O faʻafitauli

Le auala e faʻailoa ai le mafuaʻaga o le pulu poʻo ni suʻega e fai pe a pa'ū lauulu

Lauulu leiloa o se tele faafitauli, aemaise lava mo le feusuaʻi talafeagai. I le uma, o se laulu lalelei matagofie o uiga iloga lea o se tamaitai teuteuina lelei. I le taimi muamua, o se suiga o tupe, le filifiliga o serum faapitoa mo fafagaina lauulu folau e sau i lou mafaufau. Ae a pe a le fesoasoani? O a suʻega e faʻatino i lou paʻu? O le mea moni, feutagaiga ma se trichologist le mafai ona aloese, ae ui i lea e le afaina le malamalama atili i lenei mataupu.

Metotia mo le iloaina o le tulaʻi

Auga o alopecia aofia ai suʻesuʻega metotia nei:

  • suesueina o le papala,
  • trichogram - microscopic suʻega o lauʻeleʻele aveʻese,
  • histologaina iloiloga o le ulu,
  • suʻega toto lautele,
  • faasologa tali e iloa ai lupus erythematosus po o le syphilis,
  • suʻega o le paʻu o le toto,
  • suʻega o le toto mo hormone tiroid.
  • microscopic auiliiliga mo pathogenic fungi.

Ole mea taua ole faʻamaonia ole suʻesuʻega a se tamaʻitaʻi e maua i le faʻafitauli o le lulu.

Tali e tatau ona maua i fesili e pei o le umi o le faʻafitauli, le iai poʻo le leai o se mea e le fiafia ai i luga o le manava (gatalia, susunuina), ono popoleina ma ogaoga o le teʻi i le ono masina talu ai.

Mea e pei o le aveina o faʻafomaʻi o hormones poʻo le maʻitaga o le maʻitaga tina e mafai foi ona aʻafia ai lauulu..

E tusa ai ma fuainumera, o le leiloa lauulu lauulu i fafine i 95% o mataupu e le tumau ma tupu ona o le psycho-vegetative faaletonu - o nei ogaoga lagona le mautonu ma atuatuvale. Ma e na o le 5% e maua i le alopecia e le mafai ona togafitia.

O a suʻega e faʻatonu e se trichologist mo lauulu leiloa? Lenei o le a talanoaina i le isi palakalafa o le tatou tusitusiga.

Toto (aofaiga)

Lautele suʻega toto suʻega faia i le faamoemoe e iloa ai le maualuga o hemoglobin i le toto ma le aveeseina o le uʻamea le lava anemia - o se tasi o mafuaaga o le alopecia.

E masani na faʻatulaga le maualuga o le hemoglobin ile toto ole fafine ile laina o le 115 - 145 g / l.

Afai o le maualuga o le hemoglobin ile toto o loʻo i lalo ole 100 g / l, ona avea lea ma mea e mafua ai ile paʻu ole paʻu.

Toto kemisi

I le suʻesuʻega o le toto biokimia, o loʻo mataʻituina vaega nei (o tulaga masani e faʻailo i puipui):

  • ALT (7 - 40 IU / L),
  • AST (10-30 IU / L),
  • aofaʻi o porotini (65 - 85 g / l),
  • bilirubin (i lalo ole 3.4-17.1 μmol / l),
  • cholesterol (3.11 - 5.44 mmol / l),
  • suka (3.9 - 6.4 mmol / l),
  • alkaline phosphatase (39 - 92 IU / l).

Hormonal suʻesuʻega

Ole faʻateleina ole paʻu ole paʻu e mafai ona avea ma faʻailoga o le hypothyroidism - o se faamaʻi o le tiroid e mafua mai i le thyroid hormone kekurangan. (Mo isi faaletonu hormonal ma o latou aafiaga i lauulu leiloa, faitau iinei.)

Mo le faʻailoaina o le maʻi, ua faʻatonuina le suʻega toto e iloa ai le maualuga o TSH ma le T4.

E masani lava, TSH fuafuaina i le tulaga mai le 0.24 i le 4.0 mMe / L, ma le T4 e mai le 65 i le 160 nmol / L.

Afai o le hormone TSH e maualuga atu nai lo 4.0 mMe / L, ma T4 ua faʻaititia, o lona uiga o le faʻailoaina o le hypothyroidism e le masalosalo.

E mafai ona iai ni tulaga peʻafai e fuafuaina TSH i totonu o tapulaʻa masani, ma e faʻaititia le T4 - o le mea lea o loʻo tatou talanoa ai e uiga i le amataga poʻo le latent hypothyroidism.

Iloiloina o le anotusi o feusuaiga hormone i le toto faʻatagaina oe e faʻatuina (le aofia ai) androgenetic alopecia.

Tulaga faʻatauaina i le follicular vaega o le taamilosaga:

  1. LH (1 - 20 U / L).
  2. FSH (4-10 U / L).
  3. Estradiol (5-53 pg / ml).
  4. Progesterone (0.3 - 0.7 mcg / L).
  5. Testosterone (0.1 - 1.1 μg / L).
  6. CGS (18.6 - 117 nmol / L).

Faʻaiʻuga na iloiloina o se seti. Faatasi ai ma le faʻateleina o le testosterone ma le faʻaititia o le SSH, ua faʻamautuina le androgenetic alopecia.

I luga o le kulimi pathogenic

O le pulu i le pito i luma o le ulu atonu e mafua mai i se siama.

O maʻi fiva e sili ona taatele i le papala o le trichophytosis poʻo le microsporia, e iloga i le mama..

E malepe lauulu, pe paʻuʻese ma le pulu i vaega 'eseʻese o le ulu, ma faʻatutu ai ni paʻu.

I tulaga o fale suʻesuʻe, o le maʻulu ese mai le papalagi ma lauulu sa suesueina mo le taliga.

I le masani ai, e le iloa se mea i totonu.

Trichogram

Suesuega faʻailoilo o lauʻeleʻele aveʻese faʻatasi ai ma le suʻesuʻeina o le maʻilaʻulu o le auala autu lea o faʻataʻitaʻiga i trichology. O le natura o le alopecia e mafai ona iloa le ituaiga o alopecia, pe o lenei mea tutupu e le tumau pe le mafai ona suia.

  1. E 50 lauulu ua aveeseina mai le ulu ma lamepa ma a latou pulu na suesueina i lalo o le microscope e iloa ai lo latou olaga taamilosaga.. E masani a, o le 90% o lauulu uma i totonu o le malosi anagen phase. Afai o le sili atu i le 15% o le 'aveʻesea o loʻo i ai i le telogen tulaga, ona tatou mafaufauina androgenetic poʻo telogen alopecia. E mafai ona faʻaʻeseʻese e ala i le suʻesuʻega i luga o le sex hormone.
  2. A iai ni vaega o le pulu i luga o le ulu, iloilo lauulu o loʻo taulaʻi i ai ma le paʻu o le tino i lenei nofoaga i lalo ole microscope. E taua le iloa ese mai le cicatricial alopecia. I le tulaga muamua, o le faʻamaʻi ua i ai lona natura faʻafuaseʻi natura, i le lona lua o ia o se mafuaʻaga o le siama, siama faʻamaʻi poʻo manuaga i le ulu. Faatasi ai ma le taulaiga taulaʻi, o lauulu i tafatafa o le pito o le vaʻai ua gagau ese ma mafiafia i le pito.

Otooto e uiga i le mea autu

O le soifua maloloina o le paʻu ma lauulu e faʻalagolago tonu lava i le tulaga o le tino atoa. Ile tele o mataupu, o mafuaʻaga o le tele o lauulu leiloa taoto loloto i totonu o le tino. Le tele o taimi, e mafua mai i hormonal le paleni, dysfunctions ma inflammatory faagasologa, dysbiosis totoga ma le afaina ai galuega o le faiga puipuia.

O lona uiga, e oʻo lava i le fomaʻi poto masani o le a le mafai ona iloa tonu le mafuaʻaga. Ae o le a ia taʻu atu ia te oe pe o le a le suʻega e faia pe a pa'ū lauulu ina ia otooto atu le sao auala o togafitiga. I aso nei, tagata uma e mafai ona faʻataʻitaʻi i se potu totogi totogi. Ae aua e te manatu o le a maeʻa oe lava o le a faatonuina oe mo oe. E tatau ona faʻamatala e le fomaʻi lea aʻoaʻoga iʻuga. O le faʻapitoa lenei i lauulu ma faʻafitauli o le ulu.

Aua le maimauina au tupe

E toe tasi, matou toe foʻi i le mea moni e faʻapea, o le mea muamua, o se tagata e taumafai e foia ona faafitauli na o ia. Lenei aso, faʻasalalauga faʻalauiloa faʻalauiloaina auala taugata e mafai ona faia vavega. O mea moana mo ia, balms, sprays. Ae o le siakiina e leai se tasi o latou e mafai taofia le lauulu. Ma le isi, mo le tele o vaega latou aofia leaga parabens, silicones ma sulfates. E le o le mea lea e uiga i polofesa faʻapolofesa, ae o le mea o loʻo taoto i luga o fata o supamaketi. Afai e mafai, e sili atu le talanoa i se fulufulu laʻau ma faʻatau tupe mai se faʻapolofesa faʻasologa.

O le mea lea, aua le suia aua le tasi laupepa, faʻamoemoe o le isi o le a faia lau laulu foliga tutusa ma le tasi o loʻo faʻaalia i le faʻasalalauga. E sili le taulaʻi i le suʻega ma saili poʻo le a le suʻega e pasi pe a pa'ū lauulu.

