Foliga mata ma mata mata

Aisea e mafai ai e mascara mafua maia afaina gaioiga?

Soo se teine ​​poʻo se tamaʻitaʻi e taumafai lava e foliga aulelei. Lelei manicure, manuia lauulu laei, lanu laugutu ma cilia fesoasoani e feagai ma lenei galuega ile 100%. Aititi le vaʻai totoʻa i mata, talu ai o mata o se faʻata o le agaga. Teine taumafai e fai ia sili atu faʻaaliga, ma mo lenei mafuaʻaga mascara sili ona masani ona faʻaogaina, lea e fai ai mata tele ma tele. Ae ui i lea, i le sailiga o le aulelei, e mafai ona e afaina ai lou soifua maloloina, aua e tele taimi mascara mafua ai se aʻafiaga teteʻe.

I le mataupu lea, o le a tatou faʻamatala auiliili ai pe faʻapefea ona aliali a alergi i mascara ma mea e manaʻomia ona fai e faʻaitiitia ai le le fiafia faailoga.

Aisea e faʻapalepale ai mascara?

E mafai ona faʻatupu mai se mafuaʻaga i le mascara. O lenei mafai ona avea o se fafo ma se totonu ole itu. Ae o le tele o taimi, o le lelei o le vali lava faʻapitoa lea e sili ona aʻafia i le faʻaleleia o le mafaufau.

O le a le mea e aofia ai mascara?

A tele numera o ituaiga gaosia mascara faaonaponei, ina ia mafai ese ese taua i tuufaatasiga. Mascara masani o loʻo aofia ai le vai, meaola poʻo fualaʻau fualaʻau 'oloa, vali minerale, colorants, flavors ma preservatives. E faigofie ona fufulu faʻaaoga le vai.

O le tuʻufaʻatasiga o le sui susu e aofia ai ma le tele o manu poʻo fualaʻau o meaola, ona o le vai ua toe gaosia.

O nei mea teuteu vaʻaia o loʻo i ai foʻi polymer ma se solvent, ona o le mea e tatau ai ona fufulu le vali faʻatasi ma se oloa faʻavae faʻapitoa o le suauʻu.

Tele o mea teuteu mata e maua ai le suauʻu sesame, eucalyptus ma fatu flax. E na te faʻamalamalamaina mata mata.

O a mafuaʻaga o allergies?

Atonu e aliali mai se afaina ile mascara ona o mea i fafo ma fafo. Ae peitai, o le tele o taimi o le tali e tupu tonu lava ona o le lelei o le au faʻatau oloa.

Aemaise lava i taimi uma a iai alergi i le susu mascara. O le mea lea, o lona faʻaaogaina i aso uma e matua le manaomia.

Faailoga o le faamaʻi

E mafai ona faʻaalia ia mea e aliali mai i se taimi vave pe a maeʻa le faʻaaogaina o se mea teuteu teuteu tino, ma i se taimi umi. Mafai ona e malamalama e amata mai se afaina i mascara, tusa ai ma le tele o faʻailoga uiga o lenei faʻamaʻi:

  1. Mūmū o mata mata, susunuina ma mumu i le laumata mata.
  2. Le faʻamalosia ole pupula malamalama.
  3. Faateleina lacrimation.
  4. Faateleina edema o laumata.
  5. Faatalia ma le afu.
  6. E mafai le foliga mai o se mageso.

O nisi taimi o le mageso mafai ona sosolo atu i luga o le foliga, ua ma le mata o le ulu, ma fufula mata na matua malo lava ma e faigata ona pupula ou mata. E mafaia lenei mea ile ogaoga o le faʻamaʻi.

I tulaga pe a le aliali i se mataala ile mascara vave, fafine matauina se tuputupu ae mumu ma se lagona o le "oneone" i mata pe a mavae ni nai itula. Ole mageso ma le peeling e mafai foi ona amata ile itu na aafia. I luma o lenei mea, naʻo mata vaivai e lagona ao matamata TV, pe nofo i le komepiuta.

O le a le mea e fai pe a tupu se aʻafiaga o le afaina?

Afai e aliali mai aʻafiaga, muamua lava e tatau ona e aveese mascara mai fulufulu mata ma vali foliga, ona fufulu ou mata i vai mama. E tatau foi ona e lafoai le faʻaaogaina o mascara i se taimi lata mai. A maeʻa lea, o le fofo sili lava o le vaʻai o se fomaʻi. O le a ia suʻesuʻeina, ia mafai ona faailoa tonu le mafuaaga o le alergi ma faatonuina se togafitiga togafitiga. O tutoʻatasi taumafaiga e filifili vailaʻau e mafai ona afaina ai mata.

Togafitiga mo se aʻafiaga o le mascara manaomia. Ole vave ona faia se suʻesuʻega ma amata loa le togafitiga, o le maualuga foi lea o le avanoa e mafai ai ona faatoʻilaloina se alergi ile vave vave.

E masani lava, antihistamines ua faatonuina e taofi alergi. Zirtek, Aleron, Cetrin - o le lata mai augatupulaga o vailaʻau e laititi le tulaga lamatia o aʻafiaga. E masani lava, mumu o mata ma mageso ese pe a uma le muamua apalai, ae taua le faʻataunuʻuina atoa le ala faatonuina o le aveina o le vailaʻau.

Mata teteʻe e pei o Ketotifen, Lecrolin, ma Allergodil ua faatonuina e togafitia mataʻutia. Antihistamines o loʻo i ai i latou tuʻufaʻatasiga e mafai ona vave faʻaitiitia le vevela ma susunuina mata ma faʻamama le ita o le membrane mucous. Ma le tafe mata ma le mafatua, le isu e toto i vasoconstrictive mata.

E faʻaalugofie le paʻu o mata, e faʻaaoga ai kulimi e le o ni hormonal.

Ae e te lei amataina togafitiga i soo se vailaau, e taua tele le faitauina o faʻatonuga.

Foliga togafitiga e lelei se aoga o se faʻaopopo togafitiga. E mafai ona fufulu ou mata ma se tino o le chamomile 2-3 taimi i le aso, o le ai ai se faʻafilemu aʻafiaga. O komipiuta malu o le a lavea ai le ita mata ma mapu le fulafula. O le toe faʻatonutonuina o le lauulu o le lauʻeleʻele pe a uma ona fai se mataʻitaga ia mascara ma faʻaititia ia faʻailoga o le a fesoasoani i kulimi mai le Kalanchoe juice

Puipuiga mo Allergy

Afai o le le faʻaletonu i se mea teuteu foliga foliga tasi, e le o lona uiga o le mea uma e te manaʻo e faʻaumatia tumau i le lumanaʻi. A maeʻa le togafitiga autu, e manaʻomia ni puipuiga.

  • E taua le filifili na o mea sili ona lelei ma faʻamaonia teuteu.
  • E taua le aloese mai le faʻatau mai i fale le talitonuina, e sili atu le faʻatau mascara i faleoloa faʻapolofesa.
  • Ae le i faʻatau, ia mautinoa e siaki le faʻamutaina o le aso o le oloa ma faitau tulafono mo lona teuina.
  • O auala mo fulufulu mata e le tatau ona teuina i totonu o se la susulu ma vevela potu.
  • E le tatau ona faʻatau mascara ma se umi umi umi le ola, ona o loʻo i ai le tele o faʻasao.
  • E le fautuaina e faʻaaoga se mascara mo sili atu nai lo le fa masina. Tusa lava pe o le oloa e i ai le teuina o ola 1-2 tausaga, ona e le tatau ona galo o lenei mea e aoga i mea teuteu lava ma le teuina utiuti.
  • E manaʻomia le taofia mai le faʻaaogaina o mascara pe a fai e i ai se maʻi mata.
  • Aua le faʻaaogaina seisi mea teuteu a seisi tagata.
  • E fautuaina e lafoai mea teuteu susu.
  • A o le i alu e moe, e faʻapena ona fufulu ese le mascara e puipuia ai ana vaega mai le alu i mata.

Tiutetauave pe a filifilia mea teuteu teuteu, mulimuli i tulafono faigofie o le puipuia ma vave togafitiga o le a fesoasoani e aloese mai le le fiafia i faailoga o le mascara allergy.

Mafuaʻaga o Mascara Allergy

O le faʻatupuina o se aʻafiaga i se tagata e faʻalagolago i le tele o mea, ma o le faʻaleagaina o tagata o le tino e le o le mea mulimuli i lenei vaega.

Mascara Allergy mafai foi ona mafua mai i:

  • Mativa tuʻufaʻatasiga o mea tau fale. E le o tagata gaosi uma e faʻalogo i le siakiina o vailaʻau faʻaaoga mo vailaʻau oʻona.
  • Le faʻaletonu i se tasi o vaega a se ituaiga faʻapitoa o mascara. E le o ituaiga uma o tino o lona tino ua mafua ai se afaina ai, o nisi taimi e naʻo se tasi o vaega o se ituaiga o ituaiga ua tausalaina i lenei mea. Valivali pigments, silicone, polymer, lanolin, taua suauʻu e mafai ona mafua ai alergi faailoga.
  • O le faʻaoga o mea teuteu, lea o le ola umi lea ua leva. I lenei tulaga, o vaega o mea teuteu amata amata ona pala, o latou moli tino suia suiga, lea atonu o le mafuaʻaga autu o le ita.

O aano o le mata, ma maise o ona matapula, e matua maaleale i fafo atu. Ma e oʻo lava i le laititi o tino o laʻau maualalo e pauu i luga o le konunctiva mafai ona mafua ai le tele o le ita, o nisi taimi faʻaalia e matua ogaoga faailoga.

O faʻailoga taua o le faʻamaʻi

O se tali teteʻe i mascara e aliali mai i suiga eseese o le mafaufau i le paʻu e latalata i mata ma luga o le konunctiva lava ia.

Le tele o taimi, mumu o le membrane mucous, fulafula, lacrimation tupu, e ono i ai ogaoga tiga.

Fula o le paʻu e mafai ona mafua ai dermatitis, ma pe a fai o le allergen e le aveʻesea i le taimi ma o le faʻamaʻi e le togafitia seʻia oʻo i le iʻuga, ona mafai ai foʻi ona mafai.

Fulafula ma allergies mafai ona matua malosi e le pupula mata.

E tupu foi o faailoga o le le faʻaletonu i vaega o mea teuteu foliga na o le tasi mata, e mafua mai lea i le mea moni o le mea e alu i luga o le iʻa o le mata o le tasi mata.

E masani lava, o le tele o faʻailoga o le le faʻaletonu i teuteu foliga foliga vave, ua i ai mo le lona lua po o le tolu taimi o lona faʻaaogaina, ma i le aluga o taimi o le a faʻatetele lava le mea.

Mascara alergi togafitiga

Afai ei ai ni faʻailoga o le fulafula ma le ita i ou mata, ona faʻamautu lea o se faʻamaʻi i le mascara i le tele o tulaga e matua faigofie lava.

O le ata atoa faʻataʻitaʻiina e mafai ona tupu i totonu o ni nai minute pe'ā uma ona faʻaogaina mea teuteu tino, ma i le aso atoa.

I le mea mulimuli, o le ita ma le fulafula o le konunctiva tupu ona o le mea moni o microparticles o le tino maliu ua faasolosolo malie ona pauu ma pa'ū i luga o le mucous membrane o le mata.

E mafai ona e iloa tonu le fea vaega mafuaʻaga allergies i mata e ala i le faʻaaogaina suʻega faʻapitoa faatonuina e se allergist. A maeʻa le suʻega, ua filifilia se fofo talafeagai.

