Meafaigaluega ma mea faigaluega

Niacin mo lauulu: penefiti, fua, iuga

Ua leva ona moemiti i fulufulu uumi, ae mo nisi mafuaʻaga latou te le manaʻo e tupu? Taumafai e faʻaaoga le togafiti faʻataulaitu, lea e lauiloa e faʻaigoa ole "nicotine." Aua e te fefe, e leai se tasi na faamalosia oe e ulaula. O lenei fofo e leai se mea e fai i le sikaleti. Niacin o se vitamini PP ei ai le sili ona lelei aafiaga i lauulu tuputupu ae ma o le a faʻatagaina oe e vave maua mai curls lea Rapunzel lava ia fuā.

E faʻafefea ona galue le nicotinic acid?

O le faʻavae taua o le nicotinic acid o le faʻalauteleina o le toto toto ma le faʻavaveina o metabolic gaioiga i tisu. O lona uiga, tatou te manaʻomia e faʻavavevaveina le gaioiga o lauulu tuputupu ae. E le gaoioi le vitamini PP i luga o laulu lava ia, ae i luga o le ulu i le mea e aʻafia ai lauulu. O le mea lea, folikel amata amata malosi "maua lauulu", lea e le gata faʻatagaina oe e vave faʻateleina le umi o le curls, ae faʻapea foi ona mafiafia le laulu.

I se faʻaopopoga, o le galuega o le sebaceous glands, o loʻo i ai foi i totonu o foliki o le laulu. O le mea lea, ua toe faʻaleleia le maualuga o le kulimi i le ulu, ua alu ese le susu, ma faʻalelei le tulaga lautele o le lauulu. Nicotinic acid, ona o ona matagofie matagofie, ua faʻaaogaina foʻi e faʻaleleia atili ai le vaʻai, puipuia le kanesa, faʻamalosia le manatua ma togafitia le maʻi.

Niacin: auala e faʻaaoga ai

O le vitamini PP e faʻatau atu i pepa talavai poʻo totonu o vailaʻau tuʻuese. E tusa ai, e mafai ona e ave nicotinic acid i totonu pe togafitia le ulu mai fafo. Muamua filifiliga e tatau ona malilie ma le fomaʻi. O le a ia faia le suʻega o le toto ma afai, i lou tino, e le lava le nicotinic acid, o le a ia faatonuina vitamini i papa mo oe. Afai e te tago i le “nicotine” i lou lava maliega, e mafai ona e afaina ai lou soifua maloloina. O le ova o vitamini i le tino o le a oʻo i ai i le faʻatupuina ai o faʻamaʻi ogaoga.

O le isi mea o vitamini PP i totonu o ampoules. E mafai ona e faʻatauina i soʻo se fale talavai, ma e le taugofie. A o le i faʻaaogaina, fufulu ma faʻamamago lou lauulu. Ona maua lea o mea i totonu o le '' ampoule ma se tui ma, vaevaeina le lauulu i loka manifinifi, apalai le nicotinic acid i vaega taitasi, siitia mai le malumalu ma pale i le pito i tua o le ulu. Ona tatau loa lea ona olopoina le vitamini i totonu o le ulu i ma massage. A maeʻa, e te le manaʻomia ona toe fufuluina lau lauulu. Ole faʻagasologa e fautuaina le toe faia i totonu ole masina 1-2 taimi i le vaiaso.

O le Nicotinic acid i totonu o ampoules e mafai foi ona faʻaopopoina i le shampoo, ae pe a fai o le silicone e le aofia ai. A leai, e leai se aoga, talu ai o moli silikini o le a le faʻatagaina vitamini e ulu atu i le ulu.

Nicotinic acid e faʻaopopo foʻi i laupepa ulu poʻo le fefiloi ma le sua aloe. Fuafua i le fua, pe o le atoa ampoule poʻo na o ni nai mataua e faaaoga i le tautua.

Nicotinic acid: contraindications ma ono aʻafiaga

Lapataiga! Tagata e maua i faʻamaʻi o le cardiovascular system, toto toto faʻaletonu, fanau i lalo o le 12 tausaga, faapea foi ma fafine i le taimi o maitaga ma lactation, e le faʻatagaina e faʻaaoga le nicotinic acid e aunoa ma le faʻatagaina muamua mai fomaʻi.

Aua foʻi neʻi faʻaaoga le vitamini PP, tusa lava pe e te manaʻo ai, faʻaali mai foliga o nei:

  • tuu i lalo le toto maualuga
  • tiga le ulu
  • mumu ma le vevela o le ulu,
  • o foliga o mativa ina ua uma ona faʻaaogaina le nicotinic acid.

Ole faʻaalia mai o nei faʻailoga e faʻailoa mai i lou tino i le taimi lea ua lava le nicotinic acid, ma o au togafiti e tau atu ai i lona ova tele. O le mea lea, e tatau ona taofi lona faʻaaogaina ma liliu i isi auala mo le tuputupu aʻe o lauulu.

Ae o sina lagona mumu ma le faʻatopetope o le mafanafana i le uluulu e masani lava pe a uma ona faʻaaoga le nicotinic acid. O lona uiga o le gaioiga o le vitamini na mafua ai le ulu atu i le toto i le ulu. Ma o se mea lelei lea, aua o le toto e feʻaveaʻi meaʻai ma faʻatamaʻia le tino i latou. Lea vave le a outou vaʻai atu i le auala na amata ona tupu lou lauulu i se saoasaoa saoasaoa.

Fai mai nisi teine ​​e maeʻa le faʻaaogaina o le vitamini, o lauulu e faʻaopopo i le 3 cm i le masina. O se taunuuga talafeagai ma le fiafia. O le mea lea, e taua tele le taumafai i faʻailoga ofoofogia o le nicotinic acid.

