Alofaia

Lulu (alopecia) - o a mafuaʻaga, ituaiga ma tulaga o aliʻi ma fafine

O le natura o le atinaʻeina o lenei ituaiga o alopecia e fesoʻotaʻi lelei i feusuaiga o hormone ma le tupuaga. Faʻamaligiina ma le pa'ū lauulu e faʻatupuina e le lagona lelei o lauulu folo i le faʻasolosolo salalau dihydrotestosterone. I lalo o le uunaiga o lenei hormone, spasm tupu i totonu o lauulu folika. O se taunuuga, o le dystrophy o le lauulu folo e atiae, o le tele o soʻo e maliliu.

Ole uiga faʻailoilo ole androgenetic alopecia ole toesea o laulu ile muaulu ma le pale ma le faʻaauauina o tupuʻeina o lauulu i isi nofoaga e le talafeagai ile homone feusuai.

E i ai 3 ituaiga o androgenetic alopecia:

  1. Solofanua O le ata faʻailo tino e faʻaalia ile soʻona tele o le laulu ole pito i luma mai le itu o malumalu. E le gata i lea, o le faʻagasologa faʻalautele i le pito i luma o le frontotoparietal vaega, faʻasolosolo ona fausia se ulu goto e foliga o se solofanua.
  2. O le faamoega. O le laulu e amata ona manifinifi i le muaulu. Na faasolosolo malie lava, le gaioiga ona puʻeina le vaega o parietal, ma fai ai le ulu ulu e pei o se faamoega.
  3. Ituaiga fefiloi. O le lauulu i le taimi lava e tasi e faʻamaluluina i le fronto-parietal vaega ma luga o le pale o le ulu. O paʻu o loʻo aliali mai i foliga o le mataʻitusi M. Afai e le uma le faʻagasologa, e paʻu le pulu i se solofanua ituaiga.

Ole ituaiga alopecia e masani ona maitauina i tamaʻitaʻi ona o suiga o hormonal ile tino i le taimi o maʻitaga, lactation, poʻo le talavou. Diffuse palaʻai ua faʻamatalaina e lauulu gaosi leiloa luga o le lauulu atoa o le ulu.

Gauai atu! Faʻapea foi le faʻatupuina o le atiaʻeina o le pulu gofie e mafai ona popole neʻi togafiti, vailaʻau faʻaaogaina, le faʻatonutonuina o le faʻaaogaina o vailaʻau ma vailaʻau puipui.

Diffuse alopecia ua vaevaeina i lua subspesies:

  • anagenic (tupu i le vaitaimi o toaga e tupu ai le laulu),
  • telogen (faʻamaonia i le vaega o le malologa o le toega).

O le tele o lauulu e leiloa o loʻo faʻamatalaina ua pei o se mea tutotonu poʻo le faʻafefeteina o le alopecia. Ole vaʻaiga masani o lenei ituaiga o pulu o loʻo vaʻaia le paʻu o se lapotopoto pe ova foliga.

Ole faʻagasologa o lauulu leiloa male alopecia faʻapitoa e ui atu ile tolu vaega:

  1. Alualu i luma - taulaʻi o le goto o loʻo faʻalauteleina malosi, faʻasolosolo ona tuʻu faʻatasi ma isi.
  2. Tagata gasegase - ua leiloa lauulu.
  3. Toe faʻatupuina - toe soifua maloloina lauulu ulu toe maua.

O le faʻaumiumiina o le tulaga o mafatiaga, ulu tiga, le-paleni o hormones i le tino, maʻi-maʻi faʻamaʻi e mafai ona faʻatupuina le atinaʻeina o alopecia faʻapitoa.

O le lē mafai ona toe suia faʻafitauli o le leiloa o lauulu, faʻatasi ai ma le tele o faʻafitauli, atrophic ma maʻilaʻila faiga ua faʻamaonia o le cicatricial alopecia. O mea e mafua ai le atinaʻeina o lenei ituaiga o le pala o le: autoimmune disease, infectious lesions o le paʻu, genetik predisposition.

Faatasi ai ma le cicatricial alopecia, o folulu e faʻaleagaina, i le nofoaga o loʻo aliali ai maʻila. O nei fesoʻotaʻiga faʻamaufaʻailoga e taofia atoa ai le tuputupu aʻe o lauulu fou.

Lapataiga! Ole ata ole faʻapitoa ole alopecia ole cicatricial e faʻaalia i le asymmetric foci o le prolapse, o loʻo vaaia ai maʻila ma le atrophic lesions. I le ogatotonu o nei vaega o nai fulufulu maloloina.

O ituaiga nei o cicatricial alopecia e eseʻese:

  • lona lua - tupu aʻe o se faʻaiuga o soʻo se maʻi,
  • X-ray - atiaʻe pe a maeʻa se X-ray suʻega o mycotic lesi o le paʻu,
  • idiopathic - e seasea ona tupu, e le manino le natura o atinae.

Lenei ituaiga alopecia o loʻo faʻailoaina e atoatoa le puluʻi e le gata o le ulu, aʻo isi vaega o le tino (lima, vae, itupa o totoga, fulufulu mata ma mata mata e paʻu ese). Aofai alopecia alualu i luma vave. I totonu o le lua masina mai le amataga o le pa'ū, tele lava, nofoaga le lelei faʻatasia tasi ma le isi.

Ole auala e galue ai le lauulu e faaosofia ai le vevesi, faaosofia ai le tele ole mafaufau, ua afaina foi le papala ile papala, ma afaina ai le vailaau, e le mafai ona faatonutonuina

Iloa le alopecia:

  • atoa - lauulu leiloa ile tino atoa,
  • soalaupuleina - atiaʻe lemu, afaina naʻo le lauulu totoe i luga o le ulu,
  • lautele - o le faʻafitauli faʻafitauli o le pala e afaina ai le tino atoa, o le fao laʻititi ua faʻamativaina.

Laasaga ma tikeri ole pulu e tusa ai ma Norwood

A o le i filifilia se alafua o togafitiga togafitiga mo alopecia, o le fomai trichologist fuafuaina le tulaga o lauulu leiloa. Mo lenei mafuaʻaga, o le Norwood fua faʻaaogaina - o se laulau ma faʻatusa ma se faʻamatalaga auiliiliina o le ogaoga o lauulu leiloa. O le Norwood fua faʻavasega faʻatasi ituaiga uma o alopecia.

Norwood's faʻavasegaina o le pulu e aofia ai le fitu tikeri o tama alopecia:

  • Amataga muamua. Faaalia i le leiloa o lauulu mai le pito i luma, faaletino ma luma luma itu o le ulu.
  • Le lua. O maʻai le paʻu lulu i le muaulu ma malumalu alualu i luma i nai senitimita agai atu i tua o le ulu. O le mea la ua tupu, o mea faʻaletino ma itu pito i luma e avea ma foliga o se tafatolu. O lauulu o le parietal sone o le ulu.
  • Tolu. O le vaega o malumalu ma le muaulu ua faʻaitiitia ua laʻititi tele, aluga paʻu aliali foliga aliali, feʻaveaʻi sili atu nai lo 2 cm mai le laina pito i luma.
  • MO. Alopecia areata, o loʻo iloa i fulufulua o malosi ile paʻu. I le tele o taimi, 3A tulaʻi mai e tupu i tama pe a atoa le fasefulu ma le lima tausaga.
  • Lona fa. I le vaega o parietal, o laulu e manifinifi sili atu pe toetoe o mea uma e pa'ū. O le vaega o malumalu ma le muaulu ua folasia. O le parietal ma frontotemporal zones e vavaeeseina e se fasi lauulu.
  • Lona lima. O lauulu o le pale na toetoe a mou ese. O le muaulu ma le wiski e seasea lava. O le faiga o le goto ufiufi a vaega taua o le ulu, fausia se solofanua-foliga foliga o le lauulu.
  • Ono. O fulufulu e fesoʻotaʻi le pito i luma ma le pale o eria ua paʻu i lalo muamua. O le mea ua tupu, ua faia loa se lapoʻa lapoʻa.
  • Fitu. Atoatoa leiloa o lauulu o le pito i luma ma tua o le ulu. O se vaega itiiti o le laulu e tumau na o le vaega o taliga, ua ma le ua.

Naʻo se faʻaeteete uiga ia te oe ma faʻamaʻi o le alopecia i le amataga o le a vave faʻaleleia le faʻafitauli ma aloese mai le pala atoatoa.

Vitio aoga

Ituaiga o botdness: nesting, androgenic (androgenetic), cicatricial, taulaʻi, diffus, atoa.

