Fautuaga Aoga

Auala e feagai ai ma lauulu ulu

Ou te le manaʻomia e taʻu atu ia te oe le le fiafia o loʻo tuputupu ae lauulu, afai na e iai muamua lenei faʻafitauli, ona e iloa lea o lou tiga tele, faʻafefe ma soʻona ita. O lenei faʻafitauli e tupu pe a "lauulu lauulu ma tuputupu ae i tua i le paʻu", O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i mumu, ni paʻu ma le paʻepaʻe o paʻepaʻe.
E faapefea la ona tatou aveese ia i latou? Pau na o mea e tatau ona e iloa mai le tulaga o le Medical Forum.

O le a le mea e foliga ai lauulu ulu

O le ulu i laulu e le o se maʻi mataʻutia lea o le paʻu, ae mafai ona mafua ai i se tagata le tele o faʻaletonu ma faʻaletonu. O loʻo i ai i totonu le lauulu o se laʻititi-faʻavaeina fulufulua poʻo le lanu mumu i luga o le paʻu i le faʻatusa o se tubercle ma serous poʻo purulent mea, lea e mafai ai ona vaʻaia lauulu olaola (pe le vaʻaia).

O le tupu i totonu o lauulu e mafua mai i le mea moni o le iʻina, o le a 'aveʻesea o lauulu pe a faʻaumatia, o le laulu e le tupu i fafo, ae loloto i totonu o le paʻu, mafua ai le pupuga ma le ita. O lenei mafuaʻaga ona o le paʻu ua paʻu le folo o le laulu, mafua ai lauulu ola i lalo o le paʻu, e le i luga ma fafo.

Faailoga o Ingrown Hair

I alii, lauulu ulu e masani lava ona aliali pe a uma ona sulu i le 'ava, i luga o le ua, alafau ma auvae. E mafai foi ona latou aliali i luga o le ulu pe a tafi e le tagata. Ole tupu aʻe o laulu i fafine e masani ona maua i vae, i le vaega ole bikini ma le pubis, keti ma faʻataʻamilomilo. Faailoga faailoa ai le manaomia lauulu aofia ai mea nei:

• Lotoa malo, laʻititi i le tele ma lapotopoto i foliga (taʻua o papules),

• Pustules laiti e faʻatumuina i le nifo poʻo mea e i ai,

• Ita, hyperpigmentation o le paʻu, tiga.

Mafuaʻaga o le ulu ulu

Ole ulu i totonu o lauulu e masani ona tupu pe a maeʻa le lauʻeleʻele faʻatulagaina gaioiga i lau oe lava faletaele, ae o le mea e tupu pe a uma ona asiasi i fale lalelei foliga o se mea le fiafia e tupu. Ina ia e malamalama i le auala e faiʻesea ai se faʻafitauli faapena, e tatau ona e malamalama lelei i le mea tonu e faʻatupuina. Faigofie fai mai o le faiga e fesoʻotaʻi ma faʻaaogaina tuusao faalagolago i le numera ma le tele o epidermal laupepa. Afai o le laualuga o loʻo i ai se aofaʻi tele o sela o le stratum corneum, ona latou faia ai le paʻu ua malo tele, o le laʻau manifinifi lauulu e faigata ona gagau ese. Mo lenei mafuaʻaga, o le lauulu e amata ona mulimulitaʻi i le ala o le itiiti le tetee, amata ona punou, ma tuputupu aʻe faʻataʻamilosaga nai lo le faʻatu i luga, e pei ona masani ai.

Afai tatou te iloiloina le ituaiga o le paʻu ma lauulu, o lona uiga o tagata e iai le uliuli, malo faigata ma paʻu uliuli e sili atu ona maua i se faʻafitauli faapena. O le mafuaaga o lenei ituaiga lauulu e tupu vave tele atu nai lo le malamalama. Matou te faʻaopopoina i isi mea uma paʻu paʻu, ma o le faʻaauau ona le toe aloese.

O lea, o mafuaʻaga e mafua ai se le fiafia faʻaalia e aofia ai mea nei:

• se mafiafia o le epidermis (hyperkeratosis),

• faʻalavelaveina le iʻuga o le hormonal (mo se faʻataʻitaʻiga, pa o le estrogen matauina i le amataga o le maʻitaga taamilosaga). Suiga o lenei ituaiga e mafai ona tupu i le maualuga gaosiga o estrogen, faʻapea foi ma le ita endocrine faiga,

• faʻaleagaina le lauulu lauulu i le taimi e faʻataʻitaʻi ai lauulu,

• Le faʻavaeina o se tamaʻi manuʻa i le ala o le lauulu pe a uma ona 'oti le lauulu,

• Paʻu ole lauulu e laititi ifo nai lo le maualuga o le epidermis. E tupu lenei mea pe afai o mea sese na faia i le taimi e faʻaalu ai le laulu,

• tafi luga o le laulu (aemaise lava pe a le o le lau fou)

• O le teuina pea lava pea o mea le lelei i totonu o ie e faia i mea gaosi.O ia ituaiga ofuvae e le faʻatagaina le susu e sola ese mai le mata o le paʻu ma e tele na iʻu i le atinaʻeina o siama faʻamaʻi. Ona o lenei, pe a uma ona 'aveʻesea lauulu, e le fautuaina e tuʻu vave i ofu gaosi.

E manaʻomia le aveeseina o ni ulu ulu, ae ao leʻi faia lea faiga, e tatau ona e malamalama i mea e le tatau ona e faia.

Mafuaaga o le pupuga gaioiga

O mafuaʻaga autu faatupuina e iloga:

    Depilation i le fale. E masani ona faʻaaoga se ave fulufulu, fasi vaega o paʻu, o se electroepilator. O nei metotia e faʻamutaina le pito i luga o le lauulu, ma e sosolo ai ma soʻo. O se taunuuga o lenei, depilation e tatau ona faia soʻo sili atu. O taualumaga taʻitasi e suia le fausaga o lauulu. Ua faʻaititia ma ua vaivai. Keratinized sela faia le paʻu e sili atu. O le lauulu e faigata ona talepe i le malulu epithelium, ma e suia le itu o le tuputupu ae.

Totoina lauulu i vae

  • Le tulaga o le paʻu, o le loloto o le folikel, o le fausaga o lauulu.
  • Le lava ni sauniuniga mo lauulu aveeseina, le talafeagai le tausiga o le paʻu. Mo le tafi, ua fautuaina e faʻaaoga gels ma faʻapalapala i le paʻu. Ole faʻamasinoga ole aveeseina o lauulu ole a faia ia tusa ai ma latou tuputupu aʻe.
  • O fulufulu e masani ona tupu i tagata mimiti ma paʻu matutu.
  • E mafai ona e mauaina faʻamatalaga auiliili mea faʻatupu faʻalavelave e tupu ai se fomaʻi i le dermatologist. O le a le foliga o lauulu ulu, foliga mai i le ata.

    Epilation e avea ma faaosofia vaega

    E toatele e fiafia i le fesili: fai lauulu tuputupu ae pe a latou fuafua e faia lauulu 'aveʻesea. Ioe. Ae maise pe afai o le tekonolosi e leʻi mulimuli mai. I le taimi o le gaioiga, o nisi lauulu e punou ma gagau. Latou amata amata tuputupu aʻe loloto i le paʻu. Afai e aliaʻe se aʻau, e ono faʻaalia ai lenei foliga mai o le pus ma le faʻafitauli.

    E sili le faia o fulufulu i le fale. Afai e le gafatia e le fale gaʻo, ona manaʻomia le tausiga lelei ole paʻu. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga mea faʻapitoa, ma faʻapipiʻi le paʻu aʻo leʻi amataina taualumaga.

    O le fofotofoina o le aso ao leʻi i ai le lauulu, o le a 'aveʻese mai ai sela oti mai le paʻu. A maeʻa ona soloʻuina o lauulu, faʻaaoga se moisturizer

    Togafitiga

    Ina ia faaleleia le faʻafitauli, e tatau ona e muamua malamalama i le faʻafitauli e aliali mai. O le mafuaʻaga atonu o le metotia o lauulu 'aveʻese pe o le fausaga o le paʻu. E faʻapefea ona feagai ma lauulu ulu E mafai ona faʻatalanoaina se dermatologist poʻo se cosmetologist. O le a ia taʻu atu ia te oe le mea e fai ina ia le tupu le laulu. O le togafitiga mo le faʻafitauli e pei ona taua i lalo:

    O se lavalava faʻapitoa o le a fesoasoani e faʻaitiitia le ulu ulu

    • aveeseina o lauulu ata pe aveeseina o lauulu,
    • gel faʻapitoa, solo ma solo,
    • peʻa i le fale,
    • aveeseina fomai
    • faʻamalosia
    • masini aveese auala
    • vailaau.

    Lauulu manua afaina

    E tupu i taimi uma o se faʻaiuga o le le saʻo lauulu e 'eseʻese auala. Ma afai mo se bikini fafo, pe a fai o le laulu uma e tupu i le tasi itu, e faigofie ona mulimuli i le metotia ma aveese mea uma e ala i le tuputupu aʻe pe teteʻe atu i le fulufulu ulu, ae mo le fausiaina o se bikini loloto, o le tomai faʻataʻitaʻi o le master depilation e taua tele.

    O ni auala le talafeagai mo le aveeseina o lauulu e mafai ona maua ai le tagata o tausia ma faʻafitauli tumau ma lauulu tupu i le lumanaʻi.

    Fetuunaiga faifai pea i lavalava

    Afai o le faʻamamaina i pito o lavalava ma le ie o lavalava e masani lava ona le faia se faʻaletonu, o lona uiga o le paʻu na manuʻa i le taimi o le faʻaumatia e mafai ona tali atu i le tago i le ie i le ita ma le mumu. O le ita o se mea taua mo le faʻaalia o se ulu ulu, o pustules i luga o nofoaga o faaleagaina.

    O le mafuaʻaga o le ita e mafai ona le gata i ofu vaapiapi, ae o ie lino na faia mai ie gaosi, e le mitiia le susu ma fatuina le mea ua taʻu o le "fale oona aafiaga."

    Hormonal suiga

    E moni pe a uma leuluulu lauulu tuputupu ae itiiti?

    O le mea moni, e leai ni auala e mafua ai lauulu tuputupu ae i se sili sili atu nai lo isi metotia o faʻafefeteina. Shugaring na sau ia i matou mulimuli ane nai lo le aveeseina o lauulu ma se epilator ma solo.

    Aua mo sina taimi sa faʻasalalauina o se auala e le mafua ai le tutupu o lauulu. Taimi na faʻaalia ua naʻo se mea lea e tupu ai le maketiga.

    Le mea sili ona taua, o lauulu e tatau ona aveeseina ma le laʻitiiti leaga e faʻaleagaina i lauulu.

    Faʻafefea ona aveese i le bikini eria

    Togafitiga o ingrown lauulu tatau ona amata i ni metotia faigofie ma faasolosolo lemu agai i traumatic (taotoga). E mafai ona e faʻatulagaina i latou mai le faigofie i le lavelave i le faʻasologa i lalo:

    • tausisia tulafono o le paʻu tausiga pe a mavae le faʻamatalaina o taualumaga,
    • faʻamama ma faamaluluina le paʻu,
    • le faʻaaogaina o le scrubs ma le moisturizer,
    • le faʻaaogaina o le exfoliating sooupu (enzymes, salicylic acid, bodyaga),
    • aveeseina o ulu toto i fulufulu po o se nila,
    • tatalaina o fugalaʻau i le nofoaga o loʻo ulu i lauulu i le fomai tipitipi.

    Sei o tatou vaʻai i metotia taʻitasi i nisi auiliiliga.

    Saili pe o le quantum hair hair is contraindicated. Afai o lea, o le fea mea?

    O a metotia sili e sili ona fai male fulufulua male tamaʻi ile bikini sone, faitau ii.

    Tulafono mo le paʻu tausiga pe a uma ona faasee

    E masani lava, taʻitasi taʻitasi faʻamatala auiliili faʻafefea ma pe o le a le mea e fai pe a uma le faʻagasologa. Ae e seasea faia e se tasi o tagata faʻaaogaina le tausisi i nei tulafono. O lea la, o iʻuga e le faʻamalosiʻau pea. O tulafono nei:

    • i le taimi lava e faʻatino ai le faʻaaogaina e tatau ona e faʻaaogaina ie lino mai na o ie masani, tatala tele e uiga i le tipi,
    • i le tasi aso pe a maeʻa le faʻagasologa, e tatau na tuʻua le mafutaga a nylon pulou,
    • mo ni nai aso e sili atu le le ofuina o ofuvae ma le ofuvae fufusi,
    • I le aso muamua, e le tatau ona e aau i vai matala, asiasi i le vaitaʻele ma le sauna, taele,
    • ina ua uma ona taʻele, e manaʻomia le togafitia o le paʻu i le bikini eria ma se vai fofo antiseptic, mo se faʻataʻitaʻiga, chlorhexidine, ma faʻapipiʻi se ie manifinifi o le Bepanten oona,
    • seiloga e alu ese le mumu, ua fautuaina e faʻatapulaʻaina feusuaiga,
    • a o mumu tumau pea pe a uma le faiga, e le fautuaina e faʻaoga cosmetics i le paʻu.

    Faapipiʻi ma faamaluluina le paʻu

    O le tele o taimi, o se faiga faʻapenei e lava e faʻafaigofie ai le tuputupu aʻe o lauulu i fafo atu. Mo le faʻamalosiina oe o le a manaʻomia se fasi ie vaivai ma le vai mafanafana. Pe mafai foʻi ona e faʻaaogaina le auala faʻaogea, pe a fai le falaoa ma le susu mafanafana e faʻafefe ai le paʻu.

    E mafai ona e toe faia le faʻafitauli i le tele o taimi seʻia oʻo le paʻu ua vevela tele ina ia matala tapulaʻa ma le vaega pito i luga o le epidermis ua tatalaina tele lava ia faigofie e aveese lauulu ulu.