Uiga aoga o le nicotinic acid

Dandruff, o se faʻamamaina e leiloa, leaga le tuputupu ae o faʻafitauli masani o lauulu, mo le fofo o lea ua tele ituaiga tausiga oloa ua atiae. Ae toaitiiti tagata iloa o le vitamini PP (poʻo le B3) fesoasoani e faʻaleleia atili foliga o le laulu, faʻaititia le lauulu, o le niacin ma nicotinic acid.

Tusa lava poo le a le igoa, mea fai mea aoga tele aoga:

  • Faamalosia moli.
  • Puipuia le satauro vaega o fautuaga.
  • E faʻamaloloina le ulu ma le ulu i le maʻi.
  • Toe faʻafoʻi lau uʻu pe a uma ona pisia.
  • E taofia le leiloa o lauulu ma e televave le tuputupu ae o lo oi ai ma fou lauulu.

Afai e te masani ona faʻamamaina matapulepule ma niu i lou ulu, o foliga o manoa o le a iloga faʻaleleia. Ole maualuga ole aafiaga ole mea e faʻamatala ona o lona i ai i le kulupu o coenzymes - biologically mea elemene e nafa ma le tele o faʻasologa masani.

O aoga o le nicotinic acid e pei o se teuteu teuteu

A faʻaaogaina i le maʻilaʻulu, o se vitamini aoga e faʻalautele latalata i vaʻai toto. O le iʻuga, o le toto e fafaga faʻamalosi tino ma faʻamalosia ai i le okesene. Fafagaina fesoasoani faafou sela ma faatelevaveina lauulu tuputupu ae.

Afai e te manaʻo e faʻaleleia tulaga o lou lauulu, e tatau ona vaʻai faʻapitoa ile shampoos e te faʻaogaina. Se taufaʻafefe foliga - i le 97% o ituaiga lauiloa shampoos o vailaʻau oona e faʻalataina o tatou tino. O vaega autu e mafua ai faʻalavelave uma i luga o igoa e faʻailoaina o le sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, coco sulfate. O nei vailaʻau e faʻaumatia le fausaga o lauulu, lauulu e malepelepe, leiloa le faʻamalosi ma le malosi, o le lanu e mou ese. Ae o le mea e sili ona leaga, o lenei muck e oso i totonu o le ate, fatu, mama, faʻaputuputu i totoga ma mafai ona mafua ai le kanesa. Matou te fautuaina oe e te musu e faʻaaoga le tupe lea o loʻo iai nei vailaʻau. Talu ai nei, na faia ai e le au atamamai mai le matou ofisa faatonu se auiliiliga o le shampo-leai se sulfate, lea na muamua ave tupe mai Mulsan Cosmetic. Le na gaosi o uma-faalenatura teuteu. O oloa uma e gaosia i lalo o le saʻo lelei tulaga pulea ma tusi faamaonia polokalama. Matou te fautua e asiasi i le ofisa aloaʻia i luga ole laiga mulsan.ru. Afai e te masalosalo i le natura o au mea teuteu, siaki le aoga o le aso, e le tatau ona sili atu i le tasi tausaga o le teuina.

O isi penefiti o le nicotinic acid o se lauulu mea tausi oloa o:

  1. Faigofie le faʻaaogaina.
  2. E faʻamaloloina ma faʻafailele le ulu.
  3. O le agavaʻa e faʻaaoga i se tutoʻatasi meafaigaluega ma le tuʻufaʻatasiga ma laʻau tuʻufaʻatasi ma fua mai i laʻau.
  4. Tau talafeagai - e uiga i 150 rubles. Sili atu taugata analog ma mea faaopoopo e le talafeagai le faʻatau, aua o loo faavae i luga o le niasini. Ae o analog e tau tele ona o le aoga foliga o le tatalaina ma le i ai o isi vaega.
  5. Le lava le manogi leaga ma faigofie ona fufuluina.
  6. Stimulating o le gaosia faʻalenatura lanu ma puipuia lauulu mai le pa'ū.

E ofoina ituaiga vitamini ile tagata faʻatau ile tolu ituaiga - tui, papa ma le paʻu.

Ina ia faia lea mea, faʻatau ni ato a 3 o le vai niacin (o loʻo tofu le ato o loʻo aofia ai le 10 ampoules). E faasa le tui o le vailaʻau ma le aveina o vitamini PP papa e aunoa ma le iloa o se fomaʻi.

I foliga vaaia, o le nicotine tutusa ma le vai manino. E mataʻutia foʻi, suavai ma e faigofie ona faʻaaoga. E le pisia le ulu i le vailaʻau, e faʻaaogaina e le paʻu ma faʻaosofia ai le seaceous glands e galue faʻamalosi. Ae o loka o le a le foliga matapalapala. I se isi itu, o le tele o fafine i iloiloga e tusi e faapea o matapulepule ma vitamini B3 e faʻamalosia ai le laulu uʻumi ma faʻavaveina lo latou tuputupu aʻe.

E fia piliona e ave i le tasi sauniga e fuafua i le umi o le curls. Le itiiti ifo aofaʻiga o 1 - 2 pcs. Ina ia faʻaopopoina le aoga o le faʻagasologa, ole fofo e mafai ona fefiloi ma le propolis infusion, herbal decoction, ginger juice poʻo le aloe. Mo se fesuiaiga, o le fualaau faasaina ua liusuavai ma sina vaega o vitamini E ma fufuluina conditioner.

Manaʻoga i aso uma mo nicotinic acid ma oloa o loʻo aofia ai

Talu ai e leai se faʻaputuga o le nicotinic acid i totonu o le tino o le tagata, o lea vitamini e tatau ona tuʻuina atu ma mea taumafa i aso uma i aofaiga talafeagai e faʻamalieina ai manaʻoga o totoga uma ma faiga. O aso uma manaʻoga mo vitamini PP mo tagata e eseʻese tausaga o faʻapea:

  • Tamaiti i lalo ole 1 tausaga - 6 mg ile aso,
  • Tamaiti 1 - 1.5 tausaga - 9 mg i le aso,
  • Tamaiti 1.5 - 2 tausaga - 10 mg i le aso,
  • Tamaiti 3 i le 4 tausaga - 12 mg i le aso,
  • Tamaiti 5-6 tausaga - 13 mg i le aso,
  • Tamaiti 7 i le 10 tausaga - 15 mg i le aso,
  • Tamaiti 11 i le 13 tausaga - 19 mg i le aso,
  • Tama 14 - 17 tausaga - 21 mg i le aso,
  • Teine 14 - 17 tausaga - 18 mg i le aso,
  • Matutua fafine ma alii luga 18 tausaga - 20 mg i le aso,
  • Matutua fafine ma aliʻi o loʻo faigaluega i galuega mamafa - 25 mg i le aso,
  • Maʻitaga fafine ma tina faʻamafanafana - 20 - 25 mg i le aso.