Taua taua

Ole aso nei, e le ose mea lilo le lelei o auaunaga i nofoaga faitele ma faʻalilolilo e fesuiaʻi tele. O le mea lea, afai e faʻatagaina le taimi ma tupe, e sili le faʻatino o se suʻesuʻega atoatoa i se falemaʻi faʻatuatuaina. E taua tele lenei mea ia i latou e leʻi leva na i ai ni suʻesuʻega faafomaʻi ma e lei pasi ma le lautele o suʻega.

O le mea foʻi lea, e mafai e fafine ona saini faʻatasi mo se feutagaiga ma se fomaʻi-endocrinologist. Ia mautinoa e manaʻomia e tagata uma le faia o se ultrasound o le thyroid gland ma faia se suʻega lautele o le suʻega toto. E na o se faʻavae masani lenei. Ma le isi, e mafai e tagata uma ona ave a latou lava faʻatonuga.

Suʻesuʻega mo le tagata lava ia

Suesuega mo lauulu leiloa amata i se feutagaiga ma se fomai, lea o le a ia mautinoa lava aoina se anamnesis. O lea la, e sili le auiliiliina o lou olaga, tapena tali ile fale ae aua le maʻimau taimi ile ofisa. Fesili o le a faʻapea:

  • E lava sau moe? E faafia ona e alu i le moe pe a maeʻa le vaeluaga o le po ma o a mafuaʻaga mo lenei mea?
  • O e mapu lava? E manaʻomia e se tagata se malologa o le aoauli, seʻi sili ma le savali ile auala. Ma a maeʻa le 8-itula aso, sui i isi gaioiga. O se sili filifiliga o se taʻaloga po o le savali, vaʻavaʻaia au faʻafiafiaga e fiafia iai, talatalanoa ma e pele.
  • Fuafua lau mea ai. Pe o iai se paleni lelei? Ina ia faia lea mea, e lelei ona faʻatumuina tusi o meaʻai i totonu ole 10 aso.
  • O a vailaau o e inu ai?
  • O e faʻataʻitaʻia se soifua maloloina maloloina?
  • O a tuutuuga e te galue ai?
  • O a mea faʻapitoa e te faʻaaogaina i aso uma?

Ole lisi ole suʻega mo le leiloa ole laulu e faʻalagolago ile mea e te taʻu atu ile fomaʻi ma faʻaiuga na ia faia mai ai.

Faigofie suega

Na o le matua salamo lava i le taimi ma tupe e alu i fomaʻi. O le mea lea, tatou te masani ona tosoina i tua, talitonuina tatou lava e leai se mea mataga o loʻo tupu. O lea faia se faʻataʻitaʻiga faigofie i luga o lou lauulu. Ave se tamaʻi manoa, taofi i le va o lou limamatua ma limatusi ma toso lemu. Ia iloilo le faʻaiuga. Afai o le aofaʻi o lauulu na pa'ū e sili atu nai lo le fitu, ona tatau lea ona faʻafesoʻotaʻi se trichologist.

Ole fua ole paʻu ole paʻu ile fafine e oʻo ile 125 ile aso. Ole maualuga ole paʻu ole a paʻu i fafo pe a fufulu. I le va o gaioiga vai, o le leiloa e tusa ma le 50 fasi i le aso. A e vaʻai e tele mea ua leiloa i lau mataupu, ona tatau lea ona e faia se gaioiga. I le faʻaopopoga i le suʻesuʻega, o loʻo faʻaaoga e le fomaʻi se mea pueata faʻapitoa e suʻesuʻe ai le ulu ma faʻaiʻu ai le mafiafia o lauulu i le sikuea senitimita.

Mafuaʻaga o Lauulu Leiloa

E mafai ona aofia ai le ogaoga manifinifi o lauulu. O le mea moni, i le taimi o le ola o le lauulu e pa'ū i fafo, ma o lenei masani masani. O mafuaaga mo lenei e mafai ona taʻua i lalo:

  • Faamaʻi pipisi ma fiva. Ma e tatau ona e malamalama o lenei faatatau e le gata i paʻu paʻu, ae o faʻafitauli i totonu foi. O se maʻi fiva e mafai ona iloa e se biopsy o le ulu.
  • Faʻalavelaveina o le hormonal talaaga. O iʻina foi mea uma e mafai ona iloa atu. O le leai o le estrogen poʻo se faʻateleina o testosterone e mafua ai ona folo le folo i le laulu. Ua leiloa lo latou malosi, susunu solo. E le tupu mai faʻalavelave i le faʻalavelave o le mafaufau. Ole mafuaʻaga pito sili ona tele o le thyroid, ovarian, poʻo le adrenal. Ole tele o taimi faʻafitauli, o le faʻaumiumiina o le faʻaaogaina o vailaʻau, maʻitaga - o nei mea uma e ono faʻaosofia ai le faʻaleagaina o le endocrine system.
  • Ole vitamini. O le isi masani masani lea e masani ai e tusi uma faʻafitauli ma le lelei. Ae i lenei tulaga, o le le lava o mea taua e mafai moni ona avea ma matua taua tele. E ao ona sapalai folo tino i mea laiti ma meaola. Faatasi ai ma le le paleni o meaʻai, latou te le mauaina ni mea taua, amata ona faʻavaivaia, ma na toulu ai le laulu.

O le mea moni, e feagai le fomaʻi ma se galuega faigata - ia tagofia i le tele o mafuaʻaga ma saili se tasi o le a oʻo ai i se fofo i le faʻafitauli. Ole mafuaʻaga lena e taua tele ai le fomaʻi faʻapitoa e agavaa ma iloa lelei foi lea suega e faʻatonuina mo le pa'ū lauulu. A leai, o le togafitiga o le a maimau ai le taimi ma tupe.

Falesuʻega suesuega

  • Ole masani lava, fai mai ole aufaʻailogaina o latou gasegase e fai se suʻesuʻega o le toto ole biokimia. E mafai ai e le fomaʻi faʻapitoa ona iloilo pe o lelei le gaʻo ma le ate, pe o i ai se gaioiga aoga. I se faʻaopopoga, o lenei auiliiliga e mafai ai ona e iloiloina le paleni o mea na maua.
  • Ae o le tele o taimi nai lo le, lea ua na o le amataga. Ole biochemistry e mafai ona faia aʻo leʻi asia le fomaʻi, ina ia sili atu ona aoga le suʻega muamua. A maeʻa ona faʻalogo i le maʻi, o le a faʻailoa e le fomaʻi poʻo a mea e fai ai suega. Ma le leiloa o lauulu, le tele o mea e tatau ona mafaufau iai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona e le amanaʻia le hormonal talaaga. Mo suʻesuʻega o le ulu ma le laulu, e manaʻomia se auiliiliga o le T3, T4, TSH, prolactin, FSH, LH, free testosterone, ma progesterone. I nisi tulaga, o le lisi e ono faʻaitiitia pe faʻateleina.
  • E fautuaina e fai le suʻega ole iron iron. Lea o le a aveese le anemia.
  • Ole numera o suʻega e aofia ai ma suʻega faʻapitoa, e manaʻomia mo le saʻo lelei o le suʻesuʻega. Ole fua lea ole auiliiliga ole laulu ma ole mineralogram. Mineral paleni i lenei tulaga o le a mafai ai oe e faʻataʻamilomilo atili le le mautonu ma vaʻai mo le mafuaʻaga o le mea mulimuli. O auiliiliga auiliiliga faʻaalia ai le fua faatatau o vaega elemene i le tuufaatasiga o curls i latou lava.

Iloiloga faaopoopo mo siama

O le isi mafuaʻaga e tatau ona mafaufau totoa lava i ai se trichologist. Togafitiga mo lauulu leiloa mafai ona umi ma le manuia, ma uma ona o le avanoa o siama i helminths misia. A uma mea uma, o le faigofie masani masani tumau mai o matou mafaufau.

Lauulu leiloa ma le i ai o helminths i totonu o loʻo vavalalata vavalalata. O le mea lea, o le auiliiliga o feces mo anufe fuamoa e tatau. E faʻatagaina oe e fetuunai le togafitiga ile taimi. I le taimi lava e tasi, o le foai toto e faatonuina e siaki ai siama faʻamaʻi. Mo lenei mafuaaga, le faʻafitauli e masani ona amata, aemaise i tamaiti.

Puipuiga

E faapitoa ona moni lea pe a tatou talanoa e uiga i talavou. O suʻega mo le leiloa o lauulu i totonu o latou e masani lava i totonu o tapulaʻa masani, o lea fomai e faatatau i tausaga e faʻatatau i suiga ma hormonal le manuia. Ae e taua foi le taʻu atu i le teine ​​talavou poʻo le tauleʻaleʻa tulafono laiti e fesoasoani e faʻagalo ai lenei faʻafitauli:

  • O le tulaga o curls faalagolago i meaʻai taumafa. O le mea lea, matou te faʻagaloina le soda, chips ma hamburgers. Sili lelei le 'ai atoa i le faleteuʻu aʻoga. Ma o tofo ma tofo eseese e le faʻaopopo le soifua maloloina i lauulu.
  • E taua le aofia ai o lava vitamini ma minerale i lau taumafataga.
  • Tusa lava poo le a le masani, e tatau ona e tausia lauulu. O lona uiga, fai se pulou i le tau malulu, ma se moli pulou i le taumafanafana.