    Le faʻaaogaina o le peeling aafiaga oloa

    Ata: o le fefiloi o le tino paʻu paʻu

    O le filifiliga sili ona faigofie o le faʻaaoga lea o kulimi e togafitia ai le fuafua. I le masani ai, o kulimi faapena e aofia ai le azelaic poʻo le salicylic acid, o loʻo iai se faʻaaliga manino lelei.

    E mafai ona e faʻaogaina ni mea gaosia ma ni enzymes pei o papain ma bromelain, e le gata e faʻamamaina ai le paʻu oti, ae faʻalavelaveina ai foʻi le faʻagasologa o le laʻau faʻaola fou.

    Suʻesuʻe, e mafai ona faʻaaogaina se palu tino o le bodyagi paʻu ma le hydrogen peroxide. Gruel e tatau ona faʻaaogaina i le vaega o lauulu tuputupu ae mo le 10 minute i aso uma mo le vaiaso.

    Aveesea o le nila

    Fomaʻi lava latou malosi e le fautuaina ai le aveʻese o latou lava ma se nila poʻo faʻapipiʻi i le fale, ona o loʻo i ai le aʻafiaga o le faʻasalalauina o faʻamaʻi pipisi. Ae o lauulu ulu uma e te le alu i le fomai tipitipi, o le mea lea, i le tele o tulaga, e feagai fafine ma le faafitauli na oi latou.

    O le mea sili ona taua o le faʻaaoga o antiseptics ma aveese naʻo lauulu o loʻo i luga o le laualuga ma e leai ni faʻailoga o purulent pupula i o latou itu.

    Le taimi e saili ai le fesoasoani mai se fomai tipitipi

    Talanoa ma se fomai tipitipi e uiga i lauulu ulu e tatau ona i ai pe a subcutaneous "gutu" faia, lea ua avea sili pe itiiti. E masani lava o lona uiga o le folika lauulu o loʻo i ai se galu-pei o faʻagasologa o suppuration, lea e faʻamalosia pe mou atu.

    Aua le faalagolago i le mea moni o le "cones" o le a pasi latou lava. Afai e leai se tafega o le ninii, tumau le lauulu i tisiki, ona tupu ai lea o le fulafula.

    E i ai tulaga e tatala tutoatasi subcaneous abses Ma, e ese mai le pus, tasi pe sili foi ni lauulu e mafai ona oʻo mai. Ae tupu mai foi, o le pupula e sosolo atu i siama o loʻo siʻomia i se lapisi, ma e manaʻomia ai togafitiga faʻafuaseʻi.

    O loʻo mafai ona e taumafai e tatala se mea faʻapipiʻi oe i se nila pe faʻamama se oe e ala i le tosoina o tamatamailima poʻo fao.

    Vitio: Faʻafefea ona ave ese lauulu ile vavalalata

    Le mea e fai e malu ai

    Afai na e faʻataʻitaʻia mea uma o loʻo faamatalaina i totonu o le tusitusiga, suia le matai ma le metotia o lauulu, ae e le i alualu i luma lau faʻaiuga, ia e tatau ona e faʻagalo e uiga i le faʻafefeteina pe faʻaauau ona e tigaina i le ulu ulu i lauulu. O se isi auala i le faateʻaina o le laser, photo-, electro- poʻo ELOS 'aveʻesea.

    O nei metotia faʻatagaina oe e faʻateʻaina ai ni ulu ulu i totonu o le lua i le tolu sauniga.

    Tau o le aveeseina o lauulu, o le mea moni, e le mafai ona faʻatusatusaina ma le tau o lauulu 'alo, aemaise pe a fai e te faʻaaluina i le fale. Ae e aoga le faʻamafanafanaga ole aluese ole bikini.

    Faitau poʻo a mea e faʻaaoga mo meaini leisa ile laser.

    Ou te mafaufau pe faʻafefea ona fai se vevela vevela i totonu o se bikini eria? Matamata le vitio iinei.

    Faitau iloiloga i le diode leisa lauulu ile tuatusi lea.

    Le mea e le tatau ona fai pe a aveʻese lauulu ulu

    Tele lava taumafai e taulimaina le faʻafitauli i le fesoasoani a mea faʻaleleia, ae o ia gaioiga e masani ona oʻo atu ai i faʻafitauli. O lea, o le lisi lea o na gaioiga e tatau ona aloese mai ai:

    • Faʻaaoga mea faʻapipiʻi poʻo se nila maai e aunoa ma le faʻataʻitaʻia, aua o ia togafiti e ono mafua ai faʻamaʻi ma atili afaina ai,

    • Toe faʻaaoga le lauulu e aveʻesea, pe a uma na faʻaalia se faʻafitauli,

    • Aua le faʻamama le pulu o le lauulu i le nofoaga e tupu ai le laulu, aua e mafai ona mafua ai le alu atu o serous poʻo mea purulent loloto i le paʻu.

    Metotia mo le aveeseina ingrown lauulu pe a uma le lauulu aveeseina

    O le a le mea e fai pe a amata ona tutupu lauulu pe a uma ona faasee? E tatau ona latou aveese ma le faʻaeteete, ina ia aua neʻi faʻatupuina le pupuga. E mafai ona faʻaʻea le lauulu i le paʻu e faʻaaoga ai metotia nei:

    • Afai latou te le loloto ma leai se afaina, naʻo le faʻamamaʻi o le paʻu ma fai se peimi pe solo ai le vailaau i le fale. Faʻapea foʻi, ina ia aveʻese mai sela ua oti o le stratum corneum, e mafai ona e aveina le fulusua malo poʻo se mitt faʻapitoa. Aveesea o sela oti o le stratum corneum mafai ona faia i isi aso uma, ma le paʻu pe a uma na faʻatonuga e tatau ona togafitia i se moisturizer poʻo le kulimi.

    • Afai e i ai le afaina, ae leai se totoga o faʻapipiʻi tino poʻo le laʻau e pipii loloto e faʻaosofia le lauulu. O lenei metotia o loʻo faʻamatala auiliili i lalo. Masiniina lauulu ulu e mafai ona aveeseina i le fale, ae e sili atu le tuʻuina atu lenei faʻatonuga i se fomaʻi faʻapitoa ina ia le tutupu faʻafitauli.

    • E faʻataʻitaʻi se taotoga e faʻateʻaina ai lauulu ulu pe a fai o se pustule ma le serous poʻo le purulent o iai mea o loʻo tupu ae o loʻo iai le tele o pupuga. O lenei faʻatinoga e mafai ona faia e se fomai tipitipi i se falemaʻi masani. O le taotoga faʻamalolo mo le aveʻesea o loʻo i ai i totonu lauulu o le tatalaina o le fugalaʻau, debridement ma lauulu aveese. O loʻo togafitia le manua ma se antiseptic ma faʻapipiʻi le fusi faʻapipiʻi poʻo le bactericidal.

    • Ole ata puʻeata e naʻo le fale e tesi ai latou.Totoina lauulu ua faʻaumatia e se moli malamalama. Mo matua malamalama lava ma lauulu sinasina e le talafeagai.

    • O le eletise e faia foi naʻo se tagata faʻalelei mata. Ua paʻu i lalo lauulu e oo lava i sili loloto pe a faʻaaogaina se nila eletise e ala i le eletise eletise.

    • Aveese ole lauulu ole laser. Le metotia sili ona aoga ma aoga e oʻo mai, e faʻaaoga i soʻo se lanu lanu.

    O gaioiga o gaioiga e faia i le na o le leai o se afaina ma se suppuration.

    • Ile faʻaogaina foi o nei faʻafitauli, e mafai ona e faʻaaogaina metotia faʻaopopo o le aveʻesea o lau ulu i totonu; latou te fesoasoani e faʻalautele le fuata i luga o le paʻu. Ina ia fesoasoani i le lauulu ulu atu i le paʻu, e tatau ona saunia se komipiuta mai le tele o laupepa o aspirin, tasi sipuni tele o le glycerin, vai. O lenei kulimi e togafitia le faafitauli. O le mea lea ua tupu, o le lauulu lava ia o le a amata ona tupu mai i fafo, ma o le a manaʻomia le aveeseina i fulufulu, pe a uma ona aua nei galo e faʻamamaina le paʻu ma se antiseptic. Seisi lomiga o kulimi: fai se paluga o paʻu o giardia ma le hydrogen peroxide ma apalai i luga o le lauulu ulu mo le 10-15 minute, ona fufulu lea. Afai e matuia le lagona mu, fufulu muamua.

    Masini aveeseina o ulu ulu i luga o le fale

    O lea tulaga ma lea laasaga faʻatonuga e fesoasoani ia i tatou e aveʻesea le ulu ulu i le fale. Mo lenei togafiti, e tatau ona tuʻu i luga ma se nila nila manifinifi (pe a fai o le laulu ua matua totoina) ma manicure tweezers. A o le i amataina le faiga, e tatau ona togafitia fomaʻi mo vailaʻau fagu poo se antiseptic (chlorhexedine).

    1 laa. Faʻapipiʻi le paʻu i le taʻele ina ia faʻateleina ai pori i le tele e mafai ai. Faʻaaogaina se scrub, ua tatou aveesea foi le uaea paʻu o le paʻu.

    2 sitepu. O le vaega o le ulu ulu ulu e togafitia foi i le ava malosi poʻo se antiseptic.

    3 sitepu. E manaʻomia le sailia o le pito o le fulufulu ma piki lemu i se nila, lemu ona tatoso i fafo, pipii lemu i fafo, pipii i fafo le lauulu, ufiufi i fulufulu ma saeia ma le aʻa. I le taimi lea, e taua tele le aua le motusia lauulu ma aveese atoa, a leai, o le a tupu i tua.

    4 sitepu. Matou te faʻamumaina le paʻu i se antiseptic pe sili atu foi ma le ava le vaega o calendula, lea ei ai le aneti-inflammatory aafiaga.

    O lenei metotia e fetaui lelei i se tulaga lea e mafai ai ona iloa lauulu uluulu.

    Lulu lauulu i se bikini sone

    O isi taimi laʻitiiti e le mafai ona iloa atu se paʻu ua paʻu i totonu ole paʻu. I lenei tulaga, tatou te faʻamaʻimau le epidermis ina ia latalata le lauulu i luga. Ina ia faia lenei mea, matou te faʻapipiʻiina se laupepa faʻapipiʻi i le paʻu po o le taele. Faʻamolemole ia matau o ia faʻatautaia e mafai ona faia i le leai o se pupuga. I le taimi lava e iloa ai le lauulu, matou te faia le faʻaogaina o le aveeseina o lau ulu i totonu. O mea faigaluega uma e te faʻaaogaina e tatau ona faʻaola. Afai a uma ona aoina le lauulu e leʻo vaʻaia, ona e aua le taumafai e aveesea. I lenei tulaga, e sili le sailia o le fesoasoani faʻapitoa a se cosmetologist. I le taimi lava e tasi, o se tagata faʻapitoa o le a fesoasoani e iloa tonu le mea tonu na mafua ai le faʻailoga.

    Totoina le paʻu o le paʻu

    Atonu o le filifiliga sili lea ona le fiafia i ai. Muamua, i nei nofoaga e matuā manifinifi le paʻu ma e oso faʻatupu soʻo. Lona lua, self-aveeseina o lauulu le manaomia o le a aumaia le tele o le le manuia. I le taimi mulimuli, ona o le faʻaaogaina o deodorants ma le afu o le nofoaga o loʻo iai se laulu na, e masani ona lagonaina le tiga ma aliali ai le pupuga ona o le faʻapipiʻi o le faʻamaʻi. O lona uiga, o le taotoga e tatau ona faia faʻaeteete lelei:

    • I nai aso aʻo leʻi aveʻesea, matou te amata tapena - matou te togafitia le paʻu ile fatu tapenaga, e iai le salicylic acid i lona aofia. O kulimi faapena e tau le sauaina mo le mata, ae i le itu o laulu latou te tau atu i le faʻaititia o le paʻu ma taofi le faʻafitauli

    • Ae leʻi aveesea, aveʻese le vaega o totoe salicylic, tao le paʻu, togafiti mea faigaluega uma,

    • Afai o loʻo fai saʻo tulaga uma na muamua atu, a e oʻo foʻi i mata lē lavalava e mafai ai ona siaki le lauulu i totonu. Matou te faʻataunuʻuina le lauulu 'eseʻese gaioiga ma solo le nofoaga ma se antiseptic.

    Vailaau faʻaaoga e togafitia ai lauulu ulu

    A maeʻa ona asiasi atu i se aulelei, atonu o le a ia faatonuina ni vailaʻau o le a fesoasoani e aveese se faʻalavelave faigata. O lenei lisi e aofia ai:

    • Retinoids. I nisi tulaga, e faʻatonu e le fomaʻi kulimi e fesoasoani e aveese sela oti mai le itu i luga (le soʻona taʻua o le peeling). E aofia ai le fualaau faasaina tretinoin. Latou fesoasoani faaitiitia hiperkeratosis, o lona uiga mafiafia, ma hyperpigmentation - o se pogisa o le eria, e masani ona vaaia i luga o le paʻu uliuli, e matele lava i luga uluulu,

    • Corticosteroids. O le lelei vailaʻau fefiloi fesoasoani e faʻatonutonu le gaioiga e fesoʻotaʻi ma le pupuga,

    • Fualaau. O kulimi, e faʻavae i luga o vailaʻau faʻafomaʻi, e mafai ona puipuia le faʻamaʻi, e tuʻufaʻatasia ona o le afaina o le nofoaga tiga. Afai e matuia le faʻamaʻi, ona mafai lea ona tuʻuina atu ni vailaʻau tuʻufau mo togafitiga.

    Mafai ona faigata faʻafitauli ile ulu ulu

    O se faʻasologa o le taimi o le faʻafitauli e mafai ona oʻo atu ai i mea leaga nei:

    • Ulufale mai le faʻaleagaina i se siama siama,

    • Pogisa o le paʻu - le mea ua taʻua o le pigmentation,

    • maʻila, aofia ai

    • Folliculitis o se pupuga o le laulu o le paʻu.