Ituaiga ole pulu (alopecia) ile ulu, oti, laulu mata, fulufulu mata. Baldness fua.

Laasaga o le faamaʻi

  1. Ole vaega muamua e faʻailoaina ile manifinifi o lauulu ile pito i luma ole ulu, o lona uiga, mai le itu ile tino ma pito i luma.
  2. Ole vaega lona lua - e iloa gofie le oso o aluga, e amata mai ile frontotemporal region e agaʻi i le pito i tua ole ulu. E i ai i latou i se faʻamatalaga manino o tafatolu.
  3. Ole vaega lona tolu - ole lauulu ile tino male pito i luma e faʻaititia lava, faʻaopopo atu, ole oso pulu i luga ole pale.
  4. O le vaega lona fa o le ogaoga o lauulu leiloa i luga o le vaega o le ulu, ao le pito i luma ma malumalu e toetoe lava a afaina ai.
  5. Lima o le tulaga - o le laina pito i luma o le lauulu ua matua suia i le pito i luga, o le vaega parietal aliali mai. I le taimi lea, e alu le ulu o le solofanua.
  6. Ono tulaga - ogaoga le pala i luma, tua ma luga o itu o le ulu. O nei vaega e faʻatasia i totonu o le lulu e tasi, o se manifinifi manifinifi o laulu i le foliga o se solofanua.
  7. Fitu Vaega - e mafai ona e maitauina le laititi o laulu i luga o taliga ma i luga o le ua, ma le aofaʻi atoa o le laulu atoa e le o puleaina.

E masani lava, o vaega uma o le tane o le pauna o le tino e tupu vave. I le tele o tulaga, o le faʻagasologa atoa e 15 tausaga, ae e tupu foi pe a oʻo i le atoatoa le pala i le 5 tausaga.

Alopecia i fafine alualu i luma tele lemu nai lo i alii. O le leiloa atoa o lauulu e le o se uiga o le itupa fafine, ae mafai ona faʻaititia le laʻititi ma faʻaleagaina le fausaga o lauulu e mafai. E i ai 3 vaega o lauulu leiloa i fafine:

  1. O le vaega muamua o se laʻititi feololo, e laʻititi le vaʻaia o laʻau i le ogatotonu o le vaeluaina, amata mai le sone i luma o le palealii. Vaʻaia faʻaititia le aofaʻi o lauulu e le taua tele.
  2. Ole vaega lona lua - ole gaioiga leiloa o loʻo tupu ile itulagi ole vaega ma e lautele le va. Talu ai le alualu i luma o le lauulu lauulu, o le faʻaalia itu faʻalauteleina ma faʻaalia ai le papala.
  3. Ole vaega lona tolu - ole a iai o le pulu atoatoa o le parietal lobbe. Ae ui i lea, fou lauulu ola i isi nofoaga, ae e ono faʻaitiitia lona fausaga.

O le faʻatusa o le paʻu o le fafine e mafua mai i le oi o soʻo se vaega o le ulu. E masani ona vaʻaia lea ile ogatotonu pe o le itu ile vaevaeina.

  • fananau mai i le tino mai faʻafitauli o le tino o fulufulu mata (ichthyosis, pigment incontinence),
  • faʻamaʻi pipisi (lepela, leishmaniasis, syphilis),
  • mea moni mai le tino (faʻaletonu, maualuga ma le maualalo le vevela, faʻatino, masini afaina),
  • kanesa o le paʻu
  • faʻamaʻi faʻamaʻi (scleroderma, systemic lupus erythematosus, sarcoidosis),
  • lichen planus.

Nerubtsovaya

  • tupuaga o lona gafa
  • puipuia ma le autoimmune faaletonu
  • faʻalavelave i le endocrine faiga ma metabolism,
  • le lava le faʻatagaina o le toto i le ulu ma le foliga,
  • osteochondrosis o le vavae faʻaʻautama,
  • faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai,
  • ogaoga faaumiumi uumi, lea e aofia ai vasospasm ma le le paleni o lauulu lauulu,
  • nisi fualaau
  • faʻaalia i le tino o fale gaosi oloa poʻo fale o aiga, faʻapea foʻi ma le susulu mai.

Non-cicatricial alopecia ua toe vaevaeina i subspesies. E aofia ai:

1. Androgenetic alopecia. E manatu e sili ona taatele foliga o lenei faamai. O lenei ituaiga o puluvaʻa ua mafua ona o le mea moni o le male hormone hormone testosterone ua liua ile dihydrotestosterone. Ole faʻaopopoina o lenei hormone ua i ai se aʻafiaga saʻo i luga o le paʻu o paʻu, o lona uiga, o latou taimi tatau taumafa ua muta ma mulimuli ane latou oti. O se faʻaiuga o lenei mea, i le taimi e mulumulu ma selu, o le laulu e pa'ū malosi, ua malepelepe ma leai se ola. O lauulu fou e tupu vaivai ma le palapala. O lenei le gaosia faʻasolosolo gaioiga e vave tele, lea e le o toe mamao, e tau atu i le foliga mai o pulu i luga o le ulu.

E mafai ona e lisiina ni tulaga lamatia e faʻateleina le mafuaʻaga autu o le androgenetic alopecia. E aofia ai:

  • afaina o le mafaufau i le endocrine faiga,
  • leai se paleni taumafa,
  • le lava o vitamini ma minerale i le tino,
  • atuatuvale ma faʻanoanoa lagona e avea ma lamatiaga i le soifua maloloina,
  • inu ni vailaʻau.

  • Lotoifale - itu e leai se lauulu e aliali mai i soʻo se vaega o le ulu ma latou te le fesoʻotaʻi.
  • O le lipine-foliga poʻo le serpentine - o le ogatotonu o le goto ave le faiga o se mea faapipii e alu i autafa o itu o le ulu mai le malumalu i le pito i tua o le ulu.
  • Aofai - faʻailoaina i le faifai malie lemu ma le faʻavaeina o tamai foci, lea e mulimuli ane tuʻufaʻatasia i totonu tetele. O lenei faiga e mafua ai foʻi le leiloa o mata ma le laulu mata.
  • Aofai - tulaʻiʻi na tupu ile taimi tele ole uila (2-3 masina). Lauulu leiloa tupu i itu uma o le tino, e aofia ai mata mata ma lauulu mata.
  • Nofoaga - aofia ai le gagau ese o lauulu i se ala e tupu ai le maualuga i le 1-2 cm.
  • Marjinal - feteʻenaʻi mataʻutia e tupu i tafatafa o le tumutumu o le ulu. O le tua lenei o le ulu ma le malumalu.
  • Faʻaalia - faʻaalia e le tele o vaega o le pala ma seasea faʻasaoina o tagata taʻitasi.
  • Lautele - leiloa o lauulu ile tino atoa, ile tele o tausaga.

I lenei vitio, Trichologist I. Kotova talanoa e uiga i le faamoega ituaiga o alopecia, o ona faʻailoaina ma mafuaʻaga:

Afai o le alopecia areata ei ai le puipuia o tulaga o mea, e alualu i luma i le 3 vaega:

  • alualu i luma - faateleina lauulu mo le 5-6 masina. Atonu ei ai ni faʻailoga o fulafula - mumu, vevela, mumu, mimigi,
  • le mautonu - faʻafilemu i lalo o faʻailoga ma taofi le paʻu o lauulu,
  • regressive - fou lauulu tuputupu ae ua matauina.

Ole saoasaoa ma le tele o lauulu leiloa faalagolago ile tele o itu:

  • filifiliga ma le vailaʻau o vailaʻau,
  • umi ma le faʻavasegaina o kemotereti vasega,
  • onosai tausaga ma lauulu fausaga.

Ole toe faʻaolaina o lauulu masani ole a le vave i lo le 3-6 masina talu ona maeʻa togafitiga. E taua le maitauina i le tele o tagata gasegase le lelei ma le ituaiga o lauulu e mulimuli ane mafai ona suia.

Faʻaiuga

  1. Suesueina o le hormonal talaaga (suʻega mo hormone tiroid).
  2. Ole suʻega ole toto e iloa ai fua o faʻatonuga ole puipuia ole tui, faʻapea foʻi ma elemene uʻamea.
  3. Trichogram, phototrichogram - o se suʻesuʻega o le paʻu, e aofia ai le aofaʻi o lauulu ma a latou fausaga, le lapoa o le laulu fuata ma pulu.
  4. Suʻega faʻalenatura mo lauulu ulu. Teteʻe ma le faʻaeteete curls faigofie ma ma i se suʻega lelei o lauulu e faigofie ona pa'ū.
  5. O se auiliiliga auiliili o le fausaga o lauulu i lalo ole microscope.
  6. Biopsy o le papala.