Tausiga tatau

Lenei mea e le gata i talavou. Olaga i aso nei ua televave tele, o lea e itiiti taimi mo le tausiga o lauulu. O le mea lea, matou te selu i le taufetuli, ma ki le fulufulu fulufulu pe a taʻoto i le malosi atoatoa. Ona matou fesili lea i fomaʻi po o le a le mea e fai. O faʻataʻitaʻi e masani ai - leiloa o lauulu e mafai ona taofia ma togafitiga ile fale:

  • Fufulu lau lauulu na i le itu o le lauulu tuputupu ae.
  • Fufulu i latou ma se solo vaivai ma faʻamago masani.
  • Faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o se fulufulu laʻau, curling iron ma ironing.

O tulaga faigata e matua afaina ai le tulaga o vavale. O le mea lea, i le afiafi e lelei le faiga o lauti ma chamomile, mili ma le lemon balm.

Togafitiga togafitiga

E tatau ona filifilia e le fomaʻi, tagata taʻitoʻatasi ia taitoatasi. Ae o le aso nei i luga o le maketi o loʻo iai se vailaʻau o loʻo faʻatau atu i luga o le fata ma o loʻo aoina iloiloga lelei. O le "Pantovigar" mai le leiloa faʻaulu o se fofo aoga e foia ai lenei faʻafitauli faigata. I le tuufaatasiga o le fualaau faasaina:

  • Vitamini B1.
  • Para-aminobenzoic acid.
  • Fomai fefete.
  • Keratin.
  • Cystine.
  • Kalisiu D-pantothenate, poʻo le vitamini B5.

O lona uiga, muamua lava, o le vailaʻau e maua ai lauulu meaʻai ma mea talafeagai. Lea e mafai ai ona faʻamalosia lo latou tuputupu aʻe, faʻapea foi i latou lemu, silky ma maloloina. Ua faʻamaonia mai i le tele o iloiloga."Pantovigar" mai le leiloa lauulu e mafai ona aofia ai i le togafitiga lavelave pe a iai se faʻafitauli e ese mai le le lava vitamini ma le le paleni o le lauulu lauulu ua maua. O le lavelave faʻafofogaina lelei lana galuega. Ioe, o le fualaau faasaina e taugata tele, aua e masani ona ia aveese fetu pe a faʻatulaga.

Aisea ua paʻu ai lauulu?

E i ai le tele o vaega o mea e aʻafia ai le tulaga o le lauulu, o le sili ona taatele o:

  • le gaogao o le endocrine faiga,
  • afaina o le ulu
  • popolega le popole
  • togafitiga ma nisi fualaau
  • leai se aoga
  • pupuga i le tino
  • dysbiosis,
  • siama ma siama faʻamaʻi,
  • chemotherapy, susulu faʻaaliga,
  • atuatuvale, atuatuvale,
  • le paleniina o meaai, vitamini le lava,
  • faaleagaina le paʻu i le ulu ulu.

E masani lava, o lauulu e pa'ū i luga o le faavae o mafatiaga, pe a mavae se maʻi ogaoga ma i le taimi o hormonal suiga i le tino, ma o le pala e le tumau. Peitai, pe afai o le "lauulu leiloa" e le taofia mo le tele o vaiaso, e mautinoa e tatau ona suesueina e se trichologist ma faia ni suʻega e iloa ai mafuaʻaga o le pala.

Mo le faʻataʻitaʻia o lenei faʻafitauli matuia, e mafai ona e tutoʻatasi faʻatautaia se suʻega faigofie. Uu i se manifinifi loka o viliva i le va o le faʻasino ma le lima matua ma toso i lalo ma le mamafa. Afai e sili atu i le 6 lauulu e totoe i lou lima, mafaufau e uiga i le asiasi i se fomaʻi faʻapitoa.

Aʻo leʻi faatonuina le tagata gasegase e faia ia suʻega e iloa ai le mafuaʻaga o le pala, o le a faia e le fomaʻi se auiliiliga o le tagata maʻi, fesili pe o le a le umi na amata ai le faʻafitauli, pe o le a le taimi o lauulu e leiloa, pe o tuaa na aʻafia i le alopecia. O le a maua ai foi e le trichologist pe a le ova le tele o le tagata i le galuega, pe na ia 'ai lelei, e moe lelei, ma poo a foi maʻi ogaoga na ia mafatia ai i lona olaga atoa.

A maeʻa le suʻesuʻega, o le a suʻesuʻe le fomaʻi i luga o le maʻi, ona faia lea o se trichogram. Lenei suʻesuʻega, faʻatautaia ma le fesoasoani a se mea puʻupuʻu vitio, o le a faʻaalia vaʻai faʻapitoa le tulaga o le uluulu ma o le a faʻatagaina oe e iloilo le tele o lauulu ola.

O a suʻega e tatau ona fai mo pala?

I le tulaga o le tulaʻi mai o lauulu, e sili le faia o se lautele suʻega i se fomaʻi falemaʻi e te faʻatuatuaina ma maua le fautuaga a le poto masani faʻapitoa. O nisi trichologists fautuaina foi le suʻesuʻeina o totoga uma ina ia maua ai le sili ona auiliiliga o le gasegase o le soifua maloloina tulaga.

I le tulaga o le pala i fafine, o le trichologist muamua auina gasegase mo suʻesuʻega i se gynecologist ma endocrinologist. E vave lava ona faasino tagata i le gastroenterologist, neurologist. Ua fautuaina tagata gasegase e fai se ultrasound o le thyroid gland ma faia se suʻega lautele pe o le biochemical blood.

O se suʻesuʻega totoina mo le puluʻi e faʻaalia ai le trichologist pe o lelei le ate, fatugaʻo ma isi totoga ma totonu o le tino. O le suʻega e faʻailoa ai foʻi le paleni o vaega e iloa ai le i ai ma le leai o se pupuga i totonu o le tino.

Ole isi suʻega taua e tatau ona e faia mo le pulu, o le foaʻi atu ole toto ile homone.

Lenei گنجʻaga suʻesuʻega (mo fafine) e masani ona aofia ai le suesueina o mea nei:

  • TSH - auiliiliga mo le maualuga o le thyroid-stimulating hormone.
  • T3 ma T4 - auiliiliga mo iodine-o loʻo i totonu o le thyroid hormone.
  • FSH o se suʻesuʻega o le folikel-stimulating hormone.
  • LH o le maualuga o le luteinizing hormone.
  • Progesteron.
  • Prolactin.
  • Maua le testosterone.
  • DHEA-S o se steroid androgen hormone gaosia e le adrenal glands.

Alopecia ma le faamaʻi o le laʻau faʻatasi ai ma le tele o isi faʻailoga le lelei: ua amata ona mago le curls, malepelepe, amata ona paʻu ese. Taua taua manifinifi le laulu i mata o mata, fulufulu mata, o loʻo i ai le tata o le fatu, o taimi masani mafatiaga ma le le mautonu, vave leiloa pe mamafa le maua, faʻaleagaina o le tulaga o fao.

Afai o faʻataʻitaʻiga na faʻaalia ai le mafuaʻaga o le pala i hormonal abnormalities, o le trichologist o le a feagai ma le tagata ma le endocrinologist.

E faʻatonu foʻi e le fomaʻi ia tagata mama e faʻamanino le maualuga ole serum iron. O lenei suʻesuʻega mo le puluʻi e talanoa e uiga i le ono ono maua o le anemia, lea e tele lava o le mafuaʻaga o le leiloa lauulu.

Ole suʻesuʻega masani ile maitauina ole pauna ose minerogram ma mataʻitu mata. E faʻatonu e le trichologist ia suʻesuʻega e iloa ai le tulaga o manoa ma mafuaʻaga o latou manifinifi. Afai o le leiloa o curls e fesoʻotaʻi ma le le paleni o minerale, o le a faatonuina e le fomaʻi se togafitiga aoga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vitamini ma minerale complex ALERANA o loʻo iai se paleni paleni o vitamini, amino acids ma minerale (mea eli mea ma makro) e tuʻuina atu i lauulu fulufuluʻe ma mea e manaʻomia mo le tuputupu ae ma le tuputupu aʻe, ona o lenei mea e faʻaititia ai le lauulu, faʻalelei le tulaga o le laulu ma le ulu, faʻalauiloaina le foliga o se soifua maloloina susulu atu, ma e i ai foi se toe faʻafoʻiʻuga aafiaga.

I le tulaga o laulu, e fautuaina foi tagata gasegase ina ia faia ni suʻesuʻega mo faʻamaʻi, e aofia ai maʻi feusuaʻi.

Afai o le suʻega o loʻo i luga e leʻi faʻatagaina ai ona iloa e tagata le tomai faʻapitoa e mafua mai ai le tulaʻi o le pala, e faʻatonu e le trichologist le gasegase i suʻesuʻega nei.

  • suʻega mo siama. Mo se faʻataʻitaʻiga, o helminths mafua ai le le faʻapalepale pea i le tino o otaota oloa o latou taua taua ma e mafai foi ona mafua ai le leiloa o curls,
  • a biopsy o le uluulu e iloa ai le i ai o le fung,
  • auiliiliga o le urea.

E masani lava, i le faʻatulagaina o siama i le helminth, o le tagata maʻi e aliali mai i siama alopecia. Taamilosaga anufe afaina ai le tulaga o le tino atoa, e aofia ai vao i luga o le ulu.

Fautuaga lautele

Fautuaga lautele mo tagata mamaʻi alopecia o:

  • talafeagai, paleni taumafa,
  • le faʻaaogaina o mea e aoga ai le tausiga o lauulu,
  • ofuina se pulou i le vaitau malulu
  • masani lauulu lauulu toe faʻatumuina ma le fesoasoani o vitamini vailaʻau ma faʻamau,
  • taimi atofaina o vaega "le lelei"
  • moe masani masani,
  • faʻatumauina vai paleni i le tino.

