Valivali

Lefulefu lauulu lanu: metotia mo vali ma le tausiga

Lefulefu lauulu lanu i alii talu ai nei mauaina le tele o lauiloa. O se sui o le malosi feusuaʻiga ma lenei lanu ua avea ma sili ona malamalama ma uiga ese tagata, i le taimi lava e tasi e foliga manaia o ia. E taua tele le lanu paʻu e mafai ona eseese lanu, ae poʻo fea o mea e filifilia e faʻalagolago i le manaʻo o le tamaloa.

Le atoatoa

Lefulefu lauulu lanu i alii ei ai foi ni mea le lelei:

  1. O le lanu o le lefulefu e faigata ona ausia, aemaise lava pe a fai o se tamaloa e uliuli lona lauulu.
  2. O ia fulufulu e tatau ona vaʻavaʻaia ma le faʻaeteete, aua afai e le faia lea mea, i le tele o taimi e mafai ona maua ai se lanu lanu meamata.
  3. Curls o lenei lanu e tatau i taimi uma ona mama, e taua tele foi e ola maloloina le uluulu. A leai, o nei vaivaiga o le a matua matauina. O le mea lea, ao leʻi valiina i latou i le valulu lanu, e tatau ona e aumaia ou foliga i le atoatoa faasologa.

E mo ai?

Grey curls mafai ona aliali mai i soo se matua. Ia, afai tatou te talanoa e uiga i tupulaga talavou, ona o le tele o taimi latou te o atu i faʻapitoa latou te maua se paolo. Afai e te manaʻo e nana lauulu uliuli, ona faʻatonu lea o lauulu laulu e faʻaalu i le lefulefu lauulu.

O lenei lanu e mafai ona faʻamatalaina i se malulu malulu. O le mea lea, o se tamaloa ma se foliga mafanafana e le tatau ona valiina i totonu. Afai e i ai lou paʻu uliuli, o lona uiga o le lanu lefulefu o le a le alu foi i ou foliga, ona o le a faʻateleina lona lanu ma o le ae maua ai se foliga tiga. O lenei lanu e sili ona lelei mo le pule o moli enaena lauulu. E taua foi le mafaufauina i le lanu o mata, mo se faʻataʻitaʻiga, o le a foliga matagofie ona ogatasi ma le lanumoana, lanumoana, efuefu, lanumeamata ma lanu enaena enaena.

Lefulefu lauulu lanu i alii foliga sili ona lelei ile lauulu puupuu. Ae afai e te le manaʻo e tipi latou, e sili atu le valiina o ni manoa, fai se foliga o le makaina.

Faʻafefea ona tausi?

Faʻafefea ona fai se lauulu lauulu lanu i se tamaloa ina ia umi le umi? O le mea taua iinei o le vaʻaia lelei ma le faaeteeteina o lou lauulu.

  1. E le fautuaina le fufuluina o lou lauulu i aso uma, ona o le lauulu o le a vave leiloa lau maua lanu. Siliva e vave ona fufulu ese le lauulu.
  2. Shampoos e sili faatauina atu e aunoa ma sulfates. Afai e maua, toe, o le vali o le a vave fufulu ese.
  3. I curls e le avatua le samasama, o le faʻatasi i le vaiaso o loʻo manaʻomia e faʻaoga ai se faʻapipiʻi faapitoa mo lauulu sinasina. O le a talafeagai foi auala ma se ultraviolet faamama.

Styles togafiti

Ina ia le pulu lanu lauulu i alii e le lanu samasama, oe manaʻomia le faʻaaogaina o matte oloa. Faatasi ai ma le susulu o le a latou aumaia ai se paolo le aoga. Afai e te leʻi faʻaaogaina oloa tausi, ona ave lea o le matte omea mo alii. O le laulu pe a uma ona toe malie, o lea o le a faʻaopopo le tele o voluma.

Valivali lauulu lauulu lanu i alii

I le fale, e faigata tele ona faʻataunuʻuina, o le mea taua o le onosaʻi.

  1. Sulu muamua lou lauulu. Masalo o le mea lea e tatau ona faia i ni laasaga tele. Afai latou e susulu masani, ona mafai lea ona lafoina lenei aitema.
  2. O le isi mea e tatau ona e faia o le faʻateʻesea o le samasama o lou lauulu i le faʻaaogaina o le toner purple.
  3. Ma o le laasaga mulimuli o le a tuusaʻo le pisia i le pulu lanu.

Ae e te leʻi faia ni lauulu lauulu, e tatau ona e iloa o se tamaloa latou te sili atu le saua ma mafiafia. Latou te le faigofie ona vali, o le mafuaʻaga lea o le mafuaʻaga o le pisia atonu e le o le mea o le lanu i luga o le afifiina folafolaina ia te oe.