    Puipuiga o le tupuʻeina o lauulu

    E sili le le aumaia o lauulu i le ulufale, ae taumafai e puipuia le puipuia o lenei mea. Ae e te lei amata feagai ma le faʻafitauli e aliali mai pe a uma le lauulu lauulu, oe tatau ona suia le auala i le taualumaga mo le aveeseina o lauulu. Agree, o se matua valea le faia o mea lava e tasi i taimi uma, ma faʻamoemoe mo se iʻuga lelei.

    Puipuiga faiga e taulai i le puipuia lauulu ulu:

    • Aʻo leʻi leva ona faia le epilation, faia se exfoliating taualumaga (malamalama peeling pe olo) e aveeseina ai sela epidermal oti,

    • O le luluina e tatau ona faia tuʻusaʻo i le itu o le tuputupu ae, ae le o le isi itu,

    • A maeʻa ona aveʻesea, e taua le sulu lemu poo le peela, ona toe faʻaluaina lea ile tele o taimi ile lua aso,

    • A maeʻa ni mea e pipiʻiina, pe o le tafi, solo, poʻo le faʻaalu se mea, e tatau ona faʻaaogaina se mea faʻapitoa i le paʻu e faʻagesegese ai le tuputupu aʻe o lauulu pe o se mea faʻamalulu.

    • A maeʻa le 'eseʻesega, aua e te ofuina ni ofu gaosi e le faʻamalieina, ona o lenei mea e ono faʻaosofia ai se i tua.

    Fiafia i totonu lauulu: ata

    Totoina lauulu i alii i luga o foliga

    Faʻamatalaga lata mai o mataupu i luga o la matou 'upega tafaʻilagi

    • Faiaʻoga / Fiafia i foliga toe faʻafouina metotia.
    • Fir-tree / O le a le lipstick mafai ona e fautuaina mo le paʻu mamago o laugutu?
    • Dasha87 / Tuʻufaʻatasi taumafa
    • Lucia / O ai e faia aneti-matutua masks i le fale?
    • Tit / O le a le ufimata e sili mo lauulu mago?

    Iloiloga e uiga i le taualumaga Totoina lauulu pe a maeʻa lauulu 'aveina: mafuaʻaga, auga ma metotia o le' aveʻesea

    Tuu lau faʻamatalaga e uiga i lenei faʻagaioiga (o le a aliali mai i lenei itulau pe a uma le faʻatonutonuina) Naʻo faʻamatala i lenei pepa

    totino poto masani mai le alu i le taualumaga.

    Ina ia faʻaavanoa se faʻamatalaga e uiga i mea o loʻo tusia i le tusitusiga, faʻaaoga se isi faiga - i le "faʻamatalaga" poloka i le pito i lalo o le itulau.

    Isi tusitusiga

    Ave esea o laʻau le talafeagai i luga o le tino e ala i le faʻaaogaina o metotia eseese o se masani aso masani mo tamaitai uma. A maeʻa ona faia ni togafiti, e mafai foi ona malo le laulu, i se faʻaopopoga, o faʻafitauli matuia e masani ona tupu mai. Totoina lauulu i le bikini eria popole uma tamaitai lona lua o le masani ona faia lauulu aveeseina.

    Aisea e i ai ai faʻafitauli?

    O le mafuaaga autu e fesoasoani i le vave tuputupu ae o lauulu i totonu o le sone vavalalata o se suiga faʻafitauli i le auala o latou tuputupu aʻe. O le lauulu e le mafai ona malepe naʻo ia, e amata lava ona ola i le faʻaitu. O ia mea tutupu e mafai ona tupu mai i a latou lava faʻatamala, le lava le poto masani, ma amioga le faʻapolofesa o se cosmetologist.

    I le amataga, o lauulu na amata ona tupu, foliga mai o se mumu mumu tele. Afai e te le faia ni mea e puipuia ai pe aveese le faʻafitauli, e mafai ona faʻateleina le pupuga, ma sosolo atu i luga ole lapopoa o le paʻu. I le tulaga matua, ulu ulu i totonu o le bikini sone mafai ona oʻo atu i le faʻavaeina o manua, lea e masani ona mafua ai sili atu faʻamaʻi faigata.

    Faʻafefea ona faʻamamaina lauulu i totonu?

    Diagnostics e mafai ona faia e tusa lava ma le amateur ma e faʻavae i luga o se auiliiliga o le faʻaalia o le paʻu. Amata i le amataga, galugalu, mumu, ma faʻailoga laiti. Afai e faʻatupuina le faʻafitauli, e manaʻomia togafitiga faʻafomaʻi ma le biopsy o vaega laiti o le paʻu. O se tagata faʻapitoa, o le togafitia lea o le cotton applicator, e mafai ona faia ni faʻataʻitaʻiga o se aganuu siama ina ia mafai ona faʻamoemoeina le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi pipisi.

    O nisi faʻamaʻi o le paʻu e mafai ona i ai faʻailoga tutusa i le tuputupu aʻe, o le mea lea, o ia faʻaaliga e le mafai ona togafitia ma le faʻatalale. O le sao ma le vaʻavaʻai toto i lou tino o le a fesoasoani ia faʻalelei lou paʻu. Totoina lauulu i le bikini eria, mafua ai popole ogaoga, o se mafuaaga mo vave togafitiga faafomai.

    Faʻafefea ona faiaina o se faʻafitauli? Fautuaga Aoga

    O le laulu, faʻaauau pea lona tuputupu aʻe i totonu o le paʻu, mafai ona mafua ai lagona le sili ona le lelei, ita, faʻaʻi, ma le faʻavaeina o pustules. O le paʻu la i totonu o le vafealoaʻi e matua manifinifi ma maaleale, na vave ona tali atu i soo se gaioiga. Ina ia faʻaititia le aʻafia o ulu ulu atu i totonu, o loʻo fautuaina e tausisi i fautuaga nei:

    1. Exfoliating taualumaga o le a fesoasoani e faʻaititia tele le ono tupu o se faʻafitauli. O le loloto o le faʻaaliga e le gata o le a faasaʻoloto ai lauulu lea ua amata ona tupu, ae o le a le faʻatagaina ai le foliga mai o foci fou.
    2. Afai o lauulu e masani ona tupu i le vavalalata nofoaga, e le tatau ona asiasi i le solarium poʻo le matafaga pe a uma le epilation. Ole UV faʻaalia e mafai ona faʻateleina le faʻafitauli.
    3. O le paʻu pe a uma ona togafitia e tatau ona matua faʻaʻeleʻele. Ole taimi lava e mafai ai ona e faʻatuatuaina lelei, lamolemole, soifua maloloina nofoaga pe a uma ona teʻi. O auala faapena faʻamamago le epidermis mai le faʻavaeina o fasimea tele, lea e avea o se ituaiga o pa puipui i masani tuputupu ae lauulu.
    4. E tusa lava pe ua tupu le lauulu, e mafai ona aveese ma le faaeteete. Ina ia faia lenei mea, o le paʻu e faʻamamaina faʻapipiʻi ma faʻaaogaina o elemene ua aveeseina ma tweezers. Aua le faʻaogaina ni nila ma isi mea maai - o le faʻafitauli e na o le leaga. Afai o le laulu e tumau pea le le mafai ona faʻaogaina, e tatau ona e taofia soʻo se gaioiga ma ia e talanoa i se fomaʻi faʻapitoa.

    Sa matou saunia le "vailaau" na o matou

    Toeitiiti lava mea fefiloi uma ua mamanuina e aveese ai le uluina ulu e mafai ona saunia tutoʻatasi. O fua e sili ona lauiloa o:

    • O pamu aspirin ua nutimomoia ma le glycerin i tutusa tutusa. E maeʻa ona saunia le vailaʻau i le nofoaga faʻafitauli mo le lua itula. E aoga tele le mea faigaluega pe a tupu le laulu. A maeʻaeʻeina o lauulu, o le paluga e faʻamalu le paʻu, ma o mea le aoga e aveeseina i fulufulu.
    • O le paʻu o se masani masani faʻamalosiʻau, faʻamalosia ma le hydrogen peroxide, faʻaoga i le bikini eria mo le 15 minute, peʻa maeʻa ona fufulu ese e le vai mafanafana. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, e fautuaina le togafitia o le paʻu i se gaʻo pepe kulimi. E faʻaalu le paluga i le nofoaga faʻafitauli mo le lima aso. O le mea la ua tupu, microcracks, ulu ulu i totonu ua aveese, manua faamalolo.
    • Afai e maua i purulent pupuga, ua fautuaina e faʻaaoga vailaʻau. O se iʻuga lelei na faʻaalia lea e salicylic salap.

    Fualaau - puipuiga ma le tausiga

    E taua le matauina ese se mea faigaluega e pei o le olo ese mai i ulu ulu. E i ai uma puipuiga ma togafitiga. Ina ia foia le faʻafitauli, e mafai ona e faʻaaogaina se metotia uma.

    Vaega: 50 kalama o Hercules, meli, gaʻo suavaia.

    1. Hercules groats e toto i le falaoamata.
    2. O le efuefu e fefiloi ma isi vaega.
    3. O le mea la ua tupu, ua tatau ona maua se maso mafiafia paʻu, lea e faʻaaogaina i se manifinifi manifinifi i le vaega o faʻafitauli ma pipiʻi lemu.
    4. A maeʻa ona galueaina, o le paluga fufulu ese ma vai mafanafana.

    Kofe sasa i luga o lauulu ulu

    Fua mea: eleele kofe - 2 kulimi. l., suauu olive.

    1. Kofe, palapala toetoe a pefu, ua faʻamalosia i le suauʻu olive i le ogatusa o kulimi sour mafiafia.
    2. O le paluga e faʻaalu i le vaega o le bikini, salu lemu ma fufulu ese ma vai mafanafana.

    Mea: Afa afa ipu o suka.

    Faasologa o gaioiga: i le maeʻa ai o se taʻele poʻo se taʻele, aʻo faʻapipiʻi le paʻu, ua faʻagaioia ai le suka i vaega o le tupu tele o lauulu. Ina ua maeʻa le faʻagasologa, ole toega o le suamalie fufuluina fufulu ese ma vai. O le suka e faʻatatau i le gaʻo faʻapitoa e matua aoga, e tusa lava pe aisea e tupu ai lauulu i (i tua atu o se epilator, tafi, poʻo se faʻaiuga o amioga le faʻatauae e se lalelei).

    O le masima o se mea lelei e tetee ai. O se fusipaʻai luga e mafai ai ona avea o se sili lelei puipuia puipuiga e poloka lauulu tuputupu ae. Ma ...

    Vaega: 3 kulimi. l masima eleele lelei.

    Faasologa o gaioiga: masima, teisi vai i le vai manino, o loʻo faʻaosoina lemu i faʻafitauli vaega pe a uma ona faʻamamaina ma fufulu ese ma le vai mafanafana.

    O le galuega autu o soʻo se fufuluina o le aveʻesea o fasimea oti mai le paʻu, pe a maeʻa togafitiga, ua ausia loloto exfoliation. O le faiga e fesoasoani ai lauulu e tupu i le itu saʻo. O le lapisi e tatau ona feololo ae ia masani. Afai e alu ese le paʻu i le mea o iai bikini - o se mea manino lelei lea mo nei togafiti. Afai e te le mulimuli i fautuaga faigofie, o le fesili pe faʻafefea ona aveese mai i totonu o lauulu ulu o le a sili atu ona ogaoga.

    O mafuaaga autu o ingrowth

    O se faʻafitauli e mafai ona tupu tusa lava poʻo le a le metotia. O le tafi, se eletise eletise, nisi o mea faʻata teuteu fale faʻapitoa e mafai ona faʻatosina mai ai ulu ulu, aemaise i nofoaga maaleale.

    O mafuaʻaga o le faʻavaeina o lauulu ulu pe a faʻaaogaina se tafi e mafai ona faʻapea:

    • se tuai meafaigaluega e le lava le maʻai
    • seleina o lauulu i le itu sese
    • le lava le tumama o faʻagasologa,
    • le lava le lauulu e aveʻesea tausiga.

    E faia le silafi i pito o le laulu, e mafai ona i ai se faʻaosofia ole ita ma mafua ai le paʻu i le itulagi.

    Lauulu Aveesea Faaaogaina se Eletise Epilator i Fale

    I lenei tulaga, o mafuaaga autu o le le fiafia lea e faʻapea:

    • faʻaaogaina ose sese,
    • faʻaalia i le papala e aunoa ma le tapenaina muamua o le paʻu,
    • le iloa tusitusi le togafitia o le masini.

    Ina ia faʻaititia le lamatiaga, e fautuaina oe e muamua uu le paʻu i totonu o se vai vevela. Lelei pea, aveese fale faateʻaina.

    Depilation i totonu o le fale

    Tele o tamaʻitaʻi talavou e le fia faia ni faʻamasinoga e faʻatuatuaina le tausia o latou lava tino ile matai. I le tasi itu, e saʻo lava lea mea, ae i le isi itu ... O le mea manaia lava, o nisi taimi o se malaga i le salon e avea ma se tau faʻaopopo ma se tiga le ulu. Ma o mafuaaga e masani ai:

    • maulalo tulaga tomai o le matai,
    • le lava le sauniuniga muamua,
    • le faʻaaogaina o mea faʻatau tino e le talafeagai mo le ituaiga paʻu o le tagata faʻatau.

    Ina ia aloese mai ia faigata, e tatau ona e asiasi naʻo nofoaga faʻatuatuaina ae le sefe ia oe lava, pele. E sili mamao atu le aoga ma sili ona soifua maloloina e asiasi ai i se fomaʻi faʻapitoa cosmetologist o le, faʻaogaina metotia faaonapo nei mo se taimi umi, o le a laveaiina oe mai le le aoga "vegetation". Ma o fautuaga i le auala e faʻafitia ai le uluina i totonu o lauulu o le a avea ma leai se aoga.

