli o maʻitaga, i isi masina o maʻitaga fafine mafai ona faʻaaogaina vali masani mo le pisia. E mafai ona e fufuluina lau lauulu i le henna poo basma aʻo maʻitaga. Mo foaʻi matagofie i luga o laina, faʻaogaina decoctions o laupepa paʻu, nati, kofe. Malamalama lauulu i le taimi o maitaga i le sua o le limu, kefir, a faapapa o linden fuga.

    E mafai ona vavaeina lauulu i le taimi o maitaga?

    E i ai le tele o taʻutaʻua talitonuga ma faʻailoga e faʻasaina tina i le lumanaʻi mai le tipiina o latou laulu i le taimi o maʻitaga. E tusa ai ma talitonuga faanuʻu, le tipiina o lauulu e mafai ona afaina ai se pepe, "faapuupuuina" lona olaga pe faaosofia le taimi fanau.

    Fafine, e popole i le lumanaʻi o le la pepe, e le iloa pe o le a faʻalogo i na lapataiga pe le amanaʻiaina. I vailaau faaonapo nei e leai se faʻamaoniga se tasi o ia faʻasa. E leai se afaina o le lauulu i le soifua maloloina o le fetus ma lona atinaʻeina.

    Nei na o agavaʻa ua leai ni faʻamaonia faʻamaonia. O le lauulu lauʻeleʻele ma teuteuina le pito ua faʻamaloloina naʻo le faʻamaloloina o 'ulu, maua se foliga maloloina, ma o le laulu foliga o le a foliga lelei atu.

    Peitai, aemaise tina masalosalo ma maʻaleʻaleina maitaga o e talitonu i faʻailoga e tatau ona aloese mai le tipiina ma faʻatali mo le fanau mai o se pepe soifua maloloina.

    Lauulu i le taimi o maitaga: iloiloga

    Yana: “Ua tupu tele le tupu mai lauulu ile taimi ole maʻitaga. A o le i maitaga, sa ia vali soo, o lea ua ia filifili e tuuina atu i lona lauulu se malologa mai kemisi, suia i se vali masani. Sa ou mauaina le henna. Fulufulu maua se lalelei matagofie ma susulu, foliga sili atu le soifua maloloina nai lo le taimi o maitaga.

    Maria: “O lauulu e sili atu le matagofie nai lo le taimi o maitaga, ou te leʻi maua lava i loʻu olaga! Na ia manatu e iai le aoga o vitamini. Ona ou mauaina ai lea o koke fafine uma lava. Na manaia lauulu, pei lava o mekasini taugata. Ae sa ou tausia lelei i latou: Sa ou faia masima i vaiaso uma ma burdock suauu ma yolk, vali na o le henna. O nei taualumaga uma na atili faʻamalosia ai i latou. ”

    Faaeteete uiga i lauulu, o le faaaogaina o mea teuteu fale ma shampoos mo se taimi umi o le a faaumiumi ai le tosina o le curls ma tausia latou maloloina pea tusa lava pe a uma ona foliga mai o nutimomoia i le malamalama.

    Lauulu i le taimi o maitaga: tausiga, valiina, lamination / Mama66.ru

    O le maʻitaga e afaina tele le faʻamaoni ma le faʻamalositino o fafine.

    Tele tina i le lumanaʻi matauina se tele o suiga e tutupu i foliga, mo se faʻataʻitaʻiga, e paʻu le paʻu ole paʻu, fugalaʻau lauulu vave pe paʻu paʻu ese ma isi mea.

    Sei o tatou nonofo i faʻamatalaga auiliili i le auala e tausia ai lauulu i le taimi o maʻitaga ina ia le leiloa lo latou susulu faʻalenatura, tele ma le aulelei.

    Vala o lauulu tausiga i lenei vaitau

    O le laulu o se fafine e manaʻomia le tausiga faifai pea, aemaise lava ile vaitaimi taua pei ole maʻitaga. O le mea moni, e mafai ona e asia se lalelei o le faʻapitoa ina ia mataituina e le matai le tulaga o lou lauulu, faia o pulepulega ma faʻagasologa talafeagai, ma e mafai ona e feagai ai ma lenei i le fale.

    Mamago ma magulu lauulu manaomia ona fufulu ma teisi vai mafanafana. Afai e aliali mai ua vaivai i le maʻitaga, aua le faʻamau i latou i fusi faʻamama, aua le lalagaina fili.