E mautinoa lava, e le faʻaaogaina uma metotia faʻaogaina. Ina ua maeʻa suʻesuʻeina le ulu ma faʻamaonia faitioga, ona auina atu lea e le trichologist le manaʻomia faʻataʻitaʻiga, ona filifili loa lea o le togafitiga talafeagai e faʻatatau i le iʻuga.

Fualaau togafitiga

  • Fualaau oona e faʻaleleia atili ai le toto - Curantil, Solcoseryl, Actovegin.
  • Biostimulants o lauulu tuputupu ae - Minoxidil, Tricomin.
  • Sauniuniga o loʻo aofia ai zinc ma vitamini A, E, H ma le vaega B.
  • Immunomodulators - Levamisole, Inosiplex, Echinacea.
  • Fualaau - Fofo, Persen, Novopassit.
  • Ole vailaau e faʻaaogaina e Hormonal - Prednisone, faʻailoilo tuʻufaʻatasi mo fafine, kulimi o le kulukorticoid.

Fofo togafiti

E tele naua faʻamaoniga lelei mo le leiloa lauulu. O nisi nei o:

  • Burdock ufimata. E tatau ona e ave le 30 ml o burdock suauu ma faʻaopopo ia te ia 50 kalama o le mamago sinapi efuefu. Faafefiloi mea uma ma faʻapipiʻi luga i luga o le tumutumu ma olo tele le paluga. Alu mo le 20 minute ona fufulu ai lea i le vai mafanafana. Faaaoga lenei ufimata tasi i le vaiaso.
  • Masini meli meli. Ave le 1 kulimi. l kaliki lapisi ma 1 kulimi. l meli. Lago ma olo i aʻa o le lauulu. Tuu le faʻasologa mo le 20-30 minute, ma pe a uma le taimi fufulu i le malulu vai.
  • Pia ufimata. I le 250-300 ml o le potu vevela pia faʻaopopo 2 fuamoa moa. Faʻasolo lelei seia lamolemole ma apalai ile lauulu, aua nei galo e uiga i aʻa. Alu mo 30 minute ona fufulu lea.
  • Honey-lemon mix. Mo lenei mata e te manaʻomia 1 tbsp. l meli, 1-2 kulimi. l sua samoa ma 1 fuamoa fuamoa. O vaega uma e tatau ona tuʻufaʻatasia seʻia lamolemole ma faʻapipiʻi ile mama o lauulu. Ufiufi lou ulu i se solo mafanafana ma savali faʻatasi ma lenei mea mo le itula. Ina ia faʻaleleia atili le aʻafiaga, e mafai ona e faʻaopopo le 1 sipuni pepa mumu. I le faaiuga o le taimi, fufulu i le mafanafana vai.
  • Masini aniani. Olo 2 aniani i se mago ma faaopoopo 1 sipuni tele o meli. Faafefiloi lelei mea uma, apalai le paluga ile lauulu ma teu mo 30-40 minute. Ona fufulu lea ile vai mafanafana.

Ina ia maua le manaʻomia aafiaga o faʻamau mo lauulu tuputupu ae, e tatau ona e faia e le aunoa ma fesuisuiai i le va o le isi. Mai le filifiliga o se tasi fua ma se tusi e tasi, le mea e le maua ai.

Puipuiga

  • I le vaitau malulu, aemaise i aso malulu, fai se pulou. O le mea lava e tasi e faʻatatau i aso vevela tele, pe a umi ona tuufau i le la, e manaʻomia le ulu ile ulu.
  • Aua le faʻalavelavea i le faʻaaogaina o lauulu pulu, curling uʻamea, vevela uʻamea, hair curlers.
  • Aua neʻi faʻaolaina le masani ona pisia, perm, ma isi taualumaga.
  • Fai se selu ma lauulu faalenatura ae leai ni nifo maʻai.
  • Vaitaimi faʻavasega lau lauulu i fualaʻau ufimata, decoctions, infusions.
  • Mataʻitu lau meaʻai.
  • Aloese mai le popole lagona tulaga.
  • Taulimaina uma faʻamaʻi maua.

I le mulimulitaia o nei faʻatonuga faigofie o le a faʻatumauina ai lou soifua maloloina. E sili le le auai i oe lava-vailaau, talu ai e mafai ona afaina ma misia taimi taua. Pe a masalosalo, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le trichologist e puipuia le faʻamaʻi ma faia gaioiga i le taimi.

Otooto e uiga i le manaia

E ui lava i le mea moni o le faʻavasegaga o loʻo i ai nei ua lauiloa o le Norwood Baldness Scale, o le mea moni, e moni Hamilton manatu o lona faʻavae. O le tikeri o le aulelei na atiaʻeina o ia i le amataga 50s o le seneturi talu ai, ma na o 20 tausaga mulimuli ane, na latou suia ma faʻaopoopo e Dr. Otar Norwood. O le mea lea, o nisi taimi i tusitusiga ua tatou maua ai tikeri o le pauna i luga o le Hamilton-Norwood fua.

Aisea e amata ai ona fiu tamaloloa?

E tusa ai ma saienitisi, o le tele masani vala mafua ai lauulu lauulu i alii o:

  • Vaʻaiga tau tausaga ma mea e paʻu ai 'aʻai tatau o lauulu. Malamalama ua afaina tele, lauulu amata ona pa'ū. Faatasi ai ma le matua, o le aila e aafia ai e le gata i le pito i luma ma le tino o le ulu, ae o le okipital ma le parietal. Ae paga lea, ole taofi ole faʻagaioiga e matua faigata lava.
  • Tulaga masani. Ae paga lea, o le tele o sui o le malosi o le vaega o tagata maua le lauulu lauulu. O le mea e ofo ai, i lalo o le aafiaga o hormones, o tamaloloa, pei o fafine, e leiloa lauulu. O le mafuaʻaga o le pala i lenei tulaga o le hormone dihydrotestosterone. O le aoga o le hormone e aafia ai foi le tulaga o manoa: o le lauulu e matutu, e leai se lanu, manifinifi ma vaivai, paʻu i fafo, ma fou fou e le tupu.

Norwood Baldness tikeri

Trichologists, o se tulafono faʻavasega ituaiga tane o le pala e tusa ai ma le Hamilton-Norwood metotia. A suʻesuʻeina, o loʻo faʻaogaina ni ata faʻapitoa e iloa ai le tulaga o maʻimau.

Mo le taimi muamua, o se faʻavasegaina na atiaʻe i le ogatotonu o 20th seneturi e dermatologist Hamilton, ma i 1970s na suia teisi e Dr. Norwood. O le saienitisi lona lua na faʻaopoopoina ni tulaga o le pulu i le muamua faʻavasega. E oʻo mai i le taimi nei le fuainumera o le fitu tikeri o le puluva i tagata maʻi eseʻese ituaiga, ma o le faʻaaoga faʻapitoa nei e suʻesuʻe ai se faʻafitauli o se tagata maʻi.

Mafaufau i tikeri uma o le tane pala e tusa ai ma Norwood.