    Oloa vailaʻau talafeagai e talia mo le faʻaaoga i le taimi o lauulu 'aveʻese

    1. O le fualaau faasaina "Miramistin." Malosi antiseptic. E fesoasoani le mea faigaluega e faʻaumatia le ulufale atu o siama ma meaola niniʻi i pori o le paʻu pe a uma ona aveese folika lauulu.
    2. “Chlorhexidine” - o se vailaʻau ma aafiaga antiseptic. Faʻalavelaveina le atinaʻeina o le fulafula pe a uma ona 'oti lauulu.
    3. Furatsilin. Se vailaʻau ma se faʻamatalaga manino antimicrobial. Aveesea soʻo se faʻaputuga o pathogenic flora i luga o le paʻu pe a uma ona 'aveʻesea lauulu.
    4. Antibacterial sui mo ulu tuputupu aʻe i le foliga o fofo. Naʻo na tapenaga o loʻo fuafua mo faʻaaogaina fafo e manaʻomia ona filifilia mo le galueaina.
    5. Paʻu mai lauulu ulu. Ole Retin-A e faʻaititia le pupuni o pu poʻo le hyperkeratoses. E sili atu le manifinifi o le epidermis, o le tutū o sela oti e faʻaitiitia, o loʻo tuputupu ae fulufulua i totonu o le fol. E fautuaina e faʻaaoga suauʻu corticosteroid i le atinaʻeina o fulufulu i le lotoifale o le malosi malosi. A faʻapea ua alu mamao le faʻafitauli ma mafua ai faʻamaʻi pipisi, e sili atu le faʻaogaina o vailaʻau oʻona mo le faaaogaina i luga ole pito.

    Faʻafefea ona saunia le paʻu mo lauulu 'aveʻesea

    Ina ia saunia le paʻu mo le taualumaga, e tatau ona e faia mea nei:

      O le aso aʻo loma le lauulu, e fautuaina e fufulu le paʻu mai sela oti ma se palu malie ma faʻamamamai faʻamalosi ma soʻo se kulimi suauu. O le kulimi o le a faʻanofoia ai le paʻu ma faʻamalulu atu ai ia folulu lauulu, o le a faʻatupuina tiga ai le laulu.

    Faʻapipiʻi lou paʻu i kulimi aʻo leʻi faia le faʻagasologa.

  • Ina ia faʻafaigofie lauulu, faʻatoa uma lava ona aveʻulu e manaʻomia le faʻamafanafana o le paʻumo se faʻataʻitaʻiga, fai le taele (pe a mafai).
  • Aunoa ma le toilalo o le paʻu e faʻamama ma faʻamago i le talcum paʻu. E taua tele lenei mea mo nofoaga vavalalata, aemaise lava mo le loloto o le bikini. "Faʻasaʻo" luga talcum pulu e le tatau ona, a le o le isi, o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi o le a le tuua ai le tino.
  • Afai lauulu i le bikini eria sili mamao atu nai lo 5 mm, e tatau ona e tipiina. Le umi sili ona lelei o 2-5 mm.
  • E mafai ona e faʻaaogaina se kulimi faʻapitoa e faʻaititia ai le tiga i le tiga, pe na ave foi se peleti e tui ai.

    Puipuiga faiga

    Ina ia maua le faʻaiuga manaʻomia, e mafai ona e faʻaaogaina lions faʻapitoa e faʻagesegese le vaega o lauulu tuputupu ae. O meaola gaosi e i ai se aafiaga tuusaʻo i luga ole follicles sela. I le faʻaopopoina o kulimi, o faʻapipiʻi o loʻo faʻatau atu, latou te galulue foʻi e teteʻe atu i le ulu o lauulu, i ai ni faʻamalosiʻau lelei, ma fesoasoani e faʻamalulu ese le stratum corneum. A maeʻa ona faʻaogaina ia oloa, o lauulu e mafai ona tupu masani.

    Paʻu Tausiga ina ua maeʻa Fulufulu Lauulu

    I le uma o le papala, aua le fufuluina le paʻusuʻi faʻapena ma kulimi poʻo kulimi. E tatau ona fufulu lemu ma hydrogen peroxide poʻo chamomile infusion. Lotion naʻo mea faʻaoga e faʻamalieina faʻafiafiaina gaioiga.

    Ole siakiina ole paʻu ma le tausiga ole paʻu masani e mafai ona fai ile 2 aso talu ona maeʻa lauulu.

    Ae mo le fausiaina o le vavalalata aiga, e i ai tulafono faʻapitoa mo le paʻu tausiga, ina ia le ulu ulu atu i le bikini eria e le faia se faʻafitauli, pe faʻafefea ona aveese:

    • I le taimi lava e lauʻeleʻe ai lauulu, e tatau ona e faʻaaogaina ofuvae malolo na faia mai ie masani, aua le ofuina ni ofuvae fufusi,
    • i le uluaʻi aso e lafoai ai kapron pulou,
    • aloese mai feusuaiga seia oʻo i le paʻu faʻalavelave.

    I aso muamua, e aoga le togafitia o le vavalalata eria ma se antiseptic pe a uma ona le ta. Sauela ma le asiasi i le sauna mo le muamua 3 aso e le manaʻomia.

    O taunuuga o lauulu tuputupu

    E masani lava ona ulu le lauulu i luga ma mou atu, pe e mafai foi ona tupu. Afai e le tupu lenei mea, e tele faʻafitauli e mafai ona tupu: fula ole vaega lata mai ole paʻu, fulafula, suppuration ona o maosiosia, ma le fausiaina o maʻila. I ia tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi faʻapipiʻi ma aveese lauulu i totonu.

    Tausiga masani

    Ole lelei le puipuia ole fufuluina male faia ose gaioiga talafeagai ile tausiga o paʻu paʻu ile mea e iai mea ole bikini. Mo faʻamatalaga auiliili, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi lau cosmetologist, o le a fesoasoani e faʻailoa le mafuaʻaga o le faʻafitauli ma faʻatonuina sili ona talafeagai tupe mo se ituaiga paʻu faapitoa.

    I le tulaga o loʻo faʻaauau pea le tuputupu ae ma o le mauaina o le malosi, ua fautuaina, ia vave taofi lauulu ese pe o le tafi. Aua neʻi e faʻatalale i le apili i se dermatologist. O le fomaʻi lea e le aofia ai le avanoa e maua ai maʻi ogaoga. O se laulu e faigofie i totonu ulu, o lona ata o loʻo tuʻuina mai i le amataga o le tusitusiga, e ono foliga mai faʻailoga o lichen, fulliculosis, ma frinoderma.

    E faʻafia ona mafai ona e faʻaalu i lauulu aveʻesea i le bikini vaega

    Soʻo se fomaʻi faʻapitoa o le a fai mai o le aveeseina o le le fiafia o lauulu i lenei eria, e tatau ona faia e le sili atu na o le faʻatasi uma lua vaiaso. A le o lea, e mafai ona ausia o lauulu o le a vaʻai matu, ma o le tuputupu aʻe o le a faʻateleina.

    Ae mo le tausiga o le vavalalata eria, o se eletise epilator i lenei tulaga e le o se sili meafaigaluega. Lenei e mafua mai i le mea moni o le totoa o le laulu e sili ona le gaoia nai lo le vaega o totoe o le tino. A maeʻa ona toso ese le lauulu i le faʻaaogaina o le masini, o se manuʻa o le a mautinoa lava o le a faia. Microtrauma o taimi uma na avea ma mafuaʻaga e fai ai se ulu ulu i totonu i lona tulaga i le taimi o le faʻamalologa faʻagaioiga. Le mea e fai O se tasi o auala sili ona lelei o le puʻeina, lea e afaina ai le paʻu i le taimi o le pala.

    O le auala pito sili ona faigofie e puipuia ai lauulu mai i le bikini eria o le aua le seleina pe epilate le lauulu. I le malamalamaaga i nei ona po o tulafono a le lalelei ma teuga, e leai se teine ​​e mafai ona gafatia. Ina ia lelei le tau faasaga i le “laau” e le manaʻomia ma le mafua ai ni mafuaʻaga le talafeagai, ua fautuaina e faʻaaoga metotia teuteu faʻaonaponei. O lona uiga, ia faʻaoga i tautua faʻapitoa. O le taimi lena o le a tupu ai le ulu ulu i le bikini sone mafua ai le popole. Ia soifua maloloina ma matagofie!

    Ole masani ona faaseeina o nisi taimi e tupu ai se aafiaga le lelei i foliga e pei o lauulu ulu. A fesuiaʻi le lauulu ulu i se patupatu, e tatau ona lafoaʻi faʻavave, aemaise pe a fai o se mamapala ua fausia i le bikini sone. O se nofoaga ua le mafuli e le gata e faʻaleagaina ai le vaʻaia o vaega vaʻaia, ae o loʻo faʻapogai ai foʻi le le faʻaletonu ma mafua ai mea e manaʻomia mo le faʻaletonu o le tino.

    Masini aveeseina metotia

    O le le atoatoa o le ulu i luga o le lauulu ua lafoaia na o ia lava i fulufulu. E faigofie ona aveese lauulu loloto ulu ma se nila.

    O le le atoatoa o le ulu i luga o le lauulu ua lafoaia na o ia lava i fulufulu.

    Ae e te leʻi tosoina le lauulu na tupu aʻe, o le meafaigaluega e fufuluina i le fomaʻi ava e puipuia ai faʻamaʻi.

    Faʻafefea ona maua se ulu ulu:

    1. Ole paʻu lae e muamua ona faʻapaʻi ile uila vevela poʻo le faia ole faʻamafanafana mafanafana. Ole a faʻalauteleina ia feʻau.
    2. O le olo e aveese ai le stratum corneum o le epidermis.
    3. Fufulu le pito i lauulu ulu ma ava malosi.
    4. Masini lauulu, toso ma aveese.
    5. Taulimaina le eria ma se kulimi faʻapitoa e mafai ai ona e faʻagesegese le tuputupu ae o laulu ulu ina ia leai se tuputupu ae.

    Isi auala

    Ina ua uma le epilator, e masani ona tupu lauulu i paʻu. Afai o le faʻafitauli e tumau, e tatau ona e suia le metotia o le aveeseina. E i ai isi auala o lauulu aveeseina:

    • Ata puʻe. O le malamalama e aʻafia ai le folo, e iʻu i le faʻaumatiaina o aʻa. E manaʻomia le faʻatinoina o 5 taualumaga.E le fautuaina le faʻaaogaina mo le ufiufi uliuli, maitaga, kanesa, faʻasusu o oe, fula.
    • Bioepilation (solo i luga). Aveesea tupu ai ma le aniani. Aveesea le laulu e le manaʻomia mo le 21-30 aso.
    • Eletise. Foliga faatafunaina tupu. E mafai ona faʻaogaina i soʻo se ituaiga o epithelium, lauulu lanu. Le mea le lelei o le maualuga tau ma le umi auala o taualumaga.

    Laser lauulu Aveesea Faataʻitaʻiga

  • Leisa lauulu aveese. E masani ona faʻaogaina mo le lanu uliuli o lauulu. O le taualumaga e saogalemu ma sili ona aoga. O le mea sili ona taua o le lamatiaga o le suia o le paʻu.
  • Mafuaʻaga o le ulu ulu ma pa'ū i le Bikini eria

    Aisea ua avea ai lauulu ulu i totonu o se bikini sone avea o se pulu? E i ai le tasi tali i lenei fesili - le talafeagai le aveeseina o lauulu. Afai e le aveeseina le togalaʻau i le taimi o le togafiti ma le aʻa, ae gagau ese, e mafua ai le mea moni o lona vaega i lalo e tumau pea i totonu o le epidermis.

    A taumafai e faʻalautele le tuputupu aʻe o le lauulu, o se patu e fausia - o se faʻaaliga o pseudofolliculitis. I lalo o le paʻu, o le lauulu e punou pe mimilo ma mafua ai se faʻafitauli ole gaioiga.

    Ole foliga mai ole tubercles ile sui o lauulu ulu e mafua mai ile tele o mafuaaga:

    • Malamalama mataga i taimi o lauulu aveeseina.
    • Tui le tafi ma se masini masi e faasaga i le “fulufulu”.
    • Ua pupuni lauulu auala ona o le tatau ona faateʻaina lauulu.
    • Faʻaleagaina le lauulu i le taimi o le depilation i le pito i luga o le epidermis.
    • Faʻateleina le paʻu ole paʻu ile vaega ole bikini, faʻafaigata ona aveeseina o lauulu.
    • Tofi agai i luga o lauulu ulu.

    E le gata i lea, o lauulu e mafai ona tupu aʻe i le paʻu o le totoga o le sone ma liua i patupatu ona o le endocrine poʻo le faʻalavelaveina o le hormonal i le tino, e matua le fesoʻotaʻi ma le fulufulu tino, pe a fai o loʻo ofuina pea lavalava o ie gaosi. O mea teuteu e le mitiia le afu ma faʻamalologa lelei ma faʻatagaina le laʻititi o le ea e feosofi ai, lea e faʻateleina ai le ono maua mai ole pupuga ma pseudofolliculitis.

    Pulea faiga

    O alaga i luga o lauulu ulu i fafine e mafai ona aliali e le gata i totonu o le sone vavalalata, ae faapea foi i le pito i lalo o itu o vae. E i ai foi se mea e tupu i se tamaititi pe a uma ona seleina o latou foliga ma ua.

    Afai o le ulu ulu atu i luga i luga o le dermis, e mafai ona e taumafai e aveese ma se nila manifinifi:

    1. Totoina meafaigaluega ma paʻu ua faʻamamaina.
    2. Ua toso aʻe le lauulu ma se pito ma toso i fafo.
    3. O le siʻosiʻomaga o loʻo togafitia i le ava malosi poʻo le hydrogen peroxide
    4. Mo faʻavavevave toe faʻavaveina, e faʻaaogaina ai se suauu e faʻamalolo ai manuʻa.

    Ae faʻafefea pe a fai o le lauulu e loloto na i totonu o le bikini eria ma o se mea moni mumu ua uma ona fausia? Muamua lava, e tatau ona e malamalama o le mūmū faʻaalia le mumū ma se ono faʻaputuputu o le nifo. E mafai ona e taumafai e faʻasaʻo le tulaga i le taimi nei i le fesoasoani mai o uu, kulimi, kulimi vaivai.