    Fufulu lauulu i le tui o laʻau e pei o nettles, birch lau, mili. Taumafai e faʻaititia lou lauulu ile le lelei o mea e tutupu mai fafo (matagi, la, malulu).

    Aua le faʻamamalu i le sitaili masini, pe a mafai, taumafai e lafoai atoa.

    E fautuaina foi mo le paʻu mago e fai se ufimata ole aniani ma le meli, aloe sua e mafai ona oloina i totonu o le ulu. E fesoasoani e toe faʻafou le ufimata ma le faʻaopoopoina o burdock ma suauʻu olive. Burdock suauʻu faʻafefiloi ma fuamoa moa e lua ma faʻapipiʻi i le ulu mo le itula, ona fufuluina lea i le mafanafana vai ma le faʻamalama.

    E masani ona avea le lauulu o fafine maitaga avea tele gaʻo, mafai foi ona e tauina le mea lea, ua lava lea e fufuluina lau lauulu i le vai pe a uma ona fufulu, faʻaopopo le sua laʻau. E mafai ona e faʻaaogaina le coltsfoot ma kapeti nettle e fufulu ai. A o le i fufuluina, fai ni matapulepule faʻapitoa e fesoasoani e aveese le sili atu o sebum mai le kefir poʻo le meli.

    E ui lava mo masani Fulufulu i le taimi o maitaga manaomia tausiga faapitoa: o se conditioner faaaoga infusion o heather masani, a decoction o chamomile po burdock.

    Afai o ia oe susu le susu, e le manaʻomia le faʻaogaina o fofo, aua e matua afaina ai tamaʻitaʻi o loʻo faʻamoemoeina le pepe. Ole vaimamaina o lou laulu ile tino o olopala e fesoasoani ia te oe, ma e mafai foi ona e manumalo i le palapala i le faʻaaluina o le fulufulu e fufulu lou lauulu mo se masina.

    E faamalosia ai aʻa lauulu e tatau ona ave polymitamin complexes mo fafine maitaga, ia 'ai atoa. Mai fofo tagata, nettle ma burdock e tatau ona sili manaʻomia: o latou decoctions e tatau ona faʻatautuina i le ulu i le maeʻa o le fufuluina.

    Aua nei galo e uiga i le selu lelei o lauulu, faʻafefeteina o le ulu, e faʻaleleia ai le toto, ma o le mea lea, faʻaosofia ai le tuputupu ae o lauulu. O le faʻafofogaina ole ulu ole a fesoasoani e aloese ai mai le soona lauulu pe a uma ona fanau. E tatau ona faia 1-2 taimi i le aso mo 5-7 minute.

    Lauulu, valivali, lamination - o le a le mea e mafai ma o le a le mea e le mafai i le taimi o maitaga?

    Ole tele o tina ole lumanai e mumusu e tipiina o latou laulu ile taimi ole maitaga, ona e iai le faailoga o lo o fai mai e le mafai ona e faia lenei mea i so o se mea! Peitai, o tagata atamamai, i le isi itu, finau e faapea o le miti o maʻitaga e le gata e mafai, ae e tatau foi.

    Ae luga o le pili pisia e leai se talitonuga maumaututu: o nisi e finau e mafai ona afaina ai le tamaititi, o isi e leai. Faʻailoa o se suiga i le itu i tua o le fafine maʻitaga e mafai ona faʻaoso ai se tali teteʻe i le vali, o lea, a o le i faʻatatau i ai, e tatau ona faia se suʻega faʻapitoa.

    E sili le lafoaia o le faamaopoopo suiga o le ata ma faʻatapulaʻaina oe e faʻamamaina, valivali, faʻaaoga faʻapipiʻi vali laupepa ma vali lanu. Natura lanu e pei o le henna ma le basma e le afaina foi.

    Manatua foi o taualumaga pei ole fale ma lamination lauulu i le taimi o maitaga e mafai ona faia.

    Naʻo le faʻamanatu i le fale, e manaʻomia se taimi umi ile nofoa o le teine ​​laulu, lea e le faigofie i taimi uma mo tina maʻitaga.

    O le tuufaatasiga na faʻaaogaina mo le laminating lauulu e leʻo iai ni vailaʻau leaga e mafai ona afaina ai le ala o maʻitaga, ma, o lea, e te le manaʻomia le lafoaia o lenei faʻasologa aʻo amo le pepe.