Ae e te leʻi alu i le ofisa o le fomaʻi, e tatau ona e taumafai e faʻaitiitia tutoʻatasi faʻailoga uma o le afaina mata i mata.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona e tausisi i le tele o vaega o togafitiga:

  • I le taimi lava e maeʻa ai ona faʻaalia mai o faʻailoga ita, fufulu ese mascara mai mata i le vai manino. E te le manaʻomia le faʻaaogaina o le fasimoli poʻo le gel.
  • Ogaoga fulafula, afaina ma le hyperemia ua aveeseina e ala i le aveina antihistamines. O vailaʻau, Cetirizine, Zyrtec, Suprastin, Tavegil ma isi vailaʻau mo tui e masani ona fautuaina mai. E masani lava, pe a uma le kulimi muamua, e faʻaititia le vevela.

  • Afai, e faʻaopopo i le paʻu o le paʻu, ua matauina foʻi le pupuga o le konunctiva, ona tatau loa lea ona faʻaoga mata teteʻe ma le antihistamine, ma e vave ona sasi ese le vevela ma le fulafula i lalo o latou aafiaga. O lenei vaega o vailaʻau e aofia ai mataua o Allergodil, Cromohexal, Lecroin.

  • Afai o loʻo maitauina faʻailoga alergi i luga o le paʻu i autafa o mata, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le Advantam emulsion, Celestoderm cream e aveese ai. O nei vailaʻau e iai hormones, o lea la, e le fautuaina e faʻaaoga e togafitia ai le paʻu o foliga ile sili atu ile lima aso.

  • Lava-saunia kulimi mai calendula poʻo soloaiga foʻi fesoasoani fesoasoani faʻaititia pu. Fesoasoani e faʻalelei atili le vaʻai ma mata o laʻau fou ua faʻaoga i le faʻaoga.

Togafitiga e tatau ona faʻaauau pea seʻia mou uma faʻailoga. I le lumanaʻi, e le mafai ona faʻaaogaina le ituaiga mascara na mafua ai se mataʻutia.

E sili le suia o mea teuteu i le hypoallergenic, ma i le taimi o le togafitiga autu, e fautuaina e aveese atoa le faaaogaina o mascara i luga o mata mata.

Teuina ma filifiliga tulaga mo mascara

Ina ia le maua o mascara le avea o se punavai o le soifua maloloina faʻafitauli mo oe, e tatau ona e aʻoaʻo pe faʻafefea ona teu ma faʻaaoga saʻo.

Tamaitai mautinoa e tatau ona iloa le tele latou te mafai ona teuina matcara matala, lenei o le a fesoasoani taofia le faaleagaina o vaega autu i lalo o le faatosinaga o le ea.

I se tulaga masani, o tagata gaosi oloa e faʻaalia le ola puipuia oa latou oloa e tasi le tausaga pe lua tausaga.

Ae e tatau ona e iloa o lenei e aoga i se faʻamau faʻailoga mascara. Ole taimi lava e te tatalaina ai, o le olaola faʻaitiitia tele.

Ina ua uma ona tatala le afifi, ua le tatau ona faʻaogaina le mascara mo le sili atu ma le fa masina, ma ua fautuaina e nisi kamupani le vaitaimi o le faʻatapulaʻa e faʻatapulaʻa i le lua masina.

Lelei le teuina o mascara o se faʻamaoniga foʻi lea o le leai o se aʻafiaga o mata i mata.

O nei mea teuteu tino e tatau ona teuina ese mai le la, e le fiafia i le vevela ma le maualuga o le susu.

Afai ua mago le mascara ao lei oo i ona aso, ona tatau lea ona e malolo ese, toe faʻafouina nei mea faʻalelei mea e le manaʻomia.

Mascara alergi e masani lava ona tupu pe a le faʻatauina ni mea teuteu i fale faʻapitoa.
E le aoga le faʻaolaina o lou soifua maloloina; i le tele o taimi, o taugofie oloa mai kamupani e le mailoa e masani ona afaina ai lou soifua maloloina.

Mascara o se tuʻufaʻatasia o e oʻo i le sili ona faigofie foliga vali, o lea e mafai ona maua i soʻo se teuteu taga. E le o se mea e ofo ai le avea o se tui i mascara ma faʻafitauli moni mo teineiti, aua o lenei faʻamaʻi e le na o le faia o nisi mumusu i mata, e mafai ona matua faʻaleagaina foliga.

Mafuaʻaga o Cosmetic Allergies

I totonu o mea uma mea teuteu, mascara mafua ai tali teteʻe masani ona. Lenei e mafua mai i le mea moni e faapea o le tui o o sili ona laʻititi o fasimea o se mea faʻatau tino i le mata e le mafai ona puipuia atoa. I se faʻaopopoga, o le paʻu o laumata e sili ona manifinifi ma faigofie ona afaina i soʻo se mea e oso ai. I lenei tulaga, i teineiti ma mata maaleale, a allergy mafai ona atiae e oo lava i mascara tulaga maualuga.

Faʻapena foi, o le mafuaʻaga o le tutupu mai o alergi tuʻufaʻatasia o nisi taimi avea le le tausisia ma tulafono teuina ma le faʻaaogaina o se oloa ua uma le taimi.

O faʻailoga le lelei e masani ona aliaʻe ona o le i ai o vaega aasa i totonu o le tino. Le tele o taimi, alergi e faʻatupuina e lanu, preservatives, flavings ma gaʻo. E le gata i lea, e manaʻomia le amanaia o le ono iai o le fesoʻotaʻiga o vailaʻau o loʻo i totonu o le tino ma mea ai isi mea teuteu tino. Tele fafine, aʻo leʻi faia le vali, faʻaaoga mea tau le tausiga o le paʻu, faʻavae ma ata i le paʻu o laumata. Vailaau fegalegaleaiga i le va o vaega o nei sui e mafai ona taʻitaʻia ai le fausiaina o se mea ita.

Faailoga o se aʻafiaga teteʻe

I le tele o tulaga, a alergi i mascara faaalia i le tulaga o faʻafesoʻotaʻi dermatitis ma conjunctivitis. Lenei, o faʻailoga nei o uiga i lenei faʻamaʻi:

  • fulafula, mumu, fofoʻe, paʻu o mata ma paʻu i luga o le mata,
  • o foliga i luga o laumata ma paʻu e siomia ai mata o mata laiti-faʻataʻamilomilo poo fasi
  • mumu o porotini o mata ma konunctiva,
  • lacrimation

  • afu mai mea mai mata,
  • faapalepale i le susulu malamalama
  • tiga i mata.

I tulaga ogaoga o le afaina ai le mata, le mageso ma le mumu sosolo atu i luga atoa foliga, ua ma le fatafata fatafata, ma o le edema o le paraorbital tisaini avea avea matua manino ma e taitai atu ai i se taua faaitiitia o palpebral fissures.

E taua le maitauina o faʻailoga o mataʻutia i nisi o fafine e le tupu vave. I le amataga, naʻo le vave lava le vaivai o mata e mafai ona matauina pe a faitau, galue i se komupiuta pe o matamata le TV, faʻapea foʻi ma le leiloa o mata mata taʻitoʻatasi. Ona faʻateleina ai lea o faʻailoga: a mumu le mumu o le sclera ma se lagona o le "oneone" i mata faʻatasi.

A laititi teisi masani alergi i mata teuteu tino e faʻaalia i hidung gase ma faʻafuaseʻi isu. Peitaʻi, o auga faʻailoga e ono tupu lelei, talu ai o alergens e ulufale mai i le isu e ala i le nasolacrimal duct.

Auala e feagai ai ma mascara allergies

Muamua lava, e manaʻomia le taofi atoa o le fesoʻotaʻiga ma le masalomia o le allergen.E sili ona togafitia se aʻafiaga teteʻe faʻatasi ai ma se fomaʻi mata poʻo le fomai mata, talu ai le le saʻo le togafitia o le fesoʻotaʻi teteʻe alualu i luma e mafai ona oʻo atu ai i ogaoga afaina, e aofia ai le leiloa o vaʻai.

Ina ia taofia le gaioiga faʻafitauli, o le augatupulaga aupito lata mai antihistamines ua faatonuina: Telfast, Tsetrin, Aleron. Togafitiga sima e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o vailaʻau nei:

  • mata teteʻe ma decongestants ("Visor", "Octilia"),
  • mata mata ma le antiallergic aafiaga (Spersallerg, Lecrolin, Ketotifen)
  • nasal vasoconstrictor teteʻe ("Nazol", "Otrivin").

I le ogaoga o le konjunctivitis, o loʻo faʻatautaia togafitiga i vailaʻau i le lotoifale ma le corticosteroids (Maxidex, Prenacid, mata o le suauu ma le hydrocortisone). Ole tele o ia vailaʻau e iai ni itu e afaina ai ma toe faʻaleaogaina, o lea e tatau ai ona togafitia i lalo ole vaʻavaʻaiga faʻapitoa.

Togafitiga fesoasoani mo mascara allergy ono aofia ai le faʻaaogaina o le le-vailaʻau. I auala e faʻafitia ai auga, faʻamalieina komipiuta ua fautuaina. Latou te fesoasoani e faʻamalosia le lumen o alatoto ma faʻamama le fula. I se faʻaopopoga, malosi faʻamalosia sui e mafai ona faatonuina: vitamini-minerale complexes ma immunostimulants. Togafitiga o se aʻafiaga teteʻe e tatau ona lautele, e le mafai ona faʻalavelaveina seʻia oʻo i le iʻuga o le vasega faʻatulagaina e se fomaʻi faʻapitoa.

Auala e puipuia ai le faʻatupuina o allergies

E tasi le mea na tupu o se aʻafiaga teteʻe atu i mascara e le faapea o le a tatau ai ona e lafoaia le faʻaaogaina o mea teuteu faʻatasi ma uma pe a maeʻa ona e togafitia le konjunctivitis. Mo le tele o teineiti, o le usitaʻia o puipuiga eseese e mafai ona avea ma faʻaolataga moni.

  1. Filifili naʻo mea maualuga-vali oloa e leai se manogi manino.
  2. Mascara ma isi mea teuteu mo mata e tatau ona tutusa igoa.
  3. Fai se filifiliga i le fiafia i se oloa ma se laititi o le ola fata, ona o loʻo iai le laititi o aofaʻi o faʻasao.
  4. Aloese mai le faʻaaoga o mascara susu.
  5. Taumafai e aua le faia ni mata mata i le sili atu ile faaiuga ole vaiaso.
  6. Aloese mai le teuina o tino oti i nofoaga mafanafana.

Manatua o mea mamao mai taimi uma e le fiafia ai faʻailoga e mafua mai i le faʻaogaina o mea teuteu. O mafuaʻaga o mea faʻapipiʻi e mafai ona fesoʻotaʻi atu tioata, pefu o palapala, faʻapea foʻi ma pollen mai laʻau.

O se aʻafiaga i mea teuteu mata o se gaioiga matuia o le tino, e faʻaalia ia lava i le foliga mai o le mageso, mageso luga o le paʻu ma isi faʻailoga pe a maeʻa le faʻaaogaina o mea alofa poʻo mea teuteu.

O lenei tulaga e mafai ona tupu i tagata uma, o lea e taua tele le faʻaeteete i le filifiliga o oloa tausi.

O mafuaʻaga o aʻafiaga teteʻe atu i mea teuteu tino e mafai ona tele naua.

E tutusa faʻafitauli e mafai ona fesoʻotaʻi ma uiga taʻitasi o le tino ma le maualalo o le lelei o mea teuteu latou lava.

Tau maualalo

O aʻafiaga mataʻi e ono mafua mai i le faʻaaogaina o ni taugofie. E mafai foʻi ona fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o mea pepelo mo ituaiga lauiloa.