    Afai o le tubercle lapoa i lapoa ma afaina, e sili atu ile vaʻai i se fomaʻi. E tatala e le fomaʻi le papule i se nila e lē mafilafola poʻo se mea e teu ai, vavae ma faʻamamaina le manua ma ufiufi i se mea lelei. Faʻamama le nofoaga togafitia i le Chlorhexidine poʻo le hydrogen peroxide. O laei e sui i aso uma.

    Aveesea o ia lava

    O le aveʻesea o le cones i le bikini sone o le a faigata ai mo isi, ae o se isi e matua faigofie gaioiga. Afai e le manaʻo le teine ​​e alu i le falemaʻi, e mafai lava ona ia aveeseina le ulu ulu i luga ma faʻamalolo le paʻu na aʻafia.

    Faʻafefea ona fai se saʻo

    • Mo le lua aso, faʻamaʻimau le suia vaega o le paʻu i fafo atu oloa Proderm, Baziron, Dalacin. O uu o le a aveese ai le matapata ma mumu.
    • Faʻaaogā se fusipaʻu e aveese ai vaega oti o le dermal.
    • Fufulu le paʻu ma tuʻu le malologa mai le tele o gaioiga faʻamalosi mo ni nai aso.

    O se siaki mo le togafitia o cones i luga o lauulu ulu saunia mai le kofe eleele, suka ma suauu fualaau faisua.E suia le faʻavaega i se maopopo e faia mai le turmeric, suauʻu ole olive ma le masima, poʻo oloa gaosi.

    O le faʻamamaina o mama ile vaega ole bikini, i vae ma totoga, o loʻo faʻaopopo mata e faʻaoga ile 2 i le 3 taimi i le aso i le salicylic acid ma le benzoyl peroxide. O suauu ma kulimi faʻatasi ai ma se tuʻufaʻatasiga e faʻamamaʻia le fulafula ma faʻavaveina faʻafouina o gaioiga.

    E faʻaaoga faʻamalosi mafanafana i le vaega o faʻafitauli ina ia faʻafaigofie ona alu ese le lauulu i le ea. Fai se komipiuta pei ona taua i lalo:

    1. O le solo ua solo i le vai vevela ma tuu i luga o le bikini eria.
    2. O le faʻasologa e fai soo i ai, susu le solo faʻamama i vai faʻamafanafana.

    O mea e fai-faʻatauina mo lauulu ulu ma solo faʻapitoa ma solo ua faʻatauina i totonu o fale talavai poʻo faleoloa teuteu. Ae e taugata, ae le o taimi uma latou 100% aoga.

    Faʻafefea ona taofia le faʻavaeina o cones

    Pseudofolliculitis, e ui lava i le tomua "pseudo", o se tulaga le manaʻomia mo le tino. O le paʻu i le iai o se faʻafitauli foliga foliga pupula ma faʻafiafiaina. O nisi tagata e le faʻalogo i faʻailoga o le pseudofolliculitis ma e le togafitia i se auala. Ma le aoga, aua i le tele o tulaga, o bulges e le gata e mafai ona aveeseina, ae puipuia foi o latou fatuga.

    Auala e puipuia ai le faʻatuina o cones i le taimi o lauulu tuputupu ae:

    • Faʻamalositino masani peeling ma aua neʻi galo e uiga i ai aʻo leʻi lalagaina. O le iʻuga o le faʻagaioiga o le aveeseina lea o sela oti.
    • Faʻaaoga masini tafi faʻamamago ma lau e mimiti. Tagata e masani ona feagai ma le faʻafitauli o le uluina i luga lauulu e tatau ona sele silia le sili atu 2 taimi i 7 aso e puipuia ai patu.
    • Faʻamamago le paʻu ma se antiseptic i luma ma ina ua maeʻa le soloʻulu. O le faʻamaʻi e puipuia ai folika mai faʻamaʻi e pei ole siama ma le pupuga.
    • Fai laei vaivai vaivai e le afaina ai le mea mananaia o le bikini.
    • Faia waxing ma suka suka epilation na o le faleoloa o le poto masani matai. Musu e toe fai le faʻasologa vave pe a fai e aliaʻe lauulu.

    Ina ia le mafai ai ona tupu le vaega ole bikini, e tatau ona aveese le lauulu iina iina pei o le itiiti mafai. A o latou tuputupu aʻe, latou te faʻamalosi ma sili atu ona faigofie ile faʻaumatia.

    O le a se mea e le mafai ona fai pe a fai o se lump ua fai

    I le maitauina o patupatu pe a uma ona faateʻaina lauulu i le bikini sone, tele fafine taumafai e aumai i latou tutoatasi ma auala faʻaleleia. A maeʻa ona faitau faʻamatalaga i auala e maua ai le ulu atu i ni ulu, ma faʻafefeteina i totonu o aiga i le fale, ua mafai e se tagata ona fesoasoani ia te ia lava ma faʻafetauia le faʻafitauli.

    E le mafai ona eeina le pulu ma aveese lau tama ulu na o oe e aunoa ma se fomaʻi. Soʻo se mea e le tatau ona faia e le tagata lautele o loʻo tumu i le sosolo o faʻafitauli i totonu o vaega loloto o le epidermal, ma ona tipi ese ai lea e le fomai tipitipi.

    O mea sese e masani ona faia e fafine ma alii pe a tulaʻi mai le paʻu-aveese lauulu pupula:

    1. Togafitiga o le paʻu siomia i totonu ulu ulu ma kulimi depilation.
    2. Oomiina le papules i lima e ala i le taumafai e aveese mai ai mea manogi.
    3. Le amanaiaina le faʻafitauli ma le faʻaaogaina o le metotia o lauulu 'aveʻese, lea e masani ona oʻo atu i latou tuputupu ae.
    4. Lauulu aveeseina i lalo o patupatu ma faʻamaʻi lē avanoa.
    5. Le musu e faaalu le taimi i luga o togafitiga o le depilated luga ma antiseptics.

    O nei mea uma o loʻo agaʻi atu i le faʻasolosolo o le faʻateleina o le numera o mamapala ma le faʻateleina o le atinaʻeina o faʻafitauli. I le uluaʻi faʻailoga o pseudofolliculitis i le bikini eria, fautuaina fomaʻi faʻafesoʻotaʻi vave le falemaʻi. A leai, o le toniga mumu le a mafua ai pustular paʻu paʻu ma sepsis - afaina o le toto.

    1. Faʻaaoga foaʻi masani

    Masalo lauulu ulu mafai ona tupupe a folasia lauulu lauulu ma sela paʻu oti.O lenei pupuni ua mafai ona mafua ai le tutupu o lauulu i tafatafa o le la, ae masani ona alu i fafo (tasi le vaiaso) o le a fesoasoani e taofia le faʻaputuputuina o paʻu sela i luga. Faʻaaoga le Ameliorate Skin Polish Skin Softener e faʻamamaina ai lou paʻu. Ole tuʻufaʻatasiga o le lactic acid ma le granules tino o microdermabrasion e faʻatinoina malosi ile faʻamamaina o "sela oti faʻamutaina folikel."

    2. Mafaufau i kulimi 'eseʻesega

    O le tafi o le sili atu lea o mafuaʻaga i le foliga mai o lauulu ulu, aua a tupu le lauulu, e sili atu le maai pito ma mafai gofie toe pipii i totonu o le paʻu. Faigofie auala puipuia le ulufaleina i totonu - faʻatagaina lou lauulu e ola saoloto e aunoa ma le tafi. Ae afai e le o se filifiliga lea, e aoga le faʻataʻitaʻia o se lauulu lauulu kulimi pei o le BodyCurv Veet's.

    E mafai foʻi ona foʻia le faʻafitauli o le ulu i lauulu peʻa ala mai ile sulu.

    3. Afai o le a e sulu, faʻaaoga le sili alatoto

    Manatua lena mafai ona faʻaaogaina - O nei e matua mafai ona faʻaaoga. Ua uma ona tatou i ai i se tulaga na lalafi ai le samasama Bic fulufulu i le tulimanu o le taʻele mo se taimi umi. I se taimi, e te mauaina se mageso pe a uma ona tipi. O lenei mafuaʻaga ona o le tisiki faʻaʻofu e leʻi fuafuaina mo le faʻaaogaina umi, o le a mafai ona vave paʻu lauulu ma faʻataʻamilomilo lauulu. E na o le seluluina o lauulu na o le tafi. O tamaʻitaʻi faʻapitoa e faʻataʻitaʻia tele lo latou fautuaina e le tele o tagata suʻesuʻe i nofoaga o iloiloga, ia e manatua na te faʻapipiʻi atu i ni nai ulu faʻapipiʻi ina ia aua neʻi faʻaosoosoina oe e toe faʻaaogaina lea lava pea.
    O le isi filifiliga o le faʻafaigaluegaina lea i se masini moli eletise. O Philips Satin e mafai ona avea ma sui mo le tusi pipi tusi lima masani. Ma, talu ai na te le tipiina le lauulu latalata i le paʻu i le mafai, e mautinoa tele e te le maua se ulu ulu atu i totonu.
    Ia atonu o lau filifiliga lea. Taumafai le suʻe lenei ma atonu e mafai ona fofo ai le faʻafitauli.

    4. Manatua le kulimi kulimi

    Afai e te faʻaaogaina tusi laupapa E taua tele le suʻeina o le lelei seleni kulimi.

    Lenei o le a maua ai le faʻaopopo puipuiga ile paʻu, ina ia le mafai ona pala ia blades, o lona uiga e mafai ona e aloese mai le faʻatupuina o soʻo se nofoaga maaleale. Filifili se ava e leai se ava malosi ma le faʻamamaina e puipuia lou paʻu mai le mago.

    6. Faʻamalolo togafitiga

    E i ai le tele o tuʻulima fufulu, nisi lelei, nisi e le lelei. Bliss 'Inrown Elimating Pads e faia moni mea latou te folafolaina ia latou afifiina. O gaskets o loʻo faʻamamaina i le salicylic ma le glycolic acid - o loʻo iloa uma i laʻua i lo latou agavaʻa e faʻamatuʻuina ai soʻo se faʻavaeina o sela paʻu mai le mata o le dermis ma puipuia ai le pupuni o pori ma ulu ulu. O le fomula o loʻo i ai foi suauu lavender ma oatoa ekstrak e faʻamalie ai soʻo le ita pe a uma ona sulu.

    7. Le mea e fai pe a fai e te mauaina oe i le ulu ulu

    Liligi Masini Aveesea Lauulu atonu o se lelei filifiliga. Lea o le kulimi lea e te faʻaaogaina i vae, tuu le 3-6 minute aʻo fai le taʻele, ona faʻaaoga lea o se momo e aveese ai le kulimi (ma lauulu). O se kulimi aveeseina lauulu atonu o se filifiliga lelei lelei e mafaufau i ai, e le pei o tafi, e le tipiina lauulu i se matuitui, o lea e te ono maua i le ita, mimita pe a tupu le lauulu. E le aoga tele lenei mea. E tatau ona e faʻaoga i vae mago, faatali i le tasi minute ae e te leʻi alu i totonu o le taʻele (ona e le o se filifiliga pe a malulu lau faletaʻele), ona aveese loa lea pe a uma le 3-6 minute.
    O se pamu uaea-faʻaaogaina paʻu ua uma ona atiae mo le sone bikini, o loʻo i ai ni filifiliga se tolu mo le tipiina o lauulu i le 0.5 mm, 3 mm ma 5 mm. E faigofie tele e faʻaoga, ma o le la pini laʻititi e lelei mo nofoaga faigata ona oʻo i ai. O mea puʻupuʻu e mafai ona pei o le 0.5 mm, o lona uiga o le a le maua ni lauulu faʻafefeteina lauulu poʻo ni'faʻataʻuga.
    E mafai ona e filifilia se tamaʻi pulupulu o iai ni mata i le tasi itu ma se maa e faʻamalosiʻau i le isi itu.
    E aoga. O le i ai o le tafi susu ma se eletise trimmer i tuʻufaʻatasia e sili, pe a fai o loʻo faimalaga ma e le manaʻo e ave uma lauʻeleʻele aveeseina oloa ma oe.O le trimmer e sili mo le teuteuina o laina bikini, ae lalelei tele, o lea la e umi se taimi pe a e manaʻo e faʻafofoa vaega tetele.

    I le taimi muamua, o tagata atamamai na latou fai mai pe faʻafefea ona tiaʻiina lauulu ulu.

    Faʻafefea ona 'aveʻese totonu lauulu i se bikini eria

    Afai e manifinifi le laulu, aua le susulu i le paʻu, ona tatau lea ona e faʻamalulu muamua le epidermis. E mafai ona faia i le alu i le taele, pe faʻapipiʻi le vevela vevela ile paʻu. O se taunuuga, o le lauulu o le a latalata atu i le lauulu. Afai e maeʻa ona faia o faiga e le mafai ona vaʻaia, e sili atu le sailia o le fesoasoani a se cosmetologist, ma aua le amio tutoʻatasi.

    O le mea sili ona faigata o le aveeseina o ulu ulu i totonu o keti. E i ai le manifinifi paʻu, e faigofie ona oso ai le ita. Ona o le afu ma le faʻaaogaina o deodorants, e tele taimi e oso ai le ita.

    E faigata i tagata e paʻu le paʻu ona maua se lauulu i luga. E tatau ona faia le tausiga muamua ia faʻafaigofie le ulufale atu i ai. E manaʻomia ni faʻaopoopoga. O se nofoaga vevela ua salalau mo ni nai aso ile laina ma le salicylic acid poʻo seisi tapuni fuafua o loʻo i ai i lona faʻavaeina. Lenei e tau atu i le mea moni o le pito i luga o le epidermis aveeseina, o le lauulu avea vaaia.