O manaʻoga o aso uma mo vitamini PP e faʻateleina i le 25-30 mg i le aso i tulaga nei:

  • Galuega e fesoʻotaʻi ma mafatiaga o le mafaufau (e pei o pailate, fomai tipitipi, tagata lafo, ma isi),
  • Nonofo i Sisifo Mamao,
  • Galue i se vevela o le tau, Galue i fale vevela (mo se faʻataʻitaʻiga, gaosi-ogaumu gaosi, crimping ma uamea fai faleoloa, ma isi),
  • Maʻitaga ma faʻasusu
  • Faigata galuega
  • O meaʻai e maualalo le porotini ma sili atu i fualaʻau gaʻoa nai lo manu.

Ole tele o aitama nicotinic acid o loʻo maua i mea nei: Avocado, Peanuts, White mushroom, Broccoli, Peas, Walnuts, Yeast, Potatoes, Cayenne pepper, Burdock root, Nettle, Chicken, Corn, Apricots kering, daun Raspberry, Dandelion leaf, Almonds, Milk, Carrots, Oatmeal, Peppermint, Parsley, Rosehips, Wheat sprouts, Products made from whole grain, Beef liver, Fish, Pork, Sunflower seed, Fennel seed, Heart, Cheese, Tomatoes, Beans, Dates, Pistachios, Hazelnuts, Prunes, Mushrooms, Sorrel, Eggs, Barley tau.

Le aoga o le nicotinic acid mo lauulu

1. Acid e lautele faʻaoga i le fale e faʻaaogaina ai, o lona uiga, i le tapenaga o le faʻamaloloina pulupulu mo le tausiga o lauulu. E le gata i lea, "nicotine" ua faʻaopopoina i le shampoos ma scrubs. Ole faʻamoemoe sili ole nicotinic acid ile taimi lea ole togafiti ole laulu, faʻamalieina ole vitamini, faʻamalosia toto toto.

2. Niacin ei ai se aʻafiaga lelei i alatoto, faʻalauteleina latou, ma atili faʻaoso ai latou. A maeʻa le faʻaaogaina i le ulu, o le fualaau amata ona mitiia i le epidermis layer, pa'ū ma le toto i fulufulu taʻitasi. O le aʻafiaga lelei o le faʻaaogaina o le nicotinic acid mo lauulu tuputupu ae e maitauina i vaiaso muamua o le faʻaaogaina. Fiafia foi o le mea moni o le "nicotine" e le mago le lauulu, leai se manogi, ma e le faia lauulu pipii.

3. Vitamini PP o loʻo aafia ai i le tele o gaioiga o se faʻaʻamati o le natura e tupu i totonu o le tino o le tagata. E afaina ai le lauulu i se auala lavelave, faʻafaileleina o lauulu ma folo i le okesene.

Ole togafitiga ole Nicotinic acid e aoga tele mo lou lauulu. I le faaopoopo atu i mea aoga uma, o lenei vailaʻau faʻapipiʻi le lauulu.

4. I fafine na latou avea le nicotinic acid i papa laʻau, na lelei na i ai le laulu o nei laupepa. O laupepa e faʻavaveina ai le tuputupu aʻe o lauulu, faʻamalosia ai latou, ae lelei le faʻaaogaina e faʻaaoga faʻatasi ma laulu mata faʻatasi ma le lava nikotinic acid (mo le tapenaga o matapulepule, e tatau ona faʻaaoga le nicotinic acid i totonu o ampoules).

Contraindications ma afaina o le nicotinic acid

Niacin o se sauniuniga faʻafomaʻi, ma pei o isi vailaʻau, e i ai lava ana contraindications. O lenei fualaau faasaina e le tatau ona faʻaogaina pe a fai:

  • e iai le faʻamalosi tagata i vitamini PP,
  • toto maualuga
  • gasegase o le ate
  • papiki papala o le manava.

Niacin o loʻo faʻavasegaina faʻailoga i tagata na maua i le palapala i le faiʻai. O lenei fualaau faasaina e mafai ona sili atu le leaga o le tulaga.

Le faʻaaogaina o le nicotinic acid mo le tulaʻi

Nicotinic acid ua faʻaaogaina foi mo le paʻu o lauulu, faʻapea foi ma le vaega o le pala. I lenei tulaga, e tatau ona saunia se kulimi vitamini mai le acid i totonu o ampoules. A faʻaaoga le nicotinic acid mai le laulu e tatau ona faʻaeteete, e tatau ona faia ma le faʻaeteete le mataala totoʻa o oe lava tino.

Ole mea e ao na e iloa ae e te leʻi faaaogaina lenei vailaʻau

Nicotinic acid e tatau ona fufuluina i totonu o le ulu i luga o le mama ma mago lauulu.
Fai mai le tele o fafine, a uma ona faʻaogaina le nicotinic acid, o le laulu e faʻapopoleina.

Ina ia faʻaosofia le aʻafia o le faʻaaogaina o le nicotinic acid i luga o laulu, ua fautuaina e palu faʻatasi ma mea eseese: decoctions of herbs, aloe juice, ginger, propolis tincture. E mafai ona e faʻaopopo i se vaifofo vitamini E poʻo le sipuni tele o lauulu laulu.