  • 1 tikeri o le vaʻa. E i ai le masani luma laina o lauulu tuputupu ae ma sina fesuiai tua. Le itiiti ifo loloto i le laina pito i luma o le lauulu, o se tulafono, e le maitauina i isi ma e iloa pe a fai o le tagata gasegase e suesueina e se trichologist.
  • 2 tikeri o le vaʻa. O le vaega lona lua e tusa ai ma Norwood o loʻo faʻaalia i foliga e taua o tafatolu, iloga e le laina pito i luma o lauulu tuputupu aʻe. I le avea ai o se tulafono, o lenei pepa e tutusa ma aofia ai le nofoaga e le sili atu nai lo le 2 cm mai le laina pito i luma o lauulu tuputupu ae.
  • 3 tikeri. Ole vaega lea ole pala e faʻaalia ile faʻateteleina ole faʻapipiʻi o manoa ile malumalu. E mafai uma la latou vaega le ufiufi i lauulu, ma atoatoa le pulu i lenei sone. O pato lapo e mafai ona oʻo atu i tala atu o le 2 centimita.
  • 3 parietal tikeri. Leiloa o manoa tupu tupu i le vaega parietal. Ole vaega lea e faʻailoaina ile faʻaititia ole laulu ole pito i luma. Ole maualuga o laina pito i luma i malumalu e sili atu nai lo le tikeri talu ai.
  • 4 tikeri. O le goto i le pito i luma o le sone o le tino e sili atu le alualu i luma nai lo le 3 tikeri. Lulu lauulu poʻo le leai o se lauulu e maitauina i luga o le ulu o le ulu. I le masani ai, o le vaega lona fa o le pulu, lua vaega o le leiloa o loimata e vavaeina e se laupepa e feololo mafiafia paʻepaʻe e tafe i le pito i luga o le ulu. O le strip, e pei o se tulafono, e fesoʻotaʻi i le itu sone o le ulu.
  • 5 tikeri. I lenei tulaga, o le parietal zona o le puluvaʻa e tumau pea le vavaeeseina mai le pito i luma o le itulagi, ae i se tulaga maualalo. I luga o le ulu o le ulu e leai se lauulu poʻo ni mea e seasea ona maua ai. Ma i le pito i luga o le lauulu ua amata ona manifinifi ma seasea. Anterior temporal ma parietal zones ua faateleina i le tele. I itu, o le lauulu e manifinifi foi ma fausia se solofanua foliga i tua o le ulu.
  • 6 tikeri. Lauulu manifinifi lauulu tumau i le tumutumu, i le va o itu o le ulu. O le parietal ma anterotemporal zones e fai ma numera tasi ma e le vavaeeseina, o le vaega o lauulu manifinifi faateleina.
  • 7 tikeri. Le sili ona ogaoga tulaga o le pala, e tusa ai ma Hamilton-Norwood vasega vasega. I lenei vaega, o le solofanua-foliga o le alopecia ave i lona tulaga mulimuli, o le itulagi ma parietal itulagi manifinifi sili atu. O lauulu e pa'ū malosi i tua o le ulu, i luga aʻe o taliga. O lauulu e tumau i luga o itu o le ulu, pa'ū i lalo ifo o le pito i tua o le ulu.

I le faaopoopo atu i le Hamilton-Norwood vasega, e tolu ituaiga autu o le pala e mafai ona iloga:

  • Ituaiga "Solofanua". O le a goto ae amata ile pito i luma ma alu ifo latalata i malumalu. Ona faʻasolosolo atu ai lea i luma o le vaega o le frontotoparietal, o loʻo fausia se lauulu e pei o se solofanua.
  • Ituʻaiga "Nofoa". Nofoaga ole pala e tupu i vaega eseese o le ulu, faʻalavelavea, i luga o le tumutumu o le ulu foliga se nofoaga e pei o se faamoega. O lenei ituaiga o lauulu lauulu vave pe mulimuli ane ave le ituaiga o solofanua.
  • Ituaiga fefiloi. O lauulu e pa'ū faʻatasi i le malumalu ma le parietal sone.

Faʻafefea ona togafitia le paʻu ole tane?

O le mea moni, e mafai ma tatau ona togafitia le tulaʻi. O le mea taua o le liliu atu i se trichologist ma maua le auala sili mo oe lava e faʻateʻaina ai se faʻafitauli tau le-faʻalelei.

O filifiliga togafitiga uma e mafai ona faʻaalia i vaega autu e tolu:

  • Togafitiga togafitiga. E faʻatonu e le trichologist suʻega mo le tamaloa ma, faʻavae i luga o latou iʻuga, e faʻamaonia vailaʻau talafeagai. I le avea ai o se tulafono, fomai faatonuina se vasega e aofia ai vailaau e faavae i luga o minoxidil - o se lauulu tuputupu ae stimulator. O le vailaʻau aoga tele o le ALERANA® spray. E tusa ma suʻesuʻega togafitiga: faʻateleina le leiloa lauulu taofi pe a uma 6 vaiaso o le faʻapipiʻi o le spray i le 87% o mataupu.
  • O lauulu lauulu e faʻamauina o se tasi o sili ona aoga auala mo soʻo se tikeri o le pulu. O lauulu sulufaʻi mai le "donor zone" i le tulaga o alopecia. Ole faʻaliliʻuga e mafai ona faia e ala ile taotoga ma faʻaaoga e le o taotoga.
  • O le HFE hair transplant is a modern microneedle hair transplant prosedur. E manatu e sili ona alualu i luma le auala o le sipiina o manoa.

Mo i latou e mananaʻo e faʻamalosia o latou lauulu, fai ia filo mafiafia ma mafiafia, matou te fautuaina foi le taumafai i le Alerana shampoo mo tamaloloa, o se mea e tupu ai le tuputupu ae.

Le mea e faʻatau ai

O lenei oloa mo le fafagaina ma faʻamalosia lauulu o loʻo i ai ni vaega e faʻatupuina ai le masani ai le galuega o le sebaceous glands, taofia le faʻaalia o le folo ma faʻamalolo le ulu.

O vaega malosi o le lauulu mo lauulu:

  • suauu laau lauti, e puipuia ai le lauulu lauulu,
  • sage aveesea ma rosemary suauu, faʻaleleia le gaioiga o galu sebaceous,
  • chestnut ma ginseng upu sii ese e vili le ulu ma faʻagaioia toto toto,
  • burdock extract, lea e taofia le faagasologa o lauulu leiloa ma faʻalauiloaina o le tuputupu ae o fou filo,
  • Niacinamide, e faʻaosofia ai le toto feaveaʻi, faʻaleleia atili ai meaʻai, faʻamalieina ai soʻotaga ma le okesene ma faʻasusu le ulu.

O lea la, o lea ua e iloa le tele o Norwood botdness tulaga ma mafai ona iloa le ogaoga o lau faʻafitauli. Aua le tolopoina le asiasiga i le fomaʻi, togafitia lou soifua maloloina ma le mafiafia, ma mafiafia malosi curls le a fiafia ia te oe mo se taimi umi lava.

Lomiga talu ai nei

Moisturizing course: o se toe iloiloga o moisturizers mo lauulu

E faʻapipiʻi faʻamalulu lauulu ma paʻu, e tatau ona e taumafai. O le mea e malie ai, ma mea faʻaonapo nei oloa e leai se mea e le mafai. Afai

Lau Sprays - Faʻaalia Moisturizing Format

A manaʻomia lauulu e faʻamaloloina, e leai se masalosalo. O le matutu, faʻaleagaina, le lelei le faʻataʻoto ma le le mautonu o faʻailoga uma ia o le leai

Faʻafefea - o le a lea

Malosiaga le faʻatinoina i gaioiga! O fulufulu mago lauulu o se oloa lalelei ma se faʻamalologa aoga. Sei o tatou talanoa e uiga i lona aoga, mai le

Moisturizing sikuea: balms mo lauulu mago

Moisturizing balm ua mamanuina mo lauulu mago. I totonu o ni nai minute pe a uma le faʻaaogaina, o le laulu e faʻamalulu ese ma avea atili pupula. I le

Moisturising hair mask - taua

Lauulu lauulu e manaomia se tausiga faapitoa. Moisturizing masks e fafagaina le ulu ma faʻatumu le lauulu o le a fesoasoani e toe faʻaleleia le fausaga ma toe faʻaleleia le manoa.

Tofa mago! Moeturizing Hair Shampoos

O loka matutu e le o se mafuaaga mo le faʻanoanoa, ae o se mafuaʻaga mo gaioiga! O se tuʻufaʻatasia auala e amata i le filifilia o se suʻega lelei. Matou te taʻu atu ia te oe le "togafiti" o le susu

Mafuaaga ma eseesega i le gasologa o tamaloloa ma fafine

Le autu O mafuaʻaga سبب i le tutupu mai o lenei faʻamaʻi o:

  • le paleni o le tino (i le taimi o maitaga, faʻasusu, ma faʻamaʻi o le endocrine faiga, ma isi),
  • le lava uʻamea i le tino,
  • faʻaleagaina le maʻi i le ulu ma ni faʻamaʻi eseese,
  • faʻamaʻi feteʻenaʻi ma faʻaletonu o neula,
  • le aoga o vailaʻau (puleaina o pepe, hormone-based vailaau, ma isi),
  • masani le ulu o le hypothermia,
  • afaina i uila, ma isi.

Pe a faʻatusatusa tulaga o le pala i fafine ma aliʻi, e mafai ona tatou maitauina lo latou iloga eseʻese. Le faavasegaina o le tulaga o fafine mamanu pauna e faigofie ma e na o le tolu tulaga. E le gata i lea, o mataupu pe a faʻaalia e se fafine le tulaga mulimuli o le puluʻi e seasea lava.