I le avea ai o se tulafono, o mea teuteu teuteu aofia ai le tele o malosi malosi vaega e le tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu.

O se tulaga ese faʻataʻitaʻiga i le aofaʻi o tali le lelei o le susu mascara, aua o le uʻamea uʻamea faʻaʻafa e ono iai i totonu.

E masani lava ona faʻaleagaina e kulimi ma iʻa o le paʻu. O le le faʻatulafonoina gaosi e faʻaopopoina le malosi o manogi ma lanu pupula ia latou e afaina ai lo latou soifua maloloina.

Manaia mea teuteu

Lelei malosi allergen ua faaleagaina togafitiga.

O le mea lea, teuteuga ua uma ona muta tatau ona lafoaʻi faʻaleagaina.

O le mea lava lea e tasi e mafai ona fai e uiga i vaegatupe na teuina i tulaga sese.

Latou te mafiafia, suia o latou lanu po o manogi, ma matutu.

Ina ia aua neʻi afaina ai lou soifua maloloina, e taua tele le matauina o le ola ola:

  • e mafai ona teuina mea mago kulimi mo le 3 tausaga,
  • tupe e mafai ona teuina se kulimi kulimi mo le sili atu o le 1 tausaga,
  • mascara ma faʻavae faʻaaogaina e le mafai ona sili atu nai lo 3-6 masina,
  • e mafai ona faʻaaogaina le lipstick mo le tusa o le 1 tausaga, ma susulu - tusa ma le 6 masina,
  • biocosmetics le mafai ona faʻaaogaina sili atu nai lo le 3 masina.

Ina ia faia mea teuteu umi umi, e tatau ona e teuina ia saʻo. Ole mea lea e tatau ona faia ile masani ole susū male potu vevela.

Tino tino

I se tulaga lamatia mo le faʻavaeina o lenei maʻi o fafine o loʻo i ai paʻu paʻu, meaʻai mata, mea teteʻe faʻapitoa.

E le gata i lea, o se tali le lelei e mafai ona tupu i le le faʻaletagata lava ia o vaega o le vailaʻau.

Tagata e ona le maaleale paʻu e tatau ona matua faʻaeteete tele e uiga i le filifiliga teuteu.

E sili lava le filifilia o mea hypoallergenic o loʻo mamanuina faʻapitoa mo lenei ituaiga.

O isi itu e ono faʻaopopoina ai le ono tutupu mai e aʻafia ai mea nei:

  1. faʻafuaseʻi suiga i le pulega ma ituaiga o meaʻai,
  2. ova soʻona taumafaina o meaʻai manogi, 'ava malosi, kofe,
  3. popolega tulaga
  4. gasegase o le taimi ua tuanai
  5. iniseti vailaʻau
  6. le lava vitamini
  7. faiga faʻamalosi teuteu - mo se faʻataʻitaʻiga, peeling.

Faafefiloi feteenaiga

O nisi teineiti o loʻo i ai se tulaga e leai se teteʻe mai i se oloa faʻapitoa, ae afai e faʻaaogaina ma isi mea teuteu faʻaolaina, e maitauina se le lelei gaioiga.

Lea ua faʻaalia ai le ova o le paʻu ma se mea faʻapitoa.

O le mea lea, o le faʻaaogaga o le foundation, powder ma blush o ese gaosi oloa e ono faʻaosofia ai le le mautonu.

Ae ui i lea, o tali tutusa e aoga e le gata i mea teuteu.

O le faʻaaogaina o vailaʻau, antibiotics, antidepressants mafai foi ona suia ai le tali atu o le tino i oloa tausi.

Alergic tali atu i mea teuteu tuusao faalagolago i mea o loʻo fai ma latou fatuga.

Faasao

O mea faʻapena e faʻaaogaina e faʻalautele ai le ola umi o fale teuteu teuteu. E masani lava ona matua agamalu oloa.

O le masani a faʻasao e masani ona taʻalo e ala i le salicylic poʻo le benzoic acid.

Afai o loʻo tele naua mea faʻapea i mea teuteu tino, o le a tupu le faʻaletonu o le aʻafia.

O le mea lea, ua fautuaina e tagata atamamai filifili oloa ma se pupuu olaga umi.

E masani ona i ai mea masani i le ituaiga o le pi pi poʻo le sorbic acid.

Ae ia manatua, o nei vaega e afaina foi.

E tuʻuina atu i fale gaosi meaʻai manogi. I lenei tulaga, o afaina mai le afaina e mafai ona fesoʻotaʻi ma uma natura ma faʻapipiʻi vaega.

O le taugofie o le oloa, o le maualuga maualuga o le ono mafai ona faʻaaoga faʻapipiʻi manogi.

Afai e te ono aliali i taua suauu, ona mautinoa lea o oloa faʻatasi ma mea masani masani mo oe.

Ae maise o taimi masani, o faʻafitauli e mafua mai le suauʻu ma le suauʻu bergamot.

E taua le mafaufau o le sili atu ona sosogiina le manogi o le oloa, o le tele foi ona i ai mea manogi.

Manu gaʻo

E masani ona aliali mai aʻafiaga i le paʻu, e le gata i mea totino, ae i mea masani.

Le tuʻufaʻatasiga o fale teuteu e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma na oloa e te le oʻo ai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te ono aliali i fulufulu o mamoe, ona faʻapea mai ai, o oloa ma lanolin e le aoga mo oe.

Tele o oloa o loʻo iai faʻamaʻi o mea na tutupu mai ai manu - ae maise o le susu ma fuamoa.

Talu ai o vaega o mea teuteu teuteu e mafai ona tui i totonu o le toto toto, e masani ona latou faaosofia le tupu mai o faʻailoga le lelei.

O vaega e sili ona maʻaleʻaleʻuga vaega o meataulima o le aniline vali, o loʻo i lipstick, ma uʻamea masima o loʻo i totonu o mascaras ma eyeliners.

O le pupula atili le paolo o lipstick, o le sili atu ona aofia ai se malosi vaega.

A filifilia ni mea teuteu, ua fautuaina e ave le faamuamua i oloa ia e aofia ai mea masani.

Alergi i mea teuteu luma o mata

Ole tali mai i mata e ono aliali pe a maeʻa le mascara, mata uila ata, penitala ma isi oloa e fesoʻotaʻi ma le paʻu o lenei vaega o foliga.

Le tele o taimi, alergi faaalia lava ia i le foliga o ituaiga eseese o konjunctivitis.

I lenei tulaga, mumu ma faʻateleina loimata o mata e tupu. O nisi taimi o foliga vaaia o kulimi o loʻo tuʻufaʻatasia ai foʻi faʻailoga ia.

I aʻafiaga teteʻe, faʻaopopo atu i le konjunktivitis, o loʻo i ai se tioata pei ole tioata ole feula o mata.

Afai e le alu ese se alergi i mea teuteu, o loʻo iai a latou faʻailoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia vave se fomaʻi mata.

E masani lava, pe a uma ona faia le paolo mata po o le eyeliner, o se gaioiga e tupu i luga o laumata, lea e faʻaalia ia lava i le faʻailoga o le dermatitis alergi.

I lenei tulaga, o le paʻu o le nofoaga aafia ua mumu, mumu foliga, lagona o le vevela ma le faʻateleina o fulafula.

O se mataala i mea teuteu foliga ile foliga e ono aliali mai pe a maeʻa ona faʻaaoga uma lava ituaiga matapulepulega ma olo.

E masani foi ona taʻitaʻia ai:

O faʻailoga taua o se tali i luga o foliga e aofia ai mea nei:

  • lagona o le vevela ma le susunuina i le eria o fesootaiga ma le oloa,
  • afaina ma le maualuga o le paʻu,
  • o luʻiina vai i le mata o le mata,
  • mamago ma fulafula laugutu
  • afaina o fuafua,
  • solia o le isu manava,
  • pogisa pouliuli i le mata o mata e fesoʻotaʻi ma le fulafula ma spasm o laumata.

O le faʻaaogaina o ni kulimi eseese poʻo ni kulimi mo le tino, faʻapea foi ma le lelea lelea, e ono faʻaosofia ai le foliga mai o le mageso i le ua.

E tutusa faʻailoga e ono oʻo mai i le ogaoga maʻi ma mumu. E tele taimi e i ai le fula o se eseʻesega faigata.

O le tali i luga o le paʻu o lima e masani ona fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o kulimi maualalo-lelei.

Ile mea la lenei, e ono paʻu ai ni nai papala laiti poo ni voluma, aemaise ile itu e fesoʻotaʻi ai ma le sooupu.

E le gata i lea, e mafai ona solo ese le paʻu, masani ona tupu le vevela ma le fulafula.

Alergic tali atu i le tino aofia ai le faʻaaogaina o le le talafeagai taele gel po o le kulimi tino.

I lenei tulaga, mumu mumu, afaina, peeling o le paʻu foliga mai.

O nisi taimi o le faʻamaʻi e aliali mai o ia lava i foliga o foliga o vai susu, aemaise lava pe a fai e te valu pe valu i le paʻu.

I le avea ai o se tulafono, rashes tele aafia ai matutu ma mago paʻu. E masani foi ona latou mauaina i le mea e sili ona manifinifi le epithelium.

Le a le mea fafine maitaga tatau ona iloa

I le taimi o maitaga, o fafine e sili atu ona afaina ai i allergies. Afai e leai ni tali a tagata, e mafai ona faʻaauau le faʻaaogaina o mea masani teuteuga masani.

Peitaʻi, ua fautuaina e le au popoto le tuʻuina atu o mea e mananaʻo i ai a latou mea e masani ona faʻaaoga i le taimi o maʻitaga.

O mea teuteu oloa e tatau ona iai se taʻua o mea hypoallergenic. E taua foi le mataʻituina ma le totoʻa o le taimi e maeʻa ai ia vaegatupe.

Diagnostic Metotia

Faatasi ai ma le faʻamalieina o le paʻu, ua lava lea e faʻateʻese ai le faʻaaogaina o mea faʻatau tino ma na o le vaʻai i le tali atu o lou paʻu.

Ona e tatau ona taumafai e faʻaaoga le oloa tasi i le taimi ma toe vaʻavaʻaia tulaga o le paʻu.

Afai ua matuia le mataala, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi.

O le tagata faʻapitoa o le a faia le faʻasaʻoga saʻo e faʻavae i luga o faʻaiuga a se tagata maʻi suʻesuʻega ma auiliiliga o faʻailoga iloga.

Afai na i ai se masalosalo o le afaina faʻafesoʻotaʻi dermatitis, paʻu talosaga suʻega e mafai ona faatonuina.

I le mea lea, o le laʻititi totoina o allergens e faʻaaogaina i le paʻu ile tamaʻi vaega, ina ua uma ona manaʻomia e le fomaʻi e siaki le mea na tupu.

Faʻafetai i lenei, o le a mafai ona iloa ai le mafuaʻaga o le faʻamaʻi.

Togafitiga metotia

Afai e aliali mai muamua faʻailoga o le faʻamaʻi, vave fufulu le vali i le tele o le vai.

Afai na e vali ou laumata mata pe pulupulu, ia mautinoa e fufulu ou mata i le lauti.

Foi, o se decoction o chamomile e talafeagai mo lenei faʻamoemoe.

Ona mafai lea ona e inu vai antihistamine - suprastin, erius, zyrtec. Ma lana fesoasoani, o le a mafai ona aveʻesea le matuia o faʻailoaga o allergies. I tulaga faigata, o togafitiga e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi.

I le amataga o faʻailoga o le pathology, e tatau ona e tuʻua le faʻaaogaina o soʻo se mea teuteu teuteu.

Ole mea lea e tatau ona fai seʻia uma ona leiloa faʻailoga uma.