Ina ia faʻamalosia le laulu ma faʻavavevave lo latou tuputupu ae, e tatau ona faia se tolusefulu aso ala, lea e mafai ona faʻatonuina faʻapitoa e se trichologist.

Nicotinic acid e tatau ona faʻaaogaina ile lauulu e ova le tele o le ampoule i le taimi e tasi, fufulu ma le faʻaeteete le vailaau i totonu o le ulu i ma ou tamatamai lima.

Ole faʻaaogaina o le nicotinic acid e tatau ona amata i le vaega faaletino, faʻasolosolo lemu i le pale. A o le i amataina le faiga, e mafai ona fesiʻaina le masima i le tui i totonu ole paipa, e sili atu ona talafeagai.

Acid e tatau ona faʻaogaina i le taimi lava e tatalaina ai le '' ampoule: fegalegaleai ma le ea, o le "nicotine" o loʻo faʻaumatia ma a maeʻa le itula e "manava uma", avea ma le aoga.

Niacin o se malosi malosi allergen ma e le tatau ona afaina. Afai na e maua i se faʻafitauli masani i le faʻaaoga muamua, e tatau ona e faʻaitiitia le acid i le vai.

Faʻafefea ona faʻaaoga le nicotinic acid e togafitia ai lauulu

Tagata tomai faapitoa ofoina lua auala e faʻaaoga ai nicotinic acid mo lauulu - lisan ma fafo. I le tulaga muamua, o loʻo matou talanoa e uiga i papamaa e te manaʻomia e inu 2 r. i le aso mo le 15 aso.

E aveina pe a maeʻa taumafataga, fufuluina ile susu mafanafana poʻo le vai mineral. Afai i le faʻagasologa o le aveina o le nicotinic acid i laupepa mo le tuputupu ae o lauulu e i ai le le mautonu i totonu, manava vae ma tiga le manava, togafitiga e tatau ona taofi ma se fomai e tatau ona feutagai.

Mo le faʻaaogaina i fafo atu, o loʻo faʻaaogaina ampoules. O le faigofie auala e faʻaogaina ai vitamini PP o le:

  1. Fufulu le lauulu i le laupepa ma faʻamago.
  2. Ua tatalaina le faʻamau ma ua toesea mea ma se tui.
  3. O le vai ole sua e sasaa ile saucer.
  4. O fulufulu e faʻamavaeina i ni manoa ma e faʻapipiʻi le gaʻo i luga o le taimi o le vavaeʻese. Amata i malumalu, faasolosolo malie atu i le pito i luga o le ulu ma tua o le ulu. O le paipa o le a fesoasoani e faʻafaigofie le faʻaaogaina o le vailaʻau - o le sui faʻapipiʻi mai i luga i luga o vavaeina.
  5. Ole paʻu e mimita mama, o le ulu e le fufulu.

Faatinoina taualumaga 1 - 3 itu. i le vaiaso mo le masina, o le ae matauina vaʻaia tulaga o le lauulu. Le vasega lona lua faʻatagaina naʻo le 2 - 3 masina.

O le filifiliga faigofie lona lua o le faʻaopopo lea o le niacin i le faʻamalama. Fuafuaga - 1 ampoule i le 10 ml. Fufulu lau lauulu tasi i le vaiaso. Mo se aafiaga sili atu, ia taofiofi le togafitiga ile lauulu mo le 10 minute. Ona fufulu le laulu i le vai mafanafana ma fofo lou ulu.

Tuutuuga o faʻaaoga ma fautuaga mo le faʻaaogaina

Le sili ona lelei ole umi ole ala ole togafitiga ina ia mafai ona lelei le tuputupu ae ole laulu ma faʻamalosia ole 4 vaiaso. I le vaitaimi lea, 1 ampoule e tatau ona faʻaogaina i aso uma, e faʻapipiʻi ai i le ulu, faʻapea foʻi ma le vaega autu o le lauulu. I le maeʻa o le masina e faʻaogaina ai le "nicotinki", e tatau ona faia se malologa e 2 masina ma e tatau ona toe faia foʻi le togafitiga pe a tatau ai.

Talosaga Talosaga:

  1. A o le i fufuluina le nicotinic acid i totonu o le lauulu, e tatau ona e fufuluina, aua o le sebum e taofia ai le tui o le sooupu i le epidermis ma o se vaega o le a tumau le aoga, o lona uiga o le aoga o le taualumaga o le a faaitiitia.
  2. Mo le faʻamaluluina i le taimi e fai ai togafitiga, e sili atu le faʻaoga o le laupepa, e le o iai ni silikini o loʻo ufitia ai le lauulu.
  3. A maeʻa ona tatalaina le atigipusa, o ona mea e tatau ona ave i le tui, ona, aveʻese lea o le pito i luga o se nila, sosolo i luga o le vaega atoa o le ulu, ma aloese mai i le malumalu. A faʻaaoga se nicotine fofo i buffers, e faʻafaigofie le galuega, aua e faigofie ona tatala ma faʻamanuiaina moli palasitika e aunoa ma le faʻaaogaina o se tui.
  4. I luga o fesoʻotaʻiga ma le ea, o le fofo vave leiloa meatotino, o le mea lea, pe a uma ona tatalaina le ampoule, e tatau ona taumafaina atoa, talu ai e leai se aoga e tuua ai le oloa mo le lumanaʻi faʻaaogaina.
  5. A maeʻa loa ona tufatufaina le nicotinic acid, tatau ona e faʻanofo gofie le ulu i ou tamatamai lima, ma milimili le oloa.
  6. E le manaʻomia le fufulu ese o le niacin, e faʻamamaina lelei, e aunoa ma le tuʻua lagona le lelei i luga o le lauulu, e aunoa ma le fuaina i lalo, ma e leai se manogi.
  7. Faʻaaogaina le nicotinic acid e puipuia ai lauulu, e tatau ona e faʻaopopo le oloa tuusaʻo i le laupepa, i le fua faatatau o le 1 vitamini ampoule i le 1 le tautua o le laupepa. O le aʻafiaga o ia faʻagaioiga o le a tau le vaʻaia lava, talu ai le aʻafiaga o le niacin i luga o le ulu i se mea puʻupuʻu.