O le mea lea, o le faʻataʻitaʻiga tatau mo le pala o le toto biochemistry, o le lautele o le suʻega toto, faʻamaʻi pipisi ma le faʻamaninoina o le tulaga o le serum iron. Faʻalatalata i lou soifua maloloina, suʻesuʻe mafuaʻaga o faʻamaʻi, ma amata loa le togafitiga.

Lomiga talu ai nei

Moisturizing course: o se toe iloiloga o moisturizers mo lauulu

E faʻapipiʻi faʻamalulu lauulu ma paʻu, e tatau ona e taumafai. O le mea e malie ai, ma mea faʻaonapo nei oloa e leai se mea e le mafai. Afai

Lau Sprays - Faʻaalia Moisturizing Format

A manaʻomia lauulu e faʻamaloloina, e leai se masalosalo. O le matutu, faʻaleagaina, le lelei le faʻataʻoto ma le le mautonu o faʻailoga uma ia o le leai

Faʻafefea - o le a lea

Malosiaga le faʻatinoina i gaioiga! O fulufulu mago lauulu o se oloa lalelei ma se faʻamalologa aoga. Sei o tatou talanoa e uiga i lona aoga, mai le

Moisturizing sikuea: balms mo lauulu mago

Moisturizing balm ua mamanuina mo lauulu mago. I totonu o ni nai minute pe a uma le faʻaaogaina, o le laulu e faʻamalulu ese ma avea atili pupula. I le

Moisturising hair mask - taua

Lauulu lauulu e manaomia se tausiga faapitoa. Moisturizing masks e fafagaina le ulu ma faʻatumu le lauulu o le a fesoasoani e toe faʻaleleia le fausaga ma toe faʻaleleia le manoa.

Tofa mago! Moeturizing Hair Shampoos

O loka matutu e le o se mafuaaga mo le faʻanoanoa, ae o se mafuaʻaga mo gaioiga! O se tuʻufaʻatasia auala e amata i le filifilia o se suʻega lelei. Matou te taʻu atu ia te oe le "togafiti" o le susu

O le a le mafuaaga o alopecia?

I le aotelega, o mea nei e mafua mai ai le alopecia e mafai ona iloga:

  • Maʻi pipisi. E mafai ona avea o ni faʻamaʻi paʻu ma luka o totoga i totonu, ua afaina ai le faʻagaioiga o le tino puipuia ma o aofia ai le alopecia.
  • Hormonal le paleni. Afai o le tino o le fafine e leai se estrogen pe mafatia ai i le tele o androgen, e faʻaleagaina ai le lauulu lauulu. Ole le faia o le hormonal e masani ona mafua mai i faʻatonuga o le taula o le thyroid gland, ovaries, poo le adrenal glands. E mafai foʻi ona faʻaosoina e ala i tulaga tiga, inu vailaʻau, ma maitaga.
  • Ole vitamini. E ao ona sapalai folo tino i mea laiti ma meaola. I se le paleni taumafa, latou te le mauaina mea saʻo ma amata faʻavaivaia ma paʻu'ū. O mea e sili ona taua ile minerale mo lauulu ulu ole zinc, iron, selenium. Faatasi ai ma vitamini, A, E, vitamini o le kulupu B. E tatau ona iloa tulaga ese.O meaʻai porotini e taua tele i le soifua maloloina o lauulu.

I le faʻaopopoina o le faʻatulagaina o suʻega, o le a faia foi e le fomaʻi se suʻesuʻega o le gasegase. O le mea mulimuli e tatau ona manaʻomia le taliina o nisi o fesili nei:

  • pe na lava lona moe
  • e lava se malolo
  • o paleni lana meaai
  • o inu sana fualaau
  • Faia se soifua maloloina maloloina
  • i lalo o a tuutuuga e tatau ona galue ai,
  • o le a le mea e faʻaaogaina ai mea e faʻaaoga ai lauulu.

Suʻesuʻega

Afai ua faʻailoaina faʻailoga o le alopecia, e tatau ona e sailia le fesoasoani a se trichologist.

I le taimi muamua, o le fomaʻi o le a amataina se vaʻaiga vaʻaia o le paʻu o le maʻi. Lenei o le a fesoasoani e iloa ai pe o ia na maua mai dermatological faamaʻi. Ina ia iloa le maualuga o lauulu, o se phototrichogram, trichoscopy e fesoʻotaʻi.

O nei metotia faʻaiʻuga fou e fesoasoani e iloa ai mafuaʻaga o le alopecia ma faia se aotelega ata faʻamaʻi o le faʻamaʻi o le trichological. Mo suʻesuʻega, o loʻo suesueina le nofoaga o le ulu ole parietal ma le okipital.

O le phototrichogram fesoasoani e fai se iloiloga lelei. O le mataupu faavae o lona faʻatinoina o le tagata gasegase o lo o tafiina se tamai vaega i luga o lona ulu. Ina ua mavae 2-3 aso, e amataina e le trichologist se auiliiliga o lenei nofoaga. Ina ia faia lenei mea, na ia viviiina le fluff na tupu i lenei nofoaga ma se vali faapitoa ma toe faʻaaogaina le mea pueata mo le siakiina.

O se faʻaiuga faʻapitoa e fesoasoani e iloa ai:

  • ituaiga o le valea,
  • o le fua o laulu pa'ū ma faʻamalosiʻau,
  • le aofaiga o lauulu ile vaega ole malologa ma le tuputupu ae malosi,
  • a le loloto o le prolapse
  • aofaiga lelei o lauulu ile 1 cm o le paʻu.

Afai e te masani i lenei metotia masani, e mafai ona e iloa e uiga i le aoga o togafitiga.

Le lisi o suʻega mo le alopecia

O lea la, o a ituaiga suʻega e tatau ona faia mo le leiloa o lauulu? Ina ia iloa mafuaʻaga o le pala tulaʻi mai:

  • Atoa le numera o le toto. E fesoasoani e saili pe i ai ni faʻafitauli o mea i totonu o le tino ma iloa ai le tulaga o le hemoglobin, o le le lava o le tele e aofia ai le atinaʻeina o le alopecia.
  • Suʻega toto mo faʻamaʻi. O lenei suʻesuʻega o le a fesoasoani e faʻailoa pe faʻateʻaina ai gaioiga faʻasolosolo i le tino.
  • Biochemical analysis. E mafai ona ia iloaina le leai o minerale i le tagata gasegase.
  • Ole suʻega toto mo hormone tiroid (T4 ma TSH). E mafai ona tupu le pala i le ova o le tele pe leai foi ni hormone.
  • Mineralogram. O auiliiliga ole au o se mea e tatau ai e suʻesuʻe ai lauulu mo le fua faatatau o vaega i totonu. Ia faʻataunuʻuina, ave se fasi lauulu o le lau 5 cm le umi. Alopecia e masani ona mafai ona atiaʻe ma le le lava o ia mea aoga.

Suʻesuʻega faaopoopo

Mo faʻaopopo faʻaopoopoina auala e iloa ai mafuaʻaga o le leiloa lauulu, suʻesuʻega ua faatonuina e iloa ai le tulaga o feusuaʻiga hormone.

Afai e iai se masalosaloga e mafua mai le alopecia e mafua mai i le hormonalbalance, o le trichologist mafai ona faasino atu le tagata maʻi i se endocrinologist. I lenei tulaga, naʻo le suʻega o le toto e le aoga. Ina ia faʻapipiʻiina se ata saʻo o le faʻamaʻi, e faia se ultrasound o le thyroid gland. Ole togafitiga ole faʻaletonu ole mafaufau e tatau ona tuʻuina atu i se tagata faʻapitoa. O le galuega a le tisofomaʻi o lenei mataupu o le faʻavasega lea o se togafitiga e faʻamoemoe e faʻamalosia le folaina o laulu.

Androgenic alopecia

Androgenic alopecia e masani lava ona tupuʻaga. I lalo o le faatosinaga o le 5-alpha-reductase, o loʻo i totonu o le folo ulu, o le faʻavaeina o dihydrotestosterone e tupu. O le leaga faʻalavelave a le mea mulimuli e faʻalagolago i le mafai ona mulimuli faʻamalosi tino i aʻafiaga leaga. Alopecia mafai ona tupu pe a oso le maualuga o le dihydrotestosterone, e aunoa ma ni suiga i le hormonal.

Alopecia atiaʻe tulaga. I le amataga o le faʻamaʻi, o loʻo faʻamalosiʻau le laulu i le fulufulua, ina ua maeʻa o loʻo i ai le atrophy o le fulufulu fulufulu ma lona sui i luga o le papala.

Faaiuga

Poʻo le a lava le iʻuga o le suʻesuʻega, o le faʻanoanoa e le aoga. I aso nei, o vailaʻau ofoina auala fou o le togafiti alopecia i soo se tulaga o lona atinaʻe. I le taimi lava e iloa ai leiloa, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi tagata tomai faapitoa e puipuia le maualuga o laulu. Soʻo se faʻamaʻi e mafai ona togafitia i le amataga lava o le atiaʻe, o lea e tatau ona faia ni suʻega e iloa ai le mafuaʻaga o le alopecia i se taimi vave.

Faailoga o Lauulu

Lauulu leiloa - auala e le maalofia. E tofu lava le lauulu ma lona lava vaʻaiga ola, lea e aofia ai 3 vaega: tuputupu ae, tuputupu ae puʻeina (faʻamutaina o sela vaevaega) ma malolo. I le faʻaiʻuga o le vaega malolo, e pa'ū le laulu pe a amata ona fai se laulu fou i le pulu, e tuleia le loomatua.