Ona mafai lea ona e faʻaaoga e faʻaaoga le seleni, ae naʻo le tasi i le taimi. E taua le mataituina o le tali mo le tele o aso. Afai e le aliali mai mataʻutia, e mafai ona e faʻaogaina le oloa nei.

Puipuiga

Ina ia puipuia le amataga o le faamaʻi, e te manaʻomia:

  • teena le faʻaaogaina o le fasimoli, e faʻamamago tele ai le paʻu,
  • aveese le apalai o matapulepule ma peeling ma se exfoliating aafiaga,
  • aloese mai le fefiloi ese mea teuteu teuteu,
  • puipuia le paʻu mai i itu mai fafo - aisa, matagi, la,
  • tausisi i le hypoallergenic meaai - e fautuaina e faʻaititia le taumafaina o 'ava malosi, kofe, meaʻai manogi.

Matou te suesue i le igoa

Ina ia puipuia alofagia mai mea e ono faia ai mea, e tatau ona e suesue ma le totoʻa lana igoa.

Tagata gaosi o ia oloa e tatau ona faʻailoa uma mea o loʻo fai ma latou tuʻufaʻatasiga.

Ae ui i lea, o nisi o cosmetologists e le faʻailoaina uma mea lilo.

Mo se faʻataʻitaʻiga, oloa o loʻo faʻaigoaina “leai ni manogi” e ono aofia ai, ae i ni aofaiga laʻititi.

Ole faʻamoemoe autu ole nei vaega o le faʻamalu ole manogi mata.

Afai o le afifi o loʻo aofia ai ma se faʻamatalaga o le natura o le oloa, o lenei mea e taʻu mai ai o loʻo i ai vaega ma meaola.

A faʻapea o le oloa ua faʻailogaina "e le mafua ai le maʻi", o lona uiga o le leai o ni vailaʻau e faʻaleagaina ai pori.

Fautuaga Aoga

Ina ia aua le fetaiaʻi ma lenei faʻalavelave e le lelei ai, e taua le tausisi i ni tulafono tumau:

  1. Manatua pea tulafono o le tumama. A o le i faʻatino se vali, e tatau ona fufulu ou lima ma solo le paʻu,
  2. maise o se oloa e tasi, o lea e le tatau ona faʻatagaina uo faʻaaogaina,
  3. O le vali teuteu e tatau ona mama i taimi uma. Ma le isi, e tatau ona tuua tapunia,
  4. aua le faʻalauiloaina le oloa ile susulu o le la poʻo le maualuga o le vevela,
  5. E le fautuaina le faʻaogaina o oloa mo mata peʻa ua e maua i se faʻamaʻi - mo se faʻataʻitaʻiga, konjunktivitis. Afai e te tuʻuina ia faʻamaʻi, o le a tatau ona faʻafou mea o loʻo i totonu o le ato matagofie
  6. Aua le faʻaogaina oloa na suia o latou foliga ma manogi,
  7. e taua tele le masani ona fufuluina o teuteu pulumu ma tagata faʻapipiʻi,
  8. ua fautuaina le filifilia o oloa ma le laititi o vaega,
  9. Ae e te leʻi faʻaaogaina se oloa fou, oe manaʻomia le suʻega mo se aʻafiaga o le mataʻi,
  10. ua fautuaina le manogi mo lavalava
  11. O tusi uma e uiga i meaʻai atoʻatoa e le mautinoa le saogalemu. O le mea moni e le o kamupani uma e pasia nei suʻega.

Alergi i mea teuteu e masani ona taatele.

O lenei faʻamaʻi eo mai ma auga sili ona le lelei ma faʻaititia tele le lelei o le ola.

O le mea lea, o le filifiliga o le paʻu tausiga ma vali oloa e tatau ona togafitia ma sili le tausiga.

Ile talanoa ile lalelei e manaʻomia ai le osigataulaga, e le mafai ona tatou faʻapea ose uiga teteʻe matuiā e mafua mai ile faʻataʻitaʻiga. O le mea e leaga ai, o se afaina i mascara o se tulaga masani masani faʻafitauli e mafua ai le tele o faʻalavelave i le tele o fafine.

Auga ma mafuaʻaga o allergies

Faailoga o mascara allergy:

  • fulafula o le mucous membrane o le mata mata, lona mumu, lacrimation
  • fiva
  • faʻafesoʻotaʻi dermatitis
  • karite

O foliga mai o nei mea le fiafia uma i fafine matutua e mafai ona mafua mai i soʻo se vaega o le faʻataʻitaʻia o le faʻaolaina oloa. Tagata tomai faapitoa faailoa mai o le autu autu o le aliali o le tali:

  • gaosi lanu lanu
  • lanolin
  • ether parabens
  • silicone, nylon ma polymer

Ona o mea o loʻo iai nei mea leaga, ua faʻasaina ona faʻaoga ni mea teuteu matutua i tamaiti (aemaise mo i latou e fiafia e “valiina” teine ​​laiti mo aso malolo uma). A uma mea uma, o le a le malosi o le tino mafai ona tagofia mafai ona momoli le tele o faʻafitauli i le maʻaleʻale faʻaletonu faiga a se tamaititi.

Faaiuga ma togafitiga o allergies

Afai o le a maeʻa ona faʻatinoina le mascara i ou mata ua e lagona le vevela ma le mu, o le a tatau ona e tuʻua le mea na faia e ala ile faanatinati aveese o le mascara mai mata mata. E sili atu faʻamatalaga saʻo i mafuaʻaga o alergikʻi faatoa mafai ona mauaina pe a maeʻa ona faia le iloiloga ma maua ai iʻuga. Ina ia faia lea mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia le falemaʻi ma se tagata poto faʻapitoa.

Afai o le faʻamaonia o le mascara allergy faʻamaonia ma i le taimi lava e tasi e le aofia ai le aʻafiaga o faʻamaʻi, e mafai ona amata togafitiga. Togafitiga i le mataupu lea e aofia ai le faʻaaogaina o antihistamines ma le faʻaaoga o pulu faʻapitoa. I nisi tulaga, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonu se ala o le anti-inflammatory steroid poʻo non-steroidal fualaʻau i le tulaga o mataua.

Puipuiga faiga

Puipuia o mea teteʻe i mascara, pei ona i ai i tui o isi ituaiga, e faatatau i le le i ai o le faʻafesoʻotaʻi ma se mea le lelei. Mo nisi teineiti ua lava le sui ole oloa tuai i mea teuteu mai se isi gaosi oloa. E taua le mataala i faʻailoga “mo mata maaleale” ma le “hypoallergenic”.

Faʻafefea e le tui i mascara?

E faigata ona matau pe le amanaiaina se tali teteʻe i oloa gaosi. I le amataga lava, e mafai ona aveseseina mo le atinaʻeina o le conjunctivitis, o se ituaiga o dermatitis poʻo le maʻi malulu. O taumafaiga e faʻamalolo nei tulaga o le a le maua ai se iʻuga tumau pe a fai o loʻo faaauau pea ona fesoʻotaʻi le allergen ma le paʻu ma le membrane mucous. I le aluga o taimi, o le faʻafomaʻi ata o le a avea atili susulu ma amata ona faʻaosofia ai faʻafitauli.

Le autu ma le le faʻailoga faʻailoga o mascara alergi:

  • le lagona o le "oneone i mata", lea e le aveesea e ala i le faʻamau o mata e mimilo ai le mukosa,
  • vevela ma mumu i mata ma siomia ai, fulafula o laumata mata, lacrimation,
  • peeling o le epidermis, o foliga o foliga o se mageso,
  • mamago tisu, lea e o faatasi ma o latou mumu,
  • teteʻeina o le mukosa, lea e sosolo malie atu i le paʻepaʻe o mata.

A aliali mai nei faʻailoga, muamua lava, e tatau ona e tuʻua le faʻaaogaina o mea teuteu teuteu. O le faʻavaivaia o le matuia o auga o le a faʻailoa mai ai o le muamua faʻavasegaina saʻo. A o le i asia se fomaʻi, e sili atu le le faia o se gaioiga tutoʻatasi. Afai o le le mautonu ma le tiga e faigata ona tumau, e tatau ona e valaʻau se falemaʻi.

Mafuaaga o le tutupu mai

O nisi taimi aliali faʻaalia ina ua maeʻa le faʻaaogaina o mascara mafua mai i le tagata le lava faʻapalepale i se oloa faapitoa pe o se mea i lona vaega. I lenei tulaga, e taua le asiasi atu i se allergist, faailoa mai le mea e faʻatupu ai le mafaufau ma taulaʻi i ai pe a faʻatau isi oloa. Faʻapea fuainumera, o lenei mea e tupu e seasea lava, ma o le taʻimua tulaga i lenei nofoaga o nofoia e le faatamala poʻo le le amanaiaina tulafono faavae mo le faʻaogaina o mea teuteu.

Allergy i mascara mafai ona avea o se mafuaʻaga o le aafiaga o taimi faapena:

  • Le lelei le faʻaaogaina. I taumafaiga e vali le cilia i le faʻaeteete ono mafai, e paʻi atu teine ​​i le membrane mucous. E oʻo i mea tau maualuga e mafai ona mafua ai ni allergies i lenei mea.
  • Laititi tau teuteu. A filifilia se oloa tatau mafaufau lelei oloa mai ituaiga lauiloa ma tusi faamaonia talafeagai uma. Mea e lelei ai, e tatau ona e mauaina faʻamatalaga i mea e ono i ai o se tino o le tino, ma aloese mai le sili ona ita i latou.
  • Le solia o oloa teuina tulaga. A maeʻa le faʻaoga, e tatau ona tapunia le tapunia o le mascara tube. I se mea ua mago, e oso ai ni palapala e faʻalauteleina ai le faʻaosoina o lagona o le tele i luga o le peʻa.
  • Faʻaʻaoina o latou tino maliu ua mavae. Ae le i faʻatauina le oloa, e tatau ona e siaki le ola umi.
  • E manaʻomia tele le faʻatauina o fagu fagu poʻo ni afifi e manino le tatalaina i faleoloa. E le sili atu i le lua masina le tau faʻaola o se tino oti!

O le faʻaaoga sese o mea faʻatau tino ma le solia o tulafono mo le tausia lelei o fulufulu mata e mafai ona avea ma mea leaga. E oʻo lava i le maskara sili ona lelei ona mafai ona mafua ai le ita pe a e le fufulu ese pe a oʻo i le taimi e moe ai pe fai lelei.

Faailoga o le paʻu suʻega

O se tuai, ae aoga faʻamatalaga o auala e faʻaogaina ai, lea e mafai ai ona e maitauina faʻapitoa alergen e aʻafia ai le tino. E faʻaaogaina na o le taimi o lo o i ai faailoga. I le tulaga o le tali atu i mascara, o le faʻatonutonuga ua mafai ai ona vavaeʻese isi ituaiga o allergens nai lo le faʻamaonia o le le faʻapalepale o se oloa faapitoa.

Manipulation aofia ai le faʻaaogaina o tuʻuaga ese o mea e faʻatupuina le ita i le paʻu o le maʻi i le taimi e tasi. O le tagata faʻapitoa e faia ni maosia laiti i luga o le epidermis ina ia tui loloto le oloa i totonu o le 'ie. A maeʻa 20 minute, ona iloiloina loa lea o le iʻuga. Gatalia, mumu, mageso faataamilo i se tasi pe sili atu nofoaga faʻatonutonu faʻailoa ai le le faʻalilolilo i mea patino.