A o le i faʻaaogaina le mea faigaluega, e tatau ona e siakiina i luga o le tulilima o le tulilima mo se aʻafiaga teteʻe. E tatau ona manatua o sina mumu ma o le vevela o le vevela i le paʻu e manatu o le masani, ao gase matuia faʻailoa ai le le faʻapitoʻatasi o le tagata ile vailaʻau.

Faʻafefea ona fufuluina le nicotinic acid

I luma o le faʻagasologa, ae maise lava pe afai o oe o le e faʻafefeteina laʻau uila, e sili atu le fufuluina. E vave ona ufiufi uʻamea gaʻoa i gaʻo ma pefu tosina atu i ai mai le siosiomaga fafo. Ma se faʻailoga faʻapitoa faʻapitoa faʻatasi le tui o nicotines i le fausaga o lauulu ma lalo o le paʻu.

Naʻo le aua le faʻaaogaina o le shampoos i le silicone: o loʻo ufiufi lauulu i se manifinifi manifinifi, e puipuia ai foi le vitamini PP mai le ofi atu i totonu o le lauulu ma lalo o le ulu i le tulaga o le pulu.

Ma, ina ia faʻaleleia atili le aʻafiaga, o nisi e fufuluina o latou lauulu i le tuiina o vailaʻau vailaʻau (chamomile, burdock root, sage, ae sili ona aoga nettle) ma faʻamago o latou lauulu i le solo.

Liligi mea o i totonu o le tasi ampoule ma se vaifofo o le nicotinic acid i totonu o se tamai pusa, ae le o le uamea, ma, fufui ma tamatamailima e lua, apalai, faʻapipiʻi i totonu o aʻa o le lauulu.

E sili le faʻapipiʻi o le nicotine i sina laulu o laulu. O le mea lea, o le vitamini PP o le a faigofie faigofie ona sosolo i le taimi e selu ai luga luga o le ulu atoa ma mitiia pe a mago le susu.

Nicotinic acid rubbing faasologa:

  • Luma muaulu ma pale
  • Vaega itu o le ulu
  • Wiski
  • Faapipii

Le faʻavae o le oloʻo le nicotinic acid

  • Faʻaaoga sina vaega o le nicotinic acid mo le lauulu, ma faʻamalosiʻau ifo le uila sosolo i aʻa latalata,
  • Muamua, apalai i le auivi o le muaulu i le pito i lalo o le lauulu, ona faʻaaoga lea ole selu (e sili pe a fai o se selu faʻapitoa mo le valiina o laulu ma se pito pito i luga ole 'au e oʻo lava le vavaeeseina o lauulu i ni manoa), vavae ese se maea pe a maeʻa, faia se le valavala ma faʻaeteete faʻaaoga le fofo i luga o le pito i luga vaega o le ulu
  • Faʻataunuʻu gaioiga i luga o le ulu ma, tuʻu i lalo le ulu i luma, togafiti le tua o le ulu i se vitamini vaifofo.

Gaoioiga pe a uma ona faʻatino le nicotinic acid

Aua le fufulu pe solo pe a uma le apalai, nicotine le tatau ona. E leai se afaina pe a fai o le fofo o totoe i luga o le lauulu mo se aso pe sili atu. Ae, "sili" aso, le fofo i luga o le lauulu o le a le tumau pea, talu ai o le taualumaga e tatau ona toe faia i aso uma mo aso 30 kalena.

O togafitiga uma o le 30 aso. Ae, pe afai o iai se manaʻoga poʻo se manaʻomia, faʻaauau faiga taumafa o taualumaga. I le va o ia vasega e tatau ona fai sina malologa e le itiiti ifo i le 15, pe o le 20 aso.

Nicotinic Acid Mask Masini Fua

O le meatotino o vitamini B3 e faʻaleleia ai le toto i le tuputupu ae o le vaega o le lauulu, faʻamalieina i latou ma mea aoga ma vaega, o loʻo faʻaogaina i le cosmetology i le sauniuniga o ufimata. O nei mea e teu ai lauulu mea o loʻo i ai vaega talafeagai mo le fafagaina o lauulu, lea, i lalo o le gaioiga o niasini, tui lelei i totonu o le fausaga o le lauulu koluma ma e vave ufiufi.

Nicotinic Acid ma Dimexide Nourishing Mask

E fetaui lelei mo le mamago ma leaga lauulu. O le Dimexide e i ai le malosi e tui ai ie, a o feʻaveaʻi meaʻai, vitamini ma le suauʻu i le loloto o vaega o lauulu, e faʻateleina ai lo latou aoga aoga.

Vaega

  • Vitamini B3 - 1 ampoule,
  • burdock poʻo le argan suauʻu - 2 ml,
  • Dimexide - 1 ml,

Talosaga:

  1. Tuufaatasia burdock suauu ma vitamini PP ma uu atu i se mafanafana tulaga.
  2. Faaopopo 1 ml Dimexide ma palu.
  3. Faapipii i le cotton swab, tufatufa muamua i aʻa, ona sosoo ai lea ma le umi atoa o le lauulu.
  4. Tuu se pulou palasitika ma afifi le solo ia alualu i luga le aoga.
  5. A maeʻa le 30 minute, fufulu ma mafanafana vai ma faʻamalama.

Vitamini mask ma pyridoxine (vitamini B6) ma niacin (vitamini B3)

Pyridoxine o loʻo faʻamamaina ia lauulu, ma faʻaitiitia ai le maʻimau, ma faʻamutaina foʻi le papala mamago, faʻaalia e seborrhea. E taua tele lenei pe a faʻaaogaina le vitamini PP, lea e i ai i nisi taimi mafua ai faʻamafu. Faatasi ai ma le tuʻufaʻatasia o faʻaaogaina le pyridoxine ma le nicotinic acid mo lauulu ulu, o faʻafitauli lelei o latou taʻitasi.