    O le salicylic acid e tui loloto i totonu o le paʻu, ma mafua ai le tafe o le toto i le nofoaga o le pupuga. O le pupula gaioiga e taofi, o 'upega e toe faʻafouina. O le mea faigaluega e faʻamamaina pimples, aveese nofoaga le tumau.

    Aʻo leʻi faia le faʻagaioiga mo le aveʻesea o lauulu ulu, latou te taeele, o mea faigaluega uma ua maeʻa ona faʻamamaina. O fulufulu o le a vaaia e le lavalava mata, e tatau ona piki i luga ma se nila ma toso i fafo. Le nofoaga na ia tuputupu aʻe ai ai ua fufuluina ma se antiseptic. Afai ua uma ona fausia cones, ona ono avea lea ma folliculitis. O ona agamalu foliga pasi na o latou, ua lava lava le togafitia o le paʻu i le tincture o calendula, ae i le foliga mai o se purulent abcess, e tatau ona feutagai ma se cosmetologist.

    O le tagata faʻapitoa o le a aveʻesea le ulu ulu ulu ma faatonuina togafitiga.

    A faʻapea ua faʻateleina le pulu ma toese, ua aliaʻe se fiva, ua manaʻomia le fesoasoani a fomaʻi.

    O le ulu ua i uu e mafai ona faʻaumatia faʻatasi ai ma le fesoasoani a olo, uila ma isi auala. A o le auala pito sili ona faigofie, o le faʻaumatia lea o mea le lelei sa mafua ai o latou foliga mai.

    E faʻafefea ona aveese tosoina o vae o loʻo fulufulua

    I totonu o vaega autu o puipuiga e mafai ona faʻaigoaina peeling. Na ia polesi, faʻamamaina sela oti, faʻamamaina le filogia ma le afu. O le paʻu pe a uma ona faʻaaogaina le malu ma le mama, e faʻamamaina atoa le aoga mea o loʻo i totonu o le kulimi poʻo le kulimi.

    I le fale, e mafai ona e faia le peeling o ituaiga nei:

    Mechanical ua manatu e sili ona saogalemu, ua faia 2-3 taimi i le masina. Ina ia aveese lauulu ulu, e aoga le faʻaogaina o se paluga masima, suka ma soda. E aoga e faʻaopopo ai le olive poʻo le suauu taua i le paluga. Ae e le mafai ona fufuluina ou foliga ile peeling, aua pe a apalai ile paʻu mata, e mafai ona mafua ai maʻi.

    O le tino o loʻo faʻamamaina i totonu o le faletaele. O le tuʻufaʻatasiga e faʻaogaina i vae ma le ie solo malo, e mafai ona e faʻaaoga totigilima faʻapitoa. A maeʻa le faʻagaioioiga, ua fufuluina le suka ma le masima i le vai mafanafana, ona faʻasusuina lea ole paʻu ile kulimi.

    O vailaau faʻamama e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le acid. I le fale, e mafai ona e faʻaogaina le salicylic acid, o le citric acid e aoga tele. O le susu e sili atu ona talafeagai mo le paʻu maaleale, o le a le gata faʻamalieina exfoliate le vaega pito i luga o le epidermis, ae o loʻo faʻamamaina foi. Uma maualuga faaleleia toto toto ma faatonutonu gaioiga o le sebaceous glands.

    Filifili e faia se vailaau peeling, e tatau ona e mafaufau i le saogalemu puipuiga. E le mafai ona sili atu i le maualuga o le maualuga o faʻamaʻi, taofi i luga o le paʻu mo se taimi umi nai lo le mea o taʻu mai i faʻatonuga.

    E i ai isi auala o le a faʻafaigofieina ulufale i ulu ulu. E mafai ona e faia le faʻaalu o le moisturizer, sami masima ma moli moli. E faʻatinoina ma le agamalu, ona fufulu ai lea ile vai malulu. A maeʻa le nofoaga lea na tupu ai le lauulu, suauʻu ma se isi paluga. E saunia e ala i le tuʻufaʻatasia o le vali o calendula ma salicylic ava i vaega tutusa.

    E manaʻomia ni faʻatasiga e tele ina ia alu ese le paʻu, ia lamolemole le paʻu. Totoina lauulu o totoe i nisi nofoaga e mafai ona faigofie ona aveeseina ma se nila nila ma faʻamaʻi.

    Afai o le epilation o faia saʻo, atigi tuputupu lauulu o le a le aliali mai.

    Ole aoga ole palu o le glycerin ma le aspirin. E faʻaaogaina i se nofoaga vevela, taofiofi mo 1-2 itula. A maeʻa, o le lauulu e faigofie ona tosoina ese ma tielu.

    Aspirin e aoga tele o se puipuiga. Ina ia le tuputupu ae le laulu i totonu o le paʻu, ua soloi ma se fofo. E faia e ala i le faʻaosoina o 2 laulau o vailaʻau ile 0.5 ipu vai.

    Le aoga aoga, o le paʻu ua fefiloi ma se vaifofo o le hydrogen peroxide. E tuu le aotelega ile tino, e faatali ile 15 minute, ona fufulu lea ile vai mafanafana. A maeʻa le mea lea, sulu kulimi i totonu o le paʻu. E manaʻomia le fai o le 5-7 taualuga i le laina, tuu le paluga i aso uma. A maeʻa se faʻataʻitaʻiga, e le mafai e le faʻamutaina o maʻi.

    Puipuia le foliga mai o lauulu uluulu e faigofie nai lo le togafitia. O le mautinoa o le leai o se pupula o le a usitaʻia tulafono a le aveeseina o lauulu, faapea foi ma le vave puipuia mai le faʻamaʻi.

    Faʻatupulaia pe a uma ona aveese

    Ole nonphysiological aveeseina e oʻo atu i le tuputupu aʻe, e mafai ona mafua ai se suiga i le nofoaga o le folika. Faʻamalositino faia lelei shugaring (aofia ai le galue ma le suka faapipii). Ae o le lauʻeleʻele aveʻese ma solo, o se epilator, na faia e faʻasaga i lo latou tuputupu aʻe, faʻaoso le atinaʻeina o se ufiufi i lalo o le paʻu. E le mafai e se paʻu suia i le epidermis i fafo. E aliali mai o shugaring o se saogalemu saogalemu taualumaga nai lo le faʻamalieina o lauulu. Ae ina ua maeʻa ona aveeseina o le suka ile sela, faʻaosofia ai foi le tupu pe a fai e leaga tele le tausiga ole paʻu (galo le paʻu, kulimi).

    Totoina lauulu pe a uma ona faasea foliga unaesthetic ma mafai ona avea ma se tulaga lamatia faagasologa. Ua liu mumu le paʻu, papala tubers foliga mai ai, gatalia, pigmentation, afaina, papala masani tupu. E mafai ona mafua mai ile dermatitis le afaina ole lauulu ile sele ole lauulu ile sela ile pito ole faʻafuaseʻi. Uma auala e masani ona taitai atu i ingrowth, folliculitis. E tatau i fafine ona faʻaogaina se sui ulu mo le tuputupu aʻe o le lauulu, lea e mafai ona faʻagesegese lo latou tuputupu ae, faʻaaoga ie solo e ave ese ai sela oti.

    Atu: o le faʻaaogaina o solo i le fale ua tumu i faʻaofiofi atu ma susunuina. O vai ua afaina e manaʻomia togafitiga, o le paʻu e tatau ona faʻamama. A tafi, e sili le faʻaaogaina o se masini ma le tasi lau e aloese ai mai manuʻa paʻu, fulafula.

    Lauulu Aveese: O Le Aoga Lelei Avea

    O le saogalemu, aoga tele masini mo le aveeseina o vao o se neodymium laser. E gaoioi faʻapitoa i luga le melanin i totonu, e aunoa ma le afaina ai o le paʻu. O le utupoto e faʻaumatia vave matauila. Mo le maualuga faʻaiʻuga, o le aveeseina o lauulu laser e faia i se vasega o 7-12 taualumaga. Photoepilation, aveesea ai leisa aofia ai ingrowth, o le foliga mai o folliculitis. O le mea lelei mo masini e ave ese ai lauulu e aunoa ma le tiga o le FQA20-5. Le masini le a taofia uma faafitauli e mafua ai depilation, tafi.

    Ole taua ole faʻaopoopoga ole laser laser, vagana ai le vasega e leai se mea e maua ai - le leai o se manaʻoga e tupu ai ni bristles, e le mafai ona faia e aunoa ma le faʻaogaina ole suka suka poo le wax, ole depilator. Le faʻapipiʻi o le a le afaina ai le mamago paʻu, lea e sili atu ona maaleale i traumatic manipulations ma tali atu i taualumaga ma ulufale, purulent faagasologa. I le maeʻa ai o epilasi, e oʻo atu i le 90% o le lauulu e alu ese, o le isi o loʻo tuputupu ae vaivai, toetoe a le mafai ona vaʻaia. I le va o taualumaga, e talafeagai le tipiina o le laʻau; o le solo e ono faʻaleagaina ai le folikel.

    O mea mū e aveesea ma le auvae, e le mafai ona tosoina mea ola.

    Togafitiga lava o pseudofolliculitis

    E taua le iloa! E mafai ona fautuaina e le fomaʻi togafitiga. Ae o le faamai e faaumiumi. Togafitiga e mafai na o na faʻailoga ma e le tineia le faʻafitauli.

    E aofia ai ma gaoioiga nei:

    • faaaogaina ole steroid e faʻamama ai le fulafula ma le fulafula,
    • o le faʻaaogaina o se suauu ma se vailaʻau e togafitia ai siama,
    • aveeseina o sela oti paʻu ma retinoids.

    O se auala faʻapitoa e togafitia ai le pseudofolliculitis o le aveeseina lea o totoga ulu mai le paʻu. E tatau ona e iloa pe faʻafefea ona aveese tosoina ni lauulu i luga o le ua, vae, i le mea bikini sao ina ia aua neʻi e maua ni faʻafitauli.

    Tomai faʻapitoa

    Afai ua fai se pus i le mea e tupu ai le lauulu ulu, e sili atu ona talanoa i se fomaʻi. E fautuaina foi e faia lea mea aua o faʻailoga o le pseudofolliculitis e tutusa lelei ma faʻailoga o faʻamaʻi e pei o le folliculitis, fuafua ma le tele o isi maʻi paʻu.

    Afai ua ulu i luga lauulu, e sili atu le talanoa i se fomai

    O le fomaʻi o le a faia ni togafiti faigofie, fufulu le manuʻa mai le pus, ae o le a ia faia faʻapolofesa ma lelei, i tulaga le atoatoa.

    Puipuiga Pseudofolliculitis

    Ina ia aua le mafaufau e uiga i le auala e aveʻeseina lauulu ulu i se bikini sone e aunoa ma le tiga ma faigata, e sili atu le teena o le seleina ma le talipalau kulimi atoa, ma faaaoga sili alualu i luma ituaiga o lauulu lauulu.

    Ae afai e ui i lea e ave le faʻamuamua i le tafi, ona e tatau ona e iloa pe faʻafefea ona selea le pito vavalalata ina ia e leai se mafuaʻaga e aveese lauulu ulu atu i le vaega bilini.

    E tatau lava le tafi o le lauulu na o le itu i le latou tuputupu aʻe ma aua le soʻona luluina le paʻu i le lamolemole, ma a maeʻa le faʻagaioiga, faʻamalolo le mata na togafitia e faʻamama ai le ita (e mafai ona e faʻaaogaina se solo ua solo i le vai).

    Taumafai e faʻaaoga ni metotia faaonapo nei o lauulu 'eseʻese, ina ia aloese ai o latou tuputupu ae

    Ina ia puipuia le tuputupu aʻe o le laulu fufuluina, e tatau ona aveese i le itu o le tuputupu aʻe faʻatasi ai ma le pulu, ao faʻaaoga le faapipii i le isi itu.

    E oʻo foi i se tamai eria, o lauulu e mafai ona tele ni faʻatonuga faʻalauteleina. O se matai ua iai lona poto masani o le a faʻatatauina nei sone aʻo leʻi amataina galuega ma o le a galulue faʻatasi ma isi tagata.

    Saogalemu ma faʻamafanafana e faʻafesoʻotaʻi polofesa mo le aveeseina o lauulu.

    I le vitio mulimuli mai, o le ae aʻoaʻo pe faʻafefea ona ave ese ia lauulu ulu:

    I lenei vitio o le ae aʻoaʻo pe faʻafefea ona aloese mai le ulu ulu i totonu:

    O lenei vitio faʻamatala e uiga i le taua faʻasaga i lauulu ulu:

    O le a le mea e fai pe a 'aveʻese lauulu ulu

    Tele lava taumafai e taulimaina le faʻafitauli i le fesoasoani a mea faʻaleleia, ae o ia gaioiga e masani ona oʻo atu ai i faʻafitauli. O lea, o le lisi lea o na gaioiga e tatau ona aloese mai ai:

    • Faʻaaoga mea faʻapipiʻi poʻo se nila auʻai tele e aunoa ma le faʻatamaʻiina - o ia togafiti e mafai ona iʻu ai i se faʻamaʻi ma se isi pupuga,

    • Aua le faʻamama le pulu o le lauulu i le nofoaga e tupu ai le laulu, aua e mafai ona mafua ai le alu atu o serous poʻo mea purulent loloto i le paʻu.

    Metotia mo le aveeseina o lorown hair

    O le a le mea e fai pe a amata ona tutupu lauulu pe a uma ona faasee? E tatau ona latou aveese ma le faʻaeteete, ina ia aua neʻi faʻatupuina le pupuga. E mafai ona faʻaʻea le lauulu i le paʻu e faʻaaoga ai metotia nei:

    • Afai latou te le loloto ma leai se afaina, naʻo le faʻamamaʻi o le paʻu ma fai se peimi pe solo ai le vailaau i le fale. Faʻapea foʻi, ina ia aveʻese mai sela ua oti o le stratum corneum, e mafai ona e aveina le fulusua malo poʻo se mitt faʻapitoa. O sela oti e mafai ona aveeseina i isi aso uma, ma le paʻu pe a uma na auala e tatau ona togafitia i le moisturizer poʻo le kulimi.