Mafuaʻaga mo le tali atu

O le mafuaʻaga o se maʻi teteʻe e ono faʻapea:

  • o lou taumafai e faʻamama se faʻamaʻi taua e mafua mai i se vaega o mea teuteu tino,
  • faapalepale i nisi vailaʻau o loʻo fai ai le tino oti, mo se faʻataʻitaʻiga, lanolin, suauu taua poʻo silikoni,
  • le iai o faʻamaʻi mata,
  • o le faʻaaogaina o le maualalo tulaga lelei cosmetics, lea e ese faʻavaeina, ese mai le muamua,
  • le-tausisia ma tulaga teuina,
  • tusia i luga o mata mata o mascara ua uma.

Atinaʻe masini

O le atinaʻe faʻatinoina o le allergen ulufale atu i le tino, ma le puipuia o le tino puipuia o ia o se mea ese. O se faʻaiuga, o le tele o le histamine ua faʻamatuʻuina i totonu o le toto toto, lea e nafa ma le faʻaalia o ia alergi faʻailoga.

E tatau ona maitauina e le ono tupu le tali pe a maeʻa le muamua faʻaogaina o vali teuteu. E mafai ona tupu pe a uma ona toe faʻaaogaina le gaosi oloa, pe a fai o le faʻamama o le tino "masani" i le allergen.

Faʻailoga vave

Faatasi ai ma le vave faʻaalia faʻailoga, o mea nei e iloga:

  • o foliga o le mumu o mata,
  • loimata,
  • susunuina pe ogaoga le vevela
  • le tulai mai o puffy o le laumata.

TAUA! Afai e te vaʻaia se tasi o auga i luga, fufulu vave le mascara mai mata mata.

Tuai tolopoina

Faʻailoga o se faʻafitauli e ono le tupu vave. E mafai ona latou faʻaalia i na o sina taimi. O lenei tali e sili atu ona faigata ona togafitia. Ole faʻailoaina ole alualu i luma-ituaiga e iloga ile faʻailoga nei:

  • fofoʻeina o le paʻu paʻu,
  • foliga o le fuafua i mata
  • leiloa le lauulu mata.

Afai o faʻailoga le lelei e aliali mai i le tasi mata, ona faʻailoa mai lea, o vaega o le tino maliu na mafua ai le faʻatupuina o le sela o le mata.Ina ia alu ese le faʻailoga le manaia, ua tatau ona fufulu le vali, ma fufulu le mata i le vai mama mama.

Faʻafefea ona e iloa le tali a?

Ina ia faʻavaeina le mea moni o le tali e tupu tonu lava i le mascara o le a le faigata, talu ai o le ita e faʻaalia ia lava e toetoe a vave ona i ai ma e iai sona uiga i le lotoifale. Ae ui i lea, afai e te manaʻo e faʻamautu poʻo le a le vaega o le mea teuteu foliga o se mea taua, ina ia filifili se mascara saogalemu i le lumanaʻi, e tatau ona e sailia se fesoasoani mai se tagata poto faʻapitoa.

Ole a manaʻomia ona e suesue ma le faʻaeteete le tuʻufaʻatasiga o le tino maliu ina ia mafai ai ona iloa masalosalo faʻamaʻi. O le a le o se mea e sili ai le mautinoa o le teuga mama e le i uma le taimi, ma o le teuina tulaga tuutuuga.

TAUA! Tatala mascara tatau ona faʻaoga le sili atu ma le 4 masina. Faatasi ai ma le faʻaauau ona faʻafesoʻotaʻi ma le okesene, o vaega o se mea teuteu teuteu ono leiloa a latou meatotino ma avea ma lamatiaga i le soifua maloloina o tagata. Ma le, o le lelei o le tino o le a faalagolago i lenei.

O le tagata tomai faʻapitoa o le a fautuaina le tagata teteʻe i le paʻu e faʻataʻitaʻiina le paʻu o le a fesoasoani faʻavae le alergen. O se suʻega o le allergenic o tui laiti o le mea e fai mai ua tuiina i le pito i luga o le paʻu e faʻaaoga ai se tui. A faʻapea e maʻi le tagata i se vailaʻau oona, ona mumu ai lea o le mumu ma sina fulafula i le mea na tui.

E oʻo i se faʻalavelave e le mafai ona togafitia i le fale. Tau lava manatua e inu tasi i le aso.

Ole auala lona lua, o loʻo faʻaogaina e suʻesuʻe ai se maʻi pipisi, o le sailia lea o mea faʻapipiʻi o loʻo i le toto o se tagata teteʻe. O sea auiliiliga e sili atu le saʻo ma faʻatagaina oe e faʻavaeina le tulaga o le faʻamaʻi.

Togafitiga Pathology

A oso mai se afaina i mascara, o le tulaga lea e tatau ai ona lavelave ma faʻailoga tulaga le togafitiga. E taua le iloa ole mafuaaga ole faamaʻi ile taimi vave ma amata ona togafitia lelei. E tatau ona malamalama o le mulimuli ane fofo amata, o le sili atu ona faigata o le a togafitia allergies.

FAʻAALIGA! Faʻatonu le saʻo o togafitiga, e tatau ona e sailia fesoasoani mai se fomaʻi faʻapitoa. E taua le manatuaina o vailaʻau e le filifilia faʻaleagaina e ono faʻateleina ai faʻailoga o le maʻi ma afaina ai le tino.

Fesoasoani muamua

O le mea muamua e fai pe a fai lava sina faʻaititia o le ita mai le faʻaaogaina o le mascara foliga mai o le fufulu ese ma fulufulu mata. Afai e le susu le mascara, ona tatau lea ona faʻaalu ni mea teuteu faʻatasi ma se mea faʻapipiʻi ie, ona fufulu ou mata i vai mama tosoina. Lenei ua manaʻomia ina ia aua neʻi faʻaleagaina le tulaga masani o paʻu o laumata, faʻapea foi ma le faʻapipiʻi o le mata.

Antihistamin

Ina ia mafai ona puipuia se maʻi teteʻe mai le tupu, e tatau ona ave antihistamines. Afai na e muamua ave se antihistamine e togafitia ai allergies, ona mafai lea ona amata saogalemu togafitiga.

Ole ituaiga o antihistamines i aso nei e matua tele lava. E i ai i latou e fesoasoani taofi faʻamaʻi auga o le aʻafia teteʻe, pei ole diphenhydramine, Suprastin. A o togafitia ma ia vailaʻau, e tatau i se tasi ona matauina le tulaga lautele o le soifua maloloina. O le sefe mo le tino o antihistamines o le lona lua ma le tolu augatupulaga (Zirtek, Erius, etc.). Latou te le faia mafuaʻaga aafiaga.

Mata matala

O mata mata e tatau ona faʻaaogaina pe a mascara ua oso ai le le mautonu o le mata o le mata. O ia mataua i le tuufaatasiga o loʻo i ai ni antihistamines, lea e le o toe umi se taimi e fesoasoani e aveʻesea ai le mumu, mageso ma saeia ai mata. Le sili ona aoga o Allergodil, Lecroin ma isi.

TAUA! A o le i faʻaaoga se vailaʻau, e tatau ona e suʻesuʻe totoʻa faʻatonuga.

Tupe i le lotoifale

Ole gaʻo faʻapitoa e puipuia ai faʻamatalaga o le a fesoasoani e faʻaletonu le paʻu o le paʻu i mata. Nei e iai Advantan, Celastoderm.Nei kulimi e leʻo ni hormonal, o loʻo pito sili ona saogalemu le togafitia o faʻamaʻi pipisi. Faatasi ai ma faʻailoga o aʻafiaga teteʻe matuiā, e tatau ona e faʻaalu i le vailaʻau oona i le gaʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, hydrocortisone. Ae e tatau ona e amanaia le mea moni o togafitiga ma se kulimi e le tatau ona sili atu nai lo 5 aso.

Faigaluega a tagata

Afai e te le maua se avanoa e maua ai se feiloaʻiga ma se fomaʻi, e mafai ona faʻatautaia togafitiga i togafiti tagata.

O le vailaʻau masani e masani ona faʻaaoga e tagata afaina i le siama o le chamomile broth. Mo le sauniaina, e tatau ona faʻatau mai le chamomile i totonu o le fale talavai, ma tuʻuina se tasi sipuni vao o le vai ma le vai mafanafana (1 ipu), ina ua uma na tatau ona tuiina mo le itiiti ifo 20 minute. O lea mea ua tatau ona fufulu mata e le itiiti ifo ile 3 taimi ile aso.

TAUA! Fufulu ma decoctions o mata pe faʻaoga soʻo se kulimi kulimi faʻafomaʻi na o le paʻu mama.

Lelei le faateaʻesea o faʻailoga alergi ma toe faʻaleleia mata e fesoasoani i le Kalanchoe sua. Ua lava le faʻasolo o le sua o le laʻau i le kasa, ona faʻapipiʻi lea o se fusi mo le 15-20 minute.

Faʻafefea ona filifili ma teu mascara?

Fautuaga mo filifili:

  1. Faʻatau mascara naʻo le igoa ia oe.
  2. Ia mautinoa o mea teuteu faʻamaufaʻailogaina faʻamaufaʻailogaina ma i ai se hypoallergenic faʻasologa.
  3. Aua le teuina le mascara i totonu o se potu ma maualuga le vevela ma susu.
  4. Aloese mai le susulu o le la i mea teuteu.
  5. A faʻapea ona amata ona faʻamago le mascara pe o le a tupu se mea, ave ese ia ma faʻatau se mea fou.
  6. Aua le faʻatagaina au uo ma tagata pele e faʻaaoga mea teuteu. Mascara tatau ona taitoatasi.
  7. Aua le faʻatauina mascara i fafo, aua e ono afaina ai. Faatau i faleoloa faapitoa. O lea e mafai ona e puipuia oe mai se mea pepelo.

Mo le togafitia lelei o faʻamaʻi, ua aoga faʻaaoga ai e le au faitau fofo alergi aoga lelei. E aofia ai se tulaga ese, faʻailoga patenia e matua aoga i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi. Tasi lenei o aoga, e oʻo mai i le taimi nei, tupe.

Mascara o se tasi o sili ona lauiloa cosmetics lea e avanoa i teineiti uma ato teuteu. Ae o le tele o taimi i aso uma uiga e mafai mafua ai allergies. Taimi togafitiga ma le usitaʻia i tulafono faigofie mo le puipuia ma le filifilia o mascara o le a fesoasoani e aveese soona le lelei faʻailoga ma ia le toe avea ma se isi tagata afaina.

Mascara Allergy: Mai Mafuaʻaga i Togafitiga

Mascara ua leva ona aofia ai i totonu o fafine i aso uma olaga, aua o aso uma e faia ai mata mata uumi ma sili atu foliga. Ae o ni fafine o loʻo feagai ma le faʻafitauli a le mascara allergy. Lelei togafitiga e mafai ona faʻaleagaina e le gata o le foliga, ae fai mai foʻi i luga o le soifua maloloina o mata. Ina ia maitauina le faʻafitauli i le taimi, e tatau ona e iloa e uiga i ona faʻailoga, faʻapea foi ma malamalama i le mafuaʻaga mafuaʻaga o le ita.

E uiga i mafuaaga

Alergi o se sasa mai o aso nei sosaiete, o le faʻaaogaina o le tele o mea teuteu teuteuina, o nisi taimi o le le lelei lelei, o le kemisi mafua ai le le lelei o le tino. I se faʻaopopoga, o le siʻosiʻomaga tulaga e faʻaosofia ai foi puipuiga o le tino, o lea e mafai ai ona tupu aliali tusa lava pe sili ona lelei mea teuteu tino.