Mea ufimata:

  • fuamoa fuamoa - 1 pc.,
  • Vitamini B6 - 1 ampoule,
  • Vitamini B3 - 1 ampoule,
  • almond poʻo suauʻu linseed - 1 kulimi. l

Talosaga:

  1. Lulu le moli seia oʻo ina lamolemole.
  2. Faafefiloi ma le almond oil e aunoa ma le sasaina.
  3. Liligi mea o loʻo i totonu o kaputa ma vitamini B3 ma B6 i le o loʻo tupu mai.
  4. Faʻapipiʻi i laʻitiiti susu, faʻalogo i le aʻa o le lauulu.
  5. Fai le pulou vai ona afifi ai lea ma se solo taele.
  6. Lulu i luga o lauulu mo le 30-40 minute, ona fufulu muamua lea ma sina vai mafanafana, ona faʻapipiʻi lea.
  7. Faʻamamago lauulu i le vai, pe a maeʻa ona faʻaopopo ni nai mataua le sua o le kulimi poʻo le apu kulimi.

Ole a le mea e faʻaaogaina: efuefu, papaʻe poʻo le ampoules?

E avanoa ni mea faigaluega ile tolu ituaiga:

  • efuefu
  • fualaau
  • vaifofo mo tui.
I le tausiga o lauulu, o se tui e taumafai i

Nicotinic acid solution e faʻaaoga e togafitia ai le uluulu ma puipuia le paʻu o lauulu.. O le oloa e faʻatauina i totonu o ampoules, 10 fasi i le afifi. Mo le atoa ala o togafitiga, e fuafua mo le masina, ua lava e faʻatau mai le 3 afifi.

O se vaifofo o le nicotinic acid o loʻo faʻaogaina i fafo mo ni mea faʻalelei matagofie.

E faʻasaina ona tutoʻatasi le faʻaaogaina o le vailaʻau ile ituaiga o tui (intravenous, intramuscular poʻo le subcutaneous). E le fautuaina le faʻaaogaina o le nicotinic acid i laupepa e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi.

Mataupu faavae o le faʻagaioiga

Niacin e maua ai le faʻalauteleina o alatoto, faʻateleina le tafe o le toto ma le tiliva o le okesene ma meaʻai i totonu o lauulu. O le faʻaaogaina o le oloa faʻaititia le aofaʻi o lauulu e pa'ū i fafo ma faʻaosofia le tuputupu aʻe o mea fou. I se faʻaopopoga, e faʻamalosia ai le soifua maloloina lelei le laulu o mata ma puipuia le muai laulu papaʻe.

Matou te fautua atu le faʻaaogaina o oloa faʻapitoa fetuunai mo teuteu faʻaoga. O se tasi o na mea o le Faʻafouina Nicotinic Acid mo Lauulu. O lenei oloa e fetaui lelei mo faʻaaoga teuteu.

Sili atu i le faʻafouina lauulu Nicotinic Acid: myniacin.com

  • Latalata foliga o le faʻamatuʻuina atu i pusa polimini.
  • Faʻaopopoina voluma (10 koneteina o 5 ml).
  • Ole tau ile 1 ml o le vailaʻau e maualalo ifo nai lo le tui iniseti pepa.

Faʻafefea ona fufuluina e leiloa

O lenei metotia o loʻo faʻavae i luga o meatotino vasodilating o nicotinic acid. Faaaogaina o le fualaau faasaina i le uluulu mafua ai le tafe toto i foloa lauulu - e fagua le moe "moe" ma faʻamalosia lauulu ulu. I se faʻaopopoga, o le nicotinic acid e faʻaitiitia ai le faʻaletonu o le sebum, lea e faʻatupu ai le gaʻo.

O le oloa e faʻaalu saʻo i le ulu ma olo i totonu o aʻa ma le faʻamalositino. E faigofie ona vavaeeseina laina ma tufatufaina le vai i totonu o pito. Lauulu e tatau ona mama ma magalo. A o leʻi faia le faʻagasologa, e taua le faʻaaogaina o le silicone-free shampoo ma faʻateʻa ese le conditioner fufulu. E le tatau ona fufulu ese nicotinic acid: e le faʻaleagaina foliga o curls ma e le tuua se manogi.

Ina ua uma ona tatalaina le ampoule, nicotinic acid e tatau ona faʻaaogaina vave, talu ai pe a tali i le ea, ua faʻaumatia le mea.

O le fesoʻotaʻiga o le vitamini ma le paʻu e mafua ai se lagona o le mafanafana ma sina mimilo, atonu o se laititi mumu i le nofoaga o le talosaga. Lenei tali o se mea masani ma faʻamautu le aoga o le metotia. Afai e oso le mageso, mageso pe ulu, pe a tupu pe a uma le faʻailogaina ma le nicotinic acid, faʻaaogaina tatau ona taofia.

O se mea faʻapipiʻi e mafai ona faia i aso uma mo le masina, faʻaaoga i le tele o le lua ampoules o le fualaau faasaina i le taimi. A maeʻa se faʻataʻitaʻiga atoa o togafitiga, e tatau ona e malolo. E mafai ona faʻaauau le faʻaaogaina o le oloa e aunoa ma se afaina pe a maeʻa 3-4 vaiaso.

Nicotine mask Recipes mo togafitiga ma faʻavaveina lauulu tuputupu ae

Ina ia toe faʻatitia le susulu o le laulu, e mafai ona faʻaopopo le nicotinic acid i le suauu masks. Soʻo se suauʻu e talafeagai mo le tausiga o lauulu, o le mea taua o se mea fou ma sili ona lelei.