O le masani a leiloa i le 50-100 lauulu i le aso, tele o ia mea e paʻu ese pe a selu, teuteu pe fufulu lou lauulu. Ae faʻafefea ona malamalama o le leiloa e sili atu ma le maualuga fuafuaina ma e manaʻomia e pasi suʻega?

Ina ia faia lea, e tatau ona e faia ni suʻega faigofie se lua:

  1. Iloilo ma le faaeteete le laulu na pa'ū. Afai e muta i se tamai moli faʻamau (matauila), ona 'aua le faʻatumuina le faʻamisa aua o le laulu ua paʻu malolo.
  2. Aua le fufuluina lou lauulu mo le 2 aso. A maeʻa lenei vaitaimi, uu le siʻusiʻu ma ou lima ma toso mai le lauulu, tuu i luga o le laupepa leai se pepa. O le taualumaga e tatau ona toe faia 3-4 taimi, afaina uma vaega o le ulu. Faitau le aofaiga o lauulu o lo oi luga o le pepa. Afai o lenei numera e sili atu nai lo le 15, o lona uiga o le leiloa le sili atu i le masani ma e aoga le mafaufau e uiga i le pasiina o suʻega talafeagai.

Sailiiliga auiliiliga muamua

E i ai ni mafuaʻaga mo le leiloa, lea e naʻo le taimi e suʻesuʻe ai. E taua le pasi uma o suʻega e iloa ai le mafuaʻaga ma filifili le saʻo o togafitiga.

  • Fale o le ulu

O le biopsy e masani ona taʻua o le suʻesuʻeina o se tamaʻi vaega o le tisu. O le faʻagasologa e aofia ai le muamua tisaina o aano ma ave se laʻititi laʻititi o le paʻu, lea o le a suʻesuʻeina i lalo ole microscope e iloa ai ni faʻaletonu.

Suʻega faʻaiuga e masani ona gaosia i totonu ole 2-4 vaiaso. I le tele o taimi, e faia se biopsy e faʻamanino ai mafuaʻaga o le pulu.

  • Hormone suʻega

Suiga i le hormonal talaaga o le tiroid gland ma le faʻafouina o le tino e mafai ona afaina le tulaga o lauulu. E manaʻomia le faia o se auiliiliga mo le anotusi o le thyroid hormone pei o le thyroxine, triiodothyronine ma thyrotropic. Ma o latou ese, matuia lauulu leiloa, mamago ma satauro-vaega e mafai. Aua nei galo e uiga i le feusuaiga hormone: prolactin, progesterone ma testosterone, DHEA-S, o le maualuga e afaina ai le tulaga o le paʻu ma curls.

  • Atoa le numera o le toto

Ole ituaiga suʻesuʻega lea ua faʻaalia ai le aofaʻiga o le hemoglobin, sela mumu, o paepae o loʻo i ai le toto ma platelets i le toto. Ma le maualalo hemoglobin mafai ona maua le anemia ma le faʻaopopoga o le maualuga o le leukocytes faʻaalia ai le tutupu mai o se afaina ai gaioiga i le tino, lea e mafai ona oʻo ai i le alopecia.

  • Iloiloina o le maualuga o le serum iron i le toto

O le uʻamea elemene e nafa ma le felauaiga galuega o le okesene i le toto, ma e auai foi i le metabolism.I le maualuga pe faʻaititia le maualuga, e ono faʻatamaʻia ai faʻalavelave nei: anemia, afaina o le ate, o se faʻaopoopoga i le maualuga o le pala o mumu sela toto. Ole fua ole uʻamea maualalo e mafai ona faʻailoa mai ai le le lava o le vitamini B9 ma le B12 i le tino, e afaina ai le tupu o le laulu

  • Iloiloga lautele o lauulu

O le tuufaatasiga o lauulu e aofia ai le tele a micro ma mea elemene makro. O minerale o loʻo aʻafia i le fausiaina o le folika ma lona faʻamalosia. Faatasi ai ma a latou utiuti, leiloa ma le fealofani, vaega e ono aliali mai. O auiliiliga auiliili fesoasoani e faʻatinoina le tulaga o uiga elemene, ma o se tamai manoa e lava e faʻatautaia ai.

Aua neʻi galo o loʻo saunia i auiliiliga taʻitasi latou tulafono o amio. Faitau ma le faaeteete ia maua se faʻamoemoeina ma saʻo le iʻuga. A maeʻa uma suʻega, ua fautuaina se feutagaiga ma se trichologist, e mafai foi ona lafoina oe i se endocrinologist, gynecologist poʻo fomaʻi lautele. Seʻi mavae lena ua fautuaina le tusia o se fuafuaga manino mo le togafitia o lauulu.

5 suega taua mo le leiloa lauulu

Ua faʻaaogaina lelei e le matou aufaitau Minoxidil mo le toe fuataina o lauulu. Vaʻai i le taʻutaʻua o lenei oloa, na matou filifili e ofo atu mo lau silafia.
Faitau atili iinei ...

Pe a faʻafuaseʻi ona paʻu le tagata se tele o lauulu, pe a latou paʻu tetele i luga o le ono masina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a faatonuina ni suʻega e iloa ai le mafuaʻaga. I le tele o tulaga, vave le pala e mafai ona taofia ma e oʻo foʻi le leiloa lauulu lauulu i le ulu. Suʻega lauulu leiloa e manaʻomia e iloa ai le sili ona lelei togafitiga togafitiga.

Lauulu leiloa e tatau ona suesueina

  • Mafuaʻaga o Alopecia
  • Suʻesuʻega
  • Suʻesuʻega faaopoopo

Mafuaʻaga o Alopecia

O le tulaʻi mai e tupu mo mafuaʻaga eseese. Leiloa mafai ona tupu ona o stimuli fafo, pe a faʻaaogaina e se tagata laʻititi le lelei laʻau fulufulu, teuteu, pe o se faʻailoga o le le paleni i totonu.

Mafuaaga o lauulu leiloa ma le manifinifi:

  1. Ma isuka, e aofia ai ma le fiva, maʻi. E le gata i le paʻu, e faʻapena foʻi ona afaina ai le tino, e afaina ai le faʻamaʻi o le tino ma suia ai le tino.
  2. Faʻafitauli o le hormonal talaaga. Afai e le lava le tino o le hormone hormone, estrogen, poo le ova tele o male male, androgen, lauulu folo oo i ai le fiaaai. Ua latou le toe maua le mana, “susunuina”. O faʻalavelave e tupu ile faʻalavelave e tupu ona o le faʻamaʻi o le thyroid gland, ovaries poʻo le adrenal glands, o le tele o taimi faʻafitauli, o le faʻaumiumi o vailaʻau, maʻitaga.
  3. Le lava vitamini ma minerale. Mo le taumafa o fatuga, e tatau ona iai se seti o meaola ma mea laiti. A latou le i ai i le meaai, amata faafitauli. I totonu o mea taua minerale mo lauulu tuputupu ae o zinc, uʻamea, selenium. E le itiiti ifo le manaʻomia o meaʻai porotini.

O suʻega mo le leiloa o lauulu i fafine e manaʻomia e le gata i le faʻafetauiina o le faʻafitauli, ae ia iloa ai foʻi pe le mafai foi ona taofia le iai o faʻafitauli o le tino i le tino.

Uma leiloa lauulu suʻega mo fafine ma alii: taua o le maualuga hormone

Le mea e te manaʻomia e pasi suʻega mo lauulu leiloa muamua:

  1. Atoa le numera o le toto. Faʻaalia le i ai o faʻamaʻi gaioiga i totonu o le tino. Fuafuaina le maualuga o le hemoglobin: anemia, a le lava le hemoglobin i le toto, e mafai ona mafua ai le paʻu o lauulu.
  2. Le suʻega o le toto mo faʻamaʻi. E manaʻomia le faʻaitiitia o faʻafitauli matuia i le tino.
  3. Biochemical analysis. Ole a faʻailoa mai pe a le lava minerale maua i le toto. E tusa i faʻaiuga o le auiliiliga, e mafai lava ona iloa ai gaioiga o mea na faʻaleagaina mea totino, o le a le mea o loʻo misi i le meaʻai.
  4. Ole suʻega toto mo le maualuga ole tiroid hormone (T4 ma TSH). Ole tele male le lava o hormone ile toto e mafai ona afaina ai le tuputupu aʻe o lauulu, taumafa o fatuga.
  5. Iloiloina mo mea uʻamea. Fomai fuafuaina le maualuga o le ferritin, transferrin, serum iron i le toto.

Mafuaʻaga o Malosi Malulu Leiloa

E mafai foi ona faia se suʻesuʻega faigofie o le tagata maʻi, e tatau ona tali ai le fomaʻi i fesili nei.

  • pe fia le mapu i luga
  • o le a le tele o le taimi latou te faʻaaluina e momoe ai
  • o le a le ituaiga olaga, agai pe leai, e agai,
  • pe o aiga ua faʻaletonu lauulu
  • o le a le meaai, o a meaʻai e te 'ai,
  • o lona uiga ua faʻaaoga mo le tausiga o lauulu,
  • e o a ni tulaga e aoga ai
  • pe o inu e se tagata vailaau, le umi ole ulufale

Afai o tamaʻitaʻi ua matua paʻu le lauulu - o se faʻailoga mataʻutia lea, ae le o se faʻasalaga. O togafiti lata mai auala e mafai ai ona toe faʻafoʻi le soifua maloloina o loʻo totoe lauulu, taofi le gaʻoa ma toe faʻafoʻi le vaivai o folika i malosi mo le toe tuputupu aʻe.