O le lefulefu lanu o lauulu i luga o le uliuli lauulu i alii e faigata ona maua, o le mafuaaga lea e taua tele le mulimuli i tulafono uma ina ia maua ai le lanu manaʻomia. Afai o lau lauulu e masani ona talafeagai lelei, ona manaʻomia lea o tausiga faʻapitoa, talu ai e mafai ona tuʻuina atu le samasama poʻo le lanu lanumeamata. Ma o le a toetoe a le mafai ona aveesea o ia.

Ae afai o lea ua uma ona vali lou lauulu lenei lanu, ona aoga lea e manatua e manaʻomia le faʻafou pea i taimi uma ina ia le sasaa tele e tele. A maeʻa ona mauaina le manaʻomia o le lanu, o le lauulu o le a faʻavaivaia ma mago, o lea e te manaʻomia le faʻatulagaina i luga ole moisturising ma le fafagaina sui, ona faatoa latou maua ai le a pupula ma matagofie lanu.

O ai e tatau ona faʻalogo i le lefulefu leo ​​o curl?

  1. O teine ​​e avanoa "taumafanafana" ituaiga foliga. Afai ei ai lau lauulu lauulu, efuefu poʻo lanumoana mata, ma lanu paʻepaʻe, o se lauulu lauulu lanu e lelei.
  2. Teine e leai ni o latou faʻaletonu i le paʻu o foliga. Lefulefu leo ​​na o le faʻailoaina o mea sese, ma iloga ai. I lenei itu, o le paʻu pe a filifilia lenei lauulu lanu e tatau ona lamolemole ma atoatoa.
  3. Teine e leʻo iai ni mumu mumu male mumu ile laulu. O le enaena enaena ma mumu mumusu o le a faigata ona toe valiina i le lefulefu leo. Lenei e le manaʻomia le faia, aua o le faʻatulagaga atoa o curls o le a faʻaleagaina i lenei auala.
  4. Teine ma lona paʻepaʻe foliga. E le tatau i fafine uliuli-paʻu-paʻu ona filifili mo i latou lava se fulufulua laulu o lauulu, aua o le a leiloa e faʻasaga i se tino faʻamamaina.

Vaega o lauulu valiina i lefulefu lanu

E i ai le le talitonuina e faapea e naʻo tamaitai fulufulu mafai ona latou valiina o latou lauulu i le paʻu lanu. O le mea moni lava, e masani ona lanu uliuli ma enaena enaena enaena latou te faʻatagaina i latou ia vali i lanu uila. E tatau ona faia lelei le tausiga mo ia tamaitai ua uma ona valiina o latou fulufulua pe mumu. O lea la nai lo le asene, e mafai ona maua le lanu viole poʻo le lanumeamata, e fesoʻotaʻi ma le a brunettes ma brown-haired women e fia malamalama pe faʻapefea ona vali asheni muamua tatau ona fufuluina latou laulu mai le lanu muamua.

Ina ia faʻapea ona faʻaliliuina le paʻu, e aoga le faʻatauina mai se vali faʻapitoa. E tatau ona e saunia le vali pei ona faamatalaina i faʻatonuga. Ma le isi, faaauupegaina ma se pulumu mo valivali lauulu, e tatau ona e tufatufaina atu le lanu lanu i luga atoa o le umi. E taua le amata amataina le sala ile pale oona. I lenei tulaga, e manaʻomia le vavaeeseina o le loka pe a uma ona loka. A maeʻa lena, e mafai ona e alu i le pito i tua o le ulu, alu i lalo ao faia. O le vavaeina o laina faʻasolo, o mea i le itu i luma ma le itu i luma atu, faʻapea foi ma 'auʻau, o le mea mulimuli lea e fai. Ole vali fulufulu ua togafitia mo le umi e pei ona faʻaalia i faʻatonuga. Ina ua mavae lena, o le valivali fatufatu e fufulu ese ma le vai ma le faʻamalama, ma conditioner tuʻu i le ulu.

I le fesili pe faʻafefea ona vali lauulu i se malulu malulu, e aoga le mafaufauina o le taimi o le valiina se aafiaga leaga i le tulaga o curls: latou mafai ona avea e leai se ola ma le le mautonu. O le mafuaʻaga lena a le masina i luma o le staining taualumaga, e aoga le faia o se vasega o malosi togafitiga: faia se ituaiga o loʻo faʻamamaina masima lauulu ma faʻaaoga fofo faamalolo. O le mea lea, o le lauulu o le a saunia mo nisi valiina.

I se taimi pe a uma ona vali i le lanu enaena-lanu enaena, o lanu samasama atonu e aliali mai i luga o curls. Ina ia puipuia lenei, e taua le faʻaaogaina o se moli moli mo lefulefu curls. E mafai e mea faʻapipiʻi valiina ona faʻaumatia le lanumeamata lanumeamata na mauaina pe a uma le vali. Le tele o taimi, le tasi tinting taualumaga e le lava, ae o se ala o ia faʻagasologa o le a mafai e faavavau e aveese ai le samasama ma isi le fiafiaina leo mai le lauulu.