I totonu o tagata mulimuli o mea teuteu masani, o suauʻu sili ona lauiloa o:

E faigofie ona tapena le ufimata: i totonu o se palasitika ipu e te manaʻomia le sasaa 2-3 sipuni o le suauʻu ma faʻaopopo 2 ampoules o le nicotinic acid. O nei fetuunaiga e talafeagai mo lauulu umi lauulu. Mo pupuʻu pupuu, tasi ampoule o le sooupu mo le 2 sipuni suauʻu ua lava. Afai e mafiafia le laulu, faʻateleina le aofaʻi o le suauʻu, ae aua le faʻaogaina sili atu nai lo le lua ampoules o le acid.

Faaaoga le ufimata uma e soloia le lauulu lauulu, maitauina faʻalelei tele. Ona afifi lea le ulu i le pipiʻi ata ma afifi ma se solo: fausiaina o se mea e tupu mataʻupuʻu ua mafai ai e le oloa ona mitiia sili atu. E mafai ona e uʻuina le ufimata mai le 30 minute i le tele o itula, pe a maeʻa ona e tatau ona fufuluina lau laulu ma faʻamago i se auala masani.

O le isi aoga aoga: ave se popo fuamoa fua o le faavae o le ufimata, faʻaopopo se tasi laupepa o le nicotinic acid, o le sipuni tele o soʻo se suauu ma se laupepa o le vitamini E. Faʻapipiʻi le paluga i lou lauulu ma afifi lou ulu i le solo. A maeʻa le itula, e mafai ona fufulu ese le mata.

Fufulu le fuamoa fuamoa naʻo le vai malulu ina ia aua le galugalu.

Fesoasoani e saturate curls i le susu ma se meli maso: 5 sipuni meli e tatau ona fefiloi ma 3 sipuni o le suauʻu, vevela le maso mo se ulugalii ma faaopoopo 1 ampoule o nicotinic acid. I le afa itula pe a uma le talosaga, fufulu ese le ufimata.

Moli mo susulu

Afai e leai sou taimi e kuka ai mea teuteu fale, ma e te manaʻo e fofo lou lauulu, e mafai ona faʻaogaina se auala faigofie ma vave: faʻaopopo le nicotinic acid i le laupepa.

E mafai ona e faʻafefiloi le vailaʻau faʻatasi ai ma se kulimi leai se silicone. Ole iai o nei mea ile mea teuteu puipuia e mafai ona ofi mai le ulu ile laulu.

O le fufuluina o lau lauulu i lenei laupepa e aoga tele: o curls ua pupula ma maua se foliga maloloina. O nisi taimi, e faʻatino ai se aʻafiaga sili, o suauʻu taua e faʻaopopo i le faʻamalama (2–5 mataua).

Anti-ketruff scrub: pe faʻapefea ona fai ma faʻaaoga

A faʻapea e le aumaia ni faʻaliʻuga e le faʻailo ma le nicotinic acid, e aoga le faʻaopopoina o le togafitia. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e saunia se olo e faʻavae i luga o le masima sami. E faigofie le fua: faʻaopopo se tasi laupepa o masima ma 3 mataua o le suauu taua i le sipuni masima. Faaaoga le paluga maeʻa i luga o le ulu ma pamu mo ni nai minute, ona fufulu lea i le vai mafanafana faʻaaoga faʻamalama masani.

I matutu vaevaega muta, e tatau ona faʻaaogaina se isi vaega o le suauʻu i le umi e aloese ai mai le tele faʻaleagaina pe a fufulu ese le lapisi.

O masima masima e matua faʻamamaina ai le ulu i palapala ma tino oti, ma o le nicotinic acid e faʻateleina ai le toto. Ole gaosiga ole sebum ua faʻaleleia atili, e fesoasoani e faʻateʻese ai le susu.

Aneti-fefete ma le nicotinic acid ma aloe

O lenei mea faigaluega e faʻamamaina atoa le ulu, faʻafaileleina moli, faʻaʻautu se mea taua ma faʻalelei lona mafaufau.

Vaega

  • propolis 2x2 cm le tele,
  • aloe lau - 1 pc.,
  • niacin - 1 tapulaa.

Talosaga:

  1. Propolis sasaa 2 kulimi. l vai ma le vevela i totonu o le vai taele seia faʻamutaina atoatoa.
  2. Ia milo le aloe lau i le aano o meaʻai ma faaluaina le sua mai le fua tele.
  3. Faafefiloi propolis e lei maeʻa malulu ma aloe ma sasaa i totonu vitamini PP.
  4. Faapipii le ufimata e soloia ai lauulu, mai aʻa i le umi atoa.
  5. Mo sili faʻafaigofie, faʻalelei le laulu ma se fulufulu paʻu. Aunoa ma le afifi, taofi 25 minute.

Masini mo lauulu leiloa ma le leai ni lanu ma niacin

O le le lanu o le henna e faʻamalosia le pulu, puipuia ai le paʻu ole tino, ma o le mea faafefete e aofia ai i le ufimata fesoasoani e faʻafou le latou fausaga. Niacin o loʻo avea ma vaega o se taʻavale, e momoli uma mea aoga aoga i lo latou nofoaga ma faʻavaveina lo latou aoga.

Vaega

  • leai ni lanu - 1 afifi,
  • nicotinic acid - 1 ampoule,
  • ola fefete - 1 tsp,
  • suauu lemon verbena - 3 mataʻu.

Talosaga:

  1. Faapipisaina le mea faafefete i le vai mafanafana ma palu seia malulu le kulimi.
  2. O se paketi o le henna e leai se lanu ma faʻapaʻu i le vai faʻapuna.
  3. A maeʻa ona faʻamamaina le henna i le 37 tikeri, faʻafefiloi le paluga palapala faʻatumu ma le fefete, vitamini mai le ampoule ma le lemon verbena suauʻu.
  4. Faaaoga le oloa ile lauulu, afifi i le polyethylene ma le solo.
  5. Fufulu ile vai mafanafana ile 40 minute.
  6. Fufulu lauulu ile launiu ma fufulu ile vai faʻasusu.