O le a le mea e fai pe a pa'ū leaga lauulu: fofo vailaʻau ma vailaʻau

O se vaʻaiga mataʻutia o se selu e sosolo i ai manoa uma. E sili atu ona leaga pe a amata ona e maitauina o au mea matagofie matagofie e i ai i soʻo se mea - i luga o le aluga, i totonu o le taʻele, i luga o le nofoa faʻatau, i se taavale i luga o le nofoa, luga o lavalava. Le la matagofie o laʻau lava ua faʻamalosiina i aso uma, ma ona pau lava le manaʻo o le taofi lea o lenei faiga, ia taofiofi le lauulu o loʻo totoe. O le fesili o loʻo fesiligia e le faitau afe o tagata o loʻo i ai le lauulu e matua manino atoatoa: o le a le mea e fai ma poʻo le a le uiga o le filifili ina ia mafai ai ona taofi lenei gaioiga. E tele auala, a o le mea taua o le malamalama ma faʻaumatia le mafuaʻaga na mafua ai sea tulaga faʻaletonu. Naʻo le tulaga lea, e iai ni mea e teteʻe ai i mea leiloa o le a galue ma taofi le pala.

Afai e te matauina ua faateleina lauulu, o le sili talafeagai fofo o le asiasi i se trichologist ma mulimuli i ana fautuaga

Fesoasoani faafomaʻi

O le taimi lava e te matauina o le lauulu ua aʻe, o le sili talafeagai tali o le asiasi atu i le trichologist, se fomaʻi faʻapitoa i faʻamaʻi o le uluulu ma lauulu. O le a mafai ona ia iloa tonu le mafuaʻaga o lenei mea ma faʻatonuina togafitiga talafeagai. E i ai le tele o vailaʻau e faʻamalosia faʻamalosia folau lauulu, puipuia latou mai le paʻu'ū.

Muamua, o vitamini ia e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina o se vaega o le lavelave pe faʻapei o isi laupepa eseese. Afai o le tulaga o lo o tamoʻe, e mafai ona faatonuina e le fomaʻi intramuscular pulega o vitamini i ampoules. I tulaga eseese, e tele vitamini galue. Le tele o taimi, i latou e amata leiloa o latou lauulu i fusi ua faatonuina:

  • Vitamini A - faʻamalosia ia aʻa,
  • Vitamini B1 fesoasoani i lauulu i tulaga faigata,
  • Vitamini B2 e toe faʻafoʻiina aʻa
  • Vitamini B3 ma B6 faʻagaioiga metabolic,
  • Vitamini B5 faʻamalosia le mama,
  • Vitamini B7 o loʻo avea ma fofo sili mo le pulu,
  • Vitamini B8 fesoasoani i aʻa faʻaaogaina isi vitamini,
  • Vitamini B9 ma E faʻafouina sela,
  • Vitamini B12 e faʻamalosia ai aʻa i le okesene,
  • Vitamini C faʻaleleia le puipuiga,
  • Vitamini F faia malosi curls.

O vitamini o le faʻavae o togafiti togafitiga e teteʻe atu ai i le lauulu o le ulu.

"Minoxidil" o se vasodilator antihypertensive fualaau, lea e masani ona faatonuina mo alopecia (leiloa o lauulu). E telegese lava ma e taofia ai le leiloa o lauulu, aʻo faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o mea fou. Ae ui i lea, e tatau ona e ave mo se taimi umi umi.

E aunoa ma le fefe, e mafai ona e faʻaaogaina ni vailaʻau mo vailaʻau aoga, talu ai o loʻo iai na mea i aso nei: castor oil, burdock oil, dwarf palm extract and avocado oil. E sili le faia o ufimata ma komipiuta mai ia i latou.

  • Aoao faʻamalosia taualumaga

Ole trichologist mafai foʻi ona maua mai se fesoasoani taua e ala ile faʻatonuina ole physiotherapy poʻo le ulu - faʻafoe e faʻaosofia le tuputupu ae ole laulu fou ma faʻamalosia tino tuai.

Na ou tuputupu aʻe RUSSIAN lalaga! E tusa ai ma le 'aʻai a le nuʻu! +60 cm i le 3 masina ...

Ole faʻaogaina o vailaʻau e tetee atu ile paʻu oleulu ua fautuaina e naʻo se faʻatonu e se fomaʻi, e ui ile mea moni e masani ona faʻatau atu i fale talavai e aunoa ma se talavai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mea lava e tasi "Regein", o le mea sili ona malosi gaʻo lea o le minoxidil faʻamatala i luga. Faatasi ai ma le sese fua ma mafuaʻaga le alopecia e leʻo manino, o vailaau e mafai ona faʻaleagaina le tulaga o le lauulu. Ae paga lea, i lenei mataupu, i faʻamaumauga, e naʻo le 10% o le aofaʻi atoa o tagata e faʻasino i tagata poto faʻapitoa. O isi e fiafia i togafitiga a tagata i le taua o lauulu leiloa.

E tele oloa maua e mafai ona fesoasoani ia te oe e faʻamalosia ma faʻaleleia lou lauulu, ae afai e mafua ai le mafuaʻaga i totonu, atonu o le a le aoga fofo tagata.

Foliki vailaau

Ole faʻaogaina o fofo ole fale ile faʻamaloloina o le laulu e mafai ona avea ma se lagolago ile fofo mo le vaega autu o togafitiga ua faʻatonuina e se fomaʻi, pe mafai ona avea ma tutoatasi fofo i lenei faʻafitauli. I soo se tulaga, pe afai e te gaoioi e aunoa ma le feutagai i le trichologist, ia mautinoa e siaki uma tupe mo alergi. O i latou e i ai uma ni fulufulu o lauulu e aʻe mafai ona taumafai ma iloilo auala eseese mai o latou lava poto masani: e tele lava ni matapulepule i latou.

Faʻafefea ona fai se masky brandy? Olo lelei cognac (1 sipuni tele) ma fuamoa fuamoa ma meli (dessert sipuni). Faaaoga i aʻa o palapala, lauulu lauulu mo le 15–20 minute. A fufulu, faʻaopopo le acetic acid poʻo le sua o le tipolo i le vai (se ipu vai i le lita o vai). Aua neʻi faʻaogaina le kulimi pe a fufulu.

A fufuluina lau lauulu, aua le faʻaogaina le vai masani e fufuluina ai lou lauulu, ae faʻaaoga tui e pei o le sage, St.John's wort, burdock root, nettle poʻo immortelle. O i latou uma e faʻamalosia atoatoa aʻa ma maua se aoga aoga i le tulaga o le lauulu.

Suauu o fualaʻau, meli ua vevela i totonu o le vai taele, aniani sua (sipuni tele), olo ma iota. Faʻasusu ile ulu ile 40 minute .. E tatau ona susu sina selu ole laulu, ae pala. O le faʻamoe e fufulu ma faʻamalama. Ina ia alu 'ese le manogi o le aniani, faʻaopopo ni nai mataua o manogi poʻo se isi suauu taua i le vai fufulu.

Atonu e tatau ona e taumafai sili atu nai lo le tasi fofo i luma o se taunuuga maua ma le lauulu taofia le paʻu i fafo i fusi. E tele faʻatasiga e tuʻufaʻatasia lava, ae naʻo le fetaui. O le soona osofia le osofaʻiga o lauulu e mafai ona maua ai le isi faʻafitauli. E masani ona tupu o talavai uma faʻatonu e se fomaʻi ma fofo tagata e faʻaaoga i le fale, ae leai se iʻuga. Atonu e te leʻi iloa pe aisea ua paʻu ai lau laulu ma ua e le togafitia lelei lou maʻi. Tele mafuaaga o loʻo taoto fua ile le saʻo o lona tausiga ma le olaga.

Afai e paʻu lauulu, ia e mautinoa e te faʻatautaia oe i se soifua maloloina ituaiga o meaʻai - o se laʻasaga taua lea i le faʻaumatia o le alopecia

Ua pa'ū tele lauulu i mea o le a fai? - Suia lou olaga masani!

Uuina le isi curl i ou lima, mafaufau pe o le a le ituaiga olaga e te ola ai? A uma mea uma, e afaina tonu ai le tulaga o lou lauulu. Suia le tino ma le lauulu o le a taofia le paʻu i fafo.

Iloilo lau taumafataga. E tatau ona faʻatonutonuina e meaʻai mauoa i vitamini mo le faʻamalosia ma le tupu o le laulu. O lenei:

  1. ate
  2. aano
  3. iʻa
  4. oloa susu
  5. cereals
  6. fualaau faisua: kapeti ma kapisi, brokoli ma tamato,
  7. puta
  8. aso
  9. fua: apricots, avocados ma citrus fua,
  10. melon
  11. nati
  12. fua.

O le a le mea e fai pe a amata ona paʻu lauulu? Taumafai e faʻaitiitia meaʻai vave, gaʻo ma meaʻai feololo, mea inu kopani ma le ava malosi mai lau lisi o mea: atonu o le tele o nei oloa faʻaosofia ai le faʻamaʻi.

Taumafai e iloilo lelei le tulaga o lau neura. Masalo popolega faifai pea, faʻafitauli o le popole ma le faʻanoanoa na avea ma mafuaʻaga le fuafuaina o le alopecia. I le tulaga lea, e tatau ona e inu antidepressants ma taumafai e faʻaitiitia popole.

O lauulu mo le tele o tausaga e mafai ona tatalia lau nicotine vaisu pe fai ma vaisu i le ava malosi, ae i le tasi "lelei" taimi o le a latou fouvale ma amata ona pa'ū i fafo i se saoasaoa vave. I lenei tulaga, e tatau ona e vave tuʻua au mea leaga ma leaga leaga mo le lelei o lou lava lalelei.