Nofoaga Norwood

Tele fomai faʻaaoga le Norwood's faʻavasegaina, atiaʻe i le 1970, e iloa ai le tele o le tamaʻi le faʻatoleni gaosi. Aofaʻi atoa, o lenei faʻavasegaga e aofia ai 7 laasaga o faʻaalia o le alopecia. Sei o tatou auiliiliina auiliili:

    Ou te tulaga - o le amataga o le faʻamaʻi ma o loʻo faʻailoaina i maʻai laiti pulu foliga mai i le laina pito i luma o lauulu tuputupu aʻe (i le faiga o tafatolu). E faʻaalia le uiga o le aso o aliʻi talavou laʻititi (18-25 tausaga le matutua).

I le avea ai o se tulafono, i le tulaga lea, e seasea ona manatu se tasi i le faiga o le pala lea na amata ai, ma e tusa ai, e leai ni faiga e faia.

  • II tulaga - o le laulu e faʻasolosolo toe agai i tua, faʻaalia le muaulu i le 1-1.5 cm. I le vaega o le parietal, o le lauulu ua seasea seasea. Foliga mai i tamaloloa 22-30 tausaga, i luga o le tulaga lea tatou te mafai ai se faʻaiuga e uiga i alualu i luma alopecia.
  • III tulaga - faʻailoaina i le faʻaaliga o paʻu o vae i le frontotemporal vaega o le ulu, e faʻaalia ai le paʻu e 3-4 cm. Ua matauina i tamaloloa tausaga 30 i le 40 tausaga.
  • IV tulaga - papala tula e oso aʻe i luga o le pito i luga o le ulu (pale). I lenei tulaga, o le tulaʻi o le frontotemporal temporal vaega e ono taofia le tumau. Vaʻaiga mo aliʻi e oʻo i le 40-45 tausaga le matutua.
  • V tulaga - faasolosolo malie mai le lalagaina o lauulu, lea e tu i le va o vaega e lua o le pulu (le pale ma le frontotemporal vaega) amata ona manifinifi. I lenei tulaga, o le pulu pale o le pale e manino le iloga. Ole vaega lea e amata i tamaloloa pe a maeʻa le 45 tausaga.
  • VI tulaga - i le tulaga lea, le mimiti ole laulu ile va ole pale ma le pito ole frontotemporal ua mou ese atu, ma maua ai se vaega lautele o le pala. Ona amata loa lea ona manifinifi le laulu i autafa ma tua o le ulu. Na aliali mai i tamaloloa ua aulia le 50 tausaga.

    E ao ona maitauina i lea tulaga, e le toe iai se aʻafiaga o auala o loʻo lisiina i luga. E manaʻomia le faia o se lauulu lauulu. VII vaega - lulu le ulu. Naʻo le vaiti o lauulu e totoe, e amata mai le taliga i le isi taliga i le vaega o le ulu.

    Ole tulaga lea e sili ona ogaoga, ma e masani lava ile tulaga lea e leai auala e fesoasoani ai, e oʻo lava ile lauulu e vaʻaia, talu ai e leai se mea o totoe mo lenei faiga. Pau le auala i fafo i lenei tulaga o le ofuina o le wig.

    O le vave lava e iloa e se tamaloa muamua faailoga o le pala, o le tele o tupe e mafai ona ia faʻaaogaina e tau ai lenei faʻamaʻi.

    Lauiloa Puleaina o Lauulu

    O lea, i le tulaga 1, 2, 3, 4, ma le 5, o ni auala e foia ai le pala e talafeagai:

    • mea teuteu (laupepa, kulimi, pasama),
    • sauniuniga faʻapitoae faʻamalosia lauulu ulu (mo se faʻataʻitaʻiga, Dimexide, Nicotinic acid, D-Panthenol, etc.),
    • tui i totonu o le ulu,
    • faʻapea foi vailaau masani (tinctures, mask, ma isi).

    Faapea foi E taua tele i le tamaloa ona 'ai lelei meaai, lea e mafai saturate le tino ma mea taua talafeagai uma elemene. E le gata i lea, e le o se mea e soʻona inu ai se vailaʻau o le a faʻamalosia le tino ma taumafai e aloese mai le popole.

    Taualumaga faʻagasologa

    I nisi tulaga, alopecia e ono toe mou ese. O lenei mea ua faʻaalia i uiga vaʻai o foliga vaʻaia - o foliga vaaia o tagata taʻitoʻatasi nofoaga o loʻo i ai i latou foliga lapotopoto.

    O le ala o lenei ituaiga alopecia i le tele o tulaga, e lē toe malamalama, o lona uiga pe a maeʻa le 4-6 masina, e faasolosolo lava ona tupu lapisi i paʻu.

    Ma le regression tulaga e mafai ona faʻailoaina i tulaga nei:

    • Lulu manifinifi laulu foliga aliali i le tulaga o se solofanua lauulu ulu, i le foliga o se fana.
    • I le aluga o taimi, o le fluff mafiafia, mauaina se lanu uliuli ma suia i lauulu atoa.

    E masani lava, o lauulu tuputupu aʻe i le tulaga le toe faʻaleleia e le tutusa, o lona uiga, i le amataga e mafai ona e maitauina le malosi o lauulu tuputupu ae i luga o laʻua bald patches, ao le fluff o loʻo faasao i isi vaega. Peitaʻi, i le maeʻa ai o taimi, o vaega uma na aʻafia i le alopecia ua soona toto ma o se faʻamalologa atoa ua tupu.

    O lea la, e le mafai ona amata mai lenei maʻi ma e manaʻomia le faia o taimi talafeagai e faʻateʻa ai ia uluaʻi auga o le alopecia. E tatau ona malamalama o le tele lava o tulaga, o le faʻataʻitaʻiga i lauulu leiloa e lafoina i le tulaga o le kenera, o lea i lenei tulaga, togafitiga e leai se aoga.

    Faʻamatalaina le pulu

    Afai tatou te iloiloina uma ituaiga o botdness i alii, o le isi e sili ona taatele o le avea ma diffus alopecia, lea e ono afaina e le malosi o aafiaga o mea i fafo atu. O se mea iloga o le ituaiga lea o faʻafitauli o lauulu o le leiloa tutusa o lauulu i le ulu. E oʻo mai i le taimi nei, e lua ituaiga o alopecia tuʻufaʻatasi e mafaufau i ai i fomaʻi - o le telogen form ma le anagen form.

    Telogen pepa

    Afai o mea leaga e aʻafia ai le ulu ma le aʻa o le ulu, o totoga o lauulu e o i le malologa, lea e taʻua o le telogen phase i vailaʻau. I le lautele, e tusa ai ma faʻailoga masani, pe tusa ma le 15% o le uluulu e tatau ona i ai i le telogen tulaga, ae i le maʻi maua o le telogen alopecia, e fomaʻi e fomaʻi i le 80% o laulu i le malologa umi.

    O mafuaʻaga o le telogen diffuse alopecia o mea ia:

    • popolega o le popole, popolega, mafaufau le mafaufau lelei i se taimi masani,
    • maualalo meaai porotini
    • le lava vitamini
    • matuitui, maʻi, afega o le tino, faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi,
    • taimi uumi faʻaaogaina vailaʻau oʻona, antidepressants, antipsychotics, antitumor fualaau, etc.
    • faʻafitauli o le hormone ma le faamaʻi o le tiroid.

    Anagen pepa

    Afai tatou te mafaufauina le anagen foliga o le diffus alopecia, fomai talanoa e uiga i se matua afaina aafiaga o mea leaga i luga o le lauulu, o se taunuuga o na latou te le maua se taimi e alu ai i le malologa, pa'ū i luga o le anagen tuputupu ae. I lenei tulaga, o loo i ai se vaitaimi umi i le va o le ogaoga aafiaga o mea ma le amataga o lauulu leiloa.

    O mafuaʻaga o le anagen pepa e pei ona taua i lalo:

    • leaga siosiomaga tulaga
    • iniseti o le tino
    • leisa, chemotherapy,
    • afaina le susulu
    • togafitiga i vailaʻau oʻona chemotherapeutic.

    Togafitiga Masalo Lauulu Lelei

    E ui lava faʻalauiloaina auala eseese ma taualumaga, fai mai o le au faʻapitoa faifai pea o fagota botak e oo lava i lona amataga tikeri e le o togafitia e pei o lena. O le mea moni o lenei, e ui lava i le le lelei mea e tupu i lauulu, misela ma fulufulu mata o latou lava aoga pei o muamua. Ma e leai ni faʻailoga i luga e manaʻomia ai le faʻaosofia o vailaʻau ma gaioiga.