Mascara mafai ona mafua ai le ita i mea nei:

  1. O le gaosi oloa faʻaaogaina vailaʻau e le faʻamaonia.
  2. Ua aliaʻe tagata le faʻapalepale. E masani ona mafua mai se alergi ona tasi tasi vaega mai le tuʻufaʻatasiga o le oloa. Le tele o taimi e mafai ona o silicone, lanolin po o taua suauu.
  3. Na faʻaalu tau teuteu. A maeʻa lona soifua, ona amata loa lea ona vavaeʻese vaega ole tino ma suia a latou fatuga vaega. E taua le manatuaina o mata o se okeni sili ona maaleale, e oʻo lava i sina vaega o oloa le lelei-lelei e mafai ona mafua ai ogaoga afaina ma le ita.

Ina ia malamalama i le taimi o mascara e le talafeagai mo oe, e taua le maitauina faʻailoga i le taimi.

Faʻafefea ona iloa se tui

O le afaina i mascara e le masani ona mafua ai le ogaoga o le tino, o le mea lea e taua le mataala e oʻo lava i nai suiga laiti i le paʻu o loʻo mata ma le konunctiva lava.

E masani lava, muamua lava, mumu foliga mai i luga o le membrane mucous, e mafai ona afu le laumata mata, e tee ese ma se faʻaletonu foliga mai.

O le faʻaaliga o dermatitis i luga o le paʻu i luga o mata e mafai, e mafai ona faʻailoaina ia lava i foliga o peeling, mumu, ma foliga mai o tamaʻi pimples. Afai e le togafitia nei faʻailoga, ona amata loa lea ona paʻuʻu mata.

E i ai se mea na tupu pe a oso mai le mata i se taimi vave ma faigata ona tatalaina, ma e iai taimi e vaaia ai le mataʻititi tele, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a na o le tasi mata e oso ai le ita. O lona uiga o le mea e oso ai le ita i luga o le mucous membrane na o le tasi itu.

Le tele o taimi, e aliali mai faʻailoga i le muamua faʻaaogaina o le mascara, pe o le lona lua pe faʻatolu taimi. Ile lumanaʻi, o le a latou faʻatupuina le malosi ma atili faʻalauteleina le tulaga.

E masani lava ona faigofie ona faʻaalia se alergi mai le mascara, pe i ai foi le mea na oso mai pe a maeʻa ona faia ni mea teuteu tino, pe tumau pea mo le taimi atoa o loʻo i luga ole maso.

Le isi, e tatau ona e malamalama i le mea tonu na faaosofia ai le tali. Afai o le mafuaʻaga e le lelei-lelei pe ua muta cosmetics, o lea o le suia o le a le faigata, ae afai e te mautinoa i lau mascara ma ou mata e tiga pea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se vailaʻau.

Tekonolosi faʻaonapo nei faʻatagaina oe e faia ni suʻesuʻega e faʻaalia ai mea o loʻo e afaina ai. O se iʻuga, e mafai ona e faʻatau atu ni mea teuteu tino ma se fetuunaiga mo oe.

Ae e te leʻi alu i le fomaʻi, e tatau ona aveese le auga o faʻafitauli. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga laʻasaga nei:

  1. Fufulu mata lelei vave; mascara le tatau ona tumau i luga o laumata mata pe laumata mata. E taua le faʻaaogaina o le suavai mama mo le fufuluina, aua mea faʻafefete e mafai ona faateteleina le tulaga.
  2. Afai e te tigaina i le vevela, mata e fulafula pe vai, ave ni antihistamines e tusa ai ma faʻatonuga. Ole tele o taimi e faʻaaogaina o Suprastin, Zodak, Tsetrin, Tavegil. E ui lava o le mea moni e mafai ona e faia se fofo e masani ai mo allergies. I le avea ai o se tulafono, o faʻailoga e mou ese atu pe a uma le pili muamua.
  3. A le gata i le paʻu, ae o loʻo iai foi le pupula o le konunctiva, o lona uiga la, e tatau ona suluia le mata teteʻe. I latou, latou te masani ona fiafia ile Allergodil, Cromohexal ma Lecroin.
  4. Afai o le paʻu o le paʻu e tumau pea pe a uma ona inu pamu, ona mafai lea ona e faʻaogaina kulimi nei: Advantan po o Celestoderm. O le a latou fesoasoani ia vave faʻaumatia faʻailoga o maʻi, e ui i lea, e tatau ona manatua o mea uma e lua o hormonal, o lea la e le mafai ona e faʻaaogaina mo le sili atu i le lima aso.

Afai e te le manaʻo e faʻaaoga vailaʻau, e mafai ona e faʻaogaina komipiuta mea e fai ile fale.

Fautuaga e fesoasoani malamalama i le mafuaʻaga o allergies i mea teuteu:

Fofo togafiti mo allergies

E i ai lava le aoga o le inuina o vailaʻau na o mea e pei ona faatonuina e le fomaʻi, pe afai e te leʻi oʻo ia te ia, ma ua i ai se mataala i ou mata, ona tatau lea ona e liliu i vailaʻau masani.

O le mea muamua e manatua i le taimi e tupu ai le afaina o le chamomile. O le taʻuga mai lenei laʻau e mafai ona aveʻesea ai le pupuga ma le mumu mai le laumata mata. Ina ia saunia se manoa, sasaa 1 kulimi. l chamomile ma se ipu vai mafanafana, tui le paluga mo 20 minute. Mo le faʻafaigofie, vaimama le ofa, fufulu o latou mata ile 3 taimi i le aso seʻia oʻo i le pupuga mulimuli ane.

A faʻatupuina le ita i faʻamaʻi pipiʻi, ona soloi uma lea o ou mata ma se vaivaiga vaivai ole boric acid. I le po, fai se kulimi fou o sisi cottage, i le taeao o le ae vaai i se taunuuga ofoofogia.

A iloa gofie le pupuga ma fulafula, o le sua o Kalanchoe o le a laveaʻi mai. E taua le fugalaʻau o le cirrus.Tigi ese le tasi laupepa, tipi i lalo, ma oomi le sua i le cheesecloth. Solo o latou mata 2-3 taimi i le aso, fulafula o le a mou atu i le aso lona lua.

O ai na manatu o le aveeseina o mumu mai le mata e mafai ona i aniani. Ma o se sili lenei meafaigaluega, faʻamama le oloa seia kuka, ona pipi lea ma palu faʻatasi ma se sipuni meli. Toe fai togafitiga 3 taimi i le aso seia maeʻa lelei atoatoa.

E taua ona manatua o le meli o se malosi foʻi allergen, o lea pe afai o le ae mafatia mai faʻamaʻi ituaiga o dermatitis, aua e te mafaufau i lenei fua.

Lea la, i folk poʻo metotia faʻafomaʻi vailaʻau, oe ua aveʻese uma auga o mascara alergi. O lenei e taua le mulimuli i ni tulafono. Muamua lava, aua le toe faʻaaogaina le igoa lava lea e tasi, ae e sili lava le sui i se hypoallergenic vali. E taua foʻi le mataala i lona tulaga lelei, le gaosiga o aso ma le teuina o tuutuuga.

Carcass teuina tulafono

E masani lava, o faleoloa mataituina le taimi o le faʻatauina atu o le tino maliu, aua i totonu tapunia ituaiga o le a tumau e le suia i le taimi uma aso. Peitai, o loʻo i ai tagata faʻatau oe e solia le faʻamaoni o afifiina.

O le mea lea, e taua le faʻatauina o se oloa e i ai se vailiʻau, o lau vaʻa e tatau ona afifiina. Manatua afai o le vaitaimi mo le faʻatauina atu o ato ua tapunia e mafai ona 1 - 2 tausaga, ona faʻaitiitia lea o le ola taimi o tatala cosmetics i 4 masina. O nisi gaosi oloa latou te fautuaina le faʻaaoga o le uila i totonu o le lua masina talu ona tatalaina.

E tatau foi ona manatua i lenei mea mo le fale. E taua foi le matauina o ni tulafono mo le teuina o mascara:

  • Aua le faʻalialia le faʻapipiʻi e faʻatonuina le la.
  • O mea teuteu teuteu e le fiafia i le vevela ma le maualuga o le susu.
  • Aua le toe fufuluina mascara mago.
  • O mea teuteu e tatau ona toʻatasi, aua le faʻaaoga le palasi e tasi ma le tina, tuafafine poʻo le teine ​​teine.

Aua nei galo foi o le soifua maloloina e le aoga le faʻasaoina. Faʻatau mea lelei i faleoloa faʻapitoa, ona ono faʻaititia ai lea o le ono maua ai se pepelo.

Manatua o mata o se faʻata o le agaga, o se itutino e sili ona maaleale e faigofie ona faʻaleagaina. Lelei le vaʻai ma le soifua maloloina mata e aoga le faʻalogo i le filifiliga o mea teuteu. Ae afai o loʻo tumau pea se faʻamaʻi alualu ia te oe, faʻavave faʻavave e avatu ia oe lava fesoasoani muamua ma aua nei galo e vaʻai se fomaʻi O le a fesoasoani e malamalama i mafuaaga ma aloese mai le toe fai i se tulaga.

Vaʻai foi: E faʻapefea ona filifili le mascara sili i aso nei ituaiga?

Mascara Allergy: mafuaʻaga, auga ma togafitiga (faatasi ai ma ata)

I soʻo se matua, o se faʻafitauli e pei o se tui i le tele o mea teuteu mo mata e mafai ona tupu. Talu ai nei, sa matua faigata lava ona maua le mascara sili ona lelei, aemaise lava ona o le maualuga tau. O le mea lea, le tele o fafine faʻatauina se taugofie ma mulimuli ane maualalo tau-lelei oloa.

O lenei mascara aofia ai fuainumera tele o vailaʻaumafai ona faʻatupu ai se maʻi teteʻe. O le mafuaaga mo lona aliali mai e mafai ona avea uma o le le faʻamaoni o tagata gaosi oloa e gaosia oloa maualalo-lelei, ma le faʻapalepale tagata i soʻo se vaega o se oloa teuteu.

O vaega autu e fausia ai le tino oti

I aso nei, o mascara e faia i le tele o ituaiga o lanu, ma e mafai foi ona eseese i lona aofia ai. E tupu vai tetee ma le mascara masani. Ole mea muamua e aofia ai vaega lea e solo ai vai. I le avea ai o se tulafono, o le solo o manu, fualaau faisua, ma foi minerale amataga. O loʻo i ai foʻi ma le volatile solvent, pigments ma polymer. Ina ia aveese na mascara, o se vailaʻau faʻapitoa e manaʻomia e aveʻese ai le vali.

Mascara masani e aofia ai vai, manu, minerale, ma fualaʻau solo, mafiafia o polymer, pigments, ma preservatives.I soʻo se fesoʻotaʻiga o mata mata i le vai, o mascara o le a tafe. O lona manuia na o le faʻafaigofie ona aveese.

O suauu e fausia ai le oloa lalagaina o sesame, minerale, turpentine, lanolin, eucalyptus ma flax seed oil. O nei vailaʻau faʻasoasoa i sili atu pupula o mata mata.

Mascara ma faaumiumi aafiaga mafai ona aofia viscose po nylon. O tagata faigata e pei o le methyl cellulose poʻo le ceresin e faʻaopopo le tele i mata mata. O nisi ituaiga o oloa e ono aofia ai le 'ava malosi. Wax faʻatagaina le mascara e faʻamago vave i luga o mata mata, ma pigments faʻaopoopo pupula i le lanu.

O a vaega e mafua ai mascara allergy?