A e vali i lefulefu lanu mo le taimi muamua, e aoga le faʻafesoʻotaʻi o se fomaʻi faʻapitoa. Polofesa o le a fautuaina e fai lau lamination pe a uma na valivali. O lenei teuteu teuteu faʻatagaina oe e faʻatumauina le matagofie o le leo mo se taimi umi: e oʻo atu i le 3 masina pe sili atu. Afai o le fafine e uliuli lona lauulu, e muamua lava ona faʻamalamalamaina. I le faʻaaogaina o se moli faʻamafanafana luga o le umi atoa ole lauulu, e te le manaʻomia le paʻi i aʻa. E tatau ona e tuuina le faʻamalamalamaga i luga o lou ulu mo le 30 minute, a uma ona aoga e faʻapipiʻi i le aʻa o le ulu. Ona selu lea o le lauulu mai aʻa i le pito, ma a maeʻa le 20 minute, fufulu ma le moulu. O ia faʻamatalaga e mafai ona faia i luga o palapala palapala.

E tusa o le masina pe a uma le valiina, e mafai ona tupu olaola aa o lauulu. I se tulaga faapena, e iloa gofie le eseesega i le va o ata. I lenei itu, e tatau ona toe fai le staining prosedur, ae i le taimi lea na o le pau le mea e tatau ona vali luga o aʻa. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se vali o le paolo lava e tasi ma mafaufau i le taimi nei o le ae manaʻomia le valiina lauulu masani. O le paolo pe a uma ona valiina e ono suia teisi, ae e tupu lenei mea pe a vali se fafine i luga paʻepaʻe lauulu. I lenei tulaga, e manaʻomia le toe fai o le faʻamalamalamaga faʻatonuga ma ona faatoa faagasolo ai lea i le paleina o aʻa i le lefulefu leo.

E ala i laʻasaga tumau o le vailaʻau, e ono manaʻomia e lauulu lauulu le tausiga faapitoa. E mautinoa lava aoga faʻaaogaina masima vitamini e faʻafailele curls, fufulu na o latou i le vai suamalie, ma fufulu ma laupepa ese.

Le talaʻaga o le valiina o lauulu tane

I le lautele, mo le taimi muamua, o le talaʻaga o tane lauulu valiina aso i tua atu i le sili atu 3 afe tausaga i le taimi o le Assyrian herbalists, faaaogaina laʻau, suia le paolo o lauulu. Ae i aso anamua, na faʻatinoina na faʻatino na o se faʻamoemoe e faʻailoa mai ai le tulaga faʻapitoa o se tagata, o nisi taimi o se fesili o le paia faʻasologa. Sa faaaoga e tagata Aikupito le henna po o le fulufulu e faʻapogisa ai le paolo o lauulu, e faʻaali ai lo latou tulaga.

Cleopatra na faʻaaogaina lava le wig ma le uliuli lona lauulu e faʻamamafa atili ai lona lava uiga ese. O le au Eleni, i se isi itu, na faamamafaina o latou tagata taʻitoʻatasi ma tulaga i le auro ma le lefulefu ata o lauulu, faʻaaogaina le paʻu manogi e tuʻuese ai le lauulu. Na taua foi le laulu o fulufulu i Roma anamua, ona mafai ai lea o le faʻamaninoina o fulufulu male tama ile laulaʻau, quince ma lefulefu, poʻo ni itula na teu ai le laulu ile la susulu.

Faʻafetai i le tamaʻitaʻi Peresetene o le Elizabeth Elizabeth I, o le toʻatele o ana soʻo ma ana mataʻupu, ua fiafia e vali lona lauulu i le lanu apamemea i soʻo se mea. I le afa lona lua o le 19 senituri, o le teuteuga mo moli malamalama na salu ai Europa, ma na o le 1867 o le faamanino hydrogen peroxide na mauaina e le kemisi E.H. Thiellay ma le teine ​​fulufulu Leon Hugot. E oʻo mai i le aso, o lenei auala o loʻo naʻo le faʻaleleia ma faʻaopopo i isi tekonolosi, ae o le faʻavae lea o fulufulua o lauulu.

Le lelei ma faʻaletonu o le faʻagasologa

Ina ia malamalama i le talafeagai o lauulu lauulu lanu, e tatau ona e faʻamasani ia oe lava i mea lelei ma leaga o sea taualumaga. Le lelei o le valiina o lauulu mo alii, tagata poto faapitoa aofia ai taiala e pei o:

  • efuefu lauulu ulu ma toe faʻafouina le foliga o se tamaloa,
  • autū suiga o foliga,
  • foaʻiina le lauulu o se paolo mauoa latalata i le lanu moni,
  • faateleina le talitonuina maualuga o alii.