    Ole faʻamoemoe autu ole togafiti ole alopecia, ole faʻailoaina o mea e tutupu ile lauulu ma faʻaitiitia ai ni vevesi. A maeʻa lenei mea, e mafai e se tamaloa i le fale ona faanatinatiina lauulu lauulu faʻaogaina fofo tagata. E le gata i lea, o le fomaʻi e mafai ona ia faʻatonuina ni fale talavai, fofo, shampoos ma balm e faʻaosofia ai le tuputupu ae o lauulu, faʻamalosia aʻa ma fausaga o le lauulu. O mea sili ona lelei e faʻatupuina ai le malosi o le tricomin ma foligen i le faʻailoga o le spray, shampoo ma conditioner.

    Tauva (nest) alopecia

    Focal alopecia o se tulaga e le masani ai o le male alopecia, lea e tupu na o le 5% o mataupu o paʻu faʻamaʻi. E iloa lava le faʻailoaina mai pe faʻapefea ona amata fausia le alopecia. Muamua, o le faasolosolo malieina le manifinifi o lauulu o loʻo maitauina i se tasi poʻo ni vaega o le ulu, pe a uma ona e vaʻai i ai, e oʻo lava i vaega o le pauna i tua o le ulu.

    Mafuaʻaga o le faamaʻi

    O le tala o le focal alopecia o loʻo faʻaauau pea ona suʻesuʻeina e fomaʻi faʻapitoa, ua tusia e fomaʻi vaega nei e ono:

    • tupuʻaga
    • le oʻo i le hypo-, hyper- poo vitamini,
    • faateleina le gaosiga o dihydrotestosterone,
    • afaina faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi,
    • faʻamalositino
    • e le aufaʻafiafia ona o le tino,
    • faaumiumi fesootaiga ma vailaʻau ma vailaʻau oʻona, le faʻatonutonuina ma le leisa,
    • afaina metabolism
    • uta atu i luga o le psychoemotional talaʻaga, popolega, atuatuvale,
    • togafitiga togafitiga
    • aveina ni vailaʻau malolosi, mo se faʻataʻitaʻiga, antipsychotics, aneti-inflamasi ma antitumor fualaau, antibiotics, antidepressants, ma isi,
    • leaga leaga ma le le lelei o taumafa, le masani ai olaga,
    • autoimmune faʻagasologa i le tino.

    Laasaga o alopecia areata

    O auga ma togafitiga faʻamaʻi o le a fesoasoani e faʻailoa tulaga o le atinaʻeina o alopecia areata, faʻapea foi ma se trichologist e iloa mautinoa pe faʻafefea ona iloa le vaega o le faʻamaʻi. O laasaga o le alopecia e mafai ona faʻapea:

    • gaioiga malosi - O le tagata maʻi ono maua le fulafula ma le maualuga o le palapala, maʻi ma le mu i le vaega o paʻu, ma e faigofie lava ona teteʻa lauulu lava latou mai le paʻu i le faʻafesoʻotaʻi ma latou,
    • tulaga le tumau - i le itu o lauulu, o le sesega leai se lauulu e matauina, masani lauulu aa ma folikel e vaʻaia i le tuaoi,
    • faamagaloina vaega - Nofoaga o paʻu o le tino, e aliali mai ai le pulupulu o lauulu, ae le lava le pigmentation.

    I le faʻaopopoina o suiga o le tino o le lauulu, e masani ona maitauina e fomaʻi ni suiga i le fao laʻau, e oʻo i se laʻau mataga, loloto tafega, paʻu paʻepaʻe paʻu, folo o fao ma talatala. Afai e vaʻaia e le fomaʻi le aofaʻiga atoa o alopecia areata, i le 95% o mataupu o le ai ai faʻafitauli i fao.

    Togafitiga o le taulaʻi o le pulu

    E tusa lava pe o a tulaga o le tulaʻi o le pulu o le ala alopecia mataituina i se tagata maʻi, fofo togafitiga o le a atoatoa ma fase. Muamua, o mafuaʻaga o le alopecia e iloa, e fesoʻotaʻi ma le faʻafaileleina o togafitiga ua faʻatulagaina. Atonu e pei o nei:

    • le faʻaaogaina o le hormonal agents of prednisone poʻo le glucocorticoids,
    • togafitiga e toe faʻaleleia le paleni o feusuaiga o hormone,
    • togafitiga i le lotoifale e toe faʻaleleia le laulu e ala i le toe faʻafouina o folauga, faʻamalosia ai le tuputupu ae,
    • o le faʻaaogaina o fofo e faʻatosina ai le tuputupu aʻe o lauulu (ufimata ma le sinapi ma le mumu mumu, o suauʻu masima ma fualaʻau faʻamuamua),
    • Faasaʻoina o le tulaga o le puipuia,
    • physiotherapeutic metotia e faʻaopopoina ai le aoga o le togafitiga, mo se faʻataʻitaʻiga, darsonvalization, current stimulation, mesotherapy, massage, etc.,
    • faʻasaʻoga o meaʻai ma le olaga.

    E tatau ona utagia faapitoa le mafaufau o se tamaloa i mea tau teuga. O le trichologist e mafai ona faʻatonuina mo le shampoos, balms, lions, ma fofo mo lauulu lauulu togafitiga e aofia ai vaega e faʻavaveina le tafe toto. Faʻafetai i lenei aʻafiaga, o le meaʻai o laʻau o loʻo faʻavae, ma o moe moe e faʻala fafaguina foi.

    Cicatricial alopecia

    Cicatricial alopecia e o faatasi ma le tele o le laulu ona o le faʻavaeina o le cicatricial atrophic foci i luga o le ulu. O lona uiga, i faigofie lava, e na o le faʻalavelave o le alopecia, e faʻaosofia e mea i fafo ma totonu. Ole maʻila e mafai ona mafua mai i manua ma manuʻa, ma mafai ona tupu mai o faʻafitauli tau le pipisi poʻo ni faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai le folika lauulu, ma tuʻua ai pe a maeʻa.

    Mafuaaga o cicatricial alopecia mafai ona pei o lenei:

    • mauaina pe tupu mai ni tulaga le manuia o lauulu ulu,
    • ogaoga faʻamaʻi pipisi, mo se faʻataʻitaʻiga, syphilis, leishmaniasis, lepela, ma isi,
    • neoplasma kanesa,
    • faʻatinoina faʻamalositino, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaletonu i vevela, afaina, suauʻu, manuʻa faʻapipiʻi,
    • faʻamaʻi faʻamaʻi, ia sarcoidosis, systemic lupus erythematosus, scleroderma, ma isi,
    • lichen planus.

    A faʻapea e maua e se tamaloa le tikeri muamua o le cicatricial alopecia, o maʻilaʻaga i mea laititi e mafai ona laʻititi faʻaalia i luga o le ulu. Afai e matauina ma faʻalauteleina foci o loʻo vaaia, e mafai ona alopecia 2 tikeri. O le a lagona e le tagata maʻi le le mautonu, mu ma mugala i nei vaega, i tua atu o le mafuaʻaga e tupu ai afaina afaina, nifo, mago ma peeling o le paʻu e mafai ona tupu. Ona mou atu uma lea o faʻailoga ma faʻailoga, ma tuʻueseese atu le paʻu ole paʻu.

    Ua faamamafaina e fomai o le cicatricial alopecia o le sili ona ogaoga o lauulu faafitauli lea e seasea talia se togafitiga puipuia. E naʻo le pau a le tonu e iloa ai mafuaʻaga o le alopecia i le amataga o lona atinaʻe. A leai, o le a mafai ona toe faʻaleleia muamua lauulu tuputupu ae na o taotoga - lauulu sipiina mai le tagata foai nofoaga. Ae e oʻo lava iinei, o faʻamoemoega o le a faʻalauaʻitele lava, pe o le 'ea i luga o le paʻu paʻu o le a maua aʻa e le o iloa.

    Na o le iloa o le muamua faailoga o le alopecia, o le a mafai e se tamaloa ona mafai ona feutagai ma se fomaʻi i se taimi vave e puipuia ai se faʻafitauli o le mafaufau. Na o le iloaina o mafuaaga o le leiloa lauulu, o le trichologist o le a mafai ona filifilia se auala aoga o togafitiga, toe faʻafoʻisia le soifua maloloina o le tagata gasegase. I aso nei, o le taatele masani androgenic ma faʻamaʻi ituaiga o alopecia e sili atu faigata ona togafitia afaina ma focal alopecia.

    Aisea e tupu ai le alopecia?