    Ina ia faʻatumauina le matagofie o lauulu i le taimi o maʻitaga, aua nei galo e uiga lelei le tausiga o lau lauulu, faʻaaoga mea faapitoa ma ufimata, faʻaaoga vitamini, ma o le a avea lou lauulu o le a sili atu ona matagofie nai lo le taimi muamua maitaga!

    Manaia le ata vitio i luga o le autu

    Matou te fautua e faitau: O le a se mea e mafai ona e faia e oe lava, ae e taua le alu i se fomaʻi pe a pa'ū lau lauulu i le taimi o maʻitaga

    • Aisea e le tatau ai ona maua se lauulu fafine fafine maitaga

    E iai pea fesili? Fesili atu ia i latou i le au faitau ma maua se tali! Fai se fesili →

    Maitaga Maʻitaga Maʻitaga: Foliga Manatu

    Faʻafefea ona faʻafiafiaina le laulu ulu? I le taimi o maʻitaga, aua le faatopetope e faʻatau tau shampoos ma lauulu taugata. Muamua, tatou liliu ile faʻatonuga na pasi ai le suega ole taimi.

    A maeʻa ona fufuluina, fufulu lou ulu i se tanoa o laʻau na aoina mai auala o taʻavale. I le tau malulu, o laʻau vailaʻau e maua i le fale talavai. Nofoaga masani e maua ai le aofaʻi o numera aoga o meatotino o laʻau.

    E faigofie lava le auala o le tapenaina soʻo se supo: e tuiina lava i laʻau vai ma le vai mafanafana ma kuka i luga ole vevela mo sina taimi. I le avea ai o se tulafono, mama lauulu e vavaeina ma broth, e le taua le fufulu ese mulimuli ane.

    O se ofe matagofie fulufulu mo le tausiga o lauulu i ona meatotino e maua mai le aofaʻiga tuʻufaʻatasiga o laʻau: burdock, nettle, moa, coltsfoot. Lenei ole sili lauulu e faʻamalosia ai mea faigaluega. Ae ma lauulu suauu, hero decoctions o oak pa po o sage o le a fesoasoani e taulimaina.

    Mo le tausiga mo le mamago lauulu, o le pala o fugalaʻau a le vailaʻau chamomile o le a fesoasoani. Chamomile, faatasi ai ma isi mea, e maua ai i le lauulu se manaia auro lanu, aemaise lava matauina i luga o le malamalama laulu.

    • Mo le vaivai ma le paʻu lauulu, e mafai ona e saunia ni meaai mama suamalie. Ave se tasi sipuni tele o le castor suauu, faaopoopo se tasi moli, se sipuni ti o brendi po o vodka ma tasi sipuni ti o le meli. Oe mafai foi ona faʻaopopo 2-3 mataua o le lauti laau taua suauu.

    Faafefiloi lelei mea uma ma faaaoga i lauulu. Ona nonoa lea o lou ulu i se sikafu mafanafana mo 1.5-2 itula. A maeʻa le taimi faʻapitoa, fufulu lou lauulu, pei ona e masani ai. Faʻamago lou laulu ma laei. O le ae matauina o le foliga mai o lauulu ua sili atu ona alualu i luma.

  • Ina ia puipuia le leiloa o lauulu, fai se ufimata i burdock suauu. Ina ia faʻaleleia atili le aʻafiaga, faʻaopopo se fuamoa fuamoa e tasi. Faʻaopopo le faʻaoga i le lauulu, amata i aʻa, faʻafefete gaioiga. O le umi o le mata e 45-60 minute.
  • Kefir masks o le a fesoasoani foi i lou lauulu.

    E tatau ona faia vave aʻo leʻi fufuluina le lauulu. Tuu le ipu kefir mo sina taimi i luga o le laulau ina ia faʻamafanafana e oʻo i le potu vevela. Faʻaaoga se mea faʻamago susu i lou lauulu, pupuni ai lou ulu i le cellophane ma se solo i luga mo le 1.5-22 itula.

    I le kefir, e faʻaleleia atili ai le aʻafiaga, ua fautuaina foi e faʻaopopo le fuamoa fuamoa.

    Maʻitaga tausiga lauulu: ava tinctures

    E ui i se igoa faʻapenei, e feteʻenaʻi i le taimi o maʻitaga, e tele se aoga mo le susu i le lumanaʻi. O se faʻapitoa faʻapitoa e maua pe a faʻaaogaina le tinctures alkohol o mumu mumu vevela. Mo tapena, e tatau ona e aveina le 500 ml vodka ma 3-4 fasi mumu mumu vevela.