  • Hormonal suiga

Taumafai e aua le faʻatagaina suiga i lau hormonal talaaga, lea e mafai ona mafua ai lauulu leiloa. Mo le faia o lenei mea, e tatau ona e aloese mai le faʻaumiumiina o le faʻaaogaina o le fananau mai o piliona ma e masani lava soʻo se vailaʻau (aemaise lava antibiotics) ma faʻapau pepe.

O le faʻatinoina pe aisea ua afaina ai oe i lenei faʻaletonu, e mafai ona e vave faʻamamaina le mafuaʻaga o le paʻu o lauulu ma faʻamalosia. O se fesili taua i lenei tulaga o le a faʻafefea saʻo oe tausia oe le lavea ma pa'ū lauulu laulu.

Lau tausiga faifai pea i lou lauulu o le puipuia sili lea mo i latou, ma afai e te matauina se faʻaletonu i latou tulaga, vave iloilo le ono mafuaʻaga

Lauulu tausiga mo lauulu gau

Tausiga lelei lauulu ile taimi ole latou pa'ū o se mautinoa o le vave faateʻaina o le alopecia. Aumai nei tulafono faigofie i le lumanaʻi, e mafai ona e taofia le leiloa o au pele taua i le lumanaʻi.

  1. Na pa'ū lou lauulu? Sili ona selu lou lauulu! Ole mea lea e faʻaleleia ai le toto ile uluola ma faʻafailele le folikel, ma faʻamalosia ai fua ole laulu. E mafai foʻi ona faʻatau se pulumu faʻapipiʻi faʻapitoa mo le uluulu, lea e fesoasoani e toe faʻaleleia ma faʻamalosia lou lauulu.
  2. Aua le aveʻesea ma fulufulu ma ufiufi mafiafia i lauulu: latou faʻamalosia le lauulu, solia lo latou fausaga i totonu ma faaleaga aʻa.
  3. Afai na e faia lauulu sosoʻo, sauni mo le mea moni o le a maeʻa lenei alopecia e le mafai ona e aloese. Masalo e le tatau ona e faia ni faiga faʻaaloalo ma leaga?
  4. Afai o le a amata ona paʻu lauulu, suia le laina atoa o lauulu tausiga oloa, tusa lava pe e te manatu e sili ona lelei. Masalo o le mea atoa o loʻo i ai i le sese o faʻamalama poʻo le palama. O pulou teuteu, pulou ma faʻamoe e faasaga i lauulu paʻu e sili ona faʻatauina i fale talavai.
  5. Aua le selu lou lauulu i le taimi lava e fufulu ai: ia faʻamama muamua.
  6. Aua le fufuluina lou lauulu i le vevela tele vai: o le sili ona lelei fufulu vai vevela tatau ona le sili atu 40 ° C.
  7. E tatau ona mago naʻu ile lauulu, ile auala masani: taumafai e aua le faʻaaogaina fulufulu lauulu, uʻamea, uila faʻataʻamilomilo.

E sili atu faigofie le puipuia o le faiga o lauulu leiloa nai lo le aveese i se taimi mulimuli ane. Ole mea lea, ole fomaʻi tau lauulu male soifua maloloina ole auala sili e puipuia ai i lenei mataupu. Afai e le mafai ona puipuia lou lauulu mai se leaga, amata se faʻafitauli togafitiga i se taimi vave, saili pe aisea tumau pea curls i soo se mea e te foliga mai. Vailaau, tuʻufaʻatasi ma fofo tagata o le a fesoasoani e faʻafetaui le leiloa. Naʻo le amio saʻo i lenei faiga o le a tausailia ai uila susulu, malosi ma maloloina. Ma o nei mea uma e tatau ona faia i se taimi vave.

Ua faʻaaogaina lelei e le matou aufaitau Minoxidil mo le toe fuataina o lauulu. Vaʻai i le taʻutaʻua o lenei oloa, na matou filifili e ofo atu mo lau silafia.
Faitau atili iinei ...

O a suʻega e tatau ona faia pe a pa'ū lauulu?

O le laʻei mafiafia ua teuteuina lelei foliga o se teuteuga o se tagata, latou te mafai ona faamamafaina le matagofie faalenatura ma faia foliga foliga sili atu ona matagofie. O le autu o lauulu leiloa e talafeagai e le gata mo le fafine feusuai, ae mo alii.

Fomai fai mai o le aso masani masani le leiloa o lauulu o le 80 lauulu. A leai, e tatau ona e vaʻai se fomaʻi e faʻatumauina le maualuga. E tatau ona faia e le fomaʻi suʻesuʻega ma togafitia togafitiga.

Faʻaiuga

A o leʻi alu i le fomaʻi, e fautuaina le faia o se suʻesuʻega o le suʻega i le fale e faʻateʻia ai le ono mafai o ia lava.E faigofie e le faʻaaogaina: ave se tamaʻi manoa i se moto ma faʻaitiiti se taumafaiga e selu i ou tamatamailima. I le masani ai, e le sili atu ma le fitu lauulu o le a paʻu'ū.

O faʻailoga o uiga lelei e tatau ona aofia ai ni tulaga taua. I le taimi muamua, e sainia e le tagata maʻi mo se feutagaiga ma se trikologist. I le taliaina, e faatalanoaina e le fomaʻi le tagata maʻi e faʻamanino ai uiga o faʻataʻitaʻiga: pe a pa'ū lauulu, pe o le a le malosi, pe o iai se genetik predisposition.

E fiafia le fomaʻi i le gasegase o le olaga masani: na ia faʻamanino pe na afaina tele faʻafitauli ma mafatiaga, ma toe faʻatulaga le masani masani meaʻai. Faʻamatalaga o le a fesoasoani e faʻailoa le ituaiga o alopecia ma lona tulaga o loʻo i ai nei, faʻapea foi ma se trichologist o le a mafai ona tusia se polokalame mo le tausiga o lauulu.

Komepiuta diagnostics

Ole vaega lona lua ole suʻesuʻega e amata ile suʻesuʻega ole tagata gasegase, pe a maeʻa ona mauaina e le fomaʻi se uiga ole faʻatupu ole mafaufau: lona ituaiga, o le nofoaga, o le vaega ole atinaʻe ma mafuaʻaga. O le trichologist na gauai atu i le paʻu ina ia le aofia ai le alualu i luma o faamai ma faia se malamalamaaga faamatalaina o le laulu.

I le faʻaaogaina o le trichoscopy, o se faʻapitoa faʻapitoa e fuafuaina le maualuga o lauulu. O lenei auala faaonaponei ua matua faafaigofieina le galuega o le fuafuaina o mafuaʻaga o le pala. Ina ia faia lea mea, suʻesuʻe le parietal sone ma le occipital eria.

O le phototrichogram metotia e aofia ai i lalo nei faʻatautaia: o se tamai filo ua sulu i le tagata gasegase, lea na toe iloiloina atili e le fomaʻi. Ua faʻaopopo e le fomaʻi faʻamaumauga o talaʻaga o le falemaʻi:

  1. Faamautuina o le aofaiga o toaaga ma pasia lauulu.
  2. Ituʻaiga o faʻamaʻi.
  3. Tulaga vavalalata o le iʻuga o togafitiga.

I le vaega lona tolu o togafitiga, ua faʻatonuina e le trichologist le tuʻuina atu o suʻega e faʻamaonia ai le faʻailoaina muamua. Iloiloga ua vaevaeina i ni vaega se lua: tatau ona pasi, o loʻo faia taʻitoʻatasi.

Suʻega ole toto

Soʻo se suʻega, tusa lava pe o le a le faʻamaʻi, e amata i le suʻega toto. Ina ua uma ona mauaina iʻuga, sa fuafuaina e le fesoasoani fale mo le tele o le hemoglobin i le tino. O le faʻailoga faʻavasegaina o 130 kalama i le lita, faʻasesega o 15 kalama i le lita e faʻatagaina.

Faʻapitoa manatu e faʻamalamalamaina e le mea moni o lona le mafai ona mafua ai le uʻamea faʻaitiitia anemia - o se uiga faʻamaʻi o le tino o le fafine. Ole soona faʻatauaina e faʻaalia ai le afaina o totonu o totoga nafa o le gaosiga o galuega.

Biochemistry auiliiliga

I le faagasologa o le suʻesuʻega, o le faigaluega suesue suesue le tuʻufaʻatasiga o le toto, ona faʻapitoa fuainumera. E mafua mai i le mea moni o le uʻamea, magnesium ma kalisiu e aʻafia le fausaga o le lauluulu. O le auiliiliga o le a atagia mai ai le tulaga o iai nei totoga taua - le ate ma fatugaʻo. Faʻafitauli i nei okeni faia se sao taua i le atinaʻe o le oona ituaiga o alopecia.

Faatafa ese mai le tulaga faʻatonutonu e mafai ona faʻafesoʻotaʻia e ala i taumafa tatau ma meaʻai faʻaopoopo, o le vaega taua ole uʻamea.

Thyroid suʻesuʻega

O le sini a le endocrinologist o le suʻesuʻeina o hormones e tolu: thyrotropic, thyroxine ma triiodothyronine. O le faia o lenei ituaiga o suʻesuʻega e manaʻomia e le gata pe afai o iai ni faʻafitauli ma le tulaʻi, ae e faʻapitoa foʻi i le faʻatulagaina o suʻega, talu ai o le tulaga o le thyroid gland e aʻafia ai le tulaga lautele o se tagata.