O le mea autu na mafua ai allergies o:

  1. Mea i lona faʻavae. I se vaega tele, alergi ua aliali mai ona o le preservatives ma mamafa vali o lo oi totonu o le tino. O se aʻafiaga teteʻe alualu i luma vave ma se numera tele ma le le lelei o vailaʻau faʻaaogaina.
  2. Afioaga mea manogi. O le manogi leaga o mascara faʻaalia ai le i ai o vailaʻau faʻaletonu e leaga mo le soifua maloloina. Tulaga aupito sili atu ona seasea aofia ai ia mea.
  3. Avanoa gaʻo manu. O nei ituaiga tino maliu e tatau ona lafoaia. E sili le sui o ia i se oloa o loʻo i ai fualaʻau, pi, ma faʻapea foi ma le suka maina.
  4. Afioaga i le aofia pigmen (lanu). O lo latou i ai e mafua ai le le fiafia o le paʻu i le mata mata.
  5. Le aoga o le aso. A faʻaoga le mascara, e tatau lava ona e mataituina le aso faʻamutaina. O le oloa e mafai ona teuina mo na o le fa masina mai le aso o le tatalaina o le afifi.

Le afaina o le mea na afaina ai ona o le susu mascara. O lona faʻaaogaina e manaʻomia pe a na o mea e tatau ai.

O faʻailoaina mai faʻailoga

E i ai le tele o faʻailoga e taʻu mai ai se alergi. E mafai ona aliali uma uma i le taimi lava e faʻatatau ai le mascara, ma ina ua maeʻa ni nai itula:

  • Ogaoga gatalia.
  • Mumu. I le taimi muamua e aliali mai luga o le laumata pito i luga, ona aliali mai lea i luga o le laumata pito i lalo.
  • Atonu e oso mai le mageso.
  • Ua tupu le fuluga. E sosolo i seneturi e lua, ona tele lea i taimi o mata.
  • E i ai lacrimation ma tiga i mata.
  • Ua paʻepaʻe le paʻepaʻe o mata.
  • E mafai ona oso le isu ma le mafatua.

E masani lava, a uma ona sui le vali, o le amataga o faʻailoga e taofi.

Auga, faʻafefea ma le faʻafefea ona togafitia

E le o fafine uma malamalama i le a le mafuaʻaga ma mai le faʻaaogaina o a oa mea faʻaalu latou maua ai allergies. Ina ia malamalama i le mafuaʻaga o ona foliga mai, e taua le faia o se faʻailoga. I lenei tulaga, o le allergist o le a fesoasoani. O le a ia faatonuina le tagata taitoatasi togafitiga pe a uma ona faia suega talafeagai e iloa ai le pathogen.

Vailaʻau togafitiga amata mai pe a maeʻa suesuega. E tatau foi ona le aofia ai ma lamatiaga o faʻamaʻi. Muamua lava, e tatau ona e lafoai le mascara ma amata togafitiga ua faatonuina e le fomaʻi. E masani lava ona faʻaitiitia le paʻu i le taimi e maeʻa ai le muamua faʻaaogaina o vailaʻau antiallergic i foliga. O mata mata alu foi e faʻaaoga e faʻaitiitia ai le vevela ma le mumu.

A faʻaletonu mataʻutia, ua maeʻa ona faia se ala atoa o vailaʻau e tetee atu ai i le fulafula. I lenei tulaga, steroidaluga faʻapea foʻi ma steroid-le laʻititi faʻaaogaina ua faʻaaogaina.

E i ai foi mea faʻatonuga a tagata mo le faʻamutaina o le le fiafia faailoga o le le faapalepale, mo se faʻataʻitaʻiga, o se lauti faʻamalosi. E aoga foi pateta mata. E tatau ona tipi i liʻo ma faʻapipiʻi i mata.

Puipuiga faiga ma tulafono mo le filifilia o mascara

Mascara tatau ona faʻaaogaina ma teuina lelei. Ua faʻailoa e le au gaosi oloa le igoa faʻaluga o le tasi tausaga i le lua tausaga. Ae ui i lea, e manatua le faʻatino o lenei mea moni, ua naʻo le afifi e le tatalaina. Ina ua amata ona latou faʻaaogaina mascara, o lona paʻu ola faaitiitia i le fa masina. O nisi tagata gaosi tusi fautuaina e faʻaaogaina se mea teuteu teuteu mo le sili atu nai lo le lua masina.

Ina ia aloese mai se tali teteʻe, e tatau ona e faʻaaoga maso o le hypoallergenic, faʻamuamua le oloa i se natura tuʻufaʻatasia ma aveʻesea mata lava ae e te leʻi alu e moe, a leai o le mascara ua goto ifo ma oso i ou mata. E ono tupu mai se aʻafiaga o le faʻamaʻi.

Mafuaʻaga mo le atinaʻeina o se teteʻe i mascara: faʻailoga ma togafitiga, fautuaga aoga mai allergists

Lenei aso, o le fafine ua seasea faia e aunoa ma mascara. Na te faia soʻo se foliga faʻaalia, faʻamamafa le loloto o mata. O lenei mea teuteu oloa e tele vailaʻau. O le mea lea, e tele lava ina avea ma mafuaʻaga o se maʻi teteʻe.

O le mea e tupu mai ile mascara e mafai ona faʻaalia ia lava ma ni faʻailoga eseese. E le gata ile laumata, ae o le mumusu o mata e ono afaina ai. Alergi i mascara ei ai se le lelei aafiaga e le gata i foliga vaaia, ae o loʻo iai foʻi le lamatiaga i le vaʻai. O le mea lea, i uluaʻi faʻailoga o le mataʻutia, e manaʻomia ona vave fufulu mea uma na totoe o le tino maliu ma ia talanoa ma se fomaʻi.

Togafitiga togafitiga

Mascara, pei o le tele o mea teuteu, mafai ona faʻatupuina se afaina sili ona teteʻe. Lona amataga e tutusa lelei ma le faʻaaliga o SARS ma faʻafesoʻotaʻi dermatitis.

O auga

  • le mageso luga o le paʻu i tafatafa o mata,
  • fofoʻe ma mago o le paʻu,
  • sosoo ai ma le maualuga o le protein i le mata,
  • fiva feusuaʻi ua mafua ai le masaeina o mata ma ata o ata,
  • vevela ma mumu mata
  • fulafula o laumata,
  • faasino vaega vevela i luga o le mata o le mata.

Le fiafia o mata mai mea teuteu mata e mafai ona avea ma se afaina mo faigata ogaoga:

Vailaau

Ina ia faʻamama aveina le fulafula, mumu ma le mago o le mata, e tatau ona e ave se laupepa o se antihistamine. I le avea ai o se tulafono, alergi faailoga a toese pe a uma le muamua faaaogaina o le vailaau.

Lelei antihistamines:

E mafai ona aveeseina le fiva taofiofi i se vailaʻau ma se vailaʻau e afua ai ma le antihistamine.

Ma le mageso i luga o le paʻu faataamilo i mata ma le faaeteete sili atu ma le sili atu nai lo le 5 aso, e mafai ona e faʻaogaina ni hormonal suauu:

E i ai se faʻamalologa e suia kapisi ma pe faʻafefea ona togafitia faʻataʻitaʻiga? E i ai a matou tali!

O auala o le togafitia o le urticaria i luga o foliga i tagata matutua e faʻaaoga fofo tagata o loʻo faʻamatalaina i lenei itulau.

Mulimuli i le soʻotaga http://allergiinet.com/detskaya/grudnichki/kak-vyglyadit.html ma saili e uiga i le aʻafiaga o tamaʻi pepe ma e uiga i filifiliga saogalemu togafitiga mo faʻafitauli.

Togafitiga masani

Mo le faʻamama aveina ma faʻamafanaina le paʻu i mata, e fautuaina e fai kulimi mai laulaau:

O aso uma seʻia oʻo i le faʻailoga o le ita, e mafai ona faʻaogaina se pateta pateta. Fafuiina le fualaʻau mata i luga o le sala lelei. Tuu le oloa i luga o se ie manifinifi faapipii i ni faaputuga. Faaaoga i mata matala mo le 10 minute.

Tulafono mo le filifiliga ma le teuina o mascara

Ina ia le mascara le avea o se punavai o allergies, e tatau ona e aʻoaʻo pe faʻafefea ona filifili le mea saʻo, faʻaaoga ma teu:

  • Mascara sili ona taugata e le tatau ona taugofie tele, e faʻaalia ai le faʻaaogaina o mea maualalo-lelei vaega mo lona gaosiga.
  • Afai e mata e mata, e sili atu le faʻatauina o le maso o le hypoallergenic e aunoa ma le anotusi o oloa suauʻu ma gaʻo o manu, faʻatasi ai ma le manogi le mautonu. A i ai ni faʻafitauli i mata, ia mautinoa e faʻaaoga samplers luma ona faʻatau. Lenei e mafai ai e faʻamaonia ai e talafeagai le meafaigaluega.
  • E sili le lafoai i le faʻaaogaina susu mascara. O ana vai-repeleti mea e afaina ai mata ma ua leaga le aveeseina mai o mata mata.
  • E mafai na ona aveeseina tino fasimea ma se gel faapitoa po o mata vaeluaina. E te manaʻomia ona fai lenei mea i taimi uma ae e te leʻi moe.
  • Mascara tatau ona avea se tasi fofo. E le mafai ona faʻaaoga le mascara a se isi tagata ma ave lau oe mo isi tagata.
  • Uma 3 masina, faʻafou mascara.I lenei vaitaimi, o le tele o siama e mau i luga o le pulumu, e aʻafia ai le faʻavae o le oloa. I le tulaga o le fetaiaʻi ma mata, pathogenic microflora mafua ai le afaina.
  • Teu le oloa i se malulu, mago nofoaga e aunoa ma le susulu o le la susulu.

Aveina ni antihistamines

I le faʻaaogaina o le falemaʻi mo faʻalavelave i mea teuteu, faʻaaoga antihistamines. "Suprastin", "Tavegil", "Desal", "Telfast" ma o latou faʻatusatusaina ua mafai ona vave magalo gatalia, faʻafitia lacrimation ma le mumu o aano. Afai e le maua iʻuga muamua o le vailaʻau muamua, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi. Aua le toe faia le togafiti, tutoatasi faʻaopopo le fautuaga fautuaina poʻo taumafai seisi vailaʻau. Toomaga e le o se mafuaʻaga e teʻena ai le togafitiga mulimuli ane. I soo se tulaga, e tatau ona e asiasi i fomaʻi e faia se suʻesuʻega saʻo ma faateʻa ese le aʻafiaga o ni mea faigata.

Fofoaina le pupuga o mata

Ole mamago matutu ma mumu ile mata e aveʻesea ai mataua ole gaioiga ile lotoifale. Faatasi ai ma se ata faʻamamaʻu pe le malamalama lelei, o le faʻaaogaina o "Visin" poʻo se loimata masani na lava. Ole faʻaitiitia ole auga e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaʻau o loʻo iai ma isi antihistamines. O se fesoʻotaʻiga faʻapitoa i togafitiga o le faʻamamaina o le fulafula o tisu, gase ma le susunuina, lea e mafai ai ona e toe foʻi i lou olaga masani. O fale talavai i aso nei ua latou ofoina mai le tele o ia vailaʻau, e sili ona aoga ma saogalemu na maua, o Allergodil, Opatanol, Lecrolin, ma Vizin Alergi.

Fofo togafiti

Afai o faʻailoga e le taʻutaʻua tele, e mafai ona e faʻatapulaʻa oe lava i le faʻaaogaina o isi auala. Lions o laʻau lanumeamata, calendula decoction poʻo se faʻasologa o tuʻimomomoina o le le mautonu ma faʻamamaina le fulafula. Compresses tatau ona faʻaaoga i vaitaimi o le 2-3 itula ina ia maua ai se aafiaga tumau.