    Pepper e tatau ona mago lemu, solia le amio saʻo o le pod, faatofuina i vodka mo le lua vaiaso ma luluina i aso uma. E le mafai ona fufulu tioata uma. Ave se vavae poʻo se kasa swab ma faʻapipiʻi le mea na tupu ile fulufulua, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma mata ma seleni. A maeʻa ona faʻatali le vali, ia mautinoa ia nonoa lou ulu i se sikafu mo le 20-60 minute.

    Masalo o se lagona mu o se masani masani. Ona fufulu lea o lou lauulu.

    O le fautuaga a tina matutua, e moni, e lelei tele, ae le o le mataupu i le lauulu lauulu. E moni, na e faʻalogo i se fuaitau: “Fai se vavaeʻese - faapuiti laupama o se tamaitiiti”. E foliga mai, o lenei faailoga na o mai ia matou mai aso anamua, ina ua talitonu o le malosi o le tagata e nana i lauulu.

    Na faigata foʻi ona selu le lauulu, togi i le matagi pe tuʻu i luma, ma selu ma fufuluina lou lauulu na faʻatagaina i aso manino o le vaiaso. O lenei aso masalo e le aoga le faʻalogo i nei faʻailoga. Talitonu mai ia te aʻu, o le moli o le "teuteu" o le 'aitele o le a le afaina ai lou lauulu poʻo lou tulaga.

    E le gata i lea, o le a le lelei mo lau ata ma e oʻo lava i le soifua maloloina e mulimuli ai e le mafai ona selu lou lauulu i aso uma.

    Taʻitaʻoina o Lau maʻitaga: Leai se Chemistry!

    O se fesili sili ona faigata: e mafai e vali lou lauulu i le taimi o maitaga? O suʻesuʻega lata mai e le faʻatagaina matou e taʻu saʻo lava le leaga o le aʻafiaga i le soifua maloloina o le pepe i le lumanaʻi.

    I soo se tulaga, tasi e le tatau ona galo o le vailaʻau o loʻo i ai pea i totonu o fulufulu mata e mafai ona mafua ai alergi sili. Ma o lenei e ui o le mea moni e faapea aʻo leʻi mafai ona faʻaogaina i latou e aunoa ma ni faʻafitauli. E tasi lava le faigata.

    O le tino o tina i le lumanaʻi ua ova le tele i hormones, ma vali atonu e le afaina i le lauulu. O se iʻuga, o le a e le fiafia i le lanu le lelei ma le ono aliali aʻafia.

    Afai, e ui i lea, o se tasi e filifilia i luga o se faʻataʻitaʻiga, filifili le sili ona agamalu, masani lanu (o se decoction o chamomile, henna, basma, oak bark) poʻo sulu paʻu malamalama. I le leai o ni mea e afaina ai, faʻaputuga ma valivali e talafeagai foʻi - latou te le aʻafia i lauulu lauulu. Talanoa i lau fomaʻi. Afai e le afaina, tamoʻe i le fale lulu!

    Ae o le faʻaaogaina i le taimi o maʻitaga e le manaʻomia. Ua finau mai le au atamamai, aʻo faʻatali mo le pepe ma i le taimi o le faʻasusuina o pepe, e le maua le curl maʻi ma tumau.

    O lenei, muamua, ma lona lua, o le chemistry o le chemistry, ma o se faʻaopoopoga o mea faʻalavelave i mea tino i totonu o lou tino e leai se aoga. O le mea lea, i le tele o taimi, fomai fautuaina e taofi mai le taimi o maitaga
    mai le perm i le lautele.

    Faʻatapulaʻa oe i le teuteuina i le fulu poʻo le fulufulu manu.

    Vaʻavaʻaiga lauulu aʻo maʻitaga: matua faʻamalieina faʻatonuga

    Ou te manaʻo e toe faʻamalosi atu uma tina i le lumanaʻi i le faaeteete talafeagai pe a faʻaaogaina oloa eseese o aʻu tausiga i le taimi o maʻitaga. Ioe, e tatau ona matagofie i lenei vaitaimi ofoofogia o lou olaga, ae taumafai pea e liliu naʻo fofo masani ma sauniuniga, faitau faʻatonuga, faʻalogo i le fautuaga a fomaʻi faʻapitoa ma lou leo ​​i totonu.