O pulupulu ulu ma le nicotinic acid e le tatau ona faʻateleina sili atu nai lo le faʻatasi i le vaiaso. A e avea se vasega o fulufulu faamalolo, e mafai foi ona faʻaogaina oloa tutusa, suia masker ma le faʻasologa o aso uma o le faʻataʻamilo niacin i totonu o le uluulu.

Nursing oloa i le ituaiga o laulu mata ma le nicotinic acid taofi le faʻasologa o le alopecia ma faʻaosofia ai le tuputupu ae o manoa. Faʻatumu le vitamini ma isi mea aoga, e mafai ona e faʻamalosia le lauulu ma faʻaalia se pupula faʻalenatura.

Saosaoa le tuputupu ae o lauulu ma vitamini PP ma fuamoa

O le meaʻai aoga faʻafailele, saunia e tusa ai ma le fuaitau lea, faʻavavevaveina o le tuputupu ae o manoa i le tele o faʻasologa, toe faʻaleleia le fausaga ma faʻamalosia le mama.

  • Flax suauu - 15 ml.
  • Moa fuamoa - 1 pc.
  • Vitamini E vai - 10 ml.
  • Nicotinic acid - 1 ampoule.

O le masker e salalau i mama mama ma a maeʻa le itula fufuluina i le vai mafanafana, faʻamaʻamaina ma le vineta. Le taimi o taualumaga o 3 p. i le vaiaso.

Fua i le nicotinic acid ma jojoba suauʻu

O lenei mata uila e lautele aua Faigofie mo lauulu o soo se ituaiga. O ana galuega o le faʻaleleiina o suauʻu, faʻamaluluina ma faʻaleleia atili o foliga o lauulu. Faʻafetai i mea o loʻo i ai le mata, o fulufulu uumi uumi e maua i se taimi puʻupuʻu.

  • Siva meli - 20 ml.
  • Moa fuamoa - 1 pc.
  • Suauu Jojoba - 20 ml.
  • Se vaifofo ole vitamini E - 10 ml.
  • Nicotinic acid - 1 ampoule.

Afai ua suamalie le meli, e tatau ona liusuavai i se vai vai taele. Sosoo ai, isi mea ua fefiloi ma faʻaaoga i mama, mago loka mo le 50 minute.O mea na totoe e fufulu ile vai mafanafana, faʻasaina ile apu cider vineka po ole sua o le tipolo.

O oloa faʻateʻaina le manogi leaga o le ufimata ma fulufulu lauulu la pupula ma faʻafouina.

Ufimata ma nicotinic acid ma fualaʻau fualaʻau

O le kulimi mata e aofia ai 2 ampoules o le nicotinic acid solution ma 1 kulimi. sua aloe poʻo le sua o le kulimi. O le fualaau faasaina tutusa tufatufaina luga o le ulu ma ua vaaia mo 1 - 2 itula (pe a talafeagai). O le faʻagasologa e mafua ai se lagona o le mafanafana matagofie. O le ulu ua mulumulu e pei ona masani ai.

O le vasega ua mamanuina mo 7 aso uma taualumaga ma masina taʻitasi.

Iloiloga o fafine na faʻataʻitaʻiina aafiaga o le nicotinic acid

Afai oe iai pea masalosaloga pe tatau ona taumafai e fai ni matapulepule ia te ia, e mafai ona e faitauina iloiloga ma faʻutuaga a tagata poto masani.

Elena, 28 tausaga.Ua uma ona ou faia ni nikotini maso mo le tusa ma le 2 masina, ma ina ua uma le masina muamua o laʻu uo teine ​​na amata ona matauina ua tupu le laulu ma matauina le foliga le malie pei o le taimi muamua. E taua ia te aʻu ose auala talafeagai tele lea e tausi ai lauulu. Sa ou apoina le faʻaaogaina o le tui e aunoa ma se nila ma loʻu lauulu susu i taimi uma. Ou te fautuaina ia teine ​​uma e miti i lauulu uumi.

Olga, 26 tausaga.Mo le taimi muamua sa ou faʻataʻitaʻi le nicotinic acid i le tauanau o se teine ​​laulu, ou te manaʻo e togafitia ma faʻamalosia loʻu lauulu. I le vaiaso mulimuli ane, na tupu ai se taimi le lelei - na aliaʻe le faʻamafu ma ua amata ona 'eli le paʻu. E ui i le tele o maʻilaʻila gaʻoa, ou te leʻi fiu ma faʻaauau le faʻamama o le acid i loʻu ulu. I le vaiaso mulimuli ane, o taimi le fiafia uma na mou ese atu, ma le tulaga o lauulu na faaleleia atili. Fiafia i le taunuuga!

Alexandra, 30 tausaga.Ina ua uma ona fanau, sa amata ona ia maitauina pe a fufuluina lona lauulu, o le toʻatele o latou na tumau pea i le faletaele, ua tutumu foʻi le selu i lauulu. Talu ai ou te leʻi mafaufau lava e uiga ile lauulu laʻititi muamua, o le taimi lea na ou filifili ai e alu i luga o le Initaneti ma saili ni fesoasoani. I le faʻaopopoga i le mea moni o soʻo se mea e fautuaina e tausisi i le faʻatagaina lelei o meaʻai ma tuʻu le leaga amioga, sa ou faitauina se tusitusiga e uiga i aoga aoga o le nicotinic acid. Na ou faatau ma ou te leʻi salamo ai. Ua faʻaititia le lauulu ile laulu, mimita ile auga o taimi, ma le lauulu lava aliali mai ua pupula ma lauusiusi.

Alla, 34 tausaga.Sa ou talitonu i le aoga o le nicotinic acid mai i loʻu lava poto masani ina ua ou manaʻo e fai ni lauulu mafiafia matagofie. Talu ai ona sa masani ona ou faʻafoeina au i mea fulufulu, o lea sa tatau ai ona ou faʻaaogaina se penitala. Sa ou oloina lemu le nicotinic acid i totonu o ou mata e mata (o le mea taua e le o le vaʻaia i totonu o oʻu mata), ma na atili mafiafia.