    O le mataupu o le pala i tagata e sili ona talafeagai i aso nei ma o le numera numera 1. Tautala e uiga i tane fua goto, e tele mea taua e aoga e tatau ona amanaia o loʻo iai se tuʻusaʻo ma taua taua i lenei faiga. O mea nei e mafua mai:

    • tofi tofi
    • ni hormone
    • i tausaga.

    O le mea muamua - o le gafa e masani ai ona tupu le masani ai i le masani ai o vailaʻau ma aafia ai le tele o le itupa malosi. I le tulaga o le genetics, o le faʻamaʻi e faigata ona togafitia ma e mafai ona afaina ai se tagata i le vave ona matua, latalata i le 20 tausaga. O le mea e tupu ai le goto-gafa ile natura, faasolosolo ona pasi mai le tasi augatupulaga i le isi.

    O le hormonal factor e mafua mai i le sili atu o le hormone o le dihydrotestosterone i le tino o le tane, o loʻo iai se afaina ma le faʻaleagaina o le afaina i le laulu, faʻalavelave i le tuputupu ae masani o lauulu. I nisi o tulaga, ua matauina se le lava o le aʻafia o fulufulu i le dihydrotestosterone, o le faʻaiuga o lena ua taofi ai le lauulu, latou avea vaivai, manifinifi ma le lanu i le taimi.

    Togafitiga e maua ai se iʻuga lelei pe a faʻatulaga e le tagata maʻi se taimi e valaʻau atu i le fomaʻi i le amataga lava o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, pe a fai o le gaioiga o le leiloa e aʻafia ai na o le pito i luma o le vaega. Ole togafitiga e faʻatatau ile faʻalauteleina o le tulaga ole dihydrotestosterone ma le faʻaaoga tutusa o isi togafitiga.

    Ma le mea mulimuli, o le mea mulimuli na taua o le matua. Ae paga lea, faatasi ai ma le matua, toetoe lava 95% o tamaloloa latou te uia fugalaʻau o le iʻuga o le taimi e tasi e faʻaalia ai ni mea taua, atoa ai ma le le mafaia e nisi o folikulu ona faatino a latou galuega faʻapitoa, aemaise ai, fafagaina o laulu ma faʻamalosia lo latou tuputupu ae. O le mea lea, i le aluga o tausaga, o lauulu i le pito i luma, faaletino, parietal ma occipital vaega amata ona manifinifi pe mulimuli ane pa'ū, faateleina le vaega o le pala.

    Hamilton-Norwood Alopecia Faʻavasegaina

    E tusa ai ma le faʻavasegaina o loʻo i ai nei, e iai 7 tikeri o tama tane mamanu pauna:

    • Le tikeri muamua (tulaga 1) o loʻo faʻailoaina i se laititi loloto loloto (leiloa o le laulu) i luga o le laina pito i luma o le lauulu, aemaise lava i le muaulu ma le malumalu,
    • Ole vaega lona lua (tulaga 2) o loʻo faʻailoaina i le mea moni e faapea, e paʻu le lauulu i luma ole laina pito i luma e toe avea ma foliga tafatolu i pito i luma ma itulagi faaletino E mafai ona i ai ni foliga tutusa ma le leai o ni foliga i le malologa i le malologa. O le loloto (baldness) ufiufi i se vaega e le sili atu nai lo le 2 cm mai le laina pito i luma o lauulu ulu. O le laulu e matua paʻu atoa pe ua seasea i luga o le itulagi parietal, ae eseʻesea i le mafiafia mai le pito i luma ma le tino,
    • Ole vaega lona tolu (vaega 3) e mafua mai ile sili atu ole maualuga ole laulu o loʻo ile vaega ole pauna. O loo matauina pito loloto o le pito i luma ma gaioi ai le tino, e masani lava simetrically seasea ufiufi i lauulu. I lenei laasaga, le paʻu e sosolo mai le lauulu sili atu nai lo 2 cm,
    • Ole vaega lona tolu (tulaga 3A - tumutumu) o loʻo faʻailoaina ile paʻu ole paʻu e tele lava ile pale. E mafai ona maitauina se tamai alopecia i luma, ae e le sili atu i le vaega o le pala na mafaufauina i le tulaga muamua. E masani lava o le lauulu lauulu vertebral e fesoʻotaʻi ma le matua, ae e mafai lava i se vave tausaga, mafai ona matauina le amataga o le faʻagasologa,
    • Ole vaega lona fa (tulaga 4) e mafua mai ile ogaoga ole frontal ma le frontotemporal alopecia nai lo tulaga muamua. I le vaega o le pale, o le lauulu e feagai vaega pe atoa leiloa. Ma e ui lava e lautele le pito i luma ma le palealii vaega, ae ui i lea, latou te valavala mai le tasi ma le isi i lauulu, fesoʻotaʻi atoa le tuaoi o lauulu i itu uma e lua o le ulu,
    • Ole tulaga lona lima (tulaga 5) e faʻamaonia e le mea moni o le o le vaega pito i luga o lauulu e valavala mai le frontotemporal itulagi. O lauulu i le va oi latou, faia se vaiti mimiti, ua seasea. O le faiga o le pala e ufiufi ai se vaega tele, o le faʻaiuga lea o se solofanua-foliga o laulu e fausia ma matauina,
    • O le ono tikeri (tulaga 6) o loʻo faʻailoaina i le lulu o lauulu o loʻo vavaeʻese pea le pito i luma ma le pale oʻo ua leiloa nei. O le mea lea, o le frontotemporal ma le vertex eria tuʻufaʻatasia, fausia se tasi masani ma tele le vaʻai,
    • Fitu tikeri (tulaga 7) o le sili ona matuia foliga o tane mamanu pulu. E i ai atoa le tulaʻi i le lala i le mea, amata mai i le muaulu ma faʻaiʻu i le tua o le ulu. O lauulu e tumau na o luga ole itu i tua ole ulu (eria taliga) ma agai atu i tua, pa'ū i lalo ole pito i tua o le ulu.

    I le tulaga o fafine, o le faʻagasologa o le puluʻi ua fai si laititi ese ata. E le pei o tamaloloa, e amata le puluʻi ile latalata ile 30 tausaga ma e oʻo atu ile 50 tausaga. O lauulu lauulu e salalau ma e umi atu. E le tupu le pala, ae o le lauulu i le vaʻai o loʻo iai mafaufauga e maitauina ua faʻaitiitia. E pei foi i tamaloloa, o le pito o le vaega o le pito i luma, faʻaletino ma vaega.

    O mafuaʻaga autu o le alopecia i tamaʻitaʻi i lenei tulaga o:

    • suiga o le hormonal, o lona uiga, pe a faʻaaogaina faʻatusa e fafine le faʻailogaina,
    • pe a uma le taimi o le tino, pe a faʻailoaina le faʻavaivaia o le puipuia o le tino puipuia,
    • menopause pe postmenopausal vaitaimi.

    O nei mafuaʻaga o le pala o loʻo maitauina i fafine le tonu i le 30 i le 50 tausaga le matua.

    Le a le tele lauulu sipiina

    E talia lautele i le taimi androgenetic alopecia leiloa o lauulu i alii ma tamaitai eseʻesega i faʻaaliga faʻaletino, e fesoʻotaʻi ma le, e iloa ai le tulaga o le tama o le faʻatagata lavalava, o se faʻavasegaina o loʻo faʻaaogaina Norwood, ma faʻavasegaina Ludwig e iloa ai le maualuga o lauulu leiloa o fafine.

    O se atoa leai se taotoga faʻapipiʻi lauulu HFE e talafeagai mo matua tagata uma, pei ona faʻataga ai oe e:

    1. Fai uma le laititi ma le laititi lauulu lauulu (tikeri 1, laiti foci, maʻila), ma sili ona tele (tikeri 4, 5, 6, 7 e tusa ai ma Norwood) - i nai itula,

    2. Puipui lou ulu ma le ulu mai o maʻila ma maʻila, faʻapea foʻi ma le maʻamaʻi ma le faʻapogai o le ulu ma le tele o masina o le tiga,

    3. Vaeluaina le taotoga i le 2 ma e oʻo lava i le 3 faʻagaioiga, aua e leai ni faʻaogaina, leai ni maʻila, lea e sili ona talafeagai pe a fai:

    • Aua neʻi tatalia le tele o itula faʻalavelave ile olaga ole tino,
    • le mafai ona totogi tautupe le tau o le lauulu lauulu tanuina vave.