E ui lava i faʻamanuiaga taua o le valiina o lauulu tane, o le taualumaga o loʻo i ai pea faʻaletonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maualuga o tau o faʻagaioiga, faʻapea foi ma le manaʻoga mo le faʻaauau pea le valiina ma le faʻasaʻoina o valivali a o tupu le laulu. Tele vali o le popole mo le laulu, talu ai e faatatau i le aafiaga o vailaau vaega i le tuufaatasiga. O lauulu e mafai ona mago, ulavale ma malepelepe, e ono pa'ū i lauulu. E mafai e le papala ona tali lelei faʻafesoʻotaʻi ma le tuʻufaʻatasiga o le vali, mafua ai le susu ma le faʻatupu.

Le umi o le valiina ma vali eseese

I se tulaga lautele, male lauulu lanu e mafai ona tumau mai le tele o minute ile afa itula, e faʻalagolago uma lava i le ituaiga o vali filifilia ma le faʻamoemoeina le iʻuga. I se tulaga lautele, amonia-leai vali mafai ona taofia mo le oo atu i le 30 minute, fuafua i le manaʻomia o le tulaga o le sili atu o lauulu ma pigment. Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i vali ma amonia, e tatau ona e teuina le tuufaatasiga i luga o lou lauulu e le sili atu nai lo 15-25 minute, ia amanaia le taimi vaitaimi na manaʻomia mo le faʻaaogaina o le vali.

Tele lauiloa ituaiga o vali lauulu e ofoina atu kulimi vali, mousses ma pulou e tatau ona teu i lou lauulu mo na o 5-15 minute, ona fufulu lea. Ole puipuiga e le manaʻomia ai le faʻaalia umi, faʻapea le puipuia o le fulufulu fausaga ma le uluulu mai le faʻaʻumiʻumi o fesoʻotaʻiga ma le tuʻufaʻatasiga o le teuteu teuteu. O ia vali mea e taugata tele, ae o tau e aoga tele.

Faʻafefea ona filifili le ata saʻo?

A o faʻataʻitaʻi foliga, lauulu laʻititi mo le toʻatele o tamaloloa e tasi le sini - lafi le lauulu uliuli. E le taumafai alii e fesuiaʻi tele o latou lauulu lanu, ina ia aua neʻi teʻi i totonu o le sosaiete, o lea latou te filifilia ni ie o vali e latalata i le ituaiga o laulu lauulu. I lenei tulaga, o le palet o soʻo se ituaiga o vali mo tamaloloa e faʻatapulaʻa i le 6-8 ata - lanu uliuli lauulu, tele filifiliga mo lanu enaena ma lanu enaena enaena.

E tatau ona e filifilia le vali e tusa ma le fausaga o lauulu e pei ona taua i lalo:

  1. Mo lauulu malulu, mafiafia ma malosi, e sili ona fetaui lelei se kulimi valivali masani, lea e faʻaalu tele i le lauulu ma mafai ona vaʻaia ma le lauulu sinasina.
  2. Mo le laʻau faʻaleaga ma sefululepule, ua fautuaina e tagata atamamai le faʻaaogaina o le gel vali, o se malamalama laititi e tufatufa lelei i le laulu ma e naʻo le 5-10 minute le umi.
  3. Mo lauulu ma sina laulu sinasina, mousse vali e talafeagai. E faʻamalosi ma e mafai ona tosoina sina laititi, ae i le taimi lava e tasi e feololo ona lauulu faʻaʻofu lauulu.
  4. Mo lauulu e leai se pupula o le lanu uliuli, o le faʻamanino lelei atoatoa e lelei. E mafai ona faʻaogaina nai lo le masani ai faʻamama e fufuluina lauulu.

E tatau ona e filifilia se vali e tusa ma le faʻavae o gaioiga, o loʻo i ai ni mea se tolu - vali tumau, feololo ma le agamalu ma se laʻasaga masani e aunoa ma le amonia. Ammonia dyes e sili atu filifilia mo na alii e i ai o latou paʻu mafiafia ma mafiafia ma e le nonoina i latou i ni lanu e leai se amonia. Ae e mafai ona e faʻaogaina nei seleni e le sili atu i le 1 le taimi ile masina. Ina ia faʻamalieina sina lanu ole laulu ole tagata, e sili atu le faʻaaogaina o amonia-saoloto vali vali.

Malamalama fulufulu: e aoga?

O le faʻafitauli sili ona finau i aso nei o le faʻamaninoina lea o lauulu tane, talu ai soʻo se sasaina o le laulu o lona uiga o le faʻamutaina moni o le lanu mai le lauulu. O se taunuuga o lenei mea, e tusa ai ma le au atamamai, o lauulu e avea "gaogao" ma leai se ola. Lauulu lea ua suia mai le pogisa paolo i lauulu o le a manaʻomia le sili atu tausiga ma soʻo se mea teuteu teuteu.