O le faʻasolosolo o le masani ai e oʻo atu i le alualu i luma leiloa, ma o se faʻailoga i lalo ifo o le faʻataʻitaʻiga e mafua mai i le faʻaitiitia o le lauulu - leiloa o le susulu masani, faʻaleagaina le amio sao, le palapala. Mo se auiliiliga ata, o le endocrinologist o le a tusia se faatonuga mo ultrasound, e tusa ai ma ia o le a ia faʻatuina itu o mea na solia.

E tatau ona suʻesuʻeina fafine i le vaiaso e tasi pe a maeʻa le taamilosaga mulimuli. I le vaega mulimuli, o le endocrinologist faia se auiliiliga iloiloga o faʻaiuga ma suʻesuʻeina androgenetic alopecia.

Iloilo feusuaiga hormone

E manaʻomia e le tino fafine le gauai atu ia te ia lava, talu ai e tele gaioiga galueaina i totonu i aso uma, o le tasi o ia mea o le gaosiga o hormones.

Le solia o latou fuainumera uiga tupu mai pe a le galue pituitary gland lelei, lea faalagolago faalagolago testosterone. O sina laʻasaga eseʻesee mafai ona faʻaola le pulu pe, faʻapea foʻi, lauulu e leiloa.

Trichogramm

O lenei metotia faʻatatau i le microscopic suesuega o manoa ma paʻu. O le trichogram e aofia ai vaega e lua:

  1. Mo le suʻesuʻega, o loʻo faia fulufulu o le 60 tagata gasegase, lea e suesueina ina ia mafai ai ona iloa le latou vaega. E masani lava, 9/10 o lauulu o loʻo i ai i le gaioiga amata. Afai o le trichogram ua faʻamaonia e sili atu i le 10% o lauulu e le gaioi, telogen alopecia ua faʻamaonia, e mafai ona faʻamaonia e le auiliiliga o siama sela.
  2. O le faʻatulagaina o paʻu o fala e suia ai le faʻatino i taualumaga: e manaʻomia le suesueina o le pala. Ole fomaʻi ole faʻamaʻi ole tino e faʻailoaina ile solia ole tino puipuia, ma ole faʻailoga ose mea e mafua mai ile afaina o se faʻamaʻi.

Puipuiga faiga

I le faʻaopopoina o togafitiga faʻafomaʻi, o le tagata lava ia e mafai ona faʻaleleia atili le tulaga ma foliga o le laulu, taʻitaʻia e tulafono faigofie. Oe tatau ona faʻateleina le aofaʻi o meaʻai masani ma vitamini i le meaʻai. O lapisi meaʻai, leaga leaga ma le kofe inu leaga e afaina ai lauulu o tagata.

A o le i faʻaaogaina vailaʻau faʻafomaʻi, hormone ma isi vailaʻau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi fomaʻi. E iai le taua o le aafiaga o le tau i le tau: i vaitau malulu ma tau vevela, e fautuaina e fai pulou.

Itiiti mea lilo mo lauulu tausiga, o le tausia o lea e maua ai se aafiaga lelei:

  • e tatau ona susu susu lauulu ma afifi i se solo vaivai,
  • lafoai le lauulu lauulu ma isi mea faigaluega,
  • faʻatapulaʻa oe lava i popolega ma mafatiaga e ala i le suia oe i le lanumeamata ti ti.

2 Fomai fomai

Ia ma ni faitioga, muamua o taimi uma tatou te o atu i la tatou fomai. O lenei fomaʻi e sili le poto masani i matata eseese ma o le a mafai ona fautua poo ai e sili atu le faʻafesoʻotaʻi pe o le a le suʻega mo le pa'ū paʻu e pasi i le tulaga muamua. E ono mafai e le fomaʻi ona fautuaina oe e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e sili ona faʻapitoa - o se trichologist.

4 Atoa le numera o le toto

O se suʻesuʻega faʻapitoa e faʻatonu e soʻo se fomaʻi, o le suʻega toto tele, e faʻailoa ai le mea o loʻo i ai i totonu o le hemoglobin. O lenei auiliiliga ole a sili ona faʻaalia mo fafine, ona e iai le latou faʻanaunauga i tulaga maualalo ole hemoglobin ile toto (anemia).

O le mafuaaga o le maualalo hemoglobin i fafine mafai ona maitaga. I lenei vaitau o le ola, e lua faʻalapotopotoga o loʻo manaʻomia atoa e manaʻomia se soifua maloloina maloloina, vitamini ma le tausiga. O le mea lea, lauulu leiloa mafai ona matua masani masani.

6 Suʻesuʻega mo siama

Ole suʻega o le toto mo faʻamaʻi e mafai ona faʻailoa mai ai le tulaga o le atinaʻeina o le alopecia poʻo le leai foi. Le iai o tui fafo i le tino - anufe, mafai ona afaina ai le tuputupu ae lauulu ma mafua ai le lauulu ulu.

A e faʻafesoʻotaʻia se trichologist, o le ae mauaina se faʻatonuga e faia ai nei tolu auiliiliga. Afai o faʻaiuga e lelei, o le trichologist o le a fautuaina oe e talanoa i isi fomai. O le a latou faatonuina ni suʻega ma togafitiga fou mo oe.

7 hormone auiliiliga

O gaioiga masani o le Hormonal o se mafuaʻaga masani o le lauulu leiloa. A pasia nisi suʻega, e mafai ona e faʻamautu o le hormonal background, lea e ono afaina. Honalonal le mafai ona taitaiina atu i alopecia (botakness), menstrual irregularities, fuafua.

O le isi mafuaʻaga mo le pulu tutusa i fafine ma alii o le hormone testosterone. O lenei hormone i le fafine fafine ua taʻua o le dihydrotestosterone. E mafai ona e iloa le maualuga o lenei hormone i se toto suega, ae e tusa lava pe laititi le mauaina o lea mafai ona aʻafia ai le tino.

8 Faʻataʻitaʻiga auiliili ole fausaga o lauulu

Ole auiliiliga ole lauulu e aofia ai le suʻesuʻeina ole anotusi o vaega ole tagata ile tino o le tagata. E pei ona iloa e tagata atamamai, o lauulu uma o o tatou tino e mafai ona talanoa e uiga i le tele poʻo le le atoatoa o vaega i totonu o le tino atoa.

Mo se trichologist, faʻataʻitaʻiga auiliili e sili ona taua. O auiliiliga ole maitau e mafai ona faʻaalia le natura o meaʻai, leaga leaga, le tulaga o faʻagaioiga o fatugaʻo ma le ate, faʻatagaina e puipuia pe togafitia faʻamaʻi.

9 Fomai endocrinologist

Talanoaga ma se endocrinologist fesoasoani o le a tofotofoina oe i le i ai o hormones pei o thyrotropic thyroxin ma triiodothyronine i le toto, o ia e nafa mo le galueaina o le tiroid gland.

O se asiasiga i le endocrinologist o se tatau, ona o isi togafitiga ma suʻesuʻega o le faʻaletonu e faʻalagolago i iʻuga o suʻega. O le endocrinologist mafai foi ona faatonuina ni suʻega mo le hormone prolactin, o le tele o mea e mafai ona mafua ai le gaioiga o le lauulu leiloa.

E mafai ona maualuga le tulaga o tupu aʻe ona o se lapoʻa o lou tino. Afai o le hormone mea: thyrotropic thyroxine ma triiodothyronine sili atu nai lo faʻatagaina tulafono, ona tele ai lea o le lauulu. Faatasi ai ma le faʻaititia mataupu - mago ma se malosi satauro o vaega o loʻo maitauina.

10 Fomai gastroenterologist

E faʻatonuina oe e le gastroenterologist ni suʻesuʻega mo le leiloa o lauulu, pei o le ultrasound i le manava, siaki o le dysbiosis, poʻo le i ai o meaola mai fafo (anufe). O le taua o le faʻailoaina o nei maʻi i le amataga laʻasaga e taua tele, talu ai o metotia tutoatasi togafitiga uma e mafai ona leai se aoga.

Afai o le a tigaina lou tino mai le maualuga o faʻamama o le manava po o dysbiosis, o lona uiga o vitamini ma vaega elemene faʻaaogaina e le faʻaaogaina. O le faʻafitauli lava e tasi o le ai ai i anufe, aua o nei namu e ave uma mea aoga mo i latou.

11 Sinaʻi faʻapitoa

O le faʻamaoniga o le soifua maloloina o tamaʻitaʻi o se suʻesuʻega masani e se gynecologist. Suesuega e manaʻomia pe a fai o se faaletonu i le palapala masina poʻo nisi lava faʻasea e ono mafua mai i suiga o hormonal.

O loʻo i ai foi le hormone progesterone, o se faʻaitiitia o le masani ai e le gata e mafua ai le leiloa o lauulu i fafine, ae o le a faʻateleina foʻi le tulaga o totoga ma le tino atoa. O le gynecologist e faʻataʻitaʻia ia itupa o feusuaʻiga, o le solia lea e mafua ai le le paleni i le tino poʻo isi mea leaga.

12 Neurologist

Ma le lauulu leiloa, suesuega ma feutagaiga ma se neurologist manaomia. A uma mea uma, o le mafuaaga o lenei faʻafitauli e mafai ona matitiva solo le toto i totonu o le ulu. O lenei mafai ona tupu ona o le le mautonu i le faia o galuega, talu mai le ao o le ua ma le ulu ua faia ni nai gaioiga, e faʻaitiitia ai le fagaina o le laulu folikel. O fautuaga a le fomaʻi o neula e mafai ona avea ma fulufulu ulu ile lima pe lima minute faamalositino ile taimi ole aso faigaluega.