    4. Faʻataʻitaʻi le laʻasaga o lau laulu i lauulu e oʻo i lalo uma o lauulu,

    5. Ia faʻaalia le tele o le tino - e oʻo i le 75-80 lauulu i le 1 cm 2

    6. Faʻasaʻo uma lau tama e ile lava lauulu, aua o mea laiti-meafaigaluega e matua manifinifi ma mafai ona totoina okupulaga latalata i latou laulu lauulu e aunoa ma le faʻaleagaina ai,

    7. Sefe lou taimi, aua a uma le taualumaga oe:

    • e le toe fusifusia i le falemaʻi (suia laʻei, togafitiga faafomaʻi o le ulu ma togafitiga faafomai e le manaʻomia, ma isi),
    • Tausia ou foliga faʻalenatura, talu mai le taimi o le taʻaʻavale e leai se afaina o faʻamaʻi, maʻonaʻo, tiga o le ulu ma se faʻailoga umi i lou ulu,
    • faʻatautaia le masani masani o le olaga ma aua le maʻimau lou agavaʻa e galue ai.

    8. E leʻo faʻaleagaina le sone o le tagata faʻameaalofa (le tipiina) ma, afai e manaʻomia (pe afai o loʻo tumau pea le paʻu lau paʻu fagota), o le faʻasologa e mafai ona faia pea lava pea,

    9. Faʻasaoina lou mafaufau-lagona ma lagona o le atoatoaga (i le ala, pe a uma le faʻagaioiga, le afaina e le gata faʻamalolo mo 3-6 masina, ae o loʻo tumau ai pea i luga o lou ulu mo le ola, ma pe a maeʻa le faʻagaioiga Hfe faamalolo manua laiti i le 3-5 aso, e leai se mea o vaaia.

    Le tikeri o lauulu leiloa i alii

    Lenei, Norwood faʻavasegaina aofia 7 tikeri o male androgenetic alopecia ma tele subtypes. Ole Degree 0 (Fig. 0) e le aofia ile faʻavasegaga, ae o le a matou faʻaaogaina o se masani - mo se ata atoa o le auala e tatau ona foliga ai le tamaloa, e le o le laulu e le maua ai le androgenetic alopecia.


    Fig. 0

    Filifili lau ituaiga (tikeri) o lauulu e le masani ai i foliga o lauulu ma lo latou toe faʻafouina e le le taotoga HFE metotia.

    Androgenetic Genetic Alopecia (AHA):

    Le sili ona lauiloa ma faʻateleina taliaina vasega o androgenic leiloa leiloa e le fafine ituaiga o le Ludwig faiga, fautuaina i 1977.

    Lenei ituaiga o lauulu lauulu e ono i ai i le taimi o suiga hormonal, o lona uiga: pe a faʻaaogaina le faʻaaoga faʻaaoga lelei, pe a maeʻa ona fanau, i le menopause ma / pe a maeʻa.

    Fafine-ituaiga androgenetic lauulu leiloa o loʻo faʻamatalaina i le i ai o se lesi o laulu manifinifi i le ogatotonu parietal itulagi, lea ei ai oval outlines. O se faʻailoga faʻailoga o le leai o se pulu i luga o malumalu ma e te manaʻomia se muaulu. Lauulu leiloa tupu faʻasolosolo ma avea maitauina mulimuli ane nai lo i alii, sili ona masani i le va o tausaga o le 30 i le 50.

    Cicatricial ma agaʻi alopecia:

    O le lona lua sili ona masani ai mafuaʻaga mo lauulu lauulu i fafine o le cicatricial ma faʻalavelaveina botakness.O mafuaʻaga pito sili ona masani ai e aofia ai le lavelavea o alopecia (fufusi lelei lauulu, afifi o le aufana, ofuina o "faʻalautele" poʻo le lauulu faʻaletino, ma isi) ma maʻila pe a maeʻaeʻa ona faʻataʻotoga neurosurgical ma palasitika (lapotopoto facelift, ma isi mea faapena).

    You can read more about cicatricial alopecia i le Alopecia vaega.

    Ole auala e le faʻaaogaina ai lauulu ole tino ole HFE ua mafai ai ona e tapunia atoa le nofoaga ole paʻu, e faʻapipiʻi ai foi lauulu ile vaega o maʻila. E tatau ona malamalama o le ola o le lauulu i le papala mumu ua fai sina faʻaititia pe a faʻatusatusa i le ulu ulu ma e le sili atu nai lo 65-70%.

    E tusa ai ma vasega Ludwig, 3 tikeri o lauulu leiloa iloga.

    Vasega 1. Ole tele o fafine paʻaga o loʻo i le uluaʻi faʻauʻuga Ludwig. E masani lava o lenei tulaga o le leiloa lauulu o se uiga o fafine 20-35 tausaga. E i ai taimi e amata ai le leiloa o lauulu ile tausaga ole 17-18. I le amataga lava tulaga, manifinifi le laulu e mafai ona afaina ai le sili atu o le ogatotonu-ogatotonu o le ulu, le oʻo atu i le pale o le ulu, pe, faʻapea, na o le parietal sone, e aunoa ma le paʻi i le ogatotonu o le ulu. Faatasi ai ma lenei natura o alopecia, e masani ona faʻaalia mo se faʻaliliuina o le 700-1100 FU. Faatasi ai ma le faʻailoaina o le tikeri muamua, o mea vaʻaia e matauina i le ogatotonu o le parietal sone. Faatasi ai ma le soifua maloloina lauulu, vaivai ma e pa'ū laulu e maua. I le muamua tikeri o le lauulu, 1.2-1.5 afe soo follicles fegalegaleaiga e manaʻomia mo transplantation.

    Vasega 2. Afai o le aofaʻi o avanoa i luga o le ulu, tupu loa le tulaga lua o alopecia fafine. Lauulu leiloa e maitauina faapitoa pe a fai o se fafine ofuina ia lauulu vaeluaina i le ogatotonu pe lamolemole lauulu, pei o le solofanua. Ole vaega lona lua ole alopecia ua iloa ai e le gata ile faateleina ole numera o avanoa ile totonugalemu ole parietal, ae faapea foi le tele o manifinifi o fulufulu. Ole vaega lona lua e faʻapitoa ile fafine 35 tausaga ma matutua atu. Ina ia mafai ona faʻaumatia aʻafiaga o le alopecia o le vasega lua, 1.7-2.5 afe FU e manaʻomia.

    Vasega 3. Tulaga tolu o le leiloa lauulu o se matua seasea eseʻese o le fafine alopecia, pe a fai e 3.0 afe FU pe sili atu mo le toe totoina. O le manifinifi o loʻo nofoia uma le totonugalemu o le parietal sone, ma le totoe o le laulu ua manifinifiina e toetoe lava a le mafai ona vaʻaia ma sili atu pei o lulu lauulu. I le vaega lona tolu o faʻamalosiʻau, o le muamua lauulu na suia: i le ogatotonu, o le mea moni e toesea.

    Muai togafiti sauniuniga mo se lauulu lauulu, microsurgical mea faigaluega, anesthesia i le lotoifale, se metotia mo le gaosia transplants, totoina o maua maua lauulu ma o latou togitogiga e le eseese i alii ma tamaitai. Ae peitai, e tatau ona maitauina e i nisi taimi fafine maua se amataga amataga o lauulu tuputupu ae (3-4 masina) ina ua mavae le taotoga. Lenei ona o le physiologic uiga o le fafine tino.

    Soloia FAQ
    lauulu i alii

    O lea ou te 'auai i le mamafa o mea mamafa ma le taimi muamua tauvaga tauvaga. O le a alu pea mo le tusa ma le 2 masina, o lea ou te le manaʻo e tolopo le mataupu lea mo se taimi umi. Le a le umi ou te manaʻomia pe a uma le faʻagaioiga, ma i le lautele o le a ou manaʻomia se malologa i taʻaloga?

    Le aoauli lelei, taʻu mai ia te aʻu, pe a uma ona faia le lauulu lauulu, e mafai ona e faʻaauau ona faʻaogaina minoxidil, faia se ulu fulufulu e puipuia au lauulu.

    Onosai Iloiloga
    Hfe

    Jura, Aukuso 8, 2018 Manuia le aso! Mafaufau e asiasi ia te oe.

    O Ilya. Krasnodar, Iulai 13, 2018 Ou te toe fia faʻailoa atu laʻu faʻafetai i le aufaigaluega uma a le falemaʻi! Faafetai faapitoa i le fomai Oksana Nikolaevna! Na ia faia aʻu totoina 3 taimi.

    Falemai Komisi Faatonu
    HFE, Le taʻutaʻua Trichologist