I se faaopoopoga, paʻepaʻe male paʻepaʻe na o le tilotilo atu i alii ma le malulu ituaiga o foliga, aulelei paʻu ma mata. E mafai ona e faʻamalamalamaina le laulu i le cardinal dyeing, ae ala i le faʻailoaina o le loka poʻo pito o le lauulu. I lenei tulaga, o paʻepaʻe paʻepaʻe male laʻei o le amonia, talu ai e le mafai e moli vaivai ona faʻamalamalamaina le lauulu. I soo se tulaga, o lauulu laei ile laʻei paʻepaʻe e sili ona tuʻu naʻo le matai ile fale.

Lei lava le saoasaoa

Atinaʻeina valivali lanu e sili atu le lauiloa, pei o le le faʻatulagaina filifiliga mo lauulu ma lauulu na o le taimi talu ai nei avea ma lauiloa ma e le masani ona fiafia i le faʻamaoniga a le sosaiete.

Le masani ai staining ei ai tele aoga, e pei:

  • o le ata o le a manatua pea ma tuʻufaʻatasia ma le aulelei o le faiga o lauulu ma laulu,
  • lenei lanu e faasaʻoina lelei ni mea sese ma faʻaletonu i foliga vaaia ma le tulaga o le laulu,
  • valiina i lanu pupula (mo se faʻataʻitaʻiga, lanumoana lauulu poʻo fulufulu mumu) o le a toe faʻafoʻiina ai le pupula, malosi ma ola ile lauulu,
  • susulu pupula toe faʻafouina se tamaloa fafo.

Pi o lenei tagata atamamai lauulu ma le vali mafai foi ona fautua le itu pito i tua ole tupe siliva, o lona uiga, mea le lelei ma mea leaga. O na ata vali masani e manaʻomia le faasaʻoina ma valivali o lauulu. Le manaomia o le taunuuga o le a faigata ona poloka ma se isi filifiliga mo vali. I se faaopoopoga, filifiliga tulaga ese mo le valiina lauulu lauulu o le a taugata tele atu nai lo tulaga masani taualumaga.

O fea e sili ona lelei e fai: i le teine ​​fulufulu poʻo le fale?

Afai e manaʻomia e se tamaloa le lanu manifinifi o lauulu ma le faʻamamaina o lona lava paolo o lauulu, ma i le taimi o faʻagasologa o le a faʻaaogaina vaivai vali vaivai, e leai se mea e tatau ona asiasi i se faleoloa po o se puluulu. Ole mea lava e tasi e mafai ona fai mai e uiga i le faʻaaogaina o le tint shampoos, o loʻo faʻaoga ai o se laupepa masani o laupepa, ae ma le sini ia faia sina suiga i le lanu o le lauulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, soʻo se tonic pe leai ni amonia i le fale e faʻapogisaina le lanu enaena lanu.

Afai o se tamaloa ei ai le tele o pasene o lauulu sinasina, lea o le a faigata ona feagai ma tulaga masani ie, e sili atu le asiasi i se matai o le a fautuaina ma le sili ona lelei ma tumau pea lanu. I le faʻaopopoga, o le tagata e faʻauluulu le mafaufau o le a mafai ona filifili le paʻu saʻo o vali, ma le amanaia le lanu masani o le laulu o le tamaloa, ina ia o le taunuuga mulimuli e pei lava masani e mafai. Laʻasaga maoaʻe (efuefu lauulu vali, o lona uiga, valiina i le lanu efuefu lanu) mafai foi ona faia na o le poto masani a matai.

Faʻafanua ata



O fulufulu laulu e manaʻomia ai le poto faʻapitoa, tomai ma le filifiliga saʻo o se valivali sui, fuafua i le fausaga o lauulu ma manaʻoga e faatatau i le faʻaiuga mulimuli.

O le oloa filifilia e tatau ona pei masani ma latalata i le laulu sulu lanu e mafai ai, e ui lava i filifiliga tetele mo lauulu lauulu lanu o lo o feololo i aso nei. Ae o le tele o taimi e taua ai mo se tamaloa na o le nana o le laulu muamua lauulu, mo lenei e te manaomia na o le filifili le saʻo lelei, ae lemu vali, ma pe a uma le valiina, mautinoa le tausiga lelei o lauulu.

Malamalama efuefu lauulu lauulu

Faatasi ai ma le filifiliga saʻo o le laulu o le lefulefu lauulu lauulu, oe manaʻomia se tasi talosaga, lea o le a umi le umi. Pau lau mea e fai o le root retouch e ufiufi lau lauulu lauulu lanu pe a tupu mai i tua.

Ia faaeteete ia aua le filifilia tauaso aua e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona foliga le paolo ma lau paʻu.