Ina ia sauniaina oe, e tatau ona vaia se sipuni ti o le mea filifilia i totonu o le ipu vai faʻamamaina ma taofiofi le tele mo ni nai minute i luga ole vevela vevela. Ona faʻamamaina lea ma le faʻamalieina le faʻatusatusaga i se auala masani. A maeʻa le faʻaitiitia o faʻailoga faʻaalia, e mafai ona e sui i faʻamalosi ma le bram chamomile, lea e saunia e tusa ma le lava lea polokalama. Soʻo se taimi mo faʻafitauli, e fautuaina ai le faʻaogaina o se fofo fou.

E tatau ona manatua o isi auala o togafitiga o na fesoasoani i le tulaga o le aveeseina ma vailaʻau togafitiga.

Aveesea le paʻu tui

Afai o le faʻatupu faʻailoaina o auala ua sosolo atu i le paʻu i autafa o mata, o nei togafiti atonu e le maua ai le aoga o le aafiaga. Ina ia foia le peeling, hyperemia ma le fulafula o aano, Celestoderm oona, Advantan emulsion poʻo a latou faʻatusatusaga o loʻo faʻaaogaina. O nei vailaʻau e iai hormones, o lea e sili ai le aofia ai i latou ile togafitiga ina ua maeʻa maua le faʻatagaga a le fomaʻi. Ole ala ole togafitiga malosi e le mafai ona sili atu ile lima aso. O ni mea lelei e aliali mai i totonu o ni nai itula pe a maeʻa le uluaʻi togafiti. A faʻapea e leai, e sili atu le teena o le faʻaaogaina atili o tupe.

Tulafono mo le filifilia ma le faʻaaogaina o tino oti ina ia puipuia ai mea mai

Alo ese mai le fesili: "O le a le mea e fai i alergi i mascara?" mulimuli i tulafono faavae mo le filifilia ma le faʻagaioiga o le mea faigaluega. E aofia ai:

  1. E tatau ona maualuga le tau o tino oti. Ave le faʻamuamua i oloa e le o iai: vailaʻau oona, meaola leaga ma gaʻo manu. Tilotilo ane i laina teuteu o tagata talitonuina gaosi - Vivienne Clogs, Loreal, Max vala, lea e le mafua ai allergies.
  2. A o le i faʻapipiʻi i luga ole mata, fai se suʻega mo le lelei ma se tali teteʻe. Ole tulaga lelei e siakiina e le metotia o le tufatufaina o mea teuteu tino i totonu o le alofilima. Le iai o lumps ma friability o le fausaga faʻailoilo le lona lua-fua oloa.Ole faʻatinoina ole mea e faʻatinoina ai le mascara e faʻatino saʻo ia masikara. Afai e aliali mai faʻailoga muamua, taofi le faʻaoga.
  3. E mafai ona faʻatau se hypoallergenic mea teuteu teuteu, o le a faʻaititia ai le lamatiaga o allergens ma e sili atu sili mo mata maaleale mata.
  4. Faaeteete i fou mea fou.
  5. Faafou mascara ina ua mavae 3 masina.
  6. Tulaga mo lona teuina - a malu ma pogisa nofoaga, e aunoa ma tele susu ma faapalepale o le la.
  7. Faaaoga le oloa taʻitoʻatasi, aua le foaʻi i tagata ese. Lenei e alofia ai le ulufale atu ma le atinaʻeina o siama microflora i luga o le mucous membrane o le mata.
  8. O mea teuteu e tatau ona 'aveʻese faʻatasi ma mea faʻapitoa teuteu ua fuafuaina mo le laumata mata.

O lenei vitio o le a fesoasoani ia te oe ia malamalama i le faigata o le filifilia o se mea teuteu oloa:

E pei ona tusia ma le saʻo le tusisolo lauiloa o Omar Khayyam: "E mafai e mata ona tautala," ma ina ia latou taʻu atu le mea autu, susulu ma le fiafia ma le olioli, e tatau ona e filifilia le mea teuteu saʻo. Ole tausiga ma le tausiga ole a puipuia ai le tupu mai o se maʻila ile mascara.

Mascara ua leva ona aofia ai i totonu o fafine i aso uma olaga, aua o aso uma e faia ai mata mata uumi ma sili atu foliga. Ae o ni fafine o loʻo feagai ma le faʻafitauli a le mascara allergy. Lelei togafitiga e mafai ona faʻaleagaina e le gata o le foliga, ae fai mai foʻi i luga o le soifua maloloina o mata. Ina ia maitauina le faʻafitauli i le taimi, e tatau ona e iloa e uiga i ona faʻailoga, faʻapea foi ma malamalama i le mafuaʻaga mafuaʻaga o le ita.

Mafuaʻaga e te faʻapena ai oe ile mascara

Masani provocateurs i le tuufaatasiga o le oloa: manu gaʻo, silicone vaega, flavings, pigment tuuina mea

Alergi i mascara aliali mai i lalo o le faatosinaga o vaega eseese. Le sili ona taatele o latou:

  • Mativa oloa. Ina ia sefe mai i le gaosiga, e mafai e kamupani ona faʻaogaina mea maualalo tau. O vailaʻau e faia ai mascara mafai ona oona. Lenei vave faʻatupuina i le faʻatupuina ole pupula o mata ma le nofoaga o loʻo iai mata.
  • Vaega i le tino oti. O se mea sese le fai atu o mascara e mafua ai se mataala. O ni nai mea e faʻaopopo i le mascara o alergens. E le manaʻomia mea le lelei. O le tino o se maʻi afaina e tali atu i tuʻaiga ituaiga o tino maliu i auala eseese. Afai e le oʻo i se vailaʻau o ia mea i mea faʻafiafiaina, ona le afaina ai lea o se tagata ile afaina ai. Masani prov provursurs e faia mea teuteu: manu gaʻo, silicone vaega, mea manogi, pigment tuuina mea. E sili le filifilia o mascara faʻavae i luga ole suauu fualaʻau pe faʻaaogaina le beeswax. E le tatau ona i ai ni manogi.
  • Malaia. O nisi vaega o lenei mea teuteu oloa faʻaitiitia le umi o le taimi ma suia i le moli tulaga, e tau atu i mascara alergi.
  • Le aoga o le aso. Ua uma nei le ola ole fata se tasi o mea masani ile tupu mai ole faamai. A faʻatauina mascara, vaʻai ile aso o gaosia. Mascara i nofoaga matala sili ona lelei teuina mo e le sili atu nai lo le lua masina.

O se afaina tui i luga o le tino o le tagata e mafai ona le gata mascara, ae faapea foi paʻu fufulu mama. Le mascara sili ona lamatia mo se afaina le afaina e le susu; o le paʻu tali atu ia sili ona tiga. Fomai fautuaina le faaaogaina o lenei ituaiga o tino oti e na o le mulimuli mulimuli.

Afai e faʻaaogaina e le tamaititi ni mea teuteu tino mai tagata matutua, ona avea lea o le 70% o 100 ma mea e teteʻe atu ai. E mafua lea ona o le mea moni o le tino o le tamaititi e le mafai ona ia iloaina mea o loʻo i totonu o le tino.

Faailoga o Mascara Allergy

Muamua lava, o se mataala e aliali mai o ia lava i foliga o sina mumu mumu ma mata matutu

Mo tagata taʻitoʻatasi, o le mataʻutia ole mascara ei ai le eseʻesega poʻo ni faʻaaliga, e faʻalagolago lava i uiga o le tino o le maʻi afaina. A afaina ai le afaina o le tino i se mea e afaina ai mafua dermatitis po o le konunctivitis.

O nei faʻamaʻi e o mai ma faʻailoga:

  1. Mumu o le porotini o le mata ma le epithelial sone faataamilo mata.
  2. Fula o le pito i luga ma lalo o mata, fulafula.
  3. Peeling o le paʻu, lea e o faatasi ma le vevela.
  4. Tele le faʻamama o loimata vai.
  5. O tali mata mata i le susulu o le susulu ma le le fiafia i le susulu o le la.
  6. Tiga i le mata, faʻapea foʻi ma le paʻuo.
  7. O se aʻafiaga faigata o le aʻafiaga o le mata e aliali mai i le faʻasaoina o le pus ma le vaai faʻaletonu.

Afai e te le togafitia le faʻaletonu, amata le gaioiga mo se taimi umi, ona faʻasolosolo atu lea o le mageso, mumu ma le mageso mai le nofoaga o mata i alafau, auvae ma le tino atoa. O le fula o le mata pito i luga ma lalo o le laumata mafai ona lapoʻa, ina ia amata ona faʻaititia le vaega o mata.

E mafai ona faʻaalia aliali i se faʻafefeteina o le isu ma le faʻateʻa leaga. O le masani ai lea a le tino, o vaega e gaoioi pei o alergens ulufale i le tino o le tagata pe ala mai i le isu ma mata.

E manaʻomia le faʻailoa mai o le mea moni e ono aliali mai auga alergi, i le taimi lava e maeʻa ai le faʻaogaina o mea faʻalelelei Muamua lava, o se mataala e aliali mai o ia lava i foliga o sina mumu mumu ma mago o le mata. O ia ituaiga faʻailoga e tutupu i na tagata e galulue ma komepiuta i le tele o taimi. I lenei vaitau, o le leiloa teisi o ciliary ufiufi na tupu Ina ua mavae sina taimi, o faʻailoga ua faʻaalia o latou lava pea i luga, sili atu, o faʻafitauli mai faʻaletonu ua tupu tele ma ua ia lagona ai lava atoa.

Togafitiga ma faʻautaga o le mascara allergy

I le muamua auga o se afaina i mea teuteu mascara, feutagai ma se poto faapitoa

Naʻo le fomaʻi faʻapitoa e mafai ona iloa se maʻi ile mascara, o lea la, o le mea muamua e tatau ona e faia, o le auina atu lea mo se feutagaiga. E tatau i se tagata ona afaina ona ave se fomaʻi e pei o se vailaʻau ma se fomaʻi mata. O le a latou faʻatonuina suʻega ma faʻailoa mai se alergen e faʻaaoga ai se faiga faʻapitoa. I le muamua auga o se afaina i mea teuteu mascara, feutagai ma se poto faapitoa. O le faʻamaʻi e oʻo atu i le leiloa o vaʻai pe a fai o le le taulimaina lelei le togafitiga.

Togafitiga o loʻo faia ma le fesoasoani o vailaʻau - fula mata. Latou fesoasoani faaitiitia le ita. O le inuina o antihistamines e manaʻomia mo se tagata teteʻe. Ina ia aua neʻi afaina le tino i le afaina o mea mai, e tatau ona lafoai tino.

Ina ia puipuia oe lava mai allergies i mascara, e tatau ona e tausisi i tulafono nei pe a faʻatau ma faʻaaogaina:

  • Aua le faʻatauina oloa o taugofie, le faʻamaoniaina ituaiga.
  • Mascara tatau ona leai se manogi.
  • Vagana mascara susu.
  • Faʻaoga le oloa e le o aso uma.
  • Aua le teuina i nofoaga mafanafana ma tuusao ole la.

I soʻo se matua, o se faʻafitauli e pei o se tui i le tele o mea teuteu mo mata e mafai ona tupu. Talu ai nei, sa matua faigata lava ona maua le mascara sili ona lelei, aemaise lava ona o le maualuga tau. O le mea lea, le tele o fafine faʻatauina se taugofie ma mulimuli ane maualalo tau-lelei oloa.

O lenei mascara aofia ai fuainumera tele o vailaʻaumafai ona faʻatupu ai se maʻi teteʻe. O le mafuaaga mo lona aliali mai e mafai ona avea uma o le le faʻamaoni o tagata gaosi oloa e gaosia oloa maualalo-lelei, ma le faʻapalepale tagata i soʻo se vaega o se oloa teuteu.