    • Afai e i ai le afaina, ae leai se purulent vesicle poʻo le lauulu e mau i le loloto, faʻatonutonuina lauulu aveeseina. O lenei metotia o loʻo faʻamatala auiliili i lalo. Masiniina lauulu ulu e mafai ona aveeseina i le fale, ae e sili atu le tuʻuina atu lenei faʻatonuga i se fomaʻi faʻapitoa ina ia le tutupu faʻafitauli.

    • E faʻataʻitaʻi se taotoga e faʻateʻaina ai lauulu ulu pe a fai o se pustule ma le serous poʻo le purulent o iai mea o loʻo tupu ae o loʻo iai le tele o pupuga.O lenei faʻatinoga e mafai ona faia e se fomai tipitipi i se falemaʻi masani. O le taotoga metotia mo le 'aveina o lauulu ulu e aofia ai i le tatalaina o le fugalaʻau, debridement ma lauulu aveese. O loʻo togafitia le manua ma se antiseptic ma faʻapipiʻi le fusi faʻapipiʻi poʻo le bactericidal.

    • Ole ata puʻeata e naʻo le fale e tesi ai latou. Totoina lauulu ua faʻaumatia e se moli malamalama. Mo matua malamalama lava ma lauulu sinasina e le talafeagai.

    • O le eletise e faia foi naʻo se tagata faʻalelei mata. Ua paʻu i lalo lauulu e oo lava i sili loloto pe a faʻaaogaina se nila eletise e ala i le eletise eletise.

    • Aveese ole lauulu ole laser. Ole metotia sili ona aoga ma aoga e oʻo mai ile aso, o loʻo apalai ile paʻu o soʻo se lanu.

    O gaioiga o gaioiga e faia i le na o le leai o se afaina ma se suppuration.

    • Ile faʻaogaina foi o nei faʻafitauli, e mafai ona e faʻaaogaina metotia faʻaopopo o le aveʻesea o lau ulu i totonu; latou te fesoasoani e faʻalautele le fuata i luga o le paʻu. Ina ia fesoasoani i le lauulu ulu atu i le paʻu, e tatau ona saunia se komipiuta mai le tele o laupepa o aspirin, tasi sipuni γλυisini ma vai. O lenei kulimi e togafitia le faafitauli. O le mea lea ua tupu, o le lauulu lava ia o le a amata ona tupu mai i fafo, ma o le a manaʻomia le aveeseina i fulufulu, pe a uma ona aua nei galo e faʻamamaina le paʻu ma se antiseptic. Seisi lomiga o kulimi: fai se paluga o paʻu o giardia ma le hydrogen peroxide ma apalai i luga o le lauulu ulu mo le 10-15 minute, ona fufulu lea. Afai e matuia le lagona mu, fufulu muamua.

    Auala e puipuia ai le foliga mai o lauulu ulu

    O le paʻu i le bikini eria e maaleale ma manifinifi.

    Ina ia puipuia ingrowth, faapea foi ma le faʻasolosolo o gaioiga faʻasolosolo, e tatau:

    • filifili le auala sili e 'ave ese ai vao,
    • tausisi i le aveeseina tekinolosi,
    • faʻaaoga lavalava pe vavaeina, o nei tupe fesoasoani fesoasoani e faʻaofi i lauulu laʻau matutua ma puipuia isi mai i le tuputupu ae,
    • aloese mai le faʻaalia i ultraviolet ray, ona e sili atu le malosi o le tuputupu aʻe,
    • faaaoga se mea e faʻaaoga ai le kulimi mo le paʻu
    • Aua le faʻaogaina ni mea maʻai e aveese ai lauulu, pei o nila.

    Faʻafefea ona aveese lauulu ina ia le tupu

    O lauulu 'eseʻese auala e aofia ai ni tulafono. O le tafi e vavaeina le vao, o lea o le a saʻo lauulu i le pito. E mafua ai le le pupula o le paʻu.

    Afai o le aveeseina o faia e ala ile tafi, ona tatau lea ona faʻapipiʻi muamua le paʻu. Ona tipiina lea o le lauulu i se lauulu mo lauulu tuputupu ae.

    Afai o le faʻagasologa e fai ma faʻatauga, ona faʻaaogaina lea ia mamago paʻu, lea e manaʻomia muamua e malulu. O le tuufaatasiga ua vavaeeseina e faasaga i lauulu tuputupu ae.

    A faʻaaogaina le suka suka, e faʻaaogaina i paʻu-togafiti paʻu e faasaga i lauulu tuputupu, ma saeia ma tuputupu ae.

    Faaumatia

    Totoina lauulu i le bikini vaega pe a uma ona tafi o le a ono ono tupu tupu pe a e faʻaaogaina se maʻai faʻataʻalo. Lenei o le a fesoasoani tele ma faʻavavevave le taualumaga. O laʻau e tusa ma le 1 mm le umi e sili mo le tafi. Itu PA o le i fufuluina laulu uumi, e fautuaina e tipi muamua.

    1. Le taele faʻamafanafana aʻo leʻi tafi.
    2. Ona latou fufuluina lea o le paʻu.
    3. E sulu atu le soʻona fai mea i le vaega ole bikini togafitia.
    4. Aveese le vaomatua ma se tafi.
    5. O taimi uma, o loʻo uuina se mea faigaluega i luga o le paʻu, fufulu i lalo o se vai tafe.
    6. A maeʻa ona fufulu, fufulu mea totoe o kulimi ma lauulu.
    7. Ua paʻu le paʻu, ua uu lima male bikini ile antiseptic.
    8. I le laulu tuputupu aʻe na telegese, lubricate le paʻu ma se mea faigaluega faapitoa.
    9. A faʻaoso le paʻu, e tatau ona faʻaaogaina le kulimi anti-inflammatory.
    10. Afai e tupu se tipi, ia faʻamama loa ona faʻamama ese e ala i le fufulu ese o le kulimi tafi ma taofi le alu atu ile palapala.

    Ole aafiaga o le faasee e na o le lua i le tolu aso.

    Malie

    Waxing e sili atu tiga, ae o le aafiaga o le tumau pea mo le toeitiiti atoa le masina. Le fiafia ma le mimita pe a maeʻa le togafiti e le masani ai, o lea e taua ai le mulimuli i tulafono mo le paʻu.

    1. Ole paʻu e tatau ona togafitia muamua ile antiseptic, peitaʻi, e tatau ona mago.
    2. Ua saunia le Wax: e faʻamafanafana i luga o se faʻapipiʻi faʻapipiʻi poo i totonu o se masini faʻapitoa ma tufatufaina i se vaega manifinifi i le faʻatonuga o lauulu tuputupu aʻe.
    3. Ona faʻataʻamilo lea i le pito i luga, e faʻataga le pupu e faoa ma, faʻatasi ma le alu atu mo le ola aʻe o laʻau, ua saeia.
    4. O le mea lea, o le nofoaga atoa ole bikini ua togafitia.
    5. Ona faaaoga lea o vailaʻau anti-inflammatory.

    I aso popofou, e tatau ona e faʻapipiʻi le epilation area ma se suauu o antiseptic gaioiga. E le faʻaaogaina peeling ma scrub mo le 5-7 aso.

    O le a le sili sili auala e aveese ai lauulu

    Totoina le lauulu i le bikini eria o le a itiiti ifo pe a fai e te filifilia le saʻo auala e aveesea ai i latou. Tagata tomai faapitoa fautuaina shugaring, talu ai o le tafi e aofia ai masani gaosiga o le nofoaga patino, ma o lenei le manaomia. Sili ona fiafia i fualaʻau aveesea tulaga: 1 taimi i 2 vaiaso.

    Masini eli fuafua e ala i se epilator, e le manaʻomia foi, ona ua paʻu le paʻu. A maeʻa ona faʻaalia i le masini, o le faʻatonutonuina o le tuputupu aʻe o fulufulu laʻasaga e sui, lea e naʻo le sao i le faʻavaeina o ulu ulu. Shugaring, le pei o le lisiina metotia, o se sili atu maaleale auala o lauulu aveeseina.

    Tulafono mo le togafitia ma le tausiga ina ua maeʻa fulufulu

    1. I le taimi lava e maeʻa ai faʻafitauli, e tatau ona e fufuluina le paʻu ma se antibacterial sui.
    2. Moisturizers ma meaʻai tatau ona faʻaaogaina, ae seʻi vagana ua mavae le maʻi.
    3. I le aso 1 ina ua maeʻa le faʻagaioiga, e le fautuaina uma le vai i totonu o le faletaele, taʻele, ma totonu o le vai matala.
    4. O laei e tatau ona filifilia mai ie masani.
    5. O lavalava tipi e tatau ona aofia ai fua i vaega o loʻo togafitia.
    6. 1-2 taimi i le vaiaso., E le masani, amata mai 2 vaiaso. a maeʻa le soloʻuina o lauulu, faʻaaoga lavalava ma fulufulu. I le maeʻa ai o latou faʻatulagaina, e tatau ona susu le pulupulu: faʻamalieina ma kulimi, susu poʻo le suauʻu.
    7. Ua fautuaina e le au polofesa ni mea faʻaalu ile tapenaina o lauulu, ma pe a maeʻa le faʻataʻitaʻiga, e faʻamuamua le peeling. E taua le manatua o soʻo se tuʻufaʻatasiga e mafai ona tupu mai ai se afaina teteʻe, ona o lea aʻo leʻi apalai i le vaega o loʻo togafitia ai, e siaki ai le tuʻufaʻatasiga e ala i le apalai o se laʻititi vaega i le galu o le tulilima.
    8. Tufatufa atu le kulimi ma faʻatautaiga pamu mo 2-3 minute, ona fufulu lea ile vai.

    O fea fomai e faʻafesoʻotaʻi mai

    Afai o le paʻu tulaga o faʻalavelave (o loʻo tele le purulent abcses, pe o latou faateleina i le tele, pueina eria fou o le paʻu), e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se cosmetologist, poʻo se dermatologist, ma mulimuli ane mo fesoasoani taotoga.

    Totoina lauulu o loʻo tumau pea i lalo o le paʻu e le mafai ona faʻapeina na o ia ma faʻaosofia ai le sili atu ole afaina. O nisi taimi e tatala ai le fula peʻa leai se fesoasoani. Ona tatau lea i le manuʻa ona togafitia vailaau, ona ufiufi lea i se sterile dressing.

    Fefoʻi ma le kulimi o fua

    Ua totoina lauulu i le bikini sone (pe faʻafefea ona aveʻesea i le fale, talanoaina i lalo) ua fautuaina ina ia faʻagaioia faʻaaoga faʻaaoga fofo fale. E manaʻomia ona faʻaaogaina muamua, e aunoa ma le faʻatali mo le ulu ulu i totonu e amata ai ona mimilo.

    Afai ua malepelepe le lauulu ua amata ona malepe, ona e le mafai lea ona faʻaogaina scrubs ma peels.

    Fofo togafiti

    Totoina lauulu i le bikini sone (pe faʻafefea ona aveeseina mai lea sitepu i lea sitepu i se auala masini, e mafaufauina) e mafai ona aveeseina faʻaaoga metotia tagata:

    1. O vaega ole maʻi ua togafitia ile nifo poo le mea nifo nifo e faʻapipiʻiina ile vai. Ua tuua le faʻavae mo le 30 minute e mago, ona fufulu lea.
    2. O le suauu o le olive o le a fesoasoani e faʻamafanafana le paʻu, ina ia pa'ū le lauulu i luga o le paʻu. O le suauʻu faʻamafanafana e tatau ona faʻapipiʻiina ile bikini ma tuu mo le 30 minute, ona fufulu lea ile vai.
    3. Badyagi paʻu ua faʻamamaina ma le 3% hydrogen peroxide ina ia maua ai le gruel. E faʻaaogaina mo le 15 minute i vaiaso taʻitasi.
    4. O le salicylic acid e mafai ona togafitia i le ulu-ulu laulu e faʻaititia ai le pupuga. Ole fatuga ole 5 aso e tatau ona faʻaaoga ina ia mafai e le laulu ona tutoʻatasi. Talu ai ole salicylic acid e faʻamamago malosi i le paʻu, e tatau ona e fufuluina se moisturizer pe a maeʻa le faʻagasologa.
    5. E tusa ai ma metotia tagata, e manaʻomia le faʻaogaina o se keke kesi tao. E tunu le aniani, ona tipi lea i le afa ma apalai i le pupuga mo le 3 itula, pe a uma le taimi lea, e tatau ona e tipi ese se ie manifinifi na paʻi i le paʻu, ma toe fai se komipiʻi. E tusa ai ma iloiloga, o ia gaioiga vave taitai atu ai i se otopsi.
    6. O meaʻai ole fale mai aniani ua saunia i lalo: faapaʻu se tasi aniani, liu pulou, faʻaopopo le 1 sipuni. vai suamalie ma falaoamata. O le iʻuga gaʻoa ua faʻamamaina ma le fulafula e oʻo i le 5 taimi i le aso.
    7. O le isi togafiti e aofia ai le kuka lapisi o le faʻaalu lea ma le faʻaopopoina o fasimoli faʻamama 2 vaega o aniani ave le 1 vaega o fasimoli, fai faʻaoga saʻo i le nofoaga o le pupuga.
    8. O se fofo sili atu talafeagai o le paʻu na faia mai le paʻu o le piniki petals of frankincense ma aloe lau. O le pauta lea e fesoasoani i le tuʻimomomoina o le fulafula. E manaʻomia le faʻaaogaina mai le 5 pe sili atu taimi ile aso.
    9. E mafai ona e faʻaogaina le cider cider vinegar e togafitia ai le paʻu.

    Fofo homeopathic

    Fofo homeopathic tatau ona filifilia ma le faaeteete, ona e mafai ona mafua ai se afaina mai le afaina. I se faʻaopopoga, o se mea faigaluega e le o fuafua mo le siosiomaga vavalalata e mafai ona faʻaleaogaina ai le microflora.