Pulu malulu lauulu lanu

O le mafuaʻaga taua mo le filifilia o le lefulefu lauulu vali ona o lou le fiafia i lanu auro e pei o moli ma samasama. Ole mea moni, atonu e te manaʻo e tuʻu ese le mafanafana o lauulu ona e feteʻenaʻi ma ou lanu poʻo le paʻu o ou mata. E mafai ona e faʻapipiʻi le lanu uliuli efuefu lauulu i le uliuli, enaena ma e lanu enaena lauulu.

Lefulefu paʻepaʻe paolo

Lulu enaena lauulu lanu ma se efuefu foliga foliga lelei i fafine ei ai malulu lanu ma lanu lanu. O le a faʻaopoopoina le lanu o mata, aemaise pe a fai o latou nutty, hazel poʻo le lanumoana foʻi. Faatasi ai ma lenei paolo, e mafai ona e faʻamamaina faʻailoga tetele poʻo nofoaga pogisa pe a e manaʻo e fai ni faʻaaliga eseese.

Lefulefu lauulu vali luga o uliuli ma enaena lauulu

Faʻafefea ona faʻamalamalamaina le uliuli ma enaena lauulu i le lanu o le lefulefu enaena, o le a le vali e talafeagai mo lenei? E mafai ona ou alu mai le uliuli i le enaena enaena pe mai i le enaena enaena lauulu i le paʻu? O le auala sili e malamalama lelei ai i tagata o loʻo i ai le uliuli ma enaena lauulu e ala i le filifilia o le lefulefu enaena poʻo le lanu uliuli lefulefu o se fesuisuiai faasolosolo ma le pulea o loʻo fetaui lelei mo brunettes.

Afai ei ai lau uliuli pe enaena lauulu, e sili ona lelei le faʻamamaluina o lou lauulu aʻo lei valiina i le lefulefu.

Ole auala ole suia o lauulu laʻau ole a sili ona faʻatautaia ile fale seleni nai lo le fale, tusa lava pe mafai ona e faʻatauina taugofie moli lauulu.

Lefulefu lanu i lauulu mumu

Afai o oe o se tagata fiafia o lauulu valiina i le fale, ona mafai lea ona e masani i le malamalama-lefulefu lauulu valiina e aveese ai le mumu lauulu lanu. O le mafuaaga autu mo le faʻaaogaina o lenei vali o le aveese o le 'apamemea tone e masani ona maua i luga o lauulu lauʻeleʻele pe afai na e faʻaaogaina tele tele ni mafanafana-lanu vaitusi mo se taimi umi.

E taua le maitauina i le fulufulu lauulu lauulu, o nisi faʻafitauli e ono tulaʻi mai, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e maua se lanu lanumeamata. Ole masani a lea ia i latou e tele aau, aemaise i vaitaʻele ua togafitia togafitiga. O lauulu e faʻamama mai le faʻaaogaina o vailaʻau togafitiga, ma iʻu ane ai i le lanu lanumeamata. Faʻafefea ona faʻalelei? Tagata tomai faapitoa fautuaina le aveeseina o le lanumeamata lanu e faaaoga ai se moli lanu i le auro (lanu mafanafana) nai lo le lefulefu. O se faʻatonuga, e tatau ona 'e aloese mai le mauaina o le chlorine i luga o lou lauulu pe a e vali lau lauulu lefulefu.

Ma se isi vitio i le auala e maua ai le lefulefu lanu i le fale:

Valivali foliga

O le lauiloa o lefulefu ata e mafua mai i le mea moni latou fiafia lelei tu ese le lanu uliuli lanu enaena o filo. O le lanu lanumoana masani, e masani ona faʻaoso, foliga o le isumu lanu, e faʻatamaoaigaina e lefulefu fufuluina ma e le foliga mataga.

Le mea e le lelei i le felanulanuaʻi lanu aofia ai mea nei.

  • O le lavelave o le valia faiga. O le a faigata ona maua le paolo faapelepele o lefulefu, aemaise lava ile lauulu uliuli.
  • Valivali manaʻomia le faʻaeteete tausiga, aua e vave fufulu ile lanu meamata poo le samasama.
  • Lefulefu efuefu manaʻomia matua mama, maloloina le paʻu. Soʻo se mea sese, mumu, mageso a iloagofie. A o le i suia le lanu o le fulufulu, e tatau ona toe teuteu foliga.

O ai e talafeagai mo

Le "lava" paolo o lefulefu e mafai ona maua e se tamaloa i soo se matua. A o talavou tagata valiina o latou lauulu i se lanu enaena lanu, oi latou e mananao e nana le lauulu lauulu masani e talepe e mafai ona faaaoga i le lefulefu lanu.

Lefulefu paʻu ua faʻavasegaina e malulu. O le mea lea, sui o le lanu mafanafana (tautoulu ma tautotogo lanu ituaiga o foliga) sili atu ona aloese mai latou. Afai o lou lanu enaena, uliuli-paʻu, o loo i ai se maualuga maualuga o le laulu foliga o le a foliga e le masani ai, pei o se wig, ma o foliga o le a avea tiga.

O le lauulu sinasina e le fetaui ma se tasi e pei o tagata e ona le Summer lanu ma le Winter malamalama ituaiga subtype. Lefulefu paʻepaʻe foliga i ou foliga pe a faʻapea o lou lanu masani lanu ogatotonu poʻo le malamalama uliuli, ma o ou mata lanumoana, lanumoana, efuefu, lanumeamata, lanu enaena ma lanu paʻepaʻe.

I pupuʻu taʻaloga taʻalo, foliga masani o kalalite foliga lelei. Ile liua o lauulu uumi e le tatau ona faʻalilolilo i ata uliuli. E sili atu le toe faʻafouina foliga mai i le valivali tagata taʻitoʻatasi.

Valivali paleti

O le ata lanu o lanu efuefu e ese mai le lefulefu enaena e lanu enaena enaena.

O le efuefu efuefu lanu e talafeagai mo le fausiaina malamalama lelei ata.

O le mea lelei faʻavae mo le fausiaina o se lefulefu leo ​​le lanu enaena lauulu po ole paʻepaʻe lauulu.

Feololo lauulu Ash sili atu le aoga nai lo se isi leo, nana lauulu lauulu. I ai, o manoa o le a mauaina le sili atu foliga masani.

Pogisa pogisa E alu lelei i paʻu paʻu ma samasama uma.

Lefulefu enaena - O se fofo lelei mo brunettes e manaʻo e aloese mai se faʻavae autu o lanu.

Faʻafefea ona sau i le fale

O le tanuina i malulu malulu e foliga mai e sili ona faigata.

Taua! Valivali ma le efuefu vali e aunoa ma se suʻega muamua i luga o se manifinifi o le laulu ua matuaʻi faʻaalia i se iʻuga mautinoa.

E mafua mai i le mea moni malulu lanumoana lanu i totonu o lauulu e sili ona le mautu. O ia lea na te tuuina atu ia curles se efuefu, malulu paolo. O le lanu moana lanumoana faigofie ona tuua le lauulu i lalo o le faatosinaga o mea le lelei fafo (ultraviolet, faigata vai, ma isi). O le mea lea, o lanu e tali atu ma sili atu pea pigments: mumu ma samasama.

O lea la, pe a oti pulu masani lanu enaena poʻo le muaʻi faʻamaligiina le laulu i le paʻepaʻe o le efuefu, e le o se lanu matagofie ashene foliga mai, ae o se palapala palapala, lanumeamata poʻo le acid acid violet (masani ona tupu lenei mea i luga o ufiufi paʻepaʻe).

Afai o loʻo e valivali mo le taimi muamua i le lefulefu, e sili atu le faʻataʻitaʻiina le sui filifilia valivali i luga o se mea manifinifi. Afai o le faʻaiuga e faʻamalieina ai oe, ona mafai lea ona e talitonuina lanu le ulu atoa o lauulu. Afai e aliali mai le faʻafitauli ua tupu, e tatau ona faʻaopoopo le tapenaina o le laulu mo le valiina.

O le efuefu leo ​​vali o le a aofia ai ni laasaga.

  1. Mama Ia saunia mafaufau. Afai o le masani natura o le lauulu o le pogisa, sili atu nai lo le tasi bleaching taualumaga e tatau ona faia ina ia alu ese le mumu ma le samasama, sili ona tumau pigment. Tau lava o le paʻu lefulefu malamalama le a pa'ū atoatoa, ma o le ae mauaina se leo e latalata i le mea e te manaʻo ai. Pe a galue ai ma masani ai moli uila, o lenei tulaga e mafai ona faʻapipiʻi.
  2. Teteʻe faʻasavanii le valiina o laina ma le lanu viole toner:
    • Toner-LUX 0.12 ma 0.21 Luxor Valivali,
    • BLACK Toner Q5 Viola ARGENTO,
    • Joico Demi-Tumau Tumau Gloss Toner / natura Vaioleti.
  3. Vaʻaia tuʻusaʻo i le efuefu.

Pe a filifilia le leo o le vali, e tatau ona manatuaina o lauulu i alii e lapopoa ma maloʻa pe a faʻatusa i tamaitai. Le faigofie ona faʻaleleia i lanu, aemaise aʻa. O le iʻuga o le staining atonu e le pei ona faʻamatalaina e le kamupani gaosi i luga o le afifiina, faʻalagolago i se masani faʻataʻitaʻi fafine.