    I soʻo se tulaga, aʻo leʻi faʻaaogaina le oloa, e tatau ona faʻataʻitaʻi: o le a mafua ai se alergi? E tatau ona iai se aafiaga o le mea faigaluega se mea e puipuia ai, fulafula le fulafula, ma faʻavavevave le toe faʻaleleia o le tisu ma maua ai se aafiaga antipruritic.

    Ile aoga aoga homeopathic, ole Natur 2 GUNA kulimi e tatau ona valaʻauina. O loʻo faʻamoemoe saʻo mo le togafitia o le mafanafana o le sone, o le mea lea e le solia ai le microflora, faʻaleleia le fausaga o le 'ie, faʻamalosia le susu o le paʻu, faʻafilemu le afu.

    O kulimi "Arnica" ei ai le antibacterial effects, aveese le pupula, faʻateleina le paʻu faʻafouina ma microtraumas, ma puipuia le faʻaalia o vaitau o le matua.

    Gel "Traumeel C" o loʻo faʻaaoga mo abcses ma pupuga. E poloka ai le atinaʻeina o siama, fulafula, ei ai se aafiaga antipruritic, faʻamama le fulafula, ma i ai analgesic meatotino. E tatau ona togafitia i latou ile bikini mai le 2 ile 5 p / d.

    Vailaau

    Maua i lalo lauulu i se bikini sone (pe faʻapefea ona to esea ma mea teuteu ma o fea a ia filifili, o loʻo faʻamatala atu i lalo) Aua neʻi afaina oe pe ae faʻaogaina fualaau nei i taimi ole epilation:

    1. Miramistin, o se mea aoga antiseptic. E tatau ona latou togafitia le paʻu pe a uma le lauulu 'eseʻese. E taofia le tuputupu aʻe o siama lea na iai i totonu.
    2. Chlorhexidine (e iai foi se antiseptic) - e iai mea e puipuia ai i mea leaga.
    3. Furatsilin - fasioti siama e mafai ona mafua ai le fulafula.
    4. Retin-a o se vailaʻau e puipuia ai le pupuni o pori ma le keratolization o le paʻu.

    Fiafia i lauulu teuteu

    Kalo Masini Inhibitorfulufulu na faia i luga o le faavae o laʻau tisiki. E telegese le tuputupu ae o lauulu, e le mafua ai le ita ma le mageso.

    Afai e te faʻaaogaina le kulimi i taimi uma, o le a faʻamamaina le paʻu lelei, e taofia ai le amataga o faʻafitauli ma le tuputupu aʻe.

    E le gata e faʻaitiitia le tuputupu aʻe o lauulu, ae ia faʻaitiitia ai foi la le paʻu. E faʻaogaina tolu taimi i le 15 minute i le taimi lava e maeʻa ai le aveeseina o laau.

    I le aso lona lua, ua toe faia foʻi togafitiga. A faʻaaogaina le tafi, e tatau ona fufulu le paʻu i taimi uma pe a maeʻa le faʻataʻitaʻiga.

    Paʻu paʻu (kulimi) - faʻafilemu le afaina, talafeagai mo le paʻu maaleale, i le taimi lava e faʻamama ai, faʻaititia ai le lanu.

    E faʻaaogaina uma ina ua maeʻa togafiti, ma i le taimi o faʻagaioiga a o leʻi faia le taualumaga. Lotion taofia ai le ita.

    E tufatufa ma e le fufuluina.O loʻo i ai ni antiseptic meatotino, aua o loʻo i ai le aspirin ma isopropanol. O le emollient aafiaga e faʻatinoina e vaega e pei o glycerin, propylene glycol, cyclomethicone.

    E tutusa ma le vailaʻau muamua atu o le Skin Doctors Ingrow Go Lotion. E tusa ai ma le gaosi oloa, o le pupuga ma pigmentation o le a tafiesea i le puupuu taimi puupuu, moni i le tasi aso.

    Ole mea moni, e fesoasoani le le vave, ae matua aoga. E pei o le sauniuniga muamua, o vailaʻau malosi o isopropanol, propylene glycol ma aspirin. Le oloa ua faʻaaogaina ma le cotton pad i le taimi lava e tafi ai pe o le aso pe a uma le lauulu 'eseʻese.

    A leai se manaʻo e faʻalumilo ma le paʻu o le badyagi, e mafai ona e faʻaaogaina le Badyaga Forte gel. E i ai se antibacterial, anti-inflammatory اثر, faʻavaveina le faʻafouina o le paʻu. Ole vailaʻau e tuʻuina i le nofoaga o loʻo togafitia mo le 30 minute, ona fufuluina lea ile vai.

    Paʻu mo faʻamama avega

    Totoina le lauulu i le bikini eria (pe faʻafefea ona tuʻua ia, ua uma ona faʻamatalaina) i le i ai o mea fulafula e togafitia i se suauu ma antibiotics. E poloka ai le tupu mai o siama. Ua uma ona faatonuina o ia i le taimi na amata ai ona faoa le lauulu. Ae le i faʻamamaina le gaʻo, e tatau ona faʻamama le nofoaga.

    E faʻaogaina le mea faigaluega 1-2 rd, ma faʻatasi ma lelea, peeling, e le fautuaina e faʻaaogaina, aua e faʻamamago tele i le paʻu. Ina ia mafai ona puipuia le fegalegaleaiga o le uu ma isi auala, e fautuaina e faʻaaoga ia tasi le itula pe a uma ona faʻaaoga se isi auala.

    Tasi pasene gel "Dalacin" o loʻo aofia ai clindamycin phosphate. Latou te manaʻomia le faʻagaioia o le paʻu 2 r./d.

    Mai suppuration faʻaaoga Lotion "Tretinoin". O lona autu faʻamoemoe o le togafitia o le maʻi, peitaʻi, e saofagā i le tatalaina o tuuga ma o latou vave faʻamaloloina. E faʻaogaina pe a uma le vai faʻaogaina 1 r / d. Ina ua mavae ni nai itula, e tatau ona fufulu ese.

    Ole aila o le Ichthyol e faʻaaogaina i le po pe a tulaʻi mai tuuga i luga o le nofoaga o le pupuga. Ona afifi lea o le fasi fasi ma le pipii o ata tifaga ma e tuʻua seia oʻo ile taeao. Ole gaioiga e faʻatautaia 2 r./d. i aso uma.

    Fualaau

    Afai e amata se tuʻaiga, e tatau ona tuufofoga antibiotics. Tasi le aoga o le cephalexin. E faia i le 1-2 vaiaso pei ona faatonuina e le fomaʻi. Ole togafiti lava e mafai ona mafua ai itu aʻafia e fesoʻotaʻi ma faʻafitauli o le faʻamalositino, faʻaitiitia le toto maualuga, alergi, tali mai le cardiovascular system.

    Tetracycline e faia foi tuʻufua i aso uma 6 itula, 1 laupepa pei ona faatonuina e le fomaʻi.

    Faafitauli ma taunuuga

    Afai e te le faia auala talafeagai i le taimi, o le a le faʻatapulaʻaina le gata i le ita na aliali mai ile amataga. Faʻaletonu e faʻaliliuina i totonu o le abscess, faʻatasi ai ma hyperpigmentation. Faatasi ai ma se umi auala o le faʻagasologa, ua mafai ai ona faʻamaʻi pipisi siama lata ane.

    I mea faigata, pe a fai e le alu ese le fulafula ma aliaʻe cones, faʻatumuina i se paʻepaʻe suavai, o le pus, e tatau ona e toe faia i ai ni taotoga, aua o le aveʻese mai o le fula e mafai ona mafua ai le toto oona ma faʻaletonu ai tulaga.

    Afai ua faia se patu, o loo i ai le avanoa o le faʻailoga lea e le gata o le ulu ulu, ae o le atinaʻeina o se faʻamaʻi dermatological, neoplasm. E tutusa faʻailoga e tupu i nisi taimi i le lichen, folliculitis, frinoderma. Soʻo se manuʻa e ono aʻafia ai ni tulaga ogaoga.

    E manaʻomia le feutagai ma se fomaʻi poʻo se cosmetologist. E tusa i iʻuga o le suʻega, na ia faaiʻuina o le mafuaʻaga o le fulafula. E ono tuʻuina atu oe e lau fomaʻi mo suʻesuʻega faaopoopo e iloa ai le ituaiga faʻamaʻi poʻo le biopsy.

    Ina ia faia le saʻo faʻamaoniga, e tatau ona e fuafuaina le fegalegaleaiga i le va o lauulu aveeseina ma pupuga. Afai e aliali mai i le taimi lava na maeʻa ai lauulu, o le i totonu ulu.

    Totoina lauulu i le bikini sone (pe faʻafefea ona e tuʻua ia oe lava, ua talanoaina auiliili i le tusitusiga) tatau ona aveese: o le vave e faia lenei mea, sili atu ona, talu ai o fugalaʻau i le bikini sone e mafai ona faigofie ona afaina i laei. Ma ose auala tonu lea ile atinaʻeina o le tui.

    I le faʻaopopoga, i le atinaʻeina o le fulafula, auga e mafua ai le tiga i taimi o gaioiga. E manaʻomia le togafitia o le eria i se vailaʻau faʻafefe a le vailaʻau ma, pe a alu ese le fulafula, ausa le paʻu ma fai se peeling.

    Afai e le mafua ai le tele o le malaia o le patu, e tatau ona e tuʻua le tumau le aveeseina o lauulu ma togafiti le nofoaga o loʻo iai ni vailaʻau antibacterial, mo se faʻataʻitaʻiga, Baziron, Proderm, Dalacin. Afai e leai se faʻaleleia, o lona uiga ua tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se cosmetologist.

    A uma ona aveese le lauulu, se pogisa nofoaga mafai ona fausia i lona tulaga, ona e tatau ai ona e faia i le faʻatulagaga o loʻo i lalo:

    1. Faatino faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi. Lenei fesoasoani fesoasoani aveese le pito i luga o le paʻu ma faaiila le pito.
    2. Faʻaaoga se suauu e faʻafouina aso uma, mo se faʻataʻitaʻiga, Badyaga Forte poʻo le salicylic, tufatufa atu mo minute 15, ona aveese ai lea ma le vai.
    3. Faʻamamago le paʻu i le kulimi a le fale, mo se faʻataʻitaʻiga, i le tipolo fou poʻo le suauʻu momoli pe faʻapipii se mea faʻapipiʻi ma le aspirin. O le a fesoasoani lea e faʻamalamalamaina ai nila.

    Ina ia alu ese mai lauulu ulu i le bikini eria i le fale, e tatau ona mulimuli i uma mea manaʻomia mo le faʻamama ma le ala o le faʻagasologa. I tulaga faigata, e fautuaina e saili se taotoga fesoasoani, aua gaioiga le talafeagai mafai mafua ai le atinaʻeina o se siama lona lua.

    Mataupu tusia Mila Friedan

    Fofo sili

    O le a le mea e fai i lauulu ulu? Tele tagata e mananaʻo e faʻaaoga fualaʻau ma vailaʻau eseese:

    1. Totogi-A. Faʻaititia le pupuni o le paʻu, puipuia le paʻu paʻu.
    2. Antibiotics mo faʻaaogaina i luga ole pito i luga. Faaaoga pe a fai o suppuration, tupu abses. Atonu e faatonuina e le fomaʻi Clindamycin, Chlorhexidine, Erythromycin.
    3. Neet ma Nair. Chemical depilators fesoasoani e faʻavaivaia le fausaga o lauulu. E le fautuaina e faʻaaogaina e le aunoa.

    Matuaʻi atu i lauulu ulu

  • Scrub e faʻavae i luga ole melaleuca suauʻu, kofe, masima sami.
  • Antibiotics mo faʻaaogaina totonu - "Cephalexin", "Tetracycline." Ae le i faʻaaogaina, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi faʻapitoa.
  • Kulimi faavae i luga eflornithine hydrochloride (13.9%). Afai e faʻaalu 2 taimi i le aso mo le 30 aso, faʻaitiitia tupu soo.
  • Foliki vailaau

    Afai e tutupu aʻe lauulu, faʻafefea ona togafitia ma le fesoasoani a vailaʻau faʻaleaganuʻu:

    1. Komi aniani. I le susu, e manaʻomia e kuka le aniani, ona palu ai lea. Faʻaaoga le aniani gruel i le afaina.
    2. Pala tao. Fafaga le afa bawang ma faapipii i le nofoaga manaomia i le tipi i lalo. Faʻasaʻo i se fusi faʻafomaʻi. A maeʻa le 4 itula, ua e manaʻomia le tipi ese se tamai vaega o le pulu i le nofoaga o lona faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu, ia fusi i le mea. Faaauau le faiga seia oo ina pasia le pupuga.

    Aloe laupepa e masani ona faʻaogaina i fua.

  • Aloe lau. Tuʻu le vaega autu i se setete o falaoa, faʻapipiʻi i se mea vevela ma fusi i luga.
  • Aveesea o pisipisia

    A uma ona ulu i lauulu, ono aliali mai le oso. Afai e te le aveeseina i latou i le amataga, latou mafai ona liliu i maʻila. Faʻafefea ona aveese 'aveina o loʻo i ai i totonu lauulu:

    • "Faiva." Faaopopo le “Badyaga” pauu i le sua o le tipolo. Faatatau avanoa i le isi nofoaga. Umi - 15-20 minute. O le ala o togafitiga e aofia ai 3-5 taualumaga.
    • Mea taua. Suauu pisia 3-4 taimi ma le suauu taua. Le sili ona aoga o ylang-ylang ma lavender suauu.
    • Akhromin kulimi. Faʻapena sina taimi itiiti i le pisia ile tele o taimi ile ao. A maeʻa aso 7, e mou atu faʻailoga.

    Galuega aafiaga

    Pule o le FaletalimaloAug 2016 - Sep 2018 (2 tausaga 2 masina)

    Salon-faleoloa Valery Matagofie / Malosi / Taʻaloga

    Ofisa pule siniaTesema 2014 - Aukuso 2016 (2 tausaga 1 masina)

    Matagofie Salon-de-provence Matagofie / Malosi / Taʻaloga