Matou te fautua atu ia e silasila totoa i nei valivali sui:

  • Lebel MATERIA, Faasologa A,
  • Filifili ValivaliEVO, lefulefu Faasologa,
  • Estel Tomai Faapitoa De Luxe Corrector 0 / G Faʻapipiʻi,
  • ECHOSLINE ECHOS COLOR Valivali lauulu lanu 6.01 Ash masani pogisa uliuli,
  • Estel DE LUXE 7/16 Malamalama Brown Brown lefulefu,
  • Erayba Gamma 6/10 lefulefu Matua Blonde,
  • Kleral System Valivali Line Magicolor Hair Dyeing Cream 6.1 Ash Blonde, 8.1 Ash Blonde Blonde,
  • Indola Tomai Tumau Tautua Tausiga Valivali 6.1.

Ina ia avea le laulu lauulu malulu lefulefu lanu, e mafai ona e faʻaaogaina le toning toners ma balms Color Bomb Silver Grey, Tonic 7.1 Graphite. Ina ia faia lenei mea, pe a uma ona faʻaaogaina le laupepa, e tatau ona e faʻaaogaina se lanu ae le o le conditioner ma tuu mo le 5-20 minute e tusa ma faʻatonuga. O le le lelei o lenei metotia o le puʻupuʻu uumi o le taimi. Valivali amata ona fufulu ese i le fesoʻotaʻiga muamua ma le vai.

Ina ia faʻaopopoina le susulu i lauulu, o le lanumoana mallow o le a fesoasoani. Ina ia saunia se tonic i le 0.5 l o le vai faʻamama, sasaa le 50 ml o le vineta ma le 50 g o fugalaʻau mamago. Kuka i luga o le vevela vevela mo le 20 minute e faʻateʻaina le yellowness poʻo le 40 e faʻamama ai le mumu. Uu i luga o lauulu mo le 20 minute ma fufulu.

Vaega Valiaina Dyeing

E le mafai ona faʻavae suia le ata i se suiga atoa i le lanu o lauulu - na ona faia le lanu o le tagata taʻitasi i lanu efuefu.

O se filifiliga lelei o le a iai maualugalea e naʻo pito o le lauulu e lanu, ma aʻa e le afaina. O le mea lea, e mafai ona suia foliga vaaia, mafua ai le itiiti o le leaga i le lauulu. O a foliga o le faʻalauiloaina o lauulu i alii, o vaega o faʻagasologa, oe maua i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Gauai atu! O le faʻamamaina atoa o le umi o ni tone e faʻamalosia ai le laulu.

Togafitiga togafiti pei o tagata totoa lototetele oe saili e fia iloa. O lenei mea e le mautonu i le felanulanuaʻi lanu e faʻatatau i le autu o le laulu o ona tagata toʻulu.

E mafai ona e mauaina se aʻoaʻoga manaia i lou tuʻuina lea o se laʻau pogisa pogisa i ou foliga ma valivali lou lauulu i se moli paʻepaʻe.

Balayazh - fesuiaʻiga e aunoa ma ni tuaoi manino mai le tasi paolo i le isi. E foliga aulelei tele ile uumi o sikaili.

E fia le taualumaga

E masani lava, o le pupuuina o lauulu pupuu taugata alii e le itiiti ifo nai lo le valiina fafine uumi uumi. E ui lava ina oti i lauulu o le tane, o le galuega ma le laulu puʻupuʻu lava ia e sili atu tiga. Ma o se poto masani matai i tane vali e le faigofie ona mauaina.

Camouflage lauulu lauulu o le a tau mai le 2000 rubles, fatufatuga faʻapitoa - mai le 3000 rubles.

Valivali tausiga

Ina ia taofia le faʻaleagaina o le lanu moana lanu moana, oe tatau ona faʻaogaina sulfate-leai shampoos ma conditioner pe a uma le moʻi shampoo. E fautuaina e siaki le vai mo uʻamea. O lona faʻamamaina e faʻaosofia ai le foliga mai ole mumu i totonu o le laulu.

Ina ia aloese mai le mou atu lanu, e manaʻomia le puipuia o lauulu mai le la i le fesoasoani a pulou pe sili atu, faʻaaoga faʻamalieina salu uila ma se UV faamama.

Faatumauina le lanu efuefu tint shampoos (BONACURE, INDOLA) o le a fesoasoani. Mimiti e faʻamagoina lauulu. O le mea lea, latou faʻaaogaina e tatau ona sui i auala masani mo le fufuluina o lauulu.

I le aotelega, e mafai ona tatou fai atu o le ausiaina ma le tausia o se laei o le efuefu lauulu o laulu e matua faigata tele galuega. Afai ua e mautinoa e lava lou onosaʻi, alu iai! Fausia se aulelei foliga foliga aoga tele.

O a isi mea o le a manaʻomia e tagata e vaʻai ai 100%:

Vitio aoga

Faʻafefea ona valivali lauulu i le efuefu i le fale.

E faʻafefea e se tamaloa ona vali lona lauulu i le 30 minute: tamaloaʻoti le laulu